Page 1


Sastavite svoj mini-skejtbord Pratite ove jednostavne instrukcije kako biste od delova koje ste dobili uz knjigu sastavili svoj mini-skejtbord. Nalepnice

Osovine × 2

Daska Ivica daske Mali odvijač Zavrtnji za točkove × 4 Točkići × 2 kompleta Šrafovi × 4

2

* Delovi koje ste dobili uz knjigu mogu da se razlikuju od ovih na slici.


d r o b t j Ske


Osnovni polozaj Čak je i Toni Hok morao da vežba osnovni položaj na dasci. Dajte sebi vremena da se priviknete na nov mini-skejtbord pre nego što počnete da učite trikove. 1. Prvo da naučimo koje prste koristimo. Za kažiprst i srednji prst desne ruke (ili leve ako ste levoruki) opredeljuje se najveći broj ljudi.

1

2. Odaberite neku ravnu površinu, na primer, sto za ručavanje, kao mesto za vežbanje.

Zanimljivo! Toni Hok je jedan od najpoznatijih profesionalnih skejtera, koji ima više od 70 pobeda na takmičenjima u skejtbordu. Pored uspešnih sportskih nastupa, on se pojavljuje i u više filmova, a po njemu je napravljena i video-igrica.

4


3. Postavite prste na mini-skejtbord. Srednji prst neka bude na zadnjem delu daske. Kažiprst postavite na sredinu daske, kako je i prikazano na slici.

3

4. Blago savijte prste vodeći računa o tome da su vam vrhovi prstiju paralelni s podlogom.

5. Zadržite ovaj položaj i pomerajte skejtbord unapred i unazad pomažući se dlanom i rukom.

Postao si skejter,

majstore!

5

5


Oli Oli je naziv za osnovni trik koji svaki skejter mora prvo da nauči. Priznaje se čak i sasvim malo podizanje daske od podloge! 1. Postavite prste u osnovni položaj (kao na stranama 4 i 5) i kotrljajte skejtbord unapred po ravnoj podlozi. Dok se daska kreće, pritisnite srednjim prstom rep daske kako biste ga pogurali nadole.

1 6

2. Istovremeno kad ste gurnuli rep daske nadole, podignite kažiprst tako da bude sasvim malo iznad daske i prednji deo skejtborda podići će se uvis.

2


3. Pomerite kažiprst prema vrhu daske kako biste premestili težinu unapred.

3

4 4. Vratite kažiprst nazad u osnovni položaj da biste prizemljili dasku, čime ste izveli svoj prvi uspešni oli!

7


Мини скејтборд  

Било да сте почетник у мини-скејтборду, било да желите да усавршите своје трикове с бордом, овај јасно написани и поступни водич научиће вас...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you