Page 1

Kairosmaja

2020

kairosmaja.fi


Pyhän poluilla Tervetuloa Kairosmajalle Kun lähdemme Kairosmajalta retkille tuntureille, käytämme valmiita polkuja ja latuja. Retkioppaat tuntevat reitit ja vievät vieraat perille määränpäähän. Valmiita reittejä kulkemalla säästämme Lapin herkkää ja kaunista luontoa. Vanhoilla reiteillä on myös mukavia taukopaikkoja, joissa matkamies voi hetken hengähtää. Pyhä-Luostolla reittejä riittää. On lyhyitä ja pitkiä matkoja, helppoja ja hyvinkin vaativia latuja ja polkuja. Reitit ovat juuri sopivia yhden päivän retkille. Iltapäivällä on mukavaa palata Kairosmajalle rantasaunaan ja valmiiseen ruokapöytään. Revontulikappelin aamuhetkissä ja illoissa saamme opastusta taivaspolulle. Reittimerkkinä ja oppaana sillä polulla on Jumalan sana, Pyhä Raamattu. Toivomme, että saat kulkea elämässäsi turvallisia polkuja niin tunturissa kuin kotonakin. Taivaspolulla meitä opastavat vanhemmat sukupolvet. Me taas vuorollamme voimme olla oppaina nuoremmille esimerkiksi kummeina tai isovanhempina. Olet sydämellisesti tervetullut Kairosmajalle.

Timo Ylitalo Ohjelmavastaava

2

Auli Narkilahti Johtaja Opintovapaalla 30.4.2020 saakka.

Juha Kovalainen Retkiopas


Kairosmajan tunturikeskus sijaitsee Lapissa, jylhän Pyhätunturin kainalossa ja kirkasvetisen Pyhäjärven rannalla. ”Tunsin tulleeni kuin kotiin!”, Kairosmajan paikan löytänyt julistaja Erkki Leminen kirjoitti päiväkirjaansa ennen keskuksen avajaisia huhtikuussa 1974. Sadat tuhannet Kairoksen kävijät ovat kokeneet samoin. Tervetuloa mukaan leirielämään.

Kairosmaja tunnetaan • lämpimästä ja avarasta ilmapiiristä • viihtyisistä tiloista • suosituista ohjelmatapahtumista • kävijöistä, joiden lähellä et tunne olevasi yksin • hyvin opastetuista hiihto-, lumikenkä-, liukulumikenkä-, patikka-, pyörä-, melonta- ja hiljaisista retkistä Pyhä-Luoston jylhissä tunturimaisemissa • nuotiotulen lämmöstä ja nokipannukahvista • Revontulikappelin eheyttävästä rauhasta • armollisesta, luokseen kutsuvasta ja Kristus-keskeisestä julistuksesta • maukkaista aterioista, viihtyisistä ranta- ja savusaunoista ja virkistävästä Pyhäjärvestä

Kairosmajan peruspäivä­ohjelma 7.45–9.00 Aamiainen ja eväät retkelle 9.00 Aamun sana Revontulikappelissa 10.30 Tunturit kutsuvat (opastetut retket) 15.00–17.00 Rantasauna ja Pyhäjärvi (keskiviikon sauna-aika 15–19) 16.45–18.00 Päivällinen 19.00 Iltaohjelma 20.00 Pieni iltapala

Varusteet/Retkivarusteet • tukevat vaellusmonot tai lenkkarit • monot ja sukset • tuulenpitävä retkeilyasu • lämmintä alle ja päälle, helteellä kevyempää

• reppu, termos- ja mehupullo, kuksa tai muki • uima-asu (myös avantouimarit) • aurinkolasit ja -voide • taskulamppu

• Vuokraamme murtomaasuksia ja monoja, lumikenkiä, liukulumikenkiä, lasten vetoahkioita, veneitä, kanootteja, polkupyöriä, kävelysauvoja, reppuja ja termospulloja. • Lomalaisen pikkutarvikkeita voi ostaa Kairosmajan kahvilasta.

3


Pyhä-Luoston kansallispuisto Kairosmajan välittömässä läheisyydessä sijaitsee Pyhä-Luoston jylhä ja monipuolinen kansallispuisto. Puiston ydin­osan muodostaa Suomen eteläisin, lähes 40 kilometriä pitkä tunturijono. Se muodostuu 12 erillisestä man­ner­jään ja sulamisveden katkomasta huipusta. Huipuista korkein on 540 metrin korkeuteen kohoava Noitatunturi ja kuruista syvin 220 metriä syvä Isokuru. Pyhä-Luoston kansallispuiston luonto- ja kulttuurikeskus Naava on auki joka päivä.

Pyhän laskettelurinteet Maan parhailla rinteillä on huippunopea kuuden hengen tuolihissi Pyhä Express. Se vie neljässä minuutissa tunturin laelle tuulikuomun suojissa. Sen jälkeen onkin valinnan paikka, sillä huipulta eteen avautuu 15 rinnettä esim. Pohjoisrinteet, Sininen rinne, Polar-rinne, FIS-rinne, Huttu-Ukon rinne ja Tuolihissirinne. Toki mat­kaa voi jatkaa huimille offareille! Perherinteiden loiva alaosa on ystävällinen lajiin vasta tutustuville. Skiway-yhdysrinne ja -silta mahdollistavat puolestaan helpon siirtymän Huttu-Ukosta sekä perhe- ja tuolihissirinteiltä takaisin Pyhä Expressille. Lumetusjärjestelmä ja valaistus takaavat rinteiden laadun. Kairosmajalta Pyhän Pohjoisrinteen hissille on vain noin 300 metriä. Pyhä-Luostolla on 150 kilometriä hyvin huollettuja latuja. Latukoneella tehdyt ladut palvelevat niin perinteistä murtomaa­hiihtäjää kuin luistelutyylinkin taitajia. Vaihtelevat latuprofii­lit tarjoavat sopivia haasteita kaikenkuntoisille hiih­täjille. Laturetken lomassa voi pysähtyä lepohetkeen latukahviloissa, päivätuvissa tai laavuilla. Kairosmajan täysihoitoon nivotut, opastetut hiihto- ja lumikenkävaellukset eväineen ja nokipannukahvineen ovat luku sinänsä. Ne ovat turvallista yhdessä olemisen ja kokemisen rie­mua parhaimmillaan.

4


Kairosmajan tilat REVONTULIKAPPELI Toiminnaltaan Lapin monipuolisimman tunturikappelin pelkistetty kauneus pysäyttää ja hiljentää. Jyhkeä keloristi muistuttaa armollisesta, elämässämme läsnä olevasta Jumalasta. Tämän Jumalan siunaukseen ja suojelukseen perustuu koko Kairosmajan olemassaolo. Kappelissa on iltaohjelmaa ohjelmaviikkojen aikana maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 19 sekä Aamun sana arkisin klo 9. Kappelia vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin 100 €/tilaisuus. Vuonna 1986 valmistuneessa kappelissa on 260 paikkaa. Kappeli on avoinna päivittäin kello 7–22.

PÄÄRAKENNUKSEN KAHVILA JA KIRJA-MATKAMUISTOMYYMÄLÄ Päärakennuksen valoisassa kahvilassa voit tutustua akvarellisti Ari Laitisen taidenäyttelyyn, Erkki Lemisen elämästä kertovaan näyttelytilaan ja nauttia kupillisen kahvia tai kaakaota. Tarjolla on myös runsas valikoima matkamuistoja, virvoitusjuomia, aurinko- ja suksivoiteita, postikortteja, kirjoja ym. lomalaisen tarvikkeita. Kahvilassa on noin 40 asiakaspaikkaa.

MAJOITUSTILAT Huoneet sijaitsevat kolmessa rakennuksessa (päärakennus, rantamaja, Tervahovi). Majoituskapasiteetti lisävuoteineen on 90 vuodepaikkaa. Pääosin huoneet on mitoitettu 2–3 henkilölle, mutta saatavilla on myös isompia huoneita. Melkein kaikissa huoneissa on suihku ja wc. Joissakin huoneissa on kerrossänkyjä. Tervahovissa on viiden majoitushuoneen lisäksi avarat oleskelutilat, keittiö ja saunaosasto.

5


6


KARIN RANTASAUNA Viihtyisät ja tilavat naisten ja miesten saunaosastot sekä hyvät puitteet uinnille Pyhäjärvessä niin kesällä kuin talvellakin. Sauna lämpiää päivittäin kello 15–17 (keskiviikkoisin kello 15–19). Saunamaksu 9 e/hlö, pelkkä avanto 3 e/hlö ja sarjalippu avantoon 25 e/10 uintia/hlö. Saunan voi tilata muuna ajankohtana yksityiskäyttöön (50 e/yksi sauna/1,5 tuntia/1–10 hlöä ja lisähenkilöt 3 e/hlö, tai 80 e/kaksi saunaa/1,5 tuntia/1–20 hlöä ja lisähenkilöt 3 e/hlö).

SAVUSAUNA Lempeälöylyinen savusauna Pyhäjärven rannalla lämmitetään kesäaikana tavallisesti kerran viikossa. Saunamaksu 10 e/hlö maksetaan kahvilaan. Lisäksi savusaunaa lämmitetään tilauksesta kesästä syksyyn (250 e/lämmitys).

NIKSUN KOTA Kairosmajan pihapiirin lapintyylinen kota soveltuu niin rauhalliseen illanviettoon kahden kesken kuin viisikymmenpäisen ryhmän iloiseen kokoontumiseen. Kota on vuokrattavissa yksityistilaisuuksiin (50 e/3 h, hintaan sisältyvät polttopuut).

HUOLTORAKENNUS Huoltorakennuksessa on hyvät tilat suksille ja muille ohjelmapalveluvälineille.

KOTALAAVU JA NUOTIOPAIKKA Kotalaavu ja nuotiopaikka Pyhäjärven rannalla ovat hienoja retkikohteita ja sopivat suurempienkin rantatapahtumien järjestämiseen. Vuokra yksityiskäyttöön 50 e/3 h, hintaan sisältyvät polttopuut.

ERÄKÄMPPÄ Kairosmajalta voit vuokrata tunnelmallisen eräkämpän lettu- ja saunaillan elämyksiin tai viikon loman tukikohdaksi (50 e/vrk tai 250 e/viikko). Kahdeksan hengen kämppä sijaitsee Pyhäjoen varrella, noin yhdeksän kilometrin päässä Kairosmajalta. Varustus: sauna, kaasukeitin, kamiina, patjat, huovat, polttopuut, astiat, vesi tunturipurosta, ulkohuussi.

REVONTULIKAPPELIN RISTINPOLKU Pyhä-Luoston maantien bussipysäkin luota lähtevän ristinpolun päätepysäkki on Revontulikappelin jyhkeä, vuosisatoja vanhasta puusta tehty keloristi. Polkua vaeltaessa on kiintopisteenä edessä koko ajan risti ja Revontulikappeli. Ristin kautta Revontulikappeliin – mikäpä sen parempaa!

7


Kairosmajan vuosiohjelma 2020 Leiriviikkojen ja tapahtumien toteuttajina ovat Kairosmajan lisäksi KRS:n muut työalat, ulkopuoliset yhteisöt sekä Agricola-opintokeskus. Lisätiedot löydät kairosmaja.fi tai tilaamalla ohjelmaesitteen. SYDÄNTALVI 2.1.–15.2. täysihoito 416–570 €/hlö/7 vrk 2.–5.1. Nuorten loppiaisleiri, nuoret.fi 29.1.–3.2. AFS:n leiri 7.–10.2. Sinun sanasi on totuus -miesten päivä Pekka Ruokanen, Seppo Ervasti, Antti Mäkitalo HIIHTOLOMAVIIKOT 15.2.–7.3. täysihoito 455–588 €/hlö/7 vrk 15.–22.2. Hiihtolomaviikko I, Markus ja Reeta Ek Ke 19.2. klo 19 Tommi Kaleniuksen ja Ninni Poijärven konsertti Liput 20 €/aik., 5 €/alle 10 v., sylilapset 0 €. 22.–29.2. Hiihtolomaviikko II, Kaisa Mattila Su 23.2. klo 19 Lapin musiikkiopiston opettajien konsertti 29.2.–7.3. Hiihtolomaviikko III, Eila Kotiaho ja Juho Kotiaho Su 1.3. klo 19 SAILA Duo: Uusia latuja, Saila Ruotsala, laulu ja kitara. Lasse Heikkilä, kitara ja perc. Liput 10 €/aik., alle 16v maksutta. KEVÄTHANGET 7.–28.3. täysihoito 490–644 €/hlö/7 vrk 7.–14.3. Kevään hiihtoviikko I, Daavid, Jumalan mielen mukainen mies Irma Obele-Luomaa ja Raimo Luomaa Ke 11.3. klo 19 Espanjan tuliaisia -pianokonsertti Kalle Peura, piano. Liput 20 €. 14.–21.3. Kevään hiihtoviikko II Miika Kivistö ja Susanna Luttinen-Kivistö Su 15.3. klo 19 Tiina Sinkkosen konsertti 21.–28.3. Kevään hiihtoviikko III, Jorma ja Marja Kalajoki Su 22.3. klo 19 Hannu Kiisken konsertti Ke 25.3. klo 19 Tuokio lapin tunnelmaa -konsertti Lauluja ja kuvia Lapin kauniista luonnosta, Rolf Wirtanen. Liput 15 €/aik., 5 €/ alle 15v. PÄÄSIÄINEN 28.3.–1.6. täysihoito 368–456 €/hlö/4 vrk 28.3.–4.4. Su 29.3. Ke 1.4. Pe 3.4.

8

Kevään hiihtoviikko IV Hanne-Maaria Rentola, Janne Maarala klo 19 Petri Laaksosen konsertti klo 19 Anu Hälvä & Jouni Somero -konsertti Liput 20 €/aik., alle 16v maksutta. klo 19 Kohti valoa -pianokonsertti, Janne Maarala


4.–9.4. Su 5.4. Ke 8.4. 9.–13.4. Pe 10.4. La 11.4.

Paastosta pääsiäisen riemuun – Kairoksen virsiviikko Jouni Somero ja Raija Kilpeläinen-Somero, Kari Mattila klo 19 Elvis Gospel -konsertti klo 19 Hiljaisuus puhuu – runon ja musiikin konsertti Jouni ja Raija Somero. Liput 10 €. Kairoksen pääsiäinen Jouni Somero ja Raija Kilpeläinen-Somero, Kari Mattila. Kaamoskvartetin konsertti, Juuli Holm. Liput 15 €/aik., 5 €. klo 23 Pääsiäisen yömessu

9


Su 12.4. klo 9 Sanajumalanpalvelus Su 12.4. klo 19 Bach-konsertti, Jouni Somero 13.–18.4. Kevään hiihtoviikko V Olli ja Johanna Seppänen, Jari ja Outi Mäkinen To 16.4. klo 19 Klassinen kitarakonsertti – Musiikkiopisto Avonian kitarakvartetti Henri Hytti, Olli Jäske, Matias Garam, Alec Seliner. Liput 10 €. 18.–25.4. Kevään hiihtoviikko VI, Erkki Jokinen Ke 20.4. klo 19 Jari Mäkisen kitarakonsertti 25.–26.4. Lapin rovastikunnan diakonialeiri 27.4.–2.5. Kotona jälleen -viikko Kristiina Kohola, Anne-Mari Thomassen ja Tuula Hakkarainen Th-ale Kairoksen Ystävät ry:n jäsenille 25 %. 27.4.–2.5. Akvarellistien kevättreffit, Alpo Vähäkangas 21.–28.5. Kairoksen talkooviikko KESÄ 1.6.–2.9. täysihoito 416–570 €/hlö/7 vrk 1.–9.6. Salon ripari 9.–17.6. Kurikan ripari 18.–24.6. Juhannuksen luontoleiri, Arja Ojala ja Toivo Sannelvuo 26.6.–3.7. Rauhan Sanan ripari 4.–11.7. Taidepotpuri 11.–16.7. Isovanhempien, kummien ja lastenlasten tunturileiri 18.–23.7. Samassa kurussa -avioliittoleiri 25.7.–2.8. Lempäälän ripari 30.7.–2.8. Pyhä Unplugged 8.–15.8. Eläkeläispappien ja puolisoiden tunturileiriviikko Jorma Kalajoki 12.–17.8. Armohoidossa Pyhän keitaalla -leiri, Seppo Kinaret 17.–22.8. Kotona jälleen, Pekka ja Ulla Pökälä Th-ale Kairoksen Ystävät ry:n jäsenille 25 %. 22.–29.8. Alkavan ruskan viikko, Toivo Loikkanen 29.8.–5.9. Ruskaviikko I, Erkki ja Ritva Kosonen 29.8.–5.9. Akvarellikurssi, vetäjänä Ari Laitinen 30.8. klo 19 Bach to You -konsertti, Jouni Somero, piano ja juonto Liput 20 €, Kairoksen viikkovieraat 15 €. RUSKALEIRIT 2.9.–19.9. täysihoito 560–721 €/hlö/7 vrk Ke 2.9. 5.–12.9. Su 6.9. Pe 11.9.

10

klo 19 Arja Korisevan konsertti. Liput 25 €. Ruskaviikko II, Erkki Jokinen klo 19 Henna Niemisen konsertti Taivas tulee alas -konsertti, Joel Hallikainen. Liput 20 €.


12.–19.9. Su 13.9. Ke 16.9.

Ruskaviikko III, Kaisa ja Timo Tuikkanen klo 19 Tuikkasten konsertti klo 19 Kaunista kiitosta -konsertti. Lauluja levoksi jo lohduksi, Hanna Ekola, laulu, Virpi Salo, piano ja laulu Liput 20 €/aik., alle 16 v. maksutta.

SYKSYN KUULAUDESSA 19.9.–30.11. täysihoito 416–570 €/hlö/7 vrk 19.–26.9. Patikkaviikko I syksyn kuulaudessa, Miika Rosendal Su 20.9. klo 19 Lavrenchuk-konsertti Ke 23.9. klo 19 Juhani Tikkasen ja yhtyeen konsertti Liput 15 €/aik., alle 16 v. maksutta. 26.9.–2.10. Patikkaviikko II syksyn kuulaudessa Aune-Inkeri ja Esko Keijonen Su 27.9. klo 19 Jesse Kaikurannan konsertti. Liput 20 €. 2.–5.10. Miestenpäivät Mikko Matikainen, Janne Mäkinen ja Olli Seppänen 9.–11.10. Naistenpäivät Ulla Saunaluoma, Mirja Sinkkonen, musiikki Kristiina Tanhua-Laiho 21.–26.11. Valoa elämään Sanasta ja Kaamoksen tunturiretkistä Kari Hämäläinen, Toivo Sannelvuo, Hannu ja Maini Huhtala 27.–29.11. Hiljaisuuden retriitti – pelkää rakkautta Laina Juntti, Marjatta Orava ALKUTALVI täysihoito 416–570 €/hlö/7 vrk 30.11.–7.12. Itsenäisyysviikko kaamoksessa, Kari Hämäläinen Kairoksen ystävät ry:n jäsenille -25 % täysihoidosta. JOULU 19.–27.12. täysihoito 470–590 €/hlö/4 vrk 19.–27.12. Kairoksen joulu Tarja Seppänen, Heikki Kulo, Satu Kaarisola-Kulo Pe 25.12. klo 19 Kulojen konsertti

Varaukset leireille ja kursseille sekä konsertteihin puh. 0207 681 730 tai kairosmaja@sana.fi Käy tykkäämässä Kairosmajasta facebook.com/krs.kairosmaja Tule mukaan Kairosmajan ystävien joukkoon, lue lisää nettisivuiltamme: kairosmaja.fi

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

11


Täydet leiriviikot (7 vrk) ja niiden jatkopäivät sekä Kairoksen ystävien leiriviikot ja muut tarjousviikot ovat suhteellisesti edullisimpia täysihoitoviikkoja. Joitakin eri ohjelmilla kulkevia teemaleirejä, ripareita ja lyhyitä leirejä sekä yksittäisiä täysihoitovuorokausia hinnoitellaan erikseen. Alennukset Alle 3-v. ilmainen, 3–5-vuotiaat ale 75 %, 6–12-vuotiaat ale 50 %, 13–16-vuotiaat ja opiskelijat ale 25 %. Lisähinta Yhden hengen huoneesta 20 €/vrk. Lemmikistä 5 €/vrk. Täysihoito Aamiainen, itse tehdyt retkieväät, yleensä leiriviikoilla opastettu päiväretki+retkivakuutus, päivällinen, iltapala, rantasauna ja uinti, majoitus, liinavaate- ja pyyhesetti (1 setti/viikko), kappeliohjelmat aamuin illoin. Huom. Maksulliset konsertit ja lounaat eivät sisälly täysihoitohintaan. Täysihoidossa oleville monet vuokravälineet ovat edullisempia kuin ulkopuolisille vuokraajille.

Muut palvelut Erilliset ruokahinnat aamiainen/aamiainen su 9/11 € retkieväät 7 € päivällinen arkisin 17 € päivällinen sunnuntaisin 21 € keittolounas + kahvi 9 €

12


Welcome to Kairosmaja Kairosmaja Fell Center is located in Lapland next to the Pyhä-Luosto National Park, Ski Center and the beautiful lake Pyhäjärvi. Kairosmaja is a homelike recreation center where a warm welcome awaits you, whether you come alone or with a group. Varied terrain and sceneries of the Pyhä-Luosto area offer good opportunities for summer trekking and paddling as well as snow shoe trekking, gliding snow shoe trekking and cross-country skiing, all guided by our experienced staff. After an adventurous day you can relax in an authentic Finnish sauna, swim in summer or dip in a hole in the ice in winter. Kairosmaja has a beautiful tourist chapel, first of its kind in Finland’s Lapland. This Chapel of Northern Lights was built 30 years ago. Its simple style make it a good place for quiet reflection. The view through the window behind the altar opens to the Pyhäjärvi Lake and the Soutaja Fell. A big wooden cross outside the window reminds the visitor of God’s mercy and presence. His blessing and protection are fundamental in the life of Kairosmaja. “I feel I have come home!” wrote Erkki Leminen, author and evangelist and the founder of Kairosmaja, in his diary before the center was opened in April 1974. Since then, hundreds of thousands of visitors have shared the same feeling here. Please, enter in and make yourself at home. Enjoy your stay with us and make yourself at home. You are warmly welcome. Further information and reservations: kairosmaja@sana.fi, Tel. +358 207 681 730

13


Liikenneyhteydet Kairosmajalle AJO-OHJEET AUTOLLA TULEVILLE Rovaniemen suunnalta 4-tietä: Rovaniemeltä Ivaloon päin 102 km, Torvisen kylän kohdalta (kurkipatsaat) Luostolle 14 km ja Luostolta Kairosmajalle 22 km, siis Rovaniemi – Kairosmaja 138 km. Kuusamon suunnalta 5-tietä: Kemijärven kaupungin jälkeen Sodankylään päin 33 km, Vuostimon kylän kohdalta Pyhätunturille 13 km ja Pyhältä Luostolle päin 3 km.

JUNALLA TULEVILLE Yöjuna on mukava tapa matkustaa Kairosmajalle. Lähtö Helsingistä on illalla. Olet perillä Rovaniemellä tai Kemijärvellä aamulla. Jatkoyhteydet Rovaniemeltä kulkevat kätevästi Luoston kautta Kairosmajalle Pyhä-Luosto SkiBussilla. Bussi Kemijärveltä Kairosmajalle lähtee rautatieasemalta. Paluu samoja teitä ja kiskoja. Huom! Aikataulumuutosten vuoksi on syytä aina varmistaa kaikki aikataulut, jatkoyhteydet busseilla ja muut tiedot. Junat: vr.fi bussit: pyha.fi, matkahuolto.fi

AUTOJUNA Autojunia kulkee ympäri vuoden Helsingistä Kemijärvelle ja Rovaniemelle ja takaisin. Lisätiedot: vr.fi

LENTÄEN TULEVILLE Lennot Rovaniemen lentokentälle Rovaniemien lentokenttä sijaitsee noin 90 minuutin ajomatkan päässä Kairosmajalta. Kentältä on päivittäin Pyhä-Luosto SkiBus-yhteys Luoston tai Kemijärven kautta Kairosmajalle. Pyhä-Luosto SkiBus-aikataulusta löydät lennot ja junat, joilta yhteys tunturiin onnistuu. Tarkista aikataulut ja varaa lippusi ajoissa. Jatkoyhteydet pyha.fi tai matkahuolto.fi

14


Loma- ja kurssikeskukset

Tervetuloa loma- ja kurssikeskuksiimme Tutustu muihin Kansan Raamattuseuran loma- ja kurssikeskuksiin eri puolilla maata. Ne tarjoavat monipuolisia tapahtumia kotoisassa ilmapiirissä, rauhaa ja lepoa, kaunista luontoa, maukkaita aterioita ja majoitusta matkailijoille. Tule lomalle, tapahtumiin tai poikkea matkasi varrella.

Ympäri vuoden palvelevat Kairosmaja ja Vivamo. Vivamo Lohjanjärven rannalla järjestää tapahtumia ja toimintaa kaikenikäisille. Vivamon Raamattukylässä voit vaeltaa Raamatun kertomuksiin jouluna, pääsiäisenä ja kesällä. Lastenkylään valmistui Pyhän Lapsen kirkko 2015.

Vivamontie 2, 08200 LOHJA, puh. 0207 681 760 vivamo@sana.fi, vivamo.fi, vivamonraamattukyla.fi

Kesäisin palvelevat Orisberg, Säynämö ja Tervonsalmi Orisberg sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Isossakyrössä, historiallisessa Orisbergin kartano- ja ruukkimiljöössä.

Åbergintie 38–88, 61560 ORISBERG (Isokyrö), puh. 040 511 9599, orisberg@sana.fi, orisberg.fi

Säynämö sijaitsee Soisalon kaakkoiskulmassa Heinäveden laivareitin varrella. Keskus on upea levähdyspaikka niin veneilijöille kuin muillekin matkailijoille.

Sompasaarentie 42, 79700 HEINÄVESI, puh. 040 576 4412 saynamo@sana.fi, saynamo.fi

Tervonsalmi sijaitsee Tervon kunnassa. Kodikas ja viihtyisä keskus tarjoaa erilaisia tapahtumia ja leirintäalueen matkailupalveluja.

Levinniementie 15, 72210 TERVO, puh. 017 387 2185 tai puh. 040 041 3187, tervonsalmi@sana.fi, tervonsalmi.fi

kansanraamattuseura.fi Yhteistyössä Kansan Raamattuseuran kanssa myös

ronmylly Oronmyllyntie 250, 59310 SÄRKISALMI, puh. 0400 793 441 toimisto@oronmylly.fi, oronmylly.fi

PL 26, Kasarmintie 2, 85101 KALAJOKI puh. 08 4639 200 toimisto@kkro.fi, kkro.fi

15


Taitto: Lea Vestovuo Kuvat: Sakari Hyytinen, Jarmo Rokka, Johanna Manner, Auli Narkilahti 4041 0895 Painotuote

Kappelitie 2, 98530 Pyhätunturi puh. 0207 681 730 kairosmaja@sana.fi, kairosmaja.fi (8,35 snt/puhelu+16,69 snt/min) Peruutukset: 0400 793 438

Profile for Kansan Raamattuseura

Kairosmajan vuosiohjelma 2020  

Kansan Raamattuseuran Kairosmajan tunturikeskuksen vuosiohjelma 2020

Kairosmajan vuosiohjelma 2020  

Kansan Raamattuseuran Kairosmajan tunturikeskuksen vuosiohjelma 2020

Profile for krasa
Advertisement