Page 1

BAD & VÄRME FRÅN INSPIRATION. TILL INSTALLATION.

NR 5 OKT/NOV 2017

KAMPANJEN GÄLLER FRÅN OCH MED 2/10 TILL OCH MED 5/11

ENDAST HOS BAD & VÄRME!

KOMPLETT

BADRUM

INSTALLERAT-OCH-KLART!

100%

TRYGG 6-årig Trygghetsförsäkring ingår hos oss

FYLLD MED: INSTALLERAT-OCH-KLART-PRISER • STORT UTBUD AV BLANDARE, MÖBLER OCH DUSCHAR M.M. DR5_2017_Falck.indd 1

2017-09-13 13:33


Bad & Värme vs Fukt & Mögel Det kan se fint ut på ytan, men dolt där under kan alla möjliga fel dyka upp. Idag råder det brist på VVS-hantverkare med rätt utbildningar och certifieringar, vilket leder till dålig service och dåliga installationer. På Bad & Värme lämnar vi ingen kund med droppande kranar och felkopplade rör. Som Sveriges ledande VVS-kedja har vi ett uppdrag.

BRA DES I HÅLLER LÄNGRE

Vi tar fajten mot fuskbyggare. Bad & Värme finns på över 80 orter i Sverige och består av 900 yrkesutbildade och certifierade hantverkare med mångårig erfarenhet. Vi har en unik trygghetsförsäkring. Vi jobbar bara med kvalitetsvarumärken och ger våra kunder fasta priser på produkt och installation.

Sparar på jordens resurser. Tillsammans med våra leverantörer erbjuder vi energieffektiva lösningar i badrum och värmesystem. Nu ska vi gå ett korståg mot de slarviga och kortsiktiga fuskbyggarna i branschen. När du anlitar Bad & Värme kan du känna dig trygg. Detta för att installationen alltid utförs av en professionell och certifierad VVS-hantverkare som kan installera nya badrum, kranar, golvvärme och värmesystem. Välkommen in, hos oss får du allt från inspiration, till installation!

På Bad & Värme arbetar vi bara med kvalitetsprodukter. Och när vi pratar om hög kvalitet menar vi inte bara att produkten inte går sönder. Det är förstås viktigt, men det räcker inte. Kvalitet för oss innefattar också vacker design och praktiska, funktionella lösningar som fortfarande känns moderna efter lång tid.

Fukt & Mögel trivs i gamla och fuskbyggda badrum, i trasiga fogar och dåliga tätskikt.

Priser Priseri euro? i euro? Vill Villduduveta vetavad vadpriset prisetblir bliri euro i eurosåsådividerar dividerar dududet dethelt heltenkelt enkeltmed med10. 10.

DR5_2017_Falck.indd 2

Ett bra exempel på en sådan leverantör är svenska Ifö, som i över 100 år arbetat med design, kvalitet och funktion som sina främsta ledstjärnor. Det är därför de fortfarande finns kvar i en mycket konkurrensutsatt bransch. På Ifö går design och funktion alltid hand i hand. Är det bara vackert men opraktiskt så är det inte

god design. Är det funktionellt men fult fungerar det inte heller. För den prisbelönte chefsdesignern Knud Holscher och hans medarbetare handlar formgivning om att se till att göra användarens liv enklare. De lägger ner oerhörd omsorg på varje detalj för att skapa toaletter och badrumsmöbler som inte bara är vackra och stilrena, utan dessutom lättstädade,

2017-09-11 15:39


E

B

VÄR D &

M

IFÖ

S IGN

A

Så funkar Installeratoch-klart:

1

Kom in till någon av våra butiker

På plats tittar vi på de produkter och lösningar du vill ha hjälp med.

2

Vid behov kommer vi hem till dig

Vid större objekt som värmepump eller hela badrumsarbeten gör vi ett kostnadsfritt hembesök och tittar hur det ser ut hemma hos dig. Förutsättningarna är nästan alltid olika. Är det ett nytt badrum du ska ha, kan vi t ex göra en 3D-ritning.

3

En offert med fast pris på allt

På offerten ser du priset inkl. material- och arbetskostnader och eventuellt ROT-avdrag.

4

Startdatum och installation

När du bestämt dig får du en tid då vi börjar jobbet och en tidsplan för när allt kommer att vara klart.

5

Efter arbetets slut

Vi forslar självklart bort allt och städar efter oss.

6

En faktura från Bad & Värme

Tillsammans med fakturan får du all dokumentation och alla garantihandlingar.

7

Gemensam slutbesiktning

Vi går igenom hela jobbet och ser till att du blir nöjd och att vi har uppfyllt kraven.

NYHET!

Boka tjänsten på webben

Nu kan du boka våra Installerat-och-klartprodukter direkt på webben! bad-varme.se

praktiska och hygieniska. God design kan till exempel handla om att uppfinna en WC-stol utan spolkant så att smuts och bakterier inte kan fastna. Eller hel cisternkåpa utan skarvar med en separat innercistern, och på så vis undviks kondens på cisternkåpa.

DR5_2017_Falck.indd 3

Det är den typen av långsiktigt hållbarhets­ tänkande, tillsammans med smakfull tidlös form­ givning, som gjort att Ifö fortfarande är en av de mest populära badrumstillverkarna hos våra kunder. Och skälet till att de är en av våra favoritleverantörer.

t!

-klar h c o t a r e Install

2017-09-11 15:39


4

GEBERIT CLEAN LINE 60

Golvränna

Golvränna Cleanline 60 överdel, ram i antracit, 300-900 mm, kapbar. Ram finns även i borstat stål och för mosaik.

Ord. pris 3 600:-

GEBERIT DUOFIX

GEBERIT

Höjd 50 cm, 50 mm sidoutlopp. Finns med designfront Alpinvit (plast), blankförkromad (plast) och borstad stål (metall). Front från 725:-. Pris avser enbart väggbrunn.

Golvbrunn + golvbrunnssil standard, dim 50 mm.

Väggbrunn Ord. pris 3 245:-

DR5_2017_Falck.indd 4

Golvbrunn Ord. pris 1 440:-

2017-09-11 15:39


5

20% IFÖ Space duschar!

IFÖ SPACE SBNK

Bockad duschdörr

Gör duschutrymmet diskret och lättskött. Städningen blir enklare eftersom duschen har släta ytor så att smutsen inte har någonstans att gömma sig. Väggarna är öppningsbara både utåt och inåt. Med härdat säkerhetsglas och handtagsprofil. Höjd: 2000 mm.

Installerat-och-klart-pris*

7 999:Ord. installerat-och-klart-pris 9 455:-

INGET FÖR SMUTS OCH BAKTERIER IFÖ SPIRA 6260 RIMFREE – HELT UTAN SPOLKANT

WC-stol Ifö Clean rengöringsvänlig glasyr. Fresh WC – håller din WC-stol fräsch länge. 42 cm sitthöjd utan sits. Hel cisternkåpa utan skarvar, separat innercistern för att undvika kondens & ge tystare spolning & påfyllning. Svensktillverkad.

Installerat-och-klart-pris*

5 999:Ord. installerat-och-pris 7 719:-

DR5_2017_Falck.indd 5

2017-09-11 15:39


6

DR5_2017_Falck.indd 6

2017-09-11 15:39


7

KOMPLETTERA MED GOLVVÄRME FR.

6 627:-

INSTALLERAT-OCH-KLART Vi ger dig ett fast pris på produkt och installation. Monterar ned, forslar bort och tar hand om det gamla innan vi monterar det nya och 6-årig Trygghetsförsäkring ingår. Det är vad vi kallar komplett badrum. Och en sak till: Vi gör allt själva, vilket innebär att vi ansvarar för hela jobbet. Tryggt va!

Detta ingår: Jobb och försäkring: • Priset är räknat på ett badrum med längden 270 cm, bredden 170 cm och höjden 240 cm. • Rivning och bortforsling av den gamla badrumsinredningen (dusch, WC-stol, tvättställ/badrumsmöbel). • Rivning kakel och klinker på vägg och golv. • Uppsättning av våtrumsplatta enligt gällande branschregler. • Byte av golvbrunn standardmodell i plast. • Flytspackling av golv med godkänt fall till golvbrunnen. • U ppsättning av nytt kakel samt klinker med godkänt fuktspärrsystem enligt gällande branschregler. • Målning tak. • Montering av nya utanpåliggande kromade kopparrör. • Montering och inkoppling av nya badrumsmöbler, duschvägg, WC-stol, tvättställsblandare och duschblandare med duschstångset. • 6-årig trygghetsförsäkring med självriskeliminering vid eventuellskada. • Inkommande vatten ska uppfylla dagens branschregler. • Inredningen monteras på samma position som det som ersätts.

Inredning och produkter: • Ifö Space duschväggar. • Ifö Silva underskåp och tvättställ. • Ifö Silva högskåp. • Ifö Silva spegel. • Mora MMIX B5 tvättställsblandare med pushdown. • Ifö Spira WC-stol 6260 Rimfree®. Helt utan spolkant! • Mora MMIX takdusch med termostatblandare. • Bricmate White Matt Basic 200x400 mm kakel. • Bricmate B11 Concrete Grey 10x10 cm klinker.

KOMPLETT BADRUM Installerat-och-klart-pris*

146 142:DR5_2017_Falck.indd 7

Mosaik i duschhörn ingår ej.

Komplettera med golvvärme, pris från 6 627:* Pris gäller om ROT-avdrag medges. Priset är räknat på ett badrum med längden 270 cm, bredden 170 cm och höjden 240 cm. Se fullständiga Installerat-och-klart-villkor på www.bad-varme.se

2017-09-11 15:39


8

FM MATTSSON SILJAN

NYHET

Köksblandare

Stilfull mjukstängande med hög svängbar pip och Eco Flow 9 l/min. Miljöanpassad enligt Eco Safe™. Kallstartsfunktion. Diskmaskinsavstängning

V

Installerat-och-klart-pris*

3 299:-

Endast köksblandare 1 795:-

Ord. Installerat-och-klart-pris 3 904-

DAMIXA FREE

Tvättställsblandare Ny beröringsfri blandare i strömlinjeformad design. Den är mycket pålitlig, hygienisk och lätt att använda. Att den dessutom bidrar till besparingar på både energi och vatten är ett plus för miljön och användaren.

2 395:Ord. pris 2 994:-

DAMIXA PINE

V

Takduschpaket FM MATTSSON SILJAN

Takduschpaket

Säkerhetsblandare 160 cc med reversibelt överstycke. Tak- & handdusch med kalkavvisande sil. Eco Flow, handdusch 9 l/min & takdusch 12 l/min. Slang, duschstång med väggtätning (kan kapas vid behov).

Installerat-och-klart-pris*

6 999:-

Endast takdusch 5 695:-

Ord. Installerat-och-klart-pris 9 614:-

Komplett paket inkl termostat Thermixa 700 med omskiftare integrerad i flödesvredet. Vred i metall med Eco save och Skållningskydd. Takdusch är 200x 200 mm med kalkavvisande munstycken (Rub-clean). Handdusch 107x107 mm med 3 lägen och Rub clean.1,750 mm metallslang. Duschstången teleskåpisk. Installationsavstånd 160 mm.

Installerat-och-klart-pris*

5 299:-

Endast takdusch 3 995:-

Ord. Installerat-och-klart-pris 7 299:-

FM MATTSSON SILJAN

Tvättställsblandare Miljöanpassad enligt Eco Safe™. Mjukstängning tar bort tryckstötar & smällar i rör & blandare, vilket förlänger livstiden. Med Eco Flow 6 l/min. Kallstartsfunktion.

Installerat-och-klart-pris*

2 599:-

Endast blandare 1 095:-

Ord. Installerat-och-klart-pris 2 920:-

Ord. Installerat-och-klart-pris 2 960:-

DR5_2017_Falck.indd 8

2017-09-11 15:39


9

DAMIXA PINE

Tvättställsblandare

MORA ONE

Med keramisk insats och Eco-Save vattensparfunktion. Kallstart. Rub-Clean för enkel rengöring

Tvättställsblandare Mjukstängande med keramisk tätning från Mora Armaturs senaste serie, designad av Thomas Sandell. Energi- och vattenbesparande strålsamlare 5 l/min.

VATTENBESPARANDE

VATTENBESPARANDE Ord. Installerat-och-klart-pris 2 899:-

Ord. Installerat-och-klart-pris 5 309:-

Installerat-och-klart-pris*

Installerat-och-klart-pris*

Endast blandare 795:-

Endast blandare 2 395:-

3 899:-

2 299:-

åde

MORA ONE MINIPROFI

Köksblandare

Mjukstängande med flexibel pip och 2-stråligt munstycke (normal och sköljstråle). Energi- och vattenbesparande strålsamlare 8 l/min. Omställbar flödesbegränsning och temperaturspärr. Med diskmaskinsavstängning.

4 299:Ord. pris 6 705:-

STOLT

& ELEGANT

VATTENBESPARANDE

MORA ONE SHOWER SYSTEM KIT

Takduschpaket

Termostatblandare med inbyggd omkastare för tak- och handdusch med en taksil på hela 400 mm. Energi- och vattenbesparande handdusch 9 l/min och takdusch 20 l/min och båda är utrustade med antikalksystem Easy Clean.

Installerat-och-klart-pris*

9 499:-

Endast takdusch 8 195:Ord. Installerat-och-klart-pris 13 659:-

*Pris gäller om ROT-avdrag medges. Se fullständiga installerat-och-klart-villkor på bad-varme.se

DR5_2017_Falck.indd 9

2017-09-11 15:39


10

NYHET! Installerat-och-klart-pris*

2 899:-

ORAS OPTIMA RAIN SHOWER 7156 & 7157

Takdusch

Endast köksblandare 1 395:Ord. Installerat-och-klart-pris 3 717:-

ORAS SWEA 1534F

Takduschset med blandare & en stor takdusch som ger en härlig fyllig dusch. Handduschen kan ställas mellan en behaglig mjuk, en vanlig uppfriskande, eller en energisparande stråle. 40/160 c/c.

Köksblandare

Installerat-och-klart-pris*

6 295:-

Med hög svängbar utloppspip och keramisk diskmaskinsavstängning. Kallstart och Eco-flöde.

Endast Takdusch 4 991:-

Ord. Installerat-och-klart-pris 9 539 :-

NYHET!

ORAS SMART

Avstängningsventil Fjärrstyrd avstängningsventil för disk- och tvättmaskin. Lätt att installera, ingen håltagning behövs. Består av en trådlös Smart presspad, kontrollenhet och en elektronisk ventil. Ventilens öppettid är förinställd på 3/12 timmar. För nätanslutning. 1 595:-, ord.pris 2 393:-.

ORAS SAFIRA 1010F

ORAS SAFIRA 1039F

ORAS SWEA 1536F

Tvättställsblandare i en modern design med användarvänlig spak som är enkel att greppa.

Köksblandare med hög utloppspip. Keramisk diskmaskinsavstängning; vrid 90° för på/av.

Med sidospak och hög, svängbar utloppspip Keramisk diskmaskinsavstängning. Kallstart och Eco-flöde.

Tvättställsblandare

Köksblandare

Med batteridrift:

1 395:Ord. pris 2 083:-

Installerat-och-klart-pris*

Installerat-och-klart-pris*

2 399:-

3 299:-

Ord. Installerat-och-klart-pris 2 988 :-

Ord. Installerat-och-klart-pris 4 516:-

Endast blandare 895:-

Köksblandare

2 395:-

Ord. pris 3 490:-

Endast köksblandare 1 795:-

NYHET!

ORAS SWEA 1507F

ORAS SWEA 1510F

ORAS ELECTRA 6151F

Med sidospak och hög, svängbar utloppspip. Kallstart och Eco-flöde.

Med användarvänlig spak. Kallstart och Eco-flöde.

Installerat-och-klart-pris*

Beröringsfri tvättställsblandare med användarvänligt vred för kallt och varmt vatten. Batteridriven 6V. Vattenbesparing med Ecoflöde.

Endast blandare 795:-

Ord. pris 4 275:-

Tvättställsblandare NYHET!

1 695:Ord. pris 2 560:-

Tvättställsblandare

2 299:-

Tvättställsblandare

3 195:-

Ord. Installerat-och-klart-pris 2 730 :*Pris gäller om ROT-avdrag medges. Se fullständiga installerat-och-klart-villkor på bad-varme.se

DR5_2017_Falck.indd 10

2017-09-11 15:39


11

Hörndusch

5 680:Ord. pris 7 100:-

SVEDBERGS FORSA RAK

Hörndusch

Svart matt med klarglas. Handtag nr1. 90x90 cm. Blandare ingår ej.

5680:-

Ord. pris 7 100:Komplettera med duschplatta 90x158. Pris 5 325:- ord. pris 6 690:-

SVEDBERGS STIL

Högskåp

123x40x35, svart ek ram.

4 680:Ord. pris 5850:-

SVEDBERGS STIL

Top-Mirror

100 LED, svart ek. Dimbar.

5 720:Ord. pris 7 150:-

Högskåp

4 680:Ord. pris 5850:-

SVEDBERGS STIL

Tvättställ/underdel Porslinstvättställ Flod. Bänkskiva Blanco Zeus Extreme. Underdel 100x35, svart ek ram. Läderhandtag, svart. Blandare ingår ej.

13 252:-

Ord. pris 16 565:- Inkl. handtag.

SVEDBERGS STIL

Top-Mirror

misk

80 LED, grå. Dimbar

5 232:-

Ord. pris 6 540:-

SVEDBERGS STIL

Väggskåp 70x40, grå ram.

2 492:-

Ord. pris 3 115:- Exkl. handtag

SVEDBERGS SKAPA

SVEDBERGS STIL

Porslinstvättställ Skapa. Underdel med en låda. 50x35, grå. Handtag 12 svart. Blandare ingår ej.

Porslinstvättställ Stil. Underdel med två lådor. 80x45. Grå ram. Handtag porslin.

Tvättställ & underdel

3 936:Ord. pris 4 920:- Inkl. handtag.

DR5_2017_Falck.indd 11

Tvättställ & underdel

9 444:Ord. pris 11 805:- Inkl. handtag. Blandare ingår ej.

2017-09-11 15:40


12

! N E B M B S K I BUT anonpriser? k ll ti r te k u d ro p litets över 80 orter å p ss o r ta Vill du fynda kva it h u D ! av Butiksbomben l e d ta ch o ss o ll på bad-varme.se in å g . lt a Kom då in ti n a d si k S e ba runt om i landet.

Spara

Köp 4 för 100 kr!

DEMERX

Massageduk För helkroppsrengöring & intensiv peeling, stimulerar huden & blodflödet. Lätt att rengöra, bara att skölja ur. Går att tvätta i maskin. 100% nylon.

Ord. pris 54:-/st

Erbjudandet gäller v. 40–44 2017.

NAMN:

SMEDBO OUTLINE LITE

Pedalhink 6 L

Den mattborstade ytan är tillverkad med fingerprint-proof-teknik; ytan lämnar inte några fingeravtryck. Pedalhinkarna är försedda med softclose; locket går ner mjukt & sakta vid stängning. Finns även i vit, svart, rött, beige och ljusblått.

299:-

116 kr

Spara

100:-

Ord. pris 399:-

NAMN:

Erbjudandet gäller v. 40–44 2017.

149:-

Spara

45:-

NAMN:

Blandarstril Justerar enkelt mellan vanligt flöde & dusch. Går att vinkla & rotera 360° för smidig diskning/avsköljning. I krom med svart/vita detaljer. Passar invändig (M24) & utvändig (M22) gänga. Erbjudandet gäller v. 40–44 2017.

DR5_2017_Falck.indd 12

39:-

WC-rent+Sanicid Paketet innehåller WC-rent, rengöring för toalett, effektiv med angenäm doft samt Sanicid, desinficerande rengöringsspray till dusch, bad & toa.

Ord. pris 194:-

DEMERX

NORENCO PAKETERBJUDANDE

Erbjudandet gäller v. 40–44 2017.

Spara

40:-

Ord. pris 79:-

NAMN:

2017-09-11 15:40


13

INNOVATIV SPOLTEKNIK!

ÖPPEN SPOLKANT! GUSTAVSBERG NAUTIC 1500

WC-stol

Världens kanske mest hygieniska toalett Hygienic Flush finns nu med marknadens bredaste sortiment. Den öppna spolkanten har endast en tunn, lättstädad hygienlist runt skålens övre kant. Vattnet gör effektivt rent i hela skålen, ända upp till den tunna listen. Nautic finns i alla modeller och för alla behov. Denna modell är med dubbelspolning 4/2L och med standardsits.

Installerat-och-klart-pris*

4 995:Ord. Installerat-och-klart-pris 6 807:-

GUSTAVSBERG G1 ALT G2 MED TERMOSTAT NAUTIC

Takduschset

Duschpaket med takdusch G1 alt G2 samt Nautic termostat som håller en jämn vattentemperatur vid tryck- och temperaturförändringar. Teleskopiskt justerbar höjd 920-1320 mm på duschstången till takduschen.

4 695:Ord. pris 7 268:-

GUSTAVSBERG NAUTIC

GUSTAVSBERG NAUTIC

Med hög pip. Elegant miljöcertifierad blandare utrustad med smarta vatten- och energisparfunktioner som enkelt kan justeras efter dina egna behov. Diskmaskinsavstängning.

Den mest energieffektiva blandare på marknaden som automatiskt spar både vatten och energi. Denna blandare har energiklass A. Justerbart komfortflöde och komforttemperatur som enkelt kan ändras efter ditt önskemål. Med silpluggventil.

Köksblandare

1 495:Ord. pris 1 799:-

Tvättställsblandare

895:-

BÄST I TEST!

ENERGIKLASS A

Ord. pris 1 196:-

* Pris gäller om ROT-avdrag medges. Se fullständiga Installerat-och-klart-villkor på www.bad-varme.se

DR5_2017_Falck.indd 13

2017-09-11 15:40


14

PRIS!

NT I 38° C

T OSLAGBART PAKE

U BADA UTE ÅRET R NEPTUN FAMILY SPA

54 900:Ord. pris 79 900:Fri frakt ingår! Avser till tomtgräns, ej kranlyft.

Storlek: 200x 200x89 cm Antal platser: 6 st inkl. lounger Antal kromade jets: 31 st Vattenvolym: 1260 liter Tomvikt: 338 kg Totalvikt: 1598 kg El: 230 V 50 Hz, 2 x 16 A Pumpar: 1 st á 2.5hk, 2 hastigheter Värmare: 3000W Antal filter: 1 st Belysning: 1 st flerfärgs LED-lampa under vatten, där man fritt kan välja färg efter behag Elektronik: Amerikanskt Balboa styrsystem Ozonator: Ja Lock: Isolerat thermolock Startpaket med kemiprodukter: Ja Övriga spamodeller neptunbath.com *Erbjudandet gäller t.o.m den 5 november 2017

NORDHEM VAXHOLM ROSTFRI EL 440X770 3 ARMAR

Handdukstork

Elegant handdukstork med vridbara bågar där flera handdukar kan hängas upp samtidigt. Bågarna kan vikas undan när den inte används. Finns i fyra olika höjder och två olika bredder. Välj mellan dold elanslutning via fästet eller stickkontakt.

DR5_2017_Falck.indd 14

*Locklyftare på köpet, modell Neptun GS! Värde 2 900:-

Badkar + blandare 15 990:-

NEPTUN PORFYR-SERIEN

PU

Fristående. Helgjuten front. Pris avser endast badkar.

Upp utan i 60 ram & be mön

Valfritt Designbadkar

10 990:Ord. pris 12900:- 17900:-

Insida Sterling silver

NEPTUN GOLVBLANDARE

Utsida grå

OBS! Sidoanslutning av vattenledningar! Pris avser endast blandare.

6 990:Ord. pris 9990:-

Isfack för kylda drycker ingår.

1 995:Ord. pris 2 432:-

2017-09-11 15:40

Go

4

Ord.


15

KLEINE WOLKE PINO

Tillbehör

Tandborstmugg och tvålpump i akryl. Clear & antracit.

PURUS LINE PREMIUM

Golvbrunn

Purus Line Premium är en elegant och flexibel golvbrunn med osynliga kanter som ger ett exklusivt helhetsintryck i ditt badrum. Den installeras tätt intill väggen, nu finns inga begränsningar i ditt val av kakel- och klinkerplattor.

Pris från:

Pris från:

6 438:-

88:-

Ord. pris från 130:-

MÖVE MARBLE

Badrumsmatta 60x100 cm. 85% bomull 15% polyester. Finns i snow/arctic & snow/silverstone.

PURUS LINE 800 RIB

Golvbrunn

Uppfyller dagens krav på design & funktion, utan att ge avkall på vattensäkerheten. Finns i 60/ 70/80/90/100/120 cm. Levereras med ram, brunnsdel, klämring, monteringskit för trä& betongbjälklag, hårsil & NOOD-lås. Stort urval av mönster & material. Pris avser Purus Line 800 Rib.

4 552:Ord. pris 5 325:-

765:Ord. pris 1 160:-

MÖVE MARBLE

MÖVE MELANGE

100% bomullsfrotté. 50x100 & 80x150 cm. Finns i snow/arctic & snow/silverstone.

Badrock med schalkrage, bomullsfrotté, längd 120 cm. Storlekar: XS, S, M, L, XL. Finns i snow/arctic & snow/silverstone.

Handduk

Designade golvbrunnar

Badrock

Pris från:

999:-

175:-

Ord. pris 1 599:-

Ord. pris från 259:-

DEMERX MIXER SHELF SINGLE & TWIN

Blandarkorg

DEMERX HIGH SICURO LINE

För smidig förvaring under blandaren. Finns i krom, svart & vit & både för c/c150–160 & c/c 40 blandare. I rostfritt stål 18/8. 5 års rostskyddsgaranti.

Badrumsserie

Tidlös & elegant badrumsserie med 3M™ VHB™ för en fuktsäker installation. Montera utan hål i väggen. Snabbt, enkelt, inget kladd/spill, ingen åverkan på underlaget. Totalt finns det 15 delar i serien.

Single med 1 hyllplan Svart. Finns även i krom & vitt. 150 –160 c/c samt 40 c/c.

Pris från

Pris från

78:-

239:-

Ord.pris från 299:-

Ord. pris från 105:-

DEMERX ZEKER LINE

Badrumsserie

DEMERX READER

Läcker och modern badrumsserie med 3M™ VHB™ för en fuktsäker installation. Montera utan hål i väggen! Snabbt, enkelt, inget kladd eller spill, ingen åverkan på underlaget. Totalt finns det 14 delar i serien.

Toapappersstativ Snyggt och praktiskt toapappersstativ med vändbart tidningsställ och plats för 1 extra rulle. Krom.

359:-

Ord.pris 459:-

DR5_2017_Falck.indd 15

Montera utan hål i väggen! Twin med 2 hyllplan. Vit. Finns även i krom och svart. 150–160 c/c samt 40 c/c.

Pris från Pris från

329:-

Ord. pris från 409:-

95:Ord. pris från 129:-

2017-09-11 15:40


16

RENGÖR VATTENLÅSET PÅ 20 SEKUNDER!

ANVÄNDARVÄNLIG SPAK, KALLSTART OCH ECO-FLÖDE!

NYHET!

PREVEX EASY CLEAN

Komplett vattenlås för badrum

Enkelt att installera och lätt att rengöra. Lyft silen från bottenventilen. Rengör under rinnande vatten. Sätt silen på plats igen. Klart! Komplett vattenlås inkl. pop up bottenventil metall krom. Flex- eller L-rör.

ORAS SWEA 1510F

Tvättställsblandare

795:-

399:-

Ord. pris 1226:-

Ord. pris 485:-

VARDAGSLYX SOM VÄRMER! Finns för: centralvärme, el och kombidrift SPARA 2 565:-!

NYHET!

MA BAD & VÄRME SLITE

Handdukstork Stilren modell med glest satta rör som ger gott om utrymme för handdukarna att torka. finns i två storlekar: 80x50 cm och 121x50 cm. Krom. Inkl. ventil.

DR5_2017_Falck.indd 16

Pris från:

2 995:-

Ord. pris 5 560:-

BAD & VÄRME VISBY

Handdukstork

I elegant och raffinerad design. Finns i två storlekar: 79x48 cm och 121x48 cm. Krom. Inkl. ventil.

Ko

Pris från:

Finn någ fack någ Kom

2 995:-

Ord. pris från 5 560:-

2017-09-11 15:40


17

A T N A J L B RI

R A G N I N S DUSCHLÖ

MACRO DESIGN SKAGEN PREMIUM

! T T A B A R % 0 2 U N

SKAGEN PREMIUM RUND BRILJANT

6 788:Ord. pris 8 485:-

SKAGEN PREMIUM RAK BRILJANT

Skagen Premium är en serie högkvalitativa och yteffektiva duschlösningar med vacker design och kristallklart glas.

SKAGEN PREMIUM SKÄRMVÄGG

4 228:-

6 788:-

Ord. pris 5 285:-

Ord. pris 8 485:-

MACRO DESIGN LAGAN

20%

Spegelskåp

I vit lack, varmgrå lack eller svart ekfanér med LED-belysning. Välj infälld eller belysningsarm. Belysningsarmen går att växla mellan normal- eller varmvitt ljus.

Pris från:

5 828:-

MACRO DESIGN LAGAN

Högskåp

Ord. pris från7 285:-

I vit lack, varmgrå lack eller svart ekfanér. Med smart, integrerad förvaring. Vändbar dörr för höger- eller vänstermontage. Högskåpet linjerar i ovan- och underkant med kommod och spegel och har samma höjd på lådor som kommoden vilket skapar en enhetlig linje i badrummet. Finns i bredderna 300, 400 och 500 mm.

Pris från:

3 748:Ord. pris från 4 685:-

Pris från:

5 828:Ord. pris från 7 285:-

SKAGEN PREMIUM U BRIJANT

Pris från:

9 428:Ord. pris från 11 785:-

MACRO DESIGN RACK LUX

Förvaring

Rack Lux är till för dig som vill dölja dina duschprodukter med stil. Precis som lillebrodern Skagen Rack erbjuder Rack Lux mycket förvaring på ett snyggt sätt med 6 avtagbara trådkorgar och krokar. Med en front i Briljantglas passar den perfekt in i Lux-sortimentet. B:220 mm H:1925 mm.

2 685:-

Ord. pris 2 148:-

Exempel på hur Rack Lux ser ut fram- och ovanifrån i duschhörna.

MACRO DESIGN RACK LUX Pris från:

Limkit

788:-

Har du en dusch utan profiler så kan du nu limma upp en Rack Lux Duschhylla på så sätt undviker du att borra i väggen och riskera att skada tätskiktet. Monteras enkelt i ett 90 graders hörn.

Ord. pris från 985:-

MACRO DESIGN LAGAN

Kommod

Finns i vit lack, varmgrå lack eller svart ekfanér. En något mindre övre låda och en något större nedre låda. Den övre lådan innehåller flyttbara lådor och justerbara fack i trä. Förberedd för eluttag. Välj mellan 4 vackra porslinshandfat och köp till något av våra utvalda beslag. Sensorstyrd lådbelysning finns som tillval. Kommoderna finns i bredderna 600, 800, 1000 och 1200 mm.

DR5_2017_Falck.indd 17

MACRO DESIGN LAGAN

Spegel

Välj mellan belysningsarm, ovanpåligande belysning, infälld belysning, Kube eller Puls. LED-belysning i samtliga. Finns i bredderna 600, 800, 1000 och 1200 mm

228:-

Ord. pris 285:-

2017-09-11 15:41


18

www.ctc.se

Upplev friheten med CTC! Byt upp dig till en bättre värmeekonomi.

Boka kostnadsfritt hembesök och få 5 Triss Boka på ctc.se

Mest varmvatten, varvtalsstyrning och högsta energiklass gör CTC till några av Sveriges bästa värmepumpar. Med CTC Komplett™ får du dessutom en proffsig installation utförd av en certifierad CTC installatör nära dig. Läs mer på ctc.se *Energiklass – golvvärme eller radiatorer, inkl. styrning.

Varvtalsstyrd, hög verkningsgrad & färgpekskärm *A+++

*A+++

CTC ECOAIR 510M

CTC GSI 12

CTC ECOZENITH i350

Varvtalsstyrd. Är optimerad för att på bästa sätt ta tillvara den miljövänliga energin som finns i luften. Den överför luftens energi till värme & varmvatten & kräver inga borrhål/slingor i marken. *Energiklass – golvvärme. Energiklass radiatorer A++. I paket med CTC EcoZenith i350.

Perfekt för normalvillan, med ett stort effektområde på 2,5 –12 kW. Den inverterstyrda kompressorn med elektronisk expansionsventil ger en mycket hög årsvärmefaktor (SCOP 5,43) & därmed maximal besparing. Med CTC Connect styr du din värmepump från din mobil. A+++ bästa energiklassen. *Energiklass - golvvärme eller radiatorer, inkl. styrning.

Den nya inomhusmodulen med samma högeffektiva teknik för varmvattenberedning som bergvärme-pumpen CTC GSi 12. I kombination med CTC EcoAir 510M eller CTC EcoPart producerar den över 310 l varmvatten. Den har dessutom pekskärm i färg och kan styras via mobilen med CTC Connect.

Luft-/vattenvärmepump

DR5_2017_Falck.indd 18

Bergvärmepump

Inomhusmodul

2017-09-11 15:41


19

Glöm raggsockorna! LK Golvvärme passar perfekt både vid nybygge & renovering. Tryggt, miljövänligt med överlägsen säkerhet. Att välja LK Golvvärme blir din bästa investering – den syns inte, men du kommer att längta hem till den. Vi har färdiga lösningar för: • Uterum • Enstaka rum • Nyproduktion • Renovering med krav på låg bygghöjd • Varma badrumsgolv på sommaren och vintern

Vill du installera golvvärme? Kolla in våra instruktionsfilmer på lksystems.se

VÄLJ ErP-MÄRKTA PERFECTA PUMPAR! – Supergröna! Uppfyller de allra hårdaste miljökraven. PERFECTA PUMP aPump+ 25-4U-130

Cirkulationspump Självreglerande 1-faspump med steglös inställning av kapacitet & display som visar energiförbrukningen. Energisparpumpen, aPump+ har en mycket tyst drift, en s k komfortpump. Lämplig för fastigheter upp till ca 200 m2. Levereras komplett med 2 m kabel som underlättar installationen

SPAR UPP TILL 1000 KR/ÅR

PAX NICE

20%

Gäller hela PAX handdukstorks sortiment! En handdukstork passar utmärkt i så många fler miljöer än ett badrum. En klädtork i hallen är perfekt för fuktiga ytterkläder, en tork i köket hindrar tillväxten av svamp och bakterier i kökshandduken. Och vem vill inte lyxa till det med en varm, härlig morgonrock i sovrummet?

PAX FLEX I

PAX VELVET

Installerat-och-klart-pris*

3 495:Ord. installerat-och-klart-pris 4 498:-

* Gäller hus med värmekälla under 70 kW och ett Delta T 20°C. Pris gäller om ROT-avdrag medges. Fullständiga installerat-och-klart-villkor se bad-varme.se

DR5_2017_Falck.indd 19

2017-09-11 15:41


20

SMART GOLVVÄRME. VINSTPOTENSIAL. TRÅDLÖS. DANFOSS DEVI DEVIregTM SMART

Termostat

Är en programmerbar termostat med timer som kan anslutas till WIFI och DEVIsmart™-appen och styras när och var som helst via din smartphone. Användargränssnittet är lättförståeligt och intuitivt att arbeta med. Termostatens huvudsakliga funktion är att reglera elektriska golvvärmeelement. Termostaten är endast avsedd för fasta installationer, och tack vare sin specialutformade tvådelade konstruktion är den kompatibel med många olika ramar och givare.

Ord.pris 2014:-

Lugn, det fixar vi! Med vår Rörmokarservice hjälper vi dig med stopp i avloppet, droppande kranar, kalla element, vattenskador, krånglande värmepannor, lågt vattentryck, trasiga WC-stolar, rördragning, ventilbyten, blandar- och duschbyten, läckande och sönderfrysta rör, tvättmaskins- och diskmaskinsmontering. Och lite till.

Rätt pump och service för fritidshuset Våra VVS-hantverkare kan också fixa ditt pumpbyte och utföra service vid öppning och stängning av ditt fritidshus. Läs mer på www.bad-varme.se eller besök någon av våra butiker. Mer om vår service och våra tjänster hittar du på www.bad-varme.se

DR5_2017_Falck.indd 20

2017-09-11 15:41


21

VARMVATTENBEREDARE FÖR VILLAN Installerat-och-klart-pris*

16 795:-

NIBE COMPACT 100/150/300 LITER

Avser modell koppar, 100 liter.

Varmvattenberedare

Storsäljaren med valfritt korrosionsskydd, är lösningen för de flesta villahushåll. Serien är som gjord för att smälta in i hemmiljön. Den minsta modellen är perfekt att placera under arbetsbänk i köket. För mer information kring vilken STORSÄLJARE! varmvattenberedare du ska välja se bad-varme.se

Installerat-och-klart-pris*

17 995:-

Avser modell rostfritt, 150 liter.

Installerat-och-klart-pris*

19 795:-

Avser modell rostfritt, 300 liter. *Pris gäller om ROT-avdrag medges. Se fullständiga installerat-och-klart-villkor på bad-varme.se

SÅ FUNKAR DET!

1.

Kom till någon av våra butiker

På plats tittar vi på de produkter och lösningar du vill ha hjälp med.

2.

3.

lart!

ch-k o t a r e l l Insta

En offert med fast pris på allt

På offerten ser du priset inkl. material- och arbetskostnader och eventuellt ROT-avdrag.

Vid behov kommer vi hem till dig

En faktura från Bad & Värme

Tillsammans med fakturan får du all dokumentation och alla garantihandlingar.

Vid större objekt som värmepump eller hela badrumsarbeten gör vi ett kostnadsfritt hembesök och tittar hur det ser ut hemma hos dig. Förutsättningarna är nästan alltid olika. Är det ett nytt badrum du ska ha kan vi t ex göra en 3D-ritning.

6. 7.

Gemensam slutbesiktning

Vi går igenom hela jobbet och ser till att du blir nöjd och att vi har uppfyllt kraven.

4.

Startdatum och installation

När du bestämt dig får du en tid då vi börjar jobbet och en tidsplan för när allt kommer att vara klart.

5.

Efter arbetets slut

Vi forslar självklart bort allt och städar efter oss.

DR5_2017_Falck.indd 21

NYHET!

Boka tjänsten på webben

Nu kan du boka våra Installerat-och-klartprodukter direkt på webben! bad-varme.se

2017-09-11 15:41


22

Tänk om naturens energi räcker åt oss alla?

N

Vår mission är att skapa en mer hållbar framtid genom att hämta energi från lokala naturkällor. Våra produkter förser ditt hem med kyla, värme, ventilation och varmvatten – för ett perfekt inomhusklimat med minimal påverkan på miljön.

IT’S IN OUR NATURE

DR5_2017_Falck.indd 22 NIBE_BadoVarme_210x297_DR5.indd 1

NIBE.SE

2017-09-11 15:41 2017-08-29 14:39


4:39

23

LK Vattenfelsbrytare WSS Ett säkert sätt att undvika vattenskador En vattenläcka hemma är lika oväntad som ovälkommen. Efterföljden blir dryg och inte minst dyr. Försäkringen täcker sällan allt som måste repareras, utan ersättningen reduceras bl. a av åldersavdrag på golv, väggar och inredning. För den som drabbas innebär det även olägenheter som renovering, långvarigt stök i hemmet eller t o m utflyttning. LK Vattenfelsbrytare är ett säkert sätt att undvika skador. LK Vattenfelsbrytare ger dig kontroll över vattnet i ditt hem - som i kök, badrum, tvättstuga och källare. Systemet stänger automatiskt av vattentillförseln om ett läckage upptäcks. • Upptäcker, larmar och stänger av • Kan styras och övervakas mobilt • Gör det enkelt att stänga av vattnet

LÄS MER PÅ:

• Kan kopplas till villalarm

WWW.LKSYSTEMS.SE/ VATTENFELSBRYTARE

• Ansluts trådlöst eller trådbundet • Installeras lätt och smidigt

7 995:-

NYHET!

Ord. pris 9 150:-

ETAC SWIFT

GÅNGJÄRN I FEM FÄRGER!

Duschstol

Svart matt

Ben, rygg- och armstöd är avtagbara. Höj- och sänkbar, med doppskor som ger ett säkert grepp mot golvet. Finns i grå och isblå.

Svart krom

1 549:Ord. pris 1 820:-

Brons

10 995:-

Guld

Ord. pris 13 995:- Erbjudandet gäller Twin Design och Corny Design duschhörna och valfri färg på beslagen.

NÅGOT STADIGT ATT HÅLLA SIG I ETAC HANDY

Vägghandtag Stabilt vägghantag i rak eller vinklad form. Rak modell finns i måtten 30, 40 och 60 cm. Vinklat i 40 cm.

DR5_2017_Falck.indd 23

Pris från:

179:Ord. pris från 215:-

Koppar

KÖP EN TAKDUSCH I MATCHANDE FÄRG SOM GÅNGJÄRNEN! FÅ 25% RABATT PÅ TAKDUSCHEN! DUSCHBYGGARNA CORNY DESIGN

DUSCHBYGGARNA TWIN DESIGN

Klarglas. 800x800 / 800x900 / 900x900. Höjd 1913 mm. Välj beslag i någon av färgerna svart matt/svart krom/brons/guldfärg/koppar.

Klarglas. 700/800/900 i valfria kombinationer. Höjd 1913 mm. Välj beslag i någon av färgerna svart matt/svartkrom/brons/guldfärg/koppar.

Duschhörna rund

Duschhörna rak

2017-09-11 15:41


BAD & VÄRME

Nyhet! Showroom i Örebro och Sollentuna Vi finns även på nya orter

ÖREBRO – Bad & Värme SOLLENTUNA – 24 Rörjour

TRANEMO – Tranemo Rör VELLINGE – Wickmans Rör HÄSSLEHOLM – Bad & Värme ÖRNSKÖLDSVIK – Bad & Värme Örnsköldsvik KARLSKRONA – Redmos Rör

900 VVS-hantverkare på över 80 orter BUTIK, SERVICE OCH INSTALLATION Arvika Bollnäs Borlänge Bålsta Emmaboda Enköping Falun Filipstad Färjestaden Gnosjö/Reftele Halmstad Hedemora Helsingborg Hova Huddinge Hudiksvall Härnösand Kalmar Karlskoga Karlstad Kisa Kristinehamn Kungens Kurva Köping Laholm Linköping Ludvika Luleå Lund Lysekil/Brastad Malung Mariehamn Mariestad Mora Motala Munkedal Norrtälje Osby Piteå Rottne Sala Sandviken

Värme & Kylteknik i Arvika Bad & Värmebutiken i Bollnäs Kakelgruvan Bad & Värme/Lindboms Rör Bad & Värme/Rörinstallationer Bad & Värme/Lindboms Rör Bad & Värmebutiken Bad & Värme Bad & Värme/Kalmar VVS & El-montage Gnosjö Rör Bad & Värme Bad & Värme/Engléns Rör Skånska Bad Bad & Värme/Hova Rörledningsaffär Huddinge Energi & VVS Frihemservice VVS Billströms Värme VVS Butiken Lindsdals Rör Bad & Värme Karlstad Rörmontage Bad & Värme Bad & Värme B Nilsson & Co Badrum, Kök och Golv Bad & Värme/K & E Rör Bad & Värme Bad & Värme Radiator VVS Bad & Värme Bad & Värme/RoA Golv & Kakel Rörläggerifirma Magnar Rönning Installationsgruppen Bad & Värme/ Klingbergs Elektriska Bad & Värme Bad & Värme/Eklunds VVS Bad & Värme VVS Shopen NM Rörservice Bad & Värme/Sahlins Rör Rörcentrum Söders Olja & Rör Silverstadens Rör Hedlunds Rör

Droppande kran?

Bad & Värme hjälper dig med alla servicejobb som till exempel stopp i avloppet, droppande kranar, kalla element och vattenskador. Fråga i din butik för mer information.

Fallebergsvägen 23 Renshammarvägen 8 Skäggargatan 7 Sköldvägen 9 Industrigatan 12 Romgatan 10, bredvid Jysk Centralvägen 30 Bagaregatan 6 Storgatan 70 Järnvägsgatan 35 Söndrumsvägen 29 Hamre 68 Kanongatan 157 Björnemossegatan 3 Huddingevägen 342 Granebovägen 3 G:a Ådalsvägen 113 Dagövägen 5 Örebrovägen 27 Kolvgatan 10 Västra vägen 29 Första Industrigatan 7A Jägerhorns Väg 15 Hantverkaregatan 21 Kullsgårdsvägen 43 Industrigatan 15 Målarvägen 5 Spantgatan 8 Stora Gråbrödersgatan 15 Hallindenvägen 25 Källvägen 15 Godbyvägen 11 Förrådsgatan 45 Skolvägen 6 Medevivägen 71 Mästarevägen 1 Abborrvägen 12 Tegvägen 5 Batterigatan 6 Kopparvägen 6 Gruvvägen 44 Mossvägen 41

0570-124 24 0278-272 62 0243-22 70 55 0171-511 01 0471-104 55 0171-511 01 023-343 00 0590-130 14 0485-316 70 0370-332 290 035-241 08 50 0225-107 26 042-400 94 40 0506-307 95 08-746 00 20 070-381 37 99 0611-154 23 0480-696 00 0586-350 50 054-22 14 40 0494-125 50 0550-692 996 08-740 80 30 0221-140 70 0430-10 000 013-31 25 50 010-458 66 55 0920-108 80 046-272 72 99 0523-470 71 0280-130 75 +35818-221 11 0501-716 60 0250-53 08 80 0141-21 00 32 0524-715 11 0176-22 47 00 0479-146 04 0911-927 70 0470-925 50 070-582 69 16 026-27 30 75

Skara Skellefteå/Kåge Slite Sollefteå Sollentuna Stenungsund Strömstad Sälen Söderhamn Tingsryd Trosa/Vagnhärad Täby Umeå Vedum Visby Vårgårda Vänersborg Västerås Åkersberga Årjäng Örebro Örnsköldsvik Östersund

Bad & Värme Holmboms Värme Bad & Värme Rörmokarn i Sollefteå 24 Rörjour Bad & Värme/Herberts Rör Bad & Värme Installationsgruppen Bad & Värme/Vågbro Rör Bad & Värme/Rör & Smide Bad & Värme Täby Bad & Värme AC Golv och Plattsättning AB Lundgrens Rör i Vedum Rör & Bad Vårgårda VVS Rör Anders VVS & Energi Bad & Värme/Nya Rörbolaget Kakelshopen i Åkersberga Bad & Värme/Färg & Kakelbutiken Bad & Värme Bad & Värme Ö-vik Bad & Värme/Norderåsens VVS

Mejerigatan 2 Storgatan 46 Boge Mojner 828 Bangatan 4 Djupdalsvägen 7 Doterödsvägen 25 Solrosgatan 3 Sälenvägen 15 Växelgatan 7 Lokgatan 3 Nya Industrivägen 3 Måttbandsvägen 6–10 Björnvägen 7 Larvsvägen 40 Hyvelgatan 11, infart Willys P Korsgatan 40 Vassbottengatan 8 Retortgatan 5 Stationsvägen 24 Snickargatan 19 Markgatan 23 Karlslundsvägen 1 Hemvägen 28

0511-101 59 0910-72 04 05 0498-22 07 00 0620-150 15 08-24 24 20 0303-801 09 0526-667 10 0280-207 75 0270-100 90 0477-130 50 0156-12701 08-630 07 00 090-14 38 00 0512-405 36 0498-500 76 0322-62 00 60 0521-657 00 021-38 04 30 08-540 229 80 0573-100 03 019-10 63 60 0660-843 45 063-14 01 50

SERVICE OCH INSTALLATION Askersund Bengtsfors Eskilstuna Flen Hjo Hässleholm Hässleholm Järfälla Karlskrona Nyköping Saltsjö-Boo Sölvesborg Tranemo Uppsala Vara Vellinge Åkersberga

Askersunds Brunnsborrning Läggesta 111 Bad & Värme Djurgårdens Bygg & Miljö Fabriksgatan 16 Lundberg & Jonsson Rör Åsegatan 8 Rörfixarna i Hjo Filvägen 6 Bad & Värme Fabriksgatan 15 VVS-teamet Väpnargatan 7 Järfälla BadrumsRenovering Skarprättarvägen 11 Redmos Rör Silvervägen 20 Sörmlandskustens VVS Blommenhovsvägen 24 Turex Rör Telegramvägen 46C B. Göranssons Rör Löparevägen 6 Tranemo Rör Åkerivägen 1 J-G Rör Spikgatan 6 Lundgrens Värme & Sanitet Wickmans Rör Spikgatan 8 Frödins Rör

0583-71 10 77 0531-103 02 016-14 68 43 0157-100 61 0503-122 22 0451-602 38 0451-38 18 70 08-583 550 50 0455-168 00 072-70140 77 08-715 56 16 0456-128 33 0325-700 49 018-69 28 48 0708-60 77 13 040-42 26 00 08-540 681 50

Gilla oss på Facebook!

www.bad-varme.se Vi reserverar oss för eventuella tryckfel. Vid större förändringar i valutakursen förbehåller vi oss rätten att justera våra priser i euro.

® DR5_2017_Falck.indd 24

2017-09-11 15:41

Bad & Värme DR utskick 5.2017  
Bad & Värme DR utskick 5.2017  

Bad & Värme DR utskick 5.2017 Oktober / November