Page 1

BAD & VÄRME FRÅN INSPIRATION. TILL INSTALLATION.

SEP/OKT 2013

KAMPANJEN GÄLLER FRÅN OCH MED 15/9 TILL OCH MED 20/10.

Tickar din energimätare för fort? Sänk din energiförbrukning med upp till 80%!

Gör din energikalkyl på bad-varme.se

BAD_13-0185_dr5.indd 1

2013-08-21 16:55


Malena Skavhellen VVS-hantverkare med butik i Skövde

Vi sänker din energiförbrukning med upp till 80%! Bad & Värme är en kedja med fler än 500 certifierade VVS-montörer som alla kan hjälpa dig att sänka din energiförbrukning. Och det kan vi göra på många sätt, med små eller stora installationer. Något av det mest effektiva man kan göra är att installera en värmepump, men det kan också räcka med att byta till nya moderna termostater på sina gamla element. Låt oss hjälpa dig med en personlig kalkyl och en offert anpassad efter just dina behov och förutsättningar. Och vi lovar att vintern inte kommer att se så mörk ut längre. Välkommen till Bad & Värme!

Kommer du ihå vinterns värme Även om det är några månader kvar tills vintern och kylan slår till igen, är det nu man bör fundera på och göra något åt sin energiförbrukning. Har du direktverkande elvärme eller oljeeldning idag, kan du förbättra vinterekonomin rejält och dessutom få ett skönare inomhusklimat. På Bad & Värme hjälper vi dig med allt från att planera och göra en energibesparingskalkyl till att anpassa och installera ditt nya värmesystem så att det är optimalt för just ditt hus. Välj värmesystem Det som skiljer olika värmesystem från varandra, är sättet som energin utvinns. En värmepump utnyttjar gratisenergin i luften, marken, berget eller sjövattnet. Vilket system som passar dig och ditt hus bäst, styrs bland annat av vilket system du har idag, hur mycket du kan investera i ett nytt system och hur stor energibesparing du vill uppnå.

Från oljepanna till värmepump Har du oljepanna idag, så har du också ett vattenburet värmesystem som är en förutsättning för att kunna installera tex en luft/vattenvärmepump eller bergvärmepump. Genom att byta till en värmepump, kan du spara en hel del pengar, eftersom en kWh olja kostar ca 1 kr* medan en kWh producerad av en värmepump kostar ca 40 öre*.

Energikalkylen på bad-varme.se ger dig snabbt besked om hur mycket du skulle vinna på att installera en värmepump. Priser i euro? Vill du veta vad priset blir i euro så dividerar du det helt enkelt med 8,3.

BAD_13-0185_dr5.indd 2

2013-08-21 16:55


Spara upp till 65% av uppvärmningskostnaderna med värmepump!

Prata värme med oss! Vi ser till att du får det bästa värmesystemet för just ditt hus.

ihåg förra mekostnader? - Minskad energikostnad - Luktfritt och rent - Skapar utrymme eftersom oljetanken försvinner - Installationen tar ca 1–2 dagar - Byte till bergvärmepump tar ca 2–4 dagar då det krävs borrning av kollektorhål och grävning av slang från borrhålet till huset. Det ger även åverkan på trädgården som behöver återställas. Från el till värmepump Att byta från direktverkande el till en värmepump och ett vattenburet system, är en större investering och ett större projekt. Men vinsten är en lägre energikostnad. Med el kostar en kWh ca 1:50 kr*, medan det med värmepump kostar ca 40 öre/kWh*.

Vad kostar det och hur mycket sparar jag? De vanligaste frågorna som vi får, handlar såklart om ekonomin. Alla dessa frågor kan vi svara på genom att göra en energibesparingskalkyl. För att kalkylen ska bli så korrekt som möjligt, behöver vi veta mer om vilket värmesystem du har idag och vad du betalar. Mer om detta hittar du i högerspalten. Vi installerar ditt nya värmesystem Allt du köper hos oss, kör vi hem till dig och installerar. Vi ser till att starta igång ditt nya värmesystem och trimmar in det för att vara säkra på att du får en så hög ekonomiskt besparing som möjligt och ett skönt inomhusklimat. * Prisuppgifterna är ungefärliga och från juni 2013.

- Energikostnaden minskar - Installationen tar ca 1 vecka då man måste dra rör på väggar och genom golv.

Få svart på vitt hur mycket energi du skulle kunna spara, genom att låta oss ta fram en energibesparingskalkyl. För att det ska bli så korrekt som möjligt, behöver vi veta lite om hur du har det idag. 1. Har du direktverkande el eller vattenburet system? 2. Värmer du huset med olja, el, pellets eller ved? 3. Hur mycket betalar du för din olja eller el? (kr/m3 eller öre/kWh) 4. Årsförbrukning, ungefär hur mycket betalar du på ett år? 5. Hur ser framtiden ut, har du tänkt bygga till eller anlägga pool?

Skillnaden mellan olika pumpar:

Snabbguide

Värmepump: fungerar som ett omvänt kylskåp. Om du känner bakom kylskåpet alstras det värme och en värmepump jobbar på samma sätt men tar då tillvara på värmen för att värma huset och tappvarmvattnet. Frånluftsvärmepump: tar tillvara på energin från ventilationen i huset. För detta krävs ett ventilationssystem som är anpassat för det.

ATT TÄNKA PÅ! För att sänka dina energikostnader ytterligare, se över ditt värmesystem med termostatventiler på radiatorer. Har du ett gammalt värmesystem kan man behöva komplettera med motordriven klimatstyrd shunt.

BAD_13-0185_dr5.indd 3

Se hur mycket du kan spara!

Luft/vattenvärmepump: hämtar energin från utomhusluften. Jordvärmepump: hämtar energin från jordlagret via slangar som grävs ned i marken. Bergvärmepump: hämtar energin från grundvattnet i marken via ett eller flera borrade hål.

2013-08-21 16:56


H Ö ST KA M PA N J

h c o t a r Installe -pris! klart

Produkt + Hantverkare = Fast installerat-och-klart-pris! Priserna är fasta och gäller om ROT-avdrag medges (ROT gäller ej på Åland) och gäller under förutsättning att: vattenavstängning finns och fungerar, golvbrunnen inte behöver flyttas, ingen ombyggnad av väggar och tak krävs, väggarna är ordentligt kottlade, avloppsrörets diameter är 110 mm, ingen kapning av gjutjärnsavloppsrör krävs, befintliga köks- och tvättställsblandare är av ”etthålstyp”, ingen omdragning krävs av vattenledningsrör och inga andra oförutsedda arbeten krävs. Gäller inom en mils radie (lokala avvikelser förekommer). Se mer information på baksidan.

Vill du ha lägre energiförbrukning? Anlita en smålänning.

Nyhet!

I höst duggar nyheterna tätt från CTC. En ny generation av Sveriges mest sålda värmepump för luft/vatten CTC EcoAir: Tystare, effektivare, mer tappvatten och ny design. Dessutom kommer CTC EcoHeat – Sveriges mest effektiva bergvärmepump med pekskärm – i en ny version med ny design. På bergvärmepumpen CTC EcoHeat 400-serien och luft/vattenvärmepumpen CTC EcoAir 400-serien ingår en kostnadsfri försäkring som täcker alla eventuella kostnader i upp till 10 år.

Hur mycket skulle du spara med en ny värmepump? Det tar inte mer än en minut att räkna hur mycket du skulle spara på att byta till en ny värmepump med Energikalkylen på www.bad-varme.se Kalkylen inkluderar alla kostnader för värmepump, installation och finansiering. Du kommer att bli glatt överraskad. Det kan vi lova. På bad-varme.se hittar du också närmaste Bad&Värme-installatör som kan ge dig en personlig kalkyl och offert.

*För g

BAD_13-0185_dr5.indd 4

2013-08-21 16:56


H Ö ST KA M PA N J

5

Köp 5 eller fler – få

10% rabatt!

RADIATOR

DANFOSS

DANFOSS

Den nya intelligenta termostaten från Danfoss är utrustad med bl a semesterfunktion, vädringsfunktion och inställning av natt- och dagtemperatur. Sänker energiförbrukningen med upp till 23%.

Termostat till tilloppsventiler med snabbkoppling. Används där rumsluften kan passera förbi termostaten. Fritt inställningsområde: 5–26 grader.

K 11 400X400 MM med DANFOSS Living Eco® termostat

Living Eco, termostat

Installerat-och-klart-pris!*

449:-

1995:-/st

Ord. pris 799:-

RA 2990, termostat

219:-/st Ord. pris 290:-/st

Ord. installerat-och-klart-pris 2 795:-/st

”Anlita alltid en certifierad installatör, så kan du känna dig trygg.” Johan Lundqvist VVS-hantverkare med butik i Slite

10%

Spara 500:-

Nyhet!

CANVAC

CANVAC

CANVAC

CANVAC

Med en centraldammsugare från Canvac minskar du mängden allergiframkallande mikrodamm och kvalster i ditt hus. Den är dessutom tyst och gör städningen lite mer bekväm. Canvac Q Clean håller hög kvalitet och är en lönsam investering.

Denna kraftfulla helautomatiska dammsugare har ett intelligent styrprogram och hög sugförmåga. Programmera enkelt med fjärrkontrollen och ställ in veckoschema. Klarar hinder, följer kanter, städar bra i hörn och anpassar sugkraften efter underlaget. Bara 90 mm hög, vilket gör att den går in under låga möbler. Återgår till laddstationen efter städning.

Nya QHeat 455 kommer från Mitsubishi Electric, världsledande på värmepumpar. Här kombineras den senaste energispartekniken med modern, diskret design. Effektiv, driftsäker värme ända ned till utetemperaturer på minus 20° C tack vare unika speciallösningar anpassade för nordiskt klimat. Programmera in önskad temperatur dygn för dygn över en hel vecka. Med en ljudnivå på knappt hörbara 21 dB(A) i Silent Mode hör QHeat 455 till en av marknadens allra tystaste värmepumpar, trots den höga verkningsgraden (SCOP 4,3) som bevisas av energiklassningen A+/A++ (i värme- resp kyldrift).

Ett ventilationsaggregat med en värmeväxlare som återger upp till 80% av inomhusluftens temperatur. Många har problem med inomhusluften utan att de vet om det, ett tydligt tecken är kondens på fönster. Perfekt efter t.ex. utbytta fönster, borttagna värmekällor som ved/ oljepannor som minskar det naturliga självdraget som funnits i huset. Lätt att installera. Två hål i väggen och stickpropp. Data: Dimension (B-H-D) (mm) 620-265-200.

extra på centralenhet blå sortimentet

Q Clean, centraldammsugare

Installerat-och-klart-pris-från!*

8258:Spara 500:-

Ord. installerat-och-klart-pris-från 8 758:-

Q Clean R300, robotdammsugare

2 990:Ord. pris 3 490:-

Q Heat 455, luftvärmepump

11 990:-

Nyhet!

Q Air V200, ventilationsaggregat

5 990:-

*För generella installerat-och-klart villkor se sista sidan.

BAD_13-0185_dr5.indd 5

2013-08-21 16:56


6

H Ö ST KA MPA N J

UPONOR

Energismart golvvärme Uponor golvvärme tillsammans med energismart reglering är ren njutning för både kropp och själ. Uponor Control System är sprängfylld med smarta finesser som hjälper dig att spara både miljö och pengar och samtidigt få en härlig inomhuskomfort på köpet. Uppgradera ditt befintliga golvvärmesystem. Har du ett äldre golvvärmesystem kan du uppgradera och ta del av den nya teknikens alla fördelar. Läs mer på www.uponor.se

”Golvvärme ger överlägsen inomhuskomfort.” Claes Israelsson VVS-hantverkare med butik i Västerås

BAD_13-0185_dr5.indd 6

2013-08-21 16:56


H Ö ST KA M PA N J

7

LK SYSTEMS

Vattenburen golvvärme i uterum Många har valt bort vattenburen golvvärme i sitt uterum på grund av risk för sönderfrysning av golvvärmerören. Nu finns det en enkel färdigbyggd lösning som ger dig möjlighet att kunna utnyttja husets vattenburna värmesystem i ditt uterum. Lösningen är LK Värmeväxlarpaket, med vilken man separerar golvvärmen från husets övriga värmesystem. Golvvärmesystemet kan då frostskyddas med glykol och på så vis kan du tryggt stänga av värmen utan risk för frysskador.

LK Värmeväxlarpaket

Detaljerna gör badrummet! Spara 100:-

DEMERX

Duschskrapa Med smart självhäftande hållare (3M™ VHB™), transparant silikon torkarblad. Finns med rostfritt, vitt, svart eller rött handtag.

139:-

DEMERX

READY, toapappersstativ

Ord. pris 178:-

Med plats för 3 extra rullar.

Nyhet!

298:Ord. pris 398:-

Nyhet! DEMERX

WC-Borste Med snygg hållare. Finns både med och utan praktisk spolrandsborste samt med borst i färgerna vit och svart.

89:Ord. pris 118:-

DEMERX

Knoppen, Toapappers avrivare Monteras med 3M VHB för en fuktsäker installation alt. skruv. Med fjädrande lock och rivkant som passar alla papperskvaliteter. Med spår för rullen för lätt byte av pappersrulle. Finns i vit, krom och satin krom.

159:Ord. pris från 190:-

BAD_13-0185_dr5.indd 7

2013-08-21 16:56


8

H Ö ST KA MPA N J ARE0840

HRE0850

NORDHEM

ALMENÄS & HÄSTEVIK, handdukstorkar

Två stilrena handdukstorkar i polerat rostfritt stål. De glest satta rören ger ett bra och luftigt utrymme mellan handdukarna. Dessa elektriska modeller värms upp med en värmekabel inne i handdukstorken. Välj mellan att ansluta med befintlig stickkontakt, dold elanslutning genom fästet eller till en kopplingsdosa.

ALMENÄS ARE0840: Polerat rostfritt stål. H: 790 mm, B: 400 mm.

2 195:2 595:2495:Ord. pris 2 759:-

ALMENÄS ARE1140: Polerat rostfritt stål. H: 1140 mm, B: 400 mm.

Ord. pris 3 168:-

HÄSTEVIK HRE0850: Polerat rostfritt stål. H: 790 mm, B: 500 mm.

Ord. pris 3 078:-

Alltid torrt och snyggt! RKC1525

NORDHEM

ROSENDAL, handdukstork

En innovativ och designskyddad handdukstork som utstrålar klass och tidlös skönhet. Den nytänkande designen gör det möjligt att placera den även i trånga utrymmen. Kan anslutas till el, vatten eller kombidrift. ROSENDAL RKC1525: Krom. H: 1500mm, B: 260mm. Grundversion, ventil och/eller elpatron tillkommer.

6995:Ord. pris 8756:-

ROSENDAL RKE1525: Krom. H: 1620mm, B: 260mm. Elmodell. Levereras monteringsklar med steglös elpatron samt fabriksfylld med vätska.

8995:Ord. pris 11 619:-

Praktiska krokar att hänga handdukar på.

BAD_13-0185_dr5.indd 8

2013-08-21 16:56


H Ö ST KA M PA N J

9

Njut av ett hemmaspa! Spara 3 000:-

NEPTUN

Rio, badkar & bubbelbad

1600 x 700 mm. Total höjd: 580–620 mm. Invändigt djup: 425 mm. Vattenvolym: 200 liter. Front och gavel ingår (flyttbara). 100 % Sanitetsakryl. Basic, endast badkar:

6 990:Ord. pris 9 990:-

Basic Plus, bubbelbad 8-jets system:

Spara 4 000:-

9 990:Ord. pris 13 990:-

NEPTUN

Cancun, badkar & bubbelbad

1400 x 1400 mm. Total höjd: 580-620 mm. Invändigt djup: 415 mm. Vattenvolym: 195 liter. Front ingår. 100 % Sanitetsakryl. Basic, endast badkar:

6 990:Ord. pris 9 990:-

Spara 3 000:-

Basic Plus, bubbelbad 8-jets system:

9 990:Ord. pris 13 990:-

Spara 4 000:-

”Badrummet ska vara som en skön oas i vardagen.” Hans-Gunnar Pettersson VVS-hantverkare med butik i Ludvika

BAD_13-0185_dr5.indd 9

2013-08-21 16:57


10

H Ö ST KA MPA N J

Spara 2 575:-

IFÖ

BKFF, frontfritt badkar Tillverkas i emaljerad stålplåt. Insidan är vit och utsidan finns i svart och vit. Stl 1485x682 samt 1585x682. Badkaret har en plan yta att stå på om man duschar i badkaret. Priset avser badkar i vitt.

6 995:Ord. pris 9 570:-

Finns i svart och vit!

Spara 1 125:IFÖ

Spara 1 149:IFÖ

Sign 7358, komplett möbelpaket Komplett möbelpaket & Med fuktsäkrat fabriksmonterat underskåp med två vita luckor Cera tvättställ 2322 med grepp inkl. hylla och tvättställ. 51 cm. Klart att installera.

Spara 3 021:IFÖ

Sign 6860, WC-stol Mjukstängande hårdsits Sign och avstängningsventil. Hel cisternkåpa för enkel rengöring och fri från kondens. Fresh WC som standard.

1 995:- 1795:- 3 995:Vitlackerat fuktsäkert skåp med två vitlackerade luckor. Klart att installera. Levereras fabriksmonterat. Hylla och silverlackerade grepp ingår. B: 57 cm.

Installerat-och-klart-pris!*

Ord. pris 3 120:-

Ord. pris 2 944:-

Endast WC-stol 5 730:Ord. installerat-och-klart-pris 7016:-

*För generella installerat-och-klart villkor se sista sidan.

BAD_13-0185_dr5.indd 10

2013-08-21 16:57

*För g


H Ö ST KA M PA N J

11

Spara 3 339:Nyhet! IDO

Renova plus, möbelpaket & spegelskåp IDO Renova plus, 560 mm, spegelskåp med LED belysning, vit eller grå. Färdigmonterat mindre möbelpaket för det lilla badrummet eller gästtoaletten.

6995:Ord. pris 8775:-

Underskåp inkl tvättställ:

3 150:Ord. pris 3 950:-

Spegelskåp med LED Belysning:

3 845:Ord. pris 4 825:-

Ny slätare glasyr!

IDO

Seven D 10, standardmodell, Slow Close sits, WC-stol Med dolt avlopp och kromad tryckknapp. Enkel och elegant WCstol med plan spolcistern. Fresh WC med integrerad dofttablett ger en fräsch doft och gör det enklare att rengöra. Dubbel spolcistern gör att du slipper kondens. Sitsen har Slow Close gångjärn. Dubbelspolning.

2 695:Ord. pris 6 034:-

Laufen - ett rent design val!

DUOBAD

LAUFEN, WC-stol

Laufen är den schweiziska tillverkaren som tillverkat badrumsporslin i över 120 år. Som det mesta från Schweiz kännetecknas deras produkter av hög kvalitet och god design. Väljer du Laufen så får du en designad, hållbar och pålitlig wc-stol som dessutom är snålspolande, lätt att göra ren och utrustad med kondensfri vattencistern. Du får helt enkelt en toastol som går som en klocka. I priset ingår anslutningsrör och mjukstängande Wc-sits med 10 års garanti.

Installerat-och-klart-pris!*

6 699:Endast WC-stol, ord. pris 6 961:Ord. installerat-och-klart-pris 8 161:sidan.

*För generella installerat-och-klart villkor se sista sidan.

BAD_13-0185_dr5.indd 11

2013-08-21 16:57


12

H Ö ST KA MPA N J

Dubbel spegelförvaring från svenska Aspen Spegel med effektiv LED-belysning, porslinstvättställ och vitlackat underskåp med fackindelad övre låda. Svängbar helkroppsspegel med många förvaringsfack, invändig spegel och nedfällbar sminkhylla. I eluttagen kan hårfönen och eltandborsten vara inkopplade även när spegelluckan är stängd.

New York flyttar in! MILLER

Nyhet!

Ny serie New York! Precis som staden med samma namn, är serien New York fylld med oändliga valmöjligheter - kommoden finns i olika bredder och du kan få den i tre kulörer - spännande svart, outforskad vit eller naturlig ek. De genomtänkta detaljerna, t ex den mjuka stängningen, det tunna tvättfatet, den vackra träådringen och den praktiska förvaringen skapar en skön helhet i badrummet.

Pappershållare på köpet!

Vid köp av över- och underdel i Millers serie New York ingår en Atlanta pappershållare på köpet! Atlanta sitter säkert tack vare vårt stabila infästningssystem ”Full-Fix”. Värde 335:-. Förkromat utförande och 10 års garanti.

BAD_13-0185_dr5.indd 12

2013-08-21 16:57


H Ö ST KA M PA N J

Nyhet!

13

ORAS

Optima, ettgreppsblandare

Blyfri mässing.

I krom och mörkt grått. Den hållbara greppvänliga spaken är tillverkad i två elegant sammanfogade material. Den mässing som kommer i kontakt med vatten är blyfri!

KLIPPET!

Installerat-och-klart-pris!* Installerat-och-klart-pris!

2 095:-

Endast blandare 1 575:-

ORAS

Optima, termostatblandare för dusch Ger en stabil och behaglig temperatur. Ecoflöde begränsar flödet för att spara vatten och energi, men ger dig tillräckligt med vatten för en komfortabel duschupplevelse. Anslutning 160 och 40 cc. Oavsett cc mått 160 cc/40 cc

1 295:Ord. pris 2 269:-

Ord. installerat-och-klart-pris 2 775:-

Nyhet!

ORAS

Optima, köksblandare

Blyfri mässing.

Hög, svängbar pip, två spakar och en beröringsfri funktion, en förinställd temperaturjustering och versioner med temperaturdisplay och en smart diskmaskinsventil som stänger automatiskt efter avslutad disk.

ORAS

Optima, köksblandare Med smart diskmaskinsventil som stänger vattenflödet automatiskt efter avslutad disk, vilket minskar risken för vattenskador. Den mässing som kommer i kontakt med vatten är blyfri!

1 795:-

Installerat-och-klart-pris!*

4 995:-

Endast köksblandare 3 795:Ord. installerat-och-klart-pris 6 200:-

Ord. pris 3 250:-

ORAS

Optima, termostatblandare för dusch och bad Ger en stabil och behaglig temperatur. Ecoflöde begränsar flödet för att spara vatten och energi, men ger dig tillräckligt med vatten för en komfortabel duschupplevelse. Den korta breda pipen är perfekt vinklad för påfyllning av badkaret. Anslutning 160 och 40 cc. Oavsett cc mått 160 cc/40 cc

1 595:Ord. pris 2 906:-

Snygga, säkra och snåla! Spara 2 000:-

Spara 400:-

Nyhet!

TAPWELL Med termostatblandare, omkastare i vred.

7495:-

TAPWELL

LES 071, tvättställsblandare Krom.

Spara 900:-

1595:-

Ord. pris 9 495:-

Ord. pris 1 995:-

Spara 500:-

TAPWELL

LEA 884, köksblandare med diskmaskinsavstängning Krom.

TAPWELL

LES 070 Waterfall, tvättställsblandare Krom.

1995:Ord. pris 2495:-

BAD_13-0185_dr5.indd 13

Nyhet!

3 595:Ord. pris 4 495:-

*För generella installerat-och-klart villkor se sista sidan.

LES 8300, komplett takdusch

2013-08-21 16:58


14

H Ö ST KA MPA N J

Nyhet!

Nyhet! MORA

MORA

Nyhet!

Cera, Shower Kit

Mora Cera Duschblandare (MA nr 241000): Kompenserar temperatur- och tryckvariationer. Säkerhetsspärr 38° och 42°. Eco stop 6 l/min vid 3 bar. Extra greppvänliga vred, godkänd av svenska reumatikerförbundet.

Takduschlösning med duschblandare som ger en exakt temperaturåtergivning och minskar vattenförbrukningen med upp till 50%. En luftinblandning ger vattnet en högre upplevd volym och duschsilen är speciellt utformad för att ge vattnet samma styrka på strålen vid 6 l/ min, som vid vanliga 12 l/min. Du kan enkelt öka flödet till 9 l/min med Eco-knappen på termostatblandaren.

MORA

Cera K5, köksblandare

Mora Cera Duschanordning (MA nr 130316): Metallomspunnen slang 1750 mm. Variabelt c/c-mått för befintliga skruvhål. Med antikalksystem ”Easy-Clean”. Valbar anslutning med/utan luftinblandning. Krom.

Köksblandare med hög pip och Mora ESS energisparsystem, Eco Flow 9 l/min och Soft Closing, svängbar pip. Diskmaskinsavstängning.

Installerat-och-klart-pris!*

1 395:-

KLIPPET!

4 985:-

Endast Shower Kit 5 220:-

Ord. pris 2 230:-

Ord. installerat-och-klart-pris 6 210:-

Installerat-och-klart-pris!* Installerat-och-klart-pris!

2 685:Endast Shower kit 2 825:-

Cera, Shower System Kit

Spara 600:-

MORA

Cera B5, tvättställsblandaree Med push-downventil, Mora ESS energisparsystem, Eco-flöde 5 l/min och Soft Closing.

1 095:Ord. pris 1 695:-

Ord. installerat-och-klart-pris 3 815:-

GUSTAVSBERG

1882 60 spegelskåp & 1892 tvättställsskåp med tvättställ 5171 Speglar även på insidan, två flyttbara hyllplan i glas. Kan kompletteras med belysning. En grundare möbel och tvättställ, perfekt när utrymmet är begränsat. Dörrar och lådor med Soft Close. Två rymliga lådor med fulldjup för en utmärkt överblick av dina saker. Flera handtag som tillval.

Ord. pris 13600:-

Spara 2720:-

20%

På Logic möbelsortiment

GUSTAVSBERG

G2 duschset & Logic duschblandare termostat

GUSTAVSBERG

Logic, köksblandare Justerbart komfortflöde. Justerbar komforttemperatur. Typgodkänd flexibel vattenanslutning. Pip svängbar 110° (0° och 60° spärr ingår). Färgade spakar som tillval.

1 795:-

Takdusch med justerbar höjd 920–1320 mm. Handdusch på glider. Duschhuvud Ø200 mm. 1,75 m metallomspunnen duschslang. Duschblandare termostat med anslutning uppåt. 160 c-c. Med hetvattenspärr och automatisk skållskydd.

3 995:-

Ord. pris 2 758:-

Ord. pris 7 171:-

Spara Logic, sensorstyrd tvätt- 1 608:-

TÄVLING! HANDLA LOGIC PRODUKTER FÖR 10 000 :OCH DU KAN HAMNA I SPAT.

GUSTAVSBERG

Utöver de 20 procenten, och handlar du för 10.000 kr, eller mer, är du med och tävlar om en spaupplevelse för två. Gäller alla Gustavsbergs produkter på denna sida och fler därtill. Läs mer på gustavsberg.com/logic

Typgodkänd flexibel vattenanslutning. Självkalibrerande. Max arbetstryck 10 bar. Batterier ingår. Typgodkända backventiler. Temperaturvred eller plugg för fast temperatur. Rengöringsläge.

ställsblandare

2995:Ord. pris 4 603:-

BAD_13-0185_dr5.indd 14

Spara 3 176:-

Spara 175:GUSTAVSBERG

Push down ventil Fungerar med lätt handtryck. Passar alla tvättställ med avloppshål med tjocklek: min 35 mm, max 90 mm. Krom.

Nyhet!

249:-

*För generella installerat-och-klart villkor se sista sidan.

10880:-

Spara 963:-

Ord. pris 424:-

2013-08-21 16:58


H Ö ST KA M PA N J

15

VEDUM

Tidy, tvättställspaket 970 mm.Underskåp vitt, lådfront Classic vit, knopp nr 73 krom och tvättställ i porslin.

9 387:Ord. pris 11 734:-

F3 Spegel. 900 mm med F3 spegelhylla och spegelbelysning 900 mm vit med 230 V uttag.

3794:Ord. pris 4 743:-

VEDUM

Day, tvättställspaket

Stödben Classic vit.

180:-/styck

650 mm. Underskåp vitt, lådfront Ram vit, handtag nr 70 krom och tvättställ i porslin.

7010:-

Ord. pris 225:-/styck

Ord. pris 8763:-

F3 spegel. 600 mm med F3 spegelhylla och spegelbelysning 600 mm vit. 230 V uttag.

3362:Ord. pris 4 203:-

Du är värd sköna duschar! Få 1 000:- rabatt på duschnära produkter*.

INR *För generella installerat-och-klart villkor se sista sidan.

LINC Angel, duschhörna INR

LINC Niagara, duschhörna

6 990:-

6 990:INR

Duschhörna När du köper någon av duschhörnorna LINC Niagara eller LINC Angel för 6990:- får du 1000:- rabatt på allt övrigt sortiment* från INR. Du kan utrusta din duschhörna med LINC-grepp eller handtag och du kan välja mellan alla glas, mått och profilfärger utom tillval CristalGuard. *Gäller ordinarie sortiment och kan ej kombineras med andra erbjudanden.

BAD_13-0185_dr5.indd 15

2013-08-21 16:59


Fukta luften Spara hemma! 300:-

CANVAC

Q Breeze, luftfuktare

Skönare inomhusklimat motverkar att luften blir för torr, perfekt för allergiker, till och med dina växter kommer att tacka dig. Varm- och kallbefuktning. Befuktar upp till 50 m2. Inbyggd hygrostat med automatisk och manuell kontroll. Automatisk fuktkontroll, luftfuktaren håller luftfuktigheten på 55% – startar och stannar efter behov. Förvärmning av vatten för att avlägsna bakterier och virus i vattnet. Jonisator som renar luften från damm och partiklar. Stor vattentank (7 liter) för lång driftstid, upp till 17 tim. Automatiskt varning när vattnet är slut. 12 timmars timer. 7-färgat nattljus (trevligt i barnkammaren t.ex.)

995:Ord. pris 1 295:-

Välkommen till 60 butiker med över 500 VVS-hantverkare! Alingsås Bollnäs Borlänge Borås Bålsta Emmaboda Falköping Falun Filipstad Finspång Färjestaden Gnosjö/Reftele Göteborg Halmstad Hedemora Hjo Hova Hunnebostrand Härnösand Kalmar Karlskoga Karlstad Kisa Köping Laholm Lerum Ludvika Malung Mariehamn Mariestad Mora Motala

Bad & Värme Bad & Värmebutiken Kakelgruvan Borås Rör & Sanitet Bad & Värme/Lindboms Rör Bad & Värme/Rörinstallationer Svenssons Rör Bad & Värmebutiken Bad & Värme Bad & Värme/VVS Center Bad & Värme/Kalmar VVS & El-montage Gnosjö Rör Bad & Värme/Hisingens Rör Bad & Värme Bad & Värme/Engléns Rör Bad & Värme Bad & Värme/Hova Rörledningsaffär Bad & Värme Billströms Värme VVS Butiken Lindsdals Rör AB Bad & Värme Karlstad Rörmontage Karlssons El & VVS Bad & Värme/K & E Rör Bad & Värme i Laholm Bad & Värme Radiator VVS Installationsgruppen Bad & Värme/VVS-Eriksson Hjalmarssons Rör Bad & Värme/Eklunds VVS Bad & Värme

Bolltorpsvägen 2 Renshammarvägen 8 Skäggargatan 7 Sundshultsvägen 2 Sköldvägen 9 Industrigatan 12 S:t Olofsgatan 7 Centralvägen 30 Bagaregatan 6 Bergslagsvägen 22 Storgatan 70 Järnvägsgatan 35 Norra Deltavägen 3 Söndrumsvägen 29 Hamre 68 Industrigatan 30 Björnemossegatan 3 Dinglevägen 19 G:a Ådalsvägen 113 Dagövägen 5 Örebrovägen 27 Kolvgatan 10 Västra vägen 29 Hantverkaregatan 21 Kullsgårdsvägen 43 Göteborgsvägen 10 Målarvägen 5 Källvägen 15 Bolstavägen 3 Stockholmsvägen 45 Skolvägen 6 Medevivägen 71

0322-132 23 0278-272 62 0243-22 70 55 033-10 16 90 0171-511 01 0471-104 55 0515-102 39 023-343 00 0590-130 14 0122-184 10 0485-316 70 0370-332 290 031-221 221 035-241 08 50 0225-107 26 0503-310 82 0506-307 95 0523-582 10 0611-154 23 0480-696 00 0586-350 50 054-22 14 40 0494-125 50 0221-140 70 0430-10 000 0302-167 70 019-15 74 55 0280-130 75 +035818-22111 0501-716 60 0250-530 880 0141-21 00 32

Munkedal Norrtälje Osby Piteå Rottne Saltsjö-Boo Sandviken Skara Skellefteå/Kåge Skövde Slite Sollefteå Stenungsund Strömstad Strömsund Sälen Söderhamn Södertälje Tidaholm Tingsryd Torsås Trosa Täby Vedum Visby Västerås Åkersberga Årjäng Örnsköldsvik/Själevad Östersund Östhammar

VVS Shopen NM Rörservice Bad & Värme/Sahlins Rör Rörcentrum Söders Olja & Rör Turex Rör Hedlunds Rör Bad & Värme Holmboms Värme Bad & Värme Bad & Värme Rörmokarn i Sollefteå Bad & Värme/Herberts Rör Lindbergs El & VVS Bad & Värme/Strömsunds VVS Installationsgruppen Bad & Värme/Vågbro Rör Bergvärmekällan Bad & Värme Bad & Värme/Rör & Smide Rörteknik Skötkarlen Rör Täby Bad & Värme Lundgrens Rör Rör & Bad Bad & Värme/Nya Rörbolaget Frödins Rör Bad & Värme/Färg & Kakelbutiken Bad & Värme/VVS Specialisten Bad & Värme/Norderåsens VVS Rörteam LIS

Mästarevägen 1 Abborrvägen 12 Tegvägen 5 Batterigatan 6 Kopparvägen 6 Telegramvägen 46 c Mossvägen 41 Mejerigatan 2 Storgatan 46 Kaplansgatan 28 Boge Mojner 828 Bangatan 4 Doterödsvägen 25 Södra hamngatan 16 Torsgatan 5 Sälenvägen 15 Växelgatan 7 Oxelgrensvägen 5 Industrigatan 4 Lokgatan 3 Industrigatan 11 Industrigatan 5 Måttbandsvägen 6-10 Larvsvägen 40 Hyvelgatan 11 Retortgatan 5 Stationsvägen 24 Snickargatan 19 Karlslundsvägen 1 Hemvägen 28 Verkstadsvägen 11

0524-715 11 0176-22 47 00 0479-146 04 0911-927 70 0470-925 50 08-715 56 16 026-27 30 75 0511-101 59 0910-72 04 05 0500-48 43 00 0498-22 07 00 0620-150 15 0303-801 09 0526-102 59 0670-120 77 0280-207 75 0270-100 90 08-552 422 40 0502-123 10 0477-130 50 0486-414 00 0156-127 01 08-630 07 00 0512-405 36 0498-500 76 021-38 04 30 08-540 681 50 0573-100 03 0660-843 45 063-14 01 50 0173-88 750

Generella installerat-och-klart villkor

Vattenavstängning finns och fungerar. Ingen ombyggnad av väggar och tak krävs. Ingen omdragning av vattenledningsrör krävs. Inga andra oförutsedda arbeten krävs. Blandare Befintliga köks- och tvättställsblandare är av ”etthålstyp”. Den gamla duschblandaren är av svenskstandard med c/c 160 mm. Dusch & Badkar Gäller ej flyttning av golvbrunn. Om vattenledningarna är dragna vid golvet tillkommer kostnaden för rördragningsprofilen. Väggarna är ordentligt kottlade. Toalett Avloppsrörets diameter är 110 mm. Ingen kapning av gjutjärnsavloppsrör krävs. Möbler Väggarna är ordentligt kottlade. Pumpautomater Priset gäller vid byte av en enfas pumpautomat. Den gamla pumpen måste ha en fungerande bottenventil. Elinstallationer ingår ej.

www.bad-varme.se

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel.

BAD_13-0185_dr5.indd 16

2013-08-21 16:59

Bov dr5  

Bad o varme

Bov dr5  

Bad o varme