Page 1

Dél-Erdély képekben és szavakban


Tartalom Hogy mi van ebben a könyvben? Először is nagyon sok gyaloglás. Köveken, sárban, hóban, alpesi réteken. Főleg fölfelé, néha lefelé... Jó sok verejték, sajgó izmok, vízhólyagos talpak, sátorban átdidergett éjszakák, eltévedések, visszafordulások, baráti beszélgetések és hallgatások, együtt elfogyasztott nomád reggelik, nomád ebédek és nomád vacsorák megkoronázva egy korty gyomorkeserűvel és mazsolás csokoládéval. Ezek mind benne vannak. Valamint nagyon sok rácsodálkozás magasságokra és mélységekre, térre, időre, formákra, színekre, fényekre, szélre, növényekre, ízekre, patakokra, sziklákra, lovakra, emberekre. Magunkra.


Cserna A Cserna-hegység a Déli-Kárpátok legnyugatibb vonulata. A Kárpátok csücske. Herkulesfürdőnél, a rómaiak és Erzsébet királyné kedvelt fürdőhelyénél kezd emelkedni északkeleti irányba, majd megtörés nélkül a több mint 2000 m magas Godjánban folytatódik. Valaha a kettő között húzódott a magyar-román határ. A hegységgel párhuzamosan délkeleten a Mehádiai-hegység kopár mészkőgerince fut, a két hegység között Európa egyik legmélyebb és leghosszabb kanyonja, a Csernavölgy.


„Köszönet túratársaimnak, akik eljöttek velem valaha a Cserna-völgybe, és türelmesen kivárták, hogy századjára is lefotózzam a számomra megfejthetetlen páfrányokat, és vagy arcukat, vagy hátukat engedték közszemlére tenni ezen album lapjain.” /Kovács Attila/


Felelős kiadó: Benergo Ergonomics Kft.

Vándor Kiadó Ügyvezető igazgató: Krasznai Zoltán Nyomdai munkálatok: Krasznai Zoltán www.vandorkiado.hu ISBN 978-963-89936-0-1 142 színes oldal 20x22,5 cm Az album megrendelhető a szerző web-oldalán:

www.ensemble-art.hu Ára:

2990 Ft + postaköltség

Cserna-könyv ismertető  
Cserna-könyv ismertető  

A Vándor kiadó gondozásában megjelent Kovács Attila - Cserna c. fotóalbuma. Megrendelhető a szerző web-oldalán: www.ensemble-art.hu ára:...

Advertisement