Page 1

1


en film av

KOMMER på 2

«Forpliktende og ekte» Variety «Varm og humoristisk» Screen

claude barras

kino 7. april


VELKOMMEN INN I KINOMØRKET!


KOSMORAMA TRONDHEIM INTERNASJONALE FILMFESTIVAL ÅRETS FILMPROGRAM ER DELT OPP I ÅTTE FORSKJELLIGE SERIER. HER ER EN KORT INTRODUKSJON AV HVER AV DISSE: NEW DIRECTORS

Kosmoramas konkurranseprogram, filmer fra nye regissører som vi har tro på.

SAMFUNN

Fortellinger som synliggjør enkeltmenneskets møte med samfunnsmaskineriet. Her finner vi både ren fiksjon og filmer basert på sanne historier.

FINSK JUBILEUM

I år feirer Kosmorama og Cinemateket Trondheim Finlands 100-års selvstendighetsjubileum med en egen serie fylt av finsk humor, melankoli og sisu*!

MENNESKER I MELLOM

Filmer om det varme og såre, felleskapet og ensomheten, det dysfunksjonelle og herlige i møter mellom mennesker.

SKRÅBLIKK

Filmer med elementer av det magiske, surrealistiske eller absurde. Her får du blant annet feelgood, action, musikal, animasjon og forviklingskomedier med en twist.

*Finsk ord for kraft og pågangsmot.

4

DOKUMENTAR

Rapporter fra den uoverskuelige virkeligheten. Årets dokumentarer spenner fra krigssoner og totalitære regimer til sjokoladefabrikker og menneskeskjebner tett på.

KOSMOKIDS

Familiehelga for barn i alle aldre. Vi har robotverksted med able magic, 3D-pannekaker, barnefilmklassikere og filmpremierer. Robotene kommer, kommer du?

KOSMORAMAOPPLEVELSER RAMASKRIK

Skrekkfilmprogrammet som gir deg frysninger på ryggen og tar deg til verdens skrekkeligste avkroker.

Kosmorama er ikke bare film! Under årets festival kan du også oppleve festvisninger, kulinarisk kino, quiz, pitchekonkurranse, debatter, disko og mere til.

Årets forsidebilde er fra åpningsfilmen Kjempen.


INNHOLD KOSMORAMA 6.- 12. MARS 2017

BILLETTINFORMASJON

6

KOSMOKIDS 52

ÅPNINGSFILM 10

KOSMORAMAOPPLEVELSER 56

AVSLUTNINGSFILM 11

KANONPRISEN 57

NEW DIRECTORS

16

PITCHEKONKURRANSEN

58

MENNESKER I MELLOM

22

DIRTY DANCING 30 ÅR

59

SKRÅBLIKK

27

ADRESSA 250 ÅR

68

SAMFUNN 32

FILMQUIZ 71

DOKUMENTAR 36

KULINARISK KINO

RAMASKRIK 42

DETALJPROGRAM 77

FINSK JUBILEUM

KONTAKTINFO 92

48

72

HOVEDKATEGORIER New Directors

Samfunn

Finsk jubileum

Mennesker i mellom

Dokumentar

Kosmokids

Skråblikk

Ramaskrik

Kosmoramaopplevelser

For information in English; please visit our website kosmorama.no/en/ For English print version, check out The List magazine, available at all screening locations. See thelist.is for more information Forbehold om trykkfeil. For oppdateringer og endringer, se kosmorama.no

5


BILLETTINFORMASJON KOSMORAMA 2017

BILLETTINFORMASJON Alle ordinære filmvisninger finner sted på Nova kinosenter. Filmvisningene har ikke nummererte seter under festivalen. Ubenyttede billetter legges ut for salg ved annonsert forestillingstart, møt derfor opp i god tid før filmvisningen. Det gis ingen refusjon etter visningsstart. For mer utfyllende informasjon, se kosmorama.no/om i aksepterer ledsagerbevis. Dersom du har behov for tilrettelegging av ditt kinobesøk, ta V kontakt med kinoen på 73 80 88 00 eller se trondheimkino.no. NB! Det kan skje endringer i programmet. For oppdatert informasjon og program, se kosmorama.no. For information in English, please go to kosmorama.no/en.

FESTIVALPASS/KOSMOKLUBBEN Medlemskap i Kosmoklubben fungerer som et festivalpass og gir tilgang til alle ordinære filmvisninger under Kosmorama. Medlemsskap i 2017 gir også gratisbillett til filmkonserten Blancanieves 30. mars (se s. 95 for mer info). Medlemskapet kjøpes på kosmorama.no eller i infoskranken på Nova. Du må hente ut billetter på forhånd til de filmene du ønsker å se. Medlemskapet er personlig og må ikke overdras. Det er ikke mulig å hente ut billetter til forestillinger som går parallelt.

FESTIVALPASS/KOSMOKLUBBEN Medlemskort ordinær:

KOSMOKIDS – BARNEFILMPROGRAMMET 1195,-

Medlemskort student/honnør: (student-/honnørbevis må fremvises ved kjøp/henting)

795,-

Kosmokids-pass: (alle kosmokidsfilmer, 1 person)

199,-

Adressabilletten: (1 kosmokidsfilm, 1 voksen og 1 barn u/15 år) 150,-

BILLETTPRISER Enkeltbilletter til ordinær filmvisning: 100,- Formiddagspass:

6

480,-


KOSMOKIDS-PASS

ARRANGEMENT

Kosmokids-passet gir inngang til alle filmene i barnefilmprogrammet. Passet kan kjøpes til både voksne og barn.

Se Kosmoramaopplevelser s. 71 - 75.

FORMIDDAGSPASS Med formiddagspass kan du se alle ordinære festivalvisninger på Nova kinosenter før klokka 17.00 (gjelder ikke filmer som starter kl. 17.00). Det gjelder for alle dager under festivalen. Formiddagspasset er personlig og kan ikke overdras.

RUSHTICKETS Ubenyttede billetter legges ut for salg ved annonsert visningsstart. Her er det mulig å sikre seg billett ved å henvende seg til eget rushtickets-punkt på Nova.

ALDERSGRENSER Kosmorama har generell aldersgrense på 15 år for deltakelse på festivalen. Unntak gjelder, blant annet, Kosmokids, og er ellers tydelig merket i programmet.

INFOSKRANKEN I infoskranken kan du kjøpe billetter, hente ut festivalpass, akkrediteringskort og kataloger. Her er vi behjelpelige om det er noe du lurer på. Du finner infoskranken på Nova kinosenter.

ÅPNINGSTIDER FOR INFOSKRANKEN Uke 9:

KULINARISK KINO

Mandag - fredag:

16.45 – 21.15

(prisene inkluderer kinobillett)

Lørdag - søndag:

12.15 – 21.15

In Defense of Food inkl. matservering* i foajeen og matprat 375,-

Uke 10 (festivaluka): Mandag

14.00 - 22.00

Noma, My Perfect Storm og meny* på Jossa Mat og drikke (Credo andreetasje) 530,-

Tirsdag - lørdag

09.15 - 22.00

Søndag

09.15 - 18.00

Noma, My Perfect Storm og meny* på Credo

950,-

*Drikke kommer i tillegg, se s. 72 for mer info.

Det er ikke installert teleslynge i kinosalene. For oppdateringer og endringer, se kosmorama.no

UTSALGSSTEDER ENKELTBILLETTER KJØPER DU I TRONDHEIM KINOS BILLETTAUTOMATER/-KIOSKER PÅ: NOVA KINOSENTER PRINSEN KINOSENTER TRONDHEIM TORG Pass kan kjøpes på kosmorama.no og i infoskranken.

DET ER OGSÅ MULIG Å KJØPE BILLETTER PÅ KOSMORAMA.NO OG TRONDHEIMKINO.NO FOR OPPDATERT INFORMASJON OG PROGRAM SE KOSMORAMA.NO Kosmorama @kosmoramafilm #kosmorama Kosmorama

7


8


Velkommen til Kosmorama – Trondheim internasjonale filmfestival! De fleste liker, eller til og med elsker film! Noen har dilla på en sjanger, andre er opptatt av enkelte tema, mens mange velger filmer etter dagsform og humør. På Kosmorama får du film fra hele spekteret – fra varm feelgood til filmer som ryster deg innerst i sjela. Enten du ser noen få filmer, eller går for en festivalmaraton, vil vi at du skal sitte igjen med en god festivalopplevelse. Da har stemningen før og etter filmene mye å si og det er det som er unikt med festivallivet. På festival møter du filmskapere tett på, du kan bli med på debatter og quiz, du kan nyte Credos herlige festivalmat i foajeen, eller du kan være med på fest og arrangementer på Kunsthallen og Sellanraa. Kanskje skal du i år gå på Kanonprisen og feire det fabelaktige norske filmåret 2016. Film er best på kino, sies det. Vi mener at den er enda bedre på festival. Opplevelsen blir større når du deler den, både i kinosalen og over en kaffe, matbit eller øl etterpå. Kosmorama betyr ”Å se verden med et annet blikk”. Det oppsummerer fint hvorfor film er viktig. En god filmopplevelse gir utsikt, innsikt og utvider horisonten! Vi sees i kinomørket – og utenfor!

VELKOMMEN TIL KOSMORAMA TRONDHEIM INTERNASJONALE FILMFESTIVAL!

Velkommen til Kosmorama – Trondheim internasjonale filmfestival!

Silje Engeness Direktør Kosmorama – Trondheim internasjonale filmfestival 9


ÅPNINGSFILM KOSMORAMA 2017 TIRSDAG 7. MARS KL. 20.00 NOVA 1 ÅPNINGSSEREMONI

KJEMPEN 90 min

Tirsdag 7. mars 20.00 Nova 1 Onsdag 8. mars 14.00 Nova 1 Søndag 12. mars 10.00 Nova 1

ÅPNINGSFILM: KJEMPEN

TIRSDAG 7. MARS KL. 20.00 NOVA 1 BILLETTER: 100,-

I Kjempen møter vi Rikard (Christian Andrén) som har en medfødt misdannelse, er autist og kortvokst. Alt som er viktig i verden er petanque, bestevennen Roland (Johan Kylén) og mammaen hans. Da Rikard ble født, ble han tatt fra moren som nå lever ensom og isolert i en leilighet overfylt av rot og minner. Rikard prøver å nå inn til henne, men får bare kontakt gjennom den smale postluka i døra hennes. Rikard er overbevist om at han vil få moren tilbake hvis han bare kan få til det perfekte kastet og dermed vinne det nordiske mesterskapet i petanque. Men når han blir utestengt fra petanque-laget og verden rundt ham gradvis begynner å falle fra hverandre, nærmer Kjempen seg.

Originaltittel Jätten Regissør Johannes Nyholm Land/år Sverige 2016 Skuespillere Christian Andrén, Johan Kylén, Anna Bjelkerud Språk Svensk Tekst Norsk

Kjempen er første helaftens spillefilm fra Johannes Nyholm, som tok verden med storm med kortfilmen Las Palmas. Han er kjent for å utvikle helt unike filmatiske univers, noe han har holdt frem med i denne lekende, drømmende og hjertevarme spillefilmen. Til åpningen får vi besøk av skuespillerne Johan Kylén og Christian Andrén. NTNU Filmpris vil bli utdelt under åpningsseremonien.

10

*Filmen er en del av New Directors-programmet.


AVSLUTNINGSFILM KOSMORAMA 2017 AVSLUTNINGSFILM: DENIAL

SØNDAG 12. MARS KL. 19.00 NOVA 1 BILLETTER: 100,-

Denial forteller den sanne historien om rettssaken mellom historikeren Deborah Lipstadt og den beryktede David Irving. Historiker og forfatter Deborah E. Lipstadt (Rachel Weisz) blir under en presentasjon av sin bok om Holocaust i 1994 forstyrret fra salen av den kjente Holocaustfornekteren David Irving. I boken hadde hun kategorisert ham som løgner, og han saksøkte henne for å ha ødelagt hans karriere. Grunnet engelske injurieregler måtte hun da bevise at Irving faktisk løy. Før visningen av avslutningsfilmen vil vinnerne av New Directors Award, Kosmoramas konkurranseprogram, annonseres. Både publikum og juryen har vurdert og stemt frem filmene gjennom festivaluka.

SØNDAG 12. MARS KL. 19.00 NOVA 1 PRISUTDELING

DENIAL

109 min Originaltittel Denial Regissør Mick Jackson Land/år USA, Storbritannia 2016 Skuespillere Rachel Weisz, Tom Wilkinson, Timothy Spall Språk Engelsk Tekst Norsk

11


KOSMOBINGO I år lanserer vi festivalbingo for første gang! Klarer du 5 på rad; vannrett, loddrett eller diagonalt? Snap, tweet eller instagram din bingolykke på #Kosmorama

12

FINN ALLE FINSKE FILMENE PÅ PROGRAMMET

4 KAFFE ELLER TE PÅ ÉN DAG

BLI KJENT MED EN FREMMED I KØEN

SE EN FILM AV EN KVINNELIG REGISSØR

SE FILM FRA 3 ULIKE KONTINENT

BESØK FESTIVALEN 4 ULIKE DAGER

SPIS EN GRØNNSAK

SELFIE FRA FESTIVALEN PÅ SOSIALE MEDIER MED #KOSMORAMA

SE ÅPNINGSFILMEN

SE FILM FRA 5 ULIKE LAND

SE FILM I 4 ULIKE SALER

MOBILEN DØR

SE EN FILM MED LYKKELIG SLUTT

SE MINST 4 FILMER UTEN ENGELSK ELLER NORSK TALE

SE 3 ELLER FLERE FILMER PÅ ÉN DAG

I KINOSALEN ETTER LEGGETID

FILMANMELDELSE PÅ TWITTER MED #KOSMORAMA

SE EN DOKUMENTAR

SE FILM FRA 5 ULIKE PROGRAM

STEM PÅ FILMWEBS PUBLIKUMSPRIS

MIDDAG I FOAJÉEN

TA MED EN VENN!

SE EN FILM MED KVINNELIG HOVEDKARAKTER

FESTIVALPASS TIL 2018

TAKK EN FRIVILLIG

*Takk til Toronto Internasjonale Filmfestival og Ole-A. Sunnset-Taule for inspirasjon


HVA SKJER I KUNSTHALLEN/SELLANRAA KUNSTHALL TRONDHEIM

SELLANRAA

I år samarbeider vi med Sellanraa og Kunsthall Trondheim om arrangementer utenfor kinosalene. Her kan du ta del i festivalfølelsen, nyte noe godt i glasset og møte andre filminteresserte. Sellanraa er åpen utover ordinær åpningstid tirsdag, onsdag og fredag. Disse kveldene er det her du bør være for å ta del i den gode stemningen, høre musikk, treffe folk, oppleve arrangementer og se film på en ny måte. Her er noen av aktivitetene, følg med for oppdateringer på kosmorama.no

Boklansering: I samarbeid med filmtidsskriftet Montages presenteres Analysen Norsk film - 2016. Gratis inngang.

KUNSTHALL TRONDHEIM

SELLANRAA

Tirsdag 07.03

kl. 21.30

Åpningsfest – Kosmorama 2017 C.C kr 100,Festival-DJ Juri Gagarin står bak platespillerne. Aldersgrense 18 år.

kl. 20.00

Premierefest Hidden Figures/Sameblod Gratis inngang Festival-DJ Juri Gagarin står bak platespillerne. Aldersgrense 18 år.

kl. 15.00 – 17.15

Filmwebs Pitchekonkurranse! Gratis inngang.

Torsdag 09.03

Fredag 10.03

Lørdag 11. mars kl. 13.30 - 18.00 Kosmoramas lørdagslounge. 14.00 Ola snakker filmfestival Vol 1. DJ Håkki snurrer plater.

SELLANRAA kl. 18.00 - 19.00

kl. 18.15 - 20.00

Filmpolitiets Filmquiz, for påmelding se side 71.

KUNSTHALL TRONDHEIM Fredag 10.03

SELLANRAA Onsdag 08.03

Torsdag 09.03

kl. 20.30

Kl. 20.30. Doc Lounge - Gratis inngang (s. 36) Kl. 22.00. Vi fyller rommet med både 90- talls perler og sensuelle rytmer. Og med festival-DJ Juri Gagarin bak spakene blir det “the time of our life”, garantert! Velkommen! Gratis inngang.

FESTIVALBAR PÅ KOSMORAMA Fra onsdag til lørdag omgjør vi NOVA 11 til Bar 11! Her kan du nyte et godt glass som en del av den gode festivalopplevelsen. Alle visninger i sal 11 har 18 års aldersgrense. Dørene åpner kl. 18.00.

Under Kosmorama viser Kunsthall Trondheim videoverk av Ingela Johansson (SE) og Nástio Mosquito (AO).

13


FESTIVALMAT PÅ KOSMORAMA FILM+ MAT+ HYGGE = SANT

Credo restaurant står for årets festivalmat og vi innvier Kosmoramas matkasse i Nova kinosenters foaje. Her får du frisk, sunn og smaksrik gatemat – alt fra nordisk taco, basert på de beste råvarene vi har i Trøndelag, til litt søtere saker. Ta en pust i filmløypa og nyt festivalmat mellom filmene. Åpent: Tirsdag 07. - søndag 12. mars fra klokken 12.00 - 20.00 Priser fra 65,-

14

SNAKK OM FILM Tradisjonen tro har vi invitert et knippe filmvitere fra Institutt for kunst- og medievitenskap (IKM) ved NTNU til å snakke om én film de har valgt fra programmet. Akkurat som alle andre i publikum skal de se filmen for første gang. Etter visningen leder de en samtale med publikum. Sto filmen til forventningene? Ble det en varig opplevelse å ta med seg videre? Snakk om film finner sted hver dag man - fre kl. 18.00 i Nova 5.

MANDAG: BJØRN SØRENSEN (Professor i film/bildemedia & filmvitenskap) Liberation Day omtale s. 39

TIRSDAG: STIG KULSET (Førsteamanuensis i film/bildemedia & filmvitenskap) Personal Affairs omtale s. 26

ONSDAG: CHRISTER BAKKE ANDRESEN (Universitetslektor i film/bildemedia, & filmvitenskap) Lovløst land omtale s. 25

TORSDAG: JULIA LEYDA (Førsteamanuensis i filmvitenskap) Hidden Figures omtale s. 34

FREDAG: ANNE GJELSVIK (Professor i film/bildemedia & filmvitenskap) Layla M omtale s. 35


OLA SNAKKER FILMFESTIVAL - VOL. 1 SNAKK OM SKREKK: FRITT VILT 97 MIN SØNDAG 13.30 NOVA 2 SPRÅK: NORSK

LØRDAG 14.00 SELLANRAA GRATIS INNGANG

Velkommen til visning av filmklassikeren Fritt Vilt med innledning av Christer Bakke Andresen. Andresen leverte høsten 2016 sin doktorgradsavhandling om norsk skrekkfilm ved Institutt for kunst- og medievitenskap ved NTNU. Dr. Skrekk skal snakke om en film han har sett mange ganger: Roar Uthaugs Fritt vilt (2006) kick-startet på mange måter den norske skrekkfilmbølgen. Vi skal gjenoppleve filmen, og Andresen skal fortelle oss hvor unik Fritt Vilt var i 2006 og hvor unik den har blitt i norsk filmhistorisk sammenheng.

Ola Lund Renolen, mangeårig filmsjef i Kosmorama, er i gang med å skrive en doktorgrad om internasjonale filmfestivaler. Skrivingen kombinerer han med å jobbe i festivalen. Allerede nå har han gravd fram snodige fakta og morsomme anekdoter fra den store, globale filmfestivalhistorien. Ola forteller, og gir kanskje også et og annet tips fra årets program. Vi ser fram til Dr. Olas programpunkt i årene som kommer.

For ti år siden gikk Roar Uthaugs debutfilm sin seiersgang på kino. Norges eneste grøsserserie hadde fått en pangstart. I kjølvannet av Villmark og Naboer varslet Fritt vilt at norsk skrekkfilm var ankommet. Nøkkelen var Uthaugs sjangerkompetanse, en ferdighet som senere sendte ham til Hollywood. Det er lett å skjønne hvorfor. Norges mest rendyrkede slasherfilm er fortsatt en iskald opplevelse, plassert i det vi en gang trodde var det hyggelige norske påskefjellet.

15


NEW DIRECTORS AWARD KOSMORAMAS KONKURRANSEPROGRAM

Kosmorama har viet sitt konkurranseprogram til fremtidens filmskapere, de nye stemmene i den store globale filmverdenen som vi har tro på skal markere seg sterkt i årene som kommer. I dette programmet* er det ikke bare filmene som skal være gode, regissørene skal også vise at de har noe ekstra, enten som historiefortellere og/eller filmkunstnere. Kriteriet er at de ikke skal ha laget mer enn tre helaftens fiksjonsfilmer. En profesjonell jury kårer vinneren.

NEW DIRECTORS AWARD VINNEREN OFFENTLIGGJØRES FØR AVSLUTNINGSFILMEN OG PÅ KOSMORAMA.NO

Årets jury består av Einar Guldvog Staalesen – mangeårig NRK-journalist og stemmen fra ”Mørkets opplevelser”. Marianne Meløy – kjent og kjær skuespiller og samfunnsdebattant og Sara Orning – film-, monster- og kjønnsforsker ved NTNU.

Einar Guldvog Staalesen

Marianne Meløy

Sara Orning

Tidligere vinnere av New Directors Award er blant andre Anna Odell Gjenforeningen (2014), David Oelhoffen Far From Men (2015) og Salem Brahimi Let Them Come (2016).

PUBLIKUMSPRISEN Publikum kårer filmen de mener er den beste av årets konkurransefilmer. Alle kan si sin mening og benytte stemmesedlene som deles ut i forkant av alle filmene i konkurranseprogrammet. Vinnerne av New Directors Award og publikumsprisen blir offentliggjort søndag 12. mars.

16

*Årets åpningsfilm, Kjempen, er også en del av konkurranseprogrammet.


NEW DIRECTORS

24 UKER 102 min

AS YOU ARE 105 min

DEN LYKKELIGSTE DAGEN I OLLI MÄKIS LIV 93 min

Tir 18.00 Nova 3 | Ons 12.20 Nova 5 | Fre 16.00 Nova 3

Tor 22.00 Nova 2 | Lør 19.40 Nova 3 | Søn 13.30 Nova 1

Man 18.00 Nova 3 | Tir 16.05 Nova 3 | Søn 12.10 Nova 4

Originaltittel 24 Wochen Regissør Anne Zohra Berrached Land/år: Tyskland 2016 Skuespillere Julia Jentsch, Bjarne Mädel, Johanna Gastdorf Språk Tysk Tekst Engelsk

Originaltittel As You Are Regissør Miles Joris-Peyrafitte Land/år USA 2016 Skuespillere Owen Campbell, Charlie Heaton, Amandla Stenberg Språk Engelsk Tekst Utekstet

Originaltittel Hymyilevä mies Regissør Juho Kuosmanen Land/år Finland, Sverige, Tyskland 2016 Skuespillere Oona Airola, Eero Milonoff, Jarkko Lahti, Joonas Saartamo Språk Finsk og engelsk Tekst Norsk

Den folkekjære stand up-komikeren Astrid Lorenz blir gravid. Et etterlengtet svangerskap i medias nærvær snus til problemer når de får beskjed om at barnet har Downs syndrom. Den første kneiken løser paret fint, men når det oppstår ytterligere komplikasjoner og foreldrene forstår at fosteret er svært skadet, blir alt mye vanskeligere. Paret må finne en god løsning, og filmen viser hvor vanskelig det kan være – og hvor forskjellig de opplever situasjonen.

As You Are er en sår coming of age-film om 90-tallet. En beskrivelse av samtidens musikksjanger “grunge” – dystert, enkelt og hardt, er også dekkende for filmen. Kurt Cobains død blir stående som et symbol for tidsånden, smerten, frustrasjonen og ensomheten. Selv om 90-tallet ikke ser morsomt ut for typiske outsidere, er dette også en varm film om kjærlighet, vennskap og tilhørighet. Førstegangsregissør og manusforfatter Joris-Peyrafitte har laget en strøken og stilsikker film.

Denne prisbelønte filmen fra Cannes er både morsom og uimotståelig sjarmerende. Det er sommeren 1962 og Olli Mäki har nettopp oppnådd tittelkamp i VM i boksing i fjærvekt. Filmen tar oss med på reisen fra den finske landsbygda til storbyen Helsinki for en ”showdown” mot den amerikanske mesteren Davey Moore. Alt Olli trenger å gjøre, er å gå ned i vekt og holde konsentrasjonen oppe. Det er bare et problem – han er forelsket.

17


NEW DIRECTORS DOGS 104 min

GLORY 101 min

IN BETWEEN 102 min

Man 20.00 Nova 1 | Tor 13.45 Nova 2 | Søn 21.30 Nova 3

Ons 16.00 Nova 3 | Fre 22.15 Nova 3 | Søn 13.30 Nova 3

Tor 17.45 Nova 2 | Fre 18.00 Nova 3 | Lør 22.00 Nova 1

Originaltittel Câini Regissør Bogdan Mirica Land/år Romania, Frankrike, Bulgaria, Qatar 2016 Skuespillere Drago Bucur, Gheorghe Visu, Vlad Ivanov Språk Rumensk Tekst Engelsk

Originaltittel Slava Regissør Kristina Grozeva, Petar Valchanov Land/år Bulgaria, Hellas 2016 Skuespillere Stefan Denolyubov, Margita Gosheva, Ana Bratoeva Språk Bulgarsk Tekst Engelsk

Originaltittel Bar Bahr Regissør Maysaloun Hamoud Land/år Israel, Frankrike 2016 Skuespillere Mouna Hawa, Sana Jammellieh, Shaden Kanboura Språk Arabisk, hebraisk Tekst Engelsk

Dogs er en slags moderne western og kan sies å være den rumenske versjonen av No Country For Old Men. Romans bestefar, en lokal gudfar på den rumenske landsbygda, dør og etterlater seg en stor gård. Roman vil ta over gården, men han er ikke den eneste. Bestefarens venner og uvenner vil ha et ord med i laget og ser helst at Roman reiser hjem. Han stikker hodet inn i et vepsebol. Dogs er en nihilistisk, kynisk, krim-thriller; en formsikker og visuell film med stor F.

Glory handler om en toppsjef som ved å skjule offentlig korrupsjon ruinerer en ærlig arbeiders verdighet. En klassisk fortelling om den lille mannen mot systemet, pengene og makta. Glory skildrer et samfunn som råtner på rot og hvor kynismen trumfer ærlighet og redelighet. Historien om den suksessrike kvinnen og den fattige arbeideren er to parallelle historier som med utsøkt fortellerteft veves sammen til en fortelling om dagens Bulgaria.

Tre kvinner med ulik bakgrunn møtes som samboere i hjertet av Tel Aviv. Salma arbeider som DJ i en bar og Laila jobber som advokat. Ingen av dem ønsker et dypt religiøst liv, slik foreldrene vil. De prøver i stedet å finne sin identitet på hver sin måte i Tel Aviv. Når Nur flytter inn – en yngre, troende muslimsk jente, begynner ting å endre seg. Jentene finner et dypt fellesskap, som overgår forskjellene dem imellom.

18


NEW DIRECTORS

LITTLE WING 101 min

MARIE CURIE, THE COURAGE OF KNOWLEDGE 110 min

SAMEBLOD 108 min

Fre 20.15 Nova 3 | Lør 10.00 Nova 4 | Søn 17.30 Nova 3

Ons 22.00 Nova 3 | Lør 17.30 Nova 3 | Søn 10.00 Nova 4

Ons 20:00 Nova 1 | Tor 12:00 Nova 1 | Fre 14:00 Nova 3

Originaltittel Tyttö nimeltä Varpu Regissør Selma Vilhunen Land/år Finland, Danmark 2016 Skuespillere Linnea Skog, Paula Vesala, Lauri Maijala Språk Finsk Tekst Engelsk

Originaltittel Marie Curie, The Courage of Knowledge Regissør Marie Noëlle Land/år Tyskland, Frankrike, Polen 2016 Skuespillere Karolina Gruszka, Arieh Worthalter, Charles Berling Språk Fransk Tekst Engelsk

Originaltittel Sameblod Regissør Amanda Kernell Land/år Sverige, Danmark, Norge 2016 Skuespillere Hanna Alström, Lene Cecilia Sparrok, Anders Berg Språk Svensk, nordsamisk Tekst Engelsk

Ungdomstiden kan være den tøffeste perioden mange av oss går gjennom. Den er spesielt smertelig for ressurssterke, hestegale, 12 år gamle Varpu. Hun må hanskes med både mobbing, fattigdom og sin enslige, uberegnelige og deprimerte mor. Varpu bestemmer seg for å spore opp sin biologiske far og tar fatt på sitt noe improviserte prosjekt. Little Wing gir oss et nært og skarpt portrett av den unge Varpu, som har tatt på seg en alt for stor voksenrolle.

Er Madame Curie kun et vagt minne fra skoletiden, eller en av dine helter? Uansett, denne filmen bør du se! Marie Skoldowska Curie er en av vitenskapens store pionerer. Hun forsket på radioaktivitet, og var den første kvinnen som fikk Nobelprisen (1903), og den første som har fått den to ganger – både i fysikk og kjemi. Denne treffende biografien blåser igjen liv i Curie sin inspirerende historie, hjertesorg og triumf.

I Sameblod følger vi ungjenta Elle Márjá som bryter med sin samiske identitet og prøver å få innpass i det svenske samfunnet. Vi får innblikk i hvordan det var å vokse opp i den samiske kulturen på 1930-tallet, samtidig som vi ser hvordan storsamfunnet behandlet samene – da raseundersøkelser, ydmykelser og forskjellsbehandling var en del av hverdagen. Sameblod er en svært vakker film. Lite er overforklart og realismen er både sterk og rørende.

19


Kanon sveis!

20

20% PÃ… ALL BEHANDLING HELE KOSMORAMAUKA (FRAMVISING AV FESTIVALPASS) GJELDER KUN AVD. BAKKLANDET, 73517060 / WWW.ADAMOGEVA.NO


NEW DIRECTORS

A WEDDING 97 min

THE WINTER 97 min

THE WORLD OF US 95 min

Tir 22.00 Nova 3 | Ons 14.00 Nova 3 | Søn 19.30 Nova 3

Ons 12.00 Nova 3 (JIP) | Tor 20.00 Nova 2 | Lør 20.00 Nova 1

Ons 18.00 Nova 3 | Tor 13.50 Nova 3 | Søn 15.30 Nova 3

Originaltittel Noces Regissør Stephan Streker Land/år Belgia, Frankrike, Luxembourg, Pakistan 2016 Skuespillere Lina El Arabi, Sébastien Houbani, Olivier Gourmet Språk Fransk, urdu Tekst Engelsk

Originaltittel El invierno Regissør Emiliano Torres Land/år Argentina, Frankrike 2016 Skuespillere Alejandro Sieveking, Cristian Salguero, Adrián Fondari Språk Spansk, fransk Tekst Engelsk

Originaltittel Woorideul Regissør Yoon Ga-Eun Land/år Sør-Korea 2015 Skuespillere Choi Soo-In, Seol Hye-In, Lee Seo-Yeon Språk Koreansk Tekst Engelsk

18-årige Zahira er en assimilert ung kvinne fra en muslimsk familie i dagens Belgia. Hun har en flott og kjærlig familie og gode venner som er etnisk belgiske. Konfliktene tårner seg opp når hennes palestinske foreldrene begynner å lete etter en mann til henne. Filmen skildrer på en utmerket måte Zahiras indre kamp, og det faktum at hun slites mellom familiens tradisjonelle verdier og de vestlige som hun også er en del av. Filmen er basert på en sann historie.

Det er tre hovedroller i den westerninspirerte The Winter: Evans, den gamle formannen på den avsidesliggende sauefarmen, Jara og Patagonia. Filmen starter med at Jara kommer til gården sammen med sesongarbeiderne. Når sesongen er over får den gamle formannen sparken, og Jara dyttes inn i rollen. Når alle reiser, overtar vinteren og ensomheten. Dette er en poetisk hyllest til arbeidet, i et hardt og mannsdominert samfunn med alt det medfører.

Sør-koreanske Yoon Ga-eun debuterer med en fengslende film om vennskap på tvers av sosiale klasser. Sun (10) er utestengt fra leken med de andre på skolen. Men når hun møter Jia som er ny i byen, blir de venner. Allerede ved skolestart etter sommeren blir vennskapet satt på prøve. Filmen tar opp presset de økonomiske ulikhetene i landet legger på barn, både i og utenfor klasserommet. En sår og varm film om det å stå utenfor, fortalt fra et barns perspektiv.

21


MENNESKER I MELLOM Filmer om det varme og såre, felleskapet og ensomheten, det dysfunksjonelle og herlige i møter mellom mennesker.

22

AT THE END OF THE TUNNEL 120 min

DET KOMMER EN DAG 110 min

Fre 16.00 Nova 2 | Lør 21.00 Nova 11 (18 år) | Søn 11.50 Nova 5

Tor 12.00 Nova 4 | Fre 17.00 Nova 1

Originaltittel Al final del túnel Regissør Rodrigo Grande Land/år Spania, Argentina 2016 Skuespillere Leonardo Sbaraglia, Clara Lago, Federico Luppi, Pablo Echarri, Uma Saluende, Javier Godino Språk Spansk Tekst Engelsk

Originaltittel Der kommer en dag Regissør Jesper W. Nielsen Land/år Danmark 2016 Skuespillere Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl, Harald Kaiser Hermann Språk Dansk Tekst Norsk

At the End of the Tunnel er en underholdende thriller fra Argentina. Joaquin er lenket til rullestolen, huset sitt og verkstedet i kjelleren. En dag hører han lyder fra gulvet under seg. Noen er i ferd med å grave en tunnel rett under gulvet hans for å rane banken i nabobygget. Etter å ha avdekket planene deres, bestemmer han seg for å rane ranerne. Dette eskalerer, og filmen bruker både humor og finurlige grep for å drive handlingen fremover.

Brødrene Elmer (10) og Erik (13) blir revet ut av hjemmet sitt når moren blir alvorlig syk, og sendt til barnehjemmet Gudbjerg. Her oppdras foreldreløse gutter etter konservative og brutale metoder. Midt i alt det mørke oppstår et unikt fellesskap mellom guttene på barnehjemmet. Etter hvert viser det seg også at nye verdier har nådd enkelte i dansk barnevern. Dramaet er basert på virkelige hendelser og er en trist og vakker film om å aldri gi opp håpet.


MENNESKER I MELLOM

EL REVENGE 100 min

HOGGEREN 82 min

HOME 107 min

Tir 16.00 Nova 4 | Fre 19.00 Nova 11 (18 år) | Lør 10.00 Nova 2

Tor 19.00 Nova 3 | Fre 12.00 Nova 4 | Søn 17.00 Nova 1

Tir 14.00 Nova 3 | Fre 22.00 Nova 4 | Lør 15.20 Nova 3

Originaltittel La Vinganca Regissør Fernando Fraiha Land/år Brasil, Argentina 2016 Skuespillere Felipe Rocha, Leandra Leal, Daniel Furlan, Adrian Navarro, Ana Pauls Språk Spansk, portugisisk Tekst Engelsk

Originaltittel Hoggeren Regissør Jorunn Myklebust Syversen Land/år Norge 2017 Skuespillere Anders Baasmo Christiansen Språk Norsk Tekst Norsk

Originaltittel Home Regissør Fien Troch Land/år Belgia 2016 Skuespillere Sebastian van Dun, Loic Bellemans, Mistral Guidoni Språk Nederlandsk, flamsk Tekst Engelsk

Caco planlegger å overraske kjæresten med et frieri, men i stedet tar han henne i å være utro. Men verst av alt – med en argentiner! Bestekompisen Vadão drar ham med på en heseblesende hevntur fra Brasil til Argentina. Mens Vadão er i eventyrmodus, vil Caco bare vinne tilbake kjæresten. Alt går selvsagt ikke som planlagt. El Revenge er en morsom roadmovie og et festlig innsyn i brasiliansk og argentinsk naborivaleri!

En mann på snart 40 år kommer hjem til et beskjedent småbruk han har arvet. Han har rømt fra byen og bruker dagene på å gå ut i skogen for å hogge trær – uten plan og mening, på en håpløst amatørmessig måte. Det er mye innestengt gruff som skal ut, og trærne må ta støyten. Lokalbefolkningen og slekta forstår ikke den forvirrede bygutten, og han får klar beskjed. Anders Baasmo Christiansen er herlig som en litt puslete og usikker bygutt med øks i skogen.

John, Kevin og Sammy er tre unge gutter med ulike forutsetninger for å lykkes i livet. Sjelden har vi sett dysfunksjonalitet så nådeløst portrettert som i forholdet mellom John og hans mor. 17-årige Kevin blir omplassert hos sin tante etter å ha sonet i fengsel. Der blir han kjent med sitt mer vellykkede søskenbarn Sammy. Alle tre har et destruktivt og naivt forhold til både dop og seksualitet. Home er lys i formen og beksvart i innhold.

23


24


MENNESKER I MELLOM

KVINNE, UKJENT

113 min

Man 18.00 Nova 2 | Ons 20.00 Nova 4 | Søn 17.40 Nova 2 Originaltittel La fille inconnue Regissør Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne Land/år Belgia, Frankrike 2016 Skuespillere Adèle Haenel, Olivier Bonnaud, Jérémie Renier Språk Fransk Tekst Norsk En ung lege avviser en person som banker på døren til legekontoret etter stengetid. Det viser seg at vedkommende, bare timer etterpå, blir funnet drept. Legen begynner naturlig nok å tenke på om livet kunne vært reddet, dersom hun hadde åpnet døren. Hun begynner selv å etterforske for å finne svar. Dardenne-brødrene er kjent for sterkt sosialrealistiske filmer og Kvinne, ukjent er intet unntak. I denne filmen kobles historien sammen med en kriminalgåte.

LOVLØST LAND

90 min

Ons 18.00 Nova 5 (snakk om film) | Fre 22.25 Nova 5 | Lør 10.00 Nova 3

MIN ARABISKE VÅR 89 min Man 20.00 Nova 4 | Tir 16.10 Nova 2 | Ons 14.10 Nova 4

Originaltittel Armoton maa Regissør Jussi Hiltunen Land/år Finland 2016 Skuespillere Pernilla August, Malin Buska, Jørgen Langhelle Språk Finsk, svensk Tekst Norsk

Originaltittel Inhebbek Hedi Regissør Mohamed Ben Attia Land/år Tunisia, Belgia, Frankrike 2016 Skuespillere Majd Mastoura, Rym Ben Messaoud, Sabah Bouzouita Språk Arabisk Tekst Norsk

En mann blir drept på vidda i Finland. Kameraten hans, Erkki, prøver å få hjelp, men de bor timesvis unna nærmeste politistasjon. Nå er det opp til Erkki å ta loven i egne hender, men det er mer ondt blod i snøen. Hestene er byttet ut med snøscootere, og ørkenlandskapet er byttet ut med vidda - men ellers er det ikke mye som skiller dette fra en tradisjonell westernfilm. Dersom “Nordic Western” blir den neste store filmsjangeren, er nok dette filmen som starter det hele!

Hedi er knapt nok til stede i sitt eget liv. Det er mor som bestemmer alt, selv om han er 25 år. Nå har hun bestemt at Hedi skal gifte seg med Khedija. Hun er et flott koneemne, men Hedi ønsker seg bare vekk, og tar gledelig i mot et arbeidsoppdrag med noen dager på hotell. Der støter han på danseren Rim som vekker ukjente følelser. Min arabiske vår er en prisvinnende debut, hvor det største dramaet er de indre konfliktene. Filmen er produsert i samarbeid med Dardenne-brødrene.

25


MENNESKER I MELLOM PERSONAL AFFAIRS 88 min

THE RECONQUEST 108 min

WOLF AND SHEEP 84 min

Man 20.00 Nova 3 | tirsdag 18.00 Nova 5 (snakk om film) | Lør 22.10 Nova 2

Ons 17.50 Nova 4 | Lør 18.40 Nova 11 (18 år) | Søn 19.10 Nova 4

Ons 16.00 Nova 4 | Lør 10.15 Nova 1 | Søn 20.00 Nova 5

Originaltittel La reconquista Regissør Jonás Trueba Land/år Spania 2016 Skuespillere Itsaso Arana, Francesco Carril, Aura Garrido Språk Spansk Tekst Engelsk

Originaltittel Wolf and Sheep Regissør Shahrbanoo Sadat Land/år Danmark, Frankrike, Sverige, Afghanistan 2016 Skuespillere Abdulkarim Abdurahimov, Haji Ahmad, Barat Al, Qorban Ali. Språk Dari Tekst Engelsk

En ung kvinne møter en gammel flamme fra tenårene. Hun gir ham et brev som han hadde skrevet den gangen de var kjærester. Samtalen tar dem gatelangs gjennom natten i Madrid, hvor de møtes i den fremtiden de hadde lovet hverandre for lenge siden. Historien i filmen og historiene de forteller, gjenspeiler hverandre. Det blir både varmt, sensuelt, ømt, sårt og umulig på en gang. En intelligent kjærlighetshistorie om respekt, åpenhet og tillit.

I Wolf and Sheep blandes vakre naturbilder med folklore – etnografi og magisk realisme. Ungdommer er ute på markene og gjeter sauene. Gutter og jenter hver for seg. Voksenlivets gleder og sorger speiler ungdommenes uskyldige lek. Magien er knyttet til fortellingen om Kashmiri-ulven – et truende vesen på to ben. Krigen er ikke tema i filmen, men utryggheten ligger under overflaten, og kaos oppstår i landsbyen når ryktet sprer seg om at væpnede menn nærmer seg.

Originaltittel Regissør Land/år Skuespillere Språk Tekst

Omor Shakhsiya Maha Haj Israel 2016 Maisa Abd Elhadi, Ziad Bakri Arabisk Engelsk

I Nazareth bor et gammelt ektepar fastgrodd i sine hverdagslige rutiner. Over grensa, i Palestina, er datteren deres i ferd med å føde, mens mannen hennes får en filmrolle. Der bor også sønnen deres, en evig ungkar. Mellom grensekontroll, drømmer og politikk møter vi ulike menneskeskjebner. Personal Affairs er direkte inspirert av filmskaper Maha Hajs erfaringer som palestinsk kvinne oppvokst i Israel, og gir et noe annet bilde av regionen enn det vi er vant med.

26


SKRÅBLIKK

SKRÅBLIKK

DE FØRSTE SKAL BLI DE SISTE 98 min

FREE FIRE 91 min

Man 22.00 Nova 4 | Tor 18.00 Nova 4 | Lør 12.00 Nova 1

Man 22.00 Nova 3 | Fre 21.00 Nova 11 (18 år) | Søn 21.30 Nova 1

Originaltittel Les premiers les derniers Regissør Bouli Lanners Land/år Belgia 2016 Skuespillere Bouli Lanners, Max von Sydow, Albert Dupontel Språk Fransk Tekst Norsk

Originaltittel Free Fire Regissør Ben Wheatley Land/år Storbritannia, Frankrike 2016 Skuespillere Armie Hammer, Cillian Murphy, Brie Larson Språk Engelsk Tekst Norsk

De første skal bli de siste er en dystopisk fremtidsvisjon, fortalt som en klassisk western. To gretne hodejegere, to litt dumme elskende, to vise menn og en Jesus knaker sammen i en absurd katt og muslek på den belgiske landsbygda – hvor du alltid støter på den du har minst lyst til å møte. Selv om dette er en sjangerfilm, med mye våpen og en dose umotivert vold, har den en rørende, varm og positiv undertone.

To kriminelle gjenger møtes i et varehus for å gjennomføre en våpenhandel. Alle medlemmene er bevæpnet. Free Fire er et kammerspill med enorme mengder gladvold. Kanskje mest av alt likner den på en 70-tallsversjon av Reservoir Dogs, der geværene avfyres uten ende. Filmens sterkeste side må likevel være karakterene, der hver og en er så unik at de kunne vært hentet ut av en tegneserie, og castingen er upåklagelig.

Filmer med elementer av det magiske, surrealistiske eller absurde. Her får du blant annet feelgood, action, musikal, animasjon og forviklingskomedier med en twist.

27


SKRÅBLIKK GORAN 86 min

HALAL LOVE 95 min

THE HIPPOPOTAMUS 86 min

Ons 16.00 Nova 2 | Tor 22.00 Nova 4 | Fre 13.55 Nova 4

Ons 22.20 Nova 1 | Tor 20.00 Nova 4 | Fre 14.00 Nova 2

Ons 19.00 Nova 11 (18 år) | Tor 16.10 Nova 4 | Søn 11.50 Nova 1

Originaltittel Goran Regissør Nevio Marasovic Land/år Kroatia 2016 Skuespillere Franjo Dijak, Nataša Janjic, Janko Popovic-Volaric Språk Kroatisk Tekst Engelsk

Originaltittel Halal Love Regissør Assad Fouladkar Land/år Tyskland, Libanon 2015 Skuespillere Darine Hamze, Rodrigue Sleiman, Zeinab Hind Khadra Språk Arabisk Tekst Engelsk

Originaltittel Regissør Land/år Skuespillere Språk Tekst

I den kroatiske filmen Goran følger vi en bedagelig taxisjåfør omringet av snødekte fjellområder, tykk granskog og klaustrofobiske relasjoner. I tett samarbeid med den trønderske manusforfatteren Gjermund Gisvold tar regissør Nevio Marasovic oss med på en paranoid reise inn i desperasjon, når hovedpersonens kone annonserer at hun er gravid. Franjo Dijac fikk prisen for beste hovedrolle da filmen hadde verdenspremiere under Fantasia International Filmfestival i Montreal, Canada.

Halal Love kan sies å være “Seinfeld med Sharia”. Vi møter ulike mennesker som prøver å finne kjærlighet (og sex) til tross for at Libanons religiøse lover stadig stikker kjepper i hjulene. Heldigvis finnes det smutthull! Regissør Assad Fouladkar har mange års erfaring med å lage sitcom for TV, og inspirasjonen i filmen er tydelig. Halal Love er en hysterisk situasjonskomedie med vendinger som du ikke finner andre steder!

“I Turn Whisky Into Journalism” er første replikk i denne svarte komedien basert på en roman av Stephen Fry. Ordene tilhører filmens hovedperson, Ted – en avdanket kulturjournalist og poet. Som familiens mest innbitte skeptiker får han i oppdrag å etterforske en rekke uforklarlige hendelser i familiens herskapshus. Der sies det at gudsønnen til Ted kan helbrede syke. Ted oppdager raskt at ikke alt er som det virker ved første øyekast.

28

The Hippopotamus John Jencks Storbritannia 2015 Roger Allam, Matthew Modine, Fiona Shaw, Tim McInnery Engelsk Uten tekst


SKRÅBLIKK

JULIE & THE SHOE FACTORY 90 min

KAMMERPIKEN 144 min

Man 22.15 Nova 2 | Tor 19.00 Nova 11 (18 år) | Lør 18.20 Nova 2

Man 15.00 Nova 5 | Tor 20.40 Nova 3 | Fre 19.10 Nova 1

Originaltittel Sur quel pied danser Regissør Kostia Testut, Paul Calori Land/år Frankrike 2016 Skuespillere Pauline Etienne, Olivier Chantreu, Francois Morel Språk Fransk Tekst Engelsk

Originaltittel Ahgassi Regissør Park Chan-wook Land/år Sør-Korea 2016 Skuespillere Kim Min-hee, Kim Tae-ri, Ha Jung-woo, Jo Jin-woong Språk Koreansk, japansk Tekst Norsk

Julie har, etter lang leting, endelig fått seg jobb på skofabrikk. Men allerede første arbeidsdag blir hun dratt med i en streik. Sjefen gjør henne oppmerksom på at det kanskje ikke er så lurt, med tanke på at hun fortsatt er i prøvetid. Julie blir dratt mellom ønsket om fast ansettelse og solidaritet med de andre fabrikkarbeiderne. Julie and the Shoe Factory er en skikkelig feelgood, larger-than-life musikalkomedie om livet på en skofabrikk i en fransk småby.

Kammerpiken er et storslått krimdrama av veteranregissør Park Chan-wook. En falsk greve planlegger å rane til seg formuen til en japansk adelsjente. Han infiltrerer adelshuset ved å bestikke en lommetyv som tar rollen som kammerpike. Derfra går ingenting som planlagt. Filmen er leken og har plot-tvister rundt hvert hjørne. Det er ikke lett å forstå hvem som blir mest lurt til slutt. Filmen er hyllet for sin frigjørende portrettering av kvinnelig seksualitet.

MY ENTIRE HIGH SCHOOL SINKING INTO THE SEA 72 min Man 16.40 Nova 4 | Tir 20.20 Nova 2 | Ons 12.30 Nova 4 Originaltittel Regissør Land/år Skuespillere Språk Tekst

My Entire High School Sinking Into the Sea Dash Shaw USA 2016 Jason Schwartzman, Lena Dunham, Susan Sarandon Engelsk Uten tekst

Denne absurde og tragikomiske kombinasjonen av katastrofe, highschool, komedie og animasjon er kanskje den beste metaforen for ungdomsåra! Dash skriver en fiktiv reportasje i skoleavisa som hevn etter et uvennskap. Når han plutselig finner ut at skolen er i fare, prøver han å advare andre, men ingen tror ham før det er for sent, og skolen raser ut i Stillehavet. Dette må være filmhistoriens herligste katastrofefilm om det å overleve ungdomsårene. Bokstavelig talt.

29


DRAMA | SPENNING | HUMOR | MUSIKK | DOKUMENTAR

LIVEOPPLEVELSENE FÅR DU PÅ TEATERHUSET AVANT GARDEN Finn din neste forestilling på www.avantgarden.no

30


SKRÅBLIKK

OPERATION AVALANCHE 93 min

QUEEN OF WALKING 94 min

YOURSELF AND YOURS 86 min

Tor 21.30 Nova 1 | Lør 21.45 Nova 3 | Søn 21.20 Nova 4

Tir 14.00 Nova 4 | Fre 18.30 Nova 2 | Lør 14.00 Nova 1

Tir 20.00 Nova 3 | Ons 14.20 Nova 5 | Fre 16.10 Nova 5

Originaltittel Operation Avalanche Regissør Matt Johnson Land/år USA, Canada 2016 Skuespillere Matt Johnson, Owen Williams, Josh Boles Språk Engelsk Tekst Norsk

Originaltittel Keodkiwang Regissør Baek Seung-Hwa Land/år Sør-Korea 2016 Skuespillere Shim Eun-kyung, Park Joo-hee, Lee Jae-Jin Språk Koreansk Tekst Engelsk

Originaltittel Dangsinjasingwa dangsinui geot Regissør Hong Sang-soo Land/år Sør-Korea 2016 Skuespillere Kim Ju-hyuk, Lee You-young Språk Koreansk Tekst Engelsk

Som alle konspirasjonsteoretikere vet, har vi aldri landet på månen. NASA fikk hjelp av Kubrick og CIA til å forfalske månelandinga for å vinne romkappløpet og dermed den kalde krigen. Operation Avalanche er en mockumentary som spleiser sammen nyinnspilt film med arkivmateriale for å fortelle den absurde historien om CIA-agentene som lurte verden. Disse gutta er ikke de beste man kunne valgt ut til jobben, og situasjoner man ikke kan unngå å le av kommer på rekke og rad.

16-årige Man-bok må gå fire timer til og fra skolen hver dag. Hun lider nemlig av ekstrem reisesyke. Hun har prøvd alle mulige fremkomstmidler fra buss til ku, men til ingen nytte: Hennes eneste mulighet er å ta bena fatt. En dag oppdager en av lærerne på skolen hvor mye hun går. Han rekrutterer henne til skolens kappganglag. Queen of Walking er en varm og tøysete film om å finne sin retning i livet.

Kjæresteparet Yeong-soo og Min-jeong har en stor krangel og ender opp med å gjøre det slutt. Dagen etter er Min-jeong sporløst forsvunnet. Samtidig dukker det opp en ny kvinne som ser nøyaktig ut som Min-jeong, og hun er på sjekker’n! Den nye kvinnen ser ut til å være innstilt på å date hele nabolaget. En dag er Min-jeong plutselig tilbake. Yourself and Yours er en glimrende introduksjon til mannen som har blitt kalt Sør-Koreas Woody Allen, regissør Hong Sang-soo.

31


SAMFUNN Fortellinger som synliggjør enkeltmenneskets møte med samfunnsmaskineriet. Her finner vi alt fra ren fiksjon til filmer basert på sanne historier.

32

AS I OPEN MY EYES 102 min

BY THE TIME IT GETS DARK 105 min

Ons 14:00 Nova 2 | Lør 18:00 Nova 4 | Søn 19:50 Nova 2

Fre 19:55 Nova 4 | Lør 18:00 Nova 1

Originaltittel Á peine j'ouvre les yeux Regissør Leyla Bouzid Land/år Tunisia, Frankrike, Belgia, De forente arabiske emirater 2015 Skuespillere Baya Medhaffer, Ghalia Benali, Montassar Ayari Språk Arabisk, fransk Tekst Engelsk

Originaltittel Dao Khanong Regissør Anocha Suwichakornpong Land/år Thailand, Nederland, Qatar, Frankrike 2016 Skuespillere Arak Amornsupasiri, Apinya Sakuljaroensuk, Achtara Suwan Språk Thai Tekst Engelsk

I Tunisia, rett før den arabiske våren, møter vi sorgløse og uredde Farah på 18 år. Som vokalist i et band som primært synger politiske tekster, lever hun et farlig liv under et regime der det slås hardt ned på all politisk opposisjon, og hvor kvinner skal helst holde seg i bakgrunnen. Vi følger hennes gradvise oppvåkning når virkelighetens brutalitet også innhenter hennes liv. Dette er en svært nyansert og innsiktsfull debutfilm av Leyla Bouzid.

Bakteppet er studentmassakren i 1976. Her veves flere fiktive fortellinger og karakterer sammen for å lage et portrett av et vakkert land hjemsøkt av sin vanskelige historie. Filmen har et originalt manuskript. Den skifter form og har scener som gjentas flere ganger. Den stiller spørsmål ved hvordan man kan gjenskape traumatiske opplevelser, og hvilken rolle film spiller i å gjenfortelle sannheten.


SAMFUNN

CHOUF

A DAY FOR WOMEN 123 min

EL AMPARO 99 min

Tor 12:00 Nova 5 | Fre 15:45 Nova 4 | Lør 22:00 Nova 4

Tir 21:40 Nova 2 | Fre 12:00 Nova 9 (seminar) | Lør 15:30 Nova 5

Tir 13.50 Nova 5 | Lør 16.00 Nova 4 | Søn 17.10 Nova 4

Originaltittel Chouf Regissør Karim Dridi Land/år Frankrike 2016 Skuespillere Sofian Khammes, Foued Nabba, Oussama Abdul Aal Språk Fransk Tekst Engelsk

Originaltittel Yom lel setat Regissør Kamla Abouzekri Land/år Egypt 2016 Skuespillere Nelly Karim, Elham Shahin, Nahed El Sebai, Hala Sedqi, Shimaa Seif, Ragaa Hussein Språk Arabisk Tekst Engelsk

Originaltittel El Amparo Regissør Rober Calzadilla Land/år Venezuela, Colombia 2016 Skuespillere Vicente Quintero, Giovanni García, Vicente Peña Språk Spansk Tekst Engelsk

Sofiane er en skarp ung student på ferie hos familien i Marseilles. Hans eldre bror derimot, er en av de kule gutta i strøket, med mye penger, tjent på narkotikavirksomhet. Sofiane havner i et voldsomt moralsk dilemma: skal han reise tilbake til Lyon og fortsette studiene, bryte med miljøet og familien i Marseilles, eller skal han følge i brorens fotspor? Chouf er en realistisk og moderne gangsterfilm, om familie, samhold, brorskap og et splittet Frankrike.

Åpningen av et nytt badeanlegg skaper stor glede og kontrovers i en avsidesliggende landsby i Egypt. Søndag er nemlig satt av til kvinner. Bassenget blir raskt et fristed hvor alle kvinnene i landsbyen samles. Det nære fellesskapet som utvikler seg ved bassengkanten faller ikke i like god jord hos mennene, som finner kreative måter for å sabotere dagen. A Day for Women følger kvinnenes historie og gir en forståelse av fellesskap, sameksistens og frihet.

El Amparo er basert på en sann historie om hendelser i grenseområdene mellom Venezuela og Colombia. En gruppe fiskere blir beskutt av militæret. 14 blir massakrert, mens to overlever. Truet av militæret, blir de tatt hånd om av en politimann og landsbyboere, som beskytter dem ved å holde dem i det lokale fengselet. Militærets versjon er at de avverget et geriljaangrep. De er villige til å gjøre hva som helst for å dekke over sannheten.

108 min

33


SAMFUNN FLUEFANGEREN 106 min

GOOD LUCK SAM 91 min

HIDDEN FIGURES 126 min

Tir 18.00 Nova 2 | Ons 20.10 Nova 2 | Tor 10.00 Nova 5

Ons 20.10 Nova 3 | Lør 13.00 Nova 5 (seminar) | Søn 15.50 Nova 2

Ons 17.00 Nova 1 | Tor 18.00 Nova 5 (snakk om film)

Originaltittel Hunting Flies Regissør Izer Aliu Land/år Norge, Makedonia 2016 Skuespillere Burhan Amiti Språk Albansk Tekst Norsk

Originaltittel Good Luck Algeria Regissør Farid Bentoumi Land/år Frankrike, Belgia 2015 Skuespillere Sami Bouajila, Franck Gastambide, Chiara Mastroianni Språk Fransk Tekst Engelsk

Originaltittel Hidden Figures Regissør Theodore Melfi Land/år USA 2016 Skuespillere Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe Språk Engelsk Tekst Norsk

Fluefangeren er en sterk spillefilmdebut fra Izer Aliu. Hans første langfilm er spilt inn i barndommens trakter i Makedonia. Handlingen foregår i en landsby der politikk og etnisitet skaper skarpe skillelinjer. Læreren Ghani oppdager at inngrodde konflikter deler klassen hans i to. Selv kjemper han for jobben sin, siden de nyvalgte styresmaktene setter inn folk fra egne rekker. Han forsøker å få den nye rektorens gunst, og erklærer at han skal skape fred i klassen. Han setter i gang en mekling som tar overraskende veier.

Good Luck, Sam er inspirert av den sanne historien om franskmannen som kvalifiserte seg til OL for Algerie. Sam og kompisen Stephane driver et verksted som selger håndlagde ski. Men de sliter med salget og er helt avhengige av å vise skiene sine frem i OL. Når skiløperen som skal bruke skiene ombestemmer seg, får de en idé! Sam må stille for farens hjemland, Algerie. Problemet er bare at han verken kan gå på ski, eller snakke arabisk.

Dette er den utrolige og sanne historien om de afroamerikanske kvinnene Katherine Johnson, Dorothy Vaughn og Mary Jackson som var hjernene bak en av verdenshistoriens største bragder: oppskytingen av romfartøyet som fikk astronaut John Glenn til å bli den første amerikaner i bane rundt jorden. Tre briljante kvinner som ga den amerikanske nasjonen tilbake sin selvtillit, snudde romkappløpet mot Sovjetunionen og sjokkerte en hel verden. Den visjonære trioen trosset alle kjønns- og rasefordommer og inspirerte generasjoner til å drømme stort.

34


SAMFUNN

LAYLA M

98 min

Tor 19.30 Nova 1 | Fre 18.00 Nova 5 (snakk om film) | Lør 12.00 Nova 4 Originaltittel Layla M Regissør Mijke de Jong Land/år Nederland, Belgia, Tyskland, Jordan 2016 Skuespillere Ilias Addab, Hassan Akkouch, Nora El Koussour Språk Nederlandsk Tekst Engelsk Når Layla innser at både hennes velintegrerte familie og hjembyen Amsterdam, ikke er så imøtekommende mot henne som de burde, blir den muslimske jenta med marokkansk bakgrunn rasende. Layla rømmer hjemmefra, gifter seg med en hengiven jihadist og forlater Nederland til fordel for en islamistisk celle i Midtøsten. Her oppdager hun at hennes nye samfunn har sine egne begrensninger og fordommer. Layla M er historien om den desperate kampen for tilhørighet.

MA' ROSA 110 min

THE SHEPHERD 98 min

Tir 11.40 Nova 5 | Ons 22.00 Nova 4 | Tor 14.00 Nova 4

Ons 21.00 Nova 11 (18 år) | Lør 16.00 Nova 1 | Søn 22.00 Nova 2

Originaltittel Ma' Rosa Regissør Brilliante Mendoza Land/år Filippinene 2016 Skuespillere Jaclyn Jose, Julio Diaz, Baron Geisler Språk Tagalog Tekst Engelsk

Originaltittel El Pastor Regissør Jonathan Cenzual Burley Land/år Spania 2016 Skuespillere Maribel Iglesias, Miguel Martín, Alfonso Mendiguchía Språk Spansk Tekst Engelsk

Ma’Rosa og mannen hennes driver en liten kiosk i et av Manilas fattigstrøk. Inntekten er ikke nok til å brødfø familien på seks, så de sper på inntekten med smådealing. Ekteparet blir arrestert, og nå følger familiens desperate kamp for å betale det korrupte politiet. Med håndholdt kamera og et dokumentarisk og usentimentalt fortellergrep formidles enkeltmenneskets maktesløshet. Jaclyn Jose vant pris for beste kvinnelige skuespiller i Cannes for rollen som Ma’Rosa.

Gjeteren Anselmo lever et stille og lykkelig liv alene med hunden og sauene sine på de utstrakte slettene i Spania. Han får tilbud om å selge slettene sine til et byggeselskap, men nekter. Selskapet tilbyr penger til landsbyen dersom Anselmo selger. Hva gjør du når lokalsamfunnet snur seg mot deg? The Shepherd gir et mer nyansert bilde enn den vanlige David mot Goliat-historien, og er filmet så nydelig at man nesten får lyst til å bli sauegjeter i Spania selv.

35


DOKUMENTAR

DOC LOUNGE TRONDHEIM I SAMARBEID MED KOSMORAMA PRESENTERER:

NORTHERN DISCO LIGHTS – THE RISE AND RISE OF NORWEGIAN DANCE MUSIC FREDAG 10. MARS 20.30 KUNSTHALL TRONDHEIM GRATIS INNGANG

Rapporter fra den uoverskuelige virkeligheten. Årets dokumentarer spenner fra krigssoner og totalitære regimer til sjokoladefabrikker og menneskeskjebner tett på.

36

Doc Lounge Trondheim finner du til vanlig på Sellanraa Bok & Bar, men denne Kosmorama-utgaven foregår inne hos Kunsthall Trondheim. Her blir det musikkparty med Northern Disco Lights – en helt ny film om norsk elektronika og dansemusikk. Filmen følger revolusjonen som skjedde på 90-tallet, da det dukket opp artister som Mental Overdrive, Bjørn Torske, Röyksopp og Annie i Tromsø og Bergen, i tillegg til dagens Oslodisco med Todd Terje, Lindstrøm og Prins Thomas i spissen.

Etter filmen blir det dansegulv i Northern Disco Lights-ånd, med DJ Juri Gagarin bak platespillerne. På Doc Lounge Trondheim får du servert det beste av internasjonal dokumentarfilm. I tillegg står spennende gjester, musikk, mat og drikke på menyen. En Doc Lounge-aften er mye mer enn "bare" film. Her kan du lene deg tilbake med noe godt i glasset, og få servert dokumentarfilm i inspirerende rammer.


DOKUMENTAR

THE CHOCOLATE CASE 90 min

DEATH BY DESIGN 73 min

IN DEFENSE OF FOOD 117 min

Man 20.10 Nova 2 | Tir 11.50 Nova 4 | Søn 15.20 Nova 4

Man 18.20 Nova 4 | Tir 22.20 Nova 4 | Tor 10.00 Nova 4

Tir 13.50 Nova 2 | Tor 16.00 (Kulinarisk) Nova 3

Originaltittel TONY Regissør Benthe Forrer Land/år Nederland 2016 Medvirkende Teun van der Keuken, Maurice Dekkers, Roland Duong Språk Fransk, tysk, engelsk, nederlandsk Tekst Engelsk

Originaltittel Regissør Land/år Språk Tekst

Originaltittel Regissør Land/år Medvirkende Språk Tekst

I Nederland er en hver form for finansiering av kriminell virksomhet straffbar. Hva skjer hvis man kan bevise at kjøp av sjokolade finansierer barneslaveri? Teun van der Keuken og hans journalistkollegaer ønsker å teste dette, og går rettens vei for å få Teun dømt for å ha kjøpt sjokolade. Samtidig forsøker de å få produsert en garantert slavefri sjokolade. Alt er mulig når tre litt gærne journalister begynner å forandre verden, én sjokolade av gangen.

Hva er kostnaden av vår digitale avhengighet? Fra topphemmelige elektronikkfabrikker i Kina til høyteknologiske innovasjonslaboratorier i Silicon Valley, forteller Death by Design historier om miljøødeleggelser, helsemessige tragedier og en industri som ikke kommer til å være bærekraftig så mye lenger. Vi møter også engasjerte gründere som arbeider for å ivareta planeten. En ting er sikkert: Du kommer aldri til å se på mobiltelefonen din på samme måte som før!

Death By Design Su Williams USA 2016 Engelsk Uten tekst

In Defense of Food Michael Schwarz USA, Frankrike, Tanzania 2015 Michael Pollan Engelsk Uten tekst

Spis mat. Ikke for mye. For det meste grønt. Med dette maksimet skal vi til bunns i det mest forvirrende og presserende spørsmålet i vår tid: Hva bør jeg spise for å være sunn? Den amerikanske journalisten Michael Pollan, blant annet kjent fra Netflix-serien Cooked og filmer som Cowspiracy og Food inc., reiser verden rundt for å undersøke. Og nøster opp i den daglige kryssilden av motstridende påstander om ernæring!

37


På lag med kinoene Fyll kiosken med det beste. Location gir deg: • Gode innkjøpsavtaler • Skreddersydd vareutvalg for kino • Optimal logistikk med samlet levering Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat: location@location.no

38


DOKUMENTAR

ISHAVSBLOD - DE SISTE SELFANGERNE 98 min

KARENINA & I 85 min

LIBERATION DAY 100 min

Søn 14.00 Nova 9

Fre 17.55 Nova 4 | Lør 20.10 Nova 2 Originaltittel Sealers Regissør Trude Berge Ottersen, Gry Elisabeth Mortensen Land/år Norge 2016 Språk Norsk Tekst Engelsk

Originaltittel Karenina & I Regissør Tommaso Mottola Land/år Norge 2017 Medvirkende Gørild Mauseth, Liam Neeson, Sonia Bergamasco Språk Russisk, norsk, engelsk, italiensk Tekst Engelsk

Man 18.00 Nova 5 (snakk om film) | Tor 21.00 Nova 11 (18 år) | Lør 14.00 Nova 4

Ishavsblod er en arktisk “roadmovie”dokumentar til sjøs. Med havets cowboyer som trosser elementene, været og ensomheten i ishavet. Selfangsten har i over 200 år vært en del av norsk kystkultur. I 2015 satte regjeringen strek, og alle subsidier til selfangst opphørte. Filmen følger en skute som på tross av dette setter kurs mot vestisen. Uavhengig av politisk ståsted, for eller mot selfangst, skildrer filmen med respekt og realisme en utdøende fangsttradisjon og kystkultur.

Den norske skuespilleren Gørild Mauseth blir utfordret til å spille Anna Karenina på russisk – et språk hun ikke kan! Hun tar den transsibirske jernbanen til teateret i Vladivostok, og besøker blant andre vanlige russere og Tolstojs gjenlevende slektninger. Alt for å forstå den russiske kulturen. Etter hvert som hun lærer mer om Anna Karenina, glir hun mer og mer inn i rollen. Filmen gir innblikk i hvordan en skuespiller kan utfordre grensene mellom fiksjon og virkelighet.

Originaltittel Regissør Land/år Medvirkende Språk Tekst

Liberation Day Ugis Olte, Morten Traavik Norge, Latvia, Nord-Korea, Slovenia 2016 Boris Benko, Tomaz Cubej, Milan Fras Engelsk Uten tekst

Liberation Day tar deg med bak kulissene til kanskje den mest surrealistiske konserten i historien. Vi følger multikunstner Morten Traavik og det eks-jugoslaviske kultbandet Laibach i det de iscenesetter og fremfører den første rockekonserten i Nord Korea, noensinne! Laibach er beryktet for sin totalitære estetikk og sin ukritiske iscenesettelse av ideologier. Vi følger dem gjennom det trange nåløyet av sensur med ordene “This is not a sound check, this is an exam!”

39


DOKUMENTAR NICE PEOPLE 92 min

NOMA, MY PERFECT STORM 100 min

NOWHERE TO HIDE 86 min

Ons 12.00 Nova 2 | Fre 12.30 Nova 5 | Lør 10.30 Nova 5 (m/ seminar)

Ons 18.00 Nova 7 (kulinarisk) | Søn 14.10 Nova 5

Tor 14.15 Nova 5 (m /seminar) | Lør 20.00 Nova 4 | Søn 10.00 Nova 5

Originaltittel Filip & Fredrik presenterar: Trevligt folk Regissør Anders Helgeson, Karin af Klintberg Land/år Sverige 2015 Språk Svensk, somalisk, engelsk Tekst Engelsk

Originaltittel Noma My Perfect Storm Regissør Pierre Deschamps Land/år Storbritannia 2015 Språk Engelsk, dansk, albansk, spansk, svensk, fransk Tekst Engelsk

Originaltittel Nowhere to hide Regissør Zaradasht Ahmed Land/år Norge, Irak, Sverige 2016 Medvirkende Nori Sharif Språk Arabisk Tekst Engelsk

Nice People er noe så sjelden som en feelgood dokumentar om integrering. Vi møter den litt forfengelige entreprenøren Patrik Anderson, som bestemmer seg for å gjøre noe med integreringen i hjembyen Borlänge. Han kontakter den tidligere bandyproffen Per Fosshaug, og sammen bestemmer de seg for å starte det første somaliske landslaget i bandy i historien! Vi følger 17 somaliske flyktninger som aldri har hatt skøyter på beina, vaklende på vei til VM i Sibir!

I Noma, My Perfect Storm møter vi det kreative geniet og kokken René Redzepi. Hans restaurant Noma i København har blitt kåret til verdens beste restaurant hele fire ganger. Redzepi har høstet heder og ære for å revolusjonere den nordiske maten i innovative retter basert på den nordiske flora. Filmen gir innblikk i Redzepi sitt univers og hans enestående kjøkken, gjennom opptur, nedtur og kontrovers. En must-see for matelskere!

Nowhere to Hide forteller en overbevisende historie om å leve med terror. Dokumentaren rapporterer fra innsiden av krigen i Irak. Åstedet er en liten by i et kjerneområde for krigshandlinger. Filmens fotograf er sykepleieren Nori Sharif. Ettersom krigen gradvis overmanner ham, blir han også filmens hovedperson. Nowhere to Hide vant i 2016 dokumentarfilmenes mest presitsjetunge pris, Beste kinodokumentar på IDFA.

40


RAMASKRIK Ramaskrikprogrammet er viet skrekkfilmer i ulike fasonger og varianter. I år kan vi slå i bordet med norgespremieren på Severin Eskelands Lyst. Vårens sinteste norske skrekkfilm inspirert av den såkalte «nye franske bølgen» av skrekkfilmer på midten av 2000-tallet. Dette er tøff kost! Fra USA har vi hele tre filmer fra landsbygda. Ensomme sjeler, tøffe familiekår og en herjende seriemorder. Tre sterke historier fortalt på Ramaskrik-måten. Årets kvalmeste opplevelse kommer fra Spania der kroppsvæsker spiller en sentral rolle, før “best of” Rings og Grudge seiler inn fra Japan med klassisk åndeskrekk. Om dette programmet gir mersmak skal du vite at vi har en fire dagers Ramaskrik-festival i Oppdal hver høst – i år for sjuende gang og datoen er 19. – 22. oktober! Ha en fin festival på Kosmorama og velkommen til Oppdal i høst.

42


RAMASKRIK

THE EYES OF MY MOTHER 76 min

I AM NOT A SERIAL KILLER 104 min

LYST 84 min

Man 22.30 Nova 5 | Tor 20.50 Nova 5 | Søn 18.20 Nova 5

Tir 22.00 Nova 5 | Fre 20.20 Nova 5 | Søn 16.10 Nova 5

Fre 22.00 Nova 1 | Lør 20.10 Nova 5 | Søn 22.00 Nova 5

Originaltittel The Eyes of My Mother Regissør Nicolas Pesce Land/år USA 2015 Skuespillere Kika Magalaes, Will Brill, Paul Nazak, Flora Diaz, Clara Wong, Diana Agostini Språk Portugisisk, engelsk Tekst Engelsk

Originaltittel Regissør Land/år Skuespillere Språk Tekst

Originaltittel Lyst Regissør Severin Eskeland Land/år Norge 2017 Skuespillere Magdalena From Delis, Sondre Krogtoft Larsen, Damian Gallagher Språk Norsk Tekst Engelsk

Ute på den amerikanske landsbygda; “loneliness can do strange things to you” forteller mor til den lille jenta Francisca. Mor blir drept av en pågående misjonær, far ankommer og fanger morderen. Francisca ser at faren lenker drapsmannen, levende, på låven. Den inneslutta og ensomme Francisca henter frem sine mørkeste sider. Dette er et unikt og vakkert mareritt som hylles av kritikere og horrorfans.

John er ikke en seriemorder, men har det som skal til. Som diagnostisert sosiopat kjemper 16-åringen en daglig kamp mot drapsfantasier og fascinasjon for død og fordervelse. Dette blir en utfordring når en ekte seriemorder herjer den lille amerikanske småbyen. John må redde byen og følger morderens spor. Dette er en fin miks av drama, svart humor og horror, og er basert på boka med samme navn. Herlig gjensyn med selveste Christopher Lloyd.

I Am Not A Serial Killer Billy O'Brien Irland, Storbritannia 2016 Christopher Lloyd, Laura Fraser, Max Records Engelsk Uten tekst

Krimforfatter Lisa Rostorp skriver bøker drøyere enn det meste på markedet når det kommer til tema som sex og vold, men etter at hun blir offer for et grusomt overgrep, har hun isolert seg i leiligheten sin. Ved daglig besøk av psykiater, og stort medisinbruk, prøver hun å komme seg tilbake til livet. En dag mottar hun en USB-minnebrikke i posten... Filmen omfavner grindhouse-estetikken og er en sikker vinner for splatterfans.

43


RAMASKRIK MY FATHER DIE 90 min

NIGHT OF THE VIRGIN 118 min

SADAKO VS. KAYAKO 99 min

Ons 20.10 Nova 5 | Lør 22.00 Nova 5

Man 20.20 Nova 5 | Ons 22.00 Nova 5 | Lør 17.50 Nova 5

Tir 20.10 Nova 5 | Tor 22.25 Nova 5 | Fre 14.20 Nova 5

Originaltittel Regissør Land/år Skuespillere Språk Tekst

Originaltittel La Noche del virgen Regissør Roberto San Sebastián Land/år Spania 2016 Skuespillere Javier Bódalo, Miriam Martín, Víctor Amilibia Språk Spansk Tekst Engelsk

Originaltittel Sadako vs. Kayako Regissør Koji Shiraishi Land/år Japan 2016 Skuespillere Mizuki Yamamoto, Tina Tamashiro, Masanobu Ando Språk Japansk Tekst Engelsk

Den spanske og litt naive jomfruen Nico er ute på byen nyttårsaften, på jakt etter selskap. Han møter en eldre kvinne som inviterer ham med hjem, og alt ser endelig ut til å klaffe for Nico. Men selvsagt gjør det ikke det, i en film som går i Ramaskrikprogrammet. Nico skal få oppleve tidenes nachspiel og blir utsatt for mer enn de fleste. Publikumsopplevelsen blir heftig og begeistret med mye svart humor. Tilhengere av bodyhorror-sjangeren får kvoten innfridd!

The Ring møter The Grudge når to japanske horrorikon kjemper om å være de verste. Yuri finner en gammel VHS-kassett og ser den sammen med venninna Natsumi. Kort tid etter ringer telefonen og Sadako er på sporet av dem. Samtidig en annen plass i byen går Suzuka inn i det hjemsøkte Saeki-huset og blir dermed Kayakos neste mål. Kampene er i gang og vi har halvannen time klassisk japansk skrekk og en uforglemmelig ekscorcistseanse foran oss.

My Father Die Sean Brosnan USA 2016 Joe Anderson, John Schneider, Kevin Gage Engelsk Uten tekst

Asher er stum etter traumet da han så sin bror bli drept. Han forbereder seg på hevn på sin egen far. Høydepunkt på «London Fright fest 2016», knallsterk debut av sønn til Pierce Brosnan (som også er medprodusent). Gary Stretch overbeviser stort i rollen som psykopatpappa Ivan. Biljakter, heftige skytedueller og hevnmotivet gjør dette til en sterk revengeaction-thriller. Tema, innhold og et flott visuelt uttrykk gjør dette til en av de beste filmene «ingen» så i 2016.

44


ER 2017 B O T K O . .NO 19.-22 AMASKRIK

LT O P P DA L K U

“Det ser ut som Ramaskrik etter årets utgave kan kåres til Norges beste filmfestival” Kjetil Omberg, Produsent Død snø, Kill Buljo mm

URHUS

WWW.R

“Jeg sier det igjen. For alle i Norge som overhode interesserer seg for film. Da er Ramaskrik stedet å være”. Reinert Kill, Regissør Huset, Juleblod

NORGES SKUMLESTE FILMFESTIVAL 45


Vi støtter film i Midt-Norge Møt filmbransjen i Trøndelag på Midtnorsk Filmmarked Tid og sted:

Torsdag 9. mars kl. 09.00 - 14.30 på Nova Kino midtnorskfilm.no


REIS SOM EN KONGE TIL KOSMORAMA Berg-Hansen behandler alle som konger, uansett om du reiser i jobb eller privat. Vi sørger for at du får de smarteste reiserutene, de beste hotellene og alle de gode reisetipsene - enten du skal til Brønnøysund eller Brasil. Og så er vi her 24 timer i døgnet om du trenger oss. Telefon: 73 10 47 10 E-post: trondheim@berg-hansen.no

Du reiser ikke alene


FINLAND 100 ÅR - EN FEIRING AV FINSK FILM I 1917 fikk Finland sin selvstendighet. Den unge nasjonen brukte ikke lang tid på å bli en spennende filmnasjon. I mange tiår har den mørke og selvironiske humoren stått sterkt hos flere av de mest markante filmskaperne. Når Kosmorama i samarbeid med Cinemateket Trondheim feirer det finske jubileet med film, leder Aki Kaurismäki an. Ikonet i finsk film hylles med to filmer i denne serien.

Intro finsk jubileum

Vi presenterer også to andre av finsk filmhistories viktigste regissører, Matti Kassila og Risto Jarva. Kassila regisserte de populære filmene om Komisario Palmu på 60-tallet. Mysteriet Rygseck har blitt kåret til tidenes beste finske film av landets filmkritikere. Risto Jarva var toneangivende i en ny generasjon filmskapere som slo gjennom på 60og 70-tallet. Dessverre døde Jarva bare 43 år gammel, i en bilulykke etter premierevisning av hans siste - og beste - film Harens år, basert på Arto Paasilinnas roman. Ikke glem at du også finner de rykende ferske finske filmene Little Wing og The Happiest Day in the Life of Olli Mäki i New Directors programmet. 48


FINSK JUBILEUM

CALAMARI UNION 84 min

DRIVENDE SKYER 96 min

FORTELLINGER FRA SAUNAEN 87 min

Ons 16.10 Nova 5

Tor 15.45 Nova 2

Fre 22.30 Nova 2

Originaltittel Calamari Union Regissør Aki Kaurismäki Land/år Finland 1985 Skuespillere Eränkö Timo, Heiskanen Kari, Asmo Hurula Språk Engelsk, finsk, spansk Tekst Engelsk

Originaltittel Kauas pilvet karkaavat Regissør Aki Kaurismäki Land/år Finland 1996 Medvirkende Kati Outinen, Kari Väänänen, Elina Salo Språk Finsk Tekst Engelsk

Originaltittel Miesten vuoro Regissør Joonas Berghäll, Mika Hotakainen Land/år Finland, Sverige 2010 Skuespillere Timo Aalto, Pekka Ahonen, Aarne Aksila Språk Finsk Tekst Norsk

17 menn med solbriller, der 16 heter Frank og én Pekka, vil forlate en nedkjørt forstad til fordel for den gudbenådede bydelen Eira. Det blir en vanskelig og farlig reise. Gjennom Helsingfors, byen uten nåde der det uvanlig ofte er natt, beveger de seg fåmælte og sammenbitte. De støter på alle mulige hindre og trusler: Voldsomme menn, farlige kvinner, slitne barer, dårlig øl. Kommer de noensinne fram? Calamari Union er Aki Kaurismäkis morsomste og mest absurde film.

Ilona og Lauri er et sympatisk middelaldrende ektepar. Hun er hovmester og han trikkefører. Hverdagen går sin gang, helt til Lauri får sparken. Det er tunge tider, selv pølsebodene går dårlig. Drivende skyer er en film så finstemt og full av talende musikk, bilder og detaljer at den går inn på deg med en gang. Menneskene er så troverdige og følsomt framstilt at det blir vakkert. Motgang møtes med rak rygg, og sjelden er en happy ending så velfortjent som her.

Finnene elsker sin sauna, den rengjør kroppen og renser sjelen. Omgitt av svette og damp åpner den ellers så ordknappe finske mannen seg, og historiene strømmer på, uten filter. Som en finsk Heftig og begeistret er dette en dokumentar med barske menn som har vært ute en vinterdag før og har opplevd et og annet. Men i saunaen er vi alle nakne for hverandre, og selv den finske mannen kan sette ord på følelsene, eller la tårene trille - kamuflert som svette.

49


FINSK JUBILEUM

NÅR GÅR FILMEN JEG HAR LYST TIL Å SE? KRASJER DEN MED DEN ANDRE FILMEN JEG SKULLE HA SETT? HARENS ÅR 129 min

MYSTERIET RYGSECK 109 min

Lør 15.50 Nova 2

Tir 15.50 Nova 5

Originaltittel Jäniksen vuosi Regissør Risto Jarva Land/år Finland 1977 Skuespillere Antti Litja, Kauko Helovirta, Markku Huhtamo Språk Finsk Tekst Engelsk

Originaltittel Komisario Palmun erehdys Regissør Matti Kassila Land/år Finland 1960 Skuespillere Joel Rinne, Elina Pohjanpää, Matti Ranin Språk Finsk Tekst Engelsk

I Harens år møter vi reklamemannen Kaarlo, som ikke orker mer av bylivets stress og mas. Han gir opp karriere og byliv og reiser for å finne roen i Nord-Finland. En påkjørt hare viser seg å bli hans eneste selskap, og etter en strabasiøs ferd nordover, oppstår en fredelig sameksistens. Men når en gjeng teite turister og fjollete guider dukker opp, da er idyllen brutt, og naturen viser seg å by på vanskeligheter også. Harens år er basert på en roman av Arto Paasilinna.

Den uansvarlige rikingen Bruno Rygseck, kjent for sine utagerende og dekadente fester, ender opp død i sitt eget basseng. Politiinspektør Palmu må ta saken, og han kommer over en brokete forsamling vitner og mistenkte når han prøver å løse saken. Mysteriet Rygseck er en ekte finsk klassiker som byr på en herlig blanding av krim, spenning, romantikk og komedie. Den er oppfinnsomt fortalt, med et hendelsesforløp sett fra flere vinkler, og med en herlig gjeng skuespillere.

50

I detaljprogammet på side 77 til 89 kan du se hva som går når og hvor, slik at du ikke går glipp av det du vil se eller oppleve:

FOR OPPDATERINGER OG ENDRINGER SE KOSMORAMA.NO


Enkel betaling for lag og foreninger Opprett avtale i dag så er du klar til kiosksalget til helgen! Les mer og kom igang på mCASH.no Kjære kasserer

Med mCASH blir det enklere å holde orden i kassa.

– den digitale lommeboken

51


KOSMOKIDS KOSMORAMAS BARNEFILMPROGRAM LØRDAG 11. OG SØNDAG 12. MARS Årets Kosmokids er spesielt viet små og store robot-entusiaster. Hos oss får du både klassikere og splitter nye filmer. I filmprogrammet tilbyr vi et gjensyn med de eventyrlige robotene i Wall-E, Gutten og Jernkjempen og Robotene. Og i år inviterer vi til to splitter nye premierer! De fleste kjenner kanskje til Karsten og Petra og kjæledyrene deres fra de folkekjære bøkene til Tor Åge Bringsværd? I Karsten og Petra – Ut på tur blir vi med på fjelltur. Vi gjør klart for førpremiere og fjellfest tirsdag 7. mars kl. 16.15, og kanskje dukker Løveungen og Frøken Kanin opp? Det blir også norgespremiere på den helt nye og Oscar-nominerte filmen Løvetannbarn. Denne franske animasjonen forteller barnehjemsbarnas historier på en varm og ektefølt måte som bare barn selv kan.

LØRDAG 11. MARS KL. 11.00 – OFFISIELL ÅPNING AV KOSMOKIDS I år erklærer vi Kosmokids for åpnet med robotfrokost og pannekaker laget av en helt ekte robot – Pancakebot! Vi åpner robot-godterifabrikk sammen med ablemagic play hvor vi trenger hjelp til å lage nok roboter slik at alle får godteri! Du får møte Telenor sin lille AV1, en robot som gjør det mulig for syke barn å delta på skolen. Det blir også mulig å prøve VR-briller. Bli med inn i Virtual Reality-verdenen og møt lille Gullveig, den kognitive tanken, som begir seg ut på et farefullt oppdrag – en seilas på hjernebølgene. Så gled deg en til en hel helg med elleville og mag(net)iske opplevelser for store og for små – og alle snakker norsk! Alle filmene vil følge aldersgrensene som er satt av Mediatilsynet, men aktivitetene i kinofoajeen passer både for små og store barn. Velkommen til Kosmokids!

52

ADRESSABILLETT KR 150,Inkluderer billetter til en valgfri film fra Kosmokidsprogrammet for en voksen og et barn (u/15 år) (ordinær pris 200,-). Billetter får du på kosmorama.no trondheimkino.no og Trondheim kinos utsalgssteder på Nova, Prinsen og Trondheim Torg.

KOSMOKIDSPASS KR 199,Gir tilgang til alle Kosmokidsfilmene for én person. Passene er personlige og kan ikke overdras. Kosmokids presenteres i samarbeid med Sparebank 1 SMN.


KOSMOKIDS

GUTTEN OG JERNKJEMPEN 86 min

ROBOTENE 91 min

WALL-E

Lør 14.00 Nova 2 | Søn 11.50 Nova 2

Lør 12.00 Nova 3 | Søn 10.00 Nova 3

Lør 12.00 Nova 2 | Søn 10.00 Nova 2

Originaltittel Regissør Land/år Skuespillere Språk Tekst

Originaltittel Robots Regissør Chris Wedge, Carlos Saldanha Land/år USA 2005 Skuespillere Aksel Hennie, Espen Eckbo, Jon Almaas, Stine Buer Språk Norsk Tekst Ingen tekst

Originaltittel Wall-E Regissør Andrew Stanton Land/år USA 2008 Skuespillere Christopher Staib, Dennis Storhøi, Nicolai Cleve Broch Språk Norsk Tekst Ingen tekst

Roboten Rodney jobber i oppvasken og er oppfinner på si, men ønsker seg mer ut av livet. En dag reiser han til Robot City for å finne den store oppfinneren Bigweld, som har brukt hele livet til å skape ting som skal gjøre livet bedre for alle. Det er bare et problem: Bigweld har forsvunnet. Rodney drar på leting, men innser fort at det er mange som ikke ønsker at Bigweld skal bli funnet. Særlig roboten Ratchett som har overtatt fabrikken hans og som har en skummel plan.

I en fjern fremtid er jorda forlatt og full av søppel. Etter mange hundre år med tankeløst forbruk og miljøødeleggelser har menneskene forlatt jorda og dratt til romskipet Axiom, mens de venter på at robotene som er igjen skal ordne opp. Det de ikke vet er at det bare er én robot igjen som kan redde planeten: Wall-E! (Wankelmotor-Avfalls-Last-Løfter-Ekspert). Og han er ensom...

The Iron Giant Brad Bird USA 1999 Kåre Conradi, Nils Ole Oftebro, Håvard Bakke Norsk Ingen tekst

Hogarth er ni år og bor sammen med sin mor i den lille byen Rockwell i USA, året er 1957. En av fiskerne i byen forteller en dag at han har sett en kjemperobot som reiste seg ute i havet. Hogarth blir nysgjerrig og drar ut på leting. Han finner en nesten 20 meter høy og vennlig jernkjempe som spiser metall. Når forsvaret truer med å ødelegge hele Rockwell for å få tak i Jernkjempen, må Hogarth gjøre alt for å redde både byen og vennen sin. Hvordan skal dette gå?

98 min

53


KOSMOKIDS LØVETANNBARN 66 min Ons 22.30 Nova 2 (original tale) | tor 12.20 (original tale) Nova 3 | Lør 13.50 Nova 3 | Sør 12.00 Nova 3 Originaltittel Ma vie de courgette Regissør Claude Barras Land/år Frankrike 2016 Skuespillere Gaspard Schlatter, Sixtine Murat, Paulin Jaccoud, Michel Vuillermoz Språk Norsk Tekst Norsk Løken er kallenavnet på ni år gamle Ikaros. Etter morens død blir han venn med politimannen Raymond, som følger ham til hans nye fosterhjem. Her møter han flere foreldreløse barn på sin egen alder. Løken sliter med å tilpasse seg dette underlige, til tider fiendtlige miljøet. Men ved hjelp av Raymond og de nye vennene er alt mulig! Filmen er en varm og ektefølt animasjonsfilm med barn som spiller hovedrollene i egne liv – så ærlig som bare barn kan.

54

PREMIERE:

KARSTEN OG PETRA – UT PÅ TUR! Velkommen til premiere på Kosmorama! I Karsten og Petra – Ut på tur blir vi med Karsten og Petra på fjelltur. På turen får de mange spennende villmarksopplevelser og de møter Aksel – en veldig kul aktivitetsleder som de prøver å spleise med Petras mamma. Alt går selvsagt ikke etter planen, men de tar med seg noen viktige lærdommer om både familie, forelskelse og fjellvettregler. Filmserien med Karsten og Petra og kosedyrene deres, er basert på de folkekjære bøkene av Tor Åge Bringsværd og Anne G. Holt. I år er det også helt nye skuespillere i hovedrollene: Oliver Dahl (6) og Alba Ørbeck-Nilssen (5)

83 min

Filmen regisseres av Arne Lindtner Næss, med blant andre Janne Formoe, Hilde Lyrån, Markus Tønseth, Anna Celina Bredal, Ivar Nørve, Tone Johnsen i rollene. Vi ønsker velkommen til fjellfest fra kl. 16:30

TIRSDAG 7.MARS KL. 17.15 NOVA 1 SPRÅK: NORSK TEKST: INGEN TEKST


LAG DIN EGEN ROBOT PÅ KOSMOKIDS Kosmorama og ablemagic presenterer Robotfabrikken! Her kan du sette sammen deler og lage din egen robot, gi den et navn og sende den på jobb i den store godterifabrikken! I fabrikken er det full aktivitet med robotarbeidere skapt av alle barna på Kosmokids. Hva tror du din robot kommer til å gjøre når den kommer inn i fabrikken? Vil den feie, løfte eller vispe? Det kommer an på hvilke deler du velger å sette sammen! For å leke med Robotfabrikken kan du bruke ablemagic PLAY-skjermene som står i foajeen på Nova, eller laste ned appen Kosmokids17 til din egen telefon. Appen blir tilgjengelig i App Store og Google Play i løpet av festivaluka, slik at du kan laste den ned hjemme på forhånd.

55


KOSMORAMAOPPLEVELSER Kosmorama er ikke bare film! Under årets festival kan du også oppleve festvisninger, kulinarisk kino, quiz, pitchekonkurranse, debatter, disko og mer til.

56

MIDTNORSK FILMMARKED 2017

TORSDAG 9. MARS KL 9.00 – 14.30 NOVA 9 PRIS: 150 KR LUNSJ OG KAFFE ER INKLUDERT

Midtnorsk filmmarked er årets viktigste møteplass for trøndersk filmbransje og alle som er interesserte i å bli bedre kjent med trøndersk filmproduksjon. Her presenterer filmskaperne smakebiter fra filmproduksjoner som er under utvikling i regionen. Også spesialister innen klipp, lyd, musikk og effekter vil vise utdrag fra sine arbeider. Tema for årets filmmarked er samarbeid.

Midtnorsk Filmsenter og Filminvest inviterer sammen med Kosmorama publikum og presse, studenter og politikere, næringsliv og kulturliv til en innholdsrik dag viet trøndersk film. Det blir servert kaffe og felles lunsj underveis. Midtnorsk Filmmarked arrangeres av Midtnorsk filmsenter og Filminvest Midt-Norge i samarbeid med Kosmorama.


KANONPRISEN

KANONPRISEN Kanonshowet er en av Kosmoramas stolteste tradisjoner! Også i år legger vi showet til Byscenen, et lokale som har den rette mixen av ærverdighet og rocka sjarm! Kanonprisen er den nasjonale filmbransjens egen pris, hvor vinnerne stemmes fram av bransjen selv. De beste av de beste fra det norske filmåret 2016 blir hedret, når åtte fagforbund stemmer fram sine egne kolleger til 11 ulike priser. Årets konferansier er Mona B. Riise, kjent fra blant annet “Lydverket” og “Stjernekamp”. Mona har også rapportert live fra den røde løperen under Oscar-utdelingen og er omtalt som «stemmen fra Hollywood». Vi er i trygge hender når Mona loser oss gjennom Kanonprisen, det nærmeste du kommer Oscar-utdelingen i Norge!

STED: BYSCENEN DATO: TORSDAG 9 MARS DØRENE ÅPNER 20.00 SHOWET STARTER 21.00 PRIS KR 325,-

Du kan fremdeles sikre deg billett til årets store filmfeiring. 2016 var det beste norske filmåret siden 1983, det skulle tale for at også dette blir en heidundrandes fest!

FILMWEBS KANONPRIS = PUBLIKUMSPRISEN Publikum kan også stemme på sin favoritt i kategorien Filmwebs Kanonpris: Nå er valget ditt - gå inn på filmweb.no og gi din stemme!

57


KOSMORAMAOPPLEVELSER

ÅRETS JURY Frederick P. N. Howard leder årets jury. Han er produsent i Storm Films, og har stått bak publikumsvinnere som Julekongen – Full rustning og Kaptein Sabeltann og skatten i Rama Lama i tillegg til både TV-serier og dokumentarer. John M. Jacobsen er produsent i Filmkameratene og en nestor i norsk filmbransje. I 2008 vant han Kanonprisen for beste produsent for Max Manus. Samme år utnevnte kongen ham til kommandør av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk film. Åshild A. Ramborg er produsent i Maipo Films der hun har produsert blant annet De nærmeste og vært medprodusent på Maskeblomstfamilien og Sykt lykkelig. Hun jobber for tiden med filmen Askeladden - Dovregubbens hall.

FILMWEBS PITCHEKONKURRANSE

TORSDAG 9. MARS KL 15.00 KUNSTHALL TRONDHEIM GRATIS INNGANG

Filmwebs pitchekonkurranse er et viktig arrangement for Kosmorama og stedet der morgendagens storfilmer ser dagens lys. Konkurransen dyrker fram nye, norske prosjekter. Seks av omtrent 100 filmideer går til finalen. Hver deltaker får 7,5 minutter til å formidle sin idé til prisens erfarne jury. Vinneren blir offentliggjort på Kanonpris-showet. Prisen er på hele 100.000,-. og gir ideskaperne en unik mulighet til fritt å disponere midlene. Filmwebs pitchekonkurranse er en spennende, morsom og inspirerende begivenhet som er åpen for publikum og presse.

ÅRETS KONFERANSIER Årets konferansier er suksessprodusent Martin Sundland. Han har hatt en finger med i spillet i mange av de norske filmsuksessene de siste årene. som blant annet Snekker Andersen og Julenissen, Bølgen, Gåten Ragnarok og Fritt vilt-filmene. Martin vil lose oss elegant gjennom konkurransen. Nytt av året er at pitcherne får et pitchekurs dagen før konkurransen. Årets pitchedoktorer er Martin Sundland og Frederick Howard.

58


KOSMORAMAOPPLEVELSER

DIRTY DANCING 100 min

FESTVISNING:

DIRTY DANCING – 30 ÅR FREDAG 10. MARS KL 20.20 NOVA 2 BILLETTER: 100,Vi skrur tiden tilbake 30 år og tar på oss danseskoene mens vi drømmer om forbudt kjærlighet med rot i dristige dansetrinn. Vi feirer at filmklassikeren Dirty Dancing er 30 år! Året er 1963. Den unge rikmannsjenta Baby er 17 år, og meget motvillig skal hun sammen med familien tilbringe sommeren på Kellermann’s Mountain House – et feriested preget av tradisjonell underholdning og sømmelige aktiviteter. Ved ankomst får hun øyeblikkelig øynene opp for Johnny Castle, feriestedets kjekke danselærer. En kveld kommer Baby over stedet hvor personalet og dansebesetningen tilbringer sin fritid. Her får hun innblikk i en ukjent og langt fra uskyldig verden. Marianne Meløy innleder til filmen.

Originaltittel Dirty Dancing Regissør Emile Ardolino Land/år USA 1987 Skuespillere Jennifer Grey, Patrick Swayze, Jerry Obach Språk Engelsk Tekst Norsk

DIRTY DANCING DISCO FREDAG 10. MARS FRA 22.00 KUNSTHALL TRONDHEIM GRATIS FOR ALLE Vi fyller rommet med både 90-talls perler og sensuelle rytmer. Og med med festivalDJ Juri Gagarin bak spakene blir det “the time of our life”, garantert!

59


KOSMORAMAOPPLEVELSER

NORGESPREMIERE SAMEBLOD ONSDAG 8. MARS KL 20.00 NOVA 1 BILLETTER: 100,-

NORGESPREMIERE:

GJESTER Lene Cecilia Sparrok, som spiller hovedrollen, kommer fra Namsskogan i Trøndelag. Hun er allerede prisbelønt og beskrevet som et «naturtalent» både av kolleger og kritikere. Dette er hennes første spillefilm. Amanda Kernell har gjort en imponerende debut som filmregissør. Hun er opprinnelig fra Umeå i Sverige. Hun har tidligere regissert kortfilmene Paradiset (2014) og Stoerre Vaerie (2015).

60

SAMEBLOD I anledning det samiske 100-årsjubileet er det en ære å invitere til norgespremiere på den kritikerroste og prisbelønte filmen Sameblod. Til visningen kommer både regissør Amanda Kernell og hovedrolleinnehaver Lene Cecilia Sparrok. I Sameblod følger vi ungjenta Elle Márjá som bryter med sin samiske identitet og prøver å få innpass i det svenske samfunnet. Vi får innblikk i hvordan det er å vokse opp i den samiske kulturen på 1930-tallet, samtidig som vi ser hvordan samene ble behandlet av storsamfunnet – da raseundersøkelser, ydmykelser og forskjellsbehandling var en del av hverdagen. Sameblod er en svært vakker film. Lite er overforklart og realismen er både sterk og rørende. Filmen har sanket filmpriser både på Tokyo Film Festival, Thessaloniki og i Venezia, og har høstet gode internasjonale kritikker. For rollen som Elle Márjá vant Sparrok pris for beste kvinnelige skuespiller på den Internasjonale Filmfestivalen i Tokyo – en av de største filmfestivalene i Asia.

*Filmen er en del av New Directors-programmet.


KOSMORAMAOPPLEVELSER

TECHNOPORT 8.-9.MARS FESTPREMIERE:

HIDDEN FIGURES

FESTVISNING: HIDDEN FIGURES 100 MIN ONSDAG 8. MARS KL. 17.00 NOVA 1 SPRÅK ENGELSK TEKST NORSK

Vi feirer kvinnedagen med festpremiere på filmen Hidden Figures, basert på Margot Lee Shetterlys roman. Dette er den utrolige og sanne historien om de afroamerikanske kvinnene Katherine Johnson, Dorothy Vaughn og Mary Jackson som var hjernene bak en av verdenshistoriens største bragder: oppskytingen av romfartøyet som fikk astronaut John Glenn til å bli den første amerikaner i bane rundt jorden. Tre briljante kvinner som ga den amerikanske nasjonen tilbake sin selvtillit, snudde romkappløpet mot Sovjetunionen og sjokkerte en hel verden. Den visjonære trioen trosset alle kjønns- og rasefordommer og inspirerte generasjoner til å drømme stort. Før filmen får vi en innledning fra to av Trondheims egne brilliante kvinner Brit-Eli Danielsen og Irene Karoliussen fra CIRiS - Senter for tverrfaglig forskning i rommet. Etterpå går vi på Sellanraa og feirer både kvinner og menn.

Technoport 2017 ”The Human Factor” er Norges største teknologi- og innovasjonskonferanse, 8.-9. mars i Trondheim. Temaet mennesket og teknologi har ved flere anledninger blitt satt på agendaen gjennom spillefilm og dokumentarer, og nettopp derfor er Kosmorama en viktig partner. Opplev film- og teknologieventyret i mars. Velkommen til Technoport og Kosmorama.

61


KULE KVINNFOLK Kosmorama er i uke 10, der en av merkedagene er Kvinnedagen 8. mars. Vi feirer hele uka med spennende filmer av kvinnelige regissører, historier med sterke kvinneroller og et konkurranseprogram med historisk høy kvinneandel. Det er ingen hemmelighet at filmfeltet både i Norge og internasjonalt er mannsdominert. Men det er også ting som tyder på at dette er i endring. At folk med ulik bakgrunn og erfaringer velger å lage film, bidrar til mer mangfold, nye måter å fortelle på og andre temaer som blir belyst. Blant årets 8.-marsfilmer finner du for eksempel den Oscar-nominerte Hidden Figures om afroamerikanske, kvinnelige matte-genier som jobbet for NASA. Deres bidrag var viktig for å få første mann på månen. Du kan se In Between som skildrer livet til tre palestinske kvinner i Tel Aviv i dag og vi feirer 30-årsjubileum for klassikeren Dirty Dancing med film og disco. Filmen er et popkulturelt ikon, elsket og hatet i sin samtid, siden løftet fram som et gjennombrudd for sterke kvinneroller. For som de sier i filmen: ”Nobody puts Baby in a corner.”

KOSMORAMAOPPLEVELSER

KOSMORAMA OG MENNESKERETTIGHETSUKA

Kosmorama samarbeider også i år med Amnesty International. Amnesty Midt-Norge arrangerer Menneskerettighetsuka i samme uke som festivalen og har plukket ut fem filmer med menneskerettslige tema som de spesielt anbefaler deg å se: - El Amparo (omtale side 33) - Personal Affairs (omtale side 26) - Ma'Rosa (omtale side 32) - Layla M (omtale side 35) - Nowhere to Hide (omtale side 40) Amnesty inviterer sammen med Kosmorama til flere møter og samtaler på Trondheim Kunsthall under Menneskerettighetsuka, med tema knyttet til noen av filmene. Følg med på kosmorama.no

63


KOSMORAMAOPPLEVELSER

STUDENTFILMER – NTNU NOE SOM SKJEDDE PÅ VEIEN (2015) Martin har stjålet en bil. Langt ute på landet hører han bankelyder fra en vettskremt og blodig mann i bagasjerommet. Regi/manus: Robert A. Adams & Vidar T. Aune.

FÖRÄNDRING FRYDER (2016)

STUDENTFILMER – NTNU

Rune og Pernille finner stuebordet ødelagt på mystisk vis. På jakt etter et nytt stuebord på IKEA møter forholdet deres større prøvelser enn de hadde sett for seg. Er dette den naturlige gangen i et forhold, eller ligger det en større konspirasjon bak?

TORSDAG 9. MARS KL 17.00 NOVA 1

Regi: Erik Paulsen og Astrid Thorvaldsen

Under forberedelsene til en prestisjefylt opptreden får konsertpianisten Daniel sitt dypeste ønske oppfylt når han oppdager at han endelig skriver sitt eget mesterverk - i søvne. Men stykket er ikke ferdig, og hver gang Daniel setter seg ned i leiligheten for å komponere videre på de mystiske notene, kommer han ingen vei. Søvngjengeriet ser ut til å være Daniels eneste sjanse på å skape noe stort, men til hvilken pris?

SØNDAG 12. MARS KL 15.40 NOVA 1 BILLETTER: 100,-

I år inviterer vi til tre studentproduksjoner laget av studenter ved NTNU. Studentfilmer er alltid like spennende! Kanskje får vi være blant de aller første til å se neste generasjons store filmskapere?

NOCTURNE (2016)

Nocturne er et tverrfaglig samarbeidsprosjekt av studenter og ansatte ved NTNU. Studenter fra filmproduksjon, filmvitenskap og musikkteknologi har alle bidratt i filmprosjektet som resulterte i en masteravhandling avlagt ved NTNU våren 2016. Regi: Erik Paulsen (filmproduksjon).

64


65


KOSMORAMA-OPPLEVELSER

NICE PEOPLE - HVORFOR ER DET SÅ VANSKELIG Å LEVE SAMMEN? Idretten har lenge gjort en stor innsats for åpenhet og integrering. Fotball er fotball, uansett om det spilles i Norge eller i Syria! Vi spør: Hvordan kan hver enkelt av oss, lokalsamfunnet, by og kommune bidra til et større mangfold? Lørdag 11. mars kl.10:30 i Nova 5 ser vi filmen Nice People med introduksjon av Frode Saugestad etterfulgt av en times inspirerende samtale om samfunn og idrett. Vi avslutter med filmen Good Luck, Sam kl 13:00. Følg med på kosmorama.no for mer info om gjester. Seminaret inngår i kinobillettene.

LØRDAG 11. MARS SEMINAR KL 10.00 NOVA 5 NICE PEOPLE KL 10.30 NOVA 5 GOOD LUCK SAM KL 13.00 NOVA 5 66

FILMFAGLIG SEMINAR

FILMFAGLIG SEMINAR

TIRSDAG 7. MARS NOVA 7

TORSDAG 9. MARS NOVA 5 SEMINARET INNGÅR I KINOBILLETTEN

10.00 Innledning ved førsteamanuensis Sara Brinch 10.15 Film: Marie Curie: The Courage of Knowledge 12.00 Samtale med utgangspunkt i seminarets tematikk

14.00 Innledning til film og tematikk ved professor Anne Gjelsvik 14.15 Film: Nowhere to Hide 15.45 Samtale

BASERT PÅ EN SANN HISTORIE

Mange filmatiske og litterære fiksjonsfortellinger er basert på reelle historiske hendelser og personer. Slike filmatiske skildringer inngår ofte også som innlegg i samfunnsdebatten. I litteraturfeltet har fenomenet i seg selv blitt gjenstand for diskusjon, både i virkelighetslitteratur og i biografiske skildringer der skillelinjene mellom fiksjon og dokumentar blir utydelige. Hvordan kan spillefilmer og litteratur som på en og samme tid både er fiktivt og faktisk orienterte, være aktualiserende, politiserende, og sette dagsorden for den offentlige samtalen? Bindende påmelding til kai@kosmorama.no

FACE OF TERROR

Terrorens ansikt møter oss daglig gjennom ulike medier, så også i filmen gjennom filmhistorier. Normalt er de historiene vi opplever om terrorens ansikt basert på et utenforstående perspektiv, hvor terrorens uhygge skildres gjennom ulike grader av distanse. Med utgangspunkt i filmen Nowhere to Hide tar seminaret Face of Terror utgangspunkt i autentiske vitnesbyrd om hvordan disse situasjonene oppleves innenfra. Hva kan vi lære om terrorens konsekvenser gjennom film som ellers forsvinner i det store mediebildet? Samarbeid mellom Kosmorama og NTNU, Institutt for kunst- og medievitenskap


Gjøre lidenskap til levebrød? Kunsthistorie Film- og videoproduksjon Medievitenskap Filmvitenskap Drama og teater Søk opptak til bachelor / master ved Institutt for kunst- og medievitenskap www.ntnu.no/ikm/studier - Søknadsfrist 15. april. 67


KOSMORAMAOPPLEVELSER

BLUE CODE OF SILENCE I 1972 ble New Yorks mest korrupte politienhet knust av politimannen Bob Leuci og en gruppe statsadvokater. Saken skjøt fart på advokatenes karrierer, mens Leuci ble USAs mest forhatte politimann. Dokumentarprosjektet har vært på reise inn i politiverdenens gråsoner, og er fortsatt under utvikling. Magnus Skatvold kommer til seminaret Adresseavisen 250 år og forteller om filmprosjektet.

ADRESSEAVISEN 250 ÅR: HYPERMODERNE TIL ALLE TIDER

TIRSDAG 7. MARS KL 18.00 NOVA 4 BILLETTER 100,-

Norges eldste avis passerer et kvart årtusen. Med en film produsert da Adressa fylte 200 år i 1967 får du et unikt innblikk i hva som var høyteknologisk avisproduksjon i Trondheim for 50 år siden. Teknologien har preget Adressa til alle tider. Men hva er utfordringene i den digitale tidsalder, og hvordan har 250-årsjubilanten tenkt å løse dem? Hvilken plass har film og kino hatt i Trondheim de siste 100 årene, og hvor står den i dag? Utviklingsredaktør Ingeborg Volan, filmanmelder Terje Eidsvåg og Adressa-historiker Per Christiansen ser på fortid og framtid sammen med kinosjef Arild Kalvik. Mens vi feirer Adressa-jubileet ser vi også framover mot et nytt spennende filmhistorisk prosjekt fra Trondheim. Adressa-kulturleder Heidi Kultorp intervjuer Dag Hoel og Magnus Skatvold om en spennende dokumentarfilm fra Trondheim som får premiere på Kosmorama i 2018. Samtidig får vi høre om et annet filmprosjekt Magnus Skatvold er opptatt med – hvordan New Yorks mest korrupte politienhet ble knust på 1970-tallet.

68


GOD FESTIVAL MED DET BESTE FILMGODTERIET!

candypeople.no 70


FILMPOLITIETS POPCORNQUIZ FREDAG 10. MARS KL. 18.15 SELLANRAA PÅMELDING FILMQUIZ@KOSMORAMA.NO

TRONDHEIM SUPERSTORY LAB THE LITTLE THOUGHT & THE BATTLE OF AMYGDALA NOVA KINOS FOAJE ALLE DAGER 10.00 - 21.00 GRATIS FOR ALLE I samarbeid med Norn Studio, Work-Work og Vitensenteret i Trondheim får vi delta i fremtidens filmfortellinger. Med The Little Thought & the Battle of Amygdala får vi oppleve en scene fra Norges første animerte Virtual Reality-filmprosjekt som tar deg med ”inn i fortellingen”. The Little Thought & the Battle of Amygdala er en animert VR Film som Lina Reinsbakken, regissør og kreativ leder ved Norn studio er i gang med å produsere. I Norges første animerte VR-film utfordres tradisjonell historiefortelling, og vi opplever en interaktiv verden der anatomi møter mytologi og fantasi. Historien tar seeren med på en eventyrlig reise gjennom hjernen og møter personifiserte hjerneceller og hormoner. Vi følger hovedkarakteren og den kognitive tanken, Gullveig, som begir seg ut på et farefullt oppdrag: En seilas på hjernebølgene for å redde viljen fra fryktgudinnen Hel.

Filmpolitiet fra NRK P3 lager filmquiz under Kosmorama! Stikkordene er ung nostalgi, fartsfylt fantasy, saftig sci-fi, hardtslående action og generell popcornvennlighet. Du MÅ ikke sove i Chewbacca–pysjamas eller ha fullt av studiepoeng i filmvitenskap for å ha en sjanse til å nå opp. Bli med på en lettbent filmquiz der popkulturen sitter i førersetet, sjangerfilmene krangler i baksetet og superskurkene gjemmer seg i bagasjerommet! Maks 5 personer per quizlag.

TRONDHEIM FILMKLUBBS FILMQUIZ TORSDAG 9. MARS KL. 18.00 MOSKUS PÅMELDING: POST@TRONDHEIM-FILMKLUBB.NO Er du lidenskapelig opptatt av film? Eller ønsker du å teste lykken mot mesterne? Da hører du hjemme på vår filmquiz. Still opp med ditt eget lag og finn ut hvem som kan smykke seg med tittelen «filmekspert»! Maks 4 personer per quizlag!

71


KOSMORAMAOPPLEVELSER

VELKOMMEN TIL ÅRETS KULINARISKE OPPLEVELSER PÅ KOSMORAMA! I år har vi valgt ut to filmer med særlig kulinariske kvaliteter som vi ønsker å tilby vårt publikum. Kulinarisk kino har for oss blitt en årlig tradisjon hvor vi kombinerer filmvisninger med spennende matopplevelser. I år kan du enten nyte et måltid inspirert av det nordiske kjøkken etter visningen av Noma, My Perfect Storm, eller du kan ta del i en utvidet visning av In Defense of Food med servering og matprat.

KULINARISK: IN DEFENSE OF FOOD IN DEFENSE OF FOOD: 375,TORSDAG 9. MARS KL 16.00 NOVA 3

Spis mat. Ikke for mye. For det meste grønt. Med dette maksimet skal vi til bunns i det mest forvirrende og presserende spørsmålet i vår tid: Hva bør jeg spise for å være sunn? Den amerikanske journalisten Michael Pollan, blant annet kjent fra Netflixserien Cooked og filmer som Cowspiracy og Food inc., reiser verden rundt for å undersøke. Og nøster opp i den daglige kryssilden av motstridende påstander om ernæring! Kosmorama og Credo inviterer til film og matprat med regissøren av In Defense of Food Michael Schwarz, Credo-sjef Heidi Bjerkan, planteekspert Stephen Barstow og Carl Erik Nielsen Østlund fra kretsløpsgården Skjølberg Søndre: Samtalen modereres av Yoshi. Etter visningen serverer Credo noe av det beste sesongen og naturen har å by på fra det lokale naturmangfoldet i Trøndelag.

72


KOSMORAMAOPPLEVELSER

KULINARISK: NOMA, MY PERFECT STORM I Noma, My Perfect Storm møter vi det kreative geniet og kokk René Redzepi. Hans restaurant Noma i København har blitt kåret til verdens beste restaurant hele fire ganger. Redzepi har høstet heder og ære for å revolusjonere den nordiske maten i innovative retter basert på den nordiske flora. Filmen gir innblikk i Redzepi sitt univers og hans enestående kjøkken, gjennom opptur, nedtur og kontrovers. Et must-see for matelskere! Etter filmen kan du nyte servering på Credo i Ørjaveita 4 eller hos lillesøster Jossa mat og drikke i 2. etasje. Lokale matvarer vil utgjøre en sentral del av menyen. Kinobilletten er inkludert i prisen. Drikke kommer i tillegg. Praktisk info: Filmen starter 18.00 på Nova kino. Etter filmen (ca. 19.40) går turen til Credo/Jossa i Ørjaveita 4 (ca. 10 minutt gange). Der viser man billetten sin og blir henvist til bord. Det står på billetten om du har kjøpt til Jossa eller Credo. Jossa mat og drikke ligger i 2. etasje og Credo i første. Infodesken på Nova kino vil kunne være behjelpelig til å tilby assistanse ved behov.

NOMA MY PERFECT STORM JOSSA MAT OG DRIKKE: 530 ,-* CREDO: 950,-* ONSDAG 8. MARS KL 18.00 NOVA 7 *Filmvisning er inkludert i billettprisen. Drikke kommer i tillegg.

73


125,00/kg

laksefilet

Lerøy, naturell, u/skinn Pr. pk, 200 g

100,00/kg

grOv fiskeBUrger 86 %

Lofoten, med torsk og hyse Pr. pk, 250 g

74

71,43/kg

kjøttdeig

Kløver, av storfe Pr. pk, 350 g

119,05/kg

kyllingfilet

Ytterøy, naturell i skiver Pr. pk, 210 g

125,00/kg

svin ytrefilet Kløver, naturell Pr. pk, 200 g


DEN KULTURELLE SKOLESEKKEN De siste årene har tusenvis av skoleelever på videregående skoler fått gode filmopplevelser på Kosmorama gjennom Den Kulturelle Skolesekken (DKS) Sør-Trøndelag. Årets program er valgt ut i samarbeid med en ungdomsjury fra fire videregående skoler i Trondheim. Vi har satt sammen et program fullspekket av spennende og engasjerende filmer fra hele verden. I år vil vi blant annet belyse temaer knyttet til minoriteter. Sammen med Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) vil vi arrangere et eget seminar knyttet til filmen In Between. Filmen handler om tre unge kvinner med ulik religiøs bakgrunn som strever med å finne sin identitet på tvers av kulturer. I anledning det samiske 100-årsjubileet Tråante, setter vi opp den kritikerroste og prisbelønte filmen Sameblod for ungdomsskoletrinnet i grunnskolen.

DROP FLOW 60 MIN SØNDAG 12. MARS KL 14.00 NOVA 4 REGI: YNGVE ZAKARIAS GRATIS INNGANG Teknologi former forholdet mellom oss og naturen. Kunstneren Yngve Zakarias har bakgrunn fra naturestetikk – et felt som stadig utvikler seg i takt med teknologien. I kunstinstallasjonen Drop Flow utforskes potensialet teknologiske løsninger har til å gjenskape naturen på lerretet, uavhengig av mennesket.

75


C I N E M AT E K E T T R O N D H E I M P Å K O S M O R A M A:

Mysteriet Rygseck | Harens år Calamari Union | Drivende skyer Fortellinger fra saunaen Dirty Dancing | Wall-E Gutten og jernkjempen

H Ø Y D E P U N K T E R VÅ R E N 2 0 1 7 :

Eyes Wide Shut | Pickpocket | A Fistful of Dollars | 69 Minutes of 86 Days Indiana Jones and the Temple of Doom | Alien | Blade Runner | After Hours L’avventura | The Man Who Laughs | Bound for Glory

H E L E P R O G R A M M E T F I N N E R D U PÅ w w w. c i n e m a t e ke t - t r o n d h e i m . n o 76


MANDAG 6. MARS 21.00

22.00

23.00

18.00 Kvinne, ukjent 1t 53 min Omtale s.25 Visning 1/3

20.10 The Chocolate Case 1t 30 min Omtale s.37 Visning 1/3

22.15 Julie and the Shoe Factory 1t 30 min Omtale s.29 Visning 1/3

18.00 Den lykkeligste dagen i Olli Mäkis liv 1t 33 min Omtale s.17 Visning 1/3

20.00 Personal Affairs 1t 28 min Omtale s.26 Visning 1/3

22.00 Free Fire 1t 31 min Omtale s.27 Visning 1/3

18.20 Death by design 1t 13 min Omtale s.37 Visning 1/3

20.00 Min arabiske vår 1t 29 min Omtale s.25 Visning 1/3

22.00 De første skal bli de siste 1t 38 min Omtale s.27 Visning 1/3

16.40 My Entire High School Sinking Into the Sea 1t 12 min Omtale s.29 Visning 1/3

18.00 (snakk om film) Liberation Day 1t 40 min Omtale s.39 Visning 1/3

20.20 The Night of the Virgin 1t 58 min Omtale s.44 Visning 1/3

22.30 The Eyes Of My Mother 1t 16 min Omtale s.43 Visning 1/3

ANNET

NOVA 9 & 11

NOVA 8

NOVA 6 & 7

OBS! Starter 15.00 Kammerpiken 2t 24 min Omtale s.29 Visning 1/3

NOVA 1

20.00 Dogs 1t 44 min Omtale s.18 Visning 1/3

New Directors

Mennesker i mellom

JIP: Lukkede visninger for jury, bransje og presse.

Skråblikk

Samfunn

Dokumentar

Ramaskrik

Finsk Jubileum

Kosmokids

Kosmoramaopplevelser

77

DETALJPROGRAM

16.00 Utstilling Kosmoliten 3t min Omtale s.75

20.00

NOVA 2

19.00

NOVA 3

18.00

NOVA 4

17.00

NOVA 5

16.00


10.00

11.00

12.00

13.00

14.00

15.00

16.00

NOVA 1

09.00

NOVA 2

13.50 In Defense of Food 1t 57 min Omtale s.37 Visning 1/2

16.10 Min arabiske vår 1t 29 min Omtale s.25 Visning 2/3 16.05 Den lykkeligste dagen i Olli Mäkis liv 1t 33 min Omtale s.17 Visning 2/3

NOVA 3

14.00 Home 1t 47 min Omtale s.23

NOVA 4

11.50 The Chocolate Case 1t 30 min Omtale s.37 Visning 2/3

14.00 Queen of Walking 1t 34 min Omtale s.31 Visning 1/3 13.50 El Amparo 1t 39 min Omtale s.33 Visning 1/3

NOVA 5

11.40 Ma’ Rosa 1t 50 min Omtale s.35 Visning 1/3

15.50 Mysteriet Rygseck 1t 49 min Omtale s.50

10.15 (JIP) Marie Curie: The courage of knowledge Omtale s.19

NOVA 9 & 11

NOVA 8

NOVA 6 & 7

10.00-14.00 (Nova 7) Seminar:Basert på en sann historie 4t 0 min Omtale s. 66

16.00 El Revenge 1t 40 min Omtale s.23 Visning 1/3

ANNET

16.15-17.15 (i foajeen) Karsten og Petras Fjellfest Omtale s. 54

78

New Directors

Mennesker i mellom

Skråblikk

Samfunn

Dokumentar

Ramaskrik

Finsk Jubileum

Kosmokids

Kosmoramaopplevelser


TIRSDAG 7. MARS 17.00

18.00

19.00

18.00 Fluefangeren 1t 46 min Omtale s.34 Visning 1/3

21.00

23.00

24.00

20.00 Åpningsfilm (NTNU-prisen) Kjempen 1t 30 min Omtale s.10 Visning 1/4 20.20 My Entire High School Sinking Into the Sea 1t 12 min Omtale s.29 Visning 2/3

18.00 24 Weeks 1t 42 min Omtale s.17 Visning 1/3

20.00 Yourself and Yours 1t 26 min Omtale s.31 Visning 1/3

18.00 Adressa 250 år 1t 30 min Omtale s.68

20.00 Åpningsfilm Kjempen 1t 30 min Omtale s.10 Visning 2/4

18.00 (snakk om film) Personal Affairs 1t 28 min Omtale s.26 Visning 2/3

22.00

20.10 Sadako vs. Kayako 1t 50 min Omtale s.44 Visning 1/3

DETALJPROGRAM

17.15 Karsten og Petra - ut på tur 1t 23 min Omtale s.54

20.00

21.40 A day for Women 2t 3 min Omtale s.33 Visning 1/3 22.00 A Wedding 1t 37 min Omtale s.21 Visning 1/3 22.20 Death by Design 1t 13 min Omtale s.37 Visning 2/3 22.00 I Am Not A Serial Killer 1t 44 min Omtale s.43 Visning 1/3

21.30 (Sellanraa) Åpningsfest Omtale s.13

JIP: Lukkede visninger for jury, bransje og presse.

79


09.00

10.00

11.00

12.00

13.00

14.00

15.00

16.00

NOVA 2

12.00 Nice People 1t 32 min Omtale s.40 Visning 1/3

14.00 As I Open My Eyes 1t 42 min Omtale s.32 Visning 1/3

16.00 Goran 1t 26 min Omtale s.28 Visning 1/3

NOVA 3

NOVA 1

14.00 Kjempen 1t 30 min Omtale s.10 Visning 3/4

12.00 (JIP) The Winter 1t 37 min Omtale s.21 Visning 1/3

14.00 A Wedding 1t 37 min Omtale s.21 Visning 2/3

16.00 Glory 1t 41 min Omtale s.18 Visning 1/3

NOVA 4

12.30 My Entire High School Sinking Into the Sea 1t 12 min Omtale s.29 Visning 3/3

14.20 Yourself and Yours 1t 26 min Omtale s.31 Visning 2/3

ANNET

NOVA 9 & 11

NOVA 8

NOVA 6 & 7

NOVA 5

12.20 24 Weeks 1t 42 min Omtale s.17 Visning 2/3

14.10 Min arabiske vår 1t 29 min Omtale s.25 Visning 3/3

80

New Directors

Mennesker i mellom

Skråblikk

Samfunn

Dokumentar

Ramaskrik

Finsk Jubileum

Kosmokids

Kosmoramaopplevelser

16.00 Wolf and Sheep 1t 24 min Omtale s.26 Visning 1/3 16.10 Calamari Union 1t 24 min Omtale s.49


ONSDAG 8. MARS 17.00

18.00

19.00

21.00

22.00

20.00 Sameblod 1t 48 min Omtale s.19 Visning 1/3

17.50 Lukket arrangement i regi av DigiT 1t 38 min 18.00 The World Of Us 1t 35 min Omtale s.21 Visning 1/3 17.50 The Reconquest 1t 48 min Omtale s.26 Visning 1/3 18.00 (snakk om film) Lovløst land 1t 30 min Omtale s.25 Visning 1/3

23.00

24.00

22.20 Halal Love 1t 35 min Omtale s.28 Visning 1/3

20.10 Fluefangeren 1t 46 min Omtale s.34 Visning 2/3 20.10 Good Luck Sam 1t 31 min Omtale s.34 Visning 1/3

DETALJPROGRAM

17.00 Hidden Figures 2t 06 min Omtale s.34 Visning 1/2

20.00

22.30 (original tale) Løvetannbarn 1t 06 min Omtale s.54 Visning 1/4 22.00 Marie Curie, The Courage of Knowledge 1t 50 min Omtale s.19 Visning 1/3 22.00 Ma’ Rosa 1t 50 min Omtale s.35 Visning 2/3

20.00 Kvinne, ukjent 1t 53 min Omtale s.25 Visning 2/3 20.10 My Father Die 1t 30 min Omtale s.44 Visning 1/2

22.00 The Night of the Virgin 1t 58 min Omtale s.44 Visning 2/3

18.00 (kulinarisk, Nova 7) Noma, My Perfect Storm 1t 40 min Omtale s.40,73 Visning 1/2

19.00 (Nova 11, m/festivalbar: 18 år) The Hippopotamus 1t 26 min Omtale s.28 Visning 1/3

21.00 (Nova 11, m/festivalbar: 18 år) The Shepherd 1t 38 min Omtale s.35 Visning 1/3

20.00 (Credo/Jossa) Kulinarisk Kino servering Omtale s.73 20.00 (Sellanraa) Premierefest Omtale s.13 JIP: Lukkede visninger for jury, bransje og presse.

81


09.00

10.00

11.00

12.00

13.00

14.00

15.00

16.00

NOVA 1

12.00 Sameblod 1t 48 min Omtale s.19 Visning 2/3 15.45 Drivende skyer 1t 36 min Omtale s.37

NOVA 2

13.45 Dogs 1t 44 min Omtale s.18 Visning 2/3 13.50 The World Of Us 1t 35 min Omtale s.21 Visning 2/3

NOVA 4

16.00 (kulinarisk) In Defense of Food 1t 57 min Omtale s.37 Visning 2/2

10.00 Death by Design 1t 13 min Omtale s.37 Visning 3/3

12.00 Det kommer en dag 1t 50 min Omtale s.22 Visning 1/2

14.00 Ma’ Rosa 1t 50 min Omtale s.35 Visning 3/3

NOVA 5

NOVA 3

12.20 (original tale) Løvetannbarn 1t 06 min Omtale s.54 Visning 2/4

10.00 Fluefangeren 1t 46 min Omtale s.34 Visning 3/3

12.00 Chouf 1t 48 min Omtale s.33 Visning 1/3

14.00-17.20 Seminar:The Face of Terror 3t 20 min Omtale s. 66

16.10 The Hippopotamus 1t 26 min Omtale s.28 Visning 2/3

09.00-14.30 (Nova 9) Midtnorsk filmmarked Omtale s.57

15.00-17.15 (Trondheim Kunsthall) Filmwebs Pitchekonkurranse Omtale s.58

ANNET

NOVA 9 & 11

NOVA 8

NOVA 6 & 7

14.15 Nowhere to hide Omtale s.40 Visning 1/3

82

New Directors

Mennesker i mellom

Skråblikk

Samfunn

Dokumentar

Ramaskrik

Finsk Jubileum

Kosmokids

Kosmoramaopplevelser


TORSDAG 9. MARS 17.00

18.00

19.00

21.00

19.30 Layla M 1t 38 min Omtale s.35 Visning 1/3 17.45 In Between 1t 42 min Omtale s.18 Visning 1/3

18.00 De første skal bli de siste 1t 38 min Omtale s.27 Visning 2/3

23.00

24.00

21.30 Operation Avalanche 1t 33 min Omtale s.31 Visning 1/3

20.00 The Winter 1t 37 min Omtale s.21 Visning 2/3 19.00 Hoggeren 1t 22 min Omtale s.23 Visning 1/3

22.00 As You Are 1t 45 min Omtale s.17 Visning 1/3

20.40 Kammerpiken 2t 24 min Omtale s.29 Visning 2/3 20.00 Halal Love 1t 35 min Omtale s.28 Visning 2/3

18.00 (snakk om film) Hidden Figures 2t 06 min Omtale s.34 Visning 2/2

22.00 Goran 1t 26 min Omtale s.28 Visning 2/3

20.50 The Eyes Of My Mother 1t 16 min Omtale s.43 Visning 2/3

19.00 (Nova 11,m/festivalbar: 18 år) Julie and the Shoe Factory 1t 30 min Omtale s.29 Visning 2/3 17.30-18.30 (Sellanraa) 18.40 (Foajeen) Boklansering: Analysen Kulinarisk kino servering Omtale s.72 Omtale s.13 18.00 (Moskus) Filmklubbens filmquiz Omtale s.71 JIP: Lukkede visninger for jury, bransje og presse.

22.00

DETALJPROGRAM

17.00 Nocturne 1t 50 min Omtale s.64

20.00

22.25 Sadako vs. Kayako 1t 50 min Omtale s.44 Visning 2/3

21.00 (Nova 11, m/festivalbar: 18 år) Liberation Day 1t 40 min Omtale s.39 Visning 2/3 21.00 (Byscenen) Kanonprisen Omtale s.57

83


10.00

11.00

12.00

13.00

14.00

15.00

16.00

NOVA 2

14.00 Halal Love 1t 35 min Omtale s.28 Visning 3/3

16.00 At the End of the Tunnel 2t 00 min Omtale s.22 Visning 1/3

NOVA 3

NOVA 1

09.00

14.00 Sameblod 1t 48 min Omtale s.19 Visning 3/3

16.00 24 Weeks 1t 42 min Omtale s.17 Visning 3/3

NOVA 4

12.00 Hoggeren 1t 22 min Omtale s.23 Visning 2/3

13.55 Goran 1t 26 min Omtale s.28 Visning 3/3 14.20 Sadako vs. Kayako 1t 50 min Omtale s.44 Visning 3/3

09.30 (Nova 9) (seminar) Seminar: Kule kvinnfolk Følg med på kosmorama.no

12.00 A day for Women Omtale s.33 Visning 2/3

ANNET

NOVA 9 & 11

NOVA 8

NOVA 6 & 7

NOVA 5

12.30 Nice People 1t 32 min Omtale s.40 Visning 2/3

15.45 Chouf 1t 48 min Omtale s.33 Visning 2/3

84

New Directors

Mennesker i mellom

Skråblikk

Samfunn

Dokumentar

Ramaskrik

Finsk Jubileum

Kosmokids

Kosmoramaopplevelser

16.10 Yourself and Yours 1t 26 min Omtale s.31 Visning 3/3


FREDAG 10. MARS 17.00

18.00

19.00

21.00

22.00

19.10 Kammerpiken 2t 24 min Omtale s.29 Visning 3/3 18.30 Queen of Walking 1t 34 min Omtale s.31 Visning 2/3 18.00 In Between 1t 42 min Omtale s.18 Visning 2/3

20.20 Dirty Dancing 1t 40 min Omtale s.59

19.55 By The Time It Gets Dark 1t 45 min Omtale s.32 Visning 1/2

19.00 (Nova 11, m/festivalbar: 18 år) El Revenge 1t 40 min Omtale s.23 Visning 2/3

18.15 (Sellanraa) Filmpolitiets popcornquiz Omtale s.71

JIP: Lukkede visninger for jury, bransje og presse.

22.30 Fortellinger fra Saunaen 1t 27 min Omtale s.49 22.15 Glory 1t 41 min Omtale s.18 Visning 2/3 22.00 Home 1t 47 min Omtale s.23 Visning 2/3

20.20 I Am Not A Serial Killer 1t 44 min Omtale s.43 Visning 2/3

18.00 (snakk om film) Layla M 1t 38 min Omtale s.35 Visning 2/3

24.00

22.00 Lyst 1t 24 min Omtale s.43 Visning 1/3

20.15 Little Wing 1t 41 min Omtale s.19 Visning 1/3

17.55 Ishavsblod - de siste selfangerne 1t 38 min Omtale s.39 Visning 1/2

23.00

DETALJPROGRAM

17.00 Det kommer en dag 1t 50 min Omtale s.22 Visning 2/2

20.00

22.25 Lovløst land 1t 30 min Omtale s.25 Visning 2/3

21.00 (Nova 11, m/festivalbar: 18 år) Free Fire 1t 31 min Omtale s.27 Visning 2/3

20.30 (Trondheim Kunsthall) Doc Lounge Omtale s.36

22.00 (Trondheim Kunsthall) Dirty Dancing-fest Omtale s.59

85


13.00

14.00

15.00

12.00 De første skal bli de siste 1t 38 min Omtale s.27 Visning 3/3

14.00 Queen of Walking 1t 34 min Omtale s.31 Visning 3/3

NOVA 2

12.00

10.00 El Revenge 1t 40 min Omtale s.23 Visning 3/3

12.00 Wall-E 1t 38 min Omtale s.53 Visning 1/2

14.00 Gutten og jernkjempen 1t 26 min Omtale s.53 Visning 1/2

NOVA 3

11.00

10.00 Lovløst land 1t 30 min Omtale s.25 Visning 3/3

12.00 Robotene 1t 31 min Omtale s.53 Visning 1/2

NOVA 4

10.00

10.00 Little Wing 1t 41 min Omtale s.19 Visning 2/3

12.00 Layla M 1t 38 min Omtale s.35 Visning 3/3

NOVA 5

09.00

10.00 Seminar: Nice People Omtale s.66

10.30 Nice People Omtale s.40 Visning 3/3

13.50 Løvetannbarn 1t 06 min Omtale s.54 Visning 3/4

16.00 The Shepherd 1t 38 min Omtale s.35 Visning 2/3 15.50 Harens år 2t 9 min Omtale s.50 15.20 Home 1t 47 min Omtale s.23 Visning 3/3 16.00 El Amparo 1t 39 min Omtale s.33 Visning 2/3

14.00 Liberation Day 1t 40 min Omtale s.39 Visning 3/3

15.30 A day for Women 2t 3 min Omtale s.33 Visning 3/3

13.00 Good Luck Sam Omtale s.34 Visning 2/3

NOVA 9 & 11

NOVA 8

NOVA 6 & 7

NOVA 1

10.15 Wolf and Sheep 1t 24 min Omtale s.26 Visning 2/3

16.00

ANNET

86

14.00 (Sellanraa) Ola snakker filmfestival vol1 Omtale s. 15

11.00 (Foajee) Able Magics robotfabrikk Omtale s. 55

New Directors

Mennesker i mellom

Skråblikk

Samfunn

Dokumentar

Ramaskrik

Finsk Jubileum

Kosmokids

Kosmoramaopplevelser


LØRDAG 11. MARS 17.00

18.00

19.00

18.00 As I Open My Eyes 1t 42 min Omtale s.32 Visning 2/3

23.00

19.40 As You Are 1t 45 min Omtale s.17 Visning 2/3

22.10 Personal Affairs 1t 28 min Omtale s.26 Visning 3/3 21.45 Operation Avalanche 1t 33 min Omtale s.31 Visning 2/3

20.00 Nowhere to hide 1t 26 min Omtale s.40, 66 Visning 2/3

18.40 (Nova 11, m/festivalbar: 18 år) The Reconquest 1t 48 min Omtale s.26 Visning 2/3

24.00 22.00 In Between 1t 42 min Omtale s.18 Visning 3/3

20.10 Ishavsblod - de siste selfangerne 1t 38 min Omtale s.39 Visning 2/2

17.50 The Night of the Virgin 1t 58 min Omtale s.44 Visning 3/3

JIP: Lukkede visninger for jury, bransje og presse.

22.00

20.00 The Winter 1t 37 min Omtale s.21 Visning 3/3

18.20 Julie and the Shoe Factory 1t 30 min Omtale s.29 Visning 3/3 17.30 Marie Curie, The Courage of Knowledge 1t 50 min Omtale s.19 Visning 2/3

21.00

DETALJPROGRAM

18.00 By The Time It Gets Dark 1t 45 min Omtale s.32 Visning 2/2

20.00

20.10 Lyst 1t 24 min Omtale s.43 Visning 2/3

22.00 Chouf 1t 48 min Omtale s.33 Visning 3/3 22.00 My Father Die 1t 30 min Omtale s.44 Visning 2/2

21.00 (Nova 11, m/festivalbar: 18 år) At the End of the Tunnel 2t 00 min Omtale s.22 Visning 2/3

87


NOVA 1

10.00 Kjempen 1t 30 min Omtale s.10 Visning 4/4

NOVA 2

12.00

10.00 Wall-E 1t 38 min Omtale s.53 Visning 2/2

NOVA 3

11.00

10.00 Robotene 1t 31 min Omtale s.53 Visning 2/2

NOVA 4

10.00

10.00 Marie Curie, The Courage of Knowledge 1t 50 min Omtale s.19 Visning 3/3

NOVA 5

09.00

10.00 Nowhere to hide 1t 26 min Omtale s.40, 66 Visning 3/3

13.00

14.00

15.00

11.50 The Hippopotamus 1t 26 min Omtale s.28 Visning 3/3

13.30 As You Are 1t 45 min Omtale s.17 Visning 3/3

11.50 Gutten og jernkjempen 1t 26 min Omtale s.53 Visning 2/2

13.30 Fritt Vilt - snakk om skrekk 1t 32 min ?? Omtale s.15

12.00 Løvetannbarn 1t 06 min Omtale s.54 Visning 4/4

15.40 (studentfilmer NTNU) Forandring fryder / Noe som skjedde på veien 1t 0 min Omtale s.64 15.50 Good Luck Sam 1t 31 min Omtale s.34 Visning 3/3 15.30 The World Of Us 1t 35 min Omtale s.21 Visning 3/3

13.30 Glory 1t 41 min Omtale s.18 Visning 3/3

15.20 The Chocolate Case 1t 30 min Omtale s.37 Visning 3/3

14.00 Drop Flow 1t 0 min Omtale s.75

12.10 Den lykkeligste dagen i Olli Mäkis liv 1t 33 min Omtale s.17 Visning 3/3 11.50 At the End of the Tunnel 2t 00 min Omtale s.22 Visning 3/3

16.00

NOVA 8

NOVA 6 & 7

14.10 Noma, My Perfect Storm 1t 40 min Omtale s.40 Visning 2/2

NOVA 9 & 11

14.00 (Nova 9) Karenina and I 1t 25 min Omtale s.39

ANNET

10.00 (Foajee) Able Magics robotfabrikk Omtale s. 55

88

New Directors

Mennesker i mellom

Skråblikk

Samfunn

Dokumentar

Ramaskrik

Finsk Jubileum

Kosmokids

Kosmoramaopplevelser

16.10 I Am Not A Serial Killer 1t 44 min Omtale s.43 Visning 3/3


SĂ˜NDAG 12. MARS 17.00

18.00

19.00

21.00

19.50 As I Open My Eyes 1t 42 min Omtale s.32 Visning 3/3

17.30 Little Wing 1t 41 min Omtale s.19 Visning 3/3 17.10 El Amparo 1t 39 min Omtale s.33 Visning 3/3

19.30 A Wedding 1t 37 min Omtale s.21 Visning 3/3 19.10 The Reconquest 1t 48 min Omtale s.26 Visning 3/3

18.20 The Eyes Of My Mother 1t 16 min Omtale s.43 Visning 3/3

JIP: Lukkede visninger for jury, bransje og presse.

23.00

24.00

21.30 Free Fire 1t 31 min Omtale s.27 Visning 3/3

19.00 (Avslutningsfilm) Denial 1t 49 min Omtale s.11

17.40 Kvinne, ukjent 1t 53 min Omtale s.25 Visning 3/3

22.00

20.00 Wolf and Sheep 1t 24 min Omtale s.26 Visning 3/3

DETALJPROGRAM

17.00 Hoggeren 1t 22 min Omtale s.23 Visning 3/3

20.00

22.00 The Shepherd 1t 38 min Omtale s.35 Visning 3/3 21.30 Dogs 1t 44 min Omtale s.18 Visning 3/3 21.20 Operation Avalanche 1t 33 min Omtale s.31 Visning 3/3 22.00 Lyst 1t 24 min Omtale s.43 Visning 3/3

89


TITTEL

S.

24 uker Able Magics robotfabrikk Adresseavisen 250 år: Hypermoderne til alle tider As I Open My Eyes As You Are At the End of the Tunnel Basert på en sann historie (NTNU-seminar 1) Boklansering: Analysen norsk film 2016 By The Time It Gets Dark Calamari Union The Chocolate Case Chouf A Day for Women De første skal bli de siste Death By Design Den lykkeligste dagen i Olli Mäkis liv Denial Det kommer en dag Dirty Dancing Dirty Dancing Disco Doc Lounge Dogs Drivende skyer Drop Flow El Amparo El Revenge The Eyes Of My Mother The Face of Terror (NTNU-seminar 2) Filmpolitiets popcornquiz Filmwebs pitchekonkurranse Fluefangeren Fortellinger fra Saunaen Free Fire Fritt vilt Glory Good Luck Sam Goran Gutten og jernkjempen Halal Love Harens år Hidden Figures The Hippopotamus Hoggeren Home

17 55 68 32 17 22 66 13 32 49 37 33 33 27 37 18 11 22 59 59 36 18 49 75 33 23 43 66 71 58 34 50 27 15 18 34 28 53 28 50 34 28 23 23

VISNING 1 Tir N3 18.00 Lør foajee 10.00 Tir N4 18.00 Ons N2 14.00 Tor N2 22.00 Fre N2 16.00 Tir N7 10.00-14.00 Tor Sellanraa 17.30 Fre N4 19.55 Ons N5 16.10 Man N2 20.10 Tor N5 12.00 Tir N2 21.40 Man N4 22.00 Man N4 18.20 Man N3 18.00 Søn N1 19.00 (avlsutningsfilm) Tor N4 12.00 Fre N2 20.20 Fre Kunsthallen 22.00 Fre Kunsthallen 20.30 Man N1 20.00 Tor N2 15.45 Søn n4 14.00 Tir N5 13.50 Tir N4 16.00 Man N5 22.30 Tor N5 14.00-17.20 Fre Sellanraa 18.15 Tor Kunsthallen 15.00 Tir N2 18.00 Fre N2 22.30 Man N3 22.00 Søn N2 13.30 Ons N3 16.00 Ons N3 20.10 Ons N2 16.00 Lør N2 14.00 Ons N1 22.20 Lør N2 15.50 Ons N1 17.00 Ons N11 19.00 Tor N3 19.00 Tir N3 14.00

VISNING 2

VISNING 3

Ons N5 12.20 Søn foajee 10.00

Fre N3 16.00

Lør N4 18.00 Lør N3 19.40 Lør N11 21.00

Søn N2 19.50 Søn N1 13.30 Søn N5 11.50

VISNING 4

VISNING 5

VISNING 6

Lør N1 1800 Tir N4 11.50 Fre N4 15.45 fre N9 12.00 (seminar) Tor N4 18.00 Tir N4 22.20 Tir N3 16.05

Søn N4 15.20 Lør N4 22.00 Lør N5 15.30 Lør N1 12.00 Tor N4 10.00 Søn N4 12.10

Fre N1 17.00

Tor N2 13.45

Søn N3 21.30

Lør N4 16.00 Fre N11 19.00 Tor N5 20.50

Søn N4 17.10 Lør N2 10.00 Søn N5 18.20

Ons N2 20.10

Tor N5 10.00

Fre N11 21.00

Søn N1 21.30

Fre N3 22.15 Lør N5 13.00 (seminar) Tor N4 22.00 Søn N2 11.50 Tor M4 20.00

Søn N3 13.30 Søn N2 15.50 Fre N4 13.55

Tor N5 18.00 (snakk om film) Tor N4 16.10 Fre N4 12.00 Fre N4 22.00

Fre N2 14.00

Søn N1 11.50 Søn N1 17.00 Lør N3 15.20

TITTEL

S.

VISNING 1

VISNING 2

VISNING 3

TITTEL

S.

VISNING 1

VISNING 2

VISNING 3

I Am Not A Serial Killer In Between In Defense of Food Ishavsblod - de siste selfangerne

43 18 37 39

Tir N5, 22.00 Tor N2 17.45 Tir N2 13.50 Fre N4 17.55

Fre N5 20.20 Fre N3 18.00 Tor N3 16.00 (Kulinarisk) Lør N2 20.10

Søn N5 16.10 Lør N1 22.00

Julie and the Shoe Factory Kammerpiken Kanonprisen Karenina & I

29 29 57 39

Man N2 22.15 Man N5 15.00 Tor Byscenen 21.00 Søn N9 14.00

Tor N11 19.00 Tor N3 20.40

Lør N2 18.20 Fre N1 19.10


TITTEL

S.

Karsten og Petra fjellfest Karsten og Petra - ut på tur Kjempen Kosmoliten Kule kvinnfolk Kulinarisk Kino servering Kvinne, ukjent Layla M

54 54 10 75 63 72 25 35

Tir Foajee 16.15 Tir N1 17.15 Tir N1&4 20.00 Man N1 16.00 Fre N9 09.30-14.00 Ons Credo/Jossa 20.00 Man N2 18.00 Tor N1 19.30

Liberation Day Little Wing Lovløst land Lyst Løvetannbarn Ma’ Rosa Marie Curie, The Courage of Knowledge Midtnorsk filmmarked Min arabiske vår My Entire High School Sinking Into the Sea My Father Die Mysteriet Rygseck Nice People

39 19 25 43 54 35 19 56 23 29 44 49 40

Man N5 18.00 (snakk om film) Fre N3 20.15 Ons N5 18.00 (snakk om film) Fre N1 22.00 Ons N2 22.30 (original tale) Tir N5 11.40 Ons N3 22.00 Tor N9 09.00-14.30 Man N4 20.00 Man N4 16.40 Ons N5 20.10 Tir N5 15.50 Ons N2 12.00

Nice People-seminar: Hvorfor er det så vanskelig å leve sammen The Night of the Virgin Nocturne Noe som skjedde på veien / Förandring fryder Noma My Perfect Storm Nowhere to hide

66 44 64 64 40 40

Lør N5 10.00-15.00 Man N5 20.20 Tor N1 17.00 Søn N1 15.40 Ons N7 18.00 (kulinarisk) Tor N5 14.15 (m /seminar)

NTNU-prisen Ola snakker filmfestival Vol 1. Operation Avalanche Personal Affairs Premierefest Queen Of Walking The Reconquest Robotene Sadako vs. Kayako Sameblod The Shepherd Snakk om film

65 15 31 26 13 31 26 53 44 21 35 14

Tir N1 20.00 (før åpningsfilm) Lør Sellanraa 14.00 Tor N1 21.30 Man N3 20.00 Ons Sellanraa 20.00 Tir N4 14.00 Ons N4 17.50 Lør N3 12.00 Tir N5 20.10 Ons N1 20.00 Ons N11 21.00 Man N5 18.00 (Liberation Day)

Trondheim Filmklubbs filmquiz

71

Tor Moskus 18.00

TITTEL

S.

VISNING 1

Trondheim Super Story Lab Wall-E A Wedding The Winter Wolf and Sheep

71 53 21 21 26

Hver dag, foajee, 10.00-21.00 Lør N2 12.00 Tir N3 22.00 Ons N3 12.00 (JIP) Ons N4 16.00

VISNING 1

VISNING 2 Søn N2 10.00 ons N3 14.00 Tor N2 20.00 Lør N1 10.15

VISNING 3

Søn N3 19.30 Lør N1 20.00 Søn N5 20.00

VISNING 2

VISNING 3

Ons N1 14.00

Søn N1 10.00

Tor Foajee 18.40 Ons N4 20.00 Fre N5 18.00 (snakk om film)

Søn N2 17.40 Lør N4 12.00

Tor N11 21.00 Lør N4 10.00 Fre N5 22.25 Lør N5 20.10 Tor N3 12.20 (original tale) Ons N4 22.00 Lør N3 17.30

Lør N4 14.00 Søn N3 17.30 Lør N3 10.00 Søn N5 22.00 Lør N3 13.50 Tor N4 14.00 Søn N4 10.00

Tir N2 16.10 Tir N2 20.20 Lør N5 22.00

Ons N4 14.10 Ons N4 12.30

Fre N5 12.30

Lør N5 10.30 (m/ seminar)

Ons N5 22.00

Lør N5 17.50

Søn N5 14.10 Lør N4 20.00

Søn N5 10.00

Lør N3 21.45 Tir N5 18.00 (snakk om film)

Søn N4 21.20 Lør N2 22.10

fre N2 18.30 Lør N11 18.40 Søn N3 10.00 Tor N5 22.25 Tor N1 12.00 Lør N1 16.00 Tir N5 18.00 (Personal Affairs)

Lør N1 14.00 Søn N4 19.10 Fre N5 14.20 Fre N3 14.00 Søn N2 22.00 Ons N5 18.00 (Lovløst land)

VISNING 4

VISNING 5

VISNING 6

Søn N3 12.00

Tor N5 18.00 (Hidden Figures)

Fre N5 18.00 (Layla M)

TITTEL

S.

VISNING 1

VISNING 2

VISNING 3

The World Of Us Yourself and Yours Åpning av kosmokids med pannekakerobot Åpningsfest

21 31 52

Ons N3 18.00 tir N3 20.00 Lør foajee 11.00

Tor N3 13.50 Ons N5 14.20

Søn N3 15.30 Fre N5 16.10

13

Tir Sellanraa 22.00


BAK KULISSENE

KONTAKTINFO

PROGRAMKATALOG

Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival Kjøpmannsgata 31 7011 Trondheim +47 452 24 552 mail@kosmorama.no www.kosmorama.no

Ansvarlig utgiver: Silje Engeness

EIERSTRUKTUR

Forsidebildet er fra filmen Kjempen

Kosmorama drives av aksjeselskapet Filmfest Trondheim AS, et datterselskap av Trondheim Kino AS. Trondheim Kino er eid av Trondheim Kommune, som tok initiativ til festivalen høsten 2003.

STYRET Geirmund Lykke - Styreleder Arild Kalkvik - Nestleder Merethe Baustad Ranum Bård Eidet Miriam Nordbotten Haugan

PROGRAMRÅD RAMASKRIK Torbjørn Grav, Sølvi Stokkeland, Petter Schanke-Olsen, Bente Maalen, Øystein Simonsen, Kristian Krogstad, Morten Haagensen

92

Programredaktør: Anette Nistad Grafisk utforming: Uredd

Oversetter til nettsiden: Thor Robert Johanssen Takk til alle som har bidratt til programmet Trykk: Skipnes Opplag: 7000 Vignett: Helmet Studio Web design: InCreo Interactive Creations AS


EIER OG OPPDRAGSGIVER

SAMARBEIDSPARTNERE

OFFENTLIGE SAMARBEIDSPARTNERE

ARRANGEMENTSPARTNERE

BISTRO & BAR

TRYKKSAKER OG KOMMUNIKASJON arkon

TM

MAGAZINE

93


FREMTIDENS TRONDHEIM Eiendomsselskapet Dora eier og forvalter Dora 1, ubåtbunkeren som er forvandlet til en identitetsmarkør for innovativ urban utvikling. Med dette som utgangspunkt bygger Dora nå fremtidens kontorbygg for

spennende selskaper og kulturinstitusjoner. Dora er et solid og trygt vertskap som legger til rette for at leietakere skal lykkes og trives i lokalene. Ta kontakt for en uforpliktende prat.

mer info på: dora.no 94


OLAVSKINO 28 JULI – 5. AUGUST

FILMKONSERT: BLANCANIEVES

TORSDAG 30. MARS KL 19:30 OLAVSHALLEN 275/120,-

I samarbeid med Trondheim symfoniorkester har vi den glede å presentere Blancanieves, en storslått stumfilmkonsert med Snøhvit fra Andalucia. Denne prisvinnende spanske filmen fra 2012, med en tyrefektende Snøhvit, er en vri på det velkjente eventyret med en touch av femme fatale. Filmen er uten tale og i svart/hvitt, som en fordums stumfilm, akkompagnert av stort orkester. Blancanieves er en strålende oppvisning i visuell historiefortelling. I en film uten replikker er lydsporet ekstremt viktig, og her er det flamencomusikken, som er Andalucias egen, som understreke hvor og i hvilken tid vi befinner oss; i Sevilla i Spania på 1920tallet. Du vil bli overrasket over hvor fargerik en svart/hvitt-film kan virke. Alle medlemmer i Kosmoklubben 2017 får gratisbilletter til denne visningen. Spør etter billetter i infoskranken på Nova kino når du henter ut pass. Velkommen til en storslått kinoopplevelse! Manus & regi: Pablo Berger, Musikk: Alfonso de Vilallonga Dirigent: Frank Strobe

IDOL er tema for Olavsfestdagene 2017. Vi lever i en tid der idoler dyrkes som aldri før. Vi eksponeres for dem over alt, på scene og skjerm, i blogger og magasiner. Hva er det som skjer når noen løftes opp til å bli et idol? Og hva er det ved oss mennesker som har en slik trang til å idolisere, til å dyrke, til å tilbe noen og noe? Olavskino er et samarbeid mellom Kosmorama og Olavsfestdagene. Hvert år viser vi filmer som relaterer til festivalens overordnede tema, og hver dag vises en film på Prinsen kino. Dere kan lese mer om Olavskino på olavsfestdagene.no og kosmorama.no God film!

NB! Gratisbillettene må hentes ut innen lørdag 11. mars.

95


Følg Kosmorama – fra begynnelse til festivalslutt i Adresseavisen Adresseavisen følger Kosmorama sammen med deg, og gir deg bakgrunnsstoffet, filmanmeldelsene og filmmiljøet på nært hold. Følg Trondheim internasjonale filmfestival, Kosmorama i Adresseavisen og på adressa.no

96

Profile for Kosmorama

Kosmoramas programkatalog 2017  

Dette er den endelige versjonen som vil være å finne på trykk under festivalen.

Kosmoramas programkatalog 2017  

Dette er den endelige versjonen som vil være å finne på trykk under festivalen.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded