a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

POKER RUN &

5XVENEESITTELY

MITÄ ON POWERBOATING?


POKER RUN -TAPAHTUMA Poker Run on Powerboat-veneiden ja harrastajien kokoontumisajo. Joissain tapahtumissa suoritetaan nopeusmittauksia, joko ennen varsinaista reittiajoa suljetulla väylällä turvallisesti tai reitin varrelta. Osallistujat ajavat yhteisajona ennalta suunnitellun reitin ja matkan varrelta kerätään pelikortteja yksi kerrallaan. Taukopaikalla, joka usein on myös kääntöpaikka, saadaan taas yksi pelikortti. Kun reitti on suoritettu, saavutaan takaisin lähtöpaikkaan, josta saadaan viimeinen pelikortti. Tapahtuman iltaosuudessa pelataan pokeria ja parhaan pokerikäden saanut venekunta palkitaan. Palkintoja annetaan myös monista muista saavutuksista kuten nopein vene (jos nopeusmittaus järjestetään tapahtuman alussa tai reitin varrella). Tapahtumassa palkitaan usein myös esimerkiksi paras tiimihenki, paras tsemppaus, paras pukeutuminen jne. Poker Run -veneilytapahtumat sotketaan usein kilpailuun ja sitä se ei kuitenkaan ole, vaan kyseessä on veneharrastajien kokoontumisajo, jossa esitellään toinen toistaan upeampia Powerboat-veneitä ja nautitaan yhdessäolosta. Usein myös Poker Run -tapahtumat järjestävät esimerkiksi hyväntekeväisyys­ huutokaupan tai keräävät osallistumis­ maksuista tuottoja hyvään tarkoitukseen. Tapahtumilla ei ole mitään kattojärjestöä vaan kaikilla tapahtumilla on omat järjestäjät. Tapahtumat tekevät tiivistä yhteistyötä, mutta silti tapahtumien luonteet eroavat hieman toisistaan.

Suomessa on kolme Poker Run -tapahtumaa veneille Saaristo Poker Run 26.-28.6.2020 Parainen Poker Run Åland 17.-19. 7.2020 Åland Poker Run Hanko 7.-9.8.2020 Hanko

2 | H E L S I N K I KO M PA S S

POWERBOATING

POWERBOATING VENEILY Powerboating on veneharrastajien vastine esimerkiksi jenkkiautojen harrastajille. Nopeus ei ole kaikki kaikessa, vaan kyse on myös veneiden ulkonäöstä ja äänistä, joko moottoreiden tai stereoiden tuottamasta jylinästä. Veneiden moottorit ja moottori­ tilat häikäsevät teräksellä, kromilla, upeilla maalauksilla ja puhtaudella. Veneitä rakennetaan suurin aika vuodesta ja esimerkiksi Poker Run -tapahtumat ovat se hetki, kun harrastustyön vaiva palkitaan ja saadaan esitellä kuukausien tai jopa vuosien työ toisille harrastajille sekä yleisölle. Joskus kuulee näiden veneiden, joissa on tuhansia hevosvoimia olevan kovin saastuttavia laitteita. Toki niin, jos niillä ajeltaisiin koko kesä saaristossa, mutta se ei kuulu taudin kuvaan. Näihin rajuimpiin ja tehokaimpiin Powerboat-veneisiin sopii kaikkiin sama ilkikurinen vanha sanonta ”itku pitkästä ilosta” . Tällä sanonnalla voi kuvailla, että näiden veneiden käyttötunnit kesässä on muutamasta tunnista kymmeneen tuntiin. Näillä veneillä ei siis voi veneillä koko kesää ilman, että ”itku pääsee” rikkoontumisien vuoksi. Huoltovälit ovat todella lyhyitä ja huollot erittän arvokkaita. Lisäksi tällaisten loppuunhiottujen moottoreiden kestävyys on rajoitettu ja usein vene saattaa olla koko kauden kuivilla odottamassa osia tai mekaanikkoa. Onko tällaisessa harrastuksessa sitten mitään järkeä? Tietysti on, koska se on juuri sitä – se on harrastus rakentaa, korjata, virittää, laittaa, puunata, kiilloittaa sekä toivoa, että kesällä ollaan taas yhdessä. Iloa siitä kuitenkin on niin itse harrastajille kuin tuhansille veneilystä kiinnostuneille, jotka haluavat nähdä ja kokea Powerboat-veneitä. Nämä erikoiset, nopeat, upeat ja äänekkäät veneet antavat lupauksen viedä ajatuksen hetkeksi arjesta ehkäpä Floridan kirkkaille vesille ja pienen vapauden tunteen...


TULOSSA POKER RUN -TAPAHTUMIIN KESKITTYNYT LEHTI Keväällä 2020 julkaistaan uusi Poker Run & Powerboating lehti. Ensimmäinen Poker Run -tapahtumiin ja Powerboatingveneilyyn erikoistunut lehti Suomessa. Lehdestä löydät mielenkiintoisia artikkeleita veneistä, tapahtumista, moottoreista ja ihmisistä. Upeilla kuvilla varustettu lehti on varmasti mielenkiintoinen, jos olet kiinnostunut nopeista veneistä ja hyvästä meiningistä. Lehdessä esitellään kaikki Suomen Poker Run -tapahtumat ja ehkäpä myös joku ulkomaalainenkin tapahtuma. Lehteä on saatavilla kaikista Poker Run -tapahtumista ja muutamista veneliikkeistä. Varmista, että saat omasi ja et jää ilman sitä.

Lehden kuvat: Poker Run -tapahtumat, P. Hurme, S. Lujala

NÄHDÄÄN KESÄLLÄ POKER RUN -TAPAHTUMISSA!

5X VENE-ESITTELY 2019 Suomen kolmessa Poker Run -tapahtumissa voit nähdä suomen nopeimmat veneet. Useimpien tässä esiteltyjen veneiden nopeudet ovat reippaasti yli 100 solmua.

NOPEUSTAULUKKO Solmua Mph 60 69 80 92 100 115 120 138 140 161

Km/h 111 148 185 222 259

Nor-Tech 3600 Supercat Mercury Racing 2x 700

TEAM NOR-TECH

Skater 388

Nor-Tech 4300 Supercat

Mercury Racing 2x 1350

TEAM SIPULI RACING

170mph

Cobra 2x 1250

TEAM DANGERZONE

Mercury Racing 2x 1350 144mph

138mph

Cigarette Top Gun Hawk 38

Predator 447

TEAM PREDATOR 447

125mph

Hawk 2x 683

TEAM ÅLAND HAWK

POWERBOATING

82mph


UPEITA TAPAHTUMIA YMPÄRI SAARISTON

POWERBOATING


POKER RUN HANKO

7.–9.8.2020

E

Elokuun alussa jyrähtää käyntiin taas kesän vauhdikkain veneilypahtuma. Poker Run Hanko tapahtumassa 7.-9 elokuuta ilman täyttää tuhansien hevosvoimien jylinä ja pauke. Tule paikalle katsomaan, kun Suomen nopeimmat yli sadan solmun veneet sekä rajut vesijetit ampaisevat vauhtiin. Tapahtumassa näet myös upeimmat jahdit, rajuimmat muskeliveneet ja paljon muuta oheisohjelmaa. Ravintola HSF:n Poker Run iltabileissä lauantaina fiiliksestä vastaa Teflon Brothers ja koko tapahtuman juontaa Jussi Heikelä. Veneilykauden supertapahtumaan kannattaa varata venepaikat sekä pääsyliput nyt! Tutustu myös uuteen Poker Run & Powerboating -lehteen! Aurinkoinen Hanko ja Poker Run toivottaa sinut tervetulleeksi nauttimaan vauhdista ja huikeasta meiningistä. Vuoden 2020 reitti on saanut muutoksen siten, että taukopaikkana on Kasnäsin vierasvenesatama kuten 2006–2016. Joten 8.8. lauantaina Kasnäsissa on tiivis tunnelma powerboating-hengessä. info@pokerrun.fi www.pokerrun.fi

Hanko 7.-9.8.2020

POKERRUN & POWERBOATING -LEHTI

TULOSSA KESÄLLÄ!

Lehden tuottaa Helsinki Sea Oy. Ilmoitusmyynti:  Petri Ohtonen, 0400 414 203 petri.ohtonen@seacare.fi  Petri Järvinen, 0400 530 541 press.jarvinen@gmail.com www.pokerrunfinland.fi POWERBOATING

H E L S I N K I KO M PA S S | 5


POKER RUN ÅLAND

SAARISTO POKER RUN

26.-28.6.2020

17.–19.7.2020

V

17

info@saaristopokerrun.fi www.saaristopokerrun.fi

17-19 juli i Mariehamn ordnas Ålands största evenemang Poker Run Åland 2020 för 4 året i rad. Vid MSF:s gästhamn samlas Powerboats från hela Skandinavien innan de ger sig ut bland 6000 öar och skär. Tillsammans med Njord Go Fast och Rockoff festival skapar de en oförglömlig helg för de besökande. Samtidigt pågår även årets bilcruising, häng med på årets mest fartfyllda evenemang!

iidennen kerran järjestettävä Saaristo Poker Run kerää yhteen Suomen nopeimmat moottoriveneet ja vesijetit Turun saaristossa 27.6.2020 ajettavaan reittiajoon. Nopeus ei ratkaise, vaan meininki on tärkein! Veneet ja vesijetit lähtevät liikkeelle Paraisten vierasvenesatamasta. Ne kiertävät Turun kauniissa saaristossa sovitun reitin Teersaloon ja takaisin. Saaristo Poker Run -tapahtuman yhteydessä järjestetään myös suuren suosion saaneet kaksipäiväiset musiikkifestivaalit joten kaikille löytyy nähtävää ja kuultavaa. Tapahtuman järjestää Speed & Powerboat Society Ry.

.-19 heinäkuuta järjestetään Poker Run Åland 2020, joka on Ahvenanmaan suurin tapahtuma yleisömäärältään. Tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa peräkkäin. MSF vierasvenesatamaan kerääntyy muskeliveneitä kaikista Pohjoismaista, jonka jälkeen veneet lähtevät reittiajolle tuhansien saarien sekaan. Yhteistyössä Njord Go Fast tapahtuman ja Rockoff-festivaalin kanssa saamme aikaan unohtumattoman viikonlopun kaikille osallistujille ja vieraille. Samaan aikaan järjestetään vuotuinen autojen kokoontumisajo joka on vertaansa vailla. Tule mukaan kesän vauhdikkaimpaan tapahtumaan maalla ja merellä!

info@pokerrunaland.com www.pokerrunaland.com

6 | H E L S I N K I KO M PA S S

POWERBOATING


POWERBOAT

P

owerboat (muskelivene) kuvaa veneitä, joissa on korkea teho/painosuhde, sekä rungon rakenne, joka mahdollistaa helpon liukumisen (plaanin), mikä taas mahdollistaa suuremmat nopeudet. Myös varsinaisen veneen muoto on yleensä erittäin virtaviivainen eli pitkä ja kapea, mikä taas minimoi veden ja ilman vastuksen, myöskin tämä lisää oleellisesti nopeutta. Veneiden V-pohjat ovat jyrkät, yli 20 astetta, joka parantaa ajo-ominaisuuksia ja helpottaa ajoa aallokossa. Powerboat-veneet ovat yksi tai useampi moottorisia, mutta yhdistävätekijä on, että hevosvoimia on todella paljon suhteessa veneen mittoihin.

POWERBOATING

H E L S I N K I KO M PA S S | 7


20 20

KAMP ANJA Suosit veneil uimmat ytuott Mariti eet milta!

Hanko 7.-9.8.2020

kasnas.com

K MPASSLEHDET issuu.com/ kompass-lehdet

Hanko 7.-9.8.2020

WELCOME ! TERVETULOA!

Profile for Kompass-lehdet

Poker Run & Powerboating 2020-1  

Poker Run & Powerboating 2020-1

Poker Run & Powerboating 2020-1  

Poker Run & Powerboating 2020-1