Page 1

Verschijnt niet in Juli & Augustus//Afzendadres: Tina Quaeyhaegens, Predikherenlaan 60, 2500 Lier//Afgiftekantoor 2500 Lier

Oktober 2011


Op zondag 16 oktober gaat de jaarlijkse Sint-Gummarus processie van start en ook dit jaar is Chiro Lips van de partij! Daarom verwachten we alle leden in uniform omstreeks 10u op de Chiro. Middageten is voorzien. Wie er in de voormiddag niet bij kan zijn, kan nog altijd vanaf 14u00 komen naar de Chiro. We stoppen op het normale uur (17u30).

Op vrijdag 21 oktober is het Dag van de Jeugdbeweging. Dé moment dus om in chirokledij naar school te gaan. Vergeet zeker niet om van je gratis ontbijt te komen smullen op de vest aan de F. Peltzerstraat! Wie graag in groep naar dit evenement komt, wordt om 7u00 op onze Chiro verwacht. Na het ontbijtje gaan we in groep naar Sint-Ursula in de Frankenweg, zodat jullie om 8u30 op school zijn.

Om de bouw van onze nieuwe lokalen nog een extra boost te geven, organiseert onze Chiro op 28-29-30 oktober een vlaaienslag. Je kan op voorhand je bestelformulier indienen, maar je kan ook gedurende dat ganse weekend onze overheerlijke vlaaien komen afhalen. Meer info vindt u verder.

Wij zouden het appreciëren moesten onze leden hun prachtige chiro-uniform niet meer bekladden met namen en tekeningen in alcoholstift.

BIVAK 2010 van 1 tot 10 AUGUSTUS IN VIELSALM RIBBEKESFEESTEN 4-5-6 MEI IN ZAAL “DE LISPENAAR” 2


Na onze mooie afsluiter, waar we allemaal zijn gaan zwemmen in het Netepark, kunnen we ons richten op het nieuwe werkjaar. Jullie hebben ook allemaal kunnen meegenieten hoe jullie kleine spruitjes het op bivak hebben gehad tijdens onze jaarlijkse kampfotoshow. Het wat overigens een zeer groot succes! Allen bedankt hiervoor! Nadat onze leidingsploeg in Hasselt op de jaarlijkse startdag van de Chiro was, zien we het dit jaar met onze volledige leidingsploeg goed zitten. Plannen, activiteiten voorzien, leden werven, op huisbezoek gaan,‌ Het zijn allemaal activiteiten die ieder jaar nieuw en uitdagend voor ons blijven en die we ook zeker tot een goed einde gaan brengen! Een nieuw chirojaar betekent een jaar boordevol activiteiten. Zo zijn we volop bezig met voorbereidingen voor onze jaarlijkse Tropische Winterfuif op 12 november in het Jeugdcentrum Moevement. Ook zijn wel al bezig met de Ribbekesfeesten die doorgaan op 4-5-6 mei in de Lispenaar! Dit zijn datums die jullie als ouders van onze lievelingen in jullie agenda mogen vrijhouden en hopelijk zien we jullie daar allemaal!

3


Naar jaarlijkse gewoonte zullen wij op zondag 16 oktober ons kenbaar maken in de Sint-Gummarusprocessie. Zo kunnen we laten zien dat wij de grootste en de beste jeugbeweging van Vlaanderen zijn! Om dat laatste extra in de verf te zetten, vragen we aan alle leden om op vrijdag 21 oktober met chirouniform naar school te gaan. Het is namelijk dan Dag van de Jeugdbeweging. Meer info hierover volgt nog. Kortom, nadat het nieuwe jaar volledig en goedgezind is afgetrapt kan het al niet meer mislopen! Vol goede moed en ‘’goesting’’ zullen wij iedere zondag jullie verwelkomen op ons chiroplein vol lachende gezichten. Een jaar vol uitdagingen, activiteiten en spelende kinderen zien wij dan ook volledig zitten!

We hopen jullie allemaal volgende keer weer te zien! De leidingsploeg van Lips!

4


Verjaardagskalender Oktober Ook deze maand mogen er enkele Chiro Lipsers kaarsjes uitblazen. Ter ere van hun verjaardag gaan we ze natuurlijk feliciteren op zondag door tijdens de openingsformatie een liedje te zingen! Hiep Hiep Hoera aan: Leider Koen – 4 oktober (wordt 27 jaar) Rakwi Elke – 5 oktober (wordt 10 jaar) Speelclub Jente – 6 oktober (wordt 9 jaar) Vedetje Liese – 6 oktober (wordt 6 jaar) Vedetje Milan – 13 oktober (wordt 6 jaar) Vedetje Lyndsea – 13 oktober (wordt 6 jaar) Aspi Nils – 17 oktober (wordt 16 jaar) Vedetje Yari – 17 oktober (wordt 7 jaar) Rakwi Yara – 22 oktober (wordt 10 jaar) Tito Ooke – 26 oktober (wordt 13 jaar) Tito Girbe – 27 oktober (wordt 13 jaar)

5


6


Aan ons allerliefste paarse sgattebollekes! We zullen jullie eens vertellen wat we deze maand gaan doen. 2/10: HEEEEEEEEELP!!!, Rupsje Ribbel is ziek  Wat is er nu gebeurd?? Gaan wij Rupsje Ribbel helpen genezen?? Dan kan hij terug met ons spelen. â˜ş 9/10: Vandaag laten we onze creatieve kronkels los. Onze kreet: Verf, borstels, papier en schaar Pas maar op, want de VEDETJES zijn daar!!! 16/10: Het is weer van dat, De Beste groep van de Chiro wordt gevraagd om de show te stelen in de stad. Wij gaan ons natuurlijk van onze beste kant laten zien op de jaarlijkse processie. We verwachten jullie in jullie super-uniform om 10 uur op de Chiro.

7


23/10: Vandaag gaan we racen! Het zal samen zijn maar ook alleen. Het zal snel gaan maar ook traag. Er rest ons maar 1 vraag: Wie wordt kampioen der Paarse Rupsen?? 30/10: Dit weekend is het griezeligste weekend van het hele jaar. De spoken zijn terug van weggeweest en uiteraard zijn ze ons niet vergeten. Ze hebben ons een opleiding aangeboden per postvleermuis. De spoken gaan jullie omtoveren tot een echt spook. Want wij zijn echte spoken! (Geen ervaring vereist â˜ş)

Jullie Paarse Superleiding Bieke

FrĂŠ xXx

8

Karen


Hoi hoi, bangelijk lieve Speelclubbers,

Jullie weten ondertussen wie jullie leiding is ☺ en hopen dat jullie zeer blij zijn. Wij in elk geval al wel! We gaan er samen een bangelijk geel jaar van maken en kijken er grandioos naar uit met jullie. We hebben gezien dat jullie al met kei veel zijn, maar nog niet genoeg. Dus als je nog vriendjes en vriendinnetjes hebt, mag je die altijd meebrengen naar de Chiro! ☺. Nu genoeg gebabbeld, tijd voor serieuze zaken. Wat staat er op programma voor de maand oktober? We zullen alles eens op een rijtje zetten. -

2/10: Vandaag maken we onze eigenste ideeënkast! “Wat is dat?”, hoor ik jullie al vragen. Wel, deze kast wordt het eerste en grootste stuk inkleding van ons lokaal. We gaan dus volledig onze eigen zin doen met het lokaal en onze kast! Breng dus al je tekeningen en posters mee en misschien wat oud speelgoed als je dat hebt om onze kast te vullen!

9


-

9/10: Nu ons lokaal helemaal naar onze eigen zin is ingericht, gaan we verder met het terrein en ons bos. Een paar sympathieke mysterieuze helpers komen ons ter hulp en samen met hen maken we van ons terrein een nog avontuurlijkere plek!

-

16/10: Vandaag marcheren we mee in de Sint-Gummarusprocessie. Dat wil niet zeggen dat je je communie moet gedaan hebben of zelfs naar de kerk moet gaan. We gaan zoals alle Lierse jeugdbewegingen van onszelf in onze piekfijne chirokledij laten zien aan de hele stad! Dit wil zeggen dat jullie allemaal een rode t-shirt moeten aandoen. Iedereen wordt om 10 uur op de Chiro verwacht! Na de middag gaan we op zoek naar de oorsprong van die processie en dus ook van de stichter van de stad. Zijn jullie klaar om jullie eigen stad te stichten en te verdedigen!?

-

Vrijdag 21/10: Vandaag is het de Dag van de Jeugdbeweging, jeuj! ’s Morgens krijgt iedereen een gratis ontbijt op de vest en daarna gaan we in onze chirokledij naar het schooltje â˜ş. Om ervoor te zorgen dat jullie veilig daar en op tijd weer op school geraken spreken we om 7u af op de Chiro. Dan zal er leiding met jullie naar het ontbijt stappen en jullie op tijd terug aan de schoolpoort afzetten!

10


-

23/10: Deze zondag reizen we naar Madagaskar, want Alex de leeuw en Marty de zebra hebben hulp nodig. Er is namelijk een dier verdwenen en iedereen denkt dat Alex het heeft opgegeten. Helpen jullie mee om het verdwenen dier terug te vinden en Alex’ naam te zuiveren?

-

30/10 Vannacht is de kortste nacht van het jaar, wanneer alle geesten en spoken buiten komen. Laat het dus eens spoken bij jezelf! Wie kan het beste spoken van jullie? We maken onze eigen spookjes, een groot spinnenweb, verkleden ons en laten ons schminken zodat niemand ons herkent. Wie weet is er achteraf wel een hapje!

Zo, dit was het voor deze maand. De leiding is er, jullie zijn er, de goesting is er en de energie is er ook dus we vliegen er met z’n allen in! We gaan afscheid nemen en hopelijk we zien jullie zondag allemaal! Daaaaag!

Groetjes: Koen, Zoë, Ward en Kjetil

11


HOT LIPS EXCLUSIEEF EXCLUSIEEF

Chiro Lips organiseert haar overheerlijke vlaaienslag! Ten voordele van de bouw van onze nieuwe lokalen, organiseert Chiro Lips een vlaaienslag. Het ganse weekend van 28, 29, en 30 oktober kan u bij ons terecht voor de lekkerste Limburgse vlaaien! Hoe kan u deze verrukkelijke Limburgse vlaaien verkrijgen? - met bestelbon: door bijgevoegde strook in te vullen en af te leveren aan de leidingsploeg van Chiro Lips. - zonder bestelbon: ook zonder bestelbon kan u het ganse weekend naar onze lokalen komen en uw bestelling doorgeven aan de aanwezige leiding. Alvast bedankt voor uw steun en smakelijk! De leidingsploeg van Chiro Lips

12


Hoi allerbeste en groenste Rakwi’s van het land!

Nu dat jullie weten wie jullie leiding is dit jaar en jullie mede rakwi-genoten, kunnen we er een ferm lap op geven dit jaar he!! We gaan dit jaar bosspelen, vettige spellekes, slome spellekes tot zelfs massaspelen meemaken! Kortom, alles wat een rakwihartje nodig heeft! We zijn dit jaar ook met gemiddeld 25 Rakwi’s, wat echt een grote groep is, en dat heeft alleen maar voordelen. Zo hebben jullie allemaal 24 vrienden of vriendinnetjes bij! Dat maakt van ons dat wij de grootste beste en megafantastische groep van het land en omstreken zijn!! Jullie mogen ook nog altijd zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes meenemen naar onze chiro he! Het is niet omdat we al met een redelijk aantal zijn dat het daarbij moet stoppen ☺. Nog een belangrijk punt deze maand: 21 oktober is de Dag van de Jeugdbeweging. Dit wil zeggen dat jullie zeker allemaal jullie uniform moeten aandoen als je naar het school gaat!! Zo kan iedereen zien dat jullie lid zijn van de beste jeugdbeweging van het land!!

13


Zo, allerliefste rakwi-snoeten, wat kunnen jullie deze maand verwachten? Zondag 2 oktober: Vandaag is het vriendjesdag, dit is een dag waarop we jullie uitdagen om zoveel mogelijk leeftijdsgenootjes mee te nemen! Geloof ons maar; Als jullie er in slagen om veel Rakwi’s mee te nemen staat er jullie een hele mooie beloning te wachten!!! Zondag 9 oktober: Hierop is het infoavond voor jullie ouders. We gaan dit voorbereiden, zodat wij hen kunnen aanspreken en beter kennis met hen kunnen maken! Zondag 16 oktober: Vandaag is het processie. We gaan mooi meewandelen zoals we dit elk jaar al hebben gedaan!! Daarna doen we een leuke ontspannende activiteit! Vrijdag 21 Oktober: Dag van de jeugdbeweging. Met andere woorden: naar school in jullie chiro-uniform!!! Zondag 23 oktober: Vandaag doen we een leuke themadag rond Sjoepap! Zo leren jullie hem ook allemaal kennen!! Zondag 30 oktober: Vandaag gaan we hevig buitenspelen, want we moeten de laatste dag van de maand oktober in schoonheid afsluiten!! Voila , hopelijk tot de volgende keer!! Bart, Stephanie en Michael

14


UITNODIGING UITNODIGING VRIENDJESDAG! Hallo vriend of vriendin van een Rakwi van Chiro Lips! Hebben jullie ook zin om eens goed te ravotten met al jullie vrienden van op school of van jullie hobby? Dan is dit een uitnodiging voor jullie! Kom zondag 2 oktober mee met jullie vriendjes naar Chiro Lips en ontdek hoe leuk het kan zijn om in de Chiro te zitten!! Geef deze bon af met een leuke tekening erbij en verwacht een leuk geschenkje!!!

15


Uitnodiging Uitnodiging info avond voor onze RakwiRakwi-ouders

Omdat we dit jaar met zo’n grote groep Rakwi’s zijn, organiseren wij op zondag 9 oktober een infoavond i.v.m. onze werking van dit jaar. Omstreeks 16u30 krijgt u meer info over wat jullie mogen verwachten en hoe we dit als leiding zien. Dranken zullen ook aan democratische prijzen voorzien zijn!! Gegroet de rakwi-leiding!

16


17


Broodjes op de fotoshow en verjaardagstaart voor de Speelclub met dank aan:

18


Familie Kabaal De familie Kabaal maakt er spel van! Vechten tegen armoede, dat doe je niet alleen! Zo denkt de monsterfamilie Kabaal er ook over. Onze zeven jaarthemafiguren Moemso, Schraker, Meponki, Dassel, Grollo, Fremoos en So leven al meer dan 100 jaar onder het bed van kinderen. Van daaruit hebben ze veel zien gebeuren, mooie dingen maar ook droevige en soms heel oneerlijke. Veel kinderen leven in armoede en daar kunnen ze niet goed tegen. Dan maken ze met al hun toeters en bellen gigantisch veel kabaal, je wordt er horendol van! Soms zeggen mensen wel eens: “je moet zo geen spel maken”, waarmee ze willen zeggen “hou je rustig”. Wij willen ons niet rustig houden, we maken er spel van! Tot iedereen luistert. Met behulp van onze Propere Fanfare en door keihard lawaai te maken. Met op kop: onze luidruchtige monsters. Fremoos Van country tot rock and roll, Fremoos does it all. Ze is de ster op alle feestjes, swingt hele zalen bij elkaar. Door haar snerpende snaren maakt ze iedereen in een mum van tijd wakker en klaar voor actie. De ideale wekker, als je ’t ons vraagt!

19


Dassel Hij heeft de meeste armen van alle monsters. Die heeft hij nodig om opzwepende ritmes uit zijn tamtam te halen. Als er iets te beleven valt, trommelt Dassel iedereen bij elkaar. Hij heeft vlijmscherpe tanden. Geen paniek, hij heeft nog maar één kind opgegeten. Echt smaken deed het niet. Sindsdien is hij vegetariër. Grollo Zo zot als een achterdeur: wanneer Grollo met zijn sambaballen begint te shaken, kan niemand blijven stilstaan. Met zijn enthousiasme brengt hij iedereen op gang, urenlang. Hij heeft geen ‘uit’-knop, ook al zou je dat soms willen. Meponki De kleinste maakt altijd het meeste ‘laweit’. Als Meponki op zijn trompetten blaast, sta je er liever niet naast. Maar een geluk dat Meponki zijn toeters enkel gebruikt om de aandacht van iedereen te trekken. Want stel je voor ... Binnen de kortste keren zou de hele wereld doof zijn.

20


Moemso Als Moemso fluit dan staat de tijd stil. Dat is een techniek die ze in Egypte heeft geleerd van een echte slangenbezweerder. Terwijl niets beweegt en niemand het merkt, slaat ze haar slag. Zo durft ze af en toe wel eens fratsen uithalen als veters aan elkaar knopen of staartjes losmaken. Schraker Schraker heeft een mond vol trommels. Als hij met zijn tanden klappert hoor je het minstens twee dorpen ver. Hij is een beetje onhandig maar wel de aardigste van dit zevental. Met zijn zevenmijlslaarzen staat hij in een mum van tijd aan de andere kant van het land. Zo kan hij iedereen op elk tijdstip van de dag te hulp schieten. So Met haar handige luidspreker kan zij ieders boodschap wel 10.000 keer versterken. Zo worden ook de allerkleinsten gehoord! 2 cool 4 the crew: in de hiphopscene heeft deze coolio geleerd hoe ze voor zichzelf moet opkomen.

Bron: www.maakerspelvan.be

21


Hey Allercoolste TiTo’s

Nu dat jullie jullie leiding kennen, hopen we dat jullie het nog steeds zien zitten. Voor ons is dat zeker het geval. ☺ De komende maand hebben we weer heel wat in petto, maar dat blijft nog vaag. Wij hopen natuurlijk dat er nog enkel Tito’s bijkomen, zodat we echt ons mannetje kunne staan tegenover de andere groepen. Want denk er aan hoe meer zielen, hoe meer vreugd. 2 okt Je bent knap getalenteerd, uniek – Kortom, je bent een echte artiest en je wilt de wereld veroveren. Er is echter nog één probleem. Je moet de andere er nog van overtuigen. Je zult je single moeten lanceren op zoveel mogelijk radiozenders. Alleen zo bereik je het publiek. Breng je talenten mee en wij doen de rest. 9 okt Dat we net zoals de scouts vuur kunnen maken, dat wisten jullie heus al wel. Maar vandaag gaan we dat in de spotlights zetten. 16 okt Processie Vandaag wordt het vroeg opstaan. We gaan laten zien dat we de beste jeugdbeweging van Lier zijn. Omdat het vandaag zo vroeg was doen we het s ’middags wat rustiger aan. En ja, manne dat kunnen wij ook. ☺

22


23 okt Tijd om nog eens stevig door te gaan. Eet maar veel spek, ge zult het nodig hebben. 30 okt Vlaaienslag Hopelijk heeft de leiding goed haar best gedaan en alle vlaaien kunnen verkopen. Anders zullen jullie een efforeke moeten doen en jullie verkooptalenten laten zien. Aangezien jullie alle vertrouwen in ons hebben, zullen we ons maar voorbereiden op een geweldige Chirozondag.

Kevin

Niels Sarah

23


Juuuw de Keti’s !! Nada gelle wet wie da welle zen kunde gelle elle al wa veurbereie oep een kweetnie oen gerelleg greif blaat joar! Welle klappe natuurlijk ni altij zoewe mor we type wel zoewe, omda we da een bikke greiver vinne! Welle hemme al wa verklapt van wa we dees jaar goan uitspoeweke, mor hieroender vinde gelle alvast een lestje van dees mont. Zondag den twiejede: Dan goan welle ieders muziekstijl is wa beter lere kenne en lere appresjeere (in hoeverre da da ga natuurlek â˜ş). Zondag de neegeste: Vandoag meugde gelle is an ons zegge wa da gelle wilt doewn, en as welle da goe vinde, dan gon we da doen oewk. Zondag de zestiende: Ist Processe. 10u op de Chiro en dan wandele we te poewt tot de gummaruskerek. Doarna gon we op de Chiro aan de hand van allerlei spellekes doewn om ons afdelingskleur is wa beter te lere kenne. Vrijdag den ienentwintigste: Vandoag ist dag van de jeugdbeweging, en kunde op de vest van de vestconcerte een gratis ontbijt komen halen en gezellig aan de vuurkorf kome stoan

24


Zondag den dreientwintigste: Vandoag meugde elle verkoepstalente is bovehale, want welle goan vlaaikes verkoepe! MEUNDAG den éénendertigste: Omdat Hallowien is, goan we een avondactiviteit doen op de Chiro (dees is trouwens ons eerste “chilliewillie”momentje) en daarna op verpleutsing. Om half 8 ‘s aavos moete gelle op de Chiro zen, en dan goan we oept gemakske een filmke zien. Ge moet zekers ne vlo meepakke dieje da inorde is, da wil zegge: lichten en remmen die werken. Ge meugt oek allemoal een snackske en/of frisdrank meepakke da ge et liefste eet en/of drinkt. Wel genen alcool natuurlijk ☺.. Oek moegde zeker en vast elle slaapzak ni vergeete (anders gade het wa kou hemme ’s aavos). Wel genen alcool natuurlijk ☺. Daarna goan we een toereke fietse. ’s Morgens goan we nog wa bekomen en rustig ontbijte, we fietse oept gemakske terug nor de Chiro en dan meugde gelle nor huis gaan.

Alleeej, dadis weeral meer as genoeg informatie, de rest zulde wel zien. A ge nog vrage het dan meugde ons altij belle of sms’e of maile of msn’e of facebooke. Kiep It Koel Vincent

&

25

10A


Hey Aspi’s Zoals verwacht zijn jullie dolgelukkig met jullie kersverse nieuwe leiding, wat vrij logisch is met zo’n twee prachtexemplaren. We hebben al eens goed nagedacht over jullie ideetjes die jullie de voorbije weken hebben voorgesteld. Zo hebben we onze jaarplanning opgesteld. Met direct een knaller van een opener, onze leefweek. Deze begint zondag 16 oktober en eindigt om 14.00u den 23ste oktober. De meeste zullen wel weten wat een leefweek is, maar hieronder toch nog even in het kort wat het inhoudt. Het woord zegt het eigenlijk al zelf, je bent van ‘s morgens tot ’s avonds op de Chiro. Samen opstaan, samen ontbijten, bokes smeren, ’s avonds terug naar de Chiro komen, eten, huiswerk maken, een filmke zien of een activiteit doen zoals een spelleke spelen en natuurlijk op tijd in ons bedje he . Na jullie school hebben jullie natuurlijk tijd om over huis te gaan om te douchen en dergelijke. Natuurlijk komen we dat allemaal nog is uitleggen op huisbezoek, als we nog ni geweest zijn tegen dan. Dit is zowat het belangrijkste wat er gezegd moest worden. Moesten er nog vragen zijn laat gerust iets weten.

26


Hieronder volgt nog een overzichtje van de komende maand. Zondag 2 oktober Vandaag gaan we lekker hevig doen. Na het vieruurtje gaan we onze kookkunsten bovenhalen zodat we onze buikjes kunnen vullen. (en die van de leiding een beetje) â˜ş Zondag 9 oktober Vandaag een filosofische zondag, we gaan eens goed nadenken over het leven. Denk al eens goed na over jullie kinderjaren en fantaseer al eens over je pensioen. Zondag 16 oktober Vandaag worden jullie om 10.00 op de Chiro verwacht, probeer zeker te komen,zodat we ons kunnen laten zien met hoeveel we zijn en wat voor een leuke bende we wel zijn. Zondag 23 oktober Vandaag zoals jullie al konden lezen hierboven, is het het einde van de leefweek, dus geen Chiro deze zondag. 29-30 oktober Dit weekend worden jullie allemaal verwacht om vlaaikes te verkopen. Probeer zeker te komen, want jullie zullen meer geniet hebben van de nieuwe lokalen dan jullie leiding;). Grtz Thierry en Joren

27


Een afdeling afdelingsleiding elingsleiding onder de loep: De ASPi’s Naam: Joren Verjaardag: 12 maart 1987 Lievelingskost: zelfgemaakte lasagne Hobby’s: snowboarden, muziek luisteren, ... en chiro Jaren Chiro-ervaring: 7de jaar als leider, 14 jaar als lid Mooiste chirolied: “Met Liefs” Leukste chirospel: kiekeboe

Wat is je zotste Chiroherinnering? topperdropping/weekend in 1999 Wat is voor jou het toppunt van een Chirojaar? Tweedaagse op bivak, weekend in het jaar, of gewoon op een winterse zondag in sneeuw spelen,… Als je Chiro kan omschrijven in 1 woord, welk woord is dit dan voor jou? Fantastisch! Dit was voor mij het leukste bivak tot nu toe: Clavier, het thema was Toen de schat van Clavier. Dit bivak is al 15 jaar geleden, maar ik heb er toch nog altijd verschillende herinneringen aan. Mijn grootste Chiro-kippenvel-moment: Toen m'n aspiranten het kampvuur twee jaar geleden aanstaken. Wat hoop je dit jaar met je afdeling zeker te doen? Op buitenlands bivak gaan! Als je 1 ding mag doorgeven naar je leden wat zou dit dan zijn? Chiro is een hobby waar je heel veel tijd kan insteken, maar als je dit doet krijg je er ook enorm veel voor terug!

28


Een afdelingsleiding afdelingsleiding onder de loep: De ASPi’s Naam: Thierry Voorhoof Verjaardag: 14 mei 1986 Lievelingskost: witloof in den oven Hobby’s: Chiro, school, computeren Jaren Chiro-ervaring: 8 jaar leiding en 4 jaar lid( Keti en Aspi) Mooiste chirolied: “Met Liefs” Leukste chirospel: elk verkleed themaspel Wat is je zotste Chiroherinnering? Men ergste is da ik ne keer men leden alleen me verf heb gelaten(ik was toen nog Aspi) en toen ik terug kwam was heel de vloer geschilderd. Men leukste herinnering is de fakkel doorgeven aan nieuwe leiding. Wat is voor jou het toppunt van een Chirojaar? Het kamp Als je Chiro kan omschrijven in 1 woord, welk woord is dit dan voor jou? Explosief Dit was voor mij het leukste bivak tot nu toe: Ridder Loncelat, omda ik hem mocht spelen Mijn grootste Chiro-kippenvel-moment: Met de schrik de voedselinspectie bedienen en achteraf te horen komen da het allemaal nep was.. Wat hoop je dit jaar met je afdeling zeker te doen? Buitenlandse reis Als je 1 ding mag doorgeven naar je leden wat zou dit dan zijn? “De goesting”

29


30


Vedetjes Bianca Baekelmans Karen De Graaf Frederick Braeckmans

0495/66.27.94 0474/46.46.43 0484/80.99.99

Speelclub Koen Celis Ward Van Mensel Zoë Bats Kjetil Van Overmeire

0493/50.81.19 0479/39.91.98 0472/60.15.24 0495/34.48.24 Rakwi

Bart Dresen Michael Baekelmans Stephanie Van Loey

0494/61.58.62 0494/94.95.50 0494/36.45.03 Tito

Niels Van Asch Sarah Vercruysse Kevin Van Doren

0493/69.08.54 0499/48.37.05 0494/79.61.87 Keti

Tina Quaeyhaegens Vincent Corveleyn

0497/14.89.82 0497/36.43.40 Aspi

Joren Celis Thierry Voorhoof

0496/75.01.04 0478/46.65.41

Groepsleiding Michael Baekelmans 0494/94.95.50 Niels Van Asch 0493/69.08.54 VB’s Christel Ceulemans 0494/39.82.34 Luc Ceulemans 0486/22.39.64 31


OKTOBER 2011 • 02/10

Vriendjesdag voor Rakwi’s

09/10

Infoavond rakwi-ouders. Vanaf 16u30 welkom aan de blauwe poort.

16/10

-Sint-Gummarusprocessie. We verwachten jullie om 10u in uniform op de Chiro! -Begin Leefweek Aspiranten

21/10

Dag van de Jeugdbeweging

23/10

Einde Leefweek Aspiranten (tot 14u Chiro)

28-29-30/10

Vlaaienslag Inschrijving vindt u in deze Hot Lips!

31/10-01/11

Halloweenactiviteit Keti’s

NOVEMBER 2011 • 01-02/11 • 12/11 MEI 2012 • 04-05-06/05 AUGUSTUS 2012 • 1 tot 10/08

Overnachting Tito’s. Meer info volgt nog. Tropische Winterfuif V Ribbekesfeesten BIVAK te Vielsalm! Noteer nu reeds in uw agenda en hou er rekening mee bij het plannen van uw vakantie!

32

Hot Lips Oktober 2011  

het maandblad voor de Lierse chirofreak en zijn/haar aanhang!

Hot Lips Oktober 2011  

het maandblad voor de Lierse chirofreak en zijn/haar aanhang!