Frestelser nr 3 2022. 5 sep - 6 nov.

Page 1

PRISER/K AMPANJER GILTIGA 5 SEP – 6 NOV 2022 *

r e s l e t Fres Inspiration från Kobia och partners

# 3 2022

Säsongens marsipan: Svartvinbär

Säsongens limiterade nyhet - med en milt sötsyrlig smak av svartvinbär och sötmandel.

Tema Höst och Choklad

Höstens smaker och högtider ihop med stor guide till vårt chokladsortiment

Unika chokladdekorationer Snabbguide och steg-för-steg i arbete med chokladfärg.

Kobia AB | Tyresö - Göteborg - Hässleholm | www.kobia.se | info@kobia.se | Växel 010-206 77 91 | Order 010-206 77 95


RÄK-INSPIRATION

Att laga en god skaldjursoppa behöver varken vara svårt eller ta lång tid. Med Feldt’s skaldjursfond, grädde, gul lök, vitlök och dill slänger du snabbt ihop en god skaldjursoppa. Toppa gärna soppan med handskalade räkor och lite grönt. Servera soppan med ett gott bröd så är du hemma. Sjukt enkelt och hur gott som helst!

Feldt´s Fisk & Skaldjur AB Roparebacken, 456 31 Kungshamn Tel: 0523-707 00 • www.fisk.se

Recept finns på fisk.se

SKALDJURSSOPPA


LEDARE:

I D ET TA NUM M ER

En del av en epok. När finska Leipurin Oy nu i dagarna blir nya ägare till Kobia AB är det ett avslut på familjen Abdons dryga 40-åriga tid som ägare. Att som företag haft en så långsiktig stabil ägare är få förunnat och har väl kanske varit extra viktigt i en bransch som vår. Jag är övertygad om att Abdons köp och ägande av Kobia har varit bra för hela branschens utveckling och professionalisering under en tid då flera konkurrerande företag övergett den på grund av stundvis svikande lönsamhet. Som VD är man ansvarig inför styrelse och ägare för hur ett företag utvecklas och förvaltas. Minst lika viktigt tycker naturligtvis även kunderna det är hur företaget som leverantör sköter sig och samma gäller även för personal och leverantörer. En balans där det gäller att göra alla nöjda eller i alla fall inte missnöjda på ett sätt som kan vara utmanande för det långsiktiga ägandet när vinster på kort sikt ibland kan vara låga.

HALLONSYLT REFILL

4-5

KANELBULLENS DAG

6-7

KOR TFATTAT

8-9

HÖSTENS HÖGTIDER

10-11

TEMA : CHOKLAD

12-21

KOBIA R&D

22-23

HÖST

24-41

KAMPANJER*

42-43

* Ka mp a njp rise r gä lle r a ngive n p e ri od ex k l us i v e moms och så långt lagret räcker. Med reservation för eventuella p risförä nd ringa r, va luta jus t eri ngar och tryc kfe l. V iss le ve ra nstid ka n före k omma.

Internationalisering och digitalisering är två trender som påverkar alla även om vi sett att delar av internationaliseringen påverkat oss i en ny riktning under pandemin. Dessa trender gör fördelarna med att bli större än mer tydliga, särskilt när det kommer till investeringar. Även om vi alla hyllar småskalighet är det så att antalet tillverkande leverantörer blir färre och mer internationella. Tillsammans med Leipurin är vi väl förberedda att ta oss an den nya tiden med betydligt större resurser i form av såväl kompetens som kapital. Sortimentsutveckling och inspiration är något vi tycker är viktigt och som vi ihop med Leipurin kommer ha möjlighet att satsa än mer på framöver. I detta nummer av Frestelser har våra utvecklare tagit fram fantastiska recept och produktidéer för hösten, en säsong med många tillfällen att njuta av såväl bröd som bakverk. Gillar Du hösten eller har synpunkter på Kobia eller denna skrift, är Du mer än välkommen att höra av dig till mig. Vänliga hälsningar Ulf Malmsten, VD ulf.malmsten@kobia.se

FRESTELSER Ges ut av Kobia AB Mediavägen 2 135 48 Tyresö Ansvarig utgivare Ulf Malmsten ulf.malmsten@kobia.se Chefredaktör Elsa Romare elsa.romare@kobia.se Copy

Elsa Romare

Form Elsa Romare / Designkonsulatet Annonsbokning Robert Skoglund robert.skoglund@kobia.se Kontakt

010-206 77 91

Order 010-206 77 95 www.kobia.se Facebook/Insta

3

Kobia AB, @kobia_ab


NYHET! DIPLOM HALLONSYLT REFILL 01579 KOBIA DIPLOM HALLONSYLT REFILL 3*4 KG Svensktillverkad hallonsylt med 35% hallon. Bredbar, bakfast och frysstabil. I refillpåse.

4


DIPLOM HALLONSYLT REFILL • • • • • •

3*4 kg påse Minskar plaståtgången med 87 % jämfört med hink* Enkel att återvinna och platsbesparande i källsorteringen Samma goda recept 35 % frukt eller bär Sylten är tillverkad i Sverige

* Jämfört DIPLOM HALLONSYLT 12 kg hink

5


k a nelbullens dag

|

frestelser

KANELBULLEN S

6


k a nelbullens dag

|

frestelser

D A G 4/1 0

02336 - SAGA

FYLLNING MED KANEL 11 KG Premiumfyllning baserad på enbart sötmandel, innehåller inga kärnor. Förbättrat recept med färre tillsatser. Krämig och fin struktur med grovmalen kanel. Bredbar och bakfast. Frysstabil. Får märkas som vegan. Svensktillverkad.

02330 - DIPLOM

FYLLNING KANEL 14 KG Diplom kaffebrödsfyllningar är baserade på en blandning av aprikoskärnor och sötmandel. Fyllningarna är spritsbara, pumpbara, bredbara, bakfasta och frysstabila.

7


k o r t fa t t a t

|

frestelser

Leipurin och Kobia har liknande rötter och en lika lång historia – båda företagen grundades av bagare och konditorer som inköpsorganisationer. Båda företagen är idag starka och omtyckta aktörer på sina marknader. Genom Leipurins förvärv blir vi nu en del av en betydande aktör i hela Östersjöregionen och tillsammans kan vi verka för en marknadsledande position i Norden. Företagen känner varandra sedan tidigare och har en bra bild av varandras styrkor, kompetenser och resurser. Vi anser att det finns mycket i båda företagen som kompletterar den andras position. Detta kommer gagna våra kunder både i Sverige och på andra Leipurinmarknader.

Kobia snart del av Leipurin Group

Den nya Leipurin-koncernen kommer vara verksam i Sverige, Finland, Estland, Lettland, Litauen och Ukraina. Verksamheterna i Ryssland, Belarus och Kazakstan kommer att säljas.

Vi är stolta att meddela att vi inom kort får nya ägare i finska Leipurin Group. Kobia AB har varit en lönsam del i Abdon Group AB sedan början av 1980-talet, där även företag som Finax, Björnekulla och Abdon Mills ingått. Ett ägande över imponerande 42 år.

Bredden kommer att erbjuda båda företagens leverantörer intressanta ingångar till respektive regions marknad. Kunder inom bageri-, konditori och livsmedelsindustri kan här dra nytta av en stark partner på den globala råvarumarknaden.

Familjen Abdon, som de senaste åren stått inför ett generationsskifte, beslutade 2021 att renodla sin verksamhet och söka en ny och mer aktiv ägare till Kobia.

Förvärvet inväntar ett godkännande av konkurrensmyndigheterna i Sverige och Finland och väntas bli godkänt i slutet av augusti.

NYHET!

Håll utkik! Snart lanserar vi vårt julsortiment

Gjutgelé och gelésyra - Produceras nu i Sverige Nu har vi flyttat produktionen av de tidigare produkterna gjutgelé KobiGel och Kobia geésyra till Sverige. 01610 GJUTGELE 12 L Geléöverdrag till konditorivaror. Svensktillverkad. Till en liter gjutgelé används ca 15 ml Kobia gelésyra. Gjutgelén ska vara rumstempererad vid användning. Gjutgelén börjar stelna ca 30 sek efter det att gelésyran är tillsatt. 01615 GELESYRA 1 L Svensktillverkad gelésyra. Doseras ca 15 ml per liter Kobia gjutgelé.

8


k o r t fa t t a t

|

frestelser

Ooops, dom gjorde det igen! Tegners Bageri vann tävlingen om Drömmigaste bakverket med vår päronmarsipan

Kobia är nu miljöcertifierade

Förra året vann dom tävlingen om Bästa Bakverket med Smultronmarsipan, och i år var det dags igen för vinst. Denna gång i vår tävling med Drömmigaste Bakverket med vår säsongssmak Diplom Kavlingsmarsipan Pärondröm.

Kobia är nu miljöcertifierade enligt ISO 14001 - Att bli ISO 14001-miljöcertifierade är ett naturligt nästa steg för oss att ta då det på ett dokumenterat och effektivt sätt hjälper oss fortsatt framåt i vårt pågående miljöarbete.

Den vinnande kombinationen är i grunden kanske det täta samarbetet mellan kollegorna konditor Paulina Siewert och produktionschef Andon Trougia på Tegners Bageri, där Andon står för de mer smakmässiga bitarna och Paulina har tyngd inom dekor och finish. En tät dialog, massa provsmakning och konstruktiv kritik ledde till slut fram till tävlingsbidraget Päronmint. En tårta bestående av chokladanslag, chokladmintcremeux, mascarponemousse, blåbärskompott och päronmarsipan. En minst sagt smakmässig drömkombination ihop med den vackra dekoren med kavlad marsipankant, spritsade cremeuxtoppar, blåbärskompotten, färska bär och gröna blad.

Vad är ISO 14001? ISO 14001 är en internationell standard för miljöledning. Standarden innehåller krav som företag behöver uppfylla för att uppnå ett framgångsrikt miljöarbete. Miljöarbetet styrs och implementeras i en hel organisation genom miljöledningssystemet. En tredje part reviderar årligen att företaget har ett väl fungerande miljöledningssystem och uppfyller kraven i ISO 14001-standarden för att behålla certifikatet. Ett certifikat är en kvalitetsstämpel på ett framgångsrikt miljöarbete. Varför inför Kobia ett miljöledningssystem?

Stort Grattis igen till Paulina Siewert, Andon Trougia och Tegners Bageri till vinsten och 50 kg svensktillverkad Diplom Kavlingsmarsipan. Stort tack även till ni andra som deltagit i tävlingen! Ni var inte så många denna gång men omröstningen var ändå spännande att följa och enbart en röst skiljde sig från andraplatsen som togs av Lilla Caféet i Sävsjö med deras otroligt söta Drömtacos. Samtliga bidrag hittas under #drömmarsipan på instagram. Foto: Tegners Bageri

Vi har de senaste åren genomfört flera miljöförbättrande projekt. Exempelvis så har vi gått över till en helt fossilfri produktion av mandelmassor, fyllningar, vaniljkräm och marsipan. Överskottsvärmen från vår pelletspanna i Tyresö tas tillvara och går in och stöttar fjärrvärmenätet. Stora delar av vår säljkår kör nu elbilar och leveranser görs delvis med fossilfritt HVO-bränsle. Att bli ISO 14001-miljöcertifierade är ett naturligt nästa steg för oss att ta då det på ett dokumenterat och effektivt sätt hjälper oss fortsatt framåt i miljöarbetet. Vad har Kobia för miljömålsättningar? Våra främsta miljömål just nu är bland annat att effektivisera transporter, att öka andelen miljöcertifierade leverantörer och att minska våra kassationer. Läs mer om vårt miljöarbete och se våra certifikat på www.kobia.se

9


höst ens högt ider

|

frestelser

FARS DAG OCH HALLOWEEN:

Snabbpyntat för Halloween, Fars Dag och Gustav Adolf PRISER/K AMPANJER GILTIGA 6 SEP – 31 OK TOBER 2021 * FÖR FARS DAG-ARTIKL AR GÄLLER K AMPANJPRIS TILL 7 NOV

235/ 141:-/fp

177/

st

334:-/fp

176/ 158:-/fp

st

st

CHOKLAD-MUSTASCH

CHOKLADSLIPS

GUSTAV ADOLF SIGILL

17646 CHOKLADDEK VIT MUSTASCH BRUN 60 ST Mustage i vit choklad med brunt tryck.

17647 CHOKLADDEK VIT SLIPS 90 ST, 2 SORTER Slipsar i vit choklad med tryck.

09011 CHOKLADDEK GUSTAV ADOLF 189 ST Mörk choklad. Höjd 40mm, bredd 25mm. Vikt ca 2,4g/st.

FARS DAG SIGILL

253/

05406 CHOKLADSIGILL 152:-/fp FARS DAG 60 ST Mörk chokladdekoration med Fars Dag-tryck. Storlek 55 x 35 mm. Vikt ca 4,2 g.

10

st


höst ens högt ider

|

frestelser

296/

160:-/fp

3:-/

st

st

120:-/fp

3D HALLOWEEN-PUMPA

HALLOWEENPUMPA

17648 CHOKLADDEK HALLOWEEN 3D 40 ST, 3 SORTER Chokladdekoration i form av runda halloweenpumpor, med tre olika varierande tryck. Trevlig att dekorera desserter och tårtor med till halloween. Ø 27 mm. Vikt ca 5 g/st.

17649 CHOKLADDEK HALLOWEENPUMPA 54 ST Dekoration i mörk choklad med tryck av orange halloweenpumpa, för dekoration av desserter och tårtor. Bredd 46 mm, höjd 44 mm. Vikt ca 4 g/st.

– Chokladbollar kan du enkelt forma som till exempelvis pumpor eller spöken och klä med marsipan.

ORANGE MARSIPAN

— Carina Ahlin

01219 DIPLOM KAVLINGSMARSIPAN ORANGE 4*2,5 KG Diplom Kavlingsmarsipan är svensktillverkad och består av kalifornisk mandel som är mycket finhackad och finvalsad.

11


t em a chokl a d

|

frestelser

Upptäck Lubecas sortiment av choklad och nougat Många har upptäckt den fina kvaliteten hos den småskaliga producenten Lubeca. Lubeca (Lübecker Marzipan-Fabrik v. Minden & Bruhns) har en lång historia av produktion av högkvalitativa produkter inom marsipan, nougat, choklad, hasselnöt och mandel. LUBECA CHOCOLATE • Egen produktion av ett brett sortiment av choklad. • Äkta couvertyrchoklad på enbart kakaosmör. Inga andra fetter tillsätts. • Kakao med ursrung från bland annat Peru, Elfenbenskusten och Ghana. • Praktiska 2,5 kg eller 10 kg pelletsförpackningar med återförslutning. • Högkvalitetsnougat i olika rostningar.

Art nr

Varumärke

Artikel

Fp

Beskrivning

72709

Lubeca

HASSELNÖTSPRALINE

6 KG

Mörkt rostad praliné med 50% hasselnötter. Hög kvalitet. Används till fyllningar, praliner och krisp.

72727

Lubeca

MANDELPRALINE

6 KG

Finmalen mjuk pasta av 60% karamelliserad och rostad mandel. Används till fyllningar, praliner och krisp.

Lubeca

HASSELNÖTSKROKANT

1 KG

Krispigt rostat och karamelliserat hasselnötshack. 40 % hasselnöt.

72201

Lubeca

KAKAOSMÖR CHIPS

2 KG

Rent kakaosmör i pelletform för smidig användning.

72708

Lubeca

HASSELNÖTSNOUGAT

2,5 KG

Lättrostad, ljus hasselnötsnougat. Superfin textur och distinkt hasselnötsmak. En av Lubecas populäraste nougater.

2,5 KG

Medelrostad, mörk hasselnötsnougat. Superfin textur och distinkt hasselnötsmak avrundad med couverturchoklad.

NY! 72725 NY!

LJUS 72712

Lubeca

HASSELNÖTSNOUGAT MÖRK

72706

Lubeca

PISTAGEMANDELMASSA

1 KG

Finvalsad massa av medelhavsmandel (43 %) och pistagekärnor (9 %). Fin textur, mild grön färg och bra smak.

72723

Lubeca

MANDELMJÖL

12,5 KG

Mandelmjöl med lite grövre struktur, passar perfekt till bottnar.

72110

Lubeca

MANDELMJÖL FINMALET

12,5 KG

Ett fint, torrt mandelmjöl som passar utmärkt till macarontillverkning.

NY!

12


t em a chokl a d

Art nr

Varumärke

Artikel

Fp

|

frestelser

Beskrivning

Sammansättning

72717

Lubeca

CHOKLAD CHIPS MÖRK

2,5 KG

Mörk premium couverturechoklad. Tillverkad av högkvalitativ kakao från Arriba, Venezuela och Trinidad. Egenskaper: mjuk glans och len konsistens. Tydlig fin chokladarom. Användning: doppning, chokladskal, krämer, fyllningar och dekorationer.

70/30/42

10 KG

Mörk coverturechoklad med en perfekt balans av kakao från Ghana och Elfenbenskusten. Egenskaper: mild munkänsla, stark chokladsmak, lättflytande. Användning: doppning, chokladskal, krämer, fyllningar och dekorationer.

70/30/42

10 KG

Mörk coverturechoklad med en perfekt balans av kakao från Ghana. Egenskaper: mild munkänsla, stark aromatisk chokladsmak, lättflytande. Användning: doppning, chokladskal, krämer, fyllningar och dekorationer.

60/40/39

10 KG

Mörk couverturechoklad med en hög andel kakao från Elfenbenskusten och med mindre kakaosmör. Egenskaper: Mild munkänsla, intensiv chokladsmak, stark mörk färg och trögflytande. Användning: krämer, ganacher, tryffelpasta och tårtbottnar.

55/45/34

2,5 KG

42/39 Ljus premium couverurechoklad tillverkad av högkvalitativ kakao från Arriba, Trinidad och Venezuela samt helmjölkspulver. Egenskaper: Mjuk glans och munkänsla, stark chokladsmak och mörk färg. Användning: doppning, chokladskal, krämer, fyllningar och dekorationer.

10 KG

Ljus tunnflytande couverturechoklad med distikt mjölkchokladsmak, kämig munkänsla och en lätt kakaonot från Ghana-bönor. Kompletterat av en karamellton. Ljust brun färg. Användning: doppning, chokladskal, krämer mm.

37/39

10 KG

Vit choklad gjord av helmjölkspulver och högkvalitativt kakaosmör. Egenskaper: mild munkänsla, ljus mjuk gulaktig färg, behagligt krämig smak. Lättflytande. Användning: doppning, tarter och tårtor, ganache, krämer, fyllningar och chokladskal.

29/36

Vit choklad med en naturligt gyllene söt och tydlig karamellton. Krämig munkänsla med lätt sälta. Användning: doppning, tarter och tårtor, ganache, krämer, fyllningar och chokladskal.

32/41

Ekologisk mörk couvertyrchoklad med högkvalitativ kakao från ett litet certifierat koperativ i Peru. Framträdande aromatisk kakaosmak.

70/30/45

70% RATZEBURG

72721

Lubeca

CHOKLAD CHIPS MÖRK 70% WESTAFR

72701

Lubeca

CHOKLAD CHIPS MÖRK 60% FEHMARN GHANA

72111

Lubeca

CHOKLAD CHIPS MÖRK 55%

72719

Lubeca

CHOKLAD CHIPS LJUS 42% TIMMENDORF

72726

Lubeca

NY!

CHOKLAD CHIPS LJUS 37% INTENSE

72703

Lubeca

CHOKLAD CHIPS VIT 29% VÄSTAFRIKA

Göteborg - Hässleholm | www.kobia.se | info@kobia.se | Växel 08-682 72 00 | Order 020-91 00 61

EKO EKO EKO EKO 72728

Lubeca

NY!

CHOKLAD CHIPS VIT

10 KG

KARAMELL

Göteborg - Hässleholm | www.kobia.se | info@kobia.se | Växel 08-682 72 00 | Order 020-91 00 61

72710

Lubeca

CHOKLADCHIPS MÖRK

2,5 KG

Göteborg - Hässleholm | www.kobia.se | info@kobia.se | Växel 08-682 72 00 | Order 020-91 00 61

70% PERU EKO

Ekologiskt eller KRAV-märkt från Kobia och partners.

Ekologisk ljus couvertyrchoklad med högkvalitativ kakao från en litet certifierat koperativ i Peru. EkoTyresö - Göteborg - Hässleholm | www.kobia.se | info@kobia.se | Växel 08-682 72 00 | Order 020-91 00 61logiskt helmjölkspulver och oraffinerat socker. 72711

Lubeca

CHOKLAD CHIPS LJUS

2,5 KG

41/41

41% PERU EKO

72713

Ekologiskt eller KRAV-märkt från Kobia och partners.

Lubeca

CHOKLAD CHIPS VIT 38% EKO

Ekologiskt eller KRAV-märkt från Kobia och partners.

ia Ekologiskt 2016.indd 1

Premium

4*2,5 KG

Vit choklad av enbart ekologiskt mjölkpulver, rörsocker och högkvalitativt kakaosmör. Innehåller varken lecitin eller vanillin. Användning: doppning, chokladskal, krämer och fyllningar.

2018-01-16 09:45:38

Ekologisk Ekologiskt eller KRAV-märkt från Kobia och partners.

ia Ekologiskt 2016.indd 1

2018-01-16 09:45:38

ia Ekologiskt 2016.indd 1

2018-01-16 09:45:38

Kobia Ekologiskt 2016.indd 1

2018-01-16 09:45:38

13

38/43,5


t em a chokl a d

|

frestelser

KOBIA R&D:

Snabbguide till unika dekorationer Pierre Ekelöf, utvecklingskonditor på Kobia R&D visar här hur du med hjälp av kakaosmörbaserad chokladfärg och Lubeca choklad kan göra enkla och snabba chokladdekorationer i precis den form och färg du önskar. FOTO: THOMAS HJERTÉN

14


t em a chokl a d

|

frestelser

Steg 4. Dra av plastarket och plocka loss dina dekorer.

Du behöver: Kakaosmörbaserad chokladfärg. Choklad. Plastark. Pensel, palett och utstickare. Steg 1. Temperera upp chokladfärgen till 30–32 grader i mikrovågsugn eller i vattenbad. För dekorationen i exemplet här har vi valt att pensla chokladfärgen på ett plastark, men man kan också använda en svamp eller airbrush.

Steg 5. Färdiga dekorationer som du kan förvara i rumstemperatur.

Steg 2. Temperera chokladen som du ska använda och stryk ett tunt lager ovan på chokladfärgen. Här kan man jobba med mörk, ljus eller vit choklad för olika resultat.

KAKAOSMÖRBASERADE CHOKLADFÄRGER

Färgat kakaosmör som är färdigt att använda. Ger en jämn och fin färg på din choklad. Kan appliceras med både spray och pensel.

Steg 3. Låt chokladen börja kristallisera sig innan du börjar stansa ut med din stansring. Vänd plastarket på ett silikonpapper och lägg en tyngd på, exempelvis en plåt. Låt den ligga över natten. Efter det är det ok att förvara den i kylen.

17580 CHOKLADFÄRG KAKAOSMÖR GUL

200 G

17586 CHOKLADFÄRG KAKAOSMÖR SVART

200 G

17662 CHOKLADFÄRG KAKAOSMÖR GRÖN

200 G

17663 CHOKLADFÄRG KAKAOSMÖR RÖD

200 G

17664 CHOKLADFÄRG KAKAOSMÖR BLÅ

200 G

17666 CHOKLADFÄRG KAKAOSMÖR BRONS 200 G

15


t em a chokl a d

|

CHOKLADBUDAPEST - 13*115 G RECEPT: PIERRE EKELÖF

Budapestbotten med smak av choklad, ett tunt lager med hasselnötskräm, chokladgrädde och tärnad mango. Chokladgrädde Art nr 72111 69102 94010 91806

Varum. LUBECA POWER DIPLOM DEBIC

Artikel Vikt (g) CHOKLAD CHIPS MÖRK 55% 80 RAPSOLJA 15 VANILJKRÄM KOKT UP 150 VISPGRÄDDE 35% STAND & OVERRUN 250

Smält chokladen och tillsätt oljan. Vispa grädden, tillsätt vaniljkrämen och smaksätt sist med chokladen. Färdigställning Art nr 14911 28203 31501

Varum. KOBIA BRAUN N/A

Artikel CHOKLADBUDAPEST HASSELNÖTSKRÄM FIN MANGO TÄRNAD

Vikt (g) 750 120 130

Stryk bottnen med hasselnötskrämen. Stryk sedan chokladgrädden över hasselnötskrämen och strö över de tärnade mangobitarna.

NYHET! 14911 - LINDEL

CHOKLADBUDAPEST 7*800 G Mjuk marängbotten med kakao och hasselnötter. Färdig att använda efter upptining. Tillverkad i Sverige.

16

frestelser


t em a chokl a d

|

17

frestelser


t em a chokl a d

|

CHOKLAD- OCH PRALINÉ TARTELETT CA 40 ST

01118 51500 05314 00205

RECEPT: PIERRE EKELÖF

Tartelettskal fyllt med hasselnötspraliné, botten med rostat mandelmjöl, exotisk kompott och mousse på Lubecas vita karamellchoklad och praliné.

Vikt (g) 1080

Hasselnötspraliné Art nr Varum. Artikel 72709 LUBECA HASSELNÖTSPRALINE

Varum. KRONÄG LUBECA NORDIC

Artikel SKALÄGG MANDELMJÖL FLORSOCKER PS

VETEMJÖL VINGA SMÖR NS ÄGGVITA FLYTANDE STRÖSOCKER 500

50 40 325 80

Exotisk fruktkompott Vikt (g) 540

Art nr 11760 00205 68401

Vikt (g) 250 175 175

Blötlägg gelatinbladen i iskallt vatten. Koka upp exotisk fruktpuré och socker. Skumma av och tillsätt dom blötlagda gelatinbladen. Låt svalna. Spritsa över jacondebotten och frys in.

Jacondebotten Art nr 07060 72723 00155

ABDON ARLA KRONÄG NORDIC

Rosta mandelmjölet. Smält smöret. Vispa ägg, mandelmjöl, florsocker och vetemjöl luftigt. Vispa äggvita och socker till maräng. En del av äggmassan blandas med smöret och röres samman med resterande massa i kitteln. Marängen vändes ned. Stryk ut på silipat. Bak temp 230°C 5-6 min. Sikta den bakade sidan med florsocker och vänd på galler eller på kall plåt. Lossa först silpaten när botten är kall. Stansa sedan ut bottnar som passar formen och lägg över hasselnötspralinén.

Tartelette Art nr Varum. Artikel 17673 FEMTOR MÖRDEGSTARTELETTE 8 CM

frestelser

18

Varum. BOIRON NORDIC GELITA

Artikel EXOTISK FRUKTPURE STRÖSOCKER 500 GELATINBLAD

Vikt (g) 330 50 8


t em a chokl a d

|

frestelser

Karamellchoklad- och pralinémousse

Glaze

Art nr 72728 72709 91806 68401

Art nr Varum. 65012 BRAUN

Varum. LUBECA LUBECA DEBIC GELITA

Artikel Vikt (g) CHOKLAD CHIPS VIT KARAMELL 525 HASSELNÖTSPRALINE 140 VISPGRÄDDE 35% STAND & OVERRUN 195 GELATINBLAD 12 Artikel ÄGGULA FLYTANDE STRÖSOCKER 500 VATTEN

Vikt (g) 85 55 40

Lättvispad grädde Art nr Varum. 91806 DEBIC

Vikt (g) 360 40

Blanda glaze och vatten och värm till ca 40°C. Ploppa ur silikonformarna och placera på ett doppgaller. Glazea och placera sedan på tarteletten. Dekorera efter eget tycke och smak.

Pâte à bombe Art nr Varum. 05315 KRONÄG 00205 NORDIC

Artikel MIRUAR CHOKLAD GLAZE VATTEN

Artikel Vikt (g) VISPGRÄDDE 35% STAND & OVERRUN 700

72728 - LUBECA

CHOKLAD CHIPS VIT KARAMELL, 2,5 KG

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Pâte à bombe: Sjud äggula, socker och vatten till 84°C under ständig vispning. Vispa därefter kall i en vispmaskin. Vispa tills den ska användas. Smält chokladen och blanda med hasselnötspralinén. Koka upp 195 gram grädde, tillsätt dom blötlagda gelatinbladen. Gör en tryffel. Vänd ner den uppvispade och kalla pâte à bomben i tryffeln. Till sist vänd ner chokladskummet i den lättvispade grädden. (700g) Fyll lite över kompotten så det täcker. Frys in. Fyll sedan silikonformar med moussen och frys in.

Vit choklad med en naturligt gyllene söt och tydlig karamellton. Krämig munkänsla med lätt sälta. Lättflytande. Användning: doppning, tarter och tårtor, ganache, krämer, fyllningar och chokladskal.

19


t em a chokl a d

20

|

frestelser


t em a chokl a d

|

frestelser

VETEDEG MED CHOKLADFYLLNING - 63*100 G RECEPT: RONNY BJÖRKLUND, JOHAN SJÖSTRAND

Mandel- och chokladfyllt vetebröd med chokladbitar. Vetedeg Art nr Varum. 02100 ABDON 100011 SKÅNEM 00205 NORDIC 01761 EWALCO 10993 LESAFF 26120 HANSON 72358

Artikel VATTEN VETEMJÖL STARKEEX BAGERI SMÖR NS STRÖSOCKER 500 MJÖLKPULVER MAGERVALS FÄRSKJÄSTZYMAROM FT BAGERISALT KARDEMUMMA MALEN

Vikt (g) 1000 2350 400 400 50 100 15 20

Fyllning Art nr Varum. Artikel 02301 DIPLOM FYLLNING MANDEL 72111 LUBECA CHOKLAD CHIPS MÖRK 55%

Vikt (g) 1500 200

Strö på fyllningen Art nr Varum. Artikel 73046 CALLEB CHOKLADCHIPPITS MÖRK

Vikt (g) 200

Färdigställning Art nr Varum. Artikel 41600 NORDIC RÖRSOCKER DEMERARA

Vikt (g) 100

Kör degen 10 min sakta och 4 min på medelhastighet. Låt degen ligga under plast i 20-30 min. Kavla ut degen till bullar och bitar till längder och kransar. Stryk på chokladfyllningen, strö på chokladchippit. Tillverka exempelvis bullar, längder eller kransar. Jäs i jässkåp i ca 60 min (37°C och 75 % fukt). Pensla med en blandning av ägg och vatten, toppa med rörsocker. Baka av på 200°C i 10 min för bullar och 190°C i 15min för längder.

72111 - LUBECA

CHOKLAD CHIPS MÖRK 55%, 10 KG Mörk couverturechoklad med en hög andel kakao från Elfenbenskusten och med mindre kakaosmör. Egenskaper: Mild munkänsla, intensiv chokladsmak, stark mörk färg och trögflytande. Användning: krämer, ganacher, tryffelpasta och tårtbottnar.

21


kobia r& d

|

Pierre Ekelöf, utvecklingskonditor

frestelser

Ronny Björklund, utvecklingsbagare

KOBIA R&D:

Dina personliga utvecklare för bageri, konditori och glass Hög förändringstakt, låga marginaler, nya köpmönster. Världen förändras och våra kunder med den. Vi tror på ett livslångt lärande och hjälper bagerier och konditorier med små och stora utbildningsinsatser. Med hjälp av erfarna utvecklare, verkamhetsnära pedagogik och Kobias breda sortiment av kvalitetsvaror hittar vi möjligheter för att öka konkurrenskraften och skapa framtidens lönsamma bagerier och konditorer. Nu mer än någonsin är det viktigt att hålla sortiment, kvalitet och kundrelationer på topp. Vårt R&D-team kan skräddarsy lösningar för dig. Fråga din säljare för mer information.

22


kobia r& d

|

frestelser

Alla recept i Kobia Frestelser är utvecklade av vårt R&D-team! Har du frågor om något moment eller vill du veta mer om en produkt? Hör av dig till oss.

Johan Sjöstrand, utvecklingsbagare

23


höst

|

frestelser

NYHET! 01246 - DIPLOM

KAVLINGSMARSIPAN SVARTVINBÄR 4*2,5 KG Svensktillverkad lila kavlingsmarsipan med en milt sötsyrlig smak av svartvinbär och sötmandel. Baserad på kalifornisk mandel som är mycket finhackad och finvalsad. Marsipanen är kallfabricerad och har en fin struktur med hög elasticitet.

24


höst

|

frestelser

KOBIA R&D:

Svartvinbär, björnbär, äpple och nötter sätter smak på hösten Höstens smaker är många. Vi har här fokuserat på två av våra fina svenska bärsmaker varav svartvinbär fått en egen hedersplats som säsongssmak i vår Diplom Kavlingsmarsipan. Björnbär som är den andra smaken finns att hitta i vår nya Diplom Björnbärssylt. Sedan kommer äpple såklart, en klassisk smak under dess skördetid. FOTO: THOMAS HJERTÉN | STYLING: CARINA AHLIN

25


höst

|

frestelser

26


höst

|

frestelser

SVARTVINBÄRSRULLE - 52*60 G RECEPT: RONNY BJÖRKLUND, JOHAN SJÖSTRAND

En frisk och fruktig variant av ”arraksrulle”. Blötläggning Art nr Varum. Artikel 03217 LION RUSSIN CALIF SELECT 11948 BOIRON SVARTVINBÄRSPURE 100%

— Variera gärna med olika chokladsorter i fyllningen för att hitta din favoritsmak.

Vikt (g) 300 200

— Ronny Björklund & Johan Sjöstrand, Kobia R&D

Sockerlag Art nr Varum. 00205 NORDIC

Artikel STRÖSOCKER 500 VATTEN Konjak

Vikt (g) 50 50 100

Fyllning Art nr 64102 72701 10016 09430 01246

Varum. IMPORT LUBECA KOBIA HAARLA DIPLOM

Artikel Vikt (g) PUMPAKÄRNOR SHINE SKIN AA 200 CHOKLAD CHIPS MÖRK 60% FEHMARN 200 TÅRTBOTTEN 16 640 KRÄMBAS VEG FETTBASERAD KREEMI 200 KAVLINGSMARSIPAN SVARTVINBÄR 1000

11948 - BIORON

SVARTVINBÄRSPURE 100% 1 KG Puré av 100 % svarta vinbär. Från färsk frukt plockad vid mognad. Fruktköttet extraheras genom krossning och raffinering. Råvarusatserna blandas för att säkerställa en jämn och kontinuerlig smak och kvalitet.

Choklad för doppning Art nr Varum. Artikel Vikt (g) 72701 LUBECA CHOKLAD CHIPS MÖRK 60% FEHMARN 200 Rosta pumpakärnor ca 15 min i 220°C. Blanda russin, sockerlag, svartvinbärspuré och konjak, låst stå och dra i 2-3 timmar. Mixa pumpakärnor och choklad till en massa. Mixa russinblandningen och blanda med pumpa och chokladblandningen. Blanda ihop mixerna med tårtbotten och krämbas till en massa. Kavla ut marsipanen till ca 3 mm och stryk ett tunt lager med krämbas på. Spritsa stänger av massan på marsipanen och rulla ihop. Skär i önskad storlek. Doppa kanterna i tempererad choklad.

NYHET! 01246 - DIPLOM

KAVLINGSMARSIPAN SVARTVINBÄR 4*2,5 KG Svensktillverkad lila kavlingsmarsipan med en milt sötsyrlig smak av svartvinbär och sötmandel. Baserad på kalifornisk mandel som är mycket finhackad och finvalsad. Marsipanen är kallfabricerad och har en fin struktur med hög elasticitet.

27


höst

|

frestelser

SVARTVINBÄRSTÅRTA - 10*990 G RECEPT: PIERRE EKELÖF Dela tårtbottnen i 3 lager. Stryk Björnbärssylt på första lagret och lägg på en botten. Stryk eller spritsa ett lager med vaniljkräm. Stryk på ett lager med svartvinbärsmoussen och lägg på den sista bottnen. Stryk upp tårtan med svartvinbärsmoussen som en ”vanlig” prinsesstårta. Kavla ut marsipan och dekorera efter eget tycke och smak.

Höstens Prinsesstårta med chokladbotten, björnbärssylt, vaniljkräm och svartvinbärsmousse. Täcks med vår nya marsipan svartvinbär. Svartvinbärsmousse Art nr 91806 11948 60899

Varum. DEBIC BOIRON BRAUN

Artikel Vikt (g) VISPGRÄDDE 35% STAND & OVERRUN 2500 SVARTVINBÄRSPURE 100% 500 NEUTRAL MOUSSE ALASKA 375

— Svartvinbär är ett fantastisk gott bär som passar bra ihop med många andra smaker. Exempelvis choklad, mandel, nötter och päron.

Färdigställning Art nr 20018 01580 94010 01246

Varum. KOBIA KOBIA DIPLOM DIPLOM

Artikel TÅRTBOTTEN CHOKLAD 18 DIPLOM BJÖRNBÄRSSYLT VANILJKRÄM KOKT UP KAVLINGSMARSIPAN SVARTVINBÄR

Vikt (g) 2100 800 1600 2000

— Pierre Ekelöf, Kobia R&D

28


höst

|

frestelser

29


höst

|

frestelser

RULLTÅRTA SVARTVINBÄR/BJÖRNBÄR - 35*90 G

Rosta mandelmjölet. Smält smöret. Vispa ägg, mandelmjöl, florsocker och vetemjöl luftigt. Vispa äggvita och socker till maräng. En del av äggmassan blandas med smöret och röres samman med resterande massa i kitteln. Marängen vändes ned. Stryk ut på silipat. Bak temp 230°C 5-6 min. Sikta den bakade sidan med florsocker och vänd på galler eller på kall plåt. Lossa först silpaten när botten är kall.

RECEPT: PIERRE EKELÖF

En tunn mandelbotten med krämig vaniljtryffel och björnbärssylt rullas in i kavlingsmarsipanen svartvinbär.

Vispad vaniljtryffel Jacondebotten Art nr 07060 72723 00155 01118 81120 05314 00205

Varum. KRONÄG LUBECA NORDIC ABDON ARLA KRONÄG NORDIC

Artikel SKALÄGG MANDELMJÖL FLORSOCKER PS VETEMJÖL VINGA SMÖR NS 82% RED LABEL ÄGGVITA FLYTANDE STRÖSOCKER 500

Art nr 58410 00208 64000 68401 72703 91806

Vikt (g) 250 175 175 50 40 325 80

Varum. ARLA KOBIA N/A GELITA LUBECA DEBIC

Artikel Vikt (g) STANDARDMJÖLK GT 240 GLUKOSSIRAP 20 VANILJSTÅNG MADAGASKAR 3 GELATINBLAD 15 CHOKLAD CHIPS VIT 29% 420 VISPGRÄDDE 35% STAND & OVERRUN 480

— Det här är en perfekt höstbakelse som går utmärkt att ha på frys. Temperera sedan bara upp den innan du lägger på marsipanen, skär upp i önskad storlek och garnerar innan servering. — Pierre Ekelöf, Kobia R&D

30


höst

|

frestelser

Blöt lägg gelatinbladen i iskallt vatten. Koka upp mjölk, glukos och urskrapad vaniljstång. Tillsätt gelatinbladen i uppkoket. Smält chokladen. Tillsätt sedan uppkoket i chokladen i omgångar vänd med en slickepott. Avsluta med en stavmixer. Till sist häller du i den ovispade grädden och blandar. Plasta ytan med plastfilm och ställ i kyl 3 timmar eller över natten. Vispa upp med visp innan användning.

01580 - KOBIA

DIPLOM BJÖRNBÄRSSYLT 6 KG Svensktillverkad björnbärssylt med 30 % björnbär, smaksatt med en hint av lime. Bredbar, bakfast och frysstabil.

Färdigställning Art nr Varum. Artikel 01580 KOBIA DIPLOM BJÖRNBÄRSSYLT 01246 DIPLOM KAVLINGSMARSIPAN SVARTVINBÄR

Vikt (g) 40 500

Stryk ett lager med björnbärssylten på botten och sedan ett tunt lager med tryffeln. Rulla ihop och klä in rullen med kavlingsmarsipan svartvinbär. Skär upp i lagom stora bitar och garnera efter eget tycke och smak.

31


höst

|

frestelser

APFELSTRUDEL RECEPT: RONNY BJÖRKLUND & JOHAN SJÖSTRAND

En traditionell smördegskaka. Smördeg Art nr Varum. 01038 ABDON 81120 ARLA 26120 HANSON 91809 DEBIC

Artikel VATTEN VETEMJÖL STARKE EX BAGERI SMÖR NS 82% RED LABEL BAGERISALT SMÖR CROISSANT

Vikt (g) 1000 2000 200 20 2000

Kavla 2*4 och 1*3 slag. Låt vila mellan varje slag i kyl. Gör ytterligare 1*3 slag. Kavla ut degen till ca 3mm och nagga. Färdigställning Art nr 00558 01103 94025 72531 07452

Varum. KOBIA DIPLOM DIPLOM BODÉN IMPORT

Artikel ÄPPELKLYFTOR MORGENDUFT MANDELMASSA VANILJKRÄM KOKTSPRITS UP KANEL MALEN RUSSIN MEDIUM

Vikt (g)

Skär ut längder på den utkavlade smördegen. Lägg på fyllningen och täck med nytt lager utkavlad smördeg. Pensla med ägg och strö socker på. Baka på 200°C i ca 30 minuter.

— Servera gärna med vaniljsås, gräddglass eller vispad grädde. — Ronny Björklund & Johan Sjöstrand, Kobia R&D

32


höst

|

frestelser

33


höst

|

frestelser

NYHET! 64335 - BARBARA

CHOKLADDEKOR VÅG MÖRK/GULD 6,5 CM, 42 ST

— Jag upplever ibland att det fegas med bakningen gällande smördeg. Våga att köra smördegen längre i ugnen så blir det mycket godare och sprödare. — Pierre Ekelöf, Kobia R&D

34


höst

|

frestelser

VANILJ- OCH BJÖRNBÄRSNAPOLEON - 40*175 G

68401 GELITA GELATINBLAD 72703 LUBECA CHOKLAD CHIPS VIT 29% 91806 DEBIC VISPGRÄDDE 35% STAND & OVERRUN

RECEPT: PIERRE EKELÖF

Blöt lägg gelatinbladen i iskallt vatten. Koka upp mjölk, glukos och urskrapad vaniljstång. Tillsätt gelatinbladen i uppkoket. Smält chokladen. Tillsätt sedan uppkoket i chokladen i omgångar (vänd med en slickepott). Avsluta med en stavmixer. Till sist häller du i den ovispade grädden och blandar. Plasta ytan med plastfilm och ställ i kyl 3 timmar eller över natten. Vispa upp med visp innan användning.

Karamelliserad smördegsbotten med björnbär och en krämigt vispad vaniljtryffel. Smördeg Art nr Varum. 01038 ABDON 81120 ARLA 26120 HANSON 91809 DEBIC

Artikel VATTEN VETEMJÖL STARKE EX BAGERI SMÖR NS 82% RED LABEL BAGERISALT SMÖR CROISSANT

15 420 480

Vikt (g) 1000 2000 200 20 2000

Färdigställning Art nr Varum. 01580 KOBIA

Kavla 2*4 och 1*3 slag. Låt vila mellan varje slag i kyl. Gör ytterligare 1*3 slag. Kavla ut degen till ca 3mm och nagga. Grädda på 200°C i ca 30 min. Pudra över florsocker och baka tills det blivit en karamelliserad yta.

Artikel DIPLOM BJÖRNBÄRSSYLT

Vikt (g) 600

Använd 3 bottnar av smördegen. Stryk ett lager med björnbärssylten. Ovanpå sylten stryks ett lager av den vispade vaniljtryffeln. Llägg sedan på en botten. Upprepa på nästa lager. Dela sedan i 3*8 cm. Spritsa med vaniljtryffeln och dekorera med ett björnbär.

Vispad vaniljtryffel Art nr 58410 00208 64000

Varum. ARLA KOBIA N/A

Artikel STANDARDMJÖLK GT GLUKOSSIRAP VANILJSTÅNG MADAGASKAR

Vikt (g) 240 20 3

NYHET!

72703 - LUBECA

CHOKLAD CHIPS VIT 29% 10 KG VÄSTAFRIKA Vit choklad gjord av helmjölkspulver och högkvalitativt kakaosmör. Egenskaper: mild munkänsla, ljus mjuk gulaktig färg, behagligt krämig smak. Lättflytande. Användning: doppning, tarter och tårtor, ganache, krämer, fyllningar och chokladskal.

Björnbärssylt - nyhet i Kobias Diplom-sortiment Nu kommer en efterlängtad sylt äntligen in i vårt Diplomsortiment. En svensktillverkad björnbärssylt med 30 % björnbär, smaksatt med en hint av lime. Bredbar, bakfast och frysstabil. Sylten är tillgänglig för köp året runt.

NYHET! 64335 - BARBARA

CHOKLADDEKOR VÅG MÖRK/GULD 6,5 CM, 42 ST

01580 DIPLOM BJÖRNBÄRSSYLT 6 KG

Kobia AB | Tyresö - Göteborg - Hässleholm | www.kobia.se | info@kobia.se | Växel 010-206 77 91 | Order 010-206 77 95

35


höst

|

frestelser

ÄPPLETARTELETT - 40*86 G

En ”höstig” tartelett fylld med saga Äppelsylt med bitar, kanelsocker och toppas med en varmvispad maräng.

Koka vatten och första satsen (550g) strösocker till 121°C. Börja vispa äggvitan vid 115°C och tillsätt andra satsen (50g) strösocker när vitan fått volym. Häll sockerlagen i en stråle under vispning på låg hastighet ner i den vispande äggvitan. Fortsätt vispa på hög hastighet i 1 min, sedan långsamt tills marängen svalnat.

Italiensk maräng

Kanelsocker

RECEPT: PIERRE EKELÖF

Art nr Varum. 00205 NORDIC 05314 KRONÄG 00205 NORDIC

Artikel VATTEN STRÖSOCKER 500 ÄGGVITA FLYTANDE STRÖSOCKER 500

— Tartletteskalet av mördeg är fettbehandlat invändigt vilket gör att det behåller sin sprödhet även efter att det är fyllt. — Pierre Ekelöf, Kobia R&D

Vikt (g) 180 550 300 50

Art nr Varum. Artikel 00205 NORDIC STRÖSOCKER 500 72531 BODÉN KANEL MALEN Blanda ihop.

NYHET! 17673 - FEMTORP

MÖRDEGSTARTELETTE 8 CM 108 ST Dragerad mördegstartelette som är färdig att fylla. Serveras varma eller kalla. Ø 8 cm, höjd 1,6 cm. Vikt ca 27 g/st.

36

Vikt (g) 95 10 g


höst

|

frestelser

Färdigställning Art nr 17673 01588 61226

Varum. FEMTOR KOBIA OY.E.BO

Artikel MÖRDEGSTARTELETTE 8 CM SAGA ÄPPELSYLT MED BITAR +45 RULLTÅRTBOTTEN 37*55 CM

01588 SAGA ÄPPELSYLT MED BITAR +45 12 KG Svensktillverkad äppelsylt med extra mycket äpple och äppelbitar (47,6 %). Bredbar, bakfast och frysstabil.

Vikt (g) 1080 1000 200

Spritsa Saga äppelsylt i botten på tarteletten. Strö över lite kanelsocker. Stansa ut en botten av rulltårta och dela den på mitten så den inte blir så tjock. Lägg den på äppelsylten. Spritsa och stryk sedan på den Italienska marängen. Bränn av med en brännare.

37


höst

|

frestelser

SMÖRDEGSSTJÄRNA RECEPT: RONNY BJÖRKLUND & JOHAN SJÖSTRAND

Kavlad kaka med björnbärssylt. Smördeg Art nr Varum. 01038 ABDON 81120 ARLA 26120 HANSON 91809 DEBIC

Artikel VATTEN VETEMJÖL STARKE EX BAGERI SMÖR NS 82% RED LABEL BAGERISALT SMÖR CROISSANT

Vikt (g) 1000 2000 200 20 2000

Artikel DIPLOM BJÖRNBÄRSSYLT

Vikt (g)

Färdigställning Art nr Varum. 01580 KOBIA

Kavla 2x4 och 1x3 slag. Låt vila i kyl mellan varje slag. Gör ytterligare 1 3 slag. Skär ut 10*10 cm rutor. Skär hörnen och vik in mot mitten till en stjärna. Spritsa björnbärssylt i mitten och baka på 200°C i ca 15 minuter.

ROSTAT PUMPABRÖD - 8*700 G RECEPT: RONNY BJÖRKLUND, JOHAN SJÖSTRAND

Bröd med rostade pumpakärnor och fullkornsvetemjöl. Art nr Varum. 25035 VALSEM 25111 VALSEM 11538 BOIRON 21701 LUNE DE 10993 LESAFF 26120 HANSON 64102 IMPORT

Artikel Vikt (g) VATTEN 1500 VETEMJÖL TIPO 00 VÅRVETE 2400 FULLKORNSVETEMJÖL POWER VETE 400 Surdeg av vete 800 PUMPAPURE 500 BAKHONUNG 60 FÄRSKJÄST ZYMAROM FT 15 BAGERISALT 100 PUMPAKÄRNOR SHINE SKIN AA 400

Torka pumpakärnor på 220°C i ca 15 min. Blanda alla ingredienser utom salt och pumpakärnor på låg hastighet i ca 5 min och på medelhastighet i ca10 min. Tillsätt salt när det återstår 3 min. Tillsätt pumpakärnorna och blanda i ca 1 min på låg hastighet. Låt jäsa i back i 120 min, vik degen efter 60 och 120 min. Sätt därefter in backan i kyl till nästkommande dag. Dela upp degen i önskad vikt och forma till bröd. Doppa i pumpakärnor och lägg mjölad plåt eller planka för att jäsa i ca 60 min. Grädda brödet med ingång på 260°C och sänk till 230°C i 35 min.

38


höst

|

frestelser

— Fukta pumpakärnorna och blanda med lite flingsalt innan rostning så förhöjer du smaken ytterligare. — Ronny Björklund & Johan Sjöstrand, Kobia R&D

39


höst

|

frestelser

40


höst

|

frestelser

— Servera gärna med en god lagrad ost och en kopp äpple/kanel te med honung. — Ronny Björklund & Johan Sjöstrand, Kobia R&D

ÄPPLE OCH ROSTAT HAVREGRYN - 9*700 G RECEPT: RONNY BJÖRKLUND, JOHAN SJÖSTRAND

Bröd med egentorkade äppelbitar och äppelpuré. Art nr Varum. 99999 25035 VALSEM 05268 ABDON 05325 ABDON 11746 BOIRON 21701 LUNE DE 10993 LESAFF 26120 HANSON 00558 KOBIA

Artikel VATTEN VETEMJÖL TIPO 00 VÅRVETE RÅGMJÖL STENMALET GROVT HAVREGRYN Surdeg av vete GRÖN ÄPPELPURE BAKHONUNG FÄRSKJÄST ZYMAROM FT BAGERISALT ÄPPELKLYFTOR MORGENDUFT

Vikt (g) 1700 2000 400 400 600 500 60 15 90 1200

Rosta havregrynen på 200°C i 10-15 min. Torka äppelbitar i ugn på 80°C i ca 2 timmar. Låt stå i avsvalnad ugn till nästa dag. Blanda alla ingredienser utom salt och äpple på låg hastighet i ca 5 min och på medelhastighet i ca 10 min. Tillsätt salt när det återstår 3 min. Tillsätt äppelbitarna och blanda i ca 1 min på låg hastighet. Låt jäsa i back i 120 min, vik degen efter 60 och 120 min. Sätt därefter in backan i kyl till nästkommande dag. Dela upp degen i önskad vikt och forma till bröd. Doppa i havregryn och lägg i korg för att jäsa i ca 60 min. Grädda brödet med ingång på 260°C och sänk till 230°C i 35 min.

41


PRISER/K AMPANJER GILTIGA 5 SEP – 6 NOV 2022 *

Smoothie

21:-/

st

84:-/fp

89533 SMOOTHIE VITAMIN 4*300 ML En uppiggande Smoothie medsmak av blåbär, hallon och svarta vinbär. Tack vare bananer får den en krämig konsistens som mättar länge. Dessutom innehåller den extra vitamin E från solrosor och vitamin C från superbäret acerola.

21:-/

21:-/

st

84:-/fp

st

84:-/fp

66826 SMOOTHIE ENERGI 4*300 ML En energiboost som är fullproppad med massor av härligheter som gör gott för huden och immunförsvaret och bidrar till att minska trötthet och utmattning.

66822 SMOOTHIE KRAFT 4*300 ML En uppiggande och syrligasmoothie som får sin smak av tropiska frukter. Tack vare bananer och morötter får den en krämig och mättande konsistens. Dessutom innehåller den extra fibrer från pumpa och citrusfrukter, samt vitamin D från naturen.

21:-/ 84:-/fp

89541 SMOOTHIE FOKUS 4*300 ML Ny smoothie från Brämhults! Fräsch och frisk smak med äpple, päron och lime. Vår nya smoothie Fokus innehåller också vitamin B12 och Magnesium som motverkar trötthet. Mättande, gott och uppiggande – finns det ett bättre mellanmål?

Juice

2025/

st

81:-/fp

66803 JUICE APELSIN 4*300 ML Denna juicen är för dig som uppskattar hur säsongerna påverkar smaken, från syrlig till sötare under året. Ny smak varje dag.

20:-/

st

80:-/fp

820/

st

123:-/fp

88022 JUICE APELSIN MINI 15*25 CL God Morgon® Orange, en juice med fruktkött, är pressad av solmogna, handplockade apelsiner från hållbart certifierade odlingar.

60234 JUICE ÄPPLE 4*300 ML En färsk äpplemust direkt från vårt presseri. Vi väljer ut och pressar säsongens äpplen när de är som allra bäst. Naturens egna skiftningar skapar både färg- & smakvariationer. Ibland gul/grön till skimmrande rosa/röd, ibland syrlig och ibland söt.

42

st

820/

st

123:-/fp

88023 JUICE ÄPPLE MINI 15*25 CL God Morgon® Apple är ofiltrerad, vilket ger en fylligare, smakrikare juice med äkta mustkaraktär.


PRISER/K AMPANJER GILTIGA 5 SEP – 6 NOV 2022 *

Vispgrädde 40%

48:-/

Smör

115:-/

51500 SMÖR NS 1 kg Svenskt smör från Arla kärnas av färsk grädde från svenska kor. 54100 SMÖR OS 1 kg Smör kärnat av färsk svensk grädde från Arlagårdar. Utan något tillsatt salt.

2250/

06910

110:-/

480:-/fp

VISPGRÄDDE 40% 10 L

51:-/

kg

l

l

306:-/fp

58910

VISPGRÄDDE 40% GT 6*1 l Färsk svensk vispgrädde.

kg

3790/

l

279:-/fp

379:-/fp

Mjukglassmix

Flytande ägg

60249 MJUKGLASSMIX 6 % 6*2 l Mix för mjukglass med lång smälttid. Naturlig arom och enbart ohärdade fetter. Fylligt krämig och len konsistens. 6 % fett

73:-/

l

05317 ÄGG FLYTANDE BIB 10 kg Från svenska frigående höns inomhus.

41:-/

kg

kg

205:-/fp

109.50/hink

Färskost

Schmand

79849 FÄRSKOST NATURELL 25% 1,5 kg Inga tillsatser, naturligt gott! Med sin friska, lite syrliga smak och fasta konsistens passar Arla® Färskost perfekt till allt från smörgåsar och varm och kall matlagning till bakning.

43028 SYRAD GRÄDDE SCHMAND 24% 5 kg Schmand syrad grädde 24% med tjock konsistens och mild, fyllig smak. Produkten passar perfekt som bas i kalla såser och röror, men även som ett svalkande komplement till smakrika maträtter.

NYHET!

73:-/

45:-/

kg

kg

90:-/fp

146:-/påse

Kesella Kvarg

Tärnad Mozzarella

06825 KVARG KESELLA 10% 2 kg Kesella® kvarg i 2 kg förpackning. Är en mager naturell färskost med frisk smak som passar speciellt bra till kalla röror och mättande, matiga rätter såsom paj, wraps och matbröd. Den passar utmärkt att blanda med frukt och bär för att göra efterrätter med lite lägre fetthalt.

87623 MOZZARELLA TÄRNAD 22% 2 kg Arla® Pro Mozzarella är tärnad av en högkvalitativ mozzarella, som har mycket goda smältegenskaper och som ger bra stretch. Perfekt för stenugnar och bakning på höga temperaturer.

43


RETURADRESS: KOBIA AB BOX 322 135 29 TYRESÖ

N VA

ENMÄRK

E T

S

Kobia AB | Tyresö - Göteborg - Hässleholm | www.kobia.se | info@kobia.se | Växel 010-206 77 91 | Order 010-206 77 95

Miljömärkt trycksak 3041 0196

Kobia AB | Tyresö - Göteborg - Hässleholm | www.kobia.se | info@kobia.se | Växel 010-206 77 91 | Order 010-206 77 95