{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

PRISER/K AMPANJER GILTIGA 10 FEBRUARI – 30 APRIL 2020

r e s l e t Fres Inspiration från Kobia och partners

# 1 2020

PÅSKPASSION!

Bröd och bakverk för årets första riktiga högtid

Trend: Veganskt konditori Kobia R&D´s Carina Ahlin jobbar växtbaserat

Bättre skyltning med Kobia Print Nya kurser på Kobia R&D Academy

Kobia AB | Tyresö - Göteborg - Hässleholm | www.kobia.se | info@kobia.se | Växel 08-682 72 00 | Order 020-91 00 61


FLINGOR SOM SÄTTER SMAK Det finns salt och så finns det Maldon havssalt. I den lilla staden Maldon, nordöst om London, går salttraditionen långt tillbaka. Sedan 1882 har Maldon Salt Company skördat och förpackat salt för hand i staden och kunskapen och förmågan att levererar riktigt fint salt håller högsta klass. De fina flingorna med mjuk, spröd struktur som ger en ren saltsmak är en favorit världen över och uppskattas av både konsumenter och toppkockar. Så om du ännu inte har provat Maldon havsalt, gör det. Vi lovar att du kommer känna skillnaden.

HANDSKÖRDAT GOURMETSALT.

Rena, vita saltkristaller - Från havet till ditt kök.

Maldon Sea Salt 1400 g Artikelnummer 35406


LEDARE:

Sannolik ”Greenwash” i Davos och Kobia går vegan

I D ET TA NUM M ER

I år är det femtionde året som World Economic Forum hålls i alporten Davos. En sammankomst som får vår Almedalsvecka att likna en syjunta (ursäkta alla juntadeltagare och Almedalare). Under föregående års tillställning så räknades det in över 1500 privatjet, hundratals limousiner samt tusentals soldater och poliser. I år har grundaren Klaus Schwab känt av oron i världen rörande klimatfrågan och de ökade klasskillnaderna. Därav har ett nytt manifest tagits fram, där även ”vår” Greta Thunberg får anses påverkat. Manifestet går ut på att gå från ”shareholder value” till ”stakeholder value” vilket innebär att företagande inte enbart kan utgå från att gynna aktieägare utan även måste innefatta att se på hur intressenter som samhället, personal, leverantörer, kunder, klimatet etc. påverkas. Kanske inte något nytt för oss som lever på en halvlokal marknad med naturliga kopplingar till omgivningen och vet att mycket hänger ihop… Nåväl. För världens elit, där gräddan av ”multisarna” och politikerna träffas kan det kanske vara bra med lite eftertanke. Schweiziska staten beräknar årets säkerhetspådrag till att kosta ca 400 Milj Sek och det utlovas såväl vegetariska som veganska alternativ för spisning. Osäkert är dock fortfarande hur många privatjetar som anländer i år. Manifestet eller insikten har redan influerat flera kapitalförvaltare, som världens största pensionsförvaltare Black Rock som uttalat sig om det obligatoriska i att företagen satsar på att bli hållbara.

NYA REGLER - FULLKORN

På Kobia försöker vi hela tiden ligga nära vad som rör sig i samhället och vilka preferenser dagens och morgondagens konsumenter har. Vi ser ett ökat intresse för veganska produkter (vilket jag personligen varit lite osäker på när tiden är mogen för trots två vegetarianska döttrar). Men trenden är här och därför gör vi nu en satsning på flera produkter och recept. Jag vill se Kobia som en orkester, där några av våra grymma solister även i detta nummer presenterar flera förslag på hur du kan göra dina kunder nöjda med såväl fullkorn, godsaker till påsk och glass. För att orkestern skall kunna briljera behövs även alla vi andra och bra instrument. Tillsammans med våra kunder och ”stakeholders” försöker vi skapa ljuv musik. Det är det som i mina ögon är den stora utmaningen och belöningen med att vara företagare. I bruset av all perfekt digitalt skapad musik som på många sätt kan vara lockande försöker jag ta till med vad några duktiga musiker senast skapat, Bo Kaspers och Coldplay, till vilka jag har en hatkärlek till. Har du synpunkter på Kobia eller denna skrift, är du mer än välkommen att höra av dig till mig. Vänliga hälsningar Ulf Malmsten, VD ulf.malmsten@kobia.se

KOBIA PRINT VEGANT KONDITORI

6-13 14

R&D ACADEMY, KURSER 15,17 LUBECA CHOCOLATE

16

PÅSKPASSION 18-25 NYTT I SOR TIMENTET

26-27

VEGO BREAKFAST

28-29

R&D TIPSAR

30-31

GELATO 32-35 KAMPANJER 36-45 KOBIA RECEPTSER VICE 46-47 * Ka mp a njp rise r gä lle r a ngive n p e ri od ex k l us i v e moms och så långt lagret räcker. Med reservation för eventuella p risförä nd ringa r, va luta jus t eri ngar och tryc kfe l. V iss le ve ra nstid ka n före k omma.

FRESTELSER Ges ut av Kobia AB Mediavägen 2 135 48 Tyresö Ansvarig utgivare Ulf Malmsten ulf.malmsten@kobia.se Chefredaktör Elsa Romare elsa.romare@kobia.se Copy

Elsa Romare

Foto

Thomas Hjertén

Form Elsa Romare / Designkonsulatet Annonsbokning Robert Skoglund robert.skoglund@kobia.se Kontakt

08-682 72 00

Order 020-91 00 61 www.kobia.se Facebook/Insta

3

5

Kobia AB @kobia_ab


kobia print

|

frestelser

POWERED BY KOBIA:

Kobia Print. Vår skyltgenerator är nu uppdaterad med nya mallar Låt oss stärka din kommunikation! Locka in fler kunder i butiken genom att hela tiden ha aktuella erbjudanden. I Kobia Print har vi nu uppdaterat våra grundmallar och kommer under året fylla på med fler säsongs- och högtidsanpassade mallar så att du alltid kan ha attraktiva och uppdaterade erbjudanden.

VÄLJ MELLAN OLIKA MODERNA BAKGRUNDER SKYLTSTORLEKAR

Vi har uppdaterat tjänsten med olika rena och enkla bakgrunder. Du kan alltid hitta någon som passar in i din miljö. Välj mellan olika storlekar på skylt eller affisch. Vi erbjuder från A5 till 70*100 cm. De mindre formaten kan du även få monterade på 4 mm board med stå-stöd.

OCH MATERIAL 4


kobia print

|

frestelser

POWERED BY

SÄSONGS-SKYLTAR VÄLJ STIL OCH FÄRG

Under året fyller vi på med skyltmallar speciellt framtagna för branschens högtidsdagar! Bestäm din egen text och lägg in din egen logotyp om du vill.

PÅ DIN TEXT Sätt in den text du vill ha och välj mellan flera olika typsnitt och färger.

ENKELT VERKTYG OCH SNABB LEVERANS Du sparar din skylt på ditt eget konto. När du väljer att beställa den skickas den med posten till din adress. Du faktureras som vanligt via Kobia.

Är du intresserad av att testa Kobia Print? Besök kobia.se för att komma igång eller prata med din säljare.

5


v eg a n t kon di tor i

Ingredienser att se upp med när du bakar veganskt: • Kött, fisk, skaldjur eller ingredienser därav t ex: buljong, fond, extrakt, gelatin, aromer, animaliska fetter. • Ägg eller ingredienser därav som t ex: äggpulver, äggvitepulver. • Mjölk, ost, yoghurt och andra animaliska mejeriprodukter eller ingredienser därav som t ex: mjölkpulver, skummjölkspulver, mjölksocker, vassle, löpe, ostpulver. • Vitaminer med animaliskt innehåll t ex: D3 • E-nummer med animaliskt innehåll, t ex: E904 shellack, E120 karmin • Honung, bivax (E901) och ingredienser därav.

|

frestelser

VEGETARIAN En vegetarian äter varken kött, fågel, fisk eller skaldjur. Enligt Nationalencyklopedin äter en vegetarian heller varken ägg eller mejeriprodukter. Detta kan låta förvirrande då begreppet luckrats upp och det finns flera definitioner. Vissa säger att de är vegetarianer men är i själva verket lakto ovo-vegetarianer, se nedan. LAKTO OVO-VEGETARIAN En lakto-ovo-vegetarian äter mejeriprodukter, ägg och vegetariska livsmedel. Däremot äter personen inte kött, fågel, fisk eller skaldjur. En lakto-vegetarian äter mejeriprodukter men inte ägg medan en ovo-vegetarian äter ägg men inte mejeriprodukter. VEGAN Veganer äter inget från djurriket, vilket betyder att maten exkluderar kött, fisk, fågel och skaldjur, ägg och mejeriprodukter. Men en vegansk kost innebär att man inte heller äter mat som innehåller honung eller gelatin. Vissa veganer anammar en helt vegansk livsstil där exempelvis läder, skinn, ull, dun, vax utesluts men även andra produkter som testats på djur, exempelvis hudvårdsprodukter, schampo och kosmetika.

6


v eg a n t kon di tor i

|

frestelser

VÄXTBASERAT INOM KONDITORI:

Hälsa och miljö driver en vegansk och vegetarisk mattrend Är du som näringsidkare inom konditori ute efter att nå en yngre publik så kan vegetariska eller veganska alternativ vara något att satsa på. I åldersgruppen 15-24 år såg sig hela 10% som vegetarianer 2019. Kobia R&D’s utvecklingskonditor Carina Ahlin har tagit fram växtbaserade varianter på kondisklassiker. TEXT: ELSA ROMARE

STATISTIK: FOOD AND FRIENDS MATRAPPORT 2019

Förra året räknade sig 5% av Sveriges befolkning som vegetarianer och 2% som veganer. 16% såg sig som flexitarianer, alltså en ”mildare” form av vegetarian som tillåter sig äta mat från djurriket i varierande utsträckning. Små siffror kan tyckas men i åldersgruppen 15-24 år såg sig hela 10% som vegetarianer*. Ytterligare 4% av svenska befolkningen hade som ambition att bli vegetarianer under 2019. Oavsett hur utvecklingen går bör den alltså tas på allvar. Skälen till att fler önskar att helt eller delvis utesluta animaliska livsmedel är för vegetarianer i huvudsak hälsoskäl och för veganer djurrättsskäl. Båda har dock även klimatfrågor som bakomliggande orsak.

väldigt mycket hummus och falafel om det ska gå ihop ekonomiskt. Enklast är att göra veganska recept som fungerar mer naturligt inom konditori. Som vegetarian och vegan är jakten på protein ständig. Mandel och nötter är då tacksamt att jobba med inom konditori. Smaken blir naturlig och god och bakverken mättar bra. Mandelmassa och marsipan är givna ingredienser. - Jag har tagit fram en vegansk punchrulle, en ”rebellrulle” på helt vegetabiliskt margarin och vegansk tårtbotten. Till det svenskproducerad marsipan. Moussetårtan är på samma botten som till punchrullen och själva moussen är på havregrädde ihop med Boirons rena fruktpuréer och en bra vegansk stabilisator, Kabi juice binder, från Braun. Prinsesstårtan är på vegansk vaniljkräm, ren havregrädde och svenskproducerad marsipan där jag blandat naturvit och grön för att få en ny och lite mildare nyans. Chokladmoussen på mörk Fehmarn Lubeca måste du testa att göra för att förstå hur enkel och god den blir!

– Att hitta lakto-ovo vegetariska recept inom konditori är ju inte svårt. Där tillåts både mjölk och ägg. Men vill man jobba helt vegetariskt eller veganskt så blir det genast mer av en utmaning. Här får man se upp med olika tillsatser och hitta alternativ till smör, grädde och ägg som annars är vanligt förekommande, säger Carina Ahlin, utvecklingskonditor och kallskänka på Kobia R&D. Så hur gör man då? Mjölk och grädde har det nu tagits fram väldigt bra havrebaserade produktalternativ till. Carina har exempelvis på dessa testat fram recept på en slags vaniljkräm och en mousse som är både enkla och hållbara att arbeta med och där smaken efter att ha testats av inte kan anas ha växtbaserat ursprung vilket är riktigt bra då det gör att de flesta kan tycka om den. – Ägg är bland det svåraste att hitta alternativa produkter till. Ägg fungerar som en emulgator och binder ihop andra ingredienser. I en maräng så kan man använda spad från kikärtor som ersättare för äggvita, men då får man laga

7


v eg a n t kon di tor i

01222 DIPLOM KAVLINGSMARSIPAN SVART

frestelser

VEGAN NÖT- OCH CHOKLADBIT, 40 ST Inspirerad av både raw-food, mjölfritt och helt vegansk är denna supergoda lilla kondisbit med nötter och choklad.

REBELL-RULLE, 40 ST Á 60 G Vegansk punchrulle som fått en lite ”råare” touch då kanterna lämnats odoppade. Art nr Varum. Artikel 09301 KOBIA KONDITORIMARGARIN DELI 00155 NORDIC FLORSOCKER PS 13938 KOBIA VANILJSOCKER BOURBON Recept Vaniljbotten/ muffins vegan sid 12 00729 N/A KAKAOPULVER 20/22 DP/ALK 01103 DIPLOM MANDELMASSA 02111 NORDAR AROM ARRAK 05325 ABDON HAVREGRYN

|

Art nr Varum. Artikel Vikt (g) 04017 BODÉN PEKANNÖT HALVOR 200 14222 KOBIA KOKOS MEDIUM 130 00729 N/A KAKAOPULVER 20/22 DP/ALK 20 21690 BODÉN APRIKOSER TORKADE HELA NR 4 100 26120 HANSON BAGERISALT 4 70710 PREGEL GLASSPASTA HASSELN PIEMON IGP 100 01481 ZELL MANDELMASSA SPANSK 50/50 120

Vikt (g) 200 300 5 400 75 150 35 150

Chokladtopping 72701 LUBECA CHOKLAD CHIPS MÖRK 60% FEHMARN 350 09301 KOBIA KONDITORIMARGARIN DELI 90 Mixa alla ingredienser utom mandelmassa i robot coupe. Tillsätt mandelmassa och fortsätt att mixa. Tryck ut massan jämt i en rektangulär form på ca 45x12 cm och ställ i kyl. Smält chokladen till toppingen med margarinet och blanda ihop. Spritsa toppingen över massan och bred ut med en liten palett. Ställ tillbaka i kyl. Skär loss kakan ur formen och skär upp i önskade bitar.

1200

Blanda ihop alla ingredienser med vinge till en massa. Dela massan i fyra bitar och rulla ut till plåtlånga längder. Kavla ut marsipanen 3 mm tjock. Stryk ev lite vegansk smörkräm eller Diamond Glaze för att fästa marsipanen runt rullen. Skär varje rulle i tio bitar.

8


v eg a n t kon di tor i

|

frestelser

VEGAN VETEDEG En vetedeg gjord helt utan animaliska produkter. Till fyllning går det utmärkt att använda fyllningar från Saga eller Diplom, båda är svensktillverkade av oss och är helt vegetabiliska. Observera att ett fåtal veganer också räknar jäst som animalisk, hos dem fungerar inte det här receptet. Art nr Varumärke 02100 ABDON 09302 KOBIA 00205 NORDIC 10993 LESAFF 72547 BODÉN 26120 HANSON

Artikel Vikt (g) VATTEN 1100 VETEMJÖL STARKE EX BAGERI 2200 VETEBRÖDSMARGARIN BAKE 500 STRÖSOCKER 500 400 FÄRSKJÄST ZYMAROM FT 100 KARDEMUMMAKÄRNOR GROVMALDA 30 BAGERISALT 10

Blanda degen på låg växel i 20-25 min. Låt inte degen överskrida 26 grader. Lägg degen på plåt i kylen att vila till dagen efter.

9


v eg a n t kon di tor i

|

frestelser

VEGAN CHOKLADMOUSSEBAKELSE, 18 BITAR Underbart krämig och pinsamt lättgjord vegansk chokladmousse. Montera med en vegan chokladbotten som bakelse eller tårta.

VEGAN PRINSESSTÅRTA, 6-8 BITAR Den kallrörda vegana vaniljkrämen har en mild havresmak som går väl ihop med hallonsylt och marsipan.

Vegan chokladmousse

Art nr 27003 00205 54400 13938 27002

Art nr 72701 27003 27002 27002

Varum. LUBECA KASLINK KASLINK KASLINK

Vegan vaniljkräm, grundrecept

Artikel Vikt (g) CHOKLAD CHIPS MÖRK 60% FEHMARN 305 HAVREDRYCK BARISTA 3% 100 HAVREGRÄDDE VISPBAR 28% 95 HAVREGRÄDDE VISPBAR 28% 450

Artikel Vikt (g) HAVREDRYCK BARISTA 3% 1000 STRÖSOCKER 500 200 KABI JUICE BINDER 110 VANILJSOCKER BOURBON 100% NATU 10 HAVREGRÄDDE VISPBAR 28% 250

Blanda ihop de torra ingredienserna. Värm upp havredrycken och häll det över sockerblandningen. Vispa krämen slät för hand. Tillsätt sedan havregrädden och fortsätt blanda till en jämn kräm. Plasta och ställ på kyl.

Färdigställning Art nr Varum. Artikel 65012 BRAUN MIRUAR CHOKLAD GLAZE recept nästa sida VEGAN CHOKLADBOTTEN

Varum. KASLINK NORDIC BRAUN KOBIA KASLINK

Vikt (g) 1000 1000

Färdigställning

Smält chokladen i mikron. Koka upp havredryck- och grädde och häll över chokladen. Blanda jämnt med stavmixer till en emulsion och låt temperaturen sjunka till ca 40°C. Vispa havregrädden löst och häll ner 1/3 i chokladen och blanda jämnt. Vänd ner resterande havregrädde och blanda till en jämn mousse.

Art nr Varum. Artikel Vikt (g) recept nästa sida VEGAN VANILJBOTTEN 400 27002 KASLINK HAVREGRÄDDE VISPBAR 28% 300 01570 SAGA SYLT HALLON +45 60 01204 DIPLOM KAVLINGSMARSIPAN GRÖN 200 recept Vegan vaniljkräm 200

Såga chokladbottnen till tre lager. Du behöver två lager per tårta. Lägg plastremsor i ringarna. Lägg i ett bottenlager i ringen. Fyll upp med mousse och lägg i en ytterligare botten. Fyll upp med mousse och frys in. Värm miruar choklad till ca 40°C, om den är tjock går det bra att späda med lite vatten. Helglasera tårtorna med miruar choklad. För bakelser gör på samma sätt men fyll silikonformar med moussen och lägg sist i en botten. Frys in och helglasera.

Såga vaniljbottnen till tre lager. Bred sylt på första lagret och lägg en botten ovanpå. Bred ut vaniljkräm ovanpå andra bottnen och sedan vispad havregrädde. Lägg det tredje lagret botten och stryk upp med havregrädde. Lägg på kavlad marsipan på topp och pudra med florsocker.

10


v eg a n t kon di tor i

VEGAN HALLON/MANGOMOUSSETÅRTA, 3*6 BITAR Fruktmousser är väldigt enkla att få veganska med havregrädde, fruktpuré och Kabi Juice Binder. Smakerna blir rena och milt söta.

Varum. BOIRON NORDIC BRAUN KASLINK

Artikel PURE HALLON FLORSOCKER PS KABI JUICE BINDER HAVREGRÄDDE VISPBAR 28%

Art nr Varum. Artikel recept nästa sida VEGAN VANILJBOTTEN

Varum. BOIRON NORDIC BRAUN KASLINK

Artikel PURE MANGO FLORSOCKER PS KABI JUICE BINDER HAVREGRÄDDE VISPBAR 28%

Vikt (g) 1000

Vispa havregrädden löst och värm upp puren till minst 30°C. Blanda florsocker med kabi juice binder. Blanda ner den varma purén i sockerblandningen med en visp. Blanda sedan ner en tredjedel av havregrädden och blanda jämn. Vänd ner resterande havregrädde. Såga vaniljbottnen till tre lager. Lägg i plastband i tre 16x4 cm ringar. Lägg i en botten i ringen. Fyll upp med hallonmousse och lägg i en botten till och frys in. Gör mangomoussen på samma sätt som hallonmoussen och fyll upp formarna och stryk slät. Observera att moussen sätter sig väldigt fort så arbeta gärna med små satser.

Vikt (g) 150 87 15 300

Vegan mangomousse Art nr 11680 00155 54400 27002

frestelser

Färdigställning

Vegan hallonmousse Art nr 11609 00155 54400 27002

|

Vikt (g) 150 87 15 300

11


v eg a n t kon di tor i

VEGAN VANILJBOTTEN, 3ST Á 460 G Vegansk tårtbotten med fin vaniljsmak. Receptet passar även till muffins och mjuka kakor. Art nr Varum. Artikel Vikt (g) 01118 ABDON VETEMJÖL VINGA 450 00205 NORDIC STRÖSOCKER 500 340 14302 UNILEV MAIZENA 30 13938 KOBIA VANILJSOCKER BOURBON 100% NATU 10 01740 KOBIA BAKPULVER 8 01730 KOBIA NATRIUMBIKARBONAT 10 26120 HANSON BAGERISALT 4 VATTEN 400 22332 UMEGA RAPSOLJA 100 25937 DRUVAN VINÄGER ÄPPELCIDER 30 27002 KASLINK HAVREGRÄDDE VISPBAR 28% 100 Blanda ihop alla torra ingredienser. Väg upp de blöta ingredienserna och blanda ner i mjölblandningen. Fyll upp i bakplåtkläda anslagsformar och baka i 190°C i ca 30 min eller tills bottnarna är klara.

VEGAN CHOKLADBOTTEN, 3 ST Á 720 G Vegansk tårtbotten med fin chokladsmak. Receptet passar även till muffins och mjuka kakor. Art nr Varum. Artikel Vikt (g) 00729 N/A KAKAOPULVER 20/22 DP/ALK 150 01118 ABDON VETEMJÖL VINGA 450 00205 NORDIC STRÖSOCKER 500 510 26120 HANSON BAGERISALT 6 13938 KOBIA VANILJSOCKER BOURBON 100% NATU 4 01730 KOBIA NATRIUMBIKARBONAT 14 VATTEN 700 22332 UMEGA RAPSOLJA 300 25937 DRUVAN VINÄGER ÄPPELCIDER 30 Blanda ihop de torra ingredienserna. Häll ihop de blöta ingredienserna för sig. Blanda ner vätskan och rör till en jämn smet och fyll upp i 16 cm pappersklädda anslagsringar. Grädda 190°C ca 30 min eller tills dom är färdigbakade.

12

|

frestelser


AITO OAT FOR WHIPPING OCH OATDRINK BARISTA LIKA FLUFFIG OCH KRÄMIG SOM VANLIG VISPGRÄDDE

FYLLIG HAVREDRYCK, PERFEKT FÖR SPECIALKAFFE, MATLAGNING OCH BAKNING

• Mjökfritt alternativ till vispad grädde • Helt fri från gluten, komjölk och laktos • Lång hållbarhet, perfekt fluffigt skum - bättre volym än vanlig vispad grädde • Kan användas i Sifon • Använd i desserter, bakning, matlagning eller prova som tillbehör till kalla och varma drycker • Passar utmärkt till frysta desserter såsom glass, parfait och cheesecake

• Gluten-, mjölk- och laktosfri • Perfekt till både brygg- och specialkaffe • Utmärkt bas för smoothies • Passar för matlagning och bakning, pannkakor, gröt, bröd, bullar, soppor m.m. • Perfekt även för att göra glass på

27002 HAVREGRÄDDE VISPBAR 28%, 8*1 l

27003 HAVREDRYCK BARISTA 3%, 8*1 l


fullkorn

|

frestelser

FULLKORN:

Ännu tydligare – nya märkningsregler runt fullkorn Det har tidigare funnits en branschöverenskommelse kring märkning av fullkornsprodukter, men nu har materialet alltså arbetats om. De nya branschöverenskommelserna säger att andel fullkorn bara ska anges på färdigt bröd. TEXT/KÄLLA: BAGERI.SE, SVERIGES BAGARE OCH KONDITORER

SBK (Branschorganisationen Sveriges Bagare och Konditorer, reds.anm) rekommenderar att fullkornsinnehåll i bröd redovisas som andel av färdig produkt. Ett annat sätt att redovisa är att ange fullkornsinnehåll som andel av de i brödet ingående ingrediensernas torrvikt, men detta är ett mer komplicerat sätt och riskerar därför att göra det svårare för konsumenterna att förstå hur mycket fullkorn som ett bröd innehåller.

Den tidigare märkningen ”Innehåller fullkorn” tas bort. Den nya märkningen anpassas till nivåerna som gäller för nyckelhålsmärkningen, som är ett vedertaget och trovärdigt regelverk som vilar på vetenskaplig grund och som dessutom omprövas regelbundet. Nyckelhålsmärkningen bidrar till att underlätta för konsumenterna att göra bra val ur ett folkhälsoperspektiv. I nyckelhålsmärkningen anges andelen fullkorn på torrvikt. I branschöverenskommelserna är därför andelen omräknad för att motsvara mängden fullkorn i färdig produkt.

Genom att konsekvent använda andel av färdig produkt får konsumenten endast en siffra att förhålla sig till, vilket minskar risken för vilseledning. Dessutom är uträkningen enklare att göra för bagaren. Att utgå från andel av färdig produkt överensstämmer också med regelverket Informationsförordningen 1169/2011.

Läs mer om märkning och de nya branschriktlinjerna på bageri.se

Ny märkning Det har tidigare funnits en branschöverenskommelse kring märkning av fullkornsprodukter, men nu har materialet alltså arbetats om. De nya branschöverenskommelserna säger att andel fullkorn bara ska anges på färdigt bröd.

GUIDE: Beräkna fullkornsinnehåll på färdig produkt Receptvikt för fullkornsingredienser Färdig produkt

Överenskommelse: Andel fullkorn ska anges på färdig produkt. Begreppen ”Rikt på fullkorn” alternativt ”Fullkornsbröd” får användas på förpackningen eller i direkt anslutning om:

= Andel fullkorn av färdig produkt

Ett konkret exempel: 50 gram rågkross + 150 gram fullkornsmjöl

• Ett mjukt bröd innehåller minst 22 procent fullkorn. • Ett hårt bröd innehåller minst 50 procent fullkorn. • För bröd där andelen fullkorn understiger dessa nivåer anges mängden i ingrediens-förteckningen på samma sätt som för övriga ingredienser.

600 gram färdigt bröd

14

= 33 procent fullkorn på färdig produkt


r& d aca dem y

|

POWERED BY

frestelser

KOBIA R&D ACADEMY:

Kornkraft / Matbröd - Grundkurs i fullkornsbakning Lär dig grundläggande teknik och ta del av de bästa tipsen i bakning med fullkorn. Välkommen till en endags praktisk och teoretisk grundutbildning i bakning med fullkorn. Vi kommer att baka på olika typer av fullkornsvårvetemjöler (Powervete och ljust fullkornsvete), fullkornsspelt, stenmalet fint och grovt fullkornsrågmjöl, samt hela poppade kärnor av råg, durum, spelt och korn. Fullkornsmatbrödet står i centrum och vi använder oss av olika typer av skållningar, surdegar och fördegar för att uppnå bästa resultat. Kursen leds av utvecklingsbagare Ronny Björklund i Tyresö och Johan Sjöstrand i Västra Frölunda och Hässleholm. Under dagen serverar vi en enklare lunch. Medtag yrkeskläder. Pris per person 1495:-. Anmäl dig på kobia.se. Där kan du även ta del av fullständiga villkor för anmälan. Observera att vi har ett begränsat antal platser.

Kobia AB, R&D Academy Mediavägen 2, Tyresö

Dag: Tid: Pris:

Onsdag 4 mars kl 09.00-16.00 1495:-

Kobia AB, R&D Academy Gustaf Melins Gata 2, Västra Frölunda

Dag: Tid: Pris:

Torsdag 12 mars kl 09.00-16.00 1495:-

Kobia AB, R&D Academy Stjärnfallsvägen 2, Hässleholm

Dag: Tid: Pris:

Tisdag 10 mars kl 09.00-16.00 1495:-

15


lubeca

|

frestelser

Upptäck Lubecas sortiment av choklad och nougat Många har upptäckt den fina kvaliteten hos den småskaliga producenten Lubeca. Lubeca (Lübecker Marzipan-Fabrik v. Minden & Bruhns) har en lång historia av produktion av högkvalitativa produkter inom marsipan, nougat, choklad, hasselnöt och mandel.

LUBECA CHOCOLATE • Egen produktion av ett brett sortiment av choklad. • Äkta couvertyrchoklad på enbart kakaosmör. • Kakao från Peru, Elfenbenskusten, Ghana, Madagaskar och Sydamerika. • Praktiska 2,5 kg eller 10 kg pelletsförpackningar med återförslutning. • Högkvalitetsnougat i olika rostningar.

16


r& d aca dem y

|

POWERED BY

frestelser

KOBIA R&D ACADEMY:

Lubeca Chocolate - Grundkurs i choklad inom konditori Lär dig baskunskaperna inom choklad av Kobias utvecklingskonditor Pierre Ekelöf. Välkommen till en endags praktisk och teoretisk grundutbildning i arbete med kvalitetschoklad där Lubecas sortiment står i fokus. Vi går igenom grunderna i proffessionellt arbete med olika typer av choklad inom konditori. Chokladtemperering, pralinskalsgjutning, fyllningar till praliner, enklare chokladdekorationer samt interiörer till bakelser och tårtor kommer vara en del av dagen. Kursen leds av vår egen utvecklingskonditor Pierre Ekelöf. Under dagen serverar vi en enklare lunch. Medtag yrkeskläder. Pris per person 1495:-. Anmäl dig på kobia.se. Där kan du även ta del av fullständiga villkor för anmälan. Observera att vi har ett begränsat antal platser.

Kobia AB, R&D Academy Mediavägen 2, Tyresö

Dag: Tid: Pris:

Torsdag 20 februari kl 09.00-16.00 1495:-

Kobia AB, R&D Academy Gustaf Melins Gata 2, Västra Frölunda

Dag: Tid: Pris:

Tisdag 18 februari kl 09.00-16.00 1495:-

Kobia AB, R&D Academy Stjärnfallsvägen 2, Hässleholm

Dag: Tid: Pris:

Onsdag 12 februari kl 09.00-16.00 1495:-

17


på s k pa s s i o n

|

frestelser

PÅSKPASSION:

Kobia R&D inspirerar med nya påskrecept Vårt R&D-team har tillsammans lång erfarenhet och expertis inom sina respektive områden. Till vardags består deras arbete av att hjälpa till på plats med utveckling av sortiment och produktion ute hos bagerier och konditorier runt om i Sverige. Här bjuder dom på inspiration och recept för påsk.

18


på s k pa s s i o n

|

frestelser

PRALINÉPASSION MED ROSTADE HASSELNÖTTER På en botten av mandelmassa och rostade hasselnötter serveras en pralinébavaroise med en interiör av mango- och passionsfruktskompott. Recept av Pierre Ekelöf.

Pralinébavaroise

Fullkornsmördeg Art nr Varum. Artikel 00205 NORDIC STRÖSOCKER 500 51500 ARLA SMÖR NS 01118 ABDON VETEMJÖL VINGA 30890 VALSEM VETEMJÖL FULLKORN LJUST 07060 KRONÄG SKALÄGG

Art nr Varum. Artikel 58410 ARLA STANDARDMJÖLK GT 00205 NORDIC STRÖSOCKER 500 05315 KRONÄG ÄGGULA FLYTANDE 72709 LUBECA HASSELNÖTSPRALINE 68401 GELITA GELATINBLAD 06910 ARLA VISPGRÄDDE 40%

Vikt (g) 500 1000 750 750 180

Blanda degen varsamt, kyl degen innan utkavling. Kavla ut degen till 3 mm och stick ut rondeller som passar din form. Baka av på 165°C under press (exempelvis under en silpatduk).

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Koka upp mjölken. Vispa ihop äggula och socker. Blanda äggvispet med mjölken och sjud till 84°C. Tillsätt gelatinbladen och vänd ner i hasselnötspralinén. Låt svalna till ca 25°C. Vispa grädden lätt. Avsluta med att vända ner grädden i pralinéblandningen.

Mandelbotten med hasselnötter Art nr Varum. Artikel 01103 DIPLOM MANDELMASSA 00205 NORDIC STRÖSOCKER 500 03105 BODÉN HASSELNÖTSMJÖL ROSTAD 05314 KRONÄG ÄGGVITA FLYTANDE VATTEN 01740 KOBIA BAKPULVER

Vikt (g) 5000 1000 1000 750 325 25

Gul glaze Art nr 58410 23260 00208 72703 68401 34748071

Blanda massa, socker, hasselnötter och bakpulver. Tillsätt äggvita och vatten och blanda till en slät massa. Spritsa upp i smörade anslagsringar med tyll nr. 8. Baka av på 190°C i ca 20 min.

Art nr Varum. Artikel Vikt (g) 72715 LUBECA CHOKL CHIPS LJ 42% TIMMENDORF 250 72709 LUBECA HASSELNÖTSPRALINE 250 73097 CALLEB FEUILLETINE FLINGOR 500 Smält chokladen till 45°C blanda med hasselnötspraliné. Tillsätt flingorna och blanda ihop. Bred ut i silikonformar ca 5 mm till en interiör som passar storleken på tårta eller bakelse. Låt stelna i frysen.

Färdigställning Temperera upp glazen till 35°C mixa med stavmixer. Ta ut moussetårtorna/bakelserna och glasera. Sätt av på mördegsplattorna och sedan på guldbricka som passar din produkt. Garnera efter tycke och smak.

Passion/Mangokompott Artikel PURE PASSIONSFRUKT PURE MANGO STRÖSOCKER 500 GELATINBLAD

Varum. Artikel Vikt (g) ARLA STANDARDMJÖLK GT 150 ARLA CREME FRAICHE 34% 150 KOBIA GLUKOSSIRAP 500 LUBECA CHOKLAD CHIPS VIT 29% WEISSE 1000 GELITA GELATINBLAD 30 BAKELS DIAMOND GLAZE NEUTRAL 1000

Blötlägg gelatinblad i kallt vatten ca 10 min. Koka upp mjölk, crème fraiche och glukos. Tillsätt dom blötlagda gelatinbladen. Slå blandningen över chokladen lite i taget. Värm diamond glaze och blanda med chokladfyllningen. Tillsätt kakaofärg (pulver) titaniumdeoxid(vit) och gul färg till önskad nyans och mixa sedan slät. Plasta och låt stå över natten i kyl. Ta fram och temperera upp till 35°C, mixa och sedan glazea.

Krispbotten

Art nr Varum. 11945 BOIRON 11680 BOIRON 00205 NORDIC 68401 GELITA

Vikt (g) 2000 720 640 800 60 1800

Vikt (g) 700 300 150 25

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Koka upp passionsfruktspuré, mangopuré och socker. Skumma av. Tillsätt gelatinbladen. Gjut i silikonform som passar som en interiör till din tårta eller bakelse. Frys in.

19


på s k pa s s i o n

|

frestelser

APELSINKRYDDAT PÅSKBRÖD MED APRIKOS OCH FIKON, 27 ST Á 500 G Nästan som en kavring blir det här brödet. Fint smaksatt med både skal och saft från apelsin, fikon och aprikoser. Recept av Johan Sjöstrand. Dag 1, skållning Art nr Varum. Artikel VATTEN 05098 ABDON RÅGMJÖL SAMMALET FINT 26120 HANSON BAGERISALT

Skållningen och resterande råvaror köres 6 min långsamt + 2 min snabbt.

Vikt (g) 2000 760 150

Liggtid: ca 120min Degvikt: 500 gram. Jäses i små formar Jästid: 120-180 min i rumstemp. Baktemp: 250°C sänk till 180°C i ca 30-35 min

21690 BODÉN APRIKOSER TORKADE HELA NR 4 600 04231 BODÉN FIKON TORKADE HELA 600 Apelsiner 2 st Dela aprikoser och fikon. Blanda ihop med skållingen, apelsinskal och apelsinsaft och låt stå till dag två. Dag 2, bortgöring Art nr Varum. 10993 LESAFF 05098 ABDON 01038 ABDON 46008 NORDIC 21690 BODÉN 04231 BODÉN

Artikel VATTEN FÄRSKJÄST ZYMAROM FT RÅGMJÖL SAMMALET FINT VETEMJÖL STARKE EX BAGERI BAGERISIRAP BRUN APRIKOSER TORKADE HELA NR 4 FIKON TORKADE HELA

Vikt (g) 2300 240 4300 1600 1000 600 600

20


på s k pa s s i o n

|

frestelser

PÅSKVÖRT MED HASSELNÖTTER OCH MANDEL, 11 ST Á 700 G Skållningen i den här vörten bidrar till ett saftigt bröd med fin mustighet. Vörtkryddor ger mycket smak ihop med hasselnötter och mandel. Korgjäst! Recept av Ronny Bjöklund. Dag 1, skållning Art nr Varum. Artikel VATTEN, KOKANDE 05248 ABDON RÅGMJÖL STENMALET FINT

Tillsätt när degen är klar Vikt (g) 400 200

Art nr Varum. Artikel 04234 KOBIA MANDEL SKALAD HEL 71107 AVELLA HASSELNÖTTER HEL ROSTAD

Blanda ihop, plasta och låt stå i rumstemp till nästa dag.

Vikt (g) 400 400

Blanda alla ingredienser med skållning från dag 1. 8 min sakta och 2 min på medelhastighet. Låt vila under plast i ca 30 min. Rundriv försiktigt och lägg i mjölad korg med verket uppåt. Jäs i jässkåp 60 min i 36°C och 70% fukt. Häll ut på hålplåt, snitta och baka av i 240°C, 10 sek ånga, sänk till 200°C i ca 30 min.

Dag 2, bortgöring Art nr Varum. Artikel Vikt (g) VATTEN 2000 01038 ABDON VETEMJÖL STARKE EX BAGERI 2200 25111 VALSEM VETEMJÖL FULLKORN POWER VETE 1400 RÅGSURDEG 400 46012 NORDIC BAGERISIRAP MÖRKBRUN 300 53310 AROMAT BAKVÖRT SPECIAL 100 10993 LESAFF FÄRSKJÄST ZYMAROM FT 100 72530 BODÉN INGEFÄRA MALEN 20 72536 BODÉN KRYDDNEJLIKA MALEN 10 72555 BODÉN POMERANS MALEN 20 72531 BODÉN KANEL MALEN 10 25740 HANSON HAVSSALT 90

21


på s k pa s s i o n

|

frestelser

KUMMINKRYDDAT LANTBRÖD, 10 ST Á 700 G Mustigt och rustikt lantbröd som blir väldigt saftigt tack vare fördegen på hälften fullkornsmjöl. Smaksatt med kummin och toppat med sesamfrö. Recept av Ronny Björklund. Dag 1, fördeg Art nr Varum. 01038 ABDON 04028 ABDON 10993 LESAFF

Artikel VATTEN VETEMJÖL STARKE EX BAGERI VETEMJÖL FULLKORN GRAHAM FÄRSKJÄST ZYMAROM FT

Topping

Vikt (g) 400 250 250 10

Art nr Varum. 04028 ABDON 61345 KOBIA 72535 BODÉN

Blanda alla ingredienser till fördegen. Plasta och ställ i kyl över natten.

Vikt (g) 100 200 10

Ta ut fördegen och tillsätt resterande ingredienser utom saltet. Blanda degen 4 min sakta och 6 min på medelhastighet. Tillsätt saltet när det återstår 2 min av körtiden.

Dag 2, bortgöring Art nr Varum. Artikel VATTEN 25035 VALSEM VETEMJÖL TIPO 00 VÅRVETE VETE/LEVAINSURDEG 53100 AROMAT BAKMALT SPECIAL LJUS 85001 N/A OLIVOLJA EXTRA VIRGIN 10993 LESAFF FÄRSKJÄST ZYMAROM FT 72535 BODÉN KUMMIN MALEN 25740 HANSON HAVSSALT

Artikel VETEMJÖL FULLKORN GRAHAM SESAMFRÖ KUMMIN MALEN

Vikt (g) 2000 2800 800 90 80 40 20 90

Lägg i en back med lock och låt vila i ca 120 min. Vik degen efter 60 min. Väg i 700g bitar och forma försiktigt till bröd och lägg i korg med toppingen för att jäsa i ca 60 min i rumstemperatur. Baka av i 270°C, 6 sek ånga och sänk tempen till 230°C i ca 35 min.

SWIRLAD SPENAT- OCH RÖDBETSBRIOCHE Läckert snyggt briochebröd färgat med juice från spenat och rödbeta. Recept av Johan Sjöstrand.

Spenatbrioche

Rödbetsbrioche

Art nr Varum. Artikel Vikt (g) VATTEN 100 Spenat fryst 60 Mixa med stavmixer och blanda sedan med övriga ingrediendser.

Art nr 01048 25111 51500 07060 00205 25340 10993

01048 ABDON VETEMJÖL MANITOBA CREAM 25111 VALSEM VETEMJÖL FULLKORN POWER VETE 51500 ARLA SMÖR NS 07060 KRONÄG SKALÄGG 00205 NORDIC STRÖSOCKER 500 25340 HANSON HAVSSALT MELLANGROVT 10993 LESAFF FÄRSKJÄST ZYMAROM FT

700 300 700 600 60 35 30

Varum. Artikel Vikt (g) ABDON VETEMJÖL MANITOBA CREAM 700 VALSEM VETEMJÖL FULLKORN POWER VETE 300 ARLA SMÖR NS 700 Rödbetsjuice 140 KRONÄG SKALÄGG 600 NORDIC STRÖSOCKER 500 60 HANSON HAVSSALT MELLANGROVT 35 LESAFF FÄRSKJÄST ZYMAROM FT 30

Blanda allt utom smör till en elastisk deg. Portionera i smöret till en glansig deg. Låt vila i oljad bunke till dagen efter. Jäs i 50-60 min. Pensla med ägg. Baka på 210-220°C i ca 8-10 min.

Blanda allt utom smör till en elastisk deg. Portionera i smöret till en glansig deg. Låt vila i oljad bunke till dagen efter. Jäs i 50-60 min. Pensla med ägg. Baka på 210-220°C i ca 8-10 min.

För att få den randiga effekten, kavla respektive deg. Lägg i två lager, rulla och kubba upp som snäcka innan jäsning.

22


pĂĽ s k pa s s i o n

|

23

frestelser


på s k pa s s i o n

|

frestelser

Kobia R&D´s Pierre Ekelöf har länge arbetat med marsipan. En fin klassiker är denna påskhare med morot!

50 G

5G

15 G

MARSIPANFIGUR: PÅSKHAREN Att få till proportionerna kan vara knepigt när man gör marsipanfigurer. Väg alltid bitarna för att få ett jämnt och bra resultat. Utgå alltid från en jämnt rullad kula när du gör marsipanfigurer. Driv ut marsipanen med handlovarna och använd gärna plasthandskar när ju jobbar för att undvika fingeravtryck.

24

20 G


på s k pa s s i o n

|

frestelser

PÅSKPASSION:

Chokladdekorationer - en enkel väg till rätt stämning PRISER/K AMPANJER GILTIGA 10 FEBRUARI – 30 APRIL 2020 * Produkter och erbjudanden för Påsk

140/

st

280:-/fp

313/

173/

st

166:-/fp

125:-/fp

03043 MARSIPANFIGUR KYCKLING MINI 200*5 g Liten marsipankyckling. Ca 5 g/st.

17539 CHOKLADDEKOR ÄGG GULD 3D 40 st Guldägg 3D i vit choklad för dekoration av desserter och tårtor. Höjd 35 mm, bredd 26 mm

173/

st

166:-/fp

17541 CHOKLADDEKOR VIT BLOMMA ROSA 96 st, 2 sorter Vit chokladdekoration i form av två olika blommor. För dekoration av desserter och tårtor. 27 x 27 mm

st

17543 CHOKLADDEK VIT BLOMMA GUL/ORAN 96 st, 2 sorter Vit chokladdekoration i form av två olika blommor. För dekoration av desserter och tårtor. 27 x 27 mm

1

154/

st

139:-/fp

121/

113/

st

164:-/fp

135:-/fp

218/

PRODUCTOS HILLBO, S.L. CIF: B-60 924 768 Pol. Ind. Pla de l’Estació C/Vilanova, nº. 2 Apartado correos nº. 28 08730-SANTA M ARGARIDA I ELS M ONJOS (Barcelona) e-mail: export@hillbo.com Web: w w w .hillbo.com Tel: +34 93 898 07 30 Fax: +34 93 898 08 46

st 12238 GLAD PASK

st

131:-/fp

FEMTORP E

17537 CHOKLADDEKOR PÅSKKYCKLING 90 st Dekoration av vit choklad med tryck av en påskkyckling. För dekoration av desserter och tårtor. 45 x 33 mm.

17538 CHOKLADDEKOR ÄGG ROSA BLOMMA 135 st, 3 sorter Chokladdekoration i form av ett ägg, en platta i vit choklad med rosa blommor. Tre olika vaianter i en ask. För dekoration av desserter och tårtor. Höjd 35 mm, bredd 26 mm.

25

17544 CHOKLADDEKOR VIT PÅSKKANIN 120 st, 3 sorter Vit chokladdekoraton i form av tre olika påskkaniner. För dekoration av desserter och tårtor. Höjd 38 mm, bredd 26 mm.

05404 CHOKLADSIGILL Color Gold 236 GLAD PÅSK 60 st Mörk chokladdekoration med tryck. 55 x 35 mm. Vikt ca 4,2 g.


n y t t i sortimentet

|

frestelser

NYTT I SORTIMENTET:

Flower Power! Dekorera med söta minirosor, klassiska nejlikor eller vackra handgjorda rosor ur vårt nya sortiment...

NYHET! HANDGJORDA MARSIPANROSOR 80614 80608 80607 80610 80613 80612 80609 80611

MARSIPANROS VINRÖD HANDGJ 14G MARSIPANROS RÖD HANDGJORD 14G MARSIPANROS ROSA HANDGJORD 14G MARSIPANROS LILA HANDGJORD 14G MARSIPANROS BLÅ HANDGJORD 14G MARSIPANROS GUL/RÖD HANDGJ 14G MARSIPANROS GUL HANDGJORD 14G MARSIPANROS VIT HANDGJORD 14G

36*14 G 36*14 G 36*14 G 36*14 G 36*14 G 36*14 G 36*14 G 36*14 G

NYHET! HANDGJORDA MARSIPANNEJLIKOR 80620 80618 80616 80617 80615 80619

26

MARSIPANNEJLIKA BLÅ HANDGJ MARSIPANNEJLIKA RÖD HANDGJ MARSIPANNEJLIKA ROSA HANDGJ MARSIPANNEJLIKA GUL/RÖD HANDGJ MARSIPANNEJLIKA GUL HANDGJ MARSIPANNEJLIKA VIT HANDGJ

25*12 G 25*12 G 25*12 G 25*12 G 25*12 G 25*12 G


n y t t i sortimentet

|

frestelser

NYHET! HANDGJORDA MINIMARSIPANROSOR 80598 MARSIPANROS MINI VIT 6G 80599 MARSIPANROS MINI ROSA 6G

...och kombinera med ett brett urval färger på svensktillverkad marsipan!

72*6 G 72*6 G

01204 KAVLINGSMARSIPAN GRÖN

01210 KAVLINGSMARSIPAN VIT EXTRA

01206 KAVLINGSMARSIPAN VIT

01216 KAVLINGSMARSIPAN GUL

01219 KAVLINGSMARSIPAN ORANGE

01224 KAVLINGSMARSIPAN PASTELLROSA

01211 KAVLINGSMARSIPAN ROSA

01245 KAVLINGSMARSIPAN LILA

01220 KAVLINGSMARSIPAN RÖD

01225 KAVLINGSMARSIPAN PASTELLBLÅ

01221 KAVLINGSMARSIPAN BLÅ

01218 KAVLINGSMARSIPAN BRUN

01222 KAVLINGSMARSIPAN SVART

27


b r e a k fa s t a l l d a y

|

frestelser

VEGETARISK/VEGANSKA SNABBMÅL:

Vego Breakfast all day Många konsumenter växlar fritt mellan vegetariska och veganska rätter. Här har Kobia R&D’s utvecklingskonditor och kallskänka Carina Ahlin tagit fram några enkla frukostrecept. Frukostmaten är smart då den fungerar utmärkt som mellanmål dygnet runt. HAVRELATTE Havredrycken är speciellt framtagen för att bilda ett fint skum till latten eller cappuccinon. 27003 HAVREDRYCK BARISTA 3% 8*1 l

28


b r e a k fa s t a l l d a y

MACKA MED FÄRSKOSTKRÄM, ROSTADE TOMATER, PISTAGENÖT OCH BASILIKA, 10 ST Vegetarisk smörgås med matigt pålägg av ruccolafärskost och en blandning av färska och rostade tomater.

frestelser

Färdigställning Art nr Varum. Artikel Vikt (g) COKTAILTOMAT, färsk 150 45504 RIDDER TOMAT COCKTAIL ROSTAD 100 04051 BODÉN PISTAGENÖT NATURELL SKALAD 25 BASILIKA, färsk 10 Bred färskost på 10 skivor bröd. Skölj och dela tomaterna och lägg på mackan tillsammans med rostade cocktialtomater. Dekorera med pistagenötter och basilika.

Färskostcreme Art nr Varum. Artikel 79846 ARLA FÄRSKOST NATURELL 25% RUCCOLASALLAD Citronskal 26120 HANSON BAGERISALT Svartpeppar, malen

|

Vikt (g) 450 45 3 2 1

Mixa 100 g av färskosten med ruccolan i matberedare. Blanda ner resterande färskost för hand tillsammans med rivet skal av citron. Krydda med salt och peppar.

HAVRESMOOTHIE MED HALLON OCH BJÖRNBÄR, 3 ST Á 300 G Med havredryck är det enkelt att göra smoothien vegansk och ändå läckert matig. Havresmaken kombineras väl med frukt och bär. Art nr Varum. 00557 KOBIA 00552 KOBIA 27003 KASLINK

Artikel BJÖRNBÄR HALLON STORA ”WILLIAMETTE” HAVREDRYCK BARISTA 3% INGEFÄRA, färsk

Vikt (g) 150 150 600 10

Hetta upp hallonen och låt kallna. Blanda hallon, björnbär och havremjölk med riven ingefära. Tillsätt eventuellt sockerlag om du önskar en lite sötare smak. Mixa slät och häll upp på flaskor.

63027 PLASTFLASKA M SVART LOCK 300 ML 150 ST

29


r&d tipsar

|

frestelser

KOBIA R&D TIPSAR:

Ronny Björklund - Så frigör du tid med en mer rationell produktion Ronny Björklund, utvecklingsbagare i Kobias R&D-team, brinner för att hjälpa bagerier att få en mer rationell produktion. Rationaliteten kan ibland bestå i att ta bort mer tidsödande recept som ger dålig ekonomi, men även att lägga till recept och produkter eller arbeta smartare.

fler arbetstimmar. Fröer, torkad frukt, kärnor och nötter kan du enkelt använda för att variera en bra grunddeg. Olika toppingar och uppslagningar ger också ett snyggt sortiment med bra bredd. Ronny bjuder här på ett bra grundrecept på en vetesur med chiafrö som passar till både fristående limpor och frukostbröd och som du enkelt kan variera.

– Att arbeta med grunddegar som du sedan varierar i smak och uppslagning är ett bra sätt att bredda sortimentet utan att för den sakens skull behöva lägga till

30


r&d tipsar

|

VETESUR MED CHIA Ett surdegsbröd med chiafrö som du kan variera hur du vill. Det är gott som det är i sin grundversion men vill du ha det m matigt så kan du tillsätta exempelvis poppad korn eller solroskärnor. Recept av Ronny Björklund.

frestelser

Deg 1, tillsätt i grunddegen. Art nr Varum. 22000 N/A

Artikel SOLROSKÄRNOR BAKERY

Vikt (g) 3000

Tips! Rosta gärna solroskärnorna för ännu bättre smak. Deg 2, tillsätt i grunddegen. Art nr Varum. Artikel 92837 VALSEM KÄRNOR KORN POPPADE

Grunddeg

Vikt (g) 300

Blanda alla ingredienser till grunddegen utom 400g vatten och saltet i blandaren i 4 min sakta, 4 min på medelhastighet, tillsätt resterande vatten lite i taget till allt vatten blandats in. Tillsätt salt och blanda ytterligare 2 min på medelhastighet. Dela upp degen i 2 bitar och blanda i önskade frön. T.ex som i deg 1 och deg 2. Låt degarna vila i back i ca 90 min, vik degen och ställ in den i kylen till nästa dag.

Art nr Varum. Artikel Vikt (g) VATTEN 2000 25035 VALSEM VETEMJÖL TIPO 00 VÅRVETE 1700 25111 VALSEM VETEMJÖL FULLKORN POWER VETE 900 VETE/LEVAINSURDEG 1000 10993 LESAFF FÄRSKJÄST ZYMAROM FT 20 92449 VALSEM CHIAFRÖ 115 85001 N/A OLIVOLJA EXTRA VIRGIN 60 25740 HANSON HAVSSALT 80

Ta ut degarna från kylen och låt stå i rumstemp i ca 2 tim. Slå upp degarna i önskad storlek och form. Låt jäsa i rumstemp i ca 60 min. Baka av i 270°C med 6 sek ånga. Sänk till 230°C i 30 min. (Frallor 15 min)

Blanda ihop, plasta och låt stå i rumstemp till nästa dag.

31


gel ato

|

frestelser

PREMIUMGLASS MED PREGEL:

Gelaton en glass i absolut världsklass Inom gelato arbetar vi med produkter från det italienska kvalitetsmärket PreGel. PreGel är verksamma i 130 länder och har en världsledande roll inom konditori- och matindustri. Av de som rest till Italien är det få som missat den fantastiska italienska gelaton. Färgsprakande diskar med gelato i alla möjliga smaker dekorerade med färsk frukt och ripplade med choklad, nöt- eller frukttopping är en fantastiskt läcker syn.

glassen. Det ger en tjock och len struktur som framkallar en intensiv smakupplevelse. Dessutom är fetthalten lägre vilket gör att man inte drar sig för att ta en kula till. Kobia har sammanställt allt du behöver för en framgångsrik försäljning av italiensk glass med hjälp av världsledande produkter från PreGel.

Fördelarna med gelaton är många. Gelaton är baserad på mjölk och inte grädde som den traditionella svenska

32


gel ato

|

frestelser

1. VARM- ELLER KALLPROCESS? Gelato kan du göra på två sätt. PreGel har baser för både kall- och varmprocess. Den kalla passar bra vid framställning i mindre skala med snabb omsättning. Den varmprocessade glassen kräver pastörisator men ger då en fylligare glass med längre hållbarhet och bättre ekonomi. Till sorbet använder man enbart kallprocessade baser.

2. SMAKSÄTT När du blandat glassbaserna smaksätter du dom på olika sätt. Här finns det antingen PreGel Glasspasta/Classic Paste som används till vanilj, nöt- eller choklad. PreGel Fruktpasta/Forte Frutta finns i många smaker och används till fruktsmakande glass. Du kan även smaksätta mer avancerat med Boiron fruktpuréer.

3. GÖR KLART GLASSEN Nu ska glassen köras i glassfrysaren. Det tar ca 8 minuter för en batch att förvandlas till glass. När du tömmer ut den färdiga glassen ur maskinen finns möjlighet att ytterligare dekorera och smaksätta genom att vända i PreGel toppings eller Arabeschi, som är riktigt högkvalitativa toppings i frukt, nöt- eller chokadsmaker. Därefter chockfryser du glassen för bästa hållbarhet.

33


gel ato

|

frestelser

GLASSBAKELSE MED SALTED BUTTER CARAMEL/PÄRON Glassbakelse med lager av päronglass, salted butter caramel som doppas i en crunchig topping.

Salted Butter Caramel-glass Art nr Varum. Artikel recept VIT GLASSBAS 70821 PREGEL SALTED BUTTER CARAMEL

Mixa vit glassbas 3500 g med 350 g Pregel Salted Butter Caramel och frys i glassmaskin. Direkt från maskinen fyller du en strut och spritsar den tidigare halvfyllda silikonformen till den blir helfylld. Frys in.

Vit glassbas Art nr 58410 05057 06910 00205 50811 70704

Varum. Artikel ARLA STANDARDMJÖLK GT NORRME SKUMMJÖLKSPULVER F GLASS ARLA VISPGRÄDDE 40% NORDIC STRÖSOCKER 500 N/A TORRGLYKOS C*DRY A 01334 PREGEL GLASSBAS VARM VITTORIA

Vikt (g) 3840 150 750 780 180 200

Saltkola Art nr Varum. Artikel 00205 NORDIC STRÖSOCKER 500 25740 HANSON HAVSSALT 30301 ARLA VISPGRÄDDE 40% 81120 ARLA SMÖR NS 82% RED LABEL

Mixa alla torra ingredienser och 10% av mjölken med mixerstav. Tillsätt resterande mjölk och grädde och mixa slät. Koka i pastörisatorn. Låt sedan mogna. Basen är ett grundrecept som du kan smaksätta med önskad smak från Pregels sortiment av glasspastor.

Vikt (g) 660 10 300 420

Koka upp grädde. Smält socker och salt till mörk karamell, släck karamellen med den varma grädden och vispa slätt. Tillsätt smöret och värm till 105 grader. Låt karamellen stå och svalna.

Päronglass Art nr Varum. Artikel recept VIT GLASSBAS 11735 BOIRON PURE PÄRON 70764 PREGEL FRUKTPASTA PEAR N 05057 NORRME SKUMMJÖLKSPULVER F GLASS 06910 ARLA VISPGRÄDDE 40% 00205 NORDIC STRÖSOCKER 500

Vikt (g) 3500 350

Vikt (g) 2400 1000 70 120 200 80

Topping Art nr Varum. 72716 LUBECA 22332 UMEGA 62910 PREGEL

Artikel Vikt (g) CHOKLAD CHIPS CARAMEL 33% 1000 RAPSOLJA 150 ARABESCHI FANTASIA CROCCANTE 200

Smält caramellchokladen till 40°C. Blanda caramellchokladen med oljan och Fantasia croccante. Se till att blandningen håller 40-45 grader. Ta ut glassbakelserna från frysen och doppa i blandningen sätt av på mördegsplatta. Garnera efter tycke och smak.

Mixa dom torra ingredienserna med en del av den vita basen och sedan blandas allt och mixas. Frys sedan i glassmaskinen. Direkt från maskinen fyller du en strut och spritsa till hälften i en silikonform, spritsa en sträng med den salta kolan och frys in. 34


gel ato

|

frestelser

Välj rätt bas Beroende på om du har tillgång till en pastörisator eller inte så kan du välja mellan baser för varm- eller kallprocess. Den kalla passar bra vid framställning i mindre skala med snabb omsättning. Den varmprocessade glassen kräver pastörisator men ger då en fylligare glass med längre hållbarhet och bättre ekonomi.

Smaksätt din glass När du blandat glassbaserna smaksätter du dom på olika sätt. Här finns det antingen PreGel Glasspasta/Classic Paste som används till vanilj, nöt- eller chokladglassar. PreGel Fruktpasta/Forte Frutta finns i många smaker och används till fruktsmakande glass. Du kan även smaksätta mer avancerat med Boiron fruktpuréer.

Gourmetglass Produkter och recept för tillverkning och försäljning av gelato

2020

Fråga din säljare efter vår nya glass-sortimentsguide

35

Kobia AB | Tyresö - Göteborg - Hässleholm | www.kobia.se | info@kobia.se | Växel 08-682 72 00 | Order 020-91 00 61


PRISER/K AMPANJER GILTIGA 10 FEBRUARI – 30 APRIL 2020 *

109:-/

st

327:-/fp

Gluten- och laktosfri hallonmoussetårta

69702 MOUSSETÅRTA HALLON GL LF 3*700 g

Färdig tårta med krämig hallonmousse på en saftig botten bakad med mandelmassa. Fri från gluten och laktos. Levereras fryst i displaykartong med bärhandtag.

36


PRISER/K AMPANJER GILTIGA 10 FEBRUARI – 30 APRIL 2020 *

FIKA FÖR FLERA:

Gluten- och laktosfria moussetårtor Nu kan flera vara med och fika! Våra nya färdiga moussetårtor är helt fria från både gluten och laktos och kommer färdiga att tina och sälja som dom är. Extra bra är att dom är förpackade i en låda som både exponerar tårtan och gör den praktiskt bärbar. Smart, snyggt och snabbserverat som flera kan njuta av.

Gluten- och laktosfri mangomoussetårta Färdig tårta med krämig och fruktig mango- och passionfruktsmousse på en saftig botten bakad med mandelmassa. Fri från gluten och laktos. Levereras fryst i displaykartong med bärhandtag. 69701 MOUSSETÅRTA MANGO GF LF 3*700 g

37

109:-/

st

327:-/fp


PRISER/K AMPANJER GILTIGA 10 FEBRUARI – 30 APRIL 2020 *

Vårinspiration

BABA AU RHUM MED CITRUS

För recept på Baba au Rhum, gå gärna in på vår inspirationssida. Vi har fyllt den med härligt goda recept och fina bilder. Recepten har tagits fram av de rosade danska och svenska konditorlandslagen eller av oss själva här på Nordic Sugar. www.nordicsugar.se/recept

3590/

l

359:-/fp

Syrad grädde 87188 SYRAD GRÄDDE 10*1 l Tjock, syrad gourmetgrädde med en lätt syrlig, gräddig och något smörig smak. Produkten bidrar med en fyllig, rund karaktär och ger en lyxigare känsla.

TÄVLA OM EN PLATS PÅ GRÄDDHYLLAN Registrera er på stansbasta.se

NYHET!

Ekologisk Latte Art 2,6%

Ekologisk Latte Art 0,9%

06268 LATTE ART MJÖLK 2,6% EKO Arla Ko Vispgrädde 1, 10 och 20 liter 6*1 l Arla® Latte Art® 2,6% Eko, framtagen av erfarna baristor särskilt för kaffe, är numera ekologisk. En lättarbetad, lagom söt mjölk som ger en sammetslen blank känsla som lyfter fram kaffets alla smakämnen.

65681 LATTE ART MJÖLK 0,9% EKO 6*1 l Ekologisk mjölk framtagen av erfarna baristor för att passa särskilt bra med kaffe. Den är lätt att skumma och trots den låga fetthalten ger mjölken en fyllig och luftig känsla som lyfter kaffets alla smakämnen.

®

1390/

l

1390/

83.40/fp

38

l

83.40/fp


PRISER/K AMPANJER GILTIGA 10 FEBRUARI – 30 APRIL 2020 *

NYHET: Chokladdekorationer

116/

116/

17651 CHOKLADDEK VALENTIN VIT/ROSA 135 ST Hjärta i vit choklad med rosa tryck. Tre olika varianter i en ask. Höjd 30 mm, bredd 34 mm.

st

157:-/fp

056/

NYHET!

056/

st

151:-/fp

157:-/fp

052/

st

17656 CHOKLADDEK HJÄRTA MÖRK MINI 270 ST Mörk choklad i form av små hjärtan. Längd 17 mm, bredd 19 mm. Vikt ca. 0,6 g/st.

st

300:-/fp

17652 CHOKLADDEK TRIANGEL VIT/ROSA 420 ST Vit chokladdekoration i form av en randig rosa triangel. Perfekta att dekorera desserter och tårtor med. 35 x 45 mm. Vikt ca 1,5 g/st.

17653 CHOKLADDEK PINNE VIT/ROSA 150 ST Vit, rosa chokladpinnar perfekta att dekorera desserter och tårtor med. Längd 140 mm, Ø 6 mm. Vikt ca 5 g/st.

NYHET!

NYHET!

3290/

2:-/

st

218:-/fp

151:-/fp

17655 CHOKLADDEK HJÄRTA RÖD MINI 270 ST Rödfärgad vit choklad i form av små hjärtan. Längd 17 mm, bredd 19 mm. Vikt ca. 0,6 g/st.

17508 CHOKLADDEK HJÄRTA RÖD 3,4*3CM, 135 ST Hjärta i vit choklad med rött tryck. Tre olika varianter i en ask. Höjd 30 mm, bredd 34 mm.

st

12:-/

l

263.20/fp

l

96:-/fp

Vispbar Havregrädde

Havredryck Barista

27002 HAVREGRÄDDE VISPBAR 28% 8*1 l Oat for whipping från Aito är lika fluffig och krämig som vanlig vispgrädde.

27003 HAVREDRYCK BARISTA 3% 8*1 l Oat Drink från Aito är en fyllig havredryck. Perfekt för specialkaffe, matlagning och bakning.

3450/

l

207:-/hink

Les Fruits Rabarber

Kakbas multimix

88098024 LES FRUITS RHUBARB 70% 6 kg Fruktfyllningar med 70% frukt. Färdiga att användas. Lämpliga som fyllning till paj, muffins och tårtor, dekoration av olika bakverk, glass, mousse mm. Bakstabila och fryståliga.

37210053 KAKBAS MULTIMIX 12,5 kg Multimix kakbas är en bas för en stor variation av mjuka kakor. Mycket tolerant och robust mix som ger överlägset resultat.

39

1850/

kg

231.25/säck


Alla våra fyllningar är tillverkade i Sverige

Fyllning med hackad mandel eller havssalt vi har smaker för alla 01325 - DIPLOM

03268 - KOBIA

03262 - SAGA

SEMLEFYLLNING, 14 KG HINK

SEMLEFYLLNING LIMITED, 14 KG HINK

SEMLEFYLLNING MED BITAR, 11 KG HINK

Semlefyllning med mandel och aprikoskärnor. En slät fyllning som är lätt att spritsa och breda. Tillverkad i Sverige.

Semlefyllning med en bas på kalifornisk mandel som vi boostat med smakrik medelhavsmandel. Medelhavsmandeln har vi valt att inte skala utan bara riva grovt och blanda i. Fyllningen är sedan lätt smaksatt med havssalt. Tillverkad i Sverige.

03263 - SAGA

8*2 KG SPRITSPÅSE Vår smakrikaste semlefyllning med 25% mandel och mandelbitar som ger smak och struktur. Denna fyllning ses ofta bland vinnarna i olika semmeltest. Finns i hink och förfylld spritspåse. Tillverkad i Sverige.

Kobia AB | Tyresö - Göteborg - Hässleholm | www.kobia.se | info@kobia.se | Växel 08-682 72 00 | Order 020-91 00 61 Kobia AB | 020-91 00 61 | www.kobia.se | @kobia_ab 40


3890/ 97.26/l

flaska

233.50/fp

3350/

Smörspray 87426 SMÖR & RAPSOLJA SPRAY 6*400 ml Arla Pro klarifierat smör och rapsolja används till att smörja formar, pannor och glasera rätter för att få en perfekt gyllene yta. Kombinationen av kvalitets ingredienser och en unik sprayteknik som separerar produkt från drivgasen garanterar god smak.

3350/

l

l

201:-/fp

Vispgrädde 40% 1 L 58910 VISPGRÄDDE 40% GT 6*1 l Färsk vispgrädde gjord på svensk mjölk från Arlagårdar. Den har en tydlig, genuin gräddsmak och mjuk fyllig konsistens.

3350/

335:-/fp

l

670:-/fp

Vispgrädde 40% 10 L

Vispgrädde 40% 20 L

06910 VISPGRÄDDE 40% 10 L Färsk svensk vispgrädde.

30301 VISPGRÄDDE 40% 20 l Arla Ko® Grädde är en färsk grädde från svenska kor. Den går lätt att vispa och förhöjer smaken i all matlagning och bakning.

7590/

7590/

kg

Normalsaltat Smör

Osaltat Smör

51500 SMÖR NS 1 kg Svenskt smör från Arla kärnas av färsk grädde från svenska kor.

54100 SMÖR OS 1 kg Smör kärnat av färsk svensk grädde från Arlagårdar. Utan något tillsatt salt.

Kampanjpriserna på ovan produkter gäller 10/2 - 22/3 2020 41

kg


FAMILJEFÖRETAGET MED ÖVER 1000 PRODUKTER FRÅN HAVET! Feldt´s Fisk & Skaldjur startades 1991 av Lennart Feldt. När företaget startades var grundidén att ha några enstaka storsäljande frysta produkter. Men åren gick och efterfrågan på Feldt´s läckerheter från havet ökade. Idag ägs och drivs företaget fortfarande av familjen Feldt, nu med sonen Martin Feldt som vd, och är en av de ledande fiskleverantörerna i Sverige med över tusen produkter från havet i sortimentet, både frysta och färska. Feldt´s gedigna sortiment omfattar, förutom rena fiskprodukter även romprodukter, sillinläggningar samt skaldjursröror och sallader. Vi kan dessutom presentera marknadens största sortiment av lakeprodukter samt ett stort sortiment av rökta och gravade produkter från vårt eget rökeri. Redan 2001 lanserade Feldt´s sin första MSC-certifierade produkt, Hokifilé från Nya Zeeland. Idag har vi över 400 MSC-certifierade produkter som motsvarar hela 73% av vår försäljning. Vi nöjer oss inte med detta utan strävar hela tiden efter att öka försäljningen av miljöcertifierade produkter.

fisk.se 42


PRISER/K AMPANJER GILTIGA 10 FEBRUARI – 30 APRIL 2020 *

Malt och Vört 53310 BAKVÖRT SPECIAL 14 kg Rostat flytande maltextrakt framställt av korn. Ger en stark rostad och söt maltsmak och en karaktäristisk rödbrun färg. Används till vörtbröd av olika slag.

1690/

kg

236.60/dunk

53360 MALT MÖRK SPECIAL 14 kg Rostat flytande maltextrakt framställt av korn. Ger en naturlig mörk färg och fyllig maltsmak. Används som ersättning för sockerkulör.

1690/

kg

236.60/dunk

53100 BAKMALT SPECIAL LJUS 14 kg Flytande maltextrakt framställt av korn. Ger ljus färg och en mild, fyllig och söt maltsmak. Kan med fördel användas i franskbröd och bröd med kraftig och knaprig skorpa för att ge en vacker krackelering.

16:-/

Långsamofin 39180088 LÅNGSAMOFIN 20 kg Ett mycket smakrikt bröd med lågt GI värde. Innehåller bla lin-, solros- och pumpafrö samt quinoa.

kg

224:-/dunk

Chia & Havrebas

25:-/

kg

500:-/säck

39910088 CHIA OCH HAVREBAS 20 kg Chia- och havrebrödbas utan emulgator. Är ett bröd som ligger i tiden med bra ingredienser som havre och chiafrön.

1990/

Semlefyllning

2390/

57500026 SEMLEFYLLNING 14 kg Semlefyllning med aprikoskärnor och hackad mandel.

Semlefyllning Lyx 57560026 SEMLEFYLLNING ROST. MANDEL LYX 14 kg Semlefyllning med mandelmassa och rostad, hackad mandel.

43

kg

398:-/säck

kg

334.60/hink

2650/ 371:-hink

kg


PRISER/K AMPANJER GILTIGA 10 FEBRUARI – 30 APRIL 2020 *

8890/

8790/

kg

533.40/fp

kg

527.40/fp

Skivad Wästgöta Kloster Svart

Skivad Wästgöta Kloster Svart

71299 OST SKIVAD WÄSTG KLOSTER SVART 6*1 kg Bufféskivor Färdigskivad Wästgöta Kloster Svart är en mellanlagrad grynpipig ost. Skivorna ligger praktiskt radade i bufféförpackning färdiga att lyfta över till serveringsfat, rationellt och tidsbesparande. Perfekt till bufféer.

12994 OST SKIVAD WÄSTG KLOSTER SVART 2*3 kg, Storpack 250 skivor Färdigskivad grynpipig och mellanlagrad ost med en behagligt rund och balanserad smak. Osten har ett stänk av pigg syrlighet och sälta med lång eftersmak. Skivorna ligger praktiskt radade.

42

1050/

90

/ kg

l

63:-/fp

64.35/fp

Filmjölk

Färskost

05856 FILMJÖLK 6*1 l Klassisk filmjölk gjord på svensk mjölk från Arlagårdar. Smaken är svagt syrlig med karakteristisk filarom och lätt gräddighet. Konsistensen är lite tjockare och filen kan med fördel ätas med müsli, flingor, frukt eller bär.

79849 FÄRSKOST NATURELL 25% 1,5 kg Inga tillsatser, naturligt gott! Med sin friska, lite syrliga smak och fasta konsistens passar Arla® Färskost perfekt till allt från smörgåsar och varm och kall matlagning till bakning.

21

1490/

l

89.40/fp

90

/ kg

Mild Grekisk Yoghurt

131.40/fp

06615 YOGHURT GREKISK MILD 6% 6*1 l Yoghurt gjord på svensk mjölk från Arlagårdar och grekisk mild yoghurtkultur. Den är krämig och len i konsistensen och har fyllig gräddig yoghurtsmak.

Grekisk Yoghurt 09546 YOGHURT GREKISK 10% 6*1 kg Grekisk yoghurt med len, mild och gräddig smak. Den passar perfekt att äta som den är till frukt och bär, eller med honung och nötter som en enkel dessert.

44


Lansering vecka 9

CHEESETARISKT – NÄR OSTEN SPELAR HUVUDROLLEN

Vegetariskt Flexitariskt Cheesetariskt Idag väljer varannan svensk vegetarisk mat minst en gång i veckan, framför allt på lunchen. Arla Pro Grilling cheese är en ny huvudråvara för dig som vill möta gästernas behov men behålla kreativiteten i köket. Stek, grilla, fritera eller baka i ugn. Ett enkelt sätt att servera cheesetariskt. Läs mer om Arla Pro Grilling cheese på www.kund.arla.se

87916 – Grillost Mild smoked chili 87865 – Grillost Naturell

85 kr/kg

Servera istället för kött, fågel eller fisk!

127.50/fp

45


recep tserv ice

|

frestelser

Receptservice – en receptbank med exceptionella funktioner För ett tag sedan släppte vi på Kobia en ny version av Receptservice. Den kombinerade receptbanken, kalkylatorn och ingrediensförteckningstjänsten är nu i topptrim. Har du inte testat den ännu är det hög tid för ert första möte. Kobia bygger ständigt upp innehållet i Receptservice tillsammans med våra utvecklingsbagareoch konditorer.

Kobia Receptservice var från början enbart ett sätt att få ut näringsvärden och innehållsförteckningar att sätta på etiketter för livsmedel som krävde märkning. Tjänsten är nu utvecklad till en komplett receptbank där du som kund har en egen inloggning. Din personliga inloggning är kopplad till dina egna priser.

Recept från Kobia Akademin, Frestelser och utvalda recept från våra samarbetspartners finns också i Receptservice, allt för att du inte ska behöva leta på flera ställen. Kobia Receptservice är självklart kostnadsfritt för dig som är kund.

Du kan skapa egna recept eller kopiera över recept från Kobias receptbibliotek. Receptservice genererar innehållsförteckningar, näringsvärden och kalkyler där du även kan lägga in kostnader för arbete och emballering och därmed få bättre överblick över din ekonomi.

Ansök om inloggning till vår webbshop så får du automatiskt tillgång till Kobia Receptservice!

Inspireras av recept från Kobia och Kobia Akademin i vårt bibliotek.

46


recep tserv ice

|

POWERED BY

frestelser

En snabbguide till Kobia Receptservice: xxxxxxxx

|

frestelser

1.

Kopiera våra recept eller skapa dina egna.

2.

Lägg till ingredienser och arbetsbeskrivning.

3.

Se hur Receptservice genererar näringsvärden och innehållsförteckning.

4.

Lägg till vilken marginal du vill ha, dina arbetskostnader och emballage. Receptservice är kopplad till dina avtalade priser.

5.

Spåra var de största råvarukostnaderna i ett recept kommer ifrån.

6.

Skriv ut olika delar av ditt recept. Exempelvis enbart ingrediensförteckning och näringsvärde i ett färdigt dokument.

7.

Receptservice är direktkopplad till Antonson etikettskrivarsystem och hanterar PLU koder.

> Receptservice fungerar på dator, surfplatta och smartphone! Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome eller Safari på dator för bästa användarupplevelse.

47


RETURADRESS: KOBIA AB BOX 322 135 29 TYRESÖ

Kobia AB | Tyresö - Göteborg - Hässleholm | www.kobia.se | info@kobia.se | Växel 08-682 72 00 | Order 020-91 00 61

Kobia AB | Tyresö - Göteborg - Hässleholm | www.kobia.se | info@kobia.se | Växel 08-682 72 00 | Order 020-91 00 61

Profile for Kobia AB

Kobia Frestelser nr 1 2020. 10 februari - 30 april  

Ett inspirerande magasin från Kobia - leverantör för bagare och konditorer.

Kobia Frestelser nr 1 2020. 10 februari - 30 april  

Ett inspirerande magasin från Kobia - leverantör för bagare och konditorer.

Profile for kobia
Advertisement