Page 1

Jaargang: 8 nr.: 1 [voorjaar 2009]

RTV Arnhem heeft de toekomst

Uw bijdrage op TV Arnhem!

Een gesprek met Pauline Meijwaard, interim directeur van Radio en TV Arnhem, over de toekomst Wat is de belangrijkste verandering in omroepland?

“Het medialandschap verandert en dat gaat snel. Internet is hét medium van de toekomst en zal overal en altijd aanwezig zijn. Zoals we nu gewend zijn aan elektriciteit, dat je overal een stekker in het stopcontact kunt steken en dan stroom hebt, zo zal het straks vanzelfsprekend zijn dat je overal internet hebt. Mobiele en draadloze toepassingen zullen steeds meer gebruikt worden en ik denk dat op termijn ook de televisie daardoor een minder belangrijke rol krijgt. Internet en televisie zullen geïntegreerd worden, waardoor het begrip televisie in de toekomst een ouderwets iets zal zijn. Overigens denk ik dat dat nog wel even zal duren. De eerste TV’s met internetaansluiting komen nu op de markt en de vervangingscyclus van een tv is gemiddeld zeven jaar, dus voordat iedereen een dergelijk apparaat heeft, kijken we met zijn allen nog heel wat

uren naar de huidige televisie. Natuurlijk kun je al lang via internet op je PC naar televisie-uitzendingen kijken, maar de kwaliteit en grootte van het beeld is nog niet wat de meeste kijkers willen.”

Speelt de nieuwe Mediawet hier nog een rol in?

“De nieuwe Mediawet is januari 2009 van kracht geworden en speelt in op de nieuwe media. Internet is nu één van de hoofdtaken geworden, naast radio en televisie. Officieel zijn we nu geen omroep meer, maar een publiek mediakanaal. Aan de eisen die de wet stelt aan de publieke functie is niet veel veranderd; we hebben een brede maatschappelijke functie om informatie te verspreiden en een platform te bieden aan in ons geval alle Arnhemmers. Vijftig procent van wat we op elk kanaal brengen, moet bestaan uit informatie, cultuur en educatie. Daarnaast zijn er ook strenge regels wat wel en niet mag met reclame en sponsoring.”

Is internet een kans voor RTV Arnhem?

Win vrijkaarten! Luister naar RTV Arnhem 105.9 FM

Corry Konings Toppers in Concert 2009

ArenA Amsterdam

12 & 13 juni 2009

Mega Kids Talent Show

Go Planet Enschede

11 juli 2009

Corry Konings Mooi was die tijd

Chassé Terrein Breda

19 juli 2009

Normaal in Concert

Go Planet Enschede

12 sept 2009

“Ik denk het wel. We staan nu voor een veranderingsproces en ik vind dat we daarbij moeten inspelen op de ontwikkelingen. Je kunt achter de feiten aan lopen of anticiperen op de toekomst en we hebben met zijn allen meer aan dat laatste. Eén van de dingen die je met internet heel goed kunt bereiken is

participatie van de Arnhemmers bij hun eigen omroep. Iedereen kan straks via internet content aanleveren en zelf mede bepalen wat er te zien en te horen is. Dat maakt het niet alleen leuker om naar te kijken, maar ook de betrokkenheid van de mensen bij hun eigen stad wordt groter. De rol van de omroep wordt dan niet meer zozeer het maken van programma’s, maar vooral zorgen dat er uit verschillende groepen, richtingen en stromingen van alles wordt aangeleverd. Daarvoor moeten we een actieve, uitgebreide en vindbare internetcommunity creëren, waar alle Arnhemmers terecht kunnen. Alles wat er in de stad gebeurt, of dat nu is op gebied van nieuws, verkeer, bouwprojecten of in het kader van kunst, cultuur, sport, business, zingeving enzovoorts, moet bij ons te vinden zijn. Radio en televisie worden dan afgeleiden van internet. Als we die kant op gaan ben ik ervan overtuigd dat RTV Arnhem de toekomst heeft!”

Ticketservice voor (sport-) evenementen, dinnershows, concerten en theater

tec

RTV Arnhem 09 teksten CS4.indd 1

ado

TV Arnhem zoekt films zonder auteursrechten, op DV- (digital video) of DVD-formaat. Mocht u een film hebben, neemt u dan contact op met onze redactie. Via telefoonnummer 026-4422282 of mail naar beleidsteam@rtv-arnhem.nl

Arnhem op televisie Blijf op de hoogte van alles wat er in Arnhem speelt, stem af op TV Arnhem. Televisie van en voor Arnhemmers! Waar vindt u TV Arnhem? Op de meeste televisietoestellen kunt u het kanaal van TV Arnhem automatisch laten opzoeken. Mocht uw toestel die functie niet hebben dan kunt u TV Arnhem handmatig vinden op kanaal 256 MhZ. Voor meer informatie bezoek onze website: www.rtv-arnhem.nl.

www.rtv-arnhem.nl

Meer evenementen zie website

H

Heeft u een opmerkelijk filmpje over Arnhem, een oude zwart-wit reportage over de stad of ander beeldmateriaal met de Rijnstad in de hoofdrol? TV Arnhem is op zoek naar beeldmateriaal over Arnhem. Laat het ons weten en mogelijk is uw film binnenkort te zien op TV Arnhem!

SPECIALIST in DAKKAPELLEN tel: 0481-350345 Bemmel www.techado.nl info@techado.nl

st !!! t a a l gep g a d hout n e f i é o t é n f a o In r gar nstst a u a k j 10 g in n i r e Uitvo

19-05-09 15:41


Café en Zaalverhuur “De Betuwe”

Bespaar honderden euro’s op uw Drukwerk

Rijksweg-West 45 6842 BB Elden-Arnhem T: 026-3814340 E: info@cafedebetuwe.nl

ENORM AANBOD

Tel. 026-3616843

Heeft u iets te vieren? Vraag vrijblijvend een prijsopgave van ons. De zaal is ook geschikt voor kleinere groepen. Buffetten of Diners uit eigen keuken.

Telefoon: 0314 - 375 888

WWW.MDH-DrukWerk.nl

***

Het bruine café van Elden. Geopend iedere dag behalve zondag vanaf 9 uur. Een biljartje leggen, of gewoon gezellig een borrel drinken.

VESTIGING HUISSEN NIJVERHEIDSSTRAAT 3 6851 EJ HUISSEN

Lunch van maandag tot en met vrijdag .

Rijnstraat 14 a • 6811 EV Arnhem Tel 026 4421222 • Fax 026 3510873

Kijk ook eens op www.cafedebetuwe.nl voor meer informatie

WWW.TERBORGSE.NL

www.arnhem.vakantieXperts.nl

Crazywheels Plattenburgerweg 91a Arnhem Voor al uw scooters, bromfietsen, snorfietsen en fietsen; ook reparatie van scooters, brom- & snorfietsen en fietsen

Dealer van Kymco, Sym, Rieju, Beta, Generic, CPI, TGB, Piaggio en Killerbee. Wij leveren alle merken! Ook zijn wij dealer van Puch en Montego fietsen en levering van alle merken.

Crazywheels • Plattenburgerweg 91a • 6824 ET Arnhem • Tel.: 026 - 4422365 • www.crazywheels.nl

DIRECT TE HUUR... IN ARNHEM VREDENBURG Groningensingel 101 t/m 939 “Kasteel Vredenburg” is gelegen in de nabijheid van winkelcentrum Kronenburg. Het complex bevat 4 en 5kamerappartementen. De 4 en 5-kamer appartementen hebben een royale woonkamer, separate woonkeuken, 3 of 4 slaapkamers en een badkamer met ligbad en douche. Huurprijs € 720,00 € 740,00 exclusief servicekosten ORANJESINGEL 58, 6511 NX NIJMEGEN, T 024 - 382 00 00

WWW.VERBEEK-VGM.NL

Wij verkopen ook úw woning Wij verkopen uw woning Wij verkopen úw woning binnen 3ook maanden, binnen maanden, tegen max.3 1% courtage. tegen 1% courtage. tegen max.1%max. courtage.

Wij verkopen uw woning gegarandeerd binnen 3 maanden, tegen max.1% courtage.

Verkocht Arnhem

Orchislaan 5-3

Wij verkopen uw woning gegarandeerd binnen 3 maanden, gegarandeerd binnen 3 maanden, Wij verkopen uw woning tegen max.1% courtage. tegen max.1% courtage. gegarandeerd binnen 3 maanden,

Te koop

Verkocht Wolfheze

Macharislaan 3

Arnhem

Hoornbladstraat 23

Verkocht Renkum

Te koop te koop te Struifstraat 7 Huissen koop te koop Wolfhezerweg 49 te koop Wolfheze Wolfhezerweg 49 W

Busehof 7

Wolfheze

Wolfheze

T

T H HT C C O RKO VE

H OC K ER Vraagprijs 224.750,- k.k.

Staat uw woning hier de volgende keer bij?

O

te koop

Wolfhezerweg 49

T

CH T O K T ER R VE

T

RRK VVEE ERRK Vraagprijs 499.500,? k.k. JVE? BIJ BIVER OO K

Staat uw woning hier de volgende keer ook bij?

RTV Arnhem 09 teksten CS4.indd 2

19-05-09 15:41


Ook bestuur RTV Arnhem op weg naar vernieuwing

Bestuurslid Hans Marcelis tevreden na hectische periode RTV Arnhem slaat de weg van vernieuwing in met een nieuw bestuur. Hans Marcelis is de enige van de vorige bestuurders die in functie blijft. De voormalige interim-voorzitter heeft veel vertrouwen in de toekomst van de Arnhemse omroep. “Er is nieuw elan, er waait een nieuwe wind en dat merk je binnen de omroep.”

sering. Marcelis kijkt met veel vertrouwen uit naar de toekomst. “Er is nieuw elan, er waait een nieuwe wind en dat merk je binnen de omroep. De snelle invulling van het bestuur en de mensen die we daarvoor gevonden hebben, laten zien dat de RTV Arnhem leeft. Het is nu aan het bestuur om het beleid en de nieuwe koers volledig richting te geven.”

Sinds eind april heeft RTV Arnhem een nieuwe voorzitter, Willem Vaneker. Hans Marcelis was de periode daarvoor interim-voorzitter en heeft een paar drukke maanden achter de rug. Maar het resultaat mag er zijn. Met het nieuwe meerjaren bedrijfsplan en de vorming van een nagenoeg compleet nieuw bestuur laten de contouren van de toekomst zich voorzichtig zien. RTV Arnhem is volop in beweging, ook op bestuurlijk vlak. “Het is inderdaad een drukke periode geweest”, kijkt Hans Marcelis terug. “Een interessante tijd, waarin belangrijke zaken voor RTV Arnhem geregeld moesten worden. En daarin zijn we denk ik geslaagd, want we hebben een bijna nieuw bestuur. Dat is nog best rap gegaan, hoewel we nog steeds twee bestuursleden nodig hebben.”

RTV Arnhem heeft onlangs ook nog het meerjaren bedrijfsplan gepresenteerd. “We zijn met RTV Arnhem druk in de weer om de professionalisering verder vorm te geven”, zegt Marcelis. “Belangrijk daarbij zijn een goede strategie en het meerjaren bedrijfsplan. Die zijn er nu. De ideeën over hoe we de toekomst tegemoet willen treden liggen er. In het plan zijn een vijftal scenario’s uitgewerkt. Het is nu aan de gemeente om zich er over te buigen en zich uit te spreken over de toekomst van RTV Arnhem. Vooralsnog ga ik ervan uit dat we een mooie toekomst tegemoet gaan. ”

e

nzen N o r a B

RTV Arnhem op internet Bezoek ook onze in het nieuw gestoken website. RTV Arnhem altijd dichtbij, overal ter wereld! Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in Arnhem, luister naar live internetradio, of laat u informeren over de programmering van radio en televisie. Hebt u een uitzending op TV gemist? Geen punt, bekijk de uitzending via onze website. Surf snel naar www.rtv-arnhem.nl en volg ook via internet de laatste ontwikkelingen in Arnhem, rechtstreeks uit het hart van de stad.

Kinesiologie | Touch for Health | Braingym | Voedingsadvies

a

Harmonic Health

ld

D

Marcelis blijft zelf als enige van het vorige bestuur over. Voorzitter Jaap van Hensbergen is aan het begin van dit jaar vertrokken en secretaris Pauline Meijwaard is eind vorig jaar aangesteld als interim-directeur van RTV Arnhem. “Op een gegeven moment bleef ik zelfs alleen over”, zegt Marcelis. De drukte die daarmee op hem afkwam, kan hij inmiddels weglachen. “Met Henk de Beijer en Henry Potman hebben vrij snel twee nieuwe bestuursleden gevonden. Twee mannen met de nodige bagage en ervaring, dat zijn echt twee uitstekende bestuurders. De functie van voorzitter is ingevuld door Willem Vaneker, iemand met veel ervaring op het bestuurlijke vlak. Het bestuur is dus behoorlijk versterkt, we zoeken alleen nog naar een secretaris en penningmeester.” Het nieuw geformeerde dagelijks bestuur is de volgende aanzet voor RTV Arnhem naar verdere professionali-

Harmonic Health probeert de harmonie terug te brengen in Uw gezondheid door een aantal technieken te combineren. Te denken valt aan acupressuur, massage en voedingsadvies. Ik probeer U op deze manier te begeleiden (nooit te genezen) en harmonie in uw gezondheid terug te vinden.

De Bronzen Wereld is nu ook weer op

zaterdag geopend Croydonplein 424, Arnhem 026-3211282

Tjarko Holtjer Oremusplein 12 6815 DP Arnhem Tel: 026 44 28 621 Mob: 06 176 76 176

Voor meer informatie www.hhff.info Openingstijden: Woensdagavond & Donderdagavond 18.00-21.00 uur Vrijdag t/m zondag 13.00-15.00 en op afspraak.

RTV Arnhem en Nijmegen 1 denken aan samenwerking Uitwisseling items voor radio en televisie logische stap Arnhem en Nijmegen gaan waarschijnlijk samen optrekken. De kennismaking is in ieder geval goed bevallen. RTV Arnhem en Nijmegen 1, de omroepen van beide steden, bespreken de mogelijkheden om in de toekomst op sommige vlakken samen te werken. “Want waarom zou je dingen dubbel doen?”, vraagt stationmanager Michiel van de Loo van Nijmegen 1. RTV Arnhem koestert de vriendschap met de buren. Vandaar ook dat de omroep de contacten met de collega’s uit Nijmegen heeft aangehaald. RTV Arnhem en Nijmegen 1 hebben veel raakvlakken. De gedachte van samenwerking is dan ook logisch, meent Michiel van de Loo. “Het ligt voor de hand dat we bijvoorbeeld items gaan uitwisselen met nieuws uit het KANgebied. Want waarom zou je dingen dubbel doen?” De Nijmeegse omroep is vrij jong. Nijmegen 1 heeft nu anderhalf jaar een licentie. De ‘buur van RTV Arnhem’ staat van begin af aan welwillend tegenover samenwerking met collega-omroepen. Van de Loo legt uit: “Rond de Vierdaagse hebben we bijvoorbeeld een samenwerkingsverband met de lokale omroepen van de plaatsen waar de Vierdaagse komt. Dan werken 10 omroepen een week lang 24 uur per dag samen om radio te maken. De voordelen zijn natuurlijk talrijk, want samen kunnen we veel meer dan wanneer ieder voor zich een programma zou maken.” Van de Loo denkt bij de samenwerking met RTV Arnhem in eerste instantie aan uitwisseling van items voor radio en televisie. “Als we ver vooruitkijken, kun je natuurlijk ook denken aan samenwerking op commercieel vlak”, zegt de stationmanager. “De insteek moet zijn dat beide omroepen er profijt van hebben. Wij zijn in ieder geval absoluut niet huiverig om te kijken wat we voor elkaar kunnen doen. We kunnen namelijk nooit concurrenten van elkaar zijn. Wij richten ons puur op Nijmegen en RTV Arnhem op Arnhem. Dat bijt dus niet.” In de loop van dit jaar zullen Arnhem en Nijmegen de grondgedachte van samenwerking verder uitwerken. “We hebben wat gesprekken over en weer gehad”, zegt Van de Loo. “RTV Arnhem is momenteel druk bezig om de organisatie vorm te geven. Wanneer zij de zaken verder op de rit hebben, dan zullen we zeker weer met elkaar in contact komen en kijken wat we voor elkaar willen betekenen.”

eek

Deze W

ng

- Korti

€ 300,

RTV Arnhem 09 teksten CS4.indd 3

19-05-09 15:41


Last Last van van Last Last van van

Gerritsen Parket

Oorsuizen? Oorsuizen? Fluittoon? Fluittoon?

Een vloer voor je leven.

Schuren en afwerken 20 euro per m excl. btw 2

Laat Laat u u behandelen, behandelen, Laat u behandelen, Laat u behandelen, 026-4433252 of 026-4433252 of surf surf naar: naar: 026-4433252 of surf 026-4433252 of surf naar: naar: www.bakker. www.bakker. www.bakker. uwpraktijkonline.nl www.bakker. uwpraktijkonline.nl uwpraktijkonline.nl uwpraktijkonline.nl Klik Klik op op specialisatie specialisatie Klik op specialisatie publicaties. Klikof op specialisatie of publicaties. of publicaties. of publicaties. Baat bij twee Baat bij twee op op de de drie. drie. Baat bij twee op Baat bij twee op de de drie. drie.

Ook voor 2009 geen prijs verhoging.

Wij leveren en leggen alle soorten houten vloeren. Onze specialiteit is het herstellen van oude of beschadigde vloeren. Nieuw: V-groef schoonfrezen €1,- p.m. Onze grootste hobby is het leggen van de traditionele vloeren zoals visgraat en blokpanelen

Gerritsen Parket Arnhem • Tel.: 026-3623965 Mob 06 - 53670140 • www.gerritsenparket.nl

SIEM GITSELS

AUTOMOBIELBEDRIJF

LOODGIETERS-/ INSTALLATIEBEDRIJF

VAN DEN BRINK B.V. RENAULT SPECIALIST

showroom

Rosendaalsestraat 481 Rosendaalsestraat 437-441 6824 CK Arnhem Tel. 026-4424866 Fax. 026-3892729

www.autovandenbrink.nl

Badkamers

Dakbedekking

Centrale Verwarming

Lood- en Zinkwerken

Designradiatoren

Gas-Water-Sanitair

Kachels & Haarden

Onderhoud & Reparatie

Airconditioning

300m2 Showroom

VAN OLDENBARNEVELDSTRAAT 122 6827 AN ARNHEM 026 - 443 24 42

WWW.SIEMGITSELS.NL

Bespaar honderden euro’s op uw Drukwerk! 00

1.0 pier a vel briefp 169,-

.000

5 ers A5 fc Fly 199,-

.000

5 ers A6 fc Fly 99,-

500 fcrtjes a Visiteka 79,-

WWW.MDH-DRUKWERK.NL

Telefoon: 0314 - 375 888

DOETINCHEM: GRUTSTRAAT 13-17 • ARNHEM: P. CALANDWEG 7A • INFO@MDH-UITGEVERIJ.NL

Massagepraktijk Jos van Biesen Praktijk voor: Mr. Samuel van Houtenhof 18 6836 HD Arnhem tel: 026 3819981 mob: 06 26440733 E-mail: josvanbiesen@hetnet.nl

elke dinsdag om 15.40 uur te beluisteren bij RTV-Arnhem in De Rotonde:

stoelmassage sportmassage shiatsu bindweefselmassage ontspanningsmassage

Behandeling op afspraak Voor particulieren en bedrijven Lid van: NGS, Kata NL

huis van lezen en literatuur

altijd wat te beleven!

brug van informatie naar kennis sleutel tot educatie en ontwikkeling virtueel knooppunt en…

www.bibliotheekarnhem.nl

Herman Roordink Klarendalseweg 483 6822 GX Arnhem Tel. 026-4420704 Mob. 06-20585313

www.magic-herman.nl RTV Arnhem 09 teksten CS4.indd 4

Winkelcentrum Presikhaaf, Dichterbij dan je denkt

19-05-09 15:41


Cameraman van de toekomst in de leer bij RTV Arnhem Omroep ondertekent convenant met ROC Rijn IJssel De cameraman van de toekomst krijgt de kans het vak in de praktijk te leren bij RTV Arnhem. Dat is de gedachte achter de samenwerking die de Arnhemse omroep is aangegaan met opleidingscentrum Rijn IJssel. Wil van Pinxteren, sectordirecteur Techniek & ICT, Laboratorium & Research van Rijn IJssel, is enthousiast. Hij ziet volop kansen voor beide organisaties. “We kunnen echt een meerwaarde voor elkaar vormen, zodat één plus één wel eens drie kan worden.”

want het onderwijs is er voor de omgeving. Wij vinden dat een opleiding flexibel dient te zijn, het moet uiteraard goed aansluiten op de arbeidsmarkt. Zolang je maar binnen de spelregels van OCW (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, red.) blijft.”

Studenten van Rijn IJssel kunnen straks de theorie en de praktijk verenigen. Op de werkvloer van RTV Arnhem krijgt hun studie werkelijk vorm. “Onder leiding van een goede redactie komen de studenten in contact met de beroepspraktijk”, zegt Wil van Pinxteren. “Het motiveert natuurlijk enorm als je tijdens je opleiding al actief met je vakgebied in aanraking komt. De kennis en kunde ontwikkelen zich dan weer verder. RTV Arnhem is daarom een heel aantrekkelijke partner voor ons. En andersom kan RTV Arnhem straks uit een groot aanbod studenten putten, die een stage komen volgen bij de omroep. Samen kunnen we ook invulling geven aan de nieuwe media en de ontwikkeling daarvan.”

Als het aan Van Pinxteren ligt vormen RTV Arnhem en Rijn IJssel de komende jaren samen het beginpunt voor de cameraman van de toekomst. “De exacte invulling van de samenwerking dient zich nog te ontwikkelen, maar de basisgedachte is er”, zegt de sectordirecteur van Rijn IJssel. “Wij zijn er in ieder geval blij mee dat studenten de kans krijgen de beroepspraktijk al in een vroeg stadium te leren kennen. Dat is natuurlijk hartstikke belangrijk, want het mag niet zo zijn dat studenten aan het einde van hun opleiding erachter komen dat ze eigenlijk de verkeerde studie hebben gekozen. Door de praktijkervaring die ze straks bij RTV Arnhem kunnen opdoen, leren ze hun vak veel beter begrijpen. En daar heeft iedereen alleen maar voordeel van.”

De contacten tussen beide organisaties bestonden al langer, maar met het ondertekenen van een samenwerkingsconvenant hebben RTV Arnhem en Rijn IJssel elkaar definitief gevonden. De samenwerking zal er in de eerste plaats zijn voor studenten Video-editor/Cameraman. Die studie bestaat nu vijf jaar aan het Rijn IJssel. Van de eerste lichting hebben een jaar geleden de eerste afgestudeerden de opleiding aan de Thorbeckestraat verlaten. “Het is een relatief jonge opleiding”, aldus Van Pinxteren. “Het lespakket van de vierjarige competentiegerichte opleiding is nagenoeg af. De samenwerking met RTV Arnhem vult het geheel goed aan. En daarbij kijken we zeker naar wat we voor de omroep kunnen betekenen,

RTV Arnhem, rechtstreeks uit het hart van de stad Blijf op de hoogte van alles wat er in Arnhem speelt, stem af op Radio & TV Arnhem. Van en voor Arnhemmers! Uitzendingen van Radio Arnhem zijn te beluisteren via de ether op 105.9 FM en via de kabel op 93.1. TV Arnhem kunt u vinden op kanaal 256 MhZ. RTV Arnhem heeft uiteraard ook een eigen website met de nodige informatie, surf snel naar www.rtv-arnhem.nl.

Nieuwe voorzitter RTV Arnhem Radio en TV Arnhem heeft sinds eind april een nieuwe bestuursvoorzitter: Willem Vaneker. Hij heeft veel ervaring in het publieke domein en heeft een aantal directeursfuncties gehad bij verschillende gemeenten. Momenteel is hij directeur bij Van Ede & Partners in Arnhem. Daarnaast heeft hij de nodige bestuurservaring.

RTV Arnhem is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, maar eigenlijk ook naar dé nieuwe vrijwilliger. Dat is iemand die vanuit zijn passie ergens mee bezig is en dat geschikt kan maken voor internet, televisie of radio. Iets kan natuurlijk al heel snel op internet en we kunnen ons voorstellen dat je misschien niet direct weet hoe je dat kunt vertalen naar goede radio of televisie. Daar helpen we je graag bij. Zodat jij je kennis, ervaring en enthousiasme over een bepaald onderwerp met de rest van de Arnhemmers kunt delen en wij goede content op onze mediakanalen krijgen. Ben jij ergens goed in, weet je ergens veel van af en wil je wat tijd spenderen om het bij RTV Arnhem te krijgen, mail dan naar info@ rtv-arnhem.nl of bel 026 44 222 82 en vraag naar iemand van het beleidsteam. Overigens zijn we ook op zoek naar techneuten die ons kunnen helpen op het gebied van internet, communities, filmmontage en studiotechniek. Een paar uur per week of zelfs per maand is al genoeg om een serieuze bijdrage te kunnen leveren. En vind je het bijvoorbeeld leuk om te filmen, dan kunnen we je koppelen aan iemand die wel dingen kan bedenken, maar het niet kan vastleggen. Kortom, er is genoeg te doen. We vragen wel commitment; in de praktijk betekent dat gewoon dat afspraken worden nagekomen. Daarnaast zoeken we ook kwaliteit. Onze internetters, kijkers en luisteraars zijn het waard om iets goeds voorgeschoteld te krijgen, dus we kijken altijd naar hoe het beter kan. Jij hebt daar zeker ook een stem in. Herken jij je in dé nieuwe vrijwilliger? Dan heet ik je van harte welkom bij RTV Arnhem! Pauline Meijwaard (interim directeur) info@rtv-arnhem.nl

Dorine Keijzer is opeens het gezicht van RTV Arnhem Arnhemse hoopt op versterking van de televisieafdeling Ze is met recht het gezicht van RTV Arnhem. Dorine Keijzer schiet in de lach. “Ik ben inderdaad het meest in beeld”, zegt ze. “Maar ja, ik ben momenteel ook bijna de enige die items maakt, dus zo moeilijk is dat niet.” Toch klopt het wel, geeft ze schoorvoetend toe. Mensen herkennen haar ondertussen. “U bent toch die mevrouw van televisie, vragen ze dan”, zegt Keijzer vrolijk. “De macht van tv is ongelooflijk groot.”

Dorine Keijzer maakt al zo’n vier jaar radio bij RTV Arnhem, maar RTV Arnhem is erg blij dat Willem Vaneker (63) zich bereid heeft door haar televisieoptredens is verklaard tijd en energie te steken in de omroep. In het veranderende ze opeens een bekende Arnhemmedialandschap zijn er meer dan voldoende uitdagingen om de se. “De allereerste was een vader organisatie te sturen op weg naar een professionele en moderne op de school van mijn dochter”, invulling van de publieke mediataak. herinnert de 43-jarige Arnhemse. “Na een paar weken herkende een caissière van een supermarkt me. Wel leuk natuurlijk, maar daar is het me echt niet om te doen. Als ik heel eerlijk ben weet ik ook nog niet of ik televisie of radio nou leuker vind.” Op zaterdag is Keijzer nog altijd druk met haar radioprogramma, Lijn 1. Doordeweeks is ze razend druk met het maken van televisie-items. “De afgelopen maand ben ik heel intensief voor televisie in de weer geweest, ik draaide weken van zestig uur. Als ik ergens voor ga, dan geef ik ook alles. Maar eigenlijk is het te gek. Komt ook doordat we sim-

RTV Arnhem 09 teksten CS4.indd 5

De nieuwe vrijwilliger

pelweg mankracht tekort komen voor televisie. Dat is niet goed. Ik wil niet bepalend zijn op tv en dat is nu wel het geval. Het zou zo mooi zijn als we meer mensen zouden hebben.” “RTV Arnhem heeft een grote stap gezet met tv. Ik ben daar in gerold en doe het hartstikke graag, maar het is voor de omroep zaak dat we doorgroeien. Dan heb je gewoon mensen nodig die overdag beschikbaar zijn en die wat kunnen. Ik hoop dat die er gauw komen. Want zeg nou zelf; waar krijg je nou de kans om televisie te maken? Die mogelijkheid moet je grijpen.” Ze woont nu dertien jaar in Arnhem, groeide op in het westen van het land. Dat de juriste nu televisie maakt, had ze nooit gedacht. Toch heeft Keijzer altijd al wel aantrekkingskracht tot de journalistiek gevoeld. “Dat zat er al wel in”, zegt ze. “Toen we net in Arnhem woonden zag ik ook wel eens een oproep staan. Een jaar of vier geleden heb ik toch maar gereageerd. Zo ben ik bij de omroep terechtgekomen. Ik ben begonnen bij Tekst-TV en ging al vrij snel aan de slag bij de radio, bij Lijn 1. Ik heb toen ontdekt dat ik radio vreselijk leuk vind. Ik kom er nu achter dat televisie een fascinerend fenomeen is, maar er komt een

hoop bij kijken. Soms mis ik het wel eens om een reportage te maken zoals op radio. Je in iemand verdiepen en een écht gesprek voeren.” Voor iemand die gewend is louter aan het gehoor te denken, gaat het denken in beelden haar steeds beter af. Met een korte cursus als houvast en bovenal haar eigen ervaringen tot nu toe als prima leerschool. “Ik leer elke week”, zegt Keijzer. “Als je een onderwerp voor een item hebt, moet je direct de vraag stellen: zijn daar beelden bij? Je moet voor televisie veel completer denken. Maar ik merk dat ik steeds nauwkeuriger te werk ga. Het voordeel is dat televisie bij RTV Arnhem nog in de kinderschoenen staat, al doende leren we. En als ik onze eerste items met die van nu vergelijk, dan zeg ik dat we ontzettend zijn gegroeid.” De verdere ontwikkeling van de televisietak van RTV Arnhem hoopt ze met collega-verslaggevers te kunnen delen. En wie weet heeft Keijzer haar eretitel ‘het gezicht van RTV Arnhem’ binnen afzienbare tijd overgedragen. “Prima, want dat betekent dat we met meer mensen nog meer mooie televisie voor Arnhem maken.”

19-05-09 15:41


Home-Care biedt hulp bij: Persoonlijke verzorging Verpleging & Begeleiding in de regio Arnhem

Swalmenhof 7 | 6845 DG Arnhem Tel. 026 - 379 22 61 | Mob. 06 - 153 87 811

www.home-care.nl

BISTRO

Piaf

Velperplein 30 Arnhem 026-3510036

3 - Gangen Keuze Menu â‚Ź 21,45

www.bistropiaf.nl

Tegen inlevering van deze advertentie krijgt u op dinsdag t/m donderdag

10% korting

op de menuprijs!! (max 4 personen)

RTV Arnhem 09 teksten CS4.indd 6

19-05-09 15:42


Intercedent

Asbestsaneerder(s)

• • • • •

• • • •

Zelfstandig kunnen werken Telefonische acquisitie plegen Administratie & planning bijhouden Inschrijven van uitzendkrachten Standplaats in Barneveld of Rotterdam

Geldig DAV certificaat Geldige gezondheidsverklaring Eigen vervoer In het bezit zijn van een eigen masker (PBM’s ) Projecten door heel Nederland

Elektromonteurs Schepen

Zelfstandig werkende koks

• Leerling monteurs, chef-monteurs, service monteurs • Min. Diploma MSI/EMSI/TSI of MTS Elektrotechniek • Projecten door heel Nederland • Eigen vervoer

• • • • •

Calculator (MTS Bouwkunde) • Mag ook schoolverlater zijn, interne trainingen voorhanden • Je hebt oog voor detail • Je bent enthousiast, spontaan en stressbestendig • Fulltime • Gendt

Oproepkrachten bediening • Je bent service en gastgericht • Je hebt oog voor detail • Je bent enthousiast, spontaan en stressbestendig • Beschikbaar voor wisselende diensten • Barneveld en omgeving

RTV Arnhem 09 teksten CS4.indd 7

Gedegen aantoonbare ervaring Wisselende diensten Eigen vervoer Enthousiast, spontaan en gedreven Midden- Nederland

IJzervlechter(s) • • • •

Zelfstandig kunnen werken Tekening lezen Eigen vervoer Door heel Nederland willen werken

Betere Banen biedt daadkracht op de volgende gebieden: • Uitzenden • Detachering • Werving & Selectie • Payrolling Wij werken tegen een concurrerend tarief en gaan voor de 100% klant tevredenheid! Onze werkwijze is direct en to the point. Duidelijke vragen, antwoorden en oplossingen is onze kracht. Voor ons is het persoonlijk contact met werknemer en werkgever 1 van de belangrijkste dingen. Dat is de basis van een goedwerkende relatie tussen alle partijen. Wij hebben geen 9 tot 5 mentaliteit en zijn dus ook na sluitingstijd te bereiken op tel:0800-2383732 Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij U geld kunnen besparen. Ben jij op zoek naar die Betere Baan en gemotiveerd om je voor 100% in te zetten bel ons dan voor een afspraak of mail je cv en wij zoeken die Betere Baan voor jou.

Vestiging IJsselburcht • IJsselburcht 3 • 6825 BS Arnhem • T 026-3653494 of 0800-betereb (0800-2383732) • Fax 084-7339565 • E-mail: werken@beterebanen.nl Vestiging Volkerak (Presikhaaf ) • Volkerakstraat 18 • 6826 GM Arnhem • T 026-3636070 of 0800-betereb (0800-2383732) Fax 026-3617505 • E-mail: werken@beterebanen.nl

19-05-09 15:42


DE ARNHEMSE

accent op talent

Volare traint en coacht Arnhemse vrijwilligers ter ondersteuning bij hun vrijwilligerswerk en persoonlijke ontwikkeling - 2 Keer per jaar aanbod van ongeveer 25 trainingen en workshops - Trainingen op maat Gelderseplein 115 6834 CC Arnhem Mob. 06 - 53 86 15 83

Willemstraat 58 6882 KE Velp Mob. 06 - 53 83 42 43

Fysiotherapie van Gilst Kortlandplaats 4 6843 HA Arnhem T. (026) 381 60 43 F. (026) 370 90 63

Meer info en overzicht trainingen: www.volare-arnhem.nl Contact: 026 4424970; info@accentoptalent.nl

WEVERSTRAAT 26 ARNHEM 026-4451277 WWW.LEZENISLEUK.NL

Volare is onderdeel van St. Rijnstad

Kinderfysiotherapie van Gilst Kromwijkplaats 4 6843 GR Arnhem T. (026) 381 60 43 F. (026) 370 90 63

J O U W TA L E N T O P D E J U I S T E P L A AT S

Sportfysiotherapie McKenzie therapie Bekkenbodemtherapie Revalidatietraining Kinderfysiotherapie Presikhaaf Bedrijven helpt werkzoekenden weer op

Ben jij op zoek naar werk? Heb je een persoonsge-

weg naar een passende baan. Dit doen we in opdracht

bonden budget of een SW indicatie om daarmee aan

van Gemeenten, het UWV of reguliere werkgevers.

de slag te gaan? Presikhaaf Bedrijven is de specialist in

Fysiotherapie van Gilst

Ook voeren wij graag zogenaamde IRO-trajecten uit.

het begeleiden van mensen naar werk. Binnen onze

Dit betekent dat iemand zelf zijn re-integratietraject

organisatie is de kennis, ervaring en hebben wij de

Gesitueerd in de Arnhemse wijk Elderveld vormen wij met 5 fysiotherapeuten een jong en dynamisch team met moderne inzichten in de hedendaagse fysiotherapie. De praktijk heeft zich in de afgelopen jaren naast algemene fysiotherapie gespecialiseerd in onderstaande behandelmethodes:

inkoopt met geld dat hem/haar door de uitkeringsin-

middelen om enthousiaste mensen de snelste en

stantie ter beschikking wordt gesteld, een zogenaamd

beste weg naar werk te bieden.

www.fysiotherapievangilst.nl

Sportfysiotherapie: behandeling van allerlei acute en langdurige sportletsels McKenzie therapie: een actieve benadering van rug- en nekklachten Bekkenbodemtherapie: behandeling en oefeningen gericht op bekkenpijn en slappe bekkenbodemspieren Revalidatietraining: training gericht op herstel na operatie of ongevallen Kinderfysiotherapie: behandeling van kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar met bijvoorbeeld voorkeursligging, ontwikkelingsachterstand, schrijfproblemen. Er is ruime parkeergelegenheid voor de praktijk en ook met het openbaar vervoer is de praktijk goed bereikbaar. Kijkt u ook eens op www.fysiotherapievangilst.nl voor meer informatie. Fysiotherapie van Gilst Kortlandplaats 4 6843 HA Arnhem T. 026-381 6043

Kinderfysiotherapie van Gilst Kromwijkplaats 4 6843 GR Arnhem T. 026-381 6043

Bent u op zoek naar een goochelaar? Magic Herman is op dit gebied van alle markten thuis. Tijdens uw bruiloft, buurtfeest, straattheaterfestival, beursstand, kinderfeest, bedrijfsfeest, jubileum of tal van andere festiviteiten is Herman een blikvanger die uw gasten niet snel zullen vergeten. - De magie gebeurt in de handen van uw gasten tijdens de table-magic voorstelling. - Bedrijfs- en productpresentaties met een magische knipoog. - Kinderfeesten waarbij snoepgoed, met behulp van het feestvarken, overal vandaan gechoogeld wordt. - Tijdens de gambling show laat Herman zien hoe er vroeger, en wellicht heden ten dage, werd valsgespeeld. Geweldige act voorafgaand aan het door u georganiseerde pokertoernooi. - Goochelcursus voor kinderen.

Persoonsgebonden Budget (PGB). Meer informatie? Kijk op www.presikhaaf.org!

Bruningweg 10 6827 BM Arnhem Postbus 9038 6800 EX Arnhem

Telefoon: Telefax: E-mail: Internet:

026 - 368 51 11 026 - 364 97 49 communicatie@presikhaaf.org www.presikhaaf.org

Presikhaaf Bedrijven: GEWOON GOED IN WERK U bent op zoek naar gemotiveerde en betrokken medewerkers? Presikhaaf Bedrijven detacheert medewerkers op verschillende functieniveaus bij dienstverlenende bedrijven, in de productie of als administratieve kracht. Presikhaaf Bedrijven heeft u meer te bieden. Zo leveren we u een breed pakket kwaliteitsproducten en -diensten, die volledig op maat kunnen worden samengesteld tot een doordacht totaalconcept. Van het verzorgen van een schone werkomgeving tot verpakkingswerkzaamheden. Van drukwerk tot postbezorging. Uw werk is bij ons in ervaren en betrokken handen. Als opdrachtgever kunt u vertrouwen op vakkundig resultaat. WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN ? DETACHERING – GROEPSDETACHERING - BEGELEID WERKEN – ARBEIDSINTEGRATIE – ARBEIDSONDERZOEK & TRAININGSCENTRUM – MAILING – POSTBEZORGING - DRUKKERIJ – VERPAKKEN - PRESENTATIE- EN OPBERGMIDDELEN – ALBUMS – KOFFERS - MONTAGE - EN ASSEMBLAGETECHNIEK – WATERMETERS – SCHOOLMEUBELEN – SCHOONMAAK – RESTAURATIEVE DIENSTEN – GROENVOORZIENING – KWEKERIJ - TUINCENTRA

Kijk voor meer informatie op www.presikhaaf.org!

Kijk voor meer informatie op www.magic-herman.nl of bel met 06 – 20 585 313.

Bespaar honderden euro’s op uw Drukwerk! 00

1.0 pier a vel briefp 169,-

.000

5 ers A6 fc Fly 99,-

.000

5 ers A5 fc Fly 199,-

500 fcrtjes a Visiteka 79,-

WWW.MDH-DRUKWERK.NL

Telefoon: 0314 - 375 888 DOETINCHEM: GRUTSTRAAT 13-17 • ARNHEM: P. CALANDWEG 7A • INFO@MDH-UITGEVERIJ.NL

RTV Arnhem 09 teksten CS4.indd 8

19-05-09 15:42


Op zoek naar nieuwe vrienden bij RTV Arnhem

Studenten marketing en communicatie zetten actie op tijdens stageperiode Ze zijn allebei dolenthousiast over hun stage bij RTV Arnhem. Aico Bulten en Maikel Snijders roemen de mogelijkheden die ze bij de omroep hebben gekregen. De twee studenten marketing en communicatie van ROC A12 zetten bij RTV Arnhem de laatste stappen van hun opleiding. En ondertussen hebben ze de ‘Vrienden van RTV Arnhem’ nieuw leven ingeblazen. Een leerzame tijd, noemen Aico Bulten en Maikel Snijders hun stageperiode bij RTV Arnhem. In vergelijking met eerdere stageadressen kregen ze veel ruimte bij de omroep. “Ze staan open voor onze ideeën, dat vond ik geweldig. Ik had het gevoel dat ik als stagiair ook echt wat kon bijdragen”, zegt Aico. De twee studenten marketing en communicatie aan het ROC A12 hopen over een paar maanden hun studie af te ronden. Na de tien weken bij RTV Arnhem volgt nog de eindstage. De 22-jarige Aico uit Lathum volgt zijn laatste stage bij Start uitzendbureau in Elst, de 19-jarige Maikel uit Zevenaar gaat voor hetzelfde bedrijf stage lopen, maar dan bij het kantoor in Arnhem. “Ik hoop dat we ons daar net zo snel thuis voelen als hier”, zegt Maikel. “De organisatie bij RTV Arnhem is heel open. Dat komt natuurlijk ook doordat het een vrijwilligersorganisatie is, ze zijn wel wat inloop gewend. Maar iedereen is ook heel belangstellend. Dat heb ik bij eerdere stageadressen wel eens anders meegemaakt.” Aico vult aan: “Wij werkten hier tijdens een turbulente periode voor RTV Arnhem, waarin er best wat veranderingen aankomen. En toch was iedereen erg met ons begaan, dat vond ik wel knap van de medewerkers.” De openheid van RTV Arnhem zorgde ervoor dat de twee vrienden veel meer hebben kunnen doen dan alleen de eigenlijke stageopdracht uit te voeren. “De laatste weken hebben we een aantal keren mogen monteren voor televisie”, vertelt Aico. “We hadden onze stageopdracht grotendeels al af. Mocht ik opeens beelden van Vitesse bewerken. Echt

erg leuk om te doen. En zo leerden we ook het werk een beetje beter begrijpen van de verslaggevers van RTV Arnhem. Want er komt veel bij kijken om televisie of radio te maken.” Het grootste gedeelte van hun stage zijn ze druk in de weer geweest met het opzetten van een nieuw concept voor de ‘tientjesvriend’. “Dat was een al bestaand concept van de omroep”, zegt Maikel. “Het is ooit begonnen dat mensen voor een tientje steun aan de omroep konden geven. Dan werden ze zogezegd een vriend van de omroep. Wij zijn daarmee aan de slag gegaan.” De ‘tientjesvriend’ is door de twee marketing en communicatie-studenten doorgenomen en grotendeels opnieuw op poten gezet. “RTV Arnhem zet nu vooral in op bedrijven”, legt Aico uit. “Het is dus niet meer tientjesvriend, maar Vriend van RTV Arnhem. Dat vinden wij ook wat beter klinken, is een stuk moderner.” Maikel vult aan: “Het is een manier om bedrijven in de omroep te interesseren, bijvoorbeeld tijdens de Bedrijvencontactdagen. Zij kunnen dan vriend van RTV Arnhem worden. En daar staat best nog wat tegenover, hoor. Ze krij-

gen niet alleen de nieuwsbrief, maar ook een commercial op radio en Tekst TV en ze kunnen een commercial voor televisie laten maken.” De twee hopen dat hun project aanslaat. Aico: “Zou mooi zijn, want dan blijven we ook lang na onze stage nog betrokken.”

Colofon en contactadres RTV Editie juni 2009 M.D.H. Uitgeverij Grutstraat 13-17 7001 BW Doetinchem Telefoon: 0314 - 36 11 30 Fax: 0314 – 36 00 15 info@mdh-uitgeverij.nl www.mdh-uitgeverij.nl Radio & TV Arnhem Bezoek en postadres: Dullertstraat 27 6828 HJ Arnhem Telefoon: 026 - 44 222 82 Fax: 026 – 44 31 547 info@rtv-arnhem.nl www.rtv-arnhem.nl Redactie: Walter Nieuwkamp Vormgeving: M.D.H. Uitgeverij Sandra Hasper Freek Wolsink Druk: FlevoDruk Holland www.fh.nl

De heerlijke winkel van Jansen de Koning heeft voor échte fijnproevers nèt iets meer.

ONZE KAASZOUTJES ZIJN DE LEKKERSTE VAN HET LAND volgens het oordeel van het Nederlands Bakkerij Centrum. De heerlijke winkel van Jansen de Koning

Kleine Molenstraat 8 Elst - v Lawick v Pabststraat 72 Arnhem

Tel. 026 - 442 38 05

Herman Roordink Klarendalseweg 483 6822 GX Arnhem Tel. 026-4420704 Mob. 06-20585313

www.magic-herman.nl RTV Arnhem 09 teksten CS4.indd 9

19-05-09 15:42


Bij De Wekker Makelaardij geen dubbele woonlasten ARNHEM - Om het aantal woningverkopen op peil te houden worden de vreemdste acties verzonnen: de ene makelaar doet een auto cadeau, de ander een nieuwe keuken. Er is zelfs al een makelaar gesignaleerd waarbij je “gratis”een tweede woning cadeau krijgt. De Wekker Makelaardij denkt niet dat dit een gunstige ontwikkeling is. ,,Kopers van een nieuwe woning zijn volgens ons niet echt geïnteresseerd in allerlei toeters en bellen. Veel liever hebben zij de zekerheid dat ze niet voor langere tijd aan te hoge woonlasten vastzitten’’, aldus makelaar Marc Braam van regiokantoor Arnhem en omstreken. De hoge woonlasten ontstaan vaak doordat kopers een nieuwe woning hebben gekocht, maar hun huidige woning nog niet hebben verkocht. Gevolg: dubbele woonlasten. Om het gevaar van dubbele woonlasten te voorkomen hebben veel zogenaamde “doorstromers” inmiddels het besluit genomen om eerst de eigen woning te verkopen, voordat zij op zoek gaan naar een nieuwe woning. Marc Braam: ,,In sommige gevallen een verstandige beslissing, maar wat nu als u door omstandigheden tot verkoop wordt gedwongen of ineens de woning van uw dromen voorbij komt?’’. De Wekker Makelaardij introduceert daarom de “geen dubbele woonlasten” clausule. In de koopovereenkomst wordt een clausule opgenomen, waarbij de koper het recht heeft de overeenkomst voor een bepaalde datum te ontbinden, wanneer deze er niet in slaagt zijn woning te verkopen. De verkoper behoudt daarentegen het recht naar een eventuele nieuwe koper op zoek te gaan. Mocht hij deze vinden, dan is hij verplicht de eerste koper hiervan op de hoogte stellen en in de gelegenheid te stellen de overeenkomst definitief te maken, of van de koop af te zien. Op deze manier worden eventuele dubbele woonlasten voorkomen en kan men toch op zoek gaan naar een nieuwe woning. Voor meer informatie over deze ontwikkeling op de woningmarkt kunt u contact opnemen met: De Wekker Makelaardij O.G., Kantoor Arnhem, tel: 0263229673, email: arnhem@dewekkermakelaardij.nl, www.dewekkermakelaardij.nl

Home-Care ARNHEM - Wie aangewezen is op thuiszorg, heeft de keuze uit verschillende organisaties. Een van die mogelijkheden is Home-Care, een klein zorgbureau in Arnhem Zuid, dat wordt geleid door Vincent Populiers. Met een enthousiast team weet hij de cliënten die zorg te bieden, die zij nodig hebben. Cliënt André Sanders vertelt waarom hij kiest voor Home-Care. André Sanders is al jaren aangewezen op de thuiszorg. Home-Care verzorgt nu ruim een jaar de open wonden aan zijn benen. “Een bromfietsongeluk is mij noodlottig geworden”, vertelt hij. Bij André moeten beide benen regelmatig worden gecontroleerd op (nieuwe) wondjes, die ook moeten worden schoongehouden, het materiaal moet worden vervangen en hij krijgt hulp bij het aantrekken van de steunkousen. “Ik kende Vincent van zijn vorige werkgever. Hij wist altijd net die extra’s te geven, waardoor er ook een goede vertrouwensrelatie ontstond. Toen ik vorig jaar dan ook van zorginstelling wilde veranderen, was Home Care het aangewezen adres. “De medewerkers binnen Home-Care werken op dezelfde prettige wijze als Vincent.” De zorgverlening is niet alleen zeer cliëntvriendelijk, ook professioneel. “Het genezingsproces is een stuk verbeterd sinds Home-Care bij mij thuis komt. De wonden zien er een stuk beter uit. Ook de specialist van de afdeling dermatologie in het Radboud ziekenhuis is hierover te spreken en in plaats van eens in de twee à drie weken, kom ik nu eens in de zes weken op controle bij hem.” Home-Care geeft zorg aan iedereen in de regio Arnhem-Overbetuwe die thuis verpleegd en verzorgd wil worden. “Van het helpen met douchen tot aan terminale zorg”, aldus Vincent Populiers van Home-Care. Home-Care is gevestigd aan Swalmenhof 7 in Arnhem; telefoon (026) 379 22 61/(06) 153 87 811; www.Home-Care.nl.

RTV Arnhem 09 teksten CS4.indd 10

Praktijk voor fysiotherapie Bakker in Arnhem. Onze fysiotherapiepraktijk bevindt zich in de wijk Alteveer vlakbij ziekenhuis Rijnstate. Wij bieden u naast reguliere fysiotherapie ook gespecialiseerde therapie. De praktijk bezit een eigen oefenbad met 32 graden water, zeer geschikt voor mensen met reuma, artrose en fibromyalgie. Verder zijn we in Nederland uniek in het behandelen van oorsuizen met een zelf ontwikkeld behandelprotocol. Surf voor meer info naar onze website. Zo nodig behandelen wij u ook thuis in Arnhem. Ons team bestaat uit de heer Iem Bakker en mevrouw Corine Goossens. Zij is gespecialiseerd in waterbehandelingen en heeft veel ervaring op het gebied van fysiotherapie en thuiszorg bij ouderen en chronische patiënten. Iem is praktijkeigenaar, fysio- en manueel therapeut, heeft een universitaire graad, behandelt oorsuizen en geeft begeleiding aan oncologische patiënten. Wij doen zelf in onze praktijk onderzoek naar het effect van fysiotherapeutische behandelingen. We behandelen op werkdagen alleen volgens afspraak. Mozartstraat 2 – 6815 CT Arnhem T: 026 4433252 F: 026 4423982 e-mail: bakk7490@planet.nl Website: www.bakker.uwpraktijkonline.nl

Professioneel advies bij Specsavers Arnhem Edwin de Graaff, opticien en eigenaar: “Ik vind het belangrijk dat de klant zich bij ons ‘thuis voelt’. We zijn een grote optiekzaak die de klant veel voordeel biedt, maar ook het persoonlijke contact en de kwaliteit worden door ons niet uit het oog verloren.” Iedereen kan bij de Specsaverswinkel terecht voor een gratis en uitgebreide oogmeting. Deze oogmeting gaat verder dan alleen het meten van de oogsterkte. De Graaff : “Om te beginnen houden we ook rekening met eventuele bijzondere klachten of gezondheidsproblemen. Daarnaast wordt zowel de relatie tussen de twee ogen als de sterkte van de individuele ogen beoordeeld. Ik vind het heel belangrijk dat mensen weten dat ze bij ons terechtkunnen voor een gedegen advies en dat de zorg voor hun ogen in goede en professionele handen is.” De oogmeting is gratis en uiteraard vrijblijvend. “Als blijkt dat een bril niet nodig is, zeggen we dat ook. We vinden het vooral belangrijk dat u de tijd neemt om de gezondheid van uw ogen te laten controlen dat u ze regelmatig laat testen.” Een professioneel en eerlijk advies staat hoog op de agenda bij Edwin en zijn team. Maar daarnaast vinden ze het ook belangrijk dat het advies en product van goede kwaliteit voor een betaalbare prijs moet zijn. “Klanten kunnen bij ons kiezen uit een zeer uitgebreide collectie monturen. En dat is belangrijk, want we vinden dat je een bril draagt om te zien én om gezien te worden.

Roggestraat 8 • Arnhem 026-3704877

De Bronzen Naald De Bronzen Naald is sinds augustus 2000 een bedrijf dat gespecialiseerd is in kledingreparatie. Behalve reparatie doen wij ook veranderwerk en hebben wij een stomerijdepot. Service staat bij ons hoog in het vaandel en wij zijn pas tevreden als de klant dat ook is. Wij geven graag advies en leveren maatwerk. Wij voeren verschillende soorten reparaties uit.Voorbeelden hiervan zijn innemen, uitleggen, korter of langer maken. Maar ook ritsen en nieuwe voeringen inzetten behoren tot onze dagelijkse werkzaamheden. Wij zijn tevens gespecialiseerd in het repareren van leer en beschikken over speciale machines daarvoor. Ons stomerijdepot levert hoge kwaliteit en service tegen een betaalbare prijs. Twee keer in de week worden de goederen opgehaald en gebracht. Wij werken zowel voor bedrijven als voor particulieren.

Café De Betuwe “Gezellig zo’n huiskamer gevoel”: wordt er wel eens gezegd als men een borreltje of kopje koffie komt drinken in Café en Zaalverhuur De Betuwe te Elden. Vanaf de 50er jaren al café en zaalverhuur. Was het eerst de familie Stienissen en Raben, de laatste 6 jaar is Jacob Wiersma de uitbater. Het café ligt dan ook ideaal midden in Elden aan een plein waar nog gratis geparkeerd mag worden. Bij binnenkomst kan het huiskameridee al gevoeld worden. Perzisch tapijtje op tafel en vriendelijk goedemorgen of goedemiddag bij binnenkomst. Een kopje koffie, 7 verschillende soorten bier op fust of een borreltje uit de vriezer er is keus genoeg. Vanaf 9 uur ’s morgens door de week geopend waarbij dan tevens ook een lunch geserveerd wordt vanaf 12 uur. Zaterdags 12 uur geopend en zondags gesloten, behalve voor een feestje wat voor de zondag gereserveerd kan worden in het café. Achter het café is er een grote zaal. Voor diverse bijeenkomsten, bruiloften, verjaardagsfeesten en live muziek te gebruiken. Diners en buffetten komen uit eigen keuken en mocht u een feestje geven onze bediening zorgt ervoor dat ie bijna onvergetelijk wordt. Kijk verder eens op www.cafedebetuwe.nl

B brings backstage to frontstage Salon B is het succesvolle kappersconcept van catwalk artist Andy Uffels. Andy die al jaren backstage werkt bij catwalk shows van o.a. Victor&Rolf, Gucci en Dior vertaalt samen met een team van educators de laatste trends van de catwalk naar draagbare kapsels. Daardoor zijn alle hairstylisten bij B altijd op de hoogte van de laatste trends en technieken. Maar bij B weten ze dat niet alleen het uiterlijk bepaald hoe je eruit ziet, daarom vindt je tijdens een behandeling een heerlijk relax momentje voor jezelf. Je wordt bijvoorbeeld liggend gewassen, er zijn massage stoelen waar je vóór of na de behandeling gebruik van kunt maken en zij bieden hoofdhuid-wasmassages van 25 minuten waar je heerlijk van ontspant. Je vindt salon B in Arnhem op Beekstraat 68. Meer info over het B concept, werken bij B en acties vindt je op de website: www.salonb.nl

Crazy Wheels! Aan de Plattenburgerweg 91 a vind u Crazy Wheels, een zaak waar u terecht kunt voor alles op twee wielen, mits het geen motorfiets is. Dus Scooters, Bromfietsen, Snorfietsen, Racefietsen, Kinderfietsen, Gewone Fietsen, Crossfietsen, Mountain-bikes, zeg het maar. Van een aantal merken (Kymco, Sym, Rieju, Beta,Generic, CPI, TGB, Piaggio en Killerbee als het een motor heeft en Puch en Montego om zelf te trappen) voert men het dealerschap, maar ook alle overige merken kunnen worden geleverd, in het gewenste model, uitvoering en kleur. Crazy Wheels is een zaak waar SERVICE nog met hoofdletters wordt geschreven. Graag is men u ook van dienst met onderhoud, reparaties en advies. Kom vrijblijvend eens kijken in de showroom.! Crazywheels | Plattenburgerweg 91a 6824 ET Arnhem Tel.: 026 - 4422365 www.crazywheels.nl

Wij zijn gevestigd aan het Croydonplein 424 in Arnhem (achter winkelcentrum Kronenburg). Telefoonnummer is 026 - 321 12 82. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.debronzennaald.nl Wij zijn van maandag t/m zaterdag geopend. De openingstijden zijn: maandag 13.00- 18.00, dinsdag t/m vrijdag 10.00-18.00 en zaterdag van 10.00-14.00.

19-05-09 15:43


Word tientjesvriend van RTV - Arnhem

Waardeert u onze programma’s en wilt u ons een handje helpen? Word dan tientjesvriend en help daarmee onze publieke lokale omroep. Met uw bijdrage kunnen wij investeren in het produceren van onze televisie en radio programma’s.

Wat krijgt u ervoor terug?*

• Uitzendtijd (jaarlijks 15 sec. zendtijd) • Vriendenregister (wekelijks tien vrienden op de kabelkrant) • Jaarlijks verloting van een prijs ter waarde van € 100,• Digitale nieuwsbrief

Ja, Ik word tientjesvriend van RTV - Arnhem [ ] Ja, neem mij op in het vriendenregister van RTV - Arnhem. U kunt deze bon afgeven of retourneren op ons adres: RTV - Arnhem, Dullertstraat 27, 6828 HJ Arnhem

Adres:

...................................................................

Postcode en woonplaats: ................................................................... Telefoonnummer:

...................................................................

Bankrekeningnummer:

...................................................................

Uitzendtijden TV Arnhem: Uitzendtijden Tekst TV:

18.00 - 02.00 uur 02.00 - 18.00 uur

Reclametarieven (geldig tot 31-12-2009)

Indien u een reclamespot boekt op RTV-Arnhem krijgt u een gratis radiospot erbij.

Tarieven reclamespots TV Arnhem

Hierbij verleen ik tot wederopzegging een machtiging aan RTV - Arnhem om eenmaal per jaar een bijdrage van 10 euro van mijn rekening af te schrijven. ...................................................................

Wilt u reclame maken voor uw bedrijf? Via Radio & TV Arnhem kunt u op een eenvoudige en goedkope manier reclame maken voor uw bedrijf. Meer dan 50.000 Arnhemmers kijken meerdere keren per week naar TV Arnhem. Wij bieden u de mogelijkheid om een reclamespot te maken die door ons uitgezonden kan worden op TV Arnhem of op Tekst TV. Uw reclamespot wordt op TV Arnhem, dat 8 uur per dag uitzendt, tenminste 1 x per uur uitgezonden. En op Tekst TV, dat 16 uur per dag uitzendt, tenminste 2 x per uur. Voor het opnemen van de reclamespots werken wij samen met een productiemaatschappij.

* Alleen voor particulieren * Voor bedrijven is er een aparte regeling: Zie machtigingsbon voor vriend of bedrijf of instelling

Naam en voorletters:

Reclame

Ja, stuur mij de digitale nieuwsbrief mijn e-mail adres: ......................................................................... Handtekening: .........................................................................

(exclusief productiekosten)

Uitzendperiode 1 week 2 weken 4 weken 3 maanden

Tarieven € 390,€ 590,€ 850,€ 2100,-

Tarieven reclamespots Tekst TV Uitzendperiode 1 week 2 weken 3 weken 4 weken 3 maanden 6 maanden

Tarieven € 99,€ 175,€ 250,€ 300,€ 700,€ 1250,-

Datum:: .........................................................................

RTV Arnhem 09 teksten CS4.indd 11

19-05-09 15:44


Zorg dat ieder uur van je leven mooi is’, zei de Franse schrijver Claude Aveline ooit. Wij hadden het niet beter kunnen verwoorden. Drie Gasthuizen Groep gaat nu eenmaal graag net even verder om het onze cliënten volledig naar hun zin te maken. Want waarom zou je leven minder leuk worden op het moment dat je zorg nodig hebt? Juist dán is het belangrijk te kunnen blijven genieten van alles wat al jarenlang zo vertrouwd is. Of dat nu in een woonzorgcentrum, een verpleeghuis of gewoon bij je thuis is; wij gaan de uitdaging graag aan. Blijf leven zoals je leeft. Drie Gasthuizen Groep maakt het waar.

Woonzorgcentrum Paasberg Bronbeeklaan 66, 6824 PJ Arnhem Telefoon 026 - 354 76 47

ThuisZorg Arnhem Telefoon 026 - 354 94 15 Verpleeghuis Heijendaal St. Elisabethshof 201, 6812 AX Arnhem Telefoon 026 - 354 90 90

Woningstichting Openbaar Belang Velperweg 168, 6824 MD Arnhem Telefoon 026 - 354 94 99

Woonzorgcentrum Drie Gasthuizen Rosendaalseweg 485, 6824 KK Arnhem Telefoon 026 - 354 91 00

Voor meer informatie: Centraal Loket Postbus 2023, 6802 CA Arnhem Telefoon 026 - 354 94 15 secretariaatcl@drie-gasthuizen.nl

Woonzorgcentrum Huis en Haard Utrechtseweg 265, 6812 AG Arnhem Telefoon 026 - 354 96 00

www.driegasthuizengroep.nl

Mag ik me even voorstellen Ella van der Heijden montuuradviseuse & assistent hoorspecialist bij Specsavers Arnhem:

“Met veel plezier werk ik al een aantal jaren bij Specsavers Arnhem en vind het steeds weer een uitdaging om samen met de klant tot de juiste montuurkeuze te komen.” “Ik hoop u binnenkort in onze winkel te mogen begroeten”

Altijd 60 Bovag occasions in elke klasse:

www.GarageJelsma.nl

Roggestraat 8 • Arnhem 026-3704877 VRAAG OOK NAAR ONZE GEHOORCHECK

RTV Arnhem 09 teksten CS4.indd 12

19-05-09 15:44

RTV Arnhem krant  

Krant van de lokale omroep Arnhem verschijnt 2x per jaar