Page 1

1


KIEMELT RENDEZVÉNY

KÖZEL 100 ÉVE A KÖZÖSSÉGEKÉRT, A KULTÚRÁÉRT! 95 ÉVES A KMO - ÜNNEPI PROGRAMSOROZAT A Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház 2018 májusában lesz 95 esztendős. Az intézmény az elmúlt közel száz év során a városrész kulturális életének meghatározó szereplőjeként, a helyi közösségek formálójaként, komoly népszerűségnek örvendve működött és működik ma is. A KMO jelenlegi kollektívája ünnepi rendezvénysorozat alkalmával emlékezik meg a Ház 95 éves születésnapjáról. Közös ünneplésre híFáklyás helytörténeti séta vunk mindenkit 2018. május május 10. csütörtök 20.00: . 8. kedd – május 13. vasárnap Találkozó: Kispesti Kaszinó előtt között! (Fő u. 42.). A Kispesti Helytörté-

TERVEZETT PROGRAM Élményeim a KMO-ban április 15. 24.00: Alkotói pályázat (beadási határidő) Felhívás gyermek és felnőtt kategóriában különböző irodalmi és képzőművészeti műfajokban való alkotások elkészítésére az ünnep kapcsán. (A felhívást külön olvashatják!) Ki mit tud a 95 éves KMOról és rendezvényeiről? május 8. 24.00: Internetes vetélkedő (beadási határidő). Szeretnénk Kispest lakosságát egy különleges, játékos online vetélkedőre invitálni. (A felhívást külön olvashatják!) Fotókiállítás megnyitó „Te ott voltál?” május 9. 18.00: Keresd magad a fotókon! Az elmúlt évtizedekben a KMO-ban, illetve a szabadtéri rendezvényeken készült tömegfotók kiállítása.

neti Gyűjtemény munkatársainak közreműködésével a kerület nevezetes épületei, történelmi emlékeinek meglátogatása. Szomszédoló május 11. péntek: Látogatás Pesterzsébetre – a 100 éves Csili Művelődési Központ köszöntése. Kolompos gyermekkoncert május 12. szombat 9.30. Fúvószenei találkozó a Városház téren május 12. szombat 11.00: A kispesti Obsitos Fúvószenekar, illetve a környékbeli fúvószenekarok hagyományos találkozója. Születésnapi gálaműsor mindenki születésnapja május 12. szombat 17.00: Kispesten élő művészek, valamint a KMO-ban működő művészeti csoportok közreműködésével. A Kispesten élő 95 évesek személyes, illetve virtuális köszöntése. Az 1995-ben Kispesten születettek köszöntése. A születésnapi rendezvény he-

VÁROSÜNNEP JÚNIUS 10-én! Idén 11. alkalommal szervezi meg a KMO a Kispesti Városünnepet a Templom téren. Június 10-én vasárnap, mint ahogy az elmúlt évtizedben, ismét számos színpadi prog-

rammal és sok érdekességgel várunk mindenkit. A rendezvény a Kispesti Önkormányzat és a KMO Művelődési Ház együttműködésével valósul meg.

tében (május 8-13.) születettek köszöntése. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! (Várjuk az érintettek jelentkezését a kmo@kispest.hu email címen!) Születésnapi fogadalom – utcabál május 12. szombat 19.00: Az internetes vetélkedő eredményhirdetése. Az alkotói pályázat eredményhirdetése. A KMO-ban az elmúlt évtizedekben házasságot kötöttek

fogadalmának megerősítése. (Kérjük az újra házasodók regisztrációját: név, elérhetőség, a házasság időpontja, emailcím: kmo@kispest.hu!) Kispesten élő szerelmespárok közös nyilvános ünnepi fogadalomtétele. Utcabál, a KMO előtt zenél: Madarak Házibuli Zenekar. Ünnepi színházi előadás, a Karinthy Színház vendégjátéka - Vaszary Gábor: Klotild néni. május 13. vasárnap 15.00.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK ALKOTÓI PÁLYÁZAT ÉLMÉNYEIM A KMO-BAN A KMO Művelődési Ház a 2018. évi 95. éves születésnapja alkalmából nyílt pályázatot hirdet hivatásos és amatőr alkotók részére, alkotások létrehozására. Témája: a KMO-ban szerzett élmények bemutatása különböző művészeti alkotásokban. Egy pályázó 1 pályaművel pályázhat, amely lehet vers, próza, rajz, festmény, szobor alkotás. Kategóriák: I. kategória: szépirodalmi, a/gyermek (16 éves korig), b/felnőtt, II. kategória: képzőművészeti, a/gyermek (16 éves korig), b/felnőtt. Olyan pályázatot várunk, amely a legötletesebben mutatja be a KMO-ban folyó mindennapi tevékenységet. Pályázati határidő: 2018. április 15. 24.00. A pályamunkán fel kell tüntetni a kategóriát, az alkotó nevét, elérhetőségét (email cím, telefon). Leadható személyesen a KMO Információs pultjánál (KMO Művelődési Ház, 1191 XIX., Teleki u. 50.), szépirodalmi pályázat esetén borítékban, vagy e-mailben: kmo@kispest.hu, illetve postán is. Az alkotásra, a borítékra, az email tárgyába kérjük odaírni: „Alkotói pályázat KMO 95-2018”. A legötletesebb pályaművek oklevélben és tárgyjutalomban részesülnek, őket e-mailben értesítjük. Az eredményhirdetésre a születésnapi rendezvény keretében, 2018. május 12-én 19 órakor kerül sor. Bővebb információ: Varró Marianna, 282-9752/0107m., varrom@kmo.kispest.hu.

INTERNETES VETÉLKEDŐ Ki mit tud a 95 éves KMO-ról és rendezvényeiről? A KMO 95 éves születésnapja alkalomból Kispest lakosságát – korosztálytól függetlenül - egy különleges online, interaktív vetélkedőre invitáljuk, mely a www.kmo.hu internetes felületén lesz elérhető 2018. április 1-től. A vetélkedő kérdései a KMO Művelődési Házra és a benne zajló programokra, rendezvényekre vonatkoznak. A feladatsor könnyen megválaszolható kérdésekből áll, egy kis kutatást követően. A kutatást segítik: a KMO műsorfüzetei, újságjai és honlapja. A jelentkezőknek először regisztrálni kell (név, elérhetőség) a művelődési ház honlapján, majd online kitölteni a feladatsort. Beküldési határidő: 2018. május 8. 24.00. A hibátlan megoldásokat beküldők között 2018. május 12-én 19 órakor a születésnapi rendezvény keretében - oklevelet, tárgyjutalmakat sorsolunk ki. Bővebb információ: Varró Marianna, 2829752/0107m, varrom@kmo.kispest.hu.


CSALÁDI ÉS GYERMEKPROGRAMOK | GYERMEKSZÍNHÁZ

KOLOMPOS KONCERTEK Tavasszal ismét eljön Kispestre a Kolompos Együttes. Farsangi, mesés és pünkösdi előadásukra bizonyára sok család lesz kíváncsi. Az előadások szombaton 11 órakor kezdődnek, kivéve a pünkösdit, akkor 9.30-kor kezdődik majd a program: február 10. Farsangi mulatság, április 14. Furulyás Palkó (dramatikus játék, bábukkal, élő

szereplőkkel, muzsikával: hogyan találja meg a királykisasszony párját a juhászlegény személyében. A juhait elvesztő pásztor, vagy pásztorlány zenés történetének meseszerű feldolgozása), valamint május 11. Pünkösd. Belépődíj: 800 Ft (gyermek 2-14 éves korig), 1200 Ft (felnőtt), 1400 Ft (szülő-tipegő 2 éves korig).

HALÁSZ JUDIT KONCERT Március 4-én vasárnap 11 órakor az Érdemes Művész, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekesnő, Halász Judit érkezik a Kispesti Munkásotthon Múvelődési Házba. Estig sorolhatnánk, hogy miért is szeretjük az Ő zenéjét. Dalain generációk nőttek fel. A gyerekek megválasztották (Magyarországon elsőként) a lengyel gyerekek által alapított Mosoly-Rend Lovagjának, amelyet elsők között II. János Pál pápa is megkapott. Halász Judit az Unicef magyar jószolgálati nagykövete is. Belépődíj: 3200 Ft.

MESESZÍNHÁZI ELŐADÁSOK Több meseelőadást, babaszínházi programot kreatív játszóházzal ajánlunk a gyermekes családoknak hétvégékre. Az óvodákat és iskolákat pedig hétköznapi gyermekszínházi bérlet keretében várjuk!

A MICIMACKÓ ÓVODÁS SZÍNHÁZBÉRLET keretében 3 előadást láthatnak a kisebbek. Az előadások keddenként 9.15 és 11 órakor kezdődnek. Február 6. Csipkerózsika – interaktív táncmese, a VSG Táncszínház előadása (a látványos zenés-táncos előaA BABASZÍNHÁZI előadások dásban többek között feltűnik vasárnap 10 órakor kezdődnek. egy vicces udvari bolond, egy Minden előadás játék a hangokkal, gonosz tündér, a gyönyörű a mozgással, színházi élmény és és kedves Csipkerózsika és igazi felfedezés a kicsiknek. Időtar- természetesen a daliás hertama: kétszer fél óra közös játék a ceg is, narrátor: Kautzky Argyerekekkel, szülőkkel. 9-12 óráig mand), március 6. Mátyás kreatív játszóház! A programot 4 király bolondos bolondja év alattiaknak ajánljuk! Előadá- zenés bábjáték, a Maszk Bábsok: január 21. Afrika – békéscsa- színház előadása (különleges bai Napsugár Bábszínház, február élő szereplős előadás, nagy-

18. Állatok farsangja – veszprémi Kabóca Bábszínház, március 25. Kuckómóka - kecskeméti Ciróka Bábszínház, április 29. Csíkos csoda - békéscsabai Napsugár Bábszínház. Belépődíj: gyermekjegy: 800 Ft, felnőtt jegy: 1200 Ft, családi jegy: 3500 Ft (2 felnőtt, 2 gyerek).

méretű marionettekkel), április 10. Szabó Magda: Tündér Lala zenés mesejáték, a Nevesincs Színház előadása (Lala más mint a többi tündérgyerek: elvágyódik Tündérföldről az emberek világába, erről szól a mese). Jelentkezés: január 30.

A PINOKKIÓ KISISKOLÁS SZÍNHÁZBÉRLET keretében szintén 3 előadás lesz jövő tavasszal is, csütörtökönként 10 órakor: február 8. Csetlő Botló Fajankó zenés mesejáték, a Fogi Színház előadása (Túró Király udvarában történt az eset. Banyanyanya, a boszorka elrabolta Szépek szépe hercegnőt és a banyatanyára vitte. A király kihirdette: aki kiszabadítja a lányát, neki adja a királyságát és persze a hercegnőt feleségül. Csetlő-Botló Fajankó is elindult szerencsét próbálni.), március 8. Nemes Nagy Ágnes: Aranyecset zenés bábelőadás, az Aranyszamár Színház előadása (egy kisfiú kalandjait követhetjük végig csodás születésétől küldetésének beteljesítéséig), április 19. Vitéz Palkó és Tündér Ilona rozsályi népmese, a Magyar Népmese Színház zenés előadása (Vitéz Palkó beáll a király szolgálatába. Szerencsésen megőrzi a király nyulait,

de a király még egy feladatot bíz Palkóra. Ki kell szabadítani Tündér Ilonát, a banya fogságából.). Jelentkezés február 1-ig: Varró Marianna 2829752/0107 m., varrom@kmo. kispest.hu. A bérletek ára: 2400 Ft/ fő (a kísérő pedagógusoknak díjtalan), jegyek korlátozott számban kaphatók az előadás előtt 1000 Ft/fő áron. A SZERDAI SZÜNIDEI SZÍNHÁZAK is folytatódnak. A szünet ideje alatt, hogy a gyermekek tartalmasan töltsék vakációjukat, három gyermekszínházi előadás lesz, szerdai napokon, 10 órától: június 20. Pódium Színház: Hupikék törpikék, június 27. Fabók Mancsi Bábszínháza: Vitéz László és Vas Juliska, július 4. Pódium Színház: Piroska és a farkas. Csoportos jelentkezés (óvodásoknak): Markó Mónika, 282-9752/0106 m., marko.monika@kmo.kispest.hu. Belépődíj: 800 Ft.

3


CSALÁDI ÉS GYERMEKPROGRAMOK | FELHÍVÁSOK 2018. MÁRCIUS 15.

FELHÍVÁS „MÁRCIUSI IFJAK” SZÓNOKLATÍRÓ PÁLYÁZAT

Szabadság, szerelem, E kettő kell nekem. Szerelmemért föláldozom Az életet, Szabadságért föláldozom Szerelmemet. (Petőfi Sándor, Pest, 1847. január 1.) Kispest Önkormányzata és a KMO Művelődési Ház a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére nyílt szónoklatíró pályázatot hirdet Márciusi ifjak címmel a Budapest XIX. kerületében élő, illetve tanuló 8. osztályos általános iskolás és középiskolás diákok számára. A szónoklat témája: Mit üzen a mai diákság számára a márciusi ifjak szellemisége, az „Egyenlőség, szabadság, testvériség!” kiáltványa?! Célja: a szép magyar beszéd, a kommunikációs kultúra fejlesztése, hagyományápolás, valamint a diákok közéleti szerepvállalásának elősegítése, térnyerése. A pályázók köre: Kispesten élő, illetve itt tanuló 8. osztályos általános iskolás és középiskolás diákok. Egy pályázó egy, max. 10 perces, szabadon előadott beszéddel pályázhat. A legjobb alkotó elszónokolhatja írását a 2018. március 15-i kispesti ünnepségen, továbbá díszoklevélben és értékes jutalomban részesül. A pályázat fővédnöke: Gajda Péter Kispest polgármestere. Pályázati határidő: 2018. március 1. A pályamunkán fel kell tüntetni a szerző nevét, lakcímét, elérhetőségét (e-mail cím, telefon), az iskola nevét. A pályázatokat 1 nyomtatott példányban kell benyújtani. A pályázat leadható személyesen a KMO Információs pultjánál (KMO Művelődési Ház, 1191 XIX., Teleki u. 50.) borítékban, vagy emailben: p.toth@kmo. kispest.hu, illetve postai úton. A borítékra kérjük ráírni: „Márciusi ifjak-szónoklatíró pályázat 2018”. (A szövegeket nem őrizzük meg és nem küldjük vissza!) Eredményhirdetés: 2018. március 7-ig. (Kispest Önkormányzata és a KMO honlapján, illetve FB-oldalán) Bővebb információ: P. Tóth Erzsébet, 282-9752/0106 m., p.toth@kmo.kispest.hu, Varró Marianna, 282-9752/0107m., varrom@kmo.kispest.hu.

KÖLTÉSZET NAPJA KISPESTEN 2018 Az idén ezen a napon ismét a versünnep templomává válik a KMO Művelődési Ház. Április 11-én 17 órakor versíró pályázat eredményhirdetésére, majd 18.30-tól zenés-irodalmi műsorra kerül sor.

nepeljük. A KMO Művelődési Ház - hagyományt teremtve -, immár 4. alkalommal szervezi meg a kispesti Költészet-napi programot. A Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház 2018. április 11-én ismét megnyitja kapuA Magyar Költészet Napját it a versírók, versmondók, a 1964 óta József Attila szüle- versek tisztelői előtt. Nemtől, tésnapján, április 11-én ün- kortól függetlenül várjuk a

versírók költeményeit pályázati felhívásunk keretében 17 órára! A pályázókat meghívjuk egy rendhagyó irodalmi délutánra, ahol a legjobbakat díjazzuk és ők felolvashatják írásaikat is. Ezt követően egy zenés-irodalmi műsor keretében, 18.30-tól emlékezünk József Attilára és köszöntünk minden költőt!

NÉZD A VILÁG APRÓ REBBENÉSEIT zenés irodalmi-est LÉVAI TÍMEA-POPPRE ÁDÁM DUÓ ünnepi előadása április 11-én szerdán 18.30-kor. Versek zenére, zenék versekre... A műsorban XIX. és XX. századi magyar költők művei hallhatóak, versek, megzenésített versek. Diákoknak és felnőtteknek egyaránt ajánljuk! Lévai Tímea és Poppre Ádám színészek, több színtársulatnál játszanak. A művészházaspár 2009 nyarán alakította meg a zenei duót, ahol az éneklés mellett a dalszerzésben és főként a szövegírásban is kiteljesedhetnek. Saját dalaik mellett általuk kedvelt előadók dalait is feldolgozzák, valamint versmegzenésítések, gyermekműsorok, ünnepi műsorok is szerepelnek a repertoárjukon. Belépődíj: felnőtt jegy: 750 Ft (elővételben április 6-ig), ezt követően: 900 Ft, diákjegy: 450 Ft (elővételben április 6-ig), ezt követően: 600 Ft.

SZÉPIRODALMI FELHÍVÁS TISZTA SZÍVVEL-VERSÍRÓ PÁLYÁZAT 2018 A KMO Művelődési Ház a 2018. évi Költészet Napja alkalmából nyílt pályázatot hirdet szépirodalmi alkotások (vers) létrehozására kisdiákok, középiskolások és felnőtt kategóriában. A versek témája: szabadon választott. Megfelelő esztétikai értéket képviselő, más pályázatra nem beküldött, eredeti alkotásokat várunk. Egy pályázó max. 3 művel pályázhat. A vers terjedelme: max. 1 gépelt oldalon, 2 hasáb. A pályázó a Költészet-napi eredményhirdetésre és az azt követő zenés-irodalmi estre meghívást kap. A legjobb alkotók tárgyjutalomban ré-

szesülnek, a zsűri által díjazásra javasolt versírók a rendezvényen felolvashatják alkotásaikat. A zsűri elnöke: Juhász Magda Kispesten élő költő, meseíró. Kategóriák: I. kategória: kisdiákoknak, II. kategória: középiskolás tanulóknak, III. kategória: felnőtteknek. Pályázati határidő: 2018. március 15. A pályamunkán fel kell tüntetni a kategóriát, a szerző nevét, lakcímét, elérhetőségét (e-mail cím, telefon), diákoknál az iskola nevét, osztályt, és nyilatkozatot arról, hogy a pályázó a pályaművel más pályázaton nem indult. A pályázatokat 1 nyomtatott példányban kell benyújtani. A pá-

lyázat leadható személyesen a KMO Információs pultjánál (KMO Művelődési Ház, 1191 XIX., Teleki u. 50.) borítékban, vagy emailben: varrom@kmo.kispest. hu, illetve postán is. A borítékra, az email tárgyába kérjük odaírni: „Tiszta szívvel-versíró pályázat 2018”. (A szövegeket nem őrizzük meg és nem küldjük vissza!) Ünnepélyes eredményhirdetés, felolvasó-est 2018. április 11. szerda 17 óra. Bővebb információ: P. Tóth Erzsébet, 2829752/0106 m., p.toth@kmo. kispest.hu, Varró Marianna, 2829752/0107m., varrom@kmo. kispest.hu.

KISPESTI KINDER TOJÁS FESZTIVÁL 2018 TEHETSÉGKUTATÓ DIÁKOKNAK Kispesti általános iskolásoknak rendez immár hagyományosan tehetségkutató versenyt Kinder Tojás Fesztivál néven a KMO. Az elődöntőre április 15-én vasárnap, a döntőre április 22-én vasárnap kerül sor. A jelentkezéseket március 15-ig várja a KMO! A fesztiválon évente rendre közel nyolcvan produkcióban mintegy ötszáz gyermek mutatkozik be. A több mint húsz éve megrendezésre kerülő Kispesti Kinder Tojás Fesztiválon Adj hangot a tehet-

ségednek! címmel különböző művészeti ágban (ének, vers, próza, mesemondás, hangszeres zene, néptánc, tánc, színpadi játék, paródia, musical, bűvészet) mutatják meg

tehetségüket az általános iskolai diákok. Jelentkezési lap az iskolákban és a KMO Művelődési Házban beszerezhető. Bővebb információ: Kiss Ágnes, kis2agi@ gmail.com, 20/582-6076.


CSALÁDI ÉS GYERMEKPROGRAMOK | BÖRZÉK

RENDHAGYÓ ÓRÁK ISKOLÁN KÍVÜL A KMO-BAN Új programsorozatot ajánl ismét a művelődési ház iskolás osztályok számára, továbbá a már hagyományos rendhagyó történelemóra megszervezésére is sor kerül tavasszal.

us 29-én csütörtökön 10-13-ig. Ünnepi hangulatban közösen készítjük el a húsvéti tojásokat, eddig kevésbé használt díszítési technikával. Jelentkezés március 23-ig: Varró Mariann, 282-9752/0107, varrom@kmo.kispest.hu. Belépődíj: 700 Ft/fő.

RENDHAGYÓ TÖRTÉNELEMÓRA - Zene és hazaszeretet címmel március 14-én szerdán 10 órakor emlékezés lesz az 1848/49–es forradalom és szabadságharcra a KMO Obsitos zenekarával, műsorvezető: Zelinka Tamás.

RENDHAGYÓ OSZTÁLYFŐNÖKI ÓRA érzékenyítő foglalkozás általános iskolák alsó tagozatos korosztálya részére a VGYKE Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete – „Kispest Lámpásai” közreműködésével, előzetes

időpontra. A részvétel díjtalan, de előzetes jelentkezéshez kötött. A programra alsó tagozatos osztályokat várunk. Időpont egyeztetés: Varró Mariann, 2829752/0107, varrom@kmo.kispest. hu. Belépődíj: 500 Ft. TÉLŰZŐ FARSANGI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁST szervezünk alsó tagozatos osztályok számára február 2-án pénteken 10 órakor. Jelentkezés: Varró Marianna, 282-9752/0107 m., varrom@kmo. kispest.hu. Belépődíj: 500 Ft/fő.

ARANY-ASSZONYOK IRODALMI DÉLUTÁN ARANYRÓL ARANY JÁNOS-ELŐADÁS lesz Arany-asszonyok címmel január 25-én csütörtökön 15 órakor Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas művésznő közreműködésével a Kispeti Munkásotthon Művelődési Házban. Arany János versei, dalai és a balladáira készült melodrámák a korszak legszebb zongoraműveivel fűszerezve. Közreműködik: Elek Szilvia zongoraművész, zeneszerző. Az Arany János-emlékév Emlékbizottságának támogatásával a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés: Nyilas Gabi, 282-9752/0107m., nyilasgabi@kmo.kispest.hu.

Tárva a Tárt Kapu! A Kispesti Tárt Kapu Színház évek óta a KMO-ban tartja ös�szejöveteleit. A kispesti gyógyító színház havonta, szerdánként 18 órakor tartja rendezvényeit. A program mindenki számára nyitott és díjmentes! Tavaszi alkalmak: február 14. Szabó Magda emlékest, március 28. húsvéti műsor, május 23. vidám évadzáró, műsorvezető: Molnár Ildikó, asszisztens: Sári Kata.

FIZIKA SHOW április 26-án csütörtökön 9-13 között (5 előadás, 1-2., 3-4., 5-6., 7-8. osztályos) általános iskolásoknak. 15 interaktív eszközt ismerhetnek meg a tanulók játékosan 40 perces előadás és fizikai interaktív játék keretében. Jelentkezés: Markó Mónika, 282-9752/0106 m., marko.monika@kmo.kispest.hu. Belépő: 400 Ft/fő.

PÜNKÖSDI VIGASSÁGOKRA várjuk az alsó tagozatos osztályokat május 8-án, kedden 14-16 óra között. Lesz táncház, kézműves foglalkozás, játék és a Pünkösdhöz kötődő hagyományok megismerése. Jelentkezés április 24-ig: HÚSVÉTVÁRÓ SZÜNIDEI Varró Mariann, 282-9752/0107m., KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS 6-12 varrom@kmo.kispest.hu. Belépőéves korú gyerekeknek márci- díj: 600 Ft/fő.

BÖRZÉK TAVASSZAL IS! 2018 tavaszán sem maradunk börzék nélkül. Lesz autómodell-, nemzetközi rovar-, és babaruha börze. A NEMZETKÖZI AUTÓMODELL BÖRZÉRE járókat egy közös szenvedély köti össze, mégpedig az autók, az autómodellek szeretete. Megtalálható egy ilyen börzén mindenféle modell, az 1:87-es méretaránytól az 1:12-ig, a Matchbox-tól az igényesebb AutoArt márkáig. A gyerekektől az idős gyűjtőkig mindannyian szenvedélyesen beszélgetnek, eszmét, gyűjteményt cserélnek, vagy csak nézelődnek. Valójában gyűjtők, rajongók találkozója ez,

ahol mindenki rajong valamiért, vagy egy méretarányt gyűjt, mondjuk a Matchbox méretarányát, vagy nagyobbakat, vagy csak pl. a Mercedeseket. A havi rendszerességgel induló, ingyenes börzét (február 11., március 17., április 7., május 6., június 9. 9.00-13.00-ig) a kiegészítő termékek vására színesíti, mint pl. kulcstartók, pendrive-ok, prospektusok, képeslapok, persze

mind autós témakörben. Bővebb információ: impressio.kft@ gmail.com. NEMZETKÖZI ROVARBÖRZE ismét lesz tavasszal, március 11én vasárnap 9-15 óra között. Belépődíj: felnőttjegy 500 Ft, gyermek-, nyugdíjas-, diákjegy 300 Ft. Bővebb információ: Nyilas Gabi, 282-9752/0107m., nyilasgabi@kmo.kispest.hu.

TAVASZI BABARUHABÖRZE március 11-én vasárnap 10 órakor, ahol gyermekruha csere-bere lesz a Kispesti Kaszinóban (1191 Fő utca 42.). Jelentkezés: kispestibababorze@ gmail.com email címen.

5


FELNŐTT PROGRAMOK | SZÍNHÁZ | ELŐADÓEST

NÉGY VÍGJÁTÉK A DÉRYNÉ-BÉRLETESEKNEK A Déryné Színházbérlet keretében tavasszal négy vígjáték látható. Az előadások vasárnap 15 órakor kezdődnek. A bérletek már elfogytak, az őszi bérleteket a tervek szerint március végén lehet majd megváltani. Előnyt élveznek azok, akik bérlettel rendelkeznek. A négy előadás időpontja: Január 14. KEN LUDWIG: BOTRÁNY AZ OPERÁBAN komédia két részben, a Pesti Művész Színház előadása, szereplők: Straub Dezső, Beleznay Endre, Csengeri Attila, Nyertes Zsuzsa, Fogarassy Bernadett, Sáfár Anikó, Köllő Babett, Straub Péter, rendezte: Mikó István.

Február 4. VAJDA KATALIN: ANCONAI SZERELMESEK zenés vígjáték két részben a Fregoli Színház előadása, szereplők: Csengeri Attila, Greg-

VIGYÁZZ, KÉSZ, KABARÉ! Dumakabaré országos premier! A Kis-Pesti Kabaré Rejtő Jenő Humorszínházi-estek keretében tavasszal egy országos nagy kabaré premierre kerül sor. A bemutató április 4-én szerdán 18.30-kor, a ráadás előadás 24-én kedden 18.30-kor lesz! A Vigyázz, kész, kabaré! c. előadás a STAND UP BRIGÁD legújabb kabaréjának bemutatója a KMO-ban lesz 2x50 percben! Felkészülni, vigyázz, kész, rajt! A recept már ismert: végy tapasztalt kabarészínészeket és fiatal stand-up comedy humoristákat! Fűszerezd őket a pesti kabaré sikerjeleneteivel, egy jó adag stand-uppal és zenés paródiákkal. Az előadás egyedülálló módon ötvözi a klasszikus pesti kabaré és a ma hatalmas népszerűségnek örvendő

stand-up comedy műfajának legjobb pillanatait. Konferál és főbb szerepekben: Beleznay Endre, játszótársak: a Karinthy-gyűrűs parodista Éles István, a rádiókabaré humoristái, Szép Bence és Ürmös Zsolt, valamint az RTL-klub műsoraiból ismert, Valkó Eszter. Szerkesztő: Ürmös Zsolt, rendező: Beleznay Endre. Belépődíj: 1800 Ft (elővételben március 28-ig a premierre, április 17-ig a ráadásra), ezt követően 2200 Ft.

or Bernadett/Mádi Piroska, Szabó Máté, Vándor Éva/Cseke Katinka, Baronits Gábor, Várkonyi Andrea, rendezte: Dobos Judit.

Március 18. vagy 25. MOLNÁR FERENC: ÜVEGCIPŐ komédia két részben a Körúti Színház előadása, szereplők: Pikali Gerda, Kautzky Armand, Oroszi Tamás, Lipták Péter, Placskó Emese, Lehel Kata, Karaivanov Lilla, Pecsenyiczky Balázs, rendezte: Galambos Zoltán. Április 8. vagy 29. GEORGES FEYDEAU: FEL IS ÚT, LE IS ÚT! komédia két részben a Vidám Színpad előadása, szereplők: Baronits Gábor/Nagy Balázs, Straub Dezső, Fésűs Nelly, Kokas Piroska, Szolnoki Tibor, Pille Tamás, Molnár Sándor Tamás, Harsányi Gábor, Rák Kati, Végh Judit, rendezte: Straub Dezső.

VÁMOS MIKLÓS: TÖREDELMES VALLOMÁS Vámos Miklós a magyar irodalom és a magyar televíziózás történetének különleges, sokszínű és rendkívül termékeny alakja. Íróként 35 kötete jelent meg, ebből néhányat 24 nyelvre fordítottak le. Regényei közül talán az Apák könyve, az Anya csak egy van és a Zenga zének a legismertebbek. A közelmúltban jelent meg Hattyúk dala című regénye, mely öt év munkájának eredménye. Ezen munkásságáért 2016 decemberében magyar irodalom kategóriában Vámos Miklós nyerte el a Prima Primissima díjat! Az utóbbi évtizedek egyik legnépszerűbb ,,mesélője”, a siker - Vámos Miklós személyiségének, habitusának, stílusának köszönhetően – garantált! Az előadás február 11-én vasárnap 17 órakor lesz! Belépődíj: 2100 Ft.

CSEH TAMÁS DALAI A Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat keretén belül

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: KISPESTI MUNKÁSOTTHON MŰVELŐDÉSI HÁZ 1191 Budapest, Teleki u. 50. Tel.: 282-9752, 282-9736, 282-9826 email: kmo@kispest.hu honlap: www.kmo.hu NYITVA TARTÁS: hétfő-csütörtök: 8-21, péntek-vasárnap: rendezvénytől függően. JEGYÁRUSÍTÁS: hétfő-csütörtök: 9-20 óráig, péntek-vasárnap: rendezvénytől függően. Belépőjét megvásárolhatja a jegy.hu oldalán is. Részletekért keresse holnapunkat: www.kmo.hu és FB-oldalunkat!

CSEH TAMÁS-EST – „ÁTLÁTSZÓ VÍZ LEGYEN” - összeállítás Cseh Tamás dalaiból Joós Tamás és Hegyi Norbert előadásában február 3-án szombaton 18 órakor a Kultúrházak éjjel-nappal c. programsorozat keretében. Belépődíj: 1800 Ft.


FELNŐTT PROGRAMOK | SZÍNHÁZ | ELŐADÓEST

SZÍNHÁZ A JAVÁBÓL!

ÚTRAVALÓ

Két nagyon különleges alkalom, két fantasztikus színházi előadás! A Színházi Világnap al- PROF. DR. BAGDY EMŐKE kalmából a Turay Ida Színházat, a KMO 95 éves születésnapi programsorozatának kereté- pszichológus előadásának ben (NKA-támogatás függvényében) a Karinthy Színházat látjuk vendégül. címe: Egészségesen és bolelőkelő társaság, ahol minden dogan élni. Az előadásra rendben van. Látszólag. Mert május 8-án kedden 18 óraaz üzleti élet kiszámíthatatlan kor várjuk az érdeklődőket. és kegyetlen. Egyszer fent, másszor lent. De ha már lent vagy, nehéz újra visszakerülni. Hacsak nem segít valaki! Egy kedves, bűbájos, cserfes francia szobalány, aki talán nem is az, aminek látszik, viszont nagyon szerethető! Aki minden szavával, mozdulatával mosolyt csal az arcunkra, nevetést, jókedvet, reményt hoz az életünkbe, s önfeledt ge: XANTUS BARBARA, Eric, a szórakozást ígér. Filmen Tolfiuk: PÁSZTOR MÁTÉ, Francoi- nay Klári játszotta a szerepet, se, Eric felesége: BÓDI BARBA- a színpadon Xantus Barbara RA, Phillis, Eric húga: RÁRÓSI vitte sikerre. A darab különANITA/KOVÁCS DÉZI, Joris, a legessége, hogy a művésznő A színházi világnap alkalmából komornyik: BOROS ZOLTÁN, nálunk most az édesanyát alamárcius 27. kedd 19.00 (vagy Auriol, Eric menyasszonya: AN- kítja. Belépődíj: I.helyár: 3600 március 24. szombat 15.00 – TALFI ANETT, Doktor: BENKŐ egyeztetés alatt) a Turay Ida PÉTER (Jászai Mari-díjas), ren- Ft (1-6. sor), II.helyár: 3200 Ft Színház vendégjátékára kerül dezte: SZURDI MIKLÓS. Ele- (7-12. sor), III.helyár: 2800 Ft sor. Szereplők: Laura, a felesé- gáns amerikai család, jólét, (13- sor).

JACQUES DEVAL: FRANCIA SZOBALÁNY

VASZARY GÁBOR: KLOTILD NÉNI A KMO 95 éves születésnapi programsorozatának keretében a Karinthy Színház bohózata három felvonásban kerül színre május 13-án vasárnap 15 órakor (NKA-támogatás függvényében). Szereplők: Férj: MILLER ZOLTÁN, Feleség: PÁPAI ERIKA (Jászai Mari-díjas), Leskovics: SZACSVAY LÁSZLÓ (Jászai Mari-díjas, Érdemesés Kiváló Művész, A Nemzet Színésze), Feri: CSERE LÁSZLÓ (Jászai Mari-díjas), Mari: EGRI KATI (Jászai Mari-díjas), Kázmér: MARTON RÓBERT, Iboly: BOZÓ ANDREA, Kovács: MIHÁLYI GYŐZŐ (Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész), Zizi: EKE ANGÉLA, Flórián: SZŰCS PÉTER PÁL, Oszkár: NÉMETH GÁBOR, rendezte: KARINTHY MÁRTON (Kossuth-díjas). A vígjáték irodalom tele van híres nénikkel. Máli néni, Léni néni, Róza néni sőt a Charley nénje. De vajon ki ismeri Klotild nénit? Szinte senki. Eddig. Mert Vaszary komédiája ismertté teszi majd a Klotild néni nevét. Klotild néni finom és kulturált, idős nagynéni. Senki sem is-

Bagdy Emőke életének minden pillanatát a körülötte lévő világ jobbá tételének szentelte. Egy személyben író, egyetemi tanár, pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus. Aki részt vett már Bagdy Emőke előadásain a KMO-ban, az jól tudja, hogy ez óriási élményt jelent, hiszen nemcsak rengeteg, a gyakorlatban is jól hasznosítható információt kaphatunk tőle, de garantáltan feltöltődünk életkedvvel, energiával és optimizmussal. Belépődíj: elővételben 2000 Ft, aznap 2500 Ft.

HEDONIKUS VAGY VALÓDI BOLDOGSÁG?

meri túl jól. De mindenki rá hivatkozik. Főleg a randevúkra surranó ravasz házastársak. A Klotild néni a magyar komédiák fergeteges fajtájához tartozik. Leginkább Feydeau komédiáinak világára emlékeztet. Mégis jellegzetesen magyar és jellegzetesen pesti bohózat. Szereplői úgy keverednek kínos szituációba, hogy közben alig veszik ész-

re: az életük is kátyúba került. Megpróbálnak kiverekedni a kényes helyzetekből, de csak egyre mélyebb félreértések ingoványába süllyednek. Legyen elég annyi, hogy Klotild néni a végére mindent megold. Vagy éppen semmit. Nézőpont kérdése az egész. Belépődíj: I.helyár: 3600 Ft (1-6. sor), II.helyár: 3200 Ft (7-12. sor), III.helyár: 2800 Ft (13- sor). Március 4-én vasárnap a Tavaszi szív-lélek-test ébresztő! c. program keretében 16 órakor Hedonikus vagy valódi boldogság? címmel Szendi Gábor (tudományos munkatárs, klinikus, a paleolit táplálkozás szakértője) tart előadást. Belépő: 1000 Ft.

7


FELNŐTT PROGRAMOK | KONCERT | ZENÉS EST

FÚVÓSOK TALÁLKOZÓJA A VÁROSHÁZA ELŐTT A Dél-Pesti Fúvószenekari Találkozót a KMO Művelődési Ház és az Obsitos Fúvószenekar, negyedik alkalommal szervezi 2018. május 12-én szombaton 11 órától a Városház téren. A tíz éve a KMO-ban alakult Obsitos zenekar bemutatkozásán túl a környékbeli fúvószenekarok is meghívást kapnak

erre a szabadtéri zenélésre, így a program végén közel száz fúvószenész zenél egyszerre. A rendezvény díjtalan!

MYDROS GÖRÖG TÁNCHÁZAK Amikor a táncegyüttes színpadra lép, a görög nemzeti kultúra és a görög táj kel életre. Szinte érezzük a hegyek, a festői szigetek, a morajló tenger és ragyogóan kék ég mediterrán varázsát. Táncaik a görög nép életét, szokásait és érzéseit fejezik ki.

CHARLIE KONCERT Horváth Charlie Magyarország talán egyik legnépszerűbb előadója, régebben a Generál, Tátrai Band zenekarok meghatározó alakja, majd később szólóénekesként több arany és platinalemezes előadó. A nevével fémjelzett albumok eladásai milliós példányszámot értek el. Számtalan szakmai elismerés mellett a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje kitüntetés tulajdonosa, Liszt Ferenc-díjas Művész. Március 10-én szombaton 19 órakor jön a KMO-ba! Belépődíj: 4000 Ft (álló koncert).

TOMPOS KÁTYA HOLDJÁRAT!

Az együttes legfőbb célja, hogy megőrizze, fejlessze és továbbadja a fiatal nemzedéknek Június 5-én kedden 19 órakor láthatjuk, hallhatjuk Tompos azt a tánc- és zenekultúrát, amit Kátyát, Hrutka Róbert és Kalmus Felicián társaságában a KMO ők is örökül kaptak elődeiktől. A táncházak időpontjai: ja- színpadán. Jegyek februártól kaphatók 2600 és 2900 Ft-os áron! nuár 27., február 24., április 28., Holdjárat címmájus 19. szombat 19 óra. mel jelent meg Tompos Kátya második szólóalbuma 2017 szeptemberében. A Holdjárat misztikus utazás, melynek a végén felkavaró vagy épp megnyugtató, összeolvasztó vagy szétválasztó, múlhatatlan vagy illékony szerelmek várnak ránk. Ehhez az újabb utazáshoz Kátya ismét Hrutka Róbertet kérte fel útitársnak. Azonban Május 12-én szombaton 19 buli Zenekar. A zenés-táncos ezúttal már nem órakor utcabállal ünnepeljük est ingyenes, amelyre szere- a Kátya számára a 95 éves KMO Művelődési tettel várjuk a kerület apra- kedves dalokat Házat. Fellép a Madarak Házi- ja-nagyját! dolgoztak át közösen, ahogyan a Keresztül Európán album esetében tették: az új lemezre 10 vadonatúj dal született. A rab a színésznő lelkéből, ablak dalok szövegét szinte minden a világára. A Holdjárat koncert esetben Tompos Kátya írta. A műsorában természetesen az bensőséges, helyenként elgon- új album dalai mellett a régi dolkodtató, helyenként vicces, kedvencek is helyet kaptak. de mélyen a lelkéből fakadó Tompos Kátya - ének, Hrutka történeteket mind-mind az élet Róbert - gitár, Kalmus Felicián ihlette. Valamennyi vers egy da- - cselló.

ÜNNEP A MADARAKKAL


FELNŐTT PROGRAMOK | KONCERT | ZENÉS EST

FARSANGI ÁLARCOSBÁL Búcsúztassa el velünk a telet egy szórakoztató, hajnalig tartó, vidám farsangi bállal február 10-én szombaton 19 és hajnal 2 óra között! A legötletesebb álarcokat, jelmezeket díjazzuk! Zene: PARTY DANCE BAND, FARSANGI SVÉDASZTALOS VACSORA és MOLNÁR SZABOLCS mentalista, bűvész interaktív műsora, farsangi kézműves álarckészítés, farsangi álarc- és jelmezverseny (jelmez nem kötelező!) szerepel a programban. (Büfévacsora kínálat: részeges farsangi jérce színes rizzsel, mini töltött káposzta csupros tejföllel, sertéskaraj Budapest módra fűszeres steak burgonyával, parajos

pestos penne parmezán hintéssel - „vega”, mini farsangi fánk. Büfében vásárolható: italok, üdítők, kávé-specialitások. Asztalok foglalhatók a Déryné-teremben, illetve az Agórában!

Bővebb információ: P. Tóth Erzsébet, 282-9752/0106 m., p.toth@kmo.kispest.hu. Belépő- és vacsorajegy: 4900 Ft/fő asztalfoglalással, elővételben vásárolható korlátozott számban a KMO-ban.).

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA EMLÉKSZEL-E MÉG? A KALÁKÁVAL „VALAKI JÁR A FÁK HEGYÉN” Kányádi Sándor versei az 1969ben alapított Kaláka együttes előadásában a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 21-én vasárnap 17 órakor. Az együttes tagjai: Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Radványi Balázs. Az első Kaláka erdélyi turné (1981) óta énekli az együttes Kányádi Sándor verseit. A Hangzó Helikon sorozat indító kötete a Kaláka – Kányádi volt. A műsor gerincét az itt hallható dalok adják, kiegészülve az azóta írott dalokkal. Belépődíj: elővételben 2000 Ft, aznap 2500 Ft.

Fejezetek a magyar operett történetéből - folytatódik Zelinka Tamás zenepedagógus és zenetörténész előadássorozata. Az előadó keddenként 15 órától vetítéssel, filmrészletek bejátszásával idézi meg a híres magyar operett világát. Előadások: február 13. Magyar virtus (válogatás a legsikeresebb magyar operettekből), március 13. Dunajevszkij és Miljutyin művei, április 10. Amerika hangja/Gershwin és Bernstein. Belépődíj: 500 Ft/fő.

PARTY DANCE BAND

A Party Dance Band immár 3 éve tart zenés-táncos esteket a KMO-ban. Asztalok mellett ülve, táncolva lehet ismerkedni, baráti társaságoknak találkozni, kulturáltan szórakozni. A műsor gerincét a 60-as, 70-es, 80-as évek legkedveltebb magyar és nemzetközi slágerei és örökzöld dallamai alkotják. Az előzetes egyeztetések alapján 2018 tavaszán tíz alkalommal jön hozzánk a zenekar! Időpontok: január 12. péntek, január 26. péntek, február 10. péntek (farsangi bál keretében), február 23. péntek, március 9. péntek, március 23. péntek, április 6. péntek, április 21. szombat, május 4. péntek, május 18. péntek 19.30-22.30. Asztalfoglalás, 20/353-3135. Belépődíj: 1300 Ft.

ÚJÉVI KONCERT Január 7-én vasárnap 17 órakor rendezzük meg a már hagyományos Újévi Koncertet sztárfellépőkkel. Az első részben fantasztikus operett és musical dallamok csendülnek fel Buch Tibor, Tunyogi Bernadett, Czakó Ádám, Plasztán

Anett közreműködésével, majd ezt követően a KMO Obsitos Fúvószenekarának műsorára kerül sor, vezényel: Fejes István karnagy, műsorvezető: Zelinka Tamás. Belépődíj: elővételben 2200 Ft, aznap 2500 Ft.

9


FELNŐTT PROGRAMOK

| ISMERETTERJESZTŐ ELŐADÁS

TAVASZI EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ NAP

A SZÍVRŐL, A LÉLEKRŐL, A TESTRŐL! EGÉSZ NAP

Egy nap a testi-lelki, szellemi egészség szolgálatában február 17-én szombaton 10 és 18 óra között!

eszel! Dobák Zita dietetikus előadása, 15.00: Akupresszúra a családban dr. Bittó Gyula előadása, 16.00: Mesékkel az úton - életválságok feldolgozása Előadások, mozgásos bemuta- népmeséken keresztül Náfrádi tók, szűrővizsgálatok a Kispesti Anikó meseterapeuta előadása, Egészségügyi Intézet közremű17.00: Kapcsolataink útjain, záró ködésével, reiki és kristálykezemeditáció Szabó Andrea Krisztilések a Jóság Tava Alapítvány nával. Az előadásokon való részközreműködésével, alternatív vétel díjtalan! gyógyászat: gyógyteák, gyógyító ásványok, Bach virágterápia, Bemutatók: 10.30: NIA örömMoksa cseppek, állapotfelmé- tánc - Zsarnóczky Zsanett, rések, kineziológia, önismereti 13.00: ETKA jóga - Bujtor Éva, tanácsadás, masszázsok: kínai 14.00: Segíthetek? Gerinctorna arcmasszázs és más kezelések, előadás és bemutató - Romkiállítás és vásár, szolgáltatá- hányiné Kovács Mária, 16.00: sok: natúr kozmetikai termékek, Pilates - Nagy Melinda, 17.00: könyvek, kiadványok, táplálékki- Tibeti hangfürdő meditáció – egészítők, méz-vásár, számmisz- Gazdag Viktória. A részvétel retika, egészségvédő termékek, gisztrációhoz kötött: nyilasgabi@kmo.kispest.hu. egészséges ételek büféje. Várjuk egészségmegőrző Előadások: 11.00: Egy új korszak kezdetén (A 2018. év termékek árusításával, forgalúj asztrológiai lehetőségei) Gálfi mazásával foglalkozó kiállítók és Irén asztrológus előadása, 12.00: árusok jelentkezését! Művészettel a harmonikus éle- Bővebb információ: Nyilas Gabi, tért! Mészáros Eleonóra művé- 282-9752/0107m., nyilasgabi@ szetterapeuta előadása, 14.00: kmo.kispest.hu. A program díjtalan! Mondd, mit(t)eszel, hogy jól(l)

TAVASZI SZÍV–LÉLEK–TEST ÉBRESZTŐ! programra hívjuk a családokat március 4-én vasárnap 9 és 20 óra között. 9.00: családi zumba, 10.00: Így készül a csokitojás! - csokis workshop, 10.00: kézművesség, tavaszi ajtódísz készítése, 11.00: Halász Judit koncert, 13.00: előadás a családállításról „A testi és lelki bajok hátterében tudattalan sorsátvételek vagy saját életbeli történetek állhatnak. A családállítás a nehéz sorsokról szól, csak ezzel dolgozunk. Ha »átvett a cso-

mag«, leteheted, ha a tied, akkor is.”, 14.00: Thétahealing, Thetakert: Hackl Mónika, 15.00: kundalíni jóga: méregtelenítés, ébredő energiák, 16.00: Hedonikus vagy valódi boldogság? Szendi Gábor előadása, 18.00: Filmklub extra: Életrevalók c. film (díjtalan), kísérő programok: édességek, arcfestés, grafológiai és asztrológiai tanácsadás, füladdiktológia. Bővebb információ: Markó Mónika, 282-9752/0106 m., marko.monika@kmo.kispest.hu.

MONDJ NEMET! KONFERENCIA

GORDON TRÉNING A világszerte nagyra értékelt GORDON MÓDSZER az emberi kapcsolatokat alapjaiban elemzi és nélkülözhetetlen kommunikációs eszközöket ad a szülők, nevelők, szakemberek kezébe. A tréninget Kiss Éva Gordon tréner és Pusztai Katalin Gordon tréner, bölcsődei szakem-

ber tartja hat pénteki napon (február 16., 23., március 2., 9., 23., április 6.), 16 és 20 óra között. Részvételi díj: 35.000 Ft, házastársaknak: 5000 Ft kedvezménnyel. Jelentkezés február 9-ig: Markó Mónika, 2829752/0106 m., marko.monika@ kmo.kispest.hu.

„JÁTÉKON INNEN ÉS TÚL” Játék- és bábkészítő workshopok – 12 órában március 2-3án pénteken 14-18 és szombaton 10-18 óra között. Míves kézműves játékokat készítünk, szépséges alapanyagok, gyakorlati fogások és műhelytitkok várnak ránk. Beszélünk majd a játék erejének és lehetőségeinek tudatos használatáról, körbetekintünk a szakirodalmak között. A közös műhelymunka lehetőséget ad a tapasztalat-

cserére és egyszerű, praktikus fogások elsajátítására is. Tematika: hátulról mozgatható textilbábok. A résztvevőknek semmilyen előképzettség nem szükséges. Részvételi díj: 8600 Ft/fő (az ár a szükséges alapanyagokat is tartalmazza). Vezeti: Csóka Eszter játékkészítő- díszlettervező és drámapedagógus. Jelentkezés február 20-ig: Csóka Eszter, 30/855-3146, artcsooka@gmail.com.

A Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház 21 éve indította el három lépcsős komplex prevenciós szakmai programját Mondj nemet! címmel, mely 10-18 éves korosztálynak biztosít megelőző programot. Évek óta a nemzetközi és hazai trendnek megfelelően a gyermekkori és iskolai agresszióval is foglalkozik a szakmai team. Rendeztünk már konferenciát a „z” generációról, érintettük már a fiatalok áldo-

zattá válásának problémáját, tavaly a művészetterápiában rejlő lehetőségek megismertetéséről szóltak a szakemberek. 2018ban április 23. hétfőre tervezzük a konferenciát, melynek előkészítése folyamatban van. Az előadásokon kívül különböző szekciók/workshopok is színesítik majd a programot. Bővebb információ: Markó Mónika, 282-9752/0106 m., marko.monika@kmo.kispest.hu.


FELNŐTT PROGRAMOK | ISMERETTERJESZTŐ ELŐADÁS

IV. KISPESTI ÜZLETI TALÁLKOZÓ

MI FÁN TEREM A STRATÉGIA?

Első lépések a siker felé! címmel 2018-ban immár a IV. Kispesti Üzleti Találkozóra kerül sor a KMO-ban március 23-án pénteken 10 és 14 óra között. Egy terv, egy stratégia nem csak a vállalkozásokban, üzletekben fontos és elmaradhatatlan elem, hanem a háztartásainkban, az önkormányzatokban, az intézményekben is! Bármihez fogunk, először egy koncepcióval kezdünk, aztán számításokat kell végezzünk. Lehet ez a lakásunkban egy ablakcsere, vagy az intézményekben egy féléves munkaterv, netán egy pályázat megalkotása, vagy üzletünkben a termék, illetve szolgáltatás értékesítése szempontjából egy üzleti terv. Ehhez a gondolatmenethez igyekszünk mi a márciusi konferenciával hozzájárulni. Vajon, mit gondol erről a politikus, az intézményvezető, a cégvezető, az elemző, vagy a protokoll szaktanácsadó?! A díjmentes vállalkozói, intézményi fórumot Kispest Önkormányzata és a KMO közösen szervezi. Előadások, ismerkedés, társasági délelőtt, konzultációk, kérdések és válaszok, névjegycsere, frissítő, kávé, szendvicsebéd, Kispesten és környékén élő és tevékenykedő vállalkozók, intézményekben dolgozók, más érdeklődők részére!

- tapasztalatcsere, 13.30-14.00 Szendvicsebéd, eszmecsere. A korábbi évek hagyományait követve várjuk cégek, intézmények bemutatkozó anyagait: szórólapjait, kiadványait is! A belépés díjmentes, a programon előzetes regisztrációval (március 20-ig) lehet részt venni! Regisztráció e-mailen: p. toth@kmo.kispest.hu, vagy közvetlenül a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház honlapján (cég/ intézmény/név, cím, email, teleProgram: 9.30-10.00 regisztráció, beszélgetés, névjegycsere, kávé mellett, 10.00-10.05 a házigazda köszöntője: Gábor Ilona igazgató, KMO, 10.0510.10 önkormányzati köszöntő: Gajda Péter polgármester, 10.10-10.20 megnyitó: Burány Sándor országgyűlési képviselő, 10.20-10.30 programismertető, levezető elnök: Vinczek György alpolgármester, 10.3010.55 Madar Norbert üzletágvezető - GKI Digital Kutató és Tanácsadó Kft., Stratégia nélkül nem megy – a tudatos tervezés és ami mögötte van - Tippek és tévhitek elemzői szemszögből a helyes kérdésfelvetéstől, a célok kijelölésén át, egészen a számokra alapozott döntéshozatalig! 11.00-11.20 dr. Marczi Erika cégvezető - Diamonds International Corporation Magyarország Kft. A vállalkozás

kockázata – a kockázat vállalása - a kockázatok jogi, műszaki, makró és mikró gazdasági, humán, tőke viszonylatai és azok kezelésének lehetséges módjai. A társaság fő tevékenysége: gyémánt ékszerek gyártása; ezen termékek kis- és nagykereskedelme, befektetési gyémántok értékesítése és a szakterülethez kapcsolódó tanácsadás.). A siker egyik, - ha nem nagyobb – alapja a kinézet, megjelenés, viselkedés, mimika, protokoll. A legnagyobb hazai szaktekintély érkezik hozzánk, hogy bevezessen bennünket az üzleti protokoll rejtelmeibe! 11.30-13.00 Görög Ibolya protokoll szaktanácsadó, a G-Protokoll Bt. ügyvezetője Üzleti protokoll c. előadása, 13.00-13.15 tájékoztató aktuális témákról, 13.1513.30 az üzleti találkozó zárása

fon megadásával) A rendezvény rendszeres támogatói: Kispest Önkormányzata, Penzio17 Kft., KMO Művelődési Ház. Bővebb információ: P. Tóth Erzsébet, 282-9752/0106m., p.toth@kmo.kispest.hu.

KIS-PESTI KAMRA - GASZTRONÓMIAI UTAZÁS - KULTURÁLIS ÖRÖKSÉGEINK

NYÁRINDÍTÓ ZENÉS KISPESTI BORKALAUZ Zenés gasztronómiai utazás május 25-én pénteken 19 órától a Tokaj-hegyaljáról Kispestre igazi ínyencek, a különleges borok és fantasztikus muzsika szerelmesei számára!

A borkóstoló-estet a Kispesten élő LENKEY-CSALÁD, a mádi LENKEY PINCÉSZET jóvoltából rendezzük meg. A programban szerepel: a Tokaj-hegyaljai borvidék, története, érdekességei, bemutatkozik a mádi Lenkey Pincészet: ötféle (3 száraz és 2 édes) tokaji bor kóstolásával a Lenkey-család közreműködésével, házias, egyedi borkorcsolyák fogyasztása a borsor alatt, fantasztikus zene (tánc): Harmonicum Zenekar (tangóharmonika, klarinét, bőgő), borvásár. A program keretében számos érdekességet tudhatunk meg kulturális

örökségünk, a Hungarikumnak számító, a világon egyedülálló borvidékről, a tokaji szőlők jelenlegi termesztésé-

nek érdekességeiről, a borok készítéséről, a borkóstolás tudományáról. A jó borok mellé házias borkorcsolyákat, kultu-

rális csemegéket tálalunk fel. Mindezt fűszerezzük egy kellemes swing, jazz, francia és standard fülbemászó muzsikával, amelyre még táncra is perdülhetünk. Több érdekességet is megtudhatunk majd a borkóstoló-esten! Nem mindennapi programra hívjuk látogatóinkat! Jegyek korlátozott számban kaphatók! Belépődíj: elővételben, május 1-ig, 5800 Ft, utána: 6800 Ft. (Jó társaságban, kulináris élvezetben, remek hangulatban, az ár magában foglalja az öt bor kóstolását borász kínálásával, egy fél literes ásványvíz, vagy üdítő és különböző borkorcsolyák fogyasztását, valamint az exkluzív zenei programot is.) Bővebb információ: P. Tóth Erzsébet, 282-9752/0106 m., p.toth@kmo.kispest.hu.

11


FELNŐTT PROGRAMOK | FILMKLUB | TÁNCEST

AKTÍV IDŐSKOR A klubfoglalkozások időpontjai: Február 6. kedd 10.00: Látogatás a Tűzoltó Múzeum - Katasztrófavédelem Központi Múzeumba: A tűzvédelem fejlődése az őskortól napjainkig, március 20. kedd 10.00: húsvéti készülődés a KMO-ban, április 10. kedd 10.00: látogatás az Erdős Renée Ház Muzeális Gyűjtemény és Kiállítóterembe, május 8. kedd 10.00: látogatás a Dréher Sörgyárak Sörmúzeumba. A programokra előzetes re- kmo.kispest.hu). A múzeumlátogisztráció szükséges Kiss Katalin- gatásoknál a belépődíjat a látonál (70/670-5072, aktividoskor@ gatók fizetik!

A GÉPÉSZ FILMKLUB INGYENES 2018-BAN IS Második éve szervez a KMO filmklubot péntekenként 18 órakor. Hónapról hónapra a magyar és nemzetközi filmirodalom legjavát láthatják az érdeklődők díjtalanul. Minden alkalommal beszélgetéssel zárul a program. Filmvetítések: január 12. Kelet, az kelet, február 2. Könnyű testi sértés, - vendég: Szomjas György rendező, március 2. Bronxi mese, április 6. Kopasz kutya - vendég: Deák Bill Gyula, május 4. Vas isten gyermekei.

SZÁMÍTÓGÉPES TANFOLYAMOK KIS-PESTI TÁNCEST „IDŐSEBBEKNEK” Pezsgő ritmusok – táncshow INTERNETRE FEL! I. – kezdő január 30-tól keddenként 10 órától, öt alkalommal. Megújult tanfolyamunk idén ősszel már Windows 10-es alapokon kezdi a tanítást! Számítógépes és internetes alapok, böngésző használat, érdekes oldalak, levelezőprogram, regisztráció. Minden, ami a netezéshez kell 10 órában. INTERNETRE FEL! II. – haladó: március 13-tól kedden-

ként 10 órától, öt alkalommal. Az előzőekben megtanult alapokra építve Windows 10-en. Képek le- és feltöltése, adatok mentése, videó-beszélgetés és a korábban megismertek gyakorlása 10 órában. Részvételi díj: 6900 Ft, amely magában foglalja a géphasználatot és a szerdánkénti csoportos gyakorlás lehetőségét is. Bővebb információ: 282-9752/0112m.

Május 26-án szombaton 17 órakor a varázslatos Kelet hangulatába kalauzoljuk el látogatóinkat, ahol a vérpezsdítő zenétől legszívesebben táncra perdülnénk. Izgalmas ritmusok, lágy mozdulatok, a nőiesség, a titokzatosság jellemzi majd az estet. A részvevők találkozhatnak a hastánc több stílusával, valamint fúzióival. A koreográfiák közt szerepel gyertyás, fátylas legyezőfátylas, isis szárnyas show tánc, andalúz és tribál fúzió. Nem maradnak el a fantasztikus dobszólók sem, újdonságként ledes kiegészítőkkel is táncolnak a fellépők. Az esten kezdő táncosokat is láthatnak, akik most először próbálják ki magukat színpadon és megmutatják, hogy néhány hónap alatt mit tanultak, de fellépnek haladó és profi versenyző táncosok/csoportok és tanáraik is. Sok más meglepetés mellett egy gyönyörű hangú énekesnő is elkápráztatja majd a közönséget. Aki szereti a keleties, netán romantikus, ámde pezsgő ritmusokkal gazdag hangulatot, az ne

maradjon otthon ezen a nyár eleji esten, mert minden bizonnyal vidáman tér haza. Fellépők: Spiritdance Tánciskola - Czvetkó Anett tanítványai és a Mirage Bellydance tánccsoport, valamint Nirsch Havaska és tanítványai. Kísérő programokkal (keleties dísztárgyak, kelmék vására, édességek, stb.) is készülnek a szervezők. Árusoknak jelentkezés: tel.: 282-9752/0106 m., email: marko.monika@kmo. kispest.hu. Belépődíj: felnőtt belépőjegy: 1200 Ft (elővételben május 23-ig), 1400 Ft (május 23. után), gyermekjegy: 600 Ft (elővételben május 23-ig), 700,- Ft (május 23. után).

IMPRESSZUM: KMO Programsoroló 2018 tavasz Készült 2017 decemberében, 25.000 példányban Felelős kiadó: KMO Művelődési Ház, Gábor Ilona Igazgató Szerkesztette: P. Tóth Erzsébet Nyomdai előkészítés: Kranyik Ildikó Forrás és fotó: KMO archívum, FB-oldala és honlapja, Erdős László, Ruzsa István, www.kmo.hu, művészek fotói Nyomás: Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft., Lajosmizse Terjesztés: Magyar Posta Zrt.


TANFOLYAMOK HÉTFŐ

CSÜTÖRTÖK

KEDD 08.30-09.30 Kettlebell (I. P.) MM 09.00-10.00 Délelőtti pilates 09.30-10.45 Ringató (2 csop.) 10.00-12.00 Internetre fel-internetes tanfolyam (előzetes jelentkezéssel) 16.30-17.30 Klasszikus balett (kezdő) 17.15-18.30 Zhineng Csikung MM középhaladó, haladó 17.30-21.00 Goju-Ryu Karate MM 17.30-19.00 Etka jóga 18.00-19.00 Piloxing 18.30-20.00 Zhineng Csikung haladó-gyakorlás MM 19.00-20.00 Salsa (kezdő) 19.15-20.45 Ving-tsun Kung-Fu MM 19.30-20.30 Gerinctorna (haladó)

ÚJ TANFOLYAMOK PILATES ALAPOZÓ TRÉNING. 2,5-3 órás tréning a Pilates alapok megismeréséért és a lehető legpontosabb kivitelezés elsajátításáért. Itt a tanuláson van a fókusz a torna helyett. Alapgyakorlatok, melyiknél mire kell figyelni és közben melyik izom, hogyan dolgozik. Ezen a tréningen nem cél a teljes test átmozgatása és az izomlázas állapot elérése. Cél viszont a Pilates módszer és filozófia megtanulása mellett a gyakorlatok helyes kivitelezése. Szükséges kényelmes ruházat, zokni, polifoam. A foglalkozás min. 4 fővel indul, előzetes jelentkezés mellett. Részvételi díj: 4500 Ft/fő. Vezeti: Sventek Klarissza, okleveles Pilates oktató, pilates.klarissza@gmail.com.

08.30-09.30 Kettlebell (I. P.) MM 09.00-10.00 Délelőtti pilates 09.00-10.30 Női csoport (I. 9.) (előzetes bejelentkezésre) 10.00-11.00 Egészségmegőrző torna 10.00-10.45 Zenés bölcsőde (előzetes bejelentkezésre) 16.00-17.00 Várandós klub (előzetes bejelentkezésre) 16.00-19.30 Rocky (versenyzők) 16.30-18.30 Krisztus Sz. Egyház (2 hetente) 16.30-17.30 Jazzbalett gyerek (kezdő) 16.30-19.00 Art’s Ok Táncszínház MM 17.00-19.30 Gerinctorna (kezdő+haladó) 17.30-18.30 Jazzbalett gyerek (középhaladó) 18.00-20.30 Kispesti Vegyeskar 19.00-21.00 Salsa (kezdő+haladó) (új kezdő indul január 11. 19.00) 19.15-20.45 Ving-tsun Kung Fu MM 19.15-20.45 Gojo-Ryu karate MM 19.30-20.30 Zumba fitnesz

SZERDA 08.30-09.30 Kettlebell (I. P.) MM 08.30-09.30 Hastánc (előzetes bejelentkezésre) 9.30-10.30 Senior hastánc (előzetes bejelentkezésre)

16.00-20.15 Rocky 17.00-18.00 Hangfürdő meditáció (előzetes bejelentkezésre) 16.30-18.00 Aikido MM 17.00-18.00 Gitársuli 17.00-18.00 Rajziskola 17.30-18.30 Kettlebell (kezdő-L. J.) MM 17.30-18.30 Pilates torna 18.00-20.30 Hatha jóga (haladó) 18.00-20.00 Hatha jóga (kezdő) 18.15-19.30 Argentin tangó (haladó) 18.30-19.30 Kettlebell (haladó-L. J.) MM 18.30-19.30 Shaolin Kungfu MM 19.15-20.15 Bomba alakformáló (előzetes bejelentkezésre) 19.30-20.30 TRX MM 19.30-20.30 Reggaeton MM (indul: január 17., 24., 31., február 7., következő: április 4., 11., 18., 25.) 19.30-20.45 Argentin tangó (kezdő)

VASÁRNAP 10.00-12.00 Bélyeggyűjtők klubja

08.30-09.30 Kettlebell (I. P.) MM 10.00-11.00 Egészségmegőrző torna 14.30-16.00 Senior örömtánc 16.00-20.00 Rocky 16.30-18.00 Aikido MM 17.00-19.00 Obsitos próba 17.30-18.30 Pilates 17.30-18.30 Kettlebell (kezdő-L. J.) MM 18.00-19.30 Szakrális körtánc 18.30-19.30 Kettlebell (haladó-L. J.) MM 18.45-19.45 Zumba gold 19.15-20.15 Bomba alakformáló 19.30-20.30 Zumba fitnesz 19.30-20.30 TRX MM

PÉNTEK 09.00-10.00 Délelőtti pilates 10.30-11.30 Bábos mesekuckó 15.00-17.00 Jazzbalett gyer. (haladó) 16.00-17.00 Kettlebell (L. J.) MM 16.30-17.30 Urban dance (7-11 éveseknek) 16.30-20.30 Art-s Ok MM 17.00-18.00 Pilates 17.30-19.00 Urban dance (12 év felett) 18.00-20.30 Goju-Ryu karate MM 18.30-19.30 Hastánc (előzetes bejelentkezésre)

GÁTIZOM-INKONTINENCIA TRÉNING. A 4 órás tréning megtanulásával fokozható a vizelet-, széklet megtartó képesség, a hüvelyi szorító erő. Segít az aranyeres panaszok és az alhasi szervek süllyedéséből adódó panaszok esetén. Szülés és alhasi műtétek után regeneráló hatású! A torna prevenciós és önrehabilitációs céllal végezhető. A tréning foglalkozik a szülés utáni „szétnyílt” hasizom problémájával is! A foglalkozások hatására javul a vizelettartási képesség, az aranyeres panasz, nő a medencealapi izmok tónusa, a kismedencei szervek komfortja. Felszerelés: polifoam, párna, kényelmes öltözet. A tréning min. 6 fő érdeklődővel indul. Időpontja: I. január 26. péntek 17-19, 27. szombat 9-11., és II. február 23 péntek 17-19, 24. szombat 9-11-ig. Részvételi díj: 8000 Ft. Vezeti: Bata Eleonóra, jelentkezés: bata.nora@gmail.com, 20/395-3732.

FOTÓSULI 2018. Február 3-tól szombatonként 10-13 óra között indul. A 10+2 alkalmas tanfolyam végigvezet a fotózás alapjaitól a legmodernebb digitális technikákig, rengeteg izgalmas fotóval bemutatva a híres fotográfusok műhelytitkait. A műtermi és szabadtéri gyakorlatokon megmutatjuk, hogyan készíthető jobb felvétel. Fotósétákat rendezünk, közösen kiértékeljük az elkészült képeket. A tanfolyam végén a hallgatók közös kiállításon mutathatják be az elkészült munkáikat. Vezeti: Horváth Péter fotóművész. A tanfolyam ára: 30.000 Ft/10 alkalmas tanfolyam + 2 alkalom Fotókör. Bővebb információ a honlapunkon, illetve Rácz Attila igh.nél, fotokor@kmo.kispest.hu. MM: KMO Mozgásműhely (Szabó Ervin u. 4.) Bővebb információ: P. Tóth Erzsébet 2829752/0106 m., p.toth@kmo.kispest.hu, Sallai Péter gondnok MM

SZOMBAT 09.00-11.00 Shaolin Kungfu MM 09.15-10.15 Nia 10.00-13.00 Fotókör (hó utolsó szombat) 10.00-16.00 Art’s OK MM 11.30-12.30 Társastánc 16.00-18.00 Baranta MM

13


KIÁLLÍTÁSOK

KISPESTI TÁRLATOK KMO ELŐTÉR GALÉRIA (XIX., Teleki u. 50.)

NAGY BALOGH JÁNOS KIÁLLÍTÓTEREM (XIX., Ady E. út 57.)

Február 15. csütörtök JANISCH KORgatóinak Szabad szemmel című kiállítása, NÉLIA KIÁLLÍTÁSA NYÍLIK, megtekinthető: április 9-ig megtekinthető: március 1-ig. Március 2-től 18.00 Mazalin Natália grafikusművész kiállítása, megtekinthető: április 12-ig. Január 26-tól 18.00 A KMO Fotósuli hall-

Április 14-től 18.00 Az Ankarai Sakuder Festők Egyesütenék Anatóliai pillanatok című kiállítása, megtekinthető május 7-ig. Május 9. 18.00 Te ott voltál? - Fotókiállítás. Az elmúlt évtizedben a KMO égisze alatt készült tömegfotók... Keresd meg magad a fotókon!

Április 19. csütörtök TAKÁCS SZILVIA KIÁLLÍTÁSA NYÍLIK, megtekinthető: május 27-ig Bővebb információ: tel.: 280-5706.

KISPESTI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY (XIX., Csokonai u. 9.)

Állandó kiállítás: Pillanatképek Kispest múltjából

A kávéház jobb mint otthon A kávéházi és éttermi kultúra tárgyai. Megtekinthető: január 30-ig. Bővebb információ: tel.: 281-1619, email: helytorteneti@kispest.hu.


NAPTÁR 2018. TAVASZ-NYÁR JANUÁR 07. vasárnap 17.00 ÚJÉVI KONCERT 12. péntek 18.00 GÉPÉSZ FILMKLUB 12. péntek 19.30 PARTY DANCE BAND 14. vasárnap 15.00 4/1 DÉRYNÉ SZ. BOTRÁNY AZ OPERÁBAN 21. vasárnap 9.00 BABASZÍNHÁZ – Afrika 21. vasárnap 17.00 VALAKI JÁR A FÁK HEGYÉN Kányádi Sándor versei Kaláka együttes a Magyar Kultúra Napja alkalmából 25. csütörtök 15.00 ARANY-ASSZONYOK Hűvösvölgyi Ildikó 26. péntek 18.00 KIÁLLÍTÁS - Fotósuli 26. péntek 19.30 PARTY DANCE BAND 27. szombat 19.00 MYDROS GÖRÖG TÁNCHÁZ 30. kedd 10.00 INTERNETRE FEL! I. – kezdő csoport indul

FEBRUÁR

2. péntek 10.00 Farsangi kézműves foglalkozás iskolásoknak 2. péntek 18.00 GÉPÉSZ FILMKLUB Könnyű testi sértés Vendég: Szomjas György 3. szombat 10.00 FOTÓSULI 2018 indul 3. szombat 18.00 CSEH TAMÁS-EST: „Átlátszó víz legyen” 4. vasárnap 15.00 4/2 DÉRYNÉ SZ. ANCONAI SZERELMESEK 6. kedd 9.15 és 11.00 3/1 MICIMACKÓ ÓVODÁS SZ. Csipkerózsika 6. kedd 10.00 AKTÍV IDŐSKOR Tűzoltó Múzeum - Katasztrófavédelem Központi Múzeuma (látogatás) 8. csütörtök 10.00 3/1 PINOKKIÓ KISISKOLÁS SZ. Csetlő Botló Fajankó 10. szombat 11.00 KOLOMPOS KONCERT – Farsangi mulatság 10. szombat 19.00 FARSANGI ÁLARCOSBÁL 11. vasárnap 9.00 AUTÓMODELL BÖRZE 11. vasárnap 17.00 VÁMOS MIKLÓS: TÖREDELMES VALLOMÁS 13. kedd 15.00 EMLÉKSZEL-E MÉG? Magyar virtus 14. szerda 18.00 TÁRT KAPU SZÍNHÁZ Szabó Magda-est 15. csütörtök KIÁLLÍTÁS – Janisch Kornélia kiállítása 16., 23., március 2., 9., 23., április 6. GORDON TRÉNING

17. szombat 10.00 TAVASZI EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ NAP 18. vasárnap 9.00 BABASZÍNHÁZ – Állatok farsangja 23. péntek 19.30 PARTY DANCE BAND 24. szombat 19.00 MYDROS GÖRÖG TÁNCHÁZ

MÁRCIUS

1. Beadási határidő 2018. MÁRCIUS 15. - FELHÍVÁS „ „MÁRCIUSI IFJAK SZÓNOKLATÍRÓ PÁLYÁZAT 2. péntek 18.00 KIÁLLÍTÁS - Mazalin Nalália 2-3. 14.00 -18.00/10.00-18.00 „JÁTÉKON INNEN ÉS TÚL” – Játék- és bábkészítő workshopok 2. péntek 18.00 GÉPÉSZ FILMKLUB Bronxi mese 4. vasárnap 9.00-18.00 TAVASZI SZÍV – LÉLEK – TEST ÉBRESZTŐ! 4. vasárnap 11.00 HALÁSZ JUDIT KONCERT 6. kedd 9.15 és 11.00 3/2 MICIMACKÓ ÓVODÁS SZ. Mátyás király bolondos bolondja 8. csütörtök 10.00 3/2 PINOKKIÓ KISISKOLÁS SZ. Nemes Nagy Ágnes: Aranyecset 9. péntek 19.30 PARTY DANCE BAND 10. szombat 19.00 CHARLIE KONCERT 11. vasárnap 10.00 BABARUHABÖRZE 11. vasárnap 9.00-15.00 NEMZETKÖZI ROVARBÖRZE 13. kedd 15.00 EMLÉKSZEL-E MÉG? Dunajevszkij és Miljutyin művei 13. kedd INTERNETRE FEL! II. – haladó 14. szerda 10.00 RENDHAGYÓ TÖRTÉNELEM ÓRA ZENE ÉS HAZASZERETET az Obsitos Fúvószenekarral 15. Beadási határidő KÖLTÉSZET NAPJA KISPESTEN 2018 SZÉPIRODALMI FELHÍVÁS TISZTA SZÍVVEL-VERSÍRÓ PÁLYÁZAT 2018 15. Jelentkezési határidő KINDER TOJÁS FESZTIVÁL 17. szombat 9.00 AUTÓMODELL BÖRZE 18. vagy 25. vasárnap 15.00 4/3 DÉRYNÉ SZ. MOLNÁR FERENC: ÜVEGCIPŐ 20. kedd 10.00-13.00 AKTÍV IDŐSKOR Húsvéti készülődés 23. péntek 10.00 IV. KISPESTI ÜZLETI TALÁLKOZÓ 23. péntek 19.30-22.30 PARTY DANCE BAND 25. vasárnap 9.00-12.00 BABASZÍNHÁZ Kuckómóka 27. kedd 19.00 (vagy 2018. március 24. szombat 15.00) JACQUES DEVAL: FRANCIA SZOBALÁNY

28. szerda 18.00 TÁRT KAPU SZÍNHÁZ Húsvéti műsora 29. csütörtök 10.00-13.00 SZÜNIDEI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS

ÁPRILIS

4. szerda 18.30 VIGYÁZZ, KÉSZ, KABARÉ! Stand Up Brigád PREMIER 6. péntek 18.00 GÉPÉSZ FILMKLUB Kopasz kutya Vendég: Deák Bill Gyula 6. péntek 19.30 PARTY DANCE BAND 7. szombat 9.00 AUTÓMODELL BÖRZE 8. vasárnap 15.00 4/4 DÉRYNÉ SZ. GEORGES FEYDEAU: FEL IS ÚT, LE IS ÚT! 10. kedd 10.00-13.00 AKTÍV IDŐSKOR Erdős Renée Ház Muzeális Gyűjtemény és Kiállítóterem 10. kedd 9.15 és 11.00 3/3 MICIMACKÓ ÓVODÁS SZ. Szabó Magda: Tündér Lala 10. kedd 15.00 EMLÉKSZEL-E MÉG? Amerika hangja-Gershwin és Bernstein 11. szerda 17.00 KÖLTÉSZET NAPJA versíró pályázat eredményhirdetése 11. szerda 18.30 NÉZD A VILÁG APRÓ REBBENÉSEIT zenés irodalmi-est LÉVAI TÍMEA-POPPRE ÁDÁM DUÓ 14. szombat 11.00 KOLOMPOS KONCERT Furulyás Palkó 14. szombat 18.00 KIÁLLÍTÁS - Anatóliai pillanatok 15. vasárnap 9.00-12.00 BABASZÍNHÁZ Csíkos csoda 15. vasárnap KINDER TOJÁS FESZTIVÁL Elődöntő 15. vasárnap 24.00 Beadási határidő Alkotói pályázat Élményeim a KMO-ban 19. csütörtök 10.00 3/3 PINOKKIÓ KISISKOLÁS SZ. Vitéz Palkó és Tündér Ilona 19. csütörtök KIÁLLÍTÁS Takács Szilvia 21. szombat 19.30-22.30 PARTY DANCE BAND 23. hétfő „MONDJ NEMET!” konferencia 24. kedd 18.30 VIGYÁZZ, KÉSZ, KABARÉ! Stand Up Brigád ráadás előadása 8. vagy 29. vasárnap 15.00 4/4 DÉRYNÉ SZ.: FEL IS ÚT, LE IS ÚT! 23. hétfő MONDJ NEMET! KONFERENCIA 26. csütörtök 9.00 -13.00 FIZIKA SHOW 28. vasárnap 10.00 BABASZÍNHÁZ - Csíkos csoda

MÁJUS

4. péntek 18.00 GÉPÉSZ FILMKLUB Vas isten gyermekei 4. péntek 19.30 PARTY DANCE BAND 6. szombat 9.00 AUTÓMODELL BÖRZE

8. kedd 10.00-13.00 AKTÍV IDŐSKOR Dréher Sörgyárak Sörmúzeum 8. kedd 14.00 PÜNKÖSDI VIGASSÁGOK 8. kedd 18.00 BAGDY EMŐKE ELŐADÁSA Egészségesen és boldogan 8. kedd 24.00 beadási határidő INTERNETES VETÉLKEDŐ Ki mit tud a 95 éves KMO-ról és rendezvényeiről? 9. szerda 18.00 FOTÓKIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ „Te ott voltál?” Keresd magad a fotókon! 10. csütörtök 20.00 FÁKLYÁS HELYTÖRTÉNETI SÉTA 12. szombat 9.30 KOLOMPOS GYERMEKKONCERT Pünkösdi királykisasszony 12. szombat 11.00 DÉL-PESTI FÚVÓSZENEI TALÁLKOZÓ – Városház tér 12. szombat 17.00 SZÜLETÉSNAPI GÁLAMŰSOR MINDENKI SZÜLETÉSNAPJA 12. szombat 19.00 SZÜLETÉSNAPI FOGADALOM - UTCABÁL A MADARAK ZENEKARRAL 13. vasárnap 15.00 Ünnepi színházi előadás VASZARY GÁBOR: KLOTILD NÉNI 18. péntek 19.30 PARTY DANCE BAND 19. szombat 19.00 MYDROS GÖRÖG TÁNCHÁZ 23. szerda 18.00 TÁRT KAPU SZÍNHÁZ Vidám évadzárója 25. péntek 19.00 NYÁRINDÍTÓ ZENÉS KISPESTI BORKALAUZ – Borkóstoló-est 26. szombat 17.00 PEZSGŐ RITMUSOK – TÁNCSHOW

JÚNIUS-JÚLIUS

5. kedd 19.00 TOMPOS KÁTYA - HOLDJÁRAT 9. szombat 9.00 AUTÓMODELL BÖRZE 10. vasárnap 10.30 KISPESTI VÁROSÜNNEP 20. szerda 10.00 SZERDAI SZÜNIDEI SZÍNHÁZ Pódium Színház: Hupikék törpikék 27. szerda 10.00 SZERDAI SZÜNIDEI SZÍNHÁZ Fabók Mancsi Bábszínháza: Vitéz László és Vas Juliska 2018. július 4. szerda 10.00 SZERDAI SZÜNIDEI SZÍNHÁZAK Pódium Színház: Piroska és a farkas

Belépőjegyét megvásárolhatja Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban vagy a jegy.hu hálózatán keresztül is. További részletekért keresse fel honlapunkat vagy Facebook oldalunkat!

15


KMO - Programsoroló 2018 Tavasz  

Válogasson tanfolyamaink, programjaink, koncertjeink, színházi előadásaink, bérleteink közül és szerezzen egy kellemes estét családtagjainak...

KMO - Programsoroló 2018 Tavasz  

Válogasson tanfolyamaink, programjaink, koncertjeink, színházi előadásaink, bérleteink közül és szerezzen egy kellemes estét családtagjainak...

Advertisement