__MAIN_TEXT__

Page 1

www.kmo.hu

1


Tartalom

|

Életképek

A KMO ŐSZI PROGRAMSOROLÓJA CSALÁDI ÉS GYERMEKPROGRAMOK II. Kertvárosi Piknik Mihály-napi búcsú V. Baba ART BÖRZÉK, KIÁLLÍTÁSOK Sulibörze Börzék hétvégéje Fizika csodái Csillagok háborúja kiállítás GYERMEKSZÍNHÁZI ELŐADÁSOK, KONCERTEK Babaszínházi előadások Kolompos koncertek Csurgó zenekar koncert Micimackó Óvodás Színházbérlet Pinokkio Kisiskolás Színházbérlet Emlékpróba 1956 Rendhagyó énekóra Nektár Színház: Jégkirálynő Fészek Babaklub FELNŐTT PROGRAMOK SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK, ELŐADÓ-ESTEK, FILMKLUB Hernádi pont Déryné Színházbérlet Kis-Pesti Kabaré - bérlet Kis-Pesti Nosztalgia - bérlet Pál Feri Est Tárt Kapu Színház Bácskai Júlia Pszichoszínház Operett Délutánok Gépész Filmklub ZENÉS-TÁNCOS ESTEK Classic Beat Band Party Dance Band Balkán Táncház ISMERETTERJESZTŐ ELŐADÁSOK, KURZUSOK KÉPZÉSEK Egészség-Környezetvédelmi Fórum Jobb agyféltekés rajzoktatás Charlotte Szépségiskola Makrobiotikai Főzőtanfolyam „Játékon innen és túl” Gordon tréning Szervezetfejlesztő Műhely Tréneri kompetenciák Számítógépes tanfolyam K.I.A.B.Á.L. Mondj nemet! KLUBOK Aktív időskor Fotókör TANFOLYAMOK KIÁLLÍTÁSOK KMO Előtér Galéria Nagy Balogh János Kiállítóterem Helytörténeti Gyűjtemény

2

|

Köszöntő

ÉLETKÉPEK A KMO-BÓL

Kedves Olvasónk, Régi és Új Látogatónk! Évek óta hagyomány, hogy a KMO Művelődési Ház a különböző évszakban műsorfüzetben tájékoztatja az itt élőket szervezett programjairól. A rendezvények sokasága, bővülése miatt úgy döntöttünk az idén először, hogy a már megszokott műsorfüzet mellett egy sokkal részletesebb, színesebb kiadványt is megjelentetünk, mely minden lakossági postaládába eljut. Azok a kispesti lakosok is olvashatnak rólunk, akik esetleg még nem ismerik a művelődési ház tevékenységét, tanfolyamait. Reméljük szívesen eljönnének egy-egy színházi előadásra, vagy bekapcsolódnának az állandó tanfolyami kínálatunk egyikébe, netán egy új foglalkozás iránt érdeklődnének. A két kiadvány szélesebb körhöz eljuthat és ősztől még többen lehetnek részesei a művelődési házunk kínálta gazdag lehetőségeknek. Abban is reménykedünk, hogy mindenki – kortól, nemtől függetlenül – megtalálja majd a számára legmegfelelőbb programot, legyen az színház, humorest, képzés, Gordon-tréning, Csillagok háborúja kiállítás, börzék hétvégéje, avagy a trx, a gerinctorna és még hosszan sorolhatnánk. Most mi is egy kicsit elmegyünk pihenni, de visszavárjuk Önöket ősszel! Legyenek minél többen részesei programjainknak! Addig is kívánunk Önöknek kellemes feltöltődést, pihenést a nyárra! Találkozzunk augusztus közepétől újra a KMO-ban! 2016. július közepén

A KMO munkatársai


Mihály-napi búcsú a Templom téren!

www.kmo.hu

KISPESTI MIHÁLY-NAPI BÚCSÚ

Szeptember 24. szombat 10.30-21.00 Templom tér - Fő utca Egész napos műsor várja a Nagyboldogasszony templom előtti színpadon a búcsúba látogatókat. A Kispesti Kaszinó kertjében különféle, régi időket felelevenítő játszópark lesz. A Kerek Esztendő családi népi játszoda a magyar népi kultúra mindennapjaiba ad élményszerű betekintést gyerekeknek, felnőtteknek. A kis pásztor játszóház keretében a gyermekek megismerkedhetnek az őshonos magyar állatfajtákkal, az állattartó gazdák mindennapjaival, játékos

formában maguk is próbára tehetik tudásukat, ügyességüket. No, persze nem hiányozhat a körhinta és az állatsimogató sem. Először láthatunk Kispesten juhterelő bemutatót és egy fotószínház is a vendégek rendelkezésére áll majd. S, ahogy már lenni szokott, további díjmentes, változatos programokkal, neves művészek fellépéseivel, a Fő utcában kézműves kirakodó vásárral várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A színpadi programok 11 órakor kezdődnek, az előzetes tervek szerint a délelőtti órákban itt lesz a Görömbő Kompánia, a Kis Virág Bábegyüttes. Az ebédet követően zenél nekünk a KMO Obsitos Fúvószenekara, majd a kerületi nemzetiségi önkormányzatok műsorát láthatjuk. Jön a Garabonciás Együttes, a kora esti órákban fellép Beleznay Endre színművész, humorista, majd a londoni tehetségkutatón nagy sikert aratott Fricska Táncegyüt-

tes különleges műsorával kápráztatja el a búcsúba látogatókat. Este Mahó Andrea és Pankotay Péter operett, musical előadására kerül sor. A búcsút a nem mindennapi Black Riders koncert zárja, közreműködik az Art’s OK Táncstúdió. Várjuk a kereskedők, kézművesek, vásárosok jelentkezését augusztus 15-től szeptember 19-ig a búcsún való részvételre! Jelentkezés: P. Tóth Erzsébet, tel.: 282-9752, 282-9826, email: p.toth@kmo.kispest.hu.

KERESSÜK KISPEST LEGJOBB POGÁCSÁJÁT! Felhívás kispesti pogácsasütő-versenyre

A kispesti Mihály-napi Búcsú keretében keressük Kispest pogácsáját, illetve annak háziasszonyát, avagy szakácsát, aki megsüti Kispest legjobb pogácsáját! Csapatok és magánszemélyek is nevezhetik a pogácsájukat (bármilyen izesítésű lehet) kis papír, vagy műanyag (eldobható) tányérokon, fantázianévvel ellátva. A bíráló szakmai zsűri értékeli, majd szóban is véleményezi a pogácsákat az eredményhirdetésen. Kispest legjobb pogácsájának receptje természetesen olvasható lesz a KMO weblapján, illetve FB-oldalán. Nevezés: minimum 5 db, maximum 10 db pogácsa papír-, vagy műanyagtányéron tálalva Nevezési díj: nincs Leadási határidő: 2016. szeptember 24. 14 óra, Mihály-napi Búcsú, Templom tér, színpad mellett (a nevezési lapokon: fantázianév, név, cím, telefonszám megadása mellett) Értékelés: szakmai zsűri értékeli a pogácsákat I. díj: Kispest pogácsája - 10 ezer forint értékű ajándékcsomag II. díj: 8 ezer forint értékű ajándékcsomag III. díj: 5 ezer forint értékű ajándékcsomag Eredményhirdetés: 18.45-kor, a színpadon Egyszer volt, hol nem volt..., a legtöbb népmesénk így kezdődik és valamennyiben szerepel a vándorútra induló hős hamuban sült pogácsája, amit általában az édesanyja süt neki. Ballagáskor, az óvodások, diákok kis tarisznyájából szintén nem hiányozhat az apró sós sütemény útravalóul. Vajon honnan ered? Neve a latin focus („tűz”) szó képzett alakjából, a focacea-ból („sült tészta”). Mind a mai napig létezik Olaszországban egy lapos kenyérféle, melynek neve focaccia (ejtsd: fokáccsa). Hasonló nevű, de kissé eltérő kenyérféle a franciáknál a fougasse, a spanyoloknál pedig a hogaza. A magyarba a délszláv nyelvekből került a szó (szerb, horvát, szlovén pogača). Elterjedt változatai a burgonyás, vajas, tepertős, juhtúrós és káposztás pogácsa. Ahány háziasszony, szakács és vidék, an�nyiféleképpen készül.

3


Családi- és gyermekrendezvények A FIZIKA CSODÁITÓL A CSILLAGOK HÁBORÚJÁIG Két nagyon különleges kiállítás lesz ősszel a KMOban! Miután ebben az évben a vasútmodell és A testünk a csoda c. tárlat is nagyon népszerű volt, ezért választottunk hasonló családi programokat. A Fizika csodái interaktív kiállítás október 24-29. között, a Csillagok háborúja tárlat november 25-27. között 9-től 18 óráig látható majd. Az októberi fizika csodáit bemutató interaktív kiállítás és játszóház az elmés játékokból mutat be néhányat kicsiknek és nagyoknak egyaránt! A tárlat anyaga: érdekes fizikai jelenségeket játékosan bemutató eszközök, ügyességet, gyorsaságot, koncentrációt próbára tevő eszközök, illúziók galériája, ördöglakatok és logikai játékok. Belépődíj: 800,- Ft (felnőtt), 500,- Ft (gyerek, nyugdíjas), 2.000,- Ft (családi belépő - 2 felnőtt + 2 gyerek), 300,- Ft/ fő (csoportos belépő 10 főtől). A novemberi nagyszabású Star Wars rajongói kiállításon a Csillagok háborúja jegyében, Szabó István

idén az élő zene, mint személyiségformáló erő, akusztikus élmények és fejlesztés témát járja körül. Ugyanez vonatkozik a worshopra is, ahol a ritmusé, a zenéé és a vizualitásé lesz a főszerep. A rendezvényt évek óta táVasárnap a családi programo- mogatja a Nemzeti Kulturális kon belül 10 órakor az Álom- Alap. Ebben az évben a Magyar szövők c. darabot láthatjuk a veszprémi Kabóca Bábszínház Népművelők Egyesülete Inelőadásában, majd játszóház novációs Díjjal jutalmazta a várja délig a családokat a régi szervezőt Csóka Esztert és a KMO-t. (A szakmai konferencitárgyak bűvöletében. Hétfőn 10 órától lesz a ára Csóka Eszter szervezőnél szakmai konferencia, mely az lehet jelentkezni.)

Három babaszínházi előadást ajánlunk 4 év alatti gyermekes családoknak a KMO-ban ősszel. Az előadások vasárnaponként délelőtt 10-kor kezdődnek, előtte, utána játszóházi foglalkozások lesznek. Október 16-án Tipegő-Topogó. A pécsi Bóbita Bábszínház csecsemőszínházi előadásán a csöppségek együtt fedezhetik fel a természet apró csodáit, titkait Zsuzsival és sok-sok mondókával.

saját kezűleg készített Star Wars makettjei láthatók különböző, berendezett diorámák, terepasztalok mellett, valamint olyan ereklyék, régi poszterek, képregények is megtekinthetők, amelyek máshol eddig nem kaptak publicitást. Belépődíj: 800,- Ft (felnőtt), 500,- Ft (gyerek, nyugdíjas), 2.000,- Ft (családi belépő - 2 felnőtt + 2 gyerek), 300,- Ft/fő (csoportos belépő 10 főtől). (Mindkét tárlatra a csoportoknak jelentkezés: Forgon Miklós, email: forgon@kmo.kispest.hu.)

V. BABA ART MŰVÉSZETI NAPOK

BABASZÍNHÁZI MESÉK

November 6-án az Álomszövők, a veszprémi Kabóca Bábszínház előadása a szőttes készítésének több évszázados hagyományát idézi meg. December 11-én Nem nem, hanem címmel a győri Vaskakas Bábszínház előadását láthatják, mely Varró Dániel versei alapján készült. 9-12 óráig kreatív játszóház várja a családokat. Belépődíj: gyerekjegy: 800,- Ft, felnőtt jegy: 1.200,- Ft, családi jegy: 3.500,- Ft (2 felnőtt, 2 gyerek).

KOLOMPOS-TÁNCHÁZ Az őszi-téli időszakban két előadásra látjuk vendégül a KMO-ban a Kolompos Együttest.

A november 6-7. (vasárnap-hétfő) hétvégén jubilál a Baba-Art. Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő művészeti napok témája ezúttal a zene lesz a KMO-ban.

Október 15-én szüreti mulatságra, december 17-én karácsonyi ünnepváró koncertre és táncházra várják a családokat. Az előadások szombaton

délelőtt 11 órakor kezdődnek. Belépődíj: 800,- Ft (gyerek 2-14 éves korig), 1.200,- Ft (felnőtt), 1.400,- Ft (szülő-tipegő 2 éves korig).

II. KERTVÁROSI PIKNIK

4

Szeptember 10-én szombaton 15-18 óra között a Kispest Kertvárosi Közösség Egyesület és a KMO Művelődési Ház közös szervezésében újra lesz piknik a Kertvárosi Közösségi Ház játszóterén (Temesvár u. 117/a.). A programban szerepel 15-16 óráig Az állatok nyelvén tudó juhász, „A mi asztalunk” batyus piknik és ismerkedés, egy kézműves foglalkozással és babaklubbal zárul.


Gyermekporgramok JÖN A CSURGÓ ZENEKAR!

www.kmo.hu

Mikulás-ajándéknak!

ANDERSEN: JÉGKIRÁLYNŐ

November 19-én szombaton 11 órakor a 2015-ben az év gyermekdalának, az Eső esiknek az előadói lesznek vendégeink a KMO-ban. Mikulásnap közeledtével, illetve a karácsonyi ünnepkör keretében egy kiváló meseszínházi előadást kínálunk a családoknak Mikulás-ajándéknak! December 4-én vasárnap 10 órakor Andersen Jégkirálynő c. meseszínházi előadását láthatják!

A Csurgó Zenekar tíz éve nap mint nap óvodás korú gyermekekkel foglalkozik, heti rendszerességgel tartanak zenés foglalkozásokat óvodákban. Előadásaikon számos, népszerű népdalt, saját dalokat,

gyermekjátékokat elevenítenek fel, melyeket igyekeznek korunk zenei ízlésvilágára formálni. Remek családi programnak ígérkezik a koncert.

Belépődíj: 800,- Ft (gyermek - 2 éves kortól), 1.200,- Ft (felnőtt), 1.400,- Ft (szülő-tipegő).

MESÉS SZÍNHÁZI BÉRLET A korábbi hagyományokat követve kisgyermekes színházbérleteket vásárolhatnak a KMO-ban az óvodák és az iskolák. A kicsik keddenként, a nagyobbak csütörtökönként láthatják a meséket.

A Micimackó óvodás bérlet előadásai: október 18. PIROSMALAC zenés bábelőadás (Harlekin Bábszínház), november 8. RIGÓCSŐR KIRÁLYFI zenés mesejáték (Nektár Színház), december 6. CSENGŐ- BONGÓ KIRÁLYSÁG - zenés mesejáték (Fogi Színház - fotónkon). A Pinokkió kisiskolás bérlet előadásai: október 20.

ÉGIGÉRŐ PASZULY zenés bábelőadás (Kabóca Bábszínház előadása), november 10., A CSODÁLATOS TŰZSZERSZÁM zenés mesejáték (Szép Ernő Színház), december 8. TÖBBSINCS KIRÁLYFI zenés mesejáték (Magyar Népmese Színház). (Az előadásokra jelentkezés: Nyilas Gabi, email: nyilasgabi@kmo.kispest.hu.)

FÉSZEK BABAKLUB Új közösségi önszerveződő programot szervezett Kispest Kertvárosi Közösség Egyesülete és a KMO Művelődési Ház a Kertvárosi Közösségi Ház-

ba (Temesvár u. 117/a.). Játék és alkotás négy hónapon át szerdánként 10-12 óra között: október 19., november 16., december 14., január 11.

A Nektár Színház zenés, egyrészes mesejátéka Hans Christian Andersen egyik sokak által kedvelt művének feldolgozása, mely az igaz barátságról, kitartásról, küzdelemről és a feltétel nélküli szeretetről tesz tanúbizonyságot. Gerda és Kay testvérien jó pajtások. Egy szép őszi napon Kay hirtelen a szívéhez kap és ettől a pillanattól furcsán megváltozik benne a világ. Szemébe a Jégkirálynő manói által összetört tükör egy szilánkja kerül. Kay innentől kezdve mindenben és mindenkiben csak a rosszat látja. Gerdát is és barátait is kegyetlen tréfái tárgyává teszi. Amikor a téli szánkózás közben megjelenik maga a Jégkirálynő, Kay habozás nélkül követi őt annak palotájába. Gerda elindul, hogy megkeresse barátját. Útközben találkozik a Három Évszak Asszonyával, a Királykisasszonnyal – aki neki ajándékozza a hintóját, a zsi-

ványokkal – akik elveszik tőle azt és számtalan megpróbáltatáson megy keresztül, míg elérkezik a Lapp Asszony birodalmába. A kietlen, hideg vidéken élő varázslóasszony már várja Gerdát. Rénszarvasa segítségével elrepíti a kislányt a Jégkirálynő palotájához. Gerda belép a trónterembe és megpillantja Kayt… Küldetését teljesítette: „Én nem török hatalmadra Királynő, hiszen a hatalom egyedül neked a fontos. Én Kay-t viszem magammal, hiszen nekem meg ő a fontos. Szívem melegével felolvasztom jégbezárt hatalmadat…” Belépődíj: elővételben: 1-10. sor: 1.300,- Ft (felnőtt), 900,- Ft (gyermek), 11-16. sor: 1.100,- Ft (felnőtt), 700,- Ft (gyermek), az előadás hetében (2016. november 28-tól): 1-10. sor: 1.500,- (felnőtt) 1.100,- Ft (gyermek), 11-16. sor: 1.300,- Ft (felnőtt), 900,- Ft (gyermek).

SULIBÖRZE Mintegy 25 fővárosi középiskola mutatkozik be tanítási - és szabadidős programjával október 13-án csütörtökön 9 és 16 óra között a KMO-ban a Sulibörzén! A program mindig nagy tömegeket vonz, hiszen nagyon nagy segítség ez a tájékoztató tárlat a pályaválasztóknak. (Az iskolák, illetve az osztályok jelentkezését várja: Forgon Miklós, email: forgon@kmo.kispest. hu.)

5


Felnőtt programok EMLÉKPRÓBA 1956 Emlékezzünk a 60 évvel ezelőtti 1956. október 23-i forradalom és szabadságharcra! Ez alkalomból diákoknak kínál a KMO egy zenés, történelmi - az eseményeket megelevenítő - előadást!

|

Színházi előadások

DÉRYNÉ SZÍNHÁZBÉRLET A VASÁRNAP DÉLUTÁNOKRA Hagyományosan négy vígjátékot ajánlunk vasárnap délutánokra a felnőtt színházrajongók számára. A 15 órakor kezdődő előadások a Déryné Színházbérlet keretében lesznek. A bérletek elkeltek!

Szeptember 11. André-Fényes-Szenes: LULU, zenés komédia két részben, az Ivancsics Ilona Társulat előadása. Szereplők: Koltai November 6. vagy 20. Róbert, Ivancsics Ilona, Ker- Philip King: FUTÓBOLONDOK tész Péter, Végh Judit, Király vígjáték két részben, a Vidám Adrián, Szirtes Balázs, Bod- Színpad előadása. Október 19-én szerdán Pozs- rogi Attila. Rendezte: Koltai Szereplők: Böröndi Tamás, gai Zsolt rendezésében, Victor Róbert. Végh Judit, Hábermann Lívia, Október 9. vagy 16. Mur- Götz Anna, Beleznay EndMáté zenéjével láthatják a diákok a Thatrum Hungarikum ray Schisgal: MÁSODIK NEKI- re, Cs. Németh Lajos, Straub Színház előadásában az Em- FUTÁS vígjáték két részben, Dezső, Salinger Gábor, Straub lékpróba 1956 című előadást, a Karinthy Színház előadá- Péter. Rendezte: Straub Dezső. mely játék a történelemről, sa. Szereplők: Szilágyi Tibor, December 11. Mordalokkal az 1956-os forrada- Pápai Erika, Marton Róbert, timer-Cooke-Szolnoki-Duba: lom emlékére. 9 órakor az ál- Gerlits Réka, Baronits Gábor. PASIK A PÁCBAN zenés vígtalános iskolák felső tagozatos Rendezte: Szilágyi Tibor. játék két részben, a Gergely diákjai, 11-kor a középiskolás diákok számára. Belépődíj: 500,- Ft/fő, csoportos látogatás esetén 10 fő felett (kísérő pedagógusoknak díjtalan). Hernádi Judit színésznő zenés estjét ki(Jelentkezés: Nyilas Gabi, email: lencven percben, az Orlai Produkció nyilasgabi@kmo.kispest.hu.)

Theater előadása. Szereplők: Csomor Csilla, R. Kárpáti Péter, Csonka Zsuzsanna, Heller Tamás, Házi Anita, Némedi Varga Tímea. Rendezte: Gergely Róbert. (A bérlet ára - 3 helyár - 11.500,Ft, 10.500,- Ft, 10.000,- Ft.) Egyes daraboknál egyelőre több dátum is szerepel, ami azt jelenti, hogy még nem tudni a pontos dátumot a színészek elfoglaltságának függvényében.

HERNÁDI PONT A KMO-BAN!

RENDHAGYÓ ÉNEKÓRÁK Két rendhagyó énekóra lesz az ősszel a KMO-ban Zelinka Tamás műsorvezetésével. A programot délelőtt 10 órai kezdéssel az általános iskolák alsó tagozatos diákjai számára ajánlják. Október 11-én kedden a Zene Világnapja tiszteletére BEVEZETÉS A FÚVÓSZENE VILÁGÁBA a KMO Obsitos Fúvószenekarával, december 5-én hétfőn TÉLEN KORÁN JÖN AZ EST ünnepköszöntő műsor a Garabonciás együttes közreműködésével. Belépődíj: 500,- Ft (csoportos szervezés esetén: 10 fő felett).

és a Belvárosi Színház előadásában novemberben, vagy decemberben láthatják az érdeklődők a KMO Déryné-termében.

Hernádi Judit így vall magáról: Díva, bohóc, ember és színésznő. Ez mind ami vagyok. Ilyenkor illik számot adni mi volt, mi lesz. Mondatok, amiket már elmondtam, amiket nekem szántak vagy szánhattak volna. Dalok, amiket nekem írtak vagy írhattak volna a szerzők, ha kicsit jobban odafigyelnek. Ez az est rólam szól! Szerintem szórakozni fognak. Woody Allen mondta: „Nem félek a haláltól, csak nem szeretnék ott lenni, amikor megtörténik” De mint tudjuk, jöhet egy pont... Közreműködik: Heilig Gábor és zenekara, rendezte: Pelsőczy Réka.

Belépődíj: I. helyár: 4.000,- Ft (1-6. sor), II. helyár: 3.600,- Ft (7-12. sor), III. helyár: 3.000,Az összejövetelek szerdai na- - furulyaszóval, zongora és Ft (13-16. sor).

TÁRT KAPU SZÍNHÁZ A KMO-BAN!

6

pon 18 órakor kezdődnek. Felnőttek, gyermekek egyaránt látogathatják a díjmentes programot. Szeptember 21. Barangolás a mesék világában, október 19. Amit ki kell mondani - Hitünk a művészet gyógyító erejében, sok-sok verssel

gitárjátékkal, november 23. Homo Ludens - együtt játszunk a közönségünkkel, interaktív drámajátékos est, december 14. A bennünk lakó megunhatatlan szeretni vágyás és szeretetéhség, karácsonyi műsor.

(Az előadás pontos időpontja még egyeztetés alatt áll, így a jegyek vásárlására az ősz folyamán lesz lehetőség!)


Színházi előadások ÚJRA PÁL FERIVEL!

A látogatók nagy örömére ősszel, október 17-én, hétfőn 19 órakor ismét Kispestre, a KMO-ba látogat a közkedvelt Pál Feri atya.

Előadásának témáját - A lelkierő fejlesztése, éltető spiritualitás - azért ajánlotta, mert a mai, felgyorsult világunkban minden ember számára nagyon fontos a lelkierő és a lelki stabilitás megőrzése és fejlesztése. Hogyan tudjuk ezt elérni a mindennapokban, milyen ismereteket, gondolatokat érdemes megtapasztalni? Ebben a felismerésben segít nekünk az előadásával a közkedvelt egyházi személyiség és elismert életvezetési tanácsadó. Belépődíj: 1.500,- Ft.

EMLÉKSZEL-E MÉG? Operett délutánok

Folytatódik a tavaly elkezdett - a magyar hungarikumot - az operett világát bemutató sorozat, Zelinka Tamás zenepedagógus és zenetörténész közreműködésével. Az előadó - 90 percben - vetítéssel, filmrészletek bejátszásával idézi meg a magyar operett világát a KMO-ban. A program keddenként 15 órakor kezdődik. Szeptember 27. A MAGYAR TÖRTÉNELEM DICSŐSÉGES ESEMÉNYEI AZ OPERETTSZÍNPADON, október 25. MI MUZSIKUS LELKEK…, november 29. ILLÚZIÓ A SZERELEM. Belépődíj: 500,- Ft.

|

Előadó-estek

www.kmo.hu

KIS-PESTI NOSZTALGIA FEDÁK SÁRI SZÍNHÁZBÉRLET A SZOMBAT DÉLUTÁNOKRA

Az idén indult ez a színházi előadássorozat. A Magyarországi Szerb Színház közreműködésével három előadást láthatott a közönség, melynek keretében Karády Katalinra, Jávor Pálra és Édith Piafra emlékeztek a KMO-ban. A következő színházi évad is ígér izgalmas, a korábbiaknál ezúttal inkább vidámabb, de ugyancsak zenés előadásokat! Bérlet elővételben, kedvezményes áron kapható a KMO-ban! Októbertől jövő év áprilisáig négy darabból álló színházi bérletet lehet megvásárolni a művelődési házban! Az előadások szombaton 15 órakor kezdődnek. Október 1. SZESZÉLYES ÉVSZAKOK – Az operettől a kabaréig, a Fogi-Bulvárszínház előadása. A televízióból ismert Szeszélyes évszakok kabaréjelenetei, valamint Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Szirmai Albert legszebb melódiái teszik feledhetetlenné a délutánt. A humoros párbeszédek mellett felcsendülnek a híres – mondhatni – slágerek a Marica grófnő, a Csárdáskirálynő és a Mágnás Miska c. operettekből. Fellépők: HARSÁNYI GÁBOR, NYERTES ZSUZSA, PANKOTAY PÉTER, FOGARASSY BERNADETT. November 26. SZERETED-E MÉG? - Szécsi Pál-műsor, a Gergely Theater előadása. Fellép: GERGELY RÓBERT. Február 25. (Az időpont

változhat az előadók anyaszínházi elfoglaltságától függően!) SVEJK VAGYOK - Zenés sörözgetés Svejkkel, a derék katonával, a Magyarországi

ütött-kopott férfival, aki maga sem tudja, milyen jelentős szerepet játszott a mostani idők történetében. Szerényen megy a maga dolga után, nem zaklat senkit és őt sem zaklatják interjúért az újságírók. Ha megkérdeznénk, hogy hívják, egyszerűen és szerényen úgy felelne: „Svejk vagyok”... Fellép: Svejk: MIKÓ ISTVÁN, Poldi: RUSZ MILÁN (tangóharmonikával), Palivec, kocsmáros: SUHA KÁLMÁN. 2017. március 25. (Az időpont változhat az előadók anyaszínházi elfoglaltságától függően!) JÖJJ KEDVESEM!, a Nagy Arc Művészeti, Kulturális és Színházi Ügynökség előadása. Dalok a szerelemről, külföldi és magyar musicaldalok, sanzonok, slágerek. Fellép: CSENGERI ATTILA, GREGOR BERNADETT. Szerb Színház előadása. JarosBelépődíj: 6.000,- Ft/4 lav Hasek műve alapján írta és előadás (1.500,- Ft/ea.), - bérlet a zenéjét szerezte: Mikó Ist- elővételben 1.800,- Ft/ea.- alkalván. Manapság, a prágai utcá- manként elővételben, az előakon járva, találkozhatunk egy dás hetében: 2.200,- Ft/ea.

KIS-PESTI KABARÉ

REJTŐ JENŐ HUMORSZÍNHÁZI ESTEK Egy éve, kísérleti jelleggel szerveztük a Kis-pesti Kabarén belül a Rejtő Jenő Humorszínházi Bérlet előadásokat a Stand Up Brigád közreműködésével, a KMO kis színháztermébe, a Kultúr-kamrába. Az estek olyan nagy népszerűségnek örvendtek, hogy folytatásra érdemesnek találtuk a sorozatot. A következő színházi évadban is négy előadást láthatnak a humor szerelmesei. Bérletben sokkal kedvezményesebb áron vásárolhatják meg belépőjüket a humorestekre! Továbbra is szerdánként 18.30-kor kezdődnek az előadások és általában két órán keresztül a humor nagyágyúival nevethetünk együtt. Október 12. MŰSZAKI HIBA. Fellépők: ARADI TIBOR és VARGA FERENC JÓZSEF közös estje.

November 16. GEGMENŐK KABARÉ, Rejtő Jenő kabaréjeleneteivel gazdagon. Szereplők: BELEZNAY ENDRE, ÉLES ISTVÁN, KÖLLŐ BABETT, SZÉP BENCE, ÜRMÖS ZSOLT. 2017. január 25. STAND UP COMEDY. Fellépők: LORÁN BARNABÁS TRABARNA, SULYOK PÉTER, SZÁNTÓ SÁNDOR.

2017. március 8. STAND UP COMEDY. Fellépők: ROKKER ZSOLTI, SOMOGYI ANDRÁS, SZIKRA LÁSZLÓ. Belépődíj: 4.800,- Ft/4 előadás (1.200,- Ft/ea.) – bérlet elővételben, 1.500,Ft/ea. - alkalmanként elővételben, az előadás hetében: 1.800,- Ft/ea.

7


Zenés-táncos estek

|

Kurzusok

ZENÉS-TÁNCOS ESTEK

Ősztől folytatódnak a táncot kedvelők örömére a zenés-táncos esték. A hagyományos társastánc estjeink két együttes közreműködésével valósulnak meg, de továbbra is lesz görög-est is. A táncos estek péntek, illetve szombat esténként lesznek a KMO-ban!

PARTY DANCE BAND A műsor gerincét a 60-as, 70-es, 80-as évek legkedveltebb slágerei és örökzöld dallamai alkotják, de szívesen előadják a közelmúlt sikeres magyar és külföldi előadók dalait is. A zenekar tagjai: Gönczy László – gitár, billentyű, ének, Donáth László (Joe) - gitár, ének, szájharmonika, Szemes László (Szemi) – basszus-

gitár, ének, Gyimesi Gyula – dob, Horváth András (Zsüpi) - billentyű, ének. Szeptember 16., október 7., 21. , november 4., 18., december 2. 16., 2017. január 6., 20., február 3., 10., március 3., 17., április 7., 21., május 5., 19. 19.30-22.30 között. Asztalfoglalás: tel.: 20/353-3135. Belépődíj: 1.300,- Ft.

CLASSIC BEAT BAND Az együttes azzal a céllal jött létre, hogy népszerűsítsék az igazi élőzenét. Műsoruk gerincét elsősorban a ma már klasszikusnak számító beat, rock és rock’n’roll számok képezik. A zenekar tagjai: Barsi Gabriella - ének, Beck Miklós - gitár, Fazakas Zoltán - billentyűk,

gitár, ének, Jakab László - dob, ének és Kubicsek Sándor - basszusgitár, ének. Szeptember 23., október 14. 18.30-22.30. Asztalfoglalás: a KMO Művelődési Házban (tel.: 282-9752, 2829826), vagy a zenekarnál (tel.: 20/771-6706, 30/5600495). Belépődíj: 1.300,- Ft.

RAJZOLJUNK A JOBB AGYFÉLTEKÉNKKEL! Intenzív jobb agyféltekés rajzoktatást és intraperszonális kommunikációs tréninget szervezünk kedvezményes áron a KMO-ba az október 14-16. hétvégén, 10-99 éveseknek, a Művészgyár közreműködésével!

tos tudatállapot is, amelyben hagyjuk áramlani a természettől fogva mindannyiunk számára adott és elérhető kreativitásunkat. A rajztanfolyam azon keresztül, hogy megtanít hihetetlenül ügyesen rajzolni, bepillantást enged ebbe a saImre Dezső tizenöt éve foglal- játos tudatállapotba és szemkozik a jobb és a bal agyfélte- léletmódba is. A kedvezményes, hétvégi 3 ke diktálta viselkedésformák megfigyelésével. Az oktatás napos kurzust először szervezi lehetőséget ad a tanulási kész- meg a KMO. A minimális létség, a koordinációs készség szám 10 fő, a maximális 15 fő! javítására, a művészetek iránti Érdemes mielőbb jelentkezni!

figyelem erősítésére, az érzelmek könnyebb kifejezésére, a látás, érzékelés, térérzékelés, zenei tehetség javítására. Fontos önbizalom erősítő, továbbá pozitív gondolkodásmód hatása. Imre Dezső módszere a rajzolás és az agy mélyebb összefüggéseire alapoz. Tanfolyamain a jobb és a bal agyféltekék működését befolyásoló technikákkal, a két félteke összehangolását és kommunikációjukat harmonizálja. A kreatív, jobb agyféltekés rajzolás nem egy egyszerű rajztechnika, annál sokkal több! Ez egy különleges szemléletmód, sőt, egyfajta sajá-

A kurzus időpontja: 2016. október 14. péntek 14-21, október 15. szombat 8.30-15.30, október 16. vasárnap 8.30-15.30. Belépő a 3 napos intenzív kurzusra: 36.000 Ft helyett gyors jelentkezéssel, elővételben, 50%-kal olcsóbban (2016. október 5-ig): 18.000,- Ft/fő, pároknak, barátoknak, családoknak páros szuper kedvezmény: 32.000 Ft/2 fő, október 6. után 22.000 Ft/fő. Kérjük, a belépő vásárlásakor a KMO információs pultjánál megadni szíveskedjenek az elérhetőséget!

BÁCSKAI JULI PSZICHOSZÍNHÁZA Bácskai Juli Pszichoszínháza Hangulat- és Kapcsolatjavító Vándorszínház ismert és kiváló színészek közreműködésével. Október 15-én szombaton 19 órakor lesznek Kispesten, a KMO-ban!

GÖRÖG EST

8

Koncert és táncház a MYDROS együttessel szombaton 1922-ig. Október 1., december 17. Belépődíj: 1.000,- Ft.

Improvizáció csipetnyi pszichoterápiával. A színész elég szabad ahhoz, hogy önálló alkotóként élje át a Pszichoszínház minden előadását, de elég ötletet kap ahhoz, hogy ne legyen bizonytalan. Minden előadás egyedi, egyszeri és megismételhetetlen. Mottó: „Nem a te életedet

boncolgatjuk, de beletrafálhatunk. Nem a miénket teregetjük, de nagyon ott leszünk!” A néző is megszólalhat! Belépődíj: 2.000,- Ft.


Képzések

|

Klubok

MAKROBIOTIKUS FŐZŐTANFOLYAM INDUL

www.kmo.hu

GORDON-TRÉNING

Jogvédett, nemzetközi képzés a Gordon Training International magyar képviselői vezetéHogyan lehet gluténérzékenyként egészségesen étkezni? sével A 4 alkalmas tanfolyamon megtanulható a teljes értékű Akkreditáció: S-05-043/2014. glutén, cukor- és tejmentes táplálkozás alapjai. Az étele- - 30 kreditpont. A világszerket megkóstolhatják a résztvevők, sőt az elkészítésükről is te nagyra értékelt GORDON leírást kaphatnak. MÓDSZER az emberi kapcsolatokat alapjaiban elemzi és A tanfolyamot azoknélkülözhetetlen kommuninak az érdeklődőkkációs eszközöket ad a szülők, nek is ajánljuk, akik nevelők, szakemberek kezébe. túlsúllyal küzdenek A program főbb témakörei: A és fogyni szeretnének. A tanfolyamot viselkedés téglalapja – ViselSebestyén Szilvia, a kedés, minősítés, érzelmi légMakrobiotika Intékör – Kié a probléma? – Minzet vezetője tartja. A dent nekünk kell megoldani? gasztronómiai fog- Értő figyelem – Hatékony lalkozás keddenként segítő készségek: szorongá18-20 óra között lesz son alapuló egészségi és szea KMO-ban! mélyiség-problémák megelőA tanfolyam díja: 6.000,- Ft/ zése – Az elfogadás nyelve: Időpontok, tematika: szeptember 27. Zsírégető szén- alkalom (kóstolással), 22.000,- Ft/4 a jellem, a tevékeny magahidrátok, október 18., Tápláló alkalom. A kurzusokat csak 20 fő tartás erősítése. Én-üzenetek: növényi fehérjék, november jelentkezése esetén tudjak beindí- őszinte beszéd kényes hely15. Zöldségfélék elkészítése, de- tani a KMO! zetekben, nehéz témákban Előzetes jelentkezés: Nyilas Gabi, cember 6., Glutén- , cukor- és is – Önérvényesítés: akarat, email: nyilasgabi@kmo.kispest.hu. tejmentes desszertek. igazodás, nemet mondás – Konfrontálás: szembesítés a

problémás viselkedéssel Konstruktív problémakezelés - Konfliktusok típusai – Szükséglet és értékrend - Eltérő vélemények ütközése - Szabályok: - követés, -alkotás, önfegyelem és lelkiismeret - Hatékony tanácsadás - Hogyan őrizzük meg a nyugalmunkat és a békés, szeretetteli viszonyt a dackorszakban és a serdülő gyermekünkkel? – Szülők legyünk vagy barátok? Időpontok: október 14., 21., 28. november 4., 11., 18. pénteki napokon 16-20 óráig. Részvételi díj: 35.000,- Ft, házastársaknak: 5.000,- Ft kedvezmény! A jelentkezés határideje: szeptember 30. Jelentkezés: Csóka Eszter, email: csokaeszter@kmo. kispest.hu.

SZÁMÍTÓGÉPES TANFOLYAMOK „idősebbeknek”

Újra moziélmény Kispesten, a KMO-ban!

INTERNETRE FEL! I. – kezdő: szeptember 27-től keddenként 10 órától, öt alkalommal. A megújult tanfolyam idén ősszel már Windows 10 es alapokon kezdi a tanítást! Számítógépes és internetes alapok, böngésző használat, érdekes oldalak, levelezőprogram, regisztráció. Minden, ami a netezéshez kell! 10 órában a KMO-ban! Részvételi díj: 6.900,- Ft, amely magában foglalja a géphasználatot és a szerdánkénti csoportos gyakorlás lehetőségét is. INTERNETRE FEL! II. – haladó: november 8-től keddenként 10 órától, öt alkalommal! Jelentkezés a KMO-ban.

Kispesten, anno hét mozi, az Apolló, a Corsó - későbbi nevén Hunyadi -, a Flóra, a Munkás, a Stefánia - később Kölcsey néven -, a Hungária - az EKM művelődési házban és Wekerlén, az Élmunkás, avagy Ady mozi volt. Leginkább azonban háromra emlékezünk, a Kölcseyre, a Hunyadira és a Ady mozira. Sajnos ez már a múlt. A mozi élményét próbálja újra felidézni a KMO legújabb kulturális programsorozata Gépész Filmklub címen.

„JÁTÉKON INNEN ÉS TÚL” BŐVEBB INFORMÁCIÓ: KISPESTI MUNKÁSOTTHON MŰVELŐDÉSI HÁZ 1191 Budapest, Teleki u. 50. TELEFON: 282-9752, 282-9736, 282-9826 Fax: 282-9752/0113 mellék E-mail: kmo@kispest.hu Honlap: www.kmo.hu NYITVA TARTÁS: hétfő - csütörtök: 8.00-21.00 péntek - vasárnap: rendezvénytől függően JEGYÁRUSÍTÁS: hétfő-csütörtök: 9-20 óráig, péntek-vasárnap: rendezvénytől függően

Játék- és bábkészítő workshopok kurzus indul 12 órában a KMO-ban Csóka Eszter játékkészítő- díszlettervező és drámapedagógus vezetésével november 11-12. péntek 14 18 és szombat 10-18 óra között. Szépséges alapanyagok, gyakorlati fogások és műhelytitkok várnak a részvevőkre. A közös műhelymunka lehetőséget ad tapasztalatcserére és egyszerű, praktikus fogások elsajátítására is. Nemezjátékok, alulról mozgatható pálcás bábok, textiljátékok készítése! A résztvevőknek semmilyen előképzettség nem szükséges. Részvételi díj: 8.600,- Ft/fő (az ár a szükséges alapanyagokat is tartalmazza). Jelentkezési határidő: október 31. Bővebb információ: Csóka Eszter, e-mail: csokaeszter@ kmo.kispest.hu, tel.: 0620375-4417.

GÉPÉSZ FILMKLUB

Az októberben induló filmklub sorozatában a filmtörténet alkotásaiból olyan filmeket mutat be a KMO, amelyekben kétkezi munkások a hősök vagy az antihősök. A filmvetítésnek helyet adó művelődési ház – becenevén: „melós” - méltó helye ennek a vetítéssorozatnak. A mai kor már szinte sehol sem említi a dolgozót, a „melóst”, akire sokáig hivatkoztak politikai rendszerek, kihasználták és bizonyos esetekben feláldozták e meghatározó társadalmi réteget. Szinte nincs is olyan jelentős rendező, aki ne készített volna filmet a munkásokról, sőt, sok kitűnő alkotó karrierje is ilyen filmekkel kezdődött. Ha talán nem is megy a munkásosztály a paradicsomba, ahogy Elio Petri kitűnő, 1971-es filmjének provokatív címe sugallja, de a vetítések utáni beszélgetéseken kiderülhet a szereplők vi-

szonya és társadalmi helyzeta a filmek tükrében. Moderátor: Bárdos Csaba. A filmeket pénteken 18 órakor vetítjük a KMO Kultúr-kamrájában. A vetítések díjtalanok! Miután a terem befogadóképessége korlátozott, ezért érdemes korán érkezni! Október 7. A SZARVASVADÁSZ (THE DEER HUNTER) színes, amerikai, 183 perc, 1978, rendező: Michael Cimino. szereplők: Robert De Niro, John Savage, Christopher Walken, Meryl Streep. November 4. FALFÚRÓ színes, magyar, 93 perc, 1985, rendező: Szomjas György, főszereplő: Bán János. December 2. A GÉPÉSZ (THE MACHINIST) színes, spanyol, 101 perc, 2004, rendező: Brad Anderson, főszereplő: Christian Bale. (A vetítésre regisztrálni lehet: Forgon Miklós, email: forgon@kmo.kispest.hu.)

9


Képzések | Klubok CHARLOTTE

AKTÍV IDŐSKOR Szeptember 6. kedd 10-12ig INTERNETRE FEL!, szeptember 20. kedd 10-13-ig WEKERLE-TELEPI SÉTA, találkozás a KMO-ban (a sétát vezeti: Siklós Zsuzsa, a Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetője), október 14. péntek 10-14ig KIRÁNDULÁS A PÉCELI RÁDAY KASTÉLYBA (belépődíj: 400,- Ft, 70 év fölött díjtalan, találkozás a KMOban), november 22. kedd 10-13-ig LÁTOGATÁS A NÉPRAJZI MÚZEUMBA (belépődíj: 700,- Ft, 70 év fölött díjtalan), december 6. kedd 10-15 között LÁTOGATÁS A NAGYTÉTÉNYI KASTÉLYMÚZEUMBA (belépődíj: 800,- Ft, 70 év fölött ingyenes), december 13. kedd 10-12-ig karácsonyi készülődés a KMO-ban – ünnepi dekorációk, karácsonyi díszcsomagolások, adventi asztaldíszek. A részvétel ingyenes!

SZAKEMBERKÉPZÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS: LEGYEN SZERVEZETE BELSŐ FEJLESZTŐJE! 30 órás vagy 90 órás akkreditált képzés 910-1/2013/KOZMUV Kihelyezett képzés!!! TRÉNERI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE 30+60 órás akkreditált képzés Képzők képzése program-akkreditációs lajstrom szám: 9031/2013/KOZMUV Kihelyezett képzés!!! Bővebb információ és jelentkezés: Csóka Eszter, tel.: 20/375-4417, email: csokaeszter@kmo.kispest.hu

SZÉPSÉGISKOLA MINDENKINEK Nőknek, férfiaknak egyaránt! Nemtől, kortól függetlenül! Szakképzett kozmetikusok közreműködésével!

Háromórás szépségiskolai foglalkozást hirdet a Charlotte Meentzen EU. Magyarország Kft., a professzionális natúr és gyógynövényalapú kozmetikumok forgalmazója a KMO-ban! Előadásuk célja, hogy gyakorlati tanácsokkal segítsenek kortól és nemtől függetlenül a mindennapos helyes bőrápolásban, valamint a kozmetikumok rengetegében való eligazodásban. Tematika: általános ismertető (a bőr felépítése, bőrtípusok, leggyakoribb bőrproblémák), a bőrápolás alapjai: letisztítás, tonizálás, radírozás, nappali krémek, éjszakai krémek, színezett nappali krémek, alapozók, fényvédők (faktorszám), szemfestés, szájfestés alapjai, előzetesen leadott anonim kérdések megválaszolása, bőrápolás, személyre szabott tanácsadás szakképzett kozmetikusok közreműködésével. Az egyéni, anonim kérdéseket a következő email címre várják: info@meentzen.hu. (Kérjük, a levélben tüntessék fel: KMO novemberi előadása.) A szépségiskola időpontjai: 1.csoport: 2016. november 12. szombat 10.00-13.00, 2.csoport: 2016. november 22. kedd 17.0020.00. Részvételi díj: 2.500,- Ft/3 órás alkalom (kérjük vásárláskor megjelölni, melyik napra jön). A szépségiskola megfelelő létszám esetén lesz, ezért kérjük az előzetes jelentkezéseket (név, elérhetőség és a megfelelő nap megadásával, a tárgyba kérjük beírni: Szépségiskola) 2016. október 30-ig a következő email címen: nfo@meentzen.hu, vagy kmo@kispest.hu.

IMPRESSZUM:

10

K.I.A.B.Á.L.

Bűn- és áldozattá válást megelőző, valamint drogprevenciós társasjáték vezető képzés indul a KMO-ban december 5-7. között, vizsga: december 15.

KMO Programsoroló 2016 ősz Készült 2016 júliusában, 17,500 példányban Kiadó: KMO Művelődési Ház Szerkesztette: P. Tóth Erzsébet Nyomdai előkészítés: Kranyik Ildikó Forrás és fotó: KMO archívum, művészek FB-oldala és honlapja, Erdős László, www.kmo.hu Nyomás: Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft., Lajosmizse Terjesztés: Feibra Kft.

A Kispesti Gyermekjóléti Központ, a Kispesti Rendőrkapitányság és a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház „Mondj Nemet! Prevenciós programja kidolgozott egy komplex bűnmegelőzési és drogprevenciós, K.I.A.B.Á.L. nevű társasjátékot, amely teljes körű prevenciót képes megvalósítani 5-8. osztályos diákok számára. A társasjáték a következő témákat öleli fel: bűnügy, áldozattá válás, iskola/szabadidő, drogprevenció. A játék szakszerű levezetéséhez a jelentkezők egy 3 napos (3x10 óra + gyakorlat 3 óra) képzés keretén belül elsajátíthatják a témakörökhöz kapcsolódó információkat. A képzés gyakorlati vizsgával zárul, melyen a játék szakszerű levezetést

kell bemutatniuk a résztvevőknek. A képzésen résztvevők egy módszertani füzetet kapnak a társasjáték mellé segítségül, amit Oláh László r. őrnagy, a BRFK Bűnmegelőzési osztályvezető lektorált. Ezt az anyagot a későbbiekben is használni tudják majd a játék önálló levezetése során. A komplex bűnmegelőzési program eredményeként várható, hogy a gyermek és ifjúsági korcsoportok körében csökkenhet az áldozattá válások, illetve a bűnelkövetések száma. A 30 órás képzés ára: 60.000,- Ft mely magában foglalja a K.I.A.B.Á.L. társasjátékot is. Jelentkezés: Forgon Miklós, email: forgon.miklos@gmail. com.

MONDJ NEMET!

prevenciós program Akiknek segít a program: veszélyeztetett fiatalok, szenvedélybetegek, közvetlen hozzátartozók, oktatási intézmények, civil szervezetek. Helyszín: F20 (Fő u. 20.) hétfőn 15-18, csütörtökön 15-18 óra között. Önismeret a képzőművészet eszközeivel: rajzolás, festés, kosárfonás, agyagozás Nyitrai Erzsébet szociálpedagógus vezetésével. A részvétel a programokon díjtalan! Jelentkezés: Forgon Miklós, tel.: 282-9826/0106 m.

PÁRBESZÉD AZ EGÉSZSÉGRŐL, KÖRNYEZETVÉDELEMRŐL Díjmentes, 5 részes Egészség- környezetvédelmi prevenciós fórumot szervez a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Környezet-, és Egészség Marketing Szakmai Osztálya a KMO-ban. Szakmai előadók, orvosok, cégvezetők előadásai aktuális egészségügyi problémákról, tájékoztatók befektetési lehetőségekről, új eljárásokról. Kérdések és válaszok. Kortól és nemtől függetlenül várják a fórumra a látogatókat! A fórumok keddenként 17 órától kezdődnek. Október 11. GNM - Félelemmentes egészségvédelem, kiszámítható gyógyulás, dr. Molnár György (Empátia Biomed Gyógycentrum, Dohányosokat Segítő Központ). Október 25. Elektroszmog, mérés, védekezés, uniós direktíva alapján, a munkahelyeken, Juhászné Molnár Marianna (Space Harmony System Kft.). November 15. Új, műtét nélküli módszer, ízületi porckopásos betegeknek! Pör János (Márta Database Kft.) és Az egészségmegőrzés, prevenció jelentősége, Fodor Valéria (természetgyógyász, fitote-

repeuta). November 29. Széndioxid csökkentés, munkahelyteremtés, nyereséges gazdálkodás, Soós Ágnes (régióvezető Oxyfa Program) és Anyagi biztonság-befektetés, Marczi Erika (DIC Magyarország). December 13. Biorezonancia a világban, Császi András (Mandelay Kft.) és Környezet és egészségvédelem Bokros Tamásné (Bokros-Öko Bt.).


Tanfolyamok

www.kmo.hu

TANFOLYAMOK KMO: Budapest XIX., Teleki u. 50. (külön nem jelöltük) Mozgásműhely: Budapest XIX., Szabó Ervin u. 4. sz. alatti torna-, illetve tükrös terem

BARANTA

Hagyományos fegyveres harcművészet.

Ha tudni szeretné, hogyan küzdöttek őseink a csatamezőkön, a pusztákban, a mindennapjaikban, ha érdekli a 2016. szeptember 5-10-ig hétfőtől-szombatig egy héten magyar kultúra, ha részt akar keresztül, közel negyven díjmentesen látogatható tanfo- venni abban a harcban, amit őseink kezdtek és unokáink lyam a KMO-ban és a Mozgásműhelyben! fognak befejezni, ha nem csak Több korosztály megtalálhatja a neki tetsző tanfolya- dísz, hanem a mindennapi mot, foglalkozást, legyen az a gitár, a rajz, az akrobatikus életben is használható tudásra rock and roll, vagy a zumba, netán a salsa, a trx. Minden- vágyik... - várja a baranta. képpen érdemes ezen a héten ellátogatni a KMO-ba és Nyitott ház – regisztrácimegnézni, ízelítőt kapni egy-egy oktatási, vagy mozgá- óhoz kötött, díjmentes foglalsos foglalkozásból. Találkozhatnak a tanfolyam vezetői- kozás: szeptember 5. hétfő vel, akik készségesen válaszolnak a felmerülő kérdések- 18.00-19.30 re, illetve beszélgethetnek azokkal is, akik rendszeresen Indul: szeptember 12. járnak ezekre az órákra, így ők az eredményekről, az él- hétfő 18.00 Időpontja: hétfő 18.00ményekről adnak egy kis benyomást, tájékoztatást. Egy 19.30, szombat 16.00-18.00 évadban egyszer van ilyen lehetőség, ne szalassza el! 2016. évi utolsó foglalkoA programsorozat keretében a tanfolyamokra regisztrálni szükséges: a honlapon keresztül – www.kmo.hu, zás: december 19. 2017. évi első óra: január vagy személyesen a KMO-ban a regisztrációs lapon. 9., utolsó: június 14. Vezeti: Dobó József csapatkapitány (kispestszovetseg. org, FB: koppanybaranta) Tradicionális alapokra épülő 16.00-17.45 (gyermekeknek 6 Részvételi díj: 6.000,- Ft/fő/ hó. modern, japán harcművé- éves kortól és felnőtteknek) szet gyermekeknek, felnőtIdeje: hétfő és szerda teknek, lányoknak, fiúknak, 16.00-17.45 (gyermekeknek 6 nőknek és férfiaknak egya- éves kortól, illetve felnőttekránt, kortól függetlenül. A test és az elme figyelmen és fiMinden tánc alapja a klas�lozófián alapuló fejlesztésére. szikus balett! 4 éves kortól Az Aikido szót három ideogajánljuk! A csatlakozás folyaramma alkotja: AI: egyesülés, matos! egység, harmónia, szeretet. = Nyitott ház – regisztráciKI: életenergia, szellemi eneróhoz kötött, díjmentes foggia, a fizikai világegyetemtől lalkozás: szeptember 6. kedd függetlenül létező energiát 16.30-17.30. jelent. = DO: figyelmen és Időpontja: kedd 16.30filozófián alapuló szellemi tökéletesedés elérését célzó nek) A tanfolyam megfelelő 17.30 (kezdő). 2016. évi utolsó foglalkomódszer, út. Összességében jelentkező mellett indul! Várjuk jelentkezését, zás: december 13. az Aikido jelentése: az univer2017. évi első óra: január 3. gulyas.laszlo1968@ zummal való egység, harmó- email: gmail.com Vezeti: Gulyás Részvételi díj: 5.000,- Ft /fő/ nia útját jelenti. Nyitott ház – regisztráci- László, 4.dan, Mori Dojo do- hó/4 alkalom. Vezeti: Földi Fruzsina óhoz kötött, díjmentes foglal- jocho. Részvételi díj: 6.000,kozás: szeptember 5. hétfő Ft/fő/hó (gyermek), 7.500,- Ft/ klasszikus balett és modern16.00-17.45 (gyermekeknek és fő/hó (felnőtt: 12 éves kortól). tánc pedagógus. További információ: aikidookfelnőtteknek egyaránt) Indul: szeptember 7. szerda tatas.hu.

OXFORD NYELVISKOLA A diákok specialistája

NYITOTT HÁZ PROGRAMSOROZAT

AIKIDO

KLASSZIKUS BALETT

2016. szeptemberben induló nyelvtanfolyamok és nyelvvizsgáztatás: • óvodásoknak és általános iskolásoknak • középiskolásoknak, egyetemistáknak és felnőtteknek • társalkodó államilag elismert nyelvvizsga. Tanfolyamok kezdete: 2016. szeptember Beiratkozás: 2016. szeptember 9. péntek és szeptember 16. péntek 16.0018.00, szeptember 17. szombat 10.00-12.00 Részletfizetési lehetőség! Óvodásoknak heti 1 tanóra péntekenként tandíj: 14.250,- Ft (15 tanóra) Általános iskolásoknak 1-2. osztály: heti 1 tanóra péntekenként, tandíj: 14.250 Ft,(15 tanóra), 3-6. osztály: heti 2x1, vagy 1x2 tanóra bármely hétköznapon, összesen (30 tanóra), tandíj: 28.500 Ft,-. 7-8. osztály: heti 2x2 tanóra, felkészülés a középfokú nyelvvizsgára, tandíj: 42.750 Ft,-/3 hónap. Középiskolások heti 2x2 vagy 1x4 tanóra, kezdőtől a középfokú, vagy felsőfokú nyelvvizsgáig (45 tanóra), tandíj: 42.750 Ft,-/3 hónap. Felnőtteknek kezdőtől a nyelvvizsga felkészítőig heti 2x2 vagy 1x4 tanóra, felkészülés a középfokú, vagy felsőfokú nyelvvizsgára (45 tanóra), tandíj: 42.750,- Ft/3 hónap. További információ: www.oxfordschool.hu, tel.: 30/768-5663, tel.: 70/231-2557, email: info@oxfordschool.hu

HIP-HOP

ART’S OK TÁNCSTÚDIÓ TÁNCSZÍNHÁZ Többszörös világbajnok és országos I. helyezett csapat. Gyermekeket és felnőtteket egyaránt várnak. Táncstílusok: modern, kortárs, show, karakter táncok, hip-hop, balett, kontakt, akrobatika. Táncszínházi csoportnak ezen kívül: hangképzés, színészmesterség, beszédtechnika órák. Repertoár: koreográfiák, táncjátékok, táncszínházi és prózai darabok, mesejátékok, musicalek. Nyitott ház – regisztráci-

óhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 9. péntek 17.00-19.00. Indul: szeptember 8. csütörtök 16.30. Időpontja: csütörtök: 16.30-19.00, péntek: 16.3018.00 és 17.00-20.00, szombat: 10.00-16.00 (csoportbeosztás szerint). Részvételi díj: 5.0008.000,- Ft/fő/hó. Vezeti: Bayer Judit kétszeres nívódíjas táncpedagógus, koreográfus.

1. csoport 7-11 éveseknek, 2. csoport 12 éven felülieknek (haladó) Rehab Senior csoport (30 év feletti kezdő) Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 9. péntek 1. csoport: 16.30-17.30, 2. csoport: 17.30-19.00, Rehab Senior 19.30-20.40 Indul: 1. csop.: szeptember 9. péntek 16.30, RS csop.: szeptember 9. péntek 19.30, 2. csop.: szeptember 2. péntek 17.30. Időpontja: péntek 1. csop.: 16.30-17.30, 2. csop.: 17.3019.00, RS csop.: 19.30-20.40.

2016. évi utolsó foglalkozás: december 15. 2017. évi első óra: január 5., utolsó május 29. Részvételi díj: 1. csop.: és RS csop.: 5.000,- Ft/ fő/hó/4 alkalom, 2. csop.: 6.000,- Ft/ fő/hó/4 alkalom. Vezeti: Magyar Adrienn táncpedagógus További információ: FB: etude dance studio

11


Tanfolyamok BÁBOS MESEKUCKÓ Bábjáték babáknak, mozgással, kézműveskedéssel. A Bábos Mesekuckó azt a három dolgot nyújtja a piciknek, amire a leginkább szükségük van, vagyis: a mesét, a mozgást és az alkotás örömét, az én kifejezését. Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 9. péntek 10.30-11.30. Indul: szeptember 16. 10.30. Időpontja: péntek 10.3011.30. 2016. évi utolsó foglalkozás: december 16. 2017. évi első óra: január 6., utolsó: június 9. Részvételi díj: 1.200,- Ft/ gyermek/alkalom, 5000,- Ft/ gyermek/5 alkalmas bérlet Vezeti: Babos Eszter bábos További információ: www. babosmesekucko.hu, FB: Bábos Mesekuckó

KIDERÜL Önismereti tanfolyam nőknek – pozitív gondolkodás (másképp). 6 részes önismereti tanfolyam nőknek, lányoknak! A részvevők játékos gyakorlatokon és közös beszélgetéseken keresztül sajátíthatják el az önismeret, befelé figyelés alapjait. Segít, hogy pozitívan, kevesebb stresszel éljük meg adott életszakaszunk változásait és megfelelően tudjunk dönteni, ha útelágazáshoz érkeztünk. Az egyes alkalmak egymástól függetlenül is látogathatók. Tematika: érzések és szükségletek, fókusz, célok az életünkben, döntések és válaszok, kitartás, lelkesedés fenntartása, egyedüllét és/ vagy magány, a tartós pozitív gondolkodás kialakítása. Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 6. kedd

ETKA JÓGA

GITÁRSULI

12

A könnyűzenei gitározás alapjai. Gitároktatás korhatár és zenei alapismeretek nélkül. A könnyűzenei gitározás alapjai. 10 hetes kezdő és haladó. Beiratkozás: 2016. szeptember 14. szerda 17.00-19.00 Indul: szeptember 21. szerda 17.00. Időpontja: szerda 17.0018.00 (kezdő), 18.00-19.00 (haladó). 2016. évi utolsó foglalkozás: december 21. 2017. évi első óra: január 4. Részvételi díj: 20.000,- Ft/ fő/10 alkalom. Vezeti: Kovács József László előadó művész (ex 100 Folk Celsius). További információ, tel.: 276-0567.

18.30-19.30. Indul: szeptember 13. kedd 18.30-20.00. Több mint aerobik Időpontja: szeptember 13., Életmódváltás, hasznos ta21., 27., október 4., 11., 18. kedd nácsok, receptek és moti18.30-20.00. váló barátságos csapat. Teljes testünket megmozgató edzés: azokat a női problémás területeket célozza meg, amelyekkel nekünk, nőknek problémánk akad! Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 5. hétfő 19.00. Részvételi díj: 1.500,- Ft/ fő/alkalom, 7.000,- Ft/fő/6 alkalom. Előzetes jelentkezés szükséges! A tanfolyam megfelelő létszám mellett indul! Vezeti: Tasi Zsuzsanna További információ, tel.: 70-390-0983, email: tasizsuzsanna@gmail.com

FOTÓSULI 2016

A 10+2 alkalmas tanfolyam végigvezet a fotózás alapjaitól a legmodernebb digitális Etka Anyó által kidolgozott technikákig, rengeteg izgaljóga torna a gerincünket mas fotóval bemutatva a híres tartja karban. Stimulálja, fotográfusok műhelytitkait. A masszírozza a gerincoszlo- műtermi és szabadtéri gyapot, fokozza az izmok rugalmasságát. Segítségével javítja egészségét, ellenálló és teljesítő képességét. Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 6. kedd 17.30-19.00 Indul: szeptember 13. kedd 17.30. 2016. évi utolsó foglalkozás: december 13. 2017. évi első óra: január 10. Időpontja: kedd 17.3019.00 Részvételi díj: 1.000,- Ft/ fő/alkalom Vezeti: Bujtor Éva sport és rekreációs etka jóga oktató

BOMBA ALAKFORMÁLÓ

korlatokon megmutatjuk, hogyan készíthető jobb felvétel. Fotósétákat rendezünk, közösen kiértékeljük az elkészült képeket. A tanfolyam végén a hallgatók közös kiállításon mutathatják be az elkészült munkáikat. Indul: október 1. szombat 10.00-13.00. Vezeti: Horváth Péter fotóművész. Bővebb információ: Rácz Attila, fotokor@kmo. kispest.hu A tanfolyam ára: 30.000,Ft/10 alkalmas tanfolyam + 2 alkalom.

Indul: szeptember 7. szerda 19.15. Időpontja: hétfő 19.15, szerda 19.15. Részvételi díj: 1.000,- Ft/ fő/alkalom, 9.000,- Ft/fő/10 alkalmas bérlet. Vezeti: Czeglédi Bianka személyi edző és aerobik oktató (e-mail: biankaczegledi@ gmail.com).

GERINCTORNA

Hogy a mozgás öröm maradjon – minden korosztálynak! Aktivitást fokozó, átmozgató, gerinc, csípő és térd torna. Egyensúly és koordináció tréning, hogy mozgása könnyed és biztonságos maradjon. Folyamatos csatlakozás! Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 8. csütörtök 17.00-18.00. Indul: szeptember 6. kedd 19.30. Időpontja: kedd 19.30Szeptember 30-tól minden 20.30, csütörtök 18.30-19.30 hónap utolsó szombatján 10(haladó), csütörtök 17.0013-ig Horváth Péter, Balázs 18.00 (kezdő). Béla díjas fotóművész vezetéRészvételi díj: 1.000,- Ft/ sével. A KMO Fotóköre nyitott! fő/alkalom. Féléves tagsági díj: 5.000,- Ft/5 Vezeti: Bata Eleonóra gyóalkalom. Előzetes jelentkezés: gytornász. fotokor@kmo.kispest.hu

FOTÓKÖR

GOJU-RYU KARATE Az edzésen túl stabil morális alap biztosítsa, amely az edzőtermen kívüli élethez is segítséget nyújthat! Működésüket 2009 szeptemberében kezdték meg, ekkor még nem önálló egyesületként. A tanítványok közül sokan az első edzés óta töretlen kitartással járnak. A foglalkozások elindítása óta immáron számos sikeres övvizsgát és kiváló eredménnyel zárult versenyt, edzőtábort tudhatnak maguk mögött, a sok vidám hangulatú, közös szabadidős program

mellett. 2013 elején felnőtt foglalkozások is indultak a már meglévő négy gyermek csoport mellett. Így immáron a hét három napján, öt csoporttal dolgoznak. Beiratkozás folyamatosan! Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 6. kedd 17.30-19.00. Indul: szeptember 6. 17.30-19.00 (kezdő, középhaladó). Időpontja: kedd 17.3019.00 (gyermek kezdő, középhaladó), 20.00-21.00 (felnőtt

kezdő, középhaladó), csütörtök 19.15-20.45 (felnőtt kezdő, középhaladó), péntek 18.0019.10 (gyermek, kezdő) 19.2020.30 (gyermek középhaladó). 2016. évi utolsó foglalkozás: december 20. 2017. évi első óra: január 3. Részvételi díj: 5.000,- Ft/ fő/hó (családi kedvezmények lehetségesek). Vezeti: Tóth Balázs, dr. Csiszár Attila . További információ: gorinkarate.hu, email: gorin. kse@gmail.com, facebook. com/GorinKSE


Tanfolyamok NIPPON ZENGO

www.kmo.hu HATHA YOGA

Hatha Yoga gyakorlat és elmélet A hindu chakra-rendszer fizi- Indul: szeptember 7. szerda Építsd újra Önmagad! ológiai, pszichológiai, ener- 18.30 (haladó). Új kezdő indul: szeptemAz abszolút ősi Kyokushin getikai, tudati és metafizikai karatéra épülő mozgáskul- összefüggéseinek vizsgála- ber 28. szerda 18.00 (kezdő). Időpontja: szerda 18.00túra, mely mind mentali- tával (nyomtatott tananyag, 20.00 (kezdő), 18.30-21.00 (harendszeres táborok és összetásában, mind gyakorlati ladó). végrehajtásában a leghaté- jövetelek). A jóga gyakorlás 2016. évi utolsó foglalkozás: eredménye: a fizikai egészség konyabb, leggyorsabb, legfenntartása, feszültségen való december 21. keményebb mozdulatokra felülemelkedés, hatékony men2017. évi első óra: január 4., törekszik az aerob lazaságá- tális egyensúly, belső értékek utolsó: június 14. val, könnyedségével. Részvételi díj: 7.000,- Ft/fő/ kibontakozása, lelki megbékéNyitott ház – regisztráci- lés, mély önmegismerés. hó. óhoz kötött, díjmentes foglalNyitott ház – regisztráci- Vezeti: Polgár Gabriella, Tordai kozás: szeptember 9. péntek óhoz kötött, díjmentes foglal- Kriszta. 19.00-20.00. kozás: szeptember 7. szerda További információ: www.jogatan.hu Indul: szeptember 16. 18.30-21.00 (haladó). péntek 19.00. Időpontja: péntek 19.0020.00. 2016. évi utolsó foglalkozás: december 16. 2017. évi első óra: január 6. (középhaladó), A szép kimunkált testért, a 17.30-18.30 Részvételi díj: felnőtt szép mozgásért gyermekek- péntek 15.00-17.00 (haladó). 1000,- Ft/fő/alkalom, nagy- nek! A csatlakozás folyama2016. évi utolsó foglalkocsaládosoknak 700,- Ft/fő/ tos! Minden érdeklődő szá- zás: december 15., illetve dealkalom, vagy 5.500,- Ft/fő/10 mára az első óra ingyenes! cember 16. alkalmas bérlet. 2017. évi első óra: január Nyitott ház – regisztráciVezeti: Bognár Brigitta ve- óhoz kötött, díjmentes foglal- 5., illetve január 6. zetőedző. Részvételi díj: 5.000,- Ft / kozás: szeptember 8. csütörTovábbi információ: FB: tök 16.30-17.30 (kezdő) fő/hó/4 alkalom (kezdő, köKispesti Nippon Zengo-Nego, Indul: szeptember 8. csü- zéphaladó), 7500,- Ft/fő/hó/8 email: brigo01@gmail.com törtök (középhaladó), szep- alkalom (haladó). Vezeti: Földi Fruzsina tember 9. péntek 15.00 (haladó) Időpontja: csütörtök klasszikus balett és modern16.30-17.30 (kezdő), csütörtök tánc pedagógus.

KETTLEBELL

A kettlebell-edzés kifejezetten jótékony hatással van a gerincre és az ízületekre. A kettlebell egy tradicionális orosz súlyzó, lényegileg egy ágyúgolyó egy fogantyúval. Az eszköz önmagában is tetszetős, kis helyen elfér és soha nem romlik el - ugyanakkor ez még csak egy darab primitív vas, és a kettlebell-edzés nagyszerűsége nem is az eszközben rejlik, hanem a mögötte rejlő edzésmódszerben. Hölgyek, urak, idősek és fiatalok egyaránt elkezdhetik. Kényelmes edzőruha, törölköző, innivaló és esetleg egy lapos talpú cipő szükséges (de ha a padló nem hideg, akkor legjobb mezítláb). A kettlebellek a helyszínen rendelkezésre állnak többféle méretben. IGNÁCZ PÉTER csoportja Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 5. hétfő 8.309.30 Időpontja: kedd, csütörtök 8.30-9.30 Folyamatos csatlakozás lehetséges! 2016. évi utolsó foglalkozás: december 20. 2017. évi első óra: január 7. Részvételi díj: 10.000,- Ft/ fő/hó Vezeti: Ignácz Péter SFG1 További információ, email: p.ignacz.sfg@gmail.com LANTOS JUDIT csoportja Időpontja: 1. csoport: hétfő, szerda 17.30-18.30, 2. csoport: Meseírás, rímfaragás, meseRészvételi díj: 2000,- Ft/ hétfő, szerda: 18.30-19.30, és zenehallgatás, rajzolás, óra. péntek 16.00-17.00. bábozás, kalauzolás a magyar A foglalkozás elegendő 2016. évi utolsó foglalkonyelv rejtelmeibe. jelentkező mellett indul, ezért zás: december 23. 2017. évi első óra: január Nyitott ház – regisztráció- előzetes regisztrációt kérünk: hoz kötött, díjmentes foglalko- email: farkas.agnes@tudasbu- 2., utolsó: július 31. Részvételi díj: 10.000,zás: szeptember 5. hétfő 16.30- var.hu, tel.: 06-70-942-4988. 17.30. Vezeti: Farkas Ágnes gyó- Ft/fő/hó Vezeti: Lantos Judit A Salsa Con Timbával Indul: 2016. szeptember 5. gypedagógus-pszichopeda- SFG2. gógia szakos tanár, mesee- További információ, tel.: 70Új kezdő indul: szeptember hétfő 16.30-17.30. Ideje: hétfő 16.30-17.30 és lemző. További információ: 216-2435, email: lantosjudit@ 14. szerda 19.30. kettlebel.hu www.tudasbuvar.hu Időpontja: szeptember csütörtök 16.30-17.30. 14., 21., 28., október 5. szerda 19.30-20.30. Részvételi díj: 5.000,- Ft/ fő/4 alkalmas bérlet, 1.500,- Ft/ A Zhineng csikung ősi, kí- lalkozás: szeptember 6. kedd ladó), kedd 18.30-20.00 Zhifő/alkalom Vezeti: Kácser Mó- nai hagyományon alapuló 17.15-18.30 neng Csikung Öngyógyító Kör nika. Indul: szeptember 13. (szeptember 27., október 25., modern mozgásos-meditaTovábbi információ: tel.: tív energiatorna. Lágy, lassú, kedd 17.15-18.30 (kezdő – 6 november 29.) 2016. évi utolsó 06-30-304-6339, www.salsa- ízületkímélő gyakorlatok, me- alkalom október 18-ig, majd foglalkozás: december 13. contimba.hu 2017. évi első óra: január 3. ditációk, az erős, laza, rugal- „Aranykulcsok” tréning okRészvételi díj: 14.000,- Ft/ mas testért, kiegyensúlyozott tóber 25-től november 8. - 3 érzelmekért, éles elméért a alkalom -, ezt követően kö- fő/6 alkalom (kezdő), 6.000,Lélekvasaló Csikung Iskola zéphaladó tanfolyam igény Ft/fő/hó, 2.000,- Ft/alkalom Kispesti Csoportjával, felnőttek szerint, beiratkozás: szeptem- (haladó), 7.000,- Ft/3 alkalom ber 6. 17.00-17.15, a tanfolyam (Aranykulcsok tréning), 2.000,számára. Az egyes szintek anyagát legalább 7 fő jelentkezése Ft/alkalom (Zhineng csikung egy indító tanfolyamon és az esetén indul, jelentkezési ha- Öngyógyító Kör). Vezeti: Priol Ágnes (tel.: azt követő, ősi titkokat oktató táridő: szeptember 11.), szep„Aranykulcsok” tréningen le- tember 6. kedd 18.30-20.00 30-310-6989, email: agnes. (haladó) priol@gmail.com). het elsajátítani, mélyíteni. Időpontja: kedd 17.15További információ: www. Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes fog- 18.30 (kezdő), 18.30-20.00 (ha- lelekvasalo.hu

JAZZBALETT ÉS MODERNTÁNC

MESECSOPORT A MESEMANÓVAL

REGGAETON

ZHINENG CSIKUNG

13


Tanfolyamok OVI-SULI

MODERN VING TSUN KUNG FU

Ovi-suli-iskola előkészítő tanfolyam 5-7 éves gyerekeknek. Célja: megkönnyíteni az iskolakezdést a gyerekek és a szülők számára. Budapesti általános iskolák tanterve alapján összeállított foglalkozásokat tartunk. Indul: 2016. szeptember 6. kedd 14.00. 2016. évi utolsó foglalkozás: december 20. Időpontja: kedden 14.0017.00. Részvételi díj: 28.000,- Ft/ hó. Vezeti: Szalai Dóra Erika. További információ: tel.: 06-20-928-7275, email: doraszalai@freemail.hu

Önbizalomhiánnyal szemben, fenyegető helyzetből való kikerüléshez, elégedetlen kondíció ellen, túlsúlyra, közben hasznos tudás megszerzése céljával. A Modern Ving Tsun Kung Fu-val lehetőség nyílik arra, hogy kezeljük ezeket! Kiváló kondíció és a leghatékonyabb önvédelmi technikák egy ökölvívással kombinált Kung Fu stílustól. 12 éves kortól ajánljuk. A beiratkozás folyamatos!

ZUMBA GOLD

4 éves kortól a dinamikus sportos táncműfajt kedvelő fiúknak és lányoknak!

ROCKY

AKROBATIKUS ROCK AND ROLL

„Mert nem csak a 20 éveseké a világ…” Itt előny, ha már túl van a 45. éven és kilóinak száma meghaladja az ideálisat. Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 7. szerda 18.45-19.45 Indul: szeptember 7. szerda 18.45. Időpontja: szerda: 18.4519.45. 2016. évi utolsó foglalkozás: december 21. 2017. évi első óra: január 4. Részvételi díj: 1.200,- Ft /fő/ alkalom, bérlet: 10.500,- Ft/fő/ bérlet/10 alkalom. Vezeti: Nagy Melinda, pilaA Musztáng SE Magyarortes-, zumba oktató, táncpedaszág egyik legeredményesebb gógus. egyesülete várja az akrobatikus rock and roll iránt érdeklődő gyermekeket. Beiratkozás folyamatosan. A Salsa Con Timbával a salsa táncórák mindenki számára vidám kikapcsolódást, önfeledt szórakozást nyújtanak. Ha ritmusos zenére, tánc- Különböző népek ősi, illetve ra, kikapcsolódásra, társra modern körtáncai. Közös élmévagy színes társaságra vágysz, nyek megélése. A körtáncok a akkor itt a helyed. Az oktatás testre és a lélekre egyaránt jótéaz alapoktól indul, partnert kony hatással vannak: tudatosítja nem szükséges hozni. Az első és feloldja a testi feszültségeket, életenergiával, erővel tölt fel, ös�alkalom ingyenes. Nyitott ház – regisztráci- szehangolja a két agyféltekét, seóhoz kötött, díjmentes foglal- gíti a testi elfogadást és az öngyókozás: szeptember 8. csütör- gyító folyamatok beindulását. Nyitott ház – regisztrációtök 19.00. Indul: szeptember 8. csü- hoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 5. hétfő 18.00-19.30 törtök 19.00. Időpontja: csütörtök 19.00-20.00 és 20.00-21.00. 2016. évi utolsó foglalkozás: Népszerű kínai harcművédecember 15. 2017. évi első óra: január 5. szet 8 éves kortól. Részvételi díj: 1.500,- Ft/fő/al- Folyamatos csatlakozás! Indul: szeptember 7. szerkalom, 9.000,- Ft/fő/8 alkalmas bérlet, 5.000,- Ft/fő/4 alkalmas da 18.00-20.00 Időpontja: szerda 18.00-19.30, szombat bérlet. 9.00-11.00 2016. évi utolsó Vezeti: Varsányi Gábor foglalkozás: december 21., További információ: www. 2017. évi első óra: január 4., salsacontimba.hu utolsó: június 28.

SALSA

Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 6. kedd 19.15-20.45. Indul: szeptember 6. kedd 19.15. Időpontja: kedd, csütörtök 19.15-20.45. 2016. évi utolsó foglalkozás: december 22. 2017. évi első óra: január 3. Részvételi díj: 9.000,- Ft/ fő/hó. Vezeti: Juhász Gergely (Si Hing) További információ: www.mvtk.hu

Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 8. csütörtök 16.15-17.00. Indul: szeptember 5. hétfő (haladó, versenyzők), szeptember 19. hétfő (kezdő) Időpontja: hétfő, szerda 15.30-20.00, csütörtök 15.3019.30 csoportbeosztás szerint, kezdő csoport: hétfő, csütörtök 16.15-17.00. 2016. évi utolsó foglalkozás: december 15. 2017. évi első óra: január 4. Vezeti: Tormásiné Neuwirth Anikó, Musztáng SE. művészeti vezető, edző. Részvételi díj: 7.000,- Ft/ fő/hó (heti 2 alkalom - kezdő rocky, hétfő és csütörtök), 7.500,- Ft/fő/hó (heti 2 alkalom - haladó, hétfő, csütörtök), 8000,- Ft/fő/hó (heti 3 alkalom - versenyző, hétfő, szerda, csütörtök). További információ: www.musztangse.hu

PILATES TORNA

Mélyizom-torna hölgyeknek A mozgás, melytől tíz alkalom után jobban érzi magát, húsz alkalom után látványosan jobban néz ki, harminc alkalom után párja szemében „szikra” lobban. Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 5. hétfő 17.30 (korábbi részvevők), 18.30 (új jelentkezők) Indul: szeptember 5. hétfő 17.30. Időpontja: hétfő, szerda 17.30-18.30. 2016. évi utolsó foglalkozás: december 21. 2017. évi első óra: január 4. Részvételi díj: 1.200,- Ft / fő/alkalom, bérlet: 10.500,- Ft/ fő/bérlet/10 alkalom. Vezeti: Nagy Melinda, pilates-, zumba oktató, táncpedagógus.

TRX

Kötéllel a feszes, karcsú és izmos testért! Erőt és állóképességet fejleszt egyszerre, a stabilizáló izmokat folyamatosan megdolgoztatja, esztétikus, funkcionális izmokat fejleszt, rendkívül intenzív edzést tesz lehetővé, felpörgeti az anyagcserét.

SZAKRÁLIS KÖRTÁNC Indul: szeptember 19. hétfő 18.00. Időpontja: kéthetente hétfőn 18.00-19.30. 2016. évi utolsó foglalkozás: december 19. 2017. évi első óra: január 16., utolsó: június 19. Vezeti: Bach Beatrix, komplex művészeti terapeuta, körtánc oktató. Részvételi díj: 1.500,- Ft/fő / alkalom, 5.000,- Ft/fő/4 alkalmas bérlet.

Full trx: intenzív zsírégetés, törzsizomzat fejlesztés, feszesítés Trx köredzés: trx és sok más gyakorlat kombinációja, váltakozó intenzitással, akár időre is! Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 5. hétfő 19.30-20.30. Indul: augusztus 29. hétfő 19.30. Időpontja: hétfő és szerda 19.30-20.30. 2016. évi utolsó foglalkozás: december 21. 2017. évi első óra: január 2. Részvételi díj: 1000,- Ft/fő. Részvételi díj: 5.500,- Ft/ Vezeti: Rábl Rita aerobik és fő/hó. Vezeti: Mike Sándor tatrx edző (tel.: 20-362-0477). nár (Shi-Heng)

SHAOLIN KUNG-FU

14


Tanfolyamok

www.kmo.hu

SZINTEZŐ TÁRSASTÁNC SZÍNJÁTSZÁS ÉS DRÁMAJÁTÉK 13 éves FOGLALKOZÁS „AGYAFI”- val Társastáncoktatás kortól az idősebb koroszGyermekének nehézségei, problémái vannak a tanulással? Nehezített számára a tájékozódás, betűtanulás, figyelme és gondolkodása könnyen elterelődik vagy nehézséget okoz számára az olvasás, egy szöveg értelmezése, esetleg a matematika területén vannak elmaradásai, hiányosságai? Óvodások, alsó és felső tagozatos gyermekek jelentkezését egyaránt várjuk! A foglalkozások elsősorban fejlesztő játékokon keresztül valósulnak meg. A foglalkozások kisebb csoportban, előzetes jelentkezés alapján indulnak. Jelentkezés: e-mail: takacs.anita@tudasbuvar.hu, tel.: 06-30-380-9039. Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 5. (hétfő) 16.30-17.30 óvodás és alsó tagozatos gyerekeknek, szeptember 9. (péntek) 16.30-17.30 felső tagozatos gyerekeknek. Indul: szeptember 5. hétfő, illetve szeptember 9. péntek. Részvételi díj: 2000 Ft/ óra. Vezeti: Takács Anita tanító – gyógypedagógus (tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos tanár). További információ: www. tudasbuvar.hu 2016. évi utolsó foglalkozás: december 20. (kedd) 2017. évi első óra: január 3. (kedd). Ideje: óvodás és alsó tagozatos gyerekeknek hétfő 16.30–17.30, felső tagozatos gyerekeknek, péntek 16.30– 17.30.

tályig. Bulizási, kikapcsolódási lehetőség, hogy a tánc élmény legyen! Táncok: rumba, cha.cha-cha, mambó, paso doble, rocky, samba, jive, tango, bécsi keringő, slow-fox, angol keringő, quick step, salsa. Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 10. szombat 11.30-12.30. Indul: szeptember 17. szombat 10.30 (haladó csoport), 11.30 (kezdő csoport). Új kezdő tanfolyam indul: szeptember 17. szombat 11.30 Időpontja: szombat 10.3011.30 (haladó), 11.30-12.30 (kezdő). 2016. évi utolsó foglalkozás: december 17. 2017. évi első óra: január 7., utolsó: június 24. Részvételi díj: 1.300,- Ft/ fő/alkalom, 4.400,- Ft/fő/4 alkalmas bérlet Vezeti: Svanyova Zsuzsa táncoktató. További információ: Svanyova Zsuzsa, tel.: 06/20-530-4715, email: sv.zsuzsi@gmail.com

SZILVA RAJZISKOLA

Rajziskola 5 éves kortól -13 éves korig. Folyamatosan lehet csatlakozni! Várjuk a rajzolni szerető gyerekeket! Ceruza és szénrajz, pasztell és akvarell technika elsajátítása, minden hónapban váltakozó ritmusban. Az óra elején kötelező téma, a végén szabadon választott, miközben egy újabb témáról mesélünk. Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 7. szerda 17.00-18.00. Indul: szeptember 7. szerda 17.00. 2016. évi utolsó foglalkozás: december 21. Tánc, mozgás egyben 2017. évi első óra: január 4. Folyamatosan lehet csatla- Időpontja: szerda 17.00-18.00 Részvételi díj: 4.700,- Ft/fő/ kozni! Nyitott ház – regisztráci- hó. Vezeti: Vágó Zoltán fesóhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 5. hétfő tőművész-tanár. 19.30-20.30 Indul: augusztus 29. hétfő 19.30. Időpontja: hétfő és csütörtök 19.30-20.30. 2016. évi utolsó foglalkozás: december 22. 2017. évi első óra: január 9. Részvételi díj: 1.200,- Ft/ fő/alkalom. Vezeti: Kecskés Imola zumba oktató.

ZUMBA FITNESS

Vidám órák a színház varázslatos világában! Komplex foglalkozások a meseírástól a karakterformálásig, a jelmeztervezéstől a díszletépítésig, melyek során egy színdarab létrehozásának lépéseivel ismerkedünk meg. Minden kis-és nagy gyermeknek ajánljuk, akinek problémája van az élet bármely területén (érzelmi, viselkedésbeli, iskolai vagy családi probléma, illetve annak megoldódása). Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 9. péntek 16.30-17.30 (6-10 éves korig),

17.30-18.30 (11-15 éves korig) Indul: szeptember 9. péntek 16.30-17.30 (6-10 éveseknek), 17.30-18.30 (11-15 éveseknek) Ideje: péntek 16.30-17.30 (6-10 éveseknek), 17.30-18.30 (11-15 éveseknek). Részvételi díj: 2000,- Ft/ óra. A foglalkozás elegendő jelentkező mellett indul, ezért előzetes regisztrációt kérünk: email: farkas.agnes@tudasbuvar.hu, tel.: 06-70-942-4988 Vezeti: Farkas Ágnes gyógypedagógus-pszichopedagógia szakos tanár, meseelemző. További információ: www.tudasbuvar.hu

TANULÁSMÓDSZERTAN

PÁLYAORIENTÁCIÓS TANÁCSADÁSSAL Kiscsoportos foglalkozásokra épülő tanulás módszertani tréning, ahol a diákok játékosan és alkotó módon ismernek meg és alkalmaznak módszereket a konkrét tanulási problémáikra. Lesz sok gyakorlat, szituációs, játékos feladatok, színjátszás-drámajáték is! Pályaválasztási tanácsadás! Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 6. kedd 17.00-18.30. Indul: 2016. szeptember 6. kedd 17.00-18.30. Ideje: kedd 17.00-18.30.

Részvételi díj: 2000,- Ft/ alkalom (1,5 óra) – 8 egymásra épülő foglalkozást javasolunk. A foglalkozás elegendő jelentkező mellett indul, ezért előzetes regisztrációt kérünk: email: farkas.agnes@tudasbuvar.hu, tel.: 06-70-942-4988 Vezeti: Farkas Ágnes gyógypedagógus-pszichopedagógia szakos tanár és Demián Ágnes kertészmérnök-növényorvos, A „Ki lakik az almában” írója. További információ: www. tudasbuvar.hu

EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ TORNA Délelőtti egészségmegőrző torna minden korosztálynak! A mozgás öröm, jókedvre fakaszt és jókedvűen boldogabb az életünk! Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 8. csütörtök 10.00-11.00. Indul: szeptember 8. csütörtök 10.00 Időpontja: hétfő, csütörtök 10.00-11.00. Részvételi díj: 800,- Ft/fő/alkalom. Vezeti: Paál Krisztina táncpedagógus.

RINGATÓ

Vedd ölbe, ringasd, énekelj! Éneklő, játszó édesanyák, édesapák csoportja, ahová néhány hónapos babákkal is lehet már érkezni. Családi program, ahol a gyerekek és a felnőttek egyaránt élményhez jutnak. A Ringatóval épül a gyermeki lélek, erősödik a családi összetartozás. Nyitott ház – regisztrációhoz kötött, díjmentes foglalkozás: szeptember 6. kedd

9.30-10.00 - 2 csoport! Indul: augusztus 30. kedd 9.30 és 10.15. Időpontja: kedd 9.3010.00 és 10.15 -10.45. 2016. évi utolsó foglalkozás: december 13. 2017. évi első óra: január 3., utolsó: július 18. Részvételi díj: 1.000,- Ft / család/alkalom, 4.000,- Ft/család/5 alkalmas bérlet. Vezeti: Gábor Erzsébet.

15


Kiállítások | Téli programajánló KIÁLLÍTÁSOK KMO ELŐTÉR GALÉRIA Szeptember 16. péntek Liptay Gábor kiállítása, október 14. péntek 18 óra: Szikszai Sándor hiperrealista akvarelljei, november 18. péntek 18 óra: Zálogh Sándor kiállítása.

NAGY BALOGH JÁNOS KIÁLLÍTÓTEREM Június 12.-október 10. Jópár kerékpár, Kis történeti biciklitúra 1840-től 1980-ig, Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény „Gyűjtők és gyűjtemények” kiállítás-sorozat 5., október 21. péntek 17 óra: „Hatvan év emlékezete” 1956. emléke, mindennapok és magántörténetek, a Kispesti Helikon Kulturális Egyesület kiállítása, mely 2017. január 20-ig látható!

KISPESTI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY Pillanatképek Kispest múltjából - állandó kiállítás, Gyűjtők-gyűjtemények IV. - A magyar porcelángyártás figurái és tervezőik (Sebők Judit porcelángyűjteménye), a kiállítás meghosszabbítva november 30-ig, november 8. kedd 14 órakor Hatvan év emlékezete, helytörténeti vetélkedő (külön felhívás alapján) a kerületi általános iskolák felső tagozatos diákjai részére az 1956-os Forradalom és Szabadságharc évfordulója alkalmából a KMO-ban.

ELŐZETES TÉLI PROGRAMOK KARÁCSONYI KONCERT Már hagyomány, hogy karácsony előtt egy szép, ünnepi koncerttel tegyük még ünnepibbé a karácsonyi készülődést a KMO-ban. Az idén a tervek szerint december 18án vasárnap 17 órakor lesz a Karácsonyi koncert a Kispesti Vegyeskar Gyöngyvirág Kórusa közreműködésével. A részletes program későbbre várható! Belépődíj: 1.500,- Ft.

SZILVESZTERI BÁL Nem maradhat el a KMO-ban ebben az évben sem a Szilveszteri bál, amelyre tavaly még a megszokottnál is többen voltak kíváncsiak. A hajnalig tartó szilveszterkor megrendezendő bulin a PARTY DANCE BAND szolgáltatja ismét a talpalávalót. Meglepetés műsor! Tombola értékes nyereményekkel! Belépődíj: 11.000,- Ft (vacsorával, műsorral). A részletes program, menü októberben várható! Asztalfoglalás személyesen a KMO-ban!

III. KISPESTI ÜZLETI TALÁLKOZÓ A KMO ismét tervezi jövő év február 17-én pénteken délelőtt 10 órára a díjmentes vállalkozói, intézményi fórumot Kispest Önkormányzata, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Kos és Bika Reklámstúdió valamint a KMO közös szervezésében. Előadások, ismerkedési fórum, konzultációk, kérdések és válaszok, névjegycsere, frissítő, szendvicsebéd! A KMO várja cégek, intézmények bemutatkozó anyagát: szórólapjait, kiadványait is! A programon előzetes regisztrációval lehet részt venni! Regisztráció emailen: P. Tóth Erzsébet, p.toth@kmo.kispest.hu, illetve személyesen a KMO információjánál (cég/intézmény/név, cím, email, telefon megadásával).

III. KISPESTI JÓTÉKONYSÁGI BÁL

16

Kispesten és környékén élő, itt dolgozó, illetve elszármazott, valamint a XIX. kerülethez kötődők zenés jótékonysági estjét rendezi meg a KMO február 18-án szombaton 19 órától hajnalig. A bál kispesti családokat támogat immár 3. éve a Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítvány közreműködésével. Zenél: PARTY DANCE BAND. Vacsora, meglepetés műsor, tombola, zene, tánc! (A KMO várja szponzorok jelentkezését! Az esten tombola és támogatói jegyet vásárlók között értékes nyereményeket sorsolnak ki! A részletes program egyeztetés alatt!) Előzetes jelentkezés: P. Tóth Erzsébet, email: p.toth@kmo. kispest.hu.

Profile for KMO Művelődési Központ

KMO - Programsoroló 2016 Ősz  

Válogasson tanfolyamaink, programjaink, koncertjeink, színházi előadásaink, bérleteink közül és szerezzen egy kellemes estét családtagjainak...

KMO - Programsoroló 2016 Ősz  

Válogasson tanfolyamaink, programjaink, koncertjeink, színházi előadásaink, bérleteink közül és szerezzen egy kellemes estét családtagjainak...

Profile for kmomuvhaz
Advertisement