Page 1

kult

22

+élmérték ény Klau z ál H áz

2019. ÁPRILIS MÁJUS


Klauzál Ház

dátum ápr

3

Kereszténység 22 - kiállításmegnyitó

5

ápr

4

Klauzál Akadémia - Sorsunkban élő múlt

5

ápr

5

Budafoki Hangversenyesték

7

ápr

6

BDZ és Bonbon matiné

7

ápr

9

Manócska Színház - Húsvéti készülődés a Százholdas Pagonyban

9

ápr

10

Gulliver Színház - Pinokkió

9

ápr

10

Trom Kata előadása

11

ápr

14

Hot Jazz Band koncert

11

ápr

18

Tóthék kiállításmegnyitó

13

ápr

24

Intézménylátogatás - Az inkák aranya

13

ápr

25

Tavaszi megújulás kiállítás

15

ápr

28 Családi vasárnap - Kolompos együttes

15

máj

1

Majális

26

máj

3

Klauzál Színház - Csinibaba

17

máj 2

old

9-26 45. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál

27


Cziffra Központ

dátum ápr ápr

5

oldal.

Tétényi Táncparkett

55

11-12 A magyar költészet napja

56

12 Hegedűs Endre gyerekkoncertek

53

ápr

17 Babszem Színház - Pöttöm Panna

54

ápr

28

Botos Veronika és Hegedűs Katalin hangversenye

55

máj

2

GlobArt Társulat - Majdnem

57

máj

5

Családi Cziffra Nap

54

máj

8

Mesekoktél Színház - A kóró és a kismadár

42

Köztünk élnek

tartalomjegyzék

ápr

Kiadja: Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ Felelős kiadó: Gazdik István igazgató Megjelenik: 3000 példányban Műsorfüzetünk a Folprint zöld nyomdában, környezetkímélő FSC papírra készült. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

3


Kereszténység 22

Czimbal Gyula, Farkas Balázs és Kanyó Ferenc fotókiállításának megnyitója

A tárlat a kerületi kereszténységet (templomokat, gyülekezeti eseményeket, szobrokat) mutatja be, de helyet kapnak a verbiták, a csúti monostor és falu fotói is. A magyar kereszténység hetévé nyilvánította a kormány Ferenc pápa június 1-jei csíksomlyói látogatása és a június 7-én kezdődő hagyományos búcsú közötti időszakot, ehhez kapcsolódik a fotókiállítás. Ebben az időszakban a kerületi kereszténység történetét bemutató előadásokat tartanak az egyház képviselői és helytörténészek. Az előadások időpontjáról a klauzalhaz.hu honlap ad részletes tájékoztatást.

KIÁLLÍTÁS

ápr.3. szerda 18:00

A kiállítás április 22-ig tekinthető meg.

Sorsunkban élő múlt Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus előadása

Párkapcsolati kudarcok, szorongás, sikertelenség, depresszió. Gyakorta előfordul, hogy hiába keressük a magyarázatot saját történetünkben, nehézségeink gyökerei szüleink, nagyszüleink vagy még távolabbi őseink életébe nyúlnak vissza. A kutatási eredmények megdöbbentőek: felmenőink rég elfeledett traumái bennünk élnek tovább, hatnak ránk, befolyásolják érzéseinket, meghatározzák viselkedésünket. Ha szeretnénk megszabadulni múltunk béklyóitól, fontos megismernünk családunk történetét, feltárni és feldolgozni az örökségbe kapott traumákat.

KLAUZÁL AKADÉMIA

á p r .4 . csütörtök 18:00

Jegyár: 1500 Ft klauzalhaz.

5


Budafoki Hangversenyesték

Budafoki Dohnányi Zenekar

A koncert első részében Jan Dismas Zelenka cseh zeneszerző egyik egyházi művét hallhatják. Zelenka J. S. Bach kortársa volt, katolikus zeneszerző, legismertebb művei a miséi. Az 1771-ben komponált e-moll „Gyász” szimfóniája alcímét, ahogyan a Haydn-szimfóniák többsége is, utólag, feltehetően a 19. és 20. század fordulóján kapta nagy valószínűség szerint a második tétel trió-szakaszának, illetve rendhagyó módon, harmadik helyen álló lassú tételének bensőséges, szenvedélyes hangvétele miatt. A szünet után Mozart kevésbé ismert miséje, a 337-es sorszámú C-dúr mise hallható. A Missa solemnis néven is ismert művet 1780-ban írta Mozart a salzburgi püspök számára. Ez volt a szerző utolsó teljes miséje. Műsor: Zelenka: Miserere Haydn: Gyász szimfónia Mozart: Missa solemnis K. 337 Közreműködik a Budapesti Akadémiai Kórustársaság Vezényel: Kocsis-Holper Zoltán Jegyár: 1900 Ft-2400 Ft klauzalhaz. ápr.6. szombat 15:00

KONCERT

ápr.5. péntek 19:00

BDZ Junior bérlet

A BDZ és a Bonbon matiné

Hidas Frigyes: Öreg néne őzikéje – zenés mese narrátorra és kamarazenekarra Ránki György: A két bors ökröcske – mesés zenejáték Hidas Frigyes Fazekas Anna kicsik és nagyok által szeretett szívmelengető verses meséjéhez komponált zenét. A két bors ökröcske egy 1955-ben bemutatott magyar rajzfilm, amely egy székely népmese feldolgozása. A rajzfilmet Macskássy Gyula írta és rendezte, a zenéjét Ránki György szerezte. A székely népmese immár klasszikus feldolgozása a jószívű Gergőről szól, aki egy ősz öregembertől egy falat kenyérért cserébe két kicsi ökröcskét kap, akik semmilyen bajban nem hagyják el a fiút. A bajokból pedig most kijut neki, mert a gonosz uraság szemet vet az ökröcskékre. Mesélő: Lukácsházi Győző Vezényel: Hollerung Gábor Jegyár: 800 Ft klauzalhaz. 7


Óvodásoknak Pesti Művész Színház

Húsvéti készülődés a Százholdas Pagonyban

A Százholdas Pagony lakói Húsvét megünneplésére készülnek. A csekély értelmű medvebocs, valamint barátai- a nyughatatlan tigris, a félénk Malacka, az orrát lógató Füles és persze Zsebibaba- már alig várják a húsvéti mulatságot. Az ünnepség megszervezésére természetesen Nyuszi vállalkozik…. A végén minden jóra fordul, a tojások előkerülnek, és kezdetét veheti a nagy húsvéti tojásvadászat. Jegyár: 900 Ft klauzalhaz.

MANÓCSKA SZÍNHÁZ

ápr.9. kedd 10:00

á p r .1 0 . szeda 14:00

Apolló Színház

Pinokkió – zenés mesejáték

Gepettó elkészítette főművét, amiről eddig csak álmodott. Azonban az álom nem úgy vált valóra, ahogy azt szerette volna. A bugyuta fabábút könnyen lépre lehet csalni. de szerencsére nem csak rossz akarói vannak, így a Tündér és a Tücsök segít neki megismerni „,az igazi életet”. Jegyár: 900 Ft klauzalhaz.

GULLIVER SZÍNHÁZ

Kisiskolásoknak

9


TÉR-LÉLEK-TAN

ELŐADÁS

Otthonod titkos üzenete - Trom Kata előadása

Trom Kata saját kidolgozású tér-lélek-tan elméletét a gyakorlatban is éli, közel tizenöt éve támogatja az embereket, hogy a dolgok helyükre kerüljenek az életükben fizikai és lelki értelemben egyaránt. Otthonunk a belső világunk kivetülése, de nemcsak karakterünk, ízlésünk és életszemléletünk tükre, hanem annál sokkal több: segíti a különböző élet és életmódok kialakítását, megélését és fenntartását, illetve megmutatja, milyen boldogságot vizionálunk magunknak. A körülöttünk lévő tárgyak, színek, formák visszahatnak ránk és hozzájárulnak életünk minőségéhez. A boldog élet felé az egyik első lépés, hogy olyan közegben élünk, ami támogat minket, segít kibontakoztatni és megélni a bennünk lévő értékeket és vágyakat. A belépés díjtalan!

á p r .1 4 . vasárnap 19:00

Hot Jazz Band koncert

vendég: Micheller Myrtill és Szalóky Béla

A Hot Jazz Band-et már nem kell bemutatni a közönségnek. Az országban szinte egyedüliként a zenekar muzsikája a húszas–negyvenes évek jazz-éráját idézi. A szinte már hozzáférhetetlen magyar dalok és filmslágerek korhű előadását eleveníti fel a zenekar a koncerten. A hiteles tolmácsoláshoz Bényei Tamás a zenekar alapítója kialakított egy különleges, csak régi magyar gramofonlemezeken hallható énekistílust. A kitűnő zenészek kellő humorérzékkel és könnyedséggel elevenítik fel a szvingkorszak aranykorát. A zenekar vendége lesz két kiváló 22. kerületi művész: Micheller Myrtill énekesnő és Szalóky Béla trombitaművész. Sodró szving, pattogós dixieland, charleston és rag - legyen szó bármilyen klasszikus stílusról, a Hot Jazz Band mesterfokon mutatja be közönségének! Jegyár: 3200 Ft klauzalhaz.

KONCERT

á p r .1 0 . szerda 18:00

11


TÓTHÉK

192 cm

203 cm 175 cm

családi kiállításmegnyitó

185 cm

ék

A kiállítók: Tóth Lala MOME textilszakos hallgató, Tóth Boldizsár MOME tervezőgrafikus művész és Tóth (Avanti) Péter grafikusművész (Apa) Tóth Lala a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanul, divat és textiltervezés szakon. Munkáin látszik az alapanyag szeretete, szívesen dolgozik aprólékos, időigényes technikákkal. Tóth Boldizsár tervezőgrafikus, jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Mester szakos hallgatója. Két kiállított munkája az utóbbi egy év terméke. Tóth (Avanti) Péter - tervezőgrafikus művész. Munkáinak témái a lakóhelyéről készült vázlatok és korunk közösségi média példaképei az influencerek. Több százezer ember követi mindennapjaikat. Néhányukat kiválasztva megfestette portréikat. A kiállítást megnyitja Ottlik György belsőépítész Közreműködik Tóth Barnabás A kiállítás megtekinthető május 12-ig. á p r .1 0 . szerda 09:00

KIÁLLÍTÁS

á p r .1 8 . csütörtök 18:00

Parádsasvári Kaland

INTÉZMÉNYLÁTOGATÁSOK

ápr.24. Az inkák aranya szeda 1000 év rejtélye 9:00 A világ egyik legértékesebb aranygyűjteménye érkezett Budapestre. A felbecsülhetetlen értékű kiállítás a Dél-Amerikát egykoron uraló nép eredeti kincseit mutatja be. Betekinhetünk e letűnt civilizáció zárt világába, egy távoli, misztikus világbirodalom titkaiba. Az interaktív tárlaton 150 műtárgy látható 1500 négyzetméternyi kiállítótérben. Aranykincseket, különböző tárgyakat, az építmények és rituális helyszínek modelljeit 3D-s valóság, mozi és tv képernyők egészítik ki. Tárlatvezető: Terestyák Tamás, történész Találkozó: 8.40-kor a Komplex, az egykori VAM Design Center (Budapest VI., Király utca 26.) jegypénztáránál, mely a Deák Ferenc térről 5 perc sétára található. Részvételi díj: felnőtteknek 3800 Ft, nyugdíjasoknak 2900 Ft, melyből 500 Ft a jelentkezéssel egyidőben a Klauzál Ház információs pultjánál fizetendő. 13


Tavaszi megújulás

Mészáros László Képzőművészeti Baráti Társaság kiállítása

„Létrehozni valamit szinte a semmiből, az valóban egy csoda, s ennek a segítése a Kör egyik nemes feladata…szükséges, hogy legyenek jó tanárok, de végül is: minden belül dől el. Szívósan képezem-e magam? Megtalálom-e a helyem? Örömöm, érték tudatom, kollegalitásom mind ennek a függvénye. E nagy dilemmákra segítheti a válaszadást az (immár több mint) 40 éves Mészáros László Képzőművészeti Kör, amelyé minden tiszteletem és nagyra becsülésem. Maga a létezése is egy csoda, s a fennmaradása még inkább. Csodákra pedig szükségünk van. Mert, ha egy tehetség is kirepül, megszületik, felfedeződik, dolgozni tud, már az is maga a csoda.” (Feledy Balázs)

KIÁLLÍTÁS

ápr.25. csütörtök

A kiállítás megtekinthető május 16-ig.

Családi vasárnap Kolompos együttes

10.00-13.00 Kreatív foglalkozás és játszóház 10.30 Kolompos mulatság Zenés-mesélős, játékos-táncos mókázásra várja a kicsinyeket és szüleiket a gyermekek körében népszerű zenekar. A magyar néphagyományokat újszerűen feldolgozó játékos műsorban a gyermekek a legfontosabb szereplők, együtt énekelnek, muzsikálnak az együttessel. A vidámság és a gyermekek iránti szeretet hatja át az előadást. Játék, öröm, ének és tánc kíséri a muzsikát és a dalokat. Jegyár: 1200 Ft klauzalhaz.

CSALÁDI PROGRAM

ápr.28. vasárnap 10:00

15


n Április 6-án szombato

Pincejárat a swing jegyében

Minden hónap első szombatján a Budafoki Pincejárat a borkultúrát bemutató egyedülálló utazásra visz a borospincék és a kultúra világába. Borkóstolók, kiállítások és könnyűzenei programok! Buszjeggyel (inter­ neten: 1000 Ft, Pincejárat buszon: 1200 Ft) és kerületi lakcímkártyával kedvezmények az alábbi programokra: Seybold - Garab Pince (1221 Bp., Péter Pál u. 39.) Nyitva: 15.00–20.00 Belépőjegy: nincs

15.00-20.00 Zsemlye Veronika duó Zene és gasztronómia találkozása a többszázéves pincében. A menü: 3 tételes borkóstoló, kemencében sült kacsacomb, párolt kápo­ sztával és pirított burgonyával. A csomag ára: 3500 Ft. Előzetes regisztrácó­ hoz kötött: +36 70 313­2978 telefonszámon vagy orszagcimer@gmail.com 16.00 A Törley Mauzóleum rejtélyei ­ Tematikus séta Garbóci László helytörténésszel. (A program ára tartalmazza a 2 tételes borkóstolót és frissensült sörperec a Seybold­Garab Pincében, valamint egy Pincejárat jegyet ) ára: 2200 Ft. Információk és regisztráció: http://cityandwine.hu/hu/programajanlatok/pincejarat/

Záborszky Pince – Borváros (1222 Bp., Nagytétényi út 24­26.) Nyitva: 14.00–19.00 Belépőjegy: 1500 Ft

16.00 – Gasztro-talkshow: “Gasztroswing” Kóstolóval egybekötött pódiumbeszélgetés résztvevői: Viszkocsil Dóra a Promontor Tv szerkesztője és Berdisz Tamás, Arany Dobverő díjas zenész. Kóstoló a swing aranykorából ihletve. Sztrakay Orsolya textiltervező művész kiállítása

Várszegi Pincészet (1222 Bp., Nagytétényi út 70) Nyitva: 15.00–22.00 Belépőjegy: 1500 Ft

20.00 Titi - Voice & Piano koncert Pinceséta, 3 bor kóstolása Pincejárat jeggyel 1500 Ft. helyett 1000 Ft. Ételek: „Tavaszi zsenge fogások”.

Borköltők Társasága Étterem (1223 Bp., Jókai Mór u. 26.) Nyitva: 12.00–22.00 Belépőjegy: nincs

19.00 Vacsora és Pincekvíz – játékos kvíz vetélkedő 2­6 fős társaságoknak, győztes csapat 4 darab VIP pincejárat jegyet nyerhet. A menü: Csülök Pékné módra. A csomag ára: 2990 Ft. B menü: Roston sült csirkemell almás majonézes füstöltsajtos kevert salátával. A csomag ára: 2800 Ft. Előzetes regisztrációhoz kötött: az étterem facebook oldalán és telefonszámán.

Lics Pincészet (1221 Bp., Kossuth L. u. 44.) Nyitva: 17.00 Belépőjegy: 3200 Ft

17.00 Savoyai Jenő herceg egykori pincéjének titkai technológiai pince­ sétával, 3 tételes borkóstolóval és borkorcsolyával. „Promontoron át Budafokig” címmel helytörténeti előadás Bartos Mihály helytörténésztől. 3200,­ Ft/fő ­ a belépés regisztrációhoz kötött: http://cityandwine.hu/hu/programajanlatok/pincejarat/

Soós István Borászati Szakiskola Tangazdasága (1221 Bp., Jósika u. 2­28.) Nyitva: 15.00­20.00 Belépőjegy: 1200 Ft

15.00-18.00 Gál Csaba Boogie & The Gadjo Swingers koncert 15.00-20.00 Betekintés a borászkodás rejtelmeibe a vezetett pinceséta alatt. Borkóstoló és borkorcsolya. Bor-totó ajándék kóstolóval 18.00 I love swing Iván Szandrával és Jász Andrissal A program tartalmazza: a pincesétát, 2 fajta bor kóstolását, a műsor belépő jét és finom vacsorát ­ ára: 3900 Ft. A program tartalmazza: a pincesétát, 2 fajta bor kóstolását és a műsor belépőjét ­ ára 2500 Ft. Jegyvásárlás a helyszínen 2019 04.06­án 10­16 óráig a helyszínen, ill. munkanapokon 8.00­15.00. 14.00-19.00 Berendi Nándor harmonikajáték A látogatás folyamán a látogatók betekintést nyerhetnek a barlanglakások kialakulásának folyamatába, a barlanglakók mindennapi életébe.

Barlanglakás Emlékmúzeum (1221 Bp., Veréb u. 4.) Nyitva: 14.00­19.00 Belépőjegy: nincs Törley Pezsgőmanufaktúra (1221 Bp., Anna u. 7.) Nyitva: 13.30–20.30 Belépőjegy: 1200 Ft

13.30-19.30 Múzeumlátogatás és vezetett pinceséta.

Vasmacska Terasz (1222 Bp, Fékező u 1., nyitva: 11.00–22.00), a Promontor Étterem (1221 Bp, Kossuth L. u. 28., nyitva: 12.00–23.30), és az István tanya Vendéglő (1221 Bp., Magdolna u. 24., nyitva: 12.00–22.00), is 10% kedvezményt biztosít a Pincejárat napijeggyel és a kerületi lakcímkártyával érkező vendégeknek.

www.bornegyed.hu/pincejarat

www.pincejarat.hu


máj.3. péntek 19:00

Márton Gyula

Csinibaba

zenés-táncos visszarévedés a ’60-as évekbe

Klauzál Színház IV.

1962 tavaszán-nyarán felbolydult az ’56 után apátiába süllyedt Magyarország: Gagarin őrnagy szupersztár lett a béketáborból, Mastroianni napszemüvege és Anita Ekberg keblei megőrjítik az embereket a mozikban az Édes életet nézve. Bár a kubai rakétaválság miatt a világ épp a III. világháború határán táncol, de kis hazánkban süt a nap, barna bőrű hableányok tartanak fürdőruha bemutatót az új tömbstrandon, és ha a népet békén hagyná a felső vezetés, imádnának élni. Hogy hőseinknek beteljesül-e az álmuk, és megnyerik-e a Ki mit tud?-ot, az már csak rajtuk múlik. Vagy mégsem...? Mindegy, ők imádtak élni. Akkor is, és ma is. A Pannon Várszínház előadása Rendező: Vándorfi László Jegyár: 3500 és 3900 Ft klauzalhaz. A Csinibaba címadó dal szerzői: Bágya András és G. Dénes György A darabban elhangzó dalok zeneszerzői: Bágya András, Deák Tamás, Fényes Szabolcs, Hajdú Júlia, Majláth Júlia, Nádas Gábor, Ullmann Ottó dalszövegírói: Bacsó Péter, Brand István, Fülöp Kálmán, G. Dénes György, Hajnal István, Hárs László, ifj. Kalmár Tibor, László Endre, S. Nagy István, Szász Péter A zenei anyagot az UMPA és a HoFra ügynökségek engedélyezték 17


TÁRSALGÓ

SZENIOR TÁNCESTEK NAGYTÉTÉNYI TÁNCEST

BUDATÉTÉNYI TÁNCEST

Április 1., hétfő 16.00 Május 6., hétfő 16.00 Helyszín: Szelmann Ház (1225 Budapest, Nagytétényi út 306.)

Április 8., hétfő 16.00 Helyszín: Klauzál Ház

Játszik a Kristály Duó. Jegyár: 800 Ft, 60+ Szenior Bérlettel díjmentes

Testre szabás

tanácsadás és kötetlen beszélgetés a számítógép kezeléséről Szerdánként, előzetes jelentkezéssel Csáki László személyre szóló tanácsadásán (szoftver-ismeretek, hibák kijavítása, gépvásárlási tanácsadás, telepítés, használati útmutatók) csak előre egyeztetett időpontban lehet részt venni. Jelentkezni a Klauzál Ház információs pultjánál lehet. A részvétel díjtalan.

Internet?!

ismeretterjesztő sorozat és gyakorlati útmutató

Csütörtökönként 15.00 A számítógépkezelés alapjait, az új típusú ismeretszerzés és kapcsolatépítés lehetőségeit Csáki László mutatja be, érthető, nyugdíjas társaival közös nyelven. Az előadásokat követően kérdésekre is felel és tanácsokkal is szolgál. A részvétel díjtalan.

Szenior örömtánc

Szerdánként 10.00-11.30 Foglalkozásvezető: Szűcsné Gyöngyösi Ildikó A foglalkozás díja: 600 Ft / alkalom 60 + Szenior Bérlettel a foglalkozás 500 Ft / alkalom 4 alkalmas bérlet 2000 Ft

18


Vásároljon Szenior Bérletet! Rendezvénysorozataink alkalmat adnak arra, hogy felfedezzék a másokkal együtt töltött idő értékét, közösségre találjanak, fizikailag és szellemileg aktívak maradjanak. 60 év feletti látogatóink díjmentesen vehetnek részt - Budatétényi Táncestjeinken (Klauzál Ház) - Nagytétényi Táncestjeinken (Szelmann Ház) - Szenior tornánkon (Cziffra Ház)

60+ Szenior Bérlet

Kedvezménykártya nyugdíjasoknak

A szeptember 30-ig érvényes bérlet díja: 1.500 Ft Megvásárolható a táncesteken és hétköznap 10-19 óráig a Klauzál Ház információs pultjánál.

Szerda 14.00-19.00 Ulti Bajnokság: május 11. és 25., szombat 9.00-17.00

Mozgáskorlátozottak XXII. kerületi Egyesülete

Április 2., kedd 14.00 Húsvéti köszöntés Május 7., kedd 14.00 Anyák Napja, majd élménybeszámolók a kirándulásokról

Klauzál Gábor Társaság

CIVIL SZERVEZETEK

Budatétényi Ulti Klub

Április 26., csütörtök 18.00

Városvédők

Budapesti Városvédő Egyesület Promontor-Tétény munkacsoportja Március 18., hétfő 17.00

19


Budafolt - Foltvarrók Klubja

KLUBOK, KÖRÖK

Csütörtök 10.00-12.00 Klubvezető: Gede Károlyné, Annamari

Mészáros László Képzőművészeti Baráti Társaság Kedd 15.00-17.00 Tanár: Neuberger István, festőművész, grafikus Csoportvezető: Onestyákné Ágotai Mária

Boldogságklub április. 12. péntek 17.30-20.00 Téma: A megbocsátás Klubvezető: Dr Vida Józsefné

Kertbarát Kör

„„Kertészkedj, művelődj, barátkozz! Védd a természetet és fogyassz magyar termékeket!” Április 1., hétfő 16.00 A rózsa tavaszi munkálatai, metszés, tápoldatozás Előadó: Dr. Komiszár Lajos, egyetemi főtanácsos (SZIE) Április 15., hétfő 16.00 A szőlőlevelek és szerepük a szőlőtermesztésben Előadó: Dr. Hajdú Edit, szőlőnemesítő mérnök Április 29., hétfő 16.00 Zarándokok úton, útfélen – híres zarándoklati helyek Előadók: Darvas Lajosné és Koma Gizella, zarándok

20

Május 6., hétfő 16.00 A palántanevelés időszerű feladatai Kiültetés, locsolás, tápoldatozás Előadó: Dr. Zatykó Lajos, kertészmérnök, paprikanemesítő


Hurrá! Nemsokára itt a nyár!!!

Emberpalánta Tábor a Klauzál Házban 2019. június 17-21.

Idén is sok szeretettel várjuk Palántáink jelentkezését nyári táborunkban. Az elmúlt évek hangulatában, de megújulva készülünk elsősorban kisiskolás gyermekek fogadására, akiket kézműves foglalkozásokkal, uszodai programmal, helyi és állatkerti kirándulással, játékokkal várunk. A részvételi díj tartalmazza a gyermekek napi háromszori étkezését, szezonális gyümölcsöt, a programokon való részvételt, a szakemberek tiszteletdíját és a felhasznált kézműves alapanyagokat. A tábor díja: 25.000 Ft/fő (testvérkedvezmény 2000 Ft) Jelentkezni a Klauzál Ház Információs pultjánál a jelentkezési lap kitöltésével, és 10.000 Ft előleg befizetésével lehet. Bővebb információ: www.klauzalhaz.hu balogh.zsuzsa@cziffrakozpont.hu

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi

Művelődési Központ

1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.

WWW.KLAUZALHAZ.HU


Tanfolyam neve Akrobatikus rocky Formatorna

Hip-hop

Modern balett

Időpontja Kezdők: Hétfő 16.15-17.00, Péntek 16.30-17.30 Haladók: Hétfő 16.15-17.00, Péntek 16.30-17.30 Versenyzők: Hétfő 17.00-18.30, Péntek 16.30-17.30 Hétfő és szerda 15.00-19.00 Vegyes korosztály kedd és péntek 19.00-20.00 Kezdő – SENIOR hétfő 19:00-20:00 Kezdő – Moderntánc hétfő 17:00-18:00 ÚJ Kezdő kedd és csütörtök 16:00-17:00 Középhaldó – FIÚKNAK szerda és szombat 9.00-10.00 Középhaladó – 8 – 12 éveseknek kedd és csütörtök, 17:00-18:00 Középhaladó – RED FUSION szerda és péntek, 18:00-19:00 Haladó – XTREME GIRLS kedd és csütörtök, 18:00-19:00 Új Kezdő - 5-7 éveseknek szerda és péntek, 17:00-18:00 Haladó – FUTURE TEAM hétfő és péntek, 16:00-17:00 Haladó – 76 ZONE hétfő 18:00-19:00 és csütörtök 19:00-20:00 Hétfő 16.00-17.30

Salsa

Hétfő 17.30-18.30 Szerda 16.15-17.15 Kedd és csütörtök 16.30-17.15 (7-8 éveseknek) Kedd és csütörtök 17.20-18.10 (óvodásoknak) Minden hónap első szerdáján 19.00-22.00

Csiri-biri babatorna

Csütörtök 9.30-tól és 10.15-től KÉT CSOPORTBAN!

Modern-kortárs táncszínház Ritmikus gimnasztika

Képzőművészeti tanfolyam

Péntek 16.00-18.00

Kezdő kreatív gyerektorna

Péntek 16.30-17.30

Ovis torna

Kedd és csütörtök 17.00-18.00

Ringató

Hétfő 9.15 – 10.45

TÁ-TI-KA

0-3 éveseknek - Kedd 9.30-10.15


Angol felnőtt tanfolyam

Időpontja Vasárnap 14.00-16.00

hétfő/szerda 9.00-10.30 kedd/csütörtök 17.30-19.00 -előzetes regisztráció szükséges!

Nagyi a neten

Folyamatosan indul és lehet jelentkezni (hétfő péntek időpontok változnak.)

Felnőtt kreatív tanfolyam Karate

Hétfő és péntek 9.00-13.00 Szerda 17.00-19.00 Hétfő és szerda 16.30-18.00

Aikido gyerek

Kedd és csütörtök 17.30-19.00

Aikido felnőtt

Kedd és csütörtök 19.30-21.00

Alakformáló

Kedd és csütörtök 18.30-19.30

Anya-formáló edzés Baba-mama

Szerda 18.00-19.00 Hétfő és szerda 10.00-11.00

Gerinctorna délelőtt

Hétfő 11.15-12.15 Szerda 11.15-12.15

Gerinctorna délután

Kedd és csütörtök 17.20-18.20

Hatha jóga Szenior örömtánc Yin jóga Párkapcsolati tréning

Hétfő 18.15-20.15 Szerda 10.00-11.30 Csütörtök 18.30-20.00 kedd 18.00-19.00

A programváltoztatás jogát fenntartjuk! -

Tanfolyamaink

Tanfolyam neve Zenekari oktatás


NYARALJON

BALATONAKALIBAN! tematikus táborok osztálykirándulások

erdei iskolák gólyatábor

feszített víztükrű medence futball-, röplabda- és kosárlabda pálya

családi nyaralás

ping-pong asztal 4-6 ágyas faházak

Az üdülő a Balaton északi partján, Balatonakali frekventált helyén, azonban mégis csendes, 3 hektáros ősfás környezetben fekszik. Ingyenes a WIFI szolgáltatás és a parkolás. További információ és ajánlat kérés:

www. klauzalhaz.hu

Budapest, XXII. Kerület Budafok Tétényi Önkormányzat üdülőjében. Kerületi lakosaink és intézményi dolgozóink számára kedvezményes nyaralási lehetőséget biztosítunk.


Pályázz! Nyaralt valaha Balatonakaliban, kerületünk üdülőtáborában? Talál valahol a fiók mélyén fotót a kikapcsolódásról? Ha igen, akkor küldje el nekünk jeligével ellátott fotóját a kommunikacio@klauzalhaz.hu e-mail címre. Formai követelmény: a küldött e-mailben a TÁRGY mezőbe írja a választott jeligét. A fotókat megosztjuk a facebook.com/balatonakaliudulo oldalon. A legtöbb like-ot kapó fotó tulajdonosa és családja hosszú hétvégét nyer a Balatonakali Üdülőtáborba. A pályázat zárása: 2019. május 30. 12:00 A balatonakali tábor a ’70-es években került a 22. kerület tulajdonába. A korábbi Balatonaligai Állami Gazdaság területét felparcellázták és jelképes összegért pályázaton megnyerte kerületünk a gyönyörű, balatoni fenyvest. A már részben közművesített területen az első faházak 8-10 személyesek voltak. A kerület alsó- és felsőtagozatos iskolásai táborozhattak itt, de a külföldi testvérvárosoknak is helyet biztosítottak.

(A fotó elküldésével egy időben hozzájárul ahhoz, hogy on-line felületünkön szabadon használjuk a képet.) Köszönjük Dindi István tanár úrnak a fotókat.


m á j .1 . szerda 10:00

RETROMAJÁLIS

Színes családi programok a Campona Parkolójában!

10.00 Zenés ébresztő a Budafoki Fúvósegylettel a kerület kölönböző pontjain 11.00 A Futrinka utca lakói, mesejáték 12.00 A Klauzál Ház művészeti csoportjainak bemutatói Ritmikus sport gimnasztika, formatorna, hip-hop, rock and roll, modern tánc és hastánc bemutatók. 15.00 A Gördülő Tánccsoport bemutatója és táncháza 15.30 Napocska gyermekkoncert 16.30 Kvízjáték 17.00 A Klauzál Gitár Band koncertje 17.30 Flashmob a Let’s grovee közreműködésével. 18.00 Gál Csaba Boogie és Jump Baby Jump zenekar koncertje 19.00 Flashmob a Let’s grovee közreműködésével. 19.30 Sztárvendég: Varga Miklós A sokoldalú énekes, színművész, rockzenész slágerei csendülnek fel. 20.00 Varga Vivien és Varga Szabolcs koncertje Varga Miklós gyermekei Az ének iskolája, a Sztárban Sztár + 1 Kicsi és a SuperTV2 műsorából ismert előadók műsora. 20.30 Kvízjáték 21.00 Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertje Az együttes másfél évtizedes fennállása alatt saját műfajt teremtett. Aktuális zenei irányzatokat ötvöz a XX. század derekán született tánczenei műfajokkal. 5 nagylemezt adtak ki, az elsőt „Engem nem lehet elfelejteni”, az utolsót „,Rock and roll és kész” címen.

Kirakodóvásár és vidámpark

Árusok jelentkezését a szervezes@klauzalhaz.hu címen várjuk!

Camponánál

Töltsék velünk május első napját a (1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.)! A belépés díjtalan. 26


Szeretettel vรกrjuk! Klauzรกl Hรกz

27


május

CS

9.

17 30

45+15=60

Kiállításmegnyitó az Aulában Klauzál Ház

A Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál 45. és a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ 15 éves jubileuma alkalmából nyíló visszaemlékezés. A kiállítást megnyitja Garbóci László helytörténész. Közreműködik St. Martin, előadóművész. A belépés díjtalan.

május

CS

9.

19 00

Életöröm nyitókoncert Klauzál Ház

Fesztiválnyitó a Budafoki Dohnányi Zenekarral. Premier előtti filmvetítés ÉletÖrömZene című szimfonikus dokumentumfilm a BDZ elmúlt 25 évéről és Hollerung Gáborról. Az este második részében Beethoven egyik legismertebb alkotása, az V. szimfónia hangzik fel. A koncert után egy pohár pezsgővel köszöntjük a fesztivált, a tavaszt és vendégeinket. Vezényel: Hollerung Gábor Jegyár: 2500 Ft klauzalhaz.

május

p

10.

17 00

Tavaszi megújulás Klauzál Ház

A Csokonai-díjas Mészáros László Képzőművészeti Baráti Társaság kiállítását megnyitja Neuberger István, festő- és grafikusművész. Közreműködik: Győrffy Gergely, hegedűművész. A belépés díjtalan.

28

május

19

La Mancha lovagja – zenés színmű


29


május

P

10.

19 00

Úrinő kiadó Cziffra Központ

Bolondos retro kabaré, örökzöld slágerekkel. A nőknek egy nagy gyengeségük van, az a bizonyos férfi, akinek vagy van valamije vagy nincs. Tudjuk, nincs az a nő, aki ne tenne meg mindent azért ,„a” valamiért… A kabaréesten felcsendülnek a legszebb örökzöld dallamok és nevetünk az élet csalafintaságain. Jegyár: 1000 Ft klauzalhaz.

május

SZO

11.

14 00

Barlanglakás piknik

Barlanglakás Emlékmúzeum

Hangulatos zenével és vendéglátással egybekötött múzeumpedagógia foglalkozással várjuk az érdeklődőket. A tárlatvezetésen megismerkedhetnek a mai háztartási eszközök és használati tárgyak elődeivel, a hozzá kapcsolódó rövid helytörténeti előadással pedig betekintést nyújtanak, a századforduló és a polgárosodó Budafok mindennapi életébe. Tárlatvezetések óránként indulnak. A belépés díjtalan, kérjük jelezze részvételi szándékát a megyeri.istvan@klauzalhaz.hu email címen.

május

SZO

11.

19 00

Éjszaka a Barlangban Barlanglakás Emlékmúzeum

Szokatlan helyszínen, szokatlan program. A múlt helyszínén, modern programmal készülünk. Sejtelmes fények, dallamos zenék, finom borok és egy jó film. Piknikezzünk együtt a vén diófa alatt a Barlanglakásban. A belépés díjtalan, kérjük jelezze részvételi szándékát a megyeri.istvan@klauzalhaz.hu email címen. 30

május

19

La Mancha lovagja – zenés színmű


31


11.

SZO

május

19 00

Gájer Bálint és a 25 éves Budafok Big Band Zenekar koncertje Klauzál Ház

Gájer Bálint, "a swing hercege" minden embert táncra perdít zenéjével. Tehetségét nem csak rajongói éltetik, hanem a szakma azon díjazásai is, amit fiatal kora és karrierje ellenére magának tudhat. A Budafok Big Band a jubileumi évfordulóját ünnepli és ezen alkalomból méltán neves zenészekkel osztozik a kerek évforduló apropóján. Közreműködik Piri Béla nagybőgőművész és Don Lázi énekes. Jegy: 3200 Ft klauzalhaz.

május

V

12.

09 00

3. Nyárköszöntő gyereknap Szelmann Ház

A Nagytétényi Polgári Kör szervezésében a 22. kerületi óvodások és iskolások a színpadon. Változatos programok, tűzoltó és rendőrautó, ugrálóvár, arcfestés, árusok! A belépés díjtalan!

május

V

12.

18 00

„Arany-Gála" Klauzál Ház

Hegedűs Endre Kossuth-, Liszt-, és Cziffra-díjas zongoraművész hangversenye. Közreműködnek a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola versenygyőztes muzsikus fiataljai A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött, mely a Klauzál Ház információs pultjánál igényelhető!

32

május

19

La Mancha lovagja – zenés színmű


33


május

H

13.

15 30

Csak a szépre emlékezem Szelmann Ház

Tavaszköszöntő zenés műsor. Közreműködnek: Szóka Júlia, operettprimadonna; Csák József operaénekes; Hegedűs Valér, zongoraművész. A műsorban közismert opera- és operett részletek, dalok és nóták hangzanak el, vegyítve némi nosztalgiával. A belépés díjtalan.

május

K

14.

18 00

A boldog békeidők

FSZEK Nagytétényi Könyvtár

Terestyák Tamás, történész előadásának témája a 19. század végi, 20. század eleji európai történelmi események népszerűbb formába öntött áttekintése. A századforduló miliőjét mutatja be, azokat a történelmi eseményeket, melyek a veszteségeket követelő világháborúkhoz vezettek. A belépés díjtalan!

május

SZ

15.

18 00

Tíz szál kiállításmegnyitó Klauzál Ház

A 22. kerület textilművészeinek kiállításmegnyitója. Vajon, van-e még egy kerülete Budapestnek, városa Magyarországnak, ahol annyi nagyszerű textilművész él és dolgozik, mint Budafok-Tétényben? Tíz szál, tíz arc, megannyi szín, érzés és forma fonódik össze, s textillé szővik a gondolatot. A kiállítást megnyitja Feledy Balázs művészettörténész. Közreműködik a Non Stop Vokálegyüttes A belépés díjtalan!

34

május

19

La Mancha lovagja – zenés színmű


35


május

CS

16.

18 00

Nádasdy Balett Gála Klauzál Ház

A tehetséges táncos fiatalok a „,Balettek Fehérben” című előadásban térnek vissza idén a színpadra. A balettmester Kovács-Bodó Zsuzsanna által megalkotott koreográfiát és színpadi képet Adolphe Adam - francia romantikus zeneszerző - művére a Giselle híres dallamaira állította össze. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött, mely a Klauzál Ház információs pultjánál igényelhető!

17.

P

május

16 00

Borterasz és Tétényi Táncparkett Cziffra Központ

16.00 Borterasz Kora nyáreste finom borok társaságában, a 22. kerület kiváló borászaival, ahol a hangulatot a borkóstoló és kvízjáték fokozza. Mindenhez a kellemes zenei aláfestést Maderspach Zoltán gitáros garantálja. 18.00 Tétényi táncparkett Ezután táncmulatságra invitál minket Maderspach Zoltán, aki a tőle megszokott lelkesedéssel kalauzol el bennünket a jól ismert slágerek közé. Jegyár a táncparkettre: 900 Ft klauzalhaz.

május

aqb Open House

17.-18

AQB

P-SZ

Az art quarter budapest immár rendhagyó módon rendezi meg az aqb Open House minifesztivált, amelynek keretében az egész épület szabadon bejárható, zenei, képzőművészeti eseményekkel és társművészeti programokkal várja a látogatókat. A belépés díjtalan! 20.00 Fright Fight Flight bonni táncelőadás Jegyár: 2500 Ft eventbrite.com 36

május

19

La Mancha lovagja – zenés színmű


37


május

p

17.

19 00

Játsszunk együtt Klauzál Ház

A Klauzál Gitár Band tavaszi koncertjén Bródy szerzemények hangzanak el a kezdetektől napjainkig. A fiatal zenészek régóta dédelgetett vágya, hogy a művész életművéből kedvük szerint válogathassanak, amely most meg is valósul Bródy Jánossal együtt. Vendég: Bródy János Kossuth-és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, gitáros, zeneszerző, szövegíró. Jegyár: 2500 Ft klauzalhaz.

május

SZO

18.

14 00

kARTon – Alkoss Szabadon Klauzál Ház kert

Nyílt képzőművészeti interaktív nap. Ismét kinyitjuk a Klauzál Ház kertjét a szabadon alkotni vágyók számára! Várunk mindenkit, akit érdekel a képzőművészeti alkotás folyamata. Aki szeretné kipróbálni saját maga is a festés, fotózás, rajzolás és alternatív művészetek valamelyikét. Ma mit jelent a MŰVÉSZET? Erre a kérdésre adnak válaszokat az Artér művészei képekben. 19.00 Testi Mese zenekar koncertje. A belépés díjtalan!

május

SZO

18.

15 00

A BDZ és a Bonbon matiné Klauzál Ház

Erdei vigasságok – Kacor király és a Három kismalac A mesék minden szereplőjének egy-egy hangszer felel meg, így a gyerekek észrevétlenül kerülnek ismeretségbe, sőt barátságba a zeneszerszámokkal Mesélő: Lukácsházi Győző Vezényel: Balogh Sándor Jegyár: 800 Ft klauzalhaz. 38

május

19

La Mancha lovagja – zenés színmű


39


május

V

19.

09 30

Mesefesztivál Klauzál Ház

9.30 Koncerten a babám! A babalélek simogató dallamok mellett rövid mese és mondóka is várja a babákat a Gardrób Művészeti Csoport koncertjén. Puha párnákon, babzsákon és szőnyegen együtt szórakozhatnak gyermekükkel 45 percben. A koncerten klasszikus művek csendülnek fel fuvolán és hárfán. Művészeti vezető: Nagy Judit fuvolaművész; műsorvezető és mesélő: Ferenc Gabriella Babáknak a részvétel díjtalan, felnőtt jegyár: 600 Ft klauzalhaz. 11.00 Janikovszky Éva: Az úgy volt… Az író eddig színpadon soha be nem mutatott könyvei alapján, először a színpadon: a születéstől a kiskamaszkorig az élet minden nyűge. Janikovszky Éva humorral megírt könyvei segítenek megérteni gyerekeinket, akikkel közben együtt nevethetünk a világ fontos dolgain. Az előadást 6 éves kortól ajánljuk! Jegyár: 1500 Ft klauzalhaz. Rajzpályázat – kiállításmegnyitó Csupa-csoda Vándorjátszórét

május

V

19.

16 00

Házastársak – Alkotótársak Radóczy Galéria

Kelemen Ágnes és Jeney Zoltán kiállításmegnyitója A házaspár mindkét tagja grafikusművész, akik a budafoki családi Laszgallner-villában működő Pytheas Könyvmanufaktúra "tartóoszlopai". A teremben találkozhatunk Ágnes szép festményeivel, az álmodószemű lányaival, valamint Zoltán fantáziadús, mozgalmas, történelmi könyvillusztrációival. Közreműködik: Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád A kiállítás megtekinthető minden nap 15.00-19.00 óra között május 23-ig. A belépés díjtalan! 40

május

19

La Mancha lovagja – zenés színmű


41


május

V

19.

19 00

Pódiumszínház - A lemez két oldala Klauzál Ház kert

Képzeletszínház felnőtteknek Janikovszky Évától. Első felvonás: a lemez A oldalán hallható: Horváth Lili a lemez B oldalán hallható: Kovács Vanda Második felvonás: a lemez A oldalán hallható: Janklovics Péter a lemez B oldalán hallható: Scherer Péter A színpadi szövegváltozatot készítette és az előadást rendezte: Tollár Mónika Jegyár: 3000 Ft klauzalhaz.

május

H

20.

18 00

MIX Czimbal István grafikus kiállításmegnyitója Szelmann Ház

A kiállítás különféle technikák - szénrajz, linómetszet, foltmarás, installáció, rézkarc, egyéb vegyes grafikai technikák és fotográfia alkalmazásával mutatja be a művész munkásságát. Sajátos látásmódot tükröznek a képek. A szemlélődő számára egyéni vizuális élményt nyújtanak a valóság egy szegmensének absztrakt átiratai. A belépés díjtalan!

május

H

20.

19 00

Imi, mondj egy verset! Klauzál Ház kert

Irodalmi piknik Csuja Imre színművésszel. Verssel él és versben gondolkodik kicsi gyerekkora óta, hamar megtanulta, milyen az, kiállni és mondani! Önálló estjének egyik ihletője, az utcán, a tanyán, a gyárban és jó idő esetén a Klauzál Ház kertjében is lehet verset mondani élménye. József Attila, Kosztolányi Dezső, Ady Endre, Radnóti Miklós verseiből. Jegyár: 1500 Ft klauzalhaz. 42

május

19

La Mancha lovagja – zenés színmű


43


május

SZ

22.

18 00

VITRIN Kutasi Tünde szobrászművész kiállításmegnyitója Klauzál Ház

„A kiállított kisplasztikák, domborművek, plakettek egy szelete a környezetem szubjektív átírásainak. Játék a formával, a felülettel, az anyaggal. Munkáimon gyakran fontos elemként van jelen a munkafolyam során keletkezett véletlen.” – írja a kiállító művész. A kiállítást a Budatétényi Polgári Kör szervezi. A kiállítást megnyitja: Szász György, szobrászművész A belépés díjtalan.

május

CS

23.

18 00

Tzomet együttes koncertje FSZEK Nagytétényi Könyvtár

A Tzomet szó jelentése: csomópont. A zenekar közel-keleti zsidó zenét játszik, de koncertjükön a szerfárd (spanyol zsidó zene), a modern, a balkáni, a keleti és a nyugati életérzéssel találkozunk. Eredeti hangszerekkel és énekstílusban szólaltatják meg a dalokat. A belépés díjtalan.

május

P

24.

19 00

Budafoki Hangversenyesték Budafoki Dohnányi Zenekar Klauzál Ház

Elsőként Balogh Máté Schumann Dichterliebe című darabjára írt metamorfózisai kerülnek bemutatásra. Az 1939-ben íródott Concierto de Aranjuez (Aranjuezi versenymű) című gitárverseny Rodrigo legismertebb szerzeménye. A hangverseny második részében Dvořák IX. szimfóniáját hallhatják, melyet a New York-i Filharmonikus Zenekar felkérésére írt IX. (Újvilág) szimfóniájában az amerikai kontinens különféle típusú zenéit használja fel, amelyeket saját hazája zenei hagyományaival kever. Vezényel: Yaniv Attar Jegyár: 1900 Ft-2400 Ft klauzalhaz. 44

május

19

La Mancha lovagja – zenés színmű


45


május

P

24.

21 00

#Halibudafok Klauzál Ház kert

Compact Disco koncert

A Compact Disco egy magyar elektronikus zenekar. A csapat az elmúlt tíz évben négy stúdióalbumot és egy válogatásanyagot, számos sikeres számot készített, fellépett a legnagyobb hazai fesztiválokon, rengeteget koncertezett, nyert Fonogram- és MTV Awards-díjat is. 2012-ben Magyarország képviseletében részt vettek a bakui Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol a Sound of Our Hearts című számmal bejutottak a döntőbe. Jegyár: 1000 Ft klauzalhaz.

május

SZO

25.

10 00

Rózsavölgyi Patak Parti Rózsavölgyi Közösségi Ház

A Közösségi Ház és kertje egész napos közösségi rendezvénynek ad otthont. Hagyományos programok: mesejáték, futó- és bicikliverseny, aszfaltrajz-verseny, ugrálóvár, Laci-konyha, kirakodók a völgyből, kézműves foglalkozások, kulturális műsorszámok a népzenétől a hip-hop zenéig, este utcabál és tűztánc, a Rózsavölgy Egyesület szervezésében. A belépés díjtalan!

május

SZO

25.

16 00

70 éves a Lampart kórus Cziffra Központ

A Lampart Budafok Vegyeskar fennállásának 70 éves jubileumát ünnepeljük. Karnagyuk Arnold Eszter és Kriesch András. Az idők folyamán - túl a magyar kórusmuzsika népszerűsítésén - tartós barátságok is kötődtek a külföldi kórusokkal, ezért ezen a jubileumi koncerten vendégül látják a Pro Kultúra férfikart a szlovákiai Fülekről, vezényel Fehér Miklós. Az est folyamán zongorán kísér: Hoffman András A belépés díjtalan! 46

május

19

La Mancha lovagja – zenés színmű


47


május

SZO

25.

18 00

Pincejárat Fesztivál Törley Pezsgőmanufaktúra

18.00-19.30 Alpaca Beat koncert Az Alpaca Beat pulzál, elmédbe hasít és felerősíti mindazt, amiről mindig is tudtad, hogy kell, de nem mertél tenni érte. A lüktető, dallamos, rock and roll dalokkal megnyerték az Emergenza hazai tehetségkutatóját. 20.00 Szalóki Ági - Csak egy nap a világ koncert A koncerten Karády Katalint, Edith Piafot és Amália Rodriguest idézi meg, hogy elénekelje, amit a dívák a szerelemről, vágyakozásról, büszkeségről, kacérságról, csalódásról és beteljesülésről tudtak. A dalokat Bacsó Kristóf szaxofon- és Juhász Gábor gitárművész feldolgozásában hallhatjuk. Jegyár: 1800 Ft klauzalhaz. (mely tartalmazza a Törley Múzeumi belépőt és a két koncert árát)

május

SZO

25.

19 00

Nádasdy Néptánc Gála Klauzál Ház

A Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola Néptánc Tanszakának vizsgaelőadása. A műsor a teljesség igénye nélkül betekintést nyújt az évkör jeles napjaiba, néphagyományaiba, táncos szokásaiba. Felelevenednek a tavaszi- és téli ünnepkör, valamint a nyári napforduló népszokásai, az őszi-téli betakarító munkák utáni mulatsági szokások. Jegyár: 1800 Ft

május

26.

19 00

május

19

Elvis és a pop/rock ikonok

V

Tóth Gabi, Vitáris Iván (Ivan and the Parazol) és a Budapest Jazz Orchestra koncertje Klauzál Ház Két karakteres énekes szólista és a BJO ad egy különleges egész estés koncertet a Klauzál Ház színpadán. A Budapest Jazz Orchestra, vagyis Magyarország legnépszerűbb big band-je kíséri a kiváló énekeseket. Elvis Presley és a 20. század felejthetetlen világhírű előadók dalai csendülnek fel a színpadon. Jegyár: 4800 Ft (ápr. 30-ig), 5300 Ft (máj.25-ig), 5800 Ft (rendezvény napján) klauzalhaz.

48

La Mancha lovagja – zenés színmű


49

Fotรณ: Emmer Lรกszlรณ


A rendezvénysorozat helyszínei

Kult 22

AQB

1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50.

Barlanglakás Emlékmúzeum 1222 Budapest, Veréb utca 4.

Cziffra Központ

1225 Budapest, Nagytétényi út 274-276.

FSZEK Nagytétényi Könyvtár 1225 Budapest, Nagytétényi út 283.

Klauzál Ház

1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.

Radóczy Mária Galéria

1223 Budapest, Dézsmaház utca 27.

Rózsavölgyi Közösségi Ház 1221 Budapest, Ady Endre út 25.

Szelmann Ház

1225 Budapest, Nagytétényi út 306.

Törley Pezsgőmanufaktúra 1221 Budapest, Anna utca 7.

50

JEGYINFORMÁCIÓ:

klauzalhaz. www.klauzalhaz.hu +36 1 226 0559 A rendezvénysorozat támogatója: Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerület Önkormányzata A fesztivál szervezője: A Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ A program- és a helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk! Esőnap esetén helyszín a Klauzál Ház!


A Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ

Janikovszky Éva mesehősei címmel óvodás és kisiskolás gyermekek számára.

Melyik a kedvenc Janikovszky Éva mesehősöd? Rajzold le!

Janikovszky Éva könyvei összeforrtak Réber László illusztrációival. Gondoljunk csak például a Kire ütött ez a gyerek?, Az úgy volt, Már óvodás vagyok vagy Ha én felnőtt volnék című könyvekre, amely történetek elképzelhetetlenek az egyedi illusztrációk nélkül. Neked melyik a kedvenced? Hogyan képzeled el? Ragadj ceruzát, festéket, krétát vagy bármi egyéb rajzeszközt és alkosd meg nekünk a te saját Janikovszky Éva mesehősödet! Egy vagy több mese illusztrálásával is nevezhetsz. Pályázhatsz, ha óvodás vagy alsó tagozatos vagy, közös alkotást is készíthetsz az ovis csoportoddal vagy osztálytársaiddal.

PÁLYÁZAT

Rajzpályázatot hirdet

Beküldés módja A beküldött pályamű jobb alsó sarkába írd rá neved, korod és a település nevét, míg hátoldalára óvodád vagy iskolád nevét, címét és szülőd elérhetőségét. Amennyiben formailag nem felel meg a kritériumoknak, úgy nem áll módunkban a pályázatot elfogadni. A rajzodat személyesen a Klauzál Ház információs pultjánál adhatod le vagy küldd el postán a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ 1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33. szám alá. A pályázat beküldésével egyidejűleg hozzájárulsz ahhoz, hogy pályaművedet ellenszolgáltatás nélkül megjelentethetjük. A pályázati művek közül Filotás Viktória szobrász-, keramikusművész, az Artér Művészeti Egyesület vezetője választja ki a díjazottakat. Beküldési határidő: 2019. április 30. 20.00 Mesés nyeremények! 1. díj: családi hétvége a Balatonakali Gyermektáborban, 2. díj: Családi mozijegy 4 fő részére (kupon) 3. díj: Könyvcsomag Csoportos különdíj: Közös pályázat esetén színházjegy csoportod vagy osztályod részére a Klauzál Ház gyerek- vagy ifjúsági színházába. Eredményhirdetés: a Mesefesztiválon, 2019. május 19-én, vasárnap, ahol a pályaművekből kiállítást is rendezünk.

51


2019. ÁPRILIS MÁJUS

on be ss i y N nk! hozzá


Koncert Hegedűs Endre gyermekkoncert április 12. péntek 10.00 Hegedűs Endre Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és zenepedagógus gyermekkoncertje. Mesterműveket szólaltak meg a művész, és a dallamok közben pedig mesél Hegedűs Endre a zenéről, a muzsika szeretetéről és apró, érdekes történetek is elhangzanak a művekről. Olyan zenék csendülnek fel, amik populárisak, ami hangulatba hozza a közönséget, ami szerethetővé tudja tenni a komolyzenét. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött, mely a 406-2837-es telefonszámon vagy az info@cziffrakozpont.hu e-mail címen lehetséges. A koncertekre iskolai csoportok jelentkezését is várjuk. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött, mely a 406-2837-es telefonszámon vagy az info@cziffrakozpont.hu e-mail címen lehetséges. A koncertekre iskolai csoportok jelentkezését is várjuk. 53


Babszem bérlet 2019

6-12 éves korosztály számára!

Pöttöm Panna – táncmese VSG Táncszínház április 17. szerda 10.00

Mesekoktél

4-10 éves korosztály számára!

A kóró és a kismadár - interaktív mesejáték Zanotta Art május 8. szerda 10.00

Családi Cziffra Nap - Gyermeköröm Anyák napjára

május 5. vasárnap 9.00

Kedves Apukák, Itt a nagyszerű alkalom, hogy meglepjétek a családot egy anyák napi programmal. 9:00 órától várunk minden kedves érdeklődőt a Cziffra Központba, ahol a kézműves foglalkozáson készíthettek ajándékot anyukátoknak, amíg mi vendégül látjuk az anyasarokban. 10:00 órától Varga Ágnes vár benneteket a Tátika koncerten, ahol kinyílik a hangszeres kincses ládika. Ami még vár rátok: arcfestés, családi henna/tattoo készítés, színező sarok és családi fotózás. Ne féljetek, ha a programok során nagyon elfáradnátok, biztosítunk egy pihenő apasarkot is. A gyerek öröme az anyu öröme! jegyár: 1000 Ft klauzalhaz. 54


Tánc Tétényi Táncparkett

Élő zenés táncest Maderspach Zoltán előadásában. április 5., péntek 18:00-22:30 tavasz hírnöke buli május 17., péntek 18:00-22:30 tavaszköszöntő május 31., péntek 18:00-22:30 nyárváró záróbuli Jegyár: 900 Ft

Botos Veronika (brácsa) és Hegedűs Katalin (zongora) hangversenye Vendég: Kiss Sándor klarinétművész

április 28. vasárnap 16.00 Botos Veronika a Magyar Állami Operaház szólóbrácsása, akinek elhivatottsága - néhai tanára Lukács Pál nyomán, - hogy a mélyhegedűt, mint szólóhangszert népszerűsítse. Hegedűs Katalinnal egy gyönyörű műsort állítottak össze klasszikus szerzők műveiből: műsor: Haydn: D-dúr divertimento Beethoven: G-dúr románc, op.40 Hummel: Esz-dúr szonáta, op.5 Nr.3 Mozart: Téma variációkkal (A D-dúr divertimentóból, K.334) Beethoven: F-dúr románc, op.50 Mozart: Esz-dúr trió, K.498 Jegyár: 1900 Ft Előzetesen igényelhetők a hegeduskatica@gmail.com e-mail címen vagy a 06(30)4006720-as telefonszámon. A hangverseny rendezője a Stúdió Liszt Kft.

55


A magyar költészet napja április 11. csütörtök 13.00 április 12. péntek 19.00

Útravaló ének

– Kányádi 90’ A ,„Nyergestetőtől a vörös villamosig” Huzella-Péter és Gáspár Sándor verses-zenés időutazása Kányádi Sándor Kossuth-díjas költőre emlékezünk, aki május 10-én lenne 90 éves. Huzella Péter Kossuth-díjas zenész előadóművész és Gáspár Sándor verses-zenés műsorában a történelmi és a személyes líra legjobbjai épp úgy helyet kaptak, mint a felejthetetlen gyermekversek. Kányádi Sándort a kortárs magyar irodalom legjei között említhetjük: a Valaki jár a fák hegyén, vagy Bántani én nem akarlak, a Nyergestető, a Fekete piros, és a Kuplé a vörös villamosról mind-mind örök érvényű tematikát vázol megismételhetetlen módon. Az előadók folyamatos diskurzust folytatnak költészettel, a költővel és a közönséggel. Jegyár: 1000 Ft klauzalhaz.


Jegyรกr: 2000 Ft klauzalhaz.


Cziffra Drámapedagógiai Tábor 2019. június 24-28.

Várható Programok: személyiségfejlesztő és önismereti játékok I kézműves foglalkozás színpadi játékok I zenés mozgásfejlesztés mesedélután I kirándulás A tábor díja: 25 000 Ft/fő (testvérkedvezmény 2000 Ft) Jelentkezni a Cziffra Központ és a Klauzál Ház Információs pultjánál a jelentkezési lap kitöltésével, és 10 000 Ft előleg befizetésével lehet. Bővebb információ: Helyszín:

58

www.cziffrakozpont.hu balogh.zsuzsa@cziffrakozpont.hu

Cziffra György Kulturális Központ 1225 Budapest, Nagytétényi út 274-276.

Cziffra György Kulturális Központ

1225 Budapest, Nagytétényi út 274-276.

További információ: Balogh Zsuzsa +36 20/262-8494 balogh.zsuzsa@cziffrakozpont.hu


Hurrá! Nemsokára itt a nyár!!!

Cziffra tábor

2019. augusztus 12-16.

Hagyományos módon, táborozunk a Cziffra Központban Nagytétény, izgalmas művelődési házában. Kézműveskedünk, ékszereket, dísztárgyakat készítünk. Természetesen nem csak ezzel töltjük a szép szünidei napokat. Jobban megismerjük, a kerület nevezetes kiránduló helyszíneit, élvezzük a nyár és a hely adta lehetőségeket. A részvételi díj tartalmazza a gyermekek napi háromszori étkezését, szezonális gyümölcsöt, a programokon való részvételt, a szakemberek tiszteletdíját és a felhasznált kézműves alapanyagokat. A tábor díja: 25 000 Ft/fő (testvérkedvezmény 2000 Ft) Jelentkezni a Cziffra Központ és a Klauzál Ház Információs pultjánál a jelentkezési lap kitöltésével, és 10 000 Ft előleg befizetésével lehet. Bővebb információ: Helyszín:

www.cziffrakozpont.hu balogh.zsuzsa@cziffrakozpont.hu

Cziffra György Kulturális Központ 1225 Budapest, Nagytétényi út 274-276.

Cziffra György Kulturális Központ

1225 Budapest, Nagytétényi út 274-276.

További információ: Balogh Zsuzsa +36 20/262-8494 balogh.zsuzsa@cziffrakozpont.hu


TANFOLYAMOK - KLUBOK 3-1-2 Meridián klub hétfő 10:00 klubvezető: Héveiné Ágnes +36 30/748-1599 szerda 10:00 klubvezető: Sümegi János +36 30/293-8714 A belépés díjtalan. Balett -újrakezdő, középhaladó! hétfő, csütörtök 18:00 oktató: Gebe Ildikó +36 30/822-5213

Életmód klub Minden hónap harmadik hétfőjén 11.00 Héveiné Ágnes +36 30/748-1599

Hatha jóga hétfő 18:00 oktató: Csiszár Zsuzsa +36 20/354 9299

60

Szenior torna kedd 11.00 és 12.00 csütörtök 11:00 és 12:00 oktató: Váczi Szilvia +36 30/973-3853 Szenior Örömtánc hétfő 11:30 oktató: Hollenczer Katalin +36 30/203-7155

Cziffra baba-mama klub csütörtök 9.30-12.00 oktató: Gecsó Eszter eszter.dg@gmail.com +36 70/319 2343

Funkcionális edzés péntek 18.00-19.00 oktató: Gecsó Eszter eszter.dg@gmail.com +36 70/319 2343

Horgásztanfolyam szerda 15.00-17.00 oktató: Móri István +36 30/221 5721

Tai-chi kedd 18:00 oktató: Páhi Veronika +36 30 / 458 6122 Zöld jövő környezetvédelmi Egyesület Minden hónap első szerdáján 18.00 Mészáros Péter +36 70/289-4970

Hasizom fejlesztő - LoveYourBelly tréning Minden hónap második keddjén 10.00 Oktató: Tóth Évi 0620/9563-364 e-mail: evifitness.hu@gmail.com www.evifitness.hu


Információ

Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ 1225 Budapest, Nagytétényi út 274-­276. Telefon: +36 1 406 2837, +36 20 360 4364 info@cziffrakozpont.hu www.cziffrakozpont.hu Nyitva tartás hétfő-péntek 10.00 – 18.00

Tanfolyami beiratkozás

előzetes egyeztetéssel a tanfolyamvezetőnél

Terembérlet

Berta Ninett info@cziffrakozpont.hu Tel: +36 20 360 4364

BARLANGLAKÁS EMLÉKMÚZEUM 62

További információ: Appel Péter tárlatvezető +36 -20-447-8333 Megyeri István muzeológus + 36-20-261 -7888 1222 Budapest, Veréb u. 4.


Információ

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ 1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33. Telefon: 226-0559; Fax: 227-3427 info@klauzalhaz.hu www.klauzalhaz.hu www.facebook.com/klauzalhaz

Koncert- és színházjegyek értékesítése a Klauzál Ház Információs pultjánál

hétfőtől péntekig 10.00-19.00 óráig, hétvégeken az előadás előtt egy órával. Online jegyvásárlás a www.jegy.hu internetes hálózatán keresztül, foglalt jegyek átvétele legkésőbb 7 munkanappal a foglalás után, jegyvisszaváltás az előadás előtt legkésőbb 7 munkanappal lehetséges. minden hónap 15-ig hétfőtől péntekig 10.00-19.00 a Klauzál Ház Információs pultjánál. Pertics Anita +36-1-226-0559 / 125-ös mellék pertics.anita@klauzalhaz.hu

Támogatóink:

Tanfolyami beiratkozás és terembérlet

63


9.

Hollerung Gábor

11.

12.

Gájer Bálint

Hegedűs Endre

19.

Scherer Péter

20.

26.

Csuja Imre

Vitáris Iván

26. Tóth Gabi

Profile for Klauzal Haz

Klauzál Ház 2019. áprilisi műsorfüzet  

Klauzál Ház 2019. áprilisi műsorfüzet  

Advertisement