Page 1

KLAUZÁL KUPA Versenyszabályzat Kérjük a  vezető  tanárokat,  koreográfusokat,  hogy  tájékoztassák  versenyzőiket   jelen  versenyszabályzat  tartalmáról,  azokat  szíveskedjenek  kötelező  érvényűnek   tekinteni,  és  aláírásukkal  (dátummal  ellátva  az  erre  kijelölt  helyen)  jelezzék  a   verseny  szabályzat  tudomásul  vételét.  A  teljes  körűen  kitöltött  nevezési  lappal   együtt  szíveskedjenek  visszaküldeni  a  megadott  címre  vagy  e-­‐mail  címre.     Fleck  Annamária  Budapest  1221  Leányka  u.  5.  1/10  vagy  kupaklauzal@gmail.com.   A versennyel kapcsolódó kérdéseket Bihari Henrik, főszervezővel tudják megbeszélni, az alábbi telefonszámon: 06 70 352 70 93 vagy kupaklauzal@gmail.com email címen! A verseny elnevezése:

VIII. Klauzál Kupa Országos Amatőr Táncverseny

A verseny időpontja:

2012. november 24.

A verseny helyszíne:

Klauzál Gábor Budafok- Tétényi Művelődési Központ Budapest, 1222 Nagytétényi út. 31-33.

A verseny rendezői fenntartják a jogot az időpont és a helyszín módosítására, illetve kiegészítésére, abban az esetben, ha a rendezvény több napossá válik. Erről minden esetben az érintett versenyzők írásban értesítést kapnak. Versenyzési jog: Jelentkezhet sportegyesület, táncklub, művészeti iskola, egyéni versenyző, amatőr hobbi táncos, illetve általános- és szakközépiskolák illetve kultúrintézmények, egyéb amatőr társulatok, tánciskolák nevében bárki, aki táncprodukcióval rendelkezik. Versenyzési feltételek: A verseny amatőr (nem hivatásos táncos) kategóriában kerül megrendezésre, amely a következőt jelenti: A versenyre nevező táncosok színpadi előadásukért (fellépésükért) tánctevékenységükért semmilyen anyagi ellenszolgáltatásban nem részesülnek, és nem részesültek eddig sem, a táncolást nem üzletszerűen végzik, hanem hobbi szinten, a tánc öröméért.

Tánctanárok felnőtt kategóriában versenyezhetnek!

Nevezési feltételek:


Kitöltött jelentkezési lap, nevezési összesítő és a nevezésdíj befizetését igazoló csekk fénymásolatának elküldése az alábbi címre: Fleck Annamária, Budapest 1221 Leányka u. 5. 1/10. Nevezési és a versenyen történő részvételi feltételek tudomásul vétele és írásbeli nyilatkozata. (Visszaküldött, aláírt/lepecsételt verseny szabályzat) A nevezésdíjat  rózsaszín  csekken  a  fent  említett  névre  és  címre  küldjék  vagy  a  következő   bankszámlaszámra,  utalják:   Bihari Henrik ERSTE BANK 11600006-00000000-45813131

Hiányos nevezést nem fogadunk el!!! A táncprodukció időtartama: -Egyéni -Kis csoport -Csoport -Formáció 1-2.

1:00- 2:30 perc 1:30- 2:30 perc 2:00- 4:00 perc 2:00- 4:00 perc

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2012. november 16. ! Amit szigorúan betartunk!!!!! Nevezési díjak: Egyéni Kis csoport Csoport Formáció 1. Formáció 2.

2000 ft 4000 ft /2 főtől 3 főig/ 9000 ft /4 főtől 10 főig/ 14000 ft /11 főtől 15 főig/ 18.000 ft /16 főtől 25 főig/

Amennyiben 25 fő feletti formációt kívánnak nevezni, erre a szervezőkkel való egyeztetés után tudunk lehetőséget biztosítani. Ebben az estben a nevezési díj a 18.000Ft-on felül, plusz 600 Ft/fő, a 25 fő feletti létszámra. (Pl.: 29 főre: 18.000 Ft + 4x600 Ft) Részvételi változások: Nevezési díjat  nem  áll  módunkban  visszafizetni,  amennyiben  már  befizette  a  jelentkező   csoport/  egyén!!!  

A helyszínen nevezés nincs!!! Az e-mailban és postán elküldött nevezések csak visszaigazolás estében érvényesek!


Korcsoportok: 1. Mini 2. Gyerek 3. Junior 4. Felnőtt

6-8 év 9-12 év 13-16 év 17 éves kortól

Átlagéletkort vesszük figyelembe! Kategóriák: 1. Művészi látványtáncok: Modern, Kortárs, Jazz, stb… 2. Hip-Hop 3. Disco 4. Open 1. Művészi látványtáncok: Modern, Kortárs Jazz Modern: Modern balett, Limón -,Graham- Hammadi- art jazz technika. Kortárs: alkalmazható bármely kortárs tánc és mozgásművészeti technika. Jazz: Jazztáncok korszakaiból bármelyik ebbe a kategóriába soroljuk. Megjegyzés: ide tartoznak az RSG alapú koreográfiák. 2. Hip-Hop Ide tartoznak a hip-hop alapú táncok, melyben, minden stílus (locking, szlovák, popping, grind-hop, és break elemek stb.) táncolható. Ezen kívül megjelenhet benne minden olyan mai modern irányzat, ami a stílus korlátokon belül van (funky, R'N'B, Rice-shakin, Street dance stb.) Minden a hip-hop kategóriákon belül leírtak alapján akrobatikus elemeket alkalmazhatnak a versenyzők, de meg kell próbálni azokat show elemként, beépíteni a koreográfiába. Nem az elem erősége lesz értékelve, hanem a kapcsolata a tánccal. 3. Disco A mai gyors és divatos disco zenékre kialakított látványos koreográfiák, a zenéhez megfelelő öltözékben. 4.Open Ide tartoznak azok a stílusok melyek a felsorolt kategóriákban nem szerepelnek pl.: latin standard ,hastánc ,imitációk, rock and roll, stb….. A nevezett kategóriák leírásait kérjük, szíveskedjenek figyelembe venni. A zsűri a csoport eredeti nevezett kategóriáját belátása szerint átminősítheti a verseny ideje alatt, ha a produkció tartalma nem a nevezett kategória követelményeinek felel meg. Az átminősítés pontlevonással nem jár, de kérjük, minden nevező figyelmesen olvassa el a kategória leírásokat, hogy a rendezvény az ilyen jellegű fennakadások kivédhetőek legyenek.


Verseny zene: A produkciók zenei anyagát (kizárólag cd) megfelelően felcímkézve, olvashatóan kérjük leadni érkezéskor a regisztráción! A cd-k átvehetők a regisztrációs pultnál az eredményhirdetés után. Ha valakinek  több  produkciója  van,  a  zenei  anyag  minden  esetben  másik  cd-­‐n  legyen,  a   tévedések  elkerülése  végett!!!   A függöny minden produkció kezdetekor és végén nyitott marad, ezért kérjük, ezt figyelembe venni a beálláskor és kivonuláskor. Kérésre a vezető tánctanár ott tartózkodhat a stúdiónál az előadás ideje alatt, melyet kérjük, szíveskedjenek előre egyeztetni a rendezővel.

CD Felcímkézése formája (Kötelezően használt MINTA): Kategória: Versenyző:

Gyerek /Hip-Hop / Egyéni Egyéninél: Versenyző neve és Egyesülete neve Csoportoknál: Csapat neve és Egyesület neve Produkció: "Dance, Dance, Dance" CD: 1. Track Zenei indítás: Beállás után vagy Konferálás után Megjegyzés: Számot lekeverni 3:42-nél. (ha nincs megvágva a zene) (csak abban az esetben kell a zene időtartalmát ráírni a cd-re, ha a technikusnak kell lekeverni) A nevező  az  általa  leadott  és  választott  zenei  anyagról  vállalja,  hogy  annak  sugárzása,   felhasználása  jogilag  rendezett  a  nevező  által,  ezért  a  rendezvényen  sugárzott  zenei  anyagok   felhasználásáért  és  azok  esetleges  jogi  vésetségéért  a  rendezők  felelősségre  nem  vonhatók.   Produkció értékelése: A produkciók értékelését független, szakavatott zsűri végzi. A produkciók minősítése a következő elemekből tevődik össze: KOREOGRÁFIA A produkciónak dinamikus és kreatív koreográfiának kell lennie, fizikai és érzelmi kifejezéssel. A koreográfiának szinkronban kell lennie a kiválasztott zenével. Előny, ha a koreográfia kihasználja a zenei hangsúlyokat. Fontos a tér kihasználása, pl.: betáncolni az egész színpadot, térforma váltások alkalmazása stb. TÁNCTECHNIKA és ELŐADÁSMÓD A különböző táncstílusok technikájának, stílusjegyeinek alkalmazása, annak megfelelő használata, kivitelezésének pontossága a koreográfiában. A produkció művészi hatását a zsűri a koreográfia kifejező erejének (mondanivalójának felismerhetősége) és a táncosok színpadi előadásmódjának minősítésével értékeli. A táncosok kommunikációja a közönséggel (magabiztos viselkedés a színpadon, kisugárzás, megragadó előadásmód) a karakteres, egyedi stílus emelheti a produkció színvonalát. ÖSSZETETT BENYOMÁS: A táncosok mozgáskoordinációjának, egyéni vagy csoportos tánctechnikájának, összeszokott együtt mozgásának (zenével és a csapattársakkal), zenei ütemek és kezdés, befejezés helyes használatának minősítése. Mondanivalóhoz igazodó kosztümök emelhetik a produkció színvonalát.


Produkciók 3-as osztása: 1. Egy versenyző a színpadon előad. 2. A színpadra lépő következő csoport a színfalak mögött várakozik. 3. Az azt követő csoport a színpad bejárati ajtónál várakozik. A produkció végén szükséges 3 másodperces mozdulatlan végpóz, a referencia fotók készítéséhez, ezért kérjük ezt, előre megkomponálni szíveskedjék. Rendezvényismertető: A csoportok legalább 2 órával a színpadra kerülésük előtt jelenjenek meg, hogy legyen idő az átöltözésre és regisztrációra. A versenyzők részére a belépés ingyenes. Minden további résztvevő számára belépőjegyet szükséges vásárolni, amely a helyszínen kapható. A belépőjegy ára: Gyermek (6-14 év): 700 Ft/fő Felnőtt (15 évtől): 1000 Ft/fő 6 éves kor alatt ingyenes. A nézőközönséget kérjük, hogy a belépőjegyet mindig tartsák maguknál, mert a szervezők azt bármikor kérhetik a rendezvény egész területén. Regisztráció: Regisztráció az első feladat érkezéskor, a Regisztrációs pultnál a belépéskor. A regisztrációs pultnál történik az öltöző átvétele és a zenei anyagok/CD-k leadása is. Öltözők használata: Öltözők elfoglalása a regisztrációt követően. (regisztrációs pultnál kapják meg a teremelrendezéseket, rendezőink az öltözőkhöz kísérik önöket) Javasoljuk, hogy a versenyzők is adják le a kabátjaikat a ruhatárban, az öltözők kis mérete miatt. Az őrizetlenül hagyott holmikért felelősséget nem tudunk vállalni. Az öltözők rendjéért a bútorok és berendezési tárgyakért a csoportvezető felel, és az abban okozott kárért anyagi felelősséggel tartozik. A verseny előtt minden öltözőről fénykép, vagy kamerás felvétel készül. Verseny után szintén! Amennyiben károkozás történt, az ott öltöző csoportokat keressük fel. Amennyiben nem derül ki melyik csoport okozta a kárt, az összes ott öltöző csoportot vonjuk felelősségre. Az öltözők tisztaságára, a tükrök és falak állapotára kérjük, ügyeljenek. A versenyzők a produkcióik után hagyják el az öltözőket, hogy más csoportok is át tudjanak öltözni! Színpad: A színpad teljes területe: 200m2 Színpad hasznos területe: 150m2 A színpad faburkolatú, színházi graboplast borítású. Kérjük, a térformákat ennek megfelelően állítsák be, mert a helyszínen színpadpróbára nem lesz lehetőség.

Verseny sorrend:


Minden versenyző versenysorrendje forgatókönyv alapján történik. Kérjük, kövessék figyelemmel az előttük lévő 5 csoportot, hogy időben a színpadnál legyenek. Amennyiben több produkciót is indítanak, melyek egymás után kerülnek sorrendre az eredeti forgatókönyvben (és esetleg van olyan személy, aki egymás utáni két produkcióban is táncol) kérjük, időben jelezzék telefonon (06 70 352 70 93) vagy e-mailben ( kupaklauzal@gmail.com ) Amennyiben a kialakított versenysorrenden módosíttatni kívánnak technikai okokból (pl.: átöltözés időigénye) kérjük, előre jelezzék, mert a helyszínen és napján, a regisztráción átvett, aznapi forgatókönyvet (versenysorrendet) kell végérvényesnek tekinteni. A helyszínen semmilyen okból a sorrenden változtatni nem tudunk. Eredményhirdetés: Minden korosztály után. Versenydíjazás: Érem, Kupa, Oklevél az 1.,2.,3. helyezetnek Emléklap mindenki részére Különdíjak Fotózás: A verseny teljes időtartalma alatt a Rendezvény fotózás munkatársai készítenek felvételeket minden produkcióról. Egyéni fénykép, illetve videó készítésre is van lehetőség, amennyiben ezzel a szervezők által felkért fotós munkáját nem zavarják (pl: egyéni fényeszközök használata tilos). Kötelezettségek: A versenyző nevezésével beleegyezik, hogy a verseny rendezője a versenyen készített és rögzített kép, valamint hangfelvételeket szabadon közzé tehesse, ezzel kapcsolatosan semmilyen anyagi és egyéb követeléssel nem lép fel. A nevezéssel vállalja és megérti, hogy a versenyen való indulás esetlegesen sérülésveszéllyel járhat, ezért sem a verseny rendezője, sem helyszíne, sem látogatói nem vonhatók felelősségre esetleges sérülés, vagy a versenyen való részvétel bármilyen egyéb káros következménye esetén. A nevező csapat / egyén felkészítője vállalja, hogy tájékoztatja a csapatok minden egyes tagját erről a tényről. Ha a verseny alatt bármikor a versenyző megbetegedik, megsérül és/vagy fizikai állapota veszélybe kerül a versenyző, edző, vagy a csoport kísérője felelős jelenteni a balesetet vagy betegséget a verseny szervezőinek, hogy azok mihamarabb intézkedhessenek orvosi ellátásról. A versenyző nevezésével kijelenti, hogy a verseny indulási feltételeit elolvasta, megértette és azokat magára és a csapatára nézve, kötelezőnek ismeri el. Aláírásommal igazolom, hogy a fentieket elolvastam, tudomásul vettem és magamra ill. az általam indított versenyző(k)re nézve kötelező érvényűnek ismerem el. Dátum: _______________________ (versenyző / vezető saját kezű aláírása) A fenti aláíró személye meg kell, hogy egyezzen a nevezési lapon feltüntetett versenyző képviselőjének (koreográfus, edző, csoportvezető) személyével. Amennyiben több versenyzőt (egyént / csapatot) indít az adott képviselő, elég csak 1 versenyszabályzatot aláírnia. A jelentkezés alapfeltétele, a szabályzat aláírása!

Versenyszabályzat  
Versenyszabályzat