Page 1

De GJT MTB Classic

“Ploeteren in de Peel” 


De GJT MTB Classic 1 

Ploeteren in de de Peel Zondagochtend 27 maart begon vroeg. Eerst de klok een uur vooruit en dan om 6.00 uur op om zo vroeg mogelijk bij de Bouwmeesters aanwezig te zijn. Om 6.35 dacht ik Lex eens flink te kunnen laten schrikken maar hij stond al, strak gehuld in wielertenue, grijnzend in de deuropening. Om 6.45 zaten wij met de voltallige wielerploeg aan de koffiemet appeltaart en slagroom. Ellen, top geregeld! Eind mei zijn we d'r weer! Vervolgens op weg naar De Rips. Een plaats die hoog zou scoren in ontdek je plekje. Hier kom je normaal gesproken niet zomaar. Na het in ontvangst nemen van de startnummers van een vriendelijke mevrouw die helaas niet te verstaan was maar perfect werd nagedaan door Olav, ging ons team van start. Al meteen bleek dat ons team een zeer hecht team was. Te hecht zelfs. Wij reden zo gezellig en knus dicht bij elkaar dat het bij de allereerste heuvel (wat eigenlijk niet meer dan een invalidenoprit was) meteen al mis ging. Domino Day was er niets bij.


De GJT MTB Classic 2 

Wegprofessionele uitstraling! Slechts 2 minuten na de start was ons team niet meer dan een kluwen van mannen van tenminste middelbare leeftijd en werden wij meewarig bekeken door een groepje achtervolgers die hun weg geheel versperd zagen. Het zou typerend zijn voor de gehele route. Slechts een klein stukje verderop besloot ondergetekende dat het tijd was om het eerdere gestuntel meteen goed te maken en dapper dook ik een soort greppel in. Bedoeling was goed, uitvoering echter onvoldoende. Voor ik het wist lag ik in in een sloot en hing het groene kroos aan mijn fraaie lichtblauwe zeemleren zitvlak. Mijn teamgenoten konden zich inhouden maar het was een echte kraker geweest voor funniest home video's. Het werd echter nog veel erger. Ik ben daarna van een soort dijk afgedonderd waarna ik ben blijven hangen in een dennenboom, daarna een bocht te ruim genomen en in de struiken beland, head first naar beneden gedoken in een afdaling zonder fiets en zo ging het nog even door. Gelukkig was ik niet de enige. Nadat ik reeds een keer of 4 de Peel van heel dichtbij had gezien kwam DE afdaling waar ik vooraf al voor vreesde. Die wilde ik dus maar wijselijk overslaan totdat Paul wederom zijn onverschrokken durf in afdalingen vertoonde onder de kreet "je leeft maar 1 keer....."


De GJT MTB Classic 3 

Om zich vervolgens naar benden te laten vallen. Twijfelend bekeek ik deze stunt en net toen ik er achter aan wilde gaan maakte Paul zich los van zijn fiets. Als een acrobaat van cirque du solei maakte hij een perfecte salto. Hij belande alleen niet op zijn fiets maar er ver voor. Hatelijk rolde zijn fiets daarna nog over hem heen. Paul heeft de tocht moeten vervolgen met een paar gekneusde ribben.

Voor Lex verliep de toertocht zo mogelijk nog dramatischer. Tijdens een van mijn vele valpartijen moest hij plotsklaps uitwijken waarna bleek dat de elasticiteit van een kuitspier op middelbare leeftijd toch echt zijn grenzen kent. Lex moest zwaar geblesseerd de strijd opgeven en vertrok als een gewonde militair terug naar het basiskamp. Gehavend ging ons team vervolgens voort over De Peel. Mooie omgeving maar er woont geen kip, alleen maar varkens. Dat ruik je dan ook!


De GJT MTB Classic 4 

Natuurlijk hebben wij de tocht volbracht, het viel mij echter niet mee. De meesten van ons kwamen gehavend over de meet. Dan verwacht je een glorieuze finish, hulde, en een grote klok die triomfantelijk jouw tijd weergeeft. Bij de GJT doen ze daar echter niet aan. Er staat een mannetje bij een streep en die zegt "hoi" en schrijft puur voor de vorm je startnummer op. That's all. Vervolgens staan er verderop een paar varkens, verkleed als fietsers te bieren en de vriendelijke maar onverstaanbare mevrouw heeft de stereo op 10 gezet met muziek waarvan je niet weet dat het bestaat. We worden oud. Het was al met al was het zwaar, maar wel geslaagd. Dit was de laatste ultieme vormtest voor Briancon. We zijn d'r klaar voor! Lex, beterschap en succes met je kuit. Als het een beetje mee zit kun je alsnog mee naar Frankrijk. Desnoods als marsmannetje. Grt. Jan Voor de Geintresseerden volgt hieronder de uitslag welke ook is terug te vinden op: http://www.gertjantheunisseclassic.nl/web/resultaten .html Zoals jullie al zullen begrijpen kan niet over de uitslag worden gediscusseerd, danwel gecorrespondeerd. Al met al zijn er al meer tijden geregistreerd dan tijdens de voorgaande rit.


De GJT MTB Classic 5 


De GJT MTB Classic 6 

“Ploeteren in de Peel” 

GJT 2011  

Toertocht GJT