Page 1

Uutuudet Kevät 2018


Sisältö Kotimainen kaunokirjallisuus........ 6 Käännetty kaunokirjallisuus.........22 Tietokirjat........................................ 40 Lasten ja nuorten kirjat................ 60 Sarjakuvat........................................ 98 Pokkarit............................................ 99

50

6

Tiivistunnelmainen romaani parisuhdeväkivallasta, perheestä ja onnistumisen pakosta.

Samassa liemessä tarjoilee nerokkaan simppelit reseptit ruokamaailman tehokaksikolta.

30

84

Tätä on odotettu – lasten oma dekkarisarja!

20

Pahoita mielesi ja kirjaa itse!

2

Tanskalainen laatutrilleri vakuuttaa älykkäällä ja vetävällä kerronnalla.


R

akastan WSOY:tä. Sen historiaa ja nykypäivää. Ihmisiä, jotka ovat kirjoittaneet ja lukeneet WSOY:n kirjoja ja tekevät niin parhaillaan.

Ja niitä, jotka ovat uskoneet kirjallisuuteen kaikissa kansakunnan käänteissä ja kustantamon myrskyissä. Ja niin kuin kaikkea rakasta, WSOY:tä tekee mieli puolustaa. Etenkin silloin kuin jokin uhkaa sitä. Ympäröivän maailman muuttuminen muuttaa kustantamoakin mutta se ei ole uhka. Uhka olisi esimerkiksi se, että

Rakkaudentunnustus 139-vuotiaalle

kustantamossa lakattaisiin itse uskomasta kirjallisuuden merkitykseen. Onneksi sellaisesta ei ole merkkejä. Uhka olisi myös se, että kilpailu kirjallisilla kentillä muuttuisi epärehdiksi ja kadottaisi ikiaikaisen herrasmiesmäisyyteensä. Tätä uhkaa torjutaan tehokkaimmin keskittymällä omaan tekemiseen ja kurkottamalla yhteistyötarkoituksissa yli kustantamoja toimialarajojen. Sitäkin WSOY:ssä tapahtuu päivittäin. Se lisää rakkautta tätä taloa kohtaan. Rakastetun kanssa ei voi olla aina yhtä mieltä. Mutta pitkämielinen on oltava. On haettava voimaa yhteisestä menneisyydestä ja katsottava samaan suuntaan. Näen ympärilläni työkavereita, kirjailijoita ja lukijoita, joille WSOY:n kirjoilla on valtava merkitys ja jotka haluavat WSOY:n menestyvän jatkossakin. Hyvien kirjojen vuoksi. Eräs kirjailija totesi taannoin ihan ohimennen, että WSOY pyörii hienosti ilman oppikirjojakin, vaikka helppoa se ei ole. Se oli arkinen toteamus mutta hyväntahtoisuudessaan kaunis. Että joku näkee, miten hyvin kaikki on hurjista muutoksista huolimatta. Sitä kun toivoo, että rakas nähtäisiin lempeässä valossa eikä aina armottomassa vertailuasetelmassa. Että rakas riittäisi muillekin sellaisena kuin on eikä sellaisena kuin pitäisi olla tai on joskus ollut. 2018 WSOY täyttää 140 vuotta. Juhlavuosi tulee olemaan täynnä iloa, intohimoa, rohkeutta ja ristiriitojen kestämistä – kaikkea, mitä hyvään rakkaussuhteeseen kuuluu. Seuraavilla sivuilla näkyy, mitä kaikkea juhlavuoden ensimmäinen puolisko pitää sisällään. Onnea, rakas!

Anna-Riikka Carlson Kaunokirjallisuuden kustantaja

3


WSOY – tulevien klassikoiden koti 140-vuotisjuhlavuosi näkyy monin tavoin vuoden 2018 kustannusohjelmassa ja tapahtumissa. Luvassa on uusintapainoksia, näköispainoksia ja upeita uutuuksia. Kauneimpia kansia ja WSOY:n kirjailijoiden muotokuvia tullaan näkemään näyttelyissä ja yllättävissäkin yhteyksissä. Koko vuosi on täynnä juhlahumua!

WSOY:n juhlavuosi tulee olemaan myös ensimmäinen kokonainen vuosi uusissa toimitiloissa Lönkka 18:ssa, jonne kustantamo muutti syyskuun lopussa 2017. Valkoisessa funkkistalossa yhdistyvät moderni ilme ja kustantamon historia.

Uusi kirjakauppamme Werner & Jarl avautuu marraskuussa Lönkka 21:ssä ja ostoksia on mahdollista tehdä myös verkossa osoitteessa www.wernerjarl.fi.

Seura a juhl avuotta myös somessa

#wsoy140 4

Klassikkoja vuosikymmenten varrelta uusintapainoksina ja uudistettuina laitoksina


Vuonna 1922 Jane Austenin Ylpeydestä ja ennakkoluulosta ilmestyi näin monta eri versiota.

Kolme ruskeakantista Mikael Agricolan teokset -sarjan kirjaa, fraktuuraa ja kuvia, kauniit kannet.

Projektilaisia odotti monen monituista Zane Greyn villin lännen kirjaa.

Wernerin helmet -arkistohanke WSOY:n kirja-arkistossa Porvoossa on 140 vuotta kustantamon, kirjallisuuden ja Suomen historiaa. Käytännössä tämä tarkoittaa kuutta hyllykilometriä ja noin 330 000 kirjaa. Seitsemänhenkinen projektiryhmä Turun entisen kirjastonjohtajan Inkeri Näätsaaren johdolla käy läpi jokaisen niteen, järjestää ja luokittaa kirjat uudestaan, mikä jatkossa helpottaa aineiston löytyvyyttä ja käyttöä. Osa arkiston helmistä päätyy digitoitavaksi, osa näyttelyihin, muihin arkistoihin ja hyväntekeväisyyteen. Kokoelma itsessään on myös kiinnostava kulttuurihistoriallinen tutkimuskohde.

Mika Waltari totesi 1960-luvulla WSOY:n vaikuttaneen merkittävästi Suomen kansan kehitykseen – ja WSOY:n kasvaneen sen myötä. Wernerin helmet -hanke tekee tästä historiasta entistä elävämpää. #wernerinhelmet-tunnisteella löytyy sosiaalisesta mediasta poimintoja arkiston aarteista.

© Jyrki Luukkonen

Kirsi Kunnas -nimikkopalkinto WSOY kunnioittaa rakastetun runoilijan, runoutemme uudistajan ja akateemikon 70-vuotista taiteilijauraa perustamalla Kirsi Kunnas -nimikkopalkinnon. 10 000 euron suuruinen tunnustus jaetaan joka toinen vuosi kotimaiselle runoudelle. Palkinto jaetaan ensimmäisen kerran toukokuussa 2018 osana WSOY:n 140-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. WSOY haluaa uudella palkinnolla antaa tunnustusta runoilijoille, jotka osoittavat Kunnaksen tavoin runouden syvimmän merkityksen: kyvyn kiteyttää, herättää, puhuttaa, koskettaa, muuttaa meitä ja maailmaamme. Palkinnon saajan valitsee viisihenkinen asiantuntijaraati, jonka vuonna 2018 muodostavat kustantajat Anna-Riikka Carlson ja Paula Halkola, professori Leena Kirstinä sekä runoilijat Kirsi Kunnas ja Joni Pyysalo.

5


Kotimainen kaunokirjallisuus

Kun rakkaudesta tulee vankil a

Julkaisu : Helmikuu (kirja, e-kirja, mp3-äänikirja) Sivumäärä : 320 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510430064 EAN e-kirja :

9789510431863 EAN mp3äänikirja :

9789510432266

6


Laura Manninen

Kaikki anteeksi © Veikko Somerpuro

Kaikki anteeksi on Laura Mannisen vahvasti omakohtainen esikoisromaani vallankäytöstä parisuhteessa. Teoksen alussa Laura, neljääkymmentä lähestyvä vahvatahtoinen feministi ihastuu Mikkoon, joka on monessa mielessä täydellinen: hurmaava, kohtelias, herkkä ja sympaattisesti oikutteleva mies. Vähitellen Laura, joka ei ole koskaan haaveillut lapsista, huomaa pyörittävänsä Mikon kanssa kolmilapsisen uusperheen arkea. On koira, omenapuut ja kauniisti vanhentunut omakotitalo. Jonkin aikaa kaikki näyttää täydelliseltä. Kaikki anteeksi on paitsi tiivistunnelmainen ja tarkkanäköinen esikoisromaani myös väkevä puheenvuoro parisuhdeväkivallasta, perheestä, häpeästä ja vaikenemisen kulttuurista sekä onnistumisen pakosta.

Laura Manninen (s. 1976) työskentelee Diabetesliiton viestintäjohtajana. Hän asuu Helsingissä ja Tampereella ja kirjoittaa mieluiten kulkuneuvoissa.

Kotimainen kaunokirjallisuus

7


Julkaisu : Syksy 2018 (kirja, e-kirja) Sivumäärä : 300 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510421574 EAN e-kirja : 9789510431870

siirt yny t syksyyn 2018

Tommi Melender

Rautakausi Katkeransuloinen kertomus siitä mitä tapahtuu, kun kultakausi on ohi. Viestintäpäällikkö Turkka elää fantasiamaailmassaan suurena rakastajana, julkkiksena ja sankarina – ja siinä samalla hänen vierellään kulkee sovinistinen sivupersoona Bruno, joka yllyttää hänet uusiin valloituksiin. Onerva on esseisti, josta tahtomattaan tulee kaikkien lastenvihaajien airut ja iltapäivälehtien sekä nettikommentoijien sylkykuppi. Kirjailija Melender työstää ensyklopedista mammuttiromaania 700 veljestä ja ajautuu kesämökillä upseeriston aseilla käytävään välienselvittelyyn.

© Laura Arvela

Emeritus professori Holger Suur-Markku on kansainvälisesti tunnustettu taloushistorioitsija, joka laittaessaan naisten vaatteet ylleen muuttuu salaperäiseksi Harrietiksi. Sonja on kunnianhimoinen nuori toimittaja, joka onnistuu jäljittämään mystisesti kadonneen miljoonaperijättären Karoliina Tannerin piilopaikan. Tommi Melenderin viides romaani on yhtä aikaa salaivainen ja lämmin romaani murroksesta ja murtumista, yhtä lailla yhteiskunnallisista ja henkilökohtaisista.

Tommi Melender (s. 1968) on romaanikirjailija, esseisti ja runoilija, jonka edellinen teos oli esseekokoelma Onnellisuudesta (2016). Hänen teoksensa Ranskalainen ystävä oli Finlandiaehdokkaana vuonna 2009.

8


Julkaisu : Maaliskuu (kirja, e-kirja) Sivumäärä : 500 Kirjastoluokka : 84.2

EAN : 9789510430873 EAN e-kirja :

9789510431825

Turo Kuningas

Välityö

Työ, talous, rakkaus ja täydellinen kämmenslaissi. Tämä on Suomi vuosituhannen vaihteen molemmin puolin mutta ei sellaisena kuin me sen tunnemme. Maan suurin puolue on Kansallisliitto, jonka johtaja Elias Kukko on ennen politiikkaan ryhtymistään tehnyt Malesiassa toimintaelokuvia ja luonut kukkodo-nimisen taistelulajin. Kun Kansallisliitto kannattajineen ottaa tähtäimeensä työttömyyden sijasta työttömät, nuo yhteiskunnan syöpäläiset, syntyy äärimmäinen ja tuhoisa vastareaktio. Talveen uinahtaneessa kesämökissä on syntymässä liike, joka uskoo vaikenemiseen. Rakkaus ei pelasta maailmaa, mutta myötätunto saattaa.

Välityö on kaleidoskooppimainen kertomus työstä, terrorismista, fasismista, kielestä, markkinoinnista, rakkaudesta ja oikeasta tavasta ääntää Jean-Claude Van Damme.

© Harri Hinkka

Toisaalla samassa maailmassa haaveillaan täydellisestä videokasetista, räjäytetään Juice Leskisen tuotanto hiekkakuopalla ja yritetään unohtaa jotain jo kadotettua.

Hauskinta ja surullisinta mitä luet vuonna 2018.

Turo Kuninkaan (s. 1975) esikoisteos, esseetä ja novellia ennakkoluulottomasti sekoitteleva Työkalupakki (2008) voitti ilmestymisvuonnaan Kalevi Jäntin palkinnon. Välityö on hänen ensimmäinen romaaninsa.

Kotimainen kaunokirjallisuus

9


Voiko ihmisen hypnotisoida tekemään murhan?

Einar Hansen

Guardian Angel – Suojelusenkeli

Psykologinen trilleri Tanskaa 1940-luvulla kuohuttaneista hypnoosimurhista. Vuonna 1949 Palle Hardrup kävelee Kööpenhaminassa pankkiin, ampuu kaksi virkailijaa ja pakenee rahojen kanssa. Pidätettäessä Hardrup väittää, että hän ei muista tapahtuneesta mitään. Tapauksen silminnäkijät sanovat hänen käyttäytyneen kuin hän olisi jonkinlaisessa transsissa. Tapausta tutkiva Anders Olsen saa selville, että Hardrup on istunut vankilassa samassa sellissä karismaattisen Björn Nielsenin kanssa.

© Nikola Predovic

Yhdessä he ovat harrastaneet joogaa ja meditaatiota – ja Olsen alkaa asteittain epäillä, että Nielsen on hypnotisoinut Olsenin ryöstämään pankin. Että Nielsen on salaperäinen Suojelusenkeli, jonka Hardrup väittää välittävän hänelle viestejä Jumalalta. Nielsenin natsimenneisyys myös tuo pintaan Tanskan sodanaikaiset traumat, jotka ajoivat Olsenin ja hänen isänsä rintaman eri puolille. Mitä pidemmälle Olsen etenee, sitä enemmän hänen oma mielenterveytensä alkaa rakoilla. Ja samaan aikaan Nielsen tekee salaa tuttavuutta hänen vaimonsa Marien kanssa, joka on keskenmenon jälkeen hauraassa ja vastaanottavaisessa mielentilassa...

10

Julkaisu : Maaliskuu (kirja, e-kirja, mp3äänikirja) Sivumäärä : 300 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510397480 EAN e-kirja :

9789510410578

EAN mp3-äänikirja :

9789510432013


The Guardian Angel – Suojelusenkeli on tositapahtumiin perustuva tiivistunnelmainen psykologinen trilleri, joka on valmistunut käsi kädessä Arto Halosen ohjaaman elokuvan kanssa. Ensi-iltansa 9.3. saavassa elokuvassa ovat pääsosissa Pilou Asbæk (Game Of Thrones ja Vallan linnake), Josh Lucas (Kaunis mieli ja Sweet Home Alabama) ja Rade Serbedzija (Downton Abbey ja Eyes Wide Shut). Tekijänimen Einar Hansen takana on elokuvaan ja sen taustatutkimukseen osallistuneita kirjoittajia.

Kotimainen kaunokirjallisuus

11


Julkaisu : Tammikuu (kirja,

e-kirja)

Sivumäärä : 160 Kirjastoluokka : 84.2

EAN : 9789510428573 EAN e-kirja : 9789510431887

Erkka Mykkänen

Something not good Veikolla on kaikki ihan ok. ”Veikko istui Kaisan kanssa tatuointiliikkeen pinkillä nahkasohvalla. Vaihtoehtojen pläräily oli vähän kuin Prismassa tai kiinalaisessa ravintolassa: niin paljon valinnanvaraa ettei yhteen malttanut perehtyä, kunnes yhtäkkiä pelkäsi valitsevansa paniikissa ’vain jotain’. – Sano mitä sanot mut kyl mä haluan tän, Kaisa sanoi ja koputti kynnellään japaninkielistä merkkiä. – ’Love’, Veikko luki symbolin vierestä. – Joo, no. Mikäs siinä. Kaisa sulki nahkakantisen vihkon ja katsoi. – Problem?” Something not good kertoo naurattavasti ja itkettävästi siitä, millaista on 2010-luvun aikuisuus, joka ei aikuisuudelta tunnu. Veikko kuuntelee työkaverin kitinää kirjastossa, ostaa happy endin Thaimaassa ja ajautuu runoyhdistykseen, jonka kokoukset huvittavat kaikkia paitsi osallistujia. Yksinäiselle mummolleen hän ei saa soitetuksi. Ja tietenkin Veikko rakastuu, tai ainakin sinnepäin, ja pettää, tulee petetyksi. Mutta valittaa ei saa. Kaikkihan on ihan ok.

© Emilia Kangasluoma

Erkka Mykkänen (s. 1988) on savolaislähtöinen kirjailija, joka asuu Helsingissä. Hänen esikoisteoksensa Kolme maailmanloppua oli arvostelumenestys ja Savonia-palkintoehdokkaana. Mykkäsellä on vaikeuksia hyväksyä, että Facebook ei ole enää nuorten juttu.

12


Tästä aukeaa tarinoiden ja tarujen verkosto, jota Väntti vanhoilla päivillään muistelee, tapahtunutta väritellen ja omiaan lisäillen. Kalevanpoikien kronikka on kalevalaista mytologiaa, historiaa ja seikkailua yhdistelevä romaani, joka maalaa tuoreen kuvan maamme ja maailmamme menneisyydestä. Se on tarunhohtoinen ja elämäntäyteinen kirja, loistava lukuromaani jollaista ei Suomessa ole nähty sitten Waltarin päivien.

Julkaisu : Maaliskuu (kirja,

e-kirja)

Sivumäärä : 200 Kirjastoluokka : 84.2

yleisön valitsema kansi

EAN : 9789510428344 EAN e-kirja : 9789510431849

JP Koskinen (s. 1968) on tuottelias kirjailija, joka on kirjoittanut muun muassa historiallisia romaaneja, dekkareita, lastenkirjoja ja viimeksi WSOY:lle tieteisromaanin Luciferin oppipojat (2016). Hänen romaaninsa Ystäväni Rasputin oli vuonna 2013 Finlandia-ehdokkaana.

© Pertti Nisonen

JP Koskinen

Kalevanpoikien kronikka Koskinen uudistaa historiallisen romaanin perinnettä. Eletään syvintä 1100-lukua, ja Miklagård on läntisen maailman keskus, tieteen, uskonnon ja kaupan metropoli. Tuohon keisari Manuelin kultaiseen kaupunkiin suuntaavat kaukaisesta pohjolasta Lieto Lemminkäinen, tietäjä Väinö Kalevanpoika, takojamestari Seppo – ja Väntti, joka on vähäinen varreltaan mutta tarinanpunojana varteenotettava. Jokaisella on Miklagårdissa oma tavoitteensa: Lemminkäinen kaipaa keisarin sotajoukkoihin, Väino etsii Kristuksen pyhiä nauloja saadakseen pojan jota kuolo ei nuorena korjaa ja Seppo hautoo kostoa vanhojen veritekojen tähden. Väntti päätyy yliteknikko Stauriakosin ja tämän teräväpäisen pojantyttären Irenen pajaan oppimaan sotateknologian ihmeitä.

Kotimainen kaunokirjallisuus

13


Kirjailija ja musiikin maisteri Maritta Lintunen tarttuu viidennessä romaanissaan kiehtovasti itselleen läheisiin aiheisiin. Flyygeli ja laulajan keho ovat herkkiä instrumentteja, joita on vaalittava huolella. Mutta vasta lumosta musiikki saa sielun – ja paras kirjallisuus.

Julkaisu : Helmikuu (kirja, e-kirja) Sivumäärä : 300 Kirjastoluokka : 84.2

EAN : 9789510430361 EAN e-kirja : 9789510431856

© Mika Wist

Maritta Lintunen

Stella

”Ole varovainen. Hyvää tarkoittavan ihmisen tahto voi olla lujempi kuin sinun tahtosi.” Liisa muuttaa Helsinkiin kesäksi ja vuokraa huoneen entisen laulajattaren luota. Kesä venyy vuosiksi, vanha diiva kutoo tytön ympärille seitin eikä paluuta entiseen ole. Stella on romaani syttyvistä ja sammuvista tähdistä, lahjakkuuden armosta ja taakasta. Mutta mitä tapahtuu, jos muut päättävät puolestasi? Liisa on sairaanhoitaja, joka kirjoitti nuorena intohimoisesti runoja, ja Juri lääkäri, josta piti tulla pianisti. Vasta myöhemmin selviää, miksi Liisa myi pianon ja lopetti pojan soittotunnit tältä kysymättä. Sattumalta Juri pääsee säestämään mezzosopraanoa, jolla on ihmeellinen ääni ja tulkintakyky. Intohimo syttyy uudelleen.

14


Pirkko Soininen (s. 1969) on turkulainen toimittaja ja kirjailija, joka voitti Runo-Kaarinan esikoisteoksellaan Murretut päivät (2013). Sittemmin hän on julkaissut runokokoelman Avataan siiven alta (2016) ja romaanin Nainen parvekkeella (2016) yhdessä Eppu Nuotion kanssa.

Julkaisu : Helmikuu (kirja, e-kirja) Sivumäärä : 150 Kirjastoluokka : 84.2

EAN : 9789510428641 EAN e-kirja : 9789510431894

© Mikael Soininen

Pirkko Soininen

Ellen

Muotokuva rohkeasta taiteilijasta. Firenze on Ellen Thesleffille enemmän kuin kaupunki. Se on ystävä ja rakastettu – 45 vuoden ajan. Ellen on romaani, joka koostuu fiktiivisistä päiväkirjamerkinnöistä. Ne ovat kuin siveltimenvetoja, jotka piirtävät särmikkään muotokuvan itsenäisestä naisesta. Firenzessä Ellen palvoo vanhoja mestareita ja maalaa aamusta iltaan. Perheenjäsenet ja taiteilijaystävät vierailevat kaupungissa tiheään ja päiviä värittää kiihkeä suhde englantilaiseen teatteritaiteilija Gordon Craigiin. Silti mikään ei voi horjuttaa tärkeintä – intohimoa maalaamiseen.

Kotimainen kaunokirjallisuus

15


Julkaisu : Helmikuu Sivumäärä : 100 Kirjastoluokka : 82.2 EAN : 9789510429464

Risto Ahti (s. 1943) tunnetaan mestarillisena runoilijana ja persoonallisena ajattelijana. Hänen ohjauksessaan Oriveden opiston ”runouden korkeakoulussa” moni aloitteleva kirjailija on elänyt ikimuistoisia hetkiä. Ahti on julkaissut runoja jo 50 vuoden ajan ja Ensimmäinen rakkaus on hänen 37. teoksensa.

Risto Ahti

Ensimmäinen rakkaus ”Luoja varjelkoon kukkien tuoksulta, äkkikuolemalta. Kauneudelta. Mutta riutukoon rinta!” Runokokoelmassaan Ensimmäinen rakkaus Risto Ahti pohtii ihmisen suhdetta kieleen, mieleen, lukemiseen ja runouteen.

© Harri Hinkka

16

Runoilijan ihanne on yhteiskunnan rajoitteista vapaa ihminen – luonnonlapsi, joka kulkee mieli avoinna ja aistit valppaina. Ihminen, joka on onnellinen itsenään eikä seuraa laumaa. Ihminen, jonka oma paras on kaikkien yhteinen hyvä.


Julkaisu : Tammikuu Sivumäärä : 76 Kirjastoluokka : 82.2 EAN : 9789510429471

Helena Sinervo (s. 1961) on saanut työstään kirjailijana useita palkintoja, ja hänen edellinen kokoelmansa Avaruusruusuja oli Runebergehdokkaana.

© Veikko Somerpuro

Helena Sinervo

Merveli Maailma on sinussa.

Helena Sinervon yhdestoista runoteos syntyy tarkoista havainnoista, kun runoilija keskittyy siihen mikä useimmiten sivuutetaan: pyörän lokasuojaa peittävään siitepölyyn tai betoniseinässä tuntuviin epätasaisuuksiin. Ja niiden muuttumiseen joksikin muuksi. Mitä syvemmälle hän aistimuksiinsa kaivautuu, sitä enemmän hän on maailman kanssa yhtä. Hän tajuaa kirjoittavansa rakkausrunoja, eroottista ja eksistentiaalista olemassaolon virtaa, sen kimallusta ja pimeitä pyörteitä. ”Ehkä rakkaus hyvinkin on merveli, pieni suurisilmäinen eläin, joka kutoo sukkaa palatsin portailla yksinäisenä aamuna joka tuoksuu helteisten asemien lapsilta.”

Kotimainen kaunokirjallisuus

17


Markku Envallin (s. 1944) laajaan tuotantoon kuuluu aforismeja, esseitä, runoja, fragmentteja ja yksi romaanikin. Hän voitti Finlandiapalkinnon vuonna 1990.

Julkaisu : Tammikuu (kirja,

e-kirja)

Sivumäärä : 200 Kirjastoluokka : 84.2

EAN : 9789510431429 EAN e-kirja : 9789510431832

Tavaratalo taivasalla sisältää runsaasti taideesseitä, joissa Envall pureutuu Ian McEwanin, Akira Kurosawan, Merete Mazzarellan ja Nikolai Gogolin teoksiin. Hän tutkii mikä koitui Macbethin kohtaloksi ja näkee Anna Kareninan parisuhteen ajan kestävänä karttana. Skalpellintarkalla kielellään Envall tuo uutta vanhaan ja kuluneeseen sekä nostaa kestävän kulttuuriperimän nykyaikaan.

Markku Envall

Tavaratalo taivasalla Kirkasta ja kärkevää pohdintaa taiteesta ja elämästä. Markku Envall pureutuu esseekokoelmassaan arkiseen ja ylevään, jokapäiväiseen ja ikuiseen. Nimiesseessä hän viihtyy torilla, tapahtumassa jonka tarkoituksena oli menneisyydessä houkutella maalaiset kaupunkiin. ”Katututussa” tavataan ihmisiä sattumalta julkisilla paikoilla, vailla sovittujen tapaamisten sosiaalisia paineita.

18

© Pertti Nisonen

Envall määrittelee ”Itsemurhan paradoksin”: Jos todella pitää itsemurhaa tärkeänä tekona, sitä ei voi tehdä, koska sen tekeminen tuottaa mahdottomuuden tehdä sitä. Hän pohtii ennustamisen problematiikkaa ja perehtyy viime vuosikymmeninä esitettyihin arvioihin maailman tulevaisuudesta.


Waltarin rakastetut historialliset romaanit jättipokkareina

Mika Waltari

Mika Waltari

Mika Waltari

Mika Waltari esittäytyy romaanissaan parhaalta kertojanpuoleltaan: verrattomana veijaritarinoitsijana. Mikael Karvajalka on eräänlainen suomalainen Sinuhe: rehevän-ironisen huumorin, ehtymättömän mielikuvituksen ja herkullisen detaljikuvailun sävyttämä suuren tyylin historiallinen romaani, jossa Waltari naamioidussa muodossa esittää eräitä kirpeitä totuuksia ihmisistä ja elämästä.

Mika Waltarin romaani on täynnä vilkasta elämää, rikasta elämää, mehukasta elämää. Waltari on Karvajalka-romaaneissaan toteuttanut useita vuosia mielessään olleen suunnitelman, jota varten hän Turkin-matkallaan v. 1947 suoritti perusteellisia tutkimuksia. Mikael Hakimissa hän avaa yllättäviä näkökulmia moniin historian tapahtumiin. Samalla sen värikäs aihepiiri on antanut väljälti liikkumatilaa Waltarin tarinoitsijan-fantasialle, hirtehishuumorille ja elämänfilosofialle.

Elämänsä iltaan ehtinyt, paljon nauttinut ja paljon kärsinyt, joka solullaan vaiheikkaan elämänsä elänyt, vierailla mailla vaeltanut, lopulta etruskilaiselle kotikonnulleen päätynyt, valtakuntansa kunniavanhuksena kansalleen onnea ja rauhaa rukoillut Turms, kuolematon, kertoo tässä Mika Waltarin suuressa romaanissa merkillisen elämäntarinansa.

Mikael Karvajalka

Sivumäärä : 780 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510431108

Mikael Hakim

Sivumäärä : 966 | Kirjastoluokka: 84.2 EAN : 9789510431115

Turms, kuolematon

Sivumäärä : 683 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510431122

© C-G Hagström / WSOY

Mika Waltari

Ihmiskunnan viholliset Mika Waltarin suurista historiallisista romaaneista viimeinen. ”Ihmiskunnan viholliset on elämää suurempi romaani. Yleensä hotkaisen kirjat ja kärsimättömänä selailen tylsät kohdat. Waltaria luin hitaasti ja kauan pieninä annoksina siemaillen. Ihmiskunnan viholliset on täydellinen historiallinen romaani, jonka parasta antia ovat historian henkilöiden ja tapahtumien henkiin herättäminen.” – ideanus.blogspot.fi

Mika Toimi Waltari syntyi Helsingissä 19.9. 1908. Waltarin ensimmäinen teos Jumalaa paossa ilmestyi vuonna 1925. Kaikkiaan Waltari kirjoitti 22 romaania, 15 pienoisromaania, 26 näytelmää, kuusi runoteosta, neljä novellikokoelmaa, seitsemän salapoliisiromaania, kaksi satukirjaa sekä noin 100 kirja-arvostelua ja lehtiartikkelia. Hänen tuotantoonsa kuuluu lisäksi kuunnelmia, tietokirjoja, suomennoksia ja elokuvakäsikirjoituksia.

Sivumäärä : 776 | Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510431139

Kotimainen kaunokirjallisuus

19


Pahoita mielesi ja kirjaa itse!

TUOMAS KYRÖ

Mielensäpahoittajan vuodenkierto ”Kyllä vaihtavat paikkaansa tapahtumat vuosien saatossa, mutta puoli yhdeksän uutiset pysyvät.” Kirjaa tärkeimmät havainnot säästä, muuttolinnuista, kylvöistä ja naapurien liikkeistä. Sääpäiväkirja, maamiehen kalenteri ja vahakantinen ruutuvihko yhdistettynä Mielensäpahoittajan tyyliin. Pahoita mielesi ja kirjaa itse! Mukana ajantietoa, sananlaskuja ja Mielensäpahoittajan ajatuksia vuoden ajalta. Paljon tilaa omille havainnoille ja tärkeille huomioille. Sopii erinomaisesti niin mökkituliaisiksi kuin omien ajatusten taltiointiin hipaisupuhelimen sijaan.

Julkaisu : Maaliskuu Sivumäärä : 240 Kirjastoluokka : 05.3 EAN : 9789510431320

20


© Mika Tuominen

Tuomas Kyrö (1974) on sukupolvensa monipuolisimpia, aktiivisimpia ja kiitetyimpiä kirjailijoita. Hän on kirjoittanut romaaneja, kolumneja, pakinoita ja draamaa sekä piirtänyt ja tuottanut sarja- ja pilakuvia. Kyrön suosituin hahmo, Mielensäpahoittaja, esiintyi kirjan sivuilla ensimmäistä kertaa keväällä 2010.

TUOMAS KYRÖ

Mielensäpahoittajan olympiamatka Etelä-Korea 2018

Mielensäpahoittaja matkustaa Etelä-Koreaan Korean niemimaalla on Mielensäpahoittajan lapsenlapsi, ydinasekriisi ja tulevat olympialaiset. Lapsenlapsen opiskelijahuone on paneloitava. Lihavalta pikkupojalta näyttävän diktaattorin uho rauhoitettava. Olympiatoimikuntaa sparrattava. Vain Mielensäpahoittaja kykenee tähän kaikkeen, yrittämättä. Mielensäpahoittajan olympiamatka on poikkeuksellinen teos, joka julkaistaan lähes samanaikaisesti Etelä-Koreassa ja Suomessa. Julkaisu : Lokakuu 2017 Sivumäärä : 128

Kirjastoluokka : EAN :

84.2

9789510430705

Kotimainen kaunokirjallisuus

21


Suomennettu kaunokirjallisuus

Napolisarjan hartaasti odotettu kolmas osa

Julkaisu : Tammikuu (kirja, e-kirja, mp3äänikirja) Alkuperäisteos : Storia di chi fugge e di chi resta Suomentaja : Helinä Kangas Sivumäärä : 400 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510422397 EAN e-kirja :

9789510431955

EAN mp3-äänikirja :

9789510432020

”Napoli-sarjan romaanit muodostavat kiistattoman mestariteoksen. Luin kaikki kirjat täydellisen keskittymisen tilassa. Olin kerta kaikkiaan lumoutunut. En tahtonut mitään muuta kuin seurata Lilan ja Elenan elämää viimeiseen sivuun saakka.” Kirjailija Jhumpa Lahiri

22


Elena Ferrante

Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät ”Elena Ferrante on aikamme suurimpia romaanikirjailijoita.” The New York Times

Elena ja Lila ovat aikuistuneet ja elämä on vienyt heitä eri suuntiin. Kipakka Lila on jättänyt miehensä ja työskentelee nyt makkaratehtaalla karuissa oloissa. Lahjakas Elena on lähtenyt Napolista opiskelemaan ja julkaissut esikoisteoksensa; sen tuoma menestys avaa hänelle ovet oppineiden ja varakkaan sivistyneistön piireihin. Eurooppa ympärillä kuohuu. Myös 1970-luvun Italiassa yhteiskunta mullistuu, poliittiset rakenteet, naisten asema ja sukupuoliroolit ovat murroksen kourissa. Lila ja Elena taistelevat päästäkseen pois vankiloistaan, kumpikin omastaan, ja pyrkivät irti patriarkaalisesta määräysvallasta, kurjuudesta ja tietämättömyydestä. Vaikka haasteita riittää niin lasten, aviomiesten kuin rakastajien kanssa, vahva side Lilan ja Elenan välillä pysyy, alati muuttuvana ja elävänä. Romaani kertoo koskettavasti rajusta, rikkumattomasta ystävyydestä mutta tarjoaa myös voimallisen kuvauksen nopeasti muuttuvasta maailmasta. Napoli-sarjassa aiemmin ilmestyneet: Loistava ystäväni (2016), Uuden nimen tarina (2017)

Elena Ferrante on Italian merkittävin nykykirjailija, joka nousi napolilaisromaaneillaan kansainväliseen suurmenestykseen. Salanimeä käyttävä kirjailija syntyi Napolissa. Ennen suosittua Napoli-sarjaa Ferrantelta on suomennettu Hylkäämisen päivät (uusi laitos v. 2017, suom. Taru Nyström) ja Amalian rakkaus (2005, suom. Taru Nyström). Napoli-sarjaa on suomentanut Helinä Kangas. Jarl Hellemann -palkinnon raati valitsi hänen suomentamansa Napoli-sarjan avausosan Loistava ystäväni vuoden 2016 parhaaksi käännösromaaniksi. Sarjaan perustuvan TV-draaman kuvaukset alkoivat kesällä 2017 Napolissa.

Suomennettu kaunokirjallisuus

23


Mikä pareja erottaa, mikä sitoo heitä toisiinsa?

Domenico Starnone

Solmut

Väkevä, taitavasti rakennettu katsaus elämään ja avioliittoon. Domenico Starnonen kiitetyssä romaanissa ääneen pääsevät jätetty vaimo, aviomies ja pariskunnan aikuiset lapset – eikä sen luettuaan katso omaa puolisoaan ja lapsiaan enää samalla tavalla. ”Siinä tapauksessa että olet unohtanut, anna minun muistuttaa sinua, hyvä herra: minä olen sinun vaimosi.” Solmut on kertomus eräästä avioliitosta. Niin kuin monet muutkin liitot, se on kokenut kovia iskuja, huojunut arjen alla ja natissut liitoksissaan. Ja silti se on kestänyt. Tai ainakin päällisin puolin näyttää siltä. Vandan ja Aldon avioliiton pahin kriisi koettiin kymmeniä vuosia sitten, mutta säröt näkyvät vieläkin. Nyt, kun talossa ovat enää vain he kaksi lasten lennettyä pesästä, säröt uhkaavat levitä halkeamiksi, joita kukaan ei osaa enää korjata.

24

Domenico Starnone on Italian nykykirjallisuuden tunnetuimpia nimiä. Hänen romaanilleen Via Gemito myönnettiin vuonna 2001 Italian arvostetuin kirjallisuuspalkinto Strega. Solmut on hänen kolmastoista romaaninsa. Starnone on työskennellyt toimittajana ja käsikirjoittajana. Hän syntyi Napolissa ja asuu nykyään Roomassa kääntäjävaimonsa Anita Rajan kanssa.

Julkaisu : Maaliskuu (kirja, e-kirja, mp3-äänikirja) Alkuperäisteos : Lacci Suomentaja : Leena TaavitsainenPetäjä Sivumäärä : 200 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510431177 EAN e-kirja : 9789510432242 EAN mp3-äänikirja : 9789510432150


Sophie Kinsell a

Yllätä minut Kun enimmin – ja kipeimmin – yllättää se kaikkein tutuin. Sylvie ja Dan yrittävät pitää vakaan ja onnellisen avioliittonsa tuoreena, mutta saavat huomata, etteivät he sittenkään tiedä toisistaan kaikkea. Avioarki sujuu saumattomasti: on kaunis koti, ihanat lapset ja hyvät työpaikat, ja puoliso on tuttu ja turvallinen. Mutta kun lääkäri ennustaa Sylvielle ja Danille vielä ainakin 68 yhteistä elinvuotta, iskee hätäännys: miten ihmeessä liiton saisi pidettyä kiinnostavana seitsemän vuosikymmenen ajan? Pariskunta päättää taistella tylsyyttä vastaan järjestämällä toisilleen jännittäviä yllätyksiä, mutta esiin sukeltaakin menneisyyden salaisuuksia, jotka järkyttävät heidän suhteensa perustaa.

EAN : 9789510431184 EAN e-kirja : 9789510432211 EAN mp3äänikirja :

9789510432167

© Roderick Field

Julkaisu : Huhtikuu (kirja, e-kirja, mp3-äänikirja) Alkuperäisteos : Surprise Me Suomentaja : Kaisa Kattelus Sivumäärä : 370 Kirjastoluokka : 84.2

Sophie Kinsella (s. 1969) on englantilaisen Madeleine Wickhamin (os. Townley) kirjailijanimi. Hänet tunnetaan erityisesti Himoshoppaaja-sarjastaan, jossa hyväsydäminen Becky seikkailee muodin ja shoppailun maailmassa. Kinsella on valmistunut Oxfordin yliopistosta ja työskenteli taloustoimittajana ennen kuin ryhtyi kirjailijaksi. Hänen tavaramerkkejään ovat nokkeluus ja pirteä huumori.

Suomennettu kaunokirjallisuus

25


Gail Honeyman

Eleanorille kuuluu ihan hyvää

”Hauska, koskettava ja ennalta arvaamaton.” Jojo Moyes

”Kirjan ihana, riemukas viesti: koskaan ei ole liian myöhäistä, ei kenellekään meistä.” Guardian

Julkaisu : Helmikuu (kirja, e-kirja, mp3äänikirja) Alkuperäisteos : Eleanor Oliphant Is Completely Fine Suomentaja : Sari Karhulahti Sivumäärä : 370 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510428290 EAN e-kirja : 9789510431986 EAN mp3-äänikirja :

9789510432051

26


© Philippa Gedge Photography

Eleanor on vuoden epätodennäköisin sankaritar – ja juuri siksi häneen ei voi olla hurmaantumatta! Eleanorille kuuluu ihan hyvää kertoo hykerryttävästi ja silti liikuttavasti yksinäisyydestä ja toivosta. Kolmekymppinen Eleanor elää yksinään jämptisti organisoitua elämää. Joka päivä töissä hän käyttää samoja vaatteita ja syö samanlaisen lounaan. Hän ei oikein osaa olla ihmisten kanssa vaan sanoa paukauttaa äkkiväärästi mitä ajattelee. Kun työviikko on takana, Eleanor katoaa kotiinsa pakastepizzan ja votkapullon kanssa eikä puhu kenellekään ennen maanantaita. Ainoat kontaktit joita Eleanor näyttää pitävän yllä, ovat viikoittaiset puhelut äidille ja sosiaalityöntekijän käynnit. Miksi Eleanor on sellainen kuin on? Kuin vahingossa muuri Eleanorin ympärillä alkaa murtua, kun työtoverin ystävällinen teko aloittaa ketjureaktion, joka muuttaa Eleanorin piintyneet tavat. Eleanor ei pysty sitä estämään, eikä lopulta edes halua.

Gail Honeyman on skotlantilainen esikoiskirjailija. Debyyttiromaani Eleanorille kuuluu ihan hyvää löydettiin kirjoituskilpailusta ja se pääsi jo ennen ilmestymistään lupaavien kirjailijakykyjen Lucy Cavendish -palkintoehdokaslistalle. Romaanin käännösoikeudet on myyty lähes 30 maahan. Kirjailija halusi kertoa epätodennäköisen sankarin kautta toisenlaisen tarinan kolmekymppisistä kaupunkisinkuista, joiden elämä ei ole yhtä juhlaa, ystävyyttä tai rakkausseikkailuja. Reese Witherspoonin tuotantoyhtiö on ostanut kirjaan elokuvaoikeudet.

Suomennettu kaunokirjallisuus

27


Simona Ahrnstedt

Vain yksi yö

”Vain yksi yö on seksikäs, älykäs ja kerta kaikkiaan ahmittava. Henkeäsalpaava – alusta loppuun.” Bestsellerkirjailija Tessa Dare

Julkaisu : Maaliskuu (kirja, e-kirja, mp3äänikirja) Alkuperäisteos :

En enda natt

Suomentaja :

Laura Beck

Sivumäärä : 500 Kirjastoluokka :

84.2

EAN : 9789510430026 EAN e-kirja : 9789510431931 EAN mp3äänikirja :

9789510432075

28


© Anna-Lena Ahlström

Simona Ahrnstedt (s. 1967) on syntyjään tšekki, nykyisin Tukholmassa asuva psykologi. Ahrnstedtistä on tullut Ruotsin romanttisen kirjallisuuden uusi kuningatar sekä puhenainen kirjoille, joita naiset kirjoittavat naisista – ja naisille. Ahrnstedtin viihdyttävät lukuromaanit ovat hyvin kirjoitettuja, vetäviä ja seksikkäitä täynnä vahvoja naisia, huumoria, toimivaa dialogia, modernia Tukholmaa, rakkautta, romantiikkaa, juonittelua ja kostoa. Vain yksi yö -romaanin oikeudet on myyty 19 maahan. Teos on kolmeosaisen sarjan itsenäinen avausosa.

”Vastustamaton tarina jossa on sykettä ja sydäntä.” Bestsellerkirjailija Sandra Brown

Ruotsin romantiikkakuningatar Simona Ahrnstedt osaa yhdistää aistillisen suhteen ja bisnesjuonittelut kihelmöiväksi jännitteeksi. Mitä väliä on yhdellä yöllä? Luottamus on kaiken a ja o häikäilemättömässä bisnesmaailmassa. Kuka sen tietäisi paremmin kuin yritysvaltaaja David Hammar. Armoton. Pahamaineinen. Voittamaton. Hammar on liikkeellä kaapatakseen tärkeimmän investointikohteensa koskaan: Investumin. Vuosien taktikoinnin jälkeen kaikki on nyt valmista: hän tarvitsee aristokraattisesta perheyrityksestä puolelleen vain yhden – Natalia De la Gripin. Natalia on upea, säkenöivän älykäs bisnesnainen, joka pärjää miesten maailmassa. Hän tarttuu Davidin lounaskutsuun, vaikka tietää että mies on rikas, vaarallinen ja vailla moraalia. Pian Natalia tajuaa myös, miten syvästi vaurioitunut David on. Vetovoima on heti vahva ja samalla mahdoton. Vain yksi yö johtaa suhteeseen, jossa paljastuu järkyttäviä salaisuuksia ja joka herättää perheiden väliset vanhat kaunat. Natalian ja Davidin on kohdattava syvimmät ja sisimmät pelkonsa ja halunsa.

Suomennettu kaunokirjallisuus

29


Jens Henrik Jensen

Hirtetyt koirat L aatutrillerin uusi aikakausi tulee Tanskasta.

Julkaisu : Kesäkuu (kirja, e-kirja, mp3äänikirja) Alkuperäisteos : De hængte hunde Suomentaja : Sanna Manninen Sivumäärä : 430 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510427217 EAN e-kirja :

9789510432006

EAN mp3-äänikirja :

9789510432044

30


© Red Star Photo

Oxen-trilogian avausosa koukuttaa intensiivisyydellään ja vakuuttaa todenmakuisuudellaan. Niels Oxen sai Afganistanista kotiin viemisiksi kunniamerkin lisäksi traumaperäisen stressihäiriön ja raapii nyt elantoa kasaan keräämällä pulloja ja kaivelemalla kauppojen jäteastioita. Veteraani toivoo löytävänsä mielenrauhan muuttamalla Kööpenhaminasta Jyllannin metsiin, mutta vastassa onkin painajainen: hän joutuu epäillyksi vaikutusvaltaisen miehen murhasta. Todistaakseen syyttömyytensä Oxen alkaa epäsovinnaisen tiedusteluagentti Margrethe Franckin avustuksella selvittää surmatöitä, joilla on vain yksi yhteinen nimittäjä: hirtetyt koirat. ”Intensiivinen, dramaattinen juoni voisi helposti olla tositarina.” JydskeVestkysten

”Kaikkea, mitä tehokkaassa trillerissä pitääkin olla.” Fyens Stiftstidende

Tanskalaisesta Jens Henrik Jensenistä (s. 1963) tuli kansainvälinen menestystrilleristi vuonna 2012, kun hänen kahdeksas romaaninsa, Oxen-trilogian avausosa Hirtetyt koirat (De hængte hunde), ilmestyi. Sarjaa julkaistaan jo ainakin kymmenessä maassa, ja sen TV-ja elokuvaoikeudet on myyty SF Studios -tuotantoyhtiölle.

”Järisyttävän hyvin kirjoitettu.” Jyske Medier

”Älykästä viihdettä.” Tidsskriftet Kulturkapellet

”Energistä ja jännittävää. Lukija ei voi olla koukuttumatta.” Weekendavisen

Suomennettu kaunokirjallisuus

31


Viveca Sten

Totuuden nimessä Kesäinen purjehdusleiri saa karmaisevan käänteen. Sandhamnin edustalle Lökholmin saareen kokoontuu joka kesä satojen lasten purjehdusleiri. Ohjaajat vartioivat lapsijoukkoa, mutta kaikkialle ei heidän valpas katseensa yllä. Kiusaaminen ja pikkuriidoista alkavat tappelut pahenevat päivä päivältä lasten keskuudessa, eivätkä kesäleirin nuoret ohjaajat oikein tiedä mistä se johtuu. Kukaan ei tiedä sitäkään, että leiriläisiä pitää silmällä jokin muukin taho kuin hyvää tarkoittavat leirinvetäjät. Kun lapsi katoaa purjehdusleiriltä, joutuu Nackaan poliisiksi palannut Thomas Andreasson jälleen turvautumaan ystävänsä, juristi Nora Linden apuun.Viveca Stenin Totuuden nimessä on Sandhamnin murhasarjan kahdeksas romaani.

© Anna-Lena Ahlström

Julkaisu : Toukokuu (kirja, e-kirja, mp3-äänikirja) Alkuperäisteos : I sanningens namn Suomentaja : Sirkka-Liisa Sjöblom Sivumäärä : 400 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510429686 EAN e-kirja : 9789510432259 EAN mp3-äänikirja : 9789510432068

Viveca Sten (s. 1959) on entinen juristi ja nykyinen täysipäiväinen dekkarikirjailija. Hän asuu talvet Tukholmassa ja kesät sukunsa huvilassa Sandhamnin saarella, minne hän rikostarinansakin sijoittaa. Stenin dekkareissa perheellä ja ihmissuhteilla on keskeinen rooli niin päähenkilöiden arjessa kuin rikosten motiivinakin, aivan kuin oikeassa elämässä. Stenin rakastetuista dekkareista on tehty Suomessakin nähty tv-sarja Murha Sandhamnissa. 32


© Gaby Gerster / Laif / MVphotos

Saksan myydyin dekkaristi on uhkan ja mil jöön mestari

Nele Neuhaus on Saksan tämän hetken myydyin rikoskirjailija, ja hänen teoksiaan on käännetty jo 20 kielelle. Neuhaus kirjoittaa myös viihderomaaneja nimellä Nele Löwenberg ja julkaisee nuorten hevoskirjoja.

Nele Neuhaus

Susihukka Kuollut tyttö jota kukaan ei kaipaa. Kuumana kesäkuun päivänä löytyy joesta Frankfurtin läheltä raa’asti pahoinpidellyn tytön ruumis. Kummallista vain, ettei kukaan ei ole kysellyt noin 16-vuotiaan tytön perään. Viikot kuluvat, poliisit Pia Kirchhoff ja Oliver von Bodenstein ovat turhautuneita. Tutkinnassa nousee esiin eräs tunnettu TV-kasvo, joka joutuu hyökkäyksen kohteeksi. Onko hän tutkimuksillaan häirinnyt vääriä ihmisiä? Penkoessaan tapausta yhä syvemmältä Pia ja Bodenstein kohtaavat uskomattoman pahuuden ja raakuuden syöverin. Ja sitten tapaus kääntyy henkilökohtaiseksi.

Julkaisu : Huhtikuu (kirja, e-kirja) Alkuperäisteos : Böser Wolf Suomentaja : Veera Kaski Sivumäärä : 450 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510429679 EAN e-kirja : 9789510432228

Suomennettu kaunokirjallisuus

33


© Peter Lampack Agency

Clive Cussler, Dirk Cussler

Mustanmeren hauta

Dirk Pitt – merentutkimuksen indianajones. Kadoksissa ollut kultakätkö. Kylmän sodan aikaan hävinnyt pommikone kuolettavine lasteineen. Onko NUMAsta vastusta historiasta kumpuaville pahoille voimille? NUMAn johtaja Dirk Pitt on Mustallamerellä etsimässä Ottomaanien valtakunnan aikaista hylkyä, kun hän kuulee avunpyynnön läheiseltä rahtilaivalta. Pittin ehdittyä paikalle laivalla ei ole enää eloonjääneitä – vain outo rikin haju leijuu ilmassa. Mysteeriin ovat sekaantuneet niin uraanin salakuljettajat kuin kansainväliset terroristijärjestöt. Samaan aikaan Pittin tutkijalapset löytävät yllättäen Norjanmeressä makaavasta hylystä Romanovien suvulle kuuluneen kultaharkon. Aarretta havittelee myös moni muu...

34

Clive Cusslerin (s. 1931) menestysteoksilla on yli 140 miljoonaa lukijaa yli 100 maassa ja niitä on käännetty jo yli 40 kielelle. Cussler yhdistää jännitysromaaneissaan reipasta seikkailua huipputeknologiaan. Dirk Pitt on seikkaillut jo 1970-luvulta lähtien. Dirk Cussler (s. 1961) työskenteli pitkään rahoitusalalla, mutta omistautuu nykyään lähes yksinomaan kirjoittamiselle. Hän on myös jo useita vuosia osallistunut isänsä Clive Cusslerin perustaman NUMAn (National Underwater and Marine Agency) sukellusretkille ja toimii organisaation hallituksessa.

Julkaisu : Tammikuu (kirja, e-kirja) Alkuperäisteos : Odessa Sea Suomentaja : Irmeli Ruuska Sivumäärä : 350 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510427132 EAN e-kirja : 9789510428962


Julkaisu : Helmikuu (kirja, e-kirja) Alkuperäisteos : Camino Island Suomentaja : Jorma-Veikko Sappinen Sivumäärä : 300 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510430804 EAN e-kirja : 9789510431979

John Grisham (s. 1955) toimi vuosia asianajajana, ennen kuin antautui kokonaan kirjailijanuralle. Sitten Firma-teoksen tuoman läpimurron (1991) hänestä on tullut yksi maailman arvostetuimpia ja menestyneimpiä jännityskirjailijoita, jonka teoksia on käännetty yli 40 kielelle.

© Bob Krasner

John Grisham

Caminosaari Röyhkeä ryöstö yliopistolla – kalliit käsikirjoitukset kateissa! Peittääkö Caminon lomasaaren unelias ilmapiiri suuren luokan huijauksen? Nuori kirjailija saa yllättävän työtarjouksen tutkia saaren kirjakauppiasta. Princetonin yliopiston kirjaston kassakaapista varastetaan ovelasti F. Scott Fitzgeraldin alkuperäinen romaanikäsikirjoitus. Ryöstösaalis katoaa jälkiä jättämättä. Caminosaarella Floridan edustalla pitää majaa kirjailijayhteisö, joka kokoontuu paikallisen kirjakauppiaan, Bruce Cablen, luona. Kirjakauppias on erikoistunut harvinaisiin ensipainoksiin ja käsikirjoituksiin, joista keräilijät ovat valmiita maksamaan huikeita summia. Kalleimmillaan kirja-aarteet kuitenkin ovat silloin kun ne maksavat ihmishenkiä.

Suomennettu kaunokirjallisuus

35


Yksi dekkarikuningattaren parhaista uutena suomennoksena!

Julkaisu : Huhtikuu (kirja, e-kirja, mp3-cd, mp3-äänikirja) Alkuperäisteos : Death in the Clouds Suomentaja : Jaakko Kankaanpää Sivumäärä : 250 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510430286 EAN e-kirja : 9789510431948 EAN mp3-cd : 9789510432099 EAN mp3-äänikirja : 9789510432082

Agatha Christie

Lentävä kuolema Koronkiskuri murhataan lentokoneessa Pariisin ja Lontoon välillä. Onneksi matkustamossa on myös belgialainen mestarietsivä Hercule Poirot. Istuin nro 9 tarjosi Hercule Poirotille mainiot tarkkailuasemat: Hänestä oikealle istui sievä nainen, joka oli silminnähden ihastunut vastapäätä istuvaan mieheen. Lady Horbury paikalla nro 13 oli mitä ilmeisimmin kokainisti. Käytävän toisella puolella istuvaa salapoliisikirjailijaa ahdisteli ampiainen. Mutta Poirot ei nähnyt, että istuimella nro 2 hänen takanaan kyhjötti naisen eloton ruumis. Käy ilmi, että nainen on murhattu myrkkynuolella. Ammuttiinko se kenties puhallusputkella tai imukkeella? Miksi uhrin kahvikupin vieressä on kaksi lusikkaa? Poirotin pienet harmaat aivosolut löytävät mysteerin ratkaisun matkatavaraluettelosta.

36


Agatha Christie (1890–1976) on englantilaisen dekkariperinteen uranuurtaja, jonka tuotanto käsittää yli 70 romaanin lisäksi novelleja, näytelmiä, kuunnelmia ym. Hänen teoksiaan on käännetty noin sadalle kielelle ja myyty yli kaksi miljardia kappaletta.

”Voiko dekkariaddikti enempää toivoa?” NY Times

Julkaisu : Marraskuu 2017 (kirja, e-kirja, mp3-äänikirja) Alkuperäisteos : Murder on the Orient Express Suomentaja : Jaakko Kankaanpää Sivumäärä : 310 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510430279 EAN e-kirja : 9789510432648 EAN mp3-äänikirja : 9789510432570

Agatha Christie

Idän pikajunan arvoitus Rikoskirjallisuuden kulmakiviin kuuluva Christien klassikkopähkinä saatavana nyt uutena suomennoksena. Idän pikajunan matka tyssää keskellä yötä lumikinokseen Balkanilla. Ylellinen juna on vuodenaikaan nähden yllättävän täysi, mutta aamuun mennessä matkustajia on yksi vähemmän: amerikkalainen miljonääri Ratchett löydetään hytistään kuolleena, kaksitoista tikarinpistoa rinnassaan. Koska viranomaiset eivät lumimyrskyn vuoksi pääse paikalle, Hercule Poirotia pyydetään tutkimaan murhaa. Belgialaisetsivän maailmankuulut aivosolut saavat ratkaistavakseen suljetun huoneen mysteerin: uhrin ovi oli salvattu sisäpuolelta, eikä lumessa junan ympärillä näy minkäänlaisia jälkiä. Kuka kirjavasta matkustajakaartista voi olla murhaaja?

Suomennettu kaunokirjallisuus

37


© Jonathan Bean/Writer Pictures

Andrew Michael Hurley

Paholaisen päivä ”Kaikki laaksosta kertovat tarinat alkavat paholaisesta.” Sumuiset nummet Humisevan harjun maisemissa, vanhoista legendoista kumpuava pelko sekä perinteiden taakka ja kirous kertautuvat maagisessa Paholaisen päivässä. Joka vuosi John Pentecost palaa juurilleen syrjäiseen kylään Luoteis-Englannin nummille. Laaksossa asiat pysyvät muuttumattomina vuodesta toiseen, mutta tänä vuonna on toisin. Johnin isoisä – kyläläisille Gaffer – on kuollut ja John tuo hautajaisiin myös tuoreen vaimonsa, Katherinen. Kauan sitten sakea lumipyry eristi koko laakson viikoiksi ja paholainen livahti lammasten vaatteissa kylään. Tuho oli valtava. Nyt kylässä vietetään Paholaisen päivää joka syksy, ulkopuolisten mielestä perin kummallista juhlaa. Mutta kyläläiset tietävät, että perinteitä pitää kunnioittaa ja vanhat rituaalit varmistavat, että kaikki ovat turvassa paholaiselta tänäkin vuonna. Vaan kuinka käy? Hurley on mestari luomaan ajattoman, merkillisen maailman, jossa vanhat tarinat elävät tiukasti kyläläisten mielissä, ja jossa toden ja tarun rajat hämärtyvät.

38

Andrew Michael Hurleyn esikoisteos Hylätty ranta valittiin Isossa-Britanniassa vuoden 2015 parhaaksi esikoisteokseksi ja vielä saman vuoden parhaaksi romaaniksi. Kriitikoiden kiittämä ja lukijoiden suosima romaani myytiin 20 maahan ja siitä on elokuva tekeillä. Myös Hurleyn odotettu uutuus Paholaisen päivä sijoittuu kirjailijan kotiseudun Lancashiren karun mystisiin maisemiin.

”Ei ole olemassa pelottavampaa paikkaa kuin omat ajatukset.” Andrew Michael Hurley

Julkaisu : Kesäkuu (kirja, e-kirja) Alkuperäisteos : Devil’s Day Suomentaja : Jaakko Kankaanpää Sivumäärä : 300 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510430798 EAN e-kirja : 9789510431993


Hobittien maailman esihistoria.

Julkaisu : Maaliskuu Alkuperäisteos :

The Silmarillion, Edited by Christopher Tolkien Suomentaja : Kersti Juva Kirjastoluokka : 84.2 Sivumäärä : 386 EAN : 9789510431375

J. R. R. Tolkien, Ted Nasmith

Silmarillion Kuvitettu laitos

Tarutaituri Tolkienin Silmarillion-eepoksen 40-vuotisjuhlan kunniaksi WSOY julkaisee kirjan upeasti kuvitettuna, tarkistettuna laitoksena. J. R. R. Tolkienin Taru Sormusten herrasta on 1900-luvun luetuimpia ja rakastetuimpia merkkiteoksia. Pääteoksenaan Tolkien itse piti kuitenkin Silmarillionia, jonka hän suunnitteli luomansa fantasiamaailman esihistoriaksi luomismyytteineen kaikkineen. Keskeisenä on tarina haltioiden kolmesta silmarilista, jalokivestä, jotka anastaa paha Morgoth. Huikean tarinan pääteemoja ovat vallanhimon ja luovuuden välinen ristiriita sekä kaiken katoavaisuus. Tähden lailla tarujen lomassa kimmeltää Berenin ja Lúthienin rakkaustarina. Silmarillion jäi viimeistelyä vaille kirjailijan kuollessa 1973, ja sen toimitti valmiiksi hänen poikansa Christopher Tolkien, keskiajan tutkija isänsä tavoin.

Tuloksena on unohtumaton tarina, jonka menestys maailmalla vetää vertoja Taru Sormusten herrasta -klassikolle. Kuvitetun laitoksen johdantona on J. R. R. Tolkienin vuonna 1951 kirjoittama kirje, jossa hän esittää loistokkaan tiivistelmän luomansa maailman varhaisvaiheista. Kirjan jylhästä kuvituksesta vastaa Ted Nasmith, jonka töitä on nähty mm. monissa Tolkienkalentereissa. Ensimmäinen hänen kuvittamansa Silmarillion ilmestyi Englannissa jo 1998. Suomeksi se julkaistaan nyt ensi kertaa, kuvitukseltaan huomattavasti varhaista versiota laajempana.

Suomennettu kaunokirjallisuus

39


Tietokirjat MA ARET KALLIO

Lujasti lempeä Mielen työkirja

Julkaisu : Tammikuu (kirja, e-kirja) Sivumäärä : 192

Kirjastoluokka :

17.3

EAN : 9789510430729 EAN e-kirja :

9789510432365

40


Harjoituskirja mielen hyvinvoinnin ja hyvän elämän tueksi Moni vaatii mieleltään liikaa tai ei mieti sitä lainkaan. Mielellä on kuitenkin valtava voima. Kun malttaa tehdä tuttavuutta oman mielensä kanssa, voi olla aidommin läsnä ja lähellä toisia ihmisiä. Havainnoimalla omaa mieltäsi opit tiedostamaan sen toimintaa. Mielen taitoja voi treenata ja samalla auttaa mieltään voimaan paremmin, valitsemaan viisaammin ja kohtaamaan syvemmin. Kirja kulkee mukanasi kahdentoista kuukauden ajan auttaen kyselemään lempeästi ja kyseenalaistamaan lujasti. Lujasti lempeä – Mielen työkirja auttaa etsimään sellaisia arkipäiväisiä asioita, tekoja ja valintoja, joilla voit vahvistaa omien arvojesi mukaista hyvää elämää. Mielen hyvinvointia tukevien teemojen kautta kirja ohjaa pieniin pysähdyksiin merkityksellisten asioiden äärelle. Kirjan tekstit ja harjoitukset vahvistavat itsemyötätuntoa, sovinnollista suhdetta itseen ja hyviä ihmissuhteita. Maaret Kallion viisaiden ja syvien sanojen johdattamana opit keinoja ja taitoja tulla toimeen hankaluuksien kanssa, ja saat työkaluja vahvistaa hyvän elämän perustaa.

Maaret Kallio on psykoterapeutti, kolumnisti ja kysytty luennoitsija. Hänen teoksensa Lujasti lempeä ja Inhimillisiä kohtaamisia ovat olleet myyntimenestyksiä.

© Riikka Kantinkoski

Lujasti lempeä (WSOY 2016) on elämänajatteluopas, jonka avulla lukija saa kehyksiä omien pohdintojensa ja totuuksiensa löytämiseksi. Kirjassa etsitään viisasta vaativuutta, joka antaa armoa, mutta myös vastuuttaa ja osoittaa raja-aitoja ihmisenä olemiselle.

Inhimillisiä kohtaamisia (WSOY 2017) pysäyttää mielemme olennaisen äärelle. Miten osaisimme kommunikoida ihmisten kanssa niin, että todella kohtaamme heidät?

Tietokirjat

41


Julkaisu : Helmikuu (kirja, e-kirja, mp3-äänikirja) Sivumäärä : 250 Kirjastoluokka : 38.1

EAN : 9789510430606 EAN e-kirja : 9789510432341 EAN mp3-äänikirja :

9789510432129

Jani Toivola on nelivuotiaan tyttärensä ylpeä ja onnellinen isä. Hänet tunnetaan myös näyttelijänä, juontajana ja Vihreiden kansanedustajana. Toivola on intohimoinen tasa-arvon puolustaja ja kysytty vieras päiväkodeissa, kouluissa ja vanhempainilloissa. Hänet valittiin vuoden puhujaksi vuonna 2011 (Logonomit ry). Toivolan esikoisteos Musta tulee isona valkoinen julkaistiin vuonna 2016.

”Syksyn kääntyessä jouluun elämämme pysähtyi, enkä tiennyt miten selviäisimme eteenpäin. Lopulta tuosta epätietoisuuden ajasta nousi elämäni merkittävin oppi vanhemmuudesta, joka teki perheemme arjesta parempaa ja vei tärkeiden kysymysten äärelle.”

Jani Toivol a

Kirja tytölleni Rakkaus lapseen on rakkauden lajeista se, jonka syvyyttä on vaikeinta tavoittaa sanoilla. Lopulta kirjaimista arkisimmat kuvaavat sitä parhaiten. Sille pitää antautua joka päivä uudelleen. Kerätä kaikki rohkeus ja uskaltaa nähdä, kokea ja kuulla. Kirja tytölleni on omakohtainen kertomus isän ja tyttären välisestä rakkaudesta ja lapsen ja vanhemman välisestä suhteesta. Se kertoo pyrkimyksestä löytää juuri itselle oikea tapa olla vanhempi – niin voimassa ja väsymyksessä, sovussa ja kaaoksessa, arjessa ja seikkaluissa. Kirja tarkastelee vanhemmuutta yhden vuoden aikana. Vuoteen mahtui paljon tavallisia arkisia päiviä, ei niin hyvin nukuttuja öitä ja täydellisyyttä hipovia kiitollisuuden hetkiä. Siihen mahtui myös työuupumus ja siitä toipuminen.

42

© Bryan Saragosa

Mihin haluan omassa vanhemmuudessani pyrkiä? Uskallanko toteuttaa itseni näköistä vanhemmuutta vai haenko muilta hyväksyntää?


Julkaisu : Maaliskuu (kirja, e-kirja, mp3äänikirja) Sivumäärä : 300 Kirjastoluokka : 99.1

EAN : 9789510424445 EAN e-kirja :

9789510432280

EAN mp3-äänikirja :

9789510432037

Ulrika Björkstam (s. 1979) on helsinkiläinen ratkaisukeskeinen valmentaja ja yrittäjä. Hän työskenteli kansainvälistyvien suomalaisyritysten parissa Meksikossa, kun maan sisäministeriä kuljettanut lentokone syöksyi maahan marraskuussa 2008. Onnettomuudesta toivuttuaan Björkstam on keskittynyt ihmisten auttamiseen omassa valmennusyrityksessään.

© Otto Virtanen

Ulrika Björkstam

Nouse nyt

Kuinka selvisin vakavasta onnettomuudesta Inspiroiva tositarina selviytymisestä ja elämän merkityksellisyydestä. Kuvittele, että päällesi putoaisi lentokone, kasvosi ja kehosi palaisivat kauttaaltaan, menettäisit työkykysi ja avioliittosi kariutuisi. Miten selviäisit? Marraskuussa 2008 suihkukone syöksyi suomalaisen Ulrika Björkstamin päälle. Onnettomuus mullisti työlleen omistautuneen nuoren naisen elämän raa’alla tavalla. Elintärkeäksi muodostui löytää vastaus kahteen kysymykseen: Mistä saada voimia selviytymiseen? Mikä on se elämä, jota haluaa elää? Nouse nyt kertoo Björkstamin tarinan uskomattoman onnettomuuden kauhuista ja läpi raastavien hoitojen. Toivon ja epätoivon vuorotellessa hän huomasi, että vaikeista asioista selvitäkseen ei tarvitse olla sankari: meissä kaikissa on voima selviytyä. Nouse nyt.

Tietokirjat

43


© Carl Bergman

© Heidi Piiroinen

Kimmo Oksanen (s. 1960) on Helsingin Sanomien pitkäaikainen toimittaja, jonka edellinen kirja Kasvonsa menettänyt mies palkittiin vuoden parhaana kirjana Bonnierin suuressa journalistikilpailussa.

Kimmo Oksanen, Heidi Piiroinen

Ohikuljetut

Heidi Piiroinen (s. 1978) on useasti Vuoden lehtikuva -kilpailussa palkittu Helsingin Sanomien valokuvaaja ja dokumenttiohjaaja.

Erään kerjäläisperheen tarina Jokaisella ihmisellä on tarina kerrottavanaan. Ohikuljetut kertoo unohdetun tarinan romanikerjäläisistä Romanian syrjäloukoissa, Euroopan jalkakäytävillä ja uuden elämän alussa Suomessa. Se on myös kertomus siitä, kuinka katkaista tulevaisuudettomuuden kierre. Mihaela oli 16-vuotias tyttö, kun hän saapui Romaniasta Suomeen. Tavoitteena oli paitsi löytää elanto myös hankkia rahaa kotikylän olojen parantamiseksi. Haave töistä kariutui, ja käteen oli otettava kerjuukuppi. Ohikuljetut sukeltaa syvälle Mihaelan ja hänen sukunsa elämään. Se kertoo historian kulun uhreiksi joutuneista, hetkessä elävistä ihmisistä, jotka yrittävät parantaa asemaansa niin kuin suinkin vain voivat. Kirjassa tavataan matriarkkoja, mahtava mustalaisten kuningas (ja kuullaan, kuinka eräs mummo sanoo hänestä suorat sanat), poliiseja, virkamiehiä, tarinankertojia, hevosmiehiä, nuoria ja vanhoja ihmisiä omine iloineen ja murheineen. Kirjan tekijät ovat seuranneet Mihaelan ja hänen sukunsa elämää 10 vuoden ajan Suomessa, Romaniassa, Kreikassa ja Virossa.

44

Julkaisu : Helmikuu (kirja, e-kirja) Sivumäärä : 300 Kirjastoluokka : 99.1 EAN : 9789510429501 EAN e-kirja : 9789510432303


Herman Lindqvist on ruotsalainen historioitsija ja journalisti, joka on kirjoittanut yli 50 teosta. Hän syntyi vuonna 1943 diplomaattiperheeseen ja kävi koulua Helsingissä, jossa ensi kertaa tutustui maittemme yhteiseen historiaan. Noista ajoista lähtien Ruotsi-Suomen aika on ollut hänen kiinnostuksensa erityinen kohde. Herman Lindqvist on myös Ruotsin hovihistorioitsija ja suosittu historiadokumenttien tekijä.

© Tiina Pyrylä

Herman Lindqvist

Villit Vaasat Veljesmurhia, hulluutta, taidetta, taitavaa juonittelua ja rohkeutta taistelussa. Suomeakin hallinneen ja Ruotsin suurvallan rakentaneen kuningassuvun kiehtova historia Kustaa Vaasasta kuningatar Kristiinaan. Villit Vaasat on tarina vahvoista persoonista, viisaista naisista, tulisesta rakkaudesta, surullisista kohtaloista ja ennen kaikkea suuresta draamasta. Sukupolvien läpi kulki myös hulluuden siemen, joka puhkesi välillä väkivallaksi, välillä taas taiteeksi, ja joskus se johti täydelliseen henkiseen pimeyteen. Samalla suvun jäsenet onnistuivat rakentamaan Ruotsista mahtavan valtakunnan. Uudistaja Kustaa Vaasa, Turun linnan Juhana-herttua, surullisen hahmon Eerik XIV, Klaus Flemingin ruumista herjaava Kaarle, sotaisa Kustaa II Aadolf, omaa tietään kulkeva Kristiina... Herman Lindqvist puhaltaa eloa historiantunneilta tuttuihin nimiin ja paljastaa kaiken sen, mikä opettajalta jäi kertomatta.

Julkaisu : Helmikuu (kirja,

e-kirja)

Alkuperäisteos :

De vilda Vasarna Suomentaja : Heikki Eskelinen Sivumäärä : 450

Kirjastoluokka : 93 EAN : 9789510427088 EAN e-kirja : 9789510432297

Tietokirjat

45


KTM, kirjailija Satu Rämö on tunnettu kirjoistaan Islantilainen voittaa aina ja Unelmahommissa sekä Salamatkustaja-blogistaan. Hänellä on islantilaisen aviomiehensä kanssa kaksi lasta ja koti Reykjavíkin keskustassa. Islantilaisten lapsiperhevuosien jälkeen hän on vakuuttunut siitä, että islantilainen perheelämä tekee elämästä hauskempaa ja yhteiskunnasta paremman paikan kaikille.

© Gudny Hilmarsdóttir

Julkaisu : Maalis- Sivumäärä : 250 EAN : 9789510430637 kuu (kirja, e-kirja, Kirjastoluokka: EAN e-kirja : 9789510432358 EAN mp3-äänikirja: 9789510432136 43.4 mp3-äänikirja)

Satu Rämö

Islantilainen kodinonni Islantilaiset rakastavat tehdä lapsia. Islannissa asuu tilastojen mukaan yksi maailman tasa-arvoisimmista kansoista. Islantilainen kodinonni näyttää, kuinka tilanteeseen on päästy. Satu Rämön tarinat kotimaastaan kertovat hurmaavia esimerkkejä perheelämästä, joka on sopiva sekoitus hetkessä elämisen taitoa, anarkiaa ja valtion masinoimia tasa-arvotekoja. Yhteiskunta ohjaa isät jäämään kotiin hoitamaan pieniä lapsiaan. Aivan kaikkea sanelua ei kuitenkaan hyväksytä: lastentarhanopettajien puuttumista lasten ulkovaatevalintoihin vanhemmat eivät katso hyvällä. Arki tuulen pieksemällä ja jäätikön peittämällä laavasaarella otetaan rennosti. Lapset ovat tervetulleita ravintoloihin siinä missä aikuisetkin, koulun jälkeen pelataan menestyksekkäästi jalkapalloa ja päiväkodeissa lapset nauttivat joka päivä ennen kotiin lähtöä ”eftirmiddagskaffið” eli iltapäiväkahvit.

46


Julkaisu : Maaliskuu (kirja, e-kirja, mp3-äänikirja)

Sivumäärä : EAN : 9789510430552 EAN e-kirja : Kirjasto9789510432334 luokka : EAN mp3-äänikirja :

192

59.3

9789510432112

Pippa Laukka on tunnettu urheilulääkäri, tietokirjailija ja kolumnisti. Hän on kolmen tyttären äiti ja intohimoinen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestapuhuja, joka haluaa tuoda asiantuntijan lempeää ääntä ulkonäkö- ja terveyskeskusteluun. Pipalla on kahdenkymmenen vuoden kokemus lääkärinä nuorten parissa työskentelystä ja ainutlaatuinen kyky konkretisoida monimutkaisia asioita ymmärrettävään muotoon. Iina-Sofia Karonen on nuori nainen ja opiskelija, joka rakastaa matkustamista ja elää joka kerta unelmiaan todeksi päästessään tutustumaan uusiin kulttuureihin ja ihmisiin. Pippa ja Iina ovat äiti ja tytär.

Pippa L aukka , Iina-Sofia Karonen

Luonnollisesti paras Kirja nuoren naisen hyvinvointiin

© Vuokko Salo

Luonnollisesti paras kertoo kaiken, mitä nuoren naisen tulee tietää hyvinvoinnista. Se opastaa niin ravinnon merkitykseen kuin siihen, miten parantaa suorituskykyä tai treenata oikein. Se puhuu viisaudella myös ulkonäköpaineista, henkisestä tasapainosta ja siitä, miten oppia rakastamaan itseään. Kirja tuo lääkärin, äidin ja nuoren naisen näkökulman siihen, millaista on olla nuori nainen. Tunnettu lääkäri Pippa Laukka purkaa uskomuksia muun muassa laihduttamisesta, treenaamisesta ja superfoodeista ja korvaa ne tutkitulla tiedolla. Iina-Sofia Karonen tuo tiedon rinnalle nuoren naisen elämänkokemuksen. Kirja lähestyy monien aiheiden kautta perimmäistä kysymystä: Mitä voin tehdä voidakseni kaikin tavoin paremmin?

Tietokirjat

47


ELISA MATTILA

Hyv채n olon kuningatar

Julkaisu : Tammikuu (kirja, e-kirja) EAN : 9789510431306 Sivum채채r채 : 144 EAN e-kirja : Kirjastoluokka : 79.6 9789510432389

48


© Heli Mielonen

Treenaa oman elämäsi kuningattareksi! Sisäisen ja ulkoisen hehkun, hyvän olon ja hyvän mielen opas kaikille oman elämänsä kuningattarille. Kirjan 30 päivän ohjelmalla treenaat vuoropäivin fyysistä kuntoa, parempaa oloa ja sisäistä voimaa.

Elisa Mattila on filosofian maisteri, kansainvälisesti sertifioitu ravinto- ja hyvinvointivalmentaja sekä personal trainer, joka on valmentanut tuhansia naisia kohti hyvää oloa suosittujen verkkovalmennustensa avulla. Hänen lempeässä ohjauksessaan saa ahaa-elämyksiä, joiden avulla on helppo voida paremmin hymy huulilla. elisamattila.com

Jokaisen naisen sisällä asuu kuningatar: itsevarma, omassa voimassaan säkenöivä nainen. Liian usein tuo hehku kuitenkin unohtuu arjen kiireessä ja oma hyvinvointi jää tärkeysjärjestyksessä viimeiseksi. Kiireisenkin elämän keskelle on kuitenkin mahdollista saada hyvää oloa, joka saavutetaan ilman hampaiden kiristelyä, tiukkaa dieettiä tai tuntikausien uurastusta punttisalilla. Pienillä arkeen sopivilla teoilla saa reilusti lisää elinvoimaa ja voimavaroja. Kirjan lempeän määrätietoiset harjoitukset luovat päästä varpaisiin säteileviä oman elämänsä kuningattaria.

Helppo ja tehokas ohjelma etenkin 40–60-vuotiaille naisille, joita fitnessmaailma ja kuntosalirääkki ei houkuttele.

Treenaa vuoropäivin: • fyysistä kuntoa omapainoharjoittelulla • parempaa oloa ravinnon ja kehonkuuntelun kautta • sisäistä voimaa positiivisen ajattelun, mielenrauhan ja stressinhallinnan harjoituksilla.

Tietokirjat

49


Pipsa Hurmerinta , Meri-Tuuli Väntsi

Samassa liemessä

© Kreetta Järvenpää

Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi ovat tv:stä tuttuja kokkeja ja juontajia. Radio Helsingin kuuntelijoille parivaljakko on tuttu Ruokatunti-ohjelmasta, jossa jaetaan ruokaja ravintolavinkkejä ja haastatellaan mielenkiintoisimpia ruoka-alan vaikuttajia kokeista kalastajiin. Samassa liemessä on heidän ensimmäinen yhteinen keittokirjansa, ja se perustuu samannimiseen tv-ohjelmaan, joka esitetään Avalla keväällä 2018. Kirjan on kuvannut kauniista valokuvistaan tunnettu Kreetta Järvenpää.

50


Kotiruokaa täydellä sydämellä! Ruoka-alan voimanaiset Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi yhdistävät taitonsa keittiössä ja tuovat lautaselle mutkatonta, värikästä ja oivaltavaa ruokaa. Sellaista arjen haastetta ei olekaan, josta tämä kaksikko ei selviäisi.

© Kreetta Järvenpää

Samassa liemessä on täydellinen kattaus suosikkireseptejä, elämää helpottavia vinkkejä ja inspiraatiota. Se kertoo, miten kotiruokaan saadaan vaihtelua ja millä aineksilla syntyvät bileet isommallekin porukalle. Eri teemojen kautta syvennytään ratkomaan ruokapulmia koko perheelle kelpaavasta ruoasta penninvenytykseen mausta tinkimättä. Juhlaosion reseptit esivalmistellaan pitkin viikkoa, ja kasvisosiossa keskitytään vastustamattoman herkullisiin ruokiin, jotka syntyvät tutuista aineksista ilman kikkailua.

Julkaisu : Maaliskuu (kirja, e-kirja) Sivumäärä : 176 Kirjastoluokka : 68.2

EAN : 9789510430743 EAN e-kirja :

9789510432372

Tietokirjat

51


Tämän oppaan avull a onnistut varmasti! Julkaisu : Helmikuu Sivumäärä : 256 Kirjastoluokka : 67.3

EAN : 9789510430248

100 upeaa ruukkuistutusta Sata helppoa projektia puutarhaan. Uudenlainen, todella kätevä opas ruukkuistutusten tekoon! Istutusten suunnittelu ja toteutus ei koskaan ole ollut näin yksinkertaista. Kuvalliset ohjeet opastavat ruukkujen, kukkasten ja väriyhdistelmien valinnassa. Upeat esimerkit inspiroivat istutusten tekemisessä keväästä syksyyn. Näyttävien asetelmien teko opastetaan vaihe vaiheelta kuten keittokirjoissa. Sata upeaa istutusta koko kasvukaudelle selkeästi kuvina: Iso valokuva, jossa näkyy valmis istutus sekä kaikki istutuksen tekemiseen käytettävät tarvikkeet kuvina. Istutksissa käytetään korkeintaan viittä kasvia. Istutusastian muoto ja koko sekä tarvittavat ojitusainekset ja multa on kerrottu selkeästi.

52


© Pietari Hatanpää

Marjut Ollil a

Simppeliä sormiruokailua Mitä tapahtuu, kun vauva saa päättää tyylin ja tahdin ruokapöydässä? Vauvat ovat luontaisesti uteliaita tutkijoita, jotka haluavat tehdä asioita itse. Syöminen ei ole poikkeus. Sormiruokailu on lapsentahtinen tapa siirtyä kiinteään ruokaan. Kun vauva saa syödä itse, on luvassa ennakkoluulotonta maistelua, pienen ruokailijan tahtiin etenemistä, onnistumisia ja varsinkin mukavia ruokailuhetkiä koko perheen kesken. Tässä kirjassa sormiruokailun ykkösnimi Marjut Ollila tarjoaa valtavan tietomääränsä käyttöösi yksien kansien välissä. Haastattelemiensa asiantuntijoiden kanssa Ollila kumoaa väärin-

Marjut Ollila on supersuositun Simppeli sormiruokakeittiö- blogin ja -yhteisön perustaja ja äiti, joka on saanut tuhannet suomalaisperheet innostumaan sormiruokailusta. Ollilan suursuosion saavuttaneet sormiruokareseptit ja neuvot ovat nousseet jo käsitteiksi sosiaalisessa mediassa ja ihastuttaneet lukuisia vauvoja. Lisäksi Ollila luennoi ja jakaa vertaistukea sormiruokailusta kiinnostuneille suurella kauhalla ja vielä suuremmalla sydämellä.

Julkaisu : Maaliskuu (kirja, e-kirja) EAN : 9789510430545 EAN e-kirja : Sivumäärä : 160 Kirjastoluokka : 59.6 9789510432327

käsitykset pienten lasten ruokailusta ja ohjaa sinut turvallisen, helpon ja hauskan sormiruokailun saloihin. Kirjan luettuasi tiedät, milloin vauva on valmis aloittamaan kiinteät ruuat, mitä kaikkea vauva voi syödä ja mitä hänelle kokkaillessa tulee ottaa huomioon. Samalla käsitellään sormiruokailun yleisimmät kompastuskivet ja kesytetään vanhempien jännitys ja lähipiirin mahdolliset epäluulot. Kirjan viisikymmentä helppoa reseptiä noudattavat virallisia ravitsemussuosituksia.

Tietokirjat

53


Kehrää kaksin kissasi kanssa ja opi siltä el ämäntaitoa

Julkaisu : Tammikuu Alkuperäisteos : Le livre qui ronronne Suomentaja : Susanna Hirvikorpi Sivumäärä : 96 Kirjastoluokka : 67.452 EAN : 9789510430538

Gilles Diederichs

Kehräävä kissakirja Iloa ja hyvinvointia kissaterapiasta

Opi mielenrauhan, läsnäolon taidon ja myönteisen ajattelun mestareilta. Tutkimusten mukaan kissoilla on myönteinen vaikutus hyvinvointiimme ja kissan kehräys rauhoittaa meitä – kyse on siis kissaterapiasta! Kirja johdattaa kehräyksen saloihin ja kertoo, miten kehräys vaikuttaa sekä fyysiseen että henkiseen hyvinvointiimme. Kirjan kannessa on painikkeet, joilla voit kuunnella Mestarikissan, rentoutuksen asiantuntijan, viittä erilaista kehräystapaa. Kuuntele tarkasti ja opettele käyttämään kehräystä oman rentoutumisesi tukena.

54

Opettele 15 hyvänolon kehräystä: Osoita myötätuntoa, hurmaa, testaa voimiasi, uneksi, kehrää itsesi terveeksi jne. Noudata Mestarikissan 12 viisasta opetusta: Harjoittele tiedostavaa zenkävelyä, lievitä stressiä huolehtimalla kehostasi, meditoi ja maailmankuvasi laajenee. Löydä oma sisäinen kissasi

vastaamalla kirjan monivalintakysymyksiin.


Julkaisu : Helmikuu Sivumäärä : 208 Kirjastoluokka : 66.4 EAN : 9789510430736

Perinnemestarin materiaalioppi on Hannu Rinteen seitsemäs vanhojen rakennusten kunnostamista ja niissä asumista käsittelevä kirja.

Hannu Rinne

Perinnemestarin materiaalioppi Mistä on vanhat talot tehty Perinnetiedolla talo terveeksi. Perinteinen rakentaminen perustui yksinkertaisiin luonnonmateriaaleihin. Monen vuosisadan ajan testatut rakennustavat ja materiaalit takaavat yhä nykyään sen, että kodista tulee turvallinen: ei hometta, ei lahoa, ei päästöjä rakennusmateriaaleista. Entisaikoina talojen runko tehtiin hirsistä, eristeet pellavasta ja sahanpuruista, katto turpeesta tai päreistä. Työmaalle ostettiin vain tiilet, ikkunalasi ja takotavara. Rakentaminen alkoi teknistyä 1800-luvulla, ja remontoitavasta talosta voikin löytyä mitä erilaisempia materiaaleja oksamassapahvista titaanioksidiin ja piimämaalista sementtilastulevyyn. Perinnemestarin materiaalioppi esittelee perusteellisesti vanhojen rakennustarpeiden valmistamisen, ominaisuudet ja käyttötavat – ja sen, kuinka niihin suhtaudutaan nykyään. Kreosootti on todettu tappavaksi kosteuseristeeksi, mutta pellavaeristettä valmistetaan jälleen. Kirja tarjoaa korvaamatonta tietoa vanhan talon asukkaalle, mutta auttaa myös uudisrakentajaa, joka haluaa hyödyntää suomalaisen rakentamisen parhaat opit. Kirjaan on koottu toistasataa vanhaa materiaalia ja tuotetta.

Tietokirjat

55


Carol Bolt on Seattlessa Yhdysvalloissa asuva taiteilija, jonka Vastaus-kirjat ovat kansainvälisiä bestsellereitä.

Julkaisu : Marraskuu 2017 Alkuperäisteos :

The Book of Answers

Suomentaja : Saara Pääkkönen Sivumäärä : 704

Kirjastoluokka :

17.3

EAN : 9789510431269

Carol Bolt

Vastausten kirja Vastaus pulmaan kuin pulmaan! Tulisiko sinun pyytää palkankorotusta tai kysyä ihastustasi treffeille? Kertoa naapurillesi, mitä todella ajattelet hänen puutarhatontuistaan? Näihin ja useimpiin muihin elämän kinkkisiin kysymyksiin löydät vastauksen tästä kirjasta. Lausu kysymyksesi (ääneen tai hiljaa mielessäsi), selaile sivuja, odota, että tunnet sormesi osuvan oikeaan kohtaan, ja käännä se auki: vastaus on siinä. Helppoa, nopeaa ja koukuttavaa!

56

Carol Boltin Vastausten kirja on moderni klassikko, joka on niittänyt menestystä ympäri maailman Kentuckysta Kiinaan. Vastausten kirja sopii niin omassa rauhassa käytettäväksi kuin illanistujaisten vetonaulaksikin!


© Jefferson Pitcher

KERI SMITH

Viiva

Tuhoa tämä kirjan tekijän uutuus! Tuhoa tämä kirja oli idealtaan yksinkertainen: kirjan tuhoaminen mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Viiva on näennäisesti vielä simppelimpi: etsi kynä, aloita viiva – ja lähde seikkailulle tuntemattomaan. Edetessäsi kirjan sivulta toiselle tehtäväsi saa uusia ulottuvuuksia: anna viivasi mutkitella, koukata palstojen väliin ja loikata sivun reunoille. Piilota viivasi, katkaise viivasi, anna jonkun muun jatkaa sitä hetken aikaa Mitä pidemmälle etenet, sitä selvemmin huomaat, että tehtäväsi ei ole niin yksinkertainen kuin miltä ensi silmäyksellä näytti. Viivalla on oma tahtonsa, ja se haastaa sinut luovaan leikkiin. Sinun tehtävänäsi on keksiä, mitä viivan päässä on (vihje: loppu on vasta alkua). Julkaisu : Helmikuu Sivumäärä : 224 Alkuperäisteos : The Line Kirjastoluokka : 79.8

Kanadalaisen kuvataiteilijan Keri Smithin Tuhoa tämä kirja on ollut huikea menestys niin meillä kuin maailmalla. Pelkästään kirjan englanninkielistä versiota on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta, ja lisäksi kirja on käännetty lukuisille eri kielille. Hauskan idean taustalla on Smithin ajatus siitä, että jokainen meistä pystyy huomattavan luoviin suorituksiin, kunhan tohdimme rikkoa sääntöjä. Smith on kirjoittanut kaikkiaan kymmenen luovuutta tavalla tai toisella käsittelevää kirjaa.

EAN : 9789510431740

Tietokirjat

57


L ahjaksi ja muistojen tallentamiseen

Maailman suloisin vauva Suloisin vauvakirja elämäsi valolle. Kauniiseen kirjaan tallennat rakkaat muistot lapsesi ensimmäisestä vuodesta: syntymäpäivästä, kotiinpaluusta ja kehityksestä. Monipuolisesta kirjasta löydät muun muassa taiteltavan rasian ensimmäiselle hampaalle, taskuja muistojen säilyttämiseen, paljon tilaa valokuville sekä itse askarreltavan hellyttävän syntymäkortin.

58

Julkaisu : Helmikuu Alkuperäisteos : Le plus

beau bébé du monde Suomentaja: Janne Kauppila Sivumäärä : 60 Kirjastoluokka : 04 EAN : 9789510430255


Millainen onkaan perheeni ja miten se on minua ja meitä muovannut?

Mikä tekee juuri meidän perheestämme erityisen? Mistä me olemme tulleet? Mitkä paikat, tapahtumat, perinteet tai uskomukset ovat vaikuttaneet meihin eniten? Millaista arkea meillä on eletty? Mitä käännekohtia perheemme historiaan mahtuu? Mitkä ovat villeimpiä tai hulluimpia tempauksia suvussamme? Mitä salaisuuksia meillä on vaalittu?

Julkaisu : Huhtikuu Sivumäärä : 256 Kirjastoluokka : 04 EAN : 9789510431313

Maria Ly y tinen (Toim.)

Kirja perheestäni Tallenna oman perheesi tarina itse tai yhdessä läheistesi kanssa. Kirja perheestäni on hauska ja inspiroiva sukellus oman perheen ja suvun taustoihin ja nykyisyyteen. Kirjan kysymysten avulla pääset tallentamaan tärkeimpiä tarinoita lähipiirisi historiasta, arjesta ja olemuksesta. Tähän kirjaan tallentuvat ne ainutlaatuiset tarinat, hetket, ihmiset, perinteet ja piirteet, joista perheenne on tehty. Kirja voi kulkea kotona kaikkien käsissä, ja jokainen voi osallistua sen täyttämiseen. Toisaalta se voi myös olla yksityinen ja uusia oivalluksia avaava matka omiin taustoihin. Kirja perheestäni onkin loistava lahja vuosia täyttävälle, omille vanhemmille, isovanhemmille, sisaruksille, ystäville, hääparille, omaan kotiin tai itselle. Kirja, jota ei malta olla lukematta yhä uudestaan!

Tietokirjat

59


Lasten- ja nuortenkirjat Lucy Cousins

Tööt tööt, Maisa!

Riemukas l äppäkirja Maisa-hiiren ja kaikenl aisten kulkuneuvojen ystäville.

60


Lucy Cousins on aikamme suosituimpia lastenkirjailijoita ja rakastettujen Maisa-kirjojen luoja. Hänen selkeät ja värikkäät kuvituksensa ovat erityisesti pienimpien lasten mieleen. Maisan arkiset seikkailut ovat jokaiselle lapselle tuttuja.

© Erno-Erik Raitanen

Hyppää Maisan auton kyytiin ja lähde hauskalle ajelulle. Onpas paljon liikennettä: traktori, bussi, kaivuri, paloauto ja vielä helikopterikin! Maisa lähtee ajelemaan autolla: tööt, tööt! Vastaan tulee Tellu, joka ohjaa paloautoa. Nipa ajaa ohi helikopterilla, ja Osku heiluttaa Maisalle junan veturista. Maisan ystävillä on tosi hienoja menopelejä! Lopuksi tiellä on ihan ruuhkaa. Ja hirmuinen meteli: tuut tuut, ring ring, pröt pröt! Edessä on tietyömaa, jonka menoa on myös hauska seurata.

Julkaisu : Helmikuu Alkuperäisteos : Beeb, beeb, Maisy! Suomentaja : Päivi Lehtinen Sivumäärä : 18 Ikäryhmä : 0+ Kirjastoluokka : L85.22 EAN : 9789510431344

Kaksi suosittua Maisa-kl assikkoa taas saatavill a

Lucy Cousins

Tiedätkö mitä, Maisa? Värejä, muotoja, numeroita, kirjaimia... Maisan ihastuttava tietokirja on täynnä mielenkiintoisia asioita! Tule Maisan mukaan tutkimaan värejä ja muotoja, liikkumis- ja asumistapoja, havainnoimaan säätä ja etsimään vastakohtia.

Lucy Cousins Julkaisu : Helmikuu Alkuperäisteos :

Learn with Maisy Suomentaja : Anneli Heimonen Sivumäärä : 40 Ikäryhmä : 3+ Kirjastoluokka : L85.22 EAN : 9789510381359

Maisa leipoo kakun Tule leipomaan kakkua Maisan kanssa! Maanmainio pikkulasten tietokirja, jonka nuoliläpistä vetämällä Maisa-hiiri oikeasti toimii ja touhuaa.

Julkaisu : Helmikuu Alkuperäisteos :

Maisy Bakes a Cake Suomentaja : Anneli Heimonen Sivumäärä : 14 Ikäryhmä : 3+ Kirjastoluokka : L85.22 EAN : 9789510348956

Lasten- ja nuortenkirjat

61


Kirjassa on viisi hienoa l aastaria, jotka voi irrottaa ja liimata uudelleen!

Graafikko Antti Nikusen Urho & Onna -kirjat ovat riemukkaita, reippaalla otteella kuvitettuja kirjoja 1-4-vuotiaille, joille uuden oppiminen ja omien rajojen testaaminen on tuttua. Kaikkein parasta kuitenkin on, kun saa itse auttaa Urhoa ja Onnaa!

Antti Nikunen

Onna kompastuu ja satuttaa polvensa. Auts! Laitetaanko laastari? Urho ajaa rohkeasti pyörällä – mutta voi, sitten hän kaatuu. Muksista! Laitetaanko laastari? Joo, laastari auttaa aina. Urholle ja Onnalle sattuu ja tapahtuu. Onneksi kirjassa on mukana viisi laastaria, jotka voi laittaa naarmujen ja kuhmujen päälle. Taaperoiden riemuksi lopussa odottaa vielä hauska juksausjuttu...

Julkaisu : Kesäkuu Sivumäärä : 20

62

Ikäryhmä : 3+ Kirjastoluokka : L85.22

EAN : 9789510431481

© Kalle Nikunen

Urhon ja Onnan laastarikirja


LEGO ® yhdistää tarinan, leikin ja luovuuden!

Julkaisu : Helmikuu Alkuperäisteos :

LEGO® NEXO KNIGHTS TM Build Your Own Adventure Suomentaja : Linnea Siren Sivumäärä : 80 Ikäryhmä : 6+

Kirjastoluokka :

L85.12

EAN : 9789510430682

Lego Nexo Knights ®

TM

Rakenna oma seikkailu Astu LEGO NEXO KNIGHTS maailmaan!

Valmistaudu omaan NEXO KNIGHTS seikkailuun: Rakenna, leiki ja opi kaikenlaista uutta jännittävästä ritarien maailmasta. LEGO® NEXO KNIGHTS TM Rakenna oma seikkailu -kirja on innostavien rakentamisideoiden ja jännittävien tarinoiden yhdistelmä. Jokaisessa kirjan viidessä luvussa on kymmenen sivua rakennusideoita eri-ikäisille ja -tasoisille lukijoille: mukana on sopiva valikoima helppoja, keksivaikeita ja haastavia vaihtoehtoja. Kirjan mukana tulevat palikat, joista voi rakentaa Robinin taistelupuvun – tätä mallia ei saa mistään muualta!

LEGO, the LEGO logo, the Minifigure, the Brick and Knob configurations and NEXO KNIGHTS are trademarks of the LEGO Group. All rights reserved. ©2018 The LEGO Group. Manufactured by Dorling Kindersley, 80 Strand, London, WC2R 0RL, under license from the LEGO Group.

Lasten- ja nuortenkirjat

63


ANDRUS KIVIRÄHK, CHRISTER NUUTINEN

Kun Musti muni mummon

Suomentanut

Heli Laaksonen

Julkaisu : Toukokuu Alkuperäisteos : Valikoitu

kokoelmasta Karneval ja kartulisalat

64

Suomentaja : Heli Laaksonen Sivumäärä : 68

Ikäryhmä : 5+ Kirjastoluokka :

L85.12

EAN : 9789510430583


© Miikka Lappalainen

Tarinat on koonnut ja suomentanut runoilija Heli Laaksonen, jonka sydäntä lähellä ovat aina olleet viron kieli ja räiskyvä huumori. Vitsikkäät kuvituskuvat ovat Christer Nuutisen käsialaa. Andrus Kivirähkin edellinen suomennettu kokoelma Koiranne alkaa kohta kukkia (Otava 2016) oli lukijat hurmannut arvostelumenestys. ”Poikkeuksellisen mielikuvitusrikas ja läpeensä hauska”, kirjoittaa Juhani Brander Turun Sanomissa.

© jüri j. dubov

Musti-koira leikkii sutta – ja niel aisee vahingossa isoäidin! Andrus Kivirähkin lyhyet ja hullunhauskat tarinat iskevät alakoululaisten ja aikuistenkin nauruhermoon. Oletkos kuullut tyynystä, josta tuli matikkanero, kun eräs Oskari laittoi matematiikankirjan yöksi sen alle? Tai Musti-koirasta, joka leikki sutta ja nielaisi vahingossa isoäidin? Et takuulla. Sen verran omalaatuisia ja yllättäviä ovat virolaisen kirjailijan Andrus Kivirähkin tarinat. On myös kampa joka osoittautuu huijariksi, merihätään joutunut mandariini, koulunpenkille haikaileva apinan häntä, nappi joka kadottaa pojan...

Lasten- ja nuortenkirjat

65


Julkaisu : Toukokuu Sivumäärä : 140 Ikäryhmä : 3+ Kirjastoluokka : L85.12 EAN : 9789510430224

Lastenkirjailija Marjatta Kurenniemi (1918–2004) syntyi Helsingissä, mutta asui viimeiset elinvuotensa Taipalsaaressa. Kurenniemi kirjoitti vuosien kuluessa kattavan valikoiman kirjoja: satujen, nuortenromaanien ja runojen lisäksi myös näytelmiä. Kaiken kukkuraksi hän suomensi lukemattomat määrät lastenkirjoja.

Marjatta Kurenniemi, Ismo Loivamaa (toim.), Sanna Mander

Toivoisin että asuisin kuussa

Marjatta Kurenniemen satuja ja runoja Kuu-ukkoja ja kukkopillejä, tuulihattuja ja tuhatjalkaisia. Marjatta Kurenniemen juhlakirja on fantastinen sukellus kirjailijan tuotantoon; se on pullollaan satujen klassista lumoa ja runojen rajatonta iloa! Marjatta Kurenniemi syntyi vuonna 1918. Hänen puolivuosisataa kestänyt kirjailijanuransa pitää sisällään valtavan määrän satuja, tarinoita ja runoja, jotka toivat suomalaiseen lastenkirjallisuuteen keveyttä, vapautta ja kielellä leikittelevää nonsensea. Juhlavuoden kunniaksi kootussa teoksessa on reilut kymmenen satua ja ikivihreitä runoja: Satu pöyhkeästä voikukasta, Jäähiisi ja Maaemonen, Kaksi kukkopilliä, Vattumadon talo...

66

Sadut on koonnut toimittaja Ismo Loivamaa. Sanna Manderin värikylläiset kuvitukset ammentavat tyylikkäästi 1950- ja 1960-lukujen estetiikasta.


Julkaisu : Lokakuu 2017 Alkuperäisteos : Räven och tomten Suomentaja : Kristiina Rikman Sivumäärä : 32 Ikäryhmä : 3+ Kirjastoluokka : L85.22 EAN : 9789510430071

Astrid Lindgren (1907–2002) on maailman luetuimpia lastenkirjailijoita, joka kirjoitti niin romaaneja kuin kuvakirjojakin. Eva Eriksson (s. 1949) on tunnettu ruotsalainen kuvittaja ja kirjailija. Hänen ihastuttavaa kuvitusjälkeään on aiemmin nähty muun muassa Ulf Starkin kirjassa Suuren metsän joulu (WSOY 2014).

Astrid Lindgren, Eva Eriksson

Kettu ja tonttu

Ennen julkaisematon Astrid Lindgrenin joulusatu! Kettu ja tonttu on Astrid Lindgrenin kaunis tulkinta Karl-Erik Forsslundin klassisesta sadusta. Eva Erikssonin lämmin kuvitus luo viehättävään satuun lisäripauksen joulun taikaa. On tähtikirkas yö, kun Mikko-kettu hiipii hiljaa pihaan. Talonväki viettää sisällä joulua, eikä kukaan huomaa Mikkoa – paitsi talon tonttu. Nyt saavat kanat pitää varansa! Onneksi tonttu on tarkkana ja tulee hätiin. Mutta hänen käy sääliksi nälkäistä kettua… Sattuipa hyvin, että lapset ovat jättäneet tontulle kulhon puuroa, josta riittää mainiosti ketullekin!

Lasten- ja nuortenkirjat

67


Pepin kanssa on kivaa myös sadepäivänä!

Astrid Lindgren, Ingrid Vang Nyman

Peppi Pitkätossun kesälomakirja Hauskaa puuhaa ja luettavaa kesäpäivien ratoksi! Peppi Pitkätossun kesälomakirja sisältää 80 sivua mukavaa tekemistä ja lokoisaa lukemista kesälomalle Pepin ja hänen ystäviensä iloisessa seurassa. Vihdoinkin kesä ja vapaus! Peppi Pitkätossun kesälomakirja on tuhti paketti Peppisarjakuvia, ystäväkirjasivuja, sokkeloita, tietokilpailuja, sudokuja, väritystehtäviä, ruokaohjeita ja paljon muuta – kaikki Ingrid Vang Nymanin alkuperäiskuvituksilla. Mukana on myös kokonainen kuvakirja, Peppi Pitkätossu kaupungin hulinassa, jonka painos on ollut pitkään loppuunmyyty.

Julkaisu : Toukokuu Alkuperäisteos : Pippi Lång-

strump Sommarlovsboken Sivumäärä : 80 Ikäryhmä : 3+ Kirjastoluokka : L79.8 EAN : 9789510431498 NeliväriKUVITUS

68


Peppi Pitkätossu on Astrid Lindgrenin (1907–2002) kirjojen suosituin hahmo. Peppi Pitkätossusta kertovat romaanit Peppi Pitkätossu, Peppi Pitkätossu astuu laivaan ja Peppi Pitkätossu Etelämerellä. Koko sarjan klassinen alkuperäiskuvitus on tanskalaisen Ingrid Vang Nymanin (1916–1959) käsialaa.

© INGRID VANG NYMAN

ASTRID LINDGREN, INGRID VANG NYMAN

Peppi Pitkätossu Etelämerellä Kaikki alkuperäiset romaanit Peppi Pitkätossusta nyt uusina suomennoksina! Myös Peppi-trilogian päätösosa saa tuoreen ja raikkaan suomenkielisen asun, josta vastaa huippukääntäjä Kristiina Rikman. Nyt on oikea aika uusien lukijapolvien tutustua Peppi Pitkätossuun ja vanhojen palata tuttujen kirjojen pariin uusin silmin. Peppi Pitkätossu on maailman vahvin ja kiltein ja hauskin ja rikkain tyttö. Hän asuu ypöyksin talossa nimeltä Huvikumpu, seuranaan vain hevonen sekä marakatti, jonka nimi on herra Tossavainen. Lisäksi hänellä on kapsäkki täynnä kultarahoja.

Julkaisu : Maaliskuu (kirja, cd-äänikirja, mp3-äänikirja) Alkuperäisteos : Pippi Långstrump i Söderhavet Suomentaja : Kristiina Rikman Sivumäärä : 130 Ikäryhmä : 5+ Kirjastoluokka : L84.2

Naapurissa asuvat Tommi ja Annika, ja heidän elämänsä on ollut paljon hauskempaa sen jälkeen, kun Peppi muutti kaupunkiin. Kirjassa Peppi Pitkätossu Etelämerellä Peppi ottaa heidät mukaansa Etelämerelle, jossa Pepin isä hoitaa kuninkaan virkaa.

EAN : 9789510426838 EAN cd-äänikirja: 9789510432181 EAN mp3-äänikirja: 9789510432174 MUSTAVALKOKUVITUS

Lasten- ja nuortenkirjat

69


© Jakob Forsell

Kalle Blomkvist -dekkarit kuuluvat Astrid Lindgrenin suuriin klassikkoteoksiin. Blomkvistista kertoo trilogia Mestarietsivä Blomkvist, Mestarietsivä Blomkvist vaarassa ja Mestarietsivä Blomkvist ja ryöstetty Rasmus. WSOY julkaisee koko sarjan uusina suomennoksina 2018 –2019.

Astrid Lindgren

Mestarietsivä Blomkvist Astrid Lindgrenin klassinen lastendekkari uudella suomennoksella! Kalle Blomkvist -sarja alkoi ilmestyä suomeksi 70 vuotta sitten, 1948. Juhlan kunniaksi Stieg Larssonin Mikael Blomkvistinkin ”esikuvana” tunnetun Kallen ensiseikkailu saa ajanmukaisen suomenkielisen asun Kristiina Rikmanin uutena käännöksenä. Mestarietsivä Kalle Blomkvistilla on ikää vasta 13 vuotta, mutta etsivänä hän on aikamoinen haka. Kalle asuu idyllisessä pikkukaupungissa. Yhdessä parhaiden kaveriensa Andersin ja Eva-Lotan kanssa he muodostavat Valkoiset ruusut, jotka käyvät ”sotaa” Sixtenin porukan Punaisia ruusuja vastaan kesäloman ratoksi. Sotaleikit kaupungin laitamien joutomaalla kuitenkin keskeytyvät, kun mestarietsivä ystävineen saa vihiä lähistölle kätketystä ryöstösaaliista. Pian lapset huomaavat joutuneensa mukaan todella vaaralliseen seikkailuun…

70

Julkaisu : Maaliskuu Alkuperäisteos :

Mästerdetektiven Blomkvist Suomentaja : Kristiina Rikman Ikäryhmä : 7+

Kirjastoluokka :

L84.2 EAN : 9789510428160


© Katsuya Kondo

Ronja, ryövärintytär (1981) on Astrid Lindgrenin viimeinen romaani. Kirja on julkaistu 41 kielellä ja sitä on myyty yli 10 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Japanilaisen Goro Miyazakin ohjaama 26-osainen, Studio Ghiblin tuottama animaatiosarja on erittäin uskollinen Lindgrenin alkuperäisteokselle.

ASTRID LINDGREN, KATSUYA KONDO

Ronja, ryövärintytär Värikuvitettu laitos

Ronjasta Ghiblin animaatiosarja! Astrid Lindgrenin hieno ryöväritarina herää uuteen eloon Studio Ghiblin uudessa animaatiosarjassa. Katsuya Kondon herkkä, mangahenkinen kuvitus alkuperäisromaaniin perustuu animaation kuvamaailmaan. Ronja, ryövärintytär, eli silloin kun ryövärit vielä vaanivat matkustavaisia ja kauppamiehiä metsissä, villihevoset kirmasivat niityillä ja maahiset ja pönthiittiset tanssivat kuutamossa. Hänen syntyessään oli ”sellainen ukkosyö, että koko Matiaksenmetsän väki ryömi kauhuissaan koloihinsa ja loukkoihinsa”. Kun Ronja kasvaa, hän alkaa taistella kotimetsänsä rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta – yhdessä ryövärinpoika Birkin kanssa.

Julkaisu : Marraskuu 2017 Alkuperäisteos : Ronja Rövardotter Suomentaja : Tuula Taanila Ikäryhmä : 7+ Kirjastoluokka : N85.12 EAN : 9789510432273

Lasten- ja nuortenkirjat

71


Miina Supinen, Anni Nykänen

Kokkiklubi: Maailman paras pizza Uuteen huvittavan hauskaan Lukupalat-sarjaan tarvitaan: neljä kokkiklubin jäsentä, uunissa käryävä pizza, yksi ärsyttävä kuokkavieras ja ripaus magiaa. Kaksoset Madeleine ja Michelin sekä kuolaava vauvasisko Bebe pitävät kokkilubia kaverinsa Slaissin keittiössä. He alkavat leipoa pizzaa, mikä on aika helppoa: tarvitaan vain lämmintä vettä, hiiva, jauhoja, suolaa ja öljyä. Yhtäkkiä keittiöön marssii kutsumaton vieras: salaperäinen Rosmariini klähmii pannuja ja rouhaisee pippurimyllyään taikinakulhon päällä. Taikina alkaa kiemurrella ja kohoaa kattoon asti – kunnes se räjähtää ja leviää ympäri keittiötä! Mitä ihmettä? Voiko Rosmariinin pippurimyllyssä olla taikaa...? Miina Supinen kirjoittaa nuorille hauskan ytimekkääseen tyyliinsä. Madeleinen näsäviisaasta kertojaäänestä ja Slaissin letkeästä sanailusta ei yksinkertaisesti voi olla tykkäämättä! Anni Nykäsen riemastuttava kuvitus ammentaa sarjakuvista ja animaatioista.

Julistan kokkiklubin avatuksi!

Julkaisu : Helmikuu Sivumäärä : 61 Ikäryhmä : 7+ Kirjastoluokka : L84.2 EAN : 9789510431474 NELIVÄRIKUVITUS

72


Lukupal at on helppolukuinen sarja lukemaan opetteleville.

Anna Hallava, Emmi Jormalainen

Roope Lipasti, Harri Oksanen

Varokaa käpylehmiä!

- SIELLÄ LEPÄÄ!!!

Helppolukuinen Lukupalat-kirjasarja tokaluokkalaisten tyttökavereiden elämästä jatkuu sijaisopettajan kujeilla.

Maalivahti Lauri jatkaa torjuntojaan vauhdikkaassa Lukupalat-sarjassa. Innokas kiekkosankari tuli tutuksi jo kirjassa Lätkä-Lauri ja ihmeräpylä.

2 A:n kamut ja Nuttura-Hulda

2 A -luokan mukava opettaja Petteri loukkaa jalkansa ja joutuu sairauslomalle. Seuraavana aamuna luokkaan marssii uusi opettaja Hulda, jonka nutturasta sojottaa viivoittimia ja sukkapuikkoja. Huldalla on ihan erilaiset opetusmenetelmät kuin Petterillä. Yhtäkkiä koko luokka askartelee käpylehmiä ja laskee matematiikkaa helmitauluilla. Saaraa harmittaa, kun kirjoissakin edetään miten sattuu. Mutta olisiko Huldan touhuissa sittenkin jokin tolkku? 2 A:n energisiin tyttökamuihin on tutustuttu aiemmin kirjassa 2 A:n kamut kykykilpailussa.

Lätkä-Lauri ja haamupelastus

Lauri pelaa maalivahtina oman kylän jääkiekkojoukkueessa, mikä on toki vain siirtymävaihe ennen kansainvälistä uraa. Hänen salaisuutensa kentällä on enolta peritty ihmeräpylä, jolla saa jokaisen kiekon kiinni. Tällä kaudella joukkueen uskottavuus kasvaa, kun he saavat ihan oikeat pelipaidatkin. Vaan miten käy pelissä, kun ihmeräpylä on unohtunut auton takapenkille?

Julkaisu : Helmikuu Sivumäärä : 61 Ikäryhmä : 7+ Kirjastoluokka : L84.2

Julkaisu : Helmikuu Sivumäärä : 61 Ikäryhmä : 7+ Kirjastoluokka : L84.2

EAN : 9789510429778

EAN : 9789510429754

NELIVÄRIKUVITUS

NELIVÄRIKUVITUS

Lasten- ja nuortenkirjat

73


Julkaisu : Toukokuu Sivumäärä :

96

Ikäryhmä : 7+ Kirjastoluokka : L68.2 EAN : 9789510431337

© Irmeli Jung

Tove Jansson

Muumilaakson keittokirja Muumilaaksossa syödään hyvin! Ihanan arjen, riemukkaan juhlan ja hauskojen huviretkien maistuvimmat ohjeet Muumitalon tapaan. Tove Jansson (1914–2001) on Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia kirjailijoita ja kuvittajia, jonka tarinoita muumeista kaikenikäiset rakastavat.

Muumimamman keittiö on Muumitalon sydän, jossa metsän, meren ja kasvimaan antimista syntyy herkkuaterioita. Ruokapöydän ääreen kokoonnutaan viihtymään ja nauttimaan hyvästä ruoasta, ja eväskori pakataan usein täyteen maukasta retkimuonaa. Muumimamma ravitsee kotiväen ja vieraat – mutta ruoanlaittoon, leipomiseen ja säilöntään osallistuu mielellään koko Muumilaakson väki! Muumilaakson keittokirjan ohjeita maustavat Tove Janssonin alkuperäispiirrokset ja sitaatit rakastetuista muumikirjoista.

74


Julkaisu : Huhtikuu Sivumäärä : 56 Ikäryhmä : 7+ Kirjastoluokka : 10.8 EAN : 9789510431276

Muumikirjojen lämmintä viisautta ja oivallusten välähdyksiä ihastuttavana keräiltävänä hahmokirjastona. Aiemmin ilmestyneet:

Tove Jansson

Pieni muumikirjasto

Muumimamma

Olet kullanarvoinen kuin Muumimamma! Luotettava ja lempeä, viisas ja käytännöllinen. Ihana mamma, jonka laukusta löytyy lääke vaivaan kuin vaivaan. Ymmärtäväinen kuuntelija, joka rakastaa kaikkea kaunista. Muumimamma on koko muumitalon sydän. Tove Janssonin sitaateista ja kuvista koottu kaunis mietekirja on oivallinen lahja äideille ja muille, joilla on kullanarvoisia ominaisuuksia. ”- Täällä on paljon sellaista mitä ei voi ymmärtää, Muumimamma sanoi itsekseen. - Mutta miksi kaiken oikeastaan pitäisi olla juuri niin kuin on tottunut?”

Lasten- ja nuortenkirjat

75


Kaksi kl assista muumitarinaa kauniina yhteisniteenä

Tove Jansson

Kertomus näkymättömästä lapsesta ja Kuusi Kaksi muumitarinaa

Alkuperäiskuvitettu erikoislaitos Tove Janssonin viehättävistä novelleista Kertomus näkymättömästä lapsesta ja Kuusi. Kirjan tuotto käytetään Oxfam-hyväntekeväisyysjärjestön hankkeisiin, joilla tuetaan naisia ja tyttöjä eri puolilla maailmaa. Tove Janssonin rakastetussa tarinassa Kertomus näkymättömästä lapsesta muumit auttavat pelokasta Ninni-tyttöä saamaan rohkeutensa takaisin. Muumiperhe ottaa Ninnin auliisti joukkoonsa ja kohtelee häntä tasa-arvoisesti ja kunnioituksella. Koskettavan tarinan parina on tässä ainutlaatuisessa kirjassa kertomus Kuusi, jossa muumit valmistautuvat – melko huolestuneina – joulun tuloon. Kirjaan sisältyy myös Philip Ardaghin kokoama Muumigalleria, joka esittelee Muumilaakson keskeiset asukit.

76

Julkaisu : Marraskuu 2017 Alkuperäisteos : Berättelsen

om det osynliga barnet, Granen Suomentajat : Laila Järvinen, Jaakko Kankaanpää Sivumäärä : 80 Kirjastoluokka : L84.2 EAN : 9789510432310

Tove Jansson (1914–2001) oli helsinkiläinen kirjailija, taiteilija, piirtäjä ja muumihahmojen luoja. Tämän kirjan tarinat ilmestyivät alun perin kokoelmassa Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia (1962).


Scifiseikkailu Muumil aaksossa

Tove Jansson

Muumipeikko ja marsilaiset Marsilaisia muumiperheen vieraina! Tove Janssonin klassinen muumisarjakuvatarina vuodelta 1957 nyt kauniissa väreissä omana kirjanaan. Eräänä aamuna kun Muumimamma herää, hän löytää keittiöpuutarhastaan haaksirikkoutuneen lentävän lautasen. Aluksesta roikkuu outo härveli, jota Muumipappa sovittaa varaosaksi hajonneeseen radioon – mutta ykskaks hän, Muumipeikko ja Niiskuneiti muuttuvatkin näkymättömiksi. Laitteen nappeja painelemalla tapahtuu kaikkea muutakin kummallista. Muumilaakson elämä menee koko lailla sekaisin, kunnes lentävän lautasen oikeat omistajat viimein ilmaantuvat paikalle…

Julkaisu : Maaliskuu Alkuperäisteos :

Moomin and the Martians Suomentajat : Juhani Tolvanen, Anita Salmivuori Sivumäärä : 40 Ikäryhmä : 12+

Kirjastoluokka :

85.32

EAN : 9789510431450

Lasten- ja nuortenkirjat

77


Jo Nesbø, Per Dybvig

Tohtori Proktorin aika-amme

Julkaisu : Tammikuu (kirja, mp3-äänikirja) Alkuperäisteos :

Doktor Proktors tidsbadekar Suomentaja : Outi Menna Sivumäärä : 330 Ikäryhmä : 7+

Kirjastoluokka :

L84.2

EAN : 9789510429839 EAN mp3-äänikirja :

9789520400538

Nelivärikuvitus

78


© Thron Ullberg

Ihmeellinen matka a jassa, avaruudessa ja kylpyammeessa Tohtori Proktorin aika-amme on toinen kirja dekkarikuningas Jo Nesbøn riehakkaassa seikkailusarjassa, joka vie keksijäprofessorin, Liisin ja Ällin tällä kertaa entisaikojen Pariisiin. Tohtori Proktori on lähtenyt Pariisiin etsimään nuoruudenrakkauttaan Juliette Margarinia, mutta jokin on mennyt pahemman kerran pieleen: Älli ja Liisi saavat (lähes) pähkähullulta professorilta kortin, jonka mukaan hän on jäänyt loukkuun väärään aikakauteen. Proktorin nuoret ystävät lähtevät pelastamaan tohtoria, mutta saavat peräänsä tämän juonittelevan entisen apulaisen Raspan. Edessä on uskomaton aikamatkaseikkailu, jonka käänteissä lapset törmäävät mm. Napoleoniin, Jeanne d’Arciin ja Gustave Eiffeliin…

Norjalainen Jo Nesbø (s. 1960) on yksi maailman suosituimmista rikoskirjailijoista, jonka teoksia on myyty lähes 30 miljoonaa kappaletta. Harry Hole -dekkareistaan kuulu Nesbø on kirjoittanut viisi Per Dybvigin (s. 1964) railakkaasti värikuvittamaa lastenromaania tohtori Proktorista. Niitä on julkaistu jo 38 maassa.

Lasten- ja nuortenkirjat

79


Jalkapallotrilogian vauhdikas päätösosa

Mika Wickström pelaa jalkapalloa FC Kynässä ja Zoomissa. Wickström on tunnettu sekä nuortenkirjailijana että urheilukirjoistaan. Hän on saanut nuortenkirjoistaan Pertsa ja Kilu -palkinnon (2008) ja Vuoden urheilukirja -palkinnon romaanistaan Kunniakierros (1998).

© Jesse Terho

Mika Wickström

Meidän jengin Zlatan – matkalla maineeseen Meidän jengin Zlatan -sarjan pelaajalupaus Karri on jalkapallourallaan valintojen edessä – suosio kasvaa ja isommat kentät kutsuvat. Karrista on tulossa toden teolla tähti: hän pääsee 15-vuotiaiden maajoukkueeseen ja lähtö kaverijoukkue FC Tykittäjistä on vääjäämättä edessä. Niin Helsingin ykkösjoukkue kuin ulkomaiset akatemiajoukkueetkin kosiskelevat Karria. Paras ystävä Arsa jää Tykittäjiin, jolle ei heru enää voittoja samaan tahtiin kuin ennen. Mutta Arsan isot valinnat tapahtuvat koulussa, jossa ysiluokan huipputodistus avaa ovia moneen suuntaan. Poikien ystävyys on kuitenkin vankkumaton – se lupaa kestää niin kuvioissa yhä enemmän pyörivät tytöt kuin pitkän välimatkankin.

80

Julkaisu : Toukokuu Sivumäärä : 175 Ikäryhmä : 10+ Kirjastoluokka :

N84.2

EAN : 9789510430132


Zoe Sugg (s. 1990) eli Zoella on kirjoittanut tarinoita pikkutytöstä asti. Hänen YouTubeblogillaan ja videoillaan on miljoonia seuraajia. Kun Girl Online ilmestyi Briteissä, sitä myytiin ensimmäisellä viikolla huikeat 78 000 kappaletta. Kirjan oikeudet on myyty 36 maahan. https://instagram.com/zozeebo/

© Zoe Sugg

Zoe Sugg

Girl Online omillaan Penny ja Noah, vain ystäviä. Penny ja Noah ovat edelleen ystäviä, mutta Noahista ei ole kuulunut mitään vähään aikaan – itse asiassa kukaan ei tiedä, missä nuori rokkistara on. Hän on kuin kadonnut maan päältä. Penny lähtee Meganin kutsusta vierailemaan tämän uudessa esiintyvään taiteeseen painottuvassa lukiossa. Penny ystävystyy siellä nopeasti esiintymispelkoiseen Poseyhin sekä hurmaavaan skottipoikaan Callumiin. Callum haluaisi selvästi muutakin kuin ystävyyttä, mutta onko Penny valmis siirtymään eteenpäin, kun yhä kaikki tuntuu muistuttavan häntä Noahista?

Julkaisu : Tammikuu (kirja, e-kirja) Alkuperäisteos : Girl Online

Going Solo

Suomentaja : Inka Parpola Sivumäärä : 320 Ikäryhmä : 9+ Kirjastoluokka : N84.2 EAN : 9789510429747 EAN e-kirja : 9789510432419

Lasten- ja nuortenkirjat

81


Vil ja-Tuulia Huotarinen, Satu Koskimies

Emilia Kent

Runotytön tarina jatkuu Rakastettu Runotyttö jälleen tiellä tähtiin. Kahden Runotyttö-fanin unelmasta syntyi helmi kaikille Runotyttöjen lukijoille. Uuden Kuun Emiliasta on tullut Aution Talon rouva Emilia Kent ja kirjailijan ura on aluillaan. Useat sukupolvet ovat ihastuneet ja kiintyneet kanadalaisen L. M. Montgomeryn Runotyttökirjoihin. Kukapa ei muistaisi huojennuksen tunnetta, kun Emilian ensimmäinen kirja julkaistaan tai kun Emilia ja Teddy viimein saavat toisensa. Tulevaisuus on jäänyt kutkuttamaan lukijoiden uteliaisuutta: Kantavatko Emilian leimahdukset kirjailijan uralle ja millaista on elämä taidemaalari Teddy Kentin vaimona? Syntyykö Aution Talon taiteilijakotiin lapsia? Näillä kysymyksillä leikittelivät myös kirjailijat ja lapsesta asti Runotyttöjä rakastaneet Vilja-Tuulia Huotarinen ja Satu Koskimies. He huomasivat, että fanifiktiosta syntyy kokonainen romaani. Emilia Kent – kunnianosoitus ja jatko-osa Runotyttö-romaaneille – on vahvasti uusiakin lukijapolvia koskettava teos nuoresta naisesta, joka etsii itseään taiteilijana ja puolisona.

© Mikko Palonkorpi

Julkaisu : Toukokuu Kirjasto Sivumäärä : 300 luokka : Ikäryhmä : 10+ N84.2

EAN : 9789510429228

Runoilija ja kirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen (s. 1977) on saanut teoksistaan mm. Kalevi Jäntin palkinnon (2009) ja Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon (2011). Monipuolinen runoilija, kirjailija ja kirjallisuustoimittaja Satu Koskimies (s. 1941) on tutkinut aiemmin L. M. Montgomeryn tyttökirjoja yhdessä Suvi Aholan kanssa toimittamissaan teoksissa Uuden Kuun ja Vihervaaran tytöt (2005) sekä Runotyttöjen vuosi (2007). Hän on saanut WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinnon (2015).

82


Merja Jalo

Ratsukallion uhka Katoamismysteeri Nummelan ponitallilla Nummelan ponitallin ratsastusleiri päättyy Kikan ja Repen rajuun riitaan ja välirikkoon. Kun Kikka katoaa, epäilykset kohdistuvat Repeen. Kukaan ei tiedä, minne Kikka on kadonnut. Aikaa kuluu uhkaavasti ja ilmassa on jotain pahaenteistä. Onko tapahtunut jotain kauheaa? Repeä aletaan epäillä syylliseksi, joten hän päättää etsiä itse Kikan ja joutuu elämänsä suurimpaan vaaraan. Tehdessään sankariteon hän puhdistaa maineensa. Mutta onko hän voittanut takaisin Kikan rakkauden? Merja Jalon rakastetun Nummelan ponitalli -sarjan matkassa on aina jännitystä, romantiikkaa ja upeita hevosia. Julkaisu : Toukokuu Sivumäärä : 165 Ikäryhmä : 9+ Kirjastoluokka : N84.2

EAN : 9789510421390

Merja Jalo on kirjoittanut suosittuja hevoskirjojaan jo yli 30 vuoden ajan. Jalolla on myös omaa kokemusta hevosista: kirjailijan lapsuudenkotiin tuli ensimmäinen hevonen hänen ollessaan 8-vuotias ja aikuisena kilpahevosten kasvatuksesta tuli elämäntapa omalla ravitallilla. Nummelan ponitalli -sarjan ensimmäinen osa ilmestyi jo vuonna 1977 ja fanien suureksi iloksi sarja jatkuu yhä.

Lasten- ja nuortenkirjat

83


Kristina Ohlsson

Lasilapset Vatsanpohjaa kutkuttavaa jännit ystä ahmimisikäisille.

Julkaisu : Helmikuu (kirja, e-kirja, mp3äänikirja) Alkuperäisteos : Glasbarnen Suomentaja : Pekka Marjamäki Sivumäärä : 200 Ikäryhmä : 10+ Kirjastoluokka : N84.2 EAN : 9789510430507 EAN e-kirja :

9789510432235

EAN mp3-äänikirja :

9789510432105

84


© Anna-Lena Ahlström

Lasilapset, jännitystrilogian palkintoja rohmunnut avausosa, on älykkäistä dekkareistaan tunnetun Kristina Ohlssonin lastenkirjadebyytti. Billien ja hänen äitinsä uudessa kodissa tapahtuu kummia. Tuntuu kuin talo yrittäisi pelotella heidät tiehensä. Billie perehtyy kavereidensa Simonan ja Aladdinin kanssa talon historiaan, joka osoittautuukin varsin synkäksi. Mitä enemmän he saavat selville, sen pikemmin Billie haluaa muuttaa pois, ennen kuin mitään kauheaa tapahtuu. Ja sitten eräänä yönä joku tai jokin koputtaa ikkunaan...

”Vatsanpohjaa kutkuttava kertomus...” Aftonbladet

”Kristina Ohlssonin lastenkirjadebyytti herättää lukuhalut. Kymmenvuotiaille on usein vaikeaa löytää hyvää luettavaa, mutta Lasilapset sopii tälle ikäryhmälle mainiosti.” Svenska Dagbladet

”Kirja hipoo todellisen pelottavuuden rajoja, mutta juuri sopivassa määrin. Ei ole mikään ihme, että Lasilapset miellyttää kaikenikäisiä lukijoita.” Dagens Nyheter

”Lasilapset on kerrassaan loistava kirja ahmimisikäisille.” Upsala Nya Tidning

”Jo ensimmäisellä sivulla herää tunne, että kirjoittaja aidosti pitää mysteereistä ja kauhusta ja osaa tarjoilla niitä juuri kohderyhmälle sopivassa paketissa.”

Kristina Ohlsson (s. 1979) työskenteli turvallisuuspoliittisena analyytikkona mm. Ruotsin suojelupoliisissa ja ETYJ:ssä, kunnes ryhtyi vapaaksi kirjailijaksi 2012. Hänen dekkarinsa ja lastenjännärinsä komeilevat säännönmukaisesti Ruotsin myyntilistojen kärjessä.

Norra Skåne

Lasten- ja nuortenkirjat

85


Pel astetaan Itämeri yhdessä. Julkaisu : Joulukuu 2017 (kirja,

e-kirja)

Sivumäärä : 128 Ikäryhmä : 12+ Kirjastoluokka : 50.1 EAN : 9789510423479 EAN e-kirja : 9789510432402

Kirja on teht y yhteist yössä Suomen WWF:n kanssa.

JOHAN TELL , IIRIS KALLIOLA

Pelastetaan Itämeri Nuorille suunnattu opas antaa ajateltavaa kaikenikäisille: 90 miljoonaa Itämeren ympäristön asukasta voivat vaikuttaa enemmän kuin uskovatkaan. Itämeri on maailman saastunein meri. Suurimmat ongelmat ovat ympäristömyrkyt, rehevöityminen ja liikakalastus. Itämeren tila on nyt parempi kuin pari vuosikymmentä sitten, mutta silti sen luonnon monimuotoisuus on uhattuna. Ihmiset ovat siis toimineet oikein – tuloksia on saavutettu - mutta paljon on vielä tehtävissä. Pelastetaan Itämeri opastaa elämään ja kuluttamaan niin, että alueen ainutlaatuinen luonto voisi paremmin. Osa vaatii aktiivisuutta: liity ympäristöjärjestöön, kirjoita blogia, vaikuta päättäjiin. Mutta suurin osa keinoista liittyy helppoihin, arkipäiväisiin päätöksiin: osta viisaasti vaatteesi, suosi liikkuessasi uusiutuvaa energiaa, syö ekologisesti.

86

Iiris Kalliola on monipuolinen tietokirjailija, jonka kaikenikäisille suunnatut luontokirjat ovat innostaneet tutustumaan luonnon ilmiöihin jo vuodesta 1995 lähtien. Valtion tiedonjulkistamispalkinnon hän sai vuonna 2011. Johan Tell on ruotsalainen journalisti ja matkakirjailija. Hän on kirjoittanut mm. teokset 100 Ways to Save the World ja Äventyr i Skärgården.


© 2017 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved © Judith Petrovich

MADELEINE L’ENGLE

Hyppy ajassa Fantasiaklassikko jälleen saatavilla – pian myös elokuvana! Madeleine L’Englen Hyppy ajassa on Newbery-mitalilla palkittu fantasiapitoinen avaruusseikkailu. Oprah Winfreyn tähdittämä elokuva kirjasta saapuu elokuvateattereihin 2018. Meg Murry ja hänen pikkuveljensä Charles Wallace nauttivat äitinsä kanssa yöpalaa myrsky-yönä, kun outo muukalainen ilmaantuu heidän ovelleen. Nainen sanoo eksyneensä reitiltään ja kertoo ohimennen, että tesserakti – eli hyppy ajassa – on muuten täyttä totta. Ja juuri aikamatkustusta Megin fyysikkoisä tutki, kun hän katosi salaperäisesti… Meg, Charles Wallace ja heidän ystävänsä Calvin huomaavat pian sinkoutuneensa ajan ja avaruuden syövereihin. Onnistuvatko he päihittämään pahuuden väkevät voimat ja löytämään kadonneen isän?

Julkaisu : Huhtikuu Alkuperäisteos :

A Wrinkle in Time

Sivumäärä : 240 Ikäryhmä : 9+ Kirjastoluokka : N84.2

EAN : 9789510432556

Yhdysvaltalainen Madeleine L’Engle (1918–2007) tunnetaan parhaiten nuorten scifi- ja fantasiakirjallisuuden uranuurtajana pidetystä romaanistaan Hyppy ajassa, joka ilmestyi alun perin 1962. Kirjaan perustuva, Disneyn tuottama Ava DuVernayn elokuva saa ensi-iltansa 2018.

Lasten- ja nuortenkirjat

87


Anniina Mikama (s. 1977) on helsinkiläinen kuvittaja ja kirjailija.Taikuri ja taskuvaras on hänen esikoisromaaninsa. © Otto Virtanen

ANNIINA MIKAMA

Taikuri ja taskuvaras Vakuutan teille, että teitä vedetään nenästä ihan koko rahan edestä! Taikuri ja taskuvaras aloittaa maagisen trilogian täynnä silmänkääntötemppuja, juonittelua ja jännitystä. Se on tarina, jossa ihmeistä ja unista tulee totta. Mina asuu kadulla ja varastelee henkensä pitimiksi. Tom on nuori keksijä ja taikuri, jonka Ihmeiden teatteri lumoaa yleisönsä ilta illan jälkeen. Mina ja Tom kohtaavat Helsingissä talvella 1890 ja Mina on pian osa show’ta, jossa mekaaniset koneet heräävät eloon, liikkumaan ja puhumaan. Nuoret huomaavat olevansa toisilleen enemmän kuin ystävät, mutta kummankin menneisyydessä on pahoja, selvittämättömiä asioita. He joutuvat juonittelun pyörteeseen ja ajojahtiin, josta he voivat selviytyä vain rohkeutensa avulla – muutama taikatemppu hihassaan.

88

Julkaisu : Maaliskuu Sivumäärä : 300 Ikäryhmä : 12+ Kirjastoluokka : N84.2 EAN : 9789510429457

Trilogian toinen osa, Huijarin oppipoika, ilmestyy keväällä 2019.


Anne Leinonen on kirjailija ja toimittaja. Hänen novellinsa ovat voittaneet monia eri palkintoja, ja hänen yhdessä Eija Lappalaisen kanssa kirjoittamansa dystopiaromaani Routasisarukset oli Finlandia Junior -ehdokkaana vuonna 2011.

© Veikko Somerpuro

Anne Leinonen

Noitakirja Jokainen kirja kantaa sisällään taikuuden kipinän. Kirjanoidan tarinan päättävässä Noitakirjassa Aura löytää itsestään väkevän noidan. Selma on siepannut Pyryn mukaansa Helbystä Helsinkiin. Auran on seurattava heitä, mutta kaikki helpot tiet on katkaistu. On kuljettava Nuuksion epävakaan erämaan halki. Käy ilmi, että matkalla Helsinkiin oma mielikuvitus on pahin vihollinen. Helsinki osoittautuu vaaralliseksi, sillä siellä noitia metsästetään. Liittolaisia löytyy yllättävistä suunnista, mutta mahtavimman loitsukirjan, Noitakirjan, löytäminen tuntuu mahdottomalta tehtävältä, sillä kaupunki on täynnä kirjoja. Auran on Pyryn lisäksi kyettävä auttamaan myös Helbytä, joka on vaarassa tuhoutua. Loitsu kerrallaan Auran voima kasvaa, mutta voiko taika koskaan peitota kaikkia eri puolilta nousevia uhkia?

Julkaisu : Maaliskuu (kirja, e-kirja) Sivumäärä : 240 Ikäryhmä : 12+ Kirjastoluokka : N84.2 EAN : 9789510431399 EAN e-kirja :

9789510432464

Lasten- ja nuortenkirjat

89


Yhdysvaltalainen John Green on syntynyt 1977 ja asuu tällä hetkellä Indianapolisissa Indianassa. Green on palkittu menestyskirjailija, kauniin lauseen ja monisyisen kerronnan mestari. Greenin Tähtiin kirjoitettu virhe (WSOY 2013) on ollut maailmanlaajuinen menestys ja siitä on sanottu, että se on ”pahuksen lähellä neroutta” (Time)

© Marina Waters

John Green

Kilpikonnan kuorella John Greenin odotettu uusi romaani! 16-vuotias Aza alkaa selvittää kadonneen miljonääri Russell Pickettin mysteeriä vastahakoisesti. Luvattu sadan tuhannen dollarin palkkio ja parhaan ystävän innostus vetävät Azan kuitenkin mukaan tutkimuksiin. Vetovoimaa löytyy myös miljonäärin pojasta Davisista, jonka Aza on joskus kauan sitten tuntenut. Aza tekee parhaansa. Hän haluaa olla kiltti tytär, uskollinen ystävä, hyvä oppilas, jopa taitava etsivä, samalla kun yrittää elää pakkomielteisten ajatustensa yhä pahenevassa syöksykierteessä. John Greenin viidettä romaania on odotettu kauan, ja nyt se on täällä! Tähtiin kirjoitetun virheen tekijän uutuus on mukaansa imaiseva ja kirkas kertomus pakko-oireista ja sinnikkyydestä, rakkaudesta ja elämänpituisen ystävyyden voimasta.

90

Julkaisu : Lokakuu 2017 (kirja, e-kirja, mp3-äänikirja) Alkuperäisteos : Turtles All the Way Down Suomentaja : Helene Bützow Sivumäärä : 262 Ikäryhmä : 12+ Kirjastoluokka : N84.2 EAN : 9789510431283 EAN e-kirja : 9789510432426 EAN mp3-äänikirja :

9789510432440


Laura Lähteenmäki (s. 1973) kirjoittaa sekä nuorille että aikuisille. Nuortenkirjailijana hän on saanut lukuisia tunnustuksia: Arvid Lydecken ja Anni Polva -palkinnot, IBBY:n kunniamaininnan, Finlandia Junior- sekä Topelius-palkintoehdokkuuksia.

© Toni Neffling

Laura L ähteenmäki

Yksi kevät

Pimeässä olimme turvassa. Pimeässä olimme kaikki samanvärisiä. Laura Lähteenmäen romaani kertoo koskettavasti ja todesti punaisten tyttöjen tarinan Suomen sisällissodassa 1918. Heitä on viisi. Tulisieluinen Linda, joka ottaa ohjat käsiinsä. Hiljainen Katri, joka myötäilee siskoaan. Pehmeä Aada, joka vilkuilee komeaa Peetua. Jenny, joka vain etsii jännitystä. Bea, joka parhaiten heistä ymmärtää, mitä ympärillä tapahtuu. He voisivat olla tyttöjä tänään, mutta he taistelevat punaisten riveissä vuonna 1918. Tehtaantytöt on heitetty vallattuun huvilaan hoitamaan haavoittuneita – ilman kokemusta tai koulutusta. Vaikka kaikki saattoi hetken kuulostaa seikkailulta, on todellisuus kauhea ja vakava. Kun Peetu kannetaan paareilla sisään, on leikki viimeistään ohi ja tytöillekin annetaan aseet käteen.

Julkaisu : Maaliskuu Sivumäärä : 200 Ikäryhmä : 12+ Kirjastoluokka : N84.2 EAN : 9789510429587

Lähteenmäen romaani kuvaa viiltävän koskettavasti viiden tavallisen tytön kohtalon yhtenä keväänä.

Lasten- ja nuortenkirjat

91


R. J . Palacio

Auggie ja minä Kolme Ihme-tarinaa

92


R. J. Palacio asuu perheineen New Yorkissa. Hän on ammatiltaan AD ja kirjankansien suunnittelija.  Auggie Pullmanin elämästä kertoma Ihme oli hänen esikoisteoksensa. ”Tee itsellesi palvelus ja lue tämä kirja – se tekee elämästä parempaa.” – Nichloas Sparks

Paluu R. J . Palacion romaanin Ihme maailmaan. Ihme kertoi Auggie Pullmanin elämästä: epätavallisten kasvojen taakse kätkeytyvän tavallisen pojan tarinan kouluvuodesta, joka muutti hänen omansa ja ystäviensä maailmankuvan. Auggie ja minä ei ole jatkoa Palacion esikoisteokselle vaan sen kertomukset ovat ajallisesti rinnakkaisia Ihmeen kanssa. Omalla äänellään tarinan kertovat Auggien kiusaaja Julian, vanhin ystävä Christopher sekä luokkakaveri Charlotte. Auggie itse on vain sivuhenkilö tarinoissa, jotka herättävät ajatuksia, yllättävät, lämmittävät, särkevät sydäntä ja raivostuttavatkin – kirja on lahja kaikille Ihmeen lukijoille.

Tammikuussa 2018 August ”Auggie” Pullmanin tarina valloittaa myös valkokankaat! Julkaisu : Tammikuu (kirja, e-kirja) Alkuperäisteos : Auggie & Me.

Three Wonder Stories Suomentaja : Inka Parpola Sivumäärä : 320 Ikäryhmä : 12+ Kirjastoluokka : N84.2

EAN : 9789510421062 EAN e-kirja : 9789510432396

Lasten- ja nuortenkirjat

93


CARA DELEVINGNE, ROWAN COLEMAN

Mirror, Mirror

94


Ystävä , rakasta ja , uhri, petturi – mitä näet, kun katsot peiliin?

© Anthony Harvey / Getty Images

Supertähti Cara Delevingnen väkevä esikoisromaani ystävyydestä, identiteetistä ja ulkokuoren petollisuudesta. Red, Leo, Rose ja Naomi ovat sopeutumattomia – jokaisella on omat mustat pisteensä ja tapansa selvitä niistä. Turvallisuutta tuo bändi, Mirror, Mirror, ja treenit ovatkin ainoa paikka, missä nuoret saavat olla oma itsensä. Sitten Naomi löydetään puolikuolleena Thames-joen saastan joukosta, ja poliisi uskoo hänen yrittäneen itsemurhaa. Ystävät ovat järkyttyneitä, heidän piti suojella toisiaan, mutta kukaan ei tajunnut, kuinka rikki Naomi oli. Kuinka hyvin he loppujen lopuksi tuntevat toisensa? Asiat eivät kuitenkaan ole niin kuin niiden halutaan uskotella olevan: matkalla totuuteen Red, Leo ja Rose joutuvat kääntymään kohti itseään, toisiaan ja pahuutta, joka väijyy pinnan alla.

Julkaisu : Helmikuu (kirja, e-kirja) Alkuperäisteos : Mirror, Mirror Suomentaja : Ulla Selkälä Sivumäärä : 350 Ikäryhmä : 15+ Kirjastoluokka : N84.2

Cara Delevingne on yksi sukupolvensa vaikutusvaltaisimpia naisia. Hänet tunnetaan palkittuna mallina sekä näyttelijänä, mm. elokuvista Paper Towns ja Suicide Squad. Mirror, Mirror on Delevingnen esikoisteos. Delevingne on kirjoittanut Mirror, Mirrorin yhdessä kirjailija Rowan Colemanin kanssa. Coleman on kirjoittanut sekä aikuisille että nuorille useita menestysromaaneja.

EAN : 9789510431382 EAN e-kirja : 9789510432457

Lasten- ja nuortenkirjat

95


© Suvi Jumisko

2.

palkinto

RIINA MATTILA

Järistyksiä

Julkaisu : Tammikuu (e-kirja) Ikäryhmä : 12+ Kirjastoluokka : N84.2 EAN : 9789510427903

Riina Mattilan Järistyksiä sai toisen palkinnon Tuhat ja yksi tarinaa nuoruudesta –kirjoituskilpailussa. Romaani julkaistaan e-kirjana. Eelia ei tunne olevansa tyttö eikä poika, eikä sitä katsota hyvällä hänen pienessä kotikaupungissaan. Sitten löytyy lukio muualta, löytyy yhteisö, jossa voi vihdoin antaa kuorien murtua ja maan järistä. Löytyy omia ihmisiä, jotka auttavat näkemään maailman kaikissa väreissä. Löytyy rakkaus, jota kohti on vain uskallettava ottaa se ensimmäinen askel. Än yy tee nyt.

96

"Kilpailun toiselle sijalle sijoitimme tekstin, joka kuvaa rakastumista sellaisella voimalla, herkkyydellä ja tarkkuudella, että lukija tuntee jokaisen värähdyksen omassa vatsanpohjassaan saakka." Salla Simukka, kilpailuraadin jäsen


© Pertti Nisonen

3.

palkinto Julkaisu : Tammikuu (e-kirja) Ikäryhmä : 12+ Kirjastoluokka : N84.2

SANNA HEINONEN

EAN : 9789510427910

Noland

Tuhat ja yksi tarinaa nuoruudesta -kilpailussa kolmanneksi sijoittunut nuortenromaani on vahva kertomus monikulttuurisesta ystävyydestä ja rakkaudesta jalkapalloon. Romaani julkaistaan e-kirjana. Valtteri on kantasuomalainen nuori, Afganistanilaistaustainen Babur taas on tullut Suomeen pakolaisena äitinsä ja sisarustensa kanssa, isän kohtalosta ei ole tietoa. Poikien tarina voisi tapahtua missä tahansa suomalaisessa pikkukaupungissa: maahanmuutto puhuttaa ja ilmapiiri on voimakkaan polarisoitunut. Kun mustatakkisten porukka alkaa systemaattisesti vainota poikia, heidän täytyy paeta henkensä edestä. Eräällä tällaisella pakoreissulla Babur neuvoo Valtterille reitin Nolandiin, paikkaan jossa voi olla vapaa ja turvassa. Mutta mikä Noland oikein on, ja kuka sinne pääsee? Mistä Babur on oppinut sinne reitin?

”Allegoria jalkapallon pelipaikoista osoittaa keskikenttäpelaajan merkityksen: samaan aikaan on hyökättävä ja puolustauduttava, pidettävä pää kylmänä ja sydän paikallaan.” Laura Lähteenmäki, kilpailuraadin jäsen

Lasten- ja nuortenkirjat

97


Sarjakuvat

Julkaisu : Maaliskuu Sivumäärä : 96 Kirjastoluokka : 85.32 EAN : 9789510431467

JP Ahonen on tamperelainen sarjakuvantekijä ja kuvittaja, jonka Villimpi Pohjola -sarjakuva on ilmestynyt Aamulehdessä jo vuodesta 2003. Ahonen tunnetaan myös mm. seitsemälle kielelle käännetystä Perkeros-sarjakuvaromaanista ja maailmanlaajuista suosiota nauttivasta Belzebubs-strippisarjasta.

Villimpi Pohjola: Irtiotto Pari suhdetta vaakalaudalla. Mielenrauhaa voi hakea mindfulness-kursseilta, joogaretriiteistä tai pakomatkalla Pattayalle, mutta ennen pitkää kriisit on kohdattava kasvotusten. Muusaa ja Ukkoa kalvaa lapsettomuuden kirous, kun taas Annalla ja Rontilla manataan lapsiperheen arkea. Työttömyyskin hiostaa, mutta duunissa se ahdistus vasta alkaakin. Onko missään hyvä? Villimpi Pohjola dokumentoi nuorten aikuisten paradoksaalista sielunelämää. Strippisarjakuva jatkaa lämpimän humoristisella otteella ja sekoittaa mukaan myös tummempia sävyjä. Kulttimaineeseen nousseen sarjan viides kokoelma Villimpi Pohjola: Irtiotto imaisee jälleen lukijansa tarjoten vinhaa tilannekomiikkaa sekä toverillista vertaistukea.

98

© JP Ahonen

JP Ahonen


Pokkarit TAMMIKUU MAEVE BINCHY

AUDREY CARLAN

Elämänkohtaloita dublinilaisen kadun varrelta

Maaliskuu & huhtikuu

Kastanjakadun väki

Bon-pokkari Alkuperäisteos :

Chestnut Street

Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : E EAN : 9789510430095

Calendar Girl 3-4 Hävyttömän rohkea. Uskallatko? Bon-pokkari Alkuperäisteos :

Calendar Girl – March, April

Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : E EAN : 9789510431511

John grisham

JUULI NIEMI

VIVECA STEN

Salonkikelvoton juristi kohtaa elämänsä rankimman tapauksen

Lasten- ja nuorten kirjallisuuden Finlandiapalkinto 2016

Sandhamin murhat 6

Laiton lakimies Bon-pokkari Alkuperäisteos : Rogue Lawyer Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : E EAN : 9789510431542

Et kävele yksin

Bon-pokkari Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : E EAN : 9789510431559

Ristiaallokossa Hengästyttävää jännitystä hyisessä Sandhamnissa Bon-pokkari Alkuperäisteos : I farans riktning Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : D EAN : 9789510430088

Pokkarit

99


Suomen suosituimmalta trilleristiltä!

HELMIKUU

TAMMIKUU ILKKA REMES

Pääkallokehrääjä Suomen suosituimman trilleristin esikoisteos Bon-pokkari Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : F EAN : 9789510417690

STEFAN AHNHEM

Miinus kahdeksantoista astetta Ahnhem kohottaa ruotsalaisen jännärin uusiin korkeuksiin! Bon-pokkari Alkuperäisteos : Arton grader

minus

Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : E EAN : 9789510431566

MaalisKUU ILKKA REMES

Karjalan lunnaat Suomalainen nainen vastaan läntisen maailman tehokkain turvallisuuskoneisto Bon-pokkari Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : F EAN : 9789510417782

ToukoKUU ILKKA REMES

Pedon syleily Tehtävänä Mannerheimin salamurha Bon-pokkari Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : F EAN : 9789510417799

AGATHA CHRISTIE

Neiti Pinkertonin salaisuus Taattua Christie-laatua dekkarifaneille Bon-pokkari Alkuperäisteos : Murder is easy Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : D EAN : 9789510431573

100


SOPHIE KINSELLA

Himoshoppaajan ratkaiseva askel Himoshoppaaja 3 Himoshoppaaja on menossa naimisiin – kahdessa maassa yhtä aikaa! Bon-pokkari Alkuperäisteos : Shopaholic

Ties the Knot

Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : E EAN : 9789510426968

LUCY MAUD MONTGOMERY

Runotyttö maineen polulla

SHERYL SANDBERG

Lean in

Naiset ja menestymisen taito

Iki-ihanan Runotyttö-sarjan toinen osa

Naiset ja ura – näkemystä ja kokemusta huipulta

Bon-pokkari Alkuperäisteos : Emily climbs Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : E EAN : 9789510431580

Businesspokkari Alkuperäisteos : Lean in Kirjastoluokka : T99.1 Hintaryhmä : G EAN : 9789510431597

MaalisKUU

HuhtiKUU

DANIELLE STEEL

HANNA WESELIUS

Nele Neuhaus

Luottamus on ihana asia. Ja vaarallinen.

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto 2016

Tuulivoiman vuoksi voi vaikka tappaa

Bon-pokkari Alkuperäisteos : Betrayal Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : D EAN : 9789510431603

Bon-pokkari Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : D EAN : 9789510430125

Bon-pokkari Alkuperäisteos : Wer Wind sät Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : E EAN : 9789510431610

Petos

Alma!

Joka tuulen kylvää

Pokkarit

101


ToukoKUU

MARY WESTMACOTT -ROMAANI

MARY WESTMACOT T

MARY WESTMACOTT

AUDREY CARLAN

AGATHA CHRISTIE

Agatha Christie -romaani

Toukokuu & kesäkuu

Neiti Marple

Agatha Christien salanimellä kirjoittama ihmissuhdedraama

Hävyttömän rohkea. Uskallatko?

Yksi suosituimmista Neiti Marple -dekkareista

Ruusun aika

Bon-pokkari Alkuperäisteos : The Rose and

the Yew Tree

Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : E EAN : 9789510430880

Calendar Girl 5–6 Bon-pokkari Alkuperäisteos : Calendar Girl

– May, June

Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : E EAN : 9789510431627

Ruumis kirjastossa

Bon-pokkari Alkuperäisteos : The Body in

the Library

Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : D EAN : 9789510431733

KesäKUU

LUCY MAUD MONTGOMERY

Runotyttö etsii tähteään

Hurmaavan Runotyttö-sarjan kolmas osa Bon-pokkari Alkuperäisteos : Emily’s guest Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : E EAN : 9789510431665

102

SINIKKA NOPOLA

SOPHIE KINSELLA

”Hän oli sanonut kolmekymmentä vuotta ei, mutta sitten, yhtenä aamuna, hän päätti sanoa kyllä. Kun päivä oli päättynyt, hän oli saanut porttikiellon postiin, antiikkiliikkeeseen, kirjakauppaan ja suutariin.”

Kunnon nauru kuluttaa kaloreja ja laskee verenpainetta! Romaani iskee suoraan somemaailman ytimeen.

Bon-pokkari Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : D EAN : 9789510431672

life

Onko teillä tämmöistä?

Kuka on pomo

Bon-pokkari Alkuperäisteos : My not so perfect Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : E EAN : 9789510431696


TUOMAS KYRÖ

Tilkka

Viikonloppu sotilassairaalassa Bon-pokkari Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : D EAN : 9789510406861

LIANE MORIARTY

Tavalliset pikku pihajuhlat ”Moriartyn kirjat ovat viisaita, rehellisiä ja upean tarkkanäköisiä.” – Jojo Moyes Bon-pokkari Alkuperäisteos : Truly madly guilty Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : E EAN : 9789510431702

VIVECA STEN

Vallan varjoissa Sandhamnin murhat 7 Sandhamnissa Sandhamnin tavalla… Bon-pokkari Alkuperäisteos : I maktens skugga Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : D EAN : 9789510431719

ELENA FERRANTE

Loistava ystäväni Lapsuus ja nuoruus

”Moderni mestariteos… runsas, intensiivinen ja suurisydäminen kertomus kahdesta ystävästä, Elenasta ja Lilasta.” London Review Bookshop

Kansainväliseksi ilmiöksi nousseen neliosaisen kirjasarjan avaus kertoo kahden tytön särmikkäästä ystävyydestä sotienjälkeisessä köyhyyden kurittamassa Napolissa. Alkuperäisteos : L’amica geniale Suomentaja : Helinä Kangas Sivumäärä : 362 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510427385

Jättipokkari

103


Maailman rakastetuin kirjailmiö – Napoli-sarjan kolmas osa ilmestyy 16.1.2018! #ferrantefever #napolisarja

WSOY • Puh. 010 5060 200 A Bonnier company • Lönnrotinkatu 18 A, 00120 Helsinki

Profile for Kirja.fi

WSOY kevät 2018  

WSOY:n kevään 2018 kirjat.

WSOY kevät 2018  

WSOY:n kevään 2018 kirjat.

Profile for kirja

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded