Johnny Kniga syksy 2018

Page 1

Uutuudet SYKSY

2018

© Lamppu Laamanen

Andy

& Syksyn muut uutuuskirjat


M

e Knigassa kustannamme kirjallisuutta, jota on helppo lukea mutta jossa sisältöjen tasot ovat silti moninaiset. Me uskomme edelleen siihen, että kevyt ja vakava mahtuvat samaan kirjaan ja että tiukka fakta ja spekulatiivinen hömppä voivat olla näkökulmia samaan tarinaan, eivät toisensa pois sulkevia esitystapoja.

Esimerkistä käy vaikkapa syksyn klassikko, William Shakespeare. Sekä Jo Nesbø, jonka tulkinta Macbethistä, Shakespearen vallan turmelevuuden tutkielmasta, on tiukkaa ja monisyistä rikoskirjallisuutta parhaimmillaan. Rikoksen polkuja kirjoittavat auki myös Liina Putkonen ja Niklas Natt och Dag. Putkosen esikoisdekkari Jäätynyt tyttö vie lukijan poliittisen pelin ja kunniamurhan kylmään maailmaan. Natt och Dag kirjoitaa rujonkauniissa 1793-romaanissaan 1700-luvun lopun Tukholman pimeästä puolesta.

Tapio Koivukari ja Pekka Jaatinen hakevat romaaniensa aiheet niin ikään historiasta. Runeberg-voittaja Koivukarin Poltetun miehen tytär on eeppinen kertomus 1600-luvun noitavainoista, Jaatisen Pimeys tiivis tarina jatkosodasta sukellusveneessä. Maailmanparantajan rooli lankeaa ensi syksynä Mikko-Pekka Heikkiselle ja Madventures-kaksikko Rikulle & Tunnalle. Heikkisen Betoniporsas on syvältä vakava mutta pinnalta hervottoman hauska kertomus maalaisten ja äärihipstereiden konfliktista Etelä-Helsingissä. Rikun & Tunnan selviytymisopas näyttää lukijalle kädestä pitäen, kuinka pelastaa valon nopeudella muuttuva maailma, ja säilyä myös itse siinä hengissä. Musiikkia sivutaan kolmessa syksyn kirjassa. Ilse Hammarin Isäni Olavi Virta näyttää laulajalegendan perhe-elämää lapsen silmin, Mika Järvisen Deep Purple kertoo ikonisen hardrock-bändin olennaiset vaiheet ja Andyssa Hanoi Rocks -kitaristi Andy McCoy näyttäytyy lukijalle sellaisena kuin me emme häntä vielä tunne. Syksyn moneen kurottavaa listaa yhdistää yksi seikka. Kaikkiin kirjoihin on helppo tarttua mutta vaikea päästä irti, jokaisessa kevyt ja vakava kohtaavat tavalla, joka muistuttaa meitä siitä, että kirjallisuus kuuluu kaikille.

Jaakko Pietiläinen Kustantaja

6

Tulikuuma trilleri tämän päivän Suomesta.

4 2

Kovaksikeitetty romaani rikoksesta, vallanhimosta ja menneisyyden haamuista.

8

Kun äärihipsterit saivat maalaisista tarpeekseen.

12

Opas niille, jotka haluavat pelastaa maailman ja jäädä muutoksessa henkiin.


© Veikko Somerpuro

Julkaisu : Elokuu (kirja,

e-kirja)

Sivumäärä : 300 Kirjastoluokka : 84.2

EAN : 9789510434673 EAN e-kirja : 9789510434710

Tapio Koivukari

Poltetun miehen tytär Vaiherikas ja jännittävä historiallinen romaani noitavainoista eeppisen proosan mestarilta. Manga on nuori nainen Hyväniemestä. Hän on perheestä, jossa on osattu tehdä taikoja – käyttää parantavia yrttejä ja maagisia riimuja. Lapsia on maailmaan autettu, sairauksia hoidettu ja kalaonnea avitettu. Kertomuksen alussa Manga kulkee pitkin vaikeakulkuista ylänköä, hän suoraan sanoen pakenee syytöksiä, joita kyläläiset ovat hänen päälleen syytäneet. Hän on noidan tytär ja noita varmaan itsekin. Ehkä hänetkin pitäisi viedä roviolle. 1600-luku oli monipuolisesti synkkää aikaa Euroopassa. Noitavainoja oli yleisesti ja varsin usein noituudesta syyttäminen oli seurausta naapureiden välisestä kaunasta ja kateudesta. Tapio Koivukari perustaa mestarillisen romaaninsa islantilaiseen tositapaukseen, mikä tuo kertomukseen suomalaisille lukijoille pienen eksoottisen vivahteen, vaikka luterilaisessa maailmassa liikutaankin. Toki Tanskan eikä Ruotsin kuninkaan alamaisuudessa. Samalla ollaan hyvin tutussa miljöössä: karussa, vähäväkisessä maakunnassa, jossa naapureiden kyräily ja

erilaisuuden huono sietäminen muodostavat kanssakäynnin perustan. Jos silmätikuksi joutuu, on hengenlähtö lähellä. Ja vaikka laki antaa periaatteessa turvaa, on heikomman oikeuden puolustaminen useimmille liian uskaliasta. Lukija seuraa Mangan pakoa ja myöhempiä vaiheita, mutta ensin kerrotaan tapahtumista, jotka ovat tilanteeseen johtaneet. Niiden hyytävä logiikka on nykypäivää, vaikka asiat ja ihmiset ovat toiset. Ei ennen kaikki ollut paremmin, ihmiset olivat aivan yhtä hulluja kuin tänäänkin.

Edellisestä romaanistaan Unissasaarnaaja (2015) Tapio Koivukari (s. 1959) vastaanotti Runeberg-palkinnon. Se on ilmestynyt myös islanniksi. Poltetun miehen tytär ilmestyy samaan aikaan sekä islanniksi että suomeksi. Koivukarin tuotantoa on käännetty myös viroksi, latviaksi, baskiksi ja englanniksi.

kaunokirjallisuus

3


© Thron Ullberg

Jo Nesbø

Macbeth Kovaksikeitetty romaani rikoksesta, vallanhimosta ja menneisyyden haamuista. Poliisipäällikkö Macbeth on kova mutta rikkinäinen mies, kaupungin paras poliisi ja korviaan myöten rakastunut häikäilemättömään Ladyyn. Kun huumeratsia muuttuu verilöylyksi, Macbeth tiimeineen saa puhdistaa sotkun. Poliisipäällikkö palkitaan menestyksestään. Valta, raha ja kunnioitus ovat hänen ulottuvillaan, samoin Ladyn jakamaton huomio. Mutta voiko Macbethin kaltainen mies koskaan päästä huipulle? Ei kestä kauaakaan, kun Lady saa Macbethin vakuuttumaan siitä, ettei tämä saa osuuttaan kaupungista – ellei ole valmis tappamaan osuutensa puolesta.

Julkaisu : Elokuu (kirja, e-kirja, mp3äänikirja) Alkuperäisteos : Macbeth Suomentaja : Outi Menna Sivumäärä : 600

4

Kirjastoluokka :

84.2

EAN : 9789510431535 EAN e-kirja :

9789510432563

EAN mp3-äänikirja :

9789510434543


39 miljoonaa kirjaa maailmanlaajuisesti myynyt Jo Nesbø (s. 1960) on kirjoittanut yhden parhaimmista romaaneistaan. Siinä pimeys kietoo helmoihinsa kaiken, ja tekee mustuudesta rikkaan.

Macbeth on yksi maailman tunnetuimmista ja suosituimmista tragedioista, josta on tehty lukemattomia versioita, oivallisena esimerkkinä vaikkapa Akira Kurosawan Seittien linna -elokuva.

– 8 roma ania , 8 kirjailija a – Jo Nesbøn Macbeth on toinen romaani 8-osaisessa Shakespeare-tulkintojen sarjassa, jonka aloitti keväällä Anne Tylerin Äkäpussi (Kuinka äkäpussi kesytetään).

kaunokirjallisuus

5


Liina Putkonen

Jäätynyt tyttö

Julkaisu : Elokuu (kirja, e-kirja), syyskuu (mp3-äänikirja) Sivumäärä : 300 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510429891 EAN e-kirja : 9789510434482

EAN mp3-äänikirja:

9789510434499

6


© Otto Virtanen

Tulikuuma trilleri tämän päivän Suomesta. Kuollut teinityttö löytyy lumiselta koulun pihalta Helsingin Munkkiniemestä. Polvillaan, kuin rukoukseen jäätyneenä. Pelko leviää koulun käytävillä ja sosiaalisessa mediassa hyökyaallon lailla. Rikospoliisi Linda Fors, entinen toimittaja, komennetaan Munkkiniemeen. Tapaus on hänen ensimmäinen murhansa. Tuoreella rikospoliisilla on ongelmia tunteiden hallinnan kanssa, elämänhallintakin on aika ajoin koetuksella. Mutta tutkinta etenee ongelmista huolimatta. Murhassa on piirteitä, jotka suuntaavat epäilykset kunniamurhan suuntaan. Tiedon vuotaminen julkisuuteen saa vihaisia kansalaisia kaduille ja pian myös sisäministerin on puututtava asiaan. Ministeri edustaa kansallismielistä puoluetta, jota hänen vaimonsa käytännössä johtaa. Vaikuttaa siltä, että poliitikko perheineen kytkeytyy tutkittavaan tapaukseen, että yhteydet ovat syvemmät kuin kenellekään olisi suotavaa. Liina Putkonen vie lukijan mukanaan pahan äärelle taitavasti ja osoittelematta. Putkosen pahuus ei piileksi ilmeisimmässä paikassa, joskus se voi olla niin lähellä, ettei sitä edes huomaa. Lopulta mikään ei ole sitä miltä näyttää, eivät edes murhan motiivit. Ja tragedian syyt voivat olla vanhempia kuin murhan uhri.

Liina Putkonen on Espoossa asuva toimittaja, jolle voi povata hyvää uraa myös kirjailijana. Ja Linda Forsille uraa rikospoliisina, kansien välissä. Jäätynyt tyttö voitti Rikos-Kniga-kilpailun syksyllä 2016.

RIKOS

R I KO S

84.2 ISBN 978-951-0-33281-8

84.2 ISBN 978-951-0-33281-8

kaunokirjallisuus

7


Mikko-Pekka Heikkinen

Betoniporsas

8


© Juha Metso

Kun äärihipsterit saivat maal aisista tarpeekseen.

Betoniporsas on hervoton kertomus maaltamuuttajista ja ennakkoluuloista meissä kaikissa. Toimittaja Jyry Pesiö saalistaa hanhia Kaivopuistossa, jota hän kutsuu Etelä-Helsingin erämaaksi. Puistossa telttailevan toimittajan elämä on hyvää ja verkkaista, mutta eräänä aamuna hän huomaa, että ennen niin rauhalliset leiripaikat kuhisevat ihmisiä. Puisto on muuttunut Punaisen Ristin pakolaisleiriksi, sillä Suomen maakunnat ovat romahtaneet ja Helsinki täyttynyt uutta elämää etsivistä maalaisista. Pesiön maailman perustukset järkkyvät, mutta hän yrittää ymmärtää ihmisiä leiripaikoillaan. Muuten kaupungissa ei todellakaan olla tilanteesta innoissaan. Helsinkiläismielisyys kärjistyy, kun Punavuoren hipsterit radikalisoituvat. Radikaaleja johtaa start-upyrittäjä Waltteri Finné, joka tunnetaan kohubloginsa ansiosta myös nimellä Pormestari. Toimittaja Pesiö haistaa jymyjutun ja soluttautuu äärihipstereihin, mutta saako hän estettyä terroriiskun maalaisten leiriin?

Julkaisu : Syyskuu (kirja, e-kirja, mp3-äänikirja) Sivumäärä : 250 Kirjastoluokka : 84.2

EAN : 9789510429044 EAN e-kirja : 9789510434697 EAN mp3-äänikirja :

Mikko-Pekka Heikkinen on Helsinkiin sopeutunut kainuulainen, joka tunnetaan etelän ja pohjoisen, kaupungin ja maaseudun välistä konfliktia kuvaavista humoristista romaaneistaan Terveiset Kutturasta, Jääräpää ja Poromafia.

9789510434703

kaunokirjallisuus

9


Syvyyspommit räjähtelevät, heittelevät alusta, pelko kihelmöi eivätkä kaikkien hermot kestä pimeyden hyytävässä syleilyssä. Vuosikymmeniä myöhemmin Kemissä kaksi nuorta miestä tapaa Veijo-sedän, sukulaisen ja sotasankarin. Alkoholia kuluu eikä todellisuus aina erotu kuvitelmista, nykyisyys menneestä. Kahta maailmanaikaa yhdistää Veijon pistooli, saksalaisvalmisteinen Parabellum. Pimeys on kertomus siitä, kun sukellusvene ei lähde miehestä, vaikka mies on lähtenyt sukellusveneestä. ”Hei, pistä se pois”, Simo sanoi. ”Sovitaan, että me lähetään nyt ja ei oo käytykkään täällä, jooko? Ei oo koskaan käyty täällä. Ei tunneta sua ollenkaan, tä?” ”Turpa tukkoon joka iikka.”

Sota ei ole loppu, leikki on. Ja kohta ehkä kaikki. Julkaisu : Syyskuu (kirja, e-kirja) Sivumäärä : 300 Kirjastoluokka : 84.2

Pimeys

© Jaakko Mylly

PEKKA JAATINEN

EAN : 9789510429266 EAN e-kirja : 9789510434512

Romaani sukellusvenesodasta ja jäljestä, jonka se ihmiseen jättää. Ollaan jatkosodan kynnyksellä, kun sukellusvene Vesihiisi saa erittäin salaisen tehtävän. Veneessä on radio- ja vesikuuntelumatruusi Veijo Leskinen, älykäs ja matemaattisesti lahjakas nuori mies, ensimmäisessä varsinaisessa sotatoimessaan, niin rauhan aika kuin vielä onkin. Sitten sota syttyy. ”Sukellusvenemiehet kuulevat lähestyvän, laahaavan äänen. Neuvostosotilaat pudottavat raivaajasta metalliin ja sähköön reagoivan sukellusveneiden etsintälaitteen. Kaapelin rapina voimistuu. Paavo sammuttaa virran kuuntelulaitteesta, sähkömestari varavalaistuksen. Sydämet jyskyttävät ja hiki helmeilee. Sukellusveneessä vallitsee täysi hiljaisuus ja pimeys.”

10

Laadukkaista sotakirjoistaan tunnettu Pekka Jaatinen eläytyy tosipohjaisessa romaanissaan sukellusvenemiehen karuun elämään koskettavasti ja elävästi. Jaatinen kuvaa myös sotatraumaa, sen syntyä ja seurauksia niin sodan kokeneille kuin ihmisille heidän ympärillään.


Julkaisu : Syyskuu (kirja, e-kirja) Alkuperäisteos : 1793 Suomentaja : Kari Koski Sivumäärä : 500 Kirjastoluokka : 84.2

EAN : 9789510433317 EAN e-kirja : 9789510434727

© Gabriel Liljevall

Niklas Natt och Dag (s. 1979) kuuluu Ruotsin vanhimpaan elossa olevaan aatelissukuun. Kun Natt och Dag ei lue tai kirjoita, hänellä on tapana soittaa kitaraa, mandoliinia, viulua tai japanilaista bambuhuilua, shakuhachia. Hän asuu Tukholmassa vaimonsa ja pariskunnan kahden lapsen kanssa. Ruotsin Dekkariakatemia palkitsi 1793:n vuoden 2017 parhaana esikoisteoksena.

Niklas Natt och Dag

1793

Rujonkaunis romaani 1700-luvun lopun Tukholman pimeästä puolesta. Kuningas Kustaa III on ollut jo vuoden poissa päiviltä, Ruotsi on paroni Reuterholmin rautaisessa puristusotteessa ja Ranskan vallankumouksen aallot lyövät pohjoiseenkin rantaan, ajatuksen voimalla. Sodassa vammautuneita miehiä toimiii jonkinlaisina siveyspoliiseina kaupungissa, jossa prostituutio, rikollisuus ja väkivalta rehottavat villeinä. Ruotsinsalmen taistelussa vasemman kätensä kyynärpäästä alaspäin menettänyt Mickel Cardell on yksi heistä. Palkkansa viinassa nauttiva Cardell hälytetään katsomaan ruumista. Torso on raajaton, silmätön ja kieletön. Tarvitaan kuoleman jo merkitsemä, keuhkotaudin riivaama lainoppinut Cecil Winge selvittämään murhaa. Henkirikos yhdistää toisiinsa säädyt ja sukupuolet, ja tietysti nämä kaksi resuista tutkijaa, joiden aseena on Wingen äly ja

toisinaan Cardellin puinen käsiproteesi, verraton ase kapakkatappeluissa. Vuonna 1793 Tukholma on korruptoitunut, sairas ja likainen. Niklas Natt och Dag maalaa kaupungista ajankuvaltaan täyteläisen freskon, jossa kieli kasvattaa kaikesta rumuudesta myös uskomatonta kauneutta. 1793 on hieno, rikas lukupaketti, joka on myös erittäin viihdyttävä. ”Yksi vahvimmista esikoisteoksista pitkään aikaan. Niklas Natt och Dag kulkee tiellä jota kukaan muu ei ole ennen käynyt eikä kyse ole pelkästään ainutlaatuisuudesta, vaan teos on myös mielettömän vaikuttava, koskettava ja jännittävä.” Jens Lapidus

”Vahva suositus. Huomattavan hyvä romaani. Ensinnäkin se kuvaa aiheensa hyvin taitavasti ja toisekseen, se on erittäin hyvin kirjoitettu.” Leif GW Persson

kaunokirjallisuus

11


© Marko Rantanen

Riku Rantala & Tunna Milonoff

Rikun & Tunnan selviytymisopas Maailma muuttuu – näin jäät henkiin

Opas niille, jotka haluavat pelastaa maailman ja jäädä muutoksessa henkiin. Elämme ennennäkemättömän murroksen kourissa. Internet, väestönkasvu ja luonnonvarojen liikakulutus ravistelevat elämän ja ympäristön perustuksia. Miten maailma voitaisiin pelastaa? Onko syötävä ituja ja sirkkoja? Riittääkö katumaasturin vaihtaminen hybridiin vai kelpaako ilmastonystävälle vain munamankeli? Saako enää asua missä vain haluaa? Vai saammeko sittenkin lekotella hammockissa caipirinha kädessä ja tarkkailla ahterimme hiljaista leviämistä sillä aikaa, kun robotit ja tietokoneet hoitavat homman kotiin?

12


Riku & Tunna antavat äänen muutokselle!

Rikun & Tunnan selviytymisopas antaa konkreettista tulitukea seikkailijalle, joka haluaa selviytyä tulevaisuudesta hengissä, voittajana. Kirja sukeltaa syvälle mm. internetiin, populismiin, seksiin, robotisaatioon, aineettoman omaisuuden ja ruuan tulevaisuuteen, sekä tietenkin alati muuttuvaan suomalaisuuteen. Väärää tietoa ja valheita vastaan ei ole palomuuria, uutta päivitystä tai salasanaa. Vain kriittinen ajattelu on tiedon turva. Rikun & Tunnan selviytymisopas on definitiivinen paketti tietoa, ajatuksia ja toimintaa. Kansainväliset seikkailijat Riku ja Tunna keskustelevat keskustelevat eri alojen asiantuntijoiden kanssa ja etsivät keinoja maailman pelastamiseen.

Julkaisu : Syyskuu (kirja, e-kirja, mp3-äänikirja) Sivumäärä : 300 Kirjastoluokka: 40.7 EAN : 9789510434635 EAN e-kirja : 9789510435281

EAN mp3-äänikirja:

9789510435298

Rikun & Tunnan selviytymisopas tarjoaa helppoja arjen ratkaisuja, nakerreltavaa eettiselle mielelle ja tositoimia militantimmille maailmanpelastajille.

Tietokirjat

13


Kirjasta piirtyy varsin rakkaudellinen – vaikka ei aina ruusuinen – kuva perheen elämästä, sen eri vaiheista 1940-luvulta vuoteen 1961 ja lopulliseen eroon. Valtaosa tarinasta sijoittuu 50-luvulle. Lapselle isä on ensisijaisesti isä, ei iskelmätähti. Toki julkistakin puolta sivutaan: Miltä tuntuu mennä kouluun, kun kansakunta kohisee skandaalista, johon isä on taas kerran ajautunut. Millainen on lapsen tuska? Koska Ilsestä tulee teini samoihin aikoihin, kun nuorisokulttuuri rantautuu Suomeen – ja Ruotsiinkin – niin tämäkin puoli tuosta monia kiehtovasta ajasta tulee hyvin kuvatuksi. Kirjassa kerrotaan perhettä kohdanneista ikävyyksistä, mutta ensisijaisesti Isäni Olavi Virta on kuvaus uskosta, toivosta ja rakkaudesta.

Olavi Virran elämästä kertova Timo Koivusalon ohjaama suurelokuva saa ensi-iltansa syksyllä 2018.

Julkaisu : Elokuu (kirja, e-kirja) Alkuperäisteos :

Min musikerfamilj

EAN : 9789510434093 EAN e-kirja : 9789510434550

Suomentaja :

Tarja Lipponen Sivumäärä : 250

Kirjastoluokka : 99.1

Ilse Hammar

Isäni Olavi Virta

Perhe-elämää Kuninkaan varjossa Tarina Olavi ja Irene Virran rakkauden kyllästämästä avioliitosta lapsen silmin. Perheen lapsista vanhin, Ilse, kertoo kirjassa oman versionsa Virran perheen yhteisistä vuosista. Kirja perustuu Ilsen ahkerasti pitämiin päiväkirjoihin sekä muun muassa äiti-Irenen kanssa käytyihin keskusteluihin. Ilse ei ollut Olavin Virran biologinen tytär, mutta isä kasvatti lasta kuin omaansa. Pitkään Ilse ei tiennyt asian todellista tilaa ja sen selviäminen oli hänelle melkoinen järkytys.

14

Ilse Hammar asuu puolisonsa kanssa Öregrundissa, Ruotsissa. Hän on eläkkeellä opettajan virastaan.


Julkaisu : Lokakuu (kirja, e-kirja) Sivumäärä : 400 Kirjastoluokka: 78.99 EAN : 9789510415375 EAN e-kirja : 9789510434536

Mika Järvinen on yhtyeistään Crazy World ja Five Fifteen tunnettu helsinkiläinen muusikko ja tietokirjailija, jonka aiempi teos paketoi koviin kansiin Ken Hensleyn luotsaaman Uriah Heepin levottoman 70-luvun.

Deep Purple

© Kari Saari

MIKA JÄRVINEN

Highway Star – Ritchie Blackmoren vuodet 1968–1993

Maailman ikonisimman hardrockbändin matkassa. Yli sata miljoonaa levyä myynyt Deep Purple on menestyneimpiä ja pitkäikäisimpiä yhtyeitä maailmassa. Klassikkokoonpano Jon Lord, Ritchie Blackmore, Ian Paice, Roger Glover ja Ian Gillan sekä 70-luvun alun läpimurtolevyt In Rock, Fireball ja Machine Head loivat pohjan huimalle matkalle täynnä rakkautta ja vihaa, intohimoa ja ristiriitoja. Bändin perustajajäsenelle, kosketinsoittajavelho Jon Lordille Deep Purplessa oli aina kyse musiikista. Yhtyeen toiselle perustajajäsenelle Ritchie Blackmorelle kyse oli jostakin ihan muusta. Vuosien saatossa Purplen miehistö on vaihtunut useaan otteeseen. Tätä kuvastaa hyvin tapa kutsua bändin eri vaiheita kokoonpanon järjestysnumeron mukaan, Mark I:stä aina Mark VIII:aan.

Joillekin bändissä soittaneille Deep Purple oli unelmatyöpaikka, toisille se taas oli kuin avioliitto pahimman painajaisensa kanssa. Missään vaiheessa Purplesta ei ole kuitenkaan puuttunut intohimoa ja rakkautta musiikkiin. Unohtumattomia levyjä ja konsertteja mahtuu matkaan enemmän kuin kymmenellä keskivertorockbändillä yhteensä. Deep Purple on maailman ikonisimman hardrockbändin tarina 60-luvun lopun Englannista marraskuiseen iltaan Helsingissä 1993, jolloin Deep Purplen kuolemattomat kitarariffit säveltänyt Ritchie Blackmore erosi yhtyeestä lopullisesti. Tietokirjat

15


Lamppu Laamanen

Andy

Andy McCoy sellaisena kuin me emme häntä tunne. Hanoi Rocksin tarina on kerrottu moneen kertaan, mutta bändin biisintekijä ja toinen johtaja ei ole lopullista sanaansa vielä sanonut. Nyt hän sen tekee. Yksikään Andy McCoy -elämäkerta ei voi sivuuttaa Hanoi Rocksia ja rocktähteyden valoja ja varjoja. Mutta Andy kertoo enemmän, Andy kertoo myös siitä millainen mies Andy McCoy on, kun valot sammuvat ja kamerat lakkaavat räpsymästä. Andy kertoo salaa sivistyneestä ja kohteliaasta Andysta, herrasmiehestä joka maalaa tauluja ja lukee vanhoja uskonnollisia kirjoituksia. Myös tuota kaikkea Andy McCoy nimittäin on, mutta vain niin halutessaan. Yleensä me saamme kuulla narkkarista ja juoposta, joka ei edes saa ovea edessään auki.

Julkaisu : Lokakuu (kirja, e-kirja, mp3-äänikirja) Sivumäärä : 300 Kirjasto-luokka: 78.99 EAN : 9789510405314 EAN e-kirja : 9789510434529 EAN mp3-äänikirja :

9789510435274

Lamppu Laamaselta on aiemmin julkaistu mm. kirjat Dave Lindholm - tietenkin sekä Roudarit.

Andy itse ei pahoista puheista välitä, hänen itsetuntonsa on horjumaton.

”Mä en välitä maailmasta vittuukaan koska mä en sitä pilaa, muut ihmiset sen tekee. Mä en kadu mitään. En mä olis tällanen jos mä en olis eläny niinku mä oon eläny. Ja elän.”

Johnny Kniga • Puh. 010 5060 200 • A Bonnier company • Lönnrotinkatu 18 A, 00120 Helsinki


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.