__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Uutuudet ke vät

201 8

© Aki-Pekka Sinikoski

Veitola & kevä än muut uutuuskirjat


J

ohnny Kniga kustantaa matalan lukemiskynnyksen kirjallisuutta, jossa kevyet muodot kuljettavat kuin varkain painavia sisältöjä kauas lukupiirien tuolle puolen. Kevyitten muotojen kirjallisuus ei ole silti koskaan tarkoittanut pelkkää purkkaa ja popcornia. Me kustannamme kirjallisuutta myös niille, jotka ahmivat kirjoja. Monenlaisia kirjoja.

Siinä missä kevyt ja vakava kohtaavat luontevasti kirjojen sivuilla, myös yhä useampi nykylukija liikkuu lukemisissaan maailmankirjallisuuden klassikoista supersankarisarjakuviin ja tiukasta faktasta spekulatiiviseen hömppään. Ensi keväänä klassinen ja moderni kohtaavat esimerkiksi Anne Tylerin Äkäpussi-romaanissa. Tyler aloittaa sarjan, jossa kahdeksan korkean profiilin kirjalijaa Jo Nesbøstä Margaret Atwoodiin ja Gillian Flynniin kirjoittaa uusiksi kahdeksan Shakespearen keskeistä näytelmää. Korkeaa kirjallista profiilia edustaa myös Finlandia-voittaja Johanna Sinisalo, jonka mustan huumorin sävyttämä satiiri, Iron Sky – Renaten tarina, kertoo nuoresta naisesta, joka kasvatetaan nuhteettomaksi natsiksi salaisessa linnakkeessa kuun pimeällä puolella. Kaisa Haatanen ja Sanna-Mari Hovi näyttävät puolestaan kuinka muuatta muinaisjäännettä ihaillaan edelleen ehdoitta kuin Justin Bieberin tai Beyoncé Knowlesin kaltaisia päiväperhoja konsanaan. Kirjailijaduon Monarkian muruset avaa maailman kuninkaallisten elämää ja edesottamuksia raikkaan rakastavalla tavalla. Mitään kummallista ei sen sijaan ole Maria Veitolan Veitolassa, rehellistä ja vahvasti voimaanuttavaa puhetta sitäkin enemmän. Veitola päästää lukijan lähelle, on tekstiensä avoimuudessa kuin lempeä ja tarkkanäköinen vertaistukihenkilö elämänvalintojaan pohtivalle naiselle. Kirjallisuus kuuluu kaikille, ja niinpä kirjallisuuden muotojen ja sisältöjen tulisi olla yhtä moninaisia kuin lukevien ihmisten mieltymysten. Tai niiden ihmisten mieltymysten, jotka eivät vielä lue, mutta saattavat tarttua kirjaan jos tarina ja sen tyyli ovat kohdallaan. Sitä Knigan kevät tavoittelee.

8

Jaakko Pietiläinen Kustantaja

Anne Tyler vihaa Shakespearen näytelmiä. Eniten hän vihaa näytelmää ”Kuinka äkäpussi kesytetään”. Niinpä hän kirjoitti tarinan uusiksi.

14

4 2

”Jos näissä hommissa on glamouria, se haisee paskalle ja hielle.” Miltä näyttää Maa, kun sitä katselee Kuun pimeältä puolelta maahan saapuva nuori nainen?

10

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani ovat tuoneet suomalaiseen iskelmään uuden vaihteen.


Julkaisu : Maaliskuu (kirja, e-kirja) Sivumäärä : 256 Kirjastoluokka : 68.2 EAN : 9789510420669 EAN e-kirja : 9789510428733

Markus Ånäs on seurannut vuosien ajan läheltä niin Välimäen uraa kuin seikkailuita kaupunkien öissä. Ånäsiltä ilmestyi vuonna 2015 myynti- ja arvostelumenestys HIFK – ikuisesti sinun.

MARKUS ÅNÄS, HANS VÄLIMÄKI © Nauska

Patakuningas Elämä lautasella

Hans Välimäki on keittiömestarina supertähti, johon kukaan ruuasta kiinnostunut suomalainen ei ole voinut olla törmäämättä. Maineen perustan loi Chez Dominique. Suomen kaikkien aikojen gastronomisesti kunnianhimoisin ravintola sai ensimmäisen Michelin tähtensä vuonna 2001 ja toisen 2003. Kahteen tähteen yksikään toinen suomalaisravintola ole vielä yltänyt. Maineensa huipulla Välimäki laittoi kaiken peliin saadakseen Suomeen ja koko Pohjoismaihin ensimmäisenä ravintolana kolmannen Michelinin tähden. Valvottuja öitä ja hikisiä päiviä, raivoa, vihaa ja naurua, rahoituskeskusteluita ja isoa tiliä. Mutta ei, vaikka läheltä piti. Turhautunut keittiömestari lopetti Chez Dominiquen vuonna 2013 ja keskittyi perheeseen ja harrastuksiin.

Dominiquen vaikutus oli kuitenkin tähtiä isompi. Sen keittiöstä Välimäen luotsaamana lähteneet kokit muuttivat omilla ravintoloillaan koko suomalaisen ravintolakulttuurin. Nyt Välimäki on taas uuden edessä. Siesta on pidetty, on aika aloittaa uusi sivu suomalaisessa ravintolakulttuurissa, uuden huippuravintolan kanssa. Kolmannen tähden metsästys on alkanut. Patakuningas piirtää 30 elämäkerrallisen reseptin kautta kuvan keittiöiden kuninkaasta ja viimeisen tähden metsästäjästä. Teoksen kivijalan ja reseptien perustan muodostaa Välimäen itsensä kertoma gastronominen elämäkerta.

Tietokirjat

3


JOHANNA SINISALO

Iron Sky – Renaten tarina

Julkaisu : Tammikuu (kirja, e-kirja, mp3äänikirja) Sivumäärä : 376 Kirjastoluokka : 46.8 EAN : 9789510418819 EAN e-kirja :

9789510428719

EAN mp3-äänikirja :

9789510428726

4


Miltä näyttää Maa, kun sitä katselee Kuun pimeältä puolelta maahan saapuva nuori nainen?

Iron Sky - Renaten tarina on Finlandiapalkitun Johanna Sinisalon kymmenes teos. Sinisalon tekstejä on käännetty kahdellekymmenelle kielelle.

© Ville Palonen

Renaten tarina on hykerryttävän satiirinen kertomus nuoresta naisesta, joka kasvatetaan nuhteettomaksi natsiksi salaisessa kuulinnakkeessa, minne natsit ovat toisen maailmansodan jälkeen paenneet. Renate Richter avaa päiväkirjassaan niin siirtokunnan kurinalaista elämää ja taipumatonta ideologiaa kuin kirkasotsaista lapsuudenhaavettaan matkustaa maahan kertomaan rappioituneille bolševikeille ja kapitalisteille puhtaasta opistaan. Moraalisesti ylivoimaisesta natsiaatteesta. Kuunatsien suunnittelema maailmanvalloitus vie Renaten Maan kamaralle, ja hän kohtaa kulttuurisokin: kaikki on outoa ja uskomatonta – ennen kaikkea läntisessä maailmassa vallitseva ylenpalttisuus. Tuhlailevan monimuotoinen Maa ei muistuta lainkaan kuulaisille opetettuja näkemyksiä. Ja rakkaudesta Renate ei ymmärrä hölkäsen pöläystä. Johanna Sinisalon helmeilevän terävä teos tarttuu ajankohtaisiin aiheisiin: ihmisjoukkojen ohjailuun, vastatusten kalahteleviin aatteisiin ja vallanjanoon. Ihmiskunnan mittaamattomasta typeryydestä puhumattakaan. Kertomus Kuusta Maahan ja takaisin piirtää vinksahtaneen kuvan siitä, miten yksioppisuus voi sokaista terävimmänkin mielen: lopulta ihmisellä on vastassaan vain itsensä.

Mutta riittääkö mikään pelastamaan meitä itseltämme vai olemmeko tuomittuja toistamaan samoja virheitä niin kauan kuin henki ihmiskunnassa pihisee?

Renaten tarina pohjautuu Iron Sky -elokuvakäsikirjoituksen varhaisiin versioihin ja taustatyöhön, jota Sinisalo alkuperäistarinatiimiä vetäessään teki. Kirja on eräänlainen writer’s cut, joka on maustettu avaruuttakin mustemmalla huumorilla. Kansanväliseksi kulttihitiksi nousseen elokuvan jatko-osa Iron Sky: The Coming Race tulee teattereihin alkuvuodesta 2018. Myös sarjan kolmas osa, Iron Sky: The Ark, on jo tuotannossa.

kaunokirjallisuus

5


KAISA HAATANEN, SANNA-MARI HOVI

Monarkian muruset Kaiken maailman kuninkaallisia

monarkia – Yksi maailman oudoimmista muinaisjäänteistä.

6

Julkaisu : Helmikuu (kirja, e-kirja) Sivumäärä : 300 Kirjastoluokka : 56.8

EAN : 9789510425558 EAN e-kirja :

9789510432471


Mm. näihin asioihin Monarkian murusten sivuilla paneudutaan:

Maailma muuttuu valtavalla vauhdilla ympärillämme ja monesta asiasta on syytä olla huolissaan. Yksi asia ei kuitenkaan tunnu muuttuvan; kuninkaalliset perheet ja heidän eriskummallinen elämänsä. Omassa Euroopassamme on satojen vuosien takaisten mahtisukujen degeneroituneita tynkiä, joita yhteiskunnat elättävät antaakseen meille nykyaikaisia sirkushuveja. Me suomalaiset olemme etuoikeutetussa asemassa, sillä meillä ei ole omaa kuningashuonetta. Me saamme sen sijaan nauttia toisten verorahojen eläteistä. Me voimme huoletta pohtia Ruotsin Silvian hymyn leveyttä ja sen kestokykyä. Saamme spekuloida herra Chris O’Neillin halukkuudella osallistua hovin virallisiin rientoihin. Kolmen kauniin sisaruksen perheen sisäisellä kilpailulla arvoittelu kiehtoo. Tanskan ja Norjan nykyiset monarkiat vaikuttavat näennäisen viattomilta, mutta näin ei tietenkään ole. Enkelihoitoa? Avioeroja? Ex-miniä vohki sukutiaran? Prinssipuoliso, joka pakenee mäyräkoiransa kuoleman jälkeen puoleksi vuodeksi Ranskaan? Sukuun naitujen julkisuushakuiset sukulaiset? Ne jotka eivät ole olleet vankilassa?

Kuka olisi sinun unelmiesi prinssi tai prinsessa? Mitä koulutusta pidät monarkille sopivimpana? Hyödyt ja haitat: Elisabet II eläkkeelle vai ei? Miten ihmeessä Kreikan prinsessa voi olla Lontoon bilekuningatar? Oliko Juan Carlos hyvä vai huono kuningas? Kuka olikaan kuningatar Muna? Kuinka erottaa Hollannin ja Belgian kuningashuoneet toisistaan? Mitä ihmettä Thaimaan kuningashuoneessa on tapahtunut? Mikä oli Grimaldien kirous? Onko se yhä päällä, kun ruhtinatar Charlene ei koskaan hymyile?

© Otto Virtanen

Ja Iso-Britanniasta mainitkaamme tässä vain kaksi asiaa: varpaiden nuoleminen ja tamponi. Häkellyitkö? Ei se mitään, tästä kirjassa löytyy paljon lisää! Kaisa Haatanen ja Sanna-Mari Hovi ovat uteliaita ja pääasiassa hyväntahtoisia monarkkitirkistelijöitä. Heidän outojen yksikohtien tietovarastonsa kuninkaallisista on valtava.

Kaisa Haatanen on tasavaltalainen, pohjattoman utelias ja usein hyväntahtoinen. Hänestä kaikkein komein kuningas on Espanjan Felipe I, mutta IsonBritannian kuningashuone on hänen suosikkinsa. Kaisa Haatanen on kirjoittanut aiemmin kaunokirjalliset teokset Meikkipussin pohjalta ja Ylipainolisämaksu. Sanna-Mari Hovi on kustantamotyöläinen, joka pitää opiskelusta, maakuntalauluista ja varhaisaamuista vieraissa kaupungeissa. Hän on kätellyt Norjan prinsessaa mutta pessyt silti kätensä. Hovi on kirjoittanut puolisonsa kanssa kirjan Illallisella Pirkko K. Koskinen.

Tietokirjat

7


Anne Tyler vihaa Shakespearen näytelmiä. Eniten hän vihaa näytelmää ”Kuinka äkäpussi kesytetään”. Niinpä hän kirjoitti tarinan uusiksi.

Julkaisu : Maaliskuu (kirja, e-kirja) Alkuperäisteos : Vinegar Girl

8

Suomentaja : Tarja Lipponen Sivumäärä : 250

Kirjastoluokka : 84.2

EAN : 9789510431528 EAN e-kirja : 9789510432488


Anne Tylerilta (s. 1941) on suomennettu toista kymmentä teosta, joukossa myös Pulitzerpalkittu Hengitysharjoituksia (Otava 1989, suom. Saara Villa).

ANNE T YLER

Äkäpussi © Michael Lionstar

Äkäpussi on 29-vuotias Kate Battista. Hän asuu söpön pikkusiskonsa ja hajamielisen isänsä kanssa sen jälkeen, kun on saanut potkut yliopistolta haukuttuaan kasvitieteen professoria idiootiksi. Sosiaalisesti taitamaton Kate työskentelee nyt avustajana esikoulussa ja järkyttää siellä alituiseen vanhempia ja saa hallinnon suunniltaan kaunistelemattomilla mielipiteillään. Sitten Katen tutkijaisä tekee yllättävän ehdotuksen. Hän toivoo tyttärensä naivan ulkomaalaisen tutkimusapulaisensa, jottei tämän tarvitsisi poistua maasta viisumin vanhennuttua. Siitähän soppa syntyy ja Äkäpussi vie lukijaa kuin pässiä lieassa lempeän huumorin keinoin. Tylerin Kate on fiksu nuori nainen, mutta siinä mielessä hankala ja jopa vaarallinen, ettei hän piittaa siitä, viihtyvätkö ihmiset hänen seurassaan tai tuntevatko oloaan turvalliseksi. Miten naimakaupan ja Katen käy, sen jätämme suosiolla lukijoiden löydettäväksi.

Anne Tylerin Äkäpussi (Kuinka äkäpussi kesytetään) aloittaa kahdeksan kirjan sarjan, jossa joukko maailman parhaita kertojia kirjoittaa kahdeksan William Shakespearen näytelmää uudelleen ja tällä kertaa romaaneiksi. Seuraavana vuorossa on Jo Nesbø ja Macbeth. Muut kirjoittajat ovat suomalaisille lukijoille tutut Margaret Atwood, Gillian Flynn, Tracy Chevalier ja Jeanette Winterson sekä uusina tuttavuuksina Edward St. Aubyn ja Howard Jacobs, palkittuja ja arvostettuja kirjailijoita hekin omalla maallaan. Luvassa on todellista herkkua suomalaislukijoille, elämyksiä ja yllätyksiä, komiikkaa ja suurta draamaa.

– 8 romaania, 8 kirjailijaa. –

kaunokirjallisuus

9


TOMMI E. VIRTANEN

Tuure Kilpel채inen ja Kaihon karavaani Karavaanin matkassa

Julkaisu : Huhtikuu Sivum채채r채 : n. 200

10

Kirjasto luokka : 78.891

EAN : 9789510429860


© Timo Pyykkö

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani ovat tuoneet suomalaiseen iskelmään uuden vaihteen. Kilpeläisen iskelmän perinteitä kunnioittavat tekstit ja sävellykset sekä Kaihon Karavaanin latinalaisamerikkalaista musiikkiperinnettä lainaileva bändisoundi ovat voittaneet kansan puolelleen. Kilpeläisen johtama yhtye sopisi aivan yhtä hyvin Olavi Virran tribuuttikonserttiin kuin maailmanmusiikkifestivaaleille minne päin maailmaa hyvänsä. Kaihon Karavaani onkin kuin tämän päivän Dallapè, joka vie musiikin ilosanomaa Suomen jokaiseen niemeen ja notkoon. Kymmenvuotiaan yhtyeen keikkakalenteri on hengästyttävä; viime syksyn klubikiertueen jälkeen koittivat kesän tanssilavat ja tänä syksynä orkesteri lähtee peräti 32 konserttisalin kiertueelle. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani – Karavaanin matkassa seuraa kuvin ja tekstein Kaihon Karavaania 100-vuotiaassa Suomessa vuonna 2017. Kaiken keskiössä ovat Kilpeläisen tekstit, jotka puhuttelevat kuulijaa herkkyydellään ja rikkaalla kielellään. Kilpeläinen ei perinteisten rakkauslaulujen ohella pelkää kirjoittaa maahanmuutosta, häpeästä tai ihmissuhteiden kipupisteistä.

Anna mulle typeriä runoja, aikaa Anna mulle ontuva laupeus Anna mulle divareiden pinojen alta Pölyinen, viisas, vanha surusilmäinen kauneus Se pölyinen, viisas, vanha surusilmäinen kauneus

Matkakirjan kirjoittaja ja valokuvaaja Tommi E. Virtanen on kulkenut Karavaanin matkassa keskittyen kuvaamaan niin hurmoshetkiä keikoilta kuin hiljaisia hetkiä maantien varrelta tai majoituspaikoista. Kirjan punaisena lankana kulkevat Kilpeläisen lyriikat, joiden taustoja Kilpeläinen valottaa tarinoillaan. Yhtyeessä on kuitenkin myös viisi muuta soittajaa, jotka saavat jokainen hetkensä kirjan sivuilla. Kuvitusta rikastuttavat Kilpeläisen bändikavereistaan ja keikkamaisemista tekemät karikatyyripiirustukset. Teoksen graafisesta ilmeestä vastaa Joel Melasniemi, joka on myös Kilpeläisen levynkansien suunnittelija.

Tietokirjat

11


MARIA VEITOLA

Veitola

Girls meets Sex and the City.

© Aki-Pekka Sinikoski

12


Veitolan tekstien avoimuus antaa vertaistukea niin ura- ja parisuhdevalintojaan poteville parikymppisille kuin niille nelikymppisille, jotka näkevät Marian vaiheissa oman aikuistumisensa kaaren. Miten syömishäiriön kanssa painiskelleesta nuoresta naisesta tuli aikuinen, jonka ulkonäön ruotiminen tuntuu välillä olevan koko kansan huvia? Miten naisesta, joka oli vuosia kaikkien lapsettomuuden valinneiden suomalaisnaisten idoli, tuli liki nelikymppisenä äiti? Miten nainen, joka kärsii kroonisesta migreenistä, on pystynyt luomaan menestyvän työuran, joka vaatii ympäripyöreitä päiviä ja pomopaikan vastuut? Marian tarina antaa vertaistukea jokaiselle: sekä niille parikymppisille, jotka potevat ura- ja parisuhdevalintojaan ja vielä miettivät, mitä haluavat elämällään tehdä, että niille nelikymppisille, jotka näkevät Marian vaiheissa oman aikuistumisensa kaaren. Marian avoimuus ja kaunistelematon tapa kertoa elämästään on valtavan harvinaista herkkua. Hän uskaltaa tuoda kipeätkin kohdat esille, sillä hän tietää, miten paljon tukea saa siitä, kun tietää, ettei ole yksin. Veitola on kuin kauan kadoksissa ollut sisko. Hänessä on paljon samaa kuin itsessä, mutta hän on silti aivan erilainen. Hänen tapaamistaan odottaa ja samalla sairaalloisesti jännittää. Hänet tuntee, mutta samalla hän on täysin tuntematon. Veitolalla on monet kasvot, mutta mitä me hänestä todella tiedämme? Maria on televisiotoimittaja ja käsikirjoittaja. Kolumnisti ja vapaa kirjoittaja. Tyylimuusa ja naapurintyttö. Yleisön riepottelema räsynukke ja median jalustalle nostama fashionista. Kadehdittu ja kauhisteltu. Karismaattinen ja vahva, herkkä ja haavoittuva. Veitolassa Maria on tätä kaikkea. Luvassa on vahvaa tekstiä kipupisteitä väistämättä.

© Aki-Pekka Sinikoski

Maria Veitola aloitti toimittajan uransa 90-luvulla Radio Cityssä. Veitola on tehnyt vaiherikkaan ja menestyksekkään uran mediassa, ollut näkyvä ja kiisteltykin hahmo. Ennen kaikkea Veitola on mitään pelkäämätön, itsensä likoon laittava toimija. Sellainen hän on myös kirjoittajana, ja siksi myös rohkaiseva.

Julkaisu : Huhtikuu (kirja, e-kirja, mp3äänikirja) Sivumäärä : 200 Kirjastoluokka : 17.3

EAN : 9789510431061 EAN e-kirja :

9789510432501

EAN mp3-äänikirja :

9789510432143

Tietokirjat

13


LAMPPU LAAMANEN

Roudarit

Vastuun ja kamojen kantoa jo vuodesta 1965 Ilman roudareita keikoilla soittaisi vain muutama tuntematon trio, sellainen joka saa itsensä paikalle, kamansa pystyyn ja äänensä kuuluviin ilman apua. Kaikki muut tarvitsevat roudareita. Roudari on nöyristelemätön ja nöyrä, paksunahkainen ja lähes aina lehmänhermoinen. Psykologi, lastentarhanopettaja ja erotuomari. McGyveriakin kovempi tyyppi, joka korjaa julmassa pakkasessa lahon keikkabussin vaikka alushousun kuminauhalla. Roudarin työ on asiakaspalvelua, jätkät pitää pitää tyytyväisinä, se on se homma, reilu peli. Työskennellään nimittäin alalla, jolla irtisanomisaika on noin sekunti. © Lamppu Laamanen

Lamppu Laamaselta on aiemmin julkaistu mm. kirjat Tavastia Klubi, Helsinki, Matkalla tuntemattomaan – Pelle Miljoona muiden mukaan ja Dave Lindholm – tietenkin.

Julkaisu : Toukokuu (kirja, e-kirja) Sivumäärä : 350 Kirjastoluokka : 78.8911

14

EAN : 9789510420546 EAN e-kirja : 9789510432495


Pokkarit

"Jos näissä hommissa on glamouria, se haisee paskalle ja hielle."

Työ on mm. tätä: Roudari kyttää Andy McCoyta huoltoasemalla, ettei tämä nappaa hyllyiltä mitään ylimääräistä. McCoy kiertelee – tietää tietenkin kyttääjästä – ja kopeloi kamoja, mutta ei näytä ottavan mukaansa mitään. Bussiin astuessaan Andy heiluttelee aurinkolaseja roudarin nenän edessä: ”Mitäs tykkäät mun uusista pokista?” Roudarilegendat Illi, Puosu, Raaka-Arska ja Hande Mertanen sekä kymmenet muut kertovat hervottomia tarinoita keikoilta ja keikkamatkoilta 1960-luvun puolivälistä tähän päivään. Haudan takaa puhuu Hurriganesin ensimmäinen roudari Kuivis.

MARKKU SALO

Remu

Perinpohjainen elämäkerta Henry Olavi Aaltosesta

TUOMAS MILONOFF & RIKU RANTALA

Mad Manners Seikkailijan etiketti

Bon-pokkari Julkaisu : Maaliskuu Kirjastoluokka : T99.1 Hintaryhmä : E EAN : 9789510430118

VUODEN 2012 MATKAKIRJA!

Samuel Davidkin

MALIN PERSSON GIOLITO

Bon-pokkari Julkaisu : Huhtikuu Kirjastoluokka : T03 Hintaryhmä : E EAN : 9789510428016

Artistipuolelta äänessä ovat mm. Ville Valo, Remu Aaltonen, Harri Saksala, Mato Valtonen ja Pelle Miljoona. Bändeistä oman lukunsa ovat saaneet Lapinlahden Linnut, Hanoi Rocks, Eppu Normaali ja Popeda, Sielun Veljet sekä Pelle Miljoonan yhtyeet.

Sodomasta pohjoiseen

Kansainvälistä politiikkaa ja asekauppaa Helsingissä Bon-pokkari Julkaisu : Toukokuu Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : D EAN : 9789510431641

Tietokirjat

Suurin kaikista

Lasiavain-palkinto 2016! Pohjoismaiden paras rikosromaani Bon-pokkari Julkaisu : Toukokuu Alkuperäisteos : Störst av allt Kirjastoluokka : T84.2 Hintaryhmä : E EAN : 9789510431689

Pokkarit

15


JO NESBØ

Jano

Harry Hole 11 Paras. Ja pahin. Nesbø. Kun nettideittisi ei olekaan elokuvien ensirakastaja vaan pahin – ja viimeinen – painajaisesi. Oslossa liikkuu jälleen sarjamurhaaja. Vaikuttaa siltä, että murhaajalla on jano. Että hänellä on vampyyrin tavat. Katrine Brattin johtaman ryhmän tehtävä on vaikea, niin vaikea, että lopulta on soitettava eräälle poliisikorkeakoulun opettajalle, Harry Holelle. Legendaarinen poliisi on vastahakoinen, mutta lopulta kiusaus vie aina voiton: Harry palaa rikospaikalle. Jo Nesbø on kirjoittanut trillerin, jota on vaikea laskea käsistään. Se vie mukanaan maailmaansa, jossa valo on useimmiten vain silkkaa kangastusta. Pimeyden ytimeen. Julkaisu : Kesäkuu Alkuperäisteos : Tørst Suomentaja :

Outi Menna

Sivumäärä : 534 Kirjastoluokka : 84.2 EAN : 9789510431504

Kustantamo ihmisille, jotka eivät lue kirjoja. Ja ihmisille, jotka ahmivat niitä.

Johnny Kniga • Puh. 010 5060 200 • A Bonnier company • Lönnrotinkatu 18 A, 00120 Helsinki

© Thron Ullberg

MITÄ SUOMI LUKEE -LISTAN YKKÖNEN NYT JÄTTIPOKKARINA!

Profile for Kirja.fi

Johnny Kniga kevät 2018  

Johnny Knigan kevään 2018 kirjat.

Johnny Kniga kevät 2018  

Johnny Knigan kevään 2018 kirjat.

Profile for kirja

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded