__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Uutuudet

KE VÄT

2019

© MARTIN STENMARK

Jonas Hassen Khemiri ISÄN SÄ ÄNNÖT

& KE VÄ ÄN MUUT UUTUUSKIR JAT


M

e kustannamme Knigassa tänäkin keväänä kirjoja ihmisille, jotka eivät harrasta kirjallisuutta. Ja tälläkin kertaa edellä sanottu on vain osa totuutta, sillä listalle on aina mahtunut monenlaisia sisältöjä. Tarkkaan ottaen me uskommekin siihen, että laatu voittaa. Tarinat, jotka on kirjoitettu intohimoisesti ja huolella kirjan lajityypistä tai muodosta riippumatta.

Niinpä kevään 2019 listalle mahtuvat tasavahvoina teoksina Ruotsin kirjallisen komeetan, Jonas Hassen Khemirin, tuore romaani isyydestä, rap-artisti Mercedes Bentson selviytymistarina Helsingin alamaailmasta, Children of Bodom -kitaristi Alexi Laihon omaelämäkerta ja brittiläisen yläluokan rappiosta kirjoittaneen Edward St Aubynin romaanitulkinta Shakespearen Kuningas Learesta. Lajityyppi ei ratkaise, vaan se mitä kirjassa kerrotaan ja miten se on meille kerrottu. Tarina.

Jaakko Pietiläinen Kustantaja

9

Trilleri asekaupasta, politiikasta ja polttavasta intohimosta.

4 2

6 Mestarillinen tulkinta modernin isyyden haasteista.

Journalistinen jännityskertomus modernin informaatiosodankäynnin toimintatavoista.

10

Kun punkkarin elämänasenne yhdistyy häikäisevään tekniseen osaamiseen, päästään suurten tarinoiden äärelle.


YHDENKIN ULKOPUOLISEN TUKI VOI KÄÄNTÄÄ SOLMUUN MENNEEN EL ÄMÄN SUUNNAN.

VENL A PYST YNEN

Mercedes Bentso Ei koira muttei mieskään

Nuoren naisen selviytymistarina huumehelvetistä. Naisnäkökulmasta kerrottu tositarina Helsingin huumepiireistä ja musiikin pelastavasta voimasta. Kertomus siitä, miten yksikin välittävä ihminen voi pelastaa elämän. Kun helsinkiläinen Linda-Maria Roine on 16-vuotias, hän tapaa sattumalta juuri vankilasta vapautuneen narkomaanin ja alkaa seurustella tämän kanssa. Tyttö ajautuu huonoon seuraan. Hyvinvointivaltion syrjäkujilla Linda-Maria tutustuu ihmisiin, jotka ovat tippuneet kaikkien turvaverkkojen läpi. Naiset kärsivät jatkuvasta hyväksikäytöstä, vaientamisesta ja väkivallasta. Kun poikaystävä kamapäissään lähes tappaa Linda-Marian, tyttö saa repäistyä itsensä irti huumemaailmasta.

JULKAISU : Helmikuu (kirja), tammikuu (e-kirja, mp3äänikirja) SIVUMÄÄRÄ : 300 KIRJASTOLUOKKA : 99.1

EAN : 9789510435809 EAN E-KIRJA : 9789510439821 EAN MP3ÄÄNIKIRJA :

Nyt, 25-vuotiaana, Linda-Maria Roine räppää Mercedes Bentso -artistinimellä kokemuksistaan ja pyrkii parantamaan syrjäytyneiden asemaa. Venla Pystynen on ansioitunut toimittaja, joka on tunnettu siitä, ettei hän kaihda vaikeimpiakaan aiheita.

9789510439760

TIETOKIRJAT

3


JONAS HASSEN KHEMIRI

Isän säännöt

JULKAISU : Huhtikuu (kirja), elokuu (e-kirja, mp3-äänikirja) ALKUPERÄISTEOS: Pappaklausulen

4

SUOMENTAJA : Tarja

Lipponen

EAN : 9789510435106 EAN E-KIRJA : 9789510439807 EAN MP3-ÄÄNIKIRJA :

SIVUMÄÄRÄ : 400 KIRJASTOLUOKKA : 84.2 9789510439746


RAKASTAMISEN VAIKEUDESTA SYNT YI KHEMIRIN PARAS ROMAANI. © MARTIN STENMARK

Mestarillinen tulkinta modernin isyyden haasteista. Isän säännöt on raadollisen humoristinen romaani nuoren isän elämästä ruotsalaislähiössä, joka voisi yhtä hyvin sijaita Suomessa. Romaanihenkilöillä ei ole nimiä, he ovat vain mies joka on isä, mies joka on isoisä, nainen joka on äiti, tyttöystävä josta tulee äiti, nelivuotias tytär, yksivuotias poika, siskon miesystävä josta ei tule poikaystävää eikä isää. Isoisä on aikanaan hylännyt perheensä, koska hän on miehinen mies ja sellaisella miehellä on aivan eri oikeudet kuin vaikkapa hänen uupumusta vastaan taistelevalla perheellisellä pojallaan. Puhumattakaan pojan siskosta, joka on menettänyt lapsensa huoltajuuden ja hankkiutunut raskaaksi – väärälle miehelle, tietenkin.

Jonas Hassen Khemirin (s. 1978) edellinen teos, ylistetty Kaikki se mitä en muista nousi Suomenkin bestseller-listoille. August Strindbergiin verrattu ja tämän nimikkopalkinnon voittanut mestari on täällä taas.

KAUNOKIRJALLISUUS

5


JESSIKK A ARO

Putinin trollit

Tositarinoita Venäjän infosodan rintamilta

KIRJA, JOTA LUET KUIN TOSIEL ÄMÄN AGENTTITARINAA. Journalistinen jännityskertomus modernin informaatiosodankäynnin toimintatavoista. Venäjä käy netissä sotaa siviilejä vastaan. Jokainen kriittinen ääni on vihollinen. Resursseja ei säästetä eikä laeista piitata, kun kriitikot halutaan vaientaa. Kirjassa esitellään yksityiskohtaisesti Suomessa ja useassa muussa länsimaassa viime vuosina toteutettuja, Kremlin masinoimia ja hyväksymiä mustamaalausoperaatioita. Kirjan polttopisteessä ovat kansainväliset, joskus rikoskynnyksen ylittävät, lokakampanjat yksityisiä ihmisiä vastaan. Tarkasti dokumentoidut tositarinat osoittavat, ettei Putinin Venäjä kaihda pimeimpiäkään keinoja vastustajiensa eliminoimiseksi nettivakoilun, sometrollien, valeuutisten, kyberhyökkäysten, tappouhkausten ja PR-ammattilaisten toteuttamien vihakampanjoiden avulla.

6


JULKAISU : Helmikuu (kirja, mp3-äänikirja), maaliskuu (e-kirja) ALKUPERÄISTEOS: Dunbar SUOMENTAJA : Markku Päkkilä SIVUMÄÄRÄ : 250

KIRJASTOLUOKKA :

84.2

EAN : 9789510436387 EAN E-KIRJA : 9789510439845 EAN MP3ÄÄNIKIRJA :

9789510440926 © LAURA POHJAVIRTA / YLE

Jessikka Aro on Ylen toimittaja. Hän sai Bonnierin Suuren Journalistipalkinnon 2016. Putinin trollit ilmestyy samaan aikaan mm. IsoBritanniassa. JULKAISU : Helmikuu (kirja, e-kirja, mp3äänikirja) SIVUMÄÄRÄ : 350 KIRJASTOLUOKKA : 32.5 EAN : 9789510438299 EAN E-KIRJA :

9789510439784

EAN MP3-ÄÄNIKIRJA:

9789510439715

KUN VALTA SOKAISEE. EDWARD ST AUBYN

Mediamoguli Ajankohtainen tulkinta Shakespearen Kuningas Learista. Mediamoguli on tragedia kansainvälisen mediakonsernin johtajasta, jonka valta on sokaissut ja lähipiiri pettänyt. Mediakeisari Henry Dunbar on teljettynä Meadowmeadeen, yläluokkaiseen parantolaan Englannin maaseudulla, ainoana seuranaan dementoitunut komedianäyttelijä. Dunbar karkaa ylängölle ja pian hänen kannoillaan on koko perhe. Mutta tavoittaako Dunbarin ensimmäisenä hänen rakastettu ja rakastava kuopuksensa Florence vai tämän sisaret Abigail ja Megan, joiden ainoana päämääränä on vapauttaa Dunbar omaisuudestaan. ”Uudelleen kirjoittamisesta tulee uudelleen elämistä, ohikiitävä häivähdys Shakespearen saavuttamatonta henkeä. Kaikki muu, trillereiden tapaan, on juonta ja lavasteita.” - NEW YORK TIMES

Edward St Aubyn on Suomessa tunnettu Patrick Melrose -romaanien kirjoittajana. Romaanit on suomentanut Markku Päkkilä, joka vastaa myös Mediamogulin suomennoksesta. St Aubyn on syntynyt vuonna 1960, hän on naimisissa ja pariskunnalla on kaksi lasta. Perhe jakaa aikansa Englannin ja Ranskan välillä. TIETOKIRJAT

KAUNOKIRJALLISUUS

7


JULKAISU : Toukokuu (kirja), kesäkuu (e-kirja, mp3-äänikirja) ALKUPERÄISTEOS: Den tunna blå linjen SUOMENTAJA : Tarja Lipponen SIVUMÄÄRÄ : 400 KIRJASTOLUOKKA : 84.2

EAN : 9789510436332 EAN E-KIRJA : 9789510439791 EAN MP3ÄÄNIKIRJA :

9789510439722 © ANNA-LENA AHLSTRÖM

CHRISTOFFER CARLSSON

Voimat

Tiivistahtinen rikosromaani rajoista, joita ei saa koskaan ylittää. Marraskuun 13. päivänä 2015, perjantaina, Pariisissa räjähtää ja samaan aikaan valtavat pakolaisvirrat kulkevat halki Euroopan, kohti pohjoista.

Christoffer Carlsson (s. 1985) on koulutukseltaan kriminologian tohtori. Rikoskirjailijana hän debytoi 24-vuotiaana romaanilla Tapaus Vincent Franke (suom. Johnny Kniga, 2011).

JOKAINEN ON VIHOLLINEN.

Liikkeellä on huhu, että Ruotsiin on rantautunut terroristeja attentaatti mielessään. Tarua vai totta – kukaan ei tiedä. Samaan aikaan Leo Junker saa viestin, joka koskee viisi vuotta vanhaa, selvittämätöntä murhaa. Kaikki sujuukin hyvin, kunnes johtolangat alkavat viitata Tukholman poliisiin. Viestin lähettäjä on Leon entinen paras ystävä ja nykyinen pahin vihamies. Pitkään piileskellyt taparikollinen astuu esiin eikä siitä seuraa mitään hyvää. Edes hänelle itselleen. Ajat ovat levottomat.

8

Voimat on Leo Junker -sarjan päättävä itsenäinen rikosromaani, sen neljäs kritiikin ja lukijoiden ylistämä osa, joista ensimmäinen, Varjot, palkittiin Ruotsissa Vuoden parhaana rikosromaanina.


KOKO MAAILMA HALUAA SINUT HENGILTÄ. SAMUEL DAVIDKIN

Rautakupoli Trilleri asekaupasta, politiikasta ja polttavasta intohimosta. Hengästyttävän kunnianhimoinen toimintatrilleri, jossa yksi rakkaus on musta ja toinen valkoinen, mutta hengenvaarallista intohimo on aina. Israelilla on ohjuspuolustusjärjestelmä, Rautakupoli. Venäjä on kehittänyt aseen, joka lamauttaa kupolin. Nyt ase on varastettu, eikä kukaan tiedä sen olinpaikkaa. Ihmisiä on kuollut ja tulee kuolemaan lisää, jos asetta ei löydy. Tai jos se päätyy vääriin käsiin, esimerkiksi Pohjois-Koreaan. Intuitioon luottava rikospoliisi Leo Asko saa tehtävän, joka saattaa olla pelkkää sumutusta. Tai joka voi johtaa kuolemaan. Askon se vie maan alle, pakoon niin ystäviä kuin vihollisia. Paluuta entiseen ei kenties enää ole. JULKAISU : Maaliskuu (kirja, e-kirja, mp3-äänikirja) SIVUMÄÄRÄ : 350 KIRJASTOLUOKKA : 84.2

EAN : 9789510431221 EAN E-KIRJA: 9789510434505 EAN MP3-ÄÄNIKIRJA :

9789510439739

KAUNOKIRJALLISUUS

© VEIKKO SOMERPURO

Samuel Davidkin (s. 1983) on paljasjalkainen helsinkiläinen, jolta on julkaistu aiemmin kaksi romaania, Esikoisten lunastus (2016) ja Sodomasta pohjoiseen (2017). Esikoisten lunastusta ollaan parhaillaan kääntämässä venäjäksi.

9


PETRI SIL AS

Alexi Laiho Kitara, kaaos & kontrolli

L AIHON TARINA SOI YHTÄ TINKIMÄTTÖMÄSTI KUIN HÄNEN KITARANSA CHILDREN OF BODOM -YHT YEESSÄ JULKAISU : Huhtikuu (kirja), elokuu (e-kirja, mp3-äänikirja) SIVUMÄÄRÄ : 400 KIRJASTOLUOKKA : 78.8911 EAN : 9789510423417 EAN E-KIRJA :

9789510439838

EAN MP3-ÄÄNIKIRJA :

9789510439777

”Sillä ajatuksella mennään, että koko maapallo on leikkikenttä.” ALEXI LAIHO

10


Jättipokkari JO NESBØ

Kun punkkarin elämänasenne yhdistyy häikäisevään tekniseen osaamiseen, päästään suurten tarinoiden äärelle.

Macbeth Kovaksikeitetty romaani rikoksesta, vallanhimosta ja menneisyyden haamuista.

Yksi kaikkien aikojen kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisista metallimuusikoista

JULKAISU : Helmikuu ALKUPERÄISTEOS :

täyttää 40 vuotta ja kertoo juhlan kunniaksi vaiherikkaasta urastaan kaiken.

Macbeth

Children Of Bodomin ahkera keikkailu etenkin

Menna

SUOMENTAJA : Outi KIRJASTOLUOKKA : 84.2 EAN : 9789510438817

Yhdysvalloissa tuottaa kovaa tulosta, ja maailmanlaajuinen levymyynti ylitti kahden miljoonan rajapyykin jo aikaa sitten. Tämä kirja soi Alexi Laihon äänellä, yhtä tinkimättömänä ja särmikkäänä kuin hänen kitaransa.

20 vuotta sitten perustetun Children of Bodom -yhtyeen nokkamies Alexi Laiho on klassinen kitarajumala, joka on valittu mm. Guitar World -lehden äänestyksessä maailman parhaaksi kitaristiksi. Sillä kertaa taakse jäivät niin Metallican Kirk Hammet kuin Guns N’ Rosesin Slash. Laiho on tunnettu myös klassisesta rock’n’roll-elämäntyylistään. Petri Silas on kirjoittanut ammatikseen kulttuurista, erityisesti musiikista, yli 25 vuoden ajan lehtiin ja tietokirjoihin niin suomeksi kuin englanniksi. Hän on myös suomentanut useita musiikkikirjoja.

Pokkarit MIKKO-PEKK A HEIKKINEN

Poromafia Meno yltyy hurjaksi, kun Ylä-Lapin moottorikelkkajengi haastaa kairojen cosa nostran. BON-POKKARI JULKAISU : Tammikuu KIRJASTOLUOKKA : T84.2 HINTARYHMÄ : E EAN : 9789510437582

MARIA VEITOLA

Veitola

Veitolan tekstien avoimuus antaa vertaistukea niin ura- ja parisuhdevalintojaan poteville parikymppisille kuin niille nelikymppisille, jotka näkevät Marian vaiheissa oman aikuistumisensa kaaren.

”L ÄHTÖKOHTAISESTI ALLU ON JUMAL A JA FANEJA PIISAA.”

BON-POKKARI JULKAISU : Toukokuu KIRJASTOLUOKKA : T17.3 HINTARYHMÄ : G EAN : 9789510438718

JONE NIKULA

TIETOKIRJAT

POKKARIT

11


SARJA, JOSSA NÄY TELMÄT MUUTTUVAT ROMAANEIKSI.

William Shakespearen tuotanto elää ja voi hyvin vielä 400 vuotta mestarin kuoleman jälkeen. Näytelmien uusia tulkintoja tehdään jatkuvasti niin filmille kuin näyttämölle, ja onkin luontevaa, että niitä tulkitaan myös romaanimuotoon. Vuonna 2018 on ilmestynyt sarjan kaksi ensimmäistä teosta, Kuinka äkäpussi kesytetään Anne Tylerin tulkintana (suom. Tarja Lipponen) ja Macbeth Jo Nesbøn kertomana (suom. Outi Menna). Tässä katalogissa esitellään Edward St Aubynin uudelleen kirjoittama ja Markku Päkkilän suomentama Kuningas Lear. Syksyllä 2019 saamme luettavaksemme iki-ihanan Margaret Atwoodin tulkinnan Myrskystä (suom. Kristiina Drews).

Parin seuraavan vuoden aikana lukijoiden ihasteltaviksi tulevat vielä Tracy Chevalierin (Othello), Gillian Flynnin (Hamlet), Howard Jacobsonin (Venetsian kauppias) ja Jeanette Wintersonin (Talvinen tarina) romaanit. Jos kodistasi ei vielä löydy Shakespearehyllyä, nyt on hyvä hetki perustaa se.

Johnny Kniga • Puh. 010 5060 200 • Lönnrotinkatu 18 A, 00120 Helsinki

Profile for Kirja.fi

Johnny Kniga kevät 2019  

Johnny Knigan kevään 2019 kirjat.

Johnny Kniga kevät 2019  

Johnny Knigan kevään 2019 kirjat.

Profile for kirja

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded