__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

SYKSY

© TERO AHONEN

2021


T

OTUUS ON OLLUT viime aikoina vaikeuksissa. Mielipiteet ovat yhä useammin toimintaamme ohjaavia kompasseja, silloinkin kun tosiasiat osoittavat toiseen suuntaan. Kirjallisuuden monista tehtävistä yksi tärkeimpiä onkin kertoa, kuinka asiat oikeasti ovat. Uutiset Yhdysvalloista ovat olleet viime vuosina faktantarkistajan painajaisia. Siksi on voimaannuttavaa lukea Kamala Harrisin Totuuden puolella -muistelmia, jossa varapresidentti Harris, tulevaisuuden Barack ja Michelle Obama, kirjoittaa tinkimättömästi maailmankuvansa perusteista. Siitä miten tosiasiat ratkaisevat, aina.

Fiktiossa tosiasiat sysätään määritelmällisesti syrjään, huijataan lukijaa ensimmäisestä lauseesta viimeiseen. Poeettiseen totuuteen kirjailijat sielläkin silti päätyvät. Niin Jo Nesbø sielun pohjamutia naaraavilla teoksillaan Mustasukkainen mies ja Rottien saari kuin Anni Lötjönen Charles Bukowskin ja Bridget Jonesin naittavalla romaanillaan Loppuunpalamaton. Kaikki syksyn kirjailijat pitävät kiivaasti kiinni totuudesta, tai huijaavat meitä häpeämättä. Juuri niin kuin hyvän kirjallisuuden kuuluu.

Jaakko Pietiläinen KUSTANTAJA

Totuuden ja sananvapauden ristiriitaa käsittelee myös lontoolainen radiojuontaja Ashley ”Dotty” Charles teoksessaan Raivoajat – Mitä tapahtuu keskustelulle kun kaikki vain huutavat. Charles avaa someraivon dynamiikkaa hauskasti ja armottoman terävästi. Ismo Alangon ura on taiteellisen tinkimättömyyden monumentti. Alangon ja Katja Ketun yhteistyön tuloksena me saamme luettavaksemme elämäkerran, joka on kuin Alangon tuotanto: laaja, särmikäs, charmantti ja kirkas. Traagisen lyhyeksi jääneestä taitelijakaaresta kertoo puolestaan Måns Mosessonin Tim – Aviciin elämäkerta. Tim Bergling saavutti urallaan kaiken mutta joutui aivan liian varhain huomaamaan, että tuolla kaikella on kohtuuttoman kova hinta.

© TERO AHONEN

Kirjallisuuden tehtäväkenttään kuuluu myös kertoa, kuinka asiat voisivat olla ja kuinka joku muu ne kokee.


Kamala Harris on kuin hip Hillary Clinton tai kuin politiikan Beyoncé. ❡ Kamala Harrisin muistelmissa henkilökohtainen rehellisyys loistaa jokaiselta sivulta, kun hän kertoo, kuinka siirtolaisparin tyttärestä kasvaa Yhdysvaltojen ensimmäinen naispuolinen varapresidentti. Nainen, jonka rooli tulee olemaan näkyvämpi kuin yhdelläkään varapresidentillä häntä ennen. ❡ Harrisin vanhemmat olivat kansalaisoikeusliikkeen aktivisteja ja sieltä hänenkin arvonsa kumpuavat. Työssään syyttäjänä Harris tunnettiin tiukkana ammattilaisena, joka kuitenkin uskalsi antaa äänen yhteiskunnan äänettömille. ❡ Muistelmissaan hän pohtii oikeudenmukaisuutta, identiteettiä ja nais- ja rotukysymyksiä. Ja sitä, miten päätöksenteko perustetaan tiedolle ja totuudelle, ei mielipiteille. Hän kertoo äidistään, isästään ja miehestään ja antaa mestariluokan oppitunnin johtajuudesta vaikeina aikoina.

KAMALA HARRIS

TOTUUDEN PUOLELLA

JULKAISU:

Huhtikuu

ALKUPERÄISTEOS:

The Truths We Hold – An American Journey SUOMENTAJA:

Jorma-Veikko Sappinen 350 KIRJASTOLUOKKA: 99.1 SIVUMÄÄRÄ:

EAN KIRJA:

9789510475973 EAN ÄÄNIKIRJA:

9789510475997 EAN E-KIRJA:

9789510475980

KAMALA D. HARRIS on Yhdysvaltojen varapresidentti. Hän aloitti uransa piirisyyttäjänä kotiosavaltiossaan Kaliforniassa, missä hän toimi myös oikeusministerinä. Harris oli kaikkien aikojen toinen Yhdysvaltojen senaattiin valittu musta nainen sekä nykyisessä tehtävässään ensimmäinen musta, ensimmäinen amerikanintialainen ja ensimmäinen nainen.


© MIKE KEPKA/SAN FRANCISCO CHRONICLE VIA GETTY IMAGES

Totuus ratkaisee – silloinkin kun se tekee kipeää.


ENEMMÄN KUIN ELÄMÄKERTA. ELÄMYS.

© TERO AHONEN


Katja Kettu on kasvanut Ismo Alangon

JULKAISU:

Lokakuu 350

SIVUMÄÄRÄ:

musiikin säestyksellä. Ketun ja Alangon

KIRJASTOLUOKKA:

78.993 KANSI: Jussi Karjalainen

kohtaamisista syntyi tämä ainutkertainen

EAN KIRJA:

elämäkerta. ❡ Ismo Alanko on sanoittanut ja maa-

9789510446195 EAN ÄÄNIKIRJA:

9789510453636

lannut säveliksi suomalaisen mielenmaiseman. Se on

EAN E-KIRJA:

40 vuotta elämästä vienyt suurtyö, josta ei puutu verta,

9789510453629

hikeä tai kyyneliä – eikä nauruakaan. ❡ Kun tähän lisätään vielä elämän 20 ensimmäistä vuotta, saadaan tulokseksi fresko, jonka tarjoaa lukijalle palkittu ja kansainvälisesti arvostettu kirjailija Katja Kettu. ❡ Niin kuin levyillä ja lavoilla, on kirjassakin omien sanojensa paras tulkki Ismo itse. Heti kuulijan tai lukijan jälkeen.

ISMO ALANKO (s. 1960) tuli tunnetuksi 1980-luvun alussa Hassisen Koneen laulaja-lauluntekijänä. Hämmentävän monipuolinen ja kerta toisensa jälkeen uudistumiskykynsä osoittanut Alanko on saanut 16 kultalevyä, kahdeksan platinalevyä, useita Emma-palkintoja ja hänet on vihitty Itä-Suomen yliopiston filosofian kunniatohtoriksi 2019. KATJA KETTU (s. 1978) tunnetaan parhaiten romaaneistaan. Läpimurtoteoksestaan  Kätilö (WSOY 2011) Kettu sai muun muassa Runeberg-palkinnon. Hänen tuorein romaaninsa Rose on poissa (WSOY 2018) oli Finlandia-ehdokkaana ja lukijat äänestivät sen suosikikseen.

KATJA KETTU

ISMO ALANKO

Elämäkerta


© ISTOCK

”WAKE ME UP WHEN IT’S ALL OVER.”


JULKAISU:

Marraskuu

ALKUPERÄISTEOS:

Tim – Biografin om Avicii SUOMENTAJA:

Tarja Lipponen 350

SIVUMÄÄRÄ:

KIRJASTOLUOKKA:

78.99 KANSI:

Miroslav Sokcic EAN KIRJA:

9789510452073 EAN ÄÄNIKIRJA:

9789510452097 EAN E-KIRJA:

9789510452080

© THRON ULLBERG

MÅNS MOSESSON on Dagens Nyheterin tutkiva toimittaja. Hän on voittanut Bonnierin Suuren journalistipalkinnon kahdessa eri kategoriassa ja hänelle on myönnetty Prix Italia -palkinto parhaasta dokumentista.

Maailmankuulun musiikkilegendan traaginen elämä. ❡ Avicii oli 2010-luvun pop-sensaatio,

jota ei pysäyttänyt mikään – paitsi hän itse. Lähes kymmenen vuoden ajan ruotsalainen Tim Bergling tehtaili listaykkösiä rikkoen ennätyksiä vasemmalta ja oikealta ja esiintyi jättiläismäisille yleisöille ympäri maailman. ❡ Toimittaja Måns Mosessonin virallinen Avicii-elämäkerta kertoo, millaisena Bergling koki

MÅNS MOSESSON

TIM

Aviciin elämäkerta

elämänsä tähtitaivaalla, klubeilla ja keikkalavoilla, miten hän onnistui koskettamaan valtavia yleisömassoja elektronisella tanssimusiikillaan hitti toisensa jälkeen – ja miksi se kaikki oli Berglingille lopulta liikaa.


JULKAISU:

Elokuu 350

SIVUMÄÄRÄ:

99.1 Maria Mitrunen

KIRJASTOLUOKKA: KANSI:

EAN KIRJA:

9789510464588 EAN ÄÄNIKIRJA:

9789510464601 EAN E-KIRJA:

9789510464595

© HARRI HINKKA

Yksi musiikkiteollisuutemme suurimmista

vaikuttajista muistelee suomirockin kukoistuksen vuosikymmeniä. ❡ Epe’s Music Shop

demokratisoi suomalaisen musiikkikulttuurin 1970-

TIMO KANERVA (s. 1950) toimi Soundin päätoimittajana viitenä vuosikymmenenä. Journalistisista saavutuksistaan hän on saanut Valtion journalistipalkinnon, Musiikki & Median elämäntyöpalkinnon ja Soundi-palkinnon. Hän on kirjoittanut myös runsaasti draamaa kuunnelmista musikaaleihin.

luvulla. Ensimmäistä kertaa maan joka kolkkaan sai tilattua uusia levyjä niiden ilmestymispäivänä. ❡ Pian myös bändejä alkoi syntyä ympäri Suomen. ❡ Epe Helenius näki tämän ja perusti Poko Rekordsin, jonka artistit ovat kuin suomirockin Kuka kukin on Eppu Normaalista Popedaan, Yöstä J. Karjalaiseen ja Ismo Alangosta The 69 Eyesiin. ❡ Elämäkerrassaan Helenius kertoo, mitä tapahtui kulissien takana ja miten suomalainen musiikkiteollisuus on muuttunut viidessä vuosikymmenessä.

TIMO KANERVA

EPE

Levymoguli


NUORESTA ROCKDIGGARISTA

MAAN MERKITTÄVIMMÄKSI MUSIIKKIMOGULIKSI


Pyhimyksen tunnetuimmat ja henkilökoh-

Syyskuu 200 KIRJASTOLUOKKA: 80.2 KANSI: Maria Mitrunen JULKAISU:

SIVUMÄÄRÄ:

taisesti tärkeimmät sanoitukset ja lähikuva

sanoittajasta niiden takana. ❡ Pyhimyksen Sanat

EAN KIRJA:

9789510464786

ja tarinat on kokoelma Mikko Kuoppalan sanoituksia aina

EAN ÄÄNIKIRJA:

9789510464809

uran alkuvuosilta nykypäivään. Sanoituksia avaavissa

EAN E-KIRJA:

9789510464793

omaelämäkerrallisissa saateteksteissä Kuoppala palaa elämänsä käännekohtiin, pohtii artistiminänsä kehitystä ja esittelee kirjallisia ja musiikillisia vaikutteitaan. ❡ Sanat ja tarinat on kouriintuntuva kuva niin Pyhimyksestä artistina kuin Kuoppalasta ihmisenä ja sanoittajana. Siitä, miten elämä, arkiset havainnot, näyttämisenhalu, kriitikoiden sanat tai suosio vaikuttavat tekstin- ja musiikintekoon.

MIKKO KUOPPALA & HIPPO TAATILA

Sanat ja tarinat

© OTTO VIRTANEN

PYHIMYS

HIPPO TAATILA on vapaa kirjoittaja, joka sanoitti Teflon Bible -kirjassaan Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin tien suomirapin messiaiksi.


”Pelkään, et kaikille paljastuu et mä oon sellanen ku mä oon.”

© VUOKKO SALO

Vuoden 2019 kotimaisen artistin Emmalla palkittu MIKKO ”PYHIMYS” KUOPPALA on paitsi suomalaisen rap-musiikin kiitetyimpiä – ja kiistellyimpiä – artisteja, myös palkittu sanoittaja, joka liikkuu vaivatta itsetutkiskelevasta runollisuudesta klubihittihokemiin.


Epäilys. Mustasukkaisuus. Kateus. Teeskentely. Valehtelu. Jännityksen mestarin tiiviit

rikostarinat vievät pimeyden ytimeen. ❡ Mustasukkaisuus on murhan motiiveista kiehtovimpia. Siihen

kietoutuu vahvimpia tuntemiamme tunteita, jotka suistavat varomattoman raiteiltaan. Ja seuraamukset voivat olla peruuttamattomia. ❡ Jo Nesbø lataa eteemme hengästyttävän hienosti kudottuja tarinoita, joissa mustasukkaisuudesta voi seurata vain pahin mahdollinen lopputulos – murha. Jännityksen mestarin rikostarinoiden kiivaasti hengittävä rytmi pitää lukijan tiukasti otteessaan. Mestarin kädenjälki vakuuttaa. ❡ Se on pahinta, ja parasta. Nesbøtä.

JULKAISU:

JO NESBØ on Suomessakin miljoonamyyntiin yltänyt norjalainen rikoskirjailija.

Kesäkuu

ALKUPERÄISTEOS:

Sjalusimannen og andre fortellinger SUOMENTAJA:

Pirkko Talvio-Jaatinen 250 KIRJASTOLUOKKA: 84.2 KANSI: Martti Ruokonen EAN KIRJA: 9789510470954 SIVUMÄÄRÄ:

EAN ÄÄNIKIRJA:

9789510470978 EAN E-KIRJA:

9789510470961

Motiivina mustasukkaisuus, ratkaisuna murha – viisi variaatiota

MUSTASUKKAINEN MIES ROTTIEN SAARI

JO NESBØ


JULKAISU:

Lokakuu

ALKUPERÄISTEOS:

Rotteøya og andre fortellinger SUOMENTAJA:

Pirkko Talvio-Jaatinen 250 KIRJASTOLUOKKA: 84.2 KANSI: Martti Ruokonen SIVUMÄÄRÄ:

EAN KIRJA:

9789510470985 EAN ÄÄNIKIRJA:

9789510471005 EAN E-KIRJA:

9789510470992

© STIAN BROCH

Viisi kertomusta yhteiskunnan raunioilta

Rikoskertomukset kiertävät maailmaa. Yhteistä niille on se, että maailmaa sellaisena

kuin me sen tunnemme ei ole. Ja ihmisen henki on hiuskarvan varassa . ❡ Jo Nesbø maalaa väri-

kylläisiä tulevaisuuskuvia, mutta pääväri on musta. Rottien saaren kertomuksissa Nesbø näyttää välähdyksiä maailman eri kolkista määrittelemättömän ajan päässä. Näkymä voi olla yhtä aikaa sekä kauhukuva että ajankohtaisen karu. ❡ Jännityksen mestarin tiiviit kertomukset pitävät lukijan rautaisessa otteessa ja tarjoavat runsaasti yllätyksiä – ja paljon pohdittavaa. Tarinat kulkevat tuttuun tapaan kuolema kintereillään ja lukijan viihtyminen on taattu.

PARAS. JA PAHIN. NESBØ.


Syyskuu 250 KIRJASTOLUOKKA: 84.2 KANSI: Jussi Karjalainen JULKAISU:

SIVUMÄÄRÄ:

EAN KIRJA:

9789510453377 EAN ÄÄNIKIRJA:

9789510453414 EAN E-KIRJA:

9789510453407

ANNI LÖTJÖNEN on punkbändi Huoran laulajana tunnettu entinen sosiaalialan ammattilainen. Loppuunpalamaton on Lötjösen esikoisromaani.

ANNI LÖTJÖNEN

LOPPUUNPALAMATON

© JUHA METSO

”Kolmatta burnoutia en saa.”

Bridget Jones kohtaa Charles Bukowskin – riemastuttavan samaistuttava romaani kolmekymppisten sekoilusta, uupumisesta ja itsensä uudelleen löytämisestä. ❡ Kolmekymppisen koulunkäyntiavustajan elämä on vauhdikasta tyttöporukan illanviettoineen ja paperilla ihanine ulkomaanmatkoineen. Miessuhteet sen sijaan ovat yhtä sotkua ja työkin kuormittavaa. Päiväkirjalle voi tunnustaa kaiken, mutta ongelmien setviminen käytännössä ei innosta. Kivampaa on vaikka arvailla ihmisten ruokakorien sisältöä, millaista seksiä muut harrastavat tai paljonko niillä on ystäviä. ❡ Kun työuupumus pakottaa hakeutumaan terapiaan, huolehtijasta tulee huolehdittava. Anni Lötjösen suorasukainen romaani kuvaa, miten kukaan ei ole loppuunpalamaton. Mutta loppuun palaminen ei ole kaiken loppu. Se on uusi alku.


Rammsteinin laulajan runokokoelma on kuin peili, joka paljastaa halumme ja himomme, heikkoutemme ja pelkomme. ❡ Till Lindemannin runous soutaa yhtä tummissa vesissä kuin hänen sanoituksensakin, pimeyttä pelkäämättä, kauneutta kaivaten. ❡ Runoillaan Lindemann kurkistaa sielumme syvyyksiin, repäisee verhot auki ja näyttää ihmisyyden rumemman puolen kaikessa koruttomuudessaan. ❡ Yhdessä Matthias Matthiesin kuvituksen kanssa runot

JULKAISU:

Elokuu

ALKUPERÄISTEOS:

In stillen Nächten SUOMENTAJA:

Jonna Heynke 160

SIVUMÄÄRÄ:

82.2 Jussi Karjalainen

KIRJASTOLUOKKA: KANSI:

© JENS KOCH

pakottavat katsomaan silmiin petoa meissä jokaisessa.

TILL LINDEMANN (s. 1963) tunnetaan parhaiten saksalaisen metallisuuruuden Rammsteinin laulajana ja sanoittajana. Sanoitusten lisäksi hän on kirjoittanut yli kahdenkymmenen vuoden ajan runoja, joista suurin osa on julkaistu hänen runokokoelmissaan, mutta osa on myös päätynyt sanoitukseksi.

EAN KIRJA:

9789510453216 EAN ÄÄNIKIRJA:

9789510453254 EAN E-KIRJA:

9789510453223

TILL LINDEMANN Rakkautta raastavaa ja kipua kaunista

HILJAISET YÖT


ILMAN

TURVAVERKKOA

© NIKO PUUMALAINEN


Kiehtova tarina sirkuselämästä, hurjista tempuista ja kiertävän taiteilijan uskomattomasta arjesta. ❡ Miltä maailma näyttää, kun esiintyy kym-

Syyskuu 300 KIRJASTOLUOKKA: 79.91 KANSI: Maria Mitrunen JULKAISU:

SIVUMÄÄRÄ:

EAN KIRJA:

menen metrin korkeudessa pää alaspäin roikkuen – ja ilman turvaköyttä? ❡ Sirkustaiteilija Salima Peippo kiersi Euroopan sirkuksia lähes kaksikymmentä vuotta. Hän koki niin Monte Carlon kansainvälisen sirkusfestivaalin loiston kuin kiertävien telttasirkusten karun arjen. Oppinsa Peippo hankki Venäjän valtiollisessa sirkuskoulussa, jossa spagaatti viimeisteltiin venytyskoneella. Kansainvälisen uran luominen vaati uhrauksia henkilökohtaisessa elämässä, mutta uskomattomia käänteitä siitä ei puuttunut. ❡ Sirkustaiteilijan tunnustukset on mukaansa tempaava tarina unelmien tavoittelusta, siitä miten kenestä tahansa voi tulla mitä tahansa, jos vain uskoo itseensä ja on valmis tekemään töitä menestyksen eteen.

9789510468340 EAN ÄÄNIKIRJA:

9789510468364 EAN E-KIRJA:

9789510468357

SALIMA PEIPPO on Kuopiossa asuva sirkustaiteilija, sirkustaiteen opettaja ja kulttuurituottaja. Peippo on myös vuoden 2000 Suomen Neito ja tankourheilun Espanjan mestari. KIMMO RANTANEN on pitkän linjan kulttuuritoimittaja, joka kirjoittaa muun muassa Ilta-Sanomiin ja Turun Sanomiin.

SALIMA PEIPPO & KIMMO RANTANEN

SALIMA

© BO STRANDEN

Sirkustaiteilijan tunnustukset


JULKAISU:

Syyskuu 300

SIVUMÄÄRÄ:

KIRJASTOLUOKKA:

78.8914 KANSI: Tero Ahonen EAN KIRJA:

9789510445457 EAN ÄÄNIKIRJA:

9789510451953 EAN E-KIRJA:

9789510451960

Yhden Suomen suosituimman rap-ryhmän matka heidän itsensä kertomana. ❡ Lukio-

kaverukset innostuvat freestyle-rapista ja alkavat tehdä musiikkia. Haaveissa siintää keikkaelämä. Intoa

on, taitoa vähän vähemmän ja epävarmuuskin paistaa

läpi. Yksi asia on silti varmaa: bändissä oleminen on pa-

rasta. ❡ Vaikka välillä riidellään, on päämäärä yhtei-

nen. Pian oma ääni löytyy eikä kauankaan, kun Gasel-

lit nousee listoille ja klubien ja festivaalien lavoille, ja

Jäniksen vuosi, Imus, Muistanks mä väärin? tai Mitä

mä Malagas? löytävät kaikupohjaa. ❡ Pekka Salmisen

kuljettama tarina on rehellinen, maanläheinen ja

samaistuttava – Gasellien näköinen bändikirja, mutta

myös tarina ystävyydestä ja oman jutun löytämisestä.

PEKKA SALMINEN

GASELLIT

Matka

Gasellit on vuonna 2008 perustettu rap-yhtye, joka yhdistää musiikissaan saumattomasti melodisen ja modernin rytmimusiikin sekä underground-rapin suorapuheisuuden. Vuonna 2019 Gasellit palkittiin Vuoden yhtye -Emmalla ja sen uusin levy Zen nousi edeltäjänsä Janon tapaan suoraan listaykköseksi. PEKKA ”PÄKÄ” SALMINEN on yksi Gasellien kolmesta MC:stä. Hän on aiemmin kirjoittanut romaanin Sä maksat yhdessä Miikka ”Hätä-Miikka” Niirasen kanssa.


NELJÄ YSTÄVYSTÄ,

© TERO AHONEN

YKSI BÄNDI, YKSI UNELMA


JULKAISU:

Lokakuu 350

SIVUMÄÄRÄ:

KIRJASTOLUOKKA:

77.49 KANSI:

Maria Mitrunen

EAN KIRJA:

9789510470787 EAN ÄÄNIKIRJA:

9789510470800 EAN E-KIRJA:

9789510470794

Vuonna 1995 Jyrki tuli meille. Hurjaa menoa ja ennennäkemätöntä tv-ilmaisua sisältäneen ohjelman vuosiin mahtuu niin villejä tarinoita kuin ammatillisia innovaatioita. ❡ Kun Jyrki

alkoi, siitä tuli sukupolvikokemus ja oman aikansa valtava mediailmiö. Ohjelma nosti suomalaista musiikkia

kansainväliselle tasolle ja teki kokemattomista juonta-

jistaan tähtiä. ❡ Jyrkin kulisseissa tekijöitä kohdeltiin

välillä todella rajusti, mutta vuosiin mahtuu myös rie-

mukkaita kokemuksia ja koskettavia hetkiä. ❡ Kirjassa oman versionsa Jyrkistä kertovat tekijät Katja Ståh-

lista Pizza Pekkariseen ja Micaela Metsoon. Ääneen

pääsevät myös Jyrkissä vakituisesti esiintyneet muusikot,

kuten Toni Wirtanen, Kerkko Koskinen ja Kalle Ahola.

JUUSO MÄÄTTÄNEN on Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja. JOONAS HYTÖNEN oli Jyrkin tunnetuimpia juontajia. Nykyään hän toimii yhden Suomen suurimman tv-tuotantoyhtiön, Fremantlen toimitusjohtajana.

JUUSO MÄÄTTÄNEN & JOONAS HYTÖNEN

JYRKI 1995–2001 © MIKA POLLARI / AOP

© JUHA METSO

Nuoriso-ohjelman nousu ja tuho


© MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

NÄIN SYNTYI JA KUOLI SUOMEN SUURIN NUORISO-OHJELMA.


VARO KOPIOITA,

ON VAIN YKSI MAKIA.


Kaksikymmentävuotiaan Makian brändielämäkerta kertoo, miten muodin vastuuttomista kapinallisista tuli vastuullisuuden sanansaattajia. ❡ Harva suomalainen 2000-luvun

JULKAISU:

Lokakuu SIVUMÄÄRÄ:

300

KIRJASTOLUOKKA:

90.21

KANSI:

yritys herättää tunteita, kuten Makia. Eikä sen matkasta ole kohuja puuttunutkaan. Jos virheistä oppii, Makialla ollaan suomalaisen streetwearin emeritusprofessoreja. ❡ Alussa ammattilumilautailijat myivät t-paitoja kerrostalon kellari-ikkunasta, suunnittelivat parkatakin, sekoilivat, saivat mainoksiinsa Vesku Loirin ja Kimi Räikkösen, sekoilivat vuosia lisää ja katsoivat konkurssia silmiin, mutta selvisivät. Nyt Suomen myydyin parkatakki on seinällä Designmuseossa ja Makia kansainvälinen menestystarina. ❡ Viha rakkaus Makia on kuin vauhdikas bändikirja, jossa Makian perustajat, rahoittajat ja yhteistyökumppanit kertovat, miten rakennetaan brändi, joka herättää rakkautta tai vihaa.

Maria Mitrunen EAN KIRJA:

9789510455654 EAN ÄÄNIKIRJA:

9789510455678 EAN E-KIRJA:

9789510455661

JANI NIIPOLA (s. 1976) on muotiin ja luovaan talouteen erikoistunut toimittaja ja tietokirjailija, joka on aiemmissa teoksissaan kirjoittanut miesten tyylistä, suomalaisen pelialan menestyksestä ja Duudsoneista.

JANI NIIPOLA

© MARKO RANTANEN

VIHA RAKKAUS MAKIA

Katumuodin messiaat


JULKAISU:

Luovuuden ammattilaiset Manuela Boscosta Sofi Oksaseen ja Jussi Parviaisesta Jukka Itkoseen avaavat luovuutensa logiikkaa. ❡

Elokuu 300

SIVUMÄÄRÄ:

14.13 Maria Mitrunen

KIRJASTOLUOKKA: KANSI:

EAN KIRJA:

9789510461822

Mistä tulee rohkeus heittäytyä? Mitä luovuuden tuska

EAN ÄÄNIKIRJA:

tarkoittaa? Voiko luovuudesta lomailla? Kuinka ali-

9789510461846 EAN E-KIRJA:

tajunta auttaa ja usein jopa pelastaa ja voiko luovuutta

9789510461839

edes selittää... ❡ Luovuus on aiheena laaja, syvällinen

ja mielenkiintoinen – luovuuden rajattomat ulottu-

vuudet ulottuvat kaikkialle. Nykyisen kaltaista maailmaa sen hyvyydessään ei olisi ilman hyvin käytettyä

luovuutta. ❡ Ammattina luojan sivuilla omaa luovuuttaan pohtivat eri alojen taiteilijat, kuin keskustelisivat saman pöydän ääressä siitä, kuinka heillä ei ole muuta

Mitä on luovuus?

LAMPPU LAAMANEN

AMMATTINA LUOJA

Taiteilijat kertovat

© LAMPPU LAAMANEN

LAMPPU LAAMANEN on tuottelias tietokirjailija, joka on asettunut taiteilijoiden nahkoihin jo aiemmin kirjoittamissaan elämäkerroissa Miina Äkkijyrkästä, Andy McCoysta ja Dave Lindholmista.

mahdollisuutta kuin luoda, keksiä uusia maailmoja.


Perusteos dj:n työstä kiinnostuneille – harrastuksen aloittamiseen, uralla etenemiseen ja musiikin tekemiseen. ❡ Mitä tarvitsee tietää,

© JUHA METSO

JULKAISU:

Elokuu 250

SIVUMÄÄRÄ:

KIRJASTOLUOKKA:

78.89 KANSI:

Maria Mitrunen

EAN KIRJA:

9789510462324 EAN ÄÄNIKIRJA:

jos haluaa dj:ksi? Miten harrastuksesta saa ammatin ja ammatissa kehittyy? Miten dj:t tekevät musiikkia? Miten tie tähtiin onnistuu, jos sinne tähtää? ❡ Ensimmäinen suomenkielinen dj:n työn käsikirja on kattava tietopaketti kaikesta alalla menestymiseen tarvittavasta: dj-soiton periaatteista, alan historiasta, musiikkituntemuksen hankkimisesta, tekniikasta, lakipykälistä, palkkioista, dj:n ja yleisön vuorovaikutuksesta... ❡ Mikko Mattlarin perustavanlaatuinen tietokirja pohjaa kirjoittajan pitkään dj-kokemukseen sekä kymmeniin aktiivisesti esiintyvien dj:den haastatteluihin. Äänen pääsevät niin baarikansaa ympäri Suomen viihdyttävät eri genrejen soittajat kuin Suomen nimekkäimmät klubi-dj:t Darudesta Milla Lehtoon ja Rony Rexistä Mista S:ään.

MIKKO MATTLAR on tietokirjailija ja vuodesta 1993 aktiivisesti keikkaillut dj, joka haaveili nuorena ruotsinlaiva-dj:n työstä, mutta on toistaiseksi esiintynyt enemmän radiossa, klubeilla, festivaaleilla ja underground-tapahtumissa. Hän on kirjoittanut suomalaisen dj-alan historiasta aikaisemmin teoksen Stadin diskohistoria (2017).

9789510462355 EAN E-KIRJA:

9789510462348

MIKKO MATTLAR Kaikki dj:n työstä

DJ

Käsikirja


JULKAISU:

Elokuu

ALKUPERÄISTEOS:

Outraged – Why Everyone is Shouting and No One is Talking SUOMENTAJA:

Ville Hyvönen 200

SIVUMÄÄRÄ:

KIRJASTOLUOKKA:

61.721 KANSI: David Mann EAN KIRJA:

9789510468319 EAN ÄÄNIKIRJA:

9789510468333 EAN E-KIRJA:

9789510468326

Intohimoisen hauska ja armottoman teräväkatseinen tutkielma aikaamme leimaavasta someraivosta ja opas 2020-luvun mediailmapiirissä selviämiseen. ❡ Sosiaalisen median aikakaudella

yhteiskunnallisista

epäkohdista

© BBC PUBLICITY

Some ei vapauta vastuusta.

ASHLEY ”DOTTY” CHARLES on Lontoossa asuva BBC:n radiojuontaja ja Amplify Dot -nimellä tunnettu rap-artisti.

raivos-

tuminen on siirtynyt verkkoon. Mutta mitä tapahtuu

aktivismille ja yhteiskunnalliselle keskustelulle, jos vain

raivoamme somessa – ja vain omissa kuplissamme?

Onko kaikki vain imagonrakennusta? ❡ Ashley ”Dotty” Charlesin ajankohtainen tietokirja tarkastelee piikikkäästi ja hauskasti someraivotapauksia ja osoittaa, että

vaikuttaaksemme

todellisiin

yhteiskunnallisiin

epä-

kohtiin meidän on opittava kanavoimaan raivomme

muutenkin kuin hashtagien ja someboikottien kautta.

ASHLEY ”DOTTY” CHARLES

RAIVOAJAT

Mitä tapahtuu keskustelulle kun kaikki vain huutavat


POKKARIT

JÄTTIPOKKARI

Toukokuu ALKUPERÄISTEOS: Torka aldrig tårar utan handskar SUOMENTAJA: Otto Lappalainen KIRJASTOLUOKKA: 84.2 EAN: 9789510475058 JULKAISU:

Joulukuu T99.1 HINTARYHMÄ: E EAN: 9789510475843

JONAS GARDELL

JO NESBØ

ÄLÄ KOSKAAN PYYHI KYYNELEITÄ PALJAIN KÄSIN

VERTA LUMELLA 1&2

Verta lumella -teokset nyt yhteisniteenä!

1. Rakkaus 2. Sairaus 3. Kuolema

Suurromaani rakkaudesta, sairaudesta ja kuolemasta.

JULKAISU:

Elokuu

”Uusi Nesbø on sairaan hyvä (…) Kehtasin rysäyttää sille täydet viisi tähteä.” – Helsingin Sanomat Verta lumella -teoksesta

Blod på snø & Blod på snø II – Mere Blod SUOMENTAJA: Outi Menna KIRJASTOLUOKKA: T84.2 HINTARYHMÄ: G EAN: 9789510468944 ALKUPERÄISTEOS:

MIIKA MEHMET & SEPPO LAMPELA

JO NESBØ

VALTAKUNTA

MIIKA MEHMET

Kun veriside muuttuu vihaksi.

Väkivallan perintö Miika Mehmet kertoo, kuinka brutaalia väkivalta on mutta myös, miten sen kierteestä voi päästä eroon. Joulukuu Kongeriket SUOMENTAJA: Outi Menna KIRJASTOLUOKKA: T84.2 HINTARYHMÄ: G EAN: 9789510467251

JULKAISU:

JULKAISU:

KIRJASTOLUOKKA:

ALKUPERÄISTEOS:

Royn pitkään poissa ollut pikkuveli Carl palaa pieneen kotikyläänsä morsian mukanaan. Ja kun Carl saapuu, on rauha mennyttä, ja veljekset jälleen yhdessä.


ALEXI LAIHO 1979–2020

PÄIVITETYT LAITOKSET SAATAVILLA

Kansi: MARIA MITRUNEN

PETRI SILAS

PETRI SILAS

ALEXI LAIHO

ALEXI LAIHO

Kitara, kaaos & kontrolli SIVUMÄÄRÄ:

259

78.8911 EAN KIRJA: 9789510423417 EAN ÄÄNIKIRJA: 9789510439777 EAN E-KIRJA: 9789510439838 EAN POKKARI: 9789510447185 KIRJASTOLUOKKA:

Chaos, Control & Guitar SIVUMÄÄRÄ:

311

78.99 9789510455197 EAN ÄÄNIKIRJA: 9789510456415 EAN E-KIRJA: 9789510475928 KIRJASTOLUOKKA:

EAN JÄTTIPOKKARI :

Kun punkkarin elämänasenne yhdistyy häikäisevään tekniseen osaamiseen, päästään suurten tarinoiden äärelle. Children of Bodomin ja Bodom After Midnightin perustaja ja nokkamies Alexi Laiho oli yksi kaikkien aikojen kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisista metallimuusikoista. © MAREK SABOGAL

Kitara, kaaos & kontrolli soi Laihon äänellä, suomeksi ja englanniksi, yhtä tinkimättömänä ja särmikkäänä kuin hänen kitaransa. Se on totuus hänen elämänsä neljästä vuosikymmenestä.


YHTEYSTIEDOT

JAAKKO PIETILÄINEN kustantaja jaakko.pietilainen@kniga.fi 0400 781 348 NINA KARJALAINEN kustannuspäällikkö nina.karjalainen@kniga.fi 050 5202 175 TIMO ERNAMO toimituspäällikkö timo.ernamo@kniga.fi 040 5186 708 ARI ELO kustannustoimittaja ari.elo@kniga.fi 040 5460 235 LAURA LY YTINEN myyntipäällikkö laura.l.lyytinen@wsoy.fi 050 4063 626 JAAKKO MIKKOLA viestintäpäällikkö jaakko.mikkola@wsoy.fi 044 5844 655 KAISA HYVÄRI markkinointipäällikkö kaisa.hyvari@wsoy.fi 040 5315 391


© HANNA PERSSON

Tähän tuotteeseen käytetyt paperit ovat peräisin kestävästi hoidetuista metsistä. Kysy lisää tuotteen sertifikaateista markkinointi@wsoy.fi.

16.11.2021

JOHNNY KNIGA // PUH. 010 5060 200 // LÖNNROTINKATU 18 A, 00120 HELSINKI // WWW.JOHNNYKNIGA.FI

Profile for Kirja.fi

Johnny Kniga 2021  

Johnny Knigan syksyn 2021 kirjat.

Johnny Kniga 2021  

Johnny Knigan syksyn 2021 kirjat.

Profile for kirja

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded