Page 1

Werner Sรถderstrรถm Osakeyhtiรถ Helsinki


Englanninkielinen alkuteos The Magic Copyright © 2012 by Making Good LLC. THE SECRET ja The Secret -logo ovat TS Production Limited Liability Companyn rekisteröityjä tavaramerkkejä, joka yhtiö toimii rekisteröidyn sivuyhtiönsä TS Ltd., Luxembourg Branchin, kautta. Published by arrangement with the original publisher, Atria Books, a Division of Simon & Schuster, Inc. through Ulf Töregård Agency AB. www.thesecret.tv All rights reserved. Taiteellinen suunnittelu ja johto Nic George Making Good LLC:lle Taitto ja graafinen suunnittelu Gozer Media P/L (Australia), www,gozer.com.au, Making Good LLC:n johdolla Sisuksen kuvat Raphael Kilpatrick, Making Good LLC:n johdolla Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän kirjan osaa ei saa jäljentää, kopioida, tallentaa eikä luovuttaa julkaistavaksi missään muodossa eikä millään menetelmällä – graafisella, sähköisellä tai mekaanisella, ei myöskään valokuvaamalla, nauhoittamalla eikä millään muullakaan tiedon tallennustai hakujärjestelmällä – ilman Atria Booksin etukäteen myöntämää kirjallista lupaa, paitsi milloin laki sallii. Tämän kirjan sisältö on tarkoitettu yleissivistäväksi, eikä sitä tule käyttää minkäänlaisen sairauden määrittämiseen, lääkitsemiseen eikä hoitamiseen eikä korvaamaan taloussuunnittelua. Tämän kirjan sisällön ei tule korvata pätevän terveydenhuollon tai talousalan ammattilaisen ohjeita. Tämä kirja on tarkoitettu käytettäväksi terveydenhuollon tai talousalan ammattilaisen järkevien ja vastuullisten ohjeiden ohessa. Kirjailija ja julkaisija eivät ole millään tavalla vastuussa aineiston mahdollisesta väärinkäytöstä Ensimmäinen Atria Booksin taskukirjalaitos maaliskuussa 2012 Suomenkielinen laitos © WSOY 2012 Suomennos Anuirmeli Sallamo-Lavi ISBN 978-951-0-39314-7 Painettu EU:ssa


”Näin saat omaksesi koko maailman ihanuuden.” Smaragditaulu (noin 5000 – 3000 eaa.)


Omistan tämän kirjan Sinulle Avatkoon Taikavoima sinulle kokonaan uuden maailman ja tuokoon se iloa elämääsi. Sitä toivon sinulle ja koko maailmalle.


Kiitokset Kun ryhdyn kirjoittamaan kirjaa, työ on alkuun iloista mutta myös yksinäistä. On vain maailmankaikkeus ja minä. Vähitellen ympyrä alkaa laajentua ja sen piiriin liittyy yhä useampia ihmisiä, jotka kaikki antavat panoksensa, kunnes lopulta pitelet käsissäsi uutta kirjaa. Seuraavat henkilöt olivat mukana yhä laajenevassa luomisen piirissä, jonka ansiosta Taikavoima löysi tiensä luoksesi. Kiitos, kiitos, kiitos: tyttärelleni Skyelle, joka työskenteli väsymättä rinnallani tekstiä toimittaen, sekä Josh Goldille, joka tietoineen ja tutkijantaitoineen auttoi minua yhdistämään tieteen löydöt ja uskonnollisen kielen. Kiitos Beyond Wordsin kustannustoimittajalleni Cindy Blackille suorasukaisesta editointitavasta ja tiukoista kysymyksistä. Ne ovat tehneet minusta paremman kirjoittajan. Kiitos Nic Georgelle luovasta visiosta, joka tallensi taikavoimaa kirjan kansikuvaan ja kirjan kuvitukseen. Kiitokset Gozer Median Shamus Hoarelle ja Carla Thorntonille grafiikan viimeistelystä ja kirjan taitosta. Kiitos Salaisuuden työryhmälle, joka auttoi minua saatix


x

Taikavoima

tamaan uuden kirjan maailmaan ja on työni selkäranka: erityiskiitos sisarelleni Jan Childille, joka johtaa koko julkaisuryhmää; Andrea Keirille, joka johtaa valtavaa luovaa ryhmäämme, Paul Harringtonille ja sisarelleni Glenda Bellille, joka yhdessä valokuvaaja Raphael Kilpatrickin ja muun ryhmämme kanssa loi kirjan taianomaiset kuvat. Kiitos myös muille Salaisuus-työryhmän jäsenille, joiden kulissien takainen työ on mittaamattoman arvokasta: Don Zyckille, Mark O’Connorille, Mike Gardinerille, Lori Shaparoville, Cori Johansingille, Chye Leelle, Peter Byrnelle ja tyttärelleni Hayleylle. Kiitos, kiitos, kiitos kustantajilleni Atria Booksille ja Simon & Schusterille: Carolyn Reidylle, Judith Currille, Darlene DeLillolle, Twisne Fanille, James Pervinille, Kimberly Goldsteinille ja Isolde Sauerille. Minua on siunattu ihmeellisillä ihmisillä. Kiitos, kiitos ja kiitos Angel Martin Velayosille henkisestä ohjauksesta, rakkaudesta ja viisaudesta, sisarelleni Pauline Vernonille ja rakkaimmille ystävilleni ja perheelleni jatkuvasta tuesta ja heidän työtäni kohtaan osoittamastaan innostuksesta. Lisäksi kiitän syvästi niitä suurenmoisia, vuosisatoja sitten eläneitä ihmisiä, jotka löysivät elämäntotuudet ja jättivät jälkeensä viisaat sanansa kirjallisessa muodossa, jotta me voisimme löytää ne juuri oikeaan aikaan – sillä määrittelemättömällä elämän mullistavalla hetkellä, kun meillä on silmät nähdä ja korvat kuulla.


Sisällys

USKOTKO TAIKAVOIMAAN?

1

SUURI MYSTEERI PALJASTUU

5

TUO TAIKAVOIMA ELÄMÄÄSI

15

TAIANOMAINEN KIRJA

21

1. päivä  AJATTELE KIITOLLISUUDEN AIHEITASI

29

2. päivä taikakivi

37

3. päivä taianomaiset ihmissuhteet

43

4. päivä taianomainen terveys

51

5. päivä taianomainen raha

61

6. päivä taianomainen työ

69

7. päivä kielteisyydestä eroon taikavoimalla

77

8. päivä taianomainen ainesosa

87

9. päivä rahamagneetti

95

10. päivä: ripottele taikapölyä kaikkialle

101

11. päivä taianomainen aamu

111

12. päivä taianomaiset ihmiset, jotka tekivät suuria tekoja

117


13. päivä toteuta kaikki toiveesi

123

14. päivä vietä taianomainen päivä

133

15. päivä paranna ihmissuhteesi taikavoimalla

141

16. päivä terveyden taikavoima ja ihmeet

149

17. päivä taikasekki

157

18. päivä taikavoimainen tehtävälista

167

19. päivä taikavoimaiset askeleet

175

20. päivä sydämen taika

181

21. päivä loistavia lopputuloksia

187

22. päivä aivan silmiesi edessä

195

23. päivä taianomainen ilma, jota hengität

201

24. päivä taikasauva

207

25. päivä taikavoiman iskusana

215

26. päivä muunna virheet siunauksiksi taikavoimalla

221

27. päivä taikapeili

229

28. päivä muista taikavoima

235

taianomainen tulevaisuutesi

241

taikavoima ei lopu koskaan

249


Uskotko taikavoimaan? ”Ne, jotka eivät usko taikavoimaan, eivät sitä koskaan löydä.” Roald Dahl (1916–1990) kirjailija

Muistatko, kun olit lapsi ja tarkastelit elämää täynnä ihmetystä ja kunnioitusta? Elämä oli taianomaista ja jännittävää, ja pienimmätkin asiat olivat sinusta äärimmäisen sykähdyttäviä. Sinua kiehtoivat ruohonkorteen jäätynyt kuura, ilmassa lepattava perhonen sekä oudonnäköiset lehdet ja kivet maassa. Kun sinulta lähti hammas, olit täynnä innostusta, koska se tarkoitti hammaskeijun vierailua sinä yönä, ja ­laskit kuinka monta päivää on jouluun. Vaikkei sinulla ollut aavistustakaan, kuinka joulupukki pääsisi kaikkien ­maailman lasten luokse jouluna, jotenkin hän sen teki, etkä koskaan joutunut pettymään. Porot osasivat lentää, puutarhassa oli keijukaisia, lemmikkieläimet olivat ihmisen kaltaisia, leluilla oli persoonallisuus, haaveet toteutuivat ja saatoit kurottaa tähtiin. 1


2

Taikavoima

Sydämesi oli täynnä iloa, mielikuvituksellasi ei ollut rajoja ja uskoit elämän taianomaisuuteen. Monella meistä oli lapsena hieno tunne sitä, että kaikki on hyvää, että jokainen päivä tuo tullessaan lisää jännitystä ja seikkailuja, ettei mikään voi koskaan sammuttaa iloamme kaiken taianomaisuudesta. Mutta kasvaessam­me aikuisiksi vastuut, ongelmat ja vaikeudet jotenkin vaativat veronsa, tuottivat meille pettymyksen, ja se taianomaisuus, johon lapsina olimme uskoneet, haalistui ja katosi. Se selittää osaltaan, miksi me aikuiset nautimme lasten seurasta: voidaksemme vaikka vain hetken ajan kokea tunteen, joka meillä kerran on ollut. Kerron sinulle, että taikavoima, johon kerran uskoit, on totta ja että aikuisten tapa tarkastella elämää vailla harhakuvia on väärä. Elämän taikavoima on totta – se on yhtä totta kuin sinäkin olet. Itse asiassa elämä voi olla paljon ihmeellisempi kuin lapsena osasit kuvitellakaan. Se voi olla henkeä salpaavampi, kunnioitusta herättävämpi ja jännittävämpi kuin mikään, mitä olet aiemmin kokenut. Kun opit tuomaan taikavoiman esiin, elät haaveidesi elämää. Silloin ihmettelet, miten ikinä saatoitkaan lakata uskomasta elämän taikaan! Et ehkä näe porojen lentävän, mutta sinä saat nähdä, kuinka silmiesi eteen ilmestyy asioita, joita olet aina halunnut, ja näet pitkään haaveilemiesi asioiden toteutuvan yhtäkkiä. Et koskaan tiedä täsmälleen, kuinka kaikki toiveesi toteuttavat langat oikein yhdistyivät, sillä taikavoima toimii näkymättömässä maailmassa – ja se onkin kaikkein jännittävintä.


Uskotko taikavoimaan?

Oletko valmis kokemaan uudestaan taian voiman? Oletko valmis olemaan täynnä ihmetystä niin kuin lapsena? Valmistaudu taikavoimaan! Seikkailumme alkaa kahdentuhannen vuoden takaa, kun elämän muuttava tieto kätkettiin pyhään kirjoi­ tukseen…

3


Suuri mysteeri paljastuu Seuraava kohta on Matteuksen evankeliumista. Vuosisatojen ajan se on hämännyt ja hämmentänyt ihmisiä ja moni on ymmärtänyt sen väärin.

”Sillä sille, jolla on, annetaan, ja hänellä on oleva yltä­ kyllin. Mutta siltä, jolla ei ole, otetaan pois sekin, mikä hänellä on.” Kun luet tuon kohdan, se vaikuttaa epäoikeudenmukaiselta. Se vaikuttaa väitteeltä, että rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Mutta tuossa kohdassa on arvoitus, joka pitää ratkaista. Mysteeri, joka pitää paljastaa, ja kun tiedät ratkaisun, sinulle avautuu uusi maailma. Niin monilta vuosisadoiksi pimentoon jääneen mysteerin ratkaisu on yhdessä sanassa: kiitollisuus.

5


6

Taikavoima

”Sillä kiitolliselle annetaan lisää, ja hänellä on oleva yltäkyllin. Mutta kiittämättömältä otetaan pois sekin, mikä hänellä on.” Kun tämä yksi sana paljastuu, arvoituksellisen kirjoituksen merkitys on kristallinkirkas. Kaksituhatta vuotta on kulunut sanojen tallentamisesta, mutta ne ovat yhtä tosia tänään kuin ne ovat aina olleet: jos et ole kiitollinen, et koskaan saa lisää, ja sen, mitä sinulla on, menetät. Lupaus toteutuvasta taikavoimasta, kun olet kiitollinen, löytyy näistä sanoista: jos olet kiitollinen, sinulle annetaan lisää ja sinulla on oleva yltäkyllin! Koraanissa lupaus kiitollisuuden tuomasta hyvästä on yhtä painokas:

”Ja (muista) kun Jumala julisti: ’Jos olette kiitollisia, annan teille lisää, mutta jos olette kiittämättömiä, rangaistukseni on ankara.’” Ei ole merkitystä, mihin uskontokuntaan kuulut tai oletko ylipäätään uskonnollinen vai et. Nämä sanat Raamatusta ja Koraanista pätevät sinuun ja elämääsi. Ne kuvaavat perustavaa tieteen ja maailmankaikkeuden lakia.

Kiitollisuuden universaali laki Kiitollisuus toimii koko elämääsi hallitsevan universumin lain kautta. Vetovoiman laki, joka hallitsee kaikkea maailmankaikkeuden energiaa, atomin muodostumi-


Suuri mysteeri paljastuu

7

sesta planeettojen liikkeeseen, kuuluu näin: ”Samankaltaiset vetävät toisiaan puoleensa.” Vetovoiman lain vuoksi kaikkien elävien olentojen solut järjestyvät yhteen, kuten myös kaikkien materiaalisten esineiden ainesosat. Elämässä tämä laki toimii ajatustesi ja tunteidesi voimalla, sillä nekin ovat energiaa, ja vedät puoleesi kaikkea sitä, mitä ajattelet tai tunnet. Jos ajattelet: ”En pidä työstäni”, ”Minulla ei ole riittävästi rahaa”, ”En löydä täydellistä kumppania”, ”En pysty maksamaan laskujani”, ”Olen kai tulossa kipeäksi”, ”Hän ei arvosta minua”, ”En tule toimeen vanhempieni kanssa”, ”Minulla on ongelmalapsi”, ”Elämäni on yhtä sotkua” tai ”Avioliittoni on vaikeuksissa”, silloin vedät puoleesi lisää näitä kokemuksia. Mutta jos ajattelet, mistä kaikesta tunnet kiitollisuutta, kuten ”Rakastan työtäni”, ”Perheeni on hyvin kannustava”, ”Minulla oli ihana loma”, ”Tunnen oloni mahtavaksi tänään”, ”Sain kaikkien aikojen veronpalautuksen” tai ”Minulla ja pojallani oli hieno telttaretki viikonloppuna” ja vilpittömästi tunnet kiitollisuutta, vetovoiman laki saa sinut vetämään puoleesi lisää samanlaisia asioita. Se toimii kuin magneetti: kiitollisuus on magneettista, ja mitä enemmän kiitollisuutta tunnet, sitä enemmän runsautta vedät puoleesi. Se on univer­sumin laki! Olet kuullut sellaisia sanontoja kuin ”ympäri käydään ja yhteen tullaan”, ”sitä niität, mitä kylvät” sekä ”mitä antaa, sitä saa”. No, nuo sanonnat kuvailevat samaa lakia, ja ne kuvaavat myös universumin periaatetta, jonka suuri tiedemies Sir Isaac Newton löysi.


8

Taikavoima

Newtonin tieteellisiä löytöjä ovat maailmankaikkeuden perustavanlaatuiset liikettä koskevat lait, joista yksi kuuluu näin: Jokaisella toiminnalla on yhtäläinen ja vastakkainen reaktio. Kun kiitollisuuden ajatusta sovelletaan Newtonin lakin, se kuuluu näin: jokainen kiittävä teko aiheuttaa vuorostaan vastaanottamisen teon. Mitä saatkin, on se aina suhteessa osoittamaasi kiitollisuuteen. Tämä tarkoittaa, että jo itse kiitollisuus synnyttää vastaanottamisen tai saamisen reaktion. Mitä vilpittömämmin ja syvemmin tunnet kiitollisuutta (toisin sanoen mitä enemmän kiitollisuutta osoitat), sitä enemmän saat.

Kiitollisuuden kultainen lanka Useiden tuhansien vuosien ajan, aina ihmiskunnan ensimmäisten tallennettujen tietojen ajoilta alkaen, kiitollisuuden voimaa on opetettu ja harjoitettu. Sitä välitettiin läpi vuosisatojen, kautta mannerten, sivilisaatiosta ja kulttuurista toiseen. Pääuskontojen eli kristinuskon, islaminuskon, juutalaisuuden, buddhalaisuuden, sikhismin ja hindulaisuuden ytimessä on kiitollisuus. Muhammad sanoi, että kiitollisuuden tunteminen saadun yltäkylläisyyden vuoksi on paras vakuutus sille, että runsaus jatkuu. Buddha sanoi, ettei ihmisellä ole syytä tuntea mitään muuta kuin kiitollisuutta ja iloa.

Byrne, Rhonda: The Secret - Taikavoima (WSOY)  

Yksi sana muuttaa kaiken