Page 1

SERIE[E]


2 Serie[e]


Serie[e] 3

SERIE[E] Serie[e] är mer än en förvaringsmöbel. Den har börjat som en tanke baserad på ett behov och har i sin slutgiltiga form många olika skepnader. Möjligheterna är oändliga. Det är du som bestämmer. Förvaring, samlingspunkt, sittmöbel, ljudabsorbent eller rumsavdelare. Styrkan ligger i kombinationen. Mellan flexibilitet och modularitet mellan design och funktion. EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER Serie[e] är en multifunktionell förvaring som fungerar till det mesta – som samlingspunkt vid spontana möten, sittmöbel, rumsavdelare eller ljudabsorbent. Tack vare seriens modulära uppbyggnad i flera material och utföranden är den enkel att anpassa till såväl olika miljöer som personliga önskemål. Du väljer utförande, både exteriört och interiört, och får en organiserad och funktionell förvaring som samtidigt är en väldesignad och praktisk möbel. Med hög kvalitet och en klassisk smäcker design är den både hållbar och enkel att kombinera med övrig inredning. Genom att den är flexibel och enkel att anpassa passar den utmärkt i konceptet Next Office – Activity Based Working.


4 Serie[e]

DU BESTÄMMER Serie[e] är en komplett förvaringsserie som bygger på grundenheter i olika storlekar och modeller. Dessa kan du sedan kombinera och komplettera på höjden och bredden. Till enheterna väljer du sedan vilken front, underrede eller inredning som passar bäst. Välj mellan olika typer av ytbehandling, mellan jalusi, dörrar, öppna hyllor, skjut – och vitrindörrar eller lådor. Du kan välja mellan sockel, ben eller mobilt underrede. Modulerna går att skräddarsy invändigt för att skapa en personlig förvaring. Du kan kombinera med en ljudabsorberande rygg om du behöver minimera ljudnivån.


Serie[e] 5


6 Serie[e]


Serie[e] 7

REDO FÖR FÖRÄNDRING Behovet för individen, miljön eller situationen kan variera från förra veckan till idag eller om ett halvår. Serie[e] går därför att bygga på eller skala av både in- och utvändigt efter dina behov. Alla möbelsidorna har samma hålbild för att ge så stor flexibilitet som möjligt om du vill byta inredning eller front. Genom att välja ett mobilt underrede flyttar du enkelt förvaringen om det behövs.


8 Serie[e] 2PM400 2PM400TAD TAD 2PM400 2PM400 TAD TAD

2PMT400 2PMT400TAD TAD 2PMT400 2PMT400 TAD

HURTSAR, MOBIL FÖRVARING & POC

2PM400 TAD

2PM400 TAD

2PMT400 TAD

2PM400 TAD

PV62 PV62 PV62 PV62

PV63 PV63 PV63 PV63

PV62 PL63 PL63 PL63 PL63 PL83 PL83 PL83 PL83

PV63 PL64 PL64 PL64 PL64 PL84 PL84 PL84 PL84

PL63/PL83

PL64/PL84

PH63 PH63 PH63 PH63

PH64 PH64 PH64 PH64

PH63

PH64

PV62

PV63

PL63 PL83

PL64 PL84

HURTS Med en hurts får du en smidig och personlig förvaring som är nära till hands. Du kan komplettera med valfri inredning för att passa just PLT63 dina behov. PLT64 PLT83 PLT84

PV63

PH63

PL83

PL64 PL84

PH63

PH64

PH64 PLT63 PLT83

PLT64 PLT84

POC L 800

POC L 900

POC H 800

POC H 900

POC H W

POC H DUO

POC L 800

POC H 800

POC POC (Pull Out Cabinet) kan användas som en personlig förvaring eller en förvaring som delas av två personer (Duo). POC:en finns i två höjder: 740 mm som är bordshög och 1246 mm (3P) som rymmer plats för 3 rader med A4 pärmar. Den bordshöga varianten ger extra belastningsyta bredvid arbetsbordet. Dra ut den högre 3P POC:en och skapa ett eget utrymme i ett öppet landskap.

PLT64 PLT64 PLT64 PLT84 PLT84 PLT84

2PMT400 TAD

2PMT400 TAD

PERSONLIG FÖRVARING – 2PM400TAD/2PMT400TAD MOBIL Den här är en speciell enhet för personlig förvaring. Den har plats för två pärmar i höjd, levereras med låda och jalusi samt är försedd med pärmhylla, draghandtag, brevinkast, klädkrok, PV62 namnskyltshållare och fyra hjul (varav två är låsbara). Som tillval går det att få en toppskiva som har rundade hörn samt en inredning med mapputdrag. PL63

PLT63 PLT63 PLT63 PLT83 PLT83 PLT83

POC L 900

POC H 900

POC L 800

POC L 900

POC H 800

POC H 900

POC H W

POC H DUO

POC H W

POC H DUO

PLT63/PLT83 PLT64/PLT84


Serie[e] 9

FUNKTION & TILLVAL

MOBILA UNDERREDEN Underredet MO har låsbara hjul och är utformat för att höjdmässigt stämma överens med de stationära skåpen LSA och LS.

PERSONLIG FÖRVARING Det är viktigt att kunna slappna av och veta att personliga ägodelar förvaras på ett tryggt sätt. Därför erbjuder vi låsbara moduler. Du kan välja mellan följande lås: standardlås, låsvred för hänglås (hänglås ingår inte) eller kodlås.

SKOLFÖRVARING Serie[e] erbjuder smidig och funktionell förvaring för skolmiljöer. Både lärarrum och klassrum har många saker som behöver förvaras på ett organiserat och överskådligt sätt. Det finns många olika alternativ att välja mellan.

FLEXIBEL FÖRVARING Om du önskar en flexibel och utdragbar förvaring som underlättar för dig i ditt dagliga arbete, är Serie[e] ett utmärkt val. Serien handlar dock inte enbart om förvaring – genom att komplettera din hurts med en sittkudde får du till exempel en extra sittplats.

TOPPSKIVA I BORDETS HÖJD För att kunna anpassas till bordets höjd är toppskivan på hurtsen steglöst ställbar mellan 686 och 766 mm.

INREDNING TILL HURTSAR Våra hurtsar kan inredas på en mängd olika sätt. Till de lägre lådorna finns prylfack och blankettinsatser medan de högre lådorna kan inredas med mappkorgar i halv- och fullformat samt med pärmkorgar.


10 Serie[e]

FUNKTION & TILLVAL

FANÉRAD RYGG Med en dubbelsidig fanerad rygg får förvaringsmöblerna en attraktiv design både in- och utvändigt. Den fanérade ryggen finns i bok, björk och ek. Du kan kombinera den fanérade ryggen med våra fanérade förvaringar samt förvaringar i Lamine utföranden - vit, ljusgrå och mörkgrå.

STOPPBÅGAR OCH PÄRMSTÖD Genom att komplettera de öppna hyllorna med hyllplan, stoppbågar och pärmstöd, uppnår du bästa möjliga funktion. Utöver detta finns även flera inredningsmöjligheter att välja till t ex A4-kassetter samt utdragbara plastbackar.

RYGGPANEL Den smarta ryggpanelen gör det lätt att sätta sin personliga design eller förnya skåpets baksida. Ryggpanelen finns i en rad olika utföranden (Lamine, kork, grålackad eller klädd i tyg). Tips: Panelen i kork fungerar utmärkt som anslagstavla.

LIGGANDE ELLER STÅENDE Serie[e] går att få för liggande (L som i landscape) och stående (P som i portrait) dokumentförvaring. Oavsett vilket alternativ du väljer så lagras minimalt med luft. Båda förvaringsalternativen är dessutom fullt kompatibla och kan även kombineras med varandra.

MAPPFÖRVARING - FF Med mappar får du en organiserad och tydlig förvaring. Serie[e] har den senaste versionen av mappsystem med ram. Mappramen är tillgänglig som inredning bakom dörrar och jalusier samt med lådfront.

UTDRAGBARA EXPANSIONER MED TILLBEHÖR Utdragbara expansioner för pärm- och mappkorgar samt hjälpmedel som pryllådor, blankettinsatser och cd-ställ gör det lätt för dig att utforma en inredning utifrån just ditt behov.


Serie[e] 11

LATERALHYLLOR Lateralhyllan i pulverlackerad plåt finns i bredderna 800, 1000 och 1 200 mm. Denna hylla fungerar även utmärkt tillsammans med lateralmappar som hängs under hyllan.

TYST OCH MILJÖVÄNLIG FÖRVARINGSLÅDA - FD Re:fill-lådan FD är en skonsam förvaring. Lådan, i A4 storlek, är mjuk och tyst mot andra material vilket minskar oljud. Det mjuka materialet gör även att lådan inte repar inredningen. Lådan är gjord av Re:fill – ett material som har liten miljöpåverkan, då det innehåller 40 % återvunnet tygspill, 40 % smältfibrer och 20 % PET.

BEN, HJUL ELLER SOCKEL Plastsockel BA eller metallsockel BAM gör golvet mer lättstädat och en benställning ger skåpet ett betydligt mera luftigt utseende. Vår nya metallsockel finns i samma färger som våra bordsben – vitt och silver. För dig som vill kunna flytta förvaringsmöblerna finns även mobila underreden.


12 Serie[e]

VERTIKAL JALUSI - TA Det vertikala jalusiet är försett med jalusibroms för att undvika klämskador. Jalusiet går att få i trä och plast och dess handtag harmoniserar väl färgmässigt med jalusiet i övrigt. Förvaringen levereras med lås.

UTANPÅLIGGANDE DÖRR - DO Denna front med utanpåliggande dörrar har en öppningsvinkel på hela 270°. Vinkeln ger maximal flexibilitet när det gäller val av inredning. Observera att högerhängd dörr är standard på fronter med enkeldörr. Det är därför viktigt att du anger om du vill ha en vänsterhängd dörr vid beställning.

MAPPLÅDA - FF Mapplådan FF är avsedd för A4 hängmappförvaring. FF har flera smarta funktioner såsom utdragbara expansioner, antitilt och självindrag. Självklart levereras denna mapplåda inklusive lås.

HORISONTELLT JALUSI MED LÅS - TAH Denna horisontella och låsförsedda jalusi går att få i såväl trä som plast och när det gäller handtagen så harmoniserar de väl färgmässigt med jalusiet i övrigt.

SKJUTDÖRRAR MED LÅS - SDI Skjutdörrarna levereras med lås och löper i en dold aluminiumskena. Du väljer valfritt handtag.

LÅDMODUL Den nya 800 mm lådmodulen ger dig större valmöjligheter och flexibilitet. Du kan använda den som påbyggnadslåda eller placera den direkt på önskat underrede eller sockel. Du väljer mellan Lamine eller fanér och valfritt handtag.


Serie[e] 13

HANDTAG

MATERIAL

LAMINE

FANÉR HANDZ Ett infällt handtag i lackad plast. Finns i silver, svart eller vitt. Du kan göra ytterligare färgval genom att välja ett anpassat handtag som tillval. HANDZ kan användas på våra skjutdörrar.

Vit

Björk HAND 1 Detta stilrena handtag är utfört i plast med silvergrå metallfinish och har ett hålavstånd på 128 mm.

Ljusgrå

Bok HAND 2 Detta sobra handtag är utfört i silvergrå metall och har ett hålavstånd av 128 mm.

Mörkgrå

Ek HAND 3 Handtaget har ett hålavstånd på 128 mm och är i silvergrå metall och svart plast.

Bok PLUSHAND Detta kraftiga handtag i mörkgrå plast har ett hålavstånd på 128 mm.

Björk HAND E Dessa rejäla handtag är utförda i mörkgrå plast. Notera att de ej går att använda till glasdörrar.

Ek


14 Serie[e]

STOMMAR/MODULER Valmöjligheten är stor. Du väljer mellan olika bredd, höjd och djup. Alla moduler kan beställas med våra olika varianter av ytbehandlingar - allt för att du ska hitta det utseende som passar er miljö och övrig inredning allra bäst. Du kan välja mellan Lamine i vit, ljusgrå, mörkgrå, ek, bok eller björk eller fanér i ek, bok eller björk. Det finns även olika typer av Djup 400 O

DO

DO

D1

fronter som har olika design och funktion. Jalusi både vertikalt (på bredd 400-800 mm) och horisontellt (på bredd 1000-1200 mm), skjutdörrar som sparar plats eller dörrar med stor öppningsvinkel. Alla dörrar kombinerar du enkelt med olika handtag eller lås.

Djup 330 D2

D4

Djup 400

WDO

131

O

TA

DO

DO2

D/FF

OD

TAD

DOD

GDO

*

394

SDI

D2

D4

D8

1P

660

2L 800

* 788

2P

916

2PD

1012

3L 800

1182

3P

1300

4L

****

*

1576

4P

1970

5P

BA/BAM

64 122

BAH

160

LS/LSA MO/BSC Bredd 400

Bredd 600

Bredd 800

NOTERA Förvaringarna 1600-1800 KD SDI levereras omonterade och montering på plats ingår i priset. Vid stora projekt där skåpen önskas monterade vid leverans kontakta kundanpassningen så får du ett pris på den hanteringen samt transport som tillkommer vid monterade leveranser.


Serie[e] 15

STOMMAR/MODULER

Djup 400 O

OC

GDO

TAH

DO

FF

DO3

SDI

O

TAH

DO3

SDI

D 2,3,4,6,8,12

SDI

SDI

Bredd 1 600

Bredd 1 800

** 1000

**

1000

*** 1000

Bredd 1 000

Bredd 1 000

* ** *** ****

Bredd 1 200

Finns även i djup 330 Varianter med 2, 3, 4, 6, 8 och 12 lådor. Finns även med klarglas i övre delen och träfront i nedre delen (DOG) Finns även i djup 600 (WDO)

SERIE[E] FÖRVARING OCH MOBIL FÖRVARING STOMME Sidor, lådor, dörrar: 16 mm – hyllor, krönskivor: 20 mm – spånskiva med träfanér och massiv kantlist (ek, bok, björk). Lamine™ i (vit, ljusgrå el. mörkgrå). UNDERREDE Sockel (BA) med utdragbara, ställbara stödfötter. Sockel (BAH) i trä. Sockel (BAM) i metall (silver eller vitt). Benställning med runda ben (LS) eller fyrkantiga ben (LSA) i metall (silver eller vitt). Mobilt, silver eller vitt metallunderrede (MO) med låsbara hjul. MODULSYSTEM P (portrait) optimal för stående A4, L (landscape) optimal för liggande A4. TILLVAL Hyllor, mappkorgar, pärmkorgar, blankettinsatser, hängmappar, lateralhyllor, A4-kassetter, pärmstöd, stoppbågar, postfack, mapplåda mm. Ryggar med träutseende eller klädda mm. SKALA 1:100. ENHET mm. * = Finns även i extra tåligt utförande Lamine™ (bok, björk och ek), en träliknande ytbehandling.

2014-05


KINNARPS MARKETING & COMMUNICATIONS/8612054301/1405 | ALL INFORMATION IS SUBJECT TO CHANGE

Serie[e] Kinnarps - Swedish  

EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER Serie[e] är en multifunktionell förvaring som fungerar till det mesta – som samlingspunkt vid spontana möten, sittmö...