Page 1

Kieke

rekie jaargang / nummer 62 - 1

Kaaiendonk 2017

www.smulnarren.nl


Wij houden graag van verzorgd bouwen en verbouwen, maar we gaan wel even carnaval houwen...

www.pauldelaat.nl Veel feestleut toegewenst van feestzanger

Comfortabel slapen,

na een onafhankelijk slaapadvies van Dreamland Bij Dreamland vindt u alles voor uw slaapkamer. Van hoofdkussen tot complete boxspring bieden wij u een ruime keuze uit vele A-merken in combinatie met onze voordelige en veelzijdige eigen merken. Onze deskundige adviseurs helpen u graag bij het samenstellen van het perfecte bed.

Auping · Tempur · Hülsta Swissflex · Silvana · VanDyck www.dream-land.nl

Abdis van Thornstraat 70b Oosterhout


Proclamatie Smulnarren, Smulnarinnekes, Snotnarren en Snotnarinnekes Zo veel mogelijk Kaaiendonkers, vier dagen lang met een glimlach van plezier en saamhorigheid. Dat willen we toch allemaal? Mooi, want wij, Prins Mienus XIV gaan daar vol voor! Dat is wie wij zijn en wat jullie van ons mogen verwachten! Dat het gaat lukken, daar is geen twijfel over, want laten we wel wezen, ondanks het feit dat iedereen carnaval net even anders viert, hebben we allemaal die glimlach voor ogen. Als we er zo over nadenken (en dat doen we regelmatig), dan biedt het Kaaiendonks carnaval een arsenaal aan mogelijkheden om vrolijk van te worden; Begin de dag tijdens de traditionele boerenbruiloft, ga uit je plaat in één van de vele Kaaiendonkse kroegen, doe mee aan, of aanschouw de grote optocht, even rustig opstarten tijdens de carnavalsviering in de basiliek, met de jaarlijkse vrienden-reünie een dagje dweilen, genieten van de kapellen, die op straat en in de kroegen staan te spelen. Of wat dacht je van thuis alles op de voet volgen op radio, tv en internet, met je snotnar of snotnarinneke confetti gooien bij de kinderoptocht, bijpraten met de vaste vrienden in je stamkroeg, ‘sportief’ op de fiets bij de ronde van het Rutselbos, enzovoort, enzovoort, enzovoort. Dat is toch fantastisch, dat is toch van de zotte? Zaterdag 25 februari wordt de sleutel van onze stad overgedragen aan iedereen die een glimlach bij zichzelf én bij anderen voor ogen heeft. Het is aan ons om alle negativiteit uit te bannen en elkaar te motiveren om (ieder op z’n eigen manier) met volle teugen te genieten. Vier dagen lang feesten, genieten, gas erop, uit je dak, bewonderen,... wat je voorkeur ook is. Laten we elkaar in ons eerste regeerjaar wat beter leren kennen. Wij komen met ons groot gevolg graag even bijpraten en proosten op het mooiste feest dat er is. Iedereen met een glimlach van oor tot oor, daar gaan we voor!


Visacenter Nederland Reis geboekt en een visum nodig? Een document dat moet worden vertaald en/of gelegaliseerd?

Dat regelt u gewoon vanuit Kaaiendonk!

Dès pas goed bekeeke!

GVS

Global Visa Services

www.visacenter.nl info@visacenter.nl

Bredaseweg 108-A 4902 NS Oosterhout 0162-434050


Voorwoordjes & colofon Geluk ies van de Zotte Het carnavalsseizoen 2017 had een bijzondere start. Het startsein werd weer eens echt op de elfde van de elfde gegeven; voor elke rechtgeaarde carnavalsvierder een welhaast magische datum. Een mooiere start kan een nieuwe prins niet hebben. Al weken werd afgeteld naar “het uur u”; 23.11.13 uur; het moment waarop op de Kaaiendonkse Markt de nieuwe prins werd gepresenteerd. Een prins, die helaas de boeken in zal gaan als de kortst zittende leutvorst in de geschiedenis van Kaaiendonk en voorheen Easterwood del Carnavallo. Ik ben niet bijgelovig, maar bijzonder is wel dat dit lot nu juist Mienus XIII moest treffen… Wat Prins Mienus XIII en de OCS is overkomen, is uiteraard uiterst betreurenswaardig. Mensen zijn hierbij persoonlijk beschadigd. Dat past niet bij een uitbundig feest als carnaval. Da’s van de zotte!

Het siert de Smulnarren dat ze de knop snel weer hebben omgezet. Carnaval 2017 komt eraan, en dat moet natuurlijk weer goed gevierd worden. Onder leiding van een prins uiteraard. Op vrijdag de 13e januari werd prins Mienus XIV in een volle Bussel voorgesteld aan zijn volk.

Ik wens u allen een hele fijne carnaval toe. mr drs S.W.Th. Huisman, burgemeester van Oosterhout

Deze nieuwe telg van het geslacht der Mienussen is, net als zijn voorgangers, een rasechte carnavalsvierder. Als lid van de Raad van XI heeft hij bovendien al in de directe nabijheid van de vorige prins vertoefd en weet hoe het programma van Mienus er uitziet. Met de nieuwe Ontzettendhoogheid komt het vast helemaal goed! En daarmee ook met Kaaiendonk. Ik zal dan ook met een gerust hart op carnavalszaterdag de sleutel van de stad overdragen. Laten we met z’n allen Prins Mienus XIV een warm welkom geven en er weer een geweldig feest van maken.

Ies ut Geluk, of ies ut van de Zotte? We dachten nog toen, wanneer is er over rood en groen iets te doen. Nou, dat hebben we geweten want als je nu nog niet weet dat Oosterhout tijdens Carnaval “Kaaiendonk” heet, ben je vast niet actief op social media en lees je waarschijnlijk ook geen krant, want de naam Kaaiendonk ging door het hele land. Ut ies toch van de zotte! Om van geluk te spreken, vrijdag de 13de heeft Kaaiendonk het antwoord gegeven en is onze Leut Vorst “Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV ” aan zijn Smulnarren gepresenteerd. Achter de schermen is er door externe vrijwilligers en onze stichtingsleden keihard gewerkt om alles nog voor carnaval in gereedheid te brengen. We kunnen weer verder bouwen op het Kaaiendonkse fundament waar we met z’n allen zo vreselijk trots op zijn. OCS de Smulnarren is flink in beweging. We hebben niet alleen een

Colofon 2017 Regelneef (en nichten...) Frank Gribling, Marley van Schöll en Marie-Josee Mous Plaotjes Schuivert Kickvors Media & Communicatie Jeroen Vorspaget Plaotjes Tekenaors Tessa de Jong, Peter van Gils, Ludwig Willart, Jan Dingemans, Adrie Kersten Kiekjes Knippers Jeff Maanders, Ruben van Straten, Harry van Aperloo, Hans van Leeuwen en carnavalsverenigingen Hoofd Mauwert Guido van de Mosselaar Centen Hengelaor Frank Gribling kiekerekie@smulnarren.nl Verspreiding Axender Drukwerk Kon. Uitgeverij/Drukkerij EM de Jong Baarle Nassau Uitgave OCS de Smulnarren, februari 2017 Oplage plusmienus 27.634 exemplaren (of zoiets...) Wai daanke Tal van carnavalsverenigingen en andere creatieve correspondenten en schrijvers van stukskes.

nieuwe opvolger in het geslacht der Mienussen, we mogen ook weer een aantal nieuwe leden en vrijwilligers welkom heten. De Dansmariekes en de Jeugdhofkapel hebben een mooi nieuw pakske gekregen. Het prinselijk mobiel is vervangen en tijdens de optocht zal er een nieuw gebouwde prinsenwagen verschijnen. De aftelklok op de Markt is bijna uitgeteld en dan kan het feest der feesten, het ware volksfeest met al zijn tradities, weer los barsten. Vier dagen lang vieren we samen feest wat we maken met elkaar, voor elkaar en door elkaar. Eind dit seizoen zal de grootste zot uit het protocolder, onze Nar Jan van den Biggelaar, afscheid nemen. We zullen hem Staamp!-voetend laten gaan. Jan, geniet nog even van deze zotte rol. Met het motto “Geluk ies van de Zotte” wordt het vast een dolle boel. Wij hebben er in ieder geval weer ontzettend veel zin in. Zijne Ontzettend Hoogheid en alle nieuwe leden; “Ontzettend” veel succes en laat het feest der feesten maar beginnen. Martinus van d’n Kaaipolder Gildemeester (Voorzitter) OCS De Smulnarren


Het ingenieurs- en adviesbureau achter talloze projecten in Nederland en daarbuiten. Vernuft, vindingrijkheid, slimme oplossingen. Onze mensen zetten hun talent en kennis elke dag in om projecten in binnen- en buitenland tot een goed einde te brengen.

Antea Group www.anteagroup.nl

Alles voor uw feest: Van staantafel tot tapinstallatie en van stoel tot servies.

w w w. va n d e l f t ve rh u u r. n l


Meej un rood-gruun hart Bent u CeeDee Volledig? Bent u die trouwe CeeDee koper? Heeft u ze nu alle eenentwintig? Bent u die trouwe sponsor die ze allemaal nog heeft. Meldt u dan aan op de website, www.ceedeeke.nl bij ceedeevolledig en dan weten wij wie we iets speciaals kunnen geven op ons jubileumfeestje tijdens de CeeDeepresentatie van LET OP D’n Tweëentwingste.

Kaaiendonk in carnavalssfeer Het wordt al traditie in Kaaiendonk, de officiele carnavalsposter! Ook dit jaar heeft tekenaar Jan Dingemans wederom een kleurrijke poster gemaakt. En om het makkelijk te maken is het complete schema van alle carnavalsactiviteiten er meteen op gezet. Zo hoeft u dus niets van de Leur-4-daagse te missen!

D’n Innetwintigste CeeDee alweer! U leest het goed, we hebben inmiddels 21 CeeDeeke’s. Ook dit jaar weer is het een mooie CeeDee geworden.

Hoe komt u in het bezit van dit kleurrijke raamaffiche? Heel eenvoudig! U had naar de Open Dag van de Mienushal kunnen gaan, maar dat is een tip voor volgend jaar. Daar worden de posters volop uitgedeeld. Ook tijdens Schooltjesdag worden de posters uitgedeeld bij de Kaaiendonkse Basisscholen. Allemaal gemist? Dan kunt u hem ophalen bij de Oosterhoutse Feestwinkel. Wees er snel bij. Maar let op: Op is echt op!

Het waren weer gezellige, maar ook vermoeiende avonden, voor Stichting ‘t Ceedeeke CeeDeeke, maar bovenal voor de muzikanten. Zij moeten hun nummer meerdere malen spelen die avond. Na het spelen van de muziek is het de beurt aan de zang. Zij staan alleen in de studio met een hoofdtelefoon op en zingen echt met veel plezier en uit volle borst. Soms met een biertje erbij. Na de zang is het tijd voor extra ritme, muzikale loopjes of de ambiance. Ook dit jaar staat er weer een diversiteit aan nummers op. Het is toch echt geweldig dat er ieder jaar weer zulke leuke nummers geschreven worden. Op D’n Innetwintigste CeeDee staan D en de Pierakkers, ’t Simpelfonisch orkestje, De kaaikrakers, De Koele Band en C.V. de Pierewaaiers.

Het carnavalsinsigne 2017

Kaaiendonks gekleurd? Ja, ben jij al Kaaiendonks gekleurd? Heb jij jouw ‘Smulnarrenhart’ op de goede plaats? Voor mensen die dit willen maar niet weten hoe, hier het antwoord. Koop een mooie carnavalsvlag en hang die thuis of op het werk op. Versier je carnavalspak met de Kaaiendonkse Smulnar. Deze is dit jaar ook als opnaaibadge, in een beperkte oplage, te koop. Voor al deze en vele andere gezellige rood-groene artikelen kun je al enkele jaren terecht bij De Oosterhoutse Feestwinkel in Arendshof. Dus kleur jouw huis en carnavalspak en laat zien dat je uit Kaaiendonk komt. Oh ja, als u dan de vlag buiten hangt hebben wij nog een ophangtip:

Groen aan de stok, rood boven!

Zonder insigne kan je de Ontzettendhoogheid, zeker dit jaar, eigenlijk niet onder ogen komen. Als je het insigne niet voor jezelf koopt, doe het dan voor je (klein)kinderen. Want als die later Volledig of Kaais Klompleet willen worden heb je wat uit te leggen als je ze niet op weg kan helpen.

D’n InneTwintigste! Mocht u hem nog niet hebben haast u want de verkoop gaat heel erg snel. D’n InneTwintigste is verkrijgbaar via de verkooppunten en internet. De verkooppunten zijn o.a. Coiffure Helmut, de carnavalswinkel in Arendshof, de rijdende SRV wagen van Alexander Scherders en Bourgonje Kantoorboekhandel op winkelcentrum Zuiderhout. D’n InneTwintigste kost gewoon € 5,70. Wilt u hem bestellen via internet kijk dan op www.ceedeeke.nl in onze eigen webwinkel. Wilt u eerdere ceedee’s hebben kijk dan op internet welke jaargangen er nog zijn. Deze zijn te koop voor € 5,00! Ben jij ons nieuwe commissielid? We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe leden om onze commissie te komen versterken, om ons te ondersteunen voor de te regelen zaken en voor de komende uitgaves. Ben jij het ultieme commissielid? Beschik jij over een dosis enthousiasme en organisatietalent? Ben jij diegene die een frisse nieuwe blik kan werpen? Affiniteit met carnavalsmuziek is geen pré! Wil JIJ Stichting Ut Ceedeeke helpen, meedenken, ondersteunen?? Stuur dan een mailtje naar info@ceedeeke.nl Een leutige carnaval toegewenst!

Dit is ons insigne 2017 Dit ontwerp haalde het niet...

De ontwerpster van het insigne Dit jaar was ik één van de gelukkigen om een ontwerp te mogen maken voor het insigne 2017 met het mooie motto: ‘’het geluk is van de Zotte!’’. En mijn ontwerp werd uitgekozen! Bij het eerste ontwerp was het alleen de Zot die door de deur toegang kreeg tot het geluk. Maar wat is geluk, als je dat niet met iemand kan delen? Daarom kreeg de Zot er een Narrinneke bij! De Nar is de grootste Zot en deur. Het klavertje vier brengt geliefde door de deur naar het Kaaiendonks Carnaval in. Hier dagen ‘’zot’’ op elkaar zijn!

zo gek als een de Nar en zijn geluk, recht het kunnen ze alle

Wat een bijzondere ervaring om het hele ‘’geheime’’ proces van ontwerp naar insigne mee te maken. Ik wil dan ook alle enthousiaste mensen van de insignecommissie en vrijwilligers bedanken voor de fijne samenwerking en vooral John Guardeno. Maak er een mooi feestje van en blijf ‘’zot’’ op elkaar! Groetjes Marielle Brokx


...

Geluk ies

“Irst

!�

hefz C j i b e t s proo

Aanbouw Verbouw Renovatie Tegelwerken Metselwerken Timmerwerken Badkamers


OCS De Smulnarren in 2017

Ontzettend hoogheid Prins Mienus XIV

Hofkapel De Smulnarren

Paul Oudenhooven

William Verdijk (voorzitter), Jelle van Biert, Martijn de Bont, Frank Evers, Peet de Graaf, Frits Grakist, Debbie Huisveld, Wilfred Huysmans, Maurick Janssens, Diana Marijnissen, Corne Marijnissen, Ruud Muntjewerf, Jaco Putter, Paul Rombouts, Sven Scheffers, Marcel van Stokkom, Antoine van der Schriek, RenĂŠ den Dekker, Eddy van Geel (Muziek instructeur)

Klein Gevolg Thijs Kievits (Heer Adjudant), Armand Hartmans (Jaonuske Vataon) en Jan van den Biggelaar (Nar)

Bestuur OCS de Smulnarren Maarten Nolle (voorzitter), Jack Erlings (secretaris), Joost Cornelisse (penningmeester), Toine Huisveld (bestuursvoorzitter geledingen), Joep Heinen (bestuursvoorzitter jeugd).

Voorzitters Mark Rijpert (voorzitter Raad van XI), William Verdijk (voorzitter Hofkapel), Daniella Roelands (voorzitter Dansmariekes), Cor Beljaars (voorzitter Jeughofkapel), Marie-Josee Mous (voorzitter PR en Communicatie), Ewoud Kiel (voorzitter Optocht)

De Raad van XI Mark Rijpert (voorzitter), John Guardeno (vice voorzitter), Wilfred Bogaerts, Edward Heijne, Edwin Jansen, Ronald Krijnen, Eelko Lamme, Antoine Slabber, Paul Janssen, Bas Veldhuizen, Thomas Vink, Peter Honkoop

De Dansmariekes Femke de Bont (Leidster) Eva de Bakker, Anne van Bekhoven, Lotte Cornelissen, Charita Guardeno, Talisha Janssen, Mirthe Molenschot, Britney Snoeren, Veerle van Stokkom, Femke Verdijk, Daniella Roelands (voorzitter), Miriam de Bont (Dansdocente)

Jeugdhofkapel De Smulnarren Django Kerseboom (Leider), Bram Cardon, Dennis van Gils, Thijs de Graaf, Wesley Huisveld, Noah de Jong, Pepijn de Jong, Sander de Laat, Casper Lambregts, Daniek van Langh, Bram Luijten, Tom Verdijk, Nikky van Vugt, Senna Waterham, Mitike Damen, Tom Evers, Feike van Opstal, Cor Beljaars (voorzitter), Dirk Edelman (Begeleider), Nick Smits (Begeleider), Clasina van der Schriek(Begeleider)

Hoffotografen Jeff Maanders , Ruben van Straten


Gilde der Gulnarren 2017 821

-461

0162

CV-KETELS

ADVIES & ONDERHOUD

AK Service www.akservice.nl

Ontwerp t.b.v. magneetplaten 82 x 40 cm.

Ontworpen door: Hans (17-11-2010)

Gasterij de Eenhoorn n

lote

WWW.OOSTERHOUTSEFEESTWINKEL.NL

Ges

al

rnav

s ca

n tijde

www.gasterijdeeenhoorn.nl

WWW.OOSTERHOUTSEFEESTWINKEL.NL

06-20409417

EDELMAN SERVICES

WWW.OOSTERHOUTSEFEESTWINKEL.NL

Assembleren installeren Onderhouden

Voor al uw werktuigbouwkundige installaties

Hotel Oosterhout hotels by sheetz

schets adv.indd 1

11/28/2013 11:50:05 AM

J.A v.d. Westen Weidehek 71 4824 AT Breda Tel. 076 - 541 02 72 info@arrowpaint.nl www.arrowpaint.nl


P.J van Hasselt

koelcellen - vriescellen

Drs. E.J. Raaijmakers - de Groot

Willem Renema


BIJ PROFILE KUN JE TERECHT VOOR:

Voor je auto wil je alleen het beste. Het beste onderhoud, de beste reparaties, de beste banden en velgen en de beste service. Kortom, full service waar je blij van wordt. En je auto ook. Voor de beste prijs natuurlijk. Dat kan. Bij Profile Car & Tyreservice. Je bent van harte welkom!

OOSTERHOUT Oosterhout , De Boedingen 9 T 0162 694 050 admin-oosterhout@profile.nl www.profile.nl/oosterhout

partners in veiligheid

Veiligheid vraagt om maatwerk Als één van de Nederlandse voorlopers op het gebied van veiligheid bieden wij u een compleet pakket met veiligheidsoplossingen: Gerichte oplossingen met een hoog serviceniveau zorgen voor maximale veiligheid. Van u, uw medewerkers, uw klanten en uw bedrijfsgebouw. Bedrijfshulpverlening maatwerkopleidingen waarbij risico’s getraind worden. Brandbeveiliging levering, controle en onderhoud van EHBO-, BHV- en brandbestrijdingsmiddelen.

Consultancy BHV- en ontruimingsplannen met duidelijke instructies en plattegronden. Security de bindende factor voor beveiliging van mensen en goederen.

Voor meer informatie: 0168 - 33 54 45 of www.partnersinveiligheid.nl bedrijfshulpverlening | brandbeveiliging | consultancy | safety | ri&e


Verenigingepraot C.V. De Truffelkus - 44 jaar on tour Door het voor de 44ste keer deel te nemen aan de optocht is C.V. De Truffelkus al jarenlang on tour. Het vertrekpunt van de route lag in 1974 bij de Partout waar enkele Truffels besloten aan de optocht in Easterwood mee te doen. In 1976 hebben we dit reisgezelschap officieel de naam ‘C.V. De Truffelkus’ gegeven. Tussen 1981 en 2009 zijn we, naast het deelnemen aan de optocht en het samen carnaval vieren, ook als carnavalsband actief geweest. De band heeft zijn voetsporen in de Kaaiendonkse kroegen en tijdens de Kaaikwekavonden achtergelaten. Denk aan ‘Kaaie Draaie’, ‘Stamppot’ en de klassieker ... ‘Meej oew linkerhand, meej oe rechterhand, zwaaide naor d’n overkant’. Echter deelnemen aan de Kaaiendonkse optocht loopt als een rode draad door onze vereniging heen en we hebben vele jury- en publieksprijzen aan onze ‘reisdocumenten’ toe mogen voegen. Onze jubilea werden groots gevierd. Tijdens ons 11-jarig bestaan namen we u mee met ons ‘Fiesta del Dweil’ op een muzikale kroegentocht langs de cafés en dit feest is daarna voortgezet als de Kaaise Dweildag. Met ons 22-jarig bestaan sloegen we onze tenten op op het Slotjesveld, waar we u verrasten met een geweldige circusvoorstelling. Wie herinnert zich niet ‘frau Heidi

met de geitjes’ en onze eigen ‘ Truffel-Chippendales’. Voor het 33-jarig bestaan werd, na maanden voorbereiding, drie dagen lang een geweldige theatervoorstelling in De Bussel gepresenteerd. Beelden, acts, zang, dans en muziek gaven u een indruk van 33 jaar Truffelkus. Onze route zullen we carnavalszondag op een avontuurlijke wijze door de straten van Kaaiendonk gaan vervolgen. Later in het jaar gaan we op weg naar het Limburgse land, waar we als vereniging ons 44-jarig bestaan zullen gaan vieren. We wensen alle Kaaiendonkers een leutige carnaval toe! Hatsekidee … C.V. de Truffelkus

CV ‘Van Veul Bier Worde Zat’ op zoek naar het geluk! Wat hebben wij weer ongelofelijk genoten van carnaval 2016, met zijn allen hebben we er weer een topfeestje van gemaakt. Met onze beestenbende hebben we zowel de optocht in ’t Kattegat als die in Kaaiendonk met veel plezier gelopen. Met in Dorst weer de ultieme beloning, de 1e prijs! In Oosterhout werd de 4e plaats en wederom de publieksprijs in de wacht gesleept. En nu kijken we natuurlijk alweer reikhalzend uit naar carnaval 2017, want dat wordt er ongetwijfeld weer eentje voor in de boeken! Vele uurtjes zijn er alweer doorgebracht in de bouwschuur. Constructies gelast, vellen geplakt en natuurlijk niet onbelangrijk in onze vereniging: menig biertje genuttigd. Dit alles moet leiden tot wederom een mooie creatie die de straten in Dorst en Oosterhout gaat sieren. Dit jaar gaat carnavalsvereniging ‘Van veul bier worde zat’ op zoek naar het geluk. En wie kan daar beter bij helpen dan Dagobert Duck (met zijn beroemde geluksdubbeltje). Op de wagen zullen de verschillende figuren uit Duckstad dan ook in vol ornaat te zien zijn, zo ontbreken ook zeker Kwik, Kwek en Kwak en Donald Duck met zijn Katrien niet! Zaterdag 25 februari zijn we te bewonderen in ’t Kattegat en zondag 26 februari gaan we proberen het Oosterhoutse publiek weer te vermaken. Dus trek je mooiste carnavalspakkie uit de kast en kom allemaal weer kijken naar de prachtige wagens en loopgroepen in beide optochten!

CV Witte gij iets beters dan.. ?! waagt een gokje. Dit jaar bestaat CV Witte gij iets beters, dan elf jaar en gaan we maar eens flink uitpakken. We houden wel van een gokje en hebben daarom ingezet op de Boerenbruiloft. Jaja dit jaar leveren wij Janus en hopelijk Hendrien. Want onze Boer zoekt boeiende vrouw. Of we dus mee gaan doen met de optocht blijft een gok. Lastig kiezen. Helemaal als het geluk met de Zotte is. Gelukkig denken wij altijd,  “als je (strop)das maar goed zit, dan heb je vanzelf mazzel!”. Wij gokken op nummer 11. 


Vermijs Kartonnage bv

Beneluxweg 33, 4904 SJ Oosterhout Telefoon (0162) 45 35 32

Fax (0162) 42 68 81 info@vermijskartonnage.nl www.vermijskartonnage.nl

Catharinastraat 34a | 4901 Gr oosterhout | ✆ 0162 - 467121 |  info@totalprint.nl |  www.totalprint.nl

uw grafische partner

& meer...

Ontwerp, Grootformaat KantoorCatharinastraat 34a | Kopiëren 4901 Gr&oosterhout | ✆ 0162&- 467121 Textiel |  info@totalprint.nl |  www.totalprint.nl Druk & Print

Reproservice

Sign

& Gadgets

artikelen

21 - huisstijlen |  info@totalprint.nl |  www.totalprint.nl - printen - posters - T-shirts -

briefpapier - plotten visitekaartjes - scannen folders - bouwtekeningen geboorte-en bestekken Kopiëren- en huwelijkskaarten - rapporten Reproservice

partner

er...

Grootformaat & Sign

Ontwerp, Druk & Print

t&

-

mokken muismatten bodywarmers caps sleutelhangers

uw grafische partner

& meer...

Textiel & Gadgets

Kopiëren & Reproservice

Grootformaat & KantoorSign

printen plotten scannen bouwtekeningen bestekken rapporten

-

ntie nov 2014-107X65mm.indd 1

huisstijlen briefpapier visitekaartjes folders geboorte-en huwelijkskaarten

banners stoepborden beachflags foamborden bouwhekdoeken

w w w. tota l p r i n t. n l

Ontwerp, Druk & Print

-

-

-

Textiel & Gadgets

artikelen posters banners stoepborden beachflags foamborden bouwhekdoeken

Kantoorartikelen

-

paperclips orders toners kopieerpapier kassarollen facilitaire artikelen

Tel. 06 21 24 80 05 www.boytuinen.nl Textiel 24-11-2014 & Gadgets

- T-shirts - mokken - muismatten - bodywarmers - caps - sleutelhangers

Kantoorartikelen

15:44:39

-

paperclips orders toners kopieerpapier kassarollen facilitaire artikelen


Verenigingepraot De Nar spreekt tot u! Kaaiendonk, 2017 Smulnarren en Smulnarinnekes, Snotnarren en Snotnarinnekes, Hier spreekt Uw Nar, Dé Nar van het mooie Kaaiendonk, voor de allerlaatste keer tot u. Na 5 schitterende jaren ga ik jullie verlaten. Wat hebben we genoten met z’n allen en wat is de tijd hard gegaan. Zo wordt je gepresenteerd vanuit een kookpot op de Kaaikwek en zo krijg je in het laatste seizoen het aller eerste insigne omgehangen van Ontzettend Hoogheid Prins Minus Xlll. Van begin tot het eind een prachtige periode. Met alleen maar hoogtepunten! Mijn eigen fanclub is ontstaan, kinderen die verkleed willen gaan als nar omdat ik het ben, appeltje eten bij Baronie TV en welke nar kan er zeggen dat hij maar liefst onder drie prinsen heeft gediend. Een grote, schitterende ervaring ben ik rijker geworden dankzij mijn vrienden van de OCS maar toch zeker ook dankzij heel carnaval vierend Kaaiendonk. Dankzij jullie allemaal. Applaus voor je zelf. Als ik de vele fotomomentjes terug kijk zie ik alleen maar blije gezichten van het Kaaiendonkse publiek die mij vanaf het eerste moment op handen hebben gedragen. Ik hoop dan ook dat jullie de nieuwe nar met net zo’n elan mogen ontvangen als jullie mij hebben gedaan. Maar dit alles niet voordat we er voor de 5e keer een geweldig feest van zullen gaan maken. We gaan er weer tegenaan! Ik hoop jullie alle dagen weer tegen te komen in de vele leuttempeltjes die Kaaiendonk rijk is zodat we deze periode, onder het genot van een heerlijke kouwe klets, op passende wijze af kunnen sluiten. En kom je niet in de kroegen dan zie ik jullie graag tijdens de grote optocht op zondag of de kinderoptocht op dinsdag. En mocht ook dat niet lukken….tja, dan kun je alleen nog naar de afsluiting op de Markt komen waar ik jullie voor de aller laatste keer, vanonder mijn narrekap, zal toe zingen / zwaaien / springen /klappen en

Zot van geluk “kwit eiguluk nie of ik d’r meej moet jaanke of lache” zeej munne buurman Tommes un tedje trug. “Watister”vroeg ik um zo langst mun neus weg. “nou menne oto is gestole, en dás om te jaanke, maar ik kander ok wel lache, waant mun schoonmoeder zat er nog in”. Nou istie nogal gauw blaai. Tommes kwam altij un hallef uurke te laot op zijn werrek. En toen de baos daor iets van zeej na verloop vaan un paor weke, zeej Tommes: “Ben maor blaai dak da hallef uur eerder nie kom, waant dan sloap ik mistal nog.” Komt zijn zoon terug van school en die zeej tegen zun vader: “ge het geluk vader!” “Hoezo” zeetie. “Nou, ge oeft voor vollegend jaor gin nieuwe boeke veur mij te kope!” De

mister had tegen um g ezeet gad dattie van de hele klas meej 20 kindere wel de domste was. Zeettie tege zullie pao: “had ok erger gekund. Stel oe eige eens veur datter 35 brakke baai men in de klas zaote !” Tommes was lest weze jaoge maor omda da nie lukte had ie un borreltje int kaffee gekocht. Daor kwamtie zunne uisarts tege. “witte wa ik vandaog geschote eb” zeetie tegen zunne arts. Die zee: “joa, die twee kerels zen baai maai al opt spreekuur gewiest”. Opt lest hattie unnne haos gekocht, maar hij had vergete ut prijskartje d’r af te haole. Zee zun vraaw tegen um: “ge kan maai beter unne haos late kope. Kwit ze goeikoper ! Dan kande gaai de slaoi en de errepeles baai schiete!” Lest at ie toch nog tweej eende geschote ! Gin wilde hoor, neeje wild was allenig die

diep buigen voor het mooiste volkje van heel de wereld!! Ik wil nog even mijn speciale dank uitspreken aan Hans van Vugt, Jan Klerkx, Ludwig Willard, Thijs Kievits, Armand Hartmans, Jeffrey Ramstijn en Paul Oudenhoven waar ik met ongelooflijk veel plezier heb mogen samenwerken in het Klein Gevolg zodat ik het mooiste baantje wat er bestaat met goed gevolg heb uit kunnen voeren. Ook dank aan Staamp!........eh…gewoon…..omdat ik ze wil bedanken! Gegroet, Uw Nar, Dé Nar van Kaaiendonk

boer van wie die eende waore! Afgelope giestere kroop Tommes op z’n knieën over straat tot er iemand aon um vroeg “wa doede gaai daor ? ” “Ik zoek un briefke van 100 euro!. “Oh” zeette die ander “dan zoek ik efkes meej”. Nao verloop van taaid vroegtie ”Waor edde da verlore?””Neeje”, zeej Tommes. “ik heb er gin verlore, ik zeej allenig da’k eentje zocht” Un maond of wa terug was Tommes op z’n werk zon 6 meter naor beneje gevalle. “En toen ik weer baai kwam nao 14 daoge in’t ospitaol , was ons vrouw jillemaol in’t zwart en toen zeej ze tege mijn: “jou kande ok jillemaol nie vertrouwe!” Vandeweek moestie opt gemintehuis zen en toen vroegtie aon zo’n vraawke aon de baolie: “wa zen da veur figure die daor zitte ? “Oh”,

Kollum Sooi (dun Afdouwer)

zeesie toen “as ze inene bewege, zijn ut ambtenaore”. Volleges mijn draogt Tommes un pruik. Veurige week heurde ik um tege iemand zegge dattie z’n haore van zullie pao had. Mogte Tommes nie tegekomme meej de karrenaval, dan hoef ok niet de groete te doen. Die krijde nouw Sooi (dun afdouwer)


u van Oosterhout!

Al 45 jaar hĂŠt reisburea

Arendshof 85, Oosterhout - T. 0162-485000 - www.beins.nl

0114959.pdf 1

26-11-2013 11:03:45


Verenigingepraot Jeugdhofkapel de Smulnarren Jeugdhofkapel de Smulnarren bestaat uit 17 jeugdige muzikanten tussen de 12 en 18 jaar. Zij begeleiden jeugdprins(es) Kaaike en het gevolg van Kaaike en proberen de carnavalsfeer mee over te brengen. Dit jaar gaan ze dat doen in nieuwe kleding en zo komt het motto: Geluk ies van de zotte nog beter en kleuriger uit De bezetting is als volgt: Slagwerk Wesley Huisveld, Bram Cardon en Tom Evers. Trompet Daniek van Langh, Senna Waterham, Mitike Damen, Django Kerseboom, Dennis van Gils en Sander de Laat Saxofoon Nikky van Vugt, Casper Lambregts en Thijs de Graaf Trombone Feike van Opstal, Bram Luijten, Tom Verdijk en Noah de Jong Sous Pepijn de Jong

‘EddeGijUtOkAl?

Binnenkort verkrijgbaar

Wè nou, ‘Neeje’? Gao dè es jeel gaauw regele dan! Zondagmiddag 19 februari om 16.11 wordt na lang wachten het boekwerk ‘EddeGijUtOkAl? in Speelgoed- en carnavalsmuseum Op Stelten aan iedere geïnteresseerde Smulnar en ieder fanatiek Smulnarinneke gepresenteerd! Komt allen en als u nog geen exemplaar besteld heeft, via de website www.Volledigen.nl, dan kunt u dat alsnog doen! Want ‘EddeGijUtOkal? is hèt standaardwerk over onze Easterwoodse en Kaaiendonkse carnavalsinsignes! Het staat ramvol met prachtige kleurenfoto’s, ontwerptekeningen en bijzondere achtergrondinformatie over ieder insigne, het proces en de verdere geschiedenis van de insignes die al van het begin af aan een vaste waarde binnen ons carnaval zijn. En daarmee is ‘EddeGijUtOkal? zeer smakelijk lees- en kijkvoer voor alle Smulnarren en Smulnarinnekes!

Het Volledige boek over onze carnavalsinsignes!

Bestellen? Zie www.volledigen.nl

EddeGijUtOkAl_poster_A1v2.indd 1

4 Dagen gezinsfeest in De Kleine Kaai Ook dit jaar vieren we weer gezellig gezinscarnaval in de Kleine Kaai (PH2 de Pannehoef) met een speciaal programma voor de kinderen tot ca. 12 jaar. Het wordt “Geluk ies van de Zotte bij De Kleine Kaai “ voor het gehele gezin ook voor Oma’s en Opa’s met hun kleinkinderen. Zoals gezegd hebben we een speciaal programma voor de kinderen. Er zullen diverse spellattributen en twee springkussens zijn met voldoende toezicht en begeleiding. Er is ook een DJ die weet wat de kinderen en hun ouders willen horen en die de sfeer er goed in zal houden. K inderen kunnen dus volop spelen en we maken het gezellig met elkaar. De deur van de Kleine Kaai gaat open op (voor het eerst op) zaterdag 25 februari tot en met dinsdag 28 februari telkens om 14.00 uur en feesten we door tot 19.00 uur. O ja, De Kleine Kaai zal naast haar eigen munten ook Stapbonnen accepteren. Er zal ook voor een hapje worden gezorgd. Kom lekker carnavallen met uw kinderen en kleinkinderen en geniet van ze in een sfeervolle omgeving in de Wilhelminalaan 57 in Oosterhout.

De ergste tijd van t jaar De herfst is altijd de meest belabberdste tijd van het jaar, met als enige lichtpuntje dat carnaval dan bijna weer begint. In mijn tuin staat slechts nog maar één boom die dat predicaat met verve mag dragen en die heb ik gelukkig op de erfgrens met mijn achterbuurman staan. Dat scheelt in de hersft aan werk, want de helft

van het blad komt dan niet in mijn tuin terecht ( en met wat gunstige noord-oostenwind helemaal niks). Op de een of andere manier is mijn buurman het daar niet mee eens. Volop commentaar over die 11 vuilniszakken met blad. Als goede buur heb ik natuurlijk wel eens aangeboden om zelf mijn eigen blad op te ruimen. Dat blad in mijn eigen tuin dan wel natuurlijk. Ik heb zelfs aangeboden om de boom maar om te hakken.

Maar ook daarop volop commentaar, want het is toch wel een mooie boom volgens mijn buur. Kijk, en dat snap ik nou niet: beetje mopperen op die paar blaadjes, maar wel genieten van de boom. Maar mijn buur is ook een goei mens. Er staat altijd wel een biertje of zelfgebrouwen champagne klaar. Dus heb ik besloten de boom aan mijn buur te schenken, omdat die feitelijk toch al bijna helemaal boven zijn tuin hangt. Denk dat ik er eens

Kollum Dieje van Vrachelen een mooi strikje om plak, met een briefje met “asteblief” er op. Zal ie wel blij mee zijn. En dan kunnen we het maandag tijdens de boerenbruiloft eens uitgebreid hebben over de overdrachtsvoorwaarden.


Binnen en buiten schilderwerk Nieuwbouw en onderhoud Voor particulieren en bedrijven

06 227 786 22

Kanaalstraat 5 4905 BH Oosterhout

Eerste keus in tweedehands spullen! Er worden alleen herbruikbare spullen opgehaald

Bel: lokaal tarief

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 9.30 - 17.00 uur, zaterdag 9.30 - 16.00 uur

In- en verkoop van gebruikte automobielen, bedrijfswagens, caravans, campers, boten, oldtimers en motoren.

autocarrion.nl

06 510 10 354

marcelfikke@kpnmail.nl

www.marcelschilderwerken.eu


Verenigingepraot De Dweilse Dag Het officieuze begin van de carnaval. Dé start van het feest der feesten. Zoals ieder jaar begint carnaval namelijk met De Dweildag. De Dweildag: na een jaartje proefdraaien door de Truffelkus is dit festijn grootgemaakt door Jan Melis. In de kern is het een heel eenvoudig feestje: je trommelt van heinde en verre een 35-tal kapellekus bij elkaar, laat die om beurten in allerlei kroegen spelen en je zorgt dat Kaaiendonkers massaal naar het centrum komen. Bingo! Nog wat drank erbij en de Kaaise Dweildag is het Feest der Voorfeesten.

Zoals het alle grote feesten betaamt, heeft ook de Dweildag een soort van regerend vorst: de Miss Kaaise Dweildag, die zich alle aandacht laat welgevallen en ’s avonds de winnaars beloont met een vluchtige kus en een forse bokaal. Voor de geïnteresseerden: Kaais Zomercarnaval heeft hiervoor een schaars geklede Queen in hun midden en de OCS wordt aangestuurd door een heuse Prins. Sinds het afgelopen jaar zijn er echter opvallend veel overeenkomsten

Complimenten aan de HOF-NaaiSTER In Kaaiendonk valt het misschien niet op, maar alle Kaaiendonkse Smulnarren komen graag goed voor de dag. Vele creatievelingen zitten heel wat uurtjes vooraf achter de naaimachine. OCS de Smulnarren wil hier natuurlijk niet voor onder doen. Het hele gevolg moet er piekfijn uitzien. In het bijzonder onze Prins en zijn klein gevolg. Op de bezoeken in het buitenland valt dit pas echt op. De OCS schittert hier door hun verschijning.

Ties van de Zotte Wij van ut WOKK veine niks te zot mar nouw gebeure dur in Whosterout of te wel Kaaiendonk wel jeel veul dinge die van de Zotte zen. Te veul as g’ut aon oos vraogt. Ut mot nie gekker worre of dur zen dinge die ut WOKK niet mjeer in zun anaole wul en kan opneme dan. Nim nouw dieje Bombasttiesche taol van Bombast. As we dees schrijve wete we aljenig wie tur achter ziette mar nog nie was ze wulle. Bombast zou volges Cock iets te maoke hebbe meej un verjeninging die al in ut jaor 1884 un bal organisjeerde veur Kerneval. Mwooi zoude zegge! Mar wéh eet deh veur belang in dun uidige tijdskaoders? Veur ut kerneval van nouw en jaore wijer. We ebbe overal kenne lese déh as ge kerneval

tussen deze Prins en de Queen. Dit natuurlijk afgezien van de kledingverschillen, want waar de Prins overvloedig en warm is gekleed, is de Queen gehuld in een -te?- kleine bikini, hetgeen de toeschouwers overigens beiden een warm gevoel geeft. Nee; de overeenkomst zit ‘m sinds kort veel meer in de regeertermijn. De Queen is regerend vorst gedurende één dag. De OCS leek dit nu waarschijnlijk ook wel een goed idee en heeft de regeerperiode van haar Prins drastisch ingekort: van 5 jaar naar 5 dagen. Nog niet zo efficiënt kort als bij de Queen, maar een geslaagde eerste poging tot een vorm van vereenvoudiging is aanwezig… Wij zijn benieuwd welke de volgende stap zal zijn in de afslanking van het Kaaiendonkse Vorstenhuis. Als je al van afslanking kunt spreken natuurlijk, want meerdere Mienussen per jaar lijkt eerder op een snel uitdijend geslacht der Mienussen. Maar terug naar de serieuze nonsens. De Dweildag was net als voorgaande jaren een eclatant succes: veel kapellekus in de kroegen met als enig doel zoveel mogelijk leutige muziek te maken, omlijst met af en toe een drankje. Aan het eind van de dag werd het voor de meeste kapellekus duidelijk dat ze aan een wedstrijd hebben meegedaan en in praktijk won ook dit keer de kapel die er geen flauw benul van had dat het om meer ging dan om leut maken. In een, traditionele, complete chaos is vervolgens de Dweilcup aan de winnaar overhandigd door de Miss of wellicht de ceremoniemeester. Beiden stonden in ieder geval op het podium, ergens tussen de kapel, om de Dweilcup over een jaar weer af te staan. ’t Schrijverke der Gangmaokers

Dit doen we niet zelf. We zoeken altijd in Kaaiendonk naar creatieve Smulnarren. Zo ook dit jaar voor de pakken van VZOHMXIII en ook zelfs voor ZOH Prins Mienus 14e. We vonden tot twee keer toe de creativiteit bij Simone Snoek van Van Mones. Op beide resultaten zijn we erg trots. Daarom willen we hier graag de aandacht op vestigen. Het pak van VZOHMXIII is straks te bewonderen in het Museum op stelten. Prins Mienus 14e zal zijn pak met trots dragen de komende jaren.

wul veurt laote bestaon ge de jeugd durbij mot haole. Mao mot ut nouw dur un fjeesje uit achtienvieruntachtig op te raokele? Of dur op muure de woorde as BOMBAST ERRIJST te kallelke? Denk ut nie zegge wij van ut WOKK, lekker vuurbeeld veur de jeugd, vandaoltjes kweeke, ties gewoon van de zotte. Mar we wete ut nie toch? Ken best jeel leutig zijn, en agge de meese kent diettur aon meej doen dao wordt da ok leutig. We ore pas as dees kraantje al gedrukt ies weneer de Bom-los-Bast over BOMBAST en geluk ies van de zotte, die vier Zotte. Ok van de zotte ies da ut lekt of d’ OCS in ut Ginnus boek van rekors wul komme. Ties te Zot mar ut ties gelukt. Nie jeerder in Whosteroutse kernevals geschiedenis veurgekomme. Nun nieuwe Mienus wor mjeestal veur vijf jaor aongesteld in

2016 mar veur vijf daoge. Un rekor ies gebrooke. Maor waai witte nie of we daor nou zo trots op motte zijn, wattur gebeurt is is wa oons betreft te zot. . Maor we ‘ebbe toch veul geluk mee nun nieuwe Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV….en dan kaande wir zegge: Geluk is van de Zotte Witte gij wa ok wel zot ies? Ut mobiel van de stichting, dun auto. Jaore lang was ut mobiel nun ouwe Mercedes, toonbild van deugdelek erbruike van goei spul ok al kwaam ut nie van de Rul. Mar ook dees trediese moest wijke veur nieuwerwetse fratse. En we’h ebbe we nouw gekreege? Nun pausmobiel zonder Paus! Aljenig ut glas ontbrikt. Mar verders alles dr’op en dr’an. Unne japanse amerikaon meej un ballekein in de schutkleure wrood en gruun. Om ut “Klein Gevollug” te vervoere

Kollum Ut WOKK van herres naor guns? Ut ies van de zotte! Maor ut Mot nie zotter worre! Dur ies veul gebeurd dees jaor en wai vannut WOKK zen un bietje van slag…un bietje overdonderd…. un bietje beduusd….un bietje… ja.. wa zen we nie…ties te zot veur woorden. Daorom gaon we ons w’hoofd maor jins leeg maoke (as da nog nie waar) meej Kerneval en op Aswoensdag alles de revu te laote passere. Ammaol veul leut en veul geluk…. want meej kerneval bende gij nun zotte en ge wit… Geluk ies van de Zotte Ut WOKK


Verenigingepraot Buurman & Buurman Kaai-VEUR-alles. Wij van HEIDIE draoge ok dees jaor ons Kaaike bij. Ok wir dur iemand nun Kaai om zunne nek te hange. Dees gejeel op aonvraog van die whoogwaordigheids bekleejers en volgens da ut protoKOLDER’ke der Smulnarren zeet; Stuk stjeen aon nun ketting. Ook dees joar benne we opzoek gewist naor nun originele Kaai. Dus naor de whoorsprong van de Kaaiendonkse kaai. Wel op nun andere plekske. Er goan ok veul verhaole dur Kaaiendonk rond en menig persoon wit ut beter. We hebbu wir gelusterd noar ut gewouwel en zijn goan zoeken. We kwamen op dun Heuvel terecht, bij ut ouwe huis van dun Burger. Daor hebbu we goed staon kijken. Als ge da ok doe, ziedde veul ouwe stenen. Dees stenen heure dur nie thuis. Terwijl we aon ut kijken waore, kwam dur zomoar iemand neffe ons staon. Ongevraogd krege we ut verhoal over dees stenen en woar ze vandaon kwamen. De Burger vroeg om stenen. De Wosterhouters goave um stenen. Dus stapte we op dun fiets en reede naor ut oudste bouwwerk, wat nog stoat. Tenminste toen we dees stukske schreve. De toren van ut Bosch. Daor aongekome leek ut echt nog wel op dun ouwe vesting. Wa woater en un hekske versperde ons de weg. Ok wa plankskes die waorschuwde voor gevaor hingen dur. Ut leek net nun echt kasteel van vreuger. Toen we daor an veurbij woare, zoagen we nie veul meer dan een hoekig stukske muur. Veul stenen woare er nie meer. Terwijl we een stapske achteruit zette om alles beter te bekijken struikelde we over nun losse steen. Die hebbe we uitgegroave en meegenome. Na wat poestwerk bleek ok hier een Smulnar op te stoan. Echt een kaai voor een grote Kaaiendonker. Gelukkig ies ut Kaai-O-logies onderzoek weer gelukt. Nun ketting is dur wir aongehange en deur Mienus uitlate reike. Aon wie? Ook dat wete we dees jaor nie. De ontvangers van dees echte stukke kaai zullen un onderzoeksverslagske krijge. Aandere moge blijven giesse. Kek mar meej kerneval ies rond. Kiezels worre dur ok verdjeeld. Wie wit wel aon echte KAAIEN van BELANG. Getjekend Hei van DIE & Die van HEI

Dees mennekes kende gullie allemaol. Dun ene het un jeel geel en dun andere het un jeel rooi veske oan. Allenig gaot ut hier nie over dees mennekes, moar over twee heul andere mennekes. Dees wonen namelijk in dun Mienushal. Toen zij meej heure pensioen ginge, hebben zij hullie durre veldbed opgezet in dun hal. Agge un kluske het, dan vroagde da oan zullie en dan kredde ut bijna precies zoals ge da vroagt. Ze zen ontzettund haandig dees twee. Dun ene doet gere lassen en slaipen en die aandere is van ut plekke. Alles plekt ie vol meej papier en plakbaand. Timmere en schroevuh doet ie ook gere. Dur is gin losse plaank mir te vinde in jeel dun hal. Samen meej een aantal meese van de techniese commissie zen ze al sinds de kerneval bezig aont bouwe aon de nieuwe woage vur dun nieuwe prins. Allenig hebbe zullie helemaol gin ervaring nie meej ut bouwe van unne woage net als de Road van Elluf nie. Ut begint ondanks da toch al op wa te lèke en ut zal wel af komen ok denke zullie. Sinds dattut Zonneke wa minder schijnt zen we meej zun alle oan het plekke en paverpolle gesloage. Da is wir wa nieuws. Ut ies net as poliejestere, moar dan meej nie zoveul staank. Al kenne sommige ut dieje Road van Elluf da goed compensere. Ut plakbaand wil mar slecht blève plakke dees joar. Tot slot wil ik gere noar het doel van dees stukske en da is ut bedaanke van Frans & Wim, Peter, Ludwig, Neeltje, Pim, Ad, De Loltrappers, Erik en alle meese die ons geholpe hebbe om dees bouwsel tot staand te brenge. Of dagge ut wa vind motte moar op zondag meej dun optocht komme bekèke. Agge dur ene van dieje hellupers tege komt, dan motte zullie mar een klopke op durre schouwers geve, want da hebbe zullie zekers wel verdiend! Ontzettund veul daank naomes de Road van Elluf. A je to!

KEES en AD CARON Neme alles aon... ut zen aonnemers

0162-432632 Oosterhout

0162-437288 D’n Ost

21


Kieke jaargang / nummer 6 - 1

Kaaiendonk 2017

www.smulnarren.nl


Geluk ies van de ZOTTE. Laten we goed beginnen! HATSEKIDEEE!!! We stellen ons even voor; Ik ben Kaaike XIV, heet in het echt Nienke Blom en ben 11 jaar. Mijn NAR heet Daan Heinen en is ook 11 jaar. Ons Jaonuske heet Zoë Bulkmans en is 10 jaar oud. Wij zullen er dit jaar een groot en mooi feest van maken. Confetti zal er dit jaar komen en VEUL ook! Wij hopen dat jullie je goed verkleden en zotte dingen bouwen. Zorg voor een ZOTTE BOEL. Het motto is ook; ‘GELUK ies van de ZOTTE!.’ Ben je al klaar voor de kinderoptocht van dinsdag? Wij hopen van wel en hopen jullie SNOTnarrekes allemaal te zien. Laten we hopen dat we ‘ GELUK’ hebben net als onze zotte NAR en dat het weer super is. Als je niet mee kunt doen, kom je dan wel kijken? Veel carnavals plezier! HATSEKIDEE! Kaaike XIV, Jaonuske en de NARreTJE

Kaaike XIV en het GROOT Kindergevolg 2017 Voor het eerst dit jaar is jeugdprins(es) Kaaike voortgekomen uit een gezellig spelletjesmiddag. Op zaterdag 19 november 2016 werd na een spannende ‘Kiezelmiddag’ Nienke Blom benoemd tot Kaaike XIV. Zij liet zien dat ze het in zich had om als Opper-SNOTnarrinneke in de leut voor te gaan. Haar gevolg voor 2017 kwam op deze middag ook tot stand. Hierin zitten de volgende kinderen:

Kaaike XIV Nienke Blom

NARreTJE Daan Heinen

Jaonuske

Kinderraad

Jeugddansmariekes

Jip Klerkx, Bram de Graaf ,Bart Lamme, Tristan Rijpert, Kay Michielse, Dirk Langer, Merinda de Visser, Cleo Langer, Lotte Blom, Bram Verhulst & Thijs Verhulst

Jente Moviat, Yvie van Baal, Delania Soeters, Merel-Jasmijn Visser, Tyra Raaijmakers, Jasmijn Rijpert, Maud Naber, Lisa Michielse, Noa Anemaat & Britt Gouveneur

Zoe Bulkmans

Omdat alle Snotnarren en Snotnarrinkes niet van dezelfde school komen, zoals tot vorig jaar het geval was, zijn ze samen op pad geweest. Op een gezellig manier hebben ze elkaar beter leren kennen. Zo zijn ze gaan bowlen om te kijken of ze goed kunnen samen werken. Ook hebben ze een middag gewerkt in de Mienushal. Hier is de creativiteit getest. Onder leiding van enkele carnavalsverenigingen is er mee geplakt aan de grote wagens voor de optocht. Ook kregen ze een kijkje in hoe alles werkt. Beide middagen waren super gezellig. Kaaike XIV & het GROOTKindergevolg zijn klaar voor carnaval. Lijkt het jou leuk om in 2018 deel uit te maken van het GROOTKindergevolg, schrijf je dan in via de website van OCS de Smulnarren. Print het inschrijvingsformulier uit. Vul het samen met je ouders in en stuur het op.


De Kinderkopkesoptocht 2017 EINDE Mathilda straat ongeveer 15.30 uur

START Heuvel

Hallo Snotnarren en Snotnarinnekes. Zoals jullie misschien wel weten is het dinsdag met Carnaval tijd voor de Kinderkopkesoptocht. Eindelijk!!! Drie dagen lang heb ik er op moeten wachten om jullie fantastische creaties te mogen aanschouwen. Dit jaar met het motto: Geluk

Heuvel - Arendstraat Kerkstraat - Markt Klappeijstraat - Mathilastraat De optocht wordt ontbonden op de kop van de Klappeijstraat/Mathildastraat. Daar komt de container te staan.

verzamelen 14.00 uur vertrek 14.30 uur

Bericht van De Nar

De Kinderkopkesoptocht loopt de volgende route:

De Kinderkopkesoptocht eindigt bij de Mathildastraat en in de Klappeijstraat is er volop gelegenheid om even bij te komen voor de prijsuitreiking.

ies van de Zotte! Een motto waarbij je allerlei leutige acts en creaties kan verzinnen. Daarom hoop ik ook dit jaar weer dat jullie in grote getalen aan deze fantastische ervaring, die de Kinderkopkesoptocht toch echt wel is, mee zullen doen. Schrijf je daarom snel in via de website www. smulnarren.nl en ga naar het menu formulieren. De rest wijst zich vanzelf. Of kom dins-

dagochtend naar restaurant Mix (Voorheen Du Theatre) tussen 10:00u en 12:00u om je in te schrijven en je nummer af te halen. Daar krijg je tevens alle informatie over de aanvangstijd, de route, de opstelplaats en de prijsuitreiking. Ik hoop jullie allemaal weer te zien!! Groetjes,Jullie Nar


Het Kinderinsigne 2017 Word jij KAAIKE XV in 2018? Kaaike is de Jeugdprins(es) van Kaaiendonk. De baas over alle Snotnarren met carnaval. Samen met het Groot-Kinder-Gevolg viert Kaaike feest en gaat voorop in de Kinderkopkesoptocht. Lijkt het jou leuk om tijdens carnaval 2018 hieraan mee te doen? Dat kan nu. Doe mee aan de

Kiezelverkiezing en neem plaats in het GrootKinder-Gevolg komend carnavalsseizoen. Lees hieronder wat je moet doen. Vanaf komend jaar zullen Kaaike & Groot-KinderGevolg niet meer via een basisschool gekozen worden. Pas jij in het onderstaande plaatje tijdens carnaval 2018, schrijf je dan in. OCS de Smulnarren op zoek naar jou!

Kaaikes Kinderinsigne 2017 Ook dit jaar is er weer een Kaaike’s Kinderinsigne. Het ontwerp is gemaakt door Bram de Graaf. Hij is lid van de Kinderraad van Kaaike XIV. Kaaike’s Kinderinsigne zal uitgereikt worden aan de Snotnarren van de groepen 1-2 van de scholen die door de OCS bezocht worden op schooltjesdag. Waar

Kaaike XIV & het GROOTKindergevolg zullen verschijnen, worden er exemplaren uitgedeeld aan kinderen die daar aanwezig zijn. Speciale dank aan de leerlingen van De Zwaaikom en Hans van Hekken die ze ‘getouwd’ hebben!!!

Zoals gebruikelijk is het kinderinsigne medemogelijk gemaakt door een aantal gulle sponsoren. Als dank daarvoor willen we ze hierbij noemen; Gerard Braad Garage Bedrijf Amar & Aldijana Liesbeth, Robbert-jan & Margriet Huis in stijl Schilderwerken Wai Saomen

Brasserie MIX Fam. P.v.d. Westen Bar Salerno C. Brand Café Oud Brabant

The Moment Movement Frituur Eethuis De Loewe Frietpaleis Lossez Dreamland


Met de kleurr캐ke communicatieproducten van OCC dehoog. W캐 drukken, printen en programmeren jaarl캐ks miljoenen communicatie uitingen die mensen inspireren, klanten activeren en merken beter laat renderen. Meer weten? Bel 0162 476 500 of mail naar info@occ-dehoog.nl. W캐 helpen je graag verder.


De Grote Kaaiendonkse Optocht De Optocht loopt gelijk Niets is zo veranderlijk als een goede carnavalstraditie en daarom veranderen we dit jaar niets. De Grote Optocht op zondag gaat ook dit jaar bij C&A niet rechtdoor, maar linksaf de Kerkstraat in en daarna eerst de Markt op. Op de Markt zal Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV de Prinsenwagen verlaten en vanaf zijn podium het optochtdefile afnemen.

De optocht vervolgt haar weg via de Leijsenhoek naar de Vincentiusstraat, Zandheuvel en Kloosterstraat om daarna de Keiweg op te draaien naar de Schapendries, waar de Optocht wordt ontbonden. Na het defile zal Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV met zijn Prinsenwagen weer aansluiten in de Optocht.

Ut Spoorboekske

De Publieksjury vernieuwt

Om een inschatting te kunnen maken van de tussentijden waarop u de Optocht langs kunt zien trekken op de verschillende plaatsen in Kaaiendonk, heeft de optochtcommissie een soort spoorboekje gemaakt:

Digitaal stemmen wordt afgeschaft. Door mogelijke inmenging van buitenlandse mogendhedenheden kan bij een digitale publieksjury de uitslag drastsch worden beĂŻnvloed.

13.05 uur 13.11 uur 13.30 uur 13.40 uur 13.56 uur 14.10 uur 14.30 uur 14.40 uur 15.05 uur 15.20 uur 16.30 uur

Vertrek van de reclameoptocht Vertrek van de Optocht. De Prinsenwagen gaat voor de Grote Optocht uit. C&A Aankomst Markt Kloek/Oud Brabant St.Vincentiusstraat Kaaiendonks Carnavalsmuseum ‘t Zonneke Schapendries Vertrek Prinsenwagen vanaf de Markt Einde optocht Schapendries

Om al vooraf te voorkomen dat de uitslag door manipulaties kan worden veranderd, zal dit jaar weer met potlood (of pen) en een stukske papier worden gejureerd. Een anonieme jury zal zich onder het publiek mengen en de wagens en reclamedeelnemers beoordelen.De punten worden met de hand geteld en persoonlijk aan ZOH Prins Mienus XIV overhandigd. Digitale fraude is dus uitgesloten. De Anonieme Publieksjury (DAP)


2e bril totaal gratis Arendshof 77 4901 LK Oosterhout 0162-494983 info@feest-winkel.nl

HAAR ANKE studio

/nagel

bel voor een afspraak of loop even binnen!

Bredaseweg 31E 4901 KN Oosterhout 0162-422309

* Jaorafrekeninge * BeTeWe aongifte * Boekhouwing

* Aongifte inkomsteblasting * Loonadministraotie * Adfiezering

Dus veur al oe finansjele dienstuh!

Profiteer nu! Geldig van 30 januari t/m 5 maart Oosterhout Winkelcentrum Arendshof Tel. 0162 467 335

Ga naar specsavers.nl en maak nu een afspraak.

Vraag in de winkel naar de voorwaarden.


De Grote Kaaiendonkse Optocht 2017 Reclame Optocht 2017

R1 Parkfeest Parkfeest maakt de artiesten bekend! R2 Verkeersschool Willem Verboon Verkeersschool Willem Verboon R3 Seven Cafe D’n Zeuvende Hemel R4 Hans van Sloten Hansie R5 E-VaPOR Wai Daampen Dùr R6 Hoppenbrouwers Techniek BV Hoppenbrouwers Techniek zorgt veur 100% werkplezier R7 Leendert van den Born Oosterhout Met ons valt te praten! R8 Ster Makelaardij Ster Makelaardij R9 La Cantina Restaurant La Cantina Veiligheid is een belangrijk onderdeel. Ook u kunt er voor zorgen dat de optocht veilig verloopt, door kinderen niet voor voertuigen te laten lopen en daar waar dranghekken staan, de kinderen hier achter te laten zitten en niet ervoor!

De Grote Kaaiendonkse Optocht 2017

Nr. vereniging motto categorie 1 Oudgedienden Wij zetten er een Punt achter... kleine groep 2 Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen grote groep 3 CV De Jonkies We gooie alles op unne berg wagen 4 C.V.C.V. Hedde gij geluk? kleine groep 5 Dutch Origionals Alles draait, Alles beweegt, wat een kleuren paren/individueel 6 Waar komme ze nu wir mee aon De geluksfabriek wagen 7 Jan Platdak Jan Platdak en de Wentelteefjes kleine groep 8 Daor Hedde De Sjarretellekus Wir We geve dur ons eigen draai aon kleine groep 9 CV Ikke en Hij ????? Wij hebbe..............?????? paren 10 C.V. De Kaaimannen De Zotte Loterij paren/individueel 11 CV De Moatjes Wai moake karnaval magies wagen 11a CV Witte gij iets beters dan...? Da’s Mazzel grote groep 12 CV Makkeluk Zat Schoonspringen kleine groep 13 A.G.T.O Houwut netjes paren/individueel 14 CV VanVeulBierWordeZat Geluksvogels?! wagen 15 Dievandraadjelos Wij steken onze nek uit voor het geluk! kleine groep 16 CV met z’n 2 Hatsekidee! paren/individueel 17 De Kaaikrakers De Kaaikrakers grote groep Schooiwagen 18 CV de Dooke CUBpido paren/individueel 19 C.V. Ketel Mej Carnaval Bloeie wai op kleine groep 20 ‘T Zooike Kids t Is pas fèèst as os ouw vrouwke mee d’n bingomolen is gewèèst. wagen 21 Bosuile Ons Leste Kunstje kleine groep 22 CV De Truffelkus CV de Truffelkus 44 jaar en route grote groep 23 CV Botte Steekschoep Wij zijn nie zo bot wagen 24 Zotteboerenvasteavondbedoening We slaon ons d’r wel durhhh paren/individueel 25 CV De Pierewaaiers Al 60 jaar op zoek naar geluk in Kaaiendonk wagen 26 K.C.K. Peppi Lam Ut Ierse geluk ies meej ons deez jaor grote groep 27 ASO Kom Pas Kijke !! kleine groep 28 ‘t Simpelfonisch Orkestje Muziek Prins Jaap wagens 29 Ut ies We Zou ut zo zot zat zijn? grote groep 30 Loltrappers Zot en gelukkig wagen 31 HOEZO? Haute-Koe-Ture grote groep 32 Pluizig en Blauw Weer of geen weer paren/individueel 33 Nie Maauwe Van alle markten thuis wagen LET OP! De optocht loopt net als vorig jaar weer als vanouds. Dat wil zeggen, rechtsom in plaats van linksom vanaf de C&A. Het begin van de optocht is dus al om 14.00 uur op de Markt!


Torenstraat 11a 4901EG Oosterhout

Formaat: 40 mm Formaat: 86 x8640x mm 14.0199 Dongen 14.0199 Dongen Klantnr.: 84257 Volgnr.: 87 Klantnr.: 84257 Facturatie: P Datum: Volgnr.: 87 08-07-2014 DTP: 3 Facturatie: P Datum: 08-07-2014 DTP: 3

CARNAVAL 2017 VIER JE IN CAFÉ DE STAPMOLEN 6 DAGEN FEEST! DONDERDAG 23/2 INDRINKEN MAANDAG 27/2 16:00 DANNY NICOLAY

DINSDAG 28/2 20:30 JOERI PLAIZIER

Formaat: 86 x 40 mm 14.0199 Dongen Klantnr.: 84257 Volgnr.: 87 Facturatie: P Datum: 08-07-2014 DTP: 3

Gas - Water - Sanitair Zink- en Dakwerken 0162 - 220826

info@brouwers-bv.nl

Verwarming en Ventilatie Service en Onderhoud www.brouwers-bv.nl

Oosterhout


Verenigingepraot Schrijvers zijn blijvers

De Simpelfonen gaan er weer voor…..

De jury van de zondagse optocht maakt veel werk van het beoordelen van de deelnemers aan de optocht. Zo gaat de jury van te voren de bouwlocaties van de wagens af en op de zondag van de optocht zijn de juryleden al vroeg uit de Kaaiendonkse veren. Ze zijn er al bij het opstellen van de optocht en sluiten af na de prijsuitreiking door de Ontzettend Hoogheid.

Na een gezellig jaar waarin we ons 33 jarig jubileum hebben gevierd, met als hoogte punt toch wel de fantastische deelname aan de optocht. Gaan we er dit jaar ook weer iets leuks van maken.

Daarna mag er ook een mooi juryrapport komen. Met alle stimulansen voor opnieuw meedoen in het volgend jaar. De jury heeft twee schrijvers die alle cijfers en aantekeningen na de optocht omwerken naar het goed leesbare en enthousiasmerende rapport. Een van de beide schrijvers kan door drukke andere werkzaamheden niet langer meeschrijven. Daarom zoekt de jury een nieuw lid die meewerkt het juryrapport op te stellen. Je bent er op de zondag bij en werkt in enkele avonden het rapport mee uit. Spreekt het je aan? Stuur dan een mail naar info@smulnarren.nl. Je bent welkom!

Het seizoen is al goed begonnen, want we staan al weer voor de 14e keer op het ceedeeke. Ook hebben we weer een aantal leuke uptempo liedjes aan ons repertoire toegevoegd en zijn we volop bezig met het opbouwen van ons amazuur. Het publiek kan weer van ons genieten tijdens alle voorfeesten en natuurlijk tijdens de carnavals dagen. We hebben een gezellig clubke en gaan er met zijn alle weer 4 geweldig leuke dagen van maken. Het geluk is dan wel met de zotte, maar toch zeker ook met de Simpelfonen.

Geluk ies van de zotte….. en dwaosheid ok! Daarom hèt cv de Loltrappers dees jaor vur dun grote Kaaiendonkse optocht alle knappe koppen bij mekaor gestoken, want dwaos en geniaal schilt nie zo veul. Duveltjes uit un dôske, dwaozen, narren. In alle kleure en maoten. Groot, klein, licht en donker. Ge ken ut zo gek, zot of dwaos nie bedenke of ze zen van de partij. Zelfs un wirreldbekende mallerd geeft acte de presence. Het is wir inne zotte bende op onze waogen . Meej veul geluk hebbe wai die zotte bende ammel bij mekare kunne vinden. En meej un bietje geluk draaien al dees zotten dees joar netjes om mekaar hin. Want geluk ies van de zotte. Maor dwaosheid zeker ok! CV de Loltrappers

Toeternietoe stopt! Mee pijn in os hart moeten wai jullie laoten weten da wai dur mee gaon stoppen. Na zo veul leutige jaoren is ‘t klaor. Wai hebbe nie genoeg meespeulers meer om nog verder deur te goan. Daarum gaon wai, mee wa hulp, nog éne keer knallen mee kerneval. Wij hope jullie allemaol nog ‘n keerke tegen te komme mee dees daoge. Tegen alle smulnarren wille wai zeggen: bedaankt! ‘T waore mooie jaore! Houdoe, van alle Toeters

Ut Lof der Zotheid Gullie denkt natuurlijk metjeen aon Desiderus Erasmus agge dees titel leest. Die schreef un mooi stukske wat un bietje dubbelzinnig waar maor ut gaot te ver om daor op in te gaon. Kek maor op wikkepedia! Wij meej de cummissie bedoelen ut ok un bietje dubbelzinnig: Gullie denkt aon erasmus en wij bedoele ut Lof meej de katholieke kerruk. De meeste mensen kenne da nog wel. Ut lof is de benaoming voor een katholieke gebedsdienst. En veur de Zotheid hoefde gullie alljenig maor rondom oe jene te kaaike meej ut Kaaiendonkse Kerneval en dus ok straks in de kerruk! En de grotste zot of aaigeluk de belichaoming van de Zotheid is natuurlijk onze Nar. De leste kir dattie meej de viering oonze Nar ies. Daorom denke wij ok un bietje aon hum.

Nou witte nog nie wattur meej de KernevalsViering goat gebeure! En da’s oonze bedoeling. Kom maor gewoon kaaike, luistere en laachen. Humor,kerneval, mezziek maor zekerste wete ok nog nun overdenking net veur Kaaiendonk meej zun alle vier daoge los gaot. Ut wordt wir druk en dees keer ‘ebbe we genoeg speldjes, daor hoefde gullie oe aaige nie druk te maoke. Agge nun stoel wilt dan zou ik wel un bietje op tijd komme. Wij ‘ebbe wel un verzoekje: Wilde alsteblieft gin eten en drinken meej de kerruk in neme? Da gift veur ons veul preblemen meej opruime en zo. Ut Lof der Zotheid wordt wir leutig denke wij, en Kaaiendonk het wir geluk dattur zoveul meese meej wille werreke. En ut ies nie veur niks: Geluk ies van de Zotte! Wij ‘oope jullie te zien! De cummissie Kerneval Viering


S & ONDERH Sloopwerken en Asbestsanering

Meidoornlaan 50

rvic 4902 SC Oosterhout

0162 42 88 00

info@vissers-oosterhout.nl

www.vissers-oosterhout.nl

Een doorbraak in sloopwerken

ntie vissers 190X130 def staand.indd 1

22-09-2010 13:50:02

net iets meer notaris

Heuvelstraat 1, 4901 kd Oosterhout 0162 426 920 info@offereinsnn.nl www.offereinsnn.nl

ce.nl

21

01

618 4 2 6

CV-KETELS

ADVIES & ONDERHOUD

AK Service www.akservice.nl


Verenigingepraot Al 60 jaar kriebels in m’n buik Nog maar heel even en dan mogen we met z’n allen weer gaan beginnen aan het feest der feesten: carnaval!! In ons mooie Kaaiendonk en voor het 60e jaar zijn we erbij!! Een diamanten mijlpaal… We krijgen er de kriebels in onze buiken van!! En laat dat nou net de titel zijn van ons carnavalslied van dit jaar. De tekst is vast te vinden hier in de Kiekerekie en er zijn nog voldoende CeeDeeke’s te koop, dus zorg dat je met carnaval lekker mee kan zingen. Zoals jullie van ons gewend zijn, organiseren we ook dit jaar weer het Pierewaaiersbal, op vrijdagavond 24 februari in ’t Zonneke!! Met natuurlijk de Kaaiendonkse kapellen, maar ook met optredens van Twee Tinten Grijs en niemand minder dan de Alpenzusjes…. over kriebels in je buik gesproken! We zien jullie graag vanaf 20.00 uur in ’t Zonneke (gratis entree)! En dan begint het pas echt te kriebelen op zondag, de grote Kaaiendonkse optocht!! Wederom doen we mee in de categorie wagens, met dit jaar een nog grotere, langere, hogere en mooiere wagen.. Wat zijn we de afgelopen maanden druk geweest met het maken van alle 60 pakken en het bouwen van de wagen!! De wagen zal in het teken staan van ons 60-jarig en dus diamanten jubeljaar, met 60 diamantzoekers op, in, naast en voor de wagen… Laat carnaval 2017 dus maar snel beginnen!! Wij gaan met z’n allen alle dagen op stap, dus we komen elkaar vast nog wel tegen! Veel leut allemaal… CV De Pierewaaiers

De Puddingspuit? Kende gullie al dè gruupke meej dieje raore naom, 'De Puddingspuit'. Ut zèn van dieje jonge knaopen in 't Kaaiendonkse. 'T is me toch nun vrèèmd gruupske zo bij mekaore. Zo wònen er twee in ut buitenlaand. Èn toch neme dieje twee altijd de moeite om d'r bij te zèn mej de Carnaval. Die ààndere drie gaon Kaaiendonk niej uit. Allemaol hebbe ze nun eige pakske, maor die gaon ook al wir vijf jaor meej. Eèn die denkt datie in Saterday Night Fever dàànst. 'N ànder is d'n Jack Sparrow van 't gruupske, nun piraat dus. Dan hedde er nog ene die lòòpt erbij als 'n Grand Marchal meej zunne rooie broek en slipjas. D'n vierde lijkt als twee druppels bier op Donald Duck. D'r mist alleen iets aon. De laotste hèt altijd nun bouwhelm op zunne kop. D'n ene dàg issie koala meej nun bouwhelm en dn aandere dag issie nun Duitser meej nun bouwhelm. Zo ziede, ut ies nun vrimd gruupske zo bij makaore. Dees jaor viere zij hunne vijf-jaorige jubileum. As dat maor goed gaot komme.

De optocht gaat de goede kant op! De Optocht gaat de goede kant op. Vorig jaar hebben ze het idee gehad om de Optocht de verkeerde kant op te sturen. Nou dat heb ik geweten. Ik loop al jaren in de Optocht. Dat is goed voor de conditie zegt m’n dokter. Bovendien kom je dan altijd wel bekenden tegen voor een praatje en een drankje. Nu zijn d’r veel mensen die allerlei gekkigheid uithalen tijdens zo’n optocht, maar daar doe ik niet aan mee.

Ik loop gewoon wat heen en weer, maar viel dan telkens in die gaten die ze altijd in de Optocht hebben. Daar heb ik een paar jaar geleden eens een klacht over ingediend en wat denk je...Die Optochtcommissarissen hebben er iets aan gedaan. Vorig jaar hebben ze de Optocht gewoon omgedraaid: Eerst de Markt en dan pas de Vincentiusstraat. En ik moet zeggen dat me dat goed is bevallen. Dan zie je toch dat die Optochtcommissarissen soms toch

wel eens luisteren, hoewel ze ook kunnen overdrijven. D’r liepen er zelfs een paar bij die dachten dat ze nog bij een van onze voetbalclubkes aan het scheidsrechteren waren. Zulke stapels met gele en rode kaarten hadden ze bij zich. Nou probeer jij in de Vincentiusstraat maar eens een wagen het veld uit te sturen. Ze hebben het er bij ene geprobeerd, maar veel verder dan de gevel kwam ie niet. Dit had trouwens ook wel weer een voordeel, want we kregen zo’n groot gat in de optocht dat er achter die wagen geen ruimte meer was voor gaten.

Kollum Franciscus d’n Tweede ’t Viel wel op dat die Prins in z’n laatste jaar wat aan het dralen was: Hij was gewoon netjes als eerste wagen vertrokken, maar komt daar doodleuk als laatste aanrijden bij de Vincentius. Kon, denk ik, gewoon geen afscheid nemen. Ik was in ieder geval ruim voor ’t donker op de Zandheuvel om eens lekker uit te rusten in de buurt van een borrel. Franciscus d’n Tweede


[

]

KICKVORS MEDIA & COMMUNICATIE

[KICKVORS] MEDIA & COMMUNICATIE

f Sportie ! ht evenwic

TWEEWIELERS www.trommelentweewielers.nl


Verenigingepraot Flippie Oomen is er niet meer Gestorven op 12 januari 2017. Na een zware asmatische aanval heeft de dierenarts hem uit zijn lijden verlost. Flippie was een sterke jongen die ondanks dat hij bijna niets kon zien en horen zich staande hield op zijn intelligentie en reukvermogen. Als hij maar zijn eigen vertrouwde rondje kon lopen. Was het helemaal goed. De kroegtijger nam jaren terug zijn baas Jeroen Oomen regelmatig mee naar menig Kroeg. Zo hebben veel Oosterhouters hem leren kennen.

Gelukkig kon hij bij vriendin Cora terecht. Inmiddels al wat ouder en minder fel heeft hij hier zijn oude dag doorgebracht. De buurkinderen waren dol op hem en kwamen vaak met hem spelen. Kreeg in 2015 het “Zak en Askruis “ van de d’Askruizen. In 2016 werd hij uitgenodigd bij de mannen van 57 om als vipgast bij de onthulling van de levensboom te zijn op het Basiliekplein. Flippie is 15 jaar en 8 maanden oud geworden en is nu samen bij zijn baasje.

Hij heeft heelveel meegemaakt in zijn leventje. Jeroen heeft Flippie uit het asiel. Flip was toen 7 jaar oud. Gevonden vastgebonden in het mastbos nadat er eerst een mislukte poging was gedaan om hem te verdrinken. Heel agressief reageerde hij op zijn omgeving en Jeroen heeft hem helemaal veranderd. Hij mocht overal mee naar toe en werd daardoor heel erg aaibaar. Zat zelfs in het programma van “onder Ons” van Omroep Brabant opgenomen in de Kloek. Tegenover mensen vooral vrouwen was hij heel charmant. Aaien kost 2 euro. Als je de hond neemt moet je mij erbij nemen. Uitspraken van het baasje. Weer een trauma voor Flip toen Jeroen overleed. Vanaf 8.00 uur tot 13.00 uur heeft Flip bij het levenloze lichaam gezeten terwijl de telefoon rinkelde die hij niet kon opnemen . Alleen maar blaffen. Niemand hoorde hem.

CV Makkeluk Zat springt in het diepe…..

V.Lach ende W.Himpel leggen het uit: Hoe moet je vlaggen>?

D’n eerste plaats, wat was dat een verrassing! We wisten niet dat rammelende eierstokken tot zoveel in staat zijn…. We hebben er even over gedacht om te stoppen op ons hoogtepunt, maar besloten toch om door te gaan! Na zo’ n eerste plek voelt het toch een beetje alsof je in het diepe springt; je moet jezelf herontdekken, jezelf naar een hoger plan tillen. Wij hebben dat dees jaor wel heel letterlijk genomen en de hoogte opgezocht om in het diepe te kunnen springen. Sinds de zomer zijn wij dan ook intensief in training om onze kunsten op carnavalszondag aan u te tonen. Dees jaor gaan wij “Schoonspringen”…

w

Nieuw mobiel nu al tweedehands Dat het oude Prinselijke mobiel aan vervanging toe was, zal voor niemand een verrassing zijn. Tussen de uitlaatgassen door was er soms nog wel eens iets van te zien en voor het mobiel liepen mannen met een serieuze blik confetti en mondkapjes uit te delen.

vlag officiële OCS ructie met vlaginst feb van 18 t/m 25 kel in tw es Fe de bij

Bevestig de vlag met de lusjes aan de vlaggenstok. Let op dat de vlag correct hangt, dat wil zeggen: groen aan de stok en rood aan de bovenzijde! De OCS heeft dus een spiksplinternieuw, licht-gebruikt modelletje op de kop kunnen tikken, om dat om te toveren tot een nieuwe Prinsmobiel. En dat is ze gelukt: mooi in de Kaaiendonkse kleuren, met lampjes en een werkende microfoon. In de cabine kunnen met gemak 6 personen worden gestouwd en de Prins kan dan mooi in de achterbak, waar ie droog onder een dakje zijn volk kan toezwaaien. In tegenstelling tot andere beroemde Mobielen

Behandel de vlag met eerbied. Laat dus niet op de grond vallen, gebruik het niet als zakdoek of als sjaal tegen de kou tijdens de Grote Optocht. is het kogelvrije glas, voorlopig, achterwege gelaten. Als Kritische Kaaiendonker kan ik niet anders zeggen dat het een waardig karretje is, maar.... Tis nu al wel weer 2e hands. Het mobiel was bestemd voor Mienus XIII, die na een korte regeerperiode weer aftrad. En nou kan z’n opvolger het gaan doen met een afdankertje. Zal me niks verbazen als die het mobiel gelijk helemaal

44

4.

In ieder huis hoort een Kaaiendonkse vlag thuis. Daarom koop je de officiële OCS vlag in de week van 18 t/m 25 februari voor slechts 4,44 euro bij de Feestwinkel.

Kollum P.A. Paratzy gaat laten re-stylen (rood-groen ipv groen-rood, mooie lederen bekleding, een verhoogd dak, koelkastje, straalkacheltje en gordijntjes). Uit betrouwbare bron blijkt trouwens wel dat het mobiel in ieder geval dit jaar nog niet vervangen gaat worden, al lijkt een beperkte re-styling tot de mogelijkheden te behoren. P. A. Paratzy


HET LAATSTE NIEUWS HET EERST Programma C.V. Kluivenduikers 2017 (Den Hout)

Zaterdag 25 februari 19.00 uur Opening carnaval in dorpshuis Den Brink Aansluitend carnavalsmis in Den Brink. 20.00 uur Carnabal in de kantine van Irene’58 20.00 uur Kroakeparty voor jeugd t/m 15 jaar in Den Brink Zondag 26 februari 19.30 uur Bonte avond en jeugdsauwelen in Den Brink Maandag 27 februari 14.00 uur Grote carnavalsoptocht 19.30 uur Prijsuitreiking in Dorpshuis Den Brink Aansluitend carnavalsbal Dinsdag 28 februari 10.30 uur Katerontbijt in Dorpshuis Den Brink 14.00 uur Kroakebeentjesoptocht Aansluitend kroakebeentjesbal in Den Brink 19.11 uur Lampionnenoptocht Aansluitend Oos Jaas verbranding 21.00 uur Trekking loterij in Dorpshuis Den Brink


Verenigingepraot Ronde van ‘t Rutselbos gaat weer van start Op carnavalsdinsdag organiseert het Rutselbos voor de 61e keer weer de traditionele knotsgekke ronde van t Rutselbos. Het organisatiecomité is druk doende er weer een geslaagde ronde van te maken. Ook dit jaar zullen weer bekende en prominente Kaaiendonkers acte de presence geven. Inschrijven en aanmelden staat open voor iedereen die maar kan fietsen van jong tot oud! Het startschot zal om 13.30 uur worden gegeven door de Prins en zijn gevolg..

Na afloop van de ronde is er een lekkere koffietafel in Restaurant D’n Bal (voor de deelnemers). Zo kunnen ze de verloren gegane energie weer aanvullen. Inschrijven en aanmelden vooraf aan de wielerronde om 12.00 uur in Restaurant D’n Bal. Of bel 06-38745182. De organisatie adviseert voor deelnemers onder de 15 jaar een helm te laten dragen.

De start van deze aller-gekste wielerronde van Nederland is naast Restaurant D’n Bal aan de Bosstraat. Het parcours loopt van de Bosstraat naar de Torenstraat om daarna via de Bakkerstraat weer uit te komen bij het restaurant. Deelnemers kunnen zich voor de start inschrijven in Restaurant D’n Bal aan de Bakkerstraat. Evenals vorig jaar zullen we daar weer zeer gastvrij worden ontvangen. Zoals gemeld kan iedereen mee doen. Enige voorwaarde is dat de deelnemers gebruik moeten maken van een rijwiel (niet gemotoriseerd) in de meest ruime zin van het woord. Het parcours dient 5 maal gereden te worden. Dit wordt gecontroleerd door de Prins en zijn gevolg. Voor de winnaar is er een wisselbokaal en een geldprijs. Daarnaast is er nog een pechprijs. De prijsuitreiking vindt plaats op het parcours, direct na de finish.

Leden van CV de Genieters voor de 11de keer in de “Ronde van het Rutselbosch”. Cv de Genieters is een vrienden groep die graag zien dat de tradities van carnaval blijven bestaan. Toen ze vele jaren geleden zagen dat de animo voor de Ronde wat afnam, besloten enkele leden om deel te nemen. Dit jaar voor de 11de en zeker niet de laatste keer. Ze promoten de Ronde ook tijdens de carnavalsdagen om zoveel mogelijk deelnemers op de fiets te krijgen. Dus bij deze weer een oproep om u allen aan te melden voor deze leuke fietsronde, we hopen dat we beter weer hebben dan vorig jaar.

Geluk ies van de Zotte

Wai zèn fortuinluk aongelege Vurspoed edde nooit nie tege

De mottodeeklamaosie van vorig jaar had al wel een en ander over de gedachten achter het nieuwe motto weggegeven. En de inhoud van deze korte toespraak én die van het motto bleken bijzonder waar. Gegeven de wankelende start van dit carnavalsseizoen, blijkt uit de uitbundigheid waarmee onze Mienus XIV onthaald is en de feestlust van alle Smulnarren en Smulnarinnekes de veerkracht van onze carnavalsstad eens te meer. En met deze nieuwe Beschermheer der Strijense bouwvallen (en nog een zooitje aanverwante zaken) aan de start kan het helemaal niet meer mis. ‘Wai zèn fortuinluk aongelege!

Dubbeltjes op kaante valle netjes vur n’n zot Mazzelèrs en ‘eilzoekers die vange echt gin bot

Ontegenzeggelijk (en zo’n beetje rechtstreeks uit de tekst van mottodeeklamaosie 2016) het volgende: …iederjeen maag ut ‘oore, We zen ‘ier vur’t Geluk geboore Zwarte kaoters, spiegels braoke Mar niks en niemand zal oos raoke

Steeds un buitenkaans, vur elke goeie zot, In fortuinluk Kaaiendonk kan ut nooit kepot

Praot van de mottoploeg

We boffe mar, tot op ons botte -waantGeluk ies van de Zotte Voor 2018 hebben we met onze rooiedraodbewaokende mottoploeg al weer een prachtig, indringend en veelzijdig motto klaarliggen. En voor carnaval 2019 gaan we met zijn vijven weer op zoek. Als u dit leest en nog een berg leutige ideeën wil aandragen: uw hulp is van harte welkom! We zijn vooral benieuwd naarde achterliggende gedachten bij

de prachtige motto’s die we thuisgestuurd krijgen en die mag u dan ook zo uitgebreid beschrijven zoals u dat het best passend lijkt! Let op: het zou goed kunnen dat we, na de diepere bodems achter uw ingezonden motto doorgrond te hebben en daarna kiezen voor uw ingezonden motto, u vragen om voor het jaar van uw motto hoogstpersoonlijk bij onze ploeg aan te sluiten om te zorgen dat het allemaal in net zulke

goede banen geleid wordt als dat u dat zèlf zou willen! U kunt uw motto insturen naar motto@smulnarren.nl Vergeet niet uw naam en een goede motivatie erbij te vermelden. Bedankt alvast en mwezienmekaorevaneigus! Peterke van de mottoploeg


Verenigingepraot Dun Ouwe Raod onderscheid met ‘t Ouw’IJzer Hee daor, Hier zèn we wir, (tja, dè zulle er wel meer denke), veur het 2e jaor alwir. Gullie kent ons nou allemaol al, dus ’t nieuwe ies t’er wel af. Maor CV “Dun Ouwe Raod” hèt toch wir iets gevonde om zichzelluf te onderschaaije van die aondere CV’kus. T’is ginne Ere, T’is ginne Simpele, T’is ginne Was en T’is ok ginne Prinselijke.

K.C. Kinkelutten gaat in russtand

Neeje, t’is onze hoogste onderscheiding: “ ’t ouw’ijzer“

Graag wil ik hierbij vermelden dat de Kinkelutten een rustperiode hebben ingelast. Wij hebben besloten om dit jaar geen optocht te lopen dit i.v.m. onvoorziene omstandigheden.

en die ies dees jaor vur dun allerirste maol, deur oons veurzitter, opgespeld bij: Eddie van der Aa

Sommige leden zijn druk aan het herstellen van breuken en operaties. Daar wij allemaal een jaartje ouder worden, kunnen we nu nog niet zeggen of het in 2018 weer wel gaat gebeuren. Het zal moeilijk worden, want sommige doen al bijna 30 jaar mee.

Voor de gastvrije en enthousiaste wijze waarop wij altijd worden ontvangen in zijn Lounge & Dance café Seven (“de Zeuvende Hemel” tijdens kerneval) Maor, genogt geschreve. Wai zèn dur dus wir bai dees jaor, dus gullie zal oons vast wel errugus zien dees daoge. In ieder geval in het bovenstaonde cafeeke. Hatsiekiedee!

Hoezo? in de grote optocht van zondag. Daarnaast zullen we ook een ondersteunende rol mogen vervullen tijdens de kinderoptocht op dinsdag. Hier staan uiteraard de kleine Snotnarren en Snotnarrinnekes in het middelpunt van de belangstelling.

HOEZO?

Voor beide evenementen zal er de komende tijd door Hoezo? een toepasselijke muzikale bijdrage worden ingestudeerd. Daarnaast zal er uiteraard ook nieuw repertoire geblazen worden.

Beste Smulnarren en Smulnarrinnekes, Ook dit jaar kunnen jullie ons weer overal swingend tegenkomen in de straten van ons Kaaiendonk tijdens het mooiste feest van het jaar. Waar Kaaiendonk in ieder geval op kan rekenen is een muzikale en carnavaleske bijdrage van

Jubileum Genootschap der Volledigen

Dit gezelschap, waarvan de leden bestaan uit verzamelaars die alle insignes vanaf de (weder) oprichting van het Oosterhouts carnaval in 1956 bezitten en daardoor de fel begeerde titel Volledige mogen dragen, beleeft in 2017 het 22e jaar van hun Genootschap. Overigens mag

Als vereniging blijven we natuurlijk wel bestaan en willen verder alles meemaken wat carnaval te bieden heeft. Jammer, maar tijdens de optocht zijn we natuurlijk wel aanwezig , om alle andere deelnemers aan te moedigen. Een Kinkelutje

Wij hebben er zin in! En mocht je zelf lid willen worden van ons kleurrijk clubje, dat kan; we zijn op zoek naar zowel een saxofonist (Alt of tenor) en een trompettist. www.hoezo-oosterhout.nl

je als je alleen nog de fel begeerde 56-er mist ook lid worden van het Genootschap. Men verkrijgt dan de titel Incompleet-Volledig. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft men het plan opgevat om een jubileumboek uit te brengen. Geheel geweid aan de historie en verhalen omtrent de oosterhoutse carnavalsinsignes van 1956 tot en met heden. Carnavaloog en mede-bestuurslid van

het Genootschap, Peter van Gils is de auteur van dit boekwerk met als passende titel: ‘Edde Gij Ut Ok Al? Peter vertelt er zelf het navolgende over: “Dees foelkoller boekwerk, dèt 63 jaore in vurbereiding is gewist, ‘et meer den 222 pagina’s en dan ‘ebbe we de omslag nog nie mee geteld! Daorbij staogut staampesvol meej annekdootes, geschiedkundig ‘immel kerrekte infermasie, prachtige foto’s,

Edde Gij Ut Ok Al? ontwerptekeninge en netuurlijk uitgebreide beschrevingen van alle kerenevalsinsinges tot nouw toe. (Gin peniek: Het boekwerk ‘EddeGijUtokAl? Is in het Nederlands geschreven) Oftewel aanrader voor elke Kaaiendonkse carnavalsvierder. Zie verder www.volledigen.nl


De geledingen van OCS De Smulnarren Het Dagelijks Bestuur

De Hofkapel

Ons dagelijks bestuur “Het Gilde der Kaaiendonkse Boeren” bestaat uit: Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Bestuursvoorzitter geledingen en Bestuursvoorzitter jeugd.

De Prinselijke Hofkapel in het gevolg van de Prins heeft tot taak er, op verzoek van Zijne Ontzettendhoogheid, de stemming in te blazen. Blaaskapellemuziek vormt een onmisbaar element in het decor van de Prins en zijn Gevolg.

Gilde der Kaaiendonkse Boeren

Prins Mienus XIV

Dansmariekes

De Prins fungeert als Grootvorst als middelpunt van ‘t carnavalsgebeuren. In die rol dirigeert en enthousiasmeert hij het publiek.

Dansgroep van jonge dames in het gevolg van de Prins die, met hun dansen op de tonen van de Hofkapel en Jeugdhofkapel, zowel Zijne Ontzettendhoogheid, zijn Eerbiedwaardige Gevolg als het carnavalsvolk te amuseren.

Heer Adjudant Heer Adjudant is de rechterhand van de Prins. Met het draaiboek als carnavalsbijbel draagt hij er persoonlijk voor dat Zijne Ontzettendhoogheid de juiste taken op de juiste tijdstippen uitvoert.

Jaonus Vataon Jaonus Vataon, de Veldwachter, is berschermer van de Prins, bewaker van het Protocol en de handhaver van de openbare wanorde.

De Nar De Nieuwe Nar is het bontste figuur van het gevolg, gekleed in de kleuren rood en groen. Mag alles doen volgens het Protocolder, alleen als de Prins spreekt moet hij eerbiedig zijn.

1111 x dank aan onze externe medewerkers! 1111X dank aan alle vrijwilligers voor hun bijdrage aan “Geluk ies van de Zotte” of mogen we van gelukspreken de we Smulnarren zijn. Zonder de hulp van al deze medewerkers is het bijna onmogelijk om ons zotten feest, carnaval, te kunnen organiseren. Namens OCS De Smulnarren en alle Kaaiendonkers wensen we al deze medewerkers een wel verdiende carnaval toe

Deze worden ondersteund en bijgestaan door: De Voorzitter Prins en Kleingevolg, Voorzitter RvXI, Voorzitter Hofkapel, Voorzitter Dansmariekes, Voorzitter Jeugdhofkapel, Voorzitter PR & Communicatie en de Voorzitter Optocht.

De JeugdHofkapel De Jeugdhofkapel in het Gevolg van zowel de Prins als de Jeugdprins(es) heeft, net als de Prinselijke Hofkapel tot taak om de stemming erin te blazen.

Het bestuur houdt zich bezig met de dagelijkse leiding van de stichting en bestuurt aan de hand van de doelstelling en het protocolder. De stichting heeft tot doel, de organisatie van een waardige carnavalsviering in Kaaiendonk. Die past in de Kaaiendonkse geest en overeenkomstig is aan de in Kaaiendonk levende tradities. Het protocolder omschrijft het rollenspel en de carnavalsrituelen zoals we deze kennen in het Prinsendom van Kaaiendonk. Het is een speelse leidraad welke een flexibel houvast vormt voor de viering van een spontaan doch stijlvast carnavalsspel aan het hof van Prins Mienus. Eddy van Geel, Miriam de Bont, Frans Janssen, Rien Joosen, Mattie Broekmans, Ton van Iersel, René van Gils, Mathijs Raaijmakers, Jan Klerkx, Peter Oomens, Bas van Til, Albert Krijnen, Ruud van Aperloo, Tony Topouzis, Jos Huijbregts, Helmut Fleischacker, Jeroen van den Bosch, Jan Brouwers, Willem Casteelen, Ad de Gast, Babette van Eijck, Neeltje Huisveld, Franka de Wijs, Anita van der Schriek, Jeanette Kock, Corné Broeders, Mark Mathijsen, Peter van Gils, Ludwig Willart, Wim Hendriks, Anton Boot, René Frik, Kees de Kok, Louis Jansen, Wim Christ, Johan Westra, Gerrit ver Meer, Hans Lentz, Gerty de Vroe, Dorothy van der Lee,

Raad van XI

Hoffotograaf

De Raad van Elf fungeert van oudsher als schertsregering en daarmee als de Prins zijn Goeie Raad, die de Grootvorst met Raad en Daad terzijde staat. De leden van de Raad van Elf verrichten uit dien hoofde tal van coordinerende en doe-functies, teneinde de diverse carnavalsactiviteiten op rolletjes te laten verlopen.

Zorgt voor verslagging in foto’s.

Winny Krijnen, Birgitte van Kakerken, Konrad Zebracki, Gerard van Kaldekerken, Jos van Nieuwenhuizen, Christel Renema, Cora van Wanrooij, Diana Nooten, Antoon van Meel, Elle Joosen, Ben Geutjes, Fred Willems,

Jan Frerejean, Jan Melis, Jan Gilsing, Aart Korstjens, Jan Bogers, Maurice Soeters, Hans Willem van Kakerken, Leo Verhoeven, Ad Kohler, Elly Christ, Adri Kersten, Alex van Rijckevorsel, Arno Mulder, Louise Roovers, Jan Dingemans, Guido van de Mosselaar, Jeroen Vorspaget, Frank Gribling, Harry Aperloo, Hans van Leeuwen, Maartje van Gerrevink, Marley van Schöll, Mats van Elderen, Joke Muntjeswerf, Colette Heesters, Bart van Delft, Remco de Bont, Iris Thomassen, Wim van Ham, Ton Verijke, Pim Beumer, Marion van den Bemt, Paul van Vugt, Eric Damen, Leon Vermijs, Ton Schoenmakers, Jan Goossens, Theo van Gorp, Arno Meulendijks, Hans van Vugt.


Verenigingepraot Zondag 26 februari 2017 12:00 uur Opstellen optocht Programma onder voorbehoud 12:30 uur Schouwing door Prins Mienus XIV en z’n Klein Gevolg 13:11 uur Start van de grote optocht Donderdag 23 februari 2017 17:40 uur Eetcafé Klankbord 18:00 uur Zonnebloembal in Wijkcentrum De Slotjes Avond: Prinselijke Rijtoer langs de Kaaiendonkse leut-tempeltjes 19:45 uur Verassingsbezoek 20:00 uur Café Binnen 20.30 uur bezoek Effent 20:30 uur Prijsuitreiking grote optocht op de Markt 21:30 uur De Schout Avond: Prinselijke Rijtoer langs de Kaaiendonkse leut-tempeltjes 22:00 uur De Salerno bar 21:11 uur Café De Stapmolen Maondag 27 februari 2017 21.30 uur Café Bar ’t Stammineeke 13:11 uur Het Boerenbruidspaar presenteert zich op de Markt 13:30 uur Boerenbruiloft op het Hatsekideeplein (markt) Vrijdag 24 februari 2017 15:30 uur Bezoek aan Oostquartier prijsuitreiking Schooltjesdag bezoek Kaaiendonkse basisscholen Kindertoptocht Uilendonck (Oosteind) 19:30 uur bezoek Oosterheem 16:40 uur Bliksembezoek Pannehoef 20:15 uur bezoek De Doelen 17:30 uur Club Zweet 18:00 uur Tante Margaux Avond: Prinselijke Rijtoer langs de Kaaiendonkse leut-tempeltjes 18:30 uur Chefz Proeflokaal 21:00 uur Café Seven Avond: Wederom ’n Prinselijke Rijtoer 21:20 uur Café de Beurs 20:30 uur Café ’t Zonneke 21:40 uur Café De Kletsereij 21:00 uur Café de Kaai 22:00 uur Pierewaaiersbal in café ’t Zonneke 21:30 uur Afscheid Toeternietoe café Oud Brabant Dinsdag 28 februari 2017 Zaterdag 25 februari 2017 10:00 -12:00 uur Inschrijven voor de Kinderkopkesoptocht 11:00 uur Carnavalsviering in de Sint-Jansbasiliek op de markt bij Brasserie Mix (Du Theatre) 14:30 uur Optreden van de Jeugd Hofkapel op de markt 13:30 uur Ronde van ’t Rutselbos 14:55 uur Intocht Kaaiendonkse kapellen 14:11 uur Start Kinderkopkesoptocht op de Heuvel 15:11 uur Intocht van Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus 16:00 uur Bliksembezoek aan het Keinderkopkesbal XIV van Kaaiendonk op de Markt, in Leuttempel Dun Bussel hijsen van de vlaggen en kranslegging bij de Smulnar. 16:45 uur Prijsuitreiking op de Markt Kinderkopkesoptocht Bekendmaking van het mooist versierde café. Avond: De laatste Prinselijke Rijtoer 17:00 uur Prinsenreceptie ZOH Prins Mienus XIV 18:00 uur La Cantina 18:30 uur Café Oud Brabant Avond: Prinselijke Rijtoer langs de Kaaiendonkse leut-tempeltjes 19.00 uur Café de Apotheek 20:00 uur Brasserie MIX 20:50 uur Café De Kloek 20:30 uur Café de Pub 23:25 uur Het laatste halfuurtje met z’n allen op de Markt. 21:00 uur Café de Klappeij Bekendmaking moto 2018 ,et ammaol een rooi nuske 21:30 uur Minneboo dance & partycenter waont onze Nar neemt Staamp!-voetend afscheid!

De OCS van dag tot dag te volgen

Vrienden van Mienus De Vrienden van Mienus: serveren een Kaaiendonks festijn met LEUT. Ook de Vrienden van Mienus grossieren in leut. Met de jaarlijkse reunie van de Vrienden van Mienus werd dit jaar dan ook één groot palet van leut geserveerd, met smakelijke muziek en gezelligheid. Degenen die Vriend(in) zijn kregen hun traditionele jaarplaatje. Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV met Groot Gevolg en Prinses Kaaike XIV met Klein Gevolg kwamen hun vrienden en vriendinnen begroeten en vooral bedanken. OZH Prins Mienus XIV heeft hoogstpersoonlijk zijn nieuwe vrienden en vriendinnen de mooie

vriendenketting omgehangen, wat prachtige momenten opleverde. Het mooie van deze vriendenclub is dat zij ervoor zorgen dat het menu, dat deze dagen in Kaaiendonk wordt geserveerd, voor iedere Smulnar, Smulnarrinneke en natuurlijk voor alle Snotnarren en Snotnarrinnekes beschikbaar is. Door middel van een jaarlijkse bijdrage van € 60,- steunt een Vriend van Mienus speciale doelen binnen het carnavalsprogramma; zoals jeugd, ouderen en zieken. Jaarlijks komen de Vrienden bij elkaar in ’t Zonneke. U kunt nog steeds Vriend van Mienus worden! U kunt zich aanmelden middels het formulier op smulnarren.nl of u kunt contact opnemen met het secretariaat: Ton Schoenmakers via e-mail: vriendenvanmienus@smulnarren.nl


Verenigingepraot Wil jij ook bij het Gilde der Gulnarren? “Het illustere Gezelschap van het Gilde der Gulnarren” is een club van enthousiaste parculieren en bedrijven die carnaval een warm hart toedragen. De Gulnarren maken het ieder jaar mede mogelijk dat OCS de Smulnarren het volksfeest Carnaval in Kaaiendonk kan organiseren. Ben jij een maatschappelijk betrokken ondernemer of partculier met Carnavalsbloed? Word dan ook Gulnar voor € 555,- per jaar! Jaarlijks bieden we je: - Een uitnodiging voor de Gulnarren-netwerk-borrel -met-hap in november. - Logo aanduiding in weekblad Oosterhout, Kiekerekie en op de ORTS kabelkrant, tijdens carnaval. - Grats meerijden met één voertuig in de reclame-optocht. - Jaarlijkse naamsvermelding op de website

van OCS de Smulnarren. - 25% Kortng op een advertentie in de Kiekerekie m.u.v. voor en achterzijde. - Tegen een gering bedrag, tijdens Carnaval jouw bedrijfslogo op de Markt. - Mogelijkheid tot het bestellen van stapbonnen die vooraf worden thuisbezorgd. - Als eregast te worden uitgenodigd met meestal speciaal gereserveerde plaatsen voor: Smulnarrenbal, de Carnavalsviering in de St. Jan basiliek, Sleuteloverdracht op het stadhuis, ontvangst door Prins Mienus XIV voorafgaand aan de Prinsenreceptie en de Boerenbruiloft - Je ontvangt jaarlijks de “Gulnar” jaarspeld. Spreekt dit je aan? Word dan Gulnar. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat je het doet! Meld je dan aan via gulnarren@smulnarren.nl

Omdaddegijutband weer van de partij Ut ies toch van de zotte he, de onafscheidelijke Bruurs van Omdaddegijutband zullen ook dees jaor weer van zich laten horen! Hoe? Da zegge we lekker nog nie. Mar we zijn dur uit: we hebben de witte rook al gezien wor! En we hebben

Dit jaar hoopt K.C.K. Peppi Lam op het Ierse geluk Onze Kaaiendonkse carnavals Klub K.C.K. Peppi Lam bestond in 2015 al weer 11 jaar en behaalde toen de eerste prijs in Kaaiendonkse optocht in de categorie Grote groepen. Ook het jaar daarna wisten we de eerste prijs te behalen met onze creatie van baby’s in een kinderwagen en konden we ons geluk niet op. Om ook dit jaar weer voor het zelfde resultaat te gaan is alle geluk van de wereld welkom. Daarom zijn we het geluk interna-

Nieuw: Junior Gulnarschap Je bent een startende ondernemer of particulier en je wilt ook graag je steentje (kaai) bijdragen aan onze Kaaiendonkse carnaval maar de stap naar volwaardig Gulnarschap is nog te groot. Speciaal voordeze potentiele Gulnarren hebben we het Junior Gulnarschap in het leven geroepen. Junior Gulnar 3x11=33: Ben jij 33 jaar of jonger, ondernemer en/of Carnavalsvierder in hart en nieren, dan kun jij maximaal 3 jaar Junior Gulnar worden voor €333,-per jaar. Hiervoor bieden wij je elk jaar: Een uitnodiging voor de Gulnarren-netwerkborrel-met-hap in november, een uitnodiging voor de Gulnarrenreceptie op zaterdag met Carnaval, vermelding van jouw bedrijfslogo in de Kiekerekie onder “Junior Gulnar”, tijdens Carnaval jouw bedrijfslogo op een spandoek op de markt onder “Junior Gulnar”, je ontvangt jaarlijks de “Junior Gulnar” jaarspeld. Spreekt dit je aan? Meld je dan aan via gulnarren@smulnarren.nl

dur wir jeeeeel veul zin in. We zien dur woak jil errug naor uit om jullie wir vier daoge lang te gaon ontmoeten! En un glaske meej jullie te drinken, en un bietje te dááánsen of gewoon un bietje te maauwe!. En da ut leutig wordt da staot nou al vast eej….jullie zijn dur. En wij zijn dur. Jin plus jin is dan drie eej….!!! Tót dun 25e in dun kèrnevalsdienst eej…..

tionaal gaan zoeken en hopen we het gevonden te hebben in Ierland. Met onze ludieke creatie van dit jaar is het Ierse geluk dan ook hopelijk met ons dit jaar! De Ierse geluks-kabouter, de Leprechaun, loopt dit jaar met ons mee in de in de Kaaiendonks grote optocht en geeft hopelijk heel Kaaiendonk geluk tijdens deze carnaval. De Leprechaun staat bekend om zijn vrolijkheid en is vaak te vinden bij een pot met goud. Als er dit jaar in de optocht een regenboog verschijnt, kijk dan maar goed. Want onder ieder regenboog staat natuurlijk ook een pot met goud. Als dat geen geluk is dit jaar…

Daor hedde de Sjarretellekus wir geve er un eige draai aon.

Die hebbe we dees joar namelijk wel nodig om d’un optocht uit te kunne loope. We kunne dus nie op onze lauwere ruste. Vurrug joar zijn wij gefuseerd en zochte wij “Daor En om onze kunste te laote horen en zien in d’un hedde de Sjarretellekus wir” samen naor unne nieuwe optocht, mot ut publiek wel effekus meehelpe. Wij Prins. We hebbe wel un mooie Mienus gevonden, houwe de touwkus in hande en ut publiek motte er alleen war da nie vur zonne lange tijd. un draai aon geven. Dees joar gaan we ut dan ok over un andere boeg gooie en houwe we de touwkus in eige handen. We hebbe de leste maanden veul motte trainen om un goeie kondizie op te bouwe.

Wij stoan nouw al te sprienge om mee te moge doen aon dun optocht, we kunnen bekaanst nie wachte. We zien jullie allemaol wel op de 26ste Groetjes van Daor hedde de Sjarrtellekus wir.


Carnaval 2016: Historisch verantwoord Druk druk druk. U kent dat wel; veel te veel te doen. Dat geldt ook voor mij, E.I. Vogelaar, archivaris van het Kaaiendonks Carnavalsmuseum. Zeker in deze tijden, waarin zich donkere wolken lijken samen te pakken boven ons mooie museum, heb ik dringend behoefte aan assistentie. Na een zorgvuldige procedure denk ik die gevonden te hebben in S. Stoefmans. Een amateurhistoricus, die in het verleden ook al eens heeft gepubliceerd in deze Kernevalskraant. Zoals ook uit onderstaand vraaggesprek blijkt, is hij het Kaaiendonkse spoor wel een beetje bijster. Vandaar dat ik hem voorlopig als stagiair aan het werk heb gezet. Waarde E.I., Waarom moet ik in Kaaiendonk carnaval vieren? Da’s gin goeie vraog eej Stoefmans, da wiste al: Gij mot in Kaaiendonk carnaval vieren omdadde mij op mot volge, en ge mot du jeel goed oplette. Maor verder mot helemaal niemand wa meej carnaval, laat staon da ze ut motte vieren, da motte ze fijn zelluf weten, en asse gin zin hebbe motte ze veural nie komme. Volgende vraog.

Hoezo niks motte? En al die motto’s met motte erin dan? Waarom moet carnaval trouwens een motto hebben? Kun je zonder niet feesten? Daor kan ik kort over zijn: un motto mot nie. En al zeg ik hetzelf da zou un goei motto zijn. Maor vanuit historisch besef hedde er wel mooie jaren bij gehad: “zilver motte poetsen”, “twee drieen motte vieren”, “twee vieren motte achten”, prachtig! En da waren dan nog alleen de jubileumjaren. Maar ut mot nie eej, ut mag. En zo mot ut zijn meej carnaval: dat ut mag. En Soefmans, dit was nou best wel een redelijk goeie vraag.

een parlementaire enkete. Neej, de Mienus (m/v) wor benoemd; door wie en waarom is volkomen onduidelijk en laten we da asjeblief zo houwe. Met groet, E.I. Vogelaar

Beste Vogelaar, Ik vind het allemaal maar een beetje vaag. Maar dat zal dan ook wel traditie zijn zeker? Iets heel anders dan. Als ik naar Kaaiendonk kom, wat mag ik dan zeker niet missen? Goede groet, S. Stoefmans (met een s op het eind) Collega Stoefmans, Zoals ik al eerder heb uitgelegd: Ge mag alles missen, ge mot namelijk niks, ge mag ut zelf weten en iedere dag is er wel iets: zaterdag intocht, zondag optocht, maandag boerenbruiloft, dinsdag kinderkopkesoptocht en sluiting. En daar magde natuurlijk allemaal naar toe, maar ge mot nie vergete ok ut echte carnaval op te zoeke. ’s Middags un potje ouwehoeren in een leuttempeltje, buitenspeulende kapellekes, dinsdag kapellen in de Kloek, maandag ut KCI ontbijt, dinsdag ouwe meuten geleuter, de ronde van ut Rutselbos (dinsdag), bierridder boomzagen (maandag), en zelfs nog wat evenemente op donderdag vooraf: Ponderosa bingo in de Beurs, Staamp in de Pub, en paaldansen in de Salerno. Dus dur is veul leutigs te doen maor ge mot wel oplette waar de mot zijn. Met wetenschappelukke groet, EI

Andere vraag: we krijgen weer een nieuwe Mienus. Maar waarom nu nooit eens een lekkere Miena?

Goede EI, Nu zeg je zelf dat ik moet opletten. En er moet toch niks met carnaval? Kun je me je misschien wat vertellen over vorig jaar, zodat ik me kan voorbereiden en kan kiezen? S.

Best Stoefman, Prinsen in Kaaiendonk heten Mienus en gin Miena. Dat staot zo in ut Protocolder. Maor dur staot nergus da un Mienus man mot zijn. Ut zou best kunne da we ooit un Prinses Mienus krijge. Maar past op: we gaon hier gin statement van maken eej, want voordadde ut wit hedde een actiegroep die wil da bij gelijke geschiktheid de voorkeur uitgaot naar un vrouw, of krijge we een Europese aanbestedingsproocedure, een wet gelijke beaandeling, of

Stroefmans, Vorig jaor wast een mooi jaor, zoals ieder jaor un jaor uit duzenden. Ut jaor waorin waj kaaiendonkers afscheid moeste neme van XII. Maar wa wast ut een mooi jaor: - Kaaikwek gewonne deur Dubbel D en de Pistasrakkers, - Grootste Kaai oud-OCS-veurzitter en maotschappeluk ondernemer Chretien Brand(t), - winnaar van dun dweildag

De Brulkikkers uit Vleuten, - ere-pierewaaier Jeroen Vorspaget, - utin-zak-en-askruis noar dun pastoor Van Bronswijk, - De Volledigen wonne de carnavalskwis - ut mooist versierde café was de Salerno Bar - fotograaf Gerard Kievits had de mooiste etalage - de Ronde van ut Rutselbos werd gewonne dur Noa en Tyra, de pechprijs was vur CV Ons en de Raad van XI won de aanmoedigingsprijs - ut motto waar “Kaaiendonk serveert, leut op de kaart”. En dan hek ut nog nie over ut jaarlijks ogtepunt: Dun kaaiendonkse optocht, die vantjaor wir andersom gereje werd. Peppi Lam won bij de grwote groepe en Makkuluk Zat bij de kleine. CV met z’n 2 gingter met de prijs vandoor bij de paore en individuele. En de mooiste waoge was vollegus de jury die van de Pierewaaiers. Bij dun Kinderkopkes optocht waore ze eigenluk ammaol winnaors. Mar omda de zjurie toch iets te doen mot hebbe, wiere er een paor aongeweze die net iets meer winnaor waore: CV de Leutige Elf bij de paore en individuele, CV Ut Gevolg bij de kleine groepe en CV Ut Klein Gevolg bij de grote groepe. Maor mijn beste Soepmans: zekers meej carnaval gagut nie om winnen maor om meejdoen! E.I. Vogelaar

Amice Vogelaar, Zo, dat zijn inderdaad heel wat hoogtepunten. Ik zie er al naar uit om deze uiterst belangrijke taak van geschiedschrijving van je over te nemen. Maar ik zie er ook wel een flink beetje tegenop… Kunnen we niet nog wat langer samenwerken aan dit jaarlijkse historisch verantwoorde relaas? Zou wel mooi zijn, toch? Denk er nog maar even over na. We hebben nog wel even voordat we weer in de pen moeten klimmen. Je inmiddels goede vriend (toch?) Stoefmans Dat zalle we nog mar eens bekijke, Stoephans. Kom nou irst mar us kerneval viere in Kaaiendonk. Dan hedde een goed bild bij watter allemaol gebeurt. En dan zalle we daornao wel us kijke hoe we het volgend jaor gaan doen. Veul leut! Was getekend, E.I. Vogelaar, archivaris S. Stoefmans, stagiair

Deze rubriek is mogelijk gemaakt door het Kaaiendonks Carnavals Museum!


De Grootste Kaai 2016 In het allervijfde regeringsjaar van Mienus XII – zijn laatste alweer, snik! –, in het laatste jaar van Mienus XII dus, brandt meer dan ooit de vraag op ieders lippen: wie o wie? Gaat de commissie opnieuw vreemd en komt de nieuwe Grootste Kaai, na Dorst, Teteringen en Den Hout, uit Oosteind dit jaar? Maar wat is nog logisch in dit leven? Niet uit Oosteind, dus! Dichter bij huis, uit Weststad dan? Niet zonder meer! Maar in alles wel een heer! De nieuwe Grootste Kaai is dus een heer! Charmant, bruggenbouwer, verenigingsman, ondernemer met oog voor de Oosterhoutse gemeenschap.

Gaat steeds voor een nette oplossing en kiest er niet voor om zaken onder het tapijt te vegen. Hoewel hij dat gemakkelijk zou kunnen. Voor hem wil de commissie, als grote waardering, de loper uitrollen.

- Realiseerde, uiteraard samen met anderen, dat de Mienushal in eigen bezit kwam van OCS. - Is nu al weer acht jaar voorzitter van Herensociëteit De Eendracht. - Penningmeester van de Business Club Amerstreek in Weststad. - Lid van de Sigarenclub. - Lid van kookclub Les Copins Culinaires.

De Grootste Kaai 2016 - Ooit, lid van de Raad van Elf, vice-voorzitter en voorzitter van de OCS. - Trouwe sponsor van de OCS en andere Oosterhoutse activiteiten. - Lanceerde het idee van de stapbonnen. - Medeoprichter en bestuurslid van het Parkfeest.

Kortom, de Commissie Selectie & Voordracht Grootste Kaai heeft na zorgvuldig toetsingsberaad geconcludeerd dat Chrétien Brandt uit Oosterhout ruimschoots voldoet aan de criteria zoals die zijn vastgelegd in het Protocol der Grootste Kaaien.

Chrétien Bra

ndt

De Gróótste

Kaai 2016

Hem

foto: Henny Brandt voor oosterhout.nieuws.nl

45


Kaaiendonkse Onderscheidingen 2016 Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XII heeft het behaagd om in het afgelopen carnavalsseizoen de volgende mensen in de adelheid te verheffen: De Grootste Kaai 2016 Chrétien Brandt

Grootkruis der Nimmer Aflatende Smulnar met de Klopkaai Joep Heinen

Grootkruis der Nimmer Aflatende Smulnar met de Vuurkaai Jelle van Biert, Debbie Huisveld, Maurick Janssens, Ann Heinen-Dierkx, Maarten Nolle

Grootkruis der Nimmer Aflatende Smulnar met de Kietelkaai Jan van den Biggelaar, Paul Oudenhooven, Thomas Vink, Charita Guardeno, Femke de Bont, Talisha Janssen, Pepijn de Jong, Casper Lambrechts, Tom Verdijk, Nikky van Vugt, Daniek van Langh

Grootkruis van de Dartele Smulnar Monique Borst, Guusje Caron, Elvira Nolle-Groeneveld, Tamara Oudenhooven-Teunissen, Prins Tinus d’n Irste (Gilze), Prins Jan-Willem (Rijen), Prins Nillis (Teteringen), Prins Antonius (Haagse-Beemden), Prins Kluif de XII (den Hout), Prins Gijs de XV(Ammerzoden), Prins Sjef d’n Irste (Geertruidenberg).

Klompkes van Mienus Bas Veldhuizen, Wilfred Bogaerts, Eelco Lamme, Monique Lamme, Edwin Bol, Rikky Bol vd Kieboom, Marcel van Stokkom, Mirthe Molenschot, Dennis van Gils, Sander de Laat, Noah de Jong, Thijs de Graaf, Thirsa van Meel, Rien Joosen, Daniella Roelands, Marc Meeuwis

Prinselijke Smulnar 2016 Eva de Bakker, John van Bavel, Anne Bekhoven, Cor Beljaars, Diny Beljaars, Jelle van Biert, Jan van den Biggelaar, Marc Bloemsaat, Monique Blom, Wilfred Bogaerts, Edwin Bol, Wesley Bol, Femke de Bont, Martijn de Bont, Miriam de Bont, Remco de Bont, Jeroen van den Bosch, Bram Cardon, Joost Cornelisse, Lotte Cornelissen, Chris Cornelissen, Nico Crama, Dirk-Jan Edelman, Babette van

Eijck, Jack Erlings, Frank Evers, Helmut Fleischacker, Els de Gast, Eddy van Geel, Dennis van Gils, Thijs de Graaf, Peet de Graaf, Frits Grakist, Nicolle van der Groen, Charita Guardeno, John Guardeno, Edward Heijne, Joep Heinen, Wim Hendriks, Rene Hermens, Peter Honkoop, Merel Honkoop, Jos Huijbregts, Stefan Huisman, Debbie Huisveld, Neeltje Huisveld, Toine Huisveld, Wesley Huisveld, Wilfred Huysmans, Ivo Jamar, Edwin Jansen, Paul Janssen, Talisha Janssen, Maurick Janssens, Noah de Jong, Pepijn de Jong, Geert de Jong, Brigitte Kakerken, Gerard van Kalderkerken, Mirjam Kerkhof, Django Kerseboom, Thijs Kievits, Britt Klonen, Toon Kock, Ronald Krijnen, Thijmen Guy Krijnen, Winny Krijnen, Ilse Krols, Sander de Laat, Casper Lambregts, Eelko Lamme, Ernst Jan van Langh, Daniek van Langh, Ad Loonen, Bram Luijten, Jeff Maanders, Corne Marijnissen, Diana Marijnissen, Jeanne Mathon, Jo van Meel, Kaylee Miltenburg, Mirthe Molenschot, Marie- Josee Mous, Joke Muntjewerf, Ruud Muntjewerf, Boy Neomagus, Paul Oudenhoven, Esther Peeters, Ina van Pelt, Theo Poortvliet, Prins Fred dun eerste (Zevenbergen), Prins Hendrik dun eerste (Lage-Zwaluwe), Jaco Putter, Christel Renema, Elly Renswouw, Mark Rijpert, Marcel Rocks, Paul Rombouts, Michiel de Rooij, Rotary Club Oosterhout, Sven Scheffers, Ton Schoenmakers, Antoine Slabber, Britney Snoeren, Veerle van Stokkom, Marcel van Stokkom, Tony Topuozis, Bas Veldhuizen, Tom Verdijk, William Verdijk, Leon Vermijs, Thomas Vink, Hans van Vugt, Nikky van Vugt, Senna Waterham, Petra van der Woel, Monique Zimmerman,

Kaaikes Kinderkopke 2016 Jade van Moergestel, Joost Oomen, Thijs Verhulst, Guusje vd Rovaart, Stijn de Vos, Bram de Graaf, Justin Renders, Sven Michielsen, Joris de Vos, Veerle Nicolaes, Mitch Rijken, Mats Scholten, Lucas Renders, Jur Damen, Jia Hui Wu, Pien van Buitenen, Lisa Michielse, Iris Slabber, Emma Vermijs, Gaby Woesthoff, Jente Moviat, Hans van Vugt, Babette van Eijck, Remco de Bont, Peggy Willart.


Carnaval Leuttempel Dun Bussel Iedere dag tot 19.00 uur

25

Februari

Zaoterdag | 14.00 uur Busselfamiliefist vur Snotnarren en Narinnekes van alle lifteijdu

26

Februari

ZoNdag | 14.00 uur Popcornbal meej graotis popcorn vur alle Snotnarren en Narinnekes MaoNdag | 14.00 uur Superkeinderfist meej knotsgekke liedjes van de Gebroeders Ko

27

Februari

28

deINSdag | 14.00 uur Keinderkopkesbal meej lotereij meej leutige kadookes

Februari

IS a o a r K aar j e 7 1 t Z m / u t a .00 uur | 14 L a L a h 02 t L o t r a u u 0 W 20.0 ag

Vrajd

Ze u e g NICa

24 Mo Februari

rdag

Zaote

a

25

SK L o P . Mr

Februari

g

Za e g & NueL

ZoNda

26 Ma ri Februa

�ntree

€ 7,50

ut

arto Passe-p

€ 21,00

ag

27

Februari

MaoNd

LoCaL

aN

h

dhda a o r e

/M Zo

VrIj t

e

K u L & rWd

t

Koop je kaartjes vanaf zaterdag 21 januari 2017 aan de balie bij Theater de Bussel | Ut Kaais Walhalala is een alcoholvrij feest.

Profile for Kickvors Media & Communicatie

Kiekerekie 2017  

De carnavalskrant van Oosterhout (Kaaiendonk). Jaargang 62, editie 1 Uitgegeven door: OCS De Smulnarren

Kiekerekie 2017  

De carnavalskrant van Oosterhout (Kaaiendonk). Jaargang 62, editie 1 Uitgegeven door: OCS De Smulnarren

Profile for kickvors
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded