Page 1

Sommertilbud 2012 for voksne og familier

www.kfum-kfuk.dk/familie ďż˝ www.kfum-kfuk.dk/voksne


Velkommen på lejr! Sommer, sommer og sol – havet og blæsten og ... masser af dejlige oplevelser sammen med andre i det dejlige danske sommerland.

Er du til åbne teltdøre, lejrliv og fællesskab, så glæd dig til at dykke ned i KFUM og KFUKs sommertilbud til familier og voksne i kataloget, du lige har åbnet.

Tilmelding, pris og yderligere info finder du i beskrivelserne for de enkelte lejre. For nogle lejre er der prisforskel på medlemmer/ikke medlemmer. Uanset medlemskab er alle HJERTELIG VELKOMMEN.

Lejrene er forskellige på fysiske rammer (ude- som indendørs), antal deltagere, beliggenhed, aktivitetsniveau, programudbud og andet. Du kan herunder se forskellen på LEJRE og CAMPS for familier og under de enkelte tilbuds præsentation inde i bladet finde og vælge det, der passer jer bedst.

Der er oplyst fremgangsmåde for tilmelding og betaling ved omtalen af hvert enkelt tilbud her i kataloget. Her finder du også kontaktoplysninger på de personer, der kan svare på spørgsmål, der omhandler det enkelte tilbud.

Fælles for alle tilbud er, at de er baseret på en værdifuld arv: ”Gi´ til fællesskabet – og bli´ en del af det”.

H U S K : Vil du være sikker på en plads på et af tilbuddene, så tilmeld dig i god tid.

V EL K O M M EN til fede, forundrende og fornøjelige ferieoplevelser i og med KFUM og KFUK.

Alle ferietilbuddene er arrangeret af frivillige, engagerede, erfarne KFUM og KFUKere. De har gjort sig stor umage for at sammensætte spændende programmer i fællesskabsinspirerende rammer.

FamilieLEJRE

FamilieCAMPS Tilbydes på Hvide Klit Familiecamp og på Vestjysk Familiecamp ved Holmsborg. Omkring lejrbygninger opbygges campingplads med 140-450 deltagere. Der er også mulighed for at bo i lejrbygningerne. Der er programtilbud for alle aldersgrupper. Man kan vælge selv at lave sin mad, eller købe den ved forudbestilling.

Prøv det – og bli´ en del af et givende fællesskab. Sommertilbud for Familier er organiseret under Familieudvalget for KFUM og KFUK i Danmark. Sommertilbud for Voksne er organiseret under Voksenudvalget for KFUM og KFUK i Danmark. Se mere og bliv opdateret om alle lejrene på www.kfum-kfuk.dk vælg henholdsvis menuen ”Familie” eller ”Voksen” KFUM og KFUKs Landskontor Valby Langgade 19, 2500 Valby Email: national@kfum-kfuk.dk Telefon: 36 14 15 33

Der tages forbehold for eventuelle trykfejl

er Venø Familielejr (hvor det i høj grad er tilrettelagt for Familier med mindre børn) eller Familieferie ved de hvide klitter (hvor målgruppen er familier med børn i alle aldre). Disse to tilbud er LEJR på den fede måde for hele familien. Dvs. at de 70-100 deltagere lærer hinanden at kende i løbet af ugens program, hvor man er fælles om oplevelserne lige fra aktiviteter, foredrag, workshops og fællesspisning. De fleste bor i lejrbygningerne, men der er også mulighed for at campere.


Venø Familielejr

– stråtækt familieidyl på Limfjordsøen 14. - 20. juli 2012

KFUM og KFUK i det midt- og vestjyske inviterer til familielejr på Venø igen i 2012. Venø-lejren er en ægte ø-lejr på den lille Limfjords ø, der ligger nord for Struer. Lejren har til huse på »Firbjergsande« – en stråtækt lejrbygning, der ligger lige ud til fjorden i smukke og børnevenlige omgivelser. Se mere på www.firbjergsande.dk Der er mulighed for at bo på eget værelse, men vil man hellere campere, er lejrens område også velegnet til det. Der er plads til omkring 100 deltagere på Venø-lejren. Vi spiser vores måltider sammen i spisesalen, hvilket er med til at give et godt fællesskab mellem alle lejrdeltagere, så vi – når ugen er omme – har rimeligt styr på, hvem der er hvem! Vi vil blive grundigt forkælet af et fantastisk madhold. Bord­ dækning, opvask, rengøring osv. hjælper vi hinanden med. Ligeledes får alle familier også lov til at hjælpe til med at stå for enkelte programpunkter såsom lejrbål, voksenandagt eller lignende.

Ugens program byder på: Ankomst i løbet af lørdag eftermiddag, Gudstjeneste i Venø kirke, formiddage med bibelarbejde for børn og voksne, olympiade, musik og sang, mad over bål, aften løb for de store børn og legesyge forældre, fri eftermiddag, markedsdag, friluftsgudstjeneste og meget meget mere. Vi slutter med fælles kaffebord fredag eftermiddag, De fleste aftener er der lejrbål for hele familien. Når børnene er kommet i seng, er der hygge eller foredrag for de voksne. Voksentræf vil bl.a. byde på en aften med fokus på familieliv/ parforhold ved Steen Palmqvist fra Agape, samt ”Børn og medier” ved Jens Kristian Lynderup fra ”Kidsandmedia”.

Lejren er først og fremmest for familier med mindreårige børn.

Planlægningsudvalget Karina og Allan Madsen, Timring, tlf. 97 33 33 67 Malene og Gregers Pedersen, Vildbjerg, tlf. 97 21 05 53 Dorte og Lynge Madsen, Silkeborg, tlf. 87 20 19 94 Hanne og Johannes Andersen, Timring, tlf. 46 94 90 96/ 24 66 79 68 Camilla og Eske Kristensen, Give, tlf. 76 40 10 87

Priser

Tilmelding

Boform: Stort værelse med 8 sengepladser og bad: 1100 kr. Forbeholdt familier på 5 eller flere personer. Lille værelse med 2- 4 sengepladser, toilet og mulighed for ekstra madras: 550 kr. Campingvogn eller telt pr. enhed inkl. el: 250 kr.

Tilmelding fra 23. februar 2012 på e-mail venoelejr@kfumkfuk.dk eller alternativt til Hanne og Johannes Andersen (se udvalget).

Deltagerbetaling (alle aktiviteter, foredrag og fuld forplejning) 1 -12 år: 600 kr. 13-99 år: 1100 kr. Eventmedlemskab 0-29 år: 125 kr. (Tillægges deltagerbetalingen for IKKE-medlemmer på 29 år og derunder. Eventmedlemskabet gælder resten af 2012 til enkeltstående arrangementer i KFUM og KFUK).

For evt. spørgsmål ang. priser kontakt Hanne og Johannes Andersen, tlf. 46 94 90 96

Ved tilmelding opgives: medlemsnumre for alle i familien, der er medlem af KFUM og KFUK tydeligt, hvordan I ønsker at bo – stort værelse, lille værelse eller camping, navn, fødselsdato og klassetrin FØR sommerferien for børnene. Kontakt Hanne og Johannes hvis I IKKE umiddelbart efter tilmelding får bekræftelse på jeres tilmelding. Ved framelding efter 1. juni opkræves 50 % af lejrafgiften til dækning af fællesudgifter, såfremt pladsen ikke kan afsættes til nye deltagere.

3


Hvide Klit Familiecamp 14.- 21. juli 2012 Vi glæder os til at byde dig og din familie velkommen til Hvide Klit Familiecamp 2012. Det bliver et hav af gode oplevelser for hele familien, så I kommer ikke til at sidde lårene af hinanden! Det har mange erfaret, og har du ikke prøvet det før, så har du chancen til sommer. Ugen byder på både latter og tid til eftertanke i samvær med dejlige mennesker fra hele landet.

I voksenprogrammet kan du bl.a. glæde dig til:

Som barn kan du bl.a. glæde dig til:

Et anderledes foredrag med tekstforfatter Arne Andreasen og band, som giver koncert med udgangspunkt i sange fra ”Et øjeblik – en evighed”. Arne fortæller om tanker bag tilblivelsen af de poetiske sange. 

Í Gospel Kids Í Boldbane (fodbold i lange baner) Í Lego-telt Í Sjov og leg i børneteltene Í Lejrbål og underholdning Í Masser af sand – og vand

”Se mig!” – om Tryghed, Tillid og Trivsel i vore liv og familier”. Et foredrag af Birthe Møberg. Mor til 5, præst og psykoterapeut. Lisbeth Filtenborg som lejrpræst. Lisbeth er præst i Gjellerup ved Herning og en blændende fortæller Vitaminer til hele kroppen – vedkommende bibelforedrag, indlæg der provokerer, debat, sang, musik, hygge og sportslige aktiviteter

Som ung (7. klasse og op) kan du bl.a. glæde dig til: Í At bo i Teenlejren (UDEN mor og far!) Í Musik og fest ÍS  pændende foredrag for unge – af unge! Í Råhygge Í Bålandagter Í Snakke om tro og liv ÍV  i har fundet nogle fantastiske, tændte og helt igennem hyggelige ledere, som vil gøre alt for, at DU får en helt forrygende uge på Hvide Klit!

Praktiske oplysninger Der er ankomst lørdag fra kl. 15 og afrejse den efterfølgende lørdag inden kl. 10. Lejren består af to bygninger, Hvide Klit og Klitten, to campingpladser og en teentelt-lejr (7. kl. - 19 år). Lejrbygningerne bliver fortrinsvis brugt til møder, klubaktivitet og bespisning. Overnatning foregår i telt eller campingvogn, men der er mulighed for at leje et 4- eller 8- persons værelse, hvis man ønsker det. Der er mulighed for at købe middagsmad og aftensmad, så længe der er plads i spisesalen (bestilles ved tilmelding). Mange vælger også selv at lave maden på campingpladsen. Vælges der værelse, er morgenmad med i prisen. Hvide Klit ligger ca. 10 km. syd for Sæby i et idyl­lisk klitområde tæt ved en god og børnevenlig badestrand. Der er en lille købmand 900m fra lejren. Der vil i løbet af lejren være mulighed for, på egen hånd, at tage på udflugt til bl.a. Sæby, Frederikshavn eller en naturoplevelse til den Jyske Ås. Forplejning efter eget valg. Der er mulighed for madlavning, opvask og begrænset køle- og frysekapacitet.

4

Priser Deltagerbetaling (dækker udgifter til aktiviteter, foredragsholdere o.l) Børn under 1 år gratis. 1-11 år: 170 kr. 12- år: 355 kr. Eventmedlemskab 0-29 år: 125 kr.

(Tillægges deltagerbetalingen for IKKE-medlemmer på 29 år og derunder. Eventmedlemskabet gælder resten af 2012 til enkeltstående arrangementer i KFUM og KFUK).

Camping/værelse (inkl. tilslutning af el) 1-11 år: 265 kr. 12+ år: 575 kr. Hund: 430 kr. Enkeltmåltider (kan bestilles til følgende priser): Middagsmad (varm mad) 4-11 år 40 kr. • 12+ år 60 kr. Aftensmad 4-11 år 35 kr. • 12+ år 55 kr.

Tilmelding Senest 1. april 2012 til kasserer Dorthe og Ole Mølby – efter først til mølle princippet. Kontakt Ole Mølby på mailadressen ole@moelby.dk for at få tilsendt en elektronisk tilmelding. Alle der er tilmeldt rettidigt kan forvente en plads, medmindre man hører fra kassereren i løbet af kort tid.

Betaling Der udsendes opkrævning pr. mail til betaling senest 1. maj 2012. Ved evt. framelding efter 1. maj op­k ræves 50 % af stævneafgift m.m. til dækning af fællesudgifter.

Lejrens adresse Hvide Klit, Nellemannsvej 48, Lyngså, 9300 Sæby

For yderligere info kontakt Karin Dalsgaard og Hans Kærgaard (lejrchef) – tlf. 40 33 62 64 karindalsgaard@hotmail.com Ingelise og Henrik Vestergaard (lejrchef) tlf. 97 54 24 70 bangsvej6@hotmail.com Dorthe og Ole Mølby (kasserer) tlf. 24 46 70 11 • maole@moelby.dk Bente og Ove Rix (kasserer) tlf. 97 36 85 36 • B.O.Rix@mail.dk


Familieferie

ved de Hvide Klitter

Hvide Klit, Nellemannsvej 48, Lyngså, 9300 Sæby, tlf. 98 46 91 31.

28. juli - 4. august 2012

T E M A : Her har dagen evighed Familieferie er fællesskab, nærvær, leg og tid til at være. At være sammen med dem du holder af, at være sammen med jævnaldrende, at være tæt på sol, strand og vand. At være i en lille tidslomme af intensitet og udsyn på en gang. En gang i mellem at føle øjeblikkets lykke og være en del af noget større; at opleve glimt af evigheden. ”Familieferie ved de hvide klitter” kan rumme ca. 100 deltagere. Deltagerne er familier med børn i alle aldersgrupper, dog er der en stor og velfungerende Ungdomsgruppe. Alle måltider spises sammen og er grobund for mange snakke og nye venskaber for både store og små.

Mest for børn Sådan kan din dag se ud: Stå op, spise morgenmad, lege, forkyndelse i aldersopdelte grupper med sang, aktivitet og måske en historie. En strandtur og derefter middagsmad. Bordtennis, klatre i træer eller leg på boldbanen. Eftermiddagsmad og mega-grineren aktiviteter sammen med familien og resten af lejren. En strandtur og aftensmad. Lejrbål, hvor du viser en sjov sketch. Saft og kage, og så på hovedet i seng eller måske får du lov til at hygge lidt med vennerne.

Planlægningsudvalget Dorthe og Holger Lauritsen, Asp, Struer 96 85 88 89 Jette og Knud Anker Jepsen, Lebølgård, Sydals, 74 41 62 08 Malene Balsby Roersen, Daugbjerg, Viborg, 97 54 80 55 Jørgen Thisgaard, Aulum, 20 40 83 25

Lejrens adresse:

Gruppeopdelinger sådan cirka: Sandkassegruppen: 0 - 2 år (forældre er ansvarlige), Børnegruppe 1: 3 - 6 år Børnegruppe 2: 0.- 3. kl. Between: 4.- 6. kl.

Mest for unge En uge i paradis, samvær med andre unge, vandrundbold, boldspil, hygge, snak og leg, forkyndelse med humor, nærvær og mening. Vi har vores egen zone på pladsen, vores ledere styrer for vildt. Ungdomsgruppen: 7 - 18 år

Mest for voksne Bibelarbejde med oplæg, samtaler og debat, kaffe, sang og latter, tid til leg og forundring, rum til kreative og skøre indfald, foredrag til eftertanke, fornyelse og opløftelse, åbent fællesskab, spil og snak i de små timer, oplevelsen af at være en stor familie.

Højdepunkter Í Besøg af Steen Palmqvist, Familieterapeut i Foreningen Agape og i egen praksis Í Berigende ord fra Forstander for Diakonhøjskolen, Jens Maibom Pedersen Í Sangaften så ”taget letter” Í Lejrbål Í Lækker mad fra eget køkken Í Temafestaften med underholdning og folkedans Í Kvindeklub og ”Spark til dæk”

Priser Boform: Værelse – op til 8 personer: 1200 kr. Værelse – op til 4 personer: 900 kr. Camping inkl. strøm: 400 kr. Alle værelser har egen indgang, samt toilet og bad. Der er mulighed for at flere familier kan bo sammen i de store værelser – husk at påføre dette ønske ved tilmelding. Campister har adgang til lejrens fælles toiletter og baderum. Deltagerbetaling: Børn under 2 år: gratis Børn 2 - 10 år: 650 kr. Unge 11 - 17år:800 kr. Voksne: 1150 kr. Eventmedlemskab 0 - 29 år: 125 kr. (Tillægges deltagerbetalingen for IKKE-medlemmer på 29 år og derunder. Eventmedlemskabet gælder resten af 2012 til enkeltstående arrangementer i KFUM og KFUK).

Tilmelding Senest den 15. april 2012 pr. mail til familiecamp@gmail.com eller brev til Jette Jepsen, Lebølvej 20 Lebølgård, 6470 Sydals Tilmelding er endelig registreret når depositum på 1000 kr. er indbetalt til Nordea på kontonummer: 2720 0712202-602. Oplyses ved tilmelding: Í Adresse og telefonnummer Í Deltagernes navne – for børn også alder og klassetrin pr. august 2012 Í O m der ønskes familieværelse (4/8) eller camping Í Specielle hensyn fx allergi, specialkost eller lignende Í KFUM og KFUK medlemsnummer Tilmelding bekræftes senest efter ca. 10 dage. I juni tilsendes deltager- og lejr oplysninger. Ved framelding efter den 1. maj 2012 vil depositum ikke blive tilbagebetalt.

5


Vestjysk familielejr på Holmsborg Bibelcamping 20.- 28. juli 2012 T E M A : Ud med evangeliet Vestjysk familielejr afholdes på Holmsborg lejrcenter, der ligger lige op til sidste klitrække ved Vesterhavet, ca. 3 km. syd for Søndervig. I lejrcentret er spise- og mødesal, hyggelige opholdsrum, toilet/baderum og små soverum. Se mere om lejrcentret på www. holmsborglejrcenter.kfum-kfuk.dk. Der er opstillet et stort mødetelt og små samlingstelte til de forskellige aldersgrupper. I kan campere med campingvogn eller telt på pladsen eller leje et værelse i lejrcentret. Maden kan købes på lejren eller I kan selv lave den i campingkøkkenet. Vestjysk familielejr er camping for alle med aktivitetstilbud til alle aldersgrupper alle dagene. Man kan deltage i de arrangementer og aktiviteter, man ønsker.

Af tilbud kan nævnes: Í For børnene er der forskellige aktiviteter i løbet af dagen. De har deres egen samlingstelt og om formiddagen vil der være sang, bibelfortælling og forskellige værksteder med en båd, som omdrejningspunkt. Í En teensommerlejr med eget program og ledere Í Ungdomscamp for unge/voksne fra hele landet Í Møder og cafehygge for de voksne Í For hele lejren: Gospel-værksted om lørdagen. Pilgrimsvandring og børne-pilgrims-tur om søndagen. Grill-aften, familieløb m.m. Í Tag derfor hele familien med, og få en alletiders familieoplevelse samtidig! Formiddagene vil byde på bibelarbejde for alle aldersgrupper. For de voksne vil bibeltimernes oplæg blive holdt af dr.teol Kai Kjær-Hansen, Lystrup og cand.teol Bodil Skjøtt, Århus Eftermiddagene byder på aktiviteter, men man kan også vælge at tage på udflugt til en af Vestjyllands seværdigheder, eller blot nyde sommeren på den dejlige strand. Aftenerne indbyder til offentlige møder i det store mødetelt. Fredag aften er der gospel-koncert ved Krakow Gospel Choir. Af andre medvirkende kan nævnes den tidligere muslim fra Iran, Massoud fra Odense. Tryllekunstneren Jørgen Hansen fra Kolding. Biskop Karsten Nissen, Viborg. Børnene er med til den første del indtil talen, så er der tilbud om børneprogram i lejrcentret.

Priser pr. døgn Boform: Campingvogn: 150 kr. inkl. 2 voksne Telt: 100 kr. inkl. 2 voksne Voksen campist 70 kr. Børn gratis til og med 13 år Værelse med 4 køjer: 120 kr. Køje: 50 kr. Er du medlem af KFUM og KFUK gives 25 % rabat på overnatning. Tilmelding KUN nødvendig, hvis I vil leje et værelse. Tilbud: Teensommerlejren: 800 kr. for hele ugen (inkl. campering, måltider og aktiviteter). 25% rabat på alle bo-priser for medlemmer af KFUM og KFUK. 50% rabat på alle måltidspriser for børn 0-13 år. Måltider: (bestilles dagen før) Morgenmad: 20 kr. Middagsmad: 60 kr. Aftensmad: 40 kr.

Mere info Fra 1. maj 2012 kan Teenlejr-programmer fås hos Hans Peter Søe. tlf. 61777626. Mail: hpsoe@hotmail.com Fra 1. marts 2012 kan udførligt program for hele lejren fås hos lejrchefen (se adresse herunder) og findes på www. holmsborgbibelcamping.kfum-kfuk.dk Arrangør: KFUM og KFUK i distrikt Skjern Lejrchef: Else Søe, Landtingvej 4, 6900 Skjern. Tlf.97362314. Mail: ses@it.dk

Lejrens dresse Vestjysk familielejr på Holmsborg Bibelcamping, Holmsborgvej 65, Søndervig, 6950 Ringkøbing

6


Voksenlejr i Vestjylland På Finderup Efterskole 7.- 14. juli 2012

Velkommen til en aktiv lejr for voksne over 30 år. Her er fællesskab og naturoplevelser vigtige elementer, ligesom samværet også byder på udbytterige foredrag og debatter med udgangspunkt i Kristendommens fortællinger og forkyndelse. Lejren foregår på Finderup Efterskole i Vestjylland, som ligger centralt placeret for udflugter i det vestjyske.

Lejrens program L Ø RD A G: Ankomst efter kl. 15, indkvartering og velkomstaften, bl.a. v/ forstander Oluf Therkildsen S Ø N D A G: Gudstjeneste i en af omegnens kirker. Om eftermiddagen går vi på opdagelser i nærområdet. M A N D A G: Foredrag v. Forst. for Nøvlingskov efterskole, Helle Braad Mikkelsen: ”Vi er her ikke kun til pynt!” – ud fra Benny Andersens forfatterskab. Om eftermiddagen er der to valgmuligheder, enten en skinnecykeltur eller besøg på Danmarks Flymuseum i Stauning Om aftenen er der folkedans v/ Ellen Haunstrup fra Timring T I R S D A G: Heldags bustur rundt om Ringkøbing Fjord, bl.a. med besøg i Ringkøbing kirke. Aftensmaden spises på en restaurant. O N S D A G: Formiddagen er til fri disposition, og om eftermiddagen kører vi til Møltrup Optagelseshjem i Timring v/ Vildbjerg, her bliver der foredrag, rundvisning og kaffe. Aftensmaden griller vi i Præstbjerg Naturcenter i Sørvad. Dagen sluttes af med en Solnedgangsmusikaften T O R S D A G: Dagstur til Skjern Enge, enten som cykel- eller vandretur. Aftenen byder på en sangaften ved tidligere organist Linda Andersen fra Spjald F RE D A G: Bustur til Vedersø kirke og præstegård. Museumsleder Lisbeth Lunde Lauridsen vil fortælle om stedet og om Kaj Munk. Om eftermiddagen forberedes festaftenen. L Ø RD A G: Oprydning, og farvel og tak. Afrejse senest kl. 10.

Praktiske oplysninger Finderup Efterskole har 50 sengepladser, fordelt på 2, 3 og 4 mands værelser. Det vil derfor være dejligt hvis nogen vil bo sammen. Der er også mulighed for selv at medbringe telt eller campingvogn. Afhængig af hvor mange der vil bo indendørs fordeles deltagerne i de forskellige værelser. Alle medbringer selv sovepose eller dyne/pude og lagen. En rimelig god fysik er et plus, men ingen betingelse.

Borddækning, opvask og daglig rengøring vil blive uddelegeret i forhold til hvilke muligheder den enkelte har Lejrens adresse: Finderup Efterskole, Herborgvej 7, Finderup, 6900 Skjern Pris: Deltagerpris: (inkl. fuld forplejning, logi, bus, aktiviteter, entréer og slutrengøring) For medlemmer af KFUM og KFUK: 2150,- kr. For ikke-medlemmer: 2550,- kr.

Tilmelding: Senest d. 1.juni på www.kfum-kfuk.dk/ tilmelding eller til Sidsel og Peter Jørgensen, A. P. Møllersvej 48, 7400 Herning. Ved tilmeldingen betales et depositum på 450 kr. Yderligere oplysninger: fås hos Solvejg Randrup, tlf. 97 40 37 10, solvejgr@ofir.dk

7


T 36 14 15 33 M national@kfum-kfuk.dk www.kfum-kfuk.dk

Fotos: Henrik Fjordback, Simon Simonsen

KFUM og KFUK i Danmark Valby Langgade 19 2500 Valby

Sommertilbud 2012  

Her kan du se nogle sommertilbud for voksne og familer, som arrangeres af KFUM og KFUK i Danmark.