Page 1

D EC E M BER 20 12 Î Information fra KFUM og KFUK til alle givere

K Æ RE G I V E R Vi kan slutte året af i en glad og begejstret stemning efter et landsmøde med en stor deltagelse af den frivillige kerne i KFUM og KFUK. Det lover godt for den rejse, vi skal ud på – frem mod den nye vision, som skal lede organisationen frem til 2025. Den er vigtig, fordi troen på Gud er et livsgrundlag, vi gerne vil give videre. Både i ord og i handling, så KFUM og KFUKs stærke værdier og menneskesyn kan gøre en forskel i mange flere børn og unges liv. Også til målgrupper, der ellers ikke kender til kristendom eller har oplevet at have et trosliv. Årets mange aktiviteter og de glade deltagere understreger endnu engang, hvor meget godt KFUM og KFUK har at dele af. Sammen har vi også kræfterne til at finde nye måder at gøre det på. Det har vi ikke mindst takket være mange trofaste givere, der hvert år bakker op om KFUM og KFUKs arbejde. Derfor skal der lyde en hjertelig tak for ethvert bidrag til arbejdet i KFUM og KFUK i Danmark - det er med til at bringe godt nyt ind i børn og unges virkelighed - i ord og i handling. Venlig hilsen - med alle gode ønsker om en velsignet jul og et godt nytår!

Kirsten Lund Larsen Generalsekretær

g

G

eli d læ

jul


VISIONEN FOR KFUM OG KFUK ER KLAR KFUM og KFUKs landsmøde vedtog i sidste måned en ny vision for KFUM og KFUK Visionen lyder:

I 2025 vil KFUM og KFUK være en dynamisk og levende organisation, der når ud til flere og nye målgrupper. Vi tilbyder aktiviteter, der på et tydeligt kristent grundlag møder de behov, som børn og unge omkring os har, og styrker deres livsmod og handlemuligheder i forhold til både trosliv og samfundsliv.

Hovedbestyrelsen, ansatte og alle lokale foreninger vil i de kommende år sætte alle sejl til for at gøre ord til handling, så den nye vision bliver til virkelighed og til gavn og glæde for børn og unge i Danmark. Foruden den nye vision, der sætter fokus på viljen til at nå nye målgrupper, blev det på landsmødet også besluttet, at KFUM og KFUK skal etablere et administrativt fællesskab med FDF på Rysensteen i København inden for de næste to år. Det sker fordi vi er overbeviste om, at der kan hentes både praktiske, økonomiske og udviklingsmæssige gevinster ved at etablere en fælles administration under samme tag. KFUM og KFUK fik også en ny hovedbestyrelse. Se den på www.kfum-kfuk.dk (under Kontakt).

Bjarke Buhl • Hammerum

er ny formand for KFUM og KFUK i Danmark ”Landsmødet varsler en ny tid for vores bevægelse. Vi skal bruge vores tydelige kristne grundlag til at blive relevante og gøre en reel forskel i Danmark og verden.”

Simon Rasmussen • Aarhus er genvalgt hovedbestyrelsesmedlem

”På Landsmødet har vi vist modet til at være udadvendte og relevante uden at have en frygt for at miste troen. Fordi vi er stærke nok i troen til at kunne udfordre os selv og hinanden på hvordan KFUM og KFUK skal være relevante i verden.”

UNGE I KFUM OG KFUK TROR PÅ AT GLÆDE SMITTER Formand for KFUM og KFUKs unge-udvalg, Lasse Mortensen, skriver om den nye vision. Vi har fået en ny vision i KFUM og KFUK! En vision der giver hele vores dejlige forening et fælles mål. Dette fælles mål håber jeg vil give endnu mere energi og ny inspiration til, hvordan man kan drive KFUM og KFUK-forening i dag. Vi skal ud af døren og vise, hvem vi er, og tanken om at være relevant og til stede, der hvor det giver mening ude i lokalsamfundet, tiltaler mig virkelig som KFUM og KFUKer. For selvfølgelig skal vi det! Hvordan skal vi ellers kunne dele det fantastiske kristne budskab? Vi er godt i gang flere steder. Jeg er sikker på, at udviklingen vil fortsætte de kommende år – og det bliver en rigtig spændende tid! At etablere tiltag i lokalsamfundet kræver dog noget af foreningerne: Et stærkt forenings- og klubliv. Dette vil vi i Ung-udvalget gerne være med til at understøtte. Vi har startet kampagnen ”Det er fedt at være frivillig”, hvor vi i første omgang henvender os til frivillige teen- og konfirmandklubleder. Hele kampagnen er udviklet efter mantraet: ”Er der overskud og glæde blandt lederne/de frivillige, så spreder det sig også til børnene/de unge”.

Lasse Mortensen er formand for KFUM og KFUKs unge-udvalg.


DEN STILLE BØN Jakob Damm Knudsen, sognepræst i Erritsø og erfaren klubleder i KFUM og KFUK, prædikede ved gudstjenesten på KFUM og KFUKs landsmøde. Det følgende er et uddrag fra denne prædiken. Jeg synes det er svært med bøn. Ingen tvivl om at det ville være godt for mig at bede mere både for andre og for mig selv, men hvor er det svært at finde tid til i en travl arbejdsuge. Men hvor er vi henne når ikke engang præsten får bedt for sin menighed, sine konfirmander, sin familie og sine venner? Derfor har jeg på mange måder forsøgt at få det inkorporeret i min hverdag. Jeg har forsøgt at gå ture i engen mens jeg bad, jeg har forsøgt at gøre det til en rutine når jeg cykler, jeg forsøgte endda at lægge mig over på knæfaldet i kirken og bede ti minutter hver morgen. Det går ikke særlig godt for mig. Det er svært at finde tid til at bede og jeg er bestemt ikke noget mønstereksempel. Men jeg tror det er vigtigt at sætte tid af. Det vigtigste er ikke hvad vi får sagt, at vi nu husker alt det vi skal bede for, i øvrigt ved Gud det allerede før vi ber, nej det vigtigste er at være stille. Være til rådighed for Gud. Give Gud plads til at virke i os. Vi må stole på, at han nok skal bruge den tid vi har sat af fornuftigt. Guds Helligånd lader sig ikke sådan styre rundt i vores lille manege. Jeg vil gerne give jer et eksempel som er blevet meget stærkt for mig. Jeg havde holdt min første juleaftensprædiken for børnefamilier. Den handlede om engle. Og jeg var mildest talt skuffet da folk gik ud af kirken. Jeg følte

virkelig at jeg havde ramt ved siden af målgruppen og gik og ærgrede mig over det hele julen. Jeg spurgte mig selv: Var det mig eller var det Helligånden der havde en dårlig dag den juleaften? Så skete der det at 4 måneder efter kom der en dame på min egen alder hen til mig i børnehaven og fortalte at hun havde været oppe til gudstjeneste ved mig juleaften. Og den historie med englene havde rørt hende så meget. Hun havde faktisk besluttet sig for at hun gerne ville døbes. Gud virker i det stille og han kan godt bruge en dårlig juleaftensprædiken til at røre ved mennesker. Vi får aldrig styr på hvad der kommer ud af vores anstrengelser for at udbrede det gode budskab om Kristus selvom vi så gerne ville. Guds Helligånd lader sig ikke sådan styre. I den stille bøn for Guds ansigt giver vi Helligånden plads til at virke. Vi ved ikke hvordan, men vi må stole på at Gud har styr på det. Det kan være utrolig svært at få sat tid af til at bede i en travl arbejdsuge. Jeg kender det selv alt for godt, men jeg tror det er livsvigtigt for os. Og så må vi huske, at Bøn ikke så meget er at få sagt en hel masse til Gud. Nej, det er i højere grad, at være stille og stille sig til rådighed for Gud så han kan arbejde i os, så han kan tale til os, så han kan virke i os.


TAK FOR EN GOD ADVENTSGAVE TIL KFUM OG KFUK KFUM og KFUK skaber rammerne for gode fællesskaber, hvor børn og unge mærker, de kan tro på Gud – og at Gud tror på dem. Vær med til at støtte dette arbejde – og giv lige nu en god adventsgave til KFUM og KFUK. Í Benyt medsendte girokort Í Overfør via netbank til vores girokonto 3007332 (husk at vælge type +01) eller til vores konto i Sydbank: Reg: 8075 kontonr: 0000140685 Í Brug dankort på www.kfum-kfuk.dk/gave

Í Opret en aftale om regelmæssig støtte via Betalingsservice. Det kan du gøre på www.kfum-kfuk.dk/pbs eller hos Per Rasmussen på KFUM og KFUKs Landskontor, tlf. 36 14 15 47 Í Støt KFUM og KFUK og andre organisationer fast på www.splitaid.com

SKATTEFRADRAGET ER STØRRE Fra og med i år vil alle beløb man giver til velgørende organisationer blive fratrukket på selvangivelse. Der er ikke længere en bundgrænse på 500 kr.

Du kan også læse mere på www.kfum-kfuk.dk/givere KFUM OG KFUKS VÆRDIER Værdierne i KFUM og KFUK er blevet drøftet igennem efteråret. På Landsmødet blev der afholdt en uofficiel afstemning, som placerede disse fem værdier i toppen: • • • • •

Tro Fællesskab Næstekærlighed Frivillighed Ansvarlighed

Er du enig i, at de er KFUM og KFUKs kerneværdier? Du er meget velkommen til at skrive til os og give din mening til kende. Se e-mail og postadresse nederst på siden.

T: 36 14 15 33 M: national@kfum.kfuk.dk www.kfum-kfuk.dk

Foto Gorm Olesen

KFUM og KFUK i Danmark Valby Langgade 19 • DK 2500 Valby

Giverbrev december 2012  

Information til KFUM og KFUKs givere

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you