Page 1

Sommertilbud 2009 for voksne og familier

www.kfum-kfuk.dk/familier www.kfum-kfuk.dk/voksne


Velkommen på lejr!

Ferie – ferie – ferie... Slap nu a’ og hold fri...

Ferie – ferie – ferie… – også for voksne

Sådan synger familien i »Far til fire«, og sådan kan familier landet over nynne med her midt i januarkulden. Med dette katalog i hånden, kan I sammen drømme jer hen til de gode oplevelser, der venter for sommeren 2009. Ta’ et kig rundt på KFUM og KFUKs ferietilbud for familier:

KFUM og KFUKs gode fællesskab er også grundlaget for de tilbud, der er målrettet voksne. Se tilbuddene bagerst i dette katalog.

FamilieLEJRE på Venø Familielejr (hvor det i høj grad er tilrettelagt for Familier med mindre børn) eller Familieferie ved de hvide klitter (hvor målgruppen er familier med børn i alle aldre). Disse to tilbud er LEJR på den fede måde for hele familien. Dvs. at de 70-100 deltagere lærer hinanden at kende i løbet af ugens program, hvor man er fælles om oplevelserne lige fra aktiviteter, foredrag, workshops og fællesspisning. De fleste bor i lejrbygningerne, men der er også mulighed for at campere.

FamilieCAMPS tilbydes på Hvide Klit Familiecamp og på Vestjysk Familiecamp ved Holmsborg. Omkring lejrbygninger opbygges campingplads med 140-450 deltagere. Der er også mulighed for at bo i lejrbygningerne. Der er programtilbud for alle aldersgrupper. Man kan vælge selv at lave sin mad, eller købe den ved forudbestilling.

Tilmelding, pris og yderligere info Der er forskellige priser på de forskellige ferie tilbud, men ens for alle er det dog, at der er forskel på prisen for medlemmer af KFUM og KFUK i Danmark og ikke-medlemmer. Uanset medlemskab er alle hjertelig velkommen. Der er oplyst fremgangsmåde for tilmelding og betaling ved omtalen af hvert enkelt tilbud her i kataloget. Her finder du også kontaktoplysninger på de personer, der kan svare på spørgsmål, der omhandler det enkelte tilbud. Se også www.kfum-kfuk.dk/familier, hvor hver enkel familie ferie tilbud har sin egen underside. HUSK: Vil du være sikker på en plads på et af tilbuddene, så tilmeld dig i god tid. Sommertilbud for familier er organiseret under Familieudvalget for KFUM og KFUK i Danmark. Spørgsmål kan rettes til udviklingskonsulent på familieområdet Tove Simonsen, tlf. 60 21 44 04, ts@kfum-kfuk.dk KFUM og KFUKs ferietilbud er baseret på åbne fællesskaber. Hold din egen teltdør åben, besøg din ferienabo og ryk frokostbordet ud på fællesvejen, så får du en dejlig ferie sammen med KFUM og KFUKere fra hele landet.

Sommertilbud for voksne er organiseret under Voksenudvalget for KFUM og KFUK i Danmark. Spørgsmål kan rettes til formand Knud Erik Jørgensen, tlf. 97 22 51 61 , kejkjj@post12.tele.dk

Alle KFUM og KFUKs ferietilbud er arrangeret af frivillige, engagerede, erfarne lejr-folk. De ved, hvad der skal til for at skabe en god ferieoplevelse i KFUM og KFUK fællesskabet – så prøv det!


Venø Familielejr

– stråtækt familieidyl på Limfjordsøen 11. - 17. juli 2009 KFUM og KFUK i det midt- og vestjyske inviterer til familielejr på Venø igen i 2009. Venø-lejren er en ægte ø-lejr på den lille limfjordsø, der ligger nord for Struer. Lejren har til huse på »Firbjergsande« – en stråtækt lejrbygning, der ligger lige ud til fjorden i smukke og børnevenlige omgivelser.

Ugens program L Ø RD A G: Ankomst i løbet af eftermiddagen med venlig velkomst af udvalget. Derefter er der kaffe, hvor vi hilser på hinanden, og så skal lejren indrettes. S Ø N D A G: Gudstjeneste i Venø Kirke. Om eftermiddagen afholdes familieaktivitet.

Der er mulighed for at bo på eget værelse, men vil man hellere campere, er lejrens område også velegnet til det.

M A N D A G: Hele familien er kreative og dagen slutter med mad over bål

Der er plads til omkring 100 deltagere på Venø-lejren. Vi spiser vores måltider sammen i spisesalen. Det er med til at give et godt fællesskab mellem alle lejrdeltagere, så vi – når ugen er omme – har rimeligt styr på, hvem der er hvem! Vi vil blive grundigt forkælet af et fantastisk madhold, men borddækning, opvask, rengøring etc. hjælper vi hinanden med. Ligeledes får alle familier også lov til at hjælpe til med at stå for enkelte programpunkter såsom lejrbål, voksenandagt eller lignende.

T I R S D A G: Drenge og piger deles og har aktiviteter i grupper. Om aftenen er der mulighed for at få en ny nuance på børneopdragelse.

Lejren er først og fremmest for familier med mindreårige børn. Hver formiddag er der bibelarbejde i forskellige aldersopdelte grupper.

F RE D A G: Gudstjeneste om formiddagen. Eftermiddagen nedbrydning og oprydning af lejren. Derefter langt kaffebord, og så fælles farvel og tak for denne gang.

O N S D A G: Frieftermiddag. Om aftenen løb for store børn og legesyge forældre T O R S D A G: Markedsdag for hele familien

De fleste aftener er der lejrbål for hele familien. Når børnene er puttet er der hygge for de voksne eller foredrag. Hør blandt andet foredrag om »Kriser i livet« og »Familie, tro og børn«.

Udvalget byder velkommen på Venø-lejren 2009 Í Kristina og Henrik Fjorback, Ikast, tlf. 97 25 28 26 Í Bente og Kristian Solsø, Herning, tlf. 97 26 85 66 Í Anita og Niels Peter M. Østergaard, Aulum, tlf. 97 47 25 30 Í Berit Krogh og Bent Ingeman Rasmussen, Horsens, tlf. 76 25 88 78 Í Lene og Ole Gaardbo Hansen, Herning, tlf. 97 16 40 20

Priser

(incl. fuld forplejning)

Boform Stort værelse (8 køjer, bad og toilet): 1050 kr. Lille værelse (2-3 senge og mulighed for ekstra madras, toilet og bad): 550 kr Egen campingvogn/telt inkl. el: 250 kr Deltagerbetaling (alle aktiviteter, foredrag, og fuld forplejning) Under 12 år: 550 kr. 12 - 18 år: 750 kr. Over 18 år: 1050 kr. Tillæg hvis man ikke er medlem af KFUM og KFUK: Under 29 år*: 75 kr. 29 år og derover: 250 kr. *) Tillægget for ikke-medlemmer under 29 år registreres som et eventmedlemskab, og gælder resten af 2009 til enkeltstående arrangementer i KFUM og KFUK.

Tilmelding Tilmelding fortrinsvis på e-mail venoelejr@kfum-kfuk.dk, alternativt til Lene og Ole Gaardbo Hansen, tlf. 97 16 40 20. Ved tilmelding skal I opgive medlemsnumre for alle der er medlem af KFUM og KFUK, samt tydeligt angive hvordan I ønsker at bo – stort værelse, lille værelse eller camping. Depositum 250 kr. bedes indbetalt ved tilmelding på lejrens konto i Jyske Bank, konto nr. 7590 161531-2. Ved framelding efter 1. juni opkræves 50 % af lejrafgiften til dækning af fællesudgifter, såfremt pladsen ikke kan afsættes til nye deltagere.


Hvide Klit Familiecamp 11. - 18. juli 2009 KFUM og KFUK inviterer igen i år til en storslået Familiecamp på Hvide Klit. Det er en lejr, der tilbyder forskellige og spændende aktiviteter for alle aldersgrupper, og hvor der også arrangeres forskellige fælles aktiviteter for hele familien. Udvalget har planlagt en lejr, der både kan give deltagerne noget til hovedet og til kroppen. En oplevelse eller en erkendelse som den enkelte og familien kan tage med hjem. En god og uforglemmelig oplevelse i samvær med andre fra hele landet.

Program »IND I EN anden verden« er valgt som tema for campen – et tema, der direkte henviser til KFUM og KFUKs internationale indsamlingsprojekt (læs mere herom på bagsiden). Ugens program er sammensat med aktiviteter for hele familien og aktiviteter for voksne samt børn og unge med opdeling i forskellige aldersgrupper (2- 4 år med forældre, 3- 4 år, 5-6 år (bh.kl.), 1.-2. kl., 3.- 4. kl., 5.-6. kl. 7.-9. kl., 16 år (10. kl.) -19 år). I programmet lægger vi vægt på Í At formidle det kristne budskab med bibeltimer, indlæg, samtaler og debatter Í Sang og musik Í Hyggeligt samvær Í Sportslige aktiviteter I år vil vi få besøg af bl.a. Thyra Frank, Plejehjemsleder (nomineret til Årets Leder) og Henrik Stubkjær, Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. For børnene vil der være mulighed for Børnegospel og Tensing.

Der er ankomst lørdag fra kl.15 og afrejse den efterfølgende lørdag inden kl.10. L Ø RD A G: Ankomst i løbet af eftermiddagen og velkomstaften med sang og musik. S Ø N D A G: Bibeltime, friluftsgudstjeneste, foredrag for voksne M A N D A G: Bibeltime, lejrbål og Den Blå Café T I R S D A G: Markedsdag for hele familien og valggrupper O N S D A G: Bibeltime og fri til ture i det nordjyske eller tur til stranden T O R S D A G: Bibeltime, fodboldstævne, foredrag for voksne. F RE D A G: Gudstjeneste i Abildgård Kirke i Frederikshavn, eftermiddagsprogram og festaften L Ø RD A G: Oprydning, farvel og på gensyn Børne- og ungdomsprogrammet vil i løbet af ugen byde på afvekslende og spændende aktiviteter. Ud over de faste programpunkter vil der være mulighed for forskellige aktiviteter på eget initiativ. Der er fodboldmål og volleyballnet sat op på pladsen.

Forplejning Der er fælleskøkken. I kan også vælge at købe maden. Se priser herunder og husk at bestille ved tilmelding.

Priser Boform (værelse eller egen campingvogn/telt med el tilsluttet) Barn (0-11 år): 320 kr. Voksen (fra 11 år): 510 kr. Deltagerbetaling (dækker alle aktiviteter og foredrag) Barn (0-11 år): 160 kr Voksen (fra 11 år): 320 kr. Måltider Der kan forudbestilles middagsmad (varm ret) og aftensmad (kold ret) til flg. priser: Varm middagsret barn (0-11 år): 40 kr Varm middagsret voksen (fra 11 år): 70 kr. Kold aftensmad barn (0-11 år): 30 kr. Kold aftensmad voksen (fra 11 år): 45 kr. Eventmedlemskab: 75 kr (Tillægges deltagerbetalingen for alle IKKE-medlemmer på 29 år og derunder. Eventmedlemskabet gælder resten af 2009 til enkeltstående arrangementer i KFUM og KFUK.)

Tilmelding Senest 2. april 2009 til kasserer. Kontakt kassereren på mail for at få tilsendt en elektronisk tilmelding. Betaling: senest 1. juni 2009 Ved evt. framelding efter 1. juni opkræves 50 % af stævneafgift m.m. til dækning af fællesudgifter.

Adresse Praktiske oplysninger Lejren består af to bygninger, Hvide Klit og Klitten, to campingpladser og en teentelt-lejr (7 kl.-19 år). Lejrbygningerne bliver fortrinsvis brugt til møder, klubaktivitet og bespisning. Overnatning foregår i telt eller campingvogn, men der er mulighed for at leje et 4- eller 8- persons værelse, hvis man ønsker det. Der er mulighed for at købe middagsmad og aftensmad, så længe der er plads i spisesalen (bestilles ved tilmelding). Mange vælger også selv at lave maden på campingpladsen. Vælges der værelse, er morgenmad med i prisen. Hvide Klit ligger syd for Sæby i et idyllisk klitområde tæt ved en god og børnevenlig badestrand. Der er en lille købmand 200m fra lejren. Der vil i løbet af lejren være mulighed for, på egen hånd, at tage på udflugt til bl.a. Sæby, Frederikshavn eller en naturoplevelse til den Jyske Ås.

4

Nellemannsvej 48, Lyngså strand. Lejren, Hvide Klit ligger ca.10 km syd for Sæby. Ønsker I nærmere oplysninger er I velkomne til at kontakte Í Birgit og Torben Vad (lejrchef) – tlf. 87 36 08 39, mail torbenvad@mail.dk Í Kirsti og Jan Sørensen (kasserer) – tlf. 86 27 27 68, mail jan-kirsti@mail.dk www.kfum-kfuk.dk/familielejre


Familieferie

ved de Hvide Klitter 25. juli - 1. august 2009 T E M A : Opslugt af livet

Priser

»Sommer, sommer og sol, havet og luften og … bare tæer på Hvide Klit.«

Boform Værelse max 8 pers:1100 kr. Værelse max 4 pers: 800 kr Egen campingvogn: 300 kr Ungdomstelt: gratis

Familier der leger sammen, konkurrerer med og mod hinanden, med plads til alvor og latter, lejrliv og fællesskab, alle lærer hinanden at kende, store som små – så vi bliver til »en stor familie«.

L Ø RD A G: Ankomst, indkvartering og ryste-sammen-aktiviteter

At være opslugt af livet er det, der gør at vi føler, vi er i live, men kan man nogle gange blive for opslugt af fx arbejde, familie… Hvad sker der med os, når vi opsluges af livet?

M A N D A G: »Kuffertcirkus«

S Ø N D A G: Gudstjeneste i Abildgård kirke, sangaften

T I R S D A G: Strandaktiviteter og aftenløb O N S D A G: Fridag

Vi vil i løbet af ugen: lade os opsluge af livet, blive opslugt af dygtige oplægs- og foredragsholdere, debattere og forundres, opdage nye måder at blive opslugt på, blive klogere på os selv og hinanden… Hvide Klit familieferie er en uge, hvor familier fra hele landet mødes. Der er program både for hele familien og inddelt efter alder. De voksne mødes til bibeltime fi re formiddage og to aftenforedrag. Der er fi re børnegrupper, herudover er der en ungdomsgruppe fra 6. kl., som mødes fi re formiddage og i alle grupper vil der være alderssvarende forkyndelse og aktiviteter. Eftermiddagene vil fx byde på familieaktiviteter, leg med sand og vand, markedsdag, samt sportsaktiviteter. Hver aften er der lejrbål med alt hvad der tilhører. Herudover skal vi have sangaften, aftenløb for de voksne og ungdomsgruppen (fra 5. klasse), sanglege og meget mere.

T O R S D A G: markedsdag og Maxilejrbål F RE D A G: Festaften med folkedans og sanglege for alle L Ø RD A G: Afrejse og på gensyn

Praktiske oplysninger Lejren er omgivet af skov, klitter og vand, samt en boldbane. Foruden de skønne omgivelser er lejren særdeles velindrettet med spisesal, pejsestue og hyggekroge med bløde sofaer. Du vælger selv hvordan du vil bo. Foretrækker du egen campingvogn eller telt, er der indrettet en lille campingplads nær boldbanen eller ønsker du at bo på et af lejrens 15 værelser som alle har egen indgang og eget toilet med bad.

Deltagerbetaling (alle aktiviteter, foredrag, og fuld forplejning) Under 2 år: gratis 2-10 år: 600 kr. 11-17 år: 750 kr Voksne: 1050 kr. Eventmedlemskab 75 kr (Tillægges deltagerbetalingen for alle IKKE-medlemmer på 29 år og derunder. Eventmedlemskabet gælder resten af 2009 til enkeltstående arrangementer i KFUM og KFUK.)

Tilmelding Senest den 15. april pr. mail til henriette@dybdahl.dk eller pr. brev til Henriette Dybdahl Jensen, Vindelevgaard 141, 7830 Vinderup. Tilmelding er endelig registreret når depositum på 500 kr. er indbetalt til Vinderup Bank, konto nr. 7790 1031573 (kan også vedlægges brev). Ved tilmelding skal følgende oplyses: Í Deltagernes navne – for børn også alder og klassetrin pr. august 2009 Í Om der ønskes familieværelse eller camping Í Specielle hensyn – ex. allergi, diabeteskost eller lignende Í KFUM og KFUK medlemsnummer for børn og unge Tilmelding bekræftes senest efter ca. 10 dage.

Lejrudvalg Í Lisbeth Ørts, Mejrup, tlf. 97 46 13 23 Í Arne Mundbjerg, Lemming, tlf. 86 85 98 75 Í Miriam Munksgaard, København, tlf. 39 18 48 33 Í Tommy Horn Kragh, Thisted, tlf. 97 91 27 72

I juni måned tilsendes deltagerliste og andre lejroplysninger. Ved framelding efter den 1. maj 2008 vil depositum ikke blive tilbagebetalt.

Adresse Hvide Klit Nellemannsvej 48, Lyngså 9300 Sæby 98469131 www.kfum-kfuk.dk/familielejre

5


Vestjysk familielejr på Holmsborg Bibelcamping 17. - 25. juli 2009 T E M A : Grib dagen

Praktiske oplysninger

Vestjysk familielejr afholdes på Holmsborg lejrcenter. Holmsborg ligger lige op til sidste klitrække ved Vesterhavet, ca. 3 km. syd for Søndervig. I lejrcentret er spise- og mødesal, hyggelige opholdsrum, toilet/baderum og små soverum.

Holmsborgvej 65, Søndervig, 6950 Ringkøbing

Der er opstillet et stort mødetelt og små samlingstelte til de forskellige aldersgrupper.

Overnatning Campingvogn: 120 kr. inkl. 2 voksne Telt: 100 kr. inkl. 2 voksne Voksen campist: 50 kr. Børn gratis til og med 13 år Værelse med 4 køjer: 100 kr. Køje: 30 kr.

I kan campere med campingvogn eller telt på pladsen eller I kan leje et værelse i lejrcentret. Maden kan købes på lejren eller I kan selv lave den i campingkøkkenet. Holmsborg bibelcamping er camping for alle. Der er tilbud for alle aldersgrupper alle dagene, og I er velkomne til at deltage i de arrangementer, I ønsker. Af tilbud kan nævnes: Í For børnene er der forskellige aktiviteter. Nogle skal indøve en musical til den sidste aften på lejren, andre laver kulisser, ikoner til musicals tema eller noget helt andet. Í En teensommerlejr med eget program og ledere Í Ungdomscamp for unge/voksne fra hele landet Í Møder og cafehygge for de voksne Í For hele lejren underholdning i gården, fælles grill-aften og familieløb. Tag derfor hele familien med, og få en alletiders familieoplevelse samtidig!

Priser pr. døgn

Er du medlem af KFUM og KFUK gives 25 % rabat på overnatning. Det er ikke nødvendig med tilmelding. Kun hvis I vil leje et værelse. Måltider Morgenmad: 20 kr. Middagsmad: 60 kr. Aftensmad: 40 kr. Børn ½ pris til og med 13 år Måltider bestilles helst dagen før.

Formiddagene vil byde på bibelarbejde for alle aldersgrupper. Eftermiddagene vil der være tilbud om aktiviteter eller man kan vælge at tage på udflugt til en af Vestjyllands seværdigheder, eller blot nyde sommeren på den dejlige strand. En eftermiddag vil der være et tema/seminar (gå ind på hjemmesiden efter den 15. februar og se hvilket tema) Aftenerne indbyder til offentligt møde i det store mødetelt. Børnene er med til den første del indtil talen, så er der tilbud om børneprogram i lejrcentret. En koncertaften bliver der forhåbentlig også. Søndag vil der være tilbud om en pilgrimsvandring.

Specielt tilbud for teensommerlejren 600 kr. (inkl. campering og måltider). Også her er der 25% rabat for de unge der er medlemmer af KFUM og KFUK. Fra 1. maj 2009 kan teenlejr-programmer fås hos Hans Peter Søe. tlf. 61 77 76 26. Mail: hpsoe@hotmail.com Udførligt program kan fås fra 1. marts 2009 hos lejrchef Else Søe, Landtingvej 4, 6900 Skjern. Tlf. 97 36 23 14. Mail: ses@it.dk Se evt. også på hjemmesiden www. skjern.kfum-kfuk.dk eller www.kfumkfuk.dk/familier Arrangør: KFUM og KFUK i distrikt Skjern.

6


Voksenlejr på Lolland-Falster – uden børn 11. - 18. juli 2009 KFUM og KFUKs voksenudvalg indbyder til voksenlejr for over 30-årige uden børn. Placeringen er denne gang i det sydligste Danmark, nærmere betegnet Marielyst på Falster. Marielyst har en af Danmarks bedste badestrande. Området er perfekt til at få gang i blodomløbet med en rask morgenbadning – eller gåtur langs stranden. Lejren ligger få hundrede meter fra stranden. Sildestruplejren er forholdsvis ny med gode faciliteter. Der er 60 sovepladser fordelt på 11 rum. Dette betyder, at nogle nødvendigvis må bo sammen, men det vil være dejligt, hvis nogen kan bo i egen campingvogn eller telt. Der er en stor græsplæne, som vil være velegnet til campering. Lejrens deltagere er med til at skabe et givende fællesskab, men det kan kun gøre det bedre, at det bliver i skønne omgivelser. Lolland-Falster har et frodigt landskab, hyggelige gamle byer og landsbyer og gode turistattraktioner. Vi har udvalgt en vifte af disse. Vi har valgt bustur en enkelt dag, et par dage bydes på cykeltur og gåture, men det vil også være muligt at komme rundt i egen bil.

Praktiske oplysninger Indkvartering, campering og teltslagning Lejren har 60 sovepladser, men da det kun er fordelt på 11 værelser vil det være dejligt, hvis nogen kan bo sammen. Hvis man i stedet ønsker at bo i eget telt eller campingvogn, er man meget velkommen til at gøre dette på lejrområdets store græsareal. Der er mulighed for at bruge lejrens faciliteter på lige fod med andre. Praktiske opgaver Borddækning, opvask, rengøring og andre praktiske opgaver vil blive uddele-

VO TILKSEN BU D

Her lidt om, hvad vi byder jer på: S Ø N D A G: Cykeltur til Gedser og Sydstenen, Danmarks sydligste punkt. Senere på dagen gudstjeneste i Marielyst Strandkirke og derefter spisning på en restaurant ved Marielyst Torv. M A N D A G: Besøg og rundvisning på Maribo Kloster, Maribo Domkirke og sejltur på Maribosøerne, evt. kombineret med en byrundtur. T I R S D A G: Foredrag om Falster før og nu i bl. a. H. C. Andersens fodspor. Derefter cykeltur til Corselitze Gods hvor H. C. Andersen kom og Halskov Vænge—en skov med fortidsminder. Foredrag om Ingemann O N S D A G: Bustur til Fuglsang Slotspark, Storstrøms Kunstmuseum, vandretur på Skejten og besøg på bostedet Sønderskovhjemmet og til sidst Nysted by. T O R S D A G: Fridag, men med tilbud om vandretur i moseområdet Borremosen, bytur til Nykøbing, tur til Møns Klint eller Knuthenborg Safaripark og/eller badning. F RE D A G: Besøg på Middelaldercentret med bygninger og værksteder fra middelalderen, ridderturneringer, blideaffyring og ikke mindst frokost i restaurant Svanen. Om aftenen holder vi festaften.

geret i henhold til hvilke muligheder den enkelte har.

Pris (dækker foredrag, fuld forplejning, indkvartering/campering, bustur og entréer til planlagte besøg). Medlemmer af KFUM og KFUK: 1600 kr. Ikke medlemmer af KFUM og KFUK: 2000 kr

Tilmelding Senest 1. juni til Ragna Lollike, Hullebækvej 23, 4800 Nykøbing F, ragnalollike@ email.dk, tlf. 54 86 85 10 Husk at oplyse evt. medlemsnr. samt ønske til boform ved tilmelding.

Nærmere oplysninger kan fi ndes på www.kfum-kfuk.dk/voksne eller man kan kontakte: Í Agnete og Jørgen Jørgensen, Froensevej 12, 4863 Eskilstrup agnetedue@hotmail.com, tlf. 54 45 45 90 Í Anne Grethe og Hans Henrik Andersen, Finsensgade 13, 4800 Nykøbing F, hanseogco@mail.tele.dk, tlf. 54 86 07 78 Í Ragna og Jens Lollike, Hullebækvej 23, 48 00 Nykøbing F, ragnalollike@email.dk, tlf. 54 86 85 10

7


Sommerhøjskole

på Rydhave Slots ungdomsskole – for voksne 40+

2. - 5. juli 2009 T E M A : Strør vi frøkorn – vores mission

Praktiske oplysninger

Vi inviterer igen i år til en lille uges sommerhøjskole i de smukke rammer på Rydhave Slots Ungdomsskole.

Ankomst den 2. juli kl. 16.00

Gennem bibelforedrag, sang, eftermiddagsudflugter og meget andet oplever vi fællesskabet som det udfolder sig bedst, når voksne over 40 år er sammen. Flere oplysninger fåes på mail steennygaard@fiberpost.dk eller tlf. 97 16 18 74

VO TILKSEN BU D

Dagsprogrammet er Morgenandagt, bibelforedrag, eftermiddagsudflugt, forskellig aftenprogram, lørdag festaften. Medbring Dyne/pude og senglinned. Vi bor på værelser. Der bliver opsat teleslynge efter ønske. Salmebog og De Unges Sangbog benyttes.

Pris 1535 kr. Betaling sker via netbank som giro.

Tilmelding Steennygaard@fiberpost.dk eller pr. brev til Agerbjerg 68, Snejbjerg, 7400 Herning Begrænset deltagerantal. Sidste tilmeldings frist er 2. juni 2009

Børn og unge skal vide, at verden er skæv – og at de kan gøre en forskel

Skolegang. Ligestilling. Værdighed. Et langt og sundt liv. Det er ikke en selvfølge for alle, men noget vi alle kan være med til bliver muligt for endnu flere. KFUM og KFUKs projekt IND I EN anden verden har det ambitiøse mål dels at oplyse om de 8 mål for udvikling som FN vedtog i 2000 dels at omsætte målene til konkret handling. IND I EN anden verden støtter derfor i samarbejde med vores partner i YMCA i Madurai i Indien en lektiecafé, hvor børn fra et slumområde får hjælp med lektier og en portion mad. Se mere på www.kfum-kfuk.dk/indien og læs også hvordan du støtter projektet som klub eller forening eller som enkeltperson.

FN’s 2015 mål Í Vedtaget af FN i 2000 Í Målene skal være redskab til at bekæmpe ekstrem fattigdom, sikre skoleuddannelse, forbedre ligestilling, mindske børnedødeligheden, sikre miljømæssig og bæredygtig udvikling Í Målene skal nås inden 2015

i På alle KFUM og KFUKs sommertilbud 2009 for familier kommer du på en eller anden måde

Sommertilbud 2009  

KFUM og KFUKs sommertilbud 2009 for voksne og familier.

Sommertilbud 2009  

KFUM og KFUKs sommertilbud 2009 for voksne og familier.