Page 1

KINDVRIENDELIJK WONEN NABI KINDVRIENDELIJK WONEN NABIJ CENTRUM

...EN WAT HEEFT KESTEREN NOG MEER TE BIEDEN! FASE 2 : 6 HOEKWONINGEN 30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 1

|

21-12-2016 10:32:12

7 MI


izen? Verhj duenken Wi et uw mee m ing! t inrich

En g e advie ven s ove r alle werk rhande zaam hed in uw nieuw en e woni ng!

fwand Schui ten kas maat dig op ! Volle akt gema

Ontw e je eig rp en kast!

Industrieweg 2 D | 4041CR Kesteren | T. 0488 - 48 04 48 kesteren@formido.nl | www.formido.nl

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 2

21-12-2016 10:32:29


- VOORWOORD -

Kesteren blijft groeien ‘De Poorthof’ is het vierde project in Kesteren dat in een relatief kort tijdsbestek wordt gerealiseerd. De centrale ligging, de aanwezigheid van bedrijven, winkels, zorgvoorzieningen en onderwijs, maar ook de goede bereikbaarheid maakt het dorp aantrekkelijk voor oud en jong. Er verrijzen betaalbare woningen op de voormalige locatie van Christelijke MAVO ‘De Poort’. Vandaar dat het project de naam ‘De Poorthof’ kreeg. Velen hebben ongetwijfeld goede herinneringen aan deze school die een springplank was naar het vervolgonderwijs of een goede baan. Misschien zijn er zelfs oud-leerlingen die op deze plek komen wonen. In samenwerking met De Bunte Vastgoed is in de afgelopen jaren gekeken naar de mogelijkheden om het terrein te herontwikkelen. Verschillende opties kwamen voorbij. Van hoogbouw tot gevarieerde laagbouw. Dat laatste is het uiteindelijk geworden. Ik vind het stedenbouwkundig ook beter aansluiten bij de omgeving zoals de woningen aan De Peel. Het plan heeft een mooie uitstraling. Klassiek en dorps. Er is ruimte voor groen en parkeren. Voor kinderen een leuke plek om te wonen en te spelen. ‘De Poorthof’ is naar mijn overtuiging een goede aanvulling op het brede woningaanbod in Kesteren. Mijn dank aan De Bunte Vastgoed voor de prettige en constructieve samenwerking. Nieuwe bewoners: ik wens u veel woonplezier.

Hans Keuken,

wethouder

3

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 3

21-12-2016 10:32:41


Bertine van Mourik

Register Makelaar Taxateur bij Joop van Mourik Makelaars uit Opheusden

4

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 4

21-12-2016 10:32:58


HARTELIJK WELKOM IN HET MOOIE KESTEREN! Plan de Poorthof ligt op een locatie waar al heel veel voetstappen gezet zijn. Menig inwoner van Kesteren heeft hier zijn voorgezet onderwijs periode doorgebracht. Nu is het tijd voor een nieuwe fase in de geschiedenis van Kesteren! Een leuke wijk met aardige inwoners samengebracht in een hofje in mooie gedetailleerde, eigentijdse woningen! Ik ben blij dat ik namens Joop van Mourik Makelaars jou als enthousiaste koper een woning mocht verkopen.

DE MAKELAAR VAN POORTHOF

KLANTVRIENDELIJKE ONDERNEMERS De Poorthof ligt dichtbij het centrum waar klant­ vriendelijke ondernemers het dorp compleet maken met hun winkelaanbod. De dagelijkse voorzieningen zijn op loopafstand van je nieuwe woning. De ondernemers heten je dan ook van harte welkom in hun gezellige winkels met ge­ varieerd aanbod. Heb je een vraag over het dorp Kesteren? De winkeliers kunnen je van alles ver­ tellen omdat de meesten zelf ook trotse inwoners zijn van Kesteren. In september organiseren deze winkeliers met elkaar de jaarmarkt, een gezellige markt door het hele dorp met tal van leuke kraampjes en acties! Oh ja, heb je al van de Pitpas gehoord? Hiermee kan je sparen voor leuke kortingen én bijna alle ondernemers zijn hierbij aangesloten. Redenen genoeg om er trots op te zijn dat je binnenkort inwoner wordt van de Poorthof! RIJN Wil je genieten van de natuur of van een beetje verkoeling bij de Rijn? Ook dit is op loopafstand vanaf je woonwijk. Natuurlijk ga je met veel plezier in je nieuwe huis wonen maar vaak is het ook wel een beetje spannend omdat het toch een nieuwe stap in je leven is. Weet dan, dat je in Kesteren in ieder geval hartelijk welkom bent en ik verwacht dat het een mooie nieuwe stap zal zijn. Heel veel woonplezier in je nieuwe wijk maar natuurlijk ook veel winkel­ plezier in je nieuwe dorp! Het wordt leuk!

Lienden, Oudsmidsestraat 12 | T. 0344 - 60 24 00 | Opheusden, Swaenenstate 3 | T. 0488 - 44 29 06 info@joopvanmourik.nl | www.joopvanmourik.nl 5

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 5

21-12-2016 10:33:17


VAN DAM WONEN & SLAPEN DD rrrsss ccccecccc llnnnnnnn wwwww KKK nnnnraaaa dddd

ndd

Beeeee vvv DDD wwwww & lllll 90 sssssvvv nnnniihhh wooolaaakkkkrr

Kessssss .

tielsestraat 103 • kesteren • tel 0488 44 12 98 • www.vandamwonen.nl

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 6

21-12-2016 10:33:42


HISTORIE VAN KESTEREN

HISTORIE Het Van Lodenstein College is maar een nieuwe locatie verhuisd, enkele honderden meters verderop. De oude locatie aan de doorgaande weg: de Spoorstraat is vrijgekomen voor woningbouw. De projectnaam is gekozen vanwege de historie van de locatie. De eerste school, de oude MAVO, die op dit terrein stond had de naam De Poort. Een breed begrip in de hele Betuwe. In de naam ‘Poorthof ’ komt deze historie terug. KESTEREN Midden in de Betuwe, dat bekend staat om haar bomenteelt en de fruitteelt, ligt Kesteren. Kesteren wordt omringd door twee grote rivieren en is gelegen in Neder-Betuwe en nabij de Utrechtse

Heuvelrug. Dit geeft het dorp en de omgeving een landelijk karakter. Kesteren is een gezellig dorp met goede basisvoorzieningen en ideaal ontsloten door de korte afstand tot de A15 en de ligging aan het spoor, dat Kesteren verbindt met Tiel en Arnhem. Het dorp is daarom goed bereikbaar en centraal gelegen!. De nieuwe woonwijk ‘Poorthof ’ ligt in het centrum van Kesteren. Deze locatie biedt een bijzondere kans om in een kindvriendelijke buurt op loopafstand van voorzieningen te wonen. Er zijn diverse winkels (basis)scholen, kerken en andere culturele voorzieningen.

7

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 7

21-12-2016 10:33:54


Kinderdagverblijf Bunderbos BSO BunderFun Gastouderbureau Klik

Peuterspeelgroep Pippeloentje

Open van 7.00-19.00 uur! Opvang van 6 weken tot 13 jaar.

Spelen, leren & ontdekken in de peuterspeelgroep! Peuteropvang van 2 tot 4 jaar.

Hoofdstraat 38, Kesteren www.bunderbos.nl | 0488 482 673

Joost van den Vondelstraat 1B, Kesteren www.peuterdriehoek.nl | 0488 481 763

Dagelijks komen kinderen uit Kesteren en omgeving met plezier naar onze Brede School aan de Joost van den Vondelstraat 1B. Kinderen, ouders en leerkrachten vormen samen een betrokken samenleving in en om de school.

Komen jull ie een keer k ijken?

KENMERKEN VAN ONZE SCHOOL • Modern christelijk onderwijs • Een Brede School • Een veilig pedagogisch klimaat, waarin respect, zorg en verantwoordelijkheid voor elkaar kernwoorden zijn • Het kind en zijn onderwijsbehoeften staat centraal • Extra aandacht en aanbod voor meerbegaafde leerlingen • Extra ondersteuning voor kinderen die het leren moeilijk vinden.

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 8

21-12-2016 10:34:04


EEN WOONPARK OP HET TERREIN VAN HET VOORMALIGE VAN LODENSTEIN COLLEGE. SAMENBINDENDE ARCHITECTUUR Door de sloop van het Van Lodenstein College en het vrijkomen van het plangebied ontstond er een interessante situatie waarbij de mogelijkheid ontstond om het “dorpse” weefsel te herstellen en het binnengebied om te vormen tot een mooi woonpark. KINDVRIENDELIJKE WOONSFEER: Door de geclusterde parkeeroplossingen ontstaat er een ruimte waarbij de auto te gast is. De sfeer in het woonhofje is informeel en wordt vormgegeven als een erf, waar de ruimte door auto, fietser, voetganger en spelende kinderen wordt gedeeld. Groen zal op deze locatie een belangrijke rol spelen. De straatinrichting, groenstructuur en materialisering heeft een bijna informeel en dorpsachtig karakter. In het hofje komt een speelplek voor kinderen,

om deze zone veiliger te maken wordt het groene hofje omsloten door een haag. De architectuur van de woningen is ingetogen. De woningen hebben een eenvoudige hoofdvorm met een zadeldak. De woningen hebben een informele sfeer met heldere profielen. Op de hoeken zijn accenten aangebracht door middel van dwarskappen. Op de kop van het hofje een 2/1 kapwoning in de as van de toegangsweg als stedenbouwkundig accent. Ritme , symmetrie en asymmetrie, grote ramen, entreepartijen tezamen met stedenbouwkundige accenten zullen als middel worden ingezet om het gevelbeeld ‘telbaar’ en individueel herkenbaar te maken. De vormentaal, materiaal en kleurtoepassing zijn van een tijdloze en duurzame aard. Op deze wijze onstaat een woonbuurt, waar het prettig wonen en vertoeven zal zijn en die zich voegt in de sfeer van Kesteren. De woningen worden uitgevoerd in de hoogste kwaliteit en in een eigentijdse detaillering met duurzame onderhoudsarme materialen. Zo wordt de sfeer van het verleden op een unieke manier verbonden met de kwaliteit van heden.

9

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 9

21-12-2016 10:36:17


juwelier gelderman

HORLOGES | SIERADEN | TROUWRINGEN

OPENINGSTIJDEN MAANDAG GESLOTEN DINSDAG 09.00 - 18.00* WOENSDAG 09.00 - 18.00* DONDERDAG 09.00 - 18.00* VRIJDAG 09.00 - 20.00* ZATERDAG 09.00 - 16.00 * GESLOTEN TUSSEN 12.30 EN 13.30

JUWELIER GELDERMAN HOOFDSTRAAT 24 4041 AD KESTEREN

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 10

T. 0488 - 481764 E. INFO@JUWELIERGELDERMAN.NL I. WWW.JUWELIERGELDERMAN.NL

21-12-2016 10:36:45


Elke dag profiteren van aantrekkelijke voordelen in uw eigen dorp. Dat noemen de Kesterense ondernemers bekend als Pitpartners; slim inkopen in Kesteren.

Slim inkopen met de Pitpas Door gebruik te maken van de Pitpas kunt u sparen en profiteren van de voordeelacties van de Pitondernemers in Kesteren. Tevens profiteert u als Pitpashouder, naast de reguliere voordeel­ acties, van exclusieve aanbiedingen die door de aangesloten Pitondernemers u aangeboden worden. HOE WERKT HET? De Pitpas is enkel verkrijgbaar bij deelnemende Pitondernemers in Kesteren. Na het in ontvangst nemen van de Pitpas kunt u direct beginnen met het sparen van Pitpunten. Deze worden digitaal bijgeschreven op uw Pitpas; één Pitpunt is één eurocent. Met de gespaarde Pitpunten kunt u weer inkopen doen bij een van de deelnemende Pitondernemers.

WAT KOST HET? Het aanschaffen van de Pitpas kost u eenmalige € 2,50. Bij ontvangst van de Pitpas krijgt u honderd Pit­ punten gratis. Uw voordeel begint dus direct. De Pitpas is uw eigendom. Aan het sparen en bij het verzilveren van de Pitpunten zijn geen extra kosten verbonden. KOPEN EN SPAREN De Pitpas is er voor de consument die op voordeel uit is. Met de Pitpas spaart u Pitpunten bij de deelnemende winkeliers en bedrijven. Deze Pitpunten zijn onbeperkt houdbaar en worden veilig bewaard. Besluit u om lang te sparen om daarna een grote aanschaf te betalen met de Pitpas? Dat is uiteraard mogelijk. Lees verder >

11

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 11

21-12-2016 10:37:01


Als brood- en banketbakker weten we als geen ander wat lekker is

De Greef Een echt familiebedrijf, zo mag je Bakkerij de Greef best typeren. In 1986 begonnen Wim en Ria de Greef in het mooie Kesteren een brood en banketbakkerij. Met hard werken en veel pioniersgeest is het bedrijf gestaag gaan groeien. Inmiddels hebben verschillende “Greefjes” een plaats in de bakkerij gevonden. Petra bestiert de winkel. Johan en Maurits bakken met veel passie heerlijk ambachtelijk brood. Herman is een enthousiaste banketbakker. Met elkaar drukken zij een heel eigen stempel op het bedrijf. Vanuit de beste grondstoffen en met creativiteit en liefde voor het ambacht het beste product maken en dat iedere dag weer opnieuw, dat is de drive. Het resulteert in een onderscheidend product en uitstraling van de bakkerij. Dat zie je al meteen aan de buitenkant. Geen “standaard” bakkerijkleuren maar een heel eigentijdse en toch authentieke uitstraling. Dit heeft al heel wat tongen losgemaakt. Wij staan bekend om ons zeer uitgebreide assortiment ambachtelijk brood, zoals brood bedoeld is. Ons gebak geniet grote populariteit in de Betuwe en daar buiten.

Openingstijden Maandag t/m donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

8.00 uur – 18.00 uur 8.00 uur – 20.00 uur 8.00 uur – 16.00 uur Gesloten

Bakkerij W. de Greef | Hoofdstraat 26 | 4041 AD Kesteren | Telefoon: (0488) 48 26 24

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 12

21-12-2016 10:37:21


De Pitpas

> vervolg SPAAR VOOR DE VERENIGING IIn een leefbare omgeving oreren de inwoners. Dat doen wij met u en voor u. Daar is het ons namelijk om te doen. Maar ook voor uw vereniging. Daarom krijgt u de mogelijkheid om ook voor uw vereniging te sparen. Bij registratie van uw Pitpas kunt u aangeven voor welke vereniging u wilt sparen. Staat uw vereniging er niet bij? Besturen van verenigingen kunnen een aanvraag indienen bij het bestuur van de Pitpartners door een e-mail te sturen naar info@pitpartners.nl.

Elke dag proďŹ teren van aantrekkelijke voordelen in uw eigen dorp. Dat noemen de Kesterense ondernemers bekend als Pitpartners; slim inkopen in Kesteren.

VERLIES OF DIEFSTAL? Meld u verlies of diefstal direct aan een van de Pitondernemers. Deze kan uw Pitpas blokkeren. Uw gespaarde Pitpunten worden dan overgezet op uw nieuwe Pitpas. REGISTRATIE PITPAS Om het verzilveren van de Pitpunten mogelijk te maken dient u de pas eerst te registeren. Het registreren van uw Pitpas kunt u hier heel eenvoudig doen. Heeft u geen mogelijkheid om uw Pitpas online te registreren? Vraag de Pitondernemer uw Pitpas te registreren.

Stichting Pit Kesteren | Hoofdstraat 23 | 4041 AA Kesteren T. 0488 - 48 38 88 | info@pitpartners.nl | www.pitpartners.nl 13

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 13

21-12-2016 10:37:42


- POORTHOF VAN OUD NAAR NIEUW De oude MAVO De Poort was de eerste school die op de plek stond waar nu de ‘Poorthof’ wordt gebouwd. De school werd in 1965 opgestart met 37 leerlingen en vier leerkrachten in een lokaal van de hervormde kleuterschool. De school werd al snel een groot succes waardoor ze snel een extra gebouw in gebruik moesten nemen. In 1997 fuseerde de Poort met het Van Lodenstein College en werden de eerste lessen in Kesteren gegeven onder de VLCvlag. In 2009 verhuisden ze naar een nieuwe locatie om nog verder te kunnen groeien. Vanwege de verhuizing kwam deze plek beschikbaar voor woningbouw. April jl. werden de plannen goedgekeurd door de gemeente en het oude gebouw krijgt een nieuwe bestemming. Regelmatig werd het gebouw getroffen door brandstichting dus de bewoners van Kesteren waren erg blij toen de sloop begon. Nu is alles plat en is het terrein klaar om opnieuw opgebouwd te worden. Omdat MAVO De Poort altijd een breed begrip was in de hele Betuwe is er gekozen voor de naam ‘Poorthof’

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 14

21-12-2016 10:38:02


- IN BEELD -

15

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 15

21-12-2016 10:38:26


H oofdstraat 70 • 4041 AE K esteren • (0488)48 35 72

WIJ CREËREN CREATIEVE CONCEPTEN, VERZORGEN VERFRISSENDE VORMGEVING, SCHRIJVEN PAKKENDE TEKSTEN, MAKEN FLASHING FOTOSHOOTS EN ONTWERPEN FRAAIE MAGAZINES!

ELAN MEDIA GROUP B.V. HOOFDSTRAAT 8 - 4041 AD KESTEREN TELEFOON 0488 - 44 20 36 INFO@ELAN-MEDIA.NL WWW.ELAN-MEDIA.NL

el 30 % Tot w ren bespa

Automatische garagedeur vanaf

*

€ 998*

Voordeur zonder zijdeel vanaf

€ 1798*

Vrijblijvende adviesprijs incl. 21% btw voor de actieformaten (RenoMatic 2016: 2375 × 2000 mm, 2375 × 2125 mm, 2500 × 2000 mm, 2500 × 2125 mm, 2500 × 2250 mm; RenoDoor Plus 2016: 1000 × 2100 mm, 1100 × 2100 mm, 1020 × 2160 mm) zonder opmeting, montage, demontage en afvoer. Geldig t/m 31-12-2016.

Uw Hörmann specialist informeert u graag verder over deze aanbieding:

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 16

21-12-2016 10:38:39


- INFORMATIE OVER KESTEREN -

VERENIGINGEN GTV Kesteren gymnastiek Voorzitter: Lenny van Erp Sporthal De Leede, Kasteelstraat 4, 4041 JB Kesteren. Postadres: GTV Kesteren Hoofdstraat 48a, 4041 AE Kesteren. T. 0488 48 36 53 of 06 22 28 36 22 mail@gtvkesteren.nl www.gtvkesteren.nl Tennisvereniging De Kersenplukkers Joost van Den Vondelstraat 36a, 4041 XK Kesteren T. 0488 48 19 63 secretariaatkersenplukkers@gmail.com www.dekersenplukkers.nl Voetbalvereniging Kesteren Voorzitter: Antoine van Veenendaal Sportpark de Leede, Joachim van Hoemenstraat 2, 4041 GT Kesteren T. 0488 48 12 58 info@vvkesteren.nl www.vvkesteren.nl

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 17

Vollybalvereniging Neder-Betuwe Elke maandagavond Kasteelstraat 4, 4041 JB Kesteren. T. 06 55 18 14 50 info@volleybalnederbetuwe.nl www.volleybalnederbetuwe.nl Vollybalvereniging Neder-Betuwe Elke maandagavond Kasteelstraat 4, 4041 JB Kesteren. T. 06 55 18 14 50 info@volleybalnederbetuwe.nl www.volleybalnederbetuwe.nl IJsclub O.T.S.G. Kesteren Voorzitter: Marco van Leusden Oude broekdijk 2, 4041 AR Kesteren Postadres: Bestuur o.t.s.g. Kesteren T.a.v. hr. v. Leusden Waalkant 5, 4051 EJ Ochten Alleen tijdens opening: T. 06 83 03 22 73 www.ijsclub-otsg-kesteren.nl

Fanfare Kesteren Voorzitter: B. de Winkel Sportpark De Leede, J.v.Hoemenstraat 2a, 4041GT Kesteren Repetitieavond dinsdag (19:30 tot 21:30) Penningmeester A.J.van Elst: T. 06 12 83 51 49 voorzitter@fanfarekesteren.nl www.fanfarekesteren.nl Ons Dorpshuis Kesteren Contactpersoon: Roely Scholtus Nedereindsestraat 27a, 4041 XE Kesteren info@dorpshuiskesteren.nl www.dorpshuiskesteren.nl Korfbalvereniging Kesteren Sporthal De Leede Kasteelstraat 4, 4041 JB Kesteren Kantinebeheerder Willem Budding: T. 06 55 91 51 01 info@korfbalkesteren.nl www.korfbalkesteren.nl 17

21-12-2016 10:39:02


RhijnArt keukens | Broekdijk 38, Kesteren | 0488 - 480 525 | rhijnartkeukens.nl

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 18

21-12-2016 10:39:39


- INFORMATIE OVER KESTEREN -

SCHOLEN / KERKEN KERKEN

SCHOLEN Hervormde Basisschool de Wegwijzer Locatiedirecteur: Dhr. L. Soeters Nedereindsestraat 27d, 4041 XE Kesteren Postbus 83, 4040 DB Kesteren T. 0488 48 16 11 info@wegwijzerkesteren.nl www.wegwijzerkesteren.nl Het Kompas Christelijke Basischool Directeur: Jaap van Noppen Joost van den Vondelstraat 1b, 4041 XJ in Kesteren T. 0488 48 18 54 info@kompaskesteren.nl www.kompaskesteren.nl Helicon VMBO Kesteren Industrieweg 4, 4041 CR Kesteren T. 0488 48 13 10 info.vk@helicon.nl www.heliconvmbokesteren.nl

Van Lodenstein College Kesteren Contactpersoon: H. van Eckeveld Kasteelstraat 2, 4041 JB Kesteren Postbus 6, 4040 DA Kesteren T. 085 483 80 10 secr.vlk@vanlodenstein.nl www.vanlodenstein.nl Pantarijn Kesteren Contactpersoon: Otto Wijma Tollenhof 1, 4041 BH Kesteren T. 0488 48 14 92 kesteren@pantarijn.nl www.pantarijn.nl Kinderopvang Bunderbos Hoofdstraat 38, 4041 AE Kesteren T. 0488 48 26 73 info@bunderbos.nl www.bunderbos.nl Peuterspeelzaal Pippeloentje Hoofdstraat 38, 4041 AE Kesteren T. 0488 48 17 63 info@peuterdriehoek.nl www.peuterdriehoek.nl

Kerkelijk Centrum Voorhof Nedereindsestraat 30c, 4041 XG Kesteren Postbus 128, 4040 DC Kesteren T. 0488 48 26 06 scriba@voorhofkesteren.nl kb@voorhofkesteren.nl koster@voorhofkesteren.nl predikant@voorhofkesteren.nl www.voorhofkesteren.nl Hervormde Gemeente Kesteren Kerkstraat 4A, 4041 XB Kesteren T. 0488 48 28 25 scriba@hervormdkesteren.nl www.hervormdkesteren.nl Hersteld Hervormde Gemeente Overste J.M. Kolffstraat 1, 4041 CC Kesteren T. 0488 48 24 05 www.hhgkesteren.nl

19

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 19

21-12-2016 10:39:56


BULGARY LAGERFELD GUESS PACO RABANNE DOLCE & GABBANA GUCCI HUGO BOSS DAVIDOFF BRUNO BANANI MEXX REPLAY DAVID BECKHAM ADIDAS VANDERBILT VERSACE

JOOP 007 CALVIN KLEIN MUSK LA PERLA CHANEL LANCÔME OPIUM ESPRIT BETTY BARCLAY CHRISTINA AGUILERA GABRIELLA SABATINI BEYONCÉ NAOMI CAMPBELL

TIP WIJ HEBBEN OOK

fleurige PAKKETTEN EN KUNNEN DEZE OP VERZOEK op maat SAMENSTELLEN VOOR PARTICULIEREN EN BEDRIJVEN.

EN VELE ANDERE LABELS

PA R F U MS F O R M E N A N D W O ME N

tegen inlevering advertentie

-10% U kunt alles bij ons bestellen!

DROGISTERIJ | PARFUMERIE | NATUURVOEDING | REFORMERIE

DIO DROGISTERIJ KESTEREN NEDEREINDSESTRAAT 11A 4041 XE KESTEREN - TELEFOON: 0488 481 772

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 20

21-12-2016 10:40:17


PITPARTNERS Wij zijn als MVK in een nieuw jasje verder gegaan. En bij een nieuw jasje hoort een nieuwe naam: Pitpartners. Wij zijn nog gewoon de ondernemers van en voor Kesteren, maar gaan graag met de tijd mee, en hebben onze samenwerking vergroot. Onze krachten en ideeĂŤn gebundeld. Gemotiveerd en creatief aan de slag. Samen met u willen wij de leefbaarheid in Kesteren in stand houden. Ons antwoord luidt dan ook; ja, wij willen blijven bestaan! VERNIEUWD De Betuwe. Kesteren. Onze kersenboomgaarden. De prachtige bloesem. Daar ligt onze inspiratie voor deze metamorfose, de kers.

De kern van de kers is de pit. De kern van ons dorp bent u en de ondernemers met pit zijn wij. Mogen wij u dan even voorstellen. De ondernemers met pit, de Pitpartners! ER IS MEER Wij willen het winkelen in eigen dorp aangenaam en aantrekkelijk houden. Een nieuwe naam is uiteraard niet voldoende. De Pitpartners gaan zich inzetten voor uw winkelplezier door middel van slimme voordelen en acties. U kunt er beter maar vast aan wennen; slim kopen doe je in Kesteren! WWW.PITPARTNERS.NL 21

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 21

21-12-2016 10:41:02


BOORSMA WONEN:

alles voor raam & vloer!

Een sfeervol ingerichte woning. Afgewerkt met een prachtige vloer en functionele raam­ decoratie. Elementen die uw huis de persoonlijke warmte geven die bij u en uw woning past. Boorsma is daar sterk in. Wij ontvangen u graag in onze showroom. Desgewenst maken wij een afspraak bij u thuis.

# De waardevolle att

entiecheque! Sfeervol slagen bij Boorsma. Lever bij aankoop deze cheque in en ontv ang een waardevol le attentie.

# Kerkdwarsstraat 1 | 4041 XC Kesteren | 0488 ­ 48 13 53 www.boorsmakesteren.nl

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 22

21-12-2016 10:41:13


VAN SPAR NAAR PLUS

'De weekend boodschappen haal je straks in eigen dorp' 23

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 23

21-12-2016 10:41:28


De broers van de Pol behoeven weinig introductie. Bijna iedereen kent André en Johan wel. Vanaf 2004 zijn ze hét gezicht van de SPAR aan de Hoofdstraat in Kesteren. Dat ze straks een PLUS worden, verandert dan ook niets aan de P van persoonlijk. De P van prijs zal wel positief veranderen… 'Wij zijn eigenlijk de enige supermarkt in deze regio met een gezicht en zullen dat ook altijd blijven. Wij staan zelf op die winkelvloer en vullen als het nodig is gewoon de vakken. Wij zijn gewoon de vent in de tent', leggen André en Johan uit.

LOCATIE SPAAN BIEDT VOLOP RUIMTE Eind 2017/begin 2018 moet het gaan gebeuren: dan stappen de broers met hun SPAR-winkel over op een gloednieuwe PLUS-winkel. Ruim 200 meter verderop in dezelfde straat - op de huidige locatie van garagebedrijf Spaan - zal dan een eigentijdse supermarkt verrijzen, die twee keer zo groot is als de huidige winkel. 'Kesteren is gewoon té groot voor een buurtsuper. Dit dorp is toe aan een grote supermarkt met een full-serviceprincipe. Dit betekent een zeer groot en diep assortiment: denk gerust aan zo’n 20.000 artikelen. Je hoeft voor de grote weekendboodschappen straks niet meer het dorp uit. Onze ambitie is om met onze gloednieuwe PLUS-winkel de klanten in Kesteren te houden, want je kunt er álles halen. Lokale ondernemers profiteren daar ook weer van. De leefbaarheid van Kesteren neemt dus toe', leggen de broers gemotiveerd uit. Minstens zo belangrijk hierbij is het parkeren.

24

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 24

21-12-2016 10:42:02


Straks zijn er maar liefst 110 parkeerplekken beschikbaar. 'En parkeren hoort bewezen bij de top-drie van belangrijkste aspecten van een winkelbezoek', vullen AndrĂŠ en Johan aan. PRIJS BEPALEND De meest belangrijke reden om voor de PLUS-formule te kiezen, is de scherpe prijslijn.

'De PLUS is de allerbeste supermarktformule van Nederland. Zij zijn echt heel goed bezig met prijsbeleid en –niveau. Ook vindt PLUS het geen probleem dat wij producten afnemen van lokale leveranciers, zoals bijvoorbeeld fruit. Dit is gunstig voor de prijs in de winkel, maar zegt ook veel over de kwaliteit en

25

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 25

21-12-2016 10:42:18


VERWOERT RIJDENDE WINKEL VAN DE BETUWE Nieuwedijk 9 4041 CZ Kesteren Telefoon (0488) 48 27 52 Fax (0488) 48 30 06 Mobiel 06 - 51 58 25 52 www.ditewig-aannemersbedrijf.nl

D. Verwoert en Zonen Rijnbandijk 187, Kesteren Tel: 06-22397506 Dealer van: www.arendsnatuurlijk.com www.woodvision.nl www.tuindeco.com • www.carpgarant.nl

Tuinmaterialen voor in uw tuin: • Palen, balken, regels, planken, gaasschermen, rabatdelen, alles voor uw tuin. • Tuinschermen, wilgenmatten, heidematten, boomschorsmaten bamboeschermen en hout.

Tuinschermen van Arends Natuurlijk

Tuinschermen van Arends Natuurlijk

Tuinmaterialen voor in uw tuin: Palen, balken, regels, planken, Tuinmaterialen voor inrabatdelen, uw tuin: alles gaasschermen, Nijverheidsweg 4a uw tuin. Palen,voor balken, regels, planken,

Plaatsen

06 - 41176171 WWW.ARENDSNATUURLIJK.COM

Tuinschermen, wilgenmatten, heidematten, boomschorsmatDealer van:

Bel Siem! - 723124 of 06 - 41176171

Op het industrieterrein in Kesteren! 0488 Afhalen OpBezorgen het industrieterrein in Kesteren! 4041Plaatsen CK Kesteren Afhalen

T 0488 723124 alles E info@arendsnatuurlijk.com Bezorgen gaasschermen, rabatdelen, Bel Siem! 0488 - 723124 of Tuinschermen, wilgenmatten, voor uw tuin. heidematten, boomschorsmat-

Op het industrieterrein in Kesteren! • Afhalen • Bezorgen • Plaatsen

ade Koffie, thee of limon staat klaar!

Bel Siem! 0488 - 723124 of 06 - 41176171

www.tuindeco.com • www.carpgarant.nl

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 26

Nijverheidsweg 4a 4041 CK Kesteren T 0488 723124 E info@arendsnatuurlijk.com

21-12-2016 10:42:30


Veel woonplezier in Poorthof Kesteren. Welkom! Welkom ook bij Van Leeuwen! Met vestigingen in Veenendaal en Kesteren hĂŠt universele autobedrijf van deze regio met de professionaliteit van een specialist en de betrokkenheid van een familiebedrijf. Ervaar onze gastvrijheid en service! Van aantrekkelijke occasion en nieuwe auto tot zakelijk leasecontract. Van onderhoud, APK en specialistisch schadeherstel tot www.vanleeuwenautos.nl wasbeurt. Voor zorgeloos en plezierig autorijden in het merk naar uw keuze kunt u bij ons terecht. Als het aan ons ligt, bent u dagelijks met plezier op pad. Ons team van 30 specialisten staat klaar voor u en uw auto!

www.vanleeuwenautos.nl

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 27

21-12-2016 10:42:43


WWW.MPOLMAN.NL

DE VAKSPECIALIST IN NIEUWBOUW, VERBOUW EN RENOVATIE

Meer weten?

Aannemersbedrijf M. Polman B.V. Broekdijk 28-30 // 4041 CV Kesteren T 0488 48 4030 // F 0488 48 3534 // M 06 10 838234 E info@mpolman.nl // I www.mpolman.nl

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 28

21-12-2016 10:42:55


De Schutse GEHANDICAPTENZORGORGANISATIE MET

De Schutse is een kleine, landelijk opererende, identiteitsgebonden gehandicaptenzorgorganisatie. Voor de door De Schutse te leveren Wlz-zorg hebt u een indicatie nodig van het CIZ. Zij kunnen u desgewenst behulpzaam zijn bij het aan- vragen van een indicatie. Daarnaast is het mogelijk om een indicatie aan te vragen vanuit de WMO en/of Jeugdwet via uw gemeente. Wij nodigen u van harte uit om een kijkje op de website www.deschutse.nu te nemen. Maak kennis met de stichting en lees meer over de geschiedenis van De Schutse. Het zorgaanbod bestaat uit wonen, logeren, dagbesteding, dagbehandeling jonge kind en vakantiedagopvang.

VOOR MENSEN

De Schutse is in de omgeving een bekend begrip. De zorgzaamheid van de organisatie voor de mensen die onder hun hoede zijn heeft naam en faam in heel Nederland. Christelijke waarden en normen worden in de praktijk gebracht door het team van medewerkers en vrijwilligers, die het bestaan van de bezoekers van De Schutse verrijken. Bovendien zijn diverse initiatieven door en voor De Schutse! Bezoek de Theeschenkerij eens en kijk rond in de winkel Hart & Zo. De Schutsestal biedt een breed assortiment aan mogelijkheden voor uw textielaankopen. 100% voor en door de De Schutse.

www.deschutse.nu 29

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 29

21-12-2016 10:43:13


Elke akte is uniek want ieder mens is uniek

De notaris voor Neder-Betuwe

Er zijn beslissingen en wensen die zo belangrijk voor u zijn dat u ze goed vastgelegd wilt hebben. Wij voorzien in deze vraag. Zowel op het gebied van onroerende zaken, boedels en testamenten, als ook zakelijk zijn wij uw adviseur.

Per 1 maart 2 0 1 1 is mr. J.W. Lemstra benoemd als notaris in de gemeente Neder-Betuwe, als opvolger van mr. E. Versluys. Het kantoor is per die datum voortgezet onder de naam Lemstra notariskantoor, vanuit een geheel gerenoveerd pand te Kesteren.

L E M S T R A

N O T A R I S K ABezoekadres: N TO O R

Stationsstraat 34 4041 CJ Kesteren

Bezoekadres: Stationsstraat 34 4041 CJ Kesteren

T: 0488 441 644 info@lemstranotariskantoor.nl www.lemstranotariskantoor.nl

T: 0488 441 644 info@lemstranotariskantoor.nl www.lemstranotariskantoor.nl

POORTHOF & NOVY Alweer een samenwerking!

Genieten op z’n Betuws! Novy Boorsma Hoofdstraat 21-23 4041 AA Kesteren Tel. (0488) 48 38 88 info@novykesteren.nl www.novykesteren.nl

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 30

21-12-2016 10:43:24


Wonen in Het Anker Voor ouderen uit de regio is het Anker een begrip: “daar kan je wonen als je zorg nodig hebt, daar is goede zorg en daar kent men onze leefgewoonten.� Het Anker is een zorginstelling voor ouderen die zoveel zorg nodig hebben dat ze niet meer thuis kunnen blijven wonen. Niet alleen de ouderen uit de regio kunnen gebruik maken van de diensten van het Anker, maar alle ouderen. Want iedereen kan in principe een beroep doen op het Anker, ook als er andere zorg nodig is. De zorg voor wonen in het Anker wordt grotendeels vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De overheid heeft bepaald wat wel en wat niet vergoed wordt. De overheid heeft een folder ontwikkeld waarin u lezen kunt welke onderdelen vanuit de WLZ vergoed worden. APPARTEMENTEN Voor de mensen die bij ons op de wachtlijst staan verzorgt Het Anker wij voor passende zorg thuis, zo lang dit mogelijk is. Of wanneer u tijdelijk zorg nodig hebt of tijdelijk niet thuis kunt wonen, zijn er appartementen beschikbaar in het Anker. Deze appartementen zijn ruim opgezet en middels een samen te stellen arrangement worden afspraken gemaakt over zowel de zorg als het wonen. VERZORGINGS- EN VERPLEEGHUIS Het Anker is onderverdeeld in een verzorgingshuisgedeelte en een verpleeghuisafdeling. Op de verpleeghuisafdeling verlenen wij zorg aan bewoners die niet meer zelfstandig hun dag kunnen indelen, verward zijn, de diagnose gevorderde dementie hebben gekregen van hun arts. In het verzorgingshuis woont u nog zo veel als mogelijk zelfstandig, Het Anker ondersteunt u bij de zorg die u nodig hebt. In beide gevallen verzorgen de medewerkers voor u de maaltijd en de zorg voor het huishouden. Zie voor meer informatie de uitgebreide informatiebrochure op de website www.ankerzorg.nl. Zorgcentrum het Anker neemt deel aan het kwaliteitsonderzoek van Zorg voor Kwaliteit. De resultaten kunt u vinden via de volgende een link op de website Ook is het mogelijk om via de website van Zorg voor Kwaliteit www.kiesbeter.nl zorginstellingen met elkaar te vergelijken. www.ankerzorg.nl 31

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 31

21-12-2016 10:44:11


INTERNET & BELLEN VOOR THUIS

wij regelen het voor u!

HONDENTRIMSALON BOUWENS BOOGERD

SNEL, MAKKELIJK EN VOORDELIG

Hilde Boelhouwers-Koops Marktstraat 2a 4041 EB Kesteren Telefoon 0488 - 48 29 85 of 06 - 53 35 46 64 Kesteren Telefonade

Nijverheidsweg 9 0488 440391

www.telefonade.nl

THUIS OPHALEN EN BRENGEN IS MOGELIJK

• APK keuring • Onderhoud & Reparatie • Diagnose storingen • Aircoservice • Banden en velgen service • In en verkoop occasions Panhuizerweg 16, 4041 CN Kesteren T. (0488) 48 12 51 | F. (0488) 48 27 39 E. info@autobedrijfmaasdoek.nl | I. www.autobedrijfmaasdoek.nl Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 8.00 uur - 17.30 uur. Zaterdag en zondag gesloten

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 32

21-12-2016 10:44:21


RINGEN VOOR HET LEVEN

Het ene aanstaande echtpaar kiest voor simpele basisringen, terwijl het andere stel liever een uniek en eigen ontwerp rond de vinger draagt. Op het gebied van trouw­ ringen kan bij goudsmid Wilco van den Blink uit Kesteren bijna alles; diverse ontwerpen, gemaakt van uiteenlopende materialen en in allerlei prijsklassen. Het belangrijkste is dat de trouwringen die hij maakt of bestelt precies voldoen aan de wensen en verwachtingen van zijn klanten. ‘Daarom neem ik voor iedereen ruimschoots de tijd. Als iemand een idee in zijn hoofd heeft, probeer ik te achterhalen wat dat precies is. Vaak maak ik dan een schets. Als dat niet strookt met de wensen van de klant, beginnen we gewoon opnieuw.’

GOUDSMID WILCO VAN DEN BLINK Overste J.M. Kolffstraat 18- 4041 CC Kesteren T. (06) 36 02 74 86 / (0488) 84 34 69 info@wilcovandenblink.nl www.wilcovandenblink.nl www.ringvoorhetleven.nl facebook.com/wilco.vandenblink

Bij Wilco kunnen aanstaande bruidsparen kiezen voor het maken van een uniek ontwerp, maar ook voor fabrieksringen. ‘Ik kan veel bestellen. Altijd voor een goede prijs.’ 33

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 33

21-12-2016 10:44:42


Het lijkt nog ver weg als je met je kerstkransjes en warme chocomel onder de kerstboom zit, maar als je in groep 7 of 8 zit dan is januari voor jou de tijd waarin je middelbare scholen kunt bezoeken om je beslissing makkelijker te maken. Kom eens langs bij Helicon VMBO Kesteren!

NAAR WELKE MIDDELBARE SCHOOL GA JIJ VOLGEND SCHOOLJAAR? In januari organiseren we verschillende activi­ teiten. Zo kun je op donderdag 19 januari mee­ doen aan de Doedag. Tijdens de Doedag kun je verschillende lessen volgen, waardoor je kennis kunt maken met de vakken die je als leerling bij ons op school krijgt. Kom eens kijken wat het vak Dierverzorging of Groen eigenlijk inhoudt. En ont­ dek je eigen creativiteit bij Bloem of Voeding. De nadruk ligt deze dag op Doevakken, maar natuur­ lijk kun je ook kennis maken met 'gewone' vakken zoals wiskunde en Engels. Je zult verrast zijn over de vele mogelijkheden die Helicon te bieden heeft. Wil je meedoen aan de Doedag en heb je geen uit­ nodiging via je Basisschool ontvangen? Je kunt je ook individueel aanmelden via de website.

Op vrijdag 20 januari van 18.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag 21 januari van 10.00 uur tot 13.00 uur ben je van harte welkom op onze Open Dagen. Een leuke gelegenheid om ook je ouders onze school te laten zien. Ze zullen verrast zijn! Helicon is namelijk geen Landbouwschool zoals velen denken, maar een gewone VMBO-school, met opleidingen op basis, kader, gemengd en theoretisch-niveau. Naast de gewone lessen krijgen de leerlingen ook nog een flink aantal uren praktijkvakken en stage. Op deze manier kun je na vier jaar een goede be­ slissing nemen over je vervolgonderwijs. Met een diploma van Helicon VMBO Kesteren kun je echt alle kanten op! Voor meer informatie of een afspraak kun je contact opnemen:

Helicon VMBO Kesteren Industrieweg 4 - 4041 CR Kesteren - T. (0488) 48 13 10 info.vk@helicon.nl - www.helicon.nl 34

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 34

21-12-2016 10:45:04


Dierenpension Kesteren Het vakantieadres voor uw huisdier!

• Hondenpension • Kattenpension • Dagopvang Dierenpension Kesteren | Oude Broekdijk 1 | 4041 AR Kesteren T: 0488 - 48 10 46 info@dierenpensionkesteren.nl www.dierenpensionkesteren.nl

30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 35

21-12-2016 10:45:15


12 HO

EKWO

14 M

NING

IDDE

EN

NWO

NING EN JSTAA WON NDE ING

1 VRI 2 HAL

FVRIJ WON STAANDE INGE N

Amsterdamseweg 34a 6712 GJ Ede | T (0318) 69 33 70 | TF (0318) 69 33 71 info@debunte.nl | oost@debunte.nl | www.debunte.nl 30_11_Poorthof_magazine_lossepag.indd 36

21-12-2016 10:45:30

Profile for Alette  Keuken

Poorthof magazine  

Poorthof Magazine

Poorthof magazine  

Poorthof Magazine

Advertisement