Page 1

Juni 2016 | oplage 45.000

IN ZAKEN

INCLUSIEF AUTOSPECIAL

MAGAZINE

DE SHOWROOM VAN JEDE KOFFIE IS EEN WARE KOFFIE EXPERIENCE

DE BIJENMARKT

DE ONTMOETINGSPLEK VOOR ONDERNEMEND VEENENDAAL

VAN GENT LEASE

UW PERSOONLIJKE LEASEPARTNER VOOR ALLE AUTOMERKEN

LEPPERS ZONWERING ZAKELIJK OOK DE BESTE ZONWERING


OP ZOEK NAAR BEDRIJFSHUISVESTING? OP ZOEK NAAR BEDRIJFSHUISVESTING? PROMINENT VASTGOED VINDT HET VOOR U! PROMINENT VASTGOED VINDT HET VOOR U!

TE HUUR: Generatorstraat 16A te Veenendaal ca. 500 m² bedrijfsruimte ca. 70 m² kantoorruimte. € 27.500,- per jaar.

TE HUUR: Fokkerstraat 27 te Veenendaal Prachtig pentoffice met bedrijfsruimte op zichtlocatie ca. 270 m² kantoorruimte met ca. 180 m² bedrijfsruimte. € 29.000,- p.j.

TE HUUR: Nijverheidslaan 3B te Veenendaal Praktijkruimte in het Gezondheidscentrum ca. 44 m². € 160 per m² per jaar.

TE HUUR/TE KOOP: Laan der Techniek 11 te Veenendaal ca. 800 m² bedrijfsruimte met kleinschalige

TE HUUR: Landjuweel 42 te Veenendaal ca. 300 m² kantoorruimte in prachtige zelfstandige kantoorvilla. € 2.500,- per maand.

TE HUUR / TE KOOP: Steenoven 4b te Rhenen Multifunctioneel bedrijfsobject op Remmerden. Ca. 400 m² bedrijfsruimte en kantoorruimte.

TE HUUR: Lunet 10D te Veenendaal ca. 265 m² nieuwbouw kantoorruimte naast het van der Valk Hotel! € 115,- per m² per jaar.

TE HUUR: Citadel 2/4 te Veenendaal Ca. 675 m² bedrijfsruimte met evt. ca. 875 m² kantoorruimte (vanaf 200m²). Zichtlocatie langs A12! Huurprijs op aanvraag.

TE HUUR: Lunet 2 te Veenendaal ca. 590 m² luxe kantoorruimte op de begane grond naast het van der Valk Hotel! € 120,- per m² per jaar.

kantoorruimte. € 39.000,- p.j./€ 399.000,- k.k.

Interesse in een van onze objecten? Of heeft u in zelf ruimte beschikbaar? Interesse een van onze objecten? Neem dan contact met ons op! Of heeft u zelf ruimte beschikbaar? Prominent Vastgoed Neem dan contact met @Prominent_Vgoed ons op! Electronenstraat 7

Prominent-Vastgoed Prominent Vastgoed 3903 KH Veenendaal @Prominent_Vgoed Electronenstraat 7 Prominent-Vastgoed 3903 KH Veenendaal taxaties • aan-/verhuur • aan-/verkoop

taxaties • aan-/verhuur • aan-/verkoop

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en eventuele servicekosten. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en eventuele servicekosten.

€1.900,- p.m. / €225.000,- k.k.


INCLUSIEF L IA AUTOSPEC INA 38

VANAF PAG

INHOUD

JUNI 2016

2 PROMINENT VASTGOED vindt het voor u

4 De showroom van JEDE KOFFIE is een ware koffie experience 6 VAN GENT LEASE onder één vlag 8 Wat de klant wil, realiseert BUS

6

8

12 De pieken en dalen van de zzp’er 14 DE MAN IN ZAKEN 18 DE BIJENMARKT Ontmoetingsplek voor ondernemend Veenendaal 22 GET SOCIAL 25 ACCOUNTANTZ TIEL Accountancy zoals het hoort 26 LEPPERS ZONWERING Zakelijk ook de beste keuze zonwering

30 VAN VERSEVELD INFRA Zeggen wat je doet en doen wat je zegt 33 SECURITAS Ideale veiligheidsoplossing voor ACV Groep

30

34

34 VAN WOERDEN WONEN brengt sfeer in uw kantoor 36 OCEANZ kwaliteit in professioneel 3D printen 38 - 55 SPECTACULAIRE AUTOSPECIAL 56 HAPPY ARTISTS Pimp je auto met een airbrushkunstwerk 61 Boerderij van DEEL EEN BLONDE 63 VAN HERWIJNEN & CO Groeien is meer dan alleen groter worden 64 CRISIS? TIJD VOOR VERNIEUWING EN CREATIVITEIT

36 C O L O F O N n i e u w

ELAN UITGEVERIJ - MARKETING - COMMUNICATIE

DOORPLAATSING MOGELIJK NAAR ANDERE UITGAVEN NO 3 juni 2016 Oplage: 45.000

In Zaken Magazine

is een uitgave van:

Elan Media Group B.V. Dalwagenseweg 5b 4043 MS Opheusden Telefoon (0488) 44 20 36 E-mail: info@elan-media.nl Internet: www.elan-media.nl

Redactie

Anita Boon Barbara van Ravenswaaij Ton Keuken Alette Keuken Jan Cees van Dulon Barre (Lauk!) Laukje Steenstra (Lauk!)

Foto voorpagina Jede Koffie Fotografie Youngwise

Fotografie

Anita Boon Govert Govers Jan Cees van Dulon Barre (Lauk!) Laukje Steenstra (Lauk!)

Acquisitie Rens Holdinga Alette Keuken

Vormgeving

Elan Media Group B.V. Miranda Masurel

38-55 Druk Senefelder Misset, Doetinchem

Verspreiding

Post Service Wageningen en VSB Rhenen

Copyright

Het auteursrecht op de in dit tijdschrift verschenen artikelen wordt door de uitgever voorbehouden. Het verlenen van toestemming tot publicatie in dit tijd­schrift houdt in dat de auteur de uit­gever onherroepelijk machtigt de bij of krachtens de auteurswet door derden verschuldigde vergoeding voor kopiëren te innen en dat de auteur alle o ­ verige rechten over­draagt aan de uitgever. Niets uit deze uitgave mag ­worden overgenomen, vermenigvuldigd of gekopieerd zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Zet- en drukfouten voorbehouden.


4

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

De showroom van JEDE KOFFIE is een ware KOFFIE EXPERIENCE Directeur Henk van der Weijden laat trots de nieuwe showroom zien met het grootste assortiment koffiemachines. Sfeervol ingericht en met zoveel verschillende machines is het met recht een Koffie Experience te noemen, waar je naar hartenlust kunt kijken en proeven. Eigenlijk voor alle toepassingen hebben we koffiemachines staan. Met name voor een zakelijke omgeving, waar in een korte tijd veel koffie moet worden geproduceerd, zijn de instantmachines de beste keus. ‘Je kunt je voorstellen dat men in de pauze niet te lang wil wachten op zijn koffie en dan is het dus belangrijk dat de doorloopsnelheid hoog is. Daar zijn deze machines op ingesteld. Daarnaast is het ook nog eens de beste keuze voor de portemonnee. Ik durf te zeggen dat onze instantkoffie het scherpst is qua prijs’, aldus Van der Weijden.


IN 5 ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

Voor wie gehecht is aan de ouderwetse smaak van thuis hebben we de freshbrew machines. Dit zijn machines met het klassieke zetsysteem, gebruikmakend van filter en vers gemalen koffie. Natuurlijk is dit iets bewerkelijker, maar er is nog steeds een grote groep die deze koffie prefereert boven elke andere. Ook hiervan hebben we een aantal modellen in onze showroom staan. Maar de grootste trend binnen bedrijven is toch wel verse bonenkoffie. De smaak van deze vers gezette koffie is een ware beleving. Robuust van smaak en met een mooie crème laag er bovenop, dat is een ervaring van puur geluk! Een beloning voor het harde werken en een waardering voor uw bezoek, dat is de boodschap die deze koffie met zich meebrengt. Henk is zichtbaar trots op het assortiment bonenmachines in zijn showroom. ‘We hebben de bonenmachines in verschillende soorten en maten, waarbij altijd het gebruiksgemak voorop staat. De mooiste machine die we hebben staan, is de WMF, daar komt cappuccinomelk uit zo romig als slagroom. En je kunt er zelfs ice latte macchiato mee zetten!’, vertelt Henk enthousiast. JEDE heeft zijn eigen melanges koffiebonen en deze worden met tijd en aandacht bereid in de koffiebranderij in Soest. Wij hebben volgens onze eigen receptuur de koffiemelanges laten samenstellen. Sommige van onze koffiemelanges bevatten zelfs vier verschillende soorten bonen om tot een mooie uitgebalanceerde smaak te komen. Iedere koffiesmaak is zeer persoonlijk. De een houdt van een sterke bak koffie, terwijl weer iemand anders juist houdt van een heerlijk mokka-aroma. Daarom is het juist zo belangrijk dat de mensen zelf komen ervaren en proeven. Vandaar dat je in onze showroom terecht kunt om de apparaten te zien en de verschillende smaken te beleven. Kortom een echte Koffie Experience dus! Wij nodigen u van harte uit om de verschillende soorten koffie zelf te beleven en de verschillende processen te zien.

JEDE BENELUX B.V. Fokkerstraat 22 - 3905 KV Veenendaal Telefoon (0318) 52 80 00 E-mail: info@jede.nl - Internet: www.jede.nl De Koffie Experience-showroom is geopend op werkdagen vanaf 9.00 uur t/m 17.00 uur of op afspraak.

IN ZAKEN BUSINESS MAGAZINE - NOVEMBER 2014

5


6

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

VAN GENT LEASE

VAN GENT LEASE; ONDER ÉÉN VLAG

v.l.n.r. Diderik van Gent, Niels Hardeman, Gilbert van Gent

VAN GENT LEASE UW PERSOONLIJKE LEASEPARTNER VOOR ALLE AUTOMERKEN Copernicuslaan 7-9, 6716 BM Ede Telefoon (0318) 52 67 67 E-mail: info@vangentlease.nl Internet: www.vangentlease.nl


7

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

Lekker dichtbij, midden in de Vallei, vindt u een full service leasemaatschappij. Of u nu kiest voor één personenauto, een bedrijfswagen of juist een compleet wagenpark; Van Gent Lease biedt u persoonlijke service, maatwerk en volledige keuze in alle automerken. Dit allemaal met het gemak van één aanspreekpunt. OVER DE ONDERNEMERS ‘Velen kennen Van Gent Lease van ons familiebedrijf Van Gent Autobedrijf, dat met het merk Toyota al jaren in Veenendaal en Ede is gevestigd. Service verlenen is onze passie, dat geldt ook voor ons leasebedrijf. Van Gent Lease bestaat nu ruim één jaar en vele bedrijven hebben ons al gevonden.’ Dit vertelt de enthousiaste eigenaar Diderik van Gent.

PERSOONLIJKE LEASEPARTNER Persoonlijk contact is bij Van Gent Lease belangrijk. ‘Waar dit vroeger heel normaal was, is dit bij ons nog steeds vanzelfsprekend. Eén op één zijn wij namelijk in ons element. Het maakt niet uit of u bij ons komt voor één auto, meerdere of voor diverse automerken. Elke klant heeft onze volledige aandacht. En de enige die u hierover spreekt, is onze accountmanager zakelijke markt: Niels Hardeman.’ ERIC VAN DE POL - WEIJMAN VASTGOEDONDERHOUD

REGIONAAL KARAKTER

‘Bij ons staat de klant centraal en wij zijn dan ook altijd

Een hele bewuste keuze is dat Van Gent Lease regionaal opereert. Niels: ‘Dit betekent

op zoek naar een partner waarbij dit ook het uitgangspunt

dat wij dus altijd en overal in de buurt zijn. Als ik even langs moet komen, spring ik in

is. Deze partner hebben wij gevonden in Van Gent Lease.

de auto en sta ik binnen een kwartier bij u op de stoep. Of als u Diderik of Gilbert tegen-

Persoonlijk, betrouwbaar en een goed gevoel zijn voor

komt bij een lokaal netwerk of Businessclub kunt u hen ook gerust de vragen stellen over

ons doorslaggevende factoren geweest om voor Van

de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Gent Lease te kiezen. Daarnaast zijn wij enthousiast

Kort gezegd betekent dit dat u bij Van Gent Lease slechts één factuur en één aan-

van alle merken’.

over het feit dat zij de mogelijkheid hebben tot het leveren spreekpunt (in de buurt) hebt, terwijl u gebruik kunt maken van alle automerken.

‘Persoonlijke contact en service zijn voor ons vanzelfsprekend. Eén op één zijn wij namelijk in ons element.’

LEONIE MOLTHOFF - KRAAMZORG BETUWE & GELDERSE VALLEI: ‘Betrouwbaar, deskundig en klantvriendelijk zijn

drie kenmerken die bij ons hoog in het vaandel staan. Kenmerken die wij ook in onze leasepartner zochten. Met Van Gent Lease was er gelijk een klik. Eind 2015, toen onze 10 leaseauto’s werden vervangen, hebben zij onder hoge tijdsdruk ervoor gezorgd dat de auto’s begin januari rijklaar waren. Allen voorzien van mooie belettering, zodat onze kraamverzorgenden goed herkenbaar zijn op de weg!’ JOHAN VAN ECK - JB TECH VEENENDAAL: ‘Wij vinden

het van belang dat je als bedrijf betrokken bent bij de klant. Wij in het kader van elektrotechniek en beveiliging en Van Gent Lease bij de leaseauto’s. Het persoonlijke contact met Niels zorgt hiervoor. Bovendien is Van Gent Lease merkonafhankelijk, maar heb je toch de goede service zoals wij die kennen van Toyota Van Gent. Altijd persoonlijk, duidelijke offertes en scherpe prijsstelling’.


8

BUS VEENENDAAL

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

WAT DE KLANT WIL, REALISEERT BUS

BUS’ HANDEL­ MAATSCHAPPIJ VAN 1957 TOT HEDEN

Wat wil de klant? Binnen de organisatie van BUS is dit de vraag die Schelto sr. - ofwel Tony, zoals hij beter bekend staat - , zich stelde toen hij met zijn vrouw Dineke in 1957 een klein pand in Lemmer huurde om van daaruit gereedschappen te gaan leveren. Hij bezorgde zelf de bestellingen bij de klanten in Noord-Nederland. De zaken gingen goed en al een jaar later werd een groter pand in Zwolle betrokken. Na de opening van de vestiging in Sneek werden er technische groothandels overgenomen in Groningen, Emmen, Marknesse en Deventer. In 1999 namen de zonen Henry en Schelto jr. de leiding van het bedrijf over als respectievelijk technisch en commercieel directeur. Onder hun leiding werden de GEHA vestigingen in Veenendaal, Ede en Tiel overgenomen en nieuwe vestigingen geopend in Almere, Eemshaven en Rotterdam. BUS heeft ook nog een onderneming in Great Yarmouth in Engeland en is tot op de dag van vandaag een echt en hecht familiebedrijf met circa 200 medewerkers. Professioneel aangestuurd vanuit Zwolle opereren de vestigingen zoveel als mogelijk autonoom, om flexibel in te kunnen spelen op de vraag van de lokale markt. Bus, uw partner in techniek.

‘De vraag ‘Wat wil de klant’, staat in onze hele organisatie centraal’, vertelt Wim den Hartog, vestigingsmanager in Veenendaal. ‘Vanuit dat perspectief spelen wij flexibel en klantgericht in op de behoefte van onze relaties in de installatietechniek, metaal-, industrieen energiebranche. En dat doen we met een uitgebreid programma aan machines, gereedschappen en toebehoren’.


9

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

BUS ‘partner in techniek’ staat bekend om de deskundige en eerlijke adviezen, vakinhoudelijke kennis en een breed leveringsprogramma. Een snelle en betrouwbare leverancier, een echte meedenker. ‘Wat de klant wil, wil BUS realiseren. We verkopen in principe geen ‘nee’, maar zoeken als partner van de klant het antwoord op de aan ons voorgelegde vragen. Daarom bestaat

Uw partner in techniek

30% van onze leveranties uit specials’, zegt Wim den Hartog.

DIENSTVERLENER Maar BUS’ Handelmaatschappij doet meer. Het is een dienstverlener pur sang. We laten de diensten de revue passeren. Te beginnen bij de Bolting Service. Bolting is het met behulp van hydraulic hoge drukgereedschap verbindingen controleren, vast- of losmaken. Daarnaast worden er adviezen gegeven over de oplossingen en het gereedschap die in een bepaalde situatie nodig zijn. Reparatie, kalibratie, inspectie of keuring met Bolting Service is een garantie voor kwaliteit.

KEURINGEN EN MEER BUS is NEN ISO 9001: 2008 gecertificeerd, waarmee de kwaliteit van de producten en de dienstverlening zijn gewaarborgd. De technische dienst zorgt voor de installatie van machines of gereedschappen, maar ook voor instructie, onderhoud, reparatie, keuring (NEN3140) en certificering. Ook klimmaterialen en valbeveiliging kunnen worden gekeurd. U kunt het bedrijf de logistieke afhandeling van de orders laten verzorgen, maar ook het totale voorraadbeheer. De verhuurservice gereedschappen en machines is zó uitgebreid, dat het handig is hiervoor de folder op de website www.bus.nl te bekijken. Die kunt u ook downloaden. ‘Wij innoveren met de vraag mee’, besluit Wim den Hartog. ‘Ons nieuwe logistieke centrum met een bebouwd oppervlak van 4000 m2 in Zwolle zal daar weer een voorbeeld van zijn. Volledig energieneutraal en voorzien van de modernste technieken. Ook zijn we bezig met een nieuwe webshop en nieuwe website. U hoort hier uiteraard nog meer over.’

BUS VEENENDAAL De Smalle Zijde 36 3903 LP Veenendaal Telefoon (0318) 56 96 96 E-mail: veenendaal@bus.nl Internet: www.bus.nl


verkoop@ACV-groep.nl www.containerdiensten.nl

Een bedrijfsterrein met te veel rommel? Een parkeerplaats waar afval de horizon ontsiert? Een nette omgeving oogt beter en werkt prettiger.

Fijn zo’n schoon terrein. Wij beschikken over verschillende veegmachines. En onze mensen zetten altijd de juiste middelen in. Snel en simpel. Altijd effectief en efficiënt.

ACV ook voor uw bedrijfsmatige vragen betreft: • • • • • •

Rolcontainers Afzetcontainers Plaagdierbeheersing Auto met knijper Kolken van putjes Strooien

Schoon genoeg van de troep? Regel het direct! Bel 0318 - 64 81 60

Vanzelfsprekend in de buurt

33Zussen Zussen Restaurant & Lounge Kerkewijk zuid 115 3911SC Rhenen Tel:0318-512 936

Restaurant & Loung Kerkewijk zuid 115 3911SC Rhenen Tel:0318-512 Restaurant & Loun

3 Zussen 3 Zussen 3 Zussen

Kerkewijk zuid 115 3911SC Rhenen Tel:0318-51


11

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

DOORNENBAL BV: SPECIALIST IN REINIGINGS­ OPLOSSINGEN OP MAAT Doornenbal BV is al 40 jaar dé spe-

systemen aan in het pand van de klant.

cialist in reinigingsmachines. Het

Alles draait bij ons om een optimaal

Veenendaalse bedrijf is leverancier

gebruiksgemak voor onze klanten’, ver-

van Kärcher professionele reinigings-

telt directeur Carel Doornenbal.

machines, waaronder hogedruk-

Het bedrijf levert niet alleen machines,

spuiten, stoomreinigers en schrob - en

maar staat ook garant voor een uitste-

veegmachines.

kende service en preventief onderhoud. ‘Voor reparaties en onderhoud op loca-

Daarbij is Doornenbal BV gespeciali-

tie beschikken we over compleet uitge-

seerd in op maat gemaakte reinigings-

ruste servicewagens en ook in onze

DOORNENBAL B.V.

systemen. ‘Als een standaard machine

werkplaats staan deskundige monteurs

Kruisboog 41

niet voldoet aan de wensen van de

dagelijks voor u klaar.’

3905 TE Veenendaal

klant, dan zorgen wij voor een oplos-

Telefoon (0318) 51 47 06

sing op maat. Daarnaast leggen onze

E-mail: info@doornenbalbv.nl

ervaren vakmannen desgewenst com-

Internet:www.doornenbalbv.nl

plete reinigingsinstallaties en leiding-

BEVESTIGINGSMATERIALEN, EEN VAK APART Schroeven, pluggen, boren, zagen en diverse

OP MAAT GEMAAKT

verankeringen. Kortom: bevestigingsmateria-

Al bijna drie decennia doorkruist Willem Appelo

len. De wereld van bevestiging is er één op

Europa, onder andere op weg naar internationale

zich, een wereld waar Willem Appelo van

beurzen. ‘Hierdoor heb ik een waardevol en groot

CONDORE Bevestigings Technieken zich al 28

bestand met relaties. Het is een schat waarmee

jaar in verdiept. ‘Wij zijn breed georiënteerd

mijn klanten hun voordeel doen. Door deze re-

én bieden een gespecialiseerd assortiment.

laties kan ik immers scherp inkopen en blijf ik

Bij standaardproducten gaat het naast kwali-

op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

teit ook om prijs, het is een sport om voor

en producten.’ Het feit dat er in eigen beheer

klanten uit de bouwsector het beste aanbod

klantspecifieke bevestigingen ontwikkeld, getest

te vinden. Mijn uitdaging vind ik in het beden-

en geproduceerd worden toont dat CONDORE

ken van creatieve oplossingen voor bijzondere

Bevestigings Technieken kennis, kunde en service

bevestigingstoepassingen. Het is een onder-

in huis heeft. Niet voor niks is de slogan ‘Quality

schat product, maar daarom niet minder

is our mentality’. Heeft u een bouwgerelateerde

CONDORE BEVESTIGINGSTECHNIEKEN

belangrijk.’ Wist u bijvoorbeeld dat de Eif-

onderneming en bent u nieuwsgierig geworden

Postadres: Mr. Gebrandypark 46, 6716 EZ Ede

feltoren 2,5 miljoen klinknagels en bouten

naar wat CONDORE voor u kan betekenen? Laat

Bezoekadres: Edeseweg 45, 6718 WC Ede

telt? Niet het eerste waar je aan denkt bij

u dan gelijk eens adviseren over uw magazijnbe-

Telefoon (06) 21 86 19 45

een prachtig bouwwerk en toch zo cruciaal.

heer. ‘Er valt niet alleen aan de in- en verkoop-

E-mail: jw.appelo@condore.nl

zijde winst te behalen, ook intern valt er veel te

Internet: www.condore.nl

besparen door simpelweg efficiënt te werken.’


12

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

DE PIEKEN EN DALEN VAN DE ZZP’ER Het aantal ondernemingen groeit flink in Nederland volgens tellingen van de Kamer van Koophandel. Dit komt vooral door de toename van het aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Eind 2015 stonden er 928.279 zzp’ers ingeschreven in Nederland. Ter vergelijking: in 2013 was dit aantal nog circa 780.000. Zzp’ers zijn vooral werkzaam in de bouw, zakelijke dienstverlening en culturele en overige dienstverlening.

De belangrijkste reden voor een zzp’er om een eigen onderneming te starten is vrijheid. De behoefte om zelf te kunnen beslissen, je eigen keuzes te kunnen maken, leeft enorm in de huidige samenleving. De zzp’er wil geen ‘loonslaaf’ zijn en liever niet voor een baas werken. Ben je eigen baas, dan kun je zelf kiezen voor wie je werkt, hoe je werkt en wanneer je werkt. Dat neemt niet weg dat je als zzp’er alsnog te maken hebt met je opdrachtgever als ‘soort-van’-baas. Voordeel is wel dat als het niet klikt met deze ‘baas’ dat niet zo’n probleem is: je hebt immers nog meer opdrachtgevers en je kunt eventueel afscheid nemen van die ene minder leuke opdrachtgever.

EXIT VAR Tot 30 april 2016 werden opdrachtgevers beschermd door de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR). Veel zzp’ers zagen de VAR, die zij zelf dienden aan te vragen bij de Belastingdient, als een soort werkvergunning, maar de VAR gaf alleen de opdrachtgever zekerheid. De wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) maakte per 1 mei een einde aan de VAR. Voortaan is het aan zzp’ers en opdrachtgevers om te bepalen of er sprake is van een dienstverband of niet. Bij twijfel kunnen ze dat vastleggen in een modelovereenkomst. Wie werkt volgens de artikelen in de modelovereenkomsten krijgt vn de belastingdienst vrijwaring voor het betalen van loonheffingen.


13

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

DEADLINE Een ander positief punt van het zzp’erschap is dat je vaak zelf je tijd kunt indelen. Dat wil zeggen: als je op opdrachtbasis werkt. Als je een project op uurbasis uitvoert voor een bedrijf, wil de opdrachtgever vaak dat je tijdens de reguliere werktijden aanwezig bent op de werkvloer. Neem je je werk als kortere opdrachten aan, bijvoorbeeld als fotograaf of journalist, dan ben je hier flexibeler in. ’s Avonds werken of juist ’s ochtends heel vroeg… als je de deadline maar haalt. Deze behoefte aan flexibiliteit verklaart waarom vrouwen met kinderen relatief vaker kiezen voor een bestaan als zzp’er dan vrouwen zonder kids. Werk en gezin zijn vaak beter te combineren als zzp’er. Voor mannen is de stap naar zelfstandigheid relatief vaak gedreven door financiën.

MINDER BELASTING De overheid maakt het fiscaal aantrekkelijk om voor jezelf te beginnen. De Zelfstandigenaftrek en MKB-winstvrijstelling zorgen ervoor dat een zzp’er minder belasting betaalt dan iemand in loondienst. Van elke verdiende euro betalen zzp’ers tot 45 cent minder belasting. Dat vertaalt zich in ongeveer 20% minder belasting over het gehele inkomen. Kanttekening hierbij is dat een zzp’er zelf de premies voor werkloosheid en arbeidsongeschiktheid moet afdragen. Zzp’ers ontvangen ook meer toeslagen door de Zelfstandigenaftrek en MKB-winstvrijstelling. Deze verlagen het inkomen dat ten grondslag ligt aan de hoogte van toeslagen, waardoor er meer recht op bijvoorbeeld zorgtoeslag is dan bij een vergelijkbaar inkomen uit werknemerschap.

DE JUISTE PERSOON De flexibiliteit van een zzp’er is voor de opdrachtgever erg aantrekkelijk. Een zzp’er is in zijn eentje en kan daardoor vaak snel schakelen. De opdrachtgever heeft met de zzp’er meteen de juiste persoon aan de telefoon, die op zijn of haar beurt niet hoeft terug te koppelen aan collega’s of managers. Bedrijven schakelen zzp’ers ook graag in omdat ze verwachten minder kosten aan een zzp’er te maken dan aan een werknemer. Er is geen werkgeversdeel voor verzekeringen en pensioenen en geen risico dat er doorbetaald moet worden bij ziekte of ontslag.

PIEKEN EN DALEN Een nadeel voor zzp’ers is dat de hoeveelheid werk vaak in pieken en dalen komt. Dat betekent dat de werkdruk heel verschillend kan zijn. Weken van 80 uur wisselen weken van 10 uur af bijvoorbeeld. Rustige weken kunnen zzp’ers goed investeren in de opbouw van de eigen onderneming. Uit onderzoek van de KvK blijkt dat een van de grootste knelpunten voor zzp’ers is tijd vrij te maken voor strategieontwikkeling en het vertalen van marktkennis naar kansen voor het bedrijf. Bovendien moet een zzp’er ook zijn administratie bijhouden en aan acquisitie doen. Toch wegen deze nadelen voor bijna een miljoen Nederlanders niet op tegen de vrijheid die ze ervaren. Het Centraal Planbureau verwacht dat het aantal zzp’ers verder gaat toenemen. In 2030 zou 19% van de werkende mannen zelfstandig zijn tegenover 9% van de vrouwen.

OVER DE ZZP’ER • Het aantal 55+’ers dat zelfstandige is, is relatief groot. Dit komt doordat zij vaak langer doorwerken. • Dat het aantal zzp’ers toeneemt, kan gedeeltelijk worden verklaard door de vergrijzende beroepsbevolking. • Hoogopgeleiden zijn het vaakst zzp’er. • Er zijn relatief veel zzp’ers in de bouw, zakelijke dienstverlening en de culturele en overige dienstverlening. • Zelfstandigen staan relatief meer open voor nieuwe ervaringen en zijn meer op zichzelf gericht.

Werknemers zijn vaak risicomijdender.

• Ongeveer 2/3 van de zelfstandigen in Nederland is man.


14

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

De man in zaken Kees Haalboom


15

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

Wie ben ik Ik ben Kees Haalboom, eigenaar van drie pannenkoekenhuizen: Bergzicht in Woudenberg, De Langenberg te Ede en natuurlijk De Bijenmarkt in Veenendaal. Als middelbare scholier kreeg ik een bijbaantje in een pannenkoekenhuis. Later heb ik de hotelvakschool doorlopen. Toen besloot ik al: als ik ooit iets voor mezelf ga doen, dan wordt dat een pannenkoekenhuis. Waarom? Pannenkoeken zijn voor iedereen!

‘Toen besloot ik al: als ik ooit iets voor mezelf ga doen, dan wordt dat een pannenkoekenhuis. Waarom? Pannenkoeken zijn voor iedereen! Laagdrempelig en toegankelijk. Daar houd ik van!’

Laagdrempelig en toegankelijk. Daar houd ik van!

Jeugd

Naam

Ik ben een jongen van de straat, afkomstig uit een arbeidersgezin. Het kunstje dat ik ondernemen

Kees Haalboom

noem was mij vreemd. Toch heb ik er door de jaren heen veel van opgestoken.

Van pannenkoekenbakker tot horecaondernemer

Geboren

Zeventien jaar geleden haalde mijn toenmalige werkgever, Jan Plantagie, mij binnen als bedrijfs­

13 september 1965

leider van de destijds nieuwe locatie Bergzicht in Woudenberg. Vanaf 2008 gingen de aandelen van Bergzicht en De Langenberg stap voor stap over naar mij. In 2014 was ik volledig eigenaar. Aan het begin van onze samenwerking had ik niet de mogelijkheid of de financiële armslag om de zaken direct over te nemen. Door de jaren heen zijn er steeds meer aandelen mijn kant op gekomen totdat

Beroep Eigenaar van drie pannenkoekenhuizen

alle aandelen van mij waren. Op dat moment besloot ik om nog een vestiging te openen. Dat werd Pannenkoekenhuis De Bijenmarkt. Ik wilde het hele proces van starten, ondernemen en stabiliseren nog eenmaal zelf doen. Pannenkoekenhuizen zijn voor iedereen, dat zie je ook terug in onze zaken. Het zijn restaurants die niet specifiek gericht zijn op kinderen, maar juist een prettige entourage bieden voor alle gasten.

Gezinssituatie Getrouwd met Frederika, 4 kinderen Gerjanne, Erik, Seline en Marlene en hun partners Mark, Marjanne, Casper en Jochem. Trotse opa van kleindochter Lizzy.

Gezin Een heerlijk, ondernemend en stimulerend gezin heb ik om mij heen, waarvan nu nog 3 en binnenkort 4 (schoon)kinderen in mijn zaken meewerken. Mijn vrouw Frederika werkt ook achter de schermen mee in de pannenkoekenhuizen. Ook geniet ik van het wandelen met onze hond door de mooie omgeving van Woudenberg.

Passie Naast mijn passie voor de pannenkoekenhuizen, ligt mijn passie bij auto’s en vooral bij Mini! Een fantastisch automerk mét karakter. Mijn eerste auto was een Mini. Mijn grote trots is de John

Opleiding Hotelvakschool

Vrije tijd Wandelen met de hond en auto’s

Cooper Works Mini Cabrio uit 1987. Een collectors item! Daarnaast heb ik nog een BMW M3 in metallic blauw. Gelukkig kan ik deze hobby met mijn werk combineren want ik rijd nogal wat kilometers per week tussen Woudenberg, Ede en Veenendaal.

‘Mijn eerste auto was een Mini. Mijn grote trots is de John Cooper Works Mini Cabrio uit 1987. Een collectors item! Daarnaast heb ik nog een BMW M3 in metallic blauw.’


Altijd de laagste prijs! Ruim 350m2 showroom met alle soorten vloeren

Bekende merken, zoals onder andere M-flor, Therdex, Quick Step, Lifestyle-interior, etc.

Vakkundig gelegd

Grootste assortiment aan PVC-vloeren van Midden-Nederland

Duurzame vloeren van de beste kwaliteit

Professioneel kleur- en stylingadvies Maak het geheel compleet met uw raamdecoratie Wij zijn dealer van onder andere Holland Haag, Life Style, Sylverster en GB uit Echt

Foto: Holland Haag

Foto: Sylvester

Utrechtseweg 4 | 3927 AV Renswoude | T. +(31) 318 477 080 | www.vleugelvloeren.nl


Allure aan het Water

Genieten met allure in Veenendaal-oost

Nog enkele woningen beschikbaar! Start bouw: Zomer 2016

tot

7,8

Twee-onder-één kapwoningen De woningen worden opgeleverd met: • Complete keuken • Luxe sanitair en tegelwerk vanaf • Compleet aangelegde tuin

meter breed

NU INCLUSIEF MEERWERKOPTIES

€ 289.900,v.o.n.

TER WAARDE VAN

€ 7.500,-

Kijk voor verkoopinformatie en beschikbaarheid op:

allure-veenendaal.nl

(036) 737 05 91

info@dna-makelaars.nl

MAKELAARS


18

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

DE BIJENMARKT VEENENDAAL

ONTMOETINGSPLEK VOOR ONDERNEMEND VEENENDAAL Het ruime, zonnige restaurant met terras, de snelle bediening, free WiFi en last but not least de gastvrije omgeving en vriendelijke medewerkers: de ideale omgeving voor een snelle zakelijke lunch, een vroeg overleg met collega’s op neutraal terrein of voor een meeting in ontspannen sfeer. Misschien is Pannenkoekenhuis De Bijenmarkt niet de eerste locatie die bij u opkomt voor een zakelijke setting, daarom is businessmagazine In Zaken samen met een aantal ondernemers kennis wezen maken met eigenaar Kees Haalboom, het restaurant én de kaart. Onze conclusie: De Bijenmarkt is een absolute aanrader! De centrale locatie bij de A12 en dichtbij de bedrijventerreinen is bovendien een absolute pré. Werk je alleen of ben je veel onderweg? Volg dan ons voorbeeld, deze locatie is uitermate geschikt voor het ‘Het Nieuwe Werken’ , lunchen, overleg of een korte vergadering.

€ 10,- gratis

Tegen inlevering van deze bon. Bij besteding van minimaal € 25,-

Voorwaarden: U kunt deze bon uitsluitend inleveren bij pannenkoekenhuis De Bijenmarkt in juli t/m oktober 2016. Deze bon is niet geldig in combinatie met andere acties. Max. 1 bon per gezelschap/tafel.

E-mail:

www.pannenkoekenhuizen.com


19

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

Pannenkoeken zijn er voor iedereen, ‘ik hou van de laagdrempeligheid van pannenkoekenrestaurants’, vertelt ondernemer Kees Haalboom.

‘Doe jij al aan Het Nieuwe Werken? Wees welkom, centraal aan de A12, in rust en ruimte.’

‘Pannenkoeken brengen een sfeer van gastvrijheid met zich mee, maar dat betekent niet dat er geen andere lekkere gerechten op de kaart staan. Een kleine selectie hieruit zijn bijvoorbeeld: oerbrood met warme beenham, baguettes, uitsmijters en niet te vergeten de maaltijdsalades met onder andere zalm en geitenkaas. Met name de maaltijdsalades hebben ‘echte’ fans! We zijn elke dag al om 10.00 uur open, ideaal voor een ontmoeting met een kop koffie in een ontspannen omgeving.

PANNENKOEKENHUIS DE BIJENMARKT

Al vanaf 11.30 uur is het ook mogelijk om te lunchen. De Bijenmarkt heeft het in

Nieuweweg-Noord 267 A

zich om een ontmoetingsplek te worden voor ondernemend Veenendaal en

3905 LW Veenendaal

omgeving. De rust en ruimte, die je niet direct zou verwachten op deze locatie,

Telefoon (0318) 50 64 69

spreken velen aan.

Internet: www.pannenkoekenhuizen.com

Dit komt onder andere doordat ik mijn restaurants niet specifiek heb ingericht voor gezinnen met kinderen. De brede toegankelijkheid vind ik erg belangrijk. Iedereen moet zich bij ons thuis kunnen voelen.’


GEMEENTE RHENEN & VEENENDAAL

Gratis inventarisatie? Bel (0488) 745 050

Uw ICT Leverancier voor • • • • • • • •

Systeem- en netwerkbeheer Server- en werkplekmonitoring Leveren van hard- en software Cloud bellen (hosted Voip telefonie) Zakelijke mobiele telefonie Cloud computing Website hosting Spam & Virus filtering

Kesteren Nijverheidsweg 2a 4041 CK Kesteren Tel. 0488 745 050

Geldermalsen De Chamotte 2 4191 GT Geldermalsen Tel. 0345 - 622 223

info@yourict.nl | www.yourict.nl


21

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

EDEN INTERIEUR OP ONTDEKKINGSREIS NAAR CINQUE TERRE

SAMEN FIT WORDEN IN 20 MINUTEN PER WEEK

‘Sober en strak, dat zijn de karaktereigenschappen die het hart vormen

‘Slechts één keer per week 20 minuten

van mijn handtekening in een interieur. Onze eigen woning aan de

trainen. Omkleden en douchen zijn

Veenendaalseweg is een goede weergave van deze interieurbeleving.

niet nodig. Binnen drie maanden

Kalkverf op de muren, strakke designlampen van Duran Lighting in

meetbaar resultaat. Dat is kortweg

harmonie met warme natuurproducten van hout en zachte stoffen die

fit20,’ zegt personal trainer Ronnie

stoelen en banken bekleden.

van Iwaarden (49).

Binnenkort maak ik met mijn man de reis naar CinqueTerre, vijf pittoreske dorpjes in het Toscaanse heuvellandschap van Italië. Een paradijs voor de kalkverfliefhebber, om inspiratie op te doen, nieuwe producten te ontdekken terwijl we ondertussen genieten van de lokale keuken en wijnen uit de streek. Wonen is emotie, dat is waarom ik zoveel van mijn vak als interieurstyliste houdt, het is een altijddurende ontdekkingsreis door landen, stoffen, streken, designs en ontwerpen. Op deze reis word je vergezeld door mensen die elk hun eigen wensen hebben. Het is een misverstand dat een interieur­styliste jouw inrichting bepaald, het belangrijkste vind ik om goede vragen te stellen.

‘Jij weet eigenlijk heel goed wat je mooi vindt. Alleen, het moet even naar buiten komen, ik help je om dit vorm te geven in je woning. En nog iets, beleving hoeft niet duur te zijn!’ Groet, Minke Scherrenburg

Bij fit20 ben je sneller fit door langzaam trainen in 20 minuten per week. ‘De training is op maat en voor bijna iedereen geschikt, waarbij het resultaat binnen drie maanden zichtbaar en merkbaar is. Door persoonlijke begeleiding worden blessures vermeden. Elke personal trainer van fit20 volgt een specifieke interne opleiding, zodat kwaliteit is verzekerd.’

BEDRIJFSFITNESS Ook steeds meer bedrijven kiezen voor fit20 als bedrijfsfitness partner. Dit kan op locatie (in-house) of bij een bestaande fit20 studio. Deze keuze hangt af van de grootte van het bedrijf. Fit20 bedrijfsfitness heeft opmerkelijke resultaten omdat werknemers deze vorm van fitness wél volhouden. Onder andere hebben Siemens, Randstad en Ahold gekozen voor een fit20 studio in-house. Maar ook medewerkers van verscheidene MKB bedrijven trainen bij een bestaande studio, leuk om samen met een collega te doen. Ronnie van Iwaarden maakt graag tijd om geïnteresseerden bekend te maken met de fit20 methode.

WWW.EDENINTERIEUR.NL

Voor het maken van een afspraak kan men bellen naar 0318-701211 of neem contact op via onze website www.fit20.nl.


22

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

GET SOCIAL! Social media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We delen, pinnen, instagrammen en tweeten er op los. Met iedere dag miljoenen gebruikers in Nederland (9 op de 10 Nederlanders is actief op social media) zijn social media voor het bedrijfsleven een uitgelezen kans om in contact te treden met hun (potentiële) klanten. Grote bedrijven hebben hiervoor vaak medewerkers in dienst of beschikken over een hele ‘social’ afdeling. Maar hoe pak je dat aan als je geen grote onlinemarketingbudgetten hebt?


23

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

Vrijwel ieder bedrijf worstelt ermee: er is vaak geen groot budget

EVALUEREN

voor social media en is er weinig tijd om zelf de netwerken te

Nadat je veel tijd en moeite in social media hebt gestoken, wil

onderhouden. Toch vereist het goed bijhouden van de online

je natuurlijk ook weten of je inspanningen hebben gewerkt.

kanalen voor een gemiddeld MKB-bedrijf al snel 8 tot 12 uur

Het effect van social media is nooit op zichzelf staand, maar

per week. Dan moet je als organisatie dus slim kiezen op welke

altijd een combinatie met je andere marketingmiddelen. Ook al

social media je je pijlen richt. Hiervoor geldt dat kwaliteit boven

kun je rechtstreekse verkopen meten of kun je een bedrag hangen

kwantiteit gaat. Start daarom liever met één of twee media en

aan het aantal mensen dat naar je website komt via bijvoorbeeld

investeer daarin, dan meteen aan de slag te gaan met vijf platformen.

een Facebookcampagne, het blijft lastig om de precieze return of investment (ROI) van social media te meten. Het is in ieder

INFLUENCERS

geval nuttig om bij te houden hoeveel er over je bedrijf en product

Wie (her)start op social media zal altijd moeten beginnen met

wordt gepraat op social media. Hierdoor kun je je doelen bijstellen

het leren kennen van de doelgroep in zijn online omgeving.

en ook kun je goed inspelen op eventuele vragen of ontevreden-

Waar praten ze over en met wie? Zijn er voorbeelden van con-

heid van klanten. Er zijn online vele tools beschikbaar om dat

currenten die het goed doen op social media? Ga ook na wie

te peilen. Twee bekende zijn socialmention.com en hootsuite.com.

de zogeheten ‘influencers’ zijn in jouw markt: wie wordt veel

Hootsuite geeft bovendien de mogelijkheid voor het inplannen

gevolgd en is trendsettend? Na dit onderzoek ga je als bedrijf

van berichten.

zelf in gesprek met je klanten door ze te ondersteunen en waar nodig van informatie te voorzien. Door dit contact rustig op te

Advies nodig over de vele mogelijkheden van social media en

bouwen ontstaat er online acceptatie betrokkenheid van je

hun integratie in uw marketing? Neem vrijblijvend contact op

klanten bij je bedrijf en je product. Dan is het tijd om concrete

met media-adviseur Carin Braafhart van Elan Media:

doelen te gaan stellen zoals het aantal te bereiken volgers of

carinbraafhart@elan-media.nl.

likes, het aanzwengelen van 500 tweets met jouw hashtag of traffic creëren van 1000 personen naar je website via je social media.

WELK SOCIAL MEDIUM? FACEBOOK: 9,5 miljoen gebruikers in Nederland, merendeel is 25-34 jaar oud, gericht adverteren door combinatie van interesses en relevante advertenties of zoekresultaten, minimaal 3 en maximaal tien berichten per week plaatsen, één of twee hashtags toevoegen

WHATSAPP: 9,8 miljoen gebruikers in Nederland, geschikt als extra klantenservice TWITTER: 2,6 miljoen Nederlandse gebruikers, gaan graag in gesprek over producten, heel geschikt om dialoog aan te gaan met klanten, plaats zo veel berichten als je wilt, met één of twee hashtags

INSTAGRAM: 2,1 miljoen gebruikers in Nederland, grootste deel is 20-39 jaar oud, mooie foto’s door styling, filters en foto­ bewerkingsopties, geschikt als je beschikt over mooi beeldmateriaal, Instagram heeft een rechtstreekse ‘koopknop’, tot elf hashtags te gebruiken

PINTEREST: met name vrouwen tussen 20 en 39 jaar, 2 miljoen in Nederland, relatief gemakkelijk veel bereik opbouwen door de link naar je website die altijd aan het beeld gekoppeld blijft, ook repinnen van beelden van andere gebruikers, gebruik ongeveer drie hashtags en ‘pin’ meerdere malen verspreid over de dag

LINKEDIN: zakelijke doelgroep, 4,2 miljoen Nederlanders breiden er hun netwerk mee uit en delen kennis, ook interessant om vacatures op te plaatsen

SNAPCHAT: één miljoen gebruikers in Nederland, met name jongeren onder de twintig jaar, vereist geen mooie beelden zoals Pinterest en Instagram


✓ Schrobmachines ✓ Veegmachines ✓ Hogedrukspuiten ✓ Stof & waterzuigers ✓ Speciaalbouw

Meer informatie? Tel: 0318-514705 | info@doornenbalbv.nl | www.doornenbalbv.nl

OPSLAGRUIMTE NODIG?

Box Inn self-storage

Verwarmde en droge opslag

Kernreactorstraat 24a

Overdekt in- en uitladen

3903 LG Veenendaal

Flexibele huurperiodes

0318-501601

Eigen sleutel en toegangscode

www.box-inn.nl

Ontvangstservice

info@box-inn.nl

Postbus


IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

25

ACCOUNTANTZ TIEL

ACCOUNTANCY ZOALS HET HOORT Het accountantskantoor nieuwe stijl heet AccountantZ. De naam zegt het al. Anders durven zijn, van a tot z of van Aron tot Zoetekouw. Opgericht in 2014 heeft het kantoor van Aron van Doorn en Leon Zoetekouw een grote aantrekkingskracht op bedrijven tot zo’n vijftig werknemers. Waarom? Het zijn simpelweg sparringpartners van de ondernemer, met de nadruk op adviseur, in plaats van controleur. Als u nu al nieuwsgierig bent geworden, neem de website er dan even bij, www.AccountantZ.nl. U ervaart dan direct al dat samenwerken de basis is voor succes! Natuurlijk vindt het duo cijfers belangrijk, maar in een tijd dat de markten in een sneller tempo vernieuwen en veranderen, is strategie bepalend voor het bereiken van doelen en het overzien van de gevolgen van nieuwe ideeën. Succesvol zijn is mooi, maar succesvol blijven belangrijker. Van Doorn en Zoetekouw hebben het tot hun vak verheven om als het ware als partner de ambities van ondernemers waar te maken door helderheid te creëren in alle aspecten van de bedrijfsvoering. ‘Laten we dit verduidelijken met een voorbeeld’, zegt Aron van Doorn. ‘Je kunt een reisbrochure bij het reisbureau gaan halen, maar zonder jezelf de vragen te stellen zoals: ‘Waar ga ik heen?’, ‘Hoe wil ik er komen?’, ‘Waarom ga ik?’ en ‘Met wie ga ik’, is het onmogelijk een juiste keuze te maken naar welke bestemming je wilt afreizen en welke bagage en/of reisgenoten je moet meenemen. Door dus bij alle beslissingen met de ondernemer mee te denken, ondersteunen we ondernemers om van hun ideeën een succes te maken en succesvol te blijven.’ ‘Samen hebben we ruim dertig jaar ervaring op bedrijfskundig, administratief en fiscaal gebied. Maar als we op specifieke kennisgebieden merken dat er een professional bij moet komen, hebben we voldoende mensen in ons netwerk die we kunnen inschakelen. Geselecteerde professionals, die denken zoals wij én naast de ondernemer gaan staan’, zegt Leon Zoetekouw. ‘Wij kennen het klappen van de zweep vanuit het perspectief van de accountant, alsook van de ondernemer zelf. Zo heb ik als adviseur ontslagen moeten voorbereiden en Aron heeft als financieel manager mensen moeten ontslaan. Heel moeilijk hoor, maar ervaring zet je wel op voorsprong.’ AccountantZ is een vertaling van vakmanschap, praktijkgericht handelen en creativiteit. Bij bedrijfsvoering, maar ook bij bedrijfsoverdracht het vertrouwen waard. Het wordt u helder van a tot z op Kersenbongerd 13, 4003 BW Tiel of via telefoon (0344) 700 212.

ALTIJD EN OVERAL UW ACCOUNTANT BIJ DE HAND MET DE NIEUWE ACCOUNTANTZ APP


26

IN ZAKEN BUSINESS MAGAZINE - NOVEMBER 2014 IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

LEPPERS ZONWERING VEENENDAAL

ZAKELIJK OOK DE BESTE KEUZE ZONWERING Waar moet je aan denken bij de aanschaf van nieuwe zonwering? Wil je meer zon? Of juist minder? De hoeveelheid lichtinval kan sfeer maken of kraken. En niet geheel onbelangrijk: past de zonwering wel bij het huis? Het is niet een keuze die je zomaar even maakt. Jan Gerritsen van Leppers zonwering geeft advies en weet alles van de nieuwste trends die het buitenleven zoveel aangenamer maken.

‘Terrasoverkappingen zijn dé trend van nu’ vertelt Jan Gerritsen, eigenaar. ‘De tuin wordt steeds meer gezien als een verlengstuk van de woonkamer. En hoe prettig is het om al in het prille voorjaar van het zonnetje te genieten? Dat kan met een terrasoverkapping. Daarin is ontzettend veel keus te vinden in de showroom bij Leppers Zonwering. De overkapping kan helemaal dichtgemaakt worden, als een soort serre met glaswanden, maar ze zijn er ook in een landelijke verandastijl. Compleet met een vloer naar keuze en heaters. Handig zijn de overkappingen met zeil. Bij een teveel aan zon kan het zeil via automatische bediening worden dichtgetrokken waardoor er een prettige schaduwplek overblijft. Dit is een goede oplossing voor woningen met weinig lichtinval omdat de keuze licht/schaduw altijd aanwezig blijft.


27

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

‘Aftersales is geen extra service, maar vanzelfsprekend.’

Foto: bedrijfspand ORCON

OVER DE ONDERNEMERS

We werken samen met timmer- en onderhoudsbedrijven

Jan begon 28 jaar geleden bij Leppers zonwering. Hij

en - indien gewenst - zelfs een styliste en tuincentrum.

draaide mee in de productie, leerde het ambacht: het

Zo creëren we een totaalbeeld en geven we de klant

monteren van profielen en onderdelen. Later ging hij

een indruk van het eindresultaat’.

ook de verkoop in. Jan: ‘Door de opgedane kennis kunnen wij nog steeds op een ambachtelijke manier maatwerk

LUXAFLEX POWERVIEW

leveren. Daarin onderscheiden we ons van alle

Leppers levert naast een uitgebreid assortiment buiten-

anderen. Openbare instellingen als scholen en woning-

zonwering ook hordeuren en binnenzonwering. Indien

bouwverenigingen weten ons te vinden. Dat zijn

gewenst elektrisch bediend. Ze zijn leverancier van

grote projecten die bepaalde wensen hebben. Wij kunnen

merken als: Hansa, B&C en Luxaflex. Luxaflex heeft een

ze daarin volledig tegemoet komen. We hebben een

nieuw revolutionair systeem: ‘Powerview’. Dit systeem

LEPPERS ZONWERING

complete werkplaats met eigen monteurs. Mochten er

volgt uw wensen. ’s Ochtends behoefte aan licht? Dat

Nieuweweg 85

onverhoopt problemen ontstaan dan kunnen we dat

kan. Het opent zich vanzelf op het door u ingestelde

3905 LH VEENENDAAL

zelf oplossen. Aftersales is bij ons geen extra service,

tijdstip. Alles is te bedienen via een app op de tablet

Telefoon (0318) 51 75 65

maar vanzelfsprekend. Bovendien geven we 7 jaar

of smartphone. Jan Gerritsen vertelt u er graag meer

E-mail: info@leppers.nl

garantie op buitenzonwering.

over.

Internet: www.leppers.nl

TOTAALBEELD ‘Als klanten geïnteresseerd zijn komen we altijd

NIEUWSGIERIG NAAR DE MOGELIJKHEDEN VAN LEPPERS ZONWERING?

even langs op locatie. Op deze manier kunnen we

Kom eens kijken in de showroom op de Nieuweweg

het beste een passend advies geven.

85 of bel voor een vrijblijvende afspraak. Leppers is geopend van maandag tot en met zaterdag. Kijk voor de openingstijden op de website. www.leppers.nl.


CREATIEVE CONCEPTEN

VERFRISSENDE VORMGEVING

PAKKENDE TEKSTEN

FLASHING FOTOSHOOTS

FRAAIE MAGAZINES

ONZE NIEUWE WEBSITE, JOUW BRON VAN INSPIRATIE?

WWW.ELAN-MEDIA.NL DE CREATIEVE CONCEPTEN ZIJN BEDACHT EN DAN? IDEEËN WORDEN VERTAALD NAAR BEELD. GRAFISCH VORMGEVERS VERSTAAN DIE KUNST ALS GEEN ANDER. CREATIVITEIT, INSPIRATIE ÉN TECHNISCHE KENNIS WORDEN SAMEN GEBUNDELD EN LEIDEN NAAR EEN VERFRISSENDE VORMGEVING. OVERTUIG JEZELF EN KIJK NAAR ONS EIGEN NIEUWE PROJECT, ONZE WEBSITE! BINNENKORT ONLINE. WHAT YOU SEE, IS WHAT WE MAKE...

ELAN MEDIA GROUP B.V. - DALWAGENSEWEG 5B - 4043 MS OPHEUSDEN - TELEFOON 0488 - 44 20 36 INFO@ELAN-MEDIA.NL - WWW.ELAN-MEDIA.NL


Elke bouwkundige constructie begint met een goed idee. Een manier om het ontwerp van de architect zo goed mogelijk uit te voeren. EfficiĂŤnt en solide, esthetisch verantwoord en met minimaal materia alge bruik. Da ar zijn wij goed in. Ook voor de constructie van uw woning of bedrijfspand hebben we een goed idee. De nieuwbouw of verbouw van uw project zien wij als een uitdaging. Wat een constructie sterk maakt, is naderhand niet meer zichtbaar. Het is de verborgen kracht van een goed idee.

BOUWPLANNEN? WIJ ONTWERPEN GRAAG DE CONSTRUCTIE.

verborgen kracht s p e c i a l i s te n i n c o n s t r u c t i e s

r o e ke l.n l

Alle constructies beginnen met een goed idee.


30

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

VAN VERSEVELD INFRA

VAN VERSEVELD INFRA - 20 JAAR

‘ZEGGEN WAT JE DOET EN DOEN WAT JE ZEGT’

‘Zeggen wat je doet en doen wat je zegt’, dát is ons motto vertelt Berry van Verseveld, eigenaar van Van Verseveld Infra. In de 20 jaar dat de onderneming bestaat, is Van Verseveld Infra uitgegroeid van stratenmakersbedrijf tot een volwaardig aannemersbedrijf in civiele techniek (grond- en straatwerk, rioleringswerk, groenaanleg, onderhoud en wegmarkering. Vanuit de drie vestigingen in Elst (Utr.), Renkum en sinds kort ook in Veenendaal, wordt door een team van meer dan 35 werknemers gewerkt voor overheden, instellingen en bedrijven.

‘Opdrachtgevers houden van de nuchtere no nonsense aanpak waar wij voor staan. Als bedrijf hebben we in de afgelopen twee decennia enorm veel kennis opgedaan. Wij weten als geen ander wat er ‘op straat’ tijdens de uitvoering van een werk voor kan komen, welke obstakels er zijn en waar we vervolgens rekening mee houden.’ Bedrijfsleider Martijn van Koningsveld vervolgt: ‘Bij Van Verseveld Infra zijn we gewoon een kei in het meedenken en begeleiden van processen en projecten. Simpelweg omdat we de praktijkkennis in huis hebben. Zoals Berry altijd zegt: ‘Een obstakel hoeft geen probleem te worden.’


31

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

‘Onze mensen zijn ons kapitaal’

Berry van Verseveld

Wie kennismaakt met Van Verseveld Infra, maakt eveneens kennis met het

Social return en re-integratie is tevens een onderdeel van ons beleid met

indrukwekkende scala aan materieel dat het bedrijf in eigen beheer heeft.

betrekking tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Met trots dragen

‘Doordat wij onze eigen machines in bezit hebben, kunnen wij snel en efficiënt

we daarom ook het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen. Het gevolg

handelen gedurende een opdracht.’

van deze investeringen is extern voelbaar. De mentaliteit is goed en de kwaliteit hoog.

PRESTATIELADDER SOCIALER ONDERNEMEN EN MVO-BELEID

VCA** EN NEN-EN-ISO 9001

Berry: ‘Onze mensen zijn ons kapitaal. Dat is de reden dat we bij Van Verseveld

Veiligheid en kwaliteit is een vanzelfsprekend onderdeel van ons dagelijks

Infra veel investeren in onze mensen. Het opleiden en begeleiden van ‘eigen’

werk. Wij zijn dan ook in het bezit van de certificaten VCA** en NEN-EN-ISO

mensen is één van onze interne speerpunten. Het team bestaat daarom uit

9001. Hiermee geven wij een garantie op hoogwaardige kwaliteit en optimale

veel vaste gezichten. Ik ben niet alleen het gezicht van het bedrijf, dat zijn we

veiligheid aan onze werknemers en opdrachtgevers.

samen.

Rijksstraatweg 209 - 3921 AG Elst (Utr.)

Klovenier 7 - 3905 PN Veenendaal

Veentjesbrug 2 - 6866 NC Heelsum

Telefoon (0318) 505 665

Telefoon (0318) 505 665

Telefoon (0318) 505 665

E-mail: info@vanverseveldinfra.nl

E-mail: info@vanverseveldinfra.nl

E-mail: info@vanverseveldinfra.nl

Internet: www.vanverseveldinfra.nl

Internet: www.vanverseveldinfra.nl

Internet: www.vanverseveldinfra.nl


UW BEDRIJF GROOTS PRESENTEREN MET EEN UNIEKE VERPAKKING?

//

UW EIGEN KLANTEN VERRASSEN?

//

PRODUCTEN MET UW EIGEN UNIEKE LOOK?

//

EEN ORIGINELE MAILING VERSTUREN?

Maak uw eigen giftbox of laat deze door ons ontwerpen! Bestellen bij

PROMOTIEDOOSJE.NL betekent: LEKKER SNEL, ONDERSCHEIDEND EN

EEN TEVREDEN KLANT AAN HET WOORD

‘Snel een promotiedoosje van perfecte kwaliteit en met een strakke bedrukking nodig? Dan is Promotiedoosje.nl zeker aan te bevelen. Zij leveren snel diverse soorten en formaten.‘

SUPER VOORDELIG!

Lennard

GROTE AANTALLEN? Voor de productie van grote aantallen verpakkingen (bedrukt of onbedrukt) bent u bij ons aan het juiste adres! We hanteren super scherpe prijzen! BROEKDIJK 40-E | 4041 CW KESTEREN | TELEFOON 0488-483233 | INTERNET: WWW.PROMOTIEDOOSJE.NL


IN ZAKEN BUSINESS MAGAZINE - NOVEMBER 2014

IN33 ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

33

SECURITAS VEENENDAAL

SECURITAS, IDEALE VEILIGHEIDS­ OPLOSSING VOOR ACV GROEP Securitas: Een ideale veiligheidsoplossing is in

Maar ja, zult u zeggen: ‘Wat hebben beide bedrijven met elkaar te maken?’ Simpel, Securitas beveiligt

onze beleving een optelsom van beveiligings-

de negen locaties van de ACV Groep.

diensten en technologie op locatie, versterkt door diensten op afstand. Klantvriendelijk, flexibel en

En daarover hadden we een aangenaam gesprek met Joke van de Glind, senior sales executive van

effectief. Kijk vooral ook op www.securitas.nl.

Securitas en Niels Bisseling, teamleider Facilitair (inkoop en service). ‘Wat hebben beide bedrijven met

ACV Groep: Waar u zich thuis voelt, zijn wij in

elkaar?’ Niels Bisseling: ‘Centraal in het contact staat Joke. Zij is een enthousiaste dienstverlener waar

de buurt. Als vanzelfsprekend houden we uw

je altijd een beroep op kunt doen. ACV is eerder klant geweest bij Securitas en vervolgens overgestapt

omgeving schoon en begaanbaar. Met een

naar de onderneming waar Joke toen werkzaam was. Tijdens die periode heeft Securitas aan ons al

doordacht pakket van samenhangende diensten.

eens een brand- en inbraakschade gemeld. Dat gaf ons een goed gevoel. Vervolgens stapte Joke over

Samen bereiken we meer. Afvalinzameling,

naar Securitas en zorgde voor een transparant en financieel en qua voorwaarden aantrekkelijk voorstel.

straat- en rioolreiniging, gladheidbestrijding,

Voorheen hadden wij enigszins het gevoel dat Securitas een log apparaat was, maar met de aanpak

plaagdierbestrijding of containerverhuur, ACV

van Joke zijn wij erg tevreden. We voelen ons goed beveiligd door Securitas en zetten ons samen in

maakt er werk van. We zijn actief in de

voor een jarenlange samenwerking.’

gemeenten Ede, Wageningen, Renkum en Veenendaal. Op www.acv-groep.nl vindt u alle

‘Niels is in het zaken doen heel professioneel’, zegt Joke. ‘Dat stel ik erg op prijs, want zo wil ik ook

wetenswaardigheden tot in het kleinste detail.

graag zaken doen. Ik streef er naar dat onze dienstverlening soepel loopt en dat er voldoende contact­

Ook over de Restore Kringloop met winkels in

momenten zijn om er voor te zorgen dat Securitas de perfecte partner is voor de ACV Groep en natuurlijk

Ede, Veenendaal en Barneveld.

alle andere relaties.’ Joke van Securitas is ook u graag van dienst!

BEL VRIJBLIJVEND 06 30 28 7006 OF E-MAIL JOKE.VAN.DE.GLIND@SECURITAS.NL. WILT U MEER WETEN OVER SECURITAS, KIJK DAN EVEN OP WWW.SECURITAS.NL.


34

IN ZAKEN BUSINESS MAGAZINE - NOVEMBER 2014 IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

VAN WOERDEN WONEN VEENENDAAL

VAN WOERDEN WONEN BRENGT SFEER IN UW KANTOOR Waar sfeer en warmte op kantoor een bepalende rol moeten spelen wordt Van Woerden Wonen in Veenendaal gevraagd om te komen met een interieurplan. Het leidt geen twijfel dat een huiselijke sfeer op kantoor de productie verhoogt. Je voelt je prettig in je omgeving en het behaaglijke huiskamergevoel is vaak de basis voor een fijn informeel zakelijk gesprek.


35

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

Door de files wordt er steeds meer thuis gewerkt

Inrichting en sfeer bepalen namelijk in grote

en dat is ook een reden dat de behoefte bestaat

mate wat gasten van het betreffende restaurant

op kantoor in dezelfde vertrouwde omgeving te

verwachten. Het is een groot verschil of je als

werken. Stoffen, materialen en kleuren die zowel

gast een gelegenheid binnenkomt met tl-buizen,

zakelijk als huiselijk ogen, zijn er meer dan

plastic stoelen en plastic tafelkleden of dat je

voldoende. Om dan al helemaal niet te spreken

een horecagelegenheid bezoekt met sfeerlicht,

over de keuzemogelijkheden in harmonieuze

loungebanken en strakke designtafels.

meubelen met handige functies die je op kantoor natuurlijk nodig hebt. ‘Met zorgvuldig uitgekozen

HOTEL

planten en accessoires krijg je van zo’n sfeervolle

‘Wij combineren de wensen van onze opdracht-

en inspirerende werkplekomgeving het ultieme

gever met onze ideeën en componeren dat tot

‘ja, dat is het’ gevoel’, zegt Hugo van Woerden.

een gedetailleerd interieuradvies’, legt Hugo van Woerden uit. ‘Bij de inrichting van een lobby

Hugo van Woerden daagt u uit!

In de showroom van Van Woerden Wonen aan

van een hotel kan dat weer verschillen. Daarbij

de Hoogstraat in Veenendaal, die hoofdzakelijk

speelt de vraag of zo’n hotel veel zakelijke gasten

op de consument is gericht, lopen de stijlen

heeft en wat daar voor nodig is, of dat het hele-

sterk uiteen. Van chique tot uiterst trendy. Van

maal toeristisch is ingesteld. Iedereen kent het

klassiek tot super modern en van country tot

wel. Een lobby met witte leren stoelen, grote

urban. Hoogwaardige producten gemaakt van

meubels en marmeren vloeren. Of de lobby bestaat

eikenhout, stof, leder, beukenhout, schapenleer,

uit een bar met zitjes. De bar is klein en de zitjes

metaal en andere duurzame materialen.

staan door de hele lobby van het hotel. Lage

Kortom, een perfecte mix waar voor iedereen

leren stoelen met kussens die een comfortabele

en elke smaak een geschikt interieur is te vinden.

plek bieden om te zitten. En hier en daar pas-

Voeg daar comfort, kwaliteit en aantrekkelijke

sende werkplekken. Zo kan ik veel voorbeelden

prijzen bij en u hoeft geen deur meer verder.

noemen.

Want ook in een bedrijfsmatige omgeving kan de mix van deze collectie uitstekend tot zijn

Het is voor ons een uitdaging om ondernemers

recht komen.

met plannen voor een nieuw interieur te winnen voor onze visie en iets neer te zetten wat voldoet

De zakelijk markt heeft dat ook ontdekt. Zo

aan hun verwachtingen. Ik zou willen zeggen:

draait Van Woerden Wonen er de hand niet voor

Wie neemt deze uitdaging aan?

om, om een restaurant eigentijds en sfeervol in te richten.

VAN WOERDEN WONEN Hoogstraat 20-24 3901 CG Veenendaal Telefoon (0318) 51 11 43 E-mail: info@vanwoerdenwonen.nl Internet: www.vanwoerdenwonen.nl


36

I N N O V A T I E

OCEANZ EDE

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

WPPG: ‘Dankzij 3D printing kiezen wij nu voor efficiëntie, kostenbesparing én dankzij de productiesnelheid voor een betere onderhandelingspositie!’

OCEANZ: KWALITEIT IN PROFESSIONEEL 3D PRINTEN

Ubbink: ‘Vooral de snelle productiemethode levert ons voordeel op en geeft de mogelijkheid om het product uitvoerig te testen en inspecteren.’

Oceanz in Ede is een professioneel 3D printbedrijf waar dagelijks duizenden modellen worden geprint. Dit varieert van een telefoonhoesje, sieraad of award tot 3D een geprinte machineonderdeel, industriële grijper of medisch hulpmiddel. Met de ruim opgedane ervaring in 3D printen wordt gewerkt voor verschillende branches, waaronder de industrie, retail, aerospace, automotive en de medische wereld.


I N N O V A T I E

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

37

Het doel van 3D printen is het produceren van een tastbaar product. Anders dan een 2D printer is een 3D printer in staat om een product driedimensionaal op te bouwen. ‘3D printen kan bij Oceanz in elke seriegrootte, met verschillende technieken en materialen, waaronder kunststof, gips, rubber en metalen. Los van al deze mogelijkheden is de basis van 3D printen altijd hetzelfde; ze bouwen allemaal laag voor laag een product op aan de hand van een digitaal bestand’, legt sales engineer Stefan Holdinga uit.

KWALITEIT ALS CONTINU VERBETERPROCES Kwaliteit staat bij Oceanz hoog in het vaandel. In september 2014 behaalde het bedrijf als eerste het ISO 9001-certificaat binnen de 3D printbranche. En onlangs werd daar het ISO 13485 certificaat aan toegevoegd. Met deze erkenning is een

Kiva Kuva: ‘Samen met Oceanz hebben we de beste printmethode en afwerking gekozen, zodat we nu al een mooi prototype hebben om te laten zien.’

professionele stap gezet binnen de medische 3D printindustrie. Stefan: ‘Met het behalen van ISO 13485 onderscheiden we ons nóg verder binnen de branche. ISO 13485 was voor ons een grote wens, waarmee we de conformiteit in kwaliteit en daarbij de wettelijke eisen zwart op wit kunnen aantonen. We bieden onze medische klanten nog meer betrouwbaarheid en kwaliteit op de 3D printproducten die wij hen leveren. Bovendien biedt het mogelijkheden voor nieuwe markten.’

OCEANZ ACADEMY Een groeiend aantal branches maakt kennis met 3D printing. Oceanz is bedreven in deze techniek en deelt haar kennis graag met belangstellenden. ‘We organiseren daarom ook brainstormsessies waaraan verschillende partijen deelnemen. Doel van de bijeenkomsten is kennis opdoen en ervaringen uitwisselen rondom bepaalde onderwerpen. Met een select gezelschap van branchegenoten en experts gaan we daarom graag het gesprek aan’, vertelt Stefan. Ook binnen het onderwijs wordt 3D printen steeds meer geïntegreerd. Studenten en leerlingen komen op die manier in aanraking met nieuwe technologieën. Dankzij 3D printen werken zij aan hun creativiteit, digitale geletterdheid, ruimtelijk inzicht en kritisch denkvermogen. Als professioneel 3D printbedrijf is Oceanz dan ook regelmatig gastheer voor scholieren en studenten.

DE TOEKOMST Steeds meer organisaties zetten de stap naar 3D printen. Wij gaan vervolgens graag met hen om de tafel en kijken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van deze techniek. We berekenen of het voordeel heeft om alles te printen of dat het wellicht verstandiger is om er nog even mee te wachten. Onze conclusie? Voordelen als snelle productie, vormvrijheid en kostenbesparing worden steeds meer erkend door de industrie. Daarnaast wordt de techniek steeds toegankelijker, 3D tekenen steeds makkelijker en zijn de bestanden makkelijker te verkrijgen.

BIJ OCEANZ ZIJN WE ER KLAAR VOOR!

OCEANZ Stefan Holdinga Maxwellstraat 21 - 6716 BX Ede Telefoon (0318) 76 90 77 E-mail: info@oceanz.eu - Internet: www.oceanz.eu


38

A U T O S P E C I A L

VLAGGENSCHIP VERVAL Topmodellen hebben iets magisch. En nee, ik heb het dan niet over fraaie al dan niet bekende dames die menig glossy magazine siert. Ik heb het over de meest begeerlijke uitvoering van een bepaald automodel. Direct denk ik aan de Golf GTI. Drie magische letters die ooit stonden voor het topmodel in de Golf serie. Het recept was even verleidelijk als eenvoudig. Dikke motor, hoge prestaties en een unieke specifieke uitrusting die alleen voor het topmodel beschikbaar was.


IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

A U T O S P E C I A L

39

Al van verre herkende je de topper dankzij subtiele maar oh

hardloper die met de duurste hardloopuitrusting een rondje

zo duidelijk aanwezige uitrustingsdetails waarmee het top-

om de kerk rent en van die prestatie drie dagen moet bijko-

model op gepaste wijze afstand nam van de modale model-

men. Topprestaties leveren is en blijft een voorrecht voor een

letjes. Die uitrustingsdetails groeiden uit tot begeerlijke ico-

enkeling. Topprestaties veinzen een verlangen van velen.

nen die steeds gewilder werden om burgermans-uitvoeringen van een automodel enige glans te geven. Kent u de ‘elektronisch

Dat verlangen resulteert in de autoshowroom in vele topmodel

versterkte, centraal geplaatste dakantenne’ nog die standaard

look-a-likes die dikwijls met de naam ‘line’ worden aangeduid.

was op de Golf GTI 16V? Die antenne werd een hype, fleurde

Let maar eens op. De R, M, S, FR badges, ooit boegbeelden van

menig kaal Golfje ‘CL’ op en staat symbool voor de start van

trotse toppers, worden nu misbruikt en ingezet om gecombi-

het verval. Hongerige marketeers begonnen de marktwaarde

neerd met de term ‘line’ een boost te geven aan liefdeloze

namelijk in te zien van het opleuken van normale huis-tuin-en

salesdoelstellingen. Vele automerken bezondigen zich aan

keuken voertuigen tot surrogaat topmodellen. Daarmee werd

deze ontheiliging van hun eigen topmodellen en geef ze eens

en wordt succesvol een impuls gegeven aan de verkoop. Dat

ongelijk. Immers, de aantallen moeten worden gehaald en

de authenticiteit van het topmodel hiermee definitief in een

met deze marketingtruc help je de verkoop aan een hoger re-

neerwaartse spiraal kwam, werd dan maar op de koop toe-

sultaat. Maar autoliefhebbers halen er, minstens zo begrijpelijk,

genomen.

hun neus voor op. Die rijden in een ‘gewone’ uitvoering en dromen van het echte werk. Totdat ze kunnen toeslaan om

Vandaag de dag zijn de showrooms afgeladen met wannabee-

‘Het Origineel’ te kunnen aanschaffen. En gelukkig kan dat

toppers. Onder de kap een te tamme eco-motor die moeite

ook nog steeds.

heeft om een stoplichtsprintje te winnen van een stadsbus maar ondertussen wel de krijgshaftige uitstraling van een edel vlaggenschip heeft. Vergelijk het met een beginnend

Jan Cees Dulon Barre

Zonder origineel immers geen surrogaat. Houd het vlaggenschip in ere; kunst moet immers kunst blijven!


40

A U T O S P E C I A L

IN ZAKEN BUSINESS MAGAZINE - NOVEMBER 2014 IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

REPRO STUDIO SCHOEMAN

TOTAALCONCEPT VAN BEGIN TOT EIND

MARIUS SCHOEMAN:

RON VAN STERKENBURG, MINI CAR NEDERLAND

‘De creativiteit en de afwisseling van dit bedrijf, geven mij de energie en

Repro Studio Schoeman is een eerlijk en betrouwbaar bedrijf

passie voor het vak. Repro Studio Schoeman is een kleine en flexibele

met harde werkers. Wij zijn al een jaar of 4 een vaste en trouwe

onderneming, ik heb direct en persoonlijk contact met klanten. De

klant!

ene dag ben je aan het ontwerpen, de volgende dag aan het printen en de andere keer zijn we een pand aan beletteren. De afwisseling per project houdt ons werk levendig en dynamisch. Wij werken veel voor autobedrijven, van complete carwrapping, autobelettering, brochures tot kortingsbonnenboekjes, inmiddels hebben wij een breed portfolio opgebouwd in de wereld van automotive.’

CARLO KUIJER, KUIJER AUTOMOTIVE Onlangs hebben Marius en zijn team ons pand beletterd. Ik weet dat als ik iets neerleg bij Repro Studio Schoeman, dit ook goed gebeurd. Het is altijd netjes en strak. Door de jaren heeft Marius Schoeman ons drukwerk, onze bedrijfskleding en autobelettering verzorgd. We zijn vaste klant. Waarom? Er wordt meegedacht, de prijs/kwaliteit verhouding is fantastisch en bovenal: de vriendelijke en persoonlijke omgang. Onmisbaar als er veel contact is.


IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

A U T O S P E C I A L

‘De creativiteit en de afwisseling van dit bedrijf, geven mij de energie en passie voor het vak.’

GUUS DREU, TOTAAL AANPAK BRANDVEILIGHEID Wij zijn een bedrijf dat nationaal werkt. TAB verzorgt de totale aanpak van a tot z, als het gaat om brandveiligheid. Vergelijkbaar met Repro Studio Schoeman: als het om reclame-uitingen gaat, wordt er altijd meegedacht en geadviseerd. Door onze landelijke opdrachten, onlangs waren wij bijvoorbeeld nog bezig met een project van 16 gevangenissen, zijn wij bij TAB veel onderweg. Daarom is het prettig om een betrouwbare partner als Repro Studio Schoeman te hebben, die dezelfde kwaliteitsstandaard huldigt!

REPRO STUDIO SCHOEMAN Kazemat 13 - 3905 NR Veenendaal Telefoon (0318) 506 712 E-mail: info@reprostudioschoeman.nl Internet: www.reprostudioschoeman.nl

41


IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

A U T O S P E C I A L

43

WAT IS NU PRECIES EEN

HYBRIDE AUTO?

Diderik van Gent bij de nieuwste aanwinst op hybride gebied, de Toyota Prius

Een hybride is eigenlijk voor iedereen interessant, of je nu veel rijdt

Maar het beste komt nog: het rijden met een hybride Toyota. De stevige

of weinig. Zowel in kosten als voor het milieu is de hybride onbetwist

acceleratie op het moment dat u het vraagt en de rust en souplesse van de

de beste keuze. In de praktijk blijkt de hybride niet alleen ontzettend

hybride zijn uniek! Samen met de soepelste automaat en het laagste verbruik

zuinig maar ook nog eens het meest betrouwbaar te zijn. Duurzamer

zorg dit voor een verslavend comfortabel totaalpakket. Vraag het maar eens

kan dus eigenlijk niet!

aan iemand die al in een Toyota hybride rijdt. Of beter nog, ervaar het zelf! Maak een afspraak voor een vrijblijvende proefrit of kom bij ons langs en laat

Inmiddels heeft Toyota sinds 1997 al 9 miljoen hybride auto’s gebouwd en daarmee zijn wij met afstand het meest verkochte hybridemerk. De voorsprong in kennis en ervaring die we daarmee hebben opgebouwd is enorm. En zoals je van Toyota mag verwachten worden nieuwe generaties telkens verder verbeterd en dus steeds weer zuiniger. Onze laatste aanwinst, de nieuwe Toyota Prius, is zelfs de aller zuinigste benzineauto van dit moment, volgens de ANWB.

u overtuigen.


44

A U T O S P E C I A L

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

LIEFDE VOOR UW SAAB EN SUBARU

pal aan de A12 het familiebedrijf ‘Auto Centre Gol.’ Klaas

SPECIAAL VOOR ONZE KLANTEN IS ER ONZE GRATIS HAAL-EN BRENGSERVICE.

Gol van het gelijknamige autobedrijf vertelt: ‘De familie Gol

’s Ochtends halen wij de auto op en aan het einde van de dag heeft de klant de auto

staat van oudsher bekend in de regio door het Zweedse merk

weer terug. Een comfortabele service die geen cent extra kost. De nieuwe of gebruikte

Saab. Gol was officieel Saab-dealer en heeft na de productiestop

Subaru’s staan gepresenteerd in onze speciaal ingerichte showroom aan de Galileistraat

van dit merk haar activiteiten enkele jaren geleden uitge-

28 in Veenendaal. ‘Wij presenteren op de begane grond alle nieuwe modellen zoals de

breid met het Japanse merk Subaru.

avontuurlijke Forester, de luxe Outback, de sportieve XV die recentelijk een facelift heeft

Op een van de meest centrale locaties van de Vallei-regio ligt

gekregen en de hagelnieuwe Levorg. Doordat we veel demonstratiemodellen beschikbaar ‘Inmiddels profileren wij ons als hèt regionale mobiliteitscentrum

hebben, is het maken van een proefrit in de Subaru van uw keuze zo geregeld. Onze collectie

voor Saab- en Subaru-rijders. Bestaande en nieuwe klanten laten

Subaru occasions is, net als de Saab occasions, te vinden op de 1e verdieping. In elke

we graag ervaren dat ze bij ons aan het juiste adres zijn voor onderhoud,

prijsklasse hebben we modellen op voorraad en die hebben een ding met elkaar gemeen:

reparatie en de aanschaf van een nieuwe Subaru of gebruikte Saab

wij staan er voor 100% achter omdat we dikwijls de auto vanaf nieuw in onderhoud

(of Subaru). Sinds 2012 zijn wij officieel dealer geworden van het

hebben gehad. Of het nu gaat om de aanschaf van een nieuwe of gebruikte Subaru,

eigenwijze, Japanse merk dat naam en faam heeft gemaakt door

onderhoud, reparatie, accessoires, financiering of leasing, bij ons vindt u op Subaru-gebied

vrijwel alle Subaru-modellen uit te rusten met standaard vierwiel-

alles onder 1 dak. Ervaar het zelf en maak kennis met ons in Veenendaal. De koffie staat

aandrijving en een boxermotor. In zeer korte tijd hebben we onze

voor u klaar!’ aldus Klaas Gol.

naam als Subaru-dealer voor de Vallei-regio neer kunnen zetten. En die bekendheid als Subaru-specialist willen we de komende periode graag

U vindt ons pand aan de Galileistraat 28 te Veenendaal. U kunt ons bijzonder eenvoudig

verder uitbouwen. Daarbij worden we geholpen door aantrekkelijke

bereiken via de A12, afslag 23a. Telefoon 0318-55 69 99, internet www.AutoCentreGol.nl.

vernieuwingen in het leveringsprogramma en onze eigen initiatieven om het voor Subaru-bezitters extra aantrekkelijk te maken om met

AUTO CENTRE GOL

kennis te maken met onze persoonlijke aanpak.

Galileistraat 28 3902 HR Veenendaal Telefoon (0318) 55 69 99 E-mail: info@autocentregol.nl Internet: www.autocentregol.nl


IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

A U T O S P E C I A L

45

MAAK EEN PROEFRIT IN ÉÉN VAN DE SUBARU-MODELLEN! Met z’n luchthapper op de motorkap, z’n forse licht-

SUBARU XV

metalen velgen en ruime carrosserie is de nieuwe, vier-

Opnieuw gestyleerd en nu met een opvallend frisse

wielaangedreven Subaru Levorg een zeer opvallende

look, combineert de XV functionaliteit en vorm als

auto die zich niet zo maar in een hokje laat plaatsen.

geen ander. Niet te groot, niet te klein, nooit te opvallend of te saai. Met de XV grijp je de aandacht en

SUBARU LEVORG

mede dankzij z’n Symmetrical All-Wheel Drive klaar

Tot aan de B-stijl is deze auto gelijk aan de Impreza WRX STi,

voor elke uitdaging. Leverbaar vanaf € 25.995,-

de razendsnelle Subaru die menig rally in het verleden

(incl. automaat).

op z’n naam heeft geschreven. De fijne boxermotor met turbo heeft een vermogen van 170 pk en wordt standaard

SUBARU FORESTER

gekoppeld aan een CVT-automaat. Doordat de bak voorge-

Ontworpen met een actieve lifestyle in het achter-

programmeerde ‘trapjes’ kent, voelt de CVT nagenoeg als

hoofd is het nieuw vormgegeven interieur van de

een automaat met dubbele koppeling. Met deze motor/bak

Forester een fantastische plek om uw avontuur te

combinatie is het een feestje om met de Levorg onderweg

beginnen. Met een Forester kom je werkelijk overal

te zijn. De Levorg verwent je zeker in deze topuitvoering met

en een (grote) caravan is geen probleem (trekgewicht

een indrukwekkende lijst met standaard extra’s. Fijne sport-

2000 kg). De Forester is een stoere alleskunner.

stoelen met lederen bekleding, stoelverwarming, elektrisch

Leverbaar vanaf € 35.995,-

bediend schuifdak, navigatie, achteruitrijdcamera; het is allemaal standaard. Gecombineerd met de standaard vierwielaandrijving weet de Levorg te overtuigen met

OUTBACK

zeer goede en veilige rijeigenschappen. Gekoppeld aan

Om u de vrijheid te geven op reis te gaan, heeft de

het ruime en praktische interieur is dit feitelijk een ideale

Subaru Outback een grotere bodemvrijheid van 22 cm.

gezinswagen. Wat dat betreft verdient deze Subaru (die in

Samen met standaard Symmetrical All-Wheel Drive

deze uitvoering voor ongeveer 40 mille te koop is) meer

vormt onverhard terrein geen spelbreker. Leverbaar

aandacht dan z’n voorganger (de Legacy) ooit kreeg. Bij

vanaf € 40.995,- is deze SUBARU de ideale metgezel.

Subaru Centre Gol in Veenendaal kunt u kennismaken met

Uiteraard is de Lineartronic automaat standaard. De

deze veelbelovende Subaru.

lang lijst met de gebruikelijke veiligheids voorzieningen is bij de Outback uitgebreid met o.a. EyeSight, een rijassistentie en een preventie tegen botsen.

BRZ De Subaru BRZ is niet alleen snel en sportief, zo ziet hij er ook uit. Helemaal als je het interieur en de uitrusting onder de loep neemt. Voor € 46.495,- rijdt u in een sportwagen van het zuiverste soort. Elke kilometer opnieuw geniet u van de haarscherpe besturing, het prettige en sportieve interieur en de waanzinnige sound van de boxermotor.


46

A U T O S P E C I A L

AUTOBEDRIJF DE GROOT VEENENDAAL - RHENEN

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

‘Een unieke klantenpas met gratis pechhulp.’

AUTOBEDRIJF DE GROOT VOORZIET IN TOTALE AUTOBEHOEFTE Autobedrijf De Groot, met vestigingen in Veenendaal en Rhenen, is

PERSOONLIJKE KLANTENPAGINA

een prettig professioneel mobiliteitscentrum. Jan de Groot denkt

Gratis is ook het vervangend vervoer, de haal- en brengservice van de auto thuis

en spreekt in autotermen. Dat is hem als het ware met de paplepel

en de mobiele app om het kaartsaldo in te zien, afspraken te plannen en te bellen

ingegoten. De handelsgeest zit in zijn genen. Het autobedrijf is zijn

naar pechhulp.

werk en zijn hobby; dat straalt hij uit. Dynamisch en modern. Dat is autobedrijf De Groot ten voeten uit. Zo heeft u als ‘Autobedrijf De Groot is een universeel autobedrijf, dat de klant in zijn of

klant een persoonlijke klantenpagina, waarop u kunt inloggen en de klantgegevens

haar totale autobehoefte voorziet, ongeacht het merk . Nieuw, gebruikt,

kunt inzien. Speciaal ook voor het inplannen van afspraken, het aanvragen van

onderhoud, schadeherstel, lease, verzekering, carwash. Wat wil je nog

proefritten of het wijzigen van uw gegevens. Bovendien ontvangt u als eerste de

meer?’, zegt Jan de Groot tussen talrijke telefoontjes door. Het bedrijf in

informatie over nieuwe acties.

Veenendaal heeft een ruim 40-jarige geschiedenis, Rhenen is er een paar jaar geleden bijgekomen. ‘We hadden ruimte nodig en daarom hebben we

Via de fris ogende en informatieve website www.autodegroot.nl kan iedereen

indertijd Autobedrijf Bart van der Meijden overgenomen. Achteraf bekeken

die maar wil live chatten met De Groot voor antwoord op vragen of welke informatie

een goede keus, want het blijkt dat beide bedrijven elkaar versterken.’ De

dan ook. Maar u kunt ook gewoon op bezoek, bellen of e-mailen. Over auto’s

Rhenense vestiging heeft zich inmiddels ook gespecialiseerd in verkoop en

natuurlijk.

onderhoud van bedrijfsauto’s. Over onderhoud gesproken: ‘Het is enorm druk in onze werkplaatsen.

AUTOBEDRIJF DE GROOT

Maar liefst 9 monteurs houden onze klanten mobiel.’ Jan de Groot is erg

Galileistraat 46

Cuneraweg 194

te spreken over de klantenpas, die het bedrijf in 2015 heeft ingevoerd.

3902 HR Veenendaal

3911 RS Rhenen

‘Het is een unieke klantenpas met gratis pechhulp in heel Nederland. Maar

Telefoon (0318) 52 96 52

Telefoon (0317) 61 69 01

de pas is bovendien van grote meerwaarde. Bij iedere aankoop en elk

E-mail: info@autodegroot.nl

E-mail: rhenen@autodegroot.nl

onderhoudsmoment krijgt de klant punten, die bij de volgende beurt voor

Internet: www.autodegroot.nl

Internet: www.autodegroot.nl

korting op de werkplaatsfactuur kunnen worden ingewisseld.’


IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

A U T O S P E C I A L

47

MINICAR CENTRUM VEENENDAAL

Bij een brommobiel zijn het nou niet bepaald de termen ‘jong’, ‘flitsend’ of

COOLE KIKKER

‘dynamisch‘ die je als eerste te binnen

Sta je hier nu oog in oog met een ‘gewone’ sportieve auto? Je gaat oprecht twijfelen als je het stoere kar-

schieten. Maar dat verandert op slag na

retje eens rustig in je opneemt. Een moderne en elegante vormgeving met als kers op de taart een serie

het zien van de ronduit sportief ogende

sportieve details geven de indruk van een ‘echte’ auto. Wat dacht u van dikke voor- en achterbumpers, verchroom-

Ligier JS50 Sport. Minicar Centrum Veenen-

de en centraal geplaatste uitlaatpijpen, donkerkleurige lichtmetalen velgen en een ‘checkered flag’ striping?

daal heeft met deze brommobiel (die

Hier staat een serieus ‘bommetje’ waar je ook als zestienjarige heel graag in gezien wilt worden. In het zorgvul-

speciaal op een jong publiek is gericht)

dig afgewerkte interieur is het mede dankzij heerlijke stoelen met fraaie bekleding, goed toeven. Het is met zorg

een alternatief in de aanbieding voor iemand

afgewerkt en maakt dankzij hoogglans zwarte sierpanelen een hoogwaardige indruk. Ook hier is het verschil

die nog geen rijbewijs heeft. Wij gaan

met een gewone auto nauwelijks waarneembaar. Er kan zelfs worden voorzien in airconditioning! In dit

op pad met deze coole kikker!

blitse karretje sla je bepaald geen modderfiguur als je je vriendinnetje meeneemt voor een ritje naar de bioscoop. En dat zonder rijbewijs! Je hebt alleen een AM (bromfiets) rijbewijs nodig en dan kun je de weg op. De maximum snelheid is begrensd op 45 km/u. Voldoende hard voor lokaal/stadsverkeer. Dankzij de automatische versnellingsbak en de heerlijk lichte bediening is het rijden een fluitje van een cent. Je beweegt je opvallend vlot door het lokale verkeer. De moderne common rail dieselmotor sleurt er zonder al te veel lawaai fanatiek aan zodat je opvallend vlot op snelheid bent. Op een liter dieselolie kom je zo maar 25 kilometer ver waardoor zuinig-

WAT VINDT LIZZY?

heid met vlijt perfect worden gecombineerd. Bovendien betaal je geen wegenbelasting zodat de vaste lasten

Lizzy is enthousiast gebruikster van de

aangenaam laag blijven. Een Ligier-brommobiel rijd je al vanaf € 13.495,-, de testauto komt op 15 mille.

Ligier. ‘Dit is zo’n fijn karretje! Je bent

Bij Minicar Centrum in Veenendaal koopt u bovendien op een vertrouwd adres. Al meer dan 20 jaar is dit

altijd mobiel waardoor je bepaalde

bedrijf de specialist in dit segment. Daardoor is je brommobiel ook na de aankoop in vertrouwde handen. Haal- en

dingen gewoon makkelijker doet. Zelf

brengservice, uitgebreide garantie, een leen-brommobiel indien gewenst en het persoonlijke advies maken van

‘s avonds naar de sportschool, een afspraakje

Minicar Centrum Veenendaal de perfecte plek om een Ligier aan te schaffen. Is je leeftijd zestien, zesenzestig of

met een vriendin, het kan gewoon zonder

zesenzeventig? Voor iedereen zonder rijbewijs is er een passende Ligier beschikbaar. Deze JS 50 Sport-uitvoering

dat je afhankelijk bent van je ouders. En

bewijst dat je ‘als jonkie’ heel stoer voor de dag kunt komen. Sportief, veilig en volwaardig vervoer voor jong

het is gewoon een superstoer ding om

en oud. Zoveel is na de testrit wel duidelijk!

te zien. Ik kan niet meer zonder!’

MINICAR CENTRUM Industrieterrein ‘De Factorij’ Standaardruiter 21-01 3095 PT Veenendaal Tel. verkoop : (0318) 55 45 78 Tel. werkplaats : (0318) 50 55 22 E-mail: info@minicarcentrum.nl Internet: www.minicarcentrum.nl


BUSINESSDEALS BIJ VALLEI AUTO GROEP

Brandstofverbruik 3,8 - 7,0 L/100 km (1 op 14,2 - 26,3) CO2-emissie 99 - 168 gr/km.

Profiteer van unieke acties op al onze Octavia en Superb voorraadmodellen Vallei Auto Groep kan rechtstreeks uit eigen voorraad nieuwe Octavia’s en Superb’s leveren. Dankzij een prijsverlaging van € 2.000,- bereikbaarder dan ooit en zelfs beperkt nog leverbaar met 20% bijtelling! Onze voorraadmodellen zijn leverbaar in verschillende kleuren. Uitgevoerd als Businessline-versie is de Octavia Joy werkelijk van alle gemakken voorzien. Onder de motorkap een krachtige en zuinige 1.6 TDI-motor met 110 pk en bij de Superb een 120- of 150 pk turbodieselmotor. Maak kennis met de Octavia en Superb Combi in onze vernieuwde ŠKODA-showroom.

Rechtstreeks

uit voorraad leverbaar

€ 2.000,prijsverlaging

ŠKODA Octavia Combi 1.6 TDI 110pk Greentech JOY Businessline. Van € 29.398,- voor €

Beperkt beschikbaar met 20% bijtelling op Superb

ŠKODA Superb Combi 1.6 TDI 120pk Ambition Businessline. Van € 38.240,- voor €

www.skoda.nl

27.398,-

36.240,-

Alle genoemde consumentenadviesprijzen zijn incl. BTW, excl. verwijderingsbijdrage en kosten rijklaar maken. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Getoonde afbeelding kan meeruitvoeringen bevatten. Acties gelden tot en met 31 juli 2016, alleen op voorraadmodellen. De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken. Wij adviseren Het Nieuwe Rijden (zie ook www.hetnieuwerijden.nl) voor handige tips om zuiniger te rijden.

VALLEI AUTO GROEP Galileistraat 32 3902 HR VEENENDAAL Tel.: 0318-509960

www.valleiautogroep.nl


IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

A U T O S P E C I A L

49

T E C H N I S C H E G E G E V E N S

ŠKODA Superb Combi 2.0 TDI 150pk Greentech Style Businessline

REUSACHTIGE RUIMTEREIZIGER Volop rijplezier, volop uitstraling, volop comfort en….volop beenruimte! Wij gingen op pad met de

A C T I E

derde en tevens nieuwste generatie van het topmodel van SKODA, de Superb in Combi-uitvoering. Ook voorgaande versies grossierden al in ruimte. Met name de achterpassagiers zaten er altijd al ‘presidentswaardig’ bij. En dat in een auto die volgens de autowetten valt in het hogere middenklasse segment. Bij ŜKODA-dealer Vallei Auto Groep in Veenendaal staan we oog in oog met de nieuwe Superb. In de nieuwe showroom aan de Galileïstraat in Veenendaal laten we de enorme ruimte van de ŜKODA Superb eens rustig op ons in werken. Dankzij een riante wielbasis kunnen ook mensen van meer dan 2 meter lengte een goede plek vinden. Of dat nu met 4 of 5 volwassenen is, maakt daarbij niet zo uit. Om over de kofferruimte maar te zwijgen. Minimaal 660 liter slokt de gulzige bagageruimte op en dat kan oplopen tot bijna 2.000 liter! De fraaie, dikke neus, de elegante achterzijde en de gestrekte, rustige lijnen aan de zijkant geven de nieuwe Superb een ongekend fraaie en hoogwaardige uitstraling. Zeker in de geteste uitvoering met optionele 18 inch lichtmetalen velgen oogt de auto zeer voornaam. In het interieur heerst een bijna voorname ambiance. Dat heeft ook te maken met

Prijsverlaging op alle ŠKODA Superbmodellen. Beperkte beschikbaarheid van modellen met slechts 20% bijtelling. Informeer bij Vallei Auto Groep in Veenendaal, www.valleiautogroep.nl

de chique (maar wel optionele) leren bekleding met contrasterende stiksels. Materiaalgebruik en vormgeving zijn boven elke twijfel verheven en het geheel maakt een hoogwaardige indruk. ‘Simply clever’ slimmigheidjes die ŠKODA’s zo kenmerken, zijn ook hier present. Wat dacht u van een handig, navulbaar mini-afvalemmertje? Verbazingwekkend slim en je vraagt je af waarom niet meer auto’s dit soort praktische details herbergen! Rijden doet de nieuwe Superb als de beste. De testauto heeft een 150 pk sterke 2.0 TDI-motor (met ‘veilige’ Euro6-norm specificaties) en die weet de gang er heel goed in te houden. De DSG automatische versnellingsbak schakelt zeer soepel houdt het toerental bij rustig rijden aangenaam laag en dat is goed voor de rust in het interieur en het brandstofverbruik. Rust is ook de juiste omschrijving als het gaat om het rijden in de Superb. Qua rijeigenschappen heeft ŠKODA namelijk gekozen voor een comfortabele weg. Een soepele vering doen, in combinatie met de riante wielbasis, in dat opzicht wonderen. Je krijgt echt een limousine gevoel door de optelsom van de

VALLEI AUTO GROEP

enorme ruimte, het comfort en de luxe afwerking. Wij zijn enthousiast over de nieuwe, grote Superb. Maak zelf

Galileistraat 46

maar eens een ‘ruimtereis’ in de nieuwste ŠKODA! Superb combi rijden kan overigens al ruim onder de

3902 HR Veenendaal

€ 30.000,-.

Telefoon (0318) 50 99 99 E-mail: info@valleiautogroep.nl Internet: www.valleiautogroep.nl


Kleine of grote autoschade? Meld je schade gemakkelijk online op easy2fix.nl of bel 0318-734510 Kwaliteit is een keuze

250 NIEUWE EN JONGE BEDRIJFSWAGENS ALLE MERKEN SCHERP GEPRIJSD LEASING BINNEN EEN DAG GEREGELD INRUIL EN VERKOOP VAN UW VOERTUIG SERVICE EN ONDERHOUD


IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

A U T O S P E C I A L

BOSCH CAR SERVICE DE VALLEI HET ALTERNATIEF VOOR DE MERKDEALER

51

‘Onze service kent geen grenzen!’

WAAROM BOSCH CAR SERVICE DE VALLEI? Jan uit Veenendaal geeft de volgende klantenbeoordeling: ‘Ben al jaren klant bij dit bedrijf, waarbij ervaren en zeer deskundig personeel werkt. Dit wordt aangestuurd door de eigenaar voor wie niets te veel is. Heb je een probleem dan wordt dit tot volle tevredenheid opgelost. Meestal dezelfde dag. Hier is de klant nog steeds keizer.’ Daarom Bosch Car Service De Vallei!

Het is heel bedrijvig bij Bosch

Bosch Car Service De Vallei levert iedere gewenste nieuwe of gebruikte auto en voor leaseauto’s kunt u eveneens

Car Service De Vallei in De

een passende offerte aanvragen. ‘Medio november gaan we zelfs een eigen leasemaatschappij starten’, vertelt Bert.

Klomp. Eigenaar Bert Haal-

‘Voor zowel privé als zakelijk gebruik.’

boom steekt direct van wal.

Vrijwel ieder automerk is wel uitgerust met Bosch-systemen. Daarom is volgens Bert Haalboom zijn bedrijf het

‘Voor alles wat een auto no-

betaalbare alternatief voor een merkendealer. De voorgeschreven hightech apparatuur voldoet aan de hoogste kwa-

dig heeft zijn wij het juiste

liteitsnormen. De verplichte opleidingen van het personeel garanderen kennis, vaardigheid en kwaliteit van alle

adres. Wij repareren en on-

fabriekssystemen.

derhouden alle merken. APK keuring, schadeherstel, chip-

OOK VOOR ONDERHOUD TIJDENS DE GARANTIE PERIODE

tuning en pechhulp of andere

Bert Haalboom zegt dat het een mythe is dat je voor onderhoud tijdens de garantie periode alleen bij de merkdealer

zaken; ons team staat voor

terecht kunt. ‘Iemand die een nieuwe auto bij ons of bij een ander koopt, kan hier gewoon voor onderhoud en reparatie

iedereen klaar.’

terecht. Het is onjuist dat dan de garantie vervalt. Maar dat wordt door merkdealers inderdaad nogal eens als argument gebruikt om klanten aan zich te binden. Wij verzorgen onderhoud en reparatie en waar nodig regelen we de garantie met de merkdealer. Bovendien kan men bij ons altijd rekenen op betaalbare prijzen, gratis vervangend vervoer en een gratis wasbeurt.’

BOSCH CAR SERVICE DE VALLEI - Stationsweg 8 - 6745 XM De Klomp - Telefoon (0318) 574182 E-mail: info@bcsdevallei.nl - Internet: www.bcsdevallei.nl


Verrassende service bij Van Leeuwen Auto’s. Sinds onze start in 1974 hebben we maar één doel: u het plezier en comfort bieden van een betrouwbare, goed onderhouden auto. Klanten uit de wijde omtrek ervaren onze service daarbij als verrassend. De één noemt het dienstverlenend, de ander flexibel, ‘n derde toeschietelijk. Eén ding is zeker: ons team overtreft graag uw verwachtingen. Ook wat onze expertise betreft. Dit is dan ook de reden waarom we bij Bosch Car Service zijn aangesloten. Bosch Car Service is de grootste merkonafhankelijke formule. Alle automerken zijn welkom in ons bedrijf.

Wij zien u graag.

Gaat er een lampje bij u branden?

Ook leaserijders welkom!

Onze ruime fullservice werkplaats met

De Zorgeloos Rijden Pas van Van Leeuwen

U, als leaserijder, heeft de mogelijkheid

geavanceerde apparatuur en de knowhow van

Auto’s maakt van elke klant een gouden klant.

om te kiezen waar u het onderhoud van uw

onze professionele monteurs zorgen ervoor

Als u ons de periodieke onderhoudsbeurt en

leaseauto laat doen. Hebt u al wel eens aan

dat uw auto in goede handen is in geval van

indien nodig in combinatie met een APK laat

ons als Bosch Car Service gedacht? Een groot

onderhoud, APK, reparatie, aircoservice of

uitvoeren, krijgt u de pas op de koop toe.

aantal leasemaatschappijen werkt met Bosch

het inbouwen van apparatuur zoals handsfree

Tot de volgende beurt c.q. APK, geeft deze pas

Car Service samen om het u nog gemakkelijker

sets. Tevens komt u nooit voor onplezierige

u enorm veel voordeel. Ga maar na!

te maken. Bosch Car Service is zelfs premium partner van LeasePlan. Uw auto wordt bij

verrassingen te staan, omdat onze werkplaatsreceptie u netjes op de hoogte

• Gratis lampjes vervangen

onderhoud gewassen en indien gewenst halen

houdt van de status van het onderhouds-

• Gratis olie en vloeistoffen aanvullen

en brengen wij uw auto en zorgen wij ervoor

en/of reparatieproces. Niet voor niets halen

• Gratis aircocheck

dat u uw auto op een afgesproken tijdstip

Bosch Car Service bedrijven meerdere jaren

• Gratis accutest

weer tot uw beschikking hebt. Vertel ons

achter elkaar de titel ‘Autobedrijf van het

• 50% korting op vervangend vervoer

wanneer het u schikt en wij zorgen voor de rest. Extra gemakkelijk voor u!

Jaar’ binnen.

AUTO’S

Industrielaan 10 T (0318) 76 07 00

SCHADE

– –

LEASE

CARWASH

3903 AB Veenendaal www.vanleeuwenautos.nl

Ons werkplaatsteam in Veenendaal heet u van har te welkom ! Bel 0318 - 760 705.


IN53 ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

A U T O S P E C I A L

IN ZAKEN BUSINESS MAGAZINE - NOVEMBER 2014

53

EVERT JAN VAN DE HAAR:

ALS HET WIELEN HEEFT, LEREN WIJ JE ERMEE RIJDEN! 3 handgeschakelde Chrevrolets en een automaat staan 6 dagen per week ter beschikking van iedereen die wil leren autorijden. Evert-Jan: ‘Tegenwoordig mag je met 17 jaar al beginnen met je rijbewijs. De jeugd van Veenendaal en omstreken weet ons bijzonder goed te vinden. Sinds de overname hebben wij hard gebouwd aan deze onderneming. We bouwen aan kwaliteit, naamsbekendheid én hoge slagingspercentages. Dat laatste bereik je natuurlijk alleen met uitstekende begeleiding. Ook motorrijders zijn van harte welkom!

BEN JIJ HOVENIER, WERK JE IN DE BOUW OF BEN JE EIGENAAR VAN EEN GROEN- OF BOUW GERELATEERDE ONDERNEMING? Leren rijden met een aanhangwagen kan bij ons voor het bedrag van

395,-

L

GA GOED VOORBEREID OP VAKANTIE! HAAL NU JE BE-RIJBEWIJS. HET KAN AL IN 1 DAG VOOR

395,-

DIT IS 4 UUR RIJLES, 1 PRAKTIJK EXAMEN EN INCLUSIEF EIGEN VERKLARING. VOOR HEEL MIDDEN-NEDERLAND!

RIJSCHOOL DE TOERIST Kruisboog 55 - 3905 TE Veenendaal Telefoon (0318) 51 23 10 Mobiel 06-51 28 50 20 E-mail: info@detoerist.nl Internet: www.detoerist.nl


54

A U T O S P E C I A L

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

DRIVE YOUR DREAM! De zomer van 2016 is net van start gegaan. De temperaturen stijgen, de zon schijnt uitbundiger en de natuur laat zich weer van zijn beste kant zien. Dit is de tijd dat heel veel mensen stiekem dromen van een open auto. Cabriolet rijden is genieten met hoofdletters en je een voelen met de elementen. Wij maken voor u de finest selection waarmee uw droom werkelijkheid wordt. Wordt het ‘Sporty’, ‘Sexy’ of ‘Chique’? It’s up to you!

SPORTY Maximaal rijplezier beleven in een compacte en onvervalste roadster? Ga eens naar de Mazda-dealer want om een MX-5 kan je simpelweg niet heen als je elke keer opnieuw tijdens het rijden een glimlach van oor tot oor op je gezicht wilt. Dankzij de perfecte gewichtsverdeling (50/50), de achterwielaandrijving en de lichte maar trefzekere bediening van de auto, weet Mazda zijn of haar bestuurder te trakteren op een onvergetelijke rijbeleving. De Mazda MX-5 bestaat al meer dan 25 jaar. Deze vierde generatie heeft de nostalgische looks van generatie 1 en alle moderne gemakken en veiligheidsitems die passen bij een auto anno 2016. Mazda maakt dromen bovendien bereikbaar. De MX-5 is er al vanaf € 30.000,-. Private leasen kan ook vanaf € 399,- per maand. Dat zijn met recht zonnige bedragen. Wil je een rijdersauto met een bewezen (betrouwbare) reputatie? Maak dan een proefrit in deze compacte Japanse sportwagen. Have fun!


IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

A U T O S P E C I A L

55

Wij maken voor u de finest selection waarmee uw droom werkelijkheid wordt. Wordt het ‘Sporty’, ‘Sexy’ of ‘Chique’? It’s up to you!

SEXY

CHIQUE

Misschien is deze Range Rover Evoque Convertible wel de Range Rover die

Ruim 5 meter topkwaliteit. Ruim 5 meter absolute verwennerij. Ruim 5 meter

in zijn leven het minst in het ruige terrein zal komen. De verharde wegen zijn

autogenot op het allerhoogste niveau. De onlangs geïntroduceerde Mercedes-

immers de plek om indruk te maken met deze ultieme boulevardcruiser. Maar

Benz S-Klasse cabrio voelt zich meer dan uitstekend op z’n gemak op de meest

vergis je niet; voor modder, heuvels en prut deinst de open Evoque allerminst

exotische plekken. Met deze ultieme cabrio arriveert u altijd in stijl. Waar het

terug. De auto kiest daarbij zelf hoe hij zijn krachten verdeelt over de wielen.

kan en waar het mag, kunt u genieten van een prestatiepotentieel dat zijn

Maar goed, alleen al de gedachte dat hij meer dan terreinvaardig is, zal voor

weerga niet kent. Onder de elegante motorkap huist een machtige V8-motor

99% van de kopers volstaan. Met z’n extreem hoge taillelijn, grote wielen en

die afhankelijk van de uitvoering een indrukwekkende 585 pk genereert. Onaf-

opvallende kleuren maak je gegarandeerd de blits deze zomer. Het Engelse

hankelijk van de motorisering, zal deze Mercedes-Benz altijd het beste bieden

merk is maar wat trots op haar nieuwste creatie: men spreekt van ‘de eer-

van wat er op automobielgebied mogelijk is. Het interieur doet nog het meest

ste premium SUV cabriolet ter wereld’ en de ‘meest terreinwaardige cabriolet

denken aan een deftige salon in een 5 sterren hotel. Het fijnste leer omhult de

ooit’. Mooie taal en eerlijk is eerlijk: het is nog waar ook. Mocht er toch regen

volledig elektrisch verstelbare stoelen en de fraaiste stiksels zijn met zorg door

op komst zijn, dan is het goed om te weten dat de stoffen kap van de Evoque

het hele interieur verwerkt. Deze ambiance nodigt uit tot het maken van lange

Convertible in 18 seconden te openen is. Dit kan overigens ook rijdend bij

reizen. Het ‘Grote Genieten’ start bij € 170.000,-. Kwaliteit heeft z’n prijs…

snelheden tot 50 km/h. En laat dat nou net een prima cruisesnelheid zijn in de stadsjungle!


56

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

HAPPY ARTISTS Voorbeeld 1

Wil je van je droomauto echt een opvallende verschijning maken? Met airbrush tover je een dertien-in-een-dozijn auto zo om in een uniek exemplaar met een persoonlijke look. ‘Je kunt ervoor kiezen om een airbrushkunstwerk op je auto aan te laten brengen, maar het is natuurlijk nog veel leuker om zelf aan de slag te gaan’, zegt airbrush-kunstenaar Brahim Ben Charif.

PIMP JE AUTO MET EEN AIRBRUSHKUNSTWERK

OVER DE ONDERNEMERS Vanaf september is het mogelijk om onder zijn deskundige leiding een cursus airbrush te volgen. Een unieke gelegenheid om in Veenendaal kennis te maken met deze sierlijke kunstvorm. Brahim begon ruim 25 jaar geleden met airbrushen en was meteen verkocht. ‘Het is echt ambachtswerk en er is veel geduld voor nodig om de airbrush onder de knie te krijgen. Maar als je het eenmaal doorhebt, is het net een potlood waar je realistische schilderingen mee kunt maken. Tot in de fijnste details.’ Brahim benadrukt dat airbrushen niet alleen mogelijk is op een auto. ‘Airbrush kan op praktisch alle materialen aangebracht worden. Zo kun je gedetailleerde muureen oude bloempot decoreren of je scooter pimpen

WAT IS AIRBRUSH?

met een exclusief effect. Zelfs bodypainting is mogelijk

Airbrushen is schilderen met lucht en verf. De airbrush is een fijne verfspuit die

met airbrush. Het is eigenlijk een soort tatoeëren van

door middel van luchtdruk de verf vernevelt op het oppervlak. Met airbrush kunnen

spullen, die je op deze manier uniek maakt’, vertelt

schitterende kleurverlopen en realistische structuren gemaakt worden op elke

Brahim.

ondergrond waar verf aan hecht.

schilderingen maken, een eenvoudig t-shirt opvrolijken,


57

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

Voorbeeld 2

OPEN DAG ZATERDAG 2 JULI Airbrush-kunstenaar Brahim Ben Charif houdt zaterdag 2 juli een open dag in zijn atelier aan de Fluiterstraat 2a in Veenendaal. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om kennis te maken met zijn kunst.

VIP-LOUNGE HEEREN VAN RUYSDAEL De airbrush cursus zal niet alleen plaatsvinden in zijn atelier aan de Fluitersstraat, maar ook in de VIPlounge van Café de Heeren van Ruysdael. Als we Brahim spreken, is hij druk bezig om de nieuwe lounge om te toveren in een groot kunstwerk. Eigenaar Remco Enkelaar is razend enthousiast over de kleurrijke muurschilderingen. ‘Ik vind het zo fascinerend om te zien en kan niet wachten om zelf ook aan de cursus te beginnen. Ik heb al een beetje geoefend en het werkt echt verslavend.’

CURSUS INTUÏTIEF AIRBRUSH Enthousiast geworden om zelf een airbrush-kunstwerk te maken? Dat kan vanaf 19 september tijdens de cursus Intuïtief Airbrush, die bedoeld is voor iedereen die de basistechnieken van het airbrushen onder de knie wil krijgen. Alle benodigde materialen en gereedschappen zijn inbegrepen. De cursus is dus uitermate geschikt om kennis te maken met het airbrushen, zonder eerst alle kostbare attributen te moeten aanschaffen.

Duur: 9 lessen (3 avonden per week van 18.30 tot 22.00 uur) Start: 19 september, 17 oktober, 14 november of 16 januari Kosten: nu voor slechts e 499,(incl. materialen) Interesse? Kijk voor meer informatie op de website www.happyartists.nl of mail naar info@happyartists.nl Voorbeeld 3


Vanuit het servicepunt in Kesteren biedt Telefonade onafhankelijk telcomadvies aan particulieren, bedrijven en overheidsinstanties. Als gevolg van ons succes zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons team met een bevlogen:

COMMERCIEEL MEDEWERKER Als commercieel medewerker bij Telefonade zijn je dagen gevarieerd en bruisend. Je adviseert klanten in de winkel, volgt marktontwikkelingen en zorgt ervoor dat de winkel steeds een goede uitstraling heeft. Ook beheer je de winkelvoorraad en ben je verantwoordelijk voor de verkoopresultaten. Je krijgt als commercieel medewerker de kans om de winkel naar een hoger niveau te brengen. Wij vragen: • Een klantgerichte en servicegerichte instelling • Een ondernemersmentaliteit • Goede communicatieve vaardigheden • Creatief vermogen • De drive om jezelf en de winkel te ontwikkelen • Ervaring in de telecom-branche is een pré Spreekt deze vacature je aan? Stuur dan per email jouw sollicitatie naar jvbrenk@telefonade.nl of bel voor meer informatie met Jan van Brenk (tel.: 0488 - 44 03 91).

Banken in diverse modellen, stoffen en kleuren! Kom jou stijl uitzoeken in de winkel. Dalwagenseweg 43 * 4043 MT Opheusden * Tel: 0488 - 44 13 51 * info@hdvwonen.nl

H.D. Verwoert en Zn.

WWW.HDVWONEN.NL


CREATIEVE CONCEPTEN

VERFRISSENDE VORMGEVING

PAKKENDE TEKSTEN

FLASHING FOTOSHOOTS

FRAAIE MAGAZINES

WIJ PRESENTEREN EEN UNIEKE FORMULE! BESPAAR OP JE ONTWERPKOSTEN!

1500

VOOR € 1500,- EEN HEEL JAAR ONBEPERKT GRAFISCHE VORMGEVING. VISITEKAARTJES, FLYERS, BANNERS. YOU NAME IT, WE MAKE IT!

1 FACTUUR = 1 JAAR GRAFISCHE WERKZAAMHEDEN

ELAN MEDIA GROUP B.V. - DALWAGENSEWEG 5B - 4043 MS OPHEUSDEN - TELEFOON 0488 - 44 20 36 INFO@ELAN-MEDIA.NL - WWW.ELAN-MEDIA.NL


Help mee Nederland te vergroenen!

CMC GROEP FELICITEERT JEDE MET DE NIEUWE LOCATIE CMC GROEP Landjuweel 16-1 | 3905 PG Veenendaal T (0318) 50 10 00 | E info@welkombijcmc.nl I www.welkombijcmc.nl

Wij maken een stormachtige groei door vanwege onze zakelijk aanpak en concurrerende tarieven. Sepa Green adviseert bedrijven en particulieren persoonlijk in het afsluiten van energiecontracten met groene stroom of een combinatie van groen/grijs, waarbij het minimaal 20% van de levering groen uit eigen land is. Daarmee werken wij keihard aan de vergroening van Nederland. De capaciteit van duurzame energieopwekking in Nederland is momenteel nog niet toereikend om iedereen volledig, voor de volle 100 procent, van groene energie te voorzien. Sepa Green ‘vergroent’ stapsgewijs. Parallel met de stijgende productiecapaciteit neemt het ‘groene’ aandeel in de energie van Sepa Green elk jaar toe, en streven we er naar dat in 2050 de helft van onze energie gegarandeerd duurzaam is. Naast stroom kan Sepa Green u tevens van groen gas voorzien. Om de aanvragen te kunnen verwerken zoeken wij in de gemeenten Tiel, Buren en Rhenen

AGENTEN (m/v) die door de werving van klanten een zeer aanzienlijke bijverdienste kunnen realiseren met een vergoeding van minimaal € 40,- tot maximaal € 300,- per contract. U deelt uw eigen tijd in en bepaalt door uw eigen inzet zelf de hoogte van uw bijverdienste. Ook verenigingen, die hun leden een collectief willen aanbieden om de clubkas te spekken, komen hiervoor in aanmerking. Voorwaarden: MBO-niveau, representatieve uitstraling en commerciële instelling. Heeft u belangstelling? Stuur dan uw CV of verenigingsinfo naar: ton.keuken@sepagreen.nl t.a.v. Ton Keuken (commercieel directeur).

ZOEKT U VERKOELING? Onze airco’s bieden één oplossing voor meerdere ruimtes, van slaapkamer tot kantoor.

t Nu me

IS g *GRAeT sturin

AIRCO-CENTRE

koelen/verwarmen zuiveren/ventileren bevochtigen/ontvochtigen klimaatbeheersing

W W W. A I R C O C E N T R E - T I E L . N L

w -b WIFI iddel van u m ! r n o doo e telefo mobiel ONS TELEFO DROID waarden OR AN or OOK VO r naar de vo viseurs ee *inform n van onze ad bij éé

• T 0344 - 65 05 20


61

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

BOERDERIJ VAN DEEL EEN BLONDE HOE WERKT HET Kies één van onze (h)eerlijke Blonde vleespakketten Als de koe is verkocht, wordt ze geslacht en laten het we het vlees twee weken rijpen.

Heb je er wel eens aan gedacht om met je familie, collega’s of vrienden een blonde koe te delen? Koop samen een luxe vleesraskoe met anderen die eerlijk vlees willen eten bij deeleenblonde.nl. Genieten van duurzaam, traceerbaar en eerlijk rundvlees, direct van onze boerderij op je bord.

Daarna wordt het verpakt en in de

Erik werkt graag met blondines. Daarom heeft hij ook op zijn boerderij alleen runderen van het ras

pakketten verdeeld.

Blonde d'Aquitaine! Deze van oorsprong Franse koe (uit de streek Aquitaine) zijn uitzonderlijk mooi en elegant. Erik: 'Het zijn zulke lieve en zachte dieren, ik ben dol op ze. De belangrijkste reden waarom

Het verse vlees wordt in een

wij hebben gekozen voor runderen van dit ras is de uitstekende kwaliteit van het vlees. Het is bijzonder

speciale koelverpakking (al

mals, sappig en fijn van structuur.'

ingevroren) bij je thuis bezorgd. Al het vlees van Deel een Blonde komt van één boerderij in Achterberg. Van blonde runderen die een Goedkoper dan

prinsheerlijk leven hebben geleid. Onze Blonde 'd Aquitaine koeien krijgen lekker veel beweging op de

supermarkt en slager!

Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Ze worden niet onnodig en preventief behandeld met antibiotica. De kalveren worden op natuurlijke wijze geboren en mogen bij hun moeders blijven lopen. Dierenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel.

‘Dat is nou écht bewust vlees eten. (H)eerlijk én puur.’

WIL JE EERST EEN PROEFPAKKET BESTELLEN? DAT KAN!* 1-2 PERSONEN**

€ 2, 20

PER MAALTIJ

D

22 maaltij per persoden on

Erik en Alissa 48,30

* Eén keer te bestellen. ** Dit pakket wordt vacuüm verpakt per portie. Zo is dit pakket ook geschikt voor 1-persoons huishoudens.

DEEL EEN BLONDE Telefoon (06) 12 73 37 21 E-mail: info@deeleenblonde.nl Internet: www.deeleenblonde.nl Deel ook met je vrienden!


R E M O Z START G N I M I U R OP ! N E Z IJ R P S T N E M E S LLE FAILLIS ! NIEUW! NIEUW! NIEUW! NIEUW! NIEUW! NIEUW

DO

SPRINGS X O B N E S S A R T A MEUBELS - M

T N E M I T R O S S A L E TOTALE MEUB

40%

G N I T R O K

GROOT ASSORTIMENT

RELAXFAUTEUILS

VAN BEKENDE MERKEN, HOGE KWALITEIT!

40% KORTING

+ 20% EXTRA ZOMERVOORDEEL

A R T X E % 0 2 + ZOMERVOORDEEL

GLOEDNIEUWE ARTIKELEN RECHTSTREEKS VAN DE FABRIEK EN FAILLISSEMENTEN

KERKLAAN 2 4043 ME OPHEUSDEN | TELEFOON: 0488- 44 16 41 WWW.NIEKVANHUNNIK.NL OPENINGSTIJDEN: MA 13.00 - 17.30 UUR | DI T/M DO 9.00 - 17.30 UUR | VRIJ 9.00 - 21.00 UUR | ZA. 9.00 - 17.00 UUR


63

IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

VAN HERWIJNEN & CO TIEL

GROEIEN IS MEER DAN ALLEEN GROTER WORDEN U bent een succesvol ondernemer, of u bent hard op weg er een te worden. Om de toekomst het hoofd te kunnen bieden is groei een van de strategische opties waaruit u kunt kiezen. Immers, groei weerspiegelt een breder fundament voor de onderneming of bredere schouders dan de concurrentie en bouwt hierdoor mee aan uw succes. Maar er gaan meer zaken veranderen wanneer sprake is van groei. Neem bij-

De meeste ondernemers nemen geen tijd om eens rustig achterover te zitten

voorbeeld uw eigen taken als ondernemer. U begon met iets te doen wat u

en de opties de revue te laten passeren.

leuk vond, was daarin succesvol en had opeens meer werk dan u aan kon. Werknemers, aansturing, planning, administratie, dat deed u er allemaal ‘gewoon’

Wij helpen u om inzicht te verkrijgen in de ontwikkelingsmogelijkheden van

bij. Tot u op een ochtend wakker werd en dacht: Dat wat ik leuk vond doet nu

uw bedrijfsvoering, zodat u er mee aan de slag kunt gaan. Op die manier kunt

iemand anders en ik ben bezig met de bordjes in de lucht houden….

u keuzes maken die uw onderneming sterker maken, die de winstgevendheid vergroten. Uiteraard speelt de markt mee, maar iedere markt heeft zowel

Als u bij het lezen van dit verhaal zichzelf herkent, dan is het nu het moment

zwakkere spelers als sterke spelers. Het is maar wat u er mee doet.

om hier iets aan te doen. Het is nog niet te laat… Een onderneming die in staat is om gedurende langere termijn een winst te Gerard Janssen werkt samen met Erik Jan Schimmel voor u aan groei, overnames

genereren is meer waard dan een onderneming die dat alleen voor de korte

en waarde. Het bereik van onze dienstverlening strekt zich over de hele provincie

termijn kan. Door dit inzichtelijk te maken met een objectieve waardebepaling,

Gelderland uit. Wij hebben veel ervaring met adviseren van ondernemers bij

gevolgd door een solide acquisitie- of groeiplan, kunt u samen met ons regisseur

het beheersen van groei, het waarderen van bedrijven en het ondersteunen

blijven van uw eigen toekomst: Groeien is meer dan alleen maar groter worden.

van ondernemers bij iedere stap van het aan- of verkopen van een onderneming.

MEER INFORMATIE? U kunt verschillende groeiscenario’s uitwerken: o.a. autonome groei en groei

Wilt u hierover meer weten, neem dan contact op met Gerard Janssen

door overname. Met welke producten en diensten verdient u uw geld en welke

(06 - 511 40 234) of Erik Jan Schimmel (06 - 460 77 577). In een persoonlijk

hebben meer aandacht van u nodig dan andere? Welke onderdelen mist u nog

gesprek kunnen we met u bespreken wat uw mogelijkheden zijn.

in uw onderneming en wilt u die zelf ontwikkelen of wellicht aan acquisitie doen?

V VAN HERWIJNEN & CO OVERNAMES EN WAARDERINGEN Gerard Janssen Stephensonstraat 17-b, 4004 JA Tiel Telefoon (0344) 62 12 22 Mobiel (06) 51 14 02 34 gerard@van-herwijnen.nl www.vanherwijnen-ow.nl

AUXILIUM CORPORATE FINANCE Erik Jan Schimmel Dorpsstraat 202, 6741 AS Lunteren Telefoon (0318) 30 83 98 Mobiel (06) 46 07 75 77 erikjan@auxilium-cf.nl www.auxilium-cf.nl


IN ZAKEN BUSINESS MAGAZINE - NOVEMBER 2014 IN ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

64

CRISIS? TIJD VOOR VERNIEUWING EN CREATIVITEIT Halverwege 2014 waren de eerste geluiden te horen dat de economie wereldwijd weer aantrok. Er werd een voorzichtig begin gemaakt met een herstel van wat de grootste crisis sinds de jaren 20 van de vorige eeuw wordt genoemd. Veel Nederlanders en Nederlandse bedrijven hebben een flinke knauw gehad van de crisis. Maar over de gehele linie worden we als persoon niet ongelukkiger van een economische crisis. Velen hebben de crisis juist aangegrepen als een herijking van hun bedrijfsvoering en misschien nog wel belangrijker: van hun normen en waarden.

‘ELK NADEEL HEB Z’N VOORDEEL’

Johan Cruijff wist het heel simpel te verwoorden. Ook een crisis heeft zijn voordelen: • Koop een huis. Hoewel de huizenmarkt weer

aantrekt, ligt de gemiddelde prijs nog altijd

zo’n 15% lager dan op de top vlak voor de crisis.

Bovendien is de hypotheekrente heel laag en is er

een groot aantal huizen om uit te kiezen.

• Ruilen en handelen. Marktplaats was nog nooit zo

populair en ‘kringloopwinkelen’ wordt een

fenomeen. • Tijd en rust voor zelfontplooiing. Breid je

capaciteiten uit door een cursus of opleiding

te volgen en zorg voor goede coaches en

sparringpartners. • Het roer om! Begin voor jezelf, vindt je bedrijf

opnieuw uit, wissel van koers… een crisis

zorgt voor vernieuwing en creativiteit.


IN ZAKEN BUSINESS MAGAZINE - NOVEMBER 2014

IN65 ZAKEN MAGAZINE - JUNI 2016

65

NOODKREET ‘Never let a good crisis go to waste’ is een veelgehoorde quote. Een heftige economische recessie dwingt mensen na te denken over waar ze staan. Niet alleen in hun leven, maar ook op de arbeidsmarkt en in het bedrijfsleven. Of je nu je baan behouden hebt of niet, rustig op je plaats blijven zitten en niets doen, was en is als werknemer geen optie. Om je baan te behouden en meerwaarde te creëren moet je uit je comfortzone om je menselijke kapitaal op te (blijven) bouwen. Dit betekent investeren in jezelf en werken aan je competenties, of dat nu door een diepgaande specialisatie is of een persoonlijke effectiviteitstraining. Velen grepen een ontslag aan om te doen wat ze altijd al wilden: voor zichzelf beginnen. Het aantal zzp’ers nam ook tijdens de crisis gestaag toe

MASSALE HERBEZINNING De crisis was ook een wake-upcall voor het bedrijfsleven. Veel organisaties hebben zich opnieuw moeten uitvinden, zeker wanneer ze opereerden in de financiële sector. Er werd kritisch gekeken naar de bedrijfsvoering en hoe deze efficiënter kon. De crisis zette aan tot creativiteit en innovatie. Er vond een massale herbezinning op normen en waarden plaats in het Nederlandse bedrijfsleven. Materieel gewin moest plaatsmaken voor eerlijkheid, samenwerking en duurzaamheid. Bedrijven konden alleen overleven door goed ondernemerschap. Hiervoor kunnen we veel leren van familiebedrijven. Zij overleefden de crisis niet alleen vaak, de familiebedrijven kwamen er veelal zelfs sterker uit.

FAMILIEBEDRIJVEN Baker Tilly Berk deed een onderzoek onder familiebedrijven. Wat blijkt: veertig procent van de families geeft aan dat de crisis goed is geweest voor het bedrijf. De betrokkenheid van de familie speelt hierbij een grote rol, evenals een sterke financiële positie en een gedegen langetermijnvisie. Familiebedrijven zijn vaak bereid winst op korte termijn te laten liggen voor winst op langere termijn. Een stabiele groei en continuïteit vinden zij belangrijker. Bovendien kúnnen ze zich hierop ook richten, omdat familiebeleggers minder hoge rendementseisen stellen. De crisis greep veel familiebedrijven juist aan om te investeren in vernieuwingen. Een goed voorbeeld is de familie Van Eerdt van Supermarktketen Jumbo. Zij nam niet alleen Super de Boer en C1000 over, maar ging ook aan de haal met de zelfstandige La Place vestigingen.

HOE BEGON HET OOK ALWEER?

ZEVEN VETTE JAREN?

De wereldwijde kredietcrisis start in de Verenigde Sta-

Zo kan de crisis een transformatie zijn naar een andere manier van denken en

ten, waar banken grote risico’s nemen door hypothe-

een herbezinning op je kwaliteiten als bedrijf of werknemer. Particuliere initiatieven

ken tegen zeer lage rentes te verstrekken, ook aan

in de vorm van coöperaties om samen energie op te wekken of crowdfundingacties

consumenten die het zich niet kunnen veroorloven. De

om bedrijven of projecten te financieren zijn mooie voorbeelden van de uitwerking

hypotheekbubbel knapt als de rente in 2007 stijgt en

hiervan. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft Nederland bovendien

veel mensen hun hypotheek niet meer kunnen betalen.

weer vertrouwen in de toekomst. Wellicht is het na zeven magere jaren, dan nu

De Amerikaanse huizenmarkt stort in en banken lijden

tijd voor zeven vette jaren.

grote verliezen. Omdat de hypotheken wereldwijd zijn doorverkocht in ondoorzichtige financiële producten waarin belegd en gehandeld kan worden, ontstaat een domino-effect. Wat begon als hypotheekcrisis mondt uit in een kredietcrisis. De crisis bereikt Nederland aan het einde van de zomer van 2008.


Werkzaamheden die wij verrichten:

Elektriciteit. Onze zorg, uw verlichting

Veiligheid. Gemak. Eén aanspreekpunt. Goed advies. 24/7 beschikbaarheid. Ruim 12 jaar ervaring

Huisinstallaties

Buiten installaties / tuinverlichting

Geluidsinstallaties

Datanetwerken

Ventilatie / stofzuigsysteem

Alarminstallaties

Zonnepanelen

Bedrijfsinstallaties

Roelofsen Elektrotechniek Middelbuurtseweg 42 3903 LD Veenendaal

T. 06 - 12 02 98 42 E. info@roelofsenelektrotechniek.nl I. www.roelofsenelektrotechniek.nl

2D ANIMATIES

Dé manier om jouw product of concept op een duidelijke manier uit te leggen.

Al vanaf €2500,-!

Bereik ons via tom@storm-online.nl www.storm-online.nl


Teckle: de innovatieve neus van Rabobank Vallei en Rijn. www.teckle.nl Een innovatie succesvol in de markt zetten vraagt om een goed plan en een lange adem. TECKLE, de INNOVATIESERVICE van Rabobank Vallei en Rijn, helpt STARTERS én ERVAREN ONDERNEMERS om dat te realiseren. We zijn SPARRINGPARTNER, ADVISEUR en CRITICUS, met een OMVANGRIJK NETWERK. Als bancaire dienstverlener is Teckle net zo innoverend als de vernieuwers waar wij ons op richten. Niet bang om de nek uit te steken en gedreven om samen met u nieuwe uitdagingen aan te gaan. MEER WETEN? Kijk op: www.teckle.nl

Adv_Rabobank_Vallei_Teckle_210x260mm_ZakenMagazine.indd 1

07-03-16 10:04


Dat zijn wij. Het oudste makelaarskantoor van Veenendaal in een nieuw jasje. Een fris team en een opvallende metamorfose vragen om een nieuwe naam: Van Schuppen Makelaars.

AANGENAAM! U kent ons al even onder de naam Martens & Van Schuppen Makelaars Taxateurs. Een hele mond vol. Van Schuppen Makelaars is duidelijk en krachtig, evenals onze werkwijze. Makelen is een vak apart en wij beheersen het tot in de finesse. Wij zijn makelaars met pit en van alle markten thuis.

. S I R F . P R E H C S . D N E S I BRU

(OPNIEUW) KENNISMAKEN? BEL: 0318-51 91 57 J.G. Sandbrinkstraat 2 | 3901 EZ Veenendaal | T 0318-51 91 57 E info@vanschuppenmakelaars.nl | I www.vanschuppenmakelaars.nl

Profile for Alette  Keuken

In Zaken Veenendaal - juni 2016  

In Zaken Veenendaal - juni 2016  

Advertisement