Page 1

Entree.

IN DEZE EDITIE O.A. • DIY: STATAFEL TUIN • WIN! ZOMERBOEKEN

ZOMER 2018

woon- en lifestyle magazine

CORRY VAN RHEENEN MAKELAARDIJ!

Altijd Thuis!


2

400 m 2

showroom vol inspir atie en voorbe elden

Patrimoniumlaan 39-41 Veenendaal | T. 0318 514 457 www.woninginrichtingvankooten.nl


WONEN & LEVEN IN VEENENDAAL, RHENEN EN DE BETUWE. Voor je ligt de mooie, zomerse editie van ons prachtige blad Entree!

IN DEZE EDITIE O.A.

Historische moestuin Pagina

Pagina

15

29

Door mijn vriend René ben ik vier jaar geleden voor de eerste keer terecht gekomen in Oostenrijk. Wat een geweldig vakantieland is dat! Sindsdien zijn we daar iedere zomer te vinden. Heerlijk in alle rust genieten van een leuk tijdschrift -tip: neem de Entree mee- of een goed boek. Wat betreft de boeken hebben we ook weer een fantastische selectie gemaakt van zomerse boeken die je kunt winnen! Blader daarvoor gauw door naar pagina 29. Maar vergeet ook niet al het andere leuks door te lezen. Zo staan er weer veel boeiende ondernemersverhalen in, mochten we binnenkijken bij Adrie en Annelies Bunt en hebben we in Rhenen op straat aan mensen gevraagd waar hun vakantie heengaat en wat zij op de plaats van bestemming uitgeven.

Zomerboeken WINNEN

Tips

OM IN TE PAKKEN

Ik zou zeggen: blader het magazine lekker door, doe inspiratie op en geniet er vooral van. Entree wenst u alvast een fijne vakantie!

Colofon

Pagina

41

ZOMER 2018 - JAARGANG 12 - NR. 2 Oplage: 50.000 TE VERSPREIDEN IN Maurik, Ingen, Ommeren, Lienden/ Lingemeer, Kesteren, Opheusden, Ochten, IJzendoorn, Echteld, Dodewaard, Veenendaal, Rhenen, Elst Achterberg, Amerongen, Overberg, Leersum ENTREE IS EEN UITGAVE VAN

n i e u w

ELAN UITGEVERIJ - MARKETING - COMMUNICATIE

ELAN MEDIA GROUP BV Hoofdstraat 8, 4041 AD Kesteren Telefoon (0488) 44 20 36 info@elan-media.nl www.elan-media.nl REDACTIE & FOTOGRAFIE Janita Elings Miranda Ederveen Ton Keuken Alette Keuken Elly Molenaar André van der Vlerk Barbara van Ravenswaaij VORMGEVING Elan Media Group BV Yvonne Jansen Miranda Masurel

ACQUISITIE Ilona van Veen Edith Gelderman Karin Arends Moniek Smits Alette Keuken DRUK Senefelder Misset, Doetinchem VERSPREIDING Verspreidingsbureau Rhenen Postservice Direct Verspreiding

INHOUDSOPGAVE

Entree.

3


Sikke

van der Veen

Daniëlle Diepeveen

VAN ONZE MAKELAARS

4

NAAM MAKELAARDIJ Stenfert Makelaars GEVESTIGD IN Ochten GEBIED Betuwe, Tiel, Gelderse Vallei ONDERSCHEIDT ZICH DOOR een unieke prijs-kwaliteitsverhouding. Wij zijn verreweg de goedkoopste makelaar met de hoogste service uit de regio! WIST JE DAT je bij mij ook terecht kunt voor hypotheek- en financieel advies? Wij bemiddelen onafhankelijk voor vrijwel iedere bank.

‘WIJ ZIJN JONG, GEZELLIG, LAAGDREMPELIG ÉN DAADKRACHTIG’

Even

NAAM MAKELAARDIJ Van Schuppen Makelaars B.V. GEVESTIGD IN Veenendaal GEBIED Valleistreek en Betuwe ONDERSCHEIDT ZICH DOOR Deskundigheid en enthousiasme voor het vak waarbij persoonlijk, betrokken en gedreven centraal staan. WIST JE DAT ons kantoor dit jaar 50 jaar bestaat?

‘EEN FRIS EN HECHT TEAM MET EEN PASSIE VOOR ONROEREND GOED’

VOORSTELLEN...


Corry

5

van Rheenen

Ja!

NAAM MAKELAARDIJ Corry van Rheenen Makelaardij GEVESTIGD IN Kesteren en Tiel GEBIED Betuwe, land van Maas en Waal, gedeelte Gelderse Vallei ONDERSCHEIDT ZICH DOOR verfrissende, ver­ nieuwende en professionele aanpak waarbij het belang van de klant altijd voorop staat! WIST JE DAT ik het heerlijk vind om los te gaan op mijn racefiets voor nog betere ideeën en creativiteit?

‘ZEG WAT JE DOET EN DOE WAT JE ZEGT! KORTOM: EERLIJKHEID BOVEN ALLES’

Want… … je hebt minder concurrentie. … mensen zijn vrolijker en blijer in de zomer en dat heeft een positief effect op koopgedrag! … de vakantieperiode is dé tijd voor rondleidingen. … het is lang licht. … dit is dé periode om foto’s voor een goede woningpresentatie te maken.

VAN ONZE MAKELAARS

JE HUIS IN DE ZOMERVAKANTIE TE KOOP ZETTEN, IS DAT WEL VERSTANDIG?


WAALKANT 1 OCHTEN

STERAPPEL 6 DODEWAARD

MR. TYDEMANSTRAAT 31 TIEL

Fraaie hoeklocatie! Royale vrijstaande woning. Goed onderhouden en instapklaar. Moderne keuken v.v. inbouwapparatuur en luxe badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel en toilet! 4 mooie slaapkamers en nieuwe c.v.

Schitterende villa, compleet en hoogwaardig op 923 m² grond. Uitstekend onderhoud. Riante inhoud van 955 m³. Schitterende tuin met luxe zwembad, borders en waterloop en veel privacy. Fraaie living en zeer luxe keuken.

Schitterend half-vrijstaand huis met uitbouw, garage, berging en veranda. Nabij het centrum gelegen. Woonkamer heerlijk ruim door uitbouw aan achterzijde. Complete en lichte keuken. 5 slaapkamers en diepe tuin op het zuiden.

VRAAGPRIJS € 325.000,- K.K.

VRAAGPRIJS € 569.000,- K.K.

VRAAGPRIJS € 325.000,- K.K.

VAN ONZE MAKELAARS

6

BURENSEDIJK 17 ZOELEN

MERELHOF 5 DODEWAARD

PAPEKAMP 13 OCHTEN

Fantastisch! Wat een monumentale boerderij! Riant met een inhoud van ruim 1500 m³. Grote schuur voor hobby en/of dieren. Altijd al een professionele Bed and Breakfast gewild? De steltenberg met een inhoud van 700 m³ is uniek!

Op zoek naar ruimte? Naast een grote woonkamer maar liefst 6 slaap- of werkkamers! Aanbouw met mooie woonkeuken en praktische bijkeuken. Heerlijk diepe tuin op het zuiden met een fantastisch grote berging met zolder.

Riant en heerlijk woonhuis! Schitterend plekje aan de rand van het dorp! Fraaie grote kavel met veel privacy. Grote tuingerichte living. Praktische bijkeuken en berging op de begane grond. Op de etage 4 mooie slaapkamers.

VRAAGPRIJS € 1.295.000,- K.K.

VRAAGPRIJS € 225.000,- K.K.

VRAAGPRIJS € 450.000,- K.K.

NACHTEGAALLAAN 86 TIEL

LINDENLAAN 36 DODEWAARD

PARALLELWEG 1 OPHEUSDEN

Wat een royale kavel grond! Mooie hoekwoning met aparte garage/berging en parkeerplaats! Groot zijperceel als heerlijk zonnige tuin. Begane grond heeft nieuwe vloer met vloerverwarming. Ook de keuken en badkamer vernieuwd!

Grote eengezinswoning met 4 mooie slaapkamers. Naast aparte stenen berging ook riante garage met vliering. Recent nieuwe lichte keuken met inbouwapparatuur. Heerlijk diepe tuin op het westen. Mooie ligging in ruime straat.

Uniek plekje aan de Linge. Vrijstaande woning op riant perceel grond (4810 m²). Mogelijkheid voor hobbydieren en evt. praktijk of werkruimte aan huis. Slaapkamer en badkamer op de begane grond met aan de achterzijde een riante serre!

VRAAGPRIJS € 219.000,- K.K.

VRAAGPRIJS € 225.000,- K.K.

VRAAGPRIJS € 639.000,- K.K.

Torenstraat 5 | 4041 GA Kesteren | Telefoon (Kesteren): 0488 - 44 11 33 | Op afspraak: Spoorstraat 12 (Plein 12), 4001 CN Tiel Telefoon (Tiel): 0344 - 66 47 79 | info@corryvanrheenen.nl | www.corryvanrheenen.nl


CORRY VAN RHEENEN MAKELAARDIJ:

Eigenlijk is er niets belangrijker dan een fijn (t)huis. Een heerlijke plek om tot rust te komen, gezellig samen te zijn met familie en vrienden en herinneringen te maken. In de loop van de tijd is het mogelijk dat woonbehoeftes veranderen en er een volgende stap gezet dient te worden. Een belangrijke stap waarbij u op zoek gaat naar een deskundige en betrouwbare professional. En ja, dan willen wij bijna roepen… gevonden! Corry van Rheenen Makelaardij is een begrip in de ruime regio met de Betuwe als middelpunt. Bekwaam, deskundig en integer zijn slechts een paar begrippen die Corry zelf het beste omschrijven.

Als klant bent u altijd verzekerd van haar volledige inzet en compromisloze kwaliteit. Waaraan u dit merkt? In het gehele traject, bij bijvoorbeeld de verkoop van uw huidige woning of de aankoop van uw toekomstige droomwoning, staan de belangen van u als klant altijd voorop. Corry bekijkt de situatie vanuit haar deskundigheid en geeft u een eerlijk en gedegen advies. Daarnaast is zij altijd bezig met het creëren van de beste omstandigheden om uw woning te verkopen of aan te kopen. Door middel van een persoonlijk plan wordt gekeken welke stappen er gezet dienen te worden om het best mogelijke resultaat te bereiken. Corry van Rheenen Makelaardij kent een zeer trouwe en tevreden klantenkring. Als wij een ‘blik werpen’ op haar Funda beoordelingen zien wij een gemiddeld cijfer van een 9,2. Gemotiveerd, betrouwbaar en verfrissend zijn slechts enkele complimenten die te lezen zijn. Uniek bij Corry van Rheenen Makelaardij is het feit dat elke te koop staande woning een eigen specifiek op maat gemaakte verkoopwebsite heeft. Tevens heeft Corry onlangs een volledige nieuwe bedrijfswebsite gelanceerd om ervoor te zorgen dat, op het moment dat uw woning bij Corry in de verkoop staat, de presentatie hiervan nog beter is. Op deze nieuwe website wordt veel gewerkt met beeldmateriaal om zo direct de sfeer van de woning te kunnen ‘proeven’. Want zeg nou zelf? U voelt toch direct of een woning kans maakt om uw thuis te zijn? Wilt u binnenkort, onder het genot van een kopje koffie, persoonlijk kennis maken met Corry en verder kijken hoe zij invulling geeft aan Altijd Thuis afgestemd op uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met haar op via: 0488 - 44 11 33 of neem een kijkje op de volledig vernieuwde website: www.corryvanrheenen.nl.

VAN ONZE MAKELAARS

Altijd Thuis!

7


EEN WEEK ZONDER...

8

BLOG

EEN WEEK ZONDER…

auto

Een fluitje van een cent, zou je denken. En, dat is ook wat ik dacht. Met de zomer in aantocht ook nog eens goed te doen. Helaas was het weer, voor de deadline van dit prachtige woonen lifestylemagazine, zéker wel heel mooi, maar was er geen sprake van een week achter elkaar zon(der regen).

In deze rubriek gaat Janita Elings een week zonder een luxe-aspect uit onze maatschappij… en dat is niet altijd even makkelijk.

Goed, we zullen bij het begin beginnen. Ik heb al in twee jaar geen fiets aangeraakt, en momenteel alleen een oude omafiets met lekke banden in mijn bezit. Tijd voor grof geschut. Op de vrijdagavond heb ik vanuit het ouderlijk huis een fiets te leen gekregen met wel 7 versnellingen en heb ik die naar mijn huis gereden. Fluitje van een cent, heerlijk weer, 20 minuutjes gezond bezig. En deze avond sluit ik af met een zelfvoldaan gevoel: zó, ik heb een bonusavond gefietst.

‘Ik heb al in twee jaar tijd geen fiets aangeraakt.’

ZATERDAG BOODSCHAPPENDAG Zaterdag is de eerste dag dat deze week begint. Ik loop al tegen een klein probleempje aan, want het is boodschappendag. Even wat achter­ grondinformatie: ik woon in Renswoude en ga meestal naar de grote blauwe buurtsuper in Ede. Daar heb ik deze zaterdag geen puf voor, want het heeft geen nut om de boodschappen groot in te slaan op een


9

fiets. Dus kies ik voor boodschappen in eigen dorp en naastgelegen dorp. Ook de kleine boodschappen blijken niet heel praktisch te zijn op de fiets. Twee losse tassen aan het stuur om de haverklap kniestoten geven is niet fijn. Gelukkig heb ik een kennis waar ik diezelfde dag al fietstassen van mag lenen. Fijn, dan is dat dilemma voor de werkweek opgelost! NAVIGATIE AAN EN GAAN Maandag. Een nieuwe dag is aangebroken. Vanuit Renswoude mag ik op de fiets naar mijn werk in Kesteren: 20 kilometer. Ik zie er als een berg tegenop, terwijl ik weet dat fietsen gezond is. Het gevoel dat er de verplichting is alléén de fiets te mogen pakken, dat ben ik niet gewend. Goed voorbereid ga ik om 7 uur ’s morgens op pad. Telefoon met navigatie aan en één oortje in. Het begin van de route weet ik wel, dat is hetzelfde als met de auto. Vanaf Veenendaal wordt het tricky. Ik moet Veenendaal door en heb geen idee hoe! Gelukkig is het een simpele route. Ik voel me een échte toerist als ik alle winkeltjes en plekken zie waar ik nog niet eerder en geweest. Op kantoor is het mooi rustig en heb ik alleen bureauwerkzaamheden. Dinsdag vertrek ik wat later met tot gevolg dat ik stevig doortrap… en dat heeft dus -behalve dat mijn Fitbit héél trots op me is- ook een nare bij­ komstigheid… ZWEET! Ik begin me oprecht af te vragen of er niet iets als okselmaandverbandjes bestaan. Mijn collega’s kunnen me die dag niet luchten, en tot overmaat van de ramp mag me ik me ook nog naar een last-minute interview begeven… in Tiel! Ik besluit dat ik de echte lasten van het fietsen heb meegemaakt, en in verband met tijd en gemak, pak ik de auto van een collega. Woensdag is een bewolkte dag en hoewel Buienradar buien had verwacht, komen ze niet. Pfjoe! Ik zie mijn collega’s nog de slaap uit hun ogen

EEN WEEK ZONDER...

‘Ik vertrek wat later met als gevolg dat ik stevig doortrap... en dat heeft dus - behalve dat mijn Fitbit héél trots op me is - ook een nare bijkomstigheid... ZWEET!’

wrijven en sta zelf fris en fruitig op het werk. Leuke bijkomstigheid! Ook donderdag gaat zo makkelijk voorbij. De afspraken zijn dicht in de buurt en dan is het eigenlijk juist wel heel fijn om de fiets te pakken. Top, denk ik donderdagavond, hier ga ik met gemak voor slagen. Niet haasten, gewoon ontspannen. En dat maakt het fietsen eigenlijk een heerlijk momentje van rust. Ik kan mijn hoofd goed leegmaken en heb daarnaast de leukste inspiratie aan artikelideeën voor de werkdag die komen gaat. Het is vrijdag, de allerlaatste dag. En het regent. En niet een beetje. Een poncho heb ik niet, dus neem ik een goed verpakt extra setje kleding mee. Terwijl ik naar het werk fiets, begin ik de route een beetje zat te worden. Misschien het weer, misschien dat het vooral lange rechte stukken zijn. Ik zie kinderen in groepen naar school fietsen en krijg er heel veel bewondering voor, terwijl ik weet dat ik vroeger -Oké, niet heel vergelijkbaar, dat was 10 minuten- nooit echt moeite heb gehad met door de regen naar school fietsen. Het klaart ’s middags op en met de natte kleding in de fietstas ga ik richting huis. Als ik vanuit mijn werk naar huis rijd, ontstaat een gigantische glimlach op mijn gezicht als ik langs De Klomp fiets. Het is spitstijd, waarin ik met de auto geregeld 20 minuten stil heb gestaan voor een stuk van zo’n 200 meter waar je de brug onder moet rijden. Als ik me ’s avonds realiseer dat er nog een paar kleine boodschappen gedaan moeten worden, wint mijn gemakzucht het van mijn wilskracht. Want, als ik het heel strikt neem, ben ik vrijdagávond al begonnen, en niet zaterdag.

‘Het fietsen is eigenlijk een heerlijk momentje van rust.’

Conclusie: altijd op de fiets moeten vind ik erg onpraktisch, maar ik heb wel weer het plezier in fietsen ontdekt als het zonnetje schijnt. Tijd voor een bezoekje aan de fietsenwinkel!


BOUW- EN KEUKENCENTRUM

10 Keukens

Badkamers

Twee locaties, Stijlvol trouwen

NU! Diverse showroom keukens

TROUWT U DOORDEWEEKS?

ONTVANG 10% KORTING OP UW RECEPTIE OF FEESTAVOND

TROUWT U IN DE HERFST / WINTER?

ONTVANG UW BRUIDSTAART CADEAU ( GELDIG VOOR BEIDE LOCATIES VAN OKTOBER T/M MAART)

Wand- en vloertegels

Bouwmaterialen

Rijnbandijk 117 | 4043 JK Opheusden telefoon: 0488-441334 | mobiel 06-20368814 Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8.00 - 18.00 uur zaterdag geopend van 8.00 - 16.00 uur

Restaurant de Hof: 0318-571213 | Restaurant Vendel: 0318-525506

WWW.ADRIAANVERWOERT.NL

W W W. D E H O F. N L | WWW.R E S TAU R A N T V E N D E L . N L

WIJ ZIJN VERHUISD! Dikkenberg Tweewielers, dé elektrische fietsspecialist van Midden Nederland, is onlangs na een half jaar verbouwen verhuisd naar de nieuwe locatie aan de Kerklaan 2 in Opheusden. In onze 2500 m2 royale showroom kunt u terecht voor alle type fietsen: voor jong en oud, zowel nieuw als gebruikt. Kom gerust eens binnen, de koffie staat klaar!

Sparta Marathon LTD elektrische fiets met afneembare accu, 3 versnellingen. PRIJSDOORBRAAK met gratis fietsverzekering nu voor 5 995.00

Flyer T5.1, dé zwitserse topfiets met krachtige middenmotor van Panasonic met 12 ah accu voor 5 2995.00

Sparta R5E, geruisloze achterwiel motor, gesloten naafschakelsysteem, nu met een 500 WH accu voor 5 1999.00

Falter fiets, krachtige Shimano steps middenmotor en 400 wh accu. 1 2499.00 nu voor 5 1999.00

Cortina transportfietsen, diverse modellen en groot formaat mand gratis vanaf 5 499.00

Target manhattan heren fiets 3 V in diverse maten, mat zwart van 1 599.00 nu voor 5 499.00

U KUNT BIJ ONS TERECHT VOOR EEN GROOT AANTAL MERKEN, O.A: SPARTA, BATAVUS, FLYER, KALKHOF, VELO DE VILLE, STROMER, GIANT, LOEKI, JOHNNY LOCO, POPAL ENZ…

Kerklaan 2 • 4043 ME Opheusden • Telefoon 0488-441376

de Zwitserse top E-bike • Ruim 250 Flyer fietsen op voorraad, dus snelle levertijd. • Eén van de grootste Flyer dealers van Nederland. • Gratis proefrijden met vrijwel de gehele Flyer collectie in onze winkel. • Quick repair service. Onderhoudsbeurt (Flyer) fiets binnen 48 uur gereed zonder afspraak.

www.dikkenbergtweewielers.nl


NEK- EN SCHOUDERKLACHTEN

GEZONDHEID

Iedereen heeft weleens last van pijn in de nek, schouder of arm. De aard en ernst van nek- en schouderklachten kunnen erg variëren. Van af en toe eens last van een stijve nek tot een constante pijn gepaard gaande met een uitstralende pijn of tintelingen en gevoelloosheid in de armen. Ook klachten als duizeligheid en hoofdpijn kunnen het gevolg zijn van nekklachten. Vaak is de pijn ook een oorzaak van een tekort aan nachtrust en daardoor kan functioneren in het dagelijkse leven moeilijk zijn.

11

FROZEN SHOULDER Een frozen shoulder ontstaat door langdurige overbelasting van het schoudergewricht. Zoals de naam aanduidt, is dit een aandoening waarbij de bewegingsvrijheid van de schouder sterk beperkt is. De patiënt heeft veel pijn en heeft moeite met bijvoorbeeld het aantrekken van een jas. Soms kan de arm niet meer tot boven de schouder opgetild worden, zodat men problemen heeft om iets uit een hoge kast te pakken. THORACIC OUTLET SYNDROOM (TOS) Thoracic Outlet syndroom is een beknelling van een zenuw of bloedvat in de schouderregio. Afhankelijk van welke zenuw is bekneld kunnen klachten zoals pijn, tintelingen en een dof of zwaar gevoel optreden in de hele arm, of op een duidelijk aanwijsbare plek in de arm of hand. Wij werken vanuit een holistische visie waarbij de mens fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch als één geheel wordt beschouwd. We kijken niet alleen naar symptomen, maar ook naar de oorzaak. Een behandeling is volledig op de klant afgestemd en voor iedereen uniek. Wij maken onder andere gebruik van Myofascial Release en Reflexzone therapie. MYOFASCIAL RELEASE ArtofCare biedt als een van de weinige praktijken in Europa de Amerikaanse therapie Myofascial Release aan. Tijdens deze therapie wordt met de handen langdurig zachte druk gegeven op plaatsen waar blokkades in het fasciale weefsel zijn ontstaan. Deze therapie kan ook worden ingezet bij hoofdpijn, fybromyalgie en rugklachten. REFLEXZONE THERAPIE Wij combineren de Westerse reflexzones op de voeten met de zachte Chinese meridiaan massage op de benen, armen, rug, oren en hoofd. Ook voor ayurvedische-, wellness- en sportmassages kunt u bij ons terecht. Vanzelfsprekend zijn er ook combinaties van deze behandelingen mogelijk. Vaak vergoedt de zorgverzekeraar een therapeutische behandeling door ArtofCare geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de dekking van uw (aan­ vullende) verzekering.

ARTOFCARE PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE Bredesteeg 35 | 4054 NK Echteld | T. (0344) 63 20 14 E. informatie@artofcare.nl | I. www.artofcare.nl


12 VOOR AL UW SCHILDER WERKEN, ZOWEL BINNEN ALS BUITEN!

G L A S, M O N TAG E EN L E V E R IN G ! AL O O K VO O R N E U W B U IT G IN ZO N W E R Maar ook voor renovatie, (klein)onderhoud, diverse herstelwerkzaamheden, gevelreiniging en techniek advies! Franseweg 66 - 3921 DK Elst T. 0318 - 72 52 84 - M. 06 - 53 97 02 10 E. info@vanamersfoortschilderwerken.nl

WWW.VANAMERSFOORTSCHILDERWERKEN.NL

j i r e k e w k n e z o De R ‘De mooiste rozen voor uw tuin...’

Trosrozen Theerozen Bodembedekkers Klimrozen Engelse rozen Stamrozen

€ 7.00 € 7.00 € 7.00 € 10.00 € 9.00 v.a. € 17.00

Bulkstraat 51, 4158 EA Deil Nederland Telefoon: 06 - 55 880 448 Openingstijden: Dinsdag – zaterdag: 9.00 - 17.00 uur zondag en maandag gesloten

NIEU

WE C

LICK

PVC!

CORETEC PLUS VLOEREN REVOLUTIE IN LUXE VINYLVLOEREN

De COREtec Plus vloer is een ideaal alternatief voor laminaat, vinyl of een plakPVC vloer. De vloer is gemaakt van gerecycled hout, bamboestof, kalksteen en nieuw PVC en is 100 % watervast. Het is geen enkel probleem om te leggen in een natte ruimte, omdat de watervaste vloer niet zal krimpen of uitzetten wanneer er water op komt. De bovenste laag van de plank van een COREtec Plus vloer is de beschermlaag, ook wel de slijtlaag genoemd. Deze maakt de vloer gemakkelijk te onderhouden en vlekbestendig. De onderliggende toplaag van de plank bestaat uit 100 % vinyl, waardoor de vloer een duurzaam karakter heeft. De daar weer onderliggende laag is de zeer stabiele COREtec laag. Die zorgt ervoor dat de vloer echt watervast is. Elke COREtec Plus-plank heeft een aangehechte kurkonderlaag voor een stillere, warmere vinylvloer die van nature bestand is tegen stank en schimmel. De PVC planken zijn eveneens geschikt voor gebruik op vloerverwarming en hoeven eerst niet te worden geacclimatiseerd in de te leggen ruimte. Directe plaatsing op bestaande vloer is meestal geen enkel probleem. Verkrijgbaar in talrijke uitvoeringen, moet het voor u makkelijk zijn om een keuze te kunnen maken.

H.D. Verwoert & Zn Dalwagenseweg 43 | 4043 MT Opheusden | Tel: 0488 - 44 13 51 | info@hdvwonen.nl | www.hdvwonen.nl H.D. Verwoert en Zn.


BIJZONDERE FOTO’S VAN JULLIE MOOISTE

momenten

De tijd rondom je zwangerschap is misschien wel de meest bijzondere tijd van je leven. Momenten die vaak te snel voorbijgaan. Daarom is het mooi om die momenten vast te leggen. Fotografe Manon Berends van MB Shoots kan dat op een bijzonder creatieve manier zodat die herinneringen onvergetelijk worden. Ook leuk is een fotoshoot van de allereerste verjaardag van je kindje waarin hij/zij voor het eerst taart proeft.

De ‘Cake Smash fotoshoot’ is een veelgevraagde opdracht. MB Shoots legt dat moment vast, maar regelt ook een bijpassend taartje en leuke accessoires zodat het plaatje helemaal af is. Natuurlijk in samenspraak met de wensen van de opdrachtgever. Manon Berends nam vorig jaar de zaak van Jolanda Gilles over en zit nu gevestigd aan de Molenstraat 5. Naast zwangerschaps-, babyen gezinsfotoshoots kun je ook terecht voor officiële pasfoto’s. Voor €12,50 maakt Manon of Marinka, waarmee Manon samen de winkel runt, een setje. Daarbij krijg je -naast de paspoortfoto’s- ook gratis een set pasfoto’s waarop je wél mag lachen. Ook voor een mooie fotolijst ben je aan het goede adres, in de winkel zijn er veel leuke fotolijstjes op voorraad in alle soorten en maten. Nieuwsgierig naar de portfolio & mogelijkheden van MB Shoots? Kom langs in de winkel of kijk even op de website of Facebookpagina.

MB SHOOTS Molenstraat 5 | 3911 KK Rhenen T. 0317-612927 E. info@mbshoots.nl I. www.mbshoots.nl F. facebook.com/mbshootsrhenen

STERK VOOR EEN VAKKUNDIG

eindresultaat Sinds de oprichting bijna tien jaar geleden bedient Sterk klanten op het gebied van elektrotechniek, beveiliging, domotica, stofzuigsystemen en de aanleg van zonnepanelen. Dit sterk groeiende bedrijf weet klanten als geen ander te binden.

Recentelijk heeft het bedrijf twee specialiteiten toegevoegd aan hun dienstenpakket, namelijk beveiligingssystemen en zonnepanelen. Sterk installeert beveiligingssystemen tegen inbraak, brand of diefstal en adviseert u graag bij de keuze van het juiste systeem. Wat betreft de zonnepanelen geeft Sterk Elektrotechniek objectief en eerlijk advies en zijn zij ook de perfecte kandidaat om deze vakkundig te installeren. Van een buitenlamp ophangen, tot een luxe elektronische installatie inclusief de nieuwste snufjes op domotica-gebied: het team van Sterk staat voor je klaar. Dat de voorbereiding het halve werk is, neemt het team van Sterk serieus en je kunt vooraf een ijzersterk advies op basis van een brede inventarisatie verwachten. Tip: ook voor het onderhouden van nieuwe en bestaande installaties kunt u kiezen uit verschillende onderhoudscontracten bij Sterk Elektrotechniek. Vacature Sterk Elektrotechniek is nog op zoek naar een schoolverlater, die aan de slag wil als monteur. Het betreft een functie van één dag leren, vier dagen werken. Neem gerust contact op via onderstaande gegevens. STERK ELEKTROTECHNIEK Oranjehof 2 | 6668 AD Randwijk T. (06) 25 28 86 95 E. info@sterkelektrotechniek.nl I. www.sterkelektrotechniek.nl

13


14 € 170

€ 99

• • • • • • •

Bevestigingstechniek Betonboringen Betonzagen Asfaltzagen Installatieservice Verkoop diamantgereedschappen Ruime ervaring in heel Europa

Special Edition ‘Field of Dreams’ € 210

€ 145

Chalcedoon Bangle ACTIE GELDIG T/M 31 AUGUSTUS 2018 OF ZOLANG DE VOORRAAD STREKT.

Oude Broekdijk 16 - 4041 AR Kesteren Tel. (0488) 482716 - Mobiel (06) 13192805 Email: info@betonboringenbetuwe.nl Internet: www.betonboringenbetuwe.nl

Actie loopt tot 31 augustus of zolang de vooraad strekt.

FREDERIK VAN DE PALTSHOF 42 | 3911 LB RHENEN Ruimte gereserveerd voor logo en adressgegevens van de juwelier Molenstraat 5|3911KK Rhenen|Tel. 0317-616401|

0317616401 | INFO@JUWELIERHENDRIKSEN.NL info@juwelierhendriksen.nl|www.juwelierhendriksen.nl|

WWW.JUWELIERHENDRIKSEN.NL

Een mooi en veilig huis › esseveld.nl

› kozijnen

› deuren

› dakkapellen

› tuinkamers

› zonwering

ELST (RHENEN) RIJKSSTRAATWEG 233 // LOOSDRECHT OUD LOOSDRECHTSEDIJK 69E // ZEIST DIJNSELBURGERLAAN 1-12 // (0318) 47 21 14


BELEVEN

KENNIS DELEN IN

historische moestuin Met Renaissance binnentuinen, lanen, bossen, landerijen, een park en de bijzondere historische moestuin, is Landgoed Zuylestein in Leersum een pareltje op de Utrechtse Heuvelrug. Stadhouder Frederik Hendrik van Oranje Nassau, die het in 1630 kocht, had toen niet kunnen bedenken dat vrijwilligers anno 2018 deze moestuin zouden bewerken en in stand zouden houden.

Een historische prent uit die tijd is bij het in ere herstellen van dit kostbare erfgoed van grote betekenis geweest en is dat nog. De brede padenstructuur voert je terug naar de tijd waarop daar met hoog bezoek werd gewandeld en fruit van de bomen werd geplukt.

Als je zin hebt ook mee te helpen, dan staat Thea je graag te woord.

VRIJWILLIGERS Op woensdag, donderdag en vrijdag werken van 9.00-16.00 uur vrijwilligers in de moestuin. Ze wieden en zaaien, binden de planten op en oogsten. Ze telen als biologische telers met biologisch zaad en plantgoed en gebruiken geen bestrijdingsmiddelen. Het hele jaar door worden er oude, maar ook nieuwe technieken toegepast. Op vrijdag kun je er ook groenten kopen.

17E EEUWSE GROENTEN In de tuin staan 17e eeuwse groenten, zoals pompoenen, wortels, andijvie, sla, bonen, tijm, basilicum, koriander en kool, maar ook ‘nieuwerwetse’ courgettes, Nieuw-Zeelandse spinazie, aardpeer, palmkool en aardappelen. Afhankelijk van de seizoenen groeien er appels, moerbei, mispels en aardbeien en in het najaar zijn er onder meer leivruchten te bewonderen aan de muren. Op vrijdag kun je er voor 3 euro een kijkje nemen en als je groenten koopt is de toegang gratis. KENNIS DELEN Waarom het zo interessant is? Zuylestein op zich is al een belevenis. Kijk maar eens op www.landgoed-zuylestein.nl. Maar als je zelf een moestuin hebt, delen vrijwilligers graag hun kennis met je. Ben je zelf een liefhebber, dan willen ze bovendien ook graag wat van je leren.

THEA DENGERINK (06) 39 44 43 46

15


VAN ONZE MAKELAARS

16

STENFERT MAKELAARS

OPVALLEND ANDERS!

Sikke van der Veen en Gabriëlle Stenfert presenteren sinds kort Stenfert Makelaars aan de Lambertus van Ingenstraat 1a te Ochten. De frisse huisstijl met opvallend oranje trekt onmiddellijk de aandacht. Bij binnenkomst overvalt je onmiddellijk een warm ‘huiskamergevoel’. Frisse witte muren, opvallende elementen als de massieve boomstamtafel en aanwezig grote lampen bepalen de sfeer. En dat is exact de bedoeling!

STENFERT MAKELAARS | Lambartus van Ingenstraat 1A | 4051 BR Ochten | T. (0344) 72 51 77 | E. info@stenfertmakelaars.nl | I. www.stenfertmakelaars.nl


17 VAN ONZE MAKELAARS Sikke: ‘Wij zijn jong, gezellig, laagdrempelig én daadkrachtig. We zijn nieuw in Ochten en wonen eigenlijk pas sinds 7 jaar in de Betuwe, in het prachtige Eldik om precies te zijn, voelden we dat er ruimte is voor ‘down to earth’ makelaars met een ontspannen aanpak. Op onze website vindt men woningen uit het hele land mede dankzij mijn grote netwerk uit het hypotheken- en verzekeringswezen, vanaf nu is het de bedoeling om óók de Betuwe te veroveren door nuchter, ontspannen én scherp te handelen.’ Gabriëlle: ‘Vergeet ook snel niet. Menig notaris is erg verbaasd over de snelheid waarmee wij opereren.’ Wilt u uw huis verkopen? Maak dan kennis met dit unieke makelaarsconcept! Wat houdt het in? Bij ons verkoopt u uw woning zonder courtage, maar met volledige makelaarsbegeleiding. Nieuwsgierig? Bel Sikke of Gabriëlle en laat u verrassen door deze makelaars ‘nieuwe stijl’.

GEEN COURTAGE Normaal gesproken betaalt u de makelaar een courtage. Deze courtage ligt tussen de 1,3% en 1,75% van de verkoopprijs. Bij ons betaalt u 0% of 1% courtage voor dezelfde service en kwaliteit! Sluit u uw nieuwe hypotheek bij ons af? Dan betaalt u gegarandeerd geen courtage over uw verkochte woning. Hiermee zijn wij de goedkoopste makelaar uit de regio!


18

• 25 jaar ervaring en deskundigheid

Kuus Totaaltuinen, verrassend anders!

• Persoonlijke aanpak en betrokken bij de klant • Originele en praktische oplossingen • Creatief en doordacht ontwerp • Ruimte om zelf dingen te doen • Veranda bouw ingepast in tuinontwerp

Industrieweg 19 - Ochten

Bel voor een vrijblijvende afspraak! TUINONTWERP

Budding Elektrotechniek is de ervaren allrounder die met vakkundige precisie uw woningen, kantoorruimtes en bedrijfshallen van alle elektrotechnische installaties voorziet. Als u Martien Budding voor een klus vraagt, bent u gegarandeerd van een betrouwbaar vakman die kwaliteit levert!

Neem gerust contact op met Martien Budding om de mogelijkheden te bespreken!

Kuus (0488) Totaaltuinen, 48 10 40 verrassend anders! info@totaaltuinen.nl www.totaaltuinen.nl Eigenlijk zou u uw tuin wel aan willen passen. Maar hoe? En wat mankeert er nu eigenlijk aan? Is mijn tuin wel groot genoeg om er iets leuks van te maken?

TUINAANLEG

TUINBEPLANTING

: T H C O Z GE DE R E E V I T GEMO TEUR MONnige jaren

Kuus Totaaltuinen heeft het antwoord op deze vragen. Sommige tuinbezitters zijn een beetje terughoudend om een hovenier in te schakelen. Dat hoeft helemaal niet, een hovenier kan meer voor u betekenen dan u denkt. Bovendien bieden wij oplossingen voor praktische hindernissen waar u zelf niet snel aan zult denken en voorzien wij uw tuin van de nodige creativiteit. Het optimaal benutten van de aanwezige ruimte, het verbinden van de elementen en een uitgebalanceerde beplanting zijn de hoofd ingrediënten voor uw nieuwe tuin.

TUINONDERHOUD

Bel voor een vrijblijvende afspraak!

Heb jij e en zie je k a v t e in h vanervaring s l a n e r t leve kwalitei zoeken n a D ? d ken zelfspre wij jou!

Goede voorarbeids ! waarden

rs monteu Leerling elkom. w zijn ook

Achter het Klooster 3 // 4043 MJ Opheusden T. 0488 44 39 09 // M. 06 13 41 39 07 E. info@buddingelektrotechniek.nl I. www.buddingelektrotechniek.nl

Ku

Indus Inter E-ma


19

Bijna niets is onmogelijk!

HUIS & TUIN

KOZIJNEN OF ZONWERING?

Johan van den Hatert is de vakspecialist op het gebied van zonwering en kozijnen. Hij staat voor persoonlijk contact, korte lijntjes, scherpe prijzen, goed advies, vakkundige montage en topkwaliteit.

Juist omdat het zo belangrijk is om de situatie in het echt te zien, doet Johan niet aan digitaal een prijsopgave(schatting) sturen. ‘We komen eerst op een vrij­ blijvende afspraak aan huis of kantoor’, legt Johan van den Hatert uit. ‘Daar weten we precies wat de mogelijkheden en kunnen we met de klant overleggen. Zo kunnen we ook een kloppende prijsopgave geven, zonder dat er achteraf nog meerwerk gerekend hoeft te worden.’ OUT-OF-THE-BOX Hij heeft een brede kennis van zijn vakgebied en houdt actief de innovaties bij. Johan schroomt het niet om outof-the-box te denken. ‘Nee verkopen, dat komt nauwelijks voor.’ De mogelijkheden zijn eindeloos. Van op afstand bestuurbare zonwering, tot prachtige kunststof of aluminium kozijnen, veranda’s van hout of aluminium mét of zonder zonwering en verlichting. Of wat dacht je van de rolluiken op zonne-energie? Een rolluik op zonne-energie heeft geen kabels nodig vanuit de woning! Het rolluik laadt op met een zonnecel en zelfs bij beperkt daglicht blijft deze werken. Zonder meerprijs in vele kleurcombinaties beschikbaar. Als je voor een rolluik op zonne-energie kiest, ben je verzekerd van 7 jaar garantie en een topproduct dat vele jaren meegaat.

‘We komen eerst op een vrij­blijvende afspraak aan huis of kantoor’.

Ook zijn de stille hordeuren een echte aanrader. Dit nieuwste model werkt met magneetband en is daardoor bijna geruisloos. Handig: ook beschikbaar in meerdere kleuren. VAN DEN HATERT ZONWERING & KOZIJNEN 44 Ri-Straat 1 | 4051 AP Ochten T. (06) 22 21 75 15 E. info@jvandenhatert.nl I. www.jvandenhatert.nl


DIY GETEST

20

IeYst D et

HET VOORBEELD

g BENODIGDHEDEN:

• Karrenwiel • Hout (in mijn geval: twee europallets) • Buitenbeits • Grote kwast • Kleine kwast • Donkere watervaste stift/ nagellak • Waterpas • Schroefboormachine • Schroeven (4x35mm en 4x50mm) • Schuurpapier • Hulp van een handige Harry, veel dingen moet je samendoen • Evt. vilt of zeil + lijm of kit voor bevestiging • Evt. breekijzer voor loshalen hout van pallets • Evt. terpentine voor kwasten • Evt. schoonmaakazijn voor schoonmaken wiel

Het begon met een wild plan: ik wilde een bar van pallets maken. Ik had talloze varianten op Pinterest gezien en het zag er allemaal mooi uit. Toen kwam het punt dat ik praktisch ging nadenken: gebruik ik een bar in mijn tuin? Het antwoord was een oersaaie ‘nee’.

STATAFEL TUIN

Allereerst heb ik er geen ruimte voor en als tweede kon ik mezelf niet achter die bar staand visualiseren, gezien mijn tuin vrij weinig ruimte heeft en deze gebruikelijk hooguit een gezellige kennissenkring van zes personen bevat. Al gauw viel mijn oog op een toffe statafel die je ook als een soort bar zou kunnen zien. Er was alleen geen DIY-handleiding bij te vinden, dus maak ik een eigen plan van aanpak, waarbij ik de mooie wijnflesijzers wel achterwege laat.


STAP 1: VERZAMELEN MATERIALEN Écht puur toeval zag ik eenzelfde karren­wiel als op de op Marktplaats gevonden. En dat op een adresje tussen werk en huis, dus daar heb ik direct werk van gemaakt! Het karrenwiel zat onder de paddenstoelen en groene aanslag, wat volgens de eigenaar ‘een mooi authentieke uitstraling gaf’. Toen ik deze wilde tillen, schrok ik een beetje: HIJ IS ZWAAR! Echt heel zwaar, die donkere rand, dat is dus metaal. Ik dacht eigenlijk op de foto te zien dat het karrenwiel net boven de grond zweefde, maar na de foto aan vriend, vader en buurman te hebben laten zien, waren zij er allemaal uit dat dat niet zo was.

Vervolgens zag ik ook op internet dat er twee europallets gratis af te halen waren in mijn eigen dorp. Perfect! Als laatste had ik alleen nog een goede beits nodig. Mijn vader was bereid me te komen helpen met klussen, en daar was ik erg blij mee.

STAP 2: PLANKEN OP DE JUISTE LENGTE ZAGEN EN SCHUREN

STAP 3: PLANKEN BEITSEN Overigens: in de bouwmarkt was ik aardig overweldigd door de grote hoeveelheid soorten beitsen, dat ik eventjes puur naar de kleur (en prijs) heb gekeken. Vervolgens kwam ik er thuis achter dat deze pas in 4 uur droog is. Het had wat handiger geweest als het een sneller drogende was, maar over het algemeen ben ik niet ontevreden over de beits. Eén laagje over de prachtige steigerhouten planken was voldoende voor een hele andere look.

STAP 4: WÉG AUTHENTIEKE LOOK KARRENWIEL De dag erna heb ik op sommige stukken de planken nog een heel dun extra beitslaagje gegeven en ben ik eens goed naar het karrenwiel gaan kijken. Paddenstoelen heb ik weggehaald en schoonmaakazijn heb ik gebruikt om de groene aanslag weg te krijgen. Toen de paddenstoelen weg waren, viel me op dat het wiel daaronder vaak wat witter was dan bij de rest, en dat was niet weg te krijgen. Dus kreeg het wiel ook nog een laagje beits. Waar het wiel de grond raakt, hebben we en stukje zeil met kit bevestigd, zodat het de tuintegels niet beschadigt.

STAP 5: IN ELKAAR ZETTEN! Ook het in elkaar zetten duurde (weer) een stukje langer dan gepland. We waren nauwkeurig bezig om alles precies recht te krijgen, precies waterpas en de avond vloog weer om. Een avond later maken we het helemaal af en de grootste uitdaging hierin is toch de planken aan het wiel bevestigen, want die zitten aan de achterkant geschroefd. En om dat én precies recht op het wiel én precies goed tussen de poten te krijgen, dat is een fikse klus, maar het loont wel.

Als we vervolgens gaan zitten om de bar te bewonderen, dan neemt een zelfvoldaan gevoel de overhand. Wouw, het ziet er écht als op het plaatje uit.

Omdat ik voor de europallets koos, moesten deze eerst nog losgemaakt worden. Dit was een kleine tegenvaller. Ik kan je nu écht verzekeren dat deze pallets goed stevig in elkaar steken. Het losmaken heeft één volledige avond geduurd en daarmee liep mijn denkbeeldige planning van ‘in drie avonden gefikst’ al wat vertraging op. De eerstvolgende avond zijn we begonnen, lees: is mijn vader begonnen, met de planken op de juiste lengte zagen. We hebben het karrenwiel erbij gepakt en puur ge­ keken naar wat mooi staat. En toen kwamen we toch aardig uit op wat de voorbeeldfoto ons ook al vertelde. We hebben gekozen de poten in de lengte op 98 cm te zagen, de tussenstukken van beide poten op 85 cm, en het blad op 105 cm. De vier tussenstukjes die de poten stevig houden, op de breedte van de drie planken van de poten en dat is 37 cm. Een avondje gaat weer snel voorbij, blijkt, want het schuren, berekenen, bekijken, weer voor het karrenwiel houden en uiteindelijk zagen kostte toch alweer een avond.

STAP 6: FINISHING TOUCH Als laatste gebruik ik zwarte nagellak om de glimmende ijzerlook van de schroeven weg te krijgen. Daarna doe ik er nog een laagje beits overheen, zodat het mooi bij de rest staat.

Als we vervolgens gaan zitten om de bar te bewonderen, dan neemt een zelfvoldaan gevoel de overhand. Wouw, het ziet er écht als op het plaatje uit. Ik had niet eens durven hopen dat het er zo erg op zou gaan lijken. Totale kosten: 40 euro, waarvan 25 van het karrenwiel en 15 van de beits. De overige gebruikte spullen, zoals kwasten, schuurpapier en schroeven, hadden we nog liggen.

BEOORDELING: 4 van de 5 sterren. Met het oog op het eindresultaat is het zeker geslaagd, enig minpuntje is dat er wel écht veel tijd in heeft gezeten.

HET RESULTAAT

21 DIY GETEST

Het karrenwiel zat onder de paddenstoelen en groene aanslag, wat volgens de eigenaar ‘een mooi authentieke uitstraling gaf’.


OPSLAGRUIMTE NODIG? www.klaassenhekwerken.nl

22

Uit onze eigen smederij: • Inrijpoorten • Hekwerken • Balkonhekken • Raambeveiliging • enz. Alles op maat gemaakt! In onze showroom: • Brievenbussen • Tuinverlichting • Tuindecoratie • Cadeau-artikelen • Luxe tuinhaarden • Zonnewijzers • Luxe fonteinen • Nu ook poortautomatisering! • enz.

Van Baal

Tuinhout Klaassen Hekwerken Voltweg 7, Elst (0481) 37 12 39

Verwarmde en droge opslag

Kernreactorstraat 24a

Voor particulier en bedrijf

3903 LG Veenendaal 0318-501601

3

Van 1 m

tot 150 m

Ma t/m vr 8.00-17.00 uur Za 8.00-12.00 uur

Tot ziens!

3 Klaassen

7 dagen per week toegang

Bemmel

Flexibele huurperiodes

www.box-inn.nl

Permanente camerabeveiliging

info@box-inn.nl

Gratis gebruik aanhangwagen

• • • •

A325 Aamsestraat

Industrieweg Oost

Box Inn self-storage

Elst Aamsestraat

Schermen Planken Palen Balken

• • • •

WWW.BUITENLAMPJE.NL is onderdeel van Klaassen Hekwerken • Voltweg 7 • 6662 PT Elst (Industrieterrein De Aam)

Vlonderdelen Regels Plaat materiaal Douglas hout

Van Baal

Tuinhout

Aanz ienlijk lager e prij dan b s ij tuinc entra !

(0488) 45 22 31

Aanzie n lagere lijk prij dan b s i tuince j ntra!

Ook verkoop van gebruikte bouwmaterialen!

Aanz ienlijk lager e prij •www.vanbaal-herveld.nl Schermen • Vlonderdelen dan b s • Planken • Regels ij t u i n • Palen Verbindingsweg 10 • Plaat materiaal Tel. (0488) 45 22 31 29 31 ce/n45 t r a ! 6674•DL Herveld Fax (0488) 45 35 32 Balken • Douglas hout verkoop@vanbaal-herveld.nl

www.vanbaal-herveld.nl

(0488) 45 22 31


De hardlopers van

WONEN

HB WONEN

HB Wonen laat zich inspireren door de bewoners van een huis. Heb je een druk gezin? Ben je tweeverdiener? Of toch een Bourgondische genieter met een werkzaam leven achter de rug? Elke situatie vraagt om een andere praktische invulling. Over smaak valt niet te twisten, maar over materiaalgebruik wel! Nellie en Henrien Boorsma gaan met je op ontdekkingstocht door alle mogelijkheden passend bij jouw situatie. De persoonlijke aandacht die je bij HB Wonen krijgt, dat maakt deze zaak echt heel speciaal. Er staat je een warm welkom en goede begeleiding te wachten. Aan de gezellige bar word je ontvangen met heerlijke huisgemaakte warme baksels en een kop koffie of een glas thee.

NIEUW: CADEAUARTIKELEN Nellie Boorsma: ‘Bij ons kun je ook gewoon even binnenlopen om te kijken wat we voor moois aan cadeauartikelen hebben staan. We hebben diverse decoratieartikelen in de brocante stijl, die ontzettend geslaagd zijn als mooi, duurzaam cadeau. Van kandelaars, tot houten wielen en windlichten.’ Nellie Boorsma vertelt over de vier hardlopers in het assortiment.

- CORETEC PVC-KLIKVLOER Deze vloeren kunnen in één dag gelegd worden, want de ondergrond hoeft niet geëgaliseerd te worden. Ook als de ondergrond een plavuizenvloer met kapotte tegels is, dankzij de bamboeondergrond met kurklaag van de COREtec vloeren kan deze er direct over gelegd worden! Eén van de andere bijzonderheden van deze vloer is dat deze 100% watervast is. Het is geen enkel probleem om te leggen in een natte ruimte.

- SUNWAY RAAMBEKLEDING Sunway heeft de naam én de kwaliteit. Vaak kun je het binnen drie weken al in jouw woning hebben hangen. In het uitgebreide assortiment, variërend van rolgordijn of (houten) jaloezie tot plisségordijnen en duette shades, is altijd wat passends te vinden.

- TAPIJT Of het nou gaat om een sfeervolle trapbekleding, of om de volledige vloer een warme uitstraling te geven: het kan allemaal met het tapijt. Bij projecten wordt het projecttapijt gebruikt, waar een garantie van 10 jaar op zit. Dat maakt ook tapijt een uitstekende slijtvaste keuze, zélfs als ondergrond voor bureaustoelen.

- VINYL/ NOVILON De betonlook van Novilon geeft je woning een prachtige uitstraling. Beton om op te leven, voor een egaal en strak beeld, beton is stoer en aaibaar tegelijk. En sterk, want iedere Novilonvloer is van nature stijlvast! Druk of rustiek, het kan beiden. Deze vloeren worden veel gebruikt voor kantoorruimtes, bedrijfsruimtes, winkels en woningen.

Vele tevreden particulieren en bedrijven, zoals Christelijk Zorgcentrum Het Anker, Dormakaba BV, Zalencentrum De Oude Duikenburg en diverse Landal GreenParks, gingen je voor.

23

HB WONEN Kerkdwarsstraat 1 4041 XC Kesteren T. (0488) 75 90 05 E. info@hbwonen.nl I. www.hbwonen.nl


24

Ruim 30 jaar is Van de Bijl & Heierman actief in de groen-grijze sector. Steeds meer opdrachtgevers ontdekken onze kracht. Niet alleen bedrijven en (semi)overheden, maar ook scholen, openbare instellingen, zorgcentra, waterschappen, aannemingsbedrijven en bungalowparken. Uniek is dat wij alles in huis hebben om projecten compleet in eigen beheer uit te voeren. We hebben de kennis en de creativiteit. Maar ook ruim 80 vakbe­ kwame medewerkers en een uitgebreid machinepark. We ontwerpen, tekenen en calculeren, coÜrdineren, realiseren en onderhouden. Indien gewenst, bieden wij alternatieven om uw budget sluitend te krijgen. Lakemondsestraat 13b | 4043 JC Opheusden t (0488) 44 30 93 | e info@vdbh.nl | www.vdbh.nl


PERFECTE STYLING VOOR Heb je een maatje meer? Dan is het soms een zoektocht om een leuke outfit bij elkaar te zoeken. Gerda van Triest weet er alles van, daarom begon zij vorig jaar haar kledingzaak Perfect Style aan de Rijksstraatweg in Leersum. Ze verkoopt kleding in de maten 42-56/58. En het fijne is: je kunt je outfit helemaal compleet maken met mooie lingerie, leuke accessoires en mooie schoenen. Ze verkopen zelfs badkleding!

Toen de favoriete damesmodewinkel van Gerda -JACOLIEN uit Opheusden- ermee stopte, vond ze het lastig om weer een leuke garderobe bij elkaar te zoeken. Dus besloot ze zelf een winkel te starten. ‘Daarmee kwam gelijk een droom uit, want dit wilde ik al heel lang’, vertelt Gerda. ‘Maar door het transportbedrijf van mijn man kwam het er niet van. Dit was een mooie gelegenheid. En Jacolien helpt nog steeds af en toe een handje mee. Iedereen kan bij ons terecht, jong of oud. We verkopen vrijetijdskleding, hip, sportief maar ook bijvoorbeeld chique kleding voor de moeder van de bruid. Sinds kort verkopen we dé perfecte spijkerbroek, speciaal voor de wat vollere vrouw. Het Nederlandse merk BLUE FROG maakt fijne draagbare jeans. Doordat ze elastisch zijn, hebben ze een heerlijke pasvorm. Voor dit merk komen klanten echt terug. Maar we verkopen ook de bekende merken YOEK en Maxima.’ Gerda is ook helemaal op de hoogte van de trend van deze zomer. ‘Dat is voornamelijk kleurrijke kleding. Mooie felle kleuren zoals roze, oranje en felgroen zie je veel terug in de collecties. Ook bloemen- en streepmotieven zijn erg hip. Bij Perfect Style wordt winkelen een dagje uit. De zaak is heerlijk gekoeld en er staat altijd een lekkere kop koffie klaar. Wij geven eerlijk advies en nemen alle tijd, want we zien klanten graag terugkomen’. Nieuwsgierig naar de winkel van Gerda? Kom vrijblijvend langs voor een stylingadvies of kom gewoon even rondneuzen.

PERFECT STYLE BY GH MODE Rijksstraatweg 68 | 3956 CS Leersum | T. (0343) 72 39 98 / (06) 14 70 72 33 E. info@perfectstylebyghmode.nl | I. www.perfectstylebyghmode.nl

MODE

een maatje meer!

25


AUTO

26

Opening

VDB AUTO’S OCHTEN Berto van den Berg: ‘Het garagebedrijf is altijd van mijn ouders geweest, die er in eind 2017 wegens gezondheidsredenen mee gestopt zijn. Ik heb vroeger altijd met veel plezier in de garage gewerkt en ik vond het zonde dat dit bedrijf moest sluiten. Ik hoefde er niet lang over na te denken en besloot met het bedrijf verder te gaan.’ Berto’s hart ligt bij de pk’s, zo heeft hij ook een bedrijfswagenspuiterij op zijn naam staan. Sinds januari is Berto al druk bezig met het oude bedrijfspand onder handen nemen. De buitenkant heeft een nieuw kleurtje gekregen: van groen naar grijs. Het hele pand heeft hij leeggehaald, deze van een gietvloer voorzien en vervolgens van nieuwe apparatuur. Het is bijna klaar! Binnenkort komt er een openingsfeest en is VDB Auto’s een feit. BIJ VDB AUTO’S KUN JE VANAF (CIRCA) JUNI TERECHT VOOR: - Apk-keuringen - Onderhoudsbeurten - Schadeherstel - Aankoop van tweedehands, jonge auto’s

Vader Ad van den Berg draagt het stokje over aan zoon Berto. Garagebedrijf Van den Berg wordt VDB Auto’s en zal binnenkort haar deuren openen.

VDB AUTO’S Bonegraafseweg 21 - 4051 CG Ochten T. (0344) 64 18 15 - I. www.vdbautos.nl

GACON BEDRIJFSWAGENSPUITERIJ Groothandelsweg 5 - 6515 AH Nijmegen T. (06) 28 24 96 00 - E. bedrijfswagenspuiterij@gacon.nl I. www.gacon.nl


GACON

GACON BEDRIJFSWAGENSPUITERIJ Gacon bestaat uit drie bedrijven: Gacon BV, specialist in kunststofvloerafwerking, betonbescherming en -renovatie en metaalconservering. Gacon Straal- en spuitinrichting en als laatste, het onderdeel waarvan Berto eigenaar is, Gacon Bedrijfswagen­ spuiterij. De laatstgenoemde heeft Berto van den Berg 7 jaar geleden opgericht. Hij begon alleen, maar al gauw was het bedrijf goed draaiende en inmiddels heeft hij 11 medewerkers in dienst. Het bedrijf spuit bedrijfswagens voor een klantenkring uit heel Nederland en zelfs over de grens. Zo voorziet hij onder andere van diverse Scania-, DAF- en MAN- vestigingen de vrachtwagens van een nieuwe kleur en huisstijl. Een bedrijf uit Zwitserland is ook erg tevreden met het werk dat de bedrijfswagenspuiterij levert en blijft bij hen terugkomen met vrachtwagens. Voor het succes van zijn bedrijf heeft Berto een vrij nuchtere uitleg. ‘Ik vind het belangrijk goed werk af te leveren.’ Zijn passie ervoor blijkt ook als hij ons foto’s van het resultaat van zijn werk laat zien. Een betonpomp uit 1997, diverse vrachtwagens met en zonder trailer, trucks, een tankwagen en bedrijfsbussen in vele soorten en maten. Na het spuiten volgt het eindresultaat en dat blijft Berto keer op keer mooi vinden. ‘Ze komen wit binnen en in allerlei kleuren en huisstijlen gaan ze de deur uit.’

AUTO

Bedrijfswagenspuiterij

27


28

VOOR DE ECHTE ZOMERGENIETERS! 3 0 0 S E TS IN DE SHOW ROOM!

Met extra dikke kussens! CHIQUE BUITENLEVEN

Palmas loungeset

Stoelen leverbaar in 6 kleuren ECHT EVEN SAMEN Alberto tuinset

Met stenen tafel! STIJLVOL BUITEN ZITTEN Hartman aluminium tuinset

0488 44 12 20

WWW.VDGARDE.NL

€1499

€1195

€1295

€899

€823

€649

ALL WEATHER LOUNGESET Prego loungeset

€1953

€1295

incl. loungestoel

€1298

LOUNGEN IN ELKE TUIN Hilton hoekbank

€795

4 royale fauteauils

€1095

ROBUUSTE ALLURE Dining tuinset King

€795

Dalwagenseweg 17

Nieuwgraaf 7

Kanaalnoord 190

Opheusden

Duiven

Apeldoorn

A15 afrit 36

A12 afrit 27

A50 afrit 25

KOOPAVOND:

Duiven & Apeldoorn: Donderdag en vrijdag tot 21:00, Opheusden: Vrijdag tot 21:00 uur.


TeentjesIN HET ZAND EN Wil jij kans maken op één van deze zinderende zomerboeken? Like de Facebookpagina van Entree, www.facebook.nl/EntreeLifestyleMagazine, en stuur een mail naar winnen@elan-media.nl. Zet in de onder­werpregel de titel van het boek en in de mail een originele motivatie waarom je het boek wilt winnen en sluit of met je naam en adresgegevens. De winnaars ontvangen 4 juli een mailtje met het goede nieuws.

3

x te en winn

hand!

3x te

winnen

EEN OPGERUIMD WERKLEVEN Zó, de vakantie is aangebroken. Het hectische werkleven is even achter de rug en het is tijd om te ontspannen. Ben jij voornemens het na de vakantie anders aan te pakken? Dan is het boek Nooit meer te druk van (bedrijfs)psycholoog Tony Crabbe een aanrader! Het boek heeft inmiddels al meer dan 100.000 mensen aan een opgeruimder leven geholpen.

OGENSCHIJNLIJK GELUKKIG Velen zullen haar ongetwijfeld kennen van de kinderboeken: daar heeft Marion van de Coolwijk er namelijk meer dan 250(!) van geschreven. Inmiddels is haar derde thriller, Over en uit, eind mei verschenen. Het verhaal gaat over vermogende Emiel, Roos en hun dochtertje Tirza die een ogenschijnlijk gelukkig gezinsleven leiden… maar hun rijkdom blijkt ook een heel gevaarlijke kant te hebben als Tirza wordt ontvoerd.

3x te

winnen 1000 PLEKKEN OM TE ONTDEKKEN Is er nog veel dat jij wilt zien? Het boek Atlas Obscura staat bomvol met ’s werelds meest verrassende plekken. Met deze inspirerende gids maak je kennis met het vreemde, het onverwachte en het verborgene: mysterieuze plekken dichtbij én ver weg. Stuk voor stuk pareltjes voor de avontuurlijke reiziger. Het boek is met zorg samengesteld door Joshua Foer, Dylan Thuras en Ella Morton.

VITAMINE F: FEELGOOD VOOR JOU! Liefhebbers van de boeken van schrijfster Jill Mansel opgelet: de kans is groot dat jij óók de boeken van de Schotse schrijfster Jenny Colgan verslindt! Jenny Colgan heeft met het boek Café Zon & Zee een geestige, zomerse en hartverwarmde feelgoodroman neergezet die je heerlijk kunt weglezen op je strandstoel, het terras of in de tuin.

3x te

winnen

WINNEN!

EEN BOEK IN DE

29

5x te

winn

en

VERLEG JE GRENS! Het Bucketlist Boek 2, geschreven door Elise De Rijck, is een bewaarboek met knotsgekke en grensverleggende opdrachten. In dit doeboek vind je 500 nieuwe ideeën die je leven net iets spannender (zullen) maken. Bijvoorbeeld: in een boomhut slapen. Of: een pijltje naar een wereldkaart gooien en reizen naar de plaats waar de pijl landt.

VERSTRIKT IN EEN WEB VAN LEUGENS Als je van snelle thrillers met sterke vrouwen houdt, zijn de boeken van Jet van Vuuren echte aanraders! De minnaar gaat over Dottie, die niet gelooft dat haar levenslustige oma Charlie plotseling onwel werd en overleed. Ze vermoedt dat er sprake is van een misdrijf. Als blijkt dat Dottie en haar moeder vervolgens niet het verwachte familiegeld erven maar een forse schuld, besluit Dottie op onderzoek uit te gaan en vertrekt naar Kreta, gebrand om het mysterieuze verleden van haar oma te ontrafelen.

3x te

winnen


TUIN

30

Damitech BV

DÉ TECHNISCH TOTAALLEVERANCIER VOOR BOUW & GROENSECTOR

De diversiteit van technische groothandel Damitech is eindeloos! Gereedschappen, kruiwagens, ladders, waterpompen, tuingereedschap, straatkolken, beregeningsplannen en -installaties en aanvullende materialen, je kunt het zo gek niet bedenken of Damitech heeft het in huis!


In deze reportage belichten we hand van een aantal opvallende zaken die in het oog sprongen tijdens een rond­leiding. Om een totaalbeeld te krijgen raden wij een bezoek mét onbeperkt koffie zeker aan! PCI De enorme voorraad PCI lijmen, kit en voegmortel valt onmiddellijk op. De breedte van het assortiment PCI helpt de gebruiker én de Damitech-specialist de beste keuze te maken voor elk product van natuursteen en mozaïek tot het ‘ruwe’ werk in industrie. Overal is een oplossing voor. OASE Sterk werk wordt ondersteund door sterke merken. Oase is de top of the bill als het gaat om vijver, water en techniek. Van pompen, verlichting tot onderhoudsmaterialen, Damitech heeft het complete aanbod in huis, kom je verbazen over hoeveelheid!

DAMITECH Nijverheidsweg 5 4041 CK Kesteren T. (0488) 48 02 32 E. info@damitech.nl I. www.damitech.nl OPENINGSTIJDEN: Maandag t/m vrijdag 06.00 - 18.00 uur Zaterdag 8.00 - 12.00 uur

BEREGENING Als het bij Damitech over beregening gaat, gaat het in de eerste instantie over de be­ regeningsspecialist: Corniek van IJmeren. Dé rechterhand van elke hovenier als het gaat over beregening. Van aanpak, beregeningsplan tot het instellen van de beregeningsinstallatie van gazon tot boomgaard, Corniek weet raad! TUIN, TUIN EN NOG MEER TUIN Natuurlijk ondersteunen wij de hovenier niet alleen met beregening. Je vindt bij ons letterlijk àlles wat je nodig hebt. Neem bijvoorbeeld het 50 jaar oude Gardena. Tuin­ gigant Gardena heeft naam verworven als het gaat om tuinen, maar naast Gardena heeft Damitech ook andere hoogstaande kwalitatieve merken in huis. Laat je adviseren door de Damitech-specialisten. Zij weten exact waarmee jij het beste uit de voeten kunt. Neem bijvoorbeeld de pompen van DAB, deze worden al ruim 40 jaar geproduceerd en vinden hun oorsprong in Italië. DAB heeft betrouwbaarheid, kwaliteit en uitmuntende techniek hoog in het vaandel. DAB is één van de grootste spelers ter wereld op het gebied van elektrische waterpompen en pompsystemen. DAB, kort en krachtig, in één woord kwaliteit. GROOTSTE DEWALT-COLLECTIE VAN NEDERLAND En dan tot slot de ‘Ferrari’ onder de gereedschappen! Middenin de ‘showroom’ van Damitech heeft paradepaard DeWalt een prominente plek. Niet voor niks. Damitech biedt de grootste collectie van DeWalt gereedschappen in de wijde regio. Iets om trots op te zijn, vindt het Damitechteam. Maar niet alleen zij zijn onder de indruk, menig klant blijft even dralen voor de stellingen… Dit waren slechts de highlights van een enkel bezoek aan Damitech, ontdek zelf het scala aan verdere bijzonder­ heden dat nog te ontdekken valt!

31

Jouw tuintekening in ruil voor beregenings­ plan.

TUIN

Machines huren voor een project? Geen probleem. Snel en efficiënt geregeld bij Damitech.

het ruime assortiment aan de


Tuinschermen van Arends Natuurlijk

32

Tuinmaterialen voor in uw tuin: ● Palen, balken, regels, planken, gaasscher-

men, rabatdelen, alles voor uw tuin.

● Tuinschermen, wilgenmatten,

heidematten, boomschorsmatten, bamboeschermen en hout.

Op het industrieterrein in Kesteren! ● ● ●

Afhalen Bezorgen Plaatsen

Bel Siem!

0488 - 723124 of 06 - 41176171

Dealer van: www.arendsnatuurlijk.com • www.woodvision.nl www.tuindeco.com • www.carpgarant.nl Nijverheidsweg 4a 4041 CK Kesteren T 0488 723124 E info@arendsnatuurlijk.com

WWW.ARENDSNATUURLIJK.COM

ade Koffie, thee of limon staat klaar!


BUNT VOLOP IN

beweging! COMPLEET ASSORTIMENT IN WONINGSTOFFERING Bij Bunt Stoffering kunt u terecht voor complete woningstoffering. Van vloeren tot tapijt, van binnenzonwering tot gordijnen en van verf tot behang. Zij zorgen voor de juiste maatvoering en vakkundige montage. Annelies Bunt: ‘Er is meer mogelijk dan u soms denkt, wij denken graag met u mee om tot een goede oplossing te komen. Kom gerust eens langs in onze showroom waar we u een overzichtelijke presentatie van ons assortiment bieden’. HOUD LASTPAKKERS BUITEN Niets is zo heerlijk als de ramen open te zetten en een afkoelende bries uw huis binnen te laten. Maar niets zo ver­ velend als insecten die de rust komen verstoren. Voorzie uw woning daarom van insectenwerende horren. Bunt Stoffering kan uw ramen van maatwerk horren voorzien, die bovendien nauwelijks opvallen door het extra transparante gaas. Horren zijn in vele varianten mogelijk waardoor het raam goed blijft sluiten en ze ook makkelijk weer te verwijderen zijn.

KORTINGSACTIE JUNI Door het mooie weer verplaatst ons leven zich naar buiten. Ideaal klusweer dus, zodat u wanneer de dagen korter worden weer fijn kunt genieten van een opgeknapt huis. U ontvangt t/m 30 juni 15% korting op alle binnenzonwering, gordijnen, verf, behang en vloerkleden. Pak die klus dus nu aan!

Dames, opgelet! Ladies night op 27 juni.

LADIES NIGHT Dames, opgelet! Op woensdagavond 27 juni a.s. organiseert Bunt Stoffering speciaal voor jullie een vrouwenavond. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u genieten van een avond vol gezelligheid en inspiratie. Diverse ondernemers zullen aanwezig zijn met producten waar wij vrouwen heel gelukkig van worden. Toegang is gratis! Wel gelieve aan te melden via info@buntstoffering.nl. Zet deze datum dus snel in uw agenda!

BUNT STOFFERING Mercuriusweg 5D 4051 CV Ochten T. (0344) 70 10 23 / (06) 16 52 88 73 E. info@buntstoffering.nl I. www.buntstoffering.nl facebook.com/wijmakenvanuwhuiseenthuis www.instagram.com/buntstoffering

33 WONEN

Ondanks het zomerweer wordt er bij Bunt Stoffering in Ochten niet stilgezeten. Terwijl er druk wordt gebrainstormd over speciale acties en avonden worden er achter de schermen ook plannen gesmeed voor interessante toevoegingen aan het huidige assortiment. Zo blijft Bunt volop in beweging.


BELEVEN

34

FIETSEND

genieten 902 KCAL

Het fietsseizoen is alweer een tijdje van start! En laten

Bron: www.fietsnetwerk.nl

we nou in een prachtige omgeving wonen met historische kastelen, mooie molens en bijzondere landwinkeltjes. Deze niet per auto, maar per fiets ontdekken, geeft nét dat beetje meer beleving.

FIETSROUTE DORESTAD Wijk bij Duurstede, Beusichem, Amerongen Van het einde van de 7e eeuw tot halverwege de 9e eeuw was Dorestad één van de belangrijkste internationale handelsplaatsen in West-Europa. Het lag ongeveer op de plek waar nu Wijk bij Duurstede ligt. Omdat het een rijke stad was met veel handel trok dat ook de aandacht van de Vikingen die de stad met enige regelmaat plunderden. Er wordt zelfs gezegd dat zij er de oorzaak van waren dat Dorestad tot verval kwam, maar waarschijnlijker speelden meer factoren een rol. Zo verzandde de Rijn, maar ook verschoven de machtsverhoudingen na de dood van Karel de Grote. Deze fietsroute laat je kennismaken met het achterland rondom Wijk bij Duurstede. Met prachtige plekken om even van de fiets te stappen, namelijk Kasteel Duurstede, Buitenplaats Sparrenburg, Kasteel Amerongen, Forelvisserij Maurik, Tabaksteelt­ museum Amerongen, Molen Rijn en Lek en Molen Maallust. Gemiddeld fiets je over deze route 3 uur én verbrand je 902 Kcal.

BUITENPLAATS SPARRENDAAL

KASTEEL DUURSTEDE

VEERHUIS OPHEUSDEN


80A3L KC

FIETSROUTE TUSSEN DE RIVIEREN Ingen, Kesteren, Ochten, Eck en Wiel

Je fietst langs het Nationaal Fruitpark Ochten, maar ook Kasteel de Wijenburg, Molen op Hoop van Beter en het historische Heusdense Veerhuis waar zich nu een restaurant bevindt. In de 2 uur en 40 minuten die je ge­ middeld over deze route doet, fiets je jezelf 803 Kcal lichter.

FIETSROUTE RIVIERENLAND EN UTRECHTSE HEUVELRUG Culemborg, Rhenen, Elst

776

KCAL

De route brengt je door Rivierenland en door een stukje Utrechtse Heuvelrug. Rhenen ligt aan de Nederrijn en is deel van de Utrechtse Heuvelrug. Bij knooppunt 52 kun je De Grebbeberg zien waar op 10 mei 1940 de slag om de Grebbeberg plaats heeft gevonden. Deze heuvel is de laatste voordat De Heuvelrug overgaat in de Gelderse Vallei. Rondom Elst kun je nogal wat heuvels vanaf de fietsroute zien! Let op! Controleer de actuele vaartijden van de pont bij Amerongen op www.veerdiensteckenwiel.nl. Je fietst onder andere langs Molen Op Hoop van Beter, Fruitbedrijf Halm en Natuurlijk Gruun. 2 uur en 35 minuten duurt deze route en als leuke bij­ komstigheid verbrand je 776 Kcal.

KASTEEL WEIJENBURG

NATUURLIJK GRUUN

MOLEN OP HOOP VAN BETER

BELEVEN

Een fietsroute voor liefhebbers van het ‘vlakke land’. Het wil overigens niet zeggen dat er geen hoogteverschillen zijn: in de nabijheid van zoveel water komen uiteraard ook veel dijken voor. Je rijdt langs boomgaarden, oude boerderijen en door historische dorpen.

35


,

36

UW VAKANT IE PLEZIER BEGINT HIER !

,

Met een camper heeft u alles direct binnen handbereik. Daarnaast is een camper ideaal om verschillende steden of zelfs verschillende landen aan te doen, omdat u zich er gemakkelijk mee verplaatst. Wilt u de camper compleet ingericht hebben met het gratis inboedelpakket of regelt u het liever zelf. Alles is mogelijk!

Kijk op de website voor meer informatie of bel vrijblijvend met Ellen van Zwetselaar: 06 - 51 91 35 58

WWW.ITRAVELCAMPERS.NL

Brinkstraat 11, Lienden | Telefoon: 06 - 51 91 35 58 | info@itravelcampers.nl

Ambachtelijk en exclusief vakmanschap

Schoonhorsterweg 14 • 3772 TK Barneveld • (0342) 43 58 40 • (06) 42 99 22 47

info@schimmelverandas.nl • www.deverandaspecialist.com


37

Zoekt u een nieuwe of gebruikte auto? Rijdt u graag met plezier in occasions. Bekijk ons actuele aanbod op www.vanleeuwenautos.nl. een goed onderhouden auto? Wilt u schade aan uw auto vakkundig En hebben wij op dit moment niet wat u zoekt? Geef ons vrijblijvend Zoekt u een nieuwe of gebruikte auto? Rijdt u graag met plezier occasions. Bekijk aanbod op www.vanleeuwenautos.nl. hersteldinhebben? Maak dan kennisons metactuele Van Leeuwen Auto’s in Keseen specifieke zoekopdracht. een goed onderhouden auto? Wilt u schade aan uw auto vakkundig En hebben wij op dit autobedrijf moment niet u zoekt? Geef ons vrijblijvend teren en Veenendaal. Een universeel metwat de professionaLees op www.vanleeuwenautos.nl ook meer over de verkoop van hersteld hebben? Maak dan kennis met Van Leeuwen Auto’sliteit in Keseen specifi zoekopdracht.van een familiebedrijf. van een specialist eneke de betrokkenheid nieuwe auto’s, verdiep u in onze onderhoud & service, schade- en teren en Veenendaal. Een universeel autobedrijf met de professionaLees op www.vanleeuwenautos.nl ookenmeer verkoop van Aangesloten bij organisaties en keurmerken als BOVAG Bosch over Car deglasherstel. Of kom gewoon langs. Ervaar onze gastvrijheid en serService. Goed nieuwe voor eenauto’s, steedsverdiep wisselende van ruim 100 vice.schadeVan harte liteit van een specialist en de betrokkenheid van een familiebedrijf. u invoorraad onze onderhoud & service, enwelkom!

Aangesloten bij organisaties en keurmerken als BOVAG en Bosch Car Service. Goed voor een steeds wisselende voorraad van ruim 100

glasherstel. Of kom gewoon langs. Ervaar onze gastvrijheid en service. Van harte welkom!

Zoekt u een nieuwe of gebruikte auto? Rijdt u graag met

En hebben wij op dit moment niet wat u zoekt? Geef ons vrij-

plezier in een goed onderhouden auto? Wilt u schade aan uw

2010, 150.200km, 8 airbags, climate contr., cruise contr., DSC,zoekopdracht. getint 2013, 88.900km, Audio premium, bi-xenon, Bluetooth, ESP, leder, LMV blijvend een specifieke glas, PDC, regensensor, etc 16”, parelmoer lak, PDC, sportstoelen, etc. 5 17.995,5 10.745,-

Audi A6 Sedan 3.0 TFSI Quattro Pro Line Aut 2012, 74.000km, bi-xenon, climate contr., leder, LMV 19 inch, navigatie, regensensor, etc. 5 32.995,-

BMW 116D Executive Sport 2014, 101.900km, 8 airbags, bi-xenon, climate contr., cruise contr., DSC, LMV, navigatie, PDC, regensensor, etc. 5 16.995,-

BMW X1 2.3D 204pk Aut. XDrive Executive

Fiat 500C 0.9 TwinAir Rock

Mazda 3 1.6 S-VT Executive 2007, 62.400km, 6 airbags, ABS, boordcomputer, climate contr., elektr. ramen en spiegels, mistlampen voor, etc. 5 6.795,-

auto vakkundig hersteld hebben? Maak dan kennis met FiatVan Lees op www.vanleeuwenautos.nl ook meer over de verkoop van Audi A6 Sedan 3.0 TFSI Quattro Pro Line Aut BMW 116D Executive Sport BMW X1 2.3D 204pk Aut. XDrive Executive 500C 0.9 TwinAir Rock Mazda 3 1.6 S-VT Executive 2012, 74.000km, bi-xenon, climate contr., leder, LMV 19 inch, navigatie,

2014, 101.900km, 8 airbags, bi-xenon, climate contr., cruise contr., DSC,

2010, 150.200km, 8 airbags, climate contr., cruise contr., DSC, getint

2013, 88.900km, Audio premium, bi-xenon, Bluetooth, ESP, leder, LMV

2007, 62.400km, 6 airbags, ABS, boordcomputer, climate contr., elektr.

regensensor, etc. navigatie, PDC, regensensor, etc. en5 16.995,glas, PDC, regensensor, etc 16”, parelmoer lak, PDC, sportstoelen, etc. ramen enverdiep spiegels, mistlampen voor, etc. u in 5 32.995,-in LMV, 17.995,5 10.745,5 6.795,Leeuwen Auto’s Kesteren Veenendaal. Een 5universeel nieuwe auto’s, onze onderhoud & service, schade- en

autobedrijf met de professionaliteit van een specialist en de

glasherstel. Of kom gewoon langs. Ervaar onze gastvrijheid en

betrokkenheid van een familiebedrijf. Goed voor een steeds

Astra 1.6 Executive Opel Vivaro Combi 2.0 CDTI Renault Clio 1.6 16V Privilège service. VanOpel harte welkom! team van 28 staat klaar 2009, 34.500km, Autom. verlichting, boordcomp., climate contr., cruise Ons 2011, 118.900km, 9-persoons, ABS, airco, cruise contr., elektr. ramen enmensen 2007, 119.600km, 6 airbags, airco, boordcomputer, cruise contr., elektr.

wisselende voorraad van ruim 120 occasions. Bekijk ons actuele

voor u en uw auto!

Mini Cooper S Chili 2011, 80.100km, leder, automatische airco, navigatie, panorama/schuifdak, bi-xenon, LM velgen 17”, 1e eigenaar, etc. 5 15.495,-

Mini Cooper S Chili

Nissan Qashqai+2 2.0 Connect Edition

2011, 80.100km, leder, automatische panorama/schuif2010, 116.900km, Climate contr., ESP, LMV 18”, navigatie, panoramaaanbod opairco, navigatie, www.vanleeuwenautos.nl. dak, bi-xenon, LM velgen 17”, 1e eigenaar, etc.

5 15.495,-

5 14.995,-

dak, PDC, trekhaak, etc. 7-pers.

Opel Astra 1.6 Executive 2009, 34.500km, Autom. verlichting, boordcomp., climate contr., cruise contr., ESP, navigatie, PDC, regensensor, etc. 5 7.995,-

Skoda Citigo 1.0 Greentech Elegance 2013, 47.800km, Airco, boordcomputer, ESP, elektr. ramen, getint glas, navigatie, stoelverwarming, etc. 5 7.745,-

Nissan Qashqai+2 2.0 Connect Edition 2010, 116.900km, Climate contr., ESP, LMV 18”, navigatie, panoramadak, PDC, trekhaak, etc. 7-pers. 5 14.995,-

contr., ESP, navigatie, PDC, regensensor, etc.

Opel Vivaro Combi 2.0 CDTI 2011, 118.900km, 9-persoons, ABS, airco, cruise contr., elektr. ramen en spiegels, navigatie, PDC, trekhaak, etc. 5 13.995,-

Skoda Octavia Combi 1.6 Démarrage 2007, 166.200km, ABS, climate contr., cruise contr., elektr. ramen, mistlampen voor, PDC, trekhaak, etc. 5 5.495,-

5 7.995,-

spiegels, navigatie, PDC, trekhaak, etc.

5 13.995,-

ramen en spiegels, elektr. schuifdak, etc.

5 4.995,-

Renault Clio 1.6 16V Privilège 2007, 119.600km, 6 airbags, airco, boordcomputer, cruise contr., elektr. ramen en spiegels, elektr. schuifdak, etc. 5 4.995,-

Skoda Octavia Combi 1.4 TSI Ambition Bus. Line 2012, 82.400km, Climate contr., cruise contr., getint glas, PDC, regensensor, trekhaak, etc. 5 14.995,-

VW Tiguan 2.0 TSI Sport&Style 4Motion 2008, 98.600km, Climate contr., ESP, leder, PDC, stoelverwarming, wegklapbare trekhaak, xenon, etc. 5 13.995,-

VW Tiguan 2.0 TSI Sport&Style 4Motion Automaat, 2008, 115.800km, Autom. verlichting, climate contr., ESP, LMV 19”, PDC, regensensor, etc. 5 14.995,-

De genoemde verkoopprijzen zijn inclusief afleveringskosten. Skoda Citigo 1.0 Greentech Elegance 2013, 47.800km, Airco, boordcomputer, ESP, elektr. ramen, getint glas, navigatie, stoelverwarming, etc. 5 7.745,-

Skoda Octavia Combi 1.6 Démarrage 2007, 166.200km, ABS, climate contr., cruise contr., elektr. ramen, mistlampen voor, PDC, trekhaak, etc. 5 5.495,-

Audi Q5 2.0 TFSI 252PK Quattro Sport Pro Line Aut.

Van aantrekkelijke occasion enTiguan nieuwe auto tot Van4Motion APK, onderhoud met verrassende service tot specialistisch Skoda Octavia Combi 1.4 TSI Ambition Bus. Line VW 2.0 TSI Sport&Style 4Motionzakelijk leasecontract. VW Tiguan 2.0 TSI Sport&Style 2012,schadeherstel. 82.400km, Climate contr., cruise contr., getint glas, PDC, zorgeloos 2008, 98.600km, Climate contr., ESP, leder, PDC, stoelverwarming, Automaat,merk 2008, 115.800km, Autom. verlichting, contr., ESP, kunt u bij ons terecht. Van harte welkom. Voor en plezierig autorijden in het naar uw climate keuze 5 14.995,-

regensensor, trekhaak, etc.

wegklapbare trekhaak, xenon, etc.

5 13.995,-

De genoemde verkoopprijzen zijn inclusief afleveringskosten.

BMW 320D Touring Executive Luxery Line Aut.

BMW 535i Touring High Executive aut.

LMV 19”, PDC, regensensor, etc.

5 14.995,-

Chevrolet Aveo 1.3D LT

Fiat 500 1.2 Lounge

Ruim 100 occassions op 4.900km, voorraad 2018, 900km, Climate contr., Keyless, LED 2016, 31.900km, Bi-xenon, Camera achter, Elektr. 2011, 58.700km, Bi-xenon, Camera’s, Elektr. 2012, 142.900km, Airco, Airbags voor, zij en hoofd, 2017, 9 Airbags, Bluetooth, Climate contr., Van aantrekkelijke occasion en nieuwe auto tot zakelijk leasecontract. Van APK, onderhoud met verrassende service tot specialistisch koplampen, Navigatie, Stoelverwarming, Trekhaak achterklep, Elektr. stoelen, LED koplampen, Leder, achterklep, Leder, Luchtvering, Navigatie, PanoCruise contr., Elektr. verstelb. ramen en spiegels, ESP, Cruise contr., Lichtmetalen velgen, Mistlampen, Navigaschadeherstel. Voor zorgeloos en plezierig autorijden in het merk naar uw keuze kunt u bij ons terecht. Van harte welkom. wegklapbaar, etc. Navigatie, etc. 5 66.995,5 33.495,- rama-/schuifdak, Trekhaak afn., etc. 5 33.995,- Navigatie, Parkeersensoren, etc. 5 4.995,- tie, Panoramadak, Parkeersensoren, etc. 5 14.995,Veenendaal Kesteren

• Industrielaan 10 • T 0318 760 706 Ruim 100 occassions op voorraad • Industrieweg 2 • T 0488 482 828

www.vanleeuwenautos.nl info@vanleeuwenautos.nl

Veenendaal • Industrielaan 10 • T 0318 760 706 Kesteren • Industrieweg 2 • T 0488 482 828 Kia Cee’d Sportswagon 1.6 GDI Business Pack Mazda CX-5 2.2D 175pk GT-M 4WD Aut.

www.vanleeuwenautos.nl info@vanleeuwenautos.nl Mercedes-Benz C 250 CDI Estate Avantgarde Aut. Mini 1.6 One Business Line

Porsche Macan 3.6 Turbo 400pk

2014, 53.900km Camera achter, Climate contr., Cruise contr., Dimlichten aut., ESP, Navigatie, Parkeersensoren, Regensensor, etc. 5 15.995,-

2012, 176.900km, Climate contr., ESP, Lichtmetaal 17”, Navigatie, Parkeersens., Sportstoelen, Stoelverwarming, etc. 5 17.495,-

2014, 52.900km, Sport Design, Sport Chrono Plus, Bose Sound, Leder, Lichtmetaal 21”, Luchtvering, Panorama-/schuifdak, Full options 5 82.495,-

2015, 58.800km, Camera achter, Cruise contr. adaptief, Keyless entry, LED koplampen, Leder, Navigatie, Trekhaaf afn., etc. 5 30.995,-

2011, 75.300km, Airbags voor, zij en hoofd, Airco, Cruise contr., Elektr. ramen en spiegels, ESP, Lichtmetalen velgen, Navigatie, etc. 5 10.495,-

Renault Clio 1.2 TCE Intens GT Line

Skoda Superb Combi 1.6 TDI Ambition Business VW Golf 1.6 FSI Turijn 5-Drs

VW Tiguan 2.0 TSI 180pk DSG Sport&Style 4Motion

Volvo XC70 2.0 D4 165pk FWD Summum Aut.

2017, 6.100km, Camera achter, Climate contr., Cruise contr., Keyless, LED koplampen, Navigatie, Regensens., Sportstoelen, etc. 5 18.995,-

2011, 198.100km, Bi-xenon, Climate contr., Cruise contr., Elektr. achterklep, Leder, Navigatie, Parkeersensoren, etc. 5 9.995,-

2011, 96.800km, Bi-xenon, Climate contr., ESP, Leder, Navigatie, Panorama-/schuifdak, Stoelverwarming, etc. 5 21.995,-

2012, 82.400km, Bi-xenon, Climate contr., Elektr. achterklep, Elektr. verstelbare stoelen, Leder, Navigatie, Winterset, etc. 5 27.995,-

2007, 179.400km, Airbags voor, zij en hoofd, Airco, Elektr. verstelbare ramen en spiegels, Lichtmetalen velgen, Navigatie, etc. 5 6.495,-

De genoemde verkoopprijzen zijn inclusief afleveringskosten.

Van aantrekkelijke occasion en nieuwe auto tot zakelijk leasecontract. Van APK, onderhoud met verrassende service tot specialistisch schadeherstel. Voor alles wat bij zorgeloos en plezierig autorijden hoort, kunt u terecht bij ons. Van harte welkom.

Ruim 120 occassions op voorraad. Veenendaal Kesteren

• Industrielaan 10 • Industrieweg 2

• T 0318 760 706 • T 0488 482 828

• www.vanleeuwenautos.nl • info@vanleeuwenautos.nl


STRAATVRAAG

38

Entree vraagt...

WAAR GAAT JOUW VAKANTIE NAARTOE?

En wat geef je ongeveer op een dag uit? Dat zijn de vragen waarmee Ilona van Veen op pad gaat in Rhenen. Ilona van Veen

Wim Gieszen (69) komt uit Rhenen en gaat al 30 jaar naar zijn caravan op Texel. Het begon toen hij pasgetrouwd was en een kennis Texel als aanrader noemde. ‘Sindsdien waren we om! Prachtig. Ik ga dan samen met mijn vrouw en de hond, een golden retriever. Heerlijk! Zodra je die boot afstapt voelt het net alsof je over de grens bent. Heerlijk rustig, een gemoedelijke sfeer. Tennissen, vissen, fietsen, we doen er van alles. En lekker terrasjes pakken of ergens een visje eten. Je let dan niet echt op de kosten, ik denk dat ik zo’n 30-50 euro per dag uitgeef. Koken doe ik bijna altijd zelf, ik heb altijd als kok gewerkt en geef nog steeds kookcursussen. Het is overigens ook leuk dat het een hondvriendelijk eiland is en dat de viervoeters los mogen op het strand en welkom zijn in restaurants! Ik ben gepensioneerd en ga zo’n 12 keer per jaar, waarvan in juni altijd 4 weken. Daarna geven we de sleutel aan de kinderen: die gaan in het hoogseizoen.’

Wim Gieszen

Wilbert Lammers

‘De vakantie gaat naar Turkije’, vertelt Wilbert Lammers (45), die we aantreffen terwijl hij met zijn hond, een Duitse Staander, door het stadscentrum wandelt. ‘Mijn dochter is 16 geworden en daarom mocht zij dit jaar de vakantie kiezen. We gaan eind augustus en het is een all inclusive vakantie.’ ‘Doe je dat vaker?’ ‘Nee, deze keer volg ik echt de wens van het gezin, het zou mijn eerste keuze niet zijn. Ik heb eigenlijk nog nooit all inclusive gezeten.’ Hij vertelt dat de vakantie 10 dagen duurt en voor 4 personen 2500 euro kost, ‘maar voor de hond moeten we ook de opvang regelen, en op vakantie geef je ook nog wel wat uit, dus dan kom je samen op zo’n 3000 euro aan kosten, denk ik.’


Boukje Buwalda (69) komt uit Heerenveen en haar vakantie vindt over enkele weken plaats. ‘Ik ga voor het eerst op fietsvakantie! Een vriendin vroeg aan me of ik meewilde, en dat wilde ik wel proberen. Je gaat met de bus erheen, er zijn twee hotels op basis van half­ pension geboekt, en daar fiets je zo’n 40-50 kilometer per dag, maar dan wel op een elektrische fiets.’ Veel meer details weet ze niet, want de vriendin is het brein achter de vakantie. Boukje loopt vandaag in Rhenen omdat ze oppast in Elst, bij haar dochter. ‘De vakantie kost 700 euro per persoon en ik denk dat we zo’n 25-50 euro per dag uitgeven aan dingen als een lekkere lunch of cadeautjes voor de kleinkinderen.’

39

Martha van den Herik (25) en Hamed Mosabi (23) wonen momenteel beiden in Griekenland. Martha vanwege vrijwilligerswerk op Lesbos, Hamed omdat hij is opgegroeid in Griekenland. ‘Zijn jullie een stelletje?’, vraagt Ilona. ‘Nee hoor’, zegt Martha. ‘We zijn gewoon vrienden.’ Hamed spreekt Engels en vertelt ons dat hij als vertaler werkt bij de organisatie waar Martha het vrijwilligerswerk doet. Vandaag is de eerste dag dat ze in Nederland zijn. ‘Hamed is al lang nieuwsgierig naar Nederland en de mogelijkheden om er te wonen. Hij heeft inmiddels 23 online lessen Nederlands gevolgd.’ Tijdens het gesprek spreekt hij tussen de Engelse woordenstroom inderdaad af en toe een woordje Nederlands. Ilona: ‘Wat doen jullie hier nu zoal?’ Martha moet lachen. ‘Nu dít voor mij een vakantie is, is Nederland wel heel anders. We hebben een aantal dagjes uit gepland staan, zoals naar Amsterdam en een dagje varen. Dingen die ik hiervoor bijna nooit deed, maar ja, ik wil Hamed toch wat laten zien én zo geniet ik ook meer van mijn tijd hier, want mijn broertjes en zusjes gaan gewoon naar school.’ Het prijskaartje is zo’n 40-50 euro per dag. Boukje Buwalda

Evita Smink (32) en dochtertje Zia (2) komen uit Dodewaard. ‘Onze vakantie gaat dit jaar met de auto naar Kroatië. Ik ben er nog nooit geweest, maar op de plaatjes ziet het er fantastisch uit. Mijn ouders zijn er ook geweest en zij vonden het een geweldig land. We kiezen nu voor het eerst voor een camping, we hebben daar een bungalow gehuurd. Mijn eerste echte relaxvakantie, daar kun je als je wilt de hele dag zitten. En er is zon, en in de buurt zee en strand. Zia heeft daar genoeg te doen! We willen wel een dag naar de bekende watervallen en waarschijnlijk nog een paar andere daguitjes.’ ‘Heb je bewust gekozen voor de auto, want vliegtuig zal wel lastig zijn met de kleine?’, vraagt Ilona. ‘Nee hoor, we hebben eerder ook vliegvakanties gedaan met haar, naar Mallorca en Curaçao. Dat ging ook altijd goed.’

Evita Smink en Zia

STRAATVRAAG

Martha van den Herik en Hamed Mosabi


40

n i e u w MAKKELIJK HE… OPVALLEN! OOK EEN STERK MERK BOUWEN? BEKIJK ONS PORTFOLIO OP WWW.ELAN-MEDIA.NL

ELAN UITGEVERIJ - MARKETING - COMMUNICATIE


KOFFERS

Vakantie! Of je nou gaat backpacken, je onderdompelt in de lokale cultuur, of kiest voor een heerlijk ontspannen vakantie aan het strand: het heeft allemaal gemeen dat je vooraf aan de vakantie de koffers moet pakken. Begin met een basislijst met de spullen die écht onmisbaar zijn. Denk aan: paspoort, creditcard, boardingspas, alle reserveringspapieren van de huur auto en het hotel waar je heengaat, pinpas, visum en internationaal rijbewijs. In theorie zijn zelfs je traveladapter, mobiele telefoon een oplaadkabel vervangbaar, maar voor het gemak zetten we deze hier toch bij. Feitelijk kun je een zonnebril of een extra shirt altijd nog bijkopen. Dus als je alle spullen uit bovenstaande basislijst op orde hebt, weet je dat je heel ver komt.

KLEDING SELECTEREN Kies voor makkelijk combineerbare kleding. Heb je drie broeken/ rokken die je met alle drie de shirts die je meehebt kunt combineren, dan heb je al 9 verschillende setjes. Let bij het selecteren ook goed op welke schoenen je hierbij draagt. Als je weinig ruimte hebt, is het niet handig om kleding mee te nemen die je alleen als vast setje met specifieke schoenen draagt. Persoonlijke tip van het huis: denk nou niet dat die o-zo-mooie hakken op vakantie opeens géén pijn meer aan je voeten doen, dat doen ze daar ook. Ook al zijn ze prachtig, thuislaten of op tijd beginnen met inlopen!

TOILETSPULLEN Vervolgens is het tijd voor de make-upproducten en -removers, shampoo, douchegel, zonnebrandcrème, deodorant en soortgelijke producten. Zorg dat je al deze vloeibare spullen in een extra plastic tas doet, voor het geval er iets gaat lekken. BEDLINNEN, HANDDOEKEN? Is er op jouw al vakantiebestemming bedlinnen? Hand- en theedoeken? Of moet je dat zelf regelen? Tip: neem het liefst die spulletjes mee waarvan je in Nederland al op het punt staat om weg te gooien, zoals bijna versleten handdoeken.

Rol je kleding op! Daarmee bespaar je ruimte en voorkom je dat je de strijkbout mee moet nemen en dus dat er vouwen in je kleding zitten. Pak de kleding in en vul dit aan met sokken en ondergoed in de ruimtes die ontstaan.

Hou er rekening mee dat je iets aan ruimte wilt overhouden, omdat er op de terugweg van de vakantie waarschijnlijk nog een paar souvenirs bijkomen…

PERSOONLIJKE SPULLEN Wat wíl je meenemen naar jouw vakantiebestemming? Boeken (tip: lees pagina 29 eens door)? Een zonnebril? Sieraden? Als je bang bent dat je iets vergeet, kan het voor de persoonlijke spullen handig zijn eens online een inpaklijst te zoeken. Maar… vergeet niet logisch na te denken of je dat allemaal echt nodig hebt. Begin dan met inpakken!

TERUGWEGTIP Heb je op vakantie onverwachts tóch een mooi scala van vierendertig vingerhoedjes, vijfenveertig koelkastmagneetjes en de volledige teamkleding van jouw sportteam aangeschaft, wat onmogelijk in de koffer past? Doe al je kleding in een zak en zet daar de stofzuiger op, zodat dit vacuüm wordt gezogen. Dat scheelt veel ruimte.

KOFFER INPAKTIPS

inpakken!

41


42

Nieuwbouw Verbouw Aanbouw Nieuw werk | Reparaties | Veranderen/aanpassen

Renovatie Restauratie

Kesteren 06 36 02 74 86 info@wilcovandenblink.nl www.wilcovandenblink.nl

tu Daar kuonuwen! op b

Broekdijk 26 4041 CV Kesteren Tel. (0488) 483235 info@bouwbedrijftornbroers.nl www.bouwbedrijftornbroers.nl

Dé hovenier uit Ochten!

Maak deze zomer nog kans op cashback! Bekijk on ze site voor de voorwaa rden.

Ambachtstraat 2 4051 AJ Ochten 06 - 5379 5485 info@vandijkbuiteninrich�ng.nl www.vandijkbuiteninrich�ng.nl


STIJLVOL MAATWERK IN

interieurs

In woon-, winkel- en kantoor­projecten heeft Van de Scheur Interieurbouw naam gemaakt in het leveren van kwaliteit. Rinie van der Scheur en zijn mensen maken alles zorgvuldig en stijlvol op maat.

Keukens, kasten, tafels, trappen, kamer ensuite kasten, badkamermeubels, ja zelfs tot complete interieurs toe. Ieder plan wordt in nauw overleg en gedetailleerd in een 3D-ontwerp vormgegeven. Zo kunt u in feite het fraaie eindresultaat al zien voor het gemaakt is. MEUBELS EN MEER, KEUKENS EN BADKAMERS, WINKELS EN KANTOREN Een aanpak waarover particulieren, ondernemers en interieur­ architecten zeer tevreden zijn. Desgewenst verzorgt Van de Scheur ook de sloop van het oude interieur en realiseert het nieuwe tot en met de gewenste wand- en vloerafwerking. Binnen afzienbare tijd zal er op de bovenverdieping een showroom worden gerealiseerd. Een extra tool op weg naar het maatwerkmeubel dat u voor ogen heeft. R. VAN DE SCHEUR BV De Hofstede 20 4033 BV Lienden T. (0344) 60 00 20 E. info@vanderscheurinterieurbouw.nl I. www.vanderscheurinterieurbouw.nl

DE TROTSE ENTREE VAN

Landgoed Schoutenburg Al ruim 25 jaar voorziet Van Zwetselaar Mechanisatie en Hekwerken vele woningen en bedrijven van mooie en praktische hekwerken. Eén van de vele tevreden klanten zijn Albert en Adriaan den Hartog uit Kesteren, die recentelijk de toegangspoort van hun landgoed door Van Zwetselaar hebben laten maken.

Albert en zijn buurman Adriaan hadden beiden een duidelijke mening over hoe de poort eruit moest komen te zien. En bij hun mooie ontwerp, hoorde natuurlijk ook een goed bedrijf om het plan uit te voeren. Albert: ‘Huib van Zwetselaar kwam langs en het voelde gelijk goed. Hij liet een positieve indruk achter en we besloten met zijn bedrijf dat ook nog eens mooi dichtbij zit - in zee te gaan.’ Van Zwetselaar plaatste eerst een ijzeren fundatie met daarop de palen, vervolgens metselde Bouwbedrijf Torn Broers de zuilen. Als slot kwam het mooie sierhekwerk.’ Inmiddels staat de poort er al drie maanden, die de trotse entree is met een authentieke uitstraling. Albert: ‘Als ik erlangs rijd, denk ik nog regelmatig: Tsjonge, wat een mooie poort. Ja, we zijn echt heel blij dat hij er staat.’ VAN ZWETSELAAR MECHANISATIE EN HEKWERKEN Middenweg 18 4033 CB Lienden T. (0344) 60 12 81 E. info@vanzwetselaarhekwerken.nl I. www.vanzwetselaarhekwerken.nl

43


BINNENKIJKEN BIJ...

44

Hoe ziet het er bij een stoffeerder thuis uit? Daar kwamen Ilona van Veen en Janita Elings achter toen ze mochten binnenkijken in de in IJzendoorn gelegen woning van Adrie en Annelies Bunt, van Bunt Stoffering in Ochten.

n e n n i B . . . j i b n kijke

Adrie en Annelies Bunt Annelies Bunt en haar zoontje Jordy (1,5 jaar) begroeten ons bij de deur. Als we de woning betreden komt de geur van lavendel ons tegemoet en zien we dat de kat Spoekie rustig in een hoekje aan het slapen is. De kinderen Gerco (5) en Lennard (7) zijn op school en Adrie is aan het werk, vertelt Annelies ons. Ilona is eerder bij Annelies thuis geweest, maar inmiddels heeft de woning een flinke metamorfose ondergaan. De trap en de vloer zijn voorzien van pvc. Terwijl we in de woonkamer gaan zitten, merkt Ilona op dat het een groot verschil is met hoe het hiervoor was. ‘Ja’, beaamt Annelies. ‘Ik vind het heel belangrijk dat de stoffering goed is. Verder, voor alle accessoires en meubelen, struin ik graag rommelmarkten af. Ik ben gek op het brocante en klusprojecten. Het mooie aan brocante: het is oerdegelijke kwaliteit!’ Het interieur was nog heel anders toen Adrie en Annelies Bunt 9 jaar geleden, vlak na hun trouwen, de woning introkken. ‘Adrie werkte in een meubelzaak en daar had hij natuurlijk alleen te maken met nieuwe meubelen. In ons huis was er toen ook geen sprake van brocante, hoewel mijn voorkeur daar wel naar uit ging. We hadden een dichte salontafel tot aan de grond, en ook dichte, lederen stoelen staan. Dat zorgde ervoor dat het huis heel vol leek. Stukje bij beetje zijn we steeds meer overgegaan op brocante en nu zijn we helemaal om! Het straalt sfeer en luchtigheid uit.’

‘Het mooie aan brocante: het is oerdegelijke kwaliteit!’

De stijl is landelijk brocante met -dankzij de gordijnen- een vleugje modern. ‘Het is een mengelmoesje, ik hou me niet aan één stijl maar kies uit wat ik mooi vind en leuk bij elkaar vind staan. In accessoires zijn dat ook vaak producten die voor mij een waarde hebben: die brengen een bepaald nostalgisch gevoel mee.’ ‘Wat zijn nou decoratiespullen die je écht heel bijzonder vindt?’, vraagt Ilona zich af. ‘Een tijd geleden was ik bij een kringloopwinkel en kwam ik een heel mooi oud gereedschapskistje tegen, niet hetzelfde model als mijn vader vroeger had, maar wel precies die kleur. Maar ook, mijn opa maakte vroeger suikerstrooiers en andere producten met zijn stempel eronder en als ik die tegenkom, kan ik het nooit laten die te kopen.’ Ilona is nieuwsgierig of Annelies die spulletjes koopt met al een plekje in het huis in gedachten. ‘Nee, ik zorg dat er plaats komt. Ik kies er dan voor om andere decoratie, waar ik geen persoonlijke waarde aan hecht, op zolder op te bergen of te verkopen.’

In haar huis staan diverse lampenvoeten, kandelaren en vazen die allemaal dezelfde robuuste uitstraling hebben. ‘Die heb ik zelf zo gemaakt’, licht Annelies toe, naar aanleiding van de verbaasde Ilona. ‘Ik koop ze vaak tweedehands en dan kijk ik alleen naar de vorm. Vervolgens heb ik het zelf met goedkope muurvuller, verf, grond uit de tuin en een beetje bloem -zodat het droog wordt- gemaakt. Een hele handige manier om in één klap meer eenheid in je huis te creëren. En, je kunt het doen in elke kleur die je wilt, dus het is wel een echte tip voor iedereen die op een goedkope manier een mooi kleuraccent in zijn huis wil hebben.’ Inmiddels is Annelies hartstikke tevreden met hoe haar woning er uitziet. ‘Ik probeer rommelmarkten nu zo veel mogelijk te vermijden, want ik kan nu echt zeggen dat het huis af is. En… ik weet het zelf ook, áls ik naar een rommelmarkt ga, kom ik ook altijd weer met spulletjes thuis.’


45 BINNENKIJKEN BIJ...

‘Ik probeer rommelmarkten nu zo veel mogelijk te vermijden, want ik weet het zelf ook, áls ik naar een rommelmarkt ga, kom ik ook altijd weer met spulletjes thuis.’


DEZE WEEK IN BENEDEN-LEEUWEN! NIEUW FAILLISSEMENT!

FAILLISSEMENTS

VERKOOP

VAN ZEER GROTE PARTIJ KWALITEITS MEUBELEN EN BOXSPRINGBEDDEN ONZE OOM SHOWR STAAT AL HELEMA VOL!

Ons is door belanghebbenden gevraagd de faillissements verkoop te doen van failliet woonwarenhuis. Alles gaat nu weg met extreme kortingen!

ENKELE VOORBEELDEN UIT ONS AANBOD

ALLES VOOR DE

HALVE PRIJS!

HONDERDEN MATRASSEN

IN ALLE SOORTEN EN MATEN NU Grote collectie

RELAXFAUTEUILS VAN BEKENDE FABRIKANTEN Stof en leer, vele functies

DIREKTE VERKOOP VAN: 2 EN 3 ZITS BANKSTELLEN, LOUNGE EN HOEKBANKEN EETTAFELS EN STOELEN KASTEN, RELAXFAUTEUILS FAUTEUILS, BOXSPRINGS MATRASSEN, BEDTEXTIEL ETC.

VAN HEEMSTRAWEG 46D BENEDEN-LEEUWEN

”Heemstrade” achter BCC, vlakbij Action, volop gratis parkeren voor de showroom

OPENINGSTIJDEN: Maandag 13-18 uur. Dinsdag t/m Donderdag 10-18 uur Vrijdag 10-21 uur koopavond. Zaterdag 10-17 uur

HALF GELD! NU met GRATIS topdekmatras! ELEKTRISCH Alle maten leverbaar VERSTELBARE BOXSPRING van 1990,- nu FAILLISSEMENTS PRIJS

99O,-

NU met GRATIS topdekmatras! BOXSPRINGBED Alle maten leverbaar van 1190,- nu FAILLISSEMENTS PRIJS

498,-

HUNNIK

VAN

46

T O TA A LW O N E N

KOM GERUST WAT VAKER LANGS, ELKE WEEK NIEUWE AANVOER HONDERDEN SHOWMODELLEN


47

“Aandacht voor mens en interieur...”

Mob: 06 - 46 07 1214

De Styliste. INTERIEUR EXTERIEUR FOTOGRAFIE

WEL de bloemetjes, NIET de bijtjes zomer bij Rien van Barneveld. Daarbij krijgt u ook een bos bloemen www.rienvanbarneveld.nl/lente


E R U AT C VA

48 Wij zijn op zoek naar jou!

SERVICEMONTEUR / VERKOPER

Tuinaanleg Ontwerp

Wij zoeken iemand voor het uitvoeren van technische onderhoudswerkzaamheden. In deze functie kom je over de vloer bij diverse bedrijven en instellingen om zowel

Onderhoud

reparaties uit te voeren aan apparaten en/of het verhelpen van storingen.

FUNCTIE-EISEN

Renovatie

Je hebt een technische achtergrond (bij voorkeur elektrotechnisch) Je bent zelfstandig en nauwkeurig Je bent stressbestendig Je hebt geen 9-5 mentaliteit Je bent klantvriendelijk Je bent in bezit van rijbewijs B Je bent woonachtig in de buurt

Bestrating Kees v.d. Dikkenberg Gerold v.d. Haar T. 06 - 53 41 48 42 E. info@butterfly-garden.nl I. www.butterfly-garden.nl

Heb je interesse? Neem contact op via (06) 5350 4534 of stuur je sollicitatie met CV naar info@dekockreinigingsmachines.nl! Heuvelstraat 2T1 • Waardenburg • T. (0418) 65 17 85 • dekockreinigingsmachines.nl

HOGEDRUKREINIGERS • INDUSTRIESTOFZUIGERS • VEEG-/ZUIGMACHINES • SCHROB-/ZUIGMACHINES REINIGINGSMIDDELEN • COMPRESSOREN • REPARATIE • VERHUUR • SERVICE

zoekt u verkoeling? onze airco’s bieden één oplossing voor meerdere ruimtes, van slaapkamer tot kantoor.

et Nu m s i * grat turing

airco-centre

koelen/verwarmen zuiveren/ventileren bevochtigen/ontvochtigen klimaatbeheersing

-bes wifi ddel van uw ! mi door le telefoon ie b ns mo lefoo te droid aarden or an orw ook vo r naar de vo viseurs ee d *inform n van onze a bij éé

w w w. a i r c o c e n t r e - t i e l . n l • t 0 3 4 4 - 6 5 0 5 2 0


‘DIT VRIJWILLIGERSWERK ‘Het is hartstikke leuk werk. We hebben een vrolijk team. Dit vrijwilligerswerk is een verslaving’, zegt Desiree Schwarz uit Ochten.

VRIJWILLIGER IN BEELD

is een verslaving’

49

De landelijke Stichting Kinderen van de Voedselbank in Dodewaard voorziet op aanvraag kinderen die in armoede leven van nieuwe kleding, nieuwe schoenen en een aantal leuke nieuwe cadeautjes. Kinderen die de basisschool be­ zoeken krijgen bovendien voor hun verjaardag een verjaardagsbox, zodat zij op school kunnen trakteren en hun vriendjes en vriendinnetjes voor de verjaardag kunnen uitnodigen. Aan deze stichting is de Stichting STOP Kinderarmoede gelieerd, die zich speciaal richt op het facili­teren van gemeenten bij het kinder­armoedebeleid. Desiree is via de gemeente NederBetuwe in 2014 als vrijwilliger aan de slag gegaan. Op dit moment houdt ze zich voornamelijk bezig met de aanvragen voor kledingpakketten. ‘Maar ik spring bij waar het nodig is. Het is echt onwijs leuk en dankbaar werk om de pakketten naar eigen smaak in te vullen. Natuurlijk moet je daarbij wel rekening houden met leeftijd en of het om een jongen of meisje gaat.’

Desiree doet een dringend beroep op iedereen om zich aan te melden als vrijwilliger.

De talrijke bedankberichtjes die binnen komen maken soms diepe indruk op haar. ‘Die zijn een bevestiging van het feit dat dit werk hard nodig is.’ ‘Ik voel me echt thuis hier. Er wordt overal rekening mee gehouden. Ik heb groot respect voor de mensen achter de stichting. Ze hebben er keihard aan gewerkt dat de stichting zo hard is gegroeid en dat we daardoor heel veel kinderen gelukkig kunnen maken.' Word ook vrijwilliger! Groepsvervoer mogelijk.


50

WE ZIJN NOG DE HELE MAAND JUNI OPEN!

Eerbeek bestaat 50 jaar

Onze kas is weer open! De jaarlijkse verkoop aan consumenten is begonnen! Kom naar Plantencentrum Eerbeek voor de beste kwaliteit perk-, kuip- en hangplanten.

Elk plantje telt! FOTO IS UIT CA. 1970: V.L.N.R. JAN EERBEEK, OPA JAN EERBEEK, DICK EERBEEK

In 1968 begon Dick Eerbeek, de vader van Jan, met de teelt van komkommer en sla, die hij verkocht aan de lokale groenteboer en aan de groenteveiling....Lees het hele verhaal op onze site!

www.plantencentrumeerbeek.nl Dalwagenseweg 25 - 4043 MS Opheusden - Telefoon (0488) 44 14 89 Openingstijden: ma t/m vr 8.00 - 18.00 uur | zaterdag 8.00 - 16.00 uur

SHOWTUIN IN TIEL!

Blokhutten

Veranda’s

Tuinhuizen

Trampolines

Bergingen

Overkappingen

Speeltoestellen

Skelters

Maatwerk

Sierbestrating

Schuttingen

Kunstgras

www.tuinhuisenveranda.nl - Groenedijk 3A - Tiel - Tel. 0344-845828 - www.betuwsbuitenspeelgoed.nl


De zomermaanden; de perfecte tijd voor het jaarlijkse onderhoud van uw gashaard.

Van

51

Walsem KACHELSPECIALIST

SINDS

1932 UW KACHELSPECIALIST

Tot en met juli profiteert u van speciale actieprijzen. Zo is uw gashaard weer klaar voor het nieuwe seizoen.

Kachelspecialist van Walsem B.V. | Groeneweg 15b | 3911 PD Rhenen | T. 0317 - 612 528 | E. info@kachelspecialist.nl | I. www.kachelspecialist.nl Voor actuele openingstijden, zie onze website. TIP: maak een afpraak voor persoonlijk advies!

Maatwerk keukens

Maatwerk interieurs

Hamsestraat 70a 4043 LK Opheusden +31 (0)6 15 10 45 14 info@huiberskeukens.nl www.huiberskeukens.nl


De makelaar die je huis deskundig verkoopt en je uitnodigt op zijn feestje!

1e prijs Gas

BBQ

2e prijs BBQ

schort & boek Smokey Goodness

3e prijs BBQ

gereedschapspakket

Wie jarig is trakteert Van Schuppen Makelaars bestaat 50 jaar!

Uw woning verkopen met een deskundige

Ga je in juni of juli met ons in zee voor de

en persoonlijke makelaar? Wij worden op

aan- of verkoop van je huis? Dan nodigen we

Funda gemiddeld beoordeeld met een 9,3.

je uit voor een feestelijk hapje en drankje! Neem vandaag nog contact op!

Tijdens deze bijeenkomst maakt iedereen kans op mooie prijzen!

HUISJE, BOOMPJE, FEESTJE!

Kerkewijk 55 Veenendaal

T 0318-519 157 info@vanschuppenmakelaars.nl www.vanschuppenmakelaars.nl

Profile for Alette  Keuken

Entree - zomer 2018  

Entree - zomer 2018  

Advertisement