Page 1

VOORJAAR 2018

IN DEZE EDITIE O.A. • BINNENKIJKEN BIJ EEN TINY HOUSE • WIN! GEZOND LEESVOER

Entree. woon- en lifestyle magazine

Groot in makelen! STENFERT MAKELAARS


2

SHOWROOM

M O L E N S T R A AT W W W. D

6 7A

LIENDEN

E R K S O N .NL


WONEN & LEVEN IN VEENENDAAL, RHENEN EN DE BETUWE.

IN DEZE EDITIE O.A.

HET IS VOORJAAR! Ik kan heerlijk genieten van dit jaargetijde, tijdens een wandeling met mijn hond Ziva of lekker ontspannend onder de veranda met de stralende, warme zon. Het is ook weer tijd om te tuinieren en daarom hebben wij in deze allereerste editie van het jaar een tuinspecial toegevoegd! Je leest er handige tips, de beste adressen voor mooie tuinmeubelen of juist aan welke handige Harry’s je je tuin kunt uitbesteden.

Binnenkijken bij… HENKS TINY HOUSE

14 Fietsroute....

EEN WEEK ZONDER…

plastic

13

Verder mocht ik binnenkijken in een echte Tiny House van 14 m2. Heel bij-

24

zonder! Ook staan er nog veel meer interessante verhalen in, over de lokale ondernemers bijvoorbeeld. Zoek het voorjaarszonnetje op en blader eens rustig door deze vrolijke voorjaarseditie van woon- en lifestylemagazine Entree!

Gezond leesvoer! WINNEN

Colofon

28

TUIN special

VOORJAAR 2018 - JAARGANG 12 - NR. 1 Oplage: 50.000 TE VERSPREIDEN IN Maurik, Ingen, Ommeren, Lienden/ Lingemeer, Kesteren, Opheusden, Ochten, IJzendoorn, Echteld, Dodewaard, Veenendaal, Rhenen, Elst Achterberg, Amerongen, Overberg, Leersum ENTREE IS EEN UITGAVE VAN

n i e u w

ELAN UITGEVERIJ - MARKETING - COMMUNICATIE

43

ELAN MEDIA GROUP BV Hoofdstraat 8, 4041 AD Kesteren Telefoon (0488) 44 20 36 info@elan-media.nl www.elan-media.nl REDACTIE & FOTOGRAFIE Janita Elings Miranda Ederveen Ton Keuken Alette Keuken VORMGEVING Elan Media Group BV Yvonne Jansen Miranda Masurel

ACQUISITIE Ilona van Veen Edith Gelderman Karin Arends Moniek Smits Alette Keuken DRUK Senefelder Misset, Doetinchem VERSPREIDING Verspreidingsbureau Rhenen Postservice Direct Verspreiding

INHOUDSOPGAVE

Entree.

3


Sikke

van der Veen

Corry van Rheenen

VAN ONZEKATERNTITEL MAKELAARS

4

NAAM MAKELAARDIJ Stenfert Makelaars GEVESTIGD IN Ochten GEBIED Betuwe, Tiel, Gelderse Vallei ONDERSCHEIDT ZICH DOOR een unieke prijs-kwaliteitsverhouding wij zijn verreweg de goedkoopste makelaar met de hoogste service uit de regio! WIST JE DAT je bij mij ook terecht kunt voor hypotheek- en financieel advies? Wij bemiddelen onafhankelijk voor vrijwel iedere bank.

‘WIJ ZIJN JONG, GEZELLIG, LAAGDREMPELIG ÉN DAADKRACHTIG’

NAAM MAKELAARDIJ Corry van Rheenen Makelaardij GEVESTIGD IN Kesteren en Tiel GEBIED Betuwe, land van Maas en Waal, gedeelte Gelderse Vallei ONDERSCHEIDT ZICH DOOR verfrissende, ver­ nieuwende en professionele aanpak waarbij het belang van de klant altijd voorop staat! WIST JE DAT ik het heerlijk vind om los te gaan op mijn racefiets voor nog betere ideeën en creativiteit?

‘ZEG WAT JE DOET EN DOE WAT JE ZEGT! KORTOM: EERLIJKHEID BOVEN ALLES’

Even

VOORSTELLEN... LEES MEER VANAF PAGINA 6 >


Daniëlle

5

Diepeveen

NAAM MAKELAAR Van Schuppen Makelaars B.V. GEVESTIGD IN Veenendaal GEBIED Valleistreek en Betuwe ONDERSCHEIDT ZICH DOOR Deskundigheid en enthousiasme voor het vak waarbij persoonlijk, betrokken en gedreven centraal staan. WIST JE DAT ons kantoor dit jaar 50 jaar bestaat?

‘EEN FRIS EN HECHT TEAM MET EEN PASSIE VOOR ONROEREND GOED’

Huizenprijzen zijn al aan het stijgen sinds halverwege 2013. Stijgende huizenprijzen zijn goed nieuws voor de economie

DE HUIZENPRIJZEN STIJGEN, WANT… ...er is een lage hypotheekrente. ...in de crisis was de nieuwbouw stilgevallen, terwijl er wel veel vraag was. ...de prijzen voor het huren zijn gestegen. Een betaalbare huurwoning voor middeninkomens is schaars. ...door de lage spaarrente worden huizen steeds vaker gekocht als belegging.

VAN ONZE MAKELAARS KATERNTITEL

DE GEMIDDELDE VERKOOPTIJD VAN EEN WONING IS SPECTACULAIR GEDAALD NAAR 52 DAGEN... VAN 76 DAGEN TEN OPZICHTE VAN VORIG JAAR.


VAN ONZE MAKELAARS

6

Groot in makelen! KIEZEN BIJ STENFERT MAKELAARS: 1% OF 0% COURTAGE


7 VAN ONZE MAKELAARS

‘Wij zijn jong, gezellig, laag­ drempelig én daadkrachtig’

Betaal 1% of 0% courtage, zo simpel is het bij Sikke van Veen en Gabriëlle Stenfert. En het mooie is… je bepaalt het zelf. Hoe dit kan? ‘Wie een nieuw huis verkoopt, koopt vaak een andere woning aan. Voor de nieuwe woning maken wij een vrijblijvende hypotheekofferte. Wij zijn geen verstrekker, maar een onafhankelijke partij die op basis van de voorwaarden en mogelijkheden de beste deal aanbiedt van verschillende hypotheekverstrekkers. Bevalt de offerte u? Dan worden de bemiddelingskosten van de ‘oude’ woning 0%. Bovendien is de hypotheeknota ook nog eens fiscaal aftrekbaar.’ Vooral Sikke is al lang actief in de makelaardij. Hij bemant ook een kantoor in Soesterberg. ‘De tijd was rijp om in onze prachtige woonomgeving op zoek te gaan naar een kantoor. Gabriëlle en ik wonen op een prachtige locatie in Eldik, het is heerlijk wonen maar een gebied als de Betuwe is ook heerlijk om in te werken. Vandaar dat we nu te vinden zijn op het plein naast de MCD in Ochten.’ Wilt u uw huis verkopen? Maak dan kennis met dit unieke makelaarsconcept! Wat houdt het in? Bij ons verkoopt u uw woning zonder courtage, maar met volledige makelaarsbegeleiding. Nieuwsgierig? Bel Sikke of Gabriëlle en laat u verrassen door deze makelaars ‘nieuwe stijl’.

‘Down to earth’ makelaars met een ontspannen aanpak

STENFERT MAKELAARS Lambartus van Ingenstraat 1A | 4051 BR Ochten | T. (0344) 72 51 77 E. info@stenfertmakelaars.nl | I. www.stenfertmakelaars.nl

GEEN COURTAGE Normaal gesproken betaalt u de makelaar een courtage. Deze courtage ligt tussen de 1,3% en 1,75% van de verkoopprijs. Bij ons betaalt u 0% of 1% courtage voor dezelfde service en kwaliteit! Sluit u uw nieuwe hypotheek bij ons af? Dan betaalt u gegarandeerd geen courtage over uw verkochte woning. Hierdoor zijn wij de goedkoopste makelaar uit de regio!


OCHTEN - PAPEKAMP 13

VAN ONZE MAKELAARS

8

VRAAGPRIJS: € 450.000,- K.K.

DODEWAARD - WELYSESTRAAT 21

VRAAGPRIJS: € 775.000,- K.K.

Wow, wat een prachtig plekje daar zo aan de rand van het dorp! Aan de voorzijde kijkt u heerlijk vrij de straat in en aan de achterzijde heeft u uw tuin en de weilanden…. Op maar liefst 670 m² grond treft u deze royale vrijstaande villa met tuinhuis. Naast en achter de woning ligt een schitterende tuin met fraaie borders, zitjes en vijverpartij. De villa zelf is ruim (ca. 560 m³) en gebouwd in 1992. Met name de riante living van 50 m² is een echte blikvanger en geeft fraai zicht op de sfeervolle tuin. Voor de killere winteravond kunt u gebruik maken van de mooie haardkachel. Aan de voorzijde van de woning treft u de lichte keuken waarvan nagenoeg alle inbouwapparatuur in de afgelopen jaren is vervangen. Het ruime eetgedeelte wat hier direct aan grenst geeft u de sfeer en het gevoel van een woonkeuken. Een grote bijkeuken met aansluitingen voor w.m. en droger en daarnaast een aparte inpandige berging maken de begane grond compleet. Op de verdieping zijn 4 mooie slaapkamers en een complete badkamer met ligbad, aparte douche, badmeubel, designradiator en toilet. De masterbedroom en de slaapkamer in de zijvleugel zijn absoluut groot te noemen. Op de 2e etage heeft u nog een bergzolder. Naast de woning is in de tuin een eigen parkeergelegenheid opgenomen. De woning is volledig geïsoleerd en v.v. dubbele beglazing. Echt een heerlijk huis voor wie van ruimte en privacy houdt! Toplocatie!

IS OPEN H7 U APRIL ZATERDAG 11.00 - 15.00 UUR

Hier gaat je hart absoluut sneller van kloppen! Deze schitterende monumentale villa met bijgebouwen ligt fantastisch vrij op een riante kavel eigen grond van 4819 m². Direct naast de villa staat de voormalige boekbinderij van 240 m² terwijl er nog een separaat atelier (werkruimte) van 135 m² aanwezig is. Rondom ligt de fraaie en verzorgde tuin met leuke doorkijkjes en speelse borders. Mogelijkheden te over bij dit object. Wilt u wonen en werken aan huis? Of wellicht een Bed and Breakfast of gastenverblijf? Of heeft u geheel andere ideeën? Wij denken graag met u mee! Van oorsprong gebouwd rond 1850 maar in de jaren ’80 zijn er diverse isolatievoorzieningen aangebracht. Diverse mooie oude details treft u aan, o.a. binnenluiken, schouwen en mooie ornamenten plafonds. Met een inhoud van ruim 1500 m³ heeft u ruimte in overvloed! De statige entree geeft toegang tot de brede gang met aan beide zijden ver­ trekken: woonkamer, opkamer/bibliotheek, eetkamer en werkkamer. Aan de achterzijde van de villa treft u de woonkeuken, bij­keuken, werkkamer en de toegang tot de kelders. De verdieping heeft diverse slaapvertrekken en badkamers terwijl de zolder op dit moment nog geen woonfunctie heeft. Vanuit de bijkeuken heeft u een binnendoor naar de voormalige boekbinderij. Het grote atelier met verdieping staat direct schuin achter de villa. Alleen een persoonlijke kennismaking geeft u een volledig beeld van alle mogelijkheden en charme van dit schitterende en unieke object.

Torenstraat 5 | 4041 GA Kesteren | Telefoon (Kesteren): 0488 - 44 11 33 | Op afspraak: Spoorstraat 12 (Plein 12), 4001 CN Tiel Telefoon (Tiel): 0344 - 66 47 79 | info@corryvanrheenen.nl | www.corryvanrheenen.nl


TIP BEL & GENIET

9 VAN ONZE MAKELAARS

KENT U IEMAND DIE EEN WONING WIL VERKOPEN?

NEEM DAN CONTACT OP MET CORRY VAN RHEENEN MAKELAARDIJ EN GENIET BINNENKORT VAN EEN DINER VOOR 2 T.W.V. 100 EURO BIJ EEN RESTAURANT NAAR KEUZE IN DE REGIO

ONDERSTAANDE HUIZEN DOEN MEE AAN DE

OPEN HUIZEN DAG!

OP ZATERDAG 7 APRIL TUSSEN 11.00 EN 15.00 UUR! DODEWAARD STERAPPEL 6

TIEL NACHTEGAALLAAN 86

KESTEREN MEESTER A. DATEMALAAN 13

TIEL HOGESTRAAT 73

Schitterende en uitstekende onder­ houden villa met serre op maar liefst 923 m² eigen grond. Inhoud 955 m³ en woonoppervlakte 200 m². 4 slaapkamers, 2 badkamers, riant zwembad en fraaie besloten tuin. Dit alles hoogwaardig afgewerkt!

Leuke jaren ’30 hoekwoning met garage op 235 m² grond. Nieuwe luxe keuken en badkamer in 2011. Begane grondvloer vernieuwd: plavuizen met vloerverwarming. 3 slaapkamers en mog. voor 4e op de 2e etage. Mooie ligging en riante zijtuin.

Wat een paradepaardje! Bouwjaar 2016. Schitterend en luxe afgewerkt met riante badkamer en handgemaakte keuken. 6 riante slaapkamers met houten vloeren op de verdiepingen. Grote bij­ keuken en mooie achtertuin! Topper!

Riante woning met veel ruimte en mogelijkheden op perceel grond van 563 m². Aanbouw met keuken en badkamer van 2006. 3 slaap­ kamers. Hobbyruimte nodig? Grote schuur en carport achter de woning. Heerlijk grote zij-tuin op het zuiden.

VRAAGPRIJS € 600.000,- K.K.

VRAAGPRIJS € 225.000,- K.K.

VRAAGPRIJS € 539.000,- K.K.

VRAAGPRIJS € 275.000,- K.K.


zoekt u verkoeling?

10

onze airco’s bieden één oplossing voor meerdere ruimtes, van slaapkamer tot kantoor.

et Nu m s i * grat turing

airco-centre

koelen/verwarmen zuiveren/ventileren bevochtigen/ontvochtigen klimaatbeheersing

-bes wifi ddel van uw ! mi door le telefoon ie b ns mo lefoo te droid aarden or an orw ook vo r naar de vo viseurs ee d *inform n van onze a bij éé

w w w. a i r c o c e n t r e - t i e l . n l • t 0 3 4 4 - 6 5 0 5 2 0

Het is weer

lente!

Mooie tijd om uw huis aan te pakken.

KOZIJNEN*

DEUREN

TIMMERWERKEN

ZONWERING

DAKRAMEN

SERRES

BEGLAZING

DAKKAPELLEN

VERBOUWINGEN

*kunststof / aluminium /hout

Showroom: Ommerenveldseweg 65 - Ommeren (Op afspraak geopend) T. 0344 - 60 05 00 / 06 - 51 10 94 99

www.vanblijderveen.nl


Reflexzone Therapie Veel mensen hebben weleens last van spijsverteringsproblemen, zoals obstipatie. Uit onderzoek is gebleken dat Reflexzone Therapie de klachten aanzienlijk kan verminderen.

Voedsel legt in ons lichaam een hele weg af om te worden verteerd. De dikke darm is het laatste stuk van het spijsverteringkanaal, hier wordt water onttrokken aan de restanten van de voedselbrij. Obstipatie wordt ook wel constipatie of verstopping van de dikke darm genoemd. Bij obstipatie vindt de passage van de voedselresten in de dikke darm te traag plaats, waardoor er te veel vocht wordt onttrokken en er een harde ontlasting ontstaat. Het gevolg hiervan kan zijn dat men moeite heeft om de ontlasting kwijt te raken. Ook kan de ontlasting dagen, tot zelfs meer dan een week in de darm blijven voordat men naar het toilet kan. Tijdens een medische studie in het Verenigd Koninkrijk, uitgevoerd door Ayrshire and Arran Acute Hospitals Trust, werden 50 kinderen met chronische constipatie onder­ zocht. Zij kregen zes weken lang elke week een reflexzone behandeling van 30 minuten. De uitkomst vertoonde een duidelijke verbetering. Er was een significante toename en verbetering van de stoelgang. En dat zonder bijwerkingen! REFLEXZONE THERAPIE Bij reflexzone therapie gaat men ervan uit dat energiedoorstroming de basis is van onze gezondheid en dat ziekte het gevolg is van blokkades in dit systeem. ArtofCare combineert de Westerse reflexzones op de voeten met de Chinese meridiaan massage op de benen, armen, buik, rug, oren en hoofd. Specifiek bij obstipatie klachten wordt er een combinatie van een massage van de reflexzones van de spijsvertering op de voet, met een zachte Chinese massage van de milt en de maag meridiaan toegepast. MYOFASCIAL RELEASE ArtofCare biedt als een van de weinige praktijken in Europa de Amerikaanse therapie Myofascial Release aan. Wij hebben onze opleiding in Amerika bij John F. Barns gevolgd. Tijdens deze therapie wordt met de handen langdurig zachte druk gegeven op plaatsen waar blokkades in het fasciale weefsel zijn ontstaan. Deze therapie kan eveneens worden ingezet bij buikklachten, maar ook bij hoofdpijn, fybromyalgie, nekschouder en rugklachten. Vaak vergoedt uw zorgverzekeraar een therapeutische behandeling door ArtofCare geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de dekking van uw (aanvullende) verzekering.

ARTOFCARE PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE Bredesteeg 35 4054 NK Echteld T. (0344) 63 20 14 E. informatie@artofcare.nl I. www.artofcare.nl

GEZONDHEID

BIJ OBSTIPATIE

11


OPSLAGRUIMTE NODIG?

12

• • • • • • •

Bevestigingstechniek Betonboringen Betonzagen Asfaltzagen Installatieservice Verkoop diamantgereedschappen Ruime ervaring in heel Europa

Oude Broekdijk 16 - 4041 AR Kesteren Tel. (0488) 482716 - Mobiel (06) 13192805 Email: info@betonboringenbetuwe.nl Internet: www.betonboringenbetuwe.nl

Box Inn self-storage

Verwarmde en droge opslag

Kernreactorstraat 24a

Voor particulier en bedrijf

3903 LG Veenendaal 0318-501601

3

Van 1 m

tot 150 m

3

7 dagen per week toegang Flexibele huurperiodes

www.box-inn.nl

Permanente camerabeveiliging

info@box-inn.nl

Gratis gebruik aanhangwagen


DODEWAARD

Interesse in nieuw hekwerk? Voor iedereen die nog geen idee heeft wat hij wil, of die nog twijfelt over wat Van de Wardt Hekwerken allemaal kan leveren, is er de Open Hekwerk Route. Net als de Open Huizen Route, maar dan nét even anders. Het is niet een specifieke dag, je hoeft er geen afspraak voor te maken en je kunt alle tijd nemen die je wil! Spot het échte Van de Wardt© hekwerk in het wild, in zijn natuurlijke habitat. Herkenbaar aan de lichtgrijs met oranje bordjes!

13 HUIS & TUIN

ACHTERBERG

HEB JIJ AL EEN ÉCHTE VAN DE WARDT© IN HET WILD GESPOT?

Wil je dat je (klein)kinderen vrij in de tuin kunnen spelen, zonder dat de vijver een gevaar vormt? Wil je veilig wonen en daarnaast ook het gemak hebben van een automatische schuifpoort? Of een klassiek hekwerk dat perfect bij je authentieke woning past?

HERVELD

De Open Hekwerk Route neemt ons mee langs puntige, ronde, sierlijke, elektrische en klassieke hekken. Hekken die je zomaar zónder afspraak en vrijblijvend kunt bezichtigen: een goede kans om je breed te oriënteren. Wil je sier-, gaas-, dubbelstaaf-, of spijlhekwerk? Of toch inrij- en schuifpoorten? In Dodewaard, Kesteren, Opheusden en vele andere plaatsen in de omgeving tref je Van de Wardts portfolio aan hekwerken, allemaal voorzien van het bekende lichtgrijs met oranje bordje. En de op maat gemaakte, gedetailleerde hekwerken zullen je ongetwijfeld verbazen. Rij erlangs, doe inspiratie op en laat je fantasie de vrije loop. Je kunt het zo gek niet bedenken, of Van de Wardt maakt het voor je!

KESTEREN

Nóg nieuwsgieriger geworden? Maak een afspraak en Dick van de Wardt komt vrijblijvend bij je thuis om de situatie te bekijken. Je wensen komen aan bod en je krijgt advies van de expert over alle mogelijkheden die perfect bij jouw bedrijf, tuin of woning passen. Extra leuk: er zijn nog veel meer hekwerken dan wij op deze pagina kunnen laten zien. En elke keer dat wij een nog niet eerder geziene échte Van de Wardt© in het wild spotten, verbazen wij ons weer over de vele mogelijkheden. VAN DE WARDT HEKWERKEN T. (06) 22 50 36 71 | E. info@wardthekwerken.nl I. www.wardthekwerken.nl

LIENDEN

OCHTEN

OPHEUSDEN

VEENENDAAL


KATERNTITEL

14

Binnenkijken bij... Ilona van Veen en Janita Elings gaan op bezoek bij Henk Eshuis om zijn zelfgebouwde tiny house vanbinnen te bekijken. We wandelen over het terrein Ppauw in het bos tussen de caravans en tenten door, langs een boomhut en tipi en dan zijn we er, bij de off-grid woning van 14 m2.


15 BINNENKIJKEN BIJ...

Binnenkijken bij…

HENKS TINY HOUSE

We zijn op de locatie waar vroeger het Pieter Pauw ziekenhuis in Wageningen stond. Jaren stond het terrein leeg en tot er een definitief bouwplan is, zit mobiel ecodorp Ppauw er gevestigd. Alleen het uitzicht op een flatgebouw, doet verraden hoe dicht we ons bij de bewoonde wereld bevinden. Verder zijn we volledig omringd door de natuur. Terwijl we net twee buizerds in de lucht spotten, komt Henk aangelopen. Hij is terug van zijn werk. ‘Het is nog niet helemaal af hoor’, steekt hij van wal. ‘Er zijn nog wel wat dingen die ik wil doen, maar ik heb nu een klus waarbij ik drie maanden fulltime werk en, tsja, dan komt het daar even niet van.’ De afgelopen winter heeft hij al in zijn zelfgebouwde woning doorgebracht.

Henk heeft deze woning gebouwd met een budget van 1000 euro

COMPOSTTOILET Henk is handig, hij heeft deze woning gebouwd met een budget van 1000 euro. Met restmateriaal, tweedehands en gratis af te halen spullen en de inspiratie uit honderden klusfilmpjes van internet. ‘Eigenlijk is alles wel vindbaar: van een huis isoleren, tot een rocket stove maken of een composttoilet inbouwen. Je hoeft het niet allemaal zelf uit te vinden.’ Zijn huidige project is het maken van een zonnecollector, met een systeem van zwartgeverfde blikjes. Henk wijst naar een met blikjes gevulde emmer voor zijn deur. ‘Iedereen die hier op het terrein woont, helpt mee sparen.’ Hij pakt zijn sleutel erbij en opent de woning. Zijn laptop zit in een 12volts-

oplader, waarvoor hij genoeg stroom krijgt vanuit de zonnepanelen op het dak. ’s Avonds stookt hij in de zelfgebouwde rocket stove en daarmee blijft het in zijn huis lekker warm. Als dan de nacht zich aandient, de rocket stove uit is én het buiten vriest, is de temperatuur de ochtend erna zelfs nog boven een “aangename” 6 graden. ‘Je went er zo aan’, zegt Henk nonchalant. KLEINE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK ‘Hoe kom je er nou op om zo te gaan wonen?’, vraagt Ilona zich af. ‘Ik hecht weinig waarde aan materiële spullen’, antwoordt Henk. ‘Hiervoor woonde ik een hoekwoning, maar dat vond ik helemaal niets. Veel te groot! Wat moet ik met al die ruimte? Ik zette er maar allemaal meubels in, gewoon om het op te vullen.’ Na een korte stilte, vervolgt hij. ‘Ik moet er ook niet aan denken om zo’n hoge hypotheek of huur te betalen. Zoveel werken, dat je geeneens tijd hebt om in het huis te zitten waar je dat allemaal voor doet.’ Het valt Ilona op hoe relaxt de houding van Henk is, en ze vraagt hem of er iets is waar hij zich druk over kan maken. Nee, schudt hij. ‘Aan mijn woon­ lasten, inclusief internet en eten, ben ik honderdvijftig euro in de maand kwijt. Nu ik even fulltime werk, heb ik een mooie buffer en kan ik straks rustig aan doen.’ Terwijl Henk met ons terug naar de auto loopt, valt zijn oog op een paar rondslingerende blikjes en flesjes. Hij raapt ze op. ‘Ja, daar maar ik me nog weleens zorgen over’, zegt hij bedenkelijk. ‘Hoe het er in de wereld aan toegaat. Er moet toch wel snel iets veranderen.’ Zijn voornaamste reden, om Tiny te wonen, is dan ook om een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten.

Nieuwsgierig? Je kunt van zijn voortgang op de hoogte blijven via www.facebook.nl/tinyhousehenk.

‘Hiervoor woonde ik in een hoekwoning. Dat vond ik helemaal niets. Wat moest ik met al die ruimte?’


16

Gebruikte Gebruikte en en nieuwe nieuwe VELUX VELUX dakramen dakramen • • • • • •

VOOR AL UW SCHILDER WERKEN, ZOWEL BINNEN ALS BUITEN!

Inclusief gootstukken • Inclusief gootstukken Inclusief gootstukken • Plaatsen mogelijk Plaatsen mogelijk Plaatsen mogelijk • Accessoires Accessoires verkrijgbaar: verkrijgbaar: Accessoires verkrijgbaar: rolgordijnen, screens,

G L A S, M O N TAG E EN L E V E R IN G ! AL O O K VO O R N E IT U UW B G IN R E ZO N W

rolgordijnen, screens, horren etc. etc. etc. rolgordijnen, screens,horren horren

Maar ook voor renovatie, (klein)onderhoud, diverse herstelwerkzaamheden, gevelreiniging en techniek advies! K.J. Rebergen • T. 06-128 17 240 • E. info@carre-dakramen.nl Carlo Rebergen • T. 06-128 17 240 • E. info@carre-dakramen.nl K.J. Rebergen • T. 06-128225, 17 240 • E. info@carre-dakramen.nl Bezoekadres: Nieuweweg Veenendaal (uitsluitend op afspraak) Bezoekadres: Plesmanstraat 25, Veenendaal (uitsluitend op afspraak) Bezoekadres: Nieuweweg 225, Veenendaal (uitsluitend op afspraak) www.carre-dakramen.nl www.carre-dakramen.nl www.carre-dakramen.nl

Franseweg 66 - 3921 DK Elst T. 0318 - 72 52 84 - M. 06 - 53 97 02 10 E. info@vanamersfoortschilderwerken.nl

WWW.VANAMERSFOORTSCHILDERWERKEN.NL

Nieuwbouw Verbouw

u t n u k r a a D Renovatie en! w u o b p o Restauratie Aanbouw

Broekdijk 26 4041 CV Kesteren Tel. (0488) 483235 info@bouwbedrijftornbroers.nl www.bouwbedrijftornbroers.nl


17 WONEN

Al 12,5 jaar woningen met het

Polman-stempel Bouwbedrijf M. Polman in Kesteren drukt al 12,5 jaar een geheel eigen stempel op de woningbouw. Het bouwen zit bij Marien Polman in het bloed. Geen wonder. Dat is hem met de paplepel ingegoten. Toen hij jong was hielp hij zijn vader al bij allerhande klusjes.

‘Het was voor mij vanzelfsprekend dat ik de bouw zou ingaan.’ Ook op het moment dat hij net als heel veel jongelui een zakcentje verdiende bij de Opheusdense boomkwekers. Het moest en zou uiteindelijk de bouw worden. Daarvoor moeten opleidingen worden gevolgd en is ervaring noodzakelijk. De ervaring deed Marien op bij Randewijk Beter Wonen in Rhenen. ‘Een goede leerschool’, zegt hij. Bij deze aannemer raakte de Kesterense ondernemer vooral gefascineerd door de realisatie van vrijstaande woningen met een bouwteam. ‘Daar ligt dan ook mijn passie, want zo doe ik het nog.’ PROJECTEN IN EIGEN BEHEER In de eerste twee jaar van het bestaan werkte Marien Polman als zzp’er aan kleine projecten. De aanvragen kwamen in een steeds hoger tempo binnen, zodat er 2 personeelsleden bij moesten komen. Ondertussen zijn dat er al zo’n 20 en is Marien voor het grootste deel van de tijd van de werkvloer naar het kantoor verhuisd. Uitvoerders hebben zijn taken buiten overgenomen. Op kantoor zorgt hij samen met zijn werkvoorbereiders en uitvoerders voor de realisatie van een project. Vijf jaar ge­leden kwam een nieuwe loot aan de tak van het bedrijf: de ontwikkeling van projecten en bouwplannen in eigen beheer. Groei dus. PUNTJES OP DE I Iedere dag zet Marien Polman de puntjes op de i. Langs woorden als betrouwbaar, duurzame aanpak, vakmanschap, hoge eisen, kwaliteit, deskundig en gemotiveerd legt hij de meetlat. Want iedereen moet kunnen zien dat een nieuwe woning of een nieuw project het Polman-stempel draagt.

TOEKOMST Om verder te groeien zal het bouwbedrijf genoodzaakt zijn om te verhuizen. Want daarvoor is de huidige locatie op het bedrijventerrein aan de Broekdijk te klein. De verwachting is dat in de toekomst de geschiedenis wordt vervolgd op het industrieterrein ’t Panhuis. Lees meer >


18

BOUWBEDRIJF M. POLMAN

bouwt sámen met de klant

‘We zijn een paar jaar geleden begonnen met project­ontwikkeling’

In de volksmond heeft Bouwbedrijf M. Polman de status verworven van specialist in de bouw van Kempische woningen in de regio. ‘Ja, we hebben er een behoorlijk aantal gerealiseerd en er zijn er nog een behoorlijk aantal in aanbouw.’ Maar, Polman doet veel meer dan woningen bouwen.

‘Jazeker, we onderscheiden ons ongetwijfeld door de bouw van woningen in de landelijke stijl, waaronder Kempische woningen. Klassiek, landelijk, Kempisch of modern; de opdrachtgever bepaalt de vormgeving van welk bouwwerk dan ook en wij gaan voor het beste resultaat. We bouwen niet alleen woningen, maar ook bedrijfshallen en kantoorgebouwen. Kortom, we bouwen, verbouwen, renoveren, onderhouden en restaureren allerhande vastgoed. Authentieke houtbouw is een andere specialiteit en verder zijn we een paar jaar ge­ leden begonnen met projectontwikkeling’, vertelt Marien Polman.

BOUWBEDRIJF M. POLMAN B.V. | Broekdijk 28-30 | 4041 CV Kesteren | T. (0488) 48 40 30 E. info@mpolman.nl | I. www.mpolman.nl


19

VERDIEPEN IN DETAILS Vanwaar Polman deze passie voor Kempische woningen? ‘Eigenlijk zijn we daar ingerold, omdat een klant ons de opdracht gaf voor de bouw van een woning in die stijl. België is het land van oorsprong en daar ben ik me speciaal gaan verdiepen in de details. Het bouwen op zich is niet zo’n probleem, maar je moet wel alle kenmerken meenemen. Die heb ik uitgebreid gefotografeerd en genoteerd en zo is het begonnen. Op dit moment worden we overal in het land gevraagd, maar wij kiezen er bewust voor om in de regio te blijven.’ BOUWEN SAMEN MET DE KLANT Bouwbedrijf M. Polman bouwt op basis van tekening en bestek alle type woningen en voor ieder budget. Maar eerlijk gezegd is het voor Marien de grootste uitdaging om samen met de klant een idee voor een woning uit te werken. ‘Ik vind het fantastisch om met de klant over extra’s na te denken en een dergelijk plan van het type tot in de kleinste details vorm te geven. Dat doen we dan aan de hand van voorbeelden, ideeën en wensen. Eerst kijk je waar de voorkeur naar uitgaat. Dan ga je met elkaar wat brainstormen en schetsen, om uit­eindelijk het hele wensenlijstje tot in de kleinste details te verwerken in een definitief ontwerp.’ ADVIEZEN OP ERVARING Natuurlijk niet zonder de adviezen van Marien Polman. Want door ervaring heeft hij geleerd te letten op ieder aspect. ‘We spreken echt alles door totdat we een totaalbeeld van de nieuwe woning hebben. Onze prijzen zijn namelijk transparant, dus kan ik zo voorrekenen wat de opbouw gaat kosten. Om kosten te besparen is het altijd mogelijk om familie, vrienden of kennissen bij de afwerking te betrekken. Het is dan wel belangrijk dat wij de coördinatie verzorgen, want ons uitgangspunt is nu eenmaal dat we op tijd willen opleveren.’ En eventueel meerwerk? ‘We vormen vanaf het begin met de onderaannemers en andere betrokkenen een bouwteam waarin we alles nauwkeurig planmatig in de steigers zetten. Door die manier van werken hebben we nagenoeg geen meerwerk.’ Is uw interesse gewekt? U bent van harte welkom om eens met een kopje koffie om de tafel te komen zitten.

Vanaf begin dit jaar heeft Bouwbedrijf M. Polman een nieuw logo.


MODE EN MEER

20

EEN KLEDINGZAAK VOOR

de volle vrouw Perfect Style is een kledingwinkel voor vrouwen vanaf maat 42. Een winkel waar een gezellige sfeer hangt, de medewerkers met passie hun werk doen en er iedere maand weer veel nieuwe, prachtige items te vinden zijn. Eigenaresse Gerda van Triest begroet me, terwijl Jacoline de Zoete nog telefonisch in gesprek is. ‘Ja, we hebben dat leren jasje van No Secret nog in jouw maat’, hoor ik haar zeggen. ‘Je kunt zéker vanmiddag langskomen, dan zorgen wij dat de koffie klaarstaat!’

NDS ARSTRE VOORJA se Holland n e ig e e • Onz en! • Bloem je n a r o kleur: Ruches prints •

Bij Perfect Style kan het onmogelijke mogelijk gemaakt worden. Gerda vertelt over een klant die de winkel met tegenzin binnen kwam lopen en een jurk zocht voor haar dochters bruiloft, gevolgd door een ‘Ik draag nóóit jurkjes, want dat staat me niet’. Gerda gelooft daar niet in en is samen met de klant opzoek gegaan naar een geschikte jurk. Dankzij goed en eerlijk advies, mooie materialen en de perfecte pasvorm liep de klant met een grote lach, een jurk én bijpassende accessoires de deur uit.

EEN KLEINE GREEP UIT DE MERKEN: - Het Nederlandse spijker broekenmerk Blue Frog - Het Duitse broekenmerk Stark - Het Italiaanse merk Persona dat bekend staat om de prachtige details - Het zeer modische Deense merk ZOEY

En dat is geen uitzondering. ‘Onze klanten komen van ver, speciaal voor onze winkel’, vervolgt Gerda. Het geheim van deze kledingboetiek is dat er kleding is voor jong en oud, en dat de grote collectie vaak wisselt. ‘We willen niet dat iedereen in hetzelfde loopt’. Gerda koopt de kleding samen met een styliste in. Ze letten onder andere op mooie, niet-zwetende materialen, goede pasvormen en de laatste trends. Maar wat vinden de dames nou het leukste aan de nieuwe voorjaarscollectie? ‘Kleur!’, zegt Jacoline direct en Gerda beaamt dat. ‘Het is een hele explosie van kleur. Oranje, geel, kleurige bloemenpatroontjes. Super trendy!’ De kleding, die je in reguliere winkels vindt, tref je ook bij Perfect Style. Behalve kleding, kun je er ook terecht voor schoenen, lingerie en accessoires zoals tassen, horloges en sjaals.

PERFECT STYLE BY GH MODE Rijksstraatweg 68 | 3956 CS Leersum | T. (0343) 72 39 98 / (06) 14 70 72 33 E. info@perfectstylebyghmode.nl | I. www.perfectstylebyghmode.nl


21

Grebbeberg

Wie afgelopen winter een bezoekje heeft gebracht aan Hotel ’t Paviljoen in Rhenen, kan het zomaar al opgevallen zijn: het familiebedrijf is een teamslid rijker. Nicoline van Doorn werkt er met veel plezier in de bediening.

Naast Ouwehands Dierenpark en op 10 minuten loopafstand van het treinstation Rhenen, staat Hotel ‘t Paviljoen. Bij aankomst staat de zon al laag aan de hemel en heb je vanuit het hotel een prachtig uitzicht op de zakkende zon achter het bosrijke Grebbegebied. We komen op een druk moment aan, het is dinertijd. Nicoline helpt een Duitse gast en wij nemen ondertussen plaats. ‘Het is heel leuk, afwisselend werk’, vertelt Nicoline, terwijl ze aanschuift. ‘We hebben een leuke afwisseling tussen zakelijke gasten en toeristen.’ De vijf vergaderzalen die het hotel telt, maakt het een aantrekkelijke keuze voor de zakelijke markt. En onder de vakantiegangers is de bosrijke omgeving met rivieroeverreservaat erg geliefd. En vergeet de passanten niet, die na een dagje dierentuin nog even op het terras komen nagenieten met een hapje en een drankje.

‘Het is mooi om te zien hoe mensen het hier naar hun zin hebben in deze prachtige omgeving’, vervolgt Nicoline onverminderd enthousiast. ‘Het leuke van de hotelgasten vind ik, dat je echt een band opbouwt als de gasten langer blijven. Je maakt toch een gezellig praatje, of dat nou bij het ontbijt, lunch, diner of de borrel is.’

‘De keuken werkt uitsluitend met natuurlijke producten’

AMBACHTELIJK BEREIDE GERECHTEN In restaurant Le Maquisard kun je heerlijk genieten van één van de arrangementen of het á-la-cartemenu. Het restaurant biedt ambachtelijk bereide gerechten. De keuken werkt veel met streekproducten en uitsluitend met natuurlijke ingrediënten! En kinderen die snel uitgegeten zijn, die kunnen zich ook vermaken in de speelkelder met onder andere sjoelbak en tafeltennistafel. In brasserie Mondial zorgt de openhaard voor een warme, gezellige sfeer. De bier- en wijnkaart biedt een ruime variatie aan dranken en bij het zien van de hapjeskaart loopt het water je in de mond. Wat dacht je van een geitenkaaskroket met honing, gamba’s in een aardappeljasje met chilisaus of de mini-quiche met gerookte zalm? En… het hotel, restaurant én de brasserie zijn 365 dagen per jaar geopend!

HOTEL ’T PAVILJOEN Grebbeweg 103-105 3911 AV Rhenen T. (0317) 619003 E. info@paviljoen.nl I. www.paviljoen.nl

EROP UIT

ONTSPANNEN OP DE


NIEUW!

22

Hoe simpel kan het zijn? Verwarmen zoals u het wilt Makkelijk te bedienen,altijd en overal met handige app Zelflerend en service op afstand mogelijk De ideale hulp om energie te besparen Zonder contract of abonnementskosten

Dalwagenseweg 2, Opheusden Tel (0488) 44 13 74 www.roelofsen-installatie.nl

NIEU

01KWARTPAGINASTAAND.indd 3

WE C

14-06-16 15:17

LICK

PVC!

CORETEC PLUS VLOEREN REVOLUTIE IN LUXE VINYLVLOEREN

De COREtec Plus vloer is een ideaal alternatief voor laminaat, vinyl of een plakPVC vloer. De vloer is gemaakt van gerecycled hout, bamboestof, kalksteen en nieuw PVC en is 100 % watervast. Het is geen enkel probleem om te leggen in een natte ruimte, omdat de watervaste vloer niet zal krimpen of uitzetten wanneer er water op komt. De bovenste laag van de plank van een COREtec Plus vloer is de beschermlaag, ook wel de slijtlaag genoemd. Deze maakt de vloer gemakkelijk te onderhouden en vlekbestendig. De onderliggende toplaag van de plank bestaat uit 100 % vinyl, waardoor de vloer een duurzaam karakter heeft. De daar weer onderliggende laag is de zeer stabiele COREtec laag. Die zorgt ervoor dat de vloer echt watervast is. Elke COREtec Plus-plank heeft een aangehechte kurkonderlaag voor een stillere, warmere vinylvloer die van nature bestand is tegen stank en schimmel. De PVC planken zijn eveneens geschikt voor gebruik op vloerverwarming en hoeven eerst niet te worden geacclimatiseerd in de te leggen ruimte. Directe plaatsing op bestaande vloer is meestal geen enkel probleem. Verkrijgbaar in talrijke uitvoeringen, moet het voor u makkelijk zijn om een keuze te kunnen maken.

H.D. Verwoert & Zn Dalwagenseweg 43 | 4043 MT Opheusden | Tel: 0488 - 44 13 51 | info@hdvwonen.nl | www.hdvwonen.nl H.D. Verwoert en Zn.


MET VALLEI CAMPERS LUXE EN COMFORTABEL

Kies een camper, selecteer een periode en geniet! Die uitnodiging staat op www.valleicampers.nl. Op deze website biedt Vallei Campers Veenendaal u een zorgeloze vakantie in één van haar campers aan. Luxe, comfortabel en ruim in 4-persoons of 7-persoons. Voor een weekje of een lange camperreis, Vallei Campers Veenendaal zorgt ervoor dat alles tiptop in orde is. In principe hoeft u nergens naar om te kijken, want de campers hebben een uitgebreide basisinventaris, campernavigatie met camperplaatsen, kampeerstoelen en tafel, een fietsendrager, enz.

UITGESTIPPELDE REIS OF AVONTUUR Vallei Campers Veenendaal heeft zelf veel ervaring met ongedwongen en inspirerende campervakanties. Klaas legt uit: ‘Je kunt gaan en staan waar je wilt. De één stapt in een camper en zoekt het avontuur op door geen specifiek doel te kiezen, de ander heeft de reis nauwkeurig uitgestippeld en weer een ander gaat met een groep mee. Maar voor allemaal geldt: alles mag, niets moet en we zien wel... Met andere woorden, het ultieme gevoel van vrijheid geeft een campervakantie een absolute meerwaarde.’


‘Het gevoel van vrijheid geeft een camper­ vakantie een absolute meer waarde!’

VAN ALLE GEMAKKEN VOORZIEN De ruime en luxe campers zijn vrij jong of zelfs nieuw. Ze zijn van alle gemakken voorzien voor een heerlijk ontspannen campervakantie. Berg op, heuveltje af. Het is geen enkel probleem, want daar zijn de motors van de campers op berekend. Behalve dan je persoonlijke spullen, hoef je alleen je eigen bedlinnen, kussens en handdoeken mee te nemen. Als je een camper huurt in plaats van koopt, heb je wel de lusten, maar niet de lasten. Je kunt ‘m ophalen, kant-en-klaar en brandschoon. Je hoeft niet op zoek te gaan naar een stalling, of hoge onderhoudskosten te betalen. Dat is het gemak dat Vallei Campers u biedt! Dat is luxe en comfortabel. Lees op de website ook even de huisregels, handige links en praktische tips en u bent er helemaal klaar voor om een camper te huren.

VALLEI CAMPERS VEENENDAAL T. (06) 46 05 44 50 E. info@valleicampers.nl I. www.valleicampers.nl

REIZEN

op vakantie!

23


EEN WEEK ZONDER...

24

BLOG

EEN WEEK ZONDER…

plastic

Een week zonder plastic te gebruiken, dat heeft wat voorbe­ reiding nodig. Allereerst de keuze uit wánneer dat gaat gebeuren. Ik heb nog drie weken voor de deadline, waarin er elke week wel weer iets is dan het onmogelijk maakt. Die ene tijd van de maand, een gepland dagje uit winkelen of de verjaardag van de vriend. Uiteindelijk heb ik een week gevonden, beginnend in het weekend en eindigend op de vrijdag, dat het mij het best (lees: het minst slecht) uitkomt. Als tweede onderdeel van de voorbereiding hou ik een week lang in de gaten wat ik allemaal gebruik dat van plastic is, met alle schrikmomenten van dien. Waar ik eigenlijk had verwacht dat de week zou bestaan uit plastic verpakkingsmaterialen van voedsel vermijden en geen boterhamzakjes gebruiken, realiseer ik me dat dat misschien iets te naïef was. Zo zijn er toch veel meer producten die van plastic zijn, of omringd worden door een plastic verpakking. Een kleine greep: wasmiddel, tandenborstel, dagcrème, parace­tamol en toiletpapier.

In deze nieuwe rubriek gaat Janita Elings een week zonder een alledaagse vanzelfsprekendheid... en dat is toch lastiger dan verwacht!

Experts voorspellen dat plastic zo’n duizend jaar kan blijven bestaan.

TOILETPAPIER Alternatieven zijn er, dat is zeker. Alleen… het wordt me al gauw duidelijk waarom veel mensen maanden, al dan niet jaren, bezig zijn met toewerken naar een bestaan zonder plastic. Van de een op de andere dag, in je fulltime werkweek, besluiten “dat ook wel te kunnen” is niet zo makkelijk als het lijkt. Ter voorbe­reiding bestel ik één cruciaal product maar alvast online, namelijk veel-te-duur maar wel super ecologisch toiletpapier dat verpakt zit in karton. Een andere optie is om wasbare stoffen doekjes te gebruiken, alleen dat vind ik net een stapje te ver gaan. Goed, de week is begonnen en ik heb een heel weekend om alles voor de werkweek voor te bereiden. En dat duurt ook het hele weekend, want ja, de boodschappen doen is tien keer zo lastig, en producten als tandpasta, shampoo, deodorant en afwasmiddel moeten gemaakt worden van ingrediënten zonder plastic verpakking, namelijk kokosolie, maïzena, citroen(schil) en baking soda.


25 EEN WEEK ZONDER...

‘Het wordt me al gauw duidelijk waarom veel mensen maanden, al dan niet jaren, bezig zijn met toewerken naar een bestaan zonder plastic’

Ik kom erachter dat de blauwe buurtsuper tegenwoordig de aardappelen (zowel vastkokend, kruimig als zoet) per stuk verkoopt. En de gele con­­ cur­ rent heeft zo ook verschillende soorten noten, die je in een plastic zakje van de keten kan doen... Ik vul eigenwijs een zelf meege­ nomen stoffen zak. Hoewel de caissière een beetje vreemd opkijkt, vertrouwt ze me wel toe, dat ze nog één zo’n klant als ik heeft.

STOFFEN BROODZAK Voor veel dingen vind ik oplossingen: bio-afbreekbare vuilnis­ zakken, met een stoffen broodzak naar de bakker gaan, een tanden­borstel van bamboe en een handwas met biotex (uit karton) in plaats van de wasmachine laten draaien. Maar vooral heel veel dingen laat ik. Ik eet geen vlees, gebruik géén verzorgings­ producten zoals dagcrème en de vaatwasser blijft een week uit. Ik leer ook iets makkelijker te denken, want waar ik nergens pasta vind zonder plastic verpakking, neem ik genoegen met de macaroni in karton. En zo bestaat mijn eentonige week uit een ontbijt van yoghurt uit glazen fles met tap-nootjes uit de supermarkt, als lunch brood met zoet beleg (hagelslag, etc.) en het avondeten is vaak groente, een tonijnsalade of zelfgemaakte pasta.

Volgens de VN gaan er elk jaar 100.000 zeezoogdieren en 1 miljoen zee­vogels dood door afval op zee.

Er zijn veel momenten geweest dat ik toch neigde naar een uitzondering maken, bijvoorbeeld toen ik me tijdens het afwassen realiseerde dat het sponsje óók uit een plastic verpakking komt, de eerste ochtend dat ik nauwelijks functionerend mijn koffie wilde zetten en me realiseerde dat de koffiecupjes van

plastic zijn en toen ik erachter kwam dat “even snel boodschappen doen” na een lange dag onmogelijk was. Langer dan een week had ik het niet vol kunnen houden, want alle bijzondere dingen (bijvoorbeeld het verjaardags­ cadeautje van mijn vriend bestellen) hoefde ik slechts een paar dagen uit te stellen. De boterhamzakjes zijn inmiddels definitief vervangen door stoffen zakjes of een broodtrommel, maar ook veel dingen zijn weer terug bij af. De shampoo uit plastic is toch het fijnst, bijvoorbeeld. Achteraf vraag ik me wel af wáárom zoveel producten van plastic zijn of in het plastic zitten. Zijn de alternatieven te duur? Of is plastic gewoon het meest voor de hand liggend? Ik ben me bovenal veel bewuster geworden van mijn plasticgebruik en ik heb mezelf er nu een aantal keer op betrapt, dat ik het niet kan laten rondslingerend plastic op te rapen en in een afvalbak weg te gooien.

De afgelopen 10 jaar is er meer plastic gemaakt dan in de hele 20ste eeuw.


Technische groothandel

26

Hoveniers vinden bij Damitech alles wat zij nodig hebben voor de aanleg van beregening en vijvers, maar ook elektrische tuingereedschappen van merk DeWalt. Damitech was tot nu toe met name bekend als technische groothandel en leverancier van bouw- en installatiemateriaal voor aannemers, loodgieters, installateurs en doe-het-zelvers.

DAMITECH NU OOK ALL-IN-ONE SHOP VOOR HOVENIERS

PERSOONLIJKE AANDACHT Damitech groeit. Juist ook in de groene sector. ‘Dat komt’, volgens eigenaar Wouter Schouten, ‘doordat we alle hardlopers op voorraad hebben en anders door korte lijnen met onze leveranciers in no time onze klanten kunnen bedienen. Maar ook de sfeer is belangrijk. Iedereen voelt zich welkom en wordt direct geholpen. We spreken dezelfde taal als onze klanten en daarom klikt het. Onder het genot van een bakje koffie zoeken we graag met onze klant naar een goede oplossing voor zijn technische vraagstukken.’


BEREGENING EN POMPEN Corniek van IJmeren is specialist in beregening en pompen. Iemand die je bij wijze van spreken op zijn vakgebied niets meer wijs maakt. Ga je met hem in gesprek over DAB-pompen, dan weet je direct wat je er aan hebt, ‘solide, lange levensduur en zelden stuk’. Maar voordat Corniek een beregening of een pomp adviseert wil hij het liefst het naadje van de kous weten. ‘Wat is het doel? Het beregenen van een grote of kleine tuin? Als ik weet waar het over gaat, leg ik de juiste spullen zo klaar.’ Boomkwekers kloppen bij hem aan voor druppelbevloeiing op pottenvelden en fruittelers voor beregening als bescherming van de bloesem tegen de vorst. Met de juiste informatie kan hij maatwerk leveren. Daarnaast maakt hij op basis van de geleverde in­ formatie, of tuintekening een beregeningsplan op schaal.

27

KENNIS VAN VIJVERPRODUCTEN Collega Ron Verhoeven is echte groenspecialist qua opleiding, kennis en ervaring. Hij is goed thuis in alles wat met tuinen en beregening te maken heeft, maar ook is hij een heuse kenner van vijvers, vijverproducten, vissen en alles wat daarbij komt kijken. ‘Weet je, een vijver is een wereld op zich. Het hele systeem moet kloppen. Of je het nu over pompen, filters, slangen of reiniging hebt. Ieder facet is belangrijk. “Vijveren”, zeg ik altijd, is een leuke hobby. Daar moet je van kunnen genieten. Maar dat kan alleen als je kennis hebt van de materialen. Wij hebben zowel de kennis als de materialen in huis.’ Damitech profileert zich met een groot assortiment Oase vijverproducten.

BADKAMERS EN MEER Koffie krijgen we van Wim van de Pol, die op zijn beurt alles weet van PVC, installatiemateriaal, sanitair en dak- en zinkwerk. ‘Er gaat geen order de deur uit, zonder advies’, zegt Wim. ‘We zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en die kennis willen we delen.’ Hij vertelt dat aannemers of ZZP’ers hun klanten naar Damitech sturen voor een goed advies op het gebied van badkamers en sanitair. ‘Het leveren op maat is onze specialiteit.’

TUINGEREEDSCHAP OP ACCU Tussendoor worden we door Wouter bijgepraat over kunstgras, straatkolken, en tuingereedschappen. Damitech promoot DeWalt. ‘Snoerloos en zonder benzine, dus alles op accu’, zegt Wouter. Bij Damitech grijp je nooit mis, want wij zijn DÉ DeWalt-dealer met de grootste eigen voorraad, die de nieuwste snufjes op de voet volgt.’ Tenslotte. Damitech bezorgt thuis of op de klus. Een partner waar je op kunt rekenen!

DAMITECH BV Nijverheidsweg 5 4041 CK Kesteren T. (0488) 48 02 32 E. info@damitech.nl I. www.damitech.nl


WINNEN!

28

Gezond leesvoer! WINNEN

3x te

Vind jij een goede, gezonde levensstijl belangrijk? Of wil jij voor de zomer in shape komen? Dan kunnen deze boeken jou mogelijk helpen! Deze vijf inspirerende boeken voorzien jou van alle tips & tricks en overheerlijke recepten. Zo wordt een gezonde en actieve levensstijl wel héél makkelijk! KANS MAKEN? Like de Facebookpagina van Entree, www.facebook.nl/EntreeLifestyleMagazine, en stuur een mail naar winnen@elan-media.nl. Zet in de onderwerpregel de titel van het boek en in de mail een originele motivatie waarom je het boek wilt winnen en je naam en adresgegevens. De winnaars worden 25 april op Facebook bekend gemaakt.

2x ten

winne

3x te

winnen

GEZONDE FASTFOODRECEPTEN Wil je gezond eten, maar heb je weinig tijd? Dan is het kookboek Gezond Fastfood écht iets voor jou! Nora French, gezondheidscoach en moeder van een hongerig gezin, heeft 100 gezonde fastfoodrecepten op papier gezet. Je hoeft niet uitgebreid inkopen te doen, of lang in de keuken te staan. De recepten bevatten wél pure en onbewerkte ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn. Handig!

winnen

GEZOND OP HET WERK Ja hoor, dat kan! In FitFood at work werken de auteurs Sjanett de Geus en Maaike Rijk met simpele, effectieve eetrichtlijnen die het leven een stuk makkelijker maken! Heb jij moeite het veranderen van je voedingspatroon? Lees het hoofdstuk over de psychologie daarachter! Of wil jij vooral handige recepten? Blader dan snel door naar de makkelijke ontbijtjes, energieke lunches, quick & healthy diners en snacks! Eenvoudig, gemakkelijk en snel klaar.

COMMUNICEER MET JE OERBREIN Het nieuwste boek van bestsellerauteur Carola van Bemmelen ligt nu in de winkel. De Gelukkige Eter is geschikt voor iedereen die worstelt met de verslavende aspecten van onze voeding. Leer de geheime formule voor een effectieve communicatie met je oerbrein!

MÉÉR UIT JE TRAINING HALEN Het boek Fitnessfood van Christian Coates is een must voor de sporter. Dankzij de juiste voeding kun je nog meer uit je training halen! Het boek bevat eenvoudig te volgen eetplannen die zijn ont­worpen met specifieke doelen in gedachten: gewichtsverlies, duurzaamheid, spieropbouw of gewoon een gezonde levensstijl.

5x te

winnen ENERGIEKER DAN OOIT Positief, uitdagend en inspirerend: zo kun je het boek Geluksfactor 10 omschrijven! Auteur Carolina van Dorenmalen viel 15 kilo af door middel van gezonde voeding, sport en bewustwording. In 4 weken kan ook jij in beweging komen, gezonder leren eten, met jouw persoonlijke uitdagingen aan de slag en je energieker dan ooit voelen. Het boek staat boordevol handige wekelijkse voedings- en sportschema’s, boodschappentips, recepten en yoga-oefeningen.

3x teen

winn


smeedt emotie

Goudsmid Wilco van den Blink ontwerpt, smeedt, repareert en vermaakt sieraden. Zijn advies over edelstenen gaat vaak samen met het idee voor een ontwerp en materiaalkeuze. Hij verstaat de kunst van smeden van elk ontwerp in een draagbaar sieraad.

GOUDSMID WILCO VAN DEN BLINK Overste J.M. Kolffstraat 18 4041 CC Kesteren T. (06) 36 02 74 86 E. info@wilcovandenblink.nl I. www.wilcovandenblink.nl

GOUDSMID WILCO VAN DEN BLINK ‘Ik heb altijd al iets met mijn handen willen doen. Ik was verkocht toen ik in mijn havo-tijd een snuffelstage mocht doen bij een goudsmid.’ Wilco maakte zijn eerste ring en leerde werken met koper en messing. Hij schreef zich na drie jaar havo in bij de Vakschool Schoonhoven voor goud- en zilvers­ meden en haalde in 2011 zijn diploma. ‘Ik heb me direct in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel en ben voor mezelf begonnen.’ Veel klanten van het begin zijn vaste relaties geworden voor reparaties of een nieuw sieraad.

‘In zo’n ontwerp ligt de emotie van een opdrachtgever’, zegt Wilco. ‘We hebben tenslotte in alle rust met elkaar gesproken over de specifieke wensen om tot een idee te komen. Dat neem je mee als je er aan begint.’ De materiaalkeuze speelt ook een belangrijke rol. Moet zilver zijn of goud? Of misschien een combinatie van geel- en witgoud? Platina zelfs? Of met een edelsteen? Al die mogelijkheden komen in het persoonlijke gesprek aan de orde. ‘Samen iets bedenken is een uitdaging, maar het resultaat geeft je een voldaan gevoel.’ REPAREREN EN VERMAKEN Wilco kan helemaal opgaan in het maken van nieuwe sieraden. Toch vindt hij het repareren van bestaande stukken ook dankbaar werk. ‘Die sieraden hebben een geschiedenis die de klanten vooraf willen ver­ tellen. Dat maakt elke reparatie weer bijzonder. Een ring die iemand van vader of moeder heeft gekregen, een collier van oma, of de zegelring van opa. In ieder geval iets waaraan men bijzonder gehecht is.’ Bij het vermaken van sieraden komt de klant meestal zelf met een idee over wat het moet worden. Soms wordt het goud gesmolten om er een heel nieuw sieraad van te maken, een andere keer worden delen van het sieraad gebruikt en of wordt het stuk aangepast. Een bekend voorbeeld is het samenvoegen van trouwringen na een overlijden.

LIFESTYLE

GOUDSMID WILCO VAN DEN BLINK

29


WONEN

30

Nieuw logo VOOR WONINGINRICHTING VAN KOOTEN!

Het oude logo wordt door het reclame­ bureau van de pui gehaald. Rob kijkt vol trots naar het nieuwe bord in de nieuwe stijl die Woning­inrichting Van Kooten wil uitstralen. Het is de finishing touch op de gerestylede pui. Mooi, licht en fris. Dit is ook op de auto’s, werk­ kleding, tassen, visitekaartjes, website en sociale media doorgevoerd. Het plaatje is compleet. Om dit nieuwe logo te intro­ duceren en bekend te maken, hebben we een mooie like en win-actie opgezet. U kunt een waardebon van maar liefst €500,- winnen, te besteden in onze winkel.


Nieuwe kleuren in de showroom, thema kasten en de muren behangen met de laatste behangcollecties. Geregeld nieuwe collecties voor de ramen en de vloeren aangevuld met leuke interieuraccessories voor de finishing touch. Op de 400m2 winkelruimte werkt WVK aan de boodschap: ‘Voel je welkom, geen vraag is teveel, laat je adviseren en inspireren.’

‘Kijk op Facebook voor onze like en win-actie’

De doelgroep is breed; van starters tot senioren. WVK denkt ook graag mee met hoe ze u als klant kunnen ontzorgen; huizen leeghalen, verhuizen en opnieuw inrichten. In een tijd van drukte en hectiek is dit een vraag waar je in moet kunnen voorzien. Bij deze opdrachten werkt WVK samen met een aantal bedrijven, o.a. voor: behangen en schilderen, vloerverwarming installeren, de Structuur Organizer, DE STYListe Interieur en een verhuisbedrijf.

Het nieuwe logo omvat dit alles: duidelijkheid, structuur, kwaliteit en modisch stijlvol en tijdloos. WVK nieuwe stijl! Kom naar de gerestylede winkel die van binnen en buiten zegt wie ze zijn. Geheel volgens de laatste woontrends. Het vaste team van Rob bestaat al jaren uit trouwe collega’s, aangevuld door nieuwe enthousiaste medewerkers die zich herkennen in de vertrouwde cultuur van WVK. Kwaliteit en de klant staan centraal. Een gegeven waar zij bekend om staan en waarom ze al ruim 40 jaar succesvol zijn!

VAN KOOTEN WONINGINRICHTING Patrimoniumlaan 39-41 | 3904 AB Veenendaal | T. (0318) 51 44 57 E. info@woninginrichtingvankooten.nl | I. www.woninginrichtingvankooten.nl

31 WONEN

Rob, eigenaar WVK, wilde de restyling en de sfeer van zijn winkel ook terugzien in het logo. Hij heeft een eigen kijk en stijl op de woonmode van vandaag. Het werd tijd voor een imago verandering. Daar heeft hij bewust de tijd voor genomen. In kleine stappen, zodat zijn trouwe klanten niet plotseling in een geheel ander winkel terecht kwamen, want dat schrikt af. De winkel is eerst onder handen genomen, daarna de voorgevel. Het brainstormen over het nieuwe logo hebben we onlangs trots af kunnen sluiten. ‘Je moet blijven vernieuwen, dat is leuk voor de klant maar ook zeker voor jezelf. Zo zijn we ook gestart met de moodboard workshops op een leuke en eigentijdse manier, extra service voor bestaande en nieuwe klanten. Ze zijn druk bezocht, een succesvol avondje vol creativiteit en gezelligheid.’


VAKGARAGE

32

®

DE HAAS B.V.

verkoop nieuwe en gebruikte auto’s onderhoud en reparatie airco service altijd vaste lage prijzen

Vogelenzangseweg 43-45, 4033 AG Lienden Telefoon (0344) 60 22 50 E-mail: info@vakgaragedehaas.nl Internet: www.vakgaragedehaas.nl

WASSEN ZONDER KRASSEN

UW VAKANTIEPLEZIER BEGINT HIER!

,

,

Met een camper heeft u alles binnen handbereik. Tevens is de camper ideaal om verschillende steden of zelfs verschillende landen te bezoeken. WAAROM: U heeft alles bij de hand en kunt gaan en staan waar u wilt. Wilt u de camper compleet ingericht hebben met het gratis inboedelpakket of regelt u het liever zelf? Alles is mogelijk!

Kijk op de website voor meer informatie of bel vrijblijvend met Ellen van Zwetselaar: 06 - 51 91 35 58

WWW.ITRAVELCAMPERS.NL

Brinkstraat 11, Lienden | Telefoon: 06 - 51 91 35 58 | info@itravelcampers.nl


33 WONEN

Comfortabel

RAAMBEKLEDING KIEZEN Van Dam Wonen & Slapen is een oase van sfeer en beleving. Telkens een stapje voor in nieuwe trends en ontwikkelingen. Recent is er bij Van Dam, als een van de eersten in Nederland, de nieuwe Luxaflex® Inspiration shop geplaatst. In deze shop worden alle vormen van raambekleding efficiënt en toegankelijk ge­ presenteerd. De indrukwekkende framebar is uitgerust met een digitaal scherm en met productkaders die het zoeken makkelijk maken en de grote diversiteit aan Luxaflex® producten overzichtelijk tonen aan de shopbezoeker.

Van Dam Wonen & Slapen opent Luxaflex® Inspiration Shop

NABOOTSEN THUISSITUATIE Izak van Dam laat ons zien hoe je digitaal de thuissituatie kunt nabootsen. ‘Stel je voor dat je het ideaal vindt dat de raamdecoratie zich automatisch aanpast aan ieder moment van de dag. PowerView® maakt dit mogelijk. Het klinkt ingewikkeld maar het werkt super eenvoudig, we demonstreren graag het gemak van het systeem.’ Het biedt de mogelijkheid om met de PowerView® App op je smartphone of tablet de raambekleding te bedienen en de gewenste scènes te creëren.

Andere bedieningsvormen, materialen en stoffen komen ook uitgebreid aan bod, waarbij de lichtbeheersing en visuals in de Inspiration shop een belangrijke rol spelen. ANTWOORD OP ELKE VRAAG ‘De Luxaflex® Inspiration shop is het perfecte middel om de woonwinkel belevenis van onze klanten tot een ervaring te maken’, zegt Izak van Dam. Een overzichtelijke en efficiënte presentatie van de Luxaflex® producten is daarbij cruciaal. In onze Inspiration shop kunnen klanten direct de kwaliteit ervaren en wij kunnen ze antwoord geven op elke specifieke vraag.’ VAN DAM WONEN & SLAPEN Tielsestraat 103 | 4041 CS Kesteren | T. (0488) 44 12 98 E. info@vandamwonen.nl | I. www.vandamwonen.nl


RECLAME MET EL


CREATIEVE CONCEPTEN

VERFRISSENDE VORMGEVING

LAN.

PAKKENDE TEKSTEN

FLASHING FOTOSHOOTS

FRAAIE MAGAZINES

SPREKENDE WEBSITES

WWW.ELAN-MEDIA.NL


36

Een mooi en veilig huis › esseveld.nl

› kozijnen

› deuren

› dakkapellen

› tuinkamers

› zonwering

ELST (RHENEN) RIJKSSTRAATWEG 233 // LOOSDRECHT OUD LOOSDRECHTSEDIJK 69E // ZEIST DIJNSELBURGERLAAN 1-12 // (0318) 47 21 14

Alles voor uw vloer- en raamdecoratie

Voor een

sfeervol interieur facebook.com/HBWonen

Kerkdwarsstraat 1 | 4041 XC Kesteren | T. 0488 75 90 05 | E. info@hbwonen.nl | I. www.hbwonen.nl


37 MILIEU KATERNTITEL

DENK duurzaam, WOON DUURZAAM SNS HELPT JE OP WEG Een duurzame woning is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Misschien denkt u er ook weleens over om duurzame maat­regelen te nemen zoals bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak, een warmtepomp of isolatie in huis. SNS Bank helpt met kennis, kunde, advies en een relevant netwerk van duurzaamheidspartners. Met onze hulp en onze partners wordt de stap naar een duurzame woning eenvoudiger en bereikbaarder dan u denkt!

GA IN GESPREK MET SNS BANK ‘Veel mensen willen verduurzamen maar weten niet goed hoe dit aan te pakken,’ aldus Minko Garson, regiomanager bij de SNS Bank in Tiel, Rhenen en Wageningen. ‘Een gesprek met een van onze financieel adviseurs kan op dit vlak heel verhelderend werken waardoor een goed streven kan worden omgezet naar een concrete actie.’ ‘Wij werken samen met een uitgebreid partnernetwerk aan een gezonde en duurzame wereld. Dit netwerk van duurzaamheidspartners heeft de krachten gebundeld in een energiebesparingsplatform genaamd ‘slimwoner.nl’. Alle kennis en kunde op het gebied van het verduurzamen van een woning komen hier in samen. Minder aardgas en kolen gebruiken is het gezamenlijke doel. Zuiniger om gaan met energie of het zelf opwekken van schone energie is met de hedendaagse technologie eenvoudiger dan ooit. Dat maakt de overstap aantrekkelijk en zorgt voor een beter milieu, een energiezuinige woning (met gunstig milieulabel!) en een lagere energierekening.’

INVESTEREN IN VERDUURZAMEN ‘Wij hebben kennis van de financiële mogelijkheden rondom het investeren in duurzame energie. De besparing die je kunt realiseren door over te stappen op duurzame energie, is vaak meer dan toe­ reikend om de investering te kunnen financieren. SNS heeft specifieke programmatuur in huis om te berekenen hoeveel de investering in uw specifieke situatie bedraagt én hoeveel u bespaart in gasverbruik, CO2-uitstoot en uiteindelijk in euro’s op de energierekening. Hierdoor wordt het totale investerings- en verduurzamingsplaatje voor uw situatie direct helder en concreet.’ WEL ZO NORMAAL: DE SNS-WINKEL ‘In een van onze SNS-winkels bent u van harte welkom om verder te praten over duurzamer wonen. U kunt er (ook op zaterdag en op afspraak ’s avonds!) terecht voor een persoonlijk gesprek. Onder het genot van een kopje koffie of thee beantwoorden we graag al uw vragen!’

SNS BANK, RHENEN, WAGENINGEN EN TIEL Fred. van de Paltshof 16 | 3911 LB Rhenen | T. (030) 633 3000 | E. snsbank.rhenen@sns.nl | I. www.snsbank.nl


38

WWW.DEKEIJ.NL Tolsestraat 8 | 4043 KB Opheusden | T. 0488 - 44 33 24 | info@dekeij.nl Volg ons op Facebook

Rietdekkersbedrijf

Singer ‘Een klein bedrijf met kwalitatief hoogstaand werk’

Groenestraat 7 | 6669 DS Dodewaard | T. 0488 - 41 30 95 | M. 06 - 53 17 98 29 E. email@singerriet.nl | I. www.singerriet.nl | facebook.com/singerriet


BUNT STOFFERING IN OCHTEN WENST U MOOIE ZONNIGE DAGEN TOE!

WONEN

Maatwerk, vakkennis, betrouwbaarheid en persoonlijke aandacht. Aangevuld met de nodige dosis wooninspiratie. Met de zomer in het verschiet kan er dan ook maar aan één adres gedacht worden: Bunt Stoffering in Ochten! Waar ze u graag wegwijs maken in de wereld van woningstoffering en zon- en insectenwerende raambekleding. Laat de zon maar schijnen!

39

Bij Bunt bieden ze een keur aan mogelijkheden om uw woning te voorzien van prachtige raambekleding. Mooie zonwering en gordijnen ter aankleding van uw woning en tevens ter verkoeling van de steeds krachtiger wordende zon. En er zijn tegenwoordig zoveel mooie bevestigingsmogelijkheden en ophangsystemen dat er vast iets geschikts voor u bij zit. Neem nu het Easy Klik systeem. Met dit systeem kunnen Plissé Duette en Jaloezieën op het raam bevestigd worden door middel van een aluminium magneetstrip. Ideaal voor kunststof kozijnen, waar steeds meer huizen van voorzien zijn. HOUDT LASTPAKKERS BUITEN Niets is zo heerlijk als de ramen open te zetten en de verfrissende lentebries uw huis binnen te laten. Maar niets zo vervelend als insecten die de rust komen verstoren. Voorzie uw woning daarom tijdig van horren. Bunt Stoffering kan uw ramen van maatwerk horren voorzien, die bovendien nauwelijks opvallen door het extra transparante gaas. Horren zijn in vele varianten mogelijk waardoor het raam goed blijft sluiten en ze ook makkelijk weer te verwijderen zijn. GESLAAGDE TERUGBLIK OP WOON INSPIRATIEDAGEN Annelies Bunt: ‘Wat een zeer geslaagd weekend was dit weer, de Woon Inspiratie­dagen van 9 en 10 maart jongstleden; een fantastische opvolger van de Woon Inspiratiedagen van oktober 2017’. Hierbij was er een keur aan gastondernemers aanwezig om bezoekers te informeren en amuseren met een gevarieerd aanbod in producten en diensten. ‘Het werd een prachtige opkomst waarbij bezoekers gebruik konden maken van mooie acties en tevens kennis konden maken met ons kleine, persoonlijke team. Hier komt zeker weer een vervolg op’, aldus Annelies. BUNT STOFFERING Mercuriusweg 5D 4051 VC Ochten T. (0344) 70 10 23 / (06) 16 52 88 73 E. info@buntstoffering.nl I. www.buntstoffering.nl facebook.com/wijmakenvanuwhuiseenthuis instagram.com/buntstoffering


HET VOORBEELD

IeYst D et

g

Laten we vooropstellen: ik ben geen schildertalent. Desondanks dacht ik bij het zien van deze afbeelding dat ik dit vast wel zou kunnen, dus ik kocht schildergerei en twee blikken verf -want de witte verf had ik al- en ging aan de slag!

WANDSCHILDERING BERGEN DE THEORIE Stap 1: tekenen Dit is het leukste deel: je kunt je creativiteit de vrije loop laten gaan. Teken met een potlood op de muur hoe de bergen eruit komen te zien.

HET RESULTAAT

Stap 2: basiskleur Het is tijd om te verven! Je begint met nummer 1*. Dit is de één na lichtste kleur op de muur, en de basiskleur verf die je gekocht hebt. Stap 3: lichtste kleur Als deze af is, dan begin je met nummer 2*. Dat doe je door in een aparte mengbak je basiskleur met wit te mengen. Stap 4: donkerdere kleuren Vervolgens ga je door naar 3*, door in een grote emmer je basiskleur met zwart te mengen. Dit blijf je herhalen tot en met 8*. En voilà! Daar is je muurschildering. Zo, dat viel mee, in anderhalve dag is het klusje geklaard! * zie afbeelding kleurenpalet


DE PRAKTIJK

Stap 1: tekenen Ik begin met een al gewitte muur, zodat de muur niet onnodig veel verf opneemt en om het bovenste deel dan al wit is. Met een potlood maak ik een mooie muur­ tekening van hoe ik de bergen voor me zie. In mijn optiek al redelijk perfect, maar ik laat het nog even aan mijn vriend en een klussende vriend zien. Op het moment dat ik aan het schilderen ben, wordt er in ons nieuwbouwhuis namelijk druk geklust. Zij delen mijn mening niet. ‘Die ene moet hoger’, zegt klussende vriend. ‘Die ook’, zegt mijn vriend. Na het uitvogelen wat en waar zij precies bedoelen, beklad ik de muur verder met potlood. Gummen lukt niet op de muur, dus ik maak kruizen door de lijntjes die niet doorgaan. De commentaar-/ feedbackstroom blijft doorgaan en inmiddels is het erg onduidelijk welke lijnen nou wel goed is en welke niet. Dus besluit ik de bergachtige vormen met schilderstape af te bakenen en daarna te nummeren. Dat blijkt dé oplossing, opeens is het weer overzichtelijk. Skip potlood, kies schilderstape! Gebruik dat tape gelijk even om de zijkant van je muur te beplakken, op het punt waar de schildering moet stoppen. Stap 2: basiskleur Mijn verfkeuze, zandbeige van een tweederangs, maar desondanks duur merk, is een flop. De verfdikte is onmogelijk, waardoor ik met het schilderen óf te weinig verf op mijn kwast doe, met als gevolg dat ik geen scherpe lijnen kan verven. Óf ik heb een dikke drab van veel verf, waardoor er een vies, korrelig, zanderig effect -komt de naam zandbeige misschien daar vandaan?- op de muur ontstaat. Een tussenweg bestaat niet bij deze verf. En, elke keer dat ik een halve minuut bezig ben met de muur en terugkeer naar de verfbak, splitst de verf zich op in meerdere kleuren, ondanks meerdere malen heel goed mengen. Kortom: ik ben niet tevreden en ik uit mijn frustratie naar mijn vriend en verzoek hem de muur maar weer helemaal te witten. Ondertussen vind ik het zonde van de zwarte verf die we wel hebben aangeschaft, dus verf ik de onderste berglaag maar helemaal zwart, in plaats van zwart met een vleugje zandbeige. Dit is verf van het eigen merk van een bouwmarkt en blijkt perfect te zijn! Het is net wat dunner en je moet in totaal twee lagen verven, maar het ziet er mooi uit! Dus, denk ik, dan ga ik mijn basiskleur eens aanlengen met water. Het werkt niet en vervolgens ga ik terug naar de bouwmarkt en bestel ik de tweederangs-basiskleurverf wederom, maar nu van eigen merk. Eenmaal thuis, blijkt dat te werken. Eindelijk! Ik kan ‘beginnen’.

Met een kwast verf ik nauwkeurig de contouren van de bergen en met een roller verf ik het binnenste deel. Dat laat ik ongeveer anderhalf uur drogen, waarna ik de laag nog een keer verf. Stap 3: lichtste kleur Om te kijken of de lichtere verf precies goed is qua overgang, meng ik het eerst en verf ik een klein streepje langs de rand van de aangrenzende kleur. Dit laat ik drogen en zodra zichtbaar is dat het kleurverschil wel duidelijk is, maar niet te overdreven, verf ik het hele vlak. Natuurlijk ook weer tweemaal. Stap 4: donkerdere kleuren De basisverf doe ik in zijn totaliteit in een grote emmer en dat meng ik iedere keer heel voorzichtig en in kleine stapjes met zwart. Steeds doe ik eerst een streepje verf op de muur aangrenzend aan de vorige kleur en laat ik dit drogen. Hoewel ik erg geneigd ben om dit over te slaan, blijkt het wel noodzakelijk. De kleur lijkt nat donkerder en als deze opdroogt, kom ik er meerdere keren achter dat de kleur tóch te veel op de vorige lijkt. Even wat meer met zwart mengen, dus. Het onderste nummer, 8*, had ik al eerder uit zwart gemaakt. Volgens de afbeelding moet 8* bestaan uit 7* en meer zwart, maar ik ben al tevreden over hoe ‘mijn’ 8* eruitziet wat betreft kleurcontrast. En het voordeel is ook nog eens dat je, als je deze uit zwart maakt, niet nóg een keer hoeft te wachten tot alles droog is. Je kunt ‘m prima tussendoor verven!

HET OORDEEL

Mijn verfkeuze, zandbeige van een tweederangs, maar desondanks duur merk, is een flop

Oké, mijn beddengoed is niet ineens kreukvrij, zandkleurig en heeft geen bijpassende sfeervolle sprei. Daar moeten we maar even omheen kijken, en om precies te zijn naar de muur. En als ik die zie ben ik dik tevreden! En dat zonder schilder­ ervaring! Wat ik het mooiste van deze wandschildering vind, is dat het lijkt alsof de onderkant van elke ´bergenlaag´ lichter is dan de bovenkant daarvan, terwijl dit volledig gezichtsbedrog is. Bij mij duurde het geen anderhalve dag, maar drie dagen. Eén dag daarvan was ik bezig met het schetsen en ruziën met de verf en de andere twee van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat met het schilderen. Die laatste twee dagen was ik tussendoor ook met andere dingen bezig, omdat ik tijdens het drogen natuurlijk niet ging staan wachten. En, omdat ik zo tevreden ben over het eindresultaat, wil ik de ellende van stap twee ook wel weer vergeten. Mijn vriend niet, maar die heeft gelukkig geen inspraak in mijn eindoordeel. 4,5 van de 5 sterren. ZEER geslaagd.

Afbeelding kleurenpalet

BENODIGDHEDEN - Witte muurverf (1 á 2 liter) - Zandkleurige muurverf (10 liter) - Zwarte muurverf (10 liter) - Schilderstape - Kwast - Roller - Verfbak - Grote emmer

41 DIY GETEST

Dag 1: schetsen en ruziën met de verf


42

Onze nieuwe website is online:

www.reedoo.nl

Bent u toe aan een nieuwe sfeer in uw woning? Is het tijd voor een ander interieur? Hoe realiseert u dat? Wat is precies het geheim van een voelbare sfeer? Door een mix van ideeën, inspiratie, inbeeldingsvermogen, meedenken, jarenlange ervaring en uiteraard een uitgebreid assortiment weet Reedoo raad. Van de eerste indruk, keuze uit vele stoffen en stalen, de lichtinval, uw levensstijl, het ontwerp tot de uiteindelijke uitvoering in eigen beheer. Reedoo interieur + kleur in Opheusden maakt uw droom van a tot z volledig waar. Betrokken, betrouwbaar en met zorg. Al vanaf het eerste moment dat u de showroom binnenstapt zult u dit ervaren.

regelmatig interieurgerelateerde berichten op geplaatst worden. Deze worden dan ook via social media ondersteund. Op termijn willen we de website nog graag uitbreiden met aparte webshops, maar tot die tijd kunt u voor alles gewoon even bellen of mailen met Pleunis. Bijvoorbeeld voor uw reinigingsen onderhoudsmiddelen. Deze staan nu overzichtelijk vermeld op de bestelpagina.

Hulp bij het maken van de juiste keuze Wij van Reedoo interieur + kleur ondersteunen u niet alleen in de showroom zelf, we komen ook graag naar u toe om de situatie te bekijken. Nadat we bij u thuis zijn geweest volgt vaak een bezoek aan de showroom voor verdere invulling van

In lijn met onze visie en werkwijze

uw wensen. Eventueel maken we daarna nog een ‘moodboard’,

De ontwikkelingen op internet gaan zo hard dat we ook hier

bestaande uit stukjes stof plus een aantal kleursuggesties. Die

de stap moesten zetten. De oude website voldeed niet meer

kunt u dan thuis rustig bekijken en op u in laten werken. Meestal

en was nog gemaakt in de oude huisstijl. De huidige frisse

leidt dit tot een keuze waar u achterstaat. Nieuwsgierig naar de

look, onze werkwijze en het assortiment komen in de nieuwe

mogelijkheden? Bel dan direct met Pleunis via 0488 - 440905

website veel beter naar voren. Er is nu ook een weblog waar

of maak een afspraak via de website: www.reedoo.nl.

Breng ook kleur in uw interieur! Onze adresgegevens:

Openingstijden:

Hamsestraat 38 4043 LH Opheusden 0488 440905

Donderdag 10.00 - 17.30 uur Vrijdag 10.00 - 20.00 uur Zaterdag 10.00 - 16.00 uur

www.reedoo.nl


Special

43 TUINSPECIAL KATERNTITEL

TUIN VP

TUIN

special HANDIGE TIPS VOOR HET AANTREKKEN VAN VOGELS Binnenkort is het weer een drukte van jewelste in de tuinen door rondfladderende vogels. Entree geeft u 5 tips die de vogelpopulatie doen toenemen. 1. 2. 3. 4. 5.

Vogels verkiezen hoge bomen en dichte struiken. Een goede afwisseling in begroeiing biedt de vogels de keuze voor een veilig nest. Zorg voor variatie in voedsel (zaden) en een drinkbakje. Vogels rollen graag in droog zand, zorg voor zo’n heerlijk stofbadje. Nestkastjes zijn een goed alternatief voor een tuin met weinig begroeiing. Bevestig het op een schaduwrijke plaats. Weer katten uit uw tuin. Planten die citroengeur afgeven schuwen ze.


LTUINSPECIAL ETITNRETAK

4 44 4

Van Baal

Tuinhout

Ruim 30 jaar is Van de Bijl & Heierman actief in de groen-grijze sector. Steeds meer opdrachtgevers ontdekken onze kracht. Niet alleen bedrijven en (semi)overheden, maar ook scholen, openbare instellingen, zorgcentra, waterschappen, aannemingsbedrijven en bungalowparken. Uniek is dat wij alles in huis hebben om projecten compleet in eigen beheer uit te voeren. We hebben de kennis en de creativiteit. Maar ook ruim 80 vakbe­ kwame medewerkers en een uitgebreid machinepark. We ontwerpen, tekenen en calculeren, coördineren, realiseren en onderhouden. Indien gewenst, bieden wij alternatieven om uw budget sluitend te krijgen. Lakemondsestraat 13b | 4043 JC Opheusden t (0488) 44 30 93 | e info@vdbh.nl www.vdbh.nl

• • • •

Schermen Planken Palen Balken

• • • •

Vlonderdelen Regels Plaat materiaal Douglas hout

Van Baal

Tuinhout

Aanz ienlijk lager e prij dan b s ij tuinc entra !

(0488) 45 22 31

Aanzie n lagere lijk prij dan b s i tuince j ntra!

Ook verkoop van gebruikte bouwmaterialen!

Aanz ienlijk l agere •www.vanbaal-herveld.nl Schermen • Vlonderdelen prijs dan b • Planken • Regels ij t u i n • Palen Verbindingsweg 10 • Plaat materiaal Tel. (0488) 45 22 31 29 31 ce/n45 t r a ! 6674•DL Herveld Fax (0488) 45 35 32 Balken • Douglas hout verkoop@vanbaal-herveld.nl

www.vanbaal-herveld.nl


45

onze zorg! ‘Wij doen meer dan het aanleggen van een tuin’, zegt Gerbert van Dijk. ‘Onze specialiteit is het vormgeven van een compleet buitenleven.’ De visie van Van Dijk Buiteninrichting is gebaseerd op vier hoofditems: Van droom tot tuin. Ofwel het omzetten van wensen en mogelijkheden in een 3D-ontwerp, waarbij met een filmpje een inkijk wordt gegeven in de aan te leggen tuin. Aanleg met passie. Het aanleggen of renoveren van een particuliere- of bedrijfstuin met passie voor het vak. Vakkundig onderhoud. Periodiek onderhoud voor een blijvend mooie tuin en een tevreden opdrachtgever. Heerlijk buitenleven. De tuin, het verlengstuk van de woonkamer. Een tuin waarbij nagedacht is over de beplanting, maar ook over de volgende twaalf woorden: beregening, afscheiding, overkapping, blokhut, buitenhaard, tuinhuis, bestrating, veranda, fontein, waterpartij en verlichting. KWALITEITSNORMEN ‘Wij zijn een allround hoveniersbedrijf’, vervolgt Gerbert. ‘Wat ons wordt gevraagd op ons vakgebied, kunnen we maken. En dat moet er ook tiptop uitzien.’ Het is dan ook geen wonder dat de meeste opdrachten voortkomen uit mond-tot-mondreclame. ‘Van een klant, komt een klant’, zo drukt de jonge hovenier het zelf uit. Via de website komen eveneens veel aanvragen binnen. Maar Gerbert van Dijk is selectief, stelt zijn eigen kwaliteitsnormen en doet daar geen concessies aan. ‘Kwaliteit kun je niet voor elke prijs leveren en kwaliteit staat bij ons voorop.’ Hij haalt als voorbeeld aan dat bij het aanleggen van bestrating vorm en kleur een rol spelen bij het creëren van de juiste sfeer. ‘De bestrating is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van elke tuin. Natuurlijk is een vakkundige en zorgvuldige aanleg eveneens van doorslaggevend belang. Het gaat om het totale samenspel van factoren waarmee je het buitenleven tot het gewenste plaatje kunt maken.’

‘De tuin, het verlengstuk van de woon­ kamer’

TUINKEUR Tenslotte. Bij Van Dijk Buiteninrichting, een hovenier die je in je tuin wilt hebben, weet u zich verzekerd van de vijf zekerheden van het keurmerk Tuinkeur: professionaliteit, betrouwbaarheid, vakbekwaamheid, service en kwaliteit. VAN DIJK BUITENINRICHTING | Ambachtstraat 2 | 4051 AJ Ochten | T. (06) 53 79 54 85 E. info@vandijkbuiteninrichting.nl | I. www.vandijkbuiteninrichting.nl

TUINSPECIAL KATERNTITEL

UW TUIN IS


‘’ De Lingehof ‘’

voor een bijzondere Tuin- en Woon inspiratie!

LTUINSPECIAL ETITNRETAK

646 4

EXTERIEUR • Een breed assortiment fruit-, sier- en laanbomen in vele soorten en maten. • Heesters en alle soorten haagplanten. • Lei-, dak- en prieelbomen in div. maten. • Buitenplanten, potterie en tuindecoratie. • Terras / dakterras kunnen wij voor u aankleden. • Bloembakken op maat voor u gemaakt. • Sedummatten en -cassettes voor het dak en in de tuin: goed voor het milieu, isolerend en tegen ontkruid.

• 25 jaar ervaring en deskundigheid

INTERIEUR • Snijbloemen, kamerplanten en woondecoratie. • Streek- en boerderij producten. • Wij geven ook graag een goed advies om uw woning te stijlen, ook bij u thuis! • NIEUW: digitale klantenpas met extra voordelen voor de klant.

Cuneraweg 5a 4051 CE Ochten 0344 - 64 29 60

2e PAASDAG GEOPEND van 10.00 tot 17.00 uur

info@lingehof.com www.lingehof.com

Kuus Totaaltuinen, verrassend anders!

• Persoonlijke aanpak en betrokken bij de klant • Originele en praktische oplossingen • Creatief en doordacht ontwerp • Ruimte om zelf dingen te doen • Veranda bouw ingepast in tuinontwerp

Industrieweg 19 - Ochten

Bel voor een vrijblijvende afspraak! TUINONTWERP

Kuus (0488) Totaaltuinen, 48 10 40 verrassend anders! info@totaaltuinen.nl www.totaaltuinen.nl Eigenlijk zou u uw tuin wel aan willen passen. Maar hoe? En wat mankeert er nu eigenlijk aan? Is mijn tuin wel groot genoeg om er iets leuks van te maken?

TUINAANLEG

TUINBEPLANTING

Kuus Totaaltuinen heeft het antwoord op deze vragen. Sommige tuinbezitters zijn een beetje terughoudend om een hovenier in te schakelen. Dat hoeft helemaal niet, een hovenier kan meer voor u betekenen dan u denkt. Bovendien bieden wij oplossingen voor praktische hindernissen waar u zelf niet snel aan zult denken en voorzien wij uw tuin van de nodige creativiteit. Het optimaal benutten van de aanwezige ruimte, het verbinden van de elementen en een uitgebalanceerde beplanting zijn de hoofd ingrediënten voor uw nieuwe tuin.

TUINONDERHOUD

Ku

Indu Inter


47 Tuinaanleg Ontwerp Onderhoud Renovatie Bestrating Kees v.d. Dikkenberg Gerold v.d. Haar T. 06 - 53 41 48 42 E. info@butterfly-garden.nl I. www.butterfly-garden.nl

Tuincentrum

Van Binsbergen vof

Tuinplanten | Landbouwzaden | Bestrijdingsmiddelen | Alle soorten pootaardappelen en meststoffen. En alles voor uw groentetuin.

Broekdijk 31a | Kesteren | 0488 - 48 13 43

gezellige plek MET DEZE MAKKELIJK TE REALISEREN TIPS: •

Zorg voor voldoende afwisseling in vasteen potplanten.

Voor instant sfeer: hang een prikkabel of lichtsnoer op.

• Haal alle oude potten die je niet meer gebruikt uit de schuur, boor in de bodem een paar gaten en verf ze ton sur ton of in één kleur. Leuke planten er in en klaar! •

Vul een aardewerken (geverfde) grote bloempot met zand, dek af met mos en steek hier fakkels in.

Maak het tuinbankje gezellig met kussens, een vachtje of plaid.

Maak een hoekje met kruidenplantjes en ga de hoogte in. Een moestuinbak kan ook.

• Maak een daybed van wat gestapelde pallets, en matraskussens. •

Vul een waterdichte zinken of houten teil met water en leg er wat drijfplanten in.

Een terrashaard is altijd gezellig!

TUINSPECIAL KATERNTITEL

VERANDER UW TUIN IN EEN HANDOMDRAAI IN EEN


KOICENTERSHOP.NL

Dan is een bezoek aan onze speciaalzaak zeker de moeite waard! VOOR AL UW VIJVER, KOIVIJVER EN AQUARIUMARTIKELEN!

LTUINSPECIAL ETITNRETAK

8 48 4

Gemakkelijk en veilig uw vijver inkopen doen.

www.aquariumcentershop.nl website: www.aquariumcenter.nl

KOICENTER TIEL De grootste Koi- en o van de Benelux. vijverspecialist v +31 344 66 44 60 info@koicenter.nl www.koicenter.nl Newtonstraat 33-35 - 4004 KE Tiel Dinst/m vrij. van 10.00 - 18.00 uur Dins. Donderdagavond koopavond tot 21.00 uur Zaterdag van 9.00 - 17.00 uur

Ruim 7000 Koi- en vijverartikelen in onze shop

TWEEDE PAASDAG GEOPEND VAN 10.00 UUR TOT 17.00 UUR 2e

- Presentatie nieuwe zending Japanse Koi - Grote vernieuwde aquariumafdeling met exclusieve tropische vissen! - 20% korting op onze tropische vissen

Daarom is ook een reden - doorgroei mogelijkheden voor uw koi - altijd 5000 koi op voorraad - specialist in vijverbouw - deskundige medewerkers - grootste speciaalzaak van de benelux - compleet verzorgde Japanreizen

LEEGVERKOOP SHOWROOM Tuinmeubelen – Buitenverlichting – Potten – Parasols

i.v.m. verhu izin nu onze ge g hele showroom collectie voo

r aantrekk elijke prijzen. K ortingen van 30% t ot 80% Katei buitenwonen Oude Medelsestraat 7, Tiel 0344 - 63 28 56 info@katei.nl | www.katei.nl


Levering in Nederland, Duitsland en België

Eigen Boomkwekerij

Al�jd top kwaliteit

Lage prijzen

eigen keuken Bij het lenteklaar maken van onze tuin zullen de zakken tuinmest zeker niet in de winkelkar ontbreken. Maar wist u dat u met afval uit eigen keuken uw planten ook extra in de watten kunt leggen? Budget- en milieuvriendelijk!

De Bomenspecialist Leverancier voor hovenier en par�culier

Tielsestraat 89 | 4043 JR Opheusden | Tel 06 - 23 98 39 92 | Tel 0488 - 20 02 00 Fax 0488 - 20 02 01 | info@debomenshop.nl

www.debomenshop.nl

www.klaassenhekwerken.nl

Uit onze eigen smederij: • Inrijpoorten • Hekwerken • Balkonhekken • Raambeveiliging • enz. Alles op maat gemaakt! In onze showroom: • Brievenbussen • Tuinverlichting • Tuindecoratie • Cadeau-artikelen • Luxe tuinhaarden • Zonnewijzers • Luxe fonteinen • Nu ook poortautomatisering! • enz. Elst

A325

Aamsestraat

Industrieweg Oost

Ma t/m vr 8.00-17.00 uur Za 8.00-12.00 uur

Aamsestraat

Tot ziens!

Klaassen Bemmel

WWW.BUITENLAMPJE.NL is onderdeel van Klaassen Hekwerken • Voltweg 7 • 6662 PT Elst (Industrieterrein De Aam)

1. KOFFIEPRUT. Koffieprut is heel goede tuinmest. Het zit vol stofjes zoals kalium, stikstof en magnesium waar borderplanten als hortensia’s en rozen dol op zijn. Verspreid de koffieprut tussen de planten of schoffel het door uw tuin.

2. LEGE EIERSCHALEN. Eierschalen zijn erg kalkrijk. Maal ze fijn en verspreid het bij planten die extra kalk nodig hebben, bijvoorbeeld lavendel of een druivenstruik. Niet iedere plant houdt van kalk, dus eerst even checken.

3. KOOKWATER VAN EIEREN, THEE, AARDAPPELS EN GROENTEN. Voorzie de planten in uw tuin van afgekoeld, ongezouten (!) kookvocht. Het zit vol nuttige stoffen zoals bijvoorbeeld calcium of tannine en daar zijn veel planten dol op.

TUINSPECIAL KATERNTITEL

PLANTENVOEDING UIT

De beste �jd om bomen te planten is nu in het voorjaar

Klaassen Hekwerken Voltweg 7, Elst (0481) 37 12 39

49


La Vida loungeset

LTUINSPECIAL ETITNRETAK

0505

VOOR JOLANDA BEGINT DE ZOMER AL MET PASEN

2 e PAA EXTRA G SDAG EOPEND !*

VD GARDE KARIN incl. 2 krukjes LOUNGEN & DINEREN Lounge dining set Portland

6 royale fauteauils ROBUUSTE ALLURE King tuinset

TETE A TETE Felix tuinbank

Oliva, luxe set met teak tafel

€995 NU

€695

€1673 NU

€1295

ACTIEPRIJS

€99

DalwagensewegNU 17 Opheusden A15 afrit 36

€1395

KOM DE COLLECT IE VAN 201 8 BEKIJK EN

Met verstelbare tuinstoelen LEKKER BUITEN LEVEN Hartman tuinset Napoli

incl. loungestoel LOUNGEN IN ELKE TUIN Hilton hoekbank

ALL WEATHER LOUNGESET Prego loungeset

Nieuwgraaf 7 Duiven A12 afrit 27

Kanaalnoord 190 Apeldoorn A50 afrit 25

€1145 NU

€889

€1298 NU

€795

€1953 NU

€1295

0488 44 12 20 WWW.VDGARDE.NL

*MAANDAG 2 APRIL: Duiven & Apeldoorn vanaf 10:00 uur, Opheusden vanaf 12:30 uur.


51 TUINSPECIAL KATERNTITEL

HOVENIERSBEDRIJF VAN VOORDEN

realiseert uw tuinidee Hoveniersbedrijf Van Voorden is een allround en dynamisch bedrijf. Het vijfkoppige team is dagelijks bezig met de aanleg van (sier)bestratingen of het snoeien van bomen, heggen of struiken. Ook worden complete tuinen in 3D ontworpen en vervolgens gerealiseerd.

‘Dan doen we in nauw overleg met de klant. We inventariseren nauwkeuring de wensen, zodat hij of zij bij het zien van het ontwerp het ‘dit is mijn tuin’-gevoel krijgt. Met onze adviezen over kleur, beplanting en bestrating maken we het beeld compleet. Geen tuin die wij ontwerpen is hetzelfde, omdat de klant zelf een keuze maakt over de details en de accenten’, zegt eigenaar Art-Jan. 3D-TUINONTWERP Met een digitaal tuinontwerp in 3D krijgt u een goede impressie van uw nieuwe tuin. Van de sfeer, materialen, beplanting, lijnen en de ruimte. U stapt als het ware direct in uw nieuwe tuin. Bij zo’n prachtig ontwerp hoort natuurlijk een offerte op maat. VERZORGDE TUIN Het enthousiaste team legt bij opdracht de tuin in eigen beheer aan. Van beplanting tot en met de beregening. Netjes afgewerkt met de puntjes op de i. Van Voorden verzorgt natuurlijk ook het onderhoud of de renovatie van uw tuin. Het snoeien, bemesten, onkruidvrij houden of het opnieuw inplanten. Belt u maar voor een afspraak! HOVENIERSBEDRIJF A.J. VAN VOORDEN Matensestraat 64, 6669 CJ Dodewaard T. (0488) 74 51 07 E. info@vanvoorden-tuinen.nl I. www.vanvoorden-tuinen.nl


52

Alarm installaties Brandmeld installaties Camera installaties Telefooncentrales (VoIP) Intercom Systemen Data Netwerken

Uw specialist in telecommunicatie en beveiligingstechniek

Heijtech Dodewaard | 0488 44 28 02 info@heijtech.nl | www.heijtech.nl


Laatste trends

VAN DEN HATERT ZONWERING EN KOZIJNEN

Van den Hatert Zonwering en kozijnen is altijd op de hoogte van het nieuwste van het nieuwste op het gebied van zonwering. Kies je voor dit bedrijf, dan kies je ook voor goed advies, perfecte montage door echte vakmannen en gegarandeerde kwaliteit!

ROLLUIKEN OP ZONNE-ENERGIE Een rolluik op zonne-energie heeft geen kabels nodig vanuit de woning! Het rolluik laadt op met een zonnecel en zelfs bij beperkt daglicht blijft deze werken. Zonder meerprijs in vele kleurcombinaties beschikbaar. Als je voor een rolluik op zonne-energie kiest, ben je verzekerd van 7 jaar garantie en een topproduct dat vele jaren meegaat. KANTELBARE LAMELLEN De kantelbare lamellen van Activ’home zijn ideaal voor bedrijven die licht willen reguleren, maar wel de veiligheid willen hebben van een vergrendeld rolluik. Het rolluik is beveiligd tegen optillen en heeft de voordelen van de natuurlijke licht­ inval en goede ventilatie. Deze werken uiteraard ook op zonne-energie. OP AFSTAND Vanaf elke locatie je zonwering bedienen? Dat kan! Op de Tahomabox kun je tot 200 apparaten verbinden, van beveiligingscamera’s tot verlichting en natuurlijk zonwering. En dat zorgt voor optimale veiligheid in jouw woning! Of je nou op je werkt bent, of op een ontspannen vakantie: je kunt je huis volledig bewoond laten lijken. Zo kun je voor verschillende dagen een apart scenario instellen, of stel je vaste tijden in. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Een andere optie is een Connexoon: daarmee maak je van de smartphone een afstandsbediening. Deze is in combinatie met de daarbij horende Somfy IO-motoren tot 30 april in de aanbieding. Meer informatie? Neem contact op met Van den Hatert!

Vanaf elke locatie je zon­ wering bedienen? Dat kan!

STILLE HORDEUR Een hordeur kan ook stil zijn en dat bewijst het nieuwste model! Dankzij de magneetband is deze bijna geruisloos. Beschikbaar in meerdere standaardkleuren. MARKIEZEN MET ALUMINIUMKAP Het voordeel van een markies met aluminium kap is dat je het verschil niet ziet met een houten markies, maar dat het wel vele malen duurzamer is. Ook beschikbaar in structuurlak. VAN DEN HATERT ZONWERING & KOZIJNEN 44 Ri-Straat 1 | 4051 AP Ochten | T. (06) 22 21 75 15 E. info@jvandenhatert.nl | I. www.jvandenhatert.nl

HUIS & TUIN

EN VOORJAARSACTIES

53


54

TROUWRINGEN

2 HALEN = 1 BETALEN 15 februari t/m 15 mei 2018 HERENRING GRATIS

Twee locaties, Stijlvol trouwen TROUWT U DOORDEWEEKS?

ONTVANG 10% KORTING OP UW RECEPTIE OF FEESTAVOND

Kijk voor de aktiemodellen op: www.trouwringgratis.nl Vraag naar de voorwaarden! In samenwerking met een van de grootste trouwringfabrikanten

TROUWT U IN DE HERFST / WINTER?

ONTVANG UW BRUIDSTAART CADEAU ( GELDIG VOOR BEIDE LOCATIES VAN OKTOBER T/M MAART)

FREDERIK VAN DE PALTSHOF 42 0317616401

|

|

3911 LB RHENEN

INFO@JUWELIERHENDRIKSEN.NL

Restaurant de Hof: 0318-571213 | Restaurant Vendel: 0318-525506

W W W. D E H O F. N L | WWW.R E S TAU R A N T V E N D E L . N L

WWW.JUWELIERHENDRIKSEN.NL


CHRIS SCHILDERT

met precisie Chris schildert uw complete woning (binnen/buiten) of bedrijfspand en doet dit met precisie, vaardigheid en wat heel belangrijk is, voor een redelijk prijs. Chris garandeert zijn werk en zorgt dat zijn klanten tevreden zijn. Hij luistert naar zijn opdrachtgevers en vertaalt dit in een mooi en vak­kundig stuk stuk schilder-, saus-, of behangwerk.

Chris werkt met goede materialen en eersteklas verf, ook werkt hij regelmatig met prachtige kalkverven die uw ruimtes een rustieke en authentieke uitstraling geven. Hij heeft van alle a-merken duidelijke kleurkaarten zodat u eventueel uw kleuren zelf kan uitzoeken of met behulp van een kleurenconsultant waar hij nauw mee samenwerkt. Het aanbrengen van glasweefsel of authentiek Engels behang, niets is deze vakman teveel. Eventueel kan er een kleurenschema gemaakt worden waar u de uitgekozen kleuren kan zien en op welke delen ze aangebracht worden, zo blijft u betrokken. Zijn expertise resulteert altijd in goed vakwerk waar u tevreden mee zult zijn. Of het nu zakelijk of privé is, hij past zich aan aan uw wensen, alles kan besproken worden. Zakelijk en soms privé wordt er gevraagd of het in de avonduren of op zaterdag gewerkt kan worden, ook dit is geen bezwaar. Als u van plan bent binnenkort uw huis cq bedrijfspand te schilderen, aarzel u dan niet mij te bellen voor een vrijblijvende offerte.

CHRIS GERRITSEN SCHILDERWERKEN T. (06) 51 39 46 10 E. info@chrisgerritsen.nl | I. www.chrisgerritsen.nl

ALS HET

schoon MOET ZIJN

‘Verkopen is niet het moeilijkste van het vak. Het belangrijkste is dat de machine perfect aansluit op de behoefte’, zegt directeur-eigenaar Barry Pellegrom van De Kock Reinigingsmachines. ‘Het is bepalend wat een machine moet doen en hoe vaak. Daarom verzorgen we vaak eerst een demonstratie. Maatwerk is de basis voor een goed advies.’

De Kock Reinigingsmachines heeft al meer dan 30 jaar een staat van dienst in het verkopen, repareren en onderhouden van reinigings­ machines, hogedrukreinigers, veeg-/zuigmachines, schrob-/zuig­ machines, industriestofzuigers en compressoren. ‘Met de service en nazorg maken we het verschil’, zegt Barry, ‘Daar leggen we onze focus op. Met het dealerschap van Kärcher garan­deren we de kwaliteit van onze producten, maar we zorgen er eveneens voor dat de reinigingsmachines die we zelf ontwerpen en assembleren van hoge kwaliteit zijn. Dan heb je er ook jaren geen omkijken naar. En als een storing is, zijn we er als de kippen bij.’ De Kock Reinigings­machines heeft een groeiende klantenkring, globaal gezien in een straal van 50 km. Maar ook in Canada draaien er nu diverse hogedruk units. Het bedrijf heeft naam gemaakt, ook internationaal. Barry Pellegrom is er vanaf het begin bij betrokken geweest. Eerst als monteur en nu als eigenaar. Het reinigen zit tot in de haarvaten van de onderneming. Dat kun je zien aan in- en exterieur. Het ziet er allemaal spic en span uit. Dus het juiste adres!

DE KOCK REINIGINGSMACHINES Heuvelstraat 2 T1 | 4181 PT Waardenburg T. (0418) 65 17 85 | E. info@dekockreinigingsmachines.nl I. www.dekockreinigingsmachines.nl

55


De STYListe. interieur

56

KLEURADVIES VERKOOP STYLING MEUBELONTWERP PARTICULIEREN BEDRIJVEN

J-M van de Scheur Bouw metselwerk

timmerwerk

tegelwerk

stucwerk

exterieur RESTYLEN GEVELS AUTOBELETTERING

fotografie PORTRET FOTOGRAFIE

In ’t land 19 Tel. 06-51820358

 

4043 JM Opheusden info@scheurbouw.nl

info@destyliste.nl 06 - 46 07 1214

WWW.SCHEURBOUW.NL

Onze nieuwe winkel is geopend!

MBT1_2018 kwart 93 xKerklaan 136,5 2 (voormalige winkel van Niek van Hunnik Meubelen) te Opheusden. Wij zijn, na een half jaar verbouwen, verhuisd naar ons nieuwe pand aan de Kerklaan 2 te Opheusden. In onze 2500 m2 royale showroom kunt u terecht voor alle typen fietsen voor jong en oud, zowel nieuw als gebruikt. Profiteer nu van diverse openingsaanbiedingen en gedurende het seizoen van leuke acties. Kom gerust eens langs, de koffie staat klaar! U kunt bij ons terecht voor een groot aantal merken o.a: Sparta, Batavus, Flyer, Kalkhof, Velo de Ville, Stromer, Giant, Loeki, Johny Loco, Popal en nog veel meer...

Dikkenberg Tweewielers, dé elektrische fiets specialist van Midden-Nederland

Sparta Marathon LTD elektrische fiets. Met afneembare accu, 3 versnellingen. PRIJSDOORBRAAK met gratis fietsverzekering nu voor € 995,-

Flyer T5.1 met krachtige middenmotor van Panasonic € 2999,- + gratis accu upgrade 15 AH t.w.v. € 200,-

Batavus Fuze met een geruisloze Ion-motor in het achterwiel € 2599,+ gratis accu upgrade 500 wh t.w.v. € 250,-

Velo de Ville LTD met een sterke Bosch middenmotor in zwart of blauw van € 2299,- nu voor € 1999,-

Profiteert nu van diverse openingsaanbiedingen o.a. • Een GRATIS DAGJE HAPPEN EN TRAPPEN route naar keuze, inclusief diner. • Een GRATIS Enra 1-jarige FIETSVERZEKERING • Bij aankoop van 2 nieuwe elektrische fietsen een GRATIS DRAGER VAN SPINDER.

Cortina transportfietsen div. modellen een groot formaat mand gratis. Vanaf € 499,-

Kerklaan 2, Opheusden Telefoon 0488 - 44 13 76 www.dikkenbergtweewielers.nl

Target manhattan herenfiets 3 V in diverse maten mat zwart van € 599,- nu voor € 499,-

Aanbiedingen geldig zolang de voorraad strekt en voorbehoud van druk- en zetfouten.


57 WONEN

VERNIEUWDE SHOWROOM LEPPERS ZONWERING Leppers Zonwering is al meer dan 40 jaar een begrip in Veenendaal en staat bekend om de goede service en garantie. Eigenaar Jan Gerritsen kent het vak door en door. Omdat het bedrijf blijft ontwikkelen, was het tijd voor een nieuwe presentatieruimte. Hij nodigt u graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek in de vernieuwde showroom.

Als er bij Leppers Zonwering een belofte wordt gemaakt, dan Bij Leppers vonden ze het ook nu weer tijd voor verandering. De wordt deze ook nagekomen. Zeven jaar garantie op de buitenshowroom heeft namelijk een nieuw jasje ge­kregen. Hij is lichter zonwering is bijvoorbeeld een standaard bij deze specialist. Jan en oogt ruimtelijker dan voorheen en past helemaal bij de vertelt: ‘Wij kunnen deze garantie geven omdat wij 100% achter tijd. ‘Het assortiment is gewoon hetzelfde gebleven en beons product staan. Wij werken met gerenommeerde merken die staat nog steeds uit de kwaliteitsproducten die u gewend bent zichzelf al echt bewezen hebben in kwaliteit. van Leppers Zonwering’ Mocht het toch voorkomen dat er iets kapot benadrukt Jan. Dat is gaat, dan wordt het kosteloos vervangen. Ook waar het de vakman uitDat is waar het de vakman dat behoort tot onze service.’ eindelijk om gaat: zonuiteindelijk om gaat: weringen leveren waar NIEUWE PRESENTATIE zijn klanten jaren plezier In 40 jaar tijd heeft Leppers Zonwering de van zullen hebben. nodige veranderingen meegemaakt. De zon­ weringspecialist springt samen met zijn team in Nieuwsgierig geworden? op trends en de nieuwste technieken. Wat dacht Kom gerust een kijkje u van elektrisch te bedienen raamdecoratie? De nemen in de vernieuwde rolgordijnen zijn via afstandsbediening of de showroom. De koffie app op een smartphone op afstand te bedienen. staat klaar! Zo kunt u nóg meer genieten van uw zonwering.

zonweringen leveren waar zijn klanten jaren plezier van zullen hebben.

LEPPERS ZONWERING | Nieuweweg 85 | 3905 LH Veenendaal | T. (0318) 51 75 65 E. info@leppers.nl | I. www.leppers.nl


58

WEL de bloemetjes, NIET de bijtjes Insectenhorren voor deuren en ramen bestelt u tijdens de lente met 15% korting bij Rien van Barneveld. Daarbij krijgt u ook een bos bloemen van Valentino GRATIS! Ga naar www.rienvanbarneveld.nl/lente


59

MET DE BELEVING VAN GREEN3 Green3 scoort hoog in ontwerp en aanleg van tuinen met verrassend creatieve oplossingen en exclusieve elementen. Wij stellen Martin van Brenk graag even aan u voor.

De trotse eigenaar van het hoveniersbedrijf heeft vele jaren ervaring in het groen en heeft bovendien de studie Indoor & Outdoor Designing succesvol afgerond. Met zijn specialistische kijk op belevend groen (tuin), speels blauw (waterpartij) en exclusief grijs (sierbestrating) biedt hij met Green3 exclusiviteit tegen een aannemelijke prijs. Elk ontwerp legt hij zijn opdrachtgevers voor in een 3D-ontwerp en als extra hulpmiddel een 3D-filmpje, zodat men als het ware door de nieuwe tuin kan wandelen en om virtueel te beleven hoe het er na de aanleg uit komt te zien. KARAKTERISTIEKE DRAAI ‘Creativiteit is een individuele kwaliteit van iedere tuinontwerper, waarbij kennis en ervaring voor een meerwaarde zorgen’, zegt Martin van Brenk. ‘Wij letten in onze verkenning en het inmeten nauwkeurig op de omgeving en de stijl van een woning of bedrijfsgebouw. In ons ontwerp houden we sterk rekening met de wensen en ideeën van onze opdrachtgever, maar drukken er altijd onze stempel op door er een verrassende karakteristieke draai aan te geven. Dat bespreken we met onze opdrachtgever, om samen de puntjes op de i te zetten voor we tot het definitieve uitvoeringsplan komen. Uiteraard met een gespecificeerde en heldere offerte.’ Martin van Brenk noemt exclusiviteit een ruim begrip. ‘Maar door veel ruimtelijk inzicht en het toepassen van bepaalde technieken weten wij aan onze ontwerpen onderscheidende creatieve en unieke kenmerken te geven. We laten de tuin groter lijken dan die in werkelijkheid is. Bovendien gebruiken we bijvoorbeeld bij de aanleg van de sierbestrating hoogwaardige materialen, waarin we een breed assortiment kunnen voorstellen. Natuurstenen, betonstenen, gebakken stenen, keramische buitentegels of speciale terrastegels.’

GREEN3 Seringenstraat 18 4043 PK Opheusden T. 06 34 20 92 43 (Martin van Brenk) E. info@greenthree.nl I. www.greenthree.nl

GOEDE NAZORG Datzelfde geldt voor de aanleg van een vijver. ‘Als een relatie water in zijn tuin wil met het klaterend geluid van een fontein, hebben we daar voorbeelden van. Maar ook van strakke vormen of een romantische stroming.’ Zomaar een paar elementen uit de vele mogelijk­ heden waarover Martin van Brenk ons vertelt. Op de website www.greenthree.nl wordt u tot in de puntjes bijgepraat en kunt u diverse voorbeelden van tuinen bekijken. Van Brenk staat overigens bekend om de goede nazorg. ‘Op een willekeurige zaterdag bezoeken we maar zo wat relaties om even na de stand van zaken te kijken en wat tips te geven.’ Green3 is lid van branchevereniging VHG. Als u in zee gaat met een VHG-hovenier, dan kunt u rekenen op vakkundige aanleg of renovatie van uw tuin, deskundig advies en plan­ matig onderhoud. Als er iets misgaat, is er de garantie dat fouten en schade worden hersteld. Professionaliteit gegarandeerd!

HUIS & TUIN

Creatieve tuinontwerpen


De makelaar die je huis deskundig verkoopt en je uitnodigt op zijn feestje!

1e prijs Hangstoel

Swing

2e prijs Tuinierpakket 3e prijs Bloembollenpakket

JUBILEUMACTIE

Wie jarig is trakteert Van Schuppen Makelaars bestaat 50 jaar!

Uw woning verkopen met een deskundige

Ga je in april of mei met ons in zee voor de

en persoonlijke makelaar? Wij worden op

aan- of verkoop van je huis? Dan nodigen we

Funda gemiddeld beoordeeld met een 9,3.

je uit voor een feestelijk hapje en drankje! Neem vandaag nog contact op!

Tijdens deze bijeenkomst maakt iedereen kans op mooie prijzen!

HUISJE, BOOMPJE, FEESTJE!

Kerkewijk 55 Veenendaal

T 0318-519 157 info@vanschuppenmakelaars.nl www.vanschuppenmakelaars.nl

Profile for Alette  Keuken

Entree - voorjaar 2018  

Entree - voorjaar 2018  

Advertisement