Page 1

KESKI-POHJANMAA

Viikko 20 | Keskiviikkona 16.5.2018

www.kauppasuomi.fi

– kättä pidempää kaupantekoon Teema

Sataprosenttisesti suomalaiset

SAUNAVAUNUJEN SUOSIO VAHVASSA KASVUSSA

Mukana AutoSuomiteemasivut!

Työ ja talous, sivu 9

KauppaSuomi nyt myös nettilehtenä kauppasuomi.fi

Vinkkejä kevään juhlakoteihin s. 8-9

Autosuomi s. 57 Ford EcoSportin sporttinen tunnelma jatkuu myös ohjaamossa

AutoSuomi, sivu 4. Polkupyörähuollon ABC

Taloustavaraosaston esittely Makeimmat vinkit kesään!

Tällä viikolla Kärkkäisen mainoslehdessä:


KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

2

KESÄKUKAT PARHAIMMILLAAN!

Bendersin piha- ja muurikivet HETI VARASTOSTA!

KOKO VALIKOIMA Neudorffin luonnonmukaiset lannoitteet ja torjunta aineet Toukokuun Kampanja! Neudorffin Bio-Azet Nurmikkolannoite 10 kg + Vital Kalkki 10 kg

Yhteishintaan

3990€

 Kaikki kevään ja kesän kukat juhlaan ja arkeen  Hyötykasvien taimet; tomaatit,kurkut, paprikat, chilit  Puut, pensaat, havut, perennat  Kekkilän mullat, lannoitteet, katteet ja Koti & piha tuotteet  Sekä paljon muuta!

Avoinna Ark. 7.30-20, La 9-18, Su 13-18 Numersintie 2, Kannus. Puh. 044 546 1514 www.karpinviherkeskus.fi Seuraa puutarhan kesää ja kukkaloistoa Facebookissa ja Instagramissa

Paremman kahvin puolesta Tarjoukset voimassa 17.5. - 30.5.2017 Kahvinkeitin Wilfa Svart Precision WSP-2A

279,00€

Uutuus! Kahvinkeitin, jossa on huomioitu kaikki täydellisen kahvin valmistamisen edellytykset. Irrotettava vesisäiliö, edistyksellinen lämmitysjärjestelmä, uuttoajan säätö ja pumppu, joka tyhjentää keittimen kokonaan jokaisen syklin jälkeen. European Coffee Brewing Centren hyväksyntä ja Paulig kahvi-instituutin suositus. 5 vuoden takuu!

Kahvimylly Wilfa Svart WSCG-2

Classic nyt uusissa upeissa väreissä! Wilfa Classic on nyt saatavilla uusissa upeissa skandinaavisen maiseman inspiroimissa sävyissä terracotta, sininen ja harmaa. Näissä uusissa keittimissä on kaikki ensimmäisen luokan kahvinkeittimen ominaisuudet kuten tarkka lämpötila, uuttoajan säätö ja automaattinen puhdistusmuistutus. European Coffee Brewing Centren hyväksyntä. 5 vuoden takuu!

79,00€

Jauhaa kahvipavut valmistusmenetelmän mukaan viidellä hienosäädettävällä karkeusasteella. Terä jauhaa pavut murskaamalla taaten parhaan mahdollisen aromin jauhettuun kahviin. Paulig kahvi-instituutti suosittelee! 5 vuoden takuu!

NO

W W IT H

Kahvinkeitin Wilfa Classic 79,00€ hopea CCM-1500S ja valkoinen CCM-1500W Moderni skandinaavinen kahvinkeitin, jolla saat aina yhtä aromikasta kahvia muutamasta kupillisesta täyteen pannuun. European Coffee Brewing Centren hyväksyntä takaa, että keitin täyttää korkeat laatuvaatimukset lämpötilalle ja ajalle. 5 vuoden takuu! Kampanjahintaan Kärkkäiseltä vain rajoitetun ajan!

CMC-100TC Terracotta CMC-100BL Sininen CMC-100G Harmaa

119,00€


KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

3

– kättä pidempää kaupantekoon

Viikon nostot

Pääkirjoitus

TYÖ JA TALOUS 9

Suositut sauna- ja mökkivaunut näkyvät jo suomen teillä

Terveellinen kala tarvitsee modernin tuotteistamisen

M

onipuolinen silakka on aina kuulunut suomalaiseen ruokapöytään, mutta sen kulutus on viimeisten vuosikymmenten aikana vähentynyt selvästi. Kotimaisen kalan kokonaiskysyntä sen sijaan kasvaa. Kuluttajatutkimusten mukaan 95 prosenttia suomalaisista syö kalaa, ja 75 prosenttia haluaisi syödä sitä enemmän. Kalaa syödään Suomessa fileeksi laskettuna vuosittain noin 13 kiloa henkilöä kohti. Kotimaisen kalan osuus kulutuksesta on noin viidesosa.

ELÄMÄÄ JA ILMIÖITÄ 12 ELÄMÄÄ JA ILMIÖITÄ 6

Katriina Ahonen julkaisi neljännen kirjansa

Merihenkilöiden jalanjäljissä

Ongelma on kotimaisen kalan saatavuus. Meille tuodaan enemmän kalaa ulkomailta kuin kotimaan vesistä kalastetaan myyntiin. Tuhansien järvien maissa kalaa riittäisi, mutta kalastajista on pulaa nyt ja ennen kaikkea tulevaisuudessa. Kotimaisen kalan ympärille saisi varmasti kehitettyä uudentyylisiä tekemisen muotoja, jotka houkuttelisivat alalle sekä nuoria että kasvuyrittäjiä; uusia, ennakkoluulottomia tekemisen tapoja, joilla kala saataisiin kustannustehokkaasti ylös vesistöistä sekä kaupan että elintarviketeollisuuden käyttöön ja innovatiivisia tapoja saattaa kala helpossa ja toimivassa muodossa kuluttajien lautaselle. Nykyaikana ei liene mahdottomuus kehittää kalastamisen tekniikka sellaiseksi, että kylmyys ja muu epämukavuus eivät muodostu kynnykseksi kalastusammatin harjoittamiselle. Erilaiset kotiin vietävät ruokapalvelut ovat kasvussa. Mistä löytyisi innovatiivinen yrittäjä, joka perustaisi Kalavakka startup-yrityksen, joka jalostaisi tai jalostuttaisi kalan, pakkaisi tuotteet Kalavakka-koriin ja toisi kerran viikossa kotiovelle viikon kalat: tilauksen mukaan kalasäilykkeet, graavi- ja kylmäsavukalat, kalamurekkeet ja -pihvit sekä tuorekalafileet päivän paistoannoksissa pakastettaviksi.

rantaa diabeetikoiden sokerinsietokykyä. Kalan rasvat vaikuttavat positiivisesti vastustuskykyyn, luustoon, ihoon, keskittymiseen ja mielialaan. Lisäksi kalan sisältämillä omega-3 -rasvahapoilla on tulehduksia estäviä antioksidanttisia vaikutuksia. Runsas kalan syönti voi myös vähentää miesten eturauhassyövän riskiä. Hyvien rasvojen ja proteiinin lisäksi kala sisältää paljon vitamiineja sekä monia kivennäis- ja hivenaineita. Vitamiineista kalassa on runsaasti D-vitamiinia, josta meillä suomalaisilla on puutetta. Rasvojen laatua voisi verrata eläinten jalkojen määrään. Mitä vähemmän jalkoja, sitä pehmeämpää ja sydänystävällisempää on rasva. Nelijalkaisiin kuuluvat muun muassa possu ja nauta. Nelijalkaisissa on paljon kovaa rasvaa, kun taas kaksijalkaisissa, kuten kanassa ja kalkkunassa on enemmän pehmeitä rasvoja. Riistaa ei kuitenkaan voida verrata muihin nelijalkaisiin, koska riistaeläimissä on muutenkin vain hyvin vähän rasvaa. Kaikista parasta rasvaa löytyy jalattomista eläimistä eli kalasta. Pehmeää rasvaa on kalan ohella myös monissa kasviksissa, kuten avokadoissa, pähkinöissä ja siemenissä. Kala on meillä ikiaikainen luonnonrikkaus. Sen uudenlainen tuleminen muhii vesistöissämme. Kotimaisen kalan ympärille saamme myös mielenkiintoisia, myyntiä vauhdittavia tarinoita. Kalevalan Ahti, veden anteja hallitseva aaltojen kuningas sekä Vellamo, veen emonen, Ahdin lempeä ja ehtoinen emäntä suovat kyllä myös tarinallisia antejaan. Kalevalan kirjokannesta rokkaa aina niin menneisyyteen, nykyisyyteen kuin tulevaisuuteen, samoin kuin muista kansaperinteemme, kielemme ja kulttuurimme helmistä. Mikael Agricola kirjoitti vuonna 1551, että Achti toi vedestä kaloja: Achti wedhest caloia toi. Ahdin aarteet tarvitsevat nyt modernin tuotteistamisen. Saalisrikasta kalastuskesää kaikille KauppaSuomen lukijoille!

Kalan syöminen on lahja paisti omalle terveydelle, myös kansanterveydelle ja -taloudelle. Kalaa suositellaan syötäväksi 2–4 kertaa viikossa, kalalajeja vaihdellen. Aivot, sydän ja verisuonet rakastavat kalaa. Monien tutkimusten mukaan kalan säännöllinen käyttö vähentää sydän- ja verisuonitautiriskiä ja pa- Reetta Reinman

KOTI JA ASUMINEN

53 Grillikausi on alkanut

Julkaisutiedot Julkaisija J.Kärkkäinen Oy Osoite Ollilanojankatu 2 84100 Ylivieska Faksi (08) 425 744 Päätoimittaja Reetta Reinman Email toimitus@kauppasuomi.fi Verkkolehti www.kauppasuomi.fi Painopaikka Eteläinen, Lehtisepät Oy, Lahti Keski-Suomi, Lehtisepät Oy, Jyväskylä Keski-Pohjanmaa, Lehtisepät Oy, Jyväskylä Pohjoinen, Kaleva Oy, Oulu ISSN ISSN 2341-9377 Jakelualueet Eteläinen Keski-Suomi Keski-Pohjanmaa Pohjoinen

104 600 kpl 124 000 kpl 76 000 kpl 161 500 kpl

Aineiston toimitus Aineisto toimitetaan sähköpostilla osoitteeseen ilmoitukset@kauppasuomi.fi. Aineistovaatimukset valmiille aineistolle: PDF “Kärkimedia”. Aineistovaatimuksiin liittyviä lisätietoja voit kysyä numerosta 010 430 3390 (arkisin klo 9-16) tai verkkosivuillamme osoitteessa www.kauppasuomi.fi. Lehdellä on oikeus kieltäytyä julkaisemasta ilmoitusta. Ilmoittaja vastaa siitä, että lehdelle annetun aineiston julkaiseminen tapahtuu kenenkään tekijänoikeutta loukkaamatta ja ilmoitus on lakien ja asetusten mukainen. Ilmoitusten peruuttaminen ja reklamaatiot Peruutukset on tehtävä kirjallisesti (joko sähköpostilla, postitse tai faksilla) viimeistään mediakorttiin merkittynä aineistopäivänä. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista tai aineiston toimittamatta jättämisestä veloitetaan koko ilmoitushinta. Vuosisopimuksen purkaantuessa veloitamme sopimuksen mukaan. Ilmoitusten painoasua koskevat muistutukset on tehtävä kirjallisesti 14 vrk:n kuluessa lehden ilmestymisestä. Lehti ei vastaa ilmoitukseen tulleesta virheestä, joka johtuu puutteellisesta tai virheellisestä aineistosta, epäselvästä käsikirjoituksesta tai puhelinvälityksestä. Suurin vastuu ilmoituksen poisjäännistä tai julkaisemisessa tapahtuneessa virheessä on enintään ilmoituksen hinta.

Markkinointi ja myynti Eteläinen, Risto Isohanni 044 530 1834, risto.isohanni@kauppasuomi.fi Keski-Suomi, Samuli Savela 050 4202 059, samuli.savela@kauppasuomi.fi Keski-Pohjanmaa, Samuli Savela 050 4202 059, samuli.savela@kauppasuomi.fi Pohjoinen, Jaana Laakko 0500 797 322, jaana.laakko@kauppasuomi.fi Valtakunnallinen, Samuli Savela 050 4202 059, samuli.savela@kauppasuomi.fi Sivunvalmistus J. Kärkkäinen Oy / Mainostoimisto Jakelu KauppaSuomen jakelusta vastaa Suomen Suoramainonta ja Posti. Palautetta jakelusta voi antaa numeroon 02 9001 0045 (Pohjoisen ja Keski-Pohjanmaan ja Keski-Suomen painokset) sekä 02 9001 0043 (Eteläinen painos).


KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

4

AUTOT JA LIIKENNE 74-vuotias perheyritys Järvisen pyörä ja urheilu toimii kolmannessa polvessa

Polkupyörähuollon ABC Järvisen pyörä ja urheilun kauppias Ville Järvinen kertoo KauppaSuomi-lehden lukijoille keväisen polkupyörähuollon peruskohdat, kymmenen kultaista sääntöä. rasvan ja pinttyneen lian pois ottava pesuaine, pesuvälineenä paras on tiskiharja. ahdessa Rauhankadulla Järvi– Olemme kokeilleet montaa eri sen pyörä ja urheilussa on lai- puhdistusainetta, Würthin valikoitettu polkupyörät kesäterään mista olemme löytäneet parhaiten yli 74 vuoden ajan. toimivan, Ville kertoo. – Pappani perusti aikoinaan perheyrityksemme, kertoo Järvisen Pyörä ja Urheilun yrittäjä, kauppias Ville Järvinen. Kauppiaan lisäksi Järvisen pyörä ja urheilu työllistää viisi henkilöä. Maaliskuun puolivälistä kesäkuun alkuun liikkeessä käy vipinä, kun asiakkaat huollattavat polkupyöriä kesän kurvailuihin. – Sesonkiaikana jonot ovat sen verran pitkät, että pyörä viipyy viikon verran meillä huollossa. Pikahuollot teemme samana päivänä, Ville lupaa. Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Risto Isohanni

L

VILLE tiivistää heillä liikkeessä tehtävän polkupyörähuollon pääkohdat: keväthuollon kymmenen kultaista kohtaa. Kaikki alkaa polkupyörän huolellisesta pesemisestä ja sen eri osien puhdistamisesta. – Lämmintä vettä sekä laadukas

”– Lämmintä vettä sekä laadukas rasvan ja pinttyneen lian pois ottava pesuaine, pesuvälineenä paras on tiskiharja.”

kuluneet osat vaihtaa uusiin; jos saa ja jos renkaat vaativat uusimista, niin uusimme ne huollon yhteydessä. – Tärkeää on tarkistaa myös renkaiden ilmanpaineet. HYVIN toimivat jarrut ovat polkupyöräilijän tärkeä turvatekijä. – Kokeilemme ihan manuaalisesti jarrujen toimintaa. Tsekkaamme jarrupalat ja vaijerit. Rasvaamme vaijerit, jos ne ovat kuivat. Uusimme molemmat sekä jarrupalat että vaijerit, jos huomaamme niissä kulumia. – Nestejarrut ilmataan, tarkentaa Ville.

VAIHDEPYÖRIEN kohdalla tarkistetaan ketjujen ja rattaiden kunto. Mikäli ne ovat kuluneet, ne uusitaan. – Olennaista vaihdepyörissä on, että vaihteiden voimansiirto toimii moitteettomasti. – Vaihteiden vaijerit pitää olla herSEURAAVAKSI polkupyörälle teh- kät, jotta vaihteet vaihtuvat sujuvasti. dään ulkoinen tarkastus. Jäykät vaijerit öljytään tai uusitaan. – Erityisen tärkeä on tarkistaa renkaat; onko niissä kulumia tai hauras- POLKUPYÖRÄN etu-, keski- ja tatumia. Kysymme asiakkaalta, kun hän ka-akselit pääsevät myös tarkastelun tuo pyörän meille huoltoon, saako kohteeksi.

Suuri Polkupyörähuutokauppa pidetään Lahdessa Launeenkatu 2:ssa lauantaina 26.5 klo 12.00. Myytävinä oleviin 50 pyörään voi tutustua klo 11.00 alkaen. Meklarina toimii selostajalegenda Antero Mertaranta.

– Uuden pyörän luovutuskuntoon laittaminen on tärkeää, sanoo Järvisen pyörä ja urheilun kauppias Ville Järvinen.

– Jos akseleissa on ”roinaa tai klap- tannus lähtee 79 eurosta. pia”, ne korjataan tai uusitaan, Ville toteaa. JÄRVISEN pyörä ja urheilussa on myynnissä kattava valikoima polkuKAUTTAALTAAN koko polku- pyöriä ja niiden varaosia, myös sähpyörässä kaikki ruuvit ja mutterit köpyöriä toistakymmentä eri mallia. kuntotarkistetaan ja kiristetään. Ville Järvisen mukaan olennaisin Polkupyörän takana ja edessä pitää asia sähköpyörän valinnassa on kiinheijastimien olla kunnossa, niiden nittää huomiota moottoriin, sen pikunto myös tsekataan. tää olla tarpeeksi laadukas. Soittokello kokeillaan, jotta sen – Sähköpyörän valintaan vaikuttaääni kuuluu riittävän kovaa ja kauas. vat myös ajettavaksi suunniteltujen – Polkimet eivät saa vipata suun- matkojen pituus ja laatu: eli ajetaantaan eikä toiseen, niiden kunnon ko kadulla vaiko maastossa. tarkistaminen on myös tärkeä huolPolkupyörien lisäksi Järvisen pyörä ja urheilu myy ja huoltaa maastohiihtotoimenpide, Ville sanoo. tosukset ja jääurheiluvarusteet.  • JÄRVISEN pyörä ja urheilu huoltaa kaikki peruspyörämerkit. KauppaSuomi– Itse tehtyjä sähköpyöriä tai ”hallehdessä seurataan pissähköpyöriä” emme kuitenkaan ota huoltoon, koska niihin on erittäin vuonna 2018 vaikea saada varaosia, Ville perustelee suomalaisia linjausta. työnsä ääressä. Perusvaihdepyörän huollon kus-

Amerikanautot hurmasivat perinteisessä kevätnäyttelyssä

A

merican Car Drivers of Kokkola järjesti perinteisen, jokakeväisen American Car Show´n 21.–22. huhtikuuta Kokkolan Urheilutalolla. Näyttelyssä oli esillä noin 70 harrasteajoneuvoa, joista puolet oli autoja ja loput polkupyöriä, mopoja tai moottoripyöriä. TASOKASTA pohjanmaalaista ajoneuvoharrastamista esittelevässä tapahtumassa ei ollut tänä keväänä varsinaista teemaa, näyttelyssä tuotiin esille monipuolisesti autorakentami-

sen eri tyylisuuntia. Näyttelyssä oli esillä kalustoa aina tarkasti entisöidyistä museoajoneuvoista radikaalisti rakennettuihin useampi tuhatheppaisiin kiihdytyskilpureihin. Ikärakenteen osalta pääpaino oli 1950- ja 1960-lukulaisissa nelipyöräisissä, toki esillä oi paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää, kuten1930–40-lukulaisia tekniikaltaan modernisoituja Rodeja ja koriltaan maukkaasti muokattuja Kustomeita. Kaksipyöräisistä etenkin Harley-Davidsoneja oli esillä mukavasti, joukossa oli britti- ja japsipyöriäkin.

Rauno Qvickin -58 Buick Cenrury HardtopCoupe 364 on entisöity tarkasti alkuperäisasuunsa. Auton pinkkiväri ja upeasti kiiltelevät, runsaat kromiosat muodostavat maukkaan kokonaisuuden.

Näyttelyn oheisohjelmaan kuului Pin Up Show, jossa näyttävän näköiset BonBon Bellas -ryhmän naiset tanssivat 1950-luvun musiikin tahdissa ja esittelivät tälle aikakaudelle tyypillistä pukeutumistyyliä. Tämän jutun kuvissa olevat, viime vuonna näyttelyissä eri puolilla Suomea kuvatut amerikanautot olivat esillä Kokkolan huhtikuisessa näyttelyssä.

Irene ja Veli-Matti Backmanin radikaalia Rodi-rakentamista edustavan -38 GMC Pick Upin kattoa on madallettu. Autoon on asennettu ilmajousitus, jonka avulla alustan korkeutta voidaan säätää.

käytössä kymmenisen vuotta. Muutama vuosi sitten yhdistys NÄYTTELYN järjestäjä American Car otti Vappucruisingissa käyttöön ns. Drivers of Kokkola on vuonna 1987 ”30-vuotissäännön” eli Vappuajoon perustettu rekisteröity yhdistys, jonka kotipaikka on Kokkola. Yhdistyksen tavoitteena on tukea ja edistää amerikkalaisten autojen harrastamista. Näyttelyn lisäksi yhdistyksen vuotuisiin päätapahtumiin kuuluu vappupäivänä järjestettävä Vappucruising. Jäseniä yhdistyksessä noin 40. AMERICAN Car Drivers of Kokkolan järjestämä Vappuajo ajettiin ensimmäisen kerran Kokkolassa 1980-luvun lopulla, niin reitti kuin kokoontumispaikatkin ovat vaihdelleet vuosien saatossa. Nykyinen reitti on ollut

saa osallistua vain 30 vuotta ja sitä vanhemmalla neli- tai kaksipyöräisellä. Tänä vappuna osanottaja-autoja oli Vappuajossa yli 250.  •

Tämä härski -61 Mercury ”Suicide Comet” on entinen Ruotsissa rakennettu kiihdytysauto, joka on kokenut uuden tulemisen Tomi Kankaan osaavissa käsissä. Remmiahtimella ruuditettu 460-kone pitää huolen, että upeasti erikoismaalattu auto liikkuu tarvittaessa vähintäänkin vihaisesti.


KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

5

TARJOUKSIA

Avoinna 1.5.-30.8. klo 10-20 joka päivä Syyskuussa varauksesta Aikuiset 10 €, lapset 8 € (alle 3 v. ilmaiseksi)

TARJOUKSEMME ja

Kultaiset KIHLASORMUKSET

KoKo perheen viihtyisä retKiKohde!

Alk. / kpl

99€

VERKKOKAUPPAMME netissä: www.seponkulta.fi

Suositut kultaiset Diamond Kiss KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ TIMANTTISORMUKSET

Diamond

KISS of Finland

Suositut SOLMIONPIDIKKEET

39€

(49,00)

hop

Diamond

KISS

stä terä

eaa

69€

of Finland

Kaunis YO-kuvakehys lyyralla

RIEMU EELIS ALEKSI

26 €

74,-

85,-

350 eläintä - 50 eri eläinlajia

Tarhan uusimpia eläimiä ovat Jaco-papukaija, kilit ja laamat

Hyvä valikoima YOLYYRIA

OSTAMME KULTAA

M

7€ 1990

Sepon Kulta www.seponkulta.fi

ajoitus • Kukkamyynti • Linnaka hv ökkim

PARISTON Alk. Suosittu VAIHTO JUHLAranneRUUSU kelloon (23,90)

Rantakatu 8 ja PRISMA keskus, KOKKOLA Prismacenter, PIETARSAARI ja Kauppakeskus Kärkkäinen, YLIVIESKA

io

kaiverruslaatalla

metallia


KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

6

ELÄMÄÄ JA ILMIÖITÄ Merkkihenkilöiden jalanjäljissä

Suomalainen suurmies, rakastava puoliso ja isä J.V.Snellmanin kotimuseossa Kuopiossa 1800-luvun säätyläisperheen tarina sykkii käsin kosketeltavana. Talossa leijuu Suomen historiaan monella tapaa jälkensä jättäneen suurmiehen henki. Teksti ja kuvat: Tarja Lehtola

J

Kihlauksesta Snellman on itse kertonut näin: ” Tyttö oli houkuttelevan kaunis, lempeä ja vieno. On vaikea löytää sellaista, joka on houkutteleva ja ilman sitä ei minun iässäni ja oloissani liikuteta sormeakaan koko asian hyväksi”.

ohan Vilhelm Snellmanin asuinpiiri oli poikkeuksellisen laaja. Hän syntyi Tukholmassa, vietti lapsuutensa Kokkolassa, kävi koulun Oulussa, opiskeli Turun ja Helsingin yliopistoissa ja asui myöhemmin Kuopiossa. Kuopiosta JO ENNEN aviosäätyyn astumistaan Snellman löysi elämänsä rakkauden. Snellman oli kokenut ainakin yhden vakavan rakastumisen, ja sen aiheutSNELLMAN oli vuonna 1843 Kuopi- tamat sydänkivut. Jäljelle jääneen kiroon tullessaan 37-vuotias poikamies. jeenvaihdon perusteella Snellmanin Marraskuussa 1845 hänet vihittiin ihastuksen kohteen isä ei ole uskaltaavioliittoon 17-vuotiaan kuopiolaisen nut antaa tyttärensä kättä miehelle, apteekkarin tyttären Johanna Lovisa koska on pelännyt hänen joutuvan Wennbergin kanssa. niin huonoille päiville!

Snellmanien kotitalo on tyypillinen 1800-luvun puolivälin kuopiolainen säätyläisperheen talo.

Liekö myöhemmin lyhytnäköisyyttään katunut, sillä sulhasehdokas oli sentään mies, joka päättäväisyydellään ja tarmollaan sai aikanaan aikaan Suomelle oman rahayksikön.

kirjoittaa veljelleen: ”Kaikki tapahtui yhdessä viikossa. Istun tässä maahan lyötynä, viiden äidittömän ympäröimänä, joista vanhin ei ole vielä 11 vuoden vanha, nuorin on 20 kuukauden ikäinen. Lempeä, kärsivällinen, ENSIMMÄISEKSI yhteiseksi asun- hellä äitimme oli vasta 29-vuotias. noksi tuore aviomies vuokrasi vuon- Eilen veimme kaivattumme hänen

KUKA?

Johan Vilhelm Snellman * syntyi 12. toukokuuta 1806 Tukholmassa, kuoli 4. heinäkuuta 1881 Kirkkonummella * filosofi, kirjailija, sanomalehtimies ja senaattori * Suomen markan isä * sai aikaan asetuksen suomen kielen oikeuksista J. V. Snellmanin kotimuseo, Snellmaninkatu 19, 70100 Kuopio

MERIKAPTEENI-ISÄNSÄ takia merenkulkukulttuurin keskellä kasvanut Snellman laati rautatiesuunnitelman yhdistääkseen sisämaan rannikkoon, jolloin ihmiset, tavarat ja tiedot pääsivät liikkumaan maasta toiseen. Snellman vaikutti ratkaisevasti siihen, että saatiin aikaan asetus suomen kielen oikeuksista. Hän saattoi päätökseen Suomen rahauudistuksen ja Suomi sai oman rahan, markan vuonna 1865. Niinpä J. V. Snellmanin päivää 12. toukokuuta on vietetty leposijaansa pikku Magdalenan vie- vuodesta 1978 lähtien myös suomareen, jonka vuosi sitten laskimme laisuuden päivänä. • hautaan kahden vuoden ikäisenä”… Snellman itse eli vielä 24 vuotta KauppaSuomivaimonsa kuoleman jälkeen.

”– Snellman laati rautatiesuunnitelman yhdistääkseen sisämaan rannikkoon, jolloin ihmiset, tavarat ja tiedot pääsivät liikkumaan maasta toiseen.” na 1927 rakennetun talon, joka käsitti salin, viisi kamaria, keittiön sekä eteisen. Asuinneliöitä rakennuksessa on 122. Snellmanit asuivat talossa vuoteen 1849. Tuona aikana perheeseen syntyivät vanhimmat lapset Hanna ja Anders Henrik. Rakennus on tyypillinen 1800-luvun puolivälin kuopiolainen säätyläisperheen asuintalo aumakattoineen ja kuusiruutuisine ikkunoineen. Snellmanit teettivät rakennuksessa ennen muuttamista ja asuinaikanaan erilaisia sisätilojen kunnostuksia, esimerkiksi lattioiden ja seinien maalauksia.

J. V. Snellman viiden aikuiseksi eläneen lapsensa kanssa ikuistettuna harvoihin hänestä otettuihin valokuviin. (Kuva: Snellmanin kotimuseo)

Snellmanien aikaiset seinäpintojen kerrostumat suurelta osin löytää. Lisäksi restauroinnissa olivat apuna Snellmanien kirjeet, joissa käsitellään kodin sisustamista ja kunnostamista

J. V. SNELLMANIN asuintalon restaurointityöt museoksi aloitettiin vuonna 1980 ja museo avattiin yleisölle kesällä 1981. Talo on rakennettu vuonna 1827. Vaikka rakennus ehti olla Snellmanien jälkeen noin 130 vuotta muussa asuinkäytössä, voitiin

lehden juttusarjassa Merkkihenkilöiden jalanjäljissä seurataan suomalaisten merkkihenkilöiden elämää.

Snellmanin päivää ja suomalaisuuden päivää vietetään 12. toukokuuta. Se on liputuspäivä.

SNELLMANIT hankkivat ensimmäiseen yhteiseen kotiinsa uudet huonekalut. Nämä kodin alkuperäiset huonekalut ovat varsin suurelta osin säilyneet. Ne on saatu esille museoon Snellmanin suvulta ja Suomen kansallismuseolta. Osa huonekaluista on vieläpä alkuperäisillä paikoillaan. Tietoja huonekalujen sijainnista oli saatu muun muassa sen ansiosta, että aikanaan talossa vieraillut nuori nainen oli kertonut kirjeessä ystävälleen Snellmanien kodista ja liittänyt mukaan tekemänsä piirustuksen. PITKÄ EI ollut kuitenkaan Snellmanin ja hänen nuoren morsiamensa yhteinen onnenaika. J. V. Snellman Snellmanin kotimuseon salin seiniltä katselee talon tunnetuin isäntäpari.


KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

7

Vuodesta 1991

Panasonic kevättarjoukset Ilma-vesi lämpöpumput

alk.

2490€

KATTOREMONTIT AMMATTITAIDOLLA!

KATTOREMONTIT AMMATTITAIDOLLA! Meiltä myös Piklas-ikkunat n Piklas ikkunat! ja -ovet,Meiltä takuutyönä! Valomyös JA LÄMMÖN YSTÄVILLE

Pelti ja Rakennus Muhola Oy Soita! Mekaniikkatie 14, 85410 Sievi 044 2303 7002 303 p.p. 044-700 www.muholaoy.fi www.muholaoy.fi

Ilmalämpöpumput UZ12

CZ09

HZ09

(jäähdytykseen)

(lämmitys -25°C)

(lämmitys -35°C)

599€ 899€ 1199€

pellistä - sitä ei keli kellistä

Soita!  0400 281 427  www.muholaoy.fi 1

www.biottori.fi 044-7168000

Hormit ja hormien korjaukset

Takuu

10 v.

HURJAN HYVÄÄ HÄGGMANILTA

- VEDONPARANTAJAT -

Meiltä myös sisäpiiput. Kysy tarjous! Milloin viimeksi ilmanvaihtojärjestelmäsi on huollettu ja puhdistettu?

ILMASTOINTIPALVELUT • Ilmastointikanavien puhdistukset ja huollot • Ilmavirtojen mittaukset ja säädöt • Desinfioinnit • Suodattimet ja suodatinhuollot

Soita ja pyydä tarjous, tai arviointikäynti!

Teemme puhdistuksia mm. seuraaviin kohteisiin: • omakotitalot • rivitalot/rivitaloyhtiöt • kerrostalot • teollisuushallit

Ilmastointi- ja nuohouspalvelu

Miettunen Oy

Puh. 0400 914 183 • www.miettunen.com

MAISTUVAT, MUISTETTAVAT JUHLAT 34,00 JUHLAPITKO 6,50 VOIKRANSSI PIKKULEIPÄ 100 g 2,70 SAMPPANJAKAKKU 10:lle

RAUTATIENKATU 8, (08) 4695 622 ISO-KÄRKKÄINEN, (08) 4695 624 YLIVIESKA / HÄGGMAN.FI


KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

8

PUUMESTAN PERINTEISET TERASSI- & KESÄKAUDEN

la 19.5. klo 9.00 – 13.00

LAUANTAINA 19.5. KAHVIA, PULLAA JA MAKKARAA Rakennus- ja remonttitarvikkeet edullisesti meiltä: • puutavara • lujuuslajitellut höylätavarat • sisustuslistat ja -paneelit • vanerit • kestopuut • liimapuut • kertopuut

• ruuvit ja kiinnikkeet • eristeet • kipsilevyt • tuulensuojalevyt • saunapuutavarat • aluskatteet • huovat • jalopuut

0 10 1 10 1

28x95 Lattialauta - Kuusi - Mökkikuiva - B-laatu 28x95 Lehtikuusi

90 €/jm

- Vajaasärmä

47x100 Painekyllästetty - Vajaasärmä - A-kylläste 28x120 Lehtikuusi - Vajaasärmä

€/jm

€/jm

€/jm

€/jm

42X42/28 Vinorima - Kuusi - Puuvalmis

1 10 2 95 1 79

26x117 Terassilauta

- Lämpökäsit. - Talouslaatu

€/jm

PUUMESTA YLIVIESKA Korjaamontie 29 84100 YLIVIESKA puh. 044 357 1210 www.puumesta.fi

SE PALVELEVA PUUTAVARALIIKE!

AVOINNA: ma-pe 7.30-16.30 la 9.00-13.00 (Kesälauantait) TERVETULOA!


KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

9

TYÖ JA TALOUS Suositut sauna- ja mökkivaunut näkyvät jo Suomen teillä

Sataprosenttisesti suomalaiset

Saunavaunu on keveimmillään helposti liikuteltava peräkärrysauna. Suuremmassa kokoluokassa sauna on osa liikuteltavaa kylpykeskusta tai mökkiä. Oli kokoluokka ja kokonaisuus mikä tahansa, pyörien päällä oleva sauna mahdollistaa hyvät löylyt missä ja milloin vain, ilman rakennuslupaa. Makuuhuoneella varustettu mökkivaunu haastaa perinteiset matkailuvaunut. Aittavaunu toimii myös työmaamajoituksena.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Salvos Finland Oy

Saunalla varustetun Mökkivaunun hinta alkaa 27 990 eurosta.

S

uomalaiset tykkäävät saunoa missä tahansa, ja saunominen on terveellistä touhua. Byrokratia kuitenkin pyrkii monin keinoin rajoittamaan suomalaisten saunanrakentamisintoa. Mikä olisi ratkaisu, että suomalaiset pääsisivät saunaan missä ja milloin vain? Saunavaunujen kehittäjä, liminkalainen Reijo Määttä pohdiskeli muutama vuosi sitten. Saunavaunu, jota voi vetää auton perässä kuten asuntovaunua, mies keksi ratkaisuksi. Saunavaunujen tuotekehitystyössä Määttää auttoi se, että hänellä on yli 20 vuoden kokemus rakennusalalta, saman verran hän on harrastanut asuntovaunuilua. Olennaista saunavaunussa on sen juuri pestynä, Määttä lupaa. Saunavaunun rakenne on tukeva. huoltovapaus sekä vapaus byrokratian rajoitteista, eli ne eivät tarvitse raken– Saunavaunussa kävellessä ei huonuslupaa. Tieliikennekelpoisia sauna- maa eroa paikalleen rakennettuun vaunuja ei tarvitse ensirekisteröinnin saunaan. jälkeen katsastaa. SALVOS Finland Oy osti joulukuussa 2017 liminkalaisen saunavaunut.fi liiketoiminnan. Samalla saunanvaunujen perustaja ja kehittäjä Reijo Määttä siirtyi Salvos Finland Oy:n palvelukseen. Määttä toimii Salvoksessa kotimaan kuluttaja-asiakkaiden parissa ja toimii edelleen myös tuotekehitysryhmän jäsenenä. SAUNAVAUNUN rakenne mahdollistaa jatkuvankin liikuttelun, paikallaan ollessa sauna seisoo jämerästi. – Saunavaunujen yksinkertainen rakenne mahdollistaa saunan nopean lämpenemisen, vaikka ulkona olisi paljonkin pakkasta. Saunavaunussa lämpenee vain saunassa oleva ilma, eivät seinät. Kevytrakenteisena saunavaunu kuivuu nopeasti, jolloin kosteutta ei jää minnekään. Taas seuraavana iltana sauna odottaa saunojia raikkaana, kuin

vittaessa kiukaasta löytyy hyvin potkua. – Erittäin olennainen piirre on se, että saunavaunu on sataprosenttisesti suomalaista työtä, jokaista ruuvia ja mutteria myöten, korostaa Määttä.

Sauna-vaunun rakenne mahdollistaa jatkuvankin liikuttelun, paikallaan ollessa sauna seisoo jämerästi.

SINKITYN alustan päällä seisovan saunavaunun seinät ovat OBS-levyä, lauteet ovat lämpökäsiteltyä haapaa. Saunavaunut ovat talvilämpimiä. Season store luxus-tuote, kylpykeskus, on varusteltu muun muassa 6-8 henkilölle soveltuvalla design-paljulla, suihkulla ja jääkaapilla sekä runsailla led-valoilla. – Tänä keväänä alkaneeseen sesonkiin olemme entisestään panostaneet kaikkien vaunujen sisustusmateriaaleihin. Sisäseinissä ja -katossa on käytetty muun muassa paneelia, jonka värivalinnoilla on saatu sekä lisää tunnelmaa että arvokkuutta tiloihin, Määttä kerSAUNAVAUNUJEN suunnittelussa too. Reijo Määtän lähtökohtana oli upea Ulkopinnat käsitellään kolmeen kersaunaelämys. taan suojaavalla väriaineella. – Suunnittelussa on panostettu laadukkaisiin materiaaleihin, riittävään MYÖS Salvoksen valmistamat mökkiilmankiertoon ja sopivaan laudekor- ja aittavaunut kasvattavat koko ajan keuteen. Näistä asioista muodostuvat suosiotaan. – Makuuhuoneella varustettu mökkosteat ja pehmeät löylyt, mutta tarkivaunu on tullut uutuutena perinteisen saunallisen mökkivaunun rinnalle vaihtoehdoksi sekä ennen kaikkea haastamaan toden teolla perinteiset asuntovaunut, Reijo Määttä kertoo. Makuuhuoneellisessa mallissa saunan tilalla on kahdella sängyllä varustettu makuuhuone. Lisäksi vaunun takaosaan on saatavilla kulmasohvasta parisängyksi muuntautuva ratkaisu. – Uusimpana tulokkaana mallistosta löytyy tulisijalla varustettu aittavaunu, Makuuhuoneella varustettu Mökkivaunu, alkaen 27 990 euroa.

kyvyyteen. Olemme olleet mukana muun muassa Turun Merimessuilla ja Helsingin Kevätmessuilla huhtikuussa, toukokuussa olemme Lapin Erämessuilla, kesäkuussa ovat vuorossa Riihimäen Erämessut ja heinäkuussa Porin asuntomessut. Lisäksi sauna- ja mökkivaunut ovat mukana Salvos Finland Oy:n jatkuvissa myyntinäyttelyissä Jyväskylässä, Tampereella, Lahdessa ja Espoossa. Tuotteiden paremman tunnettavuuden ohella varmasti myös uudistunut mallistomme on kasvaneen kysynnän taustalla, toteaa Reijo Määttä. Jatkossa Salvos panostaa myös sauna- ja mökkivaunujen vientiin. – Saunavaunuja on jo vietykin yksittäisiä kappaleita useisiin maihin.

HÄN ON tyytyväinen siitä, että Salvos on pystynyt ottamaan uudet kohderyhmät hyvin huomioon. – Moni hankkii saunavaunun, koska lupabyrokratia estää tai hidastaa rakennusluvan saantia saunalle. Myös kysyntä sauna- tai mökkivaunun retkeilykäyttöön on lisääntynyt. Asiakkaissamme on paljon pariskuntia, jotka ovat hankkineet sauna- tai mökkivaunun palstalleen tai tontilleen nukkuma-, saunonta- tai taukotilaksi. Monet TÄMÄ kevät on ollut Salvoksen sau- suomalaiset haluavat nykyään hankkia na-, mökki- ja aittavaunuille voimakasta perinteisen asuntovaunun sijasta mökkasvun aikaa. kivaunun tai pyörien päällä kulkevan – Olemme panostaneet messunä- nukkuma-aitan. • joka toimii ylimääräisenä makuuhuoneena niin kotipihassa kuin mökilläkin vaikkapa vieraiden tilapäismajoittamiseen tai omia retkiä varten asuntovaunun korvikkeeksi. Aittavaunu sopii erinomaisesti myös työmaamajoitukseen. Aittavaunu on varusteltavissa panoraamakatolla, jolloin revontulien ja tähtien ihastelu onnistuu nukkumaan mennessä, Määttä kertoo.

Salvos on kehittämässä saunavaunujen vientiä

S

auna- ja mökkivaunuliiketoiminta tuli osaksi Salvos Finland Oy:tä joulukuussa 2017. Yhtiöön kuuluu hirsimökki-, hirsisauna- ja hirsiaittaliiketoiminnan lisäksi nyt sauna- ja mökkivaunuliiketoiminta sekä Salvoksen verkkokauppa Pihatukku.fi. Hirsimoduuleista tehtävät hirsimökit, hirsisaunat ja hirsiaitat valmistetaan Salvos Finland Oy:n Pyhännän tehtaalla, tänä vuonna noin 400 kappaletta. Sauna- ja mökkivaunut valmistetaan Piippolassa Lamun kylällä, mistä Salvos sai 1980-luvun lopulla alkunsa. TOIMITTAMISMALLEINA ovat muuttovalmis eli avaimet käteen, sään suojaan tai pakettitoimitus. Muuttovalmis on suosituin. Tämän vuoden liikevaihtotavoitteena Salvoksella on yli 10 miljoonaa euroa. Vuonna 2017

Salvoksen liikevaihto oli noin 7,5 miljoonaa euroa. Perheyritys Salvos työllistää tällä hetkellä noin 60 henkilöä. Lisäksi on jonkin verran alihankkijoita. Töitä Pyhännän tehtaalla tehdään kahdessa vuorossa. Viime vuonna Salvos teki historiansa suurimman investoinnin. Yritys osti tehtaalleen yli miljoonan euron täysautomaattisen hirsilinjaston. Samalla, yhden miehen ohjaamalla koneella saadaan hirteen ristinurkat, lyhytnurkat ja lohenpyrstönurkat. NIMI salvos tarkoittaa hirsirakennuksen nurkkaliitosta. •

KauppaSuomi-lehdessä esitellään vuonna 2018 suomalaisia yrityksiä.


KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

10

KOTI JA ASUMINEN Mehevä voileipäkakku on aina muodikas!

Istuvassa pöydässä pöytäliinan tulee ulottua joka puolelta 20-30 cm pöydän reunojen yli ja noutopöydässä lattiaan saakka.

On juhlan aika Onnea kaikille kevään juhlijoille! KauppaSuomi kokosi vinkkejä juhlakotiin sekä perinteisiä suomalaisia juhlaherkkuja.

J

uhlan ulkonaisten puitteiden valmistelemisesta ei ole syytä ottaa stressiä, luovuutta saa käyttää ja kysyä päivänsankarin toiveita. Kun juhlavalmistelut on tehty, perhe voi keskittyä toisiinsa ja juhliensa aiheeseen. Pöydän upea kattaus virittää juhlatunnelmiin jo visuaalisella stimulaatiollaan – puhumattakaan siitä, mitä herkkuja syödään. Muodollisiin juhliin löytyy klassisia, suoraviivaisia, tyylikkäitä ja juhlallisia astioita. Valkoinen, yksivärinen kangasliina luo arvokkaat kehykset ja taustan tarjoiluherkuille. Kevyet ja epämuodolliset juhlat rohkaisevat käyttämään pirteitä värimaailmoja sekä astioissa että liinoissa. Pöytäliina ja astiat on hyvä valita tilaisuuden luonteen sekä nautittavien herkkujen mukaisesti. Perhepäivällisellä käytetään reilunkokoisia, kankaisia lautasliinoja, kun taas lastenkutsuilla värikkäät paperiset toimivat paremmin. Asusteet ja korut puetaan oman maun mukaan ja juhlan aihetta myötäillen. MODERNI kattaus korostuu gerberoilla, germineillä tai orkideoilla. Tuonenkielo ja karhunheinä sopivat monenlaisiin juhliin. Erilaiset ruusut ovat perinteisesti monien juhlien kruunaajia. Suuret ja pienetkin viherkasvit somistavat koko juhlatilaa. Kukka-asetelmaa tehdessä kannattaa miettiä kukkien ja lehtien muotoa ja valita niille sopivan muotoinen ja värinen maljakko. Kukkavarsista on syytä poistaa ylimääräiset lehdet etenkin varren alaosasta. Imupintaa saa leikkaamalla varren pää viistosti. Suuria kukkia valitaan useimmiten pariton määrä, esimerkiksi kolme.

Maljakkoon niiden varret kannattaa asettaa kierteisesti toisiinsa nähden. Kukkakimpun ympärille voi laittaa leikkovihreää tai muita kukkia. Vihreät lehdet toimivat hyvin myös mansettina kimpun ympärillä. Kimppu sidotaan nauhalla kiinni, ennen kuin sen upottaa maljakkoon. Ruusut tarvitsevat lämmintä vettä, useimmat muut kukat pitävät viileästä vedestä. Veteen sekoitetut leikkokukkavirkisteet pidentävät kukka-asetelman kestoa. OIKEAOPPINEN kattaus on palvelus kaikille juhlijoille; mitä selkeämpi kattaus on, sitä helpompi juhlapöydässä on toimia. Pöytään katetussa kattauksessa lasit sijoitetaan lautasen ja veitsen yläpuolelle käyttöjärjestyksessään. Veitset laitetaan lautasen oikealle puolelle, terä lautaseen päin ja haarukat vasemmalle, piikit ylöspäin. Äärimmäisinä ovat ne ruokailuvälineet, joita käytetään ensimmäisenä. Vasemmalla oleva ylimääräinen lautanen on joko salaattia tai leipää varten. Jos sitä käytetään leipälautasena, voiveitsi asetetaan leipälautasen päälle oikealle puolelle. Jälkiruoka-aterimet asetetaan lautasen yläpuolelle. Lusikka sijaitsee ylimpänä, varsi osoittaa oikealle ja haarukka, jos sitä käytetään, sijoittuu alapuolelle varren osoittaessa vasemmalle. Lautasliina sijaitsee useimmiten joko lautasella tai sen vieressä. Kahvipöydässä lautasliina taitetaan usein ilmavasti kupin ja lautasen väliin. Lautasliinarenkailla vältytään lautasliinojen taitteluilta. Metallirenkaat ovat muutoinkin juhlavan näköisiä pieniä esineitä. Romantiikkaa kaipaava voi sitoa lautasliinarullan ympärille

silkkinauhan. JUHLAPÖYDÄN tarjoilut on hyvä suunnitella rauhassa ja hyvissä ajoin. Myös tarjoilijat ja muu keittiöväki sovitaan hyvissä ajoin. Juhlakodin emäntä ei juhlapäivänä huhki keittiössä, vaan hän seurustelee vieraiden kanssa. Samoin varmistetaan hyvissä ajoin astioiden ja pöytäliinojen riittävyys, ja ostetaan lisää tai vuokrataan, mikäli omat eivät riitä. Esimerkiksi monilla marttajärjestöillä on astioiden ja pöytäliinojen vuokrauspalvelua. Noutopöytätyyppinen tarjoilu sopii juhlaan, johon odotetaan runsaasti vieraita ja jotka kestävät useamman tunnin ja joihin vieraita saapuu eri aikaan. Kahvi ja sen kanssa tarjottavat suolaiset ja makeat palat ovat suomalaisen juhlatarjoilun varmat valinnat. Suolaisia tarjottavia riittää kahta sorttia, makeita niin ikään kahta tai kolmea sorttia ja lisäksi näyttävä täytekakku. Tarjottavat katetaan näyttävästi, runsaus kutsuu vieraita nauttimaan. PUOLEN kilon kahvipaketista tulee noin 50 kupillista, noutopöytätarjoilussa juhlijaa kohden varataan vähintään kaksi kupillista kahvia. Kahvin lisäksi on hyvä olla tarjolla raikasta juomaa. Pöytään katettu ateria alku-, pää- ja jälkiruokineen on hyvä valinta pienemmän porukan juhlahetkeen. Jälkiruoan ja pienen seurusteluhetken jälkeen juotavat kahvit voi kattaa erilliselle pöydälle, esimerkiksi sohvapöydälle. Tervetuliaisjuoma juhlistaa juhlatilaisuuden alkua ja kokoaa juhlaväen yhteen. •

Raparperimehu 5 l raparperia 3 isoa sitruunaa raikasta vettä noin 800 g sokeria Poimi puutarhasta tai osta alkukesän tuoreita raparperia. Pese varret huolellisesti, älä kuori. Pilko raparperin varret joko veitsellä käsin tai koneellisesti noin 1–2 cm:n paloihin. Laita palaset joko teräsämpäriin tai isoon lasipurkkiin. Pese sitruunat, älä kuori. Viipaloi sitruunat vajaan sentin paksuisiksi ja laita viipaleet raparperipalojen joukkoon. Täytä astia raikkaalla vedellä niin, että raparperipalat ja sitruunaviipaleet peittyvät hyvin. Peitä astia kevyesti joko voipaperilla tai liinalla. Laita seos kolmeksi vuorokaudeksi muhimaan viileään paikkaan, sekoita kerran päivässä. Siivilöi liemi kolmen vuorokauden kuluttua. Kuumenna se kiehumapisteeseen. Älä keitä. Lisää sokeri joko ohjeen mukaan tai oman makusi mukaan. Pullota mehu. Jos haluat olla taloudellinen, älä heitä raparperipaloja pois, vaan keitä niistä hilloa. Näin alkukesän raparpereista tehtynä mehusta tulee kauniin vaaleanpunaista. Nauti mehu sellaisenaan tai raikkaalla vedellä laimennettuna.

Tuulihatut 20–25 kpl 2 dl vettä 100 g voita tai margariinia 1,5 dl vehnäjauhoja 0,5 tl leivinjauhetta 3 kananmunaa Kiehauta vesi ja rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi- (margariini)-vesiseokseen koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista ja irtoaa hyvin kattilan reunoista. Anna taikinan jäähtyä. Lisää kananmunat yksitellen taikinaan voimakkaasti vatkaten. Näin taikinasta tulee sileää ja kiiltävää. Ota taikinasta ruokalusikalla tai pursota pieniä kokkareita paperoidulle uunipellille. Paista tuulihattuja uunin keskitasolla 180–200 asteessa noin 30 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kymmenen minuutin aikana paistamisen alussa, etteivät tuulihatut pelästy ja laskeudu lättänäksi. Anna kauniin keltaisten tuulihattujen jäähtyä. Tuulihatuista saa kahvipöytään sekä suolaista että makeaa tarjottavaa. Täytä ne oman mielimakusi mukaan joko suolaisella tai suussa sulavalla makealla täytteellä. Laita vielä tuulihatusta kurkistamaan joko juuri kasvanut ruohosipulin tupsu tai herkän vihreä mansikan lehti.


KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

11

KOTI JA ASUMINEN Tervetuliaisjuoma juhlistaa juhlatilaisuuden alkua ja kokoaa juhlaväen yhteen.

Kevät on nuorison autuas aika, siinä on vastaisten toukojen taika. Kaunis kuin keväisen aamun on rusko, hyvän on voittohon nuorison usko, kaunista kaihoovi rinta. Immi Hellèn

Haukimureke

Louhisaaren juoma

500 g haukifile 2 kananmunaa 2 dl kuohukermaa 1,5 tl hienoa merisuolaa Valkopippuria Mustapippuria 1 rkl korppujauhoja Tuoretta tilliä

8 l lähde- tai järvivettä 5 l tuoreita mustaherukanlehtiä 500 g sokeria kahden sitruunan kuoret ja mehu herneen kokoinen pala hiivaa

Paloittele haukifile, jauhe se hienoksi monitoimikoneessa. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Anna koneen käydä, ja lisää kerma ohuena nauhana. Lisää vielä mausteet ja korppujauhot. Voitele voilla pitkulainen kakkuvuoka, korppujauhoja kevyesti. Kauho mureketaikina vuokaan. Tasoita. Tee vesihaude, eli kaada isompaan vuokaan vettä. Aseta murekevuoka siihen. Paista mureketta 175-asteisessa uunissa vesihauteessa vajaa tunti. Kaada hieman jäähtynyt mureke tarjoiluvadille. Kylmänä tarjottava haukimureke on upea salaattipöydässä. Lisukkeeksi runsaasti sitruunalohkoja.

Kaada kiehuvaa vettä herukanlehtien päälle. Anna liemen jäähtyä hitaasti. Sulata sokeri haaleaan liemeen lehtien joukkoon. Liuota hiiva ja lisää hyvin pestyt tai kiehautetut sitruunan kuoret. Anna juoman käydä ja makuuntua vuorokausi. Siivilöi juoma ja mausta sitruunanmehulla. Pullota herukanmakuinen sima ja säilytä viileässä paikas-

Pasteijat 20 kpl Peruna-voitaikina: 125 g voita tai margariinia 2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 dl perunasosehiutaleita 1 dl vettä Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää perunasosehiutaleet ja vesi, sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan kovettua kylmässä.

H

hammastahnaa, joissa saattaa olla naarmuttavia aineita. Hopean puhdistus voidaan tehdä myös alumiinifoliolla vuoratussa kattilassa. Foliolla vuorattuun astiaan lisätään merisuolaa ja kuumaa vettä. Seos sekoitetaan ja hopea upotetaan nesteeseen. Jos ei menetelmä ole tuttu, kannattaa harjoitella muutaman kerran, ennen kuin siirtyy arvokkaisiin hopeaesineisiin. Suolan määrä, veden lämpötila ja määrä, sekä liotusaika, vaikuttavat kaikki osaltaan lopputulokseen. Hyvin

Mummin mieletön raparperipiiras

Louhisaaren juomalle on monia reseptejä, mutta Louhisaaren kartanolinnan kahvilassa sitä valmistetaan edelleen Mannerheimin äidin ohjeella. Louhisaari Maskun Askaisissa tunnetaan ennen kaikkea Suomen marsalkka Mannerheimin synnyinkotina. Mannerheimit hallitsivat Louhisaarta yli sata vuotta. Ennen Mannerheimejä Louhisaaren kartano kuului toiselle Suomen historian mahtisuvulle. Flemingit asuivat Louhisaaressa yli kolmesataa vuotta.

noin 25 palaa Pohja: 3 munaa 3 dl sokeria 1 dl maitoa 1/2 dl kermaa 1 dl voisulaa 4 1/2 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta iso nippu raparperinvarsia

Täyte: 1 dl puuroutumatonta riisiä 2,5 dl vettä 1⁄4 kasvisliemikuutio Riisi keitetään kypsäksi kannen alla, jolloin koko nestemäärä imeytyy siihen. 2 keitettyä kananmunaa 1⁄2 dl kermaa ripaus valkopippuria ripaus suolaa hienonnettua tilliä

Pöytähopeat kiiltämään opean kiillotus voidaan tehdä käyttämällä nestemäistä hopeanpuhdistusainetta, joita saa monista tavarataloista. Tämä onkin suhteellisen helppo tapa myös pöytähopeiden kiillotukseen. Tarkoitukseen sopivia aineita on saatavilla nestemäisenä, vaahtona tai tahnana. Jokaisen aineen kohdalla on syytä tutustua käyttöohjeisiin ja suojavälineiden käyttöön. Kannattaa kuitenkin aina välttää esineen naarmuttamista. Siksi puhdistukseen ei tulisi käyttää esimerkiksi

sa. Juoma on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Juomaa voi tehdä kuivatuista tai tuoreista mustaherukanlehdistä. Tämä resepti on edesmenneen kokki Jaakko Kolmosen.

pinttynyt hopea saattaa vaatia yön yli liottamista, kun taas toiset esineet puhdistuvat jo 3–5 minuutin jälkeen. Kannattaa aloittaa suhteellisen laimealla seoksella ja lyhyillä liotusajoilla. Vastaava tapa puhdistaa hopeaa, on kietaista hopeaesine alumiinifolionyytin sisään löyhästi. Tämän jälkeen nyyttiä voidaan keittää pari minuuttia kattilassa, jossa keitinveden joukkoon on lisätty ruokasoodaa. Arvokkaimmat hopeat on hyvä viedä kultasepälle puhdistettavaksi. •

Lisää kypsän riisin joukkoon hienonnettu kananmuna, mausteet ja kerma. Kaaviloi taikinasta n. 1⁄2 cm:n paksuinen neliön muotoinen levy. Leikkaa siitä taikinapyörällä tai veitsellä 20 neliötä. Jaa täyte neliöille, liimaa vedellä ja ummista pasteijat kolmioiksi. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa 10–15 minuuttia. Kananmunan voi korvata esim. savu- tai tonnikalalla, ruskistetulla jauhelihalla, kinkkukuutioilla tai sienillä.

Juhlakoti puhtaaksi

K

evätsiivous onnistuu myös ilman kemikaaleja, sillä apu moneen likaan ja tahraan löytyy ruokakomerosta. Edullisia ja ympäristöystävällisiä puhdistusaineita ovat esimerkiksi ruokasooda, etikka ja sokeri. Ruokasooda on monikäyttöinen ja myrkytön puhdistusaine. Soodalla saa kaakelit kiiltämään ja matot raikkaiksi. Myös hanat ja tiskialtaat puhdistuvat hohtaviksi ruokasoodalla. Etikkaa voi käyttää yleispuhdistusaineena, sillä se poistaa tehokkaasti erilaisia tahroja ja hajuja sekä tappaa bakteereja.

Erityisen hyvä etikka on wc-tilojen puhdistamisessa. Happamana tuotteena etikka ei kuitenkaan sovellu alumiinin, marmorin, kalkkikiven tai vanhan emalialtaan puhdistukseen. Etikka hajoaa nopeasti, eikä siitä jää haitallisia jäämiä luontoon. Kostutetulla sokeripalalla hankaaminen tehoaa lieden tummentumiin ja pohjaan palaneisiin kattiloihin. Suolalle ja sitruunallekin on käyttöä, sillä kylpyammeen saa kirkkaaksi suolaan kastetulla sitruunan puolikkaalla. Likaiset sormenjäljet saa pois ovista hankaamalla niihin raakaa perunaa. 

Kuorrutus: 1 1/2 dl sokeria 4-5 tl vaniljasokeria 3 rkl perunajauhoja 2 1/2 dl maitoa 2 dl kermaa 4 rkl voita Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja jäykäksi vaahdoksi. Lisää maito, kerma ja voisula. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos varovasti taikinaan. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kuori ja paloittele raparperit, levitä palat taikinan päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tee kuorrutus. Yhdistä kuivat aineet kattilassa. Lisää kylmä maito ja kerma voimakkaasti sekoittaen. Lisää voi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos saostuu kiisseliksi. Kaada nopeasti hieman jäähtyneen piirakan päälle. (Takuuvarma raparperipiirakkaohje. Oli meillä lakkiaisissa muutama vuosi sitten tarjolla hyvällä menestyksellä. - Minna Häkkinen, Jyväskylän Kärkkäisen tavaratalon taloustavaraosaston myyjä)


KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

12

Jyväskyläläinen Katriina Ahonen julkaisi neljännen kirjansa

maalaistalon emäntä, oli innokas runojen kirjoittaja ja monipuolisesti kirjallisuuden suurkuluttaja. Vuonna 1977 Katriina oli yksi primus motoreista, kun Jyväskylään perustettiin kirjoittajayhdistys Kynäri. Katriina toimi kahdeksan vuotta yhdistyksen sihteerinä. – Kynärissä järjestimme monipuolisia kirjoittajakursseja, niistä sain paljon käytännÜn tietoa kirjoittamisesta. Katriina on toiminut myÜs Keski-Suomen kirjailijoiden sihteeriä neljä vuotta.

Arjen yllättävyys, luonto ja Lappi inspiroivat runoudessa Kirjallisuuden rakastajaksi Katriina Ahonen oppi lapsuudenkodissaan. Äiti kirjoitti runoja ja luki monipuolisesti. LastenhoitotyÜssään Katriina hyÜdynsi kirjallisuutta kasvattajana ja viihdyttäjänä. Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Hannu A. Ahonen Runot Katriina Ahosen kirjasta Suon takana aarniometsä

J

yväskyläläinen Katriina Ahonen julkaisi tänä keväänä neljännen kirjansa, Suon takana aarniometsä. – Tämä on kolmas runokirjani. Ensimmäisen, Sinisen myssyn siemeniä kirjoitin lapsille vuonna 1990. Toinen runokirjani Kiisseliviikset ilmestyi vuonna 2001. Kolmas kirjani Kyllä vanha nainenkin voi olla kaunis, on koottu Petäjävesilehteen 2007–2012 kirjoittamistani pakinoista. Suon takana aarniometsä -runokirja koostuu suurimmaksi osaksi luonto- ja Lappi-aiheisista runoista. Kirjan luontokuvat on ottanut Katriinan aviomies, Hannu A. Ahonen. Kirjassa olevan runon Senioriräppi Katriina Ahonen teki viime vuonna Jyväskylän kansalaisopiston seniorikuoro Äänisille kuoron Suomi 100 -konserttiin. Hän laulaa Ääniset-kuorossa.

Katriina on myÜs ahkera luonnon tarkkailija. – Kesäpäivinä voin istuin tuntikausia rantakalliolla ja nautin siitä, miten hienosti maisemat muuttuvat koko ajan, vaikka pysyn koko ajan samassa paikassa.  •

Meissä on vähän lapinvuokon kaltaisia. Vain harvat uskaltavat elämään kivikkoisilla aukeilla tuntureilla tuulien armoilla.

ELÄMÄNTYÖNSÄ Jyväskylässä yli 50 vuotta asunut Katriina teki lastenhoitoalalla: hän hoiti yli 36 vuotta alle kouluikäisiä lapsia. LastenhoitotyÜssä satujen ja runojen lukemisella yhdessä lasten kanssa oli sekä tärkeä kasvatus- että viihdytysfunktio. Kirjallisuus täyttää Katriinan eläkepäiviä. – Olen pitänyt vuodesta 2011 Jyväskylässä Jyvälän kansalaisopiston runopiiriä. Siellä luemme ja analysoimme tekstejä sekä keskustelemme runoista ja kirjailijoista.

Siihen tarvitaan vahvat juuret ja sitkeä varsi.

Mitä kertoisi meri aallot jotka myÜtäelävät. Mitä pimeä yÜ joka syliinsä sulkee ja suojelee salaliittolaisen tavoin.

TAVALLINEN elämä huumorilla maustettuna riemastuttaa Katriinaa runoudessa. Toimittaja-kirjailija Aino Suholan tekstien ohella hän on erityisen mieltynyt keskisuomalaisten naisten kirjoittamaan, jokapäiväisestä elämästä syntyneeseen runouteen. – Ei suinkaan yksinomaan naisten elämästä, vaan tästä monin tavoin ihanasta ja yllättävästä tavallisesta arjesta. – Eräs ihailemani kirjailija on RUNOJEN rakastajaksi, Petäjävedellä pohjalaissyntyinen Arto Juurakko, syntynyt, 70, Katriina Ahonen oppi hänen elämänmakuisia runoja luen lapsuudenkodissaan. Hänen äitinsä, lähes päivittäin.

Katriina Ahosen uusimman runokirjan Suon takana aarniometsä kuvitus on hänen miehensä Hannu A. Ahosen. Kirjaa voi tiedustella Katriina Ahoselta, puh. 040-773 7807.

Mitä tähdet ja kuu ainoat silminnäkijät. Kertoisivatko siitä mitä näkivät tiesivät kokivat aavistivat vuosituhansien kokemuksella. Punastuen kuuntelee aamuaurinko yÜn tarinan.

PARHAAT LAATU-TRAKTORIT Euroopan 1 merkiltä tie- ja tyĂśkäyttÜÜn.   ÂœŒŒˆ ž

ÂœŒŒˆ ž• Â

  

 Â?

˜ 

ƒƒŽ ‰   • ‰   Â?

   

–—–

ŒŽ Â… Â…Â… ‘ ÂŒ ƒ‡ ’ƒ ÂŒ“Â?”Œ‡ ÂŒÂ?• ‡ÂŒ …ƒ

 Ž‡‡‡ˆ

”•€

–—– 

‰˜‡‡ˆ” Â?  Â? ­ Â?  Â?Â? ­ ‰    

‰ ‘‘‘Ž€¥“Ž¢ ˜‡‡ˆ ” € „„™ ƒƒ „  Â…Â?€‚„Â?š€Š„Ž 

 Â Â?

‹ˆ‡‡ˆ   Ž‹‹‡‡ˆ ”•€

‰ 

Â?

Â? ›

  

‰˜–‡ˆ” Â?  Â? ­ 

’�Š �   ­�� ƒƒ…�� ƒ … �„ … €€ �

 –ˆˆ

Â?Â?Â? •  Â?ÂŁ ™˜‡ˆ”¤

 ‰  Â… ‡  Â?–ƒ ‡… Â?ÂŒÂ?Â?ÂŒ ƒ­ “ ‚““ƒ ÂŒÂ? ƒ ‡ 

­­ ˜™Ž

  

‹‹‡‡ˆ   Ž‹’‡‡ˆ ”•€ 

Œ‡‡ˆ Â&#x;–‡ˆ  

–—–

‹ˆˆˆ‰ ‘ ’“  • Â

 ‰ 

 ˜Â? Â…Â…ˆ™

­­ ˜™Ž

€‚ ƒ­ „ ƒƒÂ…  † ‡ ˆ  Â? Â? ‰Â…Š ‹

 Â? ƒˆ „ƒ ‹  „ ‡ 

  

 Â Â?

Â‹ÂĽÂ‡ÂˆÂ

Â?  Â? ­ 

 ­„ƒ­ƒ€­ƒÂ?  ƒ €€ Â? 

 ‰  Â… ‡ —Â? ƒ­ Œˆˆ €‚ƒ ƒ Š

  ’ƒ ’ƒ 

Œˆˆ” ˜ ™

‹‡‡ˆÂ

†‡‡ˆÂÂ?Â?Â?  Â?

Â?  Â? ­ Â?Â?Â? Â?   ­ €‚ ­­€­ƒ „

­­ ˜™Ž €ƒƒ€€Â?Š™€‘‘‘Ž Â?Â?ŠŽ¢ Â?  Â? ­ Â… ƒ ­ƒÂ?­   Â?Â?Â?  ‚‰   ‰ Â? ­„ƒƒ ŠÂ?‹Œˆ­Â?€Â?ƒ€€€Â?ÂŽÂ? €€„€­ ƒ€ € ƒ€Â?

     

  

  Â 

� ���


Keski-Pohjanmaan painos • Viikko 20/2018 • www.karkkainen.com

Lehden tarjoukset voimassa torstaista keskiviikkoon 17.5.–30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Kesän juhlakausi alkaa! 149,VAIN!

VAIN!

25

00

Uunikokki lasagnevuoka + savonia tarjoilulusikka

10,4 säkkiä

OBH Nordica OptiGrill+ XL parilagrilli

Biolan Puutarhan musta multa 45 l

18.-20.5. Kärkkäisellä

Tsekkaa lehdestä vain viikonlopun ajan kestävät Supertarjoukset! Lehden tarjoukset voimassa 17.5.–30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää. Ei jälleenmyyjille. Osa tuotteista vain toimitusmyyntinä. Painovirhe- ja toimitusvarauksella. Pukeutumisosaston tuotteet vain kivijalkamyymälöistä.


Helpotusta lahjan valintaan –

Muista valmistuvaa Kärkkäisen lahjakortilla Voit ladata Kärkkäisen lahjakorttiin mieleisesi rahasumman, jonka vastaanottaja voi käyttää missä tahansa Kärkkäisen kivijalkamyymälässä. Lahjakortin voit ostaa myymälöidemme Infopisteeltä ja kassoilta, sekä verkosta osoitteesta www.karkkainen.com! Tervetuloa ostoksille!

Elämänmakuiset valikoimat innostavat nauttimaan keittiötöistä

S

uomalaiset haluavat nyt yllättää itsensä, perheensä ja ystävänsä ruoanlaitossa ja leivonnassa. Harrastukseen panostetaan, uusia tuulia kokeillaan ennakkoluulottomasti. Tämä näkyy vahvasti Kärkkäisen tavaratalojen ja verkkokaupan www.karkkainen. com taloustavaraosastoilla. Yhä laajeneva valikoimamme vastaa ammattitasoisen ruoanlaittajan ja leipojan vaatimustasoa. Suomalaisiin keittiöihin on kotiutunut paljon kansainvälisiä tuulahduksia. Myös ne huomioidaan Kärkkäisen taloustavaraosaston valikoimissa. Valikoimastamme löytyy esimerkiksi pastakone, kuin myös pastan tarjoiluun tarvittavat tarvikkeet. Parsakattilaa voi käyttää muuhunkin kuin parsan keittämiseen, esimerkiksi tuttien ja muiden tuotteiden keittodesinfiointiin. Parsakattilan kori helpottaa tuotteiden jäähtymään nostamista. Jokaisessa keittiössä olisi hyvä olla laadukas teräskattila, jonka koko määräytyy perhekoon mukaan. Lisäksi on hyvä olla yksi pienempi keittokasari kastikkeille ja esimerkiksi kananmunan keittoon. Niin monta paistinpannua kuin paistajaa. Paistinpannun tulee sopia käyttötarkoitukseen, olemassa olevalle liedelle sekä käyttäjän käteen. Paistinpannun koko valikoituu ruokailijamäärän ja ruokalajin mukaan. Valurauta on materiaalina erittäin pitkäikäistä, kun sitä hoidetaan oikein. Nykyään paistinpannujen uusista pinnoitteista löytyy lähes valuraudan veroisia, mutta hiukan kevyempiä ja helppohoitoisempia materiaalivaihtoehtoja, esimerkiksi hiiliteräspaistinpannu. Lettukesteille on omat paistinpannut. Paistokasarissa voi paistaa ja hauduttaa samassa astiassa. Liesityyppi kuitenkin hiukan rajoittaa paistinpannun valintaa. Induktio-, puu- tai kaasulieden omistajien on hyvä tarkistaa, että paistinpannu soveltuu kyseiselle liesityypille.

Muista ylioppilasta ruusuadressilla! Ruusuadressilla ylioppilaan ystävät ja läheiset voivat kerätä rahaa lahjakorttiin, jonka arvo määräytyy kerätyn rahasumman mukaan. Ruusuadressin voi allekirjoittaa viidellä eurolla tai sitä suuremmalla summalla. Ruusuadressin voi pyytää Ylivieskan lukion ylioppilaan nimellä Kärkkäisen info-pisteestä. Ruusuadressikeräykseen on mahdollista osallistua 19.5.–1.6.2018 klo 15.00 saakka. Julkaisutiedot Julkaisija J.Kärkkäinen Oy Osoite Ollilanojankatu 2, 84100 Ylivieska Päätoimittaja Reetta Reinman Email mainos@karkkainen.com Verkossa www.karkkainen.com Julkaisuviikot 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48, 50, ja 51 *valtakunnallinen painos 1,55 milj.

Painopaikka Eteläinen Keski-Suomi K-Pohjanmaa Pohjoinen

Lehtisepät Oy, Lahti Lehtisepät Oy, Jyväskylä Lehtisepät Oy, Jyväskylä Kaleva Oy, Oulu

Jakelualueet Eteläinen Keski-Suomi K-Pohjanmaa Pohjoinen

104 600 kpl 124 000 kpl 76 000 kpl 161 500 kpl

Laadukkaat, kannelliset rasiat ovat erinomainen sijoitus ruoan säilyttämiseen, niillä jääkaappi pysyy siistinä. Säilytyksessä käytettävät muovipurkit on hyvä uusia säännöllisin väliajoin. Ne saattavat saada väriä esimerkiksi tomaattipohjaisista ruoka-aineista. Muovi voi muuttaa muotoaan kuumassa lämpötilassa, joten konepesu saattaa lyhentää muovisen astian käyttöikää. Markkinoille on viime aikoina saapunut enenevässä määrin lasisia, kannellisia säilytysastioita, jotka eivät ota väriä tai makua, ja ne kestävät pakastimen, mikron ja uunin astelukuja. Kevät ja kesä ovat juhlien aikaa: kaunis kattaus on juhlan kruunu. Kattauksen pohjana on laadukas ja pöydän tyyliin sopiva pöytäliina. Valkoinen on aina ajaton ja tyylikäs valinta. Valkoista liinaa voi piristää vaikkapa värillisillä servieteillä tai muilla pöytäkoristeilla, kuten kynttilöillä ja kukilla. Kaunis esillepano on kunnianosoitus juhlapöydän tarjottaville, esillepanolla avulla saa juhlapöydän myös kertomaan tarjottavista ruoista ja leivonnaisista mie-

lenkiintoisia tarinoita. Värit esimerkiksi ovat merkittäviä viestejä, samoin ruoan ja leivonnaisten koristelu. Hakisitko tänä keväänä koristeet suomalaisesta metsästä? Taiturimaisia täytekakkujen koristeita voi tehdä jo pienen harjoittelun jälkeen. Hyvät välineet ja käytössä kätevät muotit auttavat kotileipureita onnistumaan. Täytekakkukotileipurit suosivat tätä nykyä sokerimassasta tehtyjä kuorrutteita ja koristeita. Sokerimassaa on saatavilla erimakuisina ja -värisinä. Lisäksi erilaiset kimalteet ja koristesokerit ovat monen suosikkeja. Noutopöydässä on usein kylmät ja lämpimät ruoat tarjolla samaan aikaan. Harvoin kuitenkaan astioita on varattu kahteen kierrokseen, kuten esimerkiksi cocktail-tyyppinen buffet-illallinen vaatisi. Seurustellessa vieraat eivät aina huomaa kuljettaa astioita mukaan, siksi olisi hyvä varata astioita myös mahdolliseen buffet-illallisen toiseen kierrokseen. Istuva illallinen vaatii hiukan enemmän kattaukselta, ja on tyyliltään virallisempi. Ruoka on yleensä valmiiksi annosteltu tai se tarjoillaan suoraan pöytään. Tällöin ylimääräisiä astioita ei juurikaan tarvita. On kuitenkin hyvä huomioida, että aterimia ja lautasia on jokaiselle ruokalajille yhtä monta kuin on ruokalajeja: alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka, kaikille omat lautaset ja aterimet. Katelautanen on aina kaunis, mutta sen suosio on hiukan hiipunut. Kattausta voi korostaa esimerkiksi kertakäyttöisillä poikkiliinoilla, joista voi leikata myös lautasen alustat. Tai aina voi soveltaa, vaikkapa käyttämällä tarjottimia katelautasen asemasta. Esimerkiksi pyöreä terästarjotin toimii tässä erinomaisesti. Kepeän kesän jälkeen saapuu täyteläinen syksy. Sadonkorjuu ja säilöntä, näihin teemoihin liittyvät uutuustuotteet täyttävät syksyllä Kärkkäisen viiden tavaratalon ja verkkokaupan taloustavaraosastojen hyllyt. Pataruokien suosio kasvaa ilmojen kylmetessä. Viimeisiä sieniä poimitaan ja säilötään vielä marraskuussa. Opiskelijat muuttavat syksyllä uusiin koteihinsa, ja perusastioiden kysyntä kasvaa. Jouluun tultaessa punainen ja vihreä väri korostuvat astioissa. Itsenäisyyspäivän lähestyessä kattaus saa sini-valkoiset sävyt. Kaiken aikaa suomalaisuus on johtava teema Kärkkäisen taloustavaraosastolla. Panostamme valikoimissamme suomalaisten valmistajien tuotteisiin. Taloustavaravalikoimiemme avulla haluamme olla mukana tekemässä suomalaisten arjesta ja juhlasta toimivaa ja tarkoituksenmukaista, estetiikkaa unohtamatta.

Päätoimittaja Reetta Reinman

www.facebook.com/karkkainencom www.instagram.com/karkkainencom


Avaa yritystili Kärkkäiselle! Kärkkäisen yritysmyynti tarjoaa yrityksille laatumerkkejä saman katon alta. Toiminnan lähtökohtana on aito kiinnostus siihen, että yritysasiakas voi keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa. Palvelut toteutetaan ammattitaitoisesti yrittäjähenkisen henkilöstön avulla korostaen edullisuutta ja ostamisen helppoutta: yhdeltä toimittajalta, yhdellä laskulla ja yhdellä toimituksella.

Kaikki yhdellä laskulla!

Kärkkäisen yritysmyynti hyödyntää koko konsernin tuotevalikoimaa (n. 200 000 tuotetta). Aina edulliset hinnat!

Tilaukset ja tarjoukset: yritysmyynti@karkkainen.com

200 000 tuotteen valikoima!

 Etelä-Suomi

 Keski-Suomi

 Pohjois-Pohjanmaa

 Pohjois-Suomi

 Koko Suomi

Martti Österman

Jari Ahola

Henri Kärkkäinen

Reijo Niskasaari

Hannu Haikara

 050 420 3301

 050 420 3442

 010 430 3313

 050 420 3423

 010 430 3405

Antti Kaarlela

Hilkka Hirvi

 050 420 3382

 010 430 3031

Joustoa ostamiseen! Voit maksaa ostoksesi 30 päivän kuluttomalla ja korottomalla laskulla tai erämaksulla tasaerissä. Luottoraja 5000€. Näin helposti se käy:

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

1

Kerro kassalla maksavasi laskulla tai erämaksulla

2

Näytä henkilöllisyystodistus kassalla

3

Saat laskun tai erämaksusopimuksen postissa

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

15


18.-20.5. Kärkkäisellä SuperViikonloppu! Supertarjouksia myymälöissä ja verkkokaupassa Tämän aukeaman supertarjoukset voimassa vain pe 18.5 - la 20.5.!

VAIN!

2

90

9

T-Yarn trikookuteet

Kotoilu Plate metallijakkara

Kierrätetty trikookude sopii virkkaamiseen, neulomiseen, makramee -tekniikkaan tai esimerkiksi kangaspuilla työstämiseen. Trikookude on valmistettu tekstiiliteollisuuden ylijäämästä. Huom! Trikookerän värisävy saattaa poiketa jonkin verran kuvan väristä. Ostathna kerralla tarvitsemasi määrän kudetta - emme voi taata saatavuutta täsmälleen samasta värjäyserästä jatkossa. Kerässä noin 110 m kudetta - Kerän paino 800 g - Puikot: 10-12 mm Myymälät ja Karkkainen.com

Istuinosan halkaisija 30 cm, korkeus 45 cm. Materiaali: Rauta 100% Teräsputkijalat värit: musta, valkoinen ja harmaa Myymälät ja Karkkainen.com

Alk.

/3ker

-52%

-58%

99

90

Norm. á 6,90

Norm. 6,90

-46%

VAIN!

00

-24 %

36.73 /kk (3 kk)

VillaPatio metallipaviljonki 3x3 Harmaa/ vaalea beige

VillaPatio metallipaviljonki 3x3m. Harmaa teräsrunko ja vaalea Beige katos. - Koko: 3 x 3 m - Oxford 200x500D vesisuojattu kangas Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 185,00

24

90

Airam Solar aurinkokenno ledkoriste

Solar-koriste hämäräkytkimellä. Korkeus 35cm - Pöllö, orava tai sammakko Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 32,90

VAIN!

5

90

Norm. 8,60

-31%

Lumene Men Voima 70 g deodorantti

Taattua suojaa ja raikkautta, joka kestää. Käyttö: - Lisää puhtaalle iholle. Käytä yhdessä RAIKAS 2in1 –suihkugeelin kanssa saavuttaakseni pysyvän raikkauden tunteen koko päiväksi. Myymälät ja Karkkainen.com

-24 %

2

90

8 90 13

70

VAIN!

Kaunis käsintehty suomalainen 500 ml pyykkietikka

TIGI SHAMPOO+ HOITOAINE 750 ML Myymälät ja Karkkainen.com

16

Lumene Men Raikas 70 g deodorantti

Norm. 3,80

Norm. 8,60

Taattua suojaa ja raikkautta, joka kestää. Käyttö: - Lisää puhtaalle iholle. Käytä yhdessä VOIMA 2in1 -suihkugeelin kanssa saavuttaaksesi pysyvän raikkauden tunteen koko päiväksi. Myymälät ja Karkkainen.com

1

70

Fairy Lemon 500 ml käsitiskiaine

FAIRY LEMON 500 ML KÄSITISKIAINE Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 2,70

-51%

4

90

Pyykkietikka kukkaistuoksulla. 500 ml. - Käyttö pyykin huuhteluaineena. 2-3 ruokalusikallista pyykinpesukoneen huuhteluainelokeroon. Raikastaa, pehmentää, kirkastaa värejä, vähentää nukkaantumista. Samalla neutraloi pesuainejäämiä sekä tekstiileistä Loreal Infinium että pyykinpesukoneesta. - Urheiluvaatteiden ja muiden raikastusta vaativien tekstiilien liotukseen. 1 dl / 5-10 litraa vettä. - Siivoukseen. Laimenna vedellä suihkepulloon ja 500ML Extra HIUSKIINNE siivoa/pese kodin kovat pinnat. - Jos annostelet liikaa ja tekstiileihin jää etikan tuokMyymälät ja Karkkainen.com sua, se haihtuu pyykin kuivuessa. Myymälät ja Karkkainen.com Norm. 9,90

8

70

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

5

90

Lumene Men Voima tai Raikas 60 ml Roll-on

-37%

VAIN!

-31%

RAIKAS 24H Suojaava Deodorantti antaa taattua suojaa ja raikkautta, joka kestää. Käyttö: - Lisää puhtaalle iholle. Käytä yhdessä RAIKAS 2in1 -suihkugeelin kanssa saavuttaakseni pysyvän raikkauden tunteen koko päiväksi. Myymälät ja Karkkainen.com

4

90

Maison Belle greippisitruuna 300 ml käsisaippua Runsaasti vaahtoava nestemäinen saippua.-Sisältö 300 ml Tuoksu: Greippi-Sitruuna Myymälät ja Karkkainen.com

6

90

ULTRA CLEAN 25 OS SIIVOUSSETTI

Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


Supertarjouksia SuperViikonloppuna!

20,VAIN!

ERÄ!

-50 %

RONNEBY BRUK MAESTRO 28 CM GRILLIPANNU

Erä Ruotsissa valmistettuja Ronneby Brukin valurautaisia grillipannuja erikoishintaan! Valurauta on pihvin paras kaveri, jolla saat mahtavan paistopinnan niin lihalle kuin kalallekin. Samalla saat maut talteen. Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

Norm. 39,90

Norm. 39,90

-33%

19

90

Paella Muurikka 45cm valurautapannu jaloilla

Tanskalaista laatua caravaanareille ja retkeilijöille! Valurauta / wokkipannu, jota käytetään avotulella sekä hiilellä. Helppo kuljettaa, irrotettavat jalat. Halkaisija 45cm - Korkeus 20cm - Paino 6,2kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 29,90

-25%

12

00

VAIN!

-19%

Puhdistamo RAAKASUKLAAT 36 g Maut: minttu, sitrus+lime, lakritsa+inkivääri, villivadelma, vanilja, tumma, mustikka, appelsiini Myymälät ja Karkkainen.com

-43

5

00 /2kpl

Norm. á 3,10

-29%

3

50

%

39

90

Holzhacker ARNIKA & MENTHOL GEELI 75ml

Kaminapuhallin

Energiaa säästävä puhallin kamiinoihin ja takkoihin. Levittää lämpöä nopeasti huoneeseen, tekee huoneilmasta miellyttävämmän. Luo itse oman virtansa kamiinan tai takan lämmöstä, johtoja tai paristoja ei tarvita. Myymälät ja Karkkainen.com

Itävallassa vuosisatojen osaamisella valmistettu kipugeeli luonnon raaka-aineista. Kipeille lihaksille, stimuloimaan verenkiertoa, fyysisen rasituksen jälkeen. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 4,90

Norm. 69,90

On muuten Superedullista!

Latz 44 x 100 g kissan täysravinto Latz suosikkilajitelma sisältää hyytelössä olevan lajitelman nautaa, kanaa, lohta ja tonnikalaa 100 g annospusseissa. 2,72/kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 15,90

Tuotetta rajoitetusti!

-52

%

12

Adidas Essentials Printed lasten t-paita

-49%

5

90

90

- Koot 140-176cm Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

Norm. 27,00

-45

%

24

90

Puma lasten collegetakki

- Kokolajitelma 128-164cm Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 44,90

-46%

29

-23%

90

Haglöfs Astro naisten fleecetakki

- Mikrofleece tarjoaa optimaalisen lämpö-painosuhteen, kehittyneen kosteudensiirtokyvyn ja erinomaisen hengittävyyden - Pehmeä ja mukava ihoa vasten - Ripustuslenkki takana - Leukasuoja ja vetoketjukaitale pehmeästä mikrofleecestä - - Koot XS-M Ylivieska ja Karkkainen.com

Norm. 55,00

Best Friend Natural Bites kanafilee 750 g

99

Alk.

00

36.73 /kk (3 kk)

Haglöfs Rugged Fjell miesten housut

- Kestävästä materiaalista valmistetut vahvikkeelliset retkeily- ja ulkoiluhousut unisex-mitoituksella - Tuulta- ja vettähylkivä käsittely kankaassa - Useita taskuominaisuuksia - Vahvistetut pääsaumat Uv-suoja +40 Ylivieska, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 129,00

Best Friend Natural Bites kanafileet sopivat makupalaksi tai palkkioksi koiran päivittäisen täysravinnon ohessa. - Ravintosisältö: valkuainen 63 %, rasvapitoisuus 5 %. 7,86/kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 11,50

-38%

24

90

Friends Forever kissanvessa 50 x 39 x 39 cm Värivaihtoehdot pinkki ja limen vihreä. Ylivieska, Oulu, Ii, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 39,90

-70 %

29

90

Catmandoo miesten takki

- Vedenpitävä takki ulkoiluun - Verkkovuori, vetoketjutaskut - Väri tummansininen Ylivieska, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 99,00

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

-29%

-74 %

7

49

90

90

2117 of Sweden Kävlinge Merrell Rapidbow kävelykengät - Päällinen hengittävää verkkoneulosta - Irrotettava Kinetic Fit pohjallinen - Välipohjassa askellusta parantava naisten pyöräilypaita Nylon vahvike - Kannassa Air cushion ilmatyynyvaimennus - Pitävä M-Select Grip ulkopohja - Koot naisille ja - Pitkähihainen pyöräilytoppi vetokejulla, kuivuu nopeasti, 3-osainen tasku takana Hajakokoja Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

Norm. 29,90

miehille Ylivieska, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 69,90

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

17


pe 18.5. Ylivieskan myymälässä Pepper robotti klo 17-19

Robotti tanssahtelee, juttelee ja antaa ottaa selfie-kuvia itsensä kanssa paikan päällä.

Minna Taikatyttö klo 16-19 Kasvomaalauksia ja ilmapallofiguureja

-25

Lumoava -25%

Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

%

Munkki +kahvi Pe 18.5. klo 10-19 Scanburgerissa Ylivieskassa

VAIN!

0

50

-25

%

VAIN!

19

90

-50 %

Björn Borg bokserit 3kpl/pkt Myymälät

Anekrjendt -25% - Alennus koskee normaalihintaisia tuotteita Ylivieska, Lahti, Jyväskylä

Norm. 39,90

Only&Sons -25%

- Alennus koskee normaalihintaisia tuotteita Myymälät

Name It -25%

Alennus koskee normaalihintaisia tuotteita. Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Jacqueline De Yong tuotteet -25%

-Alennus koskee normaalihintaisia Jdy tuotteita Myymälät

-92%

9

90

Spirella Vivawell tukikahvat

Laadukkaita Spirella Vivawell tukikahvoja poistohintaan. Norm hinnat 22,9e - 129e Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

Norm. 129,00

TYÖSKENTELE KÄDET VAPAANA

-71%

Koot: 3XL-6XL

-60 %

9

90

Collegehousut - Värit: musta ja harmaa Myymälät

Norm. 24,90

18

-51%

4

90

Lasten collegehousut - Koot: 90-130 cm ja 130-170 cm Myymälät

Norm. 9,90

-35%

12

90

Petter&Kajsa collegehaalari - Koot: 56-86 cm Myymälät

Norm. 19,90

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

2

90

Bigg Lugg VYÖPIDIKE + 3 KIINNIKETTÄ

Vapauta kätesi! Pidikkeellä kiinnität vyöllesi akkukoneet, naulapyssyt, nitojat jne. Myymälät ja Karkkainen.com

-74 %

1

00

Bonus 5-osainen timpurinkynäsarja

Sarja sisältää 4 timpurinkynää sekä teroittimen Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 3,90

Norm. 9,90

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


Supertarjouksia SuperViikonloppuna! VAIN!

19

90

-29

VAIN!

15

90

%

199,-

Norm. 39,90

Alk.

37.53 /kk (6 kk)

MS Xbox One S 500GB + Forza Horizon 3 pelikonsoli

-50 %

- Paketti sisältää 500 Gt:n Xbox One S -konsolin, langattoman Xbox-ohjaimen, Forza Horizon 3 -pelin latausoikeuden, Hot Wheels -laajennuksen latausoikeuden, yhden kuukauden Xbox Game Pass -tilauksen ja 14 päivän Xbox Live Gold -kokeilujakson Myymälät

OBH Nordica 5591 Attraxion Force hiustenleikkuukone

Norm. 279,00

- Erittäin terävät ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät, ihanteellinen leikkuukulma varmistaa suuren leikkaustehon - Toimii sekä verkkokäyttöisenä että ladattuna - 35 pituusvaihtoehtoa (0,5 - 30 mm) - LED-merkkivalo osoittaa, koska akku on ladattava - Ladattavassa akussa riittää virtaa 45 minuutin käyttöä varten - Latausaika 10-12 tuntia Leikkuuterän leveys 40 mm - Pestävä Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 39,90

-60 %

ARCTIC AUTO BASIC TORNADOR

- Toimintapaine 4.5 – 7.2 bar - Helppo ja nopea käyttää - Sopii erinomaisesti vaikeiden kohteiden pesuun - Puhdistaa nopeasti raot ja halkeamat - Tarvitsee toimiakseen paineilmakompressorin ja pesukohteeseen sopivan pesuaineen - Pesuaine / ilmamäärä säädettävissä Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

19

90

-15%

199,-

Norm. 39,90

Alk.

37.53 /kk (6 kk)

GOPRO NEW HERO

/2kpl

Norm. á 13,90

Tämä on HERO. Kosketusnäytön ja vedenpitävän rakenteen ansiosta sillä on helppo ottaa upeita kuvia ja videoita kaikissa tilanteissa. Kokeile myös kuvata arkisia asioita uusista näkökulmista. Otoksesi siirtyvät suoraan GoPro-sovellukseen, jossa niistä tehdään upeita videoita automaattisesti. HERO auttaa ikuistamaan tärkeät hetket ja luomaan niistä tarinoita. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 234,90

-40 %

-50 %

17

90

Sandisk Extreme 32GB SDHCmuistikortti

Sandisk Extreme sarjan 33GB muistikortti digi- ja videokameroille. Tiedonsiirtonopeus jopa 90 MB/s. Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

19

19

Deltaco 20000 mAh valkoinen varavirtalähde

Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 34,90

Belco 5W-40 4L MOOTTORIÖLJY

Huippuluokan täyssynteettinen moottoriöljy bensiini- ja dieselmoottoreille, sekä turboille. Luokitukset: A.P.I Classification SM/SL/CF VW 502.00/ 505.00 ACEA A3 98/B3 98 B4 Myymälät ja Karkkainen.com

Vuoden lisenssi yhdelle käyttäjälle Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 39,90

-50 %

90

-28%

F-Secure Internet Security tietoturvaohjelmisto

Norm. 29,90

-43%

90

9

90

König tabletkiinnike auton ikkunaan ja pääntukeen

Yleismallinen 7-10"tabletin pidike tabletin kiinnittämiseen auton ikkunaan tai niskatukeen mukana tulevilla asennustarvikkeilla. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 19,90

-25%

89

Alk.

00

33.31 /kk (3 kk)

-34 %

Polar A360 fitnessmittari

Polar A360 on vedenkestävä fitnessmittari, jossa on rannesyke, 24/7 aktiivisuudenmittaus, värinähälytys ja värillinen kosketusnäyttö. Se seuraa unta, istumista ja antaa henkilökohtaista opastusta. Musta tai valkoinen Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 119,00

9

-29%

49

90

00

Kingston DT50 32GB USB 3.0 muistitikku

Woima 70Ah vapaa-ajan akku

Norm. 14,90

Norm. 69,00

KINGSTON 32GB USB3.0 MUISTITIKKU Myymälät ja Karkkainen.com

Laadukas Woima vapaa-ajan akku mökille, asuntovaunuun, asuntoautoon tai veneeseen. - 12V 70Ah 540A - Mitat 242x175x175mm - Napaisuus -/+ Myymälät ja Karkkainen.com

Superkone! -10 %

150,VAIN!

-50 %

29.01 /kk (6 kk) Norm. 299,00

Alk.

Timco 5in1 puutarhan monitoimityökalusarja

Yhdestä tuotteesta saat kaikki kotipuutarhan työkalut. Setti sisältää akkukäyttöisen moottorisahan, trimmerin, pensasleikkurin, pikalaturin ja akun. Kaikkien osien väliin voit myös laittaa jatkovarren joten voit leikata esim. pensaat ylhäältä ilman tikkaita Ylivieska, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

449,-

Alk.

43.43 /kk (12 kk)

KRÄNZLE 10/122 KYLMÄPESURI

Teknset tiedot: - Jännite: 230 V - Liitäntäteho: 2,5 kW - Virran tarve: 11A - Imukorkeus: 1 m - Työpaine: 30-120 bar - Syöttöveden max.lämpö: 60 C - Vedenvirtaus: 10 l/min (600 l/h) - Teräskudosletku: 10 m - Paino: 18,5 kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 499,00

29

00 -36

%

BAHCO 1/4-3/8 " 33-OS HYLSYSARJA

Sarjassa 3/8 " 54-hampainen räikkä, 2 kpl jatkovarsia, niveljatko, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 22 mm hylsyt, sekä 16 ja 21 mm sytytystulppahylsyt. Lisäksi mukana 1/4 " meisseliväännin ja uraruuvi-, Ph-, sekä kuusiokolokärkiä. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 45,00 Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

279,VAIN!

51.46 /kk (6 kk) Norm. 329,00

Alk.

-15%

Makita DDF484RTEB 18V 5Ah akkuporakone

Makitan suosittu DDF484 hiiliharjaton akkuporakone nyt Black Edition versiona. Porakoneen mukana toimitetaankaksi18V 5Ah akkua sekä pikalaturi.Tuotetta valmistettu rajoitettu erä! Akkuporakone kovaan käyttöön 18 V:n jännitteellä. Yleiskone poraukseen ja ruuvaukseen. Korkea kierrosluku, vähän virtaa kuluttava hiiliharjaton moottori. 2 x 5,0 Ah:n akku; latausaika 45 min. Paino akun kanssa 1,8 kg. Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

19


Kokeileva ruoanlaitto vähentää hävikkiä

Hiiliteräspaistinpannu on keittiön kulmakivi Ruoanlaitto ja leipominen ovat nyt kaikenikäisten, erityisesti nuorten suosikkiharrastus. Viikonloppuna kokataan pitkän kaavan mukaan. Arjessa tärkeintä on ruokailun sujuvuus. Sen helpottajaksi esimerkiksi ruoan säilytysastiavalikoimat ovat kasvaneet ja monipuolistuneet. käyttöönottoa hiiliteräspaistinpannu pitää valurautaaistinpannurintapannun tavoin rasvapolttaa. malla ammattiKärkkäisen valikoimissa kokkien suosima oleva Maku hiiliteräshiiliteräspannu paistinpannu sopii on tehnyt vahvan aluekaikille liesityypeille ja myös uuniin. valtauksen kotikeittiöihin. Hiiliteräspannussa – Hiiliteräspaistinteräksen tasainen lämmönpannu sopii kaikkien jakautuminen, kestävyys ja muiden ruopannun tarttumattomuus ka-aineimahdollistavat erittäin den hyvän paistopinnan. Hiiliteräs on ominaisuuksiltaan verrattavissa valurautapaistinpannuun, mutta se on valurautaista kevyempi ja reagoi myös nopeammin lämpötilan muutoksiin. Hiiliteräspannu paistaonkin valurautapaistinpan- miseen, mutta kananmunua helppokäyttöisempi. Hii- nan paistoon en sitä suositteliteräspannu myös paranee le, toteaa Minna. kaiken aikaa mitä enemmän sitä käyttää. TERÄVILLÄ ja tarkoituk– Tärkeä ominaisuus on seen sopivilla veitsillä leikkuuhiiliteräspaistinpannun pin- hommat sujuvat sukkelasti. noittamattomuus. Hiiliteräs- Minna vinkkaa, että keittiöissä pannuista ei irtoa ruokaan te- olisi hyvä olla viiden veitsen flon- ja muiden pinnoitettujen perusvalikoima. Ne ovat kokpannujen lailla pinnoitukseen kiveitsi, kalafiletti, sahanteräkäytettyjä kemikaaleja, kertoo veitsi, pieni sahanteräveitsi Kärkkäisen Jyväskylän tavara- tomaatin leikkaamiseen sekä talon taloustavaraosaston kuorimaveitsi. myyjä Minna Häkkinen. – Kapea, joustavateräinen Hän muistuttaa, että ennen kalafiletti on monikäyttöinen Teksti: Reetta Reinman

P

– Täytekakuissa yksi trendi on nyt korkeus. Korkeilla kakkuvuoilla on nyt selkeä kysyntä. Korkeita kakkuja voidaan koota myös siten, että alla on halkaisijaltaan leveämmässä vuoassa tehty pohja ja päällä kapeampi, Kärkkäisen Jyväskylän tavaratalon taloustavaraosaston myyjä Minna Häkkinen sanoo. 20

veitsi. Se sopii kalan fileerauk- kissa ja lautasessa pieni, musta sen lisäksi lihan leikkaamiseen, Volkswagen Kupla huristaa pitMinna sanoo. kin lautasen pohjaa sekä mukin sisä- ja ulkoreunaa. SEKÄ MINNA Häkkinen – Molemmat Koti Pupu ja että Kärkkäisen taloustava- Koti Kupla ovat pohjaväriltään raosaston tuotepäällikkö, osta- valkoiset ja kuvioidensa puoja Satu von Sybel painottavat lesta hillityt, joten ne istuvat arkiruoanlaiton sujuvuuden hyvin muuhun kattaukseen, merkitystä. Yhden ruoanval- sanoo Minna. mistusastian ”taktiikka” onkin nyt suosittua. Samassa ruoanSUOMALAISET ovat invalmistusastiassa voidaan esi- nostuneet kakkuleipureina. merkiksi paistaa ja hauduttaa, Täytekakkujen koristelu on näin koko ateria valmistuu yh- nykyään kuin taidetta. Kärkdessä astiassa. käisen valikoimista kotileipurit – Suosittuja ovat myös sel- löytävät ammattileipuritasoiset laisen uunivuoat, joissa on tarvikkeet itse leivontaan, komikronkestävä muovikansi, eli risteluun sekä leivonnaisten säiruoka voidaan valmistaa, säi- lyttämiseen ja kuljettamiseen. lyttää tai pakastaa, lämmittää – Kokeilevuus näkyy myös ja vielä tuoda pöytään tarjolle kakkujen teossa, rohkeat leisamassa astiassa, Satu sanoo. purit maustavat täytekakkuja jopa ripauksella chiliä, Satu kertoo. ”– Kokeilevuus – Täytekakuissa yksi trendi näkyy myös on nyt korkeus. Korkeilla kakkakkujen kuvuoilla on nyt selkeä kysynteossa, rohkeat tä. Korkeita kakkuja voidaan koota myös siten, että alla on leipurit halkaisijaltaan leveämmässä maustavat vuoassa tehty pohja ja päällä täytekakkuja kapeampi, Minna sanoo. Minna on huomannut voileijopa ripaukpäkakun tehneen paluun. sella chiliä.” – Voileipäkakku onkin tyyliSadun mukaan pyrkimys käs ja maittava tarjottava niin ruokahävikin vähentämiseen juhlan noutopöydässä, brunsnäkyy paitsi säilytysastioiden, silla, alkupalana tai kahvipöykuten pakastusastioiden, kehit- dän suolaisena tarjottavana. tymisessä ja monipuolistumisessa myös hellan ääressä. KEVÄT ja kesä on kodin juh– Kokeileva ruoanlaitto on lien aikaa. nyt iso trendi, tähteistä jää– Juhlapöytää on hyvä lähteä neistä ruoista tuunataan esi- rakentamaan juhlan teeman ja merkiksi pyttipannuja, piiraita juhlan päähenkilön persoonalja munakkaita. Nahistumaan lisuutta sekä juhlakodin luonpäässeistä hedelmistä pyöräy- netta korostaen, Minna sanoo. tetään smoothie. – Valkoinen liina on aina Smoothien mukaan otta- hyvä pohja juhlakattauksessa, jille Kärkkäiseltä löytyy to go se tekee heti juhlan tunnun, -smoothiemukeja. Termosmu- huomauttaa Satu. ki puolestaan pelastaa kiireisen – Servetit, kynttilät, manaamun kahvihetken: kahvi ter- setit, koriste-esineet ja kukat kauniissa maljakoissa tai mosmukiin ja let´s go! asetelmina antavat valtavasti MINNA kertoo, että lasten mahdollisuuksia astiavalintojen ruokailun sulostuttajaksi on ohella juhlakattausta tekeville, sanoo Minna. kivoja astiastoja. – Koti Pupu -lastenastiaston – Nuoret ovat nykyään enlautasessa olevat pystyt reunat nakkoluulottomia myös juhhelpottavat syömistä. Lautasta lakattauksissa, niissä saa olla koristavat pupun tassunjäljet väriä ja rohkeita yhdistelmiä, ja pupun kasvot. Mukin etu- toteaa Satu. puolella on pupun kasvokuva Minnan mielestä käytännölja takapuolella hännäntupsu. lisyys on hyvä muistaa myös Koti Pupu on pakattu mukin kevään juhlijoiden lahjoja ja lautasen sisältävään pakka- miettiessä. – Opiskelemaan lähteville ja ukseen, joten se sopii erinomaisesti myös lahjaksi. omaa elämää aloittaville nuoMuovinen Koti Pupu on rille keittiön perustarvikkeet mikron ja konepesun kestävä. ovat aina tarpeellisia: kattilat, Koti Kupla -lastenastiaston mu- paistinpannut, haudutuspadat,

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Minna Häkkinen paistaa miehensä kalastamasta hauesta usein kalapihviä, jotka maistuvat ihanilta ruishampurilaisten välissä tai perunamuusin kanssa.

Haukifileet myllyyn, kalapihvit ruishampurilaisten väliin

K

ärkkäisen Jyväskylän tavaratalon taloustavaraosaston myyjä Minna Häkkinen kertoo, että he miettivät miehensä kanssa yhtenä iltana, mitä otetaan seuraavana päivänä evääksi töihin. – Isännällä on katiskat järvessä, siitä meille ratkaisu. Haukifileet lihamyllyyn ja kalapihvit pannun kautta ruishampurilaisiksi! Haukipihvitaikinan Minna sekoitti jauhetuista haukifileistä, kevätsipulista,

säilytysastiat sekä arjessa käytännölliset ruokailu- ja kahviastiat, lasit ja aterimet. – Kivoja lahjavalintoja on esimerkiksi Muurlan uutuudessa, sinivalkoisessa Muikku-sarjassa. Heirolin aterinsetit ovat laadukkaita, tyylikkäitä ja käytännöllisiä.

”– Opiskelemaan lähteville ja omaa elämää aloittaville nuorille keittiön perustarvikkeet ovat aina tarpeellisia.” Kaikille kesämökkeilijöille Satu muistuttaa, että ruoanvalmistuksen ja leipomisen pitää olla myös mökillä sujuvaa ja hauskaa. – Rohkeasti vain, mökkikeittiön kattilat, padat ja pannut uusiksi! Ja vanhat kierrätykseen, esimerkiksi paistinpannujen kierrätyskampanjoita on monipuolisesti eri puolilla Suomea. KUOPIOSSA syntynyt, Leppävedellä Laukaalla asu-

tuoreesta tillistä, tillituorejuustosta ja kananmunasta. Mausteeksi hän käytti suolaa ja valkopippuria. – Lihamyllyn saa kätevästi puhtaaksi kalasta jauhamalla siinä ruisleipää kalan jälkeen, Minna vinkkaa. – Haukipihvitaikinan mausteiden tarkistuksessa toimin siten, että paistan ensin yhden pihvin ja lisään sitten mausteita tarvittaessa.

va 50-vuotias, 22- ja 18-vuotiaiden poikien äiti, Minna Häkkinen on innokas ruoanlaittaja ja leipoja sekä säilöäjä. Perhe asuu maalaistalossa, jonka puutarha pursuaa puutarhamarjoja ja omenoita. Minna myös nauttii marjastamisesta ja sienestämisestä. Kärkkäisen Jyväskylän tavaratalossa taloustavaraosastolla asiakkaita palveleva Minna on työskennellyt ennen Kärkkäiselle tuloaan yksitoista vuotta Kodin Ykkösen tavaratalo-osastolla samassa tilassa Jyväskylän Palokassa, jossa viime keväästä saakka on ollut Kärkkäinen. – Kärkkäisellä meillä todellakin korostuu asiakaslähtöisyys. Esimerkiksi joku viikko sitten asiakas tiedusteli sellaista rullaa, jolla saa kätevästi pois valkosipulin kynnestä kuoren, hän oli tottunut käyttämään sellaista Englannissa asuessaan. Soitin taloustavaraosaston valikoimista vastaavalle tuotepäällikkö Sadulle ja ei mennyt montaa aikaa, kun kyseinen rullakuorija oli jo meillä myynnissä, iloitsee Minna. Koirien kanssa lenkkeily, käsityöt ja puutarhanhoito ovat Minnalle mieluisia harrastuksia.

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


Onnistu keittiössä oikeilla välineillä! PriMe gRillipAnNu

Koko 28 x 28 x 5,5 cm, tilavuus 3.13L. Sopii kaikille liesityypeille ja uuniin, max 230 astetta. Valualumiinia ja ruostumatonta terästä.

tArJOus

4.90,-

PAnNU- JA kATtilAsUoJa

Sisältää viisi erikokoista suojaa: 18 cm, 23 cm, 28 cm, 34 cm ja 39 cm. Estää naarmuuntumisen. Polyesteriä. Konepestävä.

MAuStemylly

tArJOus

29.90,-

tArJOus

9.90,-

Paristokäyttöinen, keraaminen maustemylly. Ruostumaton teräs + ABS + keraaminen mylly karkeuden säädöllä. Paristot 4xAA (ei sis.).

leikkuulAuTa

Bambua. Koko 20 x 30 cm. Saatavilla Lahti, Ylivieska, Jyväskylä ja karkkainen.com

tArjoilUpAperi

tArJOus

tArJOus

3.90,-

3.90,-

tArJOus

4.90,-

Kuosillinen tarjoilupaperi annosten viimeistelyyn. Yhden paperin koko 30 x 30 cm, pakkauksessa 50 kpl.

FrittiKoRi

Terästä. Saatavilla neliönmallinen kori 10x10x7 cm ja pyöreä kori 8×9 cm. Konepestavä.

PihvivEitsEt jA -hAAruKAt tArJOus

9.90,-

MAnDOliiNileiKKURi

Viisi käyttötapaa: 4,5 ja 9 mm suikaleita sekä 3, 6 ja 9 mm:n viipaleita. Pyörivä integroitu terä, kaksi pystyterää +viipaleterä paksuuden säädöllä. Mukana sormisuoja. Käännettävät jalat. Koko 38,5 x 17,5 x 5,3 cm. Saatavilla Lahti, Ylivieska, Jyväskylä ja karkkainen.com

PAnNUnAlUnEN

Metallia, musta. Koko 24 x 24x 2 cm.

9.90,Saatavilla vain Lahti, Ylivieska, Jyväskylä ja karkkainen.com

Musta ja valkoinen. Halkaisija 23 cm, korkeus 11 cm. Muovia. Saatavilla Lahti, Ylivieska, Jyväskylä ja karkkainen.com Yhden koon hanskat. 90 % nailon, 10 % spandex. Hanskat ovat yhden koon ja sopivat monen kokoiseen käteen.

2.90,-

tArJOus

SAlaAtTilinko

PesUHAnskAT

tArJOus

Terästä. Pakkauksessa 8 pihviveistä ja haarukkaa. Pituus 19,8 cm, vahvuus 1,8 mm.

tArJOus

2.90,-

OtE kATtilA 3l

Konepesunkestävää, ruostumatonta terästä. Kattilassa kätevä kaatonokka. Sopii kaikille liesityypeille. Koko 20 x 26 x 10 cm.

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

tArJOus

2.90,-

tArJOus

24.90,ResePtit jA idEAt www.mAkuKitcheN.cOm #MAKUkiTCHenliFE Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

21


Kerman kera siitä saa kaksin verroin parempaa

-20

%

Städter makukermatiivisteet - useita makuja

Kermankiinteytysjauhe, johon lisäämällä vatkatun kerman, saat helposti ja nopeasti hyvänmakuisen täytteen jälkiruokaan, kakulle tai kääretortulle. Osan kermasta voit korvata esm. rahkalla. Seokseen voit halutessasi lisätä myös marjoja. Useita makuja. Valikoima vaihtelee myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

Ylioppilasjuhliin!

-10

%

T

eetpä sitten klassisen raikasta, ihanan hedelmäistä tai herkullisen suklaista – onnistut luomaan kädenkäänteessä Städterin Makukermatiivisteillä upean kakun tai maukkaan jälkiruoan. Varmaan kukaan ei voi vastustaa upeaa kermakakkua tai kevyen herkullista jälkiruokaa. Kerman oikean koostumuksen aikaan saaminen ei aina ole helppoa. Städterin Makukermatiivisteellä onnistuu kermakakut, jälkiruoat ja kuorrutteet varmasti. 8 erilaista makuvaihtoehtoa – suklaasta sitruunaan – jokaiselle jotakin.

HELPPOA JA YKSINKERTAISTA Tuskin koskaan on herkullisia kermakakkuja, kääretorttuja, juustokakkuja ja jälkiruokia voitu valmistaa näin helposti. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita haluamasi makuinen Makukermatiiviste veteen ja lisää se kermavaahdon joukkoon. Makukermatiiviste sisältää liivatteen, joten paakkuuntumista ei tarvitse pelätä ja täyte pysyy kuohkeana. Makukermaseokseen voit halutessasi lisätä tuoreita hedelmiä, marjasurvosta tai vaikkapa pähkinöitä – oman makusi mukaan. Pakkaus riittää yhteen kakkuun. Jokaisen pakkauksen sisällä on Städterin kondiittorien tarkat ohjeet, reseptit ja vaihtoehdot.

Ylioppilasjuhliin Sallinen kakkukoristeet

Kakkukoristeet ylioppilasjuhliin. Valitse joko lakki, tai lyyra, tai vaikka molemmat. Lyyra rusettialustalla norm 3,50, nyt 3,15, Lakki ruusulla norm. 6,90 nyt 6,21, Iso ylioppilaslakki ( 6x7 cm) norm 3,30, nyt 2,97, Ylioppilasyyra - merkki norm 2,50, nyt 2,25 Myymälät ja Karkkainen.com

-20

%

6

Luminarc Louison ajattomaan kattaukseen 50

Kultakeramiikka ylioppilasmuki

Ylioppilaalle! Kaunis lahja ylioppilaalle muistoksi suuresta päivästä! Myymälät ja Karkkainen.com

Kaikki sarjan osat soveltuvat hyvin niin ruokailuun, kuin tarjoiluunkin. Myymälät ja Karkkainen.com

Praktik posliinisarja -20%

Käytännöllinen Praktik sarja tekee arjesta helpompaa. Kupit pinoutuvat joten ne vievät vähemmän tilaa. Sopii myös kahvilakäyttöön.Thun Praktik posliinisarjasta löytyy kahvikuppi, kupin vati, muki, leipälautanen 17 cm, ruokalautanen 25 cm, ja murokulho. norm hinnat 1,50-2,90 kpl Myymälät ja Karkkainen.com

170

19 cm lasilautanen

2 50

27 cm lasilautanen

190

25 cm lasinen ruokalautanen

6

UUTUUS!

90

Bormioli Ypsilon Kaadin 1l

Kirkasta lasia olevassa kaatimessa yhdistyvät kaunis muotoilu toimivuuteen ja vieläpä edulliseen hintaan. Tilavuus: 1litra, Korkeus: 25cm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 7,50

22

12

90

Splendid 3 kpl juhlalasit

Kauniisti kuvioitu Splendid lasi . Valittavissa kuohuviini 20 cl, Viinilasi 27 cl tai Viinilasi 32 cl. Pakkauksessa 3 kpl. Myymälät ja Karkkainen.com

190 2 90

16cm lasikulho

20 cm lasinen keitto-/ tarjoilulautenen

360

23 cm pinottava tarjoilukulho

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


2

1

90

Kesämukit 350 ml värilajitelma

Ihana keväinen muki. keittomuki tai kulho. Mukin tilavuus 350 ml, keittomukin 470 ml ja kulhon halkaisija 13 cm. Norm hinnat 1,90-2,50 Mikron ja konepesun kestävä. Värilajitelma. Myymälät ja Karkkainen.com

2

40

Kesäinen kulho 13 cm

Ihana kesäinen kulho.Kulhon halkaisija 13 cm. Mikron ja konepesun kestävä. Värilajitelma. Myymälät ja Karkkainen.com

50

Keittomuki 480 ml värilajitelma

Ihana keväinen keittomuki. jota voit käyttää niin reilummalle kahviannokselle, keittokulhona tai vaikka karkkikippona. 480 ml Myymälät ja Karkkainen.com

-23%

9

90

Sure up 0,5l termospullo

Sure Up termos- / juomapullo joka sopii niin kylmälle kuin kuumalle juomalle. Ruostumaton teräs kestää kovaakin menoa. Tilavuus 0,5 l Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 12,90

-13%

19

90

Sure Up ASUJ030 2,5 l pumpputermos

Sure Up pumpputermoskannu helpottaa juhlajärjestelyjä. Ruostumaton terässisus pitää kahvin kuumana pitkään. Tilavuus: 2,5 l Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 22,90

Rajoitettu loppuerä

-37%

25

Uutta!

6

00

Uunikokki lasagnevuoka+ savonia tarjoilulusikka

LAHJAKSI! Uunikokki lasagnevuoka- kauan odotettu lisä Uunikokki sarjaan. Tapio Yli-Viikari on suunnitellut Uunikokki-sarjaan uuden 2,5 l keraamisen lasagnevuoan. Uuden ja hieman sisäänpäin kaareutuvan muodon ansiosta vuokaa on helppo käsitellä. Tässä vuoassa valmistuu niin uunipuuro, kuin lasagnekin. Lisäksi kauniin astian voi nostaa suoraan uunista pöytään. Settiin kuuluu myös Savonia tarjoilulusikka. Vuoan koko 24,5 x 32 x 8 cm. Tämä setti vain Kärkkäiseltä! Myymälät ja Karkkainen.com

90

Kultakeramiikka Kissan tai Koiran ystävä muki

Kissan tai Koiran Ystävä muki on tyylikkäästi mustavalkoinen. Konepesun, mikron ja uunin kestävää vitroposliinia. Design Taru Tonder. Mukin tilavuus 3 dl. Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 7,40

Norm. 39,90

-16%

5 7 50

30L

Allibert Varastolaatikko

5

50

50L

SmartStore Compact Clear säilytyssarja

Compact clear sarja on monikäyttöinen säilytyssarja kaikkiin kodin tiloihin. Käytä jääkaapissa, kylpyhuoneessa tai vaikka ompelurasiana. 3 kokoa joihin saatavilla kannet. Läpinäkyvästä laatikosta on helppo löytää etsimänsä, ja se toimii vaikka sisustuselementtinä. Laatikko on pinottava kansien kanssa. Koko XS 14,5x9x6 cm - hinta 1,90 Koko S 20x14x7,5 cm - hinta 2,90 Koko M 29,5x19,5x12 cm - hinta 5,90 Kansia voidaan myös käyttää tarjottimena. Kannet myydään erikseen - hinnat 1,40-2,70€ Myymälät ja Karkkainen.com

00

Flip-Top juomapullo

Kestävä ja monikäyttöinen Flip Top juomapullo, retkelle, kotiin, töihin, päiväkotiin tai vaikka kuntosalille. Helppo pestä ja täyttää. Tilavuus 0,7 l. Myymälät ja Karkkainen.com

Pinottava säilytys-/muuttolaatikko. Varastoi ylimääräriset tavarat siististi. Pinottava laatikko vie vähän tilaa. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 5,90-8,90

-20

%

Ammattilaisen valinta!

Sanelli veitset -20%

Sanellin veitsissä on huomioitu ammattilaisten vaatimukset ratkaisemalla kaikki ne ongelmat, jotka liittyvät ammatikseen veitseä käyttävän jokapäiväiseen työskentelyyn. Veitsien terissä on hyvä joustavuus ja suuri leikkausteho. Teroitusvara on erinomainen veitsien terissä. Kahvat ovat ergonomisesti muotoiltuja ja pitäviä. Tämä tekee leikkaamisesta vaivatonta. Sanelli veitset ovat konepesun kestäviä. Saatavana mm Fileointiveitsi, lohiveitsi, kokkiveitsi, leipäveitsi, yleisveitsi, tomaattiveitsi ja kuorimaveitsi. Norm 12,50-44,90. Valikoima vaihtelee myymälöittäin. Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

26

50

Pyrex Expert Touch 24 cm paistinpannu

9

Expert Touch paistinpannu, ruostumatonta terästä. Non-stick pinnoite.Soveltuu kaikille liesille. Ylivieska, Oulu, Lahti ja Karkkainen.com

90

Plastex Hanallinen vesiastia 10 l

Vesiastia isolla suuaukolla, kahvalla ja auki pysyvällä hanalla. Kuljetukseen ja tarjoiluun Valmistettu Suomessa. Myös muita kokoja. Myymälät ja Karkkainen.com

29

90

Pyrex Expert Touch paistinpannu

Päivitä pannut kesäiskuun Kärkkäisellä. Edullinen Pyrex, paistamisen asiantuntija tarjoaa nyt uutta keittiöön. Expert Touch paistinpannu, jolla saat täydellisen paistotuloksen liedestä riippumatta. Ruostumatonta terästä. Non-stick pinnoite. Soveltuu kaikille liesille. Halkaisija, cm: 28 Ylivieska, Oulu, Lahti ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

23


d2232a

WWW.HEIROL.FI

TARJOUS!

7,90 €

HEIROL Irtopohjavuoka HEI 2,8 L, ø24 cm

Ohje kuk

kien purs

TARJOUS!

10,90 €

HEIROL Irtopohjavuoka 3 L, ø20 x 10 cm

TARJOUS!

7,90 €

HEIROL Irtopohjavuoka 1,4 L, ø16 x 8 cm

TARJOUS!

14,90 €

HEIROL Irtopohjavuoka 4 L, 24 x 10 cm

TARJOUS!

10,90 €

9,90 € HEIROL Steely Kakkulapio 26,5 cm

TARJOUS!

posliini, 26 x 26 cm

ø20 cm, ø26 cm, ø30 cm x 34 cm

HEIROL First

TARJOUS!

6,90 €

7,90 €

17,90 €

6 tyllaa

26 x 17 x 2,5 cm

ø20 cm, ø26 cm x 24 cm

TARJOUS!

Kärkkäinen vko 20.indd 1

HEIROL First

posliini, 37 x 16 cm

7 osaa

HEIRO 8-osainen HEIROL

24

29,90 €

HEIROL First

14,20 €

TARJOUS!

TARJOUS!

17,50 €

17,90 €

HEIROL Erikoiskukat

otuk

seen: Kukkien pursotus on näin h sotettav aa pintaa elppoa: aseta tyll vasten ja samalla ap nostaen pursota hellävara urtyllaa ylö nen, kun isesti späin. Lo kukka on peta n. 1–2 cm :n korku pursottamiinen. 250 g vo ita 2,5 dl to musokeri a 1 rkl mait oa 1 tl vanil jasokeria pasta- ta i elintarv ikeväriä 1. Vatka a voita n iin kauan valkeaks , että se i vaahdo muuttuu ksi. 2. Sekoit a joukko on tomu koko aja sokeri pie nv nissä eri vaniljaso atkaten. Lisää lo ssä p keri ja vä ri. Vatkaa uksi myös 3. Aseta ta s aiseksi. tylla purs otus valmis k reemi pu pussin sisään ja ssiin. He lisää käyttämä irol ty llä kesken p voit vaihtaa tylla llasetin liitintä a/kukan ursotuks muotoa en. 4. Vinkki! Näin tee t kaksivä täytä pu risen purs rso otuks väri puss tinpussi levittäm ällä ensim en: in reuno il le mäinen kukan ke skiosaan ja lusikoi pussin keskelle haluama si väri.

HEIROL First

HEIROL First

TARJOUS!

17,90 €

7,20 € HEIROL First

HEIROL First

100 kpl

26 x 13 x 2,5 cm

10,5 x 30 cm

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

19,90 €

13.42.31 Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla,17.4.2018 korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


Lautasliinavalikoima parhaimmillaan!

-20

% 1 10 2 20 2 90

Servetti 20kpl/25 cm

Servetti 20kpl/33cm

2 20 2 80

20kpl/23cm kartonkilautanen

20kpl/18cm kartonkilautanen

Trendikäs hortensia-aihe koristaa Ida-kesäsarjan tuotteita. Raikkaat värit sopivat erilaisiin kattauksiin alkukeväästä pitkälle syksyyn.Kaikki kesäsarjan kartonkituotteet valmistetaan Suomessa, Hämeenlinnan tehtaalla PEFC-sertifioidusta materiaalista ja ne kantavat avainlippua. Myymälät ja Karkkainen.com

Kaikki Duni, Dunicel ja Dunisilk pöytäliinat ja poikkiliinat juhlahintaan -20% Valikoima vaihtelee myymälöittäin. Myymälät ja Karkkainen.com

Kuuman kesän vastapainoksi!

-20

Nyt kannattaa tankata varastot täyteen! Tarjouksessa: -Kahvikuppi 50 kpl - Syvä lautanen 50 kpl - Lautanen 15 cm, 18 cm ja 23 cm -Veitsi 25 kpl - Lusikka 25 kpl - Haarukka 25 kpl - Muovipikari 80 kpl Normaalihinnat alkaen 0,80 Myymälät ja Karkkainen.com

20kpl/25cl kertakäyttö kahvimuki

20kpl/25cl kerta20kpl/18cl kertakäyttö muovilasi käyttö kahvikuppi Kesäisen värikäs kotimainen Huhtamäen Ida-sarja tuo väriä kattaukseen

Kaikki Duni pöytä- ja poikkiliinat

Huhtamäki / Säästö kertaastiat

2 90 2

80

%

Muista myös!

-24 %

12

90

Curver pyöreä kakkukupu kylmäpatruunoilla

Curver pyöreä kakkukupu sopii muotonsa vuoksi erityisen hyvin täytekakkujen säilytykseen ja kuljettamiseen. Kakkukuvussa on lumivalkoinen pohja, läpikuultava kupu ja punainen kahva. Välipohjan alla on 3 kylmäpussia jotka pitävät kakun viileänä kuljetuksen aikana. Ulkomitat: korkeus 15,2 x halkaisija 34,7 cm Sisämitat: korkeus 10,7 x halkaisija 27,5 cm Myymälät ja Karkkainen.com

3

90

39x15x20 cm voileipäkakkukupu

15

00

Curver Säilytyskori

Curver My Style muovirottinkia oleva kannellinen säilytyskori esimerkiksi likapyykille. - Väri: luonnonvalkoinen ja tummanruskea - Korissa on kädensijat sivuilla joten sitä on helppo kantaa. - Mitat: 42,8 x 33 x 64,4 cm - Tilavuus 55 litraa. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 18,90

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

90

Curver 400 g 2 kpl kylmäpatruuna

Kantokahvallinen kakkukupu alustalla voileipäkakuille. Kakkukuvun pituus 39 cm, leveys 15 cm korkeus 19 cm. Huom. Lajitelmatuote, väriä ei voi valita verkkokaupasta ostettaessa. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 16,90

-21%

2

-20 %

Kylmäpatruunat 2 kpletta. Paino: 400 g - Sisältö: 2 kpl Myymälät ja Karkkainen.com

13 90 18 90 23 90

/10 l

/20 l

/32 l

Curver Kylmälaukku

Laadukas kylmälaukku. joka kestää menossa mukana. Kahvan avulla suljettava kansi ja helposti puhdistettava sisäpinta. - Väri: sininen ja lime Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

25


Puutarhakalusteet Kärkkäiseltä!

-14 %

595,-

Alk.

56.60 /kk (12 kk)

California sohvaryhmä

Ryhmä sisältää 3-istuttavan sohvan, kaksi tuolia, rahin/pöydän ja istuinpehmusteet. Materiaali valettu 6 mm pyöreä polyrottinki. Toimitusmyyntinä saatavana myös beige. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 695,00

-21%

259,Alk.

179,Alk.

34.05 /kk (6 kk)

-22%

47.97 /kk (6 kk)

MERANO SOHVARYHMÄ

Merano kesäkalustesetti sisältää pöydän, 2 istuttavan sohvan ja kaksi tuolia. Materiaali muovirottinki. Harmaa ja harmaa pehmuste. Mitat: - Sohvapöytä: 92x59x43 cm Tuoli: 65x67x77 cm - Sohva: 129x67x77 cm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 329,00

Lasten keinu kahdella keinulla,

kiipeilytelineellä ja liukumäellä Keinu, kiipeilypääty ja liukumäki kokonaisuus, Täydellinen "tee-se-itse" –sarja keinun rakentamiseen. Sisältää kuvan mukaisen keinun, kiipeilypäädyn ja liukumäen tarvikkeineen . Telineen korkeus asennettuna: 200 cm - Liukumäen koko: 49x220 cm. Maa-ankkurit myydään erikseen. Myymälät ja Karkkainen.com

99,-

Alk.

43.56 /kk (3 kk)

349,Alk.

34.40 /kk (12 kk)

Pasta 1+6 ruokaryhmä

Ryhmään kuuluu lasikantinen 150x90cm pöytä ja kuusi tuolia. Tuolin istuin on puhottua polyrottinkia. Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

Lasten keinu Mathias Painekyllästetystä puusta valmistettu keinu lapsille. Koko: 310x194x230cm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 119.-

Osassa myym. toimitusmyyntinä

59

Alk.

-18%

00

23.06 /kk (3 kk)

Hiekkalaatikko 120 cm taittuvilla penkeillä

Hiekkalaatikko penkeillä ja kannella, 120 x 120 x 27 cm. Hiekkalaatikon materiaalina on painekyllästetty mänty. Myymälät ja Karkkainen.com

26

449,-

Alk.

43.43 /kk (12 kk)

Pasta sohvaryhmä

Ryhmään kuuluu kaksi nojatuolia, 2-istuttava sohva, sohvapöytä ja muhkeat pehmusteet. Sohvan leveys 136 cm. Materiaali polyrottinkia. Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

Norm. 549,00

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


169,Alk.

279,-

32.31 /kk (6 kk)

Venice pöytä 150cm

Alk.

Venice ruokapöytä on alumiinirunkoinen tukeva pöytä, jonka pöydänkansi on huoltovapaata nonwoodia. Musta. Pöydän koko 90*150 cm, korkeus 74 cm. Toimitusmyyntinä myös suurempi koko, 90* 205cm/hinta 229,Myymälät ja Karkkainen.com

36

00

Easy tuoli

Teräsrunkoinen, pinoutuva muovirottinkituoli. Tyylikäs mattamusta väri, harjattua 2 -nauhaista muovirottinkia. Koko 55x63x95 cm. Myymälät ja Karkkainen.com

49

00

Dove käsinojallinen tuoli

Teräsrunkoinen pinoutuva muovirottinkituoli. Valmistettu tyylikkäästä mustasta harjatusta 2-nauhaisesta muovirottingista. Koko 59x62x87 cm. Myymälät ja Karkkainen.com

51.46 /kk (6 kk)

Malibu ruokailupöytä lasikannella

Halkaisija 150cm, korkeus 74 cm. Sen ympärille mahtuu kuusi reilun kokoista Malibu sarjan tuolia. Pöytä on alumiinirunkoinen ja muovirottinki on pellavan väristä 6mm puolipyöreää punosta. Ylivieska, Oulu, Lahti ja Karkkainen.com

49

-11%

59

00

Malibu tuoli

Alk.

Teräsrunkoinen, pinoutuva muovirottinkituoli. Kaunis pellavan väri, 6mm puolipyöreää muovirottinkia. Koko 55x63x95 cm. Myymälät ja Karkkainen.com

23.06 /kk (3 kk)

Malibu tuoli

Teräsrunkoinen pinoutuva muovirottinkituoli. Valmistettu kauniista pellavan värisestä, 6mm puolipyöreästä muovirottingista. Koko 59x62x87 cm. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 53,00

-12%

00

Norm. 66,00

129,Alk.

46.98 /kk (3 kk)

Malibu säätötuoli pehmusteella

Alumiinirunkoinen säätötuoli, joka on valmistettu pellavan värisestä 6mm, puolipyöreästä muovirottingista. Tuolin saa nappia painamalla kallistumaan eri asentoihin. Mukana luonnonvalkoinen istuinpehmuste. Ylivieska, Oulu, Lahti ja Karkkainen.com

39

50

Aurinkovarjo 3m

Alumiinirunko ja veivi, joka helpottaa avaamista. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 45,00

439,-

Alk.

-20 %

42.61 /kk (12 kk)

Broil King Crown Class 310 kaasugrilli

47

34

Kiiltävärunkoinen, mustasta muovirottingista valmisettu siro puutarhatuoli. Pulverimaalattu teräsrunko. Koko 73x83x89 cm. Myymälät ja Karkkainen.com

Mustaksi maalattua betonia. Myymälät ja Karkkainen.com

00

Solar puutarhatuoli

50

Varjon jalka

Grillausalan koko: 48 x 44 cm = 2112 cm², kokonaisgrillausala on 2839 cm². Polttimot: 3 kpl Dual-Tube(tm) 8,8kW ruostumaton teräs. Lämpöteho / m² = 41,67 kW/m². Laskennallinen grillauskapasiteetti: n. 16 hampurilaispihviä kerralla. Ulkomitat (LxSxK): 117 x 58 x 117 cm. Paino: 35 kg. Integroitu lämpömittari: Kyllä. Sivupoltin: Ei. Elektroninen Sure-Lite(tm)-sytytysjärjestelmä. Alas taitettavat ja karkaistut muoviset sivutasot. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 59,00

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

27


, 10 4 säkkiä

-29%

Biolan Puutarhan musta multa 45 l

Musta Multa on runsaasti pitkävaikutteisia ravinteita sisältävä yleiskukkamulta, 0,05/l Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. á 3,50

4

90

Biolan HAVU- JA RODOMULTA 45 l

- Erikoismulta hapanta kasvualustaa vaativille kasveille - Kompostilannoitettu, kalkitsematon - Voidaan käyttää sellaisenaan tai sekoittaa pohjamaahan - 0,10 e/l Myymälät ja Karkkainen.com

-36%

9

90

4lgarden Eläinpatsas

Koko noin 20 cm. Polyresiini. 4 erilaista eläinhahmoa: siili, kettu, orava ja pöllö. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 15,50

28

5

50

Biolan KESÄKUKKAMULTA 45 l

Biolan Multa Kesäkukille on kompostilannoitettu ja kalkittu multaseos, joka on kehitetty erityisesti kesäkukkien ja ryhmäkasvien kasvualustaksi. Multa sisältää murskattua kevytsoraa, minkä ansiosta mullan rakenne on ilmava ja kevyt. Kuivuttuaankin multa imee hyvin vettä ja kostuu tasaisesti. Multaan on lisätty kastelukiteitä, jotka parantavat mullan vedenpidätyskykyä ja mahdollistavat pidemmät kasteluvälit. 0,11/l Myymälät ja Karkkainen.com

-17%

19

90

Kukkateline Rottinkisydän 75cm Metallirunko, paju ruukku. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 23,90

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

7

50

Biolan KUORIKATE 60 l - 0,10/l Myymälät ja Karkkainen.com

-20

%

Ruukkuja, eri kokoja Kaunis ulkoruukku kolmessa koossa. Hinnat alk. 7,90 . Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


-56%

Kotoilu Presto seinähylly

- Materiaali: Metalli ja puu - Mitat: 50 x 15 x 16,5 cm - Värit: musta, valkoinen tai natural Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

3

90

Norm. 8,90

VAIN!

39

90

Norm. 49,90

0 -20 %

-25%

7

14

90

-20 %

Kotoilu rullakkohylly

jopa -40 %

90

Living seinänaulakko H&S sisustustikkaat

- Materiaali: metalli / MDF - Koko: 53x38x97 cm tai 70x31x97cm - Värit: valkoinen tai musta Myymälät ja Karkkainen.com

- Pakkauksessa kolme seinänaulakkoa, koot: - Lajitelmassa värit: musta ja valkoinen - Materiaali: polyresiini Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 9,90

Vahakankaita! Tarjouskuosit vaihtelevat myymälöittäin.

9 90 14

90 -23

Bambutikkaat, jossa kolme puolaa. - Korkeus: 171cn - Koko: 54 x 171 cm - Väri: Valkoinen, musta tai natural Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 19,90

137x182cm

-17%

9

- Materiaali: metalli - Erilaisia lehtiaiheita Norm. hiat 25,90 - 32,90€ Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 25,90–32,90

-11%

8

90

/4kpl

4Living pitsipöytäliina

4Living pitsitabletti

Norm. 12,90 -17,90

Norm. á 2,50

- Väri: valkoinen Myymälät ja Karkkainen.com

90

4living seinädeco

%

150x260cm

ERÄ!

19

90

- Värit: Valkoinen tai harmaa - Koko, cm: 30x45 Myymälät ja Karkkainen.com

9 90 49 90 79 90

/m

60 x 90 cm

Myymälät ja Karkkainen.com

-22%

140 x 200 cm

-37%

9

90

/4kpl

Noble House Brandy tabletti - Materiaali: paperinaru -Koko, cm: Ø38 Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. á 3,90

Valikoimassa seuraavat koot: 50x80cm 80x150cm 80x200cm 80x250cm 80x300cm 80x350xm 80x400cm 140x200cm 160x240cm pyöreä 133cm Hestia Senna tai Aada matot

Koot ja värivalikoimat vaihtelee myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

-10 %

160 x 230 cm

Alk.

30.20 /kk (3 kk)

-23%

-20

%

99

Alk.

00

200 x 290 cm

36.73 /kk (3 kk)

Fanni K Aura matto

-Modernikuvioinen, graafinen Aura -matto luo tilaan pehmeää kodikkuutta. -Materiaali: tuftattu puuvilla Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

Norm. 64,00-129,00

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

29


Tyylikkäästi kevään juhliin!

Kattava valikoima hyvänhintaisia solmioita, rusetteja ja taskuliinoja! Ylivieska, Lahti

99

Alk.

00

36.73 /kk (3 kk)

Mel Richman bleiseri Ylivieska, Lahti

Norm. 109,00

199,-

-20 %

19

90

Imperio kauluspaitoja - Juhliin ja vapaa-aikaan Ylivieska, Lahti, Jyväskylä

Norm. 24,90

VAIN!

Alk.

37.53 /kk (6 kk)

Buzo puku

209,Alk.

39.27 /kk (6 kk)

Cavaliere puku

- Tummansininen Ylivieska, Lahti

Ylivieska, Lahti

-29%

24

90

Only&Sons svetaritakki Myymälät

Norm. 34,99

-33%

29

18

90

Fila bokserit 2 kpl/pkt

North Alaska tennarit

- Materiaali: 95% puuvilla, 5% elastaani Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä

Myymälät

Norm. 44,90

90

Moza sneakerit Ylivieska, Oulu, Ii, Lahti

Norm. 17,90

30

8

90

Fila sneaker 2 paria/pkt Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä

Alk.

37.04 /kk (3 kk)

RCMN takki

Ylivieska, Lahti, Jyväskylä

9

90

Fila tennissukat 2 paria/pkt

Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä

-45%

9

90

99

90

-57%

12

-55%

90

D.T. New York sneakerit Ylivieska, Oulu, Ii, Lahti

Norm. 29,90

17

90

Penn sneakerit - Värit: valkoinen ja musta Myymälät

Norm. 39,90

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

99

Alk.

00

36.73 /kk (3 kk)

Lacoste tennarit

-Koot:41-46 -Värit:musta ja valkoinen Ylivieska, Lahti, Jyväskylä

74 Alk.

90

28.49 /kk (3 kk)

Rieker kävelykengät Myymälät

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


-13%

69

Alk.

90

26.78 /kk (3 kk)

Smashed Lemon Naisten Mekko -Koot:S-3XL Ylivieska, Lahti, Jyväskylä

Norm. 79,95

-13%

69

Alk.

-11%

79

90

26.78 /kk (3 kk)

Alk.

Smashed Lemon Naisten Mekko

-11%

79

90

30.20 /kk (3 kk)

Alk.

Smashed Lemon Naisten Mekko

-Koot:S-3XL Ylivieska, Lahti, Jyväskylä

30.20 /kk (3 kk)

Alk.

Smashed Lemon Naisten Mekko

-Koot:S-3XL Ylivieska, Lahti, Jyväskylä

Norm. 79,95

79

90

30.22 /kk (3 kk)

Smashed Lemon Naisten Mekko

-Koot:XS-L Ylivieska, Lahti, Jyväskylä

Norm. 89,95

95

-Koot:S-3XL Ylivieska, Lahti, Jyväskylä

Norm. 89,95

VAIN!

39

-17%

95

Sisters Point Naisten Mekko -Koot:XS-XL Myymälät

29

95

49

90

Sisters Point Naisten Mekko -Koot:XS-XL Myymälät

Norm. 59,95

49

95

Sisters Point Naisten Mekko -Koot:XS-XL Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä

-15 29 90

Fredrikson ylioppilaslakki

Norlyn sukkahousuja ja sukkia Myymälät

Myymälät ja Karkkainen.com

39

Tamaris Naisten Ballerinat

-Koot:36-42 -Väri ja kokovalikoima voi vaihdella myymälöittäin Ylivieska, Lahti

-Koot:XS-XL -Värit:musta, rosa ja valkoinen Myymälät

%

VAIN!

90

Sisters Point Naisten Bolero

49

90

Tamaris Naisten juhlakengät -Koot:36-40 Ylivieska, Lahti

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

49

24

90

Tamaris Naisten avokkaat

-Koot:36-41 -Väri-ja kokovalikoima voi vaihdella myymälöittäin Ylivieska, Lahti, Jyväskylä

90

Sprox Naisten Avokkaat -Koot:36-41 Ylivieska, Lahti

29

90

Sprox Naisten Sandaletit -Koot:36-41 Ylivieska, Lahti

29

90

Sprox Naisten Sandaletit -Koot:36-41 Ylivieska, Lahti

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

31


VAIN!

16

19

90

90

Lasten sandaalit

Norm. 22,99

- Koot: 20-30 Myymälät

-13% Name It kauluspaita

49

90

Senator juhlakengät - Koot: 32-40 Myymälät

Norm. 54,90

-18%

9

90

Happy Bee ballerinat - Koot: 28-35 - Värit: Musta ja hopea Myymälät

Norm. 12,00

19

-33

19

99

Name it mekko

- Koot: 116-158/164 cm - Värit: Vaaleansininen ja tummansininen Ylivieska, Lahti, Jyväskylä

%

90

Happy Girls mekko

- Koot: 116-152 cm - Kaksi väriä Ylivieska, Lahti, Jyväskylä

- Koot: 104-164 cm - Värit: Fuksia ja turkoosi Myymälät

Norm. 29,90

6

90

7

90

Mini Henriksson solmiot

- Koot: 10 cm (5,90€), 30cm, 40cm ja Junior Värit: Vaaleanpunainen, vaaleanvihreä, vaaleansininen, sini/vihreä, aqua ja musta Myymälät

Mini Henriksson rusetti

VAIN!

29

90

Norm. 32,99

-9%

Name It suorat housut - Koot: 116-164 cm - Väri: Tummansininen Ylivieska, Lahti, Jyväskylä

Myymälät

VAIN!

9

90

7

90

Lasten lippalakkeja

Norm. 16,90

- Frozen, Ryhmä Hau, My Little Pony, Star Wars, Spiderman, Cars ja Ninjago Myymälät

-41% Martinex Muumi vauvojen pyjamahaalari

Suosikkihahmot!

-22%

6

90

Lasten t-paitoja

- My Little Pony, Ryhmä Hau, Emoji, Superman, Spiderman ja Cars Myymälät

Norm. 8,90

-29%

4

-23%

90

Lasten sukkapaketit 3-pack Myymälät

Norm. 6,90

9

- Koot: 56-86 cm - Väri: Keltainen Myymälät

90

Lasten leggingsit

- Ryhmä Hau, My Little Pony ja Frozen Koot: 104-140 cm Myymälät

Norm. 12,90

VAIN!

8

90

-30 %

25

00

New Era lasten lippalakkeja Myymälät

32

6

90

Kider Basic lasten sukat 10-pack - Koot: 27/30-35/38 Myymälät

Norm. 9,90

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Norm. 12,90

-31%

Martinex Muumi vauvan body - Koot: 56-86 cm - Väri: Keltainen Myymälät

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


Ulkoiluvaatevalikoima parhaimmillaan! Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

-37%

9

90

/2kpl

Cms miesten hihaton paita

- Kosteutta siirtävä, elastinen materiaali Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. á 7,90

15

90

Cms miesten shortsit - Elastisesta materiaalista valmistetut shortsit treeniin tai vapaa-aikaan Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

-37%

14

-41%

15

90

/2kpl

Cms miesten t-paita

- Kosteutta siirtävä, elastinen materiaali Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

90

Only Play Curvy Renea naisten verryttelytakki

Norm. 26,95

Norm. 59,99

-25%

29

90

Cms miesten vapaa-ajan housut

- Elastisesta materiaalista valmistetut housut vapaa-aikaan tai treeniin - Säädettävä vyötärö, taskut Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

-11

15

90

Urheiluosastolla merkkilippiksiä laaja valikoima! - Puma, Adidas, State of Wow, Upfront, Björn Borg, Under Armour jne - Kuvan Puma Trucker lippis 15,90€ Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 17,90

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

19

90

Only Play Renea naisten verryttelyhousut

- Laskeutuvat vapaa-ajan housut teknisestä. kosteutta siirtävästä materiaalista - Koot XS-XL, Curvy-koot 42-54 Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

-20

Suuri valikoima lippiksiä!

Herschel reput

- Rajoitettu erä! Ylivieska, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

- Sporttinen vetoketjullinen pusakka treeniin tai vapaa-aikaan - Koot XS-XL, Curvy-koot 42-54 - Elastinen, kosteutta siirtävä materiaali Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

-26%

Norm. 39,99

%

49

90

Only Play Aubree Loose naisten t-paita - Naisten rento väljän mallinen t-paita urheiluun ja vapaa-aikaan - Kosteutta siirtävä materiaali Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. á 11,90

24

-17%

90

Only Play Curvy Blossom naisten trikoot

- Kukalliset jersey-trikoot - Saatavana Ylivieskassa, Lahdessa ja Jyväskylässä myös Curvy-koissa 42-54! Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

-47%

15

90

Adidas Tiro 17 lasten kapealahkeiset verryttelyhousut

- Hyvin istuvat, kapealahkeiset treenihousut urheiluun tai vapaa-aikaan - Kiristysnyöri vyötäröllä, taskut, lahkeensuussa lyhyet vetoketjut - Koot 140-164cm Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 29,95

Norm. 26,99

%

-25%

29

90

Adidas Tiro 17 miesten kapealahkeiset verryttelyhousut - Hyvin istuvat klassiset futishousut hengittävällä materiaalilla Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 39,90

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

33


Kalvokengissä jalat kuivana!

VAIN!

79

90

Juoksukengät metsäpoluille

30.20 /kk (3 kk) Norm. 95,-

Alk.

129,Alk.

99

46.98 /kk (3 kk)

Salomon Xa Pro 3D Gore-Tex kengät

-16% Salomon Xt Asama Gore-Tex maastojuoksukengät - Kevyt ja tukeva Gore-Tex kalvollinen juoksukenkä aktiiviulkoilijalle! - Naisten ja miesten koot Myymälät ja Karkkainen.com

- Suosittu vedenpitävä retkeily ja ulkoilujalkine - Gore-Tex kalvo suojaa kosteudelta - Sensifit –rakenne pitää jalan tukevasti paikallaan ja tekee kengästä erittäin istuvan - Pehmeä ja vaimentava Eva – välipohja - Pikanauhat - Korkeusero 11mm - Kokoja miehille ja naisille Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Asicsit asfalttilenkeille Edullisesti lapsille!

139,Alk.

50.40 /kk (3 kk)

Asics GEL-Cumulus 19 juoksukengät

- GEL-vaimennettu harjoituskenkä pitkille lenkeille - GEL-Cumulus 19 juoksujalkine tarjoaa hyvän vaimennuksen ja ohjaavuuden harrastaja ja aktiivijuoksijalle pitkille lenkeille - Jalkineen FluidRide välipohja tarjoaa todella kimmoisan ja rullaavan kokonaisuuden jonka vaimennuksesta huolehtii GEL-vaimennus kannassa ja päkiässä - Ulkopohjan Guidance Line ohjaavuusura pyrkii ohjaamaan askelkontaktia neutraaliin linjaan koko lenkin ajan ja auttaa näin jaksamaan pidemmälle Naisten ja miesten koot Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

159,Alk.

30.57 /kk (6 kk)

Asics GEL-DS Trainer 23 juoksukengät

- Kevyt harjoitus- ja kilpakenkä - Aktiivijuoksijan valinta kanta ja päkiä GEL-vaimennuksella nopea vauhtisille lenkeille, veto-harjoituksiin ja kilpailu suorituksiin - Kevyt ja rullaava Solyten välipohja antaa miellyttävän rullaavuuden ja tehostaa jalkineen kimmoisuutta auttaen juoksemaan nopeampaa ja pidemmälle - Miesten ja naisten koot Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

175,Alk.

Alk.

00

36.73 /kk (3 kk)

Salomon Speedcross 4 maastojuoksukengät

- Kevyet ja erittäin pitävällä pohjalla varustetut maastojuoksukengät. - Välipohjan korkeus: 30mm/20mm (10mm drop) - Quicklace nauhat, jonka ansiosta kiristys tapahtuu yhdellä vedolla - EVA välipohja - Vettä hylkivä pinta - Kokoja miehille ja naisille - Värivalikoima vaihtelee myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

29

90

Norm. 35,-

33.36 /kk (6 kk)

Asics GEL-Kayano 24 juoksukengät

- Jalkineen isot GEL-vaimennukset kannassa ja päkiässä vaimentavat tehokkasti jalkaan kohdistuvaa tärähdystä ja juoksutuntuman viimeistelee kaksiosainen FluidRide välipohja - Välipohjan ylempi osa tehostaa jalkineen kimmoisuutta siirtäen liike-energiaa ponnistukseen ja alempi osa parantaa jalkineen rullaavuutta kevyen materiaalin ansiosta - Ulkopohjan Guidance Line ohjaavuusura yhdessä Dynamic Duomax pronaatiotuen kanssa pyrkivät kontrolloimaan jalan mahdollista ylipronaatiota, ohjaten askelkontakia neutraaliin linjaan askel toisensa jälkeen - Kevyt ja hengittävä päällinen, muotoutuvalla pohjallisella ja ulkoisella kantapään istuvuustuella viimeistelevät juoksulenkin täydellisellä istuvuudella - Naisten ja miesten koot Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

44

90

Asics Stormer 2 GS lasten juoksukengät

- Vaimennettu juoksujalkine lapsille liikuntaan ja vapaa-aikaan - Liikkuvan juniorin kevyt, kestävä ja hyvin iskuja vaimentava juoksukenkä liikuntatunneille ja harrastusten pariin - Gel-vaimennus kannassa, kevyt EVA -välipohja ja päällinen hengittävää meshiä Myymälät ja Karkkainen.com

-15%

Bagheera Micro lasten softshell juoksukengät - Koot 20-27, 28-35 Myymälät ja Karkkainen.com

39

39

00

Bagheera React lasten juoksukengät

00

Bagheera Omega juoksukengät - Kokoja miehille ja naisille Myymälät ja Karkkainen.com

- Koot 28-35 Myymälät ja Karkkainen.com

Luonnollista liikettä jaloillesi!

129,Alk.

46.98 /kk (3 kk)

Merrell Trail Glove 4 Knit paljasjalkakengät

- Kevyt, barefoot jalkine, jossa on uusi sukkamainen rakenne - Barefoot kävely vahvistaa jalan lihaksia, mutta suojaa lasilta, tikuilta jne. Soveltuu salille, vapaa-aikaan, kävelyyn jne - Kengän päällinen on 3D verkkoneulosta - Kengissä on pikanauhoitus sekä joustava kaulus helpottamassa pukemista - Ulkopohja on pitävää Vibram kumiseosta, joka antaa hyvän pidon sekä märällä että kuivalla polulla - Koot naisille ja miehille Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

34

89

Alk.

00

33.31 /kk (3 kk)

Merrel Bare Acces paljasjalkakengät

- Vaimennetumpi Barefoot jalkine - Päällinen hengittävää Mesh neulosta, sisävuori M-Select Fresh antibakteeri käsitelty. - Uusi Flex Connect välipohja, jossa päkiän alla joustourat pitkittäin sekä poikittain. - 0 mm droppi, 8mm EVA välipohjavaimennus - Miesten ja naisten koot - Kokovalikoima vaihtelee myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

49

90

Merrell Bare Access lasten paljasjalkakengät

- Lasten kevyt barefoot jalkine - Päällinen verkkoneulosta Sisävuori tehty sukkarakenteella Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


Aika hankkia pyörä? -18%

399,Alk.

38.91 /kk (12 kk)

Tunturi Active 28" 24-v hybridipyörä

Tunturi Active on hybridipyörä, jolla päivän pyörämatkat taittuu sujuvasti. Kevyt alumiinirunko, Shimano 24 -vaihdetta sekä tehokkaat hydrauliset levyjarrut tuovat ajamiseen mukavuutta. Miesten ja naisten mallit. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 489,00

1290,Alk.

19

56.60 /kk (12 kk)

Atala Iceberg 24" Fatbike 7-v maastopyörä 24" tuumainen 7 vaihteinen Fatbike. Sopii erinomaisesti myös hyvin pehmeälle alustalle kuten hiekkarannalle tai pehmeälle lumelle. Kestävä teräsrunko. Myymälät ja Karkkainen.com

Powerslide Kids Pro kypärä

47.62 /kk (36 kk)

Monark Elisabeth 28" sähköpyörä

Kaksivaihteinen Sram automaattinavalla varusteltu käytännöllinen ja tukeva sähköavusteinen pyörä työmatkoille ja vapaa-aikaan. 250W:n E-going etumoottori saa vastatuulen tuntumaan myötäiseltä ja tasoittaa maaston. Enää ylämäet ei ole ongelma. Myymälät ja Karkkainen.com

-11%

169,32.31 /kk (6 kk)

Kuwa Jasmin 20" 3-v tyttöjen polkupyörä 3 vaihteinen peruspyörä alakoululaiselle Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 189,00

699,-

Alk.

65.99 /kk (12 kk)

Airwheel R8 26" sähkömaastopyörä

Kevyt sähköavusteinen maastopyörä alumiinirungolla ja 26" renkailla. - Levyjarrut - Matka- ja nopeusmittari - Irroitettava Panasonicin akku - Avustusmoodi rajoitettu 20km/h Myymälät ja Karkkainen.com

169,Alk.

32.31 /kk (6 kk)

Cyclette Kombino 24" 1-vaihteinen polkupyörä

Perinteisiä kombi-pyöriä mukaileva huippusuosittu 24" Cyclette Kombino sopii sekä urbaaniin vilskeeseen että maaseudun idylliin. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 179,00

Alk.

00

33.31 /kk (3 kk)

Kuwa My First 12" lasten polkupyörä

Ensipyörä ajotaidon opettemista aloittaville lapsille ja siinä on mukana aina irroitettavat apupyörät. Soittokello, jalka- ja etujarru sekä tukevat paksut renkaat. Myymälät ja Karkkainen.com

00

31.94 /kk (3 kk)

Ortlieb Back-Roller City takalaukut 2kpl

Suosittujen Back-Roller Classic laukkujen edullisempi City versio. Ominaisuuksiltaan kuin Classic, mutta ilman sisätaskuja sekä olkaremmejä. Helppo rullaussulku. Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

359,35.30 /kk (12 kk)

I-sport Air 4,3m 104 jousta trampoliini turvaverkolla

169,Alk.

85

Alk.

Alk.

-11%

89

Lasten helppokäyttöinen ja hyvin suojaava kypärä kaikkeen liikuntaan. Takana rullattava koon säätö. Myymälät ja Karkkainen.com

-13%

Norm. 799,00

Alk.

90

Norm. 1490,00

595,-

Alk.

-13%

Laadukas, tukevalla sinkityllä rungolla ja 104:lla jousella varustettu trampoliini koko perheen käyttöön. AIR mallit ovat vahvemmalla rungolla ja pehmusteella. I-Sport trampoliinit kestävät vuosia ja tuhansia hyppyjä. Myymälät ja Karkkainen.com

32.31 /kk (6 kk)

Worx Granite Stunt potkulauta

Stunt potkulauta, joka suunniteltu ammattikäyttöön. CNC työstetty alumiini / kromi-teräsrunko ja vahva tuettu teräksinen ohjaustanko. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 189,00

Frisbeegolf valikoima SUURIMMILLAAN

39

00

CLR Sport frisbeegolfkori

Mökille, pihalle, rannalle sopiva metallirunkoinen maalikori. Hinta halpa, mutta aivan eri tasoa ja kokoa kuin muut vastaavan hintaiset. - Säänkestävä materiaali kangasreunuksella. - Galvanoidut ketjut. - Koko 165 x 65 cm. Ylivieska, Oulu, Ii, Lahti ja Karkkainen.com Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

159,Alk.

30,57 /kk (6 kk)

Polar M430 juoksukello

Polar M430 on vedenkestävä juoksukello Polarin omalla rannesykkeen mittausteknologialla, integroidulla GPS:llä, 24/7 aktiivisuuden seurannalla ja älykkäillä ilmoituksilla. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 177,90

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

35


VAIN!

6

7

90

VAIN!

13

90

-59%

-20 %

90

Rawsom LUOMU VIHERJAUHE TAI MACAJAUHE

Rawsom Green Mix luomu viherjauhe sisältää ohran- ja vehnänorasta sekä spirulina- ja chlorellajauhetta. Luomu Maca toimii adaptogeeninä ja sisältää runsaasti aminohappoja. Greenmix 150g, Maca 300g Ylivieska, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 8,80

Norm. 16,90

-22%

Ladyvita 50+ 120 TABL

Norm. 9,90

Ecodenta Refreshing tai Meloni hammastahna 100ml

Sisältää juuri ne lisäravinteet, joita 50+ naisen elimistö tarvitsee, kaikki yhdestä valmisteesta. Myymälät ja Karkkainen.com

69€/L Ylivieska, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

VAIN!

8

90

Heleä iho kesään!

-10 %

-22%

6

Norm. 11,90

Magnex375mg MAGNESIUM 180 TABL

-25%

Yano MCT-ÖLJY 500ML

0,04€/kpl. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 8,90

Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

1

00

Norm. 1,90

5

Halva Suomi tai Piknik 375 g karkkipussi

Ihana uusi pehmeä hedelmämakeispussi! Makuina: hedelmä-salmiakkisekoitus: sinivadelma, vesimeloni, mango, granaattiomena ja pehmeä salmiakki. Myymälät ja Karkkainen.com

36

15

90

GLUCOSAMIN PLUS 120tabl Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 19,00

22

90

METHODDRAINE DETOX 80G SKIN TEHOKUURI

Kirkas ja heleä iho sekä energinen ja puhdas keho! Ihoa puhdistava ja kirkastava 7 päivän tehokuuri. Vaikuttavina ainesosina 6 luomulaatuisen kasvin tehoyhdistelmä. Pakkauksessa mukana hellävaraisesti kuoriva Konjac puhdistussieni. 7x11,43g Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 25,50

00

/3kpl

Golden Star 220 g Himalajan suola tai merisuola maustemylly

Himalajan suola tai merisuola maustemylly Myymälät ja Karkkainen.com

1

50

/2kpl

Djungelvrål 80 g pussi

Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoilusuosikki kesän makeimpiin juhliin!

4

-47%

90

-16%

90

Haribo Matador Mix 800 g rasia

Matador Mix on yksi Haribon suosituimmista makeissekoituksista, sisältäen hedelmäviinikumi-, lakritsi-, ja raemakeisia. Tämä sekoitus on niin lasten kuin aikuistenkin suosikki. Matador Mix -sekoituksessa on mm. Lakutoukkia, jotka ovat irtomakeisina kestosuosikkeja. Oiva lahjaidea ja varma tarjoilusuosikki juhlissa. Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


VAIN!

1

20

Norm. 1,50

VAIN!

1

20

VAIN!

3

00

Norm. 1,90

Norm. 4,20

-37

%

Foxy Blue tai Green 500 ml ikkunanpuhdistusaine

-20 %

Arix 5 kpl monikäyttösiivousliina

-29%

Wellaflex Volume&Repair, Ultra strong, Extra strong 250 ml hiuskiinteet ja 200ml muotovaahdot

- Tehokas ikkunanpuhdistusaine - Ikkunat ja peilit kirkkaaksi ja puhtaaksi Myymälät ja Karkkainen.com

Myymälät ja Karkkainen.com

-50 %

-50 %

1

VAIN!

00

5

50

-11%

Vanish Gold Pink tai white 470 g tahranpoistaja

Vanish esittelee tahranpoiston vallankumouksen. Vanishin huippuunsa kehitetty koostumus on niin tehokas, että se poistaa tahrat jopa 30 sekunnissa! Parhaiden ja nopeimpien tulosten saamiseksi esikäsittele tai liota, ja tulokset näkyvät jo 30 sekunnissa. Turvallinen sekä värillisille että valkoisille tekstiileille.Sisältö 470 g Myymälät ja Karkkainen.com

9

90

Air Wick Morning Rain 150 g ilmanraikastin

Osis Session Label Silk Shine muotoiluvoide

Norm. 2,00

Norm. 19,90

Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 6,20

Myymälät ja Karkkainen.com

3

Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

-44 %

1

00

00

/2kpl

Serla säästöpakkaus 150 kpl nenäliina

Harpic Active Fresh Pink blossom ja Citruswc-raikastin

Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 1,80

-35%

1

50

Harpic Active Fresh Pink blossom ja Citrus wc-puhdistaja

Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 2,30

14

90

Lumene Nordic Chic Color Correcting 8 g puuteri

6

90

6

90

Lumene Nordic Chic Lumene Nordic 1,2 g kulmakynä Chic 5 ml Huolitellut kulmat ovat trendi, joka on kulmavaha tullut pysyäkseen. Ne kehystävät kasvosi ja kohottavat meikkityyliäsi, oli kyse sitten luonnollisesta päivätyylistä taielegantimmasta iltatyylistä. Myymälät ja Karkkainen.com

Kulmien korostamiseen ja muotoiluun. Tarkka ja vaivaton muotoilu. Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

-45%

9

90

Lumene True Mystic Volume waterproof ja True Mystic Curl ripsivärit Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 17,90

Minimoi ihonsävyn epätasaisuuksia ja tekee ihosta yhtenäisen tasoittamalla ihon sävyä pehmeällä, tasaisesti levittyvällä koostumuksella, joka ei kuivata ihoa. Raikas, samettisen matta lopputulos. Innovatiivinen, vihertävä tehosteosa, mahdollistaa yksilöllisen ja tarkan punaisuuden peittämisen Myymälät ja Karkkainen.com

12

90

Lumene Nordic Chic Color Correcting 1,8 ml peitekynä

Täsmätuote ihon sävyssä olevien epätasaisuuksien neutraloimiseen. Kolme sävyä on kehitetty neutraloimaan kasvoilta punaisuutta, kirkastamaan sameaa ihoa sekä häivyttämään sinertäviä ihoalueita, kuten tummia silmänalusia ja couperosaa. Sävy: Green, Violet tai Peach Myymälät ja Karkkainen.com

12

90

Lumene CC Golden 30 ml meikkivoide Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

37


49,-

-10

VAIN!

VAIN!

21

90

Norm. 57,90

-15%

Canpol babies Viidakko leikkimatto

-7%

Vuorovaikutteinen leikkimatto - 18 interaktiivista elementtiä, jotka tuovat paljon iloa vauvalle sekä kehittävät käden ja silmän koordinaatiota: - 5 rapisevaa elementtiä (perhosen siipi, kirahvin korva, elefantin korva, 2 kukkaa) - 4 veluurielementtiä (ommeltu maton pintaan) - helistin (elefantin kärsä) - turvapeili matolla (kukka) - vinkutoiminto (tiikerin kuono) - peili kaaressa (tarranauhalla kiinnitetty - voidaan kiinnittää eri kohtiin kaarella, lastenvaunuihin tai pinnasänkyyn) - tiukukello (keltainen leijona) - soittorasia (vihreä tiikeri) - vinkutoiminto (oranssi virtahepo) - rapisevat lehdet (kukka) - helistin Suositeltu pienimmille vauvoille: lelut ovat kaarilla ja kiinnitetty hiukan alemmaksi kuin useimmissa leikkimatoissa. Tämän ansiosta vauva pystyy tavoittamaan lelut helposti. Maton koko: 88 x 88 cm - Kaarien korkeus: 30 cm Myymälät ja Karkkainen.com

Canpol Babies basic rintapumppu

Helppo koota ja käyttää. Vähäinen määrä erillisiä osia tekee pumpun helpoksi puhdistaa.Ergonominen kahva helpottaa mukavan otteen saamista ja vaivatonta maidon pumppaamista.Mukana miellyttävä vakauttava jalusta.Erityisesti profiloitu suppilon muoto ? pumpun saa tiiviisti rinnan iholle.Laadukas hierova silikoninen suppilo-osa ? hellä ja tehokas maidon eritys.Yhteensopiva useiden ruokailutarvikkeiden ja maidon säilytysratkaisujen kanssa- maito voidaan pumpata suoraan leveä- ja kapeakaulaisiin Canpol babies -pulloihin. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 23,50

-18%

2

30

Canpol Babies pöllö tai pingviini purulelu

-Viilentävä puruhahmo on suositeltu pienimmille.-Helpottaa ikenien aristusta lapsille hampaiden puhkeamisen aikaan.-Valmistettu pehmeästä, korkealaatuisesta materiaalista täytettynä laboratoriotestatulla vedellä.-Vesi on värjätty elintarvikevärillä.-Huom!1 kpl/pakettiLajitelmatuote, verkkokaupasta tilattaessa väriä ei voi valita. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 2,80

18

%

Ainu Tuttipullot

Ainu Turvatutin levyosan kasvoja myötäilevä muotoilu tuntuu lapsesta turvalliselta. Ihoystävällinen,anatominen luonnonkumitutti. Levyosassa on reikiä, joiden ansiosta ilma kiertää eikä iho ärsyynny. Myymälät ja Karkkainen.com

-15%

22

50

OSANN DREAM 15-36 KG MUSTA KOROKE

-Muotoiltu istuin, käsinojat. - Irrotettava päällinen- pestävä käsin 30 asteessa. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 26,50

-10 %

50

Motherhood 65 x 120 cm kosteusalusta

Monikäyttöinen kosteussuoja on tehty erityisesti suojaamaan vauvan patjaa yöaikaiselta kastelulta. Valmistettu kahdesta 100 %:n puuvillakerroksesta, joiden välissä on hengittävä kalvo (PU mikroaukoilla). Erityisen mukava lapselle nukkuessa, sillä alusta ei hiosta. Helppo asettaa sängylle, tuote ei kahise, eikä siirry ja rypisty lakanan alla. Konepestävä 90 CKoko: 65 x 120 cm Myymälät ja Karkkainen.com

8

90

Lilla Nel 80x80 cm 6 kpl valkoinen harso

Valkoinen laadukas sideharso. Paksuus n. 115 g/m2.Haitta-ainetestattu. Pakattu kuuden kappaleen pusseihin.Koko 80x80 cmMateriaali 100 % puuvillaaPesu 95 °C Väri: Valkoinen Koko: 80x80 cm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 9,90

Norm. 19,90

-28%

39

-20 %

79

00

Chippedale kakkulapio

Alk.

90

30.20 /kk (3 kk)

Ukko Schnapps taskumatit

- Hopea 925 - Pituus 220 mm - Terä ruostumatonta terästä Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

Mallit: - Leijona - Original - Musta Damaski . - 100 juhlaleijona - Seriffi Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

Norm. 54,00

Norm. 79,90-99,90

vivomove® HR

199 Alk.

90

37.69 /kk (6 kk)

Ukkomatti 100 Juhlaleijona, 24 K taskumatti Valmistettu rajoitettu 001/500 kappaleen erä Aidolla 24K kultapinnoituksella erikoisnahkatupessa. Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

289,- 289,- 199,- 199,Alk.

29.98 /kk (12 kk)

Alk.

29.98 /kk (12 kk)

Garmin Vivomove HR Premium Gold ja Black älykellot

Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

Alk.

37.53 /kk (6 kk)

Alk.

37.53 /kk (6 kk)

Garmin Vivomove HR Sport Rose Gold ja Black älykello

Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

Helppokäyttöinen vívomove HR tekee kuntoilusta muodikasta. Tyylikkäässä hybridiälykellossa on hillitty kosketusnäyttö. Tarkat osoittimet näyttävät kellonajan ja siirtyvät sivuun, kun selailet viestejä ja syketietojasi. Se laskee askeleet ja kalorit, mittaa stressiä ja seuraa hyvinvointiasi.

-52%

18

90

Saurum keihäänkärki riipus

- Materiaali: Teräs - Mitat: 13x40mm - Vahanauhan pituus: 50cm Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

Norm. 39,00

-60 %

19

90

Saffire helminauha - Helmen koko n 8 mm - Pituus: 42 + 5 cm - Aito viljeltyhelmi Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

Norm. 49,90

38

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. –23.4.2018 ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää. 8.46

kärkkäinenvk18-garmin-vivo–fenix126x184.indd 2

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


Feisty Pets pehmot muuttuvat hetkessä kilteistä ”ärjyiksi”! VAIN!

24

90

Norm. 27,90

-11%

Feisty Pets pehmo

Feisty Pets pehmot, jotka muuttuvat kilteistä hetkessä "ärjyiksi" selästä puristamalla. Saatavana useita eri hahmoja! Ikä: 5-7v Myymälät ja Karkkainen.com

Leikitäänkö välillä ulkona? -13%

39

90

Hämähäkkikeinu

Hämähäkkikeinussa on vaahtomuovilla pehmustetut reunat ja sen halkaisija on 100 cm. - Painoraja 100 kg - Pakkaus sisältää keinun ja kiinnitysköydet - Ikäsuositus yli 3-vuotiaille Ikä: 3-4v Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 45,90

16

90

Happy Monkey sormiapina

- Sormiapina kommunikoi kanssasi mm.taputtaa käsiään, lähettää lentosuukkoja, viheltelee ja nukkuu. - Pakkaus sisältää käyttöoppaan. - 4 x LR44/ AG13 paristot sisältyvät pakkaukseen. Myymälät ja Karkkainen.com

13

90

Lasten metallikottarit

- Metallikottareille on monenlaista käyttöä kotipihan puuhissa. - Ikäsuositus yli 5-vuotiaille. Ikä: Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

15

90

Lasten kaivinkone

- Päälläistuttava kaivinkone on oiva apu hiekkalaatikolla kuoppia kaivaessa. Ikäsuositus yli 5-vuotiaille. Ikä: Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

39


79

Abu Fiftysixty avokelasetti Tähän kalastussarjaan on valittu ensiluokkaiset osat yleiskalastusta ajatellen. Sarja on heti valmis käyttöön, et tarvitse muuta kuin haluamasi vieheen siiman päähän.tunnokas Sixty 7 (210cm) 10-30g heittovapa, Fireline Smoke 0,17mm kuitusiima, Kela etujarrullinen Abu Garcia 53. Myymälät ja Karkkainen.com

Alk.

00

29.89 /kk (3 kk)

SPRO kalastusreppu + vieherasiat Kalastusreppu, jossa mukana neljä vieherasiaa. - 4 vieherasiaa (Rasian koko: 26,5x18x4 cm) - Sivulla pidike vavalle - 2 vetoketjullista taskua - Säädettävät ja pehmustetut olkaimet - Vettähylkivää materiaalia - Vahvikkeet pohjassa - Repun koko: 27x21x41 cm Myymälät ja Karkkainen.com

49,VAIN!

29

00

AbuVildmark kalastussarja

Avokelasetti teleskooppivavalla. - Vavan pituus: 213 cm - Laadukkaat evakahvat - Viehesuositus 5-30g - Kelassa valmiiksi puolattu 0,30 mm monofiilisiima Myymälät ja Karkkainen.com

29

00

Sniper kahluuhousut

Miellyttävä joustavampi PVC-housu. Housussa kiinteät henkselit. Koot 41-47 Myymälät ja Karkkainen.com

-28%

25

-36%

19

00

Delphin Siux Avokela

00

Abu Junior UMPIKELASETTI

Laadukas avokela alumiinipuolalla. ‐Välityssuhde 5.2:1 ‐Laakerit: 9+1 Paino 250g Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Helppoheittoinen kalastussarja junioreille. Siimat valmiiksi puolattuna! Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 29,90

Norm. 34,90

9

90

Frichy pitkäkärkiset kalastuspihdit Pitkäkärkiset kalastuspihdit . Pitävä kahva. Pitkä varsi mahdollistaa koukun irroittamisen suurimmankin kalan suusta. Myymälät ja Karkkainen.com

-57%

10

00

/8kpl

Mepps Aglia lippa-uistimet

Mepps lippa-uistimet suomen laajimmasta valikoimasta. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. á 2,90

40

9

90

Frichy Aluminum X63 koukunirroitin Frichy Aluminum X63 koukunirroitin on kätevä apuväline koukun irroittamiseen kalan suusta. Myymälät ja Karkkainen.com

9

90

Aquatech 1 taso viehepakki

Aquatech yksitaso pakki jossa vieheet ja pientarvikkeet pysyvät järjestyksessä. Myymälät ja Karkkainen.com

9

90

Delphin Titan 45x35 cm haavi

- Pituus: 78cm - Suuaukon koko: 45x35cm - Haavin syvyys: 40cm Myymälät ja Karkkainen.com

29

00

Frichy kalannostin

Kalannostin vaa`alla. Kaksi työkalua nyt samassa!-Max. kapasiteetti: 12,7 kg Myymälät ja Karkkainen.com

19

90

Cumings L-36-P tai L 32-P haavi Alumiinirunkoinen kalahaavi nailonhavaksella. - Kaksi kokoa. Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

-39%

39

00

Delphin King Spin vapa

Kevyt hiilikuituinen vapa aihio. Yleisvapa hauen ja taimenen kalastukseen. Pituus 240cm, Viehesuositus 10-40g. Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 64,00

14

90

Savagear Finezze HD4 kuitusiima

Punottu siima, joka on valmistettu korkealuokkaisesta PE (Polyeteeni) kuidusta. Täydellinen siima avokeloille, kun haluat välttyä tuulisolmuilta ja siiman kiertymisiltä. Myymälät ja Karkkainen.com

-33%

19

90

FIN Oneway 300 m kuitusiima

ONEWAY siimassa yhdistyvät monofiili ja kuitusiiman ominaisuudet. Väri keltainen. - 0,10mm, 0,12mm, 0,14mm, 0,16mm, 0,18mm. Puolakoko 300m. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 29,90

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


VAIN!

Nuno pentualusta 30 kpl

VAIN!

-22

%

Hau-Hau Champion koiranmakkara 800 g

Hau-Hau Champion koiranmakkarat ovat tuoreesta lihasta valmistettuja aterioita koirille. Lisättyjen vitamiinien ja kivennäisaineiden ansioista tuote sisältää kaikki koiran päivittäin tarvitsemat ravintoaineet. - Makuvaihtoehdot: loha-riisi, lammas-riisi, kana-riisi, kalkkuna-riisi, liha-riisi ja riista-riisi. 1,56/kg Myymälät ja Karkkainen.com

5

00 /4kpl

Norm.á 1,60

Kertakäyttöinen suoja-alusta pennun sisäsiisteyskoulutukseen, virtsanpidätysongelmista kärsiville koirille, synnytysalustaksi jne. - Kuitukankainen pinta, johon on lisätty pentua houkuttelevaa hajustetta. - Keskellä on erittäin imukykyinen nestettä imevä antibakteerinen kerros. - Pohjassa oleva PE-kalvo estää nesteen valumisen. - Koko 60 x 60 cm. Myymälät ja Karkkainen.com

-14 %

12

8

90

00

Lily&Leevi juoksuvaijeri 15 m

Muovitettu 15 m pituinen teräsvaijeri, jonka voi laittaa pihalle esim. kahden puun väliin. Koiran valjaisiin kiinnitettävän vaijerin pituus 3 m. Painoraja 45 kg. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 13,90

-23%

4

00

/4kpl

Hau-Hau Champion annosateriat 375 g tetrapakkauksessa

Maistuvat ja lihaisat annosateriat kierrätyskelpoisissa tetrapakkauksissa. - Makuvaihtoehdot: liha-kanapalat kastikkeessa, kanapalat kastikkeessa, kana-kalkkunapalat kastikkeessa ja kanapalat hyytelössä. 2,66/kg Myymälät ja Karkkainen.com

-23%

4

-48%

00

/4kpl

HHC liha-ateria 260 g annospussi Lohi-, kana-, liha- tai lammasateria. 3,84/kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. á 1,30

4

90

alkaen

Hau-Hau Champion täytetty purutikku tai possutikku kanakääreellä 400 g Tikun pituus 13 cm. 12,50/kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 9,50

14

90

Vision Classic lemmikin kuljetuslaatikko

Muovinen lemmikin kuljetuslaatikko reilun kokoisella metalliristikko-ovella, jossa helppokäyttöinen jousilukitus. - Kolme kokoa: - Koko 50: 48 x 32 x 33 cm. Paino 1,3 kg. Lemmikin paino max 6 kg. 12,90 e - Koko 55: 54 x 36 x 37 cm. Paino 1,6 kg. Lemmikin paino max 8 kg. 19,90 e - Koko 60: 59 x 39 x 41 cm. Paino 2 kg. Lemmikin paino max 10 kg. 24,90 e - Väri: Tumman sininen kaikissa myymälöissä. Ylivieska, Lahti ja karkkainen.com: lisäksi pinkki ja mokka. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. á 1,30

-26%

2

00

/3kpl

Best Friend koiran luomu pateet 150 g

Best Friend -koiran luomupateet ovat viljattomia ja testatusti maistuvia. Eurooppalaista sertifioitua luomutuotantoa. - Neljä eri makua: kalkkuna, kana, maksa ja nauta. 4,44/kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. á 0,90

-29%

1

00

/2kpl

Best Friend Bilanx kissan luomu patee 100 g

Best Friend Bilanx -kissan luomupateet ovat viljattomia ja testatusti maistuvia. Eurooppalaista sertifioitua luomutuotantoa. - Neljä makua: kana, nauta, maksa ja kalkkuna. 5,00/kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. á 0,70

alkaen

11

90

Gipsy lemmikin kuljetuslaatikko 46 x 31 x 32 cm

Käytännöllinen muovinen kuljetuslaatikko metalliovella. Ovessa helppokäyttöinen jousilukko. Yläosassa hahlo turvavyökiinnitystä varten. - Kolme väriä: turkoosi, vihreä ja pinkki. Kaksi kokoa S ja L. - S: Pituus 46 cm, leveys 31 cm ja korkeus 32 cm. Lemmikin paino max 6 kg, 11,90 e - L: Pituus 58 cm, leveys 38 cm ja korkeus 38 cm. Lemmikin paino max 10 kg, 17,90 e Myymälät ja Karkkainen.com

4

90

/2kpl

Sheba Fresh & Fine kissan täysravinto 6 x 50 g

Sheba Fresh & Fine -säästöpakkaus on pakattu 50 g:n annospusseihin, joten jokaiselle ruokakerralle on helposti tarjottavana tuore annos. - 6 eri makuvaihtoehtoa 8,16/kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. á 2,70

-28%

-15%

2

7

90

30

Sheba Soup 4x40 g kissan keittoateria

Probalans Omega Balans lohiöljy 250 ml

Herkullinen keitto, jossa hienoja kalafileitä, kanaa tai kana&tonnikalaa samettisessa liemessä. 14,37/kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 2,70

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

OMEGAbalans on 100% kirjolohiöljy, joka sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja. Ne edesauttavat erityisesti ihon ja nivelten hyvinvointia ja tuote sopiikin kaikille kissoille ja koirille normaalin ruokavalion täydentämiseen. Omega-3-rasvahapot ylläpitävät normaalia vastustuskykyä sekä hermoston, silmien, sydämen ja verisuonten toimintaa. 31,60/l Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 10,90

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

41


-50

9

90

%

TRUST ZIVA PELIHIIRI

- 6 herkästi reagoivaa painiketta - Painike nopeuden valintaan (800/1200/1600/2000 dpi) - Hengittävä LED-valaistus Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 19,90

99,VAIN!

VAIN!

-29

%

TomTom Start 40 EU 45 Refurbished Edition navigaattori

36.73 /kk (3 kk) Norm. 139,00

Alk.

Itsenäinen GPS-navigaattori 4,3" näytöllä ja uusimmilla Euroopan kartoilla - TEHDASKORJATTU 12KK takuulla Myymälät ja Karkkainen.com

-20 %

79 Alk.

90

30.20 /kk (3 kk)

Canon Pixma TS5050 monitoimitulostin

Korkealaatuinen väritulostus, kätevät skannausja kopiointitoiminnot, Wi-Fi, yhteys pilvipalveluihin ja helppokäyttöinen 7,5 cm:n (3 tuuman) nestekidenäyttö - tämä kaikki pienikokoisessa laitteessa. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 99,90

-20 %

39

-14 %

54

90

9

90

-34

Norm. 14,90

%

Xenic Laturisarja

Pakkaus sisältää USB-liitännäisen verkkolaturin, autolaturin sekä 1m Micro-USB kaapelin - 2.1A - LED-valo ilmaiseen virransyötön sinisellä värillä ja laitteen latauksen punaisella värillä. Myymälät ja Karkkainen.com

279,Alk.

51.46 /kk (6 kk)

549,Alk.

52.45 /kk (12 kk)

Lenovo 120S-14IAP KANNETTAVA LENOVO 320-15IKBN TIETOKONE KANNETTAVA TIETOKONE 14" FHD / Intel N3350 /4GB/64GB eMMC/ WIN10 Home - 8 tunnin akku ja jatkuva lataus - USB-C Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 299,00

42

15,6" FHD/Intel I3/6GB/256GB SSD/Windows 10 Home IdeaPad 320 -kannettavassa on tyylikäs ja yksiosainen runko. Myymälät ja Karkkainen.com

21.66 /kk (3 kk)

Canon Pixma TS3150 monitoimitulostin

Alk.

Norm. 49,90

Wi-Fi-monitoimilaite tekee älylaitteisiin ja pilveen yhdistämisestä vaivatonta. Myymälät ja Karkkainen.com

Edullinen ja monipuolinen Wi-Fi-tulostin selkeisiin asiakirjoihin ja eloisiin reunuksettomiin kuviin. Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

90

Canon PIXMA MG3650 monitoimiväritulostin Norm. 63,90

PIKAISEEN LATAUKSEEN!!

14

-34 %

XENIC QC 3.0 2XUSB PIKALATURI

3

90

- kaksi USB-porttia, joista toinen on Qualcommin Quick Charge 3.0 standardin mukainen (yhteensopiva myös QC 1.0 ja QC 2.0 versioiden kanssa) Myymälät ja Karkkainen.com

VALUELINE 150 ML NÄYTÖN PUHDISTUSSETTI Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 5,90

-20 %

-14 %

199,Alk.

299,-

37.53 /kk (6 kk)

SAMSUNG GALAXY A3 2017 4G ÄLYPUHELIN

Uusissa Galaxy A -sarjan puhelimissa on parempi kamera, terävämpi näyttö ja pidempi akkukesto. Voit käyttää puhelinta huoletta rannalla, kaatosateessa tai laskettelurinteessä. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 249,00

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

90

Alk.

54.94 /kk (6 kk)

SAMSUNG GALAXY A5 2017 4G ÄLYPUHELIN

Uusissa Galaxy A -sarjan puhelimissa on parempi kamera, terävämpi näyttö ja pidempi akkukesto. Voit käyttää puhelinta huoletta rannalla, kaatosateessa tai laskettelurinteessä. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 349,00

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


149,VAIN!

Alk.

53.81 /kk (3 kk)

69

Alk.

00

26.48 /kk (3 kk)

Airam Cool 24 24L 12V KYLMÄLAUKKU

Sisälle mahtuu 3 kpl 1,5 l juomapulloa pystyasennossa (seisontatuki kahdelle pullolle). Kahdensuuntaisen tuuletinmoottorin ansioista nopea laukun jäähdytys jopa 19° C alle ympäristölämpötilan. Tuotteessa myös lämpöpuoli jopa 60° C. Myymälät ja Karkkainen.com

OBH Nordica OptiGrill+ XL parilagrilli

369,Alk.

36.21 /kk (12 kk)

FINLUX 43-FFB-4110 43

- Full HD 1920 x 1080 resoluutio - Kuvataajuus: 300Hz FMX - Toimii antenni- ja kaapeliverkossa, DVB-T, DVB-C, DVB-T2 -virittimet - USB-portti videoiden ja kuvien katseluun sekä televisio-ohjelmien tallennukseen Myymälät ja Karkkainen.com

Sensori säätää automaattisesti oikean kypsennysajan ja -lämpötilan raaka-aineen paksuuden perusteella. - Yhdeksän automaattiohjelmaa sekä neljä manuaalista lämpötila-asetusta Kaltevien parilalevjen ansiosta ruoassa oleva ylimääräinen rasva valuu pois - Teho 2 000 W Myymälät ja Karkkainen.com

129,Alk.

46.98 /kk (3 kk)

OBH Nordica Opti Grill pöytägrilli

Sensori säätää automaattisesti oikean kypsennysajan ja -lämpötilan raaka-aineen paksuuden perusteella. Indikaattori näyttää lihan kypsyysasteen raa´asta läpikypsään. Kuusi automaattiohjelmaa eri ruoka-aineille: hampurilainen, siipikarja, panini, makkara, naudanliha ja kala. Irrotettavat, tarttumattomiksi pinnoitetut parilalevyt kestävät konepesun. Teho 2 000 W. Myymälät ja Karkkainen.com

129,Alk.

39

46.98 /kk (3 kk)

OBH Nordica OptiGrill+ Initial pöytägrilli

OptiGrill+ Intial -mallissa on uusi kosketusnäyttö, joka näyttää ruoan kypsyyden sekä paistolämpötilan portaittain. Grillaat lihat, kanat, vihannekset ja kalat nopeasti. Grillin tunnistin säätää ajan ja lämpötilan ruoan paksuuden ja määrän mukaan. - Teho: 2000 W -- 6 automaattiohjelmaa: hampurilainen–kana –voileipä–makkara–punainen liha–kala Myymälät ja Karkkainen.com

1049,Alk.

-20 %

39.26 /kk (36 kk)

Dji Mavic Air Fly More Combo kuvauskopteri

Huippusuosion saaneen Dji Mavic sarjan uusi tulokas on nyt saatavilla. Kooltaan pieni, mutta silti erinomaiset ominaisuudet sisältävä kompakti kuvauskopteri, joka on helppo ottaa mukaan harrastuksiin. Myymälät ja Karkkainen.com

90

OBH Nordica 6621 Style Inox 1,5 l tehosekoitin teräs Ainutlaatuisesti muotoiltu tehosekoitin. Soseuttaa ja vatkaa mm. keitot, kastikkeet, pirtelöt, vauvanruoan ja smoothien. Soveltuu jääpalojen ja makeisten murskaamiseen esim. juomiin. Teho 500W. Lasikannun tilavuus 1,5 litraa. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 49,90

-17%

99

Alk.

36.73 /kk (3 kk)

Pioneer MVH-S300BT Bluetooth autosoitin

- Mediasoitin, Radio, Bluetooth, USB-liitin iPod Direct, Android yhteensopiva - 2 Pre-out - MOSFET 4x50w vahvistin - FLAC-toisto Ohjattavissä älypuhelimeen saatavalla Pioneer ARC -sovelluksella. Soittimen koko: 1DIN soittimet Bluetooth: Kyllä Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 119,00

699,-

Alk.

00

65.99 /kk (12 kk)

Olympus E-PL9+M.Z 14-42EZ Kit

Parempia kuvia ilman ylimääräistä säätöä. Nosta kuvaamisesi uudelle tasolle Olympus PEN E-PL9 -kameralla ja jaa suosikkiotoksesi helposti yhdysrakenteisella WiFi:llä tai bluetoothilla, jotka muodostavat saumattoman yhteyden älypuhelimeesi. Nyt on sinun vuorosi: Lopeta näppäily. Aloita kuvaaminen myös 4K videolla. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 749,00

29

90

AC/DC 100 SUBER BASSO KUULOKE AC/DC kuuloke. Sisäänrakennettu mikrofoni puheluita varten. Myymälät ja Karkkainen.com

199,Alk.

37.53 /kk (6 kk)

Nikon Prostaff 7S 8X42 KIIKARI

Erinomainen yleiskiikari luonnon tarkkailuun. Laadukas Nikon optiikka ja kevyt, vesitiivis rakenne luo miellyttävän katselukokemuksen kohtuu hintaluokassa. Myymälöissä saatavilla myös muut Prostaff sarjan mallit edulliseen hintaan! Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 219,00

Muistikorti kaupanpäälle! Laukku kaupanpäälle!

-10 %

649,-

349,-

Canon EOS 200D+EF-S 18-55 IS STM kit

Canon Powershot SX730 kamera

Alk.

61.48 /kk (12 kk)

Canonin EOS 200D on kevyt ja pieni järjestelmäkamera jolla saat erinomaista kuvalaatualaadukkaan kennon ja prosessorin ansiosta. Tarkennus järjestelmä on uudistettu ja toimii nyt nopeammin ja tarkasti myös kääntyvältä näytöltä kuvattaessa. EOS 200D toimii yhdessä älylaitteiden kanssa ja kuvien jako on helppoa. Kameran opastavat valikot auttavat sinua kuvaamaan sellaisia kuvia kuin haluat. Myymälät ja Karkkainen.com Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

Alk.

34.40 /kk (12 kk)

Tämä suorituskykyinen, monipuolinen ja helposti älypuhelimeen yhdistettävä matkakamera kulkee kätevästi mukana vaikka taskussa. Siinä on huikea 40-kertainen zoom ja 24 mm:n laajakulmapää, ja sillä voit kuvata upean yksityiskohtaisia kuvia ja Full HD -videoita kaukaakin niin valoisalla kuin pimeällä. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 389,00

79 Alk.

00

29.89 /kk (3 kk)

FujiFilm Instax Mini 9 pikakamera Pikakamera, joka tulostaa kuvan heti. Saatavana eri väreissä. Meiltä myös Filmit Instax kameroihin! Myymälät ja Karkkainen.com

-50 %

149,Alk.

53.81 /kk (3 kk)

Fujifilm Instax Square SQ10 kamera Tässä yhdistyvät digikameran ominaisuudet instax pikatulostukseen. Meiltä myös Filmit Instax kameroihin! Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 299.00

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

43


VAIN!

29

90

Norm. 34,90

VAIN!

59

90

Alk.

62

23.37 /kk (3 kk)

Alk.

90

24.39 /kk (3 kk)

Nintendo Switch Labo Toy-Con 01: Variety Kit

-14 %

Rakenna, pelaa ja opi! Upeat pahviset luomukset heräävät henkiin Nintendo Switchillä. Tämän rakennussarjan avulla voit luoda viisi erilaista Toy-Conia. Myymälät ja Karkkainen.com

JULKAISU 25.5.

My Arcade Retro Arcade Gamer Max käsipelikonsoli

- Retro käsipelikonsoli sisältää 220 hauskaa ja helppoa peliä - Taustavalaistut näppäimet, 3,5mm kuulokeliitäntä sekä 3,2" värinäyttö 16bit. grafiikalla Myymälät ja Karkkainen.com

JULKAISU 25.5.

JULKAISU 29.5.

37

90

Dark Souls Remastered PS4/ XBOX ONE

29

90

Sega Mega Drive Classics PS4 Myymälät ja Karkkainen.com

Myymälät ja Karkkainen.com

Detroit: Become Human PS4

Astu lähitulevaisuudessa vuonna 2038 Detroitin suurkaupunkiin – kaupunkiin joka on elpynyt sen jälkeen, kun markkinoille on tullut erittäin kehittyneitä androideja, jotka ovat olemassa vain palvellakseen ihmiskuntaa. Tähän on kuitenkin tulossa muutos K18 Myymälät ja Karkkainen.com

JULKAISU 25.5.

57

90

Alk.

22.68 /kk (3 kk)

Warhammer 40 000 Inquisitor Martyr PS4 Myymälät ja Karkkainen.com

JULKAISU 22.5.

57

90

Alk.

22.68 /kk (3 kk)

Tennis World Tour PS4

69

Alk.

90

26.78 /kk (3 kk)

Nintendo Switch Labo Toy-Con 02: Robot Kit

Rakenna, pelaa ja opi! Rakenna robottipuku ja käytä sitä ohjataksesi robottia mukana tulevassa pelissä. Tämän rakennussarjan avulla voit luoda oman robottisi! Myymälät ja Karkkainen.com

Myymälät ja Karkkainen.com

Kesärenkaita varastot pullollaan KYSY TARJOUS AUTOOSI!

49,- 49,ALK.

39,ALK.

Öljynvaihto

Tarjous sisältää öljyn ja vaihtotyön, suodatin veloitetaan erikseen täyssynteettisellä 5w-40 öljyllä 39€ Castrol Edge 5w-30 69€ (max. 4 litraa, yli menevä veloitetaan erikseen) Ylivieska, Ii, Lahti

44

tarkistus

+ säätötyö

Ilmastointihuolto

Nyt henkilö- ja pakettiauton ilmastoinnin täyttöhuolto 49€ (r134a) Ylivieska, Ii, Lahti

Pyöränkulmat kohdalleen!

Säädätä pyöränkulmat kohdalleen ennen kesärenkaiden vaihtoa. Tarkistus 49€ +säätötyö Ylivieska, Ii, Lahti

299,- 399,Jakohihnan vaihdot edullisesti

(sis täydellisen jakohihnasarjan, vesipumpun, nesteet ja asennustyön) esim Vw, Skoda, Audi, Seat: 2001 vuosimallista 4-sylinteriset dieselmoottorit 399€ esim Volvo D5 299€ Ylivieska, Ii, Lahti

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Huollata autosi edullisesti Kärkkäisellä  Renkaat autoosi  Automaattivaihteiston öljynvaihdot  Nelipyöräsuuntaukset  Moottoriöljyn vaihdot  Määräaikais-/kausihuollot  Jakohihnan vaihdot  Jarruhuollot  Alustan korjaukset  Ilmastointihuollot ja desinfioinnit  Lisälaiteasennukset  Ja paljon muuta

Varaa huoltoaikasi: Autohuolto Ylivieska

  

huoltovaraus.fi/karkkainen-ylivieska 010 430 3470 autohuolto.ylivieska@karkkainen.com

Autohuolto Ii

  

huoltovaraus.fi/karkkainen-ii 010 430 3885 autohuolto.ii@karkkainen.com

Meiltä myös rahoitus!

Esim. 3kk, korko 0%, ei kuluja! Vaatii luottopäätöksen

Autohuolto Lahti

  

huoltovaraus.fi/karkkainen-lahti 010 430 3800 autohuolto.lahti@karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


VAIN!

25

90

VAIN!

29

90

Norm. 32,90

VAIN!

17

90

-31

%

Norm. 25,90

COLLINITE 476S SUPER DC AUTO WAX 266ML

KAUPAN PÄÄLLE VARAPULLO!

-21

%

Autovaha suoraan jenkkilästä joka ei selityksiä kaipaa! Carnaubapohjainen hybridivaha.Arvostettu vahaharrastajapiireissä! Kiinteä autovaha joka on helppo levittää ja kiillottaa Ei sisällä hiovia ainesosia Valmistaja lupaa jopa vuoden keston haastavissakin olosuhteissa Vaha niille jotka arvostavat helppoa auton vahausta kestosta tinkimättä Riittää noin 22-27 auton vahaukseen Myymälät ja Karkkainen.com

SOFT99 FUSSO COAT 200G AUTOVAHA

Japanilaista autovahaa parhaimmillaan! Kestävä synteettinen huippuvaha tummille autoille. Helppokäyttöinen ja kestävä vaha Vaha antaa jopa vuoden keston Hylkii vettä todella mahtavasti! Riittää 70-85 vahauskertaan - Fusso Coat Dark tummille pinnoille - Fusso Coat Light vaaleille pinnoille Myymälät ja Karkkainen.com

Arctic Auto Snow Foam Lance vaahdotin ja varapullo

Pesuainevaahdotin painepesuriin. - Vesivirtaus 20L /min. - Korkein veden lämpötila 60°C. - Pesuainepullon tilavuus 1L, pullossa mitta-asteikko. Maksimipaine 220 Bar (3200PSI). - Suutin 1.25 mm. - Vaahdottimen mukana adapterit seuraaville pesureille: Karcher K-serie, Karcher HD (ei sovi Kärcher HD 5/12C), Kranzle 22mm, Lavor, Bosch, Nilfisk Kew, Nilfisk 1/4 " naaras. Myymälät ja Karkkainen.com

13

90

Laadukkaat ProHall-pienkoneja autoteltat Kärkkäiseltä

Pro-kleen MultiVehicle Shampoo 5l pesuaine

Tehokas pesuaine kaikille ajoneuvoille Pro-Kleen Multi Vehicle Car Shampoo on erittäinen tehokas pesuaine poistamaan lian, öljyn, rasvan ja noen ajoneuvon pinnoilta - Soveltuu käytettäväksi paineja käsinpesuun ja on turvallinen käyttää autojen, polkupyörien ja matkailuajoneuvojen pesuun - Painepesurilla pestäessä laimennettava: 1 osa pesuainetta ja 3 osaa vettä - Suihkuta seosta painepesurilla käyttämällä alhaista painetta ja anna vaikuttaa pinnoilla 5 minuuttia Tämän jälkeen huuhtelu painepesurilla Myymälät ja Karkkainen.com

19

90

Pro-Kleen pH-neutral Snow Foam PreWash 5L esipesuaine

Web ilmainen toimitus!

279,-

Web ilmainen toimitus!

139,Alk.

Tuoksuton esipesuaine. Pro-kleen pH-neutral Snow Foam Pre-wash on ainutlaatuinen, erittäin paksu vaahto joka tekee ajoneuvon pesuprosessista suorastaan nautinnollisen helpon. Tämä helppokäyttöinen Pre-wash on suunniteltu esipesua / ylläpitopesua varten. Se ei sisällä mitään värejä tai hajusteita eikä vahaa, vain puhdasta pH-neutraalia pesuainetta joka ei vahingoita vahattua / pinnoitettua maalipintaa. Tunnettu, ammattilaisten käyttämä Pro-Kleen sopii käytettäväksi kaikissa vaahdottimissa ja on turvallinen käyttää kaikilla metallipinnoilla. Tuote hajottaa nopeasti ja tehokkaasti liat ja tahrat vahingoittamatta kuitenkaan pintoja. Pro-Kleen tuotteet valmistetaan Britanniassa ja ovat huippulaadukkaita, alan ammattilaisten kehittämiä tuotteita. Myymälät ja Karkkainen.com

50.40 /kk (3 kk)

Alk.

Prohall 3x2m 250g pienkonetalli

Helposti pystytettävä pienkonetalli 250g peitteellä. Pihalta piiloon ruohonleikkurit, mönkijät, mopot ym. -Runko galvanoitua terästä -Tallinkoko 3x2m -Oviaukon korkeus CMYK 32M,(23x1mm, 100Y, 0K 1,6m, leveys alhaalla 2m, leveys ylhäällä 1,4m -Galvanoitu pyöreä0C,putki 124 C 19x1mm) -Materiaali 250g/m2-Hopea PVC-peite -Takuu PMS 12kk PANTONE RGB 234R, 171G, 0B Myymälät ja Karkkainen.com CMYK PMS RGB

51.46 /kk (6 kk)

Prohall 2,7 x 5,1m 500g harmaa autoteltta

100C, 27M, 10Y, 56K PANTONE 3025 C 0R, 81G, 114B

Henkilöautoteltta vahvalla 500g peitteellä. Runko galvanoitua terästä. Henkilöautoteltta vahvalla 500g peitteellä. Runko galvanoitua terästä. Helposti koottava. - Tallin koko 2,7 x 5,1m - Oviaukon korkeus 1,6m, leveys 2,7m - Galvanoitu CMYK 0C,teräsrunko 32M, 100Y, 0K (19x1,1mm, 25x1,1mm, 22x1,0mm) - Materiaali PVC uv 500g/m2 -PANTONE Väri tummanharPMS 124 C maa - Kaarien määrä 5kpl - Pakkauskoko 65x55x10cm, 170x42x15cm - Sisältää RGB 234R, 171G, 0B pressun paikkaussarjan - Takuu 12kk Myymälät ja Karkkainen.com CMYK 100C, 27M, 10Y, 56K PMS RGB

PANTONE 3025 C 0R, 81G, 114B

34

90

Pro-kleen Trolls Breath 5l vannepesu / raudanpoistoaine

15

90

Neste 4T 5L pienkonebensa

15

90

Neste 2T 5L pienkonebensa

Myymälät ja Karkkainen.com Myymälät ja Karkkainen.com Yhdessä puhtaampien pakokaasujensa ja pienemmän haihtuvuutensa ansiosta Neste-pienmoottoribensiiniä käyttävien pienkoneiden kanssa työskentely ja harrastaminen on huomattavasti tavanomaista mukavampaa. Kyseistä bensiiniä käytettäessä vaatteisiinkaan ei jää sellaista hajua kuin tavallisten bensiinien ollessa kyseessä. Bentseenittömyytensä ansiosta Neste-pienmoottoribensiiniä ei luokitella myrkylliseksi aineeksi. Etenkin pienkäyttäjän kannalta Neste-pienmoottoribensiinin hyvä säilyvyys on myönteinen ominaisuus. Kyseistä bensiiniä käytettäessä polttoainejärjestelmää ei tarvitse tyhjentää pitemmänkään käyttötauon ajaksi, sillä Neste-pienmoottoribensiini ei seisoessa hartsiinnu tai muuten vanhene Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

29

-29%

90

Mobil 1 ESP formula 5W-30 4L moottoriöljy

Mobil 1 ESP Formula 5W-30 on erittäin suorituskykyinen synteettinen moottoriöljy, joka on suunniteltu antamaan erinomainen puhdistusteho, kulumissuoja ja kokonaissuorituskyky. Ylivieska, Oulu, Ii, Lahti ja Karkkainen.com

Norm. 32,90

19

90

Mobil Super 3000 5W-40 MOOTTORIÖLJY

Mobil 5W-40 on erittäin suorituskykyinen täyssynteettinen moottoriöljy, joka täyttää nykyaikaisten bensiini- ja dieselmoottoreiden asettamat tiukimmatkin voiteluöljyvaatimukset Ylivieska, Oulu, Ii, Lahti ja Karkkainen.com

Norm. 27,90

3

90

Vannepesu / rautajäänteiden poistaja - Pro-kleen Trolls Breath on huipputehokas Ph-neutraali rautajäänteiden poistaja - Se reagoi ja liuottaa tehokkaasti kaikki rautajäänteet - Turvallista käyttää kaikilla pinnoilla - Helppo käyttää: Suihkuta pinnoille ja katso kuinka väri muuttuu punaiseksi ja huuhtele puhtaaksi. Myymälät ja Karkkainen.com

PRO FIX 50KPL HUOLTO- JA PUHDISTUSLIINA

Nukkaamaton, imukykyinen pyyhe toistuvaan käyttöön. Olitpa sitten pyyhkimässä pölyjä, vahaamassa tai kiillottamassa. Pyyhe sopii monenlaiseen käyttötarkoitukseen. - Kotimainen luontoystävällinen liina - Toistuvaan käyttöön - Pakkaus sisältää: n. 50 kpl - Koko: 20 x 55 cm - Neliöpaino n. 50g/m² - Materiaali: Viskoosi ja polyesteri Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

45


Nyt on aika laittaa terassit kuntoon! -40 %

8

90

Fischer 200kpl A2 rst 4,2x55 terassiruuvi

Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 14,90

-25%

5

90

Terassiruuvi 4,2x55mm, 200kpl

-Korroosioluokka 4 (sama kuin RST) -Läpäissyt 1500 tunnin suolasumutustestin -Värit: ruskea, kirkas ja vihreä Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 7,90

-17%

4

90

Eskaro 0,9L aqua puuöljy

Vesiohenteinen puuöljy - Värit: ruskea tai kelo 5,44/l Ylivieska, Lahti ja Karkkainen.com

Norm. 5,90

-29%

9

90

Eskaro 0,9L terassiöljy

Liuotinohenteinen terassiöljy - Värit: ruskea, kelo, musta (musta saatavissa vain Ylivieska ja Lahti) sekä väritön (sävytettävissä) 11/l Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 13,90

3

90

Eskaro 1L mineraalitärpätti

Liuotinohenteisten maalien ja lakkojen ohentamiseen sekä työvälineiden pesuun. Myymälät ja Karkkainen.com

12

90

Eskaro 2,7L aqua puuöljy Eskaro vesiohenteinen puuöljy - Värit: ruskea tai kelo 4,78/l Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 13,90

-23%

22

90

Liuotinohenteinen terassiöljy - Värit: ruskea, kelo, musta (musta saatavissa vain Ylivieska ja Lahti) sekä väritön (sävytettävissä) 8,48/l Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 29,90

Ttap A2 terassiruuvipakki, 1100kpl A2 ruostumaton teräs - Sisältää: 1000kpl 4,2x55mm ruuvia ja 100kpl 5x90mm ruuvia + ruuvauskärjet Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 59,00

-30 %

34

19

90

-17%

49

90

Kartano 3L valkoinen talomaali

Kartano 9L valkoinen talomaali

Norm. 22,90

Norm. 59,90

Ylivieska, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Ylivieska, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

90

Eskaro 9L aqua puuöljy

Eskaro vesiohenteinen puuöljy - Värit: ruskea tai kelo (kelo saatavissa vain Ylivieska ja Lahti) 3,88/l Myymälät ja Karkkainen.com

-18%

65

Alk.

00

25.11 /kk (3 kk)

Eskaro 9L terassiöljy

Liuotinohenteinen terassiöljy - Värit: ruskea, kelo, musta (musta saatavissa vain Ylivieska ja Lahti) sekä väritön (sävytettävissä) 7,67/l Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 79,00

90

Eskaro Isännän punamultamaali

Aito, perinteinen punamultamaali, joka muodostaa hengittävän pinnan ja kuluu vähitellen vuosien myötä. Falunpunainen. 2,49/l Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 26,90

49

90

-13%

Norm. 49,90

Eskaro 2,7L terassiöljy

24

-15%

59

Alk.

90

Paljon ulkosiveltimiä puoleen hintaan!

-50

%

Myymälät ja Karkkainen.com

23.37 /kk (3 kk)

Eskaro Kantri 9L ulkoakrylaattimaali

Vesiohenteinen puolihimmeä alkydiakrylaattimaali. Uusien ja aikaisemmin käsiteltyjen puupintojen maalaukseen. A- ja C-Pohja, himmeä. Voidaan sävyttää Lahdessa ja Ylivieskassa. Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 65,00

46

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


Rakentajan jiirisaha

VAIN!

36

50

Norm. 89,-

129,VAIN!

-60 % Fristads 1015 PLU avohaalarit

Laadukas huomioavosuoja likaa, öljyä ja vettä hylkivää materiaalia. - Kaksisuuntainen täyspitkä vetoketju edessä - 2 vetoketjullista rintataskua - joustavat olkaimet / D-rengas - 2 painonapillista etutaskua / 2 takataskua - napeilla säädettävä vyötärö - reisitasku, jossa puhelintasku, D-rengas ja muovinen henkilökortin pidin - vasaralenkki / mittatasku, jossa työkalutasku sekä kaksi puukkonappia ja -lenkkiä - reisissä tehosteväriset CORDURA®-vahvikkeet / muotoillut lahkeet - CORDURA®-vahvikkeisissa polvitaskuissa sisäpuolella aukot polvisuojille, joiden korkeus säädettävissä - CORDURA® vahvikkeet lahkeensuissa - standardin EN ISO 20471 luokan 2 mukainen - ÖKO-TEX® sertifioitu. Materiaali: Heijastava materiaali 80% polyesteria, 20% puuvillaa. Vedenkestävä. Muu materiaali 65% polyesteria, 35% puuvillaa, jossa nukattu sisäpuoli. Polvitaskut polyamidia. Myymälät ja Karkkainen.com

46.98 /kk (3 kk) Norm. 149,00

Alk.

-13% Einhell TC-SM 2131 katkaisujiirisaha

Moottoripää kallistuu portaattomasti vasemmalle ja oikealle 0°–45°. Työkappaletasot molemmin puolin sahaa. Laser näyttää katkaisukohdan. - Jännite: 230 V ~ 50 Hz - Teho: 1800 W S2 5 min, 1500 W S1 - Kierrokset: 5000 kierrosta/min Kovapalaterä: Ø 210 x Ø 30 mm, 48 hammasta Sahaus 90°: maks. 310 x 62 mm - Paino: 10,3 kg Myymälät ja Karkkainen.com

Työvaatteilla suojaa ja toimivuutta

169,Alk.

32.31 /kk (6 kk)

KATKAISUSAHA LS400

- moottori 2200 W - käyttöjännite 230 V - max. puun halkaisija 140 mm - terän halkaisija 400 mm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 199,00

-11

29

00

Keter Hammer 26 " Työkalupakki

Erittäin laadukas työkalupakki metallisalvoilla. -Koko 65,8 x 28 x 27,3 cm -Kapasiteetti 28 litraa -Paino 2,6kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 39,00

19

%

49

-26%

00

Dewalt DWE4057 800W kulmahiomakone

Kompakti 125 mm kulmahiomakone nollajännitekytkimellä katkaisuun ja hiontaan. - Pehmeä käynnistys vähentää työkalun liikettä käynnistettäessä, mikä lisää käyttökontrollia - Matala vaihteistokotelo sopii työskentelyyn myös ahtaissa paikoissa - 100%:n kuulalaakerointi lisää tehokkuutta ja kestävyyttä - Koneen päälle sijoitettu karalukitus mahdollistaa maksimileikkuusyvyyden Myymälät ja Karkkainen.com

6

90

A-CODE 1504 SOFTSHELL LIIVI

90

Vetoketjulliset sivutaskut ja rintatasku. Lukkokiristin helmassa. Materiaali: Tuulta ja vettä hylkivää 100% polyesteriä, pondattu microfleece ja elastinen polyester PU laminointi. - Koot M-XL Myymälät ja Karkkainen.com

Stanley 22 " käsisaha

-51%

19

00

Polaari riipputaskuhousut

Polaari Cordura-vahvisteiset työhousut. - Koot: 48-58 Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 39,00

- Kärkikarkaistu - Pituus 550mm - Kaksi eri karkeutta7 tai 11 hammasta tuumalla Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 54,90

29

90

Järnvik 5kg etanadynamiitti

599,-

Alk.

56.96 /kk (12 kk)

Kränzle K1050 TST painepesuri letkukelalla

Kränzle uutuus K1050 TST painepesuri letkukelalla! - Automaattinen pysäytys - 12m Teräskudosletku - Maksimi paine, bar: 130 - Sallittu ylipaine 160bar - Veden virtaus 7,5l /min (450l /h) - Turbosuutin - Paino, 24 kg Myymälät ja Karkkainen.com Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

Etanadynamiitti / Murtolaasti 5 kg. Soveltuu erinomaisesti: kivenjärkäleiden pilkkomiseen, kallioleikkauksiin, pihojen raivauksiin, betoni- ja teräsbetonirakenteiden purkamiseen. Myymälät ja Karkkainen.com

6

5

90

Työkalukoukku 85mm 10kpl

-51%

- Pituus 85mm - 10kpl pakkaus - Erittäin käteviä ja lujia työkalukoukkuja GWS malliseen reikälevyyn. Koukun saa kiinni kääntölukitteella, ei siis tarvita erillisiä ruuveja. Myymälät ja Karkkainen.com

90

Työkalukoukku 45mm 10kpl

- Pituus 45mm - 10kpl pakkaus - Erittäin käteviä ja lujia työkalukoukkuja GWS malliseen reikälevyyn. Koukun saa kiinni kääntölukitteella, ei siis tarvita erillisiä ruuveja. Myymälät ja Karkkainen.com

1

90

Wonder Grip 1857 nitriili neo työkäsine

Wonder Grip® Neo" on suunniteltu ja kehitetty hengittäväksi hansikkaaksi, jossa on spandexsekoitus. Siksi ne tuntuvat siltä, kuin tekisit töitä paljain käsin. "Wonder Grip® Neolla" voi kirjoittaa käsin ja näppäimistöllä. - Suojausluokka: 4131 - Koot: 8,9,10 Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 3,90

49

00

SC metsurin turvahousut

- Päällinen 65% polyesteri 35% puuvilla - 9-kerroksinen viiltosuojaus - 100% polyesteriä, vuori 100% puuvillaa - rintatasku vetoketjulla, 2 sivutaskua, 1 lannetasku - EN 381 - Koot M-XXL Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

47


129,Alk.

46.98 /kk (3 kk)

Bosch Ahs 55-20 Li 18V solo pensasleikkuri runko

Akkupensasleikkuri nopeaan ja tehokkaaseen pensaiden leikkuuseen. Quick-Cut teknologia ja lukkiutumisenestojärjestelmä takaavat paksujenkin oksien katkaisemisen keskeytyksettä. Sahaavan leikkuutoiminnon ansiosta terän etuosassa olevat erikoishampaat katkaisevat vaivattomasti jopa 25 mm:n pakuiset oksat. Törmäyssuoja seinän ja maan lähellä leikkuuseen. Erittäin hyvä käsiteltävyys kaikissa asennoissa optimaalisen tasapainon ja moniasentoisen etukahvan ansiosta. Laserleikatut terät timanttihionnalla siistiin ja tarkkaan lopputulokseen. Solo versio toimitetaan ilman akkua ja laturia. Kuuluu 18 V:n Power4All sarjaan jossa yksi akku sopii kaikkiin saman volttiluokan vihreisiin sähkö- ja puutarhatyökaluihin. Käyttövoima: Akku Myymälät ja Karkkainen.com

129,-

VAIN!

79

90

30.20 /kk (3 kk) Norm. 95,90

Alk.

Alk.

- Akkupensasleikkuri 18V jännitteellä. Toimii kaikilla 18V Li-ion akuilla. Tehokkaasti tärinävaimennettu runkorakenne. Terälaite 520mm, leikkuukapasiteetti 15mm. - HUOM! Runkoversio ilman akkua ja laturia. - Kahteen suuntaan leikkaava erikoispinnotteinen ja pitkäikäinen terä. - Turvallinen työskentely nopean teräjarrun ansiosta - Akun suojausjärjestelmä merkkivalolla. Katkaisee automaattisesti virransyötön akun varaustason ollessa vähissä. - Hammasväli: 15 mm - Paino akulla: 3,2 kg Käyttövoima: Akku Myymälät ja Karkkainen.com

-17% Bosch ART 26 Li 18V Solo trimmeri runko

Akkutrimmeri innovatiivisella Durablade-teräjärjestelmällä, jossa terät kestävät huomattavasti pidempään. Helppo käsitellä, hyvät säätömahdollisuudet. Leikkuuleveys 26 cm. SOLO-versio ilman akkua ja laturia. - Akkutrimmerin avulla viimeistelet puutarhatyöt nopeasti ja helposti. - Durablade-leikkuujärjestelmän ansiosta terä kestää jopa 12 kertaa pidempään aikaisempiin terämalleihin verrattuna kaikissa leikkuuolosuhteissa. - Trimmeriä on erittäin vaivatonta käsitellä pitkän säädettävän lisäkahvan, painikevapautteisen korkeudensäädön ja reunanleikkuutoiminnon ansiosta. - Huomioithan, että solo -versio toimitetaan ilman akkua ja latauslaitetta. - Power for ALL-litiumioniakkujärjestelmässä yksi akku sopii kaikkiin Bosch sähkö- ja puutarhatyökaluihin. Käyttövoima: Akku Myymälät ja Karkkainen.com

99

Alk.

90

37.04 /kk (3 kk)

Black&Decker GWC1820PC 18V 2Ah lehtipuhallin sis.akku ja laturi

Ihanteellinen lehtien ja muiden puutarharoskien nopeaan puhaltamiseen kovilta pinnoita kuten patioilta, kansilta, kuisteilta, kulku- ja ajoteiltä sekä autotalleista. 18 V Li-Ion lehtipuhallin POWERCOMMAND™-tehotoiminnolla helpottaa pitämään pihan ja puutarhan kauniina ja siistinä erinomaisella kontrollilla ilman johtohässäkkää. POWERCOMMAND™ BOOST -toiminto antaa lisää tehoa silloin, kun sinä sitä tarvitset, napin painalluksella. On osa BLACK+DECKERin 18 V Li-Ion akkuperhettä. Myymälät ja Karkkainen.com

-17%

189,Alk.

35.79 /kk (6 kk)

MTD Smart 51 BO 51cm polttomoottori ruohonleikkuri

Laatua superhalvalla! -MTD SMART 51 BO- ruohonleikkuri on luotettava ja kestävä sekä helppo käsitellä. -Siinä on hiljainen ja tehokas MTD ThorX 35- moottori. -Paino, kg: 26 -Leikkuuleveys, cm: 51 -Kuutiotilavuus: 99cm3 -Teho: 1,6kW Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 229,00

48

46.98 /kk (3 kk)

Makita DUH523Z pensasleikkurirunko

129,Alk.

46.98 /kk (3 kk)

Makita DUR181Z ruohotrimmeri runko

Akkukäyttöinen ruohotrimmeri 18V jännitteellä.Toimii kaikilla 18V Li-ion akuilla. Leikkuuleveys 260mm. Teleskooppivarsi, kääntyy 180°. Runkoversio ilman akkua ja laturia. - Kääntyvä leikkuupää. - Teleskooppivarsi säädettävissä 180mm. - Tukeva, säädettävä apukahva. - Käyttöaika 3,0Ah akulla 46min, 1,3Ah akulla 20min. - Runkomalli - toimitetaan ilman akkua ja laturia. Tekniset tiedot - Jännite 18V - Akun suojausjärjestelmä - Leikkuuleveys 260mm - Siiman halkaisija 1,65mm - Paino akulla (EPTA)2,9kg - Siiman pituus 8m Käyttövoima: Akku Myymälät ja Karkkainen.com

199,Alk.

37.53 /kk (6 kk)

Black&Decker GS2400 2400W oksasilppuri

Black&Deckerin GS2400 on tehokas ja hiljainen, 2400W moottorilla varustettu oksasilppuri. Katkaisu ja murskausmekanismi kykenee murskaamaan jopa 40 mm oksia. Kätevä eteen-taakse toiminto jolla voidaan helposti poistaa jumiutuneet oksat silppurista. Ylikuormituksen suoja estää moottoria rikkoutumasta jumiutumistilanteessa. Renkaat ja kädensija helpottavat laitteen liikuttamista paikasta toiseen. Mukana paketissa roskille oma pussi. Myymälät ja Karkkainen.com

125,Alk.

45.61 /kk (3 kk)

Black&Decker GD300-QS 600W sammalenpoistaja / sähköharava

- Tehokas 600W moottori - Nurmikon ilmastointiin ja haravointiin - Työstöleveys 30 cm - Kerääjä 30 litraa - 3 työskentelykorkeutta - Helppo säättää - Paino 7kg Käyttövoima: Sähkö Myymälät ja Karkkainen.com

-14 %

295,Alk.

54.24 /kk (6 kk)

MTD Smart 46 SPBS 46cm vetävä ruohonleikkuri

Laadukkaat MTD-puutarhakoneet meiltä! -keräävänä, sivulle-/ taakse heittävänä -Leikkurissa luotettava Briggs& Stratton-moottori -Tukeva teräsrunko sekä 60 litran keruusäiliö -6-portainen korkeuden säätö (28-92mm) -Leikkuuleveys: 46cm -Paino 32kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 345,00

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

329,Alk.

32.59 /kk (12 kk)

Makita DLM431Z 2x18V ruohonleikkuri runko Akkukäyttöinen ruohonleikkuri. - Ruohonleikkuri 2x18V, leveys 43cm,runko - Käyttövoima: Akku - Leikkuuleveys, cm: 43 - Keräävä Ylivieska, Oulu, Ii, Lahti ja Karkkainen.com

Norm. 349,00

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


Mönkkäreiden ylivoimaa Kärkkäiseltä! Meiltä löydät traktorimönkkäreiden parhaat merkit ja laajimman valikoiman! Myös huolto, tarvikkeet, lisävarusteet ja varaosat! Edullisin rahoitus!

3990,Alk.

141.21 /kk (36 kk)

Linhai 300 T3B mönkijä aluvanteilla

Kestosuosikki nyt myös kahdenistuttavana T3B-traktorina! Suomen edullisin neliveto-traktorimönkijä, T3B-luokituksella (saa ajaa 60 km/h). 300 T3B 4x4 on markkinoiden edullisin nelivetoinen traktorimönkijä, mutta silti sen ominaisuudet vetävät vertoja huomattavasti kalliimmillekin laitteille. Varustettu mm. nykyaikaisilla LED-päiväajovaloilla, mukavalla selkänojallisella istuimella (rek. kahdelle), tehokkaammalla high power-laturilla, sähköisellä nopeudenrajoittimella, selkeällä digimittaristolla, sekä sähkövinssillä. Linhai 300 -sarjan mönkijöiden tuonti Suomeen on aloitettu yli kymmenen vuotta sitten, ja suurin osa laitteista on edelleen aktiivisessa käytössä. Linhai 300 on luotettava kumppani pihanhoitoon tai lumitöihin! Mönkijän voimanlähteenä toimii Linhain varmatoimiseen tekniikkaan perustuva nestejäähdytteinen nelitahtimoottori. Voimansiirto on toteutettu helppokäyttöisellä CVT-vaihteistolla, josta löytyy myös alennusvaihde. - Moottori: 1-syl, 4-tahti - Iskutilavuus: 275 cm3 - Jäähdytys: nestejäähdytys - Käynnistys: Sähkö - Vaihteisto: CVT-automaatti - Eturengas: 24x8-12 - Takarengas: 24x11-10 - Etujarru: hydr. levyjarru - Takajarru: hydr. levyjarru - Kuivapaino: 298 kg - Toimituskulut 200€ - Varmista toimitusaika myymälästä HUOM! Kuvissa olevien mönkijöiden varusteet saattavat poiketa myytävän perusmallin varusteista. Varmista varustetaso myyjältä. Myymälät ja Karkkainen.com

5590,-

Linhai 500 T3B EPS 4x4 mönkijä

EPS-malli ohjaustehostimella! Linhain lippulaivamalli 500 T3B on suositun T3 400:n pykälää vahvempi isoveli, nyt T3B / 60 km/h -luokituksella ja kahdenistuttavana! 500 cc moottori on tehokas, mutta taloudellinen voimanlähde, joka tuo lisäpotkua- ja mukavuutta työskentelyyn. Kattava vakiovarustelu viimeistelee paketin; 12" näyttävät alumiinivanteet, erillisjousitus, sähköinen 2WD/4WD -valinta etuperän lukolla, vetokuula sekä sähkövinssi. - Moottori: 1-syl, 4-tahti - Iskutilavuus: 493 cm3 - Jäähdytys: Nestejäähdytys - Käynnistys: Sähkö - Vaihteisto: CVT-automaatti - Maavara: 280 mm HUOM! Kuvissa olevien mönkijöiden varusteet saattavat poiketa myytävän perusmallin varusteista. Varmista varustetaso myyjältä. Myymälät ja Karkkainen.com

9690,-

Trapper 450 UTV T1 mönkijä

UTV-Traktorimönkijä työkäyttöön ja vapaa-aikaan! Trapper 450 T1 on rinnakkain istuttavien huippu-uutuus! Edullinen rinnakkain istuttava malli ominaisuuksista tinkimättä. 493cc ruiskumoottori on hiljainen ja taloudellinen. Tilava turvakaarin varustettu ohjaamo kahdelle henkilölle. Sähköisesti valittava 4-veto, kaukosäädettävä 2500lbs. Runva vinssi ja kaasujousiavusteinen kippaava lava ovat ominaisuuksia, joita takuulla arvostat. - Täystakuu 2 vuotta / 5000 km - Soveltuu hyvin tieliikenteeseen - 15-vuotias saa ajaa LT-kortilla - Nopeus rajoitettu sähköisesti 60km/h - Verovähennysoikeus ammattikäytössä - Edulliset vakuutusmaksut - Ei määräaikaiskatsastuksia - Rekisteröity kahdelle - Kippaava lava helpottaa kuorman purkua - EFI-polttoaineen ruiskutus - Kaasuiskunvaimentimet - Erillisjousitus myös takana - Kytkettävä neliveto ja etutasauspyörästön lukko - Alumiinivanteet - Hyvä valikoima varusteita saatavilla Kaikkiin Trapper-traktorimönkijöihin on saatavana erittäin laaja valikoima lisävarusteita. HUOM! Kuvissa olevien mönkijöiden varusteet saattavat poiketa myytävän perusmallin varusteista. Varmista varustetaso myyjältä. Ylivieska, Oulu, Ii ja Karkkainen.com Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

4990,-

5590,-

Linhai 500 T3B mönkijä alumiinivanteilla

TRAPPER 500 T3 EFI TRAKTORIMÖNKIJÄ

Alk.

175.88 /kk (36 kk)

Linhain lippulaivamalli 500 T3B on suositun T3 400:n pykälää vahvempi isoveli, nyt T3B / 60 km/h -luokituksella ja kahdenistuttavana! 500 cc moottori on tehokas, mutta taloudellinen voimanlähde, joka tuo lisäpotkua- ja mukavuutta työskentelyyn. Kattava vakiovarustelu viimeistelee paketin; 12" näyttävät alumiinivanteet, erillisjousitus, sähköinen 2WD/4WD -valinta etuperän lukolla, sekä sähkövinssi. Laitteen alla pyörivät laadukkaat palakuvioidut allround-renkaat, jotka sopivat kaikenlaiseen maastoon, mutta ovat mukavat ajaa myös tien päällä. Sähköinen nopeusrajoitin mahdollistaa moottorin tehojen täydellisen hyödyntämisen maastossa. 500 T3B on varustettu ergonomisella penkillä ja kaikilla asiaankuuluvilla traktorimönkijän varusteilla. Traktorimönkijän etuja ovat mm. halvemmat vakuutusmaksut ja ajolupa jo 15-vuotiaana LT-kortilla. - Moottori: 1-syl, 4-tahti - Iskutilavuus: 493 cm3 - Jäähdytys: Nestejäähdytys - Käynnistys: Sähkö - Vaihteisto: CVT-automaatti - Eturengas: 25x8-12 - Takarengas: 25x10-12 HUOM! Kuvissa olevien mönkijöiden varusteet saattavat poiketa myytävän perusmallin varusteista. Varmista varustetaso myyjältä. Myymälät ja Karkkainen.com

6990,-

Arctic Cat Alterra 450 4X4 EFT T3 vihreä mönkijä

Huippu uutuus! 443cm3 SOHC, 4-tahti, EFI Automaatti CVT Vaihteet Hidas, nopea, vapaa & pakki Vetojärjestelmä 2/4-veto Erillisjousitus Maavara (cm) 25,4 Eturenkaat 25x8-12 Takarenkaat 25x10-12 Vinssi Vakiona (Heavy Duty, vetokyky 1360kg) Vetokoukku/-kuula Vakiona / 50mm Vetokoukun pistoke Vakiona, 7-napainen pistoke Etutavarateline Vakiona Takatavarateline Vakiona Peilit Vakiona T3b / istuinten lukumäärä 2 Toimituskulut 300€ Huom! Jos haluat tilata tämän tuotteen verkkokaupasta, todellinen rahti on laskettava ennen tilausta. Ota yhteys asiakaspalvelu@karkkainen. com Ylivieska, Oulu, Ii ja Karkkainen.com

9990,-

Arctic Car Alterra 550 TRV T3 2017 musta mönkijä

Laadukkaat Arctic cat TRAKTORI mönkijät meiltä! Iskutilavuus (cc) 545 Tyyppi SOHC, 4-Tahti. EFI Sylinterilukumäärä 1 Jäähdytysjärjestelmä Neste Vaihteisto Automaatti CVT Vaihteet Hidas, nopea, vapaa & pakki Vetojärjestelmä 2/4 Veto + sähköinen etuperän lukko Etujarrut Levyjarru oikea/vasen Takajarrut Levyjarru oikea/ vasen Etujousitus Erillisjousitus, A-tukivarsi Joustomatka edessä (cm) 25,4 Takajousitus Erillisjousitus, A-tukivarsi Joustomatka takana (cm) 25,4 Maavara (cm) 27,9 Eturenkaat 25 x 8-12 Takarenkaat 25 x 10-12 Vinssi/vetokyky Vakiona (Heavy Duty, vetokyky 1360kg) Vetokoukku/-kuula Vakiona / 50mm Vetokoukun pistoke Vakiona, 7-napainen pistoke T3b (kg) jarruton/jarrullinen 173/978 T3b / istuinten lukumäärä 2 T3b max. 60 km/h 15v / LT, C Takuu 24kk Ylivieska, Oulu, Ii ja Karkkainen.com

Mukavuutta ja ylivoimaisia ominaisuuksia luokassaan. 500 T3 EFI soveltuu työkäytön lisäksi hyvin myös tieliikenteeseen. Trapper traktorimönkijät ovat tehdastekoisia, suoraan traktoriksi tehtaalla valmistettuja. - Täystakuu 2 vuotta / 5000 km - Tyyppihyväksytty turvallinen istuin - Verovähennysoikeus ammattikäytössä - 15-vuotias saa ajaa T-kortilla (lt-kortti) - Perävaunun suurin sallittu massa tieliikenteessä 800kg - Edulliset vakuutukset - Karkeat 26" maastorenkaat vakiona - Levyjarrut edessä ja takana - Erillisjousitus myös takana - Vaihteisto: L, H, R, N, P - EFI-polttoaineen ruiskutus - Tukevat tavaratelineet edessä ja takana - 2WD / 4WD sähköisesti valittavissa - Kytkettävä etutasauspyörästön lukko - Digitaalinen nopeus-, kierros-, matka-, tuntimittari ja kello Kuvan mönkijä erikoisvarustein. Ylivieska, Oulu, Ii ja Karkkainen.com

7890,-

Trapper 550T3A Chaser 550 EPS traktorimönkijä

Uutuus Traktorimönkijä - T3a ajoneuvoluokkaan - Edulliset käyttökustannukset - Normaali T-kortilla saa ajaa eli myös nuorisolle - Uusi 550efi moottori - Kahdelle rekisteröity - Ohjaustehostin ja vinssi vakiona - Toimituskulut 300€ sis. laitteen kasauksen ja rekisteröinnin - Rahoitus laitteeseen myös edullisesti jopa 50kk korotonta maksuaikaa! - Vaihtokauppa onnistuu - TUTUSTU MYÖS MUIHIN TRAPPER malleihin Iissä, Oulussa ja Ylivieskassa Ylivieska, Oulu, Ii ja Karkkainen.com

14690,-

Arctic Cat TRV 1000 XT EPS T3B 2017 mönkijä 951cc 4-tahtimoottorilla varustettu 4-vetoinen Alterra1000 TRV XT EPS T3b -mönkijä on monipuolinen ajoneuvo vapaa-aikaan ja työkäyttöön. - 15v ikä - Ajokorttiluokat: LT, C Iskutilavuus (cc): 951 Tyyppi: V-Twin, SOHC, 4-tahti, EFI Vaihteet: Hidas, nopea, vapaa & pakki Vetojärjestelmä: 2/4-veto + sähköinen etuperän lukko Etujousitus: Erillisjousitus, A-tukivarsi Takajousitus: Erillisjousitus, A-tukivarsi Valot: LED Ohjaustehostin Vinssi Vakiona (Heavy Duty, vetokyky 1360kg) Vetokoukku/-kuula: Vakiona T3b (kg) jarruton/jarrullinen: 173/978 Ylivieska, Oulu, Ii ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

49


1990,Alk.

71.88 /kk (36 kk)

Suomi 520L vihreä 2-kuorimalli soutuvene

890,-

Alk.

83.23 /kk (12 kk)

Yki 440 vene-eräkanootti

Suomi 520L lasikuituvene, soutuvene. -Laadukas 2-kuorimalli -Tekniikan Maailma ja ERÄ – lehtien testeissä saanut parhaat soutu- Turvallinen ja vakaa uppoamaton kanootti, jossa kolme istuinta toimii kellukkeina. - Pituus 443 cm, leveys 107 cm - Paino n. 37 kg ja moottoriajo-ominaisuus maininnat. -Vene on sileäpintainen myös sisäpinnaltaan ja helppo pitää puhtaana. - Kölilista vakiona Myymälät ja Karkkainen.com - Pituus n. 520 cm - Leveys n. 148 cm - Paino n. 130 kg - Moottorisuositus, max. 4 kW / 5 hv, lyhyt- ja pitkäriki (Perämoottori ei sisälly hintaan) - 2-kuorirakenne ja kelluntatila kuorien välissä, pelkkää ilmaa - Keulatuhdossa lukittava säilytystila - Kantavuus 4 henkilöä - Liukukarhennettu sisäpohja ja istuinalueet - Kölimuovi paksuus 5 mm Ylivieska, Ii, Lahti ja Karkkainen.com

1390,Alk.

51.08 /kk (36 kk)

Suomi 420 vihreä 2-kuorimalli soutuvene

Laadukkaat Tohatsun moottorit meiltä

Huippu laadukkaat Suomi-veneet meiltä! - 2-kuorinen! -2-kuorisuus tuo laadun aivan uudelle tasolle. -Vene on erittäin siisti (sileä) pintainen ja helppo pitää puhtaana. - Pituus n. 420 cm - Leveys n. 140 cm - Paino n.98 kg2-kuorimalli - Moottorisuositus max. 2,5 kw / 3 hv, lyhytriki (Perämoottori ei sisälly hintaan) - Kantavuus 3 henkilöä - Keulatuhdossa lukittava säilytystila - Liukukarhennettu sisäpohja ja istuinalueet - CE-hyväksytty Ylivieska, Ii, Lahti ja Karkkainen.com

2390,Alk.

85.75 /kk (36 kk)

Kaisla 525 Erä soutuvene

Arvostatko soudettavuutta, Valintasi on Kaisla soutuvene. - Todella suosittu 525 ERÄ - CE-luokitus: D - Pituus: 5,25m - Leveys: 1,58m - Paino: 135kg - Hlö/maks kuorma: 4hlö - Moottorisuositus max: 10hv/7,5kW - Moottorin tehoalue: 4-10hv Ylivieska, Oulu, Ii ja Karkkainen.com

990,-

Alk.

92.26 /kk (12 kk)

Ideal 430 soutuvene

690,-

Alk.

990,-

65.18 /kk (12 kk)

Alk.

Tohatsu MFS3.5BS 4-T perämoottori

- Japanilaista huippulaatua! - Tyyppi 4-TAHTI - Malli: MFS3.5B - Sylinterien lukumäärä (kpl:) 1 - Käynnistys: käsi - Vaihteisto eteen:vapaa, 360 o - Paino min.: 17,5 kg - Takuu 5-vuotta Ylivieska, Ii, Lahti ja Karkkainen.com

Ideal 430 on suomalaisten suosikki. - Pituus: 430 cm - Leveys: 138 cm - Paino: n.75 kg - Tehosuositus: 3 hv - Kantavuus: 3 hlö - CE luokitus:D - Kahdet venehankaimet - Kondenssitulpat - Pohjatulppa - Keulasilmukka - Hiekkahartsiköli Myymälät ja Karkkainen.com

4150,-

Alk.

146.76 /kk (36 kk)

Suomi 475 Cat katamaraani vene

Ainutlaatuista suorituskykyä! -Ainutlaatuisen rakenteensa ansiosta Suomi 475 Cat nostaa pienveneiden turvallisuuden aivan uudelle tasolle - Katamaraanirunkoinen eli todella vakaa - Soutu/moottorivene - Kakskuorirakenne - Köliraudat vakiona - Pituus: n. 484 cm - Leveys: n. 175 cm - Oma massa: n. 210 kg - Suurin kuormitus: 5 henkilöä tai 400 kg - Moottorisuositus: 1 – 15 hv (pitkärikinen) (Perämoottori ei sisälly hintaan) - Airojen suosituspituus: 280 cm (ei sisälly) - Suunnittelu- / CE-kategoria: D Ylivieska, Ii, Lahti ja Karkkainen.com

50

1990,Alk.

TOHATSU 5 HV -PERÄMOOTTORI IRTOTANKILLA. - Tyyppi: 4-TAHTI - Malli: MFS5CSS - Sylinteritilavuus: 123 cm³ - Käynnistys: käsi - Vaihteisto: eteen, vapaa, peruutus - Öljy: SAE 10 W 20 / 40 (SF, SG, SH, SJ) - Paino min. 25,6 kg - Käynnistyksen esto vaihde päällä - Matalan veden ajoasento - Öljynpaineen varoitus - 5-vuoden takuu! Ylivieska, Ii,, Lahti ja Karkkainen.com

2990,-

71.88 /kk (36 kk)

Tohatsu MFS9.8BS 9,8hv perämoottori

Laadukkaat Tohatsu perämoottorit meiltä! - 4-tahtinen - 9.8hp - Ohjauskahvalla - Eteen-vapaa-peruutus - 209 cm3 - Sylinterien lukumäärä 2 - Takuu 5-vuotta Ylivieska, Ii, Lahti ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

92.26 /kk (12 kk)

Tohatsu MFS5CSS perämoottori irtotankilla

Alk.

106.55 /kk (36 kk)

Tohatsu MFS20EL 4T EFI perämoottori

Tohatsun uudet 15/20-hv EFI-moottorit meiltä! - Ainutlaatuiset EFI-moottorit kokoluokassaan! - Malli: MFS20E - Sylinterien lukumäärä (kpl): 2 - 20hv - 333 cm³ - Vaihteisto: eteen - vapaa - peruutus - Paino: min. 52 kg - Sähköinen polttoaineen suihkutus - 5-vuoden takuu! Hinta sisältää polttoainesäiliön 2.5-50 hv:n malleissa, sivukaukohallintalaitteen (ei kahvaohjatuissa), trimmi- ja kierroslukumittarin 40-250 hv:n malleissa, potkurin, asennustarvikkeet. Ylivieska, Ii, Lahti ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


3350,-

3150,-

Derbi Senda DRD Xtreme R 50 2T 2018 mopo

Derbi Senda DRD Xtreme SM 50 2T 2018 mopo

Alk.

119.03 /kk (36 kk)

Alk.

Derbit ja Gilerat meiltä! - 50cc - Tehokas 2T Euro4 -moottori - LED-takavalo - Leveä ohjaustanko - Digitaalinen mittaristo Kytkin- ja jarruvaijereiden uudelleen ohjaus - Väri: Keltainen / sininen Ylivieska, Ii ja Karkkainen.com

2895,Alk.

Suositut Derbi-mopot meiltä! - Myös rahoituksella esim 50kk korotonta maksuaikaa!! Kysy lisää! - 50cc - Tehokas 2T Euro4 -moottori - LED-takavalo - Leveä ohjaustanko - Digitaalinen mittaristo - Kytkin- ja jarruvaijereiden uudelleen ohjaus Ylivieska, Ii ja Karkkainen.com

1390,-

103.26 /kk (36 kk)

Alk.

GILERA SMT 50 2T E4 VAL/SIN 2018

Derbi ja Gilerat mopot meiltä! Myös rahoituksella, jopa 50kk korotonta maksuaikaa! Gilera SMT 50 2T 2018 mopo ‐Tehokas 2T Euro4 -moottori ‐Uudistettu leveämpi satula ‐Uudistettu muovit ja grafiikat, vilkut, mittaristo sekä bensatankin korkki Ylivieska, Ii ja Karkkainen.com

51.08 /kk (36 kk)

Skyteam Monkey 50cc 2018 mopo

Täysin uusi 2018 Monkey EFI on täällä! Ajaton klassikko ja Motor Powerin kestosuosikki, alkuperäinen Skyteam Monkey, jatkaa Suomen suosituimpana ja halutuimpana mopona vuodesta toiseen. Tämä lähes ikoniksi muodostunut menopeli on varustettu täysin nykyaikaisella tekniikalla; Skyteamin 50cc nelitahtimoottori on taloudellinen, hiljainen, sekä äärimmäisen luotettava. Kattavasti uudistuneen 2018-mallin vakiovarusteisiin kuuluu mm. EFI-polttoaineen ruiskutus, upeat LED-päiväajovalot automatiikalla, tehokas halogeeniajovalo, tyylikkäät LED-minivilkut, täysin uusi digitaalinen mittaristo, street-katurenkaat, sekä mustat vanteet. Mattavärisissä erikoisversioissa kaikki normaalisti kromiset osat ovat mattamustia (moottorin kyljet, pakoputken lämpösuoja, lokasuojat, ajovalon koppa, ohjaustanko, etuhaarukan yläpää, tavarateline). - Moottori: 1-sylinteri, 4-tahti - Iskutilavuus: 49,5cm3 - Jäähdytys: Ilmajäähdytys - Käynnistys: Sähkö / Jalka - Vaihteisto: 4 vaihdetta, kytkin - Etujarru: Levyjarru - Kantavuus: 95kg - Istuimia: 1 - Vetotapa: Ketju - Polttoaineen syöttö: EFI-ruisku Myymälät ja Karkkainen.com

1490,-

1390,Alk.

112.10 /kk (36 kk)

Alk.

54.55 /kk (36 kk)

KEEWAY ZAHARA MUSTA SKOOTTERI

51.08 /kk (36 kk)

Solifer Pappa Classic 4-tahti 50cc musta mopo

Nostalginen, 4-tahtinen Pappa 50 kuljettaa sinut isorenkaisena luotettavasti niin asfaltilla kuin maaseutupolulla. - moottori 4-tahtinen, ilmajäähdytteinen 50cc, teho 2,18kW - 4-vaihteinen, manuaalikytkimellä - sähkö- ja poljinkäynnistys - tehokkaat rumpujarrut isoilla jarrukengillä - renkaat etu 2,25-17 ", taka 2,50-17 " - paino ajovalmiina 70 kg - kantavuus 155 kg - rekisteröity kahdelle Ylivieska, Oulu, Ii, Lahti ja Karkkainen.com

Laadukas skootteri, 2-vuoden takuulla! -Moottori: 2 sylinterinen, 4-tahtinen, ilmajäähdytteinen -Kuutiotilavuus: 49 cm3 -Teho: 2,85 kW ( rajoittamaton ) -Etujarru/Takajarru: levy/ rumpu -Polttoainetankki: 7,0 litraa -Käynnistys: sähkö/jalkakäynnistys -Takuu: 2 vuotta ( tai 8000 km ) Ylivieska, Oulu, Ii, Lahti ja Karkkainen.com

Norm. 1490,00

-23%

990,-

Alk.

92.26 /kk (12 kk)

Apollo RXF 50cc crossi mopo

Laadukas uutuus! - 10kk korotonta maksuaikaa jonka todelliset kulut 100€ kysy lisää. - Laadukas lasten crossi! - Moottori: 50cc 4-tahti - Ilmajäähdytteinen - Automaatti vaihteisto Levyjarrut - Mitat: 855 x 180 x 560mm - Takuu 12kk Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 1290,00

990,-

Alk.

1290,-

92.26 /kk (12 kk)

APOLLO MOTORS RIDER 125 CROSSI

Alk.

‐Moottori 4-tahti 125cc ‐6kw ilmajäähdytteinen. ‐Polttoainetankki 3,2l. ‐Eturengas 1.4-14, takarengas 1.85-12. ‐Istuinkorkeus 840mm. ‐Kantavuus max 75kg. ‐Paino 78kg. Maavara 300mm. ‐Koko 178x78x110cm Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

47.62 /kk (36 kk)

Apollo Motors Sportrax 125 mönkijä

Laadukas uutuus! - Moottori 4-tahti 125cc 5,8kw. - 1 vaihde eteen ja pakki. - Akku 12v 5Ah. - Ketjuveto #428. - Sähköstartti. - Nopeus <55+-5 km/h. - Renkaat 16*8-7. - Rumpu-/ levyjarrut. - Koko 148x103x90cm. - Myös varaosat ja huollot meillä Myymälät ja Karkkainen.com

790,Alk.

74.20 /kk (12 kk)

Apollo Motors Mikro 70 mönkijä - Moottori 4-tahti 70cc 2kw. - Automaattivaihteisto. - Akku 12v 5Ah. - Ketjuveto - Sähköstartti - Renkaat 145*7-6. Rumpu-/levyjarrut. - Koko 148x103x90cm - Takuu 12kk Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 17.5. – ke 30.5. niin kauan kuin tavaraa riittää.

51


Se edullisen ostamisen tavaratalo — Myös verkossa!

100 000 1500 Valikoimassa yli

tuotetta, sekä yli

tuotemerkkiä!

Kärkkäinen Ii Sorosentie 2 91100 Ii  010 430 3820 Aukioloajat: ma–pe 8.00–21.00 la 8.00–21.00 su 10.00–18.00

Kärkkäinen Oulu Alasintie 12 90400 Oulu  010 430 3020 Aukioloajat: ma–pe 8.00–21.00 la 8.00–21.00 su 10.00–18.00

Kärkkäinen Ylivieska Ollilanojankatu 2 84100 Ylivieska  010 430 3000 Aukioloajat: ma–pe 8.00–21.00 la 8.00–21.00 su 10.00–18.00

Kärkkäinen Jyväskylä Sammontie 1 40270 Palokka  010 430 3090 Aukioloajat: ma–pe 8.00–21.00 la 8.00–21.00 su 10.00–18.00

www.karkkainen.com

Kärkkäinen verkossa: www.karkkainen.com

Verkkokaupan asiakaspalvelu:  010 430 3030  asiakaspalvelu@karkkainen.com

www.facebook.com/karkkainencom

Kärkkäinen Lahti Pasaasi 2, Renkomäki 15700 Lahti  010 430 3630 Aukioloajat: ma–pe 8.00–21.00 la 8.00–21.00 su 10.00–18.00

www.instagram.com/karkkainencom Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

53

KOTI JA ASUMINEN

Grillit kuumiksi!

KRBY CREATIVE

Grillauskausi on alkanut. Nyt nautitaan.

L

aadukas, iso, selkeästi marmorinen naudan entrecote. Tulikuuma hiillos, mutta ei missään nimessä liekkiä. Paistamisen jälkeen suolaa ja pippuria. Siinäpä monen suosikkigrillipihvi. Entrecoten pitää olla selkeästi marmorinen, eli siinä pitää olla riittävästi valkoista rasvaa, pihvin tulee olla myös tarpeeksi isokokoinen. Tällaisesta paistuu mehevä ja maukas pihvi. Mehukkaan pihvin salaisuus on myös se, että pihvit otetaan ennen grillaamista kolmeksi, neljäksi tunniksi huoneenlämpöön, jotta lihan syyt avautuvat. Pihviä grillatessa grillin hiilloksen tulee olla todella kuuma, mutta liekkiä ei missään nimessä saa olla. Kuumin hiillos tulee puu- tai hiiligrilliin.

Marmorinen entrecote-pihvi on hyvä grillata parilan päällä, jotta rasva ei pääse valumaan hiillokseen. Kahden sentin paksuista pihviä grillataan 2-3 minuuttia per puoli. Kun lihan pintaan nousee ensimmäinen lihanestehelmi pintaan, on pihvi valmis käännettäväksi; näin saa medium-kypsyyden. Suola ja pippuri laitetaan grillattuun, valmiiseen pihviin, ei koskaan raakaan. Pihvit eivät odota syöjiä, eli grillistä suoraan lautaselle! Lisukkeena maistuvat grillikasvikset, raikas vihersalaatti ja coleslaw-tyylinen kaalisalaatti. KALAN grillaamisessa on syytä olla tarkkana kypsyyden kanssa. Liian pitkä grillaaminen kuivattaa kalan. Aloita kalan grillaus maustamalla tai

marinoimalla. Kalalle riittää yleensä melko lyhyt, noin puolen tunnin marinointi. Jos haluat korostaa vain kalan omaa makua ja jättää marinadit sikseen, mausta kala merisuolalla ja halutessasi pippurilla. Sivele kalan pinnalle oliiviöljyä, jolloin se ei tartu grilliin. Jos käytössäsi on iso kalafilee, leikkaa se ensin annospaloiksi. Pienemmät palat on helpompi grillata. Ohuet pyrstöpalat kypsyvät pääpuolen paloja nopeammin. Laita kalafilee grilliin nahkapuoli alaspäin. Kaksi senttiä paksu filee vaatii kokonaan kypsyäkseen noin 7–8 minuuttia, mikä tarkoittaa 3–4 minuutin grillaamista per puoli. Käännä kala vasta, kun nahkapuoli alkaa näyttää rapealta. Kääntämises-

Ennen grillaamista lihaa on hyvä pitää huoneenlämmössä nelisen tuntia, jotta lihan syyt avautuvat ja näin pihvit paistuvat mehukkaiksi. Liian kylmänä grillattuna lihasta tulee kovaa. Naudan, possun, karitsan ja kanan ohella myös riistaliha sopii grillattavaksi.

sä toimii hyvin paistinlasta. Kun kala alkaa vaikuttaa kypsältä, on aika tarkistaa kypsyysaste. Kurkista haarukalla kalan keskelle. Jos kala hajoaa haarukalla helposti ja näyttää hieman läpikuultavalta keskeltä, on

aika ottaa filee pois grillistä. Lämpömittarin pitäisi tuolloin näyttää 54–57 astetta. Anna kalan vetäytyä rauhassa. Vetäytyessä filee kypsyy noin 60 asteeseen.  •

Broil King on kaasugrillien Rolls-Royce

B

roil King -kaasugrillejä tekevä amerikkalainen perheyritys on valmistanut grillejä ja grillaustuotteista vuodesta 1906. Broil King -grillit ja grillausjärjestelmän muut tuotteet valmistetaan USA:ssa ja Kanadassa. Broil King -tuotesarjassa on kaasugrillien lisäksi astiat, paistovälineet ja grillisuojat. Sarjassa on myös ruostumattomasta teräksestä tehty savustin. Savustimen tiiviys on varmistettu silikonisten tiivisteiden ja lukkojärjestelmän avulla. Savustusalustaan ja vesiastiaan pääsee käsiksi alaoven kautta, joten savustinta ei tarvitse turhaan aukoa, eivätkä savu ja lämpö pääse karkaamaan. Savustinta on helppo liikuttaa takajaloissa olevien pyörien ansiosta. Huolellisesti suunnitellun Broil King -grillausjärjestelmän kaikki osat on tehty aina tiettyyn tarkoitukseen.

Liha, kalan, kana, äyriäisten, kasvisten ja hedelmien grillaamisen lisäksi Broil King -grillausjärjestelmällä voi vaikka leipoa. Myös kokonaisten paistien ja kokonaisen broilerin grillaaminen onnistuu. Broil King -grillillä saa ammattilaistasoiset grillausraidat. Valuraudasta tai ruostumattomasta teräksestä valmistetut grillausritilät pitävät lämmön tasaisena, jättävät grillausraidat sekä saavat maun ja lihamehut jäämään grillattavan ruoan sisään. Valurautaritilät voidaan kääntää, sillä niissä on kaksi erilaista puolta. Yksi puoli on muotoiltu niin, että se jättää grillattavaan pintaan komeat raidat. Toisen puolen urat keräävät lihanesteen, joka höyrystyy ja tekee lihasta mehevän. Broil King takaa valetusta alumiinista ja rosterista valmistetuille osille elinikäisen takuun. Grillausliekin tasai-

sena pitävillä Dual-Tube -polttimoilla on kymmenen vuoden takuu. Muilla osilla sekä maalilla kahden vuoden takuu. Broil King Imperial XLS:ää sanotaan kaasugrillien helmeksi. Siinä on esimerkiksi integroidut grillausvalot, jotka helpottavat kokin töitä hämärässä illassa. Rosteriset sivupöydät, säilytyslaatikot ja alakaapisto täydentävät kokonaisuuden. Broil King Regal S590 PRO -kaasugrillissä puolestaan on erityisen suuri grillauspinta-ala. Broil King Crown Class 310 on peruskäyttöön sopiva kaasugrilli. Broil King tarjoaa myös suuren määrän maittavia grillausreseptejä tarkkoine ohjeineen.

2 omenaa leikattuna neljään osaan 6 timjaminoksaa Kokoon keitettyä omenasiideriä: 1 rkl voita 1 rkl neitsytoliiviöljyä 1/2 l metsäsieniä hienonnettuna 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna 3 oksaa tuoretta timjamia 1/2 l omenasiideriä 1/2 l kanalientä ja broilerista valuva lihamehu (otetaan talteen sen vetäytyessä)

Täytä broilerit omenalohkoilla. Työnnä nahan alle valkosipulia ja timjamia. Katso ohje broilerin grillaamisesta vartaassa napsauttamalla linkkiä. Kun olet ottanut broilerit pois Vartaassa grillattua omenaista kagrillistä, anna niiden vetäytyä 20 naa 1 - 2 1/2 kg broileria (kokonainen) minuuttia. Ota lihamehu talteen. Se 8 valkosipulinkynttä viipaleina käytetään omenasiiderikastikkee-

seen. Omenasiiderin keittäminen kokoon: Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Ananasta ja vaahterasiirappia 1 kokonainen ananas leikattuina neljään osaan ja viipaloituna 1 dl vaahterasiirappia 1/2 tl jauhettua kanelia 1/2 tl jauhettua juustokuminaa Leikkaa tuore ananas neljään osaan pituussuunnassa. Poista puumainen keskiosa. Leikkaa palat senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet kuoripuoli alaspäin kuumennettuun grilliin. Grillaa MEDIUM-asetuksella 15 minuuttia tai kunnes ananasviipaleet ovat kuumentuneet läpikotaisin. Sekoita muut ainekset pienessä kulhossa. Valele ananasviipaleita tällä seoksella 5 minuutin välein. •

Chef Wotkin’s suosittelee:

Grillatut porsaan Baby ribsit ja coleslaw-salaatti (C)TOMI JARVINEN

Baby Ribsien kanssa maistuu coleslaw-salaatti ja grillatut pihvitomaatit.

B

aby Ribsit (4:lle) (varaa 1–2 baby ribsiä ruo300 g valkokaalia suikaloituna 2–3 porkkanaa raastettuna kailijaa kohden) puolikas punasipuli Grillimaustetta 1 dl ananasmurskaa Barbeque-kastiketta ribsien vale1 dl majoneesia luun paiston jälkeen 1 dl kermaviiliä 1. Hiero ribsien pintaan grillimaus1 rkl valkoviinietikkaa tetta ja anna maustua 2 tuntia jääsuolaa, sokeria, valkopippuria kaapissa. Ota lihat n. 1 tunti ennen grillausta lämpenemään. 2. Grillaa ribsejä kannen alla hau- 1. Suikaloi ensin valkokaali ja punasituen n. puoli tuntia välillä käännellen. puli. Mausta se suolalla ja ripauksella 3. Sivele BBQ-kastiketta ribsien sokeria sekä valkoviinietikkaa. pintaan ennen tarjoilua. 2. Sekoita ja painele mausteiden kera niin, että mausteet imeytyvät. Coleslaw-salaatti Kaali ja sipuli alkavat marinoitua ja

pehmetä. 3. Raasta sen jälkeen porkkanat karkealla terällä. Sekoita ne kaali-sipuliseoksen kanssa keskenään. 4. Lisää ananasmurska mehuineen sekä majoneesi, kermaviili ja valkopippuri. Sekoita ja tarkasta maku. Anna salaatin tekeytyä muutamia tunteja jääkaapissa ennen tarjoilua. Salaatti säilyy hyvin jääkaapissa muutamia päiviä, joten sen voi tehdä valmiiksi etukäteen vaikka edellisenä päivänä. Tarjoile lisäksi grillattuja pihvitomaatteja. Lisää grillausvinkkejä: www.wotkins.fi •


Autosuomi

54

KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

Autoilija, tarkista kesärenkaiden urasyvyys

T

eksti: Reetta Reinman Lain mukaan kesärenkaat täytyy vaihtaa uusiin viimeistään silloin, kun niiden urasyvyys on 1,6 millimetriä. – Käytännössä 1,6 milliä on kuitenkin aivan liian vähän. Niin loppuun renkaita ei kannata ajaa. Jos kesärenkaassa alkaa olla pintaa jäljellä alle 4 milliä, kannattaa miettiä renkaiden uusimista, korostaa Kärkkäisen Autohuolto&Autovaraosan myyntipäällikkö Jarkko Korhonen Iin Kärkkäiseltä. Vesiliirtoriski kasvaa selvästi, kun renkaan urasyvyys on alle 4 millimetriä.

”– Vesiliirtoriski kasvaa selvästi, kun renkaan urasyvyys on alle 4 millimetriä.” KEVÄÄLLÄ, hyvissä ajoin ennen kesälomareissuille lähtemistä Korhonen neuvoo katsomaan, että auton öljyhuolto on kunnossa. Yleensä öljyt vaihdetaan kerran vuodessa. – Moottorin öljyt on tärkeä tsekata, samoin tarkistuttaa, että ilmastoinnissa on kaikki kunnossa. Ilmastointilaite kannattaa huollattaa vähintään kahden vuoden välein. Korhonen kehottaa tarkis-

tamaan ennen lomareissulle lähtöä myös auton hihnojen kunnon. Jarruihin voi kertyä paljonkin likaa talven aikana, siksi jarruhuoltoa kannattaakin harkita keväthuollon yhteydessä. – Käytännössä se tarkoittaa sitä, että jarrut otetaan auki, puhdistetaan ja herkistetään.

Lahdessa ja Ylivieskassa on täyden palvelun autohuoltoja autovaraosaliike sekä kuluttajille että tukkuasiakkaille. – Autohuollossa huollamme kaikki automerkit, olemme monimerkkihuoltoja eli takuuhuoltoja, korostaa Jarkko Korhonen. – Automaattilaatikon öljynvaihtoja Kärkkäisen Auto-

huolloissa tehdään koko ajan kiihtyvällä tahdilla, hän lisää. Kärkkäisen Autohuolloissa oleva Forté Spin AFT Master öljyvaihtolaite puhdistaa automaattivaihteiston kierrättämällä öljyä suodattimensa läpi ja lisäämällä likaa liuottavaa puhdistusainetta. Lopuksi laite lisää vaihteistoon uudet öljyt ja hoitoaineen, joka ehkäisee tiivisteiden kovettumista. – Puhdistettu moottori toimii taloudellisemmin, Korhonen sanoo. Forté-puhdistusaineita ei ole kuluttajamyynnissä, sillä niiden käyttöön perehdytetään vain huoltokorjaamoiden ammattilaisia. Forté-korjauspuhdistusta tai ennaltaehkäisevää puhdistusta voi kysyä Kärkkäisen Autohuolloista JOKAINEN Kärkkäisen Au- vaikkapa määräaikaishuollon tohuolto&Autovaraosa Iissä, yhteydessä. TUULILASIN sisäpinnan puhdistaminen on niin ikään tärkeä auton keväthuoltotoimenpide. – Tuulilasin sisäpinnassa voi olla paksu likakerros talven jäljiltä. Kun aurinko nousee korkeammalle ja joutuu ajamaan vastavaloon, likaisuus haittaa näkyvyyttä ja on selvä riski. Tuulilasi onkin syytä puhdistaa huolellisesti, kehottaa Korhonen. Samalla voi tarkastaa tuulilasinpyyhkijöiden ja itse lasin kunnon. – Paitsi, että huonot sulat pyyhkivät huonosti, ne naarmuttavat tuulilasia. Jos tuulilasissa on paljon naarmuja tai kivenlyömiä, vaihtoa kannattaa harkita.

KÄRKKÄISEN Autohuoltojen tuotevalikoimiin kuuluvat autojen varaosat, lisävarusteet, renkaat, voiteluaineet ja kemikaalit, eli kaikki, mitä nykyaikainen autoilija tarvitsee. Lahden Autohuollossa on rengashotelli, eli renkaiden kausisäilytys. – Meillä Iissä valikoimissa on myös veneitä, mönkijoitä, mopoja, peräkärryjä ja trailereita sekä moottorikelkkojen varaosia; eli ”kaikkea” kyllä löytyy, mitä asiakas vain haluaa, ja jos ei hyllystä löydy, niin tilataan ja hommataan, lupaa myyntipäällikkö Jarkko Korhonen. Kärkkäisen Autohuolloissa autoilijoita palvelee ammattitaitoinen ja asiantunteva henkilökunta kaikissa autojen huolto-, korjaus sekä varaosaja tarvikeasioissa. – Käyttämämme ja myydyt varaosat ovat alkuperäisiä tai vastaavan laatuisia osia, kertoo Jarkko Korhonen. Määräaikaishuollot ja korjaukset onnistuvat samalla kätevästi, kun asiakkaat ovat ostoksilla Kärkkäisen tavarataloissa. Aika on hyvä varata etukäteen. Kärkkäisen Ylivieskan, Lahden ja Iin Autohuollossa on huolto myös lauantaisin. Lauantaisin on pikahuolto, eli auton saa tuoda huoltoon ilman ajanvarausta. Kärkkäisen Autohuollot palvelevat myös kesälauantaisin normaalisti. Kesälauntaisinkin autot huolletaan ilman ajanvarausta. Iin Kärkkäisen Koneen pienkoneiden huolto palvelee arkipäivisin, maanantaista perjantaihin.  •

MITÄ?

Hyvä kesärengas antaa pitoa vielä syksylläkin

* Märkä syksy ja kova talvi aiheuttavat keväällä kovaa routimista. Autoilijan on viisasta varautua rengasrikkoon jo ennen matkaa. * Kesärenkaita vaihtaessa renkaissa on oltava niin paljon urasyvyyttä, että ne ovat turvalliset vielä syksylläkin. * Pulttien jälkikiristys ja rengaspaineiden säännöllinen tarkastaminen ovat autoilijan perustaitoja.

Liuotinaine irrottaa pikkuelikot autosta Sumuttamalla esipesuksi mäntyöljypohjaista liuotinainetta saa hyttyset ja hiekat pois auton pinnasta maalia naarmuttamatta.

K

esäkeleillä autoon tarttuu kaikenlaisia kanssamatkustajia: hyttysiä, ampiaisia ja muita pikkusiivekkäitä sekä hiekkaa ja siitepölyä. Autoa pestessä on hyvä tehdä esipesu mäntyöljypohjaisella liuotinaineella, se irrottaa tehokkaasti hyttyset ja muut siivekkäät sekä hiekat. Mäntyöljypohjaista liuotinainetta laitetaan veden sekaan sumutinpulloon ja sitten auto sumutetaan sillä. Sumuttamalla ei tarvitse koskea autoon, ja näin vältetään auton maalipinnan naarmuttamista. Liuotinainetta sekoitetaan veteen yleensä joko sekoitussuhteessa 1:10 tai 1:20. Yhteen esipesukertaan liuotinaineen ja veden sekoitusta menee litran verran, eli liuotinainetta riittää noin

desi. Sitten esipesuaineen annetaan vaikuttaa hetken aikaa auton pinnassa, jonka jälkeen huuhdellaan huolellisesti, jotta irtolika ja hiekka saadaan pois. Esipesun ja huuhtelun jälkeen auto pestään normaalisti esimerkiksi autoshampoolla ja sienellä tai autoharjalla. Pesun jälkeen auto olisi hyvä kuivata säämiskällä tai auton kuivaukseen tarkoitetulla lastalla. Tällöin auton maaliin ja ikkunoihin ei pinty kalkkitahroja. Auton keulan ohella myös tuulilasiin lentää kesäaikaan kaikenlaisia siivekkäitä. Tuulilasinpesunesteellä ne saa kätevästi pois. Kesäkäyttöön on myytävänä erillistä tuulilasinpesunestettä, pesuvahvuudeltaan se on talvikelien tuulilasinpesunesteen veroista. •

Puhdistettu moottori säästää myös ympäristöä

F

orté-puhdistusaineiden kehitys sai alkunsa Etelä-Afrikasta. Paikallisesti kivihiilestä valmistetut liikennepolttoaineet aiheuttivat autojen moottorien likaantumista, johon Forté kehitti puhdistusratkaisut. Nykyisin Forté on maailmanlaajuisesti ammattilaisten käyttämä automaattivaihteisen moottorin polttoneste-, voitelu-, jäähdytys- ja ilmastointijärjestelmien puhdistusaineperhe. Polttomoottorien ja au-

totekniikan kehittyessä yhä älykkäämmäksi ja tarkemmaksi kasvavat myös vaatimukset puhtaudelle. Fortén ratkaisuilla vältytään turhilta ja kalliilta korjauksilta, kun esimerkiksi moottorin puhdistus voidaan tehdä sisäisesti. Puhdistettu moottori toimii taloudellisemmin ja ympäristöystävällisemmin. Lukuisten testien tuloksina moottorin Forté-puhdistuksen on voitu todeta palauttavan moottorin tehoa ja vääntöä. •

Huoltamalla pienkoneet säännöllisesti pääsee halvemmalla ja helpommalla

T

ärkeimpiä kaikkien pienkoneiden huoltotoimenpiteitä ovat öljynvaihto, tulpanvaihdot, renkaiden pintojen ja ilmanpaineen sekä jarrujen ja iskunvaimentimien kunnon tarkistaminen. •


Autosuomi

KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

Audi A4 Avant Business 2,0 TDI 100 e 116g 158tkm -13 BMW 320 i E92 Coupé 202tkm 16 900 €

-07 BMW X5 3.0D Aut. 214tkm 13 900 €

Kia Cee’d 1.6 CRDi EX Sporty Wagon 234tkm

-11 Mercedes-Benz C 220 CDI STW Avantgarde 14 500 € 261tkm

-08 Mercedes-Benz C 200 CDI A BE T Premium 5 400 € Business 282tkm

55

-06 13 900 €

-04 7 400 €

Mercedes-Benz Vito 116 CDI A 120kW 4x4 133tkm -14 Peugeot 308 SW Premium HDi 110 FAP Business -08 Skoda Octavia 1.2 TSI DSG 77kW Elegance 95tkm -14 31 900 € 262tkm 3 500 € 18 500 €

Myös kaikkien vakuutusyhtiöiden työt. Skoda Octavia 1.6TDI 77kV Ambiente 254tkm

-10 Subaru Legacy 3.0 XZ AWD Autom. 216tkm 6 900 €

-04 Toyota Land Cruiser 3.0 D-4D Luxury A 8-hengen -03 6 900 € 352tkm 19 900 €

Volkswagen Tiguan Sport & Style 2,0 TDI 103 kW, -08 Volvo V40 Cross Country D2 Business aut 205tkm -14 Volvo XC60 D4 AWD Summum aut 244tkm Tiptronic-autom. 4MOTION 131tkm 17 500 € 14 900 €

-14 25 900 €

Löydät sen Kärkkäiseltä

100000 Karkkainen.comin valtavassa valikoimassa jo yli

Huoltokeskus Lintonen Ky Joutsentie 5, 84100 Ylivieska p. 08-420 834, 040-553 7632

tuotetta – ja lisää tulee päivittäin!

Lähes 100 000 eri tuotetta ja yli 1000 tuotemerkkiä 30 osastolla

100% riskitön kauppa: Kotimainen perheyritys jo vuodesta -88

Nopeat toimitukset: jopa 1–3 arkipäivää

Aina edulliset hinnat kestävät vertailun

Mercedes Benz ja BMW varaosat suoraan varastosta! VARAOSAT KAIKKIIN MERKKEIHIN

Tervetuloa edullisille ostoksille Karkkainen.comiin!

HUOLLOT JA KORJAUKSET TAKUUTYÖNÄ Palvelemme ma-pe 8.00–17.00

e tilata uutiskirjeemm PS: muista myös sivulla! Karkkainen.com etu


Autosuomi

56

KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

Koivikon perheyrityksessä on korjattu ja vaihdettu tuulilaseja yli 50 vuotta

Tuulilasi on turvalaite Jyrki Koivikon mukaan kahden euron kolikko on sopiva mittari arvioitaessa tuulilasin korjaamisen kannattavuutta. Asentaja Fahradin valmistelee uuden tuulilasin kiinnitystä. Teksti ja kuvat: Minna Stenius

M

iten se mainoksen sanonta meneekään? Lasissa reikä – eikä! Tässä minun ajatuskuvioni, kun havaitsin autoni tuulilasissa uuden reiän, jossa oli jo puolentoista sentin halkeamakin. Viimeksi olin käynyt tuulilasivian kanssa Oulun Limingantullissa Autoasi-Koivikon liikkeessä korjauttamassa kivenhakkauman, siispä jälleen soitto sinne. Selitin tilanteeni, mutta puhelinkeskustelussa laaditun diagnoosin perusteella jouduin varaamaan ajan tuulilasinvaihtoon. Jouduin, ajattelin silloin, mutta nyt ajattelen, että onneksi jouduin. Tätä haastattelua tehdessäni ymmärsin, miten tärkeä turvalaite ehjä tuulilasi on. Katsastuksissa tullaan suhtautumaan 20.5. jälkeen kriittisemmin

tuulilasissa oleviin halkeamiin, mutta entiseen tapaan on tulkinnanvaraista, mikä rikkein on turvallisuutta vaarantava. Silti tärkeintä on autossa matkustajien turvallisuus, ei se, paljonko tuulilasinvaihto tai korjaus maksaa, tai meneekö tuulilasi katsastuksesta läpi. HAKKAUMISTA ja halkeamista, sekä mahdollisuuksista korjata niitä minulle kertoo Jyrki Koivikko, mies, joka vaihtoi ensimmäisen tuulilasinsa 7-vuotiaana harjoittelijana isänsä yrityksessä Rovaniemellä. Sieltä asti kantautuvalla kokemuksella ja ammattitaidolla Koivikon yrityksessä on korjattu ja vaihdettu tuulilaseja vuosikymmenien ajan vuodesta 1967. Tuulilasien varustelutaso on kasvanut vuosien saatossa, mutta perusasiat ovat samat kuin ennen.

UUSI tuulilasini on naarmuton ja läpinäkyvän kirkas. Entisessä oli pieniä hakkaumia, jotka samensivat lasia ja vaikuttivat uusienkin lasinpyyhkijöiden kuivaustehoon. – Lasissa ei ollut entisiä halkeamia. Niitähän ei saa olla kuljettajan katselualueelle asetetun A4-kokoisen paperin alueella, kuvailee Koivikko. Hän kertoo, kuinka edestäpäin tuleva valo ei niinkään heijastele halkeamasta, mutta takaapäin tuleva kylläkin vaikuttaen näkyvyyteen. Vaikka halkeama olisi vänkärin puolella, kulkee kuljettajan katse senkin kohdan läpi, ja näkyvyys heikkenee. Ennen tuulilasit olivat pystyjä, nyt ne ovat kaltevia ja kovalla rasituksella, kun puhaltimen lämpö kuumentaa lasia pistemäisesti. – Tällöin lämmönvaihtelu on iso, ja halkeama etenee nopeasti varsinkin talvella, selittää Jyrki Koivikko. Kysyn, millä tavalla halkeamainen lasi käyttäytyy kolarissa? Vastaus tähän kysymykseen saa minut vakuuttumaan ehjän tuulilasin tärkeydestä. – Ehjä lasi kampeaa törmäyksessä kattoa ylöspäin, jolloin turvatyynylle ja uhrille jää autossa enemmän tilaa, kun taas tuulilasi, jossa on pitkä poikittainen halkeama, katkeaa liian aikaisin eikä kohauta kattoa ehjän lasin tavoin, kuvailee Koivikko. TUULILASIN korjaamisesta käytetään monesti lausetta, että porataan. – Poraamista harrastettiin 1960- ja 70-luvuilla, jolloin halkeaman päähän porattiin reikä toivoen, että halkeaminen pysähtyy siihen. Toive saattoi toteutuakin, koska lasit olivat paksumpia ja pystymmässä asennossa, jolloin puhaltimen puhallus huuhtoi halkeaman ohi. Nykylasien ja -autojen aikana lasin alaosaan kohdistuva lämpötilavaihtelu saattaa olla jopa sata astetta, jolloin halkeama ei enää pysähdy poraamiseen. Hartsikorjaus on aloitettu meillä 1988. Se on hyvä menetelmä silloin, kun halkeamaa ei ole niin pitkästi, että sen voi korjata, Jyrki Koivikko sanoo.

Autoasi-Koivikon yrittäjä Jyrki Koivikko vaihtoi ensimmäisen tuulilasinsa 7-vuotiaana harjoittelijana isänsä yrityksessä. Perheyritys on palvellut vuodesta 1967.

KOIVIKON mukaan kahden euron kolikko on sopiva mittari arvioitaessa tuulilasin korjaamisen kannattavuutta. – Vaikka iskussa olisi viiksiä jokaiseen kellonviisarin suuntaan, jos kaksieuroinen peittää särön, vika on korjattavissa. Näin kuitenkin ainoas-

taan siinä tapauksessa, että pieni vika on vain lasin päällimmäisessä kerroksessa. Jo nuppineulan pään kokoinen reikä on aina vaarallinen, jos se yltää lasin välikalvoon asti. Viiden sentin mittaisen halkeaman korjaus ei varmuudella kestä takuuaikaa, joka on yhden vuoden, siksi kaksieuroista suurempia halkeamia ei Koivikolla korjata. – Asiakkaan täytyy voida luottaa siihen, että korjaus kestää, kertoo Koivikko yrityksensä laatutakuusta.

”– Hartsikorjaus on hyvä menetelmä silloin, kun halkeamaa ei ole niin pitkästi, että sen voi korjata.” KULUNUT luminen talvi ja nopeuden alennukset moottoritien tietyöalueella ovat vähentäneet tuulilasivikoja. Myös tuulilasia ajatellen matalat nopeudet ovat armollisia. Tämän lisäksi kannattaa muistaa riittävä turvaväli. – Hakkaumiahan tulee helposti kovilla nopeuksilla ajettaessa, varsinkin vastaantulevasta liikenteestä ja ohitustilanteista. Kivet eivät ole ajourissa, jolloin niissä ajavat autot ovat kuljettajan oman auton tuulilasin kannalta turvallisempia. Kivenhakkaumilta ei kuitenkaan voi välttyä, ja uusi lasi voi mennä rikki samana päivänä, Koivikko kertoo. Tuulilasialan ammattilainen selittää, että kaikkien vakuutusyhtiöiden käytäntö on sellainen, että hakkaumaviat korjataan vakuutuksen piikkiin, ainoastaan lasin vaihdossa joutuu maksamaan omavastuuosuuden. Koen uuden valaistumisen, koska olin vasta sanonut ei tuulilasivakuutukselle. Sanoin ei, koska autoni lasi on vakuutuksen vuosimaksun ja tuulilasinvaihdon omavastuuosuuden summan hintainen. Ajan päivittäin toistasataa kilometriä, lasiin sataa välillä kaikenlaista roskaa. Päätän

sittenkin ottaa lasivakuutuksen. KESKUSTELEMME vielä erilaisista tuulilaseista. Tai paremminkin lasien hintaa nostavista lisävarusteista. – Tuulilaseja on kuluttajan käsityksen vastaisesti laadullisesti vain yhdenlaisia. Raakalasin tuottajia on maailmassa vain muutama. Heiltä sama raaka-aine menee kaikille tuulilasien valmistajille, joita on useampia. Näin ollen eurooppalaisissa tuulilaseissa ei voida sanoa olevan laadullisia eroja, kertoo Jyrki Koivikko. Hän listaa vielä kehityksen mukana tulleita lisävarusteita, joista iäkkäin on sadetunnistin. Tämän kylkiäisenä on valotunnistin, joka on myöskin sähköinen laite. Lasi voi olla lämmitetty joko alareunasta lasinpyyhkijöiden kohdalta tai kokonaan. Tällaisia varusteita on ollut 1980-luvulta asti, näiden lasien hinta on 250–350 euroa. Nyttemmin uusien autojen tuulilaseissa voi olla esimerkiksi kaistavahti, adaptiivinen vakionopeudensäädin, joka antaa autolle signaalin laskea nopeutta edessä ajavan auton hidastaessa vauhtia tai vaikkapa stereokamera, joka havaittuaan hirven tienylitysaikeissa saa auton hätäjarruttamaan. – Kaikki nämä kasvattavat tuulilasin hintaa aina tuhannen euron toiselle puolelle asti, kertoo Koivikko ja näyttää minulle hallin puolella pitkää lasiriviä ja kuljettajaa avustavien laitteiden kalibrointikojetta. LASIN vaihtoon tarvittiin aikaa kolmisen tuntia. Sinä aikana Jyrki Koivikko sivisti minua ja minä toivottavasti sinua, lukijani. Minulla ei ole ollut uutta autoa eikä uutta tuulilasiakaan. Nyt on. Auto tuntuu erilaiselta. Paremmalta. Kyllä kelpaa ajella jopa vasten aurinkoa, ihanalla kesäkelillä. Toivottavasti säästyn kivenhakkaumilta. Jos en säästy, tiedän, minne menen. •

KauppaSuomilehdessä seurataan vuonna 2018 suomalaisia työnsä ääressä.


Autosuomi

KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

57

AUTOHUOLLOT JA KORJAUKSET Kaikki merkit. Tervetuloa!

Huollon erikoisosaaminen Citroen, Peugeot, Fiat, Kia, Ford ja Nissan -autoihin

• • • • • •

Määräaikaishuollot Jakopään huollot Päästömittaukset bensa ja diesel Ilmastointihuollot Nelipyöräsuuntaukset Varaosa ja tarvikkeet

• • • • • •

Moottorityöt Kansityöt Moottorikoneistukset Sorvaukset jyrsintyöt hionnat OIKAISUT! EN ID TE N A IV N II M LU A s yö Meillä m

Ratakatu 18, Ylivieska, p. (08) 420 441 • Arkisin 8-17

Katso lisää palveluistamme ym: www.autionauto.fi

89 840,-

77 070,-

DETHLEFFS ADVANTAGE I 7051 EB 2018 EDITION 2.0 BlueHDI 160 hv ALDE. EDITION-uutuusmalli erillisvuotein! ALDE-lämmitys.

59 900,-

76 420,-

DETHLEFFS ADVANTAGE T 7051 DBM 2018 EDITION 2.0 BlueHDI 130 hv ALDE. EDITION-uutuusmalli saarekevuoteella! ALDE-lämmitys.

59 900,-

LMC CRUISER T 672

2015

2.3 JTD 150 hv Blackline. Aj. 39 tkm. Uutta vastaava LMC hyvillä varusteilla. Erillisvuoteet, neste-...

39 900,-

LMC CRUISER T 722

2010

2015

2.3 JTD 150 hv Sportline. Aj. 23 tkm. Vähän käytetty LMC saarekevuoteella. Nestekiertoinen...

2.3 JTD 130 hv. Aj. 20 tkm. Harvinaisen vähän ajettu kuin uusi puoliintegroitu parivuoteella ja...

ANTTI TOKOLA

DETHLEFFS ADVANTAGE I 5841

2.3 JTD 150 hv, Automaatti. Hyvin varusteltu erillisvuodemalli. Alaslaskettava ylävuode. Automaatti.

LMC H 737 BLACK SELECTION

2007

2014

2.3 JTD 130 hv Alde. Aj. 34 tkm. Siisti LMC alaslaskettavalla vuoteella. Rek. 5:lle.

ITINEO SB 720

BÜRSTNER LYSEO TD 690 G

2018

2.3 JTD 150 hv AUTOMAATTI Harmony Line. Tyylikäs erillisvuodemalli alaslaskettavalla etuvuoteella...

BÜRSTNER NEXXO TIME T 569

BURSTNER CITY CAR 640

2010

040 561 7744 janne.luokkala@caravanlandia.fi

2018

48 900,2016

2.3 JTD 150 hv. Aj. 60 tkm. Hyvin varusteltu tyylikäs retkeilyauto.

ADRIA MOBIL TWIN

62 900,-

EDITION 2.3 JTD Automaatti. Suosittu alle kuuden metrin auto EDITION-varustuksella.

WEINSBERG R47

2017

2.3 JTD. Aj. 47 tkm. Vähän ajettu hienokuntoinen retkiauto.

BURSTNER I610 AVIANO

2008

2.3 JTD. Aj. 109 tkm. Aviano isolla takatallilla. Makuupaikat 6:lle.

DICK BJÖRKLIND

050 352 1177 dick.bjorklind@caravanlandia.fi

Varastossa tällä hetkellä yli 120 ajoneuvoa ja tuhansia tarvikkeita. Katso lisää caravanlandia.fi

2015

2,3 JTD 150 hv Automaatti. Aj. 25 tkm. Tyylikäs Nexxo-malli. Mm. Foam-eristys, puuvapaa...

HYMER T 654 CL 2X2

2010

3.0 JTD 160 hv. Aj. 74 tkm. Laskettavalla ylävuoteella varustettu laadukas Hymer.

36 900,-

37 900,2010

BÜRSTNER NEXXO T 728 G

44 900,-

2.3 JTD 130 hv. Aj. 11 tkm. Uudenveroinen retkeilyauto.

37 900,-

2.3 JTD 130 hv 6hlö. Aj. 66 tkm. Hyvin pidetty siistikuntoinen täysintegroitu edulliseen hintaan!...

JANNE LUOKKALA

68 290,-

49 900,-

39 900,-

2.3 JTD 130 hv ALDE. Aj. 56 tkm. Vähän ajettu lämmin auto vaikka ympärivuotiseen käyttöön...

040 412 8748 antti.tokola@caravanlandia.fi

2018

59 900,-

39 900,-

ADRIA CORAL SPORT S 574 SP

BURSTNER IXEO TIME T 726

74 460,-

ADRIA SPORT 573 DS

2009

2.3 JTD 130 hv. Aj. 103 tkm. Siisti kuudelle rekisteröity Adria.

HUOLTO

050 551 3619 huolto@caranvanlandia.fi


Autosuomi

58

KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

Koeajossa Volvo XC40 T5 AWD R-Design

Volvon katumaasturiperheen kolmas jäsen

Volvo on tuonut isommista SUV-malleista tutut, hyvät ominaisuudet tarjolle nyt hieman kompaktimpaan kokoluokkaan. Ainakin näin ensitutustumisella XC40 tuntuu varsin onnistuneelta paketilta. -varustelu, johon kuuluvat muun muassa musta katto, kiiltävän musta etusäleikkö, mustat kattokaiteet, 18-tuumaiset vanteet ja takapuskuriin integroidut pakoputkenpäät. Pieni, mutta tyylikäs yksityiskohta on lähes huomaamaton R-Design teksti C-pilarissa.

T3-mallia lukuunottamatta kaikkien moottoreiden yhteydessä on vakiona tai valinnaisena AWD-neliveto ja 8-portainen automaattivaihteisto. XC40mallisto tulee täydentymään myöhemmin vielä sähköistetyillä versioilla.

ensimmäinen automalli, joka käyttää Volvon uutta kompaktia CMA-alusolvon katumaasturimal- tarakennetta. listo on saanut kolmannen jäsenen, kun XC90 ja AUTON ulkomuodossa on samoja XC60-mallien joukkoon yksityiskohtia kuin Volvon isommissa on liittynyt kompakti XC40. Uutuus SUV-malleissa, mutta vain hieman on varsin mielenkiintoinen, sillä on- pienemmässä koossa. Auton keula han kyseessä Volvon ensimmäinen on puhutteleva, varsinkin mustana. kompakti katumaasturi, mutta myös Koeajetussa autossa on R-Design Teksti ja kuvat: Janne Suomalainen

V

ITSEVARMAN keulan ansiosta XC40 näyttää keulalta kokoistaan isommalta, vaikka onkin mitoiltaan kohtuullisen kompakti. Auton kokonaispituus on 4,4 metriä. Toisaalta akseliväli on kuitenkin 2,7 metriä, mikä näkyy positiivisesti matkustamon puolella. Takapenkillä polvitilaa on jopa yllättävän paljon. Etupenkillä huomaa, että auto on pienempi kuin XC60, mutta ahtaanpaikankammoa ei pääse syntymään. Matkalaisten lisäksi myös matkatavarat mahtuvat hyvin kyytiin. Tavaratilan koko on 460 litraa, minkä lisäksi erikokoisia säilytyslokeroita löytyy ympäri autoa. Hyvien tilojen lisäksi pitää nostaa esille yksi hieno yksityiskohta, joka liittyy auton oviin. Oven alareuna jatkuu sivuhelman alareunaan asti. Näin ovi suojaa kynnyksen reunaa likaantumasta, mikä taas auttaa pitämään matkustajien housunlahkeet puhtaana. Tästä pitää antaa pisteet suunnittelijoille.

Itsevarman keulan ansiosta Volvo XC40 näyttää keulalta kokoistaan isommalta, vaikka onkin mitoiltaan kohtuullisen kompakti.

AUTON premium-tason varustelu on tuttu isommista Volvoista. Digitaalinen mittaristo ja keskikonsolin iso kosketusnäyttö kuuluvat vakiovarusteluun. R-Design mallissa on musta puolinahkaverhoilu, jonka pariksi voi valita jopa oranssin lattiaverhoilun. Tämä Lava Orange-verhoilu on toki persoonallinen ja pirteä, mutta ehkä vähän liiankin. Lisäksi oranssi lattiaverhoilu on turhan arka likaantumaan.

XC40-mallisto tulee täydentymään myöhemmin vielä sähköistetyillä versioilla. MALLISTON hinnat alkavat 39 167,90 eurosta. Kannattaa valita Business-varustelu, jolloin mukaan saa kattavamman talvivarustelun. Tähän Winter-pakettiin kuuluvat sähköisesti lämpenevät ohjauspyörä, takapenkin reunapaikat ja tuulilasin pesusuuttimet sekä polttoainetoiminen lisälämmitin.

”– Premium-tasoisen mukavuusvarustelun lisäksi autossa on vakiona kattava turvavarustelu.” Onneksi perinteinen tumma verhoilu kuuluu vakiovarustukseen. Jos haluaa matkustamoon väriä, voi mustan lattiverhoilun pariksi valita mustat, punaiset, vaaleat tai vaaleanruskeat nahkapenkit.

Perusvarustelun lisäksi valittavissa on myös ylellinen Inscription tai tämä koeajetun auton sporttinen R-Design -varustelu. Ne nostavat hintaa moottorista riippuen noin 4000–5000 euroa.

KONEPELLIN alta löytyy tuttua voimaa. XC40-mallin moottorivaihtoehdot ovat T3 (156 hv), T4 (190 hv) ja T5 (247 hv) -bensamoottorit sekä D3 (150 hv) ja D4 (190 hv) -dieselit. T3-mallia lukuunottamatta kaikkien moottoreiden yhteydessä on vakiona tai valinnaisena AWD-neliveto ja 8-portainen automaattivaihteisto.

PREMIUM-TASOISEN mukavuusvarustelun lisäksi autossa on vakiona kattava turvavarustelu. Siihen kuuluvat muun muassa LED-ajovalot, City Safety-jarrutusjärjestelmä, liikennemerkkien tunnistus, kaistallapitoavustin, tieltäsuistumissuoja ja kuljettajan vireystilan tarkkailu. •

Koeajossa Ford EcoSport ST-Line 1.0 Ecoboost

Sininen salama Teksti ja kuvat: Janne Suomalainen

F

ordin SUV-perheen pienin eli EcoSport on uudistunut. Auto on saanut uutta ilmettä, jossa on selvää sukunäköä isompiin Edge ja Kuga -malleihin. Keulalla huomion vie uusi etusäleikkö, joka yhdessä terävästi muotoiltujen ajovalojen kanssa luo autolla varsin jykevän ilmeen. Samoin auton perään on saatu mukavasti uutta ryhtiä takavalojen muotoilulla.

enemmänkin itsevarmalta. Se ei lainkaan häpeile kompaktia kokoaan, vaan lähtee reilusti samalle viivalle isompien katumaasturien kanssa. Autossa on myös sopiva ripaus sporttisuutta, varsinkin jos varusteluna on ST-Line. EcoSport ST-Line erottuu vakiomallista uusien puskureiden, sivuhelmojen, etusäleikön, mustilla kehyksillä varustettujan ajovaloumpioiden ja 17-tuumaisten Dark Tarnish -vanteiden ansiosta.

vasti. Tämän sinisen salaman lisäksi valittavissa on 11 muuta värivaihtoehtoa. Lisävarusteena on saatavissa myös auton kaksoisväritys, jolloin katto, ikkunapilarit, ovien yläkarmit, katon takaspoilerin ja sivupeilit poikkeavat korin ulkoväristä. ST-Line -mallissa on vakiona musta katto ja mustat kattokaiteet. Muut katon kontrastivärit ovat saatavissa lisävarusteena.

ST-LINE -varustelu näkyy myös matTÄSSÄ koeajetussa autossa oli värinä kustamon puolella. Nahkaverhoiltu VAIKKA keulan ilme on hieman tyly, kirkkaansininen ”Blue Lightning”, joka ohjauspyörä, puolinahkaverhoillut ei EcoSport näytä uhkaavalta vaan sopii EcoSportin ulkokuoreen loista- istuimet punaisella tikkauksella, ST-Line-kynnyslevyt ja ruostumattomasta teräksestä valmistetut urheilulliset polkimet luovat ohjaamoon sopivasti sporttista tunnelmaa. Auton kompakteista mitoista johtuen takapenkin polvitila jää aikuisella ahtaaksi, mutta lapset mahtuvat sinne hyvin. Tavaratilaa löytyy 355 litraa. Vaikka tavarat mahtuvatkin kyytiin, niin yksi hankaluus takakontin käytössä on. Nimittäin takaluukku, joka aukeaa sivulle. Sen käyttö kun vaatii

Takaluukku aukeaa sivulle.

yllättävän paljon tilaa. Muuten EcoSport on ajossa kätevä ja ketterän kokoinen. Kun pituutta on vain neljä metriä, on autoa helppo pyöritellä myös ahtaissa paikoissa.

lue -dieselmoottori (125 hv / 300 Nm) joka on saatavissa etu- tai nelivetoisena versiona. Dieseliä voi suositella vain todella paljon ajaville, sillä EcoSport on kohtuullisen taloudellinen myös tällä ECOSPORTIA liikuttaa 1.0 Eco- bensamoottorilla. Auton yhdistetty Boost-bensiinimoottori, joka on kulutus on 5,2 l/100km ja CO2-päästöt

”– Kun pituutta on vain neljä metriä, on autoa helppo pyöritellä myös ahtaissa paikoissa.” saatavissa 125- tai 140-hevosvoimaisena versiona. Perusmallissa (Trend) on manuaalivaihteisto, Titanium ja ST-Line -malleissa moottorin parina on 6-portainen automaatti. Tämän koeajetun 140-hevosvoimaisen EcoBoostin kanssa on aina 6-vaihteinen manuaali, joka sopii loistavasti pienen turbomoottorin pariksi. Malliston täydentää uusi 1.5 EcoB-

119 g/km. ECOSPORT-malliston hinnat alkavat 20 582 eurosta (1.0 EcoBoost Trend). Koeajetun 1.0 EcoBoost (140 hv) ST-Line -mallin lähtöhinta on 24 288 euroa. Perusmallin Trendin ja urheilullisen ST-Linen lisäksi valittavissa on Titanium-varustelu. •


Autosuomi

KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

59

Crossover by Renault

Uusi CAPTUR

Nyt talvipaketti veloituksetta!

Renault CAPTUR – kompakti crossover TCe 90 Life 19 290 € sis. tk 600 €.

Kulutus 5,1 l/100 km, CO2 113 g/km.

Talvipaketti sisältää talvirenkaat alkuperäisvantein, lohkolämmitin, sisäpistoke sekä sisätilanlämmitin. Captur-etusi 1 900 €. Kampanja on voimassa koko Renault-henkilöautomallistoon yksityishenkilöille 31.5. mennessä tehtyihin uusiin asiakastilauksiin. Autot rekisteröitävä 30.6.2018 mennessä. Tarjousta ei voi yhdistää muihin etuihin tai tarjouksiin. Kuvan auto erikoisvarustein. Katso muut mallikohtaiset edut renault.fi. Takuu 4 vuotta tai 100 000km sisältäen 24 h Tiepalvelun. WETTERI YLIVIESKA Kettukallionkatu 3, 84100 | wetteri.fi Avoinna ma-pe 8-17, la 10-14 Uudet autot (08) 4133 201

RENAULT MYYNTI Andreas Sorvisto 0447427389 Ari Uusitalo 044 7814 663 Raimo Seppälä 050 3685 530

Rahoitus jopa ilman käsirahaa!

Vesa Hyyppä 050 5678 249 Risto Simonen 050 0569 582

RENAULT HUOLTO Avoinna ma-pe 8-17 Ajanvaraus ma-pe 8-17 Puh. 08 4133 230

Pohjolan parhaat vaihdokit

Meiltä myös takuu ja vakuutukset

Land Rover Range Rover Sport 3,0 SDV6 HSE. Vetomassa jarrullinen 3 500 kg. Ilmajousitus. Harman Kardon. Webasto. Navi, -12, aj. 145tkm, 46900€

Volvo V70 D3 Business Classic A. Huippuvarusteet. Webasto. Vetokoukku. Xenonvalot. , -16, aj. 79tkm, 32800€

Volvo XC60 D5 AWD R-Design aut, -11, aj. 117tkm, 28900€

Volvo XC60 2.4D AWD R-Desing Aut., -10, aj. 159tkm, 27900€

Volkswagen Touareg 3,0 V6 TDI 176 4MOTION BlueMot. Ilmajousitus. Webasto. Xenonvalot. Vetokoukku. Navi. , -11, aj. 240tkm, 27900€

BMW 520 D TwinPower Tbo F11 Touring Bsn A. Xenonvalot. Hyvä Huoltokirja. Suomiauto. , -12, aj. 178tkm, 23400€

Volvo V70 D5 AWD R-Design aut, -11, aj. 183tkm, 22900€

Volkswagen Transporter umpipa pitkä 2,0 TDI 84 BlueM, -13, aj. 87tkm, 22900€

Jaguar XF 3,0 D S Luxury. 275HV. Suomiauto. Xenonvalot. , -10, aj. 193tkm, 22400€

Volkswagen Passat Variant Comfortline 2,0 TDI 110 kW (150 hv) BlueMotion Technology DSGaut, -15, aj. 148tkm, 21900€

Audi A4 Allroad 2,0 TDI DPF 105 quattro. Neliveto. Vetokoukku. Xenonvalot. , -10, aj. 135tkm, 20900€

Audi A3 Sportback Busin Sport 1,4 TFSI 92. Xenonvalot. Huippuvarusteet. Sport-istuimet. , -15, aj. 79tkm, 20800€

Skoda Octavia Combi 2,0 TDI RS DSG, -14, aj. 181tkm, 19700€

Toyota RAV4 2,0 Valvematic 4WD Multidrive S. Neliveto. Vetokoukku. Automaatti. , -10, aj. 211tkm, 17490€

Volvo S60 D3 Momentum A. Avaimeton käyttö. Xenonvalot. Webasto. , -11, aj. 171tkm, 16700€

Mercedes-Benz C 200 CDI BE T A Premium Business (B), -11, aj. 273tkm, 15900€

Ford Focus 1,0 EcoB 125 Start/Stop Titanium Wagon. Aluvanteet. Lämmitettävä tuulilasi. , -12, aj. 140tkm, 12900€

BMW 320 D A E90 Sedan Business. Xenonvalot. Automaatti. , -09, aj. 128tkm, 12490€

Volkswagen Golf Comfortline 1,2 TSI 5-ov. Ilmsatointi. Huoltokirja. Moottorinlämmitin. , -11, aj. 109tkm, 10900€

Volkswagen Golf Variant Trendline 1,6 TDI 66 kW. Uusi korimalli. Webasto. 1-omistaja. , -14, aj. 186tkm, 10900€

Skoda Octavia Combi 1.4 TSI Elegance DSG 2009, -09, aj. 158tkm, 9800€

Audi A6 2.0 TDI Business 4d. S-Line. Xenonvalot. , -08, aj. 305tkm, 8500€

Audi A4 Avant 3.0 TDI quattro 5d Tiptronic, -05, aj. 348tkm, 7500€

Ford Focus 2.0 145 Trend Wagon, -08, aj. 240tkm, 6400€

Katso lisää: www.pohjolanvaihtoauto.fi

Ma-Pe 9 - 17

La 10 - 14 • Puh. 044 980 2968 • Ratakatu 19 Ylivieska


Vaalealla pohjalla

Tummalla pohjalla

Autosuomi

60

KauppaSuomi 0€ | viikko 20 / 2018 0

51.9

© HIEKKA GRAPHICS

25.-27.5. Pe 9-18 La-Su 10-16

-SYNTTÄRIT

Tervetuloa juhlimaan 10-vuotiasta ProCaravania! AJONEUVOJA

Tarjolla täytekakkua, kahvia ja limsaa!

JUHLAHINNOIN! Erikoishinnat voimassa vain synttäreiden ajan!

ARVONTA

Kävijöiden kesken arvotaan Grilli O-Grill 900, musta arvo 330,00€

YLIVIESKA

Ollilanojankatu 2, 84100 Ylivieska

www.procaravan.fi

TIMO KATAINEN

020 728 9220 timo.katainen@procaravan.fi

JUHA TIMLIN

020 728 9221 juha.timlin@procaravan.fi


KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

Autosuomi

61

AUTOUUTISIA Suzuki Swift Hybrid – vieläkin taloudellisempi Suzuki Swift tulee tarjolle hybridimallina. Näin nelivetoisen pikkuauton kulutus putoaa vielä pienemmäksi. Uudessa Suzuki Swift GLX Hybrid -mallissa on 1.2-litrainen bensamoottori, joka tuottaa tehoa 90 hv ja vääntöä 120 Nm. Sen parina on pieni sähkömoottori, joka antaa lisävoimaa varsinkin kaupunkiajossa. Yhdistetty kulutus on 4,5 l/100 km ja sen hiilidioksidipäästö 101 g/km, eli yhdeksän grammaa vähemmän kuin sisarmallissa. Uusi Suzuki Swift GLX Hybrid on nelivetoinen. Swift GL:n tapaan hyvissä olosuhteissa käytetään pelkästään etuvetoa ja AllGrip Auto -nelivedon viskokytkin siirtää tilanteen niin vaatiessa välittömästi voimaa myös takapyörille. Suzuki Swift GLX Hybridin 18 390 euron hinta on vain 1 400 euroa Swift GL:n hintaa korkeampi. Jatkossa myynti Suomessa keskittyy tähän uutuusmalliin.

Koeajossa Peugeot 5008 SUV

Tila-auton ja katumaasturin yhdistelmä

Mitsubishi Eclipse Cross saapui Suomeen

Peugeot 5008 SUV:nhallintalaitteiden toteutuksessa on käytetty mukavasti luovuutta. Ohjaamon ilme poikkeaa piristävällä tavalla perinteisestä. istuimesta, jotka kaikki ovat yhtä tuimet voi myös poistaa autosta leveitä. Lattia on tasainen, joten kokonaan. takapenkin keskimmäisellä paiuton nimen ja ulko- kalla on lähes yhtä mukava istua TAVARATILAN koko on 780 litmuodon perusteella raa. Kun takapenkkien selkänojat Peugeot 5008 SUV:n kaataa alas, on tavaratilaa lähes voisi luokitella selvästi kaksi kuutiota. Lastauskorkeus on katumaasturiksi. Pienenä yllätykmukavan matala, mikä helpottaa senä matkustamon puolelta palpainavien ja hankalien esineiden kyytiin saamista. jastuukin tila-auto. Tämä ei tietenkään ole lainkaan huono asia, Tilaa löytyy myös pitkille tasillä monelle autoilijalle tila-auton varoille. Kun etumatkustajan isja katumaasturin yhdistelmä kuutuimen taittaa vaakatasoon, saa lostaa täydelliseltä. kyytiin jopa 3,2 metriä pitkän esineen. PEUGEOT 5008 SUV jakaa pal- kuin reunapaikoilla. jon ominaisuuksia 3008-mallin Takapenkin istuimissa on kanssa, mutta akseliväli on sel- etäisyyssäätö sekä selkänojan västi pidempi. Tämän voi nähdä kallistuksen säätö. Kolmannen myös takaoven pituudessa. Taka- rivin kaksi lisäistuinta on saataovi näyttää valtavan kokoiselta, vissa lisävarusteena, jos autosta mutta toisaalta helpottaa kulkua haluaa 7-paikkaisen. Kolmannen rivin istuimet saa taitettua kätetakapenkille. Takapenkki muodostuu tila-au- västi alas, jolloin käyttöön saa tojen tapaan kolmesta erillisestä tasapohjaista tavaratilaa. LisäisTeksti ja kuvat: Janne Suomalainen

A

”– Hallintalaitteista tulee mieleen jokin lentävä härveli.”

”– Kun etumatkustajan istuimen taittaa vaakatasoon, saa kyytiin jopa 3,2 metriä pitkän esineen.”

Ohjauspyörän takaa näkyy iso, 12,3” korkearesoluutioinen näyttö, joka on korvannut perinteisen mittariston. Toinen näyttö löytyy kojelaudalta. 8” kosketusnäyttö toimii tablettien tapaan, siitä hallinnoidaan auton toimintoja.

NYT KUN auto on lastattu, on aika siirtyä kuljettajan paikalle. Peugeot kutsuu kuljettajan työpistettä nimellä i-Cockpit. Aluksi vaikutelma tuleekin jostain ihan muusta kuin auton ohjaamosta. Lähinnä hallintalaitteista tulee mieleen jokin lentävä härveli. Tosiasiassa autossa on aivan normaalit hallintalaitteet, niiden toteutuksessa on vain käytetty mukavasti luovuutta. Näin oh-

jaamon ilme poikkeaa piristävällä tavalla perinteisestä. OHJAUSPYÖRÄ tuntuu aluksi koomisen pieneltä. Siihen kuitenkin tottuu nopeasti, eikä isompaa rattia kaipaa. Ohjauspyörän takaa näkyy iso, 12,3” korkearesoluutioinen näyttö, joka on korvannut perinteisen mittariston. Toinen näyttö löytyy kojelaudalta. 8” kosketusnäyttö toimii tablettien tapaan, siitä hallinnoidaan auton toimintoja. Onneksi kuitenkin yleisimmät ja tärkeimmät toiminnot, kuten audion ja ilmastoinnin säädöt löytyvät vielä perinteisinä kytkiminä näytön alapuolelta. Molemmat näytöt kuuluvat vakiovarusteluun, samoin kuin ilmastointi, vakionopeudensäädin ja liikennemerkkien tunnistus. T I L AVA N Peu g e o t 5 0 0 8 SUV-mallin hinnat alkavat 26 239 eurosta. Perusvarustelu (Access) lisäksi saatavissa on Active, Allure ja sporttinen GT -varustelu. Active on tarjonnaltaan houkutteleva, sillä se sisältää muun muassa sadetunnistimen, pysäköintitutkan taakse, automaattisen ilmastoinnin ja kevytmetallivanteet. Moottorimalliston muodostavat PureTech (130hv) ja e-THP (165hv) bensamoottorit sekä BlueHDi (100-180hv) dieselit. Manuaalin lisäksi automaattivaihteisto on saatavissa lähes kaikkien moottorivaihtoehtojen yhteyteen. •

Eclipse Cross on ensimmäinen Mitsubishin uuden sukupolven automalli. Auton suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota matkustajien viihtyvyyteen. Eclipse Crossin 4405 mm pituus mahdollistaa hyvät tilat myös takapenkkiläisille. Mukavuutta lisää takapenkin selkänojan kallistuksensäätö. Lisäksi 60:40-suhteessa kääntyvässä takaistuimessa on 200 mm etäisyydensäätömahdollisuus. Eclipse Crossin hinnat alkavat 28 490 eurosta 1.5 Inform -versiona (163 hv). Autossa on vakiona mm. kaukovaloautomatiikka, kaistavahti, vakionopeudensäädin ja 16” kevytmetallivanteet.

Autojen katsastusväli harvenee 2018 alkaen 20.5.2018 voimaan tuleva uusi katsastussääntely harventaa henkilö- ja pakettiautojen määräaikaiskatsastusväliä nykyisestä. Uuteen katsastusaikaväliin siirrytään vähitellen ja ensimmäinen katsastus uuden lainsäädännön aikana tehdään vielä vanhan mallin mukaan. Tiedot seuraavan katsastuksen ajankohdasta löytyvät joko Trafin sähköisestä palvelusta, rekisteröintitodistukselta tai katsastustodistukselta. Uudet säännökset harventavat katsastusväliä. Ensimmäinen katsastus suoritetaan 20.5.2018 jälkeen käyttöönotettaville autoille nelivuotiaana, jonka jälkeen määräaikaiskatsastuksessa tulee käydä joka toinen vuosi aina kymmeneen vuoteen asti. Tämän jälkeen auto tulee katsastaa vuosittain. Jo käytössä olevat autot siirtyvät uuteen katsastusaikaväliin vasta ensimmäisen, uuden katsastussääntelyn aikana suoritetun katsastuksen jälkeen eli nyt käytössä olevat, alle kolmivuotiaat autot katsastetaan ensimmäisen kerran kolmivuotiaina. Jatkossa auton seuraava katsastuspäivä määräytyy edellisestä suoritetusta katsastuksesta, eikä enää auton käyttöönottopäivän mukaan. Tätä katsastusajan rullaavuutta voi hyödyntää esimerkiksi käytettyä autoa ostaessa tai myydessä.


KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

62

VIIKKOAINEISTO Totta toinen puoli

M Martti Huhtamäki m.huhtamaki@kolumbus.fi

Viikon 20 ristikko

Viikon 18 sananauhan ratkaisu:

Kolumni

onet maailman laatulehdet joutuvat nykyisin mainostamaan itseään sillä, että lehti välittää vain tosiasioita. Ennen tuo oli itsestään selvää. Viestintä eli tiedon välittäminen on uskottu medialle, monikolliselle möhkäleelle, jonka siipien suojasssa voi tehdä miltei mitä tahansa. Nettipalstat ovat tiedonvälityksen kärjessä siksi, että ne toimivat on line -aikataululla. Aikakausilehdet kootaan monta päivää ennen lukijan silmien eteen ilmestymistään. Suomen Kuvalehti oli joskus porvareiden äänenkannattaja, mutta sekin on nykyhallituksen kimpussa. Apu, Seura ja naisten lehdet sekä monet paikallislehdet ovat nostaneet tasoaan monipuolisilla valinnoillaan, mutta ne myös menestyvät. *** Sanomalehtien tekeminen on nykyään entistä nopeampaa, mutta suurin osa monikymmensivuisista julkaisuista kamppailee jakelun ja sen

kohonneen hinnan keskellä. Mainoksilla tilkitään nettiuutisia, mutta samalla paljastetaan seuraavan päivän sisältöä eli vähennetään levikkiä. Sisältöä voi aina moittia tai kiittää, mutta monet paperipainokset ovat puolittuneet parissakymmenessä vuodessa. Kuvat ja painotekniikka ovat kohentuneet, mutta sanojen määrä on merkittävästi vähentynyt jättiläiskokoisten kuvien kilpaillessa televisioruudun kanssa. Päivälehtien erikoislehdet ja teemanumerot palkitsevat uskollisimpia lukijoita, mutta heitä palveleminen on kallista. Takavuosina poliitikkojen kohtelu oli nykyistä maltillisempaa. Nyt huomio kiinnitetään poikkeustapauksiin. Vakavasti työhönsä suhtautuvia muistetaan vasta nekrologeissa. *** Myös televisiokanavien ja sanomalehtien rajanveto on taakse jäänyttä elämää. Nyt parhaat po-

liittiset toimittajat paljastavat työnsä tuloksia mieluummin Pressiklubissa kuin omissa lehdissään. Kansanedustaja Harkimo haastattelee poikaansa tämän poliittista uraa rakentamalla. Häntä itseään parodioidaan toisella kanavalla, ja kun hän sulki takanaan Kokoomuksen ulko-oven, julkisuudella ei ole äärtä eikä rajaa. Lauantaisin Jukka Puotila matkii lempeästi YLE:n radiossa samaa yksinpurjehtijamiljonääriä, mutta talousosastoissa ei huomata hänen johtamansa Jokereiden vuotuisia miljoonatappioita eikä Hartwall-areenan pääsylipputulojen valumista venäläisten liikekumppaneiden syviin taskuihin. Mikä siis neuvoksi? Ei mikään.

TV-tärpit Mikä vetää ruudun ääreen? Poimintoja viikon tv-ohjelmista. Toimittanut Patrik Mattsson. pe 18.5. klo 21:00 (16) Nelonen

Jack Reacher (USA 2012) Menestyskirjailija Lee Childin romaaneista tuttu sankari Jack Reacher nähdään nyt ensimmäistä kertaa valkokankaalla. Kun Jack Reacherin vanha sotakaveri lavastetaan viiden ihmisen murhaan, lupautuu Reacher tutkimaan tapausta vaikka kaikki todisteet viittaavat toisin. Kovaotteisen Jack Reacherin roolissa nähdään Tom Cruise.

ti 22.5. klo 21:10 (7) TV5

Mr. Bean lomailee (Iso-Britannia/Ranska/ Saksa 2006) Nolojen tilanteiden mies on jälleen irti ja valmis monenlaisiin kommelluksiin. Unohtumaton sattumusten seikkailu alkaa, kun Mr. Bean voittaa arvonnassa liput rantalomalle Ranskaan. Vaikka taipaleella kohteeseen sattuu monenlaisia vastoinkäymisiä, on Mr. Bean päättänyt päästä perille tavalla tai toisella.

ke 23.5. klo 21:00 (16) TV5

Miljoona tapaa kuolla lännessä (USA 2014) Vaarallisessa villissä lännessä eläminen ja hengissä pysyminen ei ole helppoa. Paikasta riippumatta ihmisiä uhkaavat päivittäin monenlaiset päättömät tapaturmat, joiden lisäksi joukko lainsuojattomia aiheuttaa pelkoa ihmisten keskuudessa. Hullunhauska lännenkomedia on palkitun Seth MacFarlanen käsialaa.

pe 25.5. klo 21:00 (16) TV5

Ted 2 (USA 2015) Maailmanlaajuisen suosion saavuttaneen komediaelokuvan jatko-osassa rääväsuinen puhuva nalle Ted on isojen kysymysten äärellä. Haave oman perheen perustamisesta on kariutumassa, kun oikeus ei luokittele Tediä ihmiseksi. Neuvokkaat kaverukset John ja Ted eivät luovuta ja päättävät palkata asianajajan avukseen.


KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

63

RIVIKAUPPA Myydään SOHVAT 2-3 istuttavat beessit hp 100€ puh, 0405781953 PUUVEISTOKSET KARHU kala kotka ym viakoivutuppisia kaksoispuukkoja 040-5374681 www.puuveistokset.net

SELLO 3/4 Vanha tsekkiläinen, hyvä ääni, Larsen-kielet, uusi Bondix jousi, hyvä topattu pussi. 499€ Ylivieskassa 0405166683 MULLTOA BIOLOGINEN käymälä kuin uusi tarjoushinnalla 0405632604

Löydät sen Kärkkäiseltä

näm ä? 1) Äitienpäivää vietettiin Suomessa ensimmäisen kerran P1 a) Ylivieskassa b) Kauhavalla c) Iissä d) Alavieskassa?

100000 Karkkainen.comin valtavassa valikoimassa jo yli

tuotetta – ja lisää tulee päivittäin!

YAM AHA GD -20 Grand Concert klassinen kitara. Hyvä kuntoinen ja -ääninen kitara. 500€ Ylivieskassa. 0405166683 SÄLEKAIHTIMET MITTOJEN mukaan alk.9,90 e.Hajakokoja alk.2 €.Mittaus ja asennus 150 km.Puh.0440-425330

Lähes 100 000 eri tuotetta ja yli 1000 tuotemerkkiä 30 osastolla

100% riskitön kauppa: Kotimainen perheyritys jo vuodesta -88

Nopeat toimitukset: jopa 1–3 arkipäivää

Aina edulliset hinnat kestävät vertailun

Tervetuloa edullisille ostoksille Karkkainen.comiin!

e tilata uutiskirjeemm PS: muista myös sivulla! Karkkainen.com etu

SADEVESIKOURUT, TIKKAAT, kattoturvatuotteet, piipunpellitykset, sadehatut, hormien sisäputkitukset 0503421448

Ruotsalainen Kulmakatu 5, 67100 Kokkola

2) Tuore muistelmateos ”Tuhma prinsessa” kertoo a) Armi Kuuselasta b) Lenita Airistosta c) Virpi Miettisestä c) Lola Odusogasta?

P1

P2 P3

3) Laukkuryssät tulivat kauppamatkoille Suomeen a) Volgan mutkasta b) Itä-Karjalasta c) Pietarista d) Huippuvuorilta?

P1

P2 P3

4) Suomen valtakunnansovittelija on a) Emma Laine b) Susanna Laine c) Minna Helle d) Laura Räty?

P1

P2 P3

5) Koiviston kaupungin nykyinen nimi on a) Svetogorsk b) Primorsk c) Kostamus d) Volokolamsk?

P1

P2 P3

6) Akseli Gallén-Kallelan museo Tarvaspää sijaitsee a) Nokialla b) Orimattilassa c) Espoossa d) Kuhmossa?

P1

P2 P3

7) Talvisodan alussa tapahtuneesta Raatteen tien taiste-P1 lusta kertova museo sijaitsee a) Suomussalmella b) Hyrynsalmella c) Iisalmella d) Hankasalmella?

P2 P3

8) Suomessa pelattiin ensimmäisen kerran koripalloa P1 a) Helsingissä b) Lahdessa c) Oulussa d) Keuruulla?

P2 P3

9) Höyrylaiva Tarjanne purjehtii a) Näsijärvellä b) Saimaalla c) Päijänteellä d) Perämerellä?

P1

P2 P3

10) Runoelman Kukunor ja Kalahari kirjoitti a) Eino Leino b) Lauri Viita c) Oiva Paloheimo d) Hannu Salama?

P1

P2 P3

P1

P2 P3

P1

P2 P3

11) Puhelinnumeroon 094321 vastataan a) Rautateillä b) Eduskunnassa c) Korkeasaaressa d) Linnanmäellä? 12) Atomirotta on a) rock-yhtye b) pesuaine c) maamiina d) rotanmyrkky?

TIVOLI ALFRED tilattavissa juhliin ja tapahtumiin. Soita 0500 562 366 alfred@posetiivari.com www.posetiivari.com

Laati: Martti Huhtamäki

MOOTTORIKELKKAPURKAAMO JAAKKO. Purkuosat. Ost an/my yn . Viit a s a ari , Heinäahontie. 050 3792746 E N N U S TA J A / N Ä K I J Ä AUT TA A SOITA 0700-87090 1,99€/ min. www.ennustusta.com

Säästä rahaa! Jätä RiviKauppa-ilmoituksesi osoitteessa www.rivikauppa.fi

Ostetaan HUVIMAJA 8-KULMAINEN halk. 3m. Uusi elementtipaketti kaari-ikkunat ovi. Täydellinen puuosatoimitus 950€ 0505648547

A S U N T O A U T O , A S U N TOVAU N U 10 0 0 16000€ Kaikenkuntoiset ja Sekalaiset kaikki mallit. Käteismaksu/ MITÄ IHANAA tuleva kesä tuo Nouto soita heti 0449593263 sinulle? Selvänäkijä-meedioparantaja Päivi Alanen vastaa Vuokrataan numerosta 045-1296806 tai 0700-81888 2,37 e/min. www. R A N T A H U V I L A paivialanen.fi PIELAVEDELLÄ. Kaikki muOTA UUSI suunta elämääsi! kavuudet ja hienot maisemat. Luotettava auttaja/ennustaja kolmikallio.fi 0505557113 myös unien tulkintaa, ti-su, klo. 10-24, 1,99€/min. Sari 0700 84 ROKUA HEALT&SPAN vieressä lomaosake. Puh. 0405901428 444. Ota talteen

P2 P3

Oikeat vastaukset: 1d, 2c, 3b, 4c, 5b, 6c, 7a, 8d, 9a, 10b, 11b,12a. •

HUVILAT, SAUNAT, talot erikoistalvitarjouksessa, soita/laita viesti 040-1515774 tai 0445723553, myynti@mes-wood. fi. Katso lähin myyntiedustaja mes-wood.fi

Kolmen sukupolven tietovisa

ö ätk d e Ti

10€ 15€ 20€

5€ 10€ 15€

OHJEET: (Y)

Valitse alue: Valitse osasto:

Keski-Pohjanmaa Eteläinen Pohjoinen Keski-Suomi Myydään Myydään moottoriajoneuvoja Ostetaan Vuokrataan Sekalaiset Halutaan vuokrata

10€ 15€ 20€ Yhteystiedot (eivät näy rivi-ilmoituksessa) Nimi:

Lähetä osoitteeseen: J. Kärkkäinen Oy Rivikauppa Ollilanojankatu 2, 84100 Ylivieska

• Kirjoita tekstaten, yksi merkki/ruutu, jätä tyhjä ruutu sanojen väliin. • Ilmoitus oltava perillä viimeistään lehden ilmestymisviikkoa edeltävänä perjantaina klo 15. • Lähetä lomake ja raha kirjeessä tai tuo lomake Kärkkäisen info-pisteeseen. • Voit myös maksaa ilmoituksen etukäteen tilille FI6255340520020888. Käytä tilille maksettaessa viitenumeroa 1009. Liitä kopio maksutositteesta ilmoituksen mukaan.

HUOM!

• Emme julkaise viihdepalveluilmoituksia. • Emme vastaanota ilmoituksia puhelimitse. • Jos haluat ilmoituksesi useammalle alueelle, niin maksa silloin alueiden määrän mukainen hinta (esim. 3xlomakkeen määrittämä hinta) • Kuvalliset ilmoitukset tulee jättää osoitteessa www.rivikauppa.fi. Kuvallisen ilmoituksen lisähinta on 15€.

Puh: KOTIVIDEOIDEN JA kai- HYVIN VARUSTELTU lotafilmien siirtoa DVD.lle. ma-asunto Kiuruvedellä, pieSoita heti! 0500 562 366 Studio nen järven rannalla. Vuokranet. Täytä oheinen kuponki ja toimi ohjeiden mukaisesti. fi ID 810. P. 050-3516915 Määräaikaan Pe 25.5.2018 klo 15.00 mennessä saapuneet rivi-ilmoitukset julkaistaan Ke 25.5.2018 ilmestyvässä lehdessä.


Kempeleen Rinta-Joupilta loistava valikoma uusia ja käytettyjä matkailuajoneuvoja!

MITÄ VAPAUS MAKSAA? Lomailuun ja harrastusten

Roadcar-retkeilyauton avulla vähemmän kuin olit kuvitellutkaan. Roadcar “made in Germany“ on varusteltu kaikella mitä mukava matkustaminen edellyttää – minimi hintaan. Lähde matkaan, seikkailija!

RC 540

Pituus: 5,41m . leveys: 2,05m . korkeus: 2,58m Kokonaispaino: 3300 kg

RC 600

Pituus: 5,99m . leveys: 2,05m . korkeus: 2,58m Kokonaispaino: 3300 kg

RC 640

Pituus: 6,36m . leveys: 2,05m . korkeus: 2,58m Kokonaispaino: 3500 kg

tukikohdaksi

Pieni matkailuvaunu on nyt in. Kesän lomamatkoilla ja harrastusten tukikohtana toimiva LMC Style-vaunu on nyt saatavana valmiiksi suomalaiseen makuun varustettuna, vaikka hieman pidemmällekin syksyn ruskareissuilla käytettäväksi. LLT-korirakenteen ansiosta, valmistaja myöntää tuotteilleen markkinoiden pisimmän, 12 vuoden tiiveysturvan.

Style-mallisto nyt kampanjahintaan alk. 22 990€! Lomailuun ja harrastusten tukikohdaksi

Pieni matkailuvaunu ON NYT IN.

LMC Style -vaunu heti käyttöön hyvin varusteltuna mm. sileällä

Tervetuloa tutustumaan Roadcar valikoimaan!

ulkopellillä, useita vaihtoehtoja jo Suomeen saapuviin Style-vaunuihin on nyt lisätty vakiovarusteiksi matot, päiväpeitot, sähköinen alle 25 000 euron. Myös kerroslattialämmitys ja sähkö-vuodemalleja. ja kaasukäytön tai näiden yhdistelmäkäytön mahdollistava Ultraheat-lämmitin.

Ensimmäiset uusilla vakiovarusteilla myytävät vaunut ovat jo saapuneet Rinta-Joupille ja lisää vaunuja on tulossa kevään aikana, joten mukavammat lomareissut voivat alkaa vaikka heti!

Mallisto alk. 38.950,- + toimituskulut

KEMPELE Roadcar Myynti Kuokkamaantie 155 puh. 020 777 2552

KEMPELE

Nopea toimitus t ajat!

KEMPELE Roadcar Huolto/Varaosat ark. 9-17 puh. 020 777 2553

KEMPELE LMC Myynti

KEMPELE LMC Huolto/Varaosat

Kuokkamaantie 155 ark. 9-17 SE EDULLISEMPI MATKAILUpuh. 020 777 2552 puh. 020 777 2553 AJONEUVO LMC:n HERKUILLA

KEMPELE

Matkusta tunteella ja KANNATTAVAAN HINTAAN KEMPELE

KEMPELE

KEMPELE

KEMPELE

LMC Passion – Vakiona mm. ESP Traction+, Fiat -alustapaketti, vakionopeudensäädin, 90 l tankki, peruutuskamera integroituna, ohjaamon kaihdinverhot, hyttysverkko-ovi, radiovalmius 4 kaiuttimella. Vakiolämmitys Truma Combi 6 E. Neljä eri pohjaratkaisua 69 500 – 71 500 eurolla.

76.890,Hymer S800 MB 518CDI A, vm -08, 127tkm

LUKSUSTA JA VARUSTEITA!

KEMPELE

59.170,PÖSSL ROADCRUISER Fiat 2,3 150, vm -17

UUSI AJAMATON, ERILLISVUOTEINEN HALUTTU RETKEILYAUTO

KEMPELE

52.900,LMC T674G Fiat 2.3Mjet 130hv, vm -11, 78tkm

ERILLISVUOTEINEN, HYVILLÄ VARUSTEILLA!

KEMPELE www.lmc-caravan.fi

49.990,Hobby 60 KL Van Fiat 3,0 automaatti, vm -13, 38tkm

160 HV AUTOMAATTI, HARVINAINEN, KYSYTTY EXLUSIVE-MALLI KERROSVUOTEILLA! MYÖS PARIVUODE

KEMPELE

34.980,-

32.500,-

Hobby Exclusive Van T500 GFSC FORD 2,2, vm -09, 86tkm

CARADO T 337 Ford 2.2, vm -08, 96tkm

SIISTI, VÄHÄN AJETTU PARIVUODEMALLI

2XILMASTOINTI + GENERAATTORI!

KEMPELE

KEMPELE

www.facebook.com/lmcsuomi

Lisätietoa valtuutetuilta LMC-maahantuojilta: • Caravan Erälaukko, Tampere, puh. 03 3172 800, www.eralaukko.fi • City-Caravan, Lappeenranta, puh. 010 281 2250, www.citycaravan.fi • Jokicaravan, Joensuu, puh. 02 900 101 60, www.jokicaravan.fi • Rinta-Joupin Autoliike, Espoo, puh. 020 777 2695, Kempele, puh. 020 777 2552, Pori, puh. 020 777 2307, Tervajoki, puh. 020 777 2011, Turku, puh. 020 777 2402, www.rinta-jouppi.com

28.980,Hymer B 654 Fiat 2.8 TD, vm -01, 154tkm

SIISTI HYMER, ALASLASKEUTUVALLA VUOTEELLA, SAA AJAA B-KORTILLA!

19.900,LMC 635 Mercedes-Benz 313D, vm -01, 173tkm

NESTEKIERTOINEN LÄMMITYS! 5:LLE REKISTERÖITY!

7.750,TEVE 485 Fiat Ducato 2.5 TD 4wd, vm -92, 157tkm

HARVINAINEN NELIVETO MATKAILUAUTO! KATSASTETTU 9.4.2018!

39.900,-

27.700,-

13.580,-

CABBY CAIENNA 800 +, vm -13

KABE 560 Classic, vm -15

Hobby 400 LaVita Bionca, vm -11

TILAVA, LAADUKAS CABBY! VUODEPAIKAT 8:LLE!

SIISTISTI PIDETTY ERILLISVUODEMALLIN KABE!

SIISTI JA NÄPPÄRÄ VAUNU ! OMAPAINO 1000 KG

MYYMME UUSIA MATKAILUAJONEUVOJA NÄILTÄ MERKEILTÄ:

KEMPELE KEMPELE Huolto/Varaosat Kuokkamaantie 155 ark. 9-17 puh. 020 777 2552 puh. 020 777 2553 Teemme kauppaa: ma-pe 10-18, la 10-15

Puhelun hinta 0207-alkuiseen numeroon lankapuhelimesta 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv. 24%), matkapuhelimesta 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv. 24%)

Koko kansan autokauppaa


KauppaSuomi | viikko 20 / 2018

12

Yksi Koko IONIQ-

mallistoon

Kolme vaihtoehtoa.

Ekoetu 2 500 â&#x201A;Ź

IONIQ plug-in

IONIQ hybrid

IONIQ electric

Valitsetpa IONIQ hybrid, IONIQ plug-in tai IONIQ electric -mallin saat Hyundai Ekoedun 2 500 â&#x201A;Ź. Huominen alkaa tänään. hyundai.fi Ekoetu voimassa uusiin asiakastilauksiin 31.5.2018 saakka. 2 500 euron etu sisältää valtion sähkĂśauton hankintaedun. Ei voi yhdistää muihin etuihin.

WETTERI YLIVIESKA Kettukallionkatu 3 | wetteri.fi Avoinna ma-pe 8-17, la 10-14 Uudet autot (08) 4133 201

HYUNDAI MYYNTI Vesa Hyyppä 050 5678 249 Andreas Sorvisto 0447427389 Raimo Seppälä 050 3685 530

Ari Uusitalo 044 7814 663 Risto Simonen 050 0569 582

Wetteri Ylivieska

PARHAAT LAATU-TRAKTORIT Euroopan 1 merkiltä tie- ja tyĂśkäyttÜÜn.   Â&#x153;Â&#x152;Â&#x152;Â&#x2C6; Â&#x17E;

Â&#x153;Â&#x152;Â&#x152;Â&#x2C6; Â&#x17E;Â&#x2022; Â

  

 Â?

Â&#x2DC; 

Â&#x192;Â&#x192;Â&#x17D; Â&#x2030;Â Â Â&#x2022; Â&#x2030; Â Â?

   

Â&#x2013;Â&#x2014;Â&#x2013;

Â&#x152;Â&#x17D; Â&#x2026; Â&#x2026;Â&#x2026; Â&#x2018; Â&#x152; Â&#x192;Â&#x2021; Â&#x2019;Â&#x192; Â&#x152;Â&#x201C;Â?Â&#x201D;Â&#x152;Â&#x2021; Â&#x152;Â?Â&#x2022; Â&#x2021;Â&#x152; Â&#x2026;Â&#x192;

 Â&#x17D;Â&#x2021;Â&#x2021;Â&#x2021;Â&#x2C6;

Â&#x201D;Â&#x2022;Â&#x20AC;

Â&#x2013;Â&#x2014;Â&#x2013; 

Â&#x2030;Â&#x2DC;Â&#x2021;Â&#x2021;Â&#x2C6;Â&#x201D; Â?  Â? ­ Â?  Â?Â? ­ Â&#x2030;    

Â&#x2030; Â&#x2018;Â&#x2018;Â&#x2018;Â&#x17D;Â&#x20AC;ÂĄÂ&#x201C;Â&#x17D;¢ Â&#x2DC;Â&#x2021;Â&#x2021;Â&#x2C6; Â&#x201D; Â&#x20AC; Â&#x201E;Â&#x201E;Â&#x2122; Â&#x192;Â&#x192; Â&#x201E;  Â&#x2026;Â?Â&#x20AC;Â&#x201A;Â&#x201E;Â?Â&#x161;Â&#x20AC;Â&#x160;Â&#x201E;Â&#x17D; 

 Â Â?

Â&#x2039;Â&#x2C6;Â&#x2021;Â&#x2021;Â&#x2C6; Â Â Â&#x17D;Â&#x2039;Â&#x2039;Â&#x2021;Â&#x2021;Â&#x2C6; Â&#x201D;Â&#x2022;Â&#x20AC;

Â&#x2030; 

Â?

Â? Â&#x203A;

  

Â&#x2030;Â&#x2DC;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x2C6;Â&#x201D; Â?  Â? ­ 

Â&#x2019;Â?Â&#x160; Â?   ­Â?Â? Â&#x192;Â&#x192;Â&#x2026;Â?Â? Â&#x192; Â&#x2026; Â?Â&#x201E; Â&#x2026; Â&#x20AC;Â&#x20AC; Â?

 Â&#x2013;Â&#x2C6;Â&#x2C6;

Â?Â?Â? Â&#x2022;  Â?ÂŁ Â&#x2122;Â&#x2DC;Â&#x2021;Â&#x2C6;Â&#x201D;¤

 Â&#x2030;  Â&#x2026; Â&#x2021;  Â?Â&#x2013;Â&#x192; Â&#x2021;Â&#x2026; Â?Â&#x152;Â?Â?Â&#x152; Â&#x192;­ Â&#x201C; Â&#x201A;Â&#x201C;Â&#x201C;Â&#x192; Â&#x152;Â? Â&#x192; Â&#x2021; 

­­ Â&#x2DC;Â&#x2122;Â&#x17D;

  

Â&#x2039;Â&#x2039;Â&#x2021;Â&#x2021;Â&#x2C6; Â Â Â&#x17D;Â&#x2039;Â&#x2019;Â&#x2021;Â&#x2021;Â&#x2C6; Â&#x201D;Â&#x2022;Â&#x20AC; 

Â&#x152;Â&#x2021;Â&#x2021;Â&#x2C6; Â&#x;Â&#x2013;Â&#x2021;Â&#x2C6;  

Â&#x2013;Â&#x2014;Â&#x2013;

Â&#x2039;Â&#x2C6;Â&#x2C6;Â&#x2C6;Â&#x2030; Â&#x2018; Â&#x2019;Â&#x201C; Â Â&#x2022; Â

 Â&#x2030;Â 

 Â&#x2DC;Â? Â&#x2026;Â&#x2026;Â&#x2C6;Â&#x2122;

­­ Â&#x2DC;Â&#x2122;Â&#x17D;

Â&#x20AC;Â&#x201A; Â&#x192;­ Â&#x201E; Â&#x192;Â&#x192;Â&#x2026;  Â&#x2020; Â&#x2021; Â&#x2C6;  Â? Â? Â&#x2030;Â&#x2026;Â&#x160; Â&#x2039;

 Â? Â&#x192;Â&#x2C6; Â&#x201E;Â&#x192; Â&#x2039;  Â&#x201E; Â&#x2021; 

  

 Â Â?

Â&#x2039;ÂĽÂ&#x2021;Â&#x2C6;Â

Â?  Â? ­ 

 ­Â&#x201E;Â&#x192;­Â&#x192;Â&#x20AC;­Â&#x192;Â?  Â&#x192; Â&#x20AC;Â&#x20AC; Â? 

 Â&#x2030;  Â&#x2026; Â&#x2021; Â&#x2014;Â? Â&#x192;­ Â&#x152;Â&#x2C6;Â&#x2C6; Â&#x20AC;Â&#x201A;Â&#x192; Â&#x192; Â&#x160;

  Â&#x2019;Â&#x192; Â&#x2019;Â&#x192; 

Â&#x152;Â&#x2C6;Â&#x2C6;Â&#x201D; Â&#x2DC;Â Â&#x2122;

Â&#x2039;Â&#x2021;Â&#x2021;Â&#x2C6;Â

Â&#x2020;Â&#x2021;Â&#x2021;Â&#x2C6;ÂÂ?Â?Â?  Â?

Â?  Â? ­ Â?Â?Â? Â?   ­ Â&#x20AC;Â&#x201A; ­­Â&#x20AC;­Â&#x192; Â&#x201E;

­­ Â&#x2DC;Â&#x2122;Â&#x17D; Â&#x20AC;Â&#x192;Â&#x192;Â&#x20AC;Â&#x20AC;Â?Â&#x160;Â&#x2122;Â&#x20AC;Â&#x2018;Â&#x2018;Â&#x2018;Â&#x17D; Â?Â?Â&#x160;Â&#x17D;¢ Â?  Â? ­ Â&#x2026; Â&#x192; ­Â&#x192;Â?­   Â?Â?Â?  Â&#x201A;Â&#x2030;   Â&#x2030; Â? ­Â&#x201E;Â&#x192;Â&#x192; Â&#x160;Â?Â&#x2039;Â&#x152;Â&#x2C6;­Â?Â&#x20AC;Â?Â&#x192;Â&#x20AC;Â&#x20AC;Â&#x20AC;Â?Â&#x17D;Â? Â&#x20AC;Â&#x20AC;Â&#x201E;Â&#x20AC;­ Â&#x192;Â&#x20AC; Â&#x20AC; Â&#x192;Â&#x20AC;Â?

     

  

  Â 

� ���

KauppaSuomi 20/2018 (K-P)  
KauppaSuomi 20/2018 (K-P)