Kattendanskrant 2024-2025

Page 1

Katten dans krant

Kattendans ◆ Eerselsedijk 4 ◆ 5571 CM Bergeijk Seizoen 24/25 ◆ Jaargang 66 ◆ #1 Kattendanskrant Seizoen 24/25 Jaargang 66 ◆ #1
2024 2025 pagina 3 theater voor iedereen pagina 6 3x theater voor € 33,pagina 17 geef theater cadeau pagina 20 theaterwijzer pagina 23 kinds t/m 12 gratis naar theater pagina 27 dinsdag middagfilms

Kattendans jij met ons mee?

Ben je klaar voor een dosis pure magie? Houd je dan vast voor deze waanzinnige rit door ons gloednieuwe theaterprogramma! We hebben de spotlights gericht op een perfecte mix van voorstellingen die je hart sneller laten kloppen, je verwonderen, je aan het lachen maken en je ontroeren. Van hilarische cabaretvoorstellingen tot bijzondere specials en van sprankelende theaterconcerten tot het beste toneel. Ons theater is dé magische plek waar jij kunt genieten van de meest uitdagende en inspirerende voorstellingen.

Of je nu een doorgewinterde theaterliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een gezellige avond uit, de Kattendans is jouw ultieme bestemming! Laat je verrassen en verwonderen door het talent van de artiesten en vergeet vooral niet om vrienden en familie uit te nodigen om samen te genieten van een avondje theater. Want wat is nu mooier?

Klaas van der Eerden

Blijven drijven

Na tien jaar is Klaas van der Eerden terug in het theater met ‘Blijven drijven’: een energieke comedyshow met sketches, typetjes, muziek en misschien wel dans… Klaas was de afgelopen jaren vooral te zien op tv, onder meer in ‘Foute Vrienden’ en ‘CupCakeCup’, en te horen op de radio bij de ochtendshow van Radio 538. Iedere morgen om 4.15 uur op en dan vrolijk achter de microfoon kruipen, Klaas kan dat. Waar komt toch die onbedaarlijke gedrevenheid vandaan om iedereen voortdurend te vermaken en aan het lachen te krijgen? Stond dit levenslot, door een noodlottig ongeval in zijn familie, eigenlijk niet al vanaf zijn geboorte vast? In dit theaterprogramma probeert Klaas antwoord te geven op deze vraag. Eén ding staat als een paal boven water: hij zal altijd blijven drijven.

za 21 sept ‘24 ◆ 20.30u ◆ € 19,50 ◆ multifesta

Lisa Ostermann

Makkelijk in de omgang

Makkelijk in de omgang. Veel mensen vinden dat ze het zijn. Weinig mensen zijn het. Lisa Ostermann is het! Deze voorstelling zal het definitieve bewijs leveren. Wordt niet makkelijk, verwacht men. Maar wel grappig.

Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Lisa combineert scherpe grappen met bitterzoete liedjes en onverwachte wendingen. “Het cabaret heeft er een nieuwe ster bij” kopte NRC in een vijfsterrenrecensie over haar nieuwe voorstelling. ‘Makkelijk in de omgang’: dé voorstelling die aardig zijn weer sexy gaat maken.

do 19 sept ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 19,50 ◆ theaterzaal

Omdenken

Zoals verwacht loopt alles anders

Had je net alles een beetje op de rails, je vakantiegeld was binnen en de zon scheen, werd opeens je gloednieuwe fiets gestolen. Of erger, gingen ze fuseren op het werk, werd je partner hopeloos verliefd op iemand anders en zaten we ook nog eens met z’n allen in een wereldwijde pandemie. Het is leuk, dit leven, maar waarom gaan de dingen zo vaak anders dan we zouden willen? Waarom is elk verlangen onlosmakelijk verbonden met een potentiële teleurstelling? Niets willen, niet op Facebook zitten, gewoon single blijven en vooral niet aan de lijn doen, is dat dan de oplossing?!

Na drie succesvolle en nagenoeg uitverkochte theatertours staat Berthold Gunster opnieuw op de bühne met deze show in een verbeterde en vernieuwde versie. Samen met zijn jongste zoon als ontregelende assistent en een vierkoppige liveband neemt hij jou aan de hand en deelt hij zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen. za

The Billy Joel Experience

The Greatest Hits In Concert

Billy Joel produceerde tijdens zijn loopbaan hit na hit. ‘Piano Man’, ‘She’s Always A Woman’, ‘Uptown Girl’, ‘Goodnight Saigon’ en ga maar door… Stuk voor stuk klassiekers die zich in ons collectieve geheugen hebben genesteld. In een flitsend theaterconcert waarin passie, enthousiasme, plezier en een flinke dosis energie de basis vormen, brengen Alexander Broussard en zijn band een indrukwekkende ode aan het beste, het mooiste en het meest succesvolle werk van Billy Joel.

do 26 sept ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 27,50 theaterzaal ◆ no dutch required

Leo Alkemade en de Kopgroep

In het wiel

Met een fantastische band en een juweel van een album onder zijn arm wist Leo Alkemade in 2023 het publiek voor zich te winnen met zijn eerste tournee van theaterconcerten met de titel ‘In het wiel’. De avond is doordrenkt van muzikaliteit en Leo bezingt de parallel tussen wielersport en het leven. Verhalen over vallen en opstaan, over knechten en winnaars, over achterom- en vooruitkijken.

Dit jaar komt Leo, vergezeld door zijn muzikale vrienden met een reprise van ‘In het wiel’, uiteraard aangevuld met nieuwe muziek. Met zijn kenmerkende en humoristische vertelstijl rijgt Leo het concert aan elkaar. Het wordt een avond vol prachtige liedjes en verhalen, recht uit het hart, zoals alleen Leo dat kan. vr 27 sept ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 24,50 ◆ theaterzaal

2 Kattendanskrant seizoen 24/25
cabaret
21 sept ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 29,- theaterzaal
college cabaret muziek muziek Mark Engelen Peter van Hout en Woods Fotografie Erik Fecken Robert Smit Mark David

Patrick Nederkoorn

Uit de klauwen TRY-OUT

Patrick is een natuurvriend. Denkt hij. Als hij woont in een flatje in de stad. Maar dan verhuist hij met vrouw en kind naar een hutje in het bos. Met wel heel veel bomen, spinnen en teken. En als er dan ook nog een wolf door zijn straat loopt, wordt het beest in hem wakker. Hij waagt zich de natuur in om duidelijk te maken dat er niks gaat boven de mens.

Na de succesvolle voorstelling ‘Hoogtij’ over klimaatverandering (nominatie Poelifinario en vijf sterren in Dagblad Trouw) komt Patrick Nederkoorn met een nieuwe cabaretvoorstelling over menselijke hoogmoed. Een humoristische trip over eten of gegeten worden. En over hoe je verandert als je denkt dat er overal gevaar loert.

vr 27 sept ‘24 ◆ 20.30u ◆ € 18,50 ◆ multifesta

Veldhuis & Kemper

Kunnen het niet laten

TRY-OUT

Hoeveel roze olifanten heb jij in de kamer staan? Ofwel, wat kan je maar beter niet met familie, vrienden of je partner bespreken omdat het anders gedoe of zelfs ruzie wordt? Voor hun fonkelnieuwe cabaretprogramma hebben Veldhuis & Kemper besloten de roze olifanten allemaal zorgvuldig op te bergen en elkaar helemaal te laten. Allebei lekker in hun eigen ‘safe space’. Wel zo rustig. Althans, dat denken ze. Echte vrienden kunnen elkaar namelijk natuurlijk helemaal niet laten. Gelukkig maar voor ons, want het levert weer een hilarische, herkenbare en schurende avond topcabaret op! za 28 sept ‘24 ◆ 20.15u € 24,- ◆ theaterzaal

Dilana Smith

Legendary Women of Rock

Haar gestalte mag petit zijn, maar zodra zangsensatie Dilana Smith in de huid kruipt van rocklegendes als Tina Turner, Janis Joplin of Cyndi Lauper is ze larger than life. Ze zingt hun nummers en eigen songs. Dilana rocks: moeiteloos schakelt ze van grote hits vol vuur naar intieme ballads die ontroeren.

Tussen de nummers door vertelt ze in een charmante mengelmoes van Nederlands, Engels en Zuid-Afrikaans over opmerkelijke paralellen tussen haar roerige leven en dat van haar heldinnen. Welk lied ze ook zingt, ze gaat los met alles wat ze heeft: een krachtige, bezielde soulen rockstem en een atletisch, expressief lichaam. Ze wordt bijgestaan door topmuzikanten die haar feilloos aanvoelen.

vr 4 okt ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 26,50 theaterzaal ◆ no dutch required

Theater voor iedereen!

Daarom streven wij ernaar om ons theater zo toegankelijk mogelijk te maken. Theater is niet alleen kijken, maar ook horen, voelen en beleven in elk genre. Wij streven ernaar dat mensen met een beperking ook een fijne avond uit bij ons kunnen beleven. Zo kunnen zij ook van de podiumkunst genieten. Meer info: kattendans.nl/ toegankelijkheid.

The Dutch Eagles

20 Years on the road

Waar The Dutch Eagles met verve muziek spelen uit lang vervlogen tijden, hadden zij 20 jaar geleden bij de oprichting nooit durven dromen dat dit avontuur zo lang onderweg mocht zijn. De afgelopen 20 jaar zijn voorbij gevlogen! Voor de band een moment om deze tour eens stil te staan bij de mooiste momenten en muzikale hoogtepunten. Met hier en daar een spannend uitstapje, maar ook de klassiekers mogen natuurlijk niet ontbreken. Back to Hotel California! Sit back and relax en laat je meeslepen naar de belangrijkste jaren van The Eagles en zielsverwanten.

Al 20 jaar met passie onderweg. An evening with The Dutch Eagles, ‘20 Years on the road’. do 10 okt ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 32,50 ◆ theaterzaal ◆ no dutch required

Christel de Laat

En door!?

Pieter Derks

De Oudejaars

TRY-OUT

Moeten we hier nog iets over uitleggen? Het jaar is (bijna) voorbij, het land snakt naar verlossing, naar iemand die op magistrale wijze alle gebeurtenissen in een ander licht kan zetten, onze woede in woorden kan vatten, onze wanhoop in poëzie kan omtoveren, iemand die in elke grap een rake klap uit kan delen, die ons lot kan bezingen en ons hart kan verzachten en ons troost en verlichting kan brengen en daarnaast ook nog een puike oliebol kan serveren. Maar goed. Pieter Derks is ook leuk. do 3

theaterzaal

REPRISE

‘En door!?’ was voorheen het levensmotto van Christel de Laat. Niet mauwen, geen tijd verliezen, het leven wacht, en voor niks gaat de zon op. Die instelling heeft haar ver gebracht. Maar liggend in de beugels van de gynaecoloog realiseerde Christel zich dat het misschien beter is om juist wat vaker stil te staan en gewoon te voelen.

In haar nieuwe voorstelling ‘En door!?’ is het daarom hollen of stilstaan. Hilarische verhalen, intieme ontboezemingen, schuimbekkende frustraties en verstilde momenten wisselen elkaar in hoog tempo af. 11 & 12 okt ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 27,50 theaterzaal

◆ 20.15u ◆ €
okt ‘24
23,-
cabaret cabaret cabaret muziek muziek
Kattendanskrant seizoen 24/25 3
cabaret Nico Brons Mark Engelen Chris Pedis Helene Wiesenhaan Joep Rijk

Cabaret.nl:

“Hartog zegt in zijn show: “Als je niks te melden hebt, zeg dan niks’, maar Hartog heeft zeker wat te melden.”

Yunus Aktas

Maakt niet uit

TRY-OUT

Yunus Aktas won in 2022 alle prijzen bij het Cameretten Festival. Volgens Albert Camus is het leven inherent zinloos en worden mensen geconfronteerd met absurditeit omdat ze zoeken naar betekenis in een wereld die geen intrinsieke betekenis lijkt te hebben. Niet dat Yunus weet wat intrinsiek betekent, maar dat maakt voor de voorstelling niet uit. Een held is, volgens Camus én volgens Aktas, iemand die zich bewust is van de absurditeit, maar toch verzet biedt. Daarom dit debuutprogramma. Volgens Yunus maakt de titel van deze voorstelling niet uit. Het maakt hem ook niet uit of je komt kijken. Hij gaat toch wel spelen. Elke avond weer.

do 17 okt ‘24 ◆ 20.30u € 18,50 ◆ multifesta

Brucified

On Fire

Tim Hartog

Frictie

TRY-OUT

Op het eerste gezicht is Tim Hartog een sympathieke knul, met deugdelijke normen en waarden. Maar deze piekerende ADHD’er die opgegroeid is in Rotterdam Zuid, bezit meer tegenstrijdigheden die hem gevormd hebben. En juist die tegenstrijdigheden maken Tim een observerende komiek die speelt met aannames en vooroordelen. Iedereen wil een zo leuk en comfortabel mogelijk leven leiden. Dit bereik je alleen niet door de gebaande paden te bewandelen. We moeten de confrontatie aangaan met onszelf en met de wereld om ons heen, want zonder frictie is verandering ver te zoeken. En dat leuke leven al helemaal.

vr 11 okt ‘24 ◆ 20.30u ◆ € 18,50 ◆ multifesta

Anneke van Giersbergen

Heavy strings

Via haar oudere broer leerde Anneke van Giersbergen stevige muziek kennen en dat voelde voor de piepjonge zangeres meteen als thuiskomen. Ter ere van het 40-jarig bestaan van metalband Metallica vroeg talkshow M of Anneke ‘Nothing Else Matters’ met strijkkwartet wilde zingen. Arrangeur Ruud Peeters maakte een prachtige bewerking en het idee voor een nieuwe samenwerking was geboren.

De anthems van Iron Maiden, de melodieuze rock van Foreigner, de hits van Guns N’ Roses, de klassiekers van Black Sabbath en natuurlijk Mastodon, ze komen allemaal voorbij in prachtige semi-klassieke bewerkingen.

wo 30 okt ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 27,50 ◆ theaterzaal

Geïnspireerd door de beroemde urenlange liveconcerten die Bruce Springsteen over de hele wereld geeft, is in 2017 de tributeband Brucified ontstaan. Brucified is bekend van het tv-programma ‘The Tribute, Battle Of The Bands’ waar ze in 2022 aan deelnamen.

Springsteen haalde zijn inspiratie uit het leven. De kleine en grote gebeurtenissen van alle dag, maar ook artiesten zoals Elvis Presley, The Beatles en Johnny Cash leidden hem de weg naar de geweldige tekstschrijver, zanger en muzikant die hij is geworden. Brucified neemt je mee op deze reis, met hun enthousiasme brengen ze een prachtige en veelzijdige ode aan Bruce Springsteen & The E Street Band. Ze evenaren de beleving die bij de liveconcerten van Springsteen hoort en brengen de passie en energie over op het publiek. Je beleeft een heerlijke avond. vr 18 okt ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 27,50 ◆ theaterzaal ◆ no dutch required

Karin Bruers, Nol Havens en Marjolein Heesters

Daar hebben we het niet meer over ‘Daar hebben we het niet meer over’ is een matineevoorstelling. Een grappige, vrolijke en mogelijk ontspannen voorstelling zo midden op de dag. Je kunt meezingen met Nol, lachen om de grappen van Karin en om de typetjes die ze samen met Marjolein speelt. Het publiek mag onderwerpen inbrengen, zolang ze Karin maar niet op haar stikstofpaardje zetten. Zelf wil Karin het niet meer hebben over gender reveals en de Apocalyps. Nol wil het niet meer hebben over boeren en triple glas. En Marjolein wil het niet meer hebben over Trump en tekkels. Er is echter geen garantie dat ze het er niet over gaan hebben. Waarom een matinee? Karin is ‘s morgens niet te genieten, Nol wil ’s avonds het huis niet meer uit en Marjolein is nachtblind en dat is niet handig als zij ook de chauffeur is.

NL | Een groot aantal voorstellingen uit ons programma is voorzien van de vermelding ‘No Dutch Required’. Deze voorstellingen kunnen eenvoudig worden gevolgd door niet-Nederlandstalige bezoekers.

EN | A number of shows in our program have been labeled ‘No Dutch Required’. These shows can be easily understood by those who don’t speak Dutch. No words are needed to understand the international language of music and dance!

Extensive information: kattendans.nl/no-dutch-required.

vr 18 okt ‘24 ◆ 16.00u ◆ € 19,50 ◆ multifesta
cabaret cabaret muziek muziek
4 Kattendanskrant seizoen 24/25
cabaret Anne van Zantwijk Anne van Zantwijk Bullet-Ray Robert Smit

Chris Verlaan De

Kringloper

Drukte en stress op het werk. Schreeuwende scholieren in de supermarkt. Gestommel bij de bovenbuurvrouw en een boosaardige asielkat in huis. En dan ook nog al dat theaterpubliek dat graag een praatje maakt in de foyer. Het leven van de autistische Chris Verlaan valt niet mee. Gelukkig is er voor hem nog een laatste toevluchtsoord, zijn oase van rust: de kringloopwinkel. Maar ook deze veilige haven wordt steeds meer overgenomen door failliete middenstanders, verlichte hipsters en beeldschone Oekraïense vrouwen. Is er nog ergens een veilig thuis voor Chris? do 31 okt ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 20,- ◆ theaterzaal

Sound Of Silence

Sing-Along

Een reis door de tijd met muziek van Alison Krauss, Crosby, Stills & Nash, Norah Jones, The Chicks, Simon and Garfunkel, Bob Dylan, James Taylor, Bonnie Raitt, The Beatles, The Carpenters, Linda Ronstadt, Cam, CCR, The Everly Brothers en Ed Sheeran als basis voor dit unieke akoestische theaterprogramma.

De kracht van deze show ligt in het verfrissende concept. Het gevarieerde repertoire met prachtige ballads recht uit het hart en pakkende uptempo-nummers. In de show vloeien geprojecteerde historische videoclips en de tekst natuurlijk naadloos in elkaar over. Zing je mee met ‘The Boxer’, ‘Teach Your Children’, ‘Hey Jude’, ‘Love Me Do’, ‘Blue Bayou’ en ‘Have You Ever Seen The Rain?’?

vr 1 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 25,theaterzaal ◆ no dutch required

Roel Spanjers

Birdcatcher II

Met het uitbrengen van het album ‘Birdcatcher II’ lost toetsenist en zanger Roel Spanjers een langverwachte belofte in: de opvolger van het obscure meesterwerkje ‘Birdcatcher’ (Munich Records 2006). ‘Birdcatcher II’ verschijnt in september 2024 bij Suburban Records en bevat tien nieuwe ‘Roots Noir’ songs.

Dwaal door een rijk muzikaal landschap dat bekend klinkt, maar veel aan de verbeelding overlaat. Je hoort echo’s van Bobby Charles, Hi Records Soul uit Memphis, Americana à la The Band en het New Orleans van Allen Toussaint. Een waar album vol gevarieerde songs die muzikaal, thematisch en sferisch sterk verbonden zijn en waarin de traditie op een frisse en originele manier wordt geëerd.

vr 1 nov ‘24 ◆ 20.30u ◆ € 22,50 ◆

Mart Hillen #

1

The Kilkennys

The best of Irish folk

The Kilkennys, een traditionele Ierse folken balladband, is en blijft geliefd bij een breed publiek. Met hun dynamische arrangementen en charismatische interactie met het publiek laten ze overal waar ze komen een onvergetelijke indruk achter. De band is oorspronkelijk opgericht door schoolgenoten en begon in 1998 met toeren in Ierland. Sindsdien hebben ze een wereldwijde aanhang opgebouwd.

za 2 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 29,theaterzaal ◆ no dutch required

In zijn nieuwe theaterprogramma ‘#1’ speelt gitaarvirtuoos Mart Hillen zijn favoriete nummer 1-hits. Wat is het populairste kerstlied? Welke Nederlandse nummers stonden bovenaan de hitlijsten in het buitenland? Wat hoor je op begrafenissen en met welke muziek vrij je graag?

Mart vertaalt de emotie en energie van deze nummers naar zijn gitaar. Zo ontstaat zijn manier van spelen. Hij laat zijn gitaar grommen, huilen en zingen. Het is een bas, een piano en een drumstel in één. Mart weet zijn gitaar als een band te laten klinken, maar heeft soms maar een paar noten nodig om een verhaal te vertellen.

za 2 nov ‘24 ◆ 20.30u ◆ € 18,50,- ◆ multifesta ◆ no dutch required

Guido Weijers

Cabaretier Guido Weijers is weer terug met ‘De Oudejaarsconference’. Wat 2024 in petto voor ons heeft weten we nog niet, maar ook dit jaar ontkomt niet aan Guido’s vlijmscherpe tong en intelligente humor. De wereld staat in de fik, maar lachen zullen we! wo 6 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 30,- ◆ theaterzaal

multifesta
De Oudejaarsconference 2024 TRY-OUT
muziek muziek muziek muziek cabaret
Kattendanskrant seizoen 24/25 5
cabaret
Jan Klupper Mpodia André Dieteman Loens Media Dutchfoto Freddy Schinkel
Ruben
Schipper en Marcel van den Broek

René van Meurs

Noodzakelijk kwaad TRY-OUT

Wat doe je als je eindelijk alles voor elkaar hebt? Lekker van genieten, toch? Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien loeren er kapers op de kust. En dan voelt het alsof je, koste wat kost, dat heerlijke leven moet beschermen.

Vraag René van Meurs hoe het écht met ‘m gaat en je zult geen eenduidig antwoord krijgen. Wel een goed doordacht en hilarisch antwoord.

Met zijn vorige voorstelling won hij de Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma. “Eerlijk, liefdevol en grappig”, aldus de Volkskrant. Kom kijken.

do 14 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 24,50 ◆ theaterzaal

Henry van Loon

Keanu TRY-OUT

In ‘Keanu’ gaat Henry van Loon dieper in op de overeenkomsten tussen de Amerikaanse acteur Keanu Reeves en hemzelf. Keanu Reeves schitterde in films, naast sterren als Charlize Theron en Al Pacino, en Henry van Loon niet.

Waarschijnlijk hebben zowel Keanu Reeves als Henry als jij weleens het gevoel dat je vastzit in een matrix. Alsof de wereld een simulatie is. Een montage van onzinnige, nutteloze, inwisselbare momenten waar je maar op één manier uit kunt ontsnappen: lachen. Heel. Hard. Lachen.

Kom ook. Take the blue pill en beleef de meest hilarische avond van je leven. Of take the red pill en blijf thuis op de bank zitten jammeren.

do 7 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 24,- ◆ theaterzaal

3x theater voor € 33,-

Ook dit seizoen weer

Bas Birker

in blijde verachting

REPRISE

Nederbelg Bas Birker is best sympathiek. Voor een Hollander. Maar schijn bedriegt. Diep van binnen zit een dik drammerig Duitsertje met een voorliefde voor orde, stiptheid en bovenal zichzelf. Noem het arrogant, noem het egocentrisch, maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid. ‘In blijde verachting’ is een reisverslag van de zoektocht naar Bassies diepste binnenste, te beginnen bij de ruggengraat. Een roadtrip langs ziekenhuizen, doodsangsten en onhebbelijkheden om uiteindelijk de schoonheid te vinden in een grote berg lelijkheid. Een beetje zoals België, maar dan minder verdeeld. Birker twijfelt, worstelt en beslist. Zo kan hij in de tweede helft van zijn leven, met opgeheven hoofd en redelijke rechte rug, in ieder geval zichzelf onder ogen komen. Maar niet voordat hij jou eens recht heeft aangekeken. Want misschien is met Bas een hele hoop mis, maar met de rest van jullie is het sowieso veel erger gesteld.

do 14 nov ‘24 ◆ 20.30u € 18,50 ◆ multifesta

Nienke Plas

Medeplichtig

Hoe crimineel is een opinie? En wanneer ben je een bedreiging voor de maatschappij? Nienke Plas durft eerlijk toe te geven dat ze zelf vaak genoeg schuldig is aan een collectieve f#ck up. Hier valt trouwens het vergeten van de ouderbijdrage voor de buitenschoolse activiteiten niet onder. Deze vergeet alleen Nienke van alle ouders. De ‘stond-erbij-en-keek-ernaar’ mentaliteit mag niet meer. Vanaf nu worden haar gedachtes gedeeld want alleen het publiek is medeplichtig. vr 15 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆

caba
ret
€ 27,50 ◆ theaterzaal
cabaret cabaret
6 Kattendanskrant seizoen 24/25
Kevin Orduña Kaat Pype Ali Mousavi
cabaret
Bob Bronshoff
deze succesvolle actie: ‘3x theater voor € 33,-’. Voor slechts € 33,- kun jij drie voorstellingen naar keuze, uit een geselecteerd aanbod, bezoeken in ons theater. Maak zo op een voordelige en laagdrempelige manier kennis met aanstormend talent in theaterland. Boban Benjamin Braspenning Silvester Zwaneveld & Berit Companjen 07 02 Teun van den Elzen Aron Elstak 07 03 Bolder & Van Santen Peter van Ewijk 29 03 Maarten Westra Hoekzema Nabil 17 04 Kim Schuddeboom 20 03 Martijn Crins 15 05 24 04 15 03 05 04 15 02 Tim Hartog Patrick Nederkoorn 27 09 Chris Verlaan Yunus Aktas 17 10 Jules Keeris André Manuel 17 01 Groninger Studenten Cabaret Festival Kees van Amstel 24 01 Javier Guzman 29 11 Niek & Guy 06 02 31 01 31 10 18 01 11 10

Jan Jaap van der Wal

Mijn vlakke land

Vanaf de kathedraal van Antwerpen kun je met schoon weer Nederland zien liggen. In 2015 verloor Jan Jaap van der Wal zijn hart aan een ander land: België. De inmiddels erkende vreemdeling woont in Vlaanderen en maakt daar shows in het theater en op tv.

Je roots kun je echter niet verloochenen, dus keert Jan Jaap dit seizoen terug naar de Nederlandse theaters. Met een blik van een ‘buitenstaander’ zie je net weer andere dingen. Wat kunnen de ‘Ollanders’ leren van de Vlamingen en andersom? Want de Hollandse directheid en duidelijkheid worden soms gemist. Op z’n Vlaams zou je zeggen: Ja, awel, ‘t zou leuk zijn als je misschien, maar zie maar hoor, allez naar de show komt kijken eventueel. Op z’n Hollands: Jan Jaap is terug en daar moet je bij zijn.

do 21 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 26,- ◆ theaterzaal

Alex Ploeg

Unplugged

Na twee hilarische shows, een sterrenregen en twee nominaties voor de Neerlands Hoop gaat Alex Ploeg met zijn derde solovoorstelling ‘Unplugged’ terug naar zijn stand-up roots; slechts gewapend met microfoon en gitaar. Dicht bij zichzelf, ongepolijst en zonder franje. Alex steekt overal zijn kop in het zand, behalve in het theater. Harde grappen, persoonlijke verhalen, absurde sketches en meeslepende gitaarliedjes komen in hoog tempo op je af. Alex fileert zichzelf en de wereld op ongekend hilarische wijze.

wo 20 nov ‘24 ◆ 20.15 € 22,- ◆ theaterzaal

The LSB Experience

Songs of Crosby, Stills, Nash & Young

De overeenkomst tussen The LSB Experience en Crosby, Stills, Nash & Young? Hun internationaal erkende prachtige samenzang en vocal harmonies. Dit theaterseizoen neemt de zeskoppige band je mee in een (her)beleving van de muziek van de folk rock band Crosby, Stills, Nash & Young. Niet alleen nummers van deze band passeren de revue, maar ook solonummers van de heren en van eerdere bands zoals The Hollies (Nash), Buffalo Springfield (Young & Stills) en The Byrds (Crosby) komen voorbij. Uiteraard aangevuld met mooie verhalen en de welbekende publieksinteractie.

za 16 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 28,theaterzaal ◆ no dutch required

Erwin

Nyhoff Legends from Heaven

“Over de doden niets dan goeds!”, aldus Erwin Nyhoff, die de komende tijd in het theater de overleden legendes van de popmuziek zal eren. Gewapend met louter zijn gitaar en zijn fantastische stem zal hij op zijn eigen onnavolgbare wijze de schitterende songs vertolken en de fantastische muziek van deze grootheden opnieuw tot leven wekken. Legendes die zullen neerdalen vanuit de hemel zijn onder andere Elvis Presley, John Lennon, Freddie Mercury, Jim Morrison, Leonard Cohen en David Bowie. Naast deze overzeese legends zal Erwin onze vaderlandse helden, zoals Hans Vermeulen, Herman Brood en Ramses Shaffy niet vergeten.

Kom dat zien! ‘Legends from Heaven’ gezongen door de hemelse stem van Voice of Holland-finalist Erwin Nyhoff!

za 23 nov ‘24 ◆ 20.30u ◆ € 19,50 ◆ multifesta

Paulien Cornelisse

Komma

TRY-OUT

Stel dat je helemaal geen punt zou hoeven zetten, en geen punt zou hoeven te maken? Stel dat het leven alleen bestond uit komma’s? Paulien Cornelisse gaat in haar nieuwe voorstelling op zoek naar de kracht van de komma. Kom maar, en kijk wat er gebeurt als je de punt achterwege laat,

do 28 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 24,50 ◆ theaterzaal

Gearring

The Covering Ears sessies

Afkomstig uit de muzikale Brabantse Kempen ontstond Gearring als een krachtige rockband, die zich toelegt op het brengen van eerbetoon aan de legendarische Golden Earring. Vier doorgewinterde muzikanten en een passie voor het opnieuw creëren van de magie van de klassiekers van Golden Earring.

In ‘The Covering Ears sessies’, Gearring’s nieuwe theatershow, neemt de band het publiek mee op een reis door de muzikale evolutie van The Golden Earring. Vanaf het eerste begin als tributeband laten ze de groei van Gearring als muzikanten zien, terwijl ze hulde brengen aan de muziek die hen inspireerde. De optredens in diverse theaters door het hele land beloven een onvergetelijke avond vol rock-’n-roll-magie.

21
22 nov ‘24 ◆ 20.30u ◆ € 17,50 ◆ multifesta ◆ no dutch required
&
muziek cabaret cabaret muziek
Kattendanskrant seizoen 24/25 7
cabaret De Foto Firma Mark Engelen Mark Engelen Robert Westera Anne van Zantwijk en Marc Koppen muziek

Javier Guzman

Voorstellingstekst: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

vr 29 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 24,50 ◆ theaterzaal

Bandeville

The

music of Willy (Mink) DeVille

Met het muziekprogramma ‘Heaven stood stilll’ heeft Bandeville het afgelopen jaar veel theater- en cluboptredens gehad met lovende reacties. Dit jaar heeft Bandeville daarom een nieuwe spannende setlist samengesteld met opnieuw gearrangeerde pareltjes uit het americanarepertoire van Willy (Mink) DeVille én eigen werk in de stijl van DeVille. De band vult de songs aan met boeiende of humoristische informatie over de inhoud of ontstaansgeschiedenis van de nummers.

Bandeville brengt een swingende ode aan de americanamuziek van Willy (Mink) DeVille, waarin blues, country en een vleugje rock melodieus bij elkaar komen. Swingende en romantische songs voor een breed publiek, van jong tot oud. Muziek om naar te luisteren en weg te dromen, maar ook om op te swingen. Americanamuziek (bijvoorbeeld Spanish Harlem en Demassiado Corazon) uit de schatkamer van Willy DeVille.

za 30 nov ‘24 ◆ 20.30u ◆ € 19,50 ◆ multifesta ◆ no dutch required

Wij zijn aangesloten bij Podiumpas! Ben jij een echte theatergoeroe? Dan is Podiumpas iets voor jou. Voor € 35,- per maand kun je onbeperkt naar voorstellingen bij ruim 60 aangesloten podia verspreid over heel Nederland. Ga op avontuur met Podiumpas! Meer informatie: kattendans.nl/podiumpas.

Lebbis

Het Spaanse Kussen TRY-OUT

‘Het Spaanse Kussen’ is het nieuwste programma van Lebbis. Het is de beste titel die ik uit vijfhonderdeenentwintig ingevingen heb gekozen. Het Spaanse Kussen. Ik heb nog geen idee hoe, maar het zal er verdomme over gaan. Dit programma gaat mij en jou dus ook zeker verrassen.

vr 6 dec ‘24 ◆ 20.15u € 21,- ◆ theaterzaal

BOOM, like that!

Dire Straits - Once Upon A Time… BOOM, like that! staat al 10 jaar bekend als de band die de muziek van Dire Straits en Mark Knopfler tot in perfectie vertolkt. In de theatershow ‘Once Upon A Time…’ staan alle studioalbums centraal en wordt op muzikale wijze het verhaal verteld van de Britse rockband.

Elk album heeft een eigen karakter en een eigen verhaal. Van elke plaat wordt de beste muziek gespeeld. Niet alleen bekende hits, maar ook prachtige minder bekende nummers komen aan bod. Dire Straits is afwisselend, veelzijdig maar vooral kwalitatief van hoog niveau. Met deze show raakt BOOM, like that! letterlijk en figuurlijk de gevoelige snaar!

za 7 dec ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 29,- ◆ theaterzaal ◆ no dutch required

Valentina Tóth

Wildbloei

REPRISE

Valentina Tóth won in 2022 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Nadat ‘rising star’ Valentina Tóth door de Volkskrant werd uitgeroepen tot hét Comedy Talent van 2023 is haar eerste avondvullende voorstelling ‘Wildbloei’ door zowel NRC als De Volkskrant bekroond met vijf sterren. ‘Wildbloei’, een ode aan de hysterische vrouw. In deze tragikomische, muzikale en over the top one woman show verkent Valentina Tóth de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij. Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages houdt ze met ‘Wildbloei’ haar publiek onder schot en brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed. do 12 dec ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 22,- ◆ theaterzaal

cabaret muziek cabaret cabaret
8 Kattendanskrant seizoen 24/25
muziek Gijs Kast Martin Oudshoorn
Aisha Zeijpveld
Angelique Lemmens Photography

Opvliegers

Opvliegers Girls on Fire 2

De Opvliegers zijn terug: 50+ en still on fire! Na een seizoen bomvolle zalen met voluit meezingende en -dansende dames komen de vriendinnen Lone van Roosendaal, Linda Wagenmakers en Hilke Bierman terug met het leukste feelgood-vriendinnenconcert van het seizoen: ‘Opvliegers Girls on Fire 2’!

De Opvliegers komen met een fonkelnieuwe show vol bekende hits die élke vrouw kan meezingen. Een swingende en hilarische avond uit, afgewisseld met herkenbare en ontroerende verhalen. Lone, Linda en Hilke nemen je deze avond mee op een muzikale reis waar opvliegers en hilariteit hand in hand gaan. Het leukste avondje uit met vriendinnen (en je beste vriend)!

vr 13 dec ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 29,50 ◆ theaterzaal

Ad Colen en Margreet Markerink

Tales of a Blue Heart

Verken de betoverende klanken van het album ‘Tales of a Blue Heart’ van de getalenteerde jazzsaxofonist Ad Colen en de passievolle tangopianiste Margreet Markerink. Dit meesterwerk is na twee jaar intense samenwerking tot stand gekomen en neemt je mee op een reis door een wereld in constante verandering. Elk nummer, inclusief originele composities en arrangementen van Astor Piazzolla, weerspiegelt diepe emoties van melancholie en vreugde. Laat je onderdompelen in muziek die betovert, verwarmt en een wereld van verwondering onthult. De vrije interpretatie van de tangostukken vermengt de verhalende elementen van Piazzolla, Colen en Markerink tot een meeslepend geheel. Bewonder hoe Margreets melodische composities en Ads zoektocht naar contrasten de grenzen tussen romantiek, modern-klassiek en jazztraditie verkennen. Dit album is een ware reis voor de ziel, diep emotioneel en onvergetelijk.

vr 13 dec ‘24 ◆ 20.30u ◆ € 18,50 ◆ multifesta

Meester Mark

De grappigste taalfoutjes uit de klas

Honderdduizenden mensen genieten elke dag van de taalfoutjes die Meester Mark deelt op social media. Zijn eerste theatervoorstelling draait om de allerleukste uitglijders en instinkers van kinderen. Mark vertelt met veel vaart en humor hoe al die hartverwarmende missers ontstaan. Uiteraard staat hij ook stil bij briljante taalingevingen die leerlingen hebben. Mark deelt veel anekdotes uit zijn eigen onderwijsloopbaan, waarin de scharen en lijmpotjes soms letterlijk langs zijn oren vlogen. Natuurlijk passeren ook talloze taalfoutjes de revue.

Een voorstelling waar je non-stop om kunt lachen en ook nog iets van opsteekt. Want van al die grappige, vertederende en soms ontroerende ‘kinderlogica’, valt meer te leren dan je misschien zou denken! wo 8 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 22,50 ◆ theaterzaal

van der Togt

The Fortunate Sons

Rob Scheepers

Weerlicht

We zijn de afgelopen jaren een bang volkje geworden. Bang voor de bliksem, terwijl de donder nog in geen velden of wegen te horen is. Dat heeft nu wel lang genoeg geduurd volgens Rob. Het is bovendien nergens goed voor. Je zorgen maken om iets wat misschien ooit wellicht zou kúnnen gaan gebeuren is verspilde tijd. Gebruik je energie liever om bij bliksem de gordijnen juist te openen, je kop naar buiten te steken en te gaan dansen in de regen. Want aan het einde van iedere donkere nacht wordt het vanzelf weer licht. Na vier avondvullende cabaretprogramma’s én maar liefst zes nieuwjaarsconferences is het nu tijd voor het vijfde cabaretprogramma van Rob Scheepers: ‘Weerlicht’. 18 t/m 20 dec ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 24,- ◆ theaterzaal

Celtic Sparks

A trip to Ballygonefishin

Ervaar de energie van Ierse dans met Celtic Sparks! Voor het eerst bundelen enkele van de meest getalenteerde Nederlandse muzikanten en dansers hun krachten voor deze avond vol muziek en dans. Hun debuutshow ‘A Trip to Ballygonefishin’ is een show vol vingervlug spel, oorstrelende zang en dans waar de vonken vanaf spatten. Mis het niet!

Celtic Sparks volgt de voetsporen van bekende shows als ‘Riverdance’ en ‘Lord of the Dance’, waarbij Ierse muziek en dans op een overweldigende manier gepresenteerd worden. Met maar liefst 12 tot 15 dansers en 9 muzikanten is Celtic Sparks een productie van formaat, waarbij het publiek getrakteerd wordt op een onvergetelijke ervaring. Het avondvullende programma bestaat geheel uit originele composities en choreografieën, met een ruime variatie aan geluiden, van zoetgevooisde Keltische ballades tot de bekende roffelende Ierse tapdans.

zo 22 dec ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 27,50 theaterzaal ◆ no dutch required

The Best of CCR

Een weergaloze ode aan de tijdloze muziek van Creedence Clearwater Revival! Dankzij het magische stemgeluid van John Fogerty en de talloze hitsingles groeide Creedence Clearwater Revival eind jaren ‘60 uit tot één van de grootste bands uit de muziekgeschiedenis.

The Fortunate Sons hebben met hun zeer succesvolle deelname aan het SBS6-programma ‘The Tribute, Battle of the Bands’ de muziek van CCR bij het grote publiek weer flink onder de aandacht gebracht en gezorgd voor een ware CCR Revival.

Ga in hun theatershow mee naar de hoogtijdagen van de popmuziek met de grootste hits van CCR. Een feest der herkenning voor jong en oud!

9 & 10 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal ◆ uitverkocht no dutch required

Rosa Spruit

Bergeijk, Edam, Maastricht, Marrakesh, Hornhuizen, Dublin, Sziget, Bangkok, tennissen zonder racket, fiets in de Maas, bierpong, kater, platencontract, album opnemen, spotify, ellende op tv, Vogelverschrikkerfestival, Paaspop, Cultuurprijs, TikTok, insta, albumhoes, recensie ‘Heaven’, Volgspot, billenknijpende alfa-mannetjes, samenwonen, of toch niet, stilstaande treinen, files op de weg, ‘Verdwaald’, Kruisstraat, gaat de kinderwens al komen, pechgeneratie, master afmaken, Omi, kokende motor, nog meer ellende op tv, seks, drugs, rock ‘n’ roll.

24 jaar, geen begin en geen eind. Maar vanaf vandaag… Geen twijfels meer.

9 & 10 jan ‘25 ◆ 20.30u ◆ € 16,50 ◆ multifesta

muziek
Kattendanskrant seizoen 24/25 9
cabaret
muziek muziek
Nicole Minneboo Linde Dorenbos muziek William Rutten Anne Vermeulen Annemieke

NINA SPEELT

met Nina de la Parra

Overal waar vrouwen wonen, wil Nina de la Parra spelen. O, en overal waar mannen wonen trouwens ook. Want hoewel we echt ons best doen elkaar beter te begrijpen, valt er nog zoveel te leren, bij elkaar te brengen, uit te schreeuwen, te bespreken, verlangen, te voelen en te schaterlachen. Om waar we nu staan, onze afkomst, onze toekomst. En wat is er dan een beter medicijn dan de rauwe, hilarische, overrompelende, grenzen verkennende, sexy, hokjes doorbrekende theatertornado van Nina de la Parra?! Kind van twee landen, dochter van toneel en comedy en sister van iedere vrouw.

za 11 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 21,50 ◆ multifesta

Wist je dat je bij de bar ook voortaan kunt betalen met onze horecapas? Een gebruiksvriendelijke betaalmogelijkheid waarbij je zelf een saldo op de pas kunt uploaden. Besteed deze waarde vervolgens in één of meerdere keren bij onze bar. Meer informatie: kattendans.nl/horecapas.

Absolutely Floyd

Division Bell

Pink Floyd horen? Pink Floyd zien? Pink Floyd voelen? Absolutely Floyd maakt het absoluut waar!

Waan je voor een avond in de wereld van deze legendarische rockband. Een aangename verrassing met bevlogen muzikanten, een mega sound, fantastisch licht en boeiende, pakkende videobeelden. Maak kennis met dé tributeband die het Nederlandse en Belgische publiek al jaren weet te boeien met de iconische muziek van Pink Floyd. Een onvergetelijk optreden vol passie en lovende kritieken.

za 11 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 29,50 ◆ theaterzaal no dutch required

Soundos El Ahmadi

Witte Ruis

TRY-OUT

Witte ruis; een constante geluidsstroom waar baby’s heerlijk op kunnen slapen. Zo ook de baby van Soundos. Hij ontspant zich dan onmiddellijk.

Soundos ervaart zelf hele andere soorten ‘witte ruis’. En die hebben zeker geen kalmerende werking. Mensen die haar tegenwerken vinden dat ze te veel ruimte inneemt of te luid is.

Toetsenbordridders die online haat verspreiden. Maar Soundos heeft besloten zich te bevrijden van alle ruis. Die vrijheid maakt haar gelukkiger, zorgt ervoor dat ze nóg meer schijt heeft aan de wereld en nóg zelfverzekerder wordt.

do 16 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 22,50 ◆ theaterzaal

‘Het Goddelijke Lichaam’ is het tweede deel van een nu al belachelijk succesvol drieluik over de mens, de mensen en de mensheid. ‘Het Goddelijke Lichaam’ is voor alles een voorstelling over vlees. De hamlap. De micropenis. Kanonnenvoer. Borstvergrotingen. Protheses. IJdelheid. Snijwonden. Knietjes die al dan niet gegeven worden. En een paar bipsen. Bloot. vr 17 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 18,50 ◆ theaterzaal

The Cosmic Carnival & Friends

Fleetwood MacGold Dust Women

Hoog tijd voor een eerbetoon aan de twee grande dames van Fleetwood Mac.

Na meer dan 150 voorstellingen met livedocumentaire van ‘The Incredible Story’ zijn The Cosmic Carnival & Friends nu toe aan een volgend Fleetwood Mac avontuur: ‘Gold Dust Women’!

za 18 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 25,theaterzaal ◆ no dutch required

horecapas
André Manuel Het Goddelijke Lichaam
muziek muziek cabaret cabaret
10 Kattendanskrant seizoen 24/25 Afagh Morrowation
cabaret Anne van Zantwijk Roger Cremers Richard
Beukelaar

Jules Keeris

Knegsel-Zuid

In zijn tweede cabaretprogramma onderzoekt Jules zijn identiteit vol tegenstellingen. Hij is een dorpse jongen in de stad en andersom. Super ambitieus en evengoed verlangend naar eenvoud en rust. Een ‘voetbalhooligan’ in de culturele sector. Stellig én weifelend. En nu is hij plots ook nog eens dertiger: niet jong meer, al hoort hij gevoelsmatig ook nog niet bij de grote mensen. ‘Knegsel-Zuid’ gaat over de angst tussen wal en schip te vallen, maar het is ook een ode aan zijn Brabantse roots. Want daar is hij trots op. Voor deze voorstelling werkte hij samen met vriend en songwriter JW Roy.

za 18 jan ‘25 ◆ 20.30u

16,50

multifesta

try-out do 13 feb ‘25

20.15u

19,50

theaterzaal

première

Philippe Geubels

Geubels gaat in bad

Na enkele jaren televisiewerk (‘Taboe’, ‘LOL’ enz.) en een paar ijskoude coronadouches is het eindelijk zover. De droogste komiek van de lage landen gaat in bad. En jij kunt er gezellig bij kruipen, want naast de badkuip wil Philippe Geubels de theaterzalen weer laten vollopen. Philippe doet wat je van hem verwacht door zijn licht te laten schijnen over te dure foodtrucks, kerstversiering bij begrafenisondernemers en de ontstaansgeschiedenis van de kroket. Vanuit zijn veilige bad durft hij ook te mijmeren over wreed verlies en over jouw verdriet durven vastpakken, om daarna de kraan van onzin nog eens wagenwijd open te zetten.

22 t/m 24 jan ‘25 ◆ 20.15u theaterzaal ◆ uitverkocht

Jochen Otten

De kwaadste

niet

Jochen Otten, één van de breinen achter het populaire programma ‘Sluipschutters’, komt met een spiksplinternieuw programma. In zijn kenmerkende, ijzersterke stand-up stijl: soms gortdroog, dan weer keihard en niets en niemand (inclusief hemzelf) ontziend. Vaak knallend druk, soms cynisch en afgemeten. Jochen kan zijn opgekropte woede voorlopig nog prima binnen houden. Dat doet hij graag voor je. Hij is de kwaadste niet.

za 25 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 22,50 ◆ theaterzaal

The BZN Tribute Band

The Story of BZN

Een reis langs de grootste hits van Volendams meest succesvolle band ooit.

Meer dan tachtig gouden en platina platen wereldwijd, decennia lang volle theaterzalen en ontelbare optredens van Groningen tot Kaapstad; BZN is een ware Nederlandse muzieklegende. In deze ode aan dit Volendamse fenomeen komen al hun grote hits voorbij. Zing mee met ‘Mon Amour’, ‘Just an Illusion’ en ‘The Old Calahan’. Een feest der herkenning en een echte trip down memory lane.

wo 29 jan ‘25 ◆ 20.15u € 27,50 ◆ theaterzaal

Back to the Country

Part Fourteen

In deze nieuwe editie van Back to the Country, in dit geval letterlijk en figuurlijk de ‘Nummer 14’ onder de muziektheaterproducties, is de cast er opnieuw in geslaagd om dertig nieuwe oude titels samen te smelten tot één heerlijk, nostalgisch avondje uit. Tussen de traditionele opener en slotsong kan het publiek weer genieten van countryklassiekers, een enkel pareltje uit de roemrijke sixties en andere, vaak verrassende keuzes.

vr 31 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 26,50 ◆ theaterzaal ◆ no dutch required

Kees van Amstel

Dit gaat allemaal van jullie eigen tijd af

“Dit gaat allemaal van jullie eigen tijd af…” heeft iedereen wel eens gehoord in een klaslokaal. Tegenwoordig geldt het echter bijna voor alles in de maatschappij. Alles gaat van onze tijd af. In de vijfde solovoorstelling neemt Kees je weer mee in het klaslokaal maar ook ver daarbuiten. Heel ver daarbuiten. Met prachtige verhalen. En met grappen, heel veel grappen, as usual. Kees werd niet voor niets een meesterverteller genoemd in veel recensies. Dus kom! Ook al gaat dit van je eigen tijd af!

vr 24 jan ‘25 ◆ 20.30u ◆ € 19,50 ◆ multifesta

cabaret cabaret cabaret cabaret
Kattendanskrant seizoen 24/25 11 Ans Ketelaars
Voorde Tom Knotter Scala Photography
muziek
Johannes Vande

Groninger Studenten Cabaret Festival

Finalistentour

De finalistentour van het 38ste Groninger Studenten Cabaret Festival komt er weer aan! Het Festival is tot op de dag van vandaag een van de grootste cabaretfestivals van Nederland. Veel grote cabaretnamen hebben in hun studententijd deelgenomen aan het Groninger Studenten Cabaret Festival. Onder meer Jochem Myjer en Theo Maassen behaalden de winst tijdens de finale van het Festival. Ben jij erbij om de finalisten van dit jaar te aanschouwen?

vr 31 jan ‘25 ◆ 20.30u ◆ € 17,50 ◆ multifesta

Dana Winner

More than you Imagined

In ‘More than you Imagined’ viert Dana Winner 35 jaar liefde voor muziek. In dit jubileumconcert vertelt ze over haar leven op en naast de bühne en zingt ze haar hits, persoonlijke favorieten en de parels die haar inspireerden.

“Ik heb het gevoel dat ik nog zoveel te vertellen heb. De inspiratie, herinneringen en het leven onderweg. Het wordt mijn meest persoonlijke voorstelling met alle mooie momenten die ik gedurende 35 jaar muziek beleefde, letterlijk more than you imagined”, aldus Dana.

za 1 feb ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 38,- ◆ theaterzaal

Silvester Zwaneveld & Berit Companjen

Hij zei / Zij zei

Strijd der seksen in pittige dialogen en oergeestige sketches.

‘Hij zei/ Zij zei’ is een cabaretvoorstelling waarin een man en een vrouw verbaal hun verschillen op hilarische wijze bevechten. Soms in pittige dialogen, vaker nog in oergeestige stand-up. Wees getuige van deze strijd der seksen, waarin de spelers op zoek gaan naar begrip, verbinding en elkaars perspectief. Grappig, nodig, belangrijk en helemaal van nu.

Niek & Guy Es Rever

Finalisten van het Amsterdams Kleinkunstfestival 2023 Niek & Guy maken deel uit van de Ashton Brothers, maar hebben nu ook een eigen programma. Na het overlijden van hun geliefde grootmeester in de goochelkunst, lieten Niek Takens en Guyllaume Wibowo zich inspireren om de voorstelling ‘Es Rever’ te creëren. Een eerbetoon aan hun mentor en een unieke reis door kleinkunst en variété.

Met een absurde mix van magie, theater en muziek zullen ze je verbazen, ontroeren en je onbedaarlijk laten lachen. Van een poëtische koorddanser tot snoeihard rockende gedachtelezers en alles daartussenin.

do 6 feb ‘25 ◆ 20.15u € 19,50 ◆ theaterzaal

Speciaal voor deze voorstelling bundelen Berit Companjen en Silvester Zwaneveld hun unieke talenten. Of dat een goed idee is? Silvester vindt van wel, Berit haar mening is niet gevraagd. Een voorstelling met een ongezonde dosis humor.

vr 7 feb ‘25 ◆ 20.15u

The Bentleys

Echoes of the 50’s & 60’s

The Bentleys spelen muziek van de 50’s & 60’s, maar wat blijkt? Ook in de jaren zeventig hoorde je volop nummers met een nadrukkelijke sixties-klank. Een echo uit de jaren zestig! The Bentleys laten zich niet beperken door een jaartal. Nummers als ‘Sweet Home Alabama’ van Lynyrd Skynyrd en ‘Listen To The Music’ van The Doobie Brothers passen perfect bij hun sound. The Bentleys zochten en vonden ‘Echoes of the 50’s & 60’s’.

De vijf geweldige muzikanten en drie zangeressen van The Bentleys zetten een feelgoodshow neer met swingende muziek, dans, samenzang, kleurrijke projecties van videokunstenaar Eboman en mooie verhalen met die vertrouwde 50’s- & 60’s-sfeer.

za 8 feb ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 27,50 theaterzaal ◆ no dutch required

zakelijke events

Kattendans Bergeijk is dé locatie voor je evenement of bijeenkomst.

Ons theater biedt niet alleen een inspirerende omgeving voor voorstellingen, evenementen en repetities, maar ook voor zakelijke bijeenkomsten zoals vergaderingen, presentaties en workshops. Onze ruimtes zijn van alle gemakken voorzien en kunnen worden aangepast aan jouw wensen en behoeften. Kortom, ben je op zoek naar een unieke en inspirerende locatie voor jouw zakelijke bijeenkomst? Neem dan contact op met onze collega Bernadien Michiels en ontdek de mogelijkheden van onze ruimtes: bernadien@kattendans.nl.

◆ € 21,50 ◆ theaterzaal
cabaret cabaret muziek
12 Kattendanskrant seizoen 24/25
muziek Martin Dijkstra Timo Bakker Henry Faber

Def Americans Johnny Cash Tribute

Johnny Cash, American Recordings

In 2024, dertig jaar na het verschijnen van de eerste American Recordings, brengt Def Americans Johnny Cash Tribute de meest tot de verbeelding sprekende songs uit deze iconische reeks naar het podium. De songs die The Man in Black met zoveel liefde en overtuiging wist te brengen worden door Def Americans Johnny Cash Tribute op het podium nieuw leven ingeblazen. Hierbij weet de band de swing, sfeer en rebellie van een optreden van de legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken.

“Life and Love go on, Let the Music play” - Johnny Cash vr 14 feb ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 24,50 ◆ theaterzaal ◆ no dutch required

Boban Benjamin Braspenning

Boompje Beestje

Boban Benjamin Braspenning is een kersvers cabarettalent. Hij bestormt de theaters met ‘Boompje, Beestje’, een muzikale cabaretshow over woningnood.

Boban schreef deze voorstelling (geheel in stijl) vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Daarom duikt hij, namens de pechgeneratie, in de wereld van de woningmarkt. Dat doet hij met piano, gitaar en een geestige gedachtegang. Hier stuit hij op woonkloven, sprookjes en financiële ratsen van vermogenden. Opgegroeid aan de periferie van de kak en als afgestudeerd econoom en ethicus, kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden. Met aanstekelijk enthousiasme en opgewekt cynisme houdt hij het publiek een scherpe spiegel voor. Een spiegel waar hij zelf maar moeilijk in kan kijken.

Boban speelt ‘Boompje, Beestje’ overal waar je geen huis kunt vinden. Precies! Door hééél het land. Dus kom kijken en ga huilend (van het lachen) naar huis (als je die hebt).

za 15 feb ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 22,- ◆ theaterzaal

Björn van der Doelen en Mike Weerts

De Ziel van Carnaval

“God schiep de dag en wij slepen ons er doorheen”, aldus Dimitri Verhulst. En zo is het! Om ons daar een bietje bij te helpen heeft onze lieve Heer Carnaval bedacht. En Björn van der Doelen en Mike Weerts deze voorstelling. Een masterclass Carnaval!

Zanger en voormalig profvoetballer Björn van der Doelen en acteur Mike Weerts onthullen ‘De Ziel van Carnaval’ in een heerlijke avond vol Brabantse humor en hoempamuziek. Een feest der herkenning voor de echte Carnavalsvierder en een openbaring voor de leken onder ons.

do 20 feb ‘25 ◆ 20.30u ◆ € 21,50 ◆

Aron Elstak

Sidekick

De domste figuren schreeuwen het hardst. De Trumps, Tates’ en Thierry’s spugen vol zelfvertrouwen hun gif de wereld in. En de mensen met nuance zijn vaak zo genuanceerd dat ze zich niet uitspreken, wachtend tot iemand ze de beurt geeft, die nooit gaat komen. Het heeft geen zin om te wachten op jouw grote moment. Hoe lang wil je, je eigen sidekick blijven? Wanneer beken je kleur en pak je de hoofdrol in je eigen leven? Hoe veel tijd heb je echter nog in een wereld vol aardverschuivingen, oorlogen en overstromingen?

In de voorstelling ‘Sidekick’ geeft Aron een stem aan de wingman, de plus-1, de pijnboompit naast de carpaccio, de cockblocker. Dat doet hij natuurlijk met innemende liedjes, keiharde grappen en scherpe imitaties. Kom het zien en neem vooral je eigen sidekicks mee.

vr 7 mrt ‘25 ◆ 20.30u ◆ € 18,50 ◆ multifesta

Arnout van den Bossche

Coach

Vandaag is het meer dan ooit belangrijk om ‘te werken aan jezelf’. Of het nu gaat over daten, ondernemen of zelfs de rommel in je huis… er is werk aan. Geen nood: tegenwoordig staan er tal van zelfverklaarde coaches klaar om je te helpen. Het aanbod in Nederland is echter de afgelopen jaren zó sterk toegenomen dat je een coach nodig hebt om je weg te vinden in de wildgroei van coaches. Gelukkig is er Arnout! Voor zijn nieuwe show ‘Coach’ dook deze Vlaamse cabaretier in de coachingswereld en volgens hem kan het allemaal veel eenvoudiger. Met zijn gekende schema’s geeft hij duidelijke en nuttige inzichten die andere coaches je niet vertellen. De beste investering in jezelf!

za 8 mrt ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 25,- ◆ theaterzaal

BeatleStory

Celebrating the 60th Anniversary of HELP!

Maak kennis met het ongelooflijke verhaal van vier jongens uit Liverpool, dat zestig jaar geleden begon. BeatleStory zorgt voor een ware revival van de Beatlemania met klassiekers als ‘Can’t Buy Me Love’, ‘Yesterday’, ‘She Loves You’ en zoveel meer.

De onovertroffen tributeband BeatleStory brengt een hommage aan de legendarische The Beatles en neemt jou mee naar de hoogtijdagen van de band. Authenticiteit is het handelsmerk van BeatleStory. Ze klinken identiek aan The Beatles en zien er exact uit als The Fab Four. De voorstelling houdt je een avond lang in de ban dankzij de onnavolgbare puurheid van Patrizio Angeletti, Roberto Angelelli, Teodosio Gentile en Armando Croce. Indrukwekkende visuele projecties zorgen voor de perfecte sfeer. Een onvergetelijke ervaring voor de ware Beatles fan!

Lovella

Telesford

We Gaan Kwijt

Er is een grote kans dat je de internetsensatie, Lovella Telesford’s filmpjes, al eens voorbij hebt zien komen op sociale media. Deze Amsterdamse moeder met haar roots in Suriname bespreekt serieuze onderwerpen in een komisch jasje. Herkenbare situaties over familie, kinderen, moederschap, daten, ruzies en dagelijkse momenten die we allemaal beleven, maar ook haar persoonlijke leven brengt zij naar het kleine scherm.

Na een volledig uitverkochte try-out tour vervolgt ze haar succesvolle show in de Nederlandse theaters. Lovella neemt nooit een blad voor de mond, ook niet tijdens deze show. Alle onderwerpen waar zij zich in kan vinden, zullen worden besproken! Dus familie, we gaan kwijt! En we worden nooit meer gevonden! do 13 mrt ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 25,- ◆ theaterzaal

multifesta
◆ 20.15u ◆ € 25,- ◆
wo 12 mrt ‘25
theaterzaal ◆ no dutch required
muziek muziek cabaret cabaret cabaret
Kattendanskrant seizoen 24/25 13
cabaret
Doomernik
Wop van Eis Merlijn Diederick Bulstra Photography
Mifasstudio me Mua
Anne van Zantwijk Filip Naudts

theater programma

2024 2025

september ‘24

Lisa Ostermann

do 19 sept ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Omdenken

za 21 sept ‘24 ◆ 20.15u

de Kopgroep vr 27 sept ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Patrick Nederkoorn

vr 27 sept ‘24 ◆ 20.30u ◆ multifesta

Veldhuis & Kemper   za 28 sept ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Gemengd Koor d’Eyckelbergh

zo 29 sept ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

oktober ‘24

Pieter Derks do 3 okt ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Dilana Smith

vr 4 okt ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Gemengd Koor d’Eyckelbergh zo 6 okt ‘24 ◆ 14.15u ◆ theaterzaal

The Dutch Eagles do 10 okt ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Christel de Laat 11 & 12 okt ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Tim Hartog vr 11 okt ‘24 ◆ 20.30u ◆ multifesta

TERECHT ◆ 14+

do 17 okt ‘24 ◆ 19.30u ◆ theaterzaal

Yunus Aktas do 17 okt ‘24 ◆ 20.30u ◆ multifesta

Brucified

vr 18 okt ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Karin Bruers, Nol Havens & Marjolein Heesters

vr 18 okt ‘24 ◆ 16.00u ◆ multifesta

Ruimtereis ◆ 4+

za 19 okt ‘24 ◆ 14.30u ◆ theaterzaal

Sara’s Mysteries ◆ 6+ wo 23 okt ‘24 ◆ 14.30u ◆ theaterzaal

Riethovens Harmonie Corps & De Adriaan 25, 26 & 27 okt ‘24 ◆ theaterzaal

Anneke van Giersbergen wo 30 okt ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Chris Verlaan do 31 okt ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Sound

The Kilkennys za 2 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Mart Hillen za 2 nov ‘24 ◆ 20.30u ◆ multifesta

Guido Weijers wo 6 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Koninklijke Harmonie Echo der Kempen 9 & 10 nov ‘24 ◆ theaterzaal

Vreemd Ding ◆ 6+ wo 13 nov

december ‘24

Pepernotenpret ◆ 2+ wo 4 dec ‘24 ◆ 15.00u ◆ theaterzaal

Lebbis vr 6 dec ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

BOOM, like that! za 7 dec ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Het zonnetje in huis ◆ 4+ wo 11 dec ‘24 ◆ 14.00u ◆ theaterzaal

Valentina Tóth do 12 dec ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

‘t

Opvliegers vr 13 dec ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Ad Colen en Margreet Markerink vr 13 dec ‘24 ◆ 20.30u ◆ multifesta

Accordeonvereniging De Lustige Klanken 14 & 15 dec ‘24 ◆ theaterzaal

Rob Scheepers 18 t/m 20 dec ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Celtic Sparks zo 22 dec ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

◆ theaterzaal Klaas van der Eerden za 21 sept ‘24 ◆ 20.30u ◆ multifesta The Billy Joel Experience do 26 sept ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal Leo Alkemade en
Henry van Loon do 7 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal
‘24 ◆ 15.00u ◆ theaterzaal René van Meurs do 14 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal
Birker do 14 nov ‘24 ◆ 20.30u ◆ multifesta
Plas vr 15 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal
of Crosby, Stills, Nash & Young za 16 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal
Ploeg wo 20 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal
Jaap van der Wal do 21 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal
21 & 22 nov ‘24 ◆ 20.30u ◆ multifesta
Bas
Nienke
Songs
Alex
Jan
Gearring
Abele Spel 22 t/m 24 nov ‘24 ◆ theaterzaal Erwin Nyhoff za 23 nov ‘24 ◆ 20.30u ◆ multifesta Paulien Cornelisse do 28 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal Javier Guzman
vr 29 nov ‘24
20.15u ◆ theaterzaal
Bandeville za 30 nov ‘24
20.30u ◆ multifesta
Roel Spanjers vr 1 nov ‘24 ◆ 20.30u ◆ multifesta november ‘24 Meester Mark wo 8 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal The Fortunate Sons 9 & 10 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal Rosa Spruit 9 & 10 jan ‘25 ◆ 20.30u ◆ multifesta Absolutely Floyd za 11 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal NINA SPEELT za 11 jan ‘25 ◆ 20.30u ◆ multifesta
‘25
Monique Smit zo 12 jan ‘25 ◆ 14.30u ◆ theaterzaal Soundos El Ahmadi  do 16 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal André Manuel vr 17 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal Helder Theater di 17 sept ‘24 ◆ 20.00u ◆ theaterzaal The Cosmic Carnival & Friends za 18 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal
Of Silence vr 1 nov ‘24 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal
januari
KidsPop &

Jules Keeris

za 18 jan ‘25 ◆ 20.30u ◆ multifesta

Philippe Geubels

22, 23 & 24 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Kees van Amstel vr 24 jan ‘25 ◆ 20.30u ◆ multifesta

Jochen Otten

za 25 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Pinokkio ◆ 6+

zo 26 jan ‘25 ◆ 14.00u ◆ theaterzaal

The BZN Tribute Band wo 29 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Back to the Country

vr 31 jan ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Groninger Studenten Cabaret Festival

februari ‘25

Dana Winner

za 1 feb ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Niek & Guy

do 6 feb ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Silvester Zwaneveld & Berit Companjen

vr 7 feb ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

The Bentleys

za 8 feb ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Bing ◆ 1+

zo 9 feb ‘25 ◆ 14.00u & 16.00u ◆ theaterzaal

Jules Keeris

do 13 feb ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Def Americans Johnny Cash Tribute

vr 14 feb ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Boban Benjamin Braspenning

za 15 feb ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Roodkapje ◆ 3+

zo 16 feb ‘25 ◆ 15.00u ◆ theaterzaal

Björn van der Doelen en Mike Weerts do 20 feb ‘25 ◆ 20.30u ◆ multifesta

vr 31 jan ‘25 ◆ 20.30u ◆ multifesta Ik vier het klein vr 4 apr ‘25 ◆ 20.15u

BeatleStory wo 12 mrt ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Lovella Telesford do 13 mrt ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Ernest Beuving vr 14 mrt ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Teun van den Elzen za 15 mrt ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Juf Roos ◆ 2+ zo 16 mrt ‘25 ◆ 14.00u & 16.00u ◆ theaterzaal

Kim Schuddeboom do 20 mrt ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Pieter Verelst vr 21 mrt ‘25 ◆ 20.30u ◆ multifesta The 70’s Unplugged za 22 mrt ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Jim Deddes do 27 mrt ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Jort Kelder

Percossa

Koninklijke

Nabil do 17 apr ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Neil Diamond Memories vr 18 apr ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal

Zanggroep PurSang 19 & 20 apr ‘25 ◆ theaterzaal

TIS HIER GEEN HOTEL 3 wo 23 apr ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal Maarten Westra Hoekzema do 24 apr ‘25 ◆ 20.30u ◆ multifesta april ‘25

Slagwerkgroep

Verveer di 8 apr ‘25

◆ theaterzaal Boys Named Sue vr 4 apr ‘25 ◆ 20.30u ◆ multifesta
◆ 20.15u ◆
do
apr ‘25 ◆
Bolder & Van Santen za 5 apr ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal Roué
theaterzaal Phil Bee Cocker Band
3
20.15u
theaterzaal
van
vr 28 mrt ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal
za 29
‘25 ◆ 15.00u ◆ theaterzaal
za 29 mrt ‘25 ◆ 20.30u ◆ multifesta Aron Elstak vr 7 mrt ‘25 ◆ 20.30u ◆ multifesta Arnout van den Bossche za 8 mrt ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal maart ‘25
do
mei
SOLOMET3
mei
Annick
vr 2 mei ‘25 ◆ 20.30u ◆ multifesta Hamlet za 3 mei ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal Cabarestafette 2024-2025 vr 9 mei ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal mei ‘25
het astronautje ◆ 4+ zo 11 mei ‘25 ◆ 15.00u ◆ theaterzaal
Foo do 15 mei ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal Martijn Crins do 15 mei ‘25 ◆ 20.30u ◆ multifesta
Kicken vr 16 mei ‘25 ◆ 20.15u ◆ theaterzaal Wonka Comedy Festival 23 t/m 29 mei ‘25
en Fré Hooft
Huysduynen
Toneelschap Beumer & Drost
mrt
Peter van Ewijk
Gerrie Smits
1
‘25
20.15u
theaterzaal
vr 2
‘25
20.15u
theaterzaal
Boer
André
Kommil
Marlon
Echo der Kempen
14 jun
◆ theaterzaal
& bands za
‘25
juni ‘25
10
do
apr ‘25
20.15u ◆ theaterzaal
Echo der Kempen
13 apr
◆ theaterzaal
Harmonie
12 &
‘25
apr
Alleen maar lieve jongens ◆ 8+ wo 9
‘25 ◆ 15.00u
theaterzaal

Nieuwsbrief

Wil jij als theaterliefhebber geen Kattendansnieuws missen? Zorg dan dat je aangemeld bent voor onze nieuwsbrief die elke maand in je mailbox verschijnt! Aanmelden kan via info@kattendans.nl.

Ernest Beuving

So long Cohen

Een muzikale en theatrale ode aan Leonard Cohen.

Eind 2016 overleed Leonard Cohen, die met zijn donkere stem en zijn prachtige teksten, generaties in de ban wist te houden. ‘So long Cohen’ is een theaterconcert met de bekendste nummers van deze charismatische Canadese folkzanger, componist en dichter. Daarnaast is ‘So long Cohen’ een ontdekkingsreis naar wie Leonard Cohen nu was.

Ernest Beuving zingt en zoekt Leonard Cohen. Dit doet hij deels op cabareteske wijze. Zo laat hij via zijn imitaties tal van karikaturale tafelgastheren (van Bob Dylan en Armand tot Maarten van Rossem) aanschuiven om mee te zoeken.

vr 14 mrt ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 23,50 ◆ theaterzaal

Teun van den Elzen

Op Positie

De tijd dat we onbekommerd naar onze navel konden staren is voorbij. Onze vrije samenleving wordt van alle kanten bedreigd.

We moeten met z’n allen weer helder zien te krijgen wat er op het spel staat. Er is nogal wat te verdedigen en daarom kiest Teun van den Elzen in zijn tweede cabaretprogramma vol voor de aanval. Met als enige wapen: zijn vlijmscherpe, nietsontziende grappen. Zijn eerste theatershow werd door De Volkskrant bekroond met maar liefst vier steren. za 15 mrt ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 20,- ◆ theaterzaal

Kim Schuddeboom

Doe maar rustig

Kim Schuddeboom komt met haar nieuwe voorstelling ‘Doe maar rustig’. Scherp, ad rem, gevat, diepzinnig, ontroerend, pretentieus, gewaagd… Eigenlijk zoals alleen mannen dat kunnen.

Kim is sinds 2020 lid van Comedytrain. Haar debuutvoorstelling ‘Ongeschreven’ werd genomineerd voor Neerlands Hoop 2023, een prijs die wordt gegeven aan de meest veelbelovende theatermakers. ‘Doe maar rustig’ is haar tweede avondvullende voorstelling. do 20 mrt

◆ € 22,- ◆ theaterzaal

Pieter Verelst

Spotlight

TRY-OUT

Pieter Verelst gooit een blik op de wonderlijke absurditeit van ons bestaan. Met sketches die dansen op de grens van het ondenkbare en observaties zo scherp dat ze de realiteit splijten, belooft hij een avond van ongeëvenaarde komedie. Breng je vrienden mee, dan kan deze fantastische voorstelling nog maanden nazinderen in jullie harten.

vr 21 mrt ‘25 ◆ 20.30u ◆ € 18,50 ◆ multifesta

The 70’s Unplugged Decade

The 70’s Unplugged is al tien jaar on the road en dat viert de band met een avond vol met de beste popsongs uit de gouden jaren van de popmuziek. Denk aan Crosby, Stills, Nash & Young, Fleetwood Mac, Joni Mitchell, Simon & Garfunkel, Bob Dylan, The Eagles, James Taylor, Linda Ronstadt en vele, vele anderen. Het wordt een onvergetelijke muzikale feel-good avond.

za 22 mrt ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 24,50 ◆ theaterzaal ◆ no dutch required

16 Kattendanskrant seizoen 24/25
‘25
20.15u
muziek cabaret cabaret cabaret muziek Hugo van den Elshout Paul Tolenaar Esther van Aalderen

Peter van Ewijk

Groeiramp

De gloeilamp, de telefoon, penicilline, de computer, toiletpapier, de pil: stuk voor stuk geweldige uitvindingen waar we nog elke dag van profiteren. Peter van Ewijk wil ook wel eens iets uitvinden. Of in ieder geval uitvinden welk nut hij hier op aarde heeft. Na twee jaar lang uitvinders en uitvindingen te hebben bestudeerd om er een hilarische, multimediale cabaretvoorstelling van te maken, voelt hij dat zijn langverwachte Eureka-moment eraan zit te komen. Live, on stage, in ons theater zal hij iets uitvinden waarmee hij voor eens en voor altijd het venijn uit de hedendaagse, verwarrende, gepolariseerde maatschappij laat verdwijnen. De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn. Geschiedenis wordt geschreven. Je zal er maar bij zijn die avond…

za 29 mrt ‘25 ◆ 20.30u € 19,50 ◆ multifesta

Jort Kelder en Fré Hooft van Huysduynen

Rat van Fortuin

Ogenschijnlijk hebben Jort Kelder en Fré Hooft van Huysduynen niets gemeen. Hij, het kapitalistenknaapje dat niet uitgepraat raakt over geld en status. Zij, de wijsheidzoeker die mensen tracht te katapulteren naar hun volle geluk. Eén ding delen ze: de liefde voor het onaangepaste en hun drang naar vrijheid.

Op de bühne verhaalt Jort beeldend over de grote verworvenheden en schelmenstreken van het kapitalisme. Dank u zeer, heer Kelder, knipoogt Fré, maar wat kopen we nou eigenlijk voor deze bullshit? Is er ook nog zoiets als medemenselijkheid, zelfbevrijding, ja verlossing?

In de muzikale en interactieve zelfhulpshow ‘Rat van Fortuin’ schuren twee tektonische platen langs elkaar en smelten uiteindelijk samen met hun publiek. Verlicht en bevrijd!

vr 28 mrt ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 25,- ◆ theaterzaal

Phil Bee Cocker Band

With A Little Help From My Friends

In januari 2024 was op SBS6 te volgen hoe Phil Bee Cocker Band Nederland terug in de tijd bracht in het uiterst populaire tv-programma ‘The Tribute, Battle of the Bands’. De muziek van de sympathieke Joe Cocker gaat met deze tribute, gebracht door Phil Bee en zijn 8-koppige liveband, een revival meemaken in Nederland en daarbuiten. Eerder won Phil Bee ‘The Voice Senior’ en gooide hij hoge ogen bij ‘We Want More’.

do 3

Jim Deddes

DE JOARDY SHOW

YouTube-fenomeen nu in het theater! In deze sketchvolle theatershow brengen Jim Deddes en Oscar Aerts, onder regie van Jan Hulst, het volledige JOARDYuniversum tot leven. Een avond met de hits Harco, Brian Rompoe, Halleke, zwaar ongefilterd privémateriaal, nieuwe sketches en eigenaardigheden. Wees er snel bij want DE JOARDY SHOW gaat ziekelijk hard!

do 27 mrt ‘25 ◆ 20.15u € 22,50 ◆ theaterzaal

Ik vier het klein

Een onewomanshow met Malou Holshuijsen

Een familiefeestje op een namiddag. Ergens tussen de koffie met gebak en het eerste biertje zit een jonge vrouw. Ze vindt geen aansluiting met de rest van de genodigden en vraagt zich af wat ze hier eigenlijk te zoeken heeft. Naarmate het feest vordert wordt ze steeds meer geconfronteerd met de stekelige herinneringen aan haar verleden. ‘Ik vier het klein’ is een geestige en tegelijkertijd pikzwarte monoloog, geschreven en gespeeld door Malou Holshuijsen. Vol rake observaties over de genodigden én haarzelf die iedereen zal herkennen, maar niet altijd durft uit te spreken. vr 4 apr ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 21,50 ◆ theaterzaal

Ben je op zoek naar een leuk cadeau of zomaar een verrassing? Wat is er dan leuker dan een avond theater cadeau doen? Denk aan onze eigen Kattendans cadeaubon of de Podium Cadeaukaart. Beide verkrijgbaar bij de theaterkassa. cadeaubonnen

Kattendanskrant seizoen 24/25 17
apr ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 27,50 ◆ theaterzaal
required
no dutch
cabaret cabaret muziek Ashley Röttjers Carli Hermès Erik Mijwaard Dave van Hout Annemieke van der Togt

maak je theateravond compleet

Wil je even ontsnappen uit de dagelijkse realiteit en er een avond op uit? Kom dan Kattendansen, het is tijd om te genieten! Waar kan dat nu beter dan in het vertrouwde theater in jouw omgeving?!

Maak je theaterbeleving compleet met een smaakvolle start. Ga voordat je de betoverende wereld van het theater induikt een heerlijk hapje eten bij een van de gezellige restaurants in ons dorp. Borrel na afloop van de voorstelling nog gezellig na in onze foyer. Bespreek de hoogtepunten van de show onder het genot van een lekker drankje en wellicht dat de artiest van de avond zelf ook nog even aanschuift! Maak van je theaterbezoek een onvergetelijke avond vol genot en verrassingen!

◆ Anders van Smaak

◆ Beau

◆ Streekrestaurant de Hofkaemer

◆ Volte

◆ Buon Gusto

Boys Named Sue

The Cash Recordings

In de herfst van zijn leven heeft Johnny Cash een aantal prachtige platen opgenomen, de zogenaamde ‘American Recordings’. Op deze cd’s speelt hij zijn laatste eigen songs als ‘When The Man Comes Around’, ‘Country Boy’ en ‘Mean Eyed Cat’, maar ook songs van anderen die hij op eigenwijze vertolkt zoals het bloedstollende ‘Hurt’ en het liefdevolle ‘The First Time Ever I Saw Your Face’. Boys Named Sue heeft onlangs de cd ‘The Cash Recordings’ uitgebracht als tribute aan the Man in Black en het album ‘American Recordings’.

In deze derde theatershow van Boys Named Sue wordt je meegenomen in het muzikale landschap van de American Recordings, soms heel teder, soms melancholisch, maar vaak ook Rockin’ and Rollin’ en natuurlijk altijd op hun eigen energieke Boys Named Sue wijze. vr 4 apr ‘25

Bolder & Van

Santen

Noem het een huwelijk

Een nieuw duo heeft zich gevormd: Bolder & Van Santen. Theatermakers Audrey Bolder (voorheen cabaretduo Bolder & Plante) en Noël van Santen (voorheen cabaretduo Schudden) vormen samen een nieuw spraakmakend koppel. Deze fysieke acteurs maken samen de voorstelling ‘Noem het een huwelijk’.

In deze voorstelling vertrekken Bolder & Van Santen vanuit een berg huisraad van zomaar een man en zomaar een vrouw. Alles is gezegd, alles is beleefd en alles is gedroomd. Een leven lang hebben ze met elkaar gesproken, gezwegen, spullen verzameld en nu zitten ze in dat overvolle huis en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk. Een voorstelling over de prachtige ellende waarin liefde kan verzanden.

za 5 apr ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 23,50 ◆ theaterzaal

◆ 20.30u ◆ € 22,50 ◆ multifesta ◆ no dutch required
muziek
18 Kattendanskrant seizoen 24/25
cabaret
Titus Tiel Groenestege
Hugo Lefèvre

Roué Verveer

Op eigen risico

We leven in een maatschappij die gevoeliger is dan ooit. Zelfs de kleinste opmerking kan als een bom ontploffen. In een samenleving waar zelfs de planten zich beledigd zouden kunnen voelen door de windrichting slaat Roué Verveer toe met zijn humor. Kom keihard lachen, maar houd rekening: het is geheel op eigen risico!

di 8 apr ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 27,50 ◆ theaterzaal

Percossa Bommetje!

Met ‘Bommetje’ brengt Percossa een nieuw ritmisch spektakelstuk. Een explosieve mix van fysiek theater, humor en ritme voor jong en oud.

Vier gehavende straatmuzikanten zitten in een wachtkamer. Door de speaker klinkt een nieuwsbericht: “Dodenmars spelende fanfare aangereden door begrafenisstoet.”

Terwijl ze er samen achter proberen te komen wie ze zijn, waar ze zijn en waarom er een duikplank middenin de kamer staat, belanden ze in absurde situaties waar drumstellen vliegen, op de kop wordt getapdanst en de wachtruimte compleet wordt gesloopt in een all-out bar fight.

Als plotseling de stem door de luidspreker begint af te tellen weten de mannen één ding zeker: ze willen er niet achter komen wat er gebeurt als de stem bij NUL is. Dan toch maar de duikplank op? do 10 apr ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 27,50 ◆ theaterzaal

Nabil

Nee, precies daarom

Nabil is weer terug in het theater met zijn vierde avondvullende! Hij zal door heel Nederland touren met zijn nieuwste show ‘Nee, precies daarom’.

Na drie succesvolle theatertournees, waaronder zijn laatste voorstelling ‘Absurd’ en zijn deelname aan ‘Wie Is De Mol 2023’, is het tijd voor een gloednieuw programma.

In ‘Nee precies daarom’ vraagt Nabil zichzelf af of we niet zijn uitgepraat. Zijn we niet over onze piek heen? Alles is inmiddels wel een beetje uitgevonden, gezegd en gedaan. Nee, precies daarom.

Neil Diamond Memories

Sweet Caroline Tour

De Neil Diamond Memories band heeft inmiddels in diverse theaters in Nederland een geweldige indruk achtergelaten. Vele liefhebbers van de muziek van Neil Diamond hebben een overweldigende muzikale show mogen bijwonen van deze topformatie. In dit seizoen komt de tienkoppige band terug met een verrassende nieuwe show.

Met de ‘Sweet Caroline Tour’ en dé Neil Diamond voice van Nederland, Marcel Mulders, brengt de band ditmaal ook bijzondere en speciale uitvoeringen van Neil Diamond songs. Onder andere covers door artiesten die een connectie hebben met deze wereldartiest, covers die uitgebracht zijn door Neil zelf en liedjes die extra aandacht verdienen.

Kom genieten en beleef deze sfeervolle avond om de muziek van de legendarische Neil Diamond concerten te doen herleven.

vr 18 apr ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 27,50 ◆ theaterzaal ◆ no dutch required

TIS HIER GEEN HOTEL 3

met Dianne Liesker, Ellen Dikker en Hanneke Drenth

Ze zijn weer terug! Na het succes van ‘TIS HIER GEEN HOTEL 1’ en ‘2’ is het nu tijd voor deel 3. Onze pubers kunnen namelijk heel goed zelfstandig een bijbaantje regelen, feilloos hun belastingformulieren invullen en zorgtoeslag aanvragen, maar hun was gooien ze nog steeds náást de wasmand. ‘TIS HIER GEEN HOTEL 3’ is een herkenbare en humoristische voorstelling over leven én overleven met pubers. Een voorstelling voor iedereen die een puber in huis heeft of zelf ooit puber is geweest. wo 23 apr ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 22,50 ◆ theaterzaal

◆ no dutch required
do 17 apr ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 22,50 ◆ theaterzaal
cabaret muziek muziek cabaret
Kattendanskrant seizoen 24/25 19
cabaret Ra ú l Neijhorst
Bas
Sanne
Sicerow.com en Arie Koomen
Mark Engelen

Gerrie Smits

Zoete Koek

‘Zoete Koek’ is voor Gerrie zowel levensreddend als -bedreigend. Hij heeft diabetes type 1 en balanceert daardoor voortdurend op het koord van de juiste bloedsuikerspiegel. Hij zal altijd een tweestrijd hebben ten opzichte van deze heerlijke maar levensverkortende versnapering. Of geldt dat niet alleen voor mensen met suikerziekte?

In zijn nieuwe show worstelt hij ook met de andere betekenis van ‘Zoete Koek’. Wat hebben we altijd geslikt als zoete koek? Of klopt gewoon alles wat ons geleerd en verteld wordt? In zijn derde avondvullende voorstelling vertelt hij over hoe hij dit ziet. Op een manier zoals alleen Gerrie dit kan; met humor en een beetje confrontatiepijn. Het hiernamaals, het leven én alles wat daartussen ligt. Een tweestrijd waar iedereen weleens mee te maken krijgt. In de ogen van Gerrie zijn we allemaal een beetje diabeet. De één slikt gewoon meer zoete koek dan de ander.

do 1 mei ‘25 ◆ 20.15u € 21,50 ◆ theaterzaal

Maarten Westra Hoekzema

Ik had eigenlijk nee moeten zeggen

Wanneer dacht jij voor het laatst: ik had eigenlijk nee moeten zeggen? Maarten overkwam het vaak.

* Toen hij gekleed in een appelpak op de set van een reclamespot stond.

* Toen hij op verzoek van zijn Belgische schoonouders echte Hollandse pot voor ze kookte, als bewijs dat Nederlanders wél smaak hebben.

* Toen zijn vriendin met een positieve zwangerschapstest de kamer binnenkwam.

Een kleine greep uit de vele ongemakkelijke momenten die deze voorstelling rijk is. Toch dacht Maarten later vaak: gelukkig zei ik ja. Want hoe kleurloos was zijn leven geweest als hij altijd nee had gezegd?

do 24 apr ‘25 ◆ 20.30u ◆ € 18,50 ◆ multifesta

theaterwijzer

SOLOMET3

met Vera van der Poel, Sander Donkers en David Middelhoff

Gooi een zangeres/producer, een begeleider/componist en muzikale journalist bij elkaar en je krijgt een bijzondere mix. Bij SOLOMET3 is 3 maal 1 een veelvoud van 3, want als Vera van der Poel, Sander Donkers en David Middelhoff hun kwaliteiten bundelen gaan er andere krachten spelen. Ieder met hun eigen inbreng en vakgebied, staan deze drie multitalenten garant voor een uitzonderlijke avond. SOLOMET3 is inspirerend en vermakelijk, literair en lichtvoetig met gesproken teksten en fantastische muziek, met eigen werk en muzikale crossovers én prachtige Nederlandse en Engelse liedjes. Kortom, een avond waar je bij geweest moet zijn. vr 2 mei ‘25 ◆ 20.15u € 23,50 ◆ theaterzaal

ret
caba
muziek 20 Kattendanskrant seizoen 24/25 Kipgrafiek
Damen datenight met je partner Hij zei / Zij zei vr 7 feb ‘25 ◆ 20.15u The Bentleys za 8 feb ‘25 ◆ 20.15u Veldhuis & Kemper za 28 sept ‘24 ◆ 20.15u Lisa Ostermann do 19 sept ‘24 ◆ 20.15u Def Americans Johnny Cash Tribute vr 14 feb ‘25 ◆ 20.15u Björn van der Doelen en Mike Weerts do 20 feb ‘25 ◆ 20.30u Nabil do 17 apr ‘25 ◆ 20.15u Jochen Otten za 25 jan ‘25 ◆ 20.15u meer voor mannen Nienke Plas vr 15 nov ‘24 ◆ 20.15u Opvliegers vr 13 dec ‘24 ◆ 20.15u TIS HIER GEEN HOTEL 3 wo 23 apr ‘25 ◆ 20.15u Lovella Telesford do 13 mrt ‘25 ◆ 20.15u lekker met de meiden Wat is leuk met mijn partner? ◆ Waar moet ik heen? ◆ Wat is leuk met mijn vrienden? ◆ Help mij kiezen! ◆ Wat is leuk met mijn vriendinnen?
cabaret
Marsha

openingstijden theaterkassa

De theaterkassa is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 16.00 tot 19.00 uur en één uur voor elke voorstelling. Daarnaast is deze op maandag tot en met vrijdag per mail bereikbaar via info@kattendans.nl.

Annick Boer

Vol Erin!

TRY-OUT

‘Vol Erin!’ is de nieuwe cabaretvoorstelling van actrice, zangeres en cabaretière Annick Boer. Naast haar kleurrijke theatercarrière kennen mensen Annick vooral van ‘Kanniewaarzijn’, ‘De TV kantine’, ‘Wie is de Mol?’ en ‘LOL’. Sinds zeven jaar toert ze echter met haar zelfgeschreven cabaretvoorstellingen langs de theaters. En die blijken succesvol te zijn. Ze kreeg, naast veel 4 sterren-recensies, veel lof van het publiek. Met haar groeiende publiek, haar groeiende cabaretervaring en vooral ook omdat ze nog lang niet uitverteld is, was er reden genoeg om een derde voorstelling te maken. De voorstelling heet ‘Vol Erin!’ en dat zal ze ook gaan met spitse komische conferences vol zelfspot en prachtige nieuwe liedjes met livemuziek van Jean Louis van Dam. Het belooft een warme, spetterende avond Boer te worden!

vr 2 mei ‘25 ◆ 20.30u ◆ € 18,50 ◆ multifesta

Hamlet

door Studio Antigone

De essentie van Hamlet is een broedermoord, een thriller met als belangrijkste vraag ‘who has done it’? Studio Antigone ziet echter nog een andere ingang: de tragedie van de jeugd. Zij laten zich in dit opzicht inspireren door de jeugd van dit moment, maar ook door de opera ‘Hamlet’ van Ambroise Thomas (1811-1896). Klanken en songs uit deze eigenwijze opera zullen klinken in ‘Hamlet’ en daardoor een nieuw licht werpen op de aloude ‘Hamlet’ van Shakespeare.

za 3 mei ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 24,50 ◆ theaterzaal

Cabarestafette 2024-2025

Verwacht

het onverwachte...

Sinds jaar en dag is de Cabarestafette dé plek waar je de grote cabaretiers van de toekomst spot. Elk seizoen verzamelt de nieuwe cabaretgeneratie zich om er samen op uit te trekken en de theaters uit te checken. Jij ziet drie toptalenten voor de prijs van één. Iedere avond is de line-up anders, dus je weet nooit wat je te zien krijgt. Verwacht het onverwachte... Heb je keuzestress? Check dan een avond in bij de Cabarestafette!

vr 9 mei‘25 ◆ 20.15u ◆ € 10,- ◆ theaterzaal

Kommil Foo Grind

Een huis in een straat. Een vrouw op een stoel. Wachtend, ingespannen luisterend, hopend op het flinterdunne geluid van voetstappen op het grind. Al jarenlang.

Raf en Mich bijten zich vast in hun familieverleden, graven de oude verdoken geheimen op. De groteske, hilarische en hartverscheurende verhalen, soms gebulderd aan de feesttafel, soms geluisterd in een hoekje van de keuken, vaak verzwegen uit schaamte.

Door de jaren heen ontwikkelde Kommil Foo een volstrekt unieke manier van voorstellingen maken: ontroering, hilariteit, prachtige songs en een absurde beeldtaal vechten om voorrang. Voorstellingen over de mens en zijn alledaagse tragiek. De toeschouwer wordt daarbij steevast op het puntje van zijn stoel gedwongen: lachen of huilen? Grind.

do 15 mei ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 29,- ◆ theaterzaal

Kattendanskrant seizoen 24/25 21
cabaret cabaret cabaret Randy Fokke Michel Goessens

Martijn Crins

Hè Fijn

Daar zitten we dan. Helemaal alleen op een zwevende bol in een oneindig groot universum. We hebben geen idee wat de bedoeling is en niemand legt ons iets uit.

Jarenlang hebben we kunnen doen waar we zin in hadden. Vreten, zuipen, feesten; het kon niet op. Maar nu de wereld zich stilaan naar de afgrond lijkt te bewegen, zullen we collectief volwassen moeten worden. We moeten ons gaan beheersen. Beteugelen. En laat dat nou precies hetgeen zijn waar Martijn Crins zijn hele leven al mee worstelt.

In zijn tweede programma ‘Hè Fijn’ gaat hij de strijd aan met zijn driften. Eerlijk, brutaal en volslagen eigenzinnig kijkt hij eens stevig in de dooie hoek van ons bestaan.

Een ode aan de ploeterende mens.

do 15 mei ‘25 ◆ 20.30u ◆ € 18,50 ◆ multifesta

Marlon Kicken

Getekend

Getekend (bijvoeglijk naamwoord)

Uitspraak: ge – te – kend

1. Door tekenen ontstaan – het getekende portret van Marlon Kicken is de basis van een nieuwe cabaretvoorstelling.

2. Beschadigd – de door het leven getekende man weet elke keer weer de humor ervan in te zien en het publiek mee te nemen.

3. Ondertekend – het getekende contract is nu nog 50 jaar geldig met een afkoopsom van 10 euro en 50 cent.

4. Patroon – deze tijger is prachtig getekend en duidelijk zichtbaar in het licht. De tekening van zijn vacht werkt ook als een goede schutkleur waardoor hij verdwijnt in de omgeving.

5. Scherpe lijnen – zijn gezicht is getekend door alle emoties die hij verwerkt in deze cabaretshow. Als toeschouwer zullen de lijnen ook iets aangescherpt worden. Was getekend: Marlon Kicken.

vr 16 mei ‘25 ◆ 20.15u ◆ € 21,50 ◆ theaterzaal

Wonka Comedy Festival

Het Wonka Comedy Festival komt terug! Na twee succesvolle eerdere edities kan een vervolg niet uitblijven. Van 23 mei tot en met 29 mei aanstaande vindt de derde editie van het Wonka Comedy Festival plaats voor alle inwoners uit de Brainportregio en daarbuiten. Met dit jaar weer comedy in alle soorten en maten, uit verschillende landen en in verschillende talen. Het Wonka Comedy Festival komt voort uit de samenwerking met de andere theaters bij ons in de Brainportregio: Parktheater Eindhoven, Theater de Schalm Veldhoven, Theater de Hofnar Valkenswaard en Het Speelhuis Helmond.

23 t/m 29 mei ‘25

Op een team kun je bouwen Bouwen is luisteren. Luisteren naar de wensen van de klant en de eindgebruiker. Bouwen is inspelen op die wensen door actief en creatief mee te denken en de beste oplossingen aan te dragen. Maar bouwen is vooral organiseren en coördineren. Samenwerken met respect voor de belangen van iedereen. Teamwork door alle mensen en partijen die bij de bouw betrokken zijn, inclusief de eindgebruiker. Kennedylaan 10 5571 KC Bergeijk Postbus 4 5570 AA Bergeijk Telefoon 0497 551 551 Fax 0497 551 567 bouw@moeskops.nl www.moeskops.nl de kattendans bedankt haar sponsoren Benieuwd naar de sponsormogelijkheden waarbij je profiteert van vele voordelen? Neem dan contact met ons op via merel@kattendans.nl.
cabaret
22 Kattendanskrant seizoen 24/25 Scala Photography
cabaret Marsha Damen

Gratis jeugdtheater voor kinderen tot en met 12 jaar!

Bij de Kattendans zijn in het nieuwe theaterseizoen vrijwel alle jeugdtheatervoorstellingen gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Wij vinden het belangrijk kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met cultuur en theater zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle leeftijden. Theater biedt kinderen niet alleen plezier en vermaak, maar ook een waardevolle leerervaring. Daarnaast willen we iets betekenen voor ons publiek in een tijd waarin de prijzen alsmaar stijgen. Op deze manier kun je met het hele gezin blijven genieten van theater. Dus waar wacht je nog op?

Duik met ons mee in de wondere wereld van het theater en bemachtig kaarten voor het hele gezin!

TERECHT

door Het Houten Huis

Bruisend multidisciplinair jeugdtheater over gevangen levens door Het Houten Huis, Wabi Sabi Theater en Stichting Herstel & Terugkeer.

In een kerk bevindt zich een absurde rechtbank. Hier worstelen rechters, verdachten, slachtoffers en experts om hun menselijkheid te behouden. Rituelen en regels moeten orde scheppen in de chaos. Ondertussen ziet het publiek het onderscheid tussen de betrokkenen steeds verder vervagen…

‘TERECHT’ is een eigenzinnige mix van dans, livemuziek en tekst. Een voorstelling gebaseerd op moedige, tragische en hoopgevende verhalen van mensen die zoeken naar een manier om wat kapot is, nieuwe waarde te geven. do 17 okt ‘24 ◆ 19.30u ◆ € 18,- ◆ theaterzaal

Ruimtereis door Het Laagland

Ruimtereis is een door pers en publiek bejubelde voorstelling. Een verbluffende ‘houtje-touwtje kleuter-sciencefiction’ voor iedereen die nog weet, óf juist vergeten is, hoeveel durf er nodig is om in slaap te vallen.

Bedtijd: tandenpoetsen, verhaaltje lezen en een laatste kus. En dan… gaat het licht uit. Welke avonturen wachten op je in de dromen van vannacht? In ‘Ruimtereis’ laten twee astronautjes in spé hun fantasie sneller reizen dan het licht. De slaapkamer ontpopt zich tot een spectaculair lanceringsplatform. De ruimtereizigers maken zich klaar voor de lift off. De één vol hoop, de ander met knikkende knieën. Mag het licht aan blijven? Kan dat in de ruimte? Hoe hoog kun je eigenlijk het heelal in? En wat als het fout gaat? Drie, twee, één… daar gaan ze!

za 19 okt ‘24 ◆ 14.30u € 14,- ◆ theaterzaal

Vreemd Ding door HNTjong & Martha!tentatief

‘Vreemd Ding’ is een muzikale en fantasierijke voorstelling die zich afspeelt in een bijzonder universum vol regels en rituelen. Tot het moment dat alles ineens verandert. Hoe ervaar je een wereld die opeens vreemd aanvoelt? Geïnspireerd op de prentenboeken van Oscar-winnaar en graphic novel-schrijver Shaun Tan.

wo 13 nov ‘24 ◆ 15.00u ◆ € 18,- ◆ theaterzaal

Sara’s Mysteries De

Theatervoorstelling

Sara de Monchy komt naar het theater met haar populaire podcast! Samen met het publiek lost ze een nieuw mysterie op. De 11-jarige Sammy wil weten: wie is het 120-jaar oude vrouwtje uit het verlaten geboortedorp van zijn moeder? Is ze een heks zoals sommigen fluisteren? Of toch een bijzonder kruidenvrouwtje dat zieke mensen kan genezen? En waarom is het dorp eigenlijk verlaten? Waarom verliet zijn moeder het dorp?

Tijdens deze voorstelling ga jij mee op roadtrip naar Marokko en help je Sara om Sammy’s mysterie te ontrafelen. Sammy hoopt antwoorden te krijgen op zijn vragen en meer te weten te komen over het vrouwtje, oude tradities en het verlaten dorp.

wo 23 okt ‘24 ◆ 14.30u ◆ € 18,- ◆ theaterzaal

14+
6+ 6+ 4+ Kattendanskrant seizoen 24/25 23
Glerum
Nichon
Glerum Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong Nichon Glerum
Nichon

Pepernotenpret

door Dirk Scheele

In deze vrolijke en muzikale voorstelling viert Dirk Scheele het Sinterklaasfeest samen met alle hulppieten en Sinterklazen in de zaal. Dirk zingt daarbij veel bekende en nieuwe Sinterklaasliedjes.

Vergezeld door zangpieten gaan we swingen op ‘Zie ginds komt de stoomboot’, wiegen bij ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ en in het Spaans tellen bij ‘Pepernotenpret’. Dirk zet natuurlijk zijn schoen en samen met de kinderen zingt hij uit volle borst ‘Sinterklaas kapoentje’. Als we mooi en hard genoeg zingen, komt Sinterklaas misschien ook nog wel een deuntje meespelen…

Kom verkleed als hulppiet of hulpsint en dan maken we er samen één groot feest van! wo 4 dec ‘24 ◆ 15.00u ◆ € 17,50 ◆ theaterzaal

Het zonnetje in huis

door Theatergroep Oortwolk

Ze wonen pal naast elkaar en toch is er een groot verschil tussen de twee buren Iggy en Meneer Snor. Bij Iggy schijnt altijd de zon en bij Meneer Snor hangt doorgaans een donkere wolk boven zijn huis. De twee komen elkaar om de haverklap tegen, dat moet een keer botsen. Maar als het noodlot toeslaat ontdekken de twee dat ze misschien moeilijk mét, maar al helemaal niet zonder elkaar kunnen. Zorgen zonnestralen en een regenbui immers samen niet voor de mooiste regenboog? Een hartverwarmende familievoorstelling over blijdschap die je onmogelijk onpartijdig achterlaat. wo 11 dec ‘24 ◆ 14.00u ◆ € 14,- ◆ theaterzaal

KidsPop & Monique Smit

Op reis met KidsPop

Na het succes van de eerste KidsPop theatershow ‘Één groot feest!’ zijn Monique en haar KidsToppers terug met een show vol met muziek, dans, vrolijkheid en gezelligheid. Monique neemt de kinderen met al haar enthousiasme mee op een muzikale tocht langs alles dat van op vakantie gaan een feestje maakt. Van reizen met de trein, het vliegtuig of de boot tot zwemmen en zandkastelen bouwen op het strand en lekker mogen doen wat je wil. Uiteraard mag de enige echte Minidisco ook tijdens deze vakantie niet ontbreken.

De nieuwe show zit boordevol nieuwe liedjes en een aantal echte KidsPop-klassiekers!

zo 12 jan ‘25 ◆ 14.30u ◆ € 17,50 ◆ theaterzaal

Pinokkio

door Gesneden Koek

Ga mee op Pinokkio’s avontuur dwars door Italië in de eigenzinnige bewerking door Gesneden Koek van het klassieke sprookje uit 1883. Met absurdistische karakters, fantasierijke vertellingen én boordevol humor. Een mooie kindervoorstelling over deugen en opgroeien.

zo 26 jan ‘25 ◆ 14.00u ◆ € 14,50 ◆ theaterzaal

D O E M E E M E T M E O N S T A G E K o m b ij o n s o p h e t p o d u m b j M e O n S ta g e , d e m u s ic a ls c h o o l v o o r ie d e re e n v a n a f z e s ja a r ! E e n h e e l s e iz o e n la n g w e rk je a a n z a n g , d a n s e n to n e e E n h e t h o o g te p u n t ? O n z e s p e c ta c u la ire v o o rs te ll n g in d e K a tte n d a n s ! B i M e O n S ta g e d ra a it h e t o m p le z ie r Ie d e re e n is w e lk o m ! T ijd e n s o n z e le s s e n w e rk e n w e o o k s a m e n e n b o u w je z e fv e rtro u w e n o p D O E M E E E N O N T D E K J O U W T A L E N T ! V o o r m e e r in fo : W W W M E O N S T A G E N L
2+
2+ 6+ 24 Kattendanskrant seizoen 24/25 Marco Peters Jesse Hanssen Monique Smit
Eerland 4+
Wilbert

Roodkapje

door Het Kleine Theater

Na 388 jaar is Roodkapje het ineens beu. Altijd hetzelfde verhaal. Ze besluit het eens helemaal anders te doen. Ze kiest een ander pad, tot groot verdriet van de Wolf. Ze zwerft door het bos en komt allemaal vreemde, voor haar onbekende, sprookjesfiguren tegen. Ze raakt steeds verder van huis. Gaandeweg komt ze erachter dat ze de wolf mist, meer dan ze ooit had kunnen denken…

zo 16 feb ‘25 ◆ 15.00u ◆ € 14,- ◆ theaterzaal

Toneelschap Beumer & Drost

PLAN B

‘PLAN B**’ is de nieuwe ingenieuze filmtheaterproductie van Beumer & Drost. Na een grondige, medische keuring en een uitputtende training wordt een moedig proefpersoon afgeleverd bij een eenzame boshut. Het is de plek waar de vrijwilliger een bijdrage zal leveren om de wereld te behoeden voor een catastrofe. Huis en haard verliet hij om hier de laatste fase in te gaan van een bijzondere gedaanteverwisseling. Hij zal er zijn menselijkheid inruilen voor een nieuw bestaan als bij. Een onomkeerbaar proces.

Peter Drost speelt de held die langzaam maar zeker de metamorfose naar werkbij zal ondergaan, want gewérkt moet er worden. Onvermijdelijk. De tijd dringt. Spoedig zal de kwispeldans aanvangen.

za 29 mrt ‘25 ◆ 15.00u € 18,50 ◆ theaterzaal

Bing

Bing’s dagje uit

Na het grote succes van de eerste theatershow komen Bing, Sula, Flop, Pando en Coco opnieuw naar het theater met een nieuwe grappige, interactieve en muzikale voorstelling.

Bing en zijn vriendjes vieren ‘Leuke Dingen Dag’. Ze besluiten een vlieger te maken, maar Bing laat per ongeluk de vlieger los. Dan moeten ze samen met Flop iets nieuws bedenken. Ze besluiten met de bus naar het strand te gaan. Dat is de start van een vrolijk avontuur waar het nodige mis gaat, maar natuurlijk alles weer goed komt. zo 9 feb ‘25 ◆ 14.00u & 16.00u ◆ € 21,50 ◆ theaterzaal

Alleen maar lieve jongens door HNTjong

Juf Roos

Een partijtje voor Gijs

Na het grote succes van vorig jaar komt de theatershow van Juf Roos dit jaar naar nog meer theaters. De voorstelling heet ‘Een partijtje voor Gijs’. Nederlands meest populaire Juf maakt een nieuw avontuur mee samen met Gijs. Het avontuur begint bij de molen van Juf Roos. Juf Roos organiseert een partijtje op de kinderboerderij, maar eenmaal daar aangekomen loopt het allemaal toch anders dan Juf Roos had bedacht. Het partijtje eindigt op de open plek in een prachtig bos.

zo 16 mrt ‘25 ◆ 14.00u & 16.00u € 21,50 ◆ theaterzaal

‘Alleen maar lieve jongens’ is een fantasierijke voorstelling vol stoere jongens en zachte mannelijkheid. Hoe hoor je, je eigenlijk te gedragen als jongen? In deze muzikale wereld gaat Zeno samen met zijn vaders op zoek naar een moeder. Allerlei moederfiguren, vaders en zoons passeren vol humor de revue.

wo 9 apr ‘25 ◆ 15.00u ◆ € 18,- ◆ theaterzaal

André het astronautje door

Klein Amsterdam Producties

Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte? In ‘André het astronautje’ onderzoekt een kleine jongen deze vragen vanachter zijn computer. Met behulp van het internet leert hij alles wat hij moet weten over de ruimte en bereidt hij zich voor op zijn reis naar de maan. Hij is druk in de weer op aardbol.com. Hij zoekt en klikt en het ene na het andere pakket wordt bezorgd. Uit één doos haalt hij de aarde, uit een volgende de loeihete zon. Het zonnestelsel ontstaat in vloeiende bewegingen ondersteund door prachtige muziek. De jongen bouwt en repareert en zo reist hij uiteindelijk met een zelfgebouwde raket naar de maan. Eenmaal op de maan gaat hij op onderzoek en doet hij een bijzondere ontdekking.

De voorstelling is een theatrale vertaling van André Kuipers’ boek ‘André het astronautje’.

zo 11 mei ‘25 ◆ 15.00u ◆ € 12,50 ◆ theaterzaal

Kattendanskrant seizoen 24/25 25
1+
3+
4+ 8+
2+
8+ Floyd Koster Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong Paco Vink

uit de regio

Helder Theater

Interactieve voorstelling over dementie

Theater Helder speelt een voorstelling over het thema dementie. Op zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor Alzheimer en dementie. De werkgroep

Dementie Vriendelijk Bergeijk organiseert in deze week een theatervoorstelling. Wat is dementie? Hoe ga je ermee om als iemand in jouw omgeving dementie heeft? Helder Theater zoomt met diverse scènes in op dit thema. Tussendoor komen er lokale professionals aan het woord. Deze voorstelling is voor iedereen die meer wil weten over dementie.

di 17 sept ‘24 ◆ 20.00u ◆ € 5,- ◆ theaterzaal

Gemengd Koor d’Eyckelbergh

Gemengd Koor d’Eyckelbergh pakt uit

Gemengd Koor d’Eyckelbergh bestaat dit jaar 65 jaar. Dat wordt natuurlijk groots gevierd met diverse optredens in de afgelopen maanden en nu het slotspektakel! Om zo veel mogelijk belangstellenden uit Bergeijk en omgeving de kans te geven dit spektakel bij te wonen, worden er twee concerten gegeven. Kosten noch moeite zijn gespaard om het podium van de Kattendans om te toveren in een Tuschinsky-achtige foyer. Verschillende bekende en (nog) minder bekende artiesten uit de omgeving komen tijdens deze concerten langs om hun muzikale felicitaties aan het jubilerende koor ten gehore te brengen. Je bent van harte welkom om daarvan mee te genieten met mooie opera-, operette-, en musicalmelodieën.

zo 29 sept ‘24 ◆ 20.15u ◆ € 12,50 ◆ theaterzaal zo 6 okt ‘24 ◆ 14.15u ◆ € 12,50 ◆ theaterzaal

Riethovens Harmonie Corps

Slagwerkfestivals

Op 25 en 26 oktober organiseert het Riethovens Harmonie Corps (RHC) het ‘Kempisch Slagwerkfestival’ en ‘Sla Je Slag Cup’. We bieden met deze gejureerde festivals opnieuw het podium aan melodische en niet-melodische slagwerk-/ percussiegroepen. Naast de slagwerkgroep van het RHC zijn er diverse andere deelnemers, waarbij de samenstelling van de groep bestaat uit (jong) volwassen muzikanten. De festivals zijn toegankelijk voor alle divisies. We hebben twee landelijk erkende juryleden bereid gevonden om te zorgen voor de beoordelingen. Kom met hen luisteren hoe de slagwerkgroepen het er vanaf brengen! Er is voor beide dagen vrije inloop in het gebouw waardoor er geen kaarten gereserveerd hoeven te worden. Meer informatie vind je op de website.

vr 25 okt ‘24

18.00u ◆ gratis

Stichting De Adriaan

Muziekwedstrijd ‘De Adriaan’

Graag nodigen wij je uit voor een middag muziek met een focus op het stimuleren van jong, muzikaal talent.

Reeds voor de 16e maal zullen zeven muziekgezelschappen uit de regio, ieder met hun eigen jeugdige solist(e), strijden om de bronzen trompetspeler ‘De Adriaan’. Deze tweejaarlijkse muziekwedstrijd en het bronzen beeld zijn vernoemd naar de grondlegger van ‘De Adriaan’, de heer Adriaan Sweegers.

Ieder muziekgezelschap brengt muziek ten gehore, beginnend met een inspeelwerk, gevolgd door het wedstrijdnummer en aansluitend muziek naar keuze. Het wedstrijdwerk wordt gejureerd door KNMOerkende juryleden. De best beoordeelde solist(e) wint het felbegeerde bronzen beeld. Je bent van harte welkom, entree is gratis en het is niet nodig om een kaartje te reserveren.

zo 27 okt ‘24 ◆ 12.00u ◆ gratis ◆ theaterzaal

Koninklijke Harmonie Echo der Kempen

Music Night

Weet je het nog? In 2022 heeft Koninklijke Harmonie Echo der Kempen samen met zangers en een combo prachtige swingende concerten gegeven met jazzy- en popmuziek. Ook dit jaar zal Frank Steeghs een swingend harmonieorkest dirigeren en laten we je weer de ritmes voelen van heerlijke jazzy- en popmuziek samen met zangers en een koor. Laat je verrassen door wat de harmonie nog meer voor je in petto heeft. Binnenkort volgt meer informatie en zal de kaartverkoop starten.

za 9 nov ‘24 ◆ 20.00u ◆ theaterzaal zo 10 nov ‘24 ◆ 15.00u & 19.00u ◆ theaterzaal

‘t Abele Spel

Alarmfase 1 met golfballetjes

Toneelvereniging ’t Abele Spel speelt dit jaar ‘Alarmfase 1 met golfballetjes’ geschreven door Jos Schepers. Een blijspel met de nodige hilariteit en onverwachte uitkomsten. Je bent van harte uitgenodigd voor een gezellig en ontspannen avondje toneel, zoals je van ’t Abele Spel gewend bent.

vr 22 nov ‘24 ◆ 20.00u ◆ € 10,- ◆ theaterzaal za 23 nov ‘24 ◆ 20.00u ◆ € 10,- ◆ theaterzaal zo 24 nov ‘24 ◆ 14.00u ◆ € 10,- ◆ theaterzaal

26 Kattendanskrant seizoen 24/25
◆ theaterzaal za 26 okt ‘24 ◆ 10.00u ◆ gratis ◆ theaterzaal

Accordeonvereniging

De Lustige Klanken

Top2000 Live Experience

Het is bijna niet meer weg te denken: de Top2000. Jaarlijks worden van kerst tot oudjaarsavond ‘s werelds beste nummers gedeeld met Nederland via de radio. Dit evenement heeft vele volgers en is een inspiratiebron voor muzikanten door het hele land, zo ook voor Accordeonvereniging De Lustige Klanken! Al onze orkesten laten de Top2000 tot leven komen. We zorgen voor een echte live-experience met de nodige interactie. Tijdens het spelen komt het Top2000 café tot leven en mag er natuurlijk meegezongen worden. Deze experience wil je zeker niet missen, zien we jou ook?

za 14 dec ‘24 ◆ 20.00u ◆ € 15,- ◆ theaterzaal zo 15 dec ‘24 ◆ 14.00u ◆ € 15,- ◆ theaterzaal

Koninklijke Harmonie

Echo der Kempen

Voorjaarsconcert

De inhoud van dit concert is nog een verrassing. Houd de website en de social media kanalen van Koninklijke Harmonie Echo der Kempen de komende tijd in de gaten voor meer informatie. Wat vast staat is dat het een concert wordt waarbij je weer kan genieten van de prachtige klanken van het orkest. Binnenkort volgt meer informatie en zal de kaartverkoop starten.

za 12 apr ‘25 ◆ 20.00u ◆ theaterzaal zo 13 apr ‘25 ◆ 14.30u ◆ theaterzaal

Zanggroep PurSang

Modern Talking

In de huidige tijd maken we steeds meer gebruik van Artificial Intelligence (AI). Zo ook zanggroep PurSang! In deze show neemt PurSang jou mee in de wereld van ‘Chat-GPT’. Alhoewel PurSang probeert om je met deze ‘slimme software’ mee te nemen in hun muziek, zul je merken dat dat niet altijd van een leien dakje gaat. Kan AI met ons meedenken of neemt het ons denken over? Je zult het ervaren tijdens deze muzikale show (ook geschikt voor digibeten).

za 19 apr ‘25 ◆ 20.00u ◆

Slagwerkgroep Echo der Kempen & bands

Riffs & Rhythm - Live

‘Riffs & Rhythm - Live’ is een avond vol spectaculaire muziek waar een muzikale strijd tussen diverse bands en slagwerk zal plaatsvinden. Medleys, pareltjes, kneiterhits en oude klassiekers vanaf de 60’s tot nu zullen in deze avond te horen zijn en tot in de latere uurtjes naklinken.

Hou jij van festivals, livemuziek, Old School Rock, bier en een hoop plezier? Kom dan zeker naar deze avond vol bekende nummers omringd door percussie!

Binnenkort zal de kaartverkoop voor deze voorstelling starten.

za 14 jun ‘25 ◆ theaterzaal

C’è Ancora Domani 29 oktober

13.30u ◆ € 5,-

The Promised Land 26 november

13.30u ◆ € 5,-

Àma Gloria 17 december

13.30u ◆ € 5,-

El Eco 28 januari

13.30u ◆ € 5,-

La Chimera 18 maart

13.30u ◆ € 5,-

Juniper 22 oktober

13.30u ◆ € 5,-

The Old Oak 12 november

13.30u ◆ € 5,-

The Holdovers 3 december

13.30u ◆ € 5,-

Simple comme Sylvain 14 januari

13.30u ◆ € 5,-

Songs of Earth 18 februari

13.30u ◆ € 5,-

Verrassingsfilm 1 april

13.30u ◆ € 5,-

Kattendanskrant seizoen 24/25 27 dinsdagmiddagfilms
€ 14,50 ◆ theaterzaal zo 20 apr ‘25 ◆ 14.30u ◆ € 14,50 ◆ theaterzaal

JongBelegen

Een nieuw

Bergeijks gezelschap

Over smaak valt te twisten! Kies je voor jong; zacht en romig of voor belegen; kruidig en gerijpt?

Het nieuwe Bergeijkse gezelschap JongBelegen is rijp om naar ons theater te komen. Met verrassende sketches, typetjes en muziek prikkelt dit streekproduct op geheel eigen wijze al jullie zintuigen. Wil jij 2025 smaakvol van start gaan? Ontdek JongBelegen tijdens deze avondvolle theatershow, die je gezien moet hebben.

Zien we jou 3 & 4 januari in de Kattendans?

Wij zijn trots op WONKA, een samenwerking tussen de theaters uit de Brainportregio waarbinnen we ervaringen delen en leren van elkaar op het gebied van onder meer techniek, marketing en programmering. We zetten samen stappen om onze podia toegankelijker te maken. We vinden elkaar in overkoepelende thema’s als inclusiviteit, internationalisering en educatie. Door samen te werken, creëren we meer impact en kunnen we meer betekenen voor de Brainportregio; ons werkgebied.

Lisa Ostermann

19 sept ‘24 ◆ 20.15u pagina 2 Ruimtereis 19 okt ‘24 ◆ 14.30u pagina 23 2

Zien we jou volgend seizoen weer? Bestel

Laten we samen aftellen naar een nieuw seizoen vol magie, emotie en onvergetelijke momenten in ons theater. We kijken ernaar uit om onze trouwe theaterbezoekers weer te mogen verwelkomen en nieuwe gezichten te begroeten bij onze voorstellingen.

Voordat we ons onderdompelen in het nieuwe theaterseizoen, wensen we je een fantastische zomer toe. Geniet van het zonnetje, de vrije tijd en de gezellige momenten met vrienden en familie. Tot ziens in ons theater!

kattendans.nl!
nu je kaarten via
Telefoon
E-mail
Eerselsedijk 4 5571 CM Bergeijk Wijzigingen voorbehouden Meer informatie en het actuele programma: kattendans.nl
0497-571318
info@kattendans.nl Adres
The
3 Hamlet
mei ‘25 ◆
pagina 21 Kommil
5 tips van de Kattendans Ook te zien in de Kattendans
1
Niek & Guy 6 feb ‘25 ◆ 20.15u pagina 12
Bentleys 8 feb ‘25 ◆ 20.15u pagina 12 4
3
20.15u
Foo 15 mei ‘25 ◆ 20.15u pagina 21 6
www.wonkapodia.nl

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.