Brochure Gastvrij Didam

Page 1

Gastvrij

DIDAM

De Didamse winkeliers en horecagelegenheden heten u graag van harte welkom in hun Gastvrije centrum. In deze brochure leest u wat Didam te bieden heeft. Komt u gezellig bij ons aan? Parkeren kan gratis en voor de deur!


2

Inhoudsopgave / Colofon

3

Voorwoord van de burgemeester

4-5 Horeca is er nu voor alle generaties 6

‘t Eethuys, De Eetkamer

7

Gasterij De Harmonie, Lekkers

8

De oudste overdekte weekmarkt van Nederland

9 IJs&More, Burgers van Diem, Gunes

14

Toerisme / Westernboerderij De Baerle

15

Ros Schoenen, Shoeby, Twist Store

16-17 Bij Kampioensbakker Paul Berntsen is de graancirkel rond 18-19 Agenda / Plattegrond 20

Slagerij Gerritsen, Bakkerij Seegers, De Goudreinet,

21

Natuurwinkel, Van de Kaasboer

12

Ans Koster, Hebbes, JK Authentic

22-23 Echte schoonheid zit van binnen, dat gezegde is er niets voor niets! 24 Hair&Beauty Sherry, Decom, Scheerder Intercoiffure

13

Juwelier Bolder, Trendy4You

25

10-11 Hoe modebewust is de Didammer?

26

Schuttersfeest / Didam op Stelten

27 Needles Tattoo, Schoenmakerij Ruud van Veenendaal, Berna-Moda 28-29 Comfortabel en zorgeloos op de fiets 30

Elfrink Beeld en Geluid, LEUK voor jou en mij

31

Bloemenhuis Anemoon, ‘t Brillehuus, Etos

32-33 Wandelen door historisch Didam 34-35 Index 36

Groetjes uut Diem

Buddy’s Place, Colors@Home

Colofon DEZE BROCHURE IS EEN UITGAVE VAN STICHTING ONDERNEMERSFONDS GASTVRIJ DIDAM De Stichting Ondernemersfonds Gastvrij Didam behartigt belangen van deelnemende winkeliers en ondernemers in Didam. Door samenwerking te stimuleren en activiteiten te organiseren wil de stichting Didam aantrekkelijk maken voor het winkelend publiek.Gastvrij Didam organiseert activiteiten in het belang van de consument en de aangesloten winkeliers en ondernemers, zoals de Sinterklaasintocht en de Kerstmarkt in het centrum. Initiatieven als Didam op Stelten krijgen hulp bij de organisatie van een jaarlijks terugkerend groot evenement in het centrum van Didam, waarbij ook de lokale sport en cultuur op de kaart wordt gezet.

Op de website www.gastvrijdidam.nl vindt u de aangesloten ondernemers en houden we u op de hoogte van evenementen die in Didam georganiseerd worden. Via onze Facebookpagina Gastvrij Didam houden we u op de hoogte van het laatste nieuws over winkelen in Didam, leuke acties en activiteiten van de ondernemers die bij ons zijn aangesloten. Oplage: 4000 Teksten: Tekst&Co Montferland www.tekstenco.info Foto’s: Fotostudio Dies Goorman www.diesgoorman.nl Ontwerp: Reclamebureau Maakmeesters www.maakmeesters.nl Druk:

Rozijn Repro www.rozijnrepro.nl


Welkom in

Pagina

DIDAM MONTFERLAND HEEFT VEEL GOEDS TE BIEDEN VOOR INWONERS, BEDRIJVEN EN TOERISTEN. DE PRACHTIGE NATUUR MET WEIDES, HEUVELS EN BOSSEN BIEDT VOLOP GELEGENHEID OM TE FIETSEN EN TE WANDELEN. BEZOEK EEN VAN DE VELE EVENEMENTEN, HET CARNAVAL OF HET TRADITIONELE SCHUTTERSFEEST. GENIET VAN DE HISTORIE VAN HET STADJE ‘S-HEERENBERG, GA WATERSPORTEN IN STROOMBROEK EN KOM GEZELLIG WINKELEN IN DIDAM. Deze brochure geeft u een beeld van het brede aanbod van winkels en horecagelegenheden in Didam. Als grootste kern in de gemeente Montferland biedt Didam van oudsher een gevarieerd aanbod aan winkels. Voor iedere smaak en elke portemonnee is er keus. U vindt in Didam naast de bekende winkelketens ook veel eigen winkels, waaronder luxe speciaalzaken. Voor een dagtripje of langer verblijf in de regio is Didam aan te bevelen als onderdeel van uw programma. En Didam is vanuit de wijde regio goed bereikbaar. Niet voor niets ontdekken ook steeds meer mensen de voordelen van wonen in Didam. Per trein, buurtbus of fiets bent u zo in Didam. En komt u met de auto..... u kunt hier nog gewoon gratis parkeren.

3

Vanaf januari 2017 ben ik de trotse burgemeester van de gemeente Montferland. Ik heb hier dezelfde hartelijke ontvangst gekregen die u ook zult ervaren. Denk bijvoorbeeld aan de mooie sfeer in de horeca. In de winkels wordt de tijd genomen voor een praatje, maar u kunt natuurlijk ook snel uw boodschappen doen. Onze ambachtelijke winkels leveren kwaliteit, waarvoor mensen uit de hele regio naar Didam komen. Sommige speciaalzaken trekken zelfs een landelijk publiek. En altijd krijgt u hier ouderwetse service van moderne winkeliers. Didam bruist van de evenementen en activiteiten. In ieder seizoen vindt u vast iets van uw gading. Bijvoorbeeld het Carnaval in februari en Didam op Stelten in juni. In deze brochure vindt u op pagina 19 een overzicht van de activiteiten die dit jaar plaatsvinden. Er wordt twee keer per jaar kermis gevierd en dit jaar vindt op 22 en 23 juli het traditionele Schuttersfeest plaats. Een prachtig en uniek schouwspel. Didam is met maar liefst 7 schutterijen niet voor niets Schuttersgemeente van Nederland. Het is de moeite waard om een van deze dagen de traditionele schuttersbogenroute te fietsen. U zult daarvan genieten, zoals ik ook heb gedaan. Graag tot ziens in Didam!

PETER DE BAAT Burgemeester van MontferlandOntmoetingsplaats

Pagina

JAN&JAN HORECA IS ER NU VOOR ALLE GENERATIES Een eeuw geleden dronken mensen thuis nauwelijks alcohol. Voor een borreltje gingen de mannen naar een café en de vrouwen dronken tijdens evenementen als de kermis misschien een citroentje met suiker of lepelden een advocaatje. Café’s vestigden zich rondom de kerk, dat was gemakkelijk met begrafenissen en trouwerijen en ook na de mis had men wel een drankje verdiend. In Didam kwamen er na de oorlog verschillende danslocaties, bijvoorbeeld op de plaats waar nu de Supercoop is gevestigd en op de bovenverdieping van het pand van Ditters Franssen Makelaars. Gasterij De Harmonie en Jan&Jan hebben nog steeds zalen waar gefeest kan worden. Carnaval, kermis, schuttersfeest, af en toe een ouderwetse dansavond en natuurlijk bruiloften. Het etablissement aan het Lieve Vrouweplein in Didam droeg jarenlang de naam het Zwijnshoofd. Toen de familie Gesthuizen in 2006 besloot het café-zalencentrum uit te baten, ging het roer radicaal om. De barkrukken verdwenen. Stamgasten waren nog wel welkom, maar konden aan een tafeltje plaatsnemen. Het kon niet de bedoeling zijn dat gasten zich ongemakkelijk voelden omdat een stuk of tien mannen zich omdraaiden om te kijken wie er binnenkwam. Geerte Gesthuizen vertelt dat het best spannend was om een heel nieuw concept in Didam op te zetten: “We dachten wie komt hier nou doordeweeks koffie drinken en hebben mensen er wel belangstelling voor om hier te komen lunchen?” Dat kun je je nu niet meer voorstellen.

De orginele Jannen

Jan&Jan is van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laatst een ontmoetingsplaats voor alle generaties. Jonge moeders met hun baby’s en alleenstaande oudere dames komen gezellig koffie drinken. Fietsers en wandelaars, die vroeg op pad gaan, weten Jan&Jan te vinden voor een eerste stop. Zakenmensen treffen elkaar voor een werkontbijtje en als er weer eens een spraakmakende band in de zaal optreedt, hangt jong en oud er met de benen uit. Tot 2006 gebeurde het in Didam maar weinig dat mensen een terrasje pakten. De mogelijkheden daarvoor waren beperkt. Nu hebben de meeste horecagelegenheden in Didam een gezellig terras. Weet u dat Jan&Jan is genoemd naar de vaders van Geerte en Frank? Zij hielpen regelmatig mee bij De Plok, een van de andere bedrijven van de horecafamilie. Net voor het Zwijnshoofd werd gekocht, overleden de Jannen kort na elkaar. De nieuwe naam was snel bedacht. Lieve Vrouweplein 4, 6942 BP Didam www.janenjan.com

5


‘T EETHUYS

DE EETKAMER

LAAT U ZICH VERRASSEN MET EEN REISJE DOOR DE KEUKEN OF KIEST U LIEVER ZELF UW GERECHTJES?

DE NAAM ZEGT HET AL, BIJ DE EETKAMER GENIET U VAN EEN GOEDE MAALTIJD IN HUISELIJKE SFEER

Bij Desiree en Manfred kunt u genieten van de klassieke keuken met verrassende Franse tinten, wisselende seizoensgerechten of tapas, zoveel als u wilt. Tijdens een mooie zomeravond op het terras of anders binnen. ‘t Eethuys biedt de perfecte ambiance voor een romantisch diner, een gezellig etentje met vrienden of – voor een speciale gelegenheid – met een groep tot maximaal 50 personen.

Recht tegenover het station van Didam vindt u het nostalgische café-restaurant van Jan en Bernadette. Jan is de gastvrije kastelein van het gezellige bruine dorpscafé Uniek, waar je een kop koffie, een lekker biertje of wijntje kunt drinken. Er is altijd wel iemand die een praatje met je maakt, een potje wil biljarten, darten of kaarten. Kortom… altijd gezellig!

Op woensdag en donderdag kunt u voor € 25,- onbeperkt Bourgondische Tapas uut Diem eten (van vrijdag t/m dinsdag voor € 27,95). Vis, vlees en vegetarische gerechtjes. Soms traditioneel, soms net even anders.

Bernadette zwaait de scepter in het restaurant, waar kok Remco zijn smakelijke gerechten bereidt. Op donderdag, vrijdag, zaterdag én zondagavond kunt u hier vanaf 17.00 uur heerlijk eten. Er is een vaste menukaart en een variërend weekmenu. Bij mooi weer gaat de gezellige eettuin open.

Hoofdstraat 2, 6942 AT Didam www.heteethuys-didam.nl

Spoorstraat 31, 6942 EB Didam www.cafe-uniek.nl


GASTERIJ DE HARMONIE LEKKERS OP EEN VAN DE MOOISTE PLEKJES VAN DIDAM ONGEDWONGEN GENIETEN VAN GEZELLIGHEID EN ONBEGRENSDE GASTVRIJHEID

Pagina

7

OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN, AL DAT LEKKERS.

Al voor de oorlog was De Harmonie middelpunt van feestend Didam. Er was ooit een bioscoop en heel wat Didammers leerden er dansen. Tijdens de kermissen komen Didammers hier nog steeds samen.

Van luxe chocolade, bonbons, leuke cadeau-artikelen, koffie en thee tot overheerlijke, bekroonde Limburgse vlaaien; Lekkers is dé winkel in Didam voor uw lekkernijen. U vindt er een ruime keus aan dagverse vlaaien volgens traditioneel Limburgs recept, elke dag vers. Iets te vieren? Douwe maakt graag een persoonlijk cadeau dat past bij de gelegenheid.

Gastvrouw Ayten Kaplan heeft maar een doel en dat is dat ze het mensen graag naar de zin wil maken. Wil je iets eten, dan kookt Ayten wat je maar wilt. Dat kan een traditionele Nederlandse maaltijd zijn, maar eigenlijk moet u haar Turkse loempia’s en gehaktballetjes eens proeven. Aan de gezellige bar of op het ruime terras wordt u hartelijk ontvangen. Als u vooraf reserveert, kunt u hier ook met grote gezelschappen eten of een feest geven. Kerkstraat 2, 6941 AG Didam www.gasterijdeharmonie.nl

Kom naar Lekkers voor al dat lekkers en geniet op het terras of in de gezellige winkel van heerlijke koffiespecialiteiten of een lekker koel drankje met gebak. De kwaliteit van de producten, de ongedwongen sfeer en persoonlijke aandacht maken deze winkel uniek. Dat moet u echt proeven!

Lieve Vrouweplein 5B, 6942 BP Didam www.lekkers-didam.nl


DE MARKTHAL Een unieke plek!

DIDAM HEEFT DE

OUDSTE OVERDEKTE MARKTHAL IN NEDERLAND. ELKE VRIJDAG IS ER WEEKMARKT. Er zijn In Nederland twee overdekte markthallen waar nog een echte weekmarkt plaatsvindt. De uit 1951 daterende markthal in Didam is daarvan de oudste. Op de plaats waar vroeger varkens verhandeld werden, verkopen marktlieden nu elke vrijdag van 10.30 tot 17.30 uur verse producten zoals vis, kaas, groenten, bloemen en brood. U vindt er ook sieraden, snuisterijen en kleding. Aan de ‘biggenhandel’ kwam in 1974 een eind. De markthal wordt nu regelmatig gebruikt voor grote evenementen, rommelmarkten en dierenshows. Marktplein 3, 6942 AA Didam • www.markthaldidam.nl


IJS & MORE

BURGERS VAN DIEM GUNES

BIJ IJS & MORE PROEFT U AMBACHTELIJK ITALIAANS IJS MET EEN LOKAAL TINTJE.

DE NOSTALGISCHE DORPSKAMER MET EEN SOCIAAL EN MAATSCHAPPELIJK KARAKTER

Pagina

9

HET ULTIEME VAKANTIEGEVOEL OP EEN WARME ZOMERAVOND

Voor het ambachtelijke Italiaanse ijs dat Ronald en Brenda zelf maken en verkopen, rijdt, fietst of wandelt u graag een eindje om. Alle smaken ontwikkelen ze zelf en elke maand bedenken ze een nieuw ijsje. Daarvoor werken ze ook samen met lokale bedrijven. Zo kunt u het Hippe-koeien-ijsje eten, dat van melk van Didamse koeien wordt gemaakt. Bij Jan&Jan en Brinks Pannenkoeken staat het ijs van IJs & More op de dessertkaart. In de winkel kunt u ook zelfgemaakt chocolade en bonbons kopen, bijzonder geschikt als een origineel cadeau of relatiegeschenk. In het chocoladeatelier op de eerste verdieping worden ook workshops en kinderfeestjes gegeven.

In Meulenvelden kunt u overdag bij Burgers van Diem terecht voor een kopje koffie, lunch of borrel. ‘s Avonds en in de weekenden zijn er regelmatig activiteiten. Bijvoorbeeld concerten, bingo, beurzen of theatervoorstellingen. In de keuken en in de bediening werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met veel plezier en toewijding. Door het contact met gasten en het werken in een team, worden zij weerbaarder en zelfstandiger. Burgers van Diem heeft een uitgebreide lunchkaart en u kunt er reserveren voor grotere groepen, bijvoorbeeld als u wilt vergaderen, uw verjaardag of een ander feest wilt vieren. Bij mooi weer kunt u op het terras genieten van een hapje en een drankje.

De heerlijke geuren en smaken van de internationale keuken, de sfeervolle inrichting met Italiaanse en Turkse invloeden en natuurlijk de Turkse gastvrijheid van de hele familie Kandemir zorgen voor een ontspannen avondje uit. Bij Gunes kun je genieten van Italiaanse pizza’s en Turkse gerechten van de grill. Vlees of vis en ook voor de vegetariër maakt de keuken wat lekkers. Speciale wensen kun je altijd doorgeven en voor de kinderen zijn er aangepaste gerechten. Je krijgt hier altijd meer dan genoeg!

Oranjestraat 12, 6942 BD Didam www.ijsenmore.nl

Waverlo 14, 6942 RG Didam www.burgersvandiem.nl

Schoolstraat 8 , 6942 AK Didam www.restaurantgunes.nl

Afhalen en bezorgen in Didam, Loil of Nieuw-Dijk kan ook. Senioren en mindervaliden betalen daar niet voor. Ook dat is tekenend!Modewinkels

Pagina

11

GILSING&NIEK JANSEN HOE MODEBEWUST IS DE DIDAMMER? Frank Hageman van Gilsing Herenmode en Maryse Jansen van Niek Jansen zijn er duidelijk over. Didammers zijn, net als de meeste mensen in de regio, trendvolgers. Het hoort een beetje bij deze streek dat mensen de kat uit de boom kijken en dat doen ze dus ook op het gebied van mode. “Door internet komen onze klanten wel steeds vaker met gerichte wensen in de winkel. De laatste vijf jaar is dat echt wel anders geworden,” zegt Maryse. Frank ziet in zijn winkel dat mannen graag de mode dragen die hun vrouw leuk vindt. Het persoonlijke contact is in beide winkels een reden voor klanten om er steeds weer terug te komen. We zijn in Didam trots op Gilsing en Niek Jansen, twee prachtige modewinkels, waar klanten uit de wijde omgeving komen. Beide winkels verkopen de wat meer exclusieve merken. Maryse heeft veel modebewuste dames als klant, zij komen graag vroeg in het seizoen shoppen. In februari beginnen de shows met zomermode, bijvoorbeeld van het merk MarcCain. Bij Frank komt het seizoen wat later op gang, maar gaat ook langer door. Opa’s, vaders en zoons kopen er hun casual en wat meer geklede outfits. De gemiddelde tijd dat een klant bij Maryse in de winkel is, is een uur en drie kwartier. Frank moet er een beetje om lachen: “Bij Gilsing is dat heel anders, soms wordt bezoek zelfs vooraf telefonisch aangekondigd! Monique, Lorette en ik leggen dan vast het een en ander klaar. We weten de maten en kennen de smaak van onze klanten en binnen een half uur hebben ze alles voor het seizoen gekocht. Maryse vertelt dat haar klanten

vaak een favoriete verkoopster hebben. Niek Jansen biedt de mogelijkheid om een afspraak te maken met een personal shopper, dat kan zelfs buiten werktijden: “Voor dames met een eigen bedrijf bijvoorbeeld, die snel willen slagen. Wij hebben in ons systeem ook vastliggen wat de maten en favoriete merken van onze klanten zijn. We hangen dan setjes, compleet met accessoires klaar.” De zomermode is voor dames en heren kleurrijk en Frank en Maryse zien veel prints, bij dames bloemenprints. Er worden minder t-shirts gedragen en meer bloezen, bijvoorbeeld met een uitlopend mouwtje en open schouders. Die prints en uitlopende pijpen (flare pants) zie je ook bij broeken. Vrolijke lange jurken zijn ook een trend. Broekpakken en panterprints gaan het najaar bepalen. Mannen dragen deze zomer broeken met structuur en kleur en overhemden met prints. De stoffen zijn comfortabel, je ziet polo’s, overhemden en zelfs colberts van jersey. Het is materiaal waar je lekker in kunt bewegen. Groen is de favoriete kleur. Ook het komende najaar zullen we veel groen zien, in heel veel verschillende tinten, van bottle tot army green.

GILSING HERENMODE

NIEK JANSEN MODE

Spoorstraat 11, 6942 EA Didam www.gilsingherenmode.nl

Oranjestraat 1, 6 6942 BD Didam www.niekjansenmode.nl


ANS KOSTER

HEBBES

JK AUTHENTIC

VAN OOGSTRELENDE LINGERIE TOT COMFORTABELE NACHTKLEDING, OOK VOOR BIJZONDERE MATEN

GROTE EN KLEINE HEBBEDINGETJES, DIE JE VOOR JEZELF KOOPT OF ALS CADEAU VOOR EEN ANDER

BIJ JK AUTHENTIC BASIC STORES ZORGEN JEROEN EN ZIJN TEAM VOOR DE ULTIEME BELEVING IN JEANS & FASHION

Bij Ans Koster Bodyfashion vindt u lingerie en ondermode voor dames en heren in alle maten. Goed passend ondergoed zorgt ervoor dat uw kleding mooi zit en prettig draagt. In de zomer vindt u er een zeer uitgebreide collectie badmode en u kunt er terecht voor mooie en comfortabele huis- en nachtkleding met bijpassende duster of kamerjas.

De winkel Hebbes! doet z’n naam eer aan. Esther verkoopt er allerlei spulletjes die je graag wilt hebben. Ben je op zoek naar mooie accessoires of sieraden, snuffel dan eens rond. Je vindt hier originele spulletjes voor je interieur, bijzondere mode en grappige cadeautjes. Ook voor iemand die alles al heeft, vind je hier zeker iets om cadeau te doen.

Op ruim 200m2 verkoopt JK jeans, fashion, schoenen, tassen & accessoires van goede merken. JK staat voor betaalbare mode en een zeer uitgebreide jeanscollectie. Er is altijd lekkere koffie en het goed opgeleide personeel geeft de klanten met veel enthousiasme goed advies. Het is dan ook niet vreemd dat JK in de 18 jaar dat het bedrijf bestaat een enorme regiofunctie heeft gekregen.

We zijn in Didam trots op deze specialistische winkel, waar ook vrouwen die getroffen werden door borstkanker met protheses, bh’s en badkleding geholpen worden. U krijgt er altijd goed advies en persoonlijke begeleiding. Tot augustus vindt u de winkel aan de Kerkstraat 32A, daarna op onderstaand adres.

Zin in een avond met ouderwets gezellige gesprekken? Leg je mobieltjes en iPads een avondje weg en koop een Kletspot. Geniet van hilarische of juist diepzinnige gesprekken met deze pot vol Kletskaarten, waarop lachwekkende vragen en duivelse dilemma’s staan.

Oranjestraat 4, 6942 BD Didam www.anskoster.nl

Wilhelminastraat 27, 6942 BJ Didam FB: Hebbes Didam

Ook dit jaar zit JK boven op de trends. Voor vrouwen vindt u in de winkel kleding van o.a. Catwalk Junkie en Summum in prachtige zomerkleuren als oranje, goudgeel en bladgroen en voor mannen oranje, lichtgroen en zelfs roze van bijvoorbeeld Cast Iron en PME Legend.

Onder de Toren 4-6, 6942 AM Didam www.jkdidam.nl


JUWELIER BOLDER

TRENDY4YOU

SIERADEN EN HORLOGES WORDEN IN HET EIGEN ATELIER ONTWORPEN, GEMAAKT, AANGEPAST EN GEREPAREERD

TRENDY KINDERKLEDING VAN POPULAIRE MERKEN VOOR JONGENS EN MEISJES, VAN BABY TOT TIENER

Bij Juwelier Bolder koopt u sieraden, horloges, geboortegeschenken en trouwringen, zowel tijdloos als trendy. U vindt er een ruime voorraad van verschillende merken in alle prijsklassen. Als u echt iets bijzonders wilt, kunnen de professioneel opgeleide edelsmeden in het eigen atelier voor elk sieraad of trouwring ook een uniek ontwerp maken en vervaardigen.

De winkel van Bernardo hangt deze zomer vol met felle kleurtjes. Net als vorig jaar zijn de fluorescerende kleurtjes geel en oranje in de mode, dit jaar is er ook groen bijgekomen. Ook voor kinderen met een wat bleke teint is dat een prima kleur. En iedereen wil streepjes! Jurkjes, t-shirts en broeken, overal loopt een streepje door. De wat grotere kinderen kiezen zelf vaak wat meer ingetogen kleurtjes.

Bas Bolder nam het juweliersbedrijf in 1997 over van zijn vader Anton, die het bedrijf in 1962 begon. Met aandacht en tijd voor de klanten, eerlijke, persoonlijke adviezen en goede nazorg verwierf de familie Bolder in al die jaren een goede naam in Didam en verre omstreken.

Voor de bekende merken Quapi en B-nosy voor meisjes, Retour, Name It en Vingino voor jongens komen vaders en moeders uit de hele regio naar Didam. Vanaf babymaat 50 tot en met de tienermaat 176 heeft Trendy4you een ruime keus.

Hoofdstraat 8, 6942 AT Didam www.juwelierantonbolder.nl

Hoofdstraat 12, 6942 AT Didam www.trendy4you.nl

Pagina

13


DE WESTERNBOERDERIJ In recreatiegebied De Nevelhorst vindt u de Westernboerderij, het adres voor groepsuitjes. Alles onder één dak, leuke en uitdagende activiteiten als quadrijden, paintballen, countrygolf of een leuke scootertour. Er zijn verschillende kleine en grote sfeervolle ruimtes en zelfs een grote slechtweer accommodatie. Op zondagmiddagen kunt u er met uw gezin het familiearrangement boeken. Beleef alle westernactiviteiten, een tochtje met de huifkar, een ponyritje voor de kinderen en het speelfort. U sluit de middag af met een heerlijk, onbeperkt 4-gangen grillbuffet. Overnacht eens in een heuse 4-seizoenen tipi! Leuk en avontuurlijk voor een familie-, vrijgezellen- of personeelsweekend. Ook leuk voor een kinderslaapfeestje, in combinatie met activiteiten en een kampvuur. Het hele jaar door, de specialist op het gebied van groepsuitjes met talloze mogelijkheden voor een onvergetelijk bedrijfs- of familieuitje. Baarleweg 4, 6941 RD Didam • www.westernboerderij.nl

TOERISTISCH MONTFERLAND Het glooiende landschap van Montferland heeft veel te bieden. De prachtige bossen en uitgestrekte weilanden lenen zich uitstekend voor korte en lange wandel- en fietstochten. Onderweg zijn er tal van punten die een stop waard zijn. Montferland heeft verschillende recreatiegebieden. De Nevelhorst in Didam is een prima startpunt om te wandelen of fietsen. Er is een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk, in het bos en in de diverse recreatiegebieden staan met paaltjes wandelroutes aangegeven. Nieuw is de wandelroute Langs de Nevelhorst en door het Baerlebos. Deze route is gratis verkrijgbaar bij VVV Montferland. Voor een dagje zwemmen of watersporten kunt u naar Stroombroek in Braamt. In het stadje ‘s-Heerenberg zijn het historische kasteel en tal van andere historische gebouwen het bekijken waard. In diverse dorpen staan historische molens en in het Bergherbos vindt u loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog Vanaf de uitkijktoren in Stokkum heeft u uitzicht tot Duitsland. Als u liever een terrasje pakt, zijn daarvoor ook voldoende mogelijkheden.

St. Martinusmolen

De St. Martinusmolen in Didam is elke zaterdag van 9 tot 16 uur open voor bezoekers. Op afspraak kunt u er ook op andere tijden terecht. Molenaars geven uitleg over de historie en de werking van de molen. Meer informatie: martinusmolen.nl Wilt u meer informatie, kijk dan op de websites vvvmontferland.nl en montferlandonline.nl VVV Montferland vindt u in het atrium van zorgcentrum Meulenvelden - Waverlo 11, 6942 RG Didam en in Gouden Handen, Emmerikseweg 17, 7041 AV ’s-Heerenberg.


ROS SCHOENEN

SHOEBY

TWIST STORE

COMFORTSCHOENEN VOOR GEZONDE EN PROBLEEMVOETEN

VOOR HET HELE GEZIN EEN PERSOONLIJKE EN GEZELLIGE BELEVENIS

EEN TWIST VAN SECOND HAND, SECOND SEASON EN SUSTAINABLE DESIGN

Pagina

15

In de winkel van de familie Ros worden kwaliteitsschoenen verkocht van bekende merken, zoals Gabor, Rieker, Xsensible, Floris van Bommel en Mephisto. Het zijn modieuze, maar ook comfortabele schoenen. Met de kennis die er in huis is, worden mensen met probleemvoeten geholpen. Bijvoorbeeld door het aanmeten van op maat gemaakte steunzolen en elastische kousen of door pedicurebehandelingen. Ook voor orthopedische aanpassingen aan schoenen, kunt u bij Ros Schoenen terecht. Als u slecht ter been bent, komen we ook graag bij u thuis.

De winkel van Shoeby is zo ingericht dat u snel het hoekje vindt waar uw modestijl hangt. Gezinnen kunnen er samen shoppen, want er is een collectie voor kinderen, dames en heren van verschillende leeftijden. Er wordt tijd gemaakt voor persoonlijk shopadvies, met een lekker kopje koffie of thee erbij.

in 1999 het predicaat Hofleverancier.

Bij Shoeby kunnen kinderen en volwassenen ook hun eigen shopfeestje vieren. Hoe leuk is een kinderfeestje, waar kinderen in hun favoriete outfit op de catwalk verschijnen? En wat denkt u van een VIP-night met vriend(inn)en, compleet met visagie en haarstyling? En dat onder het genot van een hapje en drankje. Vraag filiaalleidster Sanne maar eens naar de mogelijkheden.

Oranjestraat 1a, 6942 BD Didam www.rosschoenen.nl

Wilhelminastraat 27, 6942 BJ Didam www.shoeby.nl

Leuk weetje: in 2017 nam Mart Ros als vierde generatie het roer over van zijn ouders. Het bedrijf is sinds 1899 in Didam gevestigd en kreeg

Als u graag kwalitatief mooie kleding koopt, maar daarvoor niet de volle prijs wilt betalen, moet u beslist eens in de winkel van Mary Welling rondsnuffelen. Er hangt o.a. tweedehands kleding van gerenommeerde merken voor iedere gelegenheid. Vaak te matchen met schoenen en accessoires. U kunt bij Twist Store ook uw weinig gedragen merkkleding inbrengen en laten verkopen. Naast Second Hand is Twist Store ook het adres voor Second Season, nieuwe kleding van vorig seizoen, en nieuwe duurzame producten. Mary heeft als missie bij te dragen aan het verduurzamen van kleding en design. Door Second Hand, Second Season en Sustainable Design een (tweede) kans te geven wordt bewust respect getoond voor het product, het milieu en de maker. Spoorstraat 4A, 6942 EC Didam FB: TWIST STOREKampioensbakker

Pagina

17

PAUL BERNTSEN BIJ KAMPIOENSBAKKER PAUL BERNTSEN IS DE GRAANCIRKEL ROND Toen Paul Berntsen op een mooie zomerdag door de Montferlandse bossen wandelde, fantaseerde hij over de smokkelaars die hier wellicht lange tijd geleden hun routes liepen. Hij liep onder de beukenbomen door, die het zonlicht met hun bladerdak filterden. Toen hij nog wat verder wandelde kwam hij uit bij de glooiende wijngaarden in Stokkum, vlak achter het kasteel in ‘s-Heerenberg, waar de druiven van Wijngoed Montferland groeien. En ineens kreeg de bakker een idee. Hij bedacht de Montferlandse Smokkelkoek. Een heerlijke kruidcake, met rozijntjes (als de druiven in de wijngaard), met hazelnoot, (als de beukennootjes uit het bos) en met goudkleurig gember als de verborgen schatten van smokkelaars uit vergane tijden. Paultje van de Bakker, zoals we hem in Didam noemen, heeft vaker zulke originele ideeën. Zo bedacht Paul het Achterkoekje, ofwel het Achterhoekse koekje in de vorm van… u raadt het al. Een erg lekker koekje, maar wat was daaraan nou zo Achterhoeks? Toen iemand dat aan Paul vroeg, dacht hij nog wat verder. Zo’n koekje moest gemaakt worden met meel uit de regio! Hij zocht contact met Christine van Kaasmakerij en Boerderij Köning. Samen werkten ze Pauls plannen om eigen graan te verbouwen verder uit. Een week later zaten de korrels al in de grond! In 2018 groeide de wintertarwe voor de tiende keer op Liemerse akkers. Zo’n 21000 kilo graan komt van de drie hectares. Dat graan wordt tot meel gemalen in Molen de Hoop in Oud Zevenaar. Paul maakt er het Liemers Volkorenbrood van. Maar ook in

alle andere volkoren broodsoorten die Paul in zijn winkel verkoopt, zit 10% Liemers meel.

De cirkel rond

Onze kampioensbakker heeft een vreselijke hekel aan verspilling. Het brood dat overblijft in de winkel wordt daarom binnen 24 uur gecomposteerd en gaat het land op. Uit onderzoek bleek bovendien dat de compost zoveel goede voedingsmiddelen bevat, dat het ook geschikt is als kippenvoer. Pluimveehouder Tomesen voert het aan zijn kippen. En de eieren die die kippen leggen, koopt Paul weer om ze in zijn producten te verwerken. En zo is de cirkel rond. Kerkstraat 36, 6941 AH Didam www.brood-shop.nl


zondag 3 juni

DIDAM OP STELTEN

Foto: Studio Dreef

Een gezellige dag uit voor jong en oud. Met een sfeermarkt, muziek, horeca, belevenispark en zeepkistenrace.

zondag 17 juni

(MODE)KOOPZONDAG

Ben je vergeten om een vaderdagcadeautje te kopen? Dan kan dat vandaag tussen 12 en 17 uur nog bij verschillende (mode)winkels in Didam. Neem vader gezellig mee shoppen! Wilt u weten welke winkels open zijn? Kijk dan op onze Facebookpagina Gastvrij Didam. zondag 22 juli

SCHUTTERSFEEST

Met zeven schutterijen is Didam ‘Schuttersgemeente van Nederland’. Vanaf 14 uur kunt u op het plein bij het voormalige gemeentehuis genieten van het traditionele defilé. Met hun koningsparen, muziek, (show)vendeliers, bielemannen en narren trekken de schutters langs. zondag 22 en maandag 23 juli

SCHUTTERSBOGENROUTE

Reeds vele jaren worden er in Didam schuttersbogen geplaatst ter ere van de koningen en schutterijen. Bewonder deze erebogen tijdens een fraaie fietsroute in een mooie omgeving.

maandag 23 juli

SCHUTTERSFEEST WEDSTRIJDEN - DEFILÉ

Op maandag begint het schuttersfeest traditioneel met een feestelijke mis in de Mariakerk aan het Lieve Vrouweplein in Didam. Daarna gaan alle schutterijen naar hun eigen terrein, waar schutters en ringrijders strijden om het koningschap. vrijdag 31 augustus

ZOMERFEEST

Een middag en avond met food, muziek en gezelligheid zaterdag 8 september

KINDERFEEST

Dit is een dag alleen voor kinderen. Artiesten zorgen voor vermaak, er staan overal springkussens en je kunt je laten schminken. zondag 18 november

INTOCHT SINT NICOLAAS

Sinterklaas bezoekt Didam en wordt met live muziek van Muziekvereniging De Club welkom geheten. Aanvang 15.30 uur (zaal open om 15.00 uur)

FB: Gastvrij Didam www.gastvrijdidam.nl


I KS

EN

RGS

ST R

EWE

N W. W

.

R.

F R IE S OL

CEULENKAMP WEG

LAND

EG WA LD W

G WE RS PE

ST IL LE

HE SC IN G S KO N

EG

W EG ARK

. EST R

ANS ST. J

64

G IL D

DEN

HAM

W EG

ERM ZUID

R A AT

EG

Keurvorstenheuvel

75

Beek

Korterbos Rijsberg

E LT E N

eg

ESW

WA LD KR EU

Z

EN ER WEG

EG

P-3

3 E-35

SEWE G Galgenberg

Bergherbos

SK

FE LD HAUS

N-335

76

Mus. boerderij Gildekaot Grafelijke Korenmolen De Rosmolen

G

l kw

SEWE

E W.

Zeddammerbos

BEEK

AER

DTS

G

SEW

Bergherbos

SEWE

Huis De Bijvanck

A N ST

HEM

ST R.

79

PEE

EG

LANGE

AN

IJK

ERW

N-815

LA

POLM ARN

BRAA

LAND

RAA T

P-1

EN

ED

ERG

44 ANT

Hettenheuvel

Klein Beekermark

Wolkenland

DSB

BOSK

G

RK

I SST

Me

BIN

EWE

Groot Beekermark

IJK

Leege Heide

TIN

MS CHE

BE

KHU

45

W EG

HOOG

KER

De Bijvanck

TEIN

W EG

19

EG

UT

TS

GW.

ERIK

H EI DE W

EG

HO

RD BRU

OBB

W EG

N W EG KO R E

HOL T TER M E IS

PSEW

EMSE

E

PA K O

63

AE

Huis Aerdt

O U DE R I J N

OT L

DOE

Loerbeek

RF

NDS

GRO

IN C H

DEW

SEW

DOET

G

AM

Heide

N-335

WE

GRO

Kilder

WE

4

Nieuw-Dijk

DID

Zetfouten onder voorbehoud. Copyright © 2016 Achterhoek Nieuws b.v. Deze kaart is met de grootst mogelijke zorg vervaardigd. De uitgever/producent van deze kaart is niet aansprakelijk voor schade in welke vorm dan ook, die het gevolg zou kunnen zijn van foutief vermelde of ontbrekende gegevens op deze kaart. Heeft u op- of aanmerkingen, dan kunt u een e-mail schrijven naar: info@achterhoeknieuws.nl

N-811

BR OE KS TR AA T

EG

SE

R.

A-18

ST R.

KWAR TIE RS ED

EW HE IS LA GS

GIL

W EG

N-812 BEEKSEWEG 34 Huize Babberich

Dichtere

Het Broek

AM

L EST

RAVEN STRAAT

Babberich

E

DD

E-35

EMS

ZE

SMAL

EG

DER

TO L

BOS STR .

Oud-Dijk MEL

Plakslag

23

. RW

HA AG HW

NCH

A-18 W EG

OO

KW EG

A-12

35

JK

Stille Wald

D EG

KE RK W IJ

2

W.

G WE NK VA BIE EG NSEW

Huis Sevenaer

KS E

F LU U

MEU RSW EG

D ‘T I

Plantage

W.

BEE

AM DID

N-815

EW EG

W EG

Montferland

ELEN

TST

20

W EH LS

PLANTAGE-ALLEE

EG

De H

T RAA

HL

Heidekant

Het Jagershuis

L ST

Keulse Slagen Plakslag

HEUV

RS

16

G

D R IE

HO

P

W ARK

WE

AT

R ST R

Holthuizen

ER

TRA

H U IZ E

W

R.

ES

H O LT

Gem. huis

NE ND GW. DE HO GE UR NB LLE KO

r

WE

Het Jagershuis

3

EG

SE

Meerenbroek

UW

ST E E NAK KER WEEMS T R A AT

KW

HEEGHS TRA AT

De Nevelhorst

mers museum

FUU

EG

OORT

N OUWE VAN R

IJ C W.

TATELAARWEG

E W. EMS

Didam

T DOE

IJN

K

V IN C W

T P. IENI

H

N-813

MM

NIE

LU

BAA RLE WEG

50

D ’C

EG

SEW

EM INCH

S

W.

GR OE NE ST

. SW

Greffelkamp

AVESAETWEG

Loil OMME

G

E VO G

Ambachtenmus.

NT

7

LSE

E NW

W EG

R IN GW

HA

N-813

IKA

M

WEH

. TSW PA L

RL

AT

BROEKH UIZERW EG

Wehl

10

HE

EG

STW ANHOR

LD

ERH

W. OF

EHLSE

B

OK

KEN

A ST R

G

LO I

E W.

A AT

W EG

ST R

AMPS

IJ C K

VEL

FRIESICKW.

FELK

DEW

HEU

ORSTW. KLOMPENH

8

OUDE MAATS ESTR.

GREF

SCHA

FOX

NI EU WE KE

RK W.

G

Struisvogelboerderij

Greffelkampse Broek

Kleindorp

Bernadette KE RK HO FW EG

5

BA

22

Huize Fatima

Nieuw-Wehl

EL

N

N-814

GR IND ST RA AT

EG RGSEW

.

PP

WEHLSE BEEK

EW EG

DR

KE

19

K EP PE LS

G

IN

ER

EW ET

DA MS

EN

U DOESB

SBU

DI

G ISW E

R. H

DOE

TRU

MG

SE W EG

BE EK SE WE

TR.

Z IJ D E S

PIERIKST RAAT

Liemers

BROEK

DIDAMSE LEIGRAAF

DIDAM 43

94

41

Pagina

WE HL SE DI

Fietsen in de omgeving van

EL D R IK


SLAGERIJ GERRITSEN

BAKKERIJ SEEGERS

DE GOUDREINET

VOOR DE AMBACHTELIJK GEMAAKTE WORST KOMEN MENSEN UIT DE HELE REGIO NAAR DIDAM

VOOR VERS GEBAKKEN BROOD, LEKKER BANKET EN EEN KOPJE KOFFIE GAAT U NAAR BAKKERIJ SEEGERS

DE GEZONDSTE EN LEKKERSTE GROENTE- EN FRUITWINKEL HAALT PRODUCTEN BIJ VOORKEUR UIT DE BUURT

Slagerij Pascal Gerritsen is beroemd om de worst. Fijne en grove verse worst, metworst en rookworst worden in eigen keuken gemaakt volgens ambachtelijk receptuur. Net als 90% van de vleeswaren, soepen en stamppotten. Het vlees komt van varkens en runderen die Nederland geboren en getogen zijn. Elke twee weken verschijnt er ook een nieuw product in de winkel. Soms tijdelijk, maar als klanten het willen, blijft het product in het assortiment. Zoals de Binkburger, een gepaneerde gehaktschijf met een speciaal kruidenmengsel.

Wie ‘s morgens vroeg door de Spoorstraat loopt, ruikt het heerlijke vers gebakken brood van Bakkerij Seegers. Hier bakt bakker Berry dagelijks de lekkere producten voor zijn winkels in Didam en Zevenaar. Beroemd is het Steak’m broodje, dat in het gelijknamige restaurant in Nieuw-Dijk op de menukaart staat. Bij deze bakker zijn ook de ambachtelijk gemaakte toetjes en foodpotten van Zuster Evie te koop. Erg leuk om cadeau te geven.

Wie De Goudreinet binnen wandelt, waant zich in een snoepwinkel. Het lekkerste fruit en de gezondste groenten liggen er uitgestald. In de hoek naast de kassa, vindt u overheerlijke noten, zuidvruchten en andere delicatessen. En omdat gemak de mens dient, zijn veel groentes al gesneden, kunt u er kant- en klare salades scheppen en zijn dagelijkse maaltijden vers te koop. Snel schakelen bevordert de versheid. Zo komt het het citrusfruit meestal van teler José uit Valencia en de kokosnoten van boer Michel uit Ivoorkust. Maar bij voorkeur haalt De Goudreinet producten uit ons eigen vertrouwde Nederland. Want hier hebben we de lekkerste appels en peren, die meestal uit de Betuwe komen.

Bij Pascal in de winkel krijgt u goed advies en is het altijd ouderwets gezellig. Vaak worden er hele gesprekken gevoerd en dat gaat niet eens altijd over vlees ;-). Onder de Toren 2, 6942 AM Didam www.slagerijgerritsen.nl

Wilt u tussen het winkelen door even genieten van een lekker kopje koffie met een gebakje, warm saucijzenbroodje of een vers belegd broodje, neem dan even plaats in de koffiehoek.

Spoorstraat 14, 6942 ED Didam FB: Bakkerij Seegers

Lieve Vrouweplein 1, 6942 BP Didam www.degoudreinet.nl


NATUURWINKEL

VAN DE KAASBOER

IN DE NATUURWINKEL VINDT U VOEDINGSEN VERZORGINGSPRODUCTEN VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL

DE DIDAMSE KAASBOER HEEFT VOOR ELKE SMAAK DE PERFECTE KAAS IN ZIJN ASSORTIMENT

Als u te maken heeft met een allergie of voedselintolerantie of als u gewoon graag producten op natuurlijke basis gebruikt, moet u beslist eens binnenlopen in de winkel van Zita en Nicolette. U krijgt er professioneel advies over afslanken, lichaamsverzorging, glutenvrije voeding en antwoord op vragen over een natuurlijke en gezonde leefstijl. Producten als groente, fruit, zuivel, vlees diepvriesproducten en zelfs wijn zijn biologisch geproduceerd.

Bij Jan en Hetty in de winkel is het altijd gezellig. Er wordt tijd genomen voor een praatje, waar de klanten in de winkel allemaal bij betrokken worden. En er wordt tijd genomen voor het geven van goed advies over het ruime assortiment. Wat is uw smaak, waarvoor heeft u de kaas nodig? Als antwoord op die vraag komt u thuis met de kaas die uw smaakpapillen laat tintelen, de kaasjes die de perfecte afsluiting vormen van een lekker etentje of uw gasten tijdens een feestje of een borrel verrassen.

Pagina

21

Tegen allerlei kwaaltjes zijn er in de winkel homeopatische middelen en voedingssupplementen te koop. U vindt er natuurlijke cosmetica en haarverf. Boeken over gezonde voeding ontbreken niet, maar ook voor leuke en duurzame cadeautjes is de Natuurwinkel het adres.

Het assortiment Van de Kaasboer bestaat naast kaas uit noten, tapas en andere delicatessen. De kaasboer let erop dat de producten duurzaam zijn. Dicht bij de natuur blijven, dat vindt Jan belangrijk.

Wilhelminastraat 29, 6942 BJ Didam www.natuurlijkdeliemers.nl

Wilhelminastraat 31-C, 6942 BJ Didam www.vandekaasboer.nlJoyce en José Aarsen van

Pagina

23

BEAUTY& SUN

ECHTE SCHOONHEID ZIT VAN BINNEN, DAT GEZEGDE IS ER NIETS VOOR NIETS! Iemand die gelukkig en gezond is, is vaak zelfverzekerd en straalt daardoor schoonheid uit. Je hebt natuurlijk niet alles in de hand, maar het helpt om je lichaam in balans te brengen en te houden. Soms heeft iemand daarbij wat hulp nodig. Hulp om af te vallen en een gezond eetpatroon aan te leren. Joyce Aarsen van Beauty & Sun benadrukt dat een ‘crashdieet’ alleen op korte termijn succes brengt als je wilt afvallen: “Streng diëten is niet goed, je moet balans houden. Weet wat je eet. Wat veel mensen niet weten is dat voeding van invloed is op de conditie van je huid. Huidproblemen kunnen ontstaan door verkeerd eten. Het allerbelangrijkste is dat je veel water drinkt. Vind je water niet zo lekker, geef er dan een smaakje aan door er bijvoorbeeld citrus fruit aan toe te voegen of framboosjes met munt. Gember of komkommer geven ook een lekkere smaak af. Smaak is persoonlijk, je moet gewoon uitproberen wat je lekker vindt.”

Zon of zonnebank?

Er wordt vaak beweerd dat gebruik van de zonnebank slecht voor je is. Joyce zegt daarover: “De zonnebank is veel gecontroleerder dan de zon. Sommige mensen gaan zonder voorbereiding op vakantie naar een warm land en liggen ineens urenlang in de zon bakken. Dat is pas slecht. De zon en de zonnebank zorgen voor aanmaak van vitamine D en die vitamine zorgt weer voor opname van andere vitamines Vitamine D voorkomt osteoporose en winterdepressies en het helpt om huidproblemen te verbeteren. Mensen met

een zonneallergie hebben daarvan minder last als ze het zonnen onder een zonnebank opbouwen. Allemaal redenen om juist wel onder die zonnebank te gaan, maar wel met mate! Zon onder goede apparatuur en gebruik speciale beschermende crème voor onder de zonnebank. Wij nemen daar verantwoordelijkheid en zorgen, bijvoorbeeld door huidanalyse, dat onze klanten veilig zonnen!” Voorkom stress en neem af en toe wat tijd voor jezelf. Ontspan en verbeter je huid met een lekkere gezichtsbehandeling. Je huid wordt goed gereinigd en met de massages krijgt je bindweefsel een flinke boost, waardoor je veroudering tegengaat. Een behandeling werkt bij een gezonde huid nog wel zo’n zes tot acht weken door. Lichaamsmassages worden vaak als luxe gezien, maar zo’n ontspanmoment helpt bij spierklachten, slapeloosheid en stress. Geen overbodige luxe dus!


HAIR&BEAUTY SHERRY DECOM

SCHEERDER

SCHOONHEID UIT HET MIDDENOOSTEN IS DE BASIS VOOR BEHANDELINGEN BIJ HAIR & BEAUTY SHERRY

DECOM HEEFT EEN ACTUEEL ASSORTIMENT TELEFOONS EN TABLETS VAN VRIJWEL ALLE MERKEN EN MODELLEN

SCHEERDER INTERCOIFFURE: PERSOONLIJKE AANDACHT, MET EEN EIGEN STIJL

Het is al ruim 12,5 jaar geleden dat Farzaneh haar schoonheidssalon in Didam vestigde. U kunt er terecht voor haar- en schoonheidsbehandelingen, die zijn gebaseerd op methodes uit het Midden-Oosten. Het epileren met draad is een van de specialiteiten die uit de tijd van Cleopatra stamt. Beharing blijft langer weg en uw huid wordt gemasseerd en gereinigd van dode cellen. Deze methode is ook geschikt voor de gevoelige huid. Heeft u geen zin om elke ochtend tijd aan uw make-up te besteden? Of wilt u er bij het zwemmen, sporten of een bezoek aan de sauna ook verzorgd uitzien? Laat u dan eens informeren over de moderne en veilige manier waarop Farzaneh permanente make-up aanbrengt.

Of het nu om een prepaid of (sim only) abonnement gaat, Decom heeft altijd een passende oplossing. Omdat Decom onafhankelijk is, heeft u altijd keus uit verschillende providers. De deskundige medewerkers kunnen u daardoor helpen om altijd het abonnement te kiezen dat bij u past. In de winkel heeft Decom een zeer uitgebreid en actueel assortiment telefoon- en tablets op voorraad, met accessoires en onderdelen voor vrijwel alle merken en modellen. Decom helpt ook zakelijke klanten om hun organisatie nog efficiĂŤnter te laten werken. Na een grondige analyse van telefoongebruik en dataverkeer leveren ze een oplossing waarbij mobiele en non-mobiele bereikbaarheid optimaal zijn geĂŻntegreerd, met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Kapsalon Scheerder Intercoiffure is een familiebedrijf dat al sinds 1932 actief is in de regio. Audrey heeft als derde generatie de leiding over de kapsalons in Didam en Doetinchem. In de kapsalons wordt op een hoog niveau gewerkt met respect voor het haar en de hoofdhuid. Met een eigen trainingsprogramma voor zowel leerlingen als topstylisten en door het volgen van externe trainingen en shows in binnen- en buitenland blijven alle medewerkers up-to-date in hun vak.

Kerkstraat 10, 6941 AG Didam www.salonsherry.nl

Spoorstraat 1-B, 6942 EA Didam www.decom.nl

Kerkstraat 5, 6941 AC, Didam www.scheerderintercoiffure.nl

Om voor iedere klant een kapsel op maat te kunnen maken neemt men bij Scheerder Intercoiffure de tijd voor kennismaking en advies. Daarbij wordt er gewerkt met duurzame producten zoals Davines en Rene Furterer.


BUDDY’S PLACE

COLORS@HOME

ALS U VOOR UW HUISDIER HET LIEFST NATUURLIJKE PRODUCTEN KIEST, IS BUDDY’S PLACE THE PLACE TO BE!

HEEFT U MOEITE OM VAN UW INTERIEURWENSEN EEN TOTAALPLAATJE TE MAKEN? VRAAG DAN BIANCA OM ADVIES!

Pagina

25

Voor de meeste mensen is een huisdier een lid van het gezin. En voor dat gezinslid wil je alleen het beste. Arjen, Mario en Henk verkopen in hun winkel diervoeders en -snacks met natuurlijke ingrediënten, zonder chemische kleur-, geur- en smaakstoffen of supplementen. Ook de verzorgingsproducten die in de trimsalon worden gebruikt en in de winkel te koop zijn, zijn puur natuur. Zelfs de middelen die vlooien en teken bestrijden.

De winkel Colors@Home Wolf biedt volop inspiratie om uw interieur perfect te maken. U kunt er alle tijd nemen om het perfecte plaatje passend te maken. Als u hulp nodig heeft, komt Bianca graag bij u thuis voor interieuradvies. Rekening houdend met uw stijl, de vorm van de ruimte en de lichtinval, weet zij op een verrassende manier uw woonwensen te realiseren.

Als u een leuk cadeau zoekt voor een dierenliefhebber, kijk dan eens in de winkel naar de koektrommels, tassen en paraplu’s met favoriete hondenrassen. De spaarpotten van Pomme-Pidou zijn voor de echte verzamelaar.

In de winkel vindt u raamdecoratie, behang, gordijnen, verf en vloeren, en ook meubels en verlichting. Heeft u uw keus gemaakt, dan wordt er op professionele wijze ingemeten, zodat gordijnen perfect passen en er precies genoeg besteld wordt voor uw mooie vloer. Die vloer wordt dan ook nog eens op de juiste manier gelegd.

Kerkstraat 30, 6941 AH Didam www.buddysplace.nl

Spoorstraat 16, 6942 ED Didam www.colorsathome-qididesign.nl


ZONDAG 3 JUNI 2018: DE 41E EDITIE VAN DIDAM OP STELTEN! Vanaf 12 uur staat Didam op zondag 3 juni weer op stelten. Het jaarlijkse evenement is kenmerkend door een lint van kramen door het centrum, met op diverse plekken een hapje, drankje en muziek. Voor de 41e keer een spektakel om te bezoeken. In het Vink Belevenispark is er van alles te doen: sport, cultuur en horeca komen bij elkaar. De Streekproducten zijn dit jaar weer te vinden op het Raboplein op de hoek van de Raadhuisstraat met de Drostlaan in Didam. Proef en ervaar het gevoel van ambacht. Nieuw dit jaar is een ‘doe-het-zelf’ pleintje met diverse workshops. En als kers op de taart is de Zeepkistenrace er weer.

Foto: Rachelle Stoffels

Didam op Stelten wordt mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Didam

ZONDAG 22 & MAANDAG 23 JULI: SCHUTTERSFEEST

Foto: Maureen va n Raaij-Bos

Didam telt maar liefst zeven schutterijen en is daarmee Schuttersgemeente van Nederland. Die schutterijen waren er in de middeleeuwen om de bevolking te beschermen en hebben tegenwoordig verbroedering en naoberschap als doel. Het is een feest van tradities en folklore. Elke schutterij viert het feest een beetje anders, maar overal wordt er gestreden om het Koningschap met schietwedstrijden en ringrijden. Elke schutterij heeft bielemannen, die versperringen onderweg met hun bijl te lijf gaan. Die versperringen worden opgeworpen door boogbouwers, de schutterijen worden geëerd met bogen. In Didam is er een ware concurrentiestrijd om de mooiste boog. Op pagina 18 leest u wanneer en hoe schuttersfeest 2018 gevierd wordt.


NEEDLES TATTOO

VAN VEENENDAAL

BERNA-MODA

DE FREEHAND TATOEAGES DIE JOOST DE BRUIJN VAN NEEDLES TATTOO ZET, ZIJN WARE KUNSTWERKEN

UW FAVORIETE SCHOENEN ZIJN WEER ALS NIEUW NADAT RUUD VAN VEENENDAAL ZE IN HANDEN HEEFT GEHAD

BIJ BERNA-MODA KUNT U DAMESKLEDING KOPEN EN KLEDING LATEN VERMAKEN OF HERSTELLEN

Het specialisme van Joost zijn toch wel de horror tattoos, die hij eerst op lichaamsdelen schetst en vervolgens tatoeëert. Voor wie ervan houdt, zijn het echte kunstwerken van monsterachtige figuren met creepy eyes die je vanaf een bovenarm of kuit recht in de ogen kijken. Mensen komen van heinde en ver naar Didam voor werk van deze kunstenaar.

Uw gewone, chique, sport-, wandel- en werkschoenen krijgen een tweede leven bij Schoenmakerij Van Veenendaal. Heeft u mooie schoenen gekocht, maar zitten ze niet helemaal lekker? Ga ook dan eens even langs, want Ruud weet waar de schoen knelt en heeft daarvoor de oplossing. In de winkel vindt u onderhoudsproducten en allerlei accessoires om comfortabel te kunnen lopen en wandelen. Met tassen, riemen, portefeuilles heeft Ruud een uitgebreide collectie lederwaren. Ook als daaraan na veelvuldig gebruik iets mankeert, kunt u het in de meeste gevallen laten repareren. U kunt er verder terecht voor graveerwerk, uw kleding brengen om te laten stomen en sleutels laten maken.

U kunt bij Berna terecht met alles wat met naald en draad gemaakt kan worden. De coupeuses kunnen ook goed overweg met verschillende ‘moeilijke’ materialen zoals leer, bont en suède. Voor het vermaken van gordijnen of vitrage draaien ze de hand niet om. Dat komt door liefde en passie voor het vak en de grote wens dat de klant tevreden naar huis gaat.

Wilhelminastraat 25, 6942 BJ Didam www.schoenmakerijdidam.nl

Kerkstraat 28, 6941 AH Didam www.bernamoda.nl

Maar eigenlijk maakt Joost alles wat zijn klanten willen. Dus ook lieflijke rozen, puppies of bijzondere aandenkens aan een dierbare. Creativiteit en vakmanschap kenmerkt alle ontwerpen. De sfeer bij Needles Tattoo is laagdrempelig, dus stap een keer naar binnen en kijk eens rond in de shop.

Schoolstraat 3, 6942 AJ Didam www.needlestattoo.nl

Pagina

27

De dameskleding die in de winkel wordt verkocht, zoekt Berna samen met haar modebewuste dochter Lizette uit. Dat zorgt ervoor dat de winkel volhangt met een mooie combinatie tussen trendy en tijdloos. Met tassen, sjaals en sieraden maakt u uw outfit helemaal compleet.Fiets-Inn

Pagina

29

WOUT VAN DIJK COMFORTABEL EN ZORGELOOS OP DE FIETS Het is heerlijk om te fietsen in de omgeving van Didam (zie ook pagina 18 en 19). Met uitzicht over weilanden met grazende koeien of over de groene heuvels door het Montferlandse bos. Wout van Dijk van Fiets Inn geeft graag wat tips voor een comfortabele en zorgeloze fietstocht. De beste tip is om te zorgen voor de juiste bandenspanning. Niet alleen om slijtage van de banden tegen te gaan, het fietst makkelijker en een opgeladen accu van een e-bike gaat veel langer mee met de juiste bandenspanning. Die meet u bij voorkeur met een fietspomp met drukmeter. Op de band staat de ideale druk, zo rond de 4-4,5 bar. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt zorgt ook voor langer fietsplezier. Fietsen hebben tegenwoordig vaak software en dan is een regelmatige update noodzakelijk.

een heuvel kunt u dan toch nog even een extra boost geven. Voor veel mensen is zadelpijn trouwens eerder een reden om het aantal kilometers te beperken dan een lege accu. Tegen zadelpijn helpt een goed zadel. Het kiezen van het juiste zadel vraagt om goed advies. Want waar de een goed op kan zitten, is voor de ander een ellende. Het is een kwestie van uitproberen. Elk mens is anders gebouwd en daarom zijn er veel verschillende zadels te koop. U zit met een kwetsbaar gedeelte van uw lichaam op het zadel, dus geneer u niet om in de fietsenspeciaalzaak te vertellen waar de pijn zit. Als u door Montferland fietst, kunt u trouwens zomaar onze burgemeester op een elektrische tandem tegenkomen. Het is even wennen met op- en afstappen en als u de bocht om gaat. Maar u zit gezellig dicht bij elkaar en hoeft nooit meer in te houden om achter elkaar te gaan fietsen.

Zelfs als u al lang niet meer heeft gefietst, stapt u met gemak op een elektrische fiets. Het is goed om in beweging te blijven. Fietsen houdt de benen soepel, maar eigenlijk beweegt uw hele lichaam. En u bent natuurlijk lekker buiten. Een elektrische fiets is in het heuvelachtige Montferland geen overbodige luxe. Met een e-bike fietst u gemakkelijk bij tegenwind of de bult op. Met een volle accu kunt u tussen de 50 en 150 km fietsen. Dat is afhankelijk van het soort accu, uw lichaamsgewicht en de bandenspanning. Als u bergopwaarts of bij tegenwind in een lagere versnelling fietst, scheelt dat in verbruik. Voor

Fiets Inn Wout van Dijk Lockhorststraat 2, 6942 AC Didam www.fietsinn.nl


GROTE MERKEN, GROTE HONDEN EN EEN ENORME SERVICE BIJ ELFRINK BEELD & GELUID In de winkel houden lobbessen Harry en Diesel de wacht over de kostbare audioapparatuur. Voor goed volk zijn ze enorm vriendelijk. Hou je niet van honden, dan gaan ze gewoon even naar achteren. Marcel Elfrink verkoopt grote en exclusieve merken als Bose en Loewe. In de hele regio staat hij erom bekend dat hij klanten weet te verrassen met de verregaande service die hij biedt. “Probleemloos functioneren is de normale verwachting die mensen mogen hebben van audioapparatuur,” zegt Marcel. “Als je TV het niet doet op het moment dat jij tijd en zin hebt om te kijken, doen wij er alles aan om dat voor je op te lossen. Ook buiten onze openingstijden.” Wilhelminastraat 34, 6942 BM Didam • www.elfrinkdidam.nl

VAN WOL TOT CADEAU, CREATIEF HANDWERK EN WORKSHOPS. LEUK VOOR JOU MAAR OOK VOOR MIJ! Leuk voor jou en mij is een cadeau-hobbywinkel. U kunt er leuke cadeaus kopen, zoals sieraden, sjaals en tassen, maar ook woonaccessoires en babyspulletjes. In deze winkel vindt u ook mooie, zelfgemaakte producten van hobbyisten. Voor de creatievelingen worden er hobbyartikelen verkocht, zoals wol en katoen van Scheepjes en Lammy Yarn en allerlei toebehoren, zoals oogjes, neusjes, vulling en vilt. Elke woensdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur is er het haak- en breicafé. Dan kunt u er aan de stamtafel onder het genot van koffie of thee samen met anderen handwerken en natuurlijk gezellig kletsen. Regelmatig worden er workshops gegeven, zoals haaklessen, patroonlezen of het maken van slagletter sieraden. Lockhorststraat 4C, 6942 AC Didam • www.leukvoorjouenmij.nl


ANEMOON

‘T BRILLEHUUS

ETOS

MENSEN HOUDEN VAN BLOEMEN, MEHMET HOUDT VAN MENSEN ÉN BLOEMEN, DAT ZIE JE IN ZIJN WERK

MEER DAN ALLEEN HET CONTROLEREN VAN UW GEZICHTSSCHERPTE EN STERKTE

MET ETOS KOOS GERBEN VOOR EEN RUIM ASSORTIMENT DROGISTERIJARTIKELEN VOOR ELKE PORTEMONNEE

Elke klant moet blij de winkel uit, dat is wat Mehmet Kursun drijft. Hij vluchtte in 1997 naar Nederland en nadat hij jaren bij bloemenwinkeliers het vak leerde, opende hij in 2016 Bloemenhuis Anemoon in Didam. Emmers met tientallen soorten bloemen staan klaar om tot boeket verwerkt te worden. Stuk voor stuk kunstwerken. Grote veldboeketten zijn daarbij echt een specialiteit. Neem rustig uw eigen bakje of vaas mee en laat die creatief vullen met prachtige bloemen. Vers halen en vers verkopen, dat is het geheim van de kwaliteit. Niet voor niets krijgt u bij Bloemenhuis Anemoon zeven dagen garantie op de bloemen. Mehmets vrouw Fatma, kinderen en collega’s helpen om van deze prachtige winkel een succes te maken.

Als u zuinig bent op uw ogen, kunt u ze maar beter af en toe goed laten nakijken. Bij ‘t Brillehuus werken gediplomeerde opticiens en contactlensspecialisten, die niet alleen bekijken welke sterkte uw brillenglazen of lenzen moeten hebben, maar ook controleren of uw ogen gezond zijn. Bij afwijkingen onderzoekt onze optometrist de gezondheid van uw ogen. En is zo’n opticien nou duur? Nee hoor, want bij ‘t Brillehuus koopt u al een complete enkelvoudige bril vanaf € 149,en een multifocale bril vanaf € 249,-! Ook is ‘t Brillehuus op de hoogte van de laatste trends en koopt u er exclusieve merken als Tom Ford, LIU-JO, Lindberg, en Ray-Ban. Anja, André en Willem helpen u altijd met veel plezier.

Gerben Leferink is de vierde generatie van zijn familie die in het drogistenvak zit. In Didam en omgeving kent iedereen de winkel van Kuppens/Leferink. Het bedrijf bestaat al ruim 115 jaar en sloot zich in 2016 aan bij de landelijke drogisterijketen Etos. Argumenten waren daarbij onder andere scherpe acties voor klanten en een groot, eigentijds assortiment. Etos werd in 2018 voor de zevende keer verkozen tot beste drogist van Nederland. En daar komt in Didam nog wat extra service en deskundigheid bij! U kunt bij Etos terecht voor artikelen op het gebied van gezondheid en beauty, maar ook voor babyverzorging, pasfoto’s en de leukste cadeau-artikelen. Een team van servicegerichte medewerk(st)ers geeft u graag deskundig advies.

Lieve Vrouweplein 5, 6942 BP Didam www.bloemenhuisanemoon.nl

Wilhelminastraat 36, 6942 BM Didam www.brillehuus.nl

Oranjestraat 2, 6942 BD Didam FB: Etos Didam

Pagina

31

Foto: Montferland Nieuws


Wandelen door historisch

DIDAM

Haal uw hart op in het gezellige centrum van Didam. Bij VVV Montferland is een boekje met prachtige historische wandelroutes verkrijgbaar. In ‘Stappen in het verleden’ staat onder andere een route langs Didams (ook wel Die:ms genoemd) cultuurgoed. Deze wandeling is 3 km lang en gaat langs 20 Rijks- en gemeentelijke monumenten in het centrum van Didam. Weet u dat in 1891 de eerste coöperatieve roomboterfabriek buiten Friesland in Didam werd gebouwd? In 1974 maakte de fabriek plaats voor woningen. De directeurswoning uit 1927, die naast de fabriek stond, staat nog in de Spoorstraat op nummer 24.

De overdekte markthal

Nederland heeft twee overdekte markthallen, waar nog een weekmarkt gehouden wordt. De oudste staat in Didam (zie pagina 8).

De Boterfabriek

Tot 1966 had Didam een eigen ziekenhuis. In 1891 werd de Sint Albertusstichting opgericht. Er kwamen zusters van de Congregatie van Sint Jozef uit Amersfoort naar Didam om zieken en bejaarden te verzorgen. Dat deden ze tot 1896 vanuit de oude Herberg van Freriks. De zusters van de Congregatie van de zusters der Heilige Maagd Maria uit Den Bosch zorgden er ook voor dat de laaggeletterdheid in Didam verminderde. Zuster Emma verrichtte baanbrekend werk voor kinderen met leermoeilijkheden. Vanaf 1933 begon ze met een speciaal klasje, waar ze deze kinderen met veel geduld en liefde iets voor het latere leven bijbracht. Het was het begin van buitengewoon onderwijs, dat in Didam nog steeds een belangrijke plaats heeft.


Pagina

33

Didam was tot 2005 een zelfstandige gemeente en bestond uit het dorp Didam, de kerkdorpen Loil en Nieuw-Dijk en de buurtschappen Greffelkamp, Oud-Dijk en Holthuizen. Na de samenvoeging met de gemeente Bergh kreeg de nieuw gevormde gemeente de naam Montferland.

De Julianastraat

De huisjes met rode dakpannen in de Julianawijk (Julianastraat, Prins Bernardstraat, Wilhelminastraat, Willibrordusweg en Hoofdstraat) werden kort na de oorlog gebouwd. Met een moestuin en een schuurtje voor een varken of wat kippen konden de bewoners in hun eerste levensbehoefte voorzien.

Al in de Romeinse tijd werd de plek waar Didam ligt, bewoond. In de Germaanse Nederzetting woonden Chamaven. In het Liemers Museum in Zevenaar vindt u diverse vondsten uit deze tijd, zoals een beeldje van de godin Minerva. VVV Didam vindt u in het atrium van zorgcentrum Meulenvelden - Waverlo 11, 6942 RG Didam.

Elk Didams hart klopt sneller bij het zien van de Diemse Toren. De Onze Lieve Vrouwe Kerk (in Didam zeggen we Mariakerk) stamt al uit de 15e eeuw. In 1954 werd de kerk door de Nederlands Hervormde Gemeente verkocht aan de Katholieke Sint Martinusparochie.

Het Albertusgebouw

De Mariakerk

De Oudheidkundige Vereniging Didam houdt de historie levend. Op verschillende plaatsen in Didam plaatsen zij Historische Informatiepanelen. In het centrum vindt u deze bij het Albertusgebouw en de Mariakerk (juni 2018). Elke maandagavond van 19-21.30 uur heeft de OVD een inloopavond in het Albertusgebouw - Raadhuisstraat 3, 6942 BE Didam.


Namens onze winkeliers Bedrijfsnaam terStal Familiemode Takko Fashion Supercoop Hairstyle Nicole Bakkerij Braam Lammers Makelaardij Chinees Indisch Restaurant Nieuw Azië Davisha Cars Wentholt Zeilmakerij Dricom Fleur Boutique Le Pali La Femme à la mode RP Security Peters St. Janshof Plavei Kruidvat Nama Hairhouse by James De Graafschap Dierenartsen Hansen Aaldering | Regiobank Lanters Assurantiën Chinees Indisch Restaurant Kwong Chow Counter Sanders Rabobank Arnhem en Omstreken Bruna Kuppens Didam Herman Kuppens Intertoys Blokker Didam Drukkerij Rozijn Repro Gezondheidscentrum Didam Apotheek Didam Haagen Uitvaartverzorging Zeeman Haarsalon Anne-Marie Nettorama Euronics Wiendels

Adres Hoofdstraat 5 Hoofdstraat 11 Hoofdstraat 13 Hoofdstraat 14 Hoofdstraat 16 Hoofdstraat 24 Kerkstraat 1 Kerkstraat 21 Kerkstraat 21 Kerkstraat 28a Kerkstraat 31 Kerkstraat 33 Kerkstraat 33-A Kerkstraat 42 Kerkstraat 47 Lieve Vrouweplein 3a Lieve Vrouweplein 6 Lieve Vrouweplein 7 Lockhorststraat 10 Lockhorststraat 4a Ludgerusstraat 1 Marktplein 1 Marktplein 2 Waverlo 8 Oranjestraat 4 Oranjestraat 4A Oranjestraat 8 Oude Raadhuisstraat 2 Panhuis 52 Panhuis 54 Raadhuisstraat 11 Schoolstraat 1 Schoolstraat 17 Spoorstraat 15 Spoorstraat 17-B

Postcode/Plaats Website 6942 AP DIDAM terstal.nl 6942 AP DIDAM takko.com 6942 AR DIDAM coop.nl 6942 AT DIDAM hairstyle-nicole.nl 6942 AV DIDAM bakkerijbraam.nl 6942 AV DIDAM lammersmakelaardij.nl 6941 AC DIDAM nieuwaziedidam.nl 6941 AC DIDAM davishacars.nl 6941 AC DIDAM wentholtzeilmakerij.nl 6941 AH DIDAM dricom.nl 6941 AD DIDAM lepali.nl 6941 AD DIDAM lafemmedidam.nl 6941 AD DIDAM rp-security.nl 6941 AH DIDAM stjanshof.nl 6941 AE DIDAM plavei.nl 6942 BP DIDAM kruidvat.nl 6942 BP DIDAM didam.nama.nl 6942 BP DIDAM FB: Hairhouse by James 6942 AC DIDAM wijdseland.nl 6942 AC DIDAM hansenaaldering.nl 6942 BW DIDAM lanters.nl 6942 AA DIDAM kwongchow.nl 6942 AA DIDAM FB: Counter Sanders 6942 RG DIDAM rabo.nl 6942 BD DIDAM bruna.nl 6942 BD DIDAM intertoys.nl 6942 BD DIDAM blokker.nl 6941 AK DIDAM rozijnrepro.nl 6941 BZ DIDAM gcdidam.nl 6941 BZ DIDAM apotheekdidam.nl 6942 BE DIDAM haagenuitvaartverzorging.nl 6942 AJ DIDAM zeeman.com 6942 AJ DIDAM FB: Haarsalon Anne-Marie 6942 EA DIDAM nettorama.nl 6942 EA DIDAM wiendelselektro.nl


WELKOM IN DIDAM Bedrijfsnaam Scapino Kapsalon Hardy Modehuis De Lama Debby’s Diervoeders W.J.M. Schepers Lorny Wanders Haarmode Trefpunt Didam Kapsalon Cor Capello Haarmode Ditters Franssen makelaars Detox & More / Ibiza Lifestyle Vos Optiek Tuunte Keurslagerij Teunissen Echte Bakker Koenen Primera de Moriaan Mom-Joosten Makelaars Bloemsierkunst & Kadoshop Horsting D-Reizen B-Mobile Hema Didam AMI Kappers Didam Totaalsport Eetcafé Shoarma Pizzeria King Cafetaria City Snack Administratiekantoor Rutjes Hubo XL DO-IT Automatisering Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars Shell Tatelaar Aldi Multi Styling Rimisa sfeer & decoratie Job Planet Uitzendbureau TUI at Home Danique van Apeldoorn

Adres Spoorstraat 18 Spoorstraat 1a Spoorstraat 2 Spoorstraat 33 Spoorstraat 5 Spoorstraat 6 Spoorstraat 8 Waverlo 4 Wilhelminastraat 26 Wilhelminastraat 28 Wilhelminastraat 28G Wilhelminastraat 29-A Wilhelminastraat 29b Wilhelminastraat 30 Wilhelminastraat 31b Wilhelminastraat 33 Wilhelminastraat 39 Wilhelminastraat 40 Wilhelminastraat 42 Wilhelminastraat 42a Wilhelminastraat 43a Wilhelminastraat 43c Wilhelminastraat 44 Wilhelminastraat 46 Wilhelminastraat 46-A Van den Berghweg 40 Lichtenhorststraat 11a Bieslook 2e Marsweg 2 Tatelaarweg 21a Kerkstraat 36 Spoorstraat 10 Schoolstraat 13 Kerkstraat 8 Heeghstraat 16

Postcode/Plaats Website 6942 ED DIDAM scapino.nl 6942 EA DIDAM kapsalonhardy.nl 6942 EC DIDAM delamadidam.nl 6942 EB DIDAM debbysdiervoeders.nl 6942 EA DIDAM 6942 EC DIDAM kapsalonwanders.nl 6942 EC DIDAM trefpunt-didam.nl 6942 RG DIDAM kapsaloncor.nl 6942 BL DIDAM capellohaarmode.nl 6942 BL DIDAM dittersfranssen.nl 6942 BL DIDAM detoxandmore.nl 6942 BJ DIDAM www.vosoptiek.nl 6942 BJ DIDAM tuunte.nl 6942 BM DIDAM teunissen.keurslager.nl 6942 BJ DIDAM bakkerijkoenen.nl 6942 BJ DIDAM primera.nl 6942 BJ DIDAM momjoostenmakelaars.nl 6942 BM DIDAM bloemsierkunsthorsting.nl 6942 BJ DIDAM d-reizen.nl 6942 BM DIDAM b-mobile-didam.nl 6942 BJ DIDAM hema.nl 6942 BJ DIDAM amikappers.nl 6942 BM DIDAM totaalsport.nl 6942 BN DIDAM kingdidam.nl 6942 BN DIDAM FB: Cafetaria City Snack 6942 ZL DIDAM rutjesadmin.nl 6942 GS DIDAM didam.hubo.nl 6942 SG DIDAM doit-automatisering.nl 6941 BJ DIDAM notariskantoordidam.nl 6941 RB DIDAM tatelaar.nl 6941 AH DIDAM aldi.nl 6942 EC DIDAM multi-styling.business.site 6942 AJ DIDAM rimisa.nl 6941 AG DIDAM job-planet.nl 6942 PG DIDAM tuiathome.nl/danique-vanapeldoorn


Groeten uit

DIDAM WWW.GASTVRIJDIDAM.NL