Page 1

TOPIKA PROIONTA sel 1-6:Layout 1 25/5/2011 12:57 μμ Page 1

CMYK

CMYK


TOPIKA PROIONTA sel 1-6:Layout 1 25/5/2011 12:57 μμ Page 2

CMYK

2

ΜΑΪΟΣ 2011

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ Οτι πΑΡΑΓΟΥΜΕ

Η κρίση είναι ΕΔΩ και όλοι προσπαθούμε να βρούμε διεξόδους για να την αντιμετωπίσουμε. Λύση είναι η ανακύκλωση του ευρώ μέσα στην περιοχή μας, μέσα στη χώρα μας, μειώνοντας τις εισαγωγές, αυξάνοντας τις εξαγωγές και προτιμώντας τα τοπικά προϊόντα.

ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ότι οι Έλληνες δεν παράγουν ΤΙΠΟΤΕ. παράγουν πολλά, τα οποία μπορούν να κάνουν αυτάρκη τη χώρα, εκτός από ηλεκτρονικά σκεύη και αυτοκίνητα. το σύνθημα που πρέπει να γίνει κυρίαρχο στην συνείδησή μας είναι «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε» και τα προϊόντα που παράγουμε στη Μαγνησία είναι πολλά. Ασβέστη, τσιμέντο, σίδερο, μήλα, αχλάδια, ελιές και λάδι, αμύγδαλα, απορρυπαντικά, ξύδι, αλάτι, αλίπαστα, κρασί, τσίπουρο, κονιάκ, λεμονάδα, πορτοκαλάδα, παραδοσιακά γλυκά, μέλι, βασιλικό πολτό, παραδοσιακά προϊόντα ζαχαροπλαστικής, γάλα, τυρί, γιαούρτι, χαλβά, μπισκότα, κρέας, ξηρούς καρπούς, λουλούδια, ρίγανη, τσάι. Κατασκευάζει κτίρια μεταλλικά, μηχανήματα παντός είδους, έπιπλα, ρυμουλκά οχήματα (τρέιλερ), μεταλλικές ομπρέλες και έπιπλα κήπου, εντοιχιζόμενες ντουλάπες, κουζίνες, τζάκια, παρκέτα, έπιπλα γραφείου, παλέτες, κιβώτια. Καταναλώνουμε ότι παράγουμε, διότι στηρίζουμε τις τοπικές και Ελληνικές επιχειρήσεις, τον ντόπιο αγρότη και κτηνοτρόφο. Γιατί βάζουμε φραγμό στην ανεργία. Γιατί ξέρουμε ότι αυτό που θα αγοράσουμε θα είναι ποιοτικό. Γιατί έτσι ανακυκλώνουμε το ΕΥΡΩ και έχουμε ρευστότητα στην αγορά μας. πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα θα ζήσει και οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα ευημερήσουν αν…

ΑΝ

τρώμε κρέας τοπικό, από τις δικές μας

κτηνοτροφικές μονάδες και τα κοπάδια ελευθέρας βοσκής. τα δικά μας αμνοερίφια έχουν μπλε (τιρκουάζ) σφραγίδα και σήμα HELLAS ή EL ή GR.

ΑΝ τρώμε και πίνουμε γαλακτοκομικά προϊόντα από τις δικές μας συνεταιριστικές οργανώσεις και τοπικές βιομηχανίες. Μπο-

EΦΗΜΕΡΙΔΑ

ρούμε να αγοράσουμε φρέσκα, αγνά και

Ειδικό ένθετο

βιολογικά προϊόντα.

Σύμβουλος Εκδοσης: Γ. Καρεκλίδης Iδιοκτήτης - Εκδότης: Αρχιμήδης Καρεκλίδης Αρχισυντάκτης: Κατερίνα Καρεκλίδου Ταχυδρομική διεύθυνση: Λεωφόρος Αθηνών 84 Τ.Κ. 383 34, Βόλος Τηλεφωνικό Κέντρο: 24210 85531-4, 86068 Fax 24210 65008 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magnesianews.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@magnesianews.gr

ΑΝ τρώμε φρούτα και λάδι, τα φημισμένα μήλα Ζαγορίν, τα αχλάδια πηλίου, ελιές και ελαιόλαδο από την περιοχή μας. Φρέσκα λαχανικά από τον τόπο μας.

CMYK

ΑΝ

τρώμε γλυκά, πίτες, από τις δικές βιοτεχνίες, ζαχαροπλαστεία, φούρνους και αγροτουριστικούς συνεταιρισμούς. ΑΝ προτιμούμε και αγοράζουμε προϊόντα που κατασκευάζονται από τα δικά μας χέρια. Αναζητώντας ρούχα, παπούτσια, είδη δώρων, είδη σπιτιού, μηχανήματα. ΑΝ προτιμούμε να κάνουμε διακοπές στον τόπο μας. πήλιο, Βόρειες Σποράδες, Ελλάδα. ΑΝ αντί για τυρί gouda αγοράζουμε δικά μας τυριά και κασέρι. ΑΝ αντί για ξενόφερτα αναψυκτικά προτιμήσουμε ΕΨΑ. ΑΝ αντί για μπύρα Ηeineken ή Amstel προτιμήσουμε Fix, Μύθος και Άλφα. ΑΝ στο τσιπουράδικο προτιμήσουμε Θεσσαλικό τσίπουρο Αγχιάλου και Αποστολάκη. ΑΝ στην ταβέρνα ή στο εστιατόριο αναζητήσουμε κρασί Αγχιάλου με τις τόσες ποικιλίες ή Αποστολάκη, που είναι και βιολογικό. ΑΝ αντί για μακαρόνια ιταλικά αγοράσουμε από το ράφι τα Ελληνικά «Μέλισσα». ΑΝ αντί για τα ξενόφερτα μπισκότα, γευθούμε τα ανεπανάληπτα μπισκότα παπαδοπούλου που έχει εργοστάσιο στο Βόλο. ΑΝ αντί για παγωτά εισαγωγής προτιμούμε παγωτίνια και τούρτες παγωτού “πήλιο”. ΑΝ χρησιμοποιούμε τα δικά μας απορρυπαντικά ΚΡΥΣτΑΛ. Αν προτιμήσουμε τα Βολιώτικα καταστήματα της αγοράς. Σούπερ μάρκετ, είδη ένδυσης και υπόδησης, τουριστικά γραφεία, ηλεκτρικά κ.λπ. ΑΝ, όλα τα ΑΝ, γίνουν πράξη, τότε ο Βόλος, η Μαγνησία, η Ελλάδα θα έχουν κερδίσει, οπότε καλύτερες ημέρες θα περιμένουν, εμάς και τα παιδιά μας. Αν συνεχίσουμε την ξενομανία μας, τότε να αναμένουμε χειρότερα δεινά, διότι κάθε μέρα θα μετράμε τις κλειστές επιχειρήσεις και θα βλέπουμε τις ουρές των ανέργων να μακραίνουν.


TOPIKA PROIONTA sel 1-6:Layout 1 25/5/2011 12:57 μμ Page 3

CMYK

3

ΜΑΪΟΣ 2011

«VETROTHERM» ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Στο χώρο των υαλοπινάκων ξεκίνησε από το 1925. Η «VETROTHERM» στεγάζει και διαχειρίζεται τις μεταποιητικές και κατασκευαστικές δραστηριότητες της σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1000 m2 στο 3Ο Χιλ. Βόλου-Λάρισας, ενώ η δράση της εταιρίας εκδηλώνεται κυρίως στην κεντρική Ελλάδα, με ηγετική θέση στην Μαγνησία και τα νησιά των Σποράδων. Η «VETROTHERM» δραστηριοποιείται:

Α) Στον τομέα της παραγωγής και εμπορίας. Με βασική αρχή και κανόνα την επιλογή υαλοπινάκων πρώτης ποιότητας η εταιρεία επεξεργάζεται (κοπή, αυτόματη κατεργασία), παράγει (διπλούς ηχοθερμομονωτικούς και ενεργειακούς υαλοπίνακες) και διαθέτει υαλοπίνακες των κάτωθι κατηγοριών: 1) Διπλοί υαλοπίνακες. i) Διπλοί ηχοθερμομονωτικοί (ιδίας παραγωγής) ii) Διπλοί ενεργειακοί (ιδίας παραγωγής)

Η

Βολιώτικη εταιρία Ε. Γεωργίου Κότογλου και ΣιΑ Ε.Ε. είναι συνυφασμένη με τους υαλοπίνακες. Από το 1925 η εταιρία δραστηριοποιείται στον χώρο των υαλοπινάκων και έχει τοποθέτησει σε σπίτια, επαγγελματικούς χώρους κα πολυκατοικίες, χιλιάδες τ.μ. υαλοπινάκων και σήμερα τη διοίκηση έχει αναλάβει η τρίτη γενιά που εκπροσωπείται από τους Δέσποινα και Γιάννη Κότογλου. Στα 86 χρόνια, η οικογένεια Κότογλου γνωρίζει όσο κανείς άλλος στο Βόλο το τζάμι και σήμερα έχει φθάσει στο σημείο όχι μόνο να μην υπολείπεται από άλλες εταιρίες του εσωτερικού και εξωτερικού, αλλά να προηγείται τεχνολογικά και να αγγίζει τέλειες επεξεργασίες οι οποίες βοηθούν στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, έτσι ώστε να μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας, ενώ διαθέτουν άριστη θερμομόνωση. Μια παρουσίαση όλων των εφαρμογών της εταιρίας ασφαλώς θα σας καταπλήξει και ιδιαίτερα αυτές των βιτρώ και των παραθύρων πηλίου.

2) Υαλοπίνακες Ασφαλείας. i) Υαλοπίνακες Security (tempered) ii) Υαλοπίνακες triplex (laminated) iii) Αλεξίσφαιροι υαλοπίνακες. 3) Υαλοπίνακες Madras, lacobel, satin deco

Β) Στον τομέα των εφαρμογών και της κατασκευής. 1) Planar. 2) Structural glazing. 3) Υαλοπετάσματα. 4) προσόψεις καταστημάτων και εκθεσιακών χώρων και περιστρεφόμενες. 5) Υαλόθυρες, πτυσσόμενες (φυσούνες), αυτόματες και περιστρεφόμενες. 6) Ντουζιέρες 7) Γυάλινα σκέπαστρα. 8) Γυάλινα δάπεδα. 9) Γυάλινα κάγκελα - διαχωριστικά.

Γ) Στον τομέα της διακόσμησης. 1) Βιτρώ. 2) παραθύρες πηλίου. Η «VETROTHERM» συγκεντρώνοντας την γνώση

CMYK

και εμπειρία τριών γενεών, κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία, έτοιμη να αντιμετωπίσει την πρόκληση της ανάπτυξης με παροχές προϊόντων και υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

«VETROTHERM» E. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΤΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ ΕιΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΜπΟΡιΟ - ΕπΕΞΕΡΓΑΣιΑ ΥΑΛΟπιΝΑΚΩΝ Έδρα: Ελ. Βενιζέλου 118 Α τΚ. 382 21 Βόλος. τηλ. 24210 40762, 40862 Fax: 24210 40889 Εργοστάσιο 3ο Χιλμ. Βόλου - Λάρισας WWW.kotoglou.com Email: info@kotoglou.com


TOPIKA PROIONTA sel 1-6:Layout 1 25/5/2011 12:57 μμ Page 4

CMYK

4

ΜΑΪΟΣ 2011

ΕΝΑ ΜΗΛΟ τΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΑΡΚΕι ΝΑ ΕιΝΑι ΖΑΓΟΡιΝ

Τ

ο μήλο Ζαγορίν είναι πλέον ονομαστό. Έχει ονομασία, έχει ταυτότητα, είναι πιστοποιημένο και φημισμένο όχι μόνο στην Ελληνική αγορά, αλλά και διεθνώς με σημαντικές εξαγωγές και θεωρείται από τα καλύτερα του κόσμου. Ο ΑΓΡΟτιΚΟΣ ΣΥΝΕτΑιΡιΣΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ πΗΛιΟΥ είναι σήμερα ο κυριότερος φορέας εμπορικής δραστηριότητας και ανάπτυξης της περιοχής του Ανατολικού πηλίου και μία από τις πιο δυναμικές πρωτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας μας, που το 1982 ανακηρύχθηκε συνεταιρισμός «πιλότος» από το Υπουργείο Γεωργίας. Η ιστορία του όμως δεν είναι πρόσφατη. ιδρύθηκε το 1916 και είναι ένας από τους πρώτους συνεταιρισμούς της χώρας. Στη διάρκεια της πορείας του ο Συνεταιρισμός παρουσίασε πολλές μεταπτώσεις ακμής και παρακμής, οφειλόμενες άλλοτε στις ειδικότερες συνθήκες της περιοχής Ζαγοράς και άλλοτε στις γενικότερες συνθήκες της χώρας. Η τελευταία του φάση ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και συνδέεται με την εξάπλωση στην περιοχή της ποικιλίας μήλων Στάρκιν Ντελίσιους, που αποδείχτηκε ιδανική για τις κλιματικές και εδαφικές συνθήκες της Ζαγοράς ώστε να αποδίδει προϊόντα υψηλής ποιότητας και γεύσης. Από τότε αρχίζει και η αλματώδης ανάπτυξη του Συνεταιρισμού, που στη δεκαετία του ’80 γίνεται πραγματικά εκρηκτική και έφτασε σήμερα να συγκεντρώνει το 98% των παραγωγών. το 1985 ο Συνεταιρισμός Ζαγοράς μπαίνει σε νέα φάση δράσης οργανωμένης εμπορικής επιχείρησης. Με την έγκριση του νέου καταστατικού αλλάζει η επωνυμία σε ΑΓΡΟτιΚΟΣ ΣΥΝΕτΑιΡιΣΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ πΗΛιΟΥ με διακριτικό σήμα και λογότυπο εταιρικής ταυτότητας.

παράλληλα τα μήλα αποκτούν το διακριτικό τίτλο «ΖΑΓΟΡιΝ» « ZAGORIN» με κατοχυρωμένο διεθνώς εμπορικό σήμα. Επίσης συγκεντρώνονται και διακινούνται ό,τι είδους αγροτικά προϊόντα παράγονται στην περιοχή, όπως και άλλες ποικιλίες μήλων (γκόλντεν, ρενέδες, φυρίκια), αχλάδια, ακτινίδια, κάστανα, ελιές, κεράσια κ.α., όλα εξαιρετικής ποιότητας. Σχεδιάζονται νέες συσκευασίες των προϊόντων με το διακριτικό σήμα, τα μήλα φέρουν ειδικό αυτοκόλλητο του λογότυπου και τα μεταφορικά μέσα κυκλοφορούν με τη νέα εταιρική ταυτότητα. Η ποιότητα των επώνυμων πλέον μήλων «ΖΑΓΟΡιΝ» γίνεται συνείδηση στον Έλληνα καταναλωτή και η φήμη τους ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας κατακτώντας τις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. τα Μήλα Ζαγοράς θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο και η αναγνώριση αυτή επισφραγίζεται το 1996 από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ετικέτα «προστατευόμενη Ονομασία προέλευσης» (κανονισμός Ε.Ε.Κ. 1107/96), μια σημαντική διάκριση που δίνεται σε προϊόντα υψηλών προδιαγραφών. την ίδια χρονιά ο Συνεταιρισμός επικολλά ετικεττάκι sticker με την εμπορική του επωνυμία ZAGORIN HELLAS σε κάθε μήλο. Εξάλλου, το 100% των μήλων μας παράγεται με τη μέθοδο της «Ολοκληρωμένης παραγωγής», που εγγυάται ότι είναι απαλλαγμένα από υπολείμματα φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Για τον τρόπο αυτό καλλιέργειας τα μήλα Ζαγοράς είναι πιστοποιημένα από τον επίσημο ελληνικό οργανισμό AGROCERT (AGRO 1 και AGRO 2). Όλα τα παραπάνω είναι εφικτά μετά από παρέμβαση του Συνεταιρισμού και στον πρωτογενή τομέα με φυτώρια, αναλύσεις, συμβουλές καλλιεργητικές από επιστημονικό προσωπικό

Η “ΑΡΓΩ” ΓΡΑΜΜΑτιΚΑΣ ΚΑιΝΟτΟΜΕI ΣτΗΝ ΚΑτΑΣΚΕΥH ΡΥΜΟΥΛΚΟYΜΕΝΩΝ

Η

επιχείρηση “ΑΡΓΩ” Γραμματίκας δραστηριοποιείται στο χώρο της σχεδίασης και κατασκευής κάθε είδους ρυμουλκούμενου οχήματος (τρέιλερ) από το 1975. Στόχος η συνεχής βελτίωση των κατασκευών με επενδύσεις σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό που σε συνδυασμό με την εμπειρία μεγιστοποιούν την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια αλλά και την προ-

σιτή τιμή. Στο 30º διεθνές ναυτικό σαλόνι Αθηνών, το Νοέμβριο του 2008, η εταιρία μας , πρωτοπόρος πάντα στις καινοτομίες αλλά και στη μελέτη των αναγκών των πελατών της, παρουσίασε το φορέα ανέλκυσης - καθέλκυσης - μεταφοράς μεγάλων σκαφών,(ARGOLIFT I) ένα νέου τύπου τρέιλερ που αφορά κυρίως τους επαγγελματίες στο χώρο της ανέλκυσης/καθέλκυσης /συντήρησης (καρνάγια, ναυπηγεία) αλλά και μεταφοράς μεγάλων σκαφών αναψυχής, μεγάλων ιστιοπλοϊκών, επαγγελματικών

εξειδικευμένο, εκπαιδευτικά ταξίδια των μελών (ιταλία). το 2010 τα μήλα μας πιστοποιήθηκαν και κατά GLOBALGAP. Επίσης ο Συνεταιρισμός έχει πιστοποίηση ISO 22000. Ο Συνεταιρισμός Ζαγοράς διαθέτει σήμερα ένα υπερσύγχρονο ιδιόκτητο συγκρότημα ψυγείων και διαλογητηρίων, που θεωρείται από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων και αποδεικνύει το συνεχές επενδυτικό έργο που πραγματοποιείται στον τομέα εκσυγχρονισμού της υλικοτεχνικής του υποδομής. Οι σύγχρονοι ψυκτικοί χώροι των 55.000 m3 (με θαλάμους ελεγχόμενης ατμόσφαιρας ULO σε ποσοστό άνω του 50%) έχουν δυνατότητα αποθήκευσης, συντήρησης πάνω από 10.000 τόνους, ενώ η διαλογή γίνεται με αυτόματα ηλεκτρονικά διαλογητήρια με δυνατότητα 180 τόνους το 8ωρο (ανάλογα με το βάρος και το χρώμα). Στις εγκαταστάσεις των ψυγείων λειτουργούν επίσης ηλεκτρονικές μηχανές μικροσυσκευασίας. Σήμερα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς συγκεντρώνει, συντηρεί, συσκευάζει και διακινεί το 100% σχεδόν της παραγωγής των μήλων της περιοχής (10.000 - 15.000 τόνους ετησίως), καθώς και των υπόλοιπων προϊόντων που παράγονται, και είναι από τις σημαντικότερες οικονομικές μονάδες της Μαγνησίας με ετήσιο τζίρο πάνω από 15 εκατομμύρια. τα προϊόντα μας διακινούνται στην εσωτερική αγορά στα πρατήρια του Συνεταιρισμού στις λαχαναγορές Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς επίσης συνεργαζόμαστε με όλες τις αλυσίδες Σ/Μ (Α.Β. ΒΑΣιΛΟπΟΥΛΟΣ, CARREFOUR ΜΑΡιΝΟπΟΥΛΟΣ, ΜΑΣΟΥτΗΣ, ΣΚΛΑΒΕΝιτΗΣ, LIDL, METRO, ΒΕΡΟπΟΥΛΟι, ΧΑΛΚιΑΔΑΚΗΣ, ιΝΚΑ ΧΑΝιΩΝ, S/M «ΛΑΡιΣΑ»). Σημαντική ποσότητα απορροφάται και από χώρες της ΕΕ ή εξάγεται σε τρίτες χώρες (Αλβανία, ισραήλ, Κύπρος, Βουλγαρία, Αίγυπτος , ιράκ). Διακινούνται στο εσωτερικό από τον ιδιόκτητο στόλο ψυγείων αυτοκινήτων μας (4 φορτηγά ψυγεία συρόμενα).

Στις νέες εγκαταστάσεις της Εταιρίας 1200 μ2 στην Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, (κόμβος Αεροδρομίου) σε ένα μοντέρνο εργοστάσιο-έκθεση, κατασκευάζονται τρέιλερ για μεταφορά λέμβων και ταχυπλόων σκαφών καθώς και μπαγκαζιέρων μεταφοράς αποσκευών καϊκιών κλπ. Ανταποκρινόμενη λοιπόν η εταιρεία στην ανάγκη ύπαρξης ενός εργαλείου μοντέρνου και πολυχρηστικού στα χέρια των επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και της ανάγκης εκσυγχρονισμού και εκμοντερνισμού του παραδοσιακών τρόπων ανέλκυσης και καθέλκυσης (‘βαζα’ ξύλινα ή μεταλλικά ιδιοκατασκευές) καθώς και την αυξανόμενη ανάγκη παροχής υπηρεσιών υψηλής στάθμης παρουσιάσαμε και ένα δεύτερο μοντέλο (ARGOLIFT II), επικαθήμενο, πτυσσόμενο υδραυλικά κατά μήκος-πλάτος-ύψος, ένα επαγγελματικό τρέιλερ ‘χωρίς όρια’, αφού δεν υπάρχει τύπος σκάφους που δεν μπορεί να ανελκύσει . Στις νέες πλέον εγκαταστάσεις της Εταιρίας 1200 μ2 στην Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας,(κόμβος Αεροδρομίου) σε ένα μοντέρνο εργοστάσιο-έκθεση, κατασκευάζονται τρέιλερ για μεταφορά λέμβων και ταχυπλόων σκαφών καθώς και μπαγκαζιέρων μεταφοράς αποσκευών, αλλά και ειδικές κατασκευές για διάφορες ανάγκες ασφαλούς μεταφοράς(Μεταφορά αυτοκινήτων, μοτο, αλόγων, σκύλων, βυτίων κλπ.).

CMYK


TOPIKA PROIONTA sel 1-6:Layout 1 25/5/2011 12:58 μμ Page 5

CMYK

5

ΜΑΪΟΣ 2011

ΜπιΣΚOτΑ πΑπΑΔΟπΟYΛΟΥ: ΜΕΓAΛΩΣΑΝ ΓΕΝιEΣ ΚΑι ΓΕΝιEΣ…

Τ

ο γλυκό ξεκίνημα της ιστορίας των μπισκότων παπαδοπούλου μας μεταφέρει 95 χρόνια πίσω, δηλαδή στο έτος 1916, στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου η οικογένεια παπαδοπούλου, με μια απλή ξύλινη σφραγίδα έφτιαξε το πρώτο μπισκότο παπαδοπούλου. το 1922, με τη Μικρασιατική καταστροφή, ο Ευάγγελος παπαδόπουλος με την μητέρα του και τους αδερφούς του, επιβιβάζονται σε πλοίο για να τους μεταφέρει μαζί με άλλους πρόσφυγες στη Μασσαλία. το πλοίο έδεσε για ανεφοδιασμό στον πειραιά και η οικογένεια βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί την πόλη. Στο καφενείο που κάθισαν, έμαθαν με μεγάλη έκπληξη ότι τα μπισκότα δεν ήταν διαδεδομένα στην Ελλάδα. Σε ένα λεπτό πήραν τη μεγάλη απόφαση. Δεν θα συνέχιζαν το ταξίδι τους για τη Μασσαλία, θα έμεναν στην Ελλάδα! Αυτή είναι η αρχή της μεγάλης σημερινής βιομηχανίας μπισκότων παπαδοπούλου. Η εντυπωσιακή ανάπτυξη που ακολούθησε τις επόμενες δεκαετίες καθώς και η συνεχώς αυξανόμενη προτίμηση των Ελλήνων για τα προϊόντα παπαδοπούλου, οδήγησαν στην κατασκευή τεσσάρων σύγχρονων εργοστασίων: το 1955 στην Αθήνα, το 1974 στην Θεσσαλονίκη, το 1984 στο Βόλο και το 1990 στα Οινόφυτα. Σήμερα η Ε.ι. πΑπΑΔΟπΟΥΛΟΣ Α.Ε. ηγείται στον τομέα της μπισκοτοποιίας ενώ παράλληλα κατέχει σημαντική θέση και στην κατηγορία των αρτοσκευασμάτων (Φρυγανιές, παξιμάδια, Κριτσίνια, Krispies). Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέχει τη 2η θέση στο σύνολο της φρυγανιάς, ενώ ηγείται στην κατηγορία της Premium Φρυγανιάς. Εκτός από την κυριαρχία της στην Ελληνική αγορά, η εταιρία πΑπΑΔΟπΟΥΛΟΥ έχει σημαντική δραστηριότητα σε περισσότερες από σαράντα χώρες και στις πέντε ηπείρους, με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, περιλαμβανομένης και της Κύπρου, να αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα ανάπτυξης. Όλα τα εργοστάσια της εταιρείας είναι πιστοποιημένα και λειτουργούν κατά τα διεθνή Συστήματα Διαχείρισης ποιότητας ISO 9001:2000 και Διαχείρισης Ασφάλειας τροφίμων (HACCP) ISO 22000:2005.

Αναμφισβήτητα, τα μπισκότα παπαδοπούλου διατηρούν από παλιά μέχρι και σήμερα την απαράμιλλη γεύση καθώς και το μεράκι με το οποίο δημιουργούνται καθημερινά εδώ και τόσα χρόνια. Η εταιρία απασχολεί στο σύνολό της περίπου 1.000 άτομα και διαθέτει 3 τμήματα πωλήσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα διακινεί τα προϊόντα της μέσω ενός δικτύου διανομέων και του συνόλου σχεδόν των χονδρεμπόρων που ασχολούνται με τον κλάδο των Ζαχαρωδών προϊόντων. Η προϊοντική γκάμα των μπισκότων πΑπΑΔΟπΟΥΛΟΥ είναι εξαιρετικά μεγάλη. τα brands της ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα και καταξιωμένα, ταυτόσημα του ελληνικού μπισκότου: πτι ΜπΕΡ, ΜιΡΑΝτΑ, CREAM CRACKERS, CAPRICE, ΓΕΜιΣτΑ και αποτελούν αγαπημένα προϊόντα που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν πολλές γενιές Ελλήνων. Aνάμεσα στις παραπάνω μάρκες σταθμούς της εταιρείας, δεσπόζουσα θέση κατέχει αναμφισβήτητα το αγαπημένο σε όλους Caprice, αυτός ο γνωστός και μοναδικός συνδυασμός τραγανής γκοφρέτας και απαλής γέμισης πραλίνας. Από το 1978, χρονιά λανσαρίσματος του Caprice στην ελληνική αγορά, το προϊόν έχει καταφέρει να κλέψει τις

CMYK

καρδιές των Ελλήνων καταναλωτών αλλά και παράλληλα να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές, στις 5 ηπείρους όπου αυτό διακινείται. Αποτελεί ηγετικό προϊόν στην κατηγορία του ενώ παρασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο του Βόλου. Η Ε.ι. πΑπΑΔΟπΟΥΛΟΣ Α.Ε. ως αδιαφιλονίκητος ηγέτης της κατηγορίας, καινοτομεί και οδηγεί τις νέες τάσεις της κατηγορίας, λανσάροντας κάθε χρόνο νέα προϊόντα με σκοπό να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών. τα τελευταία χρόνια λάνσαρε την πολύ επιτυχημένη σειρά “Χωρίς Ζάχαρη”, τα μόνα μπισκότα στην Ελληνική αγορά χωρίς σάκχαρα. Ακολούθησε το λανσάρισμα των NUTRI COOKIES, απολαυστικά μπισκότα τα οποία καταφέρνουν να συνδυάσουν αρμονικά την απόλαυση με την υψηλή διατροφική αξία της θρεπτικής βρώμης, του μελιού και της ολικής άλεσης. Αναμφισβήτητα λοιπόν, τα μπισκότα παπαδοπούλου διατηρούν από παλιά μέχρι και σήμερα την απαράμιλλη γεύση καθώς και το μεράκι με το οποίο δημιουργούνται καθημερινά εδώ και τόσα χρόνια. Άλλωστε, το μυστικό της επιτυχίας της εταιρείας πηγάζει κυρίως από τις αυστηρές αξίες της, οι οποίες είναι η ποιότητα, η παράδοση, η πρωτοπορία και ο σεβασμός στον καταναλωτή…αξίες που διασφαλίζουν ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, η δυνατή συναισθηματική σχέση που συνδέει την εταιρεία με τους καταναλωτές θα διατηρείται αναλλοίωτη.


TOPIKA PROIONTA sel 1-6:Layout 1 25/5/2011 12:58 μμ Page 6

6 ΘΕΣΣΑΛιΚΟ τΣIπΟΥΡΟ ΚΑι τΟ ΚΡΑΣι... ΑΓΧιΑΛΟΥ

ΟΙ

Αγχιαλίτες ερχόμενοι στη νέα πατρίδα τους, την Νέα Αγχίαλο το 1908, έφεραν μαζί τους την τέχνη της αμπελουργίας και το μεράκι της απόσταξης του καλού κρασιού. πολλά χρόνια τώρα, το έχουμε στο τραπέζι μας και μας συντροφεύει σε όμορφες και δυσάρεστες στιγμές της ζωής μας, κάνοντάς μας, μαζί με το Θεσσαλικό τσίπουρο να ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο και να διασκεδάζουμε. Έχει γίνει συνήθεια το κρασί Αγχιάλου, αλλά και το Θεσσαλικό τσίπουρο, γι’ αυτούς που ξέρουν να πίνουν και ν’ απολαμβάνουν και γι’ αυτό άλλωστε πρόσφατα το νέο εκσυγχρονισμένο εργοστάσιο αύξησε την παραγωγή του, λόγω και της ζήτησης. Ο Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1918 και έκτοτε δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του (Οινοποιείο και Εμφιαλωτήριο οίνων, Αποσταγματοποιείο – ποτοποιείο, Ελαιουργείο). το 1981 παίρνει από το Υπουργείο Γεωργίας την άδεια για την εμφιάλωση κρασιού Ονομασίας προελεύσεως Ανωτέρας ποιότητος, κρασί που κυκλοφορεί

CMYK

ΜΑΪΟΣ 2011

έκτοτε στην αγορά με την επωνυμία «ΑΓΧιΑΛΟΣ». Από το 1984 αντιμετωπίζεται η ανάγκη μετεγκατάστασης και εκσυγχρονισμού του Οινοποιείου και έτσι το 1988 που ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής του νέου, γίνεται η μεταφορά του στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο 4ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ν. Αγχίαλου - Μικροθηβών, σε ιδιόκτητη έκταση 36.000 τετραγ. Μέτρων. Ο βασικός εξοπλισμός του Οινοποιείου - Εμφιαλωτηρίου οίνων, που εκσυγχρονίστηκε εκ νέου την περίοδο 2005/2006, περιλαμβάνει: Ανοξείδωτες δεξαμενές διαφόρων μεγεθών, συνολικής χωρητικότητας 7.600 τόννων. Σωστά σχεδιασμένη παραλαβή και γλευκοποίηση λευκών και ερυθρών ποικιλιών σταφυλιών, αποτελούμενη από καινούργια σύγχρονα μηχανήματα. πλήρως εξοπλισμένο σύγχρονο εμφιαλωτήριο δυναμικότητος 6.000 φιαλών την ώρα και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους υλικών συσκευασίας και ετοιμοπαράδοτων προϊόντων. Στις ανωτέρω εγκαταστάσεις προσκομίζονται και οινοποιούνται τα σταφύλια όλης της περιοχής, οι βασικές ποικιλίες των οποίων είναι ΡΟΔιτΗΣ, ΣΑΒΒΑτιΑΝΟ, ΣΥΚιΩτΗΣ ,ΜΕΡΛΟτ και ΣιΡΑΧ και τα οποία προέρχονται από αμπελώνες έκτασης 4.000 περίπου στρεμμάτων. το σύνολο των σταφυλιών που προσκομίζονται ετησίως προς οινοποίηση στον Συνεταιρισμό ανέρχεται σε 5.500.000 κιλά περίπου. τα παραγόμενα εμφιαλωμένα κρασιά όλων των τύπων και

συσκευασιών για την κάλυψη των απαιτήσεων της κατανάλωσης, κυκλοφορούν στην αγορά με τις επωνυμίες ΑΓΧιΑΛΟΣ, ΔΗΜΗτΡΑ, ΚΑΡΑΦΑΚι, ΦιΛΥΡΑ και πΥΡΑΣΣΟΣ. Σε όλους τους οινοποιήσιμους αμπελώνες των παραγωγών – μελών του Συνεταιρισμού, από την περίοδο 2004/2005 εφαρμόζεται υποχρεωτικά Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, το οποίο έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2-1 και AGRO 2-2 του Ο.π.Ε.ΓΕ.π – AGRCERT του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξής και τροφίμων. Μεγάλο μέρος δε των αμπελώνων των μελών του Συνεταιρισμού εφαρμόζουν βιολογική καλλιέργεια. Στο Οινοποιείο - Εμφιαλωτήριο κρασιών του Συνεταιρισμού εφαρμόζεται Σύστημα Διαχείρισης ποιότητος κατά το πρότυπο ISO 9001:2000 και σύστημα HACCP κατά ΕΛΟτ 1416:2000. τα ανωτέρω συστήματα έχουν αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί από την εταιρεία Lloyds' Register Quality Assurance (LRQA). το 2000 εγκαινιάστηκε η πρώτη υπερσύγχρονη μονάδα Αποσταγματοποιείου - ποτοποιείου για την παραγωγή του Θεσσαλικού τσίπουρου η οποία λειτουργεί με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. το 2010 ολοκληρώθηκε η επέκταση της μονάδας του Αποσταγματοποιείου - ποτοποιείου με την οποία διπλασιάσθηκε η παραγωγική δυναμικότητα για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση του προιόντος η οποία εγκαινιάστηκε στις 3.4.2011 από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κο Κώστα Σκανδαλίδη. το παραγόμενο προϊόν (με γλυκάνισο και χωρίς γλυκάνισο) κυκλοφορεί στην αγορά με την επωνυμία «ΘΕΣΣΑΛιΚΟ τΣιπΟΥΡΟ», σε συσκευασίες των 0,005lt., 0,10lt., 0,20 lt., 0,70lt, 1,5lt και 5 lt και χαρακτηρίζεται από την πλούσια γεύση και το υπέροχο αρωμά του. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε μελέτη πανεπιστημιακού επιπέδου το «ΘΕΣΣΑΛιΚΟ τΣιπΟΥΡΟ» πρώτευσε μεταξύ 145 δειγμάτων. O Συνεταιρισμός σήμερα απασχολεί 45 εργαζόμενους σε μόνιμη βάση και αποτελεί μια σύγχρονη συνεταιριστική οργάνωση, με 518 ενεργά μέλη, με πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό.

τΟ ΔιΚO ΜΑΣ ΑΛΑτι ΕιΝΑι “ΝEΛΣΩΝ” ΚΑι “ΑΡΓΩ”

Σ

το μάρκετ όταν θέλουμε αλάτι αναζητούμε την φίρμα «Αργώ». το όνομά της συνυφασμένο με τη θάλασσα και την αλμύρα της, δίνει καθημερινά γεύση στον ουρανίσκο, όχι μόνο των Βολιωτών που το προτιμούν, αλλά και σε ανθρώπους από χώρες όπου η ΝΕΛΣΩΝ κάνει εξαγωγές. το 1937 στη Νέα Δημητριάδα του Βόλου ιδρύθηκε από τον Γεώργιο Σεντουκτσή η μικρή οικογενειακή επιχείρηση επεξεργασίας θαλασσινού αλατιού, φέροντας το όνομα του ιδρυτή της. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1961, την επιχείρηση αναλαμβάνει ο Ανδρέας Σεντουκτσής, ο οποίος διαδεχόμενος τον πατέρα του διατηρεί την ατομική μορφή της και κατορθώνει να την οδηγήσει σε μια σταθερά ανερχόμενη πορεία. Γίνεται εγκατάσταση νέων μηχανημάτων με σκοπό την καλύτερη και ταχύτερη επεξεργασία του αλατιού. Επιπλέον, το μαγειρικό αλάτι συσκευάζεται σε χάρτινα κουτάκια των 200 έως 500 δραμιών. Η παρουσία της επιχείρησης γίνεται ολοένα και πιο δυναμική στο χώρο του αλατιού. Αρκετά χρόνια αργότερα η επιχείρηση αλλάζει νομική μορφή όταν πια εισέρχεται σε αυτήν και η τρίτη γενιά, εκπροσωπούμενη από τον εγγονό του ιδρυτή της τον Γεώργιο Σεντουκτσή. το 1989 πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Νέας

Δημητριάδας μερική επέκταση καθώς και μηχανολογικός εκσυγχρονισμός της επιχείρησης. Οι γοργοί ρυθμοί αύξησης των πωλήσεων επιβάλλουν την μετεγκατάσταση της επιχείρησης στην Α’ Βιομηχανική περιοχή Βόλου, καθώς ο υπάρχον χώρος δεν επαρκεί. Σήμερα η Βιομηχανία Επεξεργασίας Άλατος «ΝΕΛΣΩΝ Α.Ε.» εξακολουθεί να έχει τις εγκαταστάσεις της στην Α’ Βι.πΕ. Βόλου και έχει μία ημερήσια παραγωγή της τάξεως

CMYK

των 100 τόνων, με απασχολούμενο προσωπικό δεκαπέντε ατόμων. Η πρώτη ύλη που επεξεργάζεται αγοράζεται από τις Ελληνικές Αλυκές και πιο συγκεκριμένα από τις αλυκές της Μυτιλήνης, του Μεσολογγίου και του Κίτρους. Η επεξεργασία του αλατιού γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε το προϊόν να διατηρεί τις φυσικές του ιδιότητες τόσο όσων αφορά στο αλάτι για τη βιομηχανική χρήση όσο και στο αλάτι για την οικιακή χρήση. το αλάτι συσκευάζεται σε σακούλες των 10 και των 25 κιλών καθώς επίσης και σε σακκουλάκια 1 κιλού, που προορίζονται κυρίως για οικιακή χρήση. τέλος, το επιτραπέζιο αλάτι της εταιρείας συσκευάζεται σε φιαλίδια των 400gr και κυκλοφορεί στην αγορά με την επωνυμία «ΑΡΓΩ». Η επιχείρηση πραγματοποιεί πωλήσεις τόσο στην Ελλάδα, κυρίως στις περιοχές της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου, όσο και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά κάποιες χώρες εξαγωγών είναι η Αλβανία, η Γερμανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Αυστρία και η Κύπρος.


TOPIKA PROIONTA sel 7-12:Layout 1 25/5/2011 12:50 μμ Page 7

CMyK

ΜΑΪΟΣ 2011

ΤΑ πΑγωΤiνιΑ “πhλιΟ” είνΑι πλeΟν πΑνΤΟy

K

αινοτόμα εταιρία στον τομέα του παγωτού είναι το «πΗλιΟ Α.ε.», η οποία έχει «ανοίξει» πλέον τα ψυγεία όλης της ελλάδας, της Κύπρου και τον Βαλκάνιων χωρών, με τα φημισμένα παγωτίνια και τις τούρτες παγωτού που μας δροσίζουν, όχι μόνο τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, αλλά όλο το χρόνο Μια παλιά ιστορία 1945 ίδρυση της επιχείρησης παγωτά πήλιο από τον Στέλιο πεπονόπουλο. Η πρώτη αλυσίδα παγωτού αριθμεί 20 καροτσάκια με διανομείς – πωλητές στο Βόλο. 1969 Τυποποίηση – παγωτό ξυλάκι σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία.

1978 Σ. πεπονόπουλος και Σια- 2η γενιά στην επιχείρηση. εγκατάσταση στη νεάπολη Βόλου. πάνω από 40 είδη τυποποιημένου παγωτού. Ένα πρωτοποριακό προϊόν 1996 Η εταιρία λανσάρει στην ελληνική αγορά ένα πρωτότυπο και πρωτοποριακό προϊόν, αλλάζοντας τα δεδομένα στην αγορά του παγωτού. ΤΑ πΑγωΤινιΑ: Μικρά παγωτά σε διάφορα σχήματα και γεύσεις. Μια σύγχρονη βιομηχανική μονάδα 2006 Μπαίνοντας σε μια νέα εποχή, ακόμα μεγαλύτερης εξέλιξης, η εταιρία «πΗλιΟ» προβαίνει σε μια επένδυση συνολικού ύψους 2.5 εκατομμυρίων ευρώ. εγκαθίσταται στο νέο ιδιόκτητο υπερσύγχρονο εργοστάσιο 1800 τ.μ. στην Α’ Βιπε Βόλου, εξασφαλίζοντας μέσα παραγωγής υψηλής τεχνολογίας. 2009 επέκταση 1100 τ.μ. αμιγώς με θαλάμους βαθιάς κατάψυξης, ύψος επένδυσης 2 εκατ. ευρώ. Οι προδιαγραφές ποιότητας πλήρης τεχνογνωσία. Στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό. Υπευθυνότητα και συνέπεια που διέπει όλους τους τομείς. επιβεβαίωση για την υψηλή ποιότητα με διεθνείς προδιαγραφές iSO 22000 : 2005 (σύστημα διαχεί-

ΧΡΟνΗΣ εΧει OλεΣ ΤιΣ λyΣειΣ γιΑ ΤΟ ΣπiΤι

ρισης ασφάλειας τροφίμων) και iSO 9001: 2005 και με τα πρότυπα BRC. για προιόντα υψηλής διατροφικής ασφάλειας, άριστης εμφάνισης και γεύσης, που δεν υπόκεινται στην τυποποίηση, αλλά έχουν την σφραγίδα της προσωπικής φροντίδας και το μεράκι του ζαχαροπλάστη. Η αναπτυξιακή δραστηριότητα- στόχοι Η αναπτυξιακή δραστηριότητα της εταιρίας συσχετίζεται με καινοτόμα προϊόντα που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στην αγορά. Η εταιρία κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και παρουσιάζει συνεχή αύξηση : κύκλου εργασιών, εμπορικών σημείων, ανταγωνιστικότητας. Το σύνολο της παραγωγής σήμερα απευθύνεται στην αγορά της ελλάδας, Κύπρου και Βαλκανίων. Ο κύριος όγκος διοχετεύεται μέσω ζαχαροπλαστείων, κέτερινγκ, μεγάλων αλυσίδων εστίασης και super market. Η διανομή γίνεται μέσω αντιπροσώπων. Η παγωτοβιομηχανία πήλιο στοχεύει στο να διατηρήσει και να αναπτύξει την εικόνα της πιο σύγχρονης και ποιοτικής πρότασης στο χώρο του παγωτού.

Έπιπλο Κουζίνα Παιδικό έπιπλο Πόρτες Γραφείο

Τ

ο 1998 το όνομα Χρόνης έγινε συνώνυμο με την πιο φινετσάτη κουζίνα, την άνετη ντουλάπα, το παιδικό έπιπλο, τις πόρτες, το έπιπλο και το γραφείο. Στην Αναλήψεως 275- ( Καρτάλη ) όπου στεγάζεται η έκθεση των επίπλων βρίσκεται η λύση όλων των επιλογών που έχει το κάθε σπίτι της Μαγνησίας ή του επαγγελματικού γραφείου. παράλληλα η βιοτεχνία που είναι εγκατεστημένη στο Βελεστίνο, κάνει αισθητικά θαύματα και δίνει λύσεις για κάθε γωνιά του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου, ιδιαίτερα σε ντουλάπες. Ξεκινώντας από την κουζίνα, βρίσκεις όλες τις λύσεις και η συνεργασία με την ιταλική εταιρία STOSA δίνουν μια άλλη διάσταση στο χώρο όπου η γυναίκα μπορεί να νιώσει άνετα, να έχει όλες τις ανέσεις έτσι ώστε να μπορεί άνετα να κάνει τα «μαγικά» της. Η ντουλάπα είναι δικής σας επιλογής. Θα γίνει στα μέτρα σας, όπως εσείς την έχετε φανταστεί, ανάλογα με τις προδιαγραφές του χώρου, με τα καλύτερα υλικά, το design που ταιριάζει στην προσωπικότητά σας και τα χρώματα της αρεσκείας σας. Όσον αφορά το παιδικό δωμάτιο, αφήστε τη φαντασία σας ή του παιδιού σας να ταξιδέψει και αυτό που θα αφε-

7

θείτε θα γίνει πραγματικότητα. Στην επιχείρηση του γαρυφάλλου Χρόνη δεν έχετε παρά να διαλέξετε από την πλούσια γκάμα των επίπλων και μικροεπίπλων για το σαλόνι σας, την τραπεζαρία και την κρεβατοκάμαρά σας. Και επειδή οι μέρες και οι νύχτες είναι πονηρές, και για να τα έχετε όλα στη θέση τους και να τα χαίρεστε, οι πόρτες θα είναι από τον Χρόνη γιατί είναι θωρακισμένες και αντέχουν σε όποιον θέλει να παραβιάσει το οικογενειακό σας άσυλο. Ο κ. γαρύφαλλος Χρόνης σας περιμένει για να συζητήσει μαζί σας, να δείτε τις δημιουργίες του και το οικονομικό θέμα θα βρεθεί, διότι το παν σήμερα είναι να επιμένουμε Βολιώτικα και τα ευρώ να μένουν στην πόλη.

CMyK


TOPIKA PROIONTA sel 7-12:Layout 1 25/5/2011 12:50 μμ Page 8

CMyK

8

ΜΑΪΟΣ 2011

60 χρόνια σύμμαχοι της νοικοκυράς τα προϊόντα …

ΚΡΥΣΤΑΛ ολόκληρα χρόνια έχουν «ταχθεί» στην υπηρεσία της κάθε νοικοκυράς… εξήντα ολόκληρα χρόνια ,μας έχουν συνηθίσει να … «καθαρίζουν» για εμάς . Τα εξήντα χρόνια μαρτυρούν τελικά μια μεγάλη ιστορία αλλά και εμπειρία στο χώρο της καθαριότητας, που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά βολιωτών, κάνοντας όμως ταυτόχρονα γνωστά τα τοπικά μας προϊόντα, από τη μία άκρη της χώρας έως την άλλη…Το όνομα από μόνο του άλλωστε, είναι συνώνυμο της καθαριότητας , αλλά και της κρυστάλλινης διαφοράς που προκύπτει από τη χρήση του… «ΚΡΥΣΤΑλ»…η επωνυμία μιας σειράς απορρυπαντικών προϊόντων για τη λάτρα του σπιτιού και την καθαριότητα των ρούχων μας. Μία δύσκολη ,αλλά συνάμα μια όμορφη ιστορία , που ξεκίνησε πριν από εξήντα χρόνια, από τον Βασίλη δουλόπουλο και συνεχίζεται με το ίδιο μεράκι και θέρμη ,από τον υιό Τέλη δουλόπουλο…

60

Η επιχείρηση Η επιχείρηση, αναφέρει ο συνεχιστής της εταιρείας, διευθύνων σύμβουλος και Αρχιτέκτων εκ παραλλήλου στο επάγγελμα κ. Τέλης δουλόπουλος , «ξεκίνησε το 1951, με ιδρυτή τον πατέρα μου Βασίλη δουλόπουλο , ο οποίος ξεκινώντας από την Καρδίτσα, έφτιαξε μια μικρή αρχικά βιοτεχνία απορρυπαντικών στην οδό ιωλκού και αργότερα στο διμήνι. Το κύριο προϊόν αυτής της επιχείρησης ήταν το χλώριο,

γνωστό όχι μόνο στο Βόλο, αλλά σε ολόκληρη την ελλάδα πλέον, το χλώριο «ΚΡΥΣΤΑλ». Στην πορεία των χρόνων , η επιθυμία των καταναλωτών «καλύφθηκε» από τη δημιουργία νέων προϊόντων». Η διάθεση τους ξεκίνησε σιγά – σιγά στη περιοχή της Μαγνησίας , γρήγορα όμως η ποιότητα και η τιμή τους, που παραμένουν τα «ατού» της εταιρείας , κατάφεραν και κέρδισαν τις καρδιές των νοικοκυρών σε όλη τη χώρα .Έτσι η επιχείρηση, με σταδιακή επέκταση πωλήσεων από πόλη σε πόλη, έφτασε σήμερα να δίνει το παρόν με τα προϊόντα της ,από το Κιλκίς μέχρι τη Σπάρτη , καθώς και στα περισσότερα ελληνικά νησιά. «εκείνο το οποίο είναι χαρακτηριστικό», δηλώνει ο κ. Αριστοτέλης δουλόπουλος, είναι η καλή τιμή και η άριστη ποιότητα των προϊόντων. Βεβαίως κάτι το οποίο αποτελεί σύνθημα μας , είναι ότι τον πελάτη δεν πρέπει να τον βλέπουμε με το πρίσμα μιας ημέρας. Ο πελάτης πρέπει να έχει διάρκεια για την εταιρεία» .

Τα είδη είναι γνωστά στο ευρύ κοινό, που έχοντας κατά νου και τη στήριξη των τοπικών προϊόντων, τα επιλέγει πλέον με το όνομά τους. εκτός από το χλώριο, το μαλακτικό, το υγρό πιάτων, τις σκόνες πλυντηρίου, τη σόδα πλυσίματος, το υδροχλωρικό οξύ, τα υγρά γενικού καθαρισμού, τα υγρά για πισίνες, δεκάδες είναι ακόμη τα σκευάσματα με την επωνυμία «ΚΡΥΣΤΑλ», τα οποία ιδιαίτερα εμείς στη Μαγνησία τα προτιμούμε για την ποιότητά τους, την χαμηλή τους τιμή, αλλά και γιατί είναι Βολιώτικα. Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση, η ολοένα και γρηγορότερη παρουσία σε άλλες αγορές του εσωτερικού, αλλά και η επιθυμία για επέκταση των δραστηριοτήτων στο χώρο των απορρυπαντικών, οδήγησε τον διοικούντα την επιχείρηση κ. Α. δουλόπουλο ,στη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου εργοστασίου στη Ά Βιπε , με τη χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας, που ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2006 εκ παραλλήλου με την βιοτεχνία του διμηνίου. Η επιθυμία του κ. δουλόπουλου για τη δημιουργία ενός άρτια εξοπλισμένου εργοστασιακού χώρου, τον οδήγησε αφενός μεν στην επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό , αφετέρου δε στην αγορά ειδικών ψηφιακών αυτόματων μηχανημάτων που αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας , αναφορικά με την εμφιάλωση, την ετικετοποίηση . το βίδωμα των φιαλών καθώς και την ενσάκιση. Ατού επίσης της επιχείρησης, αποτελεί το «iSO» για την πιστοποίηση των προϊόντων. Σκοπός της επιχείρησης, είναι να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι πωλήσεις, χωρίς όμως να «αλλοιωθεί » η ποιότητα. Ταυτόχρονος σκοπός, να εμπλουτιστεί η γκάμα των προϊόντων, καθώς γίνεται άνοιγμα προς τα βιομηχανικά χημικά. εργοστάσιο στην Α΄ Βιπε τηλ. 24210-95000 και φαξ. 2421095001 Βιοτεχνία στο διμήνι Βόλου τηλ. 24210-64646, 67777 φαξ. 24210-24867

ΤΟ ΑγνΟ λΑδι ΖΑφΡΑΚΟπΟΥλΟΥ ΣΤΟ πιΑΤΟ ΜΑΣ

T

ην Τρίτη δεκαετία του προηγούμενου αιώνα ο ιωάννης Ζαφρακόπουλος δημιούργησε το δικό του ελαιοτριβείο στο ……το οποίο εξυπηρετούσε γύρω στο 1927 τις τοπικές ανάγκες για παραγωγή ελαιολάδου. Η οικογένεια Ζαφρακόπουλου έδινε πάντα βάρος στην ποιότητα και συνεχώς έκανε ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Από την ίδρυση έως και σήμερα έχει γίνει πολλές φορές ανανέωση εξοπλισμού, η

οποία άρχισε το 2004 και ολοκληρώθηκε το 2010. Το ελαιοτριβείο έχει λάβει πιστοποίηση στην γραμμή παραγωγής για έκθλιψη ελαίων βιολογικής καλλιέργειας από τον οργανισμό δΗω. εφαρμόζει σύστημα hACCP σύμφωνα με το πρότυπο iSO 22000:2005. Τα τελευταία δύο χρόνια το ελαιοτριβείο Ζαφρακόπουλου προχώρησε και στην τυποποίηση ελαιολάδου προσφέροντας στο πιάτο του καταναλωτή το καλύτερο δυνατό ελαιόλαδο που συσκευάζεται στην κλασική συσκευασία των 5 litra, ενώ στο προσεχές μέλλον η εταιρία θα προχωρήσει και σε μικρότερες συσκευασίες.

Ζ ΑΦΡ ΑΚΟΠ ΟΥ ΛΟ Σ CMyK

Το λάδι Ζαφρακόπουλου μπορεί να έρθει στο σπίτι σας μ΄ ένα τηλεφώνημα στο 2421042920 χωρίς καμία επιπλέον υποχρέωση.


TOPIKA PROIONTA sel 7-12:Layout 1 25/5/2011 12:50 μμ Page 9

CMyK

9

ΜΑΪΟΣ 2011

Η εΨΑ δεν ΞεδιΨA ΜOνΟ ΤΟΥΣ ΒΟλιωΤεΣ

Η

εΨΑ ξεκίνησε την πορεία της το 1924. Την ιδέα για τη δημιουργία μιας πρότυπης μονάδας εμφιάλωσης στην Αγριά, παράλληλα με τα ψυγεία, είχαν οι τότε ιδιοκτήτες Αδελφοί Κοσμαδόπουλοι. Μετά από πρόσκλησή τους, ένας γερμανός μηχανικός που τον έλεγαν Otto εγκαθίσταται στην Αγριά και δημιουργεί τη διάσημη συνταγή της λεμονάδας που μέχρι σήμερα παραμένει μυστική. Από τότε η οικογένεια των προϊόντων εΨΑ μεγάλωσε εντυπωσιακά. Απέκτησε σύγχρονες εγκαταστάσεις, πιστοποιήθηκε κατά iSO και hACCP, κυκλοφόρησε νέες συσκευασίες και νέα προϊόντα. πορτοκαλάδα, γκαζόζα, σόδα, lemon cola, τόνικ, και βυσσινάδα συμπληρώνουν τη γκάμα των αναψυκτικών εΨΑ. Μαζί θα βρείτε και το παγωμένο τσάι σε τρεις γεύσεις (λεμόνι, ροδάκινο, πράσινο τσάι με ρόδι), καθώς και πλήρη οικογένεια χυμών.

εινΑι... Μελι ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΒΟλΟΥ

Η

αυτοφυής βλάστηση της Θεσσαλίας και ειδικά της ευρύτερης περιοχής του πηλίου αποτελούν μέρη με ιδιαίτερα πλούσια σε ποικιλία μελισσοκομική χλωρίδα. Σε αυτές τις περιοχές δραστηριοποιούνται τα μέλη του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Βόλου, με αγάπη και μεράκι, για τις μέλισσες, τα προϊόντα τους και τον τόπο τους. Ο συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1961 και από τότε δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας προϊόντων της μέλισσας, από την ίδια χρονιά διαθέτει κατάστημα στο κέντρο του Βόλου. παράγουν και διαθέτουν στο συνεταιρισμό μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, κερί και πρόπολη. Οι τιμές είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και στηρίζει ουσιαστικά τα μέλη του και γενικότερα τον κλάδο της μελισσοκομίας στην περιοχή μας. Ο συνεταιρισμός προμηθεύεται από το εμπόριο μελισσοκομικό εξοπλισμό και εφόδια χονδρικά. Τα προ-

Η εΨΑ εδραιώνεται με την ποιότητά της στην προτίμηση του καταναλωτή που μπορεί πια να την απολαύσει όχι μόνο στα τοπικά μάρκετ και εστιατόρια, αλλά σε όλη την ελλάδα. Με τη διεύρυνση της επικοινωνίας πανελλαδικά και την τοποθέτηση στα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης τη δεκαετία του '90, ενισχύθηκε η εικόνα του «ανώτερου» ποιοτικά προϊόντος και δημιουργήθηκε η βάση για την εξάπλωση εκτός Θεσσαλίας. Σήμερα η εΨΑ εξαντλείται από τα ράφια στα σούπερ μάρκετ και υπάρχει σε αρκετά σημεία πώλησης υψηλού πρεστίζ. δημιουργούνται συνεχώς νέα σημεία πώλησης και έπεται συνέχεια. Τη χρονιά που μας πέρασε είχαμε μια απίστευτα καλή συνεργασία με τα Starbucks Coffee, τα οποία σερβίρουν αποκλειστικά εΨΑ. Η συνεργασία αυτή δι-

ϊόντα αυτά τα πουλά σε χαμηλές τιμές στα μέλη του αλλά και σε τρίτους. Στόχος είναι η αύξηση της διάθεσης των προϊόντων του συνεταιρισμού και η διάδοση στην αγορά των τοπικών μελιών αφού ο συνεταιρισμός είναι σε θέση πλέον να συσκευάζει το προϊόν με ετικέτα. Το Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας που εδρεύει στο Βόλο καθοδηγεί και συμβουλεύει τα μέλη στη ορθή εφαρμογή της μελισσοκομικής πρακτικής και παραγωγή ποιοτικού και ασφαλούς προϊόντος, μέσω του επιστημονικού δυναμικού του και του εξοπλισμού αναλύσεων μελιού που διαθέτει. Όσο αφορά το μέλι που αποτελεί μια φυσική, υγιεινή τροφή με σπουδαία βιολογική αξία παράγονται διάφορα είδη, ανάλογα με την περιοχή και την τοπική χλωρίδα, όπως: Μέλι Ανθέων Πηλίου: από την πλούσια χλωρίδα του βουνού όπου η άγρια βλάστηση και το πλήθος των αρωματικών φυτών προσφέρει ένα μέλι διαφορετικό, από το νέκταρ της καστανιάς , ερείκης ανοιξιάτικης και φθινοπωρινής, κουμαριάς, τίλιου, φασκόμηλου, ρίγανης, μέντας, παλιούρι και άλλων εκατοντάδων αρωματικών και θεραπευτικών βοτάνων. Μέλι ποικίλης ανθοφορίας: από το μέλι των ανθέων πηλίου και του Θεσσαλικού κάμπου και κυρίως τις πε-

CMyK

ευρύνθηκε και στα Βαλκάνια. επιπλέον καταφέραμε να κάνουμε ακόμα μια καλή συνεργασία με την ΑνεΚ Lines κι έτσι οι καταναλωτές μας μπορούν να απολαμβάνουν τα αναψυκτικά μας εν πλω κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους για τον αγαπημένο τους προορισμό! Όσοι ταξιδεύουν οδικώς μπορούν να απολαύσουν τα αναψυκτικά μας αν ανεφοδιαστούν στα πρατήρια καυσίμων της Shell. Τέλος ακόμα και στο εστιατόριο του καταστήματος ιΚεΑ στη λάρισα μπορείτε να απολαύσετε την εΨΑ σας. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα τελευταία χρόνια η εΨΑ εξάγεται σε χώρες όπως η Αυστραλία, η Αμερική, η Κύπρος και η γερμανία. Έτσι λοιπόν, οι ομογενείς, που είναι το κοινό που μας ενδιαφέρει ως επί το πλείστο στο εξωτερικό, μπορούν να απολαύσουν την εΨΑ τους χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά! εδώ και μερικές εβδομάδες υλοποιούμε προωθητική ενέργεια σε όλες συσκευασίες του 1,5L με έκπτωση 0,30 ευρώ, με σκοπό να προσφέρουμε την αγαπημένη λεμονάδα εΨΑ σε ακόμα πιο προσιτή τιμή. Η εΨΑ είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα ανακύκλωσης. Αυτό το διάστημα επικοινωνούμε ενημερωτική καμπάνια για την επιστρεφόμενη γυάλινη φιάλη, η οποία αν τελικά επιστραφεί στο σημείο πώλησης δίνει περίπου 25% έκπτωση επί της τιμής αγοράς. Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές κερδίζουν ένα σημαντικό μέρος της αξίας του προϊόντος και προστατεύουν το περιβάλλον.

ριοχές όπου ευδοκιμεί το θυμάρι, η ρίγανη, η μέντα, το φασκόμηλο, το αγριοτρέφυλλο, η κουτσορίγανη, το χαμομήλι, η λαδανιά, ο αγριοβίκος και άλλα. Μέλι Κωνοφόρων και Μέλι Ελάτου: από τα δάση των ορεινών περιοχών των Τρικάλων της Καρδίτσας και της φθιώτιδας. Η γύρη είναι οι μικροί κόκκοι που αποτελούν το γονιμοποιό σώμα των λουλουδιών. Συλλέγεται με εξαιρετική φροντίδα από τις μέλισσες οι οποίες την εμπλουτίζουν με πολύτιμα ένζυμα και άλλες ουσίες. με αποτέλεσμα να είναι πολύ πλούσια και σε βιταμίνες. Αποτελεί ένα εξαιρετικό φυσικό συμπλήρωμα διατροφής. Ο βασιλικός πολτός είναι η πλουσιότερη τροφή της φύσης. Υπάρχουν μακροχρόνιες επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν τη βιολογική του αξία και την ευεργετική του επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Όλα αυτά οφείλονται στη μοναδική του σύνθεση: πρόκειται για ένα μοναδικό συμπύκνωμα βιταμινών, αμινοξέων και ιχνοστοιχείων. Τέλος τα μέλη του συνεταιρισμού παράγουν και πρόπολη, μια φυσική αντιμικροβιακή ουσία με πάρα πολλές χρήσεις. Τα προϊόντα του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Βόλου μπορείτε να τα βρείτε στην οδό Ανθ. γαζή 142.


TOPIKA PROIONTA sel 7-12:Layout 1 25/5/2011 12:51 μμ Page 10

CMyK

10

ΜΑΪΟΣ 2011

Τέσσερις γενιές μεγάλωσαν με εΒΟλ πιχειρώντας μία ιστορική αναδρομή στις επιχειρήσεις της Μαγνησίας, ανάμεσα σε αυτές που το όνομά τους έγινε συνώνυμο με τον τόπο μας, σίγουρα θα ξεχωρίσει κάποιος τη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ που με τα προϊόντα της μεγάλωσαν τέσσερις γενιές και έγιναν ένα με το καταναλωτικό κοινό. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου ιδρύθηκε το 1926 και είναι το δευτεροβάθμιο συνεταιριστικό όργανο των Συνεταιρισμών των χωριών γύρω από τον Βόλου, καθώς και των χωριών του δυτικού πηλίου και της περιοχής του Βελεστίνου. Το 1952 ιδρύεται από την Ένωση η γαλακτοβιομηχανία εΒΟλ με αντικείμενο τη συγκέντρωση, επεξεργασία και διάθεση του αγελαδινού γάλακτος στην τοπική αγορά. Ο σκοπός της ίδρυσης ήταν και συνεχίζει να είναι η δυνατότητα της Συνεταιριστικής Οργάνωσης στην άσκηση παρεμβατικής πολιτικής στην τιμή του αγελαδινού, γίδινου και πρόβειου γάλακτος, και η διασφάλιση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων της περιοχής μας. Έτσι σήμερα έχει επιτευχθεί οι κτηνοτρόφοι του ν. Μαγνησίας να απολαμβάνουν από τις υψηλότερες τιμές που δίνονται στο γάλα πανελλαδικά.

Ε

Τα προγράμματα εκσυγχρονισμού που υλοποιούνται στη γαλακτοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια, οι μέθοδοι επεξεργασίας που ακολουθούνται σε συνδυασμό με τη φροντίδα, τη γνώση και το μεράκι του ανθρώπινου δυναμικού, έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και

χίζει την παράδοση της καλλιέργειας των εκλεκτών ποικιλιών της περιοχής και την παραγωγή κρασιών.

Το ΤΣιπΟΥΡΟ της ΟιΚΟγενειΑΣ ΑπΟΣΤΟλΑΚΗ

ΚΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΡΥΘΡΟΣ ερυθρός Τοπικός Ξηρός Οίνος Μαγνησίας, που δημιουργείται στο Οινοποιείο Αποστολάκη και προέρχεται από την Βιολογική καλλιέργεια των ποικιλιών Syrah και Ξυνόμαυρο. Η επιλογή των σταφυλιών, ο αρμονικός συνδυασμός τους και η ιδιαίτερη οινοποίηση τους, δίνουν ένα κρασί με πορφυρές αποχρώσεις αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων (βύσσινο, φραγκοστάφυλο, μύρτιλο), μπαχαρικών (μαύρο πιπέρι, γαρύφαλλο, βανίλια), δέρματος και καπνού. Στόμα γεμάτο, καλοδομημένο, με καλή οξύτητα και δυνατές τανίνες. επίγευση με διάρκεια και εξέλιξη.

Με άρωμα ιστορίας

M

αγνησία, τόπος ξακουστός όχι μόνο για τη φυσική ομορφιά του, αλλά και για την εκλεκτή ποιότητα του τοπικού τσίπουρου. Η τοπική παράδοση και η ιστορία της απόσταξής του, πηγαίνουν πίσω στα 1922, όταν Μικρασιάτες πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στη νέα ιωνία. πιστοί στις παλιές συνήθειές τους και στον τρόπο ζωής, μετά τη δουλειά μαζεύονταν στα σπίτια και στις ταβέρνες, τα τοπικά “τσιπουράδικα”, όπου απολάμβάναν το παραδοσιακό Σμυρνιό τσίπουρο, σπιτικά αποσταγμένο με περισσή φροντίδα και μεράκι. Με τον καιρό στην παρέα ενσωματώθηκαν και οι ντόπιοι, οι οποίοι μυήθηκαν στις μυστικές συνταγές και στον ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής του. Σήμερα το τσίπουρο έχει καθιερωθεί ως το παραδοσιακό ποτό της περιοχής, ιδανικό συνοδευτικό των θαλασσινών μεζέδων, ενώ τα τσιπουράδικα συνεχίζουν να είναι σημείο συνάντησης για περίπου έναν αιώνα. Ακολουθώντας τη μακρά παράδοση, το μεράκι και την εμπειρία των Θεσσαλών αποσταγματοποιών, το ΤΣιπΟΥΡΟ της ΟιΚΟγενειΑΣ ΑπΟΣΤΟλΑΚΗ ξεχωρίζει για την εξαίρετη ποιότητα και τη γεύση του. Η πολλαπλή απόσταξή του από στέμφυλα της εκλεκτής ποικιλίας Μοσχάτο, οι συνθήκες ζύμωσης και η αναλογία των συστατικών είναι το μυστικό για ένα εξαιρετικής ποιότητας τσίπουρο με ελαφριά γεύση και πλούσιο άρωμα. Χωρίς γλυκάνισο για τους μερακλήδες ή αρωματισμένο με γλυκάνισο και βότανα από τα κατάφυτα βουνά του πηλίου, το TΣιπΟΥΡΟ ΤΗΣ ΟιΚΟγενειΑΣ ΑπΟΣΤΟλΑΚΗ πίνεται όλες τις ώρες και συνοδεύει υπέροχα παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες και πιάτα με θαλασσινά. ΤΟ ΚΡΑΣΙ “ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ” Oι ελληνικές θάλασσες αποκτούν πολλές φορές, κατά τη δύση

προδιαγραφών. επιτυγχάνεται ο συνδυασμός της παράδοσης με τους σύγχρονους κανόνες και διαδικασίες που ισχύουν στις βιομηχανίες τροφίμων (ΗΑCCΡ, ιSΟ 22000). Τα τελευταία χρόνια η εΒΟλ σχεδίασε και παράγει αρκετά νέα προϊόντα σε προσεγμένες ποιοτικά και αισθητικά συσκευασίες. επίσης με την ευθύνη και την ευαισθησία που τη διακρίνει, στηρίζει αφενός μεν την προσπάθεια των κτηνοτρόφων που ασχολούνται με τη βιολογική γεωργία, αφετέρου δε καλύπτει την ανάγκη των καταναλωτών για ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα. πρωτοπόρος στον κλάδο παραγωγής πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων γάλακτος (γίδινο και αγελαδινό εμφιαλωμένο φρέσκο βιολογικό γάλα, καθώς και τα παράγωγα αυτών- γιαούρτι γίδινο και πρόβειο βιολογικό, γίδινο βούτυρο βιολογικό και γίδινο τυρί βιολογικό) η Συνεταιριστική Βιομηχανία εΒΟλ διαθέτει αυτά και πέραν του νομού μας, μαζί με τα υπόλοιπα συμβατικά προϊόντα της. Η εΒΟλ διαθέτει δίκτυο διανομής για όλο το νομό Μαγνησίας, το νομό λάρισας και την περιοχή των φαρσάλων. επίσης τα προϊόντα διατίθενται στην Βόρεια εύβοια και την Αττική σε πολλά καταστήματα βιολογικών προϊόντων και τα υπόλοιπα σε επιλεγμένα καταστήματα.

του ήλιου, πορτοκαλορόδινες ανταύγειες... ίδιες μ’ εκείνες των παλαιών οίνων. γι αυτό και ο Όμηρος ονόμασε τον πόντο «οίνοπα», αυτός που έχει την όψη του οίνου. Από τότε μέχρι σήμερα το αμπέλι και το κρασί είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, του πολιτισμού, των μύθων και της ιστορίας μας. Μία από τις πιο φημισμένες περιοχές της ελλάδος στην αμπελουργία, είναι και η Θεσσαλία. Η εύφορη πεδιάδα της, με την οροσειρά του Ολύμπου στο Βορρά, το υγρό και ψυχρό κλίμα της το χειμώνα, ευνοεί την καλλιέργεια των αμπελιών, ενώ οι παράκτιες αμπελουργικές ζώνες της απολαμβάνουν συγχρόνως τις ευεργετικές επιδράσεις των θαλασσινών ανέμων. Στο επίπεδο της θάλασσας και λίγο ψηλότερα, στο Κρόκιο Μαγνησίας, 30 χλμ. νοτιοανατολικά του Βόλου, με την αύρα του παγασητικού κόλπου, ο Αμπελώνας της Οικογένειας Αποστολάκη συνε-

CMyK

ΚΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΡΟΔΙΝΟΣ Τοπικός Οίνος ερυθρωπός ξηρός που δημιουργείται στο Οινοποιείο Αποστολάκη και προέρχεται από το χαρμάνι των ποικιλιών Ξυνόμαυρο και Grenache Rouge. Η επιλογή των σταφυλιών, ο αρμονικός συνδυασμός τους και η ιδιαίτερη οινοποίηση τους, οδήγησαν σε ένα λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα με έντονο φρουτώδες άρωμα που αναδύει γλυκά αρώματα φράουλας και ροδιού. ισορροπημένη απαλή γεύση με πολύ καλή οξύτητα να του χαρίζει φρεσκάδα και ευχάριστη αρωματική επίγευση. ΚΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΛΕΥΚΟΣ λευκός Τοπικός Ξηρός Οίνος Μαγνησίας, που δημιουργείται από το ιδιαίτερο χαρμάνι των εκλεκτών ποικιλιών Ροδίτη, Ασύρτικου και Uqni Blanc. h Βιολογική Καλλιέργεια, ο αρμονικός συνδυασμός των ποικιλιών και η ιδιαίτερη οινοποίηση εξασφαλίζουν λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και έντονο φρουτώδες άρωμα που παραπέμπει σε κίτρινα φρούτα (μπανάνα) με νότες εσπεριδοειδών (γκρεϊπφρουτ). πλούσια ισορροπημένη γεύση με λεμονάτη οξύτητα και αρωματική διάρκεια στο τελείωμα. επίσης παράγονται τα κρασιά VINO DI STAFYLOS, ΒΟΡΙΝΑ ΚΛΗΜΑΤΑ


TOPIKA PROIONTA sel 7-12:Layout 1 25/5/2011 12:51 μμ Page 11

CMyK

ΜΑΪΟΣ 2011

Consta Crystal Χειροποίητες δημιουργίες χαραγμένες σε κρύσταλλο, γυαλί και καθρέπτη διαμαντένια ακίδα της Στάσας Τζάλλα δημιουργεί με ευαισθησία και μεράκι παραστάσεις, εικόνες της φύσης και μονογράμματα, πάνω σε αντικείμενα που αποκτούν μοναδική αξία όπως κρυστάλλινα σερβίτσια, καράφες, γλυκοδοχεία, δίσκους, ποτήρια, αλλά και ιδιαίτερα πρωτότυπες ιδέες για μπομπονιέρες γάμου και βάπτισης . Με επαγγελματική και ευαίσθητη ματιά η κ. Τζάλλα προσφέρει στους πελάτες της μια συλλογή που διακρίνεται για την κομψότητα, τη φινέτσα και την καλαισθησία των αντικειμένων της, που ταυτόχρονα δημιουργεί και καλύπτει ακόμη και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Αν λοιπόν αναζητάτε κάτι πρωτότυπο και μοναδικό αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και χαράξτε πάνω σε κρύσταλλο αυτό που θα σας συντροφεύει και θα σας ξυπνά αναμνήσεις για το υπόλοιπο της ζωής σας. Η κ. Στάσα Τζάλλα διαθέτοντας ταλέντο που ξεχωρίζει και μια ματιά προσωπική και εμπνευσμένη μπορεί να χαράξει στο αντικείμενο που θα επιλέξετε όποιο σχέδιο επιθυμήσετε, σε ότι σχήμα και σε όποια διάσταση θελήσετε, δίνοντας σάρκα σ’ ότι εσείς μπορεί να έχετε φανταστεί. δίνοντας προσοχή στη λεπτομέρεια και την ποιότητα μπορείτε να απεικονίσετε οτιδήποτε έχετε φανταστεί από εικόνες, σχέδια, μονογράμματα, φράσεις που θα κάνουν το δώρο, τη μπομπονιέρα, το προσωπικό σας αντικείμενο να ξεχωρίζει για την πρωτοτυπία του και που θα σας θυμίζει μια όμορφη και ξεχωριστή στιγμή για εσάς και τους αγαπημένους σας. Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους ή τους φίλους σας προσφέροντάς τους ένα αντικείμενο που θα θυμούνται και θα θαυμάζουν για μια ζωή μην ξεχάσετε ν’ απευθυνθείτε στην κ. Τζάλλα και εκείνη σίγουρα θα έχει την κατάλληλη πρόταση για εσάς. Για επικοινωνία: 6974391316

Η

CMyK

11


TOPIKA PROIONTA sel 7-12:Layout 1 25/5/2011 12:51 μμ Page 12

CMyK

CMyK

Τα Προϊόντα μας - Μαγνησία Extra  

Ειδική Έκδοση της Εφημερίδας "Μαγνησία" για τα τοπικά προϊόντα

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you