FULLSCALEMODELS_BROCHURE

Page 1

R

E

A

L

N

O

N

F

L

Y

I

N

G

P

L

A

N

E

S

ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ & ΔΙΟΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΑ 1:1

1900 -1918 ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ


ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Στην «Full Scale Models» αναδημιουργούμε το παρελθόν - και κάτι περισσότερο: του δίνουμε υπόσταση και αξία. Kατασκευάζουμε μουσειακής ποιότητας αεροσκάφη και διοράματα σε κλίμακα 1:1, όπως ακριβώς τα αυθεντικά πριν 70,100 ή και περισσότερα χρόνια. Ο Γιώργος Βαρίνος, δημοσιογράφος*, πιλότος υπερελαφρών και μηχανικός αεροσκαφών, έχει την ικανότητα να κατασκευάζει πτητικές μηχανές και να τις πετά ο ίδιος. Ταξιδεύει και φωτογραφίζει αεροπλάνα στο έδαφος και στον αέρα. Παράλληλα γράφει γι’αυτά και εκδίδει περιοδικά και βιβλία για πάνω από 35 χρόνια.

Χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους με μηχανές CNC, 3D Printers, πρωτοποριακά υλικά και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, συνδυάζουμε αεροπορική & κατασκευαστική πείρα 45 ετών για να δημιουργήσουμε πιστά αντίγραφα αεροπλάνων που έγραψαν την Ιστορία σε Eιρήνη και Πόλεμο. Μέσω των κατασκευών μας αναβιώνουμε την αίσθηση και ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, τη συναρπαστική διαδρομή των πρωτοπόρων της Αεροπορίας.

Mαζί με μια απόλυτα καταρτισμένη & έμπειρη ομάδα μοντελιστών, κατασκευαστών και σχεδιαστών/γραφιστών, αλλά και ερευνητών/ιστορικών σε διεθνές επίπεδο.

* Μέλος τη Ένωσης Συντακτών και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων


ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ & ΔΙΟΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΑ 1:1 ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ Moυσειακής ποιότητας εκθέματα που λείπουν από τις αεροπορικές συλλογές αλλά εμπεριέχουν ιστορική αξία, αυθεντικότητα και λεπτομέρεια που αποτελούν εγγύηση για την αύξηση της επισκεψιμότητας και των αποτελεσμάτων που κάθε Μουσείο επιδιώκει. Κάθε έκθεμα προσφέρεται μεμονωμένα ή ως μέρος ενός ευρύτερου διοράματος, αναπαράστασης ρεαλιστικής σκηνής με ατμόσφαιρα εποχής, συνδυάζοντας σύγχρονα πολυμέσα όπως οθόνες αφής, βίντεο, μοντέλα-τομές επιμέρους συστημάτων κ.λπ.


Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό και συνεργασίες με ξένους αεροπορικούς φορείς, ιδρύματα, εταιρίες και μουσεία μας προσφέρουν το know-how για να κατασκευάσουμε με απόλυτη ακρίβεια, πιστότητα και ρεαλιστικότητα ακόμα και την πιο δύσκολη, σπάνια και απαιτητική πτητική μηχανή. Χιλιάδες ώρες έρευνας έχουν αποτέλεσμα τη χρήση υλικών και αποκλειστικών μεθόδων συναρμογής, ίδιων με των πραγματικών (όπου είναι εφικτό). Οriginal σχέδια του κατασκευαστή, μελέτη, σχεδιασμός, in-house παραγωγή υλικών και μηχανισμών με χρήση 3D Printers/Scanners και ένα πλήρως εξοπλισμένο ιδιόκτητο

εργαστήριο & studio φωτογράφησης/δοκιμών, αποτελούν εγγύηση ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ανώτερο των προσδοκιών, τόσο σε αισθητικό/ρεαλιστικό επίπεδο, όσο και δεμένο με την υπόλοιπη συλλογή του Μουσείου, σε μια αρμονική συνύπαρξη που υπόσχεται μοναδικές & αξέχαστες εμπειρίες στον επισκέπτη.


ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ & ΔΙΟΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΑ 1:1

ΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ Δύο επιλογές για την επιλογή κινητήρα ή κινητήρων: Στατικό mock-up ή εξίσου πιστό έκθεμα, αλλά με ενσωματωμένη δυνατότητα λειτουργίας, είτε από το προσωπικό του Μουσείου είτε από τον επισκέπτη (καινοτομία με ειδικό μπουτόν κοινού). Αποκλειστική πατέντα της Full Scale Models με εφέ καπνού/ατμού εξαγωγής «καυσαερίων», ήχο εκκεντροφόρου, πιστονιών, κ.λπ.

ΟΙ ΠΤΕΡΥΓΕΣ Δημιουργούνται από CNC με απόλυτη πιστότητα και ακρίβεια, όσον αφορά γωνίες, διέδρους, κλίση, λειτουργία ailerons, με τα ίδια υλικά του πραγματικού αεροσκάφους (όπου αυτό είναι εφικτό).


ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ & ΔΙΟΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΑ 1:1

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Χρησιμοποιούμε ειδικό κοντέϊνερ 12 μέτρων, ή και μεγαλύτερο αν απαιτηθεί, με ειδικές προδιαγραφές για ασφαλή άφιξη και συναρμολόγηση του εκθέματος στον προορισμό του. Αυστηρά επιλεγμένοι μεταφορείς και ειδικό προσωπικό.

Η προσοχή στην λεπτοµέρεια δεν περιορίζεται µόνο στην ποιότητα του µοντέλου αλλά και στον τρόπο µεταφοράς και τοποθέτησης. ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΧΩΡΟΥ Χρειάζονται τουλάχιστον έξι μήνες για την κατασκευή από το χρόνο λήψης παραγγελίας. Η κατασκευή γίνεται στις εγκαταστάσεις μας, το μοντέλο εγκρίνεται από τον πελάτη/Μουσείο και εφόσον εγκριθεί, αποσυναρμολογείται, μπαίνει σε ειδικά κιβώτια και μεταφέρεται με την απαιτούμενη ευλάβεια και προσοχή στον χώρο τελικής τοποθέτησης. Επίσης χρειάζεται ειδική μελέτη του χώρου τοποθέτησης του εκθέματος, ειδικά αν πρόκειται για ολοκληρωμένο διόραμα με περιβάλλον σκηνικό εποχής και πολυμέσα. Πρέπει να υπάρξει στο σημείο τελικής τοποθέτησης πρόβλεψη παροχής ηλεκτρικού με ειδικό δικό της διακόπτη στον ηλεκτρικό πίνακα του χώρου. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης ρεαλιστικών φιγουρών πιλότων, πληρώματος ή και προσωπικού και μικρών βοηθητικών συστημάτων υποστήριξης εδάφους, καθώς και οπλισμού. Επίσης θα πρέπει να υπολογιστεί η πορεία του κοντέινερ από τις εγκαταστάσεις μας στο τελικό σημείο τοποθέτησης.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ Wright Flyer 1903 1909 Wright Military Flyer Blériot XI Farman III Farman MF.7 Longhorn Airco DH.9 Spad 7 Fokker DR.1 Triplane Fokker M.5K/MG Nieuport 11 Nieuport 12 Nieuport 17 Albatros D.III Royal Aircraft Factory BE.2 Royal Aircraft Factory SE.5 Sopwith Camel


ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Τα μοντέλα σε φυσικό μέγεθος είναι ευαίσθητα και χρειάζονται τακτικά καθαριότητα και συντήρηση. Το «τακτικά» αφορά 5ετές επεκτάσιμο πρόγραμμα συντήρησης-εγγύησης αντοχής,

Οι επιλογές παρουσίασης ξεκινούν με την προσφορά μοντέλων που αναρτώνται από την οροφή. Τα μοντέλα είναι ειδικά κατασκευασμένα για ανάρτηση, που είναι και ο πιο διαδεδομένος τρόπος παρουσίασης, δεδομένου του «εύθραυστου» χαρακτήρα των αεροσκαφών των αρχών του αιώνα.

ΔΙΟΡΑΜΑ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ Μαζί με τα 1:1 αεροσκάφη και διοράματα η Full Scale Models μπορεί να κατασκευάσει παράλληλα μοντέλα υπό κλίμακα για μια πιο ιδιαίτερη παρουσίαση, δίπλα στο original έκθεμα, με τομές ή επιμέρους τμήματα & λειτουργίες του αεροσκάφους (κινητήρας, τομή, οπλισμός, μικρογραφία αεροδρομίου εποχής, κλπ)

Κάθε έκθεμα αεροσκάφους μπορεί να παρουσιαστεί στο κοινό σε μια ποικιλία διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Είτε ως μεμονωμένο είτε ως μέρος μιας ακόμα πιο εντυπωσιακής σκηνικής παρουσίας (διόραμα) με αξιοποίηση απομίμησης διαδρόμου/πίστας αεροδρομίου, μηχανήματα υποστήριξης, φιγούρες πιλότων/προσωπικού εδάφους, οθόνες πολυμέσων, μοντέλα υπό κλίμακα και τομές υποσυστημάτων για λεπτομερέστερη πληροφόρηση του επισκέπτη, σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις του Μουσείου.

καλής λειτουργίας αλλά και άψογης συνεχούς παρουσίασης στο κοινό. H προστασία από τη σκόνη είναι αναγκαία γι΄αυτό και εφοδιάζουμε τα Μουσεία με πλήρεις οδηγίες και επίσης παρέχουμε εκπαίδευση προσωπικού για την απρόσκοπτη και απροβλημάτιστη έκθεση σε βάθος χρόνου. Διαθέτουμε συνεργασίες με Ειδικό συνεργείο καθαρισμού καθώς και ειδική ομάδα service και επισκευών on location.


Κατασκευάζουµε µoυσειακής ποιότητας εκθέµατα που λείπουν από τις αεροπορικές συλλογές αλλά εµπεριέχουν ιστορική αξία, αυθεντικότητα και λεπτοµέρεια που αποτελούν εγγύηση για την αύξηση της επισκεψιµότητας και των αποτελεσµάτων που κάθε έκθεση ή Μουσείο επιδιώκει.

Kansevelli Enterprises 16, Princess De Tyra Street, Karantokis Bdng, 1065 Nicosia, Cyprus, www.kansevelli.com Tel: + 357 22677044, Fax: + 357 22676953 E-mail: gv.kansevelli@gmail.com


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.