Season programme 2023-2024 - The Danish Sinfonietta / Randers Kammerorkester

Page 1

RANDERS KAMMERORKESTER

KAMMERMUSIKFORENINGEN BRAGE SANGFESTIVALEN VOXPERIENCE

2023-2024

SÆSON 2023-2024

Fanny, Nannerl og Clara er navnene på tre musikalske kvinder, der levede i skyggen af deres bror eller ægtemand. Efternavnene er henholdsvis Mendelssohn, Mozart og Schumann. De tre mandlige medlemmer af familierne var store komponister, der har fået en markant plads i musikhistorien, mens de tre kvinder efter tidens norm måtte koncentrere sig om mand og børn. Og selv om de måske havde et lige så stort talent som deres bror eller ægtemand, komponerede de hovedsageligt mindre værker for sang eller klaver. Op gennem musikhistorien har kvindernes roller være vigtige men usynlige. ”Kvinder i kunsten” er et tema i sæson 2023-2024, hvor Randers Kammerorkester sætter fokus på kvinder, der komponerer, underviser, skaber rammerne, inspirerer, spiller eller er håndværkeren bag instrumenterne.

Foruden ”Kvinder i kunsten” indeholder sæson 2023-2024 fire temaer: Sommerkoncerter, Årstidskoncerter, To orkestre spiller sammen og Sangfestivalen Voxperience.

I midten af dette sæsonprogram optræder fem sider, der handler om sangfestivalen Voxperience. To af koncerterne (Bryn Terfel og Afslutningskoncerten) har Randers Kammerorkester som arrangør, og tre af siderne handler om sangfestivalens egne arrangementer. Billetter til Sangfestivalens koncerter på Værket kan vælges på billetkuponen.

KVINDER I KUNSTEN - ORD OG TONER

”Kvinder i kunsten” består af syv koncerter, hvor der til fem af koncerterne er knyttet et foredrag, der er arrangeret i samarbejde med FOF Randers. Foredragene sætter fokus på kvinderne bag koncerterne. På billetkuponen bagerst i sæsonprogrammet kan man vælge koncert og foredrag eller blot selve koncerten:

D EN F RA NSKE F OR B INDE L SE - F OREDR AG

Onsdag 24. maj 2023 kl. 18.30-19.30 - Værkets Koncertsal

Introduktion ved Christina Dahl: Om musikpædagog Nadia Boulanger.

LY SET - F OREDR AG

Onsdag 15. november 2023 kl. 18.30-19.30 - Værkets Koncertsal

Introduktion ved museumsdirektør Lise Jeppesen: Om lyskunstner Viera Collaro.

G IS L INGE SPI LLER M O ZA RT - F OREDR AG

Onsdag 17. januar 2024 kl. 18.30-19.30 - Værkets Koncertsal

Introduktion ved Bjarne Mørch Jensen: Om komponist Maria Theresia von Paradis.

MØDET MELLEM MENNESKER - F OREDR AG

Onsdag 28. februar 2024 kl. 18.30-19.30 - Værkets Koncertsal

Introduktion ved komponist Lil Lacy.

HOL OGR A MMET - F OREDR AG

Introduktion ved forfatter Ida Marie Hede, billedkunstner Marie Kølbæk Iversen, koreograf Nønne Mai Svalholm og komponist Katinka Fogh Vindelev.

Information om tid, sted og billet: www.fof.dk/da/randers-favrskov-mariagerfjord

DEN FRANSKE FORBINDELSE

Onsdag 24. maj 2023 kl. 19.45

Værkets Koncertsal

IgOr STraVINSKIJ: Pa STOra Le arr. FOr BL æSer KVarTeT

Per NørgårD: WhIrL’S WOr LD FOr BL æSer KVINTeT

Sa MueL BarBer: aDagIO FOr STrYgeKVarTeT

aSTOr PIazzOLL a: OBLIVION FOr SOLO OBO Og STrYgere

PhILIP gL a SS: STrYgeKVarTeT Nr. 3 “MIShIM a”

Jea N Fra NC aIx: OKTeT

Fællesnævneren for Samuel Barbers smukke Adagio og tangokomponisten Astor Piazollas Oblivion er den franske musikpædagog Nadia Boulanger. Gennem mere end et halvt århundrede var hun lærer for utallige unge komponister fra hele verden, og et lille udvalg på seks har komponeret musikken til denne koncert. Barbers Adagio var John F. Kennedys yndlingsmusik. I de første takter er værket en lille, spinkel bæk af toner, som efterhånden vokser og bliver til en stor og brusende flod og et musikalsk klimaks af dybtfølt lidenskab. I Philip glass’ Strygekvartet Mishima står kun det helt essentielle tilbage som et hypnotiserende meditativt univers, der oprindelig blev komponeret til en film om en af Japans store digtere. Den franske Jean Francaixs Oktet er fuld af livsglæde og overskud, forførende romantiske klange, elegance og charme, mens den danske Per Nørgård i Whirl’s World udforsker et særligt fascinerende naturfænomen.

LYSET

Onsdag 15. november 2023 kl. 19.45

Værkets Koncertsal

JOSePh haYDN: STrYgeKVarTeT Nr. 26 (SOL-KVarTeT)

aNN a ThOrVa LDSDOTTIr: ILLuMINe FOr STrYgeOKTeT

åSe heDSTröM: VOCI FOr NONeT

aNDer S NOrDeNTOFT: The CITY OF ThreaDS FOr DeCe T

g.F. hä NDeL: uDDrag Fra FIre WOr KS MuSIC

Midt i november, hvor mørket tager til, spiller Randers Kammerorkester musik, der har solen og lyset som tema. Programmet er inspireret af en udstilling af lyskunstneren Viera Collaros værker på Randers Kunstmuseum i november 2024. Fra solopgangen og varmen i Haydns Strygekvartet nr. 26 over dæmringen og dagslyset i Thorvaldsdottirs Illumine til byens lys i Nordentofts The City of Threads. Haydns strygekvartet er på samme tid frisk og livlig men også alvorlig og mystisk. Foruden Haydn indeholder koncerten værker af en dansk, en svensk og en islandsk komponist, der har det til fælles, at de alle kender det nordiske vintermørke. Thovaldsdottir er stærkt inspireret af den islandske natur, og både hun og Hedström undersøger forskellen mellem lys og mørke, mens Nordentoft forholder sig til menneskets liv og eksistens i byens gader. Som en eksplosion af lys på aftenhimlen står uddrag fra g.F. händels Fireworks Music også på programmet. Medlemmer af Randers Philharmoniske Selskab kan afhente gratis medlemsbillet til koncert og foredrag i Værkets billetsalg.

KVINDER
KUNSTEN
I

Onsdag 1. november 2023 kl. 19.30

Værkets Koncertsal

Det bliver en eventyrlig og magisk aften, når to af Danmarks største kunstnere mødes på scenen sammen med Randers Kammerorkester. Skuespilleren Ghita Nørby læser eventyr af h.C. andersen, og blokfløjtenisten Michala Petri spiller sammen med Kammerorkestret musik af bl.a. den franske Édouard Lalo og danske Frederik Rung. Det er i mødet mellem ordene og tonerne, at magien opstår. Ghita Nørby og Michala Petri har en særlig evne til at gøre enten ord og sætninger i en bog eller noder og rytmer i et partitur levende, vibrerende og vedkommende i mødet med publikum.

ghita Nørby begyndte sin karriere på film og i teatret som den søde pige, der med en karakteristisk friskhed havde roller i film som Baronessen på benzintanken, Vagabonderne på Bakkegården og Han, Hun, Dirch og Dario. Senere udviklede hun sig til at blive en af Danmarks vigtigste karakterskuespillere med roller i Misantropen på Det Kongelige Teater med Ingmar Bergman som instruktør og Fra Regnormenes liv, hvor hun var Johanne Luise Heiberg, mens Jørgen Reenberg havde rollen som H.C. andersen. På film blev det til hovedrollen i bl.a. Dansen med regitze, og for mange er Ghita Nørby synonym med rollen som Ingeborg i tv-serien Matador.

Som datter af en violinist og en pianist begyndte Michala Petri allerede som barn en imponerende musikalsk karriere, der har bragt hende rundt til store dele af jordkloden som en af verden bedste blokfløjtenister. 11 år gammel blev hun optaget på Musikkonservatoriet i Hannover, og derefter indtog hun hurtigt en markant rolle i både dansk og international musikliv. Gennem årene har hun optrådt sammen med musikere og dirigenter som Keith Jarrett, Sir Neville Mariner, James galway, Claudio Abbado, Gidon Kremer, Jesper Thilo og Victor Borge. Samtidig har hun indspillet mere end 70 cd’er i samarbejde med bl.a. St. Martin-in-the-Fields. Mange af hendes cd’er har gennem årene været nomineret til en Grammy.

Koncerten arrangeres som et samarbejde mellem Randers Kammerorkester og Kammermusikforeningen Brage.

MUSIK OG EVENTYR
KVINDER I KUNSTEN

MØDET MELLEM MENNESKER

Onsdag 28. februar 2024 kl. 19.45

Værkets Koncertsal

J.S. BaCh: KONCerT Nr. 2 eFTer VIVa LDI arr. FOr BL æSer e aNTONIO rOSe TTI: BLæSer KVINTeT

LIL LaCY: urOPFøreLSe

Fra Nz SChuBerT: STrYgeKVINTeT

Den dansk-amerikanske Lil Lacy er det sidste led i en kæde med fire komponister fra hver sin tidsalder. Fra Bach og rosetti over Schubert til Lacy, der har komponeret et helt nyt værk specielt til denne koncert. For Lacy handler musikken om mødet mellem mennesker, og tonerne bliver til ud fra et stærkt ønske om at tale direkte til publikum. I Schuberts Strygekvintet er emnet liv og skæbne. Schubert komponerede kvintetten i de sidste uger før sin død og blotlægger i musikken et helt liv med såvel sorger og sårbarhed som fest og optimisme. Det er musik, der indeholder det, som alle må forholde sig til: Liv og død, tragedie og livsglæde, skrøbelighed og styrke. Med Bach og Rosetti begynder koncerten med musik, hvor hovedsagen er det veloplagte sammenspil mellem musikerne og vellyden af toner og rytmer. Medlemmer af Randers Philharmoniske Selskab kan afhente gratis billet til koncert og foredrag i Værkets billetsalg.

GISLINGE SPILLER MOZART

Onsdag 17. januar 2024 kl. 19.45

Værkets Koncertsal

W.a. MOzarT: OuV erTure TIL COSI FaN TuTTe

ARR FOR KAMMERENSEMBLE

MarIa ThereSIa VON Para DIS: SICILIeNNe arr FOr

VIOLIN OG KAMMERENSEMBLE

W.a. MOzarT: KLaV er KONCerT Nr. 13

JOSePh haYDN: SYMFONI Nr. 92 arr. FOr Ka MM ereNSe MBLe

Kvinden bag denne koncert er Maria Theresia von Paradis, der var komponist og pianist i overgangen mellem 1700- og 1800tallet. Maria Theresia var Mozarts tætte ven og kollega, og han tilegnede hende en af sine klaverkoncerter. Katrine Gislinge er solist i Mozarts Klaverkoncert nr. 13, der her spilles i komponistens originale udgave for klaver og strygekvartet. Gennem de sidste tredive år har Gislinge markeret sig som en af Skandinaviens mest markante pianister med koncerter på bl.a. Bergen Festspil og London City Festival. Mozart står også bag tonerne til ouverturen til operaen Cosi van tutte, der er en komisk historie om kærlighed og bedrag, og en anden af Maria Theresias kollegaer – Joseph Haydn – er repræsenteret af Symfoni nr. 92 i et nyt arrangement for kammerensemble. Endelig indeholder programmet Maria Theresias egen Sicilienne.

KVINDER I KUNSTEN

HOLOGRAMMET

Lørdag 6. april og søndag 7. april 2024 kl. 14.00

Randers Storcenter

To dage i april forvandler Randers Storcenter sig til scenen for en ny musikdramatisk forestilling. Seksten musikere, 70 skoleelever, 70 ældre over 60 år fra randers Seniorkor og fire vokalsolister fordeler sig mellem butikker og cafeer i små grupper, der spreder og samler sig på tværs af gangene.

Fire kvindelige kunstnere har skabt et nyt kunstnerisk univers, der handler om den tid, vi alle lever i. På tværs af generationer undersøger forestillingen, hvordan vi bliver til hele mennesker, hvordan vi bekæmper ensomhed, og hvordan ord, fortælling, musik, stemmer og bevægelse formår at give et svar på de spørgsmål, vi stiller os selv. Publikum kan frit bevæge sig rundt i Storcentrets gange og opleve forestillingens mange dele og fortællinger.

Forestillingen er skabt i et tæt samarbejde mellem forfatteren Ida Marie Hede, billedkunstneren Marie Kølbæk Iversen, koreografen Nønne Mai Svalholm og komponisten Katinka Fogh Vindelev. David Riddell står for den musikalske ledelse. Der er gratis adgang til forestillingen, der er støttet af Statens Kunstfond.

HÅNDVÆRKET BAG MUSIKKEN

Onsdag 24. april 2024 kl. 19.30

Værkets Koncertsal

aNTONIO VIVa LDI: SINFONIa aL Sa NTO SePOLCrO (uDDrag)

FeLIx MeNDeLSSOhN: STrYger SYMFONI Nr. 10 (uDDrag)

guSTaV hOLST: SCT. PauL’S SuITe FOr STrYgere (uDDrag)

BéLa BarTóK: ruMæNSK e Da NSe arr. FOr STrYgere (uDDrag)

NIeLS W. gaDe: OKTeT FOr STrYgere

At skabe et smukt og velklingende instrument ud af et enkelt stykke træ kræver et sublimt håndværk og et helt særligt håndelag. I 25 år har den franske Noémie Viaud bygget violiner, bratscher og celloer, og i de sidste seksten år har hun haft værksted i Aarhus efter en omvej omkring Canada og Norge. Noémie Viaud begyndte at spille violin, da hun var syv, og femten år gammel blev hun optaget på den franske violinbyggerskole. I første del af koncerten fortæller Noémie Viaud om det at bygge et strygeinstrument suppleret af musikalske eksempler komponeret af Vivaldi, Mendelssohn, Holst og Bartók. Efter pausen går fire violiner, to bratscher og to celloer sammen i en fortolkning af den danske Niels W. gades Oktet for strygere, hvor den unge komponist træder ud af den danske bøgeskov og lader sig inspirere af de større og vildere ideer nede i Europa.

KVINDER I KUNSTEN

DET MAGISKE ØJEBLIK

Lørdag 12. august 2023 kl. 16.00 Klosterkirken

J.S. BaCh: OTTe INVeNTIONer arr. FOr VIOLIN Og CeLLO

Fra Nz SChuBerT: STrYge TrIO D. 471

aLexa NDer BOrODIN: STrYge TrIO Nr. 1

J.S. BaCh: gOLDBerg-VarIaTIONer arr. FOr STrYge TrIO

Når tre musikere sidder på scenen med hvert sit instrument, er publikum helt tæt på det magiske øjeblik, hvor musik og sammenspil går op i en højere enhed. Først er det dog blot to instrumenter, som kredser om og spiller op til hinanden i otte af Bachs Inventioner, der oprindeligt blev komponeret for cembalo. Bachs Goldberg-variationer var også først et værk for cembalo, der blev spillet om natten som underholdning for en russisk greve, der ikke kunne falde i søvn. Fra variation til variation skifter stemningen fra det sprællevende, energiske og dansende til en fortryllet og hemmelighedsfuld nattestemning. Schuberts Strygetrio består af en enkelt sats, der udfolder sin egen lille og trygge verden, hvor vi i nogle øjeblikke kan glemme alle verdens bekymringer, mens Borodins Trio indeholder både vemod og alvor. Der er fri entré.

DEN FORTROLIGE SAMTALE

Tirsdag 29. august 2023 kl. 19.30

Sct. Mortens Kirke

J.S. BaCh: SuITe Nr. 3 FOr SOLO CeLLO

Jea N SIBeLIuS: SuITe FOr STrYge TrIO (a NDeN SaTS)

W.a. MOzarT: DIV erTIM eNTO FOr STrYge TrIO

Mozarts Divertimento for strygetrio er en intim samtale mellem tre instrumenter, men sammen skaber de i løbet af seks satser en dyb og intens verden af både skønhed, alvor og glæde. Fra sats til sats bevæger Strygetrioen sig fra det varsomme og forsigtige over det lette og livlige til det rolige og afbalancerede. Ved hofferne i europa blev der danset og festet til musik, som understreger de forskellige danses særlige karakter og stemning. Bach giver i sin Suite for solocello de gamle hofdanse nyt liv, og selv om suiten kun er komponeret for et enkelt instrument, formår han på genial vis at skabe et sammenspil mellem flere forskellige melodier. en aften i 1889 var man på Musikkonservatoriet i Helsinki vidne til noget helt særligt, da den unge Jean Sibelius fik opført en ny Suite for strygetrio. I Suitens anden sats, som står på programmet, leger Sibelius med rytme og melodi på en måde, så publikum var klar over, at man i fremtiden kunne forvente noget nyt og anderledes af den unge komponist. Der er fri entré.

SOMMERKONCERTER

KAFFEKONC ERT

FOR BYENS PENSIONISTER

Tirsdag 15. august 2023 kl. 14.30

Arena Randers

Kaffen er varm, og randers Kammerorkester er i godt humør og oplagt til en eftermiddag med god stemning og festlig musik. Randers Kammerorkester spiller under ledelse af David Riddell, og som solist medvirker sangeren Annette Heick, der har en travl karriere med mange koncerter og roller i store musicalopsætninger.

Der er gratis adgang. Find mere information på www.randersfestuge.dk

SOMMEROPERA

Onsdag 16. august 2023 kl. 17.00

Værkets Amfiscene

En eftermiddag i Randers Festuge står tre operasangere på Værkets amfiscene sammen med Randers Kammerorkester og dirigenten David Riddell. Midt i prøvearbejdet på Aarhus Sommeroperas opsætning af opera-komedien ”Gravalvorligt” synger baryton Hans Dueholm, sopran Signe Asmussen og tenor Michael Kristensen en koncert fuld af humør og et stærkt glimt i øjet. På programmet er der både smægtende opera-arier og iørefaldende musical-hits. Som et ekstraordinært indslag debuterer Jakob Sunesen som dirigent i et enkelt af koncertens numre. Sunesen vandt en auktion på Lauritz.com i februar, hvor Randers Kammerorkester udbød muligheden for at dirigere orkestret, og hvor auktionens indtægt gik til Danmarks Indsamlingen.

MOST SPILLER BACH

Lørdag 23. september 2023 kl. 16.00

Værkets Koncertsal

SVeND S. SChuLTz: uNe aMOureTTe - PeTIT SereNaDe POur quINTeT a VeNT

haNS aBraha MSeN: WaLDeN FOr BL æSerKVINTeT

JeaN FraNCaIx: BLæSerKVINTeT Nr. 1

C.P.e. BaCh: FLøJTeKONCerT I a-MOL

Sammen med fløjtenisten rune Most har randers Kammerorkester indspillet tre af C.P.e. Bachs fløjtekoncerter, som udkom i efteråret 2022 på det amerikanske forlag Bridge Records. Rune Most er ved denne koncert solist i en af cd’ens fløjtekoncerter. C.P.e. Bach komponerede sine fløjtekoncerter i en tid, hvor man var optaget af det lette og underholdende, men samtidig ville Bach med lidenskab og temperament også mere og dybere end blot det. rune Most er solofløjtenist ved Odense Symfoniorkester, og sammen med Randers Kammerorkester har han udgivet flere cd’er og deltaget i orkestrets turné til Kina i 2010. Bach får selskab af tre værker, der rækker fra den franske Jean Francaixs sprudlende blæserkvintet over Svend S. Schultzs ”une amourette” – en kærlighedsaffæretil hans abrahamsens Walden, der er inspireret af den amerikanske forfatter H.D. Thoreaus beskrivelse af det ensomme liv i Massachusetts’ store skove. I forbindelse med koncerten bliver Julie Friisholms mindelegat overrakt.

SOMMERKONCERTER

GULDALDER

l ørdag 30. september 2023 kl. 10.00-15.00 Værkets Koncertsal

Katastroferne fulgte hinanden tæt i begyndelsen af 1800tallet. Den danske flåde gik tabt i søslaget på reden mod briterne i 1801, landet gik statsbankerot i 1813, og det danske rige mistede Norge i 1814. På landet bestod livet for de fleste af hårdt arbejde fra morgen til aften, og i byerne levede man tæt og usselt, hvis man ikke tilhørte borgerskabet. Alligevel fik første halvdel af 1800-tallet senere betegnelsen ”guldalderen”. For netop ud af elendigheden voksede kunsten, musikken, litteraturen, filosofien og videnskaben til helt nye højder. Gik man en aftentur i de københavnske gader, ville man kunne hilse på personer som Søren Kierkegaard, H.C. Andersen, N.F.S. Grundtvig, Adam Oehlenschläger, H.C. ørsted, Bertel Thorvaldsen, C.W. eckersberg og Steen Steensen Blicher, hvis han var på besøg i hovedstaden.

En hel lørdag i september sætter Randers Kammerorkester og Randers Folkeuniversitet fokus på Guldalderen. Sådan som den kommer til udtryk i kunsten, i Randers og i musikken. randers Kammerorkester spiller musik af Weise, gade, Hartmann, Rasmussen og Lumbye. Museumsdirektør Lise Jeppesen fra Randers Kunstmuseum fortæller om kunsten i Guldalderen, og arkivar Tina Knudsen maler et billede af guldalderen, som den så ud i Randers.

Billetprisen inkluderer kaffe og frokost.

DageNS PrOgra M:

Kl. 10.00 – 10.15: Velkomst

Kl. 10.15-11.30: Museumsdirektør ved randers Kunstmuseum –Lise Jeppesen - fortæller om kunsten i Guldalderen.

Kl. 11.30-11.45: Kaffe.

Kl. 11.45-13.00: arkivar Tina Knudsen fortæller om Guldalderen i Randers.

Kl. 13.00-14.00: Frokost i Værkets restaurant.

Kl. 14.00-15.00: randers Kammerorkester spiller.

Det musikalske program:

C.e F. WeISe: FæLLeSSa Ng

FrIeDrICh KuhL au: Fa NTa SI FOr SOLOFL øJTe Nr. 2

NIeL S W. ga De: SeK STe T FOr STrYgere (uDDr ag)

J.P.e. harTM aNN: K araKTerSTYKKer FOr STrYgere (uDDr ag)

Pe Ter r a S MuSSeN: BL æSer K VINTe T (uDDr ag)

h.C. LuM BY e: COLuM BINe POLK a M azur K a O g Sa LuT TIL AuGuST BOuR NONVILLE

arrangører: Randers Kammerorkester, Randers Folkeuniversitet, Højskoleforeningerne, Randers Amts Historiske Samfund.

BRYN TERFEL

Søndag 4. juni 2023 kl. 16.00

Værkets Koncertsal

Den verdenskendte operasanger Bryn Terfel og Randers Kammerorkester åbner sangfestivalen Voxperience. David Riddell dirigerer, og som ekstra gæstesolist medvirker sopranen Frederikke Kampmann. Programmet indeholder en række arier, sange og duetter fra Bryn Terfels bredtfavnende repertoire.

I det internationale musikliv indtager basbarytonen Bryn Terfel en position, der er på niveau med den, Luciano Pavarotti og Placido Domingo havde for et par årtier siden. Terfel har således optrådt i de største operahuse overalt i verden. Fra Wiener Staatsoper, Covent garden, Opera National de Paris og Deutsche Oper i Berlin til Salzburger Festspiele, Bayerische Staatsoper i München og La Scala i Milano.

Som sanger er Terfel kendt for sin folkelige tilgang til musikken, hvor han ved sine koncerter kombinerer den klassiske sang med et mere populært repertoire. Foruden de store roller i operaer af især Mozart, Wagner og richard Strauss har Terfel således udgivet en cd med musicalnumre fra bl.a. South Pacific, The Sound of Music og Oklahoma. Bryn Terfel har desuden flere gange optrådt ved Den sidste promenadekoncert i albert Hall.

I 2006 modtog Bryn Terfel queen’s Medal for Music, og i 2017 slog den daværende Dronning Elizabeth ham til ridder ved en højtidelig ceremoni på Buckingham Palace. Bryn Terfel er tilknyttet pladeselskabet Deutsche Grammophon.

Sangfestivalen er støttet af Randers Kommunes Eventpulje, Fonden Harmonien, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-hansens Fond, Knud højgaards Fond og William Demant Fonden.

AFSLUTNINGSKONCERT

Søndag 11. juni 2023 kl. 14.00

Værkets Store Sal

Der er lagt op til en flot og festlig eftermiddag, når randers Kammerorkester sammen med to stærke stemmer og et stort kor fra Korby Randers afholder Sangfestivalen Voxperiences afslutningskoncert. Efter en uge hvor sangen og stemmen har bredt sig ud i alle hjørner af Randers, står musicalstjernen Julie Steincke og sangeren Ivan Pedersen på scenen og synger et stort program. Der er sange af bl.a. elton John, queen og The Beatles, og der er store hits fra musicals som Chicago, Chess, Jekyll and Hyde og Moulin Rouge. Julie Steincke er uddannet skuespiller og sanger fra Italia Conti Academy of Theatre Arts i London. Hun har i en årrække optrådt i store musical-opsætninger på bl.a. Det Ny Teater og Tivolis Koncertsal. I den store offentlighed blev hun især kendt som dommer i tv-udsendelsen ”Danmark har talent”. Ivan Pedersen har gennem flere årtier markeret sig på de rytmiske scener i Danmark, hvor han bl.a. har samarbejdet med Poul Krebs og henning Stærk. Ivan Pedersen blev i 1996 belønnet med en Grammy som Årets Danske Sanger. David Riddell dirigerer koncerten, der arrangeres i samarbejde med Værket.

Økonomisk tryghed i hverdagen

Vi befinder os i en tid med kraftige prisstigninger, højere rente og udsving i aktiekurserne. Det er vidt forskelligt fra familie til familie, hvordan den daglige økonomi bliver påvirket af disse ændringer.

For mange kan det dog give ro i maven at give økonomien et servicetjek:

• Har jeg de rigtige lån?

• Er min opsparing investeret rigtigt?

• Kan jeg gøre noget for at spare på energiregningen?

• Betaler jeg nok ind på min pension?

• …og meget mere

Book et møde med os, hvis du vil have hjælp til et servicetjek. Find din nærmeste afdeling på sparkron.dk.

NORDISK JUL

Onsdag 20. december 2023 kl. 19.30

Sct. Peders Kirke

KIM aNDré arNeSeN: MagNIFIC aT FOr SOPra N, KOR OG ORKESTER

JOhN Fra NDSeN: hVOr her LIgT DIT NaVN FOr

KOR OG ORKESTER

Fra Nz SChuBerT: Sa LV e r egIN a FOr SOPra N Og

BL æSere

W.a. MOzarT: L auDaTe DOMINuM FOr SOPra N Og

ORKESTER

MaurICe DuruFLe: TOTa PuLChra eS FOr KOr

Det er den nordiske jul med sneklædte fjelde og dybfrosne fjorde, som folder sig ud i Kim a ndré arnesens Magnificat for sopran, kor og orkester. Værket indeholder et smukt og rørende udtryk for empati, menneskelighed og medfølelse. Arnesen skildrer gennem musikken Jomfru Marias reaktion og lovsang, da hun modtager budskabet om, at hun skal føde et barn i en stald i Betlehem. Derfor bliver værket til et gribende udtryk for glæden og taknemmeligheden over det, som julen handler om. Som solosopran medvirker Tessa Kiilsholm, der også er solist i to stemningsfulde værker af Mozart og Schubert. Nordisk Vokalensemble, der består af 25 lyse stemmer, synger desuden den franske Maurice Durufles ”Tota pulchra es” og den danske John Frandsens ”Hvor herligt dit navn” for kor og orkester. David Riddell dirigerer.

FAMILIEJULEKONCERT

Tirsdag 12. december 2023 kl. 17.30 og kl. 19.30

Værkets Store Sal

For alle 4. klasse-elever i Randers er det en stor aften, når de står på scenen sammen med Randers Kammerorkester i de stemningsfulde Familiejulekoncerter. Gennem mere end 30 år har det været en tradition, at børnene fra Randers Skolernes 4. klasse synger julen ind sammen med Kammerorkestret. Hans Dueholm er konferencier, og David Riddell dirigerer. Billetsalget åbner i november 2023.

ÅRSTIDSKONCERTER - JUL

NYTÅRSKONCERT 2024

Onsdag 10. januar 2024 kl. 19.30

fredag 12. januar 2024 kl. 19.30

Værkets Koncertsal

Randers Kammerorkester varmer op til et nyt år med fuld musik og godt humør. David Riddell står traditionen tro på dirigentpodiet, og som årets gæstesolist medvirker den hollandske mezzosopran Francine Vis. Efter studier på Musikkonservatoriet i Amsterdam, fortsatte Francine Vis sin uddannelse på Operaakademiet i København, som nu er udgangspunkt for en travl karriere. Som koncertsanger har hun sunget sammen med bl.a. Concertgebouw Chamber Orchestra i Amsterdam, Concerto Copenhagen, Aalborg Symfoniorkester, Malmø Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester, Copenhagen Phil, Camerata Øresund og Orchestre de Chambre de genève i Schweiz. På operascenerne har Francin Vis optrådt på bl.a. Det Kongelige Teater i Mozarts Figaros Bryllup og Carl Nielsens Maskerade, og hun har haft roller på bl.a. Dutch National Opera in Amsterdam, Den Kongelige Opera i Stockholm, Nordic Opera og sommeroperaen Vadstena i Sverige.

MOZARTS REKVIEM

l ørdag 23. marts 2024 kl. 16.00 Sct. Mortens Kirke

W.a. MOz arT: gr a B MuSIK FOr SOPr a N, Ba S, KOR OG ORKESTER

W a. MOz arT: r eK VIe M FOr FIr e VOK a L SOLISTer, KOR OG ORKESTER

Det er skæbnens grusomme ironi, at Mozarts sidste værk skulle blive et rekviem – en dødsmesse. Selv om Mozart kun var 35 år gammel var han syg og svækket, men måske netop derfor fik hans rekviem et stærkt personligt aftryk. Det er den menneskelige vinkel, som er styrken ved Mozarts fortolkning af den katolske kirkes gamle dødsmesse. Med stor dybde og empati er rekviemmet en fortælling om døden, sorgen og det at miste, men samtidig også en forsikring om, at livets afslutning giver det levende liv intensitet og kraft. Mozarts Rekviem indeholder såvel det store rystende drama som en hjertegribende og rørende skønhed. Koncerten begynder med Mozarts stærke og kraftfulde Grabmusik for sopran, bas, kor og orkester. I koret synger Sct. Peders Koncertkor og Sct. Mortens Kirkes Kor, og vokalsolisterne er Julie MeeRa, Nana Bugge Rasmussen, Mathias Monrad Møller og Thomas Sigh. David Riddell dirigerer.

ÅRSTIDSKONCERTER - NYTÅR - PÅSKE

MUSIKKENS MYSTERIUM

Onsdag 25. oktober 2023 kl. 19.30

Værkets Koncertsal

ha MISh MaCCuNN: The LaND OF The MOuNTaIN aND The FLOOD

Ma LCOLM ar NOLD: LITTLe SuITe Nr. 1

eDWar D eLgar: eNIgMa-VarIaTIONer

Der hviler en gådefuld mystik over edward elgars enigmavariationer. Værket begynder med en melodi, der derefter optræder i fjorten forskellige udgaver. Hver enkelt sats maler et musikalsk portræt af en af Elgars nære venner med vidt forskellige personligheder og temperamenter. Den mest berømte af satserne med titlen Nimrod blev med sit stærke og inderlige udtryk spillet ved Prinsesse Dianas begravelse i 1997. Ind mellem toner gemte Elgar en gåde og et svar på gåden. Men selv om mange har forsøgt, har ingen kunnet gennemskue både gåden og svaret. Koncerten begynder med den skotske Hamish MacCunns koncertouverture ”The Land of the Mountain and the Flood”, der er en smuk og dybtfølt kærlighedserklæring til det skotske land. Derefter følger det tredje britiske værk på programmet - Little Suite nr. 1 af Malcolm arnold, der bl.a. skrev musik til filmen “Broen over floden Kwai”. David riddell dirigerer koncerten, der er et samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium.

CALEDONIAN CROSSROADS II

Onsdag 24. januar 2024 kl. 19.30

Værkets Koncertsal

Da Randers Kammerorkester og Aarhus Jazz Orchestra sammen gik på scenen i juni 2022, tændte det en musikalsk gnist, som begejstrede publikum. De to orkestre gentager samarbejdet med den skotske sanger og sangskriver Claire Hastings og præsenterer en række nye og gamle numre arrangeret og komponeret af Randers Kammerorkesters orkesterchef David Riddell og Aarhus Jazz Orchestras

trommeslager John Riddell. Far og søn har solide rødder i det skotske høj- og lavland, og sammen med publikum går rejsen ind i det bjergtagende skotske landskab med stærk inspiration fra folkemusikken og den skotske folkekultur. I alt 31 musikere fra de to orkestre mødes med Claire Hastings, der er en af Skotlands førende folke-sangere. Hun har samarbejdet med Scottish Symphony Orchestra og optrådt på bl.a. Celtic Connections and Festival, BBC’s Friday Night is Music Night og BBC’s hogmanay 2021. Claire hastings blev i 2015 kåret som “Scotland’s Young Traditional Musician of the Year, og hun har sunget koncerter i store dele af europa, Storbritannien og New zealand.

TO ORKESTRE SPILLER SAMMEN

MAHLERS 9.

Torsdag 7. december kl. 19.30

Musikhuset aarhus, Symfonisk Sal

guSTaV M a hLer: SYMFONI Nr. 9

I et langt tilbageblik skildrer Gustav Mahler i sin sidste fuldendte symfoni alt det, som hører livet til: glæden, sorgen, triumfen, melankolien, sejren og fortabelsen. Side om side står en næsten overjordisk musikalsk skønhed, en grotesk overstadig munterhed og en diabolsk uforløst hæslighed som en afspejling af det liv, Mahler havde levet. De usikre og uregelmæssige hjerteslag i begyndelsen af første sats udstiller menneskets skrøbelighed og Mahlers kvælende dødsangst, mens et overvældende intenst nærvær af musikalsk skønhed fylder hele sidste sats.

Aarhus Symfoniorkester og Randers Kammerorkester spiller under ledelse af Domingo Hindoyan.

Billetter købt i Værkets billetsalg inkluderer gratis bustransport til og fra Musikhuset Aarhus. Afgang fra Værkets parkeringsplads kl. 18.15.

SCHØNWANDT

OG STRAUSS

Torsdag 7. marts 2024 kl. 19.30

Musikkens Hus, aalborg

h a NS aBr aha M SeN: Le T M e TeLL YOu rICh ar D STr auSS: D ON quIxOTe

Aalborg Symfoniorkester og Randers Kammerorkester spiller to værker, hvor det helt store orkester fortæller en historie om fornuft og galskab. richard Strauss’ Don quixote er en farverig historie om den uheldige helt, der kæmper en forgæves kamp mod vejrmøllerne. Selv om hovedpersonen er latterlig og vanvittig, handler den inderste kerne af historien om kærligheden til medmennesket og om det idealistiske og ædle menneske, der forsøger at gøre det rigtige. I Hans Abrahamsens ”Let Me Tell You” er hovedpersonen Ophelia fra Shakespeares skuespil om den danske prins Hamlet. I syv sange fortæller Ophelia sin dramatiske historie, der ender med galskab og tragisk død. Michael Schønwandt dirigerer, og solisterne er sopranen Sofie Jensen og cellisten Narek Hakhnazaryan.

Billetter købt i Værkets billetsalg inkluderer gratis bustransport til og fra Musikkens Hus i Aalborg. Afgang fra Værkets parkeringsplads kl. 17.45.

TO ORKESTRE SPILLER SAMMEN

NORSK STRY GERTRIO

Onsdag den 13. september 2023 kl. 19.30 • Værkets Koncertsal

Ssens Trio (udtales Essence) blev etableret i 2014 af tre norske musikere med stor erfaring fra den internationale musikscene. Det er Sølve Sigerland, violin, Henninge Landaas, bratsch, og Ellen Margrete Flesjø, cello. Trioens spillestil er karakteriseret ved spilleglæde, virtuositet og sanselighed. Trioen har udgivet to prisbelønnede cd´er med værker af henholdsvis Beethoven og Mozart. Ved sæsonens første BRAGE-koncert spiller Ssens Trio Mozarts Divertimento K 563 i es-dur samt værker af haydn, Kodaly og Kurtág.

BI ZA R K LAVER-DUO

Søndag den 1. oktober 2023 kl. 15.00 • Værkets Koncertsal

Klaverduoen duo b!z´art blev grundlagt i 2004 af to passionerede musikere, geoffrey Baptiste og andré roe, efter deres studier på royal Conservatoire i Bruxelles. Ved denne koncert spiller de værker af Debussy, Schumann, Brahms, Mozart og emmanuel Chabrier. geoffrey og andré deler kærligheden til klavermusik med publikum i hele Europa samt i Kina. Musikalsk går deres smag fra romantik til musik fra det 20. århundrede, og de kombinerer gerne ubestridte mesterværker med uretfærdigt glemte værker.

MUSIK OG EVENT YR

Onsdag den 1. november 2023 kl. 19.30 • Værkets Koncertsal

Det bliver eventyrligt og magisk, når to af Danmarks største og mest kendte kunstnere mødes på scenen med Randers Kammerorkester ved en samarbejdskoncert mellem BRAGE og Randers Kammerorkester. Skuespilleren Ghita Nørby læser op af h.C. andersens eventyr, mens blokfløjtenisten Michala Petri med kammerorkestret spiller musik af bl.a. franske Èdouard Lalo og danske Frederik Rung. Ghita Nørby og Michala Petri har en særlig evne til at gøre henholdsvis ord og toner magisk vibrerende og vedkommende.

AB S AL ON STRING QU A RTET

Onsdag den 21. februar 2024 kl. 19.30 • Værkets Koncertsal absalon String quartet med base i København er et ungt ensemble, der blev dannet i 2020. I 2021 vandt de fire musikere rued Langgaard konkurrencen og opnåede stor anerkendelse, da de spillede ved Langgaard Festivals åbningskoncert. Siden har de vundet P2 Kammermusikkonkurrence 2023. Ved aftenens koncert opfører absalon String quartet bl.a. Schuberts strygekvartet i d-mol ”Der Tod und das Mädchen”, som kvartetten også spillede i finalerunden ved P2 Kammermusikkonkurrence.

K LA RINET, VIO LA OG K LAVER

Søndag den 10. marts 2024 kl. 15.00 • Værkets Koncertsal andrea Scaffardi, klarinet, Susanja Nielsen, viola, og ellen refstrup, piano, er tre ivrige kammermusikere og solister. Ved sæsonens sidste koncert spiller de: Mozart ”Keglebanetrio”, Lutoslawski Dansepræludier, Sjostakovitj ”gadfly suite”, Joseph Horovitz Sonatine, Vieuxtemps Elegi op. 30 og fra Max Bruchs ”acht Stücke” nr. 2, 6, 7.

KAMMERMUSIKFORENINGEN BRAGE www.musikbrage.dk

ASSENTOFT

ASSENTOFT ERHVERVSCENTER

Slår portene op for NYE VIRKSOMHEDER

Slår portene op for NYE VIRKSOMHEDER

ASSENTOFT ERHVERVSCENTER

ASSENTOFT ERHVERVSCENTER

Virkevangen.Assentoft.8960 Randers SØ

Virkevangen.Assentoft.8900 Randers

Tlf.86494145

Tlf.86494145

CarlDamgaardNielsen

CarlDamgaardNielsen

GETAMA DANMARK DK-9631 GEDSTED TEL.: +45 9864 5300 • FAX: +45 9864 5329 MAIL: INFO@GETAMA.DK • WEB: WWW.GETAMA.DK GE
Design: Hans J. Wegner HOLST SHIPPING A/S SHIPPING & CHARTERING AB Holding 2010 ApS Randers Hammershøj Turistbusser en del af MORTENS-BUSSER.DK BUSSER - TURIST/BESTILLINGSKØRSEL 10 - 82 PERS. - LIFTBUSSER TLF. 8668 6157 TINGSTEDVEJ 45 • 8850 BJERRINGBRO INFO@MORTENSBUSSER.DK www.fof.dk/randers-favrskov-mariagerfjord adm@fof-randers.dk / tlf. 87 12 40 40 FOF Randers-Favrskov-Mariagerfjord
460 + 465 ”Butterfly”
ERHVERVSCENTER
SALG SERVICE UDLEJNING • RAN-MIX . MYNTEVEJ 11 . HELSTED . 8920 RANDERS NV TLF. 86 43 87 77 (HVERDAGE 9-16) . WWW.RAN-MIX.DK Flight cases Bas-kasser Stativer og meget andet tilbehør...

BILLETPRISER SÆSON 2023-2024 BESTILLINGSKUPON 2023-2024

MMERORKESTER pris kr. OBS Koncertbillet incl. foredrag = Billetpris + kr. 40

Løssalg Abonn. u/25 år

24.05.23 Den franske forbindelse - Værket15512540

23.09.23 Most spiller Bach - Værket 15512540

30.09.23 Guldalder - Værket (incl. frokost)195

25.10.23 Musikkens mysterium - Værket15512540

01.11.23 Musik og eventyr - Værket 17514540

15.11.23 Lyset - Værket 15512540

07.12.23 Mahlers 9. - Musikhuset Aarhus39534540

20.12.23 Nordisk jul - Sct. Peders kirke 15512540

10.01.24 Nytårskoncert - Værket 295

12.01.24 Nytårskoncert - Værket 295

17.01.24 Gislinge spiller Mozart - Værket17514540

24.01.24 Caledonian Crossroads II - Værket17514540

28.02.24 Mødet mellem mennesker - Værket15512540

07.03.24 Schønwandt og Strauss - Aalborg35029040

23.03.24 Mozarts Rekviem - Sct. Mortens kirke17514540

24.04.24 Håndværket bag musikken Værket15512540

R a NDERS K
a
VOX p ERIENCE pris kr. Løssalg Abonn. u/25 år 04.06.23 Bryn Terfel - Værket 540520 06.06.23 Lied Duo Vis Westergaard - Værket 17514540 09.06.23 Fallulah - Turbinen 170 11.06.23 Afslutningskoncert - Værket 175 40 K a MMERMUSIK f ORENINGEN b R a GE pris kr. Løssalg Abonn. u/25 år 13.09.23 Norsk strygertrio - Værket 15512540 01.10.23 Bizar klaver-duo - Værket 15512540 01.11.23 Musik og eventyr - Værket 17514540 21.02.24 absalon String quartet - Værket 15512540 10.03.24 Klarinet, viola og klaver - Værket15512540 ALLE BRAGES 5 KONCERTER 550
R a NDERS K a MMERORKESTER Skriv antal pris i alt Foredrag Løssalg Abonn. u/25 år 24.05.23 Den franske forbindelse 23.09.23 Most spiller Bach 30.09.23 Guldalder 25.10.23 Musikkens mysterium 01.11.23 Musik og eventyr 15.11.23 Lyset 07.12.23 Mahlers 9. 20.12.23 Nordisk jul 10.01.24 Nytårskoncert 12.01.24 Nytårskoncert 17.01.24 Gislinge spiller Mozart 24.01.24 Caledonian Crossroads II 28.02.24 Mødet mellem mennesker 07.03.24 Schønwandt og Strauss 23.03.24 Mozarts Rekviem 24.04.24 Håndværket bag musikken VOX p ERIENCE Skriv antal pris i alt Løssalg Abonn. u/25 år 04.06.23 Bryn Terfel 06.06.23 Lied Duo Vis Westergaard - Værket 09.06.23 Fallulah 11.06.23 Afslutningskoncert K a MMERMUSIK f ORENINGEN b R a GE Skriv antal pris i alt Løssalg Abonn. u/25 år 13.09.23 Norsk strygertrio 01.10.23 Bizar klaver-duo 01.11.23 Musik og eventyr 21.02.24 absalon String quartet 10.03.24 Klarinet, viola og klaver ALLE BRAGES 5 KONCERTER Medlemsrabat nytårskoncerter (kr. 35 pr. billet) Forsendelsesgebyr + kr. 35 Total kr. Se info om billetsalg og abonnement på næste side Husk at udfylde navn, adresse og betalingsoplysninger på næste side Vend - husk at udfylde bagsiden af kuponen

aDRESSE: pOSTNR. OG by:

Tlf: MaIl:

Ja tak - tilmeld min mailadresse til Randers Kammerorkesters nyhedsbrev.

antal medlemsskaber, randers Philharmoniske Selskab: ____

evt. særlige behov:

Kørestol _____

Teleslynge _____

Betaling (sæt X)

Betalingslink (aktivt i 72 timer) ønskes tilsendt på den oplyste mailadresse.

Billetterne ønskes tilsendt, beløbet er overført til Sparekassen Kronjylland 6187 3155601107 (forsendelsesgebyr kr. 35,-).

Billetterne afhentes i Værkets billetsalg inden 3 dage.

b illetter kan købes fra lørdag 29. april 2023 kl. 11.00

bIllETTER KaN KøbES på følGENDE MåDER

• Du kan bestille billetter på www.vaerket.dk og printe billetterne selv

• Du kan ringe til Værkets billetsalg på tlf. 89 13 51 10 og få billetterne tilsendt

• Du kan indsende bestillingskuponen på forhånd og få billetterne tilsendt • Du kan møde op i Værkets billetsalg, Sven Dalsgaards Plads 1, randers

Indsendte kuponer ekspederes fra 29. april 2023 kl. 11.00.

Værkets billetsalg har åbent alle ugens dage 11.00-18.00.

Abonnementsbilletter kan også købes på Vaerket.dk, dog ikke serien med alle Brages 5 koncerter.

abONNEMENT

Abonnementspris kan opnås, hvis du samlet køber billet til mindst 3 koncerter i sæson 2023/2024. Disse 3 koncerter kan frit vælges fra Randers Kammerorkesters abonnements-koncerter og Kammermusikforeningen Brages koncerter, og desuden nogle af koncerterne i VoXperience (se kupon) Herefter kan du resten af sæsonen købe billetter til abonnementspris.

UNGDOMSRabaT

unge under 25 år kan uden abonnement købe billet til rabatprisen “u/25 år”.

KONCERTER UDENfOR VÆRKET

Bemærk at ved koncerter udenfor Værket lukkes der tidligere for salg fra Værkets billetsalg - ved koncert i weekend lukkes der for salg fredag kl. 12.00 og ved koncert på hverdagsaften lukkes samme dag kl. 14.00. Herefter kan billetter kun købes ved indgangen. Det er ikke muligt at reservere billetter i Værkets billetsalg til afhentning ved indgangen. Til koncerter udenfor Værket skal abonnementsbilletter købes på forhånd i Værkets billetsalg. Ved indgangen sælges kun billetter til løssalgspris.

OMbyTNING/REfUNDERING

Købte billetter ombyttes ikke og refunderes som udgangspunkt ikke. Ved udsolgte arrangementer tager Værkets billetsalg gerne billetten i kommission og videresælger den, hvis det er muligt.

RaNDERS pHIlHaRMONISKE SElSKab - foreningen bag Randers KammerorkesterKontingentet for hele sæson 2023/2024 er kr. 245,-

Medlemskabet gælder for perioden maj til april, og giver adgang til følgende fordele:

gratis traktement ved generalforsamlingen 28/2-24. gratis billetter til koncerterne 15/11-23 og 28/2-24. Rabat kr. 35,- på nytårskoncerterne

Nyhedsbreve med information om orkestret Specialpris ved køb af cd’er m.v.

Indmeldelse på mail: mhm@randers-kammerorkester.dk eller tlf. 86 41 28 33 eller www.randers-kammerorkester.dk/tilmeldphilharmoniskeselskab.html

NaVN:

GRØNTSAGSKONCERTER

Lørdag 16. marts 2024 kl. 11.00

Lørdag 20. april 2024 kl. 11.00

Lørdag 4. maj 2024 kl. 11.00

Helligåndshuset

Tre lørdage i løbet af forårs-månederne lukker Randers Kammerorkester døren op til Helligåndshuset og inviterer publikum ind til en afslappet koncert med smagsprøver fra repertoiret. Kom ind fra gaden og nyd en lille time med god musik. Der er som sædvanligt fri entré.

HJEMMEKONCERTER

Kom tæt på musikken, når Randers Kammerorkesters musikere måske spiller en koncert hjemme i din egen stue. Har du lyst til at lægge hus til en hjemmekoncert og lukke døren op for publikum og musikere, skal du kontakte Randers Kammerorkester på mail: mhm@randers-kammerorkester.dk. Koncerterne bliver afholdt den 14. 16. 20. og 21. juni 2024. Du sørger selv for publikum - invitér f.eks. kollegaer, venner eller familie til en række af kammermusikkens største highlights.

ØSTERGRAVE 4, 1 • 8900 RANDERS C
SORT SNAK for dig? HOS LOU ADVOKATER STÅR VI KLAR TIL AT SVARE PÅ DINE SPØRGSMÅL lou.dk info@lou.dk 70 300 500 VIBORG HILLERØD HOBRO KØBENHAVN AARHUS RANDERS
Er JURA også

RANDERS KAMMERORKESTER

RANDERS PHILHARMONISKE SELSKABS BESTYRELSE

Jan Toft Olesen, formand

Bent Olesen, næstformand

Svend Thøgersen

Karen Brix Roed (udpeget af Randers Kommune)

Jesper Temp

Kirsten Ohmand Jensen (udpeget af Randers Kommune)

Benedikte Havgaard Ede

Mads Holm-Petersen

Bue Skov Thomassen

Nicolas Sublet

MUSIKERE

Clara Richter-Bæk, koncertmester

Mo Yi, gæstekoncertmester

Bjarne Stange Nielsen, violin

Nicolas Sublet, violin

Olga Goija, bratsch

Janne Fredens, cello

Ole Ulvedal, kontrabas

Marianne Leth, fløjte

Jette Kristensen, obo

Bue Skov Thomassen, klarinet

Søs F. Kjeldgaard, fagot

Stephen Craigen, horn

DEN FRANSKE FORBINDELSE

Onsdag 24. maj 2023 kl. 19.45

Værkets Koncertsal

BRYN TERFEL

Søndag 4. juni 2023 kl. 16.00

Værkets Koncertsal

AFSLUTNINGSKONCERT

Søndag 11. juni 2023 kl. 14.00

Værkets Store Sal

DET MAGISKE ØJEBLIK

Lørdag 12. august 2023 kl. 16.00 Klosterkirken

KAFFEKONCERT

Tirsdag 15. august 2023 kl. 14.30

Arena Randers

SOMMEROPERA

Onsdag 16. august 2023 kl. 17.00

Værkets amfiscene

DEN FORTROLIGE SAMTALE

Tirsdag 29. august 2023 kl. 19.30

Sct. Mortens Kirke

MOST SPILLER BACH

Lørdag 23. september 2023 kl. 16.00

Værkets Koncertsal

GULDALDER

Lørdag 30. september 2023 kl. 10.00-15-00

Værkets Koncertsal

ADMINISTRATION

David Riddell, musikchef

Mette Holm Martinussen, administration

Bjarne Mørch Jensen, information

romane queyras, nodearkivar

Peer Kastrup, teknik

RANDERS KAMMERORKESTER

Værket

Sven Dalsgaards Plads 1

DK-8900 Randers C

Tlf. 86 41 28 33

e-mail: admin@randers-kammerorkester.dk

WWW.raNDerS-KaMMerOrKeSTer.DK

BILLETTER:

Tlf. 89 13 51 10 • www.vaerket.dk

RANDERS KAMMEORKESTER ER STØTTET AF

RANDERS KOMMUNE

STATENS KUNSTFOND

hOVeDSPONSOr: SPareKaSSeN KrONJYLLaND

KONCERTKALENDER 2023-2024

MUSIKKENS MYSTERIUM

Onsdag 25. oktober 2023 kl. 19.30

Værkets Koncertsal

MUSIK OG EVENTYR

Onsdag 1. november 2023 kl. 19.30

Værkets Koncertsal LYSET

Onsdag 15. november 2023 kl. 19.45

Værkets Koncertsal

MAHLERS 9.

Torsdag 7. december kl. 19.30

Musikhuset Aarhus, Symfonisk Sal

FAMILIEJULEKONCERT

Tirsdag 12. december 2023 kl. 17.30 og kl. 19.30

Værkets Store Sal

NORDISK JUL

Onsdag 20. december 2023 kl. 19.30

Sct. Peders Kirke

NYTÅRSKONCERT I

Onsdag 10. januar 2024 kl. 19.30

Værkets Koncertsal

NYTÅRSKONCERT II

Fredag 12. januar 2024 kl. 19.30

Værkets Koncertsal

GISLINGE SPILLER MOZART

Onsdag 17. januar 2024 kl. 19.45

Værkets Koncertsal

CALEDONIAN CROSSROADS II

Onsdag 24. januar 2024 kl. 19.30

Værkets Koncertsal

MØDET MELLEM MENNESKER

Onsdag 28. februar 2024 kl. 19.45

Værkets Koncertsal

SCHØNWANDT OG STRAUSS

Torsdag 7. marts 2024 kl. 19.30

Musikkens Hus, Aalborg

GRØNTSAGSKONCERTER

Lørdag 16. marts 2024 kl. 11.00 Helligåndshuset

MOZARTS REKVIEM

Lørdag 23. marts 2024 kl. 16.00 Sct. Mortesn Kirke

HOLOGRAMMET

Lørdag 6. april 2024 kl. 14.00

Søndag 7. april 2024 kl. 14.00

Randers Storcenter

GRØNTSAGSKONCERTER

Lørdag 20. april 2024 kl. 11.00

Helligåndshuset

HÅNDVÆRKET BAG MUSIKKEN

Onsdag 24. april 2024 kl. 19.30

Værkets Koncertsal

GRØNTSAGSKONCERTER

Lørdag 4. maj 2024 kl. 11.00

Helligåndshuset

Foto: Pernille Berring, Mitch Jenkins/Dg m.fl.