Page 1

KALEVAN PIKKUVELI

TORSTAINA 16. HELMIKUUTA 2017

Kaleva.fi/Kale

MUKANAETK R A M Y CIT E T I I L L X &X OULULAISTA OSSAAMISTA

Saša tuli voittamaan s. 12 – 13

OULULAINE IHIMINE: Nelli Milan hitin jäljillä s. 4-5  | REISSUSA: Vietnamissa s. 11


2

TORSTAI 16. HelmikuuTA 2017

KATOPPA! Kalevan julkaisema kaupunkilaisen lehti Kale! ilmestyy kerran viikossa torstaisin. Lehteä jaetaan Oulun seudulla 30 000 kotitalouteen sekä lisäksi telinejakeluna. Kalen! digitaalista näköislehteä voi lukea Kaleva.fi:stä sekä eKalevan tilaajat eKalevasta. Maksuton kaupunkilaisen lehti haastaa lukijat mukaan lehden tekoon. Kale! odottaa lukijoiltaan juttuideoita ja kuvia. Lisäksi Kale! julkaisee Kalevan ja Kaleva.fi:n sisältöjä.

2

Kale!

2. vuosikerta Kyösti Karvonen vastaava päätoimittaja Susanna Lähdesmäki 040 5612 490 tuottaja Minna Kuitula, AD Tea Siekkinen, taitto Teija Soini, kannen kuva Toimitus Lekatie 1, 90401 Oulu kale@kaleva.fi www.kaleva.fi/kale Paino Kaleva Oy ISSN 2343-2322

ILIMA VUOSI SITTE OULUSA

OULULAINE IHIMINE

s. 4–5

Hittibiisin kaava kiehtoo oululaista artistia Nelli Milania. Hän on julkaissut useamman singlen ja yhden omakustanteen. Tänä vuonna on määrä ilmestyä single Universalille. Sitä ennen hän heittää keikkaa, muun muassa perjantaina Oulussa.

Silimäterä

s. 6-7

Sauli Pesonen on monille tuttu hahmo monille elokuvateatteri Studiosta. Miehen lapsuudesta asti jatkunut rakkaus elokuviin ei näytä minkäänlaisia hiipumisen merkkejä.

REISSUSA

s. 11

Helena Karasti matkusti poikansa Hemmun kanssa Vietnamiin aurinkorannalle ja Ho Chi Minh Cityyn. Vietnam on kiehtova maa ja Hemmun mielestä oli elämys päästä hetkeksi elämään kuin miljonäärit.

OULULAISTA OSSAAMISTA s. 12-13 AC Oulun tuore hyökkääjähankinta Saša Jovović on helppo tunnistaa pitkän ja tuuhean parran takia. Kemiläinen joukkuetoveri pilkkasi aikoinaan Sašan viiksiä hölmöiksi ja neuvoi kasvattamaan partaa kunnes maalejakin alkaa tulla.

MAALIMAN TUULET 

s. 16

Oululaislähtöinen Essi Lesonen, 27, opiskelee kiinaa Taipei Cityssä Taiwanissa. Pyöräilykaupungista toiseen muuttanut nuori nainen säästyy lämpimässä ilmastossa kuitenkin lumessa ja pakkasessa vispaamiselta.

SYÖMÄSÄ

s. 17

Kotikutoisen oloinen Ski Booster on piristävä poikkeus Rukan rinneravintoloiden ja –kahviloiden joukossa. Boosterin perusti Oulusta kotoisin oleva kaveriporukka, joka tarjoilee asiakkailleen maukasta luonasruokaa.

KALLUPPI

Tykkääkkö nää Rumpista? Hyvä resitentti. Hirviä tiktaattori. Ei vaikuta elämään Oulusa.

Onko se jo kevät?

Vastaa osoitteessa Kaleva.fi/kale


3

TORSTAI 16. HelmikuuTA 2017

KOULUTAMME LISÄÄ SANKAREITA. Tule mukaan maksuttomaan ensiapukoulutukseen Oulu: Kirkkokadun toimisto Kirkkokadun toimisto Limingantullin toimisto Limingantullin toimisto

28.2. 8.3. 16.3. 6.4.

Raahe: Raahen toimisto Raahen toimisto

14.3. 4.4.

UUTTA!

LATAA UUSI mobiilisovellus

*)

PUHELIMEESI HELPOSTI: 1. Etsi sovellus hakusanalla KALEVA

2. Asenna ja avaa sovellus

Ja pääset hyvisten listalle!

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: sankarikoulutus.fi

*) Mobiilisovellus toimii Android 4.4 ja iOS 8 tai niitä uudemmilla versioilla.

Makita tarjoukset Välivainiolla! (499,-)

399,-

279,-

(359,-)

Yhteensä

KATKAISU- JA JIIRISAHA MAKITA LS0815FL + SAHAPÖYTÄ DEAWST06 1400W, terä 216 mm

AKKUPORAKONE MAKITA DDF480RMJ 18V 2 x 4,0 Ah akut + laukku

149,-

Kokeile rahoituslaskuria: k-rauta.fi

Kahden Makita runkokoneen ostajalle BL1840B 18V 4,0 Ah akku KAUPAN PÄÄLLE!

AKKUPORAKONE MAKITA DDF453SYE 18V 2 x 1,5 Ah akut + laukku

NNUNTAISIN AVAAMME SULO 10! JO K

Tarjoukset voimassa 19.2. saakka niin kauan kuin varattuja eriä riittää.

WWW.K-RAUTA.FI/VALIVAINIO

arvo 99,-

KORJAAMONTIE 1, OULU

P. 044-5215700

Kokeile PALVELEMME: MA–PE 7–20, LA rahoituslaskuria: 9–16, SU 10–16k-rauta.fi

Oman Kalen! saat seuraavista telinejakelupaikoista: Citymarket Rusko Citymarket Raksila Citymarket Kaakkuri Prisma Linnanmaa Prisma Limingantulli Valkea Yliopisto Snellmania

Yliopisto pääaula Ideapark Raatin uimahalli Kaupunginkirjasto Valve Stockmann Osao Myllytulli

Raksilan uimahalli Oamk Liiketalous Oamk Sote-yksikkö Oamk Tekniikka Osao Kaukovainio Kauppakeskus Kapteeni Zeppelin

Lisäksi voit lukea Kalea! Oulun keskustan kahviloissa, kirjastoissa sekä Kalen! digitaalista näköislehteä Kaleva.fi:stä.


4

TORSTAI 16. HelmikuuTA 2017

OULULAINE IHIMINE

NELLI

MILAN


5

TORSTAI 16. HelmikuuTA 2017

OULULAINE IHIMINE

Hittibiisin kaava kiehtoo Nelli Milan haluaa olla persoonallinen artisti, joka tekee kappaleita tärkeistä aiheista. Suomalaista pop-musiikkia, jossa on elementtejä rock-maailmasta ja ysärisoundista ja jonka rappioromantiikasta ja kasvukivuista kertovat sanoitukset ovat isossa osassa. Sitä on oululaisen laulaja-lauluntekijän Nelli Milanin – oikealta nimeltään Nelli Tapanisen – musiikki. Daniel Wallenius, teksti Teija Soini, kuvat Taiteilijanimensä Nelli Milan on ottanut kunnianosoituksena isomummolleen Nellylle, jonka tyttönimi oli Milan. - Olen saanut etunimeni hänen mukaansa. Hän eli 102-vuotiaaksi ja ehdin myös tuntea hänet. Hän oli mahtava tyyppi, ja nimi myös kuulostaa hyvältä. Musiikki on ollut osa Nelli Milanin elämää aivan pienestä pitäen. Hän on soittanut pianoa ja viulua, käynyt musiikkiluokat ja musiikkilukion, harrastanut teatteria ja opiskellut muusikoksi Torniossa. Työkseen hän on tehnyt erilaisia taide- ja kulttuurialan määräaikaisuuksia. - Olen halunnutkin vain määräaikaisia töitä, koska minulla on aina ollut se ajatus, että musiikin lisäksi ei tarvitse jonain päivänä enää tehdä muita hommia. Omena ei ole pudonnut puusta kovin kauas ainakaan uravalinnan suhteen, sillä myös Nelli Milanin isä on muusikko. - Olen lapsesta asti pyörinyt mukana ja minulla on aika realistinen kuva siitä, millainen se maailma ja muusikon arki on.

Nelli Milan on julkaissut useamman singlen ja yhden omakustannelevyn bändinsä kanssa. Viime aikoina hän on kuitenkin enimmäkseen tehnyt soolokeikkoja ja ryhtynyt yhteistyöhön räppäreiden Stepan ja Kelepon kanssa. - Oulussa on kova räppiskene ja on ollut hauska hypätä omalta mukavuusalueelta pois noihin projekteihin. Tammikuu päättyi Nelli Milanin osalta yllätykseen, kun hän sai puhelun levy-yhtiö Universal Musicilta. Hän oli syksyllä hakenut Bassoradion Noste-apurahaa, mutta unohtanut koko jutun, kun apuraha meni sivu suun. Haun erikoispalkintona oli kuitenkin sopimus singlestä Universalin kanssa, ja hän oli voittanut sen. Singlen on määrä ilmestyä tänä vuonna. - Se oli aika kiva yllätys. En todellakaan elätellyt tällaista toivetta. Nelli Milan tahtoo olla artistina kiinnostava, persoonallinen, rehellinen ja aito. Hän haluaa tehdä omanlaistaan musiikkia, paitsi itselleen, myös muille. - Soittaminen on väline tuoda omia juttuja esiin, mutta biisien teko kiehtoo paljon enemmän. Minua kiinnostaa hittibiisin kaava ja se, miten sellainen syntyy. Kappaleiden syntyyn tarvitaan aina jokin kimmoke. Nelli Milanille se on jokin tunne. Hän toivoo, että kehittyisi tarinankertojana ja kannanottajana. - Poden maailmantuskaa ja haluaisin tehdä kappaleita tärkeistä aiheista. Mutta kantaaottavia kappaleita tehdessään pitää olla varovainen. Lavan ulkopuolinen Nelli Milan on täysi vastakohta sille, joka nähdään mikrofonin varressa. Entiseksi heppatytöksi tunnustautuva artisti sanoo olevansa introvertti. Hän harrastaa tanssia ja pilatesta sekä teknobileitä ja lukemista. Vaikuttavin viimeaikainen lukukokemus on Haruki Murakamin Kafka rannalla, parhaillaan kesken on Sami Yaffan elämäkerta. - Viime aikoina lukemiselle on kyllä jäänyt valitettavan vähän aikaa. Nelli Milan on soolokeikalla Tubassa perjantaina 17.2. klo 21 alkaen.

Ketä Kalen! pitäisi haastatella ja miksi? Ehdota oululaista ihimistä osoitteessa kale@kaleva.fi


6

TORSTAI 16. HelmikuuTA 2017

SILIMÄTERÄ

Elokuva vei Saulin mukanaan Oululaisen Sauli Pesosen lapsuudesta asti jatkunut rakkaus elokuviin ei näytä hiipumisen merkkejä. Toukokuussa miehellä tulee täyteen 30 vuotta Oulun elokuvakeskuksen toiminnanjohtajana. Vapaa-ajalla Pesonen nauttii lukemisesta ja vaimonsa viihdyttämisestä.

taneli kärki, teksti & kuvat Sauli Pesonen on tuttu hahmo monille elokuvateatteri Studiossa vuosien varrella vierailleille oululaisille. Kulttuuritalo Valveen toisessa kerroksessa sijaitseva teatteri on olennainen osa saman katon alla toimivaa Oulun elokuvakeskusta, jonka pitkäaikainen toiminnanjohtaja Pesonen on. Vielä pitkäaikaisempaa sorttia on miehen innostus elokuviin. – Äiti käytti minua lastennäytöksissä kolmevuotiaasta lähtien. Muistan vieläkin ensimmäisen elokuvan, jonka kävimme katsomassa Bio Kuohussa eli nykyisessä Starissa. Sitten se olikin jatkuvaa vonkumista elokuviin, Pesonen sanoo. Disneyn lyhytanimaatioista koostetun Hessu hassuttelee -pätkiskokoelman nähnyt pikkupoika ei ollut enää entisensä. Elokuvateatterin tunnelma teki lähtemättömän vaikutuksen. – On sinänsä hassua, etten niinkään muista televisiosta näkemiäni elokuvia vaan juuri ne, jotka kävimme katsomassa elokuvateatterissa. Iän karttuessa Pyykösjärvellä perheensä kanssa asunut Pesonen alkoi vierailla myös muissa Oulun elokuvateattereissa. Kaupungissa oli niihin aikoihin varaa valita. – Kävin katsomassa lastennäytöksiä Bio Kiistolassa ja Riossa. Sitten

kun tulin teini-ikään, kävin muun muassa Adamsissa ja Kinossa. Kyllä ne tulivat aika nuukaan nuohottua. Innostus johti nuoren miehen lopulta Oulun elokuvakeskuksen ovelle. Vuonna 1979 jäseneksi liittynyt Pesonen vietti paljon aikaa keskuksen kirjastossa, jossa pääsi lukemaan elokuvakirjoja ja -lehtiä. Lopulta filmifani päätyi harrastuksen kautta töihin. – Luuhasin kirjastossa useana päivänä viikossa. Sitten alettiin sanoa, että ”teepä tuo pikkuhomma ja teepä tämä pikkuhomma”. Siitä se sitten lähti, Pesonen muistelee. Vuonna 1973 avatun keskuksen pääasiallinen tehtävä on elokuvataiteen ja -historian tunnetuksi tekeminen sekä edistäminen sen kaikissa eri muodoissa. Toimintaan kuuluu myös elokuviin liittyvien artikkelien ja lehtileikkeiden arkistointia. – Lisäksi yritämme saada kokoelmaan Oulu-aiheisia dokumenttielokuvia, mutta niitä ei tahdo aina löytyä. Joskus löytyy harrastajapätkiä, mutta yleensä ottaen aika nihkeästi, toiminnanjohtaja harmittelee. Pesosen mukaan elokuvaharrastus on muuttunut vuosien saatossa. Teatterien yleisömäärät ovat hyvät, mutta varsinkin historian tuntemuksessa on jääty jälkeen.

– Ennen yleissivistykseen kuului tietty elokuvahistorian ja perusteosten tuntemus. Nykyään harrastaminen on segmentoituneempaa. Se saattaa olla hyvin syvää, mutta usein kapeammalta alueelta, Pesonen kuvailee. Elokuvakeskuksessa tehdäänkin paljon töitä elokuvakulttuurin monipuolisuuden säilyttämiseksi. Esimerkiksi maaliskuussa on luvassa Katja Gauriloffin Kuun metsän Kaisa -dokumentin ja saamelaiskulttuurin ympärille rakennettu päivä. Huhtikuussa vuorossa on Angry Birds -ilmiön eri muotoja kokoava tapahtuma. Mitä elokuvataiteen parissa lukemattomia tunteja viettänyt mies sitten tekee vapaa-ajallaan? – Enimmäkseen luen aika paljon. Ja koska minulla on perhe, niin vaimoa pitää tietenkin viihdyttää, Pesonen hymyilee.

Kun heidät sattui kohtaamaan, piti päivittää molempien kuulumiset – sekä miehen että koiran. Nuo kaksi pitivät huolta toisistaan. Olen harvoin nähnyt niin onnellista koiraa. Silläkin alkoi olla jo ikää, joten koitti se päivä, kun kohtasin miehen ilman koiraa. Lyhyt tervehdys kertoi, että koira oli nukkunut pois. Tuon jälkeen näin miehen muutaman kerran kävelyllä, mutta hyvää tekevät rutiinit olivat hävinneet hänen elämästään.

ei voitu enää pitää. Aluksi otin Lumikin hoitoon, myöhemmin se muutti minun koirakseni. Viisas noutaja tuntui lukevan välillä ajatuksetkin. Ajatella, että lapsuuden hullut haaveet voivat sittenkin toteutua. 15-vuotiaaksi eläneen Lumikin jälkeen siivouspäivät ovat harventuneet, mutta hyvää tekevät rutiinit hävinneet. Ilokseni olen löytänyt elämääni muita karvaturreja, hoitokoiria, jotka muistuttavat koiranomistajuuden molemmista puolista: ilosta ja vastuusta. Tätäkin kirjoittaessani jaloissani makoilee viisas noutaja.

Tullista tullu

Vanhus ja koira Lapsena haaveilin, että jonain päivänä vastaani kävelisi koira kaulassaan kyltti: ”Löytäjä saa pitää”. Niin ei tietenkään käynyt, mutta jaksoin elätellä haavetta useita vuosia. Kummitädilläni oli viisas noutaja, Lotta, ja haaveissani löytökoirani muistutti Lottaa. Edellisessä taloyhtiössäni asui vanhus koirineen. Heistä molemmista paistoi paitsi elämän tuoma viisaus, myös keskinäinen yhteisymmärrys. He ulkoilivat paljon ja olivat tuttu näky lähiössä. Ei ollut niin kovaa lumituiskua, etteivätkö nuo kaksi olisi pitäneet kiinni rutiineistaan ja lähteneet ulos.

Lapsuuden haaveeni kävi toteen aikuisena. Tuttavaperheessä oli koira, jota

Kati Valjus


7

TORSTAI 16. HelmikuuTA

SILIMÄTERÄ

Hoksaakko nää? Kuva: Heikki Törmänen

Ennen yleissivistykseen kuului tietty elokuvahistorian ja perusteosten tuntemus.”

Kuva: Heikki Törmänen

Viime viikonlopun kuva-arvoituksen hornankattila on tietenkin Raksilan jäähalli. Arvoituksen ratkaisivat oikein Jani Taipaleenmäki, Marjatta Ylisuvanto ja Pauli Ahmala.

Arvet jäivät Nuoret saavat koulutiellään ihmetellä historian jättämiä arpia. Tositarina on niin rankka, ettei sitä tarvitse edes nykypolven värittää. Mistä arvet kertovat ja missä?

SEURAA KALEA! instagramissa @kaleoulu

Kale! testaa lukijoittensa muistia Hoksaakko nää? –kuva-arvoituksessa 1. Osallistu kuvavisaan ottamalla kuva jostakin yksityiskohdasta kaupungilta ja lähetä se Kalelle! Muista lähettää kuva myös kokonaisuudesta, johon yksityiskohta kuuluu. 2. Kerro toimitukselle, missä kuvaamasi kohde sijaitsee. 3. Lähetä viestisi ja molemmat kuvat osoitteeseen kale@kaleva.fi

4. Julkaistusta kuva-arvoituksesta maksetaan kuvaajalle 20 euron palkkio. Sen maksua varten kuvaajan on liitettävä viestiin mukaan myös tilinumeronsa ja yhteystietonsa. 5. Jos hoksaat oikean vastauksen kuva-arvoitukseen, lähetä se Kalen! sähköpostiin osoitteella kale@kaleva.fi


8

TORSTAI 16. HelmikuuTA 2017

TUUPPA NÄÄKI!

17

17

17

helmi

helmi

17

helmi

helmi

OYT esittää: Siitindiatribi Peer Gynt eli henkilö vuorilla 17.2. klo 10-11.15 ja klo 12-13.15, 19.2. klo 21-21.15, 20.-23. 2. klo 10-11.15 ja klo 12-13.15 Valvenäyttämö 2. krs The Peer Gynt eli henkilö vuorilla on rockhenkinen sovitus Ibsenin klassikkonäytelmästä. Edvard Griegin monisävyinen musiikki on vaihtunut suomirockin klassikkobändin elämänmakuiseen musiikkiin. Näytelmän tekstiä on suoraviivaistettu ja riisutun rikkaassa toteutuksessa käytetään monipuolisen yksinkertaisesti hyödyksi varjoteatterin sadunomaisia ratkaisuja. Kolmeen osaan jaettu oman itseyden etsimisklassikossa Peer Gyntin edesmennyt isä Jon Gynt on juonut kaikki rahansa ja hänen kuoltuaan perhe on jäänyt köyhyyteen. Liput 15/10€.

Pessi ja Illusia 17.2. klo 18-19, 18.-19.2. klo 16-17, 21.-23.2. klo 10-11 Valve Taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunulan ja työryhmän versio Yrjö Kokon klassikkosadusta Pessi ja Illusia on äärimmäisen voimakas tulkinta rakastetusta tekstistä. Näyttämölle puhtaalta pöydältä luotu maailma on tekijöidensä tapa käsitellä Pessiä ja Illusiaa. Visuaalisesti oivaltava, karhea ja kaunis teos avaa Kokon sadun hahmot ja niiden maailman moniulotteiseksi, syväksi kokonaisuudeksi, jota katsoja syventää entisestään oman tulkintansa myötä. Tältä Pessi ja Illusia näyttää vuonna 2017. Uusintanäytösten tuotanto: Flow Productions. Yhteistyössä: JoJoOulun Tanssin Keskus. Liput 15/10€.

Nolla tai ei mitään

17.-18.2. ja 22.2. klo 19-20 Valvenäyttämö

17.2. (ensi-ilta) klo 19-20, 19.2. 21.2. ja 23.2. klo 19-20 Oulun taidekoulun teatteristudio, Isokatu 92

Oulun Ylioppilasteatterin Siitindiatribi (eli satu miehestä joka oli suurempi kuin peniksensä) saa ensi-iltansa Valvenäyttämöllä.

Oulun taidekouilun nuorten teatteri esittää! Muurahaiset ovat selvinneet maapallon olosuhteiden vaihteluista jo satamiljoonaa vuotta. Keko on yhteiskunta minikoossa, diktatuuri, joka pysy koossa välttämättömyyden ja geneettisen jalostumisen tuoman täydellisen koneiston avulla. Keon osat, yksittäiset muurahaiset tietävät paikkansa ja tehtävänsä. Heidän ainoa tavoitteensa on suoriutua velvollisuuksistaan parhaalla mahdollisella tavalla. Yksin olet nolla tai et mitään. Kunnes joku kysyy kysymyksen – Entä jos voisi valita? Oikeasti Valita. Samalla ympäröivä maailma on käymistilassa. Trump uhkaa romuttaa ilmastosopimukset. Onko se muurahaistenkin loppu?

Karkeaa kieltä, karuja henkilöhahmoja sekä tekijöiden että hahmojen mielestä filosofista sanomaa sisältävä seksistinen, mutta onneksi lyhyt, viisinäytöksinen näytelmä. Näytelmän huumori ja karuus kumpuavat ahdasmielisyydestä ja ajattelemattomuudesta, oman arvon unohtamisesta ja perinteisten sukupuoliroolien perinnöstä. Miten ihminen voisi kysyä itseltään, elääkö hän hyvää elämää, jos kukaan ei ole opettanut oikeita kysymyksiä?

Liput 4€ ovelta.

”Toivon, että Siitindiatribi antaisi jokaiselle jotain; viisaammille pontta parantaa siinä missä me erehdyimme, kaltaisillemme aihetta oivaltaa ja keskustella, sekä kiireisille aikaa pysähtyä ja miettiä, mihin maailmaan lapsensa kasvattavat – tähän, huonompaan vai parempaan?” – Matias Tapaninen, ohjaaja. Liput 10/5/8/1 €.

17

helmi

Valheet ja viettelijät 17.2. klo 19-21.30, 18.2. klo 13-15.30 Kaupunginteatterin suuri näyttämö Valheet ja viettelijät on moderni klassikko, monisyinen tarina rakkaudesta ja petoksesta, moraalista ja moraalittomuudesta. Tapahtumat sijoittuvat Ranskaan aikana, jolloin hallitsevan yläluokan moraalista on jäljellä vain ohut, hapertunut kuori. Suureen vallankumoukseen on vain muutama askel. Näytelmän keskiössä ovat markiisitar Merteuil ja kreivi Valmont. He aloittavat leikin varjolla viettelypelin, jossa panokset kasvavat, leikki muuttuu sodaksi, ja lopulta viattomuus turmellaan ja veri virtaa. Väkevästä aiheestaan huolimatta Valheet ja viettelijät on ilmava, kevyt ja syvä näytelmä, jossa ei ole unohdettu huumoriakaan. Visuaalisesti se tarjoaa rokokoon näyttävää estetiikkaa. Liput 37/34/17,50 €.

VIRTAA KEVÄÄSEEN! Vuolle-opisto

Piristä kevättäsi aloittamalla uusi harrastus ja ilmoittaudu Vuolle-opiston kursseille!

Angel of Dusk

oulusinfonia.fi

Torstai 16.2. klo 19 Madetojan sali

Tutustu tarjontaan: www.vuolleoulu.fi Kaarretie 14, 90500 Oulu puh. 08 555 4060 • opisto@vuolleoulu.fi www.vuolleoulu.fi

Johannes Gustavsson kapellimestari

Pontus Grans kontrabasso • Einojuhani Rautavaara: Angel of Dusk Igor Stravinsky: Petruska

KAUSIKONSERTTI Liput 21 / 17 / 8 €


9

TORSTAI 16. HelmikuuTA 2017

TUUPPA NÄÄKI!

17

18

18

helmi

18

helmi

helmi

Disco Ensemblen tauko on ohi 17. ja 18.2. klo 20.30 45 Special Rockyhtye Disco Ensemble julkaisee uutta musiikkia neljän vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kuudes albumi Afterlife ilmestyy 27. tammikuuta 2017. Tauon aikana yhtye keskittyi musiikin tekemiseen, omiin sooloprojekteihinsa ja elämän elämiseen. Disco Ensemble starttaa uuden albuminsa tiimoilta kiertueen ensi vuoden helmikuussa, ja kiertää Suomessa helmi-maaliskuun. Yhtye tekee huhtikuussa kiertueen myös Keski-Euroopassa. Bändin livesuosio on tänäkin päivänä kiistaton. Kesällä yhtye nähdään festivaaleilla sekä Suomessa että Keski-Euroopassa. Energisistä keikoistaan tunnettu yhtye on soittanut uransa aikana yli 500 keikkaa 15 eri maassa. Liput 25€ ovelta, 20€ ennakkoliput Tiketista, 17,50 ennakkoliput Nelivitosesta.

18

helmi

Oulun antiikki-, keräily- ja taidemessut 18.-19.2. klo 10-16 Maikkulan kartanon liiteri, Maikkulanrinne 21 Maikkulan kartanon Liiterissä järjestetään lauantaina ja sunnuntaina antiikki-, keräily- ja taidemessut. Messuilla on mukana myös Suomi 100 vuotta –näyttely, joka koostuu yksityiskokoelmista kerätyistä vanhoista Suomi-esineistä. Tarjolla on nyt esineitä keräilyn saralta, esimerkiksi kelloja, koruja, kirjoja, vanhoja rahoja, posliinia, Arabiaa, taide- ja käyttölasia, jonkin verran myös huonekaluja, valaisimia, puukkoja, tauluja, Lp-levyjä, vintagea, retroa. Messuille osallistuu myös numismaattinen kerho, joka neuvoo ja opastaa vanhojen rahojen keräilijöitä.

VAPAA PÄÄSY

Nallikarin talvikylä 18.-19.2. klo 11-16 Nallikarin ranta Nallikarin Talvikylän avajaisia vietetään lauantaina. Avajaisissa mukana porot, huskyt, mönkijät lapsille, tuubimäki, hoijakkakelkka, rekikyyti, pilkkiretket ja kaikki muut Talvikylän aktiviteetit. Lisäksi paikalla on myös Suomen eteläisin tunturi Iso-Syöte sekä Ojan Raudan Kelkkakuume-moottorikelkkaesittely. Vapaa pääsy. Aktiviteetteihin joko kertalipulla tai rannekkeella.

helmi

Kolme iloista rosvoa 18. ja 19.2. klo 14-15.15 Oulun Työväen Näyttämö Kardemumman kaupunkilaiset ovat saaneet tarpeekseen rosvojen Kasperin, Jesperin ja Joonatanin yöllisistä ryöstelyretkistä ja vaativat kilttiä poliisimestari Paavalia puuttumaan asiaan. Mutta tehtävä ei ole ihan helppo, koska rosvoilla on kotona Leijona. Kaiken kukkuraksi rosvot vielä ryöstävät kodinhoitajakseen tuikean Sohvi-tädin, mutta hänpä onkin kova pala purtavaksi rosvoille ja siitäkös soppa syntyy! Veijaritarina kolmesta rosvoveljeksestä on aikamme lastenkirjallisuuden suuria klassikkoteoksia. Laeista ja säännöistä piittaamattomat veljekset Kasper, Jesper ja Joonatan seikkailevat OTN:n vauhdikkaassa laulunäytelmässä helmi–huhtikuun ajan aina lauantaisin ja sunnuntaisin.

Tuulentaittaja 18.2. klo 14-14.30 Valve, 2. krs Kevät on tullut ja Eelin kauan odottama kevätjuhla on alkamassa. Nyt hänellä on tilaisuus toteuttaa haaveensa, mutta pelko iskee kuin… rusina. Musta ruttumytty, joka pilaa hyvänkin pullan. Nukketeatteri Akseli Klonkin Tuulentaittaja on kepeä ja kirjava esitys leijan lennättämisestä, tunteista ja sulavasta muovista kaikille, joilla on unelmia ja pelkoja. Esityksessä näytetään katsojille kekseliäästi ja taianomaisesti, kuinka kaaoksesta löytyy kauneutta, ja kuinka kierrätettävät materiaalit saavat uuden, yllätyksellisen elämän. Liput 7,5 €.

Liput 15/13/8 €.

Liput 10/8€, alle 12-vuotiaat vanhempien seurassa ilmaiseksi.

UUTTA!!!!

LOTTOVOITTAJAT Ohjaus Jussi Sorjanen Jokainen suomalainen on joskus kysynyt itseltään: Mitä jos voittaisin lotossa? Niin, mitä silloin tapahtuisi? Kertoisinko kenellekään? Jatkaisinko elämääni niin kuin ennenkin, aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut? Vai eläisinkö kuin viimeistä päivää? Haluanko ylipäätään tietää, miten lottovoitto vaikuttaisi minuun? Muuttaisiko se minua ihmisenä? Näistä ja miljoonista muista kysymyksistä lähtee liikkeelle Kajaanin Kaupunginteatterin kantaesitys Lottovoittajat. To 2.3. klo 19 (ensi-ilta), La 4.3. klo 14 ja 19,Ke 15.3. klo 14, Ke 22.3. klo 14, To 23.3. klo 14, Pe 24.3. klo 19, La 25.3. klo 14, To 30.3. klo 14, Pe 31.3. klo 19, La 1.4. klo 14 ja 19, Ke 5.4. klo 19, To 6.4. klo 12 OMANLAESIE – Juurevaa musiikkiteatteria Kaenuusta. Lämminhenkinen ja huumorinkohottama kiertoajelu kainuulaisten ilmiöiden ja heimoluonteen seisakkeille. Sissilinnassa, To 16.2. klo 12, Pe 17.2. klo 19, La 18.2. klo 14, Pe 3.3. klo 19, La 4.3. klo 14, Pe 17.3. klo 19 SIUNATTU HULLUUS

Ke 29.3. klo 14, Pe 7.4. klo 19, Pe 21.4. klo 19, La 22.4. klo 14, Pe 5.5. klo 19 ja La 6.5. klo 14.

Asemakatu 28

PE-LA AVOINNA

03

VEDEN MUISTISTA Pe 24.2. klo 19, La 25.2. klo 14, To 2.3. klo 12, La 25.3. klo 18, Pe 31.3. klo 19 Tule yksin tai ryhmässä. Ryhmille etuutena muun muassa kuljetustuki 34 snt/km. Kysy lisää ryhmäeduista! Kajaani Info 08 6155 2555 ma-pe klo 9-16.30. Teatteritalo 08 6155 2244 ti-pe klo 16.30-19. Ryhmät 044 7100 454 ja 044 7100 350. Liput 27,50-10,50 e. www.kajaaninteatteri.fi


10

TORSTAI 16. HelmikuuTA 2017

TUUPPA NÄÄKI!

18 helmi

VAPAA PÄÄSY

18 helmi

VAPAA PÄÄSY

Planet Cravan Porokarnevaalit Oulun torilla

18.2. klo 21-23.55 Tuba

18.2. klo 11-16, 19.2. klo 11-15 Oulun tori Porot saapuvat jälleen Oulun torille Porokarnevaaleille. Leppoisampien poroajelujen lisäksi tapahtumassa voi haastaa itsensä jokamiehen porokisassa eli Porojokkiksessa. Porokarnevaalien ohjelmassa on myös mäenlaskua, luistelunäytöksiä ja luisteluohjausta. Markkinoilla voi markkinalöytöjen lisäksi maistaa vaikkapa poromakkaraa tai maivaa, ja juoda päälle nokipannukahvit. Lauantaina klo 11-16 Klo 11-12 Luisteluesitys (Cometes Borealis ja Aurora Borealis) sekä luisteluohjausta yleisölle / Oulun Luistelukerho Klo 12 Potkurisprintti Klo 13 Liikkuva laulureppu laulattaa ja leikittää Klo 13.30 Jääkolkka-tarkkuuskisa Klo 14 Suopunginheittokisa Klo 14.30 Porojokkis. Sunnuntaina klo 11-15 Klo 11 Luisteluesitys (Tähtitytöt) / Oulun Luistelukerho Klo 11.30 Torin luistelukoulu Klo 12.30 Talvijumppassa lantiot letkeiksi ja hymy huulille Klo 13 Lähirähinä - Pipolätkäpelit vauvasta vaariin - tule mukaan!’

Tunnetumpaa ja marginaalisempaa musiikkia 60-70 -luvuilta muun muassa Jethro Tull-, King Crimson-, Beatles -osastolta. Jiri Lahti: poikkihuilu, saksofoni. Mikko Forstén: laulu, perkussiot. Ville Försti: kitara, laulu. Mikko Uusimaa: basso. Keijo Goman: perkussiot(2016->) Vapaa pääsy.

21 helmi

Mokoma akustisena 21. ja 22.2. klo 20-22 Teatteri Rio Suomimetallin kärkinimi Mokoma astui syyskuussa 2016 studioon akustisten soittimien kanssa vailla treenejä ja selkeää päämäärää. Parhaassa tapauksessa sessioiden tuloksena olisi bändin uran toinen tuttuja sävelmiä versioiva akustinen albumi, huonoimmassa taas varsin kalliit treenit. Oman levy-yhtiönsä turvin bändi piti koko ajan veto-oikeuden siirtää tallenne ö-mappiin, mikäli touhu alkaisi haiskahtaa liikaa ”Some Kind of Monsterilta” – musiikkiterapialta, jonka tuotokset eivät välttämättä merkitse session ulkopuolisille mitään. Akustinen Laulurovio-albumi julkaistiin 18. marraskuuta 2016. Rohkeiden sovitusten lisäksi albumin sointia rikastuttavat useat vierailijat, kuten hanuristi Netta Skog (Ensiferum) ja juurimusiikkitaituri Ninni Poijärvi. Levyn tuottajana toimi useiden Mokoman albumien taustalta löytyvä luottomies Janne Saksa. Mokoman ensimmäinen akustinen albumi, Varjopuoli, julkaistiin vuonna 2011. Liput 32,5/27,5 €.

Vapaa pääsy.

23 helmi

Ulla Tapaninen – Lava-ammuntaa V

23 helmi

23.2. klo 19-21 Rio Lava-ammuntaa V on uutta Ulla Tapanisen come back- komiikkaa. Tapaninen käsittelee taas maan ja taivaan väliltä kaikkea, mikä meitä ihmetyttää ja huvittaa. Esiintyjä: Ulla Tapaninen Ohjaus: Raila Leppäkoski Liput 29,5/26,5 €.

Rakastakaa! -Jacques Brelin lauluja 23.2. klo 19.30-21 Kaupunginteatterin Pikisali Rakastakaa! on Oulun kaupunginteatterin ja Oamkin yhteistyöproduktio. Jacques Brelin laulut ovat yleisinhimillisiä, jokaisen elämää koskettavia ja siksi ikuisia. Brel on räävitön ja säälimätön meitä ihmisiä kohtaan – kuitenkin samaan aikaan humaani ja parantumaton romantikko. Jokainen illan aikana kuultavista lauluista on oma, pieni tarinansa. Yö, kaipaus, toivo, epätoivo, känni, riemu ja rienaus... Karheita tarinoita rakkaudesta, kuolemasta ja elämäntaistelusta. Sävelet ovat rytmikkäitä, eloisia ja vangitsevia. Haluamme vaikuttua ja haltioitua - näiden laulujen mukana se on mahdollista! Solistit Jenni Siuruainen ja Antti Annola Oamk Merja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen Liput 30/27/15 €.

Päivän Take Away 2,70€

Ristorante Rosso ylpeänä esittää:

KAUPUNGIN PARHAAT PIHVIT! Oulun ja Kempeleen Rossoista!


11

TORSTAI 16. HelmikuuTA

REISSUSA

Vietnamissa kuin miljonäärit Milloin varasin

Helena Karasti, teksti & kuva

Minne matkustin

Mui Ne aurinkorannikko ja Ho Chi Minh City (1. kaupunginosa jota kutsutaan edelleen Saigoniksi) Vietnamissa.

Milloin matkustin 21.12.2016 – 5.1.2017

Matkareitti

Lennot: Oulu – Helsinki/Vantaa – Ho Chi Minh City ja takaisin. Bussi: Ho Chi Minh City – Mui Ne ja takaisin (palatessa omatoimisesti).

Majoitus

Hotelli molemmissa paikoissa.

Miten varasin

Netissä valmismatka Aurinkomatkoilta. Paikanpäällä omatoimisesti loppuloman bussi ja hotelli.

27.11.2016

Ketä matkusti mukana Helena-äiti ja Hemmu-poika.

Matkakulut

Pakettimatka yhteensä 2880 €, sisältäen lennot, hotellin ja paikalliset kuljetukset. Sleeper-bussi (Mui Ne – Saigon) 250 000 dongia (n. 10 €) yhteensä kahdelta ja hotelli Sagonissa kahdeksi yöksi (180 €).

Matkan plussat

Hemmun mielestä: kaikki ja erityisesti se että sai kerrankin olla miljonääri. Vietnam on kiehtova maa. Ihmiset ovat erittäin ystävällisiä, monet tulivat jututtamaan meitä ja apua tarjottiin avuliaasti. Hotellimme järjesti hienot juhlat joulu- ja uudenvuodenaattona, grillistä sai merenantimia, pöydät notkuivat vietnamilaisia herkkuja ja tropii-

Kävikkö nää Roomassa, Ranualla tai Reykjavikissa?

Esittele kalelle! lomalookkisi Ota kuva itsestäsi & matkaseurastasi

kin hedelmiä, ja ohjelmaa oli juuri sopivasti. Vietnamilainen ruoka oli todella maukasta, eikä liian tulista. Finnairin suorat lennot Helsingistä sujuivat mukavasti.

Matkan miinukset

Hemmun mielestä ei mitään huonoa. Olisimme olleet ihan mielellään pidempäänkin Vietnamissa, Saigonin kaksi päivää tuntui kovin lyhyeltä.

Millaista perillä

Mui Neen aurinkorannikolla viihdyimme aluksi hotellin uima-altaalla ja biitsillä trooppiseen lämpöön totutellen. Sitten aloimme tutustua ympäristöön. Kävimme muta- ja yrttikylvyissä, hieronnassa, katsomassa vesi- ja valoshow`lla ryyditettyä musikaalia, pyöräretkellä, tutustumassa läheisiin champa-torneihin ja buddalaistemppeliin sekä Phan Thiet –kaupungin vilinään. Saigonissa olimme vain kaksi päivää, nähtävää ja tehtävää olisi

kerro missä kävit & mitä tapahtui

Esittele matkakohteesi ja kerro seikkailustasi

ollut paljon pidemmäksikin aikaa. Ehdimme käydä vesinukkenäytöksessä, katsomassa nähtävyyksiä, ihailemassa kaupunkimaisemia Bitexco Financial Tower -pilvenpiirtäjän 50. kerroksen ravintolasta, syömässä katuruokakorttelissa ja ostoksilla Ben Thanh-marketilla.

Vinkit

Kannattaa opetella muutama sana vietnamin kieltä. Hanaveden ja jäiden käytön kanssa kannattaa olla huolellinen; hampaatkin pesimme pullotetulla vedellä. Aurinkovoiteet, -hattu, -lasit ja vesipullo kannattaa pitää päivisin mukana. Iltaisinkaan ei tarvinnut pitkähihaisia vaatteita. Taksilla pääsi edullisesti paikasta toiseen niin rannikolla kuin Saigonissa.

Muuta

Moottoripyöräliikenne erityisesti Saigonissa on

LÄhetä kuvat & vastaa lomakkeen kysymyksiin Vastaa kysymyksiin osoitteessa Kaleva.fi/kale/reissussa

maineensa veroista, kadun ylittäminen jalankulkijana vaatii liikennekulttuurin sisäistämistä ja aluksi kylmäpäisyyttä. Jo ensimmäisenä päivänä kuitenkin huomasimme, että liikenne on erittäin joustavaa ja toiset tienkäyttäjät huomioivaa. Emme nähneet kertaakaan road ragea tai onnettomuutta.

Hintataso

Hinnat vaihtelevat paljon, hulppeiden hotellien ulkopuolella on erittäin edullista.

Tuliaiset

Silkkikimonoita ja áo dài-puku, lakkataulu ja paperileikkauskortit. Merkkitietoiselle pojalle Adidasta Saigonin laajoista vaikoimista.

Menisitkö uudestaan Kyllä.

maksaa julkai st reissusa-jutu usta 100 euron palk sta kion!


12

TORSTAI 16. HelmikuuTA 2017

Oululaista ossaamista

Parta-Saša ihastuttaa ja vihastuttaa Sieltä saapuu jalkapalloseura AC Oulun tuore hyökkääjähankinta, Saša Jovović. Hänet on helppo tunnistaa, sillä leukaperää koristaa todella pitkä ja tuuhea parta. Anssi Karjalainen, Teksti Teija Soini, Kuvat

– Tulin Ouluun 20 päivää sitten, eikä toistaiseksi kukaan ole vielä tullut pyytämään kuvaan, kuten aiemmissa kaupungeissa, Saša Jovović naurahtaa oululaisessa kahvilassa. 30-vuotias Jovović ei ole kuitenkaan ensimmäistä kertaa kaupungissa. Serbialainen lähti koettamaan taitojaan ensimmäistä kertaa ulkomaille vuonna 2013, kun hän siirtyi Montenegrosta Oulun Palloseuraan. Yhteys Ouluun löytyi ystävän kautta, joka kertoi, että hänen edustamansa OPS tarvitsi hyökkääjää. – Minulla oli halu pelata joku päivä Pohjoismaissa, koska olin seurannut aika paljon tukholmalaisen AIK:n otteluita. Kun minua pyydettiin tänne pelaamaan, en epäröinyt hetkeäkään, Jovović muistelee. Onnistumiset poikivat lopulta lisää sopimustarjouksia Suomessa. Viime kauden Jovović päätti Veikkausliiga-joukkue Kuopion Palloseurassa, jonne hän päätyi PS Kemin ja Ekenäs IF:n kautta. Nyt oli kuitenkin aika saapua AC Ouluun, joka taistelee tälläkin kaudella noususta maan korkeimmalle sarjatasolle. – Haluan aina voittaa, ja AC Oulu tavoittelee nousua, joten se oli iso tekijä siirrossa. Tulin tänne tyttöystäväni kanssa ja olin varma, että hän viihtyisi Oulussa. Kaupunki on turvallinen, eikä täällä joudu vaikeuksiin, jos niitä ei hakemalla hae.

Sopeutuvaiseksi itseään kuvaavalle Jovovićille on jäänyt mieleen hyviä muistoja ensimmäiseltä Oulun-visiitiltä. – Oli hauska huomata, että lähes jokaisella joukkuekaverillani oli ananastukka. Minusta on myös hienoa, että täällä ihmiset pyöräilevät. Serbiassa se ei ole nuorilla ihmisillä ollenkaan siisti juttu. Seikkailimmekin ystäväni kanssa aikanaan ympäri kaupunkia pyörillä, hän selittää samalla käsillään elehtien. Rauhallisen ja kohteliaan Jovovićin kanssa jutellessa on vaikea uskoa, että hänet on kentällä tunnettu todella äänekkäänä ja vastustajille ärsyttävänä pelaajana. Serbihyökkääjä on saanut vuosien varrella kuulla huutoja muun muassa nykyisen seuransa AC Oulun kannattajilta. Turha luulla, että hän miellyttäisi vastustajia jatkossakaan, mutta nyt laivastonsinisissä pelatessaan hän haluaa antaa kaikkensa seuralle. – Monet sanovat minua fyysisesti vahvaksi, mutta olen enemmänkin henkisesti vahva. En ole nopea enkä järin iso, mutta käytän kroppaani fiksusti ja teen maaleja. – Jotkut vihaavat minua, kun esimerkiksi tuuletan maalia vanhaa seuraani vastaan. Olen aina sen seuran pelaaja, jossa pelaan. Kun tulen uuteen paikkaan, sydämeni sykkii joukkueelle ja kannattajille. Se on kuitenkin varmaa, että parta liehuu tuulen vireessä ensi kesänäkin Raatin stadionilla. Jovović nimittäin rakastaa naamakarvoitustaan ja kampaa sitä useita kertoja päivässä. – Joukkuekaverini Kemissä sanoi, että viikseni näyttävät hölmöiltä ja ehdotti, että kasvattaisin niin pitkään partaa kuin teen maaleja. Sitten niitä maaleja alkoi tulla. – Tyttöystäväni ei ehkä pidä siitä hirveästi, mutta en leikkaisi sitä, vaikka maaleja ei enää tulisikaan, Jovović virnistää partaa sukien.


13

TORSTAI 16. HelmikuuTA 2017

Oululaista ossaamista

UUTISMAISTA

Torstain23 penkkariajoissa uusi reitti JULKAISTU

Monet sanovat minua fyysisesti vahvaksi, mutta olen enemmänkin henkisesti vahva.”

VERKOSSA

Torstaina ajetaan perinteiset lukiolaisten penkkariajot. Tänä vuonna autokulkue kiertää uudistuneella reitillä. Penkkariautot kokoontuvat Raattiin, josta lähdetään liikkeelle kello 13.30. Kulkue kiertää reittiä Raatintie - Merikosken sillat - Kajaaninkatu - Kirkkokatu - Pakkahuoneenkatu - Isokatu - Heikinkatu - Kirkkokatu. Reitti kierretään kaksi kertaa. Penkkariajot muuttavat myös citybussien liikennöintiä kello 13.30–14.30. Tuolloin citybussien päätepiste on keskustassa Hallituskadulla (Rautatieaseman suunnan pysäkki). Linjat eivät käy Valkealinnan, Kaupungintalon, Toripakan, Rotuaarinaukion tai Gallerian pysäkeillä. Perjantaina vuorossa on perinteiset vanhojen päivän tanssit. Ne tanssitaan Ouluhallissa kello 15 alkaen. Tanssimassa ovat lähes kaikki Oulun lukioiden vanhat ja Oulun seudun ammattiopiston kaksoistutkinnot suorittajat. Yhteensä tanssimassa on 970 nuorta.

Suvi Aalto debytoi valkokankaalla Saara Aallon sisar Suvi Aalto näyttelee yhtä pääroolia Ensitreffit –elokuvassa, joka tulee elokuvateattereihin helmi-maaliskuun aikana. Oulussa Ensitreffit voi nähdä elokuvateatteri Starissa perjantaista 17. helmikuuta lähtien. Hyväntuulinen komedia on toteutettu ilman suuria tuotantoyhtiöitä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Myös oululaislähtöinen näyttelijä Antti Launonen esiintyy yhdessä elokuvan rooleista.

Yksityinen ilotulitus Suomen kunniaksi 23 JULKAISTU

VERKOSSA

Oululainen Jesse Meriläinen järjesti maanantaina ilotulituksen Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Oulun Toppilansaaren Möljänsillan luona järjestetty ilotulitus oli kohtuullisen näyttävä. Toppilansaaren ilotulituksesta oli ilmoitettu etukäteen lehti-ilmoituksella, joka oli houkutellut paikalle myös katsojia.

–16 LAUANTAINA klo 11 usta luesitys & luisteluohja

• Luiste • Potkurisprintti laulattaa ja leikittää • Liikkuva laulureppu skisa • Jääkolkkaa-tarkkuu a kis itto he gin un • Suop kis ok roj Po •

Sunnuntaina menossa mukana hiihtomaajoukkueen maskotti Tuisku kavereinaan Hanna-hippo, Onni-orava ja Vipsu-pupu!

SUNNUNTAINA klo

11–15

telukoulu steluesitys & Torin luis

• Lui • Talvijumppa pelit • Lähirähinä – Pipolätkä ta riin vaa ta vauvas klo 14 asti • Poliisin esittelyauto

Ohjelma: www.rotuaari.info

A MYÖS KARNEVAALEILLUN GINHEITTOA •

POROAJELUA • SUOP LASKUA • LUISTELUA • MÄEN • KEPPIPORORATA TA RA KA ELK POTKUK


14

TORSTAI 16. HelmikuuTA 2017

VIIKON KATOTUIMMAT | Kaleva.fi

Aamusumuja. Kuva: Seppo Määttä

Sääksi ja lohi. Kuva: Jukkelis

Minä se tykkään lenkkeillä. –Taavi Kuva: hannut


15

TORSTAI 16. HelmikuuTA

LaVe Oy/ Lapin Vesileikkaus

Tuulan Kotiputiikki

Vihiluodontie 360 Kempele 040-5890205

Leikkaa muovit, kumit, teräkset ja muut erikoismateriaalit nopeasti jopa 120 mm asti.

avoinna klo 17-19 14.2.-16.2. ja 21.2.-22.2.

www.lapinvesileikkaus.fi

Oriflamen kosmetiikkaa, Friendtexin vaatteita Magnetix Wellness -koruja www.tuulaprokkola.fi

040 684 0311 info@lave.fi

lähetä kuva

HELMIKUUN AVAINASIKASTARJOUKSIA

... jotta ruoho olisi vihreämpää aidan omalla puolella www.sovipihat.fi • sovipihat@sovipihat.fi • p. 040 7509 699

VIHERKASVIEN HOITO PUUTARHAPALVELUT

Aqualan L,

Multivita Plus,

Koko perheen päivittäiseen ihonhoitoon. Imeytyy nopeasti ja kosteuttaa tehokkaasti. Käy myös pesuvoiteeksi.

Monivitamiini- ja hivenainevalmiste aikuisille. Sisältää muun muassa A-vitamiinia, foolihappoa ja magnesiumia lihaksille ja hermostolle.

200 tabl.

200 ml

Lataa kuva lomakkeella Kaleva.fi/13222 palvelee jatkossakin tutussa paikassa 2. kerroksessa Rotuaarilla Sisään pääsee Kirkkokadulta Viman pääsisäänkäynnistä sekä KappAhlin kautta liukuportailla ja hissillä

Puhelimestasi numeroon 13222

Antioksidanttiklinikat www.antioksidantti.fi

Ravitsemushoitoa ammattitaidolla Anna terveytesi näkyä sairauksien hoitoon ja terveyden ylläpitämiseen Kokonaisvaltaista terveydenhoitoa Ravitsemuskartoitukset sisältäen mm. Vitamiini-, hivenaine- ja rasvahappotutkimukset

www.kaleva.fi/kale

0,09€/kpl

(norm. 9,86€ / 49,30€/l)

(norm. 22,86€ / 0,11€/kpl)

Tervetuloa!

Avoinna ma–pe 8.30–21 Isokatu 45, 90100 Oulu • p. (08) 311 3112 • fax (08) 311 6001 ja la–su 10–21 oulun.keskus.apteekki@apteekit.net | www.oulunkeskusapteekki.fi

Palvelemme ma-pe 10-20, la 10-18, su 12-16 Kirkkokatu 16, 90100 OULU Puh. (08) 885 1200, www.vima.fi

Anna palautetta!

1800

39,50€/l

Oletko jo Avainasiakas? Tule ja liity, saat edut heti käyttöösi!

Helmikuussa tarjoamme asiakkaillemme KAHVIT KAUPAN PÄÄLLE!

790

Keskitetty ajanvaraus:

UUsia eriä saaPUnUt

Paljekujan poistopisteeseemme

 09-6226 4545  ma–to klo 9–13

Lääkärikeskus Bios Oy  Hallituskatu 29 B, OULU Yleislääkäri

Pyry Suonsivu

Kirurgian erikoislääkäri

 08-378 014

Paljekuja, p. 336 635 • ark 11 –17, la 10 –15

Kaarlo Jaakkola

Elä energisesti joka solullasi

www.merimaaria.fi

Suurkeittiöille Hirvijauheliha n. 1 kg

Riistakäristys pekonilla 500 g 6,90 pss 13,80 kg

19,90 kg

TEHTAANMYYMÄLÄ

Maalaishyytelö n. 1 kg

9,90 kg

Lämminsavustettu riistarouhe 1 kg

14,90 kg

Haukku Hirven rustoluu 500 g

Herkkulenkki 350 g

2,99 pkt 8,54 kg

Riistagrillimakkara 400 g

Sompio Paistikäristys 2,5 kg ltk

49,75 ltk 19,90 kg

UUSI myymälä nyt Kaakkurissa !

Lemmikkieläinruoka

2,50 pkt 6,25 kg

2,50 pss 5,00 kg Haukku Poron kuivattu sekaluu 500 g

1,99 pss 3,98 kg

Saksanhirvikäristys 550 g

20,00/4 pss 9,09 kg

Naudanlihasäilyke 400 g

3,90 prk 9,75 kg

Lihapyörykät kastikkeessa 400 g

15,00/6 prk 6,25 kg

OULU Kaakkurinkulma 1, PUDASJÄRVI Muonamutka 2, RANTSILA Urheilutie 3 • www.kylmanen.fi


16

TORSTAI 16. HelmikuuTA 2017

MAALIMAN TUULET

Taipeissa

kuin kala vedessä Kaukomailla pitkään asuneelle Essi Lesoselle suurin haaste on matkalaukun pakkaaminen Anna Pesonen-Smith, teksti Noelle Kennedy-White, kuva

Oulunsalolaislähtöinen Essi Lesonen, 27, kulkee päivittäin tutun pyöräreitin Taipei Cityssä, Taiwanissa. Hän on opiskellut kiinaa kaupungissa viimeiset 1,5 vuotta. Taipei on kiitettävä pyöräilykaupunki, kuten Oulukin. Lämpimässä ilmastossa säästyy lumessa vispaamiselta. – Opiskelin Oulun AMK:n international business –ohjelmasta vaihdossa Shanghaissa, Kiinassa. Tutkinnon loppuvaiheessa tuli mahdollisuus hakea stipendiä, jolla voi opiskella mandariinikiinaa National Taiwan Universityssä (NTU), Lesonen kertoo. Menevä nuori nainen ei jahkaillut tarttua tilaisuuteen. Aiemmissa opinnoissaan hän oli opiskellut kiinaa yhden kurssin verran. Lesonen muutti yläasteikäisenä Espanjaan. Sen jälkeen hän asui pätkän Suomessa, toistamiseen Espanjassa ja sitten Kiinassa. Indonesian Jakartassa hän oleskeli opintoihin liittyvässä työharjoittelussa, tekemässä online-markkinointia paikallisessa yliopistossa. Viimeisimpänä Lesonen hankki menolipun Taiwaniin.

Kaukomaihin muutossa täytyy hakea viisumia ja käydä terveystarkastuksissa. Ulkomaan muuttoihin rutinoituneelle Lesoselle valmistautumisen haastavin osuus oli silti päättää, mitä laukkuunsa pakkaisi. Mukaan lähtivät juustohöylä ja Fiskarsin sakset. Lesosen nykyinen kotikaupunki Taipei oli World Designin pääkaupunki vuonna 2016, mikä avasi Lesoselle työmahdollisuuden. – Olin Helsingin osastolla töissä International Design House Exhibition –messuilla täällä Taipeissa. Vieraat olivat suurimmaksi osaksi paikallisia, Lesonen kertoo. Messuosastolla esiteltiin New School Helsinki -konseptia, joka kertoi uudesta Kalasataman koulusta. Samalla tuotiin esille, miten Suomessa opiskellaan, miltä koulut näyttävät ja kuinka design on mukana opiskelussa sekä ajattelussa. – Se oli kova käytännön testi kielitaidolleni. Onneksi aiemmalla tunnilla oli opiskeltu koulusanastoa, ja olin pitänyt esitelmän suomalaisesta koulusysteemistä kiinaksi, Lesonen toteaa. Lesosen mukaan suurin osa taiwanilaisista tietää Suomen. Taiwanista löytyy suomalaisia brändejä, kuten Marimekko ja Iittala.

Lesosen mielestä mandariinikiina ei ole niin vaikeaa kuin mitä hän on aiemmin kuullut väitettävän. Kielen oppiminen vaatii silti ”kaiken mahdollisen ajan ja koko aivokapasiteetin”. – Kiinan kielen rakenne ja logiikka ovat päinvastaiset kuin vaikkapa englannissa. Päivät kestävät kolme tuntia ja läksyjä on päälle toiset kolme tuntia, Lesonen sanoo. NTU on Taiwanin arvostettu yliopisto, jonka stipendiopiskelijoiden arvosanan täytyy olla vähintään 80%. Tunneilta saa olla pois enintään 11 tuntia kuukaudessa. Ilman stipendiäkin arvosanan pitää pysyä yli 70%. Koulusta voidaan muutoin erottaa. – Kärryiltä tippuu, jos läksyjä ei tee tai merkkejä ei opiskele. Ryhmät ovat pieniä, joten skarppina pitää olla koko ajan, Lesonen kuvailee paikallista opiskelua. Erona Suomeen taiwanilaisopettajat auttavat opiskelijoitaan vapaa-ajallaankin. Heille voi aina laittaa viestiä mistä asiasta tahansa. – Olin aiemmin pitänyt eri kielistä, mutta opiskellut vain eurooppalaisia (kieliä). Kiinan kieli vaikutti mielenkiintoiselta ja erikoiselta. Toivottavasti jatkossa voin käyttää taitoani työelämässäkin, Lesonen visioi tulevasta.

Kiinan opinnot eivät ole vaikeita – ne vain vaativat huomattavan paljon työtä.” ”Taiwan tuntui kodilta alusta asti. Kulttuuria ja kieltä ymmärrän koko ajan paremmin. Ulkomailla asuessaan oppii myös erinomaiseksi ongelmanratkojaksi”, Essi Lesonen kertoo.


17

TORSTAI 16. HelmikuuTA

SYÖMÄSÄ

Ski Booster, RUKA Paikka:

Ski Boosterin kevätrullat tarjoillaan kuksasta. Mukana on chilikastiketta sekä tuoreita porkkana- ja kurkkutankoja.

Yhdistetty lounas- ja päivällinen Boosterissa pitää nälän loitolla koko loppupäivän.

Ski Booster, Vaunukuja 3A, Rukatunturi. Vuosselin lastenmaan vieressä heti asuntovaunualueen yläpuolella. Boosterin keittiö palvelee päivittäin kello 22:een, jonka jälkeen tarjolla on snackmenu valomerkkiin asti. Avoinna tarvittaessa kello 2:een. Viikosta 6 vappuun auki joka päivä. Booster avaa ovensa päivittäin kello 12.

Ruoka:

Vaihtuva keittolounas 8 euroa. Hampurilaisaterioita, hot wingsejä, kevätkääryleitä, itse paistettuja lihapullia sekä muuta pikku naposteltavaa.

Miljöö:

Rento. Valtavirrasta poikkeava sisustus.

Kiitämme:

Palvelua ja kotoista tunnelmaa. Ruokalistalta löytyy apetta myös pikkurahalla. Joustavuutta loppuillan aukiolossa.

Toivomme:

Kun rauta on kuuma, takokaa rohkeasti.

Nälkä lähtee burgerilla Elina Ursin, teksti & kuva Ski Booster on piristävä poikkeus Rukan rinneravintoloiden ja -kahviloiden joukossa. Boosterin perusti Oulusta kotoisin oleva kaveriporukka, ja toiminta on yhä samoissa hyppysissä. Yhä useampi tunturin ruokapaikoista kuuluu isoon ketjuun. Rinneravintolan ilme on kotikutoinen, mutta viehättävä ja lämminhenkinen. Juomapuolen sekä ruuan lisäksi viikko-ohjelma vaihtelee bingosta karaokeen. Boosterilla on takanaan kaksi talvea. Kolmas talvi alkoi petraamal-

la ruokalistaa keittiön puolella touhuavan paistinkääntäjän Leena Haatajan ideoilla. Hinnat vaihtelevat kohtuullisesta viidestä eurosta ylöspäin. Ruokalistalta löytyy muun muassa Muhoksen Viskaalin nakit, Viskaalin burger täyslihapihvillä sekä Haatajan reseptillä maustetut lihapullat. Kasvisruuan suosio näkyy listalla. On vuohenjuustohampurilainen, vaihtelevat päivän keitot, falafelkori ja Kuusamossa tehtyjä kasvistäytteisiä kevätkääryleitä. Kirpeä pakkanen ja toistakymmentä laskua tekevät tehtävänsä. Kymmenistä ravintolavaihtoehdoista Ski Booster on rinteessä matkan varrella alas hissille.

Haatajan ehdotus Viskaalin burgerista salaatilla otetaan mielellään vastaan, koska ateriaan kuuluva toinen vaihtoehto ranskalaiset närästäisivät ikävästi loppupäivän. Hampurilaista odotellessa maistuvat kevätkääryleet kasvis- ja lihatäytteellä. Viskaalin täyslihapihvi on maukas. Se lyö laudalta Hesen ja Mäkkärin littanat ja mauttomat hampurilaispihvit. Pihvin päällä on runsas kerros cheddaria, salaattia, maustekurkkua, tuoretta tomaattia ja paprikaa, marinoitua sipulia ja paistettu kananmuna. Kaikissa hampurilaisessa käytetään oululaisen Pulla Pirtin sämpylöitä.


18

TORSTAI 16. HelmikuuTA 2017

MAINOS

MAINOS

PIENI MUOTIHUONE CHIC

Mikä on yrityksesi tarina? Pieni Muotihuone CHICin tarina on alkanut Oulussa 31 vuotta sitten. CHIC liikkeen on aikoinaan voinut löytää Galleriasta, AvantGardenista ja Asemakadulta. Vuosia vierähti välillä Helsingissä, sillä vuonna 1993 liike muutti Helsinkiin ja Tehtaankadulle. Ympyrä sulkeutui, kun 2010 CHIC palasi Ouluun Asemakadulle. Aivan alusta asti olen käyttänyt laadukkaita ja luonnonmateriaaleista olevia kankaita, se on minulle yrittäjänä ja designompelijana arvo. Punainen lankani on ollut yksinkertainen ja kaunislinjainen yksilöllinen vaate. Tilaustöiden, suunnittelun ja toteutuksen lisäksi valmistan omaa mallistoa kaksi kertaa vuodessa.

Millainen asiakas ilahduttaa sinua? Tottakai ilahduttaa jokainen asiakas, joka löytää tiensä liikkeeseeni. Asiakkaat, jotka tulevat ensimmäistä kertaa ja ovat yllättyneitä että tuotteet ovat kotimaista käsityötä ja pieniä sarjoja. Tilaustyön ja varsinkin iltapukuja tehdessä on upeaa päästä toteuttamaan asiakkaan unelmaa. Suunnitella malli yhdessä, miettiä upeat silkki- ja pitsikankaat sekä ryhtyä toteuttamaan kokonaisuutta. Kokonaisuuteen kuuluvat alusvaatteet, kengät ja korut pienine yksityiskohtineen. Mielelläni annan näihin yksityiskohtiin ammattitaitoni ja kokemukseni. Olen muun muassa jopa päällystänyt pukukankaalla kenkiä ja laukkuja. Ilahduttavinta ehkä kuitenkin on se hetki, kun pitkään työstetty puku on valmis ja asiakkaan tyytyväisyys näkyy kasvoilta, kun hänen katse viipyilee peilissä hänen ihaillessaan istuvia leikkauksia ja valmista kokonaisuutta. Sen hienompaa hetkeä ei työn puolella voi olla.

Miten sinä ilahdutat asiakastasi ? Pitämällä arvoistani kiinni ja tuotteeni laadukkaana. Pyrin löytämään joka sesonki jotain uutta, upeita kankaita, pitsejä ja ehkä jopa jonkun valmiin malliston tai yksilöllisiä koruja myyntiin liikkeeseen. Esimerkkinä viime syksyn ihana laadukas löytö

Yksilöllisyyttä ja laatua – Sinulle Outi Sulkala-Lähde yrittäjä vuodesta 1986.

oli kreikkalainen Ioanna Kourbelan mallisto. Järjestän myös asiakasiltoja, joissa asiakkailla on ajan kanssa mahdollisuus tutustua tuotteisiin vapaamuotoisemmin oman pienen seurueen tai ystävien kanssa.

Kerro hauska sattumus työsi tiimoilta? Monia hauskoja tapahtumia tietysti 30 vuoteen mahtuukin. Sydäntäni lämmitti viimevuoden puolella, kun pitkäaikainen asiakas tuli käymään ja kertoi, että iltapuku joka oli tehty hänelle jo urani alkuvuosina eli 30 vuotta sitten. Hän on käyttänyt moniosaista iltapukua ihan näihin päiviin asti ja nyt puvun on perinyt hänen tyttärensä. Tyttären yllä jatkuu iltapuvun tarina ja siinä todistetaan, että laadukkaalla kankaalla ja työllä on merkitystä.

Milloin vietit viimeksi lomailit? Harvinaista herkkua. Meillä suvussa on tapana käydä viiden vuoden välein jossakin yhdessä lomalla. Nyt se sattui juuri ennen joulua ja lomailimme suvun voimin Teneriffalla. Aurinko teki todella hyvää talven keskellä.

Mikä on mottosi työssä ja elämässä Se, minkä voit tehdä tänään, älä jätä huomiseen ja tee se vielä niin hyvin kuin voit. Tartu hetkeen!

Miten rentoudut työviikon lomassa? Koko urani ajan olen aloittanut aamuni joogaamalla. Yksin yrittäjän päivät ovat tapahtumarikkaita ja tiiviitä, joten iltaisin en mielelläni sido itseni erityisesti mihinkään. Siksi esimerkiksi kuntosalilla käyminen ja vesijuoksu on harrastuksena hyvä, koska niitä harrastamaan pääsee, kun on aikaa. Rakastan ulkoilua ja sitä harrastamme perheeni kanssa niin paljon kuin viikonlopun tapahtumat antaa periksi. Irtiottoja täytyy toki tehdä välillä, onko se sitten Kuusamoon retkeilyä tai matka Helsingin sykkeeseen.

Mikä on Kivijalka?

Kivijalan muodostamme me, Oulun keskustan paikalliset yritykset, jotka haluamme palvella asiakkaitamme oululaisella ammattitaidolla ja laadulla. Oulun keskusta on Oulun ydin ja

me haluamme olla mukana rakentamassa siitä entistä elinvoimaisempaa ja virkeämpää. Kivijalka on merkki, joka kertoo yrityksen paikallisuudesta ja siitä, että yrityksen juuret ovat Oulussa. Lue lisää: Kaleva.fi/kivijalka


19

TORSTAI 16. HelmikuuTA

Somessa sanottua / SAA SANUA!

Tyrmäystipoista on kokemusta Jääkiekkoliitto on tyrinyt 100-0 nettisivujen tulospalvelun. Näyttävät mallia miten sivuja ei saa tehdä.Terveisin kiekkojunnun äiti.

Aina on vaalit tulossa - ja vaalit on elämän parasta aikaa! Rosa Meriläinen

Heh, valtakunnansovittelija siirsi lentolakkoja 2 viikolla, koska hiihtoloma. No, nyt ne lakot ei ainakaan oo pääkaupunkilaisten lomaviikolla!

Marjo Kolehmainen

Nina Tyni

Mistä Apinoiden Planeetta koostuu? Banaanivaltioista. ”Se kellä viivoitin on, se häneltä lainataan - eikä koskaan palauteta” -Vanha toimistolaisen sananlasku Matti Markkola

Riku Nieminen

Jääkiekkojoukkueen valmentaja saa lähteä, koska koko joukkuetta ei voi vaihtaa. Ylellä voi.

Mitä v***ua? Trumpin hallinto kehottaa suorassa lähetyksessä ”go online and buy Ivanka’s”? Ne ei ole ihan asemansa ja tehtäviensä tasolla. Jari Sarasvuo

Jari Tervo

Nyt alkaa se aika, jolloin velat muuttuvat saataviksi ja kestävyysvaje jakovaraksi. Edessä viidet vaalit.

Mitä Darth Vader sanoi optikolle? -En näe Lukea

Liisa Jaakonsaari

Ilkka Norri

Onnea on myös asua maassa, jossa presidenttikin pelaa kansan parissa pipolätkää Jarkko Nordlund

Muutama vuosi sitten olin eräässä oululaisessa ravintolassa kavereiden kanssa. Olin autolla liikkeellä. Tilasin juoman, jota maistelin pitkin iltaa ja yhtäkkiä tuli erittäin huono olo. Menin kalpeaksi kasvoilta ja hiki virtasi ja tuli kiire wc:hen. Olin siellä tovin aikaa ja en saanut kummastakaan päästä tulemaan. Yritin monta kertaa nousta ylös, mutta ei ollut voimia. Aikojen päästä, kun sain voimia lähteä liikkeelle ja horjua portaat kaiteesta pitäen kiinni ja sain itseni kadulle, oksensin voimakkaasti ja olo parani entiselleen ja kykenin ajamaan auton takaisin kotiin. Portsarin kommentti ”pitää juoda vähemmän alkoholia”. Järkyttynyt

Onpahan tullut pari kertaa koettua. Mutta todellakin selvittäminen ei kiinnosta ketään, koska humalainenhan on aina väärässä. kokemusta on Kaverille pudotettiin baarissa tyrmäystippoja juomaan. Kaveri on isokokoinen ja joi vain muutaman oluen ja oli totaalisen sekaisin eikä pystynyt liikkumaan ja oksenteli. Nähtyä On suuri onni loistaa poissaolollaan ravintolailloista ja muistakin juomingeista illanistujaisineen. Juhlia vain luotetussa ystäväpiirissä, josta kuningas alkoholi lisukkeineen on suljettu pois kokonaan. Meitsi

YSTÄVÄMYYNTI KESTÄÄ KAUEMMIN KUIN PÄIVÄN Vepsäläiset kautta maan pullistelevat ystävänpäivän kunniaksi upeita löytöjä: ystävämyynnissä varastoeriä ja mallikappaleita kukkaroystävälliseen hintaan. Ole ystävällinen n ja poimi parhaat päältä jo tänään. Jos et löydä mieleistä oheisista tuotteista, niin kerro, mistä design-klassikosta haluat Vepsäläiseltä räätälöidyn tarjouksen: vepsalainen.com/ystis

VEPSALAINEN

.COM AVOINNA 24H

Valkoinen String system -hyllyjärjestelmä

-15%

UUDISTAMME HÄSTENS-OSASTOMME, NYT MYYMÄLÄMALLEJA JOPA PUOLEEN HINTAAN!

Oulu, Sisustajatori, Taka-Lyötyn aukio 4. Puh. 020 7801 230. Ma-pe 10-19, la 10-16. Puhelun hinta lankapuhelimesta 8,35 snt + 6,91 snt/min tai matkapuhelimesta 8,35 snt + 16,69 snt/min

Nykyään kun sitä juomaa ei saa ottaa mukaan tupakkapaikalle vaan pitää jättää ulkopuolelle. Kuinka helppo sitä on silloin sujautella lasiin kaikenlaista? Huomasin vaan

Näitä kaikenlaisia tyrmäystippoja/huumausaineita voidaan käyttää myös kiusaamistarkoituksessa. Yhteisissä illanistujaisissa vaan huumetta lasiin ja hups, toinen on kohta puolustuskyvyttömässä kunnossa alttiina monenlaiselle hyväksikäytölle. Suorastaan mafiameininkiä, mutta tiedän tällaista tapahtuneen. Varokaapa lasienne kanssa, huonolla tuurilla lähtee henki... Turves


20

69 30 I K T Ystävyys on aarre! HEkallein SSÄ 90 €

TORSTAI 16. HelmikuuTA 2017

/100 päivää

Ä E S D S H Y I K T HE ESSÄ YHD

/6 viikkoa

6 viikkoa tai 100 päivää!

I I K T K E T H EHSSEÄESSÄ

Lähetä kuva 26.2. mennessä osoitteessa: www.kaleva.fi/kuvakisa/osallistu

Voit osallistua kisaan myös lähettämällä kuvan MMS-viestinä numeroon 17190 Kirjoita viestiin: KAMPANJA KUVATEKSTI. KUVAAJAN NIMI Esimerkkiviesti: Kampanja Ystävykset. Kalle Kuvaaja

Ihastu! Ihastu! Tilaa Kaleva itselle tai lahjaksi.

Kalevan lukijat äänestävät parhaimman kuvan ja yleisön suosikki voittaa Apple iPhone SE 16 Gt (arvo 399€). Lisäksi äänestäjien kesken arvotaan Kalevan tuotepalkintoja.

TILAA JA VOITA MATKAPAKETTI SYÖTTEELLE!

YHHEDTKIYHD I K T E H Ä S 69 Ä YHDES 30 S S E D YH ! u t s a 69 Ihastu! 30 Ih Tilaa Kaleva itselle tai lahjaksi.

Äänestysaika 28.2. – 7.3. Äänestys tapahtuu tekstiviestitse. Voittaja julkistetaan 7.3.

Ihastu!

[Paperilehti + + digilehti!] digilehti!] [Paperilehti

Multimediaviesti maksaa 0,95€ + operaattorin datasiirtomaksun. Palvelu toimii kaikkien suomalaisten operaattorien liittymissä.

Voita

Tilaa Kaleva itselle tai lahjaksi. hone P Apple i )

99 € (arvo 3

POTKUA JATKO-OPINTOIHIN

PERUSKOULUTUS • MERKONOMI, DATANOMI Tilaa verkossa YHTEISHAKU 21.2.–14.3.2017 www.kaleva.fi/tilaa

90 90

[Paperilehti + digilehti!]

Katso kuvat: www.kaleva.fi/kuvakisa

90

€ € /100 päivää

€ € /6 viikkoa

/100 päivää

/6 viikkoa

6 viikkoa tai 100 päivää! 6 viikkoa tai 100 päivää!

VALMISTU AMMATTIIN /

Soita asiakaspalveluun (08) 5377 610 @rpkkraahe #rpkk_raahe HEL17K ma-pe 9.00-16.00. Mainitse tarjoustunnus Merikatu 2, 92100 Raahe, rpkk.fi

Voit tehdä Kaleva-tilauksen itsellesi myös tekstiviestillä! Lähetä viesti numeroon 040 7180 959 seuraavasti: HEL17K 6vk tai 100 pv suku- ja etunimi ja osoitteesi sekä sähköpostiosoitteesi

aksi. j h a l i € a t sata itselle a v e l a K /6Ihastu! viikkoa Tilaa ] Ihastu!

/100 päivää

Suomi

vuotta

ti! Kaleva itselle tai lahjaksi. h itselle tai lahjaksi. Tilaa Kalevaitselle e l i Tilaa Kaleva tai lahjaksi. g i Tilaa d hti + 6 viikkoa tai 100 päivää! rile e p a P [ [Paperilehti + digilehti!]

TILAA JA VOITA TILAA JA VOITA [Paperilehti + digilehti!] MATKAPAKETTI MATKAPAKETTI 90 SYÖTTEELLE! 90 € SYÖTTEELLE! € TILAA /100 JA VOITA päivää /6 viikkoa € MATKAPAKETTI ä ä 90 v i ä p 0 0 1 / SYÖTTEELLE!

69 30 TKI 9

HE ESSÄ

6

69 30 6 viikkoa tai 100 päivää!

HD € Y/100 päivää

69 30 € 0 3 oa 90 €

/100 päivää

/6 viikkoa TILAA JA VOITA

MATKAPAKETTI 6 viikkoa tai 100 päivää! SYÖTTEELLE!

Soita asiakaspalveluun (08) 5377 610 Soita (08)tarjoustunnus 5377 610 ma-peasiakaspalveluun 9.00-16.00. Mainitse HEL17K ma-pe 9.00-16.00. Mainitse tarjoustunnus HEL17K

TILAA JA VOITA MATKAPAKETTI SYÖTTEELLE!

A T I O V A J TILAA I T T E K A P A K T A M sata sata !

Voit tehdä Kaleva-tilauksen itsellesi myös Voit tehdä Kaleva-tilauksen itsellesi myös tekstiviestillä! Lähetä viesti numeroon 040 7180 959 Tilaa verkossa tekstiviestillä! Lähetä viesti numeroon 040 959 seuraavasti: HEL17K 6vk tai 100 pv suku- ja7180 etunimi www.kaleva.fi/tilaa seuraavasti: HEL17K 6vk tai 100 pv sukuja etunimi ja osoitteesi sekä sähköpostiosoitteesi Tilaa Kaleva itselle tai lahjaksi. ja osoitteesi sekä sähköpostiosoitteesi Soita asiakaspalveluun (08) 5377 610 ma-pe 9.00-16.00. Mainitse tarjoustunnus HEL17K

[Paperilehti + digilehti!] Voit tehdä Kaleva-tilauksen itsellesi myös

tekstiviestillä! Lähetä viesti numeroon 040 7180 959

Suomi Suomi vuotta vuotta

Tilaa verkossa www.kaleva.fi/tilaa

/6 viikkoa

k tai 100 päivää! /6 vii6kviikkoa

ää! v i ä p 0 0 tai 1 a o k k i i v 6

Tilaa verkossa Tilaa verkossa/tilaa www.kaleva.fi www.kaleva.fi/tilaa

Ihastu!

[Paperilehti + digilehti!]


K1 1

2 TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017

VKO 7

PARHAAT TARJOUKSET Snellman

KUNNON NAKIT 320-400 g 7,48-9,34/kg

2

-18%

99 KPL

Ilman Plussa-korttia 3,69/kpl (9,23-11,53/kg)

-25%

1

79

Becel

LEVITTEET 400 g 4,48/kg

RS

Ilman Plussa-korttia 2,39/kpl (5,98/kg)

Snellman

KUNNON NAUDAN JAUHELIHA 10% 750 g 7,99/kg

5

99 PKT

Tätä kuponkia ja Plussa-korttia näyttämällä saat yhdestä vähintään 100 euron kertaostoksesta

10€ Alennuksen

Voimassa 16.-19.2.2017. Rajoitus 1 etu/talous.

-40%

1.-

Vital

MEHUJUOMAT 1 l

1,00/l. Ei palautusjuomat. Rajoitus 5 tlk/talous.

Ilman Plussa-korttia 1,69/tlk (1,69/l)

5

99

TLK

TULPAANI 15 kpl/kimppu Suomi.

Plussa-kortillasi 10 euron alennus yhdestä vähintään 100 euron kertaostoksesta. Kertaostokseen voi kuulua useita eri tuotteita, jotka maksetaan samanaikaisesti. Tarjous ei koske Plussatarjouksia, pullopantteja, äidinmaidonkorvikkeita, tupakka-, alkoholi-, nikotiinikorvaus-, Postin ja Veikkauksen tuotteita eikä tuotteenomaisia palveluja. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin. 1 etu/talous.

(6,99)

9 919000 041276

HINNAT VOIMASSA TO–SU 16.–19.2.2017, ellei toisin mainita. Tuotteita rajoitetut erät.

.


2 K1

TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017 2

PINK LADY ON OMENOIDEN AATELIA

Herkullinen ja makea omena sopii leivontaan ja jälkiruokiin, mutta maistuu herkulliselta myös sellaisenaan. Pink Ladystä loihdit vaikka isommallekin porukalle ranskalaisen klassikon Tarte tatin. Reseptin löydät osoitteesta K-ruoka.fi KAUPAN PÄÄLLE keväinen kestokassi.

Pink Lady

OMENA 2 kg/ltk ja kestokassi Italia, 2,00/kg

3

99 LTK

Atria

KCM-lihamestarin

PORSAAN KYLJYKSET

Voimassa TO-LA 16.-18.2.2017

9

KIIVI 500 g

1,98/kg Kreikka / Italia.

0

95 KG

99

TILLI, PERSILJA tai RUOHOSIPULI RUUKUT

3

99 RS

PALVELUSTA, ERÄ TUORE KOKONAINEN NIERIÄ

PALVELUSTA, ERÄ RUODOTTOMAT LOIMU- ja SAVUKIRJOLOHIFILEET

14

19

Norja, kasvatettu, voimassa TO-LA 16.-18.2.2017

Suomi.

99

2

7,98 kg, voimassa TO-LA 16.-18.2.2017

KALATISKIN HERKUT

RS

Järvikylän

0

BROILERIN PAISTILEIKE MERISUOLA 500 g

KPL

www.k-citymarket.fi

90 KG

www.facebook.com/citymarket

Päreen päältä, Suomi, voimassa TO-LA 16.-18.2.2017

95 KG

@kcitymarket

.


K1 3

2 TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017

PATARUOKA

Hyvistä raaka-aineista saa helposti maittavaa ruokaa, kun tietää miten niitä käsitellään. Vinkit ja ohjeet ruuanlaittoon löydät osoitteesta k.ruoka.fi

HK

KARJALANPAISTI 900 g 8,77/kg

7

89 RS

HK

VILJAPORSAAN UUNILIHA n. 1,5 kg

5

Apetit

9

Pakaste. 3,98/kg

1

99

95 KG

PS

HELPOSTI RIISTARUOKAA

KG

Atria

BROILERIN KOIVET 660-900 g ja

Atria Takuumurea

BROILERIN SIIVET 800-900 g

Palana.

NAUDAN SISÄ- tai PAAHTOPAISTI

Atria Perhetilan

6.-

ISOT UUNIJUUREKSET 500 g

KEITTOLIHA n. 700 g

95

3,33-4,55/kg Yksittäin 3,19/rs (3,54-4,83/kg)

Snellman Naudan luuton

2 RS

11

95 KG

RIISTAKÄRISTYS 240 g

Pakaste. 11,46/kg Yksittäin 3,10/ps (12,92/kg)

5

50 2 PS

Lapin Liha

PORONKÄRISTYS 400 g Pakaste. 32,38/kg

12

95 PS

3 .


4 K1

TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017 2

RUOANLAITON SANKAREILLE

Intohimo on paras mauste ruoanlaittoon. Sen lisäksi suosittelemme laadukkaita ja kestäviä ruoanvalmistusastioita. K-Citymarketista löydät laajan valikoiman perinteisiä patoja ja pannuja kaikkien kotikokkien tarpeisiin, myös kaikkein kunnianhimoisimpien sankareiden ruokakokeiluihin. Esim. Hard Face

Esim. Rotisser

PAISTINPANNU 26 cm

PAISTINPANNU 26 cm

Kovaan jokapäiväiseen käyttöön. Kestävä ja tarttumaton pinnoite. Optimoitu keraamiselle liedelle, mutta sopii käytettäväksi kaikilla liesillä.

Intohimoiselle kotikokille. Toimiva muotoilu ja laadukkaat materiaalit. Optimoitu keraamiselle liedelle, mutta sopii käytettäväksi kaikilla liesillä.

59,96

39,96

KAIKKI FISKARS -PAISTINPANNUT JA -PAISTOKASARIT

Ilman Plussa-

korttia 74,95

Ilman Plussakorttia 49,95

Alennus normaalihinnoista.

-20% -20%

Esim.

TEFAL TALENT -PAISTOASTIAT

PAISTINPANNU 24 cm

Pihvin paistoon. Alennus normaalihinnoista.

Esim. Tefal Ceramic

Laadukas ja tarttumaton Titanium Force -pinnoite. Kevyt runko, joka lämpenee nopeasti. Ei sovellu induktioliedelle.

TEFAL SO INTENSIVE -PAISTOASTIAT

Arjen ruoanlaittoon. Alennus normaalihinnoista.

19,96

PAISTINPANNU 28 cm

Ilman Plussakorttia 24,95

Keraaminen pinnoite kestää korkeita lämpötiloja, ja sopii hyvin ruskistamiseen ja liekittämiseen. Voi käyttää metallisia työvälineitä. Sopii kaikille liesille, myös induktiolle.

47,96

-20%

Pihvin paistoon.

Ilman Plussa-korttia 59,95

Heirol

LETTUPANNU

Sopii kaikille liesille myös induktiolle.

-25%

29.-

Ilman Plussa-korttia 38,95

4

Kovaan jokapäiväiseen käyttöön.

Heirol

BLINIPANNU 14 cm

Emaloitua valurautaa. Sopii kaikille liesille myös induktiolle.

-23%

12

95

PAISTINPANNU 26 cm Arjen ruoanlaittoon. Sopii kaikille liesille myös induktiolle.

26

95

Ilman Plussa-korttia 16,95

Aukeaman hinnat voimassa TO-KE 16.–22.2.2017

.


K1 5

2 TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017

K-Menu

K-Menu

0,25/rl

Valkoinen. 0,31/rl

WC-PAPERI 8 rl

TALOUSPAPERI 4 rl

-12%

4.-

-16%

2

50 2

2

PKT

Ilman Plussa-korttia 2,29/pkt

PKT

Ilman Plussa-korttia 1,49/pkt

K-Menu

K-Menu Color

PYYKINPESUNESTE 2 l 1,33/l

2

65

ASTIANPESUAINE 1 l

K-Menu

WC-PUHDISTUSAINE 750 ml

Sitruunan tuoksu. 1,25/l

1,80/l

1

1

35

25 Libero

TEIPPI- JA HOUSUVAIPAT 30-88 kpl/pkt

Tarjous ei koske Value Pack -pakkauskokoa eikä Libero Touch -vaippoja. 0,10 -0,30/kpl. Rajoitus 4 pkt/talous.

18.-29%

jopa

K-Menu K-Menu

KONETISKITABLETTI 40 kpl/pkt 0,05/kpl

2

19

ALUMIINIFOLIO 29 cm x 30 m

-12%

3

50 2

2 PKT

Ilman Plussa-korttia 11,55-12,85/pkt

KPL

Ilman Plussa-korttia 1,99/kpl

ERÄ

Family Fresh

HIUSVÄREJÄ

SUIHKUSAIPPUA 500 ml tai

Alennus normaalihinnoista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Bliw

NESTESAIPPUA TÄYTTÖPUSSI 600 ml 3,33-4,00/l

-25%

jopa

2.KPL

Ilman Plussa-korttia 2,59-2,69/kpl

Garnier, Garnier Men ja L’Oréal Paris Men Expert

ROLL-ON DEODORANTIT 50 ml

5.33,33/l

(2,252,65/kpl)

3

KPL

JOPA

-37%

-50% 5 .


6 K1

TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017 2

HIIHTOLOMALLE KAIKKI LASTEN ULKOILUHOUSUT

Alennus normaalihinnoista. Tarjous ei koske merkkiurheilun ulkoiluhousuja. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

-20%

VETOLAUKKU 55 cm Koko 55 x 40 x 20 cm, tilavuus 34 l, paino 2,8 kg. Polyesteriä.

Esim. Lotta&Lassi

ULKOILUHOUSUT Koot 98-128 cm.

23,96

-28%

24

95

Ilman Plussa-korttia

34,95

Ilman Plussa-korttia

29,95 KAIKKI PIPOT JA KÄSINEET

Alennus normaalihinnoista. Tarjous ei koske merkkiurheilun pipoja ja käsineitä. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Esim. Kuvan Lasten

-30%

PIPOT

5,59

Ilman Plussakorttia 7,99

Kuoma Lasten

TOPPASAAPPAAT

Koot ja värit vaihtelevat myymälöittäin.

35.(39,90-49,95)

-30% KAIKKI PITKÄT ALUSHOUSUT JA KERRASTOT

-41%

Naisten

Puuvillaa/elastaania.

15.-

13,96

Ilman Plussa-korttia 19,95

NILKKURIT

Koot 36-41. Useita malleja, jotka vaihtelevat myymälöittäin

29.- (49,95)

Alennus normaalihinnoista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin. Ei koske merkkiurheilun pitkiä alusvaatteita. Esim. kuvan Black Horse

PITKÄT ALUSHOUSUT

6

Naisten

49.(69,95)

JOPA

-29%

Catmandoo Perl Aikuisten

ULKOILUKENGÄT

Vedenpitävä Hydrolite -kalvo. Koot 37-46, jotka vaihtelevat väreittäin.

TRIKOOPUSERO tai TWINSETTI* Useita kuoseja.

-29%

-39% Ilman Plussa-korttia 24,95

* Tuotteita ei saatavilla: Espoo Sello.

Aukeaman hinnat voimassa TO-KE 16.–22.2.2017

.


K1 7

2 TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017

KAIKKEA KIVAA

Lenovo Ideapad 100S-14IBR

14” KANNETTAVA TIETOKONE

4 Gt:n keskusmuisti. Intel Celeron N3060 –suoritin. 32 Gt:n tallennustila. Muistikortinlukija. Windows 10. Takuu 2 vuotta.

199.-

-30€

Ilman Plussa-korttia 229,00

1000 Gt

ERÄ

VERSIO

289.-

PlayStation 4 Slim

PELIKONSOLI 500 Gt

(339,00)

Mukana langaton ohjain. Takuu 1 vuosi.

269.-

(319,00)

-50€ Esim.

REBEL U WING FIGHTER Ikäsuositus 8-14 v.

67,46 Ilman Plussa-korttia

Lenovo Tab 2 A10-30F

ERÄ LEGO STAR WARS PALIKKARASIAT

89,95

WIFI TABLETTI

10,1” IPS -näyttö. Android 5.1. 1,3 GHz:n neliydinsuoritin. 2 Gt:n muisti. 16 Gt:n tallennustila ja MicroSD-korttipaikka. Kaksi kameraa 5/2 mpix, WiFi ja BT 4.0. Takuu 2 vuotta.

Lenovo

TABLETTISUOJA

Alennus normaalihinnoista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Harmaa tai sininen.

29,95

149.-

-25%

Sony MDR-ZX220BT

BLUETOOTH KUULOKKEET

Langaton Bluetooth®-suoratoisto. Sisäänrakennettu mikrofoni handsfree-puheluita varten. NFC One touch nopeaan liitettävyyteen. Toistoaika jopa 8 tuntia.

49

95 -20€

(69,95)

Julkaisupäivä 17.2.

Precision Clean Floss Action

VAIHTOHARJAT 4+1

19,95 korttia 24,95 Ilman Plussa-

ÄT

lite jotka n. Oral-B PRO 750 Pink

ERÄ ISOJA PUUHAKIRJOJA

SÄHKÖHAMMASHARJA

Päivittäinen puhdistus -ominaisuus. Mekaaninen paineentunnistin. Pakkauksessa ladattava runko-osa, latausasema harjaspäiden säilytystilalla, yksi 3D-harjaspää ja matkakotelo. Takuu 2 vuotta.

-28%

49,95

Ilman Plussakorttia 69,95

ERÄ SUURI RISTIKKOKIRJA 10

-28%

4,99

Ilman Plussakorttia 6,99

Eläimet, Dinosaurukset, Loma tai Meren salaisuudet.

-28%

DVDUUTUUDET

Playdoh

MUOVAILUVAHA 4 prk/pkt

7.-

Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus tai Pete ja Lohikäärme Elliot

Ikäsuositus 2+.

4,99 kpl

Ilman Plussakorttia 6,99/kpl

2

PKT

-29%

Ilman Plussa-korttia 4,95/pkt

14,99 kpl

Ilman Plussakorttia 16,99

7 .


8 K1

TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017 2

SUOMEN SUURIN LEIPÄKAUPPA Hinnat voimassa 16.-18.2.2017, ellei toisin mainita

UUTUUS

1

UUTUUS

59

Vaasan

VOIMALLUS SÄMPYLÄT 8 kpl/480 g

monivilja ja kaura, 3,31/kg

PS

1

99

Fazer

JUURESLEIPÄ 4 kpl/300 g

Kaura bataatti&linssi, 6,63/kg

PS

Antell

Antell

LOUNASSÄMPYLÄT 10 kpl/560 g

LASKIAISPULLAT 2 kpl/190 g

3,38/kg

mansikka, manteli ja vadelma-suklaa, 13,63/kg

2

1

59

89

PKT

PS

Meriläisen

Meriläisen

3,85/kg

3,16/kg

RUISREIKÄLEIPÄ 260 g

1.-

OHRARIESKA 2 kpl/440 g

1

39

KPL

OULU KAAKKURI

Metsokankaantie 5, puh. 010 538 6900

MA-LA 8-21, SU 11-21

OULU RAKSILA

Tehtaankatu 5, puh. 010 538 8100

PS

OULU RUSKO

Laakeritie 4, puh. 010 538 7800

RAAHE

Ollinkalliontie 2, puh. 010 538 4600

MA-LA 8-21, SU 11-21 MA-LA 8-21, SU 11-21 Puhelun hinta 01053-alkuisiin numeroihin 8,35 snt/puh + 12,09 snt/min (sis. alv. 24%)

MA-LA 7-21, SU 11-19

.


K1 1

2 TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017

XXL-

XXL.FI JA XXL-TAVARATALOT: HELSINKI, ESPOO, VANTAA, LAHTI, OULU, TAMPERE, RAISIO, TURKU, VAASA atu

e rg lerer N o

e a tti s S v e ri g

k e D a n m ark

Gr

Gr

2170 BENCH Tukeva ja kätevä penkki lihasvoimaharjoitteluun. Kotikäyttöön. Maksimikuormitus 180 kg. (XXL-hinta 329 €). TN: 1126858

i Suom

199 € % 4 4 -

24

90

94

90

SCR CLASSIC ZERO -SUKSI + XCELERATOR-SIDE Helppohoitoinen ja toimiva Zero-suksi harrastajalle perinteiseen. Toimii erilaisissa keliolosuhteissa, nollakelistä aina kevyille pakkaskeleille saakka ilman pitovoiteita. Kovilla pakkasilla suksen voi voidella. Pakettiin kuluu Xcelerator-side. (XXL-hinta 229 €). TN: 1116925

nea

Ä T S Ä SÄ 130 €

U P P I HU A T N I H

GEL-EVATE 3 Kanta- ja päkiävaimennettu juoksukenkä pitkänkin matkan juoksuun. Neutraalille askeltajalle. Droppi 10 mm. Naisten ja miesten mallit. Miesten mallin saatavuus vaihtelee tavarataloittain. TN: 1116146/1116147

T

ill

VIELÄ TÄMÄN VIIKON

yk

T I R Ä T T N SY On

NIKE POWER ESSENTIAL RUNNING TIGHT W Tiukat, lihaksia tukevat treenitrikoot, takana vedenpitävä vetoketjutasku. Leveä joustovyötärö istuu mukavasti. Lahkeissa vetoketjut. Naisten malli. (XXL-hinta 44,90 €). TN: 1124397

% 4 3 -

149 €

ZERO-SUKSI + SIDE .


2 K1

TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017 2

N E D I A M S I O POHJ AAVVAARRAATTAALLOO JJUUHHLLIIII T UURRHHEEIILLUUT % 3 3 -

19

90

KOOT 86–170 CM

MANDOR JACKET Lasten ja nuorten monikäyttöinen, topattu takki vettä ja tuulta hylkivää ripstop-kangasta. Hyvä liikkumavapaus. (XXL-hinta 29,90 €). TN: 1116751/1117053

SNOWRACER CLASSIC Huippunopea rattikelkkojen tukeva ja turvallinen klassikko. Tehokkaat jalkajarrut ja vaihdettavat jalakset. TN: 1008920

2

% 3 4 -

19

90

N A J A A N E E R T I V L TA YKKÖSTUOTE FC SLIDER SHORT Esim. jalkapalloshortsien alle vedettävät trikooshortsit varmistavat lihaksiin mukavan kompression. Istuvat hyvin ja siirtävät kosteuden iholta. (XXL-hinta 34,90 €). TN: 1114791/1114792

U P P I HU HINTA

29 L.FI 90

JUHLIMME MYÖS VERKOSSA XX

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 16.–22.2.2017. Poikkeuksena XXL Lahti, Skanssi ja Mylly, vähintään 15.–22.2.2017. Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

.


K1 3

2 TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017

ke Dan m

yk

On

T

ill

ge ti s S v e ri

19

90

ark

G

e rg lerer N o

G r at

O S T A K A A T N I H

ASTRO GTX GLOVE/MITTENS Lämpimät hanskat lasketteluun ja ulkoiluun. Vedenpitävä Gore-Tex-kalvo. Ranteessa kiristys, kämmenpuoli PU-materiaalia. Sormikas- ja rukkasmallit. TN: 1132207/1132208

rat u

SUURIN

i• nea m o Su

O KATS A HINTA

29

90 % 4 3 -

KOOT 22–32

TRITON KIDS Kevyet ja lämpimät lasten talvikengät. Lämmin Thinsulate-vuori. Vedenpitävä DriDefence-kalvotus. Pehmeä fleecevuori. Tehokkaat Nightrays-heijastinyksityiskohdat. Lasten malli. TN: 1121972

% 0 5 -

34

90

1

90 HOT SHEET Liukuri hulvattomaan menoon! Pieni, kevyt ja kätevä. Lapset saavat kannettua tämän kätevästi itse. Vauhtia pienessäkin mäessä. (XXL-hinta 2,90 €). TN: 1006371/1006372/1040341

REBOUND V2 HI FUR Trendikkäät talvinilkkurit, joissa ihanan pehmeä ja lämmin vuori. Päällinen synteettistä materiaalia ja vahvistukset mokkanahkaa. Miesten malli. Rajoitettu erä, 20 paria / tavaratalo. (XXL-hinta 69,90 €). TN: 1110227

3 .


4 K1

TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017 2

A V N A M O L O HIIHT N I O N N I H I R Ä SYNTT -41% 90 U P P I U H 9 A T N HI THERMOBELT ONE WAY Juomavyö, joka pitää juoman lämpimänä tai kylmänä. Vyössä on tasku pikkutavaroille, kuten energiapatukoille, geelille, avaimille ja rahoille. (XXL-hinta 16,90 €). TN: 1113164

% 3 3 -

9

90

DIAMOND 600 Hiihtosauvat harjoitteluun ja kuntoiluun. Varsi on kestävää Diamond-komposiittia. Pehmeä EVA-kahva, helppokäyttöinen hihna. (XXL-hinta 14,90 €). TN: 1113162

269 € SKIN-SUKSI+SIDE

SKIN PRO -SUKSI + XCELERATOR -SIDE Erinomainen pitokarvasuksi aktiivihiihtäjälle. Suomessa valmistettu suksi. Varma pito ja hyvä luisto kaikilla kunnostetuilla laduilla. Voideltavia suksia vastaava luisto, myös alamäessä ja tasatyönnössä. Pakettiin kuuluu Xcelerator NIS -side, jonka avulla suksen toiminnallisuutta voidaan säätää helposti hiihtotyylin ja keliolosuhteen mukaan. TN: 1129273

-31%

19

90

T77 WAXING IRON ECONOMY, 220V Voitelurauta maastohiihto- ja laskettelusuksille sekä lumilaudoille. Ergonominen kädensija ja kätevä lämmönsäätörulla. Tasainen lämpö. (XXL-hinta 28,90 €). TN: 1104560

4

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 16.–22.2.2017. Poikkeuksena XXL Lahti, Skanssi ja Mylly, vähintään 15.–22.2.2017. Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

.


K1 5

2 TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017

ke Dan m nea

90

LAPSET/NUORET

ark

yk

79

90

19

T

ill

ge

U P P I HU HINTA

G

e rg lerer N o

ti s S v e ri

On

% 0 5 -

ROSSIGNOL MF SPORTSEYEWEAR 17 Turvalliset urheilulasit. Polykarbonaattilinssi. Kevyet ja hyvin istuvat. Sopivat esim. maastohiihtoon, pyöräilyyn ja juoksuun. Mukavat sangat, UV 400. (XXL-hinta 39,90 €). TN: 1129853

rat u

Gr at

T E E T S U R A

Su

• o mi

U P P I HU HINTA

279 €

LUISTELUPAKETTI

COMBI JR Lämmin ja suorituskykyinen hiihtokenkä juniorille. Tukeva Ankle Support -varsi huolehtii oikeasta liikeradasta ja tukevuudesta olipa hiihtotapa luistelu tai perinteinen. Lisäksi varsi takaa erinomaisen potkun. TN: 1122588

-35%

89

90

EQUIPE 8 SKATE -SUKSI + EQUIPE PILOT SKATE -SIDE + EQUIPE 8 SKATE -KENKÄ Luistelusuksi aktiivihiihtäjälle. Kevyt Densolite 3000 -ydin ja Race Universal -hionta tekevät suksesta hyvin luistavan. Pakettiin kuuluu suorituskykyinen Equipe 8 Skate -kenkä sekä Equipe Pilot -side. TN: 1129243/1129244

WAXING TABLE WCS DOUBLE Tukevarakenteinen ja helppokäyttöinen. Korkeussuunnassa säädettävät jalat ja liukumista estävät tassut. Pöytää voi nostaa tai laskea. Taitetaan nopeasti ja helposti kasaan. Paino 12 kg. (XXL-hinta 139 €). TN: 1103107

5 .


6 K1

TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017 2

Ä M T E R U U S E M OSTAM A A T S O T I O V JOTTA SINÄ % 3 3 -

59

90

% 0 4 -

14

90

89X Laskettelulasit yleislinssillä, joka toimii hyvin monenlaisessa kelissä. Hypoallergenic multi-layer face foamin ansiosta lasit istuvat kasvoja vasten. Anti Fog -käsittely estää huurtumista. (XXL-hinta 24,90 €). TN: 1045867

LAPSET

% 2 5 -

ELEVATE MIPS Todella kevyt laskettelukypärä In-mold-rakenteella. Turvallisuutta tuo MIPS-teknologia ja loistavan istuvuuden takaa Dial Fit System -säätömekanismi. Säädettävä, 14 tuuletusaukon AirEvac 2 -ilmanvaihto. (XXL-hinta 89,90 €). TN: 1125959

79

90

INDY TAI LUV BUG -SUKSI + EVOX 45 -SIDE Nuorempien junioreiden laskettelusukset. Helposti hallittavat sukset. Näillä suksilla on lapsen vaivatonta oppia laskemaan. (XXL-hinta 169 €). TN: 1116947

UP P I U H HINTA

O S T A K A A T N I H

X PRO 90 WOMEN Suorituskykyinen laskettelukenkä aktiivilaskijalle. Muokattava Custom Shell -kuori ja todella hyvin muotoutuva ja lämmin My Custom Fit Performance -sisäkenkä. TN: 1123194

6

199 €

399 € CUSTOM Legendaarinen lumilauta huippuominaisuuksilla, sopii harrastajasta aktiivilaskijaan. Erinomainen yleislauta. Erittäin kevyt Super Fly II™ -puuydin ja sintrattu WFO-pohja. TN: 1122039

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 16.–22.2.2017. Poikkeuksena XXL Lahti, Skanssi ja Mylly, vähintään 15.–22.2.2017. Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

.


K1 7

2 TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017

, A T I E T T O U T T Ä ÄÄR I T S E S I L L U D E A A EXTR

-50%

% 0 6 -

19

90

U P P HUI A T N I H

SNO PIRATE KIDS HELMET Turvallinen pienten lasten kypärä, istuu tukevasti ja tuntuu mukavalta. Uusi hyvännäköinen merirosvotyylinen painatus. Suojaa koko päätä. (XXL-hinta 49,90 €). TN: 1092671

179 € ZENITH SX -SUKSI + XPRESS B83 -SIDE Harrastajan laskettelusukset puuytimellä. Rocker-kärki helpottaa käännökseen lähtemistä. Pakettiin kuuluu turvallinen Xpress B83 -side. TN: 1124521

24

90

BITS AVALANCHE SNOW SHOVEL Kevyt ja kätevä kahteen osaan pakkautuva alumiinilapio. Oiva hankinta kotiin, mökille, autoon tai hiihtovaellukselle. Teleskooppivarsi. (XXL-hinta 49,90 €). TN: 1126205

% 8 4 -

12

90

XXL SUKSIPUSSI ALPPI 190 CM 2PAR Topattu XXL-suksipussi laskettelusuksia varten. Pussissa on hyvä suksia suojaava toppaus. Suksipussissa on hyvä kuljettaa tai säilyttää suksia pohjan naarmuuntumisen estämiseksi. Kahdelle suksiparille. (XXL-hinta 24,90 €). TN: 1058115

7 .


8 K1

TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017 2

N A A P M E R A P VARAA % 3 3 -

% 3 4 -

59

39

90

90

AIR VERSITILE BASKETBALL SHOE MNS Nilkkaa tukevat koripallokengät. Air-kanta ja kulutusta kestävä ulkopohja. Erinomainen pito. Jalkaa tukeva ja napakasti paikoillaan pitävä päällinen. Miesten malli. (XXL-hinta 69,90 €). TN: 1129609

% 0 5 -

14

90

% 3 4 -

39

90

WAVE PHANTOM Erittäin miellyttävä sisäpelikenkä, jossa hyvä vaimennus ja vakaus. Joustavassa ulkopohjassa hyvä pito sivuliikkeissä, ilmava päällinen. Naisten ja miesten mallit. (XXL-hinta 89,90 €). TN: 1118555/1118556

KOOT 28–35

VELOZ INDOOR II JR V Monipuoliset ja kestävät nuorten sisäpelikengät. Kaksi tarranauhaa, verkkopäällinen ja keinonahkavahvistukset. Tukeva ulkopohja liukumista ehkäisevää kumia. Lasten malli. (XXL-hinta 29,90 €). TN: 1122278

GEL-IMPRESSION 9 Kevyet ja taipuisat juoksukengät kevyeen juoksuharjoitteluun ja vapaa-aikaan. Ilmava verkkopäällinen ja kannassa Gel-vaimennus. Naisten ja miesten mallit. (XXL-hinta 69,90 €). TN: 1119270/1119271/1131259/1131260

POHJOISMAIDEN SUURIN URHEILUTAVARATALO VERKOSSA XXL.FI 8

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 16.–22.2.2017. Poikkeuksena XXL Lahti, Skanssi ja Mylly, vähintään 15.–22.2.2017. Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

.


K1 9

2 TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017

-28%

24

90

HIKING SHIRT Mukava kerrastopaita pehmeää ja kestävää merinovillaa. Strategisesti sijoitetut verkkopaneelit tehostavat lämpötilan säätelyä. Naisten ja miesten mallit. (XXL-hinta 34,90 €). TN: 1122286/1122288

149 €

A M I O K I L A % V -38 A J E K K A T A V U T UN

17

90

NAISTEN JA MIESTEN UNTUVATAKKEJA Mallit ja koot vaihtelevat tavarataloittain. (XXL-hinta 199−299 €).

-42%

19

90

CLUB CUFF PANT, MIESTEN COLLEGEHOUSUT Pehmeät collegehousut, joissa harjattu sisäpinta. Mukavantuntuinen kuminauha vyötärössä ja lahkeensuissa. Reidessä Nike-logo. (XXL-hinta 28,90 €). TN: 1089877

-50%

39

90

HOODED FULL ZIP SWEATSHIRT Pehmeä ja mukava huppari, kengurutasku, kevyttä puuvillasekoitetta. Vastavärinen huppu. Miesten malli. (XXL-hinta 34,90 €). TN: 1119600

PASSO ALTO/MAXTRAIL PANT Funktionaaliset softshell-housut. Kapeahkon mallin runsas jousto varmistaa mukavan liikkumavapauden. Vettä ja tuulta hylkivä Omni-Shield™-teknologia. Naisten ja miesten malli. (XXL-hinta 79,90 €). TN: 1122310/1122311 9 .


10 K1

TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017 2

HUIPPUMERKIT EXTRAEDULLISESTI -45%

29

90

NAISET

% 0 4 -

29

90

MIEHET

DRY TRAINING HOODIE W Minimalistinen huppari kuntoiluun. Hengittävää ja kosteuden iholta ja paidasta kuivattavaa Dri-Fit-materiaalia. Edessä kengurutasku. Naisten malli. (XXL-hinta 54,90 €). TN: 1128804

DRY TEAM TRAINING PANT MNS Kevyet ja joustavat treenihousut hengittävää ja kosteutta siirtävää Dri-Fit-materiaalia. Kuminauha vyötäröllä ja lahkeensuissa. Miesten malli. (XXL-hinta 49,90 €). TN: 1119478

-33%

5

90

DRY CUSHION DA NO-SHOW RUNNING SOCKS Tekniset no-show-urheilusukat. Hengittävää ja kosteutta haihduttavaa Dri-Fit-materiaalia. Saumaton kärki saa sukat istumaan täydellisesti hiertämättä. (XXL-hinta 8,90 €). TN: 1128814

SYNTTÄRIHUMUA MYÖS VERKKOKAUPASSA XXL.FI 10

Tuotekuvaston Tuotekuvaston hinnat hinnat voimassa voimassa XXL-tavarataloissa XXL-tavarataloissa ja ja XXL.fi-verkkokaupassa XXL.fi-verkkokaupassa vähintään vähintään 16.–22.2.2017. 16.–22.2.2017. Poikkeuksena Poikkeuksena XXL XXL Lahti, Lahti, Skanssi Skanssi ja ja Mylly, Mylly, vähintään vähintään 15.–22.2.2017. 15.–22.2.2017. Tuotteita Tuotteita onon rajoitettu rajoitettu määrä. määrä. EiEi jälleenmyyjille. jälleenmyyjille. Pidätämme Pidätämme oikeuden oikeuden painovirheisiin painovirheisiin ja ja tuotetoimitusten tuotetoimitusten viivästymiseen. viivästymiseen.

.


K1 11

2 TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017

TREENI NAISET

3990 WOR BIG LOGO TIGHT W Tekniset treenitrikoot Speedwickmateriaalia, joka hengittää ja siirtää kosteutta optimaalisesti. TN: 1130396

4990 WOR WV CUFFED PANTS Treenihousut laadukasta Speedwick-materiaalia. Tekninen laatu, joka siirtää kosteutta tehokkaasti. Nelisuuntajousto tarjoaa liikkumiseen mukavuutta. Sivutaskut. TN: 1130395

2290 WOR SUPREMIUM TANK Erittäin kevyt ja miellyttävä treenitoppi Speedwick-materiaalia, joka siirtää optimaalisesti kosteutta. Sopii erinomaisesti sekä harjoitteluun että vapaa-aikaan. TN: 1130394

2490 WOR ACTIVECHILL SLUB TANK W Erittäin kevyt ja miellyttävä treenitoppi hengittävää ja kosteutta siirtävää Speedwick-materiaalia. TN: 1130392

3990 WOR SUPREMIUM 2.0 1/4 ZIP Miellyttävän tuntuinen treenipaita. Mukavan ohutta laatua. Puolivetoketju. Nopeasti kuivattava ja kosteutta siirtävä Speedwick-materiaali. Pitää ihon kuivana. TN: 1130398

JUOKSU NAISET

3990 FLASH ESSENTIAL RUNNING TIGHT W Hengittävät ja kosteutta haihduttavat juoksutrikoot. Verkkoneulos varmistaa tuuletuksen. Vasemmassa reidessä heijastava logo. Vyötärössä kiristys. TN: 1123226

4990 THERMAL TIGHT W Mukavat ja käytännölliset juoksutrikoot viileään säähän. Harjattu Dri-Fit-lämpömateriaali pitää olon lämpimänä lenkin aikana. TN: 1109491

3990 ½ ZIP RUNNING TOP W Pitkähihainen juoksupaita. Vetoketju kaula-aukossa, peukaloreiälliset hihansuut. Kosteutta haihduttavaa ja hengittävää Dri-Fit-laatua. TN: 1128782

4990 NIGHTCAT PWRWARM TOP W Tyylikäs urheilupaita. Joka suunnasta näkyvät heijastimet. Lämmittävä PVRWarm-teknologia pitää kehon lämpötilan optimaalisena kuntoillessa. (XXL-hinta 59,90 €). TN: 1121959

5990 A200 THERMAL LS MOCKNECK W/ZIP W Pitkähihainen, tekninen kompressiopaita. Korkea vetoketjukaulus. Paidan termomateriaali lämmittää mukavasti viileällä. TN: 1120189

TREENI MIEHET

2490 COOL COMP 6 SHORT Reisipituiset (15 cm) tekniset trikoot kevyellä kompressio-ominaisuudella, hengittävää ja kosteutta siirtävää Dri-Fit-materiaalia. Mukavat litteät saumat. TN: 1109497

3490 TECH TIGHT Tekniset miesten treenitrikoot hengittävää DryCell-materiaalia. Hyvännäköinen printtikuosi. TN: 1121951

2490 WOR ACTIVE CHILL GRAPHIC TEE MNS Lyhythihainen tekninen treenipaita isolla logopainatuksella hengittävää ja kosteutta siirtävää Activchill®-materiaalia. TN: 1130388

2890 PRO COOL COMP SS TEE MNS Tekninen treenipaita kevyellä kompressio-ominaisuudella. Paita siirtää kosteutta ja tukee lihaksia, joten se soveltuu alimmaksi kerrokseksi harjoitteluun. TN: 1109499

3990 EVOKNIT BASIC LS TEE Kevyt ja myötäilevä treenipaita, jossa on saumaton EvoKnit-rakenne. Dry-Cell-teknologia siirtää kosteutta harjoittelun aikana. TN: 1130904

JUOKSU MIEHET

2990 7 CHALLENGER SHORT Kevyet ja monipuoliset treenishortsit. Hengittävää ja kosteutta siirtävää Dri-Fit-materiaalia. Shortseissa käytännöllinen pieni sisätasku avaimille. TN: 1105801

4990 RACER KNIT TRACK PANT Klassiset treenihousut, joissa kapenevat lahkeet. Hengittävää ja kosteutta haihduttavaa Dri-Fit-materiaalia. Edessä käytännölliset taskut. TN: 1105777

2490 BREATHE RAPID RUNNING TOP Tekninen juoksupaita. Hyvät lämmönsäätö-ominaisuudet. Heijastavat yksityiskohdat varmistavat näkyvyyden hämärässä. TN: 1128797

3790 FASTER THAN YOU S/S TEE Tekninen treenipaita, jonka PWRCool Ventilation Technology pitää kehon lämpötilan sopivana harjoittelun aikana. Kätevä lenkki puhelimen kuulokkeille ja näkyvyyttä parantavat heijastimet. TN: 1121958

5990 CITY CORE JACKET MNS Tekninen, hupullinen juoksutakki. Vettä ja tuulta hylkivää materiaalia. Käytännölliset vetoketjutaskut. TN: 1128793

11 .


12 K1

TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017 2

% 7 3 -

49

90

FS LITE TRAINER 4 MNS Treenikenkä. Tukevuutta ja istuvuutta saadaan verkkopäällisellä ja FlyWire-rakenteella. Pohjakumissa ylivomainen pito. Miesten malli. (XXL-hinta 79,90 €). TN: 1129607

% 8 3 -

49

90

TRAINFLEX Kevyet ja monikäyttöiset treenikengät. Pohjan uritus varmistaa hyvän rullaavuuden. Hyvin istuva SpaceFrame- ja mesh-päällinen sekä EVA-välipohja. Naisten ja miesten mallit. (XXL-hinta 79,90 €). TN: 1129904/1129903

TREENI NAISET

7990

8990

711V2 W Tekniset treenikengät, joissa on erityisen pehmeä Cush+-vaimennus ja medium-droppi (8 mm). Etuosan Flex-urat mahdollistavat erinomaisen liikkuvuuden. TN: 1131204

WX811V2 W Käytännölliset cross training -kengät, joissa on matala profiili (droppi 4 mm) ja pehmeä Cush+vaimennus. TN: 1131203

8990 ZOOM CONDITION TR TRAINING SHOE W Kevyet ja mukavat treenikengät. Tukevoittava, matala profiili. Zoom Air -päkiävaimennus. Hyvin hengittävä verkkoneulospäällinen. TN: 1129615

UUTUU S

7990 PRIME IRON DF TRAINING SHOE MNS Kevyet treenikengät. Sopivat yhtä hyvin juoksumatolle kuin painonnostoon. Verkkoneulospäällinen. Ulkopohjan kumissa hyvä pito. TN: 1129603 12

8990 GEL-CRAZE TR 4 MNS Monipuoliset treenikengät, erinomaiset ryhmätunneille, juoksumatolle ja painonnostoon. Tukeva ja jäykistetty pohja on omiaan painonnostossa. Gel-vaimennus ja SoLyte-välipohja taas varmistavat juoksuaskeleeseen tarpeeksi vaimennusta. TN: 1131267

8990 MICRO G LIMITLESS TR 2 MNS Treeniin kevyt ja mukava kenkä. Päällinen hengittävää verkkoneulosta. Saumaton päällinen tukee jalkaa erittäin hyvin. Muotoon valettu 4D-pohja. Droppi 10 mm. TN: 1131524

8990 GEL-CRAZE TR 4 W Näillä treenikengillä voit osallistua kaikentyyppiseen liikuntaan. Tukeva ja jäykistetty pohja on omiaan painonnostossa. Gel-tyynyt ja SoLyte-välipohja taas varmistavat juoksuaskeleeseen tarpeeksi vaimennusta. TN: 1131269

9990 VAZEE AGILITY W Kevyet ja joustavat treenikengät stretch-mesh-materiaalia, joka saa kengän istumaan napakasti paikallaan. Droppi 4 mm. TN: 1131202

TREENI MIEHET

9990 40V1 MNS Vibram-ulkopohjalla varustetut tukevat voimaharjoittelukengät, jotka sopivat myös lyhyille juoksulenkeille. Droppi 4 mm. TN: 1131193

119 € MX20MB5 MNS Treenikenkä, joka takaa hyvän tuntuman alustaan. Epäsymmetrisessä reunuksessa mukava pehmuste. Innovatiivinen, toisesta sivusta kiinnitetty iltti. TN: 1120202

Tuotekuvaston Tuotekuvaston hinnat hinnat voimassa voimassa XXL-tavarataloissa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään vähintään 16.–22.2.2017. 16.–22.2.2017. Poikkeuksena Poikkeuksena XXL XXL Lahti, Lahti, Skanssi Skanssi ja Mylly, ja Mylly, vähintään vähintään 15.–22.2.2017. 15.–22.2.2017. Tuotteita Tuotteita onon rajoitettu rajoitettu määrä. määrä. Ei Ei jälleenmyyjille. jälleenmyyjille. Pidätämme Pidätämme oikeuden oikeuden painovirheisiin painovirheisiin ja tuotetoimitusten ja tuotetoimitusten viivästymiseen. viivästymiseen.

.


K1 13

2 TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017

U P P I HU HINTA

278 €

99 €

M600 HRM GPS Vedenkestävä Polar M600 on Android Wear™ -älykello, joka on suunniteltu aktiiviseen elämäntapaan ilman kompromisseja. Polar M600 yhdistää Android Wearin käytännöllisyyden ja Polarin tehokkaat urheilutoiminnot. TN: 1128240/1128241

IN-EAR BT KYGO E7/800S Laadukkaat Bluetooth®-kuulokkeet urheiluun ja vapaa-aikaan. Bluetooth 4.0 + EDR ja aptX®-coding. Todella mukavat joustavat Freebit®-korvatulpat takaavat täydellisen istuvuuden. TN: 1128253/1128252

T

100 PÄIV

V AI H

99

TU

ÄÄ

IK E U S

GEL-CUMULUS 18 GTX Erittäin mukava ja joustava neutraali juoksukenkä. Päällisen Gore-Tex pitää jalat kuivina. Naisten ja miesten mallit. (XXL-hinta 159 €). TN: 1119268/1119269

90

PALAU

SO

% 7 3 -

JA O-

Myös verkkokaupassa!

JUOKSU SUURIN KOKO 50

8990

ZOOM WINFLO 3 Kevyet juoksukengät, ilmava ja tukeva päällinen. Iskuja vaimentavassa Zoom Air -välipohjassa on hyvä kimmoisuus. Pohjan kuviointi varmistaa hyvän pidon. Naisten ja miesten mallit. TN: 1119497/1123921

129 €

SUPERNOVA Boost-teknologialla varustetut neutraalit juoksukengät, jotka tarjoavat responsiivisen vaimennuksen ja erinomaisen juoksutuntuman. Droppi 10 mm. Naisten ja miesten malli. TN: 1129895/1129896

139 €

WAVE RIDER 20 Neutraalit juoksukengät. Hyvä iskunvaimennus ja juoksutuntuma. Tässä CloudWave-mallissa on entistä parempi kimmoisuus välipohjassa. Uusi verkkopäällinen optimaaliseen istuvuuteen ja kulutuskestävyyteen. Droppi 12 m. Naisten ja miesten mallit. TN: 1129792/1129793

SUURIN KOKO 50

149 €

WAVE RIDER 20 GTX Suositun Wave Rider -juoksukengän Gore-Tex-versio. Suojaa jalkoja kaikissa olosuhteissa. Kevyt, joustava ja vakaa. Droppi 12 m. Naisten ja miesten mallit. TN: 1129779/1129780

159 €

FRESH FOAM 1080V7 Kestävyysjuoksuun sopivat neutraalit juoksukengät, joissa on erinomainen ja miellyttävä Fresh Foam -vaimennus, suhteellisen matala droppi (8 mm) ja hyvä vakaus. Naisten ja miesten mallit. TN: 1131194/ 1131197

JUOKSU

159 €

CLIFTON 3 M Kenkä sopii hyvin käyttäjälle, joka haluaa erinomaisen vaimennuksen ja keveyden samassa kengässä. Kenkä on nopea ja toimii hyvin myös maastojuoksussa kuivalla alustalla. Päällinen ilmavaa verkkomateriaalia, tukeva pohja, jossa matala droppi. Ulkopohja kumia. Droppi 5 mm. Miesten malli. TN: 1120337

169 €

GEL-SURVEYOR 5 Erittäin laadukkaat pronaatiotuetut juoksukengät. Hengittävä verkkopäällinen ja päällisrakenne, joka muotoutuu hyvin jalan mukaan. Iskunvaimennus sekä kannassa että päkiän kohdalla. Ulkopohjan kumissa on hyvä pito ja pohjan pituussuunnassa tehdyt flex grooves -urat tehostavat juoksua. Naisten ja miesten mallit. TN: 1131273/1131274

169 €

GEL-EVATE 3 Hyvä kanta- ja päkiävaimennus pitkän matkan juoksua varten. FluidRide varmistaa optimaalisen kimmoisuuden ja iskunvaimennuksen. Päällinen verkkomateriaalia. Naisten ja miesten mallit. TN: 1131275/1131276

189 €

GEL-KAYANO 23 Suosittu ja laadukas pronaatiotuettu juoksukenkä. Erinomainen iskunvaimennuksen ja vakauden tasapaino. Geelivaimennus kannassa ja päkiän alla. Naisten ja miesten mallit. TN: 1131256/1131253

199 €

GEL-NIMBUS 19 Ikoniset neutraalit juoksukengät, joissa hyvä kimmoisuus ja geelivaimennus kannassa ja päkiän alla. Erinomainen juoksutuntuma. Naisten ja miesten mallit. TN: 1131271/1131272

13 .


14 K1

TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017 2

: S U A P U L A T XXL-HIN I K K R A M N A OLEMA 349 € O KATS A HINTA

AIR WHEEL X3 Airwheel on yksipyöräinen kulkuneuvo. Airwheelin toiminta perustuu sähköi­ seen moottoriin ja laitteen ohjaaminen tapahtuu kehon liikkeillä. Akku 130 Wh. Matka yhdellä latauksella 18–23 km. Painoraja 120 kg. TN: 1118448

HENKILÖKULJETIN

SÄHKÖPYÖRÄ

UP P I U H HINTA

EXPLORE E+ XC Explore E+ on urheilullinen sähköavusteinen hybridi­ pyörä. Pyörässä on tehokas SyncDriveC, Sport line, Yamaha X94 ­moottori. Vääntöä siinä on 80 Nm. Pyörän akku on 36 V 11,4 Ah (400 Wh). Sähköpyörässä on tukevat Tektro Auriga hydrauliset levyjarrut sekä 9­vaihteinen Shimano Deore ­vaihteisto. Mukavuutta tuo SR Suntour NEX D ­joustokeula. TN: 1118859/1118860

1799 €

CROSSWAY VIPER XT Laadukas 28” hybridipyörä kevyellä alumiini­ rungolla. Shimano XT ­vaihde ja tehokkaat Tektro Vela hydrauliset levyjarrut. Mukavuutta tuo lukittava SR NEX HLO ­joustokeula. Erinomainen valinta työmatkoille tai vapaa­ ajan lenkkipyöräksi. TN: 1118757

24” JR FAT BIKE

% 0 5 -

49

90

TRAINER SPINNER Tukeva harjoitusvastus. Ohjaustangosta ohjattavat porrastetut magneettijarrut. Kuntoilijoille ja aloitteli­ joille erinomainen. (XXL­hinta 99,90 €). TN: 1107156 14

% 5 2 -

WHITE 4 FAT COMP JR 24” Laadukas 24” Fat Bike juniorille. Alumiinirunko. Varmatoiminen Shimano Acera 8 spd ­vaihtaja. Tehokkaat Tektron mekaaniset levyjarrut. VEE Rubber VRB­321 Mission Command 24x4.0” Wire Bead ­renkaat. (XXL­hinta 599 €). TN: 1121886

449 €

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 16.–22.2.2017. Poikkeuksena XXL Lahti, Skanssi ja Mylly, vähintään 15.–22.2.2017. Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

.


2 TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017

A N I A E M M I PYR N I S I L L U D E N INOIDE A EM

A N M A R K KI N

DE

OL

OI

HINTALU

N ED

PAUS

U P P I HU HINTA

U LLI SI N

P Y RI M ME

K1 15

Lue lisää XXL.fi

ACTION CAM HERO5 BLACK Suorituskykyisin GoPro-kamera koskaan. Älyttömän kirkas 4K-video, äänenohjaus, toimii yhden napin painalluksella, kosketusnäyttö. Vedenpitävä. TN: 1129519

388 €

-25%

149 € -30% 499 € 6990 HUIPPUHYBRIDI

U P P I HU A T N I H

DILLINGER 5 26X4,8 120TPI 240 Dillinger 5 -nastarenkaassa on 258 koveraa ja kevyttä carbidenastaa. Toimii hyvin irtolumessa, helppo ohjata. 120TPI-nastarengas toimii erityisen alhaisella rengaspaineella todella hyvin. (XXL-hinta 199 €). TN: 1104583

VELO BIB TIGHT M W/PAD Laadukkaat ja lämpimät pyöräilyhousut, joissa on tuulen- ja vedenpitävä etuosa ja harjattu sisäpinta. Housuissa on pyöräilyyn suunniteltu leikkaus ja 4 suuntaan joustava materiaali, joka tarjoaa ihanteellisen istuvuuden. Infinity C3 -pehmuste ja 360 astetta näkyvät heijastimet. Naisten ja miesten mallit. (XXL-hinta 99,90 €). TN: 1119775/1119779

O KATS A HINTA

MATTS REDWOOD 26” maastopyörä alumiinirungolla. Shimano 21v -vaihde ja V-jarrut. Suntour-joustokeula. Sopii hyvin koulumatkoille ja kevyeen maastoajoon. TN: 1118739/1118740

249 € 15 .


16 K1

TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017 2

A M I O K I L A V A J EXTRALAA T T O U T S Y T S Ä S ERÄ- JA MET % 0 5 -

24

90

VAARINPAITA 100 % MERINOVILLAA Klassikkomallinen vaarinpaita. Miellyttävä paita, jossa napitus. Tyylikäs paita useimpiin tilanteisiin. 100 % merinovillaa. (XXL-hinta 49,90 €). TN: 1127147

% 0 -2

67

90

% 8 3 -

49

90 P. -ORIGINAL Vedenpitävät lämpösaappaat, tekoturkisvuori pitää varpaat lämpiminä. Eristävä lämpökerros kosteutta siirtävää polyuretaania. Hyvä iskunvaimennus. (84,90 €). TN: 1054076

SHELBY FLEECE CARDIGAN Mukava fleecetakki, jonka sisäpuolella on teddyvuori. Sopii erinomaisesti metsästykseen, kalastukseen ja kaikkeen muuhun ulkoiluun. Takissa on kaksisuuntainen vetoketju. Kaksi taskua ja joustavat hihansuut. Säädettävä helma. (XXL-hinta 79,90 €). TN: 1129008

Ä T S Ä SÄ 400 €

ASTOLL A

OUTD

OO

R

ASIANTUNTEV PALVEL AA UA

OS

16

R Ä- & M ETSÄS T

YS

599 €

E -&

CONQUEST HD5 3-15X50 MONOCULAR, KIIKARITÄHTÄIN Kiväärikiikari monipuoliseen metsästykseen ja pitkiä etäisyyksiä varten. Kiväärikiikarissa on todella isoksi vedettävä 3–15 x suurennus. Linssissä vettä hylkivä LotuTec-pinnoite. (XXL-hinta 999 €). TN: 1128343

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 16.–22.2.2017. Poikkeuksena XXL Lahti, Skanssi ja Mylly, vähintään 15.–22.2.2017. Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

.


K1 17

2 TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017

TTEITA

-50%

39

90

KUHTAI 34 Kevyessä ja monipuolisessa vaellusrepussa on NextVent™kantojärjestelmä, jonka selkäpaneeli optimoi ilmavirtauksen. Tilavuus 34 L. (XXL-hinta 79,90 €). TN: 1117683

-67%

14

90 TIKKA 2 Kevyt ja pienikokoinen otsalamppu, joka sopii hyvin retkeilyyn ja telttailuun. Enimmäisteho 40 lumenia ja käyttösäde 29 m. Jopa 120 tunnin käyttöaika. 3 x AAA-paristoa, sisältyvät pakettiin. (XXL-hinta 44,90 €). TN: 1127515

% 2 2 -

37

90

35€ /500 kpl

0

07

/KPL

EKA SWINGBLADE G3 Puukon terä on suunniteltu metsästäjän tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Kädensija on kumipinnoitettu, ja siitä saa erittäin varman otteen kaikissa olosuhteissa. Eri värejä. (XXL-hinta 48,90 €). TN: 1064207/1081369/1093099

TOPSHOT COMPETITION SV .22 LR, PATRUUNA Kilpailuihin ja harjoituksiin pienoiskiväärin patruuna. Tarkka ja edullinen. Max 1000 kpl / asiakas. TN: 1112019

17 .


18 K1

TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017 2

% 0 3 -

% 0 4 -

34

90

14

90

JR-KOOT JR-KOOT

JR-KOOT

IT EVOTRG JR GRAPHIC TEE Tyylikäs tekninen t-paita. Ylimääräinen lämpö haihtuu pois selkäpuolen verkkomateriaalista ja DryCell-materiaali siirtää kosteutta tehokkaasti pois keholta. (XXL-hinta 24,90 €). TN: 1132093

IT EVOTRG JR HOODY Pitkähihainen huppari treeneihin. Mukava jousto hihoissa ja helmassa. DryCell-materiaali hengittää hyvin. (XXL-hinta 49,90 €). TN: 1132092

% 3 3 -

29

90 SR-KOOT

ACE 17.4 IN / Q1 17 Harrastelijapelaajan futsal-kengät. Synteettinen päällinen tarjoaa hyvän kosketuksen palloon. (XXL-hinta 44,90 €). TN: 1130181

JALKAPALLOKENGÄT JR-KOOT

JR-KOOT

5490

X 16.3 IN J / Q1 17 Futsalkengät joukkueen pelinrakentajalle. Nopeaan ja ketterään peliin. Upeaan pallonhallintaan synteettinen päällinen. Ulkopohja non-marking-kumia. TN: 1130198

SR-KOOT

5790

ACE 17.3 INDOOR JR Futsalkengät. Hyvän kosketuspinnan tarjoava synteettinen päällinen. Mukavan leveä malli. TN: 1129991

SR-KOOT

6990

ACE 17.3 PRIMEMESH TF / Q1 17 Primemesh-päällinen muovautuu jalan mukaan ja mahdollistaa täydellisen pallotuntuman yhdessä nukkamaisen ulkopinnan kanssa. Hiekkakentälle sekä kuivalle tekonurmelle. TN: 1130174

SR-KOOT

129 €

ACE 17.2 PRIMEMESH FG/AG / Q1 17 Primemesh-päällinen tarjoaa hyvän kosketuksen palloon. Kosketusta parantaa lisäksi päällisen nukkamainen pinta. Nurmikentälle. TN: 1130189

129 €

365 EVOKNIT IGNITE CT / Q1 17 Futsalin ja street-jalkapallon uusi huippumalli. Matala profiili takaa hyvän tuntuman alustaan. Pehmeä, EvoKnit-päällismateriaali. Vaimentava välipohja. TN: 1132085

TEKSTIILIT JR-KOOT

SR-KOOT

3090 TIRO17 TRAINING PANT JR ClimaCool®-teknologia haihduttaa kosteutta ja saa housut tuntumaan viileiltä. Kosteutta haihduttavaa laatua. Kapenevat lahkeet. Lahkeissa ja taskuissa vetoketjut. TN: 1130019 18

JR-KOOT

3890 TIRO17 TRAINING PANT SR ClimaCool®-teknologia haihduttaa kosteutta ja saa housut tuntumaan viileiltä. Kosteutta haihduttavaa laatua. Kapenevat lahkeet. Lahkeissa ja taskuissa vetoketjut. TN: 1130018

SR-KOOT

4490 TIRO17 TRAINING TOP JR Pitkähihainen urheilupaita. ClimaCool®-materiaali haihduttaa kosteuden iholta. Kaulus joustaa mukavasti. Hihansuissa reiät peukaloille. TN: 1130017

JR-KOOT

5990 IT EVOTRG HOODY Pitkähihainen huppari treeneihin. Mukava jousto hihoissa ja helmassa. DryCell-materiaali hengittää hyvin. TN: 1132088

6990 IT EVOTRG VENT THERMO-R JACKET JR Urheilutakki intensiiviseen kuntoiluun. Liika lämpö haihtuu takin teknisen Ventverkkokudoksen läpi. TN: 1132091

Tuotekuvaston Tuotekuvaston hinnat hinnat voimassa voimassa XXL-tavarataloissa XXL-tavarataloissa ja ja XXL.fi-verkkokaupassa XXL.fi-verkkokaupassa vähintään vähintään 16.–22.2.2017. 16.–22.2.2017. Poikkeuksena Poikkeuksena XXL XXL Lahti, Lahti, Skanssi Skanssi ja ja Mylly, Mylly, vähintään vähintään 15.–22.2.2017. 15.–22.2.2017. Tuotteita Tuotteita onon rajoitettu rajoitettu määrä. määrä. Ei Ei jälleenmyyjille. jälleenmyyjille. Pidätämme Pidätämme oikeuden oikeuden painovirheisiin painovirheisiin ja ja tuotetoimitusten tuotetoimitusten viivästymiseen. viivästymiseen.

.


K1 19

2 TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017

% 5 2 -

14

JR-KOOT

90

EYEWEAR VICTORY JUNIOR 16 Salibandypelaajan suojalasit. Särkymättömät ja huurtumattomat. Erittäin hyvä näkökenttä. IFF:n suosittelema malli. (XXL-hinta 19,90 €). TN: 1122656

% 3 4 -

39

90

% 0 5 -

14

90

80 LITRAA

V10 GREEN 2.9 ROUND Pyöreä komposiittivarsi. Hyvin tasapainotettu. Mailan X-lapa on ylivoimainen laukauksissa. Varren kestävä T-3 wrap -grippi istuu hyvin käteen ja antaa pitoa. V10 on erinomainen aloittelijan valinta. Vakaa maila. Sopii myös nuorelle pelaajalle pituutensa ansiosta. Pituudet 92, 98 ja 101 cm. (XXL-hinta 29,90 €). TN: 1122111

GLOBAL 80L - TARP HOLDALL Kassi on pienikokoinen 80 litran tilaihme. Kannessa tasku ja reunoilla useita kiinnityspisteitä. Olkahihnat. Kassia voi myös kantaa selässä kuten reppua. (XXL-hinta 69,90 €). TN: 1120054

SALIBANDYLAVAT

1890 BLADE X SB/MB NEON YELLOW Hyvin käyristetty allround-lapa, josta laukaukset lähtevät hyvin. TN: 1091890

1890

1890

ICE NEON YELLOW Todella hyvä laukaisulapa, jonka rakenne sopii paljon laukoville pelaajille. 6,4 mm:n ”offset” parantaa tuntumaa ja antaa laukaukselle vauhtia. TN: 1110596

REPLAYER BLADE MEDIUM 16 Erittäin hyvä allround-lapa. Replayer on modernisoitu versio suositusta Player-lavasta. Paino 76 g, medium kovuus. TN: 1122649

2390 Q1 BLADE ENDURANCE Kovia laukauksia tekevän pelaajan lapa. Q1-lavan käyrässä kannassa piilee mahdollisuudet todella koviin laukauksiin. Medium kovuus. TN: 1101267

2390 SALMING Q5 ENDURANCE MEDIUM Keskikova, matalakitkainen lapa. Lavassa on erinomainen pallotuntuma. Hyvät peliominaisuudet. Kaikille pelaajatyypeille. TN: 1123041

LAUKUT 60 L

3990 ORION BAG Monikäyttöinen duffelikassi viikonloppureissuun ja salille. TN: 1120915

30 L

5490 UNDENIABLE MD DUFFEL II Vedenpitävä duffelikassi. Kulutusta kestävä, vahvistettu pohja. Sisältä tilava, hyvänkokoinen päällistasku ja kaksi sivutaskua. Tilavuus 60 L. TN: 1132066

70 L

5990 DUFFEL BAG 2, 30 L Tilava duffelikassi. Käytännölliset sivutaskut. Kannetaan selässä reppuna tai kahvoista kassina. Kokoontaitettava ja vedenpitävä. Sopii käsimatkatavaraksi. TN: 1105166

100 L

6990 DUFFEL BAG 2, 70 L Urheilullinen 70 litran duffelikassi, joka on helppo taittaa ja pakata pieneen tilaan. Ommeltu pehmeästä vedenpitävästä kankaasta. Todella tilava kassi, johon tavaraa saa myös sivutaskuihin. Voidaan kantaa myös selässä reppuna. TN: 1105164

7990 GLOBAL 100L - TARP HOLDALL Kassi on pienikokoinen 100 litran tilaihme. Kannessa tasku ja reunoilla useita kiinnityspisteitä. Olkahihnat. Kassia voi myös kantaa selässä kuten reppua. TN: 1120055 19 .


20 K1

TORSTAINA 16. HelmikuuTA 2017 2

-21%

HINTALUPAUS

54

90

Hintalupauksemme on, että pyrimme aina olemaan markkinoiden edullisin vaihtoehto. Teemme kaikkemme, jotta sinä asiakkaana voisit luottaa siihen, että saat tuotteet meiltä edullisimmin.*

Tarjoamme 100 päivän vaihto- ja palautusoikeuden. Vaihto ja palautus tehdään alkuperäistä kuittia vastaan. Tuotteet tulee palauttaa käyttämättöminä alkuperäispakkauksissaan.*

HAGLÖFS TIGHT LARGE BACKPACK Laadukas selkäreppu, joka istuu tiiviisti selkää vasten ja myötäilee mukavasti kehon liikettä. (XXL-hinta 69,90 €). TN: 1085894/1116986

-39%

Jos et ole täysin tyytyväinen XXL:ltä ostamaasi tuotteeseen, voit vaihtaa sen toiseen saman tuoteryhmän tuotteeseen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.*

-22%

34

90

SKARSTIND 22 Kevyt ja erittäin monikäyttöinen reppu, jossa mukava ja hengittävä Skarstindkantojärjestelmä. Tilavuus 22 L, paino 595 g. (XXL-hinta 64,90 €). TN: 1116701

CORKER XS Pienten lasten innovatiivinen selkäreppu päiväkotiin ja retkille. Näppärä sivuavaus. Sekä ulkokangas että vuori uusiomateriaalia. (XXL-hinta 44,90 €). TN: 1085899

UP P I U H HINTA

*Lue lisää lupauksistamme – XXL.fi

29

90

SUOMALAISTENTIE 5 ARK. 10−21, LA 10−18, SU 11−18

XXL ITÄKESKUS, HELSINKI VANHANLINNANTIE 1 ARK. 10−21, LA 10−18, SU 12−18

XXL KLUUVI, HELSINKI

ALEKSANTERINKATU 9 ARK. 10−21, LA 10−19, SU 12−18

XXL TAMMISTO, VANTAA

SÄHKÖTIE 5 ARK. 10−21, LA 10−18, SU 11−18

BAG DUFFLE 50 L Kestävän duffelikassin tilavuus on 50 litraa. Pitkä vetoketju ja vahvistettu pohja. Kaksi kestävää ja mukavaa käsikahvaa. Kannen sisäpuolella verkkoneulostasku. Helppo taittaa yhteen säilytystä varten. TN: 1122514

XXL LAHTI

XXL MYLLY, RAISIO

APILAKATU 1 ARK. 10−21, LA 10−18, SU 12−18

MYLLYNKATU 1 ARK. 10−21, LA 9−19, SU 11−18

XXL OULU

XXL SKANSSI, TURKU

ALASINTIE 8 ARK. 10−21, LA 10−18, SU 11−18

BASTIONINKATU 2 ARK. 10−21, LA 10−19, SU 11−18

XXL KALEVA, TAMPERE

XXL VAASA

SAMMONKATU 75 ARK. 10−21, LA 10−18, SU 11−18

MOREENIKUJA 1 ARK. 10−20, LA 10−18, SU 11−18

XXL LIELAHTI, TAMPERE

XXL.FI PALVELEE

TANINKATU 1 ARK. 10−21, LA 10−18, SU 12−18

24/7

TILAA

UUTISKIRJE OSOITTEESSA XXL.FI. SAAT TIETOA TARJOUKSISTA JA UUTUUKSISTA ENSIMMÄISENÄ.

DM 7-2017

XXL SUOMENOJA, ESPOO

Tarjoamme XXL:ltä ostetuille polkupyörille määräaikaisen ilmaisen huoltopalvelun ja laajennetun tuotetakuun.*

FACEBOOK.COM/ XXLSUOMI

SPORTS & OUTDOOR .

DM 7-2017

39

90

TYYTYVÄISYYSTAKUU!

Kale! 16/02/2017  

Kaupunkilaisen lehti

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you