Page 1

KALEVAN PIKKUVELI

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

Kaleva.fi/Kale

OULULAINE IHIMINE

Emilia & Eetu tanssivat tähtiin sivut 4–5

HIKIÄ PUKKAA: Dynamo Oulu kaveripohjalta s. 12  | BAARISA: Kolo Lounge s. 13


2

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

KATOPPA! Kalevan julkaisema kaupunkilehti Kale! ilmestyy kerran viikossa torstaisin. Lehteä jaetaan Oulun seudulla 30 000 kotitalouteen sekä lisäksi telinejakeluna. Kalen! digitaalista näköislehteä voi lukea Kaleva.fi:stä sekä eKalevan tilaajat eKalevasta. Maksuton kaupunkilehti haastaa lukijat mukaan lehden tekoon. Kale! odottaa lukijoiltaan juttuideoita ja kuvia. Lisäksi Kale! julkaisee Kalevan ja Kaleva.fi:n sisältöjä.

OULULAINE IHIMINE

s. 4–5

Emilia Prykärin ja Eetu Lämsän askelet vievät kohti huippua. He voittivat vakiotanssin juniori 2 –sarjan SM-kisat. Yläkoulun kahdeksasluokkalaisten määrätietoinen työ kohti menestystä jatkuu.

TULLISTA TULLU

s. 6

Oulu on erilainen Suomen kaupunkien joukossa, todistaa moni täällä käynyt. Tullista tulleen oululaistuminen alkaa silloin, kun kaupungin yllätykset muuttuvat arkipäiväisiksi.

OULULAISTA OSSAAMISTA s. 8-9

2

Kevät tuo ruuhkan kirpputorille. Väkeä riittää tungokseksi asti, myyntipöydän saadakseen joutuu jonottamaan ja tavara vaihtaa omistajaa tiuhaan tahtiin.

HIKIÄ PUKKAA

Kale!

1. vuosikerta

s. 12

Kaverisuhteet ovat tärkeitä. Urheiluseura Dynamo Oulu sai alkunsa, kun vanhojen kaverien näkeminen oli muuttunut hankalaksi työ- ja perhevelvollisuuksien vuoksi.

Kyösti Karvonen vastaava päätoimittaja Susanna Lähdesmäki 040 5612 490 tuottaja

BAARISA

Minna Kuitula, taitto

s. 13

Kolo Lounge sopii pysähdyspaikaksi, kun nälkä yllättää kaupungilla. Tilattu ruoka saapuu nopeasti ja on maultaan raikkaan tuhtia. Kolon valttikortti on kuitenkin yksi ydinkeskustan aurinkoisimmista patioista.

Taneli Kärki, kannen kuva Toimitus Lekatie 1, 90401 Oulu

SAA SANUA

kale@kaleva.fi www.kaleva.fi/kale

s. 19

Luvattoman moni on astunut koirankakkaan, mutta onneksi harvempi särkyneeseen pulloon. Nyt jätökset siivoamatta jättävät koiranomistajat saavat sapiskaa.

Paino Kaleva Oy ISSN 2343-2322 Kuva: Taneli Kärki

ILIMA VUOSI SITTE OULUSA

KALLUPPI

Astuikko nää koirankakkaan?

Mitä sitte? Ei mua haittaa.

Hirviä haju kulukee mukana.

Kasoja pittää varua koko ajan.

Ottaako katupöly nokkaan? Pilvistä & tuulista, +50C

Vastaa osoitteessa Kaleva.fi/kale


3

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

PYÖRÄKEVÄÄN AVAUSTARJOUKSET Crossway 15

Tarjolla 100 kahden viikon työpaikkaa yhdistyksissä! Hakuaika 30.4.2016 asti. Katso kesätöiden lista ja täytä hakulomake osoitteessa www.op.fi/oulu

Hybridi miehille ja naisille

NYT

15–17-vuotias! Hae kesätöihin OP Oulun tuella!

399,-

Big Nine 40 29” MTB

ERÄ

599,-

www.facebook.com/OPOulu

Kaunotar 7 v Kulkuri 7 v NYT

499,-

JOPO 24” NYT

369,-

SAANA 3 v.

Elegantti naisten pyörä

NYT

Oman Kalen! saat seuraavista telinejakelupaikoista:

499,-

Avausviikolla pyörän ostajalle

Kaikille pyörän ostajille

Poistotorilta yv -malleja

-20% – -50%

PP-KYPÄRÄ ENSIHUOLTO ½-hintaan ½-hintaan

Osaavaa ammattimaista palvelua jo lähes 30 vuotta. www.jussinpyora.fi Palvelemme sinua: Tuira Valtatie 49 (08) 5542 983 ma-pe 9-18, la 9-14

www.jussinpyora.fi

Palvelemme sinua: Oulunlahti Jukolankuja 1–3 (08) 5542 987 ma-pe 9-17, la 9-14

Ruskon Citymarket Prisma Linnanmaa Yliopisto, Snellmania Yliopisto, pääaula Ideapark Raatin uimahalli Kaupunginkirjasto Valve Stockmann Osao Myllytulli

Raksilan Citymarket Raksilan uimahalli Oamk Liiketalous Oamk Sote-yksikkö Oamk Tekniikka Osao Kaukovainio Prisma Limingantulli Kaakkurin Citymarket Kauppakeskus Kapteeni Zeppelin

Lisäksi voit lukea Kalea! Oulun keskustan kahviloissa, kirjastoissa sekä Kalen! digitaalista näköislehteä Kaleva.fi:stä.

UUTUUSVÄRIN Ä HARMAA!

Parolan Rottinki riippukeinu

189

Värit: valkoinen, musta, harmaa, luonnonväri ja antiikinruskea

Luca-sohvakalusto + kaikki FINSOFFAT -kalusteet nyt

-20%

ovh:sta

MYYMÄLÄSSÄ ERÄ BD:N MALLI TA EI ST LU KA POISTOHINNOIN

HETI VARASTOSTA!

(229€)

Slöinge pihakeinu

HETI VARASTOSTA!

Petsattu ruskea.

SISÄLTÄÄ KATOKSEN JA PEHMUSTEET

249

€ (349€)

HETI VARASTOSTA!

BD-Möbler kalusteet nyt

-20%

ovh:sta

Tilaa ja maksa netissä!

EDULLINEN KOTIINKULJETUS tai nouto myymälästä!

Nizza kulmasohva

Koko: 270 cm x 220 cm. Verhoilu: Bondit-nahkaa Värit: Valkoinen ja musta, Kromi jalka/alarunko

1290

€ (1990€)

Paljetie 7, 90140 OULU Puhelin (08) 331 429 Avoinna ark. 10-19, la 10-15, su 12-16 www.kallenkaluste.fi


4

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

OULULAINE IHIMINE

eetu l채ms채

emilia pryk채ri


5

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

OULULAINE IHIMINE

Emilian ja Eetun askeleet vievät kohti huippua Taneli kärki, teksti & kuvat

Latinalaisen musiikin kuumaveriset rytmit täyttävät tanssiseura Dance Sport Club Oulun harjoitussalin Toppilassa. Teini-ikäisten tanssijoiden olemuksen valtaa musiikin myötä määrätietoinen eleganssi, kun ensimmäiset askeleet koskettavat parketin pintaa. Vakiotanssin juniori 2 -sarjan hallitsevien suomenmestarien Emilia Prykärin ja Eetu Lämsän menestysresepti on syntynyt treenaamisen lisäksi reissaamalla. Kova työ huipentui maaliskuussa Vihdissä järjestetyissä SM-kisoissa. – Siitä jäi hyvä fiilis. Saimme parannettua tanssiamme joka kierroksella ja kisasuoritus onnistui kokonaisuutena hyvin, Prykäri kertoo. Yläkoulun kahdeksatta luokkaa käyvät nuoret ovat kuluttaneet tahoillaan tanssiparketteja pienestä pitäen. Kilpatanssia eli vakio- ja latinalaistansseja yhdessä joulukuusta 2013 tanssinut pari on tällä hetkellä luokkansa ranking-ykkönen Suomessa. Nuorten tanssijoiden menestys on luontaisen lahjakkuuden lisäksi lukemattomien harjoitustuntien tulosta. – Meillä on treenit noin viisi tai kuusi kertaa viikossa. Lisäksi viikonloppuisin on yleensä harjoitusleirejä tai kisoja, tanssimisen 3-vuotiaana aloittanut Lämsä laskee.

Melkeinpä ammattiurheilijamaisen aikataulun pitää olla tasapainossa koulunkäynnin kanssa. Nuorten opinahjot tukevat harrastusta joustamalla. – Pitää osata ajoittaa milloin tekee koulujuttuja ja milloin treenaa, Prykäri linjaa. Seuraavaksi nuorten taiturien tähtäin kohdistuu toukokuussa järjestettäviin latinalaistanssien SM-kilpailuihin. Parin valmentajat Soile Näsänen, Toni Tuominen ja Mika Jauhiainen luottavat ikään suhteutettuun harjoitteluun. – Avainsana on pitkäjänteinen työ. Tässä on tehty monta vuotta hommia. Lisäksi oikeat asiat pitää tapahtua oikeassa iässä, esimerkiksi koordinaatio paranee määrätyssä iässä paremmin ja niin edelleen, Tuominen kertoo. Lisähaastetta harjoitteluun tuo se, että Emilia asuu Keminmaalla, jossa pari harjoittelee kaksi kertaa viikossa. Vapaaviikonloput ovat kortilla, mutta laji antaa teinitanssijoiden mukaan myös paljon vastinetta käytetylle ajalle. – Joka päivä oppii jotain uutta ja treenit eivät ole koskaan samanlaiset. Onnistuessa saa aina hyvän tunteen, Emilia sanoo. – Pääsemme myös matkustamaan ympäri maailmaa ja Suomea. Sitä kautta tapaa paljon uusia ystäviä, Eetu komppaa.

Kokemusta on haettu määrätietoisesti Suomen rajojen ulkopuolelta. Ulkomailla järjestettäviltä leireiltä ja kilpailuista on mahdollista saada uusia virikkeitä ja oppia maailman huippuvalmentajilta. – Viime kesänä oltiin Tanskassa isolla kansainvälisellä leirillä, jossa oli kaksikymmentä vanhaa maailmanmestaria opettamassa. Tammikuussa taas olimme leirillä ja kisoissa Madridissa, ammattilaistanssijana aiemmin kilpaillut Tuominen listaa. Huippuvalmennusta pari saa toki kotisalistaankin, sillä Näsäsen ja Tuomisen lisäksi DSC Oulun valmentajiin kuuluu esimerkiksi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu Sanna Hirvaskari. Heinäkuussa 2015 toimintansa aloittaneen oululaisseuran periaate on yhdistää pohjoisen voimat matkalla kohti maailman huippua. – Olemme lähteneet siitä, että pyrimme tekemään paljon yhteistyötä muiden pohjoissuomalaisten tanssiseurojen kanssa, Tuominen sanoo.

KATSO VIDEO Kaleva.fi/kale

Pääsemme myös matkustamaan ympäri maailmaa ja Suomea.”


6

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

Hoksaakko nää? HEIKKI TÖRMÄNEN

Palikat paikoillaan Voit löytää kuvan kolme kirjainta aivan kaupungin ytimestä, paikasta joka jättää monet muut varjoonsa. Hoksaakko nää mistä?

HEIKKI TÖRMÄNEN

Kale! testaa lukijoittensa muistia Hoksaakko nää? –kuva-arvoituksessa. 1. Osallistu kuvavisaan ottamalla kuva jostakin yksityiskohdasta kaupungilta ja lähetä se Kalelle! Muista lähettää kuva myös kokonaisuudesta, johon yksityiskohta kuuluu. 2. Kerro toimitukselle, missä kuvaamasi kohde sijaitsee.

Yleiskuva Snellmannin puiston suunnalta paljastaa, että viime viikolla arvuuteltiin Kassatalon ja Vakuutustornin välissä olevia teatteri Rion valoja. Oikean ratkaisun tiesi Pauli Ahmala.

3. Lähetä viestisi ja molemmat kuvat osoitteeseen kale@kaleva.fi

4. Julkaistusta kuvaarvoituksesta maksetaan kuvaajalle 20 euron palkkio. Sen maksua varten kuvaajan on liitettävä viestiin mukaan myös tilinumeronsa ja yhteystietonsa. 5. Jos hoksaat oikean vastauksen kuva-arvoitukseen, lähetä se Kalen! sähköpostiin osoitteella kale@kaleva.fi

TULLISTA TULLU

Paluuta ei ole, kun yllätykset loppuvat Eräällä ystävälläni on ollut vuosien ajan ikuisuusprojektina vierailla Oulussa. Kun ensikohtaamisestamme koitti kymmenen vuotta, sain vihdoin suostuteltua hänet kyläilemään. Ohjelmaan kuului muun muassa kaverikuva Toripolliisin kanssa ja tietysti kiertoajelu pohjolan valkeassa kaupungissa. Kun illalla vein ystäväni eräille syntymäpäiville, alkoivat avojalakaset kysellä, miltä kaupunki vaikuttaa. Vastaukseksi he saivat yhden ainoan adjektiivin: erilaiselta. Ai millä tavalla? ”No ei missään muualla ole tällaista.”

Erilaisuus kuulemma johtuu siitä, että kaupungilla liikkuessa ei koskaan voi tietää, mitä seuraavaksi tulee vastaan. Kivenheiton päässä jokivarteen rakentuvista ökyasunnoista löytyy kirvessurmien näyttämöksi joutunut lähiöpubi. Yliopisto näyttää kuulemma korkeakoulun sijaan Lego-palikoista tehdyltä, ja keskellä tuikitavallista kerrostaloaluetta pönöttää ihka-aito alppimaja. Kadun yhdellä puolella on vastavalmistuneita asuintaloja, toisella puolella rähjäisiä teollisuushalleja. Keskustan korkeimman kauppakeskustornin varjossa seisoo söpö vanha paloase-

ma, eikä yliopistollinen sairaala näytä alkuunkaan sairaalalta. Ja tuossa oli vasta muutamia esimerkkejä. Erilaisuus on ystäväni mielestä hyve ja siksi hän kertoi pitävänsä Oulusta. Mutta samalla hän tuli määritelleeksi sen, missä kohtaa tullista tulleen oululaistumisprosessi alkaa. Paluuta ei kuulemma ole enää siinä vaiheessa, kun kaupunkikuvan yllätyksellisyydet eivät enää herätä hämmennystä, vaan ovat muuttuneet täysin arkipäiväisiksi asioiksi. Ja allekirjoittaneella ei kuulemma ole enää pienintäkään toivoa.

daniel wallenius


IKH Oulu Kaleva ja Kale TO 14.4.2016 • KOKO: 254 x 365 mm Aineistopäivä:Ke 13.4.2016

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

7

o 10-16! kl . .4 4 1 O T ! ä iv pä ti yn y Enna kkom päivän!

in set voimassa va Huipputarjouk

MUNKKIK AH VIT!

lla!

• täyttötilavuus 420 l • tuotto 12 V 30 l/min, 24 V 50 l/min • pumppu 12 V / 24 V, akkukaapelit 2 m, letku 4 m, alumiinipistooli • UN 31 A tyyppihyväksytty • ei vaadi ADR-tutkintoa

Yleisrasva EP-2, 420 ml

• litiumpohjainen korkeapainelisäaineistettu (EP) voitelurasva

29

90 12 kpl (5,93 e/l)

MATKALAHJAKORTTEJA Arvo 2000 € / kpl !

Tule ja osallistu liikkeessämme 1.3. - 30.6.2016. Arvonta suoritetaan 8.7.2016.

995,-

3,90 / kpl (9,28 e/l)

-50%

Maatalouden yleisöljy 20 l Universal MP 10W-30

• moottoriin, vaihteistoon ja hydrauliikkaan • API CD/SF, API GL-4, DIN HLP • MF M1135 • Ford M2C 159B/C

Nivelakseli 01

49

• 1.3/8”-6Z tappilukitus • ristikko: A/B: 22 x 54 mm

90

WKM10W30

64,-

• koko 400 / 60 - 15.5 • 14 PR • 6-pulttinen • offset -16 • kantavuus 2725 kg / 40 km/h (A8 143) • sis. rengas, vanne ja venttiili • hinta sis. rengaskierrätysmaksun

498,-

2 kpl

49,- 64,-

T900086

(2,50 e/l)

Perävaunun täydellinen pyörä

A0001C

u Rajoitett! ER Ä

UN SAHAT TU! HINTA AN

898,-

FC0450

46,80 / 12 kpl

HI62010827

Moottorisaha 12”

319,-

CS33EB

• 32,3 cm³, 2-tahti • teho 1,25 kW

149,ILLE!

H KONEMIE

Mekaaninen takalana J250

• työleveys 250 cm • paino 380 kg • traktorisuositus 50 - 100 hv

Kotimainen kivitalikko

Jykevä t! takalana

1390, 1600,-

Esittelyssä

KRT2HA

• S 900 x L 2,0 m x K 700 mm • kiinnikevaihtoehdot: Euro, Valtra Vila, Trima MP, Quick, Isme, Solid Pehtoori

JYJ250

650,- / 2 kpl

ikalla !

Arvomme valtakunnallisesti 10 kpl Aurinkomatkojen

Polttoainesäiliö 450 l

Viima voitelee varmasti!

WKR11

Maa ha nt uoja n edus taja pa

aika Esittelyrekka p

R Ä! SHOKKIE

esittely

TY22000

1250,-

1390,-

-koneet!

299,495,ER Ä!

Kaivonrengastarrain setti 2 tn • SFS/EN-818 • ketjun pituus 2 m

- 40%

Traktori

• tieliikennehyväksytty • jäähdytys: neste • polttoaine: diesel • kuutiotilavuus: 1123 cm³

Piennarmurskain PM220 • työleveys 220 cm • korkeussäätö 160 mm takarullalla ja sivusuksilla • tehontarve 80 - 120 hv • sis. nivelakseli pulttikytkimellä • paino 780 kg

TAR164

• teho 11,76 kW / 16 hv / 2400 rpm • vaihteita eteen/taakse: 6 + 2 • tasauspyörästön lukko • nelivedon kytkentä

7900,ilman etukuormaajaa

3490, 3990,-

Etukuormaaja

TAR007

• max. 200 kg

Traktorikäyttöinen hydraulihalkoja 14 tn • puun pituus 110 cm • paino n. 230 kg

TAR009

999,-

Etukuormaaja traktorin oston yhteydessä VAIN

690,-

1190,-

KO

HE

R

*Puhelun hinta lankapuhelimesta 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min, matkapuhelimesta 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min.

T I MA I

N EN

Avoinna: ma-pe 7-17, la 9-15 www.ikh.fi

PE

Oulu

Paljetie 11, 90140 OULU Puh. myymälä 0201 323 529* Puh. vaihde 0201 323 520* info.oulu@ikh.fi

YRIT YS


8

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

OULULAISTA OSSAAMISTA

Kevät vilkastuttaa kirpparit maija pylväs, teksti & kuvat

käaikaisia myyjiä, joille tämä on jonkinlainen elämäntapa.

On keskipäivä keskellä viikkoa ja Paljekirppiksellä käy kuhina: asiakkaat kiertävät pöytiä verkkaiseen tahtiin ja myyjät sinisine Ikea-kasseineen ovat tulleet täydentämään pöytiään. Käytävillä kuljetaan ostoskärryjen ja korien kanssa aivan kuin missä tahansa kaupassa.

Perinteisesti parhaiten käyvät kaupaksi lastenvaatteet ja lelut. Sarkkisen mukaan miesten vaatteita on alkanut mennä enemmän nyt kun maahanmuuttajanuoret ovat löytäneet kirpputorit. Myyjille Sarkkinen antaa hyödyllisiä vinkkejä. –Kannattaa katsoa, ettei myyntipöytä ole liian täynnä ja tavarat ovat siistejä. Äkkiäkös yksi huonompi tavara vetää mielenkiinnon pois koko pöydästä. Jos joku vaate tai tavara jääkin ostamatta, se olisi tärkeää palauttaa oikeaan myyntipöytään. –Myös myyjien kannattaa käydä vähän käveleskelemässä, jos omat tavarat ovat vaihtaneet paikkaansa.

Hyvin käy kaupaksi, kunhan laittaa sopivat hinnat.” –Keväisin vilkastuu aivan mahdottomasti. Kun tulen aamuisin töihin, ihmisiä on ihan odottamassa ovien aukeamista, Paljekirppiksellä työskentelevä Kaisa Sarkkinen kertoo. Vilkkainta on viikonloppuisin, mutta myös lapsilisäpäivät ja normaalit palkkapäivät näkyvät kävijämäärissä. –Yleensä pöydät ovat täynnä ja myyntipöydän saadakseen voi joutua jonottamaan. Paljon on myös pit-

Myyntipöytäänsä täydentämään tullut Päivi Luukkonen ei juurikaan osta kirppareilta, mutta myy omia ja lastensa vaatteita sekä sisustustavaroita. –Hyvin käy kaupaksi, kunhan laittaa sopivat hinnat. Isommat huonekalut tai arvokkaammat vaatteet myyn netissä, Luukkonen sanoo. Sillä aikaa kun äiti järjestelee myytäviään, lapset Noel ja Emil

kertovat löytäneensä kirppikseltä jo ainakin kilpa-auton ja lohikäärmeen. –Yleensä varaan pöydän täältä Paljekirppikseltä, koska tämä on lähimpänä kotia, Luukkonen toteaa. Lastensa Pepin ja Pihlan kanssa kiertelemään tullut Sanna Jaurakkajärvi kertoo ostavansa kirpparilta yleensä vaatteita lapsilleen. –Nyt löysin pienimmälle kengät ja vaatteita vielä katselen. Voisi kyllä laittaa omankin myyntipöydän pitkästä aikaa. Aina kirpparille ei tulla hypistelemään pelkästään vaatteita. Sami Pitkäaho etsii vanhoja tietokoneita ja Applen tuotteita. –Olen kuitenkin huomannut, että kirppareilta ostetut vaatteet kestävät monesti paljon kauemmin kuin kaupasta ostetut, hän vakuuttaa. Yleensä mies lähtee kirpparikierrokselle isänsä kanssa. –Isä tietää aina parhaat paikat. Häneltä tämä innostus on tarttunut minullekin.

Todellisia löytöjä & yllätyksiä Sinä kesänä, kun muutin ensimmäistä kertaa omaan asuntoon kiersin kirppareita haku päällä. Haalin halpaa mutta tarpeellista tavaraa kämppääni. Kuljetinpa kerran jopa tuolin pyöräntarakalle sidottuna näyttäen varmaan joltakin thaimaalaiselta polkupyörätaksilta. Eipä siinä, tuoli oli tyylikäs ja uudenveroinen – ja kustansi vain viisi euroa. Todellinen löytö siis. Myöhemmin kirppareilla käyminen hiipui ja aloin harrastaa kaupankäyntiä netissä. Perinteisen kirpparipöydän laittamiseen kun olen ollut aina vähän liian laiska, vaikka käyttämättömiä vaatteita ja ylimääräisiä tavaroita löytyy aina eikä niistä ihan ilmaiseksi haluaisi luopua. Pari viikkoa sitten kuitenkin ryhdistäydyin ja varasin siskoni kanssa pitkästä aikaa kirppispöydän – ja yllätyin menekistä positiivisesti. Ehkä siis annan vielä perinteisellekin kirppistoiminnalle mahdollisuuden.


9

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

OULULAISTA OSSAAMISTA

Päivi Luukkonen tuli poikiensa Noelin (vas.) ja Emilin kanssa täydentämään myyntipöytäänsä.


10

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

MUTTERINVÄÄNNIN P1B-DD2-12

+ 17/19/21/22 mm hylsyt sähkökäyttöinen 230V

VALKOISET

VALKOISET erikoismallit! VALKOISET VALKOISET

49

VALKOISET erikoismallit! erikoismallit! erikoismallit!

95

erikoismallit!

Voimakas yleiskone ammattilaiselle. Vääntövoima 36/50Nm. Akut 3 kpl 18V 4,0Ah Li-ion. Latausaika n. 36 minuuttia.

3x 339,-

IKKUNANPESURI

3x

3x

(273,39 alv 0%) Runkoversiot ilman akkua ja laturia:

ZY-89 Li-ion-akun toiminta-aika noin 30 min, latausaika 3-5 h.

19

3x

DDF456M3WJ Akkuporakone

Akku

VELOITUKSETTA

Akku Akku VELOITUKSETTA

kahden runkoversion ostajalle kun kampanjahinta on yli 110 eur

Akku

Koneet ostettava samanaikaisesti.

VELOITUKSETTA kun kampanjahinta on yli 110 eur (arvo 99€) VELOITUKSETTA Koneet ostettava samanaikaisesti.

kahden runkoversion ostajalleKoskee malleja joissa Z kirjain runkoversion ostajalle kun kampanjahinta on yli 110kahden elieur runkoversioita -ei esim. radiota.

95

DTD14ZW Iskevä akkuruuvinväännin

DJR183ZW Puukkosaha

149,(120,16 alv 0%)

149,(120,16 alv 0%)

Vääntövoima 160Nm.

70 kpl

Koneet kahden ostettava runkoversion samanaikaisesti. ostajalle Koskee malleja joissa Z kirjain Koskee malleja joissa Z kirjain kun kampanjahinta on yli 110 eur eli runkoversioita -ei esim. radiota. eli runkoversioita -ei esim. radiota. (arvo 99€) Koneet samanaikaisesti. (arvoostettava 99€) Koskee malleja joissa Z kirjain eli runkoversioita -ei esim. radiota. (arvo 99€)

Pienikokoinen ja kätevä käyttää.

149,-

(31,45 alv 0%)

PAINERUISKU 5L

-20% Kattopesu, julkisivupesu, terassipesu, maalipesu, kivisuoja, homepesu....

KURAMATOT JA RUOHOMATOT A METRITAVARAN

-20% KURAMATTO Toronto – 40x60 cm – ruskea

1

90

12

95

TELESKOOPPILEIKKURI ja OKSASAHA

varren pituus säädettävissä 140–247 cm

10,-

30 kpl

PUUTARHAKALKKI 25 kg

Helppo levittää, ei pölyä. (0,32/kg)

7

95

KORJAA HELPOSTI KODIN ULKOPUOLISET VESIVUODOT UUTUUS

AQUA BLOCKER

k kun

K

e

Kahden runkoversion ostajalle kun kampanjahinta on yli 110 eur DCL180ZW DCL1 Koneet ostettava Rikka DSS501ZW Rikkaimuri DCL180ZW samanaikaisesti. Hyvä im DCL180ZW Hyvä imuteho. Pyörösaha RikkaimuriKoskee malleja, Kapasiteetti maks 51 mm. Rikkaimuri Hyvä imuteho. joissa Z kirjain Hyvä imuteho. eli runkoversioita – ei esim. radiota. (31,45 (120,16 alv 0%) (31,45 alv 0%) (arvo 99€) (31,45 alv 0%)

PESUAINEET

VE


11

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

VIIKON KATOTUIMMAT | Kaleva.fi

TERASSIRUUVI 4x55 T20 ruskea ja vihreä

6

KESTOPUU

28 x 95 ruskea, sileä pituus 2,7–3,3 m

200 kpl/ltk

0

95

PUUKOMPOSIITTILAUTA Mexytech 21 x 145 x 3850 värit: kahvi ja tummanharmaa WG1/WG2

5

m

ESITTELY LA 16.4. KLO 10–15

95 m

SUIHKUPAKETTI

Akku

-50%

ELOITUKSETTA

kahden runkoversion ostajalle n kampanjahinta on yli 110 eur

Koneet ostettava Koskee malleja eli runkoversioita (arvo

99

samanaikaisesti. joissa Z kirjain -ei esim. radiota. 99€)

Hilina

354

50

180ZW aimuri

ASFALTINPAIKKAUSMASSA

muteho.

alv 0%)

Potmix 20 kg (1,75/kg)

34

90

709,-

VUOLUX KIUKAAitT myös tilausmall

46,90

-20%

AUTOTALLIN NOSTO-OVI

2500x2100/40 mm valkoinen, urakuvio 210, peilikuvio 230

399,459,-

ESITTELY LA 16.4. KLO 10–15

AUTOTALLINOVEN AVAAJA

ESIM. VUOLUX KAIRO TORNI 6KW

Turner TG200 sis. 2xlähetin

Y KYS

AR UST

S! JOU

NN ASE

-20%

129,169,-

199

20

Kiuaskivet myydään erikseen.

ÄIMÄRAUTIO Äimätie 2, 90400 Oulu • www.k-rauta.fi/oulu puh. 08 5500 500 • Avoinna: ma-pe 7-20 la 9-16 su 12-16

ÄIMÄRAUTIO

TYKKÄÄ MEISTÄ FACEBOOKISSA

Äimätie • Äimätie2,2,90400 90400 Oulu Oulu • www.k-rauta.fi/oulu www.k-rauta.fi/oulu ÄIMÄRAUTIO puh. 08 5500 500 • Avoinna: ma–pe 7–20, la 9–16, su 12–16 Äimätie 2, 90400 Oulu • www.k-rauta.fi/oulu

TILAA NETISTÄ NOUDA KAUPASTA

TYKKÄÄ MEISTÄ TILAA NETISTÄ puh. 08 5500 500 • Avoinna: ma-pe 7-20 la 9-16 su 12-16 TYKKÄÄ MEISTÄ FACEBOOKISSA puh. 08 5500 asti 500 •niin Avoinna: ma-pekuin 7-20 varatut la 9-16 suerät 12-16riittävät. FACEBOOKISSA Tarjoukset voimassa 19.4. kauan

NOUDA KAUPASTA

TILAA NETISTÄ NOUDA KAUPASTA

249,-


12

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

HIKIÄ PUKKAA

Aloitimme vitosdivarissa porukalla, jossa ei ollut kovin monta salibandytaustaista pelaajaa. ”

Kaveriporukasta kehittyi dynaaminen urheiluseura Kaakkurin koulun liikuntasalin lattia tömisee reippaasti, kun miehenköriläät jahtaavat reikäpalloa arkiillan lepakkovuorolla. Harjoituksissa pelataan kovaa, mutta hymyssä suin. Yhteishenkeen ja yhdessä viihtymiseen panostava Dynamo Oulu sai alkunsa kaverusten halusta vaalia sosiaalisia suhteita.

Taneli kärki, teksti & kuva

Salibandyn kolmosdivaria edustusjoukkueellaan tahkoavan Dynamon tarina alkoi, kun Vesa Karjalainen, 31, muutti opiskelun jälkeen takaisin kotikaupunkiinsa. Oululainen sai pian huomata, että vanhojen kaverien näkeminen oli aiempaa hankalampaa monille ilmaantuneiden työ- ja perhevelvollisuuksien vuoksi. Salibandysta innostunut kaveriporukka päätti tehdä asialle jotain. – Mietimme, että yhteistä sosiaalista toimintaa pitäisi saada kaverisuhteiden ylläpitämiseksi. Ajatuksena oli tavata ainakin kerran viikossa tervehenkisen asian ympärillä, Karjalainen muistelee. Ajatuksen poikimalla salibandyvuorolla alkoi olla pian tunkua. Noin kymmenen kaverin sählyporukka oli kaksinkertaistunut samanhenkisten nuorten miesten hakeuduttua mukaan peleihin.

Dynamo Oulun päällystöön kuuluvat punapaitaiset Samuli Lehtola (vas.) ja Vesa Karjalainen.

– Kehityimme yksilötasolla ja joukkueena. Nälkä kasvoi syödessä ja meille muodostui älyttömän hyvä joukkuehenki, Karjalainen kuvailee. Parin harrasteliigakauden jälkeen aika oli tammikuussa 2010 kypsä oman seuran perustamiselle. – Aloitimme vitosdivarissa porukalla, jossa ei ollut kovin monta salibandytaustaista pelaajaa. Menestyimme kuitenkin kohtalaisesti, Karjalainen kertoo.

joajana esimerkiksi Ouluun muuttaneille opiskelijoille. Lisäksi Dynamo pyrkii yhteistyöllä edistämään yrityskumppaniensa liiketoimintaa. Seuraa tarjoaa konsepteja myös paikalliseen yhteiskuntavastuutyöhön. – Tulevaisuudessa urheiluseura ei toimi enää talkoovoimin, vaan siitä pitää luoda eheä ja elinvoimainen kokonaisuus, edustusjoukkueessa pelaava Karjalainen sanoo.

Tätä nykyä Dynamo Oulu pyrkii korostamaan laadukasta tekemistä seuratoiminnan kaikilla osa-alueilla. Seurassa yhdistyy dynaamisesti ammattimaisen ja matalan kynnyksen urheilutoiminnan piirteitä. – Tekemisemme perustuu edelleen alkuperäiseen ajatukseen. Yritämme saada perinteen jatkumaan ja mukaan samanhenkisiä nuoria, alkuperäisjäseniin kuuluva ja edustusjoukkueen pelaajamanagerina toimiva Samuli Lehtola linjaa. Myös urheilun ulkopuoliseen toimintaan panostetaan. Seura toimii kätevänä sosiaalisten verkostojen tar-

Tällä hetkellä Dynamolla on edustusjoukkueen lisäksi joukkueet nelos- ja vitosdivareissa. Lisää on luvassa. – Naisjoukkueemme aloittaa tulevalla kaudella kolmosdivarissa. Olemme saaneet paljon kyselyitä naisten joukkueen perustamisesta, joten järjestämme avoimen try-out -tilaisuuden, Karjalainen kertoo. Dynamo Oulun naisten 3-divisioonan joukkueen try out Oulunsalon liikuntahallilla 18. huhtikuuta kello 18.30–20.


13

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

BAARISA

Kolon viihtyisyys kolahtaa taneli kärki, teksti & kuvat Pakkahuoneenkadun alkupää on profiloitunut vuosien saatossa Oulun keskustan epäviralliseksi ravintolakaduksi. Tarjolla on syötävää jäätelöstä kaukomaiden herkkuihin, ja juomapuoleenkin pääsee käsiksi vaikkapa karaoken raikuessa tai hyviä juustoja maistellen. Kale! valitsee kadulta kohteekseen Kolo Loungen, joka sopii pysähtymispaikaksi nälän yllättäessä kaupungilla. Myöhempinä kellonaikoina paikassa on mukava istahtaa vaikkapa oluella, jos kaipaa iltaansa rentoa otetta ja rauhallista ilmapiiriä. Ensivaikutelma on sisälle astuessa sympaattinen. Pienehkö, mutta tehokkaasti käytetty tila on sisustettu olohuonemaisesti. Sohvat, nojatuolit ja pöydät luovat kodikkaan kokonaisuuden, joka saa lisäpotkua ystävällisestä palvelusta. Suppealta, mutta Kolon luonteeseen sopivalta listalta löytyy tilattavaksi tortilla häränlihatäytteellä ja chilisoosilla. Istumapaikkoja on keskipäivän jälkeen valittavaksi asti, joten odottelu jatkuu pöydässä. Osuvasti nimetyn Kolon viihtyvyyttä lisäävät lauta- ja videopelit, joita asiakkaat voivat pelata halutessaan. Kaiuttimissa soi takavuosien hittejä juuri sopivalla äänenvoimakkuudella, mikä on Oulun baariskenessä erinomaisen tervetullut piirre. Pöytäkeskustelut sujuvat paremmin, kun ei tarvitse huutaa niin sanotun hevivallin yli. Nopeasti saapuva tortilla on ensi näkemältä lyhkäinen pötkö, mutta käteen ottaessa huomaa sen jykevyyden. Maku yllättää positiivisesti raikkaalla tuhtiudellaan. Annokseen ei kuulu muita lisukkeita. Ei tosin tarvitsekaan, sillä tortilla on juuri sopivan kokoinen kaupungilla kuljailun tai baari-illan aikana syötäväksi. Täytteeksi voi valita myös kanan tai tofun. Jälkiruoaksi tilaamani marjapiirakkasiivu ja cappuccino saapuvat tortillan siirryttyä ajasta ikuisuuteen. Kermavaahdon kanssa tarjoiltu piirakka ei ole liian makea ja cappuccino piristää mukavasti, joten kokemus on muikea. Kolon ehdoton valttikortti on patio, joka on eittämättä ydinkeskustan aurinkoisimpia paikkoja kesäpäivien ja -iltojen viettoon. Vielä kun kadunpätkän viimeiset parkkipaikat siirtyisivät maan uumeniin ja tila vapautuisi terassikäyttöön, niin keskieurooppalainen ravintolakatu olisi tosiasia.

Kolo Lounge Osoite: Pakkahuoneenkatu 5, Oulu. Avoinna: Ma-ti, to 12–22, ke 12–00, pe-la 12–02, su suljettu. Ruoka: Tortilloja, täytettyjä leipiä, salaatteja, nachoja, kakkuja, leivonnaisia ja muffinseja. Juoma: Kahvi-, tee-, ja kaakaojuomia, A-oikeudet.

Mitä maksoi: Tortilla 7,50€, cappuccino 3,50€, leivos 2,30€. Miljöö: Pienehkö ja kotoisa. Kale! tykkää: Rento tunnelma, sopiva annoskoko ja kaupungin parhaisiin kuuluva patio. Kale! toivoo: Olutvalikoima voisi olla laajempi.

UUTISELLISTA Vetoomus katupölyn nopean poiston puolesta Oulun Seudun Hengitysyhdistys järjestää katupölyaiheisen tapahtuman ensi maanantaina 18. huhtikuuta ja kehottaa kaupunkia katupölyn nopeaan poistoon. Ilmanlaatuindeksi putosi jälleen huonon puolelle Oulussa maanantaina. Hengitysyhdistys muistuttaa, että katupöly lisää hengityssairaiden oireita. Monet hengityssairaat välttelevät ulkona liikkumista katupölyaikaan tai turvautuvat hengityssuojaimiin. Katupöly on hiekoitushiekan, asfalttipölyn ja rengaskumin sekoitusta. Se si-

2 JULKAIST

3

U VERKOS

SA

sältää karkeita hiukkasia, jotka kulkeutuvat hengityksen mukana keuhkoihin. Katupöly ärsyttää hengitysteitä, heikentää keuhkojen toimintaa ja aiheuttaa silmien, nenän ja kurkun ärsytysoireita. Erityisen haitallista se on hengityssairaille, pienille lapsille, vanhuksille ja sepelvaltimotautia sairastaville. Maanantaina 18. huhtikuuta kello 14 Kulttuuritalo Valveella tuunataan symbolisia hengityssuojia ja käydään sen jälkeen porukalla kaupungintalolla luovuttamassa vetoomus katupölyn nopean poiston puolesta.

Oululaisen Sämpy-kissan seikkailuista kirja Oulun Kalimenkylästä nettikuuluisuudeksi nousseesta Sämpy-kissasta ilmestyy syyskuussa kirja. Sämpyn maailmanvalloitus alkoi Kalevan lukijakuvista runsas vuosi sitten. Nyt Sämpyn Facebook-sivuilla on yli 10 400 tykkääjää. Pörröisen kissan pomppukuvaa on tykätty Instagamissa puoli miljoonaa kertaa. Suomesta ei taida löytyä toista kissaa, joka olisi yhtä suosittu sosiaalisessa mediassa. Kissan sihteeriksi itseään kutsuva Riikka Hedman kertoo, että kustantaja otti yhteyttä ja pyysi kirjante-

2 JULKAIST

3

U VERKOS

SA

koon. Schildts & Söderströms -kustannusyhtiössä työskentelee useita Sämpy-faneja, jotka olivat seuranneet kissan elämää Facebookissa. Nyt Sämpystä on tulossa 160-sivuinen kirja, jossa seurataan kissan vuotta. Hedmanin ottamat komeat kuvat ovat suuressa roolissa kissanystävän lahjakirjassa. Hedman kirjoittaa myös tekstit kirjaan. Sämpy kommentoi maailmaa Oulun murteella ja lempeällä huumorilla aivan kuin Facebookin päivityksissäkin.

Sämpy tykästyi kovasti kissa-agilityyn, tässä paras hyppy yli ajopuukappaleiden. Kuva: Riikka Hedman


14

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

Tyylipäivä la 16.4 klo 9.30-14.00 Maahantuojan mallistoja esittelyssä! Liikkeessämme stylisti ja kehysasiantuntija Hanna Loutesalmi antaa tyyli- ja meikkausvinkkejä. Tule löytämään juuri sinun tyyliisi ja persoonaasi sopivat kehykset. Tervetuloa ajanvarauksella tai ilman!

OPTITREND

Torikatu 3, 90100 Oulu (kaupungintalon kupeessa). Puh. 08-531 6810

Kattavat aukioloajat Apteekki lähelläsi

KAI ILKKA

hammasproteesit, pohjaukset ja korjaukset Saaristonkatu 27, Oulu P. 08 311 4444

Kastellin apteekki sijaitsee kätevästi Oulun yliopistollisen sairaalan vieressä.

Meille on helppo tulla

Poikkea meille OYS:n valoristeyksestä. Apteekkimme edessä on runsaasti ilmaista parkkitilaa. Myös liikuntaesteisillä on vaivaton pääsy apteekkiin.

Palvelemme vuoden jokaisena päivänä, myös iltaisin ja viikonloppuisin.

w Kotiruokaa w Mexicon buffet w Raikas salaattipöytä

www. ravintolalittlenewyork.fi w Katso lounaslista netistä! Kauppurienkatu 26 –28, p. (08) 530 7422, Av. ma–pe 10.30 –15

Avunantaja löytää aina kohteesa ja konstisa.

PALVELEMME: MALA 821 SU ja pyhät 1018

kastellin.apteekki@apteekit.net

www.kastellinapteekki.fi

997 alkaen Jo vuodesta 1

JSA KOURU 0400-244 458

www. kaleva.fi/kale

BUFFET-PÖYTÄ

Oulun 11. Kastellin Apteekki Kumpulantie 1 90230 OULU 040 353 0033 (08) 330 033

Saumattomat vesikourut, lumiesteet, tikkaat sekä kattotyöt takuutyönä.

Anna palautetta! osoitteesta

RUNSAS

TARJOUS TOINEN LINSSI 0,-

Varaa aika 040 766 1816 LASER-PORUS www.laser-porus.fi

Avoinna:

Hintaesim 205-55-16 (kesärengas)

Ma-Pe 9.00-18.00

Toimitukset myös Matkahuollolla

Myös lauantaisin Huhti-toukokuu Webshop avoinna 24H!

Oulu

Hinnat sis. 1 kpl irtorengas

tel. 016-431 175 / info@nttdack.com

UUTTA! ETU-LYÖTYSSÄ

ILMARINKATU 16,

AVATTU UUSI LÄHIN PIZZA P. 044 977 1222

AVAJAISTARJOUS! Tällä kupongilla pizza 3 täytteellä

7,50 €

max. 3/kuponki


15

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

VIIKON KATOTUIMMAT | Kaleva.fi

1664

Melkoisen hauska! Kuva: Tuula S.

Kantaa tulta ja kipinöitä nokassaan. Kuva: Tuonelan ’joutsen’

10.4.2016 sunnuntaina Elli koiramme vietti 19-vuosipäivää. Kuva: Marita Ruuska

Vielä viimeiset hiihdot tälle talvelle. Kuva: Lukija

lähetä kuva Lataa kuva lomakkeella Kaleva.fi/13222

Tiku lasilyhdyssä: Kaikenlaisia pönttöjä sitä rustataanki. Eihän täsä oo mittään yksityisyyttä! Jos se Eloveena-emäntä kauroineen luulee, että tähän akvaarioon alakasin pesimään, nii siinä se kyllä erehtyy. Kuva: Teija Pohjanvesi

Puhelimestasi numeroon 13222

Erikoishammasteknikko

PETRI HEIKKINEN • Proteesit • Pohjaukset ym. • Implanttiprotetiikka • Veteraanien kelakorvaus Rautatienkatu 10, 90100 Oulu

puh. 0400 272 560 www.veliheikkinen.fi

Anna palautetta!

www.kaleva.fi/kale


16

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

TUUPPA NÄÄKI!

15

15

huhti

huhti

Laulu koti-ikävästä Oulun Rakentajamessut

14

14

huhti

huhti

Vinkkejä pihasuunnitteluun 14.4. klo 17–19 Maikkulan kirjasto, Kangaskontiontie 3 Kesä tulee ja pihatyöt ovat jo mielessä. Torstaina Maikkulan kirjastossa pidetään viherilta. GreenDreams Oy:n maisemasuunnittelija Minna Hänninen antaa puutarhavinkkejä. Vapaa pääsy.

Random - tanssiksi koreografioitua parkouria 14.–15.4. ja 20.–21.4. klo 10–10.30 ja klo 13–13.30 16.4. klo 14–14.30 Puoli tuntia parkouria putkeen. Random on tanssiesitykseksi koreografioitua parkouria Kulttuurikeskus Valveen Valvenäyttämöllä. Esteiden ylitystä, loikkia, roikkumista, vierimistä, huojumista, rullaamista, kiipeilyä ja tasapainoilua maustaa vinksahtanut mimiikka ja siivittää jalan ja käden alle menevä musiikki. Random on sanaton, satunnainen, naurattava, kummallinen ja tavallinen esitys, jossa temppuilu on tanssia, horisontti kääntyilee ja aika venyy pohkeen lailla. Random sopii ikään ja muotoon katsomatta kaikille hauskoista ja hyvistä esityksistä tykkääville. Koreografia Jouni Järvenpää Musiikki Anssi Laiho Tanssi Ossi Ilano Kesto 30 min Liput 7,50€

to – e

k

Kaverille

pizza 1/2 hintaan

Tule kaverin kanssa, saatte toisen Classic Italo tai New York -pizzan puoleen hintaan! Tarjous on voimassa ke-to aina 26.5. asti! Tarjous ei koske ryhmiä eikä varauksia. Alennus lasketaan edullisemmalle pizzalle.

Avoinna: ke–to 15–22, Pe 15-23, La 12-23 PUISTOLAN KELLARI » PAKKAHUONEENKATU 15 » P. 020 792 8212

15.–16.4. klo 10–17, 17.4. klo 10–16 Ouluhalli Pohjois-Suomen Messut järjestää jälleen sisustus-, remontointi- ja rakentajakauden päätapahtuman Oulun Rakentajamessut Ouluhallissa. Sisustajat, remontoijat ja rakentajat: tervetuloa tapaamaan messuille alan ammattilaisia ja saamaan uusinta tietoa, ohjeita ja ideoita. Kävijöiden kesken arvotaan kaasugrilli Cello Gourmet 410. jonka arvo on 799 euroa. Aikuiset 12€ tai asiakaskutsukortilla. Lapset alle 12 v. ilmaiseksi aikuisten seurassa

15

15.4. klo 19–21.50 Oulun kaupunginteatteri, suuri näyttämö

huhti

Beige tappaa 15. ja 16.4. klo 19–21 Teatteri Rio Ystävyys ylittää ikärajat ja ennakkoluulot herskyvässä Beige tappaa -komeadiassa. Mitä tapahtuu, kun aktiivinen eläkeläisrouva ja pätkätöitä paiskiva yksinhuoltajaäiti kohtaavat kuntokeskuksen pukuhuoneessa? Toimittaja-kirjailija Minna Lindgren ja ohjaaja-dramaturgi Peppi Kajanne työryhmineen tuovat lavalle draamakomedian epätodennäköisestä kaveruussuhteesta, joka laittaa jalan vipattamaan ja laulutkin raikaamaan. Onko ikä sittenkään pelkkä numero, kun pitäisi oppia uudet salsan askeleet? Voiko nainen tappaa beigenvärisen arjen vielä vanhanakin?

Mika Ronkaisen Jussi-palkittu dokumenttielokuva Laulu koti-ikävästä nousee suurelle näyttämölle. Laulu koti-ikävästä kertoo Suomirokkari Kai Latvalehdon ja hänen isänsä Taunon automatkasta Oulusta Göteborgiin, missä he asuivat Kain lapsuudessa 70-luvulla. Reissusta kehkeytyy unohtumaton matka tunteellisiin muistoihin ja suomalaisten maahanmuuttajien historiaan Ruotsissa siirtolaismusiikkia soittavan orkesterin ja solistien siivittämänä. Liput 29,50 / 25 / 13 €

Näyttelijät: Eeva Litmanen ja Kirsi Ylijoki Käsikirjoitus: Minna Lindgren, Peppi Kajanne ja työryhmä Ohjaus: Juha-Pekka Mikkola Tuotanto: Aleksanterin teatteri Esityksen arvioitu kesto: 2 tuntia (sisältää 20 min väliajan) Liput 29,00€ (eläkeläiset, opiskelija, työttömät) 32,00€ (peruslippu)

Oman Kalen! saat seuraavista telinejakelupaikoista: Ruskon Citymarket Prisma Linnanmaa Yliopisto, Snellmania Yliopisto, pääaula Ideapark Raatin uimahalli Kaupunginkirjasto Valve Stockmann Osao Myllytulli

Raksilan Citymarket Raksilan uimahalli Oamk Liiketalous Oamk Sote-yksikkö Oamk Tekniikka Osao Kaukovainio Prisma Limingantulli Kaakkurin Citymarket Kauppakeskus Kapteeni Zeppelin

Lisäksi voit lukea Kalea! Oulun keskustan kahviloissa, kirjastoissa sekä Kalen! digitaalista näköislehteä Kaleva.fi:stä.


17

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

TUUPPA NÄÄKI!

16

15 huhti

huhti

Salibandyn Oulu Cup 2016

Tuhkimo-satubaletti

15.–17.4. Nallisport, Värtön liikuntasali, Oulun Urheilutalo ja Kastellin monitoimitalo. Pohjois-Suomesta ja Pohjois-Pohjanmaalta sata juniorijoukkuetta osallistuu Merikoski SBT:n järjestämään salibandyn Oulu Cupiin, joka pelataan huhtikuussa kahtena viikonloppuna. Turnaus liikuttaa kokonaisuudessaan noin 3 500 ihmistä. 60 A-E juniorijoukkuetta pelaa 15.17.04. ja 40 F-G juniorijoukkuetta pelaa 22-24.04. Oulu Cup 2016 alkaa perjantaina 15.4. poikien E sarjalla Värtön liikuntasalilla klo 18.00 Turnaus jatkuu seuraavasti: 16–17.4. Kastellin monitoimitalo A -sali klo 9–19 D sarjat 16–17.4. Värtön liikuntasali klo 9–21 E sarjat 16–17.4. Oulun urheilutalo klo 9–17 D sarjat 16–17.4.16 Nallisport pelataan A - C sarjat 16.4 klo 9–19 17.4 klo 9–16 Vapaa pääsy.

16 huhti

Lumotut sanat – lasten- ja nuorten sanataideviikkojen avajaisjuhla 16.4. klo 10–13 Kulttuuritalo Valve (Konst o. Deli ja Valvegalleria) Kello kymmenen sanataideviikot kutsuu avajaisiin jo kymmenennen kerran! Lumotut sanat avaa ovensa kirjakuvitusten keskelle sekä Valvegalleriaan että kahvila Konst o. Deliin. Valvegalleriaan rakentuva ja kahvilaan levittäytyvä BY – Olipa kerran kylä -näyttely houkuttelee pieniin taloihin kuulemaan kiehtovia kertomuksia. Kahvilassa tarinoiden äärelle kutsuvat myös tämän vuoden sanataideviikkojen kuvittajan Maija Hurmeen teokset. Sanataideviikkojen teemakirjoja on mahdollista ostaa pop up -kirjakauppa Kirjavasta sekä lainata Oulun kaupungin kirjaston pop up -lainaamosta kotiin saakka. Vapaa pääsy.

16. ja 17.4. klo 14–15.30 ja klo 16.30–18 Kulttuuritalo Valve

16 huhti

Performing Arts SM2016 –karsinta II 16. ja 17.4. klo 9–15 Areena Oulu, Terminaali Performing Arts SM-kilpailut ovat kasvaneet Suomen suurimmaksi tanssikilpailuksi. Suuren suosion vuoksi eniten osanottajia kerääviin lajeihin pääsy SM-kilpailuihin kulkee ainoastaan karsintakilpailujen kautta. Tänä vuonna karsinnat järjestetään juniori tyttöjen ja naisten sooloissa sekä junioreiden ja aikuisten duoissa ja pienryhmissä. Tanssikeskus Citydance ja FDO yhdessä vastaavat toisen karsintakilpailun järjestämisestä Oulussa. Karsintakilpailun kautta voi mahdollistaa pääsynsä varsinaisiin SM-kilpailuihin, jotka järjestetään 11.-12.6. Jyväskylässä. Sen lisäksi karsintakilpailu toimii matalankynnyksen kilpailuna aloittelevimmille tanssijoille, joiden tavoite on saada esiintymis- ja kilpailukokemusta. Liput: 1 päivän lippu, aikuinen 15e (ovelta 18e) 1 päivän lippu, lapsi (4-12v) 10e (ovelta 13e) 2 päivän lippu, aikuinen 25e (ovelta 30e) 2 päivän lippu lapsi (4-12v) 17e (ovelta 25e) Alle 4-vuotiaat maksutta.

MINÄ OSAAN!

Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiipi esittää koko perheen Tuhkimo-satubaletin. Baletin tarina on vanha kansansatu, josta on maailmalla useita eri versioita. Tarina kertoo tytöstä, joka äitinsä kuoltua on jäänyt äiti- ja sisarpuoltensa kanssa asumaan. Äitipuoli antaa tytölle kutsumanimeksi Tuhkimo ja siitä lähtien Tuhkimo joutuu hoitamaan talouden kaikki kotityöt. Kerran tytön tehdessä kotitöitä hyvä haltijatar saapuu ja taikoo vuodenajan haltiattarien ja keijujen avulla Tuhkimon vaatteiden tilalle kauniin tanssiaismekon, jotta Tuhkimo voisi osallistua valtakunnan prinssin järjestämiin juhliin. Ilkeät hämähäkit haluavat estää Tuhkimoa osallistumasta juhliin, mutta pienet linnut rientävät hänen avukseen. Juhlissa Tuhkimo saa prinssin huomion puoleensa. Taika kuitenkin raukeaa keskiyöllä ja Tuhkimon poistuu paikalta kellon viisareiden uhattua häntä. Kiireessä Tuhkimo pudottaa toisen tanssiaiskenkänsä. Löytämänsä kengän avulla prinssi päättää etsiä hänet hurmanneen tytön puolisokseen. Prinssi matkustaa jopa Espanjaan ja Arabiaan etsiessään mielitiettyään. Viimein rakkaus voittaa ja prinssi löytää etsimänsä. Kun Tuhkimo sovittaa kenkää itselleen, sopii se hänelle täydellisesti. Näin hän todistaa henkilöllisyytensä, jolloin prinssi lupaa ottaa Tuhkimon puolisokseen. Dramaturgia /tarinan sovellus: Alexandra Rustamova Koreografia: Alexandra Rustamova, Anni-Maija Pihlaja ja tanssijat. Tanssi: Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiiven oppilaat lapsista aikuisiin.

Tai voit osallistua kisaan lähettämällä kuvan osoitteessa: www.kaleva.fi/kuvakisa/osallistu

400

Kalevan lukijat äänestävät parhaimman kuvan ja yleisön suosikki voittaa hotelliyön kahdelle Lapland Hotel Oulun sviitissä (arvo n. 400€). Lisäksi äänestäjien kesken arvotaan Kalevan tuotepalkintoja.

Äänestysaika 26.4. – 2.5. Äänestys tapahtuu tekstiviestitse. Voittaja julkistetaan 2.5.

Multimediaviesti maksaa 0,95€ + operaattorin datasiirtomaksun. Palvelu toimii kaikkien suomalaisten operaattorien liittymissä.

Katso kuvat: www.kaleva.fi/kuvakisa

Lentopallon A-poikien SM-finaalit 16.4. klo 9–19, 17.4. klo 9–17 Linnanmaan palloiluhalli A-poikien SM-finaaliturnaus Linnanmaan palloiluhallissa Mukana mestaruusliigapelaajia ja kaikki U19 maajoukkuepelaajat. Tule ja näe tulevaisuuden miesten maajoukkuemiehet jo nyt. Lauantaina klo 9 Avajaiset klo 10 OsVa - Vilppula. KeiKa – NaPa klo 11.30 Nurmo1 - Puijo. NJ-97 - Rantaperkiö klo 13.30 OsVa - NaPa. KeiKa - Vilppula klo 15 Puijo - NJ-97. Nurmo1 - Rantaperkiö Isku klo 17 OsVa - KeiKa. NaPa - Vilppula klo 18.30 Nurmo1 - NJ-97. Puijo - Rantaperkiön Isku Sunnuntaina pelit alkavat klo 9. Pronssiottelu 13.30 ja finaali klo 15. Vapaa pääsy.

Osallistu kuvakisaan lähettämällä kuva, joka ilmentää osaamista arjessa, työssä, opinnoissa tai harrastuksissa.

Kirjoita viestiin: KAMPANJA KUVATEKSTI. KUVAAJAN NIMI. Esimerkkiviesti: Kampanja Minä osaan. Kalle Kuvaaja.

(arvo n.

huhti

Liput 12€ 10€ (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset ja alle 16-vuotiaat)

Lähetä kuva 24.4. mennessä MMS-viestinä numeroon 17190.

ona Palkint ö Iy hOTELL ! SÄ SVIITIS €)

16


18

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

TUUPPA NÄÄKI

16 huhti

19

huhti

huhti

huhti

Kivimetsän Druidi & Vorna keikalla

Keväinen linturetki 17.4. klo 10–11 Pitkänmöljäntie 51

16.4. klo 21–23.55 Rummers’ Club Pirkanmaalainen pakanametalliyhtye Vorna julkaisi joulukuussa loistokkaita arvioita saaneen uuden albuminsa ”Ei valo minua seuraa”. Yhtye saapuu Oulun Rummers’ Clubille lauantaina mukanaan kansainvälisestikin tunnettu kouvolalaisyhtye Kivimetsän Druidi. Liput 12,50€ ovelta

17

17

Pohjois-Pohjanmaan Lintutieteellinen yhdistys järjestää huhtikuussa jokaisena sunnuntaina opastettuja lintujen tarkkailu- ja kävelyretkiä Oulussa. Tarkoituksena on seurailla kevään edistymistä ja lintujen saapumista. Paikalle löydät helposti kulkemalla Pitkämöljäntien päähän Toppilansaaressa. Vapaa pääsy.

17 huhti

Taitoluistelijoiden kevätnäytös Kolme iloista rosvoa 17.4. klo 15–16.30 Oulun energia –areena Oulun Luistelukerhon noin viidensadan luistelijan koko perheelle suunnattu jääsatu Kolme iloista rosvoa Oulun Energia Areenalla. Pääsylippuja luistelijoilta sekä Kalevan kumppanuuskortilla ennakkohintaan Kaleva.Pointista, Lekatie 1, 15.4.2016 saakka ja ovelta tuntia ennen näytöstä. Ennakkohinnat 8€ (alennusryhmät) /12€ (aikuiset) ja ovelta 10€ /15€.

Arabialainen kokkikoulu

Hauskat gorillat palaavat kaupunkiin

17.4. klo 12–18 ONMKY:n juhlahuoneisto, Raatitie 7

19.– 20. 4. klo 10–11 ja klo 18–19 Oulun kaupunginteatterin pieni näyttämö

Oulun vastaanottokeskusten tukiyhdistys ry. ja sen ruokaryhmä järjestävät yhdessä turvapaikanhakijoiden kanssa arabialaisen kokkikoulun Raatinsaaren juhlahuoneiston keittiössä 2. krs, Raatintie 7, Oulu. Kokkikoulu tarjoaa tavallisille kotikokeille tilaisuuden opetella valmistamaan etnistä ruokaa ja leivonnaisia uusia aineksia ja menetelmiä hyödyntäen autenttisessa ohjauksessa alkuperäisin reseptein. Lähi-idän ruokakulttuurin tunnusomaisimpia piirteitä ovat kasvispainotteisuus sekä sen maukkaus ja värikkyys. Kokkikoulussa osallistujat valmistavat kokkien johdolla alkupalan/ leivän sekä pää- ja jälkiruoan. Pääruokana opettelemme tekemään alkupalana keiton, kalaa arabialaiseen tapaan sekä jälkiruoaksi suussa sulavaa perinteikästä baklavaa. Valmistettu ruoka voidaan nauttia lopuksi ruokasalissa yhdessä ruokaillen tai oman annoksen voi ottaa halutessaan mukaan. Keittiö siivotaan yhdessä. Opetuskieliä ovat suomi, englanti ja arabia. Kokkikouluun mahtuu kumpaankin 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistumismaksu on 25€. Osallistumismaksun maksaminen vahvistaa ilmoittautumisen. Maksu maksetaan Oulun vastaanottokeskusten tukiyhdistyksen tilille OP FI78 5744 7720 0693 71. Viestiosioon kirjoitetaan tunnus Kokkikoulu. Lisäksi pyydämme lähettämään osallistujien nimet sähköpostiosoitteeseen ruokaryhma@gmail.com.

Viidakon valtaamassa ostoskeskuksessa asuu lauma poliisiksi pukeutuneita gorilloja. Ne ovat pehmeitä, virkaintoisia ja ilahtuvat kovasti törmätessään uuteen asiaan. Banaanien lisäksi niitä kiinnostavat esimerkiksi autot, nenänkaivuu, rannalla löhöily, ihmiset, evoluutio ja liikennesäännöt. Gorillapoliisit ovat käsistään käteviä ja äärimmäisen älykkäitä. Samaan aikaan kun joku niistä kiipeää puuhun, saattaa toinen keksiä vaikkapa avaruusraketin. Ja vaikka joskus käy hassusti, tulee kolari tai ydinjäte ei katoakaan maton alle, niin onneksi asiat unohtuvat nopeasti, heti seuraavan kivan jutun myötä. Kuuma Ankanpoikanen jatkaa uudessa lastenesityksessään omaa turvallisen kaoottista linjaansa. Gorilla Gorilla koettelee lapsenomaisella innolla kaikkia tuntemiaan naamioteatterin ja nukketeatterin sääntöjä ja kasaa niistä omannäköisensä kokonaisuuden. Kuuden nukketeatteritaiteilijan muodostama työryhmä herättelee tässä esityksessä yhtälailla eloon gorillayhteisön, banaanit kuin autotkin. Lopputuloksena on taatusti raikkaan lastenesityksen ohella upouusi evoluutioteoria: apina-ihminen-poliisipoliisiauto-rekka-raketti-traktori, näinkö se menee? Gorilla Gorilla on Nukketeatteri Kuuman Ankanpoikasen ja Oulun kaupunginteatterin yhteistuotanto. Liput 10 €

MeiJän MENOT | Lähetä valokuva ja kerro muillekin menoistasi

Maanmiehet tapasivat Raksilassa Eerik Kaisto (vas.), Matej Janostik, Lasse Kaisto, Antton Kaisto, Ivan Huml ja Lukas Janostik tapasivat Raksilan jäähallissa. Erasmus-projektin Oulun Alakylän kouluun tuomat, Tšekeistä kotoisin olevat vaihto-oppilasveljekset pääsivät isäntäperheen nuorison kanssa tapaamaan maanmiestään Ivan Humlia Raksilassa. Koska 13-vuotiaat kaksospojat Matej ja Lukas pelaavat jääkiekkoa kotimaassaan, Kärppä-matsi ja Ivan Humlin tapaaminen oli heille elämys. Tarmo Kaisto

Milloin kokoonnuitte ja missä? Mikä oli aiheena?

Oliko ohjelmaakin?

Mistä puhuttiin?

Kuka raportoi?

Vastaa kysymyksiin ja lähetä kuva lomakkeella, joka löytyy osoitteesta www.kaleva.fi/kale


19

TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

Somessa sanottua / SAA SANUA!

Päivän parhaat havainnot: Pyydettiin luennoimaan heränneet nokkosperhoset henkilöbrändistä. Jos näette ja muurahaiset, hippiäinen, mut luennoimassa henkikurkipari ja merihanhet. löbrändistä, saatte ampua Oulussa on kevät. mahaan sillä tavalla että en heti kuole. Iikka Kivi

Antti Holma

Kuuluisiko exiltä saadut tavarat hävittää, palauttaa vai haudata johonkin? Minä en ainakaan luovu mistään, josta itse oikeasti tykkään. En minäkään ole pyytänyt minun ostamiani lahjoja takaisin, eikä minua haittaa, jos toinen käyttää niitä myös eron jälkeen.

En löytänyt Tom of Finland -tuotteita mistään – tilaan siis netistä. Ajattelevatko yrittäjät oululaisten olevan niin vanhoillisia? Janne Hakkarainen

Jasmin Mäntylä

Astuikko nää koirankakkaan? Kale! kysyi kallupissaan, astuikko nää koirankakkaan. Kysymykseen vastasi XXX lukijaa. Kysymystä myös kommentoitiin ahkerasti. Luvattoman paljon jätetään keräämättä aivan kevyenliikenteen väylien varrellekin. Mikä siinä on niin vaikeaa, taitaa vaan olla asennekysymys. Ei muuta kuin pussirulla mukaan ja kun koiralla tulee hätä, niin käsi pussiin ja pyöräytetään kakat sinne ja solmu päälle. Ei siinä sen kummempaa ole. lautamies Minä astun tahallaan, jos menen ravintolaan tai pankkiin. Ykä Kun kaikkia maksuja korotetaan, olisi satasen koiravero per hännänheiluttaja aivan paikallaan. Vain opaskoirat ja muut ”virkakoirat” vapautetaan verosta. Mauno1

Kun kaikkia maksuja korotetaan, olisi satasen koiravero per hännänheiluttaja aivan paikallaan. Vain opaskoirat ja muut ”virkakoirat” vapautetaan verosta. Mauno1 Viimeksi eilen. Tulin sisälle ja huomasin, jotakin tipahti kengän pohjasta. Vähä yökötti ruveta kaivelemaan kengän pohjia puhtaaksi. Kyllä jokin sakkosysteemi pitäisi olla huolettomille ulkoiluttajille, ei ne muuten välitä jätöksiä korjata. Se on niin heleppo kävellä ölövinä pois paikalta. paskat pois Onko niitä koirankakka roskakoreja siellä sun täällä kaupunginalueella? Jos on, niin ei luulisi olevan hankalaa korjata pois kakka pokäleet koirankakkapussiin ja nakata pussi koirankakka roskapönttöön. roskakorit

Oodi Karoliinalle Nämä ottelut käy yhä kovemmaksi! Tämä emäntä käy tästä lähihoitajaksi. Karoliina Kantolaa, Kärpät kannustaa. Tää on ollut antoisaa,

vaan ei itkee saa. Karoliinaa odottaa, uudet haasteet nuo. Karoliina tulla saa, aina, Kärppäin luo.

Huumasta toimeen

Aloita keskustelu/ kommentoi Tarjoa mielipidetekstisi osoitteeseen kale@kaleva.fi. Aloita uusi keskustelu tai kommentoi vanhaa.


20

ARNOLDS BACARO DOPPIO BIK BOK BR-LELUT CARLINGS CLAS OHLSON CUBUS DINSKO ELISA FITWOK FONUM FRIENDS & BRGRS GAzOz GINA TRICOT GLITTER GRANIT HANKO SUSHI HESBURGER INDISK A I N S T RU M E N TA R I U M JA S M I N LASTENVALKEAN - SUURI JA AVAUS ÄITIYSASUT JUNGLETORSTAINA JUICE BAR KARKKIPÄIVÄ 14.4. KLO 10.00! KIRIN KULTAJOUSI ELEGANCE LA TORREFAzIONE LIFETGIF MICK’S NOOMI AVAJAISET PE 15.4. TO 14.4. ORIGINAL SOKOS HOTEL ARINAN KOKOUSTILAT PICNIC PIzzARIUM POLARN O.PARAS PYRET RAGS ROSSO SEPPÄLÄ PERHE ON LA 16.4. LASTEN VALKEA SILMÄASEMA SOKOS HERKKU SOKOS SU 17.4. HERKKU KIOSKI SOKOS HERKKU KUKKA SOKOS HERKKU RAVINTOLA SONERA KAUPPA SPICE ICE SUOMALAINEN KIRJAKAUPPA TEKNIKMAGANISET THE B O DY SHOP TIGER TORSTAI 14. HUHTIKUUTA 2016

GRAND

OPENING

10.00 Valkean ovet avautuvat. Ohjelmaa koko päivän ajan! 15.00 ja 17.00 MITRA

11.00 DJ KAASI pistää bileet pystyyn! 15.30 Q & A ZoneVD ja Annika 16.30 Meet & Greet ZoneVD ja Annika 19.15 NIKKE ANKARA esiintyy ja jakaa nimmareita

11.00 Valkean suuri aarteenetsintä alkaa! 12.00 ja 18.00 Onnenpyörä, jokainen pyöräytys voittaa 13.00 15.00 ja 17.00 Trubaduuri Jarmo Kantola viihdyttää Kesäkadulla 14.00, 16.00 ja 19.00 Lattialotto

11.00 Lasten Valkea avautuu! 12.00, 14.00 ja 16.00 UUSI MUUMI-SHOW Lavalla Muumimamma, Muumipeikko ja Pikku-Myy 12.30, 14.30 ja 16.30 Onnenpyörä, jokainen pyöräytys voittaa

ILMAINEN NON-STOP BUSSIKULJETUS VALKEAAN

Tapahtumaa tuottamassa:

PRISMA LIMINGANTULLI - KESKUSTA - PRISMA LIMINGANTULLI

TO KLO 10–21, PE KLO 9–21, LA KLO 9–21, SU KLO 11–18. Ensimmäinen lähtö Limingantullista 15 min ennen kauppakeskuksen avausta, siitä eteenpäin aina puolen tunnin välein. Lähtö Prisman Limingantien puoleiselta sivustalta.

aRNolDs BaCaRo Doppio Bik Bok BR-lelut Cafe NestoR CaRliNGs Clas oHlsoN CuBus DiNsko elisa fitwok foNuM fRieNDs & BRGRs Gazoz GiNa tRiCot GlitteR GRaNit HaNko susHi HesBuRGeR iNDiska iNstRuMeNtaRiuM JasMiN JuNGle JuiCe BaR kaiRa House kaRkkipÄivÄ kiiNalaiNeN RaviNtola kiRiN kultaJousi eleGaNCe la toRRefazioNe life MiCk’s NooMi stoRe oRiGiNal sokos Hotel aRiNaN kokoustilat piCNiC pizzaRiuM polaRN o. pYRet RaGs Rosso seppÄlÄ silMÄaseMa sokos sokos HeRkku sokos HeRkku kioski sokos HeRkku kukka sokos HeRkku RaviNtola soNeRa kauppa spiCe iCe suoMalaiNeN kiRJakauppa tekNikMaGaNiset tHe BoDY sHop tiGeR

www.kauppakeskusvalkea.fi

Ma-la 9–21, su 11–18

isokatu 22–25, 90100 oulu

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Tapaa Jääprinsessa Elsa, tutustu Salama-Autoon ja halaa Onni-Oravaa!


15LV/2016 15LV/2016

Tuoreesti paras

Tunnetusti parhaat tarjoukset Kariniemen

KANANPOJAN OHUEN OHUET FILEEPIHVIT 400–500 g

4

8,98–11,23/kg

49

Palana, Suomi

16

Hinta ilman K-Plussa-korttia 5,99/rs (11,98–14,98/kg)

kg

COCA-COLA, COCA-COLA ZERO tai COCA-COLA LIGHT 1,5 l 4-pack

Fazer Sininen

MAITOSUKLAALEVY 200 g

0,57/l, Rajoitus 2 packia/talous

Ei makusuklaat, 8,33/kg, Rajoitus 2 erää/talous

5.-

-12 %

-27 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia 2,29/kpl (11,45/kg)

NAUDAN ULKOFILEE

95

rs

-25 %

5.-

HK Takuumurea

3 kpl

sis.pantit 1,60 Hinta ilman K-Plussa-korttia 5,49/pack (0,65/l) sis.pantit 1,60

4

pack

Kevään kenkävalikoima on nyt parhaimmillaan. Lue lisää sisäsivuilta

E RÄ

LUMENE-TUOTTEET

Alennus ei koske tarjoustuotteita, Natural Code by Lumene -tuotteita, lahja- ja kampanjapakkauksia, erikois- ja jättikokoja eikä Roosa Nauha -tuotteita.

Converse All Star CANVASKENGÄT

49

95

-40%

Tarjoukset Tarjoukset voimassa voimassa TO–SU TO–SU 14.–17.4.2016, 14.–17.4.2016, ellei ellei toisin toisin mainita. mainita.

Esim.

CC-MEIKKIVOIDE 30 ml

9,90

Hinta ilman K-Plussa -korttia 16,50


Luonnollisesti hyvää Meiltä löydät runsaasti tuoreita luomutuotteita.

LUOMU

LUOMU KYPSÄ MAISSI 2 kpl/400 g Espanja, 4,98/kg

1

99 pkt

LUOMU PINOVA-OMENA Italia

2

Luomu Pinova on rapea, makea ja mehukas omena, joka on parhaimmillaan sellaisenaan syötynä. Pinova maistuu myös leivonnaisissa sekä ruoanlaitossa. LUOMU SIITAKESIENI 100 g

29

Suomi, 19,90/kg

1

99

kg

rs

LUOMU KIIVI 480 g

LUOMU VALKOSIPULI 100 g

Italia, 2,69/kg

1

Espanja, 12,90/kg

1

29

29

rs

LUOMU MINILUUMUTOMAATTI 250 g

LUOMU AVOKADO 3 kpl/300 g

Espanja, 5,96/kg

Meksiko/Kenia/Espanja, 9,97/kg

2

99

2

ps

Vihreän kiivi-avokadosalaatin reseptin löydät www.k-ruoka.fi

rs

1

49 rs

LUOMU LEHTISELLERI 300 g Espanja, 4,97/kg

1

49 kpl

Salaatteihin, keittoihin, patoihin ja dipattavaksi.


Tuoreita makuja E RÄ

TUORE KOKONAINEN LOHI

E RÄ USTA PALVEL

Noin 1-2 kg, Norja, Rajoitus 2 kpl/talous

6

99

TUORE SILAKKAFILEE Suomi, säävaraus

5

95

Voimassa

TO-LA

kg

14.–16.4.

Voimassa

TO-LA

kg

Luonnonmukainen ravinto ja vapaana laiduntaminen takaavat Chosen by Farmers -karitsan paistin laadun sekä herkullisen maun

14.–16.4.

E RÄ

E RÄ U PALVEL

STA

Chosen by Farmers

TUORE KARITSAN PAISTI

SAVUSTETTU KIRJOLOHIFILEE

16

Pakattu, Uusi-Seelanti

15

90

U UTU U

kg

95

Voimassa

TO-LA

14.–16.4.

S

kg

U UTU U

S

Atria Perhetilan

BROILERIN GOURMET FILEELEIKE 450 g

BROILERIN SIIVET 1 kg

Miedosti suolattu tai marinoitu, 3,49/kg

3

49 rs

Atria

Merisuola-chili tai grillimaustettu, 13,22/kg

5

95 rs

VILJAPORSAAN FILEEPIHVI

Fariini 1 kg tai naturel 700 g, 7,95–11,36/kg

7

95 rs

3


Vatsa kiittää

Meiltä satoja laktoosittomia tuotteita

Voi hyvin

Meiltä runsaasti gluteenittomia tuotteita

OSITON LAKTO

GLUTEE GLUTEENITON

LAKTOOSITON INGMARIINI 300 g

Appelsiini ja vadelma

LEIVOSKEKSIT 150 g

6,63/kg

13,27/kg

1

1

99

99

rs

LAKTOOSITON Oatly Maustamaton

KAURAJUOMA 1 l

pkt

Maidoton kaurapohjainen vaihtoehto maidon tilalle leivontaan, ruoanlaittoon ja sellaisenaan juotavaksi. Sisältää reilusti kalsiumia sekä D- ja B12vitamiineja.

Ei luomu, 1,99/l

1

GLUTEENITON Provena

ISO KAURAHIUTALE 500 g 3,70/kg

1

85

99

pkt

tlk

LAKTOOSITON Valio Play

MAITOKAAKAOJUOMA 1 l tai Eila Latte Original

MAITOKAHVIJUOMA 1 l 1,99/l

1

99 tlk

LAKTOOSITON Eskimo

JÄÄTELÖMONIPAKKAUS 15 x 32 g 10,40/kg

4

4

99 kpl

GLUTEENITON Myllärin

TROPICAL MYSLI 375 g

Runsaasti maukkaita hedelmiä, pähkinöitä ja täysjyväkauraa sisältävä mysli maistuu jogurtissa, smoothiessa ja leivonnassa.

8,77/kg

3

29 pkt

GLUTEENITON Semper

TOASTY LEIPÄ 400 g

Pakaste. 7,48/kg

2

99 ps

NITON


Pidä huolta itsestäsi

Omron M2

VERENPAINEMITTARI

Muistipaikka yhdelle käyttäjälle. Pehmeä M-kokoinen mansetti. Ilmoittaa epäsäännöllisestä sykkeestä sekä mansetin oikeasta kiinnityksestä. Kliinisesti validoitu. Takuu 3 vuotta.

59

95 -14 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

69,95

Omron HM289

HENKILÖVAAKA

Värit harmaa, vaaleanpunainen ja turkoosi. Enimmäispaino 150 g. Mittaustarkkuus 100 g. Mukana paristo. Takuu 2 vuotta. Vida

MULTIDUO 60 tabl./63,5 g 0,12/kpl

7

25

prk

24,95

Vida

D-VITAMIINI 50 μg 200 kaps./58 g

Hinta ilman K-Plussa-korttia

29,95

0,08/kpl

15

95 prk

Karhu Pro Fit+

AKTIIVISUUSRANNEKE

Vitaplex Vitaplex

MAITOHAPPOBAKTEERI + A, C, E -VITAMIINEJA 30 kaps. 0,26/kpl

7

79

prk

Sivun hinnat voimassa TO–KE 14.–20.4.2016

C-VITAMIINIPORE ja MONIVITAMIINIPORE 20 tabl./84–86 g

Mittaa askeleesi, kävelemäsi tai juoksemasi matkan ja kalorinkulutuksen. Ranneke seuraa myös unesi laatua. Ladattava Li-ion-akku. LatausUSB-kaapelilla. Vähintään Bluetooth 4.0.

0,10/kpl, yks. 2,55/prk (0,13/kpl)

4.- 2 prk

44

95 -35 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

69,95

5


Keväisiin askeliin Vaihda kevyisiin ballerinoihin, kangaskenkiin tai tennareihin. Meiltä nyt paljon kevään uutuuksia.

Impuls Naisten

VAPAA-AJANKENGÄT Useita erilaisia.

15.pari (19,9924,95)

jopa

-40%

Impuls Naisten

BALLERINAT

Impuls Naisten

Nahkaa. Kolme mallia. Useita värejä.

29.-

KANGASTENNARIT

Kolme mallia. Useita värejä. Koot 36-41.

13

pari (39,95)

99

-27%

pari (19,99)

-30%

Esim. Leaf

Impuls Naisten

VARSITENNARIT

KIILAAVOKKAAT

Värit valkoinen, navy ja beige. Koot 36-41.

Värit sininen, koralli, ja musta. Koot 36-42.

24

34,97 Hinta ilman

95 pari (34,95)

K-Plussa-korttia

49,95

Impuls Naisten

BALLERINAT Useita erilaisia. Koot 36-41.

11

99 pari (19,99)

-28%

-40%

E RÄ

NAISTEN KÄVELYKENKIÄ Alennus normaalihinnoista.

Marco Tozzi Naisten

BALLERINAT tai TENNARIT Ballerinat värit musta ja beige, koot 36-42. Tennarit värit musta ja valkoinen, koot 36-41.

Tarjous ei koske merkkiurheilun tuotteita. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

27

95

pari (39,95)

6

-30%

-30%

Aukeaman hinnat voimassa TO–KE 14.–20.4.2016

Pomar Naisten

KÄVELYKENGÄT

Nahkaa. Tilava lesti. Väri musta. Koot 36-42.

59.pari (89,95)

-34%


Henry´s Miesten

Henry´s Miesten

KÄVELYKENGÄT

KÄVELYKENGÄT

Nupukkinahkaa. Nauhamallin värit musta ja beige, venykemallin värit musta ja ruskea, koot 40-46.

34

Mokkanahkaa. Irrotettava pohjallinen. Värit sininen ja ruskea, koot 40-46.

39

95

95

pari

-30 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

59,95

Henry´s Miesten tai poikien

Henry´s Miesten

Värit musta ja tummansininen, koot 36-46.

Nahkaa. Värit tummansininen ja ruskea, koot 40-46.

14

pari (19,99)

Henry´s tai Gentleman by Topman Miesten

VAPAA-AJANKENGÄT

99

-25 %

-33 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

49,95

KANGASKENGÄT

pari

34

KÄVELYKENGÄT

Nahkaa. Väri musta. Kaksi mallia.

95

pari

-30 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

27

95

pari

-30 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

49,95

39,95

Esim. Tacco Frottee-Fresh

POHJALLINEN

Koot 36/37 - 46/47

4,19

Henry´s Miesten

Xti Miesten

KANGASTENNARIT

Matalan värit musta ja harmaa, varrellisen värit musta ja tummansininen. Koot 40-46.

14

99 pari (19,99)

KAIKKI KENKIEN HOITOAINEET, POHJALLISET ja KENGÄNNAUHAT

-25 %

KANGASTENNARIT

95 pari (39,95)

5,99

Alennus normaalihinnoista.

Värit musta ja tummansininen, koot 40-46.

29

Hinta ilman K-Plussa-korttia

-25 %

-30%

Woly Protector 3x3

KOSTEUSSUOJA

6,29

Hinta ilman K-Plussa -korttia 8,99

7


Jalkineet koko perheelle

Primigi Lasten

ENSIASKELKENGÄT tai -SANDAALIT

Nahkaa. Muotoiltu sisäpohja. Anti-shock-ulkopohja. Nikkelivapaat metalliosat. Kengän koot 19-24, sandaalin koot 19-26.

39

95

pari Hinta ilman K-Plussa-korttia

Paksut toppavaatteet ja raskaat talvikengät on vaihdettu mukaviin kevätkenkiin. Kun askel on kevyt, kaikki muukin on paljon helpompaa.

-20 %

49,95

Lotta&Lassi tai Young Spirit Lasten

Lotta&Lassi Lasten

LENKKARIT

19

KANGASTENNARIT

Useita malleja.

Värit sininen/pinkki ja musta/sininen. Koot 28-35.

14

99 pari (16,99)

99

pari Hinta ilman K-Plussa-korttia

-11%

24,95

Lotta&Lassi Lasten

VALOLENKKARIT

Young Spirit Lasten

VARSITENNARIT

Valo vilkkuu kävellessä. Värit pinkki ja sininen. Koot 24-32.

Sivussa vetoketju. Värit punainen ja musta. Koot 31-36.

14

24

99 pari (16,99)

-11%

95 -16 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

29,95

Viking Hvaler tai Valhall Lasten

KENGÄT

Hvaler tarramalli koot 23–35. Valhall nauhamalli koot 30–39. Värit vaaleanpunainen ja tummansininen. Irrotettava muotoiltu sisäpohja. Voidaan pestä pesukoneessa 30 asteessa.

Sofia, Cars tai Turtles Lasten

VALOKENGÄT

Valo vilkkuu kävellessä. Koot 24-34, jotka vaihtelevat malleittain.

29

95

8

(34,95)

-14%

37

95 -24 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

49,95

Aukeaman hinnat voimassa TO–KE 14.–20.4.2016

Lotta&Lassi Lasten

NAUHA- tai TARRALENKKARIT

Nauhamallissa koot 20-26, tarramallissa koot 21-27.

19

99 pari

Hinta ilman K-Plussa-korttia

24,95

-19 %

-19 %


Esim. Hummel Avery Naisten

JUOKSUKENGÄT Väri liila, koot 36-42.

29,96

Prosec Dacota tai Chester

pari Hinta ilman K-Plussa -korttia 39,95

JUOKSUKENGÄT

Naisille Dacota, koot 36-41. Miehille Chester, koot 41-46.

18,71

pari

Juoksukenkien valikoima nyt parhaimmillaan!

Hinta ilman K-Plussa-korttia 24,95

KAIKKI AIKUISTEN JUOKSUKENGÄT

Alennus normaalihinnoista. Mallit vaihtelevat myymälöittäin

-25% Puma Vikky tai Benny

Skechers tai Columbia Peakfreak

Naisille Vikky. Väri vaaleanpunainen, koot 36-42. Miehille Benny. Väri musta, koot 42-47.

Väri musta. Naisille Sketchers, koot 37-41. Miehille Columbia, koot 41-46.

CANVASKENGÄT Champion Crew Miesten

CANVASKENGÄT

Väri sininen, koot 40-46.

29

95 pari (39,95)

-25 %

Iguana Avelon Lasten

39

95 pari

pari (29,95)

-16 %

* Tuotteita ei saatavilla: Ylivieska, Tornio.

jopa

-30 %

Tarrakiinnitys. Värit musta ja valkoinen. Koot 28-35.

Koot 34-39.

95

pari (89,9599,95)

TENNARIT

TENNARIT

Värit musta/liila ja musta/lime. Koot 34-39.

69

95

Halti Doli Lasten

Iguana Amy tai Jules Lasten

JUOKSUKENGÄT*

24

KÄVELYKENGÄT

24

95 pari (29,95)

-16 %

24

95 pari (29,95)

-16 % 9


Rimmel Stay Matte

L’Oréal Paris Nude Magique

PUUTERI ja

BB-VOIDE, BB-PUUTERI, CC-VOIDE tai BLUR-VOIDE

11

Rimmel Extra Super Lash

MASCARA

20

10.- 2 jopa

(7,908,50/kpl)

kpl

-25 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

14,95

kpl

U UTU U L’Oréal Paris Mega Volume Collagen, Miss Manga tai Miss Manga Punky

MASCARA

9

14

Hinta ilman K-Plussa-korttia

4

10

U UTU U

69 kpl

-25 %

19,80

KAUPAN PÄÄLLE näiden tuotteiden ostajalle Axe Daily Fragrance 100 ml (arvo 7,90) Rajoitettu erä.

Axe Adrenaline, Signature tai Urban

Luonnollinen ja raikas lopputulos

Hinta ilman K-Plussa-korttia

15,50-16,90

ALKAEN

HIUSVÄRIT, VAALENNUS- ja RAITA-AINEET Alennus normaalihinnoista.

85

kpl

-41 %

31,27-93,80/l

S

MEIKKIVOIDE

jopa

ROLL-ON -DEODORANTTI 50 ml, SPRAY -DEODORANTTI 150 ml tai MUOTOILUTUOTE 75–150 ml

Garnier Nutrisse, Nutrisse Truly Blond, Olia tai Natural Color

L’Oréal Paris Nude Magique Cushion

90

-41 %

S

-30%

Esim. Professional Eyebrow Pencil

KULMAKYNÄ tai

Soft Kohl Eye Pencil

SILMÄNRAJAUSKYNÄ Normaalihintaiset

RIMMEL KULMA- ja SILMÄNRAJAUSTUOTTEET

-30% Aukeaman hinnat voimassa TO–KE 14.–20.4.2016

3,71 (5,30)

Nutrisse Truly Blond

KESTOVÄRIRAIDAT

6,95

Hinta ilman K-Plussa -korttia 9,95

Esim. Olia

HIUSVÄRI

8,50

Hinta ilman K-Plussa -korttia 12,20


Iloa koko kesäksi

S U UTU U Esim. Pirta Tähkä

Istuta lilja puutarhaan aurinkoiselle paikalle suoraan maahan tai pidä parvekkeella tai terassilla omassa ruukussaan kukinnan ajan.

KAHVIMUKI 3 dl

3,49

Hinta ilman K-Plussa -korttia 4,99

Esim. Pouta

KYLPYPYYHE 70 x 140 cm

9,79

Hinta ilman K-Plussa-korttia

13,99

Kukinnan jälkeen lilja voidaan istuttaa puutarhaan, jossa se kukkii uudelleen seuraavana kesänä. Esim. Pirta Tähkä

KAIKKI PIRTA-ASTIAT* Konepesun ja mikronkestävää keramiikkaa. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

-30%

MATALA LAUTANEN 24 cm tai BAMBUKANTINEN PURKKI 0,3 l

U UTU U

PIRTA POUTA ja LUOTO-PYYHKEET* Alennus normaalihinnoista.

-30%

5,59

kpl Hinta ilman K-Plussa -korttia 7,99

S

KÄSIPYYHE 50 x 70 cm

3,14

Hinta ilman K-Plussa -korttia 4,49

PARIVUOTEEN PUSSILAKANASETTI*

Setissä pussilakana 240 x 210 cm ja kaksi tyynyliinaa 50 x 60 cm.

Esim. Satumetsä

MUKI 0,4 l

27,95

15,12

Hinta ilman K-Plussa -korttia 39,95

Pirta

Hinta ilman K-Plussa -korttia 18,90

PUSSILAKANASETTI*

Puuvillaa. Setissä pussilakana 150 x 210 cm ja tyynyliina 50 x 60 cm.

IITTALA SATUMETSÄ-ASTIAT ja KARTIO-JUOMALASIT Alennus normaalihinnoista.

-20%

Esim. Pouta

17

95

Kartio

JUOMALASI 21 cl 2 kpl/pkt

7,16

Hinta ilman K-Plussa -korttia 8,95

-30 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

25,95

Minions tai Batman vs Superman

PUSSILAKANASETTI*

Pirkka

RUUKKULILJA Hollanti. Pirta

PICNIC-KORI*

Salkkumalli, koko 20 x 31 x 46 cm.

29

95

* Tuotteita ei saatavilla: Espoo Sello.

5

90

Puuvillaa. Setissä pussilakana 150 x 210 cm ja tyynyliina 50 x 60 cm.

29.setti (39,95)

-27 % 11


vielä edullisempi nipuissa

Meiltä löydät kaikki Pirkka-tuotteet

KYLMÄSAVUtai GRAAVI­ KIRJOLOHI­­ SIIVUT 150 g

18,67/kg, yks. 2,99/pkt (19,93/kg)

LIHA­­PIIRAKKA 400 g 3,13/kg, yks. 1,49/pkt (3,73/kg)

PERUNA-­ SIPULI­ SEKOITUS 500 g

Pakaste, 1,50/kg, yks. 0,79/ps (1,58/kg)

5

60

pkt

2

50

1

2

2 pkt

50

2 ps

BROILERIN JAUHELIHA 400 g

7,50/kg, yks. 3,39/rs (8,48/kg)

ESIPAIS­TE­TUT PATONGIT 2 kpl/300 g tai SÄMPYLÄT 6 kpl/300 g 2,50/kg, yks. 0,79/pkt (2,63/kg)

SUOMA­ LAINEN MUSTIKKA 200 g

Pakaste, 7,50/kg, yks. 1,59/ps (7,95/kg)

6.- 2 rs

1

50

2 kpl

3.- 2 ps

MEET­ VURSTIT 210–250 g

7,00–8,33/kg, yks. 1,99/pkt (7,96–9,48/kg)

PRO RASVATON MAITO 1 l

1,00/l, yks. 1,25/tlk (1,25/l)

TOMAATTI­ KETSUPPI 730 g

2,05/kg, yks. 1,59/kpl (2,18/kg)

RAAHE • OULU KAAKKURI • OULU RAKSILA • OULU RUSKO Aukioloajat ja yhteystiedot: www.k-citymarket.fi

3

50

2 pkt

2.- 2 tlk

3.- 2 kpl

Kale! 14/04/2016  

Kalevan kaupunkilehti

Kale! 14/04/2016  

Kalevan kaupunkilehti