Kale nro 3 07/01/2016

Page 1

KALEVAN PIKKUVELI

TORSTAI 21. TAMMIKUUTA 2016

Kaleva.fi/Kale

OULULAINE IHIMINE

Antin ja Kaisan hirsinen unelma sivut 4–5

MAALIMAN TUULIA: Khanji blogaa reissuista s. 11 | SYÖMÄSÄ: Tuulahdus Aasiasta s. 14


2

TORSTAI 21. TAMMIKUUTA 2016

KATOPPA! Kalevan julkaisema kaupunkilehti Kale! ilmestyy kerran viikossa torstaisin. Lehteä jaetaan Oulun seudulla 30 000 kotitalouteen sekä lisäksi telinejakeluna. Kalen! digitaalista näköislehteä voi lukea Kaleva.fi:stä sekä eKalevan tilaajat eKalevasta. Maksuton kaupunkilehti haastaa lukijat mukaan lehden tekoon. Kale! odottaa lukijoiltaan juttuideoita ja kuvia. Lisäksi Kale! julkaisee Kalevan ja Kaleva.fi:n sisältöjä.

OULULAINE IHIMINE

s. 4–5

Taiteilijapariskunta Antti ja Kaisa Rundelin toteuttavat unelmaansa. Hietasaaren kodista rakentuu vähitellen koti perheelle ja kulttuuritalo tanssille ja musiikin ammattilaisille.

TULLISTA TULLU

s. 6

On tilinpäätöksen aika. Mikä oli vaikeinta vuodessa 2015? Mikä oli merkittävin asia, jonka opit. Mitä toivot saavuttaneesi vuoden kuluttua?

SILIMÄTERÄ

s. 7

2 ”Mielestäni liikunta on sitä, että keksitään tekemistä joko yksin tai kavereiden kanssa.” Näin määrittelee lasten ja nuorten liikunnan ex-jääkiekkoilija Jari Viuhkola.

Kale!

1. vuosikerta Kyösti Karvonen vastaava päätoimittaja Susanna Lähdesmäki 040 5612 490 tuottaja Minna Kuitula, taitto Teija Soini, kannen kuva Toimitus Lekatie 1, 90401 Oulu

MAALIMAN TUULET

s. 11

Inka Khanjin veri vetää maailmalle. Hän kirjoittelisi matkapäiväkirjaansa – Suomen parhaaksi valittua matkablogiaan – vaikka sillä ei olisi yhtään lukijaa.

SYÖMÄSÄ

s. 14

Thaimaalaistyylinen Rak-Thai tarjoilee inkivääristä nautaa, jossa tuoreet inkiväärisuikaleet tuovat lautaselle kaivattua kipakkuutta.

SAA SANUA

s. 15

kale@kaleva.fi www.kaleva.fi/kale Paino Kaleva Oy ISSN 2343-2322

ILIMA VUOSI SITTE OULUSA

Miksi ihmeessä työtoveri suuttuu siitä, että me emme matkustele. Emme halua matkustella, koska emme tykkää siitä. Teemme muita juttuja kotimaassa, kotona ja mökillä.

KALLUPPI

Piäkkö nää villahousuja?

Aina talavella.

Ei mulla oo villahousuja.

Vain pakkasilla.

Tykkääkkö nää Kärpistä? Vastaa osoitteessa Kaleva.fi/kale


3

TORSTAI 21. TAMMIKUUTA 2016

VIIKONLOPPUNÄYT TELY LA 23.1. KLO 10–15 SU 24.1. KLO 11–15

Tervetuloa tutustumaan 50-vuotisjuhlamalliston uutuuksiin ja juhlatarjouksiin.

HTH-keittiön ostajalle lahjaksi iPad Air (16 GB) ja saarninen tabletin pidike. (Uusiin tilauksiin, toimitukset 31.5.2016 mennessä.)

HTH Keittiöforum Oulu Pakkahuoneenkatu 34, 90100 Oulu, p. 044 71 80 808 www.hth-keittio.fi

Mukava lukuhetki joka päivä! TAMMI K

UUN TA

Tilaa 3

3+2

kk, saa

t 2 kk k

RJOUS !

Tilauks en koko naishin Voit ma ta viide ksaa til lle kuu auksen kaudell myös k eo Voit va ahdess lita my a eräss n 84,50 €. ös 3+2 ä 2 x 42 painetu ,25 €. viikonl n Kalev opp

an pe-s u

aupan

päälle!

uta ja eKal rjouksen! Til a eva-dig ilehden us sisältää joka pä ivä.

Tarjousjakson jälkeen tilauksesi jatkuu toistaiseksi voimassa olevana kestotilauksena kuukausihintaan 27,25 €/kk (normaali kuukausihinta 33,90 €/kk). Kestotilauksesi on voimassa niin kauan kuin itse haluat. Voit maksaa kestotilauksen 2-12 kuukauden laskutusjaksoin. 2016 Kirsi Kesto-Kumpp Asiakasnumero

111111

ani

Kestotilauksen alettua lähetämme sinulle kestotilaajan kumppanikortin, jolla saat erilaisia etuja ja elämyksiä ympäri vuoden! Katso ajankohtaiset edut: www.kaleva.fi/kumppaniedut

Tilaus sisältää painetun Kalevan ja eKaleva-digilehden – seitsemänä päivänä viikossa! Valitse sinulle sopivin tapa tilata:

www.kaleva.fi/tarjous Tarjoustunnus on TAM16K

Soittamalla asiakaspalveluumme 08 5377 610 (ma–pe 9.00–16.00). Tarjoustunnus on TAM16K

Tarjous koskee kotimaan talouksia, joihin ei tällä hetkellä tule Kalevaa.


4

TORSTAI 21. TAMMIKUUTA 2016

OULULAINE IHIMINE

daniel wallenius, teksti teija soini, kuvat Kun Antti Rundelin oli viisivuotias, hän oli hakannut äitinsä kaikki kattilat lommoille. Hän halusi rummut, muttei koskaan saanut niitä. Sen sijaan vanhemmat laittoivat pojan käteen viulun. - Kun mietin vanhempieni logiikkaa, niin he varmaan halusivat laittaa vilkkaan lapsen rauhoittumaan sen pariin, hän sanoo. Viulu on pääsoitin, mutta Rundelin soittaa myös kitaraa, bassoa ja pianoa. Sen lisäksi hän säveltää, on käsityöläinen ja tanssii. - Jos sitä nyt tanssiksi voi kutsua, hän naurahtaa. Kaisa Rundelinin arvion mukaan voi. Ja koska hän on sekä tanssija että tanssinopettaja, joskin äitiyslomalla, uskomme arvion paikkansapitävyyteen. Ennen äitiyslomaa hän työskenteli päiväkodissa. - Tanssijan työ on se intohimo, mutta muutakin palkkatyötä on pakko tehdä alan työtilanteen vuoksi. Äitiyslomaa edeltävä työ oli tosin kätevä siinä suhteessa, että se sisälsi tanssinopetusta, hän sanoo.

Antti puolestaan on päätoimeltaan visuaalisen taiteen manageri ja läänintaiteilija. Työhön kuuluu paitsi taiteen edistäminen, myös taiteentekijöiden talouspuolen tietämyksen kasvattaminen ja neuvonta, mikä parantaa taiteilijoiden toimeentuloedellytyksiä. - Suomessa taiteen tekemisellä on vaikea tulla toimeen ellei saa apurahaa. Perheellisenä olen laittanut asiani tällä hetkellä omaan tärkeysjärjestykseeni. Lasteni ei pidä kärsiä siitä, että tekisin ainoastaan musiikkia, vaikka rahaa ei tulisi mistään, hän sanoo. Jonkinlainen vaikutus vanhempien uravalinnoilla on ollut myös lapsiin. Perheen 11- ja 12-vuotiaat tyttäret Vilja ja Aura tanssivat ja soittavat pianoa muiden harrastustensa ohella. Nuorin, vajaa puolivuotias Aava, on vielä liian nuori harrastamaan.

- Olemme viettäneet pienestä asti paljon aikaa yhdessä, niin he ovat altistuneet. He ovat aina tykänneet esiintyä ja tuntuu, että se tulee heiltä luonnostaan, Kaisa sanoo. Jo yli vuosikymmen sitten Rundelinit unelmoivat kodista, joka ei olisi pelkkä koti. Se olisi kulttuuritalo, paikka, jossa kollegat eli muut tanssin ja musiikin ammattilaiset, voisivat myös toimia. Haaveissa siinsi Oulun Hietasaari, mutta sieltä oli harvoin sopivia paikkoja tarjolla. Vuonna 2012 sitten tärppäsi, kun Lipon toimistona aiemmin toiminut talo päätyi myyntiin ja Rundelinien omistukseen. Hankintahetkellä talo oli varsin 80-lukulaisessa kunnossa. Seinis-

Kodista rakentuu kulttuuritalo Antti ja Kaisa Rundelin elävät taiteesta ja saavat elantonsa muiden taiteenteon mahdollistamisesta.


5

TORSTAI 21. TAMMIKUUTA 2016

OULULAINE IHIMINE

sä oli kipsilevyt ja lattiassa muovimatot. Muutaman vuoden ja tuhansien työtuntien jälkeen talo on saanut takaisin alkuperäistä henkivää asua. Suurin osa työstä on tehty itse ja käsin. Kun talon keittiön lattia avattiin, sieltä löytyi ruutupaperille kirjoitettu lappu. Edellisen remontin tekijöille oli tullut erimielisyyttä siitä, miten lattia remontoitaisiin. He olivat teettäneet ulkopuolisen arvion, joka oli kirjattu ruutupaperille. Se oli tyly: ”Ei se tuu saatana kestämään” - Minä sitten soitin tälle kaverille, että ei se saatana kestänyt, Antti hymyilee. Nyt talon sisätilat alkavat olla viimeistelyä vaille valmiit. Seuraavana toiveissa on saada tontille rakennettua tilat, joita tanssijat voisivat hyödyntää. Projekti etenee hitaasti mutta varmasti. - Käytämme paljon aikaa tämän talon suunnitteluun. Ja ostelemme silloin tällöin Ässä-arpoja, että homma etenisi vähän nopeammin, Kaisa nauraa. Ketä Kalen! pitäisi haastatella ja miksi? Ehdota oululaista ihimistä osoitteessa kale@kaleva.fi

ANTTI & KAISA

rundelin


6

TORSTAI 21. TAMMIKUUTA 2016

Hoksaakko nää?

Runollista sommittelua

Yksi kolmesta, mutta mikä? Minkä rakennuksen torni on kuvassa, kysyy kuvan lähettänyt Heikki Törmänen. Torni nousi Oulussa aikoinaan entisen hevosaitauksen tienoille. Vastaavia rakennuksia on Suomessa vain kolme.

Kale! testaa lukijoittensa muistia Hoksaakko nää? –kuva-arvoituksessa. 1. Osallistu kuvavisaan ottamalla kuva jostakin yksityiskohdasta kaupungilta ja lähetä se Kalelle! Muista lähettää kuva myös kokonaisuudesta, johon yksityiskohta kuuluu. 2. Kerro toimitukselle, missä kuvaamasi kohde sijaitsee.

Puu-Oulun helmi on Heinätorin koulu, tiesivät Eino, Auli, Pauli, Hanna ja Jarkko. Vuonna 1875 valmistuneen rakennuksen suunnitteli arkkitehti Wolmar Westling.

3. Lähetä viestisi ja molemmat kuvat osoitteeseen kale@kaleva.fi

4. Julkaistusta kuva-arvoituksesta maksetaan kuvaajalle 20 euron palkkio. Sen maksua varten kuvaajan on liitettävä viestiin mukaan myös tilinumeronsa ja yhteystietonsa.

5. Jos hoksaat oikean vastauksen kuva-arvoitukseen, lähetä se Kalen! sähköpostiin osoitteella kale@kaleva.fi

tullista tullu

Tilinpäätös ja toimintasuunnitelma Uuden vuoden lupaukset ovat niin last season. Huomaahan sen niiden toimimattomuudesta: hampaat irvessä luvataan, ja nyt jo aletaan lipsua. Että tulikin luvattua. Miksi sitä oikeastaan mitään itselle luvataan? Siksikö, että jotain halutaan saavuttaa? Tarpeeksi kirkas päämäärä auttaa usein siinä kohtaa, kun tekisi mieli luovuttaa. Vai oletko mennyt toivomaan vääriä asioita? Miltä viime vuoden henkilökohtainen tilinpäätöksesi näyttää? Kai olet tehnyt sellaisen? Näkyykö erityisiä onnistumisia? Ollaanko plussalla vai miinuksella? Miten

vertaisit sitä vuoden takaiseen? Kai silloin teit sellaisen? Yrityksiltä ja yhdistyksiltä tilinpäätökset ja toimintasuunnitelmat vaaditaan, mutta totta puhuen niihin kannattaisi panostaa myös (ja ennen kaikkea!) henkilökohtaisessa elämässä. Suosittelen vanhanaikaisesti kynää ja paperia. Läppärikin käy. Esimerkiksi näin: mikä oli vaikeinta vuodessa 2015? Mikä oli merkittävin asia, jonka opit? Vaikuttiko jokin yksittäinen päätös erityisesti elämääsi vuoden aikana? Mitä toivot saavuttaneesi vuoden kuluttua?

Meillä on ystävieni kanssa tapana paneutua tulevan vuoden toiveisiin perinteikkäällä loppuvuoden mökkireissulla. Koko viikonloppu on tietysti silkkaa terapiaa ja ajatusten peilaamista, rohkeuden saamista ja antamista. Lopuksi kirjaamme tulevan vuoden toiveitamme yhteiseen muistikirjaan jota ei avata ennen kuin vasta vuoden kuluttua. Perinne alkoi kolme vuotta sitten. Olen tullut huomaamaan, että tuolla kirjalla on taikavoimia. Pitää totisesti varoa, mitä toivoo.

kati valjus


7

TORSTAI 21. TAMMIKUUTA 2016

silimäterä

Joonas Hentilä, teksti & kuvat

On hyisevän kylmä keskiviikkoaamu. Kärppälegenda Jari Viuhkola palaa sinne, mistä kaikki aikanaan alkoi: Pateniemen urheilukeskuksen Honkapirtin kentälle. Tuttavallisemmin Honkkikselle. Tämä on se kenttä, jossa Herukasta lähtöisin oleva ex-jääkiekkoilija hioi taitojaan. – Aina, kun oli vapaa-aikaa, täällä sitä oltiin kavereiden kanssa. Tämä on merkityksellinen paikka, josta on paljon muistoja, Viuhkola sanoo istuessaan tutussa pukukopissa. Urheilukeskus oli Viuhkolalle paljon muutakin kuin vain jääkiekkopyhättö. – Täällä pelasimme jalkapalloa, pesäpalloa, ja vaikka mitä. Täällä oli kaikki, mitä tarvitsimme. Huippu-urheilu-ura ei ala itsestään, vaan taustalla on aina liikuntaa. Viuhkolan liikuntakipinän sytyttivät kaverit. – Meillä oli Herukassa hyvä, tiivis yhteisö. Naapuriteillä asui paljon poikia. Kokoonnuimme aina tielle pelaamaan.

Viuhkola itse tosin muistuttaa, ettei hänen nuoruuttaan voi verrata nykyaikaan. Hän painottaa myös, ettei jokaisesta lapsesta tarvitse tulla huippu-urheilijaa. – Tuli lapsesta huippu-urheilija tai tavallinen kaduntallaaja, monipuolisesta liikunnasta on aina hyötyä. Viuhkolan nykyinen kontakti jääkiekkoon on apuvalmentajan paikka hänen poikansa joukkueessa. Lapsia valmentaessa tärkein asia ei ole pelitaitojen opettaminen. – Se on iso ryhmä, ja harvasta heistä tulee liigapelaajia. Siksi pojille pitää yrittää antaa jotain, josta olisi hyötyä elämässä. Lopuksi Viuhkola antaa arvokkaan vinkin vanhemmille. Lukekaa ja sisäistäkää siis tämä: – Halu liikkua pitää lähteä lapsesta itsestään. Kaiken ei tarvitse olla ohjattua. Hienoimmat kokemukset loppuelämäksi tulevat sieltä, mitä lapsena on tehty yhdessä.

Ouluhallissa järjestetään lauantaina 23. tammikuuta koko perheen Liikukko nää? -liikuntapahtuma. Viuhkola on tapahtuman suojelija ja aikoo tulla paikalle perheensä kanssa. Yleisellä tasolla hän haluaa, että lapset liikkuisivat oma-aloitteisesti. – Mielestäni liikunta on sitä, että keksitään tekemistä joko yksin tai kavereiden kanssa. Nykyään ajatellaan, että vain seuratoiminta on harrastamista, Viuhkola sanoo.

ä t s i k r e m i s e n a d n e L eg e ll i s p a l a i p p o Jari Viuhkola haluaisi lasten ja nuorten liikkuvan enemmän oma-aloitteisesti.

Jari Viuhkola hioi pelitaitonsa omalla ajalla Pateniemen Honkapirtin kentällä. Hän pelasi nuorena kavereidensa kanssa päivät pitkät muun muassa jääkiekkoa, katukiekkoa, jalkapalloa, koripalloa, pesäpalloa.


8

TORSTAI 21. TAMMIKUUTA 2016

TUUPPA NÄÄKI!

21

tammi

22

Vuoden ensimmäiset pikkujoulut

tammi

Duo AnaMäki ja One Morning

Klo 18–22 Ravintola Rauhala

21

tammi

Avioliitto on ikuista 21–23.1. klo 19–21 Teatteri Rio Avioliitto on ikuista on hillitön farssi mainoskiertueella olevasta kirjailijapariskunnasta. Bestseller-kirjailija Heikki Ilosen ja hänen vaimonsa välit ovat viileähköt, ja rouvan intressit suhteessa liittyvätkin pitkälti miehen kirjasta saataviin myyntituottoihin. Kesken kiertueen pariskunta majoitetaan hotellihuoneeseen, johon on tehty päällekkäisvaraus. Ilosten kanssa samaan hotellihuoneeseen majoitetaan konservatiivinen ja perhearvoja korostava ministeri Kyösti Kataja sekä hänen lööppijulkisuutta tavoitteleva rakastajattarensa. Katastrofi on valmis, kun paikalle osuu vielä skandaaleja kärkkyvä talk show -juontaja.

Rauhalan nostalgisen tunnelman valtaa hauska pikkujouluklubi, johon saadaan Oulun stand up -komiikan väriläiskä Peter Sapiano ja lavakomiikassa voimakasta vähemmistöä edustava Päivi Kuuva. Ilta alkaa Ravintola Rauhalan tapasmenun antimien äärellä ja illan musiikista vastaa DJ. Liput: 51€ Show & dinner (sisältää menun ja ohjelman).

Lazebnikin ja Dayn nopeatempoisessa komediassa ovet käyvät ja väärinkäsitykset toistuvat. Esityksen rooleissa nähdään useita eri rooleja tekevät Mika ja Tuija Nuojua. Siviilissä he ovat olleet avioliitossa pienen ikuisuuden.

22 tammi

Klo 21–23.55 Tuba - Food and Lounge

22

Jyrki Anselmi Mäki + Antti Annunen = Duo AnaMäki

tammi

Neulekahvila 22. ja 26.1. 10–12 Lastentarvikekirppis Vadelmatarha Haluttaisiko päästä neulomaan kivassa porukassa, muttet tahdo koskaan päästä ilman lapsia? Vadelmatarhan neulekahvilaan ovat tervetulleita aikuisten mukana myös lapset, jotka viihtyvät leikkipaikalla. Neulotaan omia töitä ja opetellaan välillä yhdessä uutta. Tervetuloa myös ilman lapsia! Kahviosta kahvia, teetä ja herkkuja.

Duo AnaMäki aloitti esittämällä lainakappaleita Nurmiosta Röyhkään ja Peitsamosta Mana Manaan, mutta on sittemmin lisännyt settiin myös omia rallejaan sekä käännöksiään muun muassa Talking Heads ja Joy Division -yhtyeiltä. Illan lämmittelyn hoitaa Heli Alku + Antti Annunen = One Morning Vapaa pääsy.

Vapaa pääsy.

Näyttelijät: Mika Nuojua ja Tuija Nuojua Käsikirjoitus: Philip LaZebnik ja Kingsley Day Suomennos: Timo Mikkola Ohjaus: Mika Nuojua Tuotanto: Teatteri Rio Esityksen arvioitu kesto 2 tuntia (sisältää 20 min väliajan).

Kaksi kitaraa Topi Sorsakoski -musikaali 22.–23. 1. klo 19–20.30 24. 1. klo 16–18.30 Teatterikuoppa, Haukipudas Musiikkinäytelmä Kaksi kitaraa kertoo, miten Pekka Tammilehdosta tuli Topi Sorsakoski. Näytelmässä on mukana Cappas-teatterin 20 laulavaa ja tanssivaa näyttelijää. Kaksi kitaraa on näytelmä suomalaisesta kestosuosikista, Topi Sorsakoskesta. Sattumien summa sinetöi Sorsakosken nousun Agents-yhtyeen keulakuvaksi 80-luvulla. Näytelmässä kuvataan laulajasuuruuden merkittäviä virstanpylväitä matkalla suosioon. Agents -yhtyeen ihailtu ja pidetty musiikki on näytelmän pääosassa. Musiikin keinoin laulajan tarinan herää taas eloon. Oulu-opisto kiiminkiläinen CAPPASteatteri täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja tämä historiallisesti korrekti ja varsin hupaisa musiikkinäytelmä Sorsakosken vaiheista aloittaa juhlavuoden. Aidosta rautalankameiningistä vastaa oululaisista ammattimuusikoista koottu yhtye. Teksti Marianne Tikkanen, ohjaus Raija Päkkilä, musiikin sovitus Olli Roman. Päärooleissa, Topi Sorsakoski: Kalle Rankka, Esa Pulliainen: Jussi Metso ja Jussi Raittinen: Teemu Ulvi. Luvassa on musiikillinen hurmio, kun Kellot lyö ja Kaksi kitaraa soittaa – tämä kannattaa katsoa Viimeiseen korttiin.

Liput: 29€ Opiskelija, eläkeläinen, työtön 32€ Peruslippu

Liput 18/15 €

KIRPPIS LIMINGANTULLISSA

KAUPPA Tervetuloa myymään ja ostoksille!

Huippu-uutisia alkuvuoteen 2016! Suuren kysynnän vuoksi olemme jatkaneet paljon kaipaamaanne Ravintola Mezzalunan toimintaa! Toiminta jatkuu samalla tavalla ja samalla paikalla, osoitteessa Isokatu 84.

Käy tykkäämässä sivustamme www.facebook.com/ravintolamezzaluna ja saa päivittäin vaihtuva buffet-menu sekä ajankohtaiset tarjoukset suoraan Facebook-seinällesi. Henkilökuntamme toivottaa teidät lämpimästi tervetulleeksi ravintolaamme hyvän ruoan ja tunnelman merkeissä!

Buffet nyt arkisin vain 9,80 € (Viikonloppuisin 10,80 €) Meiltä myös A’la Carte Menu

Avattu New China Restaurant Isokatu 84 Käy tykkäämässä sivustamme http://www.facebook.com/newchinaravintola ja saa ajankohtaiset tarjoukset suoraan Facebook-seinällesi.

Tervetuloa tutustumaan ja maistelemaan päivittäin vaihtuvaa lounasbuffetiamme. Meiltä myös à la carte!

Buffet nyt arkisin vain 9,80 e (Viikonloppuisin 10,80 e)


9

TORSTAI 21. TAMMIKUUTA 2016

TUUPPA NÄÄKI!

23 tammi

Häämessut Klo 10–17 Areena Oulu, Terminaali Ohjelma Klo 10 ovet aukeavat Klo 10.30 Studio PSV:n hääkuvaus Ainolan puistossa – hääpari kertoo. Klo 11.45 Hääpuku jokaiselle vartalotyypille, stylisti Sohvi Nyman. Klo 12 The National Wedding Show. Hääpukunäytös. Klo 13 Oulun ev.lut. seurakuntien vihkitoimitusinfo. Klo 14 Mahtava mies, näin valitsen oikean puvun, stylisti Sohvi Nyman. Klo 14.30 Kauniina ja komeana kesähäihin: parhaat kauneus, komeus ja ihonhoitovinkit morsiamelle ja sulhaselle, meikkitaiteilija Nina Piippanen. Klo 15 Oulun ev.lut. seurakuntien vihkitoimitusinfo. Klo 15.30 The National Wedding Show. Hääpukunäytös. Klo 16.15 Huikea kimpunheitto, nappaajalle luvassa satojen eurojen palkinnot. Klo 17 Ovet sulkeutuvat. Liput Kimppaliput ennakkoon 20 euroa (kaksi henkilöä), ovelta 24 euroa (kaksi henkilöä). Pääsylippu ovelta 12 euroa / henkilö. Alle 12-vuotiaille vapaa pääsy.

23

23

23

tammi

tammi

Skills – käsityötaitoa nykyajassa 23.–24.1. klo 10–17 26.–27.1. klo 9–16 Kuvataidetta, taidekäsityötä ja muotoilua yhdistää materiaalien tuntemus, muodontaju ja käsin tekemisen taito. Miten käsityötaidon pitkä traditio elää, muuntuu ja palvelee nykyajassa? Kiertonäyttelyssä on mukana 13 norjalaista, ruotsalaista ja suomalaista taiteilijaa ja muotoilijaa, joilla on laaja materiaalikirjo lasista keramiikkaan, tekstiileistä metalleihin, muoveista nahkaan ja muihin luonnonmateriaaleihin. Suomea edustavat Kaarina Kaikkonen, Kim Simonsson ja Janna Syvänoja. Näyttelyn on tuottanut Nordnorsk kunstnersenter. Liput 6€ Aikuiset 4€ Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät Vapaa pääsy Alle 18v Kaikille avoin englanninkielinen SKILLS-näyttelyn seminaari järjestetään Oulun taidemuseon Satulassa lauantaina 23.1.2016 klo 12-14. Mukana kuraattori Putte Helene Dal, tekstiilitaiteilija Britta Marakatt-Labba, kuvanveistäjä Kim Simonsson ja professori Maarit Mäkelä Aalto-yliopiston Muotoilun laitokselta.

26

tammi

Oulu Folkin Plan-ilta Klo 21–23.55 Tuba - Food and Lounge Oulu Folkin kuukausittainen kahden bändin / ilta keikkaputki. Lipputuotto 5€/asiakas menee lyhentämättömänä Planin ”Koska olen tyttökampanjaan. Musiikin tarjoaa Oiva Väre ja Höyhtyän Herkät. Liput: 5€ Planin Koska olen tyttö -kampanjan hyväksi

tammi

Klovni Sebastian Dinopuistossa 23.1. klo 15–16 Kellon nuorisoseura, Haukipudas 24.1. klo 15–16 Kirkkomännikön koulu, Tyrnävä Mitä tapahtuu, kun lasten supersuosikki Klovni Sebastian lähtee retkelle dinopuistoon? Luvassa on tietysti hauskuutta ja kohellusta kilttien dinosaurusten kanssa. Liput 10€ 35€ neljälle. Lippuja ovelta.

Paritanssin alkeiskurssi Klo 18–20 Työväentalo, Kempele Paritanssin alkeiskurssi, opettajana OAMK tanssinopettajaopiskelija Saana Riihiaho. Opetellaan Foksia, Fuskua, Tangoa, Argentiinalaista tangoa, ChaChata, ChaCha/Rumbaa, Rumbaa, Buggaa, FoksiFusku, Hidasta valssia ym... Tule yksin, kaverin kanssa tai porukalla. Liput 3 € / ilta.

SUOMEN HÄÄMESSUT OULU 23.1.2016

Areena Terminaali klo 10-17

Innostu, Ihastu ja Inspiroidu! Edulliset kimppaliput ja lisätiedot

www.suomenhaamessut.fi

suomenhaamessut

@suomenhaamessut #suomenhaamessut

KUVAT: SHUTTERSTOCK.COM

Ota kuva ja kerro muillekin menoistasi!

www.kaleva.fi/kale


10

TORSTAI 21. TAMMIKUUTA 2016

TUUPPA NÄÄKI

25

25

27

tammi

Bujinkan Budo Taijutsu -peruskurssi 25.1. klo 18–19.39 Merikosken yläasteen/lukion sali Bujinkan Budo Taijutsussa harjoitellaan perinteisiä japanilaisia kamppailutaitoja. Bujinkan Shinden Dojo Oulu ry järjestää peruskurssin, jolla pääsee tutustumaan Bujinkaniin ja seuraamme sekä harjoittelemaan turvallisesti lajin perusteita. Aiempaa kokemusta kamppailulajeista ei tarvitse olla. Peruskurssi alkaa maanantaina 25.1.2016 klo 18 Tuirassa Merikosken yläasteen/lukion liikuntasalissa (Itäkangastie 9, 90500 Oulu). Varustukseksi riittää alussa verryttelyhousut, t-paita ja sukat. Harjoittelun aloittaminen maksaa 70 euroa, joka kattaa harjoittelun myös peruskurssin jälkeen kuluvan kauden loppuun asti (n.6kk, josta peruskurssin kesto on n.2kk). Maksua ennen saa tutustua lajiin ja seuramme toimintaan 4 harjoituskertaa ilmaiseksi. Ikäraja 15v.

tammi

Dave Forestfield & Band Klo 20–22 Tuba Dave Forestfield on laulaja-lauluntekijä kitaristi, jonka musiikin juuret ovat syvällä Amerikan maaperässä. Daven ajaton rento groove syntyy bluesin, soulin, countryn, vanhan rock’n’rollin sekä folk ja jazz balladien vaikutuksesta. Liput 7 €

tammi

27

35. Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali

tammi

Saikkua kiitos! Klo 19–21 Teatteri Rio Saikkua, kiitos! on stand up -koomikko Ismo Leikolan ja näyttelijä Kalle Pylvänäisen kirjoittama riemastuttava esitys, joka irvailee lähes kaikelle sairastamiseen liittyvälle. Illan aikana selviää esimerkiksi, voittaako terveyskeskuslääkäri lääkäreiden suomenmestaruuskilpailut vai korjaako potin Eiran yksityinen plastiikkatohtori. Piipahdamme luomulääkärin vastaanotolla ja kuulemme valepotilaana aktiivisesti toimivan Olavin viimeiset kuulumiset. Sairaalan ylilääkäri ja hänen orkesterinsa Duo Aspirin antaa kaikessa karuudessaan oman mausteensa esitykseen, tulkiten Ismo Leikolan jäljittelemättömällä tyylillä tehtyjä lauluja. Käsikirjoitus: Ismo Leikola, Kalle Pylvänäinen Rooleissa: Mikko Kivinen, Ville Keskilä, Kalle Pylvänäinen Ohjaus: Otto Kanerva Tuotanto: iltama.fi Esityksen kesto noin 2 tuntia, sisältää 20 minuutin väliajan. Liput 29€ Opiskelija, eläkeläinen, työtön. 32€ Peruslippu.

MAANANTAI 25.1. Klo 9.15–9.45 ja klo 17.15–17.45 Gorilla Gorilla -työpajat, pienen näyttämön lämpiö. Klo 9.20, klo 10.10 ja klo 18 Suurin Valveen Valve-näyttämö. Ikäsuositus 7+ Klo 10 ja klo 18 Gorilla Gorilla kaupunginteatterin pieni näyttämö. Ikäsuositus 5+ Klo 11 ja klo 13 BabySauna kaupunginteatterin vinttikamari. Ikäsuositus 0-1 Klo 18.30 Kaiken Kirja (ennakko) kaupunginteatterin suuri näyttämö. Ikäsuositus 7+ TIISTAI 26.1. Klo 8.45–9.15 ja klo 11.45–12.15 Gorilla Gorilla -työpajat, pienen näyttämön lämpiö. Klo 9.20, klo 10.10. ja klo 18 Matkalla myllylle Valveen Valvenäyttämö. Ikäsuositus 3+ Klo 9.30 ja klo 12.30 Gorilla Gorilla kaupunginteatterin pieni näyttämö. Ikäsuositus 5+ Klo 9.30 ja klo 11.30 Nasse och hans vänner kaupunginteatterin vinttikamari. Ikäsuositus 3+ Klo 10 ja klo 14 Hiekkaan piirretty hirviö Oulun taide- ja mediapaja (Tykistökatu 13). Ikäsuositus 13+

Klo 10.30 ja klo 13.30 Katve kaupunginteatterin Pikisali. Ikäsuositus 13+ Klo 18 Kaiken Kirja (ensi-ilta) kaupunginteatterin suuri näyttämö. Ikäsuositus 7+ Klo 20 Festariklubi teatteri-ravintola Vänmanni. KESKIVIIKKO 27.1. Klo 9.20 ja klo 10.10 Jumalan marjat Valveen Valve-näyttämö. Ikäsuositus 12+ Klo 10 Kaiken Kirja kaupunginteatterin suuri näyttämö. Ikäsuositus 7+ Klo 10 ja klo 12.30 Viikunalapset kaupunginteatterin pienen näyttämön lämpiö. Ikäsuositus 4+ Klo 10.30 ja klo 12.30 Keltainen kuu kaupunginteatterin kabinetti. Ikäsuositus 0-1 Klo 13 ja klo 18.30 Hiekkaan piirretty hirviö Oulun taide- ja mediapaja (Tykistökatu 13). Ikäsuositus 13+ Klo 17.30-20 Vanhempain Akatemia kaupunginteatterin suuri näyttämö. Klo 18 M.A. Nummisuutarit kaupunginteatterin pieni näyttämö. Ikäsuositus 12+ Klo 18 Merenkuninkaan lahja Valveen Valve-näyttämö. Ikäsuositus 3+ Klo 18.30 Plastic Heroes kaupunginteatterin vinttikamari. Ikäsuositus 14+

MeiJän MENOT | Lähetä valokuva ja kerro muillekin menoistasi

Ouluttarien Laululauantai Viime lauantaina viihdekuoro Ouluttaret kokosi ohjelmaa ja harjoitteli Pohjankartanossa Naisen elämää ja vähän miehenkin -konserttia varten. Laululauantain ohjelmassa oli kaunista moniäänistä laulua, stemmaharjoituksia, eväiden syöntiä sekä paljon porinaa musiikista, laulamisesta ja muista mukavista asioista. Mahtavia naisia! Laululauantaihin osallistui Viihdekuoro Ouluttaret lähes kokonaan sekä kuoronjohtaja Vesa-Matti Sutela. Viihdekuoro Ouluttaret esittää Naisen elämää ja vähän miehenkin - konsertin 27. helmikuuta klo 16 Aleksinkulmassa. Kaisu Antila

Milloin kokoonnuitte ja missä? Mikä oli aiheena?

Oliko ohjelmaakin?

Mistä puhuttiin?

Kuka raportoi?

Vastaa kysymyksiin ja lähetä kuva lomakkeella, joka löytyy osoitteesta www.kaleva.fi/kale


11

TORSTAI 21. TAMMIKUUTA 2016

MAALIMAN TUULET

Veri vetää maailmalle Oululaislähtöinen matkabloggaaja Inka Khanji suunnittelee ja jännittää reissuja etukäteen. Niina Hentilä teksti & kuva Ensimmäiseksi varsinaiseksi ulkomaanmatkakseen Inka Khanji laskee 15-vuotiaana Venäjän Kronstadtiin suuntautuneen koulumatkan. Luokka ahtautui silloisessa kotikylässään Yli-Iissä bussiin ja puksutti itänaapuriin. Samana vuonna Khanji pääsi vielä kolmen viikon kielikurssille Englannin Bournemouthiin. Reissukärpänen ei päässyt vielä kunnolla puraisemaan. Mutta vuonna 2009, kun Khanji lähti Itävaltaan opiskeluvaihtoon, paikallaan pysyminen alkoi olla vaikeaa. Paluuta entiseen ei enää ollut. Samana vuonna Khanji perusti Archie gone Lebanon -matkablogin, joka valittiin The Blog Awards Finland -tapahtumassa viime lokakuussa Suomen parhaaksi matkablogiksi. – Se on minulle reissupäiväkirja.

1

eä on läht e, ä t n i e k ll Tär e matka l l e s i a l . sel nnostaa mikä kii e, mikä on isell Ei sella dikästä. tren

Kahlaan blogia usein läpi ja fiilistelen. Kirjoittaisin blogia luultavasti, vaikka minulla olisi nolla lukijaa. Khanji kertoo jännittävänsä aina reissuja, ja etukäteissuunnittelu on osa matkantekoon. Ensimmäisellä New Yorkin -matkallaan Khanjilla oli tarkoin laadittu ohjelma jokaiselle päivälle. Nykyisin vähempikin suunnittelu riittää. – Toivon silti, ettei minusta koskaan tule reissaajaa, joka vain pakkaa ja lähtee. Maaliskuussa siivet lennättävät Khanjin jo viidennen kerran Pohjois-Amerikkaan. – On naurettavaa että menemme jenkkeihin kerta toisensa jälkeen. Päätimme jo, ettemme mene sinne ainakaan viiteen vuoteen, mutta sitten mieheni isoveli muutti San Fransiscoon.

– Suurin haaveeni on tällä hetkellä matka maailman ympäri. Lähes kaikki reissukaverini ovat sen tehneet. Kaupunkikohteet ovat menettäneet Khanjin silmissä hieman mielenkiintoaan. Tällä hetkellä kiinnostavat patikointireissut ja kohteet, joissa voi tehdä päivävaelluksia. Khanji on tottunut tallustelija. – Olen just se tyyppi, joka kävelee kellon ympäri paikasta toiseen. Reissukavereita on joskus ärsyttänyt se, että minä mieluummin kävelen kuin maksan pari euroa julkisilla kulkuvälineillä liikkumisesta. Khanji kertoo, että hänellä on tällä hetkellä menossa kriisi matkamuistojen kanssa. – Toimme pitkään magneetteja, kunnes minimalisti minussa iski ja otin kaikki pois jääkaapin ovesta. Tahtoisin kuitenkin, että kodissamme näkyisi jotenkin ne paikat, joissa

3 Mieti, mitä haluat majoitukselta. n Oletko valmis kävelemää vai haluatko liikkua julkisilla?

2

olemme käyneet. Olenkin yrittänyt nyt tietoisesti etsiä asioita, jotka sopivat sisustukseen. Toin Meksikosta viltin ja Turkista maton. Khanji asuu nykyisin Helsingissä mutta vierailee Oulussa mahdollisimman usein. Matkabloggaajan on helppo nimetä entisestä kotikaupungistaan näkemisen arvoisia paikkoja. – Nallikari on tosi nätti sekä kesällä että talvella. Helsingissä Hietsu on the ranta, mutta itse olin ihmeissäni, kun kävin siellä. Sehän on paljon pienempi kuin Nallikari. Khanjin Instagram-tilille ilmestyy kuva Toripolliisi-patsaasta lähes aina, kun nainen vierailee pohjoisessa. – Siihen patsaaseen kiteytyy koko oululaisuus! Se on Toripolliisi kahdella ällällä ja hahmona niin sympaattinen.

4

lomak Varaa mat kas aud Silloi en ulkopu i eivätk n on halv olelle. emp ä ka ole ai upunkikoh aa, 5 van t Hyv ukoss teet a. ova ät keng t Niid tärke ät ä e olla n tuli t. si v tai anhat sisä hyvin äna jet ut.

un et jonk rtaa d h ä l s e Jo mäistä k äteen m i s n e a uk kanss lkaa et e t u j , n a reissuu , mitä matkalt siitä e. haluatt

abloggaajan v k t a m n e inkit Vuod reis su

ns

6 kul Paik his ttuu allis tut tori riin een sek ustu aan ja al ä o a e kan uee n n p koh etell nen r atta n a a t e pai eliai muu issua ka su ta kie llise udet mat lel lla lä.

uu nn it t el

n uu


12

TORSTAI 21. TAMMIKUUTA 2016

HUIKEA LAUKKU ALE! Kaikki naisten

KÄSI- ja OLKALAUKUT

– 20% – 50% Jopa

Pakkahuoneenkatu 12, Oulu Av. ark. 10 –18, la 10 –16

Mukavasti Moilasen Mukana...

KOSTAMUS 2pv 19. - 20.03 . 160€ 30.04. - 01.05. Vappu Kostamuksessa! 160€ PIETARI 4pv 25. - 28.03. Pääsiäinen Pietarissa 325€ 05. - 08.05., 16. - 19.06. 350€ VIIPURI 3pv 14. - 16.03. 285€ 285€ ”Kuvittele paikka, missä rannat ovat yhtä safiirisen upeita 20. - 22.06. kuin Kroatiassa, vuoret jylhät kuin Sveitsissä, rotkot melkein KEVÄTHANGILLE LEVILLE! yhtä syvät kuin Coloradossa, rakennukset yhtä elegantteja 295€ kuin Venetsiassa ja kaupungit yhtä vanhoja kuin Kreikassa..” 14. - 17.04. RISTEILYT Lähdöt 30.04. - 25.06. ke ja la Päivä Tukholmassa + Grease musikaali! hinta alk. 630€/hlö/2hh/vko 680€/hlö/2hh/10 pv 08. - 10.04. alk. 205€ Volgan risteily 15. 23.07. Uutuus! 1290€ TEEMAMATKOJA: MEDITAATIO: 30.04. - 07.05. 930€ KYLPYLÄMATKAT JOOGA: 07.-14.05. 895€ VedicArt -taidematka: 07.-14.05. 1020€ Tallinna VIIMSI TERVIS SPA 06. - 12.03., 10. - 16.04. 490€ Liikuntamatka: 08.-15.06. 870€

MONTENEGRO

TILAUSMATKAT OY puh. (08) 713 370, 017 26 333 23, toimisto@tilausmatkat.info

www.tilausmatkat.info

2019

ALE ALEJATKUU JATKUU www.tazzia.fi WWW.TAZZIA.FI Tazzia

Kirkkokatu 33 Puh. 020 786 1173 Avoinna: ma sulj., ti–pe 11–18, la 11–15

Jäähyväiset. Kuva: Alfonso

Kattavat aukioloajat Apteekki lähelläsi

Kastellin apteekki sijaitsee kätevästi Oulun yliopistollisen sairaalan vieressä.

Meille on helppo tulla

Poikkea meille OYS:n valoristeyksestä. Apteekkimme edessä on runsaasti ilmaista parkkitilaa. Myös liikuntaesteisillä on vaivaton pääsy apteekkiin.

Palvelemme vuoden jokaisena päivänä, myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Oulun 11. Kastellin Apteekki Kumpulantie 1 90230 OULU 040 353 0033 (08) 330 033

PALVELEMME: MALA 821 SU ja pyhät 1018

kastellin.apteekki@apteekit.net

www.kastellinapteekki.fi

PELKÄSIN

vuosia mennä hammaslääkäriin, ROHKAISIN itseni ja soitin AARIAAN.

Kysy talviehtoa! Tulisijat alkaen

1990 €

Tule tutustumaan laajaan mallistoon näyttelyssämme.

Tulikivi-studio Oulu Tapsitie 5 (Ojan Rauta) puh. 0403 063 075 ma-to 10-17

Aariassa hampaani hoidettiin nukutuksessa, alan ammattilaisten hyvässä hoidossa. Tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen ja jatkossa huolehdin hampaistani hyvin sekä käytän Aarian hammaslääkäripalveluja. Kiitos Aarialle! Soita 08 534 8100 tai varaa aika netin kautta.

O av lem LA oinn me U a SU ANTA myö s NN UN ISIN TA JA ISI N

Olemme oululainen perheyritys

www.tulikivi.fi

Kirkkokatu 27, A 51, 5. krs OULU │ P.(08) 534 8100 ma-pe 7.30-20 la 9-13 su 10-13 │www.hammas-aaria.fi

PAKKASEEN JA VIIMAAN Harmaa VILLAPAITA 110e VILLAHOUSUT naisille ja miehille 70e Huovutetut KORVALÄPÄT alk. 30e


13

TORSTAI 21. TAMMIKUUTA 2016

VIIKON KATOTUIMMAT | Kaleva.fi

Pentu & meri. Kuva: Sake

Varpushaukan tarkkaavainen katse. Kuvasin keittiöstä, kahvipöydän äärestä. Kuva: Haukan katse

Raitsikka matolla. Kuva: Jtk60

Ei palele kumpaakaan. Kuva: Viljo Heikkinen

Mitä kuuluu? Kuva: Kari. K

Erikoishammasteknikko

lähetä kuva Lataa kuva lomakkeella Kaleva.fi/13222 Puhelimestasi numeroon 13222

PETRI HEIKKINEN • Proteesit • Pohjaukset ym.

KEITTIÖT

V I S I ON KEITTIÖT

• Implanttiprotetiikka • Veteraanien kelakorvaus Rautatienkatu 10, 90100 Oulu

puh. 0400 272 560 www.veliheikkinen.fi

LIUKUOVET komerot khh-ryhmät vaihto-ovet wc-kalusteet tilanjako-ovet

Ota kuva ja kerro muillekin menoistasi

Kalustesuunnitelmat ammattitaidolla! Tulen myös kotiisi mittaamaan! Soita ja sovi!

ark. 8-18, la 10-14

Eero

040 1841 444

www.kaleva.fi/kale

www.keittiokalustetukut.fi

www.visionliukuovet.fi

Lakeuden

Henkka

040 1841 888

KEITTIÖKALUSTETUKKU Takatie 10, 90440 KEMPELE, 08 376 601 kempele@keittiokalustetukut.fi


14

TORSTAI 21. TAMMIKUUTA 2016

SYÖMÄSÄ

Rak-Thai Osoite

Valtatie 9, Muhos.

Avoinna:

lounas ti–pe kello 11–14, ruokaa listalta tilattuna ti–su 11–19.

Lounas sisältää:

neljä lämminruokavaihtoehtoa, kevätkääryleet, salaatin ja jälkiruuan.

Toivomme:

Selvemmin esiin tieto, että ravintola suosii osittain lähiruokaa. Enemmän henkilökuntaa lounasaikaan. Kauhan varressa ja asiakaspalvelussa oli testipäivänä vain yksi ihminen. Tämän vuoksi buffetin täydentämistä joutui välillä odottamaan.

Muhoksen Rak-Thaissa lautanen täyttyy helposti ja maut ovat mietoja. Chilisyyttä voi lisätä purkista.

Lounaan hinta: 9,50 euroa.

Kiitämme

Selkeitä ja raikkaita makuja, lähiruuan suosimista, ystävällistä palvelua kiireestä huolimatta. Opiskelijoille ruoka-annoksista 10 prosentin alennus.

Tuulahdus Aasiasta

Anna Kilponen, teksti JARMO KONTIAINEN, kuva

Thaimaalaistyylinen ravintola RakThai on toiminut Muhoksella jo parin vuoden ajan. Paikkakuntalaiset ovat ottaneet sen omakseen etupihalla keekoilevaa norsupatsasta myöten. Ravintolan ovi käy tasaisesti vielä puolen päivän jälkeenkin. Näin lounasaikaan on tarjolla noutopöytä, jossa on tällä kertaa inkiväärillä maustettua nautaa, kanaa vihreän karrin kera, lihapataa ja rapua sukikastikkeessa.

Alkuruuaksi on kaalisalaattia ja porkkanaraastetta. Salaatti saa eksoottisen säväyksen pirteästä karrikastikeesta. Pöydissä on vielä keko ilmavan keveitä rapukeksejä, jotka maistuvat salaatin kylkiäisenä. Kuten buffetissa yleensä, persous iskee: kaikkea on maistettava. Lautaseni täyttyy naudansuikaleista, kanasta ja rapupaloista kastikkeineen. Reunalle saan ujutettua vielä pari kevätkäärylettä, joiden päälle lorautan chilikastiketta. Kana on maukasta, ja kastikkeen pohjamakuna erottuu kookosmaito. Kanapalojen höysteenä on kesäkurpitsaa, bambua ja paprikaa.

Karri, basilika ja limetinlehti tuovat thai-ruualle ominaisen raikkauden. Rapupalat sukikastikkeessa on varsin laimea tuttavuus. Kevätkääryleet ovat rapeita, perushyviä. Ehdottomasti paras makuelämys on inkiväärinen nauta. Tuoreet inkiväärisuikaleet tuovat ruokaan kaivattua kipakkuutta. Läheisellä Viskaalin tilalla tuotettu nauta on miellyttävän mureaa. Ruokaseuralaiseni maistaa myös lihapataa, jota hän kehuu maukkaaksi. Ruuat ovat mietoja maultaan, mutta tulisemman ruuan ystävä voi lisätä hieman potkua pöydällä olevasta chilikiposta. Aterian päättää supisuomalainen jälkiruoka: mustikkakeitto. Se onkin raikas lopetus selkeiden makujen aterialle.


15

TORSTAI 21. TAMMIKUUTA 2016

Somessa sanottua / SAA SANUA! Kaleva.fi/juttutupa

Saksa ja Ranska tappelivat vuosisatoja, ihan samalla tavalla kuin shiia- ja sunnimuslimit nykyään. Tai Suomen punaiset ja valkoiset. Tuomas Enbuske

Twitter: Muistatteko kun meille sanottiin, että ”kun suuret ikäluokat jää eläkkeelle, te voitte valita mihin menette töihin”? #huutonauru

Jos sulla on käsi sydämmellä sä kuolet noin minuutin sisällä. Sulla ei pidä olla käsi sydämmellä. Andre Wickström

VAU...Aivan HUIKEA kaveri tää 15v. Kalle! @RovanperaRacing voittaa rallisprintin Latviassa! Ihan käsittämätöntä... Tästä jätkästä kuullaan Teemu Selänne

Jussi Kari

Suomen menestynein urinaalivalmistaja tunnetaan nimellä Lassi Piiri. #kova Iikka Kivi

Kyl pitäis keikkajärjestäjien uskaltaa käyttää mun soolonimeä siinä missä kaikkien etunimellään kulkevien naisten nimiäkin käyttävät. Vesala

Enpä ois uskonut vielä vähän aikaa sitte, että jaan täällä koirakuvia, mutta kattokaa nyt hyvänen aika, miten... Saara Aalto

Miten vegaanihaaste etenee? Entä tipaton? Muistathan kertoa niistä kuvin ja kirjoituksin Facebookin puolella ihan koko ajan. Antti Holma

Mutta joo, olenko pettänyt ja valehdellut asiasta? Kyllä olen. Kadunko tapahtunutta? En. En voisi ikinä katua jotain, mikä on tuonut maailman ihanimman ja minulle sopivimman ihmisen elämääni. Jasmin Mäntylä

Työtoveri suuttuu, kun emme matkustele Työtoveri näyttää ilmeillään ja joskus jopa sanoillaan ilmentää, että hän on melkein suuttunut, kun me emme halua matkustella ulkomaille, koska me emme siitä tykkää. Teemme muita juttuja kotimaassa, kotona ja mökillä. Miksi osa ihmisistä ottaa niin kovana palana sen, jos toiset eivät halua tehdä heidän tykkäämiään asioita. Matkustelusta ulkomailla voi joku tykätä ja olkoot niin. Me käydään Suomessa, se riittää meille. Miksi sitten ei voi ottaa omaa onnea ilolla, mutta myös toisten tekemisiä ilolla? Ihmisten elämät ovat erilaisia ja se on arvokasta. Jokainen jutut on. Nauttikaa. Orentti

Minun isäni aina sanoo matkustelusta että näkeehän noita maisemia ja kaupunkeja tv.stäkin. Hö..... No onhan se aivan eri asia käydä omakohtaisesti esimerkiksi euroopan pääkaungeissa. Minä henkilökohtaisesti käyn ennemmin kaupunki lomilla kuin aurinko rannoilla. Siis suosittelenkin käymään vaikka omalla henkilö autolla Keski-Euroopassa ja Baltian maissa, ja vaikka Tallinnasta kiertää rantatien Hampuriin ja Rostokkiin ja laivalla Etelä-Ruotsiin ja vaikka Haaparannan kautta Ouluun. Erkkalääniltä

Aloita keskustelu /kommentoi Tarjoa mielipidetekstisi osoitteeseen kale@kaleva.fi. Aloita uusi keskustelu tai kommentoi vanhaa.

oulunenergia.fi


16

TORSTAI 21. TAMMIKUUTA 2016

19.3.

2016

U RUSKOTUNTURI, OUL

Ookkonää Big Air 19.3. Ruskotunturilla Kutsukisassa mukana jälleen Suomen parhaimpia freestylelaskijoita ja lumilautailijoita, lisäksi kaikille avoimet sarjat eri ikäisille*, joissa hyvät tuotepalkinnot! tason u p p i u h yttävä ä n a s s llinen a e s k Luv y m ä u ja el l i a p l i k Big Air heen r e p o k o k päivä. i t t e e t i v i akt talvinen

*) Avoimet sarjat:

avoin lauta, avoin suksi • rookie lauta, rookie suksi • kids lauta, kids suksi

ROOKIE = syntynyt v. 2000 tai myöhemmin KIDS = syntynyt v. 2003 tai myöhemmin

Lisätietoja ja ilmoittautuminen kilpailuun 1.2. alkaen www.kaleva.fi/ookkonaa


1

TORSTAINA 21. TammikuuTA 2016

SET VOIM K U

TARJ

OSA

el

1

Tarjoukset voimassa vain kotitalouksille. Tuotteita rajoitetut erät.

6,

SA

21

.1

VIIKON JOKAISEEN PÄIVÄÄN

AS

O

2

.– 3 1.1.20 1

lei

toisin

it main

a.

Kulta Katriina JAUHETUT KAHVIT 450–500 g

HK NAUDAN JAUHELIHA 17 % 1 kg

Voimassa

5,00–5,56/kg Rajoitus 1 erä/talous

TO-SU

10.-

5,99/kg

21.–24.1.

ERÄ APPELSIINI 5 kg pussi

2

Voimassa

Espanja, 0,60/kg

99 ps rajoitus 1 ps/talous

TO-SU 21.–24.1.

5

TO-KE

99

-13 %

4

Hinta ilman K-Plussa-korttia 2,89/ pkt (5,78–6,42/kg)

Voimassa

pkt

rs rajoitus 2 rs/talous

21.–27.1.

1KG

Creme Bonjour TUOREJUUSTOT 200 g

Uutuusmaut Wasabi ja Jalopeno vain K-ruokakaupoista, 5,00/kg

1.-

kpl rajoitus 2kpl/talous

5KG pussi

Voimassa

TO-SU 21.–24.1.

Lotus Soft Embo

WC-PAPERI 40 rl Valkoinen. 0,31/rl

ja

Lotus Emilia

TALOUSPYYHE 20 rl

ERÄ

Lumene Raspberry Tuplapakkaus

9

Valkoinen tai design (ei design Vallila). 0,38/rl

MASCARA

90 -47 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia 18,90/kpl

(Arvo 37,80)

5

99

(3,50/nippu)

-14 %

2

nippua

19

90

TULPPAANIT 7 kpl/nippu Suomi.

YHTEISHINTAAN

Voimassa

TO-SU 21.–24.1.

jopa

-28 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia wc-paperi 16,00 ja talouspyyhe 11,00–12,00/säkki

3LV/2016 K-CITYMARKET ON MYÖS FACEBOOKISSA

FACEBOOK.COM/CITYMARKET


2

TORSTAINA 21. TammikuuTA 2016 2

Kauneutta pikkurahalla

Maybelline New York Dream

Garnier Nutrisse ja Nutrisse Truly Blond

BB-VOIDE, MEIKKIVOITEET, PUUTERI tai VALOKYNÄ

8

HIUSVÄRI, VAALENNUS- ja RAITA-AINEET

90

2 90

13

/kpl

jopa

-43 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia 11,90-15,70/kpl

Rexona

SUIHKUSAIPPUA 250 ml 5,33/l

kpl

4.- 3 -23 %

/ kpl

-30 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia 9,95/kpl

kpl

Hinta ilman K-Plussa-korttia 1,75/kpl

Esim. Remington Pro Sleek&Curl S6505

HIUSTENMUOTOILIJA

33,71

Hinta ilman K-Plussa-korttia 44,95

Rimmel Lasting Finish Maybelline New York Volum’Express

HUULIPUNA,

Matte Maker

Extra Super Lash

L’Oréal Paris Elvital

SHAMPOOT 400 ml ja HOITOAINEET 400 ml

Glam’Eyes, Exaggerate Liquid

EYELINER tai

MASCARA tai PUUTERI

5.-

MASCARA

5.-

-43 %

jopa

7,50/l

Hinta ilman K-Plussa-korttia

7,65-8,90

6.-

-31 %

/kpl (7,50-8,50)

/kpl

KAIKKI HIUSTENMUOTOILULAITTEET

jopa

-41 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia 4,40/kpl

2 kpl

-25%

Dove Derma Spa

VARTALOÖLJY 150 ml 43,33/l

6,50

Hinta ilman K-Plussa-korttia 8,90

Dove Derma Spa Goodnes tai Uplifted

Garnier Micellar

17,50/l

12,50/l

VARTALOVOIDE 200 ml

3

-34 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

2

/kpl

5.-

-28 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

6,95

Lumene Daily Care

ERÄ

100,00/l

IRTOPUUTERI

KOSTEUSVOIDE 50 ml

PUHDISTUSVESI 400 ml

50

5,35

ERÄ

Lumene Translucent mineraali

5.-

-50 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

10,00

8

90 -50 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

17,90


2

3

TORSTAINA 21. TammikuuTA 2016

Säästöjä ja kunnon tarjouksia Sun

ASTIANPESUKONEEN PUHDISTUSAINE 3 x 40 g 34,58/kg

4,15

Pampers

TEIPPI- ja HOUSUVAIPPA 32–56 kpl/pkt

2 YHDEN

Sun All in one

KONETISKTITABLETTI 50 kpl/pkt

0,13-0,23/kpl Rajoitous 4 pkt/talous

6

15.- 2

0,07/kpl

99

jopa

-33 %

pkt

Hinta ilman K-Plussa-korttia 10,35–11,20/pkt

HINNALLA

-50 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia 6,99/kpl

kpl

Plast team

Vileda

SÄNGYNALUSLAATIKKO PYÖRILLÄ

KYLPYHUONEPESIMEN VAIHTOSIENI

15.- 2 kpl

3.-

Hinta ilman K-Plussa-korttia 12,99/kpl

Omo ja Surf

2,50/l

Hinta ilman K-Plussa-korttia 3,95

Omo

PYYKINPESUNESTEET 1l

10.-

jopa

-27 %

PYYKINPESUJAUHE 1,26 kg 3,17/kg

Plast team

3

SÄILYTYSLAATIKKO 29 l*

99

(2,90–3,45/ kpl)

4 kpl

(4,95)

Vileda

10.-

KYLPYHUONEPESIN

-58 %

-19 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia 7,99/kpl

3 kpl

Electrolux S-Bag E-201B

Electrolux Ultrasilencer ZUSDELUXE+

PÖLYNIMURI

Äänitaso 61 dB. Pestävä poistoilman suodatin. Kädensijassa imutehon säätö. Mukana AeroPro Silent- ja Parketto Pro -suulakkeet sekä 3in1-piensuulake. Siivoosulottovuus 12 m. Takuu 2 vuotta.

189.Hinta ilman K-Plussa-korttia

249,00

Hinta ilman K-Plussa-korttia

11,95

HÖYRYSILITYSRAUTA

Jatkuva höyryntuotto ja tehostehöyry. ThermoSafe™- merkkivalo kertoo, kun silitysrauta on turvallista siirtää säilytyspaikkaansa. Lisäksi 3-kertainen automaattinen virran turvakatkaisu ja kostutussuihku. Takuu 2 vuotta.

Ajax Green apple, Lemon fruit ja Passion fruit

ASTIANPESUAINE 500 ml

-60 €

9.-

-24 %

Electrolux 4Safety Plus EDB5220

PÖLYPUSSI 4 kpl/pkt

9,95

2

2,50/l

Chifonet

2

TISKILIINA

50

-13 %

(1,45/kpl)

-merkityt tuotteet löydät myös citymarket.fi-verkkokaupasta

2 kpl

3.-

-30 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia 2,15/pkt

2 pkt

* Tuotteet eivät kuulu K-citymarket Espoo Sellon valikoimiin.

29

95 -33 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

44,95

3


4

TORSTAINA 21. TammikuuTA 2016 2

Paljon iloa, hyviä säästöjä

ERÄ RISTO RÄPPÄÄJÄ ELOKUVIA

6,99

/kpl

(9,99))

HP 255 G4

15,6” KANNETTAVA TIETOKONE HP Deskjet 2130

MONITOIMITULOSTIN

Tulosta, skannaa ja kopioi. Helppo asennus. Tulostusnopeus 7,5 sivua mustavalkoisena ja 5,5 sivua värillisenä minuutissa. USB-liitäntä. Takuu 1 vuosi.

29

95 (39,95)

269.-

-60€

-25 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

329,00

Huawei Honor 4C Flip Cover

Waltter

10,1” TABLETTI

SUOJAKUORI Värit musta ja valkoinen

Huawei Honor 4C

10,1” IPS -näyttö. Android 5.1. 1,3 GHz:n neliydinsuoritin. 16 Gt:n muisti ja MicroSD -paikka (max 32Gt). Kaksi kameraa. BT 4.0. Takuu 2 vuotta.

19,99

ÄLYPUHELIN

99.-

Värit musta ja valkoinen. Android-puhelin 13 mpx:n taka- ja 5 mpx:n etukameralla. 5” HD IPS –näyttö, 2 Gt RAM, 8 Gt ROM, 1.2 GHz kahdeksanydinprosessori, akku 2550 mAh, BT 4.0, GPS, A-GPS, Dual-SIM -ominaisuus. Takuu 2 vuotta.

VAIN K-CITYMARKETISTA Loop&Loom

149.-

(149,00)

-50 €

RANNEKORU

(169,00)

-20 €

säästä 1

5%!

Rajaton 4G-nettI 1700 jan

12 kk a

€/kk

Tarjous voimassa 31.1.2016 asti

(norm. 20 €/kk)

Valitut K-citymarketit

Liittymä ei ole määräaikainen. Saapuvan liikenteen maksiminopeus 4G-verkossa on 50 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 5–50 Mbit/s), 3G Dual Carrier -verkossa 42 Mbit/s (0,4–20 Mbit/s), 3G-verkossa 21 Mbit/s (0,4–10 Mbit/s) ja 2G-verkossa 120 kbit/s (20–120 kbit/s). Lähtevän liikenteen maksiminopeus: 4G-verkossa 50 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 3–40 Mbit/s), 3G Dual Carrier - sekä 3G-verkossa 5,8 Mbit/s (0,1–4 Mbit/s) ja 2G-verkossa 118 kbit/s (10–50 kbit/s). Nopeus vaihtelee päätelaitteen ominaisuuksista, sijainnista ja verkon kuormituksesta riippuen. Katso ajantasainen peittoalue: tele.fi/verkko. Hinnat koskevat tiedonsiirtoa kotimaassa. Uuden liittymän avaus 1 €/kpl. Liittymällä voi myös puhua ja viestittää: kotimaan normaalihintaiset puhelut 14,13 snt/min ja tekstarit 9,15 snt/kpl.

ERÄ MICROSOFT PC-TARVIKKEITA

Wireless Desktop 850 -näppäimistö + hiiri -paketti, Wireless Mouse 900 -hiiri tai LifeChat LX-3000 -headset. Takuu 2 vuotta.

29

95 /kpl

ERÄ Lego Starwars

PALIKKARASIA Mallit 75125–75130. Ikäsuositus 6–12 v

JBL Charge 2 Plus+

BLUETOOTH-KAIUTIN Kannettava, langaton ja täysin roiskeenkestävä stereokaiutin, jossa on massiivinen akku laitteidesi lataamista varten. Toisto jopa 12 tuntia. Takuu 2 vuotta.

Stephen King

99.-

SE

19

99

(149,00)

4

AMD E1-6015 -suoritin. 4 Gt:n keskusmuisti, 500 Gt:n kiintolevy. Tallentava dvd-asema. AMD Radeon R2 -näytönohjain. Windows 10 Home -käyttöjärjestelmä. Takuu 1 vuosi.

-50 €

Hinta ilman K-Plussa-korttia

24,95

-19 %

9

55 -20 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

11,95

5

99

-40 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

9,99

/kpl


2

5

TORSTAINA 21. TammikuuTA 2016

Arjen säästöjä koko perheelle KAKSI KAULUSKORKEUTTA

ERÄ

Lotta&Lassi Vauvojen tai lasten

impuls Naisten

TUNIKA*

VAATTEITA

Koot S/M-L/XL

12.-

6.-

-51 %

-53 %

jopa

/kpl

Hinta ilman K-Plussa-korttia

Hinta ilman K-Plussa-korttia 9,99-12,99/kpl

24,95

Aikuisten

POOLO*

Useita värejä. Naisten koot S-XXL, miesten koot S-XXL. Puuvillaa.

5.-

Disney Princess, Nickelodeon Paw Patrol Lasten

Henry’s Miesten

TRIKOOPAITA tai COLLEGEPUSERO

COLLEGETAKKI*

Useita malleja ja värejä. Koot M-XXXL

15.-

-37 %

Koot 92-128 cm, jotka vaihtelevat tuotteittain.

Hinta ilman K-Plussa-korttia

7,95

8.-

-46 %

jopa

(24,95– 29,95)

jopa

-49 %

/kpl

Hinta ilman K-Plussa-korttia

12,99–14,99

Sloggi Naisten

ALUSHOUSUT 3 kpl/pkt

Black Horse Miesten

Puvilla/elastaania. Koot 40-50. Pakkauksessa kolmet eriväriset alushousut.

BOXERIT 3 kpl/nippu

16

Puuvillaa/elastaania. Koot S-XXL.

17.-

95

-31 %

-32 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

Hinta ilman K-Plussa-korttia

24,95

24,90

Oxmo Naisten

TOPPATAKKI*

ERÄ Miesten

RINTALIIVIT

BOKSERIT

Kevyesti topattu, kaarituellinen malli. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Puuvillaa/elastaania. Useita värejä, koot S-XXL.

10.Hinta ilman K-Plussa-korttia 9,99/kpl

5.-

-61 %

-66 %

3 kpl

35.-

Useita värejä, koot S-XXL.

Naisten

Hinta ilman K-Plussa-korttia

12,99

-49 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

69,95

* Tuotteet eivät kuulu K-citymarket Espoo Sellon valikoimiin. -merkityt tuotteet löydät myös citymarket.fi-verkkokaupasta

5


6

TORSTAINA 21. TammikuuTA 2016 2

Säästöjä joka askeleella KOKO 60 x 23 x 39 cm Tilavuus 46 l, paino 3,1 kg.

34,95

Hinta ilman K-Plussa-korttia 49,95

KOKO 70 x 27 x 44 cm Tilavuus 74 l, paino 3,6 kg.

44,95

Hinta ilman K-Plussa-korttia 59,95

Inblu Naisten

Naisten

Värit musta ja valkoinen, koot 36-42.

Koot 36-42.

TOPPANILKKURIT

PISTOKKAAT

10.-

25.-

(16,99)

(39,95)

-41 %

-37 %

Cabin Class

MATKALAUKKU 50 x 19 x 34 cm

Tilavuus 31 l, Paino 2,6 kg. Polyesteriä.

24

95

Vedenpitävä teräosa, lämmin vuori. Väri musta, koot 37/38-47/48.

Mokkanahkaa. Värit harmaa ja ruskea, koot 36-41.

49.-

20.(29,95)

(79,95)

Hinta ilman K-Plussa-korttia

39,95

-38 %

Gentleman by Topman Miesten

TALVIKENGÄT

KÄVELYKENGÄT

Nahkaa. Lämmin vuori. Väri musta, koot 40-46. Kaksi mallia.

29.-

Nahkaa. Väri musta, koot 40-46.

29.-

(49,95)

(59,95)

-41 %

-51 %

KOOT 36–39

34,90 (37,70)

Esim. Tuisku Heel

KANTALIUKUESTE Koot M,L ja XL.

17,49 Kuoma Lasten

(24,99)

Värit musta, musta/ruutu ja pinkki/ruutu. Koot 20-35.

LIUKUESTEET

TOPPASAAPPAAT

32

90

6

LOSKASAAPPAAT

MAIHARIT

-37 %

Henry´s Miesten

VS-Vintech Miesten

Impuls Naisten

(35,90)

-30%

Impuls Naisten

NILKKURIT

Koot 36-41. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

29.-

(39,95-59,95)

jopa

-51 %

-33 %


2

7

TORSTAINA 21. TammikuuTA 2016

Liikuttavan hyviä tarjouksia Icepeak Vanya naisten tai Varun miesten

Creblet naisten

PARKATAKKI*

FITNESSVAATTEITA* tai

Naisille väri valkoinen, koot 36-44. Miehille ruskea, koot 48-56.

Karhu miesten ja poikien

TREENIVAATTEITA* Useita malleja ja värejä.

12.-

85.-

-28 %

-51 %

jopa

/kpl

Hinta ilman K-Plussa-korttia

Hinta ilman K-Plussa-korttia 14,95-24,90/kpl

Hummel Aliina naisten tai Kimi miesten

119,00

KEVYTVANUTAKKI* Naisille värit musta ja pinkki, koot 36-46. Miehille musta, koot S-XXL.

tai

Ava tyttöjen tai Kim poikien

TOPPATAKKI*

Tytöille väri musta. Pojille vihreäkuosi. Koot 130–160 cm.

35.-

Karhu Soft ride Aikuisten

Kuru Kuura

JUOKSUKENGÄT

Kevyt jalkine urheiluun tai vapaa-aikaan. Naisille väri pinkki, koot 36-42. Miehille sininen, koot 41-46.

-29 %

jopa

29.-

KUMISAAPPAAT Lämmin vuori. Koot 36–46.

/kpl

Hinta ilman K-Plussa-korttia

44,90-49,90

29.(49,95)

(39,95)

-27 %

-41 %

Esim. Karhu Pro Fit+

AKTIIVISUUSRANNEKE

KAIKKI KARHU AKTIIVISUUSRANNEKKEET, SYKEMITTARIT ja GPS-URHEILUKELLOT

48,96

Hinta ilman K-Plussa-korttia 69,95

Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin. Alennus normaalihinnoista.

Karhu Evo3

Esim. Prosec Aikuisten

KUNTOPYÖRÄ**

6 kg:n vauhtipyörä. Magneettivastus. Korkealuokkainen laakerointi. Monipuoliset mittaritoiminnot ja tukeva runko. Käyttäjän enimmäispaino 120 kg. Takuu 1 vuosi. Toimitusmyyntinä pienimmistä K-Citymarketeista.

TREKKINKENGÄT

Kengissä vedenpitävä kalvo. Väri ruskea/turkoosi, koot 37-42. Väri musta/lime, koot 42-46.

39.-

(49,95)

-30% 169.-

-80 €

Hinta ilman K-Plussa-korttia

249,00

Esim. Karhu Core Twister

KUNTOILULAITE

KAIKKI KARHU, EMOTION ja FIT’N WELLNESS KUNTOILUVÄLINEET Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin. Alennus normaalihinnoista.

20,97

Esim. Stiga Snow Kick

Hinta ilman K-Plussa-korttia 29,95

KAIKKI STIGALUMILELUT

LUMIPOTKULAUTA

29,96

Hinta ilman K-Plussa-korttia 39,95

PALJON URHEILUKENKIÄ

Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin. Alennus normaalihinnoista.

-30% -25% * Tuotteet eivät kuulu K-citymarket Espoo Sellon valikoimiin. tuotteet Espoo löydätSellon myös citymarket.fi-verkkokaupasta ** Tuote -merkityt ei kuulu K-citymarket eikä Helsinki Itäkeskuksen valikoimiin.

7


8

TORSTAINA 21. TammikuuTA 2016 2

Paljon kodikkaita tarjouksia KAUPAN PÄÄLLE Kokoontaittuva kauppakassi

Esim. Iittala Teema

Esim. Arabia Arctica

9,45

9,03

LAUTANEN SYVÄ 21 cm

LAUTANEN 26 cm

Hinta ilman K-Plussa-korttia 12,90

Hinta ilman K-Plussa-korttia 13,50

Sistema To Go

Pyrex Cook&Store

SALAATTIRASIA 1,1 l

Esim. Iittala Tanssi

LASIVUOKASETTI 1,1 l ja 2,6 l

Moniosaisessa rasiassa aterimet ja kastikepurkki.

KULHO 0,6 l

17,43

Vuoat uuninkestävää lasia. Kannet säilytykseen.

10.-

6.-

Hinta ilman K-Plussa-korttia 24,90

-54 %

-39 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

Hinta ilman K-Plussa-korttia

9,90

21,95

Esim. Tefal Hard Titanium

PAISTINPANNU 24 cm

ARABIA ja IITTALA LAUTASET ja KULHOT

26,95

Hinta ilman K-Plussa-korttia 44,95

Alennus normaalihinnoista.

-30%

Tefal Hard Titanium

PAISTINPANNU 28 cm Tarttumaton ja kestävä TitaniumPro-pinnoite. Sopii kaikile liesille.

JUOMALASI 6 kpl/pkt

29

3.-

95

-49 %

-40 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

Hinta ilman K-Plussa-korttia

49,95

5,99

Esim.

ALUSLAKANA 150 x 250 cm

6,99

Hinta ilman K-Plussa-korttia 9,99

TYYNYLIINA 50 x 60 cm

2,09

Hinta ilman K-Plussa-korttia 2,99

PIRTA ALUSLAKANAT ja TYYNYLIINAT*

Iittala Taika tai Tanssi

MUKI 0,4 l

13.-

-31 %

jopa

/kpl

Hinta ilman K-Plussa-korttia

17,90-18,90

Puuvillaa. Alennus normaalihinnnoista. Värit vaihtelevat myymälöittäin

-30%

Stella

PEITE 150 x 200 cm*

Päällinen mikrokuitupolyesteriä. Täyte polyesteriontelokuitua/ polyesterikierrätyskuitua.

Novita 7 Veljestä Aapo

10.-

LANKA 100 g

Hinta ilman K-Plussa-korttia 21,95

75% villaa, 25% polyamidi. Puikot 3,5-4.

Stella

TYYNY 50 x 60 cm 2 kpl/pkt *

Pirta Pehmo

Päällinen mikropolyesteriä. Täyte polyesteripallokuitua 350 g.

5.-

-66 % /setti

Hinta ilman K-Plussa-korttia

14,99

8

FLEECEHUOPA 120 x 150 cm*

Värit vaihtelevat myymälöittäin.

4.-

-42 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

6,99

10.- 4 -30 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia 3,59/kerä

kerää

Novitan Kevätlehti ilmestyy 29.1.

* Tuotteet eivät kuulu K-citymarket Espoo Sellon valikoimiin.


2

9

TORSTAINA 21. TammikuuTA 2016

Piristystä arkeen Esim. Bosch MUM52120

YLEISKONE

Tehokas moottori 700 W:n vaativille taikinoille ja nopeaan vaivaamiseen. Kolme käyttötehoa. Monipuolinen leivontasetti, vihannesleikkuri sekä tehosekoitin. Ruostumaton teräskulho 3,9 l. Takuu 2 vuotta.

Kokki

TERÄSKATTILA 3,6 l

Nescafe Dolce Gusto KAPSELIT 16 kpl/80–270 g

Kannessa kätevät kaatoreiät, joista veden saa kaadettua pois. Sopii kaikille liesille.

18,52–62,50/kg, yks. 5,59–5,99/pkt (22,19–69,88/kg)

ERÄ YLEISKONEITA

19.-

10.- 2

jopa

-23 % 4,7 l

25,00

Hinta ilman K-Plussa-korttia

pkt

Hinta ilman K-Plussa-korttia

24,99

179./kpl

29,99

Nestle Dolce Gusto Piccolo

KAPSELIKEITIN

Markkinoiden laajin makuvalikoima. Automaattinen paineensäätö ja virrankatkaisu. Vesisäiliön tilavuus 0,7 l. Takuu 2 vuotta.

OBH Nordica Frosty 7780

34

TEHOSEKOITIN

95 -45 €

Hinta ilman K-Plussa-korttia

79,95

Sekoittaa nopeasti ja helposti hedelmät ja vihannekset keittoihin tai mehuihin. Lasikannun tilavuus 1,5 l. Teho 600 W. Terä ja kannu ovat konepestäviä. Takuu 2 vuotta.

Samsung ME73A

MIKROAALTOUUNI

39

Tilavuus 20 litraa. Suuri 25,5 cm:n pyörivä lautanen. 800 W teho. Antibakteerinen keraaminen sisäpinta. Digitaalinen tehonsäätö ja selkeä näyttö. Takuu 2 vuotta.

95 -42 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

69.-

-30 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

69,95

99,90

JÄÄSALAATTI 100 g pussi Suomi, 10,00/kg, yks. 1,59/ps (15,90/kg)

2.- 2 ps

AVOKADO 800 g pussi

MINILUUMUTOMAATTI 250 g rasia

2.-

Chile, 2,50/kg

Espanja, 4,00/kg, yks. 1,29/rs (5,16/kg)

2.- 2 rs

-merkityt tuotteet löydät myös citymarket.fi-verkkokaupasta

ps

9


10

TORSTAINA 21. TammikuuTA 2016 2

Arjen helppoja eväitä UUTUUS NYT VAIN K-RUOKAKAUPOISTA

HK Popsi ISO VIITONEN 900 g 3,21/kg

2

89

Mansikka tai Vanilja, 5,00/kg, yks. 0,85/prk (5,67/kg)

1

50

pkt

Kariniemen KANANPOJAN NUGGETIT ja POPPIKSET 200 g

3.- 2

Uutuusmaku Buffalo nyt vain K-ruokakaupoista, 7,50/kg, yks. 1,95/rs (9,75/kg)

Ei Becel Pro.Activ, 4,73/kg

23,27/kg

3

49 pkt

Atria SAUNAPALVI tai KALKKUNALEIKE 450 g 7,76/kg

3

49

10

pkt

5,09/kg

2 prk

1

8,32/kg

89

prk

Oululainen TOSI TUMMA tai KAURA REISSUMIES 8 kpl/560 g

1

69 ps

4

99

rs

3,02/kg

2

29

Maatilan Parhaat JUUSTOVIIPALEET 600 g

BECEL 400 g

rs

Apetit PERINTEINEN GRAAVI- tai KYLMÄSAVUKIRJOLOHIFILEESIIVUT 150 g

Arla Keso MAUSTAMATON RAEJUUSTO 1,5 % 450 g

Valio SOKEROIMATON PEHMEÄ RAHKA 150 g

pkt

Oululainen ÄITIMUORIN HERKKULIMPPU 450 g 3,76/kg

1

69 ps

Marjex KOTIMAISET MARJAT 1 kg

Fresh LOUNASHETKI SALAATIT 210–315 g

Mustikka, Puolukka tai Marjamix. Pakaste, 4,99/kg

12,67–19,00/kg

3

99 rs

4

99 ps


2

11

TORSTAINA 21. TammikuuTA 2016

Maistuvaan arkeen Old El Paso VEHNÄTORTILLA MEDIUM 8 kpl/326 g

2.- 2

Ei täysjyvä, 3,07/kg, yks. 1,65/pkt (5,06/kg)

pkt

Dole Tropical Gold ANANASPALA tai -VIIPALE 227/139 g 3-PACK 6,00/kg

2

50

4,00/l, yks. 2,39/pl (9,56/l)

2.- 2

3 pack

4.- 3 ps

Linkosuo RUISSIPSIT 120–150 g

3

ps

-merkityt tuotteet löydät myös citymarket.fi-verkkokaupasta

pl

Marabou COOKIET 182–184 g 12,23–12,36/kg, yks. 2,69/pkt (14,62–14,78/kg)

4

50

50

pkt

2 pkt

ERÄ Knorr TÄYTELÄINEN KASVISSOSEKEITTO 1 l

Taffel MAUSTETUT PÄHKINÄT 150 g 10,00/kg, yks. 1,95/ps (13,00/kg)

3.- 2

2,99/l

3.- 2 pkt

2

99

ps

1,50/kg, yks. 1,85–2,89/pkt (1,85–2,89/kg)

2

4.- 2 rajoitus 2 erää/talous

pl

Barilla SPAGETTI ja TÄYSJYVÄSPAGETTI 1 kg

15,00–18,75/kg, yks. 2,49/ps (16,60–20,75)

2,22/l, yks. 3,29/pl (3,66/l)

rajoitus 2 erää/talous

7,29–8,33/kg

7,41–8,89/kg, yks. 1,59/ps (8,83–10,60/kg)

4

Innocent SMOOTHIE 0,25 l

Elovena Hetki ANNOSPIKAPUUROT 12 ps/ 420–480 g

Fazer SUOSIKKI MAKEISPUSSIT 150–180 g

50

Innocent TUOREPURISTETTU MEHU 900 ml

prk

Semper GLUTEENITON MAKARONI 500 g 6,98/kg

3

49 pkt

11


12

TORSTAINA 21. TammikuuTA 2016 2

Arki on ihmisen parasta aikaa Fanta VIRVOITUSJUOMAT 1,5 l

Voimassa

5.-

0,57/l Rajoitus 2 erää/talous

TO-SU 21.–24.1.

HK KASSLER n. 2,3 kg

-59 %

sis. pantit 1,60

Hinta ilman K-Plussa-korttia 2,49/pl (1,39/l) sis. pantin 0,40

ERÄ Ben&Jerry’s JÄÄTELÖT 500 ml ja MINI MIX 4 x 100 ml

Suomi

pl

TO-SU

10.- 3 -49–50 %

Hinta ilman K-Plussa-korttia

kpl

6,55–6,75/kpl (13,50–16,38/l)

ERÄ Tuore KOKONAINEN KIRJOLOHI

Voimassa

TO-LA

95

21.–23.1.

5

TO-LA

95 kg

Kotitilan MAALAISMUNAT L15 1020 g 2,15/kg

21.–23.1.

kg

Valio Koskenlaskija SULATEJUUSTOPALAT ja RUOAT 250 g

2

10,00/kg, yks. 2,89/pkt (11,56/kg)

5.- 2

19 rs

pkt

Fazer MAKU- ja TUMMASUKLAALEVYT 190–200 g

Nestle FITNESS MUROT 325–375 g

Ei Sininen maitosuklaa, 11,25–11,84/kg, yks. 2,60/kpl (13,00–13,68/kg)

4

Voimassa

Suomi, säävaraus

9

95

kg

50

kg rajoitus 2 kpl/talous

ERÄ PALVELUSTA Tuore SILAKKAFILEE

4

99

4

21.–24.1.

5

Vakuumipakattu

Voimassa

6,67–8,33/l Rajoitus 1 erä/talous

Suomi

Heimon Gourmet SAVUSIIKA n. 900 g

6,67–7,69/kg, yks. 2,89–3,19/pkt (7,71–9,82/kg)

2 kpl

ERÄ Presto FUSILLI ja PENNE KUVIOPASTAT 400 g

2.- 5 ps

Aukioloajat ja yhteystiedot: www.k-citymarket.fi

pkt

Knorr LASAGNE ja LASAGNETTE 262–273 g

1,00/kg, yks. 0,49/ps (1,23/kg)

OULU KAAKKURI • OULU RAKSILA • OULU RUSKO • RAAHE

5.- 2

Myös täysjyvät, 7,33–7,63/kg, yks. 2,29–2,69/pkt (8,74–10,15/kg)

4.- 2 pkt