Page 1

@kaleoulu

KALEVAN PIKKUVELI

TORSTAI 22. SYYSKUUTA 2016

Kaleva.fi/Kale

MUKANA CITYMARKET& XXL-LIITE

hikiä pukkaa

Annin rauta on kuumaa sivut 8​–9

OULULAINE IHIMINE: Elävästä kuolleeksi s. 4–5 | REISSUSSA: Grönlannin eksotiikkaa s. 13


2

TORSTAI 22. SyyskuuTA 2016

KATOPPA! Kalevan julkaisema kaupunkilaisen lehti Kale! ilmestyy kerran viikossa torstaisin. Lehteä jaetaan Oulun seudulla 30 000 kotitalouteen sekä lisäksi telinejakeluna. Kalen! digitaalista näköislehteä voi lukea Kaleva.fi:stä sekä eKalevan tilaajat eKalevasta. Maksuton kaupunkilaisen lehti haastaa lukijat mukaan lehden tekoon. Kale! odottaa lukijoiltaan juttuideoita ja kuvia. Lisäksi Kale! julkaisee Kalevan ja Kaleva.fi:n sisältöjä.

OULULAINE IHIMINE

s. 4–5

Oululaiselle tekee vain hyvää, kun hän saa irtautua hetkeksi arjesta ja muuttua zombieksi, arvioi Mikko Heikura. Hän on yksi lauantaisen Zombie Walkin järjestäjistä.

AVOJALAKANE

s. 6

Rössypottu on muuttunut parissa sukupolvessa herkkuruuasta laajojen piirien inhokiksi. Olisiko aika korvata rössypottu kouluruokailussa jollakin suositummalla ruualla?

SILIMÄTERÄ

2

s. 7

Oululainen Mari Lohilahti perusti Facebookin Apua ja iloa oululaisille –ryhmän, joka aina hätätilanteessa pyrkii tarjoamaan ruokaa ja vaatteita niitä tarvitseville.

HIKIÄ PUKKAA 

Kale!

1. vuosikerta

s. 8–9

Rion Olympialaisista tuttu painonnostaja Anni Vuohijoki ei ole helppojen ratkaisujen nainen. Hän yhdistää ammattilaisurheilun lääketieteen opintoihin Oulun yliopistossa, mutta käy viikonloput töissä Helsingissä.

Kyösti Karvonen vastaava päätoimittaja Susanna Lähdesmäki 040 5612 490 tuottaja

REISSUSSA

Minna Kuitula, Tarja Helaakoski, taitto

s. 13

Riina Mattila vietti neljä viikkoa Grönlannissa. Kymmenen yötä hän nukkui teltassa vaeltaessaan 165 kilometrin matkan Arcic Circle Traililla Kangerlussuaqista Sisimiutiin. Matka on seikkailu kaikille pohjoisen luonnon ystäville.

Teija Soini, kannen kuva Toimitus Lekatie 1, 90401 Oulu

MAALIMAN TUULET 

kale@kaleva.fi www.kaleva.fi/kale

s. 14–15

Valokuvaaja Janita Autio, 23, elää todeksi omaa unelmaansa Helsingissä. Kotimaisia julkkiksia kuvaamaan päässyt pohjoisen tyttö on mainittu tulevaisuuden lupaukseksi, joka pääsi myös New Yorkin muotiviikoille.

Paino Kaleva Oy ISSN 2343-2322

ILIMA VUOSI SITTE OULUSA

KALLUPPI Sateista, kohtalaista tuulta, +140C

Joko sullon vanttuut käjesä? On, ja pipoki pääsä.

Ei, mutta käjet on kyllä taskusa. Vanttuut pistän kätteen vasta ku tullee talavi.

Meekkö nää puolukkaan? Vastaa osoitteessa Kaleva.fi/kale


3

TORSTAI 22. SyyskuuTA 2016

RAVINTOLA HERKUSTA Ruisvarras & talon kahvi / tee S-Etukortilla omistajille

TERVETULOA MAKUJEN KOTIIN!

4,70 Norm. 6,20. Etu voimassa 30.9. saakka.

UUDEN HERKUN ETU OMISTAJILLE! OMISTAJA-

ETU

LIHAPALVELUSTA Black Angus Flanksteak, Australia

HERKUN KEITTIÖSTÄ Meksikolainen kanasalaatti

22,90 /kg

12,90 /kg

OMASTA KEITTIÖSTÄ

Juhla Mokka Kahvi, ERÄ! 500 g (3,90/kg) S-Etukortilla omistajille

1,95 /pkt Norm. 3,89 / pkt. Etu voimassa su 25.9. saakka. Max. 2 pkt / omistajatalous.

OMISTAJA-

ETU

Taffel Perunalastut, ERÄ! 235–325 g (6,34–4,58/kg) S-Etukortilla omistajille

1,49 /pss KALAPALVELUSTA Inarin siikafile

PAISTOPISTEESTÄMME Myslileipä 480 g

19,90 /kg

1,99 /pss

HÄTÄLÄN KALAMESTARIPÄIVÄ SOKOS HERKUSSA TÄNÄÄN TORSTAINA! “Tänään on kalamestaripäivä. Fileoin kalasi ilmaiseksi Sokos Herkussa klo 10–18. Kysy kaikkea kalasta ja nappaa parhaat vinkit minulta mukaasi. Tervetuloa!”

Mikko Karvonen Kalamestari, Hätälä Oy

SOKOS PUKUMIES

Tavaratalo ma–la 9–21, su 11–18 Herkku ja Kukka ma–la 7–21, su 11–18 Ravintola Herkku ma–la 7–20, su 11–17 Herkku Kioski joka päivä 9–24 S-Pankki ja Omistajapalvelu ma–la 9-21, su 11–18 Kauppakeskus Valkea, Isokatu 25, 90100 Oulu

HYVÄ OLO -KAUNEUSHOITOLA JA PARTURI-KAMPAAMO Avoinna: ma–pe 9–21, la 9–19, su suljettu Ajanvaraus: www.sokos.fi/oulu tai 044 4050 750

OSUUSKAUPPASI TARKOITUS ON TUOTTAA PALVELUJA JA HYÖTYJÄ OMISTAJILLEEN.

Norm. 2,69 / pss. Etu voimassa su 25.9. saakka. Max. 4 pss / omistajatalous.

Lauantaibrunssi la klo 10–15 S-Etukortilla

11,90

(norm. 13,50)


4

TORSTAI 22. SyyskuuTA 2016

OULULAINE IHIMINE

1

2

3

Mikko Heikura valmistaa zombie-asunsa autotallissaan.

Heikura on valanut muovimaista alginaattia eli muottimateriaalia hyväksikäyttäen muotin, jonka avulla hän on saanut valettua kipsiin päänsä muodon. Leukaosan hän on tehnyt erikseen.

Hän valaa kipsiin lateksin avulla naamarin.

Elävän kuolleen maski ei synny hetkessä VILLE KOIVUNIEMI, teksti teija soini, kuvat

Lateksin täytyy olla sopivan kuivaa, jotta se tarttuu hyvin kiinni märkään lateksiin naamassa. Kuivumista voi edesauttaa hiustenkuivaajalla.

Kun lateksinaamio on kiinni naamassa, alkaa sen värjäys. Väreiksi käy monenlaiset pilailupuodeista saatavat värit.

Myös tekoverta voi hyvin käyttää osana maskeerausta. Sitäkin saa pilailupuodeista. Värien kuivumista voi edesauttaa hiustenkuivaajalla.

7

8

9


5

TORSTAI 22. SyyskuuTA 2016

OULULAINE IHIMINE

4

Hän parantelee saksien avulla kipsiin valettua naamaria.

Mikko Heikura tupsuttelee puuteria lateksinaamioonsa. Valmistumassa on zombie-naamari, joka koostuu pääasiassa kahdesta erillisestä lateksinaamiosta – toinen leukaa ja toinen otsaa sekä poskia peittävää naamaria varten. Heikura on taiteillut naamareita jo kymmenen vuotta vuosittain Oulussa järjestettävää Zombie Walk -tapahtumaa varten. Ja nälkä on kasvanut syödessä. – Kolme vuotta sitten ajattelin, että perinteinen naamari ei riitä, Heikura sanoo. Sen jälkeen naamarit ovat valmistuneet vaikeimman kautta. Heikura valaa lateksimuotit kipsiin, joka on valmistettu hänen kasvojen muotojen mukaan. Tuo lateksi kiinnitetään naamaan ja maalataan

5

6

Lateksia täytyy puuteroida, jotta se ei tartu itseensä kiinni.

Kiinnittäessään maskia naamaansa, Heikura valelee kasvoilleen lateksia, joka sopivan kuivana ottaa kiinni lateksilla lateksinaamioon.

valmiiksi. Aikaa yhden zombiemaskeerauksen tekemiseen menee ammattilaisellakin tuntikaupalla. Maskin saa kuitenkin rakennettua helpomminkin, esimerkiksi lateksin ja vessapaperin tai pumpulin sekoituksesta, josta voi muotoilla suoraan maskin naamaan. – Lateksi on helppo ja hyvä materiaali, ja sitä saa kaikista pilailupuodeista. Heikura ei ole ainoa oululainen, joka käyttää silloin tällöin mielellään aikaansa nimenomaan zombieksi sonnustautumiseen. Ensi lauantaina kello 18 Rotuaarilta lähtevään, kaikille avoimeen Zombie Walkiin osallistuu todennäköisesti satoja zombieksi pukeutuneita. Tänä vuonna tapahtuman teemana on rock-musiikki. Heikura

korostaa, että se on vain ehdotus. Jokainen saa pukeutua haluamansa näköiseksi zombieksi. – Minusta tuntuu, että zombie on populaarikulttuurin ikoni, jota on helppo lähestyä. Meillä kaikilla on käsitys, miltä zombie näyttää, mutta käsitykset ihmisten välillä ovat erilaisia. Zombie Walk järjestetään tänä vuonna 11:ttä kertaa. Heikura on ollut järjestämässä tapahtumaa joka vuosi. Suosio on säilynyt vuodesta toiseen. – Kai tässä sellainen hauskanpito on silti olennaisin asia. Se tekee hyvää, kun saa vähän irtautua arjesta, Heikura arvioi suosion salaisuutta.

TAPAHTUMAVINKKI Zombie Walk järjestetään Oulussa lauantaina 24. syyskuuta. Zombie Walk alkaa Rotuaarilta kello 18. Osallistuminen on kaikille vapaata, eikä ilmoittautumisia tarvita. Zombeja pyydetään kuitenkin saapumaan Rotuaarilla puolta tuntia ennen kävelyn alkua. Zombie Walkin jatkot järjestetään Tukikohdassa kello 20 alkaen.

Heikura hengittää naamarissaan nenän kautta, mutta teknisesti ottaen zombie-naamarin hampaiden alta. Oman nenänsä pään hän vielä maalaa verta muistuttavalla paksulla maalilla.

Lopuksi zombie-maskin kruunaa peruukki.

Zombie-look on valmis.

10

11

12


6

TORSTAI 22. SyyskuuTA 2016

Hoksaakko nää? Heikki Törmänen

Tapio Laatikainen

Viraton vartija on Hietasaaren majakka, joka valmistui 1930-luvulla. Majakka sijaitsee Hietasaaressa Oulun eläkeläisten Vaaskelan huvilan pihamaalla. Arvoituksen osasivat ratkaista oikein Juha-Matti Lantto, Jani Taipaleenmäki ja Liisa Rossi.

Kale! testaa lukijoittensa muistia Hoksaakko nää? –kuva-arvoituksessa

Vinksin vonksin, heikun keikun Kaikki on vinksin vonksin, vaikkei Peppi Pitkätossun Huvikummussa ollakaan. Haljenneessa talossa viihtyvät kaikki ne, joilla on leikki mielessään. Hoksaakko nää, mikä talo?

1. Osallistu kuvavisaan ottamalla kuva jostakin yksityiskohdasta kaupungilta ja lähetä se Kalelle! Muista lähettää kuva myös kokonaisuudesta, johon yksityiskohta kuuluu. 2. Kerro toimitukselle, missä kuvaamasi kohde sijaitsee. 3. Lähetä viestisi ja molemmat kuvat osoitteeseen kale@kaleva.fi

4. Julkaistusta kuvaarvoituksesta maksetaan kuvaajalle 20 euron palkkio. Sen maksua varten kuvaajan on liitettävä viestiin mukaan myös tilinumeronsa ja yhteystietonsa. 5. Jos hoksaat oikean vastauksen kuva-arvoitukseen, lähetä se Kalen! sähköpostiin osoitteella kale@kaleva.fi

AVOJALAKANE

Rössypottua, ei kiitos! On rössypottupäivä Oulun kouluissa. Valveutuneimmat ovat jo ennakkoon katsoneet, että kouluun on otettava omat eväät tai ainakin taskurahaa vaihtoehtoista ateriaa varten. Vain hyväuskoisimmat menevät ruokalaan toteamaan, että ovat tehneet virheen – suuren virheen. Oppilaat lähtevät joukolla etsimään ruokaa lähikaupoista. Ja jos niiden kauppiaatkin ovat valveutuneita, he seuraavat tarkasti Serviisiin ruokalistoja ja varautuvat rössupottupäivään. Ja aivan kaiken huippu on, että myös opettajat päättävät joukolla

syödä jossakin muualla kuin koulun ruokalassa. Miten rössypottu onnistui muuttumaan parissa sukupolvessa herkkuruuasta inhokiksi? Veripalttu itsessään ei voi olla syy inhota ruokaa. Syöväthän tamperelaiset mustaamakkaraansa vähintään yhtä suurella antaumuksella kuin oululaiset kärkkäriä. Voisiko syy olla se, että kun rössypottu valmistetaan nykyisten terveysvaatimusten mukaan, se kadottaa makunsa. Menneet sukupolvet eivät nimittäin säästelleet palvikyljessä, vaan laittoivat sitä

rössyn kaveriksi mojovat määrät. Eihän siitä terveellistä tullut, mutta herkullista kyllä. On jotenkin liikuttavaa ja kunnianhimoista, että Oulu yrittää sinnikkäästi tutustuttaa kasvavat kaupunkilaiset omaan perinneruokaansa – tai ainakin sen moderniin versioon. Mutta kun melkein koko koulun väki marssii ulos rössypottupäivänä, voisi olla aika vetää johtopäätökset ja keksiä tilalle joku mieluisampi ruokalaji. Niin on muuten tehty jo Kastellin monitoimitalossa.

Susanna Lähdesmäki


7

TORSTAI 22. SyyskuuTA 2016

SILIMÄTERÄ

Pyrimme aina hätätilanteessa tarjoamaan ruokaa ja vaatteita tarvitsevalle. ”

Apua hädän hetkellä Oululaisella Mari Lohilahdella on ollut suuri auttamisen halu jo pienestä pitäen. Tänä päivänä hän pyörittää Facebookissa ryhmää, jonka tarkoituksena on auttaa ja tuoda iloa oululaisille ihmisille. KALLE KVICK, teksti & kuvat

– Sellainen minä olen aina ollut. Koulussakin tapana oli puolustaa ja tukea koulukavereita, Mari Lohilahti muistelee. Viime vuonna hän näki yhden Facebook-ryhmän seinällä ruokaapupyynnön. Kommenttikenttään kertyneet ilkeät viestit saivat Lohilahden miettimään, miten voisi auttaa vastaavissa tilanteissa painivia ihmisiä. – Nälän näkeminen ei saisi mielestäni olla edes mahdollista Suomessa, Lohilahti sanoo järkyttyneenä. Viime vuoden keväällä Lohilahti päätti perustaa Facebook -palveluun ryhmän, jonka tarkoituksena on tarjota apua oululaisille ihmisille. Apua ja iloa oululaisille –ryhmään on reilun vuoden sisällä liittynyt jo yli 5000 jäsentä. Avun pyytäjiä on vuoden aikana ollut runsaasti. Lohilahti kertoo, että talousahdinkoon joudutaan yleensä va-

hingossa. Työttömyys ja sairastuminen ovatkin yleisimmät syyt hakea tukea ryhmästä. – Ihminen ei välttämättä osaa heti alussa hakea hänelle kuuluvia etuuksia. Käsittelyt vievät kauan, joten ryhmä tulee nopeasti apuun. Apu on kuitenkin väliaikaista, sillä ryhmän resurssit eivät riitä jatkuvan avun tarjoamiseen saman ihmisen kohdalla. – Pyrimme aina hätätilanteessa tarjoamaan ruokaa ja vaatteita tarvitsevalle. Voimme julkaista myös nimettömän ilmoituksen, jolloin ihmiset voivat omien mahdollisuuksien mukaan auttaa ihmistä. Suuressa roolissa ovatkin toimineet Oulun alueen ruokakaupat, joista Lohilahti käy viikoittain noutamassa päiväystuotteita. – Olen Jepe Ry:n toiminnassa mukana. Sen kautta haemme eri kauppojen päiväystuotteet. Osa tuotteista menee suoraan perheisiin ja loput voidaan jakaa ryhmän sisällä, Lohilahti kertoo. Ajoittain oululaiset yritykset tarjoavat itsekin lahjoituksia ryhmälle.

Ryhmä on saanut arvottavaksi esimerkiksi lahjakortteja ravintoloihin ja tapahtumiin. – Minusta on mahtavaa nähdä, että yritykset haluavat arpoa omia lahjakorttejaan. Se tuo monille hyvän mielen pitkäksi aikaa. Hyllyn perälle jääneet astiat ja vaatteet voivat myös löytää uuden kodin ryhmän avulla. – Se on osa ryhmän toimintaa. Pienillä teoilla voi tuoda iloa ja helpotusta lähimmäisen arkeen. Viime jouluna Lohilahti herkistyi, kun ryhmäläiset ostivat yhdessä jouluruokaa ja -lahjoja vähävaraisille ihmisille. – Oli hienoa, että monien lapsiperheiden joulu pelastui ryhmän avulla. Lapsiperheille tällä oli todella suuri merkitys. Lohilahti muistuttaa, että apua voi pyytää sellaisenkin ihmisen puolesta, joka ei ole sosiaalisessa mediassa. Tavoitteena olisikin tavoittaa vanhempia ihmisiä. – Heitä voisi auttaa raskaiden piha- ja kotitöiden kanssa. Vapaaehtoisia kyllä löytyy, Lohilahti päättää.


8

TORSTAI 22. SyyskuuTA 2016

HIKIÄ PUKKAA

Ammattilaisurh lääkäriksi ja Rion olympialaisissa kilpaillut painonnostaja Anni Vuohijoki korostaa tekemisen laadukkuutta yhdistäessään ammattimaisen urheilun, lääketieteen opinnot ja työnteon. ville koivuniemi, teksti teija soini, kuvat

Anni Vuohijoki räväyttää kalenterinsa pöytään. Rion olympiakisoista vajaa kuukausi sitten kotiutunut Vuohijoki viettää urheilijana vielä ylimenokautta, mutta kalenterimerkinnöistä ei voi päätellä, että nyt on aika rauhoittumiselle. Vuohijoki aloitti tänä syksynä lääketieteen opinnot Oulun yliopistossa. Helsingissä hän asuu viikonloppuisin. Siellä Vuohijoki vaihtaa opiskelumoodin työmoodiin, eli viikonloput kuluvat esimerkiksi painonnostokursseja pitäen.

Kalenteri on rakennettu värikoodein. Tuossa on lääketieteen pakollinen luento, tuossa vapaaehtoinen. Tuossa luetaan tenttiin ja tuossa urheillaan. Mutta miten tuohon on eksynyt vapaa viikko? – Painonnosto on hermostollisesti todella herkkä laji. Siksi minun täytyy varmistaa, että annan itselleni aikaa palautumiseen sekä henkisesti että fyysisesti, Vuohijoki sanoo. Hän ymmärtää, että ammattilaisurheilun ja lääketieteen opiskelun yhteensovittaminen ei ole helppoa. Mutta ei Vuohijoki oikeastaan halua elämästään helppoa. – Tietenkin sitä toisinaan kyselee itseltä, onko tämä kaiken vaivan arvoista. Mutta tähän asti olen vastannut itselleni, että on. Vuohijoki arvelee, että hänen asennoitumisensa elämään ylipäätään liittyy jollain tavalla kymme-


9

TORSTAI 22. SyyskuuTA 2016

HIKIÄ PUKKAA

heilija opiskelee ja käy töissä nen vuoden takaisiin tapahtumiin. Toukokuussa 2006 täysi-ikäisyyden kynnyksellä olleen Anni Vuohijoen veli Lauri Vuohijoki surmattiin tapahtumasarjassa, jossa täysin tuntemattomat henkilöt nappasivat Laurin autoonsa ja pahoinpitelivät tämän kuoliaaksi. – Laurin kuoleman jälkeen olen ajatellut, että jokaisesta päivästä pitäisi oppia nauttimaan. Ja aina pitää uskaltaa haaveilla, Vuohijoki toteaa. Urheilu-uraan liittyvien haaveiden ulkopuolella Vuohijoki ehti haaveilla vuosia lääkäriksi tulemisesta. Siinä välissä hän ehti opiskella diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisessä yliopistossa. Arviolta kuuden vuoden päästä hänestä pitäisi tulla kuitenkin lääkäri. – Tai seitsemän. Aion antaa itselleni mahdollisuuden vuoden joustoon, jos se on tarpeen. Aion ottaa kursseja aina sellaisen määrän, että voin opiskella ne laadukkaasti, Vuohijoki kertoo. Laadukkuus kuvastaa Vuohijoen kaikkea tekemistä. Esimerkiksi lääketieteen pääsykokeisiin hän luki vain pari-kolme tuntia päivässä, mutta piti huolen, että oli silloin aina virkeä ja valmis oppimaan.

Sama laatuvaatimus koskee urheilua. Vaikka Vuohijokea on kuvailtu äärimmäisen analyyttiseksi urheilijaksi, hänen mielestään parannettavaa löytyy koko ajan. – Kun lensin Riosta takaisin Suomeen, tein lentokoneessa itselleni käsitekartan. Kirjoitin siihen, mitä henkisiä ja fyysisiä vaatimuksia liittyy siihen, että minusta tulisi vielä parempi urheilija, Vuohijoki sanoo. – Urheilijana hallitsen hermoni hyvin. Seuraavaksi aion selvittää entistä tarkemmin, mitkä asiat vaikuttavat siihen, että treenit ovat mahdollisimman laadukkaita. Haluan oppia, miten pääsen myös treeneissä entistä parempaan flowtilaan. Alan ainakin pitää nykyistä parempaa treenipäiväkirjaa. Urheilullisesti Vuohijoen kenties koko uran päätavoite on Tokion olympialaiset vuonna 2020. Seuraava suuri tavoite tulee eteen jo ensi vuonna. – Huhtikuussa on painonnoston EM-kisat. Olen työnnössä, tempauksessa ja yhteistuloksessa kaikissa vain muutaman kilon päässä mitalista.


10

TORSTAI 22. SyyskuuTA 2016

TUUPPA NÄÄKI!

22

22

syys

22

22

syys

syys

Salaisia lauluja Hunanin naisilta

Nina Mya tuo kaikuja 50- ja 60lukujen jazzista

22.9. klo 19-21 Madetojan sali

22.9. klo 20-21.30 Teatteriravintola Vänmanni

Kiinassa Hunanin maakunnassa elää 1200-luvulla syntynyt äidiltä tyttärille suullisena perimätietona siirtynyt salainen kieli nüshu, jonka kautta naiset ilmaisevat tunteitaan laulaen. Säveltäjämestari Tan Dun tutki kieltä intensiivisesti useiden vuosien ajan ja sävelsi konserttonsa ääninäytteiden ympärille. Harppu valikoitui teoksen instrumentiksi, koska se on muodoltaan ja soinniltaan feminiininen. Lisäksi nüshun kirjoitettu merkki muistuttaa harppua. Scheherazade joutui puolestaan kertomaan tarinoita pysyäkseen hengissä 1001 yötä. Julmasta tarinasta syntyi hienoa musiikkia. Tässä konsertissa juhlitaan lisäksi orkesterin uutta harppua.

Uuden ja vanhan vokaalijazzin sillanrakentajaksi kuvatun Nina Myan sävellyksissä kaikuvat 50- ja 60-lukujen jazztyylit, kuten hard bop, soul jazz sekä afroamerikkalainen gospel. Laulajattaren tulkinnassa on viittauksia Aretha Franklinin ja Mahalia Jacksonin kaltaisiin vahvoihin naisjazzlaulajiin. Nina Mya tunnetaan myös taitavasta improvisaatiosta sekä määrätietoisesta yhtyeen liidauksesta. Kotimaisen jazzkentän ykkösnimistä koostuva kokoonpano julkaisi kolmannen albumin, Closure, heinäkuussa Pori Jazzeilla.

Tan Dun: ”Nu Shu” The Secret Songs of Women Nikolai Rimski-Korsakov: Scheherazade Leo McFall, kapellimestari Anni Kuusimäki, harppu

syys

Ruokangas Estola Roland Trio 22.9. klo 21-23.55 Tuba Ruokangas-Estola-Roland-Trion ohjelmisto koostuu pääosin Heikki Ruokankaan omista sävellyksistä, sekä jazz-standardeista. Improvisaatio, melodisuus, sekä soittajien välinen vuorovaikutus ovat keskeistä trion musiikillisessa ilmaisussa. Musiikkia voisi kuvailla moderniksi jazziksi, jossa kuitenkin perinne kuuluu vahvasti. Iltaan lauteita lämmittelemässä easy listening lattarifuusiojazzia soittava MantequeQuartet. Liput 9€.

Ulla Tapaninen Lava-ammuntaa V

22

22.9. klo 19-21.30 Teatteri Rio Lava-ammuntaa V on uutta Ulla Tapanisen come back- komiikkaa. Tapaninen käsittelee taas maan ja taivaan väliltä kaikkea, mikä meitä ihmetyttää ja huvittaa. Esiintyjä: Ulla Tapaninen Ohjaus: Raila Leppäkoski Tuotanto: HKT Esityksen arvioitu kesto: 2 tuntia (sisältäen 20 min väliajan). Liput 26.50€/29.50€

Nina Mya laulu, yhtyeenjohto Petri Puolitaival saksofonit Jukka Eskola trumpetti Henri Mäntylä piano Jori Huhtala basso Tuomas Timonen rummut

syys

Pirjo Yli-Maunula: Torni 22.-23.9 ja 28.9. klo 20-21 24.-25.9. klo 18.30-19.30 ja 21-22.10 Intiön vesitorni Taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunulan monitaiteellinen teos vie katsojan salaperäiseen torniin, joka kohoaa hautausmaan ylle. Virallisten selitysten mukaan tornia on käytetty ilmavalvontaan ja juomaveden jakeluun, mutta onko tässä koko totuus? Onko torni salaseurojen temppeli tai maurien majakka? Flow Productions avaa Intiön vesitornin oven yleisölle. Luvassa unohtumaton tanssia, nykysirkusta, ääntä, valoa ja visuaalisuutta yhdistävä teos oululaisessa maamerkissä, jonka uumeniin harva pääsee. Liput 30€/38€.

Liput 15€/10€.

Konsertin kesto on noin 1 h 45 min sisältäen väliajan. Liput 21€/17€/8€/10€.

RUSKARETKELLE ELÄINPUISTOON Kuulaassa syyssäässä eläimet ovat vilkkaimmillaan Avoinna joka päivä klo 10–16 www.ranuazoo.com

TEHTAANMYYMÄLÄ

seuraa

Poron sisäfile 49,90 kg pakaste Poron vasan sisäpaisti 45,00 kg pakaste Poron paahtopaisti 38,00 kg pakaste

INSTAgrammissa

UUSI TEHTAANMYYMÄLÄ AVATTU KAAKKURIIN

KALEA! @kaleoulu

#kaleoulu

8-18

9-18

12-18

Meiltä runsas valikoima poronlihoja!

OULU Kaakkurinkulma 1, PUDASJÄRVI Muonamutka 2, RANTSILA Urheilutie 3

www.kylmanen.fi


11

TORSTAI 22. SyyskuuTA 2016

TUUPPA NÄÄKI!

24 syys

VAPAA PÄÄSY

24 syys

Roald Dahl 100 vuotta

23 syys

Pikku-Liisa – monologi lapsen ja äidin tarinasta 23.9. klo 19-20.15 24.9. klo 13-14.15, klo 17-18.15 ja klo 19-20.15

24.9. klo 12-14.30 Oulun pääkirjasto

24

Lauantaina pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla vietetään birttiläisen kirjailijan, runoilijan, käsikirjoittajan ja hävittäjälentäjän Roald Dahlin syntymän satavuotisjuhlaa.

syys

Rakenna-sisusta-asu –messut Ouluhallissa

Pikku-Liisa on suomalaisista runoista koostettu monologi lapsen ja äidin tarinasta aamun ensi säteistä porvarillisen hämärän läpi tähtitaivaan valaisemaan yöhön. Kertomuksen runkona ja innoittajana toimii Jukka Itkosen koskettava runo Pikku-Liisa, jonka Itkonen kirjoitti työikäisenä Alzheimerin tautiin sairastuneelle vaimolleen. Mitä meidän ytimeemme jää, kun puhe muuttuu tuuleksi, muisti päiväperhosiksi? Kenet tuntee tai tunnistaa, kuka muuttuu muuksi, ketä ei edes huomaa? Aistit eivät pidä hetkenkään taukoa ja vaikka ulkokuori olisi puhumaton, saattaa ajatuksissa myllertää kokonainen universumi. Alzheimer on ikävä ja epäreilu sairaus, mutta se tuo mukanaan myös valtavasti rakkautta, kaipausta ja vimmaista halua muistaa ja painaa asioita ja hetkiä mieleen niin kauan kuin toinen on läsnä. Yleisökeskustelu järjestetään kaikkien paitsi viimeisen esityksen jälkeen.

24.-26.9. klo 10-16 Ouluhalli

Liput 13€/6€.

Liput 8€, kahden päivän ranneke 12€, alle 12-vuotiaat lapset vanhempien seurassa ilmaiseksi.

Klo 12 Roald Dahl (1916-1990), vastakohtien ja liioittelun mestari - näyttelyn avaus ja kirjailija Roald Dahlin esittely.

Viikonloppuna Ouluhallissa pidetään rakenna-sisusta-asu –messut höystettynä kala- ja riista markkinoilla. Kala- ja riistamarkkinoilla pääsee maistelemaan syksyn herkkuja eri muodoissaan ja voi ostaa tuotteita edullisesti myös kotiin vietäväksi. Rakenna – Sisusta – Asu -messuilla voi tutustua jo tulevan rakennusvuoden 2017 uusimpiin trendeihin: talopakettivalmistajien uutuusmalleihin, keittiöuutuuksiin, säväyttäviin sisustusideoihin sekä moneen, moneen muuhun rakentajaa kiinnostavaan tuotteeseen ja palveluun. Asiantuntijoiden tietoiskuissa saa hyödyllistä tietoa oman hankkeen toteuttamiseen, olipa se sitten rakentamista, remontointia tai sisustamista. Huutokauppakeisarin huutokaupoissa väki viihtyy ja tohtori Kiminkisen aiheena on remonttimiehen kunto.

Klo 12.15 Ihmeellisen ällistyttävän yllättävä tarinaspektaakkeli pienille ja isommillekin ihmisparsoille. Klo 13 Uhrak Ellan. Annok Iplikiin pohjautuvassa Oulun Ylioppilasteatterin esittämässä pienoisnäytelmässä haastatellaan Roald Dahlia, mutta suuren suuri huoli painaa hänen harteitaan. Klo 13.30 Kuuhullunnurisia juttuja ja kielipoppia - lukutuokio Ison kiltin jätin seurassa. Klo 14 Kultaisen pääsylipun löytäjien kesken arvotaan palkinto! Fantastinen herra kettu! - kettuaiheinen askartelupaja koko tapahtuman ajan. Löydä kultainen pääsylippu ja osallistu koko perheen leffapaketin arvontaan! Vapaa pääsy.

VAPAA PÄÄSY

Amiga- ja pelitapahtuma Saku 2016 24.9. klo 14-23 Oulun Tetra (Mäkelininkatu 31) Suomen Amiga-käyttäjät ry. järjestää Saku 2016 -tapahtuman Oulussa lauantaina. Kaikille avoimessa ja ilmaisessa koko päivän tapahtumassa on esillä lukuisia Amiga-tietokoneita, ”Tasavallan tietokone” Commodore 64 sekä esittelyssä Hollywoodohjelmointikieli. Kaikki tapahtuman koneet ovat vapaassa käytössä pelailuun ja muuhun puuhasteluun. Lisäksi tarjolla on pelikilpailuja sekä Amiga-lehtiä ja muuta kirjallisuutta luettavaksi. Vapaa pääsy.

24 syys

VAPAA PÄÄSY

Antti Tolvin luento meditaatiosta ja ääniteos Suuri harmonia 24.9. klo 14-15.30 Oulun taidemuseo Antti Tolvi on Kemiönsaaressa asuva säveltäjä, äänitaiteilija, esiintyjä sekä Qi Gong ja Zen-ohjaaja. Lauantaina Oulun taidemuseon Satulasalissa Tolvi tutustuttaa yleisön zen-meditaatioon.” Tolvi muutti nuorena maaseudulta kaupunkiin ja innostui didgeridoon soittamisesta, minkä jälkeen saksofoni ja free jazz veivät mennessään. Kiinnostus intialaista klassista musiikkia kohtaan vei hänet Intiaan Varanasiin saakka opiskelemaan. Taiji ja luonto alkoivat vetää puoleensa. Kaaos ja villi vapaus vaihtuivat minimalismiin ja zeniin. Nyt hän on löytänyt itsensä jälleen maaseudulta, tuulen, lintujen ja hiljaisuuden harmoniasta. Vapaus, rauha, kiitollisuus ja minimalistinen estetiikka kuvastuvat Antti Tolvin teoksissa. Klo 14–14.50 Antti Tolvi kertoo Zen-meditaatiosta ja tekee yhdessä yleisön kanssa lyhyet meditaatiot istuen. Klo 15–15.30 Antti Tolvi esittää teoksen Suuri Harmonia. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, paikkoja rajoitetusti.

Perheiden ruokatapahtuma

Makumestari Kulttuuritalo VALVEELLA

su 25.9. klo 11-15 ma 26.9. klo 9-14

KOHTAHAN ON

JOULU! Seurueenne koon mukaan tarjoamme teille pyöreän pöydän, viinikellarin tai vaikka koko yläkerran. Pikkujouluihin laadimme oman menun ja valitsemme viinit. Varmista paikkanne ja tee varaus heti! VARAUKSET: info@ravintolapuistola.fi tai p. 020 792 8210.

www.makumestari.net

Tervetuloa!

VAPAA PÄÄSY!

RAVINTOLAPUISTOLA.FI / PAKKAHUONEENKATU 15, OULU


12

TORSTAI 22. SyyskuuTA 2016

TUUPPA NÄÄKI!

24

24

24

syys

syys

syys

Akseli Klonkin Babar 24.9. klo 13.30-14 ja klo 15-15.30 Kulttuuritalo Valve Akseli Klonkin hauskan hurjasti valokuvausvälineillä toteutettu Babar on norsumaisen ketterä ja kevyt näytelmä päättäväisyydestä, selviytymisestä ja kasvusta pienestä isoksi. Esitys perustuu Jean de Brunhoffin ensimmäisen Babarkirjan kuviin. Esitys soveltuu kaikille norsumaisella nopeudella liikkuville ja liikkumattomille sukupuoleen- tai polveen katsomatta. Kesto: 30 min Ikäsuositus: 3-103-vuotiaat Ohjaus: Janne Kuustie Käsikirjoitus: Helmi & Janne Kuustie Musiikki: Heimo Pietiläinen Roolissa: Mika Kiviniemi

OYT esittää: OYTO-musikaali 24.9. klo 19-19.30 Valvenäyttämö, Kul Tuttujen ja tuntemattomampienkin musikaalien laulut heräävät eloon Valvenäyttämön lavalla! Konsertin aikana lavalle nousee useita teatterilaisia, jotka pääsevät näyttelijäntaitojensa lisäksi nyt esittelemään laulunlahjojaan. Housebändinä solisteja säestää Oulun Ylioppilasteatterin oma yhtye OYTO. Liput 5/3 € Valveen lippumyymälästä (ke-su klo 12-19 Hallituskatu 7).

Tekosyy-klubi 24.9. klo 21-23.55 Tuba

24 syys

Nosta lippu salkoon! 24.9. klo 19-21 Kaupunginteatterin suuri näyttämö Finnhits-bileet 70-luvun tyyliin. Tähtiartistina Virve Rosti ja solisteina Kari-Pekka Toivonen, Merja Larivaara, Merja Pietilä, Heli Haapalainen, Anne Syysmaa, Janne Raudaskoski sekä Timo Reinikka. Lavalla on myös 6-henkinen bändi. Liput 32,5€, konsertti ja ruokailu 49€.

Liput 7.5€.

Dimi Salon emännöimän Tekosyyklubin illassa kotimaiset musiikin tekijät avaavat tarinoita teostensa tekosyistä sekä arjestaan rennolla otteella. Tule kuuntelemaan, miten tutut laulut ovat saanet alkunsa ja vaikuta illan aikana syntyvän uuden laulun sisältöön. Juonellinen ilta koostuu kolmesta osiosta. Itse teossa -osiossa Vega Välitalo ja Pauli Ylitalo tekevät illan aikana uuden biisin, jonka tekoon yleisökin pääsee osallistumaan. Tekosyy-osiossa Laura Moisio kertoo kappaleistaan ja niiden synnystä. Kuulijoiden tehtävänä on arvuutella, mikä on totta ja mikä tarua. Nostolava-osiossa kuullaan Viitasen Piiaa. Liput 9€/10€.

25 syys

Neljä pientä annosta 25.9. klo 15 ja 18 Oulun kaupunginteatterin suuri näyttämö Nauruhermoja kutkutteleva suosikkiesitys on esitetty täysille saleille niin Suomessa kuin Euroopassakin! Musiikkikomedia sisältää esityksen Illallinen yhdelle ja kolme muuta elämystä. Martti Suosalo eläytyy rooleihin hovimestarista nuotinkääntäjään ja Iiro Rantala pianopedagogista sankarisolistiin. Lotta Kuusisto huolehtii proseduureista. Liput 30€.

meijän menot

Kissit kiekkoleirillä Verkot heiluivat ja kaukalon laidat paukkuivat, kun parisenkymmentä Kiekko-Kissiä kokoontuivat viime viikonloppuna Piispalaan Kannonkoskelle leirille. Intohimoiset urheilijat pääsivät nauttimaan kolmen päivän ajan lajeista kunkuimmasta – jääkiekosta. Säät suosivat, ruokatarjonta oli yltäkylläinen, majoituispuitteet mainiot, seura mitä mahtavinta ja kiekkoilla sai yllin kyllin. Voiko viikonlopulta enempää siis toivoakaan? Kotimatkalle lähdettiin sunnuntaina pirteinä, pienistä jomotuksista takareisissä tai väsymyksen tunteesta juurikaan piittaamatta, sillä mielensopukoissa kutkutti ajatus jo seuraavasta kiekkoleiristä. Kissit <3 jääkiekko! Yksi kisseistä

Milloin kokoonnuitte ja missä? Mistä puhuttiin?

Oliko ohjelmaakin?

Mikä oli aiheena?

Kuka raportoi?

Vastaa kysymyksiin ja lähetä kuva lomakkeella, joka löytyy osoitteesta www.kaleva.fi/kale


13

TORSTAI

REISSUSSA

Grönlanti pohjoisen luonnon ystäville Minne matkustin

Miten varasin

Grönlannissa vierähti reilu neljä viikkoa yhteensä neljässä eri kaupungissa: ensin vaelsin 10 päivää Kangerlussuaqista Sisimiutiin, sieltä lentokoneella pääkaupunki Nuukiin, sieltä laivalla pohjoiseen Ilulissatiin ja sieltä takaisin Kööpenhaminaan Kangerlussuaqin kautta. Paluumatkalla fiilisteltiin Kööpenhaminaa parin päivän verran.

Reissu oli kokonaan omatoimisesti suunniteltu: otin selvää lennoista ja laiva-aikatauluista sekä suunnittelin hyvän ajankohdan vaellukselle.

Milloin varasin

Toukokuussa varailin lentoja ja majoituksia.

Ketä matkusti mukana

Milloin matkustin 8.8.–qw12.9.2016

Matkareitti

Rovaniemi-Helsinki junalla, Helsinki-KööpenhaminaKangerlussuaq lentokoneella, Kangerlussuaq-Sisimiut-väli kävellen (165km). Sisimiut-Nuuk lentokoneella, Nuuk-Ilulissat ahden yön mittaisella laivalla. Ilulissat-Kangerlusuaq-Kööpenhamina kahdella eri lentokoneella, Kööpenhaminassa parin päivän pysähdys ja sieltä taas Helsinkiin lentokoneella. Helsinki-OuluRovaniemi-kotimatka taittui Onnibussilla ja junalla.

Majoitus

10 päivän vaellus kokonaan teltassa, sen jälkeen vaihtelevia majoituksia: hostelleja, airbnb-koteja, sohvasurffausta, laivan hytissä nukkumista ja lisää telttaöitä.

Kävikkö nää Roomassa, Ranualla tai Reykjavikissa?

Grönlannissa vaelsin ja matkailin yksinäni. Vaelluksella törmäilin useasti samoihin ihmisiin: useimmiten australialaiseen tyttöön sekä saksalaiseen isään tyttärineen. Kööpenhaminassa tallustelin katuja sydänystäväni kanssa, joka lensi Suomesta ”hakemaan” minut kottiin.

Matkakulut

Matkat yhteensä noin 1600€ (sisältäen 6 erillistä lentoa, kaksi yötä kestäneen laivamatkan ja junalippuja). Majoitukset maksoivat suunnilleen 500€.

Millaista perillä

Alkuun tunnelmani oli täysin epätodellinen, sillä Grönlannin aktiivisin lentokenttä oli keskellä valtavia vuoria, ja laskeutumispläntin näki vasta todella lähellä maata. Matkan aikana tuntui kuin olisi matkustanut ihan toiseen aikaan. Kaikkialla oli värikkäitä taloja, rekikoirat ulvoivat kylien ympäristössä ja kalan haju leijaili satamien yllä.

Esittele kalelle! lomalookkisi Ota kuva itsestäsi & matkaseurastasi

Matkan plussat

165km pitkä Arctic Circle Trail-vaellusreitti oli uskomaton ja suosittelen sitä kaikille pohjoisen luonnonystäville! Vuoristoreitin varrelle mahtui kirkkaita järviä, valkeita hiekkarantoja, ruskaista varvikkoa, upeita sinisiä vuoria, auringonpaahdetta ja uskomatonta rauhaa. Maailman pienin pääkaupunki Nuuk hurmasi värikkyydellään ja laivamatka Ilulissatiin tarjosi autenttista grönlantilaisuutta. Ilulissatissa sijaitsevat jäälauttojen kauneus oli jotain, jota on vaikea selittää.

Matkan miinukset

Wifin hankala saatavuus ja maksullisuus tuntui aluksi kummalliselta, mutta loppujen lopuksi oli virkistävää olla tuijottamatta puhelinta samaan malliin kuin kotona.

Vinkit

Ilulissat on ehdottomasti se paikka, joka Grönlannissa kannattaa nähdä. Suosittelen myös laivalla matkustamista lentokoneen sijaan ja vierailemaan leipomoissa!

kerro missä kävit & mitä tapahtui

Esittele matkakohteesi ja kerro seikkailustasi

Hintataso

Grönlanti on kallis maa. Kaikki kustantaa enemmän kuin Suomessa, mutta Grönlanti on yksi maailman vaikeimmin asutettavista maista vailla tieverkostoa kylien välillä, joten olisi kohtuutonta vaatia samanlaisia asioita kuin Euroopassa. Paikalliset tuotteet kuten kala ja liha (valas, hylje, poro) olivat kuitenkin yllättävän kohtuuhintaisia: esim. valaan kilohinta oli vain noin 4€!

Tuliaiset

Rinkka pullisteli jo mennessä ja matkalaisen rahavarat kuluivat lähinnä herkutteluun, joten mukaan taisi tarttua talvivarastoa pehmeyden muodossa :) Tärkeintä minulle oli saada mukkaan tarinoita ja hurjasti valokuvia.

MenisitkÖ uudestaan Kyllä.

Riina Mattila, teksti & KUVA

LÄhetä kuvat & vastaa lomakkeen kysymyksiin Vastaa kysymyksiin osoitteessa Kaleva.fi/kale/reissussa

maksaa julkai reissussa-ju stusta 100 euron palktusta kion!


14

TORSTAI 22. SyyskuuTA 2016

MAALIMAN TUULET

JANITA

AUTIO

Olen onnellinen, että uskaltauduin heittäytymään ja kokeilemaan, kantavatko unelmat.”


15

TORSTAI 22. SyyskuuTA 2016

MAALIMAN TUULET

Janita toteuttaa unelmaansa Raahelaislähtöinen valokuvaaja Janita Autio luo uraa Helsingissä. Nuoren naisen inspiraationlähteenä toimivat persoonalliset ihmiset ja heidän tarinansa.

Henrika Palokangas, teksti ja kuvat

– Omiin unelmiinsa kannattaa uskoa, vaikka ne olisivat niin suuria, ettei niitä uskalla sanoa ääneen, sanoo raahelaislähtöinen valokuvaaja Janita Autio, 23, joka luo uraa Helsingissä. Valokuvaajaa tarvitaan moneen. Autio on kuvannut esimerkiksi Lauri Tähkää ja Mikael Gabrielia, viettänyt hektisiä päiviä Kasmirin keikkabussin matkassa, ja päätynyt bloggaaja Didem Özgünin luottokuvaajaksi. -Valokuvaajana pääsee ikään kuin kulissien taakse, ja se on aina mielenkiintoista! Autio kertoo, että valokuvaajan ura tuntui pienenä epätodelliselta vaihtoehdolta. Kipinää valokuvaamiseen kylläkin löytyi ja alaja yläkoulun sisarukset kuvasivat isän hankkimilla kameroilla. Lukiossa valokuvausinnostus syttyi toden teolla. Kuvaamataidonopettaja Aki Pulkkanen kannusti Autiota kuvaamaan, ja järjesti näyttelypaikan Aution ja hänen ystävänsä kuville. Lukion jälkeen ajatus valokuvaajan ammatista alkoi houkutella, kun hän matkusteli Aasiassa. Maailman katsominen kameran linssin läpi alkoi tuntua juuri oikealta ja persoonallisista ihmisisistä ja heidän tarinanoistaan muodostui Autiolle loputon inspiraationlähde. Niinpä Autiolle on hyvin selvää, että muoti- ja promokuvien lisäksi lisäksi valokuvilla on myös vahva terapeuttinen voima, jota Autio mielellään hyödyntäisi. – Haaveenani on tehdä voimaannuttavaa valokuvausta, ja auttaa ihmisiä sitä kautta, hän pohtii. Aution valokuvaajan ura käynnistyi varsinaisesti vuosi sitten, kun hän lähti reissaamisen jälkeen kesätöihin Helsinkiin. Muuttokuormassa mukana ollut kamera houkutteli kuvaamaan. – Lähettelin Instagramissa persoonallisille ihmisille viestiä, haluaisivatko he kuvattaviksi, ja aloin saada vastauksia. Viestien lähettäminen ja ensimmäiset kuvaukset jännittivät ja samalla innostivat Au-

tiota. Hän alkoi töiden kautta tutustua ihmisiin ja saada myös uusia työtehtäviä. – Olen onnellinen, että uskaltauduin heittäytymään ja kokeilemaan, kantavatko unelmat, hän sanoo nyt. Matkustusvuosien aikana Suomeen asettuminen tuntui kaukaiselta vaihtoehdolta. Omanlaiset jutut ja ihmiset tuntuivat löytyvän aina ulkomailta. Nyt Autio on kuitenkin huomannut kotiutuneensa Helsinkiin täydellisesti. – Helsingin-kotini on nyt Punavuoressa ja ympärillä on paljon oman alan ihmisiä. Olen löytänyt oman juttuni. Helsinkiläisten mielestä Oulun leveyksien kasvatti myös erottuu etelässä edukseen. – Kuulen usein, että ”pohjoisesta” tulevat ovat luotettavia, ja katsovat asioita omalla tavallaan. Aika hassua! Toisaalta kiireisen Helsingin jälkeen paluu kotikonnuille Raaheen ja Ouluun tuntuu aina mukavalta. -Rakastan peltoja, ja sitä rauhaa, mikä tällä on. Ja tietysti perhe ja vanhat ystävät löytyvät aina täältä, Autio kuvailee. Yksityisyrittäjänä saa itse päättää työajoistaan ja osin myös työtehtävistään. Perinteiset kahdeksasta neljään –työpäivät eivät houkuttele nuorta kuvaajaa, ja vapaus tuntuukin omalta jutulta. –Toisaalta on vaikea vetää rajaa, milloin olen töissä ja milloin vapaalla. Tällä hetkellä valokuvaus onkin vähän koko elämä, eikä se oikeastaan haittaa, Autio pohtii. Työ etenkin muotimaailmassa elää jatkuvasti, ja tuo eteen uusia työtehtäviä ja polkuja. – Tulen varmaankin aina tekemään työkseni erilaisia projekteja. Vaihtelu ja uudet asiat pitävät minut virkeänä, Autio sanoo. Janita Autio katsoo tulevaisuuteen luottavaisena. Näköpiirissä on paljon uutta ja mielenkiintoista. – Olen vasta huomannut, että elän juuri nyt unelmaani, Autio pohtii. Nuori valokuvaaja pääsi New Yorkin muotiviikoille ja vastikään naistenlehti nosti hänet tulevaisuuden nimien joukkoon. – Haluan, että tämä ei ole vain hetken huumaa, vaan vasta alkua, hän sanoo. Ketä Kalen! pitäisi haastatella ja miksi? Ehdota oululaista ihimistä osoitteessa kale@kaleva.fi

Valokuvaaja Janita Autio Syntynyt 2.5.1993 Pattijoella Perheeseen kuuluu äiti, isä, 4 veljeä ja 8 siskoa. Asuu tällä hetkellä Helsingissä. Asunut vuoden myös Oulussa. Lempivuodenaika on kevät: ”Kevät on uuden alku, jolloin kaikki onkin yhtäkkiä taas hyvin.” Esikuva on täti Maarit: ”Hän tekee asiat aina omalla tavallaan.” Instagram: @janitaautio Blogi: www.janitaautio.com


16

TORSTAI 22. SyyskuuTA 2016

SYKSYN KYLMIIN

Kotimaiset konepestävät

VIIKON KATOTUIMMAT | Kaleva.fi

VILLAHOUSUT

70e SUSI VILLAPAITA 65e naisille ja miehille UUTTA! Kotimainen

Kauppahalli puh. (08) 311 4054

OSTAMME HIRVENLIHAA Ismo Autio 040 351 8002

KYLMÄNEN FOOD Oy Urheilutie 3 92500 Rantsila www.kylmanen.fi

seuraa

KALEA! INSTAgrammissa

Istuskelin lahden poukamassa kivellä seuraamassa laulujoutsenpariskunnan touhuja. Näin ison linnun laskeutuvat vastarannalle kiven taakse maata viistäen. Hetken kuluttua kiven takaa ilmestyi ruskea kookas lintu, jonka tunnistin nuoreksi merikotkaksi. Kuva: henkka70

2827 @kaleoulu #kaleoulu

Näin persoonallisia autoja tulee harvoin kuvausetäisyydelle. Kuva:Teija Pohjanvesi


17

TORSTAI 22. SyyskuuTA 2016

VIIKON KATOTUIMMAT | Kaleva.fi

Kaupunkinäkymiä. Etualalla Kuusisaari. Kuva: Lauri Huotari

Kuva- arvoitus. Mikä ei kuulu kuvaan? Syksyn marjasatoa :) Kuva: Riitta Tanhua

lähetä kuva Lataa kuva lomakkeella Kaleva.fi/13222 Puhelimestasi numeroon 13222 Neva Masquerade -pennut. Kuva: A-M Skarp


18

MAINOS

MAINOS

Kylmänen on jo vuosikymmenien ajan jalostanut hirvenlihaa. Rahtipalvaamossa Kylmänen valmistaa metsästäjille jalosteita myös heidän omaan käyttöönsä. Suosituimmat tuotteet ovat hirven lämminsavupaisti, hirvisäilyke ja erilaiset hirvimakkarat. Hirvenliha kuuluu olennaisena osana suomalaiseen ruokapöytään. Se on merkittävin riistaeläimemme, jonka puhdas ja vähärasvainen liha on todellista lähiruokaa. Suosituimpia hirviruokia ovat muun muassa hirvikäristys ja uunipaisti.

JOAA • TAR

N RESEP MÄ T TÄ

Kylmäsellä hirvenmetsästyksestä käynnistyy syksyn ensimmäinen sesonki. Hirvenlihaa ostetaan suoraan metsästäjiltä Rantsilassa ja Sodankylässä. Kaadetut hirvet tuodaan teurastamolle, jossa suoritetaan loppuunteurastus ja lihantarkastus. Sitten lihat käsitellään ja pakataan jalostuslaitoksessa kauppakuntoisiksi, jotta myyntiin tuleva liha on mahdollisimman tuoretta ja säilyy hyvin kaupoissa, ravintoloissa ja edelleen kuluttajilla. Riistakauden aikana hirveä on saatavana laaja valikoima niin tuoreena, pakasteena kuin jalostettuina tuotteina.

IN

Kylmäsen hirvikausi

JOAA TAR • IN

N RESE MÄ PT Ä T

Kylmäsen Hirvikäristys Raaka-aineet: 500 g käristyslihaa 50 g voita 1 sipuli 2 tl suolaa pippuria 2-3 dl vettä

1

Sulata voi pannulla ja kuullota sipuli. Lisää käristyslihaa vähän kerrallaan ja ruskista kevyesti. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.

2

Kaada joukkoon vesi. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.

3

Tarjoa perunamuusin, puolukkahillon ja suolakurkun kanssa. Koristele persiljalla.

Kylmäsen Hirvipihvit Raaka-aineet: 400 g hirvijauhelihaa 1 dl vettä 1 dl kuohukermaa 1 muna suolaa mustapippuria 1 tl meiramia 0,5 tl maustepippuria 0,5 tl mustapippuria 2 rkl voita paistamiseen

Mikä on Likeltä?

1 Sulata jauheliha. Sekoita jauheliha, vesi, kuohukerma, mausteet ja muna kulhossa. Anna turvota muutama minuutti. 2 Muotoile pihvit ja ruskista voissa, paista pannulla tai laita pihvit leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa n. 20 min. 180 asteessa.

3 Tarjoile lohkoperunoiden, kastikkeen ja vihannesten kanssa.

Me alueesi Citymarket -kauppiaat haluamme tarjota asiakkaillemme lähellä tuotettua paikallista ruokaa ja mahdollisimman läheltä hankittuja raaka-aineita. Me haluamme tukea ja nostaa esiin paikallista osaa-

mista ja ruokakulttuuria yhdessä kumppaneidemme kanssa. Paikallisen yhteistyön ja kumppaneiden tuotteet tunnistat Likeltä –merkistä kaikissa alueemme Citymarket –myymälöissä. Valitse paikallista!

K-Citymarket -kauppiaat: Oulu Kaakkuri, Oulu Raksila, Oulu Rusko ja Raahe Lue lisää: Kaleva.fi/likelta


19

TORSTAI 22. SyyskuuTA 2016

Somessa sanottua / SAA SANUA!

Mällille satelee kiitoksia Kale! kertoi, että Jumprun ovimies Kari ”Mälli” Mäläskä jää eläkkeelle. Juttu innosti lukijat muistelemaan tarinoita legendaarisesta ovimiehestä. Hän sai myös roppakaupalla kiitosta hyvin tehdystä työstä.

Kari pelasti minun kihlasormukseni. Se oli kylmä syksyinen yö(ilta) ja sormus kai hieman suuri ja kappas ku luiskahti sormus sormesta Jumprun oven tienoilla. Seuraavana päivänä soitto Jumpruun ja tieto että Kari sen löytänyt. Huolehti kaikella tavalla Jumprun kävijöistä. Kiitos Kari.

Kerran Jumprusta lähtiessäni annoin Mällille femman kouraan, kuten hyviin tapoihin kuuluu tippi portsarille lähtiessään antaa. Mälli heitti pilke silmäkulmassaan: ”Ai, näin pieniäkin seteleitä vielä tehdään”. Joku olisi tästä voinut ottaa nokkiinsakin, mutta itselle tämä on jäänyt hauskana muistona mieleen vuosien takaa. Hyviä ja ansaittuja eläkepäiviä! Igor 18.11.1978 oli ensimmäinen käyntini Jumprussa. Paikassa tuli toinen olohuone kymmeneksi vuodeksi. Mälli, olit jo silloin siellä. Ihaninta on , kun kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muistat minut, vaikka viimeisen 30-vuoden aikana olen pistäytynyt olohuoneessani kerran kaksi vuodessa ja aina saanut sinulta VIP-kohtelun. Ihania eläkepäiviä sinulle. Olohuone

Ainoa portsari joka on jäänyt Oulun yöelämästä mieleen noin 15 vuoden takaa kun tuli yöelämässä pyörittyä ja nimenomaan positiivisessä mielessä. Hyviä eläkepäiviä! tane Kerran on heittänyt nuoruudessa pihalle ja kävin anteeksi pyytämässä. Sen jälkeen ei asiasta puhuttu. Näin konkarikävijänä (kerran kesällä ja kerran joululomalla, mutta kuitenkin ihan joka vuosi!) nykyään lyhemmän jonon kautta sisälle, mutta ei taida onnistua enää Mällin lähdön jälkeen. Oikea poke Parisen vuotta oon välillä vähempi välillä enempi Oulun yössä luuhannut. Jumprun ovella on tullut tunne, että oisin tuttu pokejen kanssa. Siitä sen huomaa, että on ammattitoinen ote. Hiirulainen Oulun mukavin ja parhain kun kävin nuorempana jumprussa ei ole muut jääneet mieleen. Leppoisia eläkepäiviä Miss

Joko sullon vanttuut?

Oulun kaupunginjohtajan valintaa valmistelevassa ryhmässä on 3 x enemmän Juha-nimisiä jäseniä kuin oululaisten keski-iän (37 v) alittavia.

Joko sullon vanttuut, vai paleleeko sua? Jos kalisee sun luut, et lämmittää voi mua. Kalluppiin jos tuut, se lämmittää voi sua. Tääl on kaikki muut, et voi sä paleltua.

JULKAIST

U VERKOS

SA

Vanttuut, hanskat ja lapaset

Loppuvuoden miettimistä ja suunnittelua... Ei yhtään hullumpaa hommaa ja hei, tämähän luonnistuu jo tottumuksesta. Kun maapallon toisella puolella on joku kumma ”magneetti”, niin eipä sitä vastaan kannata taistellakaan.

Aloita keskustelu/ kommentoi

Jasmin Mäntylä

Tarjoa mielipidetekstisi osoitteeseen kale@kaleva.fi. Aloita uusi keskustelu tai kommentoi vanhaa.

Olympiakullan voitto 100 metrillä on Suomessa paranormaali ilmiö. Iikka Kivi

Nyt meikäpoikakin pääsee sissään. Purnunnokan Ukko

Oulun kaupungissa on nyt 200 071 asukasta. Kaupunki kertoo, että asukasluku ylitti 200 000 asukkaan rajan syyskuussa. Vuoden 1989 lopussa oululaisia oli yli 100 000 ja 2000 -luvun alkuun tultaessa väkiluku ylitti 120 000. Vuoden 2012 lopussa Oulun väkiluku oli yli 146 000, ja kun Haukipudas, Kiiminki, Oulu, Oulunsalo ja Yli-Ii yhdistyivät vuoden 2013 alusta uuteen Ouluun, tuli Oulun väkiluvuksi tuolloin 190 847. Yli 200 000 asukkaallaan Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki. 200 000 asukkaan rajapyykin juhlistamiseksi kaupungintalolla järjestetään kaupunkilaisille avoimet ovet lauantaina 8. lokakuuta kello 14–20. ”Oululaiset ovat tervetulleita juhlistamaan tapahtumaa tutustumalla historialliseen kaupungintaloon, tapaamaan talon henkilökuntaa työssään ja osallistumalla yhteisötaideteoksen valmistamiseen. Muun muassa kaupunginjohtaja Matti Pennanen on kyseisenä päivänä töissä. Tarjolla on kahvia ja mehua”, Oulun kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Leo-Pekka Tähti - Suomen yleisurheilun ylivoimainen kuningas ja ainoa olympiakultamitalisti. Barbara Lybeck

Atso Almila

Kävin kaupassa: - Jaaha, poista kortti? - Se pitää vain työntää syvemmälle! - Samaa se vaimokin aina sanoo... *vaivaantunutta hiljaisuutta* Teemu Potapoff

How about a boy band called One Erection? Does that sell?

Hei Sticky Wingers Oulu: Tapanne mainostaa viemällä muutenkin vähistä pyörätelineistä tilaa ei oo kovin kiva juttu. Nina Tyni

U VERKOS

SA

– Haukea tuli kesän alkupuolella, mutta kalan tulo alkoi hiipua heti, kun järven vesi alkoi vihertää, Petri Kanniainen kertoo. Pyykösjärvellä koko kesän aktiivisesti kalastanut Kanniainen lisää, ettei enää moneen viikkoon ole tullut ”tärpin tärppiä”. – Kalantulo loppui elokuun alkuun, minulla ja muillakin, Kanniainen kertoo. – Järvi on kalastusmielessä kuollut, Kanniainen lisää ja harkitsee veneensä siirtämistä loppusyksyksi Kuivasjärvelle. Myös monet Pyykösjärvellä pidempään kalastaneet ovat Kanniaisen mukaan kertoneet, että Pyykösjärvi on ollut päättyneenä kesänä poikkeuksellisen huonossa kunnossa. Kanniainen kertoo näkösyvyyden supistuneen pariinkymmeneen senttiin. Keskeisellä paikalla sijaitsevan vesistön kunto harmittaa Kanniaista ja muitakin järvellä kalastaneita. – Pyykösjärvessä olisi mahdollisuuksia vaikka mihin, hän pohtii.

Elämä on kuolemaan johtava, suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä tarttuva tauti.

Iiro Rantala

”Kalastusmielessä Pyykösjärvi 2 on kuollut” 3 JULKAIST

Saara Aalto

Jenni Pitko

UUTISELLISTA Oulun väkiluku 2 ylitti 200 000 3 asukkaan rajan

Got through to the 6 chair challenge! There are too many amazing singers, can’t believe I’m still in!! @TheXFactor

Saara Aalto jatkaa yhä Britannian 2 3 X Factorissa JULKAIST

Loistavaa Leo-Pekka Tähti! Josko tällä kertaa vuoden urheilijaksi? Minulta lähtee ainakin ykkösääni. Hyvänä kakkosäänenä Mira Potkonen.

Luterilaiset papit vihkivät surutta avionrikkojia, vaikka huorinteko kielletään kymmenessä käskyssä. Homoutta ei. Tuomas Enbuske

Paavo Arhinmäki

U VERKOS

SA

Oulunsalosta kotoisin oleva Saara Aalto pääsi jälleen jatkoon Britannian X Factor -kilpailussa, joka televisioitiin sunnuntai-iltana. Aalto esitti ennakkoon taltioidussa jaksossa Donna Summerin On The Radio -kappaleen. Aalto vakuutti jälleen tuomariston ja hän jatkaa yhä kilpailussa. X Factor UK eteni sunnuntain jaksossa Bootcamp-vaiheeseen, jossa kilpailijat matkasivat rankalle parin päivän leirille.

Kohta alkaa se puolen vuoden odotus, että finaalipeleissä nähdään Tappara ja Kärpät.

Kollaja kestää! Kiitos Kollaja-aktiiveille, jotka ovat taistelleet vuosikymmeniä. Kiitos myös Petteri Orpo ja muut.

Tommi Tuominen

Jasper Pääkkönen


20

TORSTAI 22. SyyskuuTA 2016

Jätä ilmoitus lehteen helposti netissä!

Perheilmoitus | Kuolinilmoitus & osanottokiitos Kauppapaikka | Keskiviikon kauppapäivä

Valitse julkaisupäivä

Valitse ilmoituspohja

Kokoa ilmoitus Kaikkien syyskuun in ar aikana Ilm neiden oitta kautta ilm arvotaan kesken at (2kpl) ev 1kk:n Kal ä sek intoja tuotepalk (2kpl)

Esikatsele, maksa ja ilmoituksesi on valmis julkaistavaksi!

Kaleva.fi/ilmari

2


K1 1

2 TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016

XXL.FI JA XXL-TAVARATALOT: HELSINKI, ESPOO, VANTAA, OULU, TAMPERE, RAISIO, TURKU

ALEN HUIMA LOPPUSUORA % 0 5 -

19

90

LÄMPÖVUORI

SPLASH WARM Lasten kumisaappaiden klassikko. Nopeasti kuivuva polyesterivuori ja välipohjassa mukavaa EVA-vaahtokumia. Sisäpohjallisen saa helposti irti ja kuivattua. (XXL-hinta 39,90 €). TN: 1098327

SUTTON COVERALL Tekninen toppahaalari tuulen- ja vedenpitävää materiaalia, 5 000 mm:n vesipilariarvo. Irrotettava huppu, kauluksessa karvareunus. Haalari suurennettavissa yhden koon. Koot 80–130 cm. (XXL-hinta 89,90 €). TN: 1119911

% 4 4 -

49

90

HYDRAULISET LEVYJARRUT

Ä T S Ä SÄ 130 €

249 € CROSSWAY WOODLAND URBAN HD 28” hybridipyörä alumiinirungolla. Shimanon 21-vaihteinen vaihde. Tehokkaat Tektron Vela hydrauliset levyjarrut. Erinomainen valinta työmatkoille, kuntoiluun ja pyöräretkeilyyn. (XXL-hinta 379 €). TN: 1118753/1118754

.


2 K1

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

LAAJA VALIKOIMA

KALASTUSVÄLINEITÄ, RATSASTUSTARVIKKEITA JA TELTTOJA

-40% A P O J

TROP RIDE

% 0 4 -

11

90

ABUMATICSET JUNIOR 5FT6IN Lasten umpikela. Yksinkertainen ja hyvä varustus. (XXL-hinta 19,90 €). TN: 1054708

% 2 3 -

16

90

% 5 3 -

64

90

HIKING 3 Kolmen hengen kupolimallinen retkeilyteltta. Sisäänkäynnin yhteydessä on eteinen varusteiden säilyttämiseen. Teipatut saumat, hyvä ilmanvaihto. (XXL-hinta 99,90 €). TN: 1098653

PULL ON RATSASTUSHOUSUT Klassiset ja tyylikkäät ratsastushousut. Housuissa on normaali vyötärö ja sileä etuosa. (XXL-hinta 24,90 €). TN: 1067120

TA OISTA INNOIS L-HINN XXL-H TA XX SISTA LLISIS EDULLI RAEDU EXTRA A JOO EXT AINA J AN AIN TAAN SKETA LASKE US LA ENNUS AL ALENN 2

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 22.–28.9.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 21.–27.9.2016. Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

.


K1 3

2 TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016

-60%

7

90 ÄLYTT ÖMIN HINNO IN

-51%

% 0 5 -

9

90

/OSA

1

90

LAHTI17 BACKPACK Tilava 20 litran selkäreppu, jonka pehmustettuun sisäosaan mahtuu tabletti tai pieni kannettava tietokone. Virallinen Lahti 2017 Nordic Ski WCS -tuote. (XXL-hinta 19,90 €). TN: 1126891

MIX AND MATCH LS / MIX AND MATCH PANTS Kerrastopaita tai -housut litteillä hankaamattomilla saumoilla. Hyvät hengittävät ominaisuudet. 100 % polyesteriä. Naisten ja miesten mallit. (XXL-hinta 19,90 €). TN: 1121810/1121811/1121812/1121813

FLEECE GLOVE, UNISEX Kevyet ja lämpimät fleecekäsineet. Tehokkaasti lämmittävä materiaali pitää kädet mukavan lämpöisinä. (XXL-hinta 3,90 €). TN: 1092817

% 3 3 -

59

90

TERRA MID GTX Kestävät, vedenpitävät ja monifunktionaaliset kevyet Gore-Tex-maastokengät. Ulkopohjan materiaali on pitävää märälläkin kalliolla. Kärki- ja kantavahvistukset. Naisten ja miesten mallit. (XXL-hinta 89,90 €). TN: 1106260/1106261

JOPA-58%

24

90 JR-KOOT

X 16.3 AG+ J / Q3 16 / X 15.3 FG/AG J / Q2 16 / ACE 16.3 FG/AG J / Q2 16 / X 15.3 FG/AG J / Q1 16 Valikoima Adidaksen JR-jalkapallokenkiä huippuedullisesti. (XXL-hinta 34,90 / 44,90 / 49,90 / 59,90 €). TN: 1115236/1117069/1117108/1119070

3 .


4 K1

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

VIELÄ EHDIT XXLBEAM MIPS Kevyt ja turvallinen pyöräilykypärä. Kypärässä on In­mold­rakenne sekä lisää suojaa tuova MIPS­teknologia. 16 ilma-aukkoa sekä Autofit®-säätö­ mekanismi tekevät kypärästä miellyttävän käyttää. (XXL­hinta 59,90 €). TN: 1118123

% 8 5 -

% 0 4 -

59

90

TECH LT JACKET Erittäin kevyt pyöräilytakki, joka suojaa tuulelta ja vedeltä. VentAir®-materiaali hengittää hyvin. Vaivaton kuljettaa mukana, pakkautuu pieneksi. (XXL­hinta 99,90 €). TN: 1106477

-40%

29

90

GIRO BIB SHORTS Giron huippumukavat pyöräily­ housut. 8 paneelin rakenne ja Comfort pro ­pehmuste sekä optimaalinen pyöräilyyn sopiva leikkaus tekevät housuista erittäin hyvin istuvat. Lahkeissa silikoninauha, joka pitää lahkeen paikoillaan. (XXL­hinta 49,90 €). TN: 1117274

24

90

% 8 4 -

179 € VIVIDA 3S Laadukas 28” citypyörä. Helppokäyttöinen ja varmatoi­ minen Shimano Nexus 3 ­vaihde. Jalkajarru ja käsijarru. Säädettävä ohjainkannatin, jonka avulla ajoasennon saa helposti säädettyä mieleisekseen. Mukana kätevä runkolukko. (XXL­hinta 349 €). TN: 1122249

-33%

9

90

S2 Kätevä ja kevyt vaijerilukko koodilla. Koko 1500 / 12 mm. Turvataso 2/6. (XXL­hinta 14,90 €). TN: 1080448

SUPERRUNNER 10 10” lasten potkupyörä, jolla lapsen tasapaino kehittyy. Potkupyörällä lapsen on turvallista aloittaa pyöräily. TN: 1096832/1108886/1119318

O KATS A HINTA

29 KOSSA XXL.FI 90

PYÖRÄALE MYÖS VER 4

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL­tavarataloissa ja XXL.fi­verkkokaupassa vähintään 22.–28.9.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 21.–27.9.2016. Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

.


K1 5

2 TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016

PYÖRÄALEEN -73%

9

90

CHILL MEE SUN GLASSES Sopivat täydellisesti kaupunkikäyttöön tai liikuntaan. OW Optic -linssit tarjoavat kirkkaan ja terävän näkyvyyden sekä 100-prosenttisen UV-suojan. Kevyissä kehyksissä on kumipintaiset aisat, jotka ovat säädettävissä yksilöllisesti istuviksi. (XXL-hinta 37,90 €). TN: 1127073

O S T A K A A T N HI

7

90

SPICOLI 4 SHADES Vansin ajattomat aurinkolasit. Spicoli 4 -mallin materiaali on kestävää 100 % polykarbonaattia, ja laseissa on UV-suojatut linssit. TN: 1089741

-35%

179 €

16"

20"

DICE 16”/20” Dice on tukeva BMX, joka kestää kovaa menoa arjessa. Hi-Ten-teräsrunko on jykevää tekoa. Kolmiosainen kampi ja mukana 2 kpl jalkatappeja. Laadukkaat osat ja hyvä hinta-laatusuhde. (XXL-hinta 279 €). TN: 1117897/1117898

-49%

69

90 TOUGH ROAD SLR 2 Todella monipuolinen 29” pyörä, joka soveltuu erittäin hyvin retki- sekä työmatkapyöräksi ympärivuotiseen käyttöön. Laadukas ALUXX SLR-grade-alumiinirunko. Shimano Alivio -vaihde sekä Shimano M355 hydrauliset levyjarrut. Kestävät Giant SX-2 double-wall -vanteet. TN: 1118854

U P P I HU HINTA

749 €

MGP SCOOTER PRO LTD Seuraavan polven ammattiskoottaajille. 100 mm, 88A jousitetut PU-renkaat, eloksoitu ydin ja K-2 ABEC 9 Chrome -laakerit. Rullaa kevyesti. (XXL-hinta 139 €). TN: 1117793/1117794/1117795

5 .


6 K1

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

VAPAA-AJAN VAATTEITA

-60% A P O J

% 3 3 -

9

% 0 6 -

9

90

90

EGON POLO MNS Klassikkomallinen pikeepaita, jossa napit ja purjehdusaiheinen printti. Pehmeää ja mukavaa puuvilla-polyesteriä. Miesten malli. (XXL-hinta 24,90 €). TN: 1116773

FELINE POLO SHIRT W Kevyt ja tekninen pikeepaita golfiin ja vapaa-aikaan. Nopeasti kuivuva joustomateriaali on huippumukava ja varmistaa hyvän liikkumavapauden. Naisten malli. (XXL-hinta 14,90 €). TN: 1116552

VAPAA-AIKA NAISET

990 V-NECK T-SHIRT W Kiva ja mukava T-paita, V-kaulaaukko ja rinnassa Champion-logo, numeropainatus vasemmalla puolen. 100 % puuvillaa. TN: 1119616

2990 CREWNECK SWEATSHIRT W Ihanan pehmeä collegepusero, pyöreä kaula-aukko, kevyttä ja mukavaa puuvillasekoitetta. Champion-painatus rinnassa. TN: 1119593

2990 HIGH NECK SWEATSHIRT W Ihanassa paidassa on korkea kaulus ja rinnassa leikkisä Champion-painatus. Huippukevyttä puuvillasekoitetta. Kauluksen nauhat kontrastiväreissä. TN: 1119595

2990 HOODED SWEATSHIRT W Ultrakevyt huppari mukavaa puuvillasekoitetta. Leikkisä Champion-painatus rinnassa, hupun nauhat kontrastiväreissä. TN: 1119594

3990 MAXI FULL ZIP SWEATSHIRT W Pehmeä ja mukava collegepaita, jossa on pieni vetoketju, korkea kaulus ja pieni Champion-merkki. Kevyt puuvillalaatu. Rento malli. TN: 1119597

VAPAA-AIKA MIEHET

290

BASIC TEE UNISEX Mukava ja pehmeä puuvillajerseystä valmistettu t-paita. T-paita on rypistymätön, eikä sitä tarvitse silittää. TN: 1092813 6

990 POLO MNS Klassinen pikeepaita pehmeää puuvillalaatua. Siisti kaulus ja kaksi nappia. Tyylikäs, rinnassa pieni Champion-merkki. TN: 1115846

2490 CREWNECK SWEATSHIRT Huippumukava collegepusero, pyöreä kaula-aukko. Kevyttä ja mukavaa puuvillasekoitetta. Rinnassa pieni Champion-merkki. TN: 1119599

2990 HOODED FULL ZIP SWEATSHIRT Pehmeä ja mukava huppari, vetoketju ja kengurutasku. Kevyttä puuvillasekoitetta. Kontrastivärinen huppu. TN: 1119600

3990 HOODED SWEATSHIRT Hyvännäköinen huppari pehmeää puuvillasekoitetta. Hupun nauhat kontrastiväreissä. Champion-merkki vasemmassa hihassa. TN: 1119598

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 22.–28.9.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 21.–27.9.2016. Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

.


K1 7

2 TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016

O S T A K A A T N HI

39

90

-66%

19

90

STRIPE TIGHT Käytännölliset tekniset juoksutrikoot hengittävää ja kosteutta siirtävää MotionDry-materiaalia. Lahkeissa tyylikäs painatus. Naisten ja miesten mallit. (XXL-hinta 59,90 €). TN: 1114605/1114942

SN LS TEE Kevyt ja tekninen pitkähihainen juoksupaita hengittävää ja kosteutta siirtävää Climalite®materiaalia. Heijastimet parantavat näkymistä pimeässä. Naisten ja miesten mallit. (XXLhinta 44,90 €). TN: 1119178/1119180

-54%

5

90

MESH SPORT VEST Heijastinliivi kevyttä ja kestävää polyesteriä. 3M Scotchlite™ -heijastinmateriaali takaa näkymisen joka suuntaan. Kokoa on helppo säätää. (XXL-hinta 12,90 €). TN: 1116296/1116297

XXXXXXXXXXXXX JUOKSU NAISET

2490 RACER SS TOP W Pehmeä ja kevyt urheilupaita. Hyvät hengittävät ja kosteutta haihduttavat ominaisuudet. Mukavat ergonomiset tasosaumat varmistavat liikkumavapauden. TN: 1105808

2990 MILER V-NECK W Kevyt ja tekninen juoksupaita. Lyhyet hihat ja v-kaulus. Hyvin hengittävä ja kosteutta siirtävä Dri-Fit-teknologian ja selän verkkoneuloksen ansiosta. TN: 1117291

2990 DRY MILER RUNNING TANK W Tekninen hihaton juoksupaita, printti ja painijanselkä. Vartalonmyötäinen malli. Kosteutta siirtävä Dri-Fit-laatu ja tuuletusta tehostava verkkoselkä. TN: 1119459

3490 DRY MILER TOP W Teknisessä, lyhythihaisessa juoksupaidassa on allover-printti. T-paita on valmistettu hengittävästä ja kosteutta haihduttavasta Dri-Fit-materiaalista. TN: 1119460

8990 SHIELD RUNNING JACKET PRINT W Kevyt ja pehmeä juoksutakki, jossa huppu ja printti. Nike Shield -kangas hengittää hyvin ja suojaa pieneltä sateelta ja tuulelta. TN: 1119463

XXXXXXXXXXXXX JUOKSU NAISET

2990 PRO COOL CAPRI W Mukavat ja funktionaaliset 3/4-trikoot. Kevyesti kompressoiva joustokudos tukee lihaksia. TN: 1115326

3490 NIKE DF ESSENTIAL CAPRI Tekniset, ¾-pituiset treenitrikoot hengittävää ja kosteutta haihduttavaa Dri-Fit-materiaalia. Hiertymiä ehkäisevät tasosaumat lisäävät mukavuutta. TN: 1105806

3990 DRY TRAINING CAPRI Tekniset ¾-pituiset treenicaprit istuvat vartalonmyötäisesti ja mukavasti. Dri-Fit-laatu hengittää ja siirtää kosteutta optimoidusti. TN: 1119486

3990 DRY TRAINING TIGHT Pitkät ja tekniset treenitrikoot istuvat vartalonmyötäisesti ja mukavasti. Dri-Fit-laatu hengittää ja siirtää kosteutta optimoidusti. TN: 1119487

3990 DF ESSENTIAL TIGHT Trikoot teknistä, hengittävää ja kosteutta siirtävää Dri-Fit-materiaalia. Mukavuutta lisäävät hiertymiä ehkäisevät tasosaumat. Voittamattomat salilla ja lenkillä. TN: 1105807 7 .


8 K1

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

-40%

5

90

O S T A K A A T N I H

NAISET/MIEHET

145 €

KINELL HZ FLEECE Kevyt, nopeasti kuivuva ja lämmittävä fleecepaita, jonka pääntiessä vetoketju. Pehmeä ja miellyttävä materiaali. (XXL-hinta 9,90 €). TN: 1116431/1116432

THELMA COAT W Tyylikäs, tuulenpitävä ja vettä hylkivä päällystakki verkkovuorilla. Korkea kaulus ja isot taskut. Näppärä päällystakki. Naisten malli. (XXL-hinta 149 €). TN: 1087414

ULKOILU

NAISET/MIEHET

69

90

TONI JACKET Kevyt ja mukava untuvatakki (80/20), kuori vettä ja tuulta hylkivää ripstop-polyamidiä. Hyvä ulkoilutakki, joka sopii kivasti myös kuoritakin alle. TN: 1111200/1111203

NAISET/MIEHET

79

90

TONI HOOD JKT Kevyt ja notkea untuvatakki (80/20 ankanuntuvaa), jossa pehmeä huppu. Materiaali on tuulenpitävä ja vettä hylkivä. Joustavat hihansuut ja helma. TN: 1119800/1119801

NAISET

199 €

BYGDIN JACKET W Kuoritakki veden- ja tuulenpitävää, hengittävää kolminkertaista Element® Active -materiaalia. Vetoketjulliset ilma-aukot. Hupun voi kääriä kauluksen sisään. TN: 1093268

MIEHET

199 €

BYGDIN JACKET MNS Kuoritakki veden- ja tuulenpitävää, hengittävää kolminkertaista Element® Active -materiaalia. Vetoketjulliset ilma-aukot. Hupun voi kääriä kauluksen sisään. TN: 1093267

NAISET/MIEHET

299 €

LEPUS JACKET Monipuolinen ja tekninen kuoritakki tuulen- ja vedenpitävää sekä hengittävää 2-kerroksista GoreTex®-kuorikangasta. Irrotettavassa hupussa 3-suuntakiristys. TN: 1105176/1105177

VÄLIKERROS

NAISET

24

90

DAYBREAKER 1/2 ZIP FLEECE W Erityisen kevyt fleecepaita. Kaulaaukossa vetoketju. Hengittävä ja kosteutta haihduttava. Litteät hankaamattomat saumat. TN: 1111062 8

MIEHET

24

90

DAYBREAKER 1/2 ZIP FLEECE MNS Erityisen kevyt fleecepaita. Kaulaaukossa vetoketju. Hengittävä ja kosteutta haihduttava. Litteät hankaamattomat saumat. TN: 1111061

NAISET

49

90

POLLUX II JACKET W Monipuolinen, kevyt ja yksinkertainen fleecetakki. Hyvä lämpö- / painosuhde. Hyvät hengittävät ja kosteutta haihduttavat ominaisuudet. TN: 1108972

MIEHET

49

90

POLLUX II JACKET MNS Monipuolinen, kevyt ja yksinkertainen fleecetakki. Hyvä lämpö- / painosuhde. Hyvät hengittävät ja kosteutta haihduttavat ominaisuudet. TN: 1108971

MIEHET

5990

DECEPTION FL JKT AM Klassinen ja kestävä fleecetakki ulkoiluun. Täyspitkä vetoketju, useita taskuja. Kevyt mutta silti lämmin. TN: 1120181

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 22.–28.9.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 21.–27.9.2016. Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

.


K1 9

2 TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016

-40%

14

90

ECLIPSE BEANIE KIDS Lasten sporttinen vapaa-ajan pipo. (XXL-hinta 24,90 €). TN: 1122951

% 5 5 -

39

90

140–170 CM

VINCE BS JKT / MIKA GS JKT Funktionaalinen ja kiva jokasään takki. Irrotettava huppu ja mansetit. Takki on veden- ja tuulenpitävä, vesipilariarvo 8 000. (XXL-hinta 89,90 €). TN: 1119912/1119913

% 0 2 -

19

90

FLY BEANIE Lämmin talvimyssy villasekoitetta. Fleecevuori. Kivasti muotoillussa myssyssä on koristeena pieniä perhosia. (XXL-hinta 24,90 €). TN: 1091074

ULKOILU NUORET

4990 MACALL JKT Vettä ja tuulta hylkivää ripstop polyamidia. Mukava kuoritakin alla välikerrostakkina tai vapaa-ajan takkina. TN: 1119804/1119827

5990 THELMA JACKET JR Kivassa ¾-pituisessa takissa on irrotettava huppu. Hengittävä, tuulen- ja vedenpitävä laatu. (Vesipilariarvo 8 000 mm, teipatut saumat). Koot 140–170 cm. TN: 1114961

6990 CREW MIDLAYER JACKET JR Monikäyttöinen pusakka hengittävää sekä tuulen- ja vedenpitävää HellyTech® Protection -laatua. Ulkoilutakki toimii myös välikerrostakkina. Koot 8–16 vuotta. TN: 1115513

7990 ELLE JKT/SEBASTIAN JKT JR Pitkä, klassinen parkatakki tuulen- ja vedenpitävää materiaalia. Huppu on irrotettava, ja se suojaa hyvin tuulelta ja sateelta. TN: 1119805/1119806

8990 FOLVEN YOUTH JKT / FOLVEN YOUTH GIRL JKT JR Tekninen takki veden- ja tuulenpitävää Element Active -materiaalia. Verkkovuori lisää mukavuutta. TN: 1105142/1105143

ULKOILU LAPSET

3990 CADDE ONEPIECE JR Tyylikäs ja urheilullinen haalari tuulen- ja vedenpitävää (vesipilariarvo 5 000 mm) ja hengittävää Hytech 5 000 -materiaalia. TN: 1121829

4990 JUTIS KIDS COVERALL Kestävä, kevyesti topattu haalari, jossa irrotettava huppu. Haalarissa lapsesi tuntee olonsa mukavaksi. TN: 1122947

9990 THERON COVERALL KIDS Vesi- ja tuulitiivis ulkoiluhaalari (vesipilariarvo 5 000 mm). Irrotettava huppu, lumilukko ja vyötärökiristys. Voit suurentaa haalaria yhdellä koolla. TN: 1098856

119 € MUHVI/BJORN KIDS Lasten tuulen- ja vedenpitävä Reimatec-toppahaalari. Kaikki saumat teipattu, irrotettava huppu. Koot 74–86 cm. TN: 1122023/ 1122024

149 € STAVANGER/MUHVI JR Hengittävästä ja kestävästä Duraplus®-materiaalista valmistettu lasten Reimatec+ -toppahaalari. Tuulen- ja vedenpitävä. Kaikki saumat teipattu, irrotettava huppu. Koot 92−122 cm. TN: 1122025/1122026 9 .


10 K1

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

JUOKSEMAAN

EXTRAEDULLISESTI % 0 5 -

29

90

FLEX EXPERIENCE RUN 5 Miellyttävä juoksukenkä, jossa kaksiosainen tukea antava ja hengittävä verkkopäällinen ja kevyesti vaimennettu välipohja. Soveltuu erinomaisesti myös vapaa-aikaan. Miesten malli. (XXL-hinta 59,90 €). TN: 1119498

EIT A

V AI N

TU

SHOP ONLINE XXL.fi

OTT

49

90

TTU JA MERK K

IT U

% 8 3 -

E NN

Verkkokauppa avoinna 24/7

WAVE MAVERICK 2 Neutraalit juoksukengät, hyvin vaimennetut ja vakaat. Asfaltille ja hiekkateille. Verkkopäällinen varmistaa hyvän ilmanvaihdon. Hyvin istuvat ja mukavat. Naisten malli. (XXL-hinta 79,90 €). TN: 1110928

10

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 22.–28.9.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 21.–27.9.2016. Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

.


K1 11

2 TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016

JUOKSU JUOKSU

390 SHOE FRESHENER TN: 1093278

9990

129 €

139 €

IGNITE V2 M Taipuisa ja kevyt juoksukenkä kestävyysjuoksuun. Kevyt ja ilmava verkkomateriaali ja tukea antavat vahvikkeet. Taipuisa ulkopohja takaa sulavan askelluksen. Miesten malli. TN: 1121074

VAZEE PACE V2 Mukavat juoksukengät, joiden etuosassa hyvä vaimennus ja tuki. Kevyt verkkopäällinen ja saumattomat vahvikkeet, jotka antavat kevyen tuen ja parantavat kestävyyttä. Kantakorkeus 6 mm. Naisten ja miesten mallit. TN: 1120197/1120205

WAVE RIDER 19 ‭Joustavat ja kevyet pitkän matkan juoksukengät varmistavat hyvän juoksutuntuman. Asfaltille ja hiekkateille sopivat vakaat ja ‭neutraalit juoksukengät. Droppi 12 mm. Naisten ja miesten mallit. TN: 1114918/1114919

159 € 1080SB6 Huipputason neutraalit juoksukengät, joissa pehmeä ja tukevoittava Fresh Foam -vaimennus. Hengittävä Ortholite-sisäpohjallinen lisää mukavuutta. Pehmeä Blown Rubber -kumipohja. Naisten ja miesten mallit. TN: 1120203/1120207

159 € WAVE PARADOX 3 Vakaa juoksukenkä ylipronatoivalle jalalle. Päällisessä kevyt ja ilmava verkkomateriaali. Dynamotion Fit takaa luonnollisemman juoksuliikkeen. Hyvä vaimennus. Naisten ja miesten mallit. TN: 1118547/1118548

JUOKSU JUOKSU

149 € TRACER M Kevyt juoksukenkä, jossa ilmava ja kevyt päällinen. Välipohjassa iskunvaimennus kantapäässä ja kimmoisa vaimennus päkiässä. Droppi 4 mm. Miesten malli. TN: 1120340

159 € CLIFTON 3 Hyvin vaimennettu juoksukenkä, jonka pohjoismainen lesti sopii hyvin leveille jaloille. Päällinen ilmavaa verkkomateriaalia, tukeva pohja, jossa matala kantakorkeus. Ulkopohja kumia. Kantakorkeus 5 mm. Miesten malli. TN: 1120337

159 € CLIFTON 3 W Hyvin vaimennettu juoksukenkä, jonka pohjoismainen lesti sopii hyvin leveille jaloille. Päällinen ilmavaa verkkomateriaalia, tukeva pohja, jossa matala kantakorkeus. Ulkopohja kumia. Kantakorkeus 5 mm. Naisten malli. TN: 1120343

189 € VANQUISH 2 M Värikkäät ja todella hyvin vaimennetut juoksukengät. Huippumukavat kaksiosaisen EVA-vaimennuksen ansiosta. Saumaton, hyvin tuulettava AirMesh-verkkopäällinen. Miesten malli. TN: 1116295

590 LUKELACE TN: 1108917

189 €

690 QUARTER TECH SOCK TN: 1104015

VANQUISH 2 W Värikkäät ja todella hyvin vaimennetut juoksukengät. Huippumukavat kaksiosaisen EVA-vaimennuksen ansiosta. Saumaton, hyvin tuulettava AirMesh-verkkopäällinen. Naisten malli. TN: 1116294

890

JUOKSU JUOKSU

2 PACK TECHNICAL RUNNING SOCK TN: 1103915

KATSOA HINTA

138 €

149 €

GEL-NIMBUS 18 Kestävät ja tukevat juoksukengät pitkiäkin juoksumatkoja varten. Hyvä iskunvaimennus päkiässä ja kantaosassa. Lähes saumaton päällisosa. Neutraalille askeltajalle. Droppi 10 mm. Naisten ja miesten mallit. TN: 1116130/ 1116135

GEL-CUMULUS 18 Mukavat ja taipuisat juoksukengät neutraalille tai supinoivalle askeltajalle. Hyvä iskunvaimennus, kevyt päällismateriaali. Droppi 10 mm. Naisten ja miesten mallit. TN: 1119266/1119267

149 € GEL-EVATE 3 Kanta- ja päkiävaimennus pitkänkin matkan juoksuun. Korkea kanta vähentää akillesjänteen rasitusta. Kimmoisa FluidRide-vaimennus ja hengittävä päällinen. Neutraalille askeltajalle. Droppi 10 mm. Naisten ja miesten mallit. TN: 1116146/ 1116147

149 € GEL-SURVEYOR 5 ‭Erittäin hyvät juoksukengät pitkän matkan juoksuharjoitteluun. Vaimennuksen ja tukevuuden välillä hyvä tasapaino. Ylipronatoivalle juoksijalle. Naisten ja miesten mallit. TN: 1119264/1119265

KATSOA HINTA

168 € GEL-KAYANO 23 Suosittu ja laadukas juoksukenkä kestävyysjuoksuun. Erinomainen iskunvaimennuksen ja vakauden tasapaino. Istuvuuden varmistava Fluid Fit ja geelivaimennus. Naisten ja miesten mallit. TN: 1119261/1119263

1290 ARMBAND TN: 1120032

1290

MAASTOJUOKSU MAASTOJUOKSU RUNNING BELT TN: 1120033

119 €

129 €

129 €

ALLOUT CHARGE Tukevat maastojuoksukengät, miellyttävä vaimennus ja hyvä ulkopohja. 360 asteen nyöritysjärjestelmän ansiosta kenkä istuu hyvin jalassa. Kantakorkeus 6 mm. Naisten ja miesten mallit. TN: 1119756/1119757

SPEEDCROSS 4 Maastojuoksukengät tekniseen ja vaativaan maastoon. Ihanteellinen istuvuus, hyvä vaimennus ja uudistettu Wet Traction -ulkopohja. Vettä hylkivä päällinen. Naisten ja miesten mallit. TN: 1121289/1121290

WINGS FLYTE 2 GTX Kevyissä maastojuoksukengissä on vedenpitävä Gore-Tex-kalvo ja pitopohjat. Miellyttävään ja turvalliseen maastojuoksuun, myös jyrkissä alamäissä. Naisten ja miesten mallit. TN: 1121294/ 1121297

139 € X-TALON 212 Tukevat maastojuoksukengät koviin olosuhteisiin. Napakka malli on varpaiden kohdalta erityisen leveä. Ulkopohjan kumissa on hyvä pito. 212 g. Naisten ja miesten mallit. TN: 1109787/1109788

179 € S-LAB WINGS 8 SG Maastojuoksukengät, joissa on hyvä iskunvaimennus ja hyvä pito. Suojattu kärki ja kestävä pohja haastavaan maastoon. Pikanauhoilla solmimiseen ei kulu aikaa. Miesten malli. TN: 1121299

3990 PRO+ RUN COMPRESSION TN: 1090971/1090972

11 .


12 K1

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

O S T KA A A T N I H

59

90

PULSE FLEX XT FT Taipuisa ja kevyt treenikenkä, jossa hyvä ilmankierto. Ilmava päällinen ja muoto, joka myötäilee jalan liikkeitä kovassa harjoituksessa. Kumipohja, jossa hyvä pito. Naisten malli. TN: 1121081

O-

J A P A L A UT U

T

ÄÄ

IK E U S

V AI H

SO

100 PÄIV

Myös verkkokaupassa!

SISÄPELI NUORET

1990 VELOZ INDOOR II JR V Monipuoliset ja kestävät nuorten sisäpelikengät. Kaksi tarranauhaa, verkkopäällinen ja keinonahkavahvistukset. Tukeva ulkopohja liukumista ehkäisevää kumia. TN: 1122278

3990 ESSENTIAL STAR 2 K Värikkäät nuorten sisäpelikengät lajiin kuin lajiin. Tukeva etujalka, ulkopohjassa hyvä jousto EVA-vaimennuksen ansiosta. Ortholite-sisäpohjallinen. TN: 1119029

4990 SALA CLASSIC 2 Kevyt ja taipuisa sisäpelikenkä, jossa synteettinen mikrokuitupäällinen ja vahvistettu kärki. Ulkopohjassa uskomaton pito ja jousto. Irrotettava sisäpohja. Nuorten malli. TN: 1118557

4990 GEL-BEYOND 5 GS JR Nuorten sisäpelikengät. Mukavasti joustoa, istuu hyvin jalkaan. Hengittävä verkkopäällinen ja keinonahkavahvistukset. Ulkopohja kumia. TN: 1119258

5490 COURT STABIL J Tukevat nuorten sisäpelikengät. Hengittävä verkkopäällinen ja synteettinen tukirakenne. Kevyt, vaimentava EVA-välipohja ja kimmoisa kumipohja. TN: 1119035

SISÄPELI NAISET

5990 WAVE BOLT 5 Kevyet ja tukevat sisäpelikengät. Kengissä on hyvä vaimennus. Dynamotion Groove varmistaa pohjan jouston ja erinomaisen pidon. Suojaava kärkivahvistus. TN: 1110935 12

7990 ADDER W Matala sisäpelikenkä, joka takaa hyvän kosketuksen alustaan. Välipohjassa kevyt EVA-vaimennus ja vakautta antava, hengittävä päällinen. TN: 1120046

7990 WAVE PHANTOM W Erittäin miellyttävä sisäpelikenkä, jossa hyvä vaimennus ja vakaus. Joustavassa ulkopohjassa hyvä pito sivuliikkeissä, ilmava päällinen. TN: 1118556

7990 WAVE MIRAGE W Huippuluokan kevyet ja tukevat sisäpelikengät. Dynamotion Fit -päällinen on napakka ja mukavasti joustava. Parallel Wave -vaimennus. TN: 1110933

119 € VIPER 3 W Matalaprofiiliset sisäpelikengät varmistavat hyvän tuntuman lattiaan. ExoSkeleton-päällinen tukee jalkaa ja istuu erinomaisesti. Pitävä ulkopohja kovaan peliin. TN: 1120043

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 22.–28.9.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 21.–27.9.2016. Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

.


K1 13

2 TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016

O S T A K A A T N I H

129 € KOBRA M Moneen lajiharrastukseen sopivat sisäpelikengät. Päällisen ExoSkeleton™-rakenne varmistaa, että kenkä istuu kaikentyyppisissä liikkeissä hyvin. Miesten malli. TN: 1120041

VAIN XXL.FI

SISÄPELI MIEHET

4990 MULTIDO 50 Siistit ja kestävät sisäpelikengät. Iskuja vaimentava välipohja ja vaalea kumipohja, joka ei jätä jälkiä lattiaan. Hyvä pito. Päkiässä Adiprene+. TN: 1119030

7990 NINETYONE SHOE M Suosittu sisäpelikenkä. Pehmeä päällinen mokkanahkaa, kevyt, vaimennettu EVA-välipohja. Pohjan raakakumi takaa erinomaisen pidon. TN: 1120047

7990 ADDER M Matala sisäpelikenkä, joka takaa hyvän kosketuksen alustaan. Välipohjassa kevyt EVA-vaimennus ja vakautta antava, hengittävä päällinen. TN: 1120045

8990 WAVE PHANTOM M Erittäin miellyttävä sisäpelikenkä, jossa hyvä vaimennus ja vakaus. Joustavassa ulkopohjassa hyvä pito sivuliikkeissä, ilmava päällinen. TN: 1118555

8990 AIR MAX AUDACITY 2016 Tyylikäs koriskenkä, jossa iskunvaimennus ja tyköistuva, sukkamainen muotoilu. Korkea varsi antaa hyvän tuen ja kestävä pohja kunnon pidon. TN: 1119522

SISÄPELI MIEHET

9990 HYPERSHIFT Koripallokenkä, joka istuu hyvin ja vaimentaa mukavasti jalan etuosaa. Sivujen kumi lisää vakautta. Matala varsi lisää liikkuvuutta. TN: 1119520

9990 GEL-BEYOND 5 Mukavat ja tukevat sisäpelikengät. Kannassa ja päkiässä lisäpehmuste. Wet Grip -pitopohjat. Kevyet ja jalan liikettä mukailevat. TN: 1119253

119 € VIPER 3 M Matalaprofiiliset sisäpelikengät varmistavat hyvän tuntuman lattiaan. ExoSkeleton-päällinen tukee jalkaa ja istuu erinomaisesti. Pitävä ulkopohja kovaan peliin. TN: 1120042

129 € WAVE VOLCANO MNS Kevyt ja mukava sisäpelikenkä, johon on saatu inspiraatiota käsipallokengästä. Pitkä Wave-plate, vakaa välipohja ja pitävä ulkopohja. TN: 1110936

139 € WAVE STEALTH 4 M Huippumalli sisäpeleihin. Erinomainen vaimennus ja vakaus. Kestävä kenkä, jossa hyvä istuvuus, vaimennus ja pito. Vahvistettu kärkiosa. TN: 1118553 13 .


14 K1

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

JOKAISEN LAJIN ERIKOISLIIKE

SAMAN KATON ALLA SALMING QUEST OVAL FUSION 16 Hiilikuitukomposiittimailassa on Salming Oval Fusion -rakenne. Mailan Quest-lapa on Endurance®-materiaalia. Pituus 103 cm. (XXL-hinta 39,90 €). TN: 1123036

-50%

19

90

KATSO A A T N I H

29

90

HTC REEBOK 3K Jääkiekkokypärä, jossa matala profiili ja aerodynaaminen kuori. Suunniteltu NHL-kypäriä jäljitellen. Kokoa voi säätää ilman työkaluja. TN: 1092219

K C A 2-P

% 8 3 -

149 €

SK CCM JETSPEED 270 SENIOR Innovatiiviset, huippulaadukkaat jääkiekkoluistimet. Synteettinen Axtion Form takaa kuoren keston. Hyvät aktiivipelaajan jääkiekkoluistimet. (XXL-hinta 239,90 €). TN: 1127546

% 0 5 -

4

90

SKATE SOCKS 2 PK 2015 Jääkiekkopelaajan pelisukat, joissa verenkiertoa parantava kompressio. Kosteutta haihduttavaa Dri-Fit-polyesteriä, -nylonia ja -puuvillaa. (XXL-hinta 9,90 €). TN: 1108555

VERKOSSA PALVELEMME 24/7 XXL.FI 14

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 22.–28.9.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 21.–27.9.2016. Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

.


K1 15

2 TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016

JÄÄKIEKKOVARUSTEET JÄÄKIEKKOVARUSTEET

990

1490 ONE-PIECE UNDERWEAR Tekninen alusasu 100 % polyesteriä. Ei sisällä puuvillaa, mikä takaa optimaalisen kosteudensiirron. Istuu hyvin ja suojaa koko kehoa. TN: 1084582

5490 HT R110 Innovatiivinen jääkiekkokypärä, joka suojaa erityisen hyvin päätä myös rotaatiota sisältäviltä iskuilta. TN: 1120262

5990 PRODIGY HELMET COMBO Hyvä kypärä aloittelijalle. Sisältää visiirin. Ristikon uusi pikakiinnitys helpottaa istuvuuden säätämistä. CSA-, HECC- ja CE-hyväksytty. TN: 1110120

6490 SUPREME 170 GLOVE - JR Napakasti istuvat jääkiekkohanskat. Maksimaaliseen mailahallintaan 2 sorminivellystä, liikkuva peukalo. Maksimaalisesti suojaavat tuplatiheät vahvikkeet. TN: 1110103

7990

NG PREMIUM PERFORMANCE SKATE SOCK - BLK TN: 1104400

HG QLT 270 SR Kevyet ja kestävät jääkiekkohanskat istuvat erinomaisesti käteen. Vaahtomuovipehmuste suojaa käsiä tehokkaasti. TN: 1120270

JÄÄKIEKKOMAILAT JÄÄKIEKKOMAILAT

990 HOCKEY JERSEY PRACTICE TN: 1102674

3990 ST CCM RIBCOR 44K YTH 35 Komposiittimateriaalista valmistettu jääkiekkomaila. Runsas kick ja quick release tehostavat laukausta. 4–8-vuotiaille pelaajille. Flex 35. TN: 1120310

3990 S16 VAPOR X 600 GLOSS 46-40 FLEX EU Mailassa on matala flex ja pehmeä lapa. Antaa hyvän lyöntitarkkuuden ja nopeita laukauksia. Erinomainen erittäin aktiivisesti pelaavalle pelaajalle. TN: 1120564

7490 TACKS 4052 65 HOCKEY STICK INT Jääkiekkomaila komposiittimateriaalia. Kiertojäykkä AttackFrame™-lapa tarjoaa kontrollia ja tarkkuutta laukauksiin ja syöttöihin. Mid Kick Point. Flex 65. TN: 1109756

9990 QRL5 SR 85 GRIP STICK Jääkiekkomaila, jossa matala kick-profiili. Valmistettu hiilikuidusta. Maila on suunniteltu nopeille lyönneille, ja se takaa upean tuntuman kiekkoon. TN: 1121562

9990 S16 VAPOR X 700 GRIP STICK SR-77 Aggressiivisesti muotoillun mailan varsi on punottua hiilikuitua ja siten kevyt käsitellä. Matala flex antaa mahdollisuuden nopeisiin laukauksiin. TN: 1120559

2990 EASTECH PRO JOCK SHORT SR TN: 1109296

SALIBANDYMAILAT SALIBANDYMAILAT

2990 1990 CAVITY YOUNGSTER 36 16 Värikäs salibandymaila nuorille. Pehmeä varsi ja säädettävä koko parantavat teknisiä ominaisuuksia. TN: 1111033

2490 SALMING AERO 35 MID Lasten maila on IFF:n hyväksymä malli. Lapsille sovellettu lyhyempi Aero MID -lapa. Mailat on värikoodattu, jokaisessa pituudessa on oma väri. TN: 1101264

2990 V10 GREEN 3.4 ROUND Pyöreämallinen komposiittivarsi. Hyvin tasapainotettu. Laukauksiin ylivoimainen X-lapa. Flex 34. TN: 1122112

7990 UNITY TOP LIGHT II 24 16 Jäykkävartinen, kevyt ja erittäin tasapainoinen salibandymaila. Mailassa on suosittu Top Light -teknologia ja voimakkaasti käyristetty Unity-lapa. Flex 24. TN: 1122642

8490 Q5 OVAL FUSION Hiilikuitukomposiittimailassa on Salming Oval Fusion -rakenne. Kärjestä pyöreä varsi mukautuu ovaaliksi otepinnaksi. Flex 25. TN: 1123053

SALIBANDY SALIBANDY

COMFORT COMPRESSION ANTI BAC, PAITA + HOUSUT TN: 1090640

3490 NOVA UNDERWEAR SET SR TN: 1109299

1990 EYEWEAR VICTORY JUNIOR 16 Salibandypelaajan suojalasit. Särkymättömät ja huurtumattomat. Erittäin hyvä näkökenttä. IFF:n suosittelema malli. TN: 1122656

1990 X80 EYE GUARD JR Suojalasit salibandyyn. Erittäin hyvin istuvat kehykset. Mukana säilytyskotelo, hihnat ja puhdistusliina. TN: 1122139

990 ULTIMATE GRIP Grippi takaa maksimaalisen otteen ja tuntuman mailaan. Imee kosteutta ja varmistaa pitävän otteen. TN: 1122120

1590 BLADE X SB/MB NEON YELLOW Hyvin käyristetty all-round lapa, josta laukaukset lähtevät hyvin. TN: 1091890

1590 BLADE ICE MB WHITE Salibandymaila, joka takaa hyvän pallotuntuman ja kovat laukaukset. Kestävä kaareva rakenne ja offset 6,4. Lapa on hieman varren takana, jolloin pallo saa kovemman vauhdin. TN: 1103974

3990 NHL REPLICA HOOD-16 JR Nuorten koot. TN: 1108565

15 .


16 K1

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

REPUT

1490

GAZ Siisti reppu kouluun ja vapaa-aikaan. Kestävä ja tilava. Repussa on pitkä vetoketju ja säädettävät olkahihnat. TN: 1120919

1990

NIKE CLASSIC NORTH Niken klassinen, kestävä reppu. Pelkistetty muotoilu, jossa iso päälokero, kaksi ulkolokeroa pikkutavaroille ja verkkotasku vesipullolle. TN: 1119300

2790

MI-PAC CLASSIC Kestävä selkäreppu, joka sopii kouluun, vapaa-aikaan tai käsimatkatavaraksi matkalle. Tilavuus 17 litraa. TN: 1117002

2990

B1B RETRO PACK Retrotyylinen reppu. Yksi iso ja kaksi pientä lokeroa. Isossa lokerossa on pehmustettu tasku enintään 15-tuumaiselle kannettavalle tietokoneelle. 43 x 33 x 18 cm. TN: 1121584

2990

F-LIGHT 20 Kevyt ja minimalistinen reppu, jossa on hyvä suunnittelu. Käytännölliseen ulkotaskuun mahtuu käden ulottuville pientä tavaraa. Reppu painaa 175 grammaa. TN: 1115916

REPUT

2990

MNO MLB PACK NEYYAN New York Yankees -reppu. Kestävän polyesterirepun tilavuus on 20 litraa. Ruhtinaallisen sisätilan lisäksi repussa on kätevä päällistasku. TN: 1126607

3990

DUBLIN Urheilullinen 33 litran reppu. Kaksi isompaa ja kaksi pienempää taskua. Mukavat, pehmustetut olkahihnat ja pehmustettu selkäosa. 4 taskua. Duraflex-soljet. TN: 1073622

4990

MASON II Reppu kouluun, töihin ja vapaaaikaan. Sisältä tilava. TN: 1120916

4990

SCHOOLIE MO Käytännöllinen 30 litran koulureppu. Sisältä tilava, runsaasti järjestystä helpottavaa taskutilaa. Pikkutavaraa varten lisäksi kaksi pienempää sivutaskua. TN: 1116464

4990

KOLLEN 30 L Kevyt ja mukava 30 litran reppu, pehmustettu selkäosa enteilee mukavaa retkeilyä. Juomapullolle oma tasku ja pyöränlampulle kiinnike. Selkäosassa kantohihna. TN: 1095353

REPUT

5490

PROM 25 L Reppu, jossa on mm. pehmustettu laptop-tasku (sopii useimmille enintään 14 tuuman tietokoneille), aurinkolasitasku ja eristetty kylmätasku. Tilavuus 25 L. TN: 1114067

5890

TIGHT ICON MEDIUM Hyvin varustettu ja tilava Haglöfsin laatureppu, jossa lisäksi kätevä ulkotasku. Ergonominen selkämuotoilu ja säädettävät olkahihnat. Tilavuus 20 L. TN: 1116987

5990

W VAULT Käytännöllinen 28 litran reppu, jossa on tietokonelokero ja hengittävä kantojärjestelmä. Irrotettava lantiovyö ja sivutasku vesipullolle. Koko 48 x 33,5 x 19 cm. TN: 1119734

7490

TIGHT ICON LARGE Hyvin varustettu ja tilava Haglöfsin laatureppu, jossa lisäksi kätevä ulkotasku. Ergonominen selkämuotoilu ja säädettävät olkahihnat. Tilavuus 25 L. TN: 1116986

8990

TRAILBYTE 30 Arkikäyttöön tyylikäs allround-reppu. Tilava malli. Repussa on erillinen topattu tasku kannettavaa tietokonetta tai taulutietokonetta varten. Lisäksi repusta löytyy puhelinta ja aurinkolaseja varten omat taskut. TN: 1120052

LAUKUT

1990 EVA GYM BAG Kassi viikonloppureissuun ja salille. Topatut kantokahvat, pitkä ja irrotettava olkahihna. Sivussa vetoketjullinen tasku ja päädyssä verkkotasku. Kassin sisältä löytyy vetoketjutasku. Koko 30 x 46 x 25 cm. TN: 1120918

1990

2490

BRASILIA 6 DUFFEL X-SMALL Tilava neliskulmainen treenilaukku. Laukussa on joustavalla suuaukolla varustettu hengittävä päälokero ja useita pikkulokeroita, joiden ansiosta se on sekä käytännöllinen että helppokäyttöinen. TN: 1119303

SE SMALL GRIP Käytännöllinen pieni treenilaukku, joka soveltuu erinomaisesti sali- tai joukkuelajiharjoitteluun. Sivulokerot verkkomateriaalia ja pieni ulkolokero. TN: 1119143

2990 MI-PAC MESSENGER CLASSIC Tyylikäs, moderni olkalaukku vedenpitävää materiaalia. Tilavuus 14 litraa, paikka kannettavalle tietokoneelle. Säädettävä olkahihna. TN: 1117006

3790 LAHTI17 PORTFOLIO COMPUTER BAG Tyylikäs laukku enintään 15 tuuman kannettavalle tietokoneelle. Pehmustettu tila tietokoneelle. Oma lokero asiakirjoille ja tarvikkeille. TN: 1126893

LAUKUT

3790

PERFECT GT G1 Kiva treenikassi Adidakselta. Ulkotaskuun saa hyvin proteiinipatukoita ym. Pakkaaminen on helppoa pitkän vetoketjun ansiosta. TN: 1119140 16

4490

DELLA 16 L Tyylikkäästi kuvioitu olkalaukku arkikäyttöön. Käännettävä malli, kaksoissanka ja pieni vetoketjullinen sisätasku pikkutavaroille. TN: 1116463

6490

ORION BAG Monikäyttöinen duffelikassi viikonloppureissuun ja salille. TN: 1120915

6990

DUFFEL BAG 2 70 L Monikäyttöinen duffelikassi. Sisältä tilava, käytännölliset sivutaskut. Kannetaan selässä reppuna tai kahvoista kassina. Kokoontaitettava ja vedenpitävä. TN: 1105164

7490

DUFFEL BAG 2 90 L Monikäyttöinen duffelikassi. Sisältä tilava, käytännölliset sivutaskut. Kannetaan selässä reppuna tai kahvoista kassina. Kokoontaitettava ja vedenpitävä. TN: 1105163

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 22.–28.9.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 21.–27.9.2016. Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

.


K1 17

2 TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016

FUTSALKENGÄT JR-KOKO

JR-KOKO

JR-KOKO

SR-KOKO

3490

4990

4990

JR MAGISTA OLA II IC / Q3 16 Kevyet ja vakaat jalkapallokengät sisäkentille. Päällinen kevyttä synteettistä materiaalia, joka muotoutuu jalkaan. Kehitetty luovalle pelaajalle. TN: 1119433

JR MERCURIAL VAPOR XI IC / Q3 16 Räjähtävän nopeille pelaajille kehitetty jalkapallokenkä. Kevyt päällinen synteettistä materiaalia, joka istuu miellyttävästi ja tarjoaa hyvän tuntuman palloon. TN: 1119432

ACE 16.3 PRIMEMESH IN J / Q3 16 Jalkapallokengät sisäkentille. Päällinen Primemesh-materiaalia, joka takaa hyvän tuntuman palloon. Ulkopohja non marking -kumia. TN: 1119063

SR-KOKO

6990 EVOSPEED SALA 1.5 Q3 / 16 Futsalkengät, joiden päällinen on synteettistä ja verkkomateriaalia. Grip Tex -teknologia auttaa parantamaan pallonhallintaa. EVA-välipohja ja non marking -kumipohja. TN: 1119893

SISÄPELEIHIN

HYPERVENOMX FINALE IC / Q3 16 Sisäpelikengät. Ihanteellinen pallotuntuma huippuohuen ja kevyen synteettipäällisen ansiosta, tukevoittavat Nike Flywire -kaapelit. TN: 1119430

% 0 5 -

39

% 4 2 -

90

24

90

FOOTBALL SPEED INDOOR Erityisen mukava ja pehmeä jalkapallo Soft felt -materiaalia. Materiaali muistuttaa samaa, mitä tennispalloissa käytetään. Koot 4 ja 5. (XXL-hinta 32,90 €). TN: 1112281

7990

PENNY SEK Tyylikäs reppu, jossa tasku kannettavalle tietokoneelle ja kestävät kantohihnat. Penny-lauta on helppo kiinnittää ulkopuolella oleviin remmeihin. 20 litraa. (XXL-hinta 79,90 €). TN: 1126868

-44%

49

90

% 8 3 -

24

90

NIKE FB HARDCASE - M Laukku, jonka kova pohja estää vettä pääsemästä läpi. Isossa päälokerossa ja useissa pienissä lokeroissa on paljon tilaa esim. treenivaatteille ja kengille. (XXL-hinta 39,90 €). TN: 1109588

MUNDIAL GOAL Pehmeät, mukavat ja kestävät jalkapallokengät sisäjalkapalloon. Päällinen pehmeää kengurunnahkaa, joka muotoutuu jalan mukaan. Etuosassa suojana mokkanahkaa. (XXL-hinta 89,90 €). TN: 1051416

JALKAPALLOTEKSTIILIT

990 ACADEMY B SS TRAINING TOP 1 JR Mukavantuntuinen tekninen treenipaita. Valmistettu kosteutta iholta haihduttavasta Dri-Fit-materiaalista. Paidan verkkoneulos päästää ilman kiertämään. TN: 1105572

1490 PARMA 16 SHORTS Yhdenväriset pelishortsit teknistä ClimaLite®-materiaalia. Shortsit siirtävät kosteuden tehokkaasti pois iholta. Sisähousut verkkoa. 100 % polyesteriä. TN: 1115165/1115166/ 1115167/1115168

1790 IT EVOTRG JR TRAINING TEE Treenipaita pehmeää täyspolyesteriä. Paidan DryCell-teknologia ja verkkoneulos siirtävät kosteutta tehokkaasti ja pitävät ihon kuivana. TN: 1119887

2990 YB M ICON TEE Messin innoittama tyylikäs treenipaita, jossa on numero 10 rinnassa ja Messin oma logo. ClimaLite®materiaali siirtää kosteutta ja tekee paidasta kevyen. TN: 1119075

5990 IT EVOTRG HOODIE TOUCH Pitkähihainen huppari, jossa on 1/4-pituinen vetoketju kauluksessa. Valmistettu polyesteristä. Miellyttävät joustavat hihansuut ja helma. DryCell-teknologia. TN: 1119881 17 .


18 K1

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

POISTAMME KUNTOLAITTEITA

ÄLYTTÖMIN HINNOIN

TÄ SÄÄS 200 €

TÄ SÄÄS 600 €

-29%

499 €

199 € 899 € MONARK HOMELINE X100 Hyvä, hiljainen crosstrainer kotiharjoitteluun. Kahdeksan vastustasoa ja sykkeen mittaus. Vauhtipyörä 6 kg. Kootun laitteen mitat 107 x 64 x 156 cm, paino 37 kg. Käyttäjän enimmäispaino 100 kg. (XXL-hinta 279 €). TN: 1104816

Valikoima vaihtelee tavarataloittain.

PERFORMANCE 1050 ‭Moottorin teho 2,75 hv, nopeus 20 km/h, 12-portainen nousu (10 %), 18 harjoitusohjelmaa, käsianturit sykkeenmittaukseen, ‭mukana Polar-sykevyö, kaiuttimet. Käyttäjän enimmäispaino 150 kg, juoksupinta-ala 51 x 140 cm, kootun laitteen mitat 184 x 91 x 143 cm, kuljetuspyörät, paino 93 kg. (XXL-hinta 1499 €). TN: 1104076

PRO-FORM 5.0 ZLT Helppokäyttöinen ja helposti kasattava juoksumatto. Moottorin teho 2 hv, nopeus 16 km/h, 10-portainen nousu (10 %), 16 harjoitusohjelmaa, käsianturit sykkeenmittaukseen, kaiuttimet. Käyttäjän enimmäispaino 115 kg, juoksupinta-ala 41 x 127 cm, kootun laitteen mitat 164 x 73 x 140 cm, kuljetuspyörät, paino 64 kg. (XXL-hinta 699 €). TN: 1114241

KUNTOILUVÄLINEET

1190 HIT PRESSURE POINT BALL Pallo on suunniteltu laukaisemaan syvällä lihaksissa olevaa jännitystä. Lihaksia voi hieroa pallolla ennen ja jälkeen liikunnan. TN: 1106123

1990 ADIDAS MASSAGE STRETCH ASSIST BAND Venytysliikkeiden tehostamiseen venytyshihna. Kotikuntoiluun tai mukaan kuntosalille. Auttaa venytyksissä. TN: 1126820

1990 CASALL HIT MASSAGE ROLLER Hierontarulla lihasten venytykseen ja hierontaan. Ulottuu syvälle lihaskudokseen ja rentouttaa kireät lihakset. TN: 1112956

2490 ADIDAS YOGA CORK BLOCK Joogaliikkeiden helpottamiseen joogablokki. Valmistettu korkista. Joogablokista saa tukea jos ei esimerkiksi jossakin joogaliikkeessä ylety lattiaan saakka. TN: 1126824

4890 CASALL HIT TUBE ROLL Tukeva vaahtomuovirulla kovien treenien jälkeiseen optimaaliseen lihasrentoutukseen. Hierontaan ja verenkierron lisäämiseen. TN: 1106122

KUNTOILUVÄLINEET

1990 MINI STRETCHBAND SET 3 PCS Minikuminauhalla saa liikesarjoihin lisäpainoa ilman käsipainoja. Tuotepaketissa kolme vastustasoa: kevyt, medium ja raskas. TN: 1126821

18

2990 ADIDAS YOGA MAT 4 MM Joogamatto, paksuus 4 milliä. Maton hiukan tahmea pinta ehkäisee tehokkaasti liukumiset. Kestävää ja pestävää materiaalia. TN: 1126825

2990 ABILICA SOFTBALANCE Pehmeä ilmatäytteinen tasapainotyyny. Tukilihasten voimistamiseen, koordinaation parantamiseen ja kuntoutukseen. TN: 1126856

3290 REEBOK STUDIO POWER TUBE LEVEL 3 Tehokas ja funktionaalinen kahvallinen jumppakuminauha, jolla ylä- ja alavartalon lihasten harjoittelu on helppoa. Vahvuustaso 3. Pituus 122 cm. TN: 1104681

3990 ABS GYMBALL 65 CM TWO TONE GYMBALL Jumppapallo on yksinkertainen fitness-pallo, jolla voi harjoittaa monia lihasryhmiä. Räjähtämätön pallo on valmistettu kestävästä kumista. TN: 1114178

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 22.–28.9.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 21.–27.9.2016. Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

.


K1 19

2 TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016

Ä T S Ä SÄ 140 €

TÄ S Ä Ä S 250 €

249 €

349 € T I TA N TITAN S-LINE 420, JUOKSUMATTO Kotikuntoiluun kaikin puolin sopiva juoksumatto. Juoksualustan koko on 130 x 42 cm ja maksiminopeus 16 km/h. Useita valmisohjelmia. Moottorissa voimaa 1,75 hv. (XXL-hinta 599 €). TN: 1127036

KETTLER AXOS CYCLE M Hyvä kuntopyörä ilman turhia finessejä. LCD-näytöltä tarkkailet aikaa, etäisyyttä nopeutta, poljinnopeutta ja kalorikulutusta (kahva-anturit). Vastustasoja 8. Paino 29 kg, käyttäjän enimmäispaino 110 kg, vauhtipyörä 6 kg. (XXL-hinta 389 €). TN: 1127945

KUNTOILUVÄLINEET

1890 CASALL HIT HAND PROTECTION Suojaa kämmenselkää harjoittelun aikana. TN: 1112959

1990 CASALL HIT WRIST WRAP Joustava rannenauha, joka tukee nostoharjoituksissa. TN: 1112960

HIGH5 SPORTSBAR Maukkaan proteiinipatukan kuivatut hedelmät ja ohra takaavat tasapainoisen yhdistelmän nopeita ja hitaita hiilihydraatteja. (XXL-hinta 1,90 €). TN: 1120892

2490 CASALL HIT SPEED ROPE II Hyppynaru tehostaa harjoittelua, hyvä myös lämmittelyyn. Hyppynarun vaijeria suojaa pinnoite, hyvät kahvat. Sopii Crossfit-harjoitteluun. Säädettävä. TN: 1116278

3290 CASALL HIT RESISTANCE TUBE Monipuolinen kuntoiluväline, joka harjoittaa kaikkia isoja lihasryhmiä. Kolme eri vastustasoa. TN: 1112958

HIT RESISTOR ROPE Vastuskuminauha kehittää jalkojen voimaa ja räjähtävyyttä. Joustava nauha antaa harjoitteluun tehokkaan vastuksen. TN: 1106110

-37%

-47%

1€

5490

MINI BANDS Vastusnauhat lämmittely- ja voimaharjoituksiin. Kolme nauhaa: kevyt, keskitason ja kova vastus. Laadukasta lateksia. (XXL-hinta 39,90 €). TN: 1096781

24

90 19 .


20 K1

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

XXL ON SUURIN JA SIKSI

N E N I L L U D E A EXTR O S T A K A A T N HI

69

OO S S T T A A KK A A A A T T N N HHII

90

LAAVU PRO Laavukangas kokopohjalla sekä verkko etuseinällä. Etuseinä, joka on suljettavissa erillisellä oviläpällä. TN: 1121003

89

90

RIISTAKAMERA P12 Kompakti, kestävä, nopea ja tehokas 6 MP riistakamera USA:n isoimmalta valmistajalta. Kuvaa tai filmaa, yöllä tai päivällä. Quick Set -pikatarkennus. TN: 1104631

-41%

99

90

DERBY GTX Kevyt vaelluskenkä. Gore-Tex-pinnoite. Kiertojäykkä. Kannassa hyvä pito. Varvassuoja. Irrotettava sisäpohjallinen. Kevyeen ja keskivaikeakulkuiseen maastoon. (XXL-hinta 169 €). TN: 1082391/1082392

20

-21%

1

90

RAWBITE ORGANIC Ekologinen kaakao, hedelmä- ja pähkinäpatukka. Gluteeniton ja laktoositon. Järkevä välipala! Sisältää vain hedelmäsokeria. (XXL-hinta 2,40 €). TN: 1104017/1104018/1127479

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 22.–28.9.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 21.–27.9.2016. Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

.


K1 21

2 TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016

ERÄ- JA METSÄSTYSVAATTEET

2990 HUNTER-FLEECEPUSERO Lämmin fleecepusero, jossa on YKK-vetoketju kauluksessa. TN: 1087151

2990

3990

JAMTLAND WINTER FLEECE Paksu ja lämmin metsästäjän fleecetakki. Sopii erinomaisesti myös ulkoilmaihmiselle, joka toivoo takilta käytännöllisyyttä ja näppäriä ominaisuuksia. TN: 1088986

HUNTER-ERÄHOUSUT Hunter-ulkoiluhousut ovat edulliset metsästys- ja erähousut, jotka on kyllästetty mehiläisvahalla. Materiaali 65 % polyesteriä ja 35 % puuvillaa. TN: 1083664

4990 TORNE-FLEECETAKKI Lämmin ja miellyttävä fleecetakki, jota voi käyttää yksinään tai lämpimänä kerroksena kuoritakin alla. TN: 1121669

6990 BERETTA CLASSIC HEAVY FLANNEL Siisti flanellikauluspaita, joka sopii niin jahtiin, retkille kuin arkeenkin. Nappikaulus ja rintatasku. Hihansuissa napit. TN: 1110339

METSÄSTYSTARVIKKEET

109 € SUPREME BASIC, AKTIIVIKUULOSUOJAIMET Elektroniset stereokuulosuojaimet, 3 äänitasoa. Paristojen toiminta-aika n. 150 t. AUX-liitäntä. Äänitaso enintään 82 dB. Hyvä vaimennus. TN: 9005242

199 € CM6880 METSÄSTYSRADIO Uskomattoman edullinen radio, jossa on kaikki oleelliset toiminnot. Helppokäyttöinen radio, joka kestää kosteutta. Erinomainen akun kesto ja kantama. TN: 1097349

219 € STEALTH CAM G42NG, RIISTAKAMERA Lujatekoinen riistakamera, jossa on musta IR-salama. Kamerassa on neljä resoluutioasetusta: 10, 8, 4 ja 2 megapikseliä. Kamerassa on helpot asetukset ja esiasetetut valikot. TN: 1124431

229 € SCOUTGUARD 550 MMS MHD TRAIL CAMERA Riistapolkujen, syöntipaikkojen, kiinteistöjen yms. valvontaan. Kamerassa on 12 megapikseliä, ja se lähettää haluttaessa MMS-kuvat suoraan matkapuhelimeen tai sähköpostiin. TN: 1111413

259 € HUNTER F1 68 MHZ, METSÄSTYSRADIO Kehitetty yhteistyössä kokeneiden metsästäjien ja koirankouluttajien kanssa, käyttää uusinta tekniikkaa. Pienikokoinen mutta vankka. TN: 1097440

PUUKOT JA VEITSET

690

7490

ØYO TUPELLINEN PUUKKO Pieni ja kevyt puukko retkeilyyn ja harrastuksiin. Tuppi ja kahva muovia. TN: 1049857

HUNTING KNIFE Rosellin ensimmäinen puukkomalli, joka on hirvimiesten ja retkeilijöiden suosiossa. Eräpuukkoa voi huoletta käyttää vuolemiseen, riistan tai kalan käsittelyyn ja muuhun leikkaamiseen. Terä on taottua hiiliterästä ja pellavaöljytystä koivusta valmistetusta kahvasta saa turvallisen ja reilun otteen, joka ei luista märkänäkään. TN: 1108931

9490 BRUSLETTO TIUR Kaunis eräpuukko, jonka kahva amerikkalaista pähkinänpuun juurta. Pähkinäpuun pinta on elävä ja tummuu ajan myötä. Perinteinen eräpuukko, ruostumaton terä. TN: 1049027

9690 WAVE MONITOIMITYÖKALU VYÖKOTELOLLA Laadukkaat ominaisuudet ovat nostaneet Waven kestosuosikiksi. Vahvat pihdit, helposti avautuvat ulkoterät, joita täydentävät lukuisat työkalun sisäpuolelta avautuvat työkalut. Kiinteä adapteri, johon saatavalla vaihtokärkisarjalla käyttömahdollisuudet laajenevat entisestään. Sisältää 17 eri työkalua. TN: 9005582

289 € BENCHMADE 162 BUSHCRAFTER Erittäin korkealaatuinen veitsi, joka on suunniteltu vaikeisiin olosuhteisiin ja vaativaan käyttöön. Terän laatu CPM-S30V ja pituus 11,2 cm. Kokonaispituus 23,24 cm. TN: 1123911

METSÄSTYSTARVIKKEET

1490 TRIPOD CAMOCHAIR Kolmijalkainen retkijakkara, jonka voi taittaa kasaan. Erinomainen retkillä ja esim. passimetsästyksessä. Maastokuviollinen Realtree Hardwood -suojus. TN: 1088987

1790 HAULIKON PATRUUNAVYÖ, CORDURAA, MUSTA Mustasta Cordurasta valmistettu haulikon patruunavyö. TN: 1072980

2490 CK SHOTGUN Hyvä puhdistussarja. Puhdistuspuikko, harjat ja öljy haulikon puhdistukseen ja huoltoon. TN: 1113694

5490 PRIMOS POLECAT RAPID PIVOT BIPOD Kaksijalkainen ampumatuki. Portaaton säätö. Äänetön, tukeva ja kevyt, 360° pyörivä pää. TN: 1098788

199 € TS-03-PASSITORNI Laadukas passitorni (Tree Stand), joka on rakennettu metsästäjän toiveiden mukaisesti. Eristetty istuin- ja selkäosa lisää käyttömukavuutta. TN: 1051126 21 .


22 K1

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

XXLAAJA VALIKOIMA SYKSYN PYÖRÄILYYN 5% -2

59 9

90

-33%

LS 205 Polkupyörän valo, jonka ledit valaisevat eteen ja sivulle, jolloin muut näkevät sinut entistä paremmin. Kiinteä ja vilkkuva valo. Helppo kiinnittää pyörään. (XXL-hinta 14,90 €). TN: 1069200

90

MS-610C 2000 Kompakti valopaketti, jossa tehokas etuvalo ja takavalo. Mukana erillinen, langaton kaukosäädin kummallekin valolle. Etuvalossa on kaksi LED-lamppua, joiden suurin teho 2 000 lumenia, ja laadukas optinen linssi. Toiminta-aika 2,5–12 tuntia. (XXL-hinta 79,90 €). TN: 1114077

-37%

49

90

SOFTSHELL JACKET WINDSTOP Kevyt tekninen pyöräilytakki, jossa on pitkät hihat. Korkea kaulus lämmittää kylminä päivinä. Takissa on tuulenpitävä etuosa 4 suuntaan joustavaa materiaalia ja saumoissa hyvin näkyvät heijastavat yksityiskohdat. Vetoketjullinen rintatasku. Selkäpuolella on neljä taskua. Naisten ja miesten mallit. (XXL-hinta 79,90 €). TN: 1120652/1120653

% 0 2 -

199 €

U P P HUI HINTA

29

90

PROGOLD PRO BUCKET Täydellinen setti pyörän puhdistukseen ja huoltamiseen aktiivipyöräilijälle. Setti sisältää nämä Progold-huipputuotteet liina, sieni, öljy, rasvanpoistoaine, harja ja vesisanko. TN: 1089400

SATORI SMART Satori Smart -harjoitusvastus on nopeasti linkitettävissä älypuhelimen ja tabletin Tacx Cycle -sovelluksiin. Vastus säädettävissä manuaalisesti kymmeneen eri asentoon ohjaustangosta. Erittäin tukeva Satori voidaan asettaa melkein mille tahansa alustalle ja on suunniteltu kestämään kovia voimia. Maksimivastus 950 W. (XXL-hinta 249 €). TN: 1114610

VERKOSSA POLJEMME TAUOTTA XXL.FI 22

Tuotekuvaston hinnat voimassa XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa vähintään 22.–28.9.2016. Poikkeuksena Turun seudun XXL Skanssi ja Mylly, vähintään 21.–27.9.2016. Tuotteita on rajoitettu määrä. Ei jälleenmyyjille. Pidätämme oikeuden painovirheisiin ja tuotetoimitusten viivästymiseen.

.


K1 23

2 TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016

PYÖRÄILYVAATTEET PYÖRÄILYVAATTEET

1490

3490

9990

POWER HELMET COVER NEON Sadesuoja pyöräilykypärän päälle, jossa vedenpitävä Gore-Tex®-kalvo. Sopii useimmille kypärille. Sivujen neonväri ja heijastavat paneelit parantavat turvallisuutta. Suojusta voi helposti säätää yhdellä kädellä. TN: 1120387

SIBERIAN SORTSHELL JACKET Lämmin ja tuulta ja vettä hylkivä pyöräilytakki, jossa on harjattu sisäpinta. Materiaali on joustavaa, jonka ansiosta takki istuu hyvin. Kätevä vetoketjullinen tasku selkäpuolella. Heijastava painatus ja heijastinyksityiskohdat parantavat näkyvyyttä pimeässä. Naisten ja miesten mallit. TN: 1119770/ 1119769

169 € ELEMENT GT AS JACKET Veden- ja tuulenpitävä Gore-Tex®-pyöräilytakki ympärivuotiseen käyttöön. Erinomainen valinta paljon pyöräilevälle. Hyvät taskut edessä ja takana. Paljon heijastavia elementtejä. Kiristyssäätö helmassa. Niskassa tarra erilliselle hupulle. TN: 1115973

2990

PYÖRÄILYVAATTEET PYÖRÄILYVAATTEET

99

90

SIBERIAN WIND PANTS Tuulelta ja vedeltä suojaavat lämpimät softshellhousut pyöräilyyn syksyllä ja talvella. Hyvän liikkuvuuden mahdollistava 4 suuntaan joustava materiaali. Kätevät vetoketjut lahkeissa sekä hyvin näkyvät heijastavat yksityiskohdat. TN: 1119773

9990 VELO BIB TIGHT W/PAD Laadukkaat ja lämpimät pyöräilyhousut, joissa on tuulen- ja vedenpitävä etuosa ja harjattu sisäpinta. Housussa on pyöräilyyn suunniteltu leikkaus ja 4 suuntaan joustava materiaali, joka tarjoaa ihanteellisen istuvuuden. Infinity C3 -pehmuste ja 360 astetta näkyvät heijastavat yksityiskohdat. Naisten ja miesten mallit. TN: 1119775/1119779

159 € OXYGEN WS SO BIBTHIGHTS+ W/PAD Huipputekniset pyöräilyhousut pyöräilijälle, joka haluaa vain parasta. Gore® Windstopper® -materiaali on täysin tuulenpitävä ja vettä hylkivä. Lisäksi housut myös hengittävät hyvin. Sopivat erinomaisesti niille, jotka harjoittelevat kylmässä ja kosteassa säässä. Housun harjattu sisäpinta lämmittää tehokkaasti. Useita heijastavia yksityiskohtia. TN: 1120385

PYÖRÄILYHANSKAT PYÖRÄILYHANSKAT

2990 GLOVE REFLEX Tuulenpitävät ja vettä hylkivät pyöräilykäsineet istuvat tiiviisti ja miellyttävästi kädessä. Sormien välissä on hengittävä verkko-osa sekä kämmenessä ja sormissa hyvän pidon tuova kumipinta. Päällikangas erittäin voimakkaasti heijastavaa materiaalia. TN: 1120654

3490 LIGHTNESS GLOVE Lämmittävät pyöräilyhanskat pitävät sormet lämpiminä. Thermoflex-päällinen. Kämmenpuolen kulutuskestävä Clarino®-silikonipinta varmistaa hyvän otteen. TN: 1094627

299 €

549 €

FLOW SMART Flow Smart -harjoitusvastus tarjoaa tehokasta ja monipuolista harjoittelua. Interaktiivisessa Flow Smartissa on elektroninen vastus. Sen maksimiteho on 800 wattia ja Flow Smart simuloi todentuntuisesti 6 prosentin nousun. Lisäksi harjoitusvastuksessa on langaton ANT+ ja Bluetooth® yhteys ja siihen käy myös kolmannen osapuolen ohjelmat. TN: 1114609

BUSHIDO SMART Interaktiivinen harjoitusvastus. Ergovastus, joka toimii iPad- ja Android-tableteilla sekä iPhone- ja Android-puhelimilla täysin langattomasti. Lataamalla Tacx Cycling App -ohjelmiston tablettiin voit ajaa videoita ympäri maailman Catalyst-harjoitusympäristössä sekä analysoida harjoitusta myös jälkikäteen. Maksimivastus 1400 W. TN: 1114608

MEDI LED Pyörän valosarja, jossa hyvät ja kestävät valot. Voimakas LED-etuvalo ja punainen LED-takavalo. ‭Etuvalon optiikka levittää valokeilan ja ‭antaa hyvin valoa. Nopea ja helppo kiinnittää/irrottaa. Mukana paristot. TN: 1080744

5990 XENON 2.0 WS GLOVES Laadukkaat pyöräilykäsineet. Windstopper® Soft Shell -materiaali on vettä hylkivä ja tuulenpitävä. Peukalon ja etusormen välissä vahvike, joka takaa hyvän otteen. Sormenpäissä silikonia, joka parantaa pitoa. TN: 1098099

ULTIMATE RACER USB LED SET Tyylikäs valaisinsetti pyöräilijälle, joka arvostaa toiminnallisuutta ja keveyttä. Harjattu alumiini tekee rungosta hyvännäköisen, kestävän ja kevyen. Setti sisältää valkoisen etuvalon ja punaisen takavalon. Akku: 1 x litiumpolymeeriakku, 3,7 V, 250 mAh. TN: 1124401

4990 MS-602 1000 MULTI Kompakti ja tehokas etuvalo, jossa yksi LED-lamppu riittää valaisemaan lähes 1 000 lumenin teholla. TN: 1124403

149 € MS-628C 3200 MULTI, REAR, XBATT, WIRELESS REMOTE Huipputehokas valaisinsetti, jossa kaukosäädin molemmille valoille. Etuvalon viiden LED-lampun suurin valoteho on 3 200 lumenia. TN: 1124407

999 €

CX PRO HD Laadukas cyclocross aktiivipyöräilijälle. Pyörässä on kevyt ja jäykkä alumiinirunko sekä White CX Carbon -hiilikuituhaarukka. Shimano Tiagra -vaihde. Tehokkaat TRP HY-RD Hydraulic disc (mech. interface) -levyjarrut. Araya-vanteet Joy Tech -navoilla. TN: 1121892

23 .


24 K1

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

SPORTTISEN TYYLIKÄS KYGO VIBE -MALLISTO

XXL-TAVARATALOISSA JA XXL.FI VOITA MATKA LOS ANGELESIIN JA NÄE ELEKTRONISEN MUSIIKIN SUPERTÄHTI KYGO LIVENÄ! XXL.FI/KYGO_VIBE

HINTALUPAUS Hintalupauksemme on, että pyrimme aina olemaan markkinoiden edullisin vaihtoehto. Teemme kaikkemme, jotta sinä asiakkaana voisit luottaa siihen, että saat tuotteet meiltä edullisimmin.*

Tarjoamme 100 päivän vaihto- ja palautusoikeuden. Vaihto ja palautus tehdään alkuperäistä kuittia vastaan. Tuotteet tulee palauttaa käyttämättöminä alkuperäispakkauksissaan.*

TYYTYVÄISYYSTAKUU!

2990

2990

SENTOS WELDED LOGO JERSEY CAP Tyylikäs lippis, jossa suora lippa ja säätömahdollisuus. Materiaali 100 % puuvillaa. Yksi koko. TN: 1127178

ARUBA BIG SIDE LOGO TEE Tyylikäs ja mukava T-paita, jonka sivussa Kygo-painatus. Miellyttävä puuvillasekoite. Naisten ja miesten malllit. TN: 1126423/1126428

2490

Tarjoamme kaikille XXL:ltä ostetuille polkupyörille 3 vuoden ilmaisen huoltopalvelun ja laajennetun tuotetakuun.*

CASABLANCO BAMBOO BOXERS Vartalonmyötäiset, mukavat bokserit bambusekoitetta. Vyötärössä Kygo-logo. Materiaali 65 % bambua, 30 % puuvillaa, 5 % elastaania. TN: 1126417

HEADPHONES KYGO E4/100 Dynaamiset kuulokkeet, joilla saat bassosta kaiken irti. Sisäänrakennettu mikrofoni sekä kaukosäädin. TN: 1127455/ 1127454

* Lue lisää lupauksistamme – XXL.fi

5990

7990

HEADPHONES KYGO E4/200 Dynaamiset kuulokkeet, joilla saat bassosta kaiken irti. Sisäänrakennettu mikrofoni sekä kaukosäädin. Vahvistettu johto parantaa kestävyyttä. TN: 1127457/1127456

HEADPHONES KYGO E7/500 Tyylikkäät, kevyet ja miellyttävät kuulokkeet kaikkiin kuuntelutarpeisiin. Dynaaminen äänenlaatu. Sisäänrakennettu mikrofoni ja kaukosäädin. Kestävä litteä johto ja mukana nahkainen säilytyskotelo. TN: 1127459/1127458

XXL KALEVA, TAMPERE

XXL ITÄKESKUS, HELSINKI

XXL LIELAHTI, TAMPERE LA

XXL KLUUVI, HELSINKI

XXL MYLLY, RAISIO

ALEKSANTERINKATU 9

MYLLYNKATU 1

XXL TAMMISTO, VANTAA

XXL SKANSSI, TURKU

VANHANLINNANTIE 1

SÄHKÖTIE 5

XXL OULU, OULU ALASINTIE 8

SAMMONKATU 75 TANINKATU 1

BASTIONINKATU 2

XXL.FI PALVELEE 24/7

UUTISKIRJE OSOITTEESSA XXL.FI. SAAT TIETOA TARJOUKSISTA JA UUTUUKSISTA ENSIMMÄISENÄ.

AUKIOLOAJAT:

XXL SUOMENOJA, ESPOO SUOMALAISTENTIE 5

TILAA

ARK. SU

10–21 10–18 10–18

.fi

POIKKEUKSET:

XXL MYLLY LA 9−19 SU 11–18 XXL KLUUVI, LIELAHTI JA SKANSSI SU 12−18

FACEBOOK.COM/ XXLSUOMI

DM 38-2016

2990

Jos et ole täysin tyytyväinen XXL:ltä ostamaasi tuotteeseen, voit vaihtaa sen toiseen saman tuoteryhmän tuotteeseen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.*

SPORTS & OUTDOOR

.


2

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

UUTUUS Ideapad 100S-14IBR

HP 17-p180no

14” KANNETTAVA TIETOKONE

17,3” KANNETTAVA TIETOKONE

329.AMD E1-6010 suoritin. 4 Gt:n keskusmuisti, 500 Gt:n kiintolevy. Tallentava DVD-asema. AMD Radeon R2 -näytönohjain. DTS Studio Sound™. Windows 10. Takuu 1 vuosi.

Kevyt ja kätevä kannettava nyt 4 Gt:n keskusmuistilla. Intel Celeron N3060 –suoritin. 32 Gt:n tallennustila. Muistikortinlukija. Windows 10. Takuu 2 vuotta.

-70 €

229.-

(269,00)

SÄÄSTÄ 40 €

Seagate Expansion USB 3.0

1 Tt MOBIILIKIINTOLEVY

Tallenna kuvasi ja tiedostosi. Helppo kantaa mukana. Takuu 2 vuotta.

59

95 (79,95)

SÄÄSTÄ 20 €

Ilman K-Plussa-korttia

399,00

Polo Trendline

ERÄ

-tarjous

14 950.-

Polo nyt erikoistarjouksessa Mammuttimarkkinoiden ajan hintaan sisältäen toimituskulut. Lisäksi saat 3 vuoden huolenpitosopimuksen veloituksetta. Etujen arvo yhteensä 1 700.-

LANGATON MONITOIMITULOSTIN

49

95

HP Envy 4520

Tulosta, skannaa tai kopioi nopeasti ja helposti. 2.2” kosketusnäyttö. Takuu 1 vuosi.

(79,95)

SÄÄSTÄ 30 €

HP Deskjet 2130

MONITOIMITULOSTIN

29

Tulosta, skannaa ja kopioi. Helppo asennus.USB-liitäntä. Takuu 1 vuosi.

95 (39,95)

SÄÄSTÄ 10 €

Edut ovat voimassa kaikilla Volkswagenjälleenmyyjillä koko Suomessa 15.–25.9.2016.

19

95

Trust Primo 10000 mAh

VARAVIRTALÄHDE Järeän kokoinen 10000 mAh. Puhelimille ja tableteille. 1 A sekä 2,1 A USB-lähdöt. Laitteessa myös varauksen tason indikaattori sekä led-taskulamppu. Takuu 2 vuotta.

(29,95)

SÄÄSTÄ 33 %

10.-

(14,99)

Koss KEB 9i

NAPPIKUULOKKEET

JÄTTITASSU ALA

SÄÄSTÄ 33 %

Samsung Flipcover

SUOJA

Tyylilaite, mammuttihintaan.

19,99

UUTUUS Samsung Galaxy J5 4G 2016

4G ÄLYPUHELIN

honor 8 32 gb • Uniikki kaksoiskamera mahtavilla kuvausominaisuuksilla.

• Mieletön akkukesto ja pikalataus.

449 €

UUTUUS

10.-

12,48 €/KK (36 kk)

(14,99)

Saat puhelimet kertamaksulla tai Sonera Rahoituksella, joka on joustava ja koroton maksuvaihtoehto, eikä edellytä liittymäsopimusta. Rahoitus toistaiseksi 0 % korolla, ilman kuluja.

Valitut K-citymarketit

199.-

Väriloistoinen 5.2 tuuman Super AMOLED -näyttö. 1,2 Ghz:n neliydinprosessori. 16 Gt:n muisti. 13 megapikselin kamera salamalla ja automaattitarkennuksella. 5 megapikselin etukamera. Takuu 2 vuotta.

• Ainutlaatuinen 3D-sormenjälkilukija.

Muumi

PUHELINPUSSI

SÄÄSTÄ 33 %

tele.fi/myyntipisteet

2

www.facebook.com /citymarket

@kcitymarket

www.k-citymarket.fi


2

3

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016

Lenovo TAB3 7 Folio

SUOJAKOTELO

19,99

Lenovo Tab 3 A7-10F

7” TABLETTI

69

Laadukas ja kestävä 7-tuumainen Android 5.0 tabletti. IPS-paneeli (1024x600). 1,3 GHz:n neliydinsuoritin. 1 Gt:n keskusmuisti ja 8 Gt tallennustilaa. WLAN 802.11 b/g/n. GPS, Bluetooth 4.0. Takuu 2 vuotta.

95 (99,95)

24

95

iFrogz FreeRein

BT-SANKAKUULOKE

HF ominaisuuudella. Soittoaika jopa 13 tuntia. 40 mm:n elementti ja 3,5 mm:n liitäntä. Takuu 2 vuotta.

(49,95)

SÄÄSTÄ 50 %

Cooler Master Storm Octane

PELINÄPPÄIMISTÖ ja -HIIRI

Taustavalaistuksen väri valittavissa 7:stä eri vaihtoehdosta. Näppäimistössä mediapainikkeet sekä 19 näppäimen antighosting-ominaisuus. Takuu 2 vuotta.

39

95 (69,95)

SÄÄSTÄ 30 €

-30 € KRAKEN USB-PELIKUULOKKEET

49

95

Razer

Virtuaalinen surround-ääni. Korkealaatuinen mikrofoni. USB-liitin. PC, Mac ja Playstation 4 yhteensopiva. Takuu 1 vuosi.

Logitech G410 Atlas Spectrum

PELINÄPPÄIMISTÖ

(59,95)

Turnaustason mekaaninen pelinäppäimistö. Romer-Gnäppäimet lisäävät nopeutta. Erittäin kevyt. Valaistut näppäimet. Takuu 2 vuotta.

SÄÄSTÄ 16 %

69

95 (119,00)

SÄÄSTÄ 41 %

Precision Clean 4+1 Floss Action

VAIHTOHARJA

19,95

Ilman K-Plussa -korttia 24,95

-19 %

UUTUUS Friman Laura:

ETENEE - JVG:N TARINA

Paluu tulevaisuuteen! Huikea kertomus Suomen tämän hetken suosituimmasta bändistä.

19

99

Ilman K-Plussa-korttia

24,95

UUTUUS Oral-B Pro 610

MUKANA HAMMASTAHNA

SÄHKÖHAMMASHARJA

-41 %

34

95

3D-puhdistusjärjestelmä (8.800/20.000 liikettä min). Paineentunnistin. Mukana ladattava runko-osa, latausteline, CrossActionharjaspää ja Professional Protection -hammastahna. Takuu 2 vuotta.

JÄTTITASSU ALA

Ilman K-Plussa-korttia

59,95

Braun Series3 3020

PARTAKONE

59

Tekee parranajosta vaivatonta. MicroComb- ja Triple Action FreeFloat -toimintojen ansiosta, jopa kolmen päivän sängen ajaminen käy helposti ja kivuttomasti. 45 min johdotonta ajoaikaa. Vedenpitävä ja pestävä. Takuu 2 vuotta.

2 pkt

-29 %

ISO ASKARTELULAATIKKO Sisältää paljon erilaisia askartelutarvikkeita.

7.-

Ilman K-Plussa-korttia

9,99

Play-Doh

ERÄ

MUOVAILUVAHAPURKIT 4 kpl/pkt

Ikäsuositus 2+

-29 %

7.-

Ilman K-Plussa-korttia 4,95/pkt

95 -25%

Ilman K-Plussa-korttia

79,95

3


4

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

Henry´s Miesten

29.KÄVELYKENGÄT Nahkaa, väri musta, koot 39-47.

-27 %

Impuls Naisten

NILKKURIT

49.-

Prosec Lawton Aikuisten

jopa

(59,9569,95)

Vedenpitävä kalvo. Naisille väri musta/fuksia, koot 37-42. Miehille väri musta/harmaa, koot 42-46.

39,95

-29 %

pari

ARVO JOPA 326 EUROA!

29.ULKOILUKENGÄT

Ilman K-Plussa-korttia

Nahkaa. Useita malleja. Koot 36/37-41/42 vaihtelevat malleittain.

-41 %

(49,95)

YLI 200 EURON MAMMUTTIOSTOKSISTA SAAT RISTEILYETUSETELIN. Lisätietoja www.k-citymarket.fi/tallinksilja

29.-

pari (39,95)

Impuls Naisten

SÄÄSTÄ 27 %

NILKKURIT

Impuls Naisten

SAAPPAAT

25.pari

Nauha- tai tarramalli. Väri musta, koot 40-46.

4

Ilman K-Plussa-korttia

39,95

Marco Tozzi Naisten

KÄVELYKENGÄT tai NILKKURIT

Henry´s Miesten

VAPAA-AJANKENGÄT

Väri musta, koot 40-46.

39.SÄÄSTÄ 21 %

25.Ilman K-Plussa-korttia

39,95

Prosec Dame Miesten

KÄVELYKENGÄT Nahkaa. Värit musta ja ruskea, koot 40-47.

SÄÄSTÄ 44 %

ULKOILUKENGÄT Väri ruskea, koot 40-46.

-29 %

Henry´s Miesten

39.-

(69,95)

pari

Kävelykengät koot 37-42 ja nilkkurit koot 36-41.

-37 %

-37 %

KÄVELYKENGÄT

SÄÄSTÄ 34 %

Värit musta ja ruskea, koot 36–41.

Väri musta, koot 36-41.

Henry´s Miesten

39.-

pari (49,95)

(59,95)

35.Ilman K-Plussa-korttia

49,95

-29 %

Henry´s Miesten

KÄVELYKENGÄT Nahkaa. Väri musta, koot 40-46.

35.Ilman K-Plussa-korttia

49,95


2

5

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016

Esim. Karhu Pro Fit+

AKTIIVISUUSRANNEKE

33,75

Ilman K-Plussa-korttia 45,00

KAIKKI SYKE- ja AKTIIVISUUSMITTARIT

Karhu Aikuisten tai lasten

Alennus normaalihinnasta. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

KEVYTUNTUVATAKKI*

39.-

-25%

Naisille värit musta, pinkki ja liila koot S-XXL. Miehille musta ja tummansininen, koot S-XXL. Lapsille pinkki ja tummansininen, koot 130-160 cm.

KEVYTUNTUVAA

jopa

-34 %

Ilman K-Plussa-korttia 49,95-59,95/kpl

Esim. Aikuisten

Esim. Darren Miesten

ULKOILUTAKKI

39,96

COLLEGEHOUSUT

Ilman K-Plussa-korttia

23,92

49,95

Ilman K-Plussa-korttia

29,90

ERÄ KAIKKI JUTTA VAATTEET, JALKINEET, LAUKUT ja URHEILUVÄLINEET*

Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin. Alennus normaalihintaista tuotteista.

-20%

UMBRO AIKUISTEN tai LASTEN COLLEGEHOUSUT*

Naisille väri musta, koot 36-44. Miehille ja lapsille värit musta ja harmaa. Miesten koot S-XXL ja lasten 128-164cm.

Esim.

TREENIKASSI

27,96

Ilman K-Plussa-korttia 34,95

-20%

Green Sport Lasten Saumaton

URHEILUKERRASTO*

10.-

(29,90)

SÄÄSTÄ 66 %

Värit musta ja liila, koot 130-160 cm.

Esim. Fat Pipe Star

MAILA 90 cm

19,96

Ilman K-Plussakorttia 24,95

2 kpl Henry’s Miesten Saumattomat

BOXERIT

Polyamidi/elastaania. Koot S/M-L/XL.

-28 %

10.Ilman K-Plussa-korttia 6,99/kpl

* Tuotteita ei saatavilla: Espoo Sello.

Impuls Naisten Saumaton

SPORTTITOPPI 2 kpl/pkt

Värit musta/musta, pinkki/tummansininen ja sininen/musta. Polyamidi/elastaania. Koot S/M ja L/XL.

10.-

(16,99)

SÄÄSTÄ 41 %

ERÄ 300 kpl Tvins Wonder Core 2

KUNTOLAITE**

Tehokas ja pienikokoinen kuntoilulaite. Laitteella voit kehittää määrätietoisesti kaikkia tärkeimpiä ylävartalon lihasryhmiä. Taittuu kätevästi kokoon säilytystä varten.

-70 €

129.Ilman K-Plussa-korttia

199,00

KAIKKI SALIBANDYTUOTTEET*

Alennus normaalihinnasta. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

-20%

** Tuoteita ei saatavilla: Helsinki Itäkeskus, Lahti Paavola, Espoo Sello, Pieksämäki, Jämsä, Tornio, Ylivieska, Oulu Rusko, Kemi, Loimaa, Kankaanpää, Hämeenlinna Hämeensaari, Lieksa, Valkeakoski, Järvenpää.

5


6

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

Esim. Travalle Remu Lasten

TOPPAHOUSUT

38,32

Esim.

TRIKOOPAITA

Ilman K-Plussa-korttia 47,90

Kaksi kuosia, koot S-XXL.

20,97

Ilman K-Plussa-korttia 29,95

Esim. Lotta&Lassi Lasten

TOPPAHOUSUT

Esim.

27,96

PONCHONEULE

Ilman K-Plussa-korttia 34,95

Värit harmaa ja musta, koot S/M ja L/XL.

27,97

Ilman K-Plussa-korttia 39,95

KAIKKI JANINA F NAISTEN VAATTEET*

KAIKKI LASTEN ULKOILUHOUSUT

Alennus normaalihinnoista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin. Ei koske merkkiurheilupukeutumisen tuotteita.

Alennus normaalihinnoista. Tarjous ei koske yöasuja eikä aamutakkeja.

-30%

ARVO JOPA 326 EUROA!

-20%

YLI 200 EURON MAMMUTTIOSTOKSISTA SAAT RISTEILYETUSETELIN. Lisätietoja www.k-citymarket.fi/tallinksilja

Esim. Liv

RINTALIIVIT

A-C-kuppikoot.

11,89

Ilman K-Plussa-korttia

16,99

Esim. Impuls

NEULETAKKI tai NEULE

20,96

Ilman K-Plussa-korttia

29,95

KAIKKI NAISTEN NEULEET*

Alennus normaalihinnoista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

jopa

-30%

KAIKKI NAISTEN FINNWEARALUSASUT

Alennus normaalihinnoista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

-49 %

Henry´s Miesten

NEULE**

Useita malleja ja värejä. Koot M-XXXL.

6

15.Ilman K-Plussa-korttia

29,95

-30%

T-PAITA**

Värit musta ja sininen. Koot M-XXXL.

5.-

Ilman K-Plussa-korttia

9,99

12.-

-35 %

kpl

Lasten

VELOURHUPPARI tai VELOURHOUSUT Useita värejä. Koot 92-134 cm ja 140-164 cm.

-49 %

Henry´s Miesten

jopa

-33 %

Ilman K-Plussa-korttia 14,99-17,99/kpl

Lotta&Lassi Lasten

TOPPAHAALARIT Värit pinkki ja sininen. Koot 62-134 cm.

-33 %

Impuls Erika tai Henrys Evan Aikuisten

FLANELLIPYJAMAHOUSUT Useita värejä.

10.k/ pl

Ilman K-Plussa-korttia 14,99/kpl

29.Ilman K-Plussa-korttia

39,95-44,95

-23 %

Black Horse Ken 52428 Miesten

BOKSERIT 2 kpl/nippu

Eri värejä Puuvilla/elastaania, koot S-XXL.

13.Ilman K-Plussa-korttia

16,95

* Tuotteita ei saatavilla: Espoo Sello. **Tuotteita ei satavilla: Espoo Sello, Espoo Iso Omena, Vantaa Tammisto, Ylivieska ja Tornio.


2

7

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016

YHTEISHINTAAN Palmolive

NESTESAIPPUA 3 x 500 ml tai SUIHKUSAIPPUA 3 x 500 ml

5 3

90

3,93/l

ERÄ

pkt (8,49-9,60/pkt)

Maybelline New York Dream Lumi Touch

VALOKYNÄ

18

5 . 2

PYYKINPESUNESTEET 1 l

90

0,45/rl

10.Ilman K-Plussa-korttia 10,90/kpl

5.-

Ilman K-Plussa-korttia

7,95

4.kpl

NIVEA Daily Essentials

PÄIVÄVOIDE tai YÖVOIDE 50 ml 80,00/l

2,50/l

jopa

-41 %

-29 %

NIVEA Daily Essentials

8

HIUSVÄRI

Ilman K-Plussa-korttia

12,20

2 pack

Normaalille tai kuivalle iholle, sis. puhdistusemulsio 200 ml ja kasvovesi 200 ml. 17,25/l

2 kpl

90

Schwarzkopf Million Color

kpl

KASVOJENPUHDISTUSTUOTTEET 2 x 200 ml TUPLAPAKKAUS

-27 %

kpl

MASCARAT

Omo

TALOUSPAPERI 12 rl

ERÄ

-54 %

-37 %

Maybelline New York Volum’Express

WC-PAPERI 40 rl ja

0,34/rl

Ilman K-Plussa-korttia wc-paperi 18,00 ja talouspaperi 8,89/säkki

pack

2 kpl

Lambi

Cif ja Domestos

PUHDISTUSAINEET 750 ml 2,67/l

Ilman K-Plussa-korttia 3,65-4,30/kpl

ERÄ

6

90

Lumene Body Refresh Cloudberry

VARTALONHOITOTUOTTEET 60–200 ml

3

50 (4,60)

SÄÄSTÄ 23 %

17,50-58,33/l

jopa

-25 %

4.-

Ilman K-Plussa-korttia 2,45-2,69/kpl

UUTUUS

VAIN K-CITYMARKETISTA Comfort Intense

TEKSTIILIEN HOITOAINE 570 ml

1

99 (2,50)

SÄÄSTÄ 20 %

3,49/l

7


8

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

Esim.

TYYNYLIINA 50 x 60 cm*

4,89

Ilman K-Plussa-korttia 6,99

Esim.

ALUSLAKANA 240 x 270 cm*

16,06

Ilman K-Plussa-korttia 22,95

FINLAYSON ALUSLAKANAT JA TYYNYLIINAT*

-40 %

Pirta Sirkus

PEITE 150 x 200 cm ja TYYNY 50 x 60 cm*

Puuvillaa. Värit vaihtelevat myymälöittäin.

-30%

Päälliset polyesteri/ puuvillaa, täyte silikonoitua polyesteriontelokuitu/ uusiopolyesterikuitua. Tyyny 430 g, peite 600 g.

-42 %

14

95

24,95

-33 %

10.Ilman K-Plussa-korttia

LYHTY 28 cm*

14,95

Värit valkoinen, musta ja hopea.

2 pkt

-35 %

Aino

ALUMIINIMOPPI

Kevyt ja kestävä. Nopea kiinnittäminen tarranauhalla. Markkinoilla saatavana useita yhteensopivia vaihtomoppeja.

11.Ilman K-Plussa-korttia

16,95

Vileda Miraclean

TAHRANPOISTOSIENI 4 kpl/pkt

Ratkaisu vaativan ja sitkeän lian poistoon sekä hankaliin tahroihin.

5.-

14,95

8

Värilliset puuvillapallot, joissa lämminvalkoinen led. Sisäkäyttöön. Ajastin 6/18 h. Paristokäyttöinen (paristot 3xAAA eivät sisälly hintaan).

Novita Lumo

5

KÄSITYÖLANKA 150 g

Ilman K-Plussa-korttia 19,95

Hiljainen, äänitaso vain 61 dB. Pehmeät pyörät, ergonominen muotoilu ja pitkä 12 m toimintasäde. Erinnomainen puhdistustulos kovalattia A, poistoilman puhtaus A, energialuokka A. Takuu 2 vuotta.

12-OS. PALLOVALOSARJA

95

78% akryyliä, 22% villaa. Puikot 7.

-40 €

149.Ilman K-Plussa-korttia

189,00

-10 €

Brother J17

OMPELUKONE

Kevyt ja helppokäyttöinen ompelukone. 17 eri ompeleen valinta onnistuu yhdellä säätimellä. Helppo puolan asetus. Paininjalan pikakiinnitys. LED-valo. Takuu 3 vuotta.

Ilman K-Plussa-korttia

6,99

-33 %

10.Ilman K-Plussa-korttia

JÄTTITASSU ALA

Ilman K-Plussa-korttia 3,99/pkt

PÖLYPUSSIT 12 kpl/pkt

PÖLYNIMURI

UUTUUS Kotivalo Pink tai Mint

4

00

-37 %

Electrolux S-Bag MegaE201M SFP

ZUSORIGWR+ Ultrasilencer

MUOVIHARJASMATTO 43 x 57 cm*

Palamuotoisen ruohomaton voi koota halutuksi kokonaisuudeksi tilan mukaan. Kestää pakkasta.

Ilman K-Plussa-korttia

Tähti

Plast-Turf

89

95

Ilman K-Plussa-korttia

99,95

-25 %

Ilman K-Plussa-korttia

7,99

* Tuotteita ei saatavilla: Espoo Sello.

14,95


2

9

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016

Esim.

PUNAVIINILASI 45 cl 2 kpl/pkt

Esim.

17,43

OLUTLASI 48 cl 2 kpl/pkt

Ilman K-Plussa-korttia

24,90

20,23

Ilman K-Plussa-korttia

28,90

Esim. Kokki

LEIPÄVUOKA 25 cm

6,29

KAIKKI IITTALA ESSENCE LASIT

Ilman K-Plussa -korttia 8,99

Alennus normaalihinnoista.

KAIKKI KOKKI LEIVONTAVUOAT

-30%

-30%

Alennus normaalihinnoista.

-42 %

TVS

PAISTOKASARI 24 cm

Tarttumaton sisäpinnoite. Sopii kaikille liesille, myös induktiolle.

20.Ilman K-Plussa-korttia

34,95

-28 %

5.-

Heirol

UUNIVUOKA 36 x 25 x 5 cm

Ilman K-Plussa-korttia

7,00

Tilava pinnoitettu uunivuoka.

-25 %

Heirol 7-letun

LETTUPANNU

29.Ilman K-Plussa-korttia

Sopii kaikille liesille, myös induktiolle.

38,95

Esim.

MUKI 0,4 l

-20 €

Philips HD7546/20

TERMOSKAHVINKEITIN

Termoskannu säilyttää kahvin aromit ja pitää juoman lämpimänä yli kahden tunnin ajan. Vetoisuus 1,2 l. Tippalukko. Takuu 2 vuotta.

49

95

Ilman K-Plussa-korttia

69,95

8,05

Ilman K-Plussa-korttia

11,50

KAIKKI ARABIA ARCTICA ASTIAT

-30%

JÄTTITASSU ALA

Alennus normaalihinnoista.

Bosch MUM52120

YLEISKONE

179.-

Todella monipuoliseen ruuanvalmistukseen. Teräksinen 3,9 l:n kulho. Mukana taikinakoukku, pallovispilä, tehovispilä, vihannesleikkuri ja tehosekoitinkulho sekä säilytyspussi varusteille. Teho 700 W. Takuu 2 vuotta.

Samsung ME711

MIKROAALTOUUNI

Tilavuus 20 l. Teho 800 W. Kuusi tehoaluetta ja sulatustoiminto. 35 min ajastin. Takuu 2 vuotta.

69

-34 %

95

15.kpl

Fiskars Light

LEHTIHARAVA tai Solid

MONITOIMIHARJA

Ilman K-Plussa-korttia 22,95 /kpl

9 * Tuotteita ei saatavilla: Espoo Sello.


10

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

ERÄ MANSIKKA 500 G RASIA

2

Belgia/Hollanti, 5,98/kg

99

500g

rs

rasia

ERÄ RYPÄLE MIX 2 KG LAATIKKO

2 Italia, 1,50/kg

2

AVOKADO 800 G PUSSI

2

Chile/Etelä-Afrikka/Peru, 3,74/kg

99

99

ltk

800g

kg laatikko

Vaasan

TAIKARUIS TÄYSJYVÄRUISVIIPALEET 550 g

pussi

1

79 ps

3,25/kg

SALAATIT 210–315 g 12,67–19,00/kg

10

1

95

HK Kabanossi

GRILLIMAKKARAT 360–400 g

kpl

4,88–5,42/kg

3

99

Fresh servant

ps

rs

Atria

SAUNAPALVI ja KALKKUNALEIKE 450 g

laktoositon, 3,58/kg

kpl

1

pkt

4

49

Becel

PRO ACTIV 450 g 9,98/kg

Tamminen

2 rs

LIHAPYÖRYKÄT 300 g tai LIHAPUIKOT JUUSTOTÄYTTEELLÄ 320 g

9,38–10,00/kg, yks. 3,49/rs (10,91–11,63/kg)

7,31/kg

79

OLO JOGURTTI 4X125 g

3

29

UUTUUS

kpl

2 ps

Oolannin

UUNIRAPEAT RANSKALAISET 1 kg

2,00/kg, yks. 2,49/ps (2,49/kg)

6.4.-


11

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016

2

Estrella

PERUNALASTUT 275 g

3.-

myös Estrella Exxtra Rock Salt 250g, 5,45–6,00/kg, yks. 1,99/ps (7,24–7,96/kg)

2 ps

Fazer

SININEN MAITOSUKLAALEVY 200 g

10.-

Linkosuo

13,33–16,67/kg, yks. 2,49/ps (16,60–20,75/kg)

2

5

ps

kpl

2 rs

Paulig

CUPSOLO KAPSELIT 16 kaps (40–288 g)

9

50

16,49–118,75/kg, yks. 5,19–5,25/rs (18,23–129,75/kg)

2 ps

Fazer

SUFFELI, SUSU ja KISMET SUKLAAPUSSIT 160–180 g

12,50–14,06/kg, yks. 2,59/ps (14,39–16,19/kg)

4.RUISSIPSIT 120–150 g

ei makusuklaat, 10,00/kg, yks. 2,35/kpl (11,75/kg)

630g

5

NUTELLAHASSELPÄHKINÄKAAKAOLEVITE 630 g

99 prk

9,51/kg

4

50

2

Dole

TROPICAL GOLD ANANASPALA tai -VIIPALE 227/139 g

50

6,00/kg

2

3

kpl

Karl Fazer

TRAVEL SUKLAALEVYT 130 g

3

pack

13,46/kg, yks. 1,99/kpl (15,31/kg)

50

4

John West

TONNIKALAPALAT 4x145/102 g 4-pack

99

12,23/kg

2 prk

K-Menu

MANSIKKAHILLO ja PUOLUKKAHILLO 900 g-1 kg

4

pack

2,50–2,78/kg, yks. 2,60–3,15/prk (2,60–3,50/kg)

5.-

3 pkt

Balconi

TÄYTEVOHVELIT 175 g

3.-

5,71/kg, yks. 1,29/pkt (7,37/kg)

11


12

TORSTAINA 22. SyyskuuTA 2016 2

Voimassa

ERÄ

TO-LA

Leroy

22.–24.9.

TUOREET SUSHI LAJITELMAT 10 kpl/275–290 g

9 34,31–36,18/kg

ERÄ JÄÄTELÖITÄ!

95 rs

Magnumit 73-90g, Daim tuutit 99g, Pingviini Isot tuutit 106g, Ingman laktoosittomat tuutit 62-64g, Kingikset 53-54g, Solerot 79g ja Pirkka Isot tuutit 100-113g. 6,25–18,87/kg. Rajoitus 10 kpl/talous

1.-

Voimassa

TO-LA 22.–24.9.

kpl

PALVELUSTA ERÄ TUORE KOKONAINEN SIIKA

10 Suomi, säävaraus!

95 kg

T U T A L L TA T

A N HIN

7

99

Kariniemen

KANANPOJAN MINUUTTIPIHVIT 700–790 g

rs

10,11–11,41/kg

tlk

TARHURIN MARJAKEITOT 1 kg 2,00/kg, yks. 2,19/tlk (2,19/kg)

VILJAPORSAAN FILEEPIHVI NATUREL 700 g ja FARIINI 1000 g

5

99 rs

5,99–8,56/kg

2 Marli

Atria

4.-

24 PEPSI MAX, HARTWALL JAFFA ja HARTWALL JAFFA SITRUS LIGHT 0,33 l 24-PACK

1,15/l, rajoitus 2 pkt/talous

6

Kokkikartano

PASTAT 1000 g ja KIUSAUKSET 1100 g

99 rs

50

pkt sis.pantit 2,40

24

9

HARTWALL pack NOVELLE, NOVELLE CITRONELLE ja NOVELLE MUSTIKKAORVOKKI KIVENNÄISVESI 0,33 l 24-PACK

95 pkt sis.pantit 2,40

0,95/l

OULU KAAKKURI • OULU RAKSILA • OULU RUSKO • RAAHE Aukioloajat ja yhteystiedot: www.k-citymarket.fi

2 pl

Innocent

TUOREPURISTETTU MEHU 900 ml

2,22/l, yks. 3,29/pl (3,66/l), rajoitus 4 pl/talous

6,35–6,99/kg

11

pack

ISO RASIA

2 pl

KEVYTOLO MEHUKIVENNÄISVEDET 1,5 l 1,07/l, yks. 2,59/pl (1,46/l), (sis.pantit 0,40), rajoitus 2 erää/talous

4.4.-

sis.pantin 0,80

Kale! 22/09/2016  

Kalevan kaupunkilehti