Page 1

KAGGE FORLAG

J.M. STENERSENS FORLAG

VÃ…R

2018


SKJØNNLITTERATUR


KEVIN KWAN VILT RIKE KINESERE Vilt stor rikdom, ville intriger – en romantisk komedie helt utenom det vanlige. Første bok i en herlig bestselgerserie om privilegerte utenlandskinesere.

Originaltittel: Originaltittel: The Crazy luckiest Richgirl Asians alive Oversatt Oversatt frafra engelsk engelsk avav Henninge Kaja Rindal Solberg Bakkejord Innbundet Innbundet kr.kr. 379 379 ISBN ISBN 978-82-489-1845-5 978-82-489-2130-1 Ebok Kagge kr. 169 Forlag ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

New York-paret Rachel og Nick er i ferd med å ta forholdet et skritt videre: Hun har sagt ja til å tilbringe sommeren i hans fødeland Singapore, hvor han skal være forlover i bestevennens bryllup. Rachel forventer kvalitetstid med mannen hun elsker og familien hun skal introduseres for i et vanlig, beskjedent barndomshjem. Det er bare noen små detaljer han har unnlatt å fortelle henne. Én: at barndomshjemmet hans ser ut som et palass, to: at han tilfeldigvis er landets mest ettertraktede ungkar. Arm i arm med Nick, er Rachel en skyteskive i det øyeblikket hun går av flyet, og snart er den avslappende ferien blitt til en hinderløype av gamle penger, nye penger, nysgjerrige slektninger og manipulerende konkurrenter.

KEVIN KWAN er født og oppvokst i Singapore, men flyttet til USA som elleveåring. Han har både skriveog designutdannelse, og etter å ha hatt flerårig suksess med sitt eget designfirma, bestemte han seg for å begynne å skrive igjen. Kwans trilogi om vilt rike utenlandskinesere har solgt over en million bøker, og første bok i serien, med originaltittelen Crazy Rich Asians, er blitt en stjernespekket Hollywood-film.

4 SKJØNNLITTERATUR


ALLISON PEARSON HVOR VANSKELIG KAN DET VÆRE? Tenåringsbarn, aldrende foreldre, ekteskap i krise … Hvor vanskelig kan det være? Kate Reddy kommer snart til å finne det ut!

Originaltittel: TheHow luckiest Originaltittel: Hardgirl Canalive It Be? Oversatt fra fra engelsk av av Henninge Solberg Oversatt engelsk Nina Aspen Innbundet kr. 379 Innbundet kr. 349 ISBN 978-82-489-1845-5 ISBN 978-82-489-2134-9 Ebok kr. 169 Kagge Forlag ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

5 SKJØNNLITTERATUR

Kate Reddy er tilbake, nå som 49-årig tenåringsmor – og livet er ikke blitt lettere. Som småbarnsmor har Kate overlevd søvnløse år og utallige oppkastrunder med Emily og Ben, samtidig som hun har håndtert jobb, karriere og ektemann, for så å oppdage at komplikasjonene bare blir større og verre med at barna vokser seg til tenåringer – samtidig som foreldregenerasjonen blir eldre og hjelpetrengende. Hvordan skal Kate komme seg tilbake i jobb og redde familiens økonomi når hun ikke lenger er ung og lovende? Hvordan skal hun håndtere at datterens bilde av sin egen rumpe går sin seiersgang på internett? «Bare vent til Kate Reddy får tenåringer», sa kvinnelige lesere for femten år siden da Jeg fatter ikke hvordan hun får det til kom ut. «Hvor vanskelig kan det være», ville kanskje Kate svart. Vel, nå vet hun det. ALLISON PEARSON er forfatter og spaltist i avisen Daily Telegraph. Hennes første roman, Jeg fatter ikke hvordan hun får det til, ble en internasjonal bestselger, også her i Norge, den er oversatt til 32 språk og filmatisert med Sarah Jessica Parker i hovedrollen. Allison er opprinnelig fra Wales og bor i dag i Cambridge sammen med familien sin og to pudler.


KRIM


HANNE KRISTIN ROHDE OFFERDYR Om ikke løgnene dreper deg, vil sannheten gjøre det.

Originaltittel: The luckiest girl alive Innbundet kr. 399 av Henninge Solberg Oversatt fra engelsk ISBN 978-82-489-2183-7 Innbundet kr. 379 Kagge Forlag ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

7 SKJØNNLITTERATUR KRIM

Når advokat Mikael Andersen finner en ung, død og naken mann – bare ikledd pels – i ektesengen, tror han straks at det må være konas elsker. Men psykiater Nina Berle blir tilsynelatende like paff som ektemannen. Hennes bror, landbruksminister Jakob Berle, er tidligere pelsdyroppdretter og homofil; kan det tenkes at den døde ynglingen var hans elsker? Wilma Lind og teamet blir satt på saken, men de har et kinkig problem: De har ikke lov til å etterforske et medlem av regjeringen, selv om pelsen på åstedet peker i Jakob Berles retning, og han dessuten har blitt observert i søsterens hus på drapsdagen. I Offerdyr har alle noe å skjule, og etter hvert går det frem at mange har motiv for å drepe. Men hvordan etterforsker man en mistenkt som har juridisk immunitet? Og hvordan skal Wilma makte å holde sønnen Birk unna etterforskningen, så lenge mange av sporene peker mot pelsdyrnæringen og Birk er dyrevernsaktivist på sin hals? HANNE KRISTIN ROHDE er utdannet jurist og har jobbet i politiet i 25 år. De første fem årene var hun politijurist, deretter har hun vært i ulike lederstillinger i politiet, senest som leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. I 2014 sa hun opp sin stilling og hun er nå forfatter og foredragsholder på heltid. Hun har gitt ut krimromanene Mørke hjerter, Bare et barn og Gudmoren, i tillegg til sakprosaboka Kjemp for alt hva du har kjært.


EIRIK JENSEN OG THOMAS WINJE ØIJORD SKJULTE DJEVLER Sjur Holt må redde Oslo fra en brutalitet Norge aldri har sett maken til.

Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-2129-5 Kagge Forlag

Oslos underverden har sakte, men sikkert lukket seg. Når noen av Oslos mest potente kriminelle dukker opp mishandlet og med en kule i panna, blir alle informantbehandleres mareritt virkelighet: Stillheten råder. En overarbeidet Sjur Holt krever det beste av sine kollegaer når han kjemper for å avdekke et skjult nettverk av våpen-, narkotika- og menneskehandel som forsyner alt fra gatekriminelle til radikale terrorister og som regjerer med en brutalitet som overgår alt Norge har sett tidligere. Skjulte djevler er en forrykende, internasjonal thriller som ikke bare brøyter seg dypt ned i utradisjonelle og nådeløse politimetoder, den utforsker også forholdet mellom person og familie: politifamilien, den kriminelle familien og ikke minst menneskene det egentlig handler om – våre aller nærmeste. Før EIRIK JENSEN ble arrestert den 25. februar 2014, var han en av politiets mest betrodde. Han var kjent som en utradisjonell og frittalende politimann, som hadde vært med på de aller største sakene de siste 20 årene. I 2015 kom bestselgeren, selvbiografien På innsiden. Forfatteren og fotografen THOMAS WINJE ØIJORD debuterte i 2004 med den kritikerroste Hatten og andre forstyrrende momenter. I 2007 kom romanen Kongeriket Norge. Sammen skrev de to kriminalromanen og salgssuksessen Attentatet i 2016.

8 KRIM


YRSA SIGURÐARDÓTTIR SYNDSFORLATELSE Islands krimdronning er tilbake med ny bok – brutal og aktuell.

Originaltittel: The luckiest girl alive Originaltittel: Aflausn Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Oversatt fra islandsk av Oskar Vistdal Innbundet kr. 379 Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 ISBN 978-82-489-2135-6 Ebok kr. 169 Kagge Forlag ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

En tenåringsjente blir brutalt slått til døde på kinoen der hun jobber, og liket av henne blir slept avgårde av en maskert person. Videoklipp der hun ber om tilgivelse blir sendt til vennene hennes fra snapchatkontoen hennes. Når hun endelig blir funnet, er kroppen hennes merket med et 2-tall. En tenåringsgutt møter samme skjebne noen dager senere, og igjen sendes klipp der han ber om nåde ut i sosiale medier. Liket hans blir funnet merket med et 3-tall. Huldar blir involvert i etterforskningen, likeså barnepsykologen Freyja, som raskt mistenker at mordene er mobberelaterte – og at det handler om hevn. Spørsmålet er Freyja og Huldar har mulighet til å redde liv hvis de klarer å finne mønsteret i hevnerens plan.

YRSA SIGURÐARDÓTTIR er en bestselgende islandsk krimforfatter. Hennes bøker er oversatt til flere enn 30 språk og høster stadig strålende kritikker. Thrilleren Jeg vet hvem du er ble nominert til Glassnøkkelen 2011, DNA ble kåret til beste islandske krimroman i 2014, og våren 2015 ble Sigurðardóttir tildelt den høythengende britiske prisen Petrona Award for boka Dødsskipet. Kagge Forlag har tidligere utgitt seks av hennes bøker på norsk: Jeg vet hvem du er (2012), Dødsskipet (2013), De uønskede (2014), Løgnen (2015), DNA (2016) og Dragsug (2017). 9 SKJØNNLITTERATUR KRIM


BIOGRAFI OG DOKUMENTAR


MAH-RUKH ALI IRAN OG DET NYE MIDTØSTEN Iran – Midtøstens beste håp eller regionens største fare? Kampen mot IS og maktvakuumet i de sentrale delene av Midtøsten har gitt Iran en unik posisjon i regionen. Den historiske atomvåpenavtalen som ble inngått mellom Iran på den ene siden, og USA, Kina, Russland, Storbritannia, Frankrike og Tyskland på den andre, vitner også om en helt ny vilje til å la Iran innta en lederposisjon i regionen. Men vil prestestyret i Iran være en alliert slik vi tenker oss det? Innbundet kr. 399 ISBN 978-82-489-1839-4 Originaltittel: The luckiest girl alive Kagge Forlag Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

Mah-Rukh Ali har fulgt landet tett og gir leserne et godt innblikk i hvilke krefter som trekker i trådene i dagens Iran. Som i bestselgeren Trusselen fra IS, skriver hun innsiktsfullt om et brennende aktuelt område. Ved hjelp av sentrale kilder, gode strategiske analyser og en skarp journalistisk penn, gir hun leserne overblikk og forståelse i en av vår tids viktigste regioner.

MAH-RUKH ALI har tidligere jobbet som journalist i TV2 Nyhetene og som distriktsdirektør i NRK Buskerud. Hun har tidligere utgitt Trusselen fra IS på Kagge Forlag. I dag er hun kommunikasjons- og samfunnssjef i CARE.

11 SKJØNNLITTERATUR BIOGRAFI OG DOKUMENTAR


ØYSTEIN BOGEN RUSSLANDS HEMMELIGE KRIG MOT VESTEN Spennende og skremmende om Russlands skjulte krigføring.

Innbundet kr. 399 Originaltittel: The luckiest girl alive ISBN 978-82-490-2123-3 Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Kagge Forlag Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

12 SKJØNNLITTERATUR BIOGRAFI OG DOKUMENTAR

Russerne fører en hemmelig krig mot Vesten; den likner ikke på krigene vi kjenner fra før. Ved hjelp av spioner, statsansatte hackere, organiserte kriminelle, milliarder oljedollar og iskald kynisme forsøker Vladimir Putin å bryte ned vestlige demokratier gjennom destabilisering og uro. Vi så det under den amerikanske valgkampen, men også Norge og andre europeiske land er under angrep. I denne boken viser TV2s russlandsekspert Øystein Bogen hvordan den hemmelige krigen utspiller seg. Det er et skremmende bilde som kommer frem, samtidig er fortellingen like spennende som en spionroman fra den kalde krigen.

ØYSTEIN BOGEN har vært utenriksreporter i TV2 siden 1995. Helt fra 1999 har han hatt Russland som hovedfelt, med flere hundre reiser til landet. Han har også laget dokumentarfilmer, blant annet Kursk og Brevet fra dypet, som ble kringkastet i over femti land. Bogen har en mastergrad i demokratibygging fra Institutt for sammenliknende politikk i Bergen, og har dessuten studert russisk og journalistikk. Hans første bok, Putin og jeg, utkom på Kagge Forlag i 2016.


SUZANNE BRØGGER OMELETTE NORVÉGIENNE Reiser i Norge

«Den norske gren fra mitt nordiske tre var falt av. Så jeg måtte bryte opp fra det danske bondeland og ta avsted for at sette den på igjen – eller finne en ny.»

Originaltittel: Omelette Originaltittel: The luckiest norvégienne girl alive Oversatt dansk av av Henninge Trude Marstein Oversatt frafra engelsk Solberg Innbundet 399 Innbundet kr.kr. 379 ISBN 978-82-489-2125-7 ISBN 978-82-489-1845-5 Kagge Forlag Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

Med sitt danske utenfrablikk har Suzanne Brøgger reist til Norge i et forsøk på å undersøke hvem vi nordmenn er. Hun møter norske kunstnere, forfattere og tenkere og diskuterer flyktningproblematikk, Syria-farere, virkelighetslitteratur, generasjon prestasjon, oljekrisen, 22. juli og TV-serien Skam i sitt forsøk på å gripe Norge. Underveis blir vi også tatt med på litterære drøftinger av Holberg, Ibsen, Blixen, Undset og Hamsun. Omelette norvégienne er Suzanne Brøgger på sitt beste – leken og overraskende, alltid med et skarpt blikk for det politiske og det dypt menneskelige. «Uberegnelig og konstant overraskende; en ‘enfant terrible’ i den danske andedam, og en kvinne med litterær og intellektuell tyngde.» Tonje Tveite, DAGBLADET

SUZANNE BRØGGER er dansk forfatter. I Norge er hun mest kjent for Fri oss fra kjærligheten, Crème Fraiche og Ja. Brøgger er ved to anledninger blitt nominert til Nordisk Råds litteraturpris. 13 SKJØNNLITTERATUR BIOGRAFI OG DOKUMENTAR


TRIANA IGLESIAS TING JEG TENKER, MEN ALDRI HAR SAGT HØYT En personlig, morsom og smart bok fra Triana Iglesias, til alle som ønsker å gi litt mer blaffen. I årevis prøvde Triana Iglesias å være en hun ikke var. Det var frigjørende for henne å slutte å tenke på hva alle andre mente, men heller finne ut hvem hun ville være. Nå deler hun erfaringer og «life hacks» i en underholdende og frekk bok, skrevet med Trianas rå og ærlige stemme. Gjennom historier fra et fargerikt liv i underholdningsbransjen formidler Triana en forfriskende holdning. Dette er boka hun selv gjerne skulle ha lest som usikker 20-åring. Innbundet The kr. luckiest girl alive Originaltittel: ISBN 978-82-489-2163-9 Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Kagge Forlag Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

14 SKJØNNLITTERATUR BIOGRAFI OG DOKUMENTAR

Skrevet i samarbeid med Christian Forsberg.


ERLING KAGGE Å GÅ

Ett skritt av gangen Det beste rådet du noen gang vil få. Erling Kagge kan vanskelig tenke seg noe viktigere enn å gå. I denne boka skriver han med utgangspunkt i sine egne erfaringer hva det å gå har betydd for ham selv og hva det kan bety for andre.

Innbundet kr. 349 ISBN 978-82-489-2116-5 Originaltittel: The luckiest girl alive Kagge Forlag Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

Det er en nydelig oppfølger til den internasjonale suksessen Stillhet i støyens tid. Gleden ved å stenge verden ute, en bok som vil få deg til å reflektere over rutinene du sitter fast i og mulighetene som alltid ligger der for oss alle. Det handler om å være i kontakt med deg selv og omgivelsene, se nyanser og endringer, hvor selve langsomheten er et poeng i seg selv. «Å gå, å ta et skritt om gangen, handler om å se seg selv, elske jorden og la kroppen reise i samme tempo som sjelen. Beveger du deg for raskt holder du ikke følge med deg selv.»

ERLING KAGGE er forfatter, forlegger og eventyrer.

15 SKJØNNLITTERATUR BIOGRAFI OG DOKUMENTAR


LINDA ERLIEN BORREN VEIEN HJEM

En fortelling om en gård, et valg og alle skrittene det tok å komme dit En fortelling om en gård. Et valg. Og alle skrittene det tok å komme dit.

Originaltittel: Innbundet kr. The 399 luckiest girl alive Oversatt ISBN 978-82-489-2124-0 fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet Kagge Forlag kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

Da Linda Erlien Borren får tilbud om jobb på hjemstedet, kommer dilemmaet om hvorvidt hun skal overta gården hun har odelsrett til, brått mye nærmere. Kan hun snu ryggen til det som har vært familiens felles livsprosjekt gjennom tre hundre år? Eller er gården inngangsbilletten til et godt og harmonisk liv? Linda bestemmer seg for å gå veien hjem, fra Trondheim til familiebruket opp under tregrensa i Hessdalen, i håp om at vandringen skal bringe klarhet i tankene. Boka tegner opp levende portretter av flere generasjoner gårdsarbeidere. Fortellingen viser det sammensatte livet på gården – de store kontrastene mellom ro og hardt arbeid, mellom idylliske sommerkvelder og kalde vintermorgener – og vanskelighetene med å drive småbruk i et stadig mer sentralisert samfunn. Det handler om grønne enger, lykkelige sauer på fjellbeite, frihet og fremtidsdrømmer. Men også om støv i krokene og råttent treverk. Om de stedene som blir igjen når resten av samfunnet ruller videre, om verdien de innehar og samtidig hva det gjør med oss om vi forlater dem. En sterk historie om identitet og tilhørighet. LINDA ERLIEN BORREN er odelsjente, oppvokst på gården Borren i Hessdalen. Hun jobber i dag som lærer i Ålen.

16 SKJØNNLITTERATUR BIOGRAFI OG DOKUMENTAR


KIM SØDERSTRØM VETERAN

Norske soldater i utenlandstjeneste forteller Siden andre verdenskrig har langt over hundre tusen nordmenn deltatt i internasjonale operasjoner med forsvaret. De har vært utstasjonert i konfliktherjete land som Korea, Gaza, Kongo, Libanon, Irak, Kosovo og Afghanistan, for å nevne noen. I motsetning til de aller fleste nordmenn av samme generasjon, har mange av soldatene opplevd direkte hva krig innebærer. Mange har sett grusomheter på nært hold, noen har blitt tvunget til å bruke våpen eller opplevd skader og død.

Innbundet kr. 449 Originaltittel: The luckiest girl alive ISBN 978-82-489-2139-4 Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Kagge Forlag Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

Kim Søderstrøm er en av disse veteranene. Gjennom flere år har han samlet inn historier fra norske utlandssoldater. Her er vitnesbyrd som spenner over 70 år fra Tysklandsbrigaden til Afghanistan. Flere av historiene har ikke vært kjent i offentligheten tidligere, og vil vekke oppsikt. Boka er illustrert med sterke portrettfotografier. Veteran er den perfekte gaven til veteraner og deres pårørende.

KIM SØDERSTRØM tjenestegjorde i blant annet Libanon, Balkan og Afghanistan. Til daglig jobber han som paramedic ved akuttmedisinsk avdeling på Haukeland sykehus.

17 SKJØNNLITTERATUR BIOGRAFI OG DOKUMENTAR


LARS FR. H. SVENDSEN Å FORSTÅ DYR Ville du forstått hunden din om den kunne snakke? De fleste av oss er ikke i tvil om at en hund er glad når den logrer med halen og svinser rundt beina dine. Eller at katten er fornøyd når den maler og stryker seg inntil deg. Men hvordan tenker dyrene vi omgir oss med? Og kan vi forstå dem?

Originaltittel: InnbundetThe kr. luckiest 379 girl alive Oversatt ISBN fra 978-82-489-2138-7 engelsk av Henninge Solberg Innbundet Kagge Forlag kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

Lars Fr. H. Svendsen har skrevet en bok om å forstå dyr med eksempler og drøftinger fra filosofiens verden. Fra det mer kuriøse møtet med en fransk filosof som føler skam når han står naken på badet og katten ser på ham, til filosofiske spørsmål om dyr kan være ensomme eller om vi kan forstå en løve hvis den kunne snakke. Opplysende, underholdende og klartenkt – Lars Fr. H. Svendsen har skrevet en lærerik bok om dyr og om det gir mening å beskrive dyrene våre med menneskelige egenskaper.

LARS FR. H. SVENDSEN er filosof og har utgitt en rekke kritikerroste bøker, blant annet Kjedsomhetens filosofi, Ondskapens filosofi og Hva er filosofi? Bøkene er oversatt til 29 språk. Svendsen er professor i filosofi ved Universitetet i Bergen og tilknyttet tankesmien Civita.

18 SKJØNNLITTERATUR BIOGRAFI OG DOKUMENTAR


ANNE SVERDRUP-THYGESON INSEKTENES PLANET

Om de rare, nyttige og fascinerende småkrypene vi ikke kan leve uten Bli med inn i insektenes forunderlige verden!

Originaltittel: Innbundet kr.The 399luckiest girl alive Oversatt ISBN 978-82-7201-650-9 fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet J.M. Stenersens kr. 379 Forlag ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

19 SKJØNNLITTERATUR BIOGRAFI OG DOKUMENTAR

For hvert menneske som lever på jorden, finnes det 200 millioner insekter. Insektene er helt annerledes skapt enn oss mennesker: De bærer skjelettet utenpå kroppen som en rustning og kan ha ører på knærne, øyne på penis og tunga under beina. Selv med en hjerne på størrelse med et sesamfrø kan de gjenkjenne ansikter. Insekter har dessuten en ufattelig forplantningsevne og tilpasningsdyktighet. Men selv om insektene er mange, går antallet dramatisk tilbake. Mens vi mennesker har blitt dobbelt så mange de siste 40 årene, viser studier at antallet insektindivider har blitt halvert på samme tid. Uten insektene vil mennesker og dyr dø. Insektene forvandler visne planter, møkk og døde dyr til fruktbar jord. De bestøver blomster og er mat for andre dyr. De er rett og slett tannhjulene som får verden til å gå rundt. ANNE SVERDRUP-THYGESON er professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige Universitetet NMBU på Ås, og vitenskapelig rådgiver i NINA. Hun har doktorgrad i bevaringsbiologi og underviser i naturforvaltning og skogens biomangfold. I tillegg har hun studert historie og er opptatt av formidling, driver en blogg og er fast gjest i programmet Ekko - Abels tårn på NRK P2.


MICHAEL WOLFF ILD OG VREDE

På innsiden av Trumps hvite hus Michael Wolffs bok fra innsiden av Donald Trumps hvite hus ble en sensasjon allerede før utgivelse. I februar utkommer boka på norsk.

Originaltittel: Fire and Fury Oversatt fra engelsk av Kaja Rindal Bakkejord, Lars Lenth, Lene Stokseth, Gunnar Kagge, Sindre Kartvedt, Øyvor Dalan Vik og Jan Chr. Næss Innbundet kr. 399 ISBN 978-82-489-2186-8 Kagge Forlag

På grunnlag av et unikt kildemateriale forteller Wolff om det indre livet i kretsen rundt president Trump. Han avslører at verken Trump eller medarbeiderne rundt ham forventet å vinne presidentvalget, og han skriver om det hektiske arbeidet som ble igangsatt etter valget. Hva tenker medarbeiderne egentlig om Trump? Hvorfor kunne aldri Trumps rådgiver Steve Bannon være i samme rom som Trumps svigersønn Jared Kushner? Hvorfor ble egentlig FBI-sjef James Comey sparket? Dette er bare noen av spørsmålene som besvares i denne spennende og velskrevne boka om mannen som leder verdens mektigste land.

MICHAEL WOLFF er amerikansk prisbelønnet journalist som blant annet har hatt spalte i New York Magazine, Vanity Fair og USA Today. Han har utgitt syv bøker, blant dem en biografi om Rupert Murdoch.

20 BIOGRAFI OG DOKUMENTAR


THORGRÍMUR THRÁINSSON DET ISLANDSKE MIRAKELET Husker dere klappingen til det islandske fotballandslaget i EM? Nå er det VM, og våre rufsete venner fra sagaøya kommer garantert til å smelte mange norske hjerter.

Oversatt fra islandsk av Kristian Breidfjord Originaltittel: The luckiest girl alive Innbundet kr. 399 Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg ISBN 978-82-489-2184-4 Innbundet kr. 379 Kagge Forlag ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

21 SKJØNNLITTERATUR BIOGRAFI OG DOKUMENTAR

Etter suksessen i EM og underveis i kvaliken mot VM og helt frem til i dag, har landslaget hatt med seg forfatteren Thorgrímur Thráinsson som de alle kjenner svært godt. Han har reist med dem, feiret, trøstet, sunget og skrevet en haug med fantastiske historier. Dette laget består av 20 spillere med varierende hell på sine respektive klubblag. Til tross for det, har laget seilt opp til å bli et av verdens mest populære landslag. «Bakom-boka» blir lansert i april, i god tid før VM i Russland.

THORGRÍMUR THRÁINSSON er forfatter, motivasjonsforedragsholder og tidligere fotballspiller. I de siste tyve årene har Thráinsson vært Islands mest populære forfatter for ungdom og unge voksne. Han har vunnet flere priser for sine bøker.


GAVE OG FAKTA


HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPES SOMMERBARN Vår og sommer er også strikketid!

Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-7201-654-7 J.M. Stenersens Forlag

Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

23 SKJØNNLITTERATUR GAVE OG FAKTA

Norsk sommer byr på både sol og vind, og et strikkeplagg kan være kjekt å ha. Denne boka inneholder 40 nye oppskrifter på klær til barn fra nyfødt til ti år, gutt og jente. Boka inneholder flust av oppskrifter på raske plagg som luer og sokker, og også fine gensere og kjoler. Her er dessuten dukkeklær og morsomt tilbehør. Plaggene er i ulike tykkelser og er svært anvendelige. Hva med å strikke en dinosaurlue til minstemann, eller la dukken få samme antrekk som barna?

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS og TORUNN STEINSLAND er damene bak nettbutikken og Instagram-profilen KlompeLOMPE. De designer plaggene og utvikler oppskriftene sammen, og Hanne tar alle bildene. Hanne og Torunn har tidligere gitt ut fire bestselgende strikkebøker, sist KlompeLOMPE. Strikk året rundt.


UNNI IRMELIN KVAM MIN BUNAD Nordlandsbunaden

Boka om det vakreste plagget du eier. De fleste som har en bunad har et nært forhold til den, men vet ikke så mye om den og ønsker ofte å vite mer. Dette er boka om Nordlandsbunaden, en av de mest populære norske bunadene. Forfatteren tar for seg historien til Nordlandsbunaden og forklarer hvordan den har blitt akkurat slik den er, hun viser hva den består av fra topp til tå, og hva slags sølv som hører til. Boka er rikt illustrert med foto av stoff, broderier og sølv til Nordlandsbunaden. Innbundet kr. 399 ISBN 978-82-7201-643-1 Originaltittel: The luckiest girl alive J.M. Stenersens Forlag Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

24 SKJØNNLITTERATUR GAVE OG FAKTA

UNNI IRMELIN KVAM er utdannet cand. philol med hovedfag i historie. Til daglig arbeider hun som informasjonskonsulent, og fritiden bruker hun som ølbrygger i Micro Maid/ Bitch Craft. Hun er stolt eier av en Rindalsbunad, og interessen hennes for bunad og formidling har inspirert henne til å skrive om også andre bunader.


UNNI IRMELIN KVAM MIN BUNAD

Beltestakken fra Midt-Telemark Boka om det vakreste plagget du eier. De fleste som har en bunad har et nært forhold til den, men vet ikke så mye om den og ønsker ofte å vite mer. Dette er boka om beltestakken fra Midt-Telemark, en av de mest populære norske bunadene. Forfatteren tar for seg historien til beltestakken og forklarer hvordan den har blitt akkurat slik den er, hun viser hva den består av fra topp til tå, og hva slags sølv som hører til. Boka er rikt illustrert med foto av stoff, broderier og sølv til beltestakken.

Innbundet kr. 399 Originaltittel: The luckiest girl alive ISBN 978-82-7201-642-4 Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg J.M. Stenersens Forlag Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

25 SKJØNNLITTERATUR GAVE OG FAKTA

UNNI IRMELIN KVAM er utdannet cand. philol med hovedfag i historie. Til daglig arbeider hun som informasjonskonsulent, og fritiden bruker hun som ølbrygger i Micro Maid/ Bitch Craft. Hun er stolt eier av en rindalsbunad, og interessen hennes for bunad og formidling har inspirert henne til å skrive om også andre bunader.


MARTHE LANDSEM (RED.) LYKKE

Lyden av applaus med vintervotter og tusen andre ting å bli glad av Den danske hyggen har lenge vært omtalt, og den lille boka om hygge lå på topp ti på The Times bestselgerliste. Nå er det Norge som er kåret til verdens lykkeligste land. Denne boka henter frem tusen små og store gleder som gjør oss lykkelige. Tenk på duften av nybakt brød eller barnelatter, følelsen av å være trygg inne mens uværet raset der ute, eller følelsen av varm sommervind mot bare legger.

Innbundet kr. 299 ISBN 978-82-489-2131-8 Originaltittel: The luckiest girl alive Kagge Forlag Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

26 SKJØNNLITTERATUR GAVE OG FAKTA

Det skal mye til for at du legger fra deg denne boka uten et smil om munnen.

MARTHE LANDSEM jobber frilans med nettjournalistikk, PR, innhold og service til sosiale medier, både tekst og foto og grafisk design. Hun har erfaring fra reklamebyrå, redaksjon og kulturadministrasjon.


KNUT OLAV ÅMÅS OG KNUT AASTAD BRÅTEN NEW YORK

100 unike opplevelser (revidert utgave) Ønsker du å se noe mer i New York enn frihetsgudinnen, 5th Avenue og Empire State Building? I denne reviderte og grundig oppdaterte reiseguiden til New York finner du tipsene som gjør at du får noe helt spesielt ut av reisen. Her er skjulte perler, så vel som nye, ukjente sider ved steder du kanskje allerede kjenner til i verdens mest spennende storby.

Originaltittel: Heftet kr. 349 The luckiest girl alive Oversatt ISBN 978-82-489-1285-9 fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet Kagge Forlag kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

Her omtales de beste, men kanskje ikke mest kjente museene, idylliske parker, spennende bruktmarkeder og matmarkeder. Forfatterne gir oppdaterte tips om hvor du kan spise til gode priser og forteller om kafeer og barer med helt spesiell atmosfære. De to erfarne redaktørene gir deg det beste av en by de har et lidenskapelig forhold til, og i tillegg til deres egne tips, er boka supplert med tips fra andre New Yorkkjennere. Alle priser, adresser og åpningstider for attraksjonene er helt oppdaterte, og i tillegg omtaler denne reviderte utgaven av boka en rekke nye steder.

KNUT OLAV ÅMÅS er direktør i Stiftelsen Fritt Ord. Han har vært statssekretær i Kulturdepartementet, kulturredaktør i Aftenposten og har redigert og skrevet flere bøker. KNUT AASTAD BRÅTEN er redaktør i tidsskriftet Syn og Segn og er også aktiv spelemann på langleik. Åmås og Aastad Bråten har også gitt ut boka Wien – 100 unike opplevelser sammen. 27 SKJØNNLITTERATUR GAVE OG FAKTA


HELSE OG LIVSSTIL


KATHRINE ASPAAS DEN EMOSJONELLE REVOLUSJON Den emosjonelle revolusjon er i gang. Journalist og økonom Kathrine Aspaas inviterer til å bygge emosjonell kjernemuskulatur. Når teknologien overtar mange arbeidsoppgaver, skal vi bruke vår store fordel: det genuint menneskelige. Vår kreativitet og følsomhet vil hjelpe oss gjennom endringer og utfordringer. Denne boka er en rik samfunnsanalyse og et unikt emosjonelt treningsinstitutt. Ved å ta ansvar for hele paletten av følelser, vil vi fungere bedre sammen med andre mennesker – og med oss selv. Originaltittel: The luckiest girl alive Innbundet kr. 399 av Henninge Solberg Oversatt fra engelsk ISBN 978-82-489-2122-6 Innbundet kr. 379 Kagge Forlag ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

Hun har samtidig en oppfordring til oss alle: Følg gåsehuden!

KATHRINE ASPAAS er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen, med en master i internasjonal økonomi og politikk fra New School University i New York (2007). Hun har 24 års erfaring som finansjournalist, og er kjent fra sine mange år som kommentator og lederskribent i Aftenposten. Aspaas har en særlig interesse for hvordan mennesker behandler hverandre, og hva som driver oss. Tidligere har hun skrevet boka Raushetens tid, som har skapt debatt, frustrasjon og begeistring siden den kom ut høsten 2012. I 2015 kom artikkelsamlingen Rosa er den nye pønken.  

29 SKJØNNLITTERATUR HELSE OG LIVSSTIL


SOPHIE BERG VIDUNDERKUREN

Hvorfor du bør elske og frykte antibiotika Vidunderkuren som er i ferd med å bli en trussel.

Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-7201-656-1 J.M. Stenersens Forlag

30 HELSE OG LIVSSTIL

Det finnes virkelig en vidunderkur. Antibiotika tar knekken på bakterier som har skapt sykdom og død gjennom hele historien. Men vi bruker for mye. Når bakterier blir utsatt for antibiotika, vil de finne måter å overleve på. De blir resistente. I verste fall finnes det ingen typer antibiotika som virker. Uten antibiotika vil vi dø av mange sykdommer som vi nå raskt blir friske av, og sykehusene vil bli blant de aller farligste stedene å være. Hver gang du tar en antibiotikakur mot en uskyldig forkjølelse, gjør du mer skade enn nytte: Du blir ikke raskere frisk, og normalfloraen i tarmen forstyrres, noe som kan gi dårligere immunforsvar og risiko for kroniske plager og sykdommer. I verste fall dreper antibiotikakuren så mange av normalflorabakteriene at de resistente bakteriene får innpass. Mot dette har vi foreløpig ingen midler. I denne boka forteller Sophie Berg om hvordan antibiotika virker, men også om hva som gjør antibiotika og resistens til en av de største truslene menneskeheten står overfor. Hun viser hva vi som enkeltmennesker og hva helsevesenet må gjøre for å få antibiotikabruken ned. SOPHIE BERG er nyutdannet lege. Hun har parallelt med medisinstudiene jobbet ved Folkehelseinstituttet (tilknyttet prosjekt om antibiotikaresistens) og ved Helsesenter for ungdom i Asker.


TOR FAUSKE OG ANDERS MØLSTER GALAASEN LØPEBOKA

Løp variert, effektivt og skadefritt hele året, hele livet La løping bli en livsstil! Løping er verdens enkleste og mest effektive form for mosjon. Det krever minimalt med utstyr og planlegging, du kan løpe hvor som helst og når som helst. Innbundet kr. 399 ISBN 978-82-7201-638-7 J.M. Stenersens Forlag

Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

I denne boka gir landets fremste løpeeksperter deg sine aller beste tips til maksimal løpeglede. Stikkordet er variasjon: Her blir du introdusert for ulike former for løping: korte og lange joggeturer, skogsløp, gateløp, ultraløp, motbakkeløp, intervalltrening. Du kan løpe i by eller i terreng, og gjennom hele året. Her er tips om skadeforebygging, løpesteg og prinsipper for sko, bekledning og kosthold. Boka har treningsprogrammer og styrkeprogrammer for både nybegynnere og viderekomne. Den er rikt illustrert med bilder og har råd og historier fra landets fremste løpere.

Boka er skrevet av ANDERS MØLSTER GALAASEN i samarbeid med TOR FAUSKE og andre løpseksperter fra Löplabbet.

31 SKJØNNLITTERATUR HELSE OG LIVSSTIL


HANNE LINDBÆK KOMMUNIKASJONSKODEN Slik får du til det du vil

Det handler om å forstå kraften i din egen kommunikasjon. Knekker du koden, får du gjennomslag slik du ønsker. I et arbeidsliv der alt er i hurtig endring, er god kommunikasjon viktigere enn noensinne for å lykkes.

Innbundet kr. 379 Originaltittel: The luckiest girl alive ISBN 978-82-489-2050-2 Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Kagge Forlag Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

Denne boka handler om å kommunisere med vilje og mål. Hvordan vi velger å legge frem noe eller opptre, kan komme til å påvirke våre liv. Dette kan gjelde mange situasjoner og roller: Som medarbeidere, ledere, foreldre eller til og med som venn? Fellesnevneren er at vi har noe vi vil oppnå med vår kommunikasjon: Vi vil ha gjennomslagskraft. Hvordan kan du jobbe systematisk med å få folk til å ville høre på det du har å si? I boka presenterer Lindbæk kommunikasjonskoden del for del, med praktiske tips, gode eksempler, alt underbygget av moderne forskning på feltet.

HANNE LINDBÆK har mer enn 15 års erfaring som kommunikasjonsekspert. Hun har arbeidet lengre med å trene toppolitikere, næringslivsledere, større grupper og selskaper i norsk arbeidsliv med å bli bedre til å kommunisere godt. Et knippe av landets øverste ledere er blant dem som har fått viktig hjelp fra Hanne Lindbæk i hvordan de fremstår i media eller oppfattes i større og mindre grupper. Forfatteren er utdannet skuespiller og har lang fartstid fra teater og tv-produksjoner.

32 SKJØNNLITTERATUR HELSE OG LIVSSTIL


KAJA NORDENGEN HJERNETRENING

Slik holder du hjernen i form Tren hjernen med Hjernen er stjernenforfatter Kaja Nordengen! Kaja Nordengen gir deg fasiten for en topptrent hjerne: Gå av bussen ett stopp før du pleier, puss tennene med «den andre» hånden en dag, lær deg fem ord på et språk du ikke kan, løs morsomme talloppgaver, ta en av Mensas egne intelligenstester eller bryn deg på en bokstavutfordring. I tillegg får du sjakktriks, sjakkutfordringer og nye sjakkåpninger du ikke visste at fantes fra sjakkguru Hans Olav Lahlum.

Innbundet kr. 379 Originaltittel: The luckiest girl alive ISBN 978-82-489-2132-5 Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Kagge Forlag Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

33 SKJØNNLITTERATUR HELSE OG LIVSSTIL

Når vi lærer oss nye ting og utfordrer hjernen vår litt, dannes det nye kontakter mellom nervecellene. Du husker bedre, sover bedre og ruster deg mot demens.

KAJA NORDENGEN er lege i spesialisering og postdoc. i nevrologi ved Akershus universitetssykehus og førstelektor ved Universitetet i Oslo. Hun debuterte med boka Hjernen er stjernen. Ditt eneste uerstattelige organ i 2016, som ble en formidabel suksess med opplag på over 68 000. Utenlandsrettighetene er solgt til 19 land.


AUDUN MYSKJA PUST

Nøkkelen til styrke, helse og glede Pust riktig! Pusten er undervurdert, både av leger og blant folk flest. I denne boka skriver overlege Audun Myskja om hvordan pusten kan brukes til å få kropp og sinn over i gode, positive spor.

Innbundet kr. 399 Originaltittel: The luckiest girl alive ISBN 978-82-7201-648-6 Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg J.M. Stenersens Forlag Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

I hverdagen kan pusten hjelpe deg med å takle de vonde følelsene, når du blir sint eller såret. Konkrete metoder gjør treningen mer effektiv, avspenningen dypere eller konsentrasjonen skarpere. Pusteteknikker hjelper mot stress og slitenhet. Pusten kan også brukes terapeutisk for de som sliter med angst og andre psykiske plager, med luftveissykdommer eller med kronisk tretthet. Den kan vise deg en vei ut når dårlige mønstre har grodd fast i kroppen og i tankene. Med enkle grep kan du finne tilbake til din naturlige pust – til barnets dype, ivrige, rolige og frigjørende pust.

AUDUN MYSKJA er overlege og spesialist i allmennmedisin, og har en doktorgrad i bruken av musikk i eldreomsorgen. Han driver Senter for livshjelp i Ski utenfor Oslo, som legger vekt på hjelp til selvhjelp ved kroniske og alvorlige lidelser. Audun Myskja er opptatt av å se hele mennesket i sin behandling av pasienter og holder en rekke kurs og foredrag i både inn- og utland. 34 SKJØNNLITTERATUR HELSE OG LIVSSTIL


THORBJØRN BROOK STEEN NYTT LIV

Alt om graviditet, fødsel og barseltid Ny norsk bok om svangerskap og fødsel fra anerkjent fødselslege.

Innbundet kr. 399 Originaltittel: The luckiest girl alive ISBN 978-82-489-2137-0 Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Kagge Forlag Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

Fødselslegen Thorbjørn Brook Steen tar hver dag imot nye barn ved Ullevål sykehus, og hjelper vordende mødre med veiledning under svangerskapet. I denne boka har han samlet sin erfaring som fødselslege og gir deg svar på alt du lurer på om graviditet, fødsel og barseltid. Boka tar opp alt du måtte lure på enten det gjelder unnfangelsen, hva som venter deg gjennom svangerskapet, hvordan barnet vokser i magen, eller selve fødselen og tiden etterpå. Her er oppdatert informasjon om praksis ved norske sykehus, råd til deg med fødselsangst og også et eget kapittel viet partneren.

THORBJØRN BROOK STEEN er overlege ved Ullevål sykehus og har vært med på over 2000 fødsler. Han driver formidlingsvirksomhet og er foreleser ved jordmorutdanningen ved HiOA.  

35 SKJØNNLITTERATUR HELSE OG LIVSSTIL


EMILY NAGOSKI KOM SOM DU ER

Alt du trenger å vite for å få et fantastisk sexliv Slik fyller du sexlivet ditt med lyst og glede! Dette er en banebrytende bok om hvordan kvinners seksualitet faktisk fungerer. Ved hjelp av ny viten om hjernen viser Emily Nagoski hvordan sexlivet ditt først og fremst foregår i hodet. Seksualiteten består av to helt grunnleggende bestanddeler: en seksuell gasspedal og en seksuell brems. Når du lærer deg å kjenne dine egne på- og av-mekanismer, er du klar for å få et bedre sexliv. Målet er å maksimere på-mekanismene, slå av av-mekanismene. Originaltittel: Come as You Are Oversatt fra engelsk av Dorthe Erichsen Innbundet kr. 399 ISBN 978-82-489-2114-1 Kagge Forlag

Hver kvinne har sin egen unike seksualitet og varierer mer enn menn når det gjelder anatomi og tenningsmønstre. Sex foregår dessuten i en kontekst; stress, humør og kroppsfølelse er helt sentrale faktorer for kvinners seksuelle velbehag. Med en gang du forstår hvordan disse faktorene påvirker deg og hvordan du selv kan påvirke dem, kan du oppnå et bedre sexliv. Emily Nagoski kombinerer forskning, fortellinger og erfaringer fra vanlige kvinner med tips og helt konkrete råd som gjør boka lettlest, opplysende, underholdende og ikke minst svært nyttig. EMILY NAGOSKI er Ph.D i sexologi og direktør ved Wellness Education, Smith College, USA, der hun underviser om kvinners seksualitet. Hun driver bloggen www.thedirtynormal.com.

36 HELSE OG LIVSSTIL


MAT OG DRIKKE


ANGELA TALIAFERRO OG DAG ØDEGAARD HELT TEXAS! BBQ på norsk

Lær deg ekte barbecue – den nyeste mattrenden!

Innbundet kr. 449 ISBN 978-82-489-2121-9 Kagge Forlag Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

Nordmenn elsker grilling. Nå er også den amerikanske barbecue-trenden på full fart inn i det norske kjøkkenet. Mens tradisjonell grilling dreier seg om direkte varme og høy temperatur, foregår barbecue med indirekte varme og lav temperatur. Resultatet blir fantastiske måltider. I denne boka lærer du det du trenger å kunne om barbecue fra Norges fremste barbecueeksperter. Her er alt om barbecue-kulturens opphav i Texas, gode forklaringer på hva slags utstyr du trenger og hvordan du bruker det, hva slags brensel du fyrer opp med, og ikke minst et vell av gode oppskrifter. Forfatterne guider deg til de beste råvarene og viser hvordan du tilbereder både kjøtt og fisk på ekte barbecue-vis, med ulike kombinasjoner av saus, rubs og marinader. Boka inneholder også sideretter og tips til hva du kan drikke til. Resultatet blir det komplette barbecuemåltid slik du får det i Texas.

ANGELA TALIAFERRO er fra Texas og lidenskapelig opptatt av mattradisjonene derfra. Sammen med ektemannen DAG ØDEGAARD driver hun de to Texas Barbecue-kafeene i Asker og på Stabekk i Bærum.

38 SKJØNNLITTERATUR MAT OG DRIKKE


BARN OG UNGDOM


ANNE SOFIE HAMMER VILLES VERDEN Har Emil i Lønneberget endelig fått sin arvtaker? Villes verden er historien om den helt vanlige gutten Ville. Ville har en hyggelig og helt vanlig familie: En mamma, en pappa og en storesøster. Han bor i et fint gult hus i en by som heter Valby, og han er nesten alltid snill og grei. Men han er også veldig god til å få gode idéer og å finne på ting. Litt for god, synes de voksne. Og av og til (faktisk ganske ofte) går det fryktelig galt. Da tenker Ville: «Å nei – ikke nå igjen! Jeg mente det jo ikke sånn!»

Originaltittel: Villads fra Valby Oversatt fra dansk av Jørn Roeim Innbundet kr. 249 ISBN 978-82-489-2126-4 Kagge Forlag

Bøkene i serien Villes verden er blant de mest populære og leste bøkene i Danmark for tiden, og de er blitt både filmatisert og dramatisert. Kombinasjonen gjenkjennelig hverdagsrealisme om barn av i dag, uimotståelig sjarm og ordentlig gøy (vi snakker skrekk-blandet fryd), er en vinner. Nå står Norge for tur! ANNE SOFIE HAMMER er cand. mag. i dansk og pedagogikk. Hun er opptatt av å skape en realistisk og nåtidig barnelitteratur som treffer både hjertet og lattermusklene. I høytlesningsbøkene sine har hun dessuten fokus på at bøkene skal være ‘brukervennlige’; det vil si at de skal være gode å lese høyt, og være underholdende både for barnet og den som leser. Det er jo ikke noe særlig med en mamma eller pappa som sovner midt i lesestunden!

40 BARN OG UNGDOM


ELIAS VÅHLUND OG AGNES VÅHLUND HÅNDBOK FOR SUPERHELTER Del 1: Håndboka

Fartsfylt, spennende og kult om en jente som blir mobbet og bestemmer seg for å ta saken i egne hender.

Originaltittel: Handbok för superhjältar Originaltittel: luckiest girl alive Oversatt fraThe svensk av Helene Heger Voldner Oversatt fra engelsk Innbundet kr. 249 av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-2140-0 ISBN 978-82-489-1845-5 Kagge Forlag Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

Mamma må reise bort for å jobbe, og Lisa skal bo hos mormoren noen måneder. Men Lisa mistrives forferdelig på den nye skolen. Guttegjengen erter henne for de utstående ørene hennes, og hver kveld sovner Lisa med hendene trykket inn mot ørene for at de kanskje skal slutte å stå sånn ut. En dag hun som vanlig blir plaget av guttene, rømmer hun inn på biblioteket. Der, nederst i en hylle, ser hun en bok som liksom lyser. Lisa dras mot boka med den merkelige tittelen Håndbok for superhelter. Underlig nok er ikke boka registrert i bibliotekets system, og bibliotekaren hvisker til Lisa at det nok er sånn at boka skal bli med Lisa hjem og bli der. Og i det øyeblikket begynner Lisas ferd mot å bli superhelten Røde Maske. Lisa kommer tilbake i Håndbok for superhelter. Del 2: Røde maske. ELIAS VÅHLUND skriver barnebøker, jobber som regissør, manusforfatter, skuespiller, stuntman, lærer og plateselskapsdirektør. AGNES VÅHLUND er grafisk designer, fotoredigerer og illustratør. Hun elsker tegneserier, både amerikanske og japanske, og er en nerd i hjerte og sjel.

41 SKJØNNLITTERATUR BARN OG UNGDOM


ANJA HITZ JEG OG FAMILIEN MIN: SIRKUS STORFAMILIE Før var Rose enebarn. Nå har hun en STOR familie. Rose har skilte foreldre og ingen søsken. Hun bor annenhver uke hos mamma og annenhver uke hos pappa. Det går fint, i hvert fall frem til mamma treffer Frank. Frank som har fem barn og bor i et stort hus med en diger, rotete hage. Alt er veldig annerledes enn det rolige og ryddige livet Rose er vant til. Skal dette virkelig være den nye familien hennes?

Originaltittel: Mig og min familie Originaltittel: luckiest girl aliveGlaser Much Oversatt fraThe dansk av Charlotte Oversatt fraVogt engelsk av Henninge Solberg og Kirsti Innbundet kr.kr. 379 Innbundet 279 ISBN 978-82-489-1845-5 ISBN 978-82-489-2127-1 Ebok kr. 169 Kagge Forlag ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

Jeg og familien min er første bok i en ny serie for 9–12-åringer, om 11-årige Rose og lappeteppefamilien hennes. Bøkene byr på herlig hverdagsrealisme, stor grad av gjenkjennelse for de fleste, gode og vonde følelser, og er fortalt med mye humor, varme og kjærlighet. Og Rose – hun er vel rett og slett svenske Tsatsikis og norske Pyms danske kusine? «En klok og varmhjertet fortelling» Politiken

Forfatter og oversetter ANJA HITZ har skrevet flere populære og kritikerroste bøker for barn og ungdom. Hun er cand.mag. i filmvitenskap og dansk, og har også studert psykologi. Serien Jeg og familien min er en undersøkelse av hvordan både barn og voksne kan leve og ikke bare overleve i en såkalt lappeteppefamilie. 42 SKJØNNLITTERATUR BARN OG UNGDOM


JØRN LIER HORST TRIANGELGÅTEN Dette er den tolvte boka i CLUE-serien. På uforklarlig vis har en rekke skip og fly forsvunnet sporløst i et trekantet havområde utenfor Skutebukta. Sjøfolk har med årene kalt det farlige farvannet for Dødens triangel. To forskere har bosatt seg på Perlen pensjonat mens de forsøker å løse gåten. Samtidig kommer Cecilia, Leo, Une og hunden Egon over noen helt spesielle bilder som er tatt oppe på Heia bak pensjonatet. Alle bildene er merket med en mystisk trekant – eller et triangel, om du vil. Jakten på sammenhenger og løsningen blir dødsens farlig. Innbundet kr. 279 ISBN 978-82-489-2128-8 Originaltittel: The luckiest girl alive Kagge Forlag Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

43 SKJØNNLITTERATUR BARN OG UNGDOM

JØRN LIER HORST har bakgrunn som etterforskningsleder i politiet. Han er en av Nordens fremste kriminalforfattere for voksne, og har blant annet vunnet Bokhandlerprisen, Riverton-prisen og Glassnøkkelen for sine romaner. Triangelgåten er tolvte bok i kriminalserien CLUE.


LOUISE O`NEILL HUN BA OM DET Prisbelønt roman som går rett inn i en brennaktuell debatt. Om voldtekt og sårbarhet – om hvor alene du er når det verste skjer.

Originaltittel: Asking for girl it alive Originaltittel: The luckiest Oversatt engelsk Line Almhjell Oversatt frafra engelsk avav Henninge Solberg Innbundet 299 Innbundet kr.kr. 379 ISBN 978-82-489-2133-2 ISBN 978-82-489-1845-5 Kagge Forlag Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

Emma er atten, penest av alle, populær og selvsikker. Det er sommer i en liten irsk by, og det er party-time. Alle er der, og alles øyne er på Emma. Morgenen etter finner foreldrene henne i oppkjørselen foran huset. Bevisstløs og ustelt. Det ser ut som om noen har slengt henne fra seg der. Men Emma husker ingenting. Det eneste hun vet, er at ingen svarer på meldingene hun sender. På skolen dagen etter, trekker folk seg unna. Hun vet at de snakker om henne. Og at noen har postet bilder av henne. #LøseEmma. Bilder hun aldri kommer til å glemme. Det går med lynets hastighet. Bildene er overalt. Rektor insisterer på å anmelde. Foreldrene vet. Media fra nær og fjern vil snakke med henne. Naboer velger side. Det er tross alt snakk om de populære og kjekke fotballguttene, byens stolthet. Og var det ikke sånn at Emma nesten ba om det? «Modig og viktig» The Telegraph

LOUISE O’NEILL er en prisbelønt og bestselgende irsk forfatter av bøker for ungdom og unge voksne. Hun har et brennende engasjement for feminisme og jenters rolle i samfunnet. 44 SKJØNNLITTERATUR BARN OG UNGDOM


HÅVARD TJORA MATTEMESTEREN

Over 100 artige, praktiske, spennende og nyttige matematikkøvelser for trent og utrent Moro med matte! En praktisk oppgavebok med mattenøtter og artige oppgaver, for øvd og uøvd, fra 9 til 99!

Originaltittel: Heftet kr. 299 The luckiest girl alive Oversatt ISBN 978-82-489-2162-2 fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet Kagge Forlag kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

Koder og kodespråk, måling av høyde med tommel, Fibonaccis tallrekke, trekantens egenskaper, innsikt i areal og volum, det gylne snitt, Pytagoras’ berømte setning, korttriks, sannsynlighetsregning og overføring av krefter med vektstang. Her er mye moro å bryne seg på for alle. Håvard Tjora er et oppkomme av artige oppgaver og spissfindige mattenøtter, med utgangspunkt i den populære boka Mattemagi, som har solgt i over 100 000 eksemplarer bare i Norge.

Eksempel fra boka: VIPPESTANG Under ser du en vippestang. Det ene loddet veier 2 kg, det andre veier 4 kg. Hvor vil du plassere vippepunktet?

HÅVARD TJORA er lærer, foredragsholder og spaltist i Dagbladet. Han er for mange kjent som læreren i TV-seriene Blanke ark. Han har tidligere gitt ut bøkene Mattemagi (2010), Verdt å vite fra grunnskolens pensum (2013) og Leksehjelp i matematikk (2014) på Kagge Forlag. 45 SKJØNNLITTERATUR BARN OG UNGDOM


FØLG OSS PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

Vårkatalog 2018  
Vårkatalog 2018  
Advertisement