a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1


menneske Slik blir du et bedre

En samling oppturer og nedturer


© 2020 Kagge Forlag AS Omslagsdesign: Tegnehanne | Hanne Sigbjørnsen og Gisle Vagstein Layout: Gisle Vagstein Alle illustrasjoner: Tegnehanne | Hanne Sigbjørnsen Papir: Magno Natural 120 g. Boka er satt med Minion Pro 11/14 Trykk og innbinding: Livonia Print, Latvia ISBN: 978-82-489-2565-1

Kagge Forlag AS Tordenskiolds gate 2 0160 Oslo www.kagge.no


FORORD På internett kan man være hvem man vil, og jeg bestemte meg i 2010 for at jeg ville være mitt ærligste selv. Da tegnet jeg opp en rund liten avatar med rød kjole og flipphår, og begynte å skrive om ting jeg ikke turte si høyt. Jeg skrev om å være ensom student som følte at alle brødskiver jeg mistet på bakken (mange), landet opp ned, om å være underlegen alle jeg møter, om veien til å bli sykepleier, og deretter å slutte som sykepleier, om forhold, om indre liv, om kropp, om tullete meninger, om mer alvorlige meninger, om barndom, om fremtiden … Ja, du skjønner. Det er få ting i livet mitt jeg ikke har dokumentert på dette tidspunktet. Jeg vil si at trenden de siste fire årene (siden jeg sist ga ut en samlebok), er at jeg har skiftet fokuset litt utover. Jeg er fortsatt svært selvsentrert, uten tvil, men frem til jeg fikk to blå streker på en graviditetstest for noen måneder siden, har mitt personlige liv vært lite å melde om. Det har stort sett vært veldig fint, noe som jo er alle humoristers død. Derfor har jeg heller funnet humoren i omverdenen, i avisene og i ting jeg ser rundt meg. Her vil du finne en blanding av både nytt og gammelt. Noe har jeg brukt dagesvis på å skrive og tegne, andre ting har jeg rasket sammen i panikk to timer før Aftenpostens deadline. Jeg skal ikke si hva som er hva. Håper du liker det!


6


HØY KULTUR OG LAV TERSKEL Jeg stirrer mye inn i en skjerm på daglig basis. Og da mener jeg mye. Gjerne flere skjermer på en gang. Min skjermtid korrelerer sterkt med min våkentid. Dette er noen av tankene som er formet ut i fra hva jeg har lest og sett.

7


dickpic island og andre tv-programmer jeg savner på skjermen

Hver gang jeg ser tv, tenker jeg slik moren min gjør når hun spiser mat på restaurant: Dette kunne jeg gjort bedre selv. Så de siste ukene har jeg skrevet ned noen idéer til tv-programmer jeg ønsker å se på skjermen. Her er mine beste kandidater:

- Truls a la Jensen Feelgood-underholdning hvor Truls Svendsen skal lære hvordan han kan bli en kriminell av Eirik Jensen. Spoiler alert: Han blir aldri en god kriminell, men det blir sjarmerende tv.

8


- Dickpic Island En gjeng avdanka komikere, voldsdømte reality-deltagere og statsråder med en hang til å krenke andre mennesker seksuelt, blir plassert sammen på en øde øy, og må kjempe om hvem som får komme tilbake til Norge. Hver uke blir deltakerne ført inn i et rom hvor Tusvik og Tønne sitter bak et pleksiglass (for deres egen sikkerhet) og gir dem en lekse i hvorfor de må skjerpe seg, ispedd 150 hjemmelagde synonymer for kjønnsorganer.

Twisten er at programmet aldri blir sendt, og vi havner dermed i en vinn-vinn situasjon. Vinn for dem, for de får tilsynelatende makt, status og en plattform til å snakke om «den tunge tiden». Vinn for oss, fordi norsk offentlighet er et mye bedre sted uten dem.

9


- Nettnyhetene Mormor klager stadig på det hun kaller for «det der dått n-o-tullet» som nyhetsankere maser om på slutten av hver sending, og jeg syns det er trist at hun ikke føler seg inkludert. Derfor introduserer jeg nå «nettnyhetene», som går en halvtime etter de vanlige nyhetene, for å oppdatere mannen i gata om hva som foregår på internett.

10


- Skjeggkrefarmen Ti kjendiser og hundretusen kjønnsmodne skjeggkre skal prøve å leve sammen på en 50-tallsgård.

11


Det neste store

Syden-realitykonseptet Til nå har vi blant annet Paradise Hotel, hvor en gjeng ungdommer i Syden kjemper om en halv million kroner, Love Island, hvor seks gutter og seks jenter skal finne kjærligheten i Syden, og Ex on the beach, hvor en gjeng mennesker som ikke enda har utviklet frontallappen, får besøk av mennesker de har ligget med, i Syden. Jeg føler vi har rom for et par til. Her er mine ideer:

- Syden-pensjonistene Tune in for vill festing, intriger og harde stoffer (betablokkere og vanndrivende for det meste).

12


- Ironi-Syden En gjeng svært usikre gutter i tjueårene reiser til Syden ironisk, med kamera på slep. Ingen av dem tør å si noe som ikke er pakket i tjue lag sarkasme, i fare for å bli avslørt for hvem de egentlig er.

- Inderlig-Syden En gjeng svært usikre jenter i tjueårene reiser til Syden for å ta bilder og brainstorme tekster til Instagram.

13


- Farmen-Syden Konseptet er som vanlig Farmen – 12 mennesker skal overleve på en gård uten moderne hjelpemidler, inkludert solkrem. Og det er her Syden-vinklingen blir interessant.

- Syden-Debatten Samme som vanlig debatten, bare at alle må være fulle på piña coladas.

14


- boligjakten-Syden Fulle mennesker prøver å finne ut hvor de bor, på vei hjem fra strandbaren klokken 04 på natta.

15


Skrekkfilmer for det moderne Norge

- Bompengefuten Bompengefuten kommer når du minst venter det (på natten), og krever inn pengene du skylder etter å ha kjørt forbi bommen hans. Han kan bare ett ord: Bom. Og det blir lyden av din finansielle undergang.

16


- Livmord KrF har endelig funnet en måte å yngle frem tusenvis av babyer, helt uten å tvinge kvinner til å føde dem: Ved å plassere alle befruktede egg i en svær, syntetisk livmor ute i en bunkers på Gardermoen. Problemet er at ingen bryr seg om bunkersbabyene når de er født, og de vokser dermed opp helt uten empati - med en trang til å myrde!

17


- Sparkesykkel-land Fotgjengere blir en minoritet i Oslo etter invasjonen av elektriske sparkesykler og menneskene som har mutert ut fra dem. Sparesykkelfolket har verken armer eller ben, men de har to hjul, ubegrenset med strøm, og en ensporet hjerne.

18


- Sjamanriket Alle i arverekken til tronen dør på mystisk vis, bortsett fra Prinsesse Märtha Louise og hennes sjelevenn Sjamanen. I Sjamanriket Norge blir alle sykehus konvertert til mindfullness-sentre, og alt som ikke kan kureres med en ayahuasca-seremoni, er det heller ikke vits å kurere. Gjennomsnittlig levealder synker til 45 år.

ene kan Samtlige av film le kino. sees på din loka

19

Profile for Kagge Forlag

Slik blir du et bedre menneske  

Slik blir du et bedre menneske  

Advertisement