VÅR 2023

Page 1

2023 VÅR

KAGGE FORLAG

J.M. STENERSENS FORLAG

ROMANER OG NOVELLER

MARIE AUBERT (RED.) NORSK SOMMER

Årets sommerlesning 2023!

Denne novellesamlingen er den norske sommeren, slik den har blitt opplevd og fremstilt av noen av Norges fremste og høyst elskede forfattere.

I Norsk sommer har gjesteredaktør Marie Aubert samlet sammen noen av sine favoritter blant norske sommerhistorier, mens Heidi Linde, Eivind Hofstad Evjemo og Sarah Zahid kommer med nyskrevne noveller for å skape den ultimate sommerlektyren.

MARIE AUBERT, forfatter av Voksne mennesker

og Jeg er egentlig ikke sånn, er gjesteredaktør for Norsk sommer. Forfattere i samlingen inkluderer klassikere fra kjære navn, samt nye tekster fra Heidi Linde, Eivind Hofstad Evjemo og Sarah Zahid.

Innbundet kr 399

ISBN 9788248931867

Kagge Forlag

Juni

ROMAN

NOVIOLET BULAWAYO DEN GAMLE HESTEN

En afrikansk Animal Farm, kortlistet til Man Booker-prisen 2022!

Zimbabwes litterære superstjerne NoViolet Bulawayo er tilbake med en morsom og skjellsettende roman om diktatoren Robert Mugabes, eller ”Den Gamle Hestens”, fall.

I Bulawayos fiktive afrikanske land Jidada styrer hestene og grisene i Maktens Sirkel kun med tanke på egen overlevelse og vinning, mens resten av dyrene lever i fattigdom. Revolusjonen gryr blant dyrene. Vil den spise sine barn?

«Bulawayo (...) skriver insisterende og modig, og holder opp et speil både mot dagens Zimbabwe og verden for øvrig. Hennes fryktløse og nyskapende skildring av en politisk undertrykkende tid minner om andre store historiefortellere som Herta Müller, Elif Shafak og hennes landsmann Yvonne Vera. Med et glimt av håp på slutten er Den gamle hesten allegori, satire og eventyr blandet sammen til et kraftig knyttneveslag.»

THE GUARDIAN

NOVIOLET BULAWAYO er en prisbelønnet forfatter fra Zimbabwe. Hun er den første svarte afrikanske kvinnen som har blitt nominert til Man Bookerprisen to ganger, først i 2013 med debutromanen Vi trenger nye navn Den Gamle Hesten er hennes andre roman.

Originaltittel: Glory

Oversatt av: Bente Klinge

Innbundet kr 429

ISBN 9788248931874

Kagge Forlag Mai

ROMAN

JENTA SOM FIKK EN STEMME

Fjorten år gamle Adunni vokser opp på den nigerianske landsbygda og drømmer bare om én ting. Å få utdannelse.

Moren hennes har alltid sagt at det er den eneste måten å få en stemme på, en mulighet til å bli hørt og bestemme sin egen framtid.

Men i stedet for utdannelse blir hun solgt av faren, som kone nummer tre til en eldre mann. Han vil at hun skal føde ham en sønn og arving.Hun ser drømmen sakte smuldre opp og flykter til byen, med håp om et bedre liv, og ender opp som hushjelp hos en velstående familie i Lagos. Både som datter, underdanig kone og maktesløs tjener skjønner Adunni at hennes stemme ikke betyr noe. Når hun innser at hun må stå opp for, ikke bare seg selv, men også for andre som har vært der før henne og for de som kommer etter, finner hun sin egen måte å snakke på, helt til noen lytter.

Jenta som fikk en stemme er en enestående og gripende skjebnefortelling som har berørt både lesere og anmeldere verden over. I likhet med Khaled Hosseinis Tusen strålende soler og Chimamanda Ngozi Adichies En halv gul sol, er dette en viktig bok med et tema som vi trenger å snakke mer om.

Originaltittel: The girl with the louding voice

Oversatt av: Ragnhild Eikli

Innbundet kr 429

ISBN 9788248931621

Kagge Forlag

April/mai

ABI DARÉ
ROMAN
FOTO: AMP ABI DARÉ vokste opp i Lagos i Nigeria, men bor nå i Storbritannia. Hun har studert jus, prosjektledelse og kreativ skriving. Jenta som fikk en stemme vant Bath Novel Award 2018. Hun bor i Essex med mann og tre barn.

BRET EASTON ELLIS SKÅR

Forfatteren av American Psycho er endelig tilbake!

Tretten år etter hans forrige roman kommer Skår, en episk og delvis selvbiografisk roman om en seriemorder som jakter på tenåringer i 80-tallets Los Angeles.

Bret Easton Ellis’ fantastiske nye roman er en slående dramatisering av overgangen fra tenår til ung voksen. Skår forteller om tapt uskyld, sjalusi, besettelse, sex og mord, gjennom øynene til 17 år gamle Bret og hans venner. Denne romanen vil ikke gi slipp på deg!

THE GUARDIAN

«Grøssende godt comeback»

THE GUARDIAN

«Ellis kan skrive som faen selv»

DAGBLADET

Originaltittel: The Shards

Oversatt av: Henning Kolstad

Innbundet kr 449

ISBN 9788248931641

Kagge Forlag

Ute nå

«En fullstendig triumf!»
Foto: Casey Nelson
ROMAN
BRET EASTON ELLIS er en amerikansk forfatter født i Los Angeles, mest kjent for American Psycho. Han har skrevet seks romaner, blitt oversatt til 27 språk og toppet bestselgerlister over hele verden.

SARA MEDBERG KAMMERPIKEN

Kammerpiken er første bok i Silkesøstre-serien. Dette er en nordisk romanse for deg som elsker Bridgerton!

Her er 1800-tallets sosietetsliv preget av strengt klassehierarki, men syersken Charlotta leser Jane Austen og drømmer om å finne sin egen Mr. Darcy. Når baron Ridderlöw ansetter Charlotta som kammerpike for sin søster, blir livene deres forandret for alltid. I herregårdens bibliotek finner Charlotta den nyutgitte romanen Stolthet og fordom, og den inspirerer henne til å håpe på ekte kjærlighet og frigjøring fra samfunnets normer. Men når den krigsherjede baronen viser interesse for henne, blir livet mer komplisert enn hun hadde forestilt seg. Har Charlotta virkelig makt til å følge sitt eget hjerte? Kan en vanlig tjenestejente få både et selvvalgt, meningsfylt liv – og drømmeprinsen?

Serien Silkesøstre, skrevet av finske Sara Medberg, er en romantisk tidsreise til Nordens 1800-tall – for deg som elsker Bridgerton og dramatiske kostymedramaer. Her er mysterier, svik, kjærlighet og romanser, basert på forfatterens kunnskap om og interesse for den historiske konteksten. Det er bare å la seg rive med!

stor kjærlighet til tidsepoken hun skriver fra. Hun elsker Jane Austen og Bridgerton, og har en sterk interesse for mystiske slott og ruiner, livet ved hoffet og tjenerskapets prøvelser – men først og fremst er hun en forteller som vil formidle historier og følelser.

Originaltittel: Kamarineitsyt

Oversatt fra finsk av Mikael Holmberg

Innbundet kr 299

ISBN 9788248931652

Kagge Forlag

Ute nå

SKJØNNLITTERATUR
Foto: Iikka Koski SARA MEDBERG er forfatter og historiker, med en

SARA MEDBERG DEN SJARMERENDE HERTUGEN

Bok 2 i Silkesøstre

I andre bok i den romantiske Silkesøstre-serien, befinner vi oss i Stockholm i 1815.

Den unge enken Arabella vender tilbake til byen etter at ektemannen har gått bort. Etter mange års ensomhet og isolasjon er hun klar for å kaste seg ut i Stockholms dekadente sosietetsliv.

Men vel framme blir ingenting som hun har tenkt seg. Det viser seg at arven hun venter seg ikke eksisterer, og i stedet for et liv i luksus, risikerer hun å stå på bar bakke. Når det kommer fram at ektemannen var innblandet i mystiske affærer, og at hans død kanskje ikke var av naturlige årsaker, går det opp for Arabella at også hennes eget liv kan være i fare.

En sjarmerende britisk hertug får godhet for Arabella og tilbyr sin beskyttelse. Et godt parti på alle måter. Men Arabellas hjerte banker allerede for en annen. Skal hun følge fornuften eller hjertet?

SARA MEDBERG er forfatter og historiker, med en stor kjærlighet til tidsepoken hun skriver fra. Hun elsker Jane Austen og Bridgerton, og har en sterk interesse for mystiske slott og ruiner, livet ved hoffet og tjenerskapets prøvelser – men først og fremst er hun en forteller som vil formidle historier og følelser.

Originaltittel: Hurmuriherttua

Oversatt fra svensk av Hilde Matre Larsen

Innbundet kr 299

ISBN 9788248931652

Kagge Forlag Mai

Foto:
SKJØNNLITTERATUR
Iikka Koski

TORREY PETERS DETRANSITION, BABY

Detransition, Baby er Torrey Peters’ prisbelønte og kritikerroste debutroman.

Det er en roman fra og om transmiljøet i New York og en universell fortelling om kjærlighet, kjønn, sex og morskap. Det er en smart og provoserende roman som underholder og beriker.

Reese har skapt et liv for seg selv som tidligere generasjoner transkvinner bare kunne drømme om: Hun er forelsket i Amy, bor i en leilighet i New York City og har en jobb hun faktisk ikke hater. Det eneste som mangler er et barn. Men hennes drøm om mors- og familieliv blir knust når Amy en dag kunngjør beslutningen om å leve som mann igjen, og blir til Ames.

Detransition, Baby er en spennende, original, vittig og dypt rørende roman.

TIME

TOREY PETERS er brakdebuterte med romanen

Detransition, Baby, som ble en bestselger i USA.

Romanen vant PEN/Hemingway-prisen og var nominert til Women’s Prize for fiction 2021. Peters er født i Chicago og bor nå i New York med sin kone.

Originaltittel: Detransition, baby

Oversatt av: Kirsti Vogt

Innbundet kr 429

ISBN 9788248931707

Kagge Forlag

Mai

«En av årets mest hyllede romaner»
ROMAN
Foto: Natasha Gornik

JESPER WUNG-SUNG KVINNE SETT FRA RYGGEN

Ida Ilsted og Vilhelm Hammershøi treffes når Idas bror tar med sin kunstnervenn hjem på sommerferie.

Når Vilhelm frir innen sommeren er over, undrer mange seg over hva han ser i den unge Ida.

Hun skal bli den bli den geniale kunstnerens livsledsager og eneste modell – men med ryggen vendt mot publikum. Kunstelskere over hele verden – enten de vandrer i Metropolitan Museum of Art i New York, Musée d’Orsay i Paris eller Nasjonalmuseet i Oslo – har betraktet denne kvinnen, men uten å kjenne hennes historie eller sinn. Som oftest ryggvendt med blottet nakke, i et tomt rom.

Den prisbelønte og kritikerroste danske romanforfatteren Jesper WungSung snur Ida mot oss, og et dypt fascinerende menneske og en helt spesiell kjærlighetshistorie åpenbarer seg.

WUNG-SUNG er en av Danmarks mest etablerte forfattere og er elsket av både kritikere og lesere. Wung-Sung vant De Gyldne Laurbær 2017 for romanen En anden gren Kvinne sett fra ryggen er hans første roman i norsk oversettelse.

Originaltittel: Kvinde set fra ryggen

Oversatt av: Cecilie Winger

Innbundet kr 399

ISBN 9788248931539

Kagge Forlag

Ute nå

ROMAN
Foto: Les Kaner JESPER
«Herlig leseopplevelse» STAVANGER AFTENBLAD
«For en vidunderlig roman» JYLLANDS-POSTEN

OKSANA ZABUZJKO

MUSEET FOR ETTERLATTE HEMMELIGHETER

Endelig er Ukrainas store forfatter, Oksana Zabuzjko, oversatt til norsk.

Hennes hovedverk, den storslåtte romanen Museet for etterlatte hemmeligheter, er en familiesaga som spenner over seksti års ukrainsk historie – fra Stalin-tiden til Oransjerevolusjonen – og gir leseren en nøkkel til å forstå konflikten med Russland.

I sentrum av fortellingen står journalisten Daryna. Hun kommer over et gammelt fotografi av Olena Dovgan, et medlem av den ukrainske opprørshæren, som ble drept av Stalins hemmelige politi i 1947. Fascinert av Olenas historie, bestemmer Daryna seg for å lage en dokumentarfilm om den ekstraordinære kvinnen – og med det åpner hun en dør til fortiden som skal komme til å forandre fremtiden.

«Med Museet for etterlatte hemmeligheter har Oksana Zabuzjko skrevet både seg selv og Ukraina inn i Europas rufsete hjerte.»

BERLINER ZEITUNG

OKSANA ZABUZJKO ble født i Ukraina i 1960. Hun har doktorgrad i filosofi og har hatt diverse undervisningsopphold ved amerikanske universiteter, blant annet ved Harvard, som Fulbright-stipendiat og som Writer-in-Recidence. Zabuzjko har i senere år levd som forfatter i Kyiv. Hun har utgitt over tjue bøker – både poesi, romaner og sakprosa, og er oversatt til femten språk.

Originaltittel: Музей покинутих секретів Oversatt fra ukrainsk av Marina Hobbel

Innbundet kr 449

ISBN 9788248931911

Kagge Forlag

Mai/juni

ROMAN
Foto: Agnete Brun

VÅRENS

KRIM OG SPENNING

PASCAL ENGMAN OG JOHANNES SELÅKER

TIL MINNE OM EN MORDER

Det er sommeren 1994, og hetebølge i Sverige. I skyggen av Mattias Flinks massedrap i Falun blir det funnet ytterligere et lik.

En kvinne er kvelt til døde, og det blir tidlig oppdaget at hun bare er et av flere ofre som er drept på samme måte.Det blir opp til den nylig hjemkomne FN-soldaten og politimannen Tomas Wolf å finne morderen. Til å hjelpe seg har han Vera Berg – en korrupt kveldsavisreporter som er på flukt fra eks-kjæresten og MC-gjengen hans. Tomas Wolf og Vera Berg mistenker at den skyldige står nærme etterforskningen.

Til minne om en morder er er en en fartsfylt og gripende spenningsroman, med sterke tilbakeblikk til 90-tallet.

PASCAL

er forfatter og journalist. Han har på kort tid blitt en av de mest leste svenske forfattere i sin generasjon.

JOHANNES SELÅKER er forfatter og journalist. Han debuterer med Til minne om en morder.

Originaltittel: Til minna om en mördare

Oversatt av: Henning Kolstad

Innbundet kr 399

ISBN 9788248931607

Kagge Forlag

Mars

«En fortelling som griper tak i leseren. Dette er svensk noir av veldig høy klasse»
BTJ
Foto: Gabriel Liljevall KRIM ENGMAN

ODD HARALD HAUGE NOVAJA SEMLJA-EFFEKTEN

Journalisten Lars Lande og skipsmegleren Anders Alme blandes inn i Norge og Russlands spill om Nordøstpassasjen, et spill der enorme pengeverdier er involvert.

I Novaja Semlja-effekten får den norske skipsmegleren Anders Alme i oppdrag å hente inn kapital til et russisk selskap med 25 års monopol på den snart isfrie Nordøstpassasjen. Vennen Lars Lande befinner seg samtidig i Moskva uten pass og visum. Mye står på spill for begge: Vil Anders løse oppdraget, eller ryker både firma og ekteskap? Klarer Lars å handle som den stjernejournalisten han en gang var? For hvem kan han egentlig stole på om han tviler på seg selv?

Innbundet kr 429

ISBN 9788248931409

Kagge Forlag

Ute nå

En smart og underholdende thriller fra shippingen og finanslivets verden med et ubehagelig realistisk plot.
KRIM
ODD HARALD HAUGE er er forfatter, gründer (blant annet av Nettavisen) og eventyrer. Som polfarer og guide kjenner han arktiske forhold som få andre, og er lommekjent på Svalbard. Hauge har utgitt en rekke bøker, mest kjent er Storeulv (om John Fredriksen), trilogien fra finansmiljøet i Norge, thrilleren Everest (2016), og Storebjørn (2019).

GILLIAN MCALLISTER

FEIL STED, FEIL TID

Se for deg at du venter på din atten år gamle sønn. Det er sent i oktober, etter midnatt. Han skulle vært hjemme for lengst. Når du endelig ser ham gjennom vinduet, er han ikke alene. Han går mot en mann, han er bevæpnet.

Du tror ikke dine egne øyne når han: din morsomme, glade tenåringssønn, dreper en fremmed på gata rett utenfor huset. Du aner ikke hva som har skjedd eller hvorfor. Fortvilet sovner du. Alt er tapt. Helt til du våkner. Og det er dagen før. Og så våkner du igjen. Og det er dagen før det igjen. Hver morgen våkner du én dag tidligere enn dagen før drapet. Og får en ny sjanse til å stoppe det. I fortiden ligger det et svar og du har ikke annet valg enn å finne det.

Feil sted, feil tid er en fullstendig avhengighetsskapende thriller som byr på overraskelser hele veien. Når du tror du har skjønt det, blir du lurt, igjen og igjen. Denne psykologiske thrilleren har blitt et stort fenomen verden over, er en bestselger i Storbritannia og USA, og er solgt til over 30 land.

GUARDIAN

bestselgende forfatter, bosatt i England. Hun har skrevet 7 romaner, som alle har blitt bestselgere, men opplever et stort gjennombrudd verden over med Feil sted, feil tid. Boka er solgt til 31 land.

Originaltittel: Wrong time, wrong place

Oversatt av: Line Gustad Fitcgerald

Innbundet kr 399

ISBN 9788248931638

Kagge Forlag

Ute nå

«Genialt plottet. En tour de force.» THE
KRIM
Foto: Tony McAllister GILLIAN MCALLISTER er en internasjonalt

LOUISE PENNY

EN REGEL MOT MORD

Armand Gamache-serien

Førstebetjent Armand Gamache har endelig noen dager fri fra politihverdagen i den lille byen Three Pines.

Han har tatt inn på et avsidesliggende gammelt hotell, sammen med sin kone. Men heller ikke her får han fred for menneskenes skyggesider.

Når familien Finney ankommer hotellet, settes hele personalet i full sving. Irene Finney og hennes fire voksne barn er nemlig ankommet for å avholde en minneseremoni for deres avdøde mann og far. Men når et lik blir funnet, må familien sørge over enda et tapt medlem. Som gjest på hotellet virvles Gamache snart inn i oppklaringen. En regel mot mord er en bok i den bestselgende serien om Armand Gamache. Den kanadiske førstebetjenten er blitt kalt en moderne utgave av Hercule Poirot og er en leserfavoritt av de sjeldne.

Bøkene om ham er solgt i flere enn ti millioner eksemplarer verden over.

USA TODAY

LOUISE PENNY er Canadas store krimdronning. Hennes bøker om førstebetjent Armand Gamache og den fiktive fransk-kanadiske småbyen Three Pines er en av verdens mestselgende bokserier. Den første boka i serien, Mørkt motiv, vant den gjeve debutantprisen CWA John

Creasey Dagger da den kom ut i 2006, og siden den gang har Louise Penny vunnet det meste som kan vinnes av priser for kriminallitteratur.

Bøkene hennes er oversatt til 30 språk

Originaltittel: A rule against murder

Oversatt av: Kjersti Velsand

Innbundet kr 399

ISBN 97882489

Kagge Forlag

Ute nå

«Sofistikert og kompleks … Midt i all viraken står Gamache, en beskjeden, intelligent og varmhjertet mann.»
KRIM
Foto: Jean-François Bérubé

HANNE KRISTIN ROHDE KJÆRLIGHETSSVINDEL En ny Wilma Lind-bok

Ny bok i bestselgerserien om Wilma Lind!

Politiet i Risør finner en utbrent bil med et forkullet lik i passasjersetet. Wilma Lind og Bjarne Larssen blir dratt inn i etterforskningen, og oppdager snart at alt ikke er som det skal i den idylliske sørlandsbyen.

Lillian Lunde har truffet Nikos på nettet og blitt stormforelsket. Etter hvert ber han henne om penger, og Lillian stoler blindt på sin nye flamme. Etter hvert kommer det fram at Lillian ikke er det eneste offeret for kjærlighetssvindel i Risør. Kjærlighetssvindel handler om hvor vanskelig det er å finne ekte kjærlighet og hvor galt det kan gå når du har brent deg på den.

Backlist med nye omslag!

HANNE KRISTIN ROHDE har jobbet mange år som leder i Oslo-politiet, og hun er en av Norges fremste krimforfattere. Den første krimromanen for voksne het Mørke hjerter (2014).

Kjærlighetssvindel er hennes sjette roman om politilederen Wilma Lind. Rohde står også bak den populære serien Blålys for barn mellom 9 og 14 år.

Innbundet kr 429

ISBN 9788248931898

Kagge Forlag

Juni

KRIM

HAVØRNENS SKRIK Millennium

Utenfor medias søkelys pågår det en rovdrift i Norrland, dagens ville vesten, hvor rike storkonsern ikke sparer på noe for å få tilgang til naturressurser og landområder.

Kriminelle gjenger, tiltrukket av den enorme strømmen av nye penger, opererer i skyggene. Mikael Blomkvist setter seg på toget til Älvsbyn for å delta i datterens bryllup, men blir dratt inn i hendelser som setter både han og hans familie i fare. Lisbeth Salander befinner seg også i Nord-Sverige, for å hjelpe sin unge niese Svala, som viser seg å være i fare. Igjen krysses Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist veier, og sammen havner de i stormens øye i den lille byen Gasskas.

Endelig er Lisbeth Salander tilbake! Den prisbelønte stjerneforfatteren Karin Smirnoff tar Millennium-universet tilbake til røttene, til Nord-Sverige, der Stieg Larsson ble født og oppvokst. Havørnens skrik er den syvende boken i Millennium-serien, verdenssuksessen som har solgt over 100 millioner eksemplarer.

KARIN SMIRNOFF er bosatt i Hertsånger i Västerbotten. Hun debuterte i 2018 med den første boken om Jana Kippo, Jag for ner till bror Deretter kom oppfølgerne Vi for upp med mor og Sen for jag hem. Bøkene er hyllet og prisbelønt. Havørnens skrik er den sjuende romanen i Millenium-serien.

Originaltittel: Havsörnens skrik

Oversatt av: Lene Stokseth

Innbundet kr 429

ISBN 9788248931508

Kagge Forlag

Ute nå

KARIN SMIRNOFF
KRIM
Foto: Thron-Ullberg

BARN OG UNGE

FRODE EIE LARSEN

MOT OG MYSTERIER 6 Stjerneskudd

I en hul trestamme finner Hannah og Einar en sekk med ulovlige smuglervarer. Ting tar brått en dramatisk vending da det blir snakk om en kidnapping.

Skal de holde seg unna, slik smuglerne ber dem om, eller fortsette undersøkelsene? Samtidig jobber Hannah hardt mot det store målet, kretsmesterskapet i sykling. Klarer hun å holde fokus nå som det er så mye som skjer rundt henne? Og hva vil skje når de skrur av maskinene som holder moren hennes i live?

Mot og mysterier er en spenningsserie for barn og unge. Hver bok har et enkeltstående mysterium og hver bok er knyttet opp mot et naturfenomen. Bøkene kan leses hver for seg, men har et overhengende spenningsmoment. Alle bøkene inneholder Dag Otto Lauritzens råd og historier om mot, motivasjon og viljestyrke knyttet opp mot bokas tematikk.

Innbundet kr 299

ISBN 9788248931447

Kagge Forlag

9 – 13 år

Ute nå

DAG OTTO LAURITZEN OG
BARN OG UNGE
Foto: FRODE EIE LARSEN er forfatter og har gitt ut flere krimbøker for voksne. Mot og mysterier-serien har han skrevet sammen med tidligere proffsyklist, politimann, fallskjermjeger i militæret og TV-profil DAG OTTO LAURITZEN.

LARS MÆHLE OG LARS RUDEBJER DINOSAURGJENGEN 11

Monsterkrokodillen

Rasmus og Trym må inn i Sumpskogen for å finne en firkløver. Det trenger jo ikke være noe farlig. Eller …

Rasmus våkner opp og oppdager at det er den store uflaksdagen! Allerede på vei ut av senga ender det med knall og fall. Og verre skal det bli. Det vil si … Trym har hørt at det finnes en firkløver i Sumpskogen. Den kan redde dagen! Det er bare så dumt at den vokser akkurat der hvor noen har sett en gigasvær monsterkrokodille.

Med Dinosaurgjengen har Lars Mæhle og Lars Rudebjer skapt et fantastisk dinosaurunivers for de minste, fylt av spenning og humor. Bøkene er perfekt til høytlesning for førskolebarn og velegnet for barn på småtrinnet som har begynt å lese selv.

LARS MÆHLE er kjent for sine populære barneog ungdomsbøker. De seneste årene har han hatt stor suksess med seriene om Dinosaurgjengen og Mysteriene i Kråkeslottet barnehage, skrevet for barnehagebarn. LARS RUDEBJER har jobbet som illustratør siden 1989 og har flere titalls barnebøker bak seg. Bøkene hans er publisert i en rekke land.

Innbundet kr 299

ISBN 9788248931461

Kagge Forlag

3–6 år

Ute nå

BARN OG UNGE

LARS MÆHLE OG LARS RUDEBJER PAPPA I BARNEHAGEN 5

Trampolinetullball

Barnehagen til Tina skal besøke en trampolinepark. Gjett om de gleder seg! Spesielt pappa.

Men hvorfor får de ikke lov til å hoppe på kjempe-trampolinen? Eller trampolinen med supersprett? Det lurer pappa på …

Pappa i barnehagen er en ellevill barnebokserie om alt det tullete som skjer når pappaen til Tina plutselig begynner i barnehagen. Det handler om rampestreker og viltre påfunn, barnlig trass og lekenhet – akkurat så vilt og tøysete som barn vil ha det. Her er alt snudd på hodet: De voksne oppfører seg som småbarn og barna er de som må ordne opp. Pappa i barnehagen er en hylende morsom serie som barna elsker!

LARS MÆHLE er kjent for sine populære barneog ungdomsbøker. De seneste årene har han hatt stor suksess med seriene om Dinosaurgjengen og Mysteriene i Kråkeslottet barnehage, skrevet for barnehagebarn. LARS RUDEBJER har jobbet som illustratør siden 1989 og har flere titalls barnebøker bak seg. Bøkene hans er publisert i en rekke land.

Innbundet kr 279

ISBN 9788248931478

Kagge Forlag

3 – 6 år

Ute nå

BARN OG UNGE
Foto: Sturlason/Marianne Rudebjer

ELIAS OG AGNES VÅHLUND HÅNDBOK FOR SUPERHELTER 8

Den lengste natten

Superhelten Lisa, også kjent som Røde maske, er tilbake! Kan hun endelig finne løsningen på mysteriet med barna som ble kidnappet?

I den åttende boka i den populære Håndbok for superhelter-serien har Lisa, Robert og Max forstått sammenhengen mellom de tilbakevendte barna og alle innbruddene som har skjedd i Rosenhill. Nå gjelder det bare å få en slutt på det hele. Samtidig er Nick på vei for å hjelpe vennene sine, men før han rekker fram, går noe galt – skikkelig galt! I stedet må Nick kjempe for sitt eget liv …

Dette skal bli den lengste natten noen av superheltene noensinne har opplevd.

ELIAS VÅHLUND gjør mer enn å skrive bøker! Han er også regissør, manusforfatter, skuespiller, stuntmann, lærer og plateselskapsdirektør. I tillegg driver han en sirkusskole. AGNES

VÅHLUND jobbet tidligere som grafisk designer og fotoredigerer inntil hun besluttet å satse fullt og helt på illustrasjon.

Innbundet kr 279

ISBN 9788248931904

Kagge Forlag

6–9 år

Mars/april

BARN OG
Foto: Kajsa Göransson
UNGE

Blålys

HANNE KRISTIN ROHDE BLÅLYS Hacke-mysteriet

er krimforfatter og tidligere politileder Hanne Kristin

Rohdes populære bokserie for barn og unge mellom 9 og 14 år.

Serien er basert på aktuelle problemstillinger i en ungdomshverdag, som for eksempel narkotika, nakenbildedeling, partydop, dyremishandling og tyverier, og viser fram politiarbeid i praksis gjennom skolens kuleste detektivpar, Astrid og Yusuf. De to vennene er stadig på sporet av farlig kriminalitet, og må ta sjanser –alt for å løse saken.

Innbundet kr 299

ISBN 97882489

Kagge Forlag

9 –14 år

Juni

BARN OG UNGE
Foto: Morten Bendiksen HANNE KRISTIN ROHDE har jobbet mange år som leder i Oslo-politiet, og hun er en av Norges fremste krimforfattere. Blålys-serien er en mysteriekrim for barn og unge mellom 9 og 14 år.

NORUN HAUGEN TIL DYRENE

Sannheten om norsk dyrevelferd

Norsk dyrehelse og dyrevelferd er i verdenstoppen, sier Norges Bondelag. I Til dyrene viser Norun Haugen at sannheten er en annen.

I en femårsperiode jobbet Norun Haugen undercover for å dokumentere hvordan dyrene behandles i den norske kjøttindustrien. Erfaringene fra slakterier, gårder, rugeri og dyretransport var den samme – norske dyr lider i stor skala og det er stadig mange og alvorlige brudd på dyrevelferdsloven. Dyrenes vern kommer gjerne sist i rekken i jakten på marginer og profitt.

I Til dyrene deler Norun Haugen sine egne erfaringer og skriver om hvorfor det er så vanskelig å få gjennomslag for lovendringer og bedre tilsyn. Hun viser samtidig at det finnes løsninger som fremmer dyrevelferd, både til vårt eget og dyrenes beste.

sitt undercoverprosjekt i norsk kjøttindustri som ble vist i dokumentarfilmen Griseindustriens hemmeligheter. Hun har en mastergrad i dyreetikk, og arbeider i dag fulltid med å bedre dyrevelferden for landsbruksdyrene gjennom opplysningsvirksomhet og politisk arbeid.

Innbundet kr 429

ISBN 9788248931416

Kagge Forlag

Medio mars

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI
Foto: Sturlason NORUN HAUGEN jobber med dyrevelferd og ble i 2019 tildelt Fritt Ords honnør for

BEN MACINTYRE FANGESLOTTET COLDITZ

Krigsfangene som rømte

En dramatisk fortelling fra fangeleiren nazistene ikke klarte

å holde styr på! Les om tyskernes store flause: Slottet Colditz og krigsfangene som nektet å forbli innesperret.

Den globale sensasjonen Ben Macintyre, forfatter av bestselgeren Spion og forræder, er tilbake med en helt annerledes fortelling fra andre verdenskrig.

I Colditz – Nazistenes beryktede fangeslott blir de tyske fangemesterne rundlurt. Fluktforsøk, spionasje, galskap og kjærlighet: Pat Reid og hans medfangers påfunn er en uforglemmelig historie!

BEN MACINTYRE er er den verdenskjente, bestselgende forfatteren av bøker som Spion og forræder, Agent Sonya, og Operation Mincemeat, som Netflix utga som spillefilm i 2021. Colditz er den siste i rekken hans av fascinerende innsidehistorier fra spionasje under andre verdenskrig og den kalde krigen.

Innbundet kr 449

ISBN 9788248931805

Kagge Forlag

Mars

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI
Foto: Justine Stoddart

JANNE HAALAND MATLARY

VERDEN BLIR ALDRI DEN SAMME

Vår nye sikkerhetspolitiske hverdag

Russlands krig i Ukraina utfordrer vår vante verdensorden.

Den avdekker hvor naive mange i Norge og Vesten har vært, og den forandrer vår hverdag mer enn vi vil ta innover oss, lenger framover enn vi vil tenke på. Janne Haaland Matlary er tilbake med en bok om et tema hun har jobbet med som professor i en årrekke. I Vesten har vi tenkt at et samarbeid med Russland vil føre til fred og forsoning. Nå ser vi at vår nye sikkerhetspolitiske hverdag handler om konfrontasjon, i bred forstand. Konfrontasjon om energi, handel, nyhetsbildet, informasjon, verdier og territorium. Det som står på spill, er hele vår vante verdensorden.

Matlary analyserer hvilke vidtrekkende konsekvenser dette får for oss fremover. Vil FN, USA, Europa og Norge bestå prøven? Når prisene stiger, energikrisen er et faktum og det blir nødvendig å innta et virkelig langt perspektiv, vil vi klare å holde sammen – og å holde på våre verdier, demokratiet og menneskerettighetene? Eller vil de antidemokratiske kreftene vinne frem også hos oss? I Norge må vi lære oss å mestre konfrontasjon, et spill som er nytt for oss.

JANNE HAALAND MATLARY er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og ved Forsvarets Stabsskole på Akershus festning, med spesialfelt internasjonal politikk. Hun er spaltist i Dagens Næringsliv og har publisert mer enn 20 bøker, de fleste av dem internasjonalt. Hun var statssekretær i Utenriksdepartementet 1997–2000. Boka Demokratiets langsomme død ble en bestselger da den utkom i 2022.

Innbundet kr 429

ISBN 9788248931881

Kagge Forlag

Mai/juni

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI
Foto: Sturlason

ERNA SOLBERG VEIEN VIDERE

Politikk for nye utfordringer

Krigen i Europa, det grønne skiftet og en aldrende befolkning gjør at vi må ta grep om vi ønsker å bevare en høy grad av trygghet og tillit i samfunnet vårt.

Erna Solberg peker i denne boka på våre største utfordringer og hvordan vi kan løse dem.

Verden endrer seg raskt. Store globale fellesutfordringer som klimaendringer, forurensing av hav, migrasjonspress og tilbakeslag for bærekraftsmålene er krevende. Samtidig driver den teknologiske utviklingen fram en globalisering som forandrer det økonomiske tyngdepunktet. Hva er Norges plass i den nye verden? Og hvordan tar vi vare på hverandre i en tid med stadig større fare for polarisering?

Erna Solberg ønsker å se framover og utfordre oss på hvilke politiske grep som må tas for at vi også i fremtiden skal ha et inkluderende samfunn med høy verdiskaping.

Innbundet kr 429

ISBN 9788248931515

Skrevet i samarbeid med Lars Øy Kagge Forlag

Mars

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI
Foto: Stortinget ERNA SOLBERG er leder av Høyre og tidligere norsk statsminister (2013–2021). Hun har vært partileder i Høyre siden 2004 og har sittet på Stortinget siden 1989. Hun har tidligere utgitt boka Mennesker, ikke milliarder.

INGA STRÜMKE MASKINER SOM

TENKER

–muligheter, begrensinger og hva som skjer når maskiner begynner å tenke selv

Hvor raskt går utviklingen av kunstig intelligens? Og hvordan kommer AI til å påvirke livet vårt i årene som kommer?

Når du ikke klarer å slutte å scrolle på sosiale medier er det databaserte algoritmer du kan takke for minuttene du aldri får tilbake. Sommeren 2022 varslet en Google-ingeniør om et dataprogram som hadde blitt bevisst, og få måneder senere sendte norske lærere bekymringsmelding til Stortinget på grunn av en intelligent chatbot. Alt dette – fra algoritmer som påvirker enkeltpersoner, til intelligente dataprogrammer i samfunnet – koker ned til ett spørsmål: Hvordan fungerer kunstig intelligens?

I Maskiner som tenker skriver Inga Strümke om hvordan vi mennesker prøver å lage kunstig intelligens, om vi endelig er i ferd med å lykkes, og om vi i det hele tatt kan fatte hva den nye teknologien vil innebære.

INGA STRÜMKE har doktorgrad i partikkelfysikk, og forsker på kunstig intelligens ved NTNU. Hun er prisbelønnet formidler, og for mange er hun kjent gjennom sin faste teknologispalte i Morgenbladet og som gjest i programmet Abels tårn på NRK Radio.

Innbundet kr 429

ISBN 9788248932505

Kagge Forlag

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI
Foto: Mona Hauglid
Mai

LARS FR. H. SVENDSEN HÅPETS FILOSOFI

Hva er egentlig håp? Hva gjør vi egentlig når vi håper på noe?

Den internasjonalt anerkjente filosofen Lars Fr. H. Svendsen vender denne gangen blikket mot håpet – og det er ikke helt uten grunn. Vi trenger det kanskje mer enn noensinne.

Den ukrainske befolkningens reaksjon på russernes invasjon i februar 2022 vekket til live en gammel idé hos Lars Fr. H. Svendsen om å skrive en håpets filosofi. I mangfoldet av følelser i den ukrainske befolkningen, som raseri, fortvilelse og sorg, så var det håpet som sto fremst – håpet om at de ville kunne stå imot angrepet fra den russiske overmakten og bevare friheten.

I Håpets filosofi tar Svendsen oss med på en reise i filosofihistorien og viser hva de mest sentrale tenkerne har skrevet om håp. Som alltid med skarpe analyser, innsikt og snert fra en av våre beste formidlere av filosofi.

Innbundet kr 429

ISBN 9788248931959

Kagge Forlag

Mars

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI
Foto: Sturlason LARS FR. H. SVENDSEN er filosof og har utgitt en rekke kritikerroste bøker, blant annet Kjedsomhetens filosofi, Ensomhetens filosofi og Løgnens filosofi. Bøkene er oversatt til 30 språk. Svendsen er professor i filosofi ved Universitetet i Bergen og tilknyttet tankesmien Civita

KRISTIN VALLA EGNE STEDER

Om skrivende kvinner, lidenskap og et lite hus på den franske landsbygda

«Det året jeg fylte 41 år kjøpte jeg et hus i en liten landsby sørvest i Frankrike. Huset var bare mitt. Jeg kjøpte det til meg selv, for lånte penger.»

Slik starter Kristin Vallas vakre bok Egne steder.

Inspirert av Virginia Woolfs essay Et eget rom legger Kristin Valla ut på en reise til Frankrike for å kjøpe seg et lite landsbyhus. Det er både en fortelling om å skape seg et rom for seg selv, om å forfølge drømmer, om kvinner, litteratur og levd liv. Valla skriver om spennet som oppstår mellom ekteskap, familie og samfunnets forventninger på den ene siden og egne prosjekter og drømmer på den andre, fra Virginia Woolfs tid og til i dag.

Egne steder er en bok som lar oss bli kjent med noen av litteraturhistoriens fremste kvinnelige forfattere, og lidenskapen som har drevet dem.

KRISTIN VALLA er er oppvokst i Finneidfjord i Nordland. Hun har bakgrunn som journalist i Dagbladet Magasinet og som redaktør for Aftenpostens kulturmagasin K. Hun debuterte som skjønnlitterær forfatter med romanen Muskat, som er oversatt til syv språk, og var sist aktuell med romanen Ut av det blå, som ble nominert til Bokhandlerprisen i 2019.

Innbundet kr 429

ISBN 9788248931850

Kagge Forlag

April

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI
Foto: Birgit Solhaug

HILDE VESAAS

NANSENHJELPENS MODIGE KVINNER

Med nestekjærlighet som våpen i kampen for jødiske flyktninger

denne boka forteller Hilde Vesaas den sterke og ukjente historien om Nansenhjelpens operasjoner for å redde jødiske flyktninger, spesielt barn, under annen verdenskrig

I

I land etter land i Europa opplevde jødene at alle dører ble stengt. Forfølgelsen ble mer og mer brutal utover 30-tallet. Heller ikke i Norge var jødene velkomne, man fryktet å få «et jødeproblem».

Likevel var det noen få som satte livet på spill for å hjelpe. Dette er den medrivende historien om kvinnene i Nansenhjelpen, som utførte noen av de farligste oppdragene. Hilde Vesaas forteller om de glemte heltinnene, og om flyktningene som de hjalp. Frem fra sidene trer levende mennesker, som blir stilt overfor umulige valg, valg på liv og død. Aldri slapp de målet av syne: Å redde et annet menneske er det viktigste i verden.

Dette temaet har sjelden vært viktigere og mer aktuelt enn nå.

HILDE VESAAS er er cand.philol. med hovedfag i Nordisk språk og litteratur, og jobber som lektor på Ski videregående skole. Hun er i tillegg litteraturkritiker og skribent og har jobbet som forlagskonsulent og stortingsreferent. I 2017 utga hun boka Carl Fredriksens Transport. Den ukjente historien om krigens største heltedåd, som fikk en svært god mottakelse.

Innbundet kr 449

ISBN 9788248928447

Kagge Forlag

Mars

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI
Foto: Kirsti Hovde

HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING

KRISTIN HOLTE 3-2-1-GO!

Styrke, skills og mental trening

Tren styrke, skills og teknikk med den beste.

Kristin Holte er Norges fremste CrossFit-utøver, og ble Second Fittest Woman on Earth i Crossfit Games i 2019.

Her lærer hun deg hvordan du skal tenke og trene for å få best mulig utbytte av treningen din. Boka inneholder økter og øvelser som kan tilpasses alle nivåer, i tillegg til konkrete råd og tips om mental trening, restitusjon og hvordan bygge selvtillit.

Underveis forteller Kristin om egne erfaringer – om alt hun har gjort feil og det hun har gjort rett – fram til hun klarte å hente ut hele potensialet sitt.

I 3-2-1 GO! deler hun av kunnskapen sin om hvordan trene og tenke smart – enten målet ditt er å komme i litt bedre form, om du har lyst til å se hvor sterk det er mulig for deg å bli, drømmer om å ta din første Muscle Up, eller trener for å bli verdensmester.

Innbundet kr 429

ISBN 9788272017858

J. M. Stenersens Forlag Ute nå

HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING
Foto: KRISTIN HOLTE er Norges beste CrossFit-utøver gjennom tidene, i 2019 ble hun Second Fittest Woman on Earth. I 2021 ble hun verdensmester i Functional Fitness. Hun har en mastergrad i klinisk ernæring. I dag jobber hun som CrossFit coach.

ISABELLE ENGELHART CORNELIUSSEN BEDRE PÅ LIVET

Hva vil du og hvordan kommer du dit?

Er du lei av å ha det middelmådig? Av å gjøre det du må og ikke det du vil? Men så vet du kanskje ikke hva det er du egentlig vil? Dette er boka for deg.

Gründer og influenser Belinda Jakobsen og livsmestringscoach og foredragsholder Isabelle Engelhart Corneliussen fikk massiv respons da de i podkasten Becoming delte sine erfaringer med personlig utvikling. Sammen har de erstattet tankekjør og uro med tilstedeværelse og tilfredshet.

I Bedre på livet viser de hvordan du kan gjøre det samme, og sted for sted nærme deg livet du drømmer om å leve. Med humor, varme og oppriktighet forteller forfatterne åpent om egne opp- og nedturer. Du får kunnskap, konkrete verktøy og øvelser – alt du trenger for å bli bedre på livet.

BELINDA JAKOBSEN var Norges største planteinfluenser da hun flyttet til Spania og ble livsstilsinfluenser. Hun har startet og driver flere selskaper, og er blant annet kjent for podkasten Becoming og boka Et planteliv.

ISABELLE ENGELHART CORNELIUSSEN har en mastergrad i mediestudier, og driver i dag sitt eget AS innen livsmestring. Sammen med Belinda Jakobsen leder hun den populære podkasten

Becoming

Innbundet kr 399

ISBN 9788248931423

Kagge Forlag

Ute nå

BELINDA
JAKOBSEN OG
HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING
Foto: Agnete Brun

KASPER KRISTOFFERSEN GI SLIPP

En ung manns bekjennelser

Kasper Kristoffersen holdt uroen og de vanskelige følelsene for seg selv.

Han festet hardt og drømte stort – helt til det sa stopp. Pust ut er en ærlig og inspirerende fortelling om en ung manns reise mot et liv med mer åpenhet, tilstedeværelse og mening. Kristoffersen forteller om ensomhet, statusjag, frykt for egen psykisk helse – og om hvordan han gjennom meditasjon har fått en dypere kontakt med både seg selv og andre mennesker.

KASPER KRISTOFFERSEN har en bachelorgrad i psykologi og jobber i dag i barnevernet. Han var med på å starte PustUka i Tromsø, og er en av grunnleggerne av den holistiske festivalen Vækst og meditasjonsfellesskapet To gutter som mediterer. Han har erfaring som både meditasjonsguide og foredragsholder.

Innbundet kr 399

ISBN 9788248931430

Kagge Forlag

April

HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING
Foto: Fredrik Fernando Austad

GITTE OG THOMAS NESSET MIDELFART KJÆRE LEDER

Slik får du det beste ut av de fleste

Kjære leder: Denne boken er til deg!

Det finnes ikke én genial strategi som er avgjørende for hvilken betydning du som leder får. Det er de små tingene du gjør hver eneste dag som faktisk betyr noe. Les denne boken for å lære hvordan du kan få det beste ut av de fleste!

Thomas og Gitte Nesset Midelfart er blant Norges fremste ledelseseksperter, og jobber nært med norske ledere.

I Kjære leder får du en balansert og brukervennlig oversikt over de nyttigste teoriene og teknikkene som kan gi deg motiverte og trygge medarbeidere, enten du er leder for en stor bedrift eller avdelingsleder i offentlig sektor.

GITTE NESSET MIDELFART og THOMAS

NESSET MIDELFART er et ektepar og spesialister i organisasjonspsykologi, kjent fra spalten «Lederlivet» i Dagens Næringsliv. De driver konsulentfirmaet Bang & Midelfart, har årelang arbeidserfaring med norske ledere og ledergrupper i både privat og offentlig sektor, og har bidratt til flere fagbøker på feltet.

Innbundet kr 429

ISBN 9788248931812

Kagge Forlag Mars

HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING
Foto:

GEIR SELBÆK DEMENS

Alt du bør vite om demenssykdommer og hvordan de kan forhindres

Stadig flere nordmenn utvikler demens eller står i fare for å få det. Den gode nyheten er at demenssykdommer kan forebygges, forhindres og bremses.

I boka Demens kan forebygges presenterer Norges fremste demensforsker, professor Geir Selbæk, helt ny kunnskap om vår tids største folkesykdom. Han forteller på en oversiktlig måte om de ulike formene for demenssykdommer, hva som kjennetegner dem og hvordan diagnose blir stilt. Hittil ukjente risikofaktorer for å utvikle demens blir omtalt, og han viser hvordan hver og en av oss kan minske risikofaktorene og dermed minske sjansene for å utvikle kognitiv svikt. Det er svært mye vi selv kan gjøre for å forebygge demens, og forfatteren går særlig inn på åtte avgjørende faktorer som vi selv kan gjøre noe med.

Universitetet i Oslo og forskningsleder ved

Nasjonalt kompetansesenter for aldring og helse.

I 2018 mottok han Demensforskningsprisen fra Nasjonalforeningen for folkehelse.

Innbundet kr 429

ISBN 9788248931492

Kagge Forlag

Ute nå

HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING
Foto: Martin Lundvoll GEIR SELBÆK er professor i geriatri ved

GUNHILD STORDALEN MIN MEDISIN

Fem pilarer for bedre helse og et godt liv

I Min medisin forteller Gunhild Stordalen om de fem pilarene som holder henne oppe i hverdagen, de som har tatt henne gjennom livstruende sykdom og gir henne krefter til sitt utrettelige arbeid: Søvn, mat, meditasjon, berøring og trening.

Gjennom denne personlige beretningen blir vi inspirert til å leve sunnere, tenke i større sammenhenger og bli uendelig mye snillere med oss selv – til beste både for oss og for verden.

I boka forteller hun hvorfor dette er viktig for oss mennesker, hvordan de henger sammen og hvordan hun kom fram til erkjennelsen av at dette er den medisinen hun trenger.

Boka inneholder konkrete råd og tips, basert på medisinsk forskning.

Innbundet kr 429

ISBN 978827201

J. M. Stenersens Forlag

Ute nå

HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING
Foto: Thomas Kvale GUNHILD STORDALEN er lege, miljøforkjemper og styreleder i EAT.

JULIE VALSØ DET ORDNER SEG

Sju steg til å overleve småbarnslivet

Etter sitt andre barn kræsjer Julie rett inn i en fødselsdepresjon.

Hvordan kunne dette skje? Så mye som hun hadde forberedt seg?

Hun som hadde brukt ukesvis på nå bunnen av alle råd på internett, slukt artikler som «14 ting du ikke visste du trengte», lest utallige anmeldelser på nesesugere, og funnet den raskeste oppskriften på dinousarkake - alt for å få tiden til å gå opp.

Julie skriver varmt og humoristisk om hvordan vi kan overleve å ha små barn, uten at det skal ta knekken på oss. Med høy gjenkjennelsesfaktor tar hun oss gjennom fødselsdepresjonen og hvor det gikk galt. Hun avslører med humor alle de ubrukelige forventingene vi har til foreldrelivet og viser hvordan vi kan drite i dem.

Fordi sokker er ikke verdt å brekke ryggen for, det kommer aldri til å være nok tid, og det er lettere å vaske bæsj fra vognposer hvis det er lov å tulle med det.

JULIE VALSØ er utdannet tekstforfatter og har studert ved Norsk barnebokinstitutt. Hun har erfaring som digital strateg for TV-kanaler og store bedrifter. For tiden lever hun av å lage innhold for de rundt 57 000 følgere hennes på Instagram, der hun byr på ærlige og morsomme betraktninger fra livet som mor til to små barn. Julie bor og reiser rundt i Europa i en selvbygget bobil sammen med mannen Espen og de to barna deres.

Innbundet kr 399

ISBN 9788248931966

Kagge Forlag April

HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING
Foto: Privat

HOBBY OG FRITID

NINA STUBERG GULDSETH SUNN STUDENT

Billig, enkelt og sykt digg

Med fristende oppskrifter fra @sunn.student er det både billig og enkelt å leve sunt!

I Sunn student får du 100 oppskrifter på alt fra frokost, mellommåltid og matpakke, til middag og snacks.

Som utdannet sykepleier vet Nina Stuberg Guldseth hvor avgjørende kostholdet er for helsen vår – og hvordan du med enkle grep kan spise sunnere og bedre. Ukeplaner med handlelister gjør det enkelt å holde et stramt budsjett. Perfekt for studenter og alle andre som vil spise sunt og godt uten å blakke seg.

Innbundet kr 399

ISBN 9788248931393

Kagge Forlag

Ute nå

HOBBY OG FRITID: MAT OG DRIKKE
Foto: Astrid Waller NINA STUBERG GULDSETH er utdannet sykepleier med videreutdanning i helsesykepleie. I dag studerer hun ernæring og helse i tillegg til å drive den populære Instagram-kontoen @sunn.student.

MALIN NESVOLL BRØNSJ O’CLOCK

Kreativ matglede, lekne farger, humor og sjarm er stikkord når Malin Nesvoll inviterer til lunsjfest.

Hvorfor gå på dyr restaurant når du kan invitere vennene dine på brunsj hjemme, til en brøkdel av prisen?

I kokeboka Brønsj o’clock får du massevis av oppskrifter som du kan sette sammen til ulike brunsjkonsepter. Hva med å invitere venner på afternoon tea, piknik i parken, asiatisk lunsj, eller en lang frokost som blir til en middag?

Her er ingen kompliserte framgangsmåter, men gode retter som du kan lage uansett lommebok eller hvor du bor. I tillegg får du smarte tips til hvordan du lager duk av billig stoff, pynter med egensnurrede lys eller hekler grytekluter i en fei.

Innbundet kr 429

ISBN 9788248931485

Kagge Forlag Mars

HOBBY OG FRITID: MAT OG DRIKKE
MALIN NESVOLL er er youtuber og influenser. På Instagram, Youtube og Tik Tok deler hun tips til mat, sminke og hekling, alt med en kreativ og humoristisk vri. Våren 2023 deltar hun i Farmen Kjendis.

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPE

Nye favoritter til baby

Ingen lager så populære strikkeplagg til babyen som KlompeLOMPE.

KlompeLOMPE. Nye favoritter til baby er i sin helhet viet plagg til babyen, og er proppfull av oppskrifter på klær til de aller minste. Å strikke til babyen er raskt og morsomt, og et babyplagg er en populær gave til den nyfødte. Basis i babyens garderobe er hentesettet, med sparkebukse, lue, sokker og jakke. I boka finner du flere hentesett i ulike design, hvor du kan strikke matchende tilbehør som tepper og rangler. Alt blir strikket i mykt og behagelig garn.

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS og

TORUNN STEINSLAND er blant Norges mest kjente strikkedesignere, og står bak nettbutikken og Instagram-profilen KlompeLOMPE. De designer plaggene og utvikler oppskriftene sammen, og Hanne tar alle bildene. Hanne og Torunn har tidligere gitt ut en rekke bestselgende strikkebøker.

Innbundet kr 429

ISBN 9788272017841

J. M. Stenersens Forlag

Februar/mars

Foto: Hanne Andreassen Hjelmås
HOBBY OG FRITID: STRIKK

MARIA SYRE MJØLHUS HAGELYKKE

Det er enklere enn du tror å lage en frodig og bugnende hage. I Hagelykke får du inspirasjon og tips til å skape din egen grønne oase.

Maria Syre Mjølhus viser deg hvordan du på enkelt vis forvandler en kjedelig hageflekk til et koselig og vakkert uterom. Her er enkle råd om hvordan du anlegger et bed, velger gode plantesorter, skaper grønne vegger i hagen med busker, hekker og klatreplanter. Boka inneholder tips om beskjæring, jord, gjødsling, vanning og mye mer.

Hagen er et rom der du selv kan finne ro og terapi, det er et sted hvor barn og dyr skal trives, og der du kan samle venner til hagefest.

Boka er fylt av vakre bilder fra Marias egen hage, som i 2022 vant Gullfjæren i kategorien Årets hage.

Innbundet kr 449

ISBN 9788248931454

Kagge Forlag

Februar

Foto: Jane Ødegaard HOBBY OG FRITID: HAGE MARIA SYRE MJØLHUS er er fra Karmøy og bor i Oslo. Hun er lidenskapelig hageentusiast og driver den populære Instagramkontoen @hagepuls, der hun deler bilder og tips fra sin lille rekkehushage. Hun er musiker og spiller bratsj i Operaen.

PETTER SCHJERVEN

ALLTID BEREDT!

For deg som vil ut Alt du trenger for tur- og friluftsliv

Alltid beredt! er en «speiderbok» for deg som vil nyte naturen.

Boka gir deg grunnleggende friluftslivkunnskap og praktiske tips for vellykkede turer, slik at du kan klare deg selv i naturen og ta turene dine til nye høyder.

Nordmenns interesse for natur og friluftsliv har eksplodert de siste årene, og vi søker ut i naturen året rundt. Vi vil ut, og vi vil lære! For å mestre livet ute i vær og vind kreves innsikt og praktiske ferdigheter.

Petter Schjerven har lang og bred erfaring med friluftsliv, og et brennende ønske om at flere skal oppdage gleden ved å være mer ute i naturen. I Alltid beredt! deler han raust av sin kunnskap, og lærer oss blant annet hvordan vi kan lage en leirplass, tenne et bål, lage en snøhule og finne den smarteste veien.

PETTER SCHJERVEN er programleder, kjent fra tv-programmer som Typisk norsk og Typisk deg Han har gitt ut en rekke bøker. Schjerven har gått Luftforsvarets befalsskole og var troppsleder i en av Norges største speidergrupper, og i 2021 vant han 71 grader nord – Norges tøffeste kjendis, mye takket være sin kunnskap om å ferdes ute i naturen.

Innbundet kr 449

ISBN 9788248931713

Kagge Forlag

Februar/mars

Foto:
HOBBY OG FRITID: FRILUFTSLIV
Petter Schjerven

ANDREAS TJERNSHAUGEN INSEKTENE I HAGEN

En oppdagelsesreise blant sommerfugler, gresshopper og gullveps

I en helt vanlig hage kan du finne hundrevis av insektarter. Noen lever der hele livet. Andre trekker som fuglene, og krysser hav og land for å komme på besøk.

Insektene i hagen handler om det fantastiske mylderet av insekter like utenfor stuedøra. Dette er fortellingen om en spennende oppdagelsesreise rundt huset. Andreas Tjernshaugen ville undersøke hvilke insekter som levde i hans egen hage, og fant mange flere enn ventet. Gjennom fire år har forfatteren oppdaget mer enn fem hundre arter, og fortsatt dukker det opp nye.

Insektene er nesten ufattelig mangfoldige. Mer enn halvparten av alle kjente arter er insekter, og hagen er et fint sted å bli kjent med humlene, sommerfuglene og alle de andre. Boka er en oppfordring til å gå ut og se selv, og en veiviser for alle som er nysgjerrige på hva som kravler, svirrer og flyr i hagen.

ANDREAS TJERNSHAUGEN er er forfatter og tidligere redaktør i Store norske leksikon. På fritiden er han opptatt av små og store naturopplevelser. Han har tidligere utgitt blant annet Meisenes hemmelige liv og Hvaleventyret, begge til svært gode kritikker, samt Blåhvalen, som ble nominert til Brageprisen for beste barne- og ungdomsbok i 2020. Tjernhaugens bøker er oversatt til en rekke språk.

Innbundet kr 429

ISBN 9788248931522

Kagge Forlag

Mars

HOBBY
Foto: Vincent Engebretsen
OG FRITID: FRILUFTSLIV

SIMEN VATNE NORSK MAT MED AIRFRYER

Maten vi er oppvokst med

AirFryer har tatt landet med storm og interessen og engasjementet rundt konseptet er enormt. Men selv om nordmenn elsker AirFryer finnes det svært lite oppskrifter tilpasset våre nordiske råvarer og matvaner.

Det aller meste kan lages i AirFryer, og denne kokeboken tar for seg alt fra tradisjonelle retter som kjøttkaker og koteletter, til bakverk som rundstykker og sjokoladekake, i tillegg til inspirerende oppskrifter med grønnsaker, sjømat, snacks og mye mer.

Innbundet kr 429

ISBN 9788248932529

Kagge Forlag

April

HOBBY OG FRITID: MAT OG DRIKKE
SIMEN VATNE har bakgrunn som gründer og deltok 202 i MasterChef Norge. Han har tidligere gitt ut boka Skikkelig Norsk, og jobber nå fulltid med matformidling med særlig fokus på norsk mat.

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook

Articles inside

ANDREAS TJERNSHAUGEN INSEKTENE I HAGEN

0
page 48

PETTER SCHJERVEN

0
page 47

MARIA SYRE MJØLHUS HAGELYKKE

0
page 46

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPE

0
page 45

MALIN NESVOLL BRØNSJ O’CLOCK

0
page 44

NINA STUBERG GULDSETH SUNN STUDENT

0
page 43

JULIE VALSØ DET ORDNER SEG

1min
page 41

GUNHILD STORDALEN MIN MEDISIN

0
page 40

GEIR SELBÆK DEMENS

0
page 39

GITTE OG THOMAS NESSET MIDELFART KJÆRE LEDER

0
page 38

En ung manns bekjennelser

0
page 37

ISABELLE ENGELHART CORNELIUSSEN BEDRE PÅ LIVET

0
page 36

KRISTIN HOLTE 3-2-1-GO!

0
page 35

NANSENHJELPENS MODIGE KVINNER

0
page 33

KRISTIN VALLA EGNE STEDER

0
page 32

LARS FR. H. SVENDSEN HÅPETS FILOSOFI

0
page 31

INGA STRÜMKE MASKINER SOM

0
page 30

ERNA SOLBERG VEIEN VIDERE

0
page 29

JANNE HAALAND MATLARY

1min
page 28

BEN MACINTYRE FANGESLOTTET COLDITZ

0
page 27

NORUN HAUGEN TIL DYRENE

0
page 26

ELIAS OG AGNES VÅHLUND HÅNDBOK FOR SUPERHELTER 8

0
pages 23-24

LARS MÆHLE OG LARS RUDEBJER PAPPA I BARNEHAGEN 5

0
page 22

LARS MÆHLE OG LARS RUDEBJER DINOSAURGJENGEN 11

0
page 21

BARN OG UNGE

0
pages 19-20

HAVØRNENS SKRIK Millennium

0
page 18

HANNE KRISTIN ROHDE KJÆRLIGHETSSVINDEL En ny Wilma Lind-bok

0
page 17

LOUISE PENNY

0
page 16

GILLIAN MCALLISTER

1min
page 15

ODD HARALD HAUGE NOVAJA SEMLJA-EFFEKTEN

0
page 14

PASCAL ENGMAN OG JOHANNES SELÅKER

0
page 13

OKSANA ZABUZJKO

0
page 11

JESPER WUNG-SUNG KVINNE SETT FRA RYGGEN

0
page 10

TORREY PETERS DETRANSITION, BABY

0
page 9

SARA MEDBERG DEN SJARMERENDE HERTUGEN

0
page 8

SARA MEDBERG KAMMERPIKEN

0
page 7

NOVIOLET BULAWAYO DEN GAMLE HESTEN

1min
pages 4-5

MARIE AUBERT (RED.) NORSK SOMMER

0
page 3

ANDREAS TJERNSHAUGEN INSEKTENE I HAGEN

0
page 48

PETTER SCHJERVEN

0
page 47

MARIA SYRE MJØLHUS HAGELYKKE

0
page 46

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPE

0
page 45

MALIN NESVOLL BRØNSJ O’CLOCK

0
page 44

NINA STUBERG GULDSETH SUNN STUDENT

0
page 43

JULIE VALSØ DET ORDNER SEG

1min
page 41

GUNHILD STORDALEN MIN MEDISIN

0
page 40

GEIR SELBÆK DEMENS

0
page 39

GITTE OG THOMAS NESSET MIDELFART KJÆRE LEDER

0
page 38

En ung manns bekjennelser

0
page 37

ISABELLE ENGELHART CORNELIUSSEN BEDRE PÅ LIVET

0
page 36

KRISTIN HOLTE 3-2-1-GO!

0
page 35

NANSENHJELPENS MODIGE KVINNER

0
page 33

KRISTIN VALLA EGNE STEDER

0
page 32

LARS FR. H. SVENDSEN HÅPETS FILOSOFI

0
page 31

INGA STRÜMKE MASKINER SOM TENKER

0
page 30

ERNA SOLBERG VEIEN VIDERE

0
page 29

JANNE HAALAND MATLARY

1min
page 28

BEN MACINTYRE FANGESLOTTET COLDITZ

0
page 27

NORUN HAUGEN TIL DYRENE

0
page 26

ELIAS OG AGNES VÅHLUND HÅNDBOK FOR SUPERHELTER 8

0
pages 23-24

LARS MÆHLE OG LARS RUDEBJER PAPPA I BARNEHAGEN 5

0
page 22

LARS MÆHLE OG LARS RUDEBJER DINOSAURGJENGEN 11

0
page 21

BARN OG UNGE

0
pages 19-20

HAVØRNENS SKRIK Millennium

0
page 18

HANNE KRISTIN ROHDE KJÆRLIGHETSSVINDEL En ny Wilma Lind-bok

0
page 17

LOUISE PENNY

0
page 16

GILLIAN MCALLISTER

1min
page 15

ODD HARALD HAUGE NOVAJA SEMLJA-EFFEKTEN

0
page 14

PASCAL ENGMAN OG JOHANNES SELÅKER

0
page 13

OKSANA ZABUZJKO

0
page 11

JESPER WUNG-SUNG KVINNE SETT FRA RYGGEN

0
page 10

TORREY PETERS DETRANSITION, BABY

0
page 9

SARA MEDBERG DEN SJARMERENDE HERTUGEN

0
page 8

SARA MEDBERG KAMMERPIKEN

0
page 7

NOVIOLET BULAWAYO DEN GAMLE HESTEN

1min
pages 4-5

MARIE AUBERT (RED.) NORSK SOMMER

0
page 3
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.