Page 1


S I W B O I N E OG TORUNN GRØNBE KK

PERLEHUMØR OVER 300 MØNSTRE PÅ FIGURER, SPILL, LEKER OG MYE MER!


INNHOLD GODE TIPS 4 Stryking 5 KULE TING 7 Emojis 9 Sjørøvere 12 Instrumenter 15 Solsystemet vårt 17 Bokstaver og tall 18 DYREVENNER 21 Biller og sommerfugler 24 Dinosaurer 28 Besøk på gården 30 BURSDAG OG FEST 35 Fotoprops 36 Liming 39 Pynt til festen 41 Perlevenner 45 PÅSKE 49

PÅ KJØRETUR

53

TING TIL ROMMET MITT 59 Tøffeste sparebøssa! 64 Frukt med hemmelig rom 65 Oppbevaringsbokser 70 Kaktuser 74 Dørskilt 77 Bilderammer 78 HALLOWEEN 83 LEKEMAT OG TØYSEKAKER

91

GOD JUL

103

SPORT OG SPILL Spinnere Terninger Snurrebasser Medalje og pokal Nøkkelringer

115 116 118 120 124 127


Sirkel firkantet

FØR DU BEGYNNER

Heksagon

GODE TIPS Alt du trenger for å starte er perler og et perlebrett! Men her er noen gode tips som kan hjelpe deg om du vil følge oppskriftene i denne boka.

Hvite perler

PER LEB R ET T / PI G G B R ET T Det finnes mange ulike typer perlebrett. Når du skal følge oppskriftene i denne boka, er det viktigste at du bruker et brett som har «pigger» som er satt opp i samme mønster som vi har brukt, enten vanlig firkantet, i sirkel eller i heksagon.

M ØNSTE RFORK L A RI NG I denne boka finner du både bilder og mønstre av det du kan lage. Mønstrene bruker perler i mange forskjellige farger, du kan selv velge hvilke du vil bruke, eller tilpasse ut fra hva du har hjemme.

Gjennomsiktige perler

I mønstrene er de hvite perlene markert med svart ring rundt, så de skal være synlige på mønsterarket. Noen av perlene er transparente. Disse bruker vi på for eksempel vinduer. Om du ikke har gjennomsiktige perler, kan du bruke lysegrå.

3 D -F I G U R ER

Hvis perlene er strøket litt for mye, kan det bli trangt når delene skal settes i hverandre. Da kan du klippe bitte litt av hver perle der den er smeltet. Bitene som settes sammen er laget slik at de akkurat skal passe. Derfor er det viktig at du følger mønsteret til punkt og prikke. Hvis du ikke bruker lim, kan figuren tas fra hverandre og settes sammen igjen.

Noen av oppskriftene krever at de skal limes etter at de er strøket. Disse er merket med ikonet over. Les flere tips til liming på side 39.

4


STRYKING Spør alltid en voksen om hjelp når du skal stryke figurene dine. Strykejernet er veldig varmt, og det er lett å brenne seg hvis du ikke er forsiktig!

1. Perle figuren du vil lage på perlebrettet. Sett strykejernet på full varme. Skru av dampfunksjonen hvis du bruker et dampjern.

2. Sett perlebrettet på strykebrettet, og legg bakepapiret over.

3. Stryk perlene i noen sekunder til du ser at de har smeltet sammen. Sett vekk strykejernet. Husk å trekke ut kontakten på strykejernet når du er ferdig å stryke.

T I PS Hvis du for eksempel vil bruke figuren som nøkkelring, kan du stryke den på begge sider. Da blir figuren sterkere og holder lenger. 4. Dra bakepapiret forsiktig av perlefiguren, og fjern figuren fra perlebrettet. Sitter figuren litt fast i brettet, kan du bruke en gaffel for å hjelpe litt til.

5. Legg figuren på et flatt underlag med en tung bok oppå til den er avkjølt. Da blir figuren fin og flat, uten å bue seg.

5


KULE TING

Enkle figurer • Morsomme ideer

7


JEG ER I PERLEHUMØR!

JEG OGSÅ!


EMOJIS

9


SIDE 27

SIDE 77


11

Perlehumør  
Perlehumør  
Advertisement