Page 1

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS TORUNN STEINSLAND

Boka er skrevet av Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland, damene bak nettbutikken og Instagramprofilen KlompeLOMPE. De designer plaggene og utvikler oppskriftene sammen, og Hanne tar alle bildene. Hanne og Torunn har tidligere gitt ut boka KlompeLOMPE. Strikk til baby, barn og voksen, som har blitt en bestselger.

978-82-7201-612-7

9 788272 016127

KLOMPELOMPE STRIKKEKALENDER

KlompeLOMPEs egen strikkekalender kan brukes uavhengig av årstall, den er like aktuell år etter år. Her finner du strikkeprosjekter for alle årets måneder. I tillegg til gode oppskrifter på blant annet luer, halser, gensere, puter og tepper, har boka rikelig med plass til å notere egne strikkeplaner, garninnkjøp og gaveideer. Boka hjelper deg med å planlegge strikkingen for neste sesong, og du kan få inspirasjon til å bruke opp garnrester til nyttige og fine småplagg. Både store og små prosjekter er med, og hver oppskrift har enkle beskrivelser som er lette å følge.

7

FOR ALLE ÅRETS

12 MÅNEDER KAN BRUKES

ÅR ETTER ÅR

Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland

KLOMPELOMPE

l

STRIKKEKALENDER


02


03


04


Hanne Andreassen Hjelm책s og Torunn Steinsland

KLOMPELOMPE

l

STRIKKEKALENDER

1


2


INNHOLD

FORORD Et år med strikkeglede 5

JANUAR Liva-hals 7 FEBRUAR Sondre-genser 15 MARS Milla-lue 27 APRIL Hverdagsskjørt 35 MAI Boblepute 43 JUNI Sigurd t-skjorte 51 JULI Ringblomst-babyteppe 59 AUGUST Sigrid-tunika 67 SEPTEMBER Kornelius-lue 77 OKTOBER KlompeLOMPEdress 85 NOVEMBER Kristine-hals 93 DESEMBER Skjønnaslue 101 EGNE NOTATER 110 3


4


Et år med strikkeglede

Vi, Torunn Steinsland og Hanne Andreassen Hjelmås, har tidligere gitt ut boken KlompeLOMPE. Strikk til baby, barn og voksen. I tillegg har vi en nettbutikk, klompelompe.no, hvor vi selger oppskriftshefter og løse oppskrifter. Vi synes det er fantastisk gøy å designe nye strikkeplagg, fotografere modeller og presentere oppskriftene våre på en fin måte. Hver dag jobber vi med KlompeLOMPE, og vi elsker det. Etter et års arbeid og fokus på den første boken vår, begynte ideene til kalenderboken å ta form. I mange år har vi brukt mobiltelefon, notatblokker og almanakker til å skrive ned planer, strikkediagrammer og prosjekter. Derfor ville vi samle alt i en bok. Boken er utformet som en kalender der hver måned har en egen oppskrift og plass til å notere strikkeplaner, garninnkjøp og gaveideer. Når du kjøper garn til store prosjekter, blir det som regel litt til overs. Dette garnet kan du bruke til å lage f.eks. pannebånd, luer eller andre småting. KlompeLOMPEs kalenderbok hjelper deg å planlegge strikkingen. Om våren kan du planlegge hva som skal strikkes til sommeren. Sommeren kan brukes til å klargjøre barnehagegarderoben. Og om høsten er det kanskje på tide å tenke på julegavene. Skriv ned i kalenderen det du vil strikke, og hent inspirasjon fra strikkeoppskriftene for hver måned. Boken er også for deg som ikke strikker, da den fungerer som en vanlig almanakk. Det er også gøy å kunne se tilbake på alt det du har laget i løpet av de siste tolv månedene når året går mot slutten.

5


6


JANUAR

********************************** Strikkeprosjekter

********************************** Garninnkjøp

********************************** Gaveideer

7


Liva-hals En enkel, men fin hals med søte små knappedetaljer. Et genialt resteprosjekt da du bare bruker ett garnnøste på denne halsen.

V

********** One Size barn DSA STERK GARNMENGDE 50 g PINNER Rundpinne nr. 3,5, 40 cm STRIKKEFASTHET 22 m på pinne nr. 3,5 = 10 cm STØRRELSE

GARNANBEFALING

**********

8

Legg opp 41 m på pinne nr. 3,5. Strikk 6 riller (1 p r på retten, 1 p r på vrangen = 1 rille). På neste pinne lager du 3 knapphull slik: 9 r, fell 2, 9 r, fell 2, 9 r, fell 2, 8 r. På neste pinne strikker du alle m r og legger opp 2 nye m der du felte på forrige pinne. Strikk riller videre til du har totalt 12 riller. Strikk videre med riller på de ytterste 6 m på hver side og etter mønsterdiagram på de midterste 29 m. Gjenta diagrammet 5 gngr. Avslutt med 8 riller og fell av på siste pinne. Fest alle tråder, sy på tre knapper og legg plagget i et fuktig håndkle.


= rett fra retten, vrang fra vrangen = 1 kast = 2 rett smn = 1 m løs av, 1 r, løft den løse over = 1 m løst av, 2 r smn, den løse over

9


JANUAR

10

1

2

3

4

5

6

7

8


9

j 10

11

12

13

14

15

16

11


JANUAR

12

17

18

19

20

21

22

23

24


25

26

27

28

29

30

31

13


14


FEBRUAR

********************************** Strikkeprosjekter

********************************** Garninnkjøp

********************************** Gaveideer

15


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.