Page 1

ÅRETS BØKER 2019

FØLG OSS PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

KAGGE FORLAG OG J.M. STENERSENS FORLAG

SKAL DU BARE LESE ÉN BOK I ÅR, BØR DU TA DEG SAMMEN.

2019

ÅRETS BØKER

KAGGE FORLAG J.M. STENERSENS FORLAG


INNHOLD 4 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 27 POPULÆRVITENSKAP 33 HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING 45 GAVE OG FAKTA 61 SKJØNNLITTERATUR 73 BARN OG UNGDOM, SKJØNNLITTERATUR 108 BARN OG UNGDOM, FAKTA Originaltittel: The luckiest girl alive 113 POCKET Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg 133 BACKLIST Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 173 REGISTER Ebok kr. 169

ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

SKJØNNLITTERATUR 1


DOKUMENTAR,

HISTORIE OG

BIOGRAFI


9 788248

KJARTAN BRÜGGER BJÅNESØY KJÆRE PAPPA

923206

Kvifor er det så vanskeleg å akseptere at foreldra våre, dei som alltid har vore sterke og ansvarsfulle, plutseleg skal bli gamle? Er det fordi vi sjølv må innsjå at vi for alvor har blitt vaksne?

Vi er andre menn no

I denne personlege boka utforskar Kjartan Brügger Bjånesøy kva det vil seie å bli eldre. Han fortel om faren som blir ramma av slag, korleis den sterke arbeidsmannen må godta at han er blitt ein annan mann, han må ha hjelp til stadig fleire daglege oppgåver. Og Kjartan sjølv, eit barn av 70-talet, forstår gradvis at han er blitt ein middelaldrande mann med ansvar og plikter. Kjære pappa er ei bok full av kjærleik, sjølvironi, nostalgi og djupt alvor. Det er eit varmt portrett av ein familie og ei klok bok om tida som går og om det å gå inn i nye livsfaser og få nye roller.

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248923206 Kagge Forlag I salg

«Kjære pappa er en sympatisk bok som på utmerket vis fungerer som en påminnelse om hva som faktisk er verdt å ta vare på i livet, før det er for sent.»

Foto: Agnete Brun

GABRIEL MICHAEL VOSGRAFF MORO, VG

4 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

KJARTAN BRÜGGER BJÅNESØY er frå Austevoll i Hordaland, men er busett i Oslo. Han jobba fleire år som journalist i Dagbladet Magasinet, men er no frilans. Han har tidlegare gitt ut bøkene Raymond Kvisvik og Komlelandet på Kagge Forlag, og har samarbeidd med Truls Svendsen om bøkene Truls over Grønland og Truls til fjells.


923220

ØYSTEIN BOGEN EN UVANLIG SPION

ØYSTEIN BOGEN har vært utenriksreporter i TV 2 fra 1995 og har siden 1999 hatt Russland som hovedfelt. Han snakker russisk flytende og har over hundre reiser til landet. To av hans dokumentarfilmer, Kursk og Brevet fra dypet, ble kringkastet i over femti land. Bogen har gitt ut to bøker, Putin og jeg. Russlands vei fra håp til håpløshet og Russlands hemmelige krig mot vesten.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248923220 Kagge Forlag I salg

Foto: Sturlason

5. desember 2017 ble den pensjonerte norske grensevakten Frode Berg arrestert for spionasje i Moskva. Like etter så vi bilder av en trist Frode Berg bak russisk gitter, uvante omgivelser for den godslige bestefaren og lederen for menighetsrådet i Sør-Varanger. Det var første gang en nordmann hadde fått en slik siktelse mot seg i Russland. Pinlig nok for Norge kunne mye tyde på at FSB har rett i sin sak. TV 2-journalist Øystein Bogen har fulgt Russland tett i 20 år. Han har møtt Frode Berg flere ganger, og vært til stede på alle fengslingsmøtene. Her viser han det historiske og politiske omrisset bak saken, samtidig som han tegner et nærbilde av Frode Berg. Hva var det som drev Berg til å legge ut på et oppdrag som dette? Hvorfor valgte E-tjenesten å utsette ham for en slik vanvittig risiko? Hva har det offisielle Norge gjort for å løse floken, og vil Berg noen sinne kunne vende hjem?

9 788248

Frode Berg, norsk etterretning og spøkelsene fra den kalde krigen Dramatisk om spionanklagede Frode Berg.

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 5


9 788248

AAGE BORCHGREVINK GIGANTEN

Det norske oljeeventyret. Statoil – Equinor

924012

I grålysningen en desemberdag i 1972 lander den ambisiøse lederskikkelsen Arve Johnsen i Stavanger. Oppdraget er å etablere hovedkvarteret til det statlige norske oljeselskapet i Nordsjøbyen. Selskapet får snart navnet Statoil og blir symbolet på det norske oljeeventyret. I Giganten forteller den prisbelønte forfatteren Aage Borchgrevink for første gang historien om Statoil i bokform. Vi følger ledere, ingeniører og tillitsvalgte gjennom skiftende regjeringer og verdensbegivenheter som Sovjetunionens fall og 11. september. Det er en historie som strekker seg gjennom fem tiår – om visjonære lederskikkelser, politiske stridigheter og ufattelig rikdom, men også ulovlige streiker, livsfarlig arbeid og et utlandsengasjement som etter hvert skal koste norske liv. Ettersom fortellingen skrider frem, kommer klimatrusselen til syne. Hvordan kan Equinor ta skrittet ut av oljealderen? Storslått og uhyre velskrevet – med Giganten har Statoil og oljealderen fått boka temaet fortjener.

Foto: Olav Bakken

Innbundet kr. 449 ISBN 9788248924012 Kagge Forlag Oktober

6 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

AAGE BORCHGREVINK er forfatter og rådgiver i Helsingforskomiteen, med en rekke utgivelser bak seg, både sakprosa og skjønnlitteratur. For En norsk tragedie (2012) fikk han Kritikerprisen for årets beste sakprosabok.


924043

OLA BREMNES PÅ GYNGENDE GRUNN

9 788248

En reise med Hurtigruta

Finnes det en mer spennende sjøreise enn Hurtigruta? Bak hver fjord og hvert nes skjuler det seg historier og hemmeligheter. I denne boka inviterer Ola Bremnes oss med på seilas langs ruta som Hurtigruta har seilt i mer enn 125 år, fra Bergen til Kirkenes. Med stor entusiasme forteller han om folk og steder vi seiler forbi. Mange av historiene er fornøyelige, andre handler om tap, katastrofer og forlis. Hurtigruta rommer så mye av fortid og nåtid. Den er både handelsskip og turistrute – hverdag og eventyr i samme støpning. I tillegg til Ola Bremnes’ sprudlende anekdoter og store kunnskap, er boka illustrert med Ida Larmos lekne strek. Et praktverk om en praktreise!

OLA BREMNES er musiker, forfatter og trubadur. Oppvokst i Svolvær, bor nå i Kvæfjord i Troms. I tillegg til en lang rekke folkekjære sanger, har Ola Bremnes også skrevet teaterforestillinger, barnebøker, sangbok og en bok om kirkene i Lofoten.

Foto: Øyvind Arvola

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924043 Kagge Forlag Oktober

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 7


9 788248

ANNE MARIE BRENNE ELSKET OG SAVNET

924050

Døden handler om de levende.

En gravferdskonsulents betroelser En ting er sikkert: Døden kommer til oss alle. Anne Marie Brenne har jobbet som gravferdskonsulent i over 20 år. På den tiden har hun lært mye om oss mennesker og om hvordan vi kan møte død og sorg. Nå skal hun snart pensjonere seg, og vil formidle noe av det hun vet til alle oss som skal leve videre. Både helt konkrete råd om hva du kan gjøre, og kloke betraktninger til den som er i sorg. «I denne boka forteller jeg om det som skjer før, under og etter en begravelse. Jeg forteller om møtene jeg har med mennesker i sorg. Når de er uten fasade eller filter mellom følelsene sine og resten av verden. Jeg har opplevd nydelige møter, preget av gode minner og sterke bånd, men jeg har også opplevd å måtte være fredsmekler, og jeg er blitt utsatt for verbale angrep. Mennesker i sorg har ofte behov for at det er noens skyld. Men det er ikke min skyld at noen dør. Jeg bare er her, om dere trenger meg.»

Foto: Kristoffer Sandve

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248924050 Kagge Forlag I salg

8 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

ANNE MARIE BRENNE jobber som gravferdskonsulent i Oslo. Dette er hennes første bok.


016875

MIKKEL SOYA BØLSTAD I SKOGENS DYPE, STILLE RO

MIKKEL SOYA BØLSTAD er utdannet lektor i zoologi og arbeider som skribent, fotograf og foredragsholder med natur og friluftsliv som fagfelt. Han skriver blant annet for magasinet UTE, Terrengsykkel, Fjell og Vidde og A-magasinet. Han har tidligere gitt ut bøkene Vill glede, friluftsliv med barn året rundt, #mikroeventyr (med Marius Nergård Pettersen) og Villmarkssykling.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788272016875 J.M. Stenersens Forlag September

Foto: Privat

Vi hører ikke skogen. Den bare står der. I skyggen av fjellene. For i Norge er det fjellene som løper med oppmerksomheten. Det har sin pris. Gammelskogen har blitt så sjelden at mange av oss ikke lenger vet hvordan den ser ut. Og urskogen? Den urørte, ville skogen? Den er nesten borte. Men bare nesten. Med nysgjerrighet og kjærlighet til skogen som drivkraft, drar forfatteren på jakt etter historien til den norske urskogen i bortgjemte raviner, under bergvegger, oppå øde åsrygger og i juv der sola aldri skinner. Underveis oppdager han at de som har ansvaret for å ta vare på skogen kanskje ikke er så flinke som de gir inntrykk av, og før han vet ordet av det befinner han seg midt i kampen om Norges mest verneverdige skoger. Ikke bare langt unna, i fjerntliggende ødemarker, men rett utenfor byen. Boka er lagt opp som en personlig fortelling der vi er med forfatteren rundt i den norske skogen. Underveis lar han oss oppleve gleden ved å oppdage urgamle krokfuruer og sjeldne arter som huldrestry, samtidig som vi lærer om betydningen av å ta vare på den gamle skogen.

9 788272

Jakten på den norske urskogen

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 9


9 788248

JON GANGDAL DET MULIGES KUNST

923961

Inspirerende om idrett, folkehelse, menneskeverd og inkludering.

50 år med Beitostølen Helsesportsenter

Mange av oss bruker krefter på å forsøke å bli som andre, i stedet for å kjempe for å bli den beste utgaven av oss selv. Denne boka forteller hvordan vi kan få et verdig og naturlig liv – uansett hvem vi er. Det handler om å ta utgangspunkt i hvilke muligheter vi har, ikke i hva vi måtte ha av svakheter og begrensninger. På Beitostølen Helsesportsenter har de jobbet etter dette prinsippet siden Erling Stordahl startet senteret for 50 år siden. Det har hjulpet tusenvis av mennesker til et nytt syn på livet. I boka får du møte noen av dem og høre hvordan Stordahls personlige reise dannet grunnlaget for en livsfilosofi som er gyldig for alle som synes livet kan være krevende iblant. Kong Harald har skrevet forordet i boka.

Foto: Sturlason

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248923961 Kagge Forlag Oktober

10 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

JON GANGDAL er forfatter, fjellklatrer og foredragsholder. To ganger har bøkene hans blitt nominert til Brageprisen, i 2009 for boka om den såkalte Christoffer-saken, Jeg tenker nok du skjønner det sjøl, og i 2011 for Trond Bolle. Alles helt min mann.


924104

THOR GOTAAS TO KULESTØTERE FRA FINNMARK

9 788248

Historien om Harald Lorentzen og Bjørn Bang Andersen En fascinerende fortelling om fantastiske idrettsprestasjoner.

THOR GOTAAS er folkeminnegransker og forfatter av kulturhistoriske bøker. Han har skrevet 32 bøker, blant andre Løping. En verdenshistorie, Femmila, og Oddvar Brå. Et skiløperliv. Boka Løping. En verdenshistorie er oversatt til 19 språk.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924104 Kagge Forlag August

Foto: Sturlason

Bjørn Bang Andersen og Harald Lorentzen. Navnene klinger av kast, grove overarmer og nordnorsk saftighet. De er et ekko fra da friidrett var folkesport og også små stevner trakk mange tilskuere. I denne boka forteller Thor Gotaas om galskapen det er å begynne med kulestøt når en vokser opp i Finnmark like etter annen verdenskrig. Om det å drive idrett på forblåste grusbaner i tre varmegrader, om å lage seg en egen friidrettsbane med 200 metersrunde ved å bryte opp lyngtorv, om iveren og viljen til å bli best. To kulestøtere fra Finnmark er ikke bare en dobbeltbiografi om de to kulestøterne Bjørn Bang Andersen og Harald Lorentzen og deres forunderlige livsreise fra Finnmark til internasjonale friidrettsarenaer, men også en fortelling om idrettsprestasjoner i etterkrigstiden og hva en kasters besettelse består i.

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 11


9 788248

ERIK FOSNES HANSEN OSLO – ET EVENTYR Litterære vandringer

924159

«Jeg er hverken historiker eller litteratur­­­­­­­­his­toriker, og ikke turistguide heller, men en historieforteller. Boken inneholder ikke Oslos historie, men noen fortellinger om Oslo.» Bli med på en annerledes tur gjennom Oslos gater, med forfatter og Oslo-borger Erik Fosnes Hansen som litterær guide. Han viser oss sporene etter Hamsun, Undset, Saabye Christensen, Shakar og andre forfattere som har elsket og hatet byen, og som har beskrevet den i romaner, skuespill og dikt. Oslo-folk snakker gjerne om omgivelsene når de skal berømme sine egen by; de fremhever Marka og øyene. Men Fosnes Hansen vil ta oss med til det urbane Oslo. Han leter etter skatter på Vår Frelsers Gravlund, han besøker Rudolf Nilsens nr 13 på Tøyen, han sniker seg etter Johan Borgens Lillelord fra Skillebekk til Grünerløkka, og han ­lurer på hva som skjuler seg bak ­gardinene i ­Maria Navarro Skarangers roman, Alle ­utlendinger har lukka gardiner. Denne boka gir deg et nytt blikk på den lille storbyen, og ­inspirerer både til byvandring og til lesing.

Foto: Hilde Unosen

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248924159 Kagge Forlag September

12 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

ERIK FOSNES HANSEN er en av Norges fremste forfattere, med fem romaner bak seg som har vakt begeistring både i Norge og i utlandet. Han debuterte allerede som 20-åring med romanen Falketårnet, og fikk sitt store gjennombrudd i 1990 med Salme ved reisens slutt. Bøkene hans er oversatt til 36 språk.


924173

INGER MERETE HOBBELSTAD ÅRENE MED ELIZABETH

INGER MERETE HOBBELSTAD er journalist. Hun har mastergrad i litteraturvitenskap, og har vært anglofil fra barnsben av. Hun er ansatt som kulturjournalist i Dagbladet. I 2016 ga hun ut boka Å leve med Shakespeare på Tiden Forlag. Årene med Elizabeth er hennes første bok på Kagge Forlag.

Innbundet kr. 449 ISBN 9788248924173 Kagge Forlag September

Foto: Bjørn Langsem

Årene med Elizabeth bringer deg dypt inn i de kongelige gemakkene. Her får du de ukjente historiene fra dronning Elizabeths eventyrlige år og fra dronningfamiliens mange dramaer, om forelskelser, feider og skilsmisser, og et granskende blikk på hva det er som egentlig skjer når millioner av mennesker gråter over en prinsesses død eller fryder seg over et kongelig bryllup. Inger Merete Hobbelstad skriver med letthet, med sans for pikante detaljer og lange historiske linjer, med sjarm og sensibilitet om det britiske kongehus, om hver av kongefamiliens sentrale medlemmer og om britisk historie. Årene med Elizabeth er et overflødighetshorn av morsomme, tragiske, uhørte og uforglemmelige historier. Boka er rik på kunnskaper og skarpe analyser. Midt i fortellingen står Elizabeth: datter, søster, mor, hustru, men fremfor alt – dronning.

9 788248

Hun har hittil overlevd 14 statsministre – fra Winston Churchill til Theresa May. Hun er den monark i verden som har sittet lengst på tronen. Årene med henne er som et eventyr.

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 13


9 788248

SIGBJØRN JOHNSEN DET BESTE I LIVET

Stubber om livet, døden og alt imellom

924180

Sigbjørn Johnsen har forvaltet svimlende summer som finansminister, men livet har lært ham at den største gleden finnes i de nære ting: vårsolen, en skulder å lene seg mot, en skitur med utsikt mot Mjøsa, samholdet i små og store samfunn rundt oss. I denne boka formulerer han livsvisdom i små stubber – både om livet på sitt beste og på sitt tyngste. Sigbjørn Johnsen har erfart at livet kan komme i plutselige kast, som da han i løpet av kort tid mistet kona si og mistet jobben som fylkesmann. Kjærlighet og høyt tempo fikk besøk av sorg og tomhet. Likevel forsvant ikke livsgnisten; ikke fra livet hans, og ikke fra tekstene i denne boka.

Foto: Tobias Lunqvist

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248924180 Kagge Forlag September

14 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

SIGBJØRN JOHNSEN har vært stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og finansminister under både Gro Harlem Brundtland og Jens Stoltenberg, før han ble fylkesmann i Hedmark. Før sin politiske karriere jobbet han i bank, og han har også vært aktiv skiløper. Han har tidligere utgitt to bøker: Saligheta heme og Aille åra innafør.


924210

NAZNEEN KHAN-ØSTREM LONDON

9 788248

Blant gangstere, rabbinere, oligarker, rebeller og andre ektefødte barn av det britiske imperiet Et unikt portrett av verdens mest mangfoldige by.

NAZNEEN KHAN-ØSTREM er forfatter og forlagsredaktør med en Master i International Relations fra London School of Economics and Political Science. Khan-Østrem har jobbet som journalist i blant annet Aftenposten og som programleder i NRK. Hun var i flere år høgskolelektor ved journalistutdanningen på OsloMet. Khan-Østrem har gitt ut boka Min hellige krig og har bidratt til flere antologier.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924210 Kagge Forlag September

Foto: Astrid Walller

Glem Big Ben og Buckingham Palace, og møt menneskene i gatene som gjennom historien har formet den britiske hovedstaden. I London – blant gangstere rabbinere, oligarker, rebeller og andre ektefødte barn av det britiske imperiet blir du tatt med til Notting Hill, Camden, Clapham, Peckham, Mayfair, Stamford Hill, Tooting, Southall, Shoreditch, Brixton og Ealing. Her møter du idealistiske ortodokse jøder, lidenskapelige Arsenal-fans, familien som har drevet kafé i Bethnal Green siden 1900, DJen som introduserte The Clash for reggae, irske løsarbeidere, hellige krigere, djerve filmregissører, polske bohemer og kompromissløse indiske restauranteiere. Boka er både et storslått byportrett, et aktuelt tidsbilde, og en innsiktsfull historiebok – en annerledes guide til en by som rommer hele verden.

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 15


9 788248

MÍMIR KRISTJÁNSSON MAMMA ER TRYGDA

922353 Innbundet kr. 379 ISBN 9788248922353 Kagge Forlag August

Vi snakker om de trygda hele tida. Hver uke på statskanalen sitter et begeistret publikum og roper «Stay trygda!» i kor. De har til og med fått sitt eget verb. Å nave, jeg naver, han navet, hun har navet. Hundretusenvis av mennesker hever uføretrygd i Norge. En av dem er Marit Wilhelmsen. Hun er et trygdebeist, en udetonert bombe under velferdsstaten, en trussel mot alt det vi har kjært. I denne boka forteller sønnen, den profilerte forfatteren, politikeren og samfunnsdebattanten Mímir Kristjánsson, den rørende historien om sin mor. Det er en fortelling om tiår med en alvorlig kreftsyk mamma, om drømmer som brast, en familie som går i oppløsning, om å foreta en klassereise bratt nedover. Det er en fortelling om å leve med en mor som har så store smerter at tenåringssønnen ikke ser noen annen mulighet enn å kjøpe hasj til henne i skolegården. Varmt, inderlig og ofte humoristisk – samtidig med den hardtslående politiske retorikken som kjennetegner forfatteren – gir Mamma er trygda både en rystende familiehistorie og en innsideskildring av en samfunnsgruppe som ofte omtales, men som sjelden kommer til orde selv. MÍMIR KRISTJÁNSSON er samfunnsdebattant, forfatter og politiker. Han har gitt ut bøker i ulike sjangere og vært nyhetssjef i Klassekampen. Ved lokalvalget i 2019 er han partiet Rødts ordførerkandidat i Stavanger.

16 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI


016851

ANNE-BRITT MARKMAN MARIAS BOK

ANNE-BRITT MARKMAN er utdannet Cand.mag. fra Universitetet i Oslo og har de siste 17 årene jobbet som selvstendig næringsdrivende coach innen operativ ledelse og karriereutvikling. Hun har også i flere år holdt seminarer for foreldre som har mistet barn.

Innbundet kr. 379 ISBN 9788272016851 J.M. Stenersens Forlag September

Foto: Jostein Marvik

Maria ble syk på grunn av en genfeil, og døde etter en beinmargstransplantasjon, 10 år gammel. I denne boka forteller Marias mor om det å miste et kjært barn, om den bunnløse sorgen og om hvordan hun kom seg videre. Det handler ikke om å glemme eller redusere sorgen, men å bygge på gleden: «På et tidspunkt nådde jeg en dyp forståelse av at min kjærlighet til Maria er større enn sorgen over at hun er død, og at denne kjærligheten ikke blir borte. Om jeg bare tenker på at jeg har mistet Maria, har jeg det forferdelig. Om jeg tenker på hvem hun var og at jeg fikk henne, har jeg det godt». Boka viser at valg av perspektiv er livsviktig: «Jeg forsto at hvordan jeg velger å tenke om det som har hendt, vil avgjøre resten av mitt liv.» Du kan ikke velge bort å ha opplevd et tap, men du kan velge hvordan du vil forholde deg til tapet og sorgen. Dette er en fortelling om livsmestring i vid forstand, en fortelling som viser veier videre. Det er også en berørende historie om glede og nærvær i livet.

9 788272

Om å miste et barn og la kjærligheten leve videre Vakkert og innsiktsfullt om å mestre sorg.

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 17


9 788248

OLAV BREKKE MATHISEN DEN JÆVLA ARVEN

924265

De villeste, mørkeste og mest komiske norske arvekonfliktene – og alt du kan lære av dem. I den første boka om fenomenet arvekonflikter får du høre hvorfor vestkantjenta Christine byttet etternavn fra Tybring-Gjedde til Tybring-Torsk, og hvordan et arveoppgjør gjorde at Geir Loe Winsrygg endte opp med 140 kilo cyanid og bekymrede blikk fra PST. Du får vite hvorfor telemarksbunader kan sette fyr på arvekrangler, og hvilke politiske partipreferanser mennesker som reagerer sterkest i slike arvekonflikter har. Du får også høre hva som fikk rederdatteren Amelia Riis til å holde ut mer enn tretti år i retten, og den hittil ukjente historien om da Veronica Orderud mistet hodet og begynte å skrike i morens arveoppgjør. I tillegg forklarer noen av Norges ledende forskere, professorer og filosofer hvorfor arv ser ut til å bringe frem det verste i oss.

Foto: Sturlason

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924265 Kagge Forlag September

18 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

OLAV BREKKE MATHISEN har skrevet bestselgeren Den jævla naboen sammen med Ronny Berg. Han har tidligere jobbet med NRK TVs Trygdekontoret, vært featurejournalist i VG, og er i dag innholdsprodusent i Dagens Næringsliv.


924333

TOMMAS TORGERSEN SKRETTING

ALEXANDER KIELLAND-ULYKKEN

Det norske oljeeventyret var i startblokkene da Alexander L. Kielland-ulykken inntraff i 1980. Operatør på Kielland var Phillips Petroleum – selskapet som fant Ekofisk og som Norge omtrent kunne takke hele oljenæringen for. Da det skjedde skulle akkurat letingen utvides til nord for den 62. breddegrad. Ulykken kunne helt opplagt skade den fremvoksende norske industriens omdømme. Hvorfor ville verken politi eller granskningskommisjon at riggen skulle snus? Hvorfor fikk statsministeren det så travelt med å senke vraket til 700 meters dyp igjen like etter snuingen? Med nye vitneforklaringer, ny dokumentasjon og referater fra interne regjeringsmøter om Kielland-ulykken, skriver Tommas Torgersen Skretting frem en bredt anlagt fortelling om den tragiske hendelsen som rystet oljenasjonen Norge og om det dramatiske spillet som fulgte i kjølvannet.

9 788248

Tragedien, spillet og hemmelighetene som kunne ha veltet en oljenasjon

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924333 Kagge Forlag September

Foto: Sturlason

TOMMAS TORGERSEN SKRETTING er journalist og nyhetssjef i Stavanger Aftenblad. Alexander Kielland-ulykken er hans første bok.

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 19


924371

GERD STOLSMO FOTBALLMAMMA

GERD STOLSMO har bakgrunn som fotballspiller på eliteserienivå for Trondheims-Ørn og har jobbet med HR. Hun er moren til tre barn, blant dem fotballspillerne Andrine Hegerberg og Ada Hegerberg.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924371 Kagge Forlag Oktober

Foto: Sturlason

I desember 2018 ble Ada Hegerberg den første vinneren av gullballen som verdens beste kvinnelige fotballspiller. Mens hun bøtter inn mål på Europas beste klubblag Olympique Lyon, har søsteren Andrine spilt for europeiske toppklubber i flere land. I denne boka tar mamma Gerd Stolsmo leseren med på innsiden i et hjem som har fostret to søstre i verdenstoppen i klodens største idrett. Hvordan ble de best? Det er en historie om talent, voldsom viljestyrke og endeløse timer egentrening i all slags forhold fra 11-årsalderen og i dag. Hva har familien ofret på veien? Det er også en historie om lykkes i den mannsbastionen som fotballen er. Fotballkamp er også kvinnekamp. Fotballmammaen Gerd Stolsmo tar oss med på en eventyrlig reise til Hydro Cup på Sunndalsøra til gullballseremonien i Paris.

9 788248

Vår vei til verdenstoppen

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 21


9 788248

SUN HEIDI SÆBØ KINA – DEN NYE SUPERMAKTEN

923404

Kunnskapsrikt og spennende om det nye Kina.

Jakten på Xi Jinping og det moderne Kina

Kina har gjennomgått en spektakulær utvikling de seneste 30 årene. Økonomien har vokst i rekordfart, skyskraperne har skutt i været og millioner av kinesere har tatt steget fra fattigdom til middelklasse. Den anerkjente utenriksjournalisten Sun Heidi Sæbø har reist i president Xi Jinpings fotspor for å gi leseren innsikt i dagens Kina og landets moderne historie. Den kinesiske suksessen har også mørke nattsider. Til sammen tegner Sæbø et interessant og til tider skremmende bilde av dette fascinerende landet som bare kommer til å bli enda mektigere og viktigere fremover.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248923404 Kagge Forlag I salg

«Ytterst lesverdig» BERNT HAGTVET, DAGBLADET

«Jeg vil ikke protestere hvis den gjøres til obligatorisk lesning for våre ledende politikere»

Foto:Sturlason

TORBJØRN FÆRØVIK, AFTENPOSTEN

22 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

SUN HEIDI SÆBØ har mange års erfaring fra Dagbladet, både som utenriksjournalist og tidligere nyhetssjef. Hun har bred erfaring fra Kina etter å ha studert kinesisk språk og politikk ved Fudan-universitetet i Shanghai, og siden jobbet i Beijing som journalist. Fra før har hun gitt ut to sakprosabøker om Nord-Korea.


924456

EIRIK VEUM DE DØDE FOR NORGE

EIRIK VEUM er journalist og vaktsjef i NRKs nyhetsavdeling. Han har skrevet flere bøker om nordmenn under annen verdenskrig, blant annet bokserien Nådeløse nordmenn som skapte stor debatt og toppet bestselgerlistene over lengre tid. Hans forrige bok var Deres ære var troskap.

Innbundet kr. 449 ISBN 9788248924456 Kagge Forlag Oktober

Foto:Sturlason

Under annen verdenskrig tjenestegjorde flere tusen nordmenn i ulike utenlandske militæravdelinger og organisasjoner. Mer enn 1400 ble drept i strid eller døde i forbindelse med tjenesten. Mange av de falne finnes det få opplysninger om i den norske krigshistorien. De døde for Norge er den første samlende fremstillingen av nordmenn som falt i alliert krigstjeneste. Boka er viet ofrene og er skrevet for å gi oppmerksomhet til dem som kjempet militært for de allierte, og betalte den høyeste prisen. Dette er et viktig bidrag til den norske krigshistorien som fortsatt ikke er ferdigskrevet, og viser at krig koster, også for dem som seiret.

9 788248

Nordmenn som ga sitt liv i alliert krigstjeneste 1940–1945 Ny, sterk krigshistorie fra Eirik Veum.

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 23


9 788272

DAVID WALLACE-WELLS DEN UBEBOELIGE PLANETEN

016899

Skremmende og tankevekkende om vår alles jord og fremtid.

En fortelling om fremtiden på jorden

Det er verre enn du tror. Mye verre. Havnivået som stiger, skogbrannene som ødelegger tusenvis av hjem i California og 500-års stormene som herjer nærmest månedlig, er bare en forsmak på endringene som kommer. Hvis ikke milliarder av mennesker forandrer måten vi lever livene våre på, vil deler av jorden kunne bli nær ubeboelig så snart som i slutten av dette århundret. Fortsetter vi som nå vil matmangel, flyktningekatastrofer og andre kriser forandre verden slik vi kjenner den. Denne boka tar utgangspunkt i hva verdens klimaforskere, når de er helt ærlige, mener er fremtiden for planeten vår. Samtidig er den en påminnelse om alt vi faktisk kan gjøre og om ansvaret vi har for at våre barn ikke skal sitte igjen med konsekvensene av en varslet klimakatastrofe.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788272016899 J.M. Stenersens Forlag August

Foto:Sturlason

DAVID WALLACE-WELLS er skribent og redaktør i New York Magazine. Han har også vært redaktør i The Paris Review. Han er stipendiat ved tenketanken New America foundation.

24 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI


9 788248

924463

BENEDICTE WESSEL-HOLST, ELSE KÅSS FURUSETH, SIRI KRISTIANSEN OG SIGRID BONDE TUSVIK KAN ALLE SJEKKE KALENDEREN?

Venninner – like viktig og vanskelig som kjærlighet Alle venninnegjenger har en historie. Denne er spesielt god.

BENEDICTE WESSEL-HOLST: Journalist i KK og eneste i gjengen utenfor showbiz. Foreslår alltid alkohol, også på tirsdager. ELSE KÅSS FURUSETH: Bare Else fyller Nasjonal. Bare Else sier ja til avtaler hun ikke rekker. SIRI KRISTIANSEN: Radiodronninga med de kjappeste replikkene. Den selverklært vanskelige venninna. SIGRID BONDE TUSVIK: Kronisk engasjert komiker. Samler gjengen, men kommer sist.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924463 Kagge Forlag Oktober

Foto: Agnete Brun

I femten år har det vært Dikken, Siri, Else og Sigrid. De har pratet, festet, kranglet, ledd og grått. Kjærester har kommet og gått. Noen har fått barn, andre vet ikke om det noen gang blir noe av. Flere gjør suksess. Andre lurer på om de er i ferd med å bli nedbemannet. De er ikke de samme som da de møttes, og innimellom stormer det. En middag hos Siri endte i en krangel som kunne splittet dem, i stedet bestemte de seg for å skrive bok. Denne boka er til deg som synes vennskap er like komplisert som kjærlighetsforhold, men samtidig vet at du ikke klarer deg uten venninnene dine.

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 25


9 788248

THOMAS WINJE ØIJORD KNIV

Håndverk, tradisjon og den norske folkesjela

924500

Jakten på den norske kniven. Den tradisjonelle norske tollekniven har alltid vært en del av nordmenns identitet, og den nyter stor respekt blant kjennere internasjonalt. Det er ikke bare når du skal åpne en pakke fra posten eller vomme ut en elgokse at kniven er det perfekte verktøy – den kan også beskytte deg mot skrømt og underjordiske og helbrede sår og sykdommer. Øijord forteller deg kanskje ikke hvordan du selv skal sy en tradisjonell slire av rårandslær eller laminere stål i egen smie. Men han forteller på en underholdende måte hvorfor vi gjør det. Ikke minst dokumenterer han mesterhåndverkere i tilvirkningen av det som skal bli en brukskniv av ypperste klasse. Kniv er en litterær og illustrert fremstilling av tolleknivens historie og bruksområder – et vakkert og fascinerende innblikk i en urgammel og håndlaget del av Norge.

Foto: Sturlason

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924500 Kagge Forlag Oktober

26 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

THOMAS WINJE ØIJORD er forfatter og fotograf, og debuterte i 2003 med den kritikerroste Hatten og andre forstyrrende momenter. I tillegg til å ha vært hjelpeskribent på Erik Jensens På innsiden og Ola Thunes Byen vest for loven, har han skrevet to thrillere sammen med Jensen: Attentatet og Skjulte djevler. Han har også skrevet og illustrert flere faktabøker for barn, senest Hva skal du bli?


POPULÆRVITENSKAP


9 788248

MARIA HAMMERSTRØM DEN LILLE BOKA OM UNIVERSET

924142

Hvor godt kjenner du universet du bor i? Det er et helt univers der ute. Mens du leser dette, går planeter i bane, stjerner dannes og dør, supernovaer eksploderer, sorte hull spiser og universet utvider seg. Og kanskje er det skapninger som lever sine liv der ute uten å vite om oss. Gjennom en reise fra jordkloden og utover i solsystemet, galaksen og universet, tar astrofysiker Maria Hammerstrøm for seg de ulike objektene som finnes i universet og hvordan de henger sammen. Boka forteller hvordan universet gikk fra å være tomt for 13,8 milliarder år siden, til å inneholde stjerner, galakser og liv i dag. Og vi får se hva vår plass er oppi alt sammen. Dette er boka for deg som kort og godt vil lære om universet, basert på kunnskapen vi har i dag. Fra jordkloden og ut til enden av universet.

Foto: Maria Hammerstrøm

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248924142 Kagge Forlag September

28 POPULÆRVITENSKAP

MARIA HAMMERSTRØM utdannet seg opprinnelig til grafisk designer ved Westerdals, før hun bestemte seg for heller å utforske universets store spørsmål og tok mastergrad i astrofysikk ved Universitetet i Oslo. Nå jobber hun som frilanser med fokus på vitenskapsformidling. Hun skriver om universet for blant andre Store norske leksikon og Dagbladet, samt på bloggen astromaria.no. Hun koordinerer også Språkrådets arbeid med norske fagtermer innen astronomi.


924258

JESSICA LÖNN-STENSRUD BAKTERIER

9 788248

Dine viktigste venner

Du overlever ikke uten bakterier. Hittil har forskerne konsentrert seg om den ene prosenten farlige bakterier som truer menneskenes liv og helse. Men blant de resterende 99 prosentene er det hjelpsomme, livsviktige og fascinerende bakterier som lever på oss og i oss. Faktisk kunne ikke menneskene engang oppstått uten bakteriene. I hver lille krik og krok på kroppen din, kryr det av bakterier. Frem til nå har vi ikke vært klar over at de bakteriene vi har rundt oss kan ha noe å si for utviklingen, men her forteller forfatteren for første gang på norsk den fengslende fortellingen om den oversette verdensborgeren bakterien.

JESSICA LÖNN-STENSRUD har doktorgrad i mikrobiologi, mastergrad i pedagogikk og mastergrad i biokjemi. Hun jobber som forsker og førstebibliotekar ved Realfagsbiblioteket, UiO, og har koordinert det nasjonale forskernettverket TTA-Turning the tide of Antimicrobial Resistance på Oslo Universitetssykehus. Fra før har hun skrevet boka Bakterienes forunderlige verden på Universitetsforlaget.

Foto: Sturlason

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924258 Kagge Forlag September

POPULÆRVITENSKAP 29


924395

HANNA NYBORG STØSTAD EVENTYRLIG EVOLUSJON

HANNA NYBORG STØSTAD jobber i Naturvernforbundet og har doktorgrad i evolusjonsbiologi fra Naturhistorisk Museum i Oslo, og en mastergrad i økologi fra England. Hun har spesialisert seg på evolusjon og adferd hos fugl, og har bred erfaring med populærvitenskapelig formidling. Hun har blant annet vært deltaker på «Forsker Grand Prix», og har vært sentral i utformingen av Naturhistorisk Museums utstilling «Livets Tre».

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924395 Kagge Forlag August

Foto: Benjamin A. Ward

Det utrolige mangfoldet i naturen rundt oss har blitt formet av evolusjon. Bli med på en reise til noen av verdens merkeligste dyr, fra Telemark til Antarktis, og finn ut hvorfor de oppfører seg som de gjør! På Hawaii klatrer en liten fisk opp et loddrett fossefall. I den norske granskogen legger en liten fugl nebbet sitt i kors for å få tak i konglefrø. I skumringen i Tennessee blir vakre lysbiller lurt i en dødelig felle, mens i et rede i Amazonas ligger en fugleunge som prøver å se ut som en sommerfugllarve. Hvorfor gjør de det, og hvordan har de utviklet seg dit? Her får du et nytt og fascinerende perspektiv på naturen! Med underholdende historier kombinert med helt ny forskning, forteller biolog Hanna Nyborg Støstad om hvordan evolusjonen har påvirket dyrelivet vi finner i skogen, havet og himmelen. Dette er boka for alle som elsker naturprogrammene til David Attenborough.

9 788248

Hvorfor fisker klatrer i fosser og flaggermus gir blod For alle naturelskere!

POPULÆRVITENSKAP 31


HELSE, LIVSSTIL OG

SELVUTVIKLING


9 788248

RUNE BLOMHOFF MAT MOT KREFT

923213

De beste rådene om kosthold • for forebygging av kreft • for den som har kreft • for den som skal bygge seg opp etter en kreftsykdom

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248923213 Kagge Forlag I salg

34 HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING

Mat, matvarer og matvaner har stor innvirkning på forebygging av kreft, resultatet av kreftbehandling, og helsen etter avsluttet aktiv kreftbehandling. I boka Mat mot kreft legger professor Rune Blomhoff frem ny viten og kunnskap om matens betydning for de ulike krefttypene, og går gjennom hva slags mat som er bra for å forebygge kreft og for kreftpasienter. Mer enn 32 000 nordmenn får hvert år en kreftdiagnose. Over 260 000 nordmenn lever i dag med kreft eller har tidligere hatt kreft. I tillegg har omkring like mange pårørende en nær befatning med kreft. Kreftpasienter og pårørende trenger råd og veiledning om veien videre når det gjelder kosthold. I tillegg er det veldig mange som er engstelige for å få kreft. Denne boka har et bredt nedslagsfelt og henvender seg til en stor gruppe mennesker. Med få og enkle grep kan du forebygge kreft ved å spise sunnere, bedre og riktigere. RUNE BLOMHOFF er er professor ved Universitetet i Oslo (Institutt for medisinske basalfag, Avdeling for ernæringsforskning). Han har gitt ut en rekke bøker og har mottatt flere priser, blant annet Kong Olav Vs kreftforskningspris. Han ble nylig kåret til en av verdens mest innflytelsesrike ernæringsforskere.


923466

PAOLO COGNETTI UTEN Å NÅ TOPPEN

Her fortelles det om turen Paolo Cognetti begir seg ut på for å avslutte sitt førtiende år, rett før han krysser den sene ungdommens vannskille. Boka er en personlig reiseskildring fra Nepal, men fjell er universelt, og innholdet er universelt, så det er ikke så viktig hvor det er. Cognetti forteller med sitt vakre, finslepne og enkle språk, om de lange, stille nettene i teltet, om den fabelaktige og fantastiske naturen han møter, de fine stedene han kommer til og de menneskene han treffer, om oppturer og nedturer underveis langs stiene, og forskjellen høydemetrene gjør på en. Dette er en reise gjennom hode, kropp og sjel. «Noen steder nydelig prosa, andre steder er det sitatvennlig livsoppdagelse»

9 788248

Om fjellvandring, livsfilosofi og å gå i egne tanker Fjellene blir aldri de samme etter dette.

Originaltittel: Senza mai arrivare in cima Oversatt fra italiensk av Steinar Lone Innbundet kr. 299 ISBN 9788248923466 Kagge Forlag I salg

VIDAR KVALSHAUG, BOK365

«et oppkomme av en bok, spekket med observasjoner, skildringer og innsikt som setning for setning løfter leseren opp til høydene Cognetti utmattet sjangler seg over.» PAOLO COGNETTI er filmskaper og forfatter, og har skrevet både noveller, romaner og sakprosa. Hans roman De åtte fjellene fra 2016 (Kagge, 2017) ble belønnet med blant annet Strega-prisen, og er oversatt til 39 språk.

Foto: Roberta Roberto

SIGURD RØNNINGEN, UTEMAGASINET.NO

HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING 35


9 788248

ERLING KAGGE ALT JEG IKKE LÆRTE PÅ SKOLEN

924197

Finn din egen Sydpol.

Filosofi for eventyrere

Erling Kagge er den første i historien som har gått og klatret til jordens tre ytterpunkter: Nordpolen, Sydpolen og toppen av Mount Everest. Han er grunnleggeren av Kagge Forlag og far til tre døtre. Alt jeg ikke lærte på skolen inneholder 16 korte tekster om mot, nysgjerrighet, risiko og lykke – om viktigheten av å feile, kunsten å være alene og hvorfor vi bør lytte til naturen.

Heftet kr. 199 ISBN 9788248924197 Kagge Forlag September

Foto: Simon Skreddernes

ERLING KAGGE er forfatter, forlegger og polfarer. Bøkene hans er oversatt til 38 språk.

36 HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING


923473

PEDER KJØS ANGST

9 788248

Hva er du egentlig redd for? Hvorfor er angsten viktig? Hva kan du gjøre med den? Angst er den naturlige reaksjonen på selvinnsikt. «Når du innser hvor liten du er i en stor og farlig verden. Når du forstår at det kreves mer av deg enn du tror du kan gi. Når du tenker på at du når som helst kan miste de du elsker, og at du en dag skal dø.

I denne boka utforsker psykolog Peder Kjøs hva angsten kan fortelle deg om deg selv og livet du lever. Han bruker psykologi, filosofi, kunst og litteratur – og ikke minst sitt eget liv og tjue års erfaring som terapeut – for å se på hva angst er, og hvordan du kan håndtere den. PEDER KJØS er psykolog, kjent fra NRK-serien Jeg mot meg og NRK Radio-podcasten Hos Peder, i tillegg har han en fast spalte i VG. Han har skrevet bøkene Vi må snakke sammen (2009), sammen med kona på Gyldendal Akademisk, God pappa (2010) og Berøring (2018) på Pax, og Opp igjen (2012) og Aldri gi opp (2019), sammen med Peter Wallace på Vigmostad Bjørke.

Innbundet kr. 349 ISBN 9788248923473 Kagge Forlag I salg

Foto: Sturlason

Da er det klart at du er redd! For å kunne leve et godt liv prøver vi å skjule denne angsten – for oss selv og for hverandre. Men går du glipp av noe da? Kan angsten gi deg innsikt som gjør livet rikere?»

HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING 37


9 788272

INGRID FETELL LEE GLEDEN KOMMER UTENFRA

016684

Finn lykkefølelsen i de vanlige tingene rundt deg Har du noen gang tenkt over hvorfor vi stopper opp ved et blomstrende kirsebærtre eller trekkes mot det varmoransje lyset i en solnedgang? Er det en grunn til at mennesker på tvers av alder, kjønn og kultur sjarmeres av søte dyreunger eller smiler ved synet av en fargerik paraply i regnværet? Vi blir ofte oppfordret til å søke innover i oss selv for å finne balanse og ro, men faktisk er livlige omgivelser vår mest umiddelbare og enkleste kilde til glede. I Gleden kommer utenfra utforsker Ingrid Fetell Lee hvordan gjenstander og steder vi er i kontakt med til daglig, virker overraskende sterkt inn på humøret vårt. Med innsikt fra nevrologi og psykologi forklarer hun hvorfor noen omgivelser gjør oss nervøse eller får oss til å kjede oss, mens andre vekker varme følelser eller kreativitet. Hun viser også hvordan vi alle kan utnytte våre egne omgivelser til å gjøre livet fullt av glede.

Foto: Olivia Rae James

Originaltittel: Joyful Oversatt fra engelsk av Kjersti Velsand Innbundet kr. 379 ISBN 9788272016684 J.M. Stenersens Forlag I salg

38 HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING

INGRID FETELL LEE er skribent og foredragsholder og var tidligere designsjef i det globale innovasjonsselskapet IDEO. Hun driver bloggen The Aesthetics of Joy og brukes ofte som designekspert av bl.a. New York Times og Wired.


923299

BIRGITTE HOFF LYSHOLM HEIT

9 788248

En guide til overgangsalderen

Hvordan forberede generasjonen som nekter å bli gamle på overgangsalderen? På vei inn i sitt førtiende år innså journalist Birgitte Hoff Lysholm hvor lite hun visste om hva som ventet henne i årene fremover. Puberteten kom aldri som en overraskelse, da hun ble mor fant hun hyllemetre med bøker om graviditet, fødsel, amming og oppdragelse. Men idet hun oppdaget at kroppen var i ferd med å forandre seg for tredje gang, både fysisk og psykisk, var det lite å hente. Ingen snakket om det. Forfatteren gikk på jakt blant kvinner etter svar på spørsmål som: Hvorfor må vi møte dette alene når alle kvinner går gjennom det samme? Og hvorfor ser vi så mørkt på det? Byr overgangsalderen på mer enn hetetokter og humørsvingninger? I så fall: Hva? Resultatet er en reiseguide gjennom overgangsalderen, med historier som illustrerer hvor ulikt den kan oppleves.

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248923299 Kagge Forlag I salg

Foto: Astrid Waller

BIRGITTE HOFF LYSHOLM er frilansjournalist, og har blant annet skrevet for KK og Dagbladet Magasinet.

HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING 39


9 788248

DAG ØYVIND ENGEN NILSEN PSYKOPAT-TESTEN

924289

Det du må vite for å styre unna psykopatens nett. Eller komme deg ut hvis du allerede er fanget.

Se faresignalene og kom deg unna!

De finnes overalt. Du kan møte psykopaten på arbeidsplassen, i vennegjengen og i din nærmeste familie. De kan være både tillitsvekkende og sjarmerende, men psykopatens eneste mål er makt. Og målet helliger alle midler. De som lar seg lure blir manipulert og utnyttet i så stor grad at de ofte bruker mange år på å bli seg selv igjen. Denne boka gir deg kunnskapen du trenger for å se faresignalene og gjennomskue spillet. Psykopattesten er skrevet av psykolog Dag Øyvind Engen Nilsen som underviser i psykologisk testmetodikk. Testen han har utviklet gir deg innsikt i hvordan psykopaten skiller seg fra oss andre. Du får også fortellinger fra virkeligheten og råd for å komme deg ut av psykopatens grep.

Foto: Sturlason

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248924289 Kagge Forlag September

40 HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING

Psykolog DAG ØYVIND ENGEN NILSEN har siden 2007 arbeidet som selvstendig rådgiver og terapeut. Han foreleser i psykologisk testmetodikk på NTNU og Høyskolen Kristiania. Han er også tidligere fagredaktør for nettstedet psykopaten.info. Han har tidligere skrevet bøker om testing, statistikk og ledelse.


016868

ELISABETH NORDENG 50 UNDER FULLMÅNEN

9 788272

Ny kraft og inspirasjon midt i livet En hyllest til livets midtfase.

ELISABETH NORDENG er forfatter og foredragsholder. Hun har tidligere drevet det spirituelle selvutviklingsprogrammet Soulspring sammen med Märtha Louise. Sammen med Märtha Louise har hun gitt ut flere bøker som er oversatt til flere språk. Boka er ført i pennen av Kjersti Kvam, frilansjournalist og forfatter av boka Shirog. Jenta jeg en gang var.

Innbundet kr. 379 ISBN 9788272016868 J.M. Stenersens Forlag Oktober

Foto: Sturlason

Dette er en klok og personlig bok om det å bli 50 år og stå ved et veiskille i livet – å endelig være sjef i eget liv og se nye muligheter åpne seg. Elisabeth Nordeng forteller åpent om den spennende yrkeskarrieren sammen med Märtha Louise, om det å oppdra fire barn, om å oppleve kjærlighet og å bli skilt. Nå står hun midt i livet, med mange blanke ark, full av krefter til å leve det livet hun ønsker videre. Samtidig som hun ser tilbake med takknemlighet på det som har vært, gir Nordeng inspirasjon til andre gjennom å reflektere over det å stå midt i livet. Å bli 50 innebærer å gå inn i en livsfase der det handler om å oppleve en ny type trygghet og kraft, dyrke vennskapsbånd og relasjoner, akseptere kropp og sinn som de er, glede seg over og dyrke livet med raushet og klokskap.

HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING 41


9 788248

THORBJØRN BROOK STEEN HJELP, JEG SKAL FØDE!

924364

Boken for deg som gruer deg til fødsel.

Fødselslegens råd til bekymrede gravide Thorbjørn Brook Steen er fødselslege ved Ullevål sykehus og en av dem som har veiledet flest kvinner med alvorlig fødselsangst. Her har han samlet sine erfaringer for at gravide – uansett hvilke små eller store bekymringer de måtte ha – skal finne informasjon, trygghet og støtte. Boka inneholder oppdatert informasjon om praksis ved norske sykehus, pasienthistorier, råd og veiledning. Den er lettlest og relevant både for den som skal bli mamma for første gang og den som hadde en vanskelig fødsel sist. Et av kapitlene er viet egen mestring av vanskelige tanker og inneholder konkrete mestringsøvelser man kan bruke for å forberede seg på fødselen.

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248924364 Kagge Forlag August

NYTT LIV

Alt om graviditet, fødsel og barseltid

Innb. kr. 399 – ISBN 9788248921370

Foto: Sturlason

9 788248

42 HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING

921370

THORBJØRN BROOK STEEN er overlege ved Ullevål sykehus og har vært med på over 2000 fødsler. Han driver formidlingsvirksomhet og er foreleser ved jordmorutdanningen ved OsloMet. Fra før har han skrevet boken Nytt liv. Alt om graviditet, fødsel og barseltid.


9 788248

ODD-MAGNUS WILLIAMSON WHAT IS LOVE

924487

Håndbok for oppgitte kvinner og tause menn Den ultimate samlivs- og parforhold-boka. Hva er kjærlighet? Komiker Odd-Magnus Williamson har kjempet seg gjennom x antall terapitimer, x antall ekskjærester, x antall flaue situasjoner, x antall bøtter med Ben & Jerry’s Chocolate Chip Cookie Dough-is og x antall sider – 4862, for å være eksakt – med relasjonslitteratur. Alt for å finne svaret på det alle lurer på. Ikke bare fant han svaret, han fant også noe mer, noe som skulle forandre ham som kjæreste, far og menneske: Hemmeligheten som får kjærligheten til å vare. Innbundet kr. 379 ISBN 9788248924487 Kagge Forlag September

«Dette er ikke bare en vill og morsom betraktning over kjærlighetens mysterium. Det er også en smart og hjertevarm bok.»

Foto: Sturlason

SISSEL GRAN

44 HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING

ODD-MAGNUS WILLIAMSON er tekstforfatter, komiker og skuespiller. Han er kjent fra spillefilmer og tv-serier, som Reprise, Kon-Tiki, Nobel, Torsdag kveld fra Nydalen og Aber Bergen. Willamson er gift med Tinashe Williamson og har to barn. Dette er hans femte bok. What is love er også en forestilling som har premiere høsten 2019.


GAVE OG

FAKTA


9 788248

ODDBJØRN BY MEMO

924067

Norgesmester og tidligere verdensrekordholder i hukommelse lærer deg å huske det du vil huske.

Veien til bedre eksamen

Presentasjoner, tentamen og eksamen er på mange måter en hukommelsestest, fordi hukommelsen setter begrensningene. Men på skolen får elevene bøkene i fanget – uten å lære husketeknikker. Selv hardt arbeid kan ofte resultere i skuffende resultater. I Oddbjørn Bys nye bok får elever og studenter oppskrifter på hvordan de kan huske bedre. Og ikke minst: Hvordan de bruker teknikkene mest mulig effektivt i forskjellige fag. «Memo er ingen garanti for toppkarakter, da eksamen handler om mer enn å bare huske. Men ofte er det hukommelsen som setter begrensninger, så Memo kan løfte karakteren flere hakk.»

Foto: Heidi Lossius By

Innbundet kr. 349 ISBN 9788248924067 Kagge Forlag I salg

46 GAVE OG FAKTA

Norgesmester og tidligere verdensrekordholder i hukommelse, ODDBJØRN BY, har arbeidet fulltid med husketeknikker siden 2005, og gitt ut flere bøker om temaet. I Memo. Veien til bedre eksamen viser han deg sine grunnleggende teknikker, og enten du skal opp til eksamen eller bare lære deg et nytt fag, et nytt språk eller andre ting, vil du ha nytte av denne boka.


924111

GAUTE GRØTTA GRAV NEVENYTTIG

9 788248

Alt du trenger for å klare deg selv En inspirerende bok for deg som drømmer om et enklere og rikere liv.

GAUTE GRØTTA GRAV er programleder og mest kjent for å ha ledet realityserien Farmen på TV 2 siden 2004, og for selv å ha vunnet i samme program da det første gang kom på skjermen i 2001. Han lever som han lærer, og er glødende opptatt av gamle håndverkstradisjoner og å høste av og bruke naturen på en bærekraftig og miljøvennlig måte.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924111 Kagge Forlag September

Foto: Agnete Brun

Gjennom snart 20 år har Gaute Grøtta Grav hatt som jobb å sende vanlige folk tilbake i tid, for å leve slik våre forfedre gjorde. I løpet av denne tiden har han lært mange teknikker, håndverk og oppskrifter som tidligere var helt naturlig for en ekte nordmann å kunne. Spoler vi frem til vår tidsalder, går det meste raskt og trådløst – men basiskunnskapen fra våre forfedre er i ferd med å gå tapt. Det er synd. For det er både givende, gøy og samlende for hele familien å gjøre ting fra bunnen av. Ikke trenger det å ta så mye lengre tid heller. I denne boka gir han en innføring i hvordan du kan gjøre alt fra å kinne smør, garve skinn og sette poteter i hagen, til å lage såpe og stearinlys, tenne bål uten fyrstikker, tove, holde dyr og bier, jakte og partere vilt, og ikke minst foredle råvarene til deilige måltider.

GAVE OG FAKTA 47


9 788248

EGIL ASLAK AURSAND HAGERUP I TILFELLE DOMMEDAG

924128

Beredskapsboka alle burde ha.

Enkel beredskap for vanlige folk

Hvordan ville det føles å være innendørs i 72 timer, uten internett, strøm eller vann? For de fleste av oss kunne det fort blitt en ganske utrivelig seanse. Faktisk oppga hele to av tre nordmenn i fjor at de ikke hadde noen plan for et slikt scenario. Kanskje var det derfor Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) før jul sendte ut en brosjyre til alle husstander i landet. Der fikk vi beskjed om å skaffe oss 20 ting som skal ligge parat i tilfelle en krise rammer. Men hvordan oppbevarer du egentlig disse vanndunkene staten mener vi bør ha liggende? Og hvordan løser du toalettsituasjonen dersom vann og strøm forsvinner? Denne boka gir deg svaret og lærer deg hvordan du etablerer en enkel og god egenberedskap. Leser du den, vil 72 timer i en krisesituasjon kanskje ikke bli helt krise likevel. Det kan til og med bli ganske koselig.

Foto: Sturlason

Innbundet kr. 349 ISBN 9788248924128 Kagge Forlag September

48 GAVE OG FAKTA

EGIL ASLAK AURSAND HAGERUP jobber med utvikling av nye programmer i NRK og har tidligere utgitt bøkene Talerens lille sleipe, Norges uskrevne lover og Norske Standarder: En endelig avslutning på meningsløse diskusjoner.


924166

ARNE HJELTNES 101 NORSKE TURAR

9 788248

Med tog, bil, båt, buss, sykkel og til fots Arne Hjeltnes viser fram sine favoritturar. 101 norske reiser alle kan oppleva. Ikkje dei dyraste, ikkje dei mest strabasiøse, men dei flottaste. Arne Hjeltnes har reist over heile landet sidan han vart fødd. Dei siste åra har han hatt som mål å vera innom alle norske fylke kvart år – og klart det. Han kjenner dei små trivelege hotella, dei flinkaste kokkane og dei artige opplevingane du bør få med deg. I eit gamalt slagord frå 1980-talet heitte det «Norge ditt nærmeste ferieland». Den gongen ville nordmenn helst ut i verda til Gran Canaria, Thailand eller Miami. No vil heile verda hit. Til nordlyset, fjordane, fjella og dei trivelege byane våre. Gong på gong kan me sjå at store utanlandske medier peikar på Noreg som det mest spanande reisemålet. Og nordmenn har absolutt oppdaga sitt eige land. Turane går like ofte innanlands for mange norske turistar. Det er eit fantastisk land å reisa i. Aktivitetar og opplevingar står i kø. Perlene er mange. Maten er strålande og naturen spektakulær. God tur!

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924166 Kagge Forlag September

ARNE HJELTNES har vore programleiar i TV 2, fiskeriutsending i Asia og turistsjef i Amerika. Han har tidlegare gitt ut 19 bøker, mellom anna åtte reisebøker, to kokebøker, ei bok om ost, tre diktsamlingar og romanane Ivar Nimme og Stupetårnet. GAVE OG FAKTA 49


9 788272

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPE STRIKKEFEST

016844

Nybegynneroppskrifter, klassisk strikk, koftestrikk, strukturstrikk, dyremønster og hullmønster KlompeLOMPE gjør strikkingen til en fest!

Enten du er nybegynner eller viderekommende strikker, inneholder denne boka fristende oppskrifter. KlompeLOMPE boltrer seg i nye mønstre, farger og teknikker. Her er et helt kapittel med plagg som er enkle å lage for nybegynneren, og raske for den erfarne. Den som vil prøve seg på noe mer avansert og lekent, finner spennende oppskrifter med strukturstrikk, flerfarget mønsterstrikk og hullmønstre. Klassiske gensere og kofter er også med. Boka inneholder plagg til hele familien. Du kan strikke i tynn delikat tråd eller med fluffy tråd på tykke pinner. Hva med å prøve et lekent flerfarget leopardmønster på din neste genser, eller teste ut strikk med gulltråd på glamgenseren?

Foto: Torunn Steinsland

Innbundet kr. 399 ISBN 9788272016844 J.M. Stenersens forlag I salg

50 GAVE OG FAKTA

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS og TORUNN STEINSLAND er damene bak nettbutikken og Instagram-profilen KlompeLOMPE. De designer plaggene og utvikler oppskriftene sammen, og Hanne tar alle bildene. Hanne og Torunn har tidligere gitt ut seks bestselgende strikkebøker.


9 788272

016837

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPES JUL Inspirasjon – pynt – mat - gaver Skap julestemning og vakre julegaver med inspirasjon fra KlompeLOMPE!

Med denne boka kan du la deg inspirere av den kreative KlompeLOMPE-livsstilen og få massevis av ideer til å lage vakre ting til hjemmet og til de rundt deg. Her er strikkede juleplagg og tips til pynt, gaver og mat. Boka er rikt illustrert med bilder. Her er trinn-for-trinn-oppskrift på hvordan du kan lage en adventskalender med bamsen som får et lite strikkeplagg hver dag. Du finner oppskrifter på konfekt og andre godsaker, store og små strikkeplagg til barn og voksne, fin julepynt og ideer til borddekking, gaveinnpakning og blomsterdekorasjon. God, lun julestemning kan bestå av enkle ting du lager selv, og det trenger ikke være dyrt.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788272016837 J.M. Stenersens forlag Oktober

GAVE OG FAKTA 51


9 788272

TRINE JOHNSEN KNIT ME

016660

Endelig en strikkebok fra de populære strikkegründerne bak konseptet Knit Me!

Strikk med kjærlighet

På kort tid har oppskriftene og kvalitetsgarnet fra Knit Me blitt stadig mer etterspurt. Med utgangspunkt i myk merinoull og rene ullkvaliteter har Knit Me utviklet en rekke gode oppskrifter for dame, mann, barn og baby. I boka er ca. 45 oppskrifter samlet. Her er enkel småstrikk for nybegynneren og morsomme genser- og kofteprosjekter for den som vil ha et større arbeid. Plaggene har nydelige snitt og stilrene, klassiske mønstre, og alle oppskrifter er godt utprøvde og lette å følge. Her er det bare å ta pinnene frem og tilsette kjærlighet!

Foto: Trine Johnsen

Innbundet kr. 379 ISBN 9788272016660 J.M. Stenersens Forlag I salg

52 GAVE OG FAKTA

KNIT ME er startet og ledet av gründer TRINE JOHNSEN, som både designer egne strikkeoppskrifter og samarbeider med andre selvstendige strikkedesignere. Fra egne lokaler på Stjørdal har Knit Me etablert sin plass i markedet som forhandler av høykvalitetsgarn og design av egne strikkeoppskrifter. På Instagram: @knitme.no


924203

GUNNAR KAGGE NORDMARKAS BESTE TURER

9 788248

Til fots, på ski, til vanns og på sykkel

De beste turene, valgt ut av en som kjenner Nordmarka som sin egen bukselomme!

Som åtteåring gikk GUNNAR KAGGE over 100 mil på ski i marka, siden har han vært på kryss og tvers, året rundt. Hans liv henger på mange måter sammen med marka. Han sykler ofte en durabelig omvei rundt Kikut hjem fra jobb i Oslo sentrum, han har hytte i skogen og sykler eller går dit så ofte som mulig. Han er utdannet historiker og jobber som journalist i Aftenposten. Han har utgitt flere bøker, den siste er Kunsten å sykle USA på tvers.

Innbundet kr. 449 ISBN 9788248924203 Kagge Forlag August

Foto: Sturlason

Her er gode og underholdende beskrivelser av 56 ulike turer. Ta en tur til Oslos høyeste topper, følg løypa til den gamle femmila, eller nyt høstfargene på Glåmene, ta en tur til markas hjerte eller en måneskinnstur til Gopletjern. Hva med å følge i James Bonds fotefar, eller bare nyte utsikten fra toppen av Maridalsalpene? Marka er ikke bare natur, det er mye kultur og historie mellom trærne og på småbrukene. Turene blir morsommere når man vet mer om hvor gutta på skauen tok imot slipp, hvor det ble sett troll, hulder og bjørn. Her får du anekdoter, historier, tips, råd og gode beskrivelser av alle turene. Boka er myntet på ferske markabrukere så vel som gamle travere som vil ha nye, mer ukjente ruter og veivalg enn de «folk flest» bruker. Variasjonene på turene er stor, og det er noen for enhver smak, enhver form og ethvert humør.

GAVE OG FAKTA 53


9 788248

GRY NORDVIK KARLSEN OG ANE NORDVIK HASSELBERG

BRUNOST

924227

Fra farmors lefser til fjelltaco og brunostkarameller Så vanlig at du glemmer hvor spesiell den er. Brunosten er et nasjonalsymbol du finner på de fleste norske frokostbord. Vi er vokst opp med brunost, og den følger oss gjennom hele livet. Men brunost har en smak og egenskaper som gjør at den kan brukes til så mye mer enn bare som pålegg på brødskiva. Brunost er et naturlig produkt med lange tradisjoner. I denne boka har de to matentusiastene Gry og Ane eksperimentert, smakt seg frem til og utviklet 98 unike retter med brunosten i hovedrollen. Tradisjonell bruk og stolt historie er naturligvis med. Her finner du oppskrifter på bakst, kaker, desserter, godteri og middager, og du får tips og inspirasjon til hvordan du kan bruke brunosten på helt nye måter til både hverdag og fest.

Foto: Ane Nordvik Hasselberg

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924227 Kagge Forlag I salg

54 GAVE OG FAKTA

Søstrene GRY NORDVIK KARLSEN og ANE NORDVIK HASSELBERG er to matentusiaster fra Valnesfjord som gjennom hele livet har vært glad i å lage og servere god og hjemmelaget mat til familie og venner. De er oppvokst med tradisjonsmat fra både mor og bestemor, og synes det er viktig å føre denne arven videre. Samtidig som de har latt seg inspirere av vår moderne verden. De har tidligere utgitt bestselgeren Takkemat. Flat mat på takke og i panne på Kagge Forlag.


923282

MARIANNE E. LIEN OG SIMONE ABRAM

HYTTA

9 788248

Fire vegger rundt en drøm Hytter er som en nøkkel inn til nordmenns sjel. Få ting rommer så mange drømmer og så mange skuffelser som hytta.

MARIANNE LIEN er professor ved Institutt for sosialantropologi, Universitetet i Oslo. SIMONE ABRAM er professor ved Durham University, England.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248923282 Kagge Forlag I salg

Foto: Sturlason

Forfatterne av denne boka er to sosialantropologer som har besøkt hytter over hele landet på jakt etter livet som utspiller seg der. I boka forteller folk om alle sider ved hyttelivet, hvordan familien deler på å bruke hytta, alle de uskrevne reglene hver familie har for bruken av hytta og mye mer. Den handler om det som driver folk til å tilbringe uendelig mange timer på å ta vare på et sted de sjelden får brukt. Den handler om den vanskelige arveprosessen, og de gamles håp om at barna skal komme til enighet. Og om sprinkelsengene som fraktes langt opp i fjellheimen i håp om at barnebarnet kanskje kommer på besøk. Når vi snakker om hytta formidler vi både kjærligheten og tvilen i de næreste relasjonene våre. Boka er rikt illustrert av fotograf Haakon Harris, som har vært med forfatterne rundt på hyttebesøk. Fotografiene blir vist på en utstilling om norsk hytteliv på Norsk Folkemuseum april-oktober 2019.

GAVE OG FAKTA 55


9 788248

KEN ANDRÉ OTTESEN SOM DET STIGER FREM

924548

Høydepunkt fra norske lokalaviser, servert av instagramfenomenet BAdesken Etter suksessen med bestselgerbøkene Ja, vi elsker og Dette landet kommer den naturlige oppfølgeren, Som det stiger frem. Ken André Ottesen har snart 130 000 følgere på instagramkontoen BAdesken, der han daglig tuller godslig med norske lokalaviser. Som det stiger frem er formet over samme lest, med hysteriske morsomme oppslag på hver side. Her finner du «nyheter» fra hele landet, som Aust-Agder blads oppslag om Michel fra Bergen som savner å si «hallaisen, ditt rævhol», eller Fjordenes Tidende som melder at IKEA har fått et møbelnavn fra Nordfjord. Dette er en bok som får alle til å le, og som er dermed er en ypperlig gave til absolutt alle.

Innbundet kr. 299 ISBN 9788248924548 Kagge Forlag September

DETTE LANDET

Innb. kr. 299 – ISBN 9788248923497

Foto: Ken André Ottesen

9 788248

56 GAVE OG FAKTA

923497

KEN ANDRÉ OTTESEN er fra Toten og startet sin journalistiske karriere i Oppland Arbeiderblad mens han fortsatt gikk i russedress. Siden har han jobbet i Bergensavisen (BA) i mange år, og er nå vaktsjef i VG. Har skrevet for Nytt på Nytt, Praktisk Info, All makt, Nasjonens Øye og har ansvaret for satireuniverset Vredens Gnag i VG. Han utga sin første bok Ja, vi elsker i 2018.


016677

CHRISTOPHER RODRIGUEZ KJØKKENHAGE INNENDØRS

9 788272

Dyrk på liten plass, hele året

Den virkelig kortreiste maten dyrker du selv!

CHRISTOPHER RODRIGUEZ er utdannet sivilagronom og driver Norges første underjordiske plantefabrikk, Tåsen Microgreens. Der lager han spiselige planter som leveres til restauranter i Oslo. Forfatteren holder kurs i innendørs dyrking av mat og har foredrag om fremtiden for urbant landbruk.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788272016677 J.M. Stenersens Forlag I salg

Foto: CatchLightFotoStudio

Det går helt fint an å dyrke mat innendørs, i din egen vinduskarm, et større rom eller et kjellerrom, og få avling hele året gjennom. I denne boka lærer du hvor enkelt det kan gjøres. Trinn for trinn viser forfatteren deg hvordan du gjør det: Her er tips om hvordan du velger riktig jord, finner frø og sår, gir riktig lys til plantene, vanner, gjødsler og får en avling i løpet av fem dager til fem uker. Nesten 40 ulike plantesorter blir systematisk presentert i boka: Her er for eksempel persille, koriander, basilikum, reddik, knutekål, salat, chili og tomat. Microgreens er klare til å høstes etter bare noen dager; urter og babyleaf høstes etter noen uker. Ingenting slår gleden over å dyrke egen mat, det er dessuten både billig og miljøvennlig.

GAVE OG FAKTA 57


9 788248

SIGRID SOLLUND SKIKK OG BRUK

Praktisk folkeskikk for moderne mennesker

924340

Er det greit å svare kanskje når du blir invitert til fest via Facebook? Må vi ringe tilbake hvis vi ser at noen har ringt? Hvordan skal vi oppføre oss i heisen? På flyet? I bryllup? Skikk og bruk er rett og slett enkle regler for at vi mennesker skal ta hensyn til hverandre og trives bedre sammen. Et stadig mer fragmentert samfunn trenger skikk og bruk mer enn noensinne. Sosiale medier og mobiltelefoner stiller oss overfor nye dilemmaer. Mange er også usikre på mer tradisjonelle regler: Hvordan er egentlig etiketten når vi skal arrangere dåp og konfirmasjon? Du får svar på alt dette her. Den populære programlederen og bestselgende forfatteren Sigrid Sollund har dykket ned i vår moderne virkelighet for å finne reglene for et mer vellykket samspill mellom folk. Med en varm og morsom tone viser hun oss veien til et litt høfligere liv.

Foto: Agnete Brun

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924340 Kagge Forlag September

58 GAVE OG FAKTA

SIGRID SOLLUND er programleder i P2s Dagsnytt 18. Hun er utdannet journalist fra Volda, og har siden studiene arbeidet i NRK, blant annet som reporter i økonomi- og politikkredaksjonen og programleder i Alltid Nyheter, Ukeslutt, Søndagsavisa og Politisk kvarter. I 2017 utga hun boka Hersketeknikker, som ble en bestselger.


924425

INGVILD TENNFJORD NORGES BESTE VINKJØP 2020

INGVILD TENNFJORD er er prisbelønnet journalist og utdannet sommelier. Hun serverer ukentlig vintips i A-magasinet, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen. I 2013 kom hennes første bok, Skål, som ble nominert til Brageprisen. Senere har hun utgitt Bobler, Perfekte viner og Norges beste vinkjøp 2017 og 2018, samt Snarveien til vin. Alle disse har ligget på den norske bestselgerlista.

Innbundet kr. 349 ISBN 9788248924425 Kagge Forlag I salg

Foto: Agnete Brun

Ingvild Tennfjord er Norges mest leste vinjournalist. Hun smaker tusenvis av viner hvert år, så du slipper å gjøre det. Blant de mange flaskene i polhyllene har hun plukket ut perlene: de deiligste vinene og gunstigste kjøpene. I denne boka svarer hun på det du lurer på når du skal kjøpe vin. Hva passer best til lam eller sjokolade? Hva skal vi servere til 17. mai-brunsj? Hva er det beste kjøpet på tax-free? Boka er lett å slå opp i og har et hendig format. Ta den med deg i vesken, så finner du lettere frem blant hyllene. Det er en nydelig verden av vin der ute – Ingvild Tennfjord viser vei.

9 788248

Nye viner, tax-free, land, druer, mat, best på pris Med denne boka har du vineksperten i lomma.

GAVE OG FAKTA 59


ØYSTEIN USTVEDT EDVARD MUNCH An introduction

Why do people travel from across the world to see Edvard Munch’s artworks? Munch painted emotions in a way that nobody had ever seen before, depicting love, friendship, and the darker sides of life. This book gives readers the opportunity to become better acquainted with Edvard Munch and his oeuvre. It takes a close look at the artworks and explores the stories behind some of the most famous paintings in the world, such as Madonna and The Scream. Originaltittel: Munch Oversatt fra norsk av Allison McCullog Innbundet kr. 349 ISBN 9788272016752 J.M. Stenersens Forlag I salg

MUNCH

En introduksjon til bildene og livet Innb. kr. 449 – ISBN 9788272016639

Foto: Sturlason

9 788272

60 GAVE OG FAKTA

016639

ØYSTEIN USTVEDT har lang personlig og faglig fartstid med Edvard Munchs verker, spesielt som leder ved Stenersenmuseet og kurator ved Nasjonalmuseet (siden 2004). Han har publisert en rekke artikler om Munch og kuratert flere utstillinger med hans kunst.


SKJØNNLITTERATUR


9 788248

LISA AISATO LIVET – ILLUSTRERT

924005

Lisa Aisatos samlede verker. Ingen illustrerer menneskenes frykt, håp og drømmer som Lisa Aisato. Her har hun samlet alle sine beste bilder, både klassikere og helt nye tegninger, og skrevet en livsbejaende tekst om dette livet vi alle må mestre. Alle livets faser, kjærlighet, sorg, tvil og stor glede blir skildret og illustrert i Aisatos særegne stil som rører oss i vårt innerste.

Foto: Astrid Waller

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924005 Kagge Forlag Oktober

62 SKJØNNLITTERATUR

LISA AISATO har befestet seg som en av Norges mest bejublede illustratører. Hun har skrevet og illustrert seks egne barnebøker, blant andre Odd er et egg, som også ble film, og En fisk til Luna. Hun har illustrert bestselgerbøker som serien om trollet Tambar sammen med Tor Åge Bringsværd, Jenta som ville redde bøkene, skrevet av Klaus Hagerup og Snart sover du, skrevet av søsteren Haddy Njie. I fjor illustrerte hun Maja Lundes megabestselger Snøsøsteren og Linn Skåbers kritikerroste Til ungdommen. Hun har også hatt illustrasjoner i Dagbladets lørdagsmagasin i ti år.


924029

KARINA SAINZ BORGO DET BLE NATT I CARACAS

I Caracas står Adelaida Falcon ved en åpen grav. Her gravlegger hun sin mor, den eneste familien hun noen gang har hatt. Adelaidas tilværelse er rasert, for samtidig som moren har blitt syk og gått bort, er samfunnet rundt i ferd med å gå i total oppløsning. Brutale bander råder, og snart blir hjemmet hennes okkupert. Adelaida kastes for alvor ut i kampen for overlevelse i et land der vold og anarki råder, og der innbyggerne blir satt opp mot hverandre. Men skjebnen gir henne et grusomt valg – en mulighet til å unnslippe. Karina Sainz Borgos kraftfulle debutroman er både skremmende, frodig og mørk. Historien minner oss om hvor raskt den verden vi kjenner kan forvitre – og om hvor sterk menneskets overlevelsesdrift kan være.

9 788248

Med gripende intensitet, skildrer Det ble natt i Caracas en kvinnes desperate kamp for å overleve i dagens Venezuela.

Originaltittel: La hija de la espanola Oversatt fra spansk av Kaja Rindal Bakkejord Innbundet kr. 379 ISBN 9788248924029 Kagge Forlag September

«Årets litterære bombe.»

KARINA SAINZ BORGO ble født i Caracas, Venezuela i 1982. De siste ti årene har hun bodd i Spania, hvor hun har hatt base som journalist for både spanske og latinamerikanske aviser og magasiner. Sainz Borgo har også utgitt to sakprosabøker, mens Det ble natt i Caracas er hennes første roman.

Foto: Jeosm

DANIEL ARJONA, EL CONFIDENCIAL

SKJØNNLITTERATUR 63


9 788248

SUZANNE BRØGGER KORAL

923244

Hvordan kan vi forvalte kjærligheten? Koral er en forkortet og nykomponert utgave av Suzanne Brøggers tre epokegjørende og berømte utgivelser Crème Fraiche, Ja og Transparence. Gjennom å klippe og lime sammen tekster fra tre ulike tiår, har hun laget en ny fortelling om frihetens betingelser, om overskridelser og mot, og om kjærlighetens, seksualitetens og tillitens rolle i menneskenes liv. Boka handler om oppvekst i Thailand, livet på kostskole, eksperimenterende sexliv, utenlandsreiser, frihetslengsel, identitetssøken, livslyst, desperasjon, forelskelse – alt, hva som hører et frigjort og eksperimenterende 1960- og 1970-tall til.

Originaltittel: Koral Oversatt fra dansk av Trude Marstein Innbundet kr. 399 ISBN 9788248923244 Kagge Forlag I salg

«I disse pripne metoo-tider er det noe befriende rått og ukorrekt ved Suzanne Brøggers grenseløse selvbiografiske fortelling Koral.» DAGBLADET

«Det handler om å leve fritt, tenke fritt, og å ‘skriftlig skamfere de medfødte forestillingene våre om kjærligheten’.»

Foto: Ketil Olav Sand

MORGENBLADET

64 SKJØNNLITTERATUR

SUZANNE BRØGGER er dansk forfatter. I Norge er hun mest kjent for bøkene Fri oss fra kjærligheten, Crème Fraiche og Ja. I 2018 utga hun boka Omelette norvégienne på Kagge Forlag. Brøgger er ved to anledninger blitt nominert til Nordisk Råds litteraturpris.


924098

GABI GLEICHMANN AURELIA

GABI GLEICHMANN er forfatter og forlegger. Hans første roman, Udødelighetens elixir, ble nominert til Bokhandlerprisen i 2012 og er oversatt til 16 språk. Boka ble også tildelt den franske litteraturprisen Prix Alberto-Benveniste 2015 for årets beste roman utgitt i Frankrike og med jødisk tema.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924098 Kagge Forlag September Lydbok kr. 299 ISBN 9788248924678

Foto: Sturlason

Etter farens død, finner Aron Kohn en koffert i leiligheten hans. Den inneholder et bokmanus, skrevet av en kvinne ved navn Aurelia. Manuset er Aurelias egen livshistorie, en historie som avslører store familiehemmeligheter. Fortellingen begynner i Bratislava tidlig på 1900-tallet og beveger seg gjennom et herjet Europa og over til krigens og etterkrigstidens USA. Aurelia er en sterk fortelling om ikke å kunne velge sitt liv, om å leve uten noensinne å høre til. En storslagen og fengslende historie om en europeisk kvinne i et brutalt århundre, i skyggen av holocaust og atombomben.

9 788248

Ny, stor roman fra forfatteren av Udødelighetens elixir.

SKJØNNLITTERATUR 65


9 788248

CIXIN LIU TRELEGEMEPROBLEMET

924234

Det kinesiske fenomenet som kombinerer hårreisende spenning med stor vitenskap og grensesprengende fantasi – og gir leseren følelsen av at jordas framtid faktisk står på spill. Wenjie Ye er vitne til at rødegardister slår faren hennes til døde under kulturrevolusjonen. Hendelsen skal komme til å forme, ikke bare resten av hennes eget liv, men også menneskehetens fremtid. Fire tiår senere blir Wang Miao bedt av Beijing-politiet om å infiltrere et hemmelig forskernettverk etter en bølge av uforklarlige selvmord. Wangs etterforskning skal lede ham til et mystisk virtuelt univers, styrt av de uforutsigbare bevegelsene til dets tre soler. Dette er trelegemeproblemet, og det er nøkkelen til alt: Nøkkelen til forskernes dødsfall, nøkkelen til konspirasjonen som strekker seg over flere lysår – og nøkkelen til å hindre den totale utryddelse som nå truer menneskeheten.

Originaltittel: San Ti Engelsk tittel: The three Body Problem Oversatt fra kinesisk av Lars Devold Innbundet kr. 379 ISBN 9788248924234 Kagge Forlag August

«vilt fantasirik.»

Foto: Pan Shiy

BARACK OBAMA

66 SKJØNNLITTERATUR

CIXIN LIU er Kinas ledende science fiction-forfatter. Han har vunnet en rekke priser, og var den første oversatte forfatter til å vinne den prestisjetunge Hugo Award. Før han ble forfatter, arbeidet han som dataingeniør på et kraftverk i Yangquan.


924302

TEGNEHANNE IKKE TENK PÅ MEG

9 788248

Tegnehanne er tilbake med ny bok! Ingen beskriver hverdagslivets små og store kamper med større vidd, varme og klokskap enn Tegnehanne. Hennes fjerde bok er i kjent, selvutleverende stil – bare at nå er det selve dagboka. Her deler hun alt, fra forhold, vennskap, misunnelse og eksessivt alkoholbruk, til alle bekymringene som melder seg nå som hun har nådd slutten av 20-årene. Bør hun få baby snart? Bør hun flytte fra Oslo? Hvordan er man en god feminist? Og mye, mye mer.

TEGNEHANNE heter egentlig Hanne Sigbjørnsen og er forfatter og illustratør. Hun har gitt ut tre Tegnehannebøker før: Tegnehanne, Ambisjoner minus gjennomføringsevne og Blod, svette og tress-is. I tillegg har hun skrevet og tegnet Lykke til! 52 ting du dessverre må gjennom før du blir voksen sammen med samboeren Jostein Larsen. Hun har vært illustratør på bestselgere som Gleden med skjeden, skrevet av Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl, Norges uskrevne lover av Egil Aslak Aursand Hagerup, Verdens kuleste gjeng av Maja Lunde og Når livet er kjipt av Oda Rygh.

Foto: Stine Friis-Hals

Innbundet kr. 349 ISBN 9788248924302 Kagge Forlag Oktober

SKJØNNLITTERATUR 67


9 788248

KRISTIN VALLA UT AV DET BLÅ

924432

En far og to sønner blir tatt av et leirskred og skylt på havet i en liten bygd i Nordland. Sønnene flyter døde i land, men faren blir aldri funnet. Tilbake sitter ti år gamle Elin og moren hennes. Som voksen kommer Elin tilbake til hjembygda for å selge barndomshjemmet og rydde opp i alt familien eide. Snart går det opp for henne at sider ved foreldrenes liv har vært skjult for henne. Ut av det blå handler om hvilke fortellinger vi lager om oss selv – det vi dekker til, og det vi velger å vise frem. Og hvor langt vi er villige til å gå for å beskytte dem vi elsker.

Foto: Birgit Solhaug

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924432 Kagge Forlag I salg Lydbok kr. 299 ISBN: 9788248924449

68 SKJØNNLITTERATUR

KRISTIN VALLA er oppvokst i Finneidfjord i Nordland. Hun har bakgrunn som journalist i Dagbladet Magasinet og som redaktør for Aftenpostens kulturmagasin K. Hun debuterte som skjønnlitterær forfatter med romanen Muskat, som er oversatt til syv språk. Ut av det blå er hennes tredje roman.


924470

COLSON WHITEHEAD NICKEL-GUTTENE

Elwood Curtis sverger til overbevisningen Martin Luther King jr. har gitt ham, om at han som ung svart mann er like mye verdt som enhver hvit amerikansk borger. Og da han etter en ­uheldig hendelse blir dømt og sendt til ungdoms­ anstalten Nickel-akademiet, velger han å ikke hate. Vennen Turner synes han er håpløst naiv. De blir begge ofre for Nickels groteske system, der de som gjør opprør gjerne forsvinner ut bakveien. Sammen tar Elwood og Turner valg som skal bli skjebnesvangre, og som skal få betydning flere tiår fremover i tid. «En praktfull roman med plettfritt språk og forbløffende innsikt»

9 788248

Colson Whitehead følger opp Den underjordiske jernbanen med nok en knallsterk roman basert på virkelige hendelser fra de mørkeste kapitlene i svart amerikansk historie.

Originaltittel: The Nickel Boys Oversatt fra engelsk av Knut Johansen Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924470 Kagge Forlag I salg

COLSON WHITEHEAD er en av USAs mest anerkjente skjønnlitterære forfattere. Han har skrevet en rekke prisbelønte bestselgerromaner, og i 2002 ble han nominert til Pulitzerprisen for sin roman John Henry Days. Den underjordiske jernbanen ble hans store internasjonale gjennombrudd, og for den mottok han både Pulitzerprisen og The National Book Award.

Foto: Madeline Whitehead

PUBLISHERS WEEKLY

SKJØNNLITTERATUR 69


9 788248

ODD HARALD HAUGE STOREBJØRN

923459

Russland har aldri glemt at Norge tok Svalbard fra dem for hundre år siden. Helvete kan også være kaldt. Den berømte eventyreren Martin Moltzau guider en amerikansk kjernefamilie med snøscooter på Svalbard. Samtidig går et russisk par om bord på en cruisebåt i Kiel. Alle har samme mål: den forlatte russiske gruvebyen Pyramiden. Der finnes en hemmelighet som kan forandre Svalbards fremtid. Storebjørn viser frem det Svalbard alle drømmer om å få oppleve, inntil drømmen blir et mareritt. Det er en historie om bedrag, forræderi og storpolitikkens nådeløse logikk, som gjør alle til brikker, styrt av en usynlig hånd. Men først og fremst er boka en åndeløs thriller gjennom et hvitt og fremmed landskap. Den ultimate thrilleren fra et Svalbard vi tror er norsk.

Foto: Sturlason

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248923459 Kagge Forlag I salg

70 KRIM

ODD HARALD HAUGE er forfatter, gründer (blant annet av Nettavisen) og eventyrer. Som polfarer og guide kjenner han arktiske forhold som få andre, og er lommekjent på Svalbard. Hauge har utgitt en rekke bøker, mest kjent er Storeulv (om John Fredriksen), trilogien fra finansmiljøet i Norge og thrilleren Everest (2016).


923374

YRSA SIGURÐARDÓTTIR GALGEN

En ung investor blir funnet død – hengende fra en planke i naturområdet Galgahraun. Når politiet oppdager restene av en papirlapp festet med spiker til brystkassen hans, blir det tydelig at det ikke er snakk om et selvmord. Politietterforskeren Huldar blir satt på saken og oppsøker den døde mannens luksusleilighet på jakt etter svar. Der er også barnepsykologen Freyja, på oppdrag for å hente en liten gutt. Gutten kan ikke gjøre rede for hvorfor han befinner seg i leiligheten og har tilsynelatende ingen forbindelse til den avdøde – og foreldrene hans er ikke å finne. Nok en gang blir Freyja og Huldar involvert i samme etterforskning. Deres felles fortid er broket, men de blir nødt til å samarbeide. Hva er sammenhengen mellom drapsofferet, et tidligere ilandskylt kvinnelik og den lille gutten? Og finnes det flere ofre – som ennå kan reddes?

9 788248

Drivende spenning blant islandske lavaklipper.

Originaltittel: Gatid. Oversatt fra islandsk av Barbro Lundberg Innbundet kr. 379 ISBN 9788248923374 Kagge Forlag I salg Lydbok kr. 299 ISBN 9788248923824

«Islandsk kvalitetskrim.» FÆDRELANDSVENNEN

«Mesterlig og drivende god krim.»

YRSA SIGURÐARDÓTTIR er en bestselgende islandsk krimforfatter. Hennes bøker er oversatt til flere enn 30 språk og høster stadig strålende kritikker. .

Foto: Lilja Birgisdóttir

TVEDESTRANDSPOSTEN

KRIM 71


9 788248

HIDEO YOKOYAMA 64

923435

Marerittet ingen forelder kan utholde. Saken ingen etterforsker kan løse. Tvisten ingen leser kan forutse. I fem lange januardager i 1989 satt foreldrene til en syv år gammel skolejente utenfor Tokyo og lyttet til kravene fra datterens kidnapper. De skulle aldri igjen se datteren I live. I de fjorten årene som fulgte har det japanske folk lyttet til politiets unnskyldninger. Folket skulle aldri glemme den slurvete etterforskningen som ble kjent som «seks fire». De skulle aldri tilgi myndighetene deres fiasko. I en uke mot slutten av 2002 oppdager politiets pressetalsmann et misforhold i den snart foreldede saken. Han kunne aldri ha forestilt seg det han snart skal avdekke. Han ville aldri ha undersøkt hvis han visste hva han skulle finne.

Originaltittel: 64 Oversatt fra japansk av Tara Hassel Innbundet kr. 399 ISBN 9788248923435 Kagge Forlag I salg

Japansk krimsensasjon!

«Legendarisk japansk krim i særdeles vakker innpakning. En uvanlig velskrevet politiroman og et spennende møte med japanske tradisjoner på mange felter. En lang roman som er usedvanlig god å lese.» FREDRIK WANDRUP, DAGBLADET

«Sublim spenning fra Japan» Foto: Bungeishunju Ltd.

STEIN ROLL, ADRESSEAVISEN

72 KRIM

HIDEO YOKOYAMA er en av Japans mestselgende forfattere. Kriminal-eposet 64 har blitt hans internasjonale gjennombrudd, og dette er den første av hans bøker som er oversatt il norsk.


BARN OG UNGDOM


9 788248

LARS MÆHLE OG LARS RUDEBJER (ILL.)

DINOSAURGJENGEN 1: EGGET

923329

Ny, spennende dinosaurserie! Tidlig en morgen blir Rasmus Rex vekket av bestevennen sin, Trym Troodon. Trym har en stor nyhet: Egget til mammaen hans klekker snart! Rasmus og Trym velger å ta snarveien gjennom sumpskogen for å rekke frem i tide. Men er det egentlig så lurt? På veien møter de noen temmelig nifse dinosaurer. Og vel fremme venter nok en overraskelse … Med Dinosaurgjengen har Lars Mæhle og Lars Rudebjer skapt et fantastisk dinosaurunivers for de minste, fylt av spenning og humor. Dette er første bok i en serie hvor vi følger Rasmus og vennene hans på små og store eventyr.

Foto: Sturlason

Innbundet kr. 199 (intropris) ISBN 9788248923329 Kagge Forlag I salg 3 – 6 år

74 SKJØNNLITTERATUR, BARN

LARS MÆHLE er kjent for sine populære barne- og ungdomsbøker. Gjennombruddet kom med boka Landet under isen, som han mottok en rekke priser for. De seneste årene har han hatt stor suksess med serien Mysteriene i Kråkeslottet barnehage, skrevet for barnehagebarn.


923336

LARS MÆHLE OG LARS RUDEBJER (ILL.)

9 788248

DINOSAURGJENGEN 2: SVØMMEKONKURRANSEN Rasmus og Trym i trøbbel.

Rasmus Rex er på stranda med familien sin og bestevennen, Trym. Rasmus er ikke så flink til å svømme, og da storebror Robin utfordrer Rasmus og Trym til svømmekonkurranse, kan det umulig gå bra. Ryktene om at det finnes et sjømonster i vannet gjør det ikke bedre. Det blir en spennende svømmekonkurranse, med flere dinosaur-overraskelser underveis. Dinosaurgjengen er perfekt til høytlesning for førskolebarn og velegnet for barn på småtrinnet som har begynt å lese selv. Bak i boka får man også vite litt mer om dinosaurartene som er med i historien.

Innbundet kr. 279 ISBN 9788248923336 Kagge Forlag I salg 3 – 6 år

Foto: Marianne Rudebjer

LARS RUDEBJER har jobbet som illustratør siden 1989 og har flere titalls barnebøker bak seg. Bøkene hans er publisert i en rekke land.

SKJØNNLITTERATUR, BARN 75


9 788248

LARS MÆHLE OG LARS RUDEBJER (ILL.)

923930

Rasmus og Trym på nye eventyr!

DINOSAURGJENGEN 3: REISEN

Trym lurer på hva som skjuler seg bak de høye fjellene i nord. Hva finnes utenfor kartet? Rasmus tror det er krokodillemygg, kjøttetende gress, draculahai eller kanskje en monsterosaurus rex! Trym tror de bare vil finne snille dinosaurer. Han lokker Rasmus med på en spennende og strabasiøs reise for å avsløre hemmelighetene på den andre siden av de mystiske fjellene.

Innbundet kr. 279 ISBN 9788248923930 Kagge Forlag I salg 3 – 6 år

76 SKJØNNLITTERATUR, BARN


921264

ANNE SOFIE HAMMER OG DINA GELLERT (ILL.)

VILLES VERDEN

9 788248

Ville på sommerferie

Ville er ferdig med 1. klasse, og klar for sommerferie. I denne boka kan du lese om en kanotur som ikke går helt som planlagt (og en streng nabo-mamma som blir veldig våt), og hvorfor det er veldig gøy med heliumsballonger! Du lærer også hvordan man kan lage sin egen is (men kanskje mest om hvordan man ikke skal gjøre det.) Og det ser stilig ut å kunne klatre rett opp en trestamme, men det er ikke fullt så gøy å prøve det med piggsko man har laget selv.

ANNE SOFIE HAMMER er cand. mag. i dansk og pedagogikk. Hun er opptatt av å skape en realistisk og nåtidig barnelitteratur som treffer både hjertet og lattermusklene. I høytlesningsbøkene sine har hun dessuten fokus på at bøkene skal være «brukervennlige»; det vil si at de skal være gode å lese høyt, og være underholdende både for barnet og den som leser.

Originaltittel: Villads fra Valby på sommerferie Oversatt fra dansk av Jørn Roeim Innbundet kr. 249 ISBN 9788248921264 Kagge Forlag I salg 4 – 8 år

Foto: Alexander Banck-Peters

Bøkene i Villes verden-serien handler om den helt vanlige gutten Ville. Ville har en hyggelig og helt vanlig familie: En mamma, en pappa, en storesøster og en lillesøster. Han bor i et fint gult hus i en by som heter Valby, og han er nesten alltid snill og grei. Men han er også veldig god til å få gode ideer og å finne på ting. Litt for god, synes de voksne. Og av og til (faktisk ganske ofte) går det fryktelig galt. Da tenker Ville: «Å nei – ikke nå igjen! Jeg mente det jo ikke sånn!»

SKJØNNLITTERATUR, BARN 77


9 788248

ANNE SOFIE HAMMER OG DINA GELLERT (ILL.)

VILLES VERDEN

924135

Ville feirer jul

Originaltittel: Villads fra Valby holder jul Oversatt fra dansk av Jørn Roeim Innbundet kr. 249 ISBN 9788248924135 September 4 – 8 år

Ville har mye å tenke på nå før jul. Ikke bare har han begynt i 2. klasse og fått en løs tann, det er også det med nissen. Finnes nissen egentlig på ordentlig? Og hvis han gjør det; kommer Ville til å få se ham? Går det an å fange en med en nissefelle? Og hva med tannfeen? Kan han være sikker på at hun kommer? Han tenker også mye på nintendoer som blir borte, og ikke minst krokodiller som bor i kloakken. Og på mammas diamantøredobber som kanskje også har havnet der – sammen med krokodillene. Boka er delt opp i 25 kapitler; ett til hver dag før jul, sånn at den kan brukes som julekalender. Men det er jo bare 24 dager i advent, tenker du kanskje? Helt riktig. Det ekstra kapittelet er til dagen etter julaften da alt er så utrolig kjedelig at alle trenger noe gøy å lese. Alt det morsomme trenger jo ikke å slutte på julaften! «Spennende og morsom underholdning for barn fra 4-8 år som vet hvor interessant det er å finne dinosaurknokler og grave videre etter hele skjelettet.» BOGVÆGTEN.DK.

«Ville feirer jul vil få selv det trøtteste barn ut av sengen for å høre dagens historie. En morsom og sjarmerende litterær julekalender som anbefales på det varmeste!» BOGMAGASINET 78 SKJØNNLITTERATUR, BARN


ANNE SOFIE HAMMER OG DINA GELLERT (ILL.)

TIDLIGERE UTGIVELSER I VILLES VERDEN-SERIEN VILLES VERDEN

Innb. kr. 249 – ISBN 9788248921264

9 788248

921264

9 788248

922254

Originaltittel: Villads fra Valby Oversatt fra dansk av Jørn Roeim Kagge Forlag 4 – 8 år

VILLES VERDEN

Ville begynner på skolen Innb. kr. 249 – ISBN 9788248916642 Originaltittel: Villads fra Valby i 0. V Oversatt fra dansk av Jørn Roeim Kagge Forlag 4 – 8 år

Ville er en helt vanlig gutt som er ferdig med barnehagen og gleder seg til å begynne på skolen etter sommerferien. Men hvordan skal det gå? Ville er nemlig veldig god til å finne på ting, og sånne ting som de voksne kan bli ganske sinte for, selv om Ville ikke helt skjønner hvorfor.

Vinner av Årets bok 2018 Stemt frem av 117 1. og 2. - klasser i Stavanger SKJØNNLITTERATUR, BARN 79


9 788248

MAJA LUNDE OG LISA AISATO (ILL.)

SNØSØSTEREN AKTIVITETSBOK

924241

Bli med inn i det magiske universet til Snøsøsteren! Denne juleaktivitetsboka er full av morsomme oppgaver til underholdning i adventstiden og til rolige stunder i romjulen. Her er det mange underholdende oppgaver, utfordringer og aktiviteter for dem som venter veldig på at det skal bli jul. Bli med på juleverksted med Hedvigs adventsappelsin og julekakao, gå på talljakt og løs rebuser, quiz og huskeleker. Skriv julekort, finn to like, lær «god jul» på mange språk, fargelegg og mye, mye mer! MAJA LUNDE tok hele verden med storm med sin første voksenroman Bienes historie og hun fulgte på med Blå og Przewalskis hest. Hun har også skrevet ti bøker for barn og unge, blant annet Verdens kuleste gjeng-serien. I 2018 ble juleklassikeren Snøsøsteren til, med Lisa Aisatos illustrasjoner.

Heftet kr. 169 ISBN 9788248924241 Kagge Forlag Fra 6 år Oktober

Foto: Alexander Banck-Peters

Illustratør LISA AISATO er kjent for sine nydelige bidrag til mange barnebøker, blant dem Jenta som ville redde bøkene, skrevet av Klaus Hagerup og Snart sover du, skrevet av søsteren Haddy Njie. I 2018 illustrerte hun i tillegg til Snøsøsteren, den kritikerroste Til ungdommen, skrevet av Linn Skåber.

Juleklassiker!

SNØSØSTEREN

Innb. kr. 399 – ISBN 9788248922056

9 788248 80 SKJØNNLITTERATUR, BARN

922056


923398

ULF STARK OG KITTY CROWTHER (ILL.)

RØMLINGENE

9 788248

En farfar som banner for mye, ligger på sykehus og lurer på om han kommer til å slippe inn i himmelen. Barnebarnet, Lill-Gottfrid, besøker ham så ofte pappa sier at de kan, og når han sier at de ikke kan, drar Lill-Gottfrid dit likevel. Farfar drømmer om det stedet han var aller lykkeligst – hytta i skjærgården. Sammen bestemmer de seg for å gjøre en siste reise. Men først må de rømme! Rømlingene er en eventyrroman fylt av varme og humor, i Ulf Starks umiskjennelige kombinasjon. Boka er illustrert av ALMA-prisvinner Kitty Crowther «Visst er det vakkert: ‘Så rart at løvet lyser på sitt sterkeste like før det faller av.’ Den belgiske illustratøren Kitty Crowther følger opp med utsøkte høstfarger gjennom samtlige 15 illustrasjoner. Teksten er så stramt komponert at enhver kjøttbolle mamma lager skal vise seg å komme til nytte. Kanskje er den rent estetisk Starks aller beste.»

Originaltittel: Rymlingarna Oversatt fra svensk av Line Almhjell Innbundet kr. 279 ISBN 9788248923398 Kagge Forlag 6 – 9 år I salg

GURI FJELDBERG, BARNEBOKKRITIKK.NO

Foto: Andréas Lennartsson

ULF STARK var kanskje Skandinavias mest anerkjente barne- og ungdomsbokforfatter, og bøkene hans har vært elsket av et par generasjoner lesere i alle aldre.

SKJØNNLITTERATUR, BARN 81


9 788248

OLE ANDRÉ SIVERTSEN OG KETIL SELNES (ILL.)

923381

PÅ EVENTYR MED KAPTEIN SKREKK 1: SKATTEN PÅ KOKOSØYA

Ny, spennende sjørøverserie! Noras grand-grandonkel ble kalt «lille Skrekk» som barn. Årsaken var at han var redd for alt og besvimte når han så blod. Han forsvant på mystisk vis i en kiste mens han lekte gjemsel og kom aldri tilbake. Nora finner den samme kista på loftet til morfar, og når hun klatrer oppi den, havner hun i sjørøververdenen. Der møter hun Skrekk som nå har blitt en fryktet sjørøverkaptein. Nora og kaptein Skrekk blir bestevenner. Kaptein Skrekk har alltid en skatt han jakter på, men han er langt fra den eneste som er glad i gull og diamanter. Nora og kaptein Skrekk må kjempe mot den ufyselige Bleiebanden og ikke minst må de passe seg for den onde kong Aubergine av Rabarbria og hans soldater. Problemet er at Skrekk slett ikke er en så fryktløs sjørøver som han later som. Han er akkurat like redd som da han var barn, og fortsatt besvimer han ved synet av blod. Heldigvis er Nora en smart og tøff jente, og alt kan skje når hun og den sprø kaptein Skrekk drar på ville eventyr.

Innbundet kr. 199 (intropris) ISBN 9788248923381 Kagge Forlag 6 – 9 år I salg Lydbok kr. 179 ISBN 9788248923923

Foto: Morten Brun

Skatten på Kokosøya er første bok i serien På eventyr med kaptein Skrekk.

82 SKJØNNLITTERATUR, BARN


924319

OLE ANDRÉ SIVERTSEN OG KETIL SELNES (ILL.)

9 788248

PÅ EVENTYR MED KAPTEIN SKREKK 2: RABARBRIAS PERLE

Følg Nora og kaptein Skrekk på et nytt og spennende eventyr! I Rabarbrias Perle, bok 2 i serien På eventyr med kaptein Skrekk, drar Nora tilbake til sjørøvertiden for å besøke kaptein Skrekk. Men ingenting blir slik hun hadde tenkt. Kaptein Skrekk er tatt til fange av den onde kong Aubergine av Rabarbria. Nora hjelper ham å flykte og sammen drar de tilbake til Kokosøya for å finne «verdens største skatt». Det viser seg at Kokosøya har mange hemmeligheter, og Nora og kaptein Skrekk må igjen overliste den ufyselige Bleiebanden. Heldigvis er Nora en smart og tøff jente, og alt kan skje når hun og den sprø kaptein Skrekk drar på ville eventyr. OLE ANDRÉ SIVERTSEN er sivilingeniør og mest kjent som formidler av realfag og vitenskap gjennom TV, bok og scene. Rabarbrias perle er hans andre bok i serien om kaptein Skrekk, og denne sjørøverserien er basert på eventyr han har diktet for sine tre sønner, Oskar, Thomas og Ludvik.

Innbundet kr. 279 ISBN 9788248924319 Kagge Forlag 6 – 9 år I salg Lydbok kr. 179 ISBN 9788248924326

KETIL SELNES er utdannet innen grafisk design ved SFGD i Oslo, og illustrasjon ved Falmouth College of Arts i Cornwall i England. Han har jobbet som illustratør i en årrekke, hovedsakelig med barnebøker og skolebøker.

SKJØNNLITTERATUR, BARN 83


9 788248

ELIAS OG AGNES VÅHLUND (ILL.) HÅNDBOK FOR SUPERHELTER

923428

En superhelt må aldri avsløre sin virkelige identitet!

Del 4: Ulvene kommer

Byens farligste mann, superskurken Wolfgang, har kidnappet borgermesteren. Han vil ha Røde maske i bytte for å sette borgermesteren fri. Wolfgang har vært på jakt etter Lisa lenge, og nå ser det ut til at han har funnet ut hvordan han skal klare det. Lisa vet ikke hva hun skal gjøre – skal hun redde seg selv, eller overgi seg for å redde borgermesteren? Hjelpen kommer fra uventet hold. Spørsmålet er om hun kan stole på de nye vennene sine. Totalopplaget for Håndbok for superhelterserien har passert 30 000 i Norge og i Sverige er det 350 000. Bøkene er oversatt til 17 språk, og i år begynner filminspillingen.

Originaltittel: Handbok för superhjältar. Vargen kommer Oversatt fra svensk av Kirsti Vogt Innbundet kr. 249 ISBN 9788248923428 Kagge Forlag 6 – 10 år I salg

Foto: Göran Segeholm

ELIAS VÅHLUND gjør mer enn å skrive bøker! Han er også regissør, manusforfatter, skuespiller, stuntman, lærer og plateselskapsdirektør. I tillegg har han startet og driver en treårig sirkusskole og en ettårig heltidsutdanning i stunt. Han har vunnet sølvmedalje i VM i artistisk fektning for Storbritannia, og er æresmedlem i British Academy of Fencing.

84 SKJØNNLITTERATUR, BARN

AGNES VÅHLUND jobbet tidligere som grafisk designer og fotoredigerer inntil hun besluttet å satse fullt og helt på illustrasjon. Hun har en sterk kjærlighet til tegneserier, både amerikanske og japanske, og er en nerd i hjerte og sjel.


ELIAS OG AGNES VÅHLUND (ILL.) TIDLIGERE BØKER I HÅNDBOK FOR SUPERHELTER-SERIEN: HÅNDBOK FOR SUPERHELTER Del 1: Håndboka Innb. kr. 249 – ISBN 9788248921400 Originaltittel: Handbok för superhjältar. Oversatt fra svensk av Helene Heger Voldner Kagge Forlag ELIAS & AGNES VÅHLUND

9 788248

921400

HÅNDBOK FOR SUPERHELTER Del 2: Røde maske Innb. kr. 249 – ISBN 9788248922162 Originaltittel: Handbok för superhjältar. Röda masken Oversatt fra svensk av Helene Heger Voldner DEL 2: RØDE MASKE

9 788248

922162

HÅNDBOK FOR SUPERHELTER Del 3: Alene Innb. kr. 249 – ISBN 9788248923091 Originaltittel: Handbok för superhjältar. Ensam Oversatt fra svensk av Kirsti Vogt

9 788248

923091

SKJØNNLITTERATUR, BARN 85


9 788248

HILDE LYSIAK

MED MATTHEW LYSIAK JOANNE LEW-VRIETHOFF (ILL.)

923305

HILDE TAR SAKEN 1: HUNDEHELTEN

Krimjournalist Hilde Lysiak finner alltid de beste nyhetssakene! Det har vært innbrudd i Orange Street! Først forsvinner noen muffins. Så en pai. Hvem er tyven? Er det noen som prøver å ødelegge den store bakekonkurransen i Selinsgrove? Hilde og søsteren Izzy må følge spor og intervjue vitner for å løse saken. Klarer de å fange tyven og legge ut artikkelen på nett før deadline? Originaltittel: Hilde Cracks the Case: Hero Dog! Oversatt fra engelsk av Rune R. Moen Innbundet kr. 199 (intropris) ISBN 9788248923305 Kagge Forlag 6 – 9 år I salg

«Slukebøker fra virkeligheten» WALTER N. WEHUS, BARNEBOKKRITIKK.NO

Foto: Sturlason Foto: Göran Segeholm

HILDE KATE LYSIAK er en 13 år gammel amerikansk journalist som sin unge alder til tross, utgir sin egen avis; The Orange Street News. Hun er det yngste medlemmet i the Society of Professional Journalists, utgir en bokserie på gigantforlaget Scholastic, og en TV-serie basert på bøkene hennes skal produseres av Apple.

86 SKJØNNLITTERATUR, BARN

Hilde er en ivrig forkjemper for barns rett til å bli hørt, og sier at bare du jobber hardt nok – selv om du er et barn – så kan du oppnå fantastiske ting.


923312

HILDE LYSIAK

MED MATTHEW LYSIAK JOANNE LEW-VRIETHOFF (ILL.)

9 788248

HILDE TAR SAKEN 2: BJØRN PÅ RØMMEN

En bjørn er på rømmen! Hilde og søsteren Izzy drar dit bjørnen ble sett. Snart finner de spor – blant annet en ødelagt fuglemater med kloremerker overalt! Men hvor er bjørnen nå? Hilde er nødt til å løse saken før noen blir skadet. Hver av bøkene i serien omhandler en sann historie Hilde har skrevet om i avisen sin tidligere, og introduserer leserne for de grunnleggende spørsmålene for en journalist: Hvem, hva, når, hvor, hvorfor og hvordan. Mange barn liker å leke detektiv. Hilde tar sakenbøkene gir mange praktiske tips og råd om hvordan man kan gå frem.

Originaltittel: Hilde Cracks the Case: Bear on the Loose! Oversatt fra engelsk av Rune R. Moen Innbundet kr. 249 ISBN 9788248923312 Kagge Forlag 6 – 9 år I salg

SKJØNNLITTERATUR, BARN 87


9 788248

HILDE LYSIAK

MED MATTHEW LYSIAK JOANNE LEW-VRIETHOFF (ILL.)

924531

HILDE TAR SAKEN 3 DET BRENNER!

Det brenner i Orange Street, og en butikk brenner ned! Fru Brown tror det var stearinlysene hennes som startet brannen. Hun er så ute av seg at hun bare holder seg innendørs. Men kjæledyrparaden i byen kan ikke starte uten henne! Hilde er nødt til å finne ut hva som egentlig startet brannen. Klarer hun å løse denne ulmende saken i tide til å redde paraden? «Disse spenningsfylte bøkene vil med høy

sannsynlighet inspirere unge jenter og gutter til å bli journalister selv.»

WALTER N. WEHUS, BARNEBOKKRITIKK.NO

88 SKJØNNLITTERATUR, BARN

Foto: Göran Segeholm

Originaltittel: Hilde Cracks the Case: Fire! Fire! Oversatt fra engelsk av Rune R. Moen Innbundet kr. 249 ISBN 9788248924531 Kagge Forlag 6 – 9 år I salg

HILDE KATE LYSIAK er en 13 år gammel amerikansk journalist som sin unge alder til tross, utgir sin egen avis; The Orange Street News. Hun er det yngste medlemmet i the Society of Professional Journalists, utgir en bokserie på gigantforlaget Scholastic, og en TV-serie basert på bøkene hennes skal produseres av Apple.


016691

SVEIN TINDBERG (RED.) ASBJØRNSEN & MOE

9 788272

De aller beste eventyrene i utvalg ved Svein Tindberg Bli med til eventyrland der dyrene kan snakke, Askeladden er helten og Soria Moria glitrer i det fjerne.

SVEIN TINDBERG er til daglig ansatt ved Det norske teatret. Hans forestillinger Evangeliet etter Markus, Apostlenes gjerninger og Abrahams barn har gått sin seiersgang på teaterscener i hele Norge. Hans siste forestilling, Utafor, mottok ikke mindre enn to Heddapriser. Tindberg har også skrevet flere bøker, blant annet Bibelfortellinger for barn.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788272016691 J.M. Stenersens Forlag I salg

Foto: Sturlason

Forfatter og skuespiller Svein Tindberg har fortalt eventyr så lenge han kan huske og mener barndommens møter med tusser, troll og prinsesser har formet ham som menneske. Nå vil han at nye generasjoner skal bli kjent med den norske kulturarven gjennom Asbjørnsen & Moes eventyrskatt. Her har Tindberg derfor plukket ut de eventyrene han liker best og som han mener barna vil ha glede av. I forordet deler han innsikt og erfaringer som kan gi et nytt syn på eventyrlesningen. Alle eventyrene er i oppdatert versjon og med de klassiske tegningene av blant andre Th. Kittelsen og Erik Werenskiold. Språket er enklere å lese, men magien i det opprinnelige er bevart.

SKJØNNLITTERATUR 89


9 788248

LARS DANESKOV OG CHARLOTTE PARDI (ILL.)

923251

Ellevill hyllest til fantasien!

STEINFJES

Mammaen til Lulu er frisør og klipper de samme frisyrene hele tiden. Faren har det alltid travelt, og forsvinner ut av huset med skjorte og slips hver dag. Og lillebroren Morgan er bare en siklende unge som ikke kan noen ting. Det er ikke mye morsomt å være Lulu. I hvert fall ikke før den dagen hun finner steinen Steinfjes. Med den i hånden går alt hun ønsker seg i oppfyllelse. Nå er ingenting kjedelig lenger. Men hva gjør man egentlig når superhelten fra de kortene bestevennen Otto samler på står foran dem høyst levende med skjold og lysende øyne – og er to og en halv meter høy? Steinfjes er første bok i en ny høytlesningsserie som er sterkt inspirert av selveste Ole Lund Kirkegaard, og som har tatt både danske lesere og anmeldere med storm. Dette er en fantastisk hyllest til barns misunnelsesverdige fantasi. Og så er det skikkelig, skikkelig gøy, selvfølgelig!

Foto: Stine Heilman

Originaltittel: Steinfjæs Oversatt fra dansk av Jørn Roeim Innbundet kr. 249 ISBN 9788248923251 Kagge Forlag 6 – 9 år I salg

90 SKJØNNLITTERATUR, BARN

«Kombinasjonen av det naive språket, ­illustrasjonane og handlinga som snur opp-ned på det etablerte, gjer Steinfjes til den beste høgtlesingsopplevinga hittil i år, både for liten og stor.» MELLOM LINJENE, BOKBLOGG


924074

LARS DANESKOV OG CHARLOTTE PARDI (ILL.)

I Steinfjes går igjen fortsetter Lars Daneskov sin humoristiske og fantasifulle fortelling om Lulu og Otto og den magiske ønskesteinen Steinfjes. Klassen til Lulu og Otto skal på leirskole. I to dager skal de bo på Hasselback slott, og Otto gruer seg litt. Han har nemlig lest at det spøker der. Heldigvis sier læreren at det selvfølgelig ikke finnes spøkelser, selv om man noen ganger kunne ønske at det gjorde det. Akkurat da ser Lulu hvilken stein læreren holder i hånden mens han snakker. Det går som det må gå. Plutselig våkner alle spøkelsene på slottet til live, og snart står de ansikt til ansikt med gamle baron Schmuckas, hans store kjærlighet kokkejenta Iris, og ikke minst den rasende kona hans Bothilde. Og uheldigvis for Lulu og Otto skal de sove på Bothildes soverom! Lulu skjønner at det er opp til henne å få fingrene i Steinfjes sånn at verden kan bli seg selv igjen.

9 788248

STEINFJES GÅR IGJEN

Originaltittel: Steinfjæs går igen Oversatt fra dansk av Jørn Roeim Innbundet kr. 249 ISBN 9788248924074 Kagge Forlag 6 – 9 år I salg

«Utrolig morsom, rablende vanvittig og helt herlig!» GO'MORGEN, DANMARK, TV2

LARS DANESKOV er en dansk forfatter og radio- og TV-journalist. Han har skrevet flere bøker for barn, samt to sakprosatitler for voksne. Han er flere ganger prisbelønt. SKJØNNLITTERATUR, BARN 91


9 788248

KIM FUPZ AAKESON OG RASMUS BREGNHØI

924517

Morten og Mahdi er ti tegneseriehistorier i én bok, om to gutter som ikke har noe til felles, bortsett fra at de er like gamle, bor i samme bygård, spiller de samme spillene, synes de samme tingene er lættis, og har like store drømmer om å bli kule og rike. Det handler om gutteliv, guttevennskap og guttefølelser. Det er gaming, en evig jakt på penger, en teit bonuspappa, fotball, Halloween, en masete mamma som alltid blander seg når man spiller dataspill, og den utrolig irriterende nazibadevakten som aldri lar noen være i fred … Morten og Mahdi har konstant svimlende ideer og forestillinger om hva de skal få til, og når alt nok en gang går i dass, reiser de seg bare opp igjen og legger nye planer. Skikkelig gøy og skikkelig drøyt, og mye å kjenne seg igjen i for gutter i målgruppa (og for jenter og voksne som kjenner dem).

MORTEN OG MAHDI

Originaltittel: Mogens og Mahdi Oversatt fra dansk av Tor Tveite Innbundet kr. 279 ISBN 9788248924517 Kagge Forlag 9 – 13 år I salg

«Lattergaranti [..] Hvis det fremdeles er liv i

myten om at det ikke finnes gode bøker til gutter, blir den i hvert fall grundig avlivet her!»

Foto: Roben Skjoldberg

KARI SØNSTHAGEN, BERLINGSKE TIDENDE

92 SKJØNNLITTERATUR, BARN

KIM FUPZ AAKESON og RASMUS BREGNHØI er to av Danmarks største navn innen barnelitteraturen, elsket av både lesere, formidlere og kritikere. I Morten og Mahdi får de frem det aller beste hos hverandre, med Fupz’ eminente sans for timing og replikker, og Bregnhøis fantastiske strek.


9 788248

923350

HANNE KRISTIN ROHDE BLÅLYS 1: PYRAMIDEMYSTERIET Astrid våkner av et blått blink i rommet. Det er midt på natten. Hun aner plutselig at noe er fryktelig galt med hesten Rocky, og tvinger pappaen til å kjøre henne til stallen i Maridalen.

HANNE KRISTIN ROHDE er utdannet jurist og har ledet Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. Hennes krimserie for voksne om politietterforskeren Wilma Lind teller hittil fire romaner og har solgt svært bra. Rohde har også skrevet ledelsesboka Kjemp for alt hva du har kjært.

Innbundet kr. 199 (intropris) ISBN 9788248923350 Lydbok kr 179 ISBN 9788248923787 9 – 14 år Kagge Forlag

Foto: Stine Heilman

Pyramidemysteriet er den første boka i Hanne Kristin Rohdes nye spenningsserie, for jenter og gutter 10-14 år. Astrid er 13 år og går i 8. klasse på Norberg skole i Oslo. Hun bor alene sammen med pappaen sin, som jobber som advokat. Mens mammaen er lege og på oppdrag i utlandet. På skolen har Astrid nettopp blitt kjent med Yusuf, en ny gutt i klassen, som hun liker veldig godt. I stallen finner de Rocky dødssyk uten at dyrlegen forstår hva som egentlig feiler ham. Har noen skadet hesten? I så fall – hvorfor? Astrid og Yusuf begynner å undersøke hva som har skjedd på gården og samler bevis. Snart er de på sporet av langt farligere kriminalitet enn de først hadde trodd. De to vennene tar store sjanser – alt for å oppklare mysteriet.

SKJØNNLITTERATUR, BARN 93


9 788248

HANNE KRISTIN ROHDE BLÅLYS 2: MYSTERIET MED DET FORBUDTE BILDET

923367

Astrids klassevenninne Ine er fortvilet. Et nakenbilde av henne sprer seg blant gutta på skolen. Den som har fått bildet er sommerflørten Axel, men den som sprer bildet ser ut til å være kjæresten hennes Petter. Astrid vil hjelpe Ine med å finne ut hvem det er som har spredt nakenbildet først. Hun overtaler klassevenninnen til å stole på Yusuf og la ham bli med og undersøke saken. Ekstra delikat blir det når Yusuf innrømmer at han selv har fått bildet på sin mobil. Han nekter likevel for å ha delt det videre. Astrid ønsker å tro at han snakker sant. Venninnen stoler derimot ikke på ham. Verre blir det når Ine forsvinner sporløst. Hva har skjedd med henne?

Innbundet kr. 279 ISBN 9788248923367 Lydbok kr. 229 ISBN 9788248923800 Kagge Forlag 9 – 14 år I salg

Foto: Stine Heilman

Serien Blålys gir unge lesere spennende kriminalmysterier å løse, der Hanne Kristin Rohde får brukt all sin erfaring og kunnskap fra mange år som etterforsker i politiet.

94 SKJØNNLITTERATUR, BARN


9 788248

924555

HANNE KRISTIN ROHDE BLÅLYS 3: MYSTERIET MED YUSUF Marie skal ha hjemme alene-fest, og alle er invitert bortsett fra Astrid. Det må være en misforståelse. Astrid er fortvilet, og det topper seg da hun blikker Marie på vei ut av klasserommet. Det skulle hun ikke ha gjort. På vei hjem fra skolen får hun juling av Maries venninner. Samtidig skjer det enda ­alvorligere ting: Yusufs familie mottar drapstrusler og ber Simon, far til Astrid, om hjelp. Selv blir hun ­sittende hjemme mens klassefesten begynner. Hun mottar et bilde på mobilen der Yusuf og Marie kysser. Hele verden går i knas. Neste dag får hun vite at Yusuf ligger i koma på sykehuset etter å ha fått i seg et livsfarlig partydop. Hvorfor hadde han kysset Marie på festen? Og hvorfor har han, som verken drikker eller bruker dop, havnet i koma? Og hvem er det som truer Yusufs familie på livet? Denne gangen må Astrid løse mysteriet på egen hånd.

Innbundet kr. 279 ISBN 9788248924555 Lydbok kr. 229 ISBN 9788248924685 Kagge Forlag 9 – 14 år August

SKJØNNLITTERATUR, BARN 95


9 788248

JØRN LIER HORST SMUGLERHUSET

922537

Ekstra bonusbok! Dette er den siste boka i CLUE-serien. Gave til alle CLUE-elskere! Dette er den trettende og aller siste boka i CLUE-serien. Tittelen på denne kommer frem hvis du tar alle forbokstavene i de tolv første titlene i serien og setter dem sammen til ett ord: Smuglerhuset. CLUE-gjengen bestemmer seg for å utforske det mystiske Smuglerhuset ute på Furuøya. De pakker det nødvendige for en ekspedisjon og drar av sted. Det første besøket på øya er mislykket. De kommer seg ikke inn i selve huset. Alle dører og vinduer er stengt – gjenspikret og sikret med kjetting og solide hengelåser. Da de senere går gjennom Leos filmopptak fra turen, oppdager de noe de ikke la merke til mens de var på øya. Noe som gjør at de skjønner at det foregår noe i Smuglerhuset – og at de må tilbake.

Innbundet kr. 279 ISBN 9788248922537 Kagge Forlag I salg Heftet kr. 169 ISBN 9788248924593 9 – 12 år

Foto: Nordsveenfoto.no

Clue er engelsk og betyr ledetråd, spor for å løse en gåte. I tillegg er CLUE satt sammen av forbokstavene til hovedpersonene i serien: Cecilia, Leo, Une og hunden Egon.

96 BARN OG UNGDOM, SKJØNNLITTERATUR

JØRN LIER HORST har bakgrunn som etterforskningsleder i politiet. Han er en av Nordens fremste kriminalforfattere for voksne, og har blant annet vunnet Bokhandlerprisen, Riverton-prisen og Glassnøkkelen for sine romaner. Smuglerhuset er trettende bok i kriminalserien CLUE.


922513

NÅ FINNES ALLE BØKENE I CLUE-SERIEN I SAMLEBØKER

I samleboka CLUE 1–4 får vi sammenhengene og løsningen på mysteriet om hva det var som skjedde sist sommer da moren til Cecilia forsvant. I samleboka CLUE 5–8 får vi lede­tråder og til slutt svaret på hva Kutter-skatten er og hvor den er gjemt. Og i den avsluttende samle­ boka CLUE 9–12, er det jakten på den verdi­fulle Bolette-ringen som er det større mysteriet vi til slutt får en løsning på. Det handler om skipsforlis, merkverdige fotografier, gamle spøkelseshistorier, verdifulle hemmeligheter, Dødens triangel, fly og skip som forsvinner sporløst, forgiftninger, nervepirrende oppdagelser og mye, mye mer.

9 788248

Hver bok i CLUE-serien er en egen historie som blir avsluttet. Men gjennom fire og fire bøker løser Cecilia, Leo, Une og Egon et større mysterium.

Innbundet kr. 299 ISBN 9788248922513 Heftet kr. 199 ISBN 97882489 Kagge Forlag

CLUE 1–4

Innb. kr. 299 – ISBN 9788248915416 Heftet kr. 199 – ISBN 9788248918349 Kagge Forlag

9 788248

918349

9 788248

918356

CLUE 5–8

Innb. kr. 299 – ISBN 9788248918356 Heftet kr. 199 – ISBN 9788248922544 Kagge Forlag

BARN OG UNGDOM, SKJØNNLITTERATUR 97


TIDLIGERE BØKER I CLUE-SERIEN SALAMANDERGÅTEN Innb. kr. 279 – ISBN 9788248911470 Heftet kr. 169 – ISBN 9788248912101 Kagge Forlag

9 788248

912101

9 788248

912989

9 788248

913825

9 788248

914433

9 788248

915928

9 788248

917243

MALTESERGÅTEN

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248911531 Heftet kr. 169 – ISBN 9788248912989 Kagge Forlag

UNDERVANNSGÅTEN Innb. kr. 279 – ISBN 9788248912651 Heftet kr. 169 – ISBN 9788248913825 Kagge Forlag

GRAVRØVERGÅTEN

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248913320 Heftet kr. 169 – ISBN 9788248914433 Kagge Forlag

LIBERTYGÅTEN

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248913788 Heftet kr. 169 – ISBN 9788248915928 Kagge Forlag

ESMERALDAGÅTEN

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248915133 Heftet kr. 169 – ISBN 9788248917243 Kagge Forlag

98 SKJØNNLITTERATUR, BARN


RIVERTONGÅTEN

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248916109 Heftet kr. 169 – ISBN 9788248917649 Kagge Forlag

9 788248

917649

9 788248

917656

9 788248

919827

9 788248

919872

9 788248

920717

9 788248

922575

HODESKALLEGÅTEN

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248916642 Heftet kr. 169 – ISBN 9788248917656 Kagge Forlag

ULVEHUNDGÅTEN

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248917793 Heftet kr. 169 – ISBN 9788248919827 Kagge Forlag

SJØORMGÅTEN

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248918363 Heftet kr. 169 – ISBN 9788248919872 Kagge Forlag

EINSTEINGÅTEN

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248919605 Heftet kr. 169 – ISBN 9788248920717 Kagge Forlag

TRIANGELGÅTEN

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248921288 Heftet kr. 169 – ISBN 9788248922575

SKJØNNLITTERATUR, BARN 99


9 788248

RACHEL RENÉE RUSSEL DUSTEDAGBOKA 14

922681

En sommer full av drama! Dustedagbøkene har inspirert barn til å lese gjennom mange år, og endelig er Nikki Maxwell tilbake! Den populære og bestselgende Dustedagboka-serien har utallige fans over hele verden og alle venter spent på hva Nikki finner på denne gangen. Det er altså bare å glede seg til den fjortende boka kommer i november.

Innbundet kr. 279 ISBN 9788248922681 Kagge Forlag 9 – 12 år November

RACHEL RENÉE RUSSELL er advokat og forfatter. Hun skrev sin første bok som sjetteklassing i bursdagsgave til sine to yngre brødre. Hun har hatt enorm suksess med Dustedagbøkene om Nikki Maxwell. Bøkene har solgt i fem millioner eksemplarer i USA, og de er solgt til 32 land. I Norge har de toppet bestselgerlistene en rekke ganger.

100 SKJØNNLITTERATUR, BARN


RACHEL RENÉE RUSSELL TIDLIGERE UTGIVELSER I DUSTE­DAGBOKA-SERIEN DUSTEDAGBOKA 1

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248912606 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248913016 Kagge Forlag

9 788248

913016

9 788248

913832

9 788248

914198

9 788248

914204

DUSTEDAGBOKA 2

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248912613 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248913832 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 3

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248912620 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248914198 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 4

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248912637 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248914204 Kagge Forlag

SKJØNNLITTERATUR, BARN 101


DUSTEDAGBOKA 5

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248913610 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248914211 Kagge Forlag

9 788248

914211

9 788248

914228

9 788248

914617

9 788248

915973

9 788248

917281

9 788248

916567

DUSTEDAGBOKA 6

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248913627 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248914228 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 6 ½ Innb. kr. 199 – ISBN 9788248914617 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 7

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248915386 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248915973 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 8

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248916215 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248917281 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 8 ½ Innb. kr. 199 – ISBN 9788248916567 Kagge Forlag

102 SKJØNNLITTERATUR, BARN


DUSTEDAGBOKA 9

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248917151 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248917724 Kagge Forlag

9 788248

917724

DUSTEDAGBOKA 10

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248917922 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248919421 Kagge Forlag

9 788248

919421

9 788248

919865

9 788248

921585

9 788248

923602

DUSTEDAGBOKA 11

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248919339 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248919865 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 12

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248920557 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248921585 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 13

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248922674 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248923602 Kagge Forlag

SKJØNNLITTERATUR, BARN 103


9 788248

KATARINA VON BREDOW VIKTOR

924036

Når man flytter og bytter skole, får man en ny sjanse. Viktor trives kjempegodt i den nye klassen sin, og Ellinor i klassen er den fineste han har møtt. Men ingen vet hvordan han egentlig har det hjemme. Det skal ingen få vite heller, hvis det er opp til ham. Men hvordan skal han klare det i sommerferien, når man må treffes hjemme hos hverandre istedenfor på skolen? Han har sagt til Ellinor at mamma har kreft. Han måtte bare finne på noe for at Ellinor skulle skjønne at hun ikke kunne bli med inn. Mamma måtte ha ro og fred for å bli frisk, sa han. Hva skulle han ellers ha sagt? Må han gjøre det slutt med Ellinor bare for ikke å bli avslørt?

Originaltittel: Viktor Oversatt fra svensk av Line Almhjell Innbundet kr. 299 ISBN 9788248924036 Kagge Forlag 9 – 13 år I salg

Foto: Kalle Magnusson

Viktor er tredje bok i trilogien som begynte med historiene til Ellinor og Leo – tre nestenungdommer som vi følger noen måneder i 7. klasse.

104 BARN OG UNGDOM, SKJØNNLITTERATUR

KATARINA VON BREDOW brakdebuterte som 23-åring med ungdomsromanen Syskonkärlek. Hun har siden skrevet flere bøker om umulig og forbudt kjærlighet, alle intenst engasjerende. De siste årene har hun også skrevet bøker for litt yngre lesere. Hun er populær, mange ganger prisbelønt, og kjent for å ta leserne på alvor. «Att läsa din bok är som att få ett piano i skallen. På ett bra sätt alltså» Hannes, 11 år


9 788248

Hjemme hos Leo er det mye bråk. Storebroren Markus skulker skolen og fester mye, og foreldrene krangler. Leo gjemmer seg på rommet sitt med head-settet på så ofte han kan. Det er egentlig bare én person han har lyst til å være sammen med. Ellinor. Hun har vært den beste vennen hans siden barneskolen. Men da Viktor begynte i klassen, ble alt annerledes. Selv om han kan få hvem han vil, så har han valgt akkurat Ellinor. Det virker ikke som om Ellinor skjønner det Leo så med én gang – at det er noe som ikke stemmer med Viktor. Leo er andre bok i trilogien.

923237

KATARINA VON BREDOW LEO

Originaltittel: Leo Oversatt fra svensk av Line Almhjell Innbundet kr. 299 ISBN 9788248923237 Kagge Forlag I salg

9 788248

På bursdagen til Ellinor begynner det en ny gutt i klassen. Han heter Viktor, og er pen, morsom og tar liksom plass med en gang. Han ser rett på Ellinor når klassen synger for henne, og hun kjenner at hun blir varm i kinnene og at det knyter seg i magen. Men det er flere enn henne som blir påvirket. Meja kaster på det lange, blanke håret sitt når han er i nærheten, og Leo virker sur for at Viktor får så mye oppmerksomhet. Ellinor er lei av å alltid ta hensyn til hva alle andre vil. Hvordan skal hun klare å vise hva hun trenger? Ellinor er første bok i trilogien.

922179

KATARINA VON BREDOW ELLINOR

Originaltittel: Ellinor Oversatt fra svensk av Line Almhjell Innbundet kr. 299 ISBN 9788248922179 Kagge Forlag I salg BARN OG UNGDOM, SKJØNNLITTERATUR 105


9 788248

SARA BERGMARK ELFGREN NORRA LATIN Drømmenes skole

924081

Tamar drømmer om å bli skuespiller. Clea er oppvokst på teater og filminnspillinger. En regnvåt augustdag begynner de på dramalinjen på Norra Latin i Stockholm. De går i samme klasse, men lever ulike liv. Tamar har reist fra familie og venner og flyttet til en ny by. Clea har bodd i Stockholm i hele sitt liv, og har en selvfølgelig posisjon på skolen. Men den ærverdige skolebygningen rommer mange hemmeligheter. En tragedie som skal ha inntruffet i aulaen da skolen var en ren gutteskole, har blitt til en vandrehistorie. Hva er sannhet og hva er myter? Og hva gjemmer seg i skyggene på Norra Latin? «Ja! Stemningsfylt, poetisk, mystisk og troverdig. En hjemsøkt skole, et gammelt mysterium, identitetskriser og hjertesorg. Skulle ønske jeg hadde lest den da jeg var 15!» Siri Pettersen, forfatter av Ravneringene

Originaltittel: Norra Latin Oversatt fra svensk av Fartein Døvle Jonassen Innbundet kr. 349 ISBN 9788248924081 Kagge Forlag Ungdom I salg

Foto: Pablo Gomez

«Jeg elsker alt ved denne romanen. Mysteriet, magien, de elegante referansene. Men aller best er de skarpe, nære karakterportrettene.» Tone Almhjell, forfatter av Vindeltorn og Maretorn

106 SKJØNNLITTERATUR, UNGDOM

SARA B. ELFGREN bor i Stockholm. Norra Latin er hennes første roman etter verdenssuksessen Engelsforstrilogien, som hun skrev sammen med Mats Strandberg. Norra Latin ble en suksess både blant leserne og kritikerne da den utkom i 2017. Den fikk lysende anmeldelser, og ble nominert til Nordisk Råds pris for beste barne- og ungdomsbok.


«Slutten er årets mest spennende og mest hjerteskjærende bok»

9 788248

Du er sytten år gammel. Det er sommer og verden er akkurat som før. Men du vet hva som kommer til å skje. Om en måned er vi alle borte. Hvordan føles det å vite eksakt hvilket klokkeslett du skal dø på? Hva vil du gjøre den siste tiden? Og: Hvem vil du gjøre det sammen med? Slutten er fortellingen om Lucinda og Simon – to ensomme unge mennesker som lever på lånt tid. En tragisk hendelse binder dem sammen, og jakten på svar vokser til en felles besettelse. Men vil de rekke det før himmelen blir hvit og alt er slutt? Til tross for det mørke temaet er Slutten mer enn en preapokalyptisk dystopi. Det er også en livsbejaende kjærlighetsfortelling og en roman som gir leseren anledning til å filosofere over hvem vi er, over menneskets plass i verden, og hva vi gjør med kloden vår. En stor leseropplevelse.

924388

MATS STRANDBERG SLUTTEN

Originaltittel: Slutet Oversatt fra svensk av Bjørn Alex Herrman Innbundet kr. 349 ISBN 9788248924388 Kagge Forlag Ungdom I salg

DAGENS NYHETER

MATS STRANDBERG skriver for barn, ungdom og voksne, og bøkene hans er oversatt til 27 språk. Han fikk sitt store gjennombrudd med verdenssuksessen Engelsforstrilogien som han skrev sammen med Sara Bergmark Elfgren.

Foto: Stine Heilman

«Slutten er en bok man sluker til alt er over. Etterpå klemmer man familien sin.» Tone Almhjell, forfatter av Vindeltorn og Maretorn

SKJØNNLITTERATUR, UNGDOM 107


9 788248

ANNE SVERDRUP-THYGESON NINA MARIE ANDERSEN (ILL.)

INSEKTENES HEMMELIGHETER

924401

Snorkelmygg, zombiebiller og andre småkryp rundt deg Bli med på oppdagelsesferd i insektenes verden!

I denne boka finner du fortellinger om insekter som lever i Norge, enten det er nede i vannet i sjøer og bekker, i skogen, i hagen din eller inne i huset ditt. Du kan lese om mygglarver som puster med snorkel, og om maur som melker bladlus for sukkervann. Du lærer hvordan flua klarer å gå opp ned i taket på rommet ditt, hvorfor myggstikk klør og hvilket insekt som faktisk var det aller første dyret i verdensrommet. Dessuten får du fortellinger om de aller rareste småkrypene i verden. En liten veps som gjør marihøner til zombier. Larven som dreper andre insekt ved å prompe på dem. Biller som kan blinke og biller som har giftkanon i rumpa. Insekter og småkryp er både kule, ekle og litt plagsomme, men mest av alt er de supernyttige for oss mennesker – vi hadde ikke klart oss uten dem.

Foto: Sturlason

Innbundet kr. 349 ISBN 9788248924401 Kagge Forlag 6 – 9 år I salg

108 FAKTA, BARN OG UNGDOM

ANNE SVERDRUP-THYGESON er en av Norges mest profilerte og entusiastiske formidlere av kunnskap om insekter. Hun har skrevet Insektenes planet (2018), som ble Brageprisnominert og er oversatt til over 20 språk. Hun holder foredrag, skriver avis- og magasinartikler og opptrer jevnlig i radio. Til daglig er hun professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).


923411

ISABEL THOMAS LA OSS REDDE VERDEN

9 788248

50 morsomme og enkle ting du kan gjøre for miljøet En høyaktuell bok for unge lesere! Her er massevis av enkle, overkommelige og morsomme tips til hvordan vi kan leve mer grønt og miljøvennlig. Det går an å legge om vaner og endre inngrodde forestillinger. Det finnes alternativer til plast, og der man ikke har noe valg, finnes det mindre ødeleggende måter å kvitte seg med plasten på. Det går an å lage mindre søppel. Og det er ikke umulig å påvirke dem rundt deg; særlig voksne som ikke tar inn over seg hvor viktig dette er.

ISABEL THOMAS er forfatter av svært mange barnebøker og populærvitenskapelige bøker, og er blitt nominert til bl.a. Royal Society Young People’s Book Prize, ASE Science Book of the Year og Blue Peter Book Awards. Hun skriver også for magasinet Whizz Pop Bang og The Week Junior Science + Nature, som er vitenskapelige tidsskrifter for barn.

Originaltittel: This book is not Rubbish Oversatt fra engelsk av Ina Irene Inman Tjørve Innbundet kr. 299 ISBN 9788248923411 Kagge Forlag 9 – 13 år I salg

Foto: Stine Heilman

Denne boka gjør det gøy å være miljøkriger!

FAKTA, BARN OG UNGDOM 109


9 788248

SIGVE KVAMME OLE GUNNAR SOLSKJÆR

924524

Superspissen som ble sjef i verdens største fotballklubb Den spennende fortellingen om Norges største fotballhelt. Det var nesten ikke til å tro. Ole Gunnar Solskjær som sjef for Manchester United? Mange ristet på hodet, men Solskjær selv var aldri i tvil. Det var ikke første gang den beskjedne nordmannen hadde motbevist skeptikerne. Da han som ukjent spiss ble hentet til United, ble han klubbens toppscorer i første forsøk. Tre år etter avgjorde han Champions League-finalen – og fikk evig heltestatus. I denne boka følger vi Ole Gunnar Solskjær fra miniputtspiller til manager for verdens største fotballklubb. Her får vi høydepunktene fra en eventyrlig karriere, men også historier om Solskjær som medspiller, motspiller, trener og venn. Hvordan ble han så god? Er han så uskyldig som han ser ut? Og hvordan motiverer han stjerner som Paul Pogba og Marcus Rashford?

Innbundet kr. 299 ISBN 9788248924524 Kagge Forlag 9 – 13 år I salg

Foto: Sturlason

SIGVE KVAMME er sportsjournalist i TV 2 og Manchester United-tilhenger. Han har skrevet mange skolestiler om klubben i sitt hjerte, men Ole Gunnar Solskjær er hans første bok.

110 FAKTA, BARN OG UNGDOM


923275

SKAGE HANSEN FÅ 6 I MATTE

Er du en av dem som har en firer, men ikke helt klarer å komme deg opp på en femmer? Kanskje du har en femmer, men aldri klarer å få sekser? Denne boka er for deg. Med det du lærer her, kommer du til å oppleve at matte blir utrolig spennende! Du kommer til å få fantastiske aha-opplevelser. Hvis du jobber godt med denne boka og får til å løse problemene, vil du få en ny og dypere forståelse for matte. Da blir det gøy! Og da er det veldig fort gjort å bli knallgod i matte. Boka passer for alle matematikkinteresserte, både foreldre og unge, så sant du allerede har noen matematiske grunnbegreper på plass. Hvis du er ungdomsskoleelev eller i starten av videregående, vil du ha enormt utbytte av denne boka.

9 788248

Fra middels til toppkarakter med Norges beste mattelærer

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248923275 Kagge Forlag Ungdom I salg

SKAGE HANSEN er lærer ved Engebråten ungdomsskole i Oslo, og er mannen bak den berømte Engebråten-modellen. Engebråten-modellen har blitt en anerkjent og ettertraktet metode som flere og flere lærere og skoler nå benytter seg av. Så å si alle Skage Hansens elever får toppkarakter i matte. I 2018 mottok han Holmboe-prisen for å ha utmerket seg i matematikkundervisningen. FAKTA, BARN OG UNGDOM 111


Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

POCKET SKJØNNLITTERATUR 113


9 788248

HELENA BRODTKORB (RED.) DET SKJER NÅ

Fortellinger fra en feministisk revolusjon

923527

Tekster fra noen av våre fremste feminister. Bidragsytere: Ida Jackson, Heidi Taksdal Skjeseth, Sigrid Sollund, Sofia Srour, Maren Fuchsia Celis-Blix, Caroline Marita Omberg, Maria Kjos Fonn, Maja Hattvang, Tove Nilsen, Åsa Linderborg og Åsne Seierstad og Frøydis Guldahl intervjuet av Marie Aubert. «Friskt og smart» VG Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248923527

EGIL ASLAK AURSAND HAGERUP NORGES USKREVNE LOVER Hysterisk morsomt om de lovene vi egentlig lever etter. Ingen har tatt seg bryet med å skrive ned alle de uskrevne lovene vi hver dag forholder oss til: Før nå. For å gjøre Norge til et litt bedre land har vi samlet de lovene vi egentlig lever etter – både de som gjelder, og de som burde gjelde. Heftet kr. 199 // ISBN: 9788248924579 August

114 POCKET


923565

MORTEN T. HANSEN SUVEREN PÅ JOBB

9 788248

Hvordan de beste gjør mindre, jobber bedre og oppnår mer Nøkkelen til suksess er ikke å jobbe hardere. Det handler om å jobbe smartere. Morten T. Hansen avkrefter myten om at stadig økt innsats også gir bedre resultater, og presenterer sju praktiske råd for hvordan du får mest ut av arbeidsdagen. Dersom du jobber bedre, får du også en bedre balanse mellom arbeid og fritid, du får det bedre på jobb, og minsker sjansen for å bli utbrent. «Viser hvordan du med enkle grep kan bli langt mer effektiv enn i dag.» KRISTIN SKOGEN LUND, KONSERNSJEF I SCHIBSTED

«Den komplette introduksjonen til hvordan du skal jobbe ikke mer, men smartere. Hansen viser hva som skiller de suverene fra de gode.» ROLV ERIK RYSSDAL, KONSERNSJEF I MARKETPLACES INTERNATIONAL

«Banebrytende» Jim Collins, forfatter av Good to Great «Den ultimate guiden til å jobbe smartere.» Adam Grant, forfatter av New York Times-bestselgeren Give and Take, Originals, og Option B Heftet kr. 199 // ISBN: 9788248923565 POCKET 115


9 788248

PER EGIL HEGGE SOFA TIL SALGS HOS DAME SOM ER MYK Å LIGGE PÅ

923572

– og andre språksalater vi tråkker i

Det beste fra den folkekjære spalten «Språket vårt»! I 14 år har Hegge med morsomme eksempler vist hvordan dårlig språk kan føre til store misforståelser. I denne artige og underfundige artikkelsamlingen går han til felts for å redde rettskrivingens ære og går løs på den ene feilskrivingen etter den andre. «en morsom bok å bla i – bare prøv!» FINN-ERIK VINJE, ORDET Heftet kr. 199 // ISBN: 9788248923572

OLE PETTER HJELLE STERK HJERNE MED AKTIV KROPP Hadde fysisk aktivitet vært en pille, ville alle tatt den. Hjerneforsker og fastlege Ole Petter Hjelle forklarer hvorfor fysisk aktivitet er det beste du kan gjøre for å holde ditt viktigste organ i form. Forskning viser at fysisk aktivitet i tillegg til å gi oss et lengre og bedre liv, gjør oss mer kreative, bedrer stressmestring og hukommelse samt reduserer risikoen for depresjon og demens. «Ujålete kunnskapsformidling. Ei bok alle vil ha glede og nytte av.» YNGVAR ANDERSEN 116 POCKET

Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248923985


923947

OLE-MARTIN IHLE DA HE-MAN KOM TIL NORGE

9 788248

En fortelling om å vokse opp på 80-tallet «friskt og lett» STAVANGER AFTENBLAD

«Den gøyeste boken jeg har lest i år.» ASBJØRN SLETTEMARK

«Interessant og rørende.» HARALD EIA Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248923947

923534

ERLING KAGGE Å GÅ

9 788248

Ett skritt av gangen

«Klokt og innsiktsfullt» FÆDRELANDSVENNEN

«En kjærlighetserklæring til skriving, lesing og gåing.» DAGENS NÆRINGSLIV

«tankevekkende verk» FINANCIAL TIMES

«kompakt klippe av livsvisdom» NEUE ZURICHER ZEITUNG Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248923534 POCKET 117


9 788248

ARE KALVØ HYTTEBOK FRÅ HELVETE

923954

Are Kalvø vaks opp midt i eit postkort på Vestlandet. Likevel har han aldri blitt ein naturens mann. Han flytta til byen og såg seg aldri tilbake. Dette har aldri vore eit problem. Før no

EIN KOMIKARS MOTVILLIGE FORSØK PÅ Å LÆRE SEG Å ELSKE NATUREN

For nokre år sidan begynte Kalvø å miste venner til naturen. Gode venner, som før alltid var med på pub for å prate tull, begynte plutselig å gå i fjellet, legge ut bilde av skispor, og i fullt alvor seie sånt som at det berre er i møte med naturen at du forstår kor liten du er. For første gong sidan han blei tvinga til slikt på skulen, la Kalvø derfor ut på tur, på ski og til fots, for å finne igjen vennene sine. Og for å finne ut kva i alle dagar det er som skjer. Hyttebok frå helvete er ei svært morsom og litt sint bok om nordmenns merkelige forhold til naturen. «uten tvil den beste boken Norges morsomste mann har skrevet» HILDE ØSTBY, AFTENPOSTEN

«Jeg har alltid hatt en følelse av å være utenfor når jeg går fra hytte til hytte, og kanskje i blant tenkt at det er meg det er noe galt med, men etter å ha ledd meg igjennom Hyttebok frå helvete, føler jeg meg ikke så rar likevel» KATHLEEN RANI HAGEN, FÆDRELANDSVENNEN Heftet kr. 199 // ISBN: 9788248923954 118 POCKET


923558

SYLVI LISTHAUG DER ANDRE TIER

9 788248

«fungerer som en guide til hva Listhaug mener om det aller, aller meste i norsk politikk.» AFTENPOSTEN

«FrPs nestleder Sylvi Listhaug får frem budskapet i sin nye bok Der andre tier (...) Boken er lettlest. Bra.» VG

«Språket er lettfattelig og konkret, noe som underbygger følelsen av at vi her har å gjøre med ei uredd og åpenhjertig Sunnmøre-jente fra Ørskog, ei som tør å uttale seg der andre tier.» BOK365 016707

Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248923558

9 788272

AUDUN MYSKJA PUST

Nøkkelen til styrke, helse og glede Å bli bevisst hvordan du puster kan bli starten på et bedre liv. Pusten er undervurdert, både av leger og blant folk flest. I denne boka skriver overlege Audun Myskja om hvordan pusten kan brukes til å få kropp og sinn over i gode, positive spor «… ærlig, grundig og praktisk nyttig.» TIDSSKRIFT FOR DEN NORSKE LEGEFORENING Heftet kr. 179 // ISBN: 9788272016707 POCKET 119


9 788248

KAJA NORDENGEN HJERNETRENING

Slik holder du hjernen i form

923589

Hjernen er stjernen-forfatter Kaja Nordengen viser hvordan du enkelt kan trene hjernen slik at du husker bedre, sover bedre og ruster deg mot demens. Gå av bussen et stopp før du pleier, puss tennene med «den andre hånden», lær deg fem ord på et språk du ikke kan. I tillegg får du sjakktriks, utfordringer og nye åpninger du ikke visste at fantes fra Hans Olav Lahlum. Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248923589

9 788248

HELENE SANDVIG ET LANGSOMT FARVEL

923619

Årene med pappas demens og alt vi skulle ha snakket om Helene Sandvig mistet faren sin i 2015. Gjennom fem år hadde han langsomt forsvunnet inn i demens. Hvilke dilemmaer og utfordringer dukket opp da hun og søsknene skjønte at den aktive og flotte faren ikke lenger klarte seg alene, men nektet å flytte på sykehjem? Hun forteller sin egen historie for a dele erfaringer med andre i liknende situasjon, og for å gi et språk til sykdom, tap og død. Og for å minne oss på hvilke samtaler det er viktig å ta før det er for sent. Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248923619 120 POCKET


ANJA RØYNE MENNESKETS GRUNNSTOFFER Byggeklossene vi og verden er laget av

Vi mennesker består av de samme grunnstoffene som i naturen rundt oss – det samme karbonet som i bensintanken på bilen, og det samme jernet vi lager togskinner av. Vi kan bare fortsette å eksistere så lenge vi får servert de nødvendige byggeklossene i form av mat, vann og luft. Historien om menneskets sivilisasjon er også historien om hvordan vi har lært oss å forme planetens materialer til vår egen nytte. Hvor lenge kan denne suksesshistorien fortsette? Og kan vi hente det vi mangler fra verdensrommet, hvor det tross alt kom fra en gang i tiden? «Er det ikke fantastisk når du snubler over en bok du ikke visste du trengte, og så er den plutselig der i fanget ditt, liten, nett, selvsikker, proppfull av innsikt og kunnskap – men likevel latterlig lettlest? Menneskets grunnstoffer er en slik bok.» MARI GRYDELAND, AFTENPOSTEN

VINNER AV BRAGEPRISEN 2018 I ÅPEN KLASSE: POPULÆRVITENSKAP!

«eit prakteksempel på kva sjangeren populærvitskap kan vere.» DAGBLADET

«interessant og lettlest» FINANSAVISEN Heftet kr. 179 – ISBN: 9788248923992 POCKET 121


9 788248

GUNNAR STAVRUM SIRKUS STORDALEN

923626

En uautorisert biografi om Petter A. Stordalen Sirkus Stordalen er fortellingen om kjøpmannsgutten fra Porsgrunn som slår seg opp som gründer, investor og Nordens ubestridte hotellkonge. «En pageturner» VARDEN

«Fornøyelig!» VI MENN Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248923626

9 788248

LARS FR. H. SVENDSEN Å FORSTÅ DYR

923916

Filosofi for hunde- og katteelskere De fleste av oss er ikke i tvil om at en hund er glad når den logrer med halen og svinser rundt beina dine. Eller at katten er fornøyd når den maler og stryker seg inntil deg. Men hvordan tenker dyrene? Og kan vi forstå dem? «Et funn for dyreelskere.» CATHRINE KRØGER, DAGBLADET

«Svendsen ser dyret, og han tar både det og leseren på alvor.» MAY SYNNØVE ROGNE, AFTENPOSTEN 122 POCKET

Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248923916


016714

ANNE SVERDRUP-THYGESON INSEKTENES PLANET

9 788272

Om de rare, nyttige og fascinerende småkrypene vi ikke kan leve uten Insektene er 200 millioner ganger flere enn oss. I denne boka kan du lese om alle de fantastiske insektartene som finnes, og alt de gjør for oss. På en medrivende måte forteller forskeren Anne Sverdrup-Thygeson om insekter som lever iblant oss, i grotter, på havets overflate eller i gamle eiketrær. Vi er helt avhengige av at alle disse fascinerende små skapningene stiller på jobb. Vi trenger dem til pollinering, nedbrytning og jorddannelse, til å være mat for andre dyr, holde skadelige organismer i sjakk, spre frø, hjelpe oss i forskningen og inspirere oss med sine lure løsninger. Insekter er tannhjulene som får verden til å gå rundt. «Stadig vekk måtte jeg fortelle folk om hva jeg nettopp hadde lest, hør på dette! Et sted siterer forfatteren en forsker: 'Verden er så rik på små undre – men så fattig på øyne som ser dem.' I Insektenes planet får man god hjelp til å se»

INTERNASJONAL SUKSESS SOLGT TIL 23 LAND!

KATHLEEN RANI HAGEN, FÆDRELANDSVENNEN

«Briljant» SUNDAY EXPRESS

«Her er lesningen en sammenhengende nytelse fra første til siste side.» GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD Heftet kr. 199 // ISBN: 9788272016714

POCKET 123


9 788248

CHLOE BENJAMIN DE UDØDELIGE

923510

Hvis du visste når du skulle dø, hvordan ville du levd livet ditt? «En ambisiøs roman, som tar for seg store og tunge temaer med en elegant letthet og skakk humor.» CATHRINE KRØGER, DAGBLADET

«En fengslende familiesaga» NEW YORK TIMES BOOK REVIEW Originalittel: The Immortalists Oversatt fra engelsk av Knut Johansen Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248923510

ODD HARALD HAUGE STOREBJØRN Russland har aldri glemt at Norge tok Svalbard fra dem for hundre år siden. Storebjørn viser frem det Svalbard alle drømmer om å få oppleve, inntil drømmen blir et mareritt. Det er en historie om bedrag, forræderi og storpolitikkens nådeløse logikk, som gjør alle til brikker, styrt av en usynlig hånd. Men først og fremst er boka en åndeløs thriller gjennom et hvitt og fremmed landskap. Den ultimate thrilleren fra et Svalbard vi tror er norsk. Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248924586 September

124 POCKET


923541

RUTH LILLEGRAVEN ALT ER MITT

9 788248

Møt Clara og Haavard. Et vellykket ektepar i en arvet villa på Oslos vestkant. Han er barnelege fra en rik hovedstadsfamilie, hun er en ambisiøs vestlending med toppjobb i Justisdepartementet. På kort tid rystes et sommerlig Oslo av to brutale drap. Snart kaster drapene lange skygger over ekteparets liv. Både samfunnselitens maktspill og sykehusets intriger er i ferd med å bli farlige, samtidig som hovedpersonenes samliv slår alvorlige sprekker. For hvem er Clara og Haavard? Og hvor godt kjenner de egentlig hverandre? «uten tvil årets sterkeste krimdebutant» HANS OLAV LAHLUM

«så mange gode trekk at jeg virkelig håper på mer spenning fra Lillegraven» INGVAR AMBJØRNSEN, DAGBLADET

«Clara framstår som en helstøpt, mørk og interessant karakter» LEIF EKLE, NRK

EN AV ÅRETS BESTE BØKER, VG

«en av høstens mest besnærende krimbøker» FINN STENSTAD, TØNSBERGS BLAD

«Utspekulert og raffinert spenningsforfatter» PÅL GERHARD OLSEN, AFTENPOSTEN Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248923541 POCKET 125


9 788248

HANNE KRISTIN ROHDE OFFERDYR

923596

Om ikke løgnene dreper deg, vil sannheten gjøre det. «Høyaktuell Rohde i storform» TVEDESTRANDSPOSTEN

«Som alltid er Rohde god til å skape plott, og til å legge ut creepy detaljer.» CATHRINE KRØGER, DAGBLADET Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248923596

9 788248

COLSON WHITEHEAD INTUISJONISTEN

923633

Whiteheads rike språk og slående symbolikk gjør Intuisjonisten til en både spennende og overraskende leseopplevelse. «En særdeles velskrevet roman ... Hever seg over det meste.» Dagbladet «Genial.» new york times book review «Den mest engasjerende litterære etterforskningen du kommer til å lese i år.» NEWSWEEK

126 POCKET

Originaltittel: The Intuitionist Oversatt fra engelsk av Knut Johansen Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248923633


YRSA SIRGURÐARDÓTTIR GALGEN Drivende spenning blant islandske lavaklipper. En ung investor blir funnet død – hengende fra en planke i naturområdet Galgahraun. Når politiet oppdager restene av en papirlapp festet med spiker til brystkassen hans, blir det tydelig at det ikke er snakk om et selvmord. «På en mesterlig måte makter forfatteren å komponere en drivende god roman som setter søkelyset på tabubelagte samfunnsproblem. … Yrsa Sigurðardóttir befester sin posisjon som en av Nordens fremste kriminalforfattere med Galgen.» SVEN GJERULDSEN, TVEDESTRANDSPOSTEN

«Galgen er moderne og klassisk krim fra Island, noe av det beste hun har levert» TARALD AANO, STAVANGER AFTENBLAD

«Islandsk kvalitetskrim ... Det som gjer boka til eit funn for kravstore krimlesarar, er korleis forfattaren arbeider seg stadig lenger inn mot midten av lauken (les – den utrulege løysinga). (...) Yrsa Sigurdardottir taklar det suverent»

«NORDENS

BESTE KRIMFORFATTER» ADRESSEAVISEN

BJARNE TVEITEN, FÆDRELANDSVENNEN Originaltittel: Gatid Oversatt fra islandsk av Barbro Lundberg Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248924623

POCKET 127


HIDEO YOKOYAMA 64 Marerittet ingen forelder kan utholde. Saken ingen etterforsker kan løse. Tvisten ingen leser kan forutse. I fem lange januardager i 1989 satt foreldrene til en syv år gammel skolejente utenfor Tokyo og lyttet til kravene fra datterens kidnapper. De skulle aldri igjen se datteren i live. I de fjorten årene som fulgte har det japanske folk lyttet til politiets unnskyldninger. Folket skulle aldri glemme den slurvete etterforskningen som ble kjent som «seks fire». De skulle aldri tilgi myndighetene deres fiasko. I en uke mot slutten av 2002 oppdager politiets pressetalsmann et misforhold i den snart foreldede saken. Han kunne aldri ha forestilt seg det han snart skal avdekke. Han ville aldri ha undersøkt hvis han visste hva han skulle finne. «KAFKA MØTER

STIEG LARSSON.» DER SPIEGEL

«Legendarisk japansk krim i særdeles vakker innpakning. En uvanlig velskrevet politiroman og et spennende møte med japanske tradisjoner på mange felter. En lang roman som er usedvanlig god å lese.» FREDRIK WANDRUP, DAGBLADET

«Sublim spenning fra Japan» STEIN ROLL, ADRESSEAVISEN

128 POCKET

Originaltittel: 64 Oversatt fra japansk av Tara Hassel Heftet kr. 199 // ISBN: 9788248924630 September


POCKET BARN OG UNGDOM


JØRN LIER HORST SMUGLERHUSET Tittelen på denne kommer frem hvis du tar alle forbokstavene i de tolv første titlene i serien og setter dem sammen til ett ord: Smuglerhuset. CLUE-gjengen bestemmer seg for å utforske det mystiske Smuglerhuset ute på Furuøya. De pakker det nødvendige for en ekspedisjon og drar av sted. Det første besøket på øya er mislykket. De kommer seg ikke inn i selve huset. Alle dører og vinduer er stengt – gjenspikret og sikret med kjetting og solide hengelåser. Da de senere går gjennom Leos filmopptak fra turen, oppdager de noe de ikke la merke til mens de var på øya. De skjønner at det foregår noe i Smuglerhuset – og at de må tilbake. 9 788248

Heftet kr. 169 // ISBN: 9788248924593 I salg

923602

RACHEL RENÉE RUSSELL DUSTEDAGBOKA 13 Nikki Maxwell har bursdag!! Kommer festen til å bli en supersuksess eller en gigafiasko? Svaret får du i Nikkis nyeste dagbok, den trettende boka i bestselgerserien! Originaltittel: Dork Diaries 13 Oversatt fra engelsk av Kirsti Vogt Heftet kr. 149 // ISBN: 9788248923602 I salg

130 POCKET SKJØNNLITTERATUR


HANNE KRISTIN ROHDE PYRAMIDEMYSTERIET Serien BLÅLYS gir unge lesere spennende kriminalmysterier å løse, der Hanne Kristin Rohde får brukt all sin kunnskap fra mange år som etterforsker i politiet. I stallen finner 13 år gamle Astrid og klassekameraten Yusuf hesten Rocky dødssyk uten at dyrlegen forstår hva som egentlig feiler ham. Har noen skadet hesten? I så fall – hvorfor? Astrid og Yusuf begynner å undersøke hva har skjedd på gården og snart er de på sporet av langt farligere kriminalitet enn de først hadde trodd. De to vennene tar store sjanser – alt for å oppklare mysteriet. Heftet kr. 149 // ISBN: 9788248924616 August

HANNE KRISTIN ROHDE MYSTERIET MED DET FORBUDTE BILDET Astrids klassevenninne Ine er fortvilet. Et nakenbilde av henne sprer seg blant gutta på skolen. Den som har fått bildet er sommerflørten Axel, men den som sprer bildet ser ut til å være kjæresten hennes Petter. Verre blir det når Ine forsvinner sporløst. Hva har skjedd med henne? Heftet kr. 169 // ISBN: 9788248924647 Oktober SKJØNNLITTERATUR POCKET 131


JENNIFER MATHIEU MOXIE «Moxie er en morsom, rørende og rasende bok. Les den og bli en del av kampen!» AMY POEHLER

«Tilfredsstillende og rørende» PUBLISHERS WEEKLY

Vivian Carter er drittlei. Hun er lei av skolens ledelse som ikke tror at guttene på fotball-laget kan gjøre noe galt. Hun er lei av kjønnsdiskriminerende kleskoder, trakassering og grove kommentarer fra guttene. Men mest lei er hun av å være den som alltid gjør det som er riktig og det som forventes av henne. Moren til Vivian var en tøffing da hun var på Vivians alder. Hun var punker og Riot Grrl, og lagde opprørske fanziner. Og Vivian blir inspirert til å lage Moxie, en feminist-fanzine som hun distribuerer anonymt på skolen. Hun trenger bare å gjøre noe og få ut litt damp, men responsen vokser, og Moxie blir snart et begrep. Etter hvert skjønner Vivian at hun rett og slett har startet en revolusjon. Det er på tide å slåss. Jentene gjør opprør! «Jeg vil kjøpe denne og gi den til ALLE ungdommer!» MALIN ADRIAENSEN, NORLI OG @READYGOREAD

«Gjør verden en tjeneste: Les den, spre den. Gi den til alle tenåringsjenter du kjenner. Ved nærmere ettertanke: Gi den til guttene også.» DAGENS BOK

132 POCKET SKJØNNLITTERATUR

Originaltittel: Moxie Oversatt fra engelsk av Hilde Stubhaug Heftet kr. 169 // ISBN: 9788248924609


BACKLIST


9 788248

920779 9 788248 921455

920700

922216

9 788248

9 788248

TOVE ALSTERDAL EVAS SISTE VITNE // INGEN VEI TILBAKE HEFTET KR 169 ISBN 9788248920700 HEFTET KR 169 ISBN 9788248919797 KAGGE FORLAG

DOUGLAS ADAMS HAIKERENS GUIDE TIL GALAKSEN HEFTET KR 169 ISBN 9788248920779 KAGGE FORLAG

CHLOE BENJAMIN DE UDØDELIGE INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248922216 KAGGE FORLAG

903758

9 788248

9 788248

907756

PAOLO COGNETTI DE ÅTTE FJELLENE HEFTET KR 179 ISBN 9788248921455 KAGGE FORLAG

DON DELILLO UNDERVERDEN HEFTET KR 249 ISBN 9788248903758 KAGGE FORLAG

9 788248

919810

920991

9 788248

BRET EASTON ELLIS AMERICAN PSYCHO HEFTET KR 169 ISBN 9788248907756 KAGGE FORLAG

FRODE GRYTTEN VENTE PÅ FUGLEN HEFTET KR 169 ISBN 9788248920991 KAGGE FORLAG

EIRIK JENSEN OG THOMAS WINJE ØIJORD ATTENTATET 134 BACKLIST – SKJØNNLITTERATUR OG KRIM

HEFTET KR 169 ISBN 9788248919810 KAGGE FORLAG


HEFTET KR 249 ISBN 9788248910589 KAGGE FORLAG

910589

ERLING KAGGE (RED.) DIKT FOR GUTTA. 15 ÅR ETTER

9 788248

HEFTET KR 179 ISBN 9788248921523 KAGGE FORLAG

921523 9 788248 921530

HELGA HJORTH FRI VILJE

9 788248

922582

HEFTET KR 179 ISBN 9788248922582 INNBUNDET 379 ISBN 9788248921295 KAGGE FORLAG

9 788248

EIRIK JENSEN OG THOMAS WINJE ØIJORD SKJULTE DJEVLER

HEFTET KR 179 ISBN 9788248920731 HEFTET KR 179 ISBN 9788248917298 HEFTET KR 179 ISBN 9788248911791 KAGGE FORLAG

917687 917298

LARS LENTH MENN SOM HATER ULVER // BRØDRENE VEGA // DEN NORSKE PASIENTEN

920731

HEFTET KR 179 ISBN 9788248917687 KAGGE FORLAG

9 788248

VETLE LID LARSSEN HVORDAN ELSKE EN FAR – OG OVERLEVE

9 788248

HEFTET KR 179 ISBN 9788248922599 INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248921301 KAGGE FORLAG

922599

KEVIN KWAN VILT RIKE

9 788248

HEFTET KR 149 ISBN 9788248921530 KAGGE FORLAG

9 788248

RUPI KAUR MELK OG HONNING

BACKLIST – SKJØNNLITTERATUR OG KRIM 135


921196

918745 9 788248

922612 9 788248

9 788248 9 788248

919841

922346

INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248922346 KAGGE FORLAG

RUTH LILLEGRAVEN OG TORDIS ØRJASÆTER DISSE DAGENE, DETTE LIVET – DIKT VI HAR SAMMEN INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248918745 KAGGE FORLAG

921837

9 788248

9 788248

RUTH LILLEGRAVEN ALT ER MITT

CHRISTER MJÅSET HVITE RAVNER // DET ER DU SOM ER BOBBY FISCHER HEFTET KR 179 ISBN 9788248921196 HEFTET KR 169 ISBN 9788248917700 KAGGE FORLAG

ALLISON PEARSON HVOR VANSKELIG KAN DET VÆRE? // JEG FATTER IKKE HVORDAN HUN FÅR DET TIL HEFTET KR 179 ISBN 9788248922612 HEFTET KR 179 ISBN 9788248911272 KAGGE FORLAG

917274

9 788248

9 788248

915454

HANNE KRISTIN ROHDE OFFERDYR

136 BACKLIST – SKJØNNLITTERATUR OG KRIM

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248921837 KAGGE FORLAG

HANNE KRISTIN ROHDE GUDMOREN // BARE ET BARN // MØRKE HJERTER HEFTET KR 179 ISBN 9788248919841 HEFTET KR 179 ISBN 9788248917274 HEFTET KR 179 ISBN 9788248915454 KAGGE FORLAG


919469

922636

9 788248

HEFTET KR 179 ISBN 9788248922636 INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248921356 KAGGE FORLAG

9 788248

YRSA SIGURÐARDÓTTIR SYNDSFORLATELSE

9 788248

922186 9 788248

914082

COLSON WHITEHEAD INTUISJONISTEN

9 788248

HEFTET KR 169 ISBN 9788248917731 HEFTET KR 169 ISBN 9788248914082 HEFTET KR 169 ISBN 9788248915447 HEFTET KR 169 ISBN 9788248912088 KAGGE FORLAG

920748

YRSA SIGURÐARDÓTTIR LØGNEN // DØDSSKIPET // DE UØNSKEDE // JEG VET HVEM DU ER

9 788248

HEFTET KR 169 ISBN 9788248919469 HEFTET KR 169 ISBN 9788248920748 KAGGE FORLAG

917731

YRSA SIGURÐARDÓTTIR DNA // DRAGSUG

917977

NINA WOXHOLTT (RED.) KJÆRLIGHET – Vakre dikt om det største i livet

921615

HEFTET KR 179 ISBN 9788248921615 KAGGE FORLAG

9 788248

COLSON WHITEHEAD DEN UNDERJORDISKE JERNBANEN

9 788248

INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248922186 KAGGE FORLAG

INNBUNDET KR 339 ISBN 9788248917977 KAGGE FORLAG

BACKLIST – SKJØNNLITTERATUR OG KRIM 137


921967

9 788248 920380

9 788248

OLE TORP ORD SOM FÅR VOKSNE MENN TIL Å GRÅTE INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248920380 KAGGE FORLAG

SVETLANA ALEKSIJEVITSJ FRIHET INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248921967 KAGGE FORLAG

917601

9 788248

9 788248

918325

917618

9 788248 918394

9 788248

SVETLANA ALEKSIJEVITSJ KISTER AV SINK // SLUTTEN FOR DET RØDE MENNESKET // KRIGEN HAR INTET KVINNELIG ANSIKT // DE SISTE VITNENE HEFTET KR 199 ISBN 9788248918325 HEFTET KR 199 ISBN 9788248917601 HEFTET KR 199 ISBN 9788248915874 HEFTET KR 199 ISBN 9788248919780 KAGGE FORLAG

MAH-RUKH ALI IRAN OG DET NYE MIDTØSTEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248918394 KAGGE FORLAG

MAH-RUKH ALI TRUSSELEN FRA IS 920724

9 788248 921981

9 788248

HEFTET KR 179 ISBN 9788248917618 KAGGE FORLAG

HÅVARD HAFTOR ARNTZEN ÅSTED INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248921981 KAGGE FORLAG

A.N.P CHICKS O’HOI

138 BACKLIST – DOK., HISTORIE OG BIOGRAFI

HEFTET KR 149 ISBN 9788248920724 KAGGE FORLAG


INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248921240 KAGGE FORLAG

922520 9 788248

919933 9 788248

921240

HELENA BRODTKORB (RED.) DET SKJER NÅ

9 788248

LINDA ERLIEN BORREN VEIEN HJEM

922223

HEFTET KR 179 ISBN 9788248922568 HEFTET KR 169 ISBN 9788248919933 KAGGE FORLAG

922568

ØYSTEIN BOGEN RUSSLANDS HEMMELIGE KRIG MOT VESTEN // PUTIN OG JEG

9 788248

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922520 KAGGE FORLAG

9 788248

SVEIN TORE BERGESTUEN I KRIG OG ENSOMHET - KRIGSFOTOGRAFEN HARALD HENDEN

916437

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916437 KAGGE FORLAG

9 788248

RONNY BERG OG OLAV BREKKE MATHISEN DEN JÆVLA NABOEN

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922223 KAGGE FORLAG

919513 9 788248

JASON TIMBUKTU DIAKITÉ EN DRÅPE MIDNATT

921257

HEFTET KR 399 ISBN 9788248921257 KAGGE FORLAG

9 788248

SUZANNE BRØGGER OMELETTE NORVÉGIENNE

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248919513 KAGGE FORLAG

BACKLIST – DOK., HISTORIE OG BIOGRAFI 139


921462

9 788248 922001

9 788248

HEGE DUCKERT SUMMEN AV SMÅ TING INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922001 KAGGE FORLAG

KRISTOFFER EGEBERG FREDSNASJONEN NORGE HEFTET KR 199 ISBN 9788248921462 KAGGE FORLAG

921493

9 788248 921479

9 788248

TORGRIM EGGEN FORBINDELSEN HEFTET KR 179 ISBN 9788248921479 KAGGE FORLAG

ERIKA FATLAND GRENSEN – EN REISE RUNDT RUSSLAND

917229

9 788248

910701

9 788248

HEFTET KR 199 ISBN 9788248921493 KAGGE FORLAG

ERIKA FATLAND SOVJETISTAN HEFTET KR 199 ISBN 9788248917229 KAGGE FORLAG

JON GANGDAL JEG TENKER NOK DU SKJØNNER DET SJØL

921509

9 788248

922032

9 788248

HEFTET KR 169 ISBN 9788248910701 KAGGE FORLAG

FREDRIK GRÆSVIK DØMT TIL DØDEN I KONGO HEFTET KR 179 ISBN 9788248921509 KAGGE FORLAG

TOR HAMMERØ OG TORE ULABRAND JOHANSEN STIG-ANDRÉ BERGE

140 BACKLIST – DOK., HISTORIE OG BIOGRAFI

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248922032 KAGGE FORLAG


JØRN LIER HORST OG TROND EINAR FREDNES BADBOY

920274

INNBUNDET KR 499 ISBN 9788248920274 KAGGE FORLAG

9 788248

GEIR HESTMARK ISTIDENS OPPDAGER

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248917007 KAGGE FORLAG

016394

HEFTET KR 169 ISBN 9788272016394 J.M. STENERSENS FORLAG

9 788272

ARIANNA HUFFINGTON SØVNREVOLUSJONEN

EINAR HAAKAAS ADVARSEL. SVENSKE TILSTANDER I NORGE

922308

920489

INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248920489 KAGGE FORLAG

9 788248

EINAR HAAKAAS SVARTMALING

9 788248

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922292 KAGGE FORLAG

OLE-MARTIN IHLE DA HE-MAN KOM TIL NORGE EN FORTELLING OM Å VOKSE OPP PÅ 80-TALLET 920496 9 788248

HEFTET KR 169 ISBN 9788248915881 KAGGE FORLAG

915881

EIRIK JENSEN PÅ INNSIDEN

9 788248

INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248922308 KAGGE FORLAG

KRISTIN BRANDTSEGG JOHANSEN JEG HAR LEVD I DETTE LANDET I TUSEN ÅR INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248920496 KAGGE FORLAG

BACKLIST – DOK., HISTORIE OG BIOGRAFI 141


9 788248

913764

920687

9 788248

ERLING KAGGE STILLHET I STØYENS TID // UNDER MANHATTAN HEFTET KR 169 ISBN 9788248920687 HEFTET KR 169 ISBN 9788248913764 KAGGE FORLAG

GUNNAR KAGGE KUNSTEN Å SYKLE USA PÅ TVERS

919650

9 788248

922339

9 788248

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248919650 KAGGE FORLAG

ARNE SCHRØDER KVALVIK Å LEVE, LEVER, HAR LEVD INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248922339 KAGGE FORLAG

SYLVI LISTHAUG DER ANDRE TIER

TORALV MAURSTAD FOR ET LIV

911098

9 788248

9 788248

9 788248

922650

GEIR LUNDESTAD DRØMMEN OM FRED PÅ JORD // FREDENS SEKRETÆR

922698

920328

9 788248

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922650 KAGGE FORLAG

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248920328 INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248917076 KAGGE FORLAG

INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248911098 KAGGE FORLAG

PETTER MEJLÆNDER HARITON PUSHWAGNER INNBUNDET KR 499 ISBN 9788248922698 KAGGE FORLAG

142 BACKLIST – DOK., HISTORIE OG BIOGRAFI


919698 9 788248

MARIANNE MJAALAND TVANG OG TVIL

922360

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922360 KAGGE FORLAG

9 788248

MARIE MELGÅRD OG LARS JOAKIM SKARVØY ALLE SKAL NED

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248919698 KAGGE FORLAG

910558 9 788248

FRIDTJOF NANSEN EVENTYRLYST

910497

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248910497 KAGGE FORLAG

9 788248

LARS MYTTING HEL VED

9 788248

KAGGE FORLAG

921899

HEFTET KR 179 ISBN 9788248921899

9 788248

PETTER NYQUIST OG EIVIND HOFSTAD EVJEMO PETTER UTELIGGER

909460

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248910558 KAGGE FORLAG

921561

917717

MIKE PESHMERGANOR MIN KAMP MOT KALIFATET

9 788248

HEFTET KR 149 ISBN 9788248909460 HEFTET KR 149 ISBN 9788248909446 KAGGE FORLAG

9 788248

ARNE NÆSS HVOR KOMMER VIRKELIGHETEN FRA? // DET FRIE MENNESKE

HEFTET KR 179 ISBN 9788248921561 KAGGE FORLAG

HANNE KRISTIN ROHDE KJEMP FOR ALT HVA DU HAR KJÆRT HEFTET KR 169 ISBN 9788248917717 KAGGE FORLAG

BACKLIST – DOK., HISTORIE OG BIOGRAFI 143


9 788248

920199

922421

9 788248 922117

9 788248 914532

9 788248

HELENE SANDVIG ET LANGSOMT FARVEL INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248922421 KAGGE FORLAG

ÅSNE SEIERSTAD TO SØSTRE // EN AV OSS HEFTET KR 199 ISBN 9788248920199 HEFTET KR 199 ISBN 9788248914532 KAGGE FORLAG

ARNHILD SKRE OG ELISABETH ANDREASSEN BETTAN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922117 KAGGE FORLAG

ARILD STAVRUM ÅGE HAREIDE 913771

9 788248 922131

9 788248

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922131 KAGGE FORLAG

MORTEN STRØKSNES TEQUILADAGBØKENE HEFTET KR 169 ISBN 9788248913771 KAGGE FORLAG

921387

920373

144 BACKLIST – DOK., HISTORIE OG BIOGRAFI

INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248920373 KAGGE FORLAG

9 788248

9 788248

ROSEMARY SULLIVAN STALINS DATTER

LARS FR. H. SVENDSEN Å FORSTÅ DYR INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248921387 KAGGE FORLAG


920601 9 788248

921394

INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248921394 KAGGE FORLAG

9 788248

KIM SØDERSTRØM VETERAN

ERLE MARIE SØRHEIM TIL BERLIN FALLER INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248920601 KAGGE FORLAG

922155 9 788248

922452

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922452 KAGGE FORLAG

9 788248

ANDREAS TJERNSHAUGEN HVALEVENTYRET

ODD KARSTEN TVEIT GUDFAREN // SALONGEN I JERUSALEM 921608 9 788248

919964

ASGEIR UELAND SHETLANDSGJENGEN

9 788248

INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248922155 HEFTET KR 169 ISBN 9788248919964 KAGGE FORLAG

HEFTET KR 199 ISBN 9788248921608 KAGGE FORLAG

920694

HEFTET KR 199 ISBN 9788248920694 KAGGE FORLAG

9 788248

EIRIK VEUM DET SVENSKE SVIKET

BACKLIST – DOK., HISTORIE OG BIOGRAFI 145


914518

9 788248 912996

9 788248

EIRIK VEUM NÅDELØSE NORDMENN – STATSPOLITIET 1941-1945 HEFTET KR 199 ISBN 9788248912996 KAGGE FORLAG

EIRIK VEUM NÅDELØSE NORDMENN – HIRDEN 1933-1945

916024

9 788248

920649

9 788248

HEFTET KR 199 ISBN 9788248914518 KAGGE FORLAG

EIRIK VEUM NÅDELØSE NORDMENN –GESTAPO 1940-1945 HEFTET KR 199 ISBN 9788248916024 KAGGE FORLAG

9 788248

913221

920403

9 788248

HILDE VESAAS CARL FREDRIKSENS TRANSPORT

920762

9 788248

9 788248

911920

146 BACKLIST – DOK., HISTORIE OG BIOGRAFI

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248920649 KAGGE FORLAG

ALEXANDER WISTING OTTO SVERDRUP // ROALD AMUNDSEN // HJALMAR JOHANSEN INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248920403 HEFTET KR 199 ISBN 9788248913221 INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248911920 KAGGE FORLAG

LENE WOLD ÆRE VÆRE MINE DØTRE HEFTET KR 169 ISBN 9788248920762 KAGGE FORLAG


920656

922704

9 788248

HEFTET KR 179 ISBN 9788248922704 INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248921868 KAGGE FORLAG

9 788248

MICHAEL WOLFF ILD OG VREDE

921424

HEFTET KR 179 ISBN 9788248921417 KAGGE FORLAG

921417

FRANK AAREBROT 200 ÅR PÅ 200 SIDER

9 788248

INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248920656 KAGGE FORLAG

9 788248

TORDIS ØRJASÆTER KJÆRLIGHETEN HAR SITT EGET SPRÅK

FRANK AAREBROT KRIGEN PÅ 200 SIDER

HEFTET KR 179 ISBN 9788248921431 KAGGE FORLAG

921431

FRANK AAREBROT USA PÅ 200 SIDER

9 788248

HEFTET KR 179 ISBN 9788248921424 KAGGE FORLAG

BACKLIST – DOK., HISTORIE OG BIOGRAFI 147


922278

9 788248

922285

9 788248

JON ANDERS HALVORSEN HUDEN ER GUDEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922278 KAGGE FORLAG

OLE PETTER HJELLE STERK HJERNE MED AKTIV KROPP INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922285 KAGGE FORLAG

922414

9 788248 920182

9 788248

KAJA NORDENGEN HJERNEN ER STJERNEN // HJERNETRENING HEFTET KR 179 ISBN 9788248920182 INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248921325 KAGGE FORLAG

ANJA RØYNE MENNESKETS GRUNNSTOFFER 016578

9 788248 922100

9 788272

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922414 KAGGE FORLAG

JONAS SKOGESTAD HJERTET DITT INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922100 KAGGE FORLAG

016509

9 788272

016516

9 788272

HANS K. STENØIEN OG REIDAR ANDERSEN ARTEN SOM FORANDRET ALT INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016578 J.M. STENERSENS FORLAG

ANNE SVERDRUP-THYGESON INSEKTENES PLANET INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016509 J.M. STENERSENS FORLAG

DAG UNDLIEN DINE GENIALE GENER 148 BACKLIST – POPULÆRVITENSKAP

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016516 J.M. STENERSENS FORLAG


919544 9 788248

912392

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248912392 KAGGE FORLAG

9 788248

JØRGEN AUKLAND, ANDERS AUKLAND OG STEINAR GRINI SMØREBOKA

ANTON ANDERSEN VERDENS MORSOMSTE VITSER 913719 9 788248

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916536 KAGGE FORLAG

916536

KJETIL BRATTLIEN SNØSKRED

9 788248

INNBUNDET KR 249 ISBN 9788248919544 KAGGE FORLAG

TOPPEN BECH MORMOR FARMOR // SKIKK OG BRUK 910541 9 788248

916987

OLA BREMNES (RED.) NORDNORSK SANGBOK

9 788248

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248913719 INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248909941 KAGGE FORLAG

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916987 KAGGE FORLAG

922025 9 788248

914280

INNBUNDET KR 599 ISBN 9788248910541 INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248914280 KAGGE FORLAG

9 788248

YANN DE CAPRONA NORSK ETYMOLOGISK ORDBOK // KJÆRLIGHETENS ETYMOLOGI

OLAV HOEL DØRUM TENK SMARTERE INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248922025 KAGGE FORLAG

BACKLIST – GAVE OG FAKTA 149


016455

9 788272

9 788272

016462

919766

9 788248 918608

9 788248

SIMONE THORUP ERIKSEN MINE FØRSTE ÅR. GUL UTGAVE // ROSA UTGAVE // BLÅ UTGAVE INNBUNDET KR 299 ISBN 9788272016462 INNBUNDET KR 299 ISBN 9788272016448 INNBUNDET KR 299 ISBN 9788272016455 J.M. STENERSENS FORLAG

COLIN EICK OG EIVIND STOUD PLATOU BYGG SELV – HÅNDBOK I HJEMMESNEKRING AV MØBLER INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248918608 KAGGE FORLAG

GAATHAUG & TANDBERG HELE FAMILIENS PÅSKEMORO HEFTET KR 149 ISBN 9788248919766 KAGGE FORLAG

014802

9 788248 917908

9 788272

ANNE GAATHAUG DEN ALLER BESTE QUIZBOKA INNBUNDET KR 169 ISBN 9788248917908 KAGGE FORLAG

KAHLIL GIBRAN PROFETEN

014819

9 788272

INNBUNDET KR 339 ISBN 9788272014802 J.M. STENERSENS FORLAG

9 788272

015359

KAHLIL GIBRAN EN BOK OM KJÆRLIGHET INNBUNDET KR 299 ISBN 9788272015359 J.M. STENERSENS FORLAG

KAHLIL GIBRAN HØYSANGEN INNBUNDET KR 339 ISBN 9788272014819 J.M. STENERSENS FORLAG

150 BACKLIST – GAVE OG FAKTA


919506 9 788248

MARIANN HARNESHAUG STRIKK GRYTEKLUTER

922230

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922230 KAGGE FORLAG

9 788248

MORTEN T. HANSEN SUVEREN PÅ JOBB

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248919506 KAGGE FORLAG

922506 9 788248

918332 9 788248 909705

9 788248 909729

HEFTET KR 199 ISBN 9788248921516 HEFTET KR 199 ISBN 9788248918332 HEFTET KR 169 ISBN 9788248909729 HEFTET KR 169 ISBN 9788248909705 KAGGE FORLAG

921516

PER EGIL HEGGE DEN NORSKE FOLKESJELA // PERLER FOR SVIN // LAMME LÅR OG SUKKER BITER // HENG HAM IKKE VENT TIL JEG KOMMER

9 788248

INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248922506 KAGGE FORLAG

9 788248

PER EGIL HEGGE SOFA TIL SALGS HOS DAME SOM ER MYK Å LIGGE PÅ

922261

INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248922261 KAGGE FORLAG

9 788248

EGIL ASLAK AURSAND HAGERUP, PAUL I. HUSE OG MARTIN AAS NORSKE STANDARDER

BACKLIST – GAVE OG FAKTA 151


016547 9 788272

9 788272

016134

016554 016370

9 788272

9 788272

016295

9 788272 015984

9 788272

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPES VINTERBARN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016554 J.M. STENERSENS FORLAG

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPES SOMMERBARN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016547 J.M. STENERSENS FORLAG

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPE – STRIKK ÅRET RUNDT // STRIKK TIL HELE FAMILIEN // STRIKK TIL BABY, BARN OG VOKSEN // STRIKKEKALENDER INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016370 INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016134 INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272015984 INNBUNDET KR 339 ISBN 9788272016127 J.M. STENERSENS FORLAG

ARNODD HÅPNES TRÆR I NORGE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016295 J.M. STENERSENS FORLAG

922315

9 788248

9 788248

919643

IRENE JACOBSEN OG KARI NYGAARD BARBEINTHAGEN // KRANSER OG BUKETTER FRA BARBEINTHAGEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248919643 INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248920281 KAGGE FORLAG

TOR ERIK JENSTAD FYSEKJERRINGER OG GLUPSTUTER 152 BACKLIST – GAVE OG FAKTA

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248922315 KAGGE FORLAG


916680 9 788248

ERLING KAGGE KUNSTEN Å SAMLE KUNST

915157

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248915157 KAGGE FORLAG

9 788248

RAGNA RIBE JØRGENSEN BIER OG BIRØKTING I BYGD OG BY

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916680 KAGGE FORLAG

922049 9 788248

555790

INNBUNDET KR 399 ISBN 9783899555790 KAGGE FORLAG

9 783899

ERLING KAGGE A POOR COLLECTOR’S GUIDE TO BUYING GREAT ART

ARE KALVØ HYTTEBOK FRÅ HELVETE

916444 9 788248

INNBUNDET KR 599 ISBN 9788248914990 KAGGE FORLAG

914990

PER-ERIK KIRKEBY DEN STORE NORSKE BOKMÅLSORDBOKA

9 788248

INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248922049 KAGGE FORLAG

PER-ERIK KIRKEBY DEN STORE NORSKE SYNONYMORDBOKA 016424 9 788272

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016431 J.M. STENERSENS FORLAG

016431

UNNI IRMELIN KVAM MIN BUNAD – NORDLANDSBUNADEN

9 788272

INNBUNDET KR 599 ISBN 9788248916444 KAGGE FORLAG

UNNI IRMELIN KVAM MIN BUNAD – BELTESTAKKEN FRA TELEMARK INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016424 J.M. STENERSENS FORLAG

BACKLIST – GAVE OG FAKTA 153


9 788248

914600

921318

9 788248

MARTE LANDSEM LYKKE INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248921318 KAGGE FORLAG

ARVE SKJELBRED LARSEN HUNDEBOKA INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248914600 KAGGE FORLAG

9 788248

922391

920526

9 788248

9 788248

916161

920342

9 788248

TRUDE MOSTUE DYRLEGENS HÅNDBOK. HUND INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248916161 KAGGE FORLAG

HANNA NORBERG OSLOVE – DE ALLER BESTE GÅTURENE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248920342 KAGGE FORLAG

TRYGVE AAS OLSEN SKRIV ENKELT OG SMART INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248920526 KAGGE FORLAG

BÅRD OSE OG FRODE ØVERLI (ILL.) ROCKESTREKER

9 788248

916628

922384

9 788248

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922391 KAGGE FORLAG

154 BACKLIST – GAVE OG FAKTA

BÅRD OSE OG FINN TOKVAM P.I.L.S. INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916628 KAGGE FORLAG

KEN ANDRÉ OTTESEN JA, VI ELSKER INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248922384 KAGGE FORLAG


916550 9 788248

SIGRI SANDBERG GOD TUR

916857

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916857 KAGGE FORLAG

9 788248

JOHAN J. PETERSEN KNUTEBOKA

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248916550 KAGGE FORLAG

922094 9 788248

918806

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248918806 KAGGE FORLAG

9 788248

PETTER SCHJERVEN KROPPSSPRÅK

TONE SELBOE LESELYST 010415 9 788272

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248920366 KAGGE FORLAG

920366

LIVE SKINNES GARDSLIV

9 788248

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248922094 KAGGE FORLAG

SNORRE STURLASSON SNORRE. NORGES KONGESAGAER

INNBUNDET KR 3990 ISBN 9788272011559 J.M. STENERSENS FORLAG

011559

SNORRE STURLASSON THE SAGAS OF THE VIKING KINGS OF NORWAY

9 788272

INNBUNDET KR 3990 ISBN 9788272010415 J.M. STENERSENS FORLAG

BACKLIST – GAVE OG FAKTA 155


014567

9 788272 012860

9 788272

SNORRE STURLASSON SNORRE NASJONALUTGAVEN INNBUNDET KR 999 ISBN 9788272012860 J.M. STENERSENS FORLAG

SNORRE STURLASSON SNORRE

901266

9 788248

901297

9 788248

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272014567 J.M. STENERSENS FORLAG

TIL KONFIRMANTEN (BLÅ) INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248901266 KAGGE FORLAG

9 788248

922438

917120

9 788248

TIL KONFIRMANTEN (RØD) INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248901297 KAGGE FORLAG

THOMAS SVARDAL BÅL For all slags vær og terreng INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248917120 KAGGE FORLAG

9 788248

HÅVARD SYVERTSEN Å SYKLE – EN BESETTELSE

919711

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248922438 KAGGE FORLAG

TEGNEHANNE OG JOSTEIN LARSEN LYKKE TIL! INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248919711 KAGGE FORLAG

156 BACKLIST – GAVE OG FAKTA


921882 9 788248

015069

INNBUNDET KR 449 ISBN 9788272015069 J.M. STENERSENS FORLAG

9 788272

SVEIN TINDBERG JULEEVANGELIET

ANDREAS TJERNSHAUGEN MEISENES HEMMELIGE LIV

922643 9 788248

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248918493 KAGGE FORLAG

918493

TOR TVEITE STRIKK TIL MANNEN

9 788248

HEFTET KR 199 ISBN 9788248921882 KAGGE FORLAG

HELENE URI GODT SPRÅK INNBUNDET KR 199 ISBN 9788248922643 KAGGE FORLAG

BACKLIST – GAVE OG FAKTA 157


916994

9 788272 016011

9 788248

JOSEFINE ANDRÉN OG JENNI MYLLY GRØNT FRA FUNKY FRESH FOODS INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016011 J.M. STENERSENS FORLAG

JULIE ILONA BALAS JULIES GRØNNE KJØKKEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916994 KAGGE FORLAG

9 788272

ULRIKA DAVIDSSON BAK GLUTENFRITT MED ULRIKA

016103

INNBUNDET KR 379 ISBN 9788272016103 J.M. STENERSENS FORLAG

AASE DOTTERUD VÅRE BESTE JULEKAKER 914846

9 788248 913276

9 788248

INNBUNDET KR 169 ISBN 9788248920663 KAGGE FORLAG

COLIN EICK OG THOMAS HORNE ØLBRYGGING FRA HÅND TIL MUNN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248913276 KAGGE FORLAG

9 788248

916529

913603

9 788248

COLIN EICK, THOMAS HORNE OG EIVIND PLATOU ØL OG MAT INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248914846 KAGGE FORLAG

GUSTAV FOSEID HÅNDBOK I ØLBRYGGING INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248913603 KAGGE FORLAG

GUSTAV FOSEID ØLSMAKING INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916529 KAGGE FORLAG

158 BACKLIST – MAT OG DRIKKE


920465 9 788248

922018

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922018 KAGGE FORLAG

9 788248

TANJA FOSS TANJAS MAT

EYVIND HELLSTRØM OG TRULS SVENDSEN TRULS Á LA HELLSTRØM

917144

915249

INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248915249 KAGGE FORLAG

9 788248

HATLAND, ERIKSEN OG SMITH-GAHRSEN DEN NORSKE ØLREVOLUSJONEN

9 788248

INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248920465 KAGGE FORLAG

SVERRE GUNNAR HAGA MENN SOM BAKER BRØD 914822 9 788248

917762

GRY NORDVIK KARLSEN OG ANE NORDVIK HASSELBERG TAKKEMAT

9 788248

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248917144 KAGGE FORLAG

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248917762 KAGGE FORLAG

SARA LOSSIUS PALEO

015830

INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248914822 KAGGE FORLAG

9 788272

VIBEKE KLEMETSEN GRØT

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788272015830 J.M. STENERSENS FORLAG

BACKLIST – MAT OG DRIKKE 159


918769

9 788248

912125

9 788248

PER MÆLENG EN VINGURUS GUIDE TIL BORDEAUX OG BURGUND // EN VINGURUS GUIDE TIL HIMMELEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248918769 INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248912125 KAGGE FORLAG

EDLE CATHARINA NORMAN OG SOFIE GRØNTVEDT RAILO NORGES SPISELIGE PLANTER OG BÆR

015991

9 788272

016288

9 788272

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272015991 J.M. STENERSENS FORLAG

SHANE PETERSON, SØREN EJLERSEN OG DITTE INGEMANN KOM I GANG MED FERMENTERING

9 788248

922148

922070

9 788248

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788272016288 J.M. STENERSENS FORLAG

ADAM OG JAMES PRICE MUNTER MAT INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248922070 KAGGE FORLAG

ERLING S. SUNDAL, JOHANNE THYBO HANSEN OG KRISTINE THYBO HANSEN JEGERTVILLINGENES KOKEBOK INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248922148 KAGGE FORLAG

016059

9 788248 920595

9 788272

JOSTEIN SÆTHRE LOGGBOK FOR ØLBRYGGERE INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248920595 KAGGE FORLAG

CHARLOTTE HOLBERG SVEINSEN MITT GÅRDSKJØKKEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016059 J.M. STENERSENS FORLAG

160 BACKLIST – MAT OG DRIKKE


921219 9 788248

ANGELA TALIAFERO OG DAG ØDEGAARD HELT TEXAS

918615

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248918615 KAGGE FORLAG

9 788248

INGRID E. SKISTAD, JOSTEIN SÆTHRE OG COLIN EICK BRYGG MER ØL!

INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248921219 KAGGE FORLAG

916727 9 788248 016264 9 788272

015533

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016264 INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272015533 J.M. STENERSENS FORLAG

9 788272

ELLEN-BEATE WOLLEN VEL BEVART MAT // GRATIS MAT

922445

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922445 INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248915195 INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248913405 INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916727 KAGGE FORLAG

9 788248

INGVILD TENNFJORD SNARVEIEN TIL VIN // BOBLER! // SKÅL! // PERFEKTE VINER!

MAJ-BRITT AAGAARD KJØTTFRI MANDAG // KOSEKOKEBOKA

917991

9 788248

920427

9 788248

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248917991 INNBUNDET KR 429 ISBN 9788248920427 KAGGE FORLAG

BACKLIST – MAT OG DRIKKE 161


9 788248

917892

918431

9 788248

HEGE DUCKERT PARIS – 100 unike opplevelser HEFTET KR. 349 ISBN 9788248918431 KAGGE FORLAG

KARIANNE BJELLÅS GILJE OSLO – 100 unike opplevelser HEFTET KR. 349 ISBN 9788248917892 KAGGE FORLAG

917878

9 788248

912859

9 788248

KNUT OLAV ÅMÅS OG KNUT AASTAD BRÅTEN WIEN – 100 unike opplevelser HEFTET KR. 349 ISBN 9788248917878 KAGGE FORLAG

9 788248

919629

HEFTET KR. 349 ISBN 9788248912859 KAGGE FORLAG

914129

9 788248

KNUT OLAV ÅMÅS OG KNUT AASTAD BRÅTEN NEW YORK – 100 unike opplevelser

ANDERS HORNSLIEN ROMA – 100 unike opplevelser HEFTET KR. 349 ISBN 9788248914129 KAGGE FORLAG

9 788248

ANDERS HORNSLIEN TOSCANA – 100 unike opplevelser

917830

HEFTET KR. 349 ISBN 9788248919629 KAGGE FORLAG

ODD INGE SKJÆVESLAND STOCKHOLM – 100 unike opplevelser HEFTET KR. 349 ISBN 9788248917830 KAGGE FORLAG

162 BACKLIST – REISE


916246 9 788248

916116

HEFTET KR. 349 ISBN 9788248916116 KAGGE FORLAG

9 788248

JARLE ROHEIM HÅKONSEN BARCELONA – 100 unike opplevelser

ERLE MARIE SØRHEIM BERLIN – 100 unike opplevelser 914266 9 788248

HEFTET KR. 349 ISBN 9788248918530 KAGGE FORLAG

918530

GEIR TERJE RUUD KØBENHAVN – 105 unike opplevelser

9 788248

HEFTET KR. 349 ISBN 9788248916246 KAGGE FORLAG

CELINE IRGENS AAGAARD LONDON – 105 unike opplevelser HEFTET KR. 349 ISBN 9788248914266 KAGGE FORLAG

BACKLIST – REISE 163


9 788248

916086

921226

9 788248

KATHRINE ASPAAS DEN EMOSJONELLE REVOLUSJON HEFTET KR 179 ISBN 9788248922551 INNBUNDET KR 399 ISBN 978848921226 KAGGE FORLAG

MARIANN DEILA PROSJEKT STERK // TREN DER DU ER

016158

9 788272

016240

9 788272

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248916086 INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248917885 KAGGE FORLAG

CHARLES DUHIGG VANENS MAKT HEFTET KR 169 ISBN 9788272016158 J.M. STENERSENS FORLAG

920472

016356

9 788248

MARIA FÜRST YOGA

9 788248

916451

INNBUNDET KR 379 ISBN 9788272016240 J.M. STENERSENS FORLAG

919636

9 788248

9 788272

HANNE S. FINSTAD DITT SMARTE BARN

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016356 J.M. STENERSENS FORLAG

ANDREAS HOMPLAND LIVSLØP INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248920472 KAGGE FORLAG

HARALD HRUBOS-STRØM SOV GODT INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248919636 KAGGE FORLAG

JOHAN KAGGESTAD GÅ! 164 BACKLIST – HELSE OG LIVSSTIL

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916451 KAGGE FORLAG


016165 9 788272

015632

HEFTET KR 179 ISBN 9788272015632 HEFTET KR 179 ISBN 9788272016165 J.M. STENERSENS FORLAG

9 788272

ERIK BERTRAND LARSSEN BLI BEST MED MENTAL TRENING // NÅ!

FEDON LINDBERG NATURLIG SLANK MED TARM I BALANSE 016493 9 788272 015014

9 788272

9 788272

015977

HEFTET KR 179 ISBN 9788272016493 HEFTET KR 179 ISBN 9788272015014 HEFTET KR 179 ISBN 9788272015731 HEFTET KR 179 ISBN 9788272015717 HEFTET KR 169 ISBN 9788272015977 J.M. STENERSENS FORLAG

919681

AUDUN MYSKJA UNGDOMSKILDEN // FINN DIN INDRE KRAFT // SANNHETEN OM MAT // KUNSTEN Å DØ // HELBRED DEG SELV

9 788248

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248919681 KAGGE FORLAG

SIGRID SOLLUND HERSKETEKNIKKER

918899 9 788248

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248918899 KAGGE FORLAG

921912

MIRIAM WICKLUND DE ALLER BESTE KJERRINGRÅDENE

9 788248

HEFTET KR 179 ISBN 9788248921912 KAGGE FORLAG

BACKLIST – HELSE OG LIVSSTIL 165


921448

9 788248

919773

9 788248

BECKY ALBERTALLI FORDELEN MED ULYKKELIG KJÆRLIGHET INNBUNDET KR 149 ISBN 9788248921448 KAGGE FORLAG

BECKY ALBERTALLI SIMON OG HOMO SAPIENS-AGENDAEN

920250

9 788248

HEFTET KR 149 ISBN 9788248919773 KAGGE FORLAG

921974

9 788248

ELANA K. ARNOLD DET JENTER ER LAGD AV INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248921974 KAGGE FORLAG

THOMAS ENGER KILLERINSTINKT

922056

9 788248

HEFTET KR 149 ISBN 9788248921486 KAGGE FORLAG

9 788248

918714

EIRIK ESPOLIN JOHNSON OG MARIA HALVORSEN DEN UENDELIGE OG SØVNDYSSENDE BOKA OM SAUENE SOM HOPPER OVER GJERDET INNBUNDET KR 249 ISBN 9788248918714 KAGGE FORLAG

MAJA LUNDE OG LISA AISATO SNØSØSTEREN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922056 KAGGE FORLAG

166 BACKLIST – BARN OG UNGDOM, SKJØNN


917694 9 788248

917267

HEFTET UTGAVE KR 149 ISBN 9788248917267 KAGGE FORLAG

9 788248

MAJA LUNDE VERDENS KULESTE GJENG 1 SCENESKREKK

MAJA LUNDE VERDENS KULESTE GJENG 2 KOKKEKAOS

MAJA LUNDE VERDENS KULESTE GJENG 5 TULLBALL

919889

921554

HEFTET UTGAVE KR 149 ISBN 9788248919889 KAGGE FORLAG

9 788248

MAJA LUNDE VERDENS KULESTE GJENG 4 BALUBA PÅ LEIRSKOLEN

9 788248

HEFTET UTGAVE KR 149 ISBN 9788248919445 KAGGE FORLAG

919445

MAJA LUNDE VERDENS KULESTE GJENG 3 SNILL, SNILLERE, SNILLEST

9 788248

HEFTET UTGAVE KR 149 ISBN 9788248917694 KAGGE FORLAG

HEFTET UTGAVE KR 149 ISBN 9788248921554 KAGGE FORLAG

BACKLIST – BARN OG UNGDOM, SKJØNN 167


922063

922605 9 788248

9 788248

JENNIFER MATHIEU MOXIE INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248922063 KAGGE FORLAG

LOUISE O'NEILL HUN BA OM DET

922124

9 788272

016349

9 788248

HFTET KR. 179 ISBN 9788248922605 KAGGE FORLAG

ULF STARK EN LITEN BOK OM KJÆRLIGHET INNBUNDET KR 279 ISBN 9788248922124 KAGGE FORLAG

SVEIN TINDBERG BIBELFORTELLINGER FOR BARN

016530

9 788272

015892

9 788272

BOKMÅLSUTGAVE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016349 J.M. STENERSENS FORLAG

SVEIN TINDBERG BIBELFORTELJINGAR FOR BARN NYNORSKUTGÅVE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016530 J.M. STENERSENS FORLAG

9 788272

MIN FØRSTE STORE SANGBOK

015878

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788272015892 J.M. STENERSENS FORLAG

MIN FØRSTE STORE RIM- OG REGLEBOK INNBUNDET KR 349 ISBN 9788272015878 J.M. STENERSENS FORLAG

168 BACKLIST – BARN OG UNGDOM, SKJØNN


014598 9 788272

015885

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788272015885 J.M. STENERSENS FORLAG

9 788272

MIN FØRSTE STORE EVENTYRBOK

BARNAS STORE EVENTYRBOK INNBUNDET KR 379 ISBN 9788272014598 J.M. STENERSENS FORLAG

014932 9 788272

BARNAS STORE RIM- OG REGLEBOK

014611

INNBUNDET KR 379 ISBN 9788272014611 J.M. STENERSENS FORLAG

9 788272

BARNAS STORE SJØRØVERBOK

INNBUNDET KR 379 ISBN 9788272014932 J.M. STENERSENS FORLAG

014574 9 788272

014642

INNBUNDET KR 379 ISBN 9788272014642 J.M. STENERSENS FORLAG

9 788272

BARNAS STORE SANGBOK

BARNAS STORE H. C. ANDERSEN INNBUNDET KR 379 ISBN 9788272014574 J.M. STENERSENS FORLAG

917861 9 788248

014550

NNBUNDET KR 449 ISBN 9788272014550 J.M. STENERSENS FORLAG

9 788272

ASBJØRNSEN & MOE: EVENTYR

100 KLASSISKE EVENTYR INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248917861 KAGGE FORLAG

BACKLIST – BARN OG UNGDOM, SKJØNN 169


016233

9 788272 016226

9 788272

BARNAS SUPERKULE GÅTER OG NØTTER INNBUNDET KR 169 ISBN 9788272016226 J.M. STENERSENS FORLAG

BARNAS SUPERKULE QUIZ INNBUNDET KR 169 ISBN 9788272016233 J.M. STENERSENS FORLAG

916741

9 788272

BARNAS SUPERKULE VITSER

9 788248

016219

920410

9 788272 015915

9 788248

INNBUNDET KR 169 ISBN 9788272016219 J.M. STENERSENS FORLAG

ØYSTEIN DOLMEN OG GUSTAV LORENTZEN KNUTSEN & LUDVIGSEN – ALLE SANGENE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916741 KAGGE FORLAG

HANAN M. ABDELRAHMAN MATTEHJELPEREN INNBUNDET KR 349 ISBN 9788272015915 J.M. STENERSENS FORLAG

BEASVERDEN OG BOOTRAMP YOUTUBE-SKOLEN INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248920410 KAGGE FORLAG

016585

9 788248

919575

9 788272

SIW BOINE OG TORUNN GRØNBEKK PERLEHUMØR INNBUNDET KR 299 ISBN 9788272016585 J.M. STENERSENS FORLAG

VIBEKE GWENDOLINE FÆNGSRUD BLI GOD I MATTE MED MATTEDAMA 1. – 4. KLASSE INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248919575 KAGGE FORLAG

170 BACKLIST - BARN OG UNGDOM, FAKTA


918639

919599 9 788248 918370

TERJE KROGSRUD FJELD MATS HATLEM SKATE!

9 788248

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248919599 KAGGE FORLAG

9 788248

VIBEKE GWENDOLINE FÆNGSRUD BLI GOD I MATTE MED MATTEDAMA 8. – 10. KLASSE

919582

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248919582 KAGGE FORLAG

9 788248

VIBEKE GWENDOLINE FÆNGSRUD BLI GOD I MATTE MED MATTEDAMA 5. – 7. KLASSE

INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248918639 KAGGE FORLAG

918486

920311

LINE BØ LEREN, STINE T. M. SOLLI OG TINE S. KNUTSEN DET DU LURER PÅ

9 788248

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248918370 KAGGE FORLAG

9 788248

CLARA HENRY JA, JEG HAR MENSEN, HVA SÅ?

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248920311 KAGGE FORLAG

922087

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248918486 KAGGE FORLAG

9 788248

ALEX ROSÉN DEN STORE GUTTEBOKA

ALEXANDER SANDTORV GOD KJEMI INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248922087 KAGGE FORLAG

BACKLIST - BARN OG UNGDOM, FAKTA 171


9 788248

912040

920588

9 788248

MAJA SÄFSTRÖM FANTASTISKE FAKTA OM DYR INNBUNDET KR 249 ISBN 9788248920588 KAGGE FORLAG

HÅVARD TJORA MATTEMAGI

914549

9 788248

915997

9 788248

HEFTET KR 199 ISBN 9788248912040 KAGGE FORLAG

HÅVARD TJORA VERDT Å VITE FRA GRUNNSKOLENS PENSUM HEFTET KR 199 ISBN 9788248914549 KAGGE FORLAG

9 788248

916017

921622

9 788248

HÅVARD TJORA LEKSEHJELP I MATEMATIKK HEFTET KR 199 ISBN 9788248915997 KAGGE FORLAG

HÅVARD TJORA MATTEMESTER INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248921622 KAGGE FORLAG

9 788248

922483

914631

9 788248

HELENE URI SPRÅKMAGI

HEFTET KR 199 ISBN 9788248916017 KAGGE FORLAG

ANDREAS WAHL FYSIKKMAGI HEFTET KR 199 ISBN 9788248914631 KAGGE FORLAG

ANDREAS WAHL DEN STORE NORSKE SLIMBOKA INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248922483 KAGGE FORLAG

172 BACKLIST - BARN OG UNGDOM, FAKTA


REGISTER


FORFATTERREGISTER Abram, Simone 55 Aisato, Lisa 62, 80 Benjamin, Chloe 124, 134 Bjånesøy, Kjartan Brügger 4 Blomhoff, Rune 34 Bogen, Øystein 5, 139 Borchgrevink, Aage Storm 6 Borgo, Karina Sainz 63 Bremnes, Ola 7, 149 Brenne, Anne Marie 8 Brodtkorb, Helena (red.) 114, 139 Brøgger, Suzanne 64, 139 By, Oddbjørn 46 Bølstad, Mikkel Soya 9 Cognetti, Paolo 35, 134 Daneskov, Lars 90, 91 Elfgren, Sara Bergmark 106 Furuseth, Else Kåss 25 Gangdal, Jon 10, 140 Gleichmann, Gabi 65 Gotaas, Thor 11 Grav, Gaute Grøtta 47 Hagerup, Egil Aslak Aursand 48, 114, 151 Hammer, Anne Sofie 77, 78, 79 Hammerstrøm, Maria 28 Hansen, Erik Fosnes 12 Hansen, Morten T. 115, 151 Hansen, Skage 111 Hasselberg, Ane Nordvik 54, 159 Hauge, Odd Harald 70, 124 Hegge, Per Egil 116, 151

174

Hjelle, Ole Petter 116, 148 Hjelmås, Hanne Andreassen og Torunn Steinsland 50, 51, 152 Hjeltnes, Arne 49 Hobbelstad, Inger Merete 13 Horst, Jørn Lier 96, 97, 98, 99, 130, 141 Ihle, Ole-Martin 117, 141 Johnsen, Sigbjørn 14 Johnsen, Trine 52 Kagge, Erling 36, 117, 135, 142, 153 Kagge, Gunnar 53, 142 Kahn-Østrem, Nazneen 15 Kalvø, Are 118, 153 Karlsen, Gry Nordvik 54, 159 Kjøs, Peder 37 Kristiansen, Siri 25 Kristjánsson, Mímir 16 Kvamme, Sigve Vittersø 110 Lee, Ingrid Fetell 38 Lien, Marianne E. 55 Lillegraven, Ruth 125, 136 Listhaug, Sylvi 19, 119, 142 Liu, Cixin 66 Lunde, Maja og Lisa Aisato 80, 166, 167 Lysholm, Birgitte 39 Lysiak, Hilde 86, 87, 88 Lönn-Stensrud, Jessica 29 Markman, Anne-Britt 17 Mathieu, Jennifer 132, 168 Mathisen, Olav Brekke 18, 139 Myskja, Audun 119, 165


Mæhle, Lars og Lars Rudebjer 74, 75, 76 Nilsen, Dag Øyvind Engen 40 Nordeng, Elisabeth 41 Nordengen, Kaja 179, 148 Ottesen, Ken André 56, 154 Rodriguez, Christopher 57 Rohde, Hanne Kristin 93, 94, 95, 126, 131, 132, 143 Russell, Rachel Renée 100, 101, 102, 103, 130 Røyne, Anja 121, 148 Sandstø, Julia Sandvig, Helene 120, 144 Sigbjørnsen, Hanne 67, 156 Sigurdardottir, Yrsa 71, 127, 137 Sivertsen, Ole André 82, 83 Skretting, Tommas Torgersen 19 Sollund, Sigrid 58 Sommervoll, Werner Blom 20 Stark, Ulf 81, 168 Stavrum, Gunnar 122 Steen, Thorbjørn Brook 42 Stolsmo, Gerd 21 Strandberg, Mats 107

Støstad, Hanna Nyborg 31 Svendsen, Lars Fr. H. 122, 144 Sverdrup-Thygeson, Anne 108, 123, 148 Sæbø, Sun Heidi 22 Teigen, Espen 43 Tennfjord, Ingvild 59 Thomas, Isabel 109 Tindberg, Svein (red.) 89, 157, 168 Tusvik, Sigrid Bonde 25 Ustvedt, Øystein 60 Valla, Kristin 68 van der Meer, Audrey 30 Veum, Eirik 23, 145, 146 von Bredow, Katarina 104, 105 Våhlund, Elias og Agnes Våhlund 84, 85 Wallace-Wells, David 24 Wessel-Holst, Benedicte 25 Whitehead, Colson 69, 126, 137 Williamson, Odd-Magnus 44 Yokoyama, Hideo 72, 128 Øijord, Thomas Winje 26 Aakeson, Kim Fupz og Rasmus Bregnhøi 92

FORFATTERREGISTER 175


TITTELREGISTER 50 under fullmånen 41 64, 72, 128 101 norske turar 49 Alexander Kielland-ulykken 19 Alt er mitt 125 Alt jeg ikke lærte på skolen 36 Angst 37 Asbjørnsen & Moe 89 Aurelia 65 Bakterier 29 Blålys 1 93, 131 Blålys 2 94, 131 Blålys 3 95 Brunost 54 Clue 1-4 97 Clue 5-8 97 Clue 9–12 97 Da He-Man kom til Norge 117 De døde for Norge 23 De udødelige 124 Den jævla arven 18 Den lille boka om universet 28 Den ubeboelige planeten 24 Der andre tier 119 Det beste i livet 14 Det ble natt i Caracas 63 Det muliges kunst 10 Det skjer nå 114 Dette landet 56 Dinosaurgjengen 1 74 Dinosaurgjengen 2 75

176

Dinosaurgjengen 3 76 Dustedagboka 1 101 Dustedagboka 2 101 Dustedagboka 3 101 Dustedagboka 4 101 Dustedagboka 5 102 Dustedagboka 6 102 Dustedagboka 6 ½ 102 Dustedagboka 7 102 Dustedagboka 8 102 Dustedagboka 8 ½ 102 Dustedagboka 9 103 Dustedagboka 10 103 Dustedagboka 11 103 Dustedagboka 12 103 Dustedagboka 13 103, 130 Dustedagboka 14 100 Edvard Munch 60 Ellinor 105 Elsket og savnet En uvanlig spion 5 Esmeraldagåten 98 Et langsomt farvel 120 Eventyrlig evolusjon 31 Fotballmamma 21 Få 6 i matte Galgen 127 Giganten 6 Gleden kommer utenfra 38 Gravrøvergåten 98 Heit 39


Hilde tar saken 1 86 Hilde tar saken 2 87 Hilde tar saken 3 88 Hjelp, jeg skal føde! 42 Hjernetrening 120 Hjertet ditt 38 Hodeskallegåten 99 Hytta 55 Hyttebok frå helvete 118 Håndbok for superhelter 85 Håndbok for superhelter 2 85 Håndbok for superhelter 3 85 Håndbok for superhelter 4 84 I skogens dype, stille ro 9 I tilfelle dommedag 48 Ikke tenk på meg 67 Insektenes hemmeligheter 108 Insektenes planet 123 Intuisjonisten 126 Jeg venter ikke lenger 20 Kan alle sjekke kalenderen? 25 Kina - den nye supermakten 22 Kjære pappa 4 Kjøkkenhage innendørs 57 Klompelompe strikkefest 50 Klompelompes jul 51 Koral 64 Knit me 52 Kniv 26 Kunsten å vinne 43 La oss redde verden 109 Leo 105 Libertygåten 98 Livet – illustrert 62

London 15 Maltesergåten 98 Mamma er trygda 16 Marias bok 17 Mat mot kreft 34 Memo 46 Menneskets grunnstoffer 121 Morten og Mahdi 92 Moxie 132 Nevenyttig 47 Nickel-guttene 69 Nordmarkas beste turer 53 Norges beste vinkjøp 2020 59 Norges uskrevne lover 114 Norra Latin 106 Nytt liv 49 Offerdyr 126 Ole Gunnar Solskjær 110 Oslo -- et eventyr 12 Psykopat-testen 40 Pust 119 På eventyr med kaptein Skrekk 1 82 På eventyr med kaptein Skrekk 2 83 På gyngende grunn 7 Rivertongåten 99 Rømlingene 81 Salamandergåten 98 Sirkus Stordalen 122 Sjøormgåten 99 Skikk og bruk 58 Slutten 107 Smuglerhuset 96, 130 Småbarnshjernen 30 Snøsøsteren 80

TITTELREGISTER 177


Snøsøsteren aktivitetsbok 80 Sofa til salgs hos dame som er myk å ligge på 116 Som det stiger frem 56 Steinfjes 1 90 Steinfjes 2 91 Sterk hjerne med aktiv kropp 116 Storebjørn 124 Suveren på jobb 115 To kulestøtere fra Finnmark 11 Trelegemeproblemet 66 Triangelgåten 99 Ulvehundgåten 99 Undervannsgåten 98

178 TITTELREGISTER

Ut av det blå 68 Uten å nå toppen 35 Viktor 104 Villes verden 79 Villes verden 2 79 Villes verden 3 77 Villes verden 4 78 What is love 44 Å forstå dyr 122 Å gå - Ett skritt av gangen 117 Årene med Elizabeth 13


ANSATTE I KAGGE FORLAG OG J.M. STENERSENS FORLAG JORUNN SANDSMARK

JOAKIM BOTTEN

ERLING KAGGE

ANJA GUSTAVSON

TUVA ØSTVEDT

ASLAK NORE

TUVA ØRBECK SØRHEIM

GURO SOLBERG

FORLEGGER TUVA@KAGGE.NO 971 83 483

REDAKTØR GURO@KAGGE.NO 924 27 604

NINA TANDBERG

SOLVEIG ØYE

INGRID GREAKER MYHREN

MAIKEN FOTLAND

HANS PETTER BAKKETEIG

MAGNUS SKJÆRAASEN AARØ

TERESE MOE LEINER

CHARLOTTE SABELLA

FORLAGSSJEF JORUNN@KAGGE.NO 480 01 280

FORLEGGER ERLING@KAGGE.NO

ADMINISTRASJONSKOORDINATOR TUVA.OSTVEDT@KAGGE.NO 477 58 275

REDAKSJONSSJEF NINA@KAGGE.NO 990 02 310

SJEFREDAKTØR INGRIDGM@KAGGE.NO 991 64 267

REDAKTØR HANSPETTER@KAGGE.NO 476 74 759 DESIGNSJEF TERESE@KAGGE.NO 905 62 992

REDAKTØR JOAKIM@KAGGE.NO 415 60 312

REDAKTØR ANJA@KAGGE.NO 924 51 196

REDAKTØR ASLAK@KAGGE.NO 402 33 886

REDAKTØR SOLVEIG@KAGGE.NO 470 26 022

REDAKTØR MAIKEN@KAGGE.NO 993 23 502

REDAKTØR MAGNUS@KAGGE.NO 992 97 972

REDAKSJONSKONSULENT CHARLOTTE@KAGGE.NO 452 43 559


ANSATTE I KAGGE FORLAG OG J.M. STENERSENS FORLAG INGRID GOVERUD ULSTEIN

KARI ASCHIM FRIIS-BAASTAD

BJØRN FREDRIK DRANGSHOLT

HANNA MANSISTO HAARTVEIT

THOMAS RØTJER

RAYMOND VIK

TINE HVISTENDAHL

MARIE AUBERT

ELIZABETH M. NOME

INA STRØM

PRODUKSJONSANSVARLIG INGRIDGU@KAGGE.NO 400 66 588

SALGSSJEF BJORNFREDRIK@KAGGE.NO 482 82 972 SALGSSJEF BEDRIFT THOMAS@KAGGE.NO 958 89 624

KJEDE- OG ARRANGEMENTSANSVARLIG TINE@KAGGE.NO 416 58 389

MARKEDS- OG ARRANGEMENTSANSVARLIG ELIZABETH@KAGGE.NO 958 20 635

SALGS- OG MARKEDSKONSULENT KARI@KAGGE.NO 400 97 290

SALGS- OG MARKEDSKONSULENT HANNA@KAGGE.NO 928 37 753 MARKEDS- OG KOMMUNIKASJONSSJEF RAYMOND@KAGGE.NO 992 34 884

KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER MARIE@KAGGE.NO 957 82 325

KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER INA@KAGGE.NO 917 37 950


ÅRETS BØKER 2019

FØLG OSS PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

KAGGE FORLAG OG J.M. STENERSENS FORLAG

SKAL DU BARE LESE ÉN BOK I ÅR, BØR DU TA DEG SAMMEN.

2019

ÅRETS BØKER

KAGGE FORLAG J.M. STENERSENS FORLAG

Profile for Kagge Forlag

Alle bøker 2019  

Alle bøker 2019  

Advertisement