Page 1

VÅR 2013


KRIM


KRIM

Tore Aurstad & Carina Westberg

BLODPENGER

Kristiania. Sommeren 1899. Oppdager Theodor Wulfsberg er omgitt av fordrukne og moralsk korrumperte polititjenestemenn i en hovedstad på randen av konkurs. Modernisering og forfall står side om side i en by preget av finanskrise, hvor rykter, hemmelighold og lysskye forbindelser fortetter spenningene i en allerede opphisset stemning. Midt i dette - et drap på en anerkjent arkeologiprofessor. Og det på et av byens dårligere losjihus på Vaterland. Det er som om Kristiania er i ferd med å gå i oppløsning på vei mot et nytt århundre. Blodpenger er en fandenivoldsk historie fra et skyggefullt Kristiania. En historisk krim om forsvunne skatter, døde professorer, finanskrise, fortielser, løgner og hemmeligheter. Om en mystisk gledespike ved navn Huldra. Og en politietterforsker med samvittighetskvaler. En rå og fascinerende historie fra Kristianias fin de siècle.

Innbundet kr 349,ISBN 978-82-479-91280-4 Varegruppe 430/10 Kagge Forlag I salg

Tore Aurstad og Carina Westberg er oversettere og har tidligere utgitt en rekke barne- og ungdomsbøker. Westberg mottok i 2011 Bastianprisen for oversatt skjønnlitteratur for barn og ungdom. Blodpenger er deres første krimbok.

3


KRIM

Yrsa Sigurðardóttir

DØDSSKIPET

En yacht kommer drivende inn i Reykjaviks havnebasseng. Intet menneske er ombord. Alt synes dødt. Ægir og Lara gikk om bord i yachten i Lisboa, sammen med sine døtre - de åtte år gamle tvillingene Arna og Bylgja. Mannskapet på tre er også sporløst borte. Ingen av livbåtene er sjøsatt og alt virker normalt om bord. Hva kan ha skjedd? Saken havner i hendene på advokat Tóra Gudmundsdóttir da Ægirs foreldre oppsøker henne for å få utbetalt livsforsikringen ekteparet hadde. Med seg har de også Ægir og Laras to år gamle datter som har begynt å ha merkelige drømmer: «Mamma min med vann i munnen ...» Dødsskipet er et nytt grøssende mysterium fra Islands aller største krimforfatter.

Originaltittel: Brakid Oversatt av Tiril Myklebost Innbundet kr 349,ISBN 978-82-489-1267-5 Varegruppe 430/10 Kagge Forlag I salg

Yrsa Sigurðardóttir er en bestselgende islandsk forfatter. Hun debuterte i 1998, og har skrevet både kriminalromaner og barnebøker. Hennes forrige bok, Jeg vet hvem du er ble nominert til Glassnøkkelen for beste nordiske krim i 2011, og er oversatt til en rekke språk, blant annet tysk, engelsk og amerikansk.

4


ROMANER


ROMANER

Boualem Sansal

MIN FARS HEMMELIGHET

De to brødrene Rachel og Malrich vokste opp i en liten landsby i Algerie, med tysk far og algerisk mor. De drar som unge til Paris for å studere. Da begge foreldrene blir drept i en massakre utført av fundamentalistiske muslimer, kommer også den mørke fortiden til deres far for en dag. Rachel begynner å grave i farens fortid. Sannheten om hans forbrytelser under den andre verdenskrigen er mer enn han kan bære. Den yngre og mer hvileløse broren Malrich må fullføre sin brors jakt på farens hemmelighet, noe som også setter hans egen identitet på prøve. Hvem er han hvis han er sin fars sønn?

Originaltittel: Le village de l’allemand Oversatt av Tom Lotherington Innbundet kr 349,ISBN 978-82-489-1268-2 Varegruppe 410/10 Kagge Forlag I salg

Boualem Sansal fra Algerie er utdannet ingeniør. Han har skrevet en rekke romaner og essays og har vunnet flere anerkjente priser for bøkene sine. I hjemlandet har han møtt skarp kritikk på grunn av sin fritalenhet. Min fars hemmelighet er hans første roman i norsk oversettelse.

6


ROMANER

Vina Jackson

Eighty Days Gul

Hvis du likte Fifty shades, kommer du til å elske Eighty days! Summer Zahova er fanget i et forhold med en mann som ikke kan akseptere henne som hun er. For å slippe unna, tilbringer hun ettermiddagene som musikant i Londons undergrunn, hvor hun mister seg selv i stykkene til Vivaldi og Mendelssohn. Dominik, en velstående universitetsprofessor med et mektig begjær, blir en dag stående og lytte, helt fengslet av musikken. Når Summers fiolin blir ødelagt, får hun et overraskende tilbud fra Dominik. Han vil erstatte den uerstattelige fiolinen, men bare hvis hun går med på å spille for ham, privat. De to kaster seg ut i et forhold som er like uforutsigbart som det er intenst. Summer oppdager at hun har en mørkere side, og lærer fort at nytelse og smerte kan være to sider av samme sak. Men kan to så sterke personligheter få plass i samme forhold? Forfriskende, forførende og pirrende. Eighty Days Gul er en kjærlighetshistorie som får deg til å lengte etter mer.

Originaltittel: Eighty Days Yellow Oversatt av Lisa Vesterås Innbundet kr 299,ISBN 978-82-489-1302-3 Varegruppe 410/10 Kagge Forlag I salg

Vina Jackson er et pseudonym for to godt etablerte britiske forfattere som jobber sammen for første gang. Den ene er en suksessrik forfatter, den andre er en skribent som samtidig har en karriere i «The City», Londons forretningsstrøk.

7


ROMANER

Viena Jackson

Eighty Days BLÅ

Klassisk musikk, seksuell utforskning og erotikk i New Yorks kunstmiljø. Summer Zahova bor i New York, hvor hun finner seg til rette som fiolinist i et stort orkester. Karrieren hennes blomstrer under veiledningen til den venezuelske dirigenten Simón. Men det tar ikke lang tid før nye fristelser dukker opp, og Summer blir trukket mot lidenskaper hun trodde hun hadde lagt bak seg. Samtidig er hennes eks-elsker Dominik frustrert over livet uten Summer. Han reiser fra London til New York på jakt etter kvinnen han ikke kan leve uten. Men mens Dominik tror han kan beskytte Summer fra hennes mørke side, kan hans egne begjær vise seg å være langt mer destruktive for dem begge. Vina Jacksons andre bok i den bestselgende trilogen Eighty Days er fengslende, lokkende og full av overraskelser. Originaltittel: Eighty Days Blue Oversatt av Kjersti Velsand Innbundet kr 299,ISBN 978-82-489-1303-0 Varegruppe 410/10 Kagge Forlag Mai

Vina Jackson er et pseudonym for to godt etablerte britiske forfattere som jobber sammen for første gang. Den ene er en suksessrik forfatter, den andre er en skribent som samtidig har en karriere i «The City», Londons forretningsstrøk.

8


DOKUMENTAR, HISTORIE og BIOGRAFI


DOKUMENTAR, HISTORIE og BIOGRAFI

Ingvild Hurlimann-Lindseth

JEG SKAL FØLGE DEG HELT FREM

Når man har funnet mannen man gjerne vil dele livet med og få barn sammen med, og han dør. Hva gjør man da? Jeg skal følge deg helt frem er en bok om sorg – og om å leve videre. «Han syntes det var rart jeg planla noe som han ikke skulle være med på. Men på et annet plan skjønte han det, og syntes det var fint. ”Når drar du da?” spurte han. Kanskje i januar, svarte jeg forsiktig. Det er en fin måned, sa han da.» Ingvild Hurlimann-Lindseth var tretti år da ektemannen hennes døde av kreft. De to fikk fem år og hundre dager sammen. I Jeg skal følge deg helt frem skriver hun om sykdommen og tapet, men også om forelskelsen og den sterke kjærligheten, hvordan de helt til det siste omfavnet hver dag og levde livet til det fulle. Boken er en sterk historie som både beveger og trøster. Det handler om hvordan kjærligheten blir sterkere i sykdommen. Og hvordan man lever videre uten den man elsker. Innbundet kr 349,ISBN 978-82-489-1283-5 Varegruppe 340/00 Kagge Forlag I salg

Ingvild Hurlimann-Lindseth er utdannet psykolog og driver egen praksis i Oslo. Inntektene fra Jeg skal følge deg helt frem går til Rolands minnefond.

10


DOKUMENTAR, HISTORIE og BIOGRAFI

Stein Morten Lier

MAFIA I NORGE

Det nye kriminelle landskapet

Er vi i ferd med å få mafiastyrt kriminalitet i Norge? De siste tjue årene har det kriminelle landskapet i Norge endret seg dramatisk. Motorsykkelklubber, gjengmiljøer og ulike etniske grupperinger står bak menneskehandel, ran, ID-tyverier, narkotikahandel og prostitusjon. Internasjonale kriminelle organisasjoner har fått et solid fotfeste. Samtidig ligner norske grupperinger stadig mer på mafia. Utenlandske kriminelle aktører kan enkelt ta seg til Norge ved hjelp av Schengen-avtalen og utvidelsen av EU østover. Hver tredje innsatt i norske fengsler har utenlandsk statsborgerskap og tallet er stigende – noe som medfører at norske kriminelle får flere kontakter. Slik oppstår en ond sirkel. Har vi gitt opp kampen mot den organiserte kriminaliteten? Eller har vi simpelthen ikke forstått alvoret? Innbundet kr 399,ISBN 978-82-489-1149-4 Varegruppe 340/20 Kagge Forlag April

Stein Morten Lier har skrevet en rekke spenningsromaner. Han har bakgrunn fra næringslivet, men har de siste årene livnært seg som forfatter og foredragsholder innenfor temaer som organisert kriminalitet, hvitvasking og korrupsjon. Mafia i Norge er hans debut som sakprosaforfatter.

11


DOKUMENTAR, HISTORIE og BIOGRAFI

Are Saastad

FEIL MEDISIN

Historien om Norges største sykehusskandale

En sammenhengende skandale Dette er en avslørende og medrivende innsidefortelling om endringene i helsesektoren de senere årene. Boka skildrer prosessen som førte fram til sammenslåingen av Riks- og Radiumhospitalet, Ullevål og Aker sykehus til Oslo Universitetssykehus i 2008/2009, og den følger fusjonsprosessen videre fram til i dag. Forfatteren kommer med skarp kritikk av hvordan prosessen har foregått, og skildrer et spill preget av skjulte maktkamper og lukkede beslutningsprosesser. Involverte aktører er både den administrative og den faglige ledelsen av prosessen, både på sentralt og lokalt nivå, samt politiske aktører. Are Saastads egne opplevelser som tillitsvalgt danner rammen for fortellingen, og gir et unikt innblikk i hva som egentlig foregår i sykehusNorge.

Innbundet kr 399,ISBN 978-82-489-1188-3 Varegruppe 340/00 Kagge Forlag April

Are Saastad er tidligere tillitsvalgt ved Oslo Universitetssykehus. Han er kjent som en folkelig og uredd meningsytrer og har stått sentralt i debatten om utviklingen innenfor helsesektoren de senere årene.

12


DOKUMENTAR, HISTORIE og BIOGRAFI

Henning Mella

FOR KONGE OG FEDRELAND

Om hvordan krigen i Afghanistan føles og oppleves på bakkenivå. Sommeren 2010 dro Henning Mella til Afghanistan på et seks måneders oppdrag for den norske stat. Han skulle jobbe som vognfører i Den norske basen i Faryab-provinsen. For konge og fedreland beskriver hvordan det å reise ut i krig føles og oppleves. Under oppholdet tiltar kamphandlingene, nordmennene er i flere skuddvekslinger med opprørerne. Vi får høre om dager under en stekende sol og møter med en krigstrett lokalbefolkning. Boka gir et ærlig og uforfalsket innblikk i en førstereisende soldats tanker. Forfatteren stiller spørsmål ved hvordan Norges bidrag i Afghanistan er blitt fremstilt fra regjeringshold, som et fredsbevarende oppdrag med vekt på menneskerettigheter og demokratiske verdier. Han forteller en annen historie, sett fra bakkenivå.

Innbundet kr 349,ISBN 978-82-489-1213-2 Varegruppe 340/00 Kagge Forlag I salg

Henning Mella er født i Sarpsborg. Han avtjente førstegangstjenesten fra 2006 til 2007. Fra 2009 til 2010 var han i Afghanistan som vognfører og ildleder for Telemark Bataljon.

13


GAVE og FAKTA


GAVE og FAKTA

Nina Evje

MORS LILLE SLEIPE

Overlevelsestips for hverdagsheltinnen

Overlevelsestips for hverdagsheltinnen. Sleipe triks og barske råd om hvordan overleve som mor i en hektisk hverdag. Mors lille sleipe er en hendig håndbok med sleipe tips og barske råd for mødre som vil overleve en hektisk hverdag. Her er det utspekulerte løsninger på hvordan du kan stoppe banning, eller få avkommet til å spise grønnsaker. Hvordan skal du overleve turer i skog og mark med småunger, og hvordan lage bursdagsselskap uten å forårsake hærverk på gård og grunn? Her er også tips til hvordan du kan manipulere familiens største barn, ektemaken. Mange vil kjenne seg igjen, enda flere vil få en god latter og en bedre hverdag etter å ha lest disse rådene. Tipsene er nyttige både for småbarnsforeldre, og for dem med eldre barn. For hva gjør du når hun som nettopp var så yndig og søt dukker opp med piercing og skummel kjæreste? Nei, da må du finne løsningen i Mors lille sleipe! Heftet kr 249ISBN 978-82-489-1281-1 Varegruppe 450/10 Kagge Forlag I salg

Nina Evje er utdannet sivilingeniør og jobber i Nortura. Tidlig på 2000-tallet ble hun overtallig i jobben og begynte å skrive. Fram til dette punktet i livet hadde hun kun skrevet forskningsrapporter, men nå skrev hun ned historiene om barn og mann hun hittil kun hadde fortalt venner og kolleger. I 2002 kom boka ut og ble en hit. Kutt til ti år senere, og damen er blitt enda sleipere!

15


GAVE og FAKTA

Egil Aslak Hagerup

TALERENS LILLE SLEIPE

Den raskeste og morsomste veien til en perfekt tale. Førstehjelp for taleren! Her finner du de morsomste tjuvtipsene for alle typer taler og alle typer talere. Om du aldri har holdt tale før, er denne boka en redningsbøye i form av standardfraser, innledninger som fungerer, sitater du kan bygge på. Ja, her er til og med hele taler som du kan fylle inn med det aktuelle navnet og så gjennomføre. Men først og fremst inneholder boka nyttige tips for hvordan du kan holde en virkelig god tale. Hvordan bør den være bygget opp? Hva skal den inneholde? Hvordan skal du fremføre den? Og hva skal du finne på dersom de – skrekk og gru -- ikke ler?

Heftet kr 249,ISBN 978-82-489-1282-8 Varegruppe 450/10 Kagge Forlag April

Egil Aslak Hagerup (f. 1984) er en del av humorkollektivet 5080 som profilerer seg på sosiale medier, er skribenter og nå også lager TV-program for NRK. Hagerup har studert statsvitenskap på NTNU og på Berkeley og har tidligere skrevet for Hallo i uken, Senkveld og Sent med Simen Sund.

16


GAVE og FAKTA

Tor Smaaland

PÅ GRESS

Komplett guide til den grønnere siden av gjerdet

Gress til pryd, plen, park, idrett, mat og ellers overalt på kloden I På gress lærer du om alt som har med gress å gjøre, fra forskjellen mellom plen og gress, om gressklippere og klippemetodikk, forskjellen på rake og rive og hva de de brukes til, om andre gressredskaper og om hva egentlig ugress er. Her er anekdoter og historier om golfbaner, fotballbaner, plastikkgress, afrikansk gress, tennisgress og marktrykk, hippiegress, gjødsel og vann og gress som kulturbærer. Her er gress i dagligtale-ordbok og litt om renraset gress og botanisk rasisme, gress i film, gress på taket, gress i rocken og gress og kunst er også temaer som blir berørt. Med andre ord: Det som ikke står om gress i denne boka er ikke verdt å skrive om.

Innbundet kr 399,ISBN 978-82-489-1187-6 Varegruppe 340/00 Kagge Forlag Mars

Tor Smaaland arbeider ved Det kongelige hoff. Han er utdannet anleggsgartner og har over 20 års erfaring med design, anlegg og vedlikehold av hager. Han har vært fast hageekspert i Dagbladet og på NRK. Smaaland har gitt ut en rekke hagebøker, blant annet suksessboka Late hager. Din vei til en lettstelt hage, som er trykket i 23 000 eksemplarer.

17


GAVE og FAKTA

Knut Olav Åmås & Knut Aastad Bråten

NEW YORK

100 unike opplevelser

Praktiske tips, godt researchet, personlig touch. Vil du oppleve det ekte New York, uten å møte turister på hvert gatehjørne? I New York. 100 unike opplevelser får du tips om spennende strøk, ukjente perler, de beste restaurantene, de mest særegne barene, de smarteste shoppingtipsene og de best gjemte hemmelighetene i en av verdens mest spennende byer. Boken er en personlig og praktisk reiseguide fra de erfarne redaktørene Knut Olav Åmås og Knut Aastad Bråten.

Innbundet kr 349,ISBN 978-82-1285-9 Varegruppe 320/10 Kagge Forlag Mars

Knut Olav Åmås er kulturredaktør i Aftenposten. Knut Aastad Bråten er redaktør i bladet Folkemusikk.

18


GAVE og FAKTA

Rudi Kessel

MATTENØTTER

for hele familien, 9-99 år

150 mattenøtter for store og små! Mattenøtter har en del til felles med både kryssord, gåter og skattejakt. Man vet at det finnes en løsning eller en skatt, og man vet at man har de nødvendige opplysningene. Det som skal til, er en dose tankekraft. I Mattenøtter får du prøvd deg på alle mulige oppgaver i det matematiske landskapet, både emnemessig og i vanskelighetsgrad. Nøttene er delt inn i fire kategorier, og en kode forteller deg hvor hard en nøtt er å knekke. «Lett som en plett» er av den lettere typen, kanskje beregnet for bokas yngste. Kategorien «Grei skuring» er for dem som vil ha litt lettere oppgaver. Trenger du litt mer motstand går du over på kategorien «Midt på treet», og for dem som virkelig trenger å bryne seg har vi kategorien «Ingen spøk». Til slutt finner du både løsningsforslag og fasit. Om du kom til feil svar, kan du ta en runde til. Innbundet kr 299,ISBN 978-82-489-1284-2 Varegruppe 330/80 Kagge Forlag Mars

Rudi Kessel er født i Belgia. Han har hatt matte som en besettende hobby gjennom hele livet. I tre år har han laget mattenøtter for P2s program Ekko, som hver uke sender «Ukens mattenøtt». Han lager også i stand «mattesuppe» for elevene på Elvebakken videregående skole hver uke.

19


GAVE og FAKTA

Hallgeir Kvadsheim

DIN ØKONOMI

Ekspertens 150 beste tips

Endelig kontroll over privatøkonomien Denne boka gir deg alt du trenger for å få orden på privatøkonomien. Hallgeir Kvadsheim har lang fartstid som økonomisk rådgiver for privatpersoner, og i denne boka røper han sine aller beste råd. På en lettfattelig måte forklarer han hva som er lurt og ikke fullt så lurt når det gjelder økonomien din, enten du er student, småbarnsforelder eller pensjonist. Her får du tips om sparing, lån, forsikringer, pensjon, skatt, arv, skilsmisse, selvangivelse og mye mer. Boka er oppdatert i forhold til regelverk og har en rekke forklarende eksempler.

Innbundet kr 299,ISBN 978-82-489-1305-4 Varegruppe 220/10 Kagge Forlag Mars

Hallgeir Kvadsheim (f. 1970) er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen. Siden 1999 har han dekket saker om personlig økonomi i Dagbladet. Han er også kjent som økonomisk rådgiver fra programmet «Luksusfellen» på TV 3.

20


MAT og HELSE


MAT og HELSE

Lene Alexandra Øien

BRA NOK!

En bok om trygghet, selvfølelse og selvrespekt

Bli den beste utgaven av deg selv! Under slagordet positiv egoisme har Lene Alexandra skapt sin plattform for selvutvikling og et liv i balanse. Positiv egoisme går i første rekke ut på å ta vare på seg selv, for å være i stand til å gi noe til andre. Imaget som sexsymbol og syngedame med silikonpupper er for lengst et tilbakelagt stadium. I dag er Lene Alexandra i ferd med å bygge en ny plattform, basert på summen av sine erfaringer som artist og menneske. Hun har gått fra rollen som «pleaser» til å bli en hjelper. Lene Alexandra vil vise andre at det nytter å snu negative tankemønstre, bygge selvtillit og bli den beste utgaven av seg selv. Stikkord er fysisk og mental trening, sunt kosthold og fokus på menneskets helhet. Budskapet er at god selvtillit er mulig å trene opp. Man kan finne styrken i seg selv, slik at man kan klare å virkeliggjøre sine potensialer og muligheter som menneske. Innbundet kr 349,ISBN 978-82-489-1266-8 Varegruppe 340/10 Kagge Forlag April/mai

Lene Alexandra Øien kom seilende inn i den norske medieverden for et tiår siden. Hun har deltatt i Robinson-ekspedisjonen og Idol og vant Skal vi danse i 2008. I tillegg har hun vært nakenmodell og hadde en hit med My boobs are ok. Etter en livskrise kom hun seg på beina igjen, og i dag jobber hun som personlig trener og livsveileder.

22


MAT og HELSE

Camilla Andersen

OPPSKRIFT PÅ SUNNE BARN Dette bør du vite om barnets kosthold

Det er mulig å få barna til å spise sunt! Barnas spisevaner er ditt ansvar. I hverdagen tyr vi ofte til enkle løsninger – men med litt kunnskap er det fullt mulig å skape gode vaner. Sunn mat forebygger sykdom og gir barna masse energi. Og sunn mat er ikke bare grønnsaker. Denne boken gjør deg rustet til å ta de beste valgene. Det handler ikke om å bli ekstrem – det finnes ikke usunn mat, bare usunne mengder. Det er ikke lett, men det er veldig enkelt! Les om å • unngå overvekt • unngå diabetes • forebygge allergi • bygge et sterkt immunforsvar • få barna til å like all slags mat Innbundet kr 349,ISBN 978-82-7201-550-2 Varegruppe 390/40 J.M. Stenersens Forlag I salg

Camilla Andersen er ernæringsfysiolog og småbarnsmor. Hun har mastergrad i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo og er gründer av Norges første nettsted for formidling av kunnskap om kosthold, somebody.no.

23


MAT og HELSE

Håkon Mella

ENKEL KJØKKENHAGE PÅ 1-2-3

Endelig en norsk bok om kjøkkenhager! • Få den beste kjøkkenhagen med minst mulig innsats • Dyrk i vinduskarmen, på balkongen, i krukker og kar eller i hagen • Hvilke sorter gir garantert suksess? • Spirer, urter og grønnsaker

Innbundet kr 399,ISBN 978-82-7201-554-0 Varegruppe 365/20 J.M. Stenersens Forlag Mars

Håkon Mella har en mastergrad fra Universitetet for miljø- og biovitenskap i Ås. Han er kokk på rockeklubben Mono i Oslo og ved diverse festivaler og arrangementer, og bruker ofte mat han har dyrket selv. På fritiden jobber han som frivillig ved Geitmyra skolehage. Der dyrker han grønnsaker, holder bier og mater høns i samarbeid med skolebarn.

24


BARN og UNGDOM


BARN og UNGDOM

Jørn Lier Horst

UNDERVANNSGÅTEN Bok 3 i detektivserien CLUE

Bok 3 i den populære serien CLUE – Ny norsk krimserie, skrevet av krimforfatter og politimann som vet hva han snakker om! Clue er engelsk og betyr ledetråd, spor for å løse en gåte. I tillegg er CLUE satt sammen av forbokstavene til hovedpersonene i serien: Cecilia, Leo, Une og hunden Egon. Et filmteam er kommet til Skutebukta og stedet kryr av skuespillere og kamerafolk, men også medlemmer fra to beryktede MC-klubber - og den mystiske Fuglemannen. Det viser seg at ikke alle som bor på pensjonat Perlen er den de utgir seg for å være, og ikke alle er like interessert i å bli fanget av kameralinsene. Også havbunnen skjuler hemmeligheter. Fra dypet flyter det opp en støvel. Inni den ligger det knokler og bein fra foten til et menneske. Kan det som skjer i kulissene under filminnspillingen ha en sammenheng med det som skjuler seg under vann? Innbundet kr 279,ISBN 978-82-1265-1 Varegruppe 460/50 Kagge Forlag I salg

Jørn Lier Horst er politimann og forfatter. Han er ansatt som etterforskningsleder ved politiet i Vestfold og bor i Stavern. Horst er en av Norges fremste kriminalforfattere for voksne, og han har vunnet Bokhandlerprisen. Undervannsgåten er hans tredje bok i kriminalserien CLUE. Horst fikk strålende kritikker for Salamandergåten og Maltesergåten, de to første bøkene i serien.

26


BARN og UNGDOM

Ronny Solvik Engebretsen

TRIKSEKONGEN

Bok 2 i Kristoffer Blink-serien

En gavepakke til alle fotballgale drømmere i alderen 9-13 Kristoffer Blink er stjernen på Gamlesidens fotballlag, men det hjelper ikke å være god alene. Skal laget nå toppen, må de andre spillerne også vise seg frem. Det hjelper ikke akkurat at treneren ikke kan noe om fotball, at banen er elendig og at laget blir motarbeidet fra alle kanter. Men Kristoffer aner råd: en nyinnflyttet mann ser ut til å være et uslepent trenertalent. Kristoffers beste kompis, Stilken, viser seg å ha uante talenter. (Og dessuten en søt søster.) Det er alltid håp og muligheter for dem som tror og trener og vil! Dette er bok to i serien om Kristoffer Blink – en serie skapt for fotballelskere i alderen 9 til 13.

Innbundet kr 249,ISBN 978-82-1292-7 Varegruppe 460/60 Kagge Forlag Juni

Ronny S. Engebretsen er 36 år og jobber med merkevarebygging i Mills. Dette er hans andre bok om Kristoffer Blink.

27


BARN og UNGDOM

Sverre Sandnes

Detektivhåndboka

Etterforskning, politiarbeid, detektivmoro

Bli din egen detektiv! Barn er skarpe og nysgjerrige og legger ekstremt godt merke til detaljer. De er «fødte detektiver». I denne Politiboka lærer du mer om politiets arbeid og detektivarbeid, samtidig som man lærer litt om rett og galt. Her får du tips og råd om hvordan du skal sikre spor i snø og gjørme, fingeravtrykk og andre avtrykk, du finner øvelser som trener opp oppmerksomheten din og kule oppskrifter på hvordan du kan sperre av hytta di i treet for uvedkommende eller hvordan du kan øve opp din egen hund til å bli en ganske god politihund, hvordan du kan verne om godteriskåla di for innpåslitne søsken, hvordan du kan lage dine egne koder som gjør at du og kameratene dine kan ha et hemmelig språk som mor og far ikke skjønner noen ting av, til hvordan du skal observere detaljer hvis du skulle bli vitne til et eller annet ulovlig. Her kan du lære masse om detektivarbeid og annet politiarbeid. Og vet du egentlig forskjell på begrepene vitne, siktet, tiltalt, fornærmet og mistenkt? Les boka, så finner du ut av det.

Innbundet kr 299,ISBN 978-82-489-1308-5 Varegruppe 465/40 Kagge Forlag Mai

Sverre Sandnes er politimann og ansatt ved Oslo-politiet. Han har tidligere gitt ut barneboka En faktahest om politiet (Aschehoug, 2007) og Politihunden Otto og klokketyven (Omnipax, 2010).

28


BARN og UNGDOM

KLART JEG KAN!

Førskoleboka. Lær bokstaver og tall og masse annet gøy før du begynner på skolen

Hvorfor vente til skolestart? Lek med tall og bokstaver sammen med barna! Klart jeg kan! er boka for lek og aktivitet knyttet til bokstaver og tall. Her er oppgaver som hele familien kan være med på. Her er morsomme leker med rim og regler, skilt og skrift, mengder, mål og størrelser. Oppgavene er satt inn i en pedagogisk ramme og er myntet på barn som ennå ikke har begynt på skolen. Morsomt, lærerikt og spennende for nysgjerrige barn. Og en fin sjanse som foreldre til å leke og tulle med bokstaver og tall!

Innbundet kr 249,ISBN 978-82-489-1306-1 Varegruppe 465/10 Kagge Forlag Mai

Terje Krogsrud Fjeld er utdannet førskolelærer og har jobbet 14 år som lærer i barneskolen og to år i barnehage. Han er levende opptatt av lek og læring og vet av erfaring at barn i førskolealder er topp motiverte og lærevillige. Fjeld er i dag å finne som journalist i Aftenposten Junior.

29


BARN og UNGDOM

H.C. Andersen, Asbjørnsen & Moe, brødrene Grimm med flere

KJENTE OG KJÆRE EVENTYR Alle de fineste eventyrene! Askepott, Askeladden, Tommelise og Aladdin. Frosken som blir en prins, ulven som får sin straff, den stygge andungen som blir en svane. Her finner du dem alle sammen! Blant de kjente og kjære eventyrene i denne samlingen er «Gullhår og de tre bjørnene», «Prinsessen som ingen kunne målbinde», «Katten med støvlene», «Fyrtøyet», «Historien om Aladdin og den vidunderlige lampen», «Kvitebjørn kong Valemon» og mange, mange flere.

Innbundet kr 449,ISBN 978-82-7201-548-9 Varegruppe 460/70 J.M. Stenersens Forlag I salg

Boka har alle de klassiske illustrasjonene av blant andre Theodor Kittelsen, Erik Werenskiold, Philip Grot Johann, Gustave Doré, Arthur Rackham, Vilhelm Pedersen og Hans Tegner.

30


BARN og UNGDOM

René Goscinny

NIKOLAI I TRØBBEL

Hvordan er det mulig å havne i trøbbel – hele tiden? Nikolai prøver (som oftest) å gjøre sitt beste, men likevel havner han i trøbbel. Selv om han tror at han gjør det rette, får han kjeft. Det samme får kameratene hans, og de forstår ikke alltid hvorfor. Gjør du? Dette er femte bok om Nikolai – den franske barnebok-klassikeren som kan sammenlignes med Emil i Lønneberget eller Rampete Robin.

Originaltittel: Le petit Nicolas a des ennuis Oversatt av Agnete Øye Innbundet kr 249,ISBN 978-82-7201-531-1 Varegruppe 460/40 J.M. Stenersens Forlag I salg

René Goscinny (1926–1977) er forfatteren bak tegneserier som Lucky Luke og Asterix. Jean-Jacques Sempé (f.1932) er blant Frankrikes mest anerkjente avis- og vitsetegnere. Han har utgitt en rekke album og bøker, og tegner bl.a. forsider for The New Yorker. Han har en lett gjenkjennelig stil, der små hverdagsmennesker blir plassert i underfundige situasjoner.

31


BARN og UNGDOM

Arne Berggren

SPEILET

Dauinger, bok 2

Ny bok i NRKs suksessrike TV-serie Det er for tidlig å dø. Steffen vil bruke sine evner til å hjelpe andre. Sammen med Yasmin og Tobias reiser han til Trondheim hvor en voksende uro er i ferd med å lamme byen. Men de er ikke lenger alene. Noen av byens ungdommer har begynt en farlig lek med de døde. En lek som er i ferd med å komme ut av kontroll. Byens utbyggere er i ferd med å rive gamle hus for å bygge nye glassfasader. I hjertet av byen handler alt om penger og verdier. Her hersker demonene. De som vil forvandle sinnet ditt, forvandle kjærlighet til iskaldt begjær. Er du klar til å kjempe mot Det onde? Speilet er bok nummer to i spenningsserien Dauinger. Som i den første boka, Ute av tiden, må de tre ungdommene i Speilet løse et mysterium for å komme videre. Innbundet kr 279,ISBN 978-82-489-1173-9 Varegruppe 460/50 Kagge Forlag April

Arne Berggren er en kritikerrost og prisbelønt forfatter og regissør, med en stor produksjon bak seg. For tiden jobber han som showrunner i tv-serien Hotel Cæsar.

32


BARN og UNGDOM

Alyson Noël

FORTRYLLET

Den andre siden, bok 4

Etter et trøblete oppdrag som sjelefanger, trygler Riley Bloom Rådet om å få større utfordringer. Hun vil bevise hva hun kan. Men denne gangen kan det hende at utfordringen er mer enn hun kan klare med. Hun er nemlig blitt bedt om å hjelpe en romersk gladiator over til Den andre siden, den fryktete og skremmende Theokles. Men hvordan skal Riley, en spinkel tolvåring, nå gjennom til denne skremmende kjempen? Kanskje finner hun svaret hos Messalina, en vakker jente som har hengt der i århundrer. Hun overbeviser Riley om å bli en del av gladiatorenes verden. For å gjøre det må hun gjennomgå en dramatisk endring: Hun skal bli den tenåringsjenta hun alltid har drømt om å være, og kanskje kommer hun til og med til å møte sin første kjæreste. Vil hun klare å utføre oppdraget og vende tilbake til Bodhi og hunden Buttercup, eller må hun bli i Messalinas verden for alltid? Originaltittel: Whisper Oversatt av Lisa Vesterås Innbundet kr 299,ISBN 978-82-489-1288-0 Varegruppe 460/60 Kagge Forlag Mai

Alyson Noël er forfatteren bak suksess-seriene De udødelige, Den andre siden og De utvalgte. Hun bor i Laguna Beach, California. Besøk henne på www.alysonnoel.com.

33


BARN og UNGDOM

Alyson Noël

ARVEN

De utvalgte

Ny fantastisk serie spekket med magi, mysterier og en berusende kjærlighetshistorie som vil få hjertet ditt til å smelte. Her er De Utvalgte. Merkelig ting skjer med Daire Santos. Kråker angriper henne, glødende mennesker forfølger henne, tiden stopper uten forvarsel og en vidunderlig gutt med himmelske blå øyne dukker opp i alle hennes drømmer. Daires mamma er redd for at henne, og sender Daire til å bo sammen med bestemoren som hun aldri har møtt før. Bestemoren tar visjonene til Daire på alvor, og ser de for hva de virkelig er – et kall for å være en av De utvalgte – en som kan reise mellom to verdener, bevege seg mellom det levende og det døde. Snart må Daire kjempe mot de onde kreftene for å redde verden fra undergang. Fra forfatteren bak bestselgerserien De udødelige kommer en ny fantastisk serie spekket med magi, mysterier og en berusende kjærlighetshistorie som vil få hjertet ditt til å smelte. Her er De utvalgte. Originaltittel: Fated Oversatt av Henninge Solberg Innbundet kr 299,ISBN 978-82-1289-7 Varegruppe 470/10 Kagge Forlag Mars

Alyson Noël er forfatteren bak suksess-seriene De udødelige, Den andre siden og De utvalgte. Hun bor i Laguna Beach, California. Besøk henne på www.alysonnoel.com.

34


BARN og UNGDOM

Alyson Noël

EKKO

De utvalgte

Hun arvet en magisk skjebne – og et kall for å stoppe en mektig familie av mørke trollmenn. Hun trodde aldri at hun ville forelske seg i en av dem. Hun arvet en magisk skjebne – og et kall for å stoppe en mektig familie av mørke trollmenn. Hun trodde aldri at hun ville forelske seg i en av dem. En storslått kjærlighetshistorie fra New Mexicos ørken, hvor den eldgamle kunsten i å reise mellom de dødes verden og vår verden vekkes til livet da en ung jente må kjempe mot mørke krefter for å redde verden fra apokalypse. Ekko er andre bok i Alyson Noëls nye suksess-serie De utvalgte.

Originaltittel: Echo Oversatt av John Erik Bøe Lindgren Innbundet kr 299,ISBN 978-82-4891290-3 Varegruppe 470/10 Kagge Forlag Mai

Alyson Noël er forfatteren bak suksess-seriene De udødelige, Den andre siden og De utvalgte. Hun bor i Laguna Beach, California. Besøk henne på www.alysonnoel.com.

35


BARN og UNGDOM

Rachel Renée Russell

DUSTEDAGBOKA 3

Nedtegnelser fra en talentfull popstjerne - NOT!

Pingle for jenter! Hysterisk morsomt og gjennomført rosa. Det skal arrangeres talentkonkurranse på skolen til Nikki, og hun kan nesten ikke vente! Hun planlegger å vise nye moves på dansegulvet med bestevenninnene Chloe og Zoey, og dessuten vil hun imponere Brandon med sang. Men så får hun vite at den forferdelig irriterende og altfor populære MacKenzie også skal være med i konkurransen, og at hun planlegger å stjele rampelyset fra Nikki og vennene. Finnes det noen som helst slags mulighet for at en dust som Nikki kan nedkjempe skolens mest populære jente? Dette er bok nummer tre i den bestselgende serien Dustedagboka. Serien har solgt fem millioner eksemplarer i USA. De to første bøkene i serien føk rett inn på norske bestselgerlister.

Originaltittel: Dork Diaries Tales of a Not - So - Talented Pop Star Oversatt av Kirsti Vogt Innbundet kr 249,ISBN 978-82-1262-0 Varegruppe 460/60 Kagge Forlag April

Rachel Renée Russell er advokat og forfatter. Hun skrev sin første bok som sjetteklassing i bursdagsgave til sine to yngre brødre. Hun har hatt enorm suksess med Dustedagbøkene om Nikki Maxwell. Fra 2009 og til nå har hun skrevet fire bøker i serien. Bøkene har solgt i fem millioner eksemplarer i USA, og de er solgt til 32 land.

36


BARN og UNGDOM

William Joyce

THE LEAF MEN

Den gamle damen er syk og hagen hennes forfaller. De gode, modige billene, doodlebillene, vil så gjerne hjelpe henne. Derfor klatrer de opp på den høyeste grenen på det høyeste treet for å rope på hjelp fra Bladmennene. Men klarer de å komme seg forbi Edderkoppdronningen og de onde hjelperne hennes?

Originaltittel: The Leaf Men Oversatt av Nina Schiøtz Solseth Innbundet kr 249,ISBN 978-82-489-1309-2 Varegruppe 460/30 Kagge Forlag April

William Joyce har skapt mange bestselgende og prisvinnende billedbøker, blant annet Dinosaur Bob, Santa Calls, Rolie Polie Olie og Snowie Rolie. Han bor i Shreveport, Louisiana i USA sammen med sin kone Elizabeth og deres barn Mary Katherine og Jack.

37


POCKET


POCKET

Kjell Ola Dahl LINDEMAN & SACHS

Pocket kr 129,ISBN 978-82-489-1286-6 Varegruppe 410/30 Kagge Forlag April

Kjell Ola Dahl LINDEMANS TIVOLI

Pocket kr 129,ISBN 978-82-489-1287-3 Varegruppe 410/30 Kagge Forlag januar

Tove Alsterdal EN STILLE GRAV

Pocket kr 149,ISBN 978-82-489-1294-1 Varegruppe 430/30 Kagge Forlag Mars

39


POCKET

Dawn French BITTELITT VIDUNDERLIG

Pocket kr 149,ISBN 978-82-489-1295-8 Varegruppe 410/30 Kagge Forlag Mai

Alexi Bohwim GOLDDIGGER

Pocket kr 149,ISBN 978-82-489-1296-5 Varegruppe 410/30 Kagge Forlag I salg

Odd Harald Hauge PARANOIA

Pocket kr 149,ISBN 978-82-489-1297-2 Varegruppe 430/30 Kagge Forlag I salg

40


POCKET

Eirik Veum NÅDELØSE NORDMENN Statspolitiet 1941-1945 Pocket kr 199,ISBN 978-82-489-1299-6 Varegruppe 340/30 Kagge Forlag August

Bjørg Gjestvang og Jon Gangdal Trond Bolle Alles helt, min mann Pocket kr 149,ISBN 978-82-489-1300-9 Varegruppe 340/10 Kagge Forlag April

F. Scott Fitzgerald DEN STORE GATSBY

Pocket kr 149,ISBN 978-82-489-1206-4 Varegruppe 410/30 Kagge Forlag April

41


POCKET

Jørn Lier Horst MALTESERGÅTEN

Pocket kr 129,ISBN 978-82-489-1206-4 Varegruppe 460/60 Kagge Forlag I salg

Rachel Renée Russell dustedagboka 1

Nedtegnelser fra et populært liv - NOT! Pocket kr 129,ISBN 978-82-489-1301-6 Varegruppe 460/60 Kagge Forlag Mai

42


E-BØKER


E-BØKER

ISBN

Forfatter

Tittel

Pris

978-82-489-1311-5

Jørn Lier Horst

Undervannsgåten

149,-

978-82-489-1312-2

Ingvild Hurlimann-Lindseth

Jeg skal følge deg helt frem

249,-

978-82-489-1313-9

Vina Jackson

Eighty Days Gul

199,-

978-82-489-1314-6

Vina Jackson

Eighty Days Blå

199,-

978-82-489-1315-3

Hallgeir Kvadsheim

Din økonomi

249,-

978-82-489-1252-1

Stein Morten Lier

Mafia i Norge

249,-

978-82-489-1253-8

Henning Mella

For konge og fedreland

249,-

978-82-489-1256-9

Are Saastad

Feil medisin

249,-

978-82-489-1316-0

Boualem Sansal

Min fars hemmelighet

249,-

978-82-489-1317-7

Yrsa Sigurdardottir

Dødsskipet

249,-

44


For ytterligere informasjon, ta kontakt med: Anne Gaathaug Forlagssjef Kagge Forlag anne@kagge.no 991 53 959

Julie Eikemo Prestø Salgssjef julie@kagge.no 938 42 183

Jorunn Sandsmark Forlagssjef J.M. Stenersens Forlag jorunn@jms.no 480 01 280

Ingrid Sande Larsen Markedssjef ingrid@kagge.no 934 58 562 Stine Grønstad Skar Salgs- og markedskonsulent stine@kagge.no 970 91 090

Nina Tandberg Redaksjonssjef nina@kagge.no 990 02 310

Cathrine Lie Salgs- og markedskonsulent (i permisjon)

Tuva Ørbeck Sørheim Sjefredaktør tuva@kagge.no 971 83 483

Thomas Røtjer Salgssjef bedrift thomas@kagge.no 958 89 624

Solveig Øye Forlagsredaktør solveig@kagge.no 470 26 022

Marit Johansen Salgssjef kampanje marit@kagge.no 975 86 229

Therese Tungen Forlagsredaktør therese@kagge.no 976 86 448

Raymond Vik Informasjonssjef raymond@kagge.no 992 34 884

Marius Fossøy Mohaugen Forlagsredaktør marius@kagge.no 476 34 810

Katja Rugaas Kontorsjef katja@kagge.no 900 55 685

Joakim Botten Forlagsredaktør joakim@kagge.no 415 60 312

Erling Kagge Forlegger erling@kagge.no

Nina Schiøtz Solseth Redaksjonskonsulent ns@kagge.no 980 73 294

Det tas forbehold om skrivefeil og prisendringer. Kagge Forlag AS Stortingsgaten 12 0161 Oslo 23 11 82 80 www.kagge.no www.facebook.com/KaggeForlag J.M. Stenersens Forlag Stortingsgaten 12 0161 Oslo 22 01 48 70 www.jms.no www.facebook.com/jmstenersensforlag

46


VÅR 2013

Kagge og JMS våren 2013  

Her finner du alle vårens utgivelser for 2013!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you