Årets bøker 2021

Page 1

KAGGE FORLAG J.M.STENERSENS FORLAG

FØLG OSS PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

ÅRETS BØKER 2021

SKAL DU BARE LESE ÉN BOK I ÅR, BØR DU TA DEG SAMMEN.

2021

ÅRETS BØKER KAGGE FORLAG J.M. STENERSENS FORLAGINNHOLD 3 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 29 SAMFUNN, INNSIKT OG POPULÆRVITENSKAP 35 HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING 47 GAVE, HUMOR OG UNDERHOLDNING 50 HOBBY OG FRITID 65 SKJØNNLITTERATUR 73 BARN OG UNGDOM Originaltittel: The luckiest girl alive 96 POCKET Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 115 BACKLIST ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

SKJØNNLITTERATUR 1


FOTO: Arne Egil Tønset, Fra Et Isbjørnliv


DOKUMENTAR,

HISTORIE OG

BIOGRAFI


9 788272

INGERID STENVOLD MARIT BJØRGEN VINNERHJERTE

017247

Historien om Marit Bjørgen Ingen har vunnet mer enn Marit Bjørgen. Hun er tidenes vinterolympier. Landets største forbilde og mest populære utøver. Hva er det med denne beskjedne, tilsynelatende helt vanlige jenta som gjør henne til den råeste utøveren i hele den norske langrennshistorien? Denne boka er Marit Bjørgens tilbakeblikk på et liv som langrennsløper. Her møter vi den ti år gamle jenta som lurer på om hun kan bli best i verden. Vi følger den unge utøveren som vinner alle sprintrenn, før hun går på den store smellen og vurderer om hun skal legge opp. Vi får et unikt innblikk i endringen som gjorde henne til en ubestridt ener. Og vi blir kjent med Marit Bjørgen, slik hun er i dag. Åpent og ærlig forteller hun om livet på landslaget, treningsgleden og verdiene som ligger i bunn for livet hun har levd. Om veien fra å være den yngste på laget til å bli den åpenbare lederen på verdens beste landslag. Hvilke tanker har hun gjort seg underveis, for seg selv, om det som blir sagt og skrevet om henne.

Foto: Lars Petter Pettersen

Innbundet kr. 399 ISBN 9788272017247 J. M. Stenersens Forlag Oktober

4 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

INGERID STENVOLD er en av NRKs aller mest populære programledere. Hun har ledet en lang rekke store sendinger og jobber til daglig i Dagsrevyen. Med bakgrunn som tidligere landslagsutøver i langrenn og som sportsreporter, har hun en unik forståelse av idretten – både slik den ser ut innenfra for utøveren, og utenfra for omverdenen.


9 788272

017223

TONJE BRENNA 22. JULI – OG ALLE DAGENE ETTERPÅ I 2011 var Tonje Brenna 23 år og generalsekretær i AUF.

TONJE BRENNA er fylkesrådsleder i Viken fylke. Hun har vært gruppeleder for Akershus Ap og er nestleder i Akershus Arbeiderparti. Dette er hennes første bok.

Innbundet kr. 379 ISBN 9788272017223 J. M. Stenersens Forlag I salg

Foto: Lars Petter Pettersen

Hun brukte all sin tid på politisk arbeid, menneskene i organisasjonen – og på å forberede sommerleiren på Utøya. I denne åpne og tankevekkende boka forteller hun om dagene og årene etter terroren. Det er en sterk øyenvitneskildring om hva som skjedde den dagen. Hvordan det var å stå i den offentlige sorgen etterpå, om ansvaret og motsetningene. Om å bli voksen, få egne barn og se ting med andre øyne. Og ikke minst: Om å få tid og plass til å tenke som seg selv, et enkeltmenneske – uten å representere en hel gruppe av de overlevende. Ti år etter setter Tonje Brenna sammen bruddstykker av minner, hendelser og erfaringer til en historie som stadig må fortelles om igjen. Til barn som nettopp har begynt på skolen, som ikke var født i 2011. Til ungdom, som var barn den gangen, som husker hendelsen gjennom foreldrenes reaksjoner. Til voksne som ikke vet hvordan de skal snakke om 22. juli. 22. juli – og alle dagene etterpå er hennes bidrag til å sette ord på noe av det som bør huskes og stå igjen etter den sommeren og årene etter.

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 5


9 788248

HEGE DUCKERT NORSK KVINNEHISTORIE PÅ 200 SIDER

927426

Fra forsørgede fruentimmer til skamløse jenter

Norges historie fra kvinnenes perspektiv. Kvinners liv har endret seg i en revolusjonerende fart de seneste 150 årene. Likevel er det menn som dominerer historiebøkene og får sine statuer. Journalist og forfatter Hege Duckert setter endelig kvinnene i sentrum og beskriver norsk kvinnehistorie slik den aldri har vært fortalt før. Vi møter dem som kjempet for selvstendighet og stemmerett, men Duckert beskriver også hverdagskvinnenes kår og forteller spennende om heltene du ikke har hørt om. Hvorfor feirer vi polfarerne Nansen og Amundsen, men ikke helsepionerene Elise Ottesen-Jensen og Katti Anker Møller? Hvorfor hører vi om Tungtvannsaksjonen, men ikke om Fyrstikkarbeiderstreiken? Denne boka endrer perspektivet. Norsk kvinnehistorie på 200 sider inngår i den populære 200-sider-serien og er rikt illustrert.

Foto: IAgnete Brun

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248927426 Kagge Forlag I salg

6 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

HEGE DUCKERT er journalist og forfatter, og arbeider nå som stabssjef i NRK. Hun har tidligere vært kulturredaktør i NRK og redaktør i Dagbladet. Hennes første bok var Men jeg har jo ingenting å ha på meg, om motens historie. Siden har hun blant annet gitt ut Mitt grådige hjerte, om fire kvinner hun beundrer: Simone de Beauvoir, Frida Kahlo, Karen Blixen og Billie Holliday, Paris. Hundre unike opplevelser og Summen av små ting. Fra symaskin til selfiestang, 25 ting som forandret Norge.


928157

JAN EGGUM SÅ LANGT HAR ALT GÅTT BRA

9 788248

Memoarer

Mot slutten av 2021 fyller Jan Eggum 70 år. Han kan også se tilbake på over 50 år som visesanger og musiker.

JAN EGGUM er en av Norges mest kjente og folkekjære visesangere, gitarister, komponister og tekstforfattere, og har vært aktiv på scenen siden 1970. GEIR RAKVAAG har ført boka i pennen. Han har vært en av Norges mest anerkjente musikkjournalister i 40 år, kjent fra Nye Takter og Dagsavisen. Både Eggum og Rakvaag er innehavere av Bjellesauprisen, for sin store innsats for norsk musikk.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248928157 Kagge Forlag September

Foto: Jarle Moe

Han har gitt ut rundt 300 sanger, har blitt folkeeie over hele landet, og er en stor helt i hjembyen Bergen. Her får du historier og anekdoter fra et langt liv i musikkens tjeneste. Fra barndommen i Laksevåg, hans kunstneriske foreldre, ungdomstiden, forsøket på å slå seg opp i London, konserter land og strand rundt, plateutgivelser, mang slags kjærlighet, samlemani, hypokondri, nevroser, miljøengasjement, pophistorikk, Gitarkameratene, Melodi Grand Prix, Spellemannpriser, oppturer og nedturer, og ikke minst bakgrunnen for mange av de kjente og kjære sangtekstene hans.

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 7


9 788248

ISABELLE ERIKSEN INNSATT NUMMER 19/227 Min historie

927792

Isabelle Eriksen har 129 000 følgere på Instagram, lever et glamorøst influenserliv – og har sonet en straff for vold. I Innsatt nummer 19/227 forteller hun om månedene hun satt i et norsk kvinnefengsel. Det er en innsidefortelling om livet i fengsel, om fordommer og frykt, dager som snegler seg av gårde, om sinne, skam, håp – og overraskende nye vennskap. Boka er en sterk og personlig dagbok, skrevet under soning. Den forteller om en hverdag som brått blir snudd på hodet, om opplevelser fra ungdomstiden som fremdeles preger henne, og om å gjøre opp for seg og kunne møte verden med hevet hode igjen. Innbundet kr. 379 ISBN 9788248927792 Kagge Forlag I salg

Foto: Astrid Waller

ISABELLE ERIKSEN er influenser og tidligere Paradise Hotel-deltaker. Hun har sin egen YouTube-kanal og driver podkasten Realitypodden. Dette er hennes første bok.

8 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI


928171

UNN FALKEID DEN HELLIGE BIRGITTA – Enken som utfordret Europa

Den hellige Birgitta (1303–1373) var en av de tydeligste stemmene i Europa i sin tid og satte både konger og paver på plass. Unn Falkeid skildrer en modig nordisk adelskvinne som valgte å følge et hellig kall og bryte opp fra det livet som var staket ut. Hun føder og oppdrar åtte barn, blir så enke og bestemmer seg for å dra til Roma, kirkens sentrum, for å be paven om å vende hjem fra sitt franske eksil. Stadig mottar hun visjoner som nedtegnes og som til slutt fyller åtte bøker. Birgitta etterlot seg en klosterorden og det hittil største forfatterskapet skrevet av en kvinne. «Den svenske enken» ble hun kalt. Hun ble kanonisert etter sin død, og er i dag Europas skytshelgen. Birgittas dramatiske liv er en enestående fortelling fra europeisk middelalder.

9 788248

Martin Luther mente hun var gal. August Strindberg kalte henne en «satans kjerring».

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248928171 Kagge Forlag August

Foto: Celina Øyer

UNN FALKEID er professor i idéhistorie ved Universitetet i Oslo. Hun forsker på europeisk middelalder og renessanse, og har utgitt en rekke bøker og vitenskapelige artikler om Dante og Petrarca, Birgitta av Sverige og Katarina av Siena. I 2017 kom den kritikerroste og prisbelønte boka The Avignon Papacy Contested: An Intellectual History from Dante to Catherine of Siena (Harvard University Press). DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 9


9 788248

JARLE FREDAGSVIK EDVALD OG ALEXANDER

Kampen om den norske sykkeltronen

928195

To rivaler, én trone. Kampen om hegemoniet i norsk sykkelsport er tøffere enn vi liker å tro. Den stillfarne gudbrandsdølen Edvald Boasson-Hagen var vidunderbarnet som alle sloss om å signere. Stavangergutten Alexander Kristoff var grovarbeideren som trente seg stadig sterkere og som brukte en enorm mental kapasitet, utholdenhet og giftig spurt til å vinne ritt ingen nordmenn hadde vunnet før. Dette er to idrettsutøvere helt utenom det vanlige, som konkurrerer i den tøffeste blant utholdenhetsidrettene, og i en idrett med enorm internasjonal rekkevidde. Begge rangerer blant verdens mestvinnende syklister, men de har aldri syklet på samme profflag. Derfor er det en egen spenning hver gang de skal representere Norge og sykle sammen på lag i VM og OL. Boka avslører flere av de dramaene som har utspilt seg her, som da de barket sammen under VM i Doha i 2016. Slik kaster den lys på noe av det mest fascinerende med landeveissykling; det er en lagsport, men bare én rytter kan vinne VM-tittelen.

Foto: Privat

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248928195 Kagge Forlag September

10 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

JARLE FREDAGSVIK har jobbet som sportsjournalist siden 2004. Fra 2010 har han vært redaktør for sykkelnettstedet procycling.no. Han har også vært VM-reporter og co-host for Viasat under Sykkel-VM i 2013 og 2014 og vært med på de fleste VM og Tour de France siden 2009. Dette er hans første bok.


928201

TORBJØRN FÆRØVIK INDIA PÅ 200 SIDER

9 788248

Fra de eldste tider til dagens stormakt Alt du vil vite om Indias historie, på bare 200 sider, fra India-kjenner Torbjørn Færøvik.

TORBJØRN FÆRØVIK er cand.philol. med hovedfag i kinesisk historie. Han er tidligere journalist i NTB, Arbeiderbladet og NRK, og har de senere årene vært sakprosaforfatter, med bøker som Drømmen om Asia, India – stevnemøte med skjebnen, Midtens rike – En vandring i Kinas historie, Maos rike – En lidelseshistorie, Kina – en reise på livets elv, Gandhi – elsket og hatet (ungdomsbiografi), Buddhas barn og Orientekspressen – en vårreise. Færøvik har mottatt Brageprisen tre ganger og fått Cappelen-prisen.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248928201 Kagge Forlag August

Foto: Sturlason

India er enormt i både utstrekning og folketall. Likevel kan nordmenn flest lite om det store riket. India-kjenner Torbjørn Færøvik sammenfatter landets historie fra tidenes morgen til i dag, med hovedvekt på utviklingen etter at landet ble uavhengig i 1947. India er en vilter mosaikk av ulike folkeslag og trosretninger. Historien er rik, med buddhaer, maharajaer, britiske imperialister og brutale motsetninger mellom folkegrupper. Til tross for utbredt fattigdom, opplever landet nå et økonomisk oppsving. De neste tiårene vil India bli en viktig global aktør på linje med Kina, USA, Russland og EU. Derfor er det viktig å rette søkelyset mot den kommende stormakten. Her får du en velskrevet og kunnskapsrik innføring i landet, rikt illustrert.

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 11


9 788248

ANNE GUNN HALVORSEN IKKE VÆR REDD En overlevelsesguide for unge

928225

Viktig, varmt og underholdende om alt det skumle i verden og hvordan vi kan håndtere uro, frykt og bekymringer. En bok alle unge – og foreldre – burde lese. Pandemien herjer, havet stiger og biene dør. Det er lett å la seg overvelde av alt som ikke er som det skal. Særlig når man er ung. Journalist og forfatter Anne Gunn Halvorsen har intervjuet unge over hele landet om hva de er redde for, og hva de pleier å gjøre når stresset, uroen og bekymringen blir for stor. Resultatet har blitt en varm, underholdende og smart bok som ikke bare er full av alt det skumle i verden, slik som store edderkopper, sviktende venner og fatale studievalg, men også av gode råd og forklaringer på hvorfor akkurat dette er skummelt. I boka kommer også et rikt knippe av landets fremste eksperter innen psykologi, filosofi, hjerneforsking og biologi til orde for å kaste lys over alt som unge synes er nifst og vanskelig.

Foto: Privat

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248928225 Kagge Forlag August

12 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

ANNE GUNN HALVORSEN er forfatter og journalist. Hun har bakgrunn fra Dagbladet og Dagens Næringsliv og er fast spaltist i Aftenposten. Fra før har hun utgitt de to kritikerroste bøkene Livet og korleis leve det og Stress og korleis leve med det samt den Uprisen-vinnende ungdomsromanen Arvingen og de andre bøkene i den populære serien «Halve kongeriket».


9 788248

928232

IDA MARIE HANSEN JEG VAR GIFT MED EN BEDRAGER Hvor godt kjenner du egentlig dem som står deg nærmest? Ida Marie Hansen møtte Geir da de begge var krimreportere. Hun falt for karismaen, veltalenheten og engasjementet. Ektemannen satte Norge på hodet med spektakulære avsløringer. De giftet seg, kjøpte hus sammen og fikk barn. Så en dag ringte politiet: Geir var siktet for korrupsjon. Men dette er bare begynnelsen. Sakte, men sikkert begynner Ida å nøste opp i ektemannens dobbeltliv. Jobb, inntekt og alvorlig sykdom viser seg å være del av et enormt bedrag. Ved hjelp av løgner, manipulasjon og en drapsdømt bruktbilselger har ektemannen ført alt fra arvinger og journalistkollegaer til en av landets fremste forsvarsadvokater og spiondømte Arne Treholt, bak lyset. Idet Ida tror hun har nådd bunnen, kommer det virkelige sjokket. Den gamle krimreporteren befinner seg midt i sin egen kriminalhistorie – og skurken er hennes egen mann. Jeg var gift med en bedrager går til kjernen av spørsmålet om hvor godt vi kjenner våre nærmeste. Historien er spennende som en thriller – en fortelling om svik, bedrag og en kvinnes kamp for å bli trodd mot mannen hun en gang trodde hun skulle dele resten av livet med. IDA MARIE HANSEN har vært journalist i bl.a. Nettavisen og Telemarksavisa. Hun har vært kommunikasjonsrådgiver for Høyres stortingsgruppe og politisk rådgiver for Fiskeriministeren. Nå jobber hun i Amnesty International Norge. Dette er hennes første bok.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248928232 Kagge Forlag September

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 13


9 788248

EDDIE JAKU VERDENS LYKKELIGSTE MANN

927471

Om å finne takknemlighet, godhet og håp når alt er som mørkest Livet kan være vakkert hvis du gjør det vakkert. Det er opp til deg.

Originaltittel: The happiest man on earth Oversatt fra engelsk av Lene Stokseth Innbundet kr. 379 ISBN 9788248927471 Kagge Forlag I salg

14 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

Eddie Jaku så først og fremst på seg selv som tysk, dernest jødisk. Men alt skulle forandre seg den 9. november 1938, da han ble banket opp, arrestert og ført til en konsentrasjonsleir. De neste sju årene opplevde Eddie grusomheter det er vanskelig å forestille seg, først i Buchenwald, deretter i Auschwitz og til sist i nazistenes dødsmarsj. Eddie kom fra prøvelsene med livet i behold og lovet seg selv å smile hver dag. Han hedrer dem som ikke overlevde ved å dele det han har lært og å leve livet på best mulig måte. Nå ser han på seg selv som «verdens lykkeligste mann». Hundreåringen har mye å lære oss om takknemlighet, lykke og et godt liv. Gjennom denne hjerteskjærende, men mest av alt håpefulle fortellingen, lærer vi hvordan det er mulig å finne lykke selv når det ser som mørkest ut. EDDIE JAKU ble født Abraham Jakubowicz i Tyskland i 1920 og satt i konsentrasjonsleirene Buchenwald og Auschwitz under annen verdenskrig. Da nazistene drev fangene ut på «dødsmarsjen» i januar 1945, klarte han å flykte og ble på mirakuløst vis reddet av soldater fra de allierte styrkene. Han flyttet til Australia i 1950 og har bodd der siden. Eddie har drevet frivillig arbeid ved det jødiske museet i Sydney siden det ble opprettet i 1992, og har vært gift med sin kjære Flore i 74 år. De har to sønner, flere barnebarn og oldebarn. I 2020 feiret Eddie sin 100-årsdag.


918752

MIMÍR KRISTJÁNSSON JON MICHELET

9 788248

En folkets helt

I 1962 mønstrer den unge dekksgutten Jon Michelet på skipet M/S Tomar.

MÍMIR KRISTJÁNSSON er samfunnsdebattant, forfatter og politiker. Han har vært nyhetssjef i Klassekampen, og har i tillegg til Mamma er trygda (2019) gitt ut bøkene De superrike (2011), Frihet, likhet, Island (2015) og Hva ville Gerhardsen gjort? (2018).

Innbundet kr. 449 ISBN 9788248918752 Kagge Forlag Oktober

Foto: Privat

Blant de røffe sjøfolkene møter han flere gamle krigsseilere, og tanken om den store sjøromanen vokser frem. Men det skal gå mange år før han klarer å skrive sitt storverk. I En folkets helt følger vi Jon Michelet gjennom alle disse årene. Med innsikt og fortellerglede får vi historien om Michelets år som kontroversiell journalist og medlem av AKP (m-l). Han sto på barrikadene for revolusjon og kommunisme, og ble overvåket av de hemmelige tjenestene. Boka har et utall ramsalte historier om eventyr i ødemarken og livet som A-kjendis i Norge. Her er boksuksesser, familieidyll og berømmelse – men også samlivsbrudd, fylleslagsmål og skrivetørke. Jon Michelets liv faller sammen med overgangen fra syttitallsradikalisme til fremveksten av en kommersiell kjendiskultur i Norge. Først 50 år etter tiden som dekksgutt kom Jon Michelet i havn. Med bøkene om En sjøens helt og skogsmatrosen Halvor Skramstad reiste Michelet et storslagent monument over norske krigsseilere. Samtidig ble han selv en folkets helt.

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 15


9 788248

LASSE LØNNEBOTN BRØDREKRAFTEN

928331

Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø – rivaler og bestevenner Alt var en konkurranse. Om de spilte fotball bak huset, yatzy på hyttetur eller kappløp hjem fra skolen, skulle det kåres en vinner. Og en taper. Det begynte som en konkurranse mellom to brødre og ble til en duell som utspiller seg på verdens idrettsarenaer. De hadde ingen foreldre som pushet dem. Ingen forbilder eller store drømmer om å vinne gull. Ikke før alt endret seg for eldstebror Tarjei. Og yngstebror fikk drivkraften til å følge i hans fotspor. Her er historien om Tarjeis og Johannes’ unike og annerledes vei til verdenstoppen i skiskyting. De er brødre og bestevenner, men også konkurrenter og rivaler. Og hva skjer i et brødreforhold der yngstebror, han som alltid tapte for storebror, som alltid slet med å henge med, blir mer suksessrik enn den andre?

Foto: John Andresen

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248928331 Kagge Forlag September

16 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

TARJEI BØ OG JOHANNES THINGNES BØ er brødre og to av skiskytterverdenens største stjerner, med OLgull, VM-gull og en hel rekke verdenscupseire i bagasjen. LASSE LØNNEBOTN er utdannet statsviter og journalist, og har jobbet i VG og Dagbladet Magasinet. Han er lidenskapelig sportsinteressert. Han har tidligere skrevet boka En halvmeter lavere, et hode høyere om fotballspilleren Martin Bakkejord Skolbekken.


927525

BEN MACINTYRE AGENT SONYA

9 788248

Muldvarp og mor, soldat og spion Forfatteren av bestselgeren Spion og forræder er tilbake med en ny fascinerende spionthriller fra virkeligheten. Denne gangen har Ben Macintyre plassert en kvinnelig agent i sentrum. Fortellingen om Ursula Kuczynski, med kodenavn Sonya, er som en europeisk historie i miniatyr. Som ung jødisk kvinne vokser hun opp i et stadig mer fiendtlig Tyskland. Hun blir overbevist kommunist og lar seg verve som spion for russerne. Under annen verdenskrig lever hun et tilsynelatende anonymt husmorliv i England. Men i hagen bak huset har hun hemmelig radiokontakt med Sovjetunionen, der hun avslører viktig informasjon om utviklingen av atombomben. I en mannsdominert bransje gjør Sonya en spektakulær karriere og blir forfremmet til oberst. Men MI5 er på sporet av mesterspionen, og snart brenner jorden under føttene hennes. «Han skriver så godt og så spennende at det gir assosiasjoner til en mester som John le Carré. Det er bare å gi seg ende over» ADRESSEAVISEN

Originaltittel: Agent Sonya Oversatt fra engelsk av Kjersti Velsand Innbundet kr. 399 ISBN 9788248927525 Kagge Forlag I salg

BEN MACINTYRE er journalist i The Times og forfatter av en rekke kritikerroste bøker der spionasje står i sentrum, blant dem Spion og forræder og Agent Zigzag.

Foto: Justine Stoddart

«en fantastisk thriller fra virkeligheten, om en kvinne helt utenom det vanlige.» DAGBLADET

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 17


9 788248

OLE MATHISMOEN VARM IS

928492

Den aller mest alvorlige klimaendringen verden står overfor, er at klodens is smelter.

Når verden tiner og alt forandres

I denne boka tar den prisbelønte klimajournalisten Ole Mathismoen for seg hva som er i ferd med å skje. Dette er ikke en bok om klimaløsninger eller håp, men en bok som forteller om de dramatiske endringene som faktisk pågår når isbreer smelter, tundraer tiner og havis forsvinner. Det forandrer natur, havstrømmer og vindretninger over hele kloden, og det endrer hvordan millioner av mennesker kan leve – selv langt unna is og snø. Hva skjer egentlig i Antarktis, som gjemmer mesteparten av klodens frosne ferskvann på land? Hvorfor vil økosystemer over store deler av verden påvirkes av at havisen blir borte i Arktis? Hvor mye metan finnes egentlig i den frosne tundraen – og hva vil skje med global oppvarming når gassen havner i atmosfæren? Kan iskaldt smeltevann fra Grønland få Golfstrømmen til å kollapse? Forfatteren formidler oppdatert forskning og imøtegår gale påstander i denne rystende, men aktuelle fortellingen om isen på kloden vår.

Foto: Paal Audestad

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248928492 Kagge Forlag September

18 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

OLE MATHISMOEN er journalist i Aftenposten og har skrevet flere bøker om natur og klima for voksne og barn. Han har skrevet mange hundre artikler om klimaendringer i Aftenposten i mer enn 30 år, siden før den første rapporten fra FNs klimapanel.


926320

HILDE REIKRÅS INGUNN RØREN DET MØRKESTE ROMMET

9 788248

Historien om Dark Room – Norges mest omfattende jakt på nettovergripere Operasjon Dark Room begynte på kjøkkenbordet hjemme hos politioverbetjent Hilde Reikrås, og endte som norgeshistoriens mest omfattende sedelighetsetterforskning.

HILDE REIKRÅS er avsnittsleder i Vest politidistrikt. Hun har etterforsket sedelighetssaker i mange år og ledet Operasjon Dark Room. For innsatsen har hun mottatt en rekke priser, blant annet Redd Barnas Rettighetspris. INGUNN RØREN er journalist i Aftenposten, der hun jobber med undersøkende journalistikk og feature. Hun har i flere år skrevet om seksuelle overgrep mot barn. For en av disse sakene, «Jannes historie», vant hun Skup-prisen.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248926320 Kagge Forlag I salg

Foto: Sunniva Thue

Pedofile nettverk med familiefedre og samfunnstopper ble avslørt. Utad var mennene velfungerende og hyggelige. På nett viste de sine mørke sider. De oppfordret hverandre til å forgripe seg på egne og andres barn. Hittil er over 100 menn avslørt som følge av etterforskningen. Hilde Reikrås er kvinnen som endret hvordan norsk politi jobber i jakten på overgripere. Vi får lese om hvordan det er å jobbe i årevis med de aller groveste sakene. Dette er hele historien om Dark Room, der ofre, pårørende og etterforskere bidrar med erfaringer og gir viktig kunnskap om hvordan vi kan beskytte unge som lever livet sitt på nett.

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 19


9 788248

VIKTORIA SKAU JEG ANGRER IKKE PÅ AT JEG ELSKET DEG

928386

Om kjærlighetssorg Hvordan overleve en kjærlighetssorg? Victoria Skau brukte et år på å bearbeide sin. Hun har alltid vært den som gir råd i venninnegjengen. På YouTube lager Victoria Skau selvhjelpsvideoer og i sin første bok, Journal for skolåret 2020/2021, var hun full av pepp og pågangsmot for hvordan takle hverdagen. Så møtte hun ham, og alt stoppet opp. Hun forelsket seg. Og da det ikke ble de to, klarte hun ikke å følge noen av sine egne råd. Jeg angrer ikke på at jeg elsket deg følger Victoria Skaus åpenhjertige vei gjennom kjærlighetssorgen. Psykolog Maria Østhassel, kjent fra @psyktdeg på Instagram og Tiktok, bidrar med kloke råd og refleksjoner til Victoria og alle andre som sliter. Dette er en bok full av tårer, brutal ærlighet, humor og varme. En utstrakt hånd til alle som noen gang har fått hjertet sitt knust.

Foto: Astrid Waller

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248928386 Kagge Forlag August

20 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

VICTORIA SKAU er profesjonell youtuber, hver uke deler hun hverdagen sin med over 87 000 abonnenter. Hun har også podcasten Victoria Skau bryter ned fasaden. Hennes forrige bok, Journal for skoleåret 2020/2021 gikk rett inn på førsteplass på bestselgerlista.


9 788248

924562

WILL SMITH MARK MANSON WILL Overraskende og ærlig fra en av verdens mest kjente skuespillere. Da Will Smith var 12 år gammel, fikk faren ham til å bygge en mur. Det føltes som en umulig oppgave, men hvis han tenkte for mye på det, ble han bare nedtrykt. Han lærte seg å fokusere på en murstein av gangen, og stablet dem så godt han kunne. En dag var veggen ferdig. Lærdommen har han tatt med seg inn i alle utfordringer han senere har møtt i sin karriere. I boka, som er skrevet i samarbeid med suksessforfatter Mark Manson, forteller han overraskende ærlig om sine opp- og nedturer i livet. Den handler om oppvekst, kjærlighet, farsrolle – og om jobben som en av verdens mest kjente filmstjerner.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248924562 Kagge Forlag November

Foto: IJosh Sobel

WILL SMITH er er en oscarnominert amerikansk skuespiller og rapper. MARK MANSON er en bestselgende forfatter, særlig kjent for #1 New York Times-bestselgeren Den edle kunsten å gi f*en.

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 21


9 788272

LILLA SØLHUSVIK CAMILLA STOLTENBERG

017230

Aldri har så mange mennesker blitt rammet så direkte, aldri har de politiske tiltakene vært mer innskrenkende på befolkningens frihet, som i dette lange året med korona.

Året som aldri tok slutt

Midt i stormens sentrum har Camilla Stoltenberg vært ansvarlig for faglige råd. I Året som aldri tok slutt får vi være med henne inn på bakrommet da beslutninger ble fattet, faglige råd ble veid opp mot politiske hensyn, i kampen mot klokka og jakten på den riktige vaksinen. Da koronaen traff Norge, trådte den mest ukjente av Stoltenberg-familien for alvor frem i norsk offentlighet. Den opprinnelige planen for 2020 var å bruke mer tid på venner, ettertanke, trening – og å rydde leiligheten etter foreldrene. Det hun fikk, var 17 timers arbeidsdager fra et hjemmekontor på loftet. Sammen med kollegene på Folkehelseinstituttet har Camilla Stoltenberg brukt alle sine våkne timer på å finne ut hvordan koronaviruset kunne stanses, uten samtidig å ta knekken på befolkningens mentale helse, barn og unges utvikling og økonomien til små og store arbeidsplasser.

Foto: Ihne Pedersen

Innbundet kr. 399 ISBN 9788272017230 J. M. Stenersens Forlag September

22 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

LILLA SØLHUSVIK er journalist i NRK. Til daglig er hun programleder i Politisk kvarter. Hun har tidligere utgitt de kritikerroste bøkene Kristin Halvorsen: Gjennomslag (2012) og Fordi det er verdt det – om kvinners vei mot toppen av norsk næringsliv (2019).


928409

MAGNUS TAKVAM HUN SKREV FOR Å KUNNE LEVE

9 788248

Min mor, Marie Takvam

25 år gammel og bare noen måneder etter at sønnen Magnus ble født i 1952, ga Marie Takvam ut sin første diktsamling.

MAGNUS TAKVAM har arbeidet som journalist og politisk kommentator i NRK siden 1983. Han har skrevet en bok om Arbeiderpartiet, Arbeiderpartiets fall, i 2002, og har også arbeidet lenge med å samle materialet om sin mor, forfatteren Marie Takvam. De siste årene har han holdt foredrag, laget radioprogrammer og skrevet om sin mor ved siden av NRK-jobben.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248928409 Kagge Forlag August

Foto: Privat

Hun flyttet fra en liten bygd på Sunnmøre til storbyen rett etter krigen, etablerte seg raskt som en sentral nynorsk dikterstemme og ble en del av kunstnermiljøet i hovedstaden. Magnus vokste opp med en mor full av liv og latter, men som tok livets alle spørsmål på det største alvor. Gradvis kom mer mollstemte toner inn, familien gikk i oppløsning på slutten av 1960-tallet, og Magnus ble boende alene med Marie. Kaotiske år fulgte, der høyt forbruk av alkohol til slutt førte til sammenbrudd. Hun skrev for å kunne leve er en personlig og bevegende historie om en sønn som går opp sin mors spor, der hver side er fylt av kjærlighet til henne. Hvor kom uroen hennes fra? Hvordan kunne hun skape de vakreste dikt selv etter sammenbruddet? Dette er et fascinerende kunstnerportrett av en av våre største diktere, en fortelling om å forlate bygda for et sekulært, moderne byliv, og en fortelling om et sterkt bånd mellom mor og sønn.

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 23


9 788248

ANDREAS TJERNSHAUGEN REVEN

927600

Er den virkelige reven som Mikkel i eventyrene?

Portrett av et villdyr

Få rovdyr lever så tett på oss som reven. Kanskje ikke så rart at den da også har satt tydelig spor etter seg i vår kulturhistorie, fra lur, rask og tyvaktig rev i eventyr og sagn til mer moderne versjoner i Torbjørn Egners Dyrene i hakkebakkeskogen, Roald Dahls Den fantastiske Mikkel Rev og Ylvis-brødrenes hit «The Fox». Andreas Tjernshaugen har gått ut i skogen i sitt lokalmiljø på Nesodden for å finne rev, og forteller i denne boka om sine egne møter med dyret. Resultatet er en bok som ikke bare gir leseren fantastiske skildringer av reven i naturen, men som også gjør et dypdykk ned i litteraturen, forskningen og historien for å vise hvordan vi har forsøkt å jakte på og temme det fascinerende rovdyret. Reven er et fengslende portrett som bringer leseren tett på et av våre mest myteomspunne dyr.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248927600 Kagge Forlag I salg

«Det er en både lettlest og lærerik bok, underholdende for alle oss som er interessert i flere enn tobente» Foto: Katrine Gramnes

TOVE NILSEN

24 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

ANDREAS TJERNSHAUGEN er forfatter og jobber som redaktør i Store norske leksikon. På fritiden er han opptatt av små og store naturopplevelser. Han har tidligere utgitt blant annet Meisenes hemmelige liv og Hvaleventyret, som begge fikk svært gode kritikker. Tjernhaugens bøker er oversatt til en rekke språk.


928423

ARNE EGIL TØNSET ET ISBJØRNLIV

9 788248

Alene mot en varmere klode En spennende historie om isbjørnens kamp for å overleve og en enestående reise inn i isbjørnens ukjente rike.

ARNE EGIL TØNSET er jorunalist og programleder i NRK. Han har hatt en rekke oppdrag for Norsk Polarinstitutt, som har bidratt til å pirre interessen hans for isbjørn. Han har tidligere gitt ut bøkene Russland i farger og Barentsportretter.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248928423 Kagge Forlag September

Foto: IPrivat

Et isbjørnliv er et ensomt liv. Når den ikke sover og hviler, vandrer eller svømmer den, på evig jakt etter mat. Opp mot tusen kilometer i året går den, og flere hundre kilometer på svøm. Arne Egil Tønset målbærer mange menneskers sterke fascinasjon for isbjørnen i denne boka. Her får leserne et uforglemmelig møte med kongen av Arktis, verdens største rovdyr, og et nærbilde av isbjørnens barske livsbetingelser som gjør oss bedre i stand til å forstå sammenhenger og klimatiske endringer i det arktiske naturmiljøet. Et isbjørnliv formidler det nyeste av forskning om dyr og bestand, om forvaltning og livsgrunnlag. Men her er også rom for mytiske isbjørnhistorier og skjebnetunge møter mellom menneske og dyr. Boka er en spennende historie om isbjørnens kamp for å overleve og en enestående reise inn i isbjørnens ukjente rike.

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 25


9 788248

KARI VEITEBERG BIBELEN PÅ 200 SIDER

928430

Frå dei første sju dagane til verdas ende Verdas viktigaste bok, Bibelen, forklart slik at alle kan forstå. Bibelen er så mykje meir enn ei bok, den er eit heilt bibliotek med noveller, biografiar, poesi, helteepos og apokalypsar. For å forstå oss sjølv må vi kjenne Bibelen; boka er heilt sentral for kulturen vår. Men Bibelen kan vere tung å lese. Oslos populære biskop, Kari Veiteberg, gir oss ein enklare veg inn til Bibel-tekstane. Frå evangelia tek ho oss med til det gamle testamentet og vidare til breva, salmane og merkelege tekstar som Johannes’ openbaring. Ho fortel om fæle tekstar, og tekstar som har blitt brukt til å halde kvinner nede. Vi får vite kor kjende uttrykk som «perler for svin» og «ulv i fåreklær» kjem frå, og i bokas flotte illustrasjonar ser vi korleis Bibelen er gjenskapt i verdskunsten. Kari Veitebergs kunnskapsrike og inspirerande tekst får oss til å ville oppdage Bibelen på ny, eller for første gong.

Foto: Sturlason

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248928430 Kagge Forlag August

26 DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI

KARI VEITEBERG er biskop i Oslo. Ho er dr.theol. og tidlegare gateprest. Veiteberg har skrive fleire bøker, mellom anna Bibelens kvinner og Evas døtrer. I 2020 blei ho tildelt Målprisen for «å bruka språket på ein måte som gjer trua nærare for dei som trur, og meir levande for dei som ikkje trur».


928485

KADAFI ZAMAN DEN NORSKE DRØMMEN

9 788248

Fra Punjab til TV2

Den kjente TV2-journalisten Kadafi Zaman har levd et eventyrlig liv. Han har jaget gangstere og blitt overfalt under revolusjoner, han har dekket de grusomste katastrofer, og blitt kastet på cella i sin evige jakt etter nyheter. Hvis faren hans hadde tenkt annerledes, kunne Kadafi blitt bonde i Punjab i Pakistan. For 50 år siden valgte faren heller å flytte til Norge. Her jobbet han doble skift for å sikre en fremtid for barna sine. Kadafi Zaman forteller om sin pakistanske bakgrunn, og hvordan den har preget ham, og av og til gitt ham andre innganger til nyhetene. I denne fargerike og personlige beretningen forteller Kadafi med varme og innlevelse om det han kommer fra og det han brenner for: å formidle nyheter til det norske folk. Det er en fortelling om livets tilfeldigheter og en sterk kjærlighetserklæring til det norske samfunnet. KADAFI ZAMAN er journalist i TV2, og har tidligere jobbet i Stavanger Aftenblad og VG. Gjennom årene har han dekket en rekke profilerte saker, som 22. juli, tsunamien og den arabiske våren. Han var i grenseområdene i Afghanistan og Pakistan etter 9/11, og reiste som undercoverflyktning gjennom Europa i 2015. De seneste årene har han stått bak programserien Norge bak fasaden. Han har tidligere utgitt en bok: Norge i svart, hvitt og brunt.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248928485 Kagge Forlag September

DOKUMENTAR, HISTORIE OG BIOGRAFI 27SAMFUNN, INNSIKT OG POPULÆRVITENSKAP


9 788272

SIRI GULLESTAD Å BEGJÆRE DEN DU ELSKER

017285

Trang til spenning, til å utforske det nye og ukjente, utgjør én kraft i oss. En annen kraft er behovet for det trygge og velkjente. Hvordan kan vi forstå det motsetningsfylte i våre kjærlighets- og seksualliv? Er det mulig å bevare seksuell spenning i et langvarig forhold som samtidig gir tilhørighet og forankring? I denne boka tar psykoanalytiker og professor Siri Gullestad for seg grunnene til at driftslivet og kjærlighetslivet vårt kolliderer. Gjennom et langt liv som terapeut har hun møtt utallige mennesker som opplever denne konflikten. Med eksempler fra terapirommet, fra film, litteratur og psykologi belyser hun våre sammensatte kjærlighetsforhold. Begjæret avhenger av hvordan personligheten er skrudd sammen, og det avspeiler andre følelser og behov, som angst for å bli forlatt eller higen etter selvbekreftelse. Begjæret kan undergraves i et forhold, eller det kan opprettholdes. Men innsikt i grunnene til at vi handler som vi gjør kan være frigjørende – og det kan gjøre det lettere å elske den vi begjærer og begjære den vi elsker.

Foto: Ola Gamst Sæther

Innbundet kr. 399 ISBN 9788272017285 J. M. Stenersens Forlag August

30 SAMFUNN, INNSIKT OG POP. VIT.

SIRI GULLESTAD er professor i psykologi ved Universitetet i Oslo og har lang erfaring med klienter i psykoanalytisk terapi. Hun er forfatter av en rekke artikler og bøker, og har mottatt Psykologisk Institutts formidlingspris (UiO).


928218

JOSTEIN GAARDER DET ER VI SOM ER HER NÅ

9 788248

En livsfilosofi

Med hendelser og opplevelser fra sitt eget liv som omdreiningspunkter har Jostein Gaarder skrevet en personlig, vakker historie, et forsøk på å forstå verden, en livsfilosofi.

JOSTEIN GAARDER har hatt en enestående suksess med romanen Sofies verden, som er oversatt til 64 språk og har solgt i mer enn 50 millioner eksemplarer. Gaarders rike forfatterskap av barne- og voksenbøker er utgitt over hele verden og har fått stor internasjonal oppmerksomhet og anerkjennelse.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248928218 Kagge Forlag Oktober

Foto: Celina Øier

I denne sjarmerende og fabulerende fortellingen vender Gaarder tilbake til tanker som har opptatt ham bestandig. Fra han som barn en dag så verden liksom for første gang og spurte seg: Er det ikke rart at vi lever? Er det ikke rart at verden finnes? Eller da han noen år eldre, i skogen under åpen himmel, kjenner at han virkelig tilhører denne verden, at han ikke bare er i naturen, men selv er natur. Gaarder begrenser seg ikke til vi som er her nå, men skriver engasjerende og lettfattelig om det store smellet for 13,7 milliarder år siden. Slik plasserer han fortellingen om Jorden i en kosmisk verdensorden. Ikke minst holder han oss fast med det viktigste av alle spørsmål: Hvordan skal vi, sammen, klare å ta vare på vår sivilisasjon, selve livsgrunnlaget på Jorden? Det er vårt ansvar, vår forpliktelse – overfor alle barnebarn, og alle deres barnebarn. For det er vi som er her nå.

SAMFUNN, INNSIKT OG POP. VIT. 31


9 788248

ESPEN HAMMER USA

927440

Den amerikanske drømmen er over. Tre tiår etter kommunismens fall er stemningsleiet i USA et ganske annet enn da nasjonen sto igjen som seierherre. I dag hersker mismot, uro og til dels kaos. Hva gikk egentlig galt, og hva må gjøres?

En supermakt i krise

I boka tegner professor Espen Hammer et skarpt bilde av landets viktigste konfliktlinjer. Mens Donald Trump ofte pekes på som årsak til urolighetene, viser Hammer hvilke større krefter som over tid har virket under overflaten og forvandlet USA fra et relativt trygt folkehjem til en nasjon med enorme sosiale forskjeller, dyp politisk splittelse og et dysfunksjonelt demokrati. Gjennom å rette søkelyset mot økonomien, høyrepopulismen og krisen i det politiske systemet klargjør Hammer de avgjørende skjæringspunktene i dagens Amerika. Dette er en sylskarp bok som går rett til kjernen av USAs viktigste utfordringer.

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248927440 Kagge Forlag I salg

«Sylskarp analyse ... Den fortjener både mange lesere og å bli grundig diskutert.» DAGBLADET

«Endelig en klarøyd norsk bok om USA.» Foto: Celina Øier

AFTENPOSTEN

32 SAMFUNN, INNSIKT OG POP. VIT.

ESPEN HAMMER er professor i filosofi ved Temple University, Philadelphia. Han har bodd over 20 år i USA – i New York og Philadelphia.


9 788248

928522

JANNE HAALAND MATLARY DEMOKRATIETS LANGSOMME DØD

– Og hvordan elitene kveler folkets stemme Vi tar demokratiet for gitt. Det bør vi ikke gjøre.

JANNE HAALAND MATLARY er professor i internasjonal politikk ved Universitetet i Oslo. Hun har hatt en lang rekke verv innen vitenskap og politikk i Norge og utlandet. Hun er fast spaltist i Dagens Næringsliv og har utgitt en rekke bøker.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248928522 Kagge Forlag September

Foto: Privat

I stigende grad er styreformen under angrep fra Vestens egne eliter, som tvinger gjennom upopulære politiske løsninger på bekostning av folkeviljen. Med sin unike erfaringsbakgrunn fra norsk og internasjonal politikk, har professor i statsvitenskap Janne Haaland Matlary spesielle forutsetninger for å forklare et av vår tids aller viktigste politiske spørsmål: Polariseringen mellom folk og elite. Med eksempler fra både Norge og utlandet viser hun hvordan sunn uenighet ødelegges av offermentalitet og moralisme. Vestlige politikere har fjernet seg fra velgerne i spørsmål som innvandring, familiepolitikk og overnasjonale løsninger uten demokratisk forankring. Denne boka er skrevet av en bekymret europeer, som kjenner kontinentet bedre enn de aller fleste. Matlarys løsning er å vende tilbake til klassiske dyder som mot, frihet og demokrati. For det er folket som skal styre seg selv, ikke internasjonale eliter eller organisasjoner. Opprør i Vesten er både en kjærlighetserklæring til et kontinent med dype utfordringer og en brannfakkel i norsk politisk debatt.

SAMFUNN, INNSIKT OG POP. VIT. 33


9 788248

ANNE SVERDRUP-THYGESON INSEKTER I NORGE

928393

Øyenstikkere, bier og sommerfugler kjenner du kanskje igjen, men hva med hoppebørstehaler, nebbmunner og kamelhalsfluer? Norge har over 19 00 insekter, og i denne vakre boka blir du bedre kjent med dem. Boka gir en oversikt over alle de 23 ordenene av insekter her til lands, samt de viktigste familiene. For hver gruppe kan du lese om antall arter og insektenes utseende, levested, status og økologiske betydning. Mange insekter i Norge er utrydningstruet. Å bli bedre kjent med dem gjør oss kanskje i stand til å ta bedre vare på miljøet de trenger for å leve. Som i sine tidligere bøker, viser Anne Sverdrup-Thygeson sin fascinasjon for insektene og gir leseren spennende og overraskende fakta. Boka er rikt illustrert med foto og tegninger.

Foto: Sturlason

Innbundet kr. 449 ISBN 9788248928393 Kagge Forlag August

34 SAMFUNN, INNSIKT OG POP. VIT.

ANNE SVERDRUP-THYGESON er Norges kanskje mest profilerte og entusiastiske formidler av kunnskap om insekter. Hun har skrevet bøkene Insektenes planet, Insektenes hemmeligheter (barnebok) og På naturens skuldre, som alle er trykket i mange opplag og oversatt til flere språk. Hun holder foredrag, skriver avis- og magasinartikler og opptrer jevnlig i radio. Til daglig er hun professor ved NMBU (Norges natur- og biovitenskapelige universitet, Ås).


HELSE LIVSSTIL OG

SELVUTVIKLING


9 788248

OLE PETTER HJELLE TINE MEJLBO SUNDFØR MAT FOR HJERNEN

927457

Maten og rådene som gjør deg smartere, i bedre humør, mer kreativ, mer opplagt og gir deg et lengre og bedre liv Få bedre oppmerksomhet. Skjerp hukommelsen! Høres det forlokkende ut? Hjerneforsker og lege Ole Petter Hjelle og klinisk ernæringsfysiolog Tine Mejlbo Sundfør gir i Mat for hjernen en innføring i hvordan kostholdet vårt påvirker vår fantastiske hjerne, og hva som styrer våre matvalg. Her får du konkrete tips og råd om hva du bør spise, og ikke minst et vell av fristende oppskrifter på smart mat for hjernen, som gjør det mye lettere å gjøre gode valg til alle måltider. Hjelle og Sundfør skriver om hvordan riktig mat kan gjøre deg mer kreativ, hjelper deg å ta bedre avgjørelser, forebygger demens og andre hjernesykdommer og samtidig minsker risikoen for depresjon og nedstemthet. Her får du gode forslag til hjerneføde på eksamensdager og andre dager som krever god konsentrasjon.

Foto: Morten Brun/Kjell Ove Storvik

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248927457 Kagge Forlag I salg

36 HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING

OLE PETTER HJELLE er hjerneforsker, tidligere fastlege og en ettertraktet foredragsholder. Hjelle er også kjent som «treningslegen». Han har tidligere gitt ut bestselgeren Sterk hjerne med aktiv kropp (2018) og Lev til du blir 100 (2020). Han har en doktorgrad om antioksidanter i hjernen. TINE MEJLBO SUNDFØR er klinisk ernæringsfysiolog med doktorgrad i ernæring, forsker og forfatter. Hun er en prisvinnende foredragsholder og kjent som en av landets fremste kostholdseksperter.


928270

BÅRD HOKSRUD HEGE BARHAUGHØGDA SLANKEREISEN

9 788248

5 etapper til et lettere liv

Boka for deg som har gitt opp håpet om et lettere liv. Kan Bård Hoksrud, kan også du!

BÅRD HOKSRUD er Frp-politiker, tidligere statsråd og medlem av finanskomiteen på Stortinget. HEGE BARHAUGHØGDA var avdelingsleder og diabetessykepleier på medisinsk poliklinikk før hun i 2005 begynte å jobbe ved Dr. Fedon Lindbergs Klinikk. I dag er hun selvstendig næringsdrivende som livsstilssykepleier, kostholdsveileder, foredragsholder, podcaster og kursleder. Hun har tidligere utgitt tre bøker om diabetes og kosthold.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248928270 Kagge Forlag I salg

Foto: Privat

Bård Hoksrud er et matvrak, sånn er det bare. Han har, som veldig mange av oss, brukt mat som en stødig følgesvenn gjennom livets oppog nedturer. Gleder feires med sjokolade og kake, sorg og tilbakeslag døyves med potetgull og is. Slik var det, til vekten en dag bikket et tall som luktet høyt blodtrykk og kjipe livsstilssykdommer. Bård innså at han trengte eksperthjelp. Takket være sykepleier og ernæringsekspert Hege Barhaughøgda, har han nå gått ned nærmere 40 kilo. Han har jublet, svettet og hørt sjokoladen rope til ham fra butikkhyllene. Han har stagnert og gått på smell etter smell, likevel har han klart å fortsette. I boka får du følge hans ferd mot et lettere liv. Du får også kunnskapen, oppskriftene, ukeplanene og skråblikket som gjør det mulig for deg å få det til, du også. Å legge om livsstilen er både enklere og lurere enn du tror!

HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING 37


9 788248

LINDA JOHANSEN FANTASTISK ETTER 40

928300

Mine beste tips til hudpleie og makeup for voksne damer Endelig en skjønnhetsbok til deg over 40! Voksen hud har andre behov enn ung hud. Både gener og hormonelle endringer slår inn og påvirker utseendet. Men det er ingen grunn til å slutte å ta vare på seg selv! Linda Johansen er gründeren som har spesialisert seg på hudpleie for voksne kvinner, og i denne boka gir hun deg alle tipsene og triksene du trenger for å føle deg helt fantastisk. Boka inneholder alt du kan ønske deg av råd om hvordan du steller huden og sminker deg for å se strålende ut – tilpasset akkurat din alder, hudtype og farger. Boka har gode forklaringer og vakre, inspirerende foto som viser hvordan du går frem.

Foto: lindajohansen.no

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248928300 Kagge Forlag September

38 HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING

LINDA JOHANSEN eier og driver hudpleiefirmaet Linda Johansen AS, der hun selger hudpleie- og makeupprodukter. Gjennom nettbutikk og til sine følgere i sosiale medier, gir hun særlig skjønnhetstips til modne kvinner.


017124

ERIK BERTRAND LARSSEN MENTAL REHAB

9 788272

Fem steg til en fantastisk hverdag

Erik Bertrand Larssen forteller åpent og ærlig om da han la seg inn på rehab, og hvordan han brukte kunnskapen om mental trening til å komme seg på fote igjen.

ERIK BERTRAND LARSSEN er utdannet befal, fallskjermjeger og siviløkonom. I Forsvaret deltok han på flere utenlandsoppdrag i regi av spesialstyrkene, og han er tildelt Forsvarsmedaljen med laurbærgren. Han har utgitt tre bestselgende bøker om mental trening, har rådgitt en rekke toppidrettsutøvere og næringslivsledere, og er en ettertraktet foredragsholder.

Innbundet kr. 379 ISBN 9788272017124 J. M. Stenersens Forlag I salg

Foto: Lars Petter Pettersen

Hvordan havner landets mest kjente mentaltrener – en som får idrettsstjerner til å hente ut absolutt alt når det gjelder, en som coacher toppledere i næringslivet, en som får mannen og kvinnen i gata til å bli bedre utgaver av seg selv – i såpass uføre at han ikke engang kommer seg opp av senga? I 1995 havnet Erik Bertrand Larssen i en bilulykke som gradvis skulle føre ham inn i sitt livs største krise. Dette er den personlige historien om veien tilbake til hverdagen. Om hvordan riktig tenkning kan hjelpe oss alle ut av kriser, enten de er små eller store, til å nå nye mål. Og om hvordan vi, med enkle justeringer, kan få en fantastisk hverdag.

HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING 39


9 788248

RALUCA MOLDOVAN @VASK MED MEG

927549

Den enkle veien til vaskeglede og et hjem som lukter rent Å holde hjemmet rent er faktisk enklere og mindre tidkrevende enn du tror. Med små tiltak, riktig utstyr og en plan, kan du forvandle hjemmet ditt – og få det bedre. I Vask med meg har Raluca Moldovan samlet alt du må vite for å få det til. Moldovan er renholdsleder ved Kilden teater og konserthus i Kristiansand, og på fritiden sprer hun vaskeglede til sine nær 18 000 følgere gjennom instagramkontoen @vaskmedmeg. I boka guider hun deg rom for rom og deler sine beste triks og hemmeligheter. Innbundet kr. 399 ISBN 9788248927549 Kagge Forlag I salg

Foto: Privat

RALUCA MOLDOVAN har fagbrev som renholder og jobber som renholdsleder ved Kilden teater og konserthus i Kristiansand. Hun har over ti års erfaring fra yrket og står bak instagramkontoen @vaskmedmeg som har over 48 000 følgere.

40 HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING


926634

ROBERT MOOD KUNSTEN Å STÅ OPP OM MORGENEN

ROBERT MOOD har vært president i Norges Røde Kors. Han har en lang karriere i Forsvaret bak seg frem til han gikk av med pensjon som generalløytnant i 2016, og har tjenestegjort på forskjellige nivåer i blant annet Libanon, Kosovo og Syria.

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248926634 Kagge Forlag I salg

Foto: Agnete Brun

I boka viser han hvordan Forsvarets verdier om samhold, disiplin og solidaritet kan overføres til alle deler av livet. Ved hjelp av slående fortellinger, forklarer han hvor viktig det er å stå opp om morgenen, ta vare på utstyret og konfrontere sin egen frykt. Forsvarets makkertjeneste – at man aldri lar kameratene bli igjen – overfører han til andre deler av livet. Han skriver vakkert om de militære dødsritualene og den vanskelige hjemkomsten. Kunsten å stå opp om morgenen viser hvordan militære tenkemåter har noe å lære oss alle. Det er en bok for mennesker som søker struktur i hverdagen, og alle som vil holde motet oppe og håndtere livets oppturer og nedturer på best mulig måte.

9 788248

10 råd for livet Robert Mood har en mannsalder bak seg i Forsvaret – på alle nivåer fra lagfører til generalløytnant. Han har tjenestegjort i konfliktområder over hele verden. I Kunsten å stå opp om morgenen øser Mood av sin erfaring og formulerer 10 råd for livet.

HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING 41


9 788272

AUDUN MYSKJA DE TIBETANSKE RITENE

017155

Hvis du bare har tid til et kvarter om dagen, er dette den aller beste treningen! En helt overkommelig treningsøkt som vil gi deg styrke, balanse, fleksibilitet, bedre koordinasjon og økt utholdenhet. De tibetanske ritene kommer fra en eldgammel tradisjon, men de blir stadig mer populære over hele verden. Ritene gir en ramme for treningen som er mulig å gjennomføre over tid, selv om du er stresset og travel, eller er syk og har smerter. Øvelsene holder deg ung og sterk, både fysisk og mentalt. De er langt mer helhetlige enn ordinær styrke- og utholdenhetstrening. I denne boka presenterer lege Audun Myskja ritene på en helt ny måte, der han bruker kunnskap og ny forskning for å forklare hvorfor ritene virker.

Foto: Tove Breistein

Innbundet kr. 379 ISBN 9788272017155 J.M. Stenersens Forlag I salg

42 HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING

AUDUN MYSKJA er overlege, spesialist i allmennmedisin, med doktorgrad i bruken av musikk i eldreomsorgen. Han har gitt ut en rekke bestselgende bøker tidligere, deriblant Ungdomskilden og Pust. Han driver Senter for livshjelp på Myskjatunet i Totenvika, med vekt på mestringsmedisin – verktøy til helse og vekst. Han er meditasjonslærer med jevnlige kurs fra 1988, og musiker, med utgivelser av egne komposisjoner, meditasjonsmusikk og treningsinstruksjon. Audun Myskja er en etterspurt foredragsholder i inn- og utland.


925330

RAGNHILD BANG NES LYKKEKUREN

9 788248

Bli lykkeligere på 31 dager

Kuren som garanterer deg økt livskvalitet på fire uker. Positive opplevelser gir oss bedre helse, bedre vennskap og lengre liv. De visker ut uro og bekymring og virker nærmest som en motgift mot stress. Så hvordan kan vi få flere positive opplevelser og mer lykke i livene våre? Psykolog og seniorforsker Ragnhild Bang Nes har forsket på lykke i over 16 år. I Lykkekuren lærer hun oss hvordan vi kan bruke forskernes funn som en verktøykasse i hverdagen. Boka er lagt opp som en fireukers kur med dagsprogram bestående av konkrete tips til aktiviteter og øvelser som garantert vil gjøre deg lykkeligere.

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248925330 Kagge Forlag I salg

Foto: Privat

RAGNHILD BANG NES er psykolog, seniorforsker ved Folkehelseinstituttet og førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo. Hun har forsket på lykke siden 2003 og vunnet flere priser for sitt arbeid.

HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING 43


9 788272

EVA TRYTI LYKKEKRIGEN

Fra kroppspress til selvrespekt

017322

Moderne kropps- og utseendepress hindrer mange i å leve et lykkelig liv. Vi føler oss forpliktet til å slanke, trene, style, sminke og kle kroppen riktig til enhver tid, fordi vi tror det gjør oss til bedre utgaver av oss selv. Det er en lykkekrig vi utkjemper, skriver den erfarne psykologen Eva Tryti. I denne boka viser hun hvordan lykkekrigen holder oss fast i tvingende mønstre der vi stadig vurderer oss selv og sammenligner oss med andre. Men strevet gjør oss ikke lykkeligere, tvert imot tar det tid og oppmerksomhet fra det vi burde være opptatt av, det som faktisk gir oss lykke. Det er når vi glemmer oss selv og går opp i noe annet at vi opplever ekte lykke, skriver Eva Tryti. I denne praktiske selvhjelpsboka viser hun konkret hvordan vi kan gi slipp på lykkekrigen, komme ut av kroppsstrevet og den ubehagelige selvbevisstheten, og finne tilbake til selvforglemmelsen. Det kan lede oss til vårt eget indre og til dyp og ekte kontakt med andre mennesker.

Foto: Sturlason

Innbundet kr. 379 ISBN 9788272017322 J.M. Stenersens Forlag September

44 HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING

EVA TRYTI driver egen psykoterapipraksis og har lang erfaring som psykologspesialist. Hun har tidligere gitt ut bøkene Evig din? Sex, plikt og kjærlighet og Eva Trytis beste råd til par. Hun er mye brukt i mediene og er kjent fra NRK Puls, Ekko og God Morgen Norge. Hun er dessuten fast spaltist i Klassekampen.


017131

ULRIK WISLØFF SUPERKONDIS

9 788272

14 uker til ditt livs toppform Tren deg opptil 30 år yngre ved hjelp av enkel intervalltrening!

ULRIK WISLØFF er professor i fysiologi ved NTNU i Trondheim. Han forsker på hvordan trening kan brukes som medisin, og har utviklet Kondisjonskalkulatoren og målingsverktøyet PAI, som er effektive verktøy for å teste kondisjon. Hans treningsprogrammer er testet ut av millioner av mennesker over hele verden. I 2020 fikk han hjerteforskningsprisen for sitt veldokumenterte treningsopplegg. Wisløff har vært medforfatter på Berit Nordstrands helsebok En ny start.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788272017131 J. M. Stenersens Forlag I salg

Foto: Berre kommunikasjonsbyrå

Visste du at du ved hjelp av intensiv intervalltrening kan senke din biologiske alder med opptil 30 år? Denne boka inneholder et 14-ukers treningsprogram som effektivt gir deg bedre kondis, en sunnere helse og en yngre kropp. Programmet er utviklet av professor Ulrik Wisløff ved NTNU og er testet av flere millioner mennesker over hele verden. Wisløff er treningsprofessoren som har utviklet Kondisjonskalkulatoren og målingsverktøyet PAI, som basert på hjertefrekvens forteller deg hvor mye du må trene for helsas skyld. Nøkkelen til fremgang er å øke oksygenopptaket, og det gjør du ved å følge opplegget i denne boka. Her er konkrete treningsopplegg uke for uke gjennom tre måneder, med både løping og styrketrening. Superkondis har lettfattelige instruksjoner, varierte øvelser og gode illustrasjoner. Kom i gang og senk din egen kondisjonsalder!

HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING 45


9 788248

HILDE ØSTBY MAGEBOKA

Sju steg mot å like kroppen din

927631

Hvorfor skal kvinners mager helst være helt flate, mens andre kroppsdeler gjerne kan være store og svulmende? Hvorfor skal selve kilden til liv, hjemmet til livmoren og fordøyelsen, være usynlig? Da journalist og idéhistoriker Hilde Østby ble 45 år, skjønte hun at hun hadde hatet magen sin i nøyaktig 30 år. Her begynte jakten på opprinnelsen til selvforakten – i nevrologi, psykologi, kulturhistorie og eget liv. Ligger svaret på gåten i hjernen vår? I klesindustrien? I menns blikk? I magasinforsider, i kvinners sosiale kontroll seg imellom? Hilde Østby leter etter løsningene og finner overraskende svar på gåten. Denne boka er en antislankebok. Det er en hyllest til livet og kjærligheten, kanskje den kan hjelpe deg også med å like kroppen din bedre – gjennom sju steg. Anna Fiske har illustrert boka.

Foto: Ihne Pedersen

Innbundet kr. 349 ISBN 9788248927631 Kagge Forlag I salg

46 HELSE, LIVSSTIL OG SELVUTVIKLING

HILDE ØSTBY er journalist, kulturhistoriker og forfatter. Hun har skrevet de kritikerroste bøkene Leksikon om lengsel (roman 2013), Å dykke etter sjøhester (sakprosa 2016), sammen med søsteren Ylva, og Kreativitet (sakprosa 2020). Bøkene hennes er oversatt til 20 språk.


GAVE , HUMOR OG UNDERHOLDNING


9 788248

ARE KALVØ MEININGA MED LIVET Eller: Yes Sir, I can Boogie

928539

Meininga med livet. Eller: Yes Sir, I can boogie er Are Kalvøs ærlege forsøk på å forstå vår tid: Kven vi er, kva som styrer liva våre, kva som er vitsen med heile greia. Ja, sjølve meininga med livet. Og kvar leitar ein for å finne meininga med livet? I popmusikken, sjølvsagt. Kalvø er overtydd om at alle som har leita etter meininga med livet, har leita på feil plass. Kalvø trur meininga er å finne i dei skikkelig populære songane som omgir oss heile tida og følgjer oss gjennom livet: songane som har toppa Norges offisielle hitliste, VG-lista. Ein nummer ein-låt på VG-lista er nemlig ikkje berre ein nummer ein-låt på VG-lista, men også eit utømmelig reservoar av mangslungne teikn som til saman gir ny innsikt om oss sjølve, kven vi er, kven vi var, kva vi drøymde om å bli, og korleis det gjekk. Undervegs gjer Are Kalvø ei rekke avstikkarar til si eiga historie for riktig å meisle inn eit poeng eller to. Skru opp musikken, ta på danseskoa, bli kjent med di indre Britney Spears og bli med inn til Kalvøs historier frå 70-talet, 80-talet, 90-talet, 00-talet og 10-talet.

Foto: Are Kalvø

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248928539 Kagge Forlag September

48 GAVE, HUMOR OG UNDERHOLDNING

ARE KALVØ er ein av Norges fremste komikarar. I 25 år har han laga tull, tøys og satire på scene, radio, skjerm og papir. Han har laga musikalar, revyar, ein opera og tolv bøker om emne som politikk, fotball, ferie, religion og friluftsliv. Den forrige boka hans, Hyttebok frå helvete, er under omsetjing til tolv språk. Kalvø har eit stort publikum rundt om i Norge, og har fått mange lovord og prisar for arbeidet sitt.


9 788248

928515

KEN ANDRÉ OTTESEN @BADESKEN SKJØNT DET MØRKT SÅ UT Le deg gjennom koronakrisen sammen med populære BAdesKen.

KEN ANDRÉ OTTESEN startet i Oppland Arbeiderblad mens han fortsatt gikk i russedress, siden har han jobbet i Bergensavisen (BA), og er nå vaktsjef i VG. Han har skrevet for Nytt på Nytt, Praktisk info med Jon Almaas, All makt og har ansvaret for satireuniverset Vredens Gnag i VG. Tidligere har han utgitt bøkene Ja, vi elsker, Dette landet, Som det stiger frem og Norske mann i hus og hytte. Kjøper du denne kan det bli flere.

Innbundet kr. 349 ISBN 9788248928515 Kagge Forlag September

Foto: Privat

Vi trodde det var over. Egentlig hadde det så vidt begynt. Duknakket gikk vi inn i den lange vinteren med stadig strengere koronatiltak og nyord som mutasjoner, vaksinefordeling og ventekarantene. Hvordan skulle det gå med oss når lyset i enden av tunnelen viste seg å være et møtende tog? Hva skulle vi le av? Oss selv. Da det så som mørkest ut, fant det rare, fine og morsomme veien inn til oss gjennom lokalavisenes bilder, tekst og mer eller mindre vellykkede titler. Skjønt det mørkt så ut tar deg med på en latterlig reise gjennom et Norge som møtte bølge etter bølge av virus med verdens eldste medisin: Humor. Boka er en hyllest til alle som innså noe helt essensielt: At det er lett å le når man er glad. Men mye viktigere å le når man er trist.

GAVE, HUMOR OG UNDERHOLDNING 49


HOBBY OG FRITID

FOTO: SIGNE fuglesteg luksengard, fra Plagg som passer perfekt Modell: carina carlsen


9 788248

928287

EYVIND HELLSTRØM ANITA RENNAN HELLSTRØMS GRØNNE HEMMELIGHETER Fokuset i denne boka er på det grønne, det jordnære og det enkle.

EYVIND HELLSTRØM er en profilert kokk med en rekke TV-programmer bak seg, nå sist flere sesonger av Truls à la Hellstrøm. Han er også å finne på den populære Instagram-kontoen hellstroms_verden, som han driver sammen med ANITA RENNAN. Rennan er utdannet grafisk designer og har jobbet i reklamebyrå og med produksjonsledelse av TV-programmer, og har tatt alle bildene til boka. Duoen sto bak salgssuksessen Hellstrøms hemmeligheter, som kom i 2020, og som er trykket i 48 000 eksemplarer.

Innbundet kr. 449 ISBN 9788248928287 Kagge Forlag Oktober

Foto: Agnete Brun

I Hellstrøms grønne hemmeligheter gis grønnsakene stor plass på middagsbordet. Maten og oppskriftene er en kombinasjon av intuisjon, kunnskap om hva som fungerer på kjøkkenet, mangfold og en rendyrket enkelhet. Som Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan selv sier: «Hverdagsmaten vår hjemme handler om mangfold og enkelhet. Vår mat er en kombinasjon av at vi elsker grønnsaker sammen med sjømat og kjøtt, men også som en fullverdig middag. Jordnær mat handler om magi i grytene, om å skape et gyllent triangel av smak, konsistens og estetikk på varme tallerkener. Når vi står hjemme på kjøkkenet klare til å koke dagens middag, har vi alltid minst en grønn ingrediens med. Som solist eller som akkompagnement. Det gir oss en trygghet på linje med skipper'n Popeye som elsket spinat for styrke og sunnhet. Så enkelt har vi det også.»

HOBBY OG FRITID: MAT OG DRIKKE 51


9 788248

ASBJØRN P. SANDØY HVA SKAL VI HA TIL MIDDAG?

928362

Endelig en kokebok fra toppbloggeren Kokkejævel, med middager for hele året rundt.

God, hjemmelaget mat som ALLE kan lage

Hva skal vi ha til middag i dag? spørres det hver dag, året rundt i norske hjem. Her får du svaret, servert av Asbjørn Sandøy, bedre kjent som Kokkejævel. Mottoet hans for boka er at maten skal være god og hjemmelagd, men ikke komplisert. Du skal få tak i råvarene overalt i hele landet, og selv sløve tenåringer skal klare å følge oppskriftene. Kokkejævel serverer klassikere som fiskegrateng, karbonader og fårikål, men også mer eksotiske innslag som småsint scampisalat, Bali kyllinggryte og rulla reinskinn. Denne kokeboka vil gi deg og familien din en mer smakfull hverdag.

Foto: Privat

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248928362 Kagge Forlag September

52 HOBBY OG FRITID: MAT OG DRIKKE

ASBJØRN SANDØY er kokk og har drevet flere serveringssteder. I 2019 startet han bloggen Kokkejævel, som gikk rett inn i bloggtoppen og har holdt seg der siden. Titusenvis av følgere leser hver eneste dag om livet hans med familie og arbeid, spedd på med en oppskrift i ny og ne. I 2019 mottok Sandøy prisen for Årets stjerneskudd under Vixen Awards. Han har tidligere gitt ut boka Kokkejævel. Livet mellom måltidene.


928416

INGVILD TENNFJORD NORGES BESTE VINKJØP 2022

INGVILD TENNFJORD er prisbelønnet journalist og utdannet sommelier med WSET Diploma. Hun serverer ukentlig vintips i Aftenposten, BT, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen, og er Norges mest leste vinjournalist. Hennes første bok, Skål, ble nominert til Brageprisen. Senere har hun utgitt syv bøker, blant annet Bobler, Perfekte viner og Snarveien til vin, som alle har ligget på den norske bestselgerlista.

Innbundet kr. 349 ISBN 9788248928416 Kagge Forlag I salg

Foto: Agnete Brun

Hele Norges vinekspert, Ingvild Tennfjord, hjelper deg å finne de beste vinkjøpene. Årlig smaker hun tusenvis av viner. Ukentlig kommer hun med sine anbefalinger gjennom A-magasinet. I denne praktiske boka har hun samlet sine aller beste vintips. Her finner du kjapt frem til de beste vinene, inndelt etter land, pris, anledning eller råvare. Det kjennes som å ha en vin-ekspert i lomma! Alt er formidlet med Ingvilds sprudlende språk og folkelige formidlingsevne, som har gjort henne til Norges mest leste vinanmelder. Du vil snart la deg smitte av hennes grunnleggende livsholdning: det er viktig å nyte vinen og det gode livet.

9 788248

Det norske markedet flommer over av vin. Så hvordan finne frem til dine favoritter?

HOBBY OG FRITID: MAT OG DRIKKE 53


9 788248

JIMMY ØIEN OG ØYSTEIN RUUD REST.

926467

Hvordan utnytte råvarene, bekjempe matsvinnet og spise som en greve En tredel av maten i Norge blir kastet, sier den offisielle statistikken. Men den teller ikke alle matressursene som aldri når frem hverken til industri, butikk eller forbrukere. I Rest. går ingenting til spille. Alt kan brukes og bli til de lekreste retter. Her får du tips, råd og oppskrifter på hva du kan bruke gamle, brune bananer til, eller overmodne tomater som har sett sine beste dager, og hvordan du kan bruke hele fisken, også skinnet, samtidig som du får vite alt du trenger om fermentering, sylting, safting, speking, konfitering og andre metoder for å ta vare på den maten vi har. Rest. formidler ikke bare filosofien bak Restaurant Rest., tankene, råvarene, teknikkene og oppskriftene. Her behandles matsvinn uten hevet pekefinger. I boka formidles begeistringen for de fantastiske råvarene vi går glipp av fordi de ikke passer inn i industriell masseproduksjon. Den viser hvordan du selv kan skape unike retter av eksklusive råvarer, i ordets rette forstand. Rest. er bærekraft servert på første klasse.

Foto: Olav Olsen

Innbundet kr. 449 ISBN 9788248926467 Kagge Forlag September

54 HOBBY OG FRITID: MAT OG DRIKKE

JIMMY ØIEN er kjøkkensjef på Restaurant Rest. i Oslo. Han har bakgrunn fra kokkelandslaget, Kulinarisk Akademi, Nedre Foss Gård og Palace Grill. ØYSTEIN RUUD har bakgrunn fra filosofi, psykologi og kommunikasjon. Han unnfanget ideen til Restaurant Rest. i 2016, og dørene åpnet i 2018. Rest. fikk «The Michelin Guide Green Star: Gastronomy and sustainability» i 2020 og ble kåret til «Årets kjøkken» i 2021.


928133

ERIK SVEBERG DIETRICHS TOGFERIE På skinner gjennom Europa

ERIK SVEBERG DIETREICHS er forfatter, lege og forsker. Han jobber som overlege ved Senter for psykofarmakologi og førsteamanuensis ved Universitetet i Tromsø. Han har tidligere utgitt bøkene På livets grense og Farfars dagbok. Boka Togferie bygger på mange års erfaring med togreiser rundt i hele Europa.

Innbundet kr. 449 ISBN 9788248928133 Kagge Forlag August

Foto: Sturlason

Endelig en god norsk guidebok til hvordan du kan reise med tog i Europa. Togferie gir deg oppskriften på hvordan du kan planlegge reisen, hvor det er verdt å reise og hvilke togstrekninger som byr på de mest spektakulære opplevelsene. Med denne boka kan du planlegge reisen i god tid og samtidig la deg friste til å ta noen avstikkere underveis. Erik Sveberg Dietrichs har reist på kryss og tvers i Europa med tog og gir deg de beste tipsene for en vellykket togferie. Med denne boka i hånda får du hjelp til å finne de raskeste rutene ut fra Norge og en god oversikt over hvilke togstrekninger du bør benytte deg av videre nedover i Europa. Boka er delt opp etter land og inneholder både kart over de viktigste rutene og fortellinger om den viktige rollen jernbanelinjene har spilt opp gjennom historien.

9 788248

Opplev Europa med tog!

HOBBY OG FRITID: REISE 55


9 788248

ERLEND GARÅSEN SKINNELANGS

927433

Turer langs historiske jernbanelinjer fra nord til sør Turveiene langs idylliske jernbanetraseer du ikke hadde funnet selv. Norgesferie til fots eller på sykkel for deg som liker å lære litt kulturhistorie samtidig som du holder deg i form: Her er tips til korte og lengre ruter i hele landet, med eller uten barn. Med vakre bilder og morsomme fakta tar togentusiast Erlend Garåsen oss med på reiser langs historiske jernbanelinjer. Erlend kom på Norge Rundt i 2014 etter å ha gått hele Bergensbanen til fots. Han hadde da fulgt den 471 kilometer lange strekningen på nærliggende turveier, fordelt på 21 etapper. I dag har han gått nesten 5000 kilometer skinnelangs. Denne boka gir deg innsidetipsene til de aller beste rutene.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248927433 Kagge Forlag I salg

Foto: Tommy Næss

ERLEND GARÅSEN arrangerer guidede turer, holder foredrag og driver bloggen skinnelangs.no. Erlend er 45 år, utdannet statsviter og jobber som senioringeniør på Universitetet i Oslo når han ikke er ute og går tur.

56 HOBBY OG FRITID: REISE


928188

LARS FOSSUM SNEKKERBOKA

9 788248

40 ting du kan snekre til hus, hytte og hage Drømmer du om å snekre små og store ting til huset, hagen og hytta? Den erfarne håndverkeren Lars Fossum, kjent fra oppussingsprogrammet Sommerhytta på TV2, viser deg hvordan du gjør det. I Snekkerboka forklarer han hvordan du kan lage 40 små og store snekkerprosjekter. Her er enkle småprosjekter som fjøler og gryteunderlag, morsomme saker for hagen, som fuglekasse og kaninbur, til større ting som hyller og barnesenger. Ingen ting gir større glede enn å gi bort noe du har snekret selv – hva med en solseng til terrassen eller en olabil til barna? I tillegg til grundige trinn-for-trinn-forklaringer for hvert av prosjektene, har boka gode introduksjoner til materialer og verktøy. Boka er rikt illustrert med foto. Snekring er for alle, og det er lett å lykkes om du lærer å bruke de riktige verktøyene, materialene og teknikkene.

Innbundet kr. 449 ISBN 9788248928188 Kagge Forlag September

Foto: John Andresen

LARS FOSSUM er utdannet tømrermester og er kjent som programleder fra det populære oppussingsprogrammet Sommerhytta på TV2.

HOBBY OG FRITID: SPORT OG FRILUFTSLIV 57


9 788272

ARNODD HÅPNES DYRESPOR

– og andre tegn etter dyr

017032

Lær å se hvor haren hopper! Naturopplevelsen kan bli mye mer spennende om du blir oppmerksom på alle dyresporene som finnes rundt deg. Denne boka viser i tekst, tegninger og foto dyrespor du kan støte på, og hvilke dyr de stammer fra. Ikke bare fotavtrykk, men gnagemerker, ekskrementer, hi, fjær og reir er tegn som forteller at et dyr er i nærheten, selv om vi ikke ser det. Kanskje er det en brunstig elgokse som akkurat har sparket opp en brunstgrop i skogen, eller en bever som har gnaget og felt et imponerende tre ved bekken du går langs. Kanskje kan du oppleve gleden ved å gjenkjenne et gaupespor risset inn i nysnøen og vite at dette fantastiske dyret er i området. Gjennom å lese forskjellige sportegn kan vi lære hvorfor dyret har oppført seg slik det har gjort.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788272017032 J. M. Stenersens Forlag I salg

Foto: Sturlason

ARNODD HÅPNES er utdannet biolog og jobber med naturmangfold i Naturvernforbundet. Han har hatt nasjonale og internasjonale oppgaver knyttet til rovdyr- og skogpolitikk, har vært medforfatter på læreverk i biologi og skrevet håndbøker og populærvitenskapelige artikler om trær og natur. Han har tidligere gitt ut boka Trær i Norge, som er trykket i flere opplag.

58 HOBBY OG FRITID: SPORT OG FRILUFTSLIV


9 788248

928126

INGRID BERGTUN INGRID VIK LYSNE GJENBRUK MED INGRID OG INGRID

Få en bærekraftig garderobe med brukte kvalitetsplagg Ingrid Bergtun og Ingrid Vik Lysne gir deg sine beste tips til hvordan du hopper av «fast fashion»-karusellen, og heller skaper deg en garderobe som varer.

INGRID VIK LYSNE og INGRID BERGTUN er forfattere av den bestselgende syboka Sy med Ingrid og Ingrid. De er gründere og grønne influensere som gjennom sosiale medier lærer folk å sy og gjenbruke. I sosiale medier har de til sammen over 250 000 følgere: @ingridviklysne og @ingridbergtun. Sammen med Jenny Skavlan og Mari Nordén driver de Fæbrik AS, der de selger symønstre og lærer folk å sy: @jointhefaebrik

Innbundet kr. 399 ISBN 9788248928126 Kagge Forlag August

Foto: Tobias Myklebust Fjellheim

I denne boka viser de hva som er de beste bruktkuppene, forklarer forskjellen på ulike materialer og kvaliteter, gir råd om hva du skal se etter og hvor du skal lete. De gir råd og tips om hvordan du får klærne dine til å vare lengst mulig, om reparasjon og flekkfjerning, og hvordan du kan justere et plagg til å passe deg. Boka guider deg til å finne brukte klær som passer din stil, enten du elsker å gå på skattejakt på loppemarkeder, eller du aldri har kjøpt brukte klær før. Ved å skaffe deg brukte klær i stedet for å kjøpe nytt, og ta godt vare på plaggene dine, får du en mer bærekraftig garderobe.

HOBBY OG FRITID: STRIKK ROMAN OG HÅNDARBEID OG KRIM 59


9 788272

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPE TURSTRIKK

017148

Gode plagg til friluftsliv året rundt Ut på tur med KlompeLOMPE!

Innbundet kr. 399 ISBN 9788272017148 J. M. Stenersens Forlag I salg

60 HOBBY OG FRITID: STRIKK OG HÅNDARBEID

I KlompeLOMPEs egen turbok finner du oppskrifter på deilige strikkeplagg for aktive familier på tur. Enten du skal til fjells, til sjøen, ut i skogen, opp i hengekøye eller på skitur, finner du et godt plagg som passer til turen, uansett årstid. Her er tykke og tynne gensere, luer, sokker, sitteunderlag og mye mer. Oppskriftene er til barn, dame og herre, og er i ulike vanskelighetsgrader. KlompeLOMPEs vakre bilder fra den flotte Vestlandsnaturen gir ekstra inspirasjon til å planlegge nye turopplevelser. Med et hjemmestrikket plagg fra KlompeLOMPE vil verken små eller store fryse på turen.


9 788272

017292

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPE BURSDAGSFEST Strikk, inspirasjon, mat, pynt, gaver

Strikk en bursdagsgave og skap stemning med inspirasjon fra KlompeLOMPE!

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS og TORUNN STEINSLAND er damene bak nettbutikken og Instagram-profilen KlompeLOMPE. De designer plaggene og utvikler oppskriftene sammen, og Hanne tar alle bildene. Hanne og Torunn har tidligere gitt ut elleve bestselgende strikkebøker.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788272017292 J. M. Stenersens Forlag I salg

Foto: Hanne Hjelmås Andreassen

Få ting er så populære som hjemmestrikkede gaver til bursdagen. Og hvorfor ikke pynte til selve bursdagsfesten med inspirasjon fra KlompeLOMPE? Her får du kreative ideer til både barnebursdagen og til voksenbursdagen med venninner. Boka inneholder oppskrifter på plagg som er fine å gi bort og plagg som er flotte å ha på i bursdag. Her er også ideer til ulike bursdagskonsepter, året rundt. De populære KlompeLOMPEbamsene kommer dessuten i nye varianter som kan bli populære bursdagsgaver. Boka har i tillegg inspirerende bilder av god bursdagsstemning og pyntede bord, og her er matoppskrifter til bursdagen, enten det er eplekake eller gjærbakst.

HOBBY OG FRITID: STRIKK OG HÅNDARBEID 61


9 788272

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPE KOSEDYR

017308

Endelig en egen KlompeLOMPE-bok med kosedyr! La barna velge sine egne favoritter blant de mange søte dyrene i boka. Her er eksotiske dyr som løver, tigre og apekatter, nordlige dyr som sel og pingvin, og kjæledyr som hund og katt. Uro og rangle til babyen er også med. Barna vil garantert bli glad i de myke skapningene, og kanskje kan det bli en hel dyrehage. Figurene er raske og morsomme å strikke, og vil bli sikre vinnere hos de minste.

Foto: Hanne Hjelmås Andreassen

Innbundet kr. 379 ISBN 9788272017308 J. M. Stenersens Forlag September

62 HOBBY OG FRITID: STRIKK OG HÅNDARBEID


017278

MARI MELILOT PLAGG SOM PASSER PERFEKT

9 788272

Sy drømmegarderoben

Finner du ingen klær som passer? Sy drømmeplagget selv!

MARI MELILOT er utdannet klesdesigner og har tidligere gitt ut bøkene Syboka, Sy til barna, Hjemmesydd og Alle kan sy. Hun designer og produserer symønstre på nettsiden melilot.no og har over ti års erfaring som kursholder av egne sykurs rundt om i landet. Hun er også aktiv på Instagram: @marimelilot.

Innbundet kr. 399 ISBN 9788272017278 J. M. Stenersens Forlag I salg

Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Med denne praktiske syboka kan du sy noe som passer helt perfekt til akkurat din kroppsform. Enten du er liten og tynn, størrelse 4XL eller du er en kombinasjon av størrelser, får du hjelp til å skreddersy dine egne drømmeplagg. Her er oppskrifter på stilige og tidløse basisplagg, der grunnoppskriftene danner utgangspunkt for ulike varianter av plagg. Enkle topper, et A-formet skjørt, bukse med smale eller vide bein er alle sammen plagg du vil elske å sy og bruke. Alle oppskriftene har enkle trinn-for-trinn-beskrivelser og mønsterark. I tillegg får du Mari Melilots beste knep for hvordan du forkorter, forlenger og tilpasser plagg, hvordan du syr krager, lommer, glidelåser og mye mer. Boka er lagt opp slik at en nybegynner skal kunne lære seg å sy klær fra bunnen av og bruke boka som et oppslagsverk, mens den mer erfarne kan kose seg med detaljer og passform, og bygge opp en hjemmesydd garderobe.

HOBBY OG FRITID: STRIKK OG HÅNDARBEID 63


9 788248

CECILIE MELLI SY MIN KJOLE

Drømmeplaggene steg for steg

928348

Stjernedesigner Cecilie Melli lærer deg alt du må vite for enkelt å sy eventyrlig vakre kjoler Å sy er både morsomt, bærekraftig og meditativt. Cecilie Melli har et brennende ønske om at flere skal oppdage gleden ved å lage noe selv, derfor deler hun for første gang flere av sine oppskrifter. Melli har i 15 år vært en av landets fremste designere, spesielt kjent for sine eventyrlige kjoler. I Sy min kjole deler hun oppskrifter til 42 av sine fineste plagg, inkludert brudekjoler og flere av de mest populære Melli-kjolene. Du finner også oppskrifter på lekre kimonoer, topper og skjørt. Gjennom mønsterark og enkle trinn-for-trinn-beskrivelser viser hun hvor lett du selv kan sy dem. Boka er full av kunnskap og inspirasjon, både for nybegynnere og eksperter.

Foto: Trine Hisdal

Innbundet kr. 449 ISBN 9788248928348 Kagge Forlag September

64 HOBBY OG FRITID: STRIKK OG HÅNDARBEID

CECILIE MELLI har utdannelse fra den internasjonale motefagskolen Esmod i Paris og Oslo. I 2004 startet hun sitt eget klesmerke som hun drev i 15 år. I dag designer hun fremdeles brudekjoler, men i mindre skala, hun driver også sitt eget smykkemerke. Dette er hennes første bok.


SKJØNNLITTERATUR © stella east

fra boka de greske mytene av inger merete hobbelstad


9 788272

INGER MERETE HOBBELSTAD STELLA EAST (ILL.) DE GRESKE MYTENE GUDER OG HELTER FRA DE GAMLE FORTELLINGENE

017339

De greske fortellingene om guder og helter har bergtatt barn og voksne i flere tusen år, fra antikken og frem til dagens bøker og filmer. I denne storslåtte boka blir nye lesere invitert inn i fortellingene som har formet verden vi lever i. Med stor kunnskap og innlevelse har Inger Merete Hobbelstad nyskrevet de kjente fortelingene om Herakles og de tolv storverkene, Jason og det gylne skinn og Persevs som hugget hodet av Medusa. Vi møter de mektige og lunefulle gudene, de gnistrende amasonene, og dødelige menn og kvinner i sine liv med kjærlighet, tap og sorg.

Innbundet kr. 379 ISBN 9788272017353 J. M. Stenersens Forlag I salg

Foto: Sturlason

Boka er praktfullt illustrert av Stella East.

66 SKJØNNLITTERATUR

INGER MERETE HOBBELSTAD er en prisbelønnet journalist og kommentator i Dagbladet, og en kritikerrost forfatter av to sakprosabøker. Dette er hennes skjønnlitterære debut. STELLA EAST har illustrert en rekke kjente, høyt elskede bøker, deriblant Julemysteriet av Jostein Gaarder og Heimdalls sønner av Tor Åge Bringsværd, og laget omslag på enda flere. Hun har også hatt flere offentlige utsmykkingsoppdrag og utstillinger og har mottatt flere priser og stipender for sitt lange virke som billdekunster.


927518

RUTH LILLEGRAVEN AV MITT BLOD

En måned etter utnevnelsen kommer Clara hjem til tomt hus. Tvillingsønnene er sporløst forsvunnet, men hun finner et brev. Beskjeden er klar: Dersom hun forteller noen at guttene er savnet, vil de bli drept. Den vanligvis så uovervinnelige Clara står overfor sin største utfordring noensinne. Vil hun finne sønnene før tiden renner ut? Av mitt blod er en ny bok i serien om Clara Lofthus. Som i den kritikerroste forgjengeren Alt er mitt, foregår handlingen både i det urbane Oslo og i den ville og brutale vestlandsnaturen der Clara har sine røtter. Dette er en gripende og nervepirrende thriller om svik, sorg og blodsbånd.

9 788248

Clara Lofthus utnevnes til Norges nye justisminister, kort tid etter at mannen Haavard er død. Trusselnivået mot henne er skyhøyt, men hun nekter ekstra vakthold.

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248927518 Kagge Forlag I salg

«Velskrevet psykologisk thriller om hevn, blodsbånd og gammel urett.»

RUTH LILLEGRAVEN har siden debuten i 2005 skrevet en rekke bøker i ulike sjangrer for barn og voksne, samt to teaterstykker. For diktsamlingen Urd (2013) fikk Lillegraven den høythengende Brageprisen, og for Sigd (2016) Nynorsk litteraturpris. Alt er mitt var hennes første thriller, og første bok i en planlagt trilogi. Debuten ble raskt solgt for oversettelse til syv språk, og filmrettighetene ble kjøpt av Nordisk film. Boka fikk også Maurits Hansen-prisen «Nytt blod» for beste krimdebut i 2018.

Foto: Ann Sissel Holthe

STAVANGER AFTENBLAD

SKJØNNLITTERATUR 67


9 788248

MAX MANUS ROTTEJEGEREN

927655

I dette sensasjonelle og tidligere upubliserte romanmanuskriptet som ble skrevet i årene etter krigen, forteller Kompani Linge-løytnanten og Norges mest berømte motstandsmann Max Manus om rottejegerne.

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248927655 Kagge Forlag I salg

I sentrum står Freddy og en gruppe veteraner. De forsøker å finne sin plass i samfunnet og kjærligheten, men døyver de vonde minnene fra krigen med alkohol og andre utskeielser. Rottejegere er betegnelsen på de norske motstandsfolkene som utførte de aller skitneste jobbene under andre verdenskrig: De likviderte angivere, torturister og andre nordmenn som jobbet for tyskerne. I etterkrigstiden har denne delen av krigshistorien blitt fortiet. Rottejegeren er et hardkokt og levende tidsbilde av Norge på slutten av 1940-tallet. Det er en fortelling om krigens virkelige pris – fra en person som visste bedre enn de fleste hva han snakket om. «Det er deilig å kjenne den vidunderlige følelsen av trygghet som berøring av pistol alltid gir ham,» skriver Manus og legger til: «Men minnene forlater ham aldri.» MAX MANUS (1914 – 1996) var en norsk motstandsmann i Kompani Linge. Han er en av få som har blitt tildelt Norges høyeste utmerkelse, Krigskorset med to sverd. Manus skrev også flere selvbiografiske bøker. Dette er hans eneste roman.

68 SKJØNNLITTERATUR


9 788248

927532

PETER MOHLIN PETER NYSTRÖM DET SISTE LIVET Datteren til sjefen for en av Sveriges mest suksessrike bedrifter forsvinner sporløst i Karlstad. Hun antas myrdet, men kroppen blir aldri funnet.

PETER MOHLIN og PETER NYSTRÖM vokste opp som kompiser i en svensk småby og skrev sin første kriminalfortelling sammen som 10-åringer. Etter å ha jobbet profesjonelt med redaksjonell tekst og med regi og manusskriving for scene og film i mange år, bestemte de seg for å plukke opp tråden fra barneskolen og skrive en krimroman. Det siste livet er deres første bok.

Originaltittel: Det sista livet Oversatt fra svensk av Fartein Døvle Jonassen Innbundet kr. 379 ISBN 9788248927532 Kagge Forlag I salg

Foto: Magnus Liam Karlsson

Ti år senere blir FBI-agenten John Adderley vitne i en høyprofilert rettssak i Baltimore, og som beskyttelse får han ny identitet. Han krever å bli utplassert i Karlstad, og snart er han i jobb på politistasjonen i den svenske småbyen. Det blir raskt klart for leseren at John har skjulte motiver for å oppsøke nettopp dette stedet – og når han begynner å grave i den gamle forsvinningssaken, er det ikke bare av profesjonell nysgjerrighet. Samtidig vokser uroen for at hans virkelige identitet skal avsløres, og han får stadig større problemer med å balansere alle sine hemmeligheter. Det siste livet er første bok i en ny krimserie med FBI-agent John Adderley i hovedrollen. Serien har høyt tempo, smarte cliffhangere og psykologisk dybde. I en klassisk nordic noir-innpakning får vi møte en hovedperson som vi ikke er vant til å se i denne sjangeren.

SKJØNNLITTERATUR 69


9 788248

HANNE KRISTIN ROHDE DET DU IKKE VET

927570

En ny, nervepirrende krim i bestselgerserien om Wilma Lind. Alarmen går. Det er gjort et funn i en fryser som får selv de mest hardbarka etterforskerne i Oslo-politiet til å grøsse. Tilfeldighetene vil ha det til at funnet blir meldt samtidig som Wilma Lind er innom for å si opp. Fryseren står i en enebolig hjemme hos 22 år gamle Ulrik Riiber. Tre år tidligere mistet han begge foreldre i en bilulykke. Broren, Thomas, overlevde, men er varig skadet og bor på Sundheim, samme sted som Wilmas sønn, Birk, er på rehabilitering. Gradvis avdekker etterforskningen et uvanlig bofellesskap, med fire vennepar, regissert og betalt av den omkomne Roger Riiber. Det kommer frem at alle skjuler noe om hva som har foregått i vennegruppen, men ingen kjenner hele sannheten. Helt til noen åpner en fryser.

Foto: Morten Bendiksen

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248927570 Kagge Forlag I salg

70 SKJØNNLITTERATUR

HANNE KRISTIN ROHDE er utdannet jurist og har jobbet i politiet i 25 år. De første fem årene var hun politijurist, deretter har hun vært i ulike topplederstillinger i politiet, senest som leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. Hun har gitt ut krimromanene Mørke hjerter, Bare et barn, Gudmoren og Offerdyr, alle med politilederen Wilma Lind i hovedrollen. I tillegg til sakprosaboka Kjemp for alt hva du har kjært, som handler om å finne frem til urkraften i seg, utgir Rohde den populære Blålys-serien, en mysteriekrim for barn og unge mellom 9 og 14 år.


927587

YRSA SIGURÐARDÓTTIR DE TAUSE

9 788248

En kald dag forsvinner et lite barn fra en barnevogn i Reykjavik. Elleve år senere dør en jente av meslinger, og faren søker oppgjør med personen som smittet henne. En kvinne blir funnet død i en forlatt bil. Politimannen Huldar og psykologen Freyja må igjen samarbeide om en sak med mange irrganger, der ingen svar er åpenbare. Rundt alle involverte hersker en taushet som ingen vil bryte. Yrsa Sigurðardóttir har etablert seg som Islands store krimdronning. De tause er hennes siste bok i den bestselgende serien om Huldar og Freyja. Originaltittel: Dgn Oversatt fra islandsk av Sunneva Elvarsdottir ISBN 9788248927587 Innbundet kr. 379 Kagge Forlag I salg

YRSA SIGURÐARDÓTTIR er Islands store krimdronning. Hennes bøker er oversatt til flere enn 30 språk og høster stadig strålende kritikker. Thrilleren Jeg vet hvem du er ble nominert til Glassnøkkelen 2011, DNA ble kåret til beste islandske krimroman i 2014, og i 2015 ble Sigurðardóttir tildelt den høythengende britiske prisen Petrona Award for boka Dødsskipet.

SKJØNNLITTERATUR 71


9 788248

TEGNEHANNE BARE VENT BABYBOBLA ILLUSTRERT

928379

Det året Hanne ble 30 skjedde det noe: Alle rundt henne ble plutselig gravide. Inkludert hun selv. Og brått endret folk måten de snakket om å få barn på: alltid tidligere var beskjeden at en baby er det beste i verden, men nå fikk pipa en helt annen lyd. «Bare vent, snart kommer strekkmerkene», «Bare vent, du får i alle fall ikke sove etter at babyen er her» og «Bare vent, det blir tyngre!». Aldri før har hun fått så mange råd hun aldri har bedt om. I denne boka får vi se alle prosessene som settes i gang når man blir gravid og får et barn på nært hold. Fra unnfangelse til fødsel og de første månedene med baby blir det aller meste dokumentert. Et parforhold i endring, å gå fra en identitet til en annen og å ha en kropp som strekker seg til det ugjenkjennelige, er blant tingene hun beskriver til trøst og gjenkjennelse for andre. Og for ikke å glemme selve fødselen, som satte i gang en stor debatt og endte på Dagsnytt 18.

Foto: Ingeborg Harr

Innbundet kr. 379 ISBN 9788248928379 Kagge Forlag September

72 SKJØNNLITTERATUR

TEGNEHANNE heter egentlig HANNE SIGBJØRNSEN og er forfatter og tegneserieskaper. Dette er hennes femte bok etter Tegnehanne, Ambisjoner minus gjennomføringsevne, Blod, svette og tress-is og Ikke tenk på meg. I tillegg til samlingen Aftenposten-striper, Slik blir du et bedre menneske, har hun skrevet og tegnet Lykke til! 52 ting du dessverre må gjennom før du blir voksen, sammen med samboeren Jostein Larsen.


BARN OG UNGE © Linn wold. fra Tine og det magiske speilet av Morten Hegseth


9 788248

MARITA ABEL-GRÜNER SVEIN ERIK OKSTAD (ILL.) BAMSELEGEN ORDNER OPP

927419

Den morsomste måten å la barna lære hva som skjer i kroppen når man blir syk.

Innbundet kr. 299 ISBN 9788248927419 Kagge Forlag 3–6 år I salg

Hva er et virus? Hvorfor får vi omgangssyke? Og hva er egentlig kreft? Barn spør, og de fortjener svar. I Bamselegen ordner opp inviteres barna med i detektivarbeidet som gir oss kunnskap og forklaringer på hva som skjer i kroppen når vi er syke. Boka har sitt utspring i det populære TV-programmet Bamselegen, kjent fra NRK Super. Bamselege Charlotte tar barna på alvor og leker frem fakta som de kan forstå. Hennes lettskremte assistent Gilbert sørger for humor og gjettelek. Hvordan kan vi undersøke Biffens fot? Sende ham på dansekurs, be ham spise en gulrot eller ta et røntgenbilde av foten? Dette er boka som gjør neste lege- eller sykehusbesøk til noe både barn og voksne kan grue seg mindre til.

MARITA ABEL-GRÜNER har jobbet med vitenskapsformidling for voksne og barn i NRK siden 2005. Hun er utdannet journalist og har jobbet med programmer som Schrödingers katt, Newton, og NRK Super-suksessene Litt av en jobb og Bamselegen. Dette er hennes første bok. Illustratør SVEIN ERIK OKSTAD jobber til daglig som kreativ leder i Klipp og Lim Media.

74 BARN, 3–6 ÅR


LARS MÆHLE LARS RUDEBJER (ILL.) BØKER I DINOSAURGJENGEN: DINOSAURGJENGEN 1 EGGET Innb. kr. 279 ISBN 9788248923329

9 788248

923329

DINOSAURGJENGEN 2 SVØMMEKONKURRANSEN Innb. kr. 279 ISBN 9788248923336

9 788248

923336

DINOSAURGJENGEN 3 REISEN Innb. kr. 279 ISBN 9788248923930 9 788248

923930

DINOSAURGJENGEN 4 SKATTEJAKTEN Innb. kr. 279 ISBN 9788248925101

9 788248

925101

DINOSAURGJENGEN 5 BESTEVENNEN Innb. kr. 279 ISBN 9788248926276

9 788248

BESTSELGERSERIE

926276

BARN, 3–6 ÅR 75


9 788248

LARS MÆHLE LARS RUDEBJER (ILL.) DINOSAURGJENGEN 6: SJØUHYRET

926849

Ny barnebok med barnas favorittdinosaurer! Det har kommet is på sjøen, og Mamma Rex ordner isfiskekonkurranse. Premien er en hel krukke med makrell i tomat. Men hvem vet slags skumle skapninger som lurer under isen? Det viser seg at flere overraskelser er i vente for Rasmus og Trym. Med Dinosaurgjengen har Lars Mæhle og Lars Rudebjer skapt et fantastisk dinosaurunivers for de minste, fylt av spenning og humor. Dette er sjette bok i den populære barnebokserien om Rasmus og vennene hans. Her får du også faktatekster om tyrannosaurus rex, troodon, triceratops og andre kjente dinosaurer. Bøkene er perfekt til høytlesning for førskolebarn og velegnet for barn på småtrinnet som har begynt å lese selv.

Foto: Sturlason/Marianne Rudebjer

Innbundet kr. 279 ISBN 9788248926849 Kagge Forlag 3–6 år I salg

76 BARN, 3–6 ÅR

LARS MÆHLE er kjent for sine populære barne- og ungdomsbøker. Gjennombruddet kom med boka Landet under isen, som han mottok en rekke priser for. De seneste årene har han hatt stor suksess med serien Mysteriene i Kråkeslottet barnehage, skrevet for barnehagebarn. LARS RUDEBJER har jobbet som illustratør siden 1989 og har flere titalls barnebøker bak seg. Bøkene hans er publisert i en rekke land.


9 788248

928089

LARS MÆHLE LARS RUDEBJER (ILL.) DINOSAURGJENGEN 7: HEMMELIGHETEN Familiene til Rasmus og Trym skal på ferie sammen. De skal besøke morfaren til Trym, som er oppfinner og bor i en grotte. Men hvorfor er han ikke hjemme da de kommer? Og hvilken hemmelighet er det som skjuler seg i grotta?

Innbundet kr. 279 ISBN 9788248928089 Kagge Forlag 3–6 år I salg

BARN, 3–6 ÅR 77


9 788248

LARS MÆHLE LARS RUDEBJER (ILL.) PAPPA I BARNEHAGEN 1: KRYMPEKATASTROFE

927563

Ny barnebokserie fra suksessduoen bak Dinosaurgjengen! Tina er fem år og går i barnehagen. Hun har en veldig tøysete pappa som elsker å leke. Ja, så glad er han i å leke at han på vei hjem fra barnehagen en dag ønsker seg at han selv var liten og gikk i barnehagen. Men du skal være forsiktig med hva du ønsker deg – særlig når det er snille feer i nærheten … Pappa i barnehagen er en ellevill barnebokserie om alt det tullete som skjer når pappaen til Tina plutselig begynner i barnehagen. Det handler om rampestreker og viltre påfunn, barnlig trass og lekenhet – akkurat så vilt og tøysete som barn vil ha det. Her er alt snudd på hodet: De voksne oppfører seg som småbarn og barna er de som må ordne opp. Pappa i barnehagen er en hylende morsom serie som barna kommer til å elske!

Foto:Sturlason/Marianne Sturlason Foto: Rudebjer

Innbundet kr. 199 INTROPRIS! ISBN 9788248927563 Kagge Forlag 3–6 år I salg

78 BARN, 3–6 ÅR

LARS MÆHLE er kjent for sine populære barne- og ungdomsbøker. Gjennombruddet kom med boka Landet under isen, som han mottok en rekke priser for. De seneste årene har han hatt stor suksess med serien Mysteriene i Kråkeslottet barnehage, skrevet for barnehagebarn. LARS RUDEBJER har jobbet som illustratør siden 1989 og har flere titalls barnebøker bak seg. Bøkene hans er publisert i en rekke land.


9 788248

928072

LARS MÆHLE LARS RUDEBJER (ILL.) PAPPA I BARNEHAGEN 2: TEATERTRØBBEL Med en rampete pappa i barnehagen kan alt skje … En dag skal avdelingen i barnehagen til Tina på teaterforestilling. Pappa skal selvfølgelig være med, men allerede på bussturen til teateret begynner problemene. Og skjønner egentlig pappa forskjellen på en skuespiller og en ekte sjørøver?

Innbundet kr. 279 ISBN 9788248928072 Kagge Forlag 3–6 år August

Barnehagebarnas favorittduo!

BARN, 3–6 ÅR 79


9 788248

MORTEN HEGSETH LINN WOLD (ILL.) TINE OG DET MAGISKE SPEILET

928249

Tine er 7 år og må flytte. På vei fra Trondheim til Oslo sitter Tine og gruer seg til å begynne på ny skole, bli kjent med et nytt nabolag og ikke minst – en helt ny by. Kanskje ingen liker henne og vil være venner med henne? På veien skjer det noe som endrer alt. De stopper ved en spennende bruktbutikk full av gamle skatter, en labyrint av vakre ting. Og helt innerst står et mystisk speil. Det gamle speilet skal åpne Tines verden for glitrende magi og superkrefter.

Foto: Nora Angeltveit

Innbundet kr. 299 ISBN 9788248928249 Kagge Forlag 6–9 år I salg

80 BARN 6–9 ÅR

MORTEN HEGSETH er programleder i VGTV og TV 2, kjent fra podcasten Harm og Hegseth. De to vant publikumsprisen under Gullruten i 2019. Morten har laget TV-serien Homoterapi. Morten er også kjent fra reality-TV, blant annet Skal vi danse og Kompani Lauritzen. Tegningene er laget av LINN WOLD. Hun er en norsk kunstner som lager magiske bilder til både store og små over hele verden.


9 788248

928294

KJETIL INDREGARD NICOLAI LOCKERTSEN (ILL.) TIKKENS JUL Den gripende fortellingen om Tikken fra NRK Supers julekalender Kristianias Magiske Tivoli Theater. Tikken er en jente på ni år som holder til i fattigslige kår i Vika i Kristiania, hvor hun lever av å selge fyrstikker på gata. Hun kan ikke lenger gå etter å ha hatt polio, men sitter i en tralle som trekkes rundt av den store og lojale hunden Nansen. Moren og søstrene behandler henne dårlig, og i gatene herjer barnegjengen Vikapakket. En dag får hun vite noe som skal komme til å endre alt: hun er adoptert! Dermed begynner Tikken og Nansen jakten på hennes virkelige foreldre. Lever de fremdeles? Savner de henne? Kanskje hun egentlig er en prinsesse? I enden av eventyret venter verdens fineste julegave.

Innbundet kr. 349 ISBN 9788248928294 Kagge Forlag 6–9 år Oktober

Foto: Tarjei Krogh

KJETIL INDREGARD er regissør og manusforfatter. Han har jobbet med blant annet TV-konsepter som Lyckliga Gatan, Helt Perfekt, Lille Frøken Norge, Orps, Linus i Svingen og Jul i Svingen.

BARN, 3–6 ÅR 81


9 788248

ELIAS OG AGNES VÅHLUND HÅNDBOK FOR SUPERHELTER 6: HÅPLØST

926481

Rosenhills sju forsvunne barn er fortsatt ikke funnet. Alle i byen er redde, og folk er sinte både på politiet og Røde maske og gjengen hennes. Hva er de for slags superhelter som ikke kan finne barna? Lisa strever også med å holde superheltgjengen sin samlet. Etter at hun viste Håndboken til vennene sine, har Robert og Max lært masse, men ting går i ball for Nick. Hva skjer hvis han gir opp? Og hva skjer med Lisa hvis hun ikke klarer å finne de forsvunne barna eller om hun mislykkes med å skape en sammensveiset gruppe?

Originaltittel: Handbok för superhjältar 6: Utan hopp Oversatt fra svensk av Kirsti Vogt Innbundet kr. 249 ISBN 9788248927617 Kagge Forlag 6-9 år I salg

Foto: Kajsa Göransson

ELIAS VÅHLUND gjør mer enn å skrive bøker! Han er også regissør, manusforfatter, skuespiller, stuntman, lærer og plateselskapsdirektør. I tillegg har han startet og driver en treårig sirkusskole og en ettårig heltidsutdanning i stunt. Han har vunnet sølvmedalje i VM i artistisk fektning for Storbritannia, og er æresmedlem i British Academy of Fencing.

82 BARN 6–9 ÅR

AGNES VÅHLUND jobbet tidligere som grafisk designer og fotoredigerer inntil hun besluttet å satse fullt og helt på illustrasjon. Hun har en sterk kjærlighet til tegneserier, både amerikanske og japanske, og er en nerd i hjerte og sjel.


ELIAS OG AGNES VÅHLUND TIDLIGERE BØKER I HÅNDBOK FOR SUPERHELTER-SERIEN: HÅNDBOK FOR SUPERHELTER Del 1: Håndboka Innb. kr. 249 – ISBN 9788248921400 Originaltittel: Handbok för superhjältar. Oversatt fra svensk av Helene Heger Voldner Kagge Forlag

9 788248

ELIAS & AGNES VÅHLUND

921400

HÅNDBOK FOR SUPERHELTER Del 2: Røde maske Innb. kr. 249 – ISBN 9788248922162 Originaltittel: Handbok för superhjältar. Röda masken Oversatt fra svensk av Helene Heger Voldner

9 788248

DEL 2: RØDE MASKE

922162

HÅNDBOK FOR SUPERHELTER Del 3: Alene Innb. kr. 249 – ISBN 9788248923091 Originaltittel: Handbok för superhjältar. Ensam Oversatt fra svensk av Kirsti Vogt

9 788248

923091

HÅNDBOK FOR SUPERHELTER Del 4: Ulvene kommer Innb. kr. 249 – ISBN 9788248923428 Originaltittel: Handbok för superhjältar. Vargen kommer Oversatt fra svensk av Kirsti Vogt

9 788248

923428

HÅNDBOK FOR SUPERHELTER Del 5: Forsvunnet Innb. kr. 249 – ISBN 9788248926481 Originaltittel: Handbok för superhjältar. Försvunnen Oversatt fra svensk av Kirsti Vogt

9 788248

926481

BARN 6–9 ÅR 83


9 788248

ELIAS OG AGNES VÅHLUNDS HÅNDBOK FOR SUPERHELTER DITT EGET EVENTYR

928454

Bli med på spennende eventyr der du selv bestemmer hva som skal skje! I denne nye boka fra det populære Håndbok for superhelter-universet får leseren selv sjansen til å «være» superhelt, og ved å ta valg underveis i lesingen, påvirke historiens gang. Hvilken superkraft er for eksempel best å velge når superskurken Nattyven kommer mot deg med lynende øyne? Valget du tar, kan bli skjebnesvangert! Boka er også full av morsomme og lærerike oppgaver – samt en skriveskole for små superheltforfattere!

Foto: Kajsa Göransson

Innbundet kr. 249 ISBN 9788248928454 Kagge Forlag 6–9 år I salg

84 BARN 6–9 ÅR

AGNES og ELIAS VÅHLUND er skaperne bak Håndbok for superhelter-universet. Elias er i tillegg til å være forfatter; regissør, manusforfatter, skuespiller, stuntman, lærer og plateselskapsdirektør – og Agnes har tidligere jobbet som grafisk designer og fotoredigerer inntil hun besluttet å satse fullt og helt på illustrasjon.


928140

SELDA EKIZ SELDAS JULEKALENDER

9 788248

24 mysterier fra naturens verden En gøyal og annerledes julekalender om naturens og vinterens gåter.

SELDA EKIZ har mastergrad i fysikk og jobber som programleder i NRK. Hun ble kjent i Newton og har siden ledet programmer som Klassequizen, Anno og Alle mot 1. I 2013 mottok hun Gullruten som beste programleder, og i 2019 fikk hun Mensaprisen for å inspirere barn til å la nysgjerrighet, vitenskap og forskning være en del av hverdagen. Hun har gitt ut flere bøker der dette er tema.

Innbundet kr. 349 ISBN 9788248928140 Kagge Forlag 9–12 år/Familie Oktober

Foto: John Andresen

Bruk tiden før jul til kos og opplysning for hele familien! Hver dag i adventstiden byr NRKs kjente programleder Selda Ekiz på en ny hemmelighet fra naturens verden, og særlig det som handler om vinter og jul. Hva er frostrøyk? Hvor blir fuglene av om vinteren? Hvordan lager man islykt? Og hva er egentlig gull, røkelse og myrra? Helt siden Selda var programleder i Newton, har hun formidlet naturens mysterier til barn og unge på en gøyal, enkel og morsom måte. Boka er formet som en vakker julekalender. Hver side må sprettes opp for å finne svaret på dagens hemmelighet, og den er gjennomillustrert med tegninger som vil få hele familien i julestemning.

SKJØNNLITTERATUR, BARN 9–12 BARN ÅR 85


9 788248

JØRN LIER HORST JONAS A. LARSEN (ILL.) SALAMANDERGÅTEN

927464

Den populære CLUE-serien er trykket i over 500 000 bøker. Endelig foreligger en tegneserieversjon av denne serien. Her er bok nummer 1, Salamandergåten.

CLUE som tegneserie!

Foto: Lise Reng

Innbundet kr. 299 ISBN 9788248927464 Kagge Forlag 9–12 år I salg

86 BARN OG UNGE 9–12 ÅR

Cecilia Gaathe bor på Perlen pensjonat i idylliske Skutebukta. Sammen med vennene Leo, Une og hunden Egon, oppdager hun at det bor noen mystiske typer på det ærverdige pensjonatet som faren hennes eier og driver. Har disse typene noen sammenheng med den døde mannen som blir funnet på stranden? Våre venner tar utfordringen på egen hånd, og nøster opp en innviklet forbrytelse som involverer både gåtefulle personer, skipsforlis, mange penger og ikke minst en skummel salamander.

JØRN LIER HORST har bakgrunn som etterforskningsleder i politiet. Han er en av Nordens fremste kriminalforfattere, og skriver for både barn og voksne. Han har blant annet vunnet Bokhandlerprisen, Riverton-prisen og Glassnøkkelen for sine romaner. Det er JONAS A. LARSEN som har tegnet, og han er tegneserieskaper, illustratør og frilansskribent, som siden 2010 har jobbet profesjonelt med illustrasjon og tegneserier.


9 788248

926597

JØRN LIER HORST JONAS A. LARSEN (ILL.) MALTESERGÅTEN Bok nummer 2 i CLUE-serien som tegneserie. En av Oslos største gullsmedforretninger blir tømt for varer under et innbrudd. Gjerningsmennene får med seg nesten 20 kilo rent gull, flere kostbare smykker, og ikke minst den verdifulle Malteserklokken, som alene er verdt over 5 millioner kroner. Ranerne blir tatt, men ikke alt utbyttet kommer til rette, blant annet er Malteserklokken fortsatt borte. Og en dag kommer nyheten om at en av de brutale ranerne har rømt fra fengselet. Samtidig begynner mystiske ting å skje i Skutebukta. Vi følger vennene Cecilia, Leo, Une og hunden Egon i en nervepirrende jakt på å få løst gåten, og det dukker opp både rømte fanger, mystiske gjester, en død mann, bortgjemte dagbøker, og gamle, spennende irrganger i mørke bunkerser fra krigens dager. CLUE er engelsk og betyr ledetråd eller spor for å løse en gåte. I tillegg er CLUE satt sammen av forbokstavene til hovedpersonene i serien: Cecilia, Leo, Une og hunden Egon. CLUE-serien har bidratt til leselyst og leseglede for hundretusener av barn og unge. Nå kan enda flere bli kjent med dette universet.

Innbundet kr. 299 ISBN 9788248928263 Kagge Forlag 9-12 år August

På kino høsten 2021!

BARN OG UNGE 9–12 ÅR 87


9 788248

DAG OTTO LAURITZEN FRODE EIE LARSEN MOT OG MYSTERIER 4: HETEBØLGE

927495

I Hetebølge møter vi et stekende varmt og knusktørt Lillehavn.

Foto: Sturlason

Innbundet kr. 279 ISBN 9788248927495 Kagge Forlag 8–13 år I salg

Nominert til Bokslukerprisen 2021!

88 BARN OG UNGE 9–12 ÅR

Brannvesenet har hendene fulle med å slukke de mange brannene som dukker opp, og de bekymrer seg over at vannlagrene begynner å gå tomme. Samtidig spekulerer politiet på om det virkelig bare skyldes heten, eller om det kan være en pyroman løs i den koselige lille kystbyen? De tre bestevennene Hannah, Einar og Karoline – og hunden Turbo – gjør sine egne undersøkelser, og de kommer farlig nær ilden. Klarer de å finne svarene, før de blir brent? Mot og mysterier er en spenningsserie for barn og ungdom i alderen 8 til 13 år. Hver bok har et enkeltstående mysterium og hver bok er knyttet opp mot et naturfenomen. Bøkene kan leses hver for seg, men har et overhengende spenningsmoment, hvor svaret kommer i siste bok. Alle bøkene inneholder Dag Otto Lauritzens råd og historier om mot, motivasjon og viljestyrke knyttet opp mot bokas tematikk. FRODE EIE LARSEN er forfatter og har gitt ut flere krimbøker for voksne. Mot og mysterier-serien har han skrevet sammen med tidligere proffsyklist, politimann, fallskjermjeger i militæret og TV-profil, DAG OTTO LAURITZEN.


DAG OTTO LAURITZEN FRODE EIE LARSEN TIDLIGERE BØKER I MOT OG MYSTERIER-SERIEN Hannah er datter av den lokale politisjefen og har en nese for hemmeligheter. Samtidig satser hun knallhardt som syklist. Sammen med vennen Einar, hans kjæreste, Karoline, og hunden Turbo havner hun i nervepirrende situasjoner og løser spennende mysterier. TÅKEDIS

Pocket. kr. 169 – ISBN 9788248926818 Kagge Forlag

9 788248

926818

FULLMÅNE

Pocket. kr. 169 – ISBN 9788248926825 Kagge Forlag

9 788248

926825

TIDEVANN

Pocket. kr. 169 – ISBN 9788248927679 Kagge Forlag Innbundet kr. 279 – ISBN 9788248926641 Kagge Forlag

9 788248

927679

BARN OG UNGE 9–12 ÅR 89


9 788248

HANNE KRISTIN ROHDE BLÅLYS 6: LEIRSKOLEMYSTERIET

928355

Serien BLÅLYS gir unge lesere spennende kriminalmysterier å løse, der Hanne Kristin Rohde får brukt all sin erfaring og kunnskap fra mange år som etterforsker i politiet. Astrid, Yusuf og klassen drar på vinterleirskole sammen med en klasse fra en annen skole. På bussen oppover sjekker de ut stedet på mobilen, og ser at det har vært et tyveri der som etterforskes. En verdifull gjenstand er sporløst borte. «Sporløst» er ordet som trigger dem, for selv om det snødde tett da tyveriet ble meldt, er det ingen spor i snøen etter en gjerningsperson som har tatt seg bort fra stedet. Det ryktes at det spøker der, og da elevene innkvarteres i en diger låvebygning, oppdager Astrid og Yusuf at det mangler en dør inn til rom nr. 10. Er det et hemmelig rom? To menn ble skutt her under krigen. Det sies at man kan høre skrittene deres om natten. Astrid og Yusuf bestemmer seg for å undersøke nærmere selv om de risikerer hjemsending om de blir fersket. Og hva er det med Ane, romvenninnen fra den andre skolen? Etter hvert avdekkes enda en vond hemmelighet.

Foto: Morten Bendiksen

Innbundet kr. 279 ISBN 97882489288355 Kagge Forlag August 9-13 år

90 BARN OG UNGE 9–13 ÅR

HANNE KRISTIN ROHDE er utdannet jurist og har ledet Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. Hennes krimserie for voksne om politietterforskeren Wilma Lind teller hittil fem romaner og har solgt svært bra. Rohde har også skrevet ledelsesboka Kjemp for alt hva du har kjært.


HANNE KRISTIN ROHDE TIDLIGERE BØKER I BLÅLYS-SERIEN: BLÅLYS 1: PYRAMIDEMYSTERIET

«Lettlest spenning med dagsaktuelle temaer for både gutter og jenter fra 9-13!» LENE WALDELAND, ARK BOKHANDEL

Pocket kr. 169 ISBN 9788248924616

BLÅLYS 2: MYSTERIET MED DET FORBUDTE BILDET Pocket kr. 169 ISBN 9788248924647

BLÅLYS 3: MYSTERIET MED YUSUF Pocket kr. 169 ISBN 9788248925514

9 788248

925514

BLÅLYS 4: MYSTERIET MED TRUSSELMELDINGENE Pocket kr. 169

ISBN 9788248926702 9 788248

926702

BLÅLYS 5: KODEMYSTERIET Pocket kr. 169

ISBN 9788248927686

9 788248

927686

BARN OG UNGE 9–13 ÅR 91


9 788272

SVEIN TINDBERG CHARLIE DRØMMEVANDRER SØLVDRONNINGENS HEVN

017162

Kan drømmene forandre virkeligheten?

Nominert til Bokslukerprisen 2021! Innbundet kr. 279 ISBN 9788272017162 J.M.Stenersens Forlag 9–13 år I salg

Charlie er tilbake i en ny bok om Charlie Drømmevandrer. Denne gangen må han ikke bare kjempe sin egen kamp, men også gjøre alt han kan for å redde klassevenninnen Fatima fra drømmenes verden. For hva er det de mystiske skapningene som stadig dukker opp i marerittene til Fatima egentlig vil? Og kan det være at det egentlig er Charlie de er ute etter? Svein Tindberg tar oss med inn i en mystisk og fantasifull verden der eventyr, sagn, drømmer og virkelighet virvles sammen, og der slett ikke alt har sin naturlige forklaring. Her møter lesere mytiske ravner, hamskiftere, hekser og kvelerdemoner i en fantastisk fortelling om mot, hevn og tilgivelse. Den første boka i denne populære serien, Fangene i Adnafjell, ble nominert til ARKs barnebokpris. CHARLIE DRØMMEVANDRER BOK 1: FANGENE I ADNAFJELL Innbundet kr. 279 ISBN 9788272017049 J.M.Stenersens Forlag

Foto: Tony Wooliscraft

9 788272

92 BARN 9–13 ÅR

017049

SVEIN TINDBERG er berømt for sin måte å fortelle på, både som skuespiller og forfatter. Hans frodige Bibelfortellinger for barn fikk svært gode kritikker og er allerede en klassiker. Tindberg er til daglig ansatt ved Det Norske Teatret.


9 788248

926474

RACHEL RENÉE RUSSELL DUSTEDAGBOKA 15: BERETNINGER FRA ET FANCY PARIS-EVENTYR – NOT! Mer dustete moro! Dustedagboka-seriens mange trofaste lesere kan puste lettet ut: Det kommer enda en dustete dagbok fra sjarmtrollet Nikki Maxwell, og livet hennes er heldigvis fortsatt fullt av opp- og nedturer og underholdende forviklinger. Og kanskje – eller kanskje ikke – får Nikki endelig reise til Paris!

RACHEL RENÉE RUSSELL er advokat og forfatter. Hun skrev sin første bok som sjetteklassing i bursdagsgave til sine to yngre brødre. Hun har hatt enorm suksess med Dustedagbøkene om Nikki Maxwell. Bøkene har solgt i mer enn fem millioner eksemplarer i USA, og de er oversatt til 32 språk. I Norge har de toppet bestselgerlistene en rekke ganger.

Foto: Tony Wooliscraft

Originaltittel: The Dork Diaries: Tales from a NOT SO Posh Paris Adventure Oversatt fra amerikansk av Kirsti Vogt Innbundet kr. 279 ISBN 9788248926474 Kagge Forlag 9-13 år Oktober

BARN 9–13 ÅR 93


RACHEL RENÉE RUSSELL TIDLIGERE UTGIVELSER I SERIEN DUSTEDAGBOKA 1

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248912606 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248913016 Kagge Forlag

9 788248

913016

9 788248

913832

9 788248

914198

9 788248

914204

9 788248

914211

9 788248

914228

9 788248

914617

9 788248

915973

DUSTEDAGBOKA 2

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248912613 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248913832 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 3

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248912620 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248914198 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 4

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248912637 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248914204 Kagge Forlag Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 5

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248913610 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248914211 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 6

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248913627 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248914228 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 6 ½ Innb. kr. 199 – ISBN 9788248914617 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 7

94 BARN SKJØNNLITTERATUR 9–13 ÅR

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248915386 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248915973 Kagge Forlag


DUSTEDAGBOKA 8

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248916215 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248917281 Kagge Forlag

9 788248

917281

9 788248

916567

9 788248

917724

9 788248

919421

9 788248

919865

9 788248

921585

9 788248

923602

9 788248

925521

DUSTEDAGBOKA 8 ½ Innb. kr. 199 – ISBN 9788248916567 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 9

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248917151 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248917724 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 10

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248917922 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248919421 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 11

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248919339 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248919865 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 12

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248920557 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248921585 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 13

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248922674 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248923602 Kagge Forlag

DUSTEDAGBOKA 14

Innb. kr. 279 – ISBN 9788248922674 Heftet kr. 149 – ISBN 9788248925521 Kagge Forlag

BARN 9–13 ÅR 95


Foto: erika fatland, fra Høyt


POCKET


9 788248

ERIKA FATLAND HØYT En reise i Himalaya

927730

Bestselgende forfatter Erika Fatland med ny, storslått reiseskildring: fra Himalaya. Erika Fatlands eventyrlige reiseskildringer er prisbelønnet og oversatt til 23 språk. Nå tar hun oss med opp i høyden. Himalaya bukter seg gjennom fem svært ulike land. Her blandes verdensreligionene islam, buddhisme og hinduisme med eldgamle sjamanreligioner. Utallige språk og vidt forskjellige kulturer lever i de bortgjemte fjelldalene. Modernitet og tradisjon støter sammen, mens stormaktene kjemper om innflytelse.

DAGBLADET

VG

Vi har lest om fjellklatrere på vei opp mot Mount Everest og om reisende på åndelig søken til buddhistiske klostre. Men hvor mye vet vi om menneskene som bor i Himalaya? Fatland lar oss møte dem på nært hold, samtidig som hun tar oss med på en svimlende reise i høyden, gjennom utrolige landskap og dramatisk, ukjent verdenshistorie – helt frem til dagens brennbare konflikter. «Et mesterverk» AFTENPOSTEN

«Eventyrlig»

ADRESSEAVISEN Heftet kr. 249 // ISBN: 9788248927730 // I salg 98 POCKET: DOKUMENTAR OG HISTORIE


927709

TORBJØRN FÆRØVIK KINA PÅ 200 SIDER

Torbjørn Færøvik er Norges fremste kjenner av Kina og har utgitt en rekke prisbelønte bøker om landet. Her forteller han om Kinas rike historie på oversiktlig vis. Fra den første keiseren følger vi ulike dynastier, opiumskrigene, forfallsårene og den kommunistiske revolusjonen. Mye av boka er viet det moderne Kina, med Mao, Deng Xiaoping og den sittende presidenten Xi Jinping. Veksten har vært enorm. Snart vil Kina ha verdens største økonomi. Det blir stadig viktigere å kjenne til stormakten, og her får du en enkel og fengende oversikt, rikelig illustrert. Heftet kr. 199 // ISBN: 9788248927709 // I salg

9 788248

Fra de første dynastiene til dagens stormakt

Forstå mer om verden på bare 200 sider! 927716

ODD KARSTEN TVEIT MIDTØSTEN PÅ 200 SIDER

9 788248

Fra 1820 til i dag

Vil du forstå dagens konflikter i Midtøsten, må du kjenne regionens historie. Dette er en lettlest og spennende innføring i historien til et område som stadig stjeler verdenspressens oppmerksomhet, full av utrolige fortellinger og interessante fakta. Krigen i Syria, fremveksten av IS, den arabiske våren, Israel-Palestina-konflikten – alt dette får ny dybde og mening med denne boka. Heftet kr. 199 // ISBN: 9788248927716 // I salg POCKET: DOKUMENTAR OG HISTORIE 99


9 788248

BEN MACINTYRE AGENT SONYA

928614

Forfatteren av bestselgeren Spion og forræder er tilbake med en ny fascinerende spionthriller fra virkeligheten. Denne gangen har Ben Macintyre plassert en kvinnelig agent i sentrum. Fortellingen om Ursula Kuczynski, med kodenavn Sonya, er som en europeisk historie i miniatyr. Som ung jødisk kvinne vokser hun opp i et stadig mer fiendtlig Tyskland. Hun blir overbevist kommunist og lar seg verve som spion for russerne. Under annen verdenskrig lever hun et tilsynelatende anonymt husmorliv i England. Men i hagen bak huset har hun hemmelig radiokontakt med Sovjetunionen, der hun avslører viktig informasjon om utviklingen av atombomben. I en mannsdominert bransje gjør Sonya en spektakulær karriere og blir forfremmet til oberst. Men MI5 er på sporet av mesterspionen, og snart brenner jorden under føttene hennes. «Ben Macintyres nye bok er en fantastisk thriller fra virkeligheten, om en kvinne helt utenom det vanlige.» DAGBLADET

«Det er bare å gi seg ende over, har man snev av interesse for storpolitisk maktspill og menneskene som er en del av dette, er denne boka noe nær tvangslesning.» ADRESSEAVISEN 100 POCKET: DOKUMENTAR OG HISTORIE

Heftet kr. 229 // ISBN: 9788248928614 // I salg


927747

ANNE SVERDRUP-THYGESON PÅ NATURENS SKULDRE

9 788248

Hvordan ti millioner arter redder livet ditt Glitrende fortellinger om vårt samspill med naturen. Du og jeg er innvevd i naturens flettverk, mye tettere enn du tror. Millioner av arter gir oss mat, medisin og et levelig miljø, i tillegg til at naturen gir oss kunnskap og glede. På engasjerende vis forteller Anne Sverdrup-Thygeson spennende og tankevekkende fortellinger om naturen. Forfatteren tar oss med ut i regnskogen, der orkidebiene lager parfyme og pollinerer nøttene du spiser i julen. Inn i den svale skyggen under bygatenes store trær, de som gjør at vi trenger mindre luftkjøling. Vi får lese om trær i gammelskogen som gir oss kreftmedisin og isfuglen som inspirerte konstruksjonen av lyntog. Men også om hvordan vår fremferd kan sette alt dette i fare. For i vår evne til å utnytte naturen, ligger også risikoen for å undergrave vårt eget livsgrunnlag. Skal vi sikre vår egen fremtid, må vi endre måten vi lever på. «En fantastisk reise i naturens hemmeligheter» AFTENPOSTEN

«Skal du bare lese én bok om artsmangfold i år, er det definitivtdenne.» NRK

«Sterkt og engasjerende om hvorfor vi trenger intakt natur.» KLASSEKAMPEN

Heftet kr. 199 // ISBN: 9788248927747 // I salg POCKET: DOKUMENTAR OG HISTORIE 101


9 788248

MADS HANSEN MIN INSTASTORY

927662

Den usedvanlig korte reisen fra middelmådig, tonedøv fotballspiller, via bloggerkrig og meningsløse veddemål, til popstjerne og altfor mange følgere på Instagram Hvordan ender en middels god fotballspiller opp som Årets medienavn? Hvordan kan en som ikke kan synge vinne en Spellemann? Og hvordan kan en som erter på seg landets største bloggere og influencere selv bli en av landets største influencere? I denne boka får du fortellingene om hvordan Mads Hansen kom seg til toppen ved hjelp av humor, syke påfunn, kreative veddemål og, ikke minst, Instagram. Du får blant annet høre om hvordan monstersuksessen « Sommerkroppen» ble til, om gråtende meldinger fra blogger Isabel Raad og om andre hittil ukjente feider. Du får også et og annet tips om hvordan Instagram fungerer – hvilke knep du kan bruke for å få flere følgere – i tillegg til at Mads, for aller første gang, letter på sløret når det gjelder privatlivet. «Mads Hansen viser i Min instastory hvilken kløpper han er til å underholde.» VG

Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248927662 // I salg

102 POCKET: GAVE, HUMOR OG UNDERHOLDN.


928102

ARE KALVØ SYDEN

9 788248

«Uansett kvar du har vore, har nokon andre også vore der. Og dei hadde med seg ungane dit. Og besteforeldra.» Sommaren 2020 kunne vi ikkje reise på ferie dit vi ville. Helst skulle vi feriere i heimlandet. For å vise at dette takla vi, så skrytte vi av ferien. Men kva var det veldig mange skreiv under skrytebilda frå Norgesferien sin: «Kven treng vel Syden?» Sjølv no etter at vi har blitt verdensvante og har vore overalt, sjølv no er det altså dette som er målet på ei vellykka ferieoppleving. Sjølv no, minst eit halvt århundre etter at charterturisme blei vanlig, lenge etter at gruppereiser til SørEuropa blei ein vits, og atten år etter at denne boka blei utgitt første gong, sjølv no er det dette vi samanliknar oss med når ferien skal vurderast. Kalvøs første møte med Syden var ei spansk ferieøy full av tyskarar som underheldt kvarandre i hotellbaren med sketsjar med overdriven bruk av bananar som rekvisittar. Likevel vender Kalvø i denne boka tilbake, fast bestemt på å finne Syden-draumen. «Glimrende satire» DAGBLADET

Heftet kr. 199 // ISBN: 9788248928102 // I salg

POCKET: GAVE: HUMOR OG UNDERHOLDN. 103


9 788248

DR. OLE PETTER HJELLE LEV TIL DU BLIR 100 7 nøkler til et langt og godt liv

927693

Et langt og godt liv bygger i liten grad på tilfeldigheter. Joda, det handler om gener, men først og fremst om de valgene du tar i hverdagen. Når det gjelder livslengde, antar forskere at betydningen av livsstil utgjør hele 75 prosent. Nyere studier viser også at et aktivt liv og sunne levevaner påvirker genene våre positivt. Med andre ord: Det er først og fremst du som styrer hvor lenge og godt du lever. I Lev til du blir 100 gir lege Ole Petter Hjelle sju nøkler til bedre helse, velvære og et lengre liv. Visste du for eksempel at du forlenger livet med ca. sju minutter for hvert minutt du trener? Eller at relasjonene til menneskene rundt deg er den viktigste faktoren for hvor lenge og godt du lever? Denne boka gir deg verktøyene du trenger for å leve et langt og godt liv. Resten er opp til deg. Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248927693 // I salg

104 POCKET: SKJØNNLITTERATUR HELSE OG LIVSSTIL


9 788248

928621

PETER MOHLIN OG PETER NYSTRÖM DET SISTE LIVET Første bok i serien om FBI-agenten John Adderley som møter mørke gjerninger i svensk småby. Datteren til sjefen for en av Sveriges mest suksessrike bedrifter forsvinner sporløst i Karlstad. Hun antas myrdet, men kroppen blir aldri funnet. Ti år senere blir FBI-agenten John Adderley vitne i en høyprofilert rettssak i Baltimore, og som beskyttelse får han ny identitet. Han krever å bli utplassert i Karlstad, og snart er han i jobb på politistasjonen i den svenske småbyen. Det blir raskt klart for leseren at John har skjulte motiver for å oppsøke nettopp dette stedet – og når han begynner å grave i den gamle forsvinningssaken, er det ikke bare av profesjonell nysgjerrighet. Samtidig vokser uroen for at hans virkelige identitet skal avsløres, og han får stadig større problemer med å balansere alle sine hemmeligheter..

En JOHN ADDERLEYkrim!

«Vellykket debut»

STAVANGER AFTENBLAD

«Effektivt og godt fortalt ... En spennende historie» ADRESSEAVISEN

Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248928621 // I salg

SKJØNNLITTERATUR POCKET: KRIM 105


9 788248

HANNE KRISTIN ROHDE DET DU IKKE VET

928577

En ny, nervepirrende krim i bestselgerserien med Wilma Lind.

BESTSELGERSERIE!

106 POCKET: KRIM

Alarmen går. Det er gjort et funn i en fryser som får selv de mest hardbarka etterforskerne i Oslo-politiet til å grøsse. Tilfeldighetene vil ha det til at funnet blir meldt samtidig som Wilma Lind er innom for å si opp. Fryseren står i en enebolig hjemme hos 22 år gamle Ulrik Riiber. Tre år tidligere mistet han begge foreldre i en bilulykke. Broren, Thomas, overlevde, men er varig skadet og bor på Sundheim, samme sted som Wilmas sønn, Birk, er på rehabilitering. Gradvis avdekker etterforskningen et uvanlig bofellesskap, med fire vennepar, regissert og betalt av den omkomne Roger Riiber. Det kommer frem at alle skjuler noe om hva som har foregått i vennegruppen, men ingen kjenner hele sannheten. Helt til noen åpner en fryser. Hefta kr. 179 // ISBN: 9788248928577 // I salg


928546

YRSA SIGURÐARDÓTTIR DE TAUSE

9 788248

En kald dag forsvinner et lite barn fra en barnevogn i Reykjavik. Elleve år senere dør en jente av meslinger, og faren søker oppgjør med personen som smittet henne. En kvinne blir funnet død i en forlatt bil. Politimannen Huldar og psykologen Freyja må igjen samarbeide om en sak med mange irrganger, der ingen svar er åpenbare. Rundt alle involverte hersker en taushet som ingen vil bryte. Yrsa Sigurðardóttir har etablert seg som Islands store krimdronning. De tause er hennes siste bok i den bestselgende serien om Huldar og Freyja. «en solid bekreftelse på hvorfor lesere over hele verden synes hun hører hjemme blant de aller beste» NETTAVISEN

Heftet kr. 179 // ISBN: 9788248928546 // I salg

POCKET: KRIM 107


9 788248

JØRN LIER HORST CLUE 1 – 4

928669

Les de spennende bøkene bak filmen! Hva var det som skjedde sist sommer da moren til Cecilia forsvant?

På kino høsten 2021!

Hver bok i CLUE-serien er en egen historie som blir avsluttet. Men gjennom de fire første bøkene løser Cecilia, Leo, Une og Egon et større mysterium, nemlig: Hva var det som egentlig hendte sist sommer da moren til Cecilia ble borte? Sammenhengen og løsningen er å finne i denne boka som består av de fire første, spennende mysteriene Salamandergåten, Maltesergåten, Undervannsgåten og Gravrøvergåten. Her har du alle de fire første bøkene samlet i én bok! Kos deg med spennende gåter og mystiske hendelser, skarpsindige ungdommer og mistenkelige personer. Det handler om skipsforlis, mange penger, bortgjemte dagbøker, rømte fanger, skatter på havbunnen, hemmelige huleganger, skumle hodeskaller, gamle graver, nervepirrende oppdagelser og mye, mye mer. Jørn Lier Horst har bakgrunn som etterforskningsleder i politiet. Han er en av Nordens fremste kriminalforfattere for voksne, og har blant annet vunnet Bokhandlerprisen, Riverton-prisen og Glassnøkkelen for sine romaner. Den populære CLUE-serien har nå blitt film! Heftet kr. 169 // ISBN: 9788248928669// 9-14 år // August

108 POCKET: SKJØNNLITTERATUR BARN OG UNGE


9 788248

927679

DAG OTTO LAURITZEN FRODE EIE LARSEN TIDEVANN Bok nummer 3 i serien Mot og mysterier. Hannah er datter av den lokale politisjefen og har en nese for hemmeligheter. Samtidig satser hun knallhardt som syklist. Sammen med bestevennen Einar og hunden Turbo havner hun i nervepirrende situasjoner og løser spennende mysterier. Denne gangen finner Hannah og Turbo en flaskepost i fjæra, som viser seg å være fra en tysk soldat, datert 8. mai 1945. Tyskerne har gjemt unna det de tok fra Lillehavn under krigen, men to skumle skattejegere fra Oslo kommer til den lille kystbyen, og de vil også ha skatten. Hvem finner gullet og det ukjente Munch-maleriet først? Mot og mysterier er en spenningsserie for barn og ungdom i alderen 8 til 13 år. Hver bok har et enkeltstående mysterium og hver bok er knyttet opp mot et naturfenomen. Bøkene kan leses hver for seg, men har et overhengende spenningsmoment, hvor svaret kommer i siste bok. Alle bøkene inneholder Dag Otto Lauritzens råd og historier om mot, motivasjon og viljestyrke knyttet opp mot bokas tematikk. «Du slette tid så spennende boka er!» FÆDRELANDSVENNEN

Heftet kr. 169 // ISBN: 9788248927679// 8-13 år // I salg

POCKET: SKJØNNLITTERATUR BARN OG UNGE 109


9 788248

DAG OTTO LAURITZEN OG FRODE EIE LARSEN HETEBØLGE

928638

Bok nummer 4 i serien Mot og mysterier. I Hetebølge møter vi et stekende varmt og knusktørt Lillehavn. Brannvesenet har hendene fulle med å slukke de mange brannene som dukker opp, og de bekymrer seg over at vannlagrene begynner å gå tomme. Samtidig spekulerer politiet på om det virkelig bare skyldes heten, eller om det kan være en pyroman løs i den koselige lille kystbyen? De tre bestevennene Hannah, Einar og Karoline — og hunden Turbo — gjør sine egne undersøkelser, og de kommer farlig nær ilden. Klarer de å finne svarene, før de blir brent? Mot og mysterier er en spenningsserie for barn og ungdom i alderen 8 til 13 år. Hver bok har et enkeltstående mysterium og hver bok er knyttet opp mot et naturfenomen. Bøkene kan leses hver for seg, men har et overhengende spenningsmoment, hvor svaret kommer i siste bok. Alle bøkene inneholder Dag Otto Lauritzens råd og historier om mot, motivasjon og viljestyrke knyttet opp mot bokas tematikk. «en oppbyggelig og god spenningsserie for barn» FÆDRELANDSVENNEN

Heftet kr. 169 // ISBN: 9788248928638 // 8-13 år // I salg

110 POCKET: BARN OG UNGE


BACKLIST

© lisa aisato

SKJØNNLITTERATUR POCKET, UNGDOM 115


TORBJØRN FÆRØVIK KINA PÅ 200 SIDER INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248926153 KAGGE FORLAG

ODD KARSTEN TVEIT MIDTØSTEN PÅ 200 SIDER INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248926429 KAGGE FORLAG

FRANK AAREBROT 200 ÅR PÅ 200 SIDER HEFTET KR 179 ISBN 9788248921417 KAGGE FORLAG

FRANK AAREBROT KRIGEN PÅ 200 SIDER HEFTET KR 179 ISBN 9788248921424 KAGGE FORLAG

FRANK AAREBROT USA PÅ 200 SIDER Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

HEFTET KR 179 ISBN 9788248921431 KAGGE FORLAG

SVETLANA ALEKSIJEVITSJ FRIHET INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248921967 OVERSATT AV ALF B. GLAD KAGGE FORLAG

SVETLANA ALEKSIJEVITSJ KISTER AV SINK HEFTET KR 199 ISBN 9788248918325 OVERSATT AV ALF B. GLAD KAGGE FORLAG

SVETLANA ALEKSIJEVITSJ SLUTTEN FOR DET RØDE MENNESKET HEFTET KR 199 ISBN 9788248917601 OVERSATT AV DAGFINN FOLDØY KAGGE FORLAG

116 116BACKLIST SKJØNNLITTERATUR –


SVETLANA ALEKSIJEVITSJ KRIGEN HAR INTET KVINNELIG ANSIKT HEFTET KR 199 ISBN 9788248915874 OVERSATT AV ALF B. GLAD KAGGE FORLAG

SVETLANA ALEKSIJEVITSJ DE SISTE VITNENE HEFTET KR 199 ISBN 9788248919780 OVERSATT AV ALF B. GLAD KAGGE FORLAG

MAH-RUKH ALI IRAN OG DET NYE MIDTØSTEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248918394 KAGGE FORLAG

KARSTEN ALNÆS EVENTYRET OM KLIPPFISKEN INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248926085 KAGGE FORLAG

A.N.P CHICKS O’HOI HEFTET KR 169 ISBN 9788248920724 KAGGE FORLAG

A.N.P ET SISTE PS. EN NORSK JENTES BEKJENNELSER INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248925170 KAGGE FORLAG

RONNY BERG OG OLAV BREKKE MATHISEN DEN JÆVLA NABOEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916437 KAGGE FORLAG

OLAV BREKKE MATHISEN DEN JÆVLA ARVEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248924265 KAGGE FORLAG

BACKLIST – 117


SVEIN TORE BERGESTUEN I KRIG OG ENSOMHET – KRIGSFOTOGRAFEN HARALD HENDEN HEFTET KR 399 ISBN 9788248922520 KAGGE FORLAG

BJERKELUND, KENNETH OG MADS DRANGE MARINEJEGER - EN NORSK SOLDAT FORTELLER INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248926139 KAGGE FORLAG

KJARTAN BRÜGGER BJÅNESØY KJÆRE PAPPA HEFTET KR 179 ISBN 9788248925125 KAGGE FORLAG

ØYSTEIN BOGEN PUTIN OG JEG HEFTET KR 179 ISBN 9788248919933 KAGGE FORLAG

ØYSTEIN BOGEN EN UVANLIG SPION Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248923220 KAGGE FORLAG

AAGE BORCHGREVINK GIGANTEN - FRA STATOIL TIL EQUINOR INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248924012 HEFTET KR 199 ISBN 9788248926047 KAGGE FORLAG

LINDA ERLIEN BORREN VEIEN HJEM INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248921240 KAGGE FORLAG

OLA BREMNES PÅ GYNGENDE GRUNN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248924043 KAGGE FORLAG

118 118BACKLIST SKJØNNLITTERATUR –


ANNE MARIE BRENNE ELSKET OG SAVNET INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248924050 KAGGE FORLAG

SUZANNE BRØGGER OMELETTE NORVÉGIENNE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248921257 OVERSATT FRA DANSK AV TRUDE MARSTEIN KAGGE FORLAG

JAN BØHLER ØSTKANTFOLK INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248926122 KAGGE FORLAG

MIKKEL SOYA BØLSTAD I SKOGENS DYPE, STILLE RO HEFTET KR 399 ISBN 9788272016875 J.M.STENERSENS FORLAG

HEGE DUCKERT SUMMEN AV SMÅ TING INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922001 KAGGE FORLAG

KRISTOFFER EGEBERG FREDSNASJONEN NORGE HEFTET KR 199 ISBN 9788248921462 KAGGE FORLAG

ERIKA FATLAND SOVJETISTAN HEFTET KR 199 ISBN 9788248917229 KAGGE FORLAG

ERIKA FATLAND GRENSEN – EN REISE RUNDT RUSSLAND HEFTET KR 199 ISBN 9788248921493 KAGGE FORLAG

BACKLIST – 119


ERIKA FATLAND HØYT – EN REISE I HIMALAYA INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248926146 KAGGE FORLAG

JON GANGDAL JEG TENKER NOK DU SKJØNNER DET SJØL HEFTET KR 179 ISBN 9788248910701 KAGGE FORLAG

TOR GOTAAS TO KULESTØTERE FRA FINNMARK INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248924104 KAGGE FORLAG

ERIK FOSNES HANSEN OSLO - ET EVENTYR INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248924159 KAGGE FORLAG

CAMILLA HERREM OG GEIR SVARDAL CAMILLA - UTEN FILTER Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248926214 KAGGE FORLAG

GEIR HESTMARK ISTIDENS OPPDAGER INNBUNDET KR 499 ISBN 9788248920274 KAGGE FORLAG

GEIR HESTMARK LYKKESKIPET BERGENSFJORD – VERDENSKRIG OG ETTERKRIGSÅR 1939–1959 INNBUNDET KR 499 ISBN 9788248926191 KAGGE FORLAG

INGER MERETE HOBBELSTAD ÅRENE MED ELIZABETH HEFTET KR 199 ISBN 9788248926061 KAGGE FORLAG

120 120BACKLIST SKJØNNLITTERATUR –


JØRN LIER HORST OG TROND EINAR FREDNES BADBOY INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248917007 KAGGE FORLAG

EINAR HAAKAAS ADVARSEL. SVENSKE TILSTANDER I NORGE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922292 KAGGE FORLAG

OLE-MARTIN IHLE DA HE-MAN KOM TIL NORGE EN FORTELLING OM Å VOKSE OPP PÅ 80-TALLET HEFTET KR 179 ISBN 9788248923947 KAGGE FORLAG

SIGBJØRN JOHNSEN DET BESTE I LIVET INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248924180 KAGGE FORLAG

ERLING KAGGE UNDER MANHATTAN HEFTET KR 179 ISBN 9788248913764 KAGGE FORLAG

NAZNEEN KHAN-ØSTREM LONDON HEFTET KR 199 ISBN 9788248924210 KAGGE FORLAG

HARALD S. KLUNGTVEIT NYNAZISTER BLANT OSS INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248925279 KAGGE FORLAG

MÍMIR KRISTJÁNSSON MAMMA ER TRYGDA HEFTET KR 179 ISBN 9788248925606 KAGGE FORLAG

BACKLIST – 121


SYLVI LISTHAUG DER ANDRE TIER HEFTET KR 179 ISBN 9788248923558 KAGGE FORLAG

BEN MACINTYRE SPION OG FORRÆDER

HEFTET KR 199 ISBN 9788248926696 OVERSATT FRA ENGELSK AV KJERSTI VELSAND KAGGE FORLAG

PETTER MEJLÆNDER HARITON PUSHWAGNER INNBUNDET KR 499 ISBN 9788248922698 KAGGE FORLAG

MARIE MELGÅRD OG LARS JOAKIM SKARVØY ALLE SKAL NED INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922360 KAGGE FORLAG

ØYSTEIN MILLI OG OLAV NÆSS ORDERUD Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248926252 KAGGE FORLAG

OLE GEORG MOSENG PESTEN KOMMER – SVARTEDAUDEN OG VERDENS PESTEPIDEMIER INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248926269 KAGGE FORLAG

LARS MYTTING HEL VED INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248910497 KAGGE FORLAG

FRIDTJOF NANSEN EVENTYRLYST INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248910558 KAGGE FORLAG

122 122BACKLIST SKJØNNLITTERATUR –


PETTER NYQUIST OG EIVIND HOFSTAD EVJEMO PETTER UTELIGGER HEFTET KR 179 ISBN 9788248921899 KAGGE FORLAG

SVEN EGIL OMDAL BYEN SOM FORMET NORGE - DEN ­OVERRASKENDE HISTORIEN OM ALT VI KAN TAKKE STAVANGER FOR INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248926313 KAGGE FORLAG

MIKE PESHMERGANOR MIN KAMP MOT KALIFATET HEFTET KR 179 ISBN 9788248921561 KAGGE FORLAG

HANNE KRISTIN ROHDE KJEMP FOR ALT HVA DU HAR KJÆRT HEFTET KR 179 ISBN 9788248917717 KAGGE FORLAG

HELENE SANDVIG ET LANGSOMT FARVEL HEFTET KR 179 ISBN 9788248923619 KAGGE FORLAG

ASBJØRN SANDØY KOKKEJÆVEL - LIVET MELLOM MÅLTIDENE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248926351 KAGGE FORLAG

ÅSNE SEIERSTAD TO SØSTRE HEFTET KR 199 ISBN 9788248920199 KAGGE FORLAG

ÅSNE SEIERSTAD EN AV OSS HEFTET KR 199 ISBN 9788248914532 KAGGE FORLAG

BACKLIST – 123


NILS HENRIK SMITH 11 METER - STRAFFESPARKETS HISTORIE INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248921363 KAGGE FORLAG

ARNHILD SKRE OG ELISABETH ANDREASSEN BETTAN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922117 KAGGE FORLAG

TOMMAS TORGERSEN SKRETTING ALEXANDER KIELLAND-ULYKKEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248924333 KAGGE FORLAG

HARALD STANGHELLE KONGEN FORTELLER INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248926375 KAGGE FORLAG

GUNNAR STAVRUM SIRKUS STORDALEN Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

HEFTET KR 179 ISBN 9788248923626 KAGGE FORLAG

GERD STOLSMO FOTBALLMAMMA INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248924371 KAGGE FORLAG

MORTEN STRØKSNES TEQUILADAGBØKENE HEFTET KR 179 ISBN 9788248913771 KAGGE FORLAG

KIM SØDERSTRØM VETERAN INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248921394 KAGGE FORLAG

124 124BACKLIST SKJØNNLITTERATUR –


ERLE MARIE SØRHEIM TIL BERLIN FALLER INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248920601 KAGGE FORLAG

SUN HEIDI SÆBØ KINA – DEN NYE SUPERMAKTEN HEFTET KR 199 ISBN 9788248926979 KAGGE FORLAG

ANDREAS TJERNSHAUGEN HVALEVENTYRET INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922452 KAGGE FORLAG

TERJE TVEDT VERDENSHISTORIE – MED FORTIDEN SOM SPEIL INNBUNDET KR 449 ISBN 9788272017001 J.M. STENERSENS FORLAG

ODD KARSTEN TVEIT GUDFAREN INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248922155 KAGGE FORLAG

ASGEIR UELAND SHETLANDSGJENGEN HEFTET KR 199 ISBN 9788248921608 KAGGE FORLAG

EIRIK VEUM DE DØDE FOR NORGE INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248924456 KAGGE FORLAG

EIRIK VEUM NÅDELØSE NORDMENN – STATSPOLITIET 1941-1945 HEFTET KR 199 ISBN 9788248912996 KAGGE FORLAG

BACKLIST – 125


EIRIK VEUM NÅDELØSE NORDMENN – HIRDEN 1933-1945 HEFTET KR 199 ISBN 9788248914518 KAGGE FORLAG

EIRIK VEUM NÅDELØSE NORDMENN –GESTAPO 1940-1945 HEFTET KR 199 ISBN 9788248916024

HILDE VESAAS CARL FREDRIKSENS TRANSPORT INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248920649 KAGGE FORLAG

ANDREAS VIESTAD EN MIDDAG I ROMA – VERDENSHISTORIEN I ET MÅLTID INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248926436 KAGGE FORLAG

Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

PER VOLLESTAD LIVET PÅ GRINI UNDER ANNEN VERDENSKRIG INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248926443 KAGGE FORLAG

DAVID WALLACE-WELLS DEN UBEBOELIGE PLANETEN HEFTET KR 179 ISBN 9788272016967 OVERSATT FRA ENGELSK AV LENE STOKSETH J.M.STENERSENS FORLAG

BENEDICTE WESSEL-HOLST, ELSE KÅSS FURUSETH, SIRI KRISTIANSEN OG SIGRID BONDE TUSVIK KAN ALLE SJEKKE KALENDEREN? HEFTET KR 179 ISBN 9788248926078 KAGGE FORLAG

ALEXANDER WISTING OTTO SVERDRUP INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248920403 KAGGE FORLAG

126 126BACKLIST SKJØNNLITTERATUR –


ALEXANDER WISTING ROALD AMUNDSEN HEFTET KR 199 ISBN 9788248913221 KAGGE FORLAG

ALEXANDER WISTING FORFULGT AV STATEN – DEN NÅDELØSE JAKTEN PÅ NORSKE KOMMUNISTER INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248924494 KAGGE FORLAG

MICHAEL WOLFF ILD OG VREDE

HEFTET KR 179 ISBN 9788248922704 OVERSATT FRA ENGELSK AV KAJA RINDAL BAKKEJORD, LARS LENTH M.FL. KAGGE FORLAG

BACKLIST – 127


BRIT BILDØEN OVER LAND OG HAV - EIT ÅR MED TREKKFUGLAR INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248926092 KAGGE FORLAG

SIGRID BRATLIE OG HALLVARD KVALE FREMTIDSMENNESKET INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248926108 KAGGE FORLAG

HELENA BRODTKORB (RED.) DET SKJER NÅ HEFTET KR 179 ISBN 9788248923527 KAGGE FORLAG

HELENA BRODTKORB OG IDA JACKSON SVARTEBOK FOR DEG SOM VIL OPP OG FREM INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248926030 KAGGE FORLAG

BJØRN GABRIELSEN SKJERMSLAVER Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248925231 KAGGE FORLAG

JON ANDERS HALVORSEN HUDEN ER GUDEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922278 KAGGE FORLAG

MARIA HAMMERSTRØM DEN LILLE BOKA OM UNIVERSET INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248924142 KAGGE FORLAG

ERLING KAGGE KUNSTEN Å SAMLE KUNST INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916680 KAGGE FORLAG

128 128BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Samfunn, innsikt og pop. vit.


ERLING KAGGE A POOR COLLECTOR’S GUIDE TO BUYING GREAT ART INNBUNDET KR 399 ISBN 9783899555790 KAGGE FORLAG

MARIE KLEVE GRØNNERE FAMILIE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248925439

MARIANNE E. LIEN OG SIMONE ABRAM HYTTA INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248923282 KAGGE FORLAG

JESSICA LÖNN-STENSRUD VI MÅ SNAKKE OM BAKTERIER INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248924258 KAGGE FORLAG

KAJA NORDENGEN HJERNEN ER STJERNEN HEFTET KR 179 ISBN 9788248920182 KAGGE FORLAG

KAJA NORDENGEN HJERNEDAGBOKA INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248926290 KAGGE FORLAG

KAJA NORDENGEN HJERNETRENING HEFTET KR 179 ISBN 9788248923589 KAGGE FORLAG

JARLE RASMUSSEN NORSKE FUGLER GJENNOM ÅRET INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248926306 KAGGE FORLAG

BACKLIST – Samfunn, innsikt og pop. vit. 129


ANJA RØYNE VARM KLODE, KALDT HODE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248926344 KAGGE FORLAG

ANJA RØYNE MENNESKETS GRUNNSTOFFER HEFTET KR 179 ISBN 9788248923992 KAGGE FORLAG

PETTER SCHJERVEN KROPPSSPRÅK INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248918806 KAGGE FORLAG

TONE SELBOE LESELYST INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248922094 KAGGE FORLAG

JONAS SKOGESTAD HJERTET DITT Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922100 KAGGE FORLAG

HANS K. STENØIEN OG REIDAR ANDERSEN ARTEN SOM FORANDRET ALT INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016578 J.M. STENERSENS FORLAG

HANNA NYBORG STØSTAD EVENTYRLIG EVOLUSJON INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248924395 KAGGE FORLAG

LARS FR. H. SVENDSEN LØGNENS FILOSOFI INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248926382 KAGGE FORLAG

130 130BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Samfunn, innsikt og pop. vit.


LARS FR. H. SVENDSEN Å FORSTÅ DYR HEFTET KR 179 ISBN 9788248923916 KAGGE FORLAG

ANNE SVERDRUP-THYGESON PÅ NATURENS SKULDRE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248926405 KAGGE FORLAG

ANNE SVERDRUP-THYGESON INSEKTENES PLANET HEFTET KR 199 ISBN 9788272016714 J.M. STENERSENS FORLAG

HENRIK H. SVENSEN UNDER ASFALTEN - OSLOS NATURHISTORIE GJENNOM TO MILLIARDER ÅR INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248926399 KAGGE FORLAG

TEGNEHANNE SLIK BLIR DU ET BEDRE MENNESKE INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248925651 KAGGE FORLAG

ANDREAS TJERNSHAUGEN MEISENES HEMMELIGE LIV HEFTET KR 199 ISBN 9788248921882 KAGGE FORLAG

DAG UNDLIEN DINE GENIALE GENER INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016516 J.M. STENERSENS FORLAG

THOMAS WINJE ØIJORD KNIV INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248924500 KAGGE FORLAG

BACKLIST – Samfunn, innsikt og pop. vit. 131


KATHRINE ASPAAS DEN EMOSJONELLE REVOLUSJON HEFTET KR 179 ISBN 9788248922551 KAGGE FORLAG

LILLI BENDRISS OG CAMILLO LØKEN DU ER KLARSYNT INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248925316 KAGGE FORLAG

RUNE BLOMHOFF MAT MOT KREFT INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248923213 KAGGE FORLAG

RANGAN CHATTERJEE HELSEPLANEN

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016882 OVERSATT FRA ENGELSK AV LENE STOKSETH J.M. STENERSENS FORLAG

PAOLO COGNETTI UTEN Å NÅ TOPPEN Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248923466 OVERSATT FRA ITALIENSK AV STEINAR LONE KAGGE FORLAG

MARIANN DEILA PROSJEKT STERK // TREN DER DU ER INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248916086 INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248917885 KAGGE FORLAG

HANNE S. FINSTAD DITT SMARTE BARN INNBUNDET KR 379 ISBN 9788272016240 J.M. STENERSENS FORLAG

132 132BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – helse, livsstil og selvutvikl.


MARIA FÜRST YOGA

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016356 J.M. STENERSENS FORLAG

ANNE HILDE VASSBØ HAGEN OG JAN REIDAR STIEGLER DE SEKS STORE FØLELSENE INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248926177 KAGGE FORLAG

LINA ELISE HANTVEIT OG LINE RUSTBERGGAARD SØVNSKOLEN INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248925255 KAGGE FORLAG

OLE PETTER HJELLE LEV TIL DU BLIR 100 INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248925415 KAGGE FORLAG

MORTEN T. HANSEN SUVEREN PÅ JOBB HEFTET KR 199 ISBN 9788248923565 KAGGE FORLAG

OLE PETTER HJELLE STERK HJERNE MED AKTIV KROPP HEFTET KR 179 ISBN 9788248923985 KAGGE FORLAG

HARALD HRUBOS-STRØM SOV GODT INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248919636 KAGGE FORLAG

ERLING KAGGE ALT JEG IKKE LÆRTE PÅ SKOLEN HEFTET KR 199 ISBN 9788248924197 KAGGE FORLAG

BACKLIST – helse, livsstil og selvutvikl. 133


ERLING KAGGE STILLHET I STØYENS TID HEFTET KR 179 ISBN 9788248920687 KAGGE FORLAG

ERLING KAGGE Å GÅ – ETT SKRITT AV GANGEN HEFTET KR 179 ISBN 9788248923534 KAGGE FORLAG

PEDER KJØS ANGST

HEFTET KR 179 ISBN 9788248923473 KAGGE FORLAG

LISE VERMELID KRISTOFFERSEN PENGESNAKK INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248925286 KAGGE FORLAG

BENTE KRANE KVENSHAGEN SANNHETEN OM ALLERGI OG EKSEM Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

INNBUNDET KR 379 ISBN 9788272016950 J.M. STENERSENS FORLAG

ERIK BERTRAND LARSSEN BLI BEST MED MENTAL TRENING HEFTET KR 179 ISBN 9788272015632 J.M. STENERSENS FORLAG

ERIK BERTRAND LARSSEN NÅ! HEFTET KR 179 ISBN 9788272016165 J.M. STENERSENS FORLAG

INGRID FETELL LEE GLEDEN KOMMER UTENFRA INNBUNDET KR 379 ISBN 9788272016684 OVERSATT FRA ENGELSK AV KJERSTI VELSAND J.M. STENERSENS FORLAG

134 134BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – helse, livsstil og selvutvikl.


FEDON LINDBERG NATURLIG SLANK MED TARM I BALANSE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248919681 KAGGE FORLAG

BIRGITTE HOFF LYSHOLM HEIT INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248923299 KAGGE FORLAG

ANNE-BRITT MARKMAN MARIAS BOK INNBUNDET KR 379 ISBN 9788272016851 J.M.STENERSENS FORLAG

AUDUN MYSKJA PUST HEFTET KR 179 ISBN 9788272016707 J.M. STENERSENS FORLAG

AUDUN MYSKJA UNGDOMSKILDEN HEFTET KR 179 ISBN 9788272016493 J.M. STENERSENS FORLAG

AUDUN MYSKJA FINN DIN INDRE KRAFT HEFTET KR 179 ISBN 9788272015014 J.M. STENERSENS FORLAG

AUDUN MYSKJA HELBRED DEG SELV HEFTET KR 179 ISBN 9788272015977 J.M. STENERSENS FORLAG

AUDUN MYSKJA SANNHETEN OM MAT HEFTET KR 179 ISBN 9788272015731 J.M. STENERSENS FORLAG

BACKLIST – helse, livsstil og selvutvikl. 135


AUDUN MYSKJA KUNSTEN Å DØ HEFTET KR 179 ISBN 9788272015717 J.M. STENERSENS FORLAG

DAG ØYVIND ENGEN NILSEN PSYKOPAT-TESTEN INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248924289 KAGGE FORLAG

ELISABETH NORDENG 50 UNDER FULLMÅNEN INNBUNDET KR 379 ISBN 9788272016868 J.M. STENERSENS FORLAG

STURLA PILSKOG PENIS - EN HÅNDBOK INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248925347 KAGGE FORLAG

9 788248

PER ASBJØRN RISNES JR. JENTEPAPPA Originaltittel: The luckiest girl alive

925354

Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248925354 KAGGE FORLAG

SIGRID SOLLUND HERSKETEKNIKKER HEFTET KR 179 ISBN 9788248921912 KAGGE FORLAG

THORBJØRN BROOK STEEN HJELP, JEG SKAL FØDE INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248924364 KAGGE FORLAG

THORBJØRN BROOK STEEN NYTT LIV INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248921370 KAGGE FORLAG

136 136BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – helse, livsstil og selvutvikl.


ODD-MAGNUS WILLIAMSON WHAT IS LOVE HEFTET KR 179 ISBN 9788248925583 KAGGE FORLAG

ANTON ANDERSEN VERDENS MORSOMSTE VITSER INNBUNDET KR 249 ISBN 9788248919544 KAGGE FORLAG

OLA BREMNES (RED.) NORDNORSK SANGBOK INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916987 KAGGE FORLAG

GRETA ENGH TUSSETROLL OG TINGELING INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248925446 KAGGE FORLAG

SIMONE THORUP ERIKSEN MINE FØRSTE ÅR. GUL UTGAVE // ROSA UTGAVE // BLÅ UTGAVE INNBUNDET KR 299 ISBN 9788272016462 INNBUNDET KR 299 ISBN 9788272016448 INNBUNDET KR 299 ISBN 9788272016455 J.M. STENERSENS FORLAG

KAHLIL GIBRAN PROFETEN HEFTET KR 149 ISBN 9788272014727 J.M. STENERSENS FORLAG

BACKLIST – Gave, humor og underh. 137


KAHLIL GIBRAN EN BOK OM KJÆRLIGHET INNBUNDET KR 299 ISBN 9788272015359 J.M. STENERSENS FORLAG

KAHLIL GIBRAN HØYSANGEN INNBUNDET KR 339 ISBN 9788272014819 J.M. STENERSENS FORLAG

EGIL ASLAK AURSAND HAGERUP NORGES USKREVNE LOVER HEFTET KR 199 ISBN 9788248924579 KAGGE FORLAG

EGIL ASLAK AURSAND HAGERUP I TILFELLE DOMMEDAG INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248924128 KAGGE FORLAG

EGIL ASLAK AURSAND HAGERUP, PAUL I. HUSE OG MARTIN AAS NORSKE STANDARDER Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

HEFTET KR 199 ISBN 9788248926016 KAGGE FORLAG

MADS HANSEN MIN INSTASTORY INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248926184 KAGGE FORLAG

ARE KALVØ HYTTEBOK FRÅ HELVETE HEFTET KR 199 ISBN 9788248923954 KAGGE FORLAG

UNNI IRMELIN KVAM MIN BUNAD – NORDLANDSBUNADEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016431 J.M. STENERSENS FORLAG

138 138BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Gave, humor og underh.


UNNI IRMELIN KVAM MIN BUNAD – BELTESTAKKEN FRA TELEMARK INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016424 J.M. STENERSENS FORLAG

MARTE LANDSEM LYKKE INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248921318 KAGGE FORLAG

HÅVARD LILLEHEIE STORE TANKER FRA SMÅ HODER INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248926221 KAGGE FORLAG

ARNE NÆSS HVOR KOMMER VIRKELIGHETEN FRA? HEFTET KR 169 ISBN 9788248909460 KAGGE FORLAG

ARNE NÆSS DET FRIE MENNESKE HEFTET KR 179 ISBN 9788248909446 KAGGE FORLAG

BÅRD OSE OG FRODE ØVERLI (ILL.) ROCKESTREKER INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922391 KAGGE FORLAG

BÅRD OSE OG FINN TOKVAM P.I.L.S. INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916628 KAGGE FORLAG

KEN ANDRÉ OTTESEN JA, VI ELSKER INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248922384 KAGGE FORLAG

BACKLIST – Gave, humor og underh. 139


KEN ANDRÉ OTTESEN DETTE LANDET INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248923497 KAGGE FORLAG

KEN ANDRÉ OTTESEN SOM DET STIGER FREM INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248924548 KAGGE FORLAG

KEN ANDRÉ OTTESEN NORSKE MANN I HUS OG HYTTE INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248926559 KAGGE FORLAG

FREDRIK SKAVLAN KAVIAR I TASTATURET INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248926368 KAGGE FORLAG

SIGRID SOLLUND SKIKK OG BRUK Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248924340 KAGGE FORLAG

SNORRE STURLASSON SNORRE. NORGES KONGESAGAER INNBUNDET KR 3990 ISBN 9788272010415 J.M. STENERSENS FORLAG

SNORRE STURLASSON THE SAGAS OF THE VIKING KINGS OF NORWAY INNBUNDET KR 3990 ISBN 9788272011559 J.M. STENERSENS FORLAG

SNORRE STURLASSON SNORRE NASJONALUTGAVEN INNBUNDET KR 1199 ISBN 9788272012860 J.M. STENERSENS FORLAG

140 140BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Gave, humor og underh.


SNORRE STURLASSON SNORRE INNBUNDET KR 599 ISBN 9788272014567 J.M. STENERSENS FORLAG

TIL KONFIRMANTEN (BLÅ) INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248901266 KAGGE FORLAG

TIL KONFIRMANTEN (RØD) INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248901297 KAGGE FORLAG

TEGNEHANNE OG JOSTEIN LARSEN LYKKE TIL! INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248919711 KAGGE FORLAG

SVEIN TINDBERG JULEEVANGELIET INNBUNDET KR 449 ISBN 9788272015069 J.M. STENERSENS FORLAG

ØYSTEIN USTVEDT MUNCH INNBUNDET KR 449 ISBN 9788272016639

EDVARD MUNCH – AN INTRODUCTION INNBUNDET KR 349 ISBN 9788272016752 OVERSATT FRA NORSK AV ALLISON MCCULLOG J.M.STENERSENS FORLAG

ELLEN ØRNES RETRO - NORSKE DESIGNSKATTER FRA 1950-, 60OG 70-TALLET INNBUNDET KR 449 ISBN 9788272017025 J.M. STENERSENS FORLAG

BACKLIST – Gave, humor og underh. 141


INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016011 J.M. STENERSENS FORLAG

JULIE ILONA BALAS JULIES GRØNNE KJØKKEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916994 KAGGE FORLAG

ARNE BRIMI OG ARNE HJELTNES JULEHØGTID INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248926115 KAGGE FORLAG

ULRIKA DAVIDSSON BAK GLUTENFRITT MED ULRIKA INNBUNDET KR 379 ISBN 9788272016103 J.M. STENERSENS FORLAG

AASE DOTTERUD VÅRE BESTE JULEKAKER Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

INNBUNDET KR 169 ISBN 9788248920663 KAGGE FORLAG

COLIN EICK OG THOMAS HORNE ØLBRYGGING FRA HÅND TIL MUNN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248913276 KAGGE FORLAG

COLIN EICK, THOMAS HORNE OG EIVIND PLATOU ØL OG MAT INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248914846 KAGGE FORLAG

GUSTAV FOSEID HÅNDBOK I ØLBRYGGING INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248913603 KAGGE FORLAG

142 142BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Hobby og fritid – Mat og drikke

HOBBY OG FRITID – MAT OG DRIKKE

JOSEFINE ANDRÉN OG JENNI MYLLY GRØNT FRA FUNKY FRESH FOODS


GUSTAV FOSEID ØLSMAKING INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916529 KAGGE FORLAG

TANJA FOSS TANJAS MAT INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922018 KAGGE FORLAG

EYVIND HELLSTRØM OG TRULS SVENDSEN TRULS Á LA HELLSTRØM INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248920465 KAGGE FORLAG

EYVIND HELLSTRØM OG ANITA RENNAN HELLSTRØMS HEMMELIGHETER INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248926207 KAGGE FORLAG

ERIKSEN HATLAND OG SMITH-GAHRSEN DEN NORSKE ØLREVOLUSJONEN INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248915249 KAGGE FORLAG

SVERRE GUNNAR HAGA MENN SOM BAKER BRØD INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248917144 KAGGE FORLAG

GRY NORDVIK KARLSEN OG ANE NORDVIK HASSELBERG TAKKEMAT INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248917762 KAGGE FORLAG

GRY NORDVIK KARLSEN OG ANE NORDVIK HASSELBERG BRUNOST INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248924227 KAGGE FORLAG

BACKLIST – Hobby og fritid – Mat og drikke 143


PER MÆLENG EN VINGURUS GUIDE TIL BORDEAUX OG BURGUND INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248918769 KAGGE FORLAG

PER MÆLENG EN VINGURUS GUIDE TIL HIMMELEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248912125 KAGGE FORLAG

EDLE CATHARINA NORMAN OG SOFIE GRØNTVEDT RAILO NORGES SPISELIGE PLANTER OG BÆR INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272015991 J.M. STENERSENS FORLAG

SHANE PETERSON, SØREN EJLERSEN OG DITTE INGEMANN KOM I GANG MED FERMENTERING INNBUNDET KR 349 ISBN 9788272016288 J.M. STENERSENS FORLAG

Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

ADAM OG JAMES PRICE MUNTER MAT INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248922070 KAGGE FORLAG

CHRISTOPHER RODRIGUEZ KJØKKENHAGE INNENDØRS INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016677 J.M. STENERSENS FORLAG

ERLING S. SUNDAL, JOHANNE THYBO HANSEN OG KRISTINE THYBO HANSEN JEGERTVILLINGENES KOKEBOK INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248922148 KAGGE FORLAG

JOSTEIN SÆTHRE LOGGBOK FOR ØLBRYGGERE INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248920595 KAGGE FORLAG

144 144BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Hobby og fritid – Mat og drikke


CHARLOTTE HOLBERG SVEINSEN MITT GÅRDSKJØKKEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016059 J.M. STENERSENS FORLAG

INGRID E. SKISTAD, JOSTEIN SÆTHRE OG COLIN EICK BRYGG MER ØL! INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248918615 KAGGE FORLAG

ANGELA TALIAFERO OG DAG ØDEGAARD HELT TEXAS INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248921219 KAGGE FORLAG

INGVILD TENNFJORD SNARVEIEN TIL VIN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922445 KAGGE FORLAG

INGVILD TENNFJORD BOBLER! INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248915195 KAGGE FORLAG

INGVILD TENNFJORD PERFEKTE VINER! INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916727 KAGGE FORLAG

ELLEN-BEATE WOLLEN GRATIS MAT FRA HAVET INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016264 J.M. STENERSENS FORLAG

ELLEN-BEATE WOLLEN VEL BEVART MAT INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016264 J.M. STENERSENS FORLAG

BACKLIST – Hobby og fritid – Mat og drikke 145


ELLEN-BEATE WOLLEN GRATIS MAT INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272015533 J.M. STENERSENS FORLAG

MAJ-BRITT AAGAARD KOSEKOKEBOKA INNBUNDET KR 429 ISBN 9788248920427 KAGGE FORLAG

HEFTET KR. 349 ISBN 9788248918431 KAGGE FORLAG

KARIANNE BJELLÅS GILJE OSLO – 100 unike opplevelser HEFTET KR. 349 ISBN 9788248917892 KAGGE FORLAG

KNUT OLAV ÅMÅS OG KNUT AASTAD BRÅTEN WIEN – 100 unike opplevelser Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

HEFTET KR. 349 ISBN 9788248917878 KAGGE FORLAG

KNUT OLAV ÅMÅS OG KNUT AASTAD BRÅTEN NEW YORK – 100 unike opplevelser HEFTET KR. 349 ISBN 9788248912859 KAGGE FORLAG

ARNE HJELTNES 101 NORSKE TURAR INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248924166 KAGGE FORLAG

ARNE HJELTNES NORGESFERIE - 101 TURAR MED BIL, BÅT, BUSS, SYKKEL OG TIL FOTS HEFTET KR 299 ISBN 9788248926658 KAGGE FORLAG

146 146BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Hobby og fritid

HOBBY OG FRITID – REISE

HEGE DUCKERT PARIS – 100 unike opplevelser


ANDERS HORNSLIEN ROMA – 100 unike opplevelser HEFTET KR. 349 ISBN 9788248914129 KAGGE FORLAG

ANDERS HORNSLIEN TOSCANA – 100 unike opplevelser

HEFTET KR. 349 ISBN 9788248919629 KAGGE FORLAG

ODD INGE SKJÆVESLAND STOCKHOLM – 100 unike opplevelser HEFTET KR. 349 ISBN 9788248917830 KAGGE FORLAG

JARLE ROHEIM HÅKONSEN BARCELONA – 100 unike opplevelser HEFTET KR. 349 ISBN 9788248916116 KAGGE FORLAG

ERLE MARIE SØRHEIM BERLIN – 100 unike opplevelser HEFTET KR. 349 ISBN 9788248916246 KAGGE FORLAG

GEIR TERJE RUUD KØBENHAVN – 105 unike opplevelser HEFTET KR. 349 ISBN 9788248918530 KAGGE FORLAG

CELINE IRGENS AAGAARD LONDON – 105 unike opplevelser HEFTET KR. 349 ISBN 9788248914266 KAGGE FORLAG

HOBBY OG FRITID – SPORT OG FRILUFTSLIV

JØRGEN AUKLAND, ANDERS AUKLAND OG STEINAR GRINI SMØREBOKA INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248912392 KAGGE FORLAG

BACKLIST – Hobby og fritid 147


KJETIL BRATTLIEN SNØSKRED INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916536 KAGGE FORLAG

GAUTE GRØTTA GRAV NEVENYTTIG INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248924111 KAGGE FORLAG

ARNODD HÅPNES TRÆR I NORGE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016295 J.M. STENERSENS FORLAG

GUNNAR KAGGE NORDMARKAS BESTE TURER INNBUNDET KR 449 ISBN 9788248924203 KAGGE FORLAG

ARVE SKJELBRED LARSEN HUNDEBOKA Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248914600 KAGGE FORLAG

TRUDE MOSTUE DYRLEGENS HÅNDBOK. HUND INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248916161 KAGGE FORLAG

HANNA NORBERG OSLOVE HEFTET KR 249 ISBN 9788248926610 KAGGE FORLAG

HANNA NORBERG BARNAS OSLOVE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248926283 KAGGE FORLAG

148 148BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Hobby og fritid


JOHAN J. PETERSEN KNUTEBOKA INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916857 KAGGE FORLAG

THOMAS SVARDAL BÅL For all slags vær og terreng INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248917120 KAGGE FORLAG

HÅVARD SYVERTSEN Å SYKLE – EN BESETTELSE INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248922438 KAGGE FORLAG

HOBBY OG FRITID – SPRÅK OG HJERNETRIM

ODDBJØRN BY MEMO – VEIEN TIL BEDRE EKSAMEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248924067 KAGGE FORLAG

YANN DE CAPRONA NORSK ETYMOLOGISK ORDBOK INNBUNDET KR 599 ISBN 9788248910541 KAGGE FORLAG

OLAV HOEL DØRUM TENK SMARTERE INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248922025 KAGGE FORLAG

GAATHAUG & TANDBERG HELE FAMILIENS PÅSKEMORO HEFTET KR 149 ISBN 9788248919766 KAGGE FORLAG

PER EGIL HEGGE SOFA TIL SALGS HOS DAME SOM ER MYK Å LIGGE PÅ HEFTET KR 199 ISBN 9788248923572 KAGGE FORLAG

BACKLIST – Hobby og fritid 149


PER EGIL HEGGE DEN NORSKE FOLKESJELA HEFTET KR 199 ISBN 9788248921516 KAGGE FORLAG

PER EGIL HEGGE PERLER FOR SVIN HEFTET KR 199 ISBN 9788248918332 KAGGE FORLAG

PER EGIL HEGGE LAMME LÅR OG SUKKER BITER HEFTET KR 179 ISBN 9788248909729 KAGGE FORLAG

PER EGIL HEGGE HENG HAM IKKE VENT TIL JEG KOMMER HEFTET KR 179 ISBN 9788248909705 KAGGE FORLAG

PER-ERIK KIRKEBY DEN STORE NORSKE BOKMÅLSORDBOKA Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

INNBUNDET KR 599 ISBN 9788248914990 KAGGE FORLAG

PER-ERIK KIRKEBY DEN STORE NORSKE SYNONYMORDBOKA INNBUNDET KR 599 ISBN 9788248916444 KAGGE FORLAG

TRYGVE AAS OLSEN SKRIV ENKELT OG SMART INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248920526 KAGGE FORLAG

HELENE URI GODT SPRÅK HEFTET KR 199 ISBN 9788248922643 KAGGE FORLAG

150 150BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Hobby og fritid


HELENE URI HOPPE ETTER RUCCOLA INNBUNDET KR 379 9788248925422 KAGGE FORLAG

HOBBY OG FRITID – STRIKK OG HÅNDARBEID

MARIUS - NYE OG KLASSISKE PLAGG TIL STORE OG SMÅ INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016622 J.M. STENERSENS FORLAG

INGRID BERGTUN OG INGRID VIK LYSNE SY MED INGRID & INGRID INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248925224 KAGGE FORLAG

MARIANN HARNESHAUG STRIKK GRYTEKLUTER INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248919506 KAGGE FORLAG

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPE - STRIKK TIL SMÅ OG STORE ANLEDNINGER INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016943 J.M. STENERSENS FORLAG

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPE - SNØSØSTEREN STRIKKEBOK INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272017063 J.M. STENERSENS FORLAG

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPE STRIKKEFEST INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016844 J.M. STENERSENS FORLAG

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPES JUL INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016837 J.M. STENERSENS FORLAG

BACKLIST – Hobby og fritid 151


HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPES VINTERBARN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016554 J.M. STENERSENS FORLAG

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPES SOMMERBARN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016547 J.M. STENERSENS FORLAG

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPE – STRIKK ÅRET RUNDT INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016370 J.M. STENERSENS FORLAG

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPE – STRIKK TIL HELE FAMILIEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016134 J.M. STENERSENS FORLAG

Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPE – STRIKK TIL BABY, BARN OG VOKSEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272015984 J.M. STENERSENS FORLAG

HANNE ANDREASSEN HJELMÅS OG TORUNN STEINSLAND KLOMPELOMPE – STRIKKEKALENDER INNBUNDET KR 339 ISBN 9788272016127 J.M. STENERSENS FORLAG

HADDY NJIE 101 TING Å LAGE SAMMEN MED BARN INNBUNDET KRE 399 ISBN 9788272017070 J.M. STENERSENS FORLAG

152 152BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Hobby og fritid


DOUGLAS ADAMS HAIKERENS GUIDE TIL GALAKSEN HEFTET KR 179 ISBN 9788248920779 KAGGE FORLAG

LISA AISATO LIVET – ILLUSTRERT INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248924005 KAGGE FORLAG

TOVE ALSTERDAL EVAS SISTE VITNE

HEFTET KR 179 ISBN 9788248920700 OVERSATT FRA SVENSK AV EGIL HALMØY KAGGE FORLAG

TOVE ALSTERDAL INGEN VEI TILBAKE

HEFTET KR 179 ISBN 9788248919797 OVERSATT FRA SVENSK AV LARS LENTH KAGGE FORLAG

TOVE ALSTERDAL BLINDTUNNEL

HEFTET KR 179 ISBN 9788248926665 OVERSATT FRA SVENSK AV LARS LENTH KAGGE FORLAG

CHLOE BENJAMIN DE UDØDELIGE

HEFTET KR 179 ISBN 9788248923510 OVERSATT FRA ENGELSK AV KNUT JOHANSEN KAGGE FORLAG

KARINA SAINZ BORGO DET BLE NATT I CARACAS

INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248924029 OVERSATT FRA SPANSK AV KAJA RINDAL BAKKEJORD KAGGE FORLAG

SUZANNE BRØGGER KORAL

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248923244 OVERSATT FRA DANSK AV TRUDE MARSTEIN KAGGE FORLAG

BACKLIST – Skjønnlitteratur og krim 153


DON DELILLO UNDERVERDEN HEFTET KR 249 ISBN 9788248903758 KAGGE FORLAG

BRET EASTON ELLIS AMERICAN PSYCHO

HEFTET KR 169 ISBN 9788248907756 OVERSATT FRA ENGELSK AV HENNING KOLSTAD KAGGE FORLAG

GABI GLEICHMANN AURELIA HEFTET KR 179 ISBN 9788248925484 KAGGE FORLAG

FRODE GRYTTEN VENTE PÅ FUGLEN HEFTET KR 169 ISBN 9788248920991 KAGGE FORLAG

ODD HARALD HAUGE STOREBJØRN Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

HEFTET KR 179 ISBN 9788248924586 KAGGE FORLAG

HELGA HJORTH FRI VILJE HEFTET KR 179 ISBN 9788248921523 KAGGE FORLAG

ERLING KAGGE (RED.) DIKT FOR GUTTA. 15 ÅR ETTER HEFTET KR 249 ISBN 9788248910589 KAGGE FORLAG

RUPI KAUR MELK OG HONNING

INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248920298 OVERSATT FRA ENGELSK AV INA VASSBOTN STEINMAN KAGGE FORLAG

154 154BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Skjønnlitteratur og krim


KEVIN KWAN VILT RIKE

HEFTET KR 179 ISBN 9788248922599 OVERSATT FRA ENGELSK AV KAJA RINDAL BAKKEJORD KAGGE FORLAG

VETLE LID LARSSEN HVORDAN ELSKE EN FAR – OG OVERLEVE HEFTET KR 179 ISBN 9788248917687 KAGGE FORLAG

LARS LENTH DEN NORSKE PASIENTEN HEFTET KR 179 ISBN 9788248911791 KAGGE FORLAG

LARS LENTH BRØDRENE VEGA HEFTET KR 179 ISBN 9788248917298 KAGGE FORLAG

LARS LENTH MENN SOM HATER ULVER HEFTET KR 179 ISBN 9788248920731 KAGGE FORLAG

LARS LENTH NORSKE TILSTANDER HEFTET KR 179 ISBN 9788248926689 KAGGE FORLAG

RUTH LILLEGRAVEN ALT ER MITT HEFTET KR 179 ISBN 9788248923541 KAGGE FORLAG

CIXIN LIU TRELEGEMEPROBLEMET

HEFTET KR 179 ISBN 9788248925507 OVERSATT FRA KINESISK AV LARS PEDER DEVOLD KAGGE FORLAG

BACKLIST – Skjønnlitteratur og krim 155


CHRISTER MJÅSET HVITE RAVNER HEFTET KR 179 ISBN 9788248921196 KAGGE FORLAG

CHRISTER MJÅSET DET ER DU SOM ER BOBBY FISCHER HEFTET KR 169 ISBN 9788248917700 KAGGE FORLAG

ALLISON PEARSON HVOR VANSKELIG KAN DET VÆRE? HEFTET KR 179 ISBN 9788248922612 OVERSATT FRA ENGELSK AV NINA ASPEN KAGGE FORLAG

HANNE KRISTIN ROHDE OFFERDYR HEFTET KR 179 ISBN 9788248923596 KAGGE FORLAG

HANNE KRISTIN ROHDE GUDMOREN Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

HEFTET KR 179 ISBN 9788248919841 KAGGE FORLAGT

HANNE KRISTIN ROHDE BARE ET BARN HEFTET KR 179 ISBN 9788248917274 KAGGE FORLAGT

HANNE KRISTIN ROHDE MØRKE HJERTER HEFTET KR 179 ISBN 9788248915454 KAGGE FORLAG

YRSA SIGURÐARDÓTTIR GALGEN

HEFTET KR 179 ISBN 9788248924623 OVERSATT FRA ISLANDSK AV BARBRO LUNDBERG KAGGE FORLAGT

156 156BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Skjønnlitteratur og krim


YRSA SIGURÐARDÓTTIR SYNDSFORLATELSE

HEFTET KR 179 ISBN 9788248922636 OVERSATT FRA ISLANDSK AV OSKAR VISTDAL KAGGE FORLAGT

YRSA SIGURÐARDÓTTIR DNA

HEFTET KR 179 ISBN 9788248919469 OVERSATT FRA ISLANDSK AV SILJE BEITE LØKEN KAGGE FORLAGT

YRSA SIGURÐARDÓTTIR DRAGSUG

HEFTET KR 179 ISBN 9788248920748 OVERSATT FRA ISLANDSK AV SILJE BEITE LØKEN KAGGE FORLAGT

YRSA SIGURÐARDÓTTIR LØGNEN

HEFTET KR 179 ISBN 9788248917731 OVERSATT AV INE CAMILLA BJØRNSTEN OG SILJE BEITEN LØKEN KAGGE FORLAGT

YRSA SIGURÐARDÓTTIR DØDSSKIPET HEFTET KR 179 ISBN 9788248914082 OVERSATT AV TIRIL MYKLEBOST KAGGE FORLAGT

YRSA SIGURÐARDÓTTIR DE UØNSKEDE HEFTET KR 179 ISBN 9788248915447 OVERSATT AV TIRIL MYKLEBOST KAGGE FORLAGT

YRSA SIGURÐARDÓTTIR JEG VET HVEM DU ER

HEFTET KR 179 ISBN 9788248912088 OVERSATT FRA ISLANDSK AV SILJE BEITE LØKEN KAGGE FORLAGT

TEGNEHANNE IKKE TENK PÅ MEG INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248924302 KAGGE FORLAG

BACKLIST – Skjønnlitteratur og krim 157


KRISTIN VALLA UT AV DET BLÅ HEFTET KR 179 ISBN 9788248925545 KAGGE FORLAG

COLSON WHITEHEAD NICKEL-GUTTENE

HEFTET KR 179 ISBN 9788248925576 OVERSATT FRA ENGELSK AV KNUT JOHANSEN KAGGE FORLAG

COLSON WHITEHEAD DEN UNDERJORDISKE JERNBANEN HEFTET KR 179 ISBN 9788248921615 OVERSATT FRA ENGELSK AV KNUT JOHANSEN KAGGE FORLAG

COLSON WHITEHEAD INTUISJONISTEN

HEFTET KR 179 ISBN 9788248923633 OVERSATT FRA ENGELSK AV KNUT JOHANSEN KAGGE FORLAG

Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

HIDEO YOKOYAMA 64

HEFTET KR 199 ISBN 9788248924630 OVERSATT FRA JAPANSK AV TARA ISHIZUKA HASSEL KAGGE FORLAG

NINA WOXHOLTT (RED.) KJÆRLIGHET – Vakre dikt om det største i livet INNBUNDET KR 379 ISBN 9788248917977 KAGGE FORLAG

OLE TORP ORD SOM FÅR VOKSNE MENN TIL Å GRÅTE INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248920380 KAGGE FORLAG

158 158BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Skjønnlitteratur og krim


BECKY ALBERTALLI FORDELEN MED ULYKKELIG KJÆRLIGHET INNBUNDET KR 169 ISBN 9788248921448 OVERSATT FRA ENGELSK AV STIAN OMLAND KAGGE FORLAG

BECKY ALBERTALLI SIMON OG HOMO SAPIENS-AGENDAEN HEFTET KR 169 ISBN 9788248919773 OVERSATT FRA ENGELSK AV STIAN OMLAND KAGGE FORLAG

ELANA K. ARNOLD DET JENTER ER LAGD AV

INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248921974 OVERSATT FRA ENGELSK AV VIBEKE SAUGESTAD KAGGE FORLAG

LEE BACON DET SISTE MENNESKET

INNBUNDET KR 279 ISBN 9788248925200 OVERSATT FRA ENGELSK AV HILDE MATRE LARSEN KAGGE FORLAG

LARS DANESKOV OG CHARLOTTE PARDI (ILL.) STEINFJES INNBUNDET KR 249 ISBN 9788248923251 OVERSATT FRA DANSK AV JØRN ROEIM KAGGE FORLAG

LARS DANESKOV OG CHARLOTTE PARDI (ILL.) STEINFJES GÅR IGJEN INNBUNDET KR 249 ISBN 9788248924074 OVERSATT FRA DANSK AV JØRN ROEIM KAGGE FORLAG

SARA B. ELFGREN NORRA LATIN

HEFTET KR 179 ISBN 9788248925477 OVERSATT FRA SVENSK AV FARTEIN DØVLE JONASSEN KAGGE FORLAG

THOMAS ENGER KILLERINSTINKT HEFTET KR 149 ISBN 9788248921486 KAGGE FORLAG

BACKLIST – Barn og ungdom, Skjønnlitt. 159


ANNE SOFIE HAMMER OG DINA GELLERT (ILL.) VILLES VERDEN INNBUNDET KR 249 ISBN 9788248921264 OVERSATT FRA DANSK AV JØRN ROEIM KAGGE FORLAG

ANNE SOFIE HAMMER OG DINA GELLERT (ILL.) VILLES VERDEN 2: VILLE BEGYNNER PÅ SKOLEN INNBUNDET KR 249 ISBN 9788248922254 OVERSATT FRA DANSK AV JØRN ROEIM KAGGE FORLAG

ANNE SOFIE HAMMER OG DINA GELLERT (ILL.) VILLES VERDEN 3: VILLE FEIRER JUL INNBUNDET KR 249 ISBN 9788248924135 OVERSATT FRA DANSK AV JØRN ROEIM KAGGE FORLAG

ANNE SOFIE HAMMER OG DINA GELLERT (ILL.) VILLES VERDEN 4: VILLE PÅ SOMMERFERIE INNBUNDET KR 249 ISBN 9788248923268 OVERSATT FRA DANSK AV JØRN ROEIM KAGGE FORLAG

Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

JENNI HENDRIKS OG TED CAPLAN OPPDRAG ABORT INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248925262 OVERSATT FRA ENGELSK AV LINE ALMHJELL KAGGE FORLAG

JØRN LIER HORST CLUE 1–4 HEFTET KR 199 ISBN 9788248918349 KAGGE FORLAG

JØRN LIER HORST CLUE 5–8 HEFTET KR 199 ISBN 9788248922544 KAGGE FORLAG

JØRN LIER HORST CLUE 9–12 INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248922513 KAGGE FORLAG

160 160BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Barn og ungdom, Skjønnlitt.


JØRN LIER HORST SALAMANDERGÅTEN HEFTET KR 169 ISBN 9788248912101 KAGGE FORLAG

JØRN LIER HORST MALTESERGÅTEN HEFTET KR 169 ISBN 9788248912989 KAGGE FORLAG

JØRN LIER HORST UNDERVANNSGÅTEN HEFTET KR 169 ISBN 9788248913825 KAGGE FORLAG

JØRN LIER HORST GRAVRØVERGÅTEN HEFTET KR 169 ISBN 9788248914433 KAGGE FORLAG

JØRN LIER HORST LIBERTYGÅTEN HEFTET KR 169 ISBN 9788248915928 KAGGE FORLAG

JØRN LIER HORST ESMERALDAGÅTEN HEFTET KR 169 ISBN 9788248917243 KAGGE FORLAG

JØRN LIER HORST RIVERTONGÅTEN HEFTET KR 169 ISBN 9788248917649 KAGGE FORLAG

JØRN LIER HORST HODESKALLEGÅTEN HEFTET KR 169 ISBN 9788248917656 KAGGE FORLAG

BACKLIST – Barn og ungdom, Skjønnlitt. 161


JØRN LIER HORST ULVEHUNDGÅTEN HEFTET KR 169 ISBN 9788248919827 KAGGE FORLAG

JØRN LIER HORST SJØORMGÅTEN HEFTET KR 169 ISBN 9788248919872 KAGGE FORLAG

JØRN LIER HORST EINSTEINGÅTEN HEFTET KR 169 ISBN 9788248920717 KAGGE FORLAG

JØRN LIER HORST TRIANGELGÅTEN HEFTET KR 169 ISBN 9788248922575 KAGGE FORLAG

JØRN LIER HORST SMUGLERHUSET Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

HEFTET KR 169 ISBN 9788248924593 KAGGE FORLAG

MAJA LUNDE OG LISA AISATO SNØSØSTEREN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248922056 KAGGE FORLAG

MAJA LUNDE OG LISA AISATO SNØSØSTEREN AKTIVITETSBOK HEFTET KR 169 ISBN 9788248924241 KAGGE FORLAG

LUNDE, MAJA OG LISA AISATO SOLVOKTEREN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248926245 KAGGE FORLAG

162 162BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Barn og ungdom, Skjønnlitt.


MAJA LUNDE, ILLUSTRERT AV TEGNEHANNE VERDENS KULESTE GJENG 1 SCENESKREKK HEFTET UTGAVE KR 169 ISBN 9788248917267 KAGGE FORLAG

MAJA LUNDE, ILLUSTRERT AV TEGNEHANNE VERDENS KULESTE GJENG 2 KOKKEKAOS HEFTET UTGAVE KR 169 ISBN 9788248917694 KAGGE FORLAG

MAJA LUNDE, ILLUSTRERT AV TEGNEHANNE VERDENS KULESTE GJENG 3 SNILL, SNILLERE, SNILLEST HEFTET UTGAVE KR 169 ISBN 9788248919445 KAGGE FORLAG

MAJA LUNDE, ILLUSTRERT AV TEGNEHANNE VERDENS KULESTE GJENG 4 BALUBA PÅ LEIRSKOLEN HEFTET UTGAVE KR 169 ISBN 9788248919889 KAGGE FORLAG

MAJA LUNDE, ILLUSTRERT AV TEGNEHANNE VERDENS KULESTE GJENG 5 TULLBALL HEFTET UTGAVE KR 169 ISBN 9788248921554 KAGGE FORLAG

HILDE LYSIAK MED MATTHEW LYSIAK OG JOANNE LEW-VRIETHOTT (ILL.) HILDE TAR SAKEN 1: HUNDEHELTEN INNBUNDET KR 249 ISBN 9788248923305 OVERSATT FRA ENGELSK AV RUNE R. MOEN KAGGE FORLAG

HILDE LYSIAK MED MATTHEW LYSIAK OG JOANNE LEW-VRIETHOTT (ILL.) HILDE TAR SAKEN 2: BJØRN PÅ RØMMEN! INNBUNDET KR 249 ISBN 9788248923312 OVERSATT FRA ENGELSK AV RUNE R. MOEN KAGGE FORLAG

BACKLIST – Barn og ungdom, Skjønnlitt. 163


HILDE LYSIAK MED MATTHEW LYSIAK OG JOANNE LEW-VRIETHOTT (ILL.) HILDE TAR SAKEN 3: DET BRENNER! INNBUNDET KR 249 ISBN 9788248924531 OVERSATT FRA ENGELSK AV RUNE R. MOEN KAGGE FORLAG

HILDE LYSIAK MED MATTHEW LYSIAK OG JOANNE LEW-VRIETHOTT (ILL.) HILDE TAR SAKEN 4: SE, EN UFO! INNBUNDET KR 249 ISBN 9788248925132 OVERSATT FRA ENGELSK AV RUNE R. MOEN KAGGE FORLAG

JENNIFER MATHIEU MOXIE

HEFTET KR 169 ISBN 9788248924609 OVERSATT FRA ENGELSK AV HILDE STUBHAUG KAGGE FORLAG

LOUISE O'NEILL HUN BA OM DET

Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

HFTET KR. 179 ISBN 9788248922605 OVERSATT FRA ENGELSK AV LINE ALMHJELL KAGGE FORLAG

OLE ANDRÉ SIVERTSEN OG KETIL SELNES (ILL.) PÅ EVENTYR MED KAPTEIN SKREKK 1: SKATTEN PÅ KOKOSØYA INNBUNDET KR 279 ISBN 9788248923381 KAGGE FORLAG

OLE ANDRÉ SIVERTSEN OG KETIL SELNES (ILL.) PÅ EVENTYR MED KAPTEIN SKREKK 2: RABARBRIAS PERLE INNBUNDET KR 279 ISBN 9788248924319 KAGGE FORLAG

ULF STARK EN LITEN BOK OM KJÆRLIGHET INNBUNDET KR 279 ISBN 9788248922124 OVERSATT FRA SVENSK AV KJERSTI SCHEEN KAGGE FORLAG

164 164BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Barn og ungdom, Skjønnlitt.


ULF STARK RØMLINGENE

INNBUNDET KR 279 ISBN 9788248923398 OVERSATT FRA SVENSK AV LINE ALMHJELL KAGGE FORLAG

STEWART, EIRIN ARR SOM VINGER

INNBUNDET KR 349 9788248925378 OVERSATT FRA ENGELSK AV RUNE R. MOEN KAGGE FORLAG

SVEIN TINDBERG ASBJØRNSEN & MOE

925538

HEFTET KR 179 9788248925538 OVERSATT FRA SVENSK AV BJØRN ALEX HERMANN KAGGE FORLAG

9 788248

STRANDBERG, MATS SLUTTEN

INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016691 J.M. STENERSENS FORLAG

SVEIN TINDBERG BIBELFORTELLINGER FOR BARN BOKMÅLSUTGAVE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016349 J.M. STENERSENS FORLAG

SVEIN TINDBERG BIBELFORTELJINGAR FOR BARN NYNORSKUTGÅVE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016530 J.M. STENERSENS FORLAG

KATARINA VON BREDOW ELLINOR INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248922179 OVERSATT FRA SVENSK AV LINE ALMHJELL KAGGE FORLAG

KATARINA VON BREDOW LEO INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248923237 OVERSATT FRA SVENSK AV LINE ALMHJELL KAGGE FORLAG

BACKLIST – Barn og ungdom, Skjønnlitt. 165


KATARINA VON BREDOW VIKTOR INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248924036 OVERSATT FRA SVENSK AV LINE ALMHJELL KAGGE FORLAG

AAKESON, KIM FUPZ OG RASMUS BREGNHØI MORTEN OG MAHDI INNBUNDET KR 279 ISBN 9788248924517 OVERSATT FRA DANSK AV TOR TVEITE KAGGE FORLAG

AAKESON, KIM FUPZ OG RASMUS BREGNHØI MORTEN OG MAHDI FOREVER INNBUNDET KR 279 ISBN 9788248925408 OVERSATT FRA DANSK AV TOR TVEITE KAGGE FORLAG

MIN FØRSTE STORE SANGBOK INNBUNDET KR 349 ISBN 9788272015892 J.M. STENERSENS FORLAG

MIN FØRSTE STORE RIM- OG REGLEBOK Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

INNBUNDET KR 349 ISBN 9788272015878 J.M. STENERSENS FORLAG

MIN FØRSTE STORE EVENTYRBOK INNBUNDET KR 349 ISBN 9788272015885 J.M. STENERSENS FORLAG

BARNAS STORE EVENTYRBOK INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272014598 J.M. STENERSENS FORLAG

BARNAS STORE SJØRØVERBOK INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272014611 J.M. STENERSENS FORLAG

166 166BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Barn og ungdom, Skjønnlitt.


BARNAS STORE RIM- OG REGLEBOK INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272014932 J.M. STENERSENS FORLAG

BARNAS STORE SANGBOK INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272014642 J.M. STENERSENS FORLAG

BARNAS STORE H. C. ANDERSEN INNBUNDET KR 399 ISBN 9788272014574 J.M. STENERSENS FORLAG

BARNAS STORE ASBJØRNSEN & MOE: EVENTYR NNBUNDET KR 399 ISBN 9788272016097 J.M. STENERSENS FORLAG

100 KLASSISKE EVENTYR INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248917861 KAGGE FORLAG

BARNAS SUPERKULE GÅTER OG NØTTER INNBUNDET KR 169 ISBN 9788272016226 J.M. STENERSENS FORLAG

BARNAS SUPERKULE QUIZ INNBUNDET KR 169 ISBN 9788272016233 J.M. STENERSENS FORLAG

BARNAS SUPERKULE VITSER INNBUNDET KR 169 ISBN 9788272016219 J.M. STENERSENS FORLAG

BACKLIST – Barn og ungdom, Skjønnlitt. 167


RAGNHILD LUND ANSNES, \\ VERDENS BESTE LIVERPOOL INNBUNDET KR 349 ISBN 9788272017018 KAGGE FORLAGT

HELENA KUBICEK BOYE OG LAURA DI FRANCESCO (ILL.) SOV GODT – HISTORIER SOM FÅR BARNET DITT TIL Å SOVNE INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248925460 OVERSATT FRA SVENSK AV LINE ALMHJELL KAGGE FORLAG

ØYSTEIN DOLMEN OG GUSTAV LORENTZEN KNUTSEN & LUDVIGSEN – ALLE SANGENE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248916741 KAGGE FORLAG

VIBEKE GWENDOLINE FÆNGSRUD BLI GOD I MATTE MED MATTEDAMA 1. – 4. KLASSE INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248919575 KAGGE FORLAG

Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

VIBEKE GWENDOLINE FÆNGSRUD BLI GOD I MATTE MED MATTEDAMA 5. – 7. KLASSE INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248919582 KAGGE FORLAG

VIBEKE GWENDOLINE FÆNGSRUD BLI GOD I MATTE MED MATTEDAMA 8. – 10. KLASSE INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248919599 KAGGE FORLAG

SKAGE HANSEN FÅ 6 I MATTE INNBUNDET KR 399 ISBN 9788248923275 KAGGE FORLAG

168 168BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Barn og ungdom, fakta


SIGVE KVAMME OLE GUNNAR SOLSKJÆR INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248924524 KAGGE FORLAG

LINE RENSLEBRÅTEN DYR SOM GJEMMER SEG INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248926337 KAGGE FORLAG

ALEXANDER SANDTORV GOD KJEMI INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248922087 KAGGE FORLAG

ANNE SVERDRUP-THYGESON INSEKTENES HEMMELIGHETER INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248924401 KAGGE FORLAG

MAJA SÄFSTRÖM FANTASTISKE FAKTA OM DYR INNBUNDET KR 249 ISBN 9788248920588 KAGGE FORLAG

ISABEL THOMAS LA OSS REDDE VERDEN

INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248923411 OVERSATT FRA ENGELSK AV INA IRENE INMAN TJØRVE KAGGE FORLAG

ANDREAS TJERNSHAUGEN BLÅHVALEN INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248925095 KAGGE FORLAG

HÅVARD TJORA MATTEMAGI HEFTET KR 199 ISBN 9788248912040 KAGGE FORLAG

BACKLIST – Barn og ungdom, fakta 169


HÅVARD TJORA VERDT Å VITE FRA GRUNNSKOLENS PENSUM HEFTET KR 199 ISBN 9788248914549 KAGGE FORLAG

HÅVARD TJORA LEKSEHJELP I MATEMATIKK HEFTET KR 199 ISBN 9788248915997 KAGGE FORLAG

HÅVARD TJORA MATTEMESTER INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248921622 KAGGE FORLAG

HÅVARD TJORA TJORAS MATTESKOLE INNBUNDET KR 349 ISBN 9788248926450 KAGGE FORLAG

HELENE URI SPRÅKMAGI Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

HEFTET KR 199 ISBN 9788248916017 KAGGE FORLAG

ANDREAS WAHL FYSIKKMAGI HEFTET KR 199 ISBN 9788248914631 KAGGE FORLAG

ANDREAS WAHL DEN STORE NORSKE SLIMBOKA INNBUNDET KR 299 ISBN 9788248922483 KAGGE FORLAG

170 170BACKLIST SKJØNNLITTERATUR – Barn og ungdom, fakta


REGISTER Originaltittel: The luckiest girl alive Oversatt fra engelsk av Henninge Solberg Innbundet kr. 379 ISBN 978-82-489-1845-5 Ebok kr. 169 ISBN 978-82-489-1918-6 Kagge Forlag

SKJØNNLITTERATUR 171


FORFATTERREGISTER ÅRETS BØKER Abel-Grüner, Marita s. 78 Andersen, Wenche s. 54 Barhaughøgda, Hege s. 38 Bergtun, Ingrid s. 63 Brenna, Tonje s. 5 Dietrichs, Erik Sveberg s. 59 Duckert, Hege s. 6 East, Stella s. 70 Eggum, Jan s. 7 Ekiz, Selda s. 89 Eriksen, Isabelle s. 8 Falkeid, Unni s. 9 Fatland, Erika s. 102 Fossum, Lars s. 61 Fredagsvik, Jarle s. 10 Færøvik, Torbjørn s. 11 og 103 Garåsen, Erlend s. 60 Gullestad, Siri s. 30 Gaarder, Jostein s. 31 Halvorsen, Anne, s. 12 Hammer, Espen s. 32 Hansen, Ida Marie s. 13 Hansen, Mads s. 106 Hegseth, Morten s. 84 Hellstrøm, Eyvind s. 55 Hesselberg, Jan-Ole s. 36 Hjelle, Ole Petter s. 37 og 108 Hjelmås, Hanne Andreassen s. 64, 65 og 66 Hobbelstad, Inger Merete s. 70 Hoksrud, Bård s. 38 Horst, Jørn Lier s. 90, 91 og 112

172 REGISTER

Håpnes, Arnodd s. 62 Indregard, Kjetil s. 85 Jaku, Eddie s. 14 Johansen, Linda s. 39 Kalvø, Are s. 50 og 107 Kristjánsson, Mímir s. 15 Larsen, Frode Eie s. 92, 93 og 113 Larsen, Jonas A. s. 90 og 91 Larssen, Erik Bertrand s. 40 Lauritzen, Dag Otto s. 92, 93 og 113 Lillegraven, Ruth s. 71 Lockertsen, Nicolai s. 85 Lysne, Ingrid, Vik s. 63 Lønnebotn, Lasse s. 16 Macintyre, Ben s. 17 og 104 Manson, Mark s. 21 Manus, Max s. 72 Mathismoen Ole s. 18 Matlary, Janne s. 33 Melilot, Mari s. 67 Melli, Cecilie s. 68 Mohlin, Peter s. 73 og 109 Moldovan, Raluca s. 41 Mood, Robert s. 42 Myhre, Linnea s. 54 Myskja, Audun s. 43 Mæhle, Lars s. 79-83 Nes, Ragnhild s. 44 Nyström, Peter s. 73 og 109 Ottesen, Ken André s. 51 Reikrås, Hilde s. 19


Rennan, Anita s. 55 Rohde, Hanne Kristin s. 74, 94 og 110 Rudebjer, Lars s. 79-83 Røren, Ingunn s. 19 Rakvaag, Geir s. 7 Russel, Rachel Reneé s.97 Ruud, Øystein s. 58 Sandøy, Asbjørn s. 56 Sigbjørnsen, Hanne s. 76 Sigurdardottir, Yrsa s. 75 og 111 Skau, Victoria s. 20 Smith, Will s. 21 Stenvold, Ingerid s. 4 Steinsland, Torunn s. 64, 65 og 66 Sundfør, Tine Mejlbo s. 37 Sverdrup-Thygeson, Anne s. 34 og 105 Sølhusvik, Lilla s. 22

Takvam, Magnus s. 23 Tennfjord, Ingvild s. 57 Tindberg, Svein s. 96 Tjernshaugen, Andreas s. 24 Tryti, Eva s. 45 Tveit, Odd Karsten s. 103 Tønset, Arne Egil s. 25 Veiteberg Kari s.26 Våhlund Agnes s. 86, 87 og 88 Våhlund Elias, s. 86, 87 og 88 Wig, Ståle s. 27 Wisløff, Ulrik s. 46 Wold, Linn s. 84 Zaman, Kadafi s. 28 Øien, Jimmy s. 58 Østby, Hilde s. 47

FORFATTERREGISTER REGISTER 173


TITTELREGISTER ÅRETS BØKER 22. juli – og alle dagene etterpå s. 5 Agent Sonya s. 17 og s. 104 Av mitt blod s. 71 Bamselegen ordner opp s. 78 Bare vent. Babybobla illustrert s. 76 Bibelen på 200 sider s. 26 Blålys 6: Leirskolemysteriet s. 94 Brødrekraften s. 16 Camilla Stoltenberg. Året som aldri tok slutt s. 22 Charlie Drømmevandrer 2: Sølvdronningens hevn s. 96 CLUE 1: Salamandergåten s. 90 CLUE 2: Maltesergåten s. 91 CLUE 1 - 4 s. 112 De greske mytene s. 70 De tause s. 75 og s. 111 De tibetanske ritene s. 43 Demokratiets langsomme død s. 33 Den hellige Birgitta s. 9 Den norske drømmen s. 28 Det du ikke vet s. 74 og s. 110 Det er vi som er her nå s. 31 Det mørkeste rommet s. 19 Det siste livet s. 73 og s. 109 Dinosaurgjengen 6: Sjøuhyret s. 80 Dinosaurgjengen 7: Hemmeligheten s. 81 Dustedagboka 15 s. 97 Dyrespor s. 62 Edvald og Alexander s. 10 Et isbjørnliv s. 25

174 REGISTER

Fantastisk etter 40 s. 39 Gjenbruk med Ingrid og Ingrid s. 63 Havana Taxi s. 27 Hellstrøms grønne hemmeligheter s. 55 Hun skrev for å kunne leve. Min mor, Marie Takvam s. 23 Høyt s. 102 Hva skal vi ha til middag? s. 56 Håndbok for superhelter 6: Håpløst s. 86 Håndbok for superhelter: Ditt eget eventyr s. 88 Ikke vær redd s. 12 India på 200 sider s. 11 Innsatt nummer 19/227 s. 8 Insekter i Norge s. 34 Jeg angrer ikke på at jeg elsket deg s. 20 Jeg var gift med en bedrager s. 13 Jon Michelet. En folkets helt s. 15 Klompelompe Turstrikk s. 64 Klompelompe Bursdagsfest s. 65 Klompelompe kosedyr s. 66 Kunsten å stå opp om morgenen s. 42 Lev til du blir 100 s. 108 Lykkekrigen s. 45 Lykkekuren s.44 Mageboka s. 47 Mat for hjernen s. 37 Matglede s. 54 Meininga med livet s. 50 Mental rehab s. 40 Min instastory s. 106 Mot og mysterier 3: Tidevann s. 113


Mot og mysterier 4: Hetebølge s. 92 og s. 114 Norges beste vinkjøp 2022 s. 57 Norsk kvinnehistorie på 200 sider s. 6 Pappa i barnehagen 1: Krympekatastrofe s. 82 Pappa i barnehagen 2: Teatertrøbbel s. 83 Plagg som passer perfekt s. 67 På naturens skuldre s. 105 Rest. s. 58 Rottejegeren s. 72 Reven. Portrett av et villdyr s. 24 Seldas julekalender s. 89 Skinnelangs s. 60 Skjønt det mørkt så ut s. 51 Slankereisen s. 38 Snekkerboka s. 61

Superkondis s. 46 Sy min kjole s. 68 Syden s. 107 Så langt har alt gått bra. Memoarer s. 7 Ta bedre beslutninger s. 36 Tikkens jul s. 85 Tine og det magiske speilet s. 84 Togferie s. 59 USA. En supermakt i krise s. 32 Varm is s. 18 Vask med meg s. 41 Verdens lykkeligste mann s. 14 Vinnerhjerte. Historien om Marit Bjørgen s. 4 Will s. 21 Å begjære den du elsker s. 30

TITTELREGISTER REGISTER 175


ANSATTE I KAGGE FORLAG OG J.M.STENERSENS FORLAG JORUNN SANDSMARK

MAIKEN FOTLAND

ERLING KAGGE

ANJA GUSTAVSON

TUVA ØSTVEDT

ASLAK NORE

TUVA ØRBECK SØRHEIM

GURO SOLBERG

NINA TANDBERG

SOLVEIG ØYE

REDAKSJONSSJEF NINA@KAGGE.NO 990 02 310

REDAKTØR SOLVEIG@KAGGE.NO 470 26 022

CATHRINE SANDNES

TERESE MOE LEINER

HANS PETTER BAKKETEIG

CHARLOTTE SABELLA

JOAKIM BOTTEN

INGRID METTE GJERDE

FORLAGSSJEF JORUNN@KAGGE.NO 480 01 280

FORLEGGER ERLING@KAGGE.NO

KONTORSJEF TUVA.OSTVEDT@KAGGE.NO 477 58 275

FORLEGGER TUVA@KAGGE.NO 971 83 483

SJEFREDAKTØR CATHRINE@JMS.NO 957 35 725

REDAKTØR HANSPETTER@KAGGE.NO 476 74 759 REDAKTØR JOAKIM@KAGGE.NO 415 60 312

REDAKTØR MAIKEN@KAGGE.NO 993 23 502

REDAKTØR ANJA@KAGGE.NO 924 51 196

REDAKTØR ASLAK@KAGGE.NO 402 33 886

REDAKTØR GURO@KAGGE.NO 924 27 604

DESIGNSJEF TERESE@KAGGE.NO 905 62 992

ADMINISTRASJONSKONSULENT CHARLOTTE@KAGGE.NO 452 43 559

REDAKSJONSKONSULENT INGRID.GJERDE@KAGGE.NO 994 01 548


INGRID GOVERUD ULSTEIN

RAYMOND VIK

BJØRN FREDRIK DRANGSHOLT

INA STRØM

TINE HVISTENDAHL

BENDIK HANSEN

THOMAS RØTJER

CAMILLA MYRSLO

PRODUKSJONSANSVARLIG INGRIDGU@KAGGE.NO 400 66 588

SALGSSJEF (PERMISJON)

SALGSSJEF TINE@KAGGE.NO 416 58 389

SALGSSJEF BEDRIFT THOMAS@KAGGE.NO 958 89 624

ELIZABETH M. NOME SALGS- OG MARKEDSANSVARLIG ELIZABETH@KAGGE.NO 958 20 635

HANNA MANSISTO HAARTVEIT ARRANGEMENTSANSVARLIG HANNA@KAGGE.NO 928 37 753

KARI ASCHIM FRIIS-BAASTAD

SALGS- OG MARKEDSKONSULENT KARI@KAGGE.NO 400 97 290

MARKEDS- OG KOMMUNIKASJONSSJEF RAYMOND@KAGGE.NO 992 34 884

KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER INA@KAGGE.NO 917 37 950

KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER BENDIK@KAGGE.NO 909 72 608

SALGS- OG MARKEDSKONSULENT CAMILLA.MYRSLO@KAGGE.NO 986 95 515


9 788248 924081 9 788248 925538 178 POCKET, SKJØNNLITTERATUR UNGDOM


SKJØNNLITTERATUR POCKET, UNGDOM 179


180 SKJØNNLITTERATUR