__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Brunch

TIL FESTER OG HYGGELIGE DAGE

SM

AGASI

2

N

gratis

ET

Agnete og Poul Wulff har samlet de bedste opskrifter fra den legendariske brunch på deres restauranter Wulff & Konstali – Her får du en lille smagsprøve fra bogen

opskrifter


I bogen er der lækre retter til alle, og opskrifterne er mærket for, om de kan spises af veganere og vegetarer, og om de er fri for gluten og laktose. Alle opskrifter kommer med en detaljeret fremgangsmåde og der er lagt op til, at de små i familien kan komme med i køkkenet. Du finder indbydende opskrifter på alt fra blå quinoagrød og øllebrød med et bountytwist til ærte-myntesuppe, laksemousse og chicken wings.


CITRONSNURRER Der er masser af citron i citronsnurrerne – både saft og skal – og det giver remoncen en helt uimodståelig smag. Første gang kan det føles som en udfordring at gennemskue foldning og snurreteknik, men der skal ikke mange snurrer til, før det ligger i hånden, og det er hyggeligt at snurre sammen med børnene og pynte med glasur bagefter.

10 STK.

Dej 35 g gær 3 dl koldt vand 1 æg 625 g hvedemel 50 g chiafrø 65 g sukker 10 g salt 50 g smør Citronremonce 75 g marcipan 75 g blødt smør 75 g sukker Saften af 1 citron Revet skal af 1 usprøjtet citron Pensling 1 æg Glasur 1 æggehvide Flormelis Pynt Revet skal af 1 usprøjtet citron

Kom gæren i en røreskål, hæld vandet i, og rør, til gæren er helt opløst. Slå ægget ud i skålen, og rør det sammen med vand og gær.

V

Kom mel, chiafrø, sukker og salt i skålen, og ælt dejen godt, til den er glat og blank. (Det er tegn på, at der er dannet glutenstrenge, og at dejen er klar). Brug en røremaskine ved lav hastighed, hvis du har en, og rør til dejen slipper skålen. Det tager ca. 6-8 minutter. Skær smørret i små terninger, og kom det hele i dejen på en gang. Ælt smørret godt ind i dejen, til den er glat og blank, og stop så med at ælte. Hvis du ikke bruger røremaskine, så ælt det på bordet. Dæk skålen til, og sæt den på køkkenbordet ved stuetemperatur i 30 minutter, eller sæt den i køleskabet natten over. Rør alle ingredienserne til remoncen sammen til en ensartet masse. Rul dejen ud i en firkant på 60 x 30 cm. Smør remoncen ud på halvdelen af dejen i et kvadrat på 30 x 30 cm og fold resten af dejen ind over remoncen, så du har et kvadrat på 30 x 30 cm.

Opskriften fortsætter på næste side

5

27


CITRONSNURRER FORTSAT

Skær dejen i strimler a 3 cm. Vikl en dejstrimmel tre gange rundt om din venstre pegefinger og langemand (hvis du er højrehåndet), som hvis du ruller garn op. Strimlen skal ligge lidt forskudt i de enkelte omgange, så den danner en lille top i midten. Fold det sidste stykke dejstrimmel op over viklerne og ind på midten på undersiden, så snurren ikke går op, når den hæver. Læg snurrerne på bagepladen, og sørg for, at der er god afstand imellem dem. Pensl snurrerne med et sammenpisket æg helt ned ad siderne, uden at der løber for meget æg ned på pladen. Lad snurrerne stå og hæve på køkkenbordet med et klæde over i 20-25 minutter, og bag dem derefter ved 200 °C i 10-12 minutter Tag de bagte snurrer ud af ovnen, flyt dem over på en rist, og lad dem køle af. Pisk æggehvide og flormelis sammen i ca. 5 minutter, til det er en sej og glat masse. Tegn et mønster med glasuren frem og tilbage på tværs hen over snurrerne. Drys med det samme med revet citronskal.

7

29


PANINI MED GEDEOST OG TYTTEBÆRRELISH Er du den lykkelige indehaver af en toaster, er en panini altid populær til både brunch og en snack. De fleste børn og voksne elsker en toast, den er nem at lave og servere, og du kan endda komme af med daggammelt brød, som du sikkert ellers ville have givet fuglene.

Rugbrød eller franskbrød i skiver Tytterbærrelish Gedeost Tyttebærrelish 2 glas 150 g tyttebær 200 g rørsukker 1 dl hvid balsamico 1 kanelstang 2 stjerneanis

Tyttebærrelish Rens og vask tyttebærrene. Opvarm sukker og balsamico forsigtigt, til sukkeret er opløst. Tilsæt derefter kanelstang, stjerneanis og tyttebær. Lad det simre i ca. 20 minutter. Vask og skold to syltetøjsglas, og skyl dem med Atamon. Hæld derefter relishen i glassene, og luk dem med det samme. Relishen må gerne trække nogle dage før brug. Tyttebærrelishen kan holde sig uåbnet på køl i flere måneder. Panini Tænd toasteren, og smør to skiver brød på den ene side med tyttebærrelish. Læg en skive gedeost mellem brødskiverne, og pensl brødenes yderside med olie. Læg paninien i toasteren, og server den, så snart den er gylden på ydersiden.

68

8

V Ve L

G


I Agnete og Poul Wulffs nye bog er der masser af farverige, sunde opskrifter i bogen, men der er bestemt også blevet plads til det søde og kalorierige. Bagerst i bogen er der desuden forslag til, hvordan du kan sætte brunchbuffeter sammen til forskellige typer gæster. Kort sagt en bog fyldt med inspiration til næste gang, der skal inviteres til brunch.

11


PRØV ENDNU FLERE SKØNNE OPSKRIFTER NÅR

BRUNCH

til fester og hyggelige dage

UDKOMMER D. 1. APRIL

KØB BOGEN HOS DIN BOGHANDLER OG I ALLE WULFF & KONSTALIS RESTAURANTER

VEJL. PRIS

170,-

Profile for JP/Politikens Forlag

Brunch til fester og hyggelige dage  

Alle kender en traditionel brunch med røræg og bacon, men med opskrifterne i denne bog er det let at være lidt mere kreativ med brunchbuffet...

Brunch til fester og hyggelige dage  

Alle kender en traditionel brunch med røræg og bacon, men med opskrifterne i denne bog er det let at være lidt mere kreativ med brunchbuffet...

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded